ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΞΙΑΣ 500 ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΙΑΠΩΝΙΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΞΙΑΣ 500 ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΙΑΠΩΝΙΑ"

Transcript

1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ακτή Ποσειδώνος 38, Στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά, 18531, Πειραιάς. Τηλ Φαξ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, 10557, Αθήνα Τηλ , 156, 581, 586, 796 Φαξ: WEBSITE: ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ VERSUS CLUB VERSUS CAFÉ: Λεωφ. Συγγρού 61, 5ος & 6ος όροφος, Τηλέφωνο επικοινωνίας: εσωτ. 217 Ένας μοναδικός πολυχώρος ΩΡΕΑΝ για τους ταξιδιώτες μας ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΞΙΑΣ 500 ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΙΑΠΩΝΙΑ Εξωτική, γοητευτική, βαθιά μυστηριακή αλλά και υπερσύγχρονη, η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου θα σας ενθουσιάσει με τον πλούτο των παραδόσεών της αλλά και με τα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματά της και των κάθε λογής καινοτομιών της. Αρκετά άγνωστη αλλά σίγουρα γνώριμη, με τα χιλιάδες προϊόντα της που κατακλύζουν τη ζωή μας. Όμως η αληθινή γιαπωνέζικη ψυχή πρέπει να αναζητηθεί στη βαθιά παράδοση, τη λογοτεχνία, τη λυρική ποίηση, τους μύθους, την αρχιτεκτονική των κήπων και στη στοχαστική σιωπή της. Μια νησιωτική χώρα που αν την δεις στο χάρτη, σου θυμίζει μια παρένθεση ριγμένη μέσα στον ωκεανό. Μια παρένθεση που απομονώνει λες την Ανατολή από τη Δύση. Και αυτό ακριβώς έκανε για πολλούς αιώνες. Σήμερα είναι το σημείο συνάντησης των δύο αυτών κόσμων. Η επίδραση του ενός κόσμου στον άλλο, έδωσε στην χώρα τα πολλά της πρόσωπα.

2 Γιατί να επιλέξετε το Versus Travel Το ταξίδι αυτό αποτελεί ένα πλούσιο πολιτιστικό ταξίδι στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει: Ημερήσια εκδρομή από το Τόκυο στο Νίκκο με τα πολυτελέστατα και περίτεχνα διακοσμημένα κτίσματα Ημερήσια εκδρομή στην Καμακούρα από το Τόκυο, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ιαπωνίας. Διαδρομή με το τραίνο-βολίδα Περιλαμβάνει Ημιδιατροφή στην «ακριβή» Ιαπωνία αξίας 500 Στο Κιότο η "τελετή του τσαγιού" περιλαμβάνεται αποκλειστικά στο πρόγραμμά μας Παραδοσιακό δείπνο «Σουκιγιάκι» στο Τόκυο Ειδικές επισκέψεις σε πάρκα για να θαυμάσουμε τις ανθισμένες κερασιές Λεπτομερείς και όχι επιφανειακές ξεναγήσεις με τη βοήθεια του εξειδικευμένου ξεναγού μας, μας βοηθούν να εμβαθύνουμε πραγματικά στην ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας Το θέατρο Γκιόν στο Κιότο Το Κόμπε και τη Χιροσίμα Τις παραδοσιακές γραφικές Μεσαιωνικές πόλεις, Τακαγιάμα και Καναζάβα Ημερήσια εκδρομή στο Φούτζι και το Χακόνε Προσφέρονται δωρεάν ταξιδιωτικοί οδηγοί Versus Travel στα ελληνικά

3 Περιπλάνηση και Εξερεύνηση Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Επισκεπτόμαστε την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο, μια πόλη που ζει ταυτόχρονα στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον και τις γειτονικές του πόλεις Καμακούρα, Νίκκο και Χακόνε. Στη διαδρομή μας για την κουκλίστικη πόλη Τακαγιάμα επισκεπτόμαστε το κάστρο της Ματσουμότο και περνάμε από δύο πανέμορφες και γραφικές πόλεις, το Ναράι και το Τσουμάγκο. Συνεχίζουμε με τη Φουρούκαβα, τον περίφημο οικισμό Σιρακαβάνγκο με τα αχυροσκέπαστα σπίτια και την Κανάζαβα. Κι ύστερα, περνώντας από το Χικόνε με το μεσαιωνικό του κάστρο, φθάνουμε στο σαγηνευτικό Κιότο, μια πόλη γεμάτη ποίηση και πάθος. Και αφού επισκεφθούμε την ιερή πόλη Νάρα, το Ούτζι με τις φυτείες τσαγιού, το Χιμέτζι με το μεγαλύτερο και σημαντικότερο κάστρο της φεουδαρχικής περιόδου της Ιαπωνίας και το γραφικό Κουρασίκι, θα φθάσουμε στη μαρτυρική Χιροσίμα. Από εκεί, με το τραίνο-βολίδα, φθάνουμε στην πόλη Κόμπε και καταλήγουμε στην Οσάκα.

4 «Οι κερασιές θα ανθίσουν και φέτος» Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, οι ανθισμένες κερασιές, κατά τη διάρκεια του «Sakura Season» αποτελούν μία από τις πιο μαγευτικές εικόνες του κόσμου. Στην Ιαπωνία τα ανθισμένα δέντρα, και συγκεκριμένα οι κερασιές, γίνονται κάθε χρόνο αφορμή για μια γιορτή σαν ζωγραφιά: το hanemi. Η αρχή της άνοιξης σηματοδοτείται από την άνθιση των κερασιών, κάτι που μεταφορικά μπορεί να ερμηνευτεί σαν ένα νέο ξεκίνημα για τους περισσότερους Ιάπωνες. Σύμβολο της άνοιξης, οι κερασιές έχουν μία περίοδο ανθοφορίας που διαρκεί μόλις μία εβδομάδα. Στο διάστημα αυτό οι κάτοικοι της χώρας γιορτάζουν το μεγαλείο της φύσης και οργανώνουν περιπάτους σε μέρη που κατακλύζονται από χρώματα και μυρωδιές. Μικροί και μεγάλοι ξεχύνονται σε δημόσια πάρκα και πλατείες κάνοντας πικ νικ και απολαμβάνοντας τις μαγικές εικόνες από τις ανθισμένες κερασιές που από μακριά μοιάζουν με ροζ σύννεφα. Για την ακρίβεια, στην Ιαπωνία υπάρχουν πάνω από 100 ποικιλίες κερασιών που καλλιεργούνται σε όλη τη χώρα, ομορφαίνοντας κήπους και πάρκα, με πιο γνωστή και διαδεδομένη την ποικιλία με την ονομασία Somei Yoshino. Τα περισσότερα άνθη κερασιάς έχουν 5 πέταλα, παρόλα αυτά μπορεί κανείς να συναντήσει και ποικιλίες με 10 ακόμα και 20 πέταλα τα οποία ονομάζονται yaezakura. Το χρώμα των ανθών τους είναι απαλό ροζ και λευκό, αλλά υπάρχουν και άλλα πιο σπάνια με σκούρα ροζ, κίτρινα και πράσινα άνθη. Αγαπημένα μέρη για να απολαύσει κανείς το θέαμα των κερασιών βρίσκονται στο Τόκιο, το Κιότο και την Οσάκα. Στο πιο παραδοσιακό Κιότο, βόρεια της πόλης, υπάρχει το Μονοπάτι του Φιλοσόφου (Philosopher s Path), αγαπημένο μέρος των κατοίκων της πόλης με εκατοντάδες κερασιές. Στην Οσάκα, στο πάρκο Kema Sakuranomiya περίπου δέντρα βρίσκονται παράλληλα με τον ποταμό Okawa καλύπτοντας αρκετά χιλιόμετρα και εντυπωσιάζοντας κάθε επισκέπτη.

5 Σαμουράι Ο πόλεμος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Ιαπωνική ιστορία. Πολλές γενιές πολέμησαν για τον έλεγχο μέρους της χώρας. Οι πόλεμοι γίνονταν συνήθως για τη γη αφού μόνο το 20% του εδάφους ήταν καλλιεργήσιμο. Η ανάγκη για τον έλεγχο του εδάφους αποτέλεσε τη γενεσιουργό αιτία για την ύπαρξη των Σαμουράι. Οι Σαμουράι εμφανίζονται γύρω στον 9ο αιώνα. Αρχικά έχουν τη μορφή στρατιωτών στις υπηρεσίες τοπικών αρχόντων. Αργότερα, έχοντας αποκτήσει κάποια εξουσία και σημαντικό ρόλο στην Ιαπωνική κοινωνία, αναπτύσσουν ιπποτικά χαρακτηριστικά και θέτουν τις βάσεις για έναν ηθικό Κώδικα που αργότερα θα αναπτυχθεί στον περίφημο Κώδικα Bushido, το σύμβολο των Σαμουράι. Bushido σημαίνει "ο δρόμος του πολεμιστή". Ο Κώδικας αυτός μπορεί να θεωρηθεί ως μία σειρά απαγορεύσεων, προκειμένου να διατηρηθεί η πειθαρχία. Μέσα από αυτές τις απαγορεύσεις ο Σαμουράι ουσιαστικά απελευθερώνεται από τα δεσμά του υλικού και φθαρτού κόσμου - για το Busido και για το Σαμουράι ο θάνατος είναι η αποκάλυψη του νοήματος της ζωής. Η φιλοσοφία του Bushido είναι ελευθερία από το φόβο. Από αυτόν αντλούσε τη δύναμη να υπηρετεί τον κύριό του πιστά και έντιμα και να πεθαίνει εάν είναι απαραίτητο. Έως και τις αρχές του 18ου μ.χ. αιώνα, οι εμφύλιοι πόλεμοι ήταν συχνό φαινόμενο. Το μήλον της έριδος ήταν συνήθως η θέση του Shogun. Οι Σαμουράι ειδικεύτηκαν στην πάλη από άλογο αλλά και στη σύγκρουση επί εδάφους. Χρησιμοποιούσαν δύο είδη ξιφών: το μακρύ (daitokatana) που ήταν μεγαλύτερο από 24 ίντσες και το κοντό (shoto-wakizashi) ίντσες. Πολλές φορές έδιναν τα ονόματά τους στα ξίφη τους καθώς θεωρούσαν ότι αυτά αποτελούσαν την ψυχή της μάχης. Στην αρχή η λεπίδα τους ήταν ευθεία ενώ αργότερα έγινε κυρτή για να είναι αποτελεσματικότερα στη μάχη. Όσο για την "λειτουργικότητά" τους: δοκιμάζονταν από τους ελεγκτές (κόβοντας σημεία από ανθρώπινα πτώματα) και τα αποτελέσματα καταγράφονταν συχνά στο nakago (κομμάτι μετάλλων που συνδέει τη λεπίδα των ξιφών με τη λαβή). Ο Σαμουράι δεν τραβούσε το σπαθί από τη θήκη χωρίς λόγο και ποτέ δεν το επέστρεφε σ' αυτή χωρίς τιμή. "Μπροστά στους άλλους να στέκεσαι χαμογελαστός. Μπροστά στον εαυτό σου να στέκεσαι αυστηρός. Στην ανάγκη να στέκεσαι γενναίος, στην καθημερινή ζωή πρόσχαρος. Όταν σε χειροκροτούν να στέκεσαι απαθής, όταν σε σφυρίζουν ασάλευτος".

6 Ικεμπάνα Ιαπωνική τέχνη διατήρησης των λουλουδιών, μέσω ενός ειδικού συστήματος τοποθέτησής τους σε βάζα. Ο όρος σχηματίζεται από τις ιαπωνικές λέξεις ίκε-ρου: ζω, διατηρώ ζωντανό και μπάνα: λουλούδι. Οι πρώτες αρχές της Ικεμπάνα ανάγονται στον 6o αιώνα μ.χ., την εποχή δηλαδή της διείσδυσης του Βουδισμού στην Ιαπωνία (περίοδος Ασούκα). Οι πιστοί συνήθιζαν να αποθέτουν στο βωμό των Βουδιστικών ναών κλαδιά με πυκνό φύλλωμα ύστερα προσέθεταν άνθος λωτού που φύτρωνε στα βαλτόνερα, για να συμβολίσουν την αγνότητα που ανθίζει ανάμεσα στη διαφθορά του κόσμου. Η Ικεμπάνα απέκτησε με τον καιρό όχι μονάχα αισθητική και διακοσμητική σημασία, αλλά και ένα πιο πλούσιο φιλοσοφικό και συμβολικό περιεχόμενο. Η τέχνη της Ικεμπάνα εισήχθη από το μοναχό Ονονοϊμόκο στο Βουδιστικό ναό Ροκακούντο του Κιότο. Κατά την περίοδο Χεϊάν ( ) η Ικεμπάνα χρησιμοποιήθηκε όχι μόνο προς τιμήν του Βούδα αλλά και για τη διακόσμηση των ανακτόρων και των μεγάρων των ευγενών. Κατά την περίοδο Καμακούρα ( ) και ύστερα από τη διάδοση της αίρεσης Ζεν, που κήρυττε μια απλούστερη ζωή, οι τρόποι διακόσμησης με λουλούδια έγιναν λιγότερο πολύπλοκοι και εξεζητημένοι, γι αυτό η χρησιμοποίηση της Ικεμπάνα άρχισε να διαδίδεται και στο λαό. Η μεγάλη διάδοση της Ικεμπάνα ξεκίνησε το 17ο αιώνα, χάρη στην επικράτηση μιας νέας τεχνοτροπίας που πρωτοεμφανίστηκε στο Έντο (Τόκιο) ήταν πολύ απλή σε σχέση με τις προηγούμενες και κατάλληλη ακόμα και για μικρά διαμερίσματα. Σημείωσαν τότε μεγάλη επιτυχία διάφορες σχολές Ικεμπάνα, που πλαισίωσαν την αρχαιότερη παραδοσιακή σχολή, τη λεγόμενη ικενόμπο ("καλόγερος των βάλτων"), την οποία είχε ιδρύσει ο Ονονοϊμόκο. Σήμερα, οι πιο δημοφιλείς τεχνοτροπίες είναι η μοριμπάνα ("λουλούδια σε πιάτα") και η νατζέφε ("βλασταίνω μέσα στο βάζο"), η οποία παρουσιάζει μια φυσική και πρωτότυπη σύνθεση (με τα λουλούδια, δηλαδή, βλαστημένα στο βάζο). Οποιαδήποτε και αν είναι η μορφή ή η τεχνοτροπία της Ικεμπάνα, βάση της κατασκευής είναι το τρίγωνο: σχήμα κλειστό, τέλειο, με πολλούς συνδυασμούς. Ο όγκος της σύνθεσης χωρίζεται σε τρία επίπεδα, που δηλώνουν τον ουρανό, τον άνθρωπο και τη γη. Η σύγχρονη Ικεμπάνα χωρίζεται σε τουλάχιστον τριακόσιες σχολές, που απαρτίζουν δύο κύρια ρεύματα: το τυπικό (ρίκα) και το φυσικό. Η τέχνη της Ικεμπάνα έχει πλέον διαδοθεί και στη Δύση, όπου έχει πολλούς θαυμαστές.

7 ΠΡΟΓΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ 1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - OΣAKA Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Οσάκα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας. 2η ΗΜΕΡΑ: ΟΣΑΚΑ Άφιξη στην Οσάκα, την υπερσύγχρονη σημερινή Οσάκα των τριών εκατομμυρίων κατοίκων. Η Οσάκα είναι μια μεγάλη βιομηχανική και εμπορική πόλη, με συναρπαστική μεταμοντέρνα αρχιτεκτονική, φουτουριστικούς χώρους διαβίωσης, γκαλερί, έντονη νυχτερινή ζωή και μαγευτικές μαγειρικές προτιμήσεις. Οι Γιαπωνέζοι λένε πως "η Οσάκα είναι η πόλη για να βγάλεις λεφτά, το Κιότο για να ψωνίσεις και το Τόκιο για να διασκεδάσεις". Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 3η ΗΜΕΡΑ: ΟΣΑΚΑ ΚΙΟΤΟ ΟΤΣΟΥ Ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης. Από τη μία το Κάστρο της Οσάκα, που έκτισε ο Χιντεγιόσι Τογιοτόμι το 1586 (το σημερινό είναι αντίγραφο του αυθεντικού) με τα μεσαιωνικά εκθέματα και τις πολεμικές στολές των σαμουράι, από την άλλη το Παρατηρητήριο του Πλωτού Κήπου, όπως ονομάζεται ποιητικά το πανόραμα του σαραντακοστού ορόφου του ουρανοξύστη Ουμέντα Σκάι, το οποίο απέχει 150 μέτρα από το έδαφος! Η πρώτη επαφή μας με την καθημερινότητα της πόλης θα γίνει στη λαϊκή αγορά Κουρομόν, με την εκλεκτή ποικιλία εδεσμάτων, θαλασσινών αλλά και ειδών οικιακής χρήσης, στην αριστοκρατική Σανσαϊμπάσι με τα ακριβά πολυτελή καταστήματα. Μετά το τέλος της ξενάγησης επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά οδικώς μέχρι το Κιότο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη γειτονική πόλη Ότσου στις όχθες της λίμνης Μπιγάκο. Διανυκτέρευση. 4η ΗΜΕΡΑ: ΟΤΣΟΥ - ΝΑΡΑ - ΟΥΤΖΙ ΚΙΟΤΟ-ΟΤΣΟΥ Πρωινή αναχώρηση για την ιερή πόλη Νάρα, την πρώτη πρωτεύουσα της χώρας. Εδώ γεννήθηκε η Ικεμπάνα, η τέχνη των λουλουδιών και το μελόδραμα "Νο". "Μόνο αφού δει κάποιος τη Νάρα του επιτρέπεται να πεθάνει" λένε οι Ιάπωνες για την πόλη που φιλοξενεί το μεγαλύτερο μπρούτζινο άγαλμα του Βούδα στον κόσμο, ύψους 16 μέτρων και βάρους 550 τόνων. Σύμβολο ειρήνης τα χίλια εξημερωμένα ελάφια που περιφέρονται ελεύθερα στο Πάρκο της πόλης, γύρω από τον ναό Τοντάι-τζι που θα επισκεφθούμε στη συνέχεια. Στο μεγάλο συγκρότημα κυριαρχεί το περίπτερο που στεγάζει το άγαλμα του Βούδα (Νταϊμπουτσουντέν), που για την χύτευσή του χρειάσθηκαν εκατοντάδες τόνοι λιωμένου μπρούτζου, υδράργυρου και φυτικού κεριού. Πάνω από 3000 πέτρινα φανάρια

8 μέσα στο δάσος, οδηγούν στο περίφημο ιερό Κασούγκα, το οποίο και θα επισκεφθούμε. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Ούτζι, ένα από τα πρώτα μέρη της Ιαπωνίας με φυτείες τσαγιού και που μέχρι σήμερα είναι φημισμένη η ποιότητα του πράσινου τσαγιού του. Θα απολαύσουμε την τελετουργία του τσαγιού σε ένα από τα παλιά τεϊοποτεία της πόλης. Το τσάι εισήχθη από την Κίνα τον 8ο αιώνα και το εκτιμούσαν για τις ιαματικές του ιδιότητες. Οι ευγενείς άρχισαν να το πίνουν στις πολυτελείς γιορτές τους και αργότερα ο Μουράκο Σούκο ανέπτυξε τις πνευματικές πλευρές του εθίμου που υιοθετήθηκαν από τους Σαμουράι. Το σημείο τελετής (τσάτσι), όπου προσφέρεται λεπτοαλεσμένο τσάι (μάτσα) από τον οικοδεσπότη στους λίγους καλεσμένους, είναι μια μοναδική πολύτιμη στιγμή. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ναό Φουσίμι Ινάρι αφιερωμένο στο Θεό του ρυζιού. Επιστροφή στο Κιότο. Το απόγευμα θα μεταβούμε, στη συνοικία των γκεϊσών Γκιόν, όπου θα έχουμε την ευκαιρία όχι μόνο να περπατήσουμε στο παλαιότερο κομμάτι της πόλης με τα διάσημα "οτσαγιά" (τεϊοποτεία), αλλά και να παρακολουθήσουμε στο θέατρο Γκιόν μία παράσταση, μέσα από την οποία θα πάρουμε κάποια γεύση για τα ήθη και τα έθιμα και γενικότερα την κουλτούρα του Ιαπωνικού λαού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας Διανυκτέρευση. 5η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΟΤΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) Η περιήγησή μας στο ανεπανάληπτο Κιότο θα ξεκινήσει από το Ναό Κιγιομίτζου Ντέρα. Μαζί με τους κατοίκους προσκυνητές της πόλης που συνηθίζουν να εξαγνίζονται με το καθαρό νερό της πηγής Κιγιομίτζου, να ανεβούμε το μικρό λόφο που θα μας φέρει στο Ναό με το άγαλμα της θεάς του Ελέους Κανόν μ τα 11 κεφάλια. Στη συνέχεια θα εντυπωσιασθούμε από τη μεγαλοπρέπεια αλλά και τη μεγάλη κατάνυξη των πιστών στο Ναό Σαντζουσανγκέντο, στον οποίο φιλοξενούνται σειρές από αγάλματα της θεάς Κανόν σχεδόν παρατεταγμένα, να προστατεύονται από τρομερά αγάλματα δαιμόνων και ινδουιστικών θεοτήτων. Συνεχίζοντας την περιήγησή μας θα δούμε μια λαμπερή κληρονομιά της μεσαιωνικής Ιαπωνίας: το Χρυσό Περίπτερο, που είναι καλυμμένο πλήρως από φύλλα χρυσού, οι δε κήποι του γύρω από τη γαλήνια λίμνη είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί. Σίγουρα θα αναγνωρίσετε πολλά στοιχεία κινέζικης αρχιτεκτονικής της δυναστείας Τάνγκ στο σιντοϊστικό ιερό Χεϊάν Τζίνγκου, που κτίστηκε το 1895 και θα επισκεφθούμε στη συνέχεια. Όμως σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί τόσο όμορφους κήπους: λιμνούλες, βράχια, γεφυράκια, κερασιές και κρίνα, ρομαντικά περίπτερα, να συνθέτουν ένα τόσο εξαίσιο θέαμα. Ένα μεγαλειώδες συγκρότημα αποτελεί το Κάστρο Νίτζο, το οποίο φημίζεται για την υπέροχη εσωτερική του διακόσμηση και τα λεγόμενα "πατώματα αηδονιού", κατασκευασμένα έτσι ώστε να "κελαηδούν" όταν κάποιος περπατούσε πάνω τους (γνωστοποιώντας ταυτόχρονα την παρουσία του). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ότσου. Διανυκτέρευση. 6η ΗΜΕΡΑ: ΟΤΣΟΥ - ΚΙΟΤΟ - ΜΙΣΙΜΑ (ΤΡΕΝΟ ΒΟΛΙΔΑ) - ΧAKONE (ΟΡΟΣ ΦΟΥΤΖΙ) - ΤΟΚΙΟ Σήμερα θα πάρουμε μια γεύση από τελευταία λέξη της τεχνολογίας της χώρας αφού θα επιβιβαστούμε στο τραίνο-βολίδα, του περίφημου ταχύτατου σιδηροδρομικού δικτύου "Σίνκανσεν" με προορισμό τη Μισίμα. Άφιξη στη Μισίμα και επιβίβαση στο πούλμαν με προορισμό το δημοφιλές θέρετρο Χακόνε, εξ αιτίας των θερμών πηγών του. Το τελεφερίκ θα μας αφήσει στην κοιλάδα Ογουάκουντάνι, "την Κοιλάδα του Μεγάλου Βρασμού", μια περιοχή με έντονη γεωθερμική δραστηριότητα. Εμείς θα απολαύσουμε τη θέα του διάσημου όρους Φούτζι (Αν ο καιρός το επιτρέπει). Με υψόμετρο μέτρα το όρος Φούτζι είναι το ψηλότερο της Ιαπωνίας. Ο σχεδόν τέλειος κώνος του πλέει πάνω από τους λόφους και τα χαμηλά σύννεφα. Μέχρι πριν εκατό χρόνια το όρος Φούτζι θεωρείτο τόσο ιερό που το ανέβαιναν μόνο ιερείς και προσκυνητές, ήταν δε απαγορευτικό για τις γυναίκες μέχρι το Οι αυτόχθονες Αϊνού ήταν οι πρώτοι που ονόμασαν το όρος αυτό Φούτζι δίνοντάς του το όνομα της θεάς της φωτιάς Φούτσι και οι μεταγενέστεροι Ιάπωνες διατήρησαν τόσο το όνομα όσο και τον ιερό χαρακτήρα του βουνού. Οι σιντοϊστές έκτισαν εδώ λατρευτικούς ναούς αφιερωμένους στη θεά του βουνού Σενγκέν. Κατεβαίνοντας θα σταματήσουμε στην περιοχή Οσίνο Χακάι, στους πρόποδες του όρους Φούτζι. Περιοχή με φυσικές πηγές και λιμνούλες που συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό. Συνεχίζουμε μέχρι την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο, μια πόλη που ζει ταυτόχρονα στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9 7η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΚΙΟ - ΝΙΚΚΟ - ΤΟΚΙΟ Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Νίκκο. Φθάνοντας θα διασχίσουμε την τοξωτή και κατακόκκινη γέφυρα Σιν-κιό (Ιερή Γέφυρα) πάνω από τον ποταμό Νταϊγία και θα επισκεφθούμε το ιερό Τόσο-γκου με τα πολυτελέστατα και περίτεχνα διακοσμημένα κτίσματα. Δεκάδες πέτρινα φανάρια οδηγούν στην κύρια πύλη του συγκροτήματος που στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε. Η Παγόδα, ο Ιερός Στάβλος, οι Ιερές Αποθήκες, ο Πύργο του Τυμπάνου, το εσωτερικό ιερό Χόντεν θα μας εντυπωσιάσουν, ενώ στο τέλος θα ανεβούμε τα 217 σκαλοπάτια μέχρι τον "Πύργου του Θησαυρού". Σειρά στην περιήγηση μας έχει η Λίμνη Τσούζεν-τζι με το εκπληκτικό ορεινό της φόντο, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Κέγκον ύψους 96 μέτρων. Επιστροφή στο Τόκιο. Διανυκτέρευση. 8η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΚΙΟ - ΚΑΜΑΚΟΥΡΑ - ΤΟΚΙΟ Πρωινή αναχώρηση για την Καμακούρα, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ιαπωνίας. Η πόλη ιδρύθηκε το 1192 ως οχυρό των Σαμουράι και μέχρι το 1333 υπήρξε πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Η περιήγησή μας στην πόλη ξεκινά με το Ναό του Μεγάλου Βούδα, το μπρούτζινο άγαλμα του οποίου έχει ύψος 13 μέτρα και βάρος 100 τόνους. Είναι το ένα από τα δύο μεγαλύτερα μπρούτζινα αγάλματα του Βούδα στην Ιαπωνία το άλλο βρίσκεται στη Νάρα. Οι αναλογίες του αγάλματος αυτού είναι παραμορφωμένες, έτσι ώστε να μοιάζει ισορροπημένος σε όσους βρίσκονται μπροστά του - αυτή η χρήση της προοπτικής ίσως δηλώνει κάποια ελληνική επιρροή μέσω του Δρόμου του Μεταξιού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ναό της θεάς Κάνον, και το ναό Τσουρουγκαόκα και Χατσιμάν και θα περπατήσουμε στο γραφικό δρομάκι Κομάτσι ντόρι, με τα χαρακτηριστικά παλιά μαγαζάκια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Τόκιο. Διανυκτέρευση. 9η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΚΙΟ Το 1603 το ψαροχώρι Έντο στις όχθες του ποταμού Σούμιντα-γκάουα αντικατέστησε το Κιότο ως πρωτεύουσα της χώρας και μέχρι το 18ο αι. είχε ήδη εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πόλη του κόσμου. Πόλη των μεγάλων αντιθέσεων και της πλούσιας παράδοσης, μια πόλη αίνιγμα, ένας πραγματικός γρίφος. Πόλη του σούμο, των σαμουράι, των γκεϊσών, των σούσι, της τεχνολογίας και του καταναλωτισμού. Μοντέρνα πόλη, με άπειρους ουρανοξύστες, ιλιγγιώδεις ρυθμούς και με σήμα κατατεθέν τον συνωστισμό. Οι "προωθητές" είναι ένα παγκοσμίως μοναδικό και πρωτότυπο επάγγελμα: υπάλληλοι με λευκά γάντια έχουν καθήκον να σπρώχνουν τους επιβάτες των υπερφορτωμένων βαγονιών του μετρό, ώστε να κλείνουν

10 οι πόρτες και να συνεχίζονται τα δρομολόγια!!! Ξεκινάμε την ξενάγηση στην πρωτεύουσα, αρχίζοντας από τον πύργο του Τόκιο. Εμπνευσμένος από τον αντίστοιχο του Άϊφελ αλλά και ψηλότερος (333 m), προσφέρει μια εξαίρετη πανοραμική θέα της πόλης. Το δρομάκι Νακαμίσε-ντόρι όπου θα περπατήσουμε, φιλοξενεί δεκάδες μικρά γραφικά μαγαζάκια: εντυπωσιακά κιμονό, σπαθιά σαμουράι, μάσκες του γιαπωνέζικου θεάτρου, παραδοσιακές λιχουδιές, κ.ά, ενώ στο τέλος του μικρού δρόμου βρίσκεται ο ναός Σένσο-τζι που είναι γνωστός και ως Ασάκουσα Κανόν χάρη στο αγαλματίδιο της θεάς Κανόν που ψάρεψαν δύο ψαράδες το 628 μ.χ. Η συνοικία Ακιχαμπάρα, είναι πασίγνωστη για τα ηλεκτρονικά της, όπου αμέτρητα καταστήματα πωλούν όλων των ειδών τις ηλεκτρονικές συσκευές. Ένας μικρός περίπατος θα μας δώσει μια καλή εικόνα από τις δραστηριότητες της γειτονιάς αυτής. Το σιντοϊστικό Ιερό Μέιτζι Τζινγκού αποτελεί το μεγαλύτερο τόπο λατρείας της πρωτεύουσας εις μνήμην του αυτοκράτορα Μέιτζι, επί της βασιλείας του οποίου συντελέστηκε το ιστορικό βήμα από τη φεουδαρχία στη σύγχρονη Ιαπωνία. Εδώ είναι θαμμένοι ο αυτοκράτορας Μέϊτζι και η γυναίκα του Σοκέν, ενώ ακριβώς δίπλα στο συγκρότημα ένας καταπληκτικός κήπος φτιαγμένος από τον ίδιο τον αυτοκράτορα για την σύζυγό του, οδηγεί σε ένα ρομαντικό τεϊοποτείο στη λίμνη με τα νούφαρα. Κάθε Πρωτοχρονιά πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το ιερό αυτό και εξαγνίζονται για την καινούργια χρονιά. Στη συνέχεια θα σταματήσουμε για λίγο για να πλησιάσουμε και να φωτογραφήσουμε ένα μικρό κομμάτι από το Αυτοκρατορικό Παλάτι, αφού μόνο κάθε Πρωτοχρονιά και στα γενέθλια του Αυτοκράτορα επιτρέπεται η είσοδος στο κοινό. Το βράδυ μας περιμένει μία έκπληξη, αφού θα δειπνήσουμε σε ένα παραδοσιακό Ιαπωνικό εστιατόριο και θα γευτούμε την τοπική σπεσιαλιτέ «Σουκιγιάκι»! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 10 η ΗΜΕΡΑ: ΤΟΚΙΟ Ημέρα ελεύθερη στο Τόκιο να την αξιοποιήσετε όπως νομίζετε καλύτερα. Η υπερσύγχρονη Ιαπωνική πρωτεύουσα προσφέρει τα πάντα. Διανυκτέρευση 11 η ΗΜΕΡΑ : ΤΟΚΙΟ ΜΑΤΣΟΥΜΟΤΟ ΝΑΡΑΪ - ΤΣΟΥΜΑΓΚΟ - ΤΑΚΑΓΙΑΜΑ Αναχώρηση το πρωί για Τακαγιάμα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα κάνουμε μια στάση για να επισκεφθούμε το κάστρο της πόλης Ματσουμότο και διασχίζοντας την κοιλάδα Κίσο θα σταματήσουμε για να δούμε δύο πανέμορφες, γραφικές πόλεις: το Ναράι με τα καλοδιατηρημένα ξύλινα σπιτάκια του και το Τσουμάγκο, όπου δεν θα συναντήσουμε καλώδια (αφού είναι υπόγεια), αλλά ούτε και αυτοκίνητα, τα οποία απαγορεύονται! Άφιξη στην Τακαγιάμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 12η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΚΑΓΙΑΜΑ (ΦΟΥΡΟΥΚΑΒΑ) Το όνομά της σημαίνει "ψηλό βουνό" και βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές των Ιαπωνικών Άλπεων. Το "μικρό Κιότο" όπως χαρακτηριστικά επονομάζεται η Τακαγιάμα, είναι μια πόλη γοητευτική με καλοδιατηρημένους δρόμους, παλιά ξύλινα σπίτια, πανέμορφα μαγαζάκια, καπηλειά και αποστακτήρια σάκε. Η ορεινή αυτή πόλη υπήρξε επίκεντρο ενός πλούσιου λαϊκού πολιτισμού και διατηρεί ανέπαφο τον παλιό παραδοσιακό γιαπωνέζικο χαρακτήρα της. Το καθαρό νερό της είναι ιδανικό για τη ζύμωση του σάκε, γεγονός που δικαιολογεί τις πολλές ζυθοποιίες της περιοχής. Περιήγηση στην πόλη ξεκινώντας με μία βόλτα στην αγορά Μιγιαγκάβα. Στο μουσείο Γιατάι-Καϊκάν θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα 4 από τα 23 άρματα του φεστιβάλ και να ξεναγηθούμε στην ιστορία του ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ναό Σακουραγιάμα Χάτσιμαν-γκου, από τον οποίο ξεκινάει το φεστιβάλ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παλιό Δημαρχείο που σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο και το Τακαγιάμα Τζίνια, το παλιό διοικητήριο που κτίστηκε το 1615 από τον άρχοντα της Τακαγιάμα. Η κοντινή πόλη Φουρούκαβα που θα επισκεφθούμε στη συνέχεια οδικώς, φημίζεται όχι μόνο για τα γραφικά της σπιτάκια και το περίφημο φεστιβάλ της, αλλά και για τις παλιές αποθήκες του σακέ, μια και είναι φημισμένο παραγωγικό κέντρο, καθώς και για το παλαιότερο κηροπλαστείο της Ιαπωνίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 13η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΚΑΓΙΑΜΑ - ΣΙΡΑΚΑΒΑΝΓΚΟ - ΚΑΝΑΖΑΒΑ Το πρωί θα δούμε το Ναό Μαχικάρι που ανήκει στην αίρεση του Αληθινού Φωτός και εντυπωσιάζει με την ιδιαιτερότητα της κατασκευής του και στη συνέχεια αναχώρηση για Καναζάβα, διασχίζοντας την κοιλάδα Σοκάβα, μια απομονωμένη ορεινή περιοχή με μοναδικά αχυροσκέπαστα σπίτια. Το τοπίο είναι μαγευτικό! Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε στον περίφημο οικισμό Σιρακαβάνγκο (Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο) με τα χαρακτηριστικά σπίτια γκάσο-ζουγκούρι, που πήραν το όνομά τους από τις αχυροσκεπές που είχαν σχήμα γκάσο (χέρια που προσεύχονται). Πρόκειται για 113

11 σπίτια που η αρχιτεκτονική τους ευνοούσε τη σηροτροφία, ενώ η εντυπωσιακή κατασκευή της αχυροσκεπής προστάτευε το σπίτι από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Άφιξη στην Καναζάβα, μια πόλη με ισχυρή πολιτιστική ταυτότητα και περιήγηση. Στην αγορά Ομίτσο με τα τεράστια καβούρια, θα πάρουμε μια εικόνα της καθημερινότητας της πόλης. Κορυφαίο αξιοθέατο της οποίας είναι ο περίφημος κήπος Κενρόκουεν, που θεωρείται από τους ομορφότερους της Ιαπωνίας. Τρεχούμενα νερά, γεφυράκια, λιμνούλες, όλων των ειδών δέντρα και λουλούδια, βράχια τοποθετημένα σοφά, αλλά και εξοχικά περίπτερα και παλιά τεϊοποτεία συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση 14η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΝΑΖΑΒΑ - ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΣΑΜΟΥΡΑΪ ΚΑΣΤΡΟ ΧΙΚΟΝΕ ΟΣΑΚΑ Μετά το πρωινό μας μεταφορά στην περιοχή των Σαμουράι Nagamachi. Εδώ, στους πρόποδες του Κάστρου Καναζάβα, κατοικούσαν οι Σαμουράι και οι οικογένειές τους. Θα κάνουμε μια βόλτα στην περιοχή, η οποία διατηρεί μια ιστορική ατμόσφαιρα με τις εναπομείνασες κατοικίες των Σαμουράι, τα πήλινα τείχη, τις ιδιωτικές εισόδους, τα στενά δρομάκια και τα κανάλια του νερού. Στη συνέχεια αναχώρηση μέσω Ναγκαχάμα για το Χικόνε, όπου θα επισκεφθούμε το ομώνυμο μεσαιωνικό κάστρο της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 15η ΗΜΕΡΑ: ΟΣΑΚΑ - ΧΙΜΕΤΖΙ - ΧΙΡΟΣΙΜΑ Αναχώρηση με προορισμό τη Χιροσίμα. Καθ οδόν θα κάνουμε μία στάση στο Χιμέτζι για να επισκεφθούμε το περίτεχνο κάστρο που βρίσκεται στην κορυφή ενός όμορφου λόφου και αποτελεί κλασικό δείγμα παραδοσιακής Ιαπωνικής αρχιτεκτονικής. Το Χιμέτζι, είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο κάστρο της φεουδαρχικής περιόδου της Ιαπωνίας. Το περήφανο και επιβλητικό αυτό "Κάστρο του Λευκού Ερωδιού" χαρακτηρίσθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Ουνέσκο. Ο διάσημος Ιάπωνας σκηνοθέτης Ακίρα Κουροσάβα το έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο γυρίζοντας εκεί αρκετές σκηνές της αριστουργηματικής του ταινίας Ραν. Η πενταόροφη παγόδα δεσπόζει του Κάστρου που έκτισε ο Νοριμούρα Ακαμάτσου το 1333 με τους μαγευτικούς κήπους με τις αμέτρητες κερασιές. Συνεχίζουμε για τη μαρτυρική Χιροσίμα, μια πόλη ταυτισμένη με τη φρίκη του πολέμου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 16η ΗΜΕΡΑ: ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΚΟΥΡΑΣΙΚΙ ΚΟΜΠΕ Διασχίζοντας τους δρόμους της μοντέρνας πόλης που αριθμεί ενάμιση εκατομμύριο κατοίκους, δύσκολα μπορεί κάποιος να διακρίνει τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη από την πρώτη ατομική βόμβα στις 8.15 το πρωί της 6ης Αυγούστου του 1945, γεγονός που συγκλόνισε την Ανθρωπότητα και εξακολουθεί να συγκλονίζει τις καρδιές των χιλιάδων επισκεπτών στο Πάρκο του Μνημείου Ειρήνης. Ο Θόλος του Μνημείου της Ατομικής Βόμβας, η Φλόγα της Ειρήνης που δεν θα σβήσει όσο υπάρχουν πυρηνικά στη Γη, ο Τύμβος με τις στάχτες των χιλιάδων ανθρώπων, το Μνημείο Ειρήνης των Παιδιών με τους χιλιάδες χάρτινους γερανούς και κυρίως το Μουσείο με τα ντοκουμέντα της καταστροφής, κάθε ένα από αυτά έχει να διηγηθεί το δικό του δράμα. Στη συνέχεια θα περάσουμε με φεριμπότ στο νησάκι Μιγιατζίμα, "το νησί του νερού", όπου θα επισκεφθούμε το ίσως πιο γραφικό αξιοθέατο της Ιαπωνίας, το φημισμένο σιντοϊστικό ιερό Ιτσουκουσίμα, η πύλη Τόριι του οποίου μοιάζει να αιωρείται στο νερό. Αυτό το σιντοϊστικό ιερό που αρχικά κτίστηκε τον 6ο αι. και στη συνέχεια διαμορφώθηκε στη σημερινή του θέση το 1168 από τον Τάιρα νο Κιγιομόρι, περιλαμβάνει και την 28 m πενταόροφη Παγόδα που κτίστηκε το Αμέτρητοι επισκέπτες ντόπιοι και ξένοι κατακλύζουν τον ναό και στη συνέχεια τον γραφικό δρόμο με τα δεκάδες καταστήματα με τα κομψά χειροτεχνήματα και τα νόστιμα γλυκά! Συνεχίζουμε για το γραφικό Κουρασίκι, που το όνομά του σημαίνει χωριό αποθήκη, από τις δεκάδες σιταποθήκες (Κούρα) κατά μήκος του καναλιού με τις ιτιές, με τους τοίχους από λάσπη και μαύρα πλακάκια, που αποτελούν το κυριότερο χαρακτηριστικό της πόλης. Πολλές από αυτές τις κούρα έχουν μετατραπεί σε γκαλερί, κομψά εστιατόρια, πανδοχεία και μαγαζάκια με αμέτρητα τοπικά είδη. Θα κάνουμε μια βόλτα στο γραφικό χωριό και θα επισκεφθούμε το μουσείο παλαιών παιχνιδιών που διαθέτει. Άφιξη στο Κόμπε. Μέχρι πριν δύο δεκαετίες αποτελούσε το πρώτο και μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Μετά το σεισμό του 1995 και τις ζημιές που υπέστη είναι σήμερα το 4ο μεγαλύτερο λιμάνι της. Η πόλη φημίζεται για το εκλεκτό του μοσχαρίσιο κρέας (Kobe Beef). Διανυκτέρευση

12 17η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΜΠΕ ΟΣΑΚΑ ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ Το πρωί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον πανύψηλο πύργο της Κόμπε (108 m) και θα περπατήσουμε στην πιο εμπορική λεωφόρο της πόλης, τη Ljinkan. Ελεύθερο υπόλοιπο ημέρας για τα τελευταία αναμνηστικά σας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. 18η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

13 ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΞΙΑΣ 500 ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΙΑΠΩΝΙΑ Άτομο σε Δίκλινο Επιβάρυνση Μονόκλινου Έως 18 μηνιαίες άτοκες δόσεις ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό Ξενοδοχεία 4* & 4 Superior (Σε Τακαγιάμα και Καναζάβα το καλύτερο δυνατό η υποδομή είναι χαμηλή) Ημιδιατροφή Ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα Είσοδοι σε μουσεία και χώρους ενδιαφέροντος αναγράφονται στο πρόγραμμα Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν Εισιτήρια τρένων, φεριμπότ, τελεφερίκ Διαδρομή με το τρένο-βολίδα Θέατρο Γκιόν στο Κιότο Τελετή τσαγιού στο Ούτζι Τοπικός ξεναγός Έλληνας έμπειρος αρχηγός (ανάλογα την αναχώρηση μπορεί να σας περιμένει στην Ιαπωνία) Ασφάλεια αστικής ευθύνης Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.

14 ΑΡΙΘΜΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ: ALPHA BANK: EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: EUROBANK: ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Όλα εμφανίζουν την επωνυμία Versus Travel ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ πριν την κατάθεση της προκαταβολής με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε

15 ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ: Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα. Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν. Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 κατ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων. Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση. 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως 12). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ. Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε. Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας. Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο. ΠΟΣΟ ΚAΛΑ ΓΝΩΡΙΙΖΕΤΕ ΤΟ VERSUS TRAVEL Οιι λόγοιι για τους οποίους το ταξίδιι σας πρέπειι να είναιι Versus Μεγάλοι Κατάλογοι Βιβλία και Ταξιδιωτικοί Οδηγοί Ενάντια στην τάση της αντίληψης ότι η επένδυση σε καταλόγους - βιβλία κλπ. για τη μικρή Ελληνική αγορά είναι άσκοπη και μη επικερδής, εκδίδουμε μεγάλους καταλόγους - βιβλία για να βοηθήσουμε τους πελάτες να επιλέξουν το ταξίδι τους. Μετά τον κατάλογο "Exploring the World" 210 σελίδων που παρουσιάσαμε στην εκδήλωσή μας στο Ledra Marriott με ταξίδια ιδιαίτερα, περιπετειώδη, εξερευνητικά και τον κατάλογο για τα Οργανωμένα ταξίδια μας "Καλώς ήρθατε στον πλανήτη μας" 240 σελίδων που παρουσιάστηκε στην εκδήλωσή μας στο Ζάππειο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 15 χρόνων μας, εκδώσαμε για πρώτη φορά στα Ελληνικά δεδομένα, έναν κατάλογο 200 σελίδων με κλασσικά και πρωτοποριακά Ατομικά Ταξίδια σε ολόκληρο τον πλανήτη, αποδεικνύοντας ότι το Ατομικό Ταξίδι πρέπει να είναι Versus. Επίσης εκδίδουμε ταξιδιωτικούς οδηγούς στα Ελληνικά για περισσότερους από 52 προορισμούς που δίνονται δωρεάν στους ταξιδιώτες μας. Εξειδικευμένα τμήματα Το Versus Travel διαθέτει εξειδικευμένα τμήματα για Οργανωμένα και Ατομικά Ταξίδια σε όλο τον κόσμο (Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Βόρεια και Νότια Αμερική, Αυστραλία Ωκεανία) για ταξίδια στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή: το ιδιαίτερο τμήμα Mediterraneo Plus για ταξίδια στην Ελλάδα: το τμήμα Experience Greece για Κρουαζιέρες με τα πιο έμπειρα στελέχη της αγοράς για Γαμήλια Ταξίδια: το τμήμα Versus Romantic για Εξερευνητικά Ταξίδια και Ειδικές αποστολές: το τμήμα Exploring the World για επαγγελματικά, εταιρικά ταξίδια κινήτρων, ταξίδια συλλόγων: το τμήμα Versus Business

16 για "πολυτελή" ταξίδια: το τμήμα Versus Exclusive για ταξίδια περιπέτειας και καταδύσεων: το τμήμα Adventure and Diving, με τους πιο ειδικούς του χώρου, που απευθύνεται στους ταξιδιώτες που λατρεύουν την περιπέτεια, τη δράση και τις καταδύσεις και ψάχνουν παρέα να τα ζήσουν. Από το πιο κοντινό και οικείο Αιγαιοπελαγίτικο νησί έως την Κρουαζιέρα στην Ανταρκτική, η Εταιρεία μας καλύπτει με επιτυχία όλο το φάσμα των τουριστικών υπηρεσιών. Άτοκες δόσεις Το ταξιδιωτικό σας όνειρο γίνεται ακόμα πιο προσιτό με τη δυνατότητα αποπληρωμής όλων των ταξιδιών μας με άτοκες δόσεις (έως και 12). Κάναμε την ποιότητα συνήθεια Μπορεί να μας λένε ρομαντικούς, αλλά ίσως γι αυτό παραμένουμε γνήσιοι και δεν παρεκκλίνουμε από τις αρχές που θέσαμε με τη γέννηση του Versus Travel. Διαθέτουμε τους καλύτερους και πιο εξειδικευμένους αρχηγούς της Ελληνικής αγοράς και επιπλέον δημιουργούμε ένα φυτώριο νέων αρχηγών με εξαμηνιαία εκπαιδευτικά σεμινάρια στο χώρο των Γραφείων μας, κάτι που έλειπε από την Ελληνική αγορά. Τα προγράμματά μας είναι γεμάτα και ολοκληρωμένα. Προσφέρουμε αποδεδειγμένα τα καλύτερα ξενοδοχεία και τις καλύτερες τοπικές υπηρεσίες. Ποιότητα και Εμπορικότητα μαζί Πολεμάμε με πάθος για την πιο ανταγωνιστική τιμή. Αυτό το οφείλουμε στους πελάτες μας, λόγω της τεράστιας συμμετοχής τους στα ταξίδια μας, που γίνεται και η διαπραγματευτική μας δύναμη για τις αεροπορικές εταιρείες και τους τοπικούς προμηθευτές. Θα διαπιστώσετε ότι πολλές φορές οι τιμές μας για τα ίδια ταξίδια μειώνονται (πάντα με τις ποιοτικότερες υπηρεσίες). Εμείς δεν "κουτσουρεύουμε" τα προγράμματά μας προκειμένου να έχουμε καλύτερες τιμές, όπως προστάζει η "νέα μόδα". Επιλέξαμε τον άλλο δρόμο: πλουσιότερα προγράμματα και καλύτερες τιμές. Έτσι έχουμε συνηθίσει και έτσι πράττουμε. Δημιουργήσαμε το Versus Club Η ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: Όλοι εμείς να είμαστε μαζί, γιατί μοιραζόμαστε την ίδια αρχή: το ταξίδι είναι το πάθος μας. Είναι το νέο "σπίτι" για όλους εμάς τους αθεράπευτους ταξιδιώτες, που του βάλαμε το θεμέλιο λίθο το Δεκέμβριο του 2010 στο Ledra Marriott, αλλά που του δίνουμε συνεχώς πνοή με πολλές και διάφορες εκδηλώσεις. Στο Club μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι ταξιδιώτες που θεωρούν το ταξίδι κομμάτι της ζωή τους. Η συμμετοχή είναι δωρεάν - απλά πρέπει να κάνουν αίτηση εγγραφής και να λάβουν την ειδική κάρτα μέλους. Τα Γραφεία μας και ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ VERSUS CLUB VERSUS CAFÉ Διαθέτουμε δυο Γραφεία - ένα στο Σύνταγμα και ένα στον Πειραιά πλήρως επανδρωμένα και έτοιμα να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε ταξιδιωτικό σας όνειρο. Επίσης λειτουργεί με τεράστια πλέον επιτυχία ο 300 τετραγωνικών μέτρων ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ VERSUS CLUB VERSUS CAFÉ, το "Ταξιδιωτικό μας Καφενείο", δίπλα στο Μετρό του Φιξ (Λεωφόρος Συγγρού 61). Εκεί γίνονται παρουσιάσεις ταξιδιών και προορισμών, θεματικές βραδιές, βραδιές ποίησης, διαλέξεις ιστορίας, θρησκειολογίας κλπ. Ο χώρος αυτός είναι ανοικτός για τα μέλη του Versus Club. Στο "Ταξιδιωτικό Καφενείο" συναντώνται τα μέλη μας, ανταλλάσσουν απόψεις για τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες και φιλοδοξίες και όχι μόνο. Εκτός από βιβλιοθήκη, διαθέτει όλα τα στοιχεία για ατμοσφαιρικές συναντήσεις της Λέσχης μας με θέα την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό. Ενημερωτικές συγκεντρώσεις πριν από κάθε εκδρομή Έχουμε δημιουργήσει ειδικό χώρο στα Γραφεία μας, όπου γίνονται οι ενημερωτικές συγκεντρώσεις πριν από κάθε εκδρομή. Εκεί οι ταξιδιώτες συναντούν τον αρχηγό τους, ο οποίος τους δίνει "οδηγίες πλεύσης". Έμπειροι Ταξιδιωτικοί Σύμβουλοι Το Versus Travel διαθέτει έμπειρους ταξιδιωτικούς συμβούλους. Το τμήμα πωλήσεων έχει επανδρωθεί με άτομα που όχι μόνο γνωρίζουν πολύ καλά τους διάφορους προορισμούς, αλλά και διαρκώς ενημερώνονται για τα νέα προϊόντα και για την εξέλιξη των κλασσικών. Έχετε τη σιγουριά ότι σας ενημερώνουν οι καλύτεροι της αγοράς. Η μεγαλύτερη "πραγματοποιησιμότητα" εκδρομών Στην τουριστική αγορά τα γραφεία - οργανωτές ταξιδιών έχουν φοβίσει τους ταξιδιώτες με τις ακυρώσεις αναχωρήσεων και μάλιστα την τελευταία στιγμή. Το Versus Travel, με τη δύναμη που του δίνει η μεγάλη

17 συμμετοχή, η αγάπη και η στήριξη των πιστών του ταξιδιωτών, έχει συντριπτικά τα μικρότερα ποσοστά ακύρωσης εκδρομών. Έτσι, έχουμε αναχωρήσεις κάθε βδομάδα για Κούβα, κάθε βδομάδα ή κάθε δεύτερη βδομάδα για Περού, Χιλή, Βραζιλία, Αργεντινή, Μεξικό, Ινδία, Κίνα, Ινδοκίνα, Μαλαισία, Κένυα, Νότια Αφρική, ΗΠΑ και αλλού. Πραγματοποιούμε εβδομαδιαίες αναχωρήσεις κατά την καλοκαιρινή περίοδο για τη Σκανδιναβία, τη Ρωσία και τις Χώρες της Βαλτικής. Πραγματοποιούμε όλο το χρόνο αναχωρήσεις για Πράγα, Κωνσταντινούπολη, Βερολίνο, Βουδαπέστη, Βιέννη, Ρουμανία, Πορτογαλία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία και άλλους Ευρωπαϊκούς προορισμούς. Πρώτοι με διαφορά Το Versus Travel είναι με χειροπιαστά νούμερα ο πρώτος και με μεγάλη διαφορά Tour Operator της Ελληνικής αγοράς στον αριθμό των ταξιδιωτών από την Ελλάδα σε προορισμούς εκτός Ευρώπης, αλλά πλέον και σε παρά πολλούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς, μεταφέροντας και σε αυτούς το "μικρόβιο" της ποιότητας Versus. Αυτό πιστοποιούν οι βραβεύσεις και διακρίσεις μας από την Qatar Airways, από την Iberia, από τη Hatta, καθώς και από πολλούς τουριστικούς οργανισμούς διαφόρων χωρών. Διερεύνηση Προορισμών Δεν αρκούμαστε να χαράζουμε γραμμές στο χάρτη, θέλουμε να τις διερευνούμε προσωπικά. Ταξιδεύουμε συνεχώς, ελέγχουμε μόνοι μας ξενοδοχεία και υπηρεσίες σε σημεία που δεν τα βάζει ο νου σας και δεν καταφεύγουμε στην εύκολη οδό αναζήτησης πληροφοριών αποκλειστικά και μόνο από το Internet. Έξω από τις "πολυφορεμένες Διαδρομές" Έχουμε καταναλώσει άπειρες ώρες να μελετάμε και να ταξιδεύουμε, ψάχνοντας πραγματικούς ανέγγιχτους παραδείσους και όχι τουριστικοποιημένες περιοχές ή έτοιμες συνταγές φτιαγμένες για αμερικάνους ή βορειοευρωπαίους. Δημιουργούμε τα προϊόντα εμείς, ξέροντας τι είναι αυτό που αρέσει στον Έλληνα ταξιδιώτη και τι αναζητά από το ταξίδι του, χωρίς να αντιγράφουμε τα εύκολα και πεπατημένα. Ενημερωμένο Site στο Internet Αναπτύξαμε πρωτοποριακό, πλούσιο, ενημερωτικό site και σύστημα online κρατήσεων στο Internet με πληροφορίες για τους προορισμούς και διεξοδική παρουσίαση των εκδρομών μας, καθώς και άλλων καινοτόμων ιδεών. Σχολείο και πηγάδι στην Αφρική Αποφασίσαμε να προσφέρουμε ένα ποσό από κάθε κράτηση ταξιδιού των πελατών μας, ώστε να φτιάξουμε όλοι μαζί οι πελάτες και εμείς - ένα δημοτικό σχολείο και ένα πηγάδι στο χωριό Konkon, σε μία από τις πιο φτωχές και απομακρυσμένες περιοχές της Γκάνας στην Αφρική. Από το πρόγραμμα αυτό θα ωφεληθούν 700 παιδιά κορίτσια και 250 αγόρια - που χωρίς πρόσβαση στην εκπαίδευση δεν έχουν καμία ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά και όλο το χωριό που θα έχει πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό. Το σχολείο αυτό είναι ήδη σε κατασκευή και μπορείτε να δείτε την πρόοδο των εργασιών στο site μας στο Internet. Ασφάλεια και Εμπιστοσύνη Τόσο στα οργανωμένα όσο και στα ατομικά ταξίδια, οι ταξιδιώτες του Versus νοιώθουν την ασφάλεια ενός μεγάλου Ταξιδιωτικού Οργανισμού που είναι διαρκώς δίπλα τους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας του ταξιδιού τους. VERSUS TRAVEL Μαζί γνωρίζουμε τη γη, μαζί σχεδιάζουμε το ταξίδι!!!

ΤΡΙΗΡΗΣ. ΤΡΙΗΡΗΣ Σελίδα 1

ΤΡΙΗΡΗΣ. ΤΡΙΗΡΗΣ Σελίδα 1 ΤΡΙΗΡΗΣ ΤΡΙΗΡΗΣ Σελίδα 1 ΤΡΙΗΡΗΣ Σελίδα 2 ΟΜΑ Α ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΙΑΦΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΙΑΜΑΝΤΑ ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΣΠΥΡΙ ΟΥΛΑ ΣΙΑΜΑΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΣΙΑΦΑΚΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΙΝΤΟΡΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΙΣΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΟΥΚΟΥΒΕΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Αριστοτέλης Ο πατέρας της Δυτικής Επιστήμης

Αριστοτέλης Ο πατέρας της Δυτικής Επιστήμης Αριστοτέλης Ο πατέρας της Δυτικής Επιστήμης Δρ Μάνος Δανέζης Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής Τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ Ο Αριστοτέλης γεννήθηκε το 384 π.χ. (15 χρόνια μετά τον θάνατο του Σωκράτη, και 3 χρόνια

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ

Βιογραφικό Σημείωμα ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ 1 Βιογραφικό Σημείωμα ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ Ο πατέρας του Ιωσήφ (Σήφης) Ρούσσου Κούνδουρος γεννήθηκε το 1885 στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης και σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο της Αθήνας. Η σύζυγός του

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Δ Ρ Ο Μ Ε Σ. ΤΕΥΧΟΣ Νο 15 ΜΑΡΤΙΟΣ 2009 Σελίδα 1

Α Ν Α Δ Ρ Ο Μ Ε Σ. ΤΕΥΧΟΣ Νο 15 ΜΑΡΤΙΟΣ 2009 Σελίδα 1 Α Ν Α Δ Ρ Ο Μ Ε Σ ΚΩΔΙΚΟΣ: 3481 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ- ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ- ΜΑΡΤΙΟΣ 2009 ΤΕΥΧΟΣ Νο 15 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ Βουλής 36, 5 ος όροφος Γραφ. 5 Αθήνα Τ.Κ. 105 57 Τηλ: 2103251740,

Διαβάστε περισσότερα

Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές)

Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές) Ο Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές), ο μπάρμπα Κώστας, γεννήθηκε το 1920 στον οικισμό Κολυβάτα Αλεξάνδρου. Ήταν το πρώτο από τα τρία παιδιά μιας φτωχής αγροτοκτηνοτροφικής οικογένειας. Έρχεται για πρώτη φορά

Διαβάστε περισσότερα

Η παρούσα πτυχικακή εργασία έρχεται μετά από λίγα χρόνια να συμπληρώσει μία ακόμη σχεδιαστική πρόταση για την «Ανάπλαση της Αλάνας της Τούμπας», θέμα

Η παρούσα πτυχικακή εργασία έρχεται μετά από λίγα χρόνια να συμπληρώσει μία ακόμη σχεδιαστική πρόταση για την «Ανάπλαση της Αλάνας της Τούμπας», θέμα Πτυχιακή Εργασία Σχολή Γραφικών Τεχνών & Καλλιτεχνικών Σπουδών Τ.Ε.Ι Αθήνας Τµήµα: ιακόσµησης - Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών Χώρων & Σχεδιασµού Επίπλου - Αντικειµένου Έρευνα - Επιµέλεια: ηµήτρης Θεοδώρου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΟΣ 51 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΠΕΡΙΟΔΟΣ Γ ΤΕΥΧΟΣ 213 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

ΕΤΟΣ 51 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΠΕΡΙΟΔΟΣ Γ ΤΕΥΧΟΣ 213 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΟΣ 51 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΠΕΡΙΟΔΟΣ Γ ΤΕΥΧΟΣ 213 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΡΝΗ 20 - ΑΘΗΝΑ 104 33 - ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 523 5149 www.attikosomilos.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ Ο ΟΥ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΝΕΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ. ΠΕΠ Κρήτης και νήσων Αιγαίου.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ Ο ΟΥ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΝΕΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ. ΠΕΠ Κρήτης και νήσων Αιγαίου. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΕΡΓΟ: ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗ: ΕΡΓΟ ΟΤΗΣ: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ Ο ΟΥ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΝΕΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ ΤΜΗΜΑ 1 : ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΠ Κρήτης και νήσων Αιγαίου. ΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά

Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Χωροταξικός Σχεδιασμός (7 ο εξάμηνο) Ακαδ. Έτος 2009-2010 Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά Περιοχή μελέτης: Ολυμπιακή Εγκατάσταση Σχινιά -Κωπηλατοδρόμιο

Διαβάστε περισσότερα

Βάιος Φασούλας ΜΑΡΙΝΑ. Μυθιστόρημα

Βάιος Φασούλας ΜΑΡΙΝΑ. Μυθιστόρημα Βάιος Φασούλας ΜΑΡΙΝΑ Μυθιστόρημα ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΖΗΤΗ Θεσσαλονίκη 2009 www.ziti.gr Γερμανία. Φθινόπωρο του 2003. Δε φαίνεται σαν το περυσινό, που το πρόσωπό του άρχισε να το δείχνει προς το τέλος του Οκτώβρη

Διαβάστε περισσότερα

Φυσικό αέριο, χρήσεις, ασφάλεια και οικονομία Ομάδα Μαθητών: Συντονιστές Καθηγητές: Λύκειο Αγίου Αντωνίου Θεωρητικό υπόβαθρο Το Φυσικό αέριο

Φυσικό αέριο, χρήσεις, ασφάλεια και οικονομία Ομάδα Μαθητών: Συντονιστές Καθηγητές: Λύκειο Αγίου Αντωνίου Θεωρητικό υπόβαθρο Το Φυσικό αέριο 1 Φυσικό αέριο, χρήσεις, ασφάλεια και οικονομία Ομάδα Μαθητών: Γεδεών Στέλλα, Θεοφάνους Ρογήρος, Γεωργίου Μαρίνα, Ξενοφώντος Άννα, Μιχαήλ Αντρέας, Δήμου Ιωάννης, Παύλου Ειρήνη Συντονιστές Καθηγητές: Νικόλας

Διαβάστε περισσότερα

Μ. Ασία, Καππαδοκία,Πόντος, Κρήτη. Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος, Νησιά Ιονίου. Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Νησιά Αιγαίου

Μ. Ασία, Καππαδοκία,Πόντος, Κρήτη. Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος, Νησιά Ιονίου. Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Νησιά Αιγαίου 3ο ΓΕΛ Ιωαννίνων-Επιφάνειος Σχολή Σχολ.έτος 2011-12 Ερευνητική Εργασία Θέμα:Δημοφιλείς παραδοσιακοί χοροί της Ελλάδας και φορεσιές. Το λαογραφικό υπόβαθρο Υπεύθυνη εκπ-κός: Νίκη Λιαπίκου, κλ. ΠΕ2 ΟΜΑΔΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

-The Thorn Birds. Колин Маккалоу Поющие в терновнике Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας Μετάφραση: Βικτώρια Τράπαλη

-The Thorn Birds. Колин Маккалоу Поющие в терновнике Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας Μετάφραση: Βικτώρια Τράπαλη -The Thorn Birds Колин Маккалоу Поющие в терновнике Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας Μετάφραση: Βικτώρια Τράπαλη Адаптированный текст подготовила Федорова Елена. Смотрите еще материалы на http://real-greece.ru/proza/knigi.html

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΤΑΞΗΣ ΕΠΑ. Λ ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΜΕΝΩ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΤΑΞΗΣ ΕΠΑ. Λ ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΜΕΝΩ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΤΑΞΗΣ ΕΠΑ. Λ ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΜΕΝΩ 2011-1 - ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ... 6 ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 6 ΓΕΩΡΓΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ ΔΗΜΟΥ Ν. ΖΙΧΝΗΣ... 6 ΙΣΤΟΡΙΑ... 7 ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ:

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «ΞΕΝΟΑΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΗΕΝΑ ΥΣΕΙΣΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ& Ο ΡΟΑΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αποτυπώσεις της Ένωσης στα Κρητικά Υφαντά. Από την Φλωρεντίνη Καλούτση στην Αποστολή Πηνελόπη Gandhi

Αποτυπώσεις της Ένωσης στα Κρητικά Υφαντά. Από την Φλωρεντίνη Καλούτση στην Αποστολή Πηνελόπη Gandhi Αποτυπώσεις της Ένωσης στα Κρητικά Υφαντά. Από την Φλωρεντίνη Καλούτση στην Αποστολή Πηνελόπη Gandhi Εισηγήτριες:κ. Βαρβάρα Τερζάκη Παλλήκαρη &κ. Λουίζα Καραπιδάκη ΠΕΡΙΛΗΨΗ Η παρούσα εισήγηση στο πρώτο

Διαβάστε περισσότερα

134 YΠATIA: H ΓYNAIKA ΠOY AΓAΠHΣE THN EΠIΣTHMH

134 YΠATIA: H ΓYNAIKA ΠOY AΓAΠHΣE THN EΠIΣTHMH H MEΓAΛH ΠYPA 133 Στη σάλα του σπιτιού, οι δύο μαθηματικοί δεν συζητούσαν πια για τα γεγονότα που προκαλούσαν αναταραχές στην Αυτοκρατορία, παρά επικεντρώνονταν όλο και περισσότερο σε επιστημονικά θέματα.

Διαβάστε περισσότερα

στοριογραφικη έρευνα περί πόλιν Ναούσικ ο ωδείο μας στην Κύπρο -Οι νέες ποικιλίες ροδακινιάς - νεκταρινιάς Ι»'4

στοριογραφικη έρευνα περί πόλιν Ναούσικ ο ωδείο μας στην Κύπρο -Οι νέες ποικιλίες ροδακινιάς - νεκταρινιάς Ι»'4 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ στοριογραφικη Έτος 33ο - Απρίλιος Ιούνιος 2010 έρευνα περί ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 131 ΐε εν 1106-2118 πόλιν Ναούσικ ο ωδείο μας στην Κύπρο ^ 1 -Οι νέες ποικιλίες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙ ΡΑΙΑ:

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙ ΡΑΙΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ακτή Ποσειδώνος 38, Στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά, 18531, Πειραιάς. Τηλ. 2104101601 Φαξ: 2104101603 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, 10557, Αθήνα Τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Α/Α Αξίωμα 'Ονοματεπώνυμο Ένωση 1 Γραμματέας Γυναικών ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ 2

Διαβάστε περισσότερα

Κύρταμο, ή κρίταμο, ή κρίθαμνο. Το γνωρίζουμεν

Κύρταμο, ή κρίταμο, ή κρίθαμνο. Το γνωρίζουμεν Χλωρίδα της Χλώρακας Κύρταμο, ή κρίταμο, ή κρίθαμνο. Το γνωρίζουμεν αμέσως από το ασπροπράσινο χρώμα των φύλλων του που είναι λεία και σαρκώδη. Ανθίζει το καλοκαίρι. Τα άνθη του σχηματίζουν «σκιάδιο» και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 7 ο Εξάμηνο

ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 7 ο Εξάμηνο ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 7 ο Εξάμηνο Υπαίθριοι χώροι & φύση στην πόλη Διδακτική ομάδα: Τ. Κοσμάκη, Δ. Πολυχρονόπουλος Σπουδαστής: Γιαννικόπουλος Χαράλαμπος Θέμα: Λόφος Αγ. Ιωάννη Κυνηγού (Κυνοσάργους)

Διαβάστε περισσότερα

Η Διοργανώτρια Πόλη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Η Διοργανώτρια Πόλη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες Η Διοργανώτρια Πόλη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες Γιάννης Πυργιώτης, Αρχιτέκτων Πολεοδόμος, Εντεταλμένος Σύμβουλος και επικεφαλής Τεχνικής Διοίκησης Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004. Επιστημονικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013-14 0 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή...4 Οι κτίστες - Δομικά υλικά - Χτίσιμο των γεφυριών - Λόγοι κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορική ανασκόπηση των βοτάνων

Ιστορική ανασκόπηση των βοτάνων Σχολικό έτος 2012-2013 Ιστορική ανασκόπηση των βοτάνων Τα βότανα αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του φυτικού βασιλείου, είναι το σημείο επαφής μας με τη μάνα γη, ένας κόμβος επικοινωνίας ανάμεσα σε δύο βασίλεια

Διαβάστε περισσότερα

Έτος 22ο Αριθ.φύλλου 5777 Τιμή Φυλλου 0.15 Τηλ.24620/28924 e-mail:tsaknaki@otenet.gr Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 Πρόγραμμα Ενισχυσης Μ.μ.

Έτος 22ο Αριθ.φύλλου 5777 Τιμή Φυλλου 0.15 Τηλ.24620/28924 e-mail:tsaknaki@otenet.gr Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 Πρόγραμμα Ενισχυσης Μ.μ. ΚΩΔΙΚΟΣ 1906 Έτος 22ο Αριθ.φύλλου 5777 Τιμή Φυλλου 0.15 Τηλ.24620/28924 e-mail:tsaknaki@otenet.gr Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013 Πρόγραμμα Ενισχυσης Μ.μ.Ε Ευκαιρία για Με 3.151.176 ενισχύονται οι υποδομές

Διαβάστε περισσότερα

1) ΠΑΥΣΑΝΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ Ηλιακά (Εκδοτική Αθηνών)

1) ΠΑΥΣΑΝΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ Ηλιακά (Εκδοτική Αθηνών) ΠΗΓΕΣ 1) ΠΑΥΣΑΝΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ Ηλιακά (Εκδοτική Αθηνών) Κεφ.7. : Η αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων. Από τους υπερβόρειους (το λαό που ζει πέρα από το Βόρειο άνεμο) ο Ηρακλής έφερε στην Ολυμπία τον κότινο.

Διαβάστε περισσότερα

ο απογραφέας απόσπασμα από το επερχόμενο

ο απογραφέας απόσπασμα από το επερχόμενο ο απογραφέας απόσπασμα από το επερχόμενο ΠΑΝΟΣ ΜΑΝΑΦΗΣ: Ο απογραφέας, απόσπασμα από το επερχόμενο εκδόσεις δήγμα Μαντινείας 48, Τ.Κ. 54644, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, τηλ. 6937 160705 και 6937 108881 Ιστοσελίδα: http://www.ekdoseis-digma.gr/

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΟΥΡΟΣ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

ΗΜ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΟΥΡΟΣ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ Phoni_27:Layout 1 14/12/2012 9:10 ðì Page 1 Ταχ. Γραφείο Μεταµόρφωση Αριθµός Άδειας 154 PRESS POST X+7 PRESS P OST 017865 Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Αριθμός Φύλλου 27 Τρίμηνη

Διαβάστε περισσότερα

Ι.Ε.Κ. ΧΑΝΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ 2012-2013 ΜΑΘΗΜΑ 12-13

Ι.Ε.Κ. ΧΑΝΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ 2012-2013 ΜΑΘΗΜΑ 12-13 Ι.Ε.Κ. ΧΑΝΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ 2012-2013 ΜΑΘΗΜΑ 12-13 ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΕΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Υλικά και

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ περνάει πρώτα από το στομάχι.

ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ περνάει πρώτα από το στομάχι. ΣΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ 27 ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ περνάει πρώτα από το στομάχι. Ο Τζόνι πάντα γελούσε όταν το άκουγε αυτό. «Αν ήταν έτσι, ο μπαμπάς θα είχε ερωτευτεί τη θεία Πιπίνα», έλεγε στη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Θέμα: Μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Θέμα: Μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ Μαρούσι, 28-08 - 2009 Αριθ. Πρωτ. 2959 Α. Παπανδρέου 37 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Πληροφορίες : Α. Κόπτσης Θ. Νικολόπουλος Τηλέφωνο : 210.34.42.234 210.34.43.605 Fax : 210.34.42.241

Διαβάστε περισσότερα

ΘΡΙΑΣΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ & ΑΤΤΙΚΗΣ

ΘΡΙΑΣΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ & ΑΤΤΙΚΗΣ ΘΡΙΑΣΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ & ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 2485 Πέμπτη 22 Μαΐου 2014 Έτος 20ο email: info@thriassio.gr τηλ: 210 5571855 www.thriassio.gr Οδηγίες για τις επαναληπτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ:

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ακτή Ποσειδώνος 38, Στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά, 18531, Πειραιάς. Τηλ. 2104101601 Φαξ: 2104101603 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, 10557, Αθήνα Τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

Εβδομαδιαίος προγραμματισμός 9 η εβδομάδα 2 6/11/2015 Θέμα: «Η Ελιά και το Λάδι»

Εβδομαδιαίος προγραμματισμός 9 η εβδομάδα 2 6/11/2015 Θέμα: «Η Ελιά και το Λάδι» 1 Εβδομαδιαίος προγραμματισμός 9 η εβδομάδα 2 6/11/2015 Θέμα: «Η Ελιά και το Λάδι» Αφορμή Ερέθισμα Τώρα το Νοέμβριο σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας, οι αγρότες ασχολούνται με το μάζεμα της ελιάς. Πώς

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΟΝ 20 Ο ΑΙΩΝΑ

ΜΕΤΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΟΝ 20 Ο ΑΙΩΝΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΟΝ 20 Ο ΑΙΩΝΑ «οι μεταλλαγές των ιδεών για την κατοίκιση και την οργάνωση του χώρου της Αθήνας από τον 19 ο στον 20 ο αιώνα με αφορμή την Μικρασιατική Καταστροφή» σπουδάστρια:

Διαβάστε περισσότερα

1 Εισαγωγή στην Ανάλυση των Κατασκευών 1.1 Κατασκευές και δομοστατική

1 Εισαγωγή στην Ανάλυση των Κατασκευών 1.1 Κατασκευές και δομοστατική 1 Εισαγωγή στην Ανάλυση των Κατασκευών 1.1 Κατασκευές και δομοστατική Στη φύση μπορούμε να διακρίνουμε πάρα πολλά είδη διαφορετικών κατασκευών, οι οποίες άλλες προέκυψαν τυχαία και άλλες από ένστικτο επιβίωσης,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση εκδηλώσεων τουριστικής προβολής

Πρόταση εκδηλώσεων τουριστικής προβολής Πρόταση εκδηλώσεων τουριστικής προβολής στην παραλία Αιγίου, με αφορμή και αντικείμενο τον «πολιτισμό της σταφίδας» του χτες, μέσα από την καλλιτεχνική και επιστημονική ματιά του σήμερα. Αντιδημαρχία ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

Καταληκτική ηµεροµηνία για τη νοµιµοποίησή τους είναι η 20 Νοεµβρίου

Καταληκτική ηµεροµηνία για τη νοµιµοποίησή τους είναι η 20 Νοεµβρίου Κωδικός 2417 Ε ΡΑ: ΦΙΛΙΠΠΙΑ Α ΕΤΟΣ ΕΚ ΟΣΗΣ 1957 Ι ΡΥΤΗΣ: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΠΑΡΚΑΣ Ι ΙΟΚΤΗΤΗΣ-ΕΚ ΟΤΗΣ - ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ Κ. ΜΠΑΡΚΑΣ www.foniagroti.gr ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 Νοεµβρίου 2014 Αριθ. Φύλλου 2455 Αρχ. Σπυρίδωνος

Διαβάστε περισσότερα

Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Η

Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Η ΓΚΟΜΠΕΝ/ΑΒΡΙΤΣ/ΡΟΚΕΡ κ.α. Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Η αποτυχία του κρατικού καπιταλισμού Μετάφραση Νίκος Β. Αλεξίου ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ Τίτλος: Η Ρωσική Επανάσταση Μετάφραση: Νίκος Β. Αλεξίου Στοιχειοθεσία: N.M.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Π.Ι.Κ. (2011-2012) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Π.Ι.Κ. (2011-2012) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ -1- ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Π.Ι.Κ. (2011-2012) ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ < «Ημέρες του Εκπαιδευτικού», 23-24 Ιανουαρίου 2012 > Σχεδιασμός: Βασιλική Σελιώτη Φιλόλογος,

Διαβάστε περισσότερα

Το μετόχι ως συνιστώσα παραγωγής του αγροτικού χώρου στην Κρήτη.

Το μετόχι ως συνιστώσα παραγωγής του αγροτικού χώρου στην Κρήτη. 1 2 Το μετόχι ως συνιστώσα παραγωγής του αγροτικού χώρου στην Κρήτη. Η περίπτωση του μετοχιού Ησυχάκη στον Αλικιανό. Επιμέλεια ερευνητικής εργασίας: Αγγελική Χριστάκη Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Αμαλία Κωτσάκη

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤOPIA TOY ΝΕΟΤΕΡΟΥ ΚΑΙ TOY ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΤΟΜΟΣ 10ος

ΙΣΤOPIA TOY ΝΕΟΤΕΡΟΥ ΚΑΙ TOY ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΤΟΜΟΣ 10ος ΙΣΤOPIA TOY ΝΕΟΤΕΡΟΥ ΚΑΙ TOY ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΜΟΣ 10ος ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Ιωάννης Κολιόπουλος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Σβολόπουλος Ακαδημαϊκός Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

σκονάκι* τεύχος # 1 - Μάρτιος 2014

σκονάκι* τεύχος # 1 - Μάρτιος 2014 σκονάκι* τεύχος # 1 - Μάρτιος 2014 Αν διαβάζεις εδώ......μάλλον το σκονάκι μοιράστηκε ή βρέθηκε και στα δικά σου χέρια. Το έντυπο αυτό είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας να επικοινωνήσουμε με το μαθητόκοσμο

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ»

«ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη

Τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη Τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη Το πλήρες κείμενο: Μεταγραφή από το πρωτότυπο του Γιάννη Βλαχογιάννη, επεξεργασμένη από τον καθηγητή Γιάννη Καζάζη. Αδελφοί αναγνώστες! Επειδή έλαβα αυτείνη την αδυναμία

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 7. 7. Tέλος Κατοχής, νέες απαιτήσεις. 7.1. Οι Πρωτοπόροι και η «αμοιβαία κατανόηση»

Κεφάλαιο 7. 7. Tέλος Κατοχής, νέες απαιτήσεις. 7.1. Οι Πρωτοπόροι και η «αμοιβαία κατανόηση» Κεφάλαιο 7 7. Tέλος Κατοχής, νέες απαιτήσεις 7.1. Οι Πρωτοπόροι και η «αμοιβαία κατανόηση» Βρισκόμαστε πλέον προς το τέλος της Κατοχής και έχουμε εξετάσει το πνεύμα των καινούριων λογοτεχνικών κειμένων.

Διαβάστε περισσότερα

αντιπληροφορηση η γενικευμένη απαξία, η καταστολή, είναι εδώ για να θωρακίζουν την κατεχόμενη καθημερινότητά μας.

αντιπληροφορηση η γενικευμένη απαξία, η καταστολή, είναι εδώ για να θωρακίζουν την κατεχόμενη καθημερινότητά μας. αντιπληροφορηση θερσιτης στουσ δρομουσ του ίλιου-πετρούπολησ-άγιων ανάργυρων νοεμβρης 309 τευχοσ εφημεριδα δρομου πυγμή & Χρειάζεται πολύ αφέλεια, πολύ ματαιότητα και άλλη τόση αδράνεια για να συνεχίσει

Διαβάστε περισσότερα

The electronic version of the book is created by http://www.enverhoxha.ru for http://www.enverhoxha.info

The electronic version of the book is created by http://www.enverhoxha.ru for http://www.enverhoxha.info The electronic version of the book is created by http://www.enverhoxha.ru for http://www.enverhoxha.info ΕΝΒΕΡ ΧΟΤΖΑ ΕΝΒΕΡ ΧΟΤΖΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 1958-1983 ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Φτεριάς. Τριμηνιαίο περιοδικό των Απανταχού Μαραθοκαμπιτών. Αθήνα, Ιανουάριος - Μάρτιος 2015, τεύχος 63

Φτεριάς. Τριμηνιαίο περιοδικό των Απανταχού Μαραθοκαμπιτών. Αθήνα, Ιανουάριος - Μάρτιος 2015, τεύχος 63 ΚΕΜΠΑΘ 2717 ΚΩΔΙΚΟΣ : 015378 Σύλλογος των Απανταχού Μαραθοκαμπιτών Γ Σεπτεμβρίου 18, Αθήνα 104 32 Τριμηνιαίο περιοδικό των Απανταχού Μαραθοκαμπιτών Η Αγία Τριάδα με το καμπαναριό της. Αθήνα, Ιανουάριος

Διαβάστε περισσότερα

Εκατοστή τριακοστή τρίτη ηλεκτρονική έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Εκατοστή τριακοστή τρίτη ηλεκτρονική έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εκατοστή τριακοστή τρίτη ηλεκτρονική έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΔΗΜΟΣΙΟγραφικά τεύχος 133 ανακοινώσεις Πίνακας περιεχομένων Παράταση

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήρθατε στο Αρχείο Γεφυριών Ηπειρώτικων ( http://arhiogefirionipirotikon.blogspot.com ) Το Παραμύθι των Πετρογέφυρων

Καλώς ήρθατε στο Αρχείο Γεφυριών Ηπειρώτικων ( http://arhiogefirionipirotikon.blogspot.com ) Το Παραμύθι των Πετρογέφυρων Καλωσόρισμα - Το Παραμύθι των Πετρογέφυρων Καλώς ήρθατε στο Αρχείο Γεφυριών Ηπειρώτικων ( http://arhiogefirionipirotikon.blogspot.com ) για ένα ταξίδι στην Πίνδο διαβαίνοντας πέτρινα τοξωτά γεφύρια...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.ΔΗ. Κ. (23 Ιουνίου 1985)

ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.ΔΗ. Κ. (23 Ιουνίου 1985) ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΖΙΓΔΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.ΔΗ. Κ. Ομιλία επί τών προγραμματικών δηλώσεων της Κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ (23 Ιουνίου 1985) ΕΚΔΟΣΗ ΓΡΑ ΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Ε.ΔΗ. Κ.. ΑθΗΝΑ 1985 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΖΙΓΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Ε Κ Θ Ε Σ Η

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Ε Κ Θ Ε Σ Η ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Ε Κ Θ Ε Σ Η

Διαβάστε περισσότερα

ολική άρνηση στράτευσης

ολική άρνηση στράτευσης καμιια κανενασ ειρηνη φανταροσ με τ αφεντικα ποτε και πουθενα ολική άρνηση στράτευσης και διανέμεται χωρίς αντίτιμο. Τυπώθηκε τον Οκτώβρη του 2011 σε 1000 αντίτυπα αντί εισαγωγής] Η μπροσούρα αυτή περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 ΩΡΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 19 ΜΑΪΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙ ΟΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙ ΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡ ΕΙΑΣ ΝΑΟΥΣΑ Σ «ΑΝΑΣΤΑ ΣΙΟΣ ΜΙΧΑ ΗΛ Ο ΛΟΕΙΟΣ» ΕΤΟΣ

ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙ ΟΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙ ΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡ ΕΙΑΣ ΝΑΟΥΣΑ Σ «ΑΝΑΣΤΑ ΣΙΟΣ ΜΙΧΑ ΗΛ Ο ΛΟΕΙΟΣ» ΕΤΟΣ ΕΛΤΑ,Λ ΝΙΑΟΥΣΤΑ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ Ο ΛΟΕΙΟΣ» ΕΤΟΣ36ο ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 146 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ2014 ΙββΝ 1106-2118 Γ Μ 7 1βΓ&ΐ% 3 ρ ΐ Υ VI Μμ ΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΑΡΑΙΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

MOIPOΛOΪ KAI ΠOΛYΦΩNIKO TPAΓOYΔI ΣE ΣXEΣH ME TH BYZANTINH EKKΛHΣIATIKH MOYΣIKH

MOIPOΛOΪ KAI ΠOΛYΦΩNIKO TPAΓOYΔI ΣE ΣXEΣH ME TH BYZANTINH EKKΛHΣIATIKH MOYΣIKH MOIPOΛOΪ KAI ΠOΛYΦΩNIKO TPAΓOYΔI ΣE ΣXEΣH ME TH BYZANTINH EKKΛHΣIATIKH MOYΣIKH Παντελή Καβακοπούλου Μουσικολαογράφου Η μουσική της Ηπείρου δεν είναι τυχαία. Τα μουσικά της ακούσματα αποκρυπτογραφούν λαό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ ΤΕΥΧΟΣ 24 - ΙΟΥΝΙΟΣ 1992 ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Λ ΓIΛ ΓΑΛΗΝΗ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΑΓΙΑ ΓΑΛΗΝΗ ΤΕΥΧΟΣ 24 - ΙΟΥΝΙΟΣ 1992 ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Λ ΓIΛ ΓΑΛΗΝΗ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΕΥΧΟΣ 24 - ΙΟΥΝΙΟΣ 1992 ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Λ ΓIΛ ΓΑΛΗΝΗ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Αγαπητοί Συγχωριανοί και φίλοι της Αγίας Γαλήνης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, θεω ρεί υποχρέωσή του, λόγω της λήξης της

Διαβάστε περισσότερα

Η Πρέβεζα στο διάβα.. Οι γυναίκες του 21

Η Πρέβεζα στο διάβα.. Οι γυναίκες του 21 Η Πρέβεζα στο διάβα.. Αντί αναφοράς σε θέμα που αφορά άμεσα στην Πρέβεζα, παρατίθεται επίκαιρο αφιέρωμα στις Γυναίκες του 21. Λ.Σ. Οι γυναίκες του 21 Γράφει ο κ. Λάζαρος Συνέσιος Τη νύχτα που παράδερνες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ «ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΤΟΛΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ Μ - 08 ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΑΣΟΥΣ» ΣΠΟΥ ΑΣΤΕΣ: ΕΠΟΠΤΕΙΑ:

ΠΤΥΧΙΑΚΗ «ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΤΟΛΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ Μ - 08 ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΑΣΟΥΣ» ΣΠΟΥ ΑΣΤΕΣ: ΕΠΟΠΤΕΙΑ: ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ «ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΤΟΛΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ Μ - 08 ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΑΣΟΥΣ»

Διαβάστε περισσότερα

H ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

H ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ H ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η εκτίμηση και ο σχηματισμός μιας έστω και αδρομερούς εικόνας του κράτους που ίδρυσε ο Αλέξανδρος είναι πραγματικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ : ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ Γ.Ν.Ν ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ Γ.Ν.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ : ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ Γ.Ν.Ν ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ Γ.Ν.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Τ.Ε.Ι ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ : ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ : ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ Γ.Ν.Ν ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ Γ.Ν.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΡΕΣΕΙΣ. Ερευνητική Εργασία. 2012 2013 Τμήμα: Α 3

ΑΙΡΕΣΕΙΣ. Ερευνητική Εργασία. 2012 2013 Τμήμα: Α 3 ΑΙΡΕΣΕΙΣ Ερευνητική Εργασία 2012 2013 Τμήμα: Α 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙ Α ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ...2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 1)ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ;...3 2)ΑΙΤΙΑ ΑΙΡΕΣΕΩΝ...4 3)ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ...5 4)ΓΝΩΣΤΕΣ ΧΡΙΣΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΣ ΛΟΓΙΟΙ (19ος -20ος αι.)

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΣ ΛΟΓΙΟΙ (19ος -20ος αι.) ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ & ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Παύλος Νιρβάνας. Το αγριολούλουδο

Παύλος Νιρβάνας. Το αγριολούλουδο Παύλος Νιρβάνας Το αγριολούλουδο μυθιστόρημα ένα ηλεκτρονικό βιβλίο από την Λέσχη του Βιβλίου το μεγαλύτερο ελληνικό διαδικτυακό φόρουμ για το διάβασμα. Πρώτη δημοσίευση: Εφημερίδα "Πατρίς" 1922-1923 Αυτή

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε τα κυριότερα άρθρα της εφημερίδας, στο blog του Πολίτη: http://politis-news. blogspot. com/ Κάλπες ςτις 4 ΟΚτωβριΟυ εςτηςε Ο Κάράμάνλης

Διαβάστε τα κυριότερα άρθρα της εφημερίδας, στο blog του Πολίτη: http://politis-news. blogspot. com/ Κάλπες ςτις 4 ΟΚτωβριΟυ εςτηςε Ο Κάράμάνλης ΤΙΜΗ: 1 ευρώ ΕΤΟΣ 7ο ΑΡΙΘ. ΦΥΛΛΟΥ: 320 Εβδομαδιαία, πολιτική, οικονομική και κοινωνική εφημερίδα Διαβάστε τα κυριότερα άρθρα της εφημερίδας, στο blog του Πολίτη: hp://poliis-news. blogspo. com/ Κάλπες

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΚΙΣΤΙΑ Τ Ρ Ι Μ Η Ν Ι Α Ι Α Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Τ ΟΥ Σ ΥΛ ΛΟ Γ ΟΥ Μ Α Κ Ι Σ ΤΑ Ι Ω Ν ΟΛΥ Μ Π Ι Α Σ

ΜΑΚΙΣΤΙΑ Τ Ρ Ι Μ Η Ν Ι Α Ι Α Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Τ ΟΥ Σ ΥΛ ΛΟ Γ ΟΥ Μ Α Κ Ι Σ ΤΑ Ι Ω Ν ΟΛΥ Μ Π Ι Α Σ ΙΛΙΟΝ Κωδικός: 213087 83 ΜΑΚΙΣΤΙΑ Τ Ρ Ι Μ Η Ν Ι Α Ι Α Ε Φ Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Τ ΟΥ Σ ΥΛ ΛΟ Γ ΟΥ Μ Α Κ Ι Σ ΤΑ Ι Ω Ν ΟΛΥ Μ Π Ι Α Σ Έτος 21ο Φύλλο 82 Τιμή: 0,03 Ευρώ Διεύθυνση εφημερίδας: Ερυμάνθου 10 Ηλιούπολη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Ε ΧΡΟΝΟΣ 36ος ΤΕΥΧΟΣ 161 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Ε ΧΡΟΝΟΣ 36ος ΤΕΥΧΟΣ 161 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΠΕΡΙΟΔΟΣ Ε ΧΡΟΝΟΣ 36ος ΤΕΥΧΟΣ 161 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 Επέτειος 50 χρόνων Ο Σύνδεσμός μας άρχισε την πορεία του το 1961. Ήταν τότε που καταξιωμένοι χωριανοί μας διαπίστωσαν την ανάγκη να διατηρηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Η ρομαντική αναζωογόνηση της επαναστατικής σκέψης στον Landauer (και αντίστροφα)

Η ρομαντική αναζωογόνηση της επαναστατικής σκέψης στον Landauer (και αντίστροφα) Η ρομαντική αναζωογόνηση της επαναστατικής σκέψης στον Landauer (και αντίστροφα) Ο Landauer αυτό που επιχειρεί, είναι να φέρει εις πέρας ένα σχέδιο ρομαντικής αναζωογόνησης της επαναστατικής θεωρίας, με

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΗΛΙΑΝΘΟΣ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΕΙΣ» ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ : ΚΕΒΑΝΗ ΜΑΤΙΛΝΤΑ ΕΠΙΒΑΕΠΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Iανουάριος - Φεβρουάριος 2011, Έτος 15ο - Τεύχος 83ο

Iανουάριος - Φεβρουάριος 2011, Έτος 15ο - Τεύχος 83ο Iανουάριος - Φεβρουάριος 2011, Έτος 15ο - Τεύχος 83ο Εκδίδεται από το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Περιεχόμενα 3 6 7 8 9 10 11 12 14 15 16 17 17 19 20 23 25 27 29 Γιαγιάδες.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ Το πεζογράφημα ανήκει στη συλλογή : Η μόνη κληρονομιά, 1974. Χαρακτηριστικά της συλλογής είναι: - H αγάπη και η κατανόηση του ανθρώπου, των καημών

Διαβάστε περισσότερα

Η Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Βιώσιμη και δίκαιη οικονομικά και οικολογικά λύση

Η Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Βιώσιμη και δίκαιη οικονομικά και οικολογικά λύση Η Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Βιώσιμη και δίκαιη οικονομικά και οικολογικά λύση Εκκινούμε από την αρχή ότι η οικολογική και η οικονομική κρίση συνδέονται και αλληλοτροφοδοτούνται:

Διαβάστε περισσότερα

Οι Έλληνες του διαστήματος βρήκαν ή όχι τον Θεό;

Οι Έλληνες του διαστήματος βρήκαν ή όχι τον Θεό; Οι Έλληνες του διαστήματος βρήκαν ή όχι τον Θεό; Το πρώτο διαστημικό ταξίδι των Ελλήνων στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, που έρχεται σαν συνέχεια των πανάρχαιων πόθων των Ελλήνων για διερεύνηση του Σύμπαντος,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τα Πέτρινα Γεφύρια της Λέσβου»

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τα Πέτρινα Γεφύρια της Λέσβου» Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τα Πέτρινα Γεφύρια της Λέσβου» Γενικό Λύκειο Γέρας Σχ. Έτος 2011-2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιεχόμενα..................................... 2 Ευχαριστίες...........................

Διαβάστε περισσότερα

1 Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑ ΑΣ ΘΕΜΑ: «ΙΑΤΡΟΦΗ»

1 Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑ ΑΣ ΘΕΜΑ: «ΙΑΤΡΟΦΗ» 1 Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑ ΑΣ ΘΕΜΑ: «ΙΑΤΡΟΦΗ» ΣΧ.ΕΤΟΣ 2011-2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή Πρόλογος... 5 Ιστορική αναδροµή για τη διατροφή του ανθρώπου... 6 ιατροφικές συνήθειες του λαού µας... 8 Παραδοσιακή

Διαβάστε περισσότερα

Αλλά να μια άσπρη γραμμή από σκόνη σημαδεύεται πάνω στο δημόσιο δρόμο στο έβγα της Παραβόλας προς τη Μαντάνισσα (Παντάνασσα). Ταυτόχρονα ήχος μοτέρ

Αλλά να μια άσπρη γραμμή από σκόνη σημαδεύεται πάνω στο δημόσιο δρόμο στο έβγα της Παραβόλας προς τη Μαντάνισσα (Παντάνασσα). Ταυτόχρονα ήχος μοτέρ Μάχη της Γουρίτσας Μια διήγηση του Νίκου Ε. Σκιαδά, από το βιβλίο του «Καπετάν Επαμεινώνδας» Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου το Αρχηγείο ΕΛΑΣ Τριχωνίδας βρίσκεται στον Αη- Βλάση. Εκεί πήρε στις επτά του

Διαβάστε περισσότερα

(μαθητική εργασία στη Νεοελληνική Γλώσσα από το τμήμα Β3 του Γυμνασίου) zxcvbnmσγqwφertyuioσδφpγρaηsόρ. [σχολικό έτος 2013-2014]

(μαθητική εργασία στη Νεοελληνική Γλώσσα από το τμήμα Β3 του Γυμνασίου) zxcvbnmσγqwφertyuioσδφpγρaηsόρ. [σχολικό έτος 2013-2014] qwφιertyuiopasdfghjklzxερυυξnmηq σwωψerβνtyuςiopasdρfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnφγιmλι qπςπζαwωeτrtνyuτioρνμpκaλsdfghςj «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ,, Ο ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ» klzxcvλοπbnαmqwertyuiopasdfghjkl (μαθητική

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση για τον Προϋπολογισμό 2011 του Δήμου Κηφισιάς

Εισήγηση για τον Προϋπολογισμό 2011 του Δήμου Κηφισιάς 1 Εισήγηση για τον Προϋπολογισμό 2011 του Δήμου Κηφισιάς Κυρία Πρόεδρε Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, Μπροστά μας έχουμε μια νέα εποχή για την αυτοδιοίκηση. Μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπιστεί με

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 2 ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΑΠΑΚΟΥΔΗ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ Εμείς οι ναυτικοί ISBN 978-9963-2959-2-0 Βιβλίον εκδοθέν εν έτει 2014 Τύποις: Κ. Ταπακούδης Εκδόσεις: www.chlorakasefimerida.com ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Εμείς οι ναυτικοί Η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Τα Παιδιά της Γαλαρίας

ΠΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Τα Παιδιά της Γαλαρίας ΠΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Κι έγινε σεισμός μεγάλος και ο ήλιος μαύρισε και το φεγγάρι έγινε σαν αίμα και οι ουρανοί σκιστήκαν. Τέσσερεις σκοτεινοί καβαλάρηδες, πάνω σε αφηνιασμένα άλογα, ξεχύθηκαν προς τη γη.

Διαβάστε περισσότερα

Συζητώντας με τον ΕΡΜΗ Τόμος Β

Συζητώντας με τον ΕΡΜΗ Τόμος Β Συζητώντας με τον ΕΡΜΗ Τόμος Β Σειρά Ολιστικής Φιλοσουίας Άθως Όθωνος Ιατρος Ομοιοπαθητικης Ιατρικης 1 Σειρά Ολιστικής Φιλοσοφίας Συζητώντας με τον ΕΡΜΗ Τόμος Β Περί Δομής και Λειτουργίας του Ανθρώπου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΚΑΠΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ''ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΑΝΙΑ 2013''

ΠΡΟΓΡΑΜΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ''ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΑΝΙΑ 2013'' Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013 Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα 21.00 ΠΡΟΓΡΑΜΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ''ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΑΝΙΑ 2013'' Εκδήλωση έναρξης θερινών εκδηλώσεων Συναυλία με το Μάνο Μαλαξιανάκη και

Διαβάστε περισσότερα

6. Ρ. Μούζιλ, Ο νεαρός Τέρλες

6. Ρ. Μούζιλ, Ο νεαρός Τέρλες 35 6. Ρ. Μούζιλ, Ο νεαρός Τέρλες Τα πάντα γύρω του έμοιαζαν τώρα άδεια και βαρετά. Στο μεταξύ είχε μεγαλώσει κάτι άγνωστο και σκοτεινό ένιωθε να ξυπνάει μέσα του: ήταν η εφηβεία που άρχιζε. Και την κρίσιμη

Διαβάστε περισσότερα

Φωνή της Πάρου Ε β δ ο μ α δ ι α ί α π ο λ ι τ ι κ ή ε φ η μ ε ρ ί δ α Π ά ρ ο υ - Α ν τ ι π ά ρ ο υ

Φωνή της Πάρου Ε β δ ο μ α δ ι α ί α π ο λ ι τ ι κ ή ε φ η μ ε ρ ί δ α Π ά ρ ο υ - Α ν τ ι π ά ρ ο υ ΠΑΡΟΥ www.fonitisparou.gr 16 3233 Ε β δ ο μ α δ ι α ί α π ο λ ι τ ι κ ή ε φ η μ ε ρ ί δ α Π ά ρ ο υ - Α ν τ ι π ά ρ ο υ Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 08 Έτος: 64ο Νεα περίοδος Φύ ο: 37 Έτος Ίδρυσης 1945 Ο υπουργός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΙΟΙ IΣI ΔΩ POI ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 ΕΤΟΣ Θ - ΤΕΥ ΧΟΣ 144

ΑΓΙΟΙ IΣI ΔΩ POI ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 ΕΤΟΣ Θ - ΤΕΥ ΧΟΣ 144 ΑΓΙΟΙ IΣI ΔΩ POI ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 ΕΤΟΣ Θ - ΤΕΥ ΧΟΣ 144 Μη νιαίο Πε ριο δι κό του Ι ε ρού Να ού Αγί ων Ισι δώ ρων Λυ κα βητ τού. Διεύ θυν ση: I. N. Αγ. Ισι δώ ρων Λυ κα βητ τού T.Θ. 4097 / 102 10 ΑΘΗ ΝΑ Τη

Διαβάστε περισσότερα

ìþíåò áñãßá Παριανός Τύπος óôçí ðñüåäñï ôçò Êïéíüôçôáò ÁíôéðÜñïõ Èá êüíïõìå ðñùôïóýëéäç ôç äþëùóþ ôïõ Ç íåïëáßá ìáò øçößæåé óôéò 30 Ìáñôßïõ Σελ.

ìþíåò áñãßá Παριανός Τύπος óôçí ðñüåäñï ôçò Êïéíüôçôáò ÁíôéðÜñïõ Èá êüíïõìå ðñùôïóýëéäç ôç äþëùóþ ôïõ Ç íåïëáßá ìáò øçößæåé óôéò 30 Ìáñôßïõ Σελ. Παριανός Τύπος ΑΡΙΘΜΟΣ Α ΕΙΑΣ 03 ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ Ταχ. ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΡΟΥ εκαπενθήµερη εφηµερίδα στην υπηρεσία της Πάρου και της Αντιπάρου Περίοδος Β Έτος 4ο Αρ. φύλλου 77 Τιµή 1 ευρώ Πέµπτη 6 Μαρτίου 2008 ÅéêïíéêÞ

Διαβάστε περισσότερα

Ινδοκίνα. πανάρχαιο πολιτισμό τους και τη σοφία τους.

Ινδοκίνα. πανάρχαιο πολιτισμό τους και τη σοφία τους. ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, 10557, Αθήνα Τηλ. 2103232800, 156, 581, 586, 796 Φαξ: 210 3232450 ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ακτή Ποσειδώνος 38, Στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά, 18531,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΜΑΤΑ. ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ PROJECT Β ΛΥΚΕΙΟΥ (Τμήμα Β Π3)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΜΑΤΑ. ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ PROJECT Β ΛΥΚΕΙΟΥ (Τμήμα Β Π3) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ PROJECT Β ΛΥΚΕΙΟΥ (Τμήμα Β Π3) ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι ολυμπιακοί αγώνες αποτελούν τους μεγαλύτερους αθλητικούς αγώνες της σύγχρονης εποχής όπου σύμφωνα με το καταστατικό

Διαβάστε περισσότερα

Συνέδριο ΤΕΕ «Ενέργεια: Σημερινή εικόνα Σχεδιασμός Προοπτικές» Ομιλία του Μιχάλη Κιούση, προέδρου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος

Συνέδριο ΤΕΕ «Ενέργεια: Σημερινή εικόνα Σχεδιασμός Προοπτικές» Ομιλία του Μιχάλη Κιούση, προέδρου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ "ΜΕΛΟΣ EPRASS" Λόντου 8 10681 Αθήνα Τηλ.:(210) 3810783-4 Fax.: (210)3301977 E-Mail: info@obe.gr - Internet:http://www.obe.gr Συνέδριο ΤΕΕ «Ενέργεια: Σημερινή εικόνα Σχεδιασμός

Διαβάστε περισσότερα

Ο Κάδμος και η Αρμονία στο Ιερό των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης Διεθνές Συμπόσιο Ευρωπαϊκή Φιλοσοφία, Ελληνική Μυθολογία και η μυστηριακή τους Φύση

Ο Κάδμος και η Αρμονία στο Ιερό των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης Διεθνές Συμπόσιο Ευρωπαϊκή Φιλοσοφία, Ελληνική Μυθολογία και η μυστηριακή τους Φύση Ο Κάδμος και η Αρμονία στο Ιερό των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης Διεθνές Συμπόσιο Ευρωπαϊκή Φιλοσοφία, Ελληνική Μυθολογία και η μυστηριακή τους Φύση Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου Πνευματικό Κέντρο Ν. Β. Φαρδύς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ Αιφνιδιασμένη η Δυτική κοινή γνώμη παρακολουθεί αμήχανα τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία και αγωνιά για τις επιπτώσεις μίας πολιτικής και στρατιωτικής κλιμακώσεως.

Διαβάστε περισσότερα

ΡΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΡΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΡΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ. ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ 2006, ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2004 & ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Τη σύντοµη παρουσίαση του φυσικού πλαισίου αναφοράς (Πίνδος - Αχελώος).

Τη σύντοµη παρουσίαση του φυσικού πλαισίου αναφοράς (Πίνδος - Αχελώος). 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η παρούσα εργασία εξετάζει τον τρόπο, µε τον οποίο η «άγρια ανάπτυξη» κυριολεκτικά εξαφανίζει την ιστορία και την πολιτιστική κληρονοµιά αλλά και µεταβάλλει ριζικά τα δεδοµένα του χώρου. Τον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και η επιρροή του στην ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τοτολίδης Αεωνίδας Α.Μ.

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και η επιρροή του στην ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τοτολίδης Αεωνίδας Α.Μ. I ιο-ι ο - 09-0 ^ ί«/v Γ ί Ι ' ί -,ΐ ΰ1 ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και η επιρροή του στην ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τοτολίδης Αεωνίδας Α.Μ. 5450 Επιβλέπων Καθηγητής : Σωτηριάδου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ (ΕΚΤ)

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ (ΕΚΤ) ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΕΙΔΙΚΉ ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗΣ Ε.Π. «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΡΙΑΣΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ & ΑΤΤΙΚΗΣ

ΘΡΙΑΣΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ & ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 2546 Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014 Έτος 20ο email: info@thriassio.gr τηλ: 210 5571855 www.thriassio.gr ΧΤΕΝΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΥΜΟΥ Οι διωκτικές αρχές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΛΑ10ΛΟΓΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΖΑΦΕΙΡΟΥΛΑ

Διαβάστε περισσότερα