Ο ΗΓΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ 2010

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ο ΗΓΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ 2010"

Transcript

1 Ο ΗΓΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ 2010 Οι επιτροπές θεµάτων συνέρχονται για την επιλογή θεµάτων πρωτότυπων, ποιοτικών και σταθµισµένων. Τα θέµατα που θα προταθούν από τις επιτροπές αποτελούν την εκπαιδευτική πρόταση της ΟΕΦΕ, εκπροσωπούν δηλαδή ολόκληρο τον κλάδο και αναµένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της προσοχής όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Είναι εποµένως αναµενόµενο το ότι θα εξεταστούν µε µεγάλη προσοχή, σχολαστικότητα και λεπτοµέρεια, τόσο από τους συµµετέχοντες συναδέλφους όσο και από το τµήµα εκείνο της εκπαιδευτικής κοινότητας που εµπλέκεται στην προετοιµασία των υποψηφίων της Γ λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Για τον λόγο αυτό η λειτουργία των επιτροπών και το παραγόµενο από αυτές έργο αποτελούν το κρισιµότερο τµήµα της όλης διαδικασίας και απαιτούν από τους συµµετέχοντες σε αυτές επίγνωση της κρισιµότητας του θέµατος, υπευθυνότητα και µεγάλη προσοχή. Οι οδηγίες που ακολουθούν είναι αποτέλεσµα της συσσωρευµένης εµπειρίας των προηγούµενων ετών και εξασφαλίζουν τις προϋποθέσεις για την αξιόπιστη και αποτελεσµατική λειτουργία των επιτροπών.

2 1. ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ Οι επιτροπές θεµάτων αναλαµβάνουν το σηµαντικό έργο να προτείνουν σε κάθε ένα από τα εξεταζόµενα µαθήµατα θέµατα πρωτότυπα, ποιοτικά και σταθµισµένα. Οι επιτροπές είναι 5µελείς έως 7µελείς, αναλαµβάνουν δε την θεµατοδότηση σε ένα τουλάχιστον µάθηµα. Τα µέλη της επιτροπής πρέπει να είναι από την ίδια πόλη ή από σχετικά κοντινές πόλεις, ώστε να εξασφαλίζεται η δυνατότητα του να πραγµατοποιεί η επιτροπή συναντήσεις σε τακτά χρονικά διαστήµατα. Μπορούν δηλ. να συνεργαστούν συνάδελφοι ανά περιφέρεια, για να δηµιουργηθούν έτσι αξιόλογες και αξιόπιστες επιτροπές που θα µπορούν να φέρουν µε επιτυχία σε πέρας το υπεύθυνο έργο της θεµατοδότησης. Στη διαδικασία θεµατοδότησης είναι επιβεβληµένη η πρόσωπο µε πρόσωπο επικοινωνία των µελών της επιτροπής ώστε όλα τα µέλη να ακούν και να τοποθετούνται πάνω στις προτάσεις και τα σχόλια των άλλων µελών της επιτροπής σε πραγµατικό χρόνο. 2. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Οι προϋποθέσεις συµµετοχής των ενδιαφεροµένων στις επιτροπές θεµάτων είναι οι ακόλουθες : 1. Η µονάδα του ενδιαφεροµένου να είναι µέλος του τοπικού συλλόγου φροντιστών. 2. Η µονάδα του ενδιαφερόµενου να δηλώσει συµµετοχή στα επαναληπτικά θέµατα Ο ενδιαφερόµενος θα πρέπει οπωσδήποτε να προσέλθει στην πρώτη (1 η ) συνάντηση της επιτροπής, κατά την οποία θα αποφασιστεί η φυσιογνωµία και η κατανοµή των θεµάτων ως προς την ύλη. Τυχόν µη προσέλευση στην πρώτη (1η ) συνάντηση ακυρώνει κάθε περαιτέρω συµµετοχή του ενδιαφεροµένου στην όλη διαδικασία.. 4. Ο ενδιαφερόµενος θα πρέπει να προσέλθει στη δεύτερη (2 η ) συνάντηση, καταθέτοντας, εντός της καθοριζόµενης προθεσµίας την πρότασή του, υπό τη µορφή ενός πλήρους διαγωνίσµατος. Η µη έγκαιρη κατάθεση της πρότασης διαγωνίσµατος ακυρώνει κάθε περαιτέρω συµµετοχή του ενδιαφεροµένου στην όλη διαδικασία.

3 3. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ Σε κάθε επιτροπή ορίζεται ένας Συντονιστής. Ο συντονιστής κάθε επιτροπής έχει την ευθύνη, έναντι της ΟΕΦΕ, για: Την προώθηση και διαφύλαξη κλίµατος καλής συνεργασίας στα πλαίσια λειτουργίας της επιτροπής. Την τήρηση του χρονοδιαγράµµατος της διαδικασίας και των προθεσµιών του. Ο συντονιστής έχει την ευθύνη λειτουργίας της Γραµµατείας Υποστήριξης, µέσω της οποίας θα πρέπει : Να ενηµερώσει τα µέλη της επιτροπής θεµάτων για τις διαδικασίες συνάντησης, επιλογής, στάθµισης και κρίσης των θεµάτων. Σε συνεννόηση µε τα υπόλοιπα µέλη της επιτροπής, να καθορίσει τον τόπο και το χρόνο πραγµατοποίησης της πρώτης συνάντησης. Στο τέλος της κάθε συνάντησης να φροντίζει ΟΠΩΣ ΗΠΟΤΕ να καθορίζεται ο τόπος και ο χρόνος πραγµατοποίησης της επόµενης συνάντησης. Το αντίθετο προκαλεί αλλεπάλληλους γύρους τηλεφωνηµάτων και πιθανότατα καθυστερήσεων και δυσλειτουργίας της επιτροπής. Να ενηµερώνει έγκαιρα τα µέλη της επιτροπής για οποιαδήποτε αλλαγή επί του συµφωνηµένου προγράµµατος. Να µεριµνήσει ώστε η επιτροπή να λειτουργεί µε εχεµύθεια και επιστήσει την προσοχή στα µέλη της να προφυλάξουν την όλη διαδικασία από φαινόµενα διαρροής θεµάτων. Να µεριµνήσει για την δακτυλογράφηση-διόρθωση των θεµάτων και των λύσεών τους, ώστε να τα παραδώσει στον τεχνικό σύµβουλο (Keystone) εντός των προβλεπόµενων προθεσµιών. Να ενηµερώνει τα µέλη της επιτροπής για την τελική µορφή των θεµάτων, πριν αυτά παραδοθούν στον τεχνικό σύµβουλο (Keystone). 4. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Η λειτουργία της επιτροπής συντονίζεται από τον συντονιστή, ο ρόλος του οποίου είναι καθαρά οργανωτικός και προωθεί την σύνθεση απόψεων. Τα µέλη της επιτροπής συνεργάζονται µε το συντονιστή ως προς την προώθηση και διαφύλαξη κλίµατος καλής συνεργασίας. Κατά τη λειτουργία των επιτροπών θα θέλαµε να επιστήσουµε ειδικότερα την προσοχή σας στα εξής θέµατα:

4 Ο συντονιστής και τα άλλα µέλη της επιτροπής συµµετέχουν ισότιµα στην όλη διαδικασία και τεκµηριώνουν την εκπαιδευτική τους άποψη δια των επιχειρηµάτων τους. Η ισότιµη συµµετοχή στη διαδικασία θεµατοδότησης και σχολιασµού προϋποθέτει την κατάθεση συγκεκριµένων και ολοκληρωµένων προτάσεων (ένα πλήρες διαγώνισµα) από όλους τους συµµετέχοντες στη διαδικασία. Σε περίπτωση διαφωνίας και επειδή η επιτροπή θα πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριµένες προτάσεις εντός δεδοµένου χρονοδιαγράµµατος και προθεσµιών, η απόφαση θα λαµβάνεται διά της αρχής της πλειοψηφίας (ή µε κλήρωση). - Για κάθε µέλος της επιτροπής αντιστοιχεί µία ψήφος. - Αν ο αριθµός µελών της επιτροπής είναι ζυγός, τότε η ψήφος του συντονιστή προσµετράται διπλή. - Αν σε κάποια επιτροπή συµµετέχουν δύο εκπρόσωποι του ίδιου φροντιστηρίου, έχουν δικαίωµα µόνο µίας ψήφου. Τέλος τα µέλη της επιτροπής έχουν την υποχρέωση να λειτουργούν µε εχεµύθεια και να προφυλάξουν την όλη διαδικασία από φαινόµενα διαρροής θεµάτων. Για τον σκοπό αυτό: µεταξύ σας τα να είναι προσωπικά. στα που ανταλλάσετε να µην αναφέρεται ότι πρόκειται για τα Ε.Θ. της ΟΕΦΕ (να είναι χωρίς λογότυπο της ΟΕΦΕ ή άλλο διακριτικό τίτλο). να αποφεύγεται τα φαξ. προσοχή στην γραµµατεία που τυχόν διαχειρίζεται την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία και την πιθανόν φιλική της σχέση µε καθηγητές του φροντιστηρίου σας. 5. ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Η διαδικασία θεµατοδότησης θα ολοκληρώνεται σε διαδοχικές συναντήσεις. 1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Αναλυτικός καθορισµός της εξεταστέας ύλης για όλα τα µαθήµατα Α και Β Λυκείου και αποστολή προς τον τεχνικό σύµβουλο (Keystone), ώστε να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΟΕΦΕ προς άµεση ενηµέρωση των συµµετεχόντων.

5 (ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι σηµαντικές διαφοροποιήσεις της διδαχθείσας ύλης Α και Β Λυκείου από σχολείο σε σχολείο αλλά και το ότι κατά τις ηµεροµηνίες διεξαγωγής των Ε.Θ. ένα σηµαντικό τµήµα της ύλης δεν έχει ακόµα διδαχθεί στους µαθητές. Θα πρέπει η επιλογή να γίνει µε τέτοια κριτήρια, που να εξασφαλίζουν το ότι η εξεταστέα ύλη που θα προταθεί να έχει διδαχθεί σε όλους τους συµµετέχοντες µαθητές.) Ενηµερωτική συζήτηση για τα θέµατα των προηγούµενων ετών (Πανελλαδικές και Επαναληπτικά Θέµατα), ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόµενο επιλογής ίδιων ή παρόµοιων θεµάτων. Καθορισµός σκεπτικού επιλογής των θεµάτων (επίπεδο δυσκολίας, καταµερισµός ως προς την εξεταστέα ύλη, κλπ.), ώστε τα προτεινόµενα θέµατα να συγκλίνουν και να είναι ευκολότερη η σύνθεση τους, αποφεύγοντας έτσι αντεγκλήσεις και πόλωση κατά τη συνέχεια της διαδικασίας. Καθορισµός επόµενης συνάντησης, ώστε τα µέλη των επιτροπών, µε ευθύνη του συντονιστή, να αποχωρήσουν από την συνάντηση έχοντας συµφωνήσει πότε και που θα γίνει η επόµενη συνάντηση. Ο καθορισµός της επόµενης συνάντησης ισχύει και για κάθε συνάντηση που πραγµατοποιούν οι επιτροπές. Πριν το τέλος της κάθε συνάντησης και παρουσία όλων των συµµετεχόντων πρέπει ΟΠΩΣ ΗΠΟΤΕ να καθοριστεί πότε και που θα γίνει η επόµενη συνάντηση. Το αντίθετο προκαλεί αλλεπάλληλους γύρους τηλεφωνηµάτων και πιθανότατα καθυστερήσεων και δυσλειτουργίας της επιτροπής. 2η Συνάντηση: Κατάθεση ολοκληρωµένων προτάσεων (ένα πλήρες διαγώνισµα) από όλα τα µέλη της επιτροπής, γεγονός που αποτελεί και την απαραίτητη προϋπόθεση για την συµµετοχή τους στη συνέχεια της όλης διαδικασίας. Συζήτηση επί των προτάσεων και επιλογή θεµάτων επί των οποίων θα εργαστεί η επιτροπή για να τα διαµορφώσει. Ενδιάµεσες Συναντήσεις: ιαµόρφωση των θεµάτων και των λύσεών τους. Ο αριθµός των ενδιάµεσων συναντήσεων ποικίλει ανάλογα µε τις απαιτήσεις των εξεταζόµενων µαθηµάτων.

6 Τελική Συνάντηση: Τελικός έλεγχος θεµάτων και λύσεων. ιόρθωση πιθανών λαθών που εντοπίστηκαν είτε από τα µέλη της επιτροπής θεµάτων είτε από τους λύτες. Αποστολή θεµάτων και λύσεων στον τεχνικό σύµβουλο (Keystone) 6. ΕΠΙΠΕ Ο ΘΕΜΑΤΩΝ Από τη συνολική µέχρι τώρα εµπειρία στη διοργάνωση του θεσµού των Επαναληπτικών Θεµάτων, έχουµε να προτείνουµε: Γ ΛΥΚΕΙΟΥ: Τα θέµατα να είναι υψηλού επιπέδου, πρωτότυπα, ποιοτικά και σταθµισµένα, λαµβάνοντας πάντα υπόψη το επίπεδο των θεµάτων που µπαίνουν στις Πανελλαδικές και το επίπεδο των µαθητών της Γ Λυκείου (µέσω των στατιστικών επιδόσεων του ΥΠΕΠΘ για τις προηγούµενες χρονιές). Επίσης συνιστούµε να αποφευχθεί η λογική των «καµένων θεµάτων». Β ΚΑΙ Α ΛΥΚΕΙΟΥ: Θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι λόγω κατάργησης πανελλαδικών εξετάσεων στη Β Λυκείου, το επίπεδο και στις δύο αυτές τάξεις είναι αισθητά πιο χαµηλό από ότι στο παρελθόν. Για το λόγο αυτό η επιλογή των θεµάτων θα πρέπει να βασιστεί στο σκεπτικό «τι θα πρέπει να γνωρίζει οπωσδήποτε ο µαθητής τελειώνοντας την τάξη» και εποµένως σε αυτά τον αξιολογούµε. Να σηµειωθεί πως στο παρελθόν τα προτεινόµενα θέµατα από την ΟΕΦΕ σχολιάστηκαν ως ιδιαίτερα δύσκολα, γεγονός που θα πρέπει να το αποφύγουµε οπωσδήποτε φέτος. 7. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Η διαδικασία επιλογής θεµάτων, ανάλογα µε την ηµεροµηνία διεξαγωγής του κάθε διαγωνίσµατος, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τις αντίστοιχες επιτροπές θεµάτων µέχρι την ηµεροµηνία που αναγράφεται στην αναλυτικό πίνακα που ακολουθεί. Οι επιτροπές θεµάτων πρέπει να σεβαστούν το χρονοδιάγραµµα ολοκλήρωσης της

7 διαδικασίας, προς αποφυγή προβληµάτων στην περαιτέρω προετοιµασία των θεµάτων από τον ανάδοχο του έργου (Keystone). ΧΡΟΝΟ ΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑ ΟΣΗΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΥΣΕΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 Μαρτίου ΠΑΡΑ ΟΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΥΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Μαρτίου Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 31 Μαρτίου ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 Μαρτίου ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 Απριλίου ΚΥΡΙΑΚΗ 11 Απριλίου ΚΥΡΙΑΚΗ 18 Απριλίου ΚΥΡΙΑΚΗ 25 Απριλίου ΚΥΡΙΑΚΗ 2 Μαΐου ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 Μαρτίου ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 Μαρτίου ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 Μαρτίου ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 Απριλίου ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 Απριλίου Μέχρι την ηµεροµηνία παράδοσης θεµάτων και λύσεων για το κάθε διαγώνισµα, τα θέµατα ΚΑΙ οι λύσεις τους θα πρέπει να έχουν αποσταλεί δακτυλογραφηµένα και διορθωµένα στον συντονιστή των Ε.Θ. (Παναγιώτης Γκούµας) και τον Τεχνικό σύµβουλο (Keystone) στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που ακολουθούν, µε παράλληλη τηλεφωνική ενηµέρωση. Συντονιστής Ε.Θ. Παναγιώτης Γκούµας pangk@ath.forthnet.gr Τηλ. : (Φρ.) (κινητό). Τεχνικός σύµβουλος (Keystone) Υπεύθυνη Θεµάτων: Μαρία Τσατσαρώνη themata10@keystone.gr Τηλ. :

8 8. ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ Παραµένει ανοιχτός στόχος η αξιοποίηση των θεµάτων που δεν θα χρησιµοποιηθούν κατά τη θεµατοδότηση µε σκοπό τη δηµιουργία Τράπεζας Θεµάτων, όπου θα έχουν πρόσβαση όσοι συνάδελφοι στηρίζουν το θεσµό των επαναληπτικών θεµάτων. Όλοι οι συνάδελφοι που έχουν συµµετάσχει σε επιτροπές θεµατοδότησης γνωρίζουν πως η όλη διαδικασία, πέρα από ενδιαφέρουσα, είναι ταυτόχρονα χρονοβόρα και πιεστική λόγω της ευθύνης που επωµίζονται οι συνάδελφοι, που ευγενικά προσφέρουν σε αυτή τον χρόνο και τις γνώσεις τους. Εφόσον όµως αυτό είναι εφικτό, προτείνουµε η κάθε επιτροπή να αξιολογήσει τα θέµατα που δεν επιλέχθηκαν και να τα αποστείλει στον συντονιστή των Ε.Θ. για την τράπεζα θεµάτων της ΟΕΦΕ, στην διεύθυνση που ακολουθεί : Συντονιστής Ε.Θ. Παναγιώτης Γκούµας pangk@ath.forthnet.gr Τηλ. : (Φρ.) (κινητό). 9. ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΕΜΑΤΟ ΟΣΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Όσοι συνάδελφοι δεν συµµετέχουν στις επιτροπές θεµάτων και θέλουν να στείλουν προτεινόµενα θέµατα, µπορούν να τα αποστέλλουν προς τον συντονιστή των Ε.Θ., στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση, ώστε να προωθηθούν προς τις αντίστοιχες επιτροπές και να αξιοποιηθούν ανάλογα µε την κρίση τους. Συντονιστής Ε.Θ. Παναγιώτης Γκούµας pangk@ath.forthnet.gr Τηλ. : (Φρ.) (κινητό).

9 Συνάδελφοι, Το.Σ. της ΟΕΦΕ, µε βάση το εκπαιδευτικό χαρακτήρα του εγχειρήµατος, θεωρεί ότι το τρίπτυχο της επιτυχίας παραµένει: η ανάπτυξη κλίµατος καλής συνεργασίας στα πλαίσια των επιτροπών, η καλή λειτουργία του συντονισµού των επιτροπών και ο αυστηρός σεβασµός των προθεσµιών ολοκλήρωσης της διαδικασίας Ευχόµαστε σε όλους τους συναδέλφους που θα συµµετάσχουν σε αυτή την τόσο σηµαντική για τον κλάδο αλλά και για τα φροντιστήριά µας διαδικασία ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ευχαριστούµε εκ των προτέρων για τη γόνιµη συνεργασία τους και την στήριξή σε αυτή την συλλογική προσπάθεια. Τέλος στέλνουµε σε όλους σας τις θερµότερες ευχές µας για ένα δηµιουργικό 2010, που θα φέρει σε όλους µας υγεία, αγάπη και ευηµερία, τόσο στις οικογένειές µας όσο και επαγγελµατικά. Με συναδελφικούς χαιρετισµούς Από το.σ. της Ο.Ε.Φ.Ε.

Εισαγωγικό σημείωμα ΠΗΓΑΣΟΣ 1984

Εισαγωγικό σημείωμα ΠΗΓΑΣΟΣ 1984 Εισαγωγικό σημείωμα Τα Φροντιστήρια Πανελλαδικών Εξετάσεων ΠΗΓΑΣΟΣ ιδρύθηκαν το 1984 από τον Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο και εδρεύουν στα Βόρεια προάστια επί της οδού Θέμιδος 1 στην πλατεία του ηλεκτρικού

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΤΕΣΤ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΤΕΣΤ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΤΕΣΤ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στο πλαίσιο των ιαγνωστικών Τεστ 2015 θα είναι διαθέσιµα: 4 ύο τεστ για τους µαθητές που πρόκειται να φοιτήσουν

Διαβάστε περισσότερα

1.α. Παραγωγή «πρότυπων» θεμάτων:

1.α. Παραγωγή «πρότυπων» θεμάτων: 1.α. Παραγωγή «πρότυπων» θεμάτων: Προδιαγραφές: Προσανατολισμένα στη διαπίστωση γνωστικών δεξιοτήτων μαθητών, όχι στο έλεγχο της απομνημονευτικής τους ικανότητας. Ανταποκρινόμενα στη θεματική του Αναλυτικού

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ. Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ. Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Προφίλ του Σχολείου Αριθμός Μαθητών: 397 Αριθμός Εκπαιδευτικών: 68 Αριθμός Τμημάτων: 20 Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σχολικής μονάδας: 1. Αστικό σχολείο

Διαβάστε περισσότερα

Χρονοδιάγραµµα Εκπαιδευτικού Έτους ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Χρονοδιάγραµµα Εκπαιδευτικού Έτους ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ Χρονοδιάγραµµα Εκπαιδευτικού Έτους 2017-2018 Έναρξη ιαγωνισµών 1 ης περιόδου (Θερινά Τµήµατα) Έναρξη µαθηµάτων για τα Θερινά Τµήµατα Συγκέντρωση µαθητών ενηµέρωση Έναρξη µαθηµάτων νέων τµηµάτων Αργία 28

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Παιδείας: Προγραµµατισµός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυµνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ./ΕΠΑ.Σ. για τo 2010/11

Υπουργείο Παιδείας: Προγραµµατισµός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυµνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ./ΕΠΑ.Σ. για τo 2010/11 Υπουργείο Παιδείας: Προγραµµατισµός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυµνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ./ΕΠΑ.Σ. για τo 2010/11 ΘΕΜΑ: «Προγραµµατισµός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυµνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ./ΕΠΑ.Σ. σχολικού

Διαβάστε περισσότερα

Χρονοδιάγραµµα Εκπαιδευτικού Έτους 2013-2014 ΧΡΟΝΟ ΙΑΓΡΑΜΜΑ 2013-2014

Χρονοδιάγραµµα Εκπαιδευτικού Έτους 2013-2014 ΧΡΟΝΟ ΙΑΓΡΑΜΜΑ 2013-2014 Χρονοδιάγραµµα Εκπαιδευτικού Έτους 2013-2014 Έναρξη ιαγωνισµών 1 ης περιόδου (Θερινά Τµήµατα) Έναρξη µαθηµάτων για τα Θερινά Τµήµατα Συγκέντρωση µαθητών ενηµέρωση Έναρξη µαθηµάτων νέων τµηµάτων Αργία 28

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης 2019 2 Κανονισμός Εξετάσεων Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 2012

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 2012 ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 2012 Συνάδελφοι, Όπως και τα προηγούµενα χρόνια έτσι και πέρυσι ο θεσµός των Επαναληπτικών Θεµάτων (Ε.Θ.) συνέχισε την ανοδική του πορεία, τόσο από πλευράς συµµετοχής στο θεσµό όλο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 2010

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 2010 ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 2010 Συνάδελφοι, Όπως και τα προηγούµενα χρόνια έτσι και πέρυσι ο θεσµός των Επαναληπτικών Θεµάτων (Ε.Θ.) συνέχισε την ανοδική του πορεία, τόσο από πλευράς συµµετοχής στο θεσµό όλο

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΤΕΣΤ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΤΕΣΤ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΤΕΣΤ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Έκδοση 3) 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στο πλαίσιο των ιαγνωστικών Τεστ 2015 θα είναι διαθέσιµα: 4 ύο τεστ για τους µαθητές που πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΠΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 7,8,9

ΕΣΠΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 7,8,9 ΕΣΠΑ 2014-2020 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014-2020» ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 7,8,9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 Οδηγός για την υποβολή των Σχεδίων Δράσης «Υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ : Εφαρµογή καινοτόµων παρεµβάσεων στο Ολοήµερο Νηπιαγωγείο

ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ : Εφαρµογή καινοτόµων παρεµβάσεων στο Ολοήµερο Νηπιαγωγείο Να διατηρηθεί µέχρι Βαθµός ασφαλείας Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙ ΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ /ΝΣΗ ΣΠΟΥ ΩΝ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Α. Παπανδρέου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΗΣ ΟΕΦΕ ΚΑΙ ΤΟΥ "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" (Έκδοση 2)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΗΣ ΟΕΦΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ (Έκδοση 2) ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΛΕΚΤΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΡΑΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗ 42 ΤΗΛ 2310 311800 ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΗΣ ΟΕΦΕ ΚΑΙ ΤΟΥ "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" (Έκδοση 2) 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΛ.: ΦΑΞ:

ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΛ.: ΦΑΞ: ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΛ.: 22434830 ΦΑΞ: 22348421 ΤΑΧ. ΚΙΒ. 29076, 1621 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ e-mail: lyk-palouriotissa-lef@schools.ac.cy Καθήκοντα και αρμοδιότητες Βοηθών Διευθυντών/τριων

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΠΤΗ ΕΚΘΕΣΗ. 1. Ανάλογα με την Τάξη οι Μαθητές Εντάσσονται σε 4 Διαφορετικές Κατηγορίες:

ΓΡΑΠΤΗ ΕΚΘΕΣΗ. 1. Ανάλογα με την Τάξη οι Μαθητές Εντάσσονται σε 4 Διαφορετικές Κατηγορίες: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 4.17.22.14 Αρ. Τηλ.: 22 800755/ 22 809558/99 092296 Αρ. Φαξ: 22 305117 E-mail: eas@moec.gov.cy/ epapademetriou@papd.mof.gov.cy Διευθυντές/ντριες Δημόσιων και Ιδιωτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 2013

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 2013 ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 2013 Συνάδελφοι, Όπως και τα προηγούµενα χρόνια έτσι και πέρυσι ο θεσµός των Επαναληπτικών Θεµάτων (Ε.Θ.) συνέχισε την ανοδική του πορεία, τόσο από πλευράς συµµετοχής στο θεσµό όλο

Διαβάστε περισσότερα

Οι Διαγωνισμοί «Αριστοτέλης» και οι Ολυμπιάδες Φυσικής

Οι Διαγωνισμοί «Αριστοτέλης» και οι Ολυμπιάδες Φυσικής Οι Διαγωνισμοί «Αριστοτέλης» και οι Ολυμπιάδες Φυσικής 21 ΦΕΒ 2017 Η εμπιστοσύνη σχολείων και μαθητών στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής / Φυσικών «Αριστοτέλης» αποδεικνύεται από τις συνεχιζόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ Σχ. Έτους 2015-2016

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ Σχ. Έτους 2015-2016 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ Σχ. Έτους 2015-2016 προς διευκόλυνση της συνεργασίας του Τµήµατος Παιδείας µε τους /ντες των Σχολείων Πρωτ/θµιας και ευτ/θµιας Εκπ/σης ήµου Ρεθύµνης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 Α/Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙ.Σ.ΕΥΡΩ Αρ. Φακ.: 4.17.22.16 Αρ. Τηλ.: 22 809577/ 22 809558 Αρ. Φαξ: 22 428268 E-mail: epapademetriou@papd.mof.gov.cy 4 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Θεματικό Πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης

Θεματικό Πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης Θεματικό Πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης Τομέας/Δείκτης: Ανάπτυξη και εφαρμογή διδακτικών πρακτικών Δείκτης 3.1 Τίτλος: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ"

Διαβάστε περισσότερα

Φόρµα σχέσης οικογένειας - σχολείου Φόρµα δασκάλου

Φόρµα σχέσης οικογένειας - σχολείου Φόρµα δασκάλου φύλο είστε: άντρας ηλικία είστε:... χρονών υπηρετείτε ως εκπ/κός... χρόνια Ερώτηση 1 Φόρµα σχέσης οικογένειας - σχολείου γυναίκα Φόρµα δασκάλου ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (σηµειώστε για την κάθε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Προμηθειών. Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας. Πολυτεχνείου Κρήτης

Οδηγός Προμηθειών. Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας. Πολυτεχνείου Κρήτης Οδηγός Προμηθειών Ειδικού Κονδυλίων Έρευνας Πολυτεχνείου Κρήτης Χανιά, Οκτώβριος 2010 Ι. Εισαγωγή Ο παρών Οδηγός έχει κύριο σκοπό την περιγραφή των ενεργειών που απαιτούνται για προμήθειες ειδών ή/και

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Σύστηµα ιαχείρισης Πληροφορίας Οδηγός διαδικασιών Έκδοση 1.1 Μάιος 2002

Ηλεκτρονικό Σύστηµα ιαχείρισης Πληροφορίας Οδηγός διαδικασιών Έκδοση 1.1 Μάιος 2002 Ηλεκτρονικό Σύστηµα ιαχείρισης Πληροφορίας Οδηγός διαδικασιών Έκδοση 1.1 Μάιος 2002 1 1. ιαδικασία Ενηµέρωσης ΕΕ από τον Τεχνικό & Επιστηµονικό Σύµβουλο Υπεύθυνος Ενέργειας: Σύµβουλος Τεχνικής και Επιστηµονικής

Διαβάστε περισσότερα

(ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ)

(ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ) (ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ Αρ. Μητρώου 1551, Αρ. Απόφασης 781/2000 T.Θ. 1385, Τ.Κ. 70013 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τηλ. 2810391778, Fax 2810391481 E-mail seite@admin.forth.gr, Web site

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Η εξασφάλιση άδειας από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισµού (ΥΠΠ) είναι απαραίτητη για τη διεξαγωγή έρευνας σε δηµόσια σχολεία οποιασδήποτε βαθµίδας.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα Επιµόρφωσης Εκπαιδευτικών σε θέµατα Πληροφορικής

Πρόγραµµα Επιµόρφωσης Εκπαιδευτικών σε θέµατα Πληροφορικής ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Πρόγραµµα Επιµόρφωσης Εκπαιδευτικών σε θέµατα Πληροφορικής Το Πρόγραµµα συγχρηµατοδοτείται από την Κυπριακή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙ ΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ Αθήνα,28.5.2004 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝ.& ΙΕΞ.ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Αρ.Πρωτ. Βαθµός 101 85 ΑΘΗΝΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙ ΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ Αθήνα,28.5.2004 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝ.& ΙΕΞ.ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Αρ.Πρωτ. Βαθµός 101 85 ΑΘΗΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙ ΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ Αθήνα,28.5.2004 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝ.& ΙΕΞ.ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Αρ.Πρωτ. Βαθµός ΤΜΗΜΑ Α Φ. 151/49778/ Β6 Μητροπόλεως 15 101 85 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες: Τηλέφωνο:

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί κανόνες για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική που διοργανώνεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ)

Γενικοί κανόνες για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική που διοργανώνεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) Γενικοί κανόνες για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική που διοργανώνεται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) 2017 2018 1. Στόχοι Οι γενικοί στόχοι του Πανελλήνιου Διαγωνισμού στη Στατιστική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΞ49-9ΝΥ. Βαθμός Ασφαλείας : Να διατηρηθεί μέχρι:

ΑΔΑ: ΒΙΞ49-9ΝΥ. Βαθμός Ασφαλείας : Να διατηρηθεί μέχρι: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚ.&ΟΙΚ.ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Τμήμα Α Ανάπτυξης Εφαρμογών Εξετάσεων Ανδρέα Παπανδρέου

Διαβάστε περισσότερα

EΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

EΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ EΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Αθήνα, Νοέμβριος 2006 Το παρόν πλαίσιο εργασίας κωδικοποιεί τις απλές και αντικειμενικές προϋποθέσεις διεξαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ- ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Α. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ- ΔΗΛΩΣΕΩΝ ετικέτα barcode 1 35 mm x 50 mm ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 2015

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 2015 ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 2015 Αξιότιµοι Συνάδελφοι, τα Επαναληπτικά Θέµατα αναβαθµίζονται, γίνονται πιο ευέλικτα και επεκτείνονται µε υπηρεσίες που ζητήθηκαν τα προηγούµενα χρόνια από τους συναδέλφους, καλύπτοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ Οργανωτική Δομή Τα Επιμορφωτικά Κέντρα υπάγονται διοικητικά στη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης και την ευθύνη λειτουργίας τους

Διαβάστε περισσότερα

«Στα μονοπάτια της ιστορίας & των λέξεων!»

«Στα μονοπάτια της ιστορίας & των λέξεων!» 2 ΟΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 «Στα μονοπάτια της ιστορίας & των λέξεων!» Προκήρυξη Φιλολογικών Αγώνων «ΔΕΛΑΣΑΛ» Το Τμήμα Φιλολογικών Σπουδών

Διαβάστε περισσότερα

είδη Άρθρο Επιστολή-ανοιχτή επιστολή Οµιλία Δοκίµιο Επιφυλλίδα εισήγηση

είδη Άρθρο Επιστολή-ανοιχτή επιστολή Οµιλία Δοκίµιο Επιφυλλίδα εισήγηση Ορισµός : το είδος του κειµένου βάσει του οποίου πρέπει να γίνει η παραγωγή λόγου. Καθορίζεται από την εκφώνηση είδη Άρθρο Επιστολή-ανοιχτή επιστολή Οµιλία Δοκίµιο Επιφυλλίδα εισήγηση τίτλος υπότιτλος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΧΟΡΗΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ΕΝΤΥΠΟ ΧΟΡΗΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΧΟΡΗΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΟΝΙΤΣΙΩΤΗΣ Καθηγητής Νευρολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΤΑΘΗΣ Νευρολόγος, Συν/στης Δ/ντης Νευρολογικού Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Αρχική ψήφιση: Δεκέμβριος 2004 Πρώτη Αναθεώρηση: Δεκέμβριος 2005 Δεύτερη αναθεώρηση: Ιανουάριος 2016 Με τον

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάρια σε σχολική βάση και Σεμινάρια για γονείς. Τομέας Επιμόρφωσης Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου

Σεμινάρια σε σχολική βάση και Σεμινάρια για γονείς. Τομέας Επιμόρφωσης Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Σεμινάρια σε σχολική βάση και Σεμινάρια για γονείς Τομέας Επιμόρφωσης Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Νοέμβριος 2016 Η ομάδα συντονισμού Σεμινάρια σε Σχολική Βάση Συντονιστές Προγράμματος Δρ Έλενα Παπaμιχαήλ

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήρια Επιµόρφωσης του Προσωπικού του Σχολείου

Εργαστήρια Επιµόρφωσης του Προσωπικού του Σχολείου Εργαστήρια Επιµόρφωσης του Προσωπικού του Σχολείου 2 3 Εισαγωγή για τον εκπαιδευτή του προσωπικού Εάν διαβάζετε το παρόν έγγραφο, υποθέτουµε ότι θα θέλατε να επιµορφώσετε τα µέλη του προσωπικού ενός σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη. Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός «ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ»

Προκήρυξη. Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός «ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ» Προκήρυξη Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός «ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ» Το σωματείο Ορίζοντες προκηρύσσει διαγωνισμό με τίτλο «ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ» για το διδακτικό έτος 2018-2019.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΞ49-ΣΙΛ. Βαθμός Ασφαλείας : Να διατηρηθεί μέχρι:

ΑΔΑ: ΒΙΞ49-ΣΙΛ. Βαθμός Ασφαλείας : Να διατηρηθεί μέχρι: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚ.&ΟΙΚ.ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Τμήμα Α Ανάπτυξης Εφαρμογών Εξετάσεων Ανδρέα Παπανδρέου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Το Ινστιτούτο Κύπρου στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξής των ερευνητικών δραστηριοτήτων του αλλά και την στρατηγική του για ευρύτερη συμμετοχή στην προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί Πάροχοι, Προκειμένου να προχωρήσετε στην ενημέρωση και προετοιμασία των ωφελούμενων που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την θεωρητική και πρακτική φάση

Αγαπητοί Πάροχοι, Προκειμένου να προχωρήσετε στην ενημέρωση και προετοιμασία των ωφελούμενων που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την θεωρητική και πρακτική φάση Αγαπητοί Πάροχοι, Προκειμένου να προχωρήσετε στην ενημέρωση και προετοιμασία των ωφελούμενων που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την θεωρητική και πρακτική φάση των προγραμμάτων κατάρτισης του κέντρου σας, για την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ -----

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Γ - ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Nα διατηρηθεί μέχρι... Βαθμός Ασφαλείας. Μαρούσι, 17/01/2012 Αριθμ. Πρωτ. : 4887/Γ2 Βαθμ. Προτερ.: ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

Nα διατηρηθεί μέχρι... Βαθμός Ασφαλείας. Μαρούσι, 17/01/2012 Αριθμ. Πρωτ. : 4887/Γ2 Βαθμ. Προτερ.: ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Γ - ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία γενικού δασκάλου με ειδικό δάσκαλο. Έλενα Χατζηπέτρου, Ειδική Δασκάλα Κωφών

Συνεργασία γενικού δασκάλου με ειδικό δάσκαλο. Έλενα Χατζηπέτρου, Ειδική Δασκάλα Κωφών Συνεργασία γενικού δασκάλου με ειδικό δάσκαλο Έλενα Χατζηπέτρου, Ειδική Δασκάλα Κωφών Για να συνεργαστούμε πρέπει πρώτα : Να ξεκαθαρίσουμε τους ρόλους μας Να έχουμε ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα, ποιου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Μάθηµα: Εφαρµοσµένη ιδακτική των Φυσικών Επιστηµών (Πρακτικές Ασκήσεις Γ Φάσης) ΜΙΧΑΗΛ ΣΚΟΥΜΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ UNIVERSITIES4EU-U4EU

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ UNIVERSITIES4EU-U4EU ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ UNIVERSITIES4EU-U4EU Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών προσκαλεί

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Α. ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 1. Οι µαθητές ΟΦΕΙΛΟΥΝ να έρχονται στο σχολείο πριν χτυπήσει το κουδούνι της προσευχής. 2. ΕΝ εισέρχονται στις αίθουσες πριν από την προσευχή,

Διαβάστε περισσότερα

Το Νέο Λύκειο. Α Λυκείου

Το Νέο Λύκειο. Α Λυκείου ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ «ΓΝΩΣΗ» Το Νέο Λύκειο Στους µαθητές που θα φοιτήσουν φέτος (2013-2014) στην Α Λυκείου θα αρχίσει να εφαρµόζεται η νέα δοµή του Λυκείου. Για την εισαγωγή στην τριτοβάθµια εκπαίδευση θα µετράει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΓΕΝΙΚΑ Βασικός στόχος είναι η ανατροφοδότηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ο εντοπισμός των μαθησιακών ελλείψεων με σκοπό τη βελτίωση της παρεχόμενης σχολικής εκπαίδευσης. Ειδικότερα

Διαβάστε περισσότερα

(ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ)

(ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ) INFORMATICS DEVELOPMEN T AGENCY Digitally signed by INFORMATICS DEVELOPMENT AGENCY Date: 2016.03.16 16:34:54 EET Reason: Location: Athens ΑΔΑ: ΩΥΩΚ4653ΠΣ-ΧΨΑ (ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΜΕ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΜΕ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» Διαγωνισμός Μαθηματικών ικανοτήτων ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ http:///pythagoras/index.html ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΜΕ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» α) Γενικές πληροφορίες Εξεταστικά κέντρα θα

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Πρόχειρος Μειοδοτικός Διαγωνισμός

Διαδικασία Πρόχειρος Μειοδοτικός Διαγωνισμός Διαδικασία Πρόχειρος Μειοδοτικός Διαγωνισμός Τροποποιήσεις Τροποποίηση Ημερομηνία Σχόλια 1.0 01-12-10 1.1 24-03-11 1.2 01-09-16 Σελίδα 1 από 8 1. Σκοπός Σκοπός της διαδικασίας είναι: Να περιγράψει τη διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

(Αρµοδιότητες σχεδιασµού και παρακολούθησης προγραµµάτων) 7. Μελετά, σχεδιάζει και εισηγείται την εφαρµογή προγραµµάτων και

(Αρµοδιότητες σχεδιασµού και παρακολούθησης προγραµµάτων) 7. Μελετά, σχεδιάζει και εισηγείται την εφαρµογή προγραµµάτων και (α) Αρµοδιότητες Γραφείου Προγραµµατισµού και Ανάπτυξης (Γενικές Αρµοδιότητες) 1. Παρέχει γραµµατειακή υποστήριξη προς το Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού και Τουρισμού και τα Γραφεία του (διεκπεραίωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ -----

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Γ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ Σχ. Έτους

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ Σχ. Έτους ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ Σχ. Έτους 2016-2017 προς διευκόλυνση της συνεργασίας του Τµήµατος Παιδείας µε τους /ντες των Σχολείων Πρωτ/θµιας και ευτ/θµιας Εκπ/σης ήµου Ρεθύµνης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 1 1/9/2015 2 1/9/2015

Διαβάστε περισσότερα

«Στα μονοπάτια της ιστορίας & των λέξεων!»

«Στα μονοπάτια της ιστορίας & των λέξεων!» 1 ΟΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 «Στα μονοπάτια της ιστορίας & των λέξεων!» Προκήρυξη Φιλολογικών Αγώνων «ΔΕΛΑΣΑΛ» Το Τμήμα Φιλολογικών Σπουδών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ Τ.Θ. 12720 2252 Λευκωσία Τηλ: 22402380, 22402361, 22402454, 22402312 Φαξ: 22480505 proairetika@cyearn.pi.ac.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ Τ.Θ. 12720 2252 Λευκωσία Τηλ: 22402380, 22402361, 22402454, 22402312 Φαξ: 22480505 proairetika@cyearn.pi.ac. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους κατά 15% στα πλαίσια του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Θέμα: Το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2015-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Θέμα: Το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2015-2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ----- Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη: 15180 - Μαρούσι Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr E-mail: press@minedu.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ολο το σχέδιο για το νέο λύκειο και τις πανελλαδικές Το καινοτόµο «σχέδιο Αρβανιτόπουλου» θα έχουν την ευκαιρία να το γνωρίσουν πρώτοι οι φετινοί

Ολο το σχέδιο για το νέο λύκειο και τις πανελλαδικές Το καινοτόµο «σχέδιο Αρβανιτόπουλου» θα έχουν την ευκαιρία να το γνωρίσουν πρώτοι οι φετινοί Ολο το σχέδιο για το νέο λύκειο και τις πανελλαδικές Αλλάζουν όλα στο λύκειο από τον Σεπτέµβριο του 2013, καθώς το υπουργείο Παιδείας καταθέτει στη Βουλή σχέδιο νόµου, που παρουσιάζει σήµερα αποκλειστικά

Διαβάστε περισσότερα

" ιακριτά Μαθηµατικά και Μαθηµατική Λογική "

 ιακριτά Μαθηµατικά και Μαθηµατική Λογική ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Ο ΗΓΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ " ιακριτά Μαθηµατικά και Μαθηµατική Λογική " ΠΛΗ 20 ΠΑΤΡΑ 2003 Πριν αρχίσετε τη µελέτη του έντυπου αυτού, είναι απαραίτητο να διαβάσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ B ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ Κ.Β.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ B ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ Κ.Β. 1 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ B ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ Κ.Β. ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕRASMUS + PROMQE (Προώθηση της Ποιότητας και της Ισότητας στην Εκπαίδευση: μια δυναμική προσέγγιση βελτίωσης της σχολικής αποτελεσματικότητας)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ERASMUS+ TRAINEESHIPS ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ERASMUS+ TRAINEESHIPS ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήµιον Αθηνών TΜΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ERASMUS+ TRAINEESHIPS ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 Περίοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ -----

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Α ΣΠΟΥΔΩΝ & ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Παρακαλείσθε όπως για τις δραστηριότητες της εφαρμογής του προγράμματος στο σχολείο συμπληρώνετε τα τρία είδη εντύπων για εγγραφή πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

Βήμα-βήμα η δράση! Από πλευράς διοργανωτών παρέχεται υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς μέσω:

Βήμα-βήμα η δράση! Από πλευράς διοργανωτών παρέχεται υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς μέσω: Βήμα-βήμα η δράση! Η δράση ξεκινά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος που υποβάλλουν για το σχολείο τους οι εκπαιδευτικοί. Ένας τουλάχιστον εκπαιδευτικός ανά σχολείο είναι υπεύθυνος για το συντονισμό των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Να διατηρηθεί μέχρι... Βαθμός Ασφαλείας...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 1. Η εξέταση πιστοποίησης, αξιολογεί το σύνολο των μαθησιακών αποτελεσμάτων των ωφελούμενων. 2. Το διαπιστευμένο Σχήμα «Υπάλληλος Υποδοχής/Εξυπηρέτησης

Διαβάστε περισσότερα

Αξιότιµε κύριε Διευθυντά,

Αξιότιµε κύριε Διευθυντά, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κόρινθος, 18/10/2016 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Αριθµ. Πρωτ: 738 ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΕ.Π.Α.Π. Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ Τηλ: 2741028048, 21236 E-mail: munlibco@otenet.gr

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική που αφορά την προώθηση των δεσμών συνεργασίας του σχολείου με τους εξωτερικούς φορείς που εμπλέκονται στη σχολική διαδικασία

Πολιτική που αφορά την προώθηση των δεσμών συνεργασίας του σχολείου με τους εξωτερικούς φορείς που εμπλέκονται στη σχολική διαδικασία Πολιτική που αφορά την προώθηση των δεσμών συνεργασίας του σχολείου με τους εξωτερικούς φορείς που εμπλέκονται στη σχολική διαδικασία ΣΤΟΧΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑ ΓΡΑΜΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 1. Αποτελεσματική

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Αριθµ. Φ.253/75425/Β6 (8) Επίδειξη γραπτών δοκιµίων πανελληνίων εξετάσεων. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 22 του ν. 3475/2006 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Ένας από τους βασικούς

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί γονείς, 1. Εµφάνιση µαθητών

Αγαπητοί γονείς, 1. Εµφάνιση µαθητών ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ Πειραιάς, 15 Σεπτεµβρίου 2012 "Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ" ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Με αφορµή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ευχόµαστε σε όλους υγεία, δύναµη και επιτυχία στους στόχους

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ : ΚΟΙΝ : Εκπροσώπους Σπουδαστών

ΣΧΕΤ : ΚΟΙΝ : Εκπροσώπους Σπουδαστών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι) ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ταχ. Δ/νση : Θηβών 274/ 122 41 ΑΙΓΑΛΕΩ Βαθμός Ασφαλείας : Τηλέφωνο : 5385671

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 7.12.09/4 28 Νοεμβρίου 2018 Διευθυντές/Διευθύντριες Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣΤΗΝΑΡΧΗ ΤΟΥΣΧΟΛΙΚΟΥΕΤΟΥΣ (80350/Γ2/ )

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣΤΗΝΑΡΧΗ ΤΟΥΣΧΟΛΙΚΟΥΕΤΟΥΣ (80350/Γ2/ ) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ /ΝΣΗ Α.Ε &.Ε ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ /ΝΣΗ.Ε ΛΕΣΒΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣΤΗΝΑΡΧΗ ΤΟΥΣΧΟΛΙΚΟΥΕΤΟΥΣ (80350/Γ2/19-06-08) Σεπτέµβριος2008 Γεώργιος Κατατριώτης ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η αίτηση εγγραφής υποβάλλεται ηλεκτρονικά ή έντυπα οποιαδήποτε χρονική στιγμή, ανεξαρτήτως ηλικίας του παιδιού.

Η αίτηση εγγραφής υποβάλλεται ηλεκτρονικά ή έντυπα οποιαδήποτε χρονική στιγμή, ανεξαρτήτως ηλικίας του παιδιού. ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η εγγραφή των παιδιών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στο σχολείο στηρίζεται αφενός στην τυχαία επιλογή σειράς κατάταξης των αιτήσεων μέσω κλήρωσης και αφετέρου στην έγκαιρη προσέλευση των

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαίδευση» ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ. «Νέο Λύκειο και σύστημα πρόσβασης στην Tριτοβάθμια. Άρθρο 1. Νέο Λύκειο

Eκπαίδευση» ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ. «Νέο Λύκειο και σύστημα πρόσβασης στην Tριτοβάθμια. Άρθρο 1. Νέο Λύκειο ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ «Νέο Λύκειο και σύστημα πρόσβασης στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση» Άρθρο 1 Νέο Λύκειο 1. Από το σχολικό έτος 2013-2014 καθιερώνεται ο θεσμός του Νέου Λυκείου και αρχίζει σταδιακά η εφαρμογή του

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ A ΤΑΞΗΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ A ΤΑΞΗΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ A ΤΑΞΗΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΘΗΝΑ 1999 Σύνταξη του παρόντος: Γεώργιος Κιούσης, Σχολικός Σύµβουλος

Διαβάστε περισσότερα

TO NEO ΣΧΟΛΕΙΟ. Τα µαθήµατα του κοινού εκπαιδευτικού προγράµµατος (γενικής παιδείας) είναι τα εξής:

TO NEO ΣΧΟΛΕΙΟ. Τα µαθήµατα του κοινού εκπαιδευτικού προγράµµατος (γενικής παιδείας) είναι τα εξής: TO NEO ΣΧΟΛΕΙΟ «3. Στη Γ Τάξη Ηµερήσιου Γενικού Λυκείου εφαρµόζεται πρόγραµµα µαθηµάτων τριάντα τριών (33) ωρών, που περιλαµβάνει µαθήµατα γενικής παιδείας δεκατριών (13) συνολικά διδακτικών ωρών εβδοµαδιαίως

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ Σ ΕΠ «ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ»

ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ Σ ΕΠ «ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ» Σελ.: 1 Από: 8 ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ Σ ΕΠ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ ( Π.3.3) 1. ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός της παρούσας διαδικασίας είναι η περιγραφή της µεθοδολογίας που ακολουθείται για τον καθορισµό των απαιτήσεων, σχεδιασµού

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ

ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ Έβδομος (7ος) Κύκλος Επιμόρφωσης των ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ 2013-2014 Συντάκτρια Άννα Κοκκινίδου Υπεύθυνη διαχείρισης του προγράμματος 1 Η συμμετοχή του εκπαιδευόμενου στο πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝ: - Σχολικούς Συµβούλους κλάδου ΠΕ04 (δια των Περιφερειακών νσεων Εκπ/σης). - ΕΚΦΕ όλης της χώρας (δια των Ε) - Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

ΚΟΙΝ: - Σχολικούς Συµβούλους κλάδου ΠΕ04 (δια των Περιφερειακών νσεων Εκπ/σης). - ΕΚΦΕ όλης της χώρας (δια των Ε) - Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Nα διατηρηθεί µέχρι... ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ.ΠΑΙ ΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Οι κύριες αλλαγές συνοψίζονται στα εξής:

Οι κύριες αλλαγές συνοψίζονται στα εξής: Προς ώρας, η μόνη αλλαγή για τη Β Λυκείου, που μάλιστα θα εφαρμοστεί από - το έτος 2018-19, αφορά το μάθημα της Πολιτικής Παιδείας που αντικαθίσταται από το μάθημα Πολίτης και Δημοκρατία, με αντίστοιχη

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΑ (ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΑ)

ΓΥΜΝΑΣΙΑ (ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΑ) Nα διατηρηθεί µέχρι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Αρ. Φακ. 7.2.25.9.6. 20 Ιανουαρίου 2011

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Αρ. Φακ. 7.2.25.9.6. 20 Ιανουαρίου 2011 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ. 7.2.25.9.6 Διευθυντές/ντριες Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Γενικής και Τεχνικής/Eπαγγελματικής Εκπαίδευσης 20 Ιανουαρίου 2011 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΧΟΡΗΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ΕΝΤΥΠΟ ΧΟΡΗΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΧΟΡΗΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή έως χορηγός: 10 Οκτωβρίου 2018 Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή ως χορηγός με δορυφορικό συμπόσιο ή διάλεξη: 30 Σεπτεμβρίου 2018

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ CREATIVE PRIMARY SCHOOL PARTNERSHIPS WITH VISUAL ARTISTS (CREARTE) ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης Απρίλιος 2016

Διαβάστε περισσότερα

85 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

85 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ 85 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ Η Νέα Γενιά Ζηρίδη, υποστηρίζοντας ενεργά την ιδέα της αριστείας, προσφέρει 85 υποτροφίες σε μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ. Εσωτερικός Κανονισµός

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ. Εσωτερικός Κανονισµός 1 ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ Εσωτερικός Κανονισµός 2 Εσωτερικός Κανονισµός Συµβούλου του Φοιτητή 1. Ορισµός και θητεία... 3 2. Καθήκοντα και υποχρεώσεις... 4 2.1 Γενικά... 4 2.2 Σύµβουλος Φοιτητή ιοικητικά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩΝ ΧΡΟΝΙΚΟ ΙΑΣΤΗΜΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΝΕΑ Ή ΝΑ ΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩΝ ΧΡΟΝΙΚΟ ΙΑΣΤΗΜΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΝΕΑ Ή ΝΑ ΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ- ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων µαθηµάτων και συγγραµµάτων θα πραγµατοποιηθεί από τις 5 Μαρτίου ώρα 15:00 µέχρι και τις 21 Μαρτίου 2010 ώρα 24:00

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΡΕΥΝΑ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΡΕΥΝΑ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 27+1 Ερωτήσεις για το Νέο σύστημα εισαγωγής 1. Από πότε θα ισχύσει το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το 2019 2020. Δηλαδή το νέο σύστημα θα το εγκαινιάσουν οι μαθητές που φοιτούν

Διαβάστε περισσότερα

10/10/2013. Α) Σκοπός Ενημερωτικής Συνάντησης ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚOY ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

10/10/2013. Α) Σκοπός Ενημερωτικής Συνάντησης ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚOY ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚOY ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΥΠΡΟΥ Α) Σκοπός Ενημερωτικής Συνάντησης Η συμβολή των εισηγητών ως προς: τη βέλτιστη λειτουργία των Προαιρετικών Σεμιναρίων τον εκσυγχρονισμό

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνική Σχολή Πάφου. «Τι μπορεί να γίνει», όχι απλώς «Τι υπάρχει» «Οι δυσκολίες αποτελούν χρυσές ευκαιρίες για ανάπτυξη και βελτίωση» Σκεφτόμαστε...

Τεχνική Σχολή Πάφου. «Τι μπορεί να γίνει», όχι απλώς «Τι υπάρχει» «Οι δυσκολίες αποτελούν χρυσές ευκαιρίες για ανάπτυξη και βελτίωση» Σκεφτόμαστε... Τεχνική Σχολή Πάφου Σεπτέμβριος 2018 Σκεφτόμαστε... «Τι μπορεί να γίνει», όχι απλώς «Τι υπάρχει» Γνωρίζουμε επίσης ότι... «Οι δυσκολίες αποτελούν χρυσές ευκαιρίες για ανάπτυξη και βελτίωση» Οργάνωση Σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

" ιακριτά Μαθηµατικά και Μαθηµατική Λογική "

 ιακριτά Μαθηµατικά και Μαθηµατική Λογική ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Ο ΗΓΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ " ιακριτά Μαθηµατικά και Μαθηµατική Λογική " ΠΛΗ 20 ΠΑΤΡΑ 2004 Πριν αρχίσετε τη µελέτη του έντυπου αυτού, είναι απαραίτητο να διαβάσετε

Διαβάστε περισσότερα

Η κοινωνική και πολιτική οργάνωση στην Αρχαία Ελλάδα

Η κοινωνική και πολιτική οργάνωση στην Αρχαία Ελλάδα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (Θεωρητική Κατεύθυνση) Η κοινωνική και πολιτική οργάνωση στην Αρχαία

Διαβάστε περισσότερα

Περικλέους Σταύρου Χαλκίδα Τ: & F: W:

Περικλέους Σταύρου Χαλκίδα Τ: & F: W: Περικλέους Σταύρου 31 34100 Χαλκίδα Τ: 2221-300524 & 6937016375 F: 2221-300524 @: chalkida@diakrotima.gr W: www.diakrotima.gr Προς: Μαθητές Α, Β & Γ Λυκείου / Κάθε ενδιαφερόμενο Αγαπητοί Φίλοι Όπως σίγουρα

Διαβάστε περισσότερα