S75. Designed for life. issued by BenQ Mobile GmbH & Co.OHG Haidenauplatz 1 D Munich

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "S75. Designed for life. issued by BenQ Mobile GmbH & Co.OHG Haidenauplatz 1 D-81667 Munich"

Transcript

1 s s issued by BenQ Mobile GmbH & Co.OHG Haidenauplatz 1 D Munich BenQ Mobile GmbH & Co.OHG All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Manufactured by BenQ Mobile GmbH & Co.OHG under trademark license of Siemens AG Designed for life S75

2 Περιεχόµενα 1 να το στο. Υποδείξεις ασφαλείας... 3 Παρουσίαση τηλεφώνου... 6 Σύµβολα οθόνης... 8 Έναρξη λειτουργίας Τοποθέτηση κάρτας SIM/ µπαταρίας RS MultiMediaCard Φόρτιση µπαταρίας Ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση/pin Γενικές υποδείξεις Κατάσταση αναµονής Σήµα λήψης Digital Rights Mgmt. (DRM) Βασικό µενού Κάρτες καταχώρησης Έλεγχος µενού Μεσαίο πλήκτρο Τυπικές λειτουργίες Ασφάλεια Εισαγωγή κειµένου Πραγµατοποίηση κλήσεων Τερµατισµός συνοµιλίας Ρύθµιση έντασης Αποδοχή κλήσης Απόρριψη κλήσης Ανοικ.συνοµιλ Εναλλαγή δύο συνοµιλιών Συνδιάσκεψη Επιλογές συνοµιλίας Άµεση κλήση Ακολουθίες τόνων (DTMF) Επαφές Όλες οι επαφές Οµάδες Κατάστ.online SIM Φίλτρο Γενικές επιλογές Αρχεία κλήσης ιάρκ./χρέωση Κάµερα SMS/MMS Σύνταξη µηνυµάτων SMS Σύνταξη µηνυµάτων ΜMS Λήψη Ανάγνωση Πρόχειρο Εξερχόµενα Εξερχόµενα Αρχείο Πρότυπα Ρυθµίσεις SMS Ρυθµίσεις ΜMS Αποθήκ.εξερχοµ Zoom κειµένου Σύµβολα συναισθηµάτων Σύνταξη/αποστολή Λήψη/ανάγνωση Πρόχειρο Αρχείο Ρύθµιση Βλ. επίσης το ευρετήριο στο τέλος του εγχειριδίου.

3 2 Περιεχόµενα το στο. WAP Push Inst.Message Αυτόµ.τηλεφων/Τηλεφωνητής Υπηρεσ.κυψέλης Internet Ρύθµιση Προφίλ Μελωδίες Θέµατα Οθόνη Αθόρυβο Εικονικός φίλος Σύνδεση Συντοµεύσεις Ρύθµιση κλήσης Ρύθµιση τηλεφ Ρολόι Ασφάλεια ίκτυο Αξεσουάρ Ατζέντα Ηµερολόγιο Ειδοποίηση Εργασίες Σηµειώσεις Ηχογράφηση ιεθνής ώρα Αποµακρυσµένος συγχρονισµός Πρόσθετα Υπηρεσίες SIM (προαιρετικά) Οι εφαρµογ. µου Υπολογιστής Μετατροπέας Κατάστ.online Εγγραφή ήχου Χρονόµετρο Αντίστρ. µέτρ Υπολογ. ηµεροµ Το µενού µου Ξυπνητήρι Media player Τα αρχεία µου Mobile Phone Manager Ερωτήσεις & Απαντήσεις Εξυπηρέτηση Πελατών (Customer Care) Φροντίδα και συντήρηση Χαρακτηριστικά στοιχεία συσκευής Αξεσουάρ Πιστοποιητικό Εγγύησης (Ελλάδα) SAR Άδεια Χρήσης Επισκόπηση µενού Ευρετήριο Βλ. επίσης το ευρετήριο στο τέλος του εγχειριδίου.

4 Υποδείξεις ασφαλείας 3 Υποδείξεις ασφαλείας Υπόδειξη για τους γονείς ιαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες λειτουργίας και τις υποδείξεις ασφαλείας πριν από τη χρήση! Ενηµερώστε τα παιδιά σας για το περιεχόµενο και τους κινδύνους κατά τη χρήση του τηλεφώνου! Κατά τη χρήση του τηλεφώνου, τηρήστε τυχόν νοµοθετικές διατάξεις και τοπικούς περιορισµούς. Οι συγκεκριµένοι κανονισµοί ενδέχεται π.χ. να ισχύουν σε αεροπλάνα, πρατήρια βενζίνης, νοσοκοµεία ή κατά την οδήγηση. Υπάρχει περίπτωση να παρουσιαστούν προβλήµατα στη λειτουργία ιατρικών µηχανηµάτων και συσκευών όπως ακουστικά βαρηκοΐας και βηµατοδότες. ιατηρείτε πάντοτε µία ελάχιστη απόσταση 20 εκατοστών µεταξύ τηλεφώνου και βηµατοδότη. Κατά τη διάρκεια συνοµιλίας, κρατήστε το τηλέφωνο στο αυτί που βρίσκεται πιο µακριά από το βηµατοδότη. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο γιατρό σας. Ο ήχος κλήσης (σελ. 65), οι τόνοι υποδείξεων (σελ. 79) και η ανοικτή συνοµιλία αναπαράγονται από το ηχείο. Μην κρατάτε το τηλέφωνο στο αυτί, όταν χτυπά ή όταν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία ανοικτής συνοµιλίας (σελ. 26). ιαφορετικά ενδέχεται να υποστείτε εκτεταµένα, µόνιµα προβλήµατα στην ακοή σας. Χρησιµοποιείτε µόνο γνήσιες µπαταρίες Siemens (100% χωρίς υδράργυρο) και φορτιστές. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν µπορούν να αποκλειστούν σηµαντικοί κίνδυνοι για την υγεία σας και βλάβη του προϊόντος. Για παράδειγµα ενδέχεται να εκραγεί η µπαταρία. Μην κοιτάζετε στη φωτοδίοδο (π.χ. ενεργοποιηµένη θύρα υπερύθρων, φωτοδίοδο που αναβοσβήνει) µε οπτικούς µεγεθυντές λόγω της ακτινοβολίας. Αυτό το προϊόν συµµορφώνεται µε το IEC/EN Ασφάλεια προϊόντων λέιζερ για προϊόντα φωτοδιόδων (LED) κατηγορίας 1M. Τα προϊόντα αυτά είναι ασφαλή υπό λογικά προβλεπόµενες συνθήκες λειτουργίας. Μην τοποθετείτε το τηλέφωνο κοντά σε ηλεκτροµαγνητικούς φορείς δεδοµένων, όπως πιστωτικές κάρτες ή δισκέτες. Οι πληροφορίες που είναι αποθηκευµένες σε αυτούς ενδέχεται να χαθούν. Μικρά εξαρτήµατα όπως η κάρτα SIM, το εξάρτηµα στεγανοποίησης, ο δακτύλιος φακού και το καπάκι φακού είναι δυνατόν να αποσυναρµολογηθούν και να καταποθούν από µικρά παιδιά. Εποµένως το τηλέφωνο πρέπει να φυλάσσεται µακριά από µικρά παιδιά.

5 4 Υποδείξεις ασφαλείας Μην υπερβαίνετε την τάση δικτύου που αναγράφεται επάνω στο φορτιστή (V). Εάν δεν τηρήσετε τη συγκεκριµένη ένδειξη, κάτι τέτοιο ενδέχεται να οδηγήσει σε καταστροφή του φορτιστή. Κατά τη φόρτιση της µπαταρίας, ο φορτιστής πρέπει να είναι συνδεδεµένος σε µία πρίζα εύκολη πρόσβαση. Ο µοναδικός τρόπος απενεργοποίησης του φορτιστή µετά τη φόρτιση της µπαταρίας είναι η αποσύνδεση του από τη πρίζα. εν επιτρέπεται το άνοιγµα του τηλεφώνου. Επιτρέπεται µόνο η αντικατάσταση της µπαταρίας (100% χωρίς υδράργυρο) ή της κάρτας SIM. Σε καµία περίπτωση δεν επιτρέπεται να ανοίξετε τη µπαταρία. Κάθε άλλη µετατροπή της συσκευής απαγορεύεται και επιφέρει ακύρωση της άδειας λειτουργίας. Το τηλέφωνο ενδέχεται να προκαλέσει ανωµαλίες στη λειτουργία τηλεοράσεων, ραδιοφώνων και Η/Υ. Χρησιµοποιείτε µόνο γνήσια αξεσουάρ της Siemens. Έτσι θα αποφύγετε τους κινδύνους για την υγεία και τις πιθανές βλάβες του προϊόντος και θα εξασφαλίσετε ότι τηρούνται όλοι οι σχετικοί κανονισµοί. Όλα τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά προϊόντα πρέπει να απορρίπτονται ξεχωριστά εκτός του δικτύου δηµοτικών απορριµµάτων, σε ειδικούς χώρους συλλογής που ορίζονται από την κυβέρνηση ή τις τοπικές αρχές. Αυτό το σύµβολο του διαγραµµένου κάδου µε ροδάκια πάνω στο προϊόν σηµαίνει ότι το προϊόν υπόκειται στην Οδηγία 2002/96/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η σωστή απόρριψη και η ξεχωριστή συλλογή των παλιών σας συσκευών θα βοηθήσει στην πρόληψη τυχόν αρνητικών επιδράσεων στο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία. Είναι προϋπόθεση για την επαναχρησιµοποιήση και την ανακύκλωση χρησιµοποιηµένου ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισµού. Για πιο λεπτοµερείς πληροφορίες σχετικά µε την απόρριψη των παλιών σας συσκευών, παρακαλούµε επικοινωνήστε µε τη δηµοτική υπηρεσία, το φορέα αποκοµιδής απορριµµάτων ή το κατάστηµα από το οποίο αγοράσατε το προϊόν. Η µη προβλεπόµενη χρήση αποκλείει οποιαδήποτε παροχή εγγυήσεων! Οι οδηγίες ασφαλείας ισχύουν επίσης και για τα γνήσια αξεσουάρ της Siemens. Καθώς οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν ένα ευρύ πεδίο λειτουργιών, µπορούν να χρησιµοποιηθούν σε θέσεις εκτός του κεφαλιού, όπως στο σώµα. Στην περίπτωση αυτή, απαιτείται µία απόσταση διαχωρισµού 1,5 cm.

6 Υποδείξεις ασφαλείας 5 Bluetooth Το τηλέφωνό σας διαθέτει µία θύρα επικοινωνίας Bluetooth. Η συγκεκριµένη επιτρέπει την ασύρµατη σύνδεση του τηλεφώνου σας µε ένα ακουστικό ενός συστήµατος ανοικτής συνοµιλίας ή µε άλλες συσκευές µε δυνατότητα σύνδεσης Bluetooth. Προκειµένου να επιτευχθεί ασφαλής σύνδεση των συσκευών και να µην είναι δυνατή η ασύρµατη πρόσβαση στο τηλέφωνό σας σε τρίτους, θα πρέπει να προσέξετε τα ακόλουθα σηµεία: Η πρώτη σύνδεση των δύο συσκευών, το αποκαλούµενο "Pairing", θα πρέπει να λάβει χώρα σε ένα εµπιστευτικό περιβάλλον. Οι δύο συσκευές πρέπει επιπλέον να αναγνωριστούν µία φορά από ένα κωδικό πρόσβασης/pin. Για την επίτευξη επαρκούς ασφάλειας, πρέπει (σε περίπτωση που δεν υπάρχει προκαθορισµένο PIN) να επιλέξετε έναν, εάν είναι δυνατόν, 16ψήφιο συνδυασµό αριθµών που θα είναι δύσκολο να κάνετε λάθος Η αλλαγή σε αυτόµατη αποδοχή σύνδεσης ("Σύνδεση χωρίς επιβεβαίωση") θα πρέπει να πραγµατοποιείται µόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Προς αποφυγή ενδεχόµενων κινδύνων ασφαλείας, η σύνδεση θα πρέπει γενικά να πραγµατοποιείται µόνο µε συσκευές εµπιστοσύνης. Πρέπει να περιορίζετε, όσο αυτό είναι δυνατόν, την "ορατότητα" του τηλεφώνου σας. Με τον τρόπο αυτό µπορείτε να δυσχεράνετε πιθανές απόπειρες άγνωστων συσκευών να συνδεθούν µε το τηλέφωνό σας. Επιλέξτε για το σκοπό αυτό στο µενού Bluetooth την επιλογή Ορατό σε άλλα, εκεί ρυθµίστε Πάντα ορατό, Αυτόµατο ή Μη ορατό (σελ. 73). Σε µία σύνδεση Bluetooth µεταφέρεται το όνοµα του τηλεφώνου σας. Αυτό είναι το "Bluetooth ID". Κατά την αρχική ενεργοποίηση της λειτουργίας Bluetooth ή αργότερα στο µενού Bluetooth έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε το συγκεκριµένο όνοµα (Όνοµα BT, σελ. 73). Εάν δεν χρειάζεστε τη λειτουργία Bluetooth, θα πρέπει να την απενεργοποιήσετε. Εξετάστε πριν τη χρήση των αξεσουάρ Bluetooth ή κινητών τηλεφώνων στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου τις οδηγίες χρήσης του συστήµατος ανοικτής συνοµιλίας για τυχόν περιορισµούς κατά τη χρήση ανάλογων προϊόντων.

7 6 Παρουσίαση τηλεφώνου Παρουσίαση τηλεφώνου 1 Πλήκτρα οθόνης Οι τρέχουσες λειτουργίες των συγκεκριµένων πλήκτρων εµφανίζονται ως κείµενο /σύµβολο (π. χ. p). 2 A Πλήκτρο κλήσης Εµφανιζόµενος/επιλεγµένος αριθµός κλήσης /επιλογή ονόµατος, αποδοχή κλήσης. Εµφάνιση των τελευταίων αριθµών που κλήθηκαν στην κατάσταση αναµονής. 3 B Πλήκτρο ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης/τερµατισµού Απενεργοποιηµένο: Πατήστε για ενεργοποίηση. Κατά τη διάρκεια συνοµιλίας ή εκτέλεσης εφαρµογής: Πατήστε στιγµιαία για τερµατισµό. Σε µενού: Επιστροφή στην κατάσταση αναµονής. Στην κατάσταση αναµονής: Κρατήστε πατηµένο, για να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνο. Πατώντας στιγµιαία: Μενού απενεργοποίησης. 4 Πλήκτρο Mediaplayer Άµεση ανάκληση του Media Player. 5 Πλήκτρο Μπαλαντέρ Πλήκτρο για πρόσβαση στο Internet, εάν δεν έχει προηγηθεί άλλη ρύθµιση. 6 Μεσαίο πλήκτρο í Πατήστε το µεσαίο πλήκτρο, για να ανοίξετε το βασικό µενού και να εκκινήσετε µία εφαρµογή ή λειτουργία (σελ. 16). 7 Πλήκτρα πλοήγησης Στην κατάσταση αναµονής: G Άνοιγµα των προφίλ χρήστη. H Άνοιγµα της λίστας Επαφές. E Άνοιγµα φακέλου εισερχοµένων. D Έναρξη κάµερας. Σε λίστες, µηνύµατα και µενού: I Μετακίνηση προς τα επάνω/ προς τα κάτω. Κατά τη διάρκεια της συνοµιλίας: H Άνοιγµα της λίστας Επαφές. á ß :10 ίκτυο Εισερχόµ.í Νέο SMS

8 Παρουσίαση τηλεφώνου 7 1 Ενσωµατωµένη κεραία 2 Ηχείο 3 X Πλήκτρο Κάµερα 4 Y Media player ενεργοποιηµένο: αναπαραγωγή/παύση. Media player απενεργοποιηµένο: Αναπαραγωγή. 5 [ / \ Ρυθµιστής έντασης 6 Οθόνη 7 Θύρα υπερύθρων (IrDA) 8 * Ήχος κουδουνισµού Κρατώντας πατηµένο στην κατάσταση αναµονής: Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση όλων των τόνων (εκτός από το ξυπνητήρι). Κρατώντας πατηµένο σε εισερχόµενη κλήση: Απενεργοποίηση ήχου κουδουνισµού µόνο για τη συγκεκριµένη κλήση. 9 # Κλείδωµα πλήκτρων Κρατώντας πατηµένο στην κατάσταση αναµονής: Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση κλειδώµατος πλήκτρων. : Υποδοχή σύνδεσης! Υποδοχή για RS MultiMediaCard á ß :10 ίκτυο Εισερχόµ.í Νέο SMS 1 Βάση για Car Kit 2 Φλας/Φακός X Κρατώντας πατηµένο το πλήκτρο X: Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του φακού. 3 Σύνδεση για εξωτερική κεραία 4 Kάµερα 5 Καθρέφτης

9 8 Σύµβολα οθόνης Σύµβολα οθόνης Ενδείξεις οθόνης (επιλογή) á à Þ L P O W Q M R S V N U T Ç ½ Ισχύς του σήµατος λήψης ιαδικασία φόρτισης Κατάσταση φόρτισης µπαταρίας, π. χ.50% Επαφές Αρχεία κλήσης Internet/Πύλη δικτύου Παιχνίδια Ατζέντα Μηνύµατα Κάµερα Πρόσθετα Media player Τα αρχεία µου Ξυπνητήρι Ρύθµιση Εκτροπή όλων των κλήσεων Απενεργοποίηση τόνου ειδοποίησης ¹ Ρύθµιση ειδοποίησης Ä Κλείδωµα πλήκτρων ενεργό T9Aβγ Εισαγωγή κειµένου µε τη µέθοδο T9 Ενεργοποιηµένο και διαθέσιµο Εγγεγραµµένο Προσωρινά διακεκοµµένο ± Browser Offline ² Σύνδεση του browser ³ Browser µέσω GPRS Online Εκτός δικτύου (Internet) IrDA ενεργοποιηµένο Μετάδοση IrDA Bluetooth ενεργοποιηµένο. Bluetooth για άλλες συσκευές ορατό. «Bluetooth κατά τη µεταφορά δεδοµένων. Κλήση σε συσκευή Bluetooth ª αποδεκτή.

10 Σύµβολα οθόνης 9 Συµβάντα (επιλογή) å æ ç Æ Μνήµη SMS πλήρης Μνήµη ΜMS πλήρης Μνήµη τηλεφώνου πλήρης Αδύνατη πρόσβαση στο δίκτυο Εισερχόµενα Ê Βοηθητική λειτουργία διαγραφής Σύµβολα µηνυµάτων (επιλογή) m n o p q r Μη αναγνωσµένο Αναγνωσµένο Πρότυπο Απεσταλµένο MMS µη απεσταλµένο Λήψη ειδοποίησης MMS t MMS µε περιεχόµενο DRM (σελ. 14) u v l Μεταβίβαση µε συνηµµένο Λήψη φωνητικού µηνύµατος Σύµβολα κάµερας Ú Συντελεστής µεγέθυνσης Û Ø Ισορροπία λευκού Φλας ενεργοποιηµένο

11 10 Έναρξη λειτουργίας Έναρξη λειτουργίας Η οθόνη του τηλεφώνου προστατεύεται µε µία ζελατίνα. Αποµακρύνετε τη συγκεκριµένη ζελατίνα, πριν χρησιµοποιήσετε το τηλέφωνο. Σε σπάνιες περιπτώσεις ενδέχεται λόγω στατικού φορτίου να εµφανιστούν για σύντοµο χρονικό διάστηµα αποχρωµατισµοί στην οθόνη. Αυτοί εξαφανίζονται από µόνοι τους µετά από περίπου 10 λεπτά. Τοποθέτηση κάρτας SIM/µπαταρίας Το δίκτυο σας προµηθεύει µε µία κάρτα SIM, στην οποία είναι αποθηκευµένα όλα τα σηµαντικά δεδοµένα που αφορούν στην τηλεφωνική σας γραµµή. Σε περίπτωση που η κάρτα SIM σας παραδοθεί σε µέγεθος πιστωτικής κάρτας, αποσπάστε µόνο το µικρότερο τµήµα της και αφαιρέστε τυχόν προεξοχές. Τοποθετήστε την κάρτα SIM επίπεδα µπροστά από την υποδοχή, µε τις επαφές να κοιτούν προς τα κάτω. Στη συνέχεια σπρώξτε µε ελαφρά πίεση την κάρτα στο εσωτερικό της υποδοχής 1. Προσέξτε να είναι σωστή η θέση της κοµµένης γωνίας. 1 Τοποθετήστε τη µπαταρία πλευρικά στο τηλέφωνο 2 και στη συνέχεια πιέστε προς τα κάτω 3, µέχρι να κουµπώσει. 2 3 Για να την αφαιρέσετε, πιέστε το έλασµα συγκράτησης πλευρικά της µπαταρίας και στη συνέχεια αφαιρέστε τη µπαταρία.

12 Έναρξη λειτουργίας 11 Τοποθετήστε το κάλυµµα της µπαταρίας µε τις προεξοχές στερέωσης προς τα επάνω κάτω από το φακό της κάµερας 4 και στη συνέχεια σπρώξτε το προς τα πίσω 5, µέχρι να κουµπώσει. 4 5 RS MultiMediaCard Για την τοποθέτηση, εισάγετε την κάρτα στη συρταρωτή υποδοχή 1 (προσέξτε να είναι σωστή η θέση της κοµµένης γωνίας). Σπρώξτε το συρτάρι µε την κάρτα πίσω στο εσωτερικό του τηλεφώνου, µέχρι να κουµπώσει Για να το αφαιρέσετε, ανασηκώστε το κάλυµµα της µπαταρίας προς τα επάνω 6. 6 Για να την αφαιρέσετε, πιέστε το µικρό κουµπί 3 (π.χ. µε ένα µολύβι). Το συρτάρι της κάρτας ωθείται ελαφρά προς τα έξω και µπορεί να αφαιρεθεί. 3 Άλλες πληροφορίες Θέστε εκτός λειτουργίας το τηλέφωνο, πριν αφαιρέσετε τη µπαταρία! Υποστηρίζονται κάρτες SIM τεχνολογίας 1,8 και 3 Volt. Για κάρτες SIM άλλου τύπου απευθυνθείτε στο δίκτυό σας. Πριν την αφαίρεση της RS MultiMediaCard, ενεργοποιήστε τη λειτουργία Έξοδος κάρτας στο µενού επιλογών του Τα αρχεία µου. Με τον τρόπο αυτό αποθηκεύονται τα δεδοµένα που δεν έχουν ακόµη αποθηκευτεί και αποφεύγεται η απώλεια δεδοµένων.

13 12 Έναρξη λειτουργίας Φόρτιση µπαταρίας ιαδικασία φόρτισης Η µπαταρία δεν είναι πλήρως φορτισµένη κατά την παράδοση του τηλεφώνου. Συνδέστε το καλώδιο του φορτιστή στο κάτω µέρος του τηλεφώνου, συνδέστε στην πρίζα το τροφοδοτικό και φορτίστε για τουλάχιστον δύο ώρες (φόρτιση µέσω USB, σελ. 88). Μην διακόπτετε πρόωρα τη διαδικασία φόρτισης. à Ένδειξη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας φόρτισης. Χρόνος φόρτισης Μια άδεια µπαταρία φορτίζεται πλήρως σε περίπου 2 ώρες. Η φόρτιση είναι δυνατή µόνο σε ένα πεδίο θερµοκρασίας από 5 C έως 45 C. Σε αποκλίσεις 5 C επάνω/κάτω από τη συγκεκριµένη περιοχή, αναβοσβήνει το εικονίδιο φόρτισης ως προειδοποίηση. εν πρέπει να υπερβαίνετε την τάση δικτύου που αναγράφεται στο τροφοδοτικό. Χρόνοι λειτουργίας Οι χρόνοι λειτουργίας εξαρτώνται από τις εκάστοτε συνθήκες χρήσης. Οι ακραίες θερµοκρασίες µειώνουν σηµαντικά το χρόνο αναµονής του τηλεφώνου. Συνεπώς πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση του τηλεφώνου στον ήλιο ή κοντά σε θερµαντικές συσκευές. Χρόνος συνοµιλίας: έως 300 λεπτά χρόνος αναµονής: έως και 300 ώρες Το εικονίδιο φόρτισης δεν εµφανίζεται Εάν η µπαταρία αποφορτιστεί τελείως, το εικονίδιο φόρτισης δεν εµφανίζεται αµέσως µετά τη σύνδεση του τροφοδοτικού. Θα εµφανιστεί το αργότερο µετά από δύο ώρες. Η µπαταρία σε αυτήν την περίπτωση φορτίζεται πλήρως µετά από 3 έως 4 ώρες. Χρησιµοποιείτε µόνο το τροφοδοτικό που συνοδεύει τη συσκευή! Ένδειξη κατά τη λειτουργία Ένδειξη της κατάστασης φόρτισης κατά τη διάρκεια της λειτουργίας (άδεια πλήρης): Ý Þ ß Όταν η µπαταρία είναι σχεδόν άδεια, ακούγεται ένα ηχητικό σήµα. Η κατάσταση φόρτισης της µπαταρίας εµφανίζεται σωστά µόνο µετά από διαδικασία φόρτισης/εκφόρτισης χωρίς διακοπές. εν πρέπει εποµένως να αφαιρείτε τη µπαταρία χωρίς λόγο και, εάν είναι δυνατόν, µην διακόπτετε τη διαδικασία φόρτισης πρόωρα. Άλλες πληροφορίες Το τροφοδοτικό θερµαίνεται κατά την παρατεταµένη χρήση. Αυτό είναι φυσιολογικό και δεν εγκυµονεί κίνδυνο. Εάν η µπαταρία αφαιρεθεί για χρονικό διάστηµα µεγαλύτερο των 30 δευτερόλεπτων, απαιτείται επαναρρύθµιση του ρολογιού.

14 Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση/PIN 13 Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση/PIN Ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση B Κρατήστε πατηµένο το πλήκτρο ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης/ τερµατισµού. Εισαγωγή PIN Είναι δυνατή η προστασία της κάρτας SIM µε ένα PIN 4 έως 8 ψηφίων. J OK Εισάγετε τον κωδικό PIN χρησιµοποιώντας τα αριθµητικά πλήκτρα. Προκειµένου να µην µπορεί κανείς να διαβάσει το PIN σας στην οθόνη, αυτό εµφανίζεται υπό µορφή αστερίσκων "****". ιόρθωση µε ]. Για επιβεβαίωση πατήστε το αριστερό πλήκτρο οθόνης. Η δήλωση στο δίκτυο διαρκεί µερικά δευτερόλεπτα. Άλλες πληροφορίες Αλλαγή PIN... σελ. 18 Αναίρεση φραγής κάρτας SIM... σελ. 19 Πρώτη ενεργοποίηση Ώρα-Ηµερ/νία Κατά την έναρξη της λειτουργίας πρέπει να ρυθµίσετε σωστά το ρολόι. ì ñ J ì ιεθνής ώρα I ì Επιβεβαιώστε. Ξεκινήστε την εισαγωγή. Εισάγετε πρώτα την ηµεροµηνία (ηµέρα/µήνα/έτος) και στη συνέχεια την ώρα (24 ωρη µορφή, συµπεριλαµβανοµένων και των δευτερολέπτων). Επιβεβαιώστε. Η ώρα και η ηµεροµηνία ενηµερώνονται. Επιλέξτε την πόλη στην επιθυµητή ζώνη ώρας. Επιβεβαιώστε. Αριθµός έκτακτης ανάγκης (SOS) Ο αριθµός αυτός πρέπει να χρησιµοποιείται µόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης! Πατώντας το αριστερό πλήκτρο οθόνης SOS µπορείτε να πραγµατοποιήσετε µία κλήση έκτακτης ανάγκης µέσω του δικτύου ακόµη και χωρίς κάρτα SIM ή εισαγωγή του PIN (η συγκεκριµένη δυνατότητα δεν διατίθεται σε όλες τις χώρες).

15 14 Γενικές υποδείξεις Γενικές υποδείξεις Κατάσταση αναµονής Το τηλέφωνο βρίσκεται στην κατάσταση αναµονής και είναι έτοιµο για λειτουργία, όταν το όνοµα του δικτύου εµφανίζεται στην οθόνη. B Σήµα λήψης Πατώντας το πλήκτρο ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης/ τερµατισµού επιστρέφετε από οποιαδήποτε κατάσταση πίσω στην κατάσταση αναµονής. á Ισχυρό σήµα λήψης. Ένα ασθενές σήµα â υποβαθµίζει την ποιότητα κλήσης και µπορεί να οδηγήσει σε διακοπή της σύνδεσης. Μετακινηθείτε σε άλλο σηµείο. Digital Rights Mgmt. (DRM) Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας διαθέτει το λογισµικό ιαχείρισης Ψηφιακών ικαιωµάτων (Digital Rights Management). Η χρήση εικόνων, ήχων ή εφαρµογών που κατεβάζετε ενδέχεται να είναι περιορισµένη από το αντίστοιχο δίκτυο, π. χ. προστασία αντιγραφής, χρονικός περιορισµός και/ή αριθµός των χρήσεων (σελ. 80). Οδηγίες χρήσης Σύµβολα Για την επεξήγηση της λειτουργίας χρησιµοποιούνται τα ακόλουθα σύµβολα: J B A Εισαγωγή αριθµών ή γραµµάτων. Πλήκτρο ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης/ τερµατισµού Πλήκτρο κλήσης <> Πλήκτρα οθόνης Μενού Εµφάνιση µίας λειτουργίας των πλήκτρων οθόνης. C D F E H I G = Πατήστε το µεσαίο πλήκτρο, π. χ. για την ανάκληση του µενού. Πατήστε το πλήκτρο πλοήγησης στην πλευρά που υποδεικνύεται µε ένα τρίγωνο. Λειτουργία που εξαρτάται από το δίκτυο, ενδεχοµένως να απαιτεί ιδιαίτερη εγγραφή.

16 Γενικές υποδείξεις 15 Βασικό µενού Στο βασικό µενού οι εφαρµογές επισηµαίνονται µε σύµβολα: í F/I ì Ανάκληση από την κατάσταση αναµονής µε το µεσαίο πλήκτρο. Επιλογή εφαρµογής µε το πλήκτρο πλοήγησης. Έναρξη εφαρµογής. Επιλογές βασικού µενού Επιλογές Αναζήτηση Μεγάλα γράµµατ Φωτισµός Έξοδος κάρτας Βοήθεια Ανοίξτε το µενού. Εµφάνιση λιστών του µενού. Mε την εισαγωγή χαρακτήρων άµεση πρόσβαση σε µία λειτουργία. Επιλογή µεταξύ δύο µεγεθών γραµµατοσειράς. Ρύθµιση εντονότερου ή χαµηλότερου φωτισµού οθόνης. Εκκινεί µία αποθήκευση δεδοµένων πριν την αφαίρεση της RS MultiMediaCard. Εµφάνιση ενός κειµένου βοηθείας. Κάρτες καταχώρησης Οι πρακτικές κάρτες καταχώρησης σας προσφέρουν ταχεία πρόσβαση σε πληροφορίες και λειτουργίες. Πλοήγηση F Εναλλαγή µεταξύ των µεµονωµένων καρτών καταχώρησης. Εάν σε µία κάρτα καταχώρησης είναι ενεργοποιηµένο κάποιο πεδίο εισαγωγής, η πλοήγηση µε το πλήκτρο πλοήγησης γίνεται µόνο στο εσωτερικό του πεδίου. I Για να περάσετε στην επόµενη κάρτα καταχώρησης, εγκαταλείψτε τα πεδία εισαγωγής προς τα επάνω ή προς τα κάτω.

17 16 Γενικές υποδείξεις Έλεγχος µενού Στις οδηγίες χρήσης περιγράφονται εν συντοµία τα βήµατα που απαιτούνται για την εκτέλεση µίας λειτουργίας, π. χ. για την εµφάνιση της λίστας αναπάντητων κλήσεων σε συνοπτική µορφή: í P Εξερχόµενες Η συγκεκριµένη διαδικασία περιλαµβάνει τα ακόλουθα βήµατα: í G ì H ì Το πάτηµα του µεσαίου πλήκτρου ανοίγει το βασικό µενού στην κατάσταση αναµονής. Επιλογή της λίστας ανάκλησης εφαρµογών P. Επιβεβαιώστε µε το µεσαίο πλήκτρο. Επιλογή της λειτουργίας Εξερχόµενες. Επιβεβαιώστε µε το µεσαίο πλήκτρο. Μεσαίο πλήκτρο Το σύµβολο στο µέσο της κατώτερης γραµµής της οθόνης υποδεικνύει την τρέχουσα λειτουργία κατά το πάτηµα του µεσαίου πλήκτρου. í Βασικό µεvού ì OK, επιβεβαιώστε ñ Αλλαγή ð Κλήση ü Επεξεργασία Εισαγωγή ú ù ý ö û ò ô ó õ ø Επιλογές Κάµερα Αποστολή Επισκόπηση Αποθήκευση Αναπαραγωγή Ηχογράφηση Παύση Στοπ Zoom

18 Γενικές υποδείξεις 17 Τυπικές λειτουργίες Μενού επιλογών Στα µενού επιλογών συγκεντρώνονται λειτουργίες που εµφανίζονται κατ επανάληψη. Επιλογές Επεξεργασία Προβολή ιαγραφή Νέα καταχώρ. Αποστολήö Εκτύπωσηö Απάντηση/ Απάντηση όλων Αποθήκευση Αποθήκ.σε ª Ταξινόµηση Μετονοµασία Χωρητικότητα Εισαγωγή Ανοίξτε το µενού. Άνοιγµα καταχώρησης για αλλαγή. Εµφάνιση της καταχώρησης. ιαγραφή καταχώρησης. ηµιουργία νέας καταχώρησης. Επιλογή υπηρεσίας µετάδοσης, µέσου για την αποστολή. Εκτύπωση σε µία κατάλληλη τερµατική συσκευή µέσω Υπέρυθρες, Bluetooth ή USB. Ο αποστολέας γίνεται παραλήπτης, µπροστά από το σχετικό κείµενο εισάγεται η ένδειξη "Re:", το κείµενο που λήφθηκε µεταφέρεται στο νέο µήνυµα. Αποθήκευση της καταχώρησης. Αποθήκευση παραλήπτη στις επαφές. Ρύθµιση κριτηρίων ταξινόµησης (αλφαβητικά, ανά τύπο, χρονικά). Μετονοµασία επιλεγµένης καταχώρησης. Ένδειξη της χωρητικότητας αποθήκευσης. Η συσκευή είναι έτοιµη για λήψη δεδοµένων (vcard, vcal, vnotes) µέσω IrDa ή Bluetooth. Ιδιότητες Βοήθεια Εκτύπωση µέσω USB Αυτό το προϊόν Mobile Printing Ready είναι σχεδιασµένο για να παρέχει εύκολη εκτύπωση από κινητά τηλέφωνα συνδέοντας το κινητό τηλέφωνο µε ένα καλώδιο δεδοµένων USB στον εκτυπωτή. Αυτό το προϊόν ακολουθεί τις οδηγίες της Έκδοσης 1.0 για PictBridge από το Mobile Imaging and Printing Consortium (MIPC). Κατάσταση σηµείωσης Σε ορισµένες εφαρµογές (π.χ. διαγραφή περισσότερων SMS) έχετε τη δυνατότητα να σηµειώσετε στην κάρτα καταχώρησης περισσότερες καταχωρήσεις, προκειµένου να διεκπεραιώσετε από κοινού µία λειτουργία. Επιλογές Ανοίξτε το µενού. Μαρκ.κειµένου Ενεργοποιήστε την κατάσταση σηµείωσης. I ñ Επιλέξτε καταχώρηση/καταχωρήσεις. Σηµειώστε ή αναιρέστε τη σηµείωση. Άλλες λειτουργίες σηµείωσης: Επιλογές Επιλογή όλων Αναίρεση όλων ιαγρ.επιλεγµ. Εµφάνιση των ιδιοτήτων του επιλεγµένου αντικειµένου. Εµφάνιση κειµένου βοήθειας. Ανοίξτε το µενού. Επιλογή όλων των καταχωρήσεων. Αναίρεση της σηµείωσης από όλες τις επιλεγµένες καταχωρήσεις. Όλες οι επιλεγµένες καταχωρήσεις διαγράφονται.

19 18 Ασφάλεια Ασφάλεια Το τηλέφωνο και η κάρτα SIM προστατεύονται από µη εξουσιοδοτηµένη χρήση από αρκετούς αριθµούς ασφαλείας (κωδικούς). Φυλάξτε αυτούς τους εµπιστευτικούς αριθµούς σε ασφαλές σηµείο, όπου µπορείτε µελλοντικά να έχετε πρόσβαση, όταν χρειαστεί. Κωδικοί PIN PIN PIN2 PUK PUK2 Κωδικός τηλεφώνου Προστατεύει την κάρτα SIM (προσωπικός αριθµός ταυτότητας). Χρησιµοποιείται για τη ρύθµιση των στοιχείων χρέωσης και για πρόσβαση σε πρόσθετες λειτουργίες ειδικών καρτών SIM. Κύριος κωδικός. Χρησιµοποιήστε τον για να ξεκλειδώσετε την κάρτα SIM κατόπιν επανειληµµένης εσφαλµένης εισαγωγής του PIN. Προστατεύει το τηλέφωνό σας. Καθορίζεται από εσάς κατά την αρχική ρύθµιση ασφαλείας. C T Ασφάλεια Κωδικοί PIN Επιλέξτε λειτουργία. Έλεγχος PIN Το PIN συνήθως ζητείται σε κάθε ενεργοποίηση του τηλεφώνου. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτόν τον έλεγχο, αλλά στην περίπτωση αυτή κινδυνεύετε να πέσετε θύµα µη εξουσιοδοτηµένης χρήσης του τηλεφώνου. Ορισµένα δίκτυα δεν επιτρέπουν την απενεργοποίηση του συγκεκριµένου ελέγχου. ñ Επεξεργασία. J Εισάγετε τον κωδικό PIN. ì Επιβεβαιώστε την εισαγωγή. Αλλαγή PIN Μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό PIN µε οποιονδήποτε άλλο αριθµό 4 έως 8 ψηφίων, τον οποίο θα θυµάστε ευκολότερα. ñ Επεξεργασία. J ì Εισάγετε τον τρέχοντα κωδικό PIN. Επιβεβαιώστε. J,ì Εισάγετε το νέο PIN. J, ì Επαναλάβετε την εισαγωγή του νέου PIN.

20 Ασφάλεια 19 í T Ασφάλεια Κωδικοί PIN Επιλέξτε λειτουργία. Αλλαγή PIN2 Εκτελέστε την ίδια διαδικασία, όπως για Αλλαγή PIN. Αλλαγή κωδικού (αλλαγή κωδικού τηλεφώνου) Καθορίζεται από εσάς κατά την πρώτη επιλογή µίας λειτουργίας που προστατεύεται από τον κωδικό τηλεφώνου (π. χ. Άµεση κλήση, σελ. 83) (αριθµός 4 έως 8 ψηφίων). Ο κωδικός αυτός θα ισχύει στη συνέχεια για όλες τις λειτουργίες που προστατεύονται από αυτόν. Μετά από τριπλή λανθασµένη εισαγωγή, η πρόσβαση στον κωδικό τηλεφώνου και σε όλες τις λειτουργίες, στις οποίες εφαρµόζεται, µπλοκάρεται. Στην περίπτωση αυτή απευθυνθείτε στο τµήµα εξυπηρέτησης της Siemens (σελ. 119). Αναίρεση φραγής κάρτας SIM Κατόπιν τριπλής λανθασµένης εισαγωγής του ΡΙΝ, η κάρτα SIM µπλοκάρεται. Πληκτρολογήστε τον αριθµό PUK (MASTER PIN) που σας έχει δοθεί από το δίκτυο µαζί µε την κάρτα SIM, σύµφωνα µε τις οδηγίες. Σε περίπτωση που το PUK (MASTER PIN) έχει χαθεί, απευθυνθείτε στοδίκτυο. Ασφάλεια ενεργοποίησης Ακόµη και εάν η χρήση του PIN έχει απενεργοποιηθεί (σελ. 13), απαιτείται µία επιβεβαίωση για την ενεργοποίηση της συσκευής. Με αυτόν τον τρόπο αποτρέπεται η ακούσια ενεργοποίηση του τηλεφώνου, π. χ. όταν αυτό βρίσκεται µέσα σε µία τσάντα ή όταν βρίσκεστε µέσα σε αεροπλάνο. B Κρατήστε πατηµένο. OK Ακύρωση Πατήστε. Το τηλέφωνο ενεργοποιείται. Πατήστε ή µην προβείτε σε καµία ενέργεια. Η διαδικασία ενεργοποίησης διακόπτεται. Σύνδεση µε Η/Υ (PC) Έχετε τη δυνατότητα να συνδέσετε το τηλέφωνό σας µέσω Bluetooth, IrDA ή ενός καλωδίου δεδοµένων (αξεσουάρ) µε έναν Η/Υ (PC). Το πρόγραµµα MPM (Mobile Phone Manager) του Η/Υ (PC) σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε δεδοµένα στον Η/Υ σας και να συγχρονίσετε π. χ. τον κατάλογο διευθύνσεων µε το Outlook, τα Lotus Notes και άλλα τηλέφωνα Siemens (ακόµη και Gigaset). Το πρόγραµµα Mobile Phone Manager θα βρείτε στο συνοδευτικό CD-ROM ή µπορείτε να το φορτώσετε από το Internet, στη διεύθυνση:

21 20 Εισαγωγή κειµένου Εισαγωγή κειµένου Εισαγωγή κειµένου χωρίς τη µέθοδο T9 Πατήστε επανειληµµένα το αριθµητικό πλήκτρο, έως ότου εµφανιστεί ο επιθυµητός χαρακτήρας. Ο κέρσορας προχωρά µετά από µία πολύ µικρή καθυστέρηση. Παράδειγµα: 2 Πατώντας µία φορά στιγµιαία εισάγετε το γράµµα α, δύο φορές το β κ.λπ. Κρατώντας πατηµένο εισάγετε το ψηφίο., δ, 1 9 Οι ειδικοί χαρακτήρες και οι αριθµοί εµφανίζονται µετά τα αντίστοιχα γράµµατα. ] Πατώντας στιγµιαία διαγράφετε το χαρακτήρα µπροστά από τον κέρσορα, κρατώντας πατηµένο διαγράφετε ολόκληρη τη λέξη. F # Καθοδήγηση κέρσορα (εµπρός/πίσω). Πατώντας στιγµιαία: Εναλλαγή µεταξύ ΑΒΓ, Τ9ΑΒΓ. Ένδειξη κατάστασης στην επάνω γραµµή της οθόνης. Κρατώντας πατηµένο: Εµφανίζονται όλες οι επιλογές εισαγωγής. * 0 1 Πατώντας στιγµιαία: Εµφανίζονται οι ειδικοί χαρακτήρες. Κρατώντας πατηµένο: Ανοίγει το µενού εισαγωγής κειµένου. Πατώντας µία φορά/επανειληµµένα:.,?! " ( / : _ Κρατώντας πατηµένο: εισάγει το 0. Εισάγει ένα κενό διάστηµα. Πατώντας δύο φορές = Αλλαγή στην επόµενη σειρά. Ειδικοί χαρακτήρες * Π Σ Φ Ψ Ω 1) Αλλαγή σειράς I/F ì Πατήστε στιγµιαία. Εµφανίζεται ο πίνακας χαρακτήρων: 1) _ ;.,?! + - " : * / ( ) \ & # [ ] { } % ~ < = > ^ ` Γ Θ Λ Ξ Μετακίνηση στους χαρακτήρες. Επιβεβαιώστε.

22 Εισαγωγή κειµένου 21 Μενού εισαγωγής κειµένου Κατά την εισαγωγή κειµένου: * Κρατήστε πατηµένο. Εµφανίζεται το µενού εισαγωγής κειµένου: Γλώσσα εισαγ. Μαρκ.κειµένου Αντιγραφή/Εισαγωγή Εισαγωγή κειµένου µε τη µέθοδο T9 Με τη µέθοδο "T9" η σωστή λέξη συµπεραίνεται αφαιρετικά από τις καταχωρήσεις των χαρακτήρων µέσω του πληκτρολογίου, κάνοντας σύγκριση µε ένα ορθογραφικό λεξικό που περιέχεται στη µνήµη. Σύνταξη µε τη µέθοδο T9 Με την πληκτρολόγηση µεταβάλλεται συνεχώς η ένδειξη. Εποµένως είναι προτιµότερο για εσάς να ολοκληρώσετε µία λέξη, χωρίς να κοιτάξετε στην οθόνη. Πατήστε απλά τα πλήκτρα, στα οποία αντιστοιχεί ο κάθε χαρακτήρας, µόνο µία φορά πλέον, π. χ. για "Σπίτι": # Πατήστε στιγµιαία για T9Abc και στη συνέχεια Ένα κενό διάστηµα τερµατίζει τη λέξη. Μην γράφετε το κείµενο µε ειδικούς χαρακτήρες όπως, αλλά µε τον κανονικό χαρακτήρα, π. χ. Α, το Τ9 αναλαµβάνει τα υπόλοιπα. T9 Text Input is licensed under one or more of the following: U.S. Pat. Nos. 5,187,480, 5,818,437, 5,945,928, 5,953,541, 6,011,554, 6,286,064, 6,307,548, 6,307,549, and 6,636,162, 6,646,573; Australian Pat. Nos , , and ; Canadian Pat. Nos. 1,331,057, 2,302,595, and 2,227,904; Japan Pat. No , ; United Kingdom Pat. No B; Hong Kong Standard Pat. No. HK ; Republic of Singapore Pat. No , 66959, and 71979; European Pat. Nos ( ), ( ), ( ); Republic of Korea Pat. Nos. KR201211B1 and KR226206B1. People s Republic of China Pat. Application Nos , X and ; Mexico Pat. No ; Russian Federation Pat. No ; and additional patents are pending worldwide. Προτεινόµενες λέξεις Τ9 Αν στο λεξικό είναι διαθέσιµες περισσότερες από µία δυνατές επιλογές για µία ακολουθία γραµµάτων (λέξη), εµφανίζεται πρώτη η συνηθέστερη. Όταν η λέξη που θέλετε να εισάγετε δεν έχει αναγνωριστεί, πιθανόν να είναι σωστή η επόµενη πρόταση της λειτουργίας Τ9. Η λέξη πρέπει να εµφανίζεται σηµειωµένη. Στη συνέχεια πατήστε ^ ^ πατηµένο. Η εµφανιζόµενη λέξη αντικαθίσταται µε µία άλλη. Εάν και αυτή η λέξη δεν είναι κατάλληλη, πατήστε ξανά πατηµένο. Επαναλάβετε τη διαδικασία, µέχρις ότου εµφανιστεί η σωστή λέξη. Εάν η επιθυµητή λέξη δεν περιλαµβάνεται στο λεξικό, µπορεί να γραφεί και χωρίς τη µέθοδο Τ9.

23 22 Εισαγωγή κειµένου Για να προσθέσετε µία λέξη στο λεξικό: Συλλαβή Επιλέξτε. Η τελευταία πρόταση διαγράφεται και η λέξη µπορεί τώρα να εισαχθεί χωρίς την υποστήριξη T9. Με την επιλογή Αποθήκ. η λέξη µεταφέρεται αυτόµατα στο λεξικό. ιόρθωση λέξης F ^ Μετακινηθείτε λέξη προς λέξη προς τα αριστερά/προς τα δεξιά, µέχρις ότου η επιθυµητή λέξη εµφανιστεί σηµειωµένη. Μετακινηθείτε πάλι στις προτεινόµενες λέξεις T9. ] ιαγράφει το χαρακτήρα στα αριστερά του κέρσορα και εµφανίζει την εκάστοτε νέα πιθανή λέξη! Άλλες πληροφορίες Εντός µίας "λέξης T9 δεν µπορείτε να τροποποιήσετε τίποτα, χωρίς προηγουµένως να αναιρέσετε την κατάσταση T9. Συνήθως είναι προτιµότερο να ξαναγράψετε ολόκληρη τη λέξη. Εισαγωγή τελείας. Η λέξη 0 τερµατίζεται, όταν ακολουθεί ένα κενό διάστηµα. Στη λέξη η τελεία επισηµαίνει τη θέση αποστρόφου/ παύλας: π. χ. απ.έξω = απ έξω. Η µετακίνηση µε τον κέρσορα E προς τα δεξιά τερµατίζει τη λέξη. Πατώντας στιγµιαία: Εναλλαγή # µεταξύ: ΑΒΓ, Τ9ΑΒΓ. Ένδειξη κατάστασης στην επάνω γραµµή της οθόνης. Κρατώντας πατηµένο: Εµφανίζονται όλες οι επιλογές εισαγωγής. Πατώντας στιγµιαία: Επιλογή * ειδικών χαρακτήρων (σελ. 20). Κρατώντας πατηµένο: Ανοίγει το µενού εισαγωγής κειµένου (σελ. 21).

24 Εισαγωγή κειµένου 23 Κείµενα Στο τηλέφωνο µπορούν να αποθηκευτούν έτοιµα στοιχεία κειµένου, µε τα οποία µπορείτε να συµπληρώσετε τα µηνύµατά σας (SMS, MMS, ). í M Πρότυπα Κείµενα Νέα ì J û Επιλέξτε. Ανοίγει το πεδίο εισαγωγής. Συντάξτε το κείµενο, µε Επιλογές επιλέξτε, εάν χρειάζεται, τη γλώσσα εισαγωγής, αντιγράψτε ή προσθέστε κείµενα. Αποθήκευση έτοιµου στοιχείου κειµένου. Χρήση έτοιµων στοιχείων κειµένου Από τα έτοιµα στοιχεία κειµένου: í M Πρότυπα Κείµενα I Επιλέξτε ένα έτοιµο στοιχείο κειµένου από τη λίστα. ηµιουργία µην. Επιλέξτε. I ì J Επιλέξτε τον τύπο µηνύµατος, στο οποίο πρόκειται να χρησιµοποιηθεί το έτοιµο στοιχείο κειµένου. Επιβεβαιώστε. Το έτοιµο κείµενο εισάγεται. Ολοκληρώστε και αποστείλετε το µήνυµα. Από µία εφαρµογή (SMS, MMS, ): Συντάξτε το κείµενο του J µηνύµατος στην εφαρµογή. Επιλογές Ανοίξτε το µενού κειµένου. Εισαγ.κειµένου Επιλέξτε και στη συνέχεια επιλέξτε Κείµενα. I ì Επιλέξτε ένα έτοιµο στοιχείο κειµένου από τη λίστα. Επιβεβαιώστε. Το έτοιµο κείµενο εισάγεται.

25 24 Πραγµατοποίηση κλήσεων Πραγµατοποίηση κλήσεων Κλήση µε τα αριθµητικά πλήκτρα Το τηλέφωνο πρέπει να είναι ενεργοποιηµένο (κατάσταση αναµονής). J A Εισάγετε τον αριθµό κλήσης (πάντα µε πρόθεµα/διεθνή κωδικό). ] Πατώντας στιγµιαία διαγράφετε το τελευταίο ψηφίο, κρατώντας πατηµένο διαγράφετε ολόκληρο τον αριθµό. Πατήστε το πλήκτρο κλήσης. Καλείται ο εµφανιζόµενος αριθµός. ιεθνείς κωδικοί κλήσεων 0 Κρατήστε πατηµένο, έως ότου εµφανιστεί ένα "+". Επιλογές Ανοίξτε το µενού συνοµιλίας. Χώρα Πατήστε και επιλέξτε τη χώρα. Σηµείωση τηλεφωνικών αριθµών Κατά τη διάρκεια της συνοµιλίας έχετε τη δυνατότητα να πληκτρολογήσετε έναν αριθµό κλήσης. Ο συνοµιλητής σας ακούει τον ήχο της πληκτρολόγησης. Μετά τον τερµατισµό της σύνδεσης, µπορείτε να αποθηκεύσετε ή να καλέσετε τον αριθµό. Τερµατισµός συνοµιλίας B Πατήστε στιγµιαία. Πατήστε το πλήκτρο ακόµη και εάν ο συνοµιλητής σας κλείσει πρώτος. Ρύθµιση έντασης [/\ Ρυθµίστε την ένταση µε τα πλευρικά πλήκτρα (δυνατό µόνο κατά τη διάρκεια της συνοµιλίας). Αν χρησιµοποιείτε σύστηµα ανοικτής συνοµιλίας αυτοκινήτου (Car Kit), η ρύθµιση της έντασης δεν επηρεάζει τη συνήθη ρύθµιση του τηλεφώνου. Επανάκληση Για επανάκληση του τελευταίου αριθµού που καλέσατε: A Πατήστε το πλήκτρο κλήσης δύο φορές. Για να καλέσετε και πάλι αριθµούς που είχατε καλέσει νωρίτερα: A I A Πατήστε το πλήκτρο κλήσης µία φορά. Επιλέξτε τον επιθυµητό αριθµό από τη λίστα και στη συνέχεια πατήστε για να τον καλέσετε.

26 Πραγµατοποίηση κλήσεων 25 Όταν η γραµµή είναι κατειληµµένη Εάν ο αριθµός που καλείτε είναι κατειληµµένος ή δεν µπορεί να πραγµατοποιηθεί η σύνδεση λόγω προβληµάτων του δικτύου, διατίθενται ανάλογα µε το δίκτυο διάφορες δυνατότητες. Μία εισερχόµενη κλήση ή κάθε άλλη χρήση του τηλεφώνου διακόπτει αυτές τις λειτουργίες. Είτε Αυτόµ. Επανάκληση Επιλογές Ανοίξτε το µενού συνοµιλίας. Αυτόµ. κλήση Ο αριθµός καλείται αυτόµατα δέκα φορές σε αυξανόµενα χρονικά διαστήµατα. ì Είτε ΕΠΙΣΤΡ.ΚΛΗΣΗΣ Επιβεβαιώστε. Τερµατισµός µε: B Πλήκτρο τερµατισµού. b Επιλογές Ανοίξτε το µενού συνοµιλίας. ΕΠΙΣΤΡ.ΚΛΗΣΗΣ Το τηλέφωνό σας κτυπά, µόλις η κατειληµµένη γραµµή καταστεί διαθέσιµη. Ο αριθµός καλείται µε το πλήκτρο κλήσης. ì Επιβεβαιώστε. Υπενθύµιση Επιλογές Ανοίξτε το µενού συνοµιλίας. Υπενθύµιση Μετά από 15 λεπτά ένας ήχος σας υπενθυµίζει να καλέσετε πάλι τον εµφανιζόµενο αριθµό. Αποδοχή κλήσης Το τηλέφωνο πρέπει να είναι ενεργοποιηµένο. Μία εισερχόµενη κλήση διακόπτει κάθε άλλη χρήση του τηλεφώνου. A Πατήστε το πλήκτρο κλήσης. Ή ð Πατήστε το µεσαίο πλήκτρο. Εµφανίζεται ένας αριθµός κλήσης που µεταδίδεται από το δίκτυο και το αντίστοιχο όνοµα, εάν αυτό είναι αποθηκευµένο στις Επαφές (σελ. 32). Απόρριψη κλήσης Απόρριψη Πατήστε. Ή B Πατήστε στιγµιαία. Προσοχή Βεβαιωθείτε ότι έχετε απαντήσει στην κλήση, πριν φέρετε στο αυτί σας το τηλέφωνο. Έτσι θα αποφύγετε τυχόν προβλήµατα στην ακοή σας από το δυνατό κουδούνισµα!

27 26 Πραγµατοποίηση κλήσεων Ανοικ.συνοµιλ. Μπορείτε, κατά τη διάρκεια µίας συνοµιλίας, να αφήσετε το τηλέφωνο από το χέρι σας. Η αναπαραγωγή πραγµατοποιείται στην περίπτωση αυτή από το ηχείο. Επιλογές Ανοίξτε το µενού συνοµιλίας. Αν. συν. ì Ενεργοποιήστε/ απενεργοποιήστε την ανοικτή συνοµιλία. Επιβεβαιώστε. Προσοχή Απενεργοποιήστε οπωσδήποτε την "Ανοικτή Συνοµιλία, πριν φέρετε το τηλέφωνο πάλι κοντά στο αυτί σας. Έτσι θα αποφύγετε ενδεχόµενες βλάβες ακοής! Εναλλαγή δύο συνοµιλιών Πραγµατοποίηση δεύτερης σύνδεσης Κατά τη διάρκεια µίας συνοµιλίας µπορείτε να πραγµατοποιήσετε µία πρόσθετη κλήση. Επιλογές Αναµονή ì J b Ανοίξτε το µενού συνοµιλίας. Η τρέχουσα κλήση τίθεται σε αναµονή. Επιβεβαιώστε. Εισάγετε το νέο αριθµό κλήσης ή H ανακαλέστε τις επαφές ή A ανοίξτε τις λίστες κλήσεων και επιλέξτε έναν αριθµό κλήσης. Μόλις πραγµατοποιηθεί η νέα σύνδεση: Επιλογές Ανοίξτε το µενού συνοµιλίας. Εναλλαγ ì Προβείτε σε εναλλαγή µεταξύ των συνοµιλιών. Επιβεβαιώστε. Κλήση κατά τη διάρκεια µίας συνοµιλίας Η λειτουργία αυτή ενδέχεται να απαιτεί πρόσθετη εγγραφή στο δίκτυο και ανάλογη ρύθµιση των παραµέτρων του τηλεφώνου. Εάν κληθείτε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη κάποια συνοµιλία, θα ακούσετε τον "τόνο αναµονής (σελ. 77). Έχετε τώρα τις ακόλουθες επιλογές:

28 Πραγµατοποίηση κλήσεων 27 Αποδοχή πρόσθετης νέας κλήσης Εναλλαγ Αποδεχτείτε τη νέα κλήση και κρατήστε σε αναµονή την τρέχουσα συνοµιλία. Για εναλλαγή µεταξύ των δύο κλήσεων, προβείτε στη διαδικασία που περιγράφεται παραπάνω. Απόρριψη νέας κλήσης Απόρριψη Πατήστε. Ή Εκτροπή Η νέα κλήση εκτρέπεται π. χ. στον τηλεφωνητή. Τερµατισµός ενεργής συνοµιλίας, αποδοχή νέας κλήσης B ð Τερµατίστε την ενεργή συνοµιλία. Αποδεχτείτε τη νέα κλήση. Τερµατισµός συνοµιλίας (συνοµιλιών) B Πατήστε στιγµιαία. Μετά την εµφάνιση της ένδειξης Επιστροφή στην κλήση σε αναµονή; έχετε τις ακόλουθες επιλογές: Ναι Οχι Αποδοχή της κλήσης σε αναµονή. Τερµατισµός και της δεύτερης συνοµιλίας. Συνδιάσκεψη b Καλείτε διαδοχικά έως και 5 συνδροµητές και κατόπιν τους συνδέετε σε µία τηλεφωνική συνδιάσκεψη. Ενδεχοµένως το δίκτυο να µην υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες που περιγράφονται ή να απαιτείται ιδιαίτερη εγγραφή σε κάθε µία από αυτές. Έχει ήδη πραγµατοποιηθεί µία σύνδεση: Επιλογές Ανοίξτε το µενού και επιλέξτε Αναµονή. Η τρέχουσα σύνδεση τίθεται σε αναµονή. H / J Επιλέξτε τον αριθµό κλήσης από τις επαφές ή εισάγετέ τον εκ νέου. Μόλις πραγµατοποιηθεί η νέα σύνδεση... Επιλογές... Ανοίξτε το µενού και επιλέξτε Συνδιάσκεψη. Συνδέεται και η κλήση σε αναµονή. Επαναλάβετε τη διαδικασία, µέχρις ότου συνδεθούν όλοι οι συµµετέχοντες σε µία συνδιάσκεψη (έως και 5 συµµετέχοντες). Τερµατισµός B Με το πλήκτρο τερµατισµού τερµατίζονται όλες οι κλήσεις της συνδιάσκεψης.

29 28 Πραγµατοποίηση κλήσεων Επιλογές συνοµιλίας. Οι ακόλουθες λειτουργίες είναι διαθέσιµες µόνο κατά τη διάρκεια µιας κλήσης: Επιλογές Αναµονή Μικρόφ.ενεργό Ανοικ.συνοµιλ. Ανοίξτε το µενού. Συνδιάσκεψη (σελ. 27) ιάρκ./χρέωση Αποστολή DTMF Βασικό µεvού Μεταφ.κλήσης = Κατάστ. κλήσης Κράτηση τρέχουσας σύνδεσης. Όταν είναι απενεργοποιηµένο, ο συνοµιλητής σας δεν µπορεί να σας ακούσει. Ακόµη: * Κρατήστε πατηµένο. Αναπαραγωγή µέσω του ηχείου. Εµφάνιση της χρονικής διάρκειας της συνοµιλίας (σε περίπτωση που έχει ρυθµιστεί) και της σχετικής χρέωσης κατά τη διάρκεια της σύνδεσης. Εισαγωγή ακολουθιών τόνων (ψηφίων), π. χ. για τον τηλεχειρισµό ενός αυτόµατου τηλεφωνητή. Πρόσβαση στο βασικό µενού. Σύνδεση αρχικής κλήσης µε µία δεύτερη κλήση. Για εσάς έχουν τερµατιστεί και οι δύο κλήσεις. Λίστα όλων των κλήσεων που βρίσκονται σε αναµονή ή είναι ενεργές (π. χ. οι συµµετέχοντες µίας συνδιάσκεψης). Άµεση κλήση Όταν είναι ενεργοποιηµένη, είναι δυνατή η κλήση µόνο ενός αριθµού (εκτός των κλήσεων έκτακτης ανάγκης). Ενεργοποίηση C T Ασφάλεια Άµεση κλήση ì J Επιβεβαιώστε την επιλογή. Εισάγετε τον κωδικό τηλεφώνου. Ο κωδικός τηλεφώνου (4 έως 8 ψηφίων) ορίζεται και εισάγεται από εσάς την πρώτη φορά που θα ερωτηθείτε. Παρακαλούµε σηµειώστε οπωσδήποτε τον κωδικό (σελ. 19)! ì Επιβεβαιώστε την επιλογή. H/ J Επιλέξτε τον αριθµό κλήσης από τις επαφές ή εισάγετέ τον εκ νέου. ì Επιβεβαιώστε. Εφαρµογή Πέτρος Για να καλέσετε τον αριθµό (π. χ. "Πέτρος") κρατήστε πατηµένο το δεξί πλήκτρο οθόνης.

30 Πραγµατοποίηση κλήσεων 29 Απενεργοποίηση # Κρατήστε πατηµένο. J ì Εισάγετε τον κωδικό τηλεφώνου. Επιβεβαιώστε την εισαγωγή. Ακολουθίες τόνων (DTMF) Κατά τη διάρκεια µιας κλήσης, µπορείτε να εισάγετε ακολουθίες τόνων (ψηφία), π. χ. για τον τηλεχειρισµό ενός αυτόµατου τηλεφωνητή. Τα ψηφία αυτά µεταδίδονται απευθείας ως τόνοι DTMF (ακολουθίες τόνων). Επιλογές Ανοίξτε το µενού. Αποστολή DTMF Επιλέξτε. J ì Εισάγετε έναν αριθµό κλήσης. Επιβεβαιώστε. Χρήση επαφών Αποθηκεύστε αριθµούς κλήσης και ακολουθίες τόνων (τόνους DTMF) στις Επαφές, όπως µία κανονική καταχώρηση. J 0 J 0 J Εισάγετε έναν αριθµό κλήσης. Κρατήστε πατηµένο, µέχρι να εµφανιστεί στην οθόνη ένα "+" (παύση για τη δηµιουργία της σύνδεσης). Εισάγετε τους τόνους DTMF (ψηφία). Εάν χρειάζεται, εισάγετε και άλλες παύσεις τριών δευτερολέπτων, ώστε να εξασφαλίσετε το επιθυµητό αποτέλεσµα στο τηλέφωνο του παραλήπτη. Εισάγετε ένα όνοµα. Αποθήκ. Αποθηκεύστε την καταχώρηση. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε µόνο τους τόνους DTMF (ψηφία) και να τους αποστείλετε στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της κλήσης.

31 30 Επαφές Επαφές C L Στο συγκεκριµένο τηλεφωνικό κατάλογο µπορείτε να αποθηκεύσετε έως και 5000 καταχωρήσεις, µε περισσότερους τηλεφωνικούς αριθµούς και αριθµούς φαξ και περισσότερα δεδοµένα διευθύνσεων. Για την ταχεία πρόσβαση, οι επαφές και οι λειτουργίες προσφέρονται ταξινοµηµένες σε πέντε κάρτες καταχώρησης: Όλες οι επαφές, Οµάδες, Κατάστ.online, SIM, Φίλτρο H F Επικοινωνία I A Ή Επιλογές Ανοίξτε τις επαφές (ταχεία πρόσβαση στην κατάσταση αναµονής). Εναλλαγή µεταξύ των µεµονωµένων καρτών καταχώρησης. Επιλέξτε επαφή: Καλέστε την επιλεγµένη επαφή. Ανοίξτε το µενού και στη συνέχεια επιλέξτε ηµιουργία µην., για να ξεκινήσετε ένα διάλογο άµεσης ανταλλαγής µηνυµάτων (Instant Message). Όλες οι επαφές Εµφάνιση όλων των καταχωρήσεων που είναι αποθηκευµένες στο τηλέφωνο ή στην κάρτα SIM µε αλφαβητική σειρά. Νέα καταχώρ. ì F Νέα καταχώρ. επιβεβαιώστε. Εµφανίζονται οι κάρτες καταχώρησης για τη δηµιουργία της καταχώρησης. Εναλλαγή µεταξύ των µεµονωµένων καρτών καταχώρησης. Προσφέρονται οι ακόλουθες κάρτες καταχώρησης: Γενικ.ρυθµί σεις Προσωπικό Εργασία Πρόσωπο Παρουσία Επώνυµο, όνοµα και σηµαντικοί τηλεφωνικοί αριθµοί. Σε κάθε επαφή µπορεί να αντιστοιχιστεί ένας ήχος κουδουνισµού, µία εικόνα ή ένα βιντεοκλίπ µε ήχο. Γενικές πληροφορίες διευθύνσεων και άλλοι αριθµοί επικοινωνίας, όπως φαξ και . Εταιρικές πληροφορίες, διεύθυνση, αριθµοί επικοινωνίας. Προσωπικά δεδοµένα, όπως ηµεροµηνία γενεθλίων, µέλη οµάδων και άλλες σηµειώσεις. Πληροφορίες επαφών για άµεση ανταλλαγή µηνυµάτων (Instant Messaging (σελ. 53)).

32 Επαφές 31 Στις εκάστοτε κάρτες καταχώρησης: I J ú Επιλέξτε τα επιθυµητά πεδία εισαγωγής. Συµπληρώστε τα πεδία εισαγωγής. Ο µέγιστος δυνατός αριθµός των χαρακτήρων εµφανίζεται στο επάνω τµήµα της οθόνης. Απαιτείται τουλάχιστον η καταχώρηση ενός ονόµατος ή µίας εταιρίας. Εισάγετε πάντα έναν τηλεφωνικό αριθµό µε τον αντίστοιχο κωδικό κλήσης. Ανοίξτε το µενού επιλογών και επιλέξτε Αποθήκευση. Προβολή/επεξεργασία καταχωρήσεων I F ü ú Επιλέξτε την επιθυµητή καταχώρηση. Εναλλαγή µεταξύ των µεµονωµένων καρτών καταχώρησης. Ανοίξτε την τρέχουσα κάρτα καταχώρησης προς επεξεργασία. Ανοίξτε το µενού επιλογών. Συγχρονισµός Το λογισµικό MPM (Mobile Phone Manager, σελ. 111) της Siemens επιτρέπει τη διαχείριση των επαφών µε Η/Υ (PC). Οµάδες Προσφέρονται 10 διαφορετικές οµάδες, προκειµένου να είναι δυνατή η οργανωµένη ταξινόµηση των επαφών σας. Μπορείτε να αλλάξετε τα ονόµατα των οµάδων σύµφωνα µε τις επιθυµίες σας. Αλλαγή ιδιοτήτων οµάδων I Επιλέξτε οµάδα Επιλογές Ανοίξτε το µενού και επιλέξτε Ιδιότητες. Μπορείτε να πραγµατοποιήσετε τις ακόλουθες αλλαγές: Όνοµα:, Ήχος κουδουνισµού:, Εικόνα: Προσθήκη επαφής Η προσθήκη επαφών σε µία οµάδα πραγµατοποιείται από το µενού Όλες οι επαφές. I Επιλέξτε επαφή, ανοίξτε την επιλογή Επιλογές και επιλέξτε Αποθήκ.σε οµάδα. Κάθε επαφή µπορεί να ανήκει µόνο σε µία οµάδα. Κατάστ.online Εµφάνιση όλων των επαφών, για τις οποίες έχει καταχωρηθεί µία διεύθυνση άµεσης ανταλλαγής µηνυµάτων (Instant Messaging) (διεύθυνση WV).

33 32 Επαφές SIM Εµφάνιση όλων των επαφών, που είναι αποθηκευµένες στην κάρτα SIM. Νέα καταχώρ. ì Νέα καταχώρ. επιβεβαιώστε, εισάγετε όνοµα και τηλεφωνικό αριθµό και επιλέξτε τη θέση αποθήκευσης (SIM/προστατευµένη SIM). Προβολή/επεξεργασία καταχωρήσεων I ü Επιλέξτε την επιθυµητή καταχώρηση. Επεξεργαστείτε την καταχώρηση. Μενού επεξεργασίας Επιλογές Ανοίξτε το µενού. Προσθ. πεδίων από επαφές Μεταφέρετε την καταχώρηση της κάρτας SIM στη µνήµη του τηλεφώνου. Τώρα όλα τα πεδία είναι διαθέσιµα για επιπλέον καταχωρήσεις. Αντιγράψτε µία καταχώρηση/καταχωρήσεις από τη µνήµη του τηλεφώνου στην κάρτα SIM (περιορισµένες πληροφορίες). Αλλαγή Θέση SIM/Προστατευµ.SIM. Σε ειδικές κάρτες SIM µπορείτε να αποθηκεύσετε αριθµούς κλήσης σε µία προστατευµένη περιοχή. Για την επεξεργασία απαιτείται η εισαγωγή του PIN2 Αριθµός εγγραφής: Επιλογή ενός αριθµού που δεν έχει αντιστοιχιστεί για την καταχώρηση. Με αυτόν µπορείτε να πραγµατοποιήσετε την κλήση. (Για τις τυπικές λειτουργίες, βλ. σελ. 17) Φίλτρο Εµφανίζονται οι καταχωρήσεις που πληρούν το επιλεγµένο κριτήριο φίλτρου, π.χ. περιέχουν µία εικόνα. Συνηθέστερα (Προεπιλογή) URL Γεvέθλια Εικόνες Μελωδίες

34 Επαφές 33 Γενικές επιλογές Επιλογές Φίλτρο ηµιουργία µην. Αναζήτηση IM ID Internet Άνοιξε Αποθήκευση σε Αποθήκ.σε οµάδα Λήψη εικόνας, Εγγραφή βίντεο, Εγγραφή ήχου, κ.λπ. Περισσότερα Ανάλογα µε την κάρτα καταχώρησης και την τρέχουσα περίπτωση προσφέρονται διάφορες λειτουργίες. Εµφανίζονται µόνο οι καταχωρήσεις που ικανοποιούν το κριτήριο φίλτρου. Σύνταξη µηνύµατος για τις επιλεγµένες επαφές (SMS, MMS, , Instant Message). Αναζήτηση καθορισµένης ταυτότητας άµεσης ανταλλαγής µηνυµάτων (Instant Message ID). Ανάκληση της διεύθυνσης URL που έχει αντιστοιχιστεί στην επαφή µε τον WAP-Browser. Εµφάνιση αριθµών κλήσης για λόγους ενηµέρωσης. Μεταφορά καταχώρησης στις επαφές. Προσθήκη καταχώρησης σε µία οµάδα. ηµιουργία νέων πληροφοριών εικόνας, βίντεο και ήχου για µία επαφή ή προσθήκη από τα Τα αρχεία µου. Βλ. παρακάτω. (Για τις τυπικές λειτουργίες, βλ. σελ. 17) Περισσότερα Θέση Αλλαγή της θέσης αποθήκευσης των καταχωρήσεων µεταξύ της µνήµης του τηλεφώνου και της κάρτας SIM. Συγχρονισµός Έχετε τη δυνατότητα να συγχρονίσετε το τηλέφωνό σας µε µία ατζέντα που υπάρχει στο Internet (Αποµακ.συγχρον, σελ. 95). Χωρητικότητα Ένδειξη της χωρητικότητας αποθήκευσης. Ρύθµιση Ταξινόµησηö Ειδικοί αριθµοί Ωρα ειδοποίησης Εµφάνισ.ονόµατ Ρύθµιση πεδίου Καρτέλα καταχώρησ: Όνοµα ή επώνυµο Εµφάνιση ειδικών αριθµών κλήσης ναι/όχι Χρονικό διάστηµα, πριν από το οποίο επιθυµείτε να λάβετε µία υπενθύµιση για µία καταχώρηση µε ηµεροµηνία γενεθλίων. Εµφανίζεται το όνοµα ή το επώνυµο. Ρύθµιση των πεδίων που υπάρχουν σε µία κάρτα καταχώρησης. Κάρτα καταχώρησης που εµφανίζεται πρώτη.

35 34 Επαφές Ώς επαγγ.κάρτα Ορισµός µίας επιλεγµένης επαφής ως επαγγελµατικής κάρτας. Επαγγελ.κάρτα ιαµορφώστε µία επαφή ως την προσωπική σας επαγγελµατική κάρτα, προς αποστολή σε ένα άλλο τηλέφωνο GSM. Εισαγωγή Προετοιµασία ετοιµότητας λήψης µέσω IrDA ή Bluetooth. Προσθ. πεδίων Μεταφέρετε την επαφή από την κάρτα SIM στο τηλέφωνο. Τώρα είναι διαθέσιµα πρόσθετα πεδία πληροφοριών για την επαφή. Συνδιάσκεψη A Ξεκινήστε µία συνδιάσκεψη µε έως πέντε συνδροµητές που έχετε εκ των προτέρων επιλέξει. Οι επαφές καλούνται διαδοχικά.

36 Αρχεία κλήσης 35 Αρχεία κλήσης Ο τηλεφωνικός αριθµός του καλούντος εµφανίζεται, όταν αυτός έχει απενεργοποιήσει τη λειτουργία Απόκρυψη και το δίκτυο υποστηρίζει τη λειτουργία "Αναγνώριση Κλήσεων. Εναλλακτικά εµφανίζεται και το όνοµα του καλούντος, εάν ο συγκεκριµένος είναι αποθηκευµένος στις Επαφές. Το τηλέφωνό σας αποθηκεύει τους αριθµούς των κλήσεών σας για εύκολη επανάκληση. C P I Επιλέξτε λίστα κλήσεων. C Ανοίξτε τη λίστα κλήσεων. I Επιλέξτε αριθµό κλήσης. A Καλέστε τον αριθµό. Ή ö Εµφάνιση πληροφοριών για τον αριθµό κλήσης. Στις λίστες κλήσεων αποθηκεύονται έως 500 καταχωρήσεις: Αναπάντητες b Οι αριθµοί κλήσεων, στις οποίες δεν απαντήσατε, αποθηκεύονται ώστε να είναι δυνατή η επιστροφή της κλήσης. Σύµβολο για την αναπάντητη κλήση (στην κατάσταση αναµονής). Πατήστε το πλήκτρο οθόνης κάτω από το σύµβολο, για την ανάκληση της κεντρικού φακέλου εισερχοµένων. Εισερχόµενες Εµφανίζονται σε λίστα οι ληφθείσες κλήσεις. Εξερχόµενες Πρόσβαση στους τελευταίους αριθµούς που καλέσατε. A Γρήγορη πρόσβαση στην κατάσταση αναµονής. ιαγρ. αρχείων Οι λίστες κλήσεων διαγράφονται.

37 36 ιάρκ./χρέωση ιάρκ./χρέωση Κατά τη διάρκεια της συνοµιλίας είναι δυνατή η εµφάνιση του κόστους και της διάρκειας της κλήσης. Είναι δυνατή η ρύθµιση ενός περιορισµού µονάδων για τις εξερχόµενες κλήσεις. C P ιάρκ./χρέωση I C Τελευταία κλήσ. Εξερχόµενες Εισερχόµενες Υπόλ.µονάδες Επιλογή ενδείξεων. Άνοιγµα του τοµέα. ιάρκ./χρέωση - Επιλογές ú Ανοίξτε το µενού. Επαναφορά Επαναφορά Ρυθµ.χρέωσης Επαναφορά της τρέχουσας επιλεγµένης ρύθµισης. Επαναφορά όλων των ρυθµίσεων. Ανάκληση του µενού (βλ. παρακάτω). Ρυθµ.χρέωσης Νόµισµα Εισαγωγή επιθυµητού νοµίσµατος. Προσωπική τιµή (Επιβεβαίωση ασφαλείας µε το PIN2) Εισαγωγή του χρησιµοποιούµενου νοµίσµατος, καθώς και της χρέωσης ανά µονάδα και χρονικό διάστηµα. Όριο χρέωσης (Επιβεβαίωση ασφαλείας µε το PIN2) Οι ειδικού τύπου κάρτες SIM επιτρέπουν σε εσάς ή στο δίκτυο να προσδιορίσει ένα πιστωτικό όριο, πέραν του οποίου το τηλέφωνο κλειδώνεται για τις εξερχόµενες κλήσεις. ñ J Πατήστε. Εισάγετε το PIN2. Όριο χρέωσης Ενεργοποίηση. J Εισάγετε τον αριθµό των µονάδων. Επιλογές Ανοίξτε το µενού και στη συνέχεια επιλέξτε Αποθήκευση. Αυτόµ. ένδειξη Η διάρκεια και το κόστος της κλήσης εµφανίζονται αυτόµατα.

38 Κάµερα 37 Κάµερα Στο τηλέφωνο υπάρχει ενσωµατωµένη µία κάµερα µε φλας. Τραβήξτε φωτογραφίες/βιντεοκλίπ και χρησιµοποιήστε τις φωτογραφίες ως εικόνα φόντου, λογότυπο, κινούµενο γραφικό ενεργοποίησης και απενεργοποίησης αντιστοιχήστε µία φωτογραφία/ένα βιντεοκλίπ σε µία επαφή αποστείλετε φωτογραφίες/βιντεοκλίπ µέσω MMS ή αποθηκεύστε φωτογραφίες στα Τα αρχεία µου (σελ. 108) ή στην RS MultiMediaCard (σελ. 110). Ενεργοποίηση C R Ή µε το πλευρικό πλήκτρο στην X κατάσταση αναµονής. Η τρέχουσα εικόνα (προεπισκόπηση) εµφανίζεται στην οθόνη. Στην πρώτη γραµµή εµφανίζονται από τα αριστερά προς τα δεξιά: Ú Ù Û Ø Συντελεστής µεγέθυνσης Νυχτερινή λειτουργία Ισορροπία λευκού Φλας ενεργό. Στην εικόνα προεπισκόπησης εµφανίζεται ο αριθµός των διαθέσιµων φωτογραφιών στην επιλεγµένη ανάλυση. Ο αριθµός εξαρτάται επίσης σε µεγάλο βαθµό από το θέµα (απαιτούµενη χωρητικότητα αποθήκευσης). Στη συνέχεια παρουσιάζεται µία υπόδειξη για την επιλεγµένη ανάλυση ή στην κατάσταση βίντεο εµφανίζεται ο καταναλωθείς και ο µέγιστος υπολειπόµενος χρόνος εγγραφής. F Λήψη εικόνας ù Εναλλαγή µεταξύ των καρτών καταχώρησης Λήψη εικόνας και Εγγραφή βίντεο. Τραβήξτε µία φωτογραφία. Με τη λήψη αναπαράγεται ένα ηχητικό σήµα (δεν είναι δυνατή η απενεργοποίησή του). I Ρυθµίστε, εάν χρειάζεται, προηγουµένως το συντελεστή µεγέθυνσης. Η φωτογραφία αποθηκεύεται µε ένα όνοµα και την αντίστοιχη ηµεροµηνία και ώρα στο φάκελο Εικόνες (σελ. 110) του Τα αρχεία µου. Για την εισαγωγή του ονόµατος, βλ. Ρύθµιση στο µενού επιλογών.

Motorola S2000. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα S2001, S2002, S2003 και S2004

Motorola S2000. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα S2001, S2002, S2003 και S2004 Motorola S2000 Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο Για τα μοντέλα S2001, S2002, S2003 και S2004 Προειδοποίηση Φορτίστε τις μπαταρίες για 24 ώρες πριν τη χρήση. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Ώρα και Ημερομηνία... 3 1.1 Ημερομηνία...

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορη έναρξη. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL

Γρήγορη έναρξη. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL Γρήγορη έναρξη Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL Πλήκτρα και µέρη 9 ευτερεύουσα κάµερα 10 Πλήκτρο Έντασης/Ζουµ 11 Πλήκτρο πολυµέσων 12 ιακόπτης κλειδώµατος οθόνης και πλήκτρων

Διαβάστε περισσότερα

Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Tηλέφωνο FC312E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Copyright Huawei Technologies Co., Ltd. 2011. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή και η μετάδοση οποιουδήποτε τμήματος της παρούσας, σε οποιαδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

mobile S65 Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

mobile S65 Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s mobile s mobile Issued by Information and ommunication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2004 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Διαβάστε περισσότερα

2

2 1 2 1.1 1.2 3 2.1 2.2 2.3 4 3.1 3.2 5 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ Μάθετε για τα κουµπιά, την οθόνη και τα εικονίδια του νέου σας τηλεφώνου. Κουµπιά Στην µπροστινή όψη του τηλεφώνου σας θα παρατηρήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Επανάκληση Διεθνείς κλήσεις Επαφές Άνοιγμα Επαφών Προβολή επαφών Προσθήκη νέας επαφής Αναζήτηση επαφής...

Επανάκληση Διεθνείς κλήσεις Επαφές Άνοιγμα Επαφών Προβολή επαφών Προσθήκη νέας επαφής Αναζήτηση επαφής... Περιεχόμενα Ξεκινώντας... 6 Αφαίρεση πίσω καλύμματος... 6 Τοποθέτηση καρτών SIM... 7 Φόρτιση της μπαταρίας... 9 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης... 10 Ενεργοποίηση της συσκευής... 10 Απενεργοποίηση της συσκευής...

Διαβάστε περισσότερα

ST60 *A5B00075146295* Be inspired. Ref.No.: A31008-H6855-A114-1-3D19. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

ST60 *A5B00075146295* Be inspired. Ref.No.: A31008-H6855-A114-1-3D19. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2003 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Διαβάστε περισσότερα

Samsung PC Studio 3.0 Οδηγός χρήστη

Samsung PC Studio 3.0 Οδηγός χρήστη Samsung PC Studio 3.0 Οδηγός χρήστη Πνευματικά Δικαιώματα 2005 Samsung Electronics Co., Ltd. Περιεχόμενα 1. Samsung PC Studio...4 1.1. Απαιτήσεις συστήματος...4 1.2. Χαρακτηριστικά του PC Studio...4 2.

Διαβάστε περισσότερα

A55. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

A55. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens A 2002 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Διαβάστε περισσότερα

Motorola O1. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα O101, O102, O103 και O104. Προειδοποίηση Φορτίστε τις μπαταρίες για 24 ώρες πριν τη χρήση.

Motorola O1. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα O101, O102, O103 και O104. Προειδοποίηση Φορτίστε τις μπαταρίες για 24 ώρες πριν τη χρήση. Motorola O1 Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο Για τα μοντέλα O101, O102, O103 και O104 Προειδοποίηση Φορτίστε τις μπαταρίες για 24 ώρες πριν τη χρήση. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Ώρα και Ημερομηνία 3 1.1 Ημερομηνία 3 1.2 Ώρα.

Διαβάστε περισσότερα

A52. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

A52. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens A 2003 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Διαβάστε περισσότερα

SL75. Designed for life. issued by BenQ Mobile GmbH & Co.OHG Haidenauplatz 1 D Munich

SL75. Designed for life. issued by BenQ Mobile GmbH & Co.OHG Haidenauplatz 1 D Munich s s issued by BenQ Mobile GmbH & Co.OHG Haidenauplatz 1 D-81667 Munich BenQ Mobile GmbH & Co.OHG All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Manufactured by BenQ Mobile

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης και Οδηγίες Ασφαλείας

Οδηγίες Χρήσης και Οδηγίες Ασφαλείας Οδηγίες Χρήσης και Οδηγίες Ασφαλείας Ασύρµατο Τηλέφωνο DECT µε αναγνώριση κλήσης Σύντοµη περιγραφή λειτουργιών ακουστικού Λειτουργία Κλείδωµα / ξεκλείδωµα πλήκτρων Εξωτερική κλήση Εσωτερική κλήση Επανάκληση

Διαβάστε περισσότερα

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού:

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού: Εισαγωγή: ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402 Το ρολόι είναι ιδανικό για ασφάλεια και κρυφή παρακολούθηση. Μια κάμερα και ένας αναγνώστης καρτών Micro SD (η κάρτα Micro SD δεν περιλαμβάνεται) για εγγραφή είναι κρυμμένα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180

Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180 Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Χρησιμοποιείτε μόνο την τροφοδοσία ρεύματος που αναγράφεται στα τεχνικά στοιχεία. Μην αφήνετε το προϊόν να έρχεται σε επαφή με υγρά. Εάν η μπαταρία

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα 1. Εγκατάσταση 2. Εισαγωγή 3. Σύνδεση 4. Ρυθµίσεις 2.1 Περιοχή εργασιών και πλοήγησης 2.2 Περιοχή απεικόνισης "Λεπτοµέρειες" 2.3 Περιοχή απεικόνισης "Στατιστικά" 4.1 Προφίλ 4.2 ίκτυο 4.2.1

Διαβάστε περισσότερα

Σύντοµος οδηγός. Συνδέσεις. Τοποθέτηση µπαταριών/φόρτιση µπαταριών. Φόρτιση για 7 ώρες περίπου. PNQW1108ZA. Αρ. µοντέλου KX-TG7301GR KX-TG7321GR

Σύντοµος οδηγός. Συνδέσεις. Τοποθέτηση µπαταριών/φόρτιση µπαταριών. Φόρτιση για 7 ώρες περίπου. PNQW1108ZA. Αρ. µοντέλου KX-TG7301GR KX-TG7321GR TG7301_7321GR(gr_gr)_QG.fm Page 1 Tuesday, May 27, 2008 4:07 PM Σύντοµος οδηγός Συνδέσεις Αρ. µοντέλου KX-TG7301GR KX-TG7321GR Μονάδα βάσης Κάντε κλικ στο Στο τηλεφωνικό δίκτυο Φίλτρο DSL/ADSL (για χρήστες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Connection Manager

Οδηγός χρήσης Connection Manager Οδηγός χρήσης Connection Manager Τεύχος 1.0 2 Περιεχόμενα Σχετικά με την εφαρμογή διαχείρισης συνδέσεων 3 Ξεκινώντας 3 Άνοιγμα της εφαρμογής διαχείρισης συνδέσεων 3 Προβολή της τρέχουσας κατάστασης σύνδεσης

Διαβάστε περισσότερα

MΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ USB

MΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ USB ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόμενα πακέτου Ξεκινώντας Περιγραφή συσκευής Εισαγωγή κάρτας SIM & MicroSD Συνδέσεις 3G και Wi-Fi Το περιβάλλον Android Εργασία με το Android Επίλυση προβλημάτων για περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη παρουσίαση Euroset 5020 9 10 11 12 Πλήκτρα Υποδείξεις ασφαλείας Σύμβολα οθόνης

Σύντομη παρουσίαση Euroset 5020 9 10 11 12 Πλήκτρα Υποδείξεις ασφαλείας Σύμβολα οθόνης Σύντομη παρουσίαση Euroset 5020 8 7 6 Πλήκτρα 1 Πλήκτρα κλήσης προορισμού 2 Πλήκτρο επανάκλησης 3 Πλήκτρο παράλληλης κλήσης 4 Πλήκτρο σίγασης (Mute) 5 Πλήκτρο Shift 6 Πλήκτρο μείωσης έντασης 7 Πλήκτρο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Owner s Guide. December 6, 2010 NSOG-1.0-100

Οδηγός χρήστη. Owner s Guide. December 6, 2010 NSOG-1.0-100 Οδηγός χρήστη Owner s Guide December 6, 2010 NSOG-1.0-100 2 2 Νομικές πληροφορίες Legal Πνευματικά δικαιώματα 2011 Google Inc. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Copyright 2010 Google Inc. All rights reserved.

Διαβάστε περισσότερα

2

2 1 2 1.1 1.2 3 2.1 2.2 2.3 4 3.1 3.2 5 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ Μάθετε για τα κουµπιά, την οθόνη και τα εικονίδια του νέου σας τηλεφώνου. Κουµπιά Στην µπροστινή όψη του τηλεφώνου σας θα παρατηρήσετε

Διαβάστε περισσότερα

mobile A57 Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

mobile A57 Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s moile s moile Issued y Information and Communication moile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2004 All rights reserved. Suject to availaility. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Διαβάστε περισσότερα

C62. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

C62. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2003 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Διαβάστε περισσότερα

4. Όταν τερματίσετε την κλήση, βαλτε το ακουστικό στη βάση.

4. Όταν τερματίσετε την κλήση, βαλτε το ακουστικό στη βάση. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ξεκινώντας 1. Χρήση 3 x 1.5V μπαταρίες AA. Ανοίξτε τη θήκη των μπαταριών και τοποθετήστε τις μπαταρίες σύμφωνα με τη σωστή πολικότητα, κλείστε το πορτάκι (προτείνεται να χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

mobile A65 Designed for life Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

mobile A65 Designed for life Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s mobile s mobile Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2004 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης και Οδηγίες Ασφαλείας

Οδηγίες Χρήσης και Οδηγίες Ασφαλείας Οδηγίες Χρήσης και Οδηγίες Ασφαλείας Ασύρματο Τηλέφωνο DECT με αναγνώριση κλήσης Σύντομη περιγραφή λειτουργιών ακουστικού Λειτουργία Ενεργοποίηση / απενεργοποίηση ακουστικού Συνδυασμός πλήκτρων Μενού Κάτω

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάφωνο HP UC. Οδηγός χρήσης

Μεγάφωνο HP UC. Οδηγός χρήσης Μεγάφωνο HP UC Οδηγός χρήσης Copyright 2014, 2015 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Bluetooth είναι εμπορικό σήμα που ανήκει στον κάτοχό του και χρησιμοποιείται από τη Hewlett-Packard

Διαβάστε περισσότερα

Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2002 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart

Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart Προφυλάξεις ασφαλείας Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, διαβάστε προσεκτικά αυτές τις προφυλάξεις ασφαλείας. Διαβάστε τον οδηγό "Πληροφορίες ασφαλείας"

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες. Περιγραφή λειτουργίας. ruwido s_4 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες. Περιγραφή λειτουργίας. ruwido s_4 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ruwido s_4 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης Σας συγχαίρουµε για την αγορά ενός RUWIDO τηλεχειριστηρίου γενικής χρήσης. Το νέο σας τηλεχειριστήριο αντικαθιστά το πρωτότυπο τηλεχειριστήριο

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεχειριστήριο (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα)

Τηλεχειριστήριο (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Τηλεχειριστήριο (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι επωνυµίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή & Αφαίρεση κάρτας microsιμ

Εισαγωγή & Αφαίρεση κάρτας microsιμ Γρήγορος Οδηγός ομή 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1 Reset 2 Θήρα Micro USB 3 Προστατευτιό κάλυμμα καρτών 4 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 5 Ακουστικό 6 Μπροστινή κάμερα 7 Πίσω Κάμερα 8 Φλας 13 14 9 Πλήκτρα αυξομείωσης

Διαβάστε περισσότερα

1. Περιεχόμενα συσκευασίας. 2. Γενική επισκόπηση της συσκευής. Τα πρώτα βήματα. ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΧΡΗΣΗΣ Prestigio Nobile PER3162B

1. Περιεχόμενα συσκευασίας. 2. Γενική επισκόπηση της συσκευής. Τα πρώτα βήματα. ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΧΡΗΣΗΣ Prestigio Nobile PER3162B Τα πρώτα βήματα EL 1. Περιεχόμενα συσκευασίας 1. Συσκευή ανάγνωσης ηλ. βιβλίων 2. Καλώδιο USB 3. Ακουστικά 4. Οδηγός για σύντομη έναρξη χρήσης 5. Κάρτα εγγύησης 2. Γενική επισκόπηση της συσκευής 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

M50. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

M50. Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2002 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ PHILIPS BASELINE PRO CLI

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ PHILIPS BASELINE PRO CLI ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ PHILIPS BASELINE PRO CLI 1/10 Επεξήγηση συμβόλων Έναρξη / λήξη χρονομέτρησης διάρκειας τηλεφωνήματος. Αποθήκευση αριθμού στη μνήμη. Έλεγχος αριθμού που βρίσκεται αποθηκευμένος

Διαβάστε περισσότερα

Motorola C6. Ψηφιακό Ασύρµατο Τηλέφωνο. Για τα µοντέλα C601, C602, C603 και C604. Προειδοποίηση

Motorola C6. Ψηφιακό Ασύρµατο Τηλέφωνο. Για τα µοντέλα C601, C602, C603 και C604. Προειδοποίηση Motorola C6 Ψηφιακό Ασύρµατο Τηλέφωνο Για τα µοντέλα C601, C602, C603 και C604 Προειδοποίηση Πριν το χρησιµοποιήσετε για πρώτη φορά, φορτίστε το ακουστικό για 24 ώρες. Καλωσορίσατε... στο νέο σας Motorola

Διαβάστε περισσότερα

Δομή. 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση. 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB. 9 Είσοδος Κάρτας SD. 6 Μπροστινή κάμερα

Δομή. 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση. 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB. 9 Είσοδος Κάρτας SD. 6 Μπροστινή κάμερα Γρήγορος Οδηγός, Δομή 1 2 3 4 5 6 7 7 8 6 10 11 1 Πλήκτρα αυξομείωσης έντασης ήχου 7 Ηχεία 2 Θύρα Φόρτιση 8 Πλήκτρο Home 3 Θύρα MicroUSB 9 Είσοδος Κάρτας SD 4 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 10 Πίσω κάμερα 5

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης έναρξης CD181/CD186

Οδηγός γρήγορης έναρξης CD181/CD186 Οδηγός γρήγορης έναρξης CD181/CD186 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Χρησιμοποιείτε μόνο την τροφοδοσία ρεύματος που αναγράφεται στα τεχνικά στοιχεία. Μην αφήνετε το προϊόν να έρχεται σε επαφή με υγρά. Εάν

Διαβάστε περισσότερα

EVOLVEO StrongPhone WiFi

EVOLVEO StrongPhone WiFi EVOLVEO StrongPhone WiFi Πίνακας Περιεχομένων 1. Τεχνικές προδιαγραφές 2. Έναρξη 3. Ενεργοποίηση 4. Επιλογές και ρυθμίσεις 5. Μηνύματα 1. Τεχνικές προδιαγραφές μεγάλη έγχρωμη οθόνη 2.4 ανάλυση οθόνης 240

Διαβάστε περισσότερα

MOTOROLA CD3. Για τα μοντέλα CD301, CD302, CD303 και CD304. Προσοχή: Φορτίστε το ακουστικό για 24 ώρες πριν την πρώτη χρήση

MOTOROLA CD3. Για τα μοντέλα CD301, CD302, CD303 και CD304. Προσοχή: Φορτίστε το ακουστικό για 24 ώρες πριν την πρώτη χρήση MOTOROLA CD3 Για τα μοντέλα CD301, CD302, CD303 και CD304 Προσοχή: Φορτίστε το ακουστικό για 24 ώρες πριν την πρώτη χρήση 1 Καλωσορίσατε Στο νέο σας ψηφιακό ασύρματο τηλέφωνο Motorola CD301 100 θέσεις

Διαβάστε περισσότερα

SXG75. Designed for life. issued by BenQ Mobile GmbH & Co.OHG Haidenauplatz 1 D Munich

SXG75. Designed for life. issued by BenQ Mobile GmbH & Co.OHG Haidenauplatz 1 D Munich s s issued by BenQ Mobile GmbH & Co.OHG Haidenauplatz 1 D-81667 Munich BenQ Mobile GmbH & Co.OHG All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Manufactured by BenQ Mobile

Διαβάστε περισσότερα

2

2 1 2 1.1 1.2 3 2.1 2.2 2.3 4 3.1 3.2 5 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ Μάθετε για τα κουµπιά, την οθόνη και τα εικονίδια του νέου σας τηλεφώνου. Κουµπιά Στην µπροστινή όψη του τηλεφώνου σας θα παρατηρήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικά. Εγχειρίδιο χρήσης του BT-02N

Ελληνικά. Εγχειρίδιο χρήσης του BT-02N Ελληνικά Εγχειρίδιο χρήσης του BT-02N 1 Ελληνικά Ευρετήριο 1. Επισκόπηση....3 2. Έναρξη χρήσης...5 3. Σύνδεση του κεφαλόφωνου Bluetooth.....6 4. Χρήση του κεφαλόφωνου Bluetooth... 9 5. Τεχνικές προδιαγραφές.

Διαβάστε περισσότερα

Ελέγξτε την ταινία σας

Ελέγξτε την ταινία σας Ελέγξτε την ταινία σας Σε αυτές τις ασκήσεις, θα κάνετε εισαγωγή μιας ταινίας και θα χρησιμοποιήσετε τις επιλογές που παρουσιάστηκαν στο μάθημα. Άσκηση 1: Εισαγωγή αρχείου ταινίας 1. Κάντε κλικ στη μικρογραφία

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεχειριστήριο HP Mobile (Μόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Οδηγός χρήσης

Τηλεχειριστήριο HP Mobile (Μόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Οδηγός χρήσης Τηλεχειριστήριο HP Mobile (Μόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Windows και Windows Vista είναι σήµατα κατατεθέντα της Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

2.3 Εγκατάσταση των καρτών SIM και της μπαταρίας

2.3 Εγκατάσταση των καρτών SIM και της μπαταρίας Οδηγίες Χρήσης Ζ500 1. Εισαγωγή Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε αυτό το κινητό τηλέφωνο. Με αυτό το εγχειρίδιο χρήσης, μπορείτε να κατανοήσετε τη λειτουργία του και να απολαύσετε την απλή λειτουργία του.

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη παρουσίαση Gigaset DA310

Σύντομη παρουσίαση Gigaset DA310 1 Σύντομη παρουσίαση Gigaset DA310 1 2 3 4 5 6 7 8 1 Πλήκτρα άμεσης κλήσης 2 Ετικέτα για τη σημείωση της αντιστοίχισης των πλήκτρων άμεσης κλήσης και ταχείας κλήσης 3 Πλήκτρο ταχείας κλήσης 4 Πλήκτρο αποθήκευσης

Διαβάστε περισσότερα

Motorola D1O. Ψηφιακό Ασύρµατο Τηλέφωνο. Για τα µοντέλα D101O, D102O, D103O και D104O. Προειδοποίηση

Motorola D1O. Ψηφιακό Ασύρµατο Τηλέφωνο. Για τα µοντέλα D101O, D102O, D103O και D104O. Προειδοποίηση Motorola D1O Ψηφιακό Ασύρµατο Τηλέφωνο Για τα µοντέλα D101O, D102O, D103O και D104O Προειδοποίηση Πριν το χρησιµοποιήσετε για πρώτη φορά, φορτίστε το ακουστικό για 24 ώρες. Καλωσορίσατε... στο νέο σας

Διαβάστε περισσότερα

CJB1JM0LCAKA. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

CJB1JM0LCAKA. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης CJB1JM0LCAKA Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Γνωριμία με το ρολόι σας Ηχείο Θύρα φόρτισης Πλήκτρο λειτουργίας Πιέστε παρατεταμένα για 3 δευτ. για ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση. Πιέστε παρατεταμένα για 10 δευτ.

Διαβάστε περισσότερα

mobile CX65 CXT65 CXV65 Designed for life Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D Munich

mobile CX65 CXT65 CXV65 Designed for life Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D Munich s mobile s mobile Issued by Information and ommunication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2004 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Εγγράψτε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη στη διεύθυνση www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Οδηγός γρήγορης εκκίνησης 1 Σύνδεση 2 Τοποθέτηση 3 Ευχάριστη χρήση Τί περιέχει το κουτί Σταθμός

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για το τηλεφωνικό κέντρο: TC-206D

Οδηγίες χρήσης για το τηλεφωνικό κέντρο: TC-206D Οδηγίες χρήσης για το τηλεφωνικό κέντρο: TC-206D 1. MIA ΣΥΝΤΟΜΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1.1 Εισαγωγή Το TC206D είναι ένα τηλεφωνικό κέντρο που χρησιµοποιείται για

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα συσκευασίας. Επισκόπηση προϊόντος

Περιεχόμενα συσκευασίας. Επισκόπηση προϊόντος Εισαγωγή Ευχαριστούμε που αγοράσατε τη συσκευή ανοικτής συνομιλίας Prestigio - Ηλιακά φορτιζόμενο Bluetooth Hands Free. Κάνατε μια εξαιρετική επιλογή και ελπίζουμε ότι θα απολαύσετε όλες τις δυνατότητες

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τρόπος λειτουργίας TV και TV+STB. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες: Περιγραφή λειτουργίας

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τρόπος λειτουργίας TV και TV+STB. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες: Περιγραφή λειτουργίας Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ruwido s_2 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης Σας συγχαίρουµε για την αγορά ενός RUWIDO τηλεχειριστηρίου γενικής χρήσης. Το νέο σας τηλεχειριστήριο αντικαθιστά το πρωτότυπο τηλεχειριστήριο

Διαβάστε περισσότερα

Kαλώς ήλθατε. Οδηγός ταχείας εγκατάστασης. Σύνδεση. Εγκατάσταση. Απόλαυση

Kαλώς ήλθατε. Οδηγός ταχείας εγκατάστασης. Σύνδεση. Εγκατάσταση. Απόλαυση Ψηφιακό ασύρματο τηλέφωνο SE 140 Ψηφιακό ασύρματο τηλέφωνο με αυτόματο τηλεφωνητή SE 145 Kαλώς ήλθατε Οδηγός ταχείας εγκατάστασης 1 2 3 Σύνδεση Εγκατάσταση Απόλαυση Περιεχόμενα συσκευασίας SE140/SE145

Διαβάστε περισσότερα

Printed in Korea Code No.:GH68-07553A Greek. 08/2005. Rev 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com

Printed in Korea Code No.:GH68-07553A Greek. 08/2005. Rev 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com * Ανάλογα µε το εγκατεστηµένο λογισµικό ή την υπηρεσία παροχής σας, µέρος της περιγραφής αυτού του εγχειριδίου ενδέχεται να διαφέρει από το τηλέφωνό σας. * Ανάλογα µε τη χώρα σας, το τηλέφωνό σας και τα

Διαβάστε περισσότερα

SF65. Designed for life. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

SF65. Designed for life. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s s ssued by nformation and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2004 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Διαβάστε περισσότερα

Printed in Korea Code No.:GH A Greek. 03/2006. Rev. 1.0

Printed in Korea Code No.:GH A Greek. 03/2006. Rev. 1.0 * Ανάλογα με το εγκατεστημένο λογισμικό ή την υπηρεσία παροχής σας ή τη χώρα, κάποιες από τις περιγραφές αυτού του εγχειριδίου ενδέχεται να διαφέρουν από το τηλέφωνό σας. * Ανάλογα με τη χώρα στην οποία

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή & Αφαίρεση κάρτας SΙΜ

Εισαγωγή & Αφαίρεση κάρτας SΙΜ Γρήγορο Οδηγό 4G ομή Ε 1 2 3 4 5 6 7 Γ χ σ ε η Γ α Ε 8 9 10 11 12 13 14 15 1 Συρτάρι υποδοχή SIM 2 Πίσω Κάμερα 3 Πίσω Φλα 4 Μπροστά Φλα 5 Ακουστικό 6 Μπροστινή κάμερα 7 Πλήκτρα αυξομείωση ένταση ήχου 8

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ : Με ΙΤ-4Ν Με τηλέφωνο συνδεδεμένο στις εξόδους τηλεφωνικής γραμμής του ΙΤ-4Ν. Μπείτε στο μενού προγραμματισμού. Αν έχετε μπουτονιέρα στο σύστημα, τοποθετείστε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης έναρξης. 1 Σύνδεση 2 Έναρξη 3 Απολαύστε. CD190 CD195

Οδηγός γρήγορης έναρξης. 1 Σύνδεση 2 Έναρξη 3 Απολαύστε.  CD190 CD195 Μπορείτε να καταχωρίσετε το προϊόν σας και να λάβετε υποστήριξη στη διεύθυνση www.philips.com/welcome CD190 CD195 Οδηγός γρήγορης έναρξης 1 Σύνδεση 2 Έναρξη 3 Απολαύστε Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκινώντας. 9247677, Τεύχος 2 ΕL. Nokia N73-1

Ξεκινώντας. 9247677, Τεύχος 2 ΕL. Nokia N73-1 Ξεκινώντας 9247677, Τεύχος 2 ΕL Nokia N73-1 Πλήκτρα και τμήματα (μπροστά και πλάι) Αριθμός μοντέλου: Nokia N73-1 Στο εξής θα αναφέρεται ως Nokia N73. 1 Αισθητήρας φωτός 2 Δευτερεύουσα κάμερα με χαμηλότερη

Διαβάστε περισσότερα

Gigaset. Gigaset C380

Gigaset. Gigaset C380 s Issued by Gigaset Communications GmbH Schlavenhorst 66, D-46395 Bocholt Gigaset Communications GmbH is a trademark licensee of Siemens AG Gigaset Communications GmbH 2008 All rights reserved. Subject

Διαβάστε περισσότερα

COBRA MRF 300BT MRF 300BT 1. Άγκιστρο στερέωσης. Φωτισµός οθόνηςκλείδωµα. λειτουργιών. Κουµπί ενεργοποίησης. Επιλογή τρόπου λειτουργίας Μικρόφωνο

COBRA MRF 300BT MRF 300BT 1. Άγκιστρο στερέωσης. Φωτισµός οθόνηςκλείδωµα. λειτουργιών. Κουµπί ενεργοποίησης. Επιλογή τρόπου λειτουργίας Μικρόφωνο COBRA MRF 300BT Οδηγίες χρήσης Φωτισµός οθόνηςκλείδωµα λειτουργιών Άγκιστρο στερέωσης Κουµπί ενεργοποίησης Επιλογή τρόπου λειτουργίας Μικρόφωνο Κουµπί οµιλίας Οθόνη ενδείξεων Κουµπιά επιλογής λειτουργιών

Διαβάστε περισσότερα

Radio R 4.0 IntelliLink Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Radio R 4.0 IntelliLink Συχνές Ερωτήσεις (FAQ) Περιεχόµενα 1. Audio. 2. Σύστηµα Πλοήγησης... 3. Τηλέφωνο.... 4. Φωνητική Αναγνώριση. 5. Λοιπά. 1. Audio Πώς µπορώ να µεταβαίνω διαδοχικά από το ηχοσύστηµα στις πηγές πολυµέσων, π.χ. από το ραδιόφωνο FM

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη παρουσίαση φορητού ακουστικού

Σύντομη παρουσίαση φορητού ακουστικού s Issued by Gigaset Communications GmbH Schlavenhorst 66, D-46395 Bocholt Gigaset Communications GmbH is a trademark licensee of Siemens AG Gigaset Communications GmbH 2008 All rights reserved. Subject

Διαβάστε περισσότερα

Η συσκευή υποστηρίζει την αποστολή/λήψη μηνυμάτων. Πιέστε το πλήκτρο μηνυμάτων για να γράψετε ένα νέο. Επιλέξτε Μενού Μήνυμα Γράψε Μήνυμα στην

Η συσκευή υποστηρίζει την αποστολή/λήψη μηνυμάτων. Πιέστε το πλήκτρο μηνυμάτων για να γράψετε ένα νέο. Επιλέξτε Μενού Μήνυμα Γράψε Μήνυμα στην Οδηγίες Χρήσης 1 1.Μηνύμα Η συσκευή υποστηρίζει την αποστολή/λήψη μηνυμάτων SMS. Πιέστε το πλήκτρο μηνυμάτων για να γράψετε ένα νέο μήνυμα. Σύνταξη μηνύματος Επιλέξτε Μενού Μήνυμα Γράψε Μήνυμα στην συνέχεια

Διαβάστε περισσότερα

Άµεσα µηνύµατα Τεύχος 1

Άµεσα µηνύµατα Τεύχος 1 Άµεσα µηνύµατα Τεύχος 1 2008 Nokia. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώµατος. Τα σήµατα Nokia, Nokia Connecting People και Nseries είναι εµπορικά σήµατα ή κατατεθέντα εµπορικά σήµατα της Nokia Corporation.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές Προδιαγραφές. Απαιτήσεις συστήματος. Ελληνική Έκδοση SWEEX.COM

Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές Προδιαγραφές. Απαιτήσεις συστήματος. Ελληνική Έκδοση SWEEX.COM Εισαγωγή IP001 Sweex USB Internet Phone with Display Αρχικά, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το Sweex USB Internet Phone with Display. Με αυτό το τηλέφωνο εύκολης σύνδεσης μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ TC 29

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ TC 29 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ TC 29 Πληροφορίες ασφαλείας Παρακαλούµε διαβάστε το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών λειτουργίας προσεκτικά. Σύνδεση του τηλεφώνου Συνδέστε το τηλεφωνικό καλώδιο που περιλαµβάνεται µε µία τηλεφωνική

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσεως Τηλεφωνικής Συσκευής

Οδηγίες Χρήσεως Τηλεφωνικής Συσκευής Οδηγίες Χρήσεως Τηλεφωνικής Συσκευής 1 ) Οθόνη 2 Χ 20 χαρακτήρων. 2 ) Προγραμματιζόμενα πλήκτρα διπλής λειτουργίας. 3 ) 2 nd Πλήκτρο επιλογής της δεύτερης λειτουργίας των πλήκτρων. 4 ) Transfer / Diversion

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή Επαφών από την κάρτα SIM

Εισαγωγή Επαφών από την κάρτα SIM 1 Εισαγωγή Επαφών από την κάρτα SIM 1. Πατήστε το Πλήκτρο Κεντρικής Σελίδας > > Επαφές. 2. Πατήστε το Πλήκτρο Μενού > Εισαγωγή / Εξαγωγή > Εισαγωγή από κάρτα SIM. Η συσκευή σας ZTE-RACER θα διαβάσει αυτόματα

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY SISTEM BT7 WIRELESS HEADPHONES ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ENERGY SISTEM BT7 WIRELESS HEADPHONES ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ENERGY SISTEM BT7 WIRELESS HEADPHONES ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ευχαριστούμε που αγοράσατε τα BT7 ασύρματα ακουστικά της Energy Sistem. Ελπίζουμε να τα απολαύσετε. Με αυτά τα ακουστικά μπορείτε να ακούτε

Διαβάστε περισσότερα

ομή οθόνη 3 Αισθητήρας εγγύτητας 2 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 9 Φλας 4 Μπροστινή κάμερα 10 Κάμερα 5 Πλήκτρο ενεργοποίησης/κλειδώματος 11 Ηχείο 6 Menu

ομή οθόνη 3 Αισθητήρας εγγύτητας 2 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 9 Φλας 4 Μπροστινή κάμερα 10 Κάμερα 5 Πλήκτρο ενεργοποίησης/κλειδώματος 11 Ηχείο 6 Menu Γρήγορος Οδηγός, ομή 1 2 3 4 5 9 10 6 7 8 11 12 13 1 Πλήκτρο αυξομείωσης έντασης ήχου 8 Επιστροφή στην προηγούμενη 2 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm οθόνη 3 Αισθητήρας εγγύτητας 9 Φλας 4 Μπροστινή κάμερα 10 Κάμερα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης έναρξης SE888

Οδηγός γρήγορης έναρξης SE888 Οδηγός γρήγορης έναρξης SE888 Τι περιέχεται στη συσκευασία Συσκευή χειρός * Σταθμός βάσης Βάση φόρτισης * Τροφοδοτικό * Καλώδιο τηλεφώνου ** Οδηγός γρήγορης έναρξης CD ROM Εγγύηση Σημείωση * Σε σετ πολλών

Διαβάστε περισσότερα

Αφαίρεση καλύμματος μπαταρίας Αφαιρούμε το πίσω κάλυμμα της συσκευής σπρώχνοντάς το ελαφρά προς τα κάτω.

Αφαίρεση καλύμματος μπαταρίας Αφαιρούμε το πίσω κάλυμμα της συσκευής σπρώχνοντάς το ελαφρά προς τα κάτω. Εικόνα 1 Ξεκινώντας Αφαίρεση καλύμματος μπαταρίας Αφαιρούμε το πίσω κάλυμμα της συσκευής σπρώχνοντάς το ελαφρά προς τα κάτω. Τοποθέτηση καλύμματος μπαταρίας Τοποθετούμε το κάλυμμα έτσι ώστε οι εσοχές του

Διαβάστε περισσότερα

FWS710 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

FWS710 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ FWS710 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Δήλωση σχετικά με την ευθύνη του κατασκευαστή Ο προμηθευτής δεν ευθύνεται για τυχόν προβλήματα που προκύπτουν από τη χρήση του λογισμικού ή εφαρμογών τρίτων στη συσκευή, ή τα προβλήματα

Διαβάστε περισσότερα

Μόντεµ και τοπικό δίκτυο Οδηγός χρήσης

Μόντεµ και τοπικό δίκτυο Οδηγός χρήσης Μόντεµ και τοπικό δίκτυο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich

Be inspired. Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich s Be inspired Issued by Information and Communication mobile Haidenauplatz 1 D-81667 Munich Siemens AG 2002 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης έναρξης. 1 Σύνδεση 2 Έναρξη 3 Απολαύστε. CD191 CD196

Οδηγός γρήγορης έναρξης. 1 Σύνδεση 2 Έναρξη 3 Απολαύστε.  CD191 CD196 Μπορείτε να καταχωρίσετε το προϊόν σας και να λάβετε υποστήριξη στη διεύθυνση www.philips.com/welcome CD191 CD196 Οδηγός γρήγορης έναρξης 1 Σύνδεση 2 Έναρξη 3 Απολαύστε Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση φορητού υπολογιστή Οδηγός χρήσης

Παρουσίαση φορητού υπολογιστή Οδηγός χρήσης Παρουσίαση φορητού υπολογιστή Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Microsoft και Windows είναι σήµατα κατατεθέντα της Microsoft Corporation στις ΗΠΑ. Η ονοµασία

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή & Αφαίρεση κάρτας microsιμ

Εισαγωγή & Αφαίρεση κάρτας microsιμ Γρήγορο Οδηγό ομή 1 2 3 4 5 6 7 8 15 9 10 11 1 Είσοδο κάρτα SIM 2 Μπροστινή κάμερα 3 Υποδοχή ακουστικών 3.5mm 4 Ακουστικό 5 Μικρόφωνο 6 Πίσω Κάμερα 7 Φλα 8 Πλήκτρα αυξομείωση ένταση ήχου 9 Menu 10 Πλήκρο

Διαβάστε περισσότερα

Πολυμέσα Οδηγός χρήσης

Πολυμέσα Οδηγός χρήσης Πολυμέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι εμπορικό σήμα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρματα στερεοφωνικά ακουστικά με μικρόφωνο ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. AP-B250MV

Ασύρματα στερεοφωνικά ακουστικά με μικρόφωνο ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ.   AP-B250MV ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ AP-B250MV www.sven.fi Lietotāja Εγχειρίδιο rokasgrāmata χρήσης AP-B250MV MS-302 Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε τα στερεοφωνικά ακουστικά ТМ SVEN! ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 2015. SVEN PTE.

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY SISTEM ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ BLUETOOTH SPORT 1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ENERGY SISTEM ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ BLUETOOTH SPORT 1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ENERGY SISTEM ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ BLUETOOTH SPORT 1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ευχαριστούμε που αγοράσατε τα BT1 ασύρματα ακουστικά bluetooth της Energy Sistem. Ελπίζουμε να τα απολαύσετε. Με αυτά τα 3.0 Bluetooth

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεφωνική συσκευή με αναγνώριση κλήσεων Εγχειρίδιο Χρήσης

Τηλεφωνική συσκευή με αναγνώριση κλήσεων Εγχειρίδιο Χρήσης T110 Τηλεφωνική συσκευή με αναγνώριση κλήσεων Εγχειρίδιο Χρήσης crypto ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ LCD ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΨΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΔΟΧΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες εξωτερικών µέσων Οδηγός χρήσης

Κάρτες εξωτερικών µέσων Οδηγός χρήσης Κάρτες εξωτερικών µέσων Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Java αποτελεί εµπορικό σήµα της Sun Microsystems στις ΗΠΑ. Το λογότυπο SD αποτελεί εµπορικό σήµα

Διαβάστε περισσότερα

ήχου υψηλής ποιότητας)

ήχου υψηλής ποιότητας) Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 1. Μικρόφωνο 2. Οθόνη LCD 3. κουµπί REPEAT / φακέλων, λειτουργία επανάληψης, η επιλογή φακέλους 4. Back3Tasto, κοµµάτι-παράλειψη προηγούµενης εγγραφής / Rewind Next4 κουµπί, κοµµάτι-παράλειψη

Διαβάστε περισσότερα

Η εφαρμογή είναι βελτιστοποιημένη για όλες τις συσκευές ios και Android, με ios 9.x ή νεότερη έκδοση και Android 4.4 ή νεότερη έκδοση.

Η εφαρμογή είναι βελτιστοποιημένη για όλες τις συσκευές ios και Android, με ios 9.x ή νεότερη έκδοση και Android 4.4 ή νεότερη έκδοση. Οδηγίες βήμα προς βήμα για την εφαρμογή Με την εφαρμογή αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψηφιακά βιβλία (e-books) σε μορφή «Adobe Digital Editions epub» και «Adobe Digital Editions PDF», αρχεία ήχου (e-audios),

Διαβάστε περισσότερα

Media player Bluetooth ηχείο Ραδιόφωνο FM Ρολόι-ξυπνητήρι

Media player Bluetooth ηχείο Ραδιόφωνο FM Ρολόι-ξυπνητήρι Media player Bluetooth ηχείο Ραδιόφωνο FM Ρολόι-ξυπνητήρι Μοντέλο: PBT2125 Οδηγίες χρήσης www.fandu.gr 1. Υποδοχή Micro SD 2. Υποδοχή SD 3. Pause/Play 6 1 3 2 7 4 8 5 10 11 15 12 13 14 9 4. Ένταση 5. Προηγούμενο

Διαβάστε περισσότερα

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τρόπος λειτουργίας TV και TV+STB. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες: Περιγραφή λειτουργίας

Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τρόπος λειτουργίας TV και TV+STB. Τοποθέτηση και αντικατάσταση των µπαταριών. Γενικές πληροφορίες: Περιγραφή λειτουργίας Ο ΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ruwido m_2 τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης Σας συγχαίρουµε για την αγορά ενός RUWIDO τηλεχειριστηρίου γενικής χρήσης. Το νέο σας τηλεχειριστήριο αντικαθιστά το πρωτότυπο τηλεχειριστήριο

Διαβάστε περισσότερα

CashConcepts CCE 112 NEO

CashConcepts CCE 112 NEO CashConcepts CCE 112 NEO Μπορείτε να κατεβάσετε το εγχειρίδιο δωρεάν και σε διάφορες γλώσσες από τη διεύθυνση www.cce.tm, από την καρτέλα FAQ. Περιγραφή Μπροστινή όψη 1 Γραμμή LED Πράσινη = Τα χαρτονομίσματα

Διαβάστε περισσότερα

SW100 Γρήγορος Οδηγός Χρήσης

SW100 Γρήγορος Οδηγός Χρήσης SW100 Γρήγορος Οδηγός Χρήσης Ο ΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ SMART WATCH Το SW100 µπορεί να λειτουργεί µε τους εξής τρεις τρόπους: Bluetooth dialer:: Σύνδεση ΒΤ µε το Smartphone σας. Μπορείτε να ελέγχεται αυτόµατα το τηλέφωνό

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεχειριστήριο HP Media (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Οδηγός χρήσης

Τηλεχειριστήριο HP Media (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Οδηγός χρήσης Τηλεχειριστήριο HP Media (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Windows και Windows Vista είναι σήµατα κατατεθέντα της Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης. CK21+ Bluetooth Speakerphone

Οδηγίες Χρήσης. CK21+ Bluetooth Speakerphone Οδηγίες Χρήσης CK21+ Bluetooth Speakerphone Περιεχόμενα Λίγα λόγια για το CK21+...2 Για την Bluetooth Τεχνολογία...2 Ξεκινώντας...3 Ενεργοποίηση / Απενεργοποίηση του CK21+...6 Συνδεσιμότητα...6 Σύνδεση/Link

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία PTT. Τεύχος 1

Υπηρεσία PTT. Τεύχος 1 Υπηρεσία PTT Τεύχος 1 2008 Nokia. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώµατος. Οι επωνυµίες Nokia, Nokia Connecting People και Nseries είναι εµπορικά σήµατα ή σήµατα κατατεθέντα της Nokia Corporation. Το Nokia

Διαβάστε περισσότερα

Φορητό τηλεχειριστήριο ScrollSmart της HP (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Οδηγός χρήσης

Φορητό τηλεχειριστήριο ScrollSmart της HP (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Οδηγός χρήσης Φορητό τηλεχειριστήριο ScrollSmart της HP (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Windows και Windows Vista είναι σήµατα κατατεθέντα

Διαβάστε περισσότερα