Πρόκληση κατηγορίας Δημοτικού. Clean Road to School Καθαρίζω την διαδρομή προς το σχολείο μου

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Πρόκληση κατηγορίας Δημοτικού. Clean Road to School Καθαρίζω την διαδρομή προς το σχολείο μου"

Transcript

1 World Robot Olympiad 2016 Πρόκληση κατηγορίας Δημοτικού Περιγραφή πρόκλησης, κανονισμοί και βαθμολόγηση Clean Road to School Καθαρίζω την διαδρομή προς το σχολείο μου Έκδοση: 15/01/2016 Προσαρμογή στα Ελληνικά: Αριστείδης Παλιούρας Υπεύθυνος κατηγορίας Δημοτικού WRO Hellas

2 Εισαγωγή Στη φετινή πρόκληση το ρομπότ πρέπει να καθαρίσει τη διαδρομή για το σχολείο σου - ξεκινώντας από το δωμάτιό σου. Η μέρα σου ξεκινάει φτιάχνοντας το κρεβάτι σου και στη συνέχεια πηγαίνεις κατευθείαν να καθαρίσεις την παιδική χαρά του σχολείου σου. Υπάρχουν 7 σημεία κατά μήκος της διαδρομής που πρέπει να ελεγχθούν, μερικά από τα οποία περιέχουν "σκουπίδια". Τα 7 σημεία είναι: το κρεβάτι μου (1), το δωμάτιό μου (2), το σπίτι μου (3), ο δρόμος μου (4), το λεωφορείο μου (5), το σχολείο μου (6) και η παιδική χαρά μου (7). Περιεχόμενα 1. Περιγραφή παιχνιδιού 2. Κανόνες 3. Βαθμολογία 4. Προδιαγραφές πίστας 5. Προδιαγραφές αντικειμένων

3 Περιγραφή του παιχνιδιού: Η αποστολή του ρομπότ είναι να μετακινήσει τα «σκουπίδια» που αντιπροσωπεύονται από τους κόκκινους κύβους και βρίσκονται στα σημεία καθαρισμού, να τα τοποθετήσει στo χώρο διάθεσης απορριμμάτων (κίτρινη περιοχή) και στη συνέχεια να μαρκάρει τα σημεία καθαρισμού ως «καθαρά» τοποθετώντας έναν μπλε κύβο (σημάδι καθαρής περιοχής) στην περιοχή τους (μαύρος κύκλος). Το ρομπότ πρέπει να ξεκινήσει από την πράσινη περιοχή (περιοχή εκκίνησης) φορτωμένο με 4 μπλε κύβους. Στα σημεία καθαρισμού, που είναι οι 7 μαύροι κύκλοι στην πίστα, θα τοποθετηθούν τυχαία 4 κόκκινοι κύβοι και 3 μπλε κύβοι. Μπλε κύβος (σημάδι καθαρής περιοχής) Κόκκινος κύβος (σκουπίδια) Η αποστολή του ρομπότ είναι να τοποθετήσει τους 4 μπλε κύβους που μεταφέρει μέσα στα σημεία καθαρισμού (μαύροι κύκλοι) που περιέχουν τους 4 κόκκινους κύβους και στη συνέχεια να μεταφέρει τους 4 κόκκινους κύβους στo χώρο διάθεσης απορριμμάτων που αντιπροσωπεύεται από την κίτρινη περιοχή. Η αποστολή του ρομπότ ολοκληρώνεται με την επιστροφή του στην περιοχή τερματισμού (κόκκινη περιοχή). Το ρομπότ έχει 2 λεπτά για να ολοκληρώσει την αποστολή του.

4 Κανόνες & Κανονισμοί 1) Όλες οι ομάδες πρέπει να κατευθυνθούν στην θέση η οποία θα τους δοθεί, να τακτοποιηθούν και να περιμένουν την ανακοίνωση για την έναρξη συναρμολόγησης. Μόνο οι συμμετέχοντες επιτρέπεται να βρίσκονται στον χώρο του διαγωνισμού από αυτό το σημείο και μετά. 2) Ο διαγωνισμός για αυτό το επίπεδο θα έχει δύο διαγωνιστικούς γύρους. 3) Ο χρόνος συναρμολόγησης για την πρόκληση αυτή είναι 150 λεπτά και τοποθετείται χρονικά πριν από τον 1 ο προκριματικό γύρο. 4) Ο χρόνος συντήρησης ανάμεσα στους 2 διαγωνιστικούς γύρους θα είναι 30 λεπτά. 5) Πριν το ρομπότ τοποθετηθεί στην περιοχή της καραντίνας για έλεγχο πρέπει να έχει ένα πρόγραμμα φορτωμένο με το όνομα «run» στον φάκελο «Software Files» για το NXT και μόνο ένα project για το EV3. Το όνομα του project για το EV3 πρέπει να είναι «WRO2016» και το κυρίως εκτελέσιμο αρχείο πρέπει να ονομάζεται «run». Οι κριτές επιτρέπεται να ελέγξουν το ρομπότ πριν ξεκινήσει την αποστολή. Εάν βρεθούν πάνω από ένα εκτελέσιμα προγράμματα (για NXT) ή πάνω από ένα project (για EV3), πρέπει η διαγωνιζόμενη ομάδα να διαγράψει όλα τα αρχεία που παραβιάζουν τον κανονισμό. 6) Το ρομπότ έχει 2 λεπτά για να ολοκληρώσει την πρόκληση. Ο χρόνος ξεκινά από τη στιγμή που ο κριτής δίνει το σήμα εκκίνησης. Το ρομπότ πρέπει να είναι τοποθετημένο στην περιοχή εκκίνησης (Start area) έτσι ώστε η κάθετη προβολή του να είναι εξ ολοκλήρου μέσα στο χώρο εκκίνησης και απενεργοποιημένο. Οι ομάδες μπορούν να τοποθετήσουν όπως επιθυμούν το ρομπότ μέσα στην περιοχή εκκίνησης. Ωστόσο δεν επιτρέπεται το πέρασμα δεδομένων στο ρομπότ μετακινώντας ή περιστρέφοντας κομμάτια του ρομπότ. Επίσης, δεν επιτρέπεται η εισαγωγή δεδομένων στο πρόγραμμα με οποιοδήποτε τρόπο (π.χ. χρήση πλήκτρων NXT/EV3 μονάδας). Αν αναγνωριστούν τέτοιου είδους ρυθμίσεις από τον κριτή, τότε η ομάδα μπορεί να αποκλειστεί από τους αγώνες. Μόλις οι συμμετέχοντες έχουν πραγματοποιήσει τις αναγκαίες ρυθμίσεις τους και είναι έτοιμοι, ο κριτής θα δώσει το σήμα για να ανοίξουν το NXT/EV3 και να επιλέξουν ένα πρόγραμμα (αλλά όχι να το εκτελέσουν). Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να περιμένουν το σήμα του κριτή για να θέσουν το ρομπότ σε λειτουργία (εκτέλεση του προγράμματος). 7) Πριν το ρομπότ τοποθετηθεί στην περιοχή της καραντίνας η ομάδα πρέπει να τοποθετήσει τους 4 μπλε κύβους στο ρομπότ έτσι ώστε μαζί με τους κύβους να μην ξεπερνάει τα επιτρεπόμενα όρια. Οι κριτές θα ελέγξουν ότι το ρομπότ έχει φορτωμένους μόνο 4 μπλε κύβους (δεν επιτρέπονται επιπλέον μπλε ή κόκκινοι κύβοι). Δεν επιτρέπονται αλλαγές στην κατασκευή του ρομπότ από τη στιγμή που θα τοποθετηθεί στην περιοχή της καραντίνας.

5 8) Πριν κάθε διαγωνιστικό γύρο 4 κόκκινοι κύβοι και 3 μπλε κύβοι τοποθετούνται τυχαία στα μπλε τετράγωνα των 7 κύκλων. Η διαδικασία για την τυχαία επιλογή των κύβων θα είναι η εξής: Οι 4 κόκκινοι και οι 3 μπλε κύβοι τοποθετούνται σε ένα κουτί που δεν είναι διαφανές. Στη συνέχεια, επιλέγεται ένας κάθε φορά και τοποθετείται με τη σειρά που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα: Οι αριθμημένοι κύκλοι είναι τα σημεία καθαρισμού με την εξής σειρά: το κρεβάτι μου (1), το δωμάτιό μου (2), το σπίτι μου (3), ο δρόμος μου (4), το λεωφορείο μου (5), το σχολείο μου (6) και η παιδική χαρά μου (7). 9) Η αποστολή του ρομπότ είναι να τοποθετήσει τους 4 μπλε κύβους που μεταφέρει μέσα στα σημεία καθαρισμού (μαύροι κύκλοι) που περιέχουν τους 4 κόκκινους κύβους και στη συνέχεια να μεταφέρει τους 4 κόκκινους κύβους στo χώρο διάθεσης απορριμμάτων που αντιπροσωπεύεται από την κίτρινη περιοχή. Η αποστολή του ρομπότ ολοκληρώνεται με την επιστροφή του στην περιοχή τερματισμού (κόκκινη περιοχή). 10) Οι μπλε κύβοι μπορούν να τοποθετηθούν από το ρομπότ σε οποιαδήποτε διάταξη και θέση εντός του κύκλου. Ο κύβος πρέπει να αγγίζει το μπλε τετράγωνο του κύκλου για να θεωρηθεί ε- ντός του κύκλου. Επίσης ο κύβος πρέπει να είναι συναρμολογημένος.

6 11) Οι κόκκινοι κύβοι μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε διάταξη και θέση εντός του χώρου διάθεσης απορριμμάτων. Οι κύβοι πρέπει να ακουμπούν την κίτρινη περιοχή, να είναι ολόκληροι εντός της κίτρινης περιοχής και να είναι συναρμολογημένοι. Η μαύρη γραμμή δεν θεωρείται μέρος του χώρου διάθεσης απορριμμάτων. 12) Αν υπάρχουν περισσότεροι του ενός μπλε κύβοι σε έναν κύκλο, τότε οι βαθμοί θα δίνονται μόνο για τον έναν μπλε κύβο. 13) Αν σε έναν κύκλο υπάρχει ένας μπλε και ένα κόκκινος κύκλος τότε δεν δίνονται πόντοι. 14) Το ρομπότ δεν επιτρέπεται να μετακινήσει τις πράσινες και κόκκινες μπάρες. Θα επιβληθεί ποινή αν η μπάρα δεν είναι ολόκληρη μέσα στην γκρι περιοχή στο τέλος της προσπάθειας. 15) Δεν επιτρέπεται κανένα μέλος της ομάδας να αγγίξει το ρομπότ στη διάρκεια της προσπάθειας. 16) Το ρομπότ, κατά τη διάρκεια της αποστολής, μπορεί να αφήσει στην πίστα οποιοδήποτε τμήμα του εκτός των αισθητήρων, του NXT/EV3 τούβλου και των κινητήρων. 17) Αν υπάρξει οποιαδήποτε αμφιβολία κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας, ο κριτής ανακοινώνει την τελική απόφαση. Η απόφαση του κριτή θα πρέπει να βασιστεί στο χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα που είναι πιθανόν να επιτευχθεί μέσα στο πλαίσιο της συγκεκριμένης κατάστασης.

7 18) Η προσπάθεια σας και ο χρόνος σας θα τελειώσουν, αν: a. Ο χρόνος την πρόκλησης (2 λεπτά) έχει τελειώσει. b. Οποιοδήποτε μέλος της ομάδας αγγίξει το ρομπότ κατά την διάρκεια του διαγωνισμού. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος μηδενισμού της ομάδας. c. Το ρομπότ έχει βγει τελείως έξω από την πίστα. Ως χρόνος δίνονται τα 2 λεπτά. d. Ένα μέλος της ομάδας φωνάξει STOP, για να σταματήσει ο αγώνας. Ως χρόνος δίνονται τα 2 λεπτά. e. Υπάρξει παραβίαση των κανονισμών της πρόκλησης. f. Όταν η κάθετη προβολή του ρομπότ είναι εξ ολοκλήρου μέσα στην περιοχή τερματισμού (κόκκινη περιοχή) και το ρομπότ σταματήσει αυτόνομα (από μόνο του) την κίνηση του. Βαθμολογία 1. Η βαθμολογία θα υπολογιστεί μόνο στο τέλος της πρόκλησης ή όταν σταματήσει ο χρόνος. 2. Μέγιστη βαθμολογία = 100 πόντους. 3. Αν υπάρχουν ομάδες με την ίδια βαθμολογία, η κατάταξη θα αποφασιστεί με βάση τον γρηγορότερο καταγεγραμμένο χρόνο. 4. Αν δύο καταστάσεις ισχύουν συγχρόνως, τότε δίνονται οι περισσότεροι πόντοι. Κατάσταση Βαθμοί Σύνολο Μετακίνηση κόκκινων κύβων εντελώς έξω από τους μαύρους κύκλους Οι μπλε κύβοι είναι τοποθετημένοι μέσα στους μαύρους κύκλους (εκεί που ήταν τοποθετημένοι οι κόκκινοι) Οι κόκκινοι κύβοι έχουν τοποθετηθεί στο χώρο διάθεσης απορριμμάτων (κίτρινη περιοχή). Κανένα μπλε κύβος δεν πρέπει να τοποθετηθεί στην κίτρινη περιοχή. Το ρομπότ τερματίζει* κανονικά στην περιοχή τερματισμού (πράσινη περιοχή). Επιτυχής ολοκλήρωση της αποστολής: 4 κόκκινοι κύβοι είναι τοποθετημένοι στην κίτρινη περιοχή, 7 μπλε κύβοι τοποθετημένοι στους 7 κύκλους, κανένας μπλε κύβος οπουδήποτε πάνω στην πίστα, το ρομπότ έχει τερματίσει* στην πράσινη περιοχή Οι μπάρες (barriers) δεν είναι στις αρχικές τους θέσεις (γκρι περιοχή) στο τέλος της αποστολής. 5 βαθμοί για κάθε κύβο 10 βαθμοί για κάθε κύβο 5 βαθμοί για κάθε κύβο -5 βαθμούς για κάθε μπάρα * όταν λέμε ότι το ρομπότ «τερματίζει» εννοούμε ότι η κάθετη προβολή του είναι εντός της περιοχής τερματισμού (κόκκινη περιοχή) και είναι σταματημένο (έχει σταματήσει μόνο του).

8 Προδιαγραφές πίστας 1. Το εσωτερικό μέγεθος της πίστας (χωρίς τους περιμετρικούς τοίχους) είναι 2362 mm x 1143 mm. 2. Το συνολικό μέγεθος της πίστας (με τους περιμετρικούς τοίχους) είναι 2438 mm x 1219 mm. 3. Το κυρίως χρώμα της πίστας είναι το άσπρο. 4. Το ύψος των περιμετρικών τοίχων είναι: 70 ± 20 mm 5. Όλες οι μαύρες γραμμές είναι 20 ± 1 mm. 6. Οι διαστάσεις μπορεί να έχουν μια απόκλιση ± 5 mm.

9 Προδιαγραφές αντικειμένων πίστας Θα υπάρχουν 3 μπλε κύβοι και 4 κόκκινοι κύβοι. Για την κατασκευή κάθε κύβου απαιτούνται 4 τουβλάκια LEGO 4x2. Στην περιοχή εκκίνησης (πράσινη περιοχή) και στην περιοχή τερματισμού (κόκκινη περιοχή) θα είναι τοποθετημένες 2 μπάρες (μία πράσινη και μία κόκκινη) οι οποίες θα είναι κατασκευασμένες από τουβλάκια LEGO 4x2 όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Waste Sorting Ταξινόμηση Απορριμμάτων

Waste Sorting Ταξινόμηση Απορριμμάτων World Robot Olympiad 2016 Πρόκληση κατηγορίας Γυμνασίου Περιγραφή πρόκλησης, κανονισμοί και βαθμολόγηση Waste Sorting Ταξινόμηση Απορριμμάτων έκδοση: 15 Ιανουαρίου 2016 Επιμέλεια: Μπαράς Γιάννης 2 Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Εργοστάσιο Ανακύκλωσης

Εργοστάσιο Ανακύκλωσης World Robot Olympiad 2016 Κατηγορία Regular (Κανονική) Λύκειο Περιγραφή πρόκλησης, κανονισμοί και βαθμολόγηση Εργοστάσιο Ανακύκλωσης Έκδοση: 15 Ιανουαρίου 2016 Επιμέλεια: Κλαδογένης Δημήτρης & Δανελλάκης

Διαβάστε περισσότερα

World Robot Olympiad 2016 Κανονική Κατηγορία Δημοτικό Σχολείο. Καθαρισμός της Διαδρομής προς το Σχολείο

World Robot Olympiad 2016 Κανονική Κατηγορία Δημοτικό Σχολείο. Καθαρισμός της Διαδρομής προς το Σχολείο World Robot Olympiad 2016 Κανονική Κατηγορία Δημοτικό Σχολείο Περιγραφή του διαγωνισμού, κανόνες και διαδικασία αξιολόγησης Καθαρισμός της Διαδρομής προς το Σχολείο version: 15 Ιανουαρίου 2016 Υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορία Γυμνασίου: Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)

Κατηγορία Γυμνασίου: Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες) Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κατηγορία Γυμνασίου: Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες) Περιγραφή πρόκλησης, κανονισμοί και βαθμολογία Επιμέλεια: Τούρλος Ιωάννης Τσατσαρώνης

Διαβάστε περισσότερα

WRO 2015. Κατάδυση μαργαριταριών (PEARL DIVING)

WRO 2015. Κατάδυση μαργαριταριών (PEARL DIVING) WRO 2015 Κανονική Κατηγορία Δημοτικό Περιγραφή του παιχνιδιού, κανόνες και βαθμολογία Κατάδυση μαργαριταριών (PEARL DIVING) (Προσαρμογή στα Ελληνικά: Άρης Λούβρης) 2 Περιεχόμενα Περιγραφή του Παιχνιδιού...

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία Ανακυκλώσιμων Υλικών

Επεξεργασία Ανακυκλώσιμων Υλικών World Robot Olympiad 2016 Κανονική Κατηγορία Λύκειο Περιγραφή του διαγωνισμού, κανόνες και διαδικασία αξιολόγησης Επεξεργασία Ανακυκλώσιμων Υλικών version: 15 Ιανουαρίου 2016 Υπεύθυνος κατηγορίας Λυκείου

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορία Γυμνασίου: Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)

Κατηγορία Γυμνασίου: Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες) Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κατηγορία Γυμνασίου: Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες) Περιγραφή πρόκλησης, κανονισμοί και βαθμολογία Επιμέλεια: Τούρλος Ιωάννης Τσατσαρώνης

Διαβάστε περισσότερα

Μείωση της σπατάλης τροφίμων Reduce Food Waste

Μείωση της σπατάλης τροφίμων Reduce Food Waste Κατηγορία Regular Elementary Δημοτικό Σχολείο Περιγραφή πρόκλησης, κανόνες και διαδικασία βαθμολογίας Μείωση της σπατάλης τροφίμων Reduce Food Waste Έκδοση: 15 Ιανουαρίου 2018 Επιμέλεια: Αριστείδης Παλιούρας

Διαβάστε περισσότερα

Διαχωρισμός Αποβλήτων

Διαχωρισμός Αποβλήτων World Robot Olympiad 2016 Κανονική Κατηγορία Γυμνάσιο Περιγραφή του Διαγωνισμού, κανόνες και διαδικασία αξιολόγησης Διαχωρισμός Αποβλήτων version: 15 Ιανουαρίου 2016 Υπεύθυνος κατηγορίας Γυμνασίου WRO

Διαβάστε περισσότερα

World Robot Olympiad Κατηγορία Regular Elementary Δημοτικό Σχολείο. Περιγραφή πρόκλησης, κανόνες και διαδικασία βαθμολογίας

World Robot Olympiad Κατηγορία Regular Elementary Δημοτικό Σχολείο. Περιγραφή πρόκλησης, κανόνες και διαδικασία βαθμολογίας World Robot Olympiad 2017 Κατηγορία Regular Elementary Δημοτικό Σχολείο Περιγραφή πρόκλησης, κανόνες και διαδικασία βαθμολογίας Ρομπότ για την αειφόρο ανάπτυξη [Sustainabots] Βιώσιμος Τουρισμός Υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα

Ουδετερότητα Άνθρακα

Ουδετερότητα Άνθρακα World Robot Olympiad 2017 Regular Category Γυμνάσιο Περιγραφή πρόκλησης, κανονισμοί και βαθμολογία Sustainabots [Ρομπότ για βιωσιμότητα] Ουδετερότητα Άνθρακα Έκδοση:15 Ιανουαρίου 2017 Μετάφραση: Μπαράς

Διαβάστε περισσότερα

Παράλληλη πιλοτική κατηγορία για αρχάριες ομάδες Γυμνασίου: Πρωτέας

Παράλληλη πιλοτική κατηγορία για αρχάριες ομάδες Γυμνασίου: Πρωτέας Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Παράλληλη πιλοτική κατηγορία για αρχάριες ομάδες Γυμνασίου: Πρωτέας Περιγραφή πρόκλησης, κανονισμοί και βαθμολογία Α έκδοση Επιμέλεια: Τούρλος Ιωάννης Τσατσαρώνης

Διαβάστε περισσότερα

PRECISION FARMING (Ακριβής φύτευση)

PRECISION FARMING (Ακριβής φύτευση) World Robot Olympiad 2018 Αγωνιστική Κατηγορία Γυμνάσιο Regular Περιγραφή πρόκλησης, κανονισμοί και βαθμολογία FOOD MATTERS (Το φαγητό έχει σημασία) PRECISION FARMING (Ακριβής φύτευση) Έκδοση: Τελική Έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΥΠΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

ΕΞΥΠΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ World Robot Olympiad 2019 Regular Category Elementary ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΞΥΠΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ Έκδοση 1.0-15 Ιανουαρίου 2019 Υπεύθυνος Κατηγορίας Regular Δημοτικού: Αριστείδης Παλιούρας Επιμέλεια μετάφρασης:

Διαβάστε περισσότερα

Συγκομιδή και ταξινόμηση φρούτων

Συγκομιδή και ταξινόμηση φρούτων World Robot Olympiad 2018 Κατηγορία Regular WeDo (Μέχρι 10 ετών) Περιγραφή πρόκλησης, κανόνες και διαδικασία βαθμολογίας FOOD MATTERS (Το φαγητό έχει σημασία) Συγκομιδή και ταξινόμηση φρούτων Έκδοση: 25

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΥΠΝΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ Έκδοση:15η Ιανουαρίου

ΕΞΥΠΝΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ Έκδοση:15η Ιανουαρίου World Robot Olympiad 2019 Αγωνιστική κατηγορία Γυμνασίου ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ Έκδοση:15η Ιανουαρίου Επιμέλεια: Μπαράς Γιάννης Τούρλος Ιωάννης Πίνακας περιεχομένων 1. Εισαγωγή...2 2. Η αγωνιστική

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορία Γυμνασίου: Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα

Κατηγορία Γυμνασίου: Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κατηγορία Γυμνασίου: Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα - Η διαδικασία του αγώνα - Βαθμολόγηση και κατάταξη - Έξτρα δοκιμασία - Board βαθμολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

Απαλλαγή από τον Άνθρακα

Απαλλαγή από τον Άνθρακα Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2017 Κατηγορία Regular Junior Περιγραφή Δοκιμασίας, Κανόνες και Βαθμολογία Sustainabots [Ρομπότ για τη βιωσιμότητα] Απαλλαγή από τον Άνθρακα Έκδοση: Τελική Έκδοση 15 Ιανουρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ανανεώσιμη και Καθαρή Ενέργεια

Ανανεώσιμη και Καθαρή Ενέργεια World Robot Olympiad 2017 Κατηγορία Regular Senior Λύκειο Περιγραφή πρόκλησης, κανονισμοί και Βαθμολόγηση Sustainabots [ Ρομπότ για βιωσιμότητα ] Ανανεώσιμη και Καθαρή Ενέργεια Έκδοση: Τελική Έκδοση 15

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορία Γυμνασίου: Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα

Κατηγορία Γυμνασίου: Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κατηγορία Γυμνασίου: Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα - Η διαδικασία του αγώνα - Βαθμολόγηση και κατάταξη - Έξτρα δοκιμασία - Board βαθμολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορία Γυμνασίου: Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα

Κατηγορία Γυμνασίου: Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κατηγορία Γυμνασίου: Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα Περιγραφή πρόκλησης, κανονισμοί και βαθμολογία Α έκδοση Επιμέλεια: Τούρλος Ιωάννης Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κανονική (Regular) κατηγορία Λυκείου Περιγραφή παιχνιδιού, κανόνες και σκορ ΘΕΜΑΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κανονική (Regular) κατηγορία Λυκείου Περιγραφή παιχνιδιού, κανόνες και σκορ ΘΕΜΑΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2018 Κανονική (Regular) κατηγορία Λυκείου Περιγραφή παιχνιδιού, κανόνες και σκορ ΘΕΜΑΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Έκδοση: Τελική έκδοση 15 Ιανουαρίου (Μετάφραση επιμέλεια

Διαβάστε περισσότερα

Γενική Κατηγορία Γυμνασίου (Regular Junior)

Γενική Κατηγορία Γυμνασίου (Regular Junior) Γενική Κατηγορία Γυμνασίου (Regular Junior) Τα αέρια του θερμοκηπίου, όπως το διοξείδιο του άνθρακα, τα οποία εκπέμπονται από ανθρώπινες δραστηριότητες όπως οι μεταφορές, τα παράγωγα βιομηχανιών και η

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κανονική κατηγορία Λυκείου ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΞΥΠΝΟ ΔΙΚΤΥΟ. Έκδοση: 11ης Δεκεμβρίου

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κανονική κατηγορία Λυκείου ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΞΥΠΝΟ ΔΙΚΤΥΟ. Έκδοση: 11ης Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2019 Κανονική κατηγορία Λυκείου ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΞΥΠΝΟ ΔΙΚΤΥΟ Έκδοση: 11ης Δεκεμβρίου Προσαρμογή στα Ελληνικά: Κλαδογένης Δημήτριος & Δανελλάκης Δημήτριος WRO International

Διαβάστε περισσότερα

Line Follower v.1.2 Aegean Robotics Competition 2019

Line Follower v.1.2 Aegean Robotics Competition 2019 Κανονισμοί Line Follower 1. Σκοπός 1.1. Σκοπός της δοκιμασίας είναι να κατασκευαστεί ένα ρομπότ που θα ακολουθεί μια μαύρη γραμμή σε λευκό φόντο, με αρκετές εναλλαγές κατεύθυνσης στο μικρότερο δυνατό χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα

Line Follower. 1. Σκοπός. 2. Η Δοκιμασία. 3. Το Ρομπότ. Line Follower v.1.1

Line Follower. 1. Σκοπός. 2. Η Δοκιμασία. 3. Το Ρομπότ. Line Follower v.1.1 Διοργάνωση : Line Follower 1. Σκοπός 1.1. Σκοπός της δοκιμασίας είναι να κατασκευαστεί ένα ρομπότ που θα ακολουθεί μια μαύρη γραμμή σε λευκό φόντο, με αρκετές εναλλαγές κατεύθυνσης στο μικρότερο δυνατό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «CITY PASSING»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «CITY PASSING» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «CITY PASSING» Συγγραφέας: Οργανωτική Επιτροπή ROBOTEX CYPRUS Πρωτότυπο στα Αγγλικά: raimond.paaru@robotex.ee www.robotex.ee Σελίδα: 1 Πίνακας Περιεχομένων 1 Εισαγωγή... 3 2 Στόχος... 3 3 Δικαίωμα

Διαβάστε περισσότερα

Δίαθλο+1. Πιλοτική κατηγορία για ομάδες Γυμνασίου και Λυκείου. ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Έκδοση 1η 22 Οκτωβρίου Επιμέλεια: Τσατσαρώνης Κωνσταντίνος

Δίαθλο+1. Πιλοτική κατηγορία για ομάδες Γυμνασίου και Λυκείου. ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Έκδοση 1η 22 Οκτωβρίου Επιμέλεια: Τσατσαρώνης Κωνσταντίνος Δίαθλο+1 Πιλοτική κατηγορία για ομάδες Γυμνασίου και Λυκείου ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Έκδοση 1η 22 Οκτωβρίου 2018 Επιμέλεια: Τσατσαρώνης Κωνσταντίνος 1. Συμμετέχοντες Στην κατηγορία Δίαθλο+1 μπορούν να συμμετάσχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «MAZE SOLVING»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «MAZE SOLVING» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «MAZE SOLVING» Συγγραφέας: Οργανωτική Επιτροπή ROBOTEX CYPRUS Πρωτότυπο στα Αγγλικά: raimond.paaru@robotex.ee Σελίδα: 1 Πίνακας Περιεχομένων 1 Εισαγωγή... 3 2 Στόχος... 3 3 Δικαίωμα Συμμετοχής...

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «CITY PASSING»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «CITY PASSING» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «CITY PASSING» Συγγραφέας: Οργανωτική Επιτροπή CYPRUS ROBOTEX CHALLENGE Πρωτότυπο στα Αγγλικά: raimond.paaru@robotex.ee www.robotex.ee Σελίδα: 1 Πίνακας Περιεχομένων 1 Εισαγωγή... 3 2 Στόχος...

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «COLOUR PICKING»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «COLOUR PICKING» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «COLOUR PICKING» Συγγραφέας: Οργανωτική Επιτροπή ROBOTEX CYPRUS Σελίδα: 1 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Στόχος... 3 3. Η Ομάδα - Δικαίωμα Συμμετοχής... 3 4. Η Πίστα... 4 5. Το Ρομπότ...

Διαβάστε περισσότερα

Προηγμένη Κατηγορία (Advanced Robotics)

Προηγμένη Κατηγορία (Advanced Robotics) Προηγμένη Κατηγορία (Advanced Robotics) Στόχος της δοκιμασίας είναι το ρομπότ να σκοράρει όσο πιο πολλούς πόντους μπορεί σε μια έκδοση ρομποτικού Tetris με το όνομα Tetrastack. Το ρομπότ θα βρει, αναγνωρίσει

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου. «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου. «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας 2015 1 1. Περιγραφή δοκιμασίας Το φετινό όνομα της δοκιμασίας του διαγωνισμού στην κατηγορία του Πανεπιστημίου είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «MAZE SOLVING»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «MAZE SOLVING» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «MAZE SOLVING» Συγγραφέας: Οργανωτική Επιτροπή ROBOTEX CYPRUS Πρωτότυπο στα Αγγλικά: raimond.paaru@robotex.ee Σελίδα: 1 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Στόχος... 3 3. Η Ομάδα - Δικαίωμα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «MAZE SOLVING»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «MAZE SOLVING» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «MAZE SOLVING» Συγγραφέας: Οργανωτική Επιτροπή CYPRUS ROBOTEX CHALLENGE Πρωτότυπο στα Αγγλικά: raimond.paaru@robotex.ee www.robotex.ee Σελίδα: 1 Πίνακας Περιεχομένων 1 Εισαγωγή... 3 2 Στόχος...

Διαβάστε περισσότερα

Αγώνες αυτοκινήτου Παιχνίδι για 2 παίκτες

Αγώνες αυτοκινήτου Παιχνίδι για 2 παίκτες Αγώνες αυτοκινήτου Παιχνίδι για 2 παίκτες Άνοιξε το προγραμματιστικό περιβάλλον του Scratch 2.0. Επίλεξε το Σκηνικό. Επίλεξε την καρτέλα Υπόβαθρα. Επίλεξε το πινέλο, αύξησε το πλάτος της γραμμής του πινέλου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGO MINDSTORMS EV3

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGO MINDSTORMS EV3 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGO MINDSTORMS EV3 Μάθημα 3 ο : ΣΤΡΟΦΕΣ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΘΗΣΗΣ 1. Πώς να στρίβετε το robot ένα προκαθορισμένο αριθμό μοιρών 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «LINE FOLLOWING»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «LINE FOLLOWING» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «LINE FOLLOWING» Συγγραφέας: Οργανωτική Επιτροπή ROBOTEX CYPRUS Πρωτότυπο στα Αγγλικά: raimond.paaru@robotex.ee Σελίδα: 1 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Στόχος... 3 3. Η Ομάδα - Δικαίωμα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ MATHEMATICS

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ MATHEMATICS ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ MATHEMATICS LEVEL: 5 6 (E - Στ Δημοτικού) 10:00 11:00, 20 March 2010 THALES FOUNDATION 1 3 βαθμοί 1. Γνωρίζοντας ότι + + 6 = + + +, ποιόν αριθμό αντιπροσωπεύει το ; A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) 6

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «ENGINO COLOUR PICKING»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «ENGINO COLOUR PICKING» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «ENGINO COLOUR PICKING» Συγγραφέας: Οργανωτική Επιτροπή ROBOTEX CYPRUS Σελίδα: 1 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Στόχος... 3 3. Δικαίωμα Συμμετοχής... 3 4. Η Πίστα... 3 5. Το Ρομπότ...

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «LINE FOLLOWING»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «LINE FOLLOWING» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «LINE FOLLOWING» Συγγραφέας: Οργανωτική Επιτροπή CYPRUS ROBOTEX CHALLENGE Πρωτότυπο στα Αγγλικά: raimond.paaru@robotex.ee www.robotex.ee Σελίδα: 1 Πίνακας Περιεχομένων 1 Εισαγωγή... 3 2 Στόχος...

Διαβάστε περισσότερα

FOOD MATTERS (Το φαγητό έχει σημασία)

FOOD MATTERS (Το φαγητό έχει σημασία) World Robot Olympiad 2018 Κατηγορία Open WeDo (Μέχρι 10 ετών) Περιγραφή πρόκλησης, κανόνες και διαδικασία βαθμολογίας FOOD MATTERS (Το φαγητό έχει σημασία) AUTOMATED FOOD PRODUCTION (Αυτοματοποιημένη παραγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Α = 2010 2009 + 2008 2007 + 2006 2005 +...+ 4 3 + 2 1 είναι : Α) 2010 Β) 1005 Γ) 5 Δ) 2009 Ε) Κανένα από τα προηγούμενα. είναι :

Α = 2010 2009 + 2008 2007 + 2006 2005 +...+ 4 3 + 2 1 είναι : Α) 2010 Β) 1005 Γ) 5 Δ) 2009 Ε) Κανένα από τα προηγούμενα. είναι : ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 11 η Κυπριακή Μαθηματική Ολυμπιάδα Απρίλιος 010 Χρόνος: 60 λεπτά Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΣΚΗΣΗ 1 Η τιμή της αριθμητικής παράστασης Α = 010 009 + 008 007 + 006 005 +...+ 4 3 + 1 είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «LINE FOLLOWING»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «LINE FOLLOWING» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «LINE FOLLOWING» Συγγραφέας: Οργανωτική Επιτροπή ROBOTEX CYPRUS Πρωτότυπο στα Αγγλικά: raimond.paaru@robotex.ee Σελίδα: 1 Πίνακας Περιεχομένων 1 Εισαγωγή... 3 2 Στόχος... 3 3 Δικαίωμα Συμμετοχής...

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο εργασίας 1 Εισαγωγή στη Ρομποτική

Φύλλο εργασίας 1 Εισαγωγή στη Ρομποτική Φύλλο εργασίας 1 Εισαγωγή στη Ρομποτική Χωριστείτε σε ομάδες 2-3 ατόμων και απαντήστε στις ερωτήσεις του φύλλου εργασίας. Δραστηριότητα 1 Συζητήστε με τα μέλη της ομάδας σας και γράψτε μια λίστα με ρομποτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «FOLKRACE»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «FOLKRACE» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «FOLKRACE» Συγγραφέας: Οργανωτική Επιτροπή ROBOTEX CYPRUS Σελίδα:1 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Στόχος... 3 3. Η Ομάδα Δικαίωμα Συμμετοχής... 3 4. Η Πίστα... 4 5. Το Ρομπότ... 5

Διαβάστε περισσότερα

Δομή Επιλογής. 1. Αν ο σκύλος ακουμπήσει ένα κόκαλο τότε το κόκαλο εξαφανίζεται και ο παίκτης κερδίζει 10 πόντους.

Δομή Επιλογής. 1. Αν ο σκύλος ακουμπήσει ένα κόκαλο τότε το κόκαλο εξαφανίζεται και ο παίκτης κερδίζει 10 πόντους. Τάξη : Α Λυκείου Λογισμικό : Scratch Ενδεικτική Διάρκεια : 45 λεπτά Δομή Επιλογής Μία από τις πιο σημαντικές δομές που χρησιμοποιείται στον προγραμματισμό είναι η δομή επιλογής. Η δομή αυτή μας δίνει την

Διαβάστε περισσότερα

Δομή Επανάληψης. 3. Επανέλαβε την κίνηση του αυτοκινήτου ώσπου αυτό να ακουμπήσει στο κόκκινο χρώμα.

Δομή Επανάληψης. 3. Επανέλαβε την κίνηση του αυτοκινήτου ώσπου αυτό να ακουμπήσει στο κόκκινο χρώμα. Τάξη : Α Λυκείου Λογισμικό : Scratch Ενδεικτική Διάρκεια : 45 λεπτά Δομή Επανάληψης Μία από τις πιο βασικές δομές στον προγραμματισμό είναι η δομή επανάληψης. Η δομή αυτή μας δίνει την δυνατότητα να επαναλαμβάνουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «LINE FOLLOWING»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «LINE FOLLOWING» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «LINE FOLLOWING» Συγγραφέας: Οργανωτική Επιτροπή CYPRUS ROBOTEX CHALLENGE Πρωτότυπο στα Αγγλικά: raimond.paaru@robotex.ee www.robotex.ee Σελίδα: 1 Πίνακας Περιεχομένων 1 Εισαγωγή... 3 2 Στόχος...

Διαβάστε περισσότερα

1ο μέρος 1. Φτιάχνουμε την πίστα. Μια ενδεικτική πίστα φαίνεται παρακάτω:

1ο μέρος 1. Φτιάχνουμε την πίστα. Μια ενδεικτική πίστα φαίνεται παρακάτω: 1ο μέρος 1. Φτιάχνουμε την πίστα. Μια ενδεικτική πίστα φαίνεται παρακάτω: Εικόνα 1 Για να φτιάξουμε το τείχος επιλέγουμε καταρχήν την καρτέλα Γραφικά (κάτω δεξιά) και έπειτα το γεμάτο τετράγωνο από την

Διαβάστε περισσότερα

Αριστείδης Παλιούρας Ανακαλύψτε το Scratch 2

Αριστείδης Παλιούρας Ανακαλύψτε το Scratch 2 Λαβύρινθος Στη δραστηριότητα αυτή θα δημιουργήσεις το παιχνίδι «Λαβύρινθος» στο οποίο ο χρήστης οδηγεί μια γάτα, χρησιμοποιώντας τα βελάκια του πληκτρολογίου, για να βγει από έναν λαβύρινθο με κόκκινους

Διαβάστε περισσότερα

α) Πώς παίρνουμε αποφάσεις στην καθημερινή μας ζωή; Συμπληρώσετε τον παρακάτω πίνακα: τότε

α) Πώς παίρνουμε αποφάσεις στην καθημερινή μας ζωή; Συμπληρώσετε τον παρακάτω πίνακα: τότε 1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΦΥΛΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Ή ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ) ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 «Η δομή επιλογής εάν» Δραστηριότητα 1 α) Πώς παίρνουμε αποφάσεις στην καθημερινή μας ζωή;

Διαβάστε περισσότερα

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας:

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας: Η χελώνα δέχτηκε την απαίτηση του λαγού για ρεβάνς του αγώνα και τα νέα εξαπλώθηκαν γρήγορα παντού. Ο μεγάλος αγώνας ήταν έτοιμος να ξεκινήσει και οι συμμετέχοντες ήταν πια έτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGO MINDSTORMS EV3

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGO MINDSTORMS EV3 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGO MINDSTORMS EV3 Μάθημα 4 ο : Wait Block Motor on, off Display Block Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΘΗΣΗΣ 1. Χρήση του Wait Block 2. Λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Έκδοση: 15 Ιανουαρίου

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Έκδοση: 15 Ιανουαρίου World Robot Olympiad 2019 Ανοικτή κατηγορία WeDo (πιλοτική*) Περιγραφή πρόκλησης, Κανόνες και Αξιολόγηση ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Έκδοση: 15 Ιανουαρίου Επιμέλεια: Βέρρας Παναγιώτης, Λαδιάς

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ROBOLEAGUE EXPO» ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ STEAM FESTIVAL

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ROBOLEAGUE EXPO» ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ STEAM FESTIVAL ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ROBOLEAGUE EXPO» ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ STEAM FESTIVAL 2019 Τα Εκπαιδευτικά Κέντρα STEAMCenter (εφεξής «ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΑΡΧΗ»)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «ENHANCED LINE FOLLOWING»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «ENHANCED LINE FOLLOWING» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «ENHANCED LINE FOLLOWING» Συγγραφέας: Οργανωτική Επιτροπή ROBOTEX CYPRUS Πρωτότυπο στα Αγγλικά: PRIIT NORAK, www.robotex.ee Σελίδα: 1 Πίνακας Περιεχομένων 1 Εισαγωγή... 3 2 Στόχος... 3 3 Δικαίωμα

Διαβάστε περισσότερα

«Προγραµµατισµός του LEGO Mindstorm NXT για το διαγωνισµό "Move the Ball!"»

«Προγραµµατισµός του LEGO Mindstorm NXT για το διαγωνισµό Move the Ball!» ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΚΠ 413 / ΕΚΠ 606 ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ Εργασία Εξαµήνου Προγραµµατισµός του LEGO Mindstorm NXT για το διαγωνισµό "Move the Ball!"

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 BUGGY OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε Υπεύθυνος Κλάδου Λυκαρης Βασιλης

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 BUGGY OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε Υπεύθυνος Κλάδου Λυκαρης Βασιλης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 BUGGY OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε. 2018 Υπεύθυνος Κλάδου Λυκαρης Βασιλης bod@el-me.gr ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΑ Για το 2018 το πρωτάθληµα θα έχει την εξής µορφή: (4) τέσσερις

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGO MINDSTORMS NXT

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGO MINDSTORMS NXT ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGO MINDSTORMS NXT Φύλλο Εργασίας 1 ο Γνωριμία με το προγραμματιστικό περιβάλλον ΝΧΤ-G Σημειώσεις Καθηγητή Σκοπός : να μάθουν να χρησιμοποιούν

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 BUGGY OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε Υπεύθυνος Κλάδου Σταθόπουλος Βασίλης

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 BUGGY OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε Υπεύθυνος Κλάδου Σταθόπουλος Βασίλης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 BUGGY OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε. 2016 Υπεύθυνος Κλάδου Σταθόπουλος Βασίλης bod@el-me.gr ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΑ Για το 2016 το πρωτάθλημα θα έχει την εξής μορφή: (5)

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΝΤΟΥΛΑΚΗΣ - ΜΕΝΙΟΥΔΑΚΗΣ ΕΠΑ.Λ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΒΑΣΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΝΤΟΥΛΑΚΗΣ - ΜΕΝΙΟΥΔΑΚΗΣ ΕΠΑ.Λ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΒΑΣΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ... 4 Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΡΟΜΠΟΤ... 5 ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ... 5 ΤΑ ΚΟΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΚ...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGO MINDSTORMS EV3

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGO MINDSTORMS EV3 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGO MINDSTORMS EV3 Μάθημα 1 ο : Περιγραφή του EV3 και του περιβάλλοντος προγραμματισμού του Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου 2 3 4 ΑΝΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΘΗΣΗΣ 1. Πώς

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και Προυποθέσεις Συμμετοχής για το Αναρριχητικό Event του 4Wall Traverse στο The Wall

Όροι και Προυποθέσεις Συμμετοχής για το Αναρριχητικό Event του 4Wall Traverse στο The Wall Όροι και Προυποθέσεις Συμμετοχής για το Αναρριχητικό Event του 4Wall Traverse στο The Wall Ι. ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Το event θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 η Μαίου 2014 και ώρα 20:30μμ. Θα υπάρχουν 2 διαδρομές

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGO MINDSTORMS NXT

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGO MINDSTORMS NXT ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGO MINDSTORMS NXT Φύλλο Εργασίας 1 ο Γνωριμία με το προγραμματιστικό περιβάλλον ΝΧΤ-G Όνομα Ημερομηνία Εξοικείωση με το NXT-G Στις παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

Κανονιστικά πλαίσια σε διαγωνισμούς ρομποτικής

Κανονιστικά πλαίσια σε διαγωνισμούς ρομποτικής Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ραλλείος 20 Δεκεμβρίου 2017 Κανονιστικά πλαίσια σε διαγωνισμούς ρομποτικής Αμπαριώτης Απόστολος abariotis@gmail.com Αμπαριώτης Απόστολος 2 Προπονητής σε

Διαβάστε περισσότερα

Ανοικτή Κατηγορία Δημοτικού: Εποικισμός του Άρη

Ανοικτή Κατηγορία Δημοτικού: Εποικισμός του Άρη Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανοικτή Κατηγορία Δημοτικού: Εποικισμός του Άρη Κανονισμοί και Βαθμολογία Σελίδα 1 Κανονισμοί Για την κατασκευή θα χρησιμοποιηθεί το ρομποτικό κιτ LEGO

Διαβάστε περισσότερα

Β1.1 Δημιουργία Εφαρμογής στο Περιβάλλον Προγραμματισμού EdScratch του Edison ρομπότ

Β1.1 Δημιουργία Εφαρμογής στο Περιβάλλον Προγραμματισμού EdScratch του Edison ρομπότ Β1.1 Δημιουργία Εφαρμογής στο Περιβάλλον Προγραμματισμού EdScratch του Edison ρομπότ Τι θα μάθουμε σήμερα: Να γνωρίσουμε την Ρομποτική Να προετοιμάσουμε και να γνωρίσουμε το Edison ρομπότ Να μεταφερόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 BUGGY OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε Υπεύθυνοι Κλάδου Ζωτιάδης Κώστας Γιαννίτσας Κώστας

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 BUGGY OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε Υπεύθυνοι Κλάδου Ζωτιάδης Κώστας Γιαννίτσας Κώστας ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 1/8 BUGGY OFF ROAD ΕΛ.Μ.Ε. 2017 Υπεύθυνοι Κλάδου Ζωτιάδης Κώστας Γιαννίτσας Κώστας bod@el-me.gr ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΑ Για το 2017 το πρωτάθληµα θα έχει την εξής

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή της 3 ης εργαστηριακής εφαρμογής: ρομποτικό σύστημα LEGO NXT

Περιγραφή της 3 ης εργαστηριακής εφαρμογής: ρομποτικό σύστημα LEGO NXT www.robolab.tuc.gr Περιγραφή της 3 ης εργαστηριακής εφαρμογής: ρομποτικό σύστημα LEGO NXT ΜΠΔ, 9 Ο Εξάμηνο Σάββας Πιπερίδης 1. Το ρομποτικό σύστημα LEGO NXT περισσότερες πληροφορίες: http://mindstorms.lego.com/

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ MATHEMATICS

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ MATHEMATICS ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ MATHEMATICS LEVEL: 11 12 (B - Γ Λυκείου) 10:00 11:00, 20 March 2010 THALES FOUNDATION 1 3 βαθμοί 1. Από την εικόνα μπορούμε να δούμε ότι: 1 + 3 + 5 + 7 = 4 4. Ποια είναι η τιμή του: 1 + 3 +

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGO MINDSTORMS EV3

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGO MINDSTORMS EV3 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGO MINDSTORMS EV3 Μάθημα 3 ο : ΣΤΡΟΦΕΣ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΘΗΣΗΣ 1. Πώς να στρίβετε το robot ένα προκαθορισμένο αριθμό μοιρών 2.

Διαβάστε περισσότερα

Scratch 2.0 Προκλήσεις

Scratch 2.0 Προκλήσεις Scratch 2.0 Προκλήσεις Οι µαθητές, εκτός από τα φύλλα εργασίας και τις ασκήσεις, προτείνεται να υλοποιούν και µία προγραµµατιστική πρόκληση σε κάθε ένα από τα 12 µαθήµατα. Οι προγραµµατιστικές προκλήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Το δεύτερο παιχνίδι ΤΟΥΒΛΑΚΙΑ

Το δεύτερο παιχνίδι ΤΟΥΒΛΑΚΙΑ Το δεύτερο παιχνίδι ΤΟΥΒΛΑΚΙΑ Στο παιχνίδι υπάρχουν τουβλάκια διαφόρων χρωμάτων. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να καταστραφούν όλα τα τουβλάκια. Ο παίκτης χειρίζεται από το πληκτρολόγιο μία ρακέτα. Ένα μπαλάκι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGO MINDSTORMS EV3

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGO MINDSTORMS EV3 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ LEGO MINDSTORMS EV3 Μάθημα 11ο: Μεταβλητές, Αριθμητικές - Λογικές πράξεις Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Χίου ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΘΗΣΗΣ 1. Τι είναι μία μεταβλητή 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Πιθανότητες 24 Πιθανότητες 24 η Άσκηση Η Δανάη περιστρέφει τον δείκτη στον διπλανό τροχό. α. Να εκφράσεις με κλάσμα την πιθανότητα:. Ο δείκτης να σταματήσει σε

Διαβάστε περισσότερα

WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η

WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ WiFi V-Timer... 3 2. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ WiFi V-Timer... 4 3. ΤΟΠΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ WiFi V-Timer... 5 4. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης της Εφαρμογής Web based Video Conference

Οδηγός Χρήσης της Εφαρμογής Web based Video Conference Οδηγός Χρήσης της Εφαρμογής Web based Video Conference Περιεχόμενα Περιβάλλον Εφαρμογής... 3 1. Σύνδεση... 3 2. Κατάσταση Σύνδεσης... 3 3. Συνδεδεμένοι Χρήστες... 4 4. Συμμετέχοντες... 4 Διάταξη Push to

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ - ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΙΣΤΑΣ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ - ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΙΣΤΑΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ - ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΙΣΤΑΣ 1. Ο πρόεδρος της επιτροπής για αγώνες dragster πρέπει να πραγματοποιήσει επιθεώρηση των αγωνιστικών διαδρομών και να εξασφαλίσει ότι οι προδιαγραφές για την ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Sailing Marathon Training Camp 4/11/2018 για σκάφη 420 [mixed], 470 [mixed] και LASER 4,7, Optimist [Ομιλικό Κύπελλο]

Sailing Marathon Training Camp 4/11/2018 για σκάφη 420 [mixed], 470 [mixed] και LASER 4,7, Optimist [Ομιλικό Κύπελλο] ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Sailing Marathon Training Camp 4/11/2018 για σκάφη 420 [mixed], 470 [mixed] και LASER 4,7, Optimist [Ομιλικό Κύπελλο] ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Ο αγώνας θα διέπεται από: 1.1 Τις

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΜΕ ARDUINO - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ. Δημιουργός: Δρ.Αθανάσιος Μπαλαφούτης Επιβλέπων: Πετεινάτος Ηλίας Υποψήφιος Διδάκτωρ

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΜΕ ARDUINO - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ. Δημιουργός: Δρ.Αθανάσιος Μπαλαφούτης Επιβλέπων: Πετεινάτος Ηλίας Υποψήφιος Διδάκτωρ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΜΕ ARDUINO - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ Δημιουργός: Δρ.Αθανάσιος Μπαλαφούτης Επιβλέπων: Πετεινάτος Ηλίας Υποψήφιος Διδάκτωρ 1 ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Περιεχόμενα Διαγωνισμός Sumo Διαγωνισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV Ασκήσεις για το Robolab

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV Ασκήσεις για το Robolab ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV Παρακάτω παραθέτουμε μία σειρά ασκήσεων για το Robolab ομαδοποιημένων σε κατηγορίες : Επιμέλεια : Κυριακού Γεώργιος 1 Φύλλο Ασκήσεων (πρόκληση με κινητήρες) ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 ΤΑ ΚΟΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΚ... 6 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ... 9 ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 ΤΑ ΚΟΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΚ... 6 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ... 9 ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ... ΒΑΣΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ... 4 Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΡΟΜΠΟΤ... 5 ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ... 5 ΤΑ ΚΟΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΚ...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Οptimist Ιτέα, Ιουνίου 2009 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Οptimist Ιτέα, Ιουνίου 2009 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Οptimist Ιτέα, 22-27 Ιουνίου 2009 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Οι αγώνες θα διέπονται από τους «κανόνες» όπως αυτοί ορίζονται στους Κανονισμούς Ιστιοδρομιών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ OPTIMIST «ΔΕΛΦΙΝΕΙΑ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ OPTIMIST «ΔΕΛΦΙΝΕΙΑ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ OPTIMIST «ΔΕΛΦΙΝΕΙΑ» 26-28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ 1. ΚΑΝΟΝΕΣ 1.1 Οι αγώνες θα διέπονται από τους κανόνες όπως αυτοί ορίζονται στους Κανόνες Αγώνων Ιστιοπλοΐας. 1.2 Ο κανόνας 40.1

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Λήξη εμπρόθεσμων συμμετοχών 11-05-2012 20.00 Άνοιγμα πύλης Αεροδρομίου 12-05-2012 08.30 Πύλη Διοικητικός Έλεγχος 12-05-2012 09.00-11.00 Υποχρεωτική Ενημέρωση συμμετεχόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «ENHANCED LINE FOLLOWING»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «ENHANCED LINE FOLLOWING» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ «ENHANCED LINE FOLLOWING» Συγγραφέας: Οργανωτική Επιτροπή ROBOTEX CYPRUS Πρωτότυπο στα Αγγλικά: PRIIT NORAK, www.robotex.ee Σελίδα: 1 Πίνακας Περιεχομένων 1 Εισαγωγή... 3 2 Στόχος... 3 3 H Ομάδα

Διαβάστε περισσότερα

1. Γενική Κατηγορία (Regular) 2. Ανοιχτή Κατηγορία (Open) 3. Ποδόσφαιρο (WRO Football) 4. Προηγμένη Δοκιμασία (Advanced Robotics Challenge)

1. Γενική Κατηγορία (Regular) 2. Ανοιχτή Κατηγορία (Open) 3. Ποδόσφαιρο (WRO Football) 4. Προηγμένη Δοκιμασία (Advanced Robotics Challenge) Γενικοί Κανόνες WRO Α. Κατηγορίες Διαγωνισμού Ο WRO έχει τέσσερις κατηγορίες: 1. Γενική Κατηγορία (Regular) 2. Ανοιχτή Κατηγορία (Open) 3. Ποδόσφαιρο (WRO Football) 4. Προηγμένη Δοκιμασία (Advanced Robotics

Διαβάστε περισσότερα

Παιχνίδια. 2. Το σπίτι

Παιχνίδια. 2. Το σπίτι Παιχνίδια 1. Τα καπέλα Οδηγίες: Τα παιδιά σχεδιάζουν διάφορα καπέλα και γράφουν τα πρόσωπα που τα φοράνε στην πραγματικότητα. Στη συνέχεια ένα παιδί προσποιείται ότι φοράει ένα καπέλο και μιμείται κινήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Τα Φύλλα Εργασίας αφορά την εκμάθηση της εκτέλεσης της δομής επιλογής μέσα από το περιβάλλον του SCRATCH.

Τα Φύλλα Εργασίας αφορά την εκμάθηση της εκτέλεσης της δομής επιλογής μέσα από το περιβάλλον του SCRATCH. 15. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΦΥΛΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Τα Φύλλα Εργασίας αφορά την εκμάθηση της εκτέλεσης της δομής επιλογής μέσα από το περιβάλλον του SCRATCH. 16. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Οι βασικές διαδικασίες αξιολόγησης προέρχονται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ Green. Ανακαλύψτε την σημασία των Εναλλακτικών πηγών ενέργειας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ Green. Ανακαλύψτε την σημασία των Εναλλακτικών πηγών ενέργειας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ Green City Ανακαλύψτε την σημασία των Εναλλακτικών πηγών ενέργειας Κατασκευάστε μια σύγχρονη πόλη, ο οποία δεν θα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ 2010-2011 ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΟΜΑΔΑ: ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (konsatha@mie.uth.gr) ΚΑΛΤΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ( bingo_than@msn.com ) ΚΙΚΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών. Όμιλος Αριστείας

Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών. Όμιλος Αριστείας Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών Όμιλος Αριστείας Ανάπτυξη των Φυσικών και Συναρμοστικών Ικανοτήτων μέσα από την εκμάθηση του αθλήματος της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Υπεύθυνος:

Διαβάστε περισσότερα

1.1 ΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ

1.1 ΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ : ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ. ΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ Αιτιοκρατικό πείραμα ονομάζουμε κάθε πείραμα για το οποίο, όταν ξέρουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιείται, μπορούμε να προβλέψουμε με

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. Γεωμετρικά σχήματα - Η περίμετρος. Ενότητα 8. β τεύχος

ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. Γεωμετρικά σχήματα - Η περίμετρος. Ενότητα 8. β τεύχος ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 46 Γεωμετρικά σχήματα - Η περίμετρος Ενότητα 8 β τεύχος Γεωμετρικά σχήματα-η περίμετρος 46 1η Άσκηση Να κυκλώσεις όλα τα κανονικά πολύγωνα: 60 ο 108 ο 108 ο 120

Διαβάστε περισσότερα

Το σκηνικό μας είναι πλέον έτοιμο για εισάγουμε τα υπόλοιπα αντικείμενα του έργου μας.

Το σκηνικό μας είναι πλέον έτοιμο για εισάγουμε τα υπόλοιπα αντικείμενα του έργου μας. Εισαγωγή έτοιμου σκηνικού Όπως είδαμε και στο προηγούμενο κεφάλαιο, το Scratch παρέχει επίσης μία πληθώρα από έτοιμα σκηνικά. Για να εισάγουμε ένα έτοιμο σκηνικό, πηγαίνουμε στην καρτέλα Υπόβαθρα του σκηνικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΕΓΔ Οδηγίες προς τους μαθητές για τη χρήση του λογισμικού εξέτασης (EL)

ΕΕΓΔ Οδηγίες προς τους μαθητές για τη χρήση του λογισμικού εξέτασης (EL) ΕΕΓΔ Οδηγίες προς τους μαθητές για τη χρήση του λογισμικού εξέτασης (EL) Πίνακας Περιεχομένων 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 2 ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΕΣΤ 3 2.1 Η σύνδεση με το σύστημα (log-in) 3 2.2 Έλεγχος του ήχου για το

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ. WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 1 Η

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ. WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 1 Η ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 1 Η 1 Δυνατότητες του WiFi V-Timer To WiFi V-Timer είναι ένα V-Timer με διπλή λειτουργικότητα 1. Δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης στο Ίντερνετ μέσω

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ TRIAL ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ TRIAL 2.ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3.ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 4.ΣΗΜΑΝΣΗ (ΧΑΡΑΞΗ)ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ TRIAL ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ TRIAL 2.ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3.ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 4.ΣΗΜΑΝΣΗ (ΧΑΡΑΞΗ)ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ TRIAL ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ TRIAL 2.ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3.ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 4.ΣΗΜΑΝΣΗ (ΧΑΡΑΞΗ)ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 5.ΤΜΗΜΑΤΑ(ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ) 6.ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 7.ΕΚΚΙΝΗΣΗ 1 / 14 8.ΒΑΘΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί Κανόνες Έτος 2016

Γενικοί Κανόνες Έτος 2016 Copyright World Robot Olympiad Association Ltd. 2016. Version 2016.1 Γενικοί Κανόνες Έτος 2016 Περιεχόμενα Γνωριμία με τον WRO...2 Κατηγορίες/επίπεδα του διαγωνισμού...3 Ηλικιακές ομάδες για το διαγωνισμό

Διαβάστε περισσότερα