Ο ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1972 ΣΩΜΑΤΕΙΟ: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ο ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1972 ΣΩΜΑΤΕΙΟ: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ"

Transcript

1 Ο ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1972 ΣΩΜΑΤΕΙΟ: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ

2 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΛΗ ΑΡΘΡΟ 1ο ΙΔΡΥΣΗ Ιδρύεται Σωματείο σύμφωνα και με βάση τις διατάξεις της Περί Σωματείων και Ιδρυμάτων νομοθεσίας το οποίο θα λειτουργεί με βάση τις νομοθετικές διατάξεις και το παρόν Καταστατικό. ΑΡΘΡΟ 2ο ΕΠΩΝΥΜΙΑ Η επωνυμία του Σωματείου θα είναι: «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ». ΑΡΘΡΟ 3ο ΕΔΡΑ `Έδρα του Σωματείου ορίζεται η πόλη της Λευκωσίας. ΑΡΘΡΟ 4ο Το Σωματείο έχει δική του σφραγίδα που περιλαμβάνει το όνομα, το έτος ίδρυσης και το έμβλημα του Σωματείου. ΑΡΘΡΟ 5ο ΣΚΟΠΟΙ Οι σκοποί του Σωματείου είναι: α. Η συμβολή στην προώθηση και τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών καθώς και στην πρόληψη ορισμένων ασθενειών που σχετίζονται με τη διατροφή. β. Η ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα διαιτολογίας, διατροφής, κατά τρόπο που να κατανοούνται οι ιδιότητες, τα χαρακτηριστικά, η αξία και η υγιεινή των τροφίμων. γ. Η προώθηση νέων μορφών τεχνολογίας που προσφέρουν στον καταναλωτή ένα ολοκληρωμένο, θρεπτικό, ασφαλές ποικίλο και ελκυστικό διαιτολόγιο.

3 3 δ. Η προώθηση της κλινικής διαιτολογίας σε νοσοκομεία, ιδρύματα και ιδιωτικές κλινικές. ε. Η προώθηση ψηλών επαγγελματικών επιπέδων στην επιστήμη της διαιτολογίας/ διατροφής για το δημόσιο συμφέρον και η διαφύλαξη και προστασία του επαγγέλματος των διαιτολόγων όπως προνοεί η εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία. στ. Η καθιέρωση του ως το επαγγελματικό σώμα των Διαιτολόγων, Κλινικών Διαιτολόγων, Διατροφολόγων στην Κύπρο. ζ. Η καθιέρωση, ανάπτυξη και παγίωση κλίματος αμοιβαίας κατανόησης και αλληλοσεβασμού των δικαιωμάτων μεταξύ των μελών του Σωματείου. η. Η ανάπτυξη της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του Σωματείου και η περιφρούρηση των συμφερόντων και δικαιωμάτων τους κάθε είδους και μορφής. θ. Η μελέτη των κοινωνικών, τεχνικών, οικονομικών και επαγγελματικών προβλημάτων των μελών του Σωματείου και η αναζήτηση των επιβεβλημένων μεθόδων, τρόπων και μέσων για την επίλυση τους. ι. Η ενημέρωση της κοινής γνώμης, με τρόπο αντικειμενικό και ακριβή, πάνω σε κάθε θέμα που σχετίζεται με τη διαιτολογία, διατροφή, πάνω σε έγκυρες επιστημονικές μελέτες. ια. ιβ. ιγ. ιδ. Η συγκέντρωση και διοχέτευση πληροφοριών στα μέλη του και στο κοινό σχετικά με την υγιεινή διατροφή την ποιότητα και ασφάλεια των τροφίμων και τη κατανάλωση διαφόρων προϊόντων, σε σχέση με τα ιατρικά, επιστημονικά, νομοθετικά και διοικητικά μέτρα, που λαμβάνονται εκάστοτε σε εθνικό, κοινοτικό και παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και η χρησιμότητα αυτών των μέτρων για την περιφρούρηση της υγείας των πολιτών. Η διατύπωση διαβημάτων και γενικά η πραγματοποίηση επαφών με τις αρμόδιες κρατικές, δημοτικές, κοινοτικές ή άλλες αρχές, για ενημέρωση πάνω στις απόψεις του Σωματείου σε θέματα νομοθετικά, διοικητικά, φορολογικά και άλλα, που τους ενδιαφέρουν. Η επαφή και συνεργασία του Σωματείου, αλλά και των μελών του με παρεμφερείς συνδέσμους ή οργανισμούς του εξωτερικού, που έχουν τους ίδιους ή παρόμοιους ή συναφείς σκοπούς και επιδιώξεις. Η συμβολή στην εξέλιξη και προώθηση εφαρμογής της νομοθεσίας που σχετίζεται με τους Διαιτολόγους, Κλινικούς Διαιτολόγους, Διατροφολόγους περιλαμβανομένης της λήψης αποφάσεων επί όλων των θεμάτων που αφορά το Σωματείο η σχετική νομοθεσία.

4 4 ΑΡΘΡΟ 6ο Για την πραγματοποίηση των σκοπών του Σωματείου μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο τρόποι και μέσα που δεν αντίκεινται στην εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία. Η επιδίωξη των σκοπών του Σωματείου μπορεί να γίνει, μεταξύ άλλων, με τα πιο κάτω ενδεικτικά αναφερόμενα μέσα: α. Με τη δημιουργία εντευκτηρίων ή ανάλογων χώρων, στα μεγάλα αστικά ή κοινοτικά ή άλλα κέντρα, για την πραγματοποίηση συναντήσεων, την ανταλλαγή απόψεων των μελών της περιοχής, για τη διεκπεραίωση και τακτοποίηση οργανωτικών θεμάτων και υποβολή σχετικών εισηγήσεων καθώς και την οργάνωση διαλέξεων. β. Με την αρθρογραφία (επιστολές, άρθρα, σχόλια) στον ημερήσιο ή περιοδικό τύπο και γενικά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. γ. Με την οργάνωση συγκεντρώσεων, δημοσιογραφικών διασκέψεων, ομιλιών, συζητήσεων, διαγωνισμών, ειδικών εκδηλώσεων, σεμιναρίων, επιστημονικών συναντήσεων ή άλλων εκδηλώσεων γι ανάλυση, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε οποιαδήποτε θέματα έχουν σχέση με τους σκοπούς και επιδιώξεις του Σωματείου. δ. Με την ανάληψη πρωτοβουλιών για την επιστημονική έρευνα των σοβαροτέρων προβλημάτων και την παρότρυνση οργανισμών να χρηματοδοτούν και να αναλαμβάνουν παρόμοιας μορφής έρευνες ή/και την οργάνωση και διεξαγωγή ερευνών και τη δημοσίευση των σχετικών αποτελεσμάτων ή πορισμάτων. ε. Με τη συγγραφή, έκδοση, εισαγωγή, κυκλοφορία και διάθεση φυλλαδίων, περιοδικών, βιβλίων ή άλλων εντύπων και τη δημοσίευση τους στα έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και τη μετάδοση τους, καθώς και τη διατήρηση ιστοσελίδας του Συνδέσμου στο διαδύκτιο. Η έκδοση περιοδικών και άλλων εντύπων δεν θα έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και αυτά θα κυκλοφορούν στα μέλη του σωματείου ή θα κυκλοφορούν δωρεάν ή θα πωλούνται σε τιμή κόστους. στ. Με την ίδρυση και λειτουργία συμβουλευτικού κέντρου για γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλα πρόσωπα που ενδιαφέρονται για τους σκοπούς του Συνδέσμου. ζ. Με τον κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο εκδήλωση των θέσεων και απόψεων για την προαγωγή των σκοπών του Σωματείου προς την κοινή γνώμη και υπακοή. η. Με το σεβασμό και συμμόρφωση των μελών του Σωματείου στον Κώδικα Δεοντολογίας του Συνδέσμου και την άσκηση πειθαρχικής εξουσίας πάνω στα μέλη του συνδέσμου σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Καταστατικού.

5 5 ΑΡΘΡΟ 7 ΜΕΛΗ α. Ενεργά μέλη. `Άτομα που έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους, μπορούν μετά από την υποβολή αίτησης με βάση καθορισμένο τύπο προς το Διοικητικό Συμβούλιο να γίνουν μέλη του Σωματείου νοουμένου ότι είναι εγγεγραμμένοι διαιτολόγοι, κλινικοί διαιτολόγοι, διαιτολόγοι εξ επαγγέλματος ή διατροφολόγοι, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Νόμου περί Εγγραφής Επιστημόνων Τροφίμων και Διαιτολόγων Ν. 31(1)/96 ή οποιουδήποτε άλλου Νόμου που θα τροποποιεί ή αντικαθιστά τον πιο πάνω Νόμο. Ο τύπος της αίτησης καθορίζεται με Εσωτερικούς Κανονισμούς. β. Ενεργό μέλος του Σωματείου μπορεί να αποχωρήσει από αυτό ελεύθερα οποτεδήποτε το επιθυμεί, υποβάλλοντας γραπτώς στο Διοικητικό Συμβούλιο την παραίτηση του, τουλάχιστον τρεις μήνες πριν τη λήξη του λογιστικού έτους. Στην περίπτωση αυτή η παραίτηση του μέλους ισχύει από το τέλος του εν λόγω λογιστικού έτους και το μέλος που παραιτείται υποχρεούται στην καταβολή της ετήσιας συνδρομής του. γ. Η εγγραφή ως μέλους του Σωματείου εξυπακούει την από μέρους του αποδοχή του παρόντος Καταστατικού στην ολότητα του. ΑΡΘΡΟ 8ο ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΕΛΩΝ 1. Εκτός από τα μέλη του Σωματείου που αναφέρονται στο άρθρο 7 πιο πάνω και που θεωρούνται τακτικά μέλη μπορούν κατ εξαίρεση, ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, με εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου, να γίνουν μέλη του Σωματείου και τα πιο κάτω πρόσωπα με τους όρους και προϋποθέσεις που αναφέρονται: α. Αντεπιστέλλοντα μέλη, που είναι αλλοδαπά, που διαμένουν προσωρινά στη χώρα μας και που συμβάλλουν στην προώθηση των σκοπών του Σωματείου και είναι απαλλαγμένα από οποιαδήποτε οικονομική υποχρέωση, ύστερα από γραπτή αίτηση τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο. β. Επίτιμα μέλη, που είναι επιφανείς προσωπικότητες, που κατέχουν εξέχουσα θέση στο δημόσιο βίο της χώρας μας, που επιλέγονται από το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και είναι απαλλαγμένα από οποιαδήποτε οικονομική υποχρέωση. γ. Φοιτητές μέλη, που είναι φοιτητές σε ακαδημαϊκά ιδρύματα στον κλάδο της διαιτολογίας, κλινικής διαιτολογίας ή της επιστήμης της διατροφής. δ. Συνδρομητές μέλη, που είναι φίλοι, του Συνδέσμου και ενδιαφέρονται για την προώθηση των σκοπών του Συνδέσμου. Νοείται ότι τα αντεπιστέλλοντα, επίτιμα, φοιτητές και συνδρομητές, μέλη δεν θα έχουν οποιοδήποτε από τα δικαιώματα ή τις υποχρεώσεις των τακτικών μελών που αναφέρονται πιο κάτω. Τα πιο πάνω μέλη δικαιούνται μόνον να παρίστανται στις Γενικές Συνελεύσεις με συμβουλευτική ιδιότητα ή ιδιότητα παρατηρητική, χωρίς δικαίωμα ψήφου.

6 6 Σε καμία περίπτωση τα επίτιμα, αντεπιστέλλοντα, φοιτητές και συνδρομητές μέλη δεν μπορούν να εξασκήσουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των ενεργών μελών του σωματείου. 2. Για τα αντεπιστέλλοντα, επίτιμα, φοιτητές και συνδρομητές, μέλη τηρείται ξεχωριστό μητρώο μελών, στο οποίο αναφέρεται υπό ποια από τις αναφερόμενες στην παράγραφο 1 α.-δ. του παρόντος άρθρου ιδιότητα έχουν εγγραφεί ως μέλη του Σωματείου. 3. Αντεπιστέλλοντα, επίτιμα, φοιτητές και συνδρομητές, μέλη μπορούν να παραιτηθούν ελεύθερα οποτεδήποτε από την ιδιότητα τους ως μέλους του Σωματείου και διαγράφονται από το αναφερόμενο στην παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου μητρώο μελών με την υποβολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο γραπτής ειδοποίησης παραίτησης και διαγραφή τους από το προαναφερθέν τηρούμενο μητρώο. Αντεπιστέλλοντα, επίτιμα, φοιτητές και συνδρομητές, μέλη διαγράφονται από μέλη και από το αναφερόμενο στην παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου μητρώο μελών, ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης μετά από εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου όταν: α. Εκλείψει οποιαδήποτε από τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες έτυχαν εγγραφής ως μέλη του Σωματείου ή β. όταν η διαγραφή τους κρίνεται αναγκαία για σκοπούς προστασίας των σκοπών και στόχων ή του καλώς νοούμενου συμφέροντος του Σωματείου. ΑΡΘΡΟ 9 ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ 1. Τα μέλη του Σωματείου έχουν δικαίωμα: α. Να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις του Σωματείου και στις ομάδες εργασίας, μελέτης ή στις επιτροπές που συγκροτούνται ειδικά για κάποιο σκοπό, και γενικά σε όλες τις δραστηριότητες του Σωματείου. β. Να ενημερώνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο για τις αποφάσεις του, την οικονομική κατάσταση του Σωματείου, και γενικά για κάθε θέμα που αφορά το Σωματείο. 2. Μόνο τα τακτικά μέλη του Σωματείου που αναφέρονται στο άρθρο 7 το παρόντος Καταστατικού, έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, εφόσον εκπληρώνουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς το Σωματείο. 3. Τα μέλη έχουν υποχρέωση: α. Να τηρούν τις πρόνοιες του παρόντος Καταστατικού και ιδιαίτερα τον Κώδικα. β. Να συμμορφώνονται με τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης που είναι δεσμευτικές για τα μέλη.

7 7 γ. Να εκπληρώνουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς το Σωματείο. δ. Να δείχνουν άψογη και παραδειγματική συμπεριφορά προς τα άλλα μέλη και τους τρίτους. ε. Να υποστηρίζουν και να προωθούν ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε συνθήκες υφίστανται ή προβάλλονται, τους σκοπούς και επιδιώξεις του Σωματείου ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΡΘΡΟ 10ο Το Σωματείο διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται από τα μέλη του, όπως αναφέρεται πιο κάτω, σε Γενική Συνέλευση με μυστική ψηφοφορία για περίοδο τριών χρόνων. ΑΡΘΡΟ 11ο 1. Δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα για μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν όλα τα μέλη του Σωματείου, τα οποία έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Σωματείο μέχρι και το έτος μέσα στο οποίο πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση, νοουμένου ότι έχουν υποβάλει στη Γραμματεία του Σωματείου σχετική αίτηση με την συμπλήρωση και υποβολή ειδικού προς τούτο εντύπου για την υποψηφιότητα τους πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από την ψηφοφορία. Ανακοίνωση για τις υποβληθείσες υποψηφιότητες τίθεται στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου μέσα σε 24 ώρες από τη λήξη του χρόνου υποβολής των υποψηφιοτήτων. 2. α. Πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορία, εκλέγεται τριμελής εφορευτική επιτροπή από τη Γενική Συνέλευση. β. Σε περίπτωση που εγείρεται ένσταση για την υποβολή κάποιας υποψηφιότητας, η Εφορευτική Επιτροπή εξετάζει και αποφασίζει. γ. Σε περίπτωση που ο αριθμός, των υποψηφίων είναι ίσος προς τον αριθμό των θέσεων, τότε οι υποψήφιοι θεωρούνται ως εκλεγέντες. Αν ο αριθμός είναι μεγαλύτερος, τότε διεξάγεται εκλογή. δ. Τα ψηφοδέλτια, για να είναι έγκυρα, πρέπει να φέρουν τη σφραγίδα του Σωματείου και να είναι μονογραμμένα από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής. ε. Σε κάθε ψηφοδέλτιο ο εκλογέας αναγράφει ή σημειώνει τα ονόματα των υποψηφίων, που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να είναι περισσότερα από τις θέσεις για τις οποίες γίνεται εκλογή, αλλιώς θα θεωρούνται άκυρα. στ. Σε περίπτωση ισοψηφίας, η απόφαση για την εκλογή λαμβάνεται με αναπληρωματική εκλογή και σε περίπτωση 2ης ισοψηφίας με κλήρο.

8 8 ζ. Με τη συμπλήρωση της εκλογής, ο προεδρεύων της Εφορευτικής Επιτροπής αναγγέλλει τα αποτελέσματα. η. Σε περίπτωση ενστάσεως, αυτή εξετάζεται και αποφασίζεται από την Εφορευτική Επιτροπή. 3.(α) Σε περίπτωση που ο αριθμός των υποψηφίων είναι μικρότερος του αριθμού των θέσεων, τότε η Γενική Συνέλευση αναφορικά με τις εκλογές διαλύεται και προκηρύσσεται νέα από το Διοικητικό Συμβούλιο για να λάβει χώρα σε ένα μήνα. Σε τέτοια περίπτωση οι υποβληθείσες υποψηφιότητες ακυρώνονται και υποβάλλονται εκ νέου υποψηφιότητες σύμφωνα με τις πρόνοιες του παρόντος Καταστατικού. (β) Εάν στη νέα Γενική Συνέλευση ο αριθμός των υποψηφίων είναι μέχρι πέντε, τότε οι υποψήφιοι θεωρούνται ως εκλεγέντες και διορίζουν ακόμη δυο μέλη για να συμπληρωθεί ο αριθμός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Σε κάθε άλλη περίπτωση συνεχίζουν τα ίδια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για περαιτέρω περίοδο έξι μηνών εντός της οποίας προκηρύσσουν νέες εκλογές. Νοείται ότι πάντοτε και ανεξάρτητα από τον τρόπο και χρόνο εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το υφιστάμενο Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζει τις εργασίες του για μεταβατική περίοδο ενός μηνός από την ημέρα των εκλογών με σκοπό τη συμπλήρωση των εκκρεμοτήτων και παράδοση στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο και αναλαμβάνει με τη συμπλήρωση της περιόδου ενός μηνός από της εκλογής του. ΑΡΘΡΟ 12ο Εκτός των τακτικών συμβούλων, ορίζονται αναπληρωματικοί σύμβουλοι οι δύο πρώτοι επιλαχόντες από το αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας. Αυτοί αντικαθιστούν όσους τυχόν τακτικούς συμβούλους, παραιτούνται ή για οποιοδήποτε λόγο αποχωρούν πριν από τη λήξη της θητείας τους. ΑΡΘΡΟ 13ο Το Διοικητικό Συμβούλιο συνέρχεται στην πρώτη μετά την εκλογή του σε συνεδρία, για να συγκροτηθεί σε σώμα. Με μυστική ψηφοφορία το Διοικητικό Συμβούλιο προβαίνει στην εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γραμματέα, Ταμία, Βοηθού Γραμματέα. ΑΡΘΡΟ 14ο Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει τακτικά μια φορά τουλάχιστον το μήνα και εκτάκτως όταν ο Πρόεδρος το θεωρήσει αναγκαίο ή όταν τρία μέλη του, υποβάλουν αίτηση πρόσκλησης, η οποία απευθύνεται προς τον Πρόεδρο ή προς το νόμιμο αναπληρωτή του. Το Συμβούλιο βρίσκεται σε απαρτία όταν παρίστανται τέσσερα τουλάχιστον από τα μέλη του. Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου λαμβάνονται με απλή πλειοψηφία των παρόντων μελών του. Σε περίπτωση ισοψηφίας σε φανερή ψηφοφορία ο Πρόεδρος ή ο Προεδρεύων της συνεδρίας έχει δεύτερη ή νικούσα ψήφο.

9 9 ΑΡΘΡΟ 15ο 1. Το Διοικητικό Συμβούλιο διοικεί και διαχειρίζεται το Σωματείο, και αποφασίζει γενικά για όλα τα ζητήματα που το αφορούν, με την εξαίρεση εκείνων, για τα οποία αρμόδια να αποφασίζει είναι η Γενική Συνέλευση. Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι δυνατό να προσλαμβάνει και έμμισθο προσωπικό, αν οι ανάγκες του Σωματείου το απαιτούν. 2. Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει το δικαίωμα να καταρτίσει και να διορίσει επιτροπές αποτελούμενες από μέλη του Σωματείου προς υποβοήθηση και εκπλήρωση του έργου του Σωματείου ή να διορίσει Συμβούλους για αυτό τον σκοπό. Ιδιαίτερα το Διοικητικό Συμβούλιο δύναται να καταρτίσει και να φροντίσει για την λειτουργία, (I) Επιτροπής Δημόσιων Σχέσεων και Διοργάνωσης Διαλέξεων και Εκδηλώσεων (II) Επιτροπής για την έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων προς τα μέλη (III) Επιτροπής Διοργάνωσης Συνεδρίου (IV) Επιτροπής Φυλλαδίων (V) Επιτροπή Ιστοσελίδας και οποιωνδήποτε άλλων επιτροπών κρίνει αναγκαίο προς υποβοήθηση του έργου του Σωματείου. Τα καθήκοντα, αρμοδιότητες, λεπτομέρειες και πλαίσια δράσης των Επιτροπών που συστήνονται μπορούν να ρυθμιστούν με Εσωτερικούς Κανονισμούς του Σωματείου. Επίσης, σε αυτές τις επιτροπές μπορούν να είναι μέλη όλα τα ενεργά μέλη του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου. 3. Το Διοικητικό Συμβούλιο διορίζει ως εκπρόσωπο Τύπου ένα Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Τα καθήκοντα αρμοδιότητες, λεπτομέρειες και πλαίσια δράσης του καθορίζονται με Εσωτερικούς Κανονισμούς. Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που διορίζεται σαν εκπρόσωπος τύπου πρέπει να είναι μέλος της επιτροπής Δημόσιων Σχέσεων. Ο πρόεδρος εκπροσωπεί τον Σύνδεσμο Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις, δραστηριότητες, ανακοινώσεις του ή οπουδήποτε αλλού θεωρηθεί αναγκαίο. 4. Το Διοικητικό Συμβούλιο δύναται με σχετική απόφαση του να ορίσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή άλλο μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου για να το αντιπροσωπεύσει σε οποιεσδήποτε Επιτροπές άλλες από τις Επιτροπές του Σωματείου, εάν η αντιπροσώπευση του κρίνεται αναγκαία. Περαιτέρω ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν με Εσωτερικούς Κανονισμούς του Σωματείου.

10 10 ΑΡΘΡΟ 16ο Ο Πρόεδρος μαζί με το Γραμματέα, αντιπροσωπεύουν το Σωματείο σε όλες τις σχέσεις του και απέναντι σε κάθε Δικαστική και Διοικητική αρχή. Ο Πρόεδρος καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο, σε συνεδριάσεις, κηρύσσει την έναρξη και τη λήξη τους, δίνει το λόγο σ όποιον τον ζητήσει, με τη σειρά κατά την οποία αυτός ενεγράφη για το σκοπό αυτό, αφαιρεί το λόγο από όσους παρεκτρέπονται, θέτει τα ζητήματα σε ψηφοφορία, υπογράφει τα έγγραφα και τα επικυρωμένα πρακτικά των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, διατάζει, μαζί με το Γραμματέα, τις πληρωμές, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Σωματείου ή με τις πιστώσεις που έχουν ψηφισθεί, καλεί καθένα από τα μέλη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς το Σωματείο, ελέγχει κάθε φορά το Ταμείο, τη Γραμματεία, κοινοποιεί, αν χρειασθεί, τα αποτελέσματα του ελέγχου αυτού προς το Διοικητικό Συμβούλιο, και, γενικών, φροντίζει για την πλήρη εφαρμογή του Καταστατικού. Τέλος, μέσα στο τελευταίο τρίμηνο κάθε χρόνου δίνει λόγο για τα πεπραγμένα του προηγουμένου χρόνου, ενώπιον της Γενικής Συνελεύσεως. ΑΡΘΡΟ 17ο α. Αν ο Πρόεδρος κωλύεται ή απουσιάζει αναπληρώνεται από τον Αντιπρόεδρο, και αυτός, από τον γηραιότερο Σύμβουλο. β. Σε περίπτωση παραίτησης, αποχώρησης, ή θανάτου του Προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου αξιωματούχου του Διοικητικού Συμβουλίου, το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού συμπληρωθεί από τους αναπληρωματικούς συμβούλους όπως διαλαμβάνεται στο άρθρο 12 προβαίνει με μυστική ψηφοφορία στην εκλογή άλλου μέλους του στην πλήρωση της κενωθείσας θέσης. ΑΡΘΡΟ 18ο Ο Γραμματέας τηρεί τα πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων και των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, φυλάσσει το αρχείο και την σφραγίδα του Σωματείου, συνυπογράφει, μαζί με τον Πρόεδρο, κάθε εξερχόμενο από το Σωματείο έγγραφο, και μαζί με τον Πρόεδρο, εκπροσωπεί το Σωματείο σ όλες τις σχέσεις του, εκτός αν άλλως πως ορίζεται ειδικότερα από τις διατάξεις του παρόντος Καταστατικού ή σε Εσωτερικούς Κανονισμούς ή άλλως πως αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο. ΑΡΘΡΟ 19ο Ο Γραμματέας αναπληρώνεται από το Βοηθό Γραμματέα όταν ο Γραμματέας κωλύεται ή απουσιάζει και, γενικά, βοηθάει το Γραμματέα στην εκτέλεση των καθηκόντων του. ΑΡΘΡΟ 20ο Ο Ταμίας διενεργεί κάθε είσπραξη, εκδίδοντας διπλότυπες αποδείξεις και εκτελεί τις πληρωμές, με εντάλματα υπογραφόμενα από τον Πρόεδρο και το Γραμματέα. Τηρεί τα λογιστικά βιβλία και ευθύνεται προσωπικώς για κάθε απώλεια χρημάτων ή για κάθε πληρωμή που γίνεται χωρίς ένταλμα. Ομοίως, τηρεί ακριβή κατάλογο των εισπραττομένων δικαιωμάτων και συνδρομών των μελών. Προσυπογράφει μαζί με τον Πρόεδρο όλες τις επιταγές και τηρεί με πλήρη ευθύνη του όλα τ αναγκαία βιβλία, έγγραφα, αποδείξεις κλπ.

11 11 Στο τέλος κάθε έτους προβαίνει σε έγγραφη λογοδοσία για την κατάσταση του Ταμείου, αφού τα βιβλία έχουν εξεταστεί και υπογραφεί από εγγεγραμμένο λογιστή. Αν ο Ταμίας κωλύεται, αναπληρώνεται από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, που υποδεικνύεται υπεύθυνα από τον ίδιο. AΡΘΡΟ 21ο Από τους Συμβούλους θεωρούνται παραιτηθέντες όσοι απουσιάζουν για τρεις συνεχείς συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου χωρίς εύλογη αιτία που να έχει γίνει αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο. Ο Σύμβουλος που παραιτείται με τον τρόπο αυτό, αντικαθίσταται με έναν από τους αναπληρωματικούς συμβούλους. ΑΡΘΡΟ 22ο Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει ως προς την αποδοχή των αιτήσεων όσων επιθυμούν να εγγραφούν ως ενεργά μέλη του Σωματείου τηρουμένων των τύπων και της διαδικασίας που μπορεί ειδικότερα να ορίζεται σε σχετικό Εσωτερικό Κανονισμό του Σωματείου. Ομοίως αποδέχεται δωρεές και κληροδοτήματα, συντάσσει τον απολογισμό του προηγούμενου έτους και τον προϋπολογισμό των εσόδων και εξόδων του νέου έτους, τους οποίους και υποβάλλει στην έγκριση της Γενικής Συνέλευσης, γενικώς δε, φροντίζει για τις κατεπείγουσες υποθέσεις του Σωματείου, και εκτελεί όλες τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ ΑΡΘΡΟ 23ο ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ α. Οι Γενικές Συνελεύσεις είναι το ανώτατο όργανο του Σωματείου και διακρίνονται σε Τακτικές, `Έκτακτες και Καταστατικές. β. Οι ειδοποιήσεις προς τα μέλη για οποιοδήποτε είδος Συνέλευσης θα πρέπει ν αποστέλλονται 14 τουλάχιστον μέρες πριν από τη σύγκλιση τους. γ. Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκαλεί την Τακτική Γενική Συνέλευση εντός του πρώτου διμήνου κάθε έτους, για τη λογοδοσία, ως προς τα πεπραγμένα, για την έγκριση του απολογισμού και προϋπολογισμού της διαχείρισης της Διοίκησης, και το διορισμό εγκεκριμένων ελεγκτών. Κάθε τριετία η Τακτική Γενική Συνέλευση επί πλέον των άλλων θεμάτων προβαίνει στην εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, η θητεία των οποίων ανέρχεται την 1 ην Μαρτίου του έτους της εκλογής του. δ. Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκαλεί `Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, οπότε κρίνει πως υπάρχει ανάγκη γι αυτό, και οπότε τυχόν το 1/5 των μελών που έχουν ταμειακώς εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους, το ζητήσει εγγράφως και για συγκεκριμένα θέματα. Η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης από το Διοικητικό Συμβούλιο γίνεται είτε με προσωπικές προσκλήσεις προς τα μέλη, είτε με γενική ειδοποίηση.

12 12 Η πόλη και ο χώρος διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης, αν δεν είναι η έδρα του σωματείου η Λευκωσία, θα καθορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο. ε. Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκαλεί Καταστατικές Συνελεύσεις σύμφωνα με το άρθρο 30. ΑΡΘΡΟ 24ο α. Πριν από την έναρξη των εργασιών οποιασδήποτε Συνέλευσης εκλέγεται ένα μέλος από τα παρόντα για να προεδρεύσει της Συνέλευσης. β. Εκτός από την ειδική περίπτωση που αναφέρεται στο άρθρο 32, η Γενική Συνέλευση θεωρείται πως βρίσκεται σε απαρτία αν σ αυτήν παρίστανται το ήμισυ, πλέον ενός, των μελών του Σωματείου, που έχουν δικαίωμα ψήφου. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα ενεργά μέλη του Σωματείου που έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Αν δεν επιτευχθεί απαρτία εντός ημισείας ώρας από την ώρα που καθορίζεται στην ειδοποίηση, τότε η απαρτία θεωρείται πως έχει επιτευχθεί οσαδήποτε από τα μέλη και αν προσέλθουν. Εκτός όπου ορίζεται διαφορετικά σ αυτό το Καταστατικό, οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης λαμβάνονται με απλή πλειοψηφία των παρόντων μελών. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΡΟΙ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΑΡΘΡΟ 25ο ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΡΟΙ 1. Τα έσοδα του Σωματείου είναι: α. Τα ποσά που προέρχονται από εγγραφές, συνδρομές ή έκτακτες εισφορές των μελών. β. Από διάφορες δωρεές, κληροδοτήματα, οικονομικές ενισχύσεις, οι εισπράξεις από τις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, γιορτές, δραστηριότητες κλπ. γ. Από κρατικές, δημόσιες, δημοτικές και ιδιωτικές επιχορηγήσεις ως και κάθε άλλη είσπραξη από νόμιμη αιτία. δ. Από τα εισοδήματα από τους τόκους που προέρχονται από την περιουσία του Σωματείου. 2. Τα χρηματικά κεφάλαια του Σωματείου κατατίθενται σε μια αναγνωρισμένη τράπεζα και αναλαμβάνονται για τις ανάγκες του Σωματείου με γραπτή εντολή του Προέδρου και του Γραμματέα του Σωματείου. 3. Ο έλεγχος των λογαριασμών του Σωματείου γίνεται από τους εγκεκριμένους ελεγκτές που διορίζονται από τη Γενική Συνέλευση και εγκρίνονται απ αυτή.

13 13 ΑΡΘΡΟ 26ο ΤΕΛΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ Κ.Λ.Π. α. Το ύψος του ποσού που καταβάλλεται ως τέλος εξέτασης της αίτησης προσώπου για εγγραφή ως ενεργό μέλος καθώς και της ετήσιας συνδρομής του ενεργού μέλους προς το Σωματείο καθορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Μέχρι την λήψη άλλης απόφασης από το Διοικητικό Συμβούλιο καθορίζεται ως τέλος για την εξέταση αίτησης εγγραφής προσώπου ως μέλους το ποσό των είκοσι (20) ευρώ, ως ετήσια συνδρομή των ενεργών μελών προς το Σωματείο το ποσό των πενήντα (50) ευρώ και ως ετήσια συνδρομή των συνδρομητών, συνταξιούχων και φοιτητών, μελών το ποσόν των είκοσι πέντε (25) ευρώ. Το τέλος εξέτασης αίτησης για εγγραφή ως ενεργό Μέλος καταβάλλεται ταυτόχρονα με την αίτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο και δεν επιστρέφεται σε περίπτωση αρνητικής απόφαση για εγγραφή του αιτούντος. β. Οι ετήσιες συνδρομές καταβάλλονται εφάπαξ κατά τον πρώτο μήνα του τρέχοντος οικονομικού έτους. γ. Σε περίπτωση που ενεργό μέλος καθυστερήσει να καταβάλει την ετήσια συνδρομή του προς το Σωματείο, υποχρεούται όπως καταβάλει την οφειλόμενη συνδρομή του πλέον τέλος καθυστέρησης ύψους 8.54 ευρώ ( ) το αργότερο μέχρι την λήξη του τρίτου μήνα του τρέχοντος οικονομικού έτους. Σε περίπτωση που ενεργό μέλος παραλείψει να καταβάλει την ετήσια συνδρομή του πλέον τέλος καθυστέρησης μέχρι την εκπνοή του τρίτου μήνα του τρέχοντος οικονομικού έτους, τότε υποχρεούται να καταβάλει την ετήσια συνδρομή του πλέον τέλος καθυστέρησης ύψους 17,09 ευρώ ( ) μέχρι την λήξη του τρέχοντος οικονομικού έτους. Σε περίπτωση αμέλειας των πιο πάνω από μέλος του τότε αυτός (η) διαγράφεται μετά από προηγούμενη έγγραφη ειδοποίηση του ταμεία. δ. Το μέλος που διαγράφηκε για τον πιο πάνω λόγο μπορεί να ξαναεγγραφεί, μόνο εφόσον πληρώσει όλες τις οφειλόμενες μέχρι την ημέρα της επανεγγραφής του Συνδρομές και εγκρίνει την επανεγγραφή του η Γενική Συνέλευση, μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου. ε. Η πιο πάνω διαγραφή των μελών, που δεν εκπλήρωσαν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς το Σωματείο, πρέπει να γίνεται απαραίτητα από το Διοικητικό Συμβούλιο πριν από κάθε Γενική Συνέλευση. ΑΡΘΡΟ 27 ο 1. Οι εσωτερικοί Κανονισμοί ρυθμίζουν τις λεπτομέρειες της εφαρμογής των διατάξεων αυτού του Καταστατικού και μπορούν να καθορίζουν τις αρμοδιότητες, καθήκοντα, την διαδικασία και τα πλαίσια δραστηριότητας των Επιτροπών του Συνδέσμου που λειτουργούν, του Πειθαρχικού Συμβουλίου, του Εκπροσώπου Τύπου, την διαδικασία αιτήσεων ή/και οποιωνδήποτε άλλων θεμάτων κρίνεται σκόπιμο, όπως ρυθμιστούν περαιτέρω.

14 14 2. Οι Εσωτερικοί Κανονισμοί προτείνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο και εγκρίνονται/ αποφασίζονται από τη Γενική Συνέλευση. 3. Απαγορεύεται να επέρχεται αλλοίωση των άρθρων του Καταστατικού με διατάξεις των Εσωτερικών Κανονισμών. Οι διατάξεις του Καταστατικού υπερισχύουν έναντι των Εσωτερικών Κανονισμών. ΑΡΘΡΟ 28 ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ 1. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ύστερα από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου καθορίζεται Κώδικας Δεοντολογίας των μελών του Συνδέσμου, ο οποίος επισυνάπτεται σαν Παράρτημα 1 στο παρόν Καταστατικό και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του. Ο Κώδικας Δεοντολογίας αποτελεί και υπέχει θέση καταστατικής πρόνοιας. 2.Η Πειθαρχική Επιτροπή αποτελείται από πέντε μέλη τα οποία διορίζονται όπως πιο κάτω και το νομικό σύμβουλο του Συνδέσμου ο οποίος παρακάθεται στις συνεδρίες υπό συμβουλευτική ιδιότητα. Πρόεδρος διορίζεται μέλος του Συνδέσμου από το Συμβούλιο Εγγραφής Επιστημόνων / Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου. Τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη διορίζονται, από το Διοικητικό Συμβούλιο, τα τρία μέλη για τριετή θητεία και το ένα για ένα χρόνο. Τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής δεν μπορεί να είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και σε κάθε περίπτωση λειτουργούν ανεξάρτητα και αμερόληπτα. Νοείται ότι η Πειθαρχική Επιτροπή μπορεί να λαμβάνει νομική συμβουλή και από νομικό σύμβουλο τον οποίο διορίζει η ίδια η Επιτροπή. 3. Η Πειθαρχική Επιτροπή ασκεί έλεγχο και πειθαρχική εξουσία επί των μελών του σωματείου αναφορικά με την τήρηση εκ μέρους τους όλων των προνοιών του παρόντος Καταστατικού και ιδιαίτερα των καταστατικός καθορισμένων υποχρεώσεων τους, των Εσωτερικών Κανονισμών και του Κώδικα Δεοντολογίας. 4. Τρία παρόντα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής αποτελούν απαρτία. 5. Σε περίπτωση απουσίας ή ανικανότητας του Προέδρου του Σωματείου, χρέη Προέδρου της Πειθαρχικής Επιτροπής εκτελεί ένα από τα μέλη του που εκλέγεται από τα μέλη που παρίστανται στη συνεδρία. 6. Σε περίπτωση που η Πειθαρχική Επιτροπή κρίνει, ότι έχει διαπραχθεί πειθαρχικό παράπτωμα από μέλος του μπορεί να επιβάλει τις ακόλουθες ποινές: 1. Γραπτή ή προφορική προειδοποίηση ή επίπληξη. 2. Γραπτή επίπληξη και ανακοίνωση σε όλα τα μέλη του Σωματείου. 3. Καταβολή ποσού προστίμου μέχρι 170,86 ευρώ ( ). 4. Διαγραφή από μέλος του Σωματείου. 5. Διαγραφή από μέλος του Σωματείου και στέρηση δικαιώματος επαναεγγραφής του ως μέλους για ορισμένο χρονικό διάστημα ή δια παντός. 6. Κοινοποίηση της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής στο Συμβούλιο Εγγραφής Επιστημόνων / Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου.

15 15 7. Οι κανόνες και η διαδικασία ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής και της άσκησης του πειθαρχικού ελέγχου ή/και οποιαδήποτε άλλα σχετικά ζητήματα ορίζονται με Εσωτερικούς Πειθαρχικούς Κανονισμούς του Σωματείου. 8. Η διαδικασία ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής διεξάγεται όσο είναι δυνατό κατά τα πρότυπα της συνοπτικής ποινικής διαδικασίας. Η Πειθαρχική Επιτροπή δεν δεσμεύεται από το εκάστοτε ισχύον δίκαιο της απόδειξης, τηρουμένων των κανόνων της φυσικής δικαιοσύνης, και εκτιμά τις αποδείξεις που προσάγονται ενώπιον του με ελεύθερη κρίση. ΑΡΘΡΟ 29 ο α. Συνδρομητές του Σωματείου γίνονται όσοι προσφέρουν για τους σκοπούς του, 20 ευρώ( ) για την εγγραφή και 25 ευρώ ( ) για την ετήσια συνδρομή. Η αίτηση του κάθε συνδρομητή υποβάλλεται στο ΔΣ, το οποίο την εξετάζει. Η εγγραφή του γίνεται μόνο αν ο αιτητής δεν λειτουργεί με τρόπο αντίθετο με τον Κώδικα Δεοντολογίας του σωματείου και δεν προσβάλλει με οποιοδήποτε τρόπο τις αρχές του. β. Δωρητές του Σωματείου γίνονται όσοι προσφέρουν για τους σκοπούς του, υλική ενίσχυση, τουλάχιστον δεκαπλάσια της εκάστοτε ετήσιας συνδρομής των Μελών του. γ. Ευεργέτες του Σωματείου γίνονται όσοι προσφέρουν στο Σωματείο για τον πιο πάνω λόγο, ποσό τουλάχιστον εκατονταπλάσιο της εκάστοτε ετήσιας συνδρομής, των Μελών του. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΡΘΡΟ 30ο Κάθε ανάμειξη του Σωματείου, με οποιονδήποτε τρόπο και αν αυτή συντελείται, σε πολιτικά ή κομματικά ζητήματα ή άλλα ζητήματα που βρίσκονται έξω από τους σκοπούς του, απαγορεύεται. ΑΡΘΡΟ 31ο Κάθε ζήτημα που χρήζει ερμηνείας ή που δεν προβλέπεται από αυτό το Καταστατικό αποφασίζεται από τη Γενική Συνέλευση. ΑΡΘΡΟ 32 ο Το παρόν Καταστατικό ή οι Εσωτερικοί Κανονισμοί είναι δυνατόν να τροποποιηθούν από Καταστατική Συνέλευση που συγκαλείται ύστερα από εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου ή ύστερα από αίτηση τουλάχιστο του 1/5 του συνόλου των μελών. Απόφαση μπορεί να ληφθεί με πλειοψηφία των 2/3 των παρόντων μελών της Συνέλευσης. Νοείται ότι για την τροποποίηση των σκοπών του Σωματείου απαιτείται απόφαση Καταστατικής Συνέλευσης που λαμβάνεται με πλειοψηφία των ¾ του συνόλου των μελών του Σωματείου.

16 16 Νοείται περαιτέρω ότι το άρθρο 5 του παρόντος Καταστατικού μπορεί να τροποποιηθεί μόνο φραστικά ή με την προσθήκη περαιτέρω σκοπών ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ ΑΡΘΡΟ 33ο Το Σωματείο διαλύεται μόνο εάν τα μέλη του περιορισθούν κάτω του αριθμού των 20 ή αν αποφασίσει γι αυτό η Γενική Συνέλευση με πλειοψηφία των 3/4 των μελών του Σωματείου που έχουν δικαίωμα ψήφου. Στην περίπτωση αυτή το Σωματείο περιέρχεται σε κατάσταση εκκαθάρισης, η οποία γίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο ή σε περίπτωση παραίτησης ή διάλυσης του από πρόσωπο ή πρόσωπα που ήθελε υποδείξει ο `Εφορος Σωματείων. Μετά την αποπληρωμή των χρεών και υποχρεώσεων του Σωματείου το υπόλοιπο της περιουσίας του Σωματείου διατίθεται αναγκαστικά υπέρ ενός κοινωνικού σκοπού, που αποφασίζεται από τη Γενική Συνέλευση. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ ΑΡΘΡΟ 34ο ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ α. Η θητεία του εν ενεργεία Διοικητικού Συμβουλίου, ανεξάρτητα από το χρόνο εκλογής εκάστου εκ των μελών του, λήγει την 1 η Μαρτίου έτσι ώστε οι εκλογές μετά την Τροποποίηση του παρόντος Καταστατικού να πραγματοποιούνται το πρώτο δίμηνο του χρόνου των εκλογών. β. Παρά τις διατάξεις του άρθρου 7 του Παρόντος Καταστατικού και μέχρι την πλήρη συμπλήρωση της εγγραφής που προβλέπεται στον Περί Εγγραφής Τροφίμων και Διαιτολόγων Νόμο [Ν. 31(Ι)/96] όλα τα μέλη του Σωματείου θα θεωρούνται ότι έχουν εγγραφεί ως μέλη του Σωματείου με βάση το παρόν Καταστατικό. Νοείται ότι με τη συμπλήρωση της προαναφερομένης διαδικασίας, οποιοδήποτε υφιστάμενο μέλος δεν θα τηρεί τις πρόνοιες και προϋποθέσεις αυτού του Καταστατικού, δεν θα μπορεί να συνεχίσει ως μέλος του Σωματείου. γ. Το παρόν τροποποιημένο Καταστατικό, αποτελούμενο από τριάντατέσσερα (34) άρθρα εγκρίθηκε από τα μέλη του σε Καταστατική Συνέλευση και τέθηκε σε ισχύ από την έγκριση του από τον Έφορο Σωματείων και Ιδρυμάτων GSAM ΝΠ/γχ. ΝP YC4

17 17 Δ Ι Ο Ι Κ Η Τ Ι Κ Ο Σ Υ Μ Β Ο Υ Λ Ι Ο ( ) Ελένη Π. Ανδρέου Χριστιάνα Φιλίππου Πόλλυ Μιχαηλίδού Προκόπης Καλλής Νικολέττα Ντορζή Παναγιώτα Τσόκκου Άννα Παχίτα Πρόεδρος Αντιπρόεδρος Γραμματέας Ταμίας Βοηθός Γραμματέας Μέλος Μέλος ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ P.O.Box Τ.Κ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΦΑΞ ΤΗΛ

Ο ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ Ι ΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1972 ΣΩΜΑΤΕΙΟ: ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ 82 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Ο ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ Ι ΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1972 ΣΩΜΑΤΕΙΟ: ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ 82 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Ο ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ Ι ΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1972 ΣΩΜΑΤΕΙΟ: ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ 82 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝ ΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ 82 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΣΥΣΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΚΟΠΟΙ ΜΕΛΗ ΑΡΘΡΟ 1 ο ΙΔΡΥΣΗ Ιδρύεται Σωματείο σύμφωνα και με βάση τις διατάξεις της Περί Σωματείων και Ιδρυμάτων νομοθεσίας, το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΑΡΘΡΟ 1 ο - ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «Παιδαγωγική Εταιρεία Κύπρου» με έδρα τη Λευκωσία ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης. Άρθρο 1ο

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης. Άρθρο 1ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης Άρθρο 1ο Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία «Ελληνική Λέσχη Φίλων των Δίσκων Discus Club of Greece», με έδρα την πόλη των Αθηνών. Η Λέσχη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo 1. ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Επαρχίας Αμμοχώστου «BegaFigo» (Ι.Ο.Ε.Α) 2. ΕΜΒΛΗΜΑ-ΣΦΡΑΓΙΔΑ-ΧΡΩΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 1. Ιδρύεται σωματείο υπό την επωνυμίαν ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Β.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. ΑΡΘΡΟ 2

ΑΡΘΡΟ 1. Ιδρύεται σωματείο υπό την επωνυμίαν ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Β.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. ΑΡΘΡΟ 2 Με το από 2384/11-10-1951 καταστατικό, το οποίο καταχωρήθηκε νόμιμα στο βιβλίο Αναγνωρισμένων Σωματείων του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με αριθμό 2782/12-11-1951 και τροποποιήθηκε σύμφωνα με το Ν.Δ 795/1971

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρθρο 1 Επωνυμία Εδρα Ιδρύεται Σωματείο σύμφωνα με τα άρθρα 78 επ. του Αστικού Κώδικα υπό την επωνυμία ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ" (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ" (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY) ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 290/93 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2842 της 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 290 Οι περί Παγκυπριου Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία , 1065 Λευκωσία.

ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία , 1065 Λευκωσία. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 Άρθρο 2 Άρθρο 3 Άρθρο 4 ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Το όνομα του Συλλόγου είναι: «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ» ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία 201-202, 1065 Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες για τη Συγκρότηση των Σωμάτων Διοίκησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου I. ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Κανόνες για τη Συγκρότηση των Σωμάτων Διοίκησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου I. ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Κανόνες για τη Συγκρότηση των Σωμάτων Διοίκησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ I. ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 1. Κανόνες για την Εκλογή Εκπροσώπων στο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΙΔΡΥΣΗ- ΕΔΡΑ- ΣΚΟΠΟΙ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται Επιστημονικό σωματείο με όνομα «ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» [συντομογραφικά ΚΥ.Μ.Ε.]. Η έδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΤΙΤΛΟΣ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ-ΜΕΣΑ. ΑΡΘΡΟ 1 ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Άρθρο 1 Σκοποί και δραστηριότητες Συνδέσμου Οι σκοποί του Συνδέσμου είναι: H εξασφάλιση χαμηλότερου κόστους ηλεκτρικής ενέργειας για τους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ: Άρθρο 1 Ιδρύεται Σωματείο των Κυπρίων Λογοτεχνών με την επωνυμία EΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ και με έδρα τη Λευκωσία. ΣΚΟΠΟΙ: Άρθρο 2 α) Η οργανωμένη

Διαβάστε περισσότερα

γ. Οργανώνει συνέδρια, διαλέξεις κλπ. εκδηλώσεις για επιστημονικά θέματα, τα οποία έχουν σχέση με τις βιο-ιατρικές επιστήμες.

γ. Οργανώνει συνέδρια, διαλέξεις κλπ. εκδηλώσεις για επιστημονικά θέματα, τα οποία έχουν σχέση με τις βιο-ιατρικές επιστήμες. Όνομα, Έδρα και Σφραγίδα της Εταιρείας Άρθρο 1 Η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1835 και αναγνωρίσθηκε ως Σωματείο στις 17 Ιανουαρίου 1924, με την επωνυμία τότε «Η εν Αθήναις Ιατρική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 ο : Επωνυμία, Όργανα διοίκησης και Έδρα του Σωματείου: Α. Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό σωματείο με το όνομα: ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ. Β. Όργανα διοίκησης του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Άρθρο 1

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Άρθρο 1 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Άρθρο 1 Ιδρύεται Σύλλογος με την ονομασία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Π Α Ν Τ Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ» ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Π Α Ν Τ Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ» ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Κ.Ε.) Εγκρίθηκε στη 10 η Συνεδρίαση της Συγκλήτου του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών ακαδημαϊκού έτους 2008-2009

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ. 4. Η συνδρομή για τα τακτικά μέλη είναι υποχρεωτική και ορίστηκε σε 15 ευρώ το χρόνο.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ. 4. Η συνδρομή για τα τακτικά μέλη είναι υποχρεωτική και ορίστηκε σε 15 ευρώ το χρόνο. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ 1. Ιδρύεται σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την ονομασία Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού, για την προαγωγή της ποδηλασίας και την αγάπη του ανθρώπου προς το ποδήλατο με έδρα τη Λεμεσό.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 1 - ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Ιδρύεται Σύνδεσμος με την ονομασία Σύνδεσμος Εσωτερικών Ελεγκτών Κύπρου (ΣΕΣΕΛΚ) ο οποίος στη συνέχεια θα αναφέρεται ως "Σύνδεσμος".

Διαβάστε περισσότερα

KATAΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ (CYPRUS MULTIPLE SCLEROSIS (MS) ASSOCIATION)

KATAΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ (CYPRUS MULTIPLE SCLEROSIS (MS) ASSOCIATION) KATAΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ (CYPRUS MULTIPLE SCLEROSIS (MS) ASSOCIATION) O ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ 57 ΤΟΥ 1972 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε..) Ιδρύεται Ένωση ασολόγων µε το όνοµα «Παγκύπρια Ένωση ασολόγων» µε έδρα τη Λευκωσία.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε..) Ιδρύεται Ένωση ασολόγων µε το όνοµα «Παγκύπρια Ένωση ασολόγων» µε έδρα τη Λευκωσία. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε..) Άρθρο 1 Όνοµα και έδρα Ιδρύεται Ένωση ασολόγων µε το όνοµα «Παγκύπρια Ένωση ασολόγων» µε έδρα τη Λευκωσία. Άρθρο 2 Σκοποί 1. Η προαγωγή των συµφερόντων των

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ Κεφάλαιο Α Άρθρο 1 - Ίδρυση Ιδρύεται Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με επωνυμία Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990) Επωνυμία, Έδρα, Σφραγίδα και Σκοπός του Σωματείου Παράγραφος 1 Ιδρύεται επιστημονικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Σωματείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και επωνυμία " ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ( Π.Ε.Β.Ε. ) "

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Σωματείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και επωνυμία  ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ( Π.Ε.Β.Ε. ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και επωνυμία " ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ( Π.Ε.Β.Ε. ) " ΑΡΘΡΟ 1 Επωνυμία - Έδρα Επωνυμία: " Παιδιατρική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος ( Π.Ε.Β.Ε. ) ",

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ Άρθρο 1 ο Γίνεται σύλλογος με την επωνυμία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, με έδρα την κωμόπολη Άγιος Αθανάσιος του Νομού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Αριθμός Μητρώου: 121 Άρθρο 1ο: Ίδρυση, όνομα και έδρα του σωματείου: Ιδρύεται σωματείο με το όνομα Πολιτιστικός Σύνδεσμος «Η Άσσια» και με έδρα του τη Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό Τροποποιημένο στις

Καταστατικό Τροποποιημένο στις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Τροποποιημένο στις 26-11-2017 Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου KΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΚΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Α. ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ Άρθρο 1: Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη Σύλλογος με την επωνυμία Σύλλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΩΡΗΤΩΝ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΩΡΗΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΩΡΗΤΩΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ Έγκριση σύστασης του κοινωφελούς ιδρύµατος µε την επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Αθήνα 2-3 -90 Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Άρθρο 1 Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1. Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία Παγκύπριος Σύνδεσμος Χημικών Μηχανικών (Cyprus Chemical Engineers

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Άρθρο 1 Όνομα και έδρα 1. Η Κοινότητα ονομάζεται 2. Έδρα της είναι 3. Η Κοινότητα είναι καταχωρημένη στο Ειρηνοδικείο σαν αναγνωρισμένο σωματείο (e.v.) 4. Ο χώρος δραστηριότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα Άρθρο 1 ο 1.- Ιδρύεται σύλλογος από άτομα που ανήκουν στην Πολυτεχνειακή Κοινότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM. Καταστατικό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM. Καταστατικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Χαρακτήρας Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης (ΕΚΣ) είναι

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό. Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

Καταστατικό. Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Καταστατικό Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ίδρυση -Έδρα Επωνυμία Σκοποί και Στόχοι - Μέσα Άρθρο 1 Ιδρύεται σύλλογος με Έδρα τη Λάρισα και την

Διαβάστε περισσότερα

Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 19-11-1983 Α Ρ Θ Ρ Ο 1ο Ιδρύεται Επιστηµονικό Σωµατείο (Επιστηµονική Εταιρεία) µε την ονοµασία και τον τίτλο ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (IOAPA) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (IOAPA) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (IOAPA) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 1ο ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Συνιστάται σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Μετεχόντων σε Συνόδους της Διεθνούς Ολυμπιακής

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 2 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟ Υ ΚΥΠΡΟΥ (αναθεωρήθηκε στις 13.1.1993) 1. Όνομα - Έδρ α - Έμβλημα 1.1 Ο Σύνδεσμος ονομάζεται "Φιλοδασικός Σύνδεσμος Κύπρου"

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Αυτές είναι οι προτάσεις για την αλλαγή του καταστατικού προς τη Καταστατική Γενική Συνέλευση στα πλαίσια του αλλαγής και του εκσυγχρονισμού των κανονισμών λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων με έδρα

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ. Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα. Άρθρο 2 Σκοπός

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ. Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα. Άρθρο 2 Σκοπός Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα Ιδρύεται σωµατείο, σύµφωνα µε τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα, µε την επωνυµία «ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ» και έδρα την Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 24ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 55/94 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2869 της 24ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1994 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 55 Οι περί Πανεπιστημίου Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΏΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Άρθρο 1 Ονομασία, έδρα, νομική υπόσταση, στόχος της Εταιρίας 1) Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙKΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ. Άρθρο 1

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ. Άρθρο 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (Μετά τις τροποποιήσεις, οι οποίες απεφασίσθησαν από την τακτική Γ.Σ. της 26-2-1999) ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ Άρθρο 1 Ιδρύεται σωματείο με: την

Διαβάστε περισσότερα

EΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΛΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ

EΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΛΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ EΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΛΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ 1 ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ 1. Όνομα Ιδρύεται παγκύπριος σύνδεσμος λογοτεχνών με την επωνυμία «Εθνική Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Έκδοση Σεπτέμβριος 2016 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ 2. ΕΔΡΑ 3. ΣΚΟΠΟΙ Το όνομα του Συνδέσμου είναι : ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ» Α. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ» Α. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ» Α. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ Άρθρο 1 ο (Επωνυμία-Έδρα) Συστήνεται επιστημονική εταιρεία με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 2. Σκοποί Σκοποί του συλλόγου είναι :

ΑΡΘΡΟ 2. Σκοποί Σκοποί του συλλόγου είναι : ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΘΡΟ 1. Σύσταση Ιδρύεται Σύλλογος με την επωνυμία: Σύλλογος για την δημιουργία Διεθνούς Αριστοτελικού Κέντρου (ΔΑΚ) μη κερδοσκοπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. επωνυμία «ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΑΣΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» ΑΡΘΡΟ 1 ο Επωνυμία - Έδρα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. επωνυμία «ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΑΣΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» ΑΡΘΡΟ 1 ο Επωνυμία - Έδρα ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ «ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΑΣΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» ΑΡΘΡΟ 1 ο Επωνυμία - Έδρα Α. Ιδρύεται στη Σαλαμίνα, σήμερα στις 10 Ιουνίου 2002, σωματείο με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Κυπριακού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ασφάλειας. (Cyprus Association of Security Companies)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Κυπριακού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ασφάλειας. (Cyprus Association of Security Companies) 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Κυπριακού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ασφάλειας (Cyprus Association of Security Companies) 1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ: 1.1 Το όνομα του Συνδέσμου είναι Κυπριακός Σύνδεσμος Eπιχειρήσεων Ασφάλειας/Cyprus

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Άρθρο 1 ΣΥΣΤΑΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ 1. Ιδρύεται από τους γονείς

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ CYPRUS INVESTMENT FUNDS ASSOCIATION

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ CYPRUS INVESTMENT FUNDS ASSOCIATION ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ CYPRUS INVESTMENT FUNDS ASSOCIATION ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018 Άρθρο: Περιγραφή 1. Όνομα και Έδρα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2. Σκοποί 3. Τρόποι Επίτευξης Σκοπών 4. Μέλη 5. Εγγραφή Μελών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ) Επωνυμία - Έδρα Σκοπός Άρθρο 1 ο Ίδρυση Ιδρύεται Επιστημονικός

Διαβάστε περισσότερα

(Φίλοι Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου Κύπρου) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

(Φίλοι Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου Κύπρου) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Φ.Ι.Π.Α. ΚΥΠΡΟΥ (Φίλοι Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου Κύπρου) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Φίλοι Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου Κύπρου Άρθρο 1 - ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ Ιδρύεται σωματείο με το όνομα «ΦΙΠΑ Κύπρου»

Διαβάστε περισσότερα

KATAΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ

KATAΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ KATAΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ Αρθρο 1 ο : ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Α.- Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ελευθερία Πολίτες για Πρόοδο και Περηφάνια»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ελευθερία Πολίτες για Πρόοδο και Περηφάνια» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ελευθερία Πολίτες για Πρόοδο και Περηφάνια» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Κεφάλαιο Α Άρθρο 1 Επωνυμία Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία: «Ελευθερία Πολίτες για Πρόοδο και Περηφάνια» Άρθρο 2 Έδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 1. Η επωνυμία του Σωματείου είναι: «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ» ΕΜΒΛΗΜΑ 2. Το παρόν αποτελεί το Έμβλημα του Συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη του Ήπατος

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη του Ήπατος ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη του Ήπατος Άρθρο 1 ο Ιδρύεται Επιστημονική Εταιρεία (Σωματείο), με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ», με έδρα την Αθήνα, Σοφίας Σλήμαν 48

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια Εκλογική Γενική Συνέλευση ΕΔΙΠΠΑΚ

Ετήσια Εκλογική Γενική Συνέλευση ΕΔΙΠΠΑΚ Ανακοίνωση 08 Φεβρουαρίου 2017 Ετήσια Εκλογική Γενική Συνέλευση ΕΔΙΠΠΑΚ Αγαπητά μέλη, Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΙΠΠΑΚ σας προσκαλεί στην Ετήσια Εκλογική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 3 Ο Σύλλογος θα επιδιώξει την πραγµατοποίηση των παραπάνω σκοπών µε κάθε νόµιµο µέσο.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 3 Ο Σύλλογος θα επιδιώξει την πραγµατοποίηση των παραπάνω σκοπών µε κάθε νόµιµο µέσο. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 α. Ο «Σύλλογος ιδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας» µετονοµάζεται σε «Ενιαίος Σύλλογος ιδασκόντων Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας» µε έδρα τον Βόλο. β. Η σφραγίδα του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ Ιδρύεται σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Ένωση Ασθενών Ελλάδας» και έδρα το Δήμο Αθηναίων. Η ονομασία του Σωματείου στα αγγλικά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 2 ΕΔΡΑ Έδρα του Συλλόγου είναι η Αθήνα οδός Αριστογείτονος 11-13. Άρθρο 3 ΣΚΟΠΟΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 2 ΕΔΡΑ Έδρα του Συλλόγου είναι η Αθήνα οδός Αριστογείτονος 11-13. Άρθρο 3 ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ - ΣΚΟΠΟΣ Άρθρο 1 ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ & ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΩΝ Τάρανα-Κραψίτη Δήμου Πρέβεζας» (Ο.Σ.Π.Ο. Τάρανα-Κραψίτη

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού.

Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού. Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού. Στο Πανεπιστήµιο της Γρανάδας της Ισπανίας, σήµερα,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ. Άρθρο 1. Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ. Άρθρο 1. Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ Άρθρο 1 Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός α. Το Κολλέγιο Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΒΗΤΗ, ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ (ΕΔΙΜΕΣΥΠ ή ESODiMESO)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΒΗΤΗ, ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ (ΕΔΙΜΕΣΥΠ ή ESODiMESO) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΒΗΤΗ, ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ (ΕΔΙΜΕΣΥΠ ή ESODiMESO) Στην Αθήνα σήμερα 18 Νοεμβρίου 2013 οι κάτωθι υπογεγραμμένοι αποφάσισαν να ιδρύσουν Επιστημονικό Σωματείο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Άρθρο 1ο ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη Σωµατείο από φίλους των εικαστικών και πλαστικών τεχνών, µε την επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

α) Από τα δικαιώματα εγγραφής των μελών του.

α) Από τα δικαιώματα εγγραφής των μελών του. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ/ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ Άρθρο 1 Επωνυμία: Η επωνυμία του Σωματείου είναι ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ/ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ Άρθρο 2 ΕΔΡΑ: Έδρα του Σωματείου θα

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση. 18 Μαρτίου Καταστατικό Σωματείου Ευημερίας Μελών ΕΔΙΠΠΑΚ. Πρόσφατες Ανακοινώσεις. Αγαπητά μέλη,

Ανακοίνωση. 18 Μαρτίου Καταστατικό Σωματείου Ευημερίας Μελών ΕΔΙΠΠΑΚ. Πρόσφατες Ανακοινώσεις. Αγαπητά μέλη, Ανακοίνωση 18 Μαρτίου 2015 Καταστατικό Σωματείου Ευημερίας Μελών ΕΔΙΠΠΑΚ Αγαπητά μέλη, Με βάση τις αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ΕΔΙΠΠΑΚ στις 19/02/2015, κατά την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου

Καταστατικό Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου Καταστατικό Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου www.cypsa.org.cy info@cypsa.org.cy P.O. Box: 25628, 1311, Nicosia, Cyprus ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α: ΕΔΡΑ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΣΚΟΠΟΙ, ΜΕΣΑ 1. Ιδρύεται Σύνδεσμος με έδρα τη Λευκωσία και την

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 1. Η ανάπτυξη τακτικής και στενής συνεργασίας με γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, σωματεία, επαγγελματικούς συλλόγους και τοπική αυτοδιοίκηση. 2. Η ενημέρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Του Σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΚΑΝΑΡΙΝΙΩΝ». Άρθρο 1. (Ίδρυση-Επωνυμία-Έδρα-Σκοπός)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Του Σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΚΑΝΑΡΙΝΙΩΝ». Άρθρο 1. (Ίδρυση-Επωνυμία-Έδρα-Σκοπός) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΚΑΝΑΡΙΝΙΩΝ». Άρθρο 1 (Ίδρυση-Επωνυμία-Έδρα-Σκοπός) Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου»

Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου» Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου» Άρθρο 1 : Ίδρυση, έδρα, Επωνυμία Ιδρύεται Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «KIΝΗΣH ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «KIΝΗΣH ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «KIΝΗΣH ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» 1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ Η επωνυμία του Σωματείου είναι "ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ". Στις διεθνείς σχέσεις η επωνυμία του Σωματείου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑΣ» ΑΘΗΝΑ. Ίδρυση- Έδρα. Σκοποί-Στόχοι

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑΣ» ΑΘΗΝΑ. Ίδρυση- Έδρα. Σκοποί-Στόχοι ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑΣ» ΑΘΗΝΑ Γ Ε Ν Ι Κ Α Άρθρο 1 ο Ίδρυση- Έδρα Ιδρύεται Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία «Οι Φίλοι του Μουσείου Αρχαίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 1 Επωνυµία - έδρα Ιδρύεται επιστηµονικό σωµατείο µε την επωνυµία «Ελληνική Αρχειακή Εταιρεία» (η «Εταιρεία»), αποδιδόµενη στα γαλλικά ως Association des Archivistes

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. ΑΡΘΡΟ 1 Ο Ιδρύεται στην Κύπρο οργάνωση Γεωπόνων με το όνομα «Παγκύπρια Ένωση Γεωπόνων» (Π.Ε.Γ.)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. ΑΡΘΡΟ 1 Ο Ιδρύεται στην Κύπρο οργάνωση Γεωπόνων με το όνομα «Παγκύπρια Ένωση Γεωπόνων» (Π.Ε.Γ.) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ ΑΡΘΡΟ 1 Ο Ιδρύεται στην Κύπρο οργάνωση Γεωπόνων με το όνομα «Παγκύπρια Ένωση Γεωπόνων» (Π.Ε.Γ.) ΑΡΘΡΟ 2 Ο 1. Η εγγεγραμμένη έδρα της Ένωσης είναι η Λευκωσία. 2. Η Ένωση μπορεί επίσης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 2011 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΕΔΡΑ, ΕΜΒΛΗΜΑ και ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ 1. Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Κεφάλαιο Α Ίδρυση Έδρα Σκοπός ΑΡΘΡΟ 1 Ίδρυση Έδρα Ιδρύεται

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1972 ΚΑΙ 1997 ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1973 ΜΕΧΡΙ 1998 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Ο ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1972 ΚΑΙ 1997 ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1973 ΜΕΧΡΙ 1998 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Ο ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1972 ΚΑΙ 1997 ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1973 ΜΕΧΡΙ 1998 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (Ε.Α.ΓΕ.Κ.) Ιδρύθηκε την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. 2. H στήριξη και προώθηση του Ελληνικού σχολείου στην περιοχή του Sheffield. 3. Η οργάνωση και προώθηση κοινωνικών δραστηριοτήτων, όπως:

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. 2. H στήριξη και προώθηση του Ελληνικού σχολείου στην περιοχή του Sheffield. 3. Η οργάνωση και προώθηση κοινωνικών δραστηριοτήτων, όπως: ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ i. ΟΝΟΜΑΣΙΑ Η ονομασία της κοινότητας είναι Hellenic Community of Sheffield. ii. ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 1. Να φέρει σε επαφή τους Έλληνες και Κυπρίους στην περιοχή του Sheffield, και να προωθήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ- ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ- ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Της Ένωσης Συλλόγων που ιδρύθηκε και εδρεύει στο Δήμο Παπάγου - Χολαργού Αττικής με την επωνυμία: «ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ( όπως τροποποιήθηκε και συµπληρώθηκε µετά την Ειδική Καταστατική Συνέλευση της 28ης )

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ( όπως τροποποιήθηκε και συµπληρώθηκε µετά την Ειδική Καταστατική Συνέλευση της 28ης ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ( όπως τροποποιήθηκε και συµπληρώθηκε µετά την Ειδική Καταστατική Συνέλευση της 28ης-4-1998) Του Σωµατείου «Σύλλογος Ελλήνων Πολεοδόµων και Χωροτακτών» Ι. ΕΠΩΝΥΜΙΑ - Ε ΡΑ - ΣΚΟΠΟΙ Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου με την επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Άρθρο 1ο Επωνυμία και έδρα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου με την επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Άρθρο 1ο Επωνυμία και έδρα ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Σωματείου με την επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Άρθρο 1ο Επωνυμία και έδρα Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, με έδρα την Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ. Mετάφραση από τη γερμανική γλώσσα ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ. ΑΡΘΡΟ 1 ΑΡΘΡΟ 2 ΑΡΘΡΟ 3 ΟΝΟΜΑ, ΕΔΡΑ, ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ α) Η Κοινότητα ονομάζεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό. στην ελληνική γλώσσα «Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης» (ΕΚΖ) κι ακολούθως στη γαλλική γλώσσα «Communauté Grecque de Zurich» (CGZ)

Καταστατικό. στην ελληνική γλώσσα «Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης» (ΕΚΖ) κι ακολούθως στη γαλλική γλώσσα «Communauté Grecque de Zurich» (CGZ) Καταστατικό Άρθρο 1 (Ονομασία) Υπό την ονομασία: στην ελληνική γλώσσα «Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης» (ΕΚΖ) στη γερμανική γλώσσα «Griechische Gemeinde Zürich» (GGZ) κι ακολούθως στη γαλλική γλώσσα «Communauté

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. 18/4/26-6-2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ι: Συγκρότηση και λειτουργία του Δ.Σ. Άρθρο 1: Συγκρότηση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Άρθρο 1. Επωνυμία, Έδρα, Σφραγίδα και Σκοπός του Σωματείου

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Άρθρο 1. Επωνυμία, Έδρα, Σφραγίδα και Σκοπός του Σωματείου ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Άρθρο 1 Επωνυμία, Έδρα, Σφραγίδα και Σκοπός του Σωματείου Ιδρύεται επιστημονικό Σωματείο με τον τίτλο «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 101/93 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2790 της 15ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΈς ΠΡΑΕΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 101 Κανονισμοί του περί Κυπριακού

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαμοθρακιτώv Στουτγκάρδης και περιχώρων

Καταστατικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαμοθρακιτώv Στουτγκάρδης και περιχώρων Καταστατικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαμοθρακιτώv Στουτγκάρδης και περιχώρων ΑΡΘΡΑ Άρθρο 1ο: Όνομα, έδρα Άρθρο 2ο: Σκοποί του συλλόγου Άρθρο 3ο: Mέλn του συλλόγου Άρθρο 4ο: Όργανα του συλλόγου Άρθρο 5ο:

Διαβάστε περισσότερα

Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ - ΣΦΡΑΓΙΔΑ - ΣΚΟΠΟΣ

Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ - ΣΦΡΑΓΙΔΑ - ΣΚΟΠΟΣ 1 Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ - ΣΦΡΑΓΙΔΑ - ΣΚΟΠΟΣ Α Άρθρο 1 Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό, Ιατρικό Επιστημονικό Σωματείο με την επωνυμία : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣΤΟΥ - (ΕΧΕΜ). Για τις σχέσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α 1 of 6 18/2/2013 3:27 µµ Καταστατικό ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Άρθρο 1 ο Ιδρύεται επαγγελµατικό σωµατείο µε την επωνυµία: "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ I C O M O S

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ I C O M O S Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ I C O M O S Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α 1998 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α 1. Ιδρυση - Επωνυμία - Εδρα 1 2. Λειτουργία - Σφραγίδα

Διαβάστε περισσότερα

I. Σκοπός της Επιτροπής

I. Σκοπός της Επιτροπής ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕ I. Σκοπός της Επιτροπής Σκοπός της επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων του

Διαβάστε περισσότερα

Η εκπλήρωση αυτών των στόχων θα επιδιωχθεί με την διοργάνωση των ακόλουθων δραστηριοτήτων όπως:

Η εκπλήρωση αυτών των στόχων θα επιδιωχθεί με την διοργάνωση των ακόλουθων δραστηριοτήτων όπως: Καταστατικό 1 Ονομασία και έδρα Ο σύλλογος φέρει την ονομασία Έλληνες Επιστήμονες Βερολίνου και Βρανδεμβούργου (κ.σ.) και έχει την έδρα του στο Βερολίνο. Έτος χρήσης είναι το ημερολογιακό έτος. 2 Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΙ

Διαβάστε περισσότερα