n makeadifferenceonecan makeadifference ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "n makeadifferenceonecan makeadifference ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ"

Transcript

1 Onecan makeadifferenceonecan makeadiff erenceonecan makeadifferenceonecan ma keadifferenceonecan makeadifferenceoneca n makeadifferenceonecan makeadifference Onecan makeadifferenceonecan makeadiff erenceonecan makeadifferenceonecan ma keadifferenceonecan makeadifferenceoneca n makeadifferenceonecan makeadifference Onecan makeadifferenceonecan makeadiff erenceonecan makeadifferenceonecan ma ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ keadifferenceonecan makeadifferenceoneca ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ /11/ /11/2012 n makeadifferenceonecan makeadifference ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Onecan makeadifferenceonecan makeadiff erenceonecan makeadifferenceonecan ma keadifferenceonecan makeadifferenceoneca n makeadifferenceonecan makeadifference Onecan makeadifferenceonecan makeadiff

2 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Πρόλογος 2. Οργανωτική επιτροπή 3. Χρονοδιάγραμμα διαγωνισμού 4. Διαγωνισμός a. Προϋποθέσεις b. Κανόνες c. Σχηματικές κατηγορίες d. Φάκελος υποψηφίου 5. Κριτική επιτροπή και βραβεία 6. Decanstruction 7. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ a. Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος b. Παράδειγμα σχεδίου I c. Παράδειγμα σχεδίου II d. Παρουσίαση canstruction hellas

3 3 Σας καλωσορίζουμε στον πρώτο καλλιτεχνικό διαγωνισμό της canstruction hellas. Ένα γεγονός διαφορετικό από τα συνηθισμένα, μια έκθεση που συνδυάζει τη δημιουργική φαντασία, με μια προσπάθεια συνεισφοράς στο συνάνθρωπο. Πρόκειται για έναν πρωτότυπο διαγωνισμό design με έργα κατασκευασμένα από κονσέρβες συσκευασμένης τροφής (can) οι οποίες θα μοιραστούν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Η canstruction αποτελεί θεσμό στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στην Αυστραλία. Ιδρύθηκε το 1992 στην Νέα Υόρκη και είναι διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός προσφοράς στον συνάνθρωπο με παρουσία σε 160 πόλεις. Όραμα της είναι η ανακούφιση χιλιάδων ανθρώπων που πλήττονται από την ανεργία, την φτώχια, τον αποκλεισμό και την πείνα. Η Αθήνα ξεκινά ως πρώτη πόλη στην Ευρώπη συμμετέχοντας στο διεθνές δίκτυο της canstruction. Η canstruction hellas θα διοργανώσει τον πρώτο διαγωνισμό το Νοέμβριο 2012 στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens στο Μαρούσι.

4 4 2. Οργανωτική επιτροπή Άλντα Τσίχλη Founder canstruction hellas/ executive director Γιώργος Κάλλας Founder canstruction Vancouver/advisor Janice Podmore Chair canstruction Vancouver/advisor Rolandos Chrysomillides Architect support Χρίστος Kαπαρελιώτης Architect advisor Μιχάλης Μπάκας Architect advisor Ηλίας Ξένος Consultant

5 5 3. Χρονοδιάγραμμα διαγωνισμού ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 20/07/2012 Εκδήλωσης ενδιαφέροντος με αποστολή σχεδίων για αξιολόγηση από οργανωτική επιτροπή. Θα πρέπει να έχει προηγηθεί συνάντηση και ενημέρωση ενδιαφερομένων για λεπτομέρειες διαγωνισμού (θέματα έργων, κανόνες) 03/09/2012 Τελική ημερομηνία υποβολής σχεδίων μετά από πιθανές παρατηρήσεις οργανωτικής επιτροπής. 1/10/2012 Ανακοίνωση προγράμματος επικοινωνίας των συμμετεχόντων (δημιουργικών ομάδων & εθελοντών χορηγών) 02/11/2012 Κατασκευή υποδομής και οριοθέτηση χώρου εκθεμάτων (υποχρέωση canstructionhellas) 03/11/ Παραλαβή και τοποθέτηση κονσερβών στο χώρο κάθε εκθέματος. Έναρξη κατασκευής έργων από ομάδες δημιουργών και εθελοντών. 04/11/ Συνέχεια συναρμολόγησης έργων από ομάδες 05/11/ Ολοκλήρωση έργων- καθαρισμός χώρουπερίφραξη έργων Αξιολόγηση έργων από κριτική επιτροπή βράβευσης Τοποθέτηση banner ανά έργο με το όνομα της ομάδας δημιουργών και το logo του χορηγού. Έναρξη της έκθεσης για το κοινό. Κάλυψη έκθεσης από χορηγό επικοινωνίας. 09 / 11 / 2012 AWARDS GALA Απονομή βραβείων και δεξίωση. Κάλυψη από χορηγό επικοινωνίας. 11/ 11 / Αποσυναρμολόγηση έργων. Μεταφορά κονσερβών από εταιρία logistics για παράδοση στο ΜΚΟ ΘΕΟΦΙΛΟΣ.

6 6 4. Διαγωνισμός a. Προϋποθέσεις Ο διαγωνισμός διεξάγεται από ομάδες δημιουργών (αρχιτέκτονες, γραφίστες, εικαστικοί) τις οποίες υποστηρίζουν για την κατασκευή των έργων οι ομάδες εθελοντών (ιδιώτες & εργαζόμενοι χορηγών) Οι δημιουργοί μπορεί να είναι είτε μεμονωμένα άτομα είτε ομάδες ατόμων (αρχιτέκτονες, γραφίστες, εικαστικοί). Κάθε δημιουργική ομάδα θα πρέπει να ορίσει έναν επικεφαλής. Κάθε επικεφαλής της ομάδας είναι υπεύθυνος: για τη υποβολή φακέλου υποψηφιότητας για την διοίκηση της ομάδας του για την επιτυχή επικοινωνία και συνεργασία με την ομάδα των εθελοντών για την επικοινωνία με την οργανωτική επιτροπή της canstruction hellas για την σωστή διαχείριση των απαραίτητων υλικών κατασκευής του έργου(κονσέρβες και υλικά συναρμολόγησης τα οποία αγοράζονται από την canstruction hellas) για την επιτυχή κατασκευή του έργου εντός του χρονοδιαγράμματος του διαγωνισμού για την αντιπροσώπευση της ομάδας του σε κάθε μέσο επικοινωνίας Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει για τους υποψήφιους που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον δύο φάσεις: a. Υποβολή φακέλου υποψηφιότητας στην οργανωτική επιτροπή για αξιολόγηση b. Συμμετοχή του υποβαλλόμενου έργου στον διαγωνισμό με την κατασκευήυλοποίηση του έργου στο χώρο έκθεσης. Όλες οι υποψηφιότητες θα λάβουν απάντηση από την οργανωτική επιτροπή. Σημειώνεται ότι τα εγκεκριμένα έργα που δεν θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετοχών, θα εκτεθούν ως φωτογραφίες στην εκδήλωση απονομής βραβείων.

7 7 b. Κανόνες Όλα τα έργα κατασκευάζονται από κονσέρβες τροφίμων που υπάρχουν ευρέως στο λιανεμπόριο. Τα έργα συναρμολογούνται με τρόπο ώστε να μην καταστρέφονται τα κουτιά και οι ετικέτες τους. Τα έργα δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις εξής διαστάσεις 3,3m x 3,3m x 2,5m (ύψος). Για λόγους ασφαλείας κατά τον χρόνο κατασκευής κάθε έργου σε κάθε stage επιτρέπεται να εργάζονται ταυτόχρονα μέχρι 5 άτομα. Κάθε έργο που θα εκτεθεί θα έχει ένα banner στο οποίο θα αναφέρεται η εταιρία χορηγός και η δημιουργική ομάδα (ευθύνη της canstruction hellas) Τα συνδετικά υλικά κατασκευής των έργων που επιτρέπονται: διαφανής ταινία συσκευασίας, κολλητική ταινία διπλής όψεως, απλή κολλητική ταινία, Velcro, πετονιά, σύρμα, λάστιχο κτλ. Είναι επιτρεπτή κάθε άλλη μέθοδος που επιτρέπει να μην καταστραφούν οι ετικέτες και οι κονσέρβες και να διευκολύνει την αποσυναρμολόγηση. Απαγορεύεται η χρήση οποιασδήποτε μορφής κόλλας ή άλλης μεθόδου σταθερής συγκόλλησης. Τα γλυπτά πρέπει να είναι απολύτως αυτοφερόμενα, χωρίς την χρήση σκελετού ή άλλης υποβοηθητικής κατασκευής. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν λεπτά φύλλα (πάχους μέχρι 6χιλ.) plexiglass, χαρτονιού, αφρώδους υλικού, cardboard, κόντρα πλακέ ή παρεμφερή υλικά ως ενδιάμεσα συνδετικά μεταξύ των σειρών των κονσερβών. Τα έργα θα βραβευτούν σε πέντε ισότιμες κατηγορίες και θα λάβουν μέρος στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό της canstruction με την μορφή σχεδίων φωτογραφιών. Ως βραβείο νοείται η απονομή τιμητικής πλακέτας παράλληλα με την δημοσιοποίηση των ονομάτων των δημιουργών και των έργων τους σε όλα τα μέσα επικοινωνίας.

8 8 c. Σχηματικές κατηγορίες τύποι των προτάσεων/δημιουργιών/σχεδίων Μωσαϊκό Αυτές οι προτάσεις επικεντρώνονται στην ιδέα της χρήσης του χρώματος. Έτσι οι κονσέρβες τοποθετούνται κατάλληλα, έτσι ώστε να παράγουν μία πλήρη εικόνα (ή μία σκηνή). Η αρχική προσέγγιση στην κατηγορία αυτή είναι να δημιουργηθεί μία εικόνα σε μία επίπεδη επιφάνεια. Ένα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα θα ήταν αν η επίπεδη επιφάνεια ήταν σε 3 διαστάσεις, έτσι ώστε η εικόνα να μην είναι μονοεπίπεδη, αλλά να εκταθεί σε μια πολυεπίπεδη επιφάνεια, οριζοντίως, κατακορύφως ή με κεκλιμένα επίπεδα. Δομικό Αυτές οι προτάσεις στοχεύουν στην εφευρετικότητα για τη δημιουργία πολύπλοκων μορφών που διακρίνονται από τον έξυπνο τρόπο εφαρμογής των κονσερβών, έτσι ώστε το σύνολο να είναι αυτοφερόμενο. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται σκελετός αλλά μόνον υλικά τα οποία να φέρουν το βάρος των κουτιών. Συνιστάται η χρήση υλικών τα οποία απλώς να ενισχύουν τη συνοχή τους, έτσι ώστε να διατηρηθεί και προβληθεί η καθαρότητα της κατασκευής. Η πρόκληση σε αυτήν την κατηγορία είναι η σύλληψη μιας δύσκολης φόρμας και στη συνέχεια η κατασκευή της με κονσέρβες. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει οι φόρμες να είναι αναγνωρίσιμες και όχι αφηρημένες, ενώ συγχρόνως καλό είναι να υπάρχουν σημεία έμφασης της φόρμας.

9 9 Θεματικό Αυτές οι προτάσεις στοχεύουν στο σωστό συνδυασμό ετικετών (χρώμα - σχέδιο) και κονσερβών (σχήμα -μέγεθος) έτσι ώστε με αυτά τα στοιχεία να δημιουργηθεί - αναπαραχθεί μια ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη εικόνα σε 3 διαστάσεις. Η πρόκληση σε αυτήν την περίπτωση είναι η δημιουργική χρησιμοποίηση των ετικετών και κονσερβών ώστε να καθοριστούν επακριβώς οι διάφορες μορφές που συνθέτουν το θέμα (π.χ. γνωστά θέματα της pop art, δημοφιλή πρόσωπα κινουμένων σχεδίων, σύμβολα, αντικείμενα ή ακόμα και γεγονότα - ιστορίες ή πρόσωπα). Σε αυτές τις περιπτώσεις παίζει ρόλο το πόσο ελκυστικό είναι το θέμα και ο τρόπος που έχει επιλεγεί για να παρουσιαστεί, έτσι ώστε να είναι περισσότερο διασκεδαστικό. Συνοπτικά Στο μωσαϊκό είναι η πρόκληση του συνδυασμού της γραφιστικής και γεωμετρικής δημιουργικότητας. Στο δομικό είναι ο συνδυασμός της γλυπτικής έμπνευσης και της δημιουργικότητας στην κατασκευή, και Στο θεματικό είναι ο τρόπος που συντίθενται δημιουργικά διαφορετικές κονσέρβες για την αναπαραγωγή ενός θέματος. Πρόθεσή μας είναι να έχουμε προτάσεις και από τις τρεις κατηγορίες, ώστε η όλη εκδήλωση και η έκθεση να είναι ισορροπημένες και ενδιαφέρουσες τόσο από άποψη θέασης, όσο και ανταγωνιστικότητας. Όλες οι κατηγορίες έχουν τη δική τους ιδιαίτερη πρόκληση.

10 10 d. Φάκελος υποψηφίου ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ Αναλυτικά στοιχεία δημιουργού ή ομάδας (βλ. σελ. 13) Υποβάλλεται κατά την φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και αποστολής σχεδίων υποψηφίου. ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΟΥ Ηλεκτρονικό αρχείο με 4 περιμετρικές όψεις, μια όψη από επάνω, 2 τρισδιάστατα φωτορεαλιστικά από 2 διαφορετικές θέσεις. Πλήρη ανάλυση έργου (ποσότητα κονσερβών και λοιπόν ειδών) (βλέπε παράδειγμα I&II σελ ) ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Θα πρέπει ν αναγράφονται οι διαστάσεις σε όλα τα γραμμικά σχέδια. Το σύνολο της δουλειάς θα είναι σε 2 οριζόντιες πινακίδες με ανάλυση, όχι μικρότερη από 1200x1600 pixels, 200 dpi, συνολικό μέγεθος αρχείου όχι μεγαλύτερο από 5 ΜΒ.

11 11 5. Κριτική επιτροπή και βραβεία Η κριτική επιτροπή αξιολόγησης των έργων θα είναι 5 μελής και αποτελείται από τα εξής μέλη Αρχιτέκτονας εκπρόσωπος από το Σ.Α.Δ.Α.Σ (Πανελλήνια ένωση αρχιτεκτόνων) Διακεκριμένος αρχιτέκτονας ή εικαστικός Εκπρόσωπος canstruction Vancouver Διατροφολόγος ή Διακεκριμένος σεφ Εκπρόσωπος του χορηγού επικοινωνίας (ως άτυπος εκπρόσωπος του κοινού) Η κριτική επιτροπή θα ενημερωθεί εγκαίρως για τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια του διαγωνισμού. Κατά την ημέρα της κρίσης εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής θα ενημερώνει τους κριτές για τα θέματα των έργων. Η κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει τα έργα πριν το άνοιγμα της έκθεσης στο κοινό (5/11/ ). Κατά τον χρόνο αξιολόγησης των έργων δεν θα υπάρχουν ονόματα δημιουργών ή αναφορές χορηγών. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η βράβευση θα γίνει σε ειδική εκδήλωση την Παρασκευή (9/11/ ) σε ειδική αίθουσα στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens στο Μαρούσι. Τα 6 βραβεία που θα απονεμηθούν είναι τα εξής a. Βάσει κριτηρίων θρεπτική αξία ισορροπημένη διατροφή (Best Meal) Κατασκευαστική καινοτομία (Structural Ingenuity) Σύνθεση εικόνας καλύτερη χρήση ετικέτας (Best Use of Labels) b. Χωρίς την δέσμευση κριτηρίων Το προτιμώμενο της επιτροπής (Jurors Favorite) (2) Άξια αναφοράς (Honorable Mentions)

12 12 6. DECANSTRUCTION Μετά την απονομή των βραβείων και την παρουσίαση της έκθεσης στο κοινό, όλα τα έργα με ευθύνη της οργανωτικής επιτροπής canstruction hellas θα αποσυναρμολογηθούν την Κυριακή 11/11/2012. Όλες οι κονσέρβες θα μεταφερθούν σε ειδικό χώρο όπου θα γίνει η συσκευασία ενός μείγματος κονσερβών και η αποστολή αυτών σε πολύτεκνες οικογένειες που έχουν ανάγκη εντός της Ελλάδος σε συνεργασία με το ΜΚΟ ΘΕΟΦΙΛΟΣ.

13 13 7. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ a. Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος b. Παράδειγμα σχεδίου I c. Παράδειγμα σχεδίου II d. Παρουσίαση canstruction

14 14 1 ΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ / ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012/ THE MALL ATHENS ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΜΑΔΑ * ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ * * Σημειώνεται Χ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ (ΑΤΟΜΟΥ ή ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛ ΚΙΝΗΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ/ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΟΥΝ ΣΤΟ

15 15 b. Παράδειγμα σχεδίου I

16 16

17 17

18 18 c. Παράδειγμα σχεδίου II

19 19 d. Παρουσίαση canstruction

20 20 The most unique food charity in the world!

21 21 canstruction Η canstruction είναι παγκοσμίως μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία για την συγκέντρωση τροφής. Η canstruction είναι διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος διοργανώνει ετήσιους διαγωνισμούς με αντικείμενο την δημιουργία γλυπτικών κατασκευών μεγάλου μεγέθους αποκλειστικά από κουτιά συσκευασμένης τροφής (can). Σε κάθε πόλη μετά την ολοκλήρωση των κατασκευών και αφού ανακηρυχθούν οι νικητές, οι γλυπτικές δημιουργίες παρουσιάζονται στο κοινό ως έργα τέχνης. Στο κλείσιμο της διοργάνωσης, τα έργα αποσυναρμολογούνται, η συσκευασμένη τροφή δωρίζεται σε τοπικούς φορείς για περαιτέρω διανομή σε κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη από τροφή.

22 22 Ιστορικό Η Cheri C. Melillo ( ), μέλος του Συνδέσμου Αρχιτεκτόνων (Society of Design Administration), συνέλαβε την ιδέα και διοργάνωσε το πρώτο canstruction event στην Ν. Υόρκη το Καθόλη τη διάρκεια της θητείας της ως υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Συνδέσμου Αρχιτεκτόνων, η Cheri Melillo ανέπτυξε την canstruction με όραμα να ενώσει τον σχεδιασμό με την κατασκευή σε φιλανθρωπικού τύπου διαγωνισμούς που σκοπό είχαν να βελτιώσουν την ζωή των ανθρώπων που δεν διέθεταν τα αναγκαία προς επιβίωση. Η canstruction αναπτύχθηκε και σήμερα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους φορείς που συνεισφέρουν σε τροφή παγκοσμίως. Από το δειλό της ξεκίνημα το 1992 έως σήμερα έχει διοργανώσει διαγωνισμούς σχεδίου/κατασκευής σε πάνω από 160 πόλεις σε όλο τον κόσμο, με σκοπό την ενίσχυση της αντιμετώπισης της πείνας και του υποσιτισμού.

23 23 One CAN make a difference Η canstruction χρησιμοποιεί ένα κουτί τροφής (can) ως βάση. Ένα κουτί, συνδυασμένο με άλλα σε μια σύνθετη κατασκευή μπορεί να αποτελέσει ένα «έργο τέχνης». Ένα κουτί με οδηγό την φαντασία και την δημιουργικότητα και ώθηση την ευγενική συμμετοχή, μπορεί να κάνει την διαφορά. Από το 1992, η canstruction προσφέρει διεθνώς πάνω από τόνους τροφής τον χρόνο σε κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη, αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να κερδίσουμε την μάχη με την πείνα.

24 24 Σήμερα Δεν θα πρέπει ωστόσο να μετρηθεί η επιτυχία της canstruction μόνο με βάση τους τόνους φαγητού που έχουν προσφερθεί αλλά και με βάση την επιρροή της στα θέματα ευαισθητοποίησης γύρω από την πείνα. Κάθε χρόνο, πάνω από εθελοντές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να γίνουν οι φιλανθρωπικές δράσεις της canstruction με επιτυχία. Αυτό σημαίνει πρεσβευτές διασκορπισμένοι σε διάφορες κοινότητες ανά τον κόσμο, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι για την αντιμετώπιση της πείνας και του υποσιτισμού. Η canstruction δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή για μια μεγάλη και φιλόδοξη προσπάθεια για την ανακούφιση από την πείνα.

25 25 Όραμα Κάθε φορά που διοργανώνεται ένα τέτοιο φιλανθρωπικό γεγονός της canstruction, όχι μόνο δίδεται τροφή σε χιλιάδες ανθρώπους, αλλά και επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σε θέματα γύρω από την πείνα. Αποστολή Να εμπνεύσουμε την παγκόσμια κοινωνία ώστε να εργαστούμε από κοινού και να συγκεντρώσουμε κονσέρβες φαγητού για να δώσουμε τροφή σε όσο το δυνατόν περισσότερους πεινασμένους ανθρώπους. Μέλλον Η canstruction δεν σταματά εδώ, αλλά συνεχίζει κάνοντας μεγαλύτερες και περισσότερο φιλόδοξες προσπάθειες για την ανακούφιση των πεινασμένων.

26 26

27 27 IT STARTS WITH ONE CAN TO FEED THE HUNGRY TO LIFT THE SPIRIT TO CHANGE THE WORLD

Κεφάλαιο V: Μεθοδολογία για την Εκστρατεία Procura +

Κεφάλαιο V: Μεθοδολογία για την Εκστρατεία Procura + V Μεθοδολογία για την Εκστρατεία Procura+ Κεφάλαιο V: Μεθοδολογία για την Εκστρατεία Procura + 1 Η διαδικασία των Βημάτων Εισαγωγή 41 2 Τα Βήματα της Εκστρατείας Procura+ 43 3 Διάρκεια της διαδικασίας

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1. ΠΡΟΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ

Κεφάλαιο 1. ΠΡΟΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ Κεφάλαιο 1. ΠΡΟΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ Στο κεφάλαιο αυτό, θα δοθούν οι ερμηνείες βασικών ορισμών γύρω από την προτυποποίηση και θα παρουσιαστεί η διαδικασία της προτυποποίησης. Εν συνεχεία θα αναφερθεί ο ρόλος που

Διαβάστε περισσότερα

"Άθληση για Όλους" Οδηγός ιαχείρισης Προγραµµάτων

Άθληση για Όλους Οδηγός ιαχείρισης Προγραµµάτων "Άθληση για Όλους" Οδηγός ιαχείρισης Προγραµµάτων Επιµέλεια Έκδοσης: Αθανάσιος Κουστέλιος Πρόλογος «...η Δημόσια Υγεία είναι επένδυση για τη διατήρηση και βελτίωση του ανθρώπινου κεφαλαίου της χώρας...»

Διαβάστε περισσότερα

Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας

Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Αριστοτέλους 46, 104 33 Αθήνα, Τηλ. 210 8544666, Fax. 210 8543636 www.imegsevee.gr, info@imegsevee.gr ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Συνδιοργανωτές: Divani Caravel 14 Μαΐου 2015

Συνδιοργανωτές: Divani Caravel 14 Μαΐου 2015 Divani Caravel Πίνακας Περιεχομένων Περιεχόμενα Σελίδα Εισαγωγή 3 HR Conference 4 Ανάλυση Θεματολογίας 5 HR 8 Σε ποιους απευθύνεται 17 Διοργάνωση 18 Χορηγικό Πρόγραμμα 22 Συγκριτικός Πίνακας Χορηγιών 26

Διαβάστε περισσότερα

GREEK EXPORTS FORUM 2013 1

GREEK EXPORTS FORUM 2013 1 GREEK EXPORTS FORUM 2013 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 GREEK EXPORTS CONFERENCE 2013 4 ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ 5 ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ 6 ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ B2B MEETINGS WITH BUYERS 11 GREEK EXPORTS AWARDS 2013 12 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ: ΟΙΚΟ ΟΜΗΣΗ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ" υποβλήθηκε από τον Πρόεδρο PRODI και τον αντιπρόεδρο KINNOCK 1 1. Εισαγωγή Κατά τις

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΤΕΧΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΕΛΙΖΑΣ

«ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΤΕΧΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΕΛΙΖΑΣ Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΤΕΧΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΕΛΙΖΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ: ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ/ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΤΕΧΝΗΣ» Αναθέτουσα

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY FOR MAYORS. Energy for Mayors. Tα κυριότερα σημεία του έργου

ENERGY FOR MAYORS. Energy for Mayors. Tα κυριότερα σημεία του έργου Energy for Mayors Tα κυριότερα σημεία του έργου ENERGY FOR MAYORS Ενδυνάμωση της ικανότητας των Συντονιστών και Υποστηρικτών του Συμφώνου των Δημάρχων για μεγιστοποίηση της υποστήριξής τους προς Ευρωπαϊκούς

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνιακός Οδηγός για την Πληροφόρηση και τη Δημοσιότητα των ΕΠ του ΕΣΠΑ 2007-2013 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 5

Επικοινωνιακός Οδηγός για την Πληροφόρηση και τη Δημοσιότητα των ΕΠ του ΕΣΠΑ 2007-2013 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 5 Περιεχόμενα Σελ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 5 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι - ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007-2013: ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ 7 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ - ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Δράση 1.3 - Σχέδια Νέων για την Δημοκρατία

Δράση 1.3 - Σχέδια Νέων για την Δημοκρατία Μέρος B - Δράση 1.3 Σχέδια Νέων για την Δημοκρατία Δράση 1.3 - Σχέδια Νέων για την Δημοκρατία Στόχοι Αυτή η επιμέρους Δράση υποστηρίζει τη συμμετοχή των νέων στη δημοκρατική ζωή. Στόχος της είναι να ενθαρρύνει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ & ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤYΞΗΣ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ & ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤYΞΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ & ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤYΞΗΣ Περί Απολογισμού 04 Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου 06 1. Εταιρικό Προφίλ 08 1.1 Προφίλ του Ομίλου ΧΑΛΚΟΡ 08 1.2 Παραγωγική και Εμπορική

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2011. Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα!

Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2011. Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα! Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2011 Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα! 2 Γιάννης Κυρίτσης Chief Operating Officer Greece & Albania Στην ΑΒ Βασιλόπουλος πιστεύουμε ακράδαντα, ότι οι εταιρείες υποχρεούνται

Διαβάστε περισσότερα

LIFE Περιβάλλον «Συνεργατική Περιβαλλοντική Αναγέννηση σε Πόλεις-Λιμάνια: Ο Κόλπος της Ελευσίνας το 2020» [LIFE05 ENV/GR/000242]

LIFE Περιβάλλον «Συνεργατική Περιβαλλοντική Αναγέννηση σε Πόλεις-Λιμάνια: Ο Κόλπος της Ελευσίνας το 2020» [LIFE05 ENV/GR/000242] Διαδικασίες διαβούλευσης και δημιουργίας κοινού οράματος Εγχειρίδιο χρήσης [LIFE05 ENV/GR/000242] Εγχειρίδιο Χρήσης για το πώς λειτουργεί μια διαδικασία Διαβούλευσης για τη δημιουργία Κοινού Οράματος,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΙΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ: ΚΑΛΑΪΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΠΟΥΛΑ

Διαβάστε περισσότερα

2. Οικονομική Ανάπτυξη και Εταιρική Διακυβέρνηση

2. Οικονομική Ανάπτυξη και Εταιρική Διακυβέρνηση 889 Περιεχόμενα Περί Απολογισμού Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου Μήνυμα Γενικού Διευθυντή 1. Προφίλ 2 4 5 6 1.1 Προφίλ της ΕΛΒΑΛ Α.Ε. 1.2 Επιχειρηματική Στρατηγική 1.3 Σημαντικοί Σταθμοί Δράσης

Διαβάστε περισσότερα

Tα 5 βασικά Σημεία της σωστής Λειτουργίας της Ομάδας Μεγάλων Οδηγών

Tα 5 βασικά Σημεία της σωστής Λειτουργίας της Ομάδας Μεγάλων Οδηγών Tα 5 βασικά Σημεία της σωστής Λειτουργίας της Ομάδας Μεγάλων Οδηγών - 5 βασικά Σημεία της σωστής Λειτουργίας της Ομάδας των Μεγάλων Οδηγών -- Στόχος του κλάδου Μεγάλων Οδηγών είναι η διαπαιδαγώγηση του

Διαβάστε περισσότερα

Ας δράσουμε σήμερα για την Ευρώπη του αύριο Πρόγραμμα Ευρώπη για τους Πολίτες 2007-2013

Ας δράσουμε σήμερα για την Ευρώπη του αύριο Πρόγραμμα Ευρώπη για τους Πολίτες 2007-2013 Ας δράσουμε σήμερα για την Ευρώπη του αύριο Πρόγραμμα Ευρώπη για τους Πολίτες 2007-2013 Ευρωπαϊκή Επιτροπή Η Άμεση Ευρώπη είναι μια υπηρεσία που σας βοηθά να βρείτε απαντήσεις στα ερωτήματά σας για την

Διαβάστε περισσότερα

Μαζί για μία Καλύτερη Ζωή

Μαζί για μία Καλύτερη Ζωή Μαζί για μία Καλύτερη Ζωή 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μήνυμα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Υπευθυνότητας... σελ. 4 Ο Ομιλός μας...σελ. 5 Οι σημαντικότεροι σταθμοί στην ιστορία του Ομίλου FOURLIS... σελ. 6 Οι εταιρίες του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μήνυμα Διευθύνοντος Συμβούλου 3. Πληροφορίες σχετικά με τον Κοινωνικό Απολογισμό 4. Εταιρικό Προφίλ 7

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μήνυμα Διευθύνοντος Συμβούλου 3. Πληροφορίες σχετικά με τον Κοινωνικό Απολογισμό 4. Εταιρικό Προφίλ 7 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μήνυμα Διευθύνοντος Συμβούλου 3 Πληροφορίες σχετικά με τον Κοινωνικό Απολογισμό 4 Εταιρικό Προφίλ 7 ΕΚΕ: Επιχειρηματική Προσέγγιση και Βασικές Δεσμεύσεις 14 Εταιρική Διακυβέρνηση 19 Κοινωνικοί

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνιακός Οδηγός για την πληροφόρηση και τη δημοσιότητα

Επικοινωνιακός Οδηγός για την πληροφόρηση και τη δημοσιότητα Επικοινωνιακός Οδηγός για την πληροφόρηση και τη δημοσιότητα των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013 Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΠEPIΣΣOTEPA ΣTH ΣEΛIΔA

ΠEPIΣΣOTEPA ΣTH ΣEΛIΔA Αφιέρωσε ένα λουλούδι και πρασίνισε το τοπίο! www.electrocyclosis.com.cy H HΛEKTPOKYKΛΩΣH ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ Η WEEE Electrocyclosis Cyprus Ltd πρωτοτύπησε, υιοθετώντας ένα διαδραστικό «παιχνίδι» για να

Διαβάστε περισσότερα

Για ένα καλύτερο αύριο... ΣΗΜΕΡΑ!

Για ένα καλύτερο αύριο... ΣΗΜΕΡΑ! Για ένα καλύτερο αύριο... ΣΗΜΕΡΑ! Απολογισμός της κοινωνικής μας υπευθυνότητας 2009 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ 4 1. Μήνυμα Διευθύνοντος Συμβούλου 6 2. Η εταιρία μας 7 3. Προιόντα και

Διαβάστε περισσότερα

αρ.τεύχους 111 / Νοέμβριος 2014

αρ.τεύχους 111 / Νοέμβριος 2014 αρ.τεύχους 111 / Νοέμβριος 2014 Η Συντακτική Επιτροπή του Περιοδικού µας µε την ευκαιρία των γιορτών εύχεται σε όλο τον κόσµο της ΑΗΚ Καλά Χριστούγεννα και είθε η νέα Χρονιά που θα υποδεχθούµε σε λίγες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΡΙΑΚΟΣΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ (38ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΡΙΑΚΟΣΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ (38ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΑ: ΒΛ92ΟΡΙΝ-ΙΝΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 25-09-2013 Αρ. Γεν. Πρωτ.: 1457 /25-09-2013 Αρ. Πρωτ. ΕΥΥΑΠ: 1077/25-09-2013 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΡΙΑΚΟΣΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ (38ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΕΜΙΡΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ (53ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ (53ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΑ: ΒΙΗΦΟΡΙΝ-ΓΜΜ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 04-04-2014 Αρ. Γεν. Πρωτ.: 728/04-04-2014 Αρ. Πρωτ. ΕΥΥΑΠ: 516/04-04-2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ (53ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ ΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΕΛΙΚΟ ΠΑΡΑ ΟΤΕΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008 Α ΜΕΡΟΣ... 3 Ανάλυση της υφιστάµενης κατάστασης... 3 1. Εννοιολογικές

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Επικινδυνότητας σε Έργα Ολοκλήρωσης Πληροφοριακών Συστημάτων

Διαχείριση Επικινδυνότητας σε Έργα Ολοκλήρωσης Πληροφοριακών Συστημάτων Διαχείριση Επικινδυνότητας σε Έργα Ολοκλήρωσης Πληροφοριακών Συστημάτων Π.Μ.Σ. Τεχνοοικονομική Διοίκηση και Ασφάλεια Ψηφιακών Συστημάτων Κατεύθυνση Τεχνοοικονομική Διοίκηση Ψηφιακών Συστημάτων ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ Ανοικτού Διαγωνισμού για το Έργο με τίτλο «Διάχυση Προβολή και Υιοθέτηση Πολιτικών και Πρακτικών Διαχείρισης της Ενεργού Γήρανσης»

ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ Ανοικτού Διαγωνισμού για το Έργο με τίτλο «Διάχυση Προβολή και Υιοθέτηση Πολιτικών και Πρακτικών Διαχείρισης της Ενεργού Γήρανσης» ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ Ανοικτού Διαγωνισμού για το Έργο με τίτλο «Διάχυση Προβολή και Υιοθέτηση Πολιτικών και Πρακτικών Διαχείρισης της Ενεργού Γήρανσης» το οποίο αποτελεί το υποέργο 4 της Εγκεκριμένης Πράξης

Διαβάστε περισσότερα