ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ! Εγκαταστήστε εφαρμογές μόνο μέσω των επίσημων καταστημάτων εφαρμογών. Αυτή η εφαρμογή θα έχει πρόσβαση σε:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ! Εγκαταστήστε εφαρμογές μόνο μέσω των επίσημων καταστημάτων εφαρμογών. Αυτή η εφαρμογή θα έχει πρόσβαση σε:"

Transcript

1 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ! Εγκαταστήστε εφαρμογές μόνο μέσω των επίσημων καταστημάτων εφαρμογών. Πριν κατεβάσετε μια εφαρμογή, βρείτε πληροφορίες γι αυτή και τους δημιουργούς της. Προσοχή στους συνδέσμους που λαμβάνετε μέσω ή SMS, που μπορεί να σας παραπλανήσουν ώστε να εγκαταστήσετε εφαρμογές από τρίτες ή μη έμπιστες πηγές. ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΑΛΛΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ Ελέγξτε σε ποιες κατηγορίες δεδομένων θα μπορεί να έχει πρόσβαση, καθώς και αν θα μοιράζεται πληροφορίες για εσάς με εξωτερικές οντότητες. Χρειάζεται όλες αυτές τις άδειες; Αν όχι, τότε μην την κατεβάσετε! Αυτή η εφαρμογή θα έχει πρόσβαση σε: Επαφές Τηλεφωνικές κλήσεις Μηνύματα Μικρόφωνο Κάμερα Τοποθεσία Αποθηκευτικό χώρο ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΦΟΡΗΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ. Θα εξετάσει όλες τις εφαρμογές της συσκευής καθώς και κάθε επόμενη που θα εγκαταστήσετε και θα σας προειδοποιεί σε περίπτωση εντοπισμού κακόβουλου λογισμικού. Άγνωστο κατάστημα Sketchy εφαρμογές by TrustMe :-) Developers Μοναδική εφαρμογή με την οποία θα κερδίσετε ευρώ σε δύο ώρες. Κατεβάστε την τώρα! ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ (9,458) Χρήστης 1 Malware Χρήστης 2 Malware 100% Χρήστης 3 Μείνετε μακριά! Χρήστης 4 Μην την κατεβάσετε ΑΔΕΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

2 ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ MOBILE BANKING ΤΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ! Το κακόβουλο λογισμικό mobile banking είναι σχεδιασμένο ώστε να υποκλέπτει τραπεζικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή σας. ΠΩΣ ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ; Κατά την επίσκεψη σε μολυσμένους ή κακόβουλους ιστοτόπους Κατεβάζοντας κακόβουλες εφαρμογές Με τη μέθοδο του phishing ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ; Κατεβάστε την επίσημη εφαρμογή για φορητές συσκευές της τράπεζάς σας και βεβαιωθείτε ότι επισκέπτεσθε τον επίσημο ιστότοπο της τράπεζας κάθε φορά. Αποφύγετε την αυτόματη είσοδο (log in) στον ιστότοπο ή την εφαρμογή της τράπεζας. Μην μοιράζεστε με κανέναν δεδομένα που αφορούν τον τραπεζικό σας λογαριασμό και ιδίως τον κωδικό πρόσβασης. Αν υπάρχει διαθέσιμη, εγκαταστήστε μια εφαρμογή ασφαλείας που θα σας προειδοποιεί εγκαίρως για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ; Υποκλοπή προσωπικών πληροφοριών αυθεντικοποίησης Χωρίς δικαίωμα αναλήψεις και μεταφορές χρημάτων Αν χάσετε το κινητό σας τηλέφωνο, ή αλλάξετε αριθμό, επικοινωνήστε με την τράπεζά σας, ώστε να γίνει επικαιροποίηση των στοιχείων σας. Μην μοιράζεστε οποιαδήποτε πληροφορία για τον τραπεζικό σας λογαριασμό μέσω SMS ή . Χρησιμοποιήστε πάντα μια ασφαλή σύνδεση Wi-Fi για τη σύνδεσή σας στον ιστότοπο ή την εφαρμογή της τράπεζάς σας. Μην το κάνετε μέσω ελεύθερου Wi-Fi! Ελέγχετε τακτικά τους έντυπους τραπεζικούς σας λογαριασμούς εφόσον λαμβάνετε τέτοιους.

3 MOBILE RANSOMWARE ΠΕΙΤΕ ΑΝΤΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΑΡΧΕΙΑ Το ransomware κρατά ομήρους τη συσκευή σας και τα δεδομένα σας, απαιτώντας ανταλλάγματα. Αυτού του είδους το κακόβουλο λογισμικό κλειδώνει την οθόνη της συσκευής σας ή δε σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αρχεία ή λειτουργίες. ΠΩΣ ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ; Κατά την επίσκεψη σε μολυσμένους ή κακόβουλους ιστοτόπους. Κατεβάζοντας απομιμήσεις νόμιμων εφαρμογών. Κάνοντας κλικ σε συνδέσμους ή επισυναπτόμενα που εμπεριέχονται σε phishing s. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ; Ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε τη συσκευή στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις, χάνοντας έτσι όλα τα δεδομένα σας. Ένας επιτιθέμενος μπορεί να έχει πλήρη πρόσβαση στη συσκευή σας και να μοιραστεί τα δεδομένα σας με τρίτους. ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ; Δημιουργήστε σε τακτική βάση αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας και εγκαταστήστε όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις για το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές. Αποφύγετε τις αγορές από καταστήματα εφαρμογών τρίτων. Αν υπάρχει διαθέσιμη, εγκαταστήστε μια εφαρμογή ασφαλείας για φορητές συσκευές, που θα σας προειδοποιεί για κάθε περιστατικό ασφάλειας. Προσέξτε τα s και τους ιστοτόπους που φαίνονται ύποπτα ή υπερβολικά ωραία για να είναι αληθινά. Μην παραχωρείτε σε κανέναν δικαιώματα διαχειριστή της συσκευής σας. Μην πληρώσετε τα λύτρα. Χρηματοδοτείτε εγκληματίες και τους ενθαρρύνετε να συνεχίσουν τις έκνομες δραστηριότητές τους.

4 ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΙΣΤΟΥ ΕΛΕΓΞΤΕ ΔΙΠΛΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ. ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ Θα μπορούσατε να χάσετε χρήματα, προσωπικά δεδομένα ή ακόμα και αποθηκευμένα αρχεία, αν η συσκευή σας σταματήσει να λειτουργεί. Μην τσιμπάτε! AΠOΣT OΛH ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ; ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ; ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ PHISHING: Εγκληματίες εξαπατούν τους χρήστες ώστε να δώσουν προσωπικές πληροφορίες, προσποιούμενοι έμπιστες οντότητες. Επιθέσεις γίνονται μέσω , μηνυμάτων SMS ή ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης. ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΕ ΙΣΤΟΤΟΠΟ: Η συσκευή σας μπορεί να μολυνθεί κατά τη διάρκεια μιας απλής επίσκεψης σε έναν μη ασφαλή ιστότοπο. ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ: Σε ένα μπορεί να εμπεριέχονται κακόβουλοι σύνδεσμοι ή μολυσμένα επισυναπτόμενα αρχεία. ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ; Θα πρέπει να σας βάλουν σε υποψίες ένα SMS ή μια τηλεφωνική κλήση από μια εταιρεία όπου σας ζητάνε προσωπικές πληροφορίες. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι το μήνυμα ή η κλήση είναι νόμιμα καλώντας απευθείας στην εταιρεία μέσω της επίσημης γραμμής επικοινωνίας της. Κατά την περιήγηση στο Διαδίκτυο από τη φορητή σας συσκευή, βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση είναι ασφαλής (ένδειξη HTTPS). Μπορείτε πάντα να το ελέγχετε στην αρχή του URL. Οι φορητές συσκευές είναι ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ στο Διαδίκτυο. 85% Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΟΥ Το ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ συχνά δημιουργεί προβλήματα. Οι περιηγητές στις φορητές συσκευές προβάλλουν τα URLs σε περιορισμένο χώρο, δυσκολεύοντας έτσι τον έλεγχο για το αν ο ιστότοπος είναι ορθός. Η ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ στην προσωπική φύση της φορητής συσκευής. Ποτέ μην κάνετε κλικ σε ένα σύνδεσμο ή ένα επισυναπτόμενο αρχείο που εμπεριέχονται σε μη ζητηθέν ή SMS. Διαγράψτε το αμέσως. Θα πρέπει να σας βάλει σε υποψίες ένας ιστότοπος που περιέχει ασύντακτες προτάσεις, ορθογραφικά λάθη ή χαμηλή ανάλυση. Αν υπάρχει διαθέσιμη, εγκαταστήστε μια εφαρμογή ασφαλείας που θα σας προειδοποιεί εγκαίρως για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα.

5 MOBILE MALWARE ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ενημερώστε το προσωπικό σας για τις απειλές κατά τη χρήση φορητών συσκευών Η χρήση των προσωπικών φορητών συσκευών και για επαγγελματικούς σκοπούς εγκυμονεί κινδύνους. Μια επίθεση, που αρχικά έχει στόχο την προσωπική φορητή συσκευή ενός εργαζόμενου, θα μπορούσε να επηρεάσει σοβαρά και την επιχείρηση. Μια φορητή συσκευή είναι ένας υπολογιστής και θα πρέπει να προστατεύεται με όμοιες μεθόδους. Εφαρμόστε εταιρική πολιτική για το bring-your-own-device (BYOD «φέρε τη δική σου συσκευή») Οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν τις προσωπικές τους φορητές συσκευές για να προσπελάσουν εταιρικά δεδομένα και συστήματα (ακόμα και s, ημερολόγια ή λίστες επαφών) οφείλουν να ακολουθούν τις πολιτικές της εταιρείας. Επιλέξτε με προσοχή τις τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση και ασφάλεια των φορητών συσκευών και υπενθυμίστε στους εργαζομένους την ανάγκη να είναι προσεκτικοί. Συμπεριλάβετε πολιτικές ασφάλειας για φορητές συσκευές στο ισχύον συνολικό πλαίσιο ασφάλειας Αν μια συσκευή δε ανταποκρίνεται στις πολιτικές ασφαλείας, δε θα πρέπει να επιτρέπεται η σύνδεσή της στο εταιρικό δίκτυο, ούτε η πρόσβασή της σε εταιρικά δεδομένα. Οι εταιρείες θα πρέπει να αναπτύξουν τις δικές τους λύσεις Mobile Device Management (MDM) ή Enterprise Mobility Management (ΕΜΜ). Συμπληρωματικά, είναι εξίσου χρήσιμη η εγκατάσταση μιας λύσης Mobile Threat Defence, που θα παρέχει διευρυμένη ορατότητα και σχετική ενημέρωση για τα επίπεδα απειλών σε εφαρμογές, δίκτυα και λειτουργικά συστήματα. Αποφύγετε τη χρήση δημόσιων Wi-Fi δικτύων για πρόσβαση σε εταιρικά δεδομένα Κατά κανόνα, τα δημόσια Wi-Fi δίκτυα δεν θεωρούνται ασφαλή. Αν ένας εργαζόμενος προσπελαύνει εταιρικά δεδομένα χρησιμοποιώντας ένα ελεύθερο Wi-Fi δίκτυο σε ένα αεροδρόμιο ή μια καφετέρια, τα δεδομένα αυτά θα μπορούσαν να εκτεθούν σε κακόβουλους χρήστες. Προτείνεται οι εταιρείες να αναπτύξουν πολιτικές «αποτελεσματικής χρήσης» προς αυτή την κατεύθυνση.

6 Ενημερώνετε τακτικά τα λειτουργικά συστήματα και τις εφαρμογές Τονίστε στους εργαζόμενους της εταιρείας την ανάγκη να εγκαθιστούν ενημερώσεις λογισμικού και ασφαλείας για το λειτουργικό σύστημα των φορητών τους συσκευών, αμέσως μόλις ειδοποιηθούν για τη διαθεσιμότητα αυτών. Ειδικά για τα λειτουργικά Android, αναζητήστε τις πολιτικές ενημερώσεων που ακολουθούν οι κατασκευαστές των συσκευών και οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. Έχοντας εγκατεστημένες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις, διασφαλίζετε όχι μόνο την ασφάλεια των συσκευών, αλλά και την βέλτιστη και αποδοτικότερη λειτουργία τους. Εγκαταστήστε εφαρμογές μόνο από αξιόπιστες πηγές Οι εταιρείες θα πρέπει να επιτρέπουν στους εργαζόμενους την εγκατάσταση εφαρμογών μόνο από επίσημες πηγές για εκείνες τις φορητές συσκευές που συνδέονται στα εταιρικά δίκτυα. Εξετάστε την επιλογή δημιουργίας ενός εταιρικού καταστήματος εφαρμογών μέσω του οποίου οι τελικοί χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση, να μεταφορτώνουν και να εγκαθιστούν εφαρμογές εγκεκριμένες από την εταιρεία. Συμβουλευτείτε έναν προμηθευτή λύσεων ασφαλείας για έτοιμα προϊόντα ή δημιουργήστε τη δική σας πλατφόρμα ενδοεταιρικά. Jailbreak: σε καμία περίπτωση! Με τον όρο jailbreak αναφερόμαστε στη διαδικασία αφαίρεσης των περιορισμών ασφαλείας που έχουν ορισθεί από τον πωλητή του λειτουργικού συστήματος, ώστε να μπορεί κάποιος να έχει πλήρη πρόσβαση στο λειτουργικό σύστημα και στα χαρακτηριστικά του. Το jailbreak της συσκευής εξασθενεί την ασφάλειά της, δημιουργώντας κενά ασφάλειας που ενδεχομένως δεν είναι άμεσα εμφανή. Δε θα πρέπει να επιτρέπεται η χρήση στο εταιρικό περιβάλλον συσκευών που έχουν υποστεί jailbreak. Εξετάστε εναλλακτικές λύσεις αποθήκευσης στο cloud Οι χρήστες φορητών συσκευών συχνά επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε σημαντικά έγγραφα όχι μόνο μέσω του εταιρικού τους υπολογιστή, αλλά και μέσα από τα ιδιωτικά τους smartphones ή tablets, όταν βρίσκονται εκτός γραφείου. Οι εταιρείες πρέπει να εξετάσουν τη δημιουργία συστημάτων ασφαλούς cloud αποθήκευσης και συγχρονισμού αρχείων, για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες αυτές στο πλαίσιο της μέγιστης δυνατής ασφάλειας. Ενθαρρύνετε το προσωπικό σας να εγκαταστήσει λογισμικό ασφάλειας για φορητές συσκευές Όλα τα λειτουργικά συστήματα κινδυνεύουν να μολυνθούν. Βεβαιωθείτε ότι οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν, εφόσον υπάρχει διαθέσιμο, λογισμικό ασφάλειας για φορητές συσκευές, το οποίο ανιχνεύει και προστατεύει από malware, spyware και κακόβουλες εφαρμογές, αλλά και αντικλεπτικές λύσεις και λύσεις προστασίας της ιδιωτικότητας.

7 MOBILE MALWARE ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙΤΕ Εγκαταστήστε εφαρμογές μόνο από αξιόπιστες πηγές Κάντε αγορές μόνο από αξιόπιστα καταστήματα εφαρμογών Πριν κατεβάσετε μια εφαρμογή, βρείτε πληροφορίες γι αυτή και τους δημιουργούς της. Προσοχή στους συνδέσμους που λαμβάνετε μέσω ή SMS, που μπορεί να σας παραπλανήσουν ώστε να εγκαταστήσετε εφαρμογές από τρίτες ή μη έμπιστες πηγές. Ελέγξτε τις κριτικές και τις βαθμολογίες άλλων χρηστών, εφόσον είναι διαθέσιμες. Διαβάστε τις άδειες πρόσβασης που ζητά η εφαρμογή Ελέγξτε σε ποιες κατηγορίες δεδομένων θα μπορεί να έχει πρόσβαση, καθώς και αν θα μοιράζεται πληροφορίες για εσάς με εξωτερικές οντότητες. Αν πιστεύετε ότι οι όροι είναι ύποπτοι ή σας κάνουν να αισθάνεστε άβολα, μην κατεβάζετε την εφαρμογή. Μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους ή επισυναπτόμενα αρχεία που εμπεριέχονται σε μη ζητηθέντα (spam) s ή μηνύματα SMS Μην εμπιστεύεστε συνδέσμους που εμπεριέχονται σε μη ζητηθέντα (spam) s ή γραπτά μηνύματα (SMS και MMS) Διαγράψτε τα αμέσως μόλις τα λάβετε. Ελέγξτε προσεκτικά τυχόν συντετμημένα URLs και QR codes θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ιστοτόπους με βλαβερό περιεχόμενο ή σε απευθείας εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στη συσκευή σας. Προτού κάνετε κλικ, χρησιμοποιήστε έναν ιστότοπο προεπισκόπησης του URL για να βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση ιστού είναι ορθή. Προτού σαρώσετε ένα QR code, επιλέξτε έναν αναγνώστη QR που δημιουργεί προεπισκόπηση του ενσωματωμένου ιστοτόπου και χρησιμοποιήστε λογισμικό προστασίας για φορητές συσκευές που σας προειδοποιεί για επικίνδυνους συνδέσμους. Πραγματοποιήστε έξοδο από ιστοτόπους μετά την ολοκλήρωση μιας πληρωμής Ποτέ μην αποθηκεύετε ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης στον περιηγητή ή στις εφαρμογές της φορητής σας συσκευής Αν το τηλέφωνό σας ή το tablet χαθεί ή κλαπεί, οποιοσδήποτε θα μπορούσε να εισέλθει στους λογαριασμούς σας. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγή σας, κάντε log out από το λογαριασμό σας αντί να κλείσετε απλά τον περιηγητή. Αποφύγετε την είσοδο στους online τραπεζικούς σας λογαριασμούς και τις διαδικτυακές αγορές μέσω δημόσιων Wi-Fi δικτύων Χρησιμοποιήστε τις mobile banking εφαρμογές σας και πραγματοποιήστε συναλλαγές μόνο μέσα από δίκτυα που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε. Δώστε μεγάλη προσοχή στο URL του ιστοτόπου Βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση URL του ιστοτόπου είναι η σωστή, πριν κάνετε log in ή αποστείλετε ευαίσθητα δεδομένα σε αυτόν. Θα ήταν προτιμότερο να εγκαταστήσετε στη συσκευή σας την επίσημη εφαρμογή της τράπεζάς σας για να είστε σίγουροι ότι συνδέεστε πάντα στον σωστό ιστότοπο. Ενημερώνετε τακτικά το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές Αμέσως όταν λαμβάνετε ειδοποίηση ότι αυτές είναι διαθέσιμες, εγκαταστήστε τις ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος της φορητής συσκευής σας Έχοντας εγκατεστημένες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις, διασφαλίζετε όχι μόνο την ασφάλεια της συσκευής σας, αλλά και τη βέλτιστη και αποδοτικότερη λειτουργία της.

8 Απενεργοποιήστε το Wi-Fi, τις υπηρεσίες τοποθεσίας και το Bluetooth όταν δεν τα χρησιμοποιείτε Απενεργοποιήστε το Wi-Fi όταν δεν το χρησιμοποιείτε Οι κυβερνοεγκληματίες θα μπορούσαν να προσπελάσουν τα δεδομένα σας όταν η σύνδεση που χρησιμοποιείτε δεν είναι ασφαλής. Αν είναι εφικτό, χρησιμοποιήστε 3G ή 4G σύνδεση δεδομένων αντί να συνδεθείτε σε ένα hotspot. Εξετάστε επίσης τη χρήση μιας υπηρεσίας virtual private network (VPN), ώστε τα δεδομένα σας να κρυπτογραφούνται κατά τη μετάδοσή τους. Μην επιτρέπετε στις εφαρμογές να χρησιμοποιήσουν την τοποθεσία σας, παρά μόνο αν είναι αναγκαίο Αυτού του είδους η πληροφορία μπορεί να διαμοιραστεί ή να διαρρεύσει και τελικά να χρησιμοποιηθεί για την προβολή διαφημίσεων με βάση την τοποθεσία σας. Απενεργοποιήστε το Bluetooth όταν δεν το χρειάζεστε Βεβαιωθείτε ότι είναι απενεργοποιημένο και όχι απλά αόρατο. Συνήθως, με βάση τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της συσκευής σας, οποιοσδήποτε μπορεί να συνδεθεί σε αυτή χωρίς να το γνωρίζετε. Κακόβουλοι χρήστες θα μπορούσαν να αντιγράψουν τα αρχεία σας, να προσπελάσουν άλλες συνδεδεμένες συσκευές ή ακόμα και να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση στη συσκευή σας για να πραγματοποιήσουν κλήσεις και να στείλουν μηνύματα, κάτι που θα οδηγούσε σε αυξημένες χρεώσεις στο λογαριασμό του κινητού σας τηλεφώνου. Μην αποκαλύπτετε προσωπικές πληροφορίες Μην απαντάτε στέλνοντας προσωπικές πληροφορίες σε μηνύματα SMS ή s που ισχυρίζονται πως είναι από την τράπεζά σας ή κάποιο άλλο οργανισμό. Αντί αυτού, επικοινωνήστε απευθείας με το φορέα, για να επιβεβαιώσετε το αίτημά τους. Ελέγχετε τακτικά τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας για τυχόν υπερβολικές χρεώσεις αν εντοπίσετε κινήσεις που δεν έχουν γίνει από εσάς, επικοινωνήστε αμέσως με τον πάροχο των υπηρεσιών. Jailbreak: ξανασκεφτείτε το! Με τον όρο jailbreak αναφερόμαστε στη διαδικασία αφαίρεσης των περιορισμών ασφαλείας που έχουν ορισθεί από τον πωλητή του λειτουργικού συστήματος, ώστε να μπορεί κάποιος να έχει πλήρη πρόσβαση στο λειτουργικό σύστημα και στα χαρακτηριστικά του Το jailbreak της συσκευής εξασθενεί την ασφάλειά της, δημιουργώντας κενά ασφάλειας που ενδεχομένως δεν είναι άμεσα εμφανή. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας Πολλά smartphones και tablets έχουν τη δυνατότητα ασύρματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων Ελέγξτε τις διαθέσιμες επιλογές, με βάση το λειτουργικό σας σύστημα. Με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων του smartphone ή του tablet σας, μπορείτε εύκολα να ανακτήσετε προσωπικά δεδομένα αν η συσκευή χαθεί, κλαπεί ή καταστραφεί. Εγκαταστήστε λογισμικό ασφάλειας για φορητές συσκευές Όλα τα λειτουργικά συστήματα κινδυνεύουν να μολυνθούν. Αν υπάρχει διαθέσιμο, χρησιμοποιήστε λογισμικό ασφάλειας για φορητές συσκευές, το οποίο ανιχνεύει και σας προστατεύει από malware, spyware και κακόβουλες εφαρμογές, αλλά και αντικλεπτικές λύσεις και λύσεις προστασίας της ιδιωτικότητας.

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Τα Windows 8.1 και τα Windows RT 8.1 είναι βασισμένα στα Windows 8 και στα Windows RT, για να σας προσφέρουν βελτιώσεις στην εξατομίκευση, την αναζήτηση, τις εφαρμογές,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες και συμβουλές

Οδηγίες και συμβουλές Οδηγίες και συμβουλές Τηρήστε αυτές τις οδηγίες και συμβουλές προκειμένου να αποκτήσετε καλές συνήθειες όσον αφορά την επιγραμμική ασφάλεια. Η ενότητα αυτή αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Get Safe Online

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 1 2 Ασφάλεια στο διαδίκτυο Ο παρών οδηγός παρέχει γενικές συμβουλές σε άτομα που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Στόχος μας είναι να σας ενημερώσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 16 Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο. Εφαρμογές Πληροφορικής Κεφ. 16 Καραμαούνας Πολύκαρπος

Κεφάλαιο 16 Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο. Εφαρμογές Πληροφορικής Κεφ. 16 Καραμαούνας Πολύκαρπος Κεφάλαιο 16 Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο Εφαρμογές Πληροφορικής Κεφ. 16 Καραμαούνας Πολύκαρπος 16.1 Ασφάλεια υπολογιστικού συστήματος Κακόβουλο λογισμικό: το λογισμικό το οποίο εκ προθέσεως διαθέτει

Διαβάστε περισσότερα

Το ηλεκτρονικό επιχειρείν στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών: επίκαιρα τεχνάσματα & επιβεβλημένα αντίμετρα στο ψηφιακό εταιρικό περιβάλλον

Το ηλεκτρονικό επιχειρείν στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών: επίκαιρα τεχνάσματα & επιβεβλημένα αντίμετρα στο ψηφιακό εταιρικό περιβάλλον Το ηλεκτρονικό επιχειρείν στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών: επίκαιρα τεχνάσματα & επιβεβλημένα αντίμετρα στο ψηφιακό εταιρικό περιβάλλον Αστυνόμος Α Αναστάσιος Παπαθανασίου, MSc, PhD(c) Αστυνόμος Β

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλείς online αγορές

Ασφαλείς online αγορές Ασφαλείς online αγορές Γιατί να επιλέξω το διαδίκτυο Ποικιλία και δυνατότητα σύγκρισης προϊόντων Παγκοσμοιοποιημένη αγορά Καλύτερες τιμές Διαθεσιμότητα όλο το 24ωρο Δεν απαιτεί μετακίνηση σε φυσικό κατάστημα

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το τηλέφωνο Android για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Windows Phone Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το Windows Phone για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του

Διαβάστε περισσότερα

Κάποια ransomware μπορεί να είναι μεταμφιεσμένα. Να σας εμφανίζονται για παράδειγμα ως προειδοποιητικά μηνύματα του τύπου "Ο υπολογιστής σας έχει

Κάποια ransomware μπορεί να είναι μεταμφιεσμένα. Να σας εμφανίζονται για παράδειγμα ως προειδοποιητικά μηνύματα του τύπου Ο υπολογιστής σας έχει Ransomeware Ransomware ο νέος τύπος malware που προσπαθεί να αποσπάσει χρήματα από το πορτοφόλι σας. Ένα από τα χειρότερα ransomware, το CryptoLocker, κρατάει τα αρχεία σας κλειδωμένα και ζητάει "λύτρα",

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης : Εφαρμογή Vodafone Mobile Broadband

Οδηγός Χρήσης : Εφαρμογή Vodafone Mobile Broadband : Εφαρμογή Vodafone Mobile Broadband Καλώς ήρθατε Στη νέα εφαρμογή διαχείρισης της υπηρεσίας Vodafone Mobile Broadband! Η νέα εφαρμογή διαχείρισης της υπηρεσίας Vodafone Mobile Broadband αποτελεί το κεντρικό

Διαβάστε περισσότερα

F.A.Q. (ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ)

F.A.Q. (ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ) F.A.Q. (ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ) I. ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Σε ποιους είναι χρήσιμη η εφαρμογή μας «RansomSaver» και με ποιες εκδόσεις του Outlook είναι συμβατή η εφαρμογή μας; Όποιος χρησιμοποιεί την εφαρμογή του

Διαβάστε περισσότερα

21 Days of Y ello Care.

21 Days of Y ello Care. Ασφάλεια στο διαδίκτυο για έφηβους Το διαδίκτυο είναι πλέον ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Είναι πηγή πληροφοριών, ενημέρωσης και δικτύωσης και είναι σίγουρα απαραίτητο σε όλους μας. Όλοι απολαμβάνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6. Tα πολλά πρόσωπα των απειλών για το PC 8. Οι βασικές ρυθμίσεις ασφαλείας στα Windows 18. Προστασία από το Malware με το Avast Antivirus 34

Εισαγωγή 6. Tα πολλά πρόσωπα των απειλών για το PC 8. Οι βασικές ρυθμίσεις ασφαλείας στα Windows 18. Προστασία από το Malware με το Avast Antivirus 34 περιεχόμενα Εισαγωγή 6 Tα πολλά πρόσωπα των απειλών για το PC 8 Οι βασικές ρυθμίσεις ασφαλείας στα Windows 18 Προστασία από το Malware με το Avast Antivirus 34 Γονικός έλεγχος σε PC και tablet 44 Παρακολούθηση

Διαβάστε περισσότερα

Κορυφαίες συμβουλές πρόληψης

Κορυφαίες συμβουλές πρόληψης Περραιβού 40, Ανω Τούμπα T: 2310.943.054 54352, Θεσσαλονίκη Μ: 6978.284.405 W: www.servicepack.gr E: info@servicepack.gr Κορυφαίες συμβουλές πρόληψης Η πρόληψη των κυβερνοεγκλημάτων μπορεί να είναι πολύ

Διαβάστε περισσότερα

11:56 AM. Έξυπνες συσκευές. έξυπνοι χρήστες. Password:

11:56 AM. Έξυπνες συσκευές. έξυπνοι χρήστες. Password: 11:56 AM Έξυπνες συσκευές έξυπνοι χρήστες Password: Τ Κυπριακό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ο Κυπριακό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου «CyberEthics» υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα

Διαβάστε περισσότερα

Internet 1. Ρυθµίσεις ικτύου Η MID διαθέτει ενσωµατωµένο Wi-Fi module. Κάντε κλικ στο, στο µενού ρυθµίσεων θα εµφανιστεί στο MID.

Internet 1. Ρυθµίσεις ικτύου Η MID διαθέτει ενσωµατωµένο Wi-Fi module. Κάντε κλικ στο, στο µενού ρυθµίσεων θα εµφανιστεί στο MID. 1 2 9 4 3 5 6 7 8 Internet 1. Ρυθµίσεις ικτύου Η MID διαθέτει ενσωµατωµένο Wi-Fi module. Κάντε κλικ στο, στο µενού ρυθµίσεων θα εµφανιστεί στο MID. 6.3 Επιλέξτε µια εικόνα. Κάντε κλικ στο "Wallpaper"

Διαβάστε περισσότερα

11:56 AM. Έξυπνες συσκευές. έξυπνοι χρήστες. Password:

11:56 AM. Έξυπνες συσκευές. έξυπνοι χρήστες. Password: 11:56 AM Έξυπνες συσκευές έξυπνοι χρήστες Password: Τ Κυπριακό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ο Κυπριακό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου «CyberEthics» υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα

Διαβάστε περισσότερα

BlackBerry Desktop Software. Έκδοση: 7.1. Οδηγός χρήσης

BlackBerry Desktop Software. Έκδοση: 7.1. Οδηγός χρήσης BlackBerry Desktop Software Έκδοση: 7.1 Οδηγός χρήσης Δημοσίευση: 2012-06-05 SWD-20120605130440069 Περιεχόμενα Βασικά στοιχεία... 7 Πληροφορίες σχετικά με το BlackBerry Desktop Software... 7 Ρύθμιση του

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 3: Ψηφιακή Ασφάλεια

Ενότητα 3: Ψηφιακή Ασφάλεια Ενότητα 3: Ψηφιακή Ασφάλεια Ασφάλεια στο Διαδίκτυο Παραμένοντας ασφαλής συνδεδεμένος Yπάρχουν ορισμένα βασικά πράγματα που άνθρωποι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία μπορεί να μην τα λάβουν υπόψη, με συνέπεια

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Αναζήτησης & Εγκατάστασης Εφαρμογών Android

Οδηγός Αναζήτησης & Εγκατάστασης Εφαρμογών Android Οδηγός Αναζήτησης & Εγκατάστασης Εφαρμογών Android 1. Αναζήτηση Εφαρμογών Οι εφαρμογές Android μπορούν να αναζητηθούν με τους εξής τρόπους: Μεμονωμένες από κάποια σελίδα στο Ιντερνετ, από όπου μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

F-Secure Mobile Security with Parental control. Android

F-Secure Mobile Security with Parental control. Android F-Secure Mobile Security with Parental control Android F-Secure Mobile Security with Parental control TOC 3 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1: Εγκατάσταση... 5 Εγκατάσταση... 6 Ενεργοποίηση... 6 Ρύθμιση παραμέτρων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Connection Manager

Οδηγός χρήσης Connection Manager Οδηγός χρήσης Connection Manager Τεύχος 1.0 2 Περιεχόμενα Σχετικά με την εφαρμογή διαχείρισης συνδέσεων 3 Ξεκινώντας 3 Άνοιγμα της εφαρμογής διαχείρισης συνδέσεων 3 Προβολή της τρέχουσας κατάστασης σύνδεσης

Διαβάστε περισσότερα

SharePoint Online. Δημιουργήστε μια τοποθεσία ή μια δημοσίευση ειδήσεων. Αναζήτηση Βρείτε Τοποθεσίες, Άτομα ή Αρχεία.

SharePoint Online. Δημιουργήστε μια τοποθεσία ή μια δημοσίευση ειδήσεων. Αναζήτηση Βρείτε Τοποθεσίες, Άτομα ή Αρχεία. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Κάντε περισσότερα όπου και αν βρίσκεστε με ασφαλή πρόσβαση, κοινή χρήση και αποθήκευση αρχείων. Πραγματοποιήστε είσοδο στη συνδρομή σας στο Office 365 και επιλέξτε το SharePoint

Διαβάστε περισσότερα

BlackBerry Internet Service. Οδηγός χρήστη

BlackBerry Internet Service. Οδηγός χρήστη BlackBerry Internet Service Οδηγός χρήστη Δημοσίευση: 2014-01-08 SWD-20140108171026083 Περιεχόμενα 1 Γρήγορα αποτελέσματα... 7 Πληροφορίες για τα σχέδια υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων της υπηρεσίας BlackBerry

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια στο διαδίκτυο για ενήλικες

Ασφάλεια στο διαδίκτυο για ενήλικες Ασφάλεια στο διαδίκτυο για ενήλικες Το διαδίκτυο είναι πλέον ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Είναι πηγή πληροφοριών, ενημέρωσης και δικτύωσης και είναι σίγουρα απαραίτητο σε όλους μας. Όλοι απολαμβάνουμε

Διαβάστε περισσότερα

6. Πώς συνδέω τον αισθητήρα στο τηλέφωνό μου και στο GROW; Πώς ανεβάζω δεδομένα;

6. Πώς συνδέω τον αισθητήρα στο τηλέφωνό μου και στο GROW; Πώς ανεβάζω δεδομένα; Εκπαιδευτικό εγχειρίδιο αποστολής ανιχνεύσεων GROW 2017 6. Πώς συνδέω τον αισθητήρα στο τηλέφωνό μου και στο GROW; Πώς ανεβάζω δεδομένα; ΜΌΛΙΣ ΕΝΤΟΠΊΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΘΈΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΣΘΗΤΉΡΑ, ΕΊΝΑΙ Η ΏΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση της επίσημης Moodle Mobile εφαρμογής

Αξιολόγηση της επίσημης Moodle Mobile εφαρμογής Αξιολόγηση της επίσημης Moodle Mobile εφαρμογής ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΝΤΑΣ ΠΡΩΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Αυτή η εργασία

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το iphone ή το ipad για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια στο διαδίκτυο για έφηβους 21 Days of Y ello Care Διαβάζοντας αυτόν τον ενημερωτικό οδηγό, θα μάθεις:

Ασφάλεια στο διαδίκτυο για έφηβους 21 Days of Y ello Care Διαβάζοντας αυτόν τον ενημερωτικό οδηγό, θα μάθεις: Ασφάλεια στο διαδίκτυο για έφηβους Το διαδίκτυο είναι πλέον ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Είναι πηγή πληροφοριών, ενημέρωσης και δικτύωσης και είναι σίγουρα απαραίτητο σε όλους μας. Όλοι απολαμβάνουμε

Διαβάστε περισσότερα

GPS Tracker ΤRΑΚΚΥ Personal

GPS Tracker ΤRΑΚΚΥ Personal GPS Tracker ΤRΑΚΚΥ Personal Σας ευχαριστούμε που προτιμήσατε το σύστημα εντοπισμού / παρακολούθησης πορείας Trakky Personal. Ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογίες στον τομέα του επιτρέποντάς σας να εντοπίσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ JustAlert SPOTIT. Οδηγίες για την εγκατάσταση της εφαρμογής στο κινητό σας

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ JustAlert SPOTIT. Οδηγίες για την εγκατάσταση της εφαρμογής στο κινητό σας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ JustAlert SPOTIT Συγχαρητήρια για την επιλογή σας να προμηθευτείτε την υπηρεσία JustAlert SPOTIT Μετά την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, θα έχετε δωρεάν πρόσβαση στην προσωπική σας σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

ESET PARENTAL CONTROL για ANDROID

ESET PARENTAL CONTROL για ANDROID ESET PARENTAL CONTROL για ANDROID Οδηγός χρήσης Κάντε κλικ εδώ για λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης αυτού του εγγράφου ESET PARENTAL CONTROL ESET, spol. s r.o. Το ESET Pa renta l Control δηµιουργήθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER Η εφαρμογή LiveTripTraveller διατίθεται για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android. Στο υπο-ιστοσελίδα www.livetrips.com/sources μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Google Family Link. Οδηγός για Γονείς

Google Family Link. Οδηγός για Γονείς 1 Google Family Link Οδηγός για Γονείς 2 Το Google Family Link είναι μια εφαρμογή γονικού ελέγχου της Google, που ενσωματώνει λειτουργίες περιορισμού χρόνου οθόνης και διαχείρισης εφαρμογών. Έτσι οι γονείς

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤ ΚΟ 1/53

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤ ΚΟ 1/53 Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤ ΚΟ 1/53 Περιεχόμενα 1. 1. Διαδικασία των Windows 8 2. Απαιτήσεις συστήματος 3. Προετοιμασία 2. 3. 4. 5. με τη 6. 1. Εξατομίκευση 2. Ασύρματο 3.

Διαβάστε περισσότερα

11/4/2014 ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Πλατφόρµα Ασύγχρονησ Τηλεκπαίδευσησ eclass s ηµιο ι υρ υ γ ρ ία ί Μ αθήµατο τ σ 1

11/4/2014 ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Πλατφόρµα Ασύγχρονησ Τηλεκπαίδευσησ eclass s ηµιο ι υρ υ γ ρ ία ί Μ αθήµατο τ σ 1 ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης eclass ηµιουργία Μαθήµατος 1 Η ηµιουργία Μαθήµατος είναι η πιο σηµαντική ενέργεια του χρήστη Εκπαιδευτή στην πλατφόρµα. Ειδικότερα, για να δηµιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 2 Περιεχόμενα F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1: Έναρξη...3 1.1 Διαχείριση συνδρομής...4 1.2 Πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι ο υπολογιστής μου προστατεύεται;...4

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνήστε με την Τράπεζα Πειραιώς

Επικοινωνήστε με την Τράπεζα Πειραιώς Χρήσης 1 Επικοινωνήστε με την Τράπεζα Πειραιώς Kαταγράψτε εδώ τους κωδικούς που βρίσκονται στο email ενεργοποίησης της υπηρεσίας που έχετε παραλάβει από την Τράπεζα Πειραιώς. Θα τους χρειαστείτε σε κάθε

Διαβάστε περισσότερα

Bitdefender Mobile Security for ios Οδηγίες χρήστη

Bitdefender Mobile Security for ios Οδηγίες χρήστη ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΤΗ Οδηγίες χρήστη Publication date 07/12/2019 Πνευματικά Δικαιώματα 2019 Bitdefender Νομική σημείωση Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή ή αναμετάδοση κανενός

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα Cloud. Έκδοση 1.0. Οδηγός χρήσης

Πλατφόρμα Cloud. Έκδοση 1.0. Οδηγός χρήσης Πλατφόρμα Cloud Έκδοση 1.0 Οδηγός χρήσης Σεπτέμβριος 2017 www.lexmark.com Περιεχόμενα 2 Περιεχόμενα Ιστορικό αλλαγών...3 Επισκόπηση... 4 Ξεκινώντας...5 Απαιτήσεις συστήματος...5 Πρόσβαση στην Πλατφόρμα

Διαβάστε περισσότερα

Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου

Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου 210 6007686 www.safeline.gr Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Τι είναι το Viber; Το Viber είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν δωρεάν κλήσεις και να

Διαβάστε περισσότερα

INSTAGRAM. Όσα πρέπει να γνωρίζω! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου

INSTAGRAM. Όσα πρέπει να γνωρίζω! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου INSTAGRAM Όσα πρέπει να γνωρίζω! 210 6007686 www.safeline.gr Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Τι είναι το Instagram; Το Instagram είναι μια δωρεάν εφαρμογή κοινοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Antivirus + Firewall

Antivirus + Firewall Panda Antivirus + Firewall NEO Titanium 2007 Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Σημαντικό! Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά την ενότητα εγγραφή online του παρόντος οδηγού. Οι πληροφορίες αυτής της ενότητας είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ CORPMAIL

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ CORPMAIL ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ (EMAILS)ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΑ: Εάν λάβετε μία σύνδεση μέσα σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαίνεται σαν να προέρχεται από την τράπεζά σας, αλλά δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

QR Code Platform. Περιεχόμενα

QR Code Platform. Περιεχόμενα QR Code Platform Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 QR Code Generator... 2 Κείµενο... 2 Ηµερολογιακό γεγονός (Calendar Event)... 3 Πληροφορίες Επαφής (Contact Information)... 3 Ε-Mail... 4 Geo Location... 4 Αριθµός

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΓΡΑΠΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ SMS (SMS TOKEN)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΓΡΑΠΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ SMS (SMS TOKEN) ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΩΔΙΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΓΡΑΠΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ SMS (SMS TOKEN) H Attica Bank, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες, σας παρέχει τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

mybigo app - Οδηγός Εγκατάστασης Android

mybigo app - Οδηγός Εγκατάστασης Android mybigo app - Οδηγός Εγκατάστασης Android Εγκατάσταση εφαρμογής BigO στο κινητό τηλέφωνο Προϋποθέσεις Android OS 5.0 και νεότερο Λογαριασμό Google για πρόσβαση στο Play Store Ενεργοποιημένο Bluetooth Σύνδεση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή...2 2. Αρχική σελίδα, Εισαγωγή & Περιβάλλον Συστήματος...3 2.1. Αρχική σελίδα εισαγωγής...3 2.2. Εισαγωγή στην Πλατφόρμα Τηλε-κατάρτισης...4

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy

Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy Σ ε λ ί δ α 1 Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy Περιεχόμενα 1. Download Arebas Easy... 2 2. Εγκατάσταση Arebas Easy... 3 3. Εγγραφή στον Arebas Server... 7 4. Παραμετροποίηση Arebas Easy...

Διαβάστε περισσότερα

Bitdefender Internet Security έτος (1 PC & 1 Smartphone/Tablet) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Bitdefender Internet Security έτος (1 PC & 1 Smartphone/Tablet) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Bitdefender Internet Security 2016 1 έτος (1 PC & 1 Smartphone/Tablet) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Bitdefender Καλύτερη Προστασία. Καλύτερη Απόδοση. Εύκολο στην Χρήση. Η καλύτερη προστασία Internet Security

Διαβάστε περισσότερα

Phishing, Ιοί και Πειρατεία Λογισμικού Ηλεκτρονικών υπολογιστών

Phishing, Ιοί και Πειρατεία Λογισμικού Ηλεκτρονικών υπολογιστών Phishing, Ιοί και Πειρατεία Λογισμικού Ηλεκτρονικών υπολογιστών ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ: ΔΗΜΗΤΡΙΑ ΚΡΑΣΑ, ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΦΟΠΑΥΛΟΥ, Β2 & ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΡΑΤΖΙΑ Α1 2016-2017 Τι είναι το Phishing; Ως Phishing ονομάζουμε την προσπάθεια

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή 10. Ασφάλεια στο Διαδίκτυο http://users.sch.gr/galexiad galexiad@gmail.com 2 Περιεχόμενα Επικοινωνία & Ιδιωτικότητα Πληροφορία στο Διαδίκτυο Παιχνίδια

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονες Απειλές & Προστασία. Γιάννης Παυλίδης Presales & Tech Support Engineer

Σύγχρονες Απειλές & Προστασία. Γιάννης Παυλίδης Presales & Tech Support Engineer Σύγχρονες Απειλές & Προστασία Γιάννης Παυλίδης Presales & Tech Support Engineer Σύγχρονες απειλές PHISHING BYOD WINDIGO CLOUD STORAGE WIN XP EOL MOBILITY CRYPTOLOCKERS Windows XP - λήξη υποστήριξης Ransomware:

Διαβάστε περισσότερα

Για τους Χρήστες του RICOH Smart Device Connector: Διαμόρφωση του Μηχανήματος

Για τους Χρήστες του RICOH Smart Device Connector: Διαμόρφωση του Μηχανήματος Για τους Χρήστες του RICOH Smart Device Connector: Διαμόρφωση του Μηχανήματος ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Για όλους τους χρήστες Εισαγωγή... 3 Τρόπος ανάγνωσης του παρόντος εγχειριδίου...3 Εμπορικά σήματα...4

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Ανάκτησης Password λογαριασμού URegister

Οδηγίες Ανάκτησης Password λογαριασμού URegister Οδηγίες Ανάκτησης Password λογαριασμού Uregister v1.1 Οδηγίες Ανάκτησης Password λογαριασμού URegister (ισχύει για λογαριασμούς Φοιτητών και Προσωπικού) Η Υπηρεσία Διαχείρισης Κωδικού χρήστη σας παρέχει

Διαβάστε περισσότερα

Πως να χρησιμοποιήσετε το FairCoin Ένας γρήγορος και πρακτικός οδηγός

Πως να χρησιμοποιήσετε το FairCoin Ένας γρήγορος και πρακτικός οδηγός Πως να χρησιμοποιήσετε το FairCoin Ένας γρήγορος και πρακτικός οδηγός >> Εισαγωγή στο FairCoin Τι είναι το FairCoin Το FairCoin είναι ένα κρυτονόμισμα όπως το Bitcoin. Είναι απόγονος του Peercoin, που

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορη έναρξη. Επέκταση εμβέλειας WiFi N300 Μοντέλο EX2700

Γρήγορη έναρξη. Επέκταση εμβέλειας WiFi N300 Μοντέλο EX2700 Γρήγορη έναρξη Επέκταση εμβέλειας WiFi N300 Μοντέλο EX2700 Έναρξη χρήσης Η Επέκταση εμβέλειας WiFi της NETGEAR αυξάνει την απόσταση κάλυψης ενός δικτύου WiFi ενισχύοντας το υπάρχον σήμα WiFi και βελτιώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Υποστήριξη. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR.

Υποστήριξη. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR. Έναρξη χρήσης Υποστήριξη Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR. Αφού εγκαταστήσετε τη συσκευή σας, εντοπίστε τον σειριακό αριθμό στην ετικέτα του προϊόντος και χρησιμοποιήστε τον για να δηλώσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server 2011 Κάντε κλικ εδώ για λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης αυτού του εγγράφου Το ESET Internet Security είναι ένα λογισμικό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ 1/53

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ 1/53 Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ 1/53 Περιεχόμενα 1. 1. Διαδικασία των Windows 8 2. Απαιτήσεις συστήματος 3. Προετοιμασία 2. 3. 4. 5. με τη 6. 1. Εξατομίκευση 2. Ασύρματο 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server 2011 Κάντε κλικ εδώ για λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης αυτού του εγγράφου Το ESET Smart Security Premium είναι ένα λογισμικό

Διαβάστε περισσότερα

User Name : admin. XMEYE AHD_GN_AHR_short_manual_gr

User Name : admin.  XMEYE AHD_GN_AHR_short_manual_gr Σύντοµες οδηγίες χρήσης καταγραφικών που χρησιµοποιούν την εφαρµογή XMEYE. Σηµείωση: Όλα τα απαραίτητα προγράµµατα για την αποµακρυσµένη σύνδεση µε το καταγραφικό σας ή την IP κάµερα (που λειτουργούν µέσω

Διαβάστε περισσότερα

Τα mobile διαφημιστικά Trojans ήταν η κορυφαία απειλή κακόβουλου λογισμικού το 2016

Τα mobile διαφημιστικά Trojans ήταν η κορυφαία απειλή κακόβουλου λογισμικού το 2016 Τα mobile διαφημιστικά Trojans ήταν η κορυφαία απειλή κακόβουλου λογισμικού το 2016 Το 2016, υπήρξε σχεδόν τριπλάσια άνοδος των ανιχνεύσεων mobile κακόβουλου λογισμικού σε σύγκριση με το 2015. Συγκεκριμένα,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΤΕΣ:ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ,ΔΑΡΑΜΑΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ,ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ,ΚΑΠΟΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ,ΚΟΛΟΒΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ

ΜΑΘΗΤΕΣ:ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ,ΔΑΡΑΜΑΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ,ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ,ΚΑΠΟΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ,ΚΟΛΟΒΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΤΕΣ:ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ,ΔΑΡΑΜΑΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ,ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ,ΚΑΠΟΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ,ΚΟΛΟΒΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΧΑΛΙΜΟΥΡΔΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΙΟΣ 2015 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Μορφές ηλεκτρονικού

Διαβάστε περισσότερα

Gmail: Η προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Gmail: Η προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Gmail: Η προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (Από την ομάδα εργασίας του Gmail) Το Gmail κάνει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εύκολο και αποτελεσματικό.. Οι 10 κυριότεροι λόγοι για να χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρµατη λειτουργία (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα)

Ασύρµατη λειτουργία (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Ασύρµατη λειτουργία (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation.

Διαβάστε περισσότερα

λογισμικό το οποίο εκ προθέσεως διαθέτει τις απαιτούμενες εντολές για να βλάψει ένα υπολογιστικό σύστημα.

λογισμικό το οποίο εκ προθέσεως διαθέτει τις απαιτούμενες εντολές για να βλάψει ένα υπολογιστικό σύστημα. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 λογισμικό το οποίο εκ προθέσεως διαθέτει τις απαιτούμενες εντολές για να βλάψει ένα υπολογιστικό σύστημα. κακόβουλο πρόγραμμα που δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

Google Apps για το Office 365 για επιχειρήσεις

Google Apps για το Office 365 για επιχειρήσεις Google Apps για το Office 365 για επιχειρήσεις Πραγματοποίηση της μετάβασης Το Office 365 για επιχειρήσεις έχει διαφορετική εμφάνιση από το Google Apps. Για το λόγο αυτό, όταν συνδεθείτε, θα δείτε αυτήν

Διαβάστε περισσότερα

2

2 1 2 1.1 1.2 3 2.1 2.2 2.3 4 3.1 3.2 5 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ Μάθετε για τα κουµπιά, την οθόνη και τα εικονίδια του νέου σας τηλεφώνου. Κουµπιά Στην µπροστινή όψη του τηλεφώνου σας θα παρατηρήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Έναρξης Vodafone Mobile Broadband USB Stick. Σχεδιάστηκε για τη Vodafone

Εγχειρίδιο Έναρξης Vodafone Mobile Broadband USB Stick. Σχεδιάστηκε για τη Vodafone Εγχειρίδιο Έναρξης Vodafone Mobile Broadband USB Stick Σχεδιάστηκε για τη Vodafone Καλώς ήρθατε στον κόσμο των κινητών επικοινωνιών 1 2 3 4 5 Καλώς ήρθατε Εγκατάσταση του USB Stick Εκκίνηση εφαρμογής Σύνδεση

Διαβάστε περισσότερα

ΗΧ-GD30. Οδηγίες χρήσης και προγραμματισμού. Συσκευή τηλεφωνητή μέσω GSM και PSTN. Εγκατάσταση

ΗΧ-GD30. Οδηγίες χρήσης και προγραμματισμού. Συσκευή τηλεφωνητή μέσω GSM και PSTN. Εγκατάσταση ΗΧ-GD30 Συσκευή τηλεφωνητή μέσω GSM και PSTN Οδηγίες χρήσης και προγραμματισμού Εγκατάσταση Ξεβιδώστε την βίδα που υπάρχει στο κάτω μέρος της συσκευής και αφαιρέστε το πίσω κάλυμμα. Πριν τοποθετήσετε την

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / Home Server 2011 Κάντε κλικ εδώ για λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης αυτού του εγγράφου Το ESET NOD32 Antivirus παρέχει κορυφαία προστασία

Διαβάστε περισσότερα

MyAlarm ifob Control Οδηγίες Χρήσης V1.4

MyAlarm ifob Control Οδηγίες Χρήσης V1.4 Διάγραμμα Διαδικασίας Το παρακάτω διάγραμμα, δείχνει τα βασικά βήματα που απαιτούνται για να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό MyAlarm και να ρυθμίσετε την εφαρμογή ifob Control για κινητά τηλέφωνα και έξυπνες

Διαβάστε περισσότερα

Αρχίστε εδώ BlackBerry Torch 9800 Smartphone

Αρχίστε εδώ BlackBerry Torch 9800 Smartphone Καλωσήρθατε στο BlackBerry! Γνωρίστε το νέο σας smartphone BlackBerry Torch 9800. Εξερεύνηση πλήκτρων 2010 Research In Motion Limited. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Τα BlackBerry, RIM, Research In Motion,

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου. Τα στοιχεία που συλλέγουμε

Πολιτική Απορρήτου. Τα στοιχεία που συλλέγουμε Πολιτική Απορρήτου Τελευταία τροποποίηση: 29 Αυγούστου 2016 (προβολή αρχειοθετημένων εκδόσεων) (Τα παραδείγματα με τον υπερσύνδεσμο είναι διαθέσιμα στο τέλος αυτού του εγγράφου.)f Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί

Διαβάστε περισσότερα

Bitdefender Mobile Security for ios Οδηγίες χρήστη

Bitdefender Mobile Security for ios Οδηγίες χρήστη ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΤΗ Bitdefender Mobile Security for ios Οδηγίες χρήστη Publication date 09/08/2017 Πνευματικά Δικαιώματα 2017 Bitdefender Νομική σημείωση Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Δεν επιτρέπεται

Διαβάστε περισσότερα

2 Η τοπική αποθήκευση και η κοινή χρήση δεδομένων βρίσκονται υπό τον έλεγχό σας

2 Η τοπική αποθήκευση και η κοινή χρήση δεδομένων βρίσκονται υπό τον έλεγχό σας Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων 1 Αντικείμενο του παρόντος εγγράφου Στο παρόν έγγραφο περιγράφονται οι διαδικασίες συλλογής και χρήσης των προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο της εφαρμογής διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚO - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚO - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚO - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες - χρήστες του Διαδικτύου,

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1: Έναρξη...3

Κεφάλαιο 1: Έναρξη...3 F-Secure Anti-Virus for Mac 2014 Περιεχόμενα 2 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1: Έναρξη...3 1.1 Τι πρέπει να κάνω μετά την εγκατάσταση;...4 1.1.1 Διαχείριση συνδρομής...4 1.1.2 Άνοιγμα του προϊόντος...4 1.2 Πώς

Διαβάστε περισσότερα

MΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ USB

MΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ USB ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόμενα πακέτου Ξεκινώντας Περιγραφή συσκευής Εισαγωγή κάρτας SIM & MicroSD Συνδέσεις 3G και Wi-Fi Το περιβάλλον Android Εργασία με το Android Επίλυση προβλημάτων για περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

15 τρόποι διαχείρισης αρνητικών σχολίων και κριτικής. Wake up to Booking.yeah

15 τρόποι διαχείρισης αρνητικών σχολίων και κριτικής. Wake up to Booking.yeah 15 τρόποι διαχείρισης αρνητικών σχολίων και κριτικής Wake up to Booking.yeah Ως γνωστόν δεν γίνεται να τους ικανοποιήσετε όλους κι αυτό ισχύει φυσικά και στον τομέα της φιλοξενίας. Όταν στο σπίτι σας μένουν

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου (07/2016)

Πολιτική Απορρήτου (07/2016) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Πολιτική Απορρήτου (07/2016) Η CELLebrate είναι μια ιδιωτική εταιρεία με βάση το Ισραήλ, με κέντρο επιχειρηματικής δραστηριότητας στη διεύθυνση Box Office 211, Kiryat Chayim, Haifa. Η

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Xperia SmartTags NT1/NT2

Οδηγός χρήστη. Xperia SmartTags NT1/NT2 Οδηγός χρήστη Xperia SmartTags NT1/NT2 Περιεχόμενα Εισαγωγή...3 Οδηγός έναρξης...4 Ενεργοποίηση της λειτουργίας NFC...4 Περιοχή εντοπισμού NFC...4 Χρήση του Smart Connect για τη διαχείριση των ετικετών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΈΣΣΕΡΙΣ ΑΠΛΟΊ ΤΡΌΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΊΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΕΛΙΞΊΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ

ΤΈΣΣΕΡΙΣ ΑΠΛΟΊ ΤΡΌΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΊΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΕΛΙΞΊΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΤΈΣΣΕΡΙΣ ΑΠΛΟΊ ΤΡΌΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΊΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΕΛΙΞΊΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΊΑΣ Δώστε νέα διάσταση στην επιχείρησή σας Ανεξάρτητα από το πώς αξιολογείτε την τρέχουσα απόδοση της επιχείρησής σας, σχεδόν κάθε εταιρικός

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μεσολόγγι. 9 η Διάλεξη. Μάθημα: Τεχνολογίες Διαδικτύου

Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μεσολόγγι. 9 η Διάλεξη. Μάθημα: Τεχνολογίες Διαδικτύου Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μεσολόγγι 9 η Διάλεξη Μάθημα: Τεχνολογίες Διαδικτύου Περιεχόμενα 9 η διάλεξη Εισαγωγή στη ασφάλεια Εισαγωγή Από τι μπορεί να κινδυνεύει ένας υπολογιστής

Διαβάστε περισσότερα

Γονικός έλεγχος ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Vita πριν επιτρέψετε στο παιδί σας να παίξει. Ρυθμίστε το γονικό έλεγχο στο σύστημα PlayStation 4-419-422-01(1)

Γονικός έλεγχος ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Vita πριν επιτρέψετε στο παιδί σας να παίξει. Ρυθμίστε το γονικό έλεγχο στο σύστημα PlayStation 4-419-422-01(1) Γονικός έλεγχος ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ Ρυθμίστε το γονικό έλεγχο στο σύστημα Vita πριν επιτρέψετε στο παιδί σας να παίξει. 4-419-422-01(1) Το σύστημα Vita προσφέρει λειτουργίες για να βοηθάει τους γονείς

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαλούμε διαβάστε τις κάτωθι σημαντικές πληροφορίες

Παρακαλούμε διαβάστε τις κάτωθι σημαντικές πληροφορίες ιαδικτυακά προβλήµατα Παρόλο που µέσω του διαδικτύου µπορείτε να έχετε πρόσβαση στους τραπεζικούς σας λογαριασµούς οποιαδήποτε στιγµή το επιθυµείτε, πρέπει να επιστήσουµε την προσοχή σας σε κινδύνους που

Διαβάστε περισσότερα

Τα προσωπικά δεδομένα σας που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε μέσω της χρήσης του ιστότοπου και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών μας.

Τα προσωπικά δεδομένα σας που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε μέσω της χρήσης του ιστότοπου και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών μας. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Η εταιρεία με την επωνυμία «Midnight Dolphin Ltd», που στο Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία, με αριθμό μητρώου 09803896 (εφεξής «Εταιρεία») δεσμεύεται να προστατεύει το απόρρητο

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορη έναρξη. Επέκταση εμβέλειας WiFi AC750. Μοντέλο EX3700

Γρήγορη έναρξη. Επέκταση εμβέλειας WiFi AC750. Μοντέλο EX3700 Γρήγορη έναρξη Επέκταση εμβέλειας WiFi AC750 Μοντέλο EX3700 Έναρξη χρήσης Η Επέκταση εμβέλειας WiFi της NETGEAR αυξάνει την απόσταση κάλυψης ενός δικτύου WiFi ενισχύοντας το υπάρχον σήμα WiFi και βελτιώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέρας Αχιλλέας. Δημιουργία Λογαριασμού στην GOOGLE, για πρόσβαση στην υπηρεσία G-MAIL Μια παλιά ανάμνηση

Μαζέρας Αχιλλέας. Δημιουργία Λογαριασμού στην GOOGLE, για πρόσβαση στην υπηρεσία G-MAIL Μια παλιά ανάμνηση Δημιουργία Λογαριασμού στην GOOGLE, για πρόσβαση στην υπηρεσία G-MAIL Μια παλιά ανάμνηση 1 1) Δημιουργία Λογαριασμού στην GOOGLE, για πρόσβαση στην υπηρεσία G-MAIL Η τελευταία έκδοση 2 Αυτό που πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Λειτουργίας Ιστοσελίδα εφαρμογών

Οδηγίες Λειτουργίας Ιστοσελίδα εφαρμογών Οδηγίες Λειτουργίας Ιστοσελίδα εφαρμογών Διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο πριν χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα και κρατήστε το πρόχειρο για μελλοντική αναφορά. ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Τρόπος ανάγνωσης του παρόντος

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετώπιση ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam)

Αντιμετώπιση ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam) Vodafone Business E-mail Αντιμετώπιση ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam) Οδηγός χρήσης Καλώς ορίσατε Ο παρών οδηγός θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να κάνετε διασταύρωση κρατήσεων. Οδηγός βήμα-βήμα

Πώς να κάνετε διασταύρωση κρατήσεων. Οδηγός βήμα-βήμα Πώς να κάνετε διασταύρωση κρατήσεων Οδηγός βήμα-βήμα Τι είναι η διασταύρωση; Διασταύρωση είναι η σύγκριση του τιμολογίου σας με την «Κατάσταση Κρατήσεων» για να επαληθεύσετε την ακρίβεια των περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρµατη λειτουργία (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα)

Ασύρµατη λειτουργία (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Ασύρµατη λειτουργία (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι επωνυµίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα κατατεθέντα της εταιρίας

Διαβάστε περισσότερα

Για την επιχείρησή σας. ModernBiz Glossary. 2014 Microsoft Corporation. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Για την επιχείρησή σας. ModernBiz Glossary. 2014 Microsoft Corporation. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Για την επιχείρησή σας ModernBiz Glossary 2014 Microsoft Corporation. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. A Apache Hadoop: Ένα πλαίσιο λογισμικού ανοιχτού κώδικα που διευκολύνει και καθιστά αποδοτικότερη

Διαβάστε περισσότερα

ESET PARENTAL CONTROL για ANDROID

ESET PARENTAL CONTROL για ANDROID ESET PARENTAL CONTROL για ANDROID Οδηγός χρήσης Κάντε κλικ εδώ για λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης αυτού του εγγράφου ESET PARENTAL CONTROL ESET, spol. s r.o. Το ESET Pa renta l Control δηµιουργήθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να προστατευτείτε από τους ιούς

Πώς να προστατευτείτε από τους ιούς Πώς να προστατευτείτε από τους ιούς Περιεχόµενα 10 χρυσοί κανόνες για προστασία από ιούς και δούρειους ίππους...2 Πώς να προστατευτείτε από τους ιούς σελ. 1 10 χρυσοί κανόνες για προστασία από ιούς και

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης της επέκτασης εμβέλειας WiFi WN2000RPT

Οδηγός εγκατάστασης της επέκτασης εμβέλειας WiFi WN2000RPT Οδηγός εγκατάστασης της επέκτασης εμβέλειας WiFi WN2000RPT Έναρξη χρήσης Η Επέκταση εμβέλειας WiFi της NETGEAR αυξάνει την απόσταση κάλυψης ενός δικτύου WiFi ενισχύοντας το υπάρχον σήμα WiFi και βελτιώνοντας

Διαβάστε περισσότερα