ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ KAI ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ KAI ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ"

Transcript

1 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΤΙΜΑ_16» (Κωδικός: ΚΤΙΜΑ_16) με ημερομηνία προκρυξης ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 3η Έκδοση (20/05/2016) (αφορά ερωτµατα που τέθηκαν ηλεκτρονικά στο ΕΣΗ ΗΣ έως την 20η Μαϊου 2016 και ώρα 11:00 πµ) Α/Α 1 ΟΙΚΟΘΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝIΣΗ (Σελ. 14) Παρακαλούμε να διευκρινιστεί, εάν σε περίπτωση σύμπραξης α) Ο εκπρόσωπος της σύμπραξης απαιτείται να υπογράψει ψηφιακά όλα τα ηλεκτρονικά αρχεία της προσφοράς Ή Διευκρινίζεται ότι ο πρώτος στη σειρά κατάταξης, σε σύμβαση του παρόντος διαγωνισμού, διαγωνιζόμενος της παρ του Τεύχους Προκρυξης υποβάλει μαζί με τα δικαιολογητικά κατακύρωσης και κατάλογο σύμφωνα με το Προσάρτημα VIΙI_Β του Τεύχους Προκρυξης συμπληρωμένο με όλα τα απαιτούμενα από την Προκρυξη δικαιολογητικά Κατακύρωσης. Ο ανωτέρω κατάλογος υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο σύστημα, στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό με αριθμό που αντιστοιχεί στη σύμβαση, σε μορφ.pdf ψηφιακά υπογεγραμμένος από τον κοινό εκπροσώπου του διαγωνιζόμενου. Ο κοινός εκπρόσωπος της σύμπραξης δεν απαιτείται να υπογράψει ψηφιακά όλα τα ηλεκτρονικά αρχεία της προσφοράς παρά μόνο τα ηλεκτρονικά αρχεία στα ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΤΙΜΑ_16 / 3 η ΕΚΔΟΣΗ (20/05/2016) Σελ. 1 από 42 ΕΚΧΑ ΑΕ

2 Α/Α β) Ο εκπρόσωπος της σύμπραξης υπογράφει ψηφιακά μόνο τα ηλεκτρονικά αρχεία στα οποία αναφέρεται ρητά από την προκρυξη ότι απαιτείται υπογραφ του κοινού εκπροσώπου, καθώς και τα ηλεκτρονικά αρχεία που τον αφορούν (π.χ. Δλωση κατανομς αμοιβς). οποία αναφέρεται από την προκρυξη ότι απαιτείται υπογραφ αυτού καθώς και τα ηλεκτρονικά αρχεία που τον αφορούν (π.χ. Δλωση κατανομς αμοιβς) (Σελ. 17) Στην παράγραφο 3.4 της προκρυξης αναφέρεται ότι, οι απαιτούμενες δηλώσεις υπεύθυνες δηλώσεις του παρόντος άρθρου υπογράφονται ψηφιακά από τους έχοντες υποχρέωση προς τούτο και δεν απαιτείται σχετικ θεώρηση γνησίου υπογραφς. 1. Παρακαλούμε να διευκρινιστεί, εάν σε περίπτωση σύμπραξης α) απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακ υπογραφ όλα τα μέλη της σύμπραξης ώστε να υπογράφουν ψηφιακά τις απαιτούμενες δηλώσεις υπεύθυνες δηλώσεις του άρθρου 21.Α της προκρυξης β) Είναι αποδεκτ η υποβολ ηλεκτρονικού αρχείου του εντύπου (π.χ. Υπεύθυνη δλωση μέλους σύμπραξης για ορισμό κοινού εκπροσώπου) που περιέχει τη φυσικ υπογραφ του μέλους της σύμπραξης και προσκόμιση σε έντυπη μορφ του εντύπου αυτού στο Πρωτόκολλο της ΕΚΧΑ ΑΕ. Στην περίπτωση που ισχύει το β), να διευκρινιστεί β1) εάν απαιτείται θεώρηση του γνσιου της υπογραφς και β2) εάν απαιτείται στο ηλεκτρονικό αρχείο ψηφιακ υπογραφ του εκπροσώπου της σύμπραξης. 2. Παρακαλούμε να διευκρινιστεί εάν σε ένα έντυπο ο έχων υποχρέωση υπογραφς οφείλει να τοποθετσει φυσικ υπογραφ και στη συνέχεια να υπογράψει και ψηφιακά το σχετικό ηλεκτρονικό αρχείο στο οποίο θα φαίνεται και η φυσικ υπογραφ του. Π.χ. στο υπογεγραμμένο ψηφιακά από τον κοινό εκπρόσωπο, ηλεκτρονικό αρχείο της Δλωση της παρ β).2 φαίνεται και η φυσικ υπογραφ του κοινού εκπροσώπου 3. Στα έγγραφα των υποδειγμάτων του Προσαρτματος VII εφόσον ο δανειστς δεν υπογράψει ψηφιακά απαιτείται θεώρηση του γνσιου της υπογραφς του? 1. Όλα τα μέλη της σύμπραξης απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακ υπογραφ. 2. Έγγραφα που υπογράφονται ψηφιακά δεν απαιτείται να φέρουν και ιδιόχειρη υπογραφ του συντάκτη τους. 3. Δεν απαιτείται (Σελ. 74) Στην περίπτωση που o διαγωνιζόμενος δανείζεται οικονομικ και χρηματοοικονομικ επάρκεια παρακαλούμε να διευκρινιστεί εάν 2α) Στο υπόδειγμα 2 Προσαρτματος ΙΙ, στην περίπτωση δανειστ απαιτείται γνσιο της υπογραφς εφόσον αυτός δεν υπογράφει ψηφιακά 2α) Δεν απαιτείται. 2β) Δεν απαιτείται. ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΤΙΜΑ_16 / 3 η ΕΚΔΟΣΗ (20/05/2016) Σελ. 2 από 42 Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε.

3 Α/Α ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ V (Σελ. 1-2) 15.1 (Σελ. 52) ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ V (Σελ. 1-2,3) ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ V (Σελ.: 1,2) 2β) Στην Υπεύθυνη δλωση φυσικού προσώπου δανειστ χρηματοοικονομικς επάρκειας απαιτείται γνσιο υπογραφς εφόσον αυτός δεν υπογράφει ψηφιακά Α) Παρακαλούμε να διευκρινιστεί, στην περίπτωση σύμπραξης ποιο έντυπο θα χρησιμοποιηθεί για την έκδοση εγγυητικς επιστολς συμμετοχς, καθόσον το συνημμένο στην προκρυξη υπόδειγμα του Προσαρτματος V αναφέρεται σε ένωση/κοινοπραξία και στην παραπομπ 8 αναφέρει ότι αναγράφεται το όνομα της κοινοπραξίας. Β) Στο ανωτέρω υπόδειγμα του προσαρτματος V, δεν υπάρχει πεδίο για την αναγραφ - της ημερομηνίας μέχρι την οποία ισχύει η εγγύηση συμμετοχς. - της ημερομηνίας λξης υποβολς των προσφορών. Παρακαλούμε να επιβεβαιωθεί ότι οι ανωτέρω ημερομηνίες δεν απαιτείται να αναγράφονται στην εγγύηση συμμετοχς. Σε συνέχεια της Σ σας στο 5, σας γνωστοποιούμε ότι από το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ ΔΕΝ εκδίδονται εγγυητικές επιστολές συμμετοχς ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΛΗΞΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ. Παρακαλούμε να αποσταλεί ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ του αντίστοιχου Υποδείγματος του Προσαρτματος V, προκειμένου να προβούμε σε έκδοση εγγυητικς επιστολς συμμετοχς από το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ. Στο ανωτέρω υπόδειγμα του προσαρτματος V, δεν υπάρχει πεδίο για την αναγραφ - της ημερομηνίας μέχρι την οποία ισχύει η εγγύηση συμμετοχς. - την ημερομηνία λξης υποβολς των προσφορών. Στο ειδικό τεύχος απαντσεων 1η_ΈΚΔΟΣΗ_ _ΚΤΙΜΑ_16, στην απάντηση με α/α 5, αναφέρετε ότι οι ημερομηνίες ισχύος της εγγύησης συμμετοχς και λξης υποβολς των προσφορών δεν απαιτείται να αναγράφονται στην εγγύηση συμμετοχς. Α) Το Υπόδειγμα του Προσαρτματος V αφορά τόσο συμπράξεις όσο και κοινοπραξίες. Όπου αναφέρεται μόνο ο όρος κοινοπραξία νοείται και η σύμπραξη και όπου υπάρχει αναφορά σε ένωση νοείται η σύμπραξη. Β) Οι ημερομηνίες ισχύος της εγγύησης συμμετοχς και λξης υποβολς των προσφορών δεν απαιτείται να αναγράφονται στην εγγύηση συμμετοχς. Δεν απαιτείται ορθ επανάληψη του Υποδείγματος του Προσαρτματος V. Εάν και εφόσον για την έκδοση εγγυητικς επιστολς συμμετοχς απαιτείται από τον εκδότη αυτς η αναγραφ της ημερομηνίας λξης ισχύος της καθώς και της ημερομηνίας λξης της προθεσμίας υποβολς των προσφορών για τον παρόντα διαγωνισμό, θα συμπληρώνεται ανάλογα το έντυπο της εγγυητικς επιστολς. Βλέπε απάντηση στο ανωτέρω ερώτημα με α/α 6. ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΤΙΜΑ_16 / 3 η ΕΚΔΟΣΗ (20/05/2016) Σελ. 3 από 42 Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε.

4 8 Κατά την υποβολ της αίτησης μας για έκδοση εγγυητικς επιστολς από το ΤΣΜΕΔΕ, με βάση το ανωτέρω υπόδειγμα, μας πληροφόρησαν ότι το ΤΣΜΕΔΕ δεν δέχεται την έκδοση εγγυητικς επιστολς χωρίς την αναγραφ των ανωτέρω ημερομηνιών. Επομένως η αναγραφ των ανωτέρω ημερομηνιών στην εγγυητικ επιστολ συμμετοχς είναι απαραίτητη προκειμένου να μας χορηγηθούν από το ΤΣΜΕΔΕ. Δεδομένου ότι τόσο η ημερομηνία λξης υποβολς των προσφορών όσο και ο χρόνος ισχύος των εγγυητικών επιστολών συμμετοχς, αναφέρονται ρητώς στα τεύχη του διαγωνισμού, πρέπει να τροποποιηθεί το κείμενο του ανωτέρω υποδείγματος του προσαρτματος V, έτσι ώστε να γίνεται αποδεκτό από το ΤΣΜΕΔΕ. Σε διάφορα σημεία της προκρυξης καθώς και στην περίληψη του διαγωνισμού όπως αυτ έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα αναφέρεται ότι οι όροι διενέργειας του διαγωνισμού και εκτέλεσης της σύμβασης διέπονται, μεταξύ άλλων, και από τις διατάξεις του Ν. 3316/2005 και του Π.Δ. 60/2007. Δεδομένου ότι οι διατάξεις του Ν. 3316/2005 έχουν, πλην εξαιρέσεων, καταργηθεί δυνάμει της παρ.2.δ άρθρου 199 και της παρ.1 άρθρου 201 Ν.4281/2014,ΦΕΚ Α 160, όπως η τελευταία αντικαταστάθηκε με το άρθρο 5 παρ.1 Ν.4354/2015 δη από τις 29 Φεβρουαρίου του έτους 2016, ενώ και το Π.Δ. 60/2007 καταργείται στο σύνολό του από την 30 Απριλίου 2016 δυνάμει των άρθρων 199 παρ.1α περ. 54 και 201 παρ.1 Ν. 4281/2014,ΦΕΚ Α 160, όπως το δεύτερο αντικαταστάθηκε με το άρθρο 93 Ν.4368/2016,ΦΕΚ Α 21 τίθενται τα εξς δύο ερωτματα: Α) Υπό ποιο ακριβώς νομικό καθεστώς θα κριθούν οι προσφορές που θα υποβληθούν κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού, με δεδομένο ότι η λξη υποβολς των προσφορών είναι στις , οπότε και τα δύο προαναφερόμενα νομοθετματα θα είναι κατηργημένα; Β) Υπό ποιο νομικό καθεστώς θα εκτελεστεί η σύμβαση που τυχόν υπογραφεί; 9 ΟΙΚΟΘΕΝ Τόσο για τη διαγωνιστικ διαδικασία όσο και για την εκτέλεση των συμβάσεων που θα ανατεθούν εφαρμόζεται το ισχύον κατά το χρόνο της προκρυξης του διαγωνισμού νομικό καθεστώς. Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν. 4380/2016 (Α 66) η ισχύς των διατάξεων του Μέρους Β του ν. 4281/2014 αρχίζει από την 1η Ιουλίου 2016, και έως τότε εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις των ν. 3316/2016 και Π.Δ. 60/2007. Εκ παραδρομς στα έντυπα της οικονομικς προσφοράς του Προσαρτματος IV (αρχεία excel) στα πεδία με τίτλο «Προσφερόμενη τιμ μονάδας φυσικού αντικειμένου» των Μελετητικών αντικειμένων Α και Β υπάρχει αυτόματη στρογγυλοποίηση της ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΤΙΜΑ_16 / 3 η ΕΚΔΟΣΗ (20/05/2016) Σελ. 4 από 42 Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε.

5 Α/Α εμφάνισης της προσφερόμενης τιμς μονάδας στο έκτο δεκαδικό με συνέπεια ακόμα και αν συμπληρώνονται τα πεδία αυτά με τα απαιτούμενα, κατά την προκρυξη, 7 δεκαδικά να εμφανίζονται 6 δεκαδικά αντί του ορθού 7. Για να εμφανίζονται στα ανωτέρω έντυπα και πεδία οι προσφερόμενες τιμές μονάδος και με τα 7 δεκαδικά θα πρέπει οι διαγωνιζόμενοι: α) να «ξεκλειδώσουν» τα υπολογιστικά φύλλα (sheet) του αρχείου ecxel της οικονομικς προσφοράς του Προσαρτματος IV με την επιλογ «unprotect sheet» του ΜS Excel χρησιμοποιώντας τον κωδικό ΚΤΙΜΑ_16 (λατινικούς χαρακτρες και κεφαλαία) και β) με την επιλογ format cells του excel στα ανωτέρω αναφερόμενα πεδία να ορίσουν αριθμό (number) με 7 δεκαδικά ψηφία (decimal places). Ή α) να αντιγράψουν το περιεχόμενο του φύλλου του αρχείου excel της οικονομικς προσφοράς του Προσαρτματος IV σε νέο φύλλο excel και β) με την επιλογ format cells του excel να ορίσουν αριθμό (number) με 7 δεκαδικά ψηφία (decimal places). ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΤΙΜΑ_16 / 3 η ΕΚΔΟΣΗ (20/05/2016) Σελ. 5 από 42 Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε.

6 (Σελ. 14) 3.2 (Σελ 19) Σε περίπτωση ανάληψης του έργου υπάρχει η δυνατότητα ένας τοπογράφος μηχανικός που συμμετέχει στο δυναμικό της ομάδας του έργου να ασκεί τα επαγγελματικά του καθκοντα ως ελεύθερος επαγγελματίας και να σφραγίζει τοπογραφικά διαγράμματα τα οποία πρόκειται να κατατεθούν για έλεγχο μιας ιδιοκτησίας στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ; Ή υπάρχει επαγγελματικό ασυμβίβαστο; Δίνεται το δικαίωμα στον υποψφιο ανάδοχο να αναθέσει μέρος των εργασιών της σύμβασης σε υπεργολάβο? Σε περίπτωση θετικς απάντησης ποια δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν στον Φάκελο Δικαιολογητικών του υποψφιου αναδόχου; Υπάρχει πρόβλεψη παράτασης σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατ η ηλεκτρονικ υποβολ κάποιου υποψηφίου, λόγω αποδεδειγμένων προβλημάτων του συστματος ΕΣΗΔΗΣ πχ εάν «πέσει» το σύστημα, κατά τις τελευταίες ώρες πριν την καταληκτικ ώρα υποβολς? Εφόσον μάλιστα θα γίνει και υποβολ του φακέλου προς την ΕΚΧΑ ΑΕ, εντός 3 ημερών? Και εάν ναι, θα ειδοποιηθούν οι υποψφιοι? Στην παράγραφο 3.2, σελ 19 του τεύχους του διαγωνισμού αναφέρει ότι «Για τη συμμετοχ στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακ υπογραφ, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχ παροχς ψηφιακς υπογραφς». Παρακαλούμε να διευκρινίσετε: 1. Γίνεται δεκτ ψηφιακ υπογραφ η οποία έχει χορηγηθεί από πιστοποιημένη αρχ της αλλοδαπς (φορέα εξωτερικού); Τοπογράφος μηχανικός μέλος ομάδας έργου αναδόχου σύμβασης του παρόντος διαγωνισμού, δε μπορεί, κατά τη διάρκεια υλοποίησης της σύμβασης αυτς, να συντάσσει, ως ελεύθερος επαγγελματίας, τοπογραφικά διαγράμματα ακιντων της περιοχς μελέτης της σύμβασης, τα οποία πρόκειται να κατατεθούν για έλεγχο στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΤΙΜΑ_16 / 3 η ΕΚΔΟΣΗ (20/05/2016) Σελ. 6 από 42 Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε. Όχι. Εφόσον το ΕΣΗΔΗΣ πιστοποισει ότι λόγω δυσλειτουργίας του συστματος του δεν ταν δυνατό να υποβληθεί προσφορά έως την καταληκτικ ημερομηνία και ώρα υποβολς προσφορών τότε θα δοθεί παράταση και θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά μέσω του συστματος άμεσα οι ενδιαφερόμενοι για την παράταση αυτ. Η ψηφιακ υπογραφ, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο, πρέπει να είναι σκληρς αποθκευσης και να έχει χορηγηθεί από πιστοποιημένη αρχ παροχς ψηφιακς υπογραφς. Οι εν λόγω πιστοποιημένες αρχές στις χώρες της ΕΕ αναφέρονται στον κατάλογο που είναι ανηρτημένος στην ιστοσελίδα:

7 Α/Α (Σελ. 17) 3.4, 21.9 (Σελ 17, 82-83) Τα.xls αρχεία που υποβάλλονται για διευκόλυνση της επιτροπς διαγωνισμού και της αναθέτουσας αρχς (Υποδ. 1, Προς. ΙΙ και 1, 2α, 2β, 2γ Προς. ΙΙΙ) πρέπει να φέρουν ψηφιακ υπογραφ; α) Παρακαλώ επιβεβαιώστε ότι σε περίπτωση που υποβάλλονται αλλοδαπά έγγραφα σε ευκρινές φωτοαντίγραφο επικυρωμένο από δικηγόρο, όπως προκύπτει από το υπόψη άρθρο (καθώς εμπίπτουν στη διάταξη της παρ. 2 άρθρου 11 ν. 2690/1999), δεν απαιτείται η προσκόμισ τους και στον φάκελο σε έντυπη μορφ. β) Σε περίπτωση που τα έγγραφα αυτά υποβληθούν πρωτότυπα, απαιτείται η προσκόμισ τους και στον φάκελο σε έντυπη μορφ; Σημειώνεται ότι πρόκειται για δημόσια έγγραφα που έχουν εκδοθεί νομίμως κατά το άρθρο 8, τοι φέρουν την σφραγίδα Apostille. Ναι. Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση υπερισχύουν τα υπογεγραμμένα αρχεία σε μορφ.pdf α) Επιβεβαιώνεται. β) Δεν είναι κατανοητός ο όρος «υποβληθούν πρωτότυπα», σε συνδυασμό με την ηλεκτρονικ υποβολ της προσφοράς. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την παρ του Τεύχος Προκρυξης «Οποιοδποτε δημόσιο έγγραφο και δικαιολογητικό που έχει εκδοθεί από αλλοδαπ Αρχ υποβάλλεται με τη μορφ ευκρινούς φωτοαντιγράφου, το οποίο έχει επικυρωθεί πρωτίστως από δικηγόρο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 1 παρ. 1 του Ν. 4250/2014.» , 21.9 (Σελ 17, 82-83) Στην παράγραφο 3.4 της Προκρυξης αναφέρεται ότι «Οι υπεύθυνες δηλώσεις, τα στοιχεία και τα δικαιολογητικά για τη συμμετοχ του διαγωνιζόμενου στη διαγωνιστικ διαδικασία υποβάλλονται από αυτόν ηλεκτρονικά, σε μορφ αρχείου τύπου.pdf» Στην παράγραφο 21.9 της προκρυξης αναφέρεται ότι: Τα δικαιολογητικά που προσκομίζονται ως επισυναπτόμενα αρχεία στον φάκελο «Δικαιολογητικά Συμμετοχς», πρέπει να ακολουθούν την οργάνωση και δομ καταλόγων / υποκαταλόγων όπως αυτά περιγράφονται στο Προσάρτημα VIII_Α, και να δίδεται η ονομασία του κάθε αρχείου με επεξγηση του περιεχομένου του καθώς και η αντιστοίχησ του με τα χορηγούμενα υποδείγματα. Επίσης θα πρέπει να δίδεται η πληροφορία για την υποβολ των ως άνω δικαιολογητικών και ως «Δικαιολογητικά Συμμετοχς» σε έντυπη μορφ. Με δεδομένο ότι το σύστημα δεν υποστηρίζει την δημιουργία καταλόγων και υποκαταλόγων, αλλά υποστηρίζει μόνο επισύναψη αρχείων, να διευκρινίσετε ποια από Προτείνεται η υποβολ των pdf αρχείων σε συμπιεσμένη μορφ.zip (ένα περισσότερα), ώστε κατά την αποσυμπίεση τους να διατηρείται η δομ των καταλόγων / υποκαταλόγων όπως αυτ περιγράφεται στο Προσάρτημα VIII_Α. ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΤΙΜΑ_16 / 3 η ΕΚΔΟΣΗ (20/05/2016) Σελ. 7 από 42 Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε.

8 & 4.1 (Σελ. 18, 21) τις παρακάτω περιπτώσεις κρίνετε αποδεκτ: Α) υποβολ των pdf αρχείων σε συμπιεσμένη μορφ.zip, ώστε κατά την αποσυμπίεση τους να διατηρείται η δομ των καταλόγων / υποκαταλόγων όπως αυτ περιγράφεται στο Προσάρτημα VIII_Α. Β) κατά την επισύναψη στο σύστημα του σχετικού ηλεκτρονικού αρχείου τύπου.pdf (με ονομασία που επιλέγει κάθε διαγωνιζόμενος), στο πεδίο «περιγραφ» του συστματος αρκεί να αναγράφεται ο κατάλογος/υποκατάλογος στον οποίο αντιστοιχεί, σύμφωνα με το Προσάρτημα VIII_A Παράδειγμα: 21.7/Προσάρτημα V/ Εγγυητικ επιστολ.pdf Γ) η ονομασία του αρχείου να περιλαμβάνει τον κατάλογο, υποκατάλογο με βάση το Προσάρτημα VIII_Α Παράδειγμα:21_7_ Προσάρτημα V_Εγγυητικ επιστολ.pdf Σύμφωνα με το άρθρο 3.4, «Κατά την υποβολ της προσφοράς από τον διαγωνιζόμενο σημαίνονται από αυτόν µε χρση του σχετικού πεδίου του συστματος τα στοιχεία εκείνα της προσφοράς του που έχουν εμπιστευτικό χαρακτρα. Τα στοιχεία αυτά αφορούν, ιδίως, τα τεχνικά εμπορικά απόρρητα και τις εμπιστευτικές πτυχές των προσφορών.». Σύμφωνα με το άρθρο 4.1, «Αμέσως μετά την ηλεκτρονικ αποσφράγιση των φακέλων «Δικαιολογητικά Συμμετοχς», οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα έχουν ηλεκτρονικ πρόσβαση στο περιεχόμενο των προσφορών που αποσφραγίσθηκαν.» Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα έχουν ηλεκτρονικ πρόσβαση και στα εμπιστευτικά στοιχεία των Φακέλων Συμμετοχς των προσφορών των διαγωνιζομένων; Σε περίπτωση θετικς απάντησης στο ανωτέρω ερώτημα, παρακαλούμε όπως διευκρινίσετε για ποιο λόγο να χαρακτηριστούν κάποια δικαιολογητικά ως εμπιστευτικά, δεδομένου ότι όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν πρόσβαση σε αυτά. Σε περίπτωση αρνητικς απάντησης στο ανωτέρω ερώτημα, παρακαλούμε όπως διευκρινίσετε σαφώς ποια αρχεία μπορούν να χαρακτηριστούν ως εμπιστευτικά. Η υφιστάμενη διατύπωση αφνει τη δυνατότητα χαρακτηρισμού σημαντικού αριθμού δικαιολογητικών ως εμπιστευτικά, με αποτέλεσμα, να καθίσταται ανέφικτη η πρόσβαση και ο έλεγχος του περιεχομένου των υποβληθεισών προσφορών από τους διαγωνιζόμενους. Δεν υπάρχει δυνατότητα στο σύστημα στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό με αριθμό να σημανθούν αρχεία ως εμπιστευτικά με συνέπεια ακόμα και αν δηλωθούν ως τέτοια από διαγωνιζόμενο οι λοιποί διαγωνιζόμενοι να έχουν πρόσβαση σε αυτά μετά την ηλεκτρονικ αποσφράγιση των προσφορών (δικαιολογητικών συμμετοχς) στον ανωτέρω ηλεκτρονικό διαγωνισμό. Εξάλλου τα αιτούμενα δικαιολογητικά συμμετοχς καθώς και οι ζητούμενες οικονομικές προσφορές δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ως εμπιστευτικά αφού ως τέτοια ορίζονται ιδίως τα τεχνικά εμπορικά απόρρητα και οι εμπιστευτικές πτυχές των προσφορών τα οποία αφορούν τεχνικές προσφορές και στον παρόντα διαγωνισμό δεν υποβάλλονται ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΤΙΜΑ_16 / 3 η ΕΚΔΟΣΗ (20/05/2016) Σελ. 8 από 42 Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε.

9 (Σελ 21) 4.2 & 4.3 (Σελ ) 4.5 (Σελ. 24 και επ.) Άρθρο 14 & Άρθρο 21 (51, 70-83) Πότε και πώς θα ενημερωθούν οι υποψφιοι για το σύνολο των φακέλων και υποψηφιοττων που έχουν υποβληθεί? Αμέσως μετά την λξη της προθεσμίας υποβολς μετά την αποσφράγιση των προσφορών? Παρακαλούμε διευκρινίστε εάν ο ηλεκτρονικός και ο αναλογικός φάκελος κάθε υποψηφίου αξιολογείται ως ένας ενιαίος φάκελος από την Επιτροπ, υπό την έννοια ότι τυχόν διευκρινίσεις επί των υποβληθέντων δικαιολογητικών μπορεί να αφορούν τόσο τα στοιχεία των ηλεκτρονικών φακέλων όσο και των έντυπων φακέλων Δικαιολογητικών Συμμετοχς των υποψηφίων Προκειμένου να κριθεί μια Οικονομικ Προσφορά υποψηφίου ως Ασυνθιστα Χαμηλ Προσφορά αναφέρονται στο υπόψη άρθρο δύο περιπτώσεις και συγκεκριμένα, είτε προσφορά χαμηλότερη από το 85% της διαμέσου των παραδεκτών προσφορών στην υπόψη σύμβαση είτε προσφορά χαμηλότερη κατά 25% από τον προϋπολογισμό της σύμβασης. Ποιο από τα δύο κριτρια θα εφαρμόζεται κάθε φορά και με ποιες προϋποθέσεις; Ή, θα εφαρμόζονται και τα δύο? Παρακαλούμε διευκρινίστε Στο άρθρο 14 αναφέρονται τα εξς: «Ως ημερομηνία λξης της προθεσμίας υποβολς των προσφορών, στη διαδικτυακ πύλη του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ., ορίζεται η και ώρα Ελλάδος 13:00.» Το ερώτημά μας είναι: Όλες οι Υπεύθυνες Δηλώσεις, Ιδιωτικά Συμφωνητικά και Υποδείγματα Προσαρτημάτων της Προκρυξης ποιά ημερομηνία πρέπει να αναγράφουν; Την ημερομηνία λξης της προθεσμίας υποβολς των προσφορών, την ημερομηνία σύνταξς τους την ημερομηνία υποβολς τους στη διαδικτυακ πύλη του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ., έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί τεχνικές προσφορές. Να αγνοηθεί η στλη «εμπιστευτικό» στον πίνακα του Προσαρτματος VIII_A (κατάλογος απαιτούμενων δικαιολογητικών του φακέλου συμμετοχς) η οποία και τοποθετθηκε εκ παραδρομς. Μετά την ηλεκτρονικ αποσφράγιση των προσφορών στο σύστημα του ΕΣΗΔΗΣ οι διαγωνιζόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό με αριθμό για τις προσφορές που υποβλθηκαν. Τόσο ο ψηφιακός όσο και ο αναλογικός φάκελος αποτελούν την προσφορά του διαγωνιζόμενου σύμφωνα με τα αναλυτικά αναφερόμενα στο Τεύχος Προκρυξης και αξιολογείται ενιαία. Προκειμένου να κριθεί μια Οικονομικ Προσφορά υποψηφίου ως Ασυνθιστα Χαμηλ Προσφορά αρκεί να συντρέχει ένα από τα δύο κριτρια. Τα έγγραφα που υποβάλλονται θα πρέπει να αναγράφουν, όπου απαιτείται αναγραφ ημερομηνίας, την ημερομηνία σύνταξς τους. ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΤΙΜΑ_16 / 3 η ΕΚΔΟΣΗ (20/05/2016) Σελ. 9 από 42 Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε.

10 (Σελ. 52) 18.2 (Σελ. 54) 20, Παραγ. 1.1 (Σελ ) θέμα ακυρότητας του διαγωνιζομένου; Για παράδειγμα στην περίπτωση που κάποια προσφορά κατατεθεί στη διαδικτυακ πύλη του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. στις τότε στις Υπεύθυνες Δηλώσεις κλπ. θα αναγράφεται αυτ η ημερομηνία ( ) θα πρέπει να αναγράφεται η καταληκτικ ημερομηνία υποβολς προσφορών που είναι η ; Και οι δύο ερωτσεις που ακολουθούν αφορούν στην περίπτωση που η κατ άρθρο 15 παραγρ εγγύηση συμμετοχς συνίσταται σε εγγυητικές επιστολές (είτε Τραπεζών ημεδαπών αλλοδαπών είτε του ΕΤΑΑ -ΤΣΜΕΔΕ): ΕΡΩΤΗΣΗ 1η: Είναι επιτρεπτ η αντικατάσταση εγγυητικών επιστολών προ του χρόνου λξεως της ισχύος αυτών κατά τη διακριτικ ευχέρεια του διαγωνιζόμενου; ΕΡΩΤΗΣΗ 2η: Σε περίπτωση που η απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα είναι αρνητικ, είναι επιτρεπτ η αντικατάσταση εγγυητικών επιστολών προ του χρόνου λξεως της ισχύος αυτών σε περίπτωση ανωτέρας βίας; Εάν η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι θετικ, παρακαλούμε να διευκρινισθεί η συνδρομ ποιών συνθηκών συνιστά ανωτέρα βία, και ιδία αν σε αυτές υπάγεται η περίπτωση σοβαρού κινδύνου να καταστεί ο φορέας που χοργησε την εγγυητικ επιστολ (π.χ. η Τράπεζα) αφερέγγυος. Στην παράγραφο 3.2, σελ 19 του τεύχους του διαγωνισμού αναφέρει ότι «Στο διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετέχουν φυσικά νομικά πρόσωπα σε σύμπραξη σε κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχουν υποχρεωτικά και δικηγόροι, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου2 του ν. 2308/95, όπως ισχύει, και της παρ. 6 του άρθρου45α του ν.3316/2005.» Παρακαλούμε να διευκρινίσετε: 1. Δίνεται το δικαίωμα στον υποψφιο ανάδοχο να καλύψει το κριτριο συμμετοχς του δικηγόρου, με μόνιμο προσωπικό δικηγόρο μέλος του προσωπικού του; 2. Πρέπει επί ποιν αποκλεισμού να γίνει σύμπραξη του υποψφιου αναδόχου κάτοχου πτυχίου κατηγορίας 16 (Ε, Δ και Γ τάξης) με δικηγόρο δωδεκαετς (12) εμπειρίας; Στο άρθρο 20 παράγρ. 1.1 αναφέρονται τα εξς: «Η οικονομικ και χρηματοοικονομικ επάρκεια του διαγωνιζόμενου αποδεικνύεται από το συνολικό ύψος του κύκλου εργασιών των τριών (3) τελευταίων οικονομικών χρσεων Είναι επιτρεπτ η αντικατάσταση εγγυητικών επιστολών προ του χρόνου λξεως της ισχύος αυτών και πάντως μετά την έκδοση του Πρακτικού Ι της Επιτροπς, χωρίς να συντρέχουν ειδικοί προς τούτο λόγοι. Κατά την προκρυξη ο διαγωνιζόμενος που συμμετέχει υπό τη μορφ σύμπραξης Κοινοπραξίας, θα πρέπει, στη σύνθεση αυτών, να συμπεριλαμβάνει υποχρεωτικά και δικηγόρους/δικηγορικές εταιρείες. Η απασχόληση δικηγόρου/ων με οποιαδποτε νομικ σχέση σε μέλος του διαγωνιζόμενου δεν αρκεί για τη νόμιμη συμμετοχ στο διαγωνισμό. Οι οικονομικές χρσεις λογίζονται όπως ρητά αναφέρονται στην προκρυξη. Αν, ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΤΙΜΑ_16 / 3 η ΕΚΔΟΣΗ (20/05/2016) Σελ. 10 από 42 Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε.

11 (Σελ.: 59-60) 20.1 & 21.5 (Σελ.: 59, 73) 20.1, 21.5 (Σελ.: & 73-74) σε συνάρτηση προς την ημερομηνία δημιουργίας του οικονομικού φορέα την έναρξη των δραστηριοττων του... Ως τελευταία χρση λογίζεται η πιο πρόσφατη χρση της οποίας έχουν εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα της εταιρείας ο ισολογισμός και οι οικονομικές καταστάσεις και έχει υποβληθεί η δλωση φορολογίας εισοδματος.» Το ερώτημά μας είναι: Επειδ το σύστημα της Γενικς Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXISnet) για την υποβολ της δλωσης φορολογίας εισοδματος για οικονομικ χρση του έτους 2015 για τα νομικά πρόσωπα δεν έχει ανοίξει ακόμη και δεν μπορούμε να υποβάλλουμε την δλωση φορολογίας εισοδματος παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε αν μπορούμε να προσκομίσουμε τα αντίστοιχα στοιχεία για τα έτη χρσης σε αντίθετη περίπτωση να προσκομίσουμε στοιχεία για τα έτη χρσης και για το 2015 να αποδείξουμε τους κύκλους εργασιών των εταιρειών / κοινοπραξιών από τις υποβολές περιοδικς δλωσης του Φ.Π.Α. Προκειμένου να υπολογισθεί η οικονομικ και χρηματοπιστωτικ επάρκεια των υποψηφίων απαιτείται ο συνολικός κύκλος εργασιών της τελευταίας 3ετίας να είναι μεγαλύτερος του 15% της σύμβασης για την οποία διαγωνίζονται. Ως τελευταία χρση λογίζεται η πιο πρόσφατη χρση για την οποία έχουν εγκριθεί ο ισολογισμός και οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας και έχει υποβληθεί και η δλωση φορολογίας εισοδματος. Πλην όμως, δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί η σχετικ εφαρμογ του TAXIS ώστε οι υποψφιοι να μπορέσουν να υποβάλουν φορολογικ δλωση για το έτος Είναι δυνατόν να γίνει δεκτός ο κύκλος εργασιών του 2015 με την υποβολ των ισολογισμών και οικονομικών καταστάσεων που έχουν εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα των εταιρειών των υποψηφίων, με δεδομένο μάλιστα ότι είναι πιθανόν να αργσει πολύ η ενεργοποίηση της εφαρμογς του TAXIS λόγω της αλλαγς των λογιστικών προτύπων? Παρακαλώ επιβεβαιώστε ότι δεν είναι υποχρεωτικό για όλα τα μέλη διαγωνιζόμενης σύμπραξης κοινοπραξίας (συμπεριλαμβανομένων και των δικηγόρων/δικηγορικών εταιριών) να υποβάλλουν στοιχεία ως προς το ύψος του κύκλου εργασιών τους των 3 τελευταίων οικονομικών χρσεων εφόσον η χρηματοοικονομικ επάρκεια καλύπτεται από ένα περισσότερα μέλη. α. Σύμφωνα με το άρθρο 21, παράγρ. 21.5, «Για την απόδειξη της ζητούμενης από τις παρ και της παρούσας οικονομικς και χρηματοοικονομικς επάρκειας, οι διαγωνιζόμενοι προσκομίζουν τα αναφερόμενα κατωτέρω δικαιολογητικά/έγγραφα 3) α) Δημοσιευμένοι Ισολογισμοί αποσπάσματα δημοσιευμένων Ισολογισμών των για το έτος 2015, δεν έχει υποβληθεί φορολογικ δλωση τότε η χρση 1/1 έως 31/12/2015 δε λογίζεται ως η τελευταία οικονομικ χρση και δεν υπολογίζεται. Βλέπετε απάντηση στο ερώτημα με α/α 24 Επιβεβαιώνεται. Βλέπετε απάντηση στο ερώτημα με α/α 24 ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΤΙΜΑ_16 / 3 η ΕΚΔΟΣΗ (20/05/2016) Σελ. 11 από 42 Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε.

12 τελευταίων τριών (3) οικονομικών χρσεων κάθε μέλους σύμπραξης/κοινοπραξίας που αναφέρεται στον πίνακα της ανωτέρω παρ. 1) δλωσης, σε περίπτωση που υποχρεούται στην έκδοση Ισολογισμών όσων οικονομικών χρσεων έχουν κλείσει στην περίπτωση λειτουργίας μικρότερης της τριετίας. Σε περίπτωση κατά την οποία ο ισολογισμός της τελευταίας οικονομικς χρσης δεν έχει δημοσιευθεί, οι διαγωνιζόμενοι υποβάλλουν τον εγκεκριμένο από το Διοικητικό Συμβούλιο ισολογισμό και τις λοιπές οικονομικές καταστάσεις συνοδευόμενες από την απόφαση έγκρισης του Διοικητικού Συμβουλίου.» β. Σύμφωνα όμως με το άρθρο 20, παράγρ. 20.1, «Ως τελευταία χρση λογίζεται η πιο πρόσφατη χρση της οποίας έχουν εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα της εταιρείας ο ισολογισμός και οι οικονομικές καταστάσεις και έχει υποβληθεί η δλωση φορολογίας εισοδματος». Σε σχέση με τις ως άνω διατάξεις, και θεωρώντας αυτονόητο ότι αυτό που ενδιαφέρει για την αξιολόγηση της οικονομικς και χρηματοοικονομικς επάρκειας ενός διαγωνιζόμενου είναι τα κατά το δυνατό πιο πρόσφατα οικονομικά του μεγέθη, και άρα δεν μπορεί παρά να συμπεριλαμβάνεται σε αυτά η χρση , παρακαλούμε: 1ον) Επιβεβαιώστε μας αν σωστά αντιλαμβανόμαστε ότι: από τον συνδυασμό των διατάξεων αυτών και των σχετικών με την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων διατάξεων του Κ.Ν. 2190/1920, για ανώνυμη εταιρία της οποίας οι οικονομικές καταστάσεις της χρσης έχουν μεν εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, πλην όμως δεν έχει λάβει ακόμα χώρα η ετσια τακτικ Γενικ Συνέλευση των μετόχων, και κατά συνέπεια δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί ο Ισολογισμός της, αρκεί η προσκόμιση των αναφερομένων στο άρθρο 21 παραγρ υπό 3 α εδαφ. τελευταίο στοιχείων για την χρση αυτ (εγκεκριμένος από το Διοικητικό Συμβούλιο Ισολογισμός και λοιπές οικονομικές καταστάσεις μαζί με την οικεία απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου). 2ον) Τι ισχύει για την περίπτωση που η παραπάνω ανώνυμη εταιρία, μολονότι έχουν εγκριθεί οι οικονομικές της καταστάσεις χρσης 2015 από το Διοικητικό Συμβούλιο, εκούσια δεν θα έχει ακόμα (κατά τον χρόνο προσκόμισης των στοιχείων της) υποβάλει δλωση φορολογίας εισοδματος για την χρση Λαμβάνεται υπ όψιν ως τελευταία από τις τρεις (3) χρσεις η χρση ; 3ον) Τι ισχύει, τέλος, για την περίπτωση που η παραπάνω ανώνυμη εταιρία, μολονότι έχουν εγκριθεί οι οικονομικές της καταστάσεις χρσης 2015 από το Διοικητικό Συμβούλιο, ακούσια (π.χ. διότι δεν θα είναι ακόμα διαθέσιμη η οικεία εφαρμογ του ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΤΙΜΑ_16 / 3 η ΕΚΔΟΣΗ (20/05/2016) Σελ. 12 από 42 Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε.

13 Α/Α (Σελ ) 20.1 &21.5 (Σελ , 73-74) TAXISNET) δεν θα έχει ακόμα (κατά τον χρόνο προσκόμισης των στοιχείων της) υποβάλει δλωση φορολογίας εισοδματος για την χρση Λαμβάνεται υπ όψιν ως τελευταία από τις τρεις (3) χρσης η χρση ; Στο άρθρο της προκρυξης αναγράφεται ότι «Η οικονομικ και χρηματοοικονομικ επάρκεια του διαγωνιζόμενου αποδεικνύεται από το συνολικό ύψος του κύκλου εργασιών των τριών (3) τελευταίων οικονομικών χρσεων σε συνάρτηση προς την ημερομηνία δημιουργίας του οικονομικού φορέα την έναρξη των δραστηριοττων του» Ως τελευταία χρση λογίζεται η πιο πρόσφατη χρση της οποίας έχουν εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα της εταιρείας ο ισολογισμός και οι οικονομικές καταστάσεις και έχει υποβληθεί η δλωση φορολογίας εισοδματος» -Στην περίπτωση που στην ίδια σύμπραξη π.χ. περίπτωση 5 συμπραττόντων από τους οποίους οι 3 θα κάνουν χρση των οικονομικών ετών και οι άλλοι δύο των ετών , παρακαλούμε να μας υποδείξετε τον σωστό τρόπο που θα πρέπει να συμπληρωθεί το Υπόδειγμα 1 του Προσαρτματος ΙΙ αν μπορούμε να χρησιμοποισουμε το εν λόγω υπόδειγμα όπως φαίνεται στο συνημμένο μας αρχείο; ΤΔ06_ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ_II_ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ_ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ_1_ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝ_ΕΠΑΡΚΕΙΑ.XLS Σύμφωνα με τις παρ "Οικονομικ και χρηματοοικονομικ επάρκεια" & 21.5 "Δικαιολογητικά οικονομικς και χρηματοοικονομικς επάρκειας" της προκρυξης: "...Η οικονομικ και χρηματοοικονομικ επάρκεια του διαγωνιζόμενου αποδεικνύεται από το συνολικό ύψος του κύκλου εργασιών των τριών (3) τελευταίων οικονομικών χρσεων σε συνάρτηση...". Παρακαλούμε να μας διευκρινίσετε τα εξς: 1. Ποιων ετών τα χρηματοοικονομικά στοιχεία θα υποβληθούν στην περίπτωση ανωνύμων εταιρειών που δεν έχουν εγκρίνει εισέτι τον ισολογισμό του έτους 2015 (σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις η καταληκτικ ημερομηνία είναι η 9η/6/2016); 2. Στην περίπτωση που απαιτείται υποχρεωτικώς η δλωση του κύκλου εργασιών του 2015 ποια στοιχεία πρέπει να υποβληθούν, εφόσον δεν υπάρχει έγκριση του ισολογισμού; 3. Ποια στοιχεία και δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν στην περίπτωση σύμπραξης Το υπόδειγμα 1 του Προσαρτματος ΙΙ θα συμπληρώνεται για κάθε συμπράττοντα για την συγκεκριμένη οικονομικ χρση, προσθέτοντας μία επιπλέον στλη για την οικονομικ χρση του έτους Βλέπετε απάντηση στο ερώτημα με α/α 24. Περαιτέρω για όσες από τις συμπράττουσες / κοινοπρακτούσες εταιρείες πληρούνται οι προϋποθέσεις (ισολογισμοί, έγκριση αυτών και υποβολ φορολογικς δλωσης) θα προσκομιστούν τα ζητούμενα κατά περίπτωση στην παρ του Τεύχους Προκρυξης στοιχεία. ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΤΙΜΑ_16 / 3 η ΕΚΔΟΣΗ (20/05/2016) Σελ. 13 από 42 Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε.

14 Α/Α (Σελ. 60) (Σελ ) (Σελ. 60) όπου κάποια συμπράττουσα εταιρεία έχει εγκεκριμένο ισολογισμό για το 2015 και κάποια δεν έχει; Στην παρ του Τεύχους της Προκρυξης αναφέρεται σχετικά με την οικονομικ χρση ότι «ως τελευταία χρση λογίζεται η πιο πρόσφατη χρση της οποίας έχουν εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα της εταιρείας ο ισολογισμός και οι οικονομικές καταστάσεις και έχει υποβληθεί η δλωση φορολογίας εισοδματος». Παρακαλούμε να διευκρινιστεί αν μπορεί να θεωρηθεί ως τελευταία οικονομικ χρση, η χρση έτους 2015 για την οποία έχουν εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα της εταιρίας ο τελευταίος ισολογισμός και οι οικονομικές καταστάσεις αλλά δεν έχουν υποβληθεί ακόμη δηλώσεις φορολογίας εισοδματος καθώς δεν υπάρχει ακόμη τέτοια δυνατότητα από τη Γ.Γ. Δ.Ε μέσω taxisnet. Εφόσον για την τεκμηρίωση της οικονομικς επάρκειας υποβάλλονται τα οικονομικά στοιχεία των τριών τελευταίων οικονομικών χρσεων όλων των μελών (και των δανειστών) μιας σύμπραξης υπάρχει η περίπτωση τα φυσικά πρόσωπα (δικηγόροι) να έχουν υποβάλει φορολογικ δλωση για την χρση του 2015 ενώ τα νομικά πρόσωπα όχι, εφόσον δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί η σχετικ εφαρμογ του TAXIS. Σε αυτ την περίπτωση μπορούν να υποβληθούν στοιχεία διαφορετικών οικονομικών ετών από τα μέλη της σύμπραξης για την τεκμηρίωση της χρηματοοικονομικς επάρκειας του υποψφιου σχματος? Δηλαδ, για τις χρσεις για τα νομικά πρόσωπα και τις χρσεις για τα φυσικά πρόσωπα; «Η οικονομικ και χρηματοοικονομικ επάρκεια αποδεικνύεται με το συνολικό ύψος των τριών τελευταίων οικονομικών χρσεων» «Ως τελευταία χρση λογίζεται η πιο πρόσφατη χρση της οποίας έχουν εγκριθεί ο ισολογισμός και οι οικονομικές καταστάσεις και έχει υποβληθεί η δλωση φορολογίας εισοδματος» Με δεδομένο ότι μέχρι σμερα δεν υπάρχει η δυνατότητα στο taxis υποβολς φορολογικς δλωσης των ΑΕ για τη χρση έως ενώ έχει εγκριθεί και δημοσιευθεί ο ισολογισμός της χρσης, μπορεί να συμπεριληφθεί στο συνολικό ύψος των τριών τελευταίων χρσεων; ( οι χρσεις δηλαδ να αφορούν στα έτη 2013,2014,2015) Το ίδιο μπορεί να ισχύει και σε περίπτωση μη δημοσίευσης του ισολογισμού χρσης 2015 αν προσκομισθούν η απόφαση έγκρισης από το ΔΣ του ισολογισμού και των λοιπών οικονομικών καταστάσεων; Βλέπετε απάντηση στο ερώτημα με α/α 24 Ναι, μπορούν να υποβληθούν. Βλέπετε απάντηση στο ερώτημα με α/α 24 ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΤΙΜΑ_16 / 3 η ΕΚΔΟΣΗ (20/05/2016) Σελ. 14 από 42 Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε.

15 & , ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1 ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ ΙΙ (Σελ ) & 21.5 (Σελ. 60 & 73-74) Σύμφωνα με το άρθρο 20.1, παράγρ «Η οικονομικ και χρηματοοικονομικ επάρκεια του διαγωνιζόμενου αποδεικνύεται από το συνολικό ύψος του κύκλου εργασιών των τριών (3) τελευταίων οικονομικών χρσεων σε συνάρτηση προς την ημερομηνία δημιουργίας του οικονομικού φορέα την έναρξη των δραστηριοττων του Ως τελευταία χρση λογίζεται η πιο πρόσφατη χρση της οποίας έχουν εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα της εταιρείας ο ισολογισμός και οι οικονομικές καταστάσεις.». Σύμφωνα με το άρθρο 20.1, παράγρ ,«ένας διαγωνιζόμενος μπορεί να στηρίζεται ως προς την οικονομικ και χρηματοοικονομικ του επάρκεια στις δυνατότητες άλλων φορέων, που δεν μετέχουν δη ως διαγωνιζόμενοι στο παρόντα διαγωνισμό, ασχέτως της νομικς φύσης των δεσμών του με αυτές («δανεισμός επάρκειας»). Στην περίπτωση αυτ, πρέπει να αποδεικνύει στην αναθέτουσα αρχ ότι θα έχει στη διάθεση του τους αναγκαίους πόρους με την προσκόμιση της σχετικς δέσμευσης των φορέων αυτών.». Στην περίπτωση που οι τρεις τελευταίες οικονομικές χρσεις του διαγωνιζόμενου διαφέρουν από τις αντίστοιχες του δανειστ του, δηλαδ: Ο διαγωνιζόμενος πληροί τις προϋποθέσεις να χρησιμοποισει ως τρεις τελευταίες οικονομικές χρσεις τα έτη 2013, 2014 και 2015 Ο δανειστς πληροί τις προϋποθέσεις να χρησιμοποισει ως τρεις τελευταίες οικονομικές χρσεις τα έτη 2012, 2013 και 2014 μπορεί ο διαγωνιζόμενος να λάβει δάνειο χρηματοοικονομικς επάρκειας για το έτος 2012; Στην περίπτωση θετικς απάντησης, πως θα πρέπει να τροποποιηθεί το Υπόδειγμα 1 του Προσαρτματος ΙΙ; Θα προστεθεί μια επιπλέον στλη που θα αναγραφεί η Οικονομικ χρση του έτους 2012; Σύμφωνα με το άρθρο 20, παράγρ , «Εταίρος μέτοχος υπάλληλος εταιρείας που συμμετέχει σε διαγωνιζόμενο σχμα μελετητς που έχει ενταγμένο το μελετητικό του πτυχίο στην εταιρεία αυτ, θεωρείται δανειστς χρηματοοικονομικς επάρκειας ως προς το σχμα αυτό και απαιτείται να υποβάλει τα δικαιολογητικά δανεισμού που περιγράφονται στην παρ. 21.5». Παρακαλούμε να διευκρινιστεί εάν: α) ως «εταιρεία που συμμετέχει σε διαγωνιζόμενο σχμα» νοείται η εταιρεία δανειστς, /και η κάθε συμπράττουσα στο διαγωνιζόμενο σχμα εταιρεία. β) όλοι οι εταίροι, μέτοχοι, υπάλληλοι της εταιρείας που συμμετέχει σε διαγωνιζόμενο σχμα οι μελετητές που έχουν ενταγμένο το πτυχίο τους στην εταιρεία αυτ (είτε συμμετέχουν στην ομάδα μελέτης, είτε όχι) θεωρούνται δανειστές χρηματοοικονομικς Ναι, μπορεί με την προσθκη μιας επιπλέον στλης για το έτος α) Ως εταιρεία θεωρείται η κάθε συμπράττουσα στο διαγωνιζόμενο σχμα εταιρεία. β) Από τους αναφερόμενους, δανειστές θεωρούνται όσοι δηλώνονται ρητά ως τέτοιοι από το διαγωνιζόμενο και οι οποίοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα στοιχεία που απαιτεί η προκρυξη (παρ. 21.5). ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΤΙΜΑ_16 / 3 η ΕΚΔΟΣΗ (20/05/2016) Σελ. 15 από 42 Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε.

16 (Σελ. 60) (Σελ. 60) επάρκειας του σχματος, μόνο αυτοί που ενδεχομένως επιθυμούν να δανείσουν χρηματοοικονομικ επάρκεια στο σχμα. Στην πρώτη περίπτωση (όπου όλοι θεωρούνται δανειστές), να επιβεβαιωθεί ότι πρέπει να υποβάλλουν όλα τα δικαιολογητικά που ορίζονται στην παράγραφο 21.5, δηλαδ να: συμπεριληφθούν ονομαστικά στη δλωση του Υποδείγματος 1 του Προσαρτματος ΙΙ υποβάλλουν την δλωση του Υποδείγματος 2 του Προσαρτματος ΙΙ υποβάλλουν φορολογικά στοιχεία τα οποία να προκύπτει ο κύκλος εργασιών για τις τρείς τελευταίες οικονομικές χρσεις. Επιπρόσθετα, παρακαλούμε αποσαφηνίστε ποια φορολογικά στοιχεία είναι αποδεκτά για τους υπαλλλους και ποια για τους ελεύθερους επαγγελματίες (E1, E3;). υποβάλλουν ΥΔ στην οποία θα αναφέρεται ότι ο δανειστς εγγυάται υπέρ του υπέρ του διαγωνιζόμενου και έναντι της Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε. για την χρηματοοικονομικ κάλυψη αυτού έως του ποσού του δανεισμού υπογράψουν ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο «αποτυπώνεται η συμφωνία εγγύησης του δανειστ υπέρ του διαγωνιζόμενου και έναντι της Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε. για την χρηματοοικονομικ κάλυψη αυτού έως του ποσού του δανεισμού» Η πρόβλεψη του άρθρου ότι οι εταίροι, οι μέτοχοι, οι υπάλληλοι και ακόμη και οι μελετητές που έχουν ενταγμένα τα πτυχία τους στα μελετητικά πτυχία των εταιρειών που συμμετέχουν ως διαγωνιζόμενοι θεωρούνται δανειστές και άρα, απαιτείται να υποβάλλουν τα σχετικά δικαιολογητικά δανεισμού οικονομικς και χρηματοοικονομικς επάρκειας, εκτός από το γεγονός ότι έρχεται σε αντίθεση με τα προβλεπόμενα στα άρθρα 20.3, 21.5 κλπ. της προκρυξης και με τις προβλέψεις του Εθνικού και Κοινοτικού Δικαίου για την 2/3 έννοια του «τρίτου» ως προς τον διαγωνιζόμενο, δημιουργεί ασάφειες ως προς τις υποχρεώσεις των διαγωνιζομένων. Παρακαλούμε επιβεβαιώστε ότι ο δανεισμός οικονομικς και χρηματοοικονομικς επάρκειας ως προς τις μελέτες /και τους τζίρους από εταίρο/μέτοχο/υπάλληλο και μελετητ του διαγωνιζόμενου, προκειμένου να συνυπολογισθεί στην επάρκεια κάθε διαγωνιζόμενης εταιρείας, αφορά μόνον εμπειρία/τζίρο που προέρχονται από προηγούμενες αναθέσεις σε αυτούς προσωπικά. Σε περίπτωση δανεισμού οικονομικς και χρηματοοικονομικς επάρκειας, α) ποιας ιδιότητας και επαγγελματικς προέλευσης θα δύνανται να είναι οι τρίτοι φορείς, οι οποίοι θα δανείζουν νομίμως την επάρκειά τους στο διαγωνιζόμενο; Για τους ελεύθερους επαγγελματίες απαιτείται η υποβολ των εντύπων Ε1 και Ε3 ενώ για τους υπαλλλους αρκεί το Ε1. Ο δανεισμός από εταίρο και μέτοχο του διαγωνιζόμενου λαμβάνεται υπόψη από εισόδημα προερχόμενο από αναθέσεις σε αυτούς προσωπικά. Το εισόδημα υπαλλλου που προέρχεται από την εργασία του στο διαγωνιζόμενο μπορεί να ληφθεί υπόψη ως δανεισμός. Ως προς το μελετητ βλέπε απάντηση στο ερώτημα με α/α 67 Στο Τεύχος Προκρυξης αλλά και στο Π.Δ. 60/2007 δεν τίθενται περιορισμοί ως προς τους φορείς που ενδεχομένως οι ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΤΙΜΑ_16 / 3 η ΕΚΔΟΣΗ (20/05/2016) Σελ. 16 από 42 Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε.

17 (Σελ. 60) (Σελ. 60) 20.2 (Σελ. 63) β) Θα πρέπει αυτοί να έχουν τα επαγγελματικά προσόντα και την τεχνικ ικανότητα του διαγωνιζομένου έστω συναφ δραστηριότητα; γ) Θα μπορούν αν είναι οικονομικοί φορείς (υπό την ευρεία έννοια του Π.Δ. 60/2007), οι οποίοι δραστηριοποιούνται μεν στην ανάθεση δημοσίων συμβάσεων, αλλά σε τομείς διαφορετικούς από το αντικείμενο του διαγωνισμού (π.χ. εργολπτες προμηθευτές); δ) Θα μπορούν να είναι νομικά φυσικά πρόσωπα με άσχετη προς το διαγωνισμό επαγγελματικ δραστηριότητα; Παρακαλούμε διευκρινίστε αν υπάρχει η δυνατότητα, σε περίπτωση δανεισμού οικονομικς και χρηματοοικονομικς επάρκειας, ο δανεισμός να γίνει σε μέλος σύμπραξης/κοινοπραξίας, αν απαιτείται ο δανεισμός να γίνει συνολικά στην σύμπραξη/κοινοπραξία. Προκειμένου για δανεισμό χρηματοοικονομικς επάρκειας υπάρχει περιορισμός ως προς την πηγ από την οποία προέρχεται το εισόδημα του δανειστού; Ειδικότερα λαμβάνεται υπόψη εισόδημα το οποίο προέρχεται από εργασία σε ιδιωτικ εταιρεία (υπάλληλος); Στην παράγραφο 20.2, σελ 63, στα είδη "παρόμοιων" μελετών αναφέρεται ότι, "Ως «παρόμοιες μελέτες» νοούνται τα παρακάτω είδη µελετών και εργασιών: µελέτες κτηματογράφησης για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου (Συμπεριλαμβάνονται οι μελέτες για τη δημιουργία ψηφιακών βάσεων δεδομένων ενεργών τίτλων των Υποθηκοφυλακείων των αστικών κέντρων. Δεν συμπεριλαμβάνονται οι υποστηρικτικές υπηρεσίες των μελετών κτηματογράφησης και ενεργών τίτλων),, κτηματογραφσεις που εκτελέστηκαν στο πλαίσιο συμβάσεων επίβλεψης, εποπτείας και συμβούλου, " Παρακαλούμε να διευκρινιστούν τα παρακάτω: 1. Στις "παρόμοιες μελέτες" συμπεριλαμβάνονται μελέτες που αφορούν ψηφιακές βάσεις δεδομένων τίτλων σε αγροτικές περιοχές; 2. Με τον όρο "υποστηρικτικές υπηρεσίες" νοούνται οι υποστηρικτικές υπηρεσίες όπως ορίζονται στο παρόντα διαγωνισμό; Αν, όχι, παρακαλώ διευκρινίστε τον όρο υποστηρικτικές υπηρεσίες. 3. Υπηρεσίες συμβούλου, εποπτείας και επίβλεψης στα πλαίσια κτηματογραφσεων νοούνται ως "παρόμοιες μελέτες"; 4. Οι μελέτες υποστριξης και ανάπτυξης Συστημάτων Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων (LPIS - Land Parcel Identification Systems) νοούνται ως "παρόμοιες μελέτες"; διαγωνιζόμενοι στηρίζονται στις δυνατότητές τους για την κάλυψη της χρηματοοικονομικς επάρκειας. Ο δανεισμός γίνεται στην σύμπραξη/κοινοπραξία. Ναι, λαμβάνονται υπόψη. 1. Τα είδη των μελετών που λαμβάνονται υπόψη ως παρόμοιες αναφέρονται στη παρ α) (σελ. 63) του Τεύχους Προκρυξης. Στις παρόμοιες μελέτες σύμφωνα με την ανωτέρω παράγραφο περιλαμβάνονται και οι μελέτες κτηματογράφησης για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου με την διευκρίνιση ότι συμπεριλαμβάνονται οι μελέτες για τη δημιουργία ψηφιακών βάσεων δεδομένων ενεργών τίτλων των Υποθηκοφυλακείων των αστικών κέντρων που ανατέθηκαν από την ΕΚΧΑ ΑΕ. 2. Υποστηρικτικές υπηρεσίες νοούνται αυτές που ορίζονται ως τέτοιες στα τεύχη διαγωνισμού/συμβατικά τεύχη των μελετών κτηματογράφησης και ενεργών ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΤΙΜΑ_16 / 3 η ΕΚΔΟΣΗ (20/05/2016) Σελ. 17 από 42 Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε.

18 Α/Α α (Σελ ) 20.2.α (Σελ ) Ως παρόμοιες μελέτες από αυτές του άρθρου 20.2.α, προκειμένου να συνεκτιμηθούν για την απόδειξη της τεχνικς και επαγγελματικς ικανότητας του διαγωνιζομένου, νοούνται και όσες έχουν πραγματοποιηθεί και υποβληθεί στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Συστματος Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.); Εάν φυσικό πρόσωπο (μέλος στέλεχος υπάλληλος εταίρος) των νομικών προσώπων που συναποτελούν τη σύμπραξη που συμμετέχει στο διαγωνισμό, διαθέτει το ίδιο ειδικ τεχνικ και επαγγελματικ ικανότητα ως φυσικό πρόσωπο από μελέτες τις οποίες έχει συντάξει ατομικά, με ποιον τρόπο δύναται να προσμετρηθεί και αυτ για την ενίσχυση της τεχνικς και επαγγελματικς ικανότητας του διαγωνιζόμενου σχματος, λαμβανομένης υπόψη και της πρόβλεψης της παρ. 20.3; Βάσει ποιου ειδικότερα εντύπου εκ του προσαρτματος θα υποβληθεί η σχετικ δλωση; τίτλων που προκηρύχθηκαν από την ΕΚΧΑ ΑΕ. 3. Σύμφωνα με το Τεύχος Προκρυξης (παρ β) ως «παρόμοιες μελέτες» γίνονται δεκτές και κτηματογραφσεις που εκτελέσθηκαν στο πλαίσιο συμβάσεων επίβλεψης, εποπτείας και συμβούλου. Συνεπώς, λαμβάνονται υπόψη ως «παρόμοιες μελέτες» μόνον οι κτηματογραφσεις που εκπονθηκαν από τον διαγωνιζόμενο στο πλαίσιο συμβάσεων επίβλεψης, εποπτείας και συμβούλου και όχι λοιπές υπηρεσίες συμβούλου, εποπτείας και επίβλεψης. 4. Ναι, εφόσον όμως εμπίπτουν στις περιπτώσεις των «παρόμοιων μελετών» της παρ α) (σελ. 63) του Τεύχους Προκρυξης. Ναι, εφόσον όμως εμπίπτουν στις περιπτώσεις των «παρόμοιων μελετών» της παρ α) (σελ. 63) του Τεύχους Προκρυξης. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμπληρώνεται το Υπόδειγμα 1 του Προσαρτματος ΙΙΙ. Στην περίπτωση που το φυσικό πρόσωπο είναι τρίτος ως προς το διαγωνιζόμενο κατά τα οριζόμενα στην παρ προσκομίζονται και τα απαιτούμενα κατά περίπτωση έγγραφα δανεισμού. ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΤΙΜΑ_16 / 3 η ΕΚΔΟΣΗ (20/05/2016) Σελ. 18 από 42 Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε.

19 α (Σελ. 63) Στο άρθρο 20 παράγρ. 2α) αναφέρονται τα εξς: «Σημειώνεται ότι για τον υπολογισμό των ανωτέρω ποσών δε θα λαμβάνονται υπόψη «παρόμοιες μελέτες» αξίας ίσης μικρότερης του ποσού των ογδόντα πέντε χιλιάδων Ευρώ ( ). Εφόσον μέλη διαγωνιζόμενης σύμπραξης κοινοπραξίας στον παρόντα διαγωνισμό (/και δανειστές εμπειρίας σε «παρόμοιες μελέτες» της παρ της παρούσας) έχουν στο παρελθόν εκπονσει από κοινού μία «παρόμοια μελέτη» (ως μέλη σύμπραξης κοινοπραξίας) τότε για την κάλυψη της ως άνω ειδικς τεχνικς ικανότητας λαμβάνονται υπόψη αθροιστικά οι εργασίες που αυτοί έχουν εκτελέσει από κοινού στο πλαίσιο της «παρόμοιας» αυτς μελέτης.» Το ερώτημά μας είναι: Στην περίπτωση που μέλος σύμπραξης κοινοπραξίας έχει εκπονσει «παρόμοια μελέτη» και σύμφωνα με το ποσοστό συμμετοχς του στη σύμπραξη κοινοπραξία προκύπτει αξία μικρότερη του ποσού των ογδόντα πέντε χιλιάδων Ευρώ ( ), μπορεί να συνυπολογιστεί το ποσό αυτό για την κάλυψη της ειδικς τεχνικς ικανότητας, δεδομένου ότι και άλλα μέλη της σύμπραξης κοινοπραξίας έχουν εκπονσει από κοινού την «παρόμοια μελέτη» και από τα ποσοστά συμμετοχς τους στη σύμπραξη κοινοπραξία προκύπτει αξία μεγαλύτερη του ποσού των ογδόντα πέντε χιλιάδων ευρώ ( ); Δηλαδ το ποσό των αφορά τη συνολικ αμοιβ της «παρόμοιας μελέτης» /και το ποσοστό συμμετοχς του μέλους της σύμπραξης κοινοπραξίας; α) Εάν σε διαγωνιζόμενο σχμα του παρόντος διαγωνισμού συμμετέχουν δύο περισσότερα μέλη που και τα δύο συμμετείχαν στην εκπόνηση της ίδιας «παρόμοιας μελέτης» ως μέλη σύμπραξης κοινοπραξίας και σύμφωνα με το ποσοστό συμμετοχς τους σε αυτ προκύπτει αξία μεγαλύτερη του ποσού των ογδόντα πέντε χιλιάδων Ευρώ ( ), η παρόμοια αυτ μελέτη λαμβάνεται υπόψη. Στην περίπτωση αυτ στον πίνακα παρόμοιων μελετών του Υποδείγματος 1 του Προσαρτματος ΙΙΙ του Τεύχους Προκρυξης εμφανίζεται μία εγγραφ για κάθε συμμετέχοντα στην παρόμοια αυτ μελέτη και σημειώνεται στη στλη «Τίτλος Μελέτης/ Σύμβασης» του εν λόγω πίνακα επιπλέον του τίτλου της μελέτης αυτς το κείμενο: «αφορά κοιν εκπόνηση, βλέπε εγγραφές πίνακα με α/α» και ακολουθούν οι αύξοντες αριθμοί των εγγραφών που αθροίζονται στο ποσό που υπερβαίνει τις β) Αν σε διαγωνιζόμενο σχμα του παρόντος διαγωνισμού συμμετέχει ένα μέλος το οποίο συμμετείχε στην εκπόνηση «παρόμοιας μελέτης» ως μέλος σύμπραξης κοινοπραξίας και σύμφωνα με το ποσοστό συμμετοχς του σε αυτ προκύπτει αξία μικρότερη ίση του ποσού των ογδόντα πέντε χιλιάδων Ευρώ ( ), η παρόμοια αυτ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΤΙΜΑ_16 / 3 η ΕΚΔΟΣΗ (20/05/2016) Σελ. 19 από 42 Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε.

20 α (Σελ. 63) 20.2.α (Σελ. 63) 20.2.α (Σελ. 63) 20.2.α (Σελ. 63) 20.2.β (Σελ. 63) Εάν ένα μέλος διαγωνιζόμενης σύμπραξης, έχει εκπονσει στο παρελθόν από κοινού σαν μέλος σύμπραξης κοινοπραξίας, παρόμοιες μελέτες που υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των ογδόντα πέντε χιλιάδων Ευρώ ( ), αλλά το επιμέρους ποσό που του αναλογεί ως μέλος σύμπραξης κοινοπραξίας είναι μικρότερο του ποσού των ογδόντα πέντε χιλιάδων Ευρώ ( ), θα μπορούσαν αυτές οι παρόμοιες μελέτες να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη της ειδικς τεχνικς ικανότητας της 20.2.α. της προκρυξης ; Στην παρ περ. α) του Τεύχους της Προκρυξης αναφέρεται ότι «Σημειώνεται ότι για τον υπολογισμό των ανωτέρω ποσών δε θα λαμβάνονται υπόψη παρόμοιες μελέτες αξίας ίσης μικρότερης του ποσού των ογδόντα πέντε χιλιάδων ευρώ ( )». Παρακαλούμε να διευκρινιστεί αν λαμβάνεται υπόψη ως παρόμοια μελέτη, μελέτη της οποίας η αξία στο σύνολο της είναι άνω των αλλά ο διαγωνιζόμενος ο δανειστς εμπειρίας συμμετέχει σε αυτ σε ποσοστό, το οποίο αντιστοιχεί σε ποσό λιγότερο των Τοπογραφικές μελέτες που χρησιμοποιθηκαν για εργασίες κτηματογράφησης (βεβαίωση από την αναθέτουσα Υπηρεσία) και οι οποίες εκπονθηκαν από διαφορετικό μελετητ, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη της ειδικς τεχνικς ικανότητας της 20.2.α. της προκρυξης ; Εργασίες Σύνταξης έγχρωμων ορθοφωτοχαρτών που χρησιμοποιθηκαν για εργασίες κτηματογράφησης (βεβαίωση από την αναθέτουσα Υπηρεσία) και οι οποίες εκπονθηκαν από διαφορετικό μελετητ, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη της ειδικς τεχνικς ικανότητας της 20.2.α. της προκρυξης ; Παρακαλώ επιβεβαιώστε ότι «πληροφορικός» κατά την έννοια της προκρυξης (με πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού) που είναι εγγεγραμμένος στο ΜΕΚ μπορεί να στελεχώνει ομάδα διαγωνιζόμενου. Επιτρέπεται να συμμετέχει αν είναι το ΜΕΚ του εντάγμενο σε επιχείρηση στο ΜΕΕΠ; μελέτη δεν λαμβάνεται υπόψη, ακόμα και εάν η συνολικ αξία της μελέτης υπερβαίνει τις , εκτός εάν ισχύει η αναφερόμενη ανωτέρω στα α) περίπτωση. Όχι. Βλέπετε και απάντηση στην ανωτέρω ερώτηση με α/α 42 Όχι. Βλέπετε και απάντηση στην ανωτέρω ερώτηση με α/α 42 ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΤΙΜΑ_16 / 3 η ΕΚΔΟΣΗ (20/05/2016) Σελ. 20 από 42 Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε. Όχι. Όχι. Στέλεχος του ελάχιστου απαιτούμενου στελεχιακού δυναμικού διαγωνιζόμενου μπορεί να είναι εγγεγραμμένο στο ΜΕΚ να έχει εντάξει το εργοληπτικό του πτυχίο σε επιχείρηση ενταγμένη στο ΜΕΕΠ.

21 β (Σελ. 63) 20.2.β (Σελ. 63) 20.2.β (Σελ. 63) 20.2.β (Σελ. 63) Παρακαλούμε διευκρινίστε αν σε περίπτωση οικειοθελούς διαγραφς Μηχανικού από το ΤΣΜΕΔΕ και το ΤΕΕ επηρεάζεται η διάρκεια της εμπειρίας του από την ημερομηνία απόκτησης του τίτλου σπουδών; Μπορεί να συμμετάσχει στο στελεχιακό δυναμικό της ομάδας του έργου τοπογράφος μηχανικός πολιτικός μηχανικός: α) που έχει εργοληπτικό πτυχίο; β) που διαθέτει μελετητικό πτυχίο σε κατηγορία διαφορετικ από τη 16; γ) που την παρούσα χρονικ στιγμ είναι εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ; Για τη συμμετοχ στην ομάδα μελέτης μηχανικών που διαθέτουν τα προσόντα εγγραφς στο Μητρώο Μελετητών στην κατηγορία 16, ερωτάται: α) Μπορεί να συμμετέχει απόφοιτος πολυτεχνικς σχολς (τοπογράφων πολιτικών μηχανικών), ο οποίος έχει διακόψει την ασφάλισ του στο ΤΣΜΕΔΕ; β) Μπορεί να συμμετέχει μηχανικός που διαθέτει τα προσόντα εγγραφς στην κατηγορία 16 του Μητρώου Μελετητών, αλλά είναι εγγεγραμμένος σε άλλες κατηγορίες; γ) Μπορεί να συμμετέχει μηχανικός εγγεγραμμένος στο ΜΕΚ; δ) Μπορεί να συμμετέχει μηχανικός κάτοχος πτυχίου ενταγμένου σε επιχείρηση εγγεγραμμένη στο ΜΕΕΠ; α) Στέλεχος (Μηχανικός, Δικηγόρος, Πληροφορικός) με εξαρτημένη σχέση εργασίας σε μη μελετητικ εταιρεία μπορεί να είναι στην ομάδα μελέτης ως δανειστς του εαυτού του; Υπενθυμίζουμε ότι για τον διαγωνισμό ΚΤΗΜΑ 11Α (ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ) η απάντηση ταν θετικ. (α/α 123 απάντηση) β) Στέλεχος με εργολαβικό πτυχίο μπορεί να είναι στην ομάδα μελέτης ως δανειστς του Τα αποδεκτά πτυχία για τα στελέχη ειδικότητας «πληροφορικού» της παρ β).3) του Τεύχους Προκρυξης αναφέρονται στην παράγραφο αυτ. Η τυχόν διαγραφ που αναφέρεται στην ερώτηση δεν επηρεάζει την διάρκεια της απαιτούμενης επαγγελματικς εμπειρίας του στελέχους από την ημερομηνία απόκτησης του τίτλου σπουδών ωστόσο το δηλούμενο στέλεχος θα πρέπει να διαθέτει άδεια άσκησης επαγγέλματος κατά την ημερομηνία υποβολς της προσφοράς. α) Ναι β) Ναι γ) Ναι, εκτός και εάν ισχύουν ειδικότερες διατάξεις απαγόρευσης άσκησης του επαγγέλματος του μηχανικού. ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΤΙΜΑ_16 / 3 η ΕΚΔΟΣΗ (20/05/2016) Σελ. 21 από 42 Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε. α) Όχι β) Ναι γ) Ναι δ) Ναι α) Ναι, ισχύουν τα αναφερόμενα στην παρ του Τεύχους Προκρυξης β) Ναι.

ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Τελική Έκδοση (24/05/2016)

ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Τελική Έκδοση (24/05/2016) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΤΙΜΑ_16» (Κωδικός: ΚΤΙΜΑ_16) με ημερομηνία προκρυξης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ / 09.04.2015) ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ KAI ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ

ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ / 09.04.2015) ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ KAI ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ, ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ (1:5.000) ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «NATURA 2000»

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» (Κωδικός: FOREST_MAP_7) με ημερομηνία προκήρυξης

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» (Κωδικός: FOREST_MAP_7) με ημερομηνία προκήρυξης ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» (Κωδικός: FOREST_MAP_7) με ημερομηνία προκρυξης 28-07-2017 ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 3 η Έκδοση (15-9-2017)

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» (Κωδικός: FOREST_MAP_7) με ημερομηνία προκήρυξης

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» (Κωδικός: FOREST_MAP_7) με ημερομηνία προκήρυξης ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» (Κωδικός: FOREST_MAP_7) με ημερομηνία προκρυξης 28-07-2017 ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2 η Έκδοση (12-9-2017)

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» (Κωδικός: FOREST_MAP_7) με ημερομηνία προκήρυξης

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» (Κωδικός: FOREST_MAP_7) με ημερομηνία προκήρυξης ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» (Κωδικός: FOREST_MAP_7) με ημερομηνία προκρυξης 28-07-2017 ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Τελικ Έκδοση (21-9-2017)

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Απαντήσεις σε ερωτήµατα σχετικά µε τους όρους της διακήρυξης του διαγωνισµού «Ανάπτυξη νέων διαδικτυακών υπηρεσιών για το Κτηµατολογίου»

ΘΕΜΑ: Απαντήσεις σε ερωτήµατα σχετικά µε τους όρους της διακήρυξης του διαγωνισµού «Ανάπτυξη νέων διαδικτυακών υπηρεσιών για το Κτηµατολογίου» Χολαργός, 14/04/2014 Α.Π.: 1411259 Πληροφορίες: κος. Ι. Κολοβός (τηλ. 210 6505704) Προς : Πίνακα Αποδεκτών. ΘΕΜΑ: Απαντσεις σε ερωτµατα σχετικά µε τους όρους της διακρυξης του διαγωνισµού «Ανάπτυξη νέων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ / )

ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ / ) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» (Κωδικός διαγωνισμού: ΚΤΙΜΑ_13) με ημερομηνία προκρυξης

Διαβάστε περισσότερα

30-09-2014 ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

30-09-2014 ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ Β ΦΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ-ΚΤΙΜΑ_Β-14» (Κωδικός διαγωνισμού: ΚΤΙΜΑ_Β-14) με ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΟΡΘΟΕΙΚΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ (LSO25)» (Κωδικός διαγωνισμού: LSO25) με ημερομηνία προκήρυξης 14 01 2014

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΟΡΘΟΕΙΚΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ (LSO25)» (Κωδικός διαγωνισμού: LSO25) με ημερομηνία προκήρυξης 14 01 2014 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΟΡΘΟΕΙΚΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ (LSO25)» (Κωδικός διαγωνισμού: LSO25) με ημερομηνία προκρυξης 14 01 2014 ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ / 19 02 2014)

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΚΧΑ ΑΕ» με ημερομηνία προκήρυξης 30-09-2014

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΚΧΑ ΑΕ» με ημερομηνία προκήρυξης 30-09-2014 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΚΧΑ ΑΕ» με ημερομηνία προκρυξης 30-09-2014 Α ΤΕΥΧΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ KAI ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 2/2015

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 2/2015 ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 2/2015 13/5/2015 Σε συνέχεια ερωτημάτων που έχουν τεθεί από υποψήφιους συμμετέχοντες στον Ανοικτό Διεθνή Διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από το ΙΝΣΕΤΕ στις 09.04.2015 για την επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ_PARNITHA

ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ_PARNITHA ΚΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. Σελίδα 1 από 5 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΟΛΟΓΙΟΥ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» (Κωδ. PARNITHA)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ 5/2018 (Α/Α ΕΣΗΔΗΣ 56629,1)

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ 5/2018 (Α/Α ΕΣΗΔΗΣ 56629,1) ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ 5/2018 (Α/Α ΕΣΗΔΗΣ 56629,1) Ερώτημα 1 ο : Σύμφωνα με το π.δ. 82/1996 και το νόμο 3310/2005, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το νόμο 3414/2005, η υποχρέωση

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ », η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του

Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ », η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ερωτήσεις και απαντήσεις για τον ανοικτό διαγωνισμό «Σύμβουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ. Το περιεχόμενο θα ανανεώνεται συνεχώς 12/6/2012 Σελ. 1 από 5

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ. Το περιεχόμενο θα ανανεώνεται συνεχώς 12/6/2012 Σελ. 1 από 5 ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝIΣΕΩΝ & ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ Υ2568 ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΕΛΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΡ. Φ 155/2011 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΑΡΘΡΩΝ ΤΗΣ ΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΡ. Φ 155/2011 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΑΡΘΡΩΝ ΤΗΣ ΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) Αρ. Μ.Α.Ε.: 42807/06/Β/99/30 Ε ΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αριθµός Πρωτοκόλλου: 1623/25.2.2011 ΘΕΜΑ: ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΡ. Φ 155/2011 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη, 26.03.2015. Αρ. Πρωτ.: 2462 Κωδ. Εγγρ.: Ρ90/0000/5445/401/ΝΤ/ID4208/εµπ. : Κάθε ενδιαφερόµενο ΠΡΟΣ

Θεσσαλονίκη, 26.03.2015. Αρ. Πρωτ.: 2462 Κωδ. Εγγρ.: Ρ90/0000/5445/401/ΝΤ/ID4208/εµπ. : Κάθε ενδιαφερόµενο ΠΡΟΣ ΠΡΟΣ ΘΕΜΑ : Κάθε ενδιαφερόµενο : ιευκρινίσεις- ιορθώσεις επί των τευχών της ανοικτής διαδικασίας για την «Προµήθεια Υπηρεσιών για την εκπόνηση Γενικού Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης για την περίοδο 2015-2020

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το Υποέργο 2

Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το Υποέργο 2 Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το Υποέργο 2 «Δομή Φιλοξενίας και Στήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων με Υψηλή Εμπορική Ελκυστικότητα και Προστιθέμενη Αξία στον Κλάδο της Δημιουργικής Βιομηχανίας»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ / )

ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ / ) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ 268 ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΕ 21 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» (Κωδ. ΚΤΙΜΑ_11_Α) με ημερομηνία προκρυξης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΥΠ ΑΡΙΘ. 02/2015 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΥΠ ΑΡΙΘ. 02/2015 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΥΠ ΑΡΙΘ. 02/2015 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Στέγη της Ελληνικής Βιομηχανίας

Στέγη της Ελληνικής Βιομηχανίας Στέγη της Ελληνικής Βιομηχανίας 31 Μαρτίου 2010 Α.Π. 1288 Διευκρινήσεις Προκήρυξης Ανοιχτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το έργο: «Έρευνα και εκπόνηση χάρτη διαδρομών σχέσεων Επιχειρήσεων Δημόσιας Διοίκησης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ. Το περιεχόμενο θα ανανεώνεται συνεχώς 21/6/2012 Σελ. 1 από 6

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ. Το περιεχόμενο θα ανανεώνεται συνεχώς 21/6/2012 Σελ. 1 από 6 ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝIΣΕΩΝ & ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ Υ2568 ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΕΛΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΚΧΑ ΑΕ» με ημερομηνία προκήρυξης

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΚΧΑ ΑΕ» με ημερομηνία προκήρυξης ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΚΧΑ ΑΕ» με ημερομηνία προκρυξης 30-09-2014 Β ΤΕΥΧΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ KAI ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Παροχή Διευκρινίσεων επί της Διακήρυξης 1/2019 σε Απάντηση Υποβληθέντων Ερωτημάτων

ΘΕΜΑ: Παροχή Διευκρινίσεων επί της Διακήρυξης 1/2019 σε Απάντηση Υποβληθέντων Ερωτημάτων ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ Ταχ. Δ/νση : Κάνιγγος 27 Αθηνά Ταχ. Κώδικας : 10682 Τηλέφωνο : 2103821524-2103829266 Fax : 2103833597 Email : info@eex.gr ΑΡ. ΠΡΩΤ: 532 /20-06-2019 ΠΡΟΣ: Πλατφόρμα ηλεκτρονικού διαγωνισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Νο 1/2015 MINI ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Νο 1/2015 MINI ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1η Υ.ΠΕ. ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ.πρωτ.: 1357/27-01-2015 Γ.Ο.Ν.Κ. «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Δ/νση: Νουφάρων και Τιμίου Σταυρού 14 14564 Καλυφτάκι, Ν.Κηφισιά Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ αναφορικά με την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη σύνταξη και έκδοση Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ αναφορικά με την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη σύνταξη και έκδοση Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ αναφορικά με την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη σύνταξη και έκδοση Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης 1. Απαιτείται εμπειρία αποκλειστικά σε 1 κτίριο γραφείων μεγαλύτερου

Διαβάστε περισσότερα

ένωσης/σύμπραξης η προϋπόθεση θα πρέπει να καλύπτεται από κάθε μέλος της ένωσης/σύμπραξης».

ένωσης/σύμπραξης η προϋπόθεση θα πρέπει να καλύπτεται από κάθε μέλος της ένωσης/σύμπραξης». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Διεύθυνση Σχεδιασμού και Προγραμματισμού Πολιτικών και Δράσεων Έρευνας & Καινοτομίας Μεσογείων

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΡ. Φ. 155/2011 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΑΡΘΡΩΝ ΤΗΣ ΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΡ. Φ. 155/2011 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΑΡΘΡΩΝ ΤΗΣ ΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) Αρ. Μ.Α.Ε.: 42807/06/Β/99/30 Ε ΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αριθµός Πρωτοκόλλου: 1827/4.3.2011 ΘΕΜΑ: ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΡ. Φ. 155/2011 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ερώτημα 1: Στην προκήρυξη σας στην ενότητα εμπειρία σε συναφή έργα αναφέρετε (σελ. 25. παρ.β2):

Ερώτημα 1: Στην προκήρυξη σας στην ενότητα εμπειρία σε συναφή έργα αναφέρετε (σελ. 25. παρ.β2): Διευκρινίσεις επί των ερωτημάτων που τέθηκαν από τους Υποψηφίους Αναδόχους του Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού με τίτλο: «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΒΑΣΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

«Προβολή του έργου και των δράσεων της ΕΣΕΕ» Διευκρινίσεις επί της Διακήρυξης του Διαγωνισμού για την επιλογή Αναδόχου του έργου:

«Προβολή του έργου και των δράσεων της ΕΣΕΕ» Διευκρινίσεις επί της Διακήρυξης του Διαγωνισμού για την επιλογή Αναδόχου του έργου: ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ «Προβολή του έργου των δράσεων της ΕΣΕΕ» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση μικρών λιμένων & τουριστικών λιμένων

Αξιοποίηση μικρών λιμένων & τουριστικών λιμένων Έργο: Διαγωνισμός: Φάση: Αξιοποίηση μικρών λιμένων & τουριστικών λιμένων Παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της ομάδας των τουριστικών λιμένων Αλίμου, Νέας Επιδαύρου,

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις σε ερωτήματα αναφορικά με το διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου για το έργο με τίτλο:

Απαντήσεις σε ερωτήματα αναφορικά με το διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου για το έργο με τίτλο: Τελευταία ενημέρωση: 7 Μαρτίου 2013 Απαντήσεις σε ερωτήματα αναφορικά με το διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου για το έργο με τίτλο: «Σύμβουλος Τεχνικής Υποστήριξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, 17/06/2015 Αρ. Πρωτ : 30884

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, 17/06/2015 Αρ. Πρωτ : 30884 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, 17/06/2015 Αρ. Πρωτ : 30884 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗΣ- ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Κατόπιν υποβληθέντων ερωτημάτων σχετικά με την ανωτέρω αναφερόμενη Διακήρυξη, διευκρινίζονται τα εξής:

Κατόπιν υποβληθέντων ερωτημάτων σχετικά με την ανωτέρω αναφερόμενη Διακήρυξη, διευκρινίζονται τα εξής: Αριθμ. Πρωτ : 2017015007 Σχετ. Έγγραφο : 2017009118 Αθήνα : 20.11.2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑ Ι: ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑ Ι: ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Δ.Τ.Υ. Ταχ. Διεύθυνση : ΣΤΑΛΛΟΥ 6 Άμφισσα : 25-02-2015 Ταχ. Κώδικας : 33100 ΑΜΦΙΣΣΑ Αρ. Πρωτ. Οικ.: 4343 Πληροφορίες :Ν. ΛΥΤΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (Ν. 3861/2010) Ιωάννινα: 28/07/2015 Αρ. Πρωτ: 17144 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΟΑΣΑ : 7708 Προς ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΟΑΣΑ : 7708 Προς ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Τμήμα Προμηθειών ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΟΑΣΑ : 7708 Προς ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 15.05.2018 ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΦΑΞ

Διαβάστε περισσότερα

Προς Κάθε ενδιαφερόμενο. Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2015

Προς Κάθε ενδιαφερόμενο. Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2015 Προς Κάθε ενδιαφερόμενο Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2015 Θέμα: Διευκρινήσεις επί των όρων της Προκήρυξης με αρ. πρωτ.: 2/2015 / 28.09.2015 για το έργο: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΣΗΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ανάθεση και Εκτέλεση Δημοσίων Συμβάσεων, Προμηθειών και Γενικών Υπηρεσιών (μετά την ισχύ του Ν. 4412/2016)

Ανάθεση και Εκτέλεση Δημοσίων Συμβάσεων, Προμηθειών και Γενικών Υπηρεσιών (μετά την ισχύ του Ν. 4412/2016) Ανάθεση και Εκτέλεση Δημοσίων Συμβάσεων, Προμηθειών και Γενικών Υπηρεσιών (μετά την ισχύ του Ν. 4412/2016) Κανόνες Απόδειξης Κριτήριων Ποιοτικής Επιλογής Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 Εισηγητής: Γεώργιος Περδικάκης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ (ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ):

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ (ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ): ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: Κεντρικός Αποχετευτικός Αγωγός Φαλάνης και Επέκταση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Γιάννουλης ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

19PROC

19PROC Αρ. πρωτοκόλλου: 21643/ 22.04.2019 Τεύχος πρόσθετων πληροφοριών επί εμπρόθεσμα υποβληθέντων ερωτημάτων μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. 1. Ερώτημα 1 (03/04/2019 12:46:37)

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ» (Κωδ. FOREST_MAP_10)

ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ» (Κωδ. FOREST_MAP_10) ΙΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙ ΤΗΝ «ΝΘΕΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΤΡΤΙΣΗΣ ΣΙΚΩΝ ΧΡΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΤΙΚΗΣ» (Κωδ. FOREST_MAP_10) ΕΙ ΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΠΝΤΗΣΕΩΝ ΙΓΩΝΙΣΜΟΥ (25/06/2010) ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ / 1 21.9.2.(Ι).3).3). (Σελ. 46)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Α/Α

ΕΡΩ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Α/Α Α/Α 1. ΕΡΩ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Α) Μπορεί ένας υποψήφιος Ανάδοχος να εκδηλώσει μεμονωμένα ενδιαφέρον για μία μελέτη και σε σύμπραξη ή κοινοπραξία για κάποια άλλη; Β) Μπορεί ένας υποψήφιος Ανάδοχος να είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡ.ΠΡΩΤ.:5101 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 23/03/2018 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΑΡ.ΠΡΩΤ.:5101 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 23/03/2018 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΡ.ΠΡΩΤ.:5101 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 23/03/2018 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΟΡΙΣΜΟΣ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ ΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ 2016 ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Α.Σ.: Προς: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε (ΕΛΤΑ ΑΕ)

Α.Σ.: Προς: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε (ΕΛΤΑ ΑΕ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ Ταχ.Δ/νση : Μεσογείων 119 Ταχ.Κωδ. : 101 92 Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΕΠΑ) ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΛΙΚΩΝ» ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Μ05/102013

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΕΠΑ) ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΛΙΚΩΝ» ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Μ05/102013 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΕΠΑ) ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΛΙΚΩΝ» ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Μ05/102013 ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 162.433,69 ΕΥΡΩ (ΑΝΕΥ ΦΠΑ) 1. ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. σε ερωτήσεις ενδιαφερόμενων για τη συμμετοχή τους στο. Διεθνή Ανοικτό Διαγωνισμό για την:

ΘΕΜΑ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. σε ερωτήσεις ενδιαφερόμενων για τη συμμετοχή τους στο. Διεθνή Ανοικτό Διαγωνισμό για την: ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ (ΤΕΟ Α.Ε.) Βυτίνης 14-18, ΤΚ: 143 42 Νέα Φιλαδέλφεια Τηλ. (210) 2598000, fax (210) 2523232 GR18591Q Ημερομηνία 14-12-2012 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΠΤΥΧΙΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΠΤΥΧΙΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΠΤΥΧΙΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Με την υπ αριθμ. Δ15/οικ/15658/2013 απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2300

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Γραμματεία Διεύθυνση Οικονομικού Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης Έργων Γραφείο Διενέργειας Διαγωνισμών & Ανάθεσης /Παρακολούθησης Συμβάσεων Λόφος Πανεπιστημίου,

Διαβάστε περισσότερα

1. To Π.Π.Υ.Φ.Υ. καταρτίζεται και εγκρίνεται ηλεκτρονικά μέσω του Συστήματος, όπως περιγράφεται κατωτέρω:

1. To Π.Π.Υ.Φ.Υ. καταρτίζεται και εγκρίνεται ηλεκτρονικά μέσω του Συστήματος, όπως περιγράφεται κατωτέρω: Άρθρο 8 Κατάρτιση - έγκριση - τροποποίηση Προγράμματος Προμηθειών Υγείας και Φαρμάκων Υγείας 1. To Π.Π.Υ.Φ.Υ. καταρτίζεται και εγκρίνεται ηλεκτρονικά μέσω του Συστήματος, όπως περιγράφεται κατωτέρω: 1.1.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΗΜΟΣ: ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Διεύθυνση: Βρυούλων 125 & Φιλαδελφείας ΤΚ 16121 ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Πληροφορίες: Ευαγγέλου Γρηγόρης Τηλ: 213.20.10.725

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Σ Σ Υ Μ Β Α Σ Η Σ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ ΑΝΩ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2004/18

Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Σ Σ Υ Μ Β Α Σ Η Σ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ ΑΝΩ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2004/18 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Α.Π: 24058/27-06-2014 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Σ Σ Υ Μ Β Α Σ Η Σ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ ΑΝΩ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2004/18 ΤΜΗΜΑ I: ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ I.1) ΕΠΩΝΥΜΙΑ,

Διαβάστε περισσότερα

Φαξ: /2012). 3, 4, 5, 6, 7.. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Φαξ: /2012). 3, 4, 5, 6, 7.. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΧΕ ΙΟ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΕΙΓΟΝ Πειραιάς, 08 Ιανουαρίου 2013. Αρ.Πρωτ.: 831 Προς: ENVITEC A.E. Φαξ: 210 6855804 ΕΡΓΟΣΤΗΛ Α ΘΕΜΑ: ιευκρινήσεις επί του διαγωνισµού για τη µελέτη,

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ.Δ/νση : Παν.Τσαλδάρη 15 Ταχ.Κώδ. : 176 76, Καλλιθέα Πληροφ. : Ρ. Πετροπούλου Τηλέφωνο : 210 9094149 FAX : 210 9094155 E-mail : dye@patt.gov.

Ταχ.Δ/νση : Παν.Τσαλδάρη 15 Ταχ.Κώδ. : 176 76, Καλλιθέα Πληροφ. : Ρ. Πετροπούλου Τηλέφωνο : 210 9094149 FAX : 210 9094155 E-mail : dye@patt.gov. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Δ/ΝΣΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Δ10) Ταχ.Δ/νση : Παν.Τσαλδάρη 15 Ταχ.Κώδ. : 176 76, Καλλιθέα Πληροφ. : Ρ. Πετροπούλου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ. Υπόδειγμα Υπεύθυνης Δήλωσης.

ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ. Υπόδειγμα Υπεύθυνης Δήλωσης. ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ Ι : Υπόδειγμα Υπεύθυνης Δήλωσης. ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ II : Υποδείγματα για την τεχνική ικανότητα (ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ) ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1 : ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 2

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ THN ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ «ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ THN ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ «ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 2 η Υ.ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΔΑ: ΒΛΩΛ469073-ΘΚ3 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ «Σ Κ Υ Λ Ι Τ Σ Ε Ι Ο» ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:ΑΝ. ΦΑΦΑΛΙΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟ:2271350258 ΦΑΞ:2271044311 ΧΙΟΣ 8/08/2013

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ : Επιμελητήριο Δωδεκανήσου-Παράρτημα Κω Κάθε ενδιαφερόμενο προμηθευτή

ΠΡΟΣ : Επιμελητήριο Δωδεκανήσου-Παράρτημα Κω Κάθε ενδιαφερόμενο προμηθευτή 0000158516 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Ταχ. Δ/νση :Ακτή Κουντουριώτη 7 Ταχ. Κώδικας :85300 Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 2/2010 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η Δ.Ε.Υ.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 2/2010 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η Δ.Ε.Υ.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Δ. Ε. Υ. Α. ΚΟΖΑΝΗΣ Ι. ΜΙΚΡΟΥ 1 50100 ΚΟΖΑΝΗ ΚΟΖΑΝΗ 28/7/2010 Αριθμ. Πρωτ.: 3019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 2/2010 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ: ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΈΡΓΟΥ (1.2.2) ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (5.2.

ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ: ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΈΡΓΟΥ (1.2.2) ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (5.2. ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ: ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΈΡΓΟΥ (1.2.2) ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (5.2.2) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ «ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΣΕ 10 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» (Κωδ. FOREST_MAP_Δ6)

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ «ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΣΕ 10 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» (Κωδ. FOREST_MAP_Δ6) ΔΙΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙ ΤΗΝ ΝΘΕΣΗ «ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΤΡΤΙΣΗΣ ΔΣΙΚΟΥ ΧΡΤΗ ΣΕ 10 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΣ» (Κωδ. FOREST_MAP_Δ6) ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΠΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΓΩΝΙΣΜΟΥ (ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ) (03 05 2012) ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ / 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση με θέμα: «Διαγωνισμοί Προγράμματος Δακοκτονίας, Θεσμικό Πλαίσιο και Διενέργεια Ηλεκτρονικών Διαγωνισμών»

Εισήγηση με θέμα: «Διαγωνισμοί Προγράμματος Δακοκτονίας, Θεσμικό Πλαίσιο και Διενέργεια Ηλεκτρονικών Διαγωνισμών» Συμμετοχή στην Κωνσταντίνα Λιώση Αναπλ. Προϊσταμένη του Τμήματος Νομικής Υποστήριξης της Δ/νσης Υποστήριξης και Σχεδιασμού της Γενικής Δ/νσης Δημοσίων Συμβάσεων και Προμηθειών Εισήγηση με θέμα: «Διαγωνισμοί

Διαβάστε περισσότερα

GR-Πτολεμαϊδα: Κατασκευαστικές εργασίες για εμπορικά κτίρια, αποθήκες και βιομηχανικά κτίρια, για κτίρια σχετιζόμενα με τις μεταφορές

GR-Πτολεμαϊδα: Κατασκευαστικές εργασίες για εμπορικά κτίρια, αποθήκες και βιομηχανικά κτίρια, για κτίρια σχετιζόμενα με τις μεταφορές 1/5 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:154845-2010:text:el:html GR-Πτολεμαϊδα: Κατασκευαστικές εργασίες για εμπορικά κτίρια, αποθήκες και βιομηχανικά κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘΜ /2016

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘΜ /2016 ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘΜ. 1113 /2016 Για την προμήθεια ΧΑΡΤΙΝΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε.» (Προϋπολογιζόμενη δαπάνη 12.000 ΕΥΡΩ) Κριτήριο κατακύρωσης:

Διαβάστε περισσότερα

15PROC003299642 2015-11-12

15PROC003299642 2015-11-12 Πειραιάς, 22/10/2015 Αρ. πρωτ. 718/22-10-2015 ΔΗ.ΡΑ.Π. Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΔΗ.ΡΑ.Π. ΤΑΙΝΙΑΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών

Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Aρ. Αναρτ. :PR_10765_20160624 Α.Μ. : 10765 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πλαίσιο διενέργειας πρόχειρου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ TOY ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ TOY ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας Περιοχή Λιβαδειάς Σοφοκλέους & Φιλολάου, 321 00, Λιβαδειά Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η 6/2015 Περιοχή Λιβαδειάς ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ TOY ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

1. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ: «Μέρος ΙΙΑ Πληροφορίες σχετικά με τον οικονομικό φορέα»

1. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ: «Μέρος ΙΙΑ Πληροφορίες σχετικά με τον οικονομικό φορέα» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Χαλάνδρι, 4/04/2017 Αρ. πρωτ. 11300 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Τμήμα Μελετών Αγ. Γεωργίου 34 & Φιλ. Λίτσα TK: 152 34 Τηλ.: 213 2023989 email: p.chorianopoulou@halandri.gr

Διαβάστε περισσότερα

κατάθεση επικυρωµένου αντίγραφου του καταστατικού;

κατάθεση επικυρωµένου αντίγραφου του καταστατικού; Κεντρικό: Αιγίου 23 & Αμερικής, Πάτρα, Τ.Κ. 26441 Τηλ: 2610 318224-2610 311872-2610 316242 Fax: 2610 317877 Υποκατάστημα: Μανωλοπούλου 31, Πύργος, Τ.Κ. 27100, Τηλ.: 26210 37146, 37194, 37223, Fax: 26210

Διαβάστε περισσότερα

Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ταχ. Δ/νση : Υψηλάντη 12 Ταχ.Κωδ. : 35100 - Λαμία ΗΜΕΡ/ΝIA ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ Τηλέφωνο : 22313 50900 ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το Υποέργο 2. «Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης νεοϊδρυόμενων κοινωνικών επιχειρήσεων»

Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το Υποέργο 2. «Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης νεοϊδρυόμενων κοινωνικών επιχειρήσεων» Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το Υποέργο 2 «Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης νεοϊδρυόμενων κοινωνικών επιχειρήσεων» του έργου με ΜΙS 464022 (ΑΔΑ: ΒΙΗΓΟΡΙΝ-0Κ9) Διευκρινίσεις ΕΡΩΤΗΜΑ 1: Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Ιωάννινα 05 Αυγούστου /9380. Αριθ. πρωτ. οικ.:

Ιωάννινα 05 Αυγούστου /9380. Αριθ. πρωτ. οικ.: ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ FAX ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΟΜΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ, 17/09/2015 Αρ. Πρωτ : 49712

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ, 17/09/2015 Αρ. Πρωτ : 49712 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ, 17/09/2015 Αρ. Πρωτ : 49712 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗΣ- ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Πάντου και Φραγκούδη 11 Τ.Κ.

ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας Διεύθυνση: Αλεξάνδρου Πάντου και Φραγκούδη 11 Τ.Κ. Καλλιθέα, 02/11/2018 Αριθμ. πρωτ.: Β236 Ταχ. Δ/νση : Αλεξάνδρου Πάντου και Φραγκούδη 11, Καλλιθέα Ταχ.Κώδικας : 17671 Πληροφορίες : Τηλέφωνο: 210 9098052 Fax: 210 9098 033 E-mail: inf@ekme.media ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ Κατά το άρθρο 20 του ΠΔ 118/07, ο προσφέρων στον οποίο πρόκειται να γίνει η κατακύρωση εντός προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από την κοινοποίηση της σχετικής έγγραφης

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Σ Σ Υ Μ Β Α Σ Η Σ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ ΑΝΩ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2004/18. Αριθμός προκήρυξης 86

Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Σ Σ Υ Μ Β Α Σ Η Σ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ ΑΝΩ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2004/18. Αριθμός προκήρυξης 86 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Σ Σ Υ Μ Β Α Σ Η Σ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΑΜΟΙΒΗ ΑΝΩ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 2004/18 Αριθμός προκήρυξης 86 ΤΜΗΜΑ I: ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ I.1) ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΕΠΑ) ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΑΛΥΒΔΙΝΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΠΟΛΥΑΙΘΥΛΕΝΙΟΥ»

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΕΠΑ) ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΑΛΥΒΔΙΝΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΠΟΛΥΑΙΘΥΛΕΝΙΟΥ» Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΕΠΑ) ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΑΛΥΒΔΙΝΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΠΟΛΥΑΙΘΥΛΕΝΙΟΥ» ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Μ06/102012 ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 11.378,00

Διαβάστε περισσότερα

16PROC ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

16PROC ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Λ.Φυλής 8 η στάση & Σπ. Θεολόγου 1 ΙΛΙΟΝ Τ.Κ.13122 Πληροφορίες: Επιτροπάκης Γεώργιος Τηλ. 213 2015353, FAX: 213 2015348 ekaprom1@eka-hosp.gr ΙΛΙΟΝ, 14-07-2016

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΕΔΑ) ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΕΔΑ) ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΕΔΑ) ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΤΩΝ ΟΓΚΟΥ (PTZ) ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΤΗΛΕΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕΣΩ GPRS 2G/3G/4G» ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Μ13/122016 ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Εκπόνησης Μεταδιδακτορικής Έρευνας

Κανονισμός Εκπόνησης Μεταδιδακτορικής Έρευνας ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κανονισμός Εκπόνησης Μεταδιδακτορικής Έρευνας Βόλος, 2015 Άρθρο 1 Εκπόνηση Μεταδιδακτορικής

Διαβάστε περισσότερα

αυτού ισχύει ή όχι ο όρος της προκήρυξης (σελ.20) για κατάθεση επικυρωµένου αντίγραφου του καταστατικού;

αυτού ισχύει ή όχι ο όρος της προκήρυξης (σελ.20) για κατάθεση επικυρωµένου αντίγραφου του καταστατικού; Κεντρικό: Αιγίου 23 & Αμερικής, Πάτρα, Τ.Κ. 26441 Τηλ: 2610 318224-2610 311872-2610 316242 Fax: 2610 317877 Υποκατάστημα: Μανωλοπούλου 31, Πύργος, Τ.Κ. 27100, Τηλ.: 26210 37146, 37194, 37223, Fax: 26210

Διαβάστε περισσότερα

Α. Σχετικά με τα Δικαιολογητικά Συμμετοχής και τις Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Α. Σχετικά με τα Δικαιολογητικά Συμμετοχής και τις Ελάχιστες Προϋποθέσεις Συμμετοχής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ Ταχ. Δ/νση : Λ. Συγγρού 56, 11742 ΑΘΗΝΑ Ημερομηνία : 04-09-2013 Πληροφορίες: : Ιωάννης Τσάνης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΥΛΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΓΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΥΛΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΓΑ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 24-9-2012 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Αρ. Πρωτ.: 44858 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΛΑΔΟΣ : Δ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ : Δ3 ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΙΑΣ & ΔΑΠΑΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ VII : Πίνακας των υπευθύνων για την εκτέλεση της σύμβασης (με τίτλους. Υπόδειγμα Εγγυητικής Επιστολής Καλής Εκτέλεσης

ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ VII : Πίνακας των υπευθύνων για την εκτέλεση της σύμβασης (με τίτλους. Υπόδειγμα Εγγυητικής Επιστολής Καλής Εκτέλεσης ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ I : Υπόδειγμα Υπεύθυνης Δήλωσης ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ II : ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1 : ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 2 : Υποδείγματα για την τεχνική ικανότητα Κατάλογος παρόμοιας φύσης παροχής υπηρεσιών Πίνακας των υπευθύνων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 3/2015. Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Πατρών,

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 3/2015. Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Πατρών, Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Π. Δ. 432/81 ΤΗΛ: 2610/996660 FAX: 2610/996677 E-mail: rescom@upatras.gr http://research.upatras.gr Πάτρα, 01/04/2015 Αριθμ. Πρωτοκόλλου:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 30550/01-12-2009 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Σ Σ Υ Μ Β Α Σ Η Σ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Λάρισα, 17 Οκτωβρίου 2014 T:#211#770#0#670! F:#211#770#0#671! E:!info@gmlaw.gr! W:!www.gmlaw.gr! Πινδάρου!7,!10671!Αθήνα! Δοµή Εισήγησης I. Άρση περιορισµών συµµετοχής εργοληπτικών

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΟΜΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ»

«ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΟΜΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ» Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το Έργο «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΟΜΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ» (ΑΔΑ: ΒΙΨΓΟΡΙΝ-7ΧΟ)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 1428/

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ 1428/ Ανοικτός Δηµόσιος Διεθνής Διαγωνισµός για την επιλογή Αναδόχου του έργου µε τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ» του Ε.Π. «Διοικητική

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη Συνοπτικού Διαγωνισμού. Συνολικής Προϋπολογιζόμενης Πίστωσης 7.750,23 με ΦΠΑ

Προκήρυξη Συνοπτικού Διαγωνισμού. Συνολικής Προϋπολογιζόμενης Πίστωσης 7.750,23 με ΦΠΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤ TMHMA ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Νίκης 2, 145 61 ΚΗΦΙΣΙΑ Πληροφορίες: Ουρανία Ζιάκα Τηλ. 213 2086657, φαξ 213 2086757 Prom5@kat-hosp.gr Κηφισιά, 04-04-2018 Αριθ.Πρωτ.:4969/16-04-18

Διαβάστε περισσότερα

(Α (16) ), /2014 (Α

(Α (16) ), /2014 (Α ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Απόσπασης δεκαέξι (16) υπαλλήλων για άσκηση καθηκόντων ειδικού επιστήμονα της παρ. 3 του άρθρου 5 του ν.3094/2003 (Α 10), όπως ισχύει, της παρ. 2 του άρθρου τρίτου του ν. 4228/2014 (Α

Διαβάστε περισσότερα

17PROC

17PROC ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜOΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ Δ.Τ.Υ. ΤΜΗΜΑ Η/Μ ΕΡΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Σέρρες 04 / 05 /2017 Αρ. Πρωτ.: 17365 ΑΠΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΣΥΛΟΥ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ Αθήνα, 26 / 06 / 2017 Α.Π.: 711 ΕΙΔΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.

Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους. Κέρκυρα, 30.06.2015 Αρ. Πρωτ. 3725 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΣΠΑ 2007-2013 Ε.Π. «ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟY ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 2007-2013» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Το παρόν έργο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.

ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε. ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε. Αθήνα, 26 Απριλίου 2013 Απαντήσεις σε περαιτέρω διευκρινιστικά ερωτήματα υποψήφιων επενδυτών σχετικά με την πρόσκληση για την υποβολή εκδήλωσης

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα-Θέρμη Θεσσαλονίκης: Υπηρεσίες επίβλεψης κατασκευών 2014/S 047-078771. Προκήρυξη σύμβασης. Υπηρεσίες

Ελλάδα-Θέρμη Θεσσαλονίκης: Υπηρεσίες επίβλεψης κατασκευών 2014/S 047-078771. Προκήρυξη σύμβασης. Υπηρεσίες 1/6 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:78771-2014:text:el:html Ελλάδα-Θέρμη Θεσσαλονίκης: Υπηρεσίες επίβλεψης κατασκευών 2014/S 047-078771 Προκήρυξη σύμβασης

Διαβάστε περισσότερα

Αρ.Πρ. ΔΑΕΕ/οικ.810/Φ.Μαραθώνας ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ/Γ.Δ.Υ.Κ.Υ. Δ ΙΕΥΘΥΝΣΗ Α ΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ & Ε ΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ:

Αρ.Πρ. ΔΑΕΕ/οικ.810/Φ.Μαραθώνας ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ/Γ.Δ.Υ.Κ.Υ. Δ ΙΕΥΘΥΝΣΗ Α ΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ & Ε ΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ (ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ) ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ E-mail ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 01 Ιουλίου 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ Αρ.Πρ. ΔΑΕΕ/οικ.810/Φ.Μαραθώνας ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ/Γ.Δ.Υ.Κ.Υ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. ΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑ ΩΝ Α.Ε. Τσόχα 5, ΑΘΗΝΑ 115 21 ΤΟΠΟΣ : Π.Γ.Ν. «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» ΕΡΓΟ : ΜΕΛΕΤΗ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΡΙΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις σε ερωτήματα αναφορικά με το διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου για το έργο με τίτλο:

Απαντήσεις σε ερωτήματα αναφορικά με το διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου για το έργο με τίτλο: Τελευταία ενημέρωση: 5 Σεπτεμβρίου 2013 Απαντήσεις σε ερωτήματα αναφορικά με το διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου για το έργο με τίτλο: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση του έργου «Σύμβουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ «ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΣΕ 79 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» (Κωδ. FOREST_MAP_Δ5)

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ «ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΣΕ 79 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» (Κωδ. FOREST_MAP_Δ5) ΔΙΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙ ΤΗΝ ΝΘΕΣΗ «ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΤΡΤΙΣΗΣ ΔΣΙΚΟΥ ΧΡΤΗ ΣΕ 79 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΣ» (Κωδ. FOREST_MAP_Δ5) ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΠΝΤΗΣΕΩΝ ΔΙΓΩΝΙΣΜΟΥ (23 11 2011) ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ / 1 2 3 2 (Σελ. 9) 3.1 (Σελ. 12) Με

Διαβάστε περισσότερα