ΔΙΑΛΕΞΗ1 η : Εισαγωγή στη διοίκηση λειτουργιών

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΔΙΑΛΕΞΗ1 η : Εισαγωγή στη διοίκηση λειτουργιών"

Transcript

1 Διοίκηση Λειτουργιών ΔΙΑΛΕΞΗ1 η : Εισαγωγή στη διοίκηση λειτουργιών Δρ. Β. Ζεϊμπέκης (vzeimp@fme.aegean.gr) Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης Πολυτεχνική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αιγαίου Copyright 2017

2 Ατζέντα Ορισμοί και έννοιες Διαφορές μεταξύ επιχειρήσεων παραγωγής προϊόντων και παροχής υπηρεσιών Σύγχρονο περιβάλλον εφαρμογής της διοίκησης λειτουργιών Η διοίκηση λειτουργιών στο σύνολο της επιχειρήσης

3 Ατζέντα Ορισμοί και έννοιες Διαφορές μεταξύ επιχειρήσεων παραγωγής προϊόντων και παροχής υπηρεσιών Σύγχρονο περιβάλλον εφαρμογής της διοίκησης λειτουργιών Η διοίκηση λειτουργιών στο σύνολο της επιχειρήσης

4 Ορισμοί και έννοιες Η διοίκηση κάθε επιχείρησης βασίζεται σε τρεις βασικές λειτουργίες: α) χρηματο-οικονομικά, β) μάρκετινγκ και γ) διοίκηση λειτουργιών Άλλες λειτουργίες, όπως οι προμήθειες, η διαχείριση ανθρώπινων πόρων και ο σχεδιασμός παραγωγής, λειτουργούν υποστηρικτικά ως προς τις βασικές λειτουργίες.

5 Ορισμοί και έννοιες Η διοίκηση λειτουργιών(δλ) ή οperations management(ομ) αποτελεί τη λειτουργία μέσω της οποίας επιτυγχάνεται ο προγραμματισμός, η οργάνωση, ο συντονισμός και ο έλεγχος των πόρων που απαιτούνται για την παραγωγή των αγαθών και υπηρεσιών κάθε επιχείρησης. Η διοίκηση λειτουργιών αποτελεί μια διοικητική λειτουργία. Περιλαμβάνει τη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού, του μηχανολογικού εξοπλισμού, της τεχνολογίας,των πληροφοριών, καθώς και άλλων πόρων Η διοίκηση λειτουργιών αποτελεί την κεντρική λειτουργία κάθε επιχείρησης, ανεξάρτητα από το μέγεθός της, από το αν παράγει προϊόντα ή υπηρεσίες και από το αν αποσκοπεί στο κέρδος ή πρόκειται για μη κερδοσκοπικό οργανισμό Κάθε επιχείρηση διαθέτει λειτουργία διοίκησης λειτουργιών. Όλες υπόλοιπες λειτουργίες της επιχείρησης είναι υποστηρικτικές στη διοίκηση λειτουργιών

6 Ο ρόλος της διοίκησης λειτουργιών Ο ρόλος της διοίκησης λειτουργιών είναι η μετατροπή των εισροών μιας επιχείρησης σε τελικά προϊόντα ή υπηρεσίες. Οι εισροές περιλαμβάνουν τους ανθρώπινους πόρους (όπως εργαζόμενοι και διοικητικά στελέχη), τις εγκαταστάσεις και τις διαδικασίες (όπως κτιριακές εγκαταστάσεις και μηχανολογικός εξοπλισμός), καθώς και τα υλικά, την τεχνολογία και τις διαθέσιμες πληροφορίες. Τα αγαθά και οι υπηρεσίες που παράγονται αποτελούν τις εκροές μιας επιχείρησης.

7 Παραδείγματα εισροών-εκροών ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Για μια μεταποιητική επιχείρηση η διαδικασία αφορά τη μετατροπή των πρώτων υλών σε προϊόντα (π.χ. η μετατροπή του δέρματος και του καουτσούκ σε αθλητικά υποδήματα, η μετατροπή υφάσματος σε παντελόνια και η μετατροπή πλαστικών υλών σε παιχνίδια). ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Για μια αεροπορική εταιρία, η διαδικασία αφορά τη μεταφορά των επιβατών και των αποσκευών τους προς τον ζητούμενο προορισμό. Για ένα νοσηλευτικό ίδρυμα, η διαδικασία αφορά το συντονισμό πόρων, όπως οι γιατροί του ιδρύματος, οι ιατρικές μέθοδοι και οι φαρμακευτικές αγωγές, για τη μετατροπή των ασθενών σε υγιείς ανθρώπους.

8 Γιατί ειναι σημαντική η διοίκηση των λειτουργιών; Μέσω της διοίκησης λειτουργιών επιτυγχάνεται ο συντονισμός των απαιτούμενων πόρων για την παραγωγή του τελικού προϊόντος. Στην εν λόγω διαδικασία περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός του προϊόντος, ο προσδιορισμός των απαιτούμενων πόρων, ο προγραμματισμός της παραγωγής, η οργάνωση των παγίων στοιχείων, η διαχείριση των αποθεμάτων, ο έλεγχος της ποιότητας, ο σχεδιασμός των απαιτούμενων εργασιών και διαδικασιών. Η διοίκηση λειτουργιών αφορά κάθε πτυχή της διαδικασίας μετατροπής των εισροών σε εκροές. Οι εισροές, η διαδικασία μετατροπής και τα χαρακτηριστικά των εκροών μεταβάλλονται συνεχώς, σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των πελατών και τις πληροφορίες ως προς τις επιδόσεις που θα συλλεχθούν.

9 Παράδειγμα: Ο ρόλος της διοίκησης λειτουργιών σε ηλεκτρονικά καταστήματα (1/2) Πολλές από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιήθηκαν στο ηλεκτρονικό εμπόριο κατά τη δεκαετία του 90 διαπίστωσαν στην πράξη την πολυπλοκότητα των διαδικασιών που απαιτούνται, καθώς δεν κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν κέρδη και διέκοψαν τη λειτουργία τους. Οι επιχειρήσεις, προκειμένου να εξασφαλίσουν την τήρηση των υποσχέσεών τους, οφείλουν: ναπραγματοποιούνπροβλέψειςωςπροςτααγαθάταοποίαθαζητηθούναπό τους πελάτες τους, να διατηρούν ικανοποιητικές ποσότητες αποθεμάτων, να διοικούν κέντρα διανομής και αποθήκες, να διαχειρίζονται στόλους φορτηγών οχημάτων και να προγραμματίζουν διανομές προϊόντων συνδυάζοντας την ικανοποίηση των πελατών με το χαμηλό κόστος.

10 Παράδειγμα: Ο ρόλος της διοίκησης λειτουργιών σε ηλεκτρονικά καταστήματα (2/2) Η Amazon.com, όπως και πολλές επιχειρήσεις του κλάδου, διαχειρίζονται το σύνολο των απαιτούμενων λειτουργιών. Άλλες επιχειρήσεις αναθέτουν σε τρίτους (outsourcing) ορισμένες λειτουργίες, όπως η ανάθεση της διοίκησης των αποθεμάτων, η διαχείριση των αποθηκευτικών χώρων, των διανομών και των επιστροφών. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων του κλάδου εντείνεται συνεχώς, καθώς οι πελάτες απαιτούν μικρότερους χρόνους παράδοσης και υψηλό βαθμό εξατομίκευσης Η πρακτική των αυθημερόν παραδόσεων χρησιμοποιείται συχνά στα σύγχρονα αστικά κέντρα.

11 Η επιτυχημένη εφαρμογή της διοίκησης λειτουργιών προϋποθέτει τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας κατά τη διαδικασία μετατροπής των εισροών σε εκροές Ορίζουμε ως προστιθέμενη αξία(value added) τη διαφορά μεταξύ της τελικής αξίας ενός προϊόντος και την αξία του συνόλου των εισροών που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή του. Αυξημένη προστιθέμενη αξία συνεπάγεται και αυξημένη αποδοτικότητα. Μια προφανής μέθοδος για την αύξηση της προστιθέμενης αξίας είναι η μείωση του κόστους των δραστηριοτήτων που απαιτούνται για την παραγωγή ενός προϊόντος. Οι δραστηριότητες, οι οποίες δεν προσδίδουν προστιθέμενη αξία, θεωρούνται περιττές και μπορεί να αφορούν συγκεκριμένες θέσεις εργασίας, εξοπλισμό και διαδικασίες.

12 Η επιτυχημένη εφαρμογή της διοίκησης λειτουργιών προϋποθέτει τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας κατά τη διαδικασία μετατροπής των εισροών σε εκροές Πλέον της προστιθέμενης αξίας, οι λειτουργίες οφείλουν να είναι και αποδοτικές. Ως αποδοτικότητα (efficiency) ορίζουμε την εκτέλεση δραστηριοτήτων με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, πληρώντας παράλληλα ορισμένα πρότυπα ποιότητας. Η ανάλυση του συνόλου των δραστηριοτήτων, η κατάργηση των δραστηριοτήτων που δεν προσδίδουν προστιθέμενη αξία και η αναδιοργάνωση των διαδικασιών και των εργασιών αποσκοπώντας στη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της διοίκησης λειτουργιών. Στο πλαίσιο του έντονα ανταγωνιστικού σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η διοίκηση λειτουργιών αποτελεί το βασικό σημείο της προσπάθειας βελτίωσης της ανταγωνιστικής θέσης, μέσω της αύξησης της προστιθέμενης αξίας και της αποδοτικότητας.

13 Ατζέντα Ορισμοί και έννοιες Διαφορές μεταξύ επιχειρήσεων παραγωγής προϊόντων και παροχής υπηρεσιών Σύγχρονο περιβάλλον εφαρμογής της διοίκησης λειτουργιών Η διοίκηση λειτουργιών στο σύνολο της επιχειρήσης

14 Επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών: Βασικές διαφοροποιήσεις (1/3) Θα μπορούσαμε να χωρίσουμε τις επιχειρήσεις σε δύο γενικές κατηγορίες: τις επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων και τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Η πρώτη βασική διαφοροποίηση μεταξύ των δύο κατηγοριών αφορά τη φυσική υπόσταση των υλικών αγαθών. Επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων: Προϊόντα με φυσική υπόσταση τα οποία παράγονται από τις επιχειρήσεις, και αποθηκεύονται μέχρι να χρησιμοποιηθούν, για να καλυφθεί η αντίστοιχη ζήτηση. Αντιθέτως, οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών παράγουν άυλα αγαθά, τα οποία δεν είναι δυνατόν να παραχθούν προτού απαιτηθούν.

15 Επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών: Βασικές διαφοροποιήσεις (2/3) Η δεύτερη διαφοροποίηση αφορά την επαφή του πελάτη με τη διαδικασία παραγωγής. Ως προς τις επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων, οι πελάτες έρχονται σε επαφή με αντιπροσώπους και πωλητές, χωρίς να συμμετέχουν άμεσα στη διαδικασία παραγωγής. Για παράδειγμα, για την αγορά ενός αυτοκινήτου, ο πελάτης δεν πραγματοποιεί επαφές με το εργοστάσιο, το οποίο τα κατασκευάζει. Ως προς τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, η παρουσία των πελατών κατά την «παραγωγή» των υπηρεσιών αποτελεί συνήθη πρακτική. Η κατάταξη των επιχειρήσεων σε επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων και παροχής υπηρεσιών δεν είναι πάντα μια απλή διαδικασία, καθώς η λειτουργία των περισσότερων μονάδων είναι σύνθετη. Οι περισσότερες επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες. Για παράδειγμα, ένας κατασκευαστής επίπλων συχνά αναλαμβάνει τη συναρμολόγηση και την παράδοσή τους.

16 Επιχειρήσεις παραγωγής προϊόντων και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών: Βασικές διαφοροποιήσεις (3/3)

17 Παράδειγμα επιχειρήσης που παρέχει υπηρεσίες αλλά έχει έντονα τα στοιχεία μιας παραγωγικής εταιρίας Οι ταχυδρομικές υπηρεσίες αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα Παρέχουν υπηρεσίες: έγκαιρη και αξιόπιστη διανομή αλληλογραφίας και δεμάτων. Οι εκροές τους δεν αποτελούν υλικά αγαθά και δεν υπάρχει δυνατότητα να αποθηκευτούν. Όμως, οι περισσότερες αποφάσεις που λαμβάνονται από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες παρουσιάζουν σημαντικές ομοιότητες με αυτές που λαμβάνονται σε μια επιχείρηση παραγωγής προϊόντων. Η επαφή με τους πελάτες είναι περιορισμένη, ενώ ο όγκος των αποθεμάτων είναι σημαντικός σε κάθε χρονικό σημείο. Η επιχείρηση είναι εντάσεως κεφαλαίου, καθώς διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, ισχυρό στόλο μεταφορικών οχημάτων και μηχανισμούς σάρωσης για την ταξινόμηση των προς αποστολή δεμάτων και την παρακολούθησή τους κατά τη διανομή. Η εξασφάλιση επαρκούς προσωπικού κατά τις ώρες αιχμής και ο προγραμματισμός των διανομών αποτελούν μείζονα ζητήματα. Σημειώνεται ότι, παρόλο που οι εκροές των ταχυδρομικών υπηρεσιών αφορούν υπηρεσίες, οι εισροές τους περιλαμβάνουν εργαζομένους, τεχνολογία και μηχανολογικό εξοπλισμό

18 Αποφάσεις στο πλαίσιο της διοίκησης λειτουργιών (1/2) (Παράδειγμα) ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

19 Αποφάσεις στο πλαίσιο της διοίκησης λειτουργιών (2/2) (Παράδειγμα) ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

20 Στρατηγικές και τακτικές αποφάσεις (1/2) Προτού εξεταστούν αποφάσεις με χρονικό ορίζοντα μίας ημέρας, θα πρέπει να εξεταστούν αποφάσεις με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, οι οποίες αφορούν το σύνολο της επιχείρησης και ονομάζονται στρατηγικές αποφάσεις(strategic decisions) Χαρακτηρίζονται από ευρύ πεδίο εφαρμογής και διαμορφώνουν το πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο θα ληφθούν άλλες, περισσότερο εξειδικευμένες αποφάσεις. Οι στρατηγικές αποφάσεις θέτουν ερωτήματα όπως: Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σχεδιαζόμενου προϊόντος; Σε ποια αγορά προβλέπεται να δραστηριοποιηθεί η επιχείρηση; Ποια είναι η αναμενόμενη ζήτηση για το παραγόμενο προϊόν;

21 Στρατηγικές και τακτικές αποφάσεις (2/2) Οι αποφάσεις με μικρό χρονικό ορίζοντα, οι οποίες αφορούν συγκεκριμένα τμήματα της επιχείρησης και θέσεις εργασίες, ονομάζονται τακτικές αποφάσεις (ή αποφάσεις τακτικής tactical decisions). Οι τακτικές αποφάσεις ρυθμίζουν συγκεκριμένα ζητήματα της καθημερινής λειτουργίας της επιχείρησης, όπως η ποσότητα και ο χρόνος παραγγελίας των πρώτων υλών. Αρχικά λαμβάνονται οι στρατηγικές αποφάσεις, καθορίζοντας το ύφος τωντακτικών αποφάσεων, οι οποίες λαμβάνονται ανά τακτά διαστήματα και με μεγαλύτερη συχνότητα.

22 Ατζέντα Ορισμοί και έννοιες Διαφορές μεταξύ επιχειρήσεων παραγωγής προϊόντων και παροχής υπηρεσιών Σύγχρονο περιβάλλον εφαρμογής της διοίκησης λειτουργιών Η διοίκηση λειτουργιών στο σύνολο της επιχειρήσης

23 Σύγχρονο περιβάλλον εφαρμογής της διοίκησης λειτουργιών (1/2) Το σύγχρονο περιβάλλον εφαρμογής της διοίκησης λειτουργιών παρουσιάζει σημαντικές διαφοροποιήσεις αναφορικά με όσα ίσχυαν πριν μερικά χρόνια. Οι πελάτες απαιτούν βελτιωμένη ποιότητα, αυξημένη ταχύτητα εξυπηρέτησης και χαμηλότερο κόστος. Η επιτυχημένη λειτουργία μιας επιχείρησης συνδέεται άμεσα με τη γνώση των βασικών αρχών της διοίκησης λειτουργιών. Πολλές επιχειρήσεις εφαρμόζουν μεθόδους λιτής παραγωγής(lean systems). Τα συστήματα λιτής παραγωγής συνδυάζουν έννοιες, όπως η μέθοδος just-in-time, η διοίκηση ολικής ποιότητας, η συνεχής βελτίωση, η διαχείριση πόρων και η διοίκηση εφοδιαστικής αλυσίδας. Η προσήλωση στην αποδοτικότητα οδήγησε πολλές επιχειρήσεις στην εγκατάσταση εξελιγμένων πληροφοριακών συστημάτων διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων(enterprise resource planning ERP). Τα συστήματα ERP αποτελούν περίπλοκα λογισμικά προγράμματα, μέσω των οποίων επιτυγχάνεται ο προσδιορισμός και η διαχείριση των πόρων που απαιτούνται για το συντονισμό του συνόλου των δραστηριοτήτων αναφορικά με την παραγωγή και τη διανομή των αγαθών στους πελάτες.

24 Σύγχρονο περιβάλλον εφαρμογής της διοίκησης λειτουργιών (2/2) Για την εξασφάλιση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση μεθόδων για την πληρέστερη και έγκαιρη κάλυψη των αναγκών της πελατειακής τους βάσης. Η συγκεκριμένη πρακτική απαιτεί βαθιά γνώση των πελατών και δυνατότητα πρόβλεψης της συμπεριφοράς τους. Η ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (customer relationship management CRM) παρέχει τη δυνατότητα λεπτομερούς πληροφόρησης. Τα CRM περιλαμβάνουν εφαρμογές λογισμικού, οι οποίες επιτρέπουν τη συγκέντρωση εξειδικευμένων πληροφοριών ανά πελάτη. Οι εν λόγω πληροφορίες αξιοποιούνται για τον εντοπισμό των πιστών πελατών και την παροχή εξατομικευμένων λύσεων. Επιπλέον, τα συστήματα CRM έχουν τη δυνατότητα ενσωμάτωσης στη λειτουργία ενός συστήματος ERP, με αποτέλεσμα την προσαρμογή του δικτύου διαχείρισης πόρων, σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες των πελατών.

25 Ποιες είναι οι αρμοδιότητες των στελεχών του τμήματος διοίκησης λειτουργιών; Ο επικεφαλής του τμήματος διοίκησης λειτουργιών μιας επιχείρησης συχνά αναφέρεται ως αντιπρόεδρος διοίκησης λειτουργιών, αντιπρόεδρος παραγωγής ή διευθυντής εφοδιαστικής αλυσίδας και υποβάλλει τις εκθέσεις του απευθείας στον πρόεδρο ή τον γενικό διευθυντή λειτουργιών(chief Operations Officer- COO). Ακολουθούν στελέχη μεσαίας βαθμίδας όπως ο διευθυντής παραγωγής, ο διευθυντής λειτουργιών, ο διευθυντής ελέγχου ποιότητας και ο διευθυντής εργοστασίου. Η επόμενη βαθμίδα περιλαμβάνει θέσεις εργασίας όπως ο υπεύθυνος ποιότητας, ο υπεύθυνος ανάλυσης παραγωγής, ο υπεύθυνος ανάλυσης αποθεμάτων και ο υπεύθυνος παραγωγής. Τα συγκεκριμένα στελέχη εκτελούν μια σειρά από εργασίες όπως είναι η ανάλυση ζητημάτων παραγωγής, η πραγματοποίηση προβλέψεων, ο σχεδιασμός νέων προϊόντων, η μέτρηση ποιότητας, η παρακολούθηση αποθεμάτωνκαι η σύνταξη προγραμμάτων εργασίας. Συνεπώς, το τμήμα διοίκησης λειτουργιών περιλαμβάνει πλήθος θέσεων εργασίας, σε όλες τις διοικητικές βαθμίδες, οι οποίες συχνά χαρακτηρίζονται από υψηλές αμοιβές, έλλειψη μονοτονίας και σημαντικές προοπτικές επαγγελματικής ανέλιξης.

26 Ατζέντα Ορισμοί και έννοιες Διαφορές μεταξύ επιχειρήσεων παραγωγής προϊόντων και παροχής υπηρεσιών Σύγχρονο περιβάλλον εφαρμογής της διοίκησης λειτουργιών Η διοίκηση λειτουργιών στο σύνολο της επιχειρήσης

27 Ποιες είναι οι αρμοδιότητες των στελεχών του τμήματος διοίκησης λειτουργιών; ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Παρά το γεγονός ότι κάθε λειτουργία περιλαμβάνει διαφορετικές δραστηριότητες, θα πρέπει να αλληλεπιδρούν προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της επιχείρησης. Επιπλέον, οφείλουν να ακολουθούν τον στρατηγικό προσανατολισμό, τον οποίο καθορίζουν τα ανώτατα διοικητικά στελέχη της επιχείρησης

28 Σχέση διοίκησης λειτουργιών και υπολοίπων τμημάτων (1/5) ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Η λειτουργία του μάρκετινγκ δεν είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες των πελατών,εάν τα στελέχη του δεν κατανοήσουν πλήρως τη δυναμικότητα παραγωγής της επιχείρησης, τη δυνατότητα τήρησης προθεσμιών και παροχής εξατομικευμένων υπηρεσιών. Ακόμα και αν το τμήμα μάρκετινγκ πραγματοποιήσει μια εξαιρετική προωθητική καμπάνια, η επιχείρηση δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει τις αναμενόμενες πωλήσεις, εάνη διοίκηση λειτουργιών δεν εξασφαλίσει την παραγωγή των επιθυμητών ποσοτήτων. Αντιστοίχως, οι πληροφορίες αναφορικά με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατώνείναι απαραίτητες για τα στελέχη του τμήματος διοίκησης λειτουργιών. Τα στελέχη τηςδιοίκησης λειτουργιών είναι επιφορτισμένα με το σχεδιασμό προϊόντων, τα οποία θαανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών. Η διαδικασία αυτή θα ήταν αδύνατη χωρίςτη συνεργασία τους με τα στελέχη του τμήματος μάρκετινγκ.

29 Σχέση διοίκησης λειτουργιών και υπολοίπων τμημάτων (2/5) ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ H λειτουργία των χρηματο-οικονομικών δεν είναι σε θέση να καθορίσει τις ανάγκες μιας επιχείρησης για κεφαλαιακές επενδύσεις ή να λάβει αποφάσεις εσωτερικής ανάπτυξης ή αγοράς (make-or-buy), επέκτασης κτιριακών εγκαταστάσεων και μετεγκατάστασης εργοστασίων, εάν τα στελέχη του εν λόγω τμήματος δεν κατανοήσουν τη λογική και τις ανάγκες της διοίκησης λειτουργιών. Αντιστοίχως, τα στελέχη του τμήματος διοίκησης λει-τουργιών δεν μπορούν να προβούν στην πραγματοποίηση αυξημένων δαπανών, εάν δεν κατανοήσουν τους χρηματο-οικονομικούς περιορισμούς που διέπουν την επιχείρηση και τις μεθόδους αποτίμησης των επενδυτικών σχεδίων. Η συνεργασία μεταξύ των δύο λειτουργιών και η αμοιβαία κατανόηση των περιορισμών που θέτουν κρίνεται απαραίτητη.

30 Σχέση διοίκησης λειτουργιών και υπολοίπων τμημάτων (3/5) ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ H διοίκηση πληροφοριακών συστημάτων (ΔΠΣ) αποτελεί μια λειτουργία η οποία καθιστά δυνατή τη ροή πληροφοριών στο σύνολο των τμημάτων μιας επιχείρησης και την αποτελεσματική λειτουργία της διοίκησης λειτουργιών. Η διοίκηση λειτουργιών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από πληροφορίες όπως οι προβλέψεις αναφορικά με τη ζήτηση, το επίπεδο αποθεμάτων, οι παραλαβές υλικών και τα προγράμματα εργασίας. Η διοίκηση πληροφοριακών συστημάτων οφείλει να κατανοήσει τις ανάγκες της διοίκησης λειτουργιών, προκειμένου να σχεδιάσει ένα ικανοποιητικό πληροφοριακό σύστημα. Η συνεργασία της διοίκησης πληροφοριακών συστημάτων και της διοίκησης λειτουργιών, που απαιτείται για το σχεδιασμό ενός δικτύου πληροφόρησης, οφείλει να συνεχίζεται διαχρονικά. Τέλος, η ΔΠΣ οφείλει να εκσυγχρονίζει τη λειτουργία της διοίκησης λειτουργιών αξιοποιώντας τη ραγδαία ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων.

31 Σχέση διοίκησης λειτουργιών και υπολοίπων τμημάτων (4/5) ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Η διοίκηση ανθρώπινων πόρων οφείλει να γνωρίζει τις απαιτήσεις κάθε θέσης εργασίας και τις δεξιότητες των εργαζομένων προκειμένου να συμβάλει στη σωστή στελέχωση της επιχείρησης. Η αποτελεσματική διαχείριση των εργαζομένων από το τμήμα διοίκησης λειτουργιών προϋποθέτει την κατανόηση των τάσεων στην αγορά εργασίας και του κόστους προσλήψεων, απολύσεων και κατάρτισης εργαζομένων. Το τμήμα λογιστικής οφείλει να λάβει υπόψη του ζητήματα διοίκησης αποθεμάτων, δυναμικότητας και εργασιακών προτύπων, προκειμένου να αποδώσει ακριβή στοιχεία κοστολόγησης. Τα στελέχη της διοίκησης λειτουργιών οφείλουν να παρέχουν πληροφορίες αναφορικά με την τιμολόγηση και να στηρίζουν την αναβάθμιση των λογιστικών συστημάτων, ενώ παράλληλα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις λογιστικές πληροφορίες, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις διαχείρισης κόστους.

32 Σχέση διοίκησης λειτουργιών και υπολοίπων τμημάτων (5/5)

33 Διασύνδεση διοίκησης λειτουργιών με την εφοδιαστική αλυσίδα Κάθε επιχείρηση εξαρτάται από άλλα μέλη της εφοδιαστικής αλυσίδας για την επιτυχημένη, έγκαιρη και οικονομικά αποδοτική διανομή των κατάλληλων προϊόντων στους τελικούς πελάτες. Για παράδειγμα, μια επιχείρηση εξαρτάται από τους προμηθευτές της για την έγκαιρη παραλαβή των απαιτούμενων πρώ- των υλών και του εξοπλισμού. Οποιαδήποτε αστοχία, ως προς το χρόνο παράδοσης ή την ποιότητα των υλικών, θα επιφέρει καθυστερήσεις στη διαδικασία παραγωγής. Επιπλέον, εάν κάποιο μέλος της εφοδιαστικής αλυσίδας δεν εφαρμόζει με αποτελεσματικό τρόπο τη διοίκηση λειτουργιών, προκύπτει επιπλέον κόστος το οποίο μετακυλίεται στα υπόλοιπα μέλη με τη μορφή αυξημένων τιμών. Γι αυτόν το λόγο, είναι απαραίτητη η επιτυχημένη εφαρμογή της διοίκησης λειτουργιών από το σύνολο των μελών μιας εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς και η σύνδεση των τμημάτων διοίκησης λειτουργιών μεταξύ τους, ώστε το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας να παρουσιάζει ομοιογένεια και να λειτουργεί αποδοτικά.

34 Διασύνδεση διοίκησης λειτουργιών με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα Ζητήματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, όπως οι κλιματικές αλλαγές, η συνολική κατανάλωση ενέργειας, η περιβαλλοντική ρύπανση και η εξάντληση των διαθέσιμων πόρων, αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Οι επιχειρήσεις αποκτούν σταδιακά επίγνωση της ευθύνης τους, ως προς την οργάνωση του τμήματος διοίκησης λειτουργιών και των εφοδιαστικών αλυσίδων, σύμφωνα με τις αρχές της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Σχεδιάζουν τη λειτουργία τους, αποσκοπώντας στην αποδοτική αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον εισροών, την παραγωγή ανακυκλώσιμων προϊόντων και το μετριασμό κάθε μορφής ρύπανσης. Η αποδοτική αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων περιλαμβάνει και τους ανθρώπινους πόρους (εργαζομένους, προμηθευτές κ.λπ.). Η διοίκηση λειτουργιών, ελέγχοντας τη διαδικασία μετατροπής των εισροών σε εκροές, είναι απολύτως αρμόδια για την υποβοήθηση της επίτευξης των στόχων περιβαλλοντικής βιωσιμότητας μιας επιχείρισης.

35 Βιβλιογραφία Dan Reid., R., Sanders, N.R. (2016) Διοίκηση επιχειρησιακών λειτουργιών, Εκδόσεις Κριτική

Εισαγωγή στη διοίκηση λειτουργιών

Εισαγωγή στη διοίκηση λειτουργιών 1 Εισαγωγή στη διοίκηση λειτουργιών Σκοπός εκμάθησης Μετά τη μελέτη του παρόντος κεφαλαίου θα πρέπει να είστε σε θέση να: 1. Εξηγήσετε την έννοια της διοίκησης λειτουργιών. 2. Περιγράψετε τη συμβολή της

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΓΜΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ. Εισαγωγή στη διοίκηση λειτουργιών. Σκοπός εκμάθησης. Περιεχόμενα κεφαλαίου

ΔΕΙΓΜΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ. Εισαγωγή στη διοίκηση λειτουργιών. Σκοπός εκμάθησης. Περιεχόμενα κεφαλαίου 1 Εισαγωγή στη διοίκηση λειτουργιών Σκοπός εκμάθησης Μετά τη μελέτη του παρόντος κεφαλαίου θα πρέπει να είστε σε θέση να: 1. Εξηγήσετε την έννοια της διοίκησης λειτουργιών. 2. Περιγράψετε τη συμβολή της

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 2 ο. Συστήματα Πληροφοριών στην επιχείρηση

Κεφάλαιο 2 ο. Συστήματα Πληροφοριών στην επιχείρηση Κεφάλαιο 2 ο Συστήματα Πληροφοριών στην επιχείρηση Διδακτικοί στόχοι Να αναλυθούν οι ρόλοι των 6 τύπων των συστημάτων πληροφοριών Να περιγραφούν οι τύποι των πληροφοριακών συστημάτων Να αναλυθούν οι σχέσεις

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Λειτουργιών. Περίγραμμα Μαθήματος

Διοίκηση Λειτουργιών. Περίγραμμα Μαθήματος Διοίκηση Λειτουργιών Περίγραμμα Μαθήματος (Υποχρεωτικό Κορμού Ε εξάμηνο 3ο έτος) Δρ. Β. Ζεϊμπέκης (vzeimp@fme.aegean.gr) Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης Πολυτεχνική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αιγαίου Copyright

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΓΜΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στη Διοίκηση Λειτουργιών

ΔΕΙΓΜΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στη Διοίκηση Λειτουργιών Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στη Διοίκηση Λειτουργιών ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Μετά τη μελέτη του παρόντος κεφαλαίου, θα πρέπει να είστε σε θέση να: 1. Εξηγήσετε την έννοια της Διοίκησης Λειτουργιών. 2. Περιγράψετε τη

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Ενότητα 7: Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Σαπρίκης Ευάγγελος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Ενότητα 7: Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Σαπρίκης Ευάγγελος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά) Ηλεκτρονικό Εμπόριο Ενότητα 7: Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Σαπρίκης Ευάγγελος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά) Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΟΝΤΕΛΑ SCOR ΕΝΝΟΙΑ SCOR Ορισμός των μοντέλων SCOR Το μοντέλο SCOR είναι ένα μοντέλο αναφοράς διαδικασιών για την εφοδιαστική αλυσίδα (η ονομασία του προέρχεται από τα αρχικά γράμματα

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Λειτουργιών. Περίγραμμα Μαθήματος

Διοίκηση Λειτουργιών. Περίγραμμα Μαθήματος Διοίκηση Λειτουργιών Περίγραμμα Μαθήματος Δρ. Β. Ζεϊμπέκης (vzeimp@fme.aegean.gr) Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης Πολυτεχνική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αιγαίου Copyright 2017 Ατζέντα Σκοπός & στόχοι μαθήματος

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας

ιαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ιαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Εφοδιαστική Αλυσίδα Εισαγωγικές

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ, Σ.Δ.Ο., Τμήμα Λογιστικής. ERP Systems

Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ, Σ.Δ.Ο., Τμήμα Λογιστικής. ERP Systems Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ, Σ.Δ.Ο., Τμήμα Λογιστικής ERP Systems ERP puzzle ERP: Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά συστήματα συνδεδεμένων λειτουργικών εφαρμογών (modules) τα οποία αντικαθιστούν τα ξεχωριστά αυτόνομα υπολογιστικά

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Εφοδιαστική Αλυσίδας. ΤΕΙ Κρήτης / Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Διαχείριση Εφοδιαστική Αλυσίδας. ΤΕΙ Κρήτης / Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Διαχείριση Εφοδιαστική Αλυσίδας ΤΕΙ Κρήτης / Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Εισαγωγικές Έννοιες Δρ. Ρομπογιαννάκης Ιωάννης 1 Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Ορισμοί - 1 - Εφοδιαστική/ Logistics: Η ολοκληρωμένη

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφοριακά συστήματα στην επιχείρηση

Πληροφοριακά συστήματα στην επιχείρηση Πληροφοριακά συστήματα στην επιχείρηση Βασικές κατηγορίες πληροφοριακών συστημάτων Οι τέσσερις βασικοί τύποι πληροφοριακών συστημάτων Βασικοί τύποι πληροφοριακών συστημάτων Βασικοί τύποι πληροφοριακών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ «ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ»

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ «ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ» ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ «ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ» 1. Ποια από τις παρακάτω αποτελεί την πλέον σημαντική πρόκληση που χαρακτηρίζει το σημερινό παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον; α) Ομοιομορφία προϊόντων και υπηρεσιών. β)

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοοικονομική Διοίκηση ΙΙ

Χρηματοοικονομική Διοίκηση ΙΙ Χρηματοοικονομική Διοίκηση ΙΙ Σύνολο- Περιεχόμενο Μαθήματος Ζιώγας Ιώαννης Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons.

Διαβάστε περισσότερα

MARKETING. Δρ. Γ.Μαλινδρέτος

MARKETING. Δρ. Γ.Μαλινδρέτος Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Πελάτες και εταιρεία ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ - ΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗΣ, ΣΙΩΜΚΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΥ Ο εσωτερικός πελάτης και η «αλυσίδα αξίας» Ένας εγγυημένος τρόπος επίτευξης ικανοποίησης του πελάτη είναι αναμφίβολα

Διαβάστε περισσότερα

Περιοχές λειτουργίας των ERP & επιμέρους τμήματα. Εφαρμογές Πληροφοριακών Συστημάτων Ιωάννης Καρύδης

Περιοχές λειτουργίας των ERP & επιμέρους τμήματα. Εφαρμογές Πληροφοριακών Συστημάτων Ιωάννης Καρύδης Περιοχές λειτουργίας των ERP & επιμέρους τμήματα Εφαρμογές Πληροφοριακών Συστημάτων Ιωάννης Καρύδης Χρηματοδότηση Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια του εκπαιδευτικού έργου του διδάσκοντα.

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας 1 η Διάλεξη: Βασικές Έννοιες στην Εφοδιαστική Αλυσίδα - Εξυπηρέτηση Πελατών 2015 Εργαστήριο Συστημάτων Σχεδιασμού, Παραγωγής και Λειτουργιών Ατζέντα Εισαγωγή στη Διοίκηση

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφοριακά Συστήµατα & Επιχειρήσεις

Πληροφοριακά Συστήµατα & Επιχειρήσεις ιάλεξη 3 η 3.1 Κύριες επιχειρηµατικές λειτουργίες 1. Συστήµατα Πωλήσεων και Μάρκετινγκ 2. Συστήµατα Παραγωγής 3. Συστήµατα Οικονοµικής και Λογιστικής ιαχείρισης 4. Συστήµατα ιαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ- ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠ.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ- ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠ. Χ. ΑΠ. ΛΑΔΙΑΣ Το ERP είναι ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων. Διαχειρίζεται και συντονίζει όλες τις λειτουργίες και διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα σε μια επιχείρηση.

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι η διοίκηση παραγωγής και έργων;

Τι είναι η διοίκηση παραγωγής και έργων; Τι είναι η διοίκηση παραγωγής και έργων; Τι είναι η διοίκηση παραγωγής και έργων; ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Μόνιμη οργάνωση πόρων ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΡΓΩΝ Προσωρινή οργάνωση πόρων Ορισμός της

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ. Διοίκηση Επιχειρήσεων. Β Εξάμηνο -Παραδόσεις

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ. Διοίκηση Επιχειρήσεων. Β Εξάμηνο -Παραδόσεις ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Διοίκηση Επιχειρήσεων Β Εξάμηνο -Παραδόσεις 1 Σκοπός του Μαθήματος Σκοπός του μαθήματος είναι να κατανοηθεί από τους σπουδαστές η σημασία της Διοικητικής Επιστήμης στην λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Ομαδοποίηση των απαιτήσεων του προτύπου ISO Σύστημα ποιότητας Ευθύνη της διοίκησης Διαχείριση πόρων Υλοποίηση του προϊόντος

Ομαδοποίηση των απαιτήσεων του προτύπου ISO Σύστημα ποιότητας Ευθύνη της διοίκησης Διαχείριση πόρων Υλοποίηση του προϊόντος Ομαδοποίηση των απαιτήσεων του προτύπου ISO 9001:2000 Σύστημα ποιότητας Ευθύνη της διοίκησης Διαχείριση πόρων Υλοποίηση του προϊόντος / Παροχή της υπηρεσίας Μέτρηση ανάλυση και βελτίωση Εισαγωγή στα Συστήματα

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης. Διοικητική Επιστήμη και Λήψη Αποφάσεων

Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης. Διοικητική Επιστήμη και Λήψη Αποφάσεων Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης Διοικητική Επιστήμη και Λήψη Αποφάσεων Η πολυπλοκότητα των αποφάσεων Αυξανόμενη πολυπλοκότητα λόγω: Ταχύτητας αλλαγών στο εξωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης. Έντασης

Διαβάστε περισσότερα

ιοίκηση Πληροφοριακών Συστηµάτων

ιοίκηση Πληροφοριακών Συστηµάτων ιοίκηση Πληροφοριακών Συστηµάτων ιάλεξη 4 η 4.1 Αρχιτεκτονική Επιχειρησιακών Εφαρµογών 4.2 1 Επιχειρησιακά Συστήµατα ή Επιχειρησιακά Συστήµατα ιαχείρισης Πόρων(ERPs) Συστήµατα ιαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Διαβάστε περισσότερα

Το Επιχειρηματικό Σχέδιο - Ι

Το Επιχειρηματικό Σχέδιο - Ι Το Επιχειρηματικό Σχέδιο - Ι Εκπαίδευση για Δημιουργικότητα και Ανάπτυξη στη Σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία (ΤΕΑΠΗ) Εκπαίδευση και Περιφερειακή Ανάπτυξη: Ευρωπαϊκές Πολιτικές και η Ελληνική Εμπειρία (ΠΤΔΕ)

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Παίγνια Αποφάσεων 9 ο Εξάμηνο

Εισαγωγή. Παίγνια Αποφάσεων 9 ο Εξάμηνο Εισαγωγή Στόχοι του μαθήματος Πρακτική εφαρμογή των γνώσεων που έχουν αποκτηθεί στα μαθήματα της ροής Γνωριμία με εργαλεία στρατηγικής και λήψης αποφάσεων Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο συνδυάζονται

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Παραγωγής και Υπηρεσιών

Διοίκηση Παραγωγής και Υπηρεσιών Διοίκηση Παραγωγής και Υπηρεσιών Εισαγωγή -3 Γιώργος Ιωάννου, Ph.D. Αναπληρωτής Καθηγητής Σύνοψη διάλεξης Σχεδιασμός διαδικασιών ορισμός Συστημική προσέγγιση Μεθοδολογίες σχεδιασμού διαδικασιών Διαγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

«Παρουσίαση Κατεύθυνσης

«Παρουσίαση Κατεύθυνσης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ «Παρουσίαση Κατεύθυνσης Επιχειρησιακών Λειτουργιών» Χίος, Δεκέμβριος 2013 Εισαγωγή Η Διοίκηση Λειτουργιών (operations management)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Βασικοί ορισμοί Χαρακτηριστικά έργου Κατηγορίες τεχνικών έργων Παράγοντες των έργων Κριτήρια επιτυχίας Κύκλος ζωής του έργου Επιρροή

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία Επιχειρηματικότητας ΙΙ

Στοιχεία Επιχειρηματικότητας ΙΙ Στοιχεία Επιχειρηματικότητας ΙΙ Νικόλαος Μυλωνίδης Απρίλιος 2007 1 Η έννοια του Επιχειρηματία Αναλαμβάνει δράση Συνδυάζει καινοτομικά και δημιουργικά τους συντελεστές της παραγωγής Παράγει προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Εφοδιαστικών Αλυσίδων (στη γεωργία) Φίλιππος Ι. Καρυπίδης, Καθηγητής Τμήμα: Τεχνολόγων Γεωπόνων Κατ. Αγροτικής Οικονομίας

Διαχείριση Εφοδιαστικών Αλυσίδων (στη γεωργία) Φίλιππος Ι. Καρυπίδης, Καθηγητής Τμήμα: Τεχνολόγων Γεωπόνων Κατ. Αγροτικής Οικονομίας Διαχείριση Εφοδιαστικών Αλυσίδων (στη γεωργία) Διδάσκων: Φίλιππος Ι. Καρυπίδης, Καθηγητής Τμήμα: Τεχνολόγων Γεωπόνων Κατ. Αγροτικής Οικονομίας Διαχείριση Εφοδιαστικών Αλυσίδων -Φ. Καρυπίδης 1 Εφοδιαστική

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1. Τι είναι η διοίκηση παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών;

Κεφάλαιο 1. Τι είναι η διοίκηση παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών; Κεφάλαιο 1 Τι είναι η διοίκηση παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών; Ορισμός της διοίκησης παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών Η Διοίκηση Παραγωγής Προϊόντων και Υπηρεσιών είναι η δραστηριότητα διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ REFLEXIS ERP: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ REFLEXIS ERP: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ REFLEXIS ERP: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Περιεχόμενα Η εταιρεία Γενικά... 3 Η πορεία της εταιρείας... 4 Προϊόντα... 4 Υπηρεσίες...

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 7 Παράδοση την Στιγμή που Χρειάζεται (Just-in-Time) και Ευέλικτη Αλυσίδα Εφοδιασμού

Κεφάλαιο 7 Παράδοση την Στιγμή που Χρειάζεται (Just-in-Time) και Ευέλικτη Αλυσίδα Εφοδιασμού Κεφάλαιο 7 Παράδοση την Στιγμή που Χρειάζεται (Just-in-Time) και Ευέλικτη Αλυσίδα Εφοδιασμού ΣΤΟΧΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ανάπτυξη τρόπου χρησιμοποίησης φιλοσοφίας του Just-in-time εισαγωγή έννοιας της ευέλικτης αλυσίδας

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Α ΜΕΡΟΣ. Πρόλογος των Συγγραφέων ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Πληροφοριακά Συστήματα. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Πληροφοριακά Συστήματα και Σύγχρονη Επιχείρηση

Περιεχόμενα Α ΜΕΡΟΣ. Πρόλογος των Συγγραφέων ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Πληροφοριακά Συστήματα. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Πληροφοριακά Συστήματα και Σύγχρονη Επιχείρηση Πρόλογος των Συγγραφέων... 21 Α ΜΕΡΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Πληροφοριακά Συστήματα 1.1 Εισαγωγή... 29 1.2 Σύστημα... 29 1.3 Πληροφοριακά Συστήματα... 31 1.3.1 Ορισμός του Πληροφοριακού Συστήματος... 31 1.3.2 Συστατικά

Διαβάστε περισσότερα

ΗΔΙΑΝΟΜΗ (distribution channels) Η ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ

ΗΔΙΑΝΟΜΗ (distribution channels) Η ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΗΔΙΑΝΟΜΗ (distribution channels) Η ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ Λειτουργίες ΜΚΤ και Διανομή Η διανομή αναφέρεται σε όλες τις δραστηριότητες που πρέπει να γίνουν για να μεταβιβασθεί το προϊόν από τον αρχικό πωλητή (π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι η διοίκηση παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών;

Τι είναι η διοίκηση παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών; Τι είναι η διοίκηση παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών; Ορισμός της διοίκησης παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών Η Διοίκηση Παραγωγής Προϊόντων και Υπηρεσιών είναι η δραστηριότητα διαχείρισης των πόρων που

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματισμός επιχειρηματικών πόρων (ΠΕΠ) Source: Northampton Symphony Orchestra

Προγραμματισμός επιχειρηματικών πόρων (ΠΕΠ) Source: Northampton Symphony Orchestra Προγραμματισμός επιχειρηματικών πόρων (ΠΕΠ) Source: Northampton Symphony Orchestra Προγραμματισμός επιχειρηματικών πόρων (ΠΕΠ) Προγραμματισμός επιχειρηματικών πόρων (ΠΕΠ) Στρατηγική παραγωγής Η αγορά απαιτεί

Διαβάστε περισσότερα

Ανάλυση Εσωτερικού Περιβάλλοντος ΙΙ

Ανάλυση Εσωτερικού Περιβάλλοντος ΙΙ Ανάλυση Εσωτερικού Περιβάλλοντος ΙΙ Αλυσίδα Αξίας Αστερισμός Αξίας Outsourcing 5η εβδομάδα Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη) Η επιχείρηση ως αλυσίδα αξίας Κατανομή-ταξιομήση πόρων και ικανοτήτων ανα

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρο-μεσαίες Επιχειρήσεις»

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρο-μεσαίες Επιχειρήσεις» ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρο-μεσαίες

Διαβάστε περισσότερα

Ανταγωνιστική στρατηγική

Ανταγωνιστική στρατηγική Ανταγωνιστική στρατηγική Δρ Αντώνης Λιβιεράτος 1. Πηγές ανταγωνιστικού Όμοια προϊόντα Χαμηλότερο κόστος Πλεονέκτημα κόστους Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα Υψηλή τιμή Μοναδικό προϊόν Πλεονέκτημα διαφοροποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Υποσυστήματα Πωλήσεων και Μάρκετινγκ

Υποσυστήματα Πωλήσεων και Μάρκετινγκ Υποσυστήματα Πωλήσεων και Μάρκετινγκ Εξέταση των υποσυστημάτων που σχετίζονται με πωλήσεις και μάρκετινγκ Κατανόηση των διασυνδέσεων μεταξύ επιχειρηματικών διαδικασιών στα υποσυστήματα αυτά Μελέτη Περίπτωσης:

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδες Παραγωγών προκλήσεις και ευκαιρίες. Οργάνωση της παραγωγής Η αναγκαιότητα που δεν συμβαίνει

Ομάδες Παραγωγών προκλήσεις και ευκαιρίες. Οργάνωση της παραγωγής Η αναγκαιότητα που δεν συμβαίνει Ομάδες Παραγωγών προκλήσεις και ευκαιρίες Οργάνωση της παραγωγής Η αναγκαιότητα που δεν συμβαίνει Τι είναι ομάδα παραγωγών Ένωση παραγωγών αγροτικών προϊόντων για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων που

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι πληροφοριακό σύστημα

Τι είναι πληροφοριακό σύστημα Τι είναι πληροφοριακό σύστημα Ένας ορισμός είναι ότι ένα πληροφοριακό σύστημα είναι ένα σύνολο αλληλοσυνδεόμενων μερών που συνεργάζονται για τη συλλογή, επεξεργασία, αποθήκευση και διάχυση πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

Βασικά σημεία διάλεξης. λογιστική. Χρηματοοικονομική λογιστική (ΧΛ) ιοικητική Λογιστική. Λογιστική και Χρηματοοικονομική (Π.Μ.Σ.)

Βασικά σημεία διάλεξης. λογιστική. Χρηματοοικονομική λογιστική (ΧΛ) ιοικητική Λογιστική. Λογιστική και Χρηματοοικονομική (Π.Μ.Σ.) Λογιστική και Χρηματοοικονομική (Π.Μ.Σ.) ιοικητική Λογιστική Εισαγωγή στη διοικητική λογιστική Βασικά σημεία διάλεξης Τι είναι η διοικητική λογιστική Ο ρόλος του διοικητικού ού λογιστή Χρηματοοικονομική

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Βλάχβεη Ασπασία, Αναπ. Καθ. Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου. marketing. Κυριότερες έννοιες

Δρ. Βλάχβεη Ασπασία, Αναπ. Καθ. Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου. marketing. Κυριότερες έννοιες Δρ. Βλάχβεη Ασπασία, Αναπ. Καθ. Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου marketing Κυριότερες έννοιες Η φιλοσοφία του μάρκετινγκ Μάρκετινγκ με επίκεντρο την παραγωγή:στόχος να αυξηθεί η παραγωγή ώστε να μειωθεί το κόστος

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα Η /Υ / Εφαρμογές σε συστ ήματα Π ό οι τητας Αριστομένης Μακρής

Προγράμματα Η /Υ / Εφαρμογές σε συστ ήματα Π ό οι τητας Αριστομένης Μακρής Προγράμματα Η/Υ Εφαρμογές σε συστήματα Ποιότητας Οι οκτώ αρχές της ποιότητας Εστίαση στον πελάτη: οι επιχειρήσεις, δδ δεδομένου ότι στηρίζονται και εξαρτώνται απ τους πελάτες, οφείλουν να αναγνωρίζουν

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία ΔΕΟ 11. www.arnos.gr www.oktonia.com www.uni-learn.gr

Εργασία ΔΕΟ 11. www.arnos.gr www.oktonia.com www.uni-learn.gr Εργασία ΔΕΟ 11 1.1 Προγραμματισμός είναι η λειτουργία του προσδιορισμού των αντικειμενικών στόχων ενός οικονομικού οργανισμού και των μέσων που απαιτούνται για την υλοποίησή τους. Ενώ ο σχεδιασμός αφορά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ DEMING και σχέση με τον έλεγχο και την αξιολόγηση

ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ DEMING και σχέση με τον έλεγχο και την αξιολόγηση ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ DEMING και σχέση με τον έλεγχο και την αξιολόγηση PLAN DO CHECK ΣΥΝΕΧΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ACT (ή adjust) ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ DEMING και σχέση με τη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Plan: Σχεδιασμός / οργάνωση προγραμματισμός

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Λειτουργιών. (Operations Management) 1 ο μάθημα Εισαγωγή. Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Διοίκηση Λειτουργιών. (Operations Management) 1 ο μάθημα Εισαγωγή. Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Διοίκηση Λειτουργιών (Operations Management) 1 ο μάθημα Εισαγωγή 1 Ομάδα Σχετικών Μαθημάτων ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ (5 ο εξάμηνο) ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ (LOGISTICS) (7 ο εξάμηνο) ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτες Περιπτώσεων. Επιχειρησιακή Στρατηγική. Αριστοµένης Μακρής

Μελέτες Περιπτώσεων. Επιχειρησιακή Στρατηγική. Αριστοµένης Μακρής Μελέτες Περιπτώσεων Έχω στην υπηρεσία µου έξη τίµιους ανθρώπους. Τα ονόµατά τους είναι Τι, Γιατί, Πότε, Πώς, Πού και Ποιος. R. Kipling Τι Πότε Πού Γιατί Πώς Ποιος Στόχοι της µεθοδολογίας 1. Υποβοήθηση

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΌΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

ΜΑΘΗΜΑ: ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΌΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΌΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ Έρευνα μάρκετινγκ Τιμολόγηση Ανάπτυξη νέων προϊόντων ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Τμηματοποίηση της αγοράς Κανάλια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. Logistics

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. Logistics ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Logistics Ενότητα # 7: Παράδοση τη Στιγμή που χρειάζεται (Just-in-Time) & Ευέλικτη Αλυσίδα Εφοδιασμού Διονύσης Γιαννακόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα Πληροφοριών Διοίκησης

Συστήματα Πληροφοριών Διοίκησης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Συστήματα Πληροφοριών Διοίκησης Ενότητα 2: Γενική θεώρηση και κατάταξη συστημάτων πληροφοριών διοίκησης Διονύσιος Γιαννακόπουλος, Καθηγητής Τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονική Ημερίδα: «Διδασκαλία Εφοδιαστικής στο Επαγγελματικό Λύκειο» Δρ. Δημήτρης Φωλίνας

Επιστημονική Ημερίδα: «Διδασκαλία Εφοδιαστικής στο Επαγγελματικό Λύκειο» Δρ. Δημήτρης Φωλίνας Επιστημονική Ημερίδα: «Διδασκαλία Εφοδιαστικής στο Επαγγελματικό Λύκειο» dfolinas@gmail.com Θεσσαλονίκη, 26.11.2016 Δομή παρουσίασης 2 Σημαντικότητα και εννοιολογική προσέγγιση Διοίκησης Logistics Εφοδιαστικής

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 4: Πληροφοριακά συστήματα για την επιχείρηση

Ενότητα 4: Πληροφοριακά συστήματα για την επιχείρηση Ενότητα 4: Πληροφοριακά συστήματα για την επιχείρηση Χρηματοοικονομική διοίκηση Χρηματοοικονομικό ΠΣ: επιχειρησιακό ΠΣ που υπάρχει σχεδόν σε κάθε οργανισμό και υποστηρίζει χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς

Διαβάστε περισσότερα

Operations Management Διοίκηση Λειτουργιών

Operations Management Διοίκηση Λειτουργιών Operations Management Διοίκηση Λειτουργιών Διδάσκων: Δρ. Χρήστος Ε. Γεωργίου xgr@otenet.gr 3 η εβδομάδα μαθημάτων 1 Το περιεχόμενο της σημερινής ημέρας Συστήµατα προγραµµατισµού, ελέγχου και διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ, Σ.Δ.Ο., Τμήμα Λογιστικής. Business Processes

Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ, Σ.Δ.Ο., Τμήμα Λογιστικής. Business Processes Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ, Σ.Δ.Ο., Τμήμα Λογιστικής Business Processes Οι οργανισμοί-επιχειρήσεις υπάρχουν για να εξυπηρετούν κάποιο εμπορικό σκοπό ή να προσφέρουν κάποιες κοινωνικές υπηρεσίες. Διαφέρουν είτε στον

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματισμός επιχειρηματικών πόρων (ΠΕΠ) Source: Northampton Symphony Orchestra

Προγραμματισμός επιχειρηματικών πόρων (ΠΕΠ) Source: Northampton Symphony Orchestra Προγραμματισμός επιχειρηματικών πόρων (ΠΕΠ) Source: Northampton Symphony Orchestra Προγραμματισμός επιχειρηματικών πόρων (ΠΕΠ) Προγραμματισμός επιχειρηματικών πόρων (ΠΕΠ) Στρατηγική παραγωγής Η αγορά απαιτεί

Διαβάστε περισσότερα

Η επιχειρησιακή στρατηγική που εστιάζει στον πελάτη με την αξιοπιστία της NATECH. Natech.

Η επιχειρησιακή στρατηγική που εστιάζει στον πελάτη με την αξιοπιστία της NATECH. Natech. Η επιχειρησιακή στρατηγική που εστιάζει στον πελάτη με την αξιοπιστία της NATECH Natech. Τι είναι Το Natech.CRM είναι μια επιχειρησιακή στρατηγική επιλογή που ενοποιεί τις πωλήσεις, την οργάνωση εργασιών,

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Μάρκετινγκ

Εισαγωγή στο Μάρκετινγκ Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης & Επιχειρησιακής Έρευνας Εισαγωγή στο Μάρκετινγκ Νικόλαος Α. Παναγιώτου Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ 11 Ιανουαρίου 2013

Διαβάστε περισσότερα

Πιστοποίηση Επιστημονικού Συνεργάτη Αθήνα Νοέμβριος 2010

Πιστοποίηση Επιστημονικού Συνεργάτη Αθήνα Νοέμβριος 2010 Πιστοποίηση Επιστημονικού Συνεργάτη Αθήνα Νοέμβριος 2010 Το Περιβάλλον 2000 Η επιτυχία του προϊόντος βασιζότανε Σε κλιμάκωση των επενδύσεων Σε αυξημένο αριθμό πωλητών Αυξημένη η συχνότητα επισκέψεων Όφελος

Διαβάστε περισσότερα

9. Κάθε στρατηγική επιχειρηματική μονάδα αποφασίζει για την εταιρική στρατηγική που θα εφαρμόσει. α. Λάθος. β. Σωστό.

9. Κάθε στρατηγική επιχειρηματική μονάδα αποφασίζει για την εταιρική στρατηγική που θα εφαρμόσει. α. Λάθος. β. Σωστό. 1. Με ποιους τρόπους επωφελούνται οι καταναλωτές από τις οικονομίες κλίμακας; (πολλαπλής επιλογής / δύο σωστές απαντήσεις) α. Αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρήσεων. β. Οι τιμές, αρκετές φορές, μειώνονται.

Διαβάστε περισσότερα

Για δηλώσεις συμμετοχής και Πληροφορίες: Τηλ.: ,

Για δηλώσεις συμμετοχής και Πληροφορίες: Τηλ.: , Η Εκπαίδευση του Φαρμακοποιού και της Ομάδας του σε δύσκολους καιρούς Η αγορά του φαρμακείου αλλάζει δραματικά. Είναι κοινή συνείδηση ότι οι φαρμακοποιοί, βρίσκονται αφενός προ μέτρων που θα μειώσουν αισθητά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ κεφάλαιο 1 ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 1. Εισαγωγή Μ έχρι αρκετά πρόσφατα, η έννοια του μάρκετινγκ των υπηρεσιών αποτελούσε μια έννοια χωρίς ιδιαίτερη αξία αφού, πρακτικά,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ BUSINESS PLAN

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ BUSINESS PLAN ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ BUSINESS PLAN Business Plan (Γραπτή Τελική Εταιρική Αναφορά) Το business plan (γραπτή αναφορά) είναι η ολοκληρωμένη και αναλυτική αποτύπωση της επιχειρηματικής σας ιδέας με τρόπο που να

Διαβάστε περισσότερα

Μάρκετινγκ Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών

Μάρκετινγκ Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών Μάρκετινγκ Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών Ενότητα 13: Οργάνωση του μάρκετινγκ στις τράπεζες Δρ. Καταραχιά Ανδρονίκη Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 5 Διαχείριση του Χρόνου Ανοχής

Κεφάλαιο 5 Διαχείριση του Χρόνου Ανοχής Κεφάλαιο 5 Διαχείριση του Χρόνου Ανοχής ΣΤΟΧΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ προσδιορισμός ορισμών και εννοιών σχετικών με τον ανταγωνισμό που βασίζεται στο χρόνο ανάδειξη τρόπου διαχείρισης χρόνου ανοχής με σκοπό την εξυπηρέτηση

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικές επίτευξης ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος

Στρατηγικές επίτευξης ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος Στρατηγικές επίτευξης ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος Ηγεσία Κόστους Διαφοροποίηση Εστίαση 7η-8η εβδομάδα Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη) Η έννοια του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος Στόχος της στρατηγικής

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές αρχές διοίκησης. μιας μικρής επιχείρησης

Γενικές αρχές διοίκησης. μιας μικρής επιχείρησης Γενικές αρχές διοίκησης μιας μικρής επιχείρησης Η επιχείρηση αποτελεί μια παραγωγική - οικονομική μονάδα, με την έννοια ότι συνδυάζει και αξιοποιεί τους συντελεστές παραγωγής (εργασία, κεφάλαιο, γνώση,

Διαβάστε περισσότερα

Το S&OP Sales and Operations Planning

Το S&OP Sales and Operations Planning Γ. Γιαννόπουλος Διευθυντής Κεντρικού Προγραμματισμού και S&OP Coordinator Το S&OP Sales and Operations Planning Ως εργαλείο μετασχηματισμού των επιχειρήσεων BUSINESS TRANSFORMATION Η Kodak εφηύρε την ψηφιακή

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακή Στρατηγική. Αριστοµένης Μακρής

Επιχειρησιακή Στρατηγική. Αριστοµένης Μακρής Στρατηγική Εφαρµογή ιαχείριση σε Επιχειρηµατικό Επίπεδο εν έχει σηµασία τι κάνεις, φθάνει να το κάνεις καλά. J. Galbraith. Στρατηγική και Οργάνωση Χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος και ενέργεια για την

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (BUSINESS PLAN)

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (BUSINESS PLAN) Το παρακάτω κείμενο προέρχεται από το βιβλίο του Καθηγητή Θάνου Κριεμάδη με τίτλο: Επιχειρηματικότητα και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών, το οποίο εκδόθηκε το 2011 από την Νομική Βιβλιοθήκη.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΌΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

ΜΑΘΗΜΑ: ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΌΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΌΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ Έρευνα μάρκετινγκ Ανάπτυξη νέων προϊόντων Τμηματοποίηση της αγοράς ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Τιμολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χ. ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ 2.

Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χ. ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ 2. Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών ΕΠΙΜΕΕΙΑ: ΝΙΚΟΑΟ Χ. ΤΖΟΥΜΑΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΟΓΟ ΠΡΟΟΜΟΙΩΗ ΔΙΑΓΩΝΙΜΑΤΩΝ 2 Κεφάλαιο 2 ο Η Επιστήμη της Διοίκησης των Επιχειρήσεων Ομάδα Α Ερωτήσεις ωστού

Διαβάστε περισσότερα

ίκτυα και Internet στο Επιχειρηματικό Περιβάλλον

ίκτυα και Internet στο Επιχειρηματικό Περιβάλλον ίκτυα και Internet στο Επιχειρηματικό Περιβάλλον 4 ο Εξάμηνο Τμήμα ιοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Αγγελική Πουλυμενάκου Μάρτιος 2012 Ευχαριστούµε τουςγ. ιακονικολάου,

Διαβάστε περισσότερα

DO Y O Y U S PEAK K F U F TURE R?

DO Y O Y U S PEAK K F U F TURE R? GALAXY είναι Τεχνολογία αιχμής που αξιοποιεί τις πλέον σύγχρονες διεθνείς τάσεις, συνδυάζοντας τo Microsoft.NET Framework 3.5 και τα εξελιγμένα εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών της SingularLogic. Εξασφαλίζει

Διαβάστε περισσότερα

Πολυεθνική στρατηγική. Διαμόρφωση στρατηγικής

Πολυεθνική στρατηγική. Διαμόρφωση στρατηγικής Πολυεθνική στρατηγική Διαμόρφωση στρατηγικής Στρατηγική προδιάθεση των Πολυεθνικών Εθνοκεντρική τάση: Η τάση των στελεχών ή της πολυεθνικής να στηρίζεται στις αξίες και στα ενδιαφέροντα της μητρικής εταιρίας

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικές Έννοιες Επιχειρηματικότητας

Εισαγωγικές Έννοιες Επιχειρηματικότητας Εισαγωγικές Έννοιες Επιχειρηματικότητας Μάθημα 2 1 Εισαγωγή Χαρακτηριστικά στοιχεία της επιχείρησης ως οργανισμού Συστατικά μέρη και το περιβάλλον της επιχείρησης Διάφορες μορφές επιχειρήσεων που λειτουργούν

Διαβάστε περισσότερα

CRM. Σηµειώσεις για το σεµινάριο Αθανάσιος Ν. Σταµούλης. Customer Relationship Management

CRM. Σηµειώσεις για το σεµινάριο Αθανάσιος Ν. Σταµούλης. Customer Relationship Management CRM Σηµειώσεις για το σεµινάριο Αθανάσιος Ν. Σταµούλης Customer Relationship Management Το Customer Relationship Management ή Marketing είναι µια συνολική πελατοκεντρική προσέγγιση που επιτρέπει τον εντοπισµό,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ escm ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ escm ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΔΠΜΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (Α.Μ. 2659) ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ escm ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηµατικές δραστηριότητες και εξέλιξη της εφοδιαστικής αλυσίδας

Επιχειρηµατικές δραστηριότητες και εξέλιξη της εφοδιαστικής αλυσίδας Επιχειρηµατικές δραστηριότητες και εξέλιξη της εφοδιαστικής αλυσίδας 1960s Demand Forecasting Purchasing Requirements Planning Production Planning Manufacturing Inventory Warehousing Materials Handling

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΔΕΟ 11-ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ 3 Η ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΜ.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΔΕΟ 11-ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ 3 Η ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΜ. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΔΕΟ 11-ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ 3 Η ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΜ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή..σελ. 2 Μέτρηση εργασίας σελ. 2 Συστήματα διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Αρχές Διοίκησης και Οργάνωση Παραγωγής

Αρχές Διοίκησης και Οργάνωση Παραγωγής Αρχές Διοίκησης και Οργάνωση Παραγωγής 2015-16 Α.Τσίπουρας Εισαγωγή Στόχος του μαθήματος Σύγχρονες παγκόσμιες εξελίξεις, απελευθέρωση αγορών, ηλεκτρονικό εμπόριο Ανταγωνιστικό Περιβάλλον, Taxύτατες αλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ LOGISTICS

ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ LOGISTICS Α.Τ.Ε.Ι. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ LOGISTICS Καθηγητής Ηλίας Ζήλας MSc in Information Systems ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΕΤΟΣ 2008-2009 ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ - ΟΡΙΣΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: Logistics και Συστήματα JIT. Επιβλέπων Καθηγητής :Ιωάννης Κωνσταντάρας Σπουδάστρια :Κοντάρα Δέσποινα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: Logistics και Συστήματα JIT. Επιβλέπων Καθηγητής :Ιωάννης Κωνσταντάρας Σπουδάστρια :Κοντάρα Δέσποινα ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: Logistics και Συστήματα JIT Επιβλέπων Καθηγητής :Ιωάννης Κωνσταντάρας Σπουδάστρια :Κοντάρα Δέσποινα Κεφάλαιο 1ο: Logistics Κεφάλαιο 2ο: Συστήματα J.I.T. Logistics Ορισμος των Logistics

Διαβάστε περισσότερα

Το εσωτερικό περιβάλλον των επιχειρήσεων. Δρ Αντώνης Λιβιεράτος

Το εσωτερικό περιβάλλον των επιχειρήσεων. Δρ Αντώνης Λιβιεράτος Το εσωτερικό περιβάλλον των επιχειρήσεων Δρ Αντώνης Λιβιεράτος 1. Εισαγωγή Προς μια νέα θεώρηση Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 80 αναπτύχθηκαν κυρίως θεωρίες που συνέδεαν την στρατηγική με το εξωτερικό

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις»

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρομεσαίες

Διαβάστε περισσότερα

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Εφαρμοσμένες ΛΥΣΕΙΣ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Ανάπτυξη Πωλήσεων Ανδρόμαχος Δημητροκάλλης, MBA Management

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 3 ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Κεφάλαιο 3 ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Κεφάλαιο 3 ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Συστήματα Πληροφοριών Διοίκησης Πληροφοριακά Συστήματα Ο όρος Πληροφοριακό σύστημα θεωρεί τη χρήση Πληροφορικής από τις επιχειρήσεις Συστήματα Πληροφοριών Διοίκησης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠIΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜEΝΩΝ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠIΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜEΝΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠIΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜEΝΩΝ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 29 ΠΡΟΛΟΓΟΣ 30 ΜΕΡΟΣ 1ο 39 ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ - Ο ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Η ΕΝΝΟΙΑ, Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ERP Τι Είναι - Χαρακτηριστικά Οφέλη από την Εφαρµογή τους 2. Μεθοδολογική Προσέγγιση Επιλογής & Υλοποίησης Συστηµάτων ERP

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ Η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στις επιχειρήσεις την τελευταία δεκαετία και η δυναμική ανάπτυξη που προκάλεσαν στις επιχειρήσεις, εισήγαγαν μια επανάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Ενότητα 6: Διαχείριση Σχέσεων με Πελάτες Σαπρίκης Ευάγγελος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Ενότητα 6: Διαχείριση Σχέσεων με Πελάτες Σαπρίκης Ευάγγελος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά) Ηλεκτρονικό Εμπόριο Ενότητα 6: Διαχείριση Σχέσεων με Πελάτες Σαπρίκης Ευάγγελος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά) Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ

ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Υπεύθυνος: Δρ. Ιωάννης Παπαδόπουλος e-mail: papad@teilar.gr ΜΑΘΗΜΑ 7 ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ: «ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ ΕΠΙΠΛΟΥ» ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 14 Προγραµµατισµός επιχειρηµατικών πόρων (ΠΕΠ)

Κεφάλαιο 14 Προγραµµατισµός επιχειρηµατικών πόρων (ΠΕΠ) Κεφάλαιο 14 Προγραµµατισµός επιχειρηµατικών πόρων (ΠΕΠ) Source: Northampton Symphony Orchestra Προγραµµατισµός επιχειρηµατικών πόρων (ΠΕΠ) Προγραµµατισµός επιχειρηµατικών πόρων (ΠΕΠ) Στρατηγική παραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση Γραφείου με τη χρήση της Τεχνολογίας

Οργάνωση Γραφείου με τη χρήση της Τεχνολογίας Οργάνωση Γραφείου με τη χρήση της Τεχνολογίας Ημερομηνίες: 30/1/2018 Λευκωσία 6/2/2018 Λεμεσός Σε συνεργασία με: ΚΕΒΕ Η οργάνωση γραφείου, αποτελεί στοιχείο κρίσιμης σημασίας για την κάθε επιχείρηση, αφού

Διαβάστε περισσότερα

Μάρκετινγκ Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών

Μάρκετινγκ Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών Μάρκετινγκ Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών Ενότητα 4: Σχεδιασμός και έρευνα μάρκετινγκ στις τράπεζες Δρ. Καταραχιά Ανδρονίκη Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό

Διαβάστε περισσότερα

Αγορά. Η βιώσιµη ανάπτυξη της εταιρείας µας είναι άρρηκτα συνδεδεµένη µε το υπεύθυνο επιχειρείν

Αγορά. Η βιώσιµη ανάπτυξη της εταιρείας µας είναι άρρηκτα συνδεδεµένη µε το υπεύθυνο επιχειρείν Αγορά 12 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ & ΠΑΡΑΓΩΓΗ 16 ΕΙΡΗΝΗ, ΙΚΑΙΟΣΥΝΗ & ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ 17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ & ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΙΚΑΙΟΣΥΝΗ & ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

AΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Logistics)

AΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Logistics) AΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Διακίνησης Προϊόντων (Logistics) www.logistics.teithe.gr Επίκουρος Καθηγητής dfolinas@gmail.com Στόχοι Θέματα παρουσίασης παρουσίασης Επιστήμη των Logistics Επιχειρηματικό ενδιαφέρον

Διαβάστε περισσότερα