Εγχειρίδιο Διαχείρισης Εργασιών Κλάδου Ζωής για Συνεργάτες Ελευθέρου Δικτύου Πωλήσεων. Οκτώβριος 2014 v4

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εγχειρίδιο Διαχείρισης Εργασιών Κλάδου Ζωής για Συνεργάτες Ελευθέρου Δικτύου Πωλήσεων. Οκτώβριος 2014 v4"

Transcript

1 Εγχειρίδιο Διαχείρισης Εργασιών Κλάδου Ζωής για Συνεργάτες Ελευθέρου Δικτύου Πωλήσεων Οκτώβριος 2014 v4

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σ ε λ 1 Α. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΖΩΗΣ Έλεγχος ορθότητας στοιχείων & δικαιολογητικών Απόδοση προκαταβολής Ακύρωση Αιτήσεων - Επιστροφή Προκαταβολής Εκκρεμότητες - Reply Προασφαλιστικός Ελεγχος Υποβολή εξόδων ιατρικών εξετάσεων Παράδοση - Εξόφληση Συμβολαίου Τροποποίηση απαράδοτου Συμβολαίου Διαχείριση Αιτήσεων & Πρόσθετων Πράξεων Τροποποιήσεις Προσωπικών Στοιχείων, Επαγγέλματος, Συμβαλλόμενου, Δικαιούχου Τροποποίηση ή Επαναφορά με ταυτόχρονη αλλαγή κωδικού Συνεργάτη Παραλαβή Έλεγχος Αποστολή Δικαιολογητικών Αποζημίωσης Παρακολούθηση Εκκρεμοτήτων Παραλαβή & Διεκπεραίωση Αποζημίωσης Λοιπές εργασίες τμήματος Τρόποι Πληρωμής Ασφαλίστρων ( Εγκύκλιος 330) Β. ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Β1.α. Αιτήσεις Κλάδου Ζωής ασφάλισης & τροποποίησης

3 Α. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΖΩΗΣ Σ ε λ 2

4 Σ ε λ 3 Α.1. Παραλαβή - Έλεγχος & Διεκπεραίωση Αιτήσεων Ασφάλισης 1.1. Έλεγχος ορθότητας στοιχείων & δικαιολογητικών Παραλαμβάνοντας την Αίτηση Ασφάλισης, θα πρέπει να γίνεται ένας πλήρης έλεγχος στοιχείων, με ιδιαίτερη έμφαση & προσοχή στα παρακάτω: Ονοματεπώνυμο - Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας Tα στοιχεία του συμβαλλόμενου θα πρέπει να είναι συμπληρωμένα, όπως ακριβώς αναγράφονται στο Δελτίο της Αστυνομικής του Ταυτότητας Ημερομηνία Γέννησης: Ως ανωτέρω Αριθμός Φορολογικού Μητρώου & Δ.Ο.Υ. Πρέπει να αναγράφεται ο Α.Φ.Μ. και η Δ.Ο.Υ. Εάν ο πελάτης δεν έχει Α.Φ.Μ., πρέπει στην αντίστοιχη θέση να υπάρχει η ένδειξη «ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ Α.Φ.Μ.». Όταν ο ασφαλιζόμενος αποκτήσει Α.Φ.Μ., πρέπει να ενημερώσει εγγράφως την Εταιρία, σύμφωνα με τη διαδικασία της εκάστοτε ισχύουσας Εγκυκλίου Ταμείο Κοινωνικής Ασφάλισης & Βιβλιάριο Ασθενείας. Πρέπει στην αίτηση να αναγράφεται το Ταμείο Κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και αν ο πελάτης έχει βιβλιάριο ασθενείας. Το Βιβλιάριο Ασθενείας και το συνταγολόγιο θα αποστέλλονται μαζί με την Αίτηση Ασφάλισης στις περιπτώσεις που αναφέρουν οι Εγκύκλιοι Νο 228, 293, 335. Σε κάθε περίπτωση θα ήταν χρήσιμο για τη δική σας διευκόλυνση να αρχειοθετούνται τα ανωτέρω σε ηλεκτρονική μορφή (scanning) Αναλυτική και ακριβής περιγραφή του επαγγέλματος του ασφαλισμένου, καθώς και του δευτερεύοντος Επαγγέλματος ή hbby του, αν υπάρχουν Άλλα Ασφαλιστήρια Πρέπει να αναγράφονται οι Αριθμοί των Συμβολαίων Ζωής, που πιθανώς να έχει ο Ασφαλισμένος στην Εταιρεία μας ή διαφορετικά η ένδειξη «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ». Επίσης σε περίπτωση που υφίστανται συμβόλαια σε άλλη Εταιρεία, πρέπει να αναφέρονται στην αίτηση η Εταιρεία και οι καλύψεις αναλυτικά Διευθύνσεις: Κατοικίας, Εργασίας, Συναλλαγής και απαραιτήτως οι Ταχυδρομικοί Κωδικοί (Τ.Κ.), καθώς και οι αριθμοί τηλεφώνων, σταθερού, κινητού και η ηλεκτρονική διεύθυνση του πελάτη (εφόσον υπάρχει).

5 Σ ε λ Κωδικός Ασφαλιστή Απαραίτητος είναι ο κωδικός του Συνεργάτη και η υπογραφή του Τρόπος Πληρωμής Συμπληρώνεται η επιθυμητή συχνότητα πληρωμής, π.χ.: μηνιαίως, τριμηνιαίως, εξαμηνιαίως, ετησίως κλπ Πρόγραμμα Καλύψεις Θα πρέπει να υπάρχουν από τους συνεργάτες συμπληρωμένα τόσο τα κεφάλαια κάλυψης ή τα σχέδια των επιμέρους καλύψεων όσο και τα καθαρά ασφάλιστρα της κάθε κάλυψης. Επίσης πρέπει να αναγράφεται το είδος της Βασικής Ασφάλισης, εφόσον υπάρχει, η διάρκεια & τα επιπλέον στοιχεία που απαιτούνται σύμφωνα με το επιλεγμένο προϊόν (π.χ. ποσό απαλλαγής, θέση νοσηλείας κλπ.). ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ είναι η αναγραφή στην αίτηση του συνολικού ετήσιου καθαρού ασφαλίστρου Εξαρτώμενα Μέλη Θα πρέπει να είναι συμπληρωμένα όλα τα πεδία που αφορούν καλύψεις, ιατρικό ιστορικό και προσωπικά στοιχεία του μέλους, π.χ. : Ονοματεπώνυμο / ημερομηνία γέννησης / ύψος / βάρος Κύριοι Δικαιούχοι / Υποκατάστατος Δικαιούχος Είναι απαραίτητα τα ονοματεπώνυμα, η σχέση με τον συμβαλλόμενο, καθώς και τα ποσοστά, σύμφωνα με τα οποία κληρονομούν. Είναι χρήσιμο να αποφεύγεται ο ορισμός των νόμιμων κληρονόμων σαν κύριοι δικαιούχοι του συμβολαίου με στόχο την ταχύτερη απόδοση του ασφαλίσματος σε περίπτωση επέλευσης του κινδύνου. Ως Υποκατάστατος Δικαιούχος ορίζεται ο τελευταίος δικαιούχος, ο οποίος θα λάβει το ασφάλισμα, σε περίπτωση που έχουν εκλείψει οι κυρίως δικαιούχοι. Στα Συμβόλαια απαιτείται επισύναψη φωτοτυπίας ταυτότητας των δικαιούχων, καθώς και έγγραφα πιστοποίησης του Α.Φ.Μ Συμπληρωμένο ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ (NON MEDICAL) Πρέπει να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις, με αναλυτική περιγραφή των θετικών απαντήσεων Συμβαλλόμενος Ασφαλιζόμενος Όταν ο συμβαλλόμενος και ο ασφαλιζόμενος είναι διαφορετικά πρόσωπα, πρέπει τα στοιχεία τους ή το ιατρικό ιστορικό να συμπληρωθούν ξεχωριστά για τον καθένα. Επίσης, εάν ζητηθεί η κάλυψη Απαλλαγή Πληρωμής Ασφαλίστρων (Α.Π.Α.) για το Συμβαλλόμενο, πρέπει να απαντηθεί το ιατρικό ιστορικό του, (NON MEDICAL) όπως ακριβώς και για τον κυρίως ασφαλισμένο ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ Στην τελευταία σελίδα πρέπει να υπάρχουν οι υπογραφές του Ασφαλισμένου και του Συμβαλλόμενου (εάν είναι διαφορετικά πρόσωπα).

6 Σ ε λ 5 Προσοχή δεν μπορούν να γίνουν δεκτές μονογραφές ή οι αντ αυτού υπογραφές. Επίσης απαραίτητη είναι η υπογραφή Συμβούλου). του Συνεργάτη (Μεσίτη / Πράκτορα ή Ασφαλιστικού Σε περίπτωση που ο Συμβαλλόμενος είναι Εταιρεία, απαιτείται στη θέση της υπογραφής η σφραγίδα της Εταιρείας και η υπογραφή του νόμιμου εκπροσώπου της. Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από τα νομιμοποιητικά έγγραφα της Εταιρείας Έντυπο Πληροφοριών Οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από το συμπληρωμένο & υπογεγραμμένο έντυπο πληροφοριών, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα Εγκύκλιο (πλέον πρόσφατη Νο 361/ ) Οικονομικό Ερωτηματολόγιο Απαιτείται κατά περίπτωση, συμπληρωμένο το έντυπο Οικονομικού Ερωτηματολογίου ανάλογα με το κεφάλαιο κάλυψης ή /και τα συνολικά ασφάλιστρα του πελάτη, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα Εγκύκλιο. Επισυνάπτεται στο στην επιλογή Για Εσάς - Εγχειρίδιο Κλ.Ζωής - Εγκύκλιοι Εγχειριδίου Κλ. Ζωής Σε όλες τις ασφαλίσεις ατομικών συμβολαίων είναι πλέον απαραίτητη, σύμφωνα με την εποπτική αρχή της Τράπεζας της Ελλάδος, η συλλογή των κάτωθι δικαιολογητικών, τα οποία θα συνοδεύουν την αίτηση ασφάλισης: Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου. Αντίγραφο οποιουδήποτε εγγράφου της Εφορίας με δήλωση (εμφανής μόνο ο Πίνακας 1 ή εκκαθαριστικό (εμφανείς μόνο οι Πίνακες Α και Β, όπου θα πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας, το επάγγελμα και ο Α.Φ.Μ.). Εφόσον δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση, αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΚΟ. Η Εγκύκλιος Νο 295 μπορεί να σας βοηθήσει στους κανόνες Ιατρικού Underwriting. Παρακαλούμε να βεβαιώνεστε, ότι στα παραπάνω στοιχεία δεν υπάρχουν ελλείψεις ή παραλείψεις, διότι σε αντίθετη περίπτωση ΔΕΝ μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία και ΔΕΝ εκδίδεται Συμβόλαιο.

7 Σ ε λ Απόδοση προκαταβολής Η Αίτηση του Κλάδου Ζωής πρέπει να συνοδεύεται από προκαταβολή με min ποσό τα 50 ΜΟΝΟ στις περιπτώσεις, όπου βάσει των κανόνων του underwriting απαιτείται ιατρικός προασφαλιστικός έλεγχος (λόγω ηλικίας, κεφαλαίων κάλυψης κ.α.). Εξαιρούνται τα santé vital primaire - pass, προσωπικό ατύχημα και προστασία μαθητή, για τα οποία επίσης δεν είναι απαραίτητη η προκαταβολή. Σε περίπτωση κατάθεσης της προκαταβολής πρέπει στο πεδίο «Αιτιολογία της κατάθεσης» της Τράπεζας, να συμπληρώνεται το ονοματεπώνυμο του Συμβαλλομένου, καθώς και ο αριθμός της αίτησης. Στη συνέχεια το καταθετήριο αποστέλλεται με στο cllectins@grupama-phenix.cm. Για τις αιτήσεις των Unit Linked απαιτείται η ταυτόχρονη καταβολή στην Τράπεζα της πρώτης συμφωνημένης δόσης, ή του συνόλου του ασφαλίστρου σε περίπτωση εφάπαξ. Για επισύναψη του καταθετηρίου μαζί με την όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, απαιτείται η αίτηση. Η ίδια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθείται για όλες τις πρόσθετες πράξεις (τροποποιήσεις) με τη μόνη διαφορά, ότι στο πεδίο «Αιτιολογία της κατάθεσης» της Τράπεζας θα πρέπει να αναγράφεται και ο αντίστοιχος αριθμός της αίτησης τροποποίησης Ακύρωση Αιτήσεων - Επιστροφή Προκαταβολής Εάν ζητηθεί από τον υποψήφιο ασφαλισμένο ΑΚΥΡΩΣΗ της αίτησης, επιστρέφεται το τυχόν ποσό της προκαταβολής, που έχει δοθεί, όταν: α) Δεν έχει εκδοθεί ασφαλιστήριο Συμβόλαιο. β) Έχει απορριφθεί η αίτηση ασφάλισης από την Εταιρεία ή για την έκδοση του συμβολαίου έχει ζητηθεί επασφάλιστρο ή έχουν επιβληθεί επιπλέον εξαιρέσεις. Προϋπόθεση για να επιστραφεί η σχετική προκαταβολή είναι να μην έρχεται σε αντίφαση το Ιατρικό Ιστορικό (Νn Μedical) της αίτησης ασφάλισης με το ιατρικό ιστορικό που συμπληρώθηκε κατά τη διάρκεια πιθανού προασφαλιστικού ελέγχου. Για άλλες ιδιαίτερες περιπτώσεις θα πρέπει να συνεννοείστε πρώτα με τον Κλάδο Ζωής (Τμήμα Ανάληψης και Διαχείρισης Ατομικών Συμβολαίων). Η τυχόν προκαταβολή επιστρέφεται ΜΟΝΟ, αφού επιστραφεί το απόκομμα της προκαταβολής, που έχει στην κατοχή του ο υποψήφιος πελάτης. Σε περίπτωση απώλειας του αποκόμματος της αίτησης, θα πρέπει να προσκομισθεί από τον Συμβαλλόμενο ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ του Ν.1599, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του, που θα βεβαιώνει την απώλεια. Στέλνετε την επιστολή, το απόκομμα ή την Υπ. Δήλωση με διαβιβαστικό στο Τμήμα Ανάληψης και Διαχείρισης Ατομικών Συμβολαίων, το οποίο φροντίζει να εκδοθεί δίγραμμη επιταγή στο όνομα του Συμβαλλόμενου.

8 Α.2 Παρακολούθηση εκκρεμοτήτων Underwriting Σ ε λ Εκκρεμότητες - Reply Το Τμήμα Ανάληψης & Διαχείρισης Ατομικών Συμβολαίων κατά τη διάρκεια ελέγχου της αίτησης ενδέχεται να ζητήσει επιπλέον: δικαιολογητικά, ιατρικές εξετάσεις, διευκρινήσεις, πιστοποιητικά, πορίσματα από παλαιότερες Ασθένειες ή Ατυχήματα ή και προασφαλιστικό έλεγχο, δηλαδή εξετάσεις. Σε αυτή την περίπτωση λαμβάνετε σημείωμα (REPLY) με (ή fax). Η εξέλιξη αυτής της διαδικασίας είναι πλέον ορατή μέσω Cheetah Προασφαλιστικός Ελεγχος Ο Ασφαλισμένος που διαμένει στα κάτωθι αστικά κέντρα: Αθήνα, Θεσ/νίκη, Πάτρα, Κρήτη κ.α., θα κάνει τις ιατρικές εξετάσεις, που έχουν ζητηθεί από το τμήμα Ανάληψης, σε συμβεβλημένα Ιατρικά Κέντρα. Τα συμβεβλημένα κέντρα, αποστέλλουν τις εξετάσεις των ασφαλισμένων στην Εταιρεία. Σε περιοχές που δεν υπάρχουν συμβεβλημένα κέντρα, κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα Ανάληψης και Διαχείρισης ΑΤΟΜΙΚΩΝ Συμβολαίων ή με τη Med Net, δύναται ο πελάτης να εξυπηρετηθεί από συνεργαζόμενο διαγνωστικό κέντρο ή από γιατρό δικής του επιλογής. Η παθολογική εξέταση συμπληρώνεται στο ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ, το οποίο προμηθεύεστε από την Δ/νση Lgistics & Προμηθειών. Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε από τις εγκυκλίους Νο 216, 228, 293,321,324 και 335, που αφορούν στον προασφαλιστικό έλεγχο, καθώς και από το Τμήμα Υποστήριξης Ελευθέρου 2.3. Yποβολή εξόδων ιατρικών εξετάσεων Στις εξαιρετικές περιπτώσεις που χρειάζεται υποψήφιος ασφαλισμένος να κάνει ιατρικές εξετάσεις σε μη συμβεβλημένο Κέντρο ή Γιατρό, μόνο εφόσον υπάρχει γραπτή προέγκριση από το Τμήμα Ανάληψης,παραλαμβάνετε αποδείξεις γιατρών ή διαγνωστικών κέντρων, οι οποίες θα πρέπει να είναι στο όνομα της Εταιρείας και να αναφέρεται οπωσδήποτε το όνομα του εξεταζόμενου υποψήφιου ασφαλισμένου. Οι ανωτέρω αποδείξεις θα εξοφλούνται αρχικά από τον υποψήφιο ασφαλισμένο και στη συνέχεια θα προσκομίζονται στην Εταιρεία ταυτόχρονα με λεπτομερή στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού- IBAN, ώστε να του καταθέσει η Εταιρεία το αντίστοιχο καταβληθέν ποσό. Τα έξοδα αυτά πρέπει να τα υποβάλει άμεσα στην Εταιρεία, με το έντυπο ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΞΟΔΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ, τις αποδείξεις των γιατρών και τα στοιχεία του λογαριασμού (επισυνάπτεται έντυπο).

9 Σ ε λ 8 Η κατάσταση συμπληρώνεται αναλυτικά, κρατάτε αντίγραφο αυτής, ενώ το πρωτότυπο με τις ανάλογες αποδείξεις και τη φωτοτυπία το τραπεζικού βιβλιαρίου του, το στέλνετε στο Τμήμα Ανάληψης & Διαχείρισης Ατομικών Συμβολαίων. Για οποιεσδήποτε επιπλέον διευκρινήσεις παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τον Κλάδο Ζωής, Τμήμα Ανάληψης και Διαχείρισης Ατομικών Συμβολαίων Ζωής. Α.3. Παραλαβή & Διαχείριση Νέου Συμβολαίου 3.1. Παράδοση - Εξόφληση Συμβολαίου Η εξόφληση της 1η απόδειξης (Α/Α) του συμβολαίου (παράδοση) πρέπει να γίνει εντός 40 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του συμβολαίου. Μετά την παρέλευση 40 ημερών η Εταιρεία ακυρώνει το συμβόλαιο και ενημερώνει τον ασφαλισμένο με επιστολή της. Όταν το συμβόλαιο παραδοθεί στον ασφαλισμένο, πρέπει να προσκομιστεί το καταθετήριο της Τράπεζας στην Εταιρία. Η βεβαίωση παραλαβής ασφαλιστηρίου και λοιπών εντύπων αποστέλλεται με διαβιβαστικό στο Τμήμα Ανάληψης & Διαχείρισης Ατομικών Συμβολαίων Ζωής Τροποποίηση απαράδοτου Συμβολαίου Υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης σε απαράδοτο Συμβόλαιο, αποστέλλοντας στο Τμήμα Ανάληψης & Διαχείρισης Συμβολαίων απαραίτητα τα εξής: Αίτηση τροποποίησης. Το σώμα του συμβολαίου που θέλετε να τροποποιηθεί. Την πρωτότυπη απόδειξη. Δεν χρειάζεται να δοθεί έναντι. Η προκαταβολή του απαράδοτου συμβολαίου θα μεταφερθεί στο νέο που εκδίδεται. Α.4. Τροποποιήσεις Συμβολαίων Κλάδου Ζωής

10 Σ ε λ Διαχείριση Αιτήσεων & Προσθέτων Πράξεων Το Τμήμα Ανάληψης και Διαχείρισης Ατομικών Συμβολαίων Ζωής είναι αρμόδιο για την παραλαβή, την επεξεργασία και την διεκπεραίωση των παρακάτω εργασιών: Επαναφορά Συμβολαίων Ζωής, όπου προβλέπεται, με βάση τους κανόνες της εταιρείας. Τροποποίηση Παροχών Συμβολαίων Ζωής, Προσωπικών Ατυχημάτων & Unit Linked. Ακύρωση Συμβολαίων Ζωής, Προσωπικών Ατυχημάτων & Unit Linked. Ελευθεροποίηση Συμβολαίων Ζωής & Unit Linked. Έκδοση αντίγραφου Συμβολαίων Ζωής, Προσωπικών Ατυχημάτων & Unit Linked. Έκτακτες καταβολές νέων και ανακατανομές (αλλαγή κατανομής επενδυτικών κεφαλαίων) Συμβολαίων Unit Linked. Λοιπές αλλαγές - διορθώσεις (ονομάτων, ημερομηνιών γέννησης, δικαιούχων, συμβαλλομένου κ.λπ.) Επιστροφές προκαταβολών (λόγω εναντίωσης ή υπαναχώρησης). Βεβαιώσεις Ασφάλισης. Έκδοση καρτών νοσηλείας. ΕΠΑΝΑΦΟΡΕΣ - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Στο πάνω μέρος της αίτησης θα πρέπει να είναι σημειωμένο το είδος της αίτησης. Α. Απλή επαναφορά. Β. Τροποποίηση. Σε όλα τα είδη των αιτήσεων, θα πρέπει να είναι συμπληρωμένα τα εξής: - Νο Συμβολαίου, (για κάθε Νο Συμβολαίου απαιτείται ξεχωριστή αίτηση). - Στοιχεία Ασφαλισμένου & Συμβαλλομένου. - Ιατρικό Ιστορικό με υπογραφές. - Ημερομηνία υπογραφής και υπογραφές από Ασφαλισμένο / Συμβαλλόμενο. - Υπογραφή και Σφραγίδα Συνεργάτη. - Κωδικός Συνεργάτη.

11 Σ ε λ 10 ΑΠΛΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ - ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Όταν επιθυμείτε να επαναφερθεί, ως είχε πριν την ακύρωση, το συμβόλαιο, στη θέση των παροχών, να αναγράφετε «ΩΣ ΕΧΕΙ». Αν θέλετε κάποιες αλλαγές στις παροχές, τότε στη θέση των παροχών θα πρέπει να αναγράφετε τις αλλαγές, που θα πραγματοποιηθούν στις καλύψεις & να σημειώσετε στα αιτήματα ότι «Οι λοιπές καλύψεις παραμένουν ως έχουν». ΕΝΑΝΤΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ Στα παραδοσιακά συμβόλαια το έναντι επαναφοράς πρέπει να είναι το 50% του ασφαλίστρου τη Βασικής Ασφάλισης, για το χρονικό διάστημα που είναι άκυρο το συμβόλαιο. Κατά την επαναφορά & τροποποίηση Άκυρων Ελεύθερων συμβολαίων αποταμιευτικού χαρακτήρα περιοδικού ασφαλίστρου απαιτούνται τα εξής: Στην περίπτωση επαναφοράς άκυρου συμβολαίου απαιτείται είσπραξη όλου του ασφαλίστρου για το χρονικό διάστημα, που είναι άκυρο το συμβόλαιο. Στην περίπτωση επαναφοράς ελεύθερου συμβολαίου απαιτείται είσπραξη μόνο του τρέχοντος ασφαλίστρου. Σημαντική σημείωση: Συνιστούμε την τακτική παρακολούθηση των εν ισχύ καλύψεων με στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Αίτηση τροποποίησης παραδοσιακών Συμβολαίων Ζωής που επηρεάζουν το ασφάλιστρο, μπορείτε να στέλνετε, πριν την ημερομηνία της αντίστοιχης οφειλής (Εγκ. Νο ). Για τροποποίηση Συμβολαίων UNIT - LINKED παρακαλώ ανατρέξτε στην Εγκύκλιο Νο 223. ΠΑΡΑΛΑΒΗ - ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Στη θέση των παροχών θα πρέπει να αναγράφεται η τελική μορφή του προγράμματος που θέλετε να έχει το συμβόλαιο εφεξής. ΕΝΑΝΤΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ Δεν είναι υποχρεωτική η καταβολή χρημάτων έναντι τροποποίησης παρά μόνο στην περίπτωση που γίνεται προασφαλιστικός έλεγχος και σύμφωνα πάντα με εντολή του τμήματος Διαχείρισης Συμβολαίων. Εκδίδεται Προσωρινή Απόδειξη Είσπραξης.

12 Σ ε λ 11 ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΗ ΟΦΕΙΛΗ Εάν υπάρχει ανεξόφλητη οφειλή και έχετε αίτηση τροποποίησης, σημειώνετε στην οφειλή την ένδειξη Τροποποίηση, την ημερομηνία και το έναντι τροποποίησης. ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ Η ΑΛΛΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ Το Ιατρικό Ιστορικό στην πίσω πλευρά της αίτησης, θα πρέπει να είναι αναλυτικά συμπληρωμένο, όπως αναφέρεται και στην αίτηση ασφάλισης. Το ιστορικό ενδέχεται να μην απαντηθεί, όταν οι προτεινόμενες αλλαγές είναι μειωτικές. Το Τμήμα Ανάληψης & Διαχείρισης Ατομικών Συμβολαίων αναλαμβάνει τη διαχείριση του ιατρικού ελέγχου των αιτήσεων, επαναφορών και τροποποιήσεων, απ όπου μπορεί να προκύψει εκκρεμότητα. Αν προκύψει κάποια εκκρεμότητα, το τμήμα Ανάληψης στέλνει στο Συνεργάτη σχετικό Reply. Η αποστολή των απαντημένων Reply ή των εξετάσεων, γίνεται με διαβιβαστικό.

13 Σ ε λ Τροποποιήσεις Προσωπικών Στοιχείων, Επαγγέλματος, Συμβαλλόμενου, Δικαιούχου Αλλαγή επαγγέλματος, ΑΦΜ, Ταυτότητας, Ονοματεπώνυμο κ.λ.π. Χρησιμοποιείτε Αίτηση Τροποποίησης Ασφάλισης Ζωής. Εκδίδεται πρόσθετη πράξη για όλες τις ανωτέρω τροποποιήσεις-αλλαγές Στοιχεία επικοινωνίας (Διεύθυνση Συναλλαγής & Τηλέφωνο) Χρησιμοποιείτε το Έντυπο Αλλαγής Στοιχείων (επισυνάπτεται) και το αποστέλλετε στον Τομέα Marketing, υπόψη κας Καλυβιανάκη Αλλαγή Συμβαλλομένου: Στην Αίτηση Τροποποίησης ελέγχετε, ότι υπάρχει η υπογραφή του παλιού, αλλά και του νέου Συμβαλλόμενου και απαραίτητα αποστέλλονται όλα τα έγγραφα πιστοποίησης των στοιχείων του ως φυσικό ή νομικό πρόσωπο Αλλαγή Δικαιούχου: Στην Αίτηση Τροποποίησης ελέγχετε, εάν υπάρχει υπογραφή του ασφαλισμένου και του συμβαλλόμενου. Στις περιπτώσεις δικαιούχων άνω των 18 ετών απαιτείται αποστολή των εγγράφων πιστοποίησης Έκδοση αντιγράφου συμβολαίου λόγω απώλειας: Απαιτείται Υπεύθυνη Δήλωση & θεωρημένο το γνήσιο υπογραφής του πελάτη Έκδοση κάρτας λόγω απώλειας: Απαιτείται αποστολή fax ή Τροποποίηση ή Επαναφορά με ταυτόχρονη αλλαγή κωδικού Συνεργάτη Α) Όταν σε ΑΚΥΡΟ συμβόλαιο υπάρχει Αλλαγή Κωδικού Συνεργάτη, η αίτηση επαναφοράς θα συνοδεύεται από το αντίγραφο της Υπεύθυνης δήλωσης του Ν.1599 με γνήσιο της υπογραφής, τα οποία θα αποστέλλονται στο Τμήμα Ανάληψης & Διαχείρισης Ατομικών Συμβολαίων. Η πρωτότυπη Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599 με φωτοτυπία επαναφοράς, θα αποστέλλεται στο Τμήμα Υποστήριξης Ελευθέρου Δικτύου Πωλήσεων. Β) Όταν σε ΕΝ ΙΣΧΥ συμβόλαιο υπάρχει Αλλαγή Κωδικού Συνεργάτη, θα αποστέλλεται στο Τμήμα Ανάληψης & Διαχείρισης Ατομικών Συμβολαίων η Αίτηση τροποποίησης, η οποία θα συνοδεύεται από το αντίγραφο της Υπεύθυνης δήλωσης με γνήσιο της υπογραφής, ενώ την ίδια στιγμή θα αποστέλλεται το πρωτότυπο έντυπο στο Τμήμα Υποστήριξης Ελευθέρου Δικτύου Πωλήσεων. Γ) Στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος έχει δύο ή περισσότερα συμβόλαια, που ανήκουν και στις 2 κατηγορίες ταυτόχρονα, δηλαδή είναι και ΑΚΥΡΑ και ΕΝ ΙΣΧΥ, και χρειάζεται επαναφορά και αλλαγή κωδικού, θα πρέπει ο Συνεργάτης να αποστέλλει στο Τμήμα Ανάληψης & Διαχείρισης Ατομικών Συμβολαίων την επαναφορά & τη φωτοτυπία του εντύπου.

14 Σ ε λ 13 Το πρωτότυπο έντυπο θα αποστέλλεται στο Τμήμα Υποστήριξης Ελευθέρου Δικτύου Πωλήσεων, πάντα με φωτοτυπία της επαναφοράς. Στα ιδιαίτερα αιτήματα να αναγράφετε, ότι ζητάτε αλλαγή κωδικού. Για οποιεσδήποτε επιπλέον διευκρινήσεις παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τον Κλάδο Ζωής, Τμήμα Ανάληψης και Διαχείρισης Ατομικών Συμβολαίων Ζωής.

15 Σ ε λ 14 Α.5. Αποζημιώσεις Εξαγορές Συμβολαίων Κλάδου Ζωής 5.1. Παραλαβή Έλεγχος Αποστολή Δικαιολογητικών Αποζημίωσης ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ: Σε κάθε περίπτωση για την υποβολή αιτήματος αποζημίωσης θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αποκλειστικά το νέο έντυπο και τη διαδικασία που περιγράφεται στην υπηρεσιακή Εγκύκλιο Νο 339. Συγκεκριμένα θα πρέπει να αποστέλλετε το νέο έντυπο αίτησης αποζημίωσης ως ορίζεται στην Εγκύκλιο Νο 339, συνοδευόμενο από τα εξής έντυπα που παραμένουν σε ισχύ: Υπεύθυνη Δήλωση Νοσοκομειακής Περίθαλψης. Υπεύθυνη Δήλωση Ανικανότητας για εργασία από ατύχημα η ασθένεια. Σημείωση 1: Σύμφωνα με την Εγκύκλιο Νο 284, από 1/1/2012 όλα τα δικαιολογητικά που αφορούν καλύψεις Υγείας αποστέλλονται στη Med Net. Ο τηλεφωνικός αριθμός που πρέπει να καλούν οι πελάτες για την εξυπηρέτηση οποιασδήποτε ανάγκης τους, (αναγγελία νοσηλείας, αναζήτηση επείγουσας ιατρικής βοήθειας κ.λ.π.) είναι μόνο ο εξής: Στον Κλάδο Ζωής (Τμήμα Αποζημιώσεων & Εξαγορών) αποστέλλονται δικαιολογητικά για τις καλύψεις ΑΠΑ, ΜΟΑ, Καλύψεων Θανάτου και Απώλειας Εισοδήματος. Για οποιαδήποτε νοσηλεία (προγραμματισμένη ή μη), ο ασφαλισμένος πρέπει να επικοινωνήσει με τη Med Net, ώστε να δοθούν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις και οδηγίες για την κάλυψη του περιστατικού σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου του. CHECK-UP Σε όλες τις περιπτώσεις κάλυψης Check-Up ο πελάτης επικοινωνεί πλέον αποκλειστικά με τη Med Net με στόχο την καθοδήγηση του ανάλογα με την κάλυψη και τα τυχόν συμβεβλημένα κέντρα. Ο φάκελος αποζημίωσης «ανοίγει» από την Med Net μόνο, όταν ο πελάτης επισκεφθεί τελικά το οποιοδήποτε συμβεβλημένο κέντρο, με το οποίο και επικοινωνεί για την έγκριση των εξετάσεων. ΕΛΕΓΧΟΣ - ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ & ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ Η αποστολή των όποιων δικαιολογητικών, πρέπει να γίνεται άμεσα προς το Τμήμα Αποζημιώσεων & Εξαγορών Ατομικών Συμβολαίων, αφού προηγουμένως έχουν ελεγχθεί τα στοιχεία να είναι πλήρη και σωστά, όπως αναλυτικά αναφέρεται στην Εγκύκλιο Νο 164.

16 Σ ε λ 15 Εάν τα στοιχεία δεν είναι πλήρη και σωστά, ειδοποιείται ο συνεργάτης για τις τυχόν εκκρεμότητες. Ο συνεργάτης έχει τη δυνατότητα να στείλει όλα τα δικαιολογητικά στο Τμήμα Αποζημιώσεων & Εξαγορών με διαβιβαστικό Παρακολούθηση Εκκρεμοτήτων Το Τμήμα Αποζημιώσεων & Εξαγορών μπορεί να απαιτήσει επιπλέον δικαιολογητικά & να ενημερώσει το Συνεργάτη με επιστολή (Reply) Παραλαβή & Διεκπεραίωση Αποζημίωσης Η εξόφληση της αποζημίωσης γίνεται αποκλειστικά με πληρωμή μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό του πελάτη. Τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα γίνεται η κατάθεση του ποσού της αποζημίωσης, θα πρέπει να πιστοποιούνται μέσω αντιγράφου της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου της τράπεζας, όπου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και οι αριθμοί IBAN και BIC, ή άλλου επίσημου τραπεζικού παραστατικού, που αναγράφει όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Σας υπενθυμίζουμε ότι, για την ολοκλήρωση όλων αυτών των ενεργειών αποστέλλεται ή fax στο συνεργάτη. Εξίσου σημαντική είναι η ορθή πληροφόρηση για το κινητό τηλέφωνο ή/και το του πελάτη, ώστε να λάβει σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση για την καταβολή της σχετικής αποζημίωσης Λοιπές εργασίες τμήματος Το Τμήμα Αποζημιώσεων & Εξαγορών είναι αρμόδιο επίσης για την παραλαβή, την επεξεργασία και την διεκπεραίωση των παρακάτω εργασιών: α. Εξαγορές Συμβολαίων. Β. Δάνεια Συμβολαίων. Γ. Συντάξεις & Λήξεις Συμβολαίων. Δ. Πληρωμές Μερισμάτων. Ε. Τμηματικές Καταβολές Ασφαλίστρων (Μ06, Μ07). Για τις ανωτέρω εργασίες, παρακαλούμε όπως συμβουλευτείτε την Εγκύκλιο Νο 224. Υποβολή Αίτησης Εξαγοράς Η υποβολή της αίτησης εξαγοράς πραγματοποιείται από το συμβαλλόμενο ή τρίτο πρόσωπο με επικυρωμένη εξουσιοδότηση από τον Συμβαλλόμενο. Η αίτηση υποβάλλεται στα Κεντρικά Γραφεία (Λ. Συγγρού ) στην αρμόδια υπάλληλο, (κ. Πραγιάννη, τηλέφωνο ). Η αρμόδια υπάλληλος ενημερώνει με Υπηρεσιακό Σημείωμα το Πρακτορείο που ανήκει το συμβόλαιο για την υποβολή αίτησης εξαγοράς και στη συνέχεια προωθεί την αίτηση στο Τμήμα Εξαγορών. Σε όλες τις περιπτώσεις εξαγοράς συμβολαίου υποβάλλονται:

17 Σ ε λ 16 Το σώμα του συμβολαίου και όλα τα σχετικά έγγραφα (Πρόσθετες Πράξεις) που κατέχει ο Συμβαλλόμενος. Αν ο Συμβαλλόμενος έχει απολέσει το σώμα του συμβολαίου, τότε πρέπει να προσκομίσει μαζί με την αίτηση εξαγοράς, υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599 απώλειας συμβολαίου με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Αρχή. Πρωτότυπη αίτηση εξαγοράς που φέρει υπογραφή του Συμβαλλόμενου. Αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας του Συμβαλλόμενου. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΛΗΞΕΙΣ ΕΞΑΓΟΡΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΚΛ.ΖΩΗΣ Για την καταβολή οποιουδήποτε ποσού λήξης ή εξαγοράς ασφαλιστηρίου είναι απαραίτητη η προσκόμιση φωτοτυπίας του δελτίου ταυτότητας ή του διαβατηρίου και του ασφαλιστηρίου συμβολαίου ή Υπεύθυνης Δήλωσης για την απώλειά του με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, σε περίπτωση που έχει απολεστεί. Η πληροφόρηση των λήξεων γίνεται μέσα από τα πινάκια λήξεων (ληξιάρια), τα οποία αποστέλλονται κάθε τρίμηνο, ενώ παράλληλα μπορούν να εκτυπωθούν και μέσω της μηχανογραφικής πλατφόρμας της Εταιρείας. Τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα γίνεται η κατάθεση του ποσού εξαγοράς ή λήξης, θα πρέπει να πιστοποιούνται μέσω αντιγράφου της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου της τράπεζας, όπου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και οι αριθμοί IBAN και BIC, ή άλλου επίσημου τραπεζικού παραστατικού, που αναγράφει όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Εξίσου σημαντική είναι η ορθή πληροφόρηση για το κινητό τηλέφωνο ή/και το του πελάτη, ώστε να λάβει σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση για την καταβολή. Αντίστοιχα έχουν διαμορφωθεί τα έντυπα των αιτήσεων εξαγοράς, δείγματα των οποίων επισυνάπτονται στην εγκύκλιο N 360/ Α.6. Ανανεώσεις & Εισπράξεις Ασφαλιστηρίων Κλάδου Ζωής Τρόποι Πληρωμής Ασφαλίστρων ( Εγκύκλιος 330) Η πληρωμή των ασφαλίστρων πραγματοποιείται με τους εξής τρόπους: Ταχυπληρωμή (ΜΕΣΩ ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα). Μέσω Easypay με Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς. Μέσω πιστωτικής κάρτας (Πάγια & μεμονωμένες). Μέσω πάγιας εντολής με χρέωση λογαριασμού. Μέσω κεντρικού ταμείου της Εταιρίας. Με κατάθεση μετρητών σε λογαριασμό της Εταιρίας. Μέσω ΔΙΑΣ σε συνεργαζόμενες Τράπεζες. Ταχυπληρωμή (Μέσω ΕΛΤΑ)

18 Σ ε λ 17 Κάθε μήνα ταχυδρομούνται σε όλους τους ασφαλισμένους «Ειδοποιήσεις - Ταχυπληρωμές». Μέσω αυτών, οι ασφαλισμένοι μπορούν χωρίς καμία επιβάρυνση να πληρώσουν την ανανέωση του Συμβολαίου τους στα ΕΛΤΑ. Easy pay: Μέσω Internet στην ιστοσελίδα ή μέσω τηλεφωνικού κέντρου στο Νο: Η πληρωμή πραγματοποιείται με χρήση κωδικού πληρωμής, ο οποίος αναφέρεται επίσης στην «Ειδοποίηση Πληρωμής». Πιστωτική Κάρτα Visa-Master Card Ο Ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει την εξόφληση ασφαλίστρων μέσω πιστωτικής κάρτας, συμπληρώνοντας το έντυπο εξουσιοδότησης, το αργότερο 10 ημέρες πριν την ημερομηνία οφειλής του Συμβολαίου του. Με πιστωτική κάρτα μπορεί να εξοφλεί μόνο τα ασφάλιστρα των ανανεώσεων, και όχι τα ασφάλιστρα της 1ης απόδειξης (παράδοση ΑΑ) ή απόδειξης Πρόσθετης Πράξης μετά από Τροποποίηση του συμβολαίου του. Έντυπο εξουσιοδότησης υπάρχει στην ιστοσελίδα της εταιρίας. (Εξυπηρέτηση Συνεργατών ->Πληροφορίες Δικτύου) Όταν γίνονται εισπράξεις μέσω πιστωτικής κάρτας, το Τμήμα Εισπράξεων σας ενημερώνει για τις χρεώσεις ασφαλίστρων, που δεν εγκρίθηκαν. Πάγια Εντολή Η είσπραξη ασφαλίστρων πραγματοποιείται επίσης μέσω πάγιας εντολής χρέωσης ασφαλίστρων στο λογαριασμό που διατηρεί ο πελάτης στην τράπεζά του σύμφωνα με τις οδηγίες της τελευταίας Εγκυκλίου Νο 330 και θέμα : ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΜΕΣΩ ΠΑΓΙΑΣ ΕΝΤΟΛΗΣ. Μέσω κεντρικού ταμείου της Εταιρίας Κατάθεση στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας, Λ. Συγγρού (4ος όροφος), Νέα Σμύρνη, Αθήνα, Διεύθυνση Εισπράξεων & Εμπλοκών / Ταμείο. Με κατάθεση μετρητών σε λογαριασμό της Εταιρίας Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η αναγραφή στην αιτιολογία της κατάθεσης του κωδικού πληρωμής και του ονοματεπώνυμου του συμβαλλόμενου.

19 Σ ε λ 18 Προς διευκόλυνση παραθέτουμε κάποιες συνεργαζόμενες Τράπεζες με την Εταιρεία : ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ IBAN BIC ALPHA GR CRBAGRAA EUROBANK GR ERBKGRAA ΕΘΝΙΚΗ 076/ GR ETHNGRAA ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ALPHA GR CRBAGRAA ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR PIRBGRAA

20 Β. ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Σ ε λ 19

21 Σ ε λ 20 Β.1. Παραγγελίες & Διαχείριση Υλικού 1.α. Αιτήσεις Κλάδου Ζωής ασφάλισης & τροποποίησης. Παραγγελία: Αρμόδια για τη διαχείριση του Έντυπου Υλικού είναι η Δ/νση Lgistics & Προμηθειών. Μπορείτε να προμηθευτείτε αιτήσεις, συμπληρώνοντας το έντυπο, που επισυνάπτεται. Το έντυπο θα πρέπει να υπογράφεται από τον αρμόδιο συνεργάτη και να φέρει τη σφραγίδα του Πρακτορείου. Η αποστολή του Εντύπου Παραγγελίας μπορεί να γίνει είτε με , στην ηλεκτρονική διεύθυνση: είτε με fax στο στον κ. Δημ. Μετζησάμη. Ακύρωση Αιτήσεων: Σε περιπτώσεις καταστροφής αιτήσεων από λάθος (υπερβολικά λάθη στην συμπλήρωση ή ατυχές γεγονός κ.α.) πρέπει να τις επιστρέψετε στην Δ/νση Lgistics & Προμηθειών Τμήμα Υλικής, Τεχνικής Υποστήριξης & Τηλεπικοινωνιών (κ. Δημ. Μετζησάμη) και να καταχωρηθεί η ένδειξη «ΑΚΥΡΟ» στα δύο έντυπα απογραφής παραλαβής. Απώλεια Αιτήσεων: Ομοίως σε περίπτωση απώλειας Αιτήσεων Κλάδου Ζωής θα πρέπει να γίνει δήλωση απώλειας ή κλοπής, στην οποία να περιλαμβάνεται αναλυτικά λίστα με αρίθμηση αυτών. Σας υπενθυμίζουμε, ότι μέσω cheetah, μπορείτε να αντλήσετε όλα τα χρήσιμα αρχεία από το πλακίδιο Σίγουρα Δίπλα Σας Για Σας Εγχειρίδιο Κλ.Ζωής (Brkers). Για οποιεσδήποτε επιπλέον διευκρινήσεις ή περιπτώσεις που δεν αναφέρονται, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Υποστήριξης Ελευθέρου Δικτύου Πωλήσεων,

Ασφαλίσεις Ζωής & Υγείας

Ασφαλίσεις Ζωής & Υγείας Συνοπτικές οδηγίες Underwriting Ασφαλίσεις Ζωής & Υγείας Η σωστή και πλήρης συμπλήρωση της αίτησης ασφάλισης, καθώς και ο λεπτομερής έλεγχος της, πριν αυτή σταλεί στο Τμήμα Underwriting της Εταιρίας, αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε νέο δικαιολογητικό, από την 1/2/2011, θα αποστέλλεται στις Κεντρικές Υπηρεσίες, σύμφωνα με την πιο κάτω περιγραφόμενη διαδικασία.

Κάθε νέο δικαιολογητικό, από την 1/2/2011, θα αποστέλλεται στις Κεντρικές Υπηρεσίες, σύμφωνα με την πιο κάτω περιγραφόμενη διαδικασία. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ ΠΡΟΣ: - Τις Περιφερειακές Υπηρεσιακές Ενότητες - Όλο το Παραγωγικό Δίκτυο Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2011 ΘΕΜΑ: Κεντροποίηση διαχείρισης των αποζημιώσεων των Ομαδικών Συμβολαίων

Διαβάστε περισσότερα

Department: Sales Department. Country: Greece. Generali Hellas. Medical Easy Νοσοκομειακό

Department: Sales Department. Country: Greece. Generali Hellas. Medical Easy Νοσοκομειακό Department: Sales Department Country: Greece Generali Hellas Medical Easy Νοσοκομειακό Generali Hellas Athens March, 0 Medical Easy Νοσοκομειακό Ας το γνωρίσουμε!!!! Generali Hellas Athens March, 0 Βασικά

Διαβάστε περισσότερα

Cheetah - Print to Pay

Cheetah - Print to Pay Cheetah - Priint to Pay Cheetah - Print to Pay Σ ε λ 2 Περιεχόμενα 1. Καταχώρηση αίτησης... 4 2. Αναζήτηση πληροφοριών για τις εγγραφές Ρ2Ρ... 5 3. Πληρωμή & Αποστολή δικαιολογητικών για οριστικοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Σύστημα Είσπραξης & Παράδοσης Ασφαλιστηρίων (ΣΕΠΑ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1. Εισαγωγή. Το Σύστημα Είσπραξης & Παράδοσης Ασφαλιστηρίων (ΣΕΠΑ), είναι μία διαδικασία με την οποία η ERGO επικοινωνεί και συναλλάσσεται

Διαβάστε περισσότερα

Η Ασφαλιστική Αγορά. Κινείται µεταξύ Υγείας και Υγείας

Η Ασφαλιστική Αγορά. Κινείται µεταξύ Υγείας και Υγείας Η Ασφαλιστική Αγορά 2 Κινείται µεταξύ Υγείας και Υγείας Οι Αιτίες 3 Τεράστια ανάγκη κάλυψης από την κοινωνία Η κατανόηση εκ µέρους των ατόµων ότι πρέπει να κινηθούν µόνοι τους Μπορούν να βρουν προγράµµατα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΖΩΗΣ - LIFE QUOTES

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΖΩΗΣ - LIFE QUOTES ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΖΩΗΣ - LIFE QUOTES Τμήμα Εκπαίδευσης: Σεπτέμβριος 2017 Πίνακας Περιεχομένων Σκοπός Εγχειριδίου... 3 Δημιουργία Νέας Προσφοράς Ζωής... 4 Βήματα για τη Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα: Εκπαίδευσης. Χώρα: Ελλάδα

Τμήμα: Εκπαίδευσης. Χώρα: Ελλάδα Τμήμα: Εκπαίδευσης Χώρα: Ελλάδα Γιατί το Medical Easy είναι Μοναδικό! Εξαιρετικά Ανταγωνιστικό Ασφάλιστρο. Αναδεικνύει τον ρόλο του Συνεργάτη ως Συμβούλου και όχι ως χειριστή διαδικασιών: Χωρίς ανάμειξή

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλιζόμενος Α Α - 23/01/2019 ΤΡΑΓΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ - - Σελίδα 1 από 8

Ασφαλιζόμενος Α Α - 23/01/2019 ΤΡΑΓΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ - - Σελίδα 1 από 8 Ασφαλιζόμενος Α Α - 23/01/2019 Σελίδα 1 από 8 ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Ασφαλιζόμενος : Α Α ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ Από ασθένεια 0,00 Από ατύχημα 20.000,00 Από τροχαίο ατύχημα 40.000,00 Καταβάλλονται επίσης

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος αριθ. 1203 Νέα διαδικασία για εξαγορές και λήξεις ασφαλιστηρίων πελατών.

Εγκύκλιος αριθ. 1203 Νέα διαδικασία για εξαγορές και λήξεις ασφαλιστηρίων πελατών. Αθήνα, 25 Ιουλίου 2011 Προς όλους τους Συνεργάτες Εγκύκλιος αριθ. 1203 Νέα διαδικασία για εξαγορές και λήξεις ασφαλιστηρίων πελατών. ΣΕΙΡΑ 2 Αγαπητοί Συνεργάτες, Σας ενημερώνουμε ότι για τη δική σας προστασία,

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί Συνεργάτες, ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Προς. Όλα τα Δίκτυα Πωλήσεων. Από. Διεύθυνση Shared Services Center. Ημερομηνία Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Αγαπητοί Συνεργάτες, ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Προς. Όλα τα Δίκτυα Πωλήσεων. Από. Διεύθυνση Shared Services Center. Ημερομηνία Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προς Από Όλα τα Δίκτυα Πωλήσεων Διεύθυνση Shared Services Center Ημερομηνία Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 ΘΕΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ Αγαπητοί Συνεργάτες, Λαμβάνοντας υπόψη το Κανονιστικό

Διαβάστε περισσότερα

Print to Pay (P2P) (Manual) Μηχανογραφική Υποστήριξη

Print to Pay (P2P) (Manual) Μηχανογραφική Υποστήριξη Print to Pay (P2P) (Manual) Μηχανογραφική Υποστήριξη 210 329 5550 helpdesk@groupama-phoenix.com Σ ε λ 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 2 1. Εισαγωγή για το σύστημα Print to Pay (P2P)... 3 2. Καταχώρηση αίτησης...

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΚΩΝ/ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΚΩΝ/ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΚΩΝ/ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Αθήνα, 23/6/2014 Αριθ. 403 ΘΕΜΑ: ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 4261/2014 Σας γνωρίζουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 15/2009 INTERAMERICAN ΖΩΗΣ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 15/2009 INTERAMERICAN ΖΩΗΣ Προς Από Συνεργαζόµενους Μεσίτες & Πράκτορες Γενική ιεύθυνση ΖΩΗΣ Ηµεροµηνία ευτέρα 18 Μαΐου 2009 ΘΕΜΑ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΕΝ ΥΣΗΣ INTERAMERICAN «CAPITAL» Κοινοποίηση κ.κ. Γ. Κώτσαλο, Γ. Μαυρέλη, C. Mousinho,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΚΕΡΔΟΥΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΙΤΛΟΣ: Σελίδα 1 από 9 ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΚΕΡΔΟΥΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015 Εγκρίθηκε με την υπ αριθμόν 1/22.01.2015 (θέμα 7 Α) Απόφαση Δ.Σ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Kamil Ziegler ΤΙΤΛΟΣ: Σελίδα 2 από

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα : «Νέο Έντυπο Αίτησης Ασφάλισης Ζωής»

Θέμα : «Νέο Έντυπο Αίτησης Ασφάλισης Ζωής» Διεύθυνση Ατομικών Ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας Υποδιεύθυνση Ανάληψης & Διαχείρισης Προς Όλο το Παραγωγικό Δίκτυο Περιφερειακές Υπηρεσιακές Ενότητες Αθήνα 15 Ιουνίου 2016 Θέμα : «Νέο Έντυπο Αίτησης Ασφάλισης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Για την υλοποίηση της ασφάλισης απαιτούνται τα εξής :

Για την υλοποίηση της ασφάλισης απαιτούνται τα εξής : Ασφαλιζόμενα Πρόσωπα Ασφαλίζονται ομάδες προσώπων με ελάχιστο αριθμό ασφαλιζομένων δέκα (10) άτομα. Για ασφάλιση ομάδας πάνω από πενήντα (50) άτομα, ειδικά για το πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης Εργαζομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΚΕΡΔΟΥΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΚΕΡΔΟΥΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. Τίτλος: Σελίδα 1 από 9 ΟΠΑΠ Α.Ε. Υποβλήθηκε από: Διευθυντή Παρακολούθησης Έργων της ΟΠΑΠ Α.Ε. Εγκρίθηκε από: Πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο Γεώργιος Βαμβουρέλλης Kamil Ziegler ΤΙΤΛΟΣ: Σελίδα 2 από 9 Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

Βασικοί Όροι Προγραμμάτων Ασφαλίσεων Υγείας και Περίθαλψης. Προστατεύουν Άριστα το Πολυτιμότερο Αγαθό της Ζωής μας

Βασικοί Όροι Προγραμμάτων Ασφαλίσεων Υγείας και Περίθαλψης. Προστατεύουν Άριστα το Πολυτιμότερο Αγαθό της Ζωής μας Βασικοί Όροι Προγραμμάτων Ασφαλίσεων Υγείας και Περίθαλψης Προστατεύουν Άριστα το Πολυτιμότερο Αγαθό της Ζωής μας Τα προγράμματα ασφαλίσεων υγείας της INTERAMERICAN καλύπτουν κάθε βαθμίδα υγειονομικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ Α.Ε.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ Α.Ε. ΤΙΤΛΟΣ: Σελίδα 1 από 8 ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΚΕΡΔΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ Α.Ε. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015 Υποβλήθηκε από: Εγκρίθηκε με την υπ αριθμόν 1/ 22.01.2015 (θέμα 10 ο ) Απόφαση Δ.Σ. τον Γεν. Διευθυντή Λειτουργιών Ευθύμιο

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Ερωτήσεις & Απαντήσεις Ημερ.: 10 / 09 / 2015 Ερωτήσεις & Απαντήσεις Α. Ακυρώσεις Ισχύς συμβολαίων Τι ισχύει για τις ακυρώσεις συμβολαίων μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας; Οι τράπεζες είναι πλέον ανοιχτές και οι ασφαλισμένοι

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Europe Agent Print

Οδηγός για το Europe Agent Print Οδηγός για το Europe Agent Print 1 Εισαγωγή στην εφαρμογή Agent Print από την Διεύθυνση: https://app.europeasfalistiki.gr Οι συνεργάτες παραλαμβάνουν με email τα στοιχεία σύνδεσης (login και το password)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ. Οι όροι συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικά Λαχεία ΑΕ και των Πρακτορείων της ΟΠΑΠ ΑΕ, περιγράφονται αναλυτικά στη σχετική σύμβαση συνεργασίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Θέματα Λειτουργίας Κλάδου Ατομικών Ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας

ΘΕΜΑ: Θέματα Λειτουργίας Κλάδου Ατομικών Ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας ΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ν. Σμύρνη 16.09.2015 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Νο 12 ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝΟΠ: ΟΛΑ ΤΑ ΙΚΤΥΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑ ΕΣ ΘΕΜΑ: Θέματα Λειτουργίας Κλάδου Ατομικών Ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας Στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ EuroProtection Insurance Brokers ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ Έκδοση v3 23/11/2018 0 ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ Προσφερόμενες καλύψεις από CITY INSURANCE S.A.: Αστική

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικής Αίτησης

Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικής Αίτησης 29/3/2011 Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικής Αίτησης (Έκδοση 6 η ) Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 2 2. Περιγραφή Οθονών... 2 2.1. Αναζήτηση Μηνιαίας Παραγωγής... 2 2.2. Αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ. Νο 1386 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Αναπροσαρμογή ασφαλίστρου. Προς: Όλους τους Συνεργάτες της ΑΧΑ Ασφαλιστικής

4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ. Νο 1386 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Αναπροσαρμογή ασφαλίστρου. Προς: Όλους τους Συνεργάτες της ΑΧΑ Ασφαλιστικής 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ Νο 1386 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Αναπροσαρμογές ασφαλίστρων υγείας Αγαπητοί Συνεργάτες, Από: ΑΧΑ Ασφαλιστική Προς: Όλους τους Συνεργάτες της ΑΧΑ Ασφαλιστικής Κάθε χρόνο ενημερώνουμε

Διαβάστε περισσότερα

00.000, ,00,

00.000, ,00, 1 2 10000,00 50000,00 1 2 3 100000,00 110000,00 100000,00 100000,00 ", 00000,00 100000,00, OZ0100 10/0299 7/63 16 50000,00 29 62500,00 17 50000,00 30 60000,00 18 50000,00 31 55000,00 19 50000,00 32 50000,00

Διαβάστε περισσότερα

Advanced Benefit Club

Advanced Benefit Club Advanced Benefit Club 2015 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 800 800 99 99 (χωρίς χρέωση από σταθερό) 210 61 27 722 (από κινητό) 24 ώρες το 24ωρο 365 ημέρες το χρόνο ΕΙΣΑΓΩΓΗ Τι είναι το Advanced Benefit Club (ABC);

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις. SmartPlan. 1. Ποια είναι η διάρκεια του Προγράμματος; Ελάχιστη διάρκεια Προγράμματος: 15 έτη Μέγιστη διάρκεια Προγράμματος: 25 έτη

Συχνές ερωτήσεις. SmartPlan. 1. Ποια είναι η διάρκεια του Προγράμματος; Ελάχιστη διάρκεια Προγράμματος: 15 έτη Μέγιστη διάρκεια Προγράμματος: 25 έτη SmartPlan Συχνές ερωτήσεις 1. Ποια είναι η διάρκεια του Προγράμματος; Ελάχιστη διάρκεια Προγράμματος: 15 έτη Μέγιστη διάρκεια Προγράμματος: 25 έτη 2. Ποια είναι τα όρια των ποσών τακτικών και Έκτακτων

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλιστρο είναι το χρηματικό ποσό που δίνει κάθε χρόνο ο ασφαλισμένος, για να εξασφαλίσει την κάλυψη που του παρέχει το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του.

Ασφάλιστρο είναι το χρηματικό ποσό που δίνει κάθε χρόνο ο ασφαλισμένος, για να εξασφαλίσει την κάλυψη που του παρέχει το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του. Ασφάλιστρο Ασφάλιστρο είναι το χρηματικό ποσό που δίνει κάθε χρόνο ο ασφαλισμένος, για να εξασφαλίσει την κάλυψη που του παρέχει το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του. Το ποσό αυτό μπορεί να καταβάλλεται από τον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Β

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Β ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017 ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ Ε.Α.Π. ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Β 1. Οι υποψήφιοι Κατηγορίας Β των Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών του Ε.Α.Π τα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΩΔΙΚΟΥ ΠΕΛΑΤΗ

ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΩΔΙΚΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΩΔΙΚΟΥ ΠΕΛΑΤΗ Κάθε νέος πελάτης που επιθυμεί να ανοίξει κωδικό στην εταιρεία μας θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μας προκειμένου να του δοθεί αρχικά το πακέτο προσυναλλακτικής διαφάνειας για την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ. Σύμφωνα με το Άρθρο 4Θ του Νόμου 2251/1994 (όπως ισχύει) & το Άρθρο 150 Ν. 4364/2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ. Σύμφωνα με το Άρθρο 4Θ του Νόμου 2251/1994 (όπως ισχύει) & το Άρθρο 150 Ν. 4364/2016 1. Γενικά στοιχεία ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ Σύμφωνα με το Άρθρο 4Θ του Νόμου 2251/1994 (όπως ισχύει) & το Άρθρο 150 Ν. 4364/2016 Η Anytime είναι το κανάλι απευθείας πωλήσεων ασφαλιστικών προϊόντων της Εταιρίας

Διαβάστε περισσότερα

FAMILY LIFE ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 10/2010 INTERAMERICAN ΖΩΗΣ. Προς Από

FAMILY LIFE ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 10/2010 INTERAMERICAN ΖΩΗΣ. Προς Από Προς Από ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Συνεργαζόµενους Μεσίτες & Πράκτορες Γενική ιεύθυνση ΖΩΗΣ Ηµεροµηνία Πέµπτη 22 Απριλίου 2010 ΘΕΜΑ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΙΣΟ ΗΜΑΤΟΣ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ «FAMILY LIFE» Κοινοποίηση κ.κ. Γ. Κώτσαλο,

Διαβάστε περισσότερα

«Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» - ΕΣΠΑ

«Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» - ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» - ΕΣΠΑ 2014-2020 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ Ηρ. Πολυτεχνείου 92, Πάτρα τ. 2611 811.200 φ. 2611 811.080 info@p-consulting.gr

Διαβάστε περισσότερα

Με το ξεκίνημα της φθινοπωρινής περιόδου, γίνεται πραγματικότητα ένα πάγιο αίτημά σας των τελευταίων ετών.

Με το ξεκίνημα της φθινοπωρινής περιόδου, γίνεται πραγματικότητα ένα πάγιο αίτημά σας των τελευταίων ετών. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ & ΥΓΕΙΑΣ Προς Όλο το Παραγωγικό Δίκτυο Περιφερειακές Υπηρεσιακές Ενότητες Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2016 Θέμα: Full, Κάλυψη Εξόδων από Ατύχημα Αγαπητοί Συνεργάτες, Με το ξεκίνημα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΚΕΡΔΟΥΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΚΕΡΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΚΕΡΔΟΥΣ 1. H ΟΠΑΠ Α.Ε χορηγεί, για φορολογικούς λόγους, βεβαίωση καταβληθέντος κέρδους κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου-δικαιούχου. 2. Δικαιούχος Βεβαίωσης ενός εισπραχθέντος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΡΑΞΗ 23912/2012 00009256 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.

ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΡΑΞΗ 23912/2012 00009256 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. Ελλάδος Κεντρικά Γραφεία Διεύθυνση Ομαδικών Ασφαλίσεων No Αρ. Συμβολαίου Συμβαλλόμενος ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΡΑΞΗ 23912/2012 00009256 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. Allianz (fij) Μ'αυτή την Πρόσθετη Πράξη, η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ. Οι όροι συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικά Λαχεία ΑΕ και των πρακτορείων της ΟΠΑΠ ΑΕ, περιγράφονται αναλυτικά στη σχετική σύμβαση συνεργασίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αθήνα, 8-6-2011 ΔΙΟΙΚΗΣΗ Αριθ. Πρωτ.: 29474 ΚΛΑΔΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αθήνα, 8-6-2011 ΔΙΟΙΚΗΣΗ Αριθ. Πρωτ.: 29474 ΚΛΑΔΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αθήνα, 8-6-2011 ΔΙΟΙΚΗΣΗ Αριθ. Πρωτ.: 29474 ΚΛΑΔΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Λ.Α.Ε. ΕΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τηλέφωνο:210 5215272-279 ΠΡΟΣ: 1.Όλα τα Υποκαταστήματα και Παραρτήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 2. Όλες τις Νομαρχιακές και Τοπικές Μονάδες Υγείας

Τηλέφωνο:210 5215272-279 ΠΡΟΣ: 1.Όλα τα Υποκαταστήματα και Παραρτήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 2. Όλες τις Νομαρχιακές και Τοπικές Μονάδες Υγείας ΔΙΟΙΚΣ Αθήνα 4 / 5 / 2011 ΓΕΝΙΚ ΔΙΕΥΘΥΝΣ ΑΣΦ. ΥΠΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΜΜΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ: ΓΕΝΙΚΟ Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 Τ.Κ.10241 Γ99/117 ΕΓΓΡΑΦΟ Πληροφορίες: Ε. Ζάχου ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ Τηλέφωνο:210

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Κεντροποίηση Ζημιών Καταστημάτων Καβάλας, Κοζάνης, Κορίνθου και Ρόδου

ΘΕΜΑ: Κεντροποίηση Ζημιών Καταστημάτων Καβάλας, Κοζάνης, Κορίνθου και Ρόδου ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΑΧ/ΣΗΣ ΕΡΓΩΝ Αθήνα, 18/11/2011 ΠΡΟΣ Όλο το Παραγωγικό Δίκτυο των Καταστημάτων Καβάλας, Κοζάνης, Κορίνθου και Ρόδου ΘΕΜΑ: Κεντροποίηση Ζημιών Καταστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ. Προς ΤΥΦΛΟΤΗΤΑ. Υποβάλλω συνημμένα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και παρακαλώ να εντάξετε στο πρόγραμμα Τυφλότητας εμένα τ ίδι. ή τ...

ΑΙΤΗΣΗ. Προς ΤΥΦΛΟΤΗΤΑ. Υποβάλλω συνημμένα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και παρακαλώ να εντάξετε στο πρόγραμμα Τυφλότητας εμένα τ ίδι. ή τ... ΤΥΦΛΟΤΗΤΑ ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΟΝΟΜΑ: ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ: ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΡΟΣ: ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: ΑΡ. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ: Δ/ΝΣΗ: ΠΟΛΗ: Προς ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ Σύμφωνα με το Άρθρο 4Θ του Νόμου 2251/1994 (όπως ισχύει) & το Άρθρο 150 Ν. 4364/2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ Σύμφωνα με το Άρθρο 4Θ του Νόμου 2251/1994 (όπως ισχύει) & το Άρθρο 150 Ν. 4364/2016 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ Σύμφωνα με το Άρθρο 4Θ του Νόμου 2251/1994 (όπως ισχύει) & το Άρθρο 150 Ν. 4364/2016 1. Γενικά στοιχεία Η ifriend δημιουργήθηκε από την Εταιρία του Ομίλου ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΥ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΥ Διάστημα Ασφάλισης Τρόπος Πληρωμής Τρόπος Είσπραξης Συνεργάτης 11/01/2017-11/01/2018 ΕΤΗΣΙΟΣ Παραγωγοί 9990100001 ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ Πατρώνυμο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μητρώνυμο ΕΛΕΝΗ Οικ.Κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Αποζημίωσης

Διαδικασία Αποζημίωσης Διαδικασία Αποζημίωσης Η αποζημίωση γίνεται είτε απευθείας από την Εταιρεία στον πάροχο περίθαλψης, είτε απολογιστικά με τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό του Συμβαλλόμενου Για την καταβολή της αποζημίωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Χορήγηση Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού, Εκδρομών και Αγοράς Βιβλίων του ΟΓΑ/ ΛΑΕ, έτους 2011»

ΘΕΜΑ: «Χορήγηση Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού, Εκδρομών και Αγοράς Βιβλίων του ΟΓΑ/ ΛΑΕ, έτους 2011» C:\Documents and Settings\Fotiadiso\Desktop\F15_26_Διαβιβαστικό οδηγιών εκτύπωσης.doc ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προς Γενικό Επιτελείο Στρατού Δνση Οικονομικού Γραφείο 4γ

Προς Γενικό Επιτελείο Στρατού Δνση Οικονομικού Γραφείο 4γ Επώνυμο :.. Ονομα :.. Ονομα Πατέρα : Α.Μ.Κ.Α.:. Προς Γενικό Επιτελείο Στρατού Δνση Οικονομικού Γραφείο 4γ Ύστερα από τον θάνατο του/της συζύγου μου...... σας στέλνω τα δικαιολογητικά που προβλέπονται από

Διαβάστε περισσότερα

Η πρώτη ασφάλεια αγάπης

Η πρώτη ασφάλεια αγάπης Η πρώτη ασφάλεια αγάπης Η προστασία της οικογένειάς σας και η διασφάλιση της ποιότητας ζωής της, είναι σίγουρο ότι αποτελεί τον πρωταρχικό σας στόχο. Υπάρχει μια πολύ δύσκολη απάντηση στην ερώτηση «Πώς

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΥΕΙΑΣ Αριθμός Ασφαλιστηρίου: Κωδικός Συνεργάτη: Ονομ/νυμο Συνεργάτη: 1 Στοιχεία Συμβαλλόμενου Δ/νση Κατοικίας: Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμος: Άγαμος: Χήρος: Αριθμός: T.K.: Φυσικό Πρόσωπο:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ Α 10432 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210-5285567, -569, -580, - 565 FAX : 210-5229840 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 39

ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ Α 10432 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210-5285567, -569, -580, - 565 FAX : 210-5229840 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 39 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ Οργανισμός ΑΘΗΝΑ, 7/10/2013 Ασφάλισης Ο.Α.Ε.Ε. Ελευθέρων ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΔΙΑΣΦ/Φ24/36/1514715 Επαγγελματιών ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ: ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενος για Ασφάλιση : ΣΤΡΑΪΤΟΥΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Ημερομηνία Γέννησης : 7/12/1979 Ηλικία : 33

Προτεινόμενος για Ασφάλιση : ΣΤΡΑΪΤΟΥΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Ημερομηνία Γέννησης : 7/12/1979 Ηλικία : 33 Κεντρικά Γραφεία: Λεωφ. Κηφισίας 119, 151 24, Μαρούσι, Αθήνα Τηλ: 210 87.87.000 e-mail: contact@metlifealico.gr www.metlifealico.gr Σπύρος Γεωργιάδης Ασφαλιστικός Σύμβουλος Γραφείο Πωλήσεων DSF 581 Δ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-2016 ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Β

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-2016 ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Β ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-2016 ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ Ε.Α.Π. ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Β 1. Οι υποψήφιοι Κατηγορίας Β των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών του Ε.Α.Π

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ Αριθ.Πρωτ. 147532/4-10-2010 Προς τις Περιφερειακές Υποδιευθύνσεις, Περιφερειακούς Τομείς, Υποκαταστήματα, τις Επιθεωρήσεις και τις λοιπές Μονάδες Παραγωγής.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΕ ΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ Ε.Α.Π. ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΕ ΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ Ε.Α.Π. ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΕ ΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ Ε.Α.Π. ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ Για να έχετε πιθανότητες να εγγραφείτε στο Πρόγραμμα Σπουδών το οποίο έχετε επιλέξει

Διαβάστε περισσότερα

Γ Ε Ν Ι Κ Η Δ Ι Α Τ Α Γ Η

Γ Ε Ν Ι Κ Η Δ Ι Α Τ Α Γ Η Γ Ε Ν Ι Κ Η Δ Ι Α Τ Α Γ Η ΠΡΟΣ: Αποδέκτες Πίνακα «Α» ΚΟΙΝ: ΓΕΣ/ΔΜΠ/1β (20 αντιγρ.) Τηλ. (Εσωτ.):2347 Φ.400/3/782561 Σ.160 Αθήνα, 26 Οκτ 2006 ΘΕΜΑ: Αποστρατείες Στελεχών ΣΧΕΤ: α. ΝΔΑ 18/1984/ΓΕΕΘΑ/4 η ΜΕΟ/ΔΜ3.

Διαβάστε περισσότερα

«ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ»

«ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ» «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ «ΔΗΛΩΣΗ ΝΕΩΝ Θ.Ε. ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017» Περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων: 20/2/2017

Διαβάστε περισσότερα

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 ν..1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται µε αυτή τη δήλωση µπορεί να ελεγχθεί µε βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 ν.1599/1986) Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Νέες Υπηρεσίες Αποζημιώσεων»

Θέμα: «Νέες Υπηρεσίες Αποζημιώσεων» ΑΠΟ: Διεύθυνση Ατομικών Ασφαλίσεων Ζωής Υποδιεύθυνση Ζημιών Υγείας & Προσωπικών Ατυχημάτων ΑΡ.ΠΡΩΤ.1303 ΠΡΟΣ: Επιθεωρήσεις και λοιπές Μονάδες Παραγωγής Περιφερειακές Υποδιευθύνσεις Υποκαταστήματα και Περιφερειακούς

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενος για Ασφάλιση : ΣΤΡΑΪΤΟΥΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Ημερομηνία Γέννησης : 7/12/1979 Ηλικία : 33

Προτεινόμενος για Ασφάλιση : ΣΤΡΑΪΤΟΥΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Ημερομηνία Γέννησης : 7/12/1979 Ηλικία : 33 Κεντρικά Γραφεία: Λεωφ. Κηφισίας 119, 151 24, Μαρούσι, Αθήνα Τηλ: 210 87.87.000 e-mail: contact@metlifealico.gr www.metlifealico.gr Σπύρος Γεωργιάδης Ασφαλιστικός Σύμβουλος Γραφείο Πωλήσεων DSF 581 Δ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΜΕΣΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΠΑΔ ΑΠΟ 01/06/2013 ΕΩΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΜΕΣΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΠΑΔ ΑΠΟ 01/06/2013 ΕΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μελίσσια 31/05/2013 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Κ.Ε.Π. Ταχ. Δ/νση: Καλαµβόκη 2 Α Ταχ. Κώδικας: 151 27 Μελίσσια ΑΡΜΟΔΙΟΣ: Σ. ΑΔΡΙΑΝΟΣ Τηλ.: 210 8105980 FAX.: 210 8105981 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ: 1.10.2015 μέχρι 30.11.2015 & 1.3.2016 μέχρι 31.3.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ: 1.10.2015 μέχρι 30.11.2015 & 1.3.2016 μέχρι 31.3. ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΤΟΣ ΙΔΡ.1952 (ΑΤΥΠΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 1946) ΑΠΟΦ.ΠΡΩΤΟΔ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 263/1952 & 177/2004 ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ ΛΕΩΦ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣTO ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ Ε.Α.Π. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2016-17 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Έντυπο Προσυμβατικής Ενημέρωσης. 1. Για την Εταιρεία

Έντυπο Προσυμβατικής Ενημέρωσης. 1. Για την Εταιρεία Έντυπο Προσυμβατικής Ενημέρωσης 1. Για την Εταιρεία Κάθε Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο για κάποιο από τα παρεχόμενα προγράμματα ασφάλισης εκδίδεται και η σχετική ασφαλιστική κάλυψη παρέχεται από το υποκατάστημα

Διαβάστε περισσότερα

Επισυνάπτεται το νέο έντυπο το οποίο θα πρέπει απαραιτήτως να υπογράφεται από τον πελάτη ΠΡΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, σε εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Επισυνάπτεται το νέο έντυπο το οποίο θα πρέπει απαραιτήτως να υπογράφεται από τον πελάτη ΠΡΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, σε εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας. ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ Εγκύκλιος Υπηρεσιακή Ν Ο : 361 Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2014 Θέμα: Έντυπο πληροφοριών για τις ασφαλίσεις ΖΩΗΣ Σας ενημερώνουμε ότι το περιεχόμενο του ενημερωτικού

Διαβάστε περισσότερα

Αναφορικά με την παραπάνω περίπτωση 1.1.α, διαβιβάζονται τα εξής: β) Ονοματεπώνυμο πρώτου δικαιούχου και συνδικαιούχων του λογαριασμού,

Αναφορικά με την παραπάνω περίπτωση 1.1.α, διαβιβάζονται τα εξής: β) Ονοματεπώνυμο πρώτου δικαιούχου και συνδικαιούχων του λογαριασμού, Άρθρο 1 Πληροφορίες από πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, φορείς εκκαθάρισης συναλλαγών με τη χρήση καρτών πληρωμών, ιδρύματα πληρωμών, Ελληνικά Ταχυδρομεία και Εταιρείες Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Europe Agent Print

Οδηγός για το Europe Agent Print Οδηγός για το Europe Agent Print Εισαγωγή στην εφαρμογή Agent Print από την Διεύθυνση: https://europeasfalistiki.gr Οι συνεργάτες παραλαμβάνουν με email τα στοιχεία σύνδεσης (login και το password) με

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Πρακτικής Άσκησης. Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης ΔΠΘ Περίοδος Πρακτικής 2016

Οδηγίες Πρακτικής Άσκησης. Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης ΔΠΘ Περίοδος Πρακτικής 2016 Οδηγίες Πρακτικής Άσκησης Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης ΔΠΘ Περίοδος Πρακτικής 2016 Πρακτική Άσκηση Είναι υποχρεωτική για όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του 8 ου Εξαμήνου Σπουδών Πραγματοποιείται πάντα

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση ΟΠΑΔ - ΤΥΔΚΥ προς Διευθυντές και Τμηματάρχες Προσωπικού για τη Θεώρηση βιβλιαρίων ασφαλισμένων Έτους 2013.

Ανακοίνωση ΟΠΑΔ - ΤΥΔΚΥ προς Διευθυντές και Τμηματάρχες Προσωπικού για τη Θεώρηση βιβλιαρίων ασφαλισμένων Έτους 2013. Ανακοίνωση ΟΠΑΔ - ΤΥΔΚΥ προς Διευθυντές και Τμηματάρχες Προσωπικού για τη Θεώρηση βιβλιαρίων ασφαλισμένων Έτους 2013. Αναφορικά με τη θεώρηση των βιβλιαρίων των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ ΤΥΔΚΥ εν ενεργεία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ PORTAL ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ. 29/10/2014 Διεύθυνση πωλήσεων και marketing

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ PORTAL ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ. 29/10/2014 Διεύθυνση πωλήσεων και marketing ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ PORTAL ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ 29/10/2014 Διεύθυνση πωλήσεων και marketing 1 Περιεχόμενα 1. Είσοδος στο Portal 2. Αρχεία 2.1 Μηνιαία Pdf 2.2 Αποστολή Αρχείων 2.3 Αντίγραφα Συμβολαίων 2.4 Αντίγραφα

Διαβάστε περισσότερα

Καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές καθώς και πρόσθετα τέλη δύναται να εξοφληθούν σε δόσεις σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά.

Καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές καθώς και πρόσθετα τέλη δύναται να εξοφληθούν σε δόσεις σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά. Ρυθμίσεις Εισφορών Καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές καθώς και πρόσθετα τέλη δύναται να εξοφληθούν σε δόσεις σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά. Πάγια Ισχύουσες Ρυθμίσεις (Ν. 3863/2010)

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Έκδοσης Πράσινων Καρτών

Εγχειρίδιο Έκδοσης Πράσινων Καρτών Εγχειρίδιο Έκδοσης Πράσινων Καρτών Ηµεροµηνία Έκδοσης: Ιούλιος 2015 Εγχειρίδιο Πρασίνων Καρτών 0 Περιεχόµενα Σελίδα Εισαγωγή..... 2 Σύστηµα ιεθνούς Ασφάλισης. 2 Πράσινη Κάρτα - Τι είναι η Πράσινη Κάρτα...

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο Οχήματος «Πρόγραμμα SafeDrive Standard» ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ:1970072 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ:0 ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ:90069109 ΚΩΔ.ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ:34064 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ:0 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική σάρωση όλων των συναλλαγών από το ΥΠΟΙΚ

Ηλεκτρονική σάρωση όλων των συναλλαγών από το ΥΠΟΙΚ Ηλεκτρονική σάρωση όλων των συναλλαγών από το ΥΠΟΙΚ Περιουσιολόγιο: Διασταύρωση στοιχείων για τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων και «μαύρου» χρήματος 09 Δεκ 2015 Ηλεκτρονικό «μάτι» σε όλες τις συναλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ Σε περίπτωση προγραμματισμένης ή έκτακτης νοσηλείας Σας συστήνουμε να ανατρέξετε στον Οδηγό Μέλους Κανονισμό Παροχών του Ταμείου μέσω του οποίου θα λάβετε κάθε αναγκαία

Διαβάστε περισσότερα

Η διάρκεια του προσωρινού σήματος θα είναι 7 ημερολογιακές ημέρες.

Η διάρκεια του προσωρινού σήματος θα είναι 7 ημερολογιακές ημέρες. Γλυφάδα, 14 Φεβρουαρίου 2014 Αγαπητοί συνεργάτες, Με σκοπό την απρόσκοπτη συνεργασία μας και την καλύτερη ενημέρωσή σας, παραθέτουμε τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν από 1/3/2014 και σας γνωστοποιούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΓΜΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ SMART PENSION 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

ΔΕΙΓΜΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ SMART PENSION 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ SMART PENSION 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ Η πλήρης Σύμβαση Ασφάλισης με την MetLife A.E.A.Z. αποτελείται από: Τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους του Ασφαλιστηρίου, Τη Σελίδα Ειδικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΥ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ Ή ΑΛΙΕΡΓΑΤΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΥ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ Ή ΑΛΙΕΡΓΑΤΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΥ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ Ή ΑΛΙΕΡΓΑΤΗ 1.Δικαιολογητικά για την Απογραφή του εργοδότη-επιχείρησης α) Δελτίο Απογραφής Εργοδότη, συμπληρωμένο από

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Για να αποκτήσει ένας Συμβεβλημένος Ιατρός & Ασφαλισμένος τη δυνατότητα να κάνει χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (ΦΕΚ Α 65, 28.6.2015) Απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματά σας

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (ΦΕΚ Α 65, 28.6.2015) Απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματά σας Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (ΦΕΚ Α 65, 28.6.2015) Απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματά σας Για την ενημέρωση των πελατών μας, ακολουθούν απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματα.

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος αριθ. 1259 Νέα Ευρωπαϊκή οδηγία για την κοινή τιμολόγηση των δύο φύλων

Εγκύκλιος αριθ. 1259 Νέα Ευρωπαϊκή οδηγία για την κοινή τιμολόγηση των δύο φύλων Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2012 Προς όλους τους Συνεργάτες ΣΕΙΡΑ 2 Εγκύκλιος αριθ. 1259 Νέα Ευρωπαϊκή οδηγία για την κοινή τιμολόγηση των δύο φύλων Αγαπητοί Συνεργάτες, Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Έντυπο Πληροφοριών για Ασφαλίσεις Υγείας

Ενημερωτικό Έντυπο Πληροφοριών για Ασφαλίσεις Υγείας Ενημερωτικό Έντυπο Πληροφοριών για Ασφαλίσεις Υγείας Στο παρόν έντυπο παρέχουμε τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για το υπό σύναψη ασφαλιστήριο με την ΑΧΑ Ασφαλιστική Α.Ε. σύμφωνα με την ισχύουσα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΛΑΤΗ Ονοματεπώνυμο Ασφαλιζόμενου: ΠΕΛΑΤΙΔΟΥdΑΓΑΠΗΤΗ Ονοματεπώνυμο Αντισυμβαλλομένου: ΠΕΛΑΤΟΠΟΥΛΟΣdΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ Ασφαλιστικό Γραφείο: Ονοματεπώνυμο Συνεργάτη: Τηλέφωνο Επικοινωνίας:

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής One View

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής One View Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής One View ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Προκειμένου να συνδεθείτε για πρώτη φορά στην πλατφόρμα One View, θα πρέπει να επισκεφθείτε στην σελίδα oneview.generali.gr και να προχωρήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 24 Απριλίου 2019 «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»

Αθήνα, 24 Απριλίου 2019 «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΡΑΞΗ YΠ AΡΙΘ. 40803 ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΥΠ ΑΡΙΘ. 2002984 ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ : «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» (Α.Φ.Μ. 0999626549) Σύμφωνα με την από 03/04/2019

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ Επειτα από διευκρινίσεις από το Τμήμα μητρώου δελτίων της Ε.Π.Ο., το τμήμα μητρώου δελτίων της Ένωσής μας θα ήθελε να ενημερώσει τα σωματεία ότι σύμφωνα με το Παράρτημα Β της εγκυκλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣTO ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ Ε.Α.Π. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣTO ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ Ε.Α.Π. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣTO ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ Ε.Α.Π. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2016-17 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ Για να έχετε πιθανότητες να εγγραφείτε στο Πρόγραμμα Σπουδών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ATLANET II ΚΛΑΔΟΣ ΖΩΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ATLANET II ΚΛΑΔΟΣ ΖΩΗΣ 2017 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ATLANET II ΚΛΑΔΟΣ ΖΩΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Εισαγωγή στην ενότητα Κλάδου Ζωής 3 Τιμολόγηση Κλάδου Ζωής 4 Έκδοση Προσφοράς 7 Καταχώρησης Αίτησης Ασφάλισης 8 Διαχείριση Εκκρεμοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Απαιτήσεις τιμολόγησης

Απαιτήσεις τιμολόγησης Απαιτήσεις τιμολόγησης Για να διασφαλίσετε την ταχεία και έγκαιρη διευθέτηση των τιμολογίων σας, διαβάστε προσεκτικά τις ακόλουθες οδηγίες. Υποχρεωτικές Απαιτήσεις Οι ακόλουθες απαιτήσεις είναι υποχρεωτικές.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Για να αποκτήσει ένας Συμβεβλημένος Ιατρός & Ασφαλισμένος τη δυνατότητα να κάνει χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 7 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ Ταχυδρομική Δ/νση: Σμύρνης 26,

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος 04/2015 ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ»

Εγκύκλιος 04/2015 ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ» Προς Όλους τους Συνεργάτες Από Κλάδο Αστικής Ευθύνης Αθήνα 16/6/2015 Εγκύκλιος 04/2015 ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ» Αγαπητοί Συνεργάτες, Στην προσπάθειά μας να διευκολύνουμε το έργο

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1 Παρεχόμενες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... 2 2 Απόκτηση Κωδικού Πρόσβασης... 3 3 Πλοήγηση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες...

Περιεχόμενα. 1 Παρεχόμενες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... 2 2 Απόκτηση Κωδικού Πρόσβασης... 3 3 Πλοήγηση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... Περιεχόμενα 1 Παρεχόμενες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... 2 2 Απόκτηση Κωδικού Πρόσβασης... 3 3 Πλοήγηση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... 6 1 Παρεχόμενες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Μέσω της διαδικτυακής πύλης του

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΔΕΛΤΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΜΕΑ (ΠΑΣΟ ) ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΔΕΛΤΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΜΕΑ (ΠΑΣΟ ) ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΘΕΜΑ: Χορήγηση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ έτους 2017 από τα ΚΕΠ Για την ανανέωση αλλά και την έκδοση των νέων Δελτίων και κουπονιών, Ημερομηνία έναρξης : 26

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου e-παράβολο ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ (ΚΕΦ. Α Ν.4161/2013-ΦΕΚ 143 Α / 14.6.2013) Ονοματεπώνυμο: Όνομα πατρός: Όνομα μητρός: Διεύθυνση (οδός, αριθμός, Τ.Κ., δήμος, πόλη): Α.Φ.Μ. και Δ.Ο.Υ.: Επάγγελμα:

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Διαχείρισης Ασφαλιστικών Εργασιών

Σύστημα Διαχείρισης Ασφαλιστικών Εργασιών Σύστημα Διαχείρισης Ασφαλιστικών Εργασιών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. HOME PAGE DASHBOARD ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ σελ. 4 2. ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ σελ. 6 3. ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ σελ. 21 4. ΠΕΛΑΤΕΣ σελ. 25 5. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ σελ. 27 6.

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΩ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ. 5 ος

Παρουσίαση ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΩ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ. 5 ος Παρουσίαση ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΩ 5 ος 2016 1 Η αγορά σήμερα αποτελεί μια δύσκολη εξίσωση 2 Οι πελάτες αναζητούν ευκαιρίες σε περιβάλλον αρνητικών αποδόσεων επιτοκίων...τρόπους για να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα

Διαβάστε περισσότερα