Ενότητα. Παρουσιάσεις. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ενότητα. Παρουσιάσεις. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ"

Transcript

1 Ενότητα Παρουσιάσεις

2 Κεφάλαιο 82. PowerPoint 2007 Ερωτήσεις επανάληψης Κεφαλαίου Ποια είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματα του προγράμματος Microsoft PowerPoint; 2. Τι είναι μια διαφάνεια; 3. Τι μπορεί να περιέχει μια διαφάνεια παρουσίασης; 4. Αναφέρετε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να παρουσιάσουμε τις διαφάνειές μας.

3 Κεφάλαιο 83. Εκκίνηση του PowerPoint Ερωτήσεις και ασκήσεις επανάληψης Κεφαλαίου Αναφέρετε δύο τρόπους εκκίνησης του προγράμματος Microsoft PowerPoint. 2. Ξεκινήστε την εφαρμογή Microsoft PowerPoint από το μενού Έναρξη. 3. Τι περιέχει η γραμμή τίτλου του Microsoft PowerPoint; 4. Μεγιστοποιήστε το παράθυρο προγράμματος του PowerPoint. 5. Ελαχιστοποιήστε το παράθυρο της εφαρμογής. 6. Εμφανίστε και πάλι το παράθυρο της εφαρμογής. 7. Πού βρίσκεται το Κουμπί Office και τι περιέχει; 8. Εμφανίστε τη συμβουλή οθόνης του πρώτου κουμπιού της ομάδας Πρόχειρο στην καρτέλα Κεντρική. 9. Πού βρίσκεται η γραμμή κατάστασης της εφαρμογής; 10. Κρύψτε την Κορδέλα. 11. Εμφανίστε την Κορδέλα. 12. Σε τι χρησιμεύουν τα κουμπιά ανοίγματος πλαισίων διαλόγου; 13. Εμφανίστε το πλαίσιο διαλόγου Γραμματοσειρά. 14. Κλείστε το πρόγραμμα χρησιμοποιώντας το Κουμπί Office.

4 Κεφάλαιο 84. Δημιουργία νέας παρουσίασης Ερωτήσεις και ασκήσεις επανάληψης Κεφαλαίου Ξεκινήστε την εφαρμογή Microsoft PowerPoint. 2. Δημιουργήστε μια νέα κενή παρουσίαση. 3. Ποια διάταξη διαφανειών χρησιμοποιεί η εφαρμογή για την αρχική διαφάνεια μιας παρουσίασης; 4. Αναφέρετε δύο τρόπους αποθήκευσης μιας παρουσίασης. 5. Αποθηκεύστε την παρουσίαση με το όνομα Εκδόσεις Θύρα στο φάκελο Έγγραφα. 6. Κλείστε την παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα χωρίς να κλείσετε το PowerPoint. 7. Χρησιμοποιώντας το θέμα Δικαιοσύνη, δημιουργήστε μια νέα κενή παρουσίαση. 8. Αποθηκεύστε τη νέα παρουσίαση με όνομα Άσκηση αποθήκευσης στην επιφάνεια εργασίας σας. 9. Κλείστε την παρουσίαση Άσκηση αποθήκευσης χωρίς όμως να κλείσετε το Power- Point. 10. Ανοίξτε την παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα από το φάκελο Έγγραφα. 11. Κλείστε την παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα. 12. Δημιουργήστε μια νέα παρουσίαση με βάση το πρότυπο Σύγχρονο άλμπουμ φωτογραφιών. 13. Κλείστε το PowerPoint χωρίς να αποθηκεύσετε την τελευταία παρουσίασή σας.

5 Κεφάλαιο 85. Μορφοποίηση κειμένου παρουσίασης Ερωτήσεις και ασκήσεις επανάληψης Κεφαλαίου Ξεκινήστε το PowerPoint και ανοίξτε την παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα από το φάκελο Έγγραφα. 2. Καταχωρίστε ως κύριο τίτλο της διαφάνειας το κείμενο Εκδόσεις Θύρα. 3. Επιλέξτε τη λέξη Θύρα. 4. Επιλέξτε όλα τα περιεχόμενα του πλαισίου κειμένου του τίτλου. 5. Επιλέξτε όλα τα περιεχόμενα της διαφάνειας. 6. Επιλέξτε το πλαίσιο κειμένου που περιέχει τον τίτλο Εκδόσεις Θύρα και μορφοποιήστε το κείμενο με έντονη και πλάγια γραφή. 7. Καταργήστε τη μορφοποίηση της πλάγιας γραφής από τον τίτλο. 8. Εφαρμόστε εφέ σκιάς στο κείμενο του τίτλου. 9. Εφαρμόστε μέγεθος γραμματοσειράς 60 στιγμών στο κείμενο του τίτλου. 10. Εφαρμόστε γραμματοσειρά Bookman Old Style στο κείμενο του τίτλου. 11. Ως υπότιτλο της πρώτης διαφάνειας, προσθέστε το κείμενο Δημιουργημένο από:, ακολουθούμενο από το ονοματεπώνυμό σας. 12. Μορφοποιήστε τον υπότιτλο με πράσινο σκούρο χρώμα γραμματοσειράς.

6 244 Ενότητα 6 Παρουσιάσεις 13. Χρησιμοποιώντας τα κουμπιά Αύξηση και Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς, τροποποιήστε το μέγεθος της γραμματοσειράς ώστε το κείμενο Δημιουργημένο από: να εμφανίζεται σε ξεχωριστή γραμμή και το ονοματεπώνυμο από κάτω. 14. Επιλέξτε το πλαίσιο κειμένου του υποτίτλου και εφαρμόστε υπογράμμιση στο κείμενο. 15. Εφαρμόστε πλάγια γραφή μόνο στο ονοματεπώνυμό σας. 16. Αλλάξτε το μέγεθος της γραμματοσειράς για ολόκληρο τον υπότιτλο σε 28 στιγμές. 17. Τροποποιήστε τις διαστάσεις του κάθε πλαισίου κειμένου, ώστε να χωράει ακριβώς το κείμενο που περιέχει. 18. Μετακινήστε το πλαίσιο κειμένου του τίτλου Εκδόσεις Θύρα στο κέντρο της διαφάνειας, και το πλαίσιο κειμένου του υποτίτλου στο κάτω δεξιό μέρος της διαφάνειας. 19. Αποθηκεύστε τις αλλαγές που κάνατε και κλείστε την παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα.

7 Κεφάλαιο 86. Διαχείριση κειμένου Ερωτήσεις και ασκήσεις επανάληψης Κεφαλαίου Ξεκινήστε την εφαρμογή παρουσιάσεων και ανοίξτε την παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα από το φάκελο Έγγραφα. 2. Αναφέρετε τρία είδη διάταξης διαφανειών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε μια παρουσίαση. 3. Προσθέστε στην παρουσίαση μια δεύτερη διαφάνεια με διάταξη Μόνο τίτλος. 4. Πληκτρολογήστε στη δεύτερη διαφάνεια τον τίτλο Επιχειρηματικό σκεπτικό. 5. Εφαρμόστε στο κείμενο του τίτλου έντονη γραφή, εφέ σκιάς, και μπλε χρώμα γραμματοσειράς. 6. Προσθέστε ένα πλαίσιο κειμένου κάτω από τον τίτλο της διαφάνειας 2 και πληκτρολογήστε το παρακάτω κείμενο σε αυτό: Το επιχειρηματικό σκεπτικό του εκδοτικού μας οίκου είναι να προσφέρει βιβλία και περιοδικά για τον κλάδο της πληροφορικής, χρησιμοποιώντας ένα απλό και κατανοητό λεξιλόγιο. 7. Ρυθμίστε τη θέση και το μέγεθος του πλαισίου κειμένου ώστε να είναι περίπου στο κέντρο της διαφάνειας και το κείμενο να καταλαμβάνει πέντε γραμμές.

8 246 Ενότητα 6 Παρουσιάσεις 8. Τι είδους στοίχιση εφαρμόζει αυτόματα το πρόγραμμα όταν καταχωρίζουμε κείμενο σε ένα πλαίσιο κειμένου; 9. Στοιχίστε στο κέντρο το κείμενο που περιγράφει το επιχειρηματικό σκεπτικό του εκδοτικού οίκου. 10. Τι εννοούμε με τον όρο διάστιχο; 11. Αλλάξτε το διάστιχο του κειμένου της περιγραφής σε 2 γραμμές. 12. Εφαρμόστε πλήρη στοίχιση στο κείμενο. 13. Αλλάξτε το διάστιχο της παραγράφου που περιγράφει το επιχειρηματικό σκεπτικό του εκδοτικού οίκου σε 40 στιγμές. 14. Αναιρέστε τις δύο προηγούμενες ενέργειές σας. 15. Ακυρώστε τις δύο τελευταίες αναιρέσεις για να εφαρμοστεί και πάλι η μορφοποίηση εκθέτη και δείκτη στο κείμενο. 16. Αναιρέστε στη συνέχεια τις δύο τελευταίες ενέργειές σας με μία κίνηση. 17. Προσθέστε μια νέα τρίτη διαφάνεια στην παρουσίασή σας. Επιλέξτε για τη διαφάνεια τη διάταξη Τίτλος και Αντικείμενο. 18. Καταχωρίστε το κείμενο Ποικιλία βιβλίων ως τίτλο της τρίτης διαφάνειας. 19. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη εντολή ώστε το κείμενο του τίτλου να εμφανίζεται με κεφαλαίους χαρακτήρες. 20. Στον προβλεπόμενο χώρο κράτησης θέσης της τρίτης διαφάνειας, καταχωρίστε το κείμενο της εικόνας της επόμενης σελίδας σε μορφή λίστας κουκκίδων: 21. Πότε χρησιμοποιούμε τη λειτουργία Αύξηση επιπέδου λίστας και πότε τη λειτουργία Μείωση επιπέδου λίστας;

9 86 Διαχείριση κειμένου Ποια πλήκτρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τον υποβιβασμό ή τον προβιβασμό ενός στοιχείου λίστας με κουκκίδες; 23. Τροποποιήστε τη λίστα με τις κουκκίδες ώστε να πάρει τη μορφή που βλέπετε στην ε- πόμενη εικόνα: 24. Μορφοποιήστε τη λίστα ώστε οι κουκκίδες να εμφανίζονται με μπλε χρώμα και το κείμενο τους με πράσινο. 25. Τροποποιήστε το μέγεθος των κουκκίδων της τρίτης διαφάνειας ώστε το μέγεθός τους να είναι το 70% του κειμένου. 26. Καθορίστε την απόσταση πριν από κάθε γραμμή της λίστας κουκκίδων σε 5 στιγμές και την απόσταση μετά από κάθε γραμμή της λίστας κουκκίδων σε 3 στιγμές. 27. Μορφοποιήστε το κείμενο ΒΙΒΛΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΓΙΑ σε Γράμματα Τίτλου (μη διορθώσετε τα ορθογραφικά λάθη). 28. Εφαρμόστε γραμματοσειρά Verdana σε όλο το κείμενο που βρίσκεται στο πλαίσιο της λίστας. 29. Μειώστε το μέγεθος γραμματοσειράς του κειμένου πατώντας μία φορά στο κατάλληλο κουμπί μείωσης μεγέθους γραμματοσειράς. 30. Μειώστε το πλάτος του πλαισίου κειμένου της λίστας, αφήνοντας κενό το χώρο στη δεξιά πλευρά της διαφάνειας. 31. Στοιχίστε κατακόρυφα στο κέντρο τα περιεχόμενα του πλαισίου κειμένου με τη λίστα. 32. Προσθέστε μια τέταρτη διαφάνεια στην παρουσίασή σας. Επιλέξτε για τη νέα διαφάνεια τη διάταξη Δυο περιεχόμενα. Καταχωρίστε το κείμενο Νέες κυκλοφορίες στον τίτλο της.

10 248 Ενότητα 6 Παρουσιάσεις 33. Πληκτρολογήστε την παρακάτω λίστα στο αριστερό πλαίσιο κράτησης θέσης. Μορφοποιήστε τη λίστα ώστε να έχει την παρακάτω μορφή: 34. Αποθηκεύστε τις αλλαγές σας στην παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα και κλείστε την. 35. Κλείστε την εφαρμογή παρουσιάσεων.

11 Κεφάλαιο 87. Εικόνες και γραφικά Ερωτήσεις και ασκήσεις επανάληψης Κεφαλαίου Ξεκινήστε την εφαρμογή παρουσιάσεων και ανοίξτε την παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα από το φάκελο Έγγραφα. 2. Στη δεύτερη διαφάνεια της παρουσίασης, κάτω από το κείμενο που περιγράφει το επιχειρηματικό σκεπτικό του εκδοτικού οίκου, εισαγάγετε ένα γραφικό που ταιριάζει με το θέμα της παρουσίασης. Χρησιμοποιήστε τη συλλογή ClipArt του προγράμματος. 3. Εφαρμόστε στην εικόνα το στυλ Περιστρεμμένο, Λευκό. 4. Μορφοποιήστε την εικόνα με ένα χρώμα γεμίσματος της αρεσκείας σας. 5. Εφαρμόστε στην εικόνα ένα εφέ λάμψης της αρεσκείας σας. 6. Εισαγάγετε στην τρίτη διαφάνεια την εικόνα Logo.wmf από το φάκελο Αρχεία Εξάσκησης του συνοδευτικού CD. 7. Τοποθετήστε την εικόνα στο δεξιό μέρος της τρίτης διαφάνειας και αλλάξτε το μέγεθός της ώστε να έχει περίπου τις ίδιες διαστάσεις με το πλαίσιο κειμένου της λίστας στα α- ριστερά της. 8. Μορφοποιήστε την εικόνα με περίγραμμα διπλής γραμμής πάχους 3 στιγμών και χρώματος της αρεσκείας σας.

12 250 Ενότητα 6 Παρουσιάσεις 9. Αυξήστε τη μεγέθυνση σε 150% ώστε να φαίνεται καθαρά το διπλό περίγραμμα που εφαρμόσατε στην εικόνα. 10. Προσαρμόστε τη μεγέθυνση ώστε να είναι και πάλι ορατή ολόκληρη η διαφάνεια στην οθόνη σας. 11. Αλλάξτε το μέγεθος της εικόνας σε 140% σε σχέση με το αρχικό. 12. Επαναφέρετε την εικόνα στο αρχικό της μέγεθος. 13. Αλλάξτε τις διαστάσεις της εικόνας σε ακριβώς 7 7 εκατοστά. 14. Κατοπτρίστε οριζόντια την εικόνα. 15. Τοποθετήστε την εικόνα ώστε να απέχει ακριβώς 16 εκ. οριζόντια και 8 εκ. κατακόρυφα από την επάνω αριστερή γωνία της διαφάνειας. 16. Στην τέταρτη διαφάνεια της παρουσίασης, εισαγάγετε μια εικόνα από τη συλλογή ClipArt χρησιμοποιώντας το διαθέσιμο πλαίσιο κράτησης θέσης. 17. Περιστρέψτε την εικόνα κατά 15 μοίρες δεξιόστροφα. 18. Αλλάξτε το σχήμα της εικόνας σε ισοσκελές τρίγωνο. 19. Διαγράψτε την εικόνα. 20. Διαγράψτε το πλαίσιο κράτησης θέσης του ClipArt από τη δεξιά πλευρά της τέταρτης διαφάνειας.

13 Κεφάλαιο 88. Αναδιάταξη κειμένου και αντικειμένων Ερωτήσεις και ασκήσεις επανάληψης Κεφαλαίου Ξεκινήστε το PowerPoint και ανοίξτε την παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα από το φάκελο Έγγραφα. 2. Αναφέρετε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μετακινείστε ανάμεσα στις διαφάνειες της παρουσίασής σας με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο. 3. Προσθέστε μια νέα διαφάνεια μετά από την τρίτη διαφάνεια στην παρουσίασή σας, με κατάλληλη διάταξη ώστε να είναι δυνατή η προσθήκη ενός πίνακα. 4. Πληκτρολογήστε ως τίτλο της νέας διαφάνειας τη φράση Ποσοστά αναγνωσιμότητας Βιβλίων. 5. Δημιουργήστε έναν πίνακα με τέσσερις στήλες και τέσσερις γραμμές. Στη συνέχεια, καταχωρίστε τα παρακάτω στοιχεία. Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο της αντιγραφής και της ε- πικόλλησης για τις θέσεις του πίνακα όπου τα στοιχεία είναι ίδια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Πρόχειρο για ευκολία. Κατηγορία Άνδρες Γυναίκες Παιδιά Βιβλία για χρήστες 35% 45% 20% Βιβλία για προγραμματιστές 35% 20% 45% Βιβλία για τεχνικούς 45% 35% 20%

14 252 Ενότητα 6 Παρουσιάσεις 6. Ποια πλήκτρα μπορούμε να χρησιμοποιούμε για να μετακινούμαστε μεταξύ των κελιών ενός πίνακα; 7. Εφαρμόστε στα περιεχόμενα του πίνακα μέγεθος γραμματοσειράς 24 στιγμές. 8. Εφαρμόστε οριζόντια στοίχιση στο κέντρο και σκίαση κειμένου στα περιεχόμενα της πρώτης γραμμής του πίνακα. 9. Στοιχίστε οριζόντια στο κέντρο όλα τα αριθμητικά δεδομένα του πίνακα. 10. Προσαρμόστε το πλάτος των στηλών του πίνακα ώστε τα δεδομένα να εμφανίζονται με τη μορφή της προηγούμενης εικόνας δηλαδή, τα περιεχόμενα κάθε κελιού να καταλαμβάνουν μόνο μία γραμμή. 11. Αυξήστε το ύψος της πρώτης γραμμής του πίνακα σε 2,5 εκατοστά. 12. Εφαρμόστε στα περιεχόμενα της πρώτης γραμμής του πίνακα κατακόρυφη στοίχιση στο κέντρο. 13. Εφαρμόστε στον πίνακα το στυλ Μεσαίο στυλ 3 - Έμφαση Προσθέστε μια νέα διαφάνεια, μετά από την τέταρτη διαφάνεια στην παρουσίασή σας, με διάταξη Μόνο τίτλος. 15. Μεταφερθείτε στην τέταρτη διαφάνεια και αντιγράψτε τον τίτλο της. Στη συνέχεια, επικολλήστε το κείμενο που αντιγράψατε στον τίτλο της πέμπτης διαφάνειας. 16. Διορθώστε τον τίτλο της πέμπτης διαφάνειας σε Ποσοστά αναγνωσιμότητας Περιοδικών. 17. Αντιγράψτε τον πίνακα της τέταρτης διαφάνειας. 18. Επικολλήστε τον πίνακα στην πέμπτη διαφάνεια, κάτω από τον τίτλο της. 19. Στην πέμπτη διαφάνεια, διαγράψτε την τρίτη γραμμή του πίνακα, η οποία αναφέρεται στα περιοδικά για προγραμματιστές. 20. Στον πίνακα της πέμπτης διαφάνειας, προσθέστε μια νέα γραμμή κάτω από την πρώτη. 21. Καταχωρίστε τα παρακάτω στοιχεία στη νέα γραμμή. Περιοδικά για αρχάριους 20% 35% 45% 22. Παρεμβάλετε μία νέα στήλη στον πίνακα της πέμπτης διαφάνειας, πριν από τη στήλη με τον τίτλο Άνδρες. 23. Καταχωρίστε τα παρακάτω στοιχεία στη νέα στήλη. Πωλήσεις

15 88 Αναδιάταξη κειμένου και αντικειμένων Ρυθμίστε το μέγεθος και τη θέση του πίνακα ώστε να χωράει ολόκληρος στη διαφάνεια. 25. Μετακινήστε την εικόνα της τρίτης διαφάνειας στη δεξιά πλευρά της έκτης διαφάνειας. 26. Αντιγράψτε την εικόνα που βρίσκεται στο κάτω μέρος της δεύτερης διαφάνειας. 27. Επικολλήστε την εικόνα, που μόλις αντιγράψατε, στο διαθέσιμο κενό χώρο της τρίτης διαφάνειας. 28. Διαγράψτε την εικόνα της δεύτερης διαφάνειας. 29. Αποθηκεύστε και κλείστε την παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα. 30. Κλείστε την εφαρμογή Microsoft PowerPoint.

16 Κεφάλαιο 89. Προβολές του PowerPoint Ερωτήσεις και ασκήσεις επανάληψης Κεφαλαίου Ξεκινήστε την εφαρμογή παρουσιάσεων και ανοίξτε την παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα από το φάκελο Έγγραφα. 2. Πόσες προβολές διαθέτει το πρόγραμμα; 3. Αναφέρετε δύο τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μεταφερθούμε από μια προβολή σε κάποια άλλη. 4. Πώς ονομάζεται η προβολή που χρησιμοποιείτε αυτή τη στιγμή στην παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα; 5. Περάστε σε προβολή Σελίδων Σημειώσεων. 6. Πότε χρησιμοποιούμε την προβολή Σελίδων Σημειώσεων; 7. Σε ποιο σημείο της προβολής Σελίδων Σημειώσεων καταχωρίζουμε τις σημειώσεις ομιλητή; 8. Χρησιμοποιώντας την προβολή Σελίδων Σημειώσεων, μεταφερθείτε στη διαφάνεια 2 και προσθέστε την παρακάτω σημείωση για τον ομιλητή: Να αναφερθώ συνοπτικά στα ιδρυτικά μέλη της εταιρείας. 9. Μεταφερθείτε σε Κανονική προβολή και επεξεργαστείτε τη σημείωση του ομιλητή της διαφάνειας 2, ώστε η λέξη μέλη να αντικατασταθεί από τη λέξη στελέχη.

17 89 Προβολές του PowerPoint Ποια είναι η πιο κατάλληλη προβολή για την ταξινόμηση ή την προσθαφαίρεση διαφανειών; 11. Χρησιμοποιώντας το κατάλληλο κουμπί προβολής, μεταφερθείτε στην προβολή Ταξινόμησης Διαφανειών. 12. Πώς ονομάζονται τα τρία τμήματα παραθύρου στην Κανονική προβολή; 13. Τι πληροφορίες εμφανίζουν τα τμήματα παραθύρου της Κανονικής προβολής; 14. Αυξήστε το ύψος του τμήματος Σημειώσεων σε Κανονική προβολή, ώστε να είναι δυνατή η καταχώριση σημειώσεων ομιλητή. 15. Αυξήστε το πλάτος του τμήματος Διάρθρωσης ώστε να εμφανίζεται περισσότερο κείμενο στην οθόνη σας. 16. Εμφανίστε τα περιεχόμενα της καρτέλας Διάρθρωση. 17. Σε τι μας χρησιμεύει το τμήμα παραθύρου Διάρθρωσης; 18. Αναπτύξτε τα περιεχόμενα του τμήματος Διάρθρωσης ώστε να εμφανίζεται ολόκληρο το κείμενο των διαφανειών. 19. Χρησιμοποιώντας την προβολή Διάρθρωσης, προσθέστε στην έκτη διαφάνεια τα στοιχεία PowerPoint και Access, ως τρίτο και τέταρτο βιβλίο της λίστας Advanced. 20. Στο τμήμα παραθύρου Διάρθρωσης, συμπτύξτε το κείμενο της έκτης διαφάνειας της παρουσίασης. 21. Στο τμήμα Διάρθρωσης, συμπτύξτε το κείμενο όλων των διαφανειών της παρουσίασης. 22. Ξεκινήστε την εκτέλεση της παρουσίασης από την πρώτη διαφάνεια. 23. Πώς μπορούμε να εμφανίσουμε την επόμενη διαφάνεια της παρουσίασης; 24. Πώς μπορούμε να ακυρώσουμε την εκτέλεση της παρουσίασής μας και να επιστρέψουμε στην προηγούμενη προβολή; 25. Μεταφερθείτε στην τέταρτη διαφάνεια και ξεκινήστε από αυτή την προβολή της παρουσίασης. Στη συνέχεια, διακόψτε την εκτέλεση της παρουσίασης. 26. Στον παρακάτω πίνακα, αντιστοιχίστε τις διάφορες προβολές με τη χρησιμότητά τους: Προβολή Κανονική Προβολή Προβολή Διάρθρωσης Χρησιμότητα Είναι η πιο κατάλληλη για τον καθορισμό της οργάνωσης της παρουσίασης, της δομής του κειμένου, αλλά όχι των αντικειμένων των διαφανειών. Σε αυτή την προβολή, μπορούμε να ελέγξουμε την τελική μορφή και τη ροή της παρουσίασής μας, όπως θα εμφανίζεται κατά την προβολή της.

18 256 Ενότητα 6 Παρουσιάσεις Προβολή Προβολή Διαφανειών Προβολή Σελίδων Σημειώσεων Προβολή Ταξινόμησης Διαφανειών Προβολή Παρουσίασης Χρησιμότητα Μας επιτρέπει να τροποποιούμε και να επεξεργαζόμαστε τα περιεχόμενα μίας μεμονωμένης διαφάνειας κάθε φορά. Μας επιτρέπει να προσθέτουμε ή να αφαιρούμε διαφάνειες και να αλλάζουμε τη διάταξή τους στην παρουσίαση. Μας χρησιμεύει για να καταχωρίζουμε πρόσθετες πληροφορίες και σχόλια (σημειώσεις) που ίσως φανούν χρήσιμα στον ομιλητή. Μας χρησιμεύει για να μεταφερόμαστε ανάμεσα στις διαφάνειες της παρουσίασής μας, πατώντας στην κατάλληλη μικρογραφία. 27. Αποθηκεύστε τις αλλαγές και κλείστε την παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα. 28. Κλείστε την εφαρμογή Microsoft PowerPoint.

19 Κεφάλαιο 90. Οργανόγραμμα Ερωτήσεις και ασκήσεις επανάληψης Κεφαλαίου Ξεκινήστε το Microsoft PowerPoint και ανοίξτε την παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα από το φάκελο Έγγραφα. 2. Προσθέστε μια νέα, έβδομη διαφάνεια στην παρουσίασή σας με διάταξη Τίτλος και Αντικείμενο. 3. Αντιγράψτε το κείμενο του τίτλου της πρώτης διαφάνειας και επικολλήστε το στη διαφάνεια Δημιουργήστε στη διαφάνεια 7 ένα οργανόγραμμα με τα εξής στοιχεία: 5. Προσθέστε ένα πλαίσιο κειμένου ακριβώς κάτω από τον τίτλο της διαφάνειας. Καταχωρίστε στο πλαίσιο κειμένου το παρακάτω κείμενο: Η δομή του οργανισμού

20 258 Ενότητα 6 Παρουσιάσεις 6. Υποβιβάστε το σχήμα του Δημήτριου Νικολάου ώστε να γίνει υφιστάμενος του Χρήστου Χρήστου. 7. Διαγράψτε το πλαίσιο που περιέχει τον υφιστάμενο με το όνομα Δημήτριος Νικολάου. 8. Προσθέστε στο οργανόγραμμα μια βοηθό διεύθυνσης για την Ελένη Ντίνου και καταχωρίστε τα στοιχεία της βοηθού διεύθυνσης: Μαρία Παπά ως Γραμματέα. 9. Προσθέστε ένα νέο υφιστάμενο για την Ελένη Ντίνου με το όνομα Ιωάννης Ρέπος. 10. Εφαρμόστε σε όλα τα πλαίσια ένα σκούρο χρώμα γεμίσματος. 11. Εφαρμόστε σε όλα τα πλαίσια ένα στυλ σκιάς της αρεσκείας σας. 12. Εφαρμόστε σε όλα τα πλαίσια στελεχών ένα ανοιχτό χρώμα γραμματοσειράς. 13. Αλλάξτε το χρώμα όλων των γραμμών σύνδεσης σε πορτοκαλί. 14. Μορφοποιήστε όλα τα ονόματα των στελεχών ώστε να εμφανίζεται το ονοματεπώνυμό τους με έντονη γραφή και ο τίτλος τους (όπου υπάρχει) με πλάγια γραφή. Για ευκολία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Πινέλο μορφοποίησης. 15. Εφαρμόστε στο οργανόγραμμα το στυλ Αυτόματης μορφοποίησης Γυαλισμένο. 16. Αλλάξτε τα χρώματα του οργανογράμματος, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό της αρεσκείας σας. 17. Προσθέστε ένα χρώμα της αρεσκείας σας στην περιοχή του οργανογράμματος. 18. Αλλάξτε τη διάταξη του οργανογράμματος σε Οριζόντια ιεραρχία με ετικέτες. 19. Αποθηκεύστε τις αλλαγές και κλείστε την παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα. 20. Κλείστε την εφαρμογή Microsoft PowerPoint.

21 Κεφάλαιο 91. Προσθήκη γραφημάτων Ερωτήσεις και ασκήσεις επανάληψης Κεφαλαίου Στον παρακάτω πίνακα παραθέτουμε τα ονόματα των βασικών στοιχείων του περιβάλλοντος δημιουργίας γραφήματος. Συμπληρώστε τον πίνακα με τους αντίστοιχους αριθμούς με τους οποίους έχουν επισημανθεί τα στοιχεία αυτά στην επόμενη εικόνα. Ονομασία Φύλλο εργασίας Τίτλος γραφήματος Υπόμνημα Ετικέτα δεδομένων Περιοχή γραφήματος Περιοχή δεδομένων γραφήματος Αριθμός αντικειμένου

22 260 Ενότητα 6 Παρουσιάσεις Ξεκινήστε το Microsoft PowerPoint και ανοίξτε την παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα από το φάκελο Έγγραφα. 3. Μετά την πέμπτη διαφάνεια της παρουσίασης, προσθέστε μια διαφάνεια με κατάλληλη διάταξη για τη δημιουργία ενός γραφήματος. 4. Καταχωρίστε ως τίτλο της έκτης διαφάνειας τη λέξη Πωλήσεις. 5. Μορφοποιήστε τον τίτλο της διαφάνειας με γραμματοσειρά Impact και μέγεθος 54 στιγμών. 6. Δημιουργήστε ένα γράφημα στηλών τμημάτων με τα εξής δεδομένα: Βιβλία Περιοδικά 1ο Τρίμηνο ο Τρίμηνο ο Τρίμηνο Διαγράψτε τα δεδομένα της στήλης D και κρύψτε από το γράφημα τα δεδομένα της πέμπτης γραμμής.

23 91 Προσθήκη γραφημάτων Τι ονομάζουμε φύλλο εργασίας και σε τι μας χρησιμεύει κατά τη δημιουργία ενός γραφήματος; 9. Ρυθμίστε το πλάτος των στηλών στο φύλλο εργασίας ώστε να είναι ορατά όλα τα στοιχεία που περιέχονται σε αυτό. 10. Κρύψτε το φύλλο εργασίας του γραφήματος. 11. Μορφοποιήστε την περιοχή γραφήματος με ένα ανοιχτό χρώμα φόντου της αρεσκείας σας. 12. Επανεμφανίστε το φύλλο εργασίας του γραφήματος. 13. Προσθέστε στο γράφημα τα δεδομένα του τέταρτου τριμήνου, που βλέπετε παρακάτω. 4ο Τρίμηνο Προσθέστε μια νέα στήλη πριν από τη στήλη Βιβλία και καταχωρίστε σε αυτή τα παρακάτω στοιχεία. CD Πώς ονομάζονται οι άξονες του γραφήματος; 16. Εφαρμόστε στις στήλες του γραφήματος χρώματα της αρεσκείας σας. 17. Κρύψτε το υπόμνημα του γραφήματος. 18. Εμφανίστε στις στήλες εξωτερικές ετικέτες δεδομένων που παρουσιάζουν τις τιμές των πωλήσεων. 19. Προσθέστε τον τίτλο Πωλήσεις περιοδικών επάνω από το γράφημα. 20. Προσθέστε στο κάτω μέρος της διαφάνειας, κάτω από το γράφημα, ένα πλαίσιο κειμένου με το κείμενο: Οι τιμές που αναφέρονται αντιστοιχούν σε. 21. Αλλάξτε την τιμή για τις πωλήσεις περιοδικών του τρίτου τριμήνου στο γράφημα σε Αλλάξτε τον τύπο του γραφήματος από γράφημα στηλών σε γράφημα ράβδου τμημάτων. 23. Εμφανίστε το υπόμνημα κάτω από το γράφημα.

24 262 Ενότητα 6 Παρουσιάσεις 24. Αλλάξτε τη γραμματοσειρά της περιοχής γραφήματος σε Arial Narrow. 25. Προσθέστε στον άξονα κατηγοριών του γραφήματος τον τίτλο Ιαν-Δεκ, ώστε να διαβάζεται από κάτω προς τα επάνω. 26. Αποθηκεύστε τις αλλαγές και κλείστε την παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα. 27. Κλείστε την εφαρμογή Microsoft PowerPoint.

25 Κεφάλαιο 92. Σχεδίαση Ερωτήσεις και ασκήσεις επανάληψης Κεφαλαίου Ξεκινήστε το Microsoft PowerPoint και ανοίξτε την παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα από το φάκελο Έγγραφα. 2. Σχεδιάστε δεξιά από τον τίτλο Πωλήσεις της έκτης διαφάνειας ένα αστέρι με πέντε α- κτίνες, από τη συλλογή των Αυτόματων Σχημάτων. 3. Πώς μπορούμε να εμφανίσουμε ένα βοηθητικό πλέγμα στις διαφάνειες και ποια είναι η χρησιμότητά του; 4. Αλλάξτε το μέγεθος του Αυτόματου Σχήματος σε ακριβώς 4 4 εκατοστά. 5. Αλλάξτε το χρώμα γεμίσματος του αστεριού σε κίτρινο. 6. Αφαιρέστε το περίγραμμα από το αστέρι. 7. Περιστρέψτε το αστέρι κατά 20 μοίρες. 8. Καθορίστε τη θέση του αστεριού ώστε να απέχει οριζόντια ακριβώς 15 εκ. και κατακόρυφα ακριβώς 1,5 εκ. από την επάνω αριστερή γωνία της διαφάνειας. 9. Τοποθετήστε στη συνέχεια το Αυτόματο Σχήμα του αστεριού πίσω από το κείμενο του τίτλου, αλλά εμπρός από το γράφημα. 10. Επιλέξτε το κείμενο του τίτλου Εκδόσεις Θύρα στην πρώτη διαφάνεια της παρουσίασης.

26 264 Ενότητα 6 Παρουσιάσεις 11. Εφαρμόστε ένα στυλ WordArt από τη διαθέσιμη συλλογή στο επιλεγμένο κείμενο. Μορφοποιήστε το κείμενο WordArt με χρώμα και στυλ περιγράμματος της αρεσκείας σας και προσθέστε του ένα εφέ. 12. Εφαρμόστε στο πλαίσιο του κειμένου WordArt ένα χρώμα γεμίσματος της αρεσκείας σας και το εφέ κορνίζας Τραχύ άκρο. 13. Στοιχίστε το πλαίσιο κειμένου του WordArt ακριβώς στο κέντρο της διαφάνειας (τόσο οριζόντια όσο και κατακόρυφα). 14. Εφαρμόστε στο κείμενο WordArt ένα εφέ σκιάς της αρεσκείας σας. 15. Σχεδιάστε μια οριζόντια γραμμή κάτω από τον τίτλο Νέες κυκλοφορίες της έβδομης διαφάνειας της παρουσίασης. 16. Αλλάξτε το πλάτος της γραμμής ακριβώς σε 19 εκατοστά. 17. Μορφοποιήστε τη γραμμή ώστε το πάχος της να είναι 3,5 στιγμές. 18. Στοιχίστε τη γραμμή και το πλαίσιο κράτησης θέσης του τίτλου ώστε να ευθυγραμμιστούν μεταξύ τους τόσο στο κάτω μέρος τους όσο και στο κέντρο. 19. Εφαρμόστε πράσινο χρώμα στη γραμμή. 20. Μετατρέψτε τη γραμμή σε βέλος με την παρακάτω μορφή. 21. Αλλάξτε το στυλ της γραμμής ώστε να πάρει μορφή εστιγμένης γραμμής με τετράγωνες τελείες. 22. Αποθηκεύστε τις αλλαγές και κλείστε την παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα. 23. Ανοίξτε την παρουσίαση Υγιεινό Περιβάλλον Εργασίας από το φάκελο Αρχεία Εξάσκησης του συνοδευτικού CD. 24. Δημιουργήστε ένα αντίγραφο του ορθογωνίου της πρώτης διαφάνειας και αυξήστε το μέγεθός του σε 110%. 25. Τοποθετήστε το μεγαλύτερο ορθογώνιο πίσω από το μικρότερο και στοιχίστε τα δύο αντικείμενα οριζόντια και κατακόρυφα στο κέντρο. 26. Μέσα στο μικρότερο ορθογώνιο, καταχωρίστε το κείμενο Υγιεινό Περιβάλλον Εργασίας με μαύρο χρώμα γραμματοσειράς. 27. Ομαδοποιήστε τα δύο ορθογώνια. 28. Φροντίστε ώστε οι δύο οριζόντιες γραμμές της πρώτης διαφάνειας και το ομαδοποιημένο αντικείμενο να έχουν την ίδια κατακόρυφη απόσταση μεταξύ τους.

27 92 Σχεδίαση Τοποθετήστε το σχήμα με τον κύκλο και το τρίγωνο στο κάτω μέρος του ομαδοποιημένου σχήματος, ώστε να καλύπτεται κατά το ήμισυ από αυτό, όπως φαίνεται στην επόμενη εικόνα. 30. Κατοπτρίστε (αναστρέψτε) οριζόντια το γραφικό με τον άνθρωπο στη δεύτερη διαφάνεια. 31. Στρίψτε την επεξήγηση προς το κεφάλι του ανθρώπου. 32. Καταχωρίστε στην επεξήγηση το κείμενο Προσέχω τα εξής:, και αλλάξτε το μέγεθος σε 20 στ. και τη γραμματοσειρά σε Comic Sans MS. 33. Στοιχίστε κατακόρυφα το κείμενο στο κέντρο της επεξήγησης. 34. Αποθηκεύστε την παρουσίαση στο φάκελο Έγγραφα και κλείστε την εφαρμογή παρουσιάσεων.

28 Κεφάλαιο 93. Εργασία με περισσότερες παρουσιάσεις Ερωτήσεις και ασκήσεις επανάληψης Κεφαλαίου Ξεκινήστε το Microsoft PowerPoint και ανοίξτε την παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα από το φάκελο Έγγραφα. 2. Αλλάξτε την προβολή της παρουσίασης σε Κανονική, αν δεν είστε ήδη σε αυτή. 3. Χωρίς να κλείσετε την παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα, ανοίξτε ταυτόχρονα τις παρουσιάσεις Ανακατατάξεις και Εξειδικευμένα προγράμματα από το συνοδευτικό CD. 4. Αναφέρετε δύο τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μεταφερθούμε από τη μια παρουσίαση στην άλλη. 5. Μεταφερθείτε στην τελευταία διαφάνεια της παρουσίασης Εκδόσεις Θύρα. 6. Προσθέστε στο τέλος της παρουσίασης Εκδόσεις Θύρα τις τρεις διαφάνειες που περιέχονται στην παρουσίαση Εξυπηρέτηση πελατών, την οποία θα βρείτε στο συνοδευτικό CD. 7. Στην παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα, μεταφερθείτε σε προβολή Ταξινόμησης Διαφανειών. 8. Αναφέρετε δύο τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μεταφέρουμε μια διαφάνεια από μια θέση σε κάποια άλλη μέσα στην ίδια παρουσίαση.

29 93 Εργασία με περισσότερες παρουσιάσεις Μετακινήστε την όγδοη διαφάνεια της παρουσίασης Εκδόσεις Θύρα ώστε να εμφανίζεται ως τρίτη. 10. Αναφέρετε δύο τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντιγράψουμε μια διαφάνεια. 11. Αντιγράψτε την πρώτη διαφάνεια της παρουσίασης Εκδόσεις Θύρα, ώστε να εμφανίζεται και ως έβδομη. 12. Εμφανίστε την έβδομη διαφάνεια σε Κανονική προβολή. 13. Διαγράψτε από το κάτω μέρος της έβδομης διαφάνειας το πλαίσιο κειμένου που περιέχει το κείμενο Δημιουργημένο από: και το ονοματεπώνυμό σας. Προσέξτε να μη διαγράψετε το δεσμευτικό θέσης του υποτίτλου. 14. Μεταφερθείτε σε προβολή Ταξινόμησης Διαφανειών στην παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα. 15. Χρησιμοποιώντας τη γραμμή εργασιών, μεταφερθείτε στην παρουσίαση Ανακατατάξεις. Στη συνέχεια, εμφανίστε την παρουσίαση σε προβολή Ταξινόμησης Διαφανειών. 16. Κλείστε την παρουσίαση Εξειδικευμένα προγράμματα. 17. Αντιγράψτε την τρίτη και την πέμπτη διαφάνεια από την παρουσίαση Ανακατατάξεις. 18. Μεταφερθείτε στην παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα και επικολλήστε τις δύο διαφάνειες μετά από την όγδοη διαφάνεια της παρουσίασης. 19. Μεταφέρετε την έβδομη διαφάνεια από την παρουσίαση Ανακατατάξεις, ώστε να εμφανίζεται τελευταία στην παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα. 20. Κλείστε την παρουσίαση Ανακατατάξεις, χωρίς να αποθηκεύσετε τις αλλαγές που έχετε κάνει σε αυτή. 21. Χρησιμοποιώντας το κατάλληλο πλήκτρο, επιλέξτε τις διαφάνειες 11 έως και 14 από την παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα. 22. Μεταφέρετε τις τέσσερις διαφάνειες μετά από την τέταρτη διαφάνεια της παρουσίασης. 23. Αναπαραγάγετε τη 14 η διαφάνεια της παρουσίασης. 24. Διαγράψτε την 8 η και τη 15 η διαφάνεια της παρουσίασης Εκδόσεις Θύρα. 25. Αποθηκεύστε τις αλλαγές και κλείστε την παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα. 26. Κλείστε το PowerPoint.

30 Κεφάλαιο 94. Περαιτέρω μορφοποίηση παρουσίασης Ερωτήσεις και ασκήσεις επανάληψης Κεφαλαίου Ξεκινήστε το Microsoft PowerPoint και ανοίξτε την παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα από το φάκελο Έγγραφα. 2. Μεταφερθείτε στην Κανονική προβολή, αν δεν είστε ήδη σε αυτή. 3. Αλλάξτε τον προσανατολισμό των διαφανειών της παρουσίασης σε κατακόρυφο. 4. Χρησιμοποιήστε το θέμα Συγκέντρωση για να μορφοποιήσετε όλες τις διαφάνειες της παρουσίασής σας. 5. Αλλάξτε το χρώμα φόντου όλων των διαφανειών της παρουσίασης χρησιμοποιώντας το προκαθορισμένο εφέ διαβάθμισης Ομίχλη. 6. Εφαρμόστε μόνο στην πρώτη διαφάνεια της παρουσίασης ένα άλλο χρώμα φόντου. 7. Αλλάξτε και πάλι τον προσανατολισμό των διαφανειών της παρουσίασης σε οριζόντιο. 8. Προσθέστε στην παρουσίασή σας ένα υποσέλιδο με το κείμενο Εκδόσεις Θύρα. 9. Ρυθμίστε την παρουσίαση ώστε να μην εμφανίζονται τα στοιχεία της κεφαλίδας και του υποσέλιδου στις διαφάνειες με διάταξη Τίτλου.

31 10. Μεταφερθείτε στο υπόδειγμα διαφανειών. 94 Περαιτέρω μορφοποίηση παρουσιάσης Τι είναι και σε τι χρησιμεύει το υπόδειγμα διαφανειών; 12. Μειώστε το μέγεθος του πλαισίου κειμένου του υποσέλιδου και μετακινήστε το ώστε το κείμενο που περιέχεται σε αυτό να εμφανίζεται στην επάνω αριστερή γωνία όλων των διαφανειών. 13. Κλείστε το υπόδειγμα διαφανειών και επιστρέψτε στην παρουσίασή σας. 14. Προσθέστε στο υποσέλιδο της παρουσίασής σας αρίθμηση διαφανειών σε όλες τις διαφάνειες εκτός από τις διαφάνειες τίτλου. 15. Προσθέστε στην κεφαλίδα όλων των σελίδων σημειώσεων την ημερομηνία 8 Σεπτεμβρίου. 16. Αλλάξτε τον προσανατολισμό για τις σελίδες σημειώσεων σε οριζόντιο. 17. Εισαγάγετε την εικόνα Υδρόγειος.jpg από το συνοδευτικό CD σε όλες τις διαφάνειες με διάταξη Τίτλου. 18. Τροποποιήστε τις διαστάσεις της εικόνας ώστε να έχει μέγεθος 1,5 1,5 εκατοστά. Έ- πειτα, τοποθετήστε τη στο επάνω δεξιό μέρος του υποδείγματος. 19. Κλείστε το υπόδειγμα διαφανειών. 20. Εφαρμόστε τις κατάλληλες ρυθμίσεις ώστε να μην εμφανίζονται τα γραφικά και το υ- ποσέλιδο του υποδείγματος στη δεκάτη διαφάνεια της παρουσίασης. 21. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη εντολή για να προσαρμόσετε τις διαφάνειες της παρουσίασής σας για προβολή διαφανειών 35 χιλιοστών. 22. Αποθηκεύστε τις αλλαγές και κλείστε την παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα. 23. Ανοίξτε την παρουσίαση Ποιητικά είδη.pptx από το συνοδευτικό CD. 24. Εφαρμόστε στην παρουσίαση το θέμα Χαρτί. 25. Διαγράψτε την εικόνα με τις μάσκες από όλες τις διαφάνειες τίτλου της παρουσίασης. 26. Μορφοποιήστε τον τίτλο όλων των διαφανειών της παρουσίασης με γραμματοσειρά Batang. 27. Σε όλες τις διαφάνειες με διάταξη Τίτλος και Αντικείμενο που υπάρχουν ήδη ή πρόκειται να προστεθούν στην παρουσίαση, εφαρμόστε λίστα αρίθμησης για το πρώτο επίπεδο λίστας. 28. Αλλάξτε το συνδυασμό χρωμάτων που χρησιμοποιείται στο επιλεγμένο θέμα, σε Ηλιοστάσιο.

32 270 Ενότητα 6 Παρουσιάσεις 29. Αλλάξτε τις διαστάσεις των διαφανειών σε εκατοστά. 30. Αλλάξτε το συνδυασμό χρωμάτων μόνο για τη δεκάτη τρίτη διαφάνεια της παρουσίασης σε Αποκορύφωμα. 31. Εφαρμόστε σε όλες τις διαφάνειες τίτλου το στυλ φόντου Στυλ Αποθηκεύστε την παρουσίαση με το όνομα Μορφοποίηση υποδείγματος στο φάκελο Έγγραφα. 33. Κλείστε την εφαρμογή Microsoft PowerPoint.

33 Κεφάλαιο 95. Εκτύπωση Ερωτήσεις και ασκήσεις επανάληψης Κεφαλαίου Ξεκινήστε το Microsoft PowerPoint και ανοίξτε την παρουσίαση Θεοί της Αιγύπτου από το φάκελο Αρχεία Εξάσκησης του συνοδευτικού CD. 2. Μεταφερθείτε στην τρίτη διαφάνεια. 3. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη εντολή ώστε να τυπώσετε μόνο την ενεργό διαφάνεια με αποχρώσεις του γκρίζου. 4. Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη εντολή ώστε να τυπώσετε τις σημειώσεις του ομιλητή, αλλά μόνο για την τρίτη διαφάνεια της παρουσίασης. 5. Σε ποιο σημείο της οθόνης μπορούμε να δούμε ότι ο υπολογιστής εκτελεί εκτύπωση στο παρασκήνιο; 6. Τυπώστε τις σημειώσεις για το ακροατήριο. Επιλέξτε να εμφανίζονται 9 διαφάνειες σε κάθε τυπωμένη σελίδα, με κατακόρυφη διάταξη εκτύπωσης των διαφανειών. 7. Μεταφερθείτε σε προβολή Ταξινόμησης Διαφανειών και επιλέξτε τις διαφάνειες 8, 9, 11, και 12. Επιλέξτε την κατάλληλη εντολή ώστε να τυπωθούν σημειώσεις για το ακροατήριο μόνο για τις επιλεγμένες διαφάνειες. Φροντίστε να τυπωθούν και οι τέσσερις διαφάνειες σε μία σελίδα. 8. Επιλέξτε την κατάλληλη εντολή για να τυπώσετε για το ακροατήριο δύο αντίτυπα της παρουσίασης χωρίς συρραφή. Φροντίστε να τυπώνονται 3 διαφάνειες ανά σελίδα, με πλαίσιο διαφανειών.

34 272 Ενότητα 6 Παρουσιάσεις 9. Πώς μπορούμε να επιλέξουμε έναν άλλο εκτυπωτή για την εκτύπωσή μας; 10. Τυπώστε τη διάρθρωση όλων των διαφανειών της παρουσίασης. 11. Τυπώστε τις διαφάνειες 3 έως 5 της παρουσίασης. Ρυθμίστε τις κατάλληλες επιλογές ώστε και οι τρεις διαφάνειες να εμφανίζονται σε μία σελίδα εκτύπωσης. 12. Στείλτε την παρουσίαση σε ένα αρχείο εκτύπωσης αντί για τον εκτυπωτή. Αποθηκεύστε το αρχείο εκτύπωσης με το όνομα Αρχείο εκτύπωσης. 13. Κλείστε όλες τις ανοιχτές παρουσιάσεις, χωρίς να αποθηκεύσετε τυχόν αλλαγές που κάνατε σε αυτές. 14. Κλείστε την εφαρμογή Microsoft PowerPoint.

35 Κεφάλαιο 96. Προβολή παρουσίασης και εφέ Ερωτήσεις και ασκήσεις επανάληψης Κεφαλαίου Ξεκινήστε το Microsoft PowerPoint και ανοίξτε την παρουσίαση Χόκεϋ από το φάκελο Αρχεία Εξάσκησης του συνοδευτικού CD. 2. Αναφέρετε δύο τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ξεκινήσουμε την προβολή της παρουσίασής μας. 3. Δώστε την κατάλληλη εντολή ώστε να ξεκινήσει η προβολή παρουσίασης των διαφανειών σας από την πρώτη διαφάνεια. 4. Αναφέρετε τρεις τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εμφανίσουμε την επόμενη διαφάνεια της παρουσίασης. 5. Αναφέρετε τρεις τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εμφανίσουμε την προηγούμενη διαφάνεια της παρουσίασης. 6. Χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες εντολές, μεταφερθείτε στην ένατη διαφάνεια της παρουσίασης κατά την προβολή της. 7. Διακόψτε την προβολή της παρουσίασης ενώ βρίσκεστε στην τρίτη διαφάνεια. 8. Καταργήστε το εφέ εναλλαγής της πρώτης διαφάνειας της παρουσίασης. 9. Επιλέξτε την κατάλληλη εντολή προκειμένου να μην εμφανίζονται οι διαφάνειες 14 και 15 κατά την προβολή της παρουσίασης.

36 274 Ενότητα 6 Παρουσιάσεις 10. Εφαρμόστε σε όλες τις διαφάνειες της παρουσίασης το εφέ εναλλαγής Έκτακτη ενημέρωση της κατηγορίας Σβησίματα με μικρή ταχύτητα. 11. Ρυθμίστε την παρουσίαση ώστε η διαδοχή διαφανειών να γίνεται είτε με το ποντίκι είτε αυτόματα, 5 δευτερόλεπτα μετά από το τελευταίο συμβάν. Χρησιμοποιήστε ηχητικό εφέ της αρεσκείας σας. 12. Μεταφερθείτε στην έβδομη διαφάνεια της παρουσίασης, και εφαρμόστε στη λίστα με τις κουκκίδες κίνηση. Προσθέστε το εφέ Αλλαγή στυλ γραμματοσειράς από την κατηγορία Έμφαση για να υπογραμμίζονται όλα τα στοιχεία της λίστας, χωρίς έντονη γραφή. 13. Ρυθμίστε το προσαρμοσμένο εφέ κίνησης της λίστας ώστε κατά την προβολή της παρουσίασης να υπογραμμίζονται μία-μία οι γραμμές της. Αν θέλετε, χρησιμοποιήστε ένα ηχητικό εφέ της αρεσκείας σας. 14. Μεταφερθείτε στη δωδέκατη διαφάνεια, και προσθέστε στο πλαίσιο κειμένου του τίτλου της το τυπικό εφέ κίνησης Σβήσιμο. 15. Εφαρμόστε στο οργανόγραμμα της ίδιας διαφάνειας το διακριτικό εφέ εισόδου Ανάπτυξη. Φροντίστε ώστε τα πλαίσια του οργανογράμματος να εμφανίζονται ανά κλάδο ένα προς ένα. 16. Εφαρμόστε στο ομαδοποιημένο σχήμα με τις κάρτες της ίδιας διαφάνειας το προσαρμοσμένο εφέ κίνησης Στροβίλισμα από την κατηγορία Έμφαση. 17. Προσαρμόστε τη σειρά των προσαρμοσμένων κινήσεων της δωδέκατης διαφάνειας ώ- στε να εμφανίζονται με την εξής σειρά: τίτλος, ομαδοποιημένο σχήμα, και τέλος το οργανόγραμμα. 18. Μεταφερθείτε στη δέκατη έκτη διαφάνεια και προσθέστε στο γράφημα το εφέ προσαρμοσμένης κίνησης Σκακιέρα από την κατηγορία Είσοδος. Ρυθμίστε το εφέ ώστε τα στοιχεία του γραφήματος να εμφανίζονται Ανά σειρά και χωρίς ήχο. 19. Μεταφερθείτε στη δέκατη τρίτη διαφάνεια της παρουσίασης και εφαρμόστε στη λίστα κουκκίδων της το τυπικό εφέ κίνησης με το όνομα Εμφάνιση με κίνηση, φροντίζοντας να εμφανιστούν όλες οι παράγραφοι ταυτόχρονα. Στη συνέχεια, προσαρμόστε το εφέ κίνησης των περιεχομένων της λίστας ώστε μετά το τέλος της κίνησης να εμφανίζονται με μπλε χρώμα γραμματοσειράς. 20. Επιλέξτε την κατάλληλη εντολή ώστε να εμφανίζονται οι κρυμμένες διαφάνειες 14 και 15 κατά την προβολή της παρουσίασης. 21. Πώς μπορούμε να ρυθμίσουμε την προβολή της παρουσίασης ώστε να εμφανίζονται σε αυτή μόνον οι διαφάνειες 1 έως 5;

37 96 Προβολή παρουσίασης και εφέ Προσθέστε εφέ κίνησης και ήχου της επιλογής σας στα υπόλοιπα περιεχόμενα της παρουσίασης, χρησιμοποιώντας συνδυασμούς κίνησης, προσαρμογή κίνησης, και εφέ ε- ναλλαγής διαφανειών. 23. Αποθηκεύστε και κλείστε την παρουσίαση Χόκεϋ. 24. Κλείστε το Microsoft PowerPoint.

38 Κεφάλαιο 97. Αποθήκευση και διαχείριση αρχείων Ερωτήσεις και ασκήσεις επανάληψης Κεφαλαίου Ξεκινήστε το Microsoft PowerPoint και ανοίξτε την παρουσίαση Εκδόσεις Θύρα από το φάκελο Έγγραφα. 2. Ποια η διαφορά της εντολής Αποθήκευση από την εντολή Αποθήκευση ως; 3. Τι προέκταση ονόματος αρχείου χρησιμοποιεί το PowerPoint 2007; 4. Αποθηκεύστε την παρουσίαση με όνομα Ετήσιο Συνέδριο.pptx στην επιφάνεια εργασίας σας. 5. Σε ποιες περιπτώσεις είναι καλό να χρησιμοποιούμε την επιφάνεια εργασίας ως χώρο αποθήκευσης; 6. Αλλάξτε το όνομα του συντάκτη για την παρουσίαση Ετήσιο Συνέδριο ώστε να φαίνεται το όνομά σας ως συντάκτη της παρουσίασης. 7. Προσθέστε το κείμενο Έκδοση ιστοσελίδας 1.0 στην ιδιότητα Σχόλια της παρουσίασης Ετήσιο Συνέδριο. 8. Πώς μπορούμε να τροποποιήσουμε τα στοιχεία του χρήστη τα οποία θα εμφανίζονται σε όλα τα αρχεία που δημιουργούμε με το Microsoft PowerPoint; 9. Αποθηκεύστε την παρουσίαση ως ιστοσελίδα σε μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης. Χρησιμοποιήστε το ίδιο όνομα αρχείου. 10. Τι προέκταση ονόματος έχει η παρουσίασή μας τώρα που αποθηκεύτηκε ως ιστοσελίδα;

39 11. Κλείστε την παρουσίαση Ετήσιο Συνέδριο. 97 Αποθήκευση και διαχείριση αρχείων Ανοίξτε την παρουσίαση Ανακατατάξεις.pptx από το συνοδευτικό CD. 13. Αποθηκεύστε την παρουσίαση με το ίδιο όνομα στην επιφάνεια εργασίας σας, σε μορφή Προβολή του PowerPoint. 14. Κλείστε την παρουσίαση Ανακατατάξεις και το PowerPoint. 15. Εντοπίστε στην επιφάνεια εργασίας τα δύο αποθηκευμένα αρχεία Ετήσιο Συνέδριο.pptx και Ανακατατάξεις.ppsx. Τι διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στις δύο παρουσιάσεις; 16. Τι προέκταση ονόματος έχει η παρουσίασή μας τώρα που αποθηκεύτηκε σε μορφή προβολής του PowerPoint; 17. Στην επιφάνεια εργασίας, διπλοπατήστε στο εικονίδιο της παρουσίασης Ανακατατάξεις.ppsx για να την εκτελέσετε. 18. Ανοίξτε το PowerPoint και φορτώστε την παρουσίαση Εξειδικευμένα προγράμματα.pptx από το φάκελο Αρχεία Εξάσκησης του συνοδευτικού CD. 19. Αποθηκεύστε την παρουσίαση ως πρότυπο στο φάκελο Έγγραφα, με το όνομα Πρότυπο για ενημέρωση.potx. 20. Κλείστε το πρότυπο Πρότυπο για ενημέρωση χωρίς να κλείσετε το PowerPoint. 21. Δημιουργήστε μια νέα παρουσίαση χρησιμοποιώντας το πρότυπο Πρότυπο για ενημέρωση. Προσθέστε εφέ και εφαρμόστε τις μορφοποιήσεις που θέλετε. 22. Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον προεπιλεγμένο φάκελο ανοίγματος και αποθήκευσης αρχείων;

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.6: Εικόνες και Γραφικά

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.6: Εικόνες και Γραφικά Πρόγραμμα Πιστοποίησης Γνώσεων και Δεξιοτήτων ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.6: Εικόνες και Γραφικά Αντώνης Χατζηνούσκας 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. Σκοπός του Μαθήματος Β. Θεωρία 1. Εισαγωγή γραφικού

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα. Παρουσιάσεις. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Ενότητα. Παρουσιάσεις. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ Ενότητα Παρουσιάσεις Κεφάλαιο 82. PowerPoint 2007 Απαντήσεις ερωτήσεων και ασκήσεων επανάληψης 1. Η εφαρμογή Microsoft PowerPoint είναι ειδικά κατασκευασμένη για την αποτελεσματική παρουσίαση δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.9: Οργανόγραμμα

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.9: Οργανόγραμμα Πρόγραμμα Πιστοποίησης Γνώσεων και Δεξιοτήτων ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.9: Οργανόγραμμα Αντώνης Χατζηνούσκας 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. Σκοπός του Μαθήματος Β. Θεωρία 1. Οργανόγραμμα 1. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.15 : Προβολή παρουσίασης και εφέ

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.15 : Προβολή παρουσίασης και εφέ Πρόγραμμα Πιστοποίησης Γνώσεων και Δεξιοτήτων ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.15 : Προβολή παρουσίασης και εφέ Αντώνης Χατζηνούσκας 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. Σκοπός του Μαθήματος Β. Θεωρία 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.7: Αναδιάταξη κειμένου και αντικειμένων

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.7: Αναδιάταξη κειμένου και αντικειμένων Πρόγραμμα Πιστοποίησης Γνώσεων και Δεξιοτήτων ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.7: Αναδιάταξη κειμένου και αντικειμένων Αντώνης Χατζηνούσκας 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. Σκοπός του Μαθήματος Β. Θεωρία

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: PowerPoint Κεφάλαιο 2: Εκκίνηση του PowerPoint... 13

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: PowerPoint Κεφάλαιο 2: Εκκίνηση του PowerPoint... 13 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: PowerPoint... 9 Κεφάλαιο 2: Εκκίνηση του PowerPoint... 13 Κεφάλαιο 3: Δημιουργία νέας παρουσίασης... 27 Κεφάλαιο 4: Μορφοποίηση κειμένου παρουσίασης...

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Microsoft Word Δημιουργία νέου εγγράφου Το σύστημα Βοήθειας του Word...

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Microsoft Word Δημιουργία νέου εγγράφου Το σύστημα Βοήθειας του Word... ΕΝΟΤΗΤΑ 3 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 91 Microsoft Word 2007... 9 92 Δημιουργία νέου εγγράφου... 20 93 Το σύστημα Βοήθειας του Word... 38 94 Μετακίνηση σε έγγραφο και προβολές εγγράφου...

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος...9. Κεφάλαιο 1: Microsoft Word Κεφάλαιο 2: Microsoft Excel Κεφάλαιο 3: Microsoft Power Point...73

Πρόλογος...9. Κεφάλαιο 1: Microsoft Word Κεφάλαιο 2: Microsoft Excel Κεφάλαιο 3: Microsoft Power Point...73 Περιεχόμενα Πρόλογος...9 Κεφάλαιο 1: Microsoft Word...11 Κεφάλαιο 2: Microsoft Excel...45 Κεφάλαιο 3: Microsoft Power Point...73 Κεφάλαιο 4: Microsoft Access...103 Κεφάλαιο 5: Microsoft Outlook...133 Τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (Σημειώσεις Powerpoint) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: ΒΑΡΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΟΖΟΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ MICROSOFT POWERPOINT (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.8: Προβολές του PowerPoint

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.8: Προβολές του PowerPoint Πρόγραμμα Πιστοποίησης Γνώσεων και Δεξιοτήτων ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.8: Προβολές του PowerPoint Αντώνης Χατζηνούσκας 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. Σκοπός του Μαθήματος Β. Θεωρία 1. Oι προβολές

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από τον συγγραφέα Microsoft Excel Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 21

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από τον συγγραφέα Microsoft Excel Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 21 ENOTHTA 4 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από τον συγγραφέα... 7 1 Microsoft Excel 2010... 9 2 Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 21 3 ημιουργία νέου βιβλίου εργασίας και καταχώριση δεδομένων... 27 4 Συμβουλές για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.12 : Εργασία με περισσότερες παρουσιάσεις

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.12 : Εργασία με περισσότερες παρουσιάσεις Πρόγραμμα Πιστοποίησης Γνώσεων και Δεξιοτήτων ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.12 : Εργασία με περισσότερες παρουσιάσεις Αντώνης Χατζηνούσκας 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. Σκοπός του Μαθήματος Β. Θεωρία

Διαβάστε περισσότερα

1. Αναφέρετε δύο τρόπους εκκίνησης της εφαρμογής Microsoft Excel. 2. Χρησιμοποιώντας το κουμπί έναρξη, ξεκινήστε την εφαρμογή υπολογιστικών φύλλων

1. Αναφέρετε δύο τρόπους εκκίνησης της εφαρμογής Microsoft Excel. 2. Χρησιμοποιώντας το κουμπί έναρξη, ξεκινήστε την εφαρμογή υπολογιστικών φύλλων Υπολογιστικά Φύλλα Microsoft Excel 1. Αναφέρετε δύο τρόπους εκκίνησης της εφαρμογής Microsoft Excel. 2. Χρησιμοποιώντας το κουμπί έναρξη, ξεκινήστε την εφαρμογή υπολογιστικών φύλλων Microsoft Excel. 3.

Διαβάστε περισσότερα

1. Ξεκινήστε το Microsoft Word και ανοίξτε το έγγραφο Αsia.doc από την επιφάνεια εργασίας.

1. Ξεκινήστε το Microsoft Word και ανοίξτε το έγγραφο Αsia.doc από την επιφάνεια εργασίας. Άσκηση 1 1. Ξεκινήστε το Microsoft Word και ανοίξτε το έγγραφο Αsia.doc από την επιφάνεια εργασίας. 2. Αλλάξτε την προβολή του εγγράφου σε Κανονική. 3. Επιλέξτε την κατάλληλη εντολή για κρύψετε τον οριζόντιο

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1 Χρήση προτύπου 2. Κεφάλαιο 2 Τροποποίηση μιας παρουσίασης 9. Κεφάλαιο 4 Προσθήκη αντικειμένων 26. Κεφάλαιο 5 Ειδικά εφέ 35

Κεφάλαιο 1 Χρήση προτύπου 2. Κεφάλαιο 2 Τροποποίηση μιας παρουσίασης 9. Κεφάλαιο 4 Προσθήκη αντικειμένων 26. Κεφάλαιο 5 Ειδικά εφέ 35 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Χρήση προτύπου 2 Κεφάλαιο 2 Τροποποίηση μιας παρουσίασης 9 Κεφάλαιο 3 Εφαρμογή σχεδίων 19 Κεφάλαιο 4 Προσθήκη αντικειμένων 26 Κεφάλαιο 5 Ειδικά εφέ 35 Κεφάλαιο 6 Κουμπιά ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου

Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου 11 Εργαλεία έκφρασης και δημιουργίας Επεξεργασία Κειμένου Α Γυμνασίου Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου Ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου μας προσφέρει τη δυνατότητα να: προσθέτουμε, να

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις στο PowerPoint

Σημειώσεις στο PowerPoint Σημειώσεις στο PowerPoint Τι είναι το PowerPoint; Το PowerPoint 2010 είναι μια οπτική και γραφική εφαρμογή που χρησιμοποιείται κυρίως για τη δημιουργία παρουσιάσεων. Με το PowerPoint, μπορείτε να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft PowerPoint 2007

Microsoft PowerPoint 2007 Information Technology Services and Solutions Σύμβουλοι Μηχανογράφησης και Εκπαίδευσης Στεφ. Σκουλούδη 27, Καλλίπολη, Πειραιάς 210 45 38 177 http://www.itss.gr/ Microsoft PowerPoint 2007 Κωνσταντίνος Κωβαίος

Διαβάστε περισσότερα

Κεφαλίδες και υποσέλιδα

Κεφαλίδες και υποσέλιδα Κεφαλίδες και υποσέλιδα Διασκεδάστε με τις επιλογές κεφαλίδων και υποσέλιδων δοκιμάζοντας τις ασκήσεις που ακολουθούν. Άσκηση 1: Εισαγωγή υποσέλιδων σε διαφάνειες Η παρουσίαση αποτελείται από πέντε διαφάνειες.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Παρουσιάσεις (Microsoft PowerPoint) Παρουσιάσεις (Microsoft PowerPoint) 1. Βασικές Λειτουργίες & Περιβάλλον Εφαρμογής Παρουσιάσεων. α. Χειρισμός παρουσιάσεων. α1.

Διαβάστε περισσότερα

Μορφοποίηση εικόνων. Εισαγωγή. Στόχος κεφαλαίου

Μορφοποίηση εικόνων. Εισαγωγή. Στόχος κεφαλαίου Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1: Προετοιμασία παρουσίασης...1 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση διαφανειών...18 Κεφάλαιο 3: Διαχείριση γραφικών...31 Κεφάλαιο 4: Επεξεργασία εικόνων με το Adobe Photoshop...56 Κεφάλαιο 5: Μορφοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία-3: Παρουσίαση Εργασίας. Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς

Εργασία-3: Παρουσίαση Εργασίας. Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς Εργασία-3: Παρουσίαση Εργασίας Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς Αρκετοί πιστεύουν πως η επιτυχία μιας παρουσίασης είναι δεδομένη εάν ο παρουσιαστής κατέχει το θέμα που πρόκειται να παρουσιάσει και είναι

Διαβάστε περισσότερα

www.costaschatzinikolas.gr

www.costaschatzinikolas.gr ECDL CORE ΕΝΟΤΗΤΑ 6 Παρουσιάσεις Microsoft Powerpoint Επαναληπτικές Ερωτήσεις Εξετάσεων ECDL CORE ΕΝΟΤΗΤΑ 6 Παρουσιάσεις Microsoft Powerpoint Επαναληπτικές Ερωτήσεις Εξετάσεων Δημιουργία - Συγγραφή Costas

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικές συμβουλές κατά την πληκτρολόγηση ., ; :! ( ) " " Άνοιγμα και αποθήκευση εγγράφου Αρχείο, Άνοιγμα. Αρχείο / Αποθήκευση

Πρακτικές συμβουλές κατά την πληκτρολόγηση ., ; :! ( )   Άνοιγμα και αποθήκευση εγγράφου Αρχείο, Άνοιγμα. Αρχείο / Αποθήκευση Επεξεργαστής κειμένου Word 2003 Πρακτικές συμβουλές κατά την πληκτρολόγηση Για να αλλάξουμε παράγραφο πατάμε Enter. Για να αφήσουμε μία κενή γραμμή, πατάμε μία φορά το Enter. Για να γράψουμε την επόμενη

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα. Υπολογιστικά φύλλα. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Ενότητα. Υπολογιστικά φύλλα. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ Ενότητα Υπολογιστικά φύλλα Κεφάλαιο 51. Microsoft Excel 2007 Ερωτήσεις και ασκήσεις επανάληψης Κεφαλαίου 51 1. Αναφέρετε δύο τρόπους εκκίνησης της εφαρμογής Microsoft Excel. 2. Χρησιμοποιώντας το κουμπί

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft POWERPOINT ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ECDL. Περιεχόμενα. Απόκτησε τώρα το δίπλωμα. για να θεωρείσαι Επαγγελματίας! 1 Χρήση της Εφαρμογής

Microsoft POWERPOINT ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ECDL. Περιεχόμενα. Απόκτησε τώρα το δίπλωμα. για να θεωρείσαι Επαγγελματίας! 1 Χρήση της Εφαρμογής Microsoft POWERPOINT Περιεχόμενα ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ 1 Χρήση της Εφαρμογής 2 Ανάπτυξη Μιας Παρουσίασης 3 Κείμενο 4 Γραφήματα 5 Γραφικά Αντικείμενα Εργασία με παρουσιάσεις και αποθήκευση σε διάφορες μορφές αρχείων.

Διαβάστε περισσότερα

PowerPoint Ένα εργαλείο παρουσίασης

PowerPoint Ένα εργαλείο παρουσίασης Εργασία 7η 2 Αρκετοί πιστεύουν πως η επιτυχία μιας παρουσίασης είναι δεδομένη εάν ο παρουσιαστής κατέχει το θέμα που πρόκειται να παρουσιάσει και είναι σε θέση να χειρίζεται ί ά άνετα έ ένα πρόγραμμα ό

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στο Word Βασικές μορφοποιήσεις κειμένων Κεφάλαιο 1. Κεφάλαιο 2

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στο Word Βασικές μορφοποιήσεις κειμένων Κεφάλαιο 1. Κεφάλαιο 2 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Word 2007...9 Η οθόνη του Word... 9 Δημιουργία νέου εγγράφου... 15 Προσθήκη και διαγραφή κειμένου... 18 Πρώτα επιλογή, μετά εργασία... 20 Εύρεση και αντικατάσταση κειμένου...

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ. 1) Προβολή Γραμμές εργαλείων Σχεδίαση. ΜΑΘΗΜΑ 5 ο : ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ. 1) Προβολή Γραμμές εργαλείων Σχεδίαση. ΜΑΘΗΜΑ 5 ο : ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1 ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ Για τη δημιουργία σχημάτων στο WORD χρησιμοποιείται η γραμμή εργαλείων της σχεδίασης. Τα βήματα που μπορεί να ακολουθήσετε για να εμφανίσετε τη γραμμή εργαλείων

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Excel Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή. Βιβλίο εργασίας

Microsoft Excel Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή. Βιβλίο εργασίας Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Microsoft Excel 2010... 7 Κεφάλαιο 2 Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 19 Κεφάλαιο 3 ημιουργία νέου βιβλίου εργασίας και καταχώριση δεδομένων... 24 Κεφάλαιο 4 Συμβουλές για την καταχώριση

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003

Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003 Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003 Έναρξη 1. Εκκίνηση του προγράμματος Για να ξεκινήσουμε το Word, πατάμε στο κουμπί Εναρξη και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Προγράμματα και Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ στην επεξεργασία κειμένου (Word)

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ στην επεξεργασία κειμένου (Word) 1. Πώς δημιουργούμε ένα νέο έγγραφο; 2. Πώς αποθηκεύουμε ένα έγγραφο στη δισκέτα μας; 3. Μπορείτε να περιγράψετε τη βασική οθόνη του Word;. 4. Τι ακριβώς κάνει το εργαλείο ζουμ; 5. Ποιους κανόνες ακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

1. Ξεκινήστε το πρόγραµµα Επεξεργασίας Κειµένου. 2. Αλλάξτε την Προβολή σε ιάταξη εκτύπωσης. 3. Αλλάξτε το Ζουµ προβολής σε Πλάτος σελίδας

1. Ξεκινήστε το πρόγραµµα Επεξεργασίας Κειµένου. 2. Αλλάξτε την Προβολή σε ιάταξη εκτύπωσης. 3. Αλλάξτε το Ζουµ προβολής σε Πλάτος σελίδας 1. Ξεκινήστε το πρόγραµµα Επεξεργασίας Κειµένου 2. Αλλάξτε την Προβολή σε ιάταξη εκτύπωσης 3. Αλλάξτε το Ζουµ προβολής σε Πλάτος σελίδας 4. Εµφανίστε τη γραµµή εργαλείων Σχεδίαση 5. Πληκτρολογήστε το κείµενο

Διαβάστε περισσότερα

Δώστε χρώμα και σύσταση στις διαφάνειες

Δώστε χρώμα και σύσταση στις διαφάνειες Δώστε χρώμα και σύσταση στις διαφάνειες Άσκηση 1: Επιλέξτε ένα πρότυπο σχεδίασης Τώρα μπορείτε να προσθέσετε χρώματα. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, ανοίξτε το παράθυρο εργασιών Σχεδίαση διαφάνειας και επιλέξτε

Διαβάστε περισσότερα

Επιλογή ενός στοιχείου γραφήματος από μια λίστα στοιχείων γραφήματος

Επιλογή ενός στοιχείου γραφήματος από μια λίστα στοιχείων γραφήματος - 217 - Το στοιχείο που θέλετε να επιλέξετε επισημαίνεται ξεκάθαρα με λαβές επιλογής. Συμβουλή: Για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε το στοιχείο γραφήματος που θέλετε να επιλέξετε, το Microsoft Office Excel

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ

ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΤΕΙ Ηρακλείου Τμήμα Λογιστικής Πληροφορική I 5 η Εργαστηριακή άσκηση (WORD) ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ 5 ο : ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ Για τη δημιουργία σχημάτων στο WORD χρησιμοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Παρουσιάσεις ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Διεύθυνση: Ασκληπιού 18 Τηλέφωνο: 215.5515254

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Παρουσιάσεις ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Διεύθυνση: Ασκληπιού 18 Τηλέφωνο: 215.5515254 ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Παρουσιάσεις ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ INTERMEDIATE Το Intermediate είναι εστιασμένο σε γνώσεις πληροφορικής και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιλαμβάνει όλες

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο PowerPoint...9. Κεφάλαιο 2 Εργασία με κείμενο... 39

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο PowerPoint...9. Κεφάλαιο 2 Εργασία με κείμενο... 39 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο PowerPoint...9 Βασικές έννοιες... 10 Το παράθυρο του PowerPoint... 13 Δημιουργία νέας παρουσίασης... 15 Βασικές εργασίες με διαφάνειες... 22 Προβολές παρουσίασης...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (Σημειώσεις Word) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: ΒΑΡΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΟΖΟΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ MICROSOFT WORD (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access Κεφάλαιο 2: Microsoft Access

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access Κεφάλαιο 2: Microsoft Access Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: Βάσεις δεδομένων και Microsoft Access... 9 Κεφάλαιο 2: Microsoft Access 2002... 20 Κεφάλαιο 3: Το σύστημα Βοήθειας του Microsoft Office ΧΡ... 36

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα. Επεξεργασία κειμένου. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Ενότητα. Επεξεργασία κειμένου. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ Ενότητα Επεξεργασία κειμένου Κεφάλαιο 28. Microsoft Word 2007 Ερωτήσεις και ασκήσεις επανάληψης Κεφαλαίου 28 1. Ξεκινήστε τον επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word. 2. Ποια είναι η χρησιμότητα μιας εφαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

PowerPoint 2007. Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007. Καθορισμός του αριθμού των διαφανειών που χρειάζονται

PowerPoint 2007. Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007. Καθορισμός του αριθμού των διαφανειών που χρειάζονται PowerPoint 2007 Δημιουργία παρουσίασης Δημιουργία βασικής παρουσίασης στο PowerPoint 2007 Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Ονομασία και αποθήκευση της παρουσίασής σας Προσθήκη, αναδιάταξη και διαγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft PowerPoint 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

POWERPOINT 2003. Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων.

POWERPOINT 2003. Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων. POWERPOINT 2003 1. Τι είναι το PowerPoint (ppt)? Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων. 2. Τι δυνατότητες έχει? Δημιουργία παρουσίασης. Μορφοποίηση παρουσίασης. Δημιουργία γραφικών. Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

2.1 Windows XP. 2.2 Επιφάνεια εργασίας. 2.3 Γραμμή εργασιών 1/10

2.1 Windows XP. 2.2 Επιφάνεια εργασίας. 2.3 Γραμμή εργασιών 1/10 2.1 Windows XP 1. Τι είναι τα Windows XP; 2. Τι εννοούμε με τον όρο λειτουργικό σύστημα; 3. Αναφέρετε μερικά άλλα λειτουργικά συστήματα που κυκλοφορούν στην αγορά. 4. Αναφέρετε μερικά από τα βοηθητικά

Διαβάστε περισσότερα

α2. Αποθήκευση παρουσίασης με διαφορετικό τύπου ή/και σε διαφορετική θέση/ ή/και με διαφορετικό όνομα

α2. Αποθήκευση παρουσίασης με διαφορετικό τύπου ή/και σε διαφορετική θέση/ ή/και με διαφορετικό όνομα Αντικείμενα Αξιολόγησης Κριτήρια Απόδοσης Δεξιότητες που θα εξεταστούν(power point ) 1. Βασικές λειτουργίες & Περιβάλλον εφαρμογής παρουσιάσεων α. Χειρισμός παρουσιάσεωνα1. Δημιουργία, άνοιγμα, Κλείσιμο,

Διαβάστε περισσότερα

a. Κάνουμε κλικ στο Δημιουργία Διαφάνειας c. Ξεκινούμε να γράφουμε την διαφάνεια a. Είναι η πρώτη διαφάνεια της σειράς

a. Κάνουμε κλικ στο Δημιουργία Διαφάνειας c. Ξεκινούμε να γράφουμε την διαφάνεια a. Είναι η πρώτη διαφάνεια της σειράς PowerPoint 1. Εισαγωγή διαφάνειας a. Κάνουμε κλικ στο Δημιουργία Διαφάνειας b. Επιλέγουμε το είδος της διαφάνειας που επιθυμούμε. Η πρώτη διαφάνεια συνήθως είναι η διαφάνεια τίτλου. c. Ξεκινούμε να γράφουμε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στο Word 2003...9. Βασικές μορφοποιήσεις κειμένων... 41. Κεφάλαιο 1. Κεφάλαιο 2

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στο Word 2003...9. Βασικές μορφοποιήσεις κειμένων... 41. Κεφάλαιο 1. Κεφάλαιο 2 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Word 2003...9 Η οθόνη του Word... 9 Δημιουργία νέου εγγράφου... 14 Προσθήκη και διαγραφή κειμένου... 17 Πρώτα επιλογή, μετά εργασία... 18 Εύρεση και αντικατάσταση κειμένου...

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 1 Microsoft Word 2010... 9. 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 17. 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office...

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 1 Microsoft Word 2010... 9. 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 17. 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office... Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 1 Microsoft Word 2010... 9 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 17 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office... 31 4 Μετακίνηση σε έγγραφο και προβολές εγγράφου... 37 5 Επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MICROSOFT POWERPOINT

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MICROSOFT POWERPOINT ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MICROSOFT POWERPOINT 1 Εισαγωγή Το PowerPoint είναι µια ισχυρή εφαρµογή για τη δηµιουργία παρουσιάσεων και µπορεί να χρησιµεύσει στη δηµιουργία διαφανειών, καθώς και συνοδευτικών σηµειώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Tech village School. Ακολουθούν δομές και σχέδια του εκπαιδευτικού προγράμματος: Σελίδα 1 από 7

Tech village School. Ακολουθούν δομές και σχέδια του εκπαιδευτικού προγράμματος: Σελίδα 1 από 7 Tech Village School Κωδικός Πακέτου: Power Point Εκπαιδευτική Ενότητα: Παρουσιάσεις Είδος προγράμματος: Βασικές γνώσεις πληροφορικής Μέθοδος διδασκαλίας: Με διαλέξεις-εργαστήρια Περιγραφή Μεθόδου Διδασκαλίας:

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς

Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς 3.3.1.1 Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς Γραμματοσειρές Η λέξη γραμματοσειρά αναφέρεται στο στυλ που εμφανίζονται τα γράμματα. Παρακάτω ακολουθούν κάποια παραδείγματα,

Διαβάστε περισσότερα

10 η Εργαστηριακή Άσκηση

10 η Εργαστηριακή Άσκηση 10 η Εργαστηριακή Άσκηση MICROSOFT OFFICE POWERPOINT Το πρόγραμμα PowerPoint της εταιρείας Microsoft χρησιμοποιείται για τη δημιουργία παρουσιάσεων οποιουδήποτε είδους. Ανήκει και αυτό στα προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση συνδυασμών κίνησης

Τροποποίηση συνδυασμών κίνησης Τροποποίηση συνδυασμών κίνησης Σε αυτήν την πρακτική εξάσκηση, θα τροποποιήσετε τους συνδυασμούς που έχουν εφαρμοστεί στην παρουσίαση της εταιρείας σας. Βήμα 1: Αλλαγή του εφέ για το κείμενο του τίτλου

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Microsoft Excel Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 21

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Microsoft Excel Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 21 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 91 Microsoft Excel 2007... 9 92 Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 21 93 Δημιουργία νέου βιβλίου εργασίας και καταχώριση δεδομένων... 32 94 Συμβουλές για την καταχώριση

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργάκης Αριστείδης ΠΕ20

Γεωργάκης Αριστείδης ΠΕ20 1 Εκκίνηση για πρώτη φορά Όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες εφαρμογές του OpenOffice, έτσι και το Impress μπορούμε να το εκκινήσουμε μέσω της συντόμευσης που εγκαθίσταται αυτόματα στην επιφάνεια εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Περιεχόμενα...v

Περιεχόμενα. Περιεχόμενα...v Περιεχόμενα Περιεχόμενα...v Κεφάλαιο 1: Ρυθμίσεις γραμμών εργαλείων και μενού...1 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παραθύρων και προβολές...18 Κεφάλαιο 3: Εύρεση, αντικατάσταση, και μετάβαση σε συγκεκριμένο στοιχείο...35

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ POWER POINT

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ POWER POINT 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ POWER POINT To Power Point είναι ένα πολύ δυναμικό πρόγραμμα παρουσίασης γραφικών. Ο σκοπός είναι να βοηθήσει τους χρήστες των υπολογιστών να δημιουργούν εντυπωσιακά έγγραφα, επιστολές και

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο PowerPoint 9. Κεφάλαιο 2 Εργασία με κείμενο 41

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο PowerPoint 9. Κεφάλαιο 2 Εργασία με κείμενο 41 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο PowerPoint 9 Βασικές έννοιες... 10 Το παράθυρο του PowerPoint... 13 Δημιουργία νέας παρουσίασης... 18 Βασικές εργασίες με διαφάνειες... 24 Προβολές παρουσίασης... 28

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.2: Εκκίνηση στο Microsoft PowerPoint

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.2: Εκκίνηση στο Microsoft PowerPoint Πρόγραμμα Πιστοποίησης Γνώσεων και Δεξιοτήτων ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.2: Εκκίνηση στο Microsoft PowerPoint Αντώνης Χατζηνούσκας 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. Σκοπός του Μαθήματος Β. Θεωρία

Διαβάστε περισσότερα

1. Βασικές Λειτουργίες του MS- Word

1. Βασικές Λειτουργίες του MS- Word 1. Βασικές Λειτουργίες του MS- Word Το MS-Word, που είναι και αντικείμενο αυτών των σημειώσεων είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, που στις σελίδες του μπορεί να περιέχει εκτός από κείμενο, εικόνες

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Οι πίνακες Οι πίνακες είναι ορθογώνια πλαίσια που χωρίζονται σε γραµµές και στήλες. Η τοµή µιας γραµµής µε µια στήλη προσδιορίζει ένα κελί. Τα στοιχεία, που παρουσιάζουµε,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ I. 3o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ I. 3o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ I 3o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD 1. Προσθήκη στηλών σε τμήμα εγγράφου 2. Εσοχή παραγράφου 3. Εισαγωγή Κεφαλίδας, Υποσέλιδου και Αριθμού Σελίδας 4. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων... Περιεχόμενα Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...22 Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...23 Επιφάνεια εργασίας...26

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα. Επεξεργασία κειμένου. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Ενότητα. Επεξεργασία κειμένου. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ Ενότητα Επεξεργασία κειμένου 28. Microsoft Word 2007 Απαντήσεις ερωτήσεων και ασκήσεων επανάληψης 1. Για να ξεκινήσουμε την εφαρμογή Microsoft Word, μπορούμε να πατήσουμε στο κουμπί έναρξη έπειτα στην

Διαβάστε περισσότερα

6 Το μικρό βιβλίο για το ελληνικό Word 2010

6 Το μικρό βιβλίο για το ελληνικό Word 2010 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Microsoft Word 2010... 7 Κεφάλαιο 2 ημιουργία νέου εγγράφου... 13 Κεφάλαιο 3 Το σύστημα Βοήθειας του Office... 26 Κεφάλαιο 4 Μετακίνηση σε έγγραφο και προβολές εγγράφου... 31 Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft PowerPoint 2010

Microsoft PowerPoint 2010 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Microsoft PowerPoint 2010... 7 Κεφάλαιο 2 Εκκίνηση του PowerPoint... 12 Κεφάλαιο 3 ημιουργία νέας παρουσίασης... 23 Κεφάλαιο 4 Μορφοποίηση κειμένου παρουσίασης... 31 Κεφάλαιο 5 ιαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Α.Φ.Μ. ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΑΡ

Α.Φ.Μ. ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΑΡ A C C E S S ΑΣΚΗΣΗ 1 1. Δημιουργήστε μια κενή βάση δεδομένων με όνομα «ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ» και αποθηκεύστε την στο φάκελο «Τα έγγραφά μου». 2. Δημιουργήστε πίνακα με ένα πεδίο με όνομα «ΝΟΜΟΣ» το οποίο θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ TEXNOΛΟΓΙΚΟ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Εργαστηρίου για το MICROSOFT POWERPOINT Δρ. Ευάγγελος

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία παρουσιάσεων με το PowerPoint

Δημιουργία παρουσιάσεων με το PowerPoint Δημιουργία παρουσιάσεων με το PowerPoint Οι νέες Τεχνολογίες αλλάζουν ριζικά το τοπίο της εκπαίδευσης. Αλλάζουν τον τρόπο διδασκαλίας και μάθησης, τον τρόπο μελέτης αλλά και τον τρόπο έρευνας και αξιολόγησης,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης λογισμικού οργάνωσης γραφείου: PowerPoint 2007 Επιμέλεια κειμένων: Ελένη Καραγεώργου-Βράντζα

Οδηγός χρήσης λογισμικού οργάνωσης γραφείου: PowerPoint 2007 Επιμέλεια κειμένων: Ελένη Καραγεώργου-Βράντζα - 317-2. Στην περιοχή Εργαλεία SmartArt, στην καρτέλα Μορφή, της ομάδας Στυλ WordArt, κάντε κλικ στο βέλος που βρίσκεται δίπλα από την επιλογή Γέμισμα κειμένου, και στη συνέχεια κάντε ένα από τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

( Απάντηση: Ο τόνος βρίσκεται δεξιά από το γράμμα Λ. ) ( Απάντηση: Κρατάμε πατημένο το πλήκτρο Shift και πατάμε το πλήκτρο 8. )

( Απάντηση: Ο τόνος βρίσκεται δεξιά από το γράμμα Λ. ) ( Απάντηση: Κρατάμε πατημένο το πλήκτρο Shift και πατάμε το πλήκτρο 8. ) 1 Επεξεργασία Κειμένου OpenOffice writer Απόσπασμα Μάθημα: Γλώσσα, Τάξη: Δ Ενότητα 2: «Ρώτα το νερό τι τρέχει» Θυμόμαστε: Ποιο πλήκτρο είναι ο τόνος; ( Απάντηση: Ο τόνος βρίσκεται δεξιά από το γράμμα Λ.

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft WORD ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ECDL. Περιεχόμενα. Απόκτησε τώρα το δίπλωμα. για να θεωρείσαι Επαγγελματίας! 1 Χρήση της Εφαρμογής

Microsoft WORD ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ECDL. Περιεχόμενα. Απόκτησε τώρα το δίπλωμα. για να θεωρείσαι Επαγγελματίας! 1 Χρήση της Εφαρμογής Microsoft WORD Περιεχόμενα ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 1 Χρήση της Εφαρμογής 2 Δημιουργία Εγγράφων 3 Μορφοποίηση 4 Αντικείμενα 5 Συγχώνευση Αλληλογραφίας 6 Προετοιμασία Αποτελεσμάτων Εργασία με έγγραφα και αποθήκευση

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Office Excel 2007

Microsoft Office Excel 2007 Σημειώσεις για την εφαρμογή Microsoft Office Excel 2007 Μαυρίδης Ανέστης Δρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ Ξάνθη, Σεπτέμβριος 2014 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Σημειώσεις για το σχολικό έτος 2014-2015 Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint

Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Γνωρίστε το χώρο εργασίας του PowerPoint Για να εκκινήσουμε το Office PowerPoint 2007 ακολουθούμε τα εξής βήματα: Έναρξη à Όλα τα προγράμματα PowerPoint 2007. à Microsoft Office à Microsoft Office Όταν

Διαβάστε περισσότερα

Τσαουσάκης Σταύρος ΠΕ70 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3

Τσαουσάκης Σταύρος ΠΕ70 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3 Τσαουσάκης Σταύρος ΠΕ70 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3 1. Πηγαίνετε Έναρξη-Προγράµµατα-Microsoft Office-Microsoft Office PowerPoint 2003 και ανοίξτε το πρόγραµµα. 2. Εµφανίζεται η πρώτη διαφάνεια. 3. Κάντε κλικ και

Διαβάστε περισσότερα

ECDL Module 6 Παρουσιάσεις Εξεταστέα Ύλη, έκδοση 5.0 (Syllabus Version 5.0)

ECDL Module 6 Παρουσιάσεις Εξεταστέα Ύλη, έκδοση 5.0 (Syllabus Version 5.0) ECDL Module 6 Παρουσιάσεις Εξεταστέα Ύλη, έκδοση 5.0 (Syllabus Version 5.0) (Module 6 Presentation) Συνολική ιάρκεια: Προτεινόµενο * Χρονοδιάγραµµα Εκπαίδευσης 8-12 (οκτώ έως δώδεκα) ώρες σε 4-6 (τέσσερα

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word

Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word 1) Έναρξη 1.1) Εκκίνηση Για να ξεκινήσουμε το Word, πατάμε στο κουμπί Εναρξη και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Προγράμματα και Microsoft Word. Η εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Γνωριμία με το Excel...9

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Γνωριμία με το Excel...9 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Γνωριμία με το Excel...9 Τα στοιχεία του παραθύρου του Excel... 10 Κελιά και διευθύνσεις... 13 Σε ποιο κελί θα τοποθετηθούν τα δεδομένα;... 14 Καταχώριση δεδομένων... 15 Τι καταλαβαίνει

Διαβάστε περισσότερα

1 Εξερεύνηση του PowerPoint Δημιουργία νέας παρουσίασης Επεξεργασία κειμένου διαφανειών 107

1 Εξερεύνηση του PowerPoint Δημιουργία νέας παρουσίασης Επεξεργασία κειμένου διαφανειών 107 Περιεχόμενα Οι συγγραφείς... 11 Εισαγωγή στο PowerPoint 2007... 13 Νέες λειτουργίες...13 Καταργημένες λειτουργίες...16 Πληροφορίες για αναγνώστες που χρησιμοποιούν Windows ΧΡ... 17 Διαχείριση των αρχείων

Διαβάστε περισσότερα

Ελέγξτε την ταινία σας

Ελέγξτε την ταινία σας Ελέγξτε την ταινία σας Σε αυτές τις ασκήσεις, θα κάνετε εισαγωγή μιας ταινίας και θα χρησιμοποιήσετε τις επιλογές που παρουσιάστηκαν στο μάθημα. Άσκηση 1: Εισαγωγή αρχείου ταινίας 1. Κάντε κλικ στη μικρογραφία

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11 Περιεχόμενα Πρόλογος... 11 Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13 1.1 Windows XP... 15 1.2 Επιφάνεια εργασίας... 19 1.3 Γραμμή εργασιών... 24 1.4 Χειρισμός παραθύρων... 30 1.5 Μενού... 36 1.6

Διαβάστε περισσότερα

* Με τη επιλογή Αρχείο --> Δημιουργία ανοίγετε ένα νέο αρχείο με όνομα και μπορείτε να ξεκινήσετε μια ζωγραφιά.

* Με τη επιλογή Αρχείο --> Δημιουργία ανοίγετε ένα νέο αρχείο με όνομα και μπορείτε να ξεκινήσετε μια ζωγραφιά. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΝΟΤΗΤΑ 3: ΧΡΗΣΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: Ζωγραφική 1. Έναρξη εφαρμογής Ερώτηση 1 Συμπληρώστε τα κενά. Όλα τα εργαλεία σχεδίασης βρίσκονται μέσα στην. Όλα

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογιστικά Φύλλα Microsoft Excel 2016 Level I

Υπολογιστικά Φύλλα Microsoft Excel 2016 Level I Υπολογιστικά Φύλλα Microsoft Excel 2016 Level I 1. Εισαγωγή 1.1. Δυνατότητες και χαρακτηριστικά του προγράμματος 1.2. Τρόποι ενεργοποίησης του προγράμματος 1.3. Περιγραφή του βασικού παραθύρου Ορολογία

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Γνωριμία με το Excel... 9

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Γνωριμία με το Excel... 9 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Γνωριμία με το Excel... 9 Τα στοιχεία του παραθύρου του Excel... 10 Κελιά και διευθύνσεις... 13 Σε ποιο κελί θα τοποθετηθούν τα δεδομένα;... 14 Καταχώριση δεδομένων... 15 Τι καταλαβαίνει

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων..15

Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων..15 150 Περιεχ μενα Ενότητα 1 Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων..15 Κεφάλαιο 1 Εργασία με τα Windows 98... 17 Το περιβάλλον των Windows 98...18 Χρήση του πληκτρολογίου...19 Χειρισμοί με το ποντίκι...22

Διαβάστε περισσότερα

Γραφήματα. Excel 2003

Γραφήματα. Excel 2003 Γραφήματα Excel 2003 Ορολογία Τίτλος γραφήματος Σειρά δεδομένων Υπόμνημα Κατηγορίες Ετικέτες Δείκτες Περιοχή γραφήματος Περιοχή σχεδίασης γραφήματος Γραμμές πλέγματος Οδηγός γραφημάτων Για τη δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

www.costaschatzinikolas.gr

www.costaschatzinikolas.gr ECDL CORE ΕΝΟΤΗΤΑ 3 Επεξεργασία Κειμένου Microsoft Word Επαναληπτικές Ερωτήσεις Εξετάσεων ECDL CORE ΕΝΟΤΗΤΑ 3 Επεξεργασία Κειμένου Microsoft Word Επαναληπτικές Ερωτήσεις Εξετάσεων Δημιουργία - Συγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην Πληροφορική

Εισαγωγή στην Πληροφορική Α.Τ.Ε.Ι ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Εισαγωγή στην Πληροφορική Εισαγωγή στα Windows ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΖΙΓΚΟΥ 10 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ξεκινώντας με τα MS Windows Ασκήσεις Ερώτηση 1 Επιλέξτε από τις παρακάτω ενέργειες αυτή που θα τερματίσει

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσιάσεις (Presentation)

Παρουσιάσεις (Presentation) Παρουσιάσεις (Presentation) Σεπτέμβριος 2017 Έκδοση 6.0 PEOPLECERT Ελλάς A.E - Φορέας Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού Κοραή 3, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: 210 372 9100, Fax: 210 372 9101, e-mail: info@peoplecert.org,

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Word. 1) Έναρξη

Microsoft Word. 1) Έναρξη Microsoft Word 1) Έναρξη 1.1) Εκκίνηση Για να ξεκινήσουμε το Word, πατάμε στο κουμπί Εναρξη και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Προγράμματα και Microsoft Word. Η εφαρμογή Word ξεκινά και εμφανίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Ανοίγει η παρουσίαση και εμφανίζεται η διαφάνεια τίτλου, "Πειράματα με αρχεία ήχου". Άσκηση 1: Εισαγωγή ήχου για συνεχή αναπαραγωγή Βήμα 1: Εισαγωγή ήχου Στη διαφάνεια 1, με

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Word 1. Κεφάλαιο 1: Δημιουργία εγγράφου 3

Microsoft Word 1. Κεφάλαιο 1: Δημιουργία εγγράφου 3 Περιεχόμενα Οι νέες δυνατότητες του Microsoft Office XP...xi Διορθώσεις, σχόλια, και βοήθεια...xiv Λήψη βοήθειας για το βιβλίο και το CD του... xiv Λήψη βοήθειας για το Microsoft Excel 2002... xiv Χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστηριακή Άσκηση 4 Μορφοποίηση Κειμένου μέσω του

Εργαστηριακή Άσκηση 4 Μορφοποίηση Κειμένου μέσω του Μορφοποίηση χαρακτήρων Όταν ανοίγουμε το Word η γραμματοσειρά που υπάρχει είναι προκαθορισμένη. Το πλαίσιο διαλόγου Γραμματοσειρά μας επιτρέπει να κάνουμε περισσότερες μορφοποιήσεις. Επιλέγουμε Μορφή Απόσταση

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα PowerPoint Εκκίνηση του PowerPoint Δημιουργία νέας παρουσίασης... 24

Λίγα λόγια από το συγγραφέα PowerPoint Εκκίνηση του PowerPoint Δημιουργία νέας παρουσίασης... 24 ΕΝΟΤΗΤΑ 6 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 91 PowerPoint 2007... 9 92 Εκκίνηση του PowerPoint... 16 93 Δημιουργία νέας παρουσίασης... 24 94 Μορφοποίηση κειμένου παρουσίασης... 36 95 Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της Αυτόματης προσαρμογής κειμένου

Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της Αυτόματης προσαρμογής κειμένου - 117-2. Στο παράθυρο διαλόγου Επιλογές, κάντε κλικ στην καρτέλα Επεξεργασία και κατόπιν επιλέξτε ή απαλείψτε το πλαίσιο ελέγχου Να επιτρέπεται η μεταφορά και η απόθεση κελιών. Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία κειμένου: Word 2003

Επεξεργασία κειμένου: Word 2003 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Ρυθμίσεις γραμμών εργαλείων και μενού...9 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παραθύρων και προβολές...26 Κεφάλαιο 3: Εύρεση, αντικατάσταση, και μετάβαση σε συγκεκριμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΟΣ 2: Κεφάλαιο 1: Βασικές τεχνικές του Office Κεφάλαιο 2: Εργασία με τα προγράμματα... 13

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΟΣ 2: Κεφάλαιο 1: Βασικές τεχνικές του Office Κεφάλαιο 2: Εργασία με τα προγράμματα... 13 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΟΣ 1: ΚΟΙΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΤΟΥ OFFICE Κεφάλαιο 1: Βασικές τεχνικές του Office... 3 Δημιουργία νέου εγγράφου...4 Άνοιγμα εγγράφου του Office...5 Επιλογές μενού και γραμμών εργαλείων...6

Διαβάστε περισσότερα

να ακολουθήσουμε Έναρξη Όλα τα Προγράμματα και να ενεργοποιήσουμε την επιλογή Microsoft Word.

να ακολουθήσουμε Έναρξη Όλα τα Προγράμματα και να ενεργοποιήσουμε την επιλογή Microsoft Word. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟ WORD Περιεχόμενα Εκκίνηση του Microsoft Word... 3 Το παράθυρο του Word... 3 Η Κορδέλα με τις καρτέλες... 4 Κεντρική... 4 Εισαγωγή... 4 Διάταξη Σελίδας... 5 Αναφορές... 5 Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα