ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Νο 2 / ΘΕΜΑ : «Υπενθύμιση αποφάσεων του Ταμείου που ρυθμίζουν θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Νο 2 / 2005. ΘΕΜΑ : «Υπενθύμιση αποφάσεων του Ταμείου που ρυθμίζουν θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης»"

Transcript

1 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Νο 2 / 2005 ΘΕΜΑ : «Υπενθύμιση αποφάσεων του Ταμείου που ρυθμίζουν θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης» Συνάδελφοι, Είναι αλήθεια ότι η πάροδος μεγάλου χρονικού διαστήματος από την αρχική ημερομηνία έκδοσης των εγκυκλίων δημιουργεί από την μία πλευρά χαλάρωση των υπηρεσιών που καλούνται να τις εφαρμόσουν και έλλειψη γνώσης όλων των υπολοίπων τους οποίους αφορούν. Με αυτή την εγκύκλιο επιχειρούμε να επαναφέρουμε στην μνήμη μας κάποιες από τις αποφάσεις που δημιουργούν συχνά προβλήματα και τριβές με τον ασφαλισμένο αφ ενός και τη μη τήρηση όσων προβλέπονται από τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες αφ ετέρου. - ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ Κάθε ιατρική επίσκεψη για το ίδιο άτομο θα φέρεται σε ξεχωριστή απόδειξη του γιατρού, ανεξάρτητα αν αυτή γίνει στο ιατρείο ή στο σπίτι. Αποδείξεις που περιλαμβάνουν περισσότερες από μία επισκέψεις θα θεωρούνται ως μία και θα εξοφλούνται για μία. Ανώτατο όριο επισκέψεων σε γιατρούς, ανεξάρτητα της ειδικότητας του γιατρού, είναι ο αριθμός των 3 επισκέψεων κατά μήνα, για κάθε ασφαλισμένο μέλος. Έτσι π.χ. 3/λής οικογένεια, δικαιούται 3Χ3=9 επισκέψεις, συνολικά το μήνα. Από τα παραπάνω εξαιρούνται τα παιδιά ηλικίας μέχρι 10 ετών, που δικαιούνται 4 επισκέψεις το μήνα συνολικά αντί των 3. Σημειώνεται ότι, στην κατηγορία των 3 επισκέψεων περιλαμβάνονται και οι επισκέψεις σε Γιατρούς, Επίκουρους Καθηγητές ή Δ/ντές Κλινικών. Εξαιρούνται οι Τακτικοί Καθηγητές, οι Αναπληρωτές και οι Έκτακτοι καθηγητές για τους οποίους προβλέπεται το όριο των 3 συνολικά επισκέψεων για ένα έτος για κάθε μέλος. - ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΑ 3 ης Σεπτεμβρίου 43. ΤΚ Αθήνα Τηλ. Κέντρο : 210/ Fax : 210/ ,

2 2 Οι ασφαλισμένοι που διαμένουν στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και στη Θεσ/νίκη καθώς και όλοι εκείνοι που για οποιοδήποτε λόγο μεταβαίνουν στην Αθήνα ή στη Θεσ/νίκη από την υπόλοιπη χώρα, πρέπει να κάνουν ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΥΠΕΡΗΧΑ, ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ & ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ στα Εργαστήρια των Πολ/τρείων. Σε αντίθετη περίπτωση οι προκύπτουσες δαπάνες δεν θα αναγνωρίζονται από το Ταμείο και δεν θα καταβάλλεται γι αυτές κανένα ποσό. (Άρθρο 14 Κανονισμού Περίθαλψης). Εξαίρεση γίνεται μόνο στα παιδιά μαθητές, ηλικίας μέχρι 18 ετών για ακτινολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις, απαραίτητα όμως με γνωμάτευση γιατρού. Εάν οι συγκεκριμένες εξετάσεις δεν γίνονται στα Πολ/τρεία Αθηνών & Θεσ/νίκης τότε μπορούν να πραγματοποιούνται σε άλλα εργαστήρια, συνιστάται δε στους ασφαλισμένους αυτούς να έρχονται σε επαφή με τα αρμόδια όργανα του Ταμείου για έκδοση εγγυητικής επιστολής σε συνεργαζόμενα Κέντρα. Έτσι αποφεύγονται επί πλέον διαφορές σε βάρος τους. - ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Το ανώτερο όριο δωρεάν μικροβιολογικών εξετάσεων στα μικροβιολογικά εργαστήρια του Ταμείου Αθήνας και Θεσ/νίκης ή με πλήρη κάλυψη, βάσει του εκάστοτε ισχύοντος Τιμολογίου μας, στην περιφέρεια, είναι ο αριθμός των δύο (2) ΤΣΕΚ-ΑΠ το έτος, για κάθε μέλος. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις παθήσεων που επιβάλουν περιοδικό έλεγχο (π.χ. σακχαρώδης διαβήτης κ.τ.λ. ) των οποίων η δαπάνη εξακολουθεί να καλύπτεται από το Ταμείο Υγείας. Επίσης επιτρέπεται η διενέργεια εξετάσεων πέραν από τις 2 φορές το έτος με ταυτόχρονη όμως καταβολή από τον ασφαλισμένο αμοιβής που αναλογεί στο 50% της πρώτης στήλης του Προεδρικού Διατάγματος (Τιμολογίου μας). Ποσοστό το οποίο πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει το κόστος των εξετάσεων που γίνονται στα εργαστήρια του Ταμείου. Διευκρινίζεται ότι, το ανώτερο όριο εκτέλεσης μικροβιολογικών εξετάσεων (τσεκ-απ) για κάθε μέλος ισχύει για όλους τους ασφαλισμένους ανεξάρτητα εάν υπηρετούν ή κατοικούν στην περιοχή των Πολ/τρείων Αθήνας και Θεσ/νίκης ή οπουδήποτε αλλού. Το ίδιο ισχύει και για την συμ/χή των ασφαλισμένων δηλαδή ποσοστό 50% της α στήλης του Προεδρικού Διατάγματος όπως αυτή εμφανίζεται στο ισχύον Τιμολόγιό μας. ΤΙ ΕΙΝΑΙ CHECK UP; - Περιοδικότητα εξετάσεων και χρεώσεις Για ένα άτομο χωρίς συγκεκριμένα προβλήματα υγείας και εργαζόμενο στους συνήθεις εργασιακούς χώρους της Αγροτικής Τράπεζας οι παρακάτω εξετάσεις καλύπτουν την έννοια του όρου Check up.

3 3 Γενική αίματος, Τ.Κ.Ε., γενική ούρων, ουρία αίματος, σάκχαρο αίματος, ουρικό οξύ αίματος, χοληστερίνη ορού, τριγλυκερίδια, HDL, VDRL, Ηλεκτροκαρδιογράφημα και α/α θώρακος. Επιπλέον για τις γυναίκες το PAP test και για τους άνδρες μετά τα 55 ο προσδιορισμός της όξινης φωσφατάσης, το προστατικό κλάσμα και το P.S.A. Οι εξετάσεις οι οποίες μπορούν να επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα με ή χωρίς παραπεμπτικό ιατρού είναι οι εξής : Το σάκχαρο αίματος για τους διαβητικούς, η ουρία για τους νεφροπαθείς, ο χρόνος προθρομβίνης για τους υποβαλλόμενους σε αντιπηκτική αγωγή, η γενική ούρων για τους εμφανίζοντες υποτροπιάζουσα ουρολοίμωξη. - ΥΠΕΡΗΧΑ Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα υπέρηχα, τόσο ως προς την συχνότητα εκτέλεσης(κάθε 6 μήνες), όσο και ως προς τις χρεώσεις των ασφαλισμένων όταν κάνουν υπερβάσεις. (50% της α στήλης του Τιμολογίου) Παρατίθεται αναλυτικός πίνακας ονομασίας υπερήχων των διαφόρων οργάνων : α) Υπερηχογράφημα ήπατος (συμπεριλαμβάνονται χοληφόρα και χοληδόχος κύστη). β) Υπερηχογράφημα παγκρέατος γ) Υπερηχογράφημα σπληνός δ) Υπερηχογράφημα νεφρών, ουρητήρων ε) Υπερηχογράφημα ουροδόχου κύστεως, προστάτη στ) Υπερηχογράφημα μήτρας, ωοθηκών, σαλπίγγων ζ) Υπερηχογράφημα μεγάλων αγγείων (κοιλιακή αορτή, κάτω κήλη, πυλαία φλέβα) η) Υπερηχογράφημα οπισθοπεριτοναϊκών χώρων - ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ α) Γενικά οι ίδιες προσθετικές εργασίες δικαιολογούνται μετά πάροδο τεσσάρων (4) ετών β) Αναγόμωση οδοντοστοιχίας δικαιολογείται μετά πάροδο δύο (2) ετών. γ) Εμφράξεις δοντιών δικαιολογείται μετά πάροδο ενός (1) έτους. δ) Καθαρισμός δικαιολογείται μετά πάροδο ενός (1) έτους. ε) Φθορίωση δικαιολογείται μέχρι την ηλικία των 17 ετών, δύο (2) φορές το έτος. στ) Θεραπεία ουλίτιδας δικαιολογείται μετά πάροδο ενός (1) έτους. Επίσης για ΟΔΟΝΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ που πραγματοποιείται στην Αθήνα, στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, ισχύουν τα εξής : - Τα άμεσα μέλη δεν πληρώνουν συμμετοχή - Τα έμμεσα μέλη συμμετέχουν κατά 10% Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας δεν καταβάλλεται καμία συμμετοχή. - Για όλες τις προσθετικές εργασίες τ αναφερόμενα ποσά στον τιμοκατάλογο αφορούν μόνο την αμοιβή του γιατρού για την επιστημονική εργασία.

4 - ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ 4 Εγκρίνεται μέρος της δαπάνης για εμφυτεύματα, ΜΟΝΟΝ αν ο οδοντίατρος είναι πράγματι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΣ στην εφαρμογή οδοντικών εμφυτευμάτων. Δεν αναγνωρίζεται η τοποθέτηση εμφυτευμάτων για λόγους αισθητικής, γιατί το κόστος είναι υπέρογκο. Αν καλυπτόταν η ανάγκη αυτή, τότε δεν θα περίσσευαν χρήματα για να καλυφθεί οδοντιατρικά η πλειονότητα των συναδέλφων που έχουν πραγματική ανάγκη οδοντιατρικής θεραπείας για λειτουργικούς και ουσιαστικούς λόγους και όχι απλά για λόγους αισθητικής. Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε από την Εγκ. Νο 8/98 και την συν. Ανακοίνωση από 22/06/98. - ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΥΣ/ΠΕΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Οι δαπάνες φυσιοθεραπειών που αφορούν ταυτόχρονες ομοειδείς πράξεις σε διαφορετικά σημεία του σώματος (π.χ. στον αυχένα και στη μέση) καλύπτονται από το ταμείο σαν μία πράξη σύμφωνα με το τιμολόγιό του, διότι έχει κριθεί από την Υγειονομική Επιτροπή ότι, φυσιοθεραπείες στις οποίες γίνονται ορισμένες πράξεις (π.χ. κινησιομαλάξεις, διαθερμίες κ.λ.π.) με συγκεκριμένο τιμολόγιο, ανεξάρτητα από τα σημεία του σώματος γίνονται ταυτόχρονα στην ίδια συνεδρία. - ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ Σύμφωνα με τα Φ.Ε.Κ. Νο (145/ & 166/ ) αυτοί που δικαιούνται να διατηρούν φυσ/ριο και συνεπώς να κάνουν φυσιοθεραπείες είναι οι παρακάτω γιατροί- Διευθυντές : α. Φυσίατροι β. Παθολόγοι γ. Ορθοπεδικοί δ. Νευρολόγοι Ψυχίατροι και οι φυσιοθεραπευτές που έχουν πτυχίο σχολής αναγνωρισμένης φυσικοθεραπείας. Προκειμένου για τους Ορθοπεδικούς, Παθολόγους ή Νευρολόγους - Ψυχιάτρους, για τη λειτουργία φυσικοθεραπευτηρίου απαιτείται, επί πλέον και ειδική εκπαίδευσή τους, μετά από τη λήψη της ειδικότητάς τους, για δύο τουλάχιστον χρόνια, στη Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση, σε Νοσηλ. Ίδρυμα της ημεδαπής ή αλλοδαπής που διαθέτει κλινική ή Τμήμα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, αναγνωρισμένο να παρέχει ειδικότητα στη Φυσ. Ιατρική και Αποκατάσταση.

5 5 Επίσης η Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (Κ.Ε.Σ.Υ.) έχει γνωμοδοτήσει ότι, οι Ρευματολόγοι μπορούν να εκτελούν στο Ιατρείο τους φυσ/πεία και να αμοίβονται για τις παρακάτω πράξεις: 1. Μηχανοθεραπεία (π.χ. έλξεις, εκπαίδευση ασθενών στην κινησιοθεραπεία μαλάξεις) 2. Υπέρηχοι 3. Θερμοθεραπεία 4. Φωτοθεραπεία με τεχνητές πηγές φωτός 5. Ηλεκτροθεραπεία (π.χ. TENS, ηλεκτρομαλάξεις, γαλβανικά, φαραδικά ή διαδυναμικά ρεύματα). 6. BIOFEEDBACK Οι δαπάνες για ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ που γίνονται εκτός των Πολ/τρείων Αθήνας Θεσ/νίκης καταβάλλονται, σύμφωνα με το τιμολόγιο του Ταμείου, μετά την υποβολή αίτησης με γνωμάτευση του θεράποντα γιατρού για τους λόγους που έπρεπε να γίνουν εκτός και απόφαση των αρμοδίων οργάνων του Ταμείου. - ΦΑΡΜΑΚΑ Το Ταμείο καλύπτει την δαπάνη των ΦΑΡΜΑΚΩΝ που έχουν κουπόνι και συνιστώνται από την Ιατρική Επιστήμη. Επίσης χορηγούνται τα φάρμακα της ομοιοπαθητικής και τα Γαληνικά σκευάσματα που στερούνται κουπονιών. Δεν θεωρούνται ως φάρμακα (και δεν καλύπτονται οι σχετικές δαπάνες) τα καλλυντικά, οι τροφές, οι ουσίες χωρίς κουπόνι και τα νοσηλευτικά είδη (θερμοφόρες, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οινόπνευμα κ.λ.π.). Απαραίτητη προϋπόθεση οι συνταγές να είναι στο συνταγολόγιο του Ταμείου Υγείας ή σε συνταγή Κρατικού Νοσοκομείου. Ανώτατο καλυπτόμενο ποσό φαρμάκων χωρίς συνταγή γιατρού είναι το ποσό, 11,74 (σε μία απόδειξη) δύο φορές το μήνα, για όλη την οικογένεια. Ειδικά για οικογένειες με 3 παιδιά και πάνω λόγω αυξημένων αναγκών επιτρέπεται η εξόφληση τρίτης απόδειξης χωρίς συνταγή γιατρού αξίας μέχρι 11,74, επί πλέον των 2 αποδείξεων μηνιαίως που δικαιολογούνται κανονικά. Επιτρέπεται η χορήγηση 2 κουτιών φαρμάκων από το ίδιο φάρμακο για συνήθεις συνταγές. Για τις χρόνιες όμως παθήσεις και τις συνταγές διαρκείας που εκδίδονται σε ετήσια βάση εφαρμόζονται αυτά που προβλέπονται στην Εγκ. 12/90 παρ. Ε. Η υπέρβαση του παραπάνω ορίου θα γίνεται μόνο με αναλυτική γνωμάτευση του θεράποντα γιατρού και όχι με απλή συνταγή, στην οποία θα δικαιολογείται ο χρόνος λήψης του συγκεκριμένου φαρμάκου της συνταγής. Η συμ/χή του ασφ/νου στη δαπάνη προμήθειας φαρμάκου καθορίζεται από τον θεράποντα ιατρό σύμφωνα με τις Εγκ. Διαταγές του Κράτους. Οι υπηρεσίες του Ταμείου ελέγχουν την ορθότητα της.

6 - ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ 6 Η μέτρηση της οστικής πυκνότητας με μέθοδο της διπλοφωτονιακής απορρόφησης γίνεται για να διαπιστωθεί η οστεοπόρωση. α. Η καταβολή των δικαιούμενων ποσών γίνεται με την απόδειξη πληρωμής και την απάντηση του ειδικού κέντρου που έκανε την εξέταση αυτή, στην οποία πρέπει να αναφέρεται από τον ειδικό πυρηνικό γιατρό ότι υπάρχει διαπιστωμένη οστεοπόρωση. β) Για την πρώτη εξέταση που γίνεται, παρακρατείται συμ/χή 20% γ) Για τη δεύτερη εξέταση, εάν διαπιστώθηκε ότι υπάρχει οστεοπόρωση, δεν παρακρατείται καμία συμμετοχή. Το ίδιο και για πιθανές μελλοντικές επαναλήψεις που γίνονται μία φορά το χρόνο. δ) Εάν η εξέταση επαναληφθεί μέσα στο έτος, θα πρέπει μετά από αίτηση του ασφαλισμένου με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά να δικαιολογηθεί από τους γιατρούς των Πολ/τρείων Αθήνας και Θεσ/νίκης. Στην περίπτωση αυτή εάν η εξέταση θεωρηθεί δικαιολογημένη καλύπτεται η δαπάνη με συμ/χή 10% εις βάρος του ασφαλισμένου, διαφορετικά απορρίπτεται. Αν η εξέταση γίνει σε Δημόσιο Νοσηλευτήριο, δεν παρακρατείται καμία συμμετοχή. Απαραίτητη η καταχώρηση στο βιβλιάριο. Ακόμη το Ταμείο έχει αποδεχθεί και εφαρμόζει γνωμοδότηση του Κ.Ε.Σ.Υ. σύμφωνα με την οποία : Α. Η μέτρηση μιας μόνο περιοχής του σώματος αρκεί σε κάθε περίπτωση. Β. Επιτρέπεται 2 η μέτρηση στις παρακάτω συγκεκριμένες παθήσεις - καταστάσεις, π.χ. σε γυναίκες με πρόωρη εμμηνόπαυση κάτω των 40 ετών, σε ασθενείς που λαμβάνουν γλυκοκορτικοειδή σε χρόνια βάση, σε πρωτοπαθή ασυμπτωματικό υπερπαραθυρεοειδισμό και σε προηγηθείσες γαστρεκτομές μεγάλης έκτασης και μόνο αν η μέτρηση της οσφ. Μοίρας σπονδ. Στήλης δείξει μέτρια οστεοπόρωση που δημιουργεί αμφιβολίες για την αναγκαιότητα της θεραπείας. Αντίθετα αν η μέτρηση στη σπονδυλική στήλη δεν δείξει ή δείξει σαφή οστεοπόρωση δεν χρειάζεται 2 η μέτρηση. Η αντιμετώπιση των ειδικών περιπτώσεων γίνεται μετά την προσκόμιση γνωμάτευσης ειδικού γιατρού, γνωμοδότηση της Υγ. Επιτροπής του Ταμείου και απόφαση των αρμοδίων οργάνων του στην Αθήνα & Θεσ/νίκη. Εάν εγκριθεί η 2 η μέτρηση σε άλλη περιοχή του σώματος, ο ασφαλισμένος επιβαρύνεται με το 30% της αρχικής τιμής. Σε καμία περίπτωση ο παραπέμπων γιατρός δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και ο εκτελών την εξέταση.

7 7 Παρακαλούμε με το περιεχόμενο αυτής της Εγκυκλίου να ενημερωθεί όλο το προσωπικό που υπηρετεί σε σας, και οι συνταξιούχοι της περιοχής αρμοδιότητάς σας. Κοινοποιείται : Προσωπικό Τ.Υ.Π.Α.Τ.Ε.για άμεση εφαρμογή α) Πολ/τρείο Αθήνας (Διοικητικό & Υγειονομικό) β) Πολ/τρείο Θεσ/νίκης (Διοικητικό & Υγειονομικό)

Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (Τ.Υ.Π.Ε.Τ.) Άρθρο 1.

Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (Τ.Υ.Π.Ε.Τ.) Άρθρο 1. 1 Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (Τ.Υ.Π.Ε.Τ.) Άρθρο 1. Το "ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ" (Τ.Υ.Π.Ε.Τ.) συστήθηκε μετά από τη συγχώνευση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΑΥΤΕΚΩ ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΙΣΤΕΩΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡ. ΕΞΠΡΕΣ Ν.Π.Δ.Δ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ 2011 ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 6-8-10 106 79 ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Αγαπητοί Ασφαλισμένοι Οι σελίδες που ακολουθούν περιέχουν περίληψη των όρων του συμβολαίου ομαδικής ασφάλισης που υπέγραψε ο εργοδότης σας με

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Άρθρο 1.

Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Άρθρο 1. 1 Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΑΜΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Άρθρο 1. Το "ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ" συστήθηκε ύστερα από τη συγχώνευση των 4 Ασφαλιστικών Ταμείων

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας Santé Primaire

Θέμα: Πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας Santé Primaire ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ Εγκύκλιος Υπηρεσιακή Νο:351 Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 2013 Θέμα: Πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας Santé Primaire Αγαπητοί Συνεργάτες, Η εταιρία, σε συνέχεια των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 24273 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1664 4 Ιουλίου 2013 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. Φ.40155/14631/601 Έγκριση Κανονισμού Υγείας Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΟΠΟΣ ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΟΡΟΙ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΟΠΟΣ ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΟΡΟΙ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 26/9/2011 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΟΠΟΣ ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΟΡΟΙ Άρθρο 1 Σκοπός Με τον παρόντα Κανονισμό και στο πλαίσιο της σύμπραξης αφενός των μονάδων υγείας του Εθνικού Συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

Η ανανέωση και επανασύνταξη του οδηγού πραγµατοποιήθηκε από την κα Κουλιάκη Κατερίνα, Κοινωνική Λειτουργό.

Η ανανέωση και επανασύνταξη του οδηγού πραγµατοποιήθηκε από την κα Κουλιάκη Κατερίνα, Κοινωνική Λειτουργό. Ο Οδηγός που ακολουθεί είναι ο ανανεωµένος οδηγός παροχών σαν συνέχεια του πρώτου που είχε σχεδιαστεί από την του ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ Οµίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου βάσει των συχνότερων ερωτηµάτων των εξυπηρετούµενων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΟΠΥΥ - 26/9/2011 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΟΠΟΣ ΟΡΙΣΜΟΙ ΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΟΡΟΙ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΟΠΥΥ - 26/9/2011 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΟΠΟΣ ΟΡΙΣΜΟΙ ΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΟΡΟΙ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΟΠΥΥ - 26/9/2011 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΟΠΟΣ ΟΡΙΣΜΟΙ ΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΟΡΟΙ Άρθρο 1 Σκοπός Με τον παρόντα Κανονισμό και στο πλαίσιο της σύμπραξης αφενός των μονάδων υγείας του Εθνικού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ & ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΤΜΗΜΑ Α Ταχ. Δ/νση : Σταδίου 29 Ταχ. Κώδικας : 101 10 Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

OΔΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ALPHA BANK

OΔΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ALPHA BANK ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ALPHA BANK OΔΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ALPHA BANK ΤΕΥΧΟΣ Νο 1 ΥΓΕΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ALPHA BANK ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ ΕΠΙΤΙΜΗ ΓΕΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΕΛΙ Α 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2 2 ΕΝΤΑΞΗ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ 1. ικαίωµα εγγραφής 2. ιαδικασία υπαγωγής 3 3 4 3 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 1. Γενικά 2. Περιγραφή παροχών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ & ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΤΜΗΜΑ Α Ταχ. Δ/νση : Σταδίου 29 Ταχ. Κώδικας : 101 10 Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Τ.Υ..Κ.Υ. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ. Κωδικοποίηση σε ενιαίο κείµενο

Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Τ.Υ..Κ.Υ. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ. Κωδικοποίηση σε ενιαίο κείµενο Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Τ.Υ..Κ.Υ. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ Κωδικοποίηση σε ενιαίο κείµενο Φ.Ε.Κ. ΤΕΥΧΟΣ Β ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 22/22-1-1993 ΑΘΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2004

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4Α3Τ4691ΩΓ-87 ΑΘΗΝΑ 24.6.2011. Αρ. Πρωτ. EΓΚΥΚΛΙΟΣ Γ32/702 43

ΑΔΑ: 4Α3Τ4691ΩΓ-87 ΑΘΗΝΑ 24.6.2011. Αρ. Πρωτ. EΓΚΥΚΛΙΟΣ Γ32/702 43 ΑΘΗΝΑ 24.6.2011 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΕΙΣ : ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ Αρ. Πρωτ. EΓΚΥΚΛΙΟΣ Γ32/702 43 ΠΡΟΣ Τους Αποδέκτες του Πίνακα Α Κοινοποίηση: 1.Γρ. Διοικητή 2.Γρ.

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 10 ΠΑΡΑΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ) ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ 10.1. Εξετάσεις Παρακλινικές εξετάσεις είναι όλες οι διαγνωστικού περιεχοµένου. α) Μικροβιολογικές εξετάσεις. Το Ταµείο καταβάλλει

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΟΡΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. Anytime Health Value

ΒΙΒΛΙΟ ΟΡΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. Anytime Health Value ΒΙΒΛΙΟ ΟΡΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Anytime Health Value INTERAMERICAN ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΖΩΗΣ Α.Ε. 1 Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το Anytime Health Value, ένα μοναδικό πρόγραμμα ασφάλισης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟ - ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΡΟ - ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟ - ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Τροποποίηση της υπ αριθ. Φ90380/25916/3294/2011 (ΦΕΚ 2456/Β'/3-11-2011) κοινής υπουργικής απόφασης «Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) του Εθνικού

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MEDICAL PRIME

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MEDICAL PRIME ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MEDICAL PRIME ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 1 ΟΡΙΣΜΟΙ AΤΥΧΗΜΑ Κάθε τυχαίο γεγονός που οφείλεται σε αιφνίδια και βίαιη εξωτερική αιτία, ανεξάρτητη από τη θέληση του Ασφαλισμένου και προκαλεί

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήλθατε στην ΑΧΑ

Καλώς ήλθατε στην ΑΧΑ Καλώς ήλθατε στην ΑΧΑ Η ΑΧΑ είναι ένας παγκόσμια αναγνωρισμένος πάροχος προστασίας της υγείας με περισσότερο από 20 εκατομμύρια ασφαλισμένους στον κλάδο ζωής και υγείας, σε όλον τον κόσμο. Με περισσότερο

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 12 ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 12.1. Το Ταµείο εγκρίνει στα άµεσα µέλη του και στα έµµεσα µέλη της ιδίας οικογενείας που πάσχουν από ιδιαίτερα σοβαρή ασθένεια, τη µετάβαση σε ενδεδειγµένα θεραπευτήρια

Διαβάστε περισσότερα

ηµητρακόπουλος Γιώργος

ηµητρακόπουλος Γιώργος ηµητρακόπουλος Γιώργος Αναπληρωµατικός Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε. Πρόεδρος του Συλλόγου της Νίκαιας (εκλεγµένος µε το ψηφοδέλτιο της «υπέρβασης») Τηλ. επικοινωνίας 6977 747439 e-mail: info@gdimitrakopoulos.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΜΗΜΑ Α Ταχ. /νση : Αριστοτέλους 17 Ταχ. Κώδικας : 10187 Πληροφορίες : Τηλέφωνο: 210 fax: 210 ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Νο 36 Τελικό προσχέδιο Αθήνα Αριθ. Πρωτ: ΠΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΥΡΟ. Όροι ασφαλιστηρίου συμβολαίου υγείας EXCLUSIVE CARE

ΑΚΥΡΟ. Όροι ασφαλιστηρίου συμβολαίου υγείας EXCLUSIVE CARE Όροι ασφαλιστηρίου συμβολαίου υγείας EXCLUSIVE CARE Γενικοί Όροι Δια του παρόντος συνομολογείται και γίνεται αποδεκτό ότι εφόσον καταβάλλονται τα ασφάλιστρα σύμφωνα με τα οριζόμενα στα παρακάτω άρθρα του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ:1052 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΠΟΛ:1052 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ

Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ X + 7 PRESS POST PRESS POST Tαχ. Γραφείο KEMΠΑ Αριθμός άδειας 3275 ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟ ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014 Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ ΔΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η Π Ρ Ο Ϊ Ο Ν Τ Ο Σ B o n j o u r H e a l t h

Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η Π Ρ Ο Ϊ Ο Ν Τ Ο Σ B o n j o u r H e a l t h Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η Π Ρ Ο Ϊ Ο Ν Τ Ο Σ B o n j o u r H e a l t h ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ Α. ΕΝΤΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΥΨΗ I. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Σε περίπτωση Ατυχήµατος ή Ασθενείας του Ασφαλισµένου η Εταιρία θα καταβάλλει

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο και συμφωνία συμμετοχής. AXA PPP healthcare. Greek_2012_updates_PB38934 Cyprus H-B (4753) 06/01/2012 09:20 Page a1

Εγχειρίδιο και συμφωνία συμμετοχής. AXA PPP healthcare. Greek_2012_updates_PB38934 Cyprus H-B (4753) 06/01/2012 09:20 Page a1 Greek_2012_updates_PB38934 Cyprus H-B (4753) 06/01/2012 09:20 Page a1 Δ ι ε θ ν έ ς Σ χ έ δ ι ο Υ γ ε ί α ς Εγχειρίδιο και συμφωνία συμμετοχής AXA PPP healthcare Greek_2012_updates_PB38934 Cyprus H-B (4753)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 86791 Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2013. ΘΕΜΑ: Νέο προϊόν Ασφάλισης Υγείας με την ονομασία ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤAΣΙΑ ΚΩΔ. Υ4Θ

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 86791 Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2013. ΘΕΜΑ: Νέο προϊόν Ασφάλισης Υγείας με την ονομασία ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤAΣΙΑ ΚΩΔ. Υ4Θ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 86791 Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2013 ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ, ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Διαβάστε περισσότερα