Μπορείτε να τροποποιήσετε αρχικά το ήδη υπάρχον προεπιλεγμένο προφίλ, ή να δημιουργήσετε ένα καινούριο.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Μπορείτε να τροποποιήσετε αρχικά το ήδη υπάρχον προεπιλεγμένο προφίλ, ή να δημιουργήσετε ένα καινούριο."

Transcript

1 Διαχειριστικό Εργαλείο One Net Διαχειριστής Εταιρίας Ρυθμίσεις εταιρείας Πρότυπα προφίλ τελικού χρήστη Στο μενού αυτό σαν διαχειριστής της εταιρείας έχετε την δυνατότητα να δημιουργήσετε και να τροποποιήσετε τα Πρότυπα προφίλ των τελικών χρηστών της εταιρείας σας. Μπορείτε να τροποποιήσετε αρχικά το ήδη υπάρχον προεπιλεγμένο προφίλ, ή να δημιουργήσετε ένα καινούριο. Για να τροποποιήσετε το ήδη υπάρχον προφίλ απλά επιλέξτε το προφίλ και ξεκινήστε να το επεξεργάζεστε. Αυτή είναι η εικόνα που θα εμφανιστεί μόλις επιλέξετε το προφίλ. Στο μενού αυτό έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε αν θα είναι αυτό το προφίλ που θα χρησιμοποιείτε σαν προεπιλογή κατά την δημιουργία των τελικών χρηστών ή όχι. Αν

2 επιλέξετε την Προεπιλογή όλοι η χρήστες κατά την δημιουργία τους θα παίρνουν τις ρυθμίσεις αυτού του προφίλ.

3 Στην επόμενη καρτέλα βλέπετε τις ρυθμίσεις του προφίλ για κάθε μια από τις υπηρεσίες της υπηρεσίας One Net. 1. Υπηρεσίες γραμμής IP Στην καρτέλα αυτή μπορείτε να ρυθμίσετε διάφορες υπηρεσίες που αφορούν τις γραμμές των τελικών χρηστών, όπως: Προώθηση κλήσεων Αναμονή κλήσεων Συγκράτηση κλήσεων Φραγή κλήσεων Μεταβίβαση κλήσεων Αναγνώριση κλήσεων 2. Προηγμένη διαλογή εισερχόμενων κλήσεων Στην καρτέλα αυτή μπορείτε με βάση τις λίστες αριθμών που έχετε δημιουργήσει να μπλοκάρετε τις εισερχόμενες κλήσεις από αυτούς τους αριθμούς επιλέγοντας είτε να τις προωθήσετε στον τηλεφωνητή είτε να τις απορρίψετε.

4 3. Υπηρεσία Βοηθού Με την υπηρεσία βοηθού μπορείτε να επιλέξετε πότε θα γίνετε διαλογή των εισερχόμενων κλήσεών από τον βοηθό του τελικού χρήστη. Ακόμα, έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε αν θα απαντάτε και οι δύο ή μόνο ο βοηθός, στις εισερχόμενες κλήσεις. Ρυθμίστε τη λειτουργία διαλογής και δείτε τη διαθεσιμότητα του βοηθού. 4. Μήνυμα απουσίας Το μήνυμα απουσίας ενημερώνει τον καλούντα σχετικά με την διαθεσιμότητά του χρήστη. Μετά την ακρόαση της επιλεγμένης ανακοίνωσης οι κλήσεις θα προωθούνται στον τηλεφωνητή. 5. Αυτόματη επανάκληση Ένας χρήστης μπορεί να ορίσει για τον εαυτό του την υπηρεσία αυτή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όταν δέχεται κλήση την ώρα που μιλάει, μετά τον τερματισμό της κλήσης του, το σύστημα να διενεργήσει αυτόματα μια κλήση μεταξύ του και του χρήστη που τον κάλεσε την ώρα που μιλούσε. Ισχύει για κλήσεις από χρήστες εντός εταιρείας μόνο. Για να λειτουργήσει δεν θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη η Υπηρεσία Αναμονής κλήσεων. 6. Device-Chain Με την υπηρεσία Device-Chain μπορείτε να συνδέσετε κάτω από έναν τελικό χρήστη, άλλους τελικούς χρήστες ή επεκτάσεις και να χτυπάνε παράλληλα ή διαδοχικά κάθε φορά που καλούν τον τελικό χρήστη. 7. Πως χτυπάνε οι συσκευές μου Με την υπηρεσία αυτή ρυθμίζετε πώς θα χτυπάνε οι συσκευές των τελικών χρηστών τις εταιρείας σας. Μπορείτε να επιλέξετε να χτυπάνε είτε παράλληλα είτε διαδοχικά. 8. Εκπρόσωποι Στην καρτέλα αυτή επιλέγετε αν οι τελικοί χρήστες τις εταιρείας σας θα είναι συνδεδεμένοι στην ουρά κλήσεων κατά την δημιουργία τους. 9. Στοιχεία τηλεφωνικής γραμμής Στην καρτέλα αυτή ρυθμίζετε τον αριθμό που θα παρουσιάζει ο τελικός χρήστης όταν καλεί.

5 Κοινές λίστες Ένα σύνολο υπηρεσιών όπως: Φραγές κλήσεων,προηγμένη προώθηση κλήσεων, Προηγμένη διαλογή εισερχόμενων κλήσεων, κάνουν χρήση των Λιστών αριθμών. Οι λίστες αριθμών χρησιμοποιούνται για να φιλτράρετε τις εισερχόμενες κλήσεις με βάση τους τύπους κλήσεων και καλούντων αριθμών. Η πρώτη εικόνα που έχετε είναι η παρακάτω. Στο μενού αυτό συμπληρώνετε τα στοιχεία με βάση τις επιθυμίες σας για να δημιουργήσετε λίστες οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν από τις υπηρεσίες που αναφέραμε παραπάνω. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απλά πατήστε Αποδοχή.

6 Συμβεβλημένες υπηρεσίες Στην οθόνη αυτή βλέπετε τις υπηρεσίες που έχει συμβεβλημένες η εταιρεία σας καθώς και το πόσες φορές έχει χρησιμοποιηθεί η καθεμία αλλά και πόσες χρήσεις έχουν απομείνει για την καθεμία.

7 Κατάλογος εταιρείας Στον εταιρικό κατάλογο εισάγεται τις επαφές τις επιχείρησης σας. Έτσι στις εσωτερικές κλήσεις οι υπάλληλοι σας θα μπορούν να βλέπουν ποιος τους καλεί στο IP τηλέφωνό τους ή στον PC Client. Επίσης με το IP τηλέφωνό τους θα μπορούν να αναζητήσουν το τηλέφωνο ενός συναδέλφου στον εταιρικό κατάλογο. Πατήστε Προσθήκη και το παρακάτω μενού θα εμφανιστεί. Στο μενού αυτό μπορείτε να δημιουργήσετε τις επαφές του εταιρικού καταλόγου. Εισάγετε τα στοιχεία του υπαλλήλου της εταιρείας και πατήστε αποδοχή. Στη συνέχεια περάστε τα στοιχεία του επόμενου υπαλλήλου και ούτω καθεξής. Για να εισάγετε τον τηλεφωνικό κατάλογο της εταιρείας από αρχείο θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα αρχείο.csv με τις εξής στήλες κατά σειρά: Όνομα, Επίθετο, Κινητό, Σταθερό, Τίτλο, Επέκταση, Εναλλακτικό αριθμό, Τμήμα, Τοποθεσία, , Βοηθός, Τηλέφωνο βοηθού, Ιδιωτικότητα(1 για ναι- 0 για όχι), Σημειώσεις, Δεύτερη επέκταση.

8 Διάσκεψη ήχου Με την διάσκεψη ήχου έχετε την δυνατότητα να καλέσετε έως 20 άτομα συμπεριλαμβανομένου του εαυτού σας σε μια συνδιάσκεψη. Πατήστε προσθήκη και το παρακάτω μενού θα ανοίξει για να συμπληρώσετε τα απαραίτητα στοιχεία. Μπορείτε να διαλέξετε την ημερομηνία που θα λάβει μέρος η συνδιάσκεψη, καθώς και την ώρα αλλά και τον τρόπο που θα εισέλθουν οι συμμετέχοντες. Στην συνεχεία ρυθμίζετε τους κανόνες της διάσκεψης και τέλος συμπληρώνετε τους συμμετέχοντες στην διάσκεψη.

9 Κατά την συμπλήρωση των συμμετεχόντων συμπληρώνετε και το του διοργανωτή και ρυθμίζετε το PIN εισόδου στην διάσκεψη. Τέλος, πατήστε Αποδοχή για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μόλις ολοκληρωθεί θα σταλεί ένα στον διοργανωτή το οποίο θα πρέπει να προωθήσει στους συμμετέχοντες ούτως ώστε να εισέλθουν στην συνδιάσκεψη.

10 Αποθήκη μουσικής Στην αποθήκη μουσικής της εταιρείας μπορείτε να φορτώσετε τα αρχεία που θα χρησιμοποιούνται από τους χρήστες στις υπηρεσίες αναμονής-κράτησης κλήσεων, αλλά και στην υπηρεσία ουράς κλήσεων όταν ένας πελάτης είναι σε αναμονή. Οι μορφές αρχείων που υποστηρίζονται είναι: au, mp3, wav. και το όριο μεγέθους είναι Kb. Για την προσθήκη των αρχείων που επιθυμείτε συμπληρώστε το Όνομα, επιλέξτε το αρχείο που επιθυμείτε και πατήστε Αποδοχή.

11 Προσωπικές υπηρεσίες Διαχείριση υπηρεσιών Η οθόνη Διαχείριση Υπηρεσιών παρέχει στους διαχειριστές των πελατών μια λίστα των τελικών χρηστών της εταιρείας καθώς και των επεκτάσεων που δεν είναι συνδεδεμένες σε κάποιον χρήστη. Ο πίνακας δείχνει έναν αριθμημένο κατάλογο των τελικών χρηστών. Αυτός είναι διαθέσιμος υπό την καρτέλα "Προσωπικές υπηρεσίες" στην οθόνη "Διαχείριση Υπηρεσιών" και προσδιορίζει τους χρήστες με βάση το όνομα χρήστη, τον σύντομο αριθμό του, τον τύπο χρήστη καθώς και το αν είναι εκπρόσωπος.

12 Για την δημιουργία τελικού χρήστη επιλέξτε «δημιουργία τελικού χρήστη» και θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη. Αρχικά εισάγετε το Όνομα χρήστη. Στην συνέχεια επιλέξτε το «Δημιουργήστε ένα λογαριασμό», εφόσον θέλετε αυτός ο χρήστης να έχει πρόσβαση στο One Net GUI αλλά και να χρησιμοποιεί τον PC Client. Εφόσον επιλέξετε το πεδίο αυτό, συμπληρώστε το του τελικού αυτού χρήστη. Τέλος, επιλέξτε το προφίλ από το οποίο θα τραβήξει τις αρχικές του ρυθμίσεις ο χρήστης κατά την δημιουργία του. Επόμενο βήμα είναι η εισαγωγή των συσκευών του χρήστη. Μπορείτε να εισάγετε μέχρι τέσσερεις συσκευές σε συνδυασμό δύο κινητών και δύο σταθερών.

13 Τέλος επιλέξτε τις υπηρεσίες που θα έχει διαθέσιμες προς χρήση ο τελικός χρήστης από την παρακάτω λίστα: Προηγμένη διαλογή εισερχόμενων κλήσεων Προηγμένη προώθηση κλήσεων Υπηρεσία βοηθού Device-Chain Αυτόματη επανάκληση Μήνυμα απουσίας Εκπρόσωποι και πατήστε Αποδοχή. Έτσι δημιουργήσατε έναν τελικό χρήστη.

14 Μήνυμα απουσίας Στο μενού αυτό έχετε την δυνατότητα να ενεργοποιήσετε το μήνυμα απουσίας σε κάποια επέκταση της εταιρείας μεμονωμένα. Απλά εισάγετε την επέκταση στο κουτί Διεύθυνση, επιλέξτε το μήνυμα που θέλετε και πατήστε αποδοχή. Με το μήνυμα απουσίας ενημερώνετε τον καλούντα σχετικά με την διαθεσιμότητά σας. Μετά την ακρόαση της επιλεγμένης ανακοίνωσης οι κλήσεις θα προωθούνται στον τηλεφωνητή.

15 Προώθηση κλήσεων Η Προώθηση κλήσεων είναι μια υπηρεσία τερματισμού που εκτρέπει τις εισερχόμενες κλήσεις σε άλλη διεύθυνση προορισμού για λογαριασμό του καλούμενου συνδρομητή. Στο μενού αυτό μπορείτε να ενεργοποιήσετε την προώθηση κλήσεων σε επεκτάσεις της εταιρείας σας που δεν ανήκουν σε κάποιο τελικό χρήστη. Επιλέγοντας μια από τις επεκτάσεις θα ανοίξει το παρακάτω μενού όπου μπορείτε να επιλέξετε τις προωθήσεις κλήσεων που επιθυμείτε. Ρυθμίστε την υπηρεσία σύμφωνα με τις επιθυμίες σας και πατήστε Αποδοχή.

16 Ρύθμιση κλήσεων Στην ρύθμιση κλήσεων ρυθμίζετε μία σειρά από υπηρεσίες κλήσεων σε επεκτάσεις της εταιρείας σας που δεν ανήκουν σε κάποιο τελικό χρήστη όπως: Αναμονή κλήσεων Συγκράτηση κλήσεων Μεταβίβαση κλήσεων Παρουσίαση του αριθµού καλούντος (Αναγνώριση κλήσεων)

17 Υπηρεσία διευθυντή Με την υπηρεσία βοηθού μπορείτε να επιλέξετε πότε θα γίνεται διαλογή των εισερχόμενων κλήσεών από τον βοηθό του τελικού χρήστη. Ακόμα, έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε αν θα απαντάνε και οι δύο ή μόνο ο βοηθός του, στις εισερχόμενες κλήσεις. Στην καρτέλα αυτή ρυθμίζετε την υπηρεσία βοηθού σε επεκτάσεις της εταιρείας σας που δεν ανήκουν σε κάποιο τελικό χρήστη. Αρχικά επιλέξτε την επέκταση στην οποία θα συνδέσετε τον βοηθό αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας.

18 Στην συνέχεια επιλέξτε τις επεκτάσεις των βοηθών που θα συνδέσετε σε αυτόν τον διευθυντή και πατήστε προσθήκη. Για να ολοκληρώσετε την διαδικασία πατήστε Αποδοχή.

19 Προηγμένη διαλογή εισερχόμενων κλήσεων Με την Προηγμένη διαλογή εισερχόμενων κλήσεων σας δίνουμε την δυνατότητα να δρομολογείτε τις κλήσεις που προέρχονται από συγκεκριμένους αριθμούς με βάση μια λίστα επιλογών. Στο παρακάτω μενού ρυθμίζετε την υπηρεσία προηγμένης διαλογής εισερχόμενων κλήσεων σε επεκτάσεις της εταιρείας σας που δεν ανήκουν σε κάποιο τελικό χρήστη. Όπως βλέπετε στην εικόνα το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να εισάγετε το τηλέφωνο και να επιλέξετε το τι θα γίνει με την κλήση από τις επιλογές που βλέπουμε στο μενού. Αφού επιλέξετε τις ρυθμίσεις που θέλετε πατήστε Αποδοχή.

20 Device-Chain Με την υπηρεσία Device-Chain μπορείτε να συνδέσετε κάτω από έναν τελικό χρήστη, άλλους τελικούς χρήστες ή επεκτάσεις και να χτυπάνε παράλληλα ή διαδοχικά κάθε φορά που καλούν τον τελικό χρήστη. Στην παρακάτω καρτέλα ρυθμίζετε την υπηρεσία Device-Chain σε επεκτάσεις της εταιρείας σας που δεν ανήκουν σε κάποιο τελικό χρήστη. Αρχικά επιλέξτε τον τρόπο που θέλετε να χτυπάνε οι συσκευές αυτές (Παράλληλα ή Διαδοχικά) και στην συνέχεια εισάγετε τις επεκτάσεις που θέλετε να χτυπάνε καταυτόν τον τρόπο όταν καλεστεί κάποια από αυτές. Όταν εισάγετε μια επέκταση πρέπει να πατήσετε Προσθήκη για να την προσθέσετε στην λίστα. Αφού εισάγετε όλες τις επεκτάσεις πατήστε Αποδοχή για να ολοκληρώσετε την διαδικασία.

21 Αυτόματη επανάκληση Ένας χρήστης μπορεί να ορίσει για τον εαυτό του την υπηρεσία αυτή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όταν δέχεται κλήση την ώρα που μιλάει, μετά τον τερματισμό της κλήσης του, το σύστημα να διενεργήσει αυτόματα μια κλήση μεταξύ του και του χρήστη που τον κάλεσε την ώρα που μιλούσε. Ισχύει για κλήσεις από χρήστες εντός εταιρείας μόνο. Για να λειτουργήσει δεν θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη η Υπηρεσία Αναμονής κλήσεων Μπορείτε να ρυθμίσετε την υπηρεσία της Αυτόματης επανάκλησης σε επεκτάσεις της εταιρείας σας που δεν ανήκουν σε κάποιο τελικό χρήστη από το παρακάτω μενού. Εισάγεται το τηλέφωνο που θέλετε να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία και πατήστε Αποδοχή.

22 Φραγές κλήσεων Οι Φραγές κλήσεων είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει στον τελικό χρήστη να ρυθμίσει την απόρριψη των εισερχόμενων ή εξερχόμενων κλήσεων βασιζόμενος σε συγκεκριμένες περιστάσεις κλήσεων (όπως η τοποθεσία ή ο τύπος κλήσης). Για την ρύθμιση της υπηρεσίας Φραγής κλήσεων σε επεκτάσεις της εταιρείας σας που δεν ανήκουν σε κάποιο τελικό χρήστη πηγαίνετε στην παρακάτω οθόνη. Πατώντας πάνω σε μια επέκταση ανοίγει το παρακάτω μενού, όπου μπορείτε να ρυθμίσετε τις φραγές κλήσεων για την συγκεκριμένη επέκταση. Πατώντας Αποδοχή αποθηκεύονται οι αλλαγές και ολοκληρώνετε η διαδικασία.

23 Υπηρεσίες εγκατάστασης Hunt Group Σε γενικές γραμμές, Hunt Group είναι ένα σχέδιο τηλεφωνίας που αναφέρεται στην κατανομή κλήσεων που ελήφθησαν σε έναν αριθμό τηλεφώνου (Κεφαλικός αριθμός) μιας ομάδας επεκτάσεων, οι οποίες θεωρούνται εκπρόσωποι που εξυπηρετούν το Hunt Group. Ένα Hunt Group δεν συνδέεται με μια συγκεκριμένη συσκευή, αλλά οι εισερχόμενες κλήσεις σε ένα συγκεκριμένο αριθμό (Κεφαλικός αριθμός) δρομολογούνται σε μια προκαθορισμένη ομάδα εκπροσώπων (Hunt Group). Η κλήση μπορεί να μεταδοθεί ή να περιστραφεί μέσα στο σύνολο των εκπροσώπων μέχρι να βρεθεί ένας ελεύθερος εκπρόσωπος για να συνδεθεί ο καλών.

24 Προκειμένου να επιλέξει τους εκπρόσωπους που θα ειδοποιηθούν όταν λαμβάνεται μια κλήση στο Hunt Group, η υπηρεσία χτίζει μια λίστα με διαθέσιμους βασισμένη στον επιλεγμένο αλγόριθμο κατανομής για την ομάδα. Ανεξάρτητα από τον επιλεγμένο αλγόριθμο, αν ο εκπρόσωπος που επιλέγεται δεν μπορεί να απαντήσει την κλήση, η υπηρεσία του Hunt Group θα προσπαθήσει να επιλέξετε έναν άλλο εκπρόσωπο. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται έως ότου απαντηθεί η κλήση ή η λίστα των εκπροσώπων έχει εξαντληθεί. Στην τελευταία περίπτωση, η υπηρεσία θα εφαρμόσει μια ενέργεια υπερχείλισης στην κλήση. Υπάρχουν πέντε αλγόριθμοι διανομής μεταξύ των εκπροσώπων σε ένα Hunt Group. Multiringing: Όλα οι εκπρόσωποι της ομάδας ειδοποιούνται ταυτόχρονα. Αν δεν υπάρχουν διαθέσιμοι εκπρόσωποι, θα υπάρξουν αλλεπάλληλες απόπειρες με βάση την καθορισμένη σειρά των εκπροσώπων. Αυτός ο αλγόριθμος επιτρέπει την απάντηση κλήσεων στο μικρότερο χρονικό διάστημα. Πρώτος: Η κλήση πρώτα αποστέλλεται στον πρώτο εκπρόσωπο της λίστας. Αν αυτός ο εκπρόσωπος είναι απασχολημένος η κλήση πηγαίνει στον επόμενο εκπρόσωπο, και ούτω καθεξής μέσα στη λίστα των εκπρόσωπων. Περισσότερο ελεύθερος: Η κλήση πρώτα αποστέλλεται στον εκπρόσωπο που έχει μείνει ελεύθερος για περισσότερη ώρα. Αν αυτός είναι απασχολημένος (ή δεν απαντήσει) το τηλέφωνο του επόμενου περισσότερου ελεύθερου εκπρόσωπου χτυπάει, κ.λπ. Επόμενο: Παρόμοιος με τον Πρώτο αλγόριθμο. Εδώ όμως, η υπηρεσία θυμάται τον τελευταίο εκπρόσωπο που απάντησε σε μια κλήση και επιλέγει τον επόμενο διαθέσιμο στη λίστα. Αυτός αλγόριθμος παρέχει μια ομοιόμορφη κατανομή των κλήσεων μεταξύ των εκπρόσωπων. Ο πιο ειδικευμένος: Η κλήση πρώτα αποστέλλεται στον εκπρόσωπο που είναι περισσότερο ειδικευμένος, αν αυτός δεν απαντήσει πάει στον επόμενο και ούτω καθεξής με βάσει τον βαθμό ειδίκευσης του καθενός, που έχει οριστεί από τον διαχειριστή της εταιρείας. Αυτός ο αλγόριθμος κάνει τους εκπρόσωπους με μεγαλύτερη ειδίκευση να λαμβάνουν περισσότερες κλήσεις από αυτούς με χαμηλότερη ειδίκευση. Η συσκευή του εκπρόσωπου μπορεί να είναι ένα απλό κινητό τηλέφωνο, ένα απλό σταθερό τηλέφωνο, ένα IP phone, ένα PC client ή οποιοσδήποτε συνδυασμός αυτών. Ως προς τον έλεγχο της υπηρεσίας αυτής, τόσο ο αρχικός ορισμός των συνδεδεμένων εκπρόσωπων όσο και ο καθορισμός της δρομολόγησης κλήσεων μεταξύ τους, γίνεται από διαχειριστή της εταιρείας από το web portal της υπηρεσίας. Οι εκπρόσωποι μπορούν με την χρήση οποιασδήποτε από τις συσκευές τους (κινητό, PC, IP phone) να συνδεθούν αποσυνδεθούν στο Hunt Group.

25 Παρακάτω θα δούμε πως δημιουργείτε και ρυθμίζετε την υπηρεσία Hunt Group. Στην αρχική οθόνη εμφανίζονται τα Hunt Groups που έχετε δημιουργήσει. Για την δημιουργία Hunt Group πατήστε Προσθήκη και το παρακάτω μενού θα εμφανιστεί. Αρχικά συμπληρώστε τον Κεφαλικό αριθμό και το Όνομα του Hunt Group. Επίσης ρυθμίστε την γλώσσα που θα ακούγονται οι ανακοινώσεις, την κατάσταση του αλλά και τον αλγόριθμο διανομής των εισερχόμενων κλήσεων.

26 Στην συνέχεια πηγαίνετε στην παρακάτω καρτέλα: Εδώ επιλέξτε τον χρόνο προετοιμασίας των εκπροσώπων, την παρουσίαση των κλήσεων στους εκπροσώπους, το χρονικό όριο μη απάντησης πριν απορρίψει την εισερχόμενη κλήση, το μήνυμα υποδοχής καθώς και την περίοδο επανάληψής του.

27 Στην επόμενη καρτέλα επιλέξτε τις προκαθορισμένες ενέργειες για τις παρακάτω περιπτώσεις: Όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμοι εκπρόσωποι Όταν όλοι οι εκπρόσωποι είναι κατειλημμένοι Όταν το Hunt Group είναι κλειστό Όταν οι κλήση γίνετε σε ώρα εκτός εργασίας

28 Στην επόμενη καρτέλα προσθέστε τους εκπροσώπους που επιθυμείτε στο Hunt Group. Εισάγετε την διεύθυνση του εκπροσώπου επιλέξτε το επίπεδο επιδεξιοτήτων και πατήστε προσθήκη. Στην συνέχεια προσθέστε τους υπόλοιπους. Όταν ολοκληρώσετε την διαδικασία πατήστε Αποδοχή. Έτσι έχετε δημιουργήσει το Hunt Group που επιθυμείτε.

29 Ουρά κλήσεων Η Ουρά κλήσεων προσφέρει στους καλούντες σας την επιλογή να αναμείνουν στο τηλέφωνο, ενώ περιμένουν έναν εκπρόσωπό σας να απαντήσει. Ακόμα, σας επιτρέπει να χαρτογραφήσετε την υπηρεσία με οποιοδήποτε συνδυασμό κατεύθυνσης κλήσεων, μουσική σε αναμονή, προσωποποιημένα μηνύματα και πληροφορίες για την επιχείρησή σας. Είναι μια καλή επαγγελματική εμπειρία για τους καλούντες - βοηθώντας σας να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των αναπάντητων κλήσεων, φωνητικών μηνυμάτων και, μερικές φορές, χαμένων ευκαιριών. Η Ουρά κλήσεων έχει βοηθήσει τις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται μεγάλο όγκο κλήσεων με περιορισμένο προσωπικό, με αποδοτικότητα που εκτιμούν οι εταιρείες. Πλέον, είναι εύκολο να την προσαρμόσετε και να την ρυθμίσετε μέσω του One Net GUI, ώστε να μπορείτε να εξορθολογήσετε την λειτουργία της επιχείρησης σας με συγκεκριμένες προτροπές και μηνύματα που θα σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες των πελατών σας.

30 Πως δουλεύει Η Ουρά κλήσεων εφαρμόζεται σε μια συγκεκριμένη επέκταση τηλέφωνου. Εσείς ρυθμίζετε την ουρά χρησιμοποιώντας τις επιλογές και προτροπές μηνυμάτων για τον τρόπο που θα κατευθυνθούν οι κλήσεις προς τον κατάλληλο εκπρόσωπο. Οι εκπρόσωποι που έχουν ανατεθεί σε μια ουρά κλήσεων μπορούν να συνδεθούν και να αποσυνδεθούν όταν το επιθυμούν. Όταν ένας πελάτης κάνει μια κλήση στον κεφαλικό αριθμό, αυτή θα δρομολογηθεί μέσω της ακολουθίας που έχει ορίσει ο διαχειριστής εκ των προτέρων, έως ότου απαντηθεί από έναν εκπρόσωπο. Υπάρχουν πέντε αλγόριθμοι διανομής μεταξύ των εκπροσώπων σε ένα Hunt Group. Multiringing: Όλα οι εκπρόσωποι της ομάδας ειδοποιούνται ταυτόχρονα. Αν δεν υπάρχουν διαθέσιμοι εκπρόσωποι, θα υπάρξουν αλλεπάλληλες απόπειρες με βάση την καθορισμένη σειρά των εκπροσώπων. Αυτός ο αλγόριθμος επιτρέπει την απάντηση κλήσεων στο μικρότερο χρονικό διάστημα. Πρώτος: Η κλήση πρώτα αποστέλλεται στον πρώτο εκπρόσωπο της λίστας. Αν αυτός ο εκπρόσωπος είναι απασχολημένος η κλήση πηγαίνει στον επόμενο εκπρόσωπο, και ούτω καθεξής μέσα στη λίστα των εκπρόσωπων. Περισσότερο ελεύθερος: Η κλήση πρώτα αποστέλλεται στον εκπρόσωπο που έχει μείνει ελεύθερος για περισσότερη ώρα. Αν αυτός είναι απασχολημένος (ή δεν απαντήσει) το τηλέφωνο του επόμενου περισσότερου ελεύθερου εκπρόσωπου χτυπάει, κ.λπ. Επόμενο: Παρόμοιος με τον Πρώτο αλγόριθμο. Εδώ όμως, η υπηρεσία θυμάται τον τελευταίο εκπρόσωπο που απάντησε σε μια κλήση και επιλέγει τον επόμενο διαθέσιμο στη λίστα. Αυτός αλγόριθμος παρέχει μια ομοιόμορφη κατανομή των κλήσεων μεταξύ των εκπρόσωπων. Ο πιο ειδικευμένος: Η κλήση πρώτα αποστέλλεται στον εκπρόσωπο που είναι περισσότερο ειδικευμένος, αν αυτός δεν απαντήσει πάει στον επόμενο και ούτω καθεξής με βάσει τον βαθμό ειδίκευσης του καθενός, που έχει οριστεί από τον διαχειριστή της εταιρείας. Αυτός ο αλγόριθμος κάνει τους εκπρόσωπους με μεγαλύτερη ειδίκευση να λαμβάνουν περισσότερες κλήσεις από αυτούς με χαμηλότερη ειδίκευση. Η συσκευή του εκπρόσωπου μπορεί να είναι ένα απλό κινητό τηλέφωνο, ένα απλό σταθερό τηλέφωνο, ένα IP phone, ένα PC client ή οποιοσδήποτε συνδυασμός αυτών. Ως προς τον έλεγχο της υπηρεσίας αυτής, τόσο ο αρχικός ορισμός των συνδεδεμένων εκπρόσωπων όσο και ο καθορισμός της δρομολόγησης κλήσεων μεταξύ τους, γίνεται από διαχειριστή της εταιρείας από το web portal της υπηρεσίας. Οι εκπρόσωποι μπορούν να συνδεθούν αποσυνδεθούν στην Ουρά κλήσεων μέσω του web portal της υπηρεσίας.

31 Παρακάτω θα δούμε πώς θα δημιουργήσετε και θα ρυθμίσετε μια Ουρά κλήσεων. Στην αρχική οθόνη βλέπετε τις Ουρές κλήσεων που έχετε δημιουργήσει. Για την δημιουργία Ουράς κλήσεων πατήστε Προσθήκη και το παρακάτω μενού θα εμφανιστεί.

32 Αρχικά συμπληρώστε τον Κεφαλικό αριθμό και το Όνομα της Ουράς κλήσεων. Επίσης ρυθμίστε την γλώσσα που θα ακούγονται οι ανακοινώσεις, την κατάσταση της αλλά και τον αλγόριθμο διανομής των εισερχόμενων κλήσεων. Στην συνέχεια πηγαίνετε στην παρακάτω καρτέλα. Μπορείτε να επιλέξετε τον μέγιστο αριθμό κλήσεων στην ουρά, τον μέγιστο χρόνο αναμονής στην ουρά, την ανακοίνωση που θα ακούγετε κατά την είσοδο στην ουρά, τον χρόνο προετοιμασίας των εκπροσώπων, την παρουσίαση των κλήσεων στους εκπροσώπους, τον αριθμό κλήσεων για τον υπολογισμό του μέσου όρου αναμονής, το μήνυμα υποδοχής καθώς και την περίοδο επανάληψής του.

33 Στην επόμενη καρτέλα επιλέγετε τις προκαθορισμένες ενέργειες για τις παρακάτω περιπτώσεις: Όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμοι εκπρόσωποι Όταν η Ουρά κλήσεων είναι κλειστή Όταν οι κλήση γίνετε σε ώρα εκτός εργασίας Όταν ο ανώτατος αριθμός κλήσεων στην ουρά έχει επιτευχθεί Όταν ο μέγιστος χρόνος αναμονής στην ουρά έχει επιτευχθεί

34 Στην επόμενη καρτέλα προσθέστε τους εκπροσώπους που επιθυμείτε στην Ουρά κλήσεων. Εισάγετε την διεύθυνση του εκπροσώπου επιλέξτε το επίπεδο επιδεξιοτήτων και πατήστε προσθήκη. Στην συνέχεια προσθέστε τους υπόλοιπους. Ακόμα διαλέξτε τα επίπεδα προτεραιότητας που επιθυμείτε για την ουρά κλήσεων καθώς και τον προτιμώμενο εκπρόσωπο για να λαμβάνει τις κλήσεις. Όταν ολοκληρώσετε την διαδικασία πατήστε Αποδοχή. Έτσι έχετε δημιουργήσει την Ουρά κλήσεων που επιθυμείτε.

35 Κονσόλα διαχείρισης Η υπηρεσία τηλεφωνικού κέντρου μπορεί να θεωρηθεί ως επέκταση της ουράς κλήσεων. Οι εκπρόσωποι που είναι συνδεδεμένοι στο τηλεφωνικό κέντρο μπορούν να χρησιμοποιήσουν την διεπαφή που έχει δημιουργηθεί για τους υπολογιστές τους για να ελέγχουν και να διαχειρίζονται τις κλήσεις που φθάνουν στον κεφαλικό αριθμό της εταιρείας σε πραγματικό χρόνο. Αυτό το χαρακτηριστικό του τηλεφωνικού κέντρου είναι που το διαφοροποιεί από την υπηρεσία Ουράς κλήσεων. Αυτή η υπηρεσία είναι η πιο ολοκληρωμένη του Ομίλου υπηρεσιών ομάδας και συμπληρώνει τις υπηρεσίες Hunt Group, Ουρά κλήσεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιβάλλοντα τηλεφωνικών κέντρων και είναι προσανατολισμένη να έχει ισοδύναμες λειτουργικότητες με ένα PBX. Ωστόσο, παρέχεται μέσω των cloud υπηρεσιών του One Net, επιτρέποντας την αντικατάσταση του φυσικού ΡΒΧ από εταιρείες.

36 Πως δουλεύει Η υπηρεσία Τηλεφωνικού κέντρου εφαρμόζεται σε μια συγκεκριμένη επέκταση τηλέφωνου. Εσείς την ρυθμίζετε χρησιμοποιώντας τις επιλογές και προτροπές μηνυμάτων για τον τρόπο που θα κατευθυνθούν οι κλήσεις προς τον κατάλληλο εκπρόσωπο. Οι εκπρόσωποι που έχουν ανατεθεί σε ένα τηλεφωνικό κέντρο μπορούν να συνδεθούν και να αποσυνδεθούν όταν το επιθυμούν. Όταν ένας πελάτης κάνει μια κλήση στον κεφαλικό αριθμό, αυτή θα δρομολογηθεί μέσω της ακολουθίας που έχει ορίσει ο διαχειριστής εκ των προτέρων, έως ότου απαντηθεί από έναν εκπρόσωπο. Υπάρχουν τέσσερεις αλγόριθμοι διανομής μεταξύ των εκπροσώπων σε ένα Hunt Group. Multiringing: Όλα οι εκπρόσωποι της ομάδας ειδοποιούνται ταυτόχρονα. Αν δεν υπάρχουν διαθέσιμοι εκπρόσωποι, θα υπάρξουν αλλεπάλληλες απόπειρες με βάση την καθορισμένη σειρά των εκπροσώπων. Αυτός ο αλγόριθμος επιτρέπει την απάντηση κλήσεων στο μικρότερο χρονικό διάστημα. Πρώτος: Η κλήση πρώτα αποστέλλεται στον πρώτο εκπρόσωπο της λίστας. Αν αυτός ο εκπρόσωπος είναι απασχολημένος η κλήση πηγαίνει στον επόμενο εκπρόσωπο, και ούτω καθεξής μέσα στη λίστα των εκπρόσωπων. Περισσότερο ελεύθερος: Η κλήση πρώτα αποστέλλεται στον εκπρόσωπο που έχει μείνει ελεύθερος για περισσότερη ώρα. Αν αυτός είναι απασχολημένος (ή δεν απαντήσει) το τηλέφωνο του επόμενου περισσότερου ελεύθερου εκπρόσωπου χτυπάει, κ.λπ. Επόμενο: Παρόμοιος με τον Πρώτο αλγόριθμο. Εδώ όμως, η υπηρεσία θυμάται τον τελευταίο εκπρόσωπο που απάντησε σε μια κλήση και επιλέγει τον επόμενο διαθέσιμο στη λίστα. Αυτός αλγόριθμος παρέχει μια ομοιόμορφη κατανομή των κλήσεων μεταξύ των εκπρόσωπων. Ο έλεγχος και η διαχείριση των κλήσεων που φθάνουν στον κεφαλικό αριθμό της εταιρείας γίνετε σε πραγματικό χρόνο από τους συνδεδεμένους εκπροσώπους μέσω της διεπαφής (κονσόλα χειριστή).

37 Παρακάτω θα δούμε πώς θα δημιουργήσετε και θα ρυθμίσετε την υπηρεσία τηλεφωνικού κέντρου. Στην αρχική οθόνη βλέπετε τα τηλεφωνικά κέντρα που έχετε δημιουργήσει. Για την δημιουργία ενός πατήστε Προσθήκη και το παρακάτω μενού θα εμφανιστεί. Αρχικά συμπληρώστε τον Κεφαλικό αριθμό και το Όνομα του τηλεφωνικού κέντρου. Επίσης ρυθμίστε την γλώσσα που θα ακούγονται οι ανακοινώσεις, την κατάσταση της αλλά και τον αλγόριθμο διανομής των εισερχόμενων κλήσεων.

38 Στην συνέχεια πηγαίνετε στην παρακάτω καρτέλα. Μπορείτε να επιλέξετε τον μέγιστο αριθμό κλήσεων στην ουρά, τον μέγιστο χρόνο αναμονής στην ουρά, την ανακοίνωση που θα ακούγετε κατά την είσοδο στην ουρά, τον χρόνο προετοιμασίας των εκπροσώπων, την παρουσίαση των κλήσεων στους εκπροσώπους, τον αριθμό κλήσεων για τον υπολογισμό του μέσου όρου αναμονής, το μήνυμα υποδοχής, το μήνυμα κατά την είσοδο στην ουρά, την περίοδο επανάληψής του καθώς και το μήνυμα που ακούει ο καλών όταν έχετε παρκάρει την κλήση.

39

40 Στην επόμενη καρτέλα επιλέγετε τις προκαθορισμένες ενέργειες για τις παρακάτω περιπτώσεις: Όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμοι εκπρόσωποι Όταν το τηλεφωνικό κέντρο είναι κλειστό Όταν οι κλήση γίνετε σε ώρα εκτός εργασίας Όταν ο ανώτατος αριθμός κλήσεων στην ουρά έχει επιτευχθεί Όταν ο μέγιστος χρόνος αναμονής στην ουρά έχει επιτευχθεί

41 Στην επόμενη καρτέλα προσθέστε τους εκπροσώπους που επιθυμείτε στο Τηλεφωνικό κέντρο. Εισάγετε την διεύθυνση του εκπροσώπου επιλέξτε το επίπεδο επιδεξιοτήτων και πατήστε προσθήκη. Στην συνέχεια προσθέστε τους υπόλοιπους. Ακόμα διαλέξτε τα επίπεδα προτεραιότητας των εκπροσώπων που επιθυμείτε για το τηλεφωνικό κέντρο καθώς και τον προτιμώμενο εκπρόσωπο για να λαμβάνει τις κλήσεις. Όταν ολοκληρώσετε την διαδικασία πατήστε Αποδοχή. Έτσι έχετε δημιουργήσει το Τηλεφωνικό κέντρο που επιθυμείτε.

42 Εκπρόσωποι Στο μενού αυτό βλέπετε τους τελικούς χρήστες της εταιρείας σας οι οποίοι είναι επιλεγμένοι ως εκπρόσωποι, καθώς και μπορείτε να δημιουργήσετε εκπροσώπους συνδεδεμένους σε επεκτάσεις της εταιρείας σας, έτσι ώστε να μπορείτε να τους συνδέσετε σε Ουρές κλήσεων, Hunt Groups κτλ. Πατώντας Προσθήκη εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη όπου πρέπει να συμπληρώσετε τον αριθμό του εκπροσώπου (επέκταση) και το Όνομα. Στην συνέχεια πατήστε Αποδοχή για να ολοκληρώσετε την διαδικασία. Αφού δημιουργήσετε τον εκπρόσωπο πηγαίνετε στην ομαδική υπηρεσία που επιθυμείτε και προσθέστε τον.

43 Παρουσίαση κεφαλικού αριθμού (CLI) Στην Παρουσίαση κεφαλικού αριθμού (CLI) βλέπετε τους κεφαλικούς αριθμούς της εταιρείας σας όπως τους έχετε ορίσει. Έτσι έχετε την δυνατότητα να συνδέσετε τους εκπροσώπους της κάθε υπηρεσίας κάτω από τον κεφαλικό αριθμό της, ούτως ώστε να τον παρουσιάζουν στις εξερχόμενες κλήσεις τους. Για τον ορισμό ενός κεφαλικού αριθμού πατήστε προσθήκη. Η παρακάτω οθόνη θα εμφανιστεί. Συμπληρώστε τον Κεφαλικό αριθμό και επιλέξτε την υπηρεσία που αφορά. Στην συνέχεια πατήστε Αποδοχή.

44 Για περαιτέρω ρύθμιση του κεφαλικού αριθμού επιλέξτε τον Κεφαλικό αριθμό που δημιουργήσατε και θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη. Στην οθόνη αυτή βλέπετε τον κεφαλικό αριθμό και την κατάσταση του. Πηγαίνοντας στο Ημερολόγιο μπορείτε να ρυθμίσετε τις μέρες και ώρες που θα είναι ενεργός ο Κεφαλικός αριθμός.

45 Συνεχίζοντας στην καρτέλα Μέλη προσθέστε τους χρήστες που θα εμφανίζουν τον συγκεκριμένο κεφαλικό αριθμό στις εξερχόμενες κλήσεις τους. Αφού προσθέσετε τους χρήστες που επιθυμείτε πατήστε Αποδοχή για να ολοκληρώσετε την διαδικασία.

46 Ομάδα ανάληψης κλήσεων Η υπηρεσία Ομάδα ανάληψης κλήσεων επιτρέπει στους διαχειριστές να ρυθμίσουν ομάδες ανάληψης κλήσεων. Αφού ένας τελικός χρήστης γίνει μέλος μιας ομάδας ανάληψης κλήσεων, μπορεί να απαντήσει σε μια κλήση που γίνετε σε έναν χρήστη της ομάδας εκτός από το ίδιο. Όταν ένας χρήστης ακούσει μια εισερχόμενη κλήση να χτυπάει σε άλλον χρήστη, μπορεί να απαντήσει την κλήση από το δικό του τηλέφωνο, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία ομάδας ανάληψης κλήσεων. Η υπηρεσία Ομάδα ανάληψης κλήσεων επιτρέπει στους χρήστες να απαντήσουν τις εισερχόμενες κλήσεις μέσα στη δική τους ομάδα. Παρακάτω θα δούμε πως δημιουργούμε μια Ομάδα ανάληψης κλήσεων. Πατώντας Προσθήκη η παρακάτω οθόνη εμφανίζεται, όπου μπορείτε να δημιουργήσετε την Ομάδα ανάληψης κλήσεων. Εισάγετε των κωδικό της Ομάδας( Στο πεδίο αυτό μπορείτε να βάλετε έναν κωδικό πχ το 22 ή ότι άλλο θέλετε ώστε σε περίπτωση που ο χρήστης ανήκει σε πάνω από μια ομάδες να μπορεί να διαλέξει την κλήση από την αντίστοιχη ομάδα βάζοντας τον σωστό κωδικό) καθώς και το Όνομα και στην συνέχεια προσθέστε τους τελικούς χρήστες επεκτάσεις που επιθυμείτε. Πατήστε Αποδοχή για να ολοκληρώσετε την διαδικασία.

47 Προσαρμοσμένες ανακοινώσεις ομάδας Με την υπηρεσία Προσαρμοσμένες ανακοινώσεις ομάδας μπορείτε να προσθέσετε τις ανακοινώσεις που επιθυμείτε να ακούγονται στα: Hunt Group, Ουρές κλήσεων, Χειριστής τηλεφωνικού κέντρου. Οι μορφές αρχείων που υποστηρίζονται είναι: au, mp3, wav. και το όριο μεγέθους είναι Kb. Πατώντας προσθήκη η παρακάτω οθόνη εμφανίζεται: Στο παραπάνω μενού επιλέξτε την υπηρεσία που θα αφορά το αρχείο που θα προσθέσετε, την ανακοίνωση που θα αφορά καθώς και την ομάδα (υπάρχον Hunt Group, Ουρές κλήσεων, Χειριστής τηλεφωνικού κέντρου). Αφού τα συμπληρώσετε όλα αυτά επιλέξτε το αρχείο που επιθυμείτε να φορτώσετε, συμπληρώστε και το κείμενο το οποίο θα περιγράφει την εν λόγω ανακοίνωση και πατήστε Αποδοχή.

48 Προσωποποιημένες ανακοινώσεις Στο μενού αυτό δημιουργείτε τις Προσωποποιημένες ανακοινώσεις που θέλετε να ακούν οι καλούντες σε μια σειρά από ομαδικές υπηρεσίες όπως: Hunt Group, Ουρές κλήσεων, Χειριστής τηλεφωνικού κέντρου. Οι μορφές αρχείων που υποστηρίζονται είναι: au, mp3, wav. και το όριο μεγέθους είναι Kb. Πατήστε Προσθήκη και θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη. Επιλέξτε το επιθυμητό αρχείο, συμπληρώστε την Περιγραφή και πατήστε Αποδοχή.

49 Auto-Attendant Ένας Auto-Attendant (ΑΑ) είναι ένα σύστημα τηλεφωνίας που μεταφέρει τις εισερχόμενες κλήσεις σε διάφορες επεκτάσεις της εταιρείας σας, όπως ορίζεται από τον καλούντα, χωρίς την παρέμβαση ενός ανθρώπου-χειριστή. Ένας Auto-Attendant μπορεί επίσης να ονομάζεται ένας εικονικός ρεσεψιονίστ. Οι περισσότεροι Ένας Auto-Attendants μπορούν να δρομολογήσουν κλήσεις σε σταθερά, κινητά τηλέφωνα, συσκευές VoIP, ή άλλους Auto- Attendant. Ένας τυπικός AA προσφέρει στον καλών κλήσεις ένα μενού επιλογών στο οποίο μπορεί να απαντήσει πατώντας διάφορα πλήκτρα του τηλεφώνου του DTMF πληκτρολόγιο. Για παράδειγμα, ο ΑΑ μπορεί να χαιρετήσει τον καλών με "Καλώς ήλθατε στην ΧΨ επιχείρηση. Για πωλήσεις, πατήστε 1. Για λογιστήριο, πατήστε 2. Για αποθήκη, πιέστε 3. Για άλλες ερωτήσεις, πιέστε 4. Για να ξανακούσετε το μενού επιλογών, πιέστε 5. Για να μιλήσετε με έναν αντιπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών, πιέστε 0 ή περιμένετε στην γραμμή. " Τυπικά βήματα AA δρομολόγησης περιλαμβάνουν: μεταβιβάσεις κλήσεων σε συγκεκριμένες επεκτάσεις προώθηση κλήσεων στον τηλεφωνητή προώθηση κλήσεων προς ένα υπομενού ακρόαση ηχογραφημένων μηνυμάτων μεταφορά σε έναν συγκεκριμένο εκπρόσωπο της επιλογής σας ή τον εκπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών δυνατότητα να επαναλάβετε τις επιλογές ενός συγκεκριμένου μενού και επιλογή να τερματίσετε την κλήση. Μερικά συστήματα ΑΑ τελειώσουν τις κλήσεις αυτόματα, ή συνδέουν τους καλούντες σε έναν εκπρόσωπο, μετά από ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο καλών δεν πατήσει κάποιο πλήκτρο. Ακόμα ο ΑΑ σας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσετε διαφορετικά μενού και διαδικασίες σε διάφορες ώρες της ημέρας.

50 Ρύθμιση Auto-Attendant Στην καρτέλα αυτή βλέπετε τους Auto-Attendant που έχετε δημιουργήσει. Πατώντας Προσθήκη εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη: Εδώ συμπληρώνετε τον όνομα του Auto-Attendant καθώς και τον μέγιστο αριθμό επεκτάσεων που θέλετε να έχει. Πατήστε αποδοχή για να ολοκληρώσετε την διαδικασία.

51 Με το που ολοκληρωθεί η διαδικασία θα εμφανιστεί ο Auto-Attendant που δημιουργήσατε στην λίστα. Στην συνέχεια πηγαίνετε στο μενού Auto-Attendant επεκτάσεις για να δημιουργήσετε τις επεκτάσεις που θα είναι μέρος του Auto-Attendant. Πατήστε Προσθήκη και το παρακάτω μενού θα εμφανιστεί. Συμπληρώστε τον αριθμό που επιθυμείτε και πατήστε επικύρωση. Στην επόμενη καρτέλα επιλέξτε την προεπιλεγμένη ενέργεια για αυτή την επέκταση και πατήστε Αποδοχή. Επαναλάβετε την διαδικασία για να δημιουργήσετε όλες τις επεκτάσεις που θα είναι μέρος του Auto-Attendant και προχωρήστε στην ρύθμιση του.

52 Για την ρύθμιση του επιλέξτε τον Auto-Attendant που δημιουργήσατε και θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη: Εδώ μπορείτε να: αλλάξετε το όνομα του Auto-Attendant τροποποιήσετε την κατάσταση του ρυθμίσετε την γλώσσα που θα ακούγονται οι ανακοινώσεις επιλέξετε την προεπιλεγμένη ενέργεια ρυθμίσετε τον κεφαλικό αριθμό του Auto-Attendant καθώς και να ρυθμίσετε την χρονική ζώνη που είστε Εφόσον επιλέξετε να Παίζει κάποια ανακοίνωση στην προεπιλεγμένη ενέργεια θα ανοίξει ένα ακόμα μενού όπου θα επιλέξετε την ανακοίνωση που θα ανεβάσετε στο σύστημα για να ακούν οι πελάτες σας.

53 Στην επόμενη καρτέλα θα ρυθμίσετε το Ημερολόγιο με βάση το οποίο θα λειτουργεί ο Auto-Attendant. Πιέστε το κουμπί Εναλλαγή στην λειτουργία επεξεργασίας για να μπορέσετε να ρυθμίσετε τις ώρες εργασίας και τις ώρες εκτός εργασίας. Στην συνέχεια πατήστε πάνω στην οθόνη σε κάποια ώρα που επιθυμείτε και θα ανοίξει το παρακάτω μενού. Επιλέξτε τον τύπο ωρών που επιθυμείτε, συμπληρώστε την περιγραφή και πατήστε Επεξεργασία για να ρυθμίσετε τις ώρες και τις μέρες που θα είναι ενεργός ο επιλεγμένος τύπος.

54 Στο μενού που θα εμφανιστεί συμπληρώστε αρχικά την Έναρξη και το Τέλος αυτό του τύπου ωρών εργασίας. Στην συνέχεια επιλέξτε κάθε πότε θα επαναλαμβάνεται αυτή η ρύθμιση. Τέλος επιλέξτε την ημερομηνία έναρξης αλλά και την ημερομηνία λήξης, αν υπάρχει, και πατήστε αποδοχή.

55 Στην επόμενη καρτέλα θα ρυθμίσετε τις ενέργειες που θα γίνουν κατά την ώρα εργασίας των υπαλλήλων της εταιρείας σας. Αρχικά επιλέξτε το αρχείο της ανακοίνωσης που θα ακούγεται κατά τις ώρες εργασίας. Αφού το επιλέξετε, πατήστε Ενημέρωση ούτως ώστε να φορτωθεί στην βάση. Στην συνέχεια επιλέξτε τις ενέργειες που θα κάνει ο Auto-Attendant με βάση τις επιλογές που έχετε δώσει στον πελάτη μέσω της ανακοίνωσης. Δηλαδή αν έχετε ανακοίνωση που λέει: πιέστε 1 για να συνδεθείτε, πιέστε 2 για να συνδεθείτε και ούτω καθεξής, συμπληρώστε τις επιλογές με βάση αυτές τις προτροπές.

56 Αφού τις συμπληρώσετε επιλέξτε τους αριθμούς έναν έναν για να συμπληρώσετε τα απαραίτητα στοιχεία. Επιλέγοντας τον αριθμό το παρακάτω μενού εμφανίζεται, το οποίο σας προτρέπει να αποθηκεύσετε μια ανακοίνωση που θα ακούγεται όταν οι πελάτες σας επιλέξουν να συνδεθούν με αυτόν τον αριθμό. Αν δεν θέλετε να ακούγεται κάποια ανακοίνωση απλά πιέστε ενημέρωση. Κάντε την ίδια διαδικασία για όλους τους αριθμούς και συνεχίστε στην επόμενη καρτέλα. Κάντε την ίδια διαδικασία για όλους τους αριθμούς και συνεχίστε στην επόμενη καρτέλα.

57 Η καρτέλα αυτή αναφέρεται στις ενέργειες που θα γίνουν κατά τις ώρες εκτός εργασίας. Αρχικά επιλέξτε μια ανακοίνωση που θα ακούγεται αυτές τις ώρες. Αφού την επιλέξετε, πατήστε Ενημέρωση ούτως ώστε να φορτωθεί στην βάση. Στην συνέχεια επιλέξτε τις ενέργειες που θα κάνει ο Auto-Attendant με βάση τις επιλογές που έχετε δώσει στον πελάτη μέσω της ανακοίνωσης. Δηλαδή αν έχετε ανακοίνωση που λέει: πιέστε 1 για να συνδεθείτε, πιέστε 2 για να συνδεθείτε και ούτω καθεξής, συμπληρώστε τις επιλογές με βάση αυτές τις προτροπές. Αν δεν έχετε κάποιο μενού επιλογών και απλά ενημερώνετε τον πελάτη ότι η επιχείρησή σας είναι κλειστή απλά συνεχίστε στο επόμενο μενού. Ειδάλλως, συνεχίστε ρυθμίζοντας τις επιλογές όπως κάνατε και για τις ώρες εργασίας στο προηγούμενο μενού. Αφού ολοκληρώσετε την διαδικασία προχωρήστε στην επόμενη καρτέλα.

58 Στην καρτέλα Δέντρο δοκιμής απλά επιλέξτε μια ανακοίνωση και πατήστε ενημέρωση έτσι ώστε να μπορέσετε να ολοκληρώσετε την διαδικασία δημιουργίας Auto-Attendant. Τέλος πατήστε Ολοκληρώθηκε για να αποθηκευτούν οι ρυθμίσεις που κάνατε.

59 Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη. Επιλέξτε τον Auto- Attendant που επιθυμείτε και πατήστε Αποστολή χρόνου εργασίας, Αποστολή χρόνου εκτός εργασίας και τέλος Αποστολή δέντρου δοκιμής. Αφού το κάνετε αυτό θα δείτε ότι θα αλλάξουν οι ρυθμίσεις στην οθόνη και θα γίνουν όπως βλέπετε παρακάτω. Τώρα ο Auto-Attendant που δημιουργήσατε είναι έτοιμος να λειτουργήσει.

60 Πληροφορίες εταιρείας Παράμετροι VPN -> VPN Ρύθμιση Στο μενού αυτό βλέπετε έναν αριθμό ρυθμίσεων που αφορούν την εταιρεία σας. Γενικές ρυθμίσεις: Στις γενικές ρυθμίσεις βλέπετε την ονομασία της εταιρείας σας, ενώ έχετε την δυνατότητα να αλλάξετε το επικοινωνίας αλλά και την γλώσσα των ανακοινώσεων.

61 Χαρακτηριστικά: Στο μενού «Χαρακτηριστικά» έχετε την δυνατότητα να ρυθμίσετε τον αριθμό που θα παρουσιάζεται στον καλούντα αλλά και την μορφή που θα έχει η ταυτότητα καλούντος. Επίσης, μπορείτε να δείτε αν έχετε ενεργοποιημένες μια σειρά από υπηρεσίες στην εταιρεία σας όπως: Εκτροπή κλήσεων, εναλλαγή κλήσεων κ.α.

62 Φραγή χειριστή: Τέλος στο μενού αυτό βλέπετε τυχόν ενεργοποιημένες φραγές που ισχύουν για την εταιρεία σας.

63 Εταιρεία και επεκτάσεις -> Διαχείριση ομάδων -> Ρύθμιση Στην οθόνη αυτή βλέπετε το όνομα της εταιρείας μας καθώς και την περιγραφή, η οποία δηλώνει το μέσο πρόσβασης σας στην υπηρεσία One Net. Πατώντας πάνω στην εταιρεία ανοίγει η παρακάτω οθόνη: Στην οθόνη αυτή εκτός από το να δείτε το όνομα της εταιρείας και την περιγραφή που αναφέραμε παραπάνω, μπορείτε να τροποποιήσετε την γλώσσα ανακοινώσεων καθώς και την παρουσίαση αριθμού για τις εσωτερικές κλήσεις. Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε έναν διακριτικό τόνο κουδουνίσματος για διάφορες κατηγορίες κλήσεων.

64 Εταιρεία και επεκτάσεις -> Διαχείριση επεκτάσεων-> Ατομικές επεκτάσεις Στις Ατομικές επεκτάσεις εμφανίζονται όλες οι επεκτάσεις τις εταιρείας σας, καθώς επίσης και ο σύντομος αριθμός για όποια από τις επεκτάσεις έχει έναν καθορισμένο.

65 Πατώντας σε μια από τις επεκτάσεις εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη: Στο μενού που εμφανίζεται βλέπετε κάποιες πληροφορίες σχετικά με την επέκταση αυτή ενώ σας δίνετε και η δυνατότητα να αλλάξετε την γλώσσα ανακοινώσεων για την επέκταση αυτή. Στην επόμενη καρτέλα μπορείτε να τροποποιήσετε την παρουσίαση του αριθμού αυτού για εσωτερικές κλήσεις, καθώς και να δείτε αν έχει αναγνώριση κλήσεων αλλά και να την αφαιρέσετε.

66 Τέλος, μπορείτε να δείτε τους αγαπημένους αριθμούς αυτής της επέκτασης, αλλά και να τους τροποποιήσετε.

67 Εταιρεία και επεκτάσεις -> Διαχείριση επεκτάσεων -> Εικονικές επεκτάσεις Στην οθόνη αυτή εμφανίζονται οι εικονικές επεκτάσεις που ανήκουν στην εταιρεία σας. Οι εικονικές επεκτάσεις είναι αριθμοί οι οποίοι προσθέτετε στην εταιρεία σας και μπορείτε να τους καλέσετε με ενδοεταιρική χρέωση- δωρεάν, αλλά και με χρήση σύντομου κωδικού. Για να προσθέσετε μια εικονική επέκταση πατήστε Προσθήκη και θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη. Στο μενού που εμφανίζεται συμπληρώστε τον αριθμό που επιθυμείτε, ενώ αν θέλετε συμπληρώστε και τον σύντομο κωδικό και πατήστε Αποδοχή.

68 Εταιρεία και επεκτάσεις -> Σταθερές συνδέσεις-> PBX

69 Φραγές Ρυθμίσεις φραγής Στην καρτέλα αυτή εμφανίζονται οι φραγές που έχετε δημιουργήσει στην εταιρεία μας.

70 Για να προσθέσετε μια φραγή επιλέξτε Προσθήκη και θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη, Στην οθόνη αυτή συμπληρώστε τα απαιτούμενα στοιχεία της φραγής (όνομα, τύπο υπηρεσίας που αφορά, τύπος φραγής, τύπους κλήσεων που αφορά), καθώς και προσθέστε τις λίστες αριθμών που αφορά αυτή η φραγή. Πατήστε Αποδοχή και η φραγή αποθηκεύεται και εμφανίζεται στην λίστα με τις φραγές.

71 Σενάρια φραγής Στην καρτέλα αυτή εμφανίζονται τα σενάρια φραγών που έχετε δημιουργήσει στην εταιρεία σας. Για να προσθέσετε ένα σενάριο φραγής επιλέξτε Προσθήκη και η παρακάτω οθόνη θα εμφανιστεί. Για την δημιουργία σεναρίου φραγής σας δίνετε η δυνατότητα να δημιουργήσετε μια νέα φραγή ή να επιλέξετε από μια ήδη υπάρχουσα. Αφού ολοκληρώσετε την διαδικασία σύμφωνα με την επιθυμία σας προχωράτε στην επόμενη καρτέλα.

72 Στην καρτέλα αυτή επιλέξτε τις κλήσεις που θα αφορά η φραγή (εισερχόμενεςεξερχόμενες), την τοποθεσία που θα ισχύει η φραγή, καθώς και την εταιρεία που θα ισχύει, μόνο για τις περιπτώσεις που είστε διαχειριστές σε πάνω από μια εταιρεία. Αφού συμπληρώσετε τα πεδία σύμφωνα με την επιθυμία σας πατήστε Αποδοχή για να αποθηκευτεί το σενάριο. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας το σενάριο εμφανίζεται στην λίστα.

73 Λίστες αριθμών Στο μενού αυτό εμφανίζονται οι Λίστες αριθμών που έχετε δημιουργήσει στην εταιρεία σας. Οι λίστες αυτές χρησιμοποιούνται στα σενάρια φραγής, και περιέχουν αριθμούς οι σειρές αριθμών πάνω στους οποίους θέλετε να εφαρμόσετε κάποιου είδους φραγή. Για να δημιουργήσετε μια λίστα πατήστε Προσθήκη και το παρακάτω μενού θα εμφανιστεί. Συμπληρώστε το όνομα της λίστας, μια μικρή περιγραφεί και στην συνέχεια προσθέστε τους αριθμούς οι τις σειρές αριθμών που επιθυμείτε (μπροστά από τους αριθμούς πρέπει να βάλετε L ). Τέλος πατήστε Αποδοχή για να αποθηκευτεί η λίστα.

74 Δικαιώματα σύνδεσης Διαχείριση λογαριασμών Δημιουργία λογαριασμών Στην Δημιουργία λογαριασμών εμφανίζονται όλοι οι λογαριασμοί που ανήκουν στην εταιρεία σας. Όπως βλέπετε στην εικόνα έχει τους λογαριασμούς των τελικών χρηστών που έχετε δημιουργήσει αλλά και τον λογαριασμό που σας δίνετε κατά την δημιουργία της εταιρείας για να φτιάξετε τον εταιρικό κατάλογο.

75 Πατώντας προσθήκη μπορείτε να δημιουργήσετε έναν καινούριο λογαριασμό. Η παρακάτω οθόνη εμφανίζεται. Συμπληρώστε τα στοιχεία του τελικού χρήστη που απαιτούνται και προχωρήστε στην επόμενη καρτέλα. Στην καρτέλα αυτή επιλέξτε το VPN στο οποίο θα έχει πρόσβαση ο νέος χρήστης καθώς και τον τύπο του νέου χρήστη. Αφού επιλέξετε τον τύπο πατήστε προσθήκη για να μπορέσετε να συνεχίσετε.

76 Αν επιλέξετε να δημιουργήσετε έναν τελικό χρήστη θα εμφανιστεί το παρακάτω πεδίο ούτος ώστε να συνδεθεί αυτός ο λογαριασμό με κάποιον ήδη υπάρχοντα χρήστη.

77 Αφού επιλέξετε τον χρήστη πατήστε προσθήκη και συνεχίστε στην επόμενη καρτέλα. Στην καρτέλα αυτή επιλέξτε τις υπηρεσίες και τις δυνατότητες που δίνετε σε αυτόν τον τελικό χρήστη. Αφού ολοκληρώσετε την διαδικασία πατήστε Αποδοχή για να δημιουργηθεί αυτός ο λογαριασμός.

78 Κωδικοί πρόσβασης Από το μενού Αλλαγή κωδικού πρόσβασης μπορείτε να αλλάξετε των κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας. Αφού συμπληρώσετε τα πεδία πατήστε Αποδοχή για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Τελικός χρήστης Υπηρεσίες Εισερχόμενων κλήσεων Πως χτυπάνε οι συσκευές μου Όταν συνδεθείτε με έναν λογαριασμό τελικού χρήστη η πρώτη οθόνη που βλέπετε είναι η παρακάτω. Με την υπηρεσία Πως χτυπάνε οι συσκευές μου μπορείτε να ρυθμίσετε τον τρόπο που οι εισερχόμενες κλήσεις παρουσιάζονται στον τελικό χρήστη. Επιτρέπει να ρυθμίσετε ποιες συσκευές αλλά και με ποια σειρά θα χτυπάνε όταν ο τελικός χρήστης καλείται. Οι επιλογές που έχετε είναι οι εξής: Παράλληλα (όποιον αριθμό μου και να καλέσουν όλες οι συσκευές σας χτυπάνε παράλληλα) Σε ακολουθία η μία μετά την άλλη (όποιον αριθμό μου και να καλέσουν οι συσκευές σας χτυπάνε η μια μετά την άλλη) Σε ακολουθία ορισμένη από εμένα, όπου ρυθμίζετε εσείς τον τρόπο και την σειρά που επιθυμείτε να χτυπάνε οι συσκευές σας.

79 Παρακάτω θα δώσουμε κάποια ενδεικτικά παραδείγματα για την ρύθμιση: Σε ακολουθία ορισμένη από εμένα, όπου ρυθμίζετε εσείς τον τρόπο και την σειρά που επιθυμείτε να χτυπάνε οι συσκευές σας. 1) Όταν σας καλούν στο σταθερό χτυπάει ταυτόχρονα το σταθερό και το κινητό και όταν σας καλούν στο κινητό χτυπάει μόνο το κινητό.

80 Για να γίνει η παραπάνω ρύθμιση στο σταθερό πηγαίνετε και επιλέξτε να χτυπάει το κινητό και μετά από 0 δευτερόλεπτα να χτυπάει και το σταθερό (δηλαδή χτυπάνε παράλληλα). Αντίθετα στο κινητό επιλέξτε να χτυπάει μεμονωμένα (δηλαδή όταν σας καλούν στο κινητό χτυπάει μόνο το κινητό). Με την ρύθμιση αυτή δεν χάνετε καμία κλήση, ακόμα και όταν βρισκόσαστε εκτός γραφείου.

81 Μήνυμα απουσίας Με το μήνυμα απουσίας ενημερώνετε τον καλούντα σχετικά με την διαθεσιμότητά σας. Μετά την ακρόαση της επιλεγμένης ανακοίνωσης οι κλήσεις θα προωθούνται στον τηλεφωνητή. Μπορείτε να διαλέξετε από το αναδυόμενο μενού το μήνυμα απουσίας που θέλετε να αναπαραχθεί στον καλούντα. Αφού διαλέξετε το μήνυμα που επιθυμείτε, επιλέξτε στο Ενεργό και πατήστε Αποδοχή για να αποθηκευτεί η αλλαγή που κάνατε. Για να απενεργοποιήσετε την υπηρεσία αποεπιλέξτε το Ενεργό και πατήστε Αποδοχή.

82 Προώθηση κλήσεων Η Προώθηση κλήσεων είναι μια υπηρεσία τερματισμού που εκτρέπει τις εισερχόμενες κλήσεις σε άλλη διεύθυνση προορισμού για λογαριασμό του καλούμενου συνδρομητή. Πατώντας πάνω στο Κινητό θα ανοίξει το αναδυόμενο μενού για να ρυθμίσετε τις προωθήσεις κλήσεων. Σας δίνετε η δυνατότητα να ρυθμίσετε την προώθηση κλήσεων για τις περιπτώσεις: Προώθηση όλων των κλήσεων Όταν ο συνδρομητής είναι κατειλημμένος Όταν ο συνδρομητής δεν απαντά Όταν ο συνδρομητής δεν είναι διαθέσιμος Για να ενεργοποιήσετε την προώθηση κλήσεων επιλέξτε την κατηγορία-ες που θέλετε συμπληρώστε τον αριθμό προορισμού και πατήστε Αποδοχή.

83 Αναμονή κλήσεων Η Αναμονή κλήσεων είναι μια υπηρεσία τερματισμού που επιτρέπει την αναπαραγωγή ανακοίνωσης προς τον καλούντα όταν ο συνδρομητής είναι ήδη απασχολημένος σε μια κλήση. Για να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία πρέπει απλά να επιλέξετε το κουτάκι «Αναμονή κλήσεων», να διαλέξετε κάποια από τις ανακοινώσεις, αν θέλετε, και να πατήσετε Αποδοχή. Η ίδια διαδικασία ισχύει και για το σταθερό.

84 Υπηρεσία Βοηθού Με την υπηρεσία βοηθού δίνεται η δυνατότητα σε οποιονδήποτε χρήστη One Net να ορίσει έναν ή περισσότερους βοηθούς. Αφού τους ορίσει μπορεί να καθορίζει την δρομολόγηση που θα έχουν οι εισερχόμενες κλήσεις του με βάση μία από τις παρακάτω επιλογές: o o o Ο αριθμός του διευθυντή χτυπάει ταυτόχρονα με τους αριθμούς του/των βοηθών του. Η κλήση να δρομολογείτε μόνο προς τους βοηθούς του διευθυντή οι οποίοι μπορούνε να ειδοποιούνται όλοι ταυτόχρονα ή με βάση την σειρά που έχει επιλέξει ο διευθυντής. Επίσης η κλήση μπορεί να δρομολογηθεί με έναν από τους παραπάνω τρόπους, να απαντηθεί από τον βοηθό ή διευθυντή και μετά να μεταφερθεί σε άλλο χρήστη (ή πχ από το διευθυντή στον βοηθό), με χρήση της δυνατότητας call transfer. Διευκρινίζουμε ότι όταν λέμε «αριθμός» παραπάνω, αναφερόμαστε σε όλες τις συσκευές που έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί ο χρήστης. Συνεπώς στη λειτουργία αυτή η συσκευή του διευθυντή/βοηθού «αριθμός» μπορεί να είναι ένα απλό κινητό τηλέφωνο, ένα απλό σταθερό τηλέφωνο, ένα IP phone, ένα PC client ή οποιοσδήποτε συνδυασμός αυτών. Ως προς τον έλεγχο της λειτουργίας αυτής, ο αρχικός ορισμός των «βοηθών» ανά «διευθυντή» γίνεται από τον «διευθυντή» από το web portal της υπηρεσίας. Η ενεργοποίηση- απενεργοποίηση της υπηρεσίας αλλά και ο καθορισμός της δρομολόγησης κλήσεων μεταξύ διευθυντή-βοηθού γίνεται από οποιαδήποτε από τις συσκευές του διευθυντή/βοηθού (κινητό, PC, IP phone)

85 Με την υπηρεσία βοηθού μπορείτε να επιλέξετε πότε θα γίνετε διαλογή των εισερχόμενων κλήσεών από τον βοηθό σας. Ακόμα, έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε αν θα απαντάτε και οι δύο ή μόνο ο βοηθός σας, στις εισερχόμενες κλήσεις. Ρυθμίστε τη λειτουργία διαλογής και δείτε τη διαθεσιμότητα του βοηθού σας. Για να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία αυτή πρέπει να επιλέξετε το Ενεργό. Στην συνέχεια πρέπει να επιλέξετε τον χρόνο πριν ειδοποιηθεί ο διευθυντής και οι βοηθοί ( 0 αν θέλουμε να ειδοποιηθούν ταυτόχρονα ), αλλά και τον χρόνο μεταξύ των βοηθών (αν έχουμε παραπάνω από έναν). Αν έχετε δημιουργήσει κάποια λίστα της οποίας οι αριθμοί θέλετε να προωθούνται κατευθείαν στον βοηθό σας την επιλέγετε και πατάτε Προσθήκη. Τέλος πρέπει να επιλέξετε τους βοηθούς σας. Για να τους επιλέξετε απλά συμπληρώστε τον αριθμό τους και πατήστε Προσθήκη. Η σειρά με την οποία τους προσθέτετε επηρεάζει την σειρά με την οποία θα ειδοποιούνται αν ο Χρόνος μεταξύ των βοηθών είναι διαφορετικός του μηδενός. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πατήστε Αποδοχή.

86 Επιλέγοντας Ιδιωτικότητα και στο μενού Ιδιωτικός προορισμός -> Προώθηση στον βοηθό, όλες οι κλήσεις σας θα πηγαίνουν κατευθείαν στον βοηθό σας.

87 Προηγμένη διαλογή εισερχόμενων κλήσεων Με την Προηγμένη διαλογή εισερχόμενων κλήσεων σας δίνουμε την δυνατότητα να δρομολογείτε τις κλήσεις που προέρχονται από συγκεκριμένους αριθμούς με βάση την παρακάτω λίστα επιλογών. Προώθηση της κλήσης στον τηλεφωνητή: Όταν σας καλέσει ένας αριθμός από αυτούς που ανήκουν στη λίστα που έχετε δημιουργήσει, τότε ο καλών θα προωθείτε κατευθείαν στον τηλεφωνητή. Σύνδεση με συνάδελφο: Όταν σας καλέσει ένας αριθμός από αυτούς που ανήκουν στη λίστα που έχετε δημιουργήσει, τότε ο καλών θα συνδέετε αμέσως με τον συνάδελφο που έχετε επιλέξει στο προφίλ σας (πεδίο: Αριθμός συναδέλφου). Σύνδεση με κονσόλα: Όταν σας καλέσει ένας αριθμός από αυτούς που ανήκουν στη λίστα που έχετε δημιουργήσει, τότε ο καλών θα συνδέετε αμέσως με την κονσόλα του τηλεφωνικού κέντρου που έχετε επιλέξει στο προφίλ σας (πεδίο: Χειριστής τηλεφωνικού κέντρου). Προώθηση όταν δεν απαντά: Όταν σας καλέσει ένας αριθμός από αυτούς που ανήκουν στη λίστα που έχετε δημιουργήσει, τότε η κλήση θα δρομολογείτε σύμφωνα με την ρύθμιση που έχετε κάνει την προώθηση κλήσεων όταν ο συνδρομητής δεν απαντά. Απορρίψτε την κλήση: Όταν σας καλέσει ένας αριθμός από αυτούς που ανήκουν στη λίστα που έχετε δημιουργήσει, τότε η κλήση αυτόματα θα απορρίπτετε. Έτσι κάθε φορά που ένας από τους αριθμούς που ανήκουν στην λίστα σας καλέσει η κλήση του θα δρομολογηθεί ανάλογα με την ρύθμιση που έχετε επιλέξει. Διευκρινίζουμε ότι όταν λέμε «αριθμός» παραπάνω, συμπεριλαμβάνει όλες τις συσκευές που έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί ο χρήστης. Συνεπώς στη λειτουργία αυτή η συσκευή του διευθυντή/βοηθού μπορεί να είναι ένα απλό κινητό τηλέφωνο, ένα IP phone, ένα PC client ή οποιοσδήποτε συνδυασμός αυτών. Ως προς τον έλεγχο της υπηρεσίας αυτής, τόσο η αρχική ρύθμιση της υπηρεσίας, όσο και η ενεργοποίηση-απενεργοποίηση της, γίνεται από τον τελικό χρήστη από το web portal της υπηρεσίας.

88 Με την Προηγμένη διαλογή εισερχόμενων κλήσεων μπορείτε να επιλέξετε μια λίστα, από την οποία όταν σας καλεί κάποιος από τους αριθμούς που εμπεριέχονται σε αυτήν θα γίνετε μια προεπιλεγμένη ενέργεια όπως φαίνεται στην εικόνα παρακάτω. Για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας απλά επιλέξτε Ενεργό, την ενέργεια μπλοκαρίσματος που επιθυμείτε, την λίστα με τους αριθμούς που θέλετε και πατήστε Αποδοχή.

89 Device-Chain Με την υπηρεσία Device-Chain μπορείτε να συνδέσετε κάτω από έναν τελικό χρήστη, άλλους τελικούς χρήστες ή επεκτάσεις και να χτυπάνε όλες παράλληλα ή διαδοχικά κάθε φορά που καλούν τον συγκεκριμένο τελικό χρήστη. Στην ουσία σας δίνουμε την δυνατότητα να δημιουργήσετε μια ομάδα κλήσεων με κεφαλικό αριθμό τον αριθμό του τελικού χρήστη που την δημιουργεί. Έτσι κάθε φορά που κάποιος καλεί έναν από τους αριθμούς που ανήκουν σε αυτόν τον τελικό χρήστη όλοι οι συνδεδεμένοι χρήστες- επεκτάσεις θα ειδοποιούνται ταυτόχρονα ή διαδοχικά ανάλογα με την ρύθμιση που έχει επιλεγεί. Διευκρινίζουμε ότι όταν λέμε «αριθμός» παραπάνω, συμπεριλαμβάνει όλες τις συσκευές που έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί ο χρήστης. Συνεπώς στη λειτουργία αυτή η συσκευή του διευθυντή/βοηθού μπορεί να είναι ένα απλό κινητό τηλέφωνο, ένα IP phone, ένα PC client ή οποιοσδήποτε συνδυασμός αυτών. Ως προς τον έλεγχο της υπηρεσίας αυτής, τόσο ο αρχικός ορισμός των συνδεδεμένων τελικών χρηστών- επεκτάσεων όσο και ο καθορισμός της δρομολόγησης κλήσεων μεταξύ τους, γίνεται από τον τελικό χρήστη που δημιουργεί το Device-Chain από το web portal της υπηρεσίας. Για να ρυθμίσετε την υπηρεσία πηγαίνετε στο παρακάτω μενού και επιλέξτε Ενεργό. Στην συνέχεια επιλέξτε τον τρόπο που επιθυμείτε να ειδοποιούνται οι συνδεδεμένες επεκτάσεις και προσθέστε αυτές που θέλετε να είναι μέρος της αλυσίδας. Τέλος πατήστε Αποδοχή για να ολοκληρώσετε την διαδικασία.

90 Προηγμένη προώθηση κλήσεων Με την υπηρεσία Προηγμένης προώθηση κλήσεων σας δίνουμε την δυνατότητα να δρομολογείτε τις κλήσεις που προέρχονται από συγκεκριμένους αριθμούς, οι οποίοι ανήκουν σε λίστες αριθμών που έχετε δημιουργήσει, με βάση την παρακάτω λίστα επιλογών. Όταν ένας από τους αριθμούς που υπάρχουν στη λίστα σας καλέσει τότε μπορείτε να δρομολογήσετε την κλήση με μια από τις παρακάτω επιλογές. Απορρίψτε την κλήση: Όταν σας καλέσει ένας αριθμός από αυτούς που ανήκουν στη λίστα που έχετε δημιουργήσει, τότε η κλήση αυτόματα θα απορρίπτετε. Προώθηση της κλήσης στον τηλεφωνητή: Όταν σας καλέσει ένας αριθμός από αυτούς που ανήκουν στη λίστα που έχετε δημιουργήσει, τότε ο καλών θα προωθείτε κατευθείαν στον τηλεφωνητή. Προώθηση σε συνάδελφο: Όταν σας καλέσει ένας αριθμός από αυτούς που ανήκουν στη λίστα που έχετε δημιουργήσει, τότε ο καλών θα συνδέετε αμέσως με τον συνάδελφο που έχετε επιλέξει στο προφίλ σας (πεδίο: Αριθμός συναδέλφου). Προώθηση σε κονσόλα: Όταν σας καλέσει ένας αριθμός από αυτούς που ανήκουν στη λίστα που έχετε δημιουργήσει, τότε ο καλών θα συνδέετε αμέσως με την κονσόλα του τηλεφωνικού κέντρου που έχετε επιλέξει στο προφίλ σας (πεδίο: Χειριστής τηλεφωνικού κέντρου). Προώθηση όταν δεν απαντά: Όταν σας καλέσει ένας αριθμός από αυτούς που ανήκουν στη λίστα που έχετε δημιουργήσει, τότε η κλήση θα δρομολογείτε σύμφωνα με την ρύθμιση που έχετε κάνει την προώθηση κλήσεων όταν ο συνδρομητής δεν απαντά. Συγκεκριμένη διεύθυνση εκτροπής: Όταν σας καλέσει ένας αριθμός από αυτούς που ανήκουν στη λίστα που έχετε δημιουργήσει, τότε σας δίνετε η δυνατότητα να προωθήσετε την κλήση σε έναν συγκεκριμένο αριθμό της επιθυμίας σας. Ακόμα σας δίνουμε την δυνατότητα να ρυθμίσετε τις ώρες, μέρες και γενικά χρονικές περιόδους που επιθυμείτε να ισχύει η Προηγμένη προώθηση κλήσεων, αλλά και να επιλέξετε για ποιόν από τους αριθμούς σας θέλετε να ισχύει η υπηρεσία. Έτσι κάθε φορά που ένας από τους αριθμούς που ανήκουν στην λίστα σας καλέσει η κλήση του θα δρομολογηθεί ανάλογα με την ρύθμιση που έχετε επιλέξει. Διευκρινίζουμε ότι όταν λέμε «αριθμός» παραπάνω, συμπεριλαμβάνει όλες τις συσκευές που έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί ο χρήστης. Συνεπώς στη λειτουργία αυτή η συσκευή του διευθυντή/βοηθού μπορεί να είναι ένα απλό κινητό τηλέφωνο, ένα IP phone, ένα PC client ή οποιοσδήποτε συνδυασμός αυτών. Ως προς τον έλεγχο της υπηρεσίας αυτής, τόσο η αρχική ρύθμιση της υπηρεσίας, όσο και η ενεργοποίηση-απενεργοποίηση της, γίνεται από τον τελικό χρήστη από το web portal της υπηρεσίας.

91 Στο μενού της Προηγμένης προώθηση κλήσεων η πρώτη εικόνα είναι η παρακάτω. Όπως βλέπετε ένα μήνυμα σας ενημερώνει ότι δεν υπάρχουν κανόνες ορισμένοι για την υπηρεσία αυτοί. Για να δημιουργήσετε κανόνες πρέπει να πάτε στο μενού: Το προφίλ μου - > Κανόνες προηγμένων κλήσεων και να δημιουργήσετε κάποιους κανόνες για την υπηρεσία. Στο μενού αυτό έχετε την παρακάτω εικόνα. Για την δημιουργία Κανόνων θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε μια λίστα τις οποίας οι αριθμοί θέλετε να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση. Η διαδικασία αυτή γίνετε στο μενού: Το προφίλ μου -> Λίστες

92 Το προφίλ μου -> Λίστες Ένα σύνολο υπηρεσιών όπως: Προηγμένη προώθηση κλήσεων, Προηγμένη διαλογή εισερχόμενων κλήσεων, Υπηρεσία βοηθού κάνουν χρήση των Λιστών αριθμών. Οι λίστες αριθμών χρησιμοποιούνται για να φιλτράρετε τις εισερχόμενες κλήσεις με βάση τους τύπους κλήσεων και καλούντων αριθμών. Η πρώτη εικόνα που έχετε είναι η παρακάτω. Για την δημιουργία λίστας πατήστε προσθήκη και μας θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη. Συμπληρώστε το όνομα της λίστας, τους τύπους κλήσεων που θα αφορούν οι ενέργειες που θα γίνουν πάνω σε αυτή την λίστα καθώς και εισάγετε τους αριθμούς από τους οποίους θα αποτελείται η λίστα (μπροστά από τους αριθμούς πρέπει να βάλετε το 0). Κατά την συμπλήρωση των αριθμών βάλτε ένα μηδενικό μπροστά από το νούμερο που θα

93 πληκτρολογήσετε. Τέλος, πατήστε Αποδοχή για να ολοκληρώσετε την διαδικασία. Τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε Κανόνες προηγμένων κλήσεων. Το προφίλ μου -> Κανόνες προηγμένων κλήσεων Στους Κανόνες προηγμένων κλήσεων βρίσκονται οι κανόνες που δημιουργήθηκαν από τον τελικό χρήστη για μελλοντική χρήση στην υπηρεσία Προηγμένη προώθηση κλήσεων. Για την δημιουργία κάποιου κανόνα επιλέξτε Προσθήκη και θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη. Συμπληρώστε το Όνομα του κανόνα, επιλέξτε τους αριθμούς του προφίλ σας που θα αφορά και τέλος επιλέξτε τις λίστες αριθμών που θα επηρεάζει αυτός ο κανόνας.

94 Στην επόμενη καρτέλα επιλέξτε την ενέργεια που θέλετε να γίνετε όταν σας καλεί κάποιος από τους αριθμούς των λιστών που προσθέσατε στον κανόνα. Επίσης, επιλέξτε αν θα αναπαραχθεί κάποια ανακοίνωση στον καλούντα πριν εκτελεστεί η ενέργεια η οποία επιλέξατε. Στην επόμενη καρτέλα μπορείτε να ρυθμίσετε τις ώρες, μέρες, χρονικές περιόδους που επιθυμείτε να ισχύει αυτός ο κανόνας. Τέλος πατήστε Αποδοχή για να ολοκληρώσετε την δημιουργία του κανόνα.

95 Αφού λοιπόν δημιουργήσετε όλα τα παραπάνω, στο μενού Προηγμένη προώθηση κλήσεων θα εμφανιστεί η προώθηση που φτιάξατε και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την επιλέξετε και να πατήσετε Αποδοχή.

96 Αυτόματη επανάκληση Με την αυτόματη επανάκληση ένας χρήστης μπορεί να ορίσει για τον εαυτό του την υπηρεσία αυτή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όταν δέχεται κλήση την ώρα που μιλάει, μετά τον τερματισμό της κλήσης του, το σύστημα να διενεργήσει αυτόματα μια κλήση μεταξύ του και του χρήστη που τον κάλεσε την ώρα που μιλούσε. Ισχύει για κλήσεις από χρήστες εντός εταιρείας μόνο. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία αυτή ανά γραμμή. Για να λειτουργήσει δεν θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη η Υπηρεσία Αναμονής κλήσεων. Για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας πηγαίνετε στο παρακάτω μενού, επιλέξτε την γραμμή στην οποία θέλετε να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία, επιλέξτε Ενεργό και πατήστε Αποδοχή. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα βλέπετε την παρακάτω εικόνα.

97 Φραγές κλήσεων Στο μενού αυτό μπορείτε να ρυθμίσετε της φραγές εισερχόμενων κλήσεων για τους αριθμούς που ανήκουν στο προφίλ σας. Έχετε την επιλογή να ενεργοποιήσετε φραγή για όλες τις εισερχόμενες κλήσεις ή φραγή των κλήσεων με απόκρυψη. Για να ενεργοποιήσετε την φραγή απλά επιλέξτε αυτήν που επιθυμείτε και πατήστε Αποδοχή. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα δείτε την παρακάτω οθόνη.

98 Ταυτότητα καλούντος Στο μενού αυτό μπορείτε να ρυθμίσετε την αναγνώριση κλήσεων για το προφίλ σας. Αν επιθυμείτε να έχετε αναγνώριση κλήσεων έχετε επιλεγμένη την Παρουσίαση του αριθµού καλούντος αν δεν επιθυμείτε να έχετε αναγνώριση κλήσεων απλά αποεπιλέξτε την Παρουσίαση του αριθµού καλούντος και πατήστε Αποδοχή.

99 Γενικά -> Συγκράτηση κλήσεων Στο μενού αυτό ενεργοποιείτε την υπηρεσία συγκράτησης κλήσεων συνολικά για το προφίλ σας. Για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας απλά επιλέξτε την, διαλέξτε κάποια ανακοίνωση αν το επιθυμείτε, και πατήστε Αποδοχή για να αποθηκευτούν οι αλλαγές που κάνατε.

100 Γενικά -> Μεταβίβαση κλήσεων Στο μενού αυτό ενεργοποιείτε την υπηρεσία μεταβίβασης κλήσεων συνολικά για το προφίλ σας. Για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας απλά επιλέξτε την, αλλάξτε το χρονικό όριο άμεσης μεταβίβασης αν το επιθυμείτε, και πατήστε Αποδοχή για να αποθηκευτούν οι αλλαγές που κάνατε.

101 Υπηρεσίες Εξερχόμενων κλήσεων Φραγές κλήσεων Οι Φραγές κλήσεων είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει στον τελικό χρήστη να ρυθμίσει την απόρριψη των εισερχόμενων ή εξερχόμενων κλήσεων βασιζόμενος σε συγκεκριμένες περιστάσεις κλήσεων (όπως η τοποθεσία ή ο τύπος κλήσης). Αυτή η οθόνη περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά φραγής των εξερχόμενων κλήσεων. Όπως βλέπετε από την εικόνα έχουμε τρείς επιλογές: Φραγή όλων των εξερχόμενων κλήσεων Φραγή των εξερχόμενων διεθνών κλήσεων Φραγή εξερχόμενων κλήσεων προς διεθνείς προορισμούς εκτός της μητρικής χώρας Για την ενεργοποίηση κάποιας από τις παραπάνω φραγές απλά την επιλέξτε και πατήστε Αποδοχή.

102 Παρουσίαση αριθμού Η Παρουσίαση αριθμού επιτρέπει στον τελικό χρήστη να επιλέξει ποια ταυτότητα θα παρουσιάσει σε εξερχόμενες κλήσεις. Είναι δυνατό να επιλέξει διαφορετικές ταυτότητες για εσωτερικές (δηλαδή εντός της εταιρείας / VPN, οι οποίες έχουν επίσης ονομαστεί ως on-net) και εξωτερικές κλήσεις (κλήσεις προς προορισμούς εκτός της εταιρείας). Έχετε τρεις επιλογές: Κανονικά ( Αν το κινητό είναι Πρωταρχική συσκευή δεν μπορείτε να το επιλέξετε λόγω του περιορισμού που υπάρχει και δεν σας επιτρέπετε να παρουσιάσετε τον αριθμό του κινητού από το σταθερό τηλέφωνο. Αν το σταθερό είναι Πρωταρχική συσκευή παρουσιάζετε τον αριθμό του σταθερού σας τηλεφώνου είτε καλείτε από κινητό είτε καλείτε από σταθερό.) Χωρισμένοι (Με την ρύθμιση αυτή κάθε συσκευή παρουσιάζει τον αριθμό της : όταν καλείτε από κινητό δείχνετε κινητό και όταν καλείτε από σταθερό δείχνετε σταθερό.) Με βάση την συσκευή (Με την ρύθμιση αυτή έχετε την επιλογή να επιλέξετε τον αριθμό που θα παρουσιάζετε ανά συσκευή. Από το κινητό επιλέγετε μεταξύ κινητού, σταθερού και απόκρυψης και από το σταθερό επιλέγετε μεταξύ σταθερού και απόκρυψης.) Για την αποθήκευση της επιλογή σας απλά επιλέγετε την ρύθμιση που επιθυμείτε και πατήστε Αποδοχή.

103 Απόκρυψη της ταυτότητάς σας Η υπηρεσία Απόκρυψη της ταυτότητάς σας είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει στον καλούντα να κρύψει την παρουσίαση της ταυτότητας του. Η ρύθμιση της υπηρεσίας Απόκρυψη της ταυτότητάς σας διαμορφώνεται από τις ακόλουθες επιλογές ρύθμισης. Ανοίγοντας το αναδυόμενο μενού εμφανίζονται οι επιλογές από όπου μπορείτε να διαλέξετε αυτήν που επιθυμείτε. Αφού επιλέξετε πατήστε Αποδοχή για να αποθηκευτεί η αλλαγή που κάνατε.

104 Ομαδικές Υπηρεσίες τελικού χρήστη Οι ομάδες κλήσεων μου-> Εκπρόσωποι Στο μενού αυτό εμφανίζονται οι ομαδικές υπηρεσίες που είστε εγγεγραμμένος όπως: Hunt Groups Ουρά κλήσεων Τηλεφωνικό κέντρο κτλ Από το μενού αυτό μπορείτε να συνδεθείτε και να αποσυνδεθείτε από τα γκρουπ που είστε εγγεγραμμένος απλά επιλέγοντας αυτό που θέλετε και πατώντας την αντίστοιχη εντολή.

105 Οι ομάδες κλήσεων μου-> Βοηθός Στην καρτέλα αυτή εμφανίζονται οι διευθυντές στους οποίους είστε εγγεγραμμένος (για τα προφίλ βοηθού μόνο). Μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση του διευθυντή σας, να δείτε το προφίλ του αλλά και να συνδεθείτε ή να αποσυνδεθείτε για να μπορείτε να λαμβάνετε ή όχι κλήσεις του. Για να αποθηκευτούν οι αλλαγές που κάνετε απλά πατήστε Αποδοχή.

Διαχειριστικό Εργαλείο One Net

Διαχειριστικό Εργαλείο One Net Διαχειριστικό Εργαλείο One Net Προφίλ τελικού χρήστη Πληροφορίες χρήστη Στο μενού αυτό συγκεντρώνονται όλα τα δεδομένα που σχετίζονται άμεσα με την οντότητα του Τελικού Χρήστη. Τα δεδομένα παρουσιάζονται

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Ψηφιακών Υπηρεσιών Κινητής Τηλεφωνίας

Οδηγός Ψηφιακών Υπηρεσιών Κινητής Τηλεφωνίας Οδηγός Ψηφιακών Υπηρεσιών Κινητής Τηλεφωνίας Αναγνώριση Αναμονή και Κράτηση Απόκρυψη Αριθμού Απόρριψη Εισερχόμενων με Απόκρυψη Αριθμού Υπηρεσία Συνδιάσκεψης Προώθηση Φραγή Ειδοποίηση μέσω SMS Εντοπισμός

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσεως Τηλεφωνικής Συσκευής

Οδηγίες Χρήσεως Τηλεφωνικής Συσκευής Οδηγίες Χρήσεως Τηλεφωνικής Συσκευής 1 ) Οθόνη 2 Χ 20 χαρακτήρων. 2 ) Προγραμματιζόμενα πλήκτρα διπλής λειτουργίας. 3 ) 2 nd Πλήκτρο επιλογής της δεύτερης λειτουργίας των πλήκτρων. 4 ) Transfer / Diversion

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone One Net IP Phone Σύντοµος Οδηγός Χρήσης

Vodafone One Net IP Phone Σύντοµος Οδηγός Χρήσης Vodafone One Net IP Phone Σύντοµος Οδηγός Χρήσης Vodafone One Net IP Phone - Snom 760 ü Είναι η σταθερή συσκευή που υποστηρίζει ΟΛΕΣ τις λειτουργικότητες της υπηρεσία του One Net ü Επικοινωνεί κατευθείαν

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone One Net IP Phone Σύντοµος Οδηγός Χρήσης

Vodafone One Net IP Phone Σύντοµος Οδηγός Χρήσης Vodafone One Net IP Phone Σύντοµος Οδηγός Χρήσης Vodafone One Net IP Phone - Snom 760 ü Είναι η σταθερή συσκευή που υποστηρίζει ΟΛΕΣ τις λειτουργικότητες της υπηρεσία του One Net ü Επικοινωνεί κατευθείαν

Διαβάστε περισσότερα

Motorola S2000. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα S2001, S2002, S2003 και S2004

Motorola S2000. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα S2001, S2002, S2003 και S2004 Motorola S2000 Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο Για τα μοντέλα S2001, S2002, S2003 και S2004 Προειδοποίηση Φορτίστε τις μπαταρίες για 24 ώρες πριν τη χρήση. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Ώρα και Ημερομηνία... 3 1.1 Ημερομηνία...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ : Με ΙΤ-4Ν Με τηλέφωνο συνδεδεμένο στις εξόδους τηλεφωνικής γραμμής του ΙΤ-4Ν. Μπείτε στο μενού προγραμματισμού. Αν έχετε μπουτονιέρα στο σύστημα, τοποθετείστε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για το τηλεφωνικό κέντρο: TC-206D

Οδηγίες χρήσης για το τηλεφωνικό κέντρο: TC-206D Οδηγίες χρήσης για το τηλεφωνικό κέντρο: TC-206D 1. MIA ΣΥΝΤΟΜΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1.1 Εισαγωγή Το TC206D είναι ένα τηλεφωνικό κέντρο που χρησιµοποιείται για

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Τηλεφωνητής Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης Χρήσιμες Συμβουλές: Τηλεφωνητής Η Vodafone σου παρέχει την υπηρεσία Vodafone Business Connect Voicemail ώστε όποιος σε καλεί στον επαγγελματικό

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο γρήγορης αναφοράς φορητού εσωτερικού τηλεφώνου. Έκδοση 1.0a

Εγχειρίδιο γρήγορης αναφοράς φορητού εσωτερικού τηλεφώνου. Έκδοση 1.0a Εγχειρίδιο γρήγορης αναφοράς φορητού εσωτερικού τηλεφώνου Έκδοση 1.0a Χρήση του φορητού εσωτερικού τηλεφώνου σας Λόγω των δυνατοτήτων προσαρμογής του συστήματος, οι Κωδικοί κλήσης και οι Δυνατότητες των

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες προγραμματισμού για τα μοντέλα τηλεφωνικών κέντρων: TC-104C TC-106C TC108C

Οδηγίες προγραμματισμού για τα μοντέλα τηλεφωνικών κέντρων: TC-104C TC-106C TC108C Οδηγίες προγραμματισμού για τα μοντέλα τηλεφωνικών κέντρων: TC-104C TC-106C TC108C ΓΕΝΙΚΑ 1.1 Διακοπή ρεύματος-τροφοδοσίας συσκευής Σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος η εξωτερική γραμμή 1 συνδέεται αυτόματα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής

Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής SciFY - Οκτώβριος 2016 Περιεχόμενα Εισαγωγή 3 Οδηγίες για τον εργοθεραπευτή / φροντιστή 4 Αρχική Οθόνη 4 Δημιουργία προφίλ 5 Ρυθμίσεις Επικοινωνίας 6 Ρυθμίσεις Ψυχαγωγίας 9 Ρυθμίσεις

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 6 Δημιουργία λογαριασμού 13 Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28 Βασικές λειτουργίες 32 Επιλογές συνομιλίας 48 Γενικές ρυθμίσεις Skype 64 Το Skype σε φορητές συσκευές 78 Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Motorola O1. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα O101, O102, O103 και O104. Προειδοποίηση Φορτίστε τις μπαταρίες για 24 ώρες πριν τη χρήση.

Motorola O1. Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο. Για τα μοντέλα O101, O102, O103 και O104. Προειδοποίηση Φορτίστε τις μπαταρίες για 24 ώρες πριν τη χρήση. Motorola O1 Ψηφιακό Ασύρματο Τηλέφωνο Για τα μοντέλα O101, O102, O103 και O104 Προειδοποίηση Φορτίστε τις μπαταρίες για 24 ώρες πριν τη χρήση. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Ώρα και Ημερομηνία 3 1.1 Ημερομηνία 3 1.2 Ώρα.

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών. «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Προσωπικoύ Τηλεφωνητή COSMOTE

Οδηγίες Προσωπικoύ Τηλεφωνητή COSMOTE Οδηγίες Προσωπικoύ Τηλεφωνητή COSMOTE Στον Προσωπικό σου Τηλεφωνητή µπορούν να αποθηκευτούν µέχρι και 30 µηνύµατα διάρκειας έως και 3 λεπτών το καθένα. Μπαίνοντας στον Προσωπικό σου Τηλεφωνητή µε τον ειδικό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Διαχείρισης Ευρυζωνικής Τηλεφωνίας μέσω της ιστοσελίδας My Cyta

Οδηγός Διαχείρισης Ευρυζωνικής Τηλεφωνίας μέσω της ιστοσελίδας My Cyta Οδηγός Διαχείρισης Ευρυζωνικής Τηλεφωνίας μέσω της ιστοσελίδας My Cyta 1. Εισαγωγή 2. Δημιουργία Λογαριασμού πρόσβασης στην ιστοσελίδα My Cyta 3. Διαχείριση των υπηρεσιών 3.1 Προσθήκη αριθμού ευρυζωνικής

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεφωνική συσκευή με αναγνώριση κλήσεων Εγχειρίδιο Χρήσης

Τηλεφωνική συσκευή με αναγνώριση κλήσεων Εγχειρίδιο Χρήσης T110 Τηλεφωνική συσκευή με αναγνώριση κλήσεων Εγχειρίδιο Χρήσης crypto ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ LCD ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΨΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΔΟΧΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ THN IP ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ CISCO 3905 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/81

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ THN IP ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ CISCO 3905 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/81 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ THN IP ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ CISCO 3905 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/81 15/05/2014 Περιεχόμενα ΦΥΣΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Marmitek UltraViewPro 1

Marmitek UltraViewPro 1 IP CAMERA SERIES IP Eye Anywhere 10 11 20 21 470 IP RoboCam 10 11 21 541 641 ULTRAVIEW PRO ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1..1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ....1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2.. 2 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ......3 ΧΡΗΣΗ MARMITEK Ultraview

Διαβάστε περισσότερα

VOLTE-TEL communications /

VOLTE-TEL communications  / 1 2 Σύντομος Οδηγός Χρήσης Σχετικά με το έντυπο που έχετε στα χέρια σας. Ο συγκεκριμένος οδηγός χρήσης έχει ως σκοπό να σας επεξηγήσει τις βασικές λειτουργίες του τηλεφωνικού συστήματος τις AGFEO του οποίου

Διαβάστε περισσότερα

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών»

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η

WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ WiFi V-Timer... 3 2. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ WiFi V-Timer... 4 3. ΤΟΠΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ WiFi V-Timer... 5 4. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

4. Όταν τερματίσετε την κλήση, βαλτε το ακουστικό στη βάση.

4. Όταν τερματίσετε την κλήση, βαλτε το ακουστικό στη βάση. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ξεκινώντας 1. Χρήση 3 x 1.5V μπαταρίες AA. Ανοίξτε τη θήκη των μπαταριών και τοποθετήστε τις μπαταρίες σύμφωνα με τη σωστή πολικότητα, κλείστε το πορτάκι (προτείνεται να χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

COBRA MRF 300BT MRF 300BT 1. Άγκιστρο στερέωσης. Φωτισµός οθόνηςκλείδωµα. λειτουργιών. Κουµπί ενεργοποίησης. Επιλογή τρόπου λειτουργίας Μικρόφωνο

COBRA MRF 300BT MRF 300BT 1. Άγκιστρο στερέωσης. Φωτισµός οθόνηςκλείδωµα. λειτουργιών. Κουµπί ενεργοποίησης. Επιλογή τρόπου λειτουργίας Μικρόφωνο COBRA MRF 300BT Οδηγίες χρήσης Φωτισµός οθόνηςκλείδωµα λειτουργιών Άγκιστρο στερέωσης Κουµπί ενεργοποίησης Επιλογή τρόπου λειτουργίας Μικρόφωνο Κουµπί οµιλίας Οθόνη ενδείξεων Κουµπιά επιλογής λειτουργιών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη. Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης. http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/

Οδηγός Χρήστη. Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης. http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ Οδηγός Χρήστη Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ Περιεχόµενα 1. ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 3 2. ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ 6 3. ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 9 4. ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ Σε καμία περίπτωση μην ανοίγετε το περίβλημα της συσκευής. Υπάρχει κίνδυνος να εκτεθείτε σε επικίνδυνα υψηλή τάση.

ΠΡΟΣΟΧΗ Σε καμία περίπτωση μην ανοίγετε το περίβλημα της συσκευής. Υπάρχει κίνδυνος να εκτεθείτε σε επικίνδυνα υψηλή τάση. Οδηγίες χρήσης τηλεφωνικών κέντρων ΤC-416, TC-208 & TC-312 1.1 Οδηγίες Προφύλαξης ΠΡΟΣΟΧΗ Σε καμία περίπτωση μην ανοίγετε το περίβλημα της συσκευής. Υπάρχει κίνδυνος να εκτεθείτε σε επικίνδυνα υψηλή τάση.

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Pylon Entry Πόροι Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πόρου... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Λειτουργίες νέων τηλεφωνικών συσκευών Τα τηλεφωνικά κέντρα που απαρτίζουν το νέο δίκτυο φωνής προσφέρουν προηγµένες υπηρεσίες στους τελικούς χρήστες. Οι υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip.

Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip. Το αρχείο EstateWeb 4.0.2.exe περιέχει την εγκατάσταση της εφαρµογής σε συµπιεσµένη µορφή. Για αυτό το λόγο θα πρέπει πρώτα να αποσυµπιέσετε τα αρχεία της εγκατάστασης στον σκληρό σας δίσκο. Κάντε διπλό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤO CISCO IP PHONE 7912

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤO CISCO IP PHONE 7912 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤO CISCO IP PHONE 7912 ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Περιεχόμενα 1. Επισκόπηση του τηλεφώνου 3 1.1. Κουμπιά και υλικό 3 1.2. Μενού εφαρμογών..4 1.3. Γραμμές

Διαβάστε περισσότερα

http://www.advanced-ip-scanner.com/gr/ Σο Advanced IP Scanner είναι μια γρήγορη και αξιόπιστη λύση σάρωσης δικτύου. ας επιτρέπει εύκολα και γρήγορα να ανακτήσετε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για τους

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Διαχείρισης Telephony Small Business μέσω της ιστοσελίδας My Cyta

Οδηγός Διαχείρισης Telephony Small Business μέσω της ιστοσελίδας My Cyta Οδηγός Διαχείρισης Telephony Small Business μέσω της ιστοσελίδας My Cyta 1. Εισαγωγή 2. Δημιουργία Λογαριασμού πρόσβασης στην ιστοσελίδα My Cyta 3. Διαχείριση των υπηρεσιών 3.1 Προσθήκη αριθμών Telephony

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές Προδιαγραφές. Απαιτήσεις συστήματος. Ελληνική Έκδοση SWEEX.COM

Εισαγωγή. Περιεχόμενα της συσκευασίας. Τεχνικές Προδιαγραφές. Απαιτήσεις συστήματος. Ελληνική Έκδοση SWEEX.COM Εισαγωγή IP001 Sweex USB Internet Phone with Display Αρχικά, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το Sweex USB Internet Phone with Display. Με αυτό το τηλέφωνο εύκολης σύνδεσης μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης Photo Album Αναλυτικός οδηγός χρήσης: Photo Album Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail & web

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ THN IP ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ CISCO 6945 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/82

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ THN IP ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ CISCO 6945 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/82 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ THN IP ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ CISCO 6945 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/82 15/05/2014 Περιεχόμενα ΦΥΣΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ CISCO IP PHONE 7940 & 7960

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ CISCO IP PHONE 7940 & 7960 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ CISCO IP PHONE 7940 & 7960 ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Περιεχόμενα 1. Συνοπτικές Οδηγίες..4 1.1. Προβολή των αρχείων καταγραφής και κλήση μέσω αυτών.4

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ THN IP ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ CISCO 7975 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/83

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ THN IP ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ CISCO 7975 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/83 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ THN IP ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ CISCO 7975 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/83 15/05/2014 Περιεχόμενα ΦΥΣΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign

SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign Περιεχόμενα 1. SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign... 2 2. Παραλαβή Ειδοποίησης Email... 2 3. Υπογραφή Εγγράφου... 3 4. Άλλες Επιλογές... 4 4.1 Ολοκλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER Η εφαρμογή LiveTripTraveller διατίθεται για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android. Στο υπο-ιστοσελίδα www.livetrips.com/sources μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Φυσική Απογραφή & Παραστατικά Αποθήκης

Φυσική Απογραφή & Παραστατικά Αποθήκης Φυσική Απογραφή & Παραστατικά Αποθήκης Περιεχόμενα Διαδικασία Φυσικής Απογραφής... 3 Συμπλήρωση φόρμας... 3 Βήματα Απογραφής... 5 Εισαγωγή Αρχείου Απογραφής... 9 Εκτυπώσεις Φυσικής Απογραφής... 10 Λίστα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης. Πίνακας θυρωρείου IP

Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης. Πίνακας θυρωρείου IP Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης Πίνακας θυρωρείου IP ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή... 4 1.1. Πίνακας θυρωρείου... 4 1.2. Περιοχές και Ζώνες... 4 2. Προϋποθέσεις... 5 2.1. Για τη χρήση της εφαρμογής web του

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Διαχείρισης Επαφές Παραγγελίες - Προσφορές Τιμολόγια Αποδείξεις Πληρωμές Παραστατικά Αναφορές Εργασίες Καταγραφή εμπορευμάτων

Πίνακας Διαχείρισης Επαφές Παραγγελίες - Προσφορές Τιμολόγια Αποδείξεις Πληρωμές Παραστατικά Αναφορές Εργασίες Καταγραφή εμπορευμάτων sevdesk Walkthrough Πίνακας Διαχείρισης Επαφές Παραγγελίες - Προσφορές Τιμολόγια Αποδείξεις Πληρωμές Παραστατικά Αναφορές Εργασίες Καταγραφή εμπορευμάτων Πίνακας Διαχείρισης Αφού δημιουργήσετε έναν λογαριασμό

Διαβάστε περισσότερα

Ελέγξτε την ταινία σας

Ελέγξτε την ταινία σας Ελέγξτε την ταινία σας Σε αυτές τις ασκήσεις, θα κάνετε εισαγωγή μιας ταινίας και θα χρησιμοποιήσετε τις επιλογές που παρουσιάστηκαν στο μάθημα. Άσκηση 1: Εισαγωγή αρχείου ταινίας 1. Κάντε κλικ στη μικρογραφία

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft PowerPoint 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήρθατε στη Cyta Κινητή!

Καλώς ήρθατε στη Cyta Κινητή! Καλώς ήρθατε στη Cyta Κινητή! Σύντομος Οδηγός Νέα εποχή με Cyta Κινητή Η Cyta Κινητή σάς καλωσορίζει και σας δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνετε οφέλη καρτοκινητής σε κινητή συμβολαίου: ευελιξία, ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

YourSMS User s Manual

YourSMS User s Manual YourSMS User s Manual Contents Πίνακας περιεχομένων Κεντρική οθόνη... 2 Αποστολές... 3 Αποστολή μοναδικού μηνύματος... 3 Αποστολή μαζικού μηνύματος σε ομάδα παραληπτών... 4 Αποστολή μαζικού προγραμματισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάφωνο HP UC. Οδηγός χρήσης

Μεγάφωνο HP UC. Οδηγός χρήσης Μεγάφωνο HP UC Οδηγός χρήσης Copyright 2014, 2015 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Bluetooth είναι εμπορικό σήμα που ανήκει στον κάτοχό του και χρησιμοποιείται από τη Hewlett-Packard

Διαβάστε περισσότερα

Cisco Unified Personal Communicator Έκδοση 8.5

Cisco Unified Personal Communicator Έκδοση 8.5 Frequently Asked Questions Cisco Unified Personal Communicator Έκδοση 8.5 Συχνές ερωτήσεις 2 Βασικά 2 Ρύθμιση 3 Διαθεσιμότητα 6 Επαφές 9 Συνομιλία 12 Κλήσεις 21 Κλήσεις συνδιάσκεψης 29 Φωνητικό ταχυδρομείο

Διαβάστε περισσότερα

ΗΧ-GD30. Οδηγίες χρήσης και προγραμματισμού. Συσκευή τηλεφωνητή μέσω GSM και PSTN. Εγκατάσταση

ΗΧ-GD30. Οδηγίες χρήσης και προγραμματισμού. Συσκευή τηλεφωνητή μέσω GSM και PSTN. Εγκατάσταση ΗΧ-GD30 Συσκευή τηλεφωνητή μέσω GSM και PSTN Οδηγίες χρήσης και προγραμματισμού Εγκατάσταση Ξεβιδώστε την βίδα που υπάρχει στο κάτω μέρος της συσκευής και αφαιρέστε το πίσω κάλυμμα. Πριν τοποθετήσετε την

Διαβάστε περισσότερα

LASERJET ENTERPRISE FLOW MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M525

LASERJET ENTERPRISE FLOW MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M525 LASERJET ENTERPRISE FLOW MFP Συνοπτικές οδηγίες χρήσης 2 M525 Εκτύπωση μιας αποθηκευμένης εργασίας Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη διαδικασία για να εκτυπώσετε μια εργασία που είναι αποθηκευμένη στη μνήμη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή...2 2. Αρχική σελίδα, Εισαγωγή & Περιβάλλον Συστήματος...3 2.1. Αρχική σελίδα εισαγωγής...3 2.2. Εισαγωγή στην Πλατφόρμα Τηλε-κατάρτισης...4

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180

Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180 Οδηγός γρήγορης έναρξης CD180 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Χρησιμοποιείτε μόνο την τροφοδοσία ρεύματος που αναγράφεται στα τεχνικά στοιχεία. Μην αφήνετε το προϊόν να έρχεται σε επαφή με υγρά. Εάν η μπαταρία

Διαβάστε περισσότερα

2

2 1 2 1.1 1.2 3 2.1 2.2 2.3 4 3.1 3.2 5 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ Μάθετε για τα κουµπιά, την οθόνη και τα εικονίδια του νέου σας τηλεφώνου. Κουµπιά Στην µπροστινή όψη του τηλεφώνου σας θα παρατηρήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΕΩΣ ALPHA WEB TRADING

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΕΩΣ ALPHA WEB TRADING ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΕΩΣ ALPHA WEB TRADING Το μενού του ALPHA WEB TRADING αποτελείται από τις εξής επιλογές: Το Προφίλ μου Πρόσθετος Κωδικός Ασφαλείας* Προσωπικές Πληροφορίες* Αλλαγή Ψευδωνύμου Αλλαγή Μυστικού

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1. Εισαγωγή...3. 2. Εσωτερικές κλήσεις...3. 3. Εξωτερικές κλήσεις...3 3.1. Αστικές κλήσεις...3 3.2. Υπεραστικές - Διεθνείς κλήσεις...

Περιεχόμενα. 1. Εισαγωγή...3. 2. Εσωτερικές κλήσεις...3. 3. Εξωτερικές κλήσεις...3 3.1. Αστικές κλήσεις...3 3.2. Υπεραστικές - Διεθνείς κλήσεις... Περιεχόμενα. Εισαγωγ...3 2. Εσωτερικές κλσεις...3 3. Εξωτερικές κλσεις...3 3.. Αστικές κλσεις...3 3.2. Υπεραστικές - Διεθνείς κλσεις...3 4. Συντομευμένες κλσεις...3 5. Προσωριν διακοπ κλσης...5 5.. Εναλλαγ

Διαβάστε περισσότερα

11/4/2014 ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Πλατφόρµα Ασύγχρονησ Τηλεκπαίδευσησ eclass s ηµιο ι υρ υ γ ρ ία ί Μ αθήµατο τ σ 1

11/4/2014 ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Πλατφόρµα Ασύγχρονησ Τηλεκπαίδευσησ eclass s ηµιο ι υρ υ γ ρ ία ί Μ αθήµατο τ σ 1 ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης eclass ηµιουργία Μαθήµατος 1 Η ηµιουργία Μαθήµατος είναι η πιο σηµαντική ενέργεια του χρήστη Εκπαιδευτή στην πλατφόρµα. Ειδικότερα, για να δηµιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη του Cisco Unified Communications Self Care Portal, έκδοση 12.0(1)

Οδηγός χρήστη του Cisco Unified Communications Self Care Portal, έκδοση 12.0(1) Οδηγός χρήστη του Cisco Unified Communications Self Care Portal, έκδοση 12.0(1) Πρώτη έκδοση: 2017-08-17 Americas Headquarters Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San Jose, CA 95134-1706 USA http://www.cisco.com

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης και προγραμματισμού Grandstream IP Video Phone

Οδηγός εγκατάστασης και προγραμματισμού Grandstream IP Video Phone Οδηγός εγκατάστασης και προγραμματισμού Grandstream IP Video Phone Ο προγραμματισμός του Grandstream IP Video Phone γίνεται είτε με τη χρήση του πληκτρολογίου της συσκευής, είτε με τη χρήση ηλεκτρονικού

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικά. Εγχειρίδιο χρήσης του BT-02N

Ελληνικά. Εγχειρίδιο χρήσης του BT-02N Ελληνικά Εγχειρίδιο χρήσης του BT-02N 1 Ελληνικά Ευρετήριο 1. Επισκόπηση....3 2. Έναρξη χρήσης...5 3. Σύνδεση του κεφαλόφωνου Bluetooth.....6 4. Χρήση του κεφαλόφωνου Bluetooth... 9 5. Τεχνικές προδιαγραφές.

Διαβάστε περισσότερα

CARDISOFT. User Guide. ClassWeb VERSION 1.1. [February] [2007] Cardisoft Ανώνυµη Εταιρία Παραγωγής Λογισµικού

CARDISOFT. User Guide. ClassWeb VERSION 1.1. [February] [2007] Cardisoft Ανώνυµη Εταιρία Παραγωγής Λογισµικού Cardisoft Ανώνυµη Εταιρία Παραγωγής Λογισµικού Μοναστηρίου 60, 54627 Θεσσαλονίκη, Τηλ 2310 567840, Fax 2310 514220, www.cardisoft.gr CARDISOFT User Guide ClassWeb VERSION 1.1 [February] [2007] Greece Monastiriou

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες. για το web περιβάλλον διαχείρισης λογαριασμών. my.teiath.gr

Οδηγίες. για το web περιβάλλον διαχείρισης λογαριασμών. my.teiath.gr Οδηγίες για το web περιβάλλον διαχείρισης λογαριασμών my.teiath.gr Περιεχόμενα 1. Γενικά... σελ. 2 2. Είσοδος στο περιβάλλον... σελ. 2 3. Ρυθμίσεις λογαριασμού... σελ. 3 3.1 Αλλαγή κωδικού πρόσβασης...

Διαβάστε περισσότερα

Γ. ΣΕΦΕΡΗ 8 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ.Κ. 542-50 ΤΗΛ. 031-330177 & 330-185 FAX. 031-330187 teletechnika@the.forthnet.gr

Γ. ΣΕΦΕΡΗ 8 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ.Κ. 542-50 ΤΗΛ. 031-330177 & 330-185 FAX. 031-330187 teletechnika@the.forthnet.gr 8 FT48-200 Οδηγίες χρήσεως 1 Γενικά Οι παρακάτω σελίδες παρουσιάζουν την ειδική τηλεφωνική συσκευή FT48. Οι οδηγίες χωρίζονται σε τρία κεφάλαια. 1. Περιγραφή των μερών της συσκευής (έως σελ. 2. Μενού της

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Οδηγός χρήσης Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι μοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της HP είναι

Διαβάστε περισσότερα

Model TD-208 / TD-416. www.tele.gr TD-208 / TD-416

Model TD-208 / TD-416. www.tele.gr TD-208 / TD-416 Οδηγίες χρήσης Τηλεφωνικού κέντρου Model (Eπεκτάσιµα τηλεφωνικά κέντρα) Κατάλογος λειτουργιών 1. SMDR (Προαιρετική λειτουργία σύνδεσης µε PC) 2. υνατότητα επέκτασης από 208 σε 416 3. Προ-ηχογραφηµένα µηνύµατα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ σ. 1 από 18 _ Εγχειρίδιο ρυθµίσεων για την πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς πόρους bibliotecas Εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης του Jitsi 2.0

Οδηγίες Χρήσης του Jitsi 2.0 Οδηγίες Χρήσης του Jitsi 2.0 (Για όλα τα Λειτουργικά Συστήματα) Το Jitsi (πρώην SIP Communicator) είναι ένα πρόγραμμα επικοινωνίας με ήχο/εικόνα και chat που υποστηρίζει πρωτόκολλα επικοινωνίας SIP, XMPP/Jabber,

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγίες καταχώρισης ξενοδoχείου..gr

Oδηγίες καταχώρισης ξενοδoχείου..gr Oδηγίες καταχώρισης ξενοδoχείου 1 Είσοδος & Εγγραφή Πατήστε στον σύνδεσμο εδώ για την εγγραφή σας ως ξενοδόχος (συνεργάτης). ή Eπιλέξτε Εγγραφή από τη σελίδα του triporganizer και στη συνέχεια Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεφωνία. Νοήμον Δίκτυο

Τηλεφωνία. Νοήμον Δίκτυο Τηλεφωνία Νοήμον Δίκτυο Intelligent Network (IN) Το νοήμον δίκτυο: η ευφυΐα εξάγεται από τα τηλεφωνικά κέντρα και τοποθετείται σε κόμβους (υπολογιστές) που κατανέμονται σε όλο το δίκτυο Ευφυΐα = πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Ενότητα 3 Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων 17 18 3.1 Εισαγωγή Μία βάση δεδομένων αποτελείται από δεδομένα για διάφορα θέματα τα οποία όμως σχετίζονται μεταξύ τους και είναι καταχωρημένα με συγκεκριμένο τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004 Εγχειρίδιο Φοιτητή Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι η παροχή υποδομών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από τους περιοριστικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. Οδηγός ενεργοποίησης, χρήσης και διαμόρφωσης της υπηρεσίας φωνοκιβωτίου

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. Οδηγός ενεργοποίησης, χρήσης και διαμόρφωσης της υπηρεσίας φωνοκιβωτίου ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Οδηγός ενεργοποίησης, χρήσης και διαμόρφωσης της υπηρεσίας φωνοκιβωτίου ΥΠΣ ΕΔ/58 Τελευταία ημερομηνία αναθεώρησης: 06 Αυγούστου 2013

Διαβάστε περισσότερα

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές

Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές Ανάκτηση Κωδικού URegister για Νεοεισαχθέντες Φοιτητές H Υπηρεσία Διαχείρισης Kωδικού χρήστη σας παρέχει τη δυνατότητα Ανάκτησης του Κωδικού και Αλλαγής του Κωδικού σας με ασφαλή τρόπο σε περίπτωση που

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Ανοίγει η παρουσίαση και εμφανίζεται η διαφάνεια τίτλου, "Πειράματα με αρχεία ήχου". Άσκηση 1: Εισαγωγή ήχου για συνεχή αναπαραγωγή Βήμα 1: Εισαγωγή ήχου Στη διαφάνεια 1, με

Διαβάστε περισσότερα

FT Οδηγίες χρήσεως

FT Οδηγίες χρήσεως FT48-200 Οδηγίες χρήσεως 1 Γενικά Οι παρακάτω σελίδες παρουσιάζουν την ειδική τηλεφωνική συσκευή FT48. Οι οδηγίες χωρίζονται σε τρία κεφάλαια. 1. Περιγραφή των μερών της συσκευής (έως σελ. 2. Μενού της

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το iphone ή το ipad για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M575

LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M575 LASERJET ENTERPRISE 500 COLOR MFP Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M575 Εκτύπωση μιας αποθηκευμένης εργασίας Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη διαδικασία για να εκτυπώσετε μια εργασία που είναι αποθηκευμένη στη μνήμη

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Τηλεφωνικού κέντρου

Οδηγίες χρήσης Τηλεφωνικού κέντρου Οδηγίες χρήσης Τηλεφωνικού κέντρου Model 416-832 (Eπεκτάσιμο τηλεφωνικό κέντρο) Διάταξη ακροδεκτών σύνδεσης Ρευματολή πτης & ενδεικτικό led Ακροδέκτες τύπου RJ 11 σύνδεση εσωτερικών γραμμών Σύνδεση εξωτερικών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ Σημειώσεις και ειδοποιήσεις ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΣΗΜΕΙΩΣΗ υποδεικνύει σημαντικές πληροφορίες που σας βοηθούν να χρησιμοποιείτε καλύτερα τον υπολογιστή σας. ΠΡΟΣΟΧΗ:

Διαβάστε περισσότερα

4.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας

4.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας 4.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας 4.1.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας από βάση δεδομένων Όταν εκκινήσουμε τον Discoverer εμφανίζεται στην οθόνη μας το παράθυρο διαλόγου του βοηθητικού προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ SNOM 300 έκδοση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ SNOM 300 έκδοση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ SNOM 300 έκδοση 8.7.5.44 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ Πίνακας περιεχομένων ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ... 1 ΕΝΤΟΛΕΣ MENOY... 2 1. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (Operation)... 2 1.1 Αρχική Σελίδα (Home)... 2 1.2 Κατάλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ Ν.3908/2011 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1.Εγγραφή στο σύστημα...3 2. Είσοδος στο σύστημα...4 3. Υποβολή Αίτησης...6

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίηση. Premium HRM web ΕΡΓΑΝΗ. Data Communication A.E.

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίηση. Premium HRM web ΕΡΓΑΝΗ. Data Communication A.E. Premium HRM web ΕΡΓΑΝΗ Premium HRM web ΕΡΓΑΝΗ Είναι πλέον διαθέσιμη μια νέα πολύ σημαντική λειτουργία η οποία σας επιτρέπει από όπου κι αν βρίσκεστε με μια απλή σύνδεση στο Internet μέσω smartphone, tablet

Διαβάστε περισσότερα

MyAlarm ifob Control Οδηγίες Χρήσης V1.4

MyAlarm ifob Control Οδηγίες Χρήσης V1.4 Διάγραμμα Διαδικασίας Το παρακάτω διάγραμμα, δείχνει τα βασικά βήματα που απαιτούνται για να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό MyAlarm και να ρυθμίσετε την εφαρμογή ifob Control για κινητά τηλέφωνα και έξυπνες

Διαβάστε περισσότερα

Εκτέλεση-Χρήση Auto Moto Cube

Εκτέλεση-Χρήση Auto Moto Cube POWERED BY ACT Εκτέλεση-Χρήση Auto Moto Cube Version: 01 1 Μάιος 2017 Περιεχόμενα All in One 3 Καλάθι 13 2 All in One Η All in One αποτελεί μια ευέλικτη και εύχρηστη φόρμα δημιουργημένη να εξυπηρετεί πολλαπλές

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης τηλεφώνου. Τηλέφωνο IP 7905G και 7912G της Cisco

Εγχειρίδιο χρήσης τηλεφώνου. Τηλέφωνο IP 7905G και 7912G της Cisco Εγχειρίδιο χρήσης τηλεφώνου Τηλέφωνο IP 7905G και 7912G της Cisco 1 Επισκόπηση του τηλεφώνου σας Επισκόπηση του τηλεφώνου σας Τα τηλέφωνα IP 7905G και 7912G της Cisco υποστηρίζουν: υνατότητα επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

BlackBerry Internet Service. Οδηγός χρήστη

BlackBerry Internet Service. Οδηγός χρήστη BlackBerry Internet Service Οδηγός χρήστη Δημοσίευση: 2014-01-08 SWD-20140108171026083 Περιεχόμενα 1 Γρήγορα αποτελέσματα... 7 Πληροφορίες για τα σχέδια υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων της υπηρεσίας BlackBerry

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης & χρήσης Prime Help

Οδηγίες εγκατάστασης & χρήσης Prime Help Οδηγίες εγκατάστασης & χρήσης Prime Help Εγκατάσταση εφαρμογής Ο χρήστης επισκέπτεται τη σελίδα https://www.primeins.gr/ypiresies/prime-help, όπου βρίσκει το ειδικό QR Code: ακολούθως, έχοντας εγκαταστήσει

Διαβάστε περισσότερα

LASERJET ENTERPRISE MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης

LASERJET ENTERPRISE MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης LASERJET ENTERPRISE MFP Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M725dn M725f M725z M725z+ Εκτύπωση μιας αποθηκευμένης εργασίας Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη διαδικασία για να εκτυπώσετε μια εργασία που είναι αποθηκευμένη

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης δικτυακού τόπου του προγράμματος, ΆΞΟΝΑΣ 3: "Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας"

Εγχειρίδιο χρήσης δικτυακού τόπου του προγράμματος, ΆΞΟΝΑΣ 3: Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας Εγχειρίδιο χρήσης δικτυακού τόπου του προγράμματος, ΆΞΟΝΑΣ 3: "Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας" ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχική Οθόνη...2 Εγγραφή Χρήστη...3 Εμφάνιση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ.

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. Οδηγός Διαχειριστή Το m-learning Toolkit είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχει σχεδιαστεί για να υπάρχει η δυνατότητα της πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DB -10

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DB -10 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DB -10 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ MENU 1. Είστε σε κατάσταση αναμονής με ανοικτό τον πομποδέκτη και πατάτε το πλήκτρο ώστε να μπείτε σε κατάσταση MENU, όπου και θα εμφανιστεί στην οθόνη. 2.

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Ψηφιακές ευκολίες Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης Αναλυτικός οδηγός χρήσης: Ψηφιακές ευκολίες Καλώς ορίσατε Ο Οδηγός αυτός σας παρουσιάζει τις Ψηφιακές ευκολίες σταθερής τηλεφωνίας που

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης του Cisco Unified Communications Self Care Portal, έκδοση 10.5(1)

Οδηγός χρήσης του Cisco Unified Communications Self Care Portal, έκδοση 10.5(1) Οδηγός χρήσης του Cisco Unified Communications Self Care Portal, έκδοση 10.5(1) Πύλη αυτοεξυπηρέτησης ενοποιημένων επικοινωνιών 2 Ρυθμίσεις αυτοεξυπηρέτησης ενοποιημένων επικοινωνιών 2 Τηλέφωνα 4 Πρόσθετες

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα