ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ"

Transcript

1 ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΙΟΥ ΠΓΕΣ-Μ-431 ΑΡ. ΚΩ ΙΚΟΥ: ΕΚ ΟΣΗ: 6η ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012

2 ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΙΟΡΘΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗΣ ΠΓΕΣ-Μ-431 ΕΚ ΟΣΗ: 6 η Α/ Α ΑΡΙΘΜΟΣ ΙΑΤΑΓΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΒΑΘΜΟΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΟΝΟΓΡΑΦΗ Ο Η Γ Ι Ε Σ α. Καταχωρίστε στον Πίνακα κάθε διαταγή τροποποίησης αυτής της προδιαγραφής. β. Οι τροποποιήσεις να γίνονται µε αντικατάσταση των παλαιών σελίδων µε τις αποστελλόµενες νέες ταυτάριθµες. γ. Ο αριθµός της τροποποίησης, φαίνεται στην κορυφή της νέας σελίδας (π.χ. Τροποποίηση 1)

3 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α/Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΛΙ Α 1 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός Ορισµός Απαιτήσεις Στρατιωτικής Υπηρεσίας Γενικά Μακροσκοπικά Χαρακτηριστικά Εφοδίου Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά Εφοδίου Φυσικοχηµικά Χαρακτηριστικά Εφοδίου Μικροβιολογικά Συσκευασία Επισηµάνσεις Λευκοσιδηρά κουτιά Χαρτοκιβώτια ειγµατοληψία ιενεργούµενοι Έλεγχοι Επιτροπή Παραλαβής Χηµείο Στρατού (ΧΗΣ) Στρατιωτικά Κτηνιατρικά Εργαστήρια Γενικό Χηµείο Κράτους (ΓΧΚ) Υποχρεώσεις Προµηθευτών Απαράβατοι Όροι ιάφορα Βοηθήµατα Πληροφοριακά Στοιχεία ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ "Α" Υπόδειγµα Φύλλου Συµµόρφωσης 26 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ "Β" Πίνακας ειγµατοληψίας, Κυπέλλων για Μακροσκοπικό Έλεγχο και Εργαστηριακές Εξετάσεις (Εκτός Καθαρού Βάρους)

4 ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 2ο ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑ ΦΟΡΕΑ : 0171 ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ : ΚΩ.: ΑΡ.ΠΡΟ.: ΠΓΕΣ-Μ-431 ΕΚ ΟΣΗ: 6η Ιούνιος 2012 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΙΟΥ 1. Εισαγωγή 1.1 Σκοπός Η προδιαγραφή αυτή αποσκοπεί στον καθορισµό των απαιτήσεων της Στρατιωτικής Υπηρεσίας, για την προµήθεια µελιού ανθέων ή µελιού µελιτώµατος ή µείγµατος µελιού ανθέων και µελιτώµατος, φυγοκεντρηµένο, σύµφωνα µε την Ο ΗΓΙΑ 2001/110/ΕΚ και τα άρθρα 67 και 67α του ΚΤΠ. 1.2 Ορισµός Μέλι είναι η φυσική γλυκιά ουσία που παράγουν οι µέλισσες του είδους Apis mellifera από το νέκταρ των φυτών ή από εκκρίσεις ζώντων µερών φυτών ή εκκρίµατα εντόµων αποµυζούντων φυτά ευρισκόµενα πάνω στα ζώντα µέρη των φυτών, τα οποία οι µέλισσες συλλέγουν, µετατρέπουν αναµειγνύοντας µε ειδικές ύλες του σώµατός τους, αποθέτουν, αφυδατώνουν, εναποθηκεύουν και φυλάσσουν στις κηρήθρες της κυψέλης, προκειµένου να ωριµάσουν (Ο ΗΓΙΑ 2001/110/ΕΚ). 1.3 Ταξινόµηση Ανάλογα µε την προέλευση (Ο ΗΓΙΑ 2001/110/ΕΚ, ΚΤΠ άρθρο 67, 67α), ταξινοµούνται ως εξής: Μέλι ανθέων ή µέλι νέκταρος Μέλι µελιτώµατος. 2. Απαιτήσεις Στρατιωτικής Υπηρεσίας 2.1 Γενικά Το µέλι, να µην προέρχεται από µελίσσια, κηρήθρες όπου έχουν χρησιµοποιηθεί σκευάσµατα για την καταπολέµηση των ασθενειών και δεν είναι εγκεκριµένα από τον ΕΟΦ.

5 Κατά την περίοδο µελιτοσυλλογής, να µην εφαρµόζεται καµία θεραπεία, στα µελίσσια εν πρέπει να έχει προστεθεί κανένα συστατικό τροφίµων στο µέλι, συµπεριλαµβανοµένων των προσθέτων τροφίµων, ούτε να έχει γίνει καµία άλλη προσθήκη εκτός από µέλι (Ο ΗΓΙΑ 2001/110/ΕΚ) Να µην περιέχει οργανικές η ανόργανες ύλες ξένες προς την σύστασή του (Ο ΗΓΙΑ 2001/110/ΕΚ) Να µην έχει αρχίσει να υφίσταται ζύµωση (ΚΤΠ άρθρο 67). άρθρο 67) Η οξύτητα του δεν πρέπει να έχει τεχνητά τροποποιηθεί (ΚΤΠ εν πρέπει να έχει θερµανθεί µε τρόπο που να συνεπάγεται την καταστροφή ή τη σηµαντική αδρανοποίηση των φυσικών ενζύµων (Ο ΗΓΙΑ 2001/110/ΕΚ) Να µην έχει νοθευτεί µε την προσθήκη σακχάρων ξένων προς το µέλι (Ο ΗΓΙΑ 2001/110/ΕΚ) Να µη έχει νοθευτεί γενικά. 2.2 Μακροσκοπικά Χαρακτηριστικά Εφοδίου Να µην είναι µερικά ή ολικά κρυσταλλωµένο (ζαχαρωµένο), κατά την παράδοση του εφοδίου Το χρώµα του µελιού ποικίλλει και πρέπει να είναι από σχεδόν άχρωµο έως καφέ σκούρο και είναι ανάλογο της προέλευσης του µελιού (ΚΤΠ άρθρο 67) Μπορεί να είναι ρευστό ή παχύρρευστο, µε την επιφύλαξη όµως της παραγράφου 2.2.1, (ΚΤΠ άρθρο 67). Να µην παρουσιάζει διακεκοµµένη ροή όταν αφήνεται να τρέξει Να µη παρουσιάζει φυσαλίδες στη µάζα του και αφρό στην επιφάνειά του. 2.3 Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά Εφοδίου Να έχει οργανοληπτικούς χαρακτήρες άµεµπτους και να µη παρέχει ενδείξεις από ατελή επεξεργασία ή από χρησιµοποίηση µειονεκτικών πρώτων υλών Να µην παρουσιάζει ασυνήθιστη γεύση ή οσµή. Η γεύση και το άρωµα ποικίλλουν, αλλά εξαρτώνται από την φυτική προέλευση.

6 Να µη παρουσιάζει όξινη γεύση και οσµή σάπιου φρούτου. 2.4 Φυσικοχηµικά Χαρακτηριστικά Εφοδίου Όλα τα φυσικοχηµικά χαρακτηριστικά του προϊόντος να είναι σύµφωνα µε τα αντίστοιχα που προβλέπονται στο Παράρτηµα ΙΙ της οδηγίας 2001/110/ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 20ής εκεµβρίου 2001 για το µέλι και του ΚΤΠ άρθρο 67 και 67α και τις εκάστοτε τροποποιήσεις των, εκτός των: είκτης διάστασης, (κλίµακα του SCHADE) µεγαλύτερος από HMF, λιγότερο από 25 mg/kg Να µην έχει νοθευτεί µε την προσθήκη σακχάρων ξένων προς το µέλι (Ο ΗΓΙΑ 2001/110/ΕΚ) Ο γυροσκοπικός-µικροσκοπικός έλεγχος του µελιού να είναι ανάλογος της προέλευσης του, σε συµφωνία µε την απόφαση αριθµός 127/2004 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων που αφορά την προσθήκη 67α στον ΚΤΠ «Ταυτοποίηση αµιγών ελληνικών µελιών πεύκου, ελάτης, καστανιάς, ερείκης, θυµαριού, πορτοκαλιάς, βαµβακιού, ηλίανθου». Ο έλεγχος πραγµατοποιείται εφόσον από τη συσκευασία ή τα έγγραφα του προµηθευτή, προκύπτει ότι το προς προµήθεια µέλι υπάγεται στις ανωτέρω διατάξεις Απαγορεύεται η ύπαρξη κατάλοιπων φυτοφαρµάκων, εντοµοκτόνων, ή άλλων επιµολυντών πέραν των ορίων που προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις της κοινοτικής και ελληνικής νοµοθεσίας, κατά τον χρόνο παραλαβής του εφοδίου Απαγορεύεται η παρουσία Καταλοίπων Κτηνιατρικών Φαρµάκων, Αντιµικροβιακών Παραγόντων, πέραν των ορίων που καθορίζονται από τις σχετικές διατάξεις της ισχύουσας Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Νοµοθεσίας (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΟΚ αριθ. 2377/90 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ) και ειδικότερα: Απαγορεύεται η παρουσία Παραδιχλωροβενζόλιου, πέραν των ορίων της απόφασης Αριθµ. 113/2005 του Ανωτάτου Χηµικού Συµβουλίου και της εκάστοτε ισχύουσας νοµοθεσίας Ο έλεγχος των ουσιών του κανονισµού 2377/90 µε τις εκάστοτε τροποποιήσεις του, µπορεί να επεκταθεί και σε άλλες ουσίες εκτός του Παραδιχλωροβενζόλιου κατά την κρίση της επιτροπής ή του ΓΧΚ. 2.5 Μικροβιολογικά Κριτήρια. Ζύµες-Μύκητες σε 1 γραµµάριο, n=5, c=2, m=10 2, Μ=10 3,

7 - 4 - σύµφωνα µε ISO Συσκευασία Γενικά Το µέλι θα παραδίδεται στη Στρατιωτική Υπηρεσία συσκευασµένο σε πλαστικούς περιέκτες (κύπελλα), σφραγισµένα αεροστεγώς µε κατάλληλα καλύµµατα ετικέτες, καθαρού περιεχοµένου 20 γραµµαρίων, σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία, περί συσκευασίας σε µάζα ή όγκο Τα κύπελλα δεν θα παρουσιάζουν διαρροές, λόγω µη ορθής βιοµηχανικής πρακτικής ή ατέλειες που µπορούν να καταστήσουν το προϊόν ακατάλληλο για κατανάλωση Τα κύπελλα θα συσκευάζονται σε χαρτοκιβώτια κατά στρώµατα. Είναι δυνατό να χρησιµοποιούνται πλαστικοί υποδοχείς, για την πρόληψη φθορών από συµπίεση ή κρούση κατά τη µεταφορά. Σε περίπτωση που δεν χρησιµοποιούνται τέτοιοι υποδοχείς, θα τίθεται οριζόντια και µεταξύ των σειρών του χαρτοκιβωτίου, χαρτόνι σε όλη την επιφάνεια, για τον ίδιο σκοπό Όλα τα χαρτοκιβώτια θα περιέχουν την ίδια ποσότητα κυπέλλων η οποία µπορεί να κυµαίνεται από 100 έως 200 κύπελλα Χαρακτηριστικά κυπέλλων και καλυµµάτων Τα κύπελλα να έχουν απλή µορφή παραλληλεπίπεδη ή κυλινδρική µε αναδίπλωση (χείλος) στην πλευρά των καλυµµάτων Να είναι κατασκευασµένα από πλαστική ύλη, κατάλληλη για επαφή µε τρόφιµα και ικανοποιητικής αντοχής Τα καλύµµατα των κυπέλλων να κατασκευάζονται από αλουµίνιο ή πλαστική ύλη κατάλληλη για τρόφιµα ή και των δύο συγχρόνως (σάντουιτς) και να φέρουν έκτυπα τις προβλεπόµενες επισηµάνσεις Χαρακτηριστικά χαρτοκιβωτίων. Τα κουτιά θα συσκευάζονται σε χαρτοκιβώτια, χωρητικότητας 100 έως 200 κυπέλλων, µε τα παρακάτω χαρακτηριστικά: Αντοχή στη ιάρρηξη Κυµατοειδούς χαρτονιού, BST, µεγαλύτερη από 120 lb/in Οι διαστάσεις των χαρτοκιβωτίων πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να είναι δυνατή η συσκευασία του προϊόντος, χωρίς την ύπαρξη υπερβολικού κενού χώρου µεταξύ κυπέλλων και τοιχωµάτων του χαρτοκιβωτίου.

8 Τα χαρτοκιβώτια πρέπει να προσδένονται και µε τους δύο παρακάτω τρόπους Με πλαστικά τσέρκια, που τοποθετούνται ένα κατά µήκος και δύο κατά πλάτος. Αυτά πρέπει είναι καλά τεντωµένα και το µεγαλύτερο απ' αυτά τοποθετείται πρώτο Με πλαστική αυτοκόλλητη ταινία, πλάτους τουλάχιστον 38 χιλιοστών ή µε συγκόλληση των αναδιπλώσεων, έτσι ώστε να µην υπάρχουν προεξέχοντα τµήµατα του χαρτοκιβωτίου Εναλλακτικά της παραγράφου , µπορούν να προσδένονται µε θερµοσυρρικνούµενο πλαστικό που περιβάλλει το χαρτοκιβώτιο. 3. Επισηµάνσεις. 3.1 Κύπελλα Στο κάλυµµα ή στο σώµα κάθε κυπέλλου πρέπει να γράφονται στα Ελληνικά, µε ανεξίτηλη µελάνη, κατ ελάχιστον οι παρακάτω ενδείξεις και σε συµφωνία µε τα αντίστοιχα άρθρα του Κώδικα Τροφίµων - Ποτών και Αντικειµένων Κοινής Χρήσεως: Η ονοµασία του προϊόντος ( µέλι) Το είδος του µελιού (ανθέων, µελιτωµάτων, µείγµα µελιού ανθέων και µελιτωµάτων) (άρθρα 67 και 67α ΚΤΠ και οι εκάστοτε τροποποιήσεις) Το καθαρό περιεχόµενο Η ηµεροµηνία παραγωγής του εφοδίου. Να αναγράφεται ο µήνας και το έτος Η χρονολογία ελάχιστης διατηρησιµότητας. Να προσδιορίζεται αφού ληφθεί υπόψη η παράγραφος της παρούσας προδιαγραφής (όριο εγγυήσεως) και να αναγράφεται ο µήνας και το έτος Το ονοµατεπώνυµο ή η επωνυµία ή το εµπορικό σήµα και η διεύθυνση του παραγωγού ή συσκευαστή του µελιού Η χώρα ή οι χώρες προέλευσης, όπου έγινε η συγκοµιδή (άρθρο 67 ΚΤΠ και οι εκάστοτε τροποποιήσεις) Ένδειξη σχετική µε την αναγνώριση της παρτίδας παραγωγής ή συσκευασίας Τα αλλεργιογόνα που τυχόν περιέχονται.

9 Ο Κωδικός Καταλληλότητας (σήµα, αριθµός έγκρισης εγκατάστασης) νοµοθεσία Οτιδήποτε άλλο προβλέπεται από την ισχύουσα 3.2 Χαρτοκιβώτια Πάνω στα χαρτοκιβώτια πρέπει να γράφονται έκτυπα και στις δύο κατακόρυφες µεγαλύτερες πλευρές, στην Ελληνική, οι παρακάτω ενδείξεις (σε συµφωνία µε τα αντίστοιχα άρθρα του Κώδικα Τροφίµων - Ποτών και Αντικειµένων Κοινής Χρήσεως): Η φράση «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ» Ο αριθµός της σύµβασης Το ονοµατεπώνυµο ή η επωνυµία ή το εµπορικό σήµα και η διεύθυνση του παραγωγού ή συσκευαστή του εφοδίου Η χώρα ή οι χώρες προέλευσης, όπου έγινε η συγκοµιδή (άρθρο 67 ΚΤΠ και οι εκάστοτε τροποποιήσεις) Το είδος του µελιού (ανθέων, µελιτωµάτων, µείγµα µελιού ανθέων και µελιτωµάτων) (άρθρα 67 και 67α ΚΤΠ) Ο αριθµός των κυπέλλων και το καθαρό περιεχόµενο αυτών, σε κάθε χαρτοκιβώτιο Η ηµεροµηνία παραγωγής του εφοδίου. Να αναγράφεται ο µήνας και το έτος Η χρονολογία ελάχιστης διατηρησιµότητας. Να προσδιορίζεται αφού ληφθεί υπόψη η παράγραφος της παρούσας προδιαγραφής (όριο εγγυήσεως), και να αναγράφεται ο µήνας και το έτος. 4. ειγµατοληψία 4.1 Η δειγµατοληψία για τον έλεγχο των χαρακτηριστικών του εφοδίου, γίνεται από την επιτροπή παραλαβής σε κάθε παραλαβή στην έδρα της µονάδας που παραλαµβάνει το εφόδιο, και για κάθε παρτίδα του εφοδίου Η δειγµατοληψία γίνεται οµοιόµορφα, ώστε να είναι αντιπροσωπευτική της παρτίδας, και αποτελείται από πλήρης συσκευασίες κυπέλλων.

10 Η επιτροπή παραλαβής χρησιµοποιεί, το σχέδιο δειγµατοληψίας του πίνακα του Παραρτήµατος «Β», για αποστολή δειγµάτων προς το (ΚΒΙΕΣ, Γ'ΚΝΟ, ΚΕΝΟΚ) ανάλογα µε τον τόπο παραλαβής ή µε τις δυνατότητες της Υπηρεσίας για µικροβιολογικό έλεγχο σύµφωνα µε την παράγραφο 2.5. Αντίστοιχος αριθµός δειγµάτων αποστέλλεται στο φορέα προµηθείας, σαν αντιδείγµατα Η επιτροπή παραλαβής χρησιµοποιεί, το σχέδιο δειγµατοληψίας του πίνακα του Παραρτήµατος «Β», για οργανοληπτικό έλεγχο σύµφωνα µε την παράγραφο Η επιτροπή παραλαβής χρησιµοποιεί, το σχέδιο δειγµατοληψίας του πίνακα του Παραρτήµατος «Β», για αποστολή δειγµάτων προς το ΓΧΚ ( χηµική) για εργαστηριακό έλεγχο: Φυσικοχηµικών χαρακτηριστικών, παράγραφος και γυροσκοπικό-µικροσκοπικό έλεγχο, παράγραφος Αντίστοιχος αριθµός δειγµάτων αποστέλλεται στο φορέα προµηθείας, σαν αντιδείγµατα Νοθείας του µελιού, παράγραφος Αντίστοιχος αριθµός δειγµάτων αποστέλλεται στο φορέα προµηθείας, σαν αντιδείγµατα Παρουσίας κυριοτέρων καταλοίπων κτηνιατρικών φαρµάκων (π-διχλωροβενζόλιου), παράγραφος ή και εάν ζητηθεί. Αντίστοιχος αριθµός δειγµάτων αποστέλλεται στο φορέα προµηθείας, σαν αντιδείγµατα Κυριοτέρων καταλοίπων φυτοφαρµάκων, εντοµοκτόνων παράγραφος Αντίστοιχος αριθµός δειγµάτων αποστέλλεται στο φορέα προµηθείας, σαν αντιδείγµατα Η επιτροπή παραλαβής χρησιµοποιεί το παρακάτω σχέδιο και όχι το σχέδιο του πίνακα του Παραρτήµατος «Β», για αποστολή δειγµάτων προς το ΧΗΣ για έλεγχο του καθαρού βάρους της συσκευασίας σύµφωνα µε την παράγραφο Αντίστοιχος αριθµός δειγµάτων αποστέλλεται στο φορέα προµηθείας, σαν αντιδείγµατα Όταν η ένδειξη του βάρους συνοδεύεται από την σήµανση «e», αποστέλλονται 160 πλήρη κύπελλα Όταν η ένδειξη βάρους δεν συνοδεύεται από την σήµανση «e», αποστέλλονται 80 πλήρη κύπελλα Η επιτροπή παραλαβής χρησιµοποιεί, το σχέδιο δειγµατοληψίας του πίνακα του Παραρτήµατος «Β», για αποστολή δειγµάτων προς

11 - 8 - εργαστήριο του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα, ή σε διαπιστευµένο εργαστήριο σύµφωνα µε ISO EN 17025, µε µέριµνα του προέδρου της επιτροπής παραλαβής και µε έξοδα ( αποστολή δειγµάτων, υλικά συσκευασίας, εξέταση κ.λ.π.) του προµηθευτή, για την ανίχνευση παρουσίας αντιµικροβιακών παραγόντων, προκαταρτική ανίχνευση (Screening Test), σύµφωνα µε την παράγραφο Αντίστοιχος αριθµός δειγµάτων αποστέλλεται στο φορέα προµηθείας, ως αντιδείγµατα. Σε περίπτωση που ο προµηθευτής καταθέσει πιστοποιητικό της παραγράφου ή όπου θα φαίνεται ότι έγινε έλεγχος για αντιµικροβιακούς παράγοντες, σε διαπιστευµένο εργαστήριο κατά ISO EN 17025, για τις συγκεκριµένες δοκιµές, η επιτροπή παραλαβής δεν ενεργεί αυτή την δειγµατοληψία, αλλά κάνει δεκτά τα πιστοποιητικά Η Επιτροπή Παραλαβής λαµβάνει επιπλέον δείγµατα για πραγµατοποίηση συγκεκριµένων ελέγχων πλέον των αναφεροµένων στην παρούσα προδιαγραφή, µετά από εντολή του φορέα προµηθείας και ενηµέρωση του προµηθευτή. Στην περίπτωση αυτή ο φορέας προµηθείας καθορίζει την ποσότητα του δείγµατος και την διαδικασία ελέγχου. Τα δείγµατα αποστέλλονται προς εργαστήριο του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα, ή σε διαπιστευµένο ιδιωτικό εργαστήριο σύµφωνα µε ISO EN 17025, µε µέριµνα του προέδρου της επιτροπής παραλαβής και µε έξοδα ( αποστολή δειγµάτων, εξέταση κ.λ.π.) του προµηθευτή. Αντίστοιχος αριθµός δειγµάτων αποστέλλεται στο φορέα προµηθείας, ως αντιδείγµατα. Σε περίπτωση που ο προµηθευτής καταθέσει πιστοποιητικό, όπου θα φαίνεται ότι έγινε ο συγκεκριµένος έλεγχος, σε διαπιστευµένο εργαστήριο κατά ISO EN για τις συγκεκριµένες δοκιµές, η επιτροπή παραλαβής δεν ενεργεί αυτή την δειγµατοληψία, αλλά κάνει δεκτά τα πιστοποιητικά. Η δειγµατοληψία αυτή διενεργείται µόνο µετά από εντολή του φορέα προµηθείας. 4.2 Η δειγµατοληψία για τον έλεγχο των συσκευασιών, γίνεται από την επιτροπή παραλαβής, όπως παρακάτω: Λαµβάνονται δείγµατα σε ποσοστό 5 µε µέγιστο αριθµό 6 και ελάχιστο 2 από τα προς παράδοση χαρτοκιβώτια, άνευ περιεχοµένου και αχρησιµοποίητα της ιδίας παρτίδας και των ιδίων επισηµάνσεων µε την παραδιδόµενη ποσότητα, και σύµφωνα µε την παράγραφο 6.3, τα οποία αποστέλλονται στο ΧΗΣ, για έλεγχο των υλικών κατασκευής των χαρτοκιβωτίων και των χαρακτηριστικών τους, όπως καθορίζεται στην παράγραφο Αντίστοιχος αριθµός δειγµάτων αποστέλλεται στο φορέα προµηθείας, σαν αντιδείγµατα Λαµβάνονται δείγµατα, 10 κυπέλλων µε τα καλύµµατά τους, άνευ περιεχοµένου και αχρησιµοποίητα της ιδίας παρτίδας και των ιδίων επισηµάνσεων µε την παραδιδόµενη ποσότητα, και σύµφωνα µε την παράγραφο 6.3, τα οποία αποστέλλονται στο ΓΧΚ για έλεγχο καταλληλότητας για επαφή µε τρόφιµα σύµφωνα µε τις παραγράφους , Στην έκθεση εξέτασης θα αναγράφεται ή παρτίδα του εφοδίου και το υλικό κατασκευής. Αντίστοιχος αριθµός δειγµάτων αποστέλλεται στο φορέα προµηθείας, σαν αντιδείγµατα.

12 Η επιτροπή παραλαβής χρησιµοποιεί, το σχέδιο δειγµατοληψίας του πίνακα του παραρτήµατος «Β», στήλη 2, για µακροσκοπικό έλεγχο σύµφωνα µε την παράγραφο Η επιτροπή παραλαβής χρησιµοποιεί, το σχέδιο δειγµατοληψίας του πίνακα του Παραρτήµατος «Β», στήλη 2, για έλεγχο των επισηµάνσεων σύµφωνα µε την παράγραφο Η επιτροπή παραλαβής χρησιµοποιεί, το σχέδιο δειγµατοληψίας του πίνακα του Παραρτήµατος «Β», στήλη 2, για έλεγχο της συσκευασίας, εκτός του καθαρού βάρους, σύµφωνα µε την παράγραφο και Σε όλα τα δείγµατα και αντιδείγµατα, τοποθετείται πινακίδα στην οποία αναγράφονται : Ο αριθµός της σύµβασης Το είδος του εφοδίου και η κατηγορία του Η δειγµατισθείσα ποσότητα Το ονοµατεπώνυµο του προµηθευτή Η προδιαγραφή και ή έκδοσή της Η ηµεροµηνία δειγµατοληψίας Η ένδειξη της παρτίδας παραγωγής Ο αριθµός του δείγµατος Η προέλευση του εφοδίου Η υπηρεσία παραλαβής του εφοδίου Το εργαστήριο ελέγχου και το είδος ελέγχου Η λέξη «ΕΙΓΜΑ» ή «ΑΝΤΙ ΕΙΓΜΑ» ανάλογα της περιπτώσεως. 4.4 Τα δείγµατα που λαµβάνονται βαρύνουν τον προµηθευτή, που υποχρεώνεται σε άµεση αναπλήρωση ή µείωση της αντίστοιχης ποσότητας από αυτή που παραδόθηκε τελικά. 5. ιενεργούµενοι Έλεγχοι.

13 Επιτροπή Παραλαβής Ελέγχει τα µακροσκοπικά χαρακτηριστικά σύµφωνα µε την παράγραφο Ελέγχει την συσκευασία σύµφωνα µε την παράγραφο και 2.6.2, εκτός του καθαρού βάρους που ελέγχεται από το ΧΗΣ Ελέγχει τις επισηµάνσεις, σύµφωνα µε την παράγραφο Ελέγχει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά σύµφωνα µε την παράγραφο Ελέγχει τα έγγραφα της παραγράφου 6.2, 6.3 και αποστέλλει τα πιστοποιητικά ποιότητας της παραγράφου (χαρτοκιβώτια) στο ΧΗΣ και (κύπελλα) στο ΓΧΚ Προβαίνει σε δειγµατοληψία και αποστολή για εργαστηριακό έλεγχο, σύµφωνα µε την παράγραφο Χηµείο Στρατού (ΧΗΣ) Ελέγχει τα χαρακτηριστικά της συσκευασίας (χαρτοκιβώτιο) σύµφωνα µε την παράγραφο 2.6.3, µε βάση την δυνατότητα που έχει και το πιστοποιητικό ποιότητας της παρτίδας των χαρτοκιβωτίων, της παραγράφου 6.2.1, ως εξής: Ποιότητα, κυµατοειδούς χαρτονιού, οπτικά Αντοχή στη ιάρρηξη Κυµατοειδούς χαρτονιού, µε τη µέθοδο, ISO 2759 Board Determination of bursting strength ή SCAN P 25:81, ή TAPPI T Ελέγχει το καθαρό βάρος του εφοδίου στο δείγµα της επιτροπής παραλαβής, παράγραφος 4.1.5, σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία, µε ζυγό ακριβείας, ως εξής: Όταν η ένδειξη βάρους συνοδεύεται από την σήµανση «e», τότε γίνεται µη καταστροφικός έλεγχος σε 80 πλήρη κύπελλα, λαµβάνοντας υπόψη το απόβαρο του περιέκτη. Ως ελαττωµατικό κύπελλο ορίζεται το πλήρες κύπελλο που εµφανίζει ελλειποβάρεια µεγαλύτερη από 1,8g σε σύγκριση µε το ονοµαστικό βάρος των 20g. Για να είναι η παρτίδα αποδεκτή απαιτείται να συντρέχουν τα παρακάτω: Ο µέσος όρος του καθαρού βάρους περιεχοµένου των 80 κυπέλλων να είναι κατ ελάχιστον όσο το ονοµαστικό βάρος (20g), λαµβάνοντας υπόψη και την τυπική απόκλιση της µέτρησης σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία ( 78/891/ΕΟΚ κλπ).

14 περισσότερα από τρία (3) Τα ελαττωµατικά κύπελλα να µη είναι Η παρτίδα απορρίπτεται όταν τα ελαττωµατικά κύπελλα είναι ίσα µε ή περισσότερα από επτά (7). Στη περίπτωση που τα ελαττωµατικά κύπελλα είναι περισσότερα από τρία (3) και λιγότερα από επτά (7), τότε ελέγχεται µια δεύτερη σειρά δείγµατος 80 πλήρη κυπέλλων. Η παρτίδα είναι αποδεκτή όταν το σύνολο των ελαττωµατικών κυπέλλων που βρέθηκαν αθροιστικά, στην πρώτη και στη δεύτερη σειρά δειγµάτων είναι µικρότερο ή ίσο από οκτώ (8). Σε αντίθετη περίπτωση η παρτίδα απορρίπτεται Όταν η ένδειξη του βάρους δεν συνοδεύεται από την σήµανση του «e», τότε γίνεται µη καταστροφικός έλεγχος σε 80 πλήρη κύπελλα, λαµβάνοντας υπόψη το απόβαρο του περιέκτη και για να είναι η παρτίδα αποδεκτή, απαιτείται: Ο µέσος όρος του καθαρού βάρους περιεχοµένου των 80 κυπέλλων να είναι κατ ελάχιστο όσο το ονοµαστικό βάρος (20g), λαµβάνοντας υπόψη και την τυπική απόκλιση της µέτρησης σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία ( 78/891/ΕΟΚ κλπ) και Καµία από τις 80 συσκευασίες που ελέγχονται να µην εµφανίζει ελλειποβάρεια µεγαλύτερη από 3,6g σε σχέση µε το ονοµαστικό βάρος (20g). 5.3 Στρατιωτικά Κτηνιατρικά Εργαστήρια Μικροβιολογικό Εργαστήριο. Ελέγχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά, στα δείγµατα που αποστάλθηκαν από την επιτροπή παραλαβής µε τις µεθόδους που αναφέρονται στη συνέχεια: Ζύµες- µύκητες σύµφωνα µε την παράγραφο 2.5 και την µέθοδο της ISO Γενικό Χηµείο Κράτους (ΓΧΚ) Εκτελεί την ενοποίηση και οµογενοποίηση των δειγµάτων από τα κύπελλα, που απεστάλθηκαν από την επιτροπή παραλαβής. Ελέγχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά σε οµογενοποιηµένη ποσότητα δείγµατος, µε τις µεθόδους που αναφέρονται στη συνέχεια: Φυσικοχηµικά χαρακτηριστικά του µελιού, σύµφωνα µε την παράγραφο 2.4.1, µε την εκάστοτε χρησιµοποιούµενη µέθοδο Γυροσκοπικά-µικροσκοπικά το µέλι σύµφωνα µε την παράγραφο 2.4.3, µε την εκάστοτε χρησιµοποιούµενη µέθοδο.

15 Νοθεία σύµφωνα µε παράγραφο 2.1.8, και µε την εκάστοτε χρησιµοποιούµενη µέθοδο Ελέγχει την παρουσία καταλοίπων κτηνιατρικών φαρµάκων και συγκεκριµένα για Παραδιχλωροβενζόλιο, σύµφωνα µε την παράγραφο 2.4.5, εκτός των αντιµικροβιακών παραγόντων, µε την εκάστοτε χρησιµοποιούµενη µέθοδο. Ο έλεγχος µπορεί να επεκταθεί και σε άλλα κατάλοιπα, σύµφωνα µε την Ελέγχει για την ύπαρξη κυριοτέρων κατάλοιπων φυτοφαρµάκων, εντοµοκτόνων, ή άλλων επιµολυντών µε την εκάστοτε χρησιµοποιούµενη µέθοδο, και σύµφωνα µε την παράγραφο Ελέγχει την καταλληλότητα της συσκευασίας (κύπελλο, κάλυµµα) για χρήση για τρόφιµα, µε την εκάστοτε χρησιµοποιούµενη µέθοδο και σύµφωνα µε τις παραγράφους , και εκδίδει έκθεση εξέτασης όπου θα αναφέρεται η καταλληλότητα της συσκευασίας για επαφή µε τρόφιµα. Στην έκθεση εξέτασης θα αναγράφεται ή παρτίδα του εφοδίου και το υλικό κατασκευής. 6. Υποχρεώσεις Προµηθευτών 6.1 Οι συµµετέχοντες στο διαγωνισµό υποχρεούνται να υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά µαζί µε τις τεχνικές προσφορές: Υπεύθυνη δήλωση µε την οποία να εγγυάται τη διατηρησιµότητα του εφοδίου, για χρονικό διάστηµα 24 µηνών τουλάχιστον, από την προσωρινή παραλαβή του. Να αναγράφει επίσης ότι θα αντικαταστήσει όση ποσότητα του εφοδίου κριθεί ως ακατάλληλη στο παραπάνω χρονικό διάστηµα, µε δικό του προσωπικό, µέσα και δαπάνες Υπεύθυνη δήλωση ότι η παραγωγική διαδικασία είναι σύµφωνη µε την εθνική και κοινοτική νοµοθεσία σε ότι αφορά την εφαρµογή των κανόνων υγιεινής Υπεύθυνη δήλωση ότι για την παραγωγή του εφοδίου δεν χρησιµοποιήθηκε διαδικασία που απαγορεύεται από την εθνική και κοινοτική νοµοθεσία Υπεύθυνη δήλωση αποδοχής επιθεώρησης των εγκαταστάσεών του από αρµόδια επιτροπή της στρατιωτικής υπηρεσίας Υπεύθυνη δήλωση ότι όλες οι εµπλεκόµενες εγκαταστάσεις, (παραγωγής, τυποποίησης, του εφοδίου) διαθέτουν άδεια λειτουργίας, αριθµό έγκρισης εγκαταστάσεως καθώς και ότι έχουν αναπτύξει και εφαρµόζουν σύστηµα διαχείρισης ασφάλειας τροφίµων, σύµφωνα µε τις αρχές του HACCP και την ισχύουσα νοµοθεσία.

16 Φύλλο Συµµόρφωσης (ΦΣ), στο οποίο να απαντώνται µία προς µία όλες οι παράγραφοι, υποπαράγραφοι και χωρία της προδιαγραφής σύµφωνα µε το υπόδειγµα του Παραρτήµατος «Α», ή υπεύθυνη δήλωση που να αποδέχεται τους όρους της προδιαγραφής στο σύνολό τους χωρίς καµία µεταβολή. Η κατάθεση του ΦΣ δεν απαλλάσσει τους προµηθευτές, από την υποχρέωση υποβολής των λοιπών δικαιολογητικών, που καθορίζονται µε την παρούσα προδιαγραφή. 6.2 Ο µειοδότης, κατά την παράδοση του εφοδίου υποχρεούται να καταθέσει στην επιτροπή παραλαβής και τα παρακάτω δικαιολογητικά: Πιστοποιητικό ποιότητας της παρτίδας των χαρτοκιβωτίων, εκδιδόµενο από το εργοστάσιο κατασκευής αυτών, όπου θα εµφανίζονται οι προδιαγραφές των χαρτοκιβωτίων που έχουν χρησιµοποιηθεί, σύµφωνα και µε την παράγραφο Πιστοποιητικό ποιότητας των πλαστικών περιεκτών (κύπελλα), εκδιδόµενο από το εργοστάσιο κατασκευής των κυπέλλων ή της πρώτης ύλης που χρησιµοποιήθηκε, όπου θα αναγράφονται τα τεχνικά στοιχεία και θα αναφέρεται η καταλληλότητα για χρήση σε επαφή µε τρόφιµα Εάν το εφόδιο προέρχεται από χώρες εντός ευρωπαϊκής κοινότητας, πιστοποιητικό κτηνιατρικού ελέγχου, από τις κατά τόπους Νοµαρχιακές Κτηνιατρικές ιευθύνσεις ή από αντίστοιχους κρατικούς φορείς άλλων κρατών ή από πιστοποιηµένο κατά ISO EN 17025, ιδιωτικό εργαστήριο, όπου θα εµφανίζονται αποτελέσµατα για αντιµικροβιακούς παράγοντες, προκαταρτική ανίχνευση (Screening Test), τουλάχιστον, για την προς παράδοση παρτίδα, στα πλαίσια της ισχύουσας εθνικής και κοινοτικής νοµοθεσίας. Σε αντίθετη περίπτωση, ακολουθείται η διαδικασία της παραγράφου Εάν το εφόδιο προέρχεται από χώρες εκτός ευρωπαϊκής κοινότητας, αντίγραφο πιστοποιητικού κρατικού κτηνιατρικού ελέγχου από την χώρα υποδοχής του εφοδίου ή από πιστοποιηµένο κατά ΕΝ 17025, ιδιωτικό εργαστήριο, όπου θα εµφανίζονται αποτελέσµατα για αντιµικροβιακούς παράγοντες, προκαταρτική ανίχνευση (Screening Test), τουλάχιστον, για την προς παράδοση παρτίδα, στα πλαίσια της ισχύουσας εθνικής και κοινοτικής νοµοθεσίας. Σε αντίθετη περίπτωση, ακολουθείται η διαδικασία της παραγράφου Ο µειοδότης κατά την παράδοση του εφοδίου υποχρεούται να παραδώσει στην επιτροπή παραλαβής, τα άνευ περιεχοµένου, αχρησιµοποίητα, της ιδίας παρτίδας και των ιδίων επισηµάνσεων µε την παραδιδόµενη ποσότητα κύπελλα µε τα καλύµµατα τους και τα χαρτοκιβώτια των παραγράφων και 4.2.2, καθώς και υπεύθυνη δήλωση ότι αυτά είναι της ιδίας παρτίδας και των ιδίων χαρακτηριστικών µε αυτά που περιέχουν το προς παράδοση εφόδιο. 7. Απαράβατοι Όροι

17 Όλοι οι όροι της προδιαγραφής θεωρούνται απαράβατοι, καθόσον προβλέπονται από τις κείµενες διατάξεις της νοµοθεσίας και η µη τήρηση αυτών συνεπάγεται την απόρριψη παραλαβής του εφοδίου. 8. ιάφορα. 8.1 Σε περίπτωση, αδυναµίας εκτέλεσης ορισµένων ελέγχων, των χαρτοκιβωτίων, από το ΧΗΣ, γίνονται δεκτά τα αποτελέσµατα των µετρήσεων που αναγράφονται στο πιστοποιητικό του εργοστασίου κατασκευής αυτών. Στην περίπτωση αυτή, οι τιµές θα αναγράφονται στο ελτίο του ΧΗΣ µε την ένδειξη ότι ελήφθησαν από το πιστοποιητικό του κατασκευαστή. Η υπηρεσία διατηρεί το δικαίωµα της για εργαστηριακό έλεγχο των χαρτοκιβωτίων ή των κυπέλλων, όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο, έστω και εάν αυτά τα στοιχεία απορρέουν από τα κατατιθέµενα πιστοποιητικά. 8.2 Η προδιαγραφή αυτή καταργεί την ΠΓΕΣ-Μ-431 Έκδοση 5η ΜΕΛΙ. 8.3 Επίσηµα δείγµατα κατά την προσφορά δεν απαιτούνται. 8.4 Ο Μακροσκοπικός και Οργανοληπτικός έλεγχος να προηγούνται των λοιπών ελέγχων. 8.5 Το προµηθευόµενο µέλι, µπορεί να είναι, ανθέων ή µελιτώµατος ή µείγµατος µελιού ανθέων και µελιτώµατος, εκτός εάν αλλιώς ορίζεται από τον φορέα προµηθείας, σύµφωνα µε την Ο ΗΓΙΑ 2001/110/ΕΚ και τα άρθρα 67 και 67α του ΚΤΠ και οι εκάστοτε τροποποιήσεις. 9. Βοηθήµατα 9.1 Ο Κώδικας Τροφίµων, Ποτών και Αντικειµένων Κοινής Χρήσεως (Κ.Τ.Π). 9.2 Στοιχεία και πληροφορίες από Ελληνικές Βιοµηχανίες τροφίµων. 9.3 Κανονισµός (ΕΚ) αριθ. 178/2002 του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και του Συµβουλίου της 28ης Ιανουαρίου 2002 για τον καθορισµό των γενικών αρχών και απαιτήσεων της νοµοθεσίας για τα τρόφιµα, για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίµων και τον καθορισµό διαδικασιών σε θέµατα ασφαλείας των τροφίµων. 9.4 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) Αριθ. 852/2004 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 29ης Απριλίου 2004 για την υγιεινή των τροφίµων. 9.5 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19ης εκεµβρίου 2006 για καθορισµό µέγιστων επιτρεπτών επιπέδων για ορισµένες ουσίες οι οποίες επιµολύνουν τα τρόφιµα.

18 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) υπ αριθµ. 1935/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου, της 27 ης Οκτωβρίου 2004, σχετικά µε τα υλικά και αντικείµενα που προορίζονται να έλθουν σε επαφή µε τρόφιµα. 9.7 Νόµος Ίδρυση και λειτουργία Βιοµηχανικών Βιοτεχνικών Εγκαταστάσεων, ΦΕΚ 68, ΤΑ, 11 Μαρτίου Ο ΗΓΙΑ 2001/110/ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 20ής εκεµβρίου 2001 για το µέλι. 9.9 Απόφαση 127/2004 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Και Τροφίµων, Προσθήκη 67Α στον ΚΤΠ, Ταυτοποίηση αµιγών Ελληνικών Μελιών Απόφαση Αριθµ. 113/2005 του Ανωτάτου Χηµικού Συµβουλίου. Έγκριση καθορισµού ορίου ανοχής για την παρουσία 1,4 διχλωροβενζολίου στο µέλι ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΟΚ) αριθ. 2377/90 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 26ης Ιουνίου 1990 για τη θέσπιση κοινοτικής διαδικασίας για τον καθορισµό ανώτατων ορίων καταλοίπων κτηνιατρικών φαρµάκων στα τρόφιµα ζωικής προέλευσης Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 20ής Ιανουαρίου 1976 περί προσεγγίσεως των νοµοθεσιών των Κρατών µελών των αναφεροµένων στην προπαρασκευή σε µάζα ή όγκο ορισµένων προϊόντων σε προσυσκευασία (76/211/ΕΟΚ) Π. 16/1982 ΦΕΚ 2/α/1982 Ενσωµάτωση Οδηγιών 76/211/ΕΟΚ, 78/891/ΕΟΚ σχετικά µε προπαρασκευή σε µάζα ή όγκο ορισµένων προϊόντων σε προσυσκευασία ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 396/2005 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 23ης Φεβρουαρίου 2005 για τα ανώτατα όρια καταλοίπων φυτοφαρµάκων µέσα η πάνω στα τρόφιµα και τις ζωοτροφές φυτικής και ζωικής προέλευσης και για την τροποποίηση της οδηγίας 91/414/ΕΟΚ του Συµβουλίου. 10. Πληροφοριακά Στοιχεία Οι διευθύνσεις των εµπλεκόµενων φορέων είναι: 10.1 Χηµείο Στρατού (ΧΗΣ): Στρατόπεδο 'ΣΧΟΥ ΜΑΓΓΙΩΡΟΥ' Αναπαύσεως 50 ραπετσώνα Τηλ.: , Κέντρο Βιολογικών Ερευνών Στρατού (ΚΒΙΕΣ): Στρατόπεδο Κουτσούκου, Ταξιάρχου Βέλλιου 6, Παλαιά Πεντέλη, Τηλ

19 Γενικό Χηµείο του Κράτους (Γ.Χ.Κ): Α. Τσόχα 16, Αθήνα, Τηλ.: ιεύθυνση Τροφίµων Τµήµα Β τηλ , φαξ , χηµική τηλ Υπ. Ανάπτυξης Γεν. Γραµ. Εµπορίου/ Γεν. νση Κρατικών Προµηθειών/ Πλ. Κάνιγγος Τ.Κ ΓΕΣ/ ΕΜ/2 Γραφείο, Υπουργείο Εθνικής Άµυνας, Χολαργός, τηλ , , ΥΠΑΝ, Γενική Γραµµατεία Καταναλωτή, Χηµικά Εργαστήρια, Κάνιγγος 20, Αθήνα, ΓΕΣ/ ΥΓ/2/1ο Γραφείο, 401 ΓΣΝΑ, Π. Κανελλοπούλου 1, τηλ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ «Α» Υπόδειγµα Φύλλου Συµµόρφωσης «Β» Πίνακας ειγµατοληψίας, Κυπέλλων για Μακροσκοπικό Έλεγχο και Εργαστηριακές Εξετάσεις (Εκτός Καθαρού Βάρους)

20 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ A ΣΤΗΝ ΠΓΕΣ-Μ-431ΕΚ ΟΣΗ: 6η ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 2 ΓΡΑΦΕΙΟ Ιούνιος 2012 ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΦΥΛΛΟΥ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ Τ.Π (ΝΑΙ)/ ΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ Τ.Π (ΟΧΙ) ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ (α) (β) (γ)... Ο Προµηθευτής ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: α. Στη στήλη (α) αναγράφονται υποχρεωτικά µία προς µία όλες οι παράγραφοι, υποπαράγραφοι και χωρία της προδιαγραφής, κατ απόλυτη σειρά, όπως φαίνονται στην παρούσα Τεχνική Προδιαγραφή (Τ.Π). β. Στη στήλη (β) δηλώνεται αντίστοιχα απέναντι από κάθε παράγραφο ότι ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ Τ.Π. ή ΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ Τ.Π. γ. Στη στήλη (γ) γίνεται αναφορά σε ενισχυτικά στοιχεία των αναγραφοµένων στη στήλη (β), δηλ γιατί δεν συµφωνεί το εφόδιο µε την προδιαγραφή ή τυχόν επιπρόσθετα χαρακτηριστικά του τα οποία το καθιστούν καλύτερο ποιοτικά από το προσδιοριζόµενο στην προδιαγραφή.

21 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΣΤΗΝ ΠΓΕΣ-Μ-431ΕΚ ΟΣΗ: 6η ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 2 ΓΡΑΦΕΙΟ Ιούνιος 2012 ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ, ΚΥΠΕΛΛΩΝ ΓΙΑ ΜΑΚΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΚΑΘΑΡΟΥ ΒΑΡΟΥΣ) ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΑΡΤΙ ΑΣ ΚΥΠΕΛΛΩΝ 1. Μακροσκοπικός Έλεγχος 2. Συσκευασία 3. Επισηµάνσεις (ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ) 1.Μικροβιολογικός Έλεγχος(ΣΚΕ), παρ Οργανοληπτικός Έλεγχος (ΕΠ), παρ Φυσικοχηµικές αναλύσεις (ΓΧΚ), παρ Γυροσκοπικός-Μικροσκοπικός Έλεγχος (ΓΧΚ), παρ Νοθεία (ΓΧΚ), παρ Πδιχλωροβενζόλιο (ΓΧΚ), παρ Φυτοφάρµακα (ΓΧΚ) παρ Εντολή φορέα προµηθείας, παρ Αντιµικροβιακοί παράγοντες, (Screening Test) παρ Αριθµός δειγµάτων (κύπελλα) Αριθµός αποδοχής (κύπελλα) Αριθµός δειγµάτων(κύπελλα) (Ανά έλεγχο 1 έως 10) Μέχρι και άνω Στήλη 1: Αριθµός κυπέλλων, Στήλη 2:Αριθµοί αποδοχής για µη κανονικά δείγµατα, Στήλη 3. Οι αριθµοί αποδοχής είναι µηδενικοί για µη κανονικά δείγµατα σε αυτούς τους ελέγχους.

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΙΟΥ ΠΓΕΣ-Μ-431 ΑΡ. ΚΩΔΙΚΟΥ:8945-02-013-141009 ΕΚΔΟΣΗ: 5η ΑΘΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009 ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΔΙΟΡΘΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΡΟΦΗΜΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΠΓΕΣ-ΣΡΣ-483 ΑΡ. ΚΩΔΙΚΟΥ:8955-02-004-261009 ΕΚΔΟΣΗ: 1η ΑΘΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009 ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΙΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ 2 Ο ΚΑ ΦΟΡΕΑ :0171 ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ:0101 ΑΡ. ΠΡΟ.: ΠΓΕΣ/ΓΠΣ-386 ΕΚ ΟΣΗ 1η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΙΟΥ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Μέλι νοείται το τρόφιµο, που παράγουν

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΜΕΛΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΝ. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΜΕΛΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΝ. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΜΕΛΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΝ. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Επιδιωκόμενοι στόχοι της Νομοθεσίας Οι πολύτιμες ουσίες και κατά συνέπεια οι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ, ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ, ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Άρθρo 67 (1) Μέλι 1. Οι διατάξεις αυτού του άρθρου εφαρμόζονται στα προϊόντα που ορίζονται στο Παράρτημα Ι. Τα προϊόντα αυτά πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του παραρτήματος ΙΙ. 2. Οι διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 ΖΑΧΑΡΗ-ΚΑΦΕΣ-ΜΕΛΙ-ΕΙΔΗ-ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΟΙΙΑΣ. Άρθρο 144 ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΥΛΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΘΕΥΤΕΙ Ο ΚΑΦΕΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 ΖΑΧΑΡΗ-ΚΑΦΕΣ-ΜΕΛΙ-ΕΙΔΗ-ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΟΙΙΑΣ. Άρθρο 144 ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΥΛΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΘΕΥΤΕΙ Ο ΚΑΦΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 ΖΑΧΑΡΗ-ΚΑΦΕΣ-ΜΕΛΙ-ΕΙΔΗ-ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΟΙΙΑΣ Άρθρο 144 ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΥΛΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΘΕΥΤΕΙ Ο ΚΑΦΕΣ Απαγορεύεται σε οποιονδήποτε έμπορο (καφεκόπτη, παντοπώλη, ζαχαροπλάστη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ Τ 366 ΕΚ ΟΣΗ 1 η Τ Σ Α Ϊ ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑ 1986 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΤΣΑΓΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α/Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΛΙ Α 1. 1

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΓΕΣ-ΕΧΣ-488 ΕΚΔΟΣΗ:1η ΑΡ. ΚΩΔΙΚΟΥ: 8970-02-010-300909 ΑΘΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2009 ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ Ζ-254 ΕΚ ΟΣΗ 6 η ΜΑΙΟΣ 1999 Ζ Α Χ Α Ρ Η ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕTΑΦΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑ 1999 Ζ Α Χ Α Ρ Η ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α/Α 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΝΩΠΟΥ ΒΟΔΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΑΛΑ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΝΩΠΟΥ ΒΟΔΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΑΛΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΝΩΠΟΥ ΒΟΔΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΑΛΑ 1. Εισαγωγή 1.1 Σκοπός Η προδιαγραφή αυτή αποσκοπεί στον καθορισμό των απαιτήσεων του πολεμικού Ναυτικού, για την προμήθεια νωπών αυτοτελών ανατομικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΡΩΔΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟ (RUBBER FOAM)

ΑΦΡΩΔΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟ (RUBBER FOAM) ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-AE-1367/12-2009 8335-03-004-041209 ΑΦΡΩΔΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟ (RUBBER FOAM) ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ / 2ο Γρ. ΑΘΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΤΣΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΤΣΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΤΣΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α/Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΛΙ Α 1. 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1 2. 1.1 Σκοπός 1 3. 1.2 Σχετικά Έγγραφα 1 4. 2 ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 1 5. 2.1 Φυσικά Χαρακτηριστικά 1 6.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΣ - Λ - 295Δ/ ΛΕΥΚΟΣΙΔΗΡΟΣ ΣΕ ΦΥΛΛΑ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΣ - Λ - 295Δ/ ΛΕΥΚΟΣΙΔΗΡΟΣ ΣΕ ΦΥΛΛΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΣ - Λ - 295Δ/09-2002 ΛΕΥΚΟΣΙΔΗΡΟΣ ΣΕ ΦΥΛΛΑ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ / 2 ο Γρ. ΑΘΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2002 -2- ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΔΙΟΡΘΩΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ι. ΤΡΟΦΙΜΑ. Απόφαση. Τ ί τ λ ο ς Εναρµόνιση µε την Οδηγία Φ.Ε.Κ. Α.Χ.Σ. 260/2007 Τροποποίηση του παραρτήµατος του άρθρου 36, του Κ.Τ.Π.

Ι. ΤΡΟΦΙΜΑ. Απόφαση. Τ ί τ λ ο ς Εναρµόνιση µε την Οδηγία Φ.Ε.Κ. Α.Χ.Σ. 260/2007 Τροποποίηση του παραρτήµατος του άρθρου 36, του Κ.Τ.Π. Ι. ΤΡΟΦΙΜΑ Απόφαση Τ ί τ λ ο ς Εναρµόνιση µε την Οδηγία Φ.Ε.Κ. Α.Χ.Σ. 260/2007 Τροποποίηση του παραρτήµατος του άρθρου 36, του Κ.Τ.Π. σε εναρµόνιση προς την Οδηγία 2006/129/ΕΚ της Επιτροπής της 8 ης εκεµβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση 1 η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΞΕΡΩΝ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. ΘΕΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΥΠΟΠΑΡΑΓΡ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός 1 1.

Τροποποίηση 1 η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΞΕΡΩΝ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. ΘΕΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΥΠΟΠΑΡΑΓΡ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός 1 1. Τροποποίηση 1 η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΞΕΡΩΝ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦ.- ΘΕΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΕΛΙ Α ΥΠΟΠΑΡΑΓΡ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1 1.1 Σκοπός 1 1.2 Ορισµός Τ1 Φασολιών 1 1.3 Ταξiνόµηση 1 1.4 Σχετικά Έγγραφα

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή σύνταξης τεχνικών προδιαγραφών

Επιτροπή σύνταξης τεχνικών προδιαγραφών ΘΕΜΑ «Προμήθεια τυριών με ανάθεση κατόπιν συλλογής προσφορών» Σας ενημερώνουμε ότι το ΤΖΑΝΕΙΟ Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά θα προβεί στην προμήθεια των παρακάτω ειδών. α/α Κωδικός Είδος Ποσότητα 1 ΤΓ058 ΤΥΡΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΑΝΤΖΟΙ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

ΓΑΝΤΖΟΙ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-ΓΤΑ-1348/11-2009 8335-03-003-041209 ΓΑΝΤΖΟΙ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ / 2ο Γρ. ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009 -2- ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ - 1 - ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ 1. Εισαγωγή 1.1 Σκοπός Η προδιαγραφή αυτή αποσκοπεί στον καθορισμό των απαιτήσεων για την προμήθεια αλεύρου σίτου για όλες τις χρήσεις για τις

Διαβάστε περισσότερα

Το μέλι, η παραγωγή του και μέθοδοι προσδιορισμού νοθείας. Ομιλητές: Καπερώνη Ιωάννα Λαμπράκης Νικόλαος Ζάχος Νικόλαος Ρέππας Χρήστος

Το μέλι, η παραγωγή του και μέθοδοι προσδιορισμού νοθείας. Ομιλητές: Καπερώνη Ιωάννα Λαμπράκης Νικόλαος Ζάχος Νικόλαος Ρέππας Χρήστος Το μέλι, η παραγωγή του και μέθοδοι προσδιορισμού νοθείας Ομιλητές: Καπερώνη Ιωάννα Λαμπράκης Νικόλαος Ζάχος Νικόλαος Ρέππας Χρήστος Τί είναι το μέλι? Σύμφωνα με την Κοινοτική Νομοθεσία 2001/110/ΕΚ του

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΝΩΠΩΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΩΝ (ΕΞΕΝΤΕΡΙΣΜΕΝΩΝ)

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΝΩΠΩΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΩΝ (ΕΞΕΝΤΕΡΙΣΜΕΝΩΝ) ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΝΩΠΩΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΩΝ (ΕΞΕΝΤΕΡΙΣΜΕΝΩΝ) 1. Εισαγωγή 1.1 Σκοπός Η προδιαγραφή αυτή αποσκοπεί στον καθορισμό των απαιτήσεων του Πολεμικού Ναυτικού, για την προμήθεια, νωπών κοτόπουλων (Gallus

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ (ΒΑΘΕΙΑΣ ΚΑΤΑΨΥΞΕΩΣ)

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ (ΒΑΘΕΙΑΣ ΚΑΤΑΨΥΞΕΩΣ) ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ (ΒΑΘΕΙΑΣ ΚΑΤΑΨΥΞΕΩΣ) 1. Εισαγωγή 1.1 Σκοπός Η προδιαγραφή αυτή αποσκοπεί στον καθορισμό των απαιτήσεων του Πολεμικού Ναυτικού, για την προμήθεια τεμαχίων

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευασία & Εξαγωγές

Συσκευασία & Εξαγωγές Συσκευασία & Εξαγωγές Μανώλης Δανιήλ Διευθυντής ΟΠΕ 19/7/2013 1 19/7/2013 2 19/7/2013 3 19/7/2013 4 19/7/2013 5 19/7/2013 6 19/7/2013 7 19/7/2013 8 19/7/2013 9 19/7/2013 10 19/7/2013 11 Τι πρέπει να κάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΝΩΠΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΝΩΠΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΝΩΠΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ 1. Εισαγωγή 1.1 Σκοπός Η προδιαγραφή αυτή αποσκοπεί στον καθορισμό των απαιτήσεων του Πολεμικού Ναυτικού, για την προμήθεια νωπών τεμαχίων χοιρινών σφαγίων, τα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς: 3-12-18

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια ανοικτή διαδικασία συλλογής προσφορών υλικών ( Χαρτοβάμβακας ) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Δημόσια ανοικτή διαδικασία συλλογής προσφορών υλικών ( Χαρτοβάμβακας ) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθμ. Πρωτ.: 7453 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ Πειραιάς: 28-05-2019 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΤΖΑΝΕΙΟ» ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : ΜΠΑΡΓΙΑΤΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

15PROC003345171 2015-11-20

15PROC003345171 2015-11-20 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 4 η ΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Θεσσαλονίκη: 20-11-2015 ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ. : 13559 «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» Αλ. Συµεωνίδη 2

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΥΨΕΛΗΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΥΨΕΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΥΨΕΛΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΝ 10-12 Α.Φ.Μ. : 999441623 10436 ΑΘΗΝΑ Δ.Ο.Υ.: ΚΒ ΑΘΗΝΩΝ Δ/νση Επικοινωνίας : Βασιλικά Θεσ/νίκης, τηλ. 23960-23362, 23318, 23372(fax)

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση 1 η. ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑ ΦΟΡΕΑ : 0171 ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ : ο ΓΡΑΦΕΙΟ

Τροποποίηση 1 η. ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑ ΦΟΡΕΑ : 0171 ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ : ο ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑ ΦΟΡΕΑ : 0171 ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ : 84500 2ο ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΩ.:8945-02-009-271102 ΑΡ.ΠΡΟ.:ΠΓΕΣ-Φ-359 ΕΚ ΟΣΗ: 4η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΦΑΚΗΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 Σκοπός Τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ: ήµος Γρεβενών ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ: Προµήθεια φρέσκου γάλακτος (έτος 2012) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 36.681,43 Ευρώ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ -Τεχνική Έκθεση -Τεχνικές Προδιαγραφές -Τιµολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς: 7/4/17

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2014 (ΚΩΔ. 15/6481) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 4.000,00 ευρώ με ΦΠΑ

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2014 (ΚΩΔ. 15/6481) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 4.000,00 ευρώ με ΦΠΑ 1 ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 05-12-2014 ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΑΡ. ΜΕΛ. 37/2014 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΥΝΑΜΕΩΝ

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΥΝΑΜΕΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΥΝΑΜΕΩΝ ΠΕ -Α-00007 ΕΚ ΟΣΗ 1η ΦΙΛΜ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ 28 ΜΑΙΟΥ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΕΛΙ Α 1. ΠΕ ΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 2 2. ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 2 3. ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Νωπών Οπωρολαχανικών στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Νωπών Οπωρολαχανικών στο Νοσοκομείο μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς:28-7-2017

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΧΟΡΗΓΗΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ «ΧΑΡΤΟΒΑΜΒΑΚΑ» (Συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνη ,00) ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΧΟΡΗΓΗΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ «ΧΑΡΤΟΒΑΜΒΑΚΑ» (Συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνη ,00) ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 152 - Τ.Κ. 11527 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 9-09-2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Αρ.Πρωτ.: 4148/99295 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΕΝΔΡΩΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πειραιας 16/02/16 Αρ.πρωτ. 2329

Πειραιας 16/02/16 Αρ.πρωτ. 2329 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιας 16/02/16

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΥΝΑΜΕΩΝ

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΥΝΑΜΕΩΝ -1- ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΥΝΑΜΕΩΝ ΠΕ -Α-00117 1 η ΕΚ ΟΣΗ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥ ΟΚΙΜΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Α ΙΑΒΑΘΜΗΤΟ - 2 - ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ

ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ Έκδοση/ Τροποποίηση : 01/01 Συντάχθηκε από/ Υπογραφή : Μ. Πιτσίκα/ Ξ. Παπαϊωάννου Εγκρίθηκε από/ Υπογραφή Προέδρου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΕ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ Ο ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΛΑΣ ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: «Τεχνικές Προδιαγραφές Τυροκοµικών Προϊόντων για ηµόσια ιαβούλευση»

ΚΑΘΕ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ Ο ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΛΑΣ ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: «Τεχνικές Προδιαγραφές Τυροκοµικών Προϊόντων για ηµόσια ιαβούλευση» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗ 2 ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» ΜΠΟΤΑΣΗ 51-18537 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ: 213 2079100 ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πληρ.

Διαβάστε περισσότερα

Ε. 07.3-3.1 Μ. ΜΠΑΓΚΑΤΖΟΥΝΗΣ & ΥΙΟΙ ΑΕΒΕ 1 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ 1 ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 1 2 ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Ε. 07.3-3.1 Μ. ΜΠΑΓΚΑΤΖΟΥΝΗΣ & ΥΙΟΙ ΑΕΒΕ 1 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ 1 ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 1 2 ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1Σελίδα 1 από 3 Μ. ΜΠΑΓΚΑΤΖΟΥΝΗΣ & ΥΙΟΙ ΑΕΒΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ Κωδικός Εγγράφου Ε. 07.3-3.1 Έκδοση 1 Αναθεώρηση 1 ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 Σελίδα 1 από 2 ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΛΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ Η παρούσα µελέτη αφορά την προµήθεια νωπού χοιρινού κρέατος το οποίο θα χορηγηθεί σε άπορους δηµότες κατά τις ηµέρες των εορτών του Χριστουγέννων 2015 και την προµήθεια αρνίσιου κρέατος

Διαβάστε περισσότερα

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤHN ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2015 (ΚΩΔ. 15-6481.009) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 6.

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤHN ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2015 (ΚΩΔ. 15-6481.009) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 6. Μ Ε Λ Ε Τ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤHN ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2015 (ΚΩΔ. 15-6481.009) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 6.000,00 ευρώ με ΦΠΑ 1 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Με αυτή τη μελέτη προβλέπεται η εκτέλεση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 22ας ΜΑΡΤΙΟΥ 2002 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 22ας ΜΑΡΤΙΟΥ 2002 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 139/2002 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3587 της 22ας ΜΑΡΤΙΟΥ 2002 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 139 Οι περί Μέλιτος Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΜΗΛΟΥ Προµήθεια εµφιαλωµένου νερού για το έτος 2015 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 3.000,00 ευρώ µε Φ.Π.Α. ΑΠ 1177 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ Ο ήµος Μήλου ενηµερώνει ότι θα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ 5Η. Όνομα Μονάδας Μέτρησης. τεμάχιο. Παστεριωμένο γάλα λίτρα ΓΑΛΑ ΝΩΠΟ(ΔΟΧΕΙΟ 10 LT)

ΟΜΑΔΑ 5Η. Όνομα Μονάδας Μέτρησης. τεμάχιο. Παστεριωμένο γάλα λίτρα ΓΑΛΑ ΝΩΠΟ(ΔΟΧΕΙΟ 10 LT) ΟΜΑΔΑ 5Η ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΕΙΔΗ Α/Α 1 Κατηγορία Ειδών (CPV) Γιαούρτι (15551300-8) SAP 40001012 Όνομα Μονάδας Μέτρησης τεμάχιο Σχόλια ΓΙΑΟΥΡΤΙ 200 ΓΡ. 2 Παστεριωμένο γάλα (15511100-4) 40000991 τεμάχιο ΓΑΛΑ

Διαβάστε περισσότερα

«Διενέργεια Δημόσιας Διαβούλευσης των Τεχνικών Προδιαγραφών για την προμήθεια Επιδεσμικού Υλικού (CPV 33141110-3)»

«Διενέργεια Δημόσιας Διαβούλευσης των Τεχνικών Προδιαγραφών για την προμήθεια Επιδεσμικού Υλικού (CPV 33141110-3)» ΕΛΛΗΝΙΚΗ 1 Η Υ.ΠΕ. ΑΤΤΙΚΉΣΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Ταχ. Δ/νση: Βασ. Σοφίας 114 Αθήνα, 29.04.2014

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ===================== Πειραιάς: 7/2/19 Αρ.πρωτ.:2041 ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ΘΕΜΑ «Προμήθεια Tυριών α) ημίσκληρου

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 11/05/2015

Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 11/05/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1 η Υ.Πε ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 11/05/2015 Υπηρεσία: Γραφείο Προμηθειών Αρ. Πρωτ 5460 Πληροφ. ΠΑΤΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς: 12-10-15

Διαβάστε περισσότερα

Ο! ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29

Ο! ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29 .Ε. Παρ. ΙΪΙ(Ι) 3964 Κ.Δ.Π. 474/2004 ρ. 3852, 30.4.2004.ριθμός 474 Οι περί Μεθόδων Δειγματοληψίας και Ανάλυσης Τροφίμων για Έλεγχο των Μεγίτων Περιεκτικοτήτων Πατουλίνης στα Τρόφιμα Κανονισμοί του 2004,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ===================== Πειραιάς: 23-3-17 Αρ.πρωτ. 4209 ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ΘΕΜΑ «Προμήθεια

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E.

ΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ TR 9: ΑΓΩΓΟΣ Ε ΑΦΟΥΣ 1 ΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ A.E. ΑΘΗΝΑ ΕΛΛΑ Α ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΤR 9 ΑΓΩΓΟΣ Ε ΑΦΟΥΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ TR 9: ΑΓΩΓΟΣ Ε ΑΦΟΥΣ 2 ΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε. 1. ΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α' Συνημμένο στην υπ' αριθ. 1/2016 διακήρυξη της. Σχολής Μετ/σης & Επιμ/σης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α' Συνημμένο στην υπ' αριθ. 1/2016 διακήρυξη της. Σχολής Μετ/σης & Επιμ/σης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α' Συνημμένο στην υπ' αριθ. 1/2016 διακήρυξη της Σχολής Μετ/σης & Επιμ/σης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ - ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Α. ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Φορέας ελέγχου - ΕΦΕΤ

Εισαγωγή. Φορέας ελέγχου - ΕΦΕΤ Εισαγωγή Το κυματοειδές χαρτόνι ως υλικό έχει ποικίλες εφαρμογές στον κλάδο της συσκευασίας και της μεταφοράς των τροφίμων. Τα κύρια προτερήματά του είναι το χαμηλό κόστος, η διαθεσιμότητά του, η εύκολη

Διαβάστε περισσότερα

44423000-1 40000009 ΤΕΜ 6 ΑΝΙΘΟΣ 605 GR 44423000-1 40000002 TEM 7 ΣΚΟΡΔΑ 03121100-6 40000016 ΤΕΜ 8 ΚΑΡΟΤΑ ΝΩΠΑ 03221112-4 40000004 ΚΙΛΟ

44423000-1 40000009 ΤΕΜ 6 ΑΝΙΘΟΣ 605 GR 44423000-1 40000002 TEM 7 ΣΚΟΡΔΑ 03121100-6 40000016 ΤΕΜ 8 ΚΑΡΟΤΑ ΝΩΠΑ 03221112-4 40000004 ΚΙΛΟ ΟΜΑΔΑ 1 Η ΝΩΠΑ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΑ CPV SAP ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ 1 ΑΓΓΟΥΡΙΑ 03221270-9 40000001 ΤΕΜ 2 ΜΑΡΟΥΛΙ 03221310-2 40000329 ΤΕΜ 3 ΒΕΡΥΚΟΚΑ 03222331-2 40000024 ΚΙΛΟ 4 ΠΑΤΖΑΡΙΑ 03221110-0 40000444 ΚΙΛΟ 5 ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΑΛΕΥΡΑ-ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΙ-ΖΥΜΑΡΙΚΑ. Άρθρο 83 Όροι διάθεσης αλεύρων και σιμιγδαλιών

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΑΛΕΥΡΑ-ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΙ-ΖΥΜΑΡΙΚΑ. Άρθρο 83 Όροι διάθεσης αλεύρων και σιμιγδαλιών ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΑΛΕΥΡΑ-ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΙ-ΖΥΜΑΡΙΚΑ Άρθρο 83 Όροι διάθεσης αλεύρων και σιμιγδαλιών 1.Τα άλευρα και σιμιγδάλια, που παράγονται από τους αλευρόμυλους προς εμπορία ή με αλεστικό δικαίωμα, πρέπει να πληρούν

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα 11. Παρουσία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών σε τρόφιμα και συστατικά. τροφίμων

Παράρτημα 11. Παρουσία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών σε τρόφιμα και συστατικά. τροφίμων Παράρτημα 11 Παρουσία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών σε τρόφιμα και συστατικά τροφίμων 1. Αντικείμενο της συνεργασίας Αντικείμενο της συνεργασίας είναι ο έλεγχος παρουσίας γενετικά τροποποιημένων οργανισμών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΥΓΩΝ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΥΓΩΝ 1 ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΥΓΩΝ Τα χορηγούμενα αυγά θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τους όρους του ΚΩΔΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (Άρθρο 87) του 2011, τις ισχύουσες

Διαβάστε περισσότερα

Δειγματοληψία Τροφίμων

Δειγματοληψία Τροφίμων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ Δειγματοληψία Τροφίμων Ελένη Μαλισιόβα Κτηνίατρος Α.Π.Θ. MSc Food Safety, Hygiene & Management, UK MSc

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3837, 16/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3837, 16/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΕΓΓΡΑΦΗ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2001 ΕΩΣ 2004 Προοίμιο. Για σκοπούς εναρμόνισης με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ

ΕΝΙΑΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΕΝΙΑΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ Οι κάτωθι Ενιαίες Τεχνικές Προδιαγραφές εκπονήθηκαν από το Τμήμα Ελέγχου Τεχνικών Προδιαγραφών για την Προμήθεια Αγαθών της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΙ, ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. Δρ. Νικόλαος Κατσαρός Αντιπρόεδρος, Διευθυντής του τμήματος Διατροφολογίας New York College

ΜΕΛΙ, ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. Δρ. Νικόλαος Κατσαρός Αντιπρόεδρος, Διευθυντής του τμήματος Διατροφολογίας New York College ΜΕΛΙ, ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Δρ. Νικόλαος Κατσαρός Αντιπρόεδρος, Διευθυντής του τμήματος Διατροφολογίας New York College ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ Σήμανση Μελιού Το μέλι είναι τρόφιμο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αριθ. 135 / 2018 «Αντικατάσταση του τίτλου του Κεφαλαίου ΙΧ του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (ΚΤΠ, ΦΕΚ 788/Β /31.12.87), όπως ισχύει και προσθήκη άρθρου 87α: «Βασιλικός πολτός» στο εν λόγω κεφάλαιο του Κώδικα

Διαβάστε περισσότερα

17PROC

17PROC ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ 1/02/2017 4 η Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 745 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΒΡΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ Γ.Ν. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ Τμήμα: Οικονομικού Γραφείο: Προμηθειών

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ---------------------- Ταχ. /νση: Πλ. Μπακογιάννη 2 Ταχ. Κώδικας: 62 400 Τηλέφωνο: 2325 3 50108 Φαξ: 2325

Διαβάστε περισσότερα

Κωδικοποιηµένο ΚΕΙΜΕΝΟ

Κωδικοποιηµένο ΚΕΙΜΕΝΟ EL Κωδικοποιηµένο ΚΕΙΜΕΝΟ παραγόµενο από το σύστηµα CONSLEG της Υπηρεσίας Επισήµων Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων CONSLEG: 1974L0409 01/01/1986 Αριθµός σελίδων: 8 Υπηρεσία Επισήµων Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΑΛΥΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ

ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΑΛΥΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΑΛΥΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΙΜΟΙ ΧΑΛΥΒΕΣ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ ΡΑΒ ΟΙ, ΡΟΛΛΟΙ, ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Έκδοση/ Τροποποίηση : 02/00

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 30/10 6.2.2015 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/175 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 5ης Φεβρουαρίου 2015 για τον καθορισμό ειδικών όρων που εφαρμόζονται στις εισαγωγές κόμμεος γκουάρ που κατάγεται ή αποστέλλεται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Με αυτή τη µελέτη αριθ. 67/2015 προβλέπεται η εκτέλεση της προµήθειας τροφίµων για

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Με αυτή τη µελέτη αριθ. 67/2015 προβλέπεται η εκτέλεση της προµήθειας τροφίµων για ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΥΛΙΚΩΝ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ταχ. Δ/νση: Πλ. Γ. Βιζυηνού 1, Κοµοτηνή Τηλ.:2531352448 & 426 E-mail: g.gkourtsilidis@komotini.gr ΤΕΧΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγές, από τη Γροιλανδία αλιευτικών προϊόντων, ζώντων δίθυρων µαλακίων, εχινόδερµων, χιτωνόζωων και θαλάσσιων γαστερόποδων ***Ι

Εισαγωγές, από τη Γροιλανδία αλιευτικών προϊόντων, ζώντων δίθυρων µαλακίων, εχινόδερµων, χιτωνόζωων και θαλάσσιων γαστερόποδων ***Ι P7_TA(2011)0135 Εισαγωγές, από τη Γροιλανδία αλιευτικών προϊόντων, ζώντων δίθυρων µαλακίων, εχινόδερµων, χιτωνόζωων και θαλάσσιων γαστερόποδων ***Ι Νοµοθετικό ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 6ης

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΥΡΙΟ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Α/Α ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΥΡΙΟ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Στέρεα Απόβλητα Α/Α ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΥΡΙΟ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ 1. ΦΕΚ 179/Α/2001, Νόµος Υπ Αριθ. 2939 Ανακύκλωση συσκευασιών και άλλων προϊόντων (µπαταρίες, ηλεκτρονικά απόβλητα) 2. ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΜΗΛΟΥ Προµήθεια εµφιαλωµένου νερού για το έτος 2014 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 1.000,00 ευρώ µε Φ.Π.Α. ΑΠ 905 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ Ο ήµος Μήλου ενηµερώνει ότι θα

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα 12. Παρουσία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών σε τρόφιμα και συστατικά τροφίμων

Παράρτημα 12. Παρουσία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών σε τρόφιμα και συστατικά τροφίμων Παράρτημα 12 Παρουσία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών σε τρόφιμα και συστατικά τροφίμων 1. Αντικείμενο της συνεργασίας Αντικείμενο της συνεργασίας είναι ο έλεγχος παρουσίας γενετικά τροποποιημένων οργανισμών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ 1η ΣΤΗΝ ΠΓΕΣ-ΔΕΕ-1328/ ΔΕΡΜΑ ΜΟΣΧΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΕΨΕΩΣ ΧΡΩΜΙΟΥ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΡΒΥΛΩΝ ΤΥΠΟΥ Ι

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ 1η ΣΤΗΝ ΠΓΕΣ-ΔΕΕ-1328/ ΔΕΡΜΑ ΜΟΣΧΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΕΨΕΩΣ ΧΡΩΜΙΟΥ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΡΒΥΛΩΝ ΤΥΠΟΥ Ι ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ 1η ΣΤΗΝ ΠΓΕΣ-ΔΕΕ-1328/10-2007 ΔΕΡΜΑ ΜΟΣΧΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΕΨΕΩΣ ΧΡΩΜΙΟΥ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΡΒΥΛΩΝ ΤΥΠΟΥ Ι ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ /2ο ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ 1

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Οι τεχνικές προδιαγραφές των υπό προμήθεια ειδών, που αναφέρονται στο παράρτημα Α, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας. ΓΕΝΙΚΑ Οι παρακάτω γενικές και ειδικές

Διαβάστε περισσότερα

3. Αιγοπροβατοειδή (Αρνί Γάλακτος ή Κατσίκι), Νωπό, Α ποιότητας, Εγχώριο, βάρους 8 έως 12 κιλών το καθένα.

3. Αιγοπροβατοειδή (Αρνί Γάλακτος ή Κατσίκι), Νωπό, Α ποιότητας, Εγχώριο, βάρους 8 έως 12 κιλών το καθένα. ΟΜΑΔΑ 7η ΝΩΠΑ ΚΡΕΑΤΑ ΕΙΔΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΑΔΑ ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ ΝΩΠΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΝΩΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΒΟΕΙΟ ΝΩΠΟ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΝΩΠΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΝΩΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΝΩΠΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΕΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΜΠ. Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΜΠ. Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΜΠ Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ Π. Ταούκης, Αν. Καθ. ΕΜΠ Κ. Τζιά, Καθ. ΕΜΠ, Β. Ωραιοπούλου, Καθ. ΕΜΠ Ποιότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ----

ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ---- ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ---- Α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΝΕΡΩΝ 1. ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ 2. ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ 3. ΝΕΡΑ ΠΗΓΗΣ Α.1. ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΝΕΡΑ Ορισµός χαρακτηριστικά: Είναι πόσιµο νερό,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΙΔΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ»

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΙΔΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ» ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΙΔΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ» ΕΙΔΗ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ Αρ.πρωτ.5055/27-3-2018 1) Άρτος Λευκός Τύπου 70% 2) Ατομικά Αρτίδια Τύπου 70% ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Άρθρο 137» Παγωτά ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΡΘΡΟΥ 137 ΚΤΠ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

«Άρθρο 137» Παγωτά ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΡΘΡΟΥ 137 ΚΤΠ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ «Άρθρο 137» Παγωτά 1. Οι διατάξεις αυτού του άρθρου εφαρμόζονται στα προϊόντα που ορίζονται στο Παράρτημα Ι. 2. Οι ονομασίες προϊόντων που απαριθμούνται στο Παράρτημα Ι χρησιμοποιούνται μόνον για τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Tροποποίηση του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 798/2008. ΣΧΕΤ.: 1. Η µε αρ. πρωτ / εγκύκλιός µας

ΘΕΜΑ: Tροποποίηση του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 798/2008. ΣΧΕΤ.: 1. Η µε αρ. πρωτ / εγκύκλιός µας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Aθήνα, 11/01/2016 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 44/2489 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ &

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗ 3ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗ 3ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗ 3ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ Οι προµηθευτές ιατρικών αερίων πρέπει να πληρούν τα παρακάτω όρους και να καταθέσουν

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη Ανοικτού Διαγωνισμού

Προκήρυξη Ανοικτού Διαγωνισμού ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α.Π.: 673 Προκήρυξη Ανοικτού Διαγωνισμού για την προμήθεια Νέου Καπέλου Λυκοπούλου της Προσκοπικής Στολής Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό για την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 124 & ΙΑΤΡΙΔΟΥ 2, ΤΗΛ: FAX:

ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 124 & ΙΑΤΡΙΔΟΥ 2, ΤΗΛ: FAX: Δρ. Κωνσταντίνος Μπαρμπέρης Δρ. Βασιλική Αβραμοπούλου Δρ. Λεωνίδας Παλίλης Διεύθυνση Εργαστηριακών Ελέγχων ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 124 & ΙΑΤΡΙΔΟΥ 2, 115 26 ΤΗΛ: +30 213 2145800 FAX: +30

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Να εξασφαλίζουν και να διατηρούν κατά την χρήση τους απόλυτη προστασία από αντίστοιχη επιμόλυνση και για τον ασθενή και για τον χρήστη των γαντιών. Να έχουν άριστη εφαρμογή και σωστή

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα 12. Παρουσία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών σε τρόφιμα και συστατικά τροφίμων

Παράρτημα 12. Παρουσία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών σε τρόφιμα και συστατικά τροφίμων Παράρτημα 12 Παρουσία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών σε τρόφιμα και συστατικά τροφίμων 1. Αντικείμενο της συνεργασίας Αντικείμενο της συνεργασίας είναι ο έλεγχος παρουσίας γενετικά τροποποιημένων οργανισμών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΟΤ Α.Ε. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ / ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΕΛΟΤ Α.Ε. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ / ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΛΟΤ Α.Ε. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ / ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΠΑΙΧΝΙ ΟΤΟΠΩΝ (Παιδότοποι εσωτερικού χώρου & Παιδικές χαρές) Έκδοση/ Τροποποίηση : 01/00 Συντάχθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) 447 Κ.Δ.Π. 118/2004 Αρ. 3815,

Ε.Ε. Παρ. III(I) 447 Κ.Δ.Π. 118/2004 Αρ. 3815, Ε.Ε. Παρ. III(I) 447 Κ.Δ.Π. 118/2004 Αρ. 3815, 5.3.2004 Αριθμός 118 Οι περί Μελιού Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 29 των περί Τροφίμων

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 11/05/2015

Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 11/05/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1 η Υ.Πε ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 11/05/2015 Υπηρεσία: Γραφείο Προμηθειών Αρ. Πρωτ 5457 Πληροφ. ΠΑΤΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση 6η ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Α/Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΛΙ Α 1. 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός Σχετικά Έγγραφα 1

Τροποποίηση 6η ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Α/Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΛΙ Α 1. 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός Σχετικά Έγγραφα 1 Τροποποίηση 6η ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ Α/Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΛΙ Α 1. 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1 2. 1.1 Σκοπός 1 3. 1.2 Σχετικά Έγγραφα 1 4. 2 ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 1 5. 2.1 Πρώτες Ύλες 1 6. 2.2 Επεξεργασία Πρώτης Ύλης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 1 ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α. ΝΩΠΟ ΓΑΛΑ Το χορηγούμενο γάλα θα πρέπει να έχει παραχθεί σύμφωνα με τον Κ.Τ.Π άρθρα 79 και 80, όπως αυτά έχουν τροποποιηθεί με τις αποφάσεις Α.Χ.Σ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΛΙΚΩΝ ΣΑΚΚΟΙ ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ 2000 ML

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΛΙΚΩΝ ΣΑΚΚΟΙ ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ 2000 ML ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ρέθυµνο, 27.11.2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 7 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Αριθ. Πρωτ. 7604 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Γραφείο: Προµηθειών - Εξωσυµβατικών Ταχ. /νση: Τρανταλλίδου 15-17 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 6η Υ.Π.Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» Ταχ. Δ/νση: Περιοχή Συντριάδα Τ.Κ. 27 100 ΠΥΡΓΟΣ Πληροφορίες: Ιωαννίδου Μαρία Τηλ.: 2621082776 Φαξ: 2621082394

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη Ανοικτού ιαγωνισµού για την προµήθεια ειδών της Προσκοπικής Στολής

Προκήρυξη Ανοικτού ιαγωνισµού για την προµήθεια ειδών της Προσκοπικής Στολής ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙ Α ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α.Π.: 258 Προκήρυξη Ανοικτού ιαγωνισµού για την προµήθεια ειδών της Προσκοπικής Στολής Το Σώµα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) προκηρύσσει ανοικτό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν στο πρωτόκολλο του ήµου Μήλου έως την Παρασκευή, 20/03/2015 και ώρα 14:00.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν στο πρωτόκολλο του ήµου Μήλου έως την Παρασκευή, 20/03/2015 και ώρα 14:00. Προµήθεια φωτοτυπικού χαρτιού για το έτος 2015 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 4.500,000 ευρώ (µε ΦΠΑ) Α.Π. 1243 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ο ήµος Μήλου ενηµερώνει τους ενδιαφερόµενους για την προµήθεια σε χαρτί φωτοτυπικού και µε κριτήριο

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωµένη στην πολυµορφία EL A7-0440/17. Τροπολογία. Julie Girling. εξ ονόµατος της Οµάδας PPE. Britta Reimers.

EL Eνωµένη στην πολυµορφία EL A7-0440/17. Τροπολογία. Julie Girling. εξ ονόµατος της Οµάδας PPE. Britta Reimers. 8.1.2014 A7-0440/17 17 Αιτιολογική σκέψη 1 (1) Σύµφωνα µε την απόφαση του ικαστηρίου, της 6ης Σεπτεµβρίου 2011, στην υπόθεση C-442/09 8, η γύρη στο µέλι θεωρείται συστατικό κατά την έννοια του άρθρου 6

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑff ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2 ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑff ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2 ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑff ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2 ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ Πειραιάς A13/6-7-2016 (αριθμ. πρωτ. 30009/6-7-2016) ΠΡΟΣ : ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΕΜΑ :«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Βρυξέλλες, 1 Φεβρουαρίου 2018 Rev1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ ΟΜΑΔΑ 2 Η ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α/Α Κατηγορία Ειδών (CPV) SAP Μονάδας Μέτρησης Σχόλια 40000953 ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ 1 Κατεψυγμένα λαχανικά (15331170-9) 40000245 40000249 κιλό ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΣ ΑΡΑΚΑΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4218, 6/11/2009

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4218, 6/11/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΖΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟ Για σκοπούς διευκόλυνσης της εφαρμογής των πράξεων της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα