Τρύγος Μειωμένη παραγωγή και καθίζηση τιμών παρά την καλή ποιότητα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τρύγος Μειωμένη παραγωγή και καθίζηση τιμών παρά την καλή ποιότητα"

Transcript

1 K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) FAX: (210) keosoe@otenet.gr Τρύγος 2010 Μειωμένη παραγωγή και καθίζηση τιμών παρά την καλή ποιότητα Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε ο τρυγητός του 2010, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, που έχει επηρεάσει αισθητά την κατανάλωση οίνου, από τις αρχές του έτους. Είναι ενδεικτικό ότι για πρώτη φορά καταγράφεται πτώση των πωλήσεων τυποποιημένων οίνων στα S/M. Στη δυσμενή αυτή εξέλιξη, εάν προστεθεί και η δυστοκία που υπάρχει σήμερα στις συναλλαγές (πιστωτικά όρια, ακάλυπτες επιταγές, ισχνή έως αναιμική δυνατότητα δανεισμού), διαμορφώνεται το πλαίσιο των αιτίων που έχουν οδηγήσει μικρά, αλλά και μεγάλα οινοποιεία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Παρ όλα αυτά στα ελληνικά ράφια, οι τιμές κυρίως των εμφιαλωμένων οίνων, παραμένουν με «μαρμαρωμένη επιμονή» υψηλές, κόντρα σε κάθε λογική λειτουργίας των κανόνων προσφοράς και ζήτησης. Ίδιο τοπίο και στις τιμές εστίασης εκεί όπου χρόνια τώρα το τυποποιημένο εμφιαλωμένο και μη ελληνικό κρασί, φιλοδοξεί να εμπεριέχει όλα τα περιθώρια κέρδους ενός γεύματος ή ενός δείπνου. Η θεωρητικά «καλή συγκυρία» της τοποθέτησης του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας του Μ. Χρυσοχοϊδη, ο οποίος μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων στις πρώτες του δηλώσεις μίλησε για αισχροκέρδεια, ελπίζουμε να διασταυρωθεί με τις προτάσεις της ΚΕΟΣΟΕ, μέσω μνημονίου που καταθέτει στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την περιστολή της αν όχι για την πάταξής της, στον τομέα του οίνου και κυρίως της εστίασης. Παράλληλα με βήματα «μεθυσμένου» συμπεριφέρθηκαν και τα μακροοικονομικά μεγέθη του κλάδου. Συνολικά η παραγωγή που συγκεντρώνεται στα οινοποιεία είναι μικρότερη κι από την μειωμένη περσινή παραγωγή. Βασική αιτία ο παρατεταμένος καύσωνας σε όλη την διάρκεια του Αυγούστου, ο οποίος πήρε την σκυτάλη από έναν επίσης θερμό Ιούλιο, αλλά και έναν σχετικά βροχερό Ιούνιο.

2 Όμως με τα αποθέματα οίνου να ξεπερνούν τον όγκο μιας ετήσιας συγκομιδής και ορισμένες περιοχές να μην διαθέτουν χώρους υποδοχής της νέας συγκομιδής, τα σενάρια για περιοχές που δεν θα τρυγήσουν φέτος σε συνδυασμό με τις προσφερόμενες τιμές σταφυλιών, πήραν σάρκα και οστά. Ήδη σήμερα που έχει ολοκληρωθεί ο τρύγος στις περισσότερες περιοχές, οι ενδείξεις δίνουν έναν μικρότερο όγκο παραγωγής, είτε εξ αιτίας ασθενειών, είτε εξ αιτίας των κλιματικών φαινομένων. ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Συγκεκριμένα στη Σάμο, στη Λήμνο, στη Σαντορίνη και στα Δωδεκάνησα, η συγκομιδή εμφανίζεται μικρότερη απ την περσινή, με τον καύσωνα να «βίασε» έστω και σε μικρό βαθμό την διαδικασία ωρίμασης, αφυδατώνοντας σταφύλια, αλλά παράλληλα συνέβαλλε στην δημιουργία υψηλών αλκοολικών βαθμών. Η ιδιαιτερότητα αυτή, που δυσκολεύει τους οινολόγους, αντιμετωπίσθηκε με την αυστηρότερη επιλογή των σταφυλιών που «οδεύουν» για την παρασκευή των «πρωτοκλασάτων κρασιών». Στην Πάρο οι όγκοι παραγωγής δεν διαφέρουν από τα περσινά επίπεδα με την Μανδηλαριά να παρουσιάζει ελαφρά μείωση. Οι τιμές σταφυλιών συγκρατήθηκαν σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, πλην εξαιρέσεων, που παρατηρήθηκε ελαφρά κάμψη. Στα υπόλοιπα νησιά, οι τιμές σταφυλιών κατά κανόνα παρέμειναν σταθερές σε σύγκριση με τις περσινές και μόνο στην Σαντορίνη παρατηρήθηκε ελαφρά κάμψη τιμών στο Ασύρτικο. ΚΡΗΤΗ Σημαντικότερη επίδραση στη διαμόρφωση του επιπέδου τιμών, επιφέρει η αγορά σταφυλιών στην Κρήτη, όπου παρατηρούνται αντιφατικά φαινόμενα, σε σχέση με τις ποικιλίες τριπλής χρήσης και αυτές των σταφυλιών οινοποιείας. Οι κλιματολογικές συνθήκες σε συνδυασμό με την εξαγγελία σχετικά ανεκτών τιμών για σταφιδοποίηση, οδήγησαν τους καλλιεργητές της σουλτανίνας σε αποξήρανση σημαντικού μέρους της παραγωγής. Μειωμένος όγκος, αποξήρανση και εγκατάλειψη ήταν οι αιτίες που συνέβαλλαν στο να μην υπάρχει φέτος διαθεσιμότητα σουλτανίνας. Οι τιμές θειωμένων γλευκών διαμορφώθηκαν σε επίπεδα τέτοια που να επιτρέπουν την χορήγηση τιμών στον παραγωγό σουλτανίνας, στα 0,13-0,15 /kg, αλλά και εκεί οδηγήθηκαν πολύ μικρές ποσότητες. Και ενώ οι τιμές για τα σταφύλια τριπλής χρήσης μπορούν να θεωρηθούν «ανεκτές» αφού συγκρατήθηκαν με βάση και το περσινό τους ύψος δεν μπορεί να πει κανείς το ίδιο, για τις τιμές των οινοστάφυλων.

3 Φέτος οι τιμές για Μαντηλάρι, Κοτσυφάλι, Βηλάνα Α και Β κινήθηκαν μεταξύ των 0,18-0,20 / kg, την στιγμή που την περσινή περίοδο η τιμή τους κυμάνθηκε μεταξύ 0,29 0,34 / kg. Παρ όλα αυτά διαφαίνεται ότι στην περιοχή ευθύνης της Ε.Α.Σ. Πεζών, οι τιμές, θα γίνει προσπάθεια, να παραμείνουν σταθερές. Οι τιμές των ποικιλιακών οίνων, που παράγονται σε μικρές ποσότητες, παρέμειναν σε ικανοποιητικά επίπεδα (0,50 / kg). Τα επίπεδα των τιμών των «ποικιλιακών» οίνων δεν είναι ικανοποιητικά στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, που λόγω πρωιμότητας ξεκίνησαν να τρυγούνται στο τέλος Αυγούστου. ΑΧΑΪΑ Στην περιοχή της Αχαΐας ο τρύγος που ξεκίνησε με το Chardonnay, το Μοσχάτο και τη Μαυροδάφνη, έδειξε νωρίς τα δόντια του για το τι επέρχεται. Η εξαιρετική ποιότητα φέτος «ανταμείβεται» με μείωση τιμών της τάξης του 35%, παρά το ότι για τις ποικιλίες αυτές (και μόνο) παρενέβη η Ένωση του νομού, αφού και εδώ, όπως άλλωστε σε όλη την Ελλάδα φέτος η παρουσία του ιδιωτικού εμπορίου είναι ανύπαρκτη. Το εφιαλτικό όμως σενάριο για την περιοχή της Αχαΐας διαμορφώνει τιμές γύρω στα 0,10 για ροδίτες 10-10,50 ο bme, ενώ για χαμηλότερου βαθμού σταφύλια, οι τιμές έπεσαν και κάτω από 0,10, ενώ ο τρύγος του Ροδίτη ξεκίνησε στις 18/9. Η εξέλιξη αυτή, ώθησε και πάλι την Ε.Α.Σ. Πατρών, να παραλάβει τη μεγαλύτερη ποσότητα του Ροδίτη, γεγονός στο οποίο υποβοήθησε και η παρατεταμένη απεργία των φορτηγών Δ.Χ. ΝΕΜΕΑ Στη Νεμέα, όπου ο τρύγος ξεκίνησε μετά τις 10 Σεπτεμβρίου, ο όγκος παραγωγής αποτελεί την μεγάλη έκπληξη. Από σύνολο στρεμμάτων, δεν αναμένεται να εισκομισθεί συνολικός όγκος πάνω από tn. Συνυπολογίζοντας τα αποθέματα των οινοποιείων, η ποσότητα αυτή έστω κι αν παρουσιάζει δραστική μείωση, θεωρείται επαρκής για τις ανάγκες των οινοποιείων. Παράλληλα όμως για τις εισκομιζόμενες ποσότητες αν και η ποιότητα του Αγιωργήτικου, φέτος είναι εξαιρετική λόγω των χαμηλών αποδόσεων, η τιμή βάσης στο εμπόριο καθορίσθηκε από 0,28 / kg έναντι 0,37 /kg την περσινή περίοδο στην πράξη κατρακύλησε ακόμη και στα 0,20 / kg, παραβιάζοντας, κάθε λογική και ευθέως τους κανόνες προσφοράς και ζήτησης. Με τον τρόπο αυτό για άλλη μια φορά «τιμωρούνται» οι «μικρές αποδόσεις», οι οποίες μόνιμα τίθενται στο «τραπέζι» των συζητήσεων ως ο παράγοντας για τον καθορισμό των τιμών. Ο οινοποιητικός συνεταιρισμός Νεμέας που παρέλαβε τον μεγαλύτερο όγκο

4 παραγωγής της ζώνης δεν εξαγγέλλει τιμές, οι οποίες θα καθορισθούν με την είσοδο του κρασιού στην ελληνική αγορά. Παρ όλα αυτά οι πληροφορίες μας συντείνουν στο ότι θα γίνει προσπάθεια να μην υπάρξει μεταβολή επιπέδου τιμών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ Στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας λόγω διαμόρφωσης σχετικά καλών τιμών για την αποξηραμένη κορινθιακή σταφίδα αναμένεται να εισκομισθεί μέτρια ποσότητα σταφυ-λιών στα οινοποιεία, παρά το γεγονός ότι η εισκόμιση απαγορεύεται. Στην εσωτερική αγορά οι τιμές για την επιτραπέζια χρήση της σουλτανίνας διαμορφώθηκαν στα 0,40-0,80 / kg ανάλογα με την ποιότητα και κρίνονται χαμηλές για τους καλλιεργητές, ενώ στην αγορά της Αγγλίας και της Γερμανίας, οι Ισπανικές και οι Τούρκικες εξαγωγές σε τιμές ακόμη και χαμηλότερες του 1, ανέκοψαν τις δυνατότητες ελληνικών εξαγωγών. Για την σουλτανίνα της περιοχής η διέξοδος στις αγορές (εσωτερική και διεθνή) συνεπώς, ήταν γεμάτη εμπόδια και οι πιθανότητες εισόδου στον οινικό τομέα μεγάλων ποσοτήτων είναι αυξημένες. Η ζημιά γίνεται μεγαλύτερη όταν η τιμή εισόδου της στην οινοποίηση, διαμορφώνεται φέτος στα 0,10 /kg, ενώ για την Κορινθιακή στα 0,12 /kg ΗΛΕΙΑ Ατρυγία, εγκατάλειψη και απόγνωση για τους αμπελουργούς στο Νομό Ηλείας. Με τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 0,10 0,11 /kg, υπολογίζεται ότι το 50% των αμπελώνων, δεν τρυγήθηκαν, με σαφείς προοπτικές σύμφωνα με τα λεγόμενά τους εγκατάλειψης. Μάλιστα οι αμπελουργοί, έφτασαν στο σημείο να καλούν τα οινοποιεία, να μαζέψουν τα σταφύλια τσάμπα προκειμένου να μην μείνουν πάνω στα αμπέλια. Με αυτή την συγκυρία, φέτος ναρκοθετείται πλέον, η βιωσιμότητα της αμπελοκαλλιέργειας και κανείς πια δεν μπορεί να δεσμευθεί, ότι του χρόνου ο όγκος της ελληνικής οινοπαραγωγής θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει, τις ανάγκες της κατανάλωσης. ΜΕΣΣΗΝΙΑ Στη Μεσσηνία, ο τρύγος ξεκίνησε με το Chardonnay στις 23/8, χωρίς όμως να υπάρχει ενδιαφέρον απορρόφησής του από το εμπόριο. Ο συνεταιρισμός απορρόφησε την παραγωγή των μελών του, ενώ τα τοπικά οινοποιεία απορροφούν ελάχιστες ποσότητες. Στην περιοχή αυτή, ήδη πολλοί αμπελουργοί δεν τρύγησαν τα αμπέλια τους, ενώ ο συνεταιρισμός θα καθορίσει τιμές, ανάλογα με την διαμόρφωση τιμών οίνου στην αγορά.

5 ΑΤΤΙΚΗ Στην Αττική η κατάσταση είναι περίπλοκη. Στο Κορωπί και την Παιανία, ο όγκος παραγωγής είναι υψηλότερος κατά 20%, ενώ στα Σπάτα και το Μαρκόπουλο, ο όγκος είναι μειωμένος. Οι αμπελουργοί και οι οινοποιοί παραδίδουν και παραλαμβάνουν υψηλόβαθμα σταφύλια σε εξαιρετική κατάσταση από άποψη υγιεινής. Η πορεία των τιμών δεν αποτελεί εξαίρεση στην μεγάλη αυτή αμπελουργική ζώνη. Με εξαίρεση το Μαρκόπουλο που το Σαββατιανό πληρώθηκε στα 0,22 /kg (σε ορισμένες περιπτώσεις όμως ακούγονται τιμές έως και 0,15 /kg) στις υπόλοιπες περιοχές, ο γενικός κανόνας στην τιμολόγηση κινείται στα 0,17 /kg. Να επισημάνουμε ότι ο αττικός αμπελώνας χαρακτηρίζεται από μικρές αποδόσεις και ότι στην περιοχή αρκετά αμπέλια δεν τρυγήθηκαν φέτος, ενώ πολλοί αμπελουργοί δεν θα ξεκινήσουν τις καλλιεργητικές φροντίδες για την επόμενη αμπελουργική περίοδο. Παρόμοιες συνθήκες επικράτησαν, στην περιοχή των Μεγάρων, αλλά και στις αμπελουργικές περιοχές της Εύβοιας, περιοχές στις οποίες, η αδιαφορία του εμπορίου ήταν ενδεικτική. ΒΟΙΩΤΙΑ Ανηφορίζοντας στην περιοχή της Βοιωτίας, το τοπίο δεν αλλάζει. Ο τρύγος ξεκίνησε με τις ξενικές ποικιλίες, στα τέλη Αυγούστου οι τιμές των οποίων «ακολούθησαν» το «παράδειγμα της Αχαΐας» και κινήθηκαν στα 0,18-0,20 /kg. Η αναμονή για τον τρύγο του Σαββατιανού, ήταν μεγαλύτερη αφού στις 15 Σεπτεμβρίου, τα σταφύλια, άγγιζαν τα 10 0 Βme, με τον καιρό όμως να βοηθά, ώστε στις 20 Σεπτεμβρίου, η περιοχή να ξεκινήσει μαζικά τον τρύγο με καλές συνθήκες, αφού το Σαββατιανό άγγιξε και τα 11,50 0 Βme. Οι τιμές και στο Σαββατιανό «δοκιμάζουν τις αντοχές των αμπελουργών» με διακύμανση από τα 0,14 /kg, έως τα 0,15 /kg. (!!) τιμή που καταβάλλεται για περιορισμένες και επιλεγμένες ποσότητες. ΤΥΡΝΑΒΟΣ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ Στην Θεσσαλία και ειδικότερα στην περιοχή του Τυρνάβου, ο τρύγος ξεκίνησε στα μέσα Αυγούστου με τις επιτραπέζιες ποικιλίες Βικτώρια και Cardinal, ποικιλίες που βρήκαν εξαγωγική διέξοδο, λαμβανομένου υπ όψιν ότι στην περιοχή της Καβάλας, η χαλαζόπτωση κατέστρεψε μεγάλο μέρος της τοπικής παραγωγής, που είχε παραδοσιακά εξαγωγικό προορισμό. Ο τοπικός συνεταιρισμός, συνέχισε την πρακτική των προηγούμενων ετών, σύμφωνα με την οποία, παρέλαβε περίπου tn σταφυλιών από τους συνεταίρους σε τιμή 0,32 /kg έναντι 0,35 /kg την περσινή περίοδο. Τις τιμές αυτές ακολούθησε και η ΕΑΣ Καρδίτσας, παραδοσιακός πλέον αγοραστής στην περιοχή του Τυρνάβου. Για τις υπόλοιπες ποσότητες που παρενέβη το ιδιωτικό εμπόριο, ισχύουν ότι και στις υπόλοιπες περιοχές. Μικρό ενδιαφέρον απορρόφησης της παραγωγής και από μεγάλους οινοποιούς και μάλιστα στην τιμή των

6 0,17 /kg, και 0,20 /kg (Ροδίτης, Μοσχάτο Αμβούργου αντίστοιχα). Στις τιμές αυτές και με δεδομένη την μείωση των στρεμματικών αποδόσεων, πολλοί αμπελουργοί τρύγησαν, όχι για να παράγουν κρασί, αλλά οδηγούν τις ποσότητες τους, στην παραγωγή τσίπου-ρου, με πιθανό ενδεχόμενο, τη δημιουργία υψηλών αποθεμάτων και στο προϊόν αυτό. ΑΓΧΙΑΛΟΣ Στην περιοχή της Αγχιάλου, παρεμβαίνει πλέον μόνο ο τοπικός συνεταιρισμός, αφού τα τρία τελευταία χρόνια, το ιδιωτικό εμπόριο, δεν εμφανίζεται στην περιοχή, παρ ότι το σύνολο σχεδόν των αμπελώνων είναι πιστοποιημένο με Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης του αμπελώνα. Οι τιμές, εφόσον δεν τίθεται θέμα απορρόφησης θα διατηρηθούν στα περσινά επίπεδα, που για τα υψηλόβαθμα σταφύλια (Ροδίτης, Σαββατιανό), ορίζονται στα 0,30 ΙΩΑΝΝΙΝΑ Στα περσινά επίπεδα, από άποψη όγκου (600 tn) και τιμών κινήθηκε η παραγωγή, στην περιοχή της Ζίτσας. Αν και αναμενόταν μεγαλύτερος όγκος, οι βροχοπτώσεις στα μέσα Οκτωβρίου, επέδρασαν αρνητικά στο ατρύγητο μέρος της συγκομιδής. Η συνεταιριστική εταιρεία ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ, παρέλαβε τον συντριπτικό όγκο της παραγωγής και συνέβαλλε στο να διατηρηθούν οι τιμές (περίπου 0,75 / kg) και από το ιδιωτικό εμπόριο, που παρέλαβε μικρές ποσότητες. ΝΑΟΥΣΑ Με την ολοκλήρωση του τρύγου στα τέλη Σεπτεμβρίου, η αμπελουργική περιοχή της Νάουσας, βίωσε μια πρωτόγνωρη για τα χρονικά της εμπειρία. Αν και η παραγωγή του Ξυνόμαυρου ήταν μειωμένη κατά 30%, εξ αιτίας μικρο - καρπίας και μαρασμού, υπεύθυνη για την οποία ήταν οι καιρικές συνθήκες με πρωταγωνιστή τον Αύγουστο, η απροθυμία ή και αδυναμία για απορρόφησή της παραγωγής ήταν καταφανής. Για πρώτη φορά στα χρονικά και για μικρότερες δραστικά ποσότητες, οι τιμές του Ξυνόμαυρου «κατακρημνίστηκαν» στα 0,25 /kg. Εξαίρεση και πάλι ο τοπικός συνεταιρισμός «Βαένι Νάουσα» ο οποίος απορρόφησε την συγκομιδή των μελών του συγκρατώντας τις τιμές στα 0,50 /kg, προκειμένου οι αμπελουργοί να καλλιεργήσουν τ αμπέλια τους. Χαρακτηριστικό είναι ότι αρκετοί αμπελουργοί λειτούργησαν με ψυχολογικά αντανακλαστικά και ενώπιον του αδιεξόδου που βρέθηκαν (στις περιπτώσεις που η συγκομιδή τους έβρισκε διέξοδο μόνο σε χαμηλές τιμές) «ξεπάτωσαν τα αμπέλια τους μαζί με τα σταφύλια», ή στην καλύτερη περίπτωση παρέδωσαν τα σταφύλια τους στα

7 οινοποιεία «για να μην τα πετάξουν». Ίδια κατάσταση και για τις ξενικές ποικιλίες Merlot, Surah, με την παραγωγή να είναι αυξημένη κατά 10%. ΑΜΥΝΤΑΙΟ Στο Αμύνταιο επαναλήφθηκε με τροποποιήσεις το περσινό σενάριο. Το «Ξινό - Νερό» ευθύνεται για τις πλεονάζουσες περσινές και φετινές ποσότητες Ξυνόμαυρου, που παραλαμβάνει η ΕΑΣ Αμυνταίου. Σε μια υπέρμετρης ευαισθησίας, αλλά αμφίβολης αποτελεσματικότητας πρωτοβουλία, ο συνεταιρισμός τα δυο τελευταία χρόνια, «τείνει χείρα βοηθείας» και στα μη μέλη του, αφού δεν υπάρχουν πλέον οι παραδοσιακοί αποδέκτες της παραγωγής τους. Η μόνη διαφορά φέτος έγκειται στο ότι συστήθηκε ειδική μεικτού χαρακτήρα εταιρεία, στην οποία συμμετέχει ο συνεταιρισμός με ποσοστό 50% και με 50% οι αμπελουργοί μη μέλη του, που θα διαχειρίζεται την παραγωγή των τελευταίων, με στόχο να διακριθούν οι δραστηριότητες και να μην «βουλιάξει» οικονομικά η Ένωση. Τουλάχιστον στην περιοχή αυτή οι τιμές δεν θα αναγκάσουν τους αμπελουργούς να επιλέξουν την εγκατάλειψη, αφού η τιμή θα καθοριστεί με εκκαθάριση. Ο όγκος της παραγωγής αναμένεται αυξημένος τουλάχιστον κατά 10% και για τις ξενικές ποικιλίες, γεγονός που παράγει ένα «εκρηκτικό μείγμα» στα χέρια των ιθυνόντων του συνεταιρισμού. ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ Στην περιοχή γενικότερα των Ιονίων νήσων επικράτησαν ευνοϊκές συνθήκες που συνετέλεσαν στην ομαλή εξέλιξη ως προς την ωρίμαση των σταφυλιών, αλλά και του τρυγητού. Κοινός παρανομαστής και εδώ, η απορρόφηση των σταφυλιών να πραγματοποιείται μέσω των συνεταιρισμών, αφού τα ιδιωτικά οινοποιεία απείχαν, γνωρίζοντας ότι «εν ευθέτω χρόνω» θα μπορούν ν αγοράζουν έτοιμο προϊόν σε συμφέρουσες τιμές. ΖΑΚΥΝΘΟΣ Στη Ζάκυνθο ο όγκος παραγωγής του νησιού είναι παρόμοιος με τον περσινό, αλλά ο τοπικός συνεταιρισμός παρέλαβε, σχεδόν διπλάσια ποσότητα από πέρυσι κοντά στους 2000 tn. Στο γεγονός αυτό συνέβαλλε και η απεργία των φορτηγών Δ.Χ. (όπως και σε άλλες περιοχές άλλωστε), αλλά και οι τιμές που χορήγησε ο συνεταιρισμός στους αμπελουργούς (κοινά σταφύλια 0,23 /kg, Παύλος 0,33 /kg, Αυγουστιάτης, Ρομπόλα 0,55 /kg). ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Εξαίρεση από τον κανόνα, η Κεφαλονιά φέτος, με τον συνεταιρισμό να διατηρεί

8 τις περσινές τιμές (Ρομπόλα 1,10 /kg) και ν ακολουθούν έστω αναγκαστικά και τα υπόλοιπα οινοποιεία, αφού η «διαμορφωμένη κουλτούρα» των αμπελουργών, συμβαδίζει με το «δεν πληρώνεις, δεν πουλάω». Βέβαια η παραγωγή στο νησί είναι αυστηρά ελεγχόμενη από τον συνεταιρισμό όπως και η αγορά και θα ήταν ευχής έργον, να λειτουργούσαν με όμοιο τρόπο και άλλες αμπελουργικές περιοχές της χώρας. ΛΕΥΚΑΔΑ Σθεναρή στάση ως προς τις οδηγίες που έδωσε στους αμπελουργούς κράτησε φέτος ο συνεταιρισμός, με αμοιβαία οφέλη και για τους δυο. Καλή χρονιά για το νησί, χωρίς προβλήματα ασθενειών «βοήθησαν» ώστε να υιοθετηθεί πολιτική ποιότητας. Έτσι ο συνεταιρισμός καταβάλλει 0,50 /kg για το Βερτζαμί των 12,50 0 ενώ κάτω από 10 0 bme δεν ορίζει τιμές. Και στις λευκές ποικιλίες υιοθετήθηκε ανάλογη πολιτική, με τον συνεταιρισμό να οδηγεί στις δεξαμενές μια καλή σοδειά που ευχόμαστε να βρει τη θέση της στην αγορά. Μέχρι σήμερα άγνωστος Χ, ο τρύγος στις ορεινές περιοχές του νησιού που θα τελειώσει «κατ εντολή» του συνεταιρισμού περίπου στις 20 Οκτωβρίου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2003 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Τρύγος 2011 Περονόσπορος, ρευστότητα, χαμηλές τιμές, οι πληγές του 2011

Τρύγος 2011 Περονόσπορος, ρευστότητα, χαμηλές τιμές, οι πληγές του 2011 Τρύγος 2011 Περονόσπορος, ρευστότητα, χαμηλές τιμές, οι πληγές του 2011 Στη μέγγενη της οικονομικής ασφυξίας πιάστηκε η δραστικά μειωμένη ελληνική σταφυλική παραγωγ Η υψηλή ζήτηση λευκών σταφυλιών τις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2006 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2005 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2004 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΘΕΜΑ: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΤΟΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΘΕΜΑ: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΤΟΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr Αριθμ. πρωτ: 268/931 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2007 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ Χρονιά πολύ καλή και κατά τόπους και οινοποιούς εξαιρετική! Ειδικότερα ανά περιοχή έχουµε τα ακόλουθα:

ΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ Χρονιά πολύ καλή και κατά τόπους και οινοποιούς εξαιρετική! Ειδικότερα ανά περιοχή έχουµε τα ακόλουθα: ΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2010 Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2010 Ο έγκαιρος τρύγος, ίσως υπήρξε φέτος, ο πιο καθοριστικός παράγοντας της ποιότητας εσοδείας 2010, ένας παράγοντας που διέτρεξε όλες τις αµπελουργικές ζώνες και

Διαβάστε περισσότερα

Σας διαβιβάζουμε συνημμένα επιστολή της ΚΕΟΣΟΕ προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου:

Σας διαβιβάζουμε συνημμένα επιστολή της ΚΕΟΣΟΕ προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου: K E O Σ Ο Ε Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr Αριθμ. πρωτ. 224/805 Αθήνα, 25 Αυγούστου 2009 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Νο 47 Κύριε Πρόεδρε, Κύριε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ Υψηλής ποιότητας και τιμής τα σταφύλια το 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ Υψηλής ποιότητας και τιμής τα σταφύλια το 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2011 Υψηλής ποιότητας και τιμής τα σταφύλια το 2011 Η εσοδεία 2011 έχει πολλά ενδιαφέροντα νέα να μας διηγηθεί. Κλιματολογικά υπήρξε μία υπέροχη χρονιά αφού αρκετές βροχοπτώσεις τον χειμώνα

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕΟΣΟΕ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ αρ: 56

Π Ρ Ο Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕΟΣΟΕ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ αρ: 56 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182e-mail : keosoe@otenet.gr Αριθμ. πρωτ. 223/839 Αθήνα, 12 Νoεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τρύγου ΚΕΟΣΟΕ 2012: Καλή συγκοµιδή για τον ελληνικό αµπελώνα αλλά µε κακούς οιωνούς στην αγορά

Δελτίο Τρύγου ΚΕΟΣΟΕ 2012: Καλή συγκοµιδή για τον ελληνικό αµπελώνα αλλά µε κακούς οιωνούς στην αγορά Δελτίο Τρύγου ΚΕΟΣΟΕ 2012: Καλή συγκοµιδή για τον ελληνικό αµπελώνα αλλά µε κακούς οιωνούς στην αγορά Η ανθοφορία και ωρίµαση των σταφυλιών κατά τους κρίσιµους µήνες εξελίχθηκε οµαλά φέτος, αν και επιτυχάνθηκε

Διαβάστε περισσότερα

τ ων τελευταίων δέκα χρόνων. Η ωρίμαση των σταφυλιών κινήθηκε σε φυσιολογικά επίπεδα και οδήγησε στο παρακάτω χρονολόγιο: ΠΟΙΚΙΛΙΑ ( ΕΙΔΟΣ

τ ων τελευταίων δέκα χρόνων. Η ωρίμαση των σταφυλιών κινήθηκε σε φυσιολογικά επίπεδα και οδήγησε στο παρακάτω χρονολόγιο: ΠΟΙΚΙΛΙΑ ( ΕΙΔΟΣ 7 Σεπτεμβρίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 2017 Χρονολόγιο: Ο φετινός τρύγος στη Σαντορίνη ξεκίνησε μια εβδομάδα αργότερα από πέρυσι, αλλά ήταν στα πλαίσια της μέσης ημερομηνίας έναρξης τ ων τελευταίων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2016 ΠΡΩΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΑΡΙΣΤΗ ΦΑΙΝΟΛΙΚΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2016 ΠΡΩΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΑΡΙΣΤΗ ΦΑΙΝΟΛΙΚΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2016 ΠΡΩΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΑΡΙΣΤΗ ΦΑΙΝΟΛΙΚΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ Εξαιρετικά πρώιμος ήταν ο φετινός τρύγος. Σχεδόν παντού στην Ελλάδα ο τρύγος ξεκίνησε 7-15 μέρες νωρίτερα από πέρσι, και κάποιες

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την E-GEOPONOI.GR Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2009 11:11 - Τελευταία Ενημέρωση Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2009 18:07

Συντάχθηκε απο τον/την E-GEOPONOI.GR Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2009 11:11 - Τελευταία Ενημέρωση Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2009 18:07 Τα χαρακτηριστικά από τα οποία διακρίνεται ένα κρασί εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Κατά κύριο λόγο όμως οφείλονται στην (ή στις) ποικιλία σταφυλιών από την οποία προέρχεται, στην περιοχή και τον τρόπο

Διαβάστε περισσότερα

Βαθαίνει η κρίση στον κλάδο. -εξευτελιστικές τιμές αμπελουργού, οινοποιεία στο "κόκκινο", κάμψη κατανάλωσης

Βαθαίνει η κρίση στον κλάδο. -εξευτελιστικές τιμές αμπελουργού, οινοποιεία στο κόκκινο, κάμψη κατανάλωσης ΤΡΙΜΗΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΕΟΣΟΕ ΕΤΟΣ ΙΖ' ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 81 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010 Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΚΩΔΙΚΟΣ 1507 e-mail: keosoe@otenet.gr Βαθαίνει η κρίση στον κλάδο Τρύγος υπό συζήτηση -εξευτελιστικές τιμές

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2011. Υψηλής ποιότητας και τιμής τα σταφύλια το 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2011. Υψηλής ποιότητας και τιμής τα σταφύλια το 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2011 Υψηλής ποιότητας και τιμής τα σταφύλια το 2011 Η εσοδεία 2011 έχει πολλά ενδιαφέροντα νέα να μας διηγηθεί. Κλιματολογικά υπήρξε μία υπέροχη χρονιά αφού αρκετές βροχοπτώσεις τον χειμώνα

Διαβάστε περισσότερα

K E O Σ Ο Ε Π Ρ Ο Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕΟΣΟΕ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ αρ: 36 ΘΕΜΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΟΣΟΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Ε.Ο.

K E O Σ Ο Ε Π Ρ Ο Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕΟΣΟΕ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ αρ: 36 ΘΕΜΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΟΣΟΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Ε.Ο. K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr Αριθμ. πρωτ. 210/656 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. πρωτ. 198/762 Αθήνα, 20 Ιουλίου 2010

Αριθμ. πρωτ. 198/762 Αθήνα, 20 Ιουλίου 2010 K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr Αριθμ. πρωτ. 198/762 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2015 ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ Η ΕΣΟΔΕΙΑ 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2015 ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ Η ΕΣΟΔΕΙΑ 2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2015 ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ Η ΕΣΟΔΕΙΑ 2015 Πολύ καλή έως εξαιρετική χαρακτηρίζεται η φετινή εσοδεία από τους Έλληνες Οινοποιούς. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο αφού το κύριο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ 2009-2010

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ 2009-2010 K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e mail : keosoe@otenet.gr Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2009 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ Χρονιά απαιτητικών προδιαγραφών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ Χρονιά απαιτητικών προδιαγραφών ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2018 Χρονιά απαιτητικών προδιαγραφών Οι φετινές κλιματολογικές συνθήκες απαίτησαν σωστό προγραμματισμό και καίριες αποφάσεις στη διαχείρισή τους καθώς αιφνιδίασαν μέρος των αμπελουργών. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΜΑΡΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΟΣΟΕ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΜΑΡΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΟΣΟΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΜΑΡΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΟΣΟΕ Στην ΕΕ σήμερα Η υψηλή υπεραξία οινοπαραγωγής στις περισσότερες χώρες της ΕΕ οφείλεται: στο υφιστάμενο θεσμικό

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ ΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕΟΣΟΕ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ

Π Ρ Ο Σ ΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕΟΣΟΕ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr Αριθμ. πρωτ: 297/858 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΙΝΟΥ ΕΘΙΑΓΕ

«ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΙΝΟΥ ΕΘΙΑΓΕ «ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΕΙΡΗΝΗ ΤΖΟΥΡΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΙΝΟΥ ΕΘΙΑΓΕ Στη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, εκτός από κάποιες μικρές σποραδικές

Διαβάστε περισσότερα

The art of nature Σεµινάριο Σεµινάριο Η τέχνη της αµπελουργίας και της οινοποίησης Ταξίδι στους αµπελώνες και τα κρασιά της Ελλάδας και του κόσµου Το σεµινάριο αποτελείται από 16 µαθήµατα για την αµπελουργία-οινολογία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΑ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ/ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ. Παπαναστασίου Χρίστος, Γεωπόνος Τμήματος Αμπέλου & Ξ. Κ. του ΥΠΑΑΤ Δ/νση ΠΑΠ Δενδροκηπευτικής

ΚΟΑ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ/ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ. Παπαναστασίου Χρίστος, Γεωπόνος Τμήματος Αμπέλου & Ξ. Κ. του ΥΠΑΑΤ Δ/νση ΠΑΠ Δενδροκηπευτικής ΚΟΑ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ/ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ Παπαναστασίου Χρίστος, Γεωπόνος Τμήματος Αμπέλου & Ξ. Κ. του ΥΠΑΑΤ Δ/νση ΠΑΠ Δενδροκηπευτικής Ανισορροπία της αμπελοοινικής αγοράς που διαμορφώνει μη βιώσιμη

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

«Ο ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ» Μάρτιος 2002 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΟΣΟΕ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΣΤΙΣ 7 & 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2002 ΜΕ ΘΕΜΑ: «Ο ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2014. Νίκης 34, 105 57, Αθήνα, Τηλ.: 210 322.60.53, Fax: 210 323.79.43 e-mail: info@greekwinefederation.gr www.greekwinefederation.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2014. Νίκης 34, 105 57, Αθήνα, Τηλ.: 210 322.60.53, Fax: 210 323.79.43 e-mail: info@greekwinefederation.gr www.greekwinefederation. ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2014 «Ήταν ίσως το πιο κουραστικό καλοκαίρι της καριέρας μου και αυτό χωρίς το αναμενόμενο αποτέλεσμα» συμπυκνώνει τα χαρακτηριστικά της εσοδείας 2014 παλιός αμπελουργός-οινοποιός από την

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΤΟΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΤΑΦΥΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2009/2010

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΤΟΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΤΑΦΥΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2009/2010 K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr Αριθμ. πρωτ: 143/600 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2012. Η εσοδεία του 2012 χαρακτηρίζεται πανελλαδικά από σημαντικές βροχοπτώσεις καθ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2012. Η εσοδεία του 2012 χαρακτηρίζεται πανελλαδικά από σημαντικές βροχοπτώσεις καθ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης. ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2012 Εσοδεία 2012 : Περίεργη και Ενδιαφέρουσα (Περίεργες καιρικές συνθήκες ενδιαφέροντα αποτελέσματα Κερδισμένες οι όψιμες ελληνικές ποικιλίες) Η εσοδεία του 2012 χαρακτηρίζεται πανελλαδικά

Διαβάστε περισσότερα

«Ποικιλιακός προσανατολισμός αμπελώνων Πελοποννήσου»

«Ποικιλιακός προσανατολισμός αμπελώνων Πελοποννήσου» «Ποικιλιακός προσανατολισμός αμπελώνων Πελοποννήσου» ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δρ. Παν. Λαναρίδης Αναπληρωτής Ερευνητής Δ/ντής Ινστιτούτου Οίνου ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε Στην ποικιλιακή αναδιάρθρωση του ελληνικού αμπελώνα που θα γίνει

Διαβάστε περισσότερα

File Number: PDO-GR-A1617 Malvasia Χάνδακας-Candia. File Number: PGI-GR-A0861 Άβδηρα. File Number: PGI-GR-A0873 Άγιο Όρος

File Number: PDO-GR-A1617 Malvasia Χάνδακας-Candia. File Number: PGI-GR-A0861 Άβδηρα. File Number: PGI-GR-A0873 Άγιο Όρος Greece File Number: PGI-GR-A0981 Kως File Number: PDO-GR-A1607 Malvasia Πάρος File Number: PDO-GR-A1608 Malvasia Σητείας File Number: PDO-GR-A1617 Malvasia Χάνδακας-Candia File Number: PGI-GR-A0861 Άβδηρα

Διαβάστε περισσότερα

K E O Σ Ο Ε Π Ρ Ο Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕΟΣΟΕ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ αρ: 10

K E O Σ Ο Ε Π Ρ Ο Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕΟΣΟΕ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ αρ: 10 K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr Aριθμ. πρωτ. 24/77 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Αναγνώριση οίνων με την ένδειξη «Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δωδεκάνησος» ΑΠΟΦΑΣΗ O ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Θέμα: Αναγνώριση οίνων με την ένδειξη «Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δωδεκάνησος» ΑΠΟΦΑΣΗ O ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Δ/ΝΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΜΗΜΑ ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ Ταχ. Δ/νση: Αχαρνών 2 Ταχ. Κωδικός: 101 76 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί σε μια προνομιούχα γεωγραφική θέση. Με γη πεδινή και λοφώδη, με οικοσύστημα που το ξεχωρίζει το ήπιο κλίμα, οι άφθονες

Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί σε μια προνομιούχα γεωγραφική θέση. Με γη πεδινή και λοφώδη, με οικοσύστημα που το ξεχωρίζει το ήπιο κλίμα, οι άφθονες 1. Η Ζάκυνθος Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί σε μια προνομιούχα γεωγραφική θέση. Με γη πεδινή και λοφώδη, με οικοσύστημα που το ξεχωρίζει το ήπιο κλίμα, οι άφθονες βροχές και η άπλετη ηλιοφάνεια, αποτέλεσε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2017 ΤΡΥΓΟΣ ΦΤΩΧΟΣ, ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2017 ΤΡΥΓΟΣ ΦΤΩΧΟΣ, ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2017 ΤΡΥΓΟΣ ΦΤΩΧΟΣ, ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΣ Οι κλιματολογικές συνθήκες της εσοδείας 2017 χαρακτηρίστηκαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά από τις αλλαγές που φέρνει η νέα κλιματική πραγματικότητα:

Διαβάστε περισσότερα

Οινοποιία Δαρεμά Βιολογικοί αμπελώνες

Οινοποιία Δαρεμά Βιολογικοί αμπελώνες Οινοποιία Δαρεμά Βιολογικοί αμπελώνες Ιστορικό Η Οινοποιία Δαρεμά αποτελεί τη φυσική συνέχεια μιας οικογενειακής παράδοσης γενεών στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας Αττικής που ξεκινά πριν από πολλές δεκαετίες.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2013. Εσοδεία 2013 : Και του χρόνου, τα ίδια!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2013. Εσοδεία 2013 : Και του χρόνου, τα ίδια! ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2013 Εσοδεία 2013 : Και του χρόνου, τα ίδια! Εξαιρετική χρονιά από κάθε άποψη η φετινή. Όλοι οι παράγοντες ήταν στο ραντεβού και μάλιστα από νωρίς αφού η χρονιά υπήρξε η πιο πρώιμη των τελευταίων

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ & ΕΛΑΙΑΣ

ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ & ΕΛΑΙΑΣ Δηλώσεις Συγκομιδής οινοσταφύλων ηλεκτρονική υποβολή από 1η Σεπτεμβρίου 2017 έως 30 Νοεμβ 21 Αυγούστου 2017 Δηλώσεις Συγκομιδής οινοσταφύλων ηλεκτρονική υποβολή από 1η Σεπτεμβρίου 2017 έως 30 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΤΜΗΜΑ : B3 B ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2012 2013 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΠΑΡΑ ΟΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΤΜΗΜΑ : B3 B ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2012 2013 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΠΑΡΑ ΟΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΤΜΗΜΑ : B3 B ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2012 2013 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΠΑΡΑ ΟΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ Στην Ελλάδα άρχισε η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ. Αθήνα Αρ. Πρωτ. 3318/100631

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ. Αθήνα Αρ. Πρωτ. 3318/100631 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ /ΝΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΜΗΜΑ ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ Ταχ. /νση: Αχαρνών 2,101 76, ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Βρώμικο παιχνίδι με τις τιμές στο βαμβάκι. Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Κυριακή, 14 Οκτώβριος :10

Βρώμικο παιχνίδι με τις τιμές στο βαμβάκι. Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Κυριακή, 14 Οκτώβριος :10 Οργιάζει φέτος το καρτέλ των εκκοκκιστών που κρατά χαμηλές τις τιμές αγοράς στο βαμβάκι. Μέχρι τις αρχές του μήνα έπαιρναν το βαμβάκι από τους παραγωγούς χωρίς τιμολόγηση(!) λέγοντας πως οι παραγωγοί δύσκολα

Διαβάστε περισσότερα

Η έρευνα και η καινοτομία στον κλάδο της αμπελουργίας και της οινοποίησης

Η έρευνα και η καινοτομία στον κλάδο της αμπελουργίας και της οινοποίησης Η έρευνα και η καινοτομία στον κλάδο της αμπελουργίας και της οινοποίησης Σταματίνα Καλλίθρακα Αναπλ.Καθηγήτρια Εργαστήριο Οινολογίας Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

TΡΥΓΟΣ 2008 περίοδος από τον περκασμό μέχρι τον τρύγο του Ξινόμαυρου στη Νάουσα συρρικνώθηκε σε λιγότερο από 40 μέρες αυξημένη διαλογή στο αμπέλι

TΡΥΓΟΣ 2008 περίοδος από τον περκασμό μέχρι τον τρύγο του Ξινόμαυρου στη Νάουσα συρρικνώθηκε σε λιγότερο από 40 μέρες αυξημένη διαλογή στο αμπέλι TΡΥΓΟΣ 2008 Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, επισυνάπτουμε ένα αναλυτικό Δελτίο Τρύγου. Κάθε χρονιά είναι διαφορετική, αυτή είναι και η μαγεία του κρασιού με το οποίο επιλέξαμε να ασχοληθούμε. Γι αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες από το ΥΠΑΑΤ για την συμπλήρωση και υποβολή Δηλώσεων Συγκομιδής

Οδηγίες από το ΥΠΑΑΤ για την συμπλήρωση και υποβολή Δηλώσεων Συγκομιδής 1 Αυγούστου 2019 Ακολουθεί η εγκύκλιος: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝΓEN. Δ/ΝΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Δ/ΝΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ, ΟΙΝΟΥ & ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝΔιεύθυνση:

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. πρωτ: 89/381 Αθήνα, 7 Aπριλίου 2010 ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ Ε.ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ

Αριθμ. πρωτ: 89/381 Αθήνα, 7 Aπριλίου 2010 ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ Ε.ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr Αριθμ. πρωτ: 89/381 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. πρωτ: 347/1170 Αθήνα, 26 Noεμβρίου 2010

Αριθμ. πρωτ: 347/1170 Αθήνα, 26 Noεμβρίου 2010 K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr Αριθμ. πρωτ: 347/1170 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Γεωπόνος Msc ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ & ΕΛΑΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Γεωπόνος Msc ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ & ΕΛΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Γεωπόνος Msc ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ & ΕΛΑΙΑΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (βάση αμπελουργικού μητρώου) Περιφέρεια Aπογραφή

Διαβάστε περισσότερα

Aριθμ. πρωτ. 415/1220 Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2011

Aριθμ. πρωτ. 415/1220 Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2011 K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr Aριθμ. πρωτ. 415/1220 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ, 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 30 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ, 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 30 Νοεμβρίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 30 Νοεμβρίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ, 2015 Πληροφορίες: Δ/νση Στατιστικών Πρωτογενή Τομέα Τμήμα Στατιστικών Ζωικού και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙΝΩΝ ΡΗΤΙΝΙΤΩΝ ΟΙΝΩΝ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙΝΩΝ ΡΗΤΙΝΙΤΩΝ ΟΙΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙΝΩΝ ΡΗΤΙΝΙΤΩΝ ΟΙΝΩΝ Παυλής Βασίλης Γεωπόνος Διεύθυνση Αγρ. Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009 A. Ορισμοί 1. Αμπελοοινική περίοδος: η περίοδος παραγωγής των προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ. Αθήνα 07 / 08 /2013 Αρ. Πρωτ. 3742/97864

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ. Αθήνα 07 / 08 /2013 Αρ. Πρωτ. 3742/97864 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ /ΝΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΜΗΜΑ ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ Ταχ. /νση: Αχαρνών 2,101 76, ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 14791 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1086 11 Ιουνίου 2008 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αναγνώριση Τοπικού Οίνου Κοζάνης.... 1 Αναγνώριση Τοπικού Οίνου Καρδίτσας....

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕΟΣΟΕ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ αρ: 45. ΘΕΜΑ: Δήλωση αποθεμάτων οίνων και γλευκών 2012

Π Ρ Ο Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕΟΣΟΕ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ αρ: 45. ΘΕΜΑ: Δήλωση αποθεμάτων οίνων και γλευκών 2012 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr Αριθμ. πρωτ. 164/645 Αθήνα, 22 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνονται τα προσωρινά αποτελέσματα της Έρευνας Αμπελουργικών Καλλιεργειών, έτους 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνονται τα προσωρινά αποτελέσματα της Έρευνας Αμπελουργικών Καλλιεργειών, έτους 2013. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 31 Ιουλίου 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΕΤΟΥΣ 2013 Από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνονται

Διαβάστε περισσότερα

«Ποικιλιακή αναδιάρθρωση του Κρητικού αμπελώνα» ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Τσούτσουρας Επαμεινώνδας Αναπληρωτής Ερευνητής Ινστιτούτο Οίνου ΕΘ.Ι.ΑΓ.

«Ποικιλιακή αναδιάρθρωση του Κρητικού αμπελώνα» ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Τσούτσουρας Επαμεινώνδας Αναπληρωτής Ερευνητής Ινστιτούτο Οίνου ΕΘ.Ι.ΑΓ. «Ποικιλιακή αναδιάρθρωση του Κρητικού αμπελώνα» ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Τσούτσουρας Επαμεινώνδας Αναπληρωτής Ερευνητής Ινστιτούτο Οίνου ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε Η Κρήτη αποτελούσε πάντα ένα από τα μεγάλα κέντρα αμπελοκαλλιέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικά Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2017

Οικονομικά Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2017 Οικονομικά Αποτελέσματα Εννεαμήνου Date : 02-11- O Όμιλος ΤΙΤΑΝ κατέγραψε το εννεάμηνο του μικρή αύξηση πωλήσεων και λειτουργικής κερδοφορίας, κυρίως λόγω της ανόδου στην αγορά των ΗΠΑ. Ο ενοποιημένος

Διαβάστε περισσότερα

O Έλεγχος της αγοράς του Αμπελοοινικού Τομέα 12 Σεπτεμβρίου, Θεσ/νίκη. Κράτος-επιχειρήσεις-καταναλωτές και έλεγχοι. Δρ. Παναγιώτης Ταταρίδης Πρόεδρος

O Έλεγχος της αγοράς του Αμπελοοινικού Τομέα 12 Σεπτεμβρίου, Θεσ/νίκη. Κράτος-επιχειρήσεις-καταναλωτές και έλεγχοι. Δρ. Παναγιώτης Ταταρίδης Πρόεδρος 12 Σεπτεμβρίου, Θεσ/νίκη Κράτος-επιχειρήσεις-καταναλωτές και έλεγχοι Δρ. Παναγιώτης Ταταρίδης Πρόεδρος Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝ.Ε.Π.Ο) Κουμουνδούρου 37 Τ.Κ. 104 37, Αθήνα τηλ/fax: 210

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ ΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕΟΣΟΕ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ

Π Ρ Ο Σ ΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕΟΣΟΕ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr Αριθμ. πρωτ: 308/906 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΧΑΪΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ» Παρέμβαση: Κων. Κολλιόπουλος Χημικός Οινολόγος, Πρόεδρος Χημικών Πελ/σου, Δυτ. Ελλάδας.

«ΑΧΑΪΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ» Παρέμβαση: Κων. Κολλιόπουλος Χημικός Οινολόγος, Πρόεδρος Χημικών Πελ/σου, Δυτ. Ελλάδας. «ΑΧΑΪΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ» Παρέμβαση: Κων. Κολλιόπουλος Χημικός Οινολόγος, Πρόεδρος Χημικών Πελ/σου, Δυτ. Ελλάδας. Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητοί συνάδελφοι, Κυρίες και Κύριοι, Θα ξεκινήσω με τρεις παρατηρήσεις. 1)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΟΣΟΕ: Με βάση κατανομής την εθνική επικράτεια οι Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες χορηγήθηκαν περισσότερες ή λιγότερες Άδειες Φύτευσης

ΚΕΟΣΟΕ: Με βάση κατανομής την εθνική επικράτεια οι Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες χορηγήθηκαν περισσότερες ή λιγότερες Άδειες Φύτευσης 6 Μαΐου 2019 ΚΕΟΣΟΕ: Με βάση κατανομής την εθνική επικράτεια οι Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες χορηγήθηκαν περισσότερες ή λιγότερες Άδειες Φύτευσης Με βάση τον ΚΑΝ(ΕΕ) 1308/2013, κάθε Κράτος Μέλος

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ

Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ Εισαγωγή Ο αμπελοοινικός τομέας αποτελεί ένα τομέα με μεγάλη παράδοση στην Ελλάδα. Στη χώρα μας καλλιεργούνται 700.000 στρέμματα με οινοποιήσιμες

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικά Αποτελέσματα Α Εξαμήνου 2017

Οικονομικά Αποτελέσματα Α Εξαμήνου 2017 Οικονομικά Αποτελέσματα Α Εξαμήνου 2017 Date : 27-07-2017 Το πρώτο εξάμηνο του έτους συνεχίστηκε η άνοδος αποτελεσμάτων του Ομίλου ΤΙΤΑΝ. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 773,8 εκ., παρουσιάζοντας

Διαβάστε περισσότερα

Wine Catalogue WINEST

Wine Catalogue WINEST Wine Catalogue 2018 WINEST Το οινοποιείο μας βρίσκεται στη Σκιλλουντία Ολυμπίας του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων και η παραγωγή οίνου ξεκινά το 1980. Η εταιρεία καλλιεργεί αμπελώνες έκτασης 32,5 στρεμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΔΑ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 26/07/2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Αριθ. πρωτ.: 177170 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΑΠ ΔΕΝΔΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ & ΞΗΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων παραγωγής, επεξεργασίας/ εμπορίας αμπελοοινικών προϊόντων

ΘΕΜΑ: Συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων παραγωγής, επεξεργασίας/ εμπορίας αμπελοοινικών προϊόντων ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr Αριθμ. πρωτ. 229/858 Αθήνα, 16 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Aριθμ. πρωτ. 62/219 Αθήνα, 5 Mαρτίου 2012

Aριθμ. πρωτ. 62/219 Αθήνα, 5 Mαρτίου 2012 K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr Aριθμ. πρωτ. 62/219 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ NHΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ»

«ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ NHΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ» «ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ NHΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ» «Ο ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ» ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Αλέξανδρος Γλυνός Χημικός μηχανικός Οινολόγος ΚΑΙΡ.ΑΕ Τα τελευταία απογραφικά στοιχεία της Διεύθυνσης Γεωργίας

Διαβάστε περισσότερα

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Βιομηχανίας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος (Ισολογισμοί 2011)

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Βιομηχανίας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος (Ισολογισμοί 2011) Τα οικονομικά αποτελέσματα της Βιομηχανίας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος (Ισολογισμοί 2011) ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2012 1 Τα οικονομικά αποτελέσματα της Βιομηχανίας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος (Ισολογισμοί 2011) 1. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

13o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Γεωργία και Μεταποίηση

13o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Γεωργία και Μεταποίηση 13o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Γεωργία και Μεταποίηση Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2016 Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης Κτήμα Γεροβασιλείου - Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου Επανομή Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. πρωτ: 364/1257 Αθήνα, 28 Δεκεμβρίου 2009

Αριθμ. πρωτ: 364/1257 Αθήνα, 28 Δεκεμβρίου 2009 K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr Αριθμ. πρωτ: 364/1257 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού

Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού 1 Τα «ΤΙ» του κρασιού! Τι είναι το κρασί; o Κρασί είναι ο ζυμωμένος χυμός σταφυλιών o Κρασί είναι η έκφραση ενός συγκεκριμένου αμπελώνα και της δουλειάς ενός συγκεκριμένου

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Α Εξαμήνου 2018

Αποτελέσματα Α Εξαμήνου 2018 Αποτελέσματα Α Εξαμήνου Date : 26-07- Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ κατέγραψε μείωση πωλήσεων αλλά βελτίωση κερδών το 1ο εξάμηνο. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 712,5 εκ., παρουσιάζοντας κάμψη κατά 61,3 εκ.

Διαβάστε περισσότερα

4ο ΓΕΛ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΜΠΕΛΙ-ΣΤΑΦΥΛΙ.ΚΡΑΣΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ

4ο ΓΕΛ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΜΠΕΛΙ-ΣΤΑΦΥΛΙ.ΚΡΑΣΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ 4ο ΓΕΛ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΜΠΕΛΙ-ΣΤΑΦΥΛΙ.ΚΡΑΣΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ ΣΚΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σκοπός της έρευνας είναι να μάθουμε την ιστορία του κρασιού, την βασική διαδικασία παραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Project 2 2014-15 ΟΜΑΔΑ Δ

Project 2 2014-15 ΟΜΑΔΑ Δ Project 2 2014-15 ΟΜΑΔΑ Δ ΜΑΘΗΤΕΣ : ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΟΥΡΛΑΥΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕΛΕΑΣ ΗΛΙΑΣ ΠΑΡΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αμπέλι : Το αμπέλι είναι πολυετές φυτό και αναπτύσσεται γρήγορα. Ο κορμός του έχει πολλαπλές διακλαδώσεις

Διαβάστε περισσότερα

«Η ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ»

«Η ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ» «Η ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ» ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Δρ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΙΜΑΚΗΣ ΧΗΜΙΚΟΣ - ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ Η Ήπειρος υπήρξε από παλιά μεγάλη αμπελουργική ζώνη σε έκτασή που δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα

«Υποτονική η κίνηση των εμπορικών καταστημάτων κατά τη χειμερινή εκπτωτική περίοδο του 2018» Σύνοψη αποτελεσμάτων

«Υποτονική η κίνηση των εμπορικών καταστημάτων κατά τη χειμερινή εκπτωτική περίοδο του 2018» Σύνοψη αποτελεσμάτων Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Υποτονική η κίνηση των εμπορικών καταστημάτων κατά τη χειμερινή εκπτωτική περίοδο του 2018» Το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ πραγματοποίησε την περιοδική έρευνα για την κίνηση της

Διαβάστε περισσότερα

Aριθμ. πρωτ. 401/1176 Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου Συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων παραγωγής, επεξεργασίας/ εμπορίας αμπελοοινικών προϊόντων

Aριθμ. πρωτ. 401/1176 Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου Συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων παραγωγής, επεξεργασίας/ εμπορίας αμπελοοινικών προϊόντων K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr Aριθμ. πρωτ. 401/1176 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

Το υπόμνημα που κατέθεσε η ΚΕΟΣΟΕ στους υπουργούς για την αστοχία επιβολής ΕΦΚ στο κρασί

Το υπόμνημα που κατέθεσε η ΚΕΟΣΟΕ στους υπουργούς για την αστοχία επιβολής ΕΦΚ στο κρασί 23 Αυγούστου 2016 Το υπόμνημα που κατέθεσε η ΚΕΟΣΟΕ στους υπουργούς κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και κ. Ευάγγελο Αποστόλου για την αστοχία επιβολής ΕΦΚ στο κρασί Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Επανερχόμαστε για μια

Διαβάστε περισσότερα

Α Α: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Α Α: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α Α: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 12/08/2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Αριθ. πρωτ.: 3433/103037 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ /ΝΣΗ ΠΑΠ ΕΝ ΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ & ΞΗΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό Παράρτημα Α. Χρηματοοικονομικοί δείκτες: Ανάλυση κατά κλάδο και τομέα

Ειδικό Παράρτημα Α. Χρηματοοικονομικοί δείκτες: Ανάλυση κατά κλάδο και τομέα Ειδικό Παράρτημα Α Χρηματοοικονομικοί δείκτες: Ανάλυση κατά κλάδο και τομέα Α. Ανάλυση κατά κλάδο και τομέα 214 Στο παράρτημα αυτό παρουσιάζεται ξεχωριστά για κάθε κλάδο και τομέα του εμπορίου η πορεία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 14/12/2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Αριθ. πρωτ.: 306242 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΑΠ ΔΕΝΔΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ & ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ Διεύθυνση: Aχαρνών

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ ΤΟΝ κ. ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΙΚΗΣ 5 7 ΑΘΗΝΑ

Π Ρ Ο Σ ΤΟΝ κ. ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΙΚΗΣ 5 7 ΑΘΗΝΑ Π Ρ Ο Σ ΤΟΝ κ. ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΙΚΗΣ 5 7 ΑΘΗΝΑ TON κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ 2 ΑΘΗΝΑ ΤΟΝ κ. ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικά Αποτελέσματα Εννεάμηνου 2013

Οικονομικά Αποτελέσματα Εννεάμηνου 2013 Οικονομικά Αποτελέσματα Εννεάμηνου 2013 Date : 12-11-2013 Ενίσχυση των θετικών τάσεων που άρχισαν να διαγράφονται εντός του 2013 παρουσίασε ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ, παρά την αβεβαιότητα και τις δύσκολες συνθήκες

Διαβάστε περισσότερα

K E O Σ Ο Ε Π Ρ Ο Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Κ.Ε.Ο.Σ.Ο.Ε. ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 19 ΘΕΜΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ

K E O Σ Ο Ε Π Ρ Ο Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Κ.Ε.Ο.Σ.Ο.Ε. ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 19 ΘΕΜΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr Αριθμ. πρωτ: 112/408 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

Συνιστούμε την κοινοποίηση του ψηφίσματος μέσω του τοπικού τύπου καθώς και την ενημέρωση των βουλευτών της περιφερειάς σας.

Συνιστούμε την κοινοποίηση του ψηφίσματος μέσω του τοπικού τύπου καθώς και την ενημέρωση των βουλευτών της περιφερειάς σας. Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 Αριθμ. πρωτ: 174/640 Αθήνα, 6 Iουλίου 2009 Π Ρ Ο Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝ/ΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Κ.Ε.Ο.Σ.Ο.Ε. ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό Παράρτημα B. Χρηματοοικονομικοί δείκτες: Ανάλυση ανά περιφέρεια

Ειδικό Παράρτημα B. Χρηματοοικονομικοί δείκτες: Ανάλυση ανά περιφέρεια Ειδικό Παράρτημα B Χρηματοοικονομικοί δείκτες: Ανάλυση ανά περιφέρεια 252 Β. Ανάλυση ανά περιφέρεια Στο παράρτημα αυτό παρουσιάζεται η γεωγραφική διάσταση της διάρθρωσης αποτελεσμάτων χρήσης και των κεφαλαίων

Διαβάστε περισσότερα

«Η ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ»

«Η ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ» «Η ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ» ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Δρ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΙΜΑΚΗΣ ΧΗΜΙΚΟΣ - ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ Η Ήπειρος υπήρξε από παλιά μεγάλη αμπελουργική ζώνη σε έκτασή που δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα

K E O Σ Ο Ε Π Ρ Ο Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕΟΣΟΕ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ αρ: 12 ΘΕΜΑ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «ΑΜΠΕΛΟΣ 2013»

K E O Σ Ο Ε Π Ρ Ο Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕΟΣΟΕ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ αρ: 12 ΘΕΜΑ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «ΑΜΠΕΛΟΣ 2013» K E O Σ Ο Ε ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr Αριθμ. πρωτ. 58/141 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ» Χαιρετώ με τη σειρά μου τους παρευρισκόμενους συνέδρους.

«ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ» Χαιρετώ με τη σειρά μου τους παρευρισκόμενους συνέδρους. «ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΩΝ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ» ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Κα Χ. ΣΠΙΝΘΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟΣ - ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ Κυρίες και κύριοι, Χαιρετώ με τη σειρά μου τους παρευρισκόμενους συνέδρους. Από την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Δρ. Αστέριος Παπράς Χημικός Οινολόγος Μέσα στο Θεσσαλικό χώρο μια περιοχή η οποία κυριαρχεί αμπελουργικά είναι αυτή του Τυρνάβου.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑ ΟΥ & ΕΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑ ΟΥ & ΕΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑ ΟΥ & ΕΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ Γραφείο Οικονοµικών & Εµπορικών Υποθέσεων Πρεσβείας της Ελλάδος στην Τύνιδα 6, rue St. Fulgence, Notre Dame Tunis 1082 Tel. +216 71 288411-846632 Fax +216 71 789518

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ. Αθήνα 05/08/2014 Αρ. Πρωτ. 2988/89710 ΠΡΟΣ: Ως Π.

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ. Αθήνα 05/08/2014 Αρ. Πρωτ. 2988/89710 ΠΡΟΣ: Ως Π. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ /ΝΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΜΗΜΑ ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ Ταχ. /νση: Αχαρνών 2,101 76, ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓEN. /ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ /ΝΣΗ ΠΑΠ ΕΝ Ρ/ΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ & ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ Ταχ /νση: Αχαρνών 2 Ταχ. Κώδικας: 101.76, ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες:. Γραµµατικός,

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

«ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ» «ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ» ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Βασιλείος Μίχος Γεωπόνος Αμπελουργίας Πρώην Διευθυντή Ινστιτούτου Αμπέλου Αθηνών Στα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΧΕΣ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ MEDISYSTEM ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΡΙΟΧΕΣ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ MEDISYSTEM ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ MEDISYSTEM ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ MEDISYSTEM ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ Αθήνα και προάστια

Διαβάστε περισσότερα

Harvest Report. Harvest report

Harvest Report. Harvest report Harvest Report 2017 2017 Η ιδανική ισορροπία ανάμεσα σε πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες ήταν η κατάκτηση για τον τρύγο του 2017. Ο συγκερασμός των κλιματικών αντιθέσεων της χρονιάς έδωσε μια σπάνια ποιοτική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΟΙΝΟΥ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΟΙΝΟΥ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΟΙΝΟΥ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ Παρίσι, Μάιος 2017 Παρουσίαση του κλάδου των οίνων παγκοσμίως...

Διαβάστε περισσότερα