ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 200/1993 (ΦΕΚ Α 75) Περί Οδοιπορικών Εξόδων Εσωτερικού του Στρατιωτικού Προσωπικού των Ε.Δ.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 200/1993 (ΦΕΚ Α 75) Περί Οδοιπορικών Εξόδων Εσωτερικού του Στρατιωτικού Προσωπικού των Ε.Δ."

Transcript

1 ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 200/1993 (ΦΕΚ Α 75) Περί Οδοιπορικών Εξόδων Εσωτερικού του Στρατιωτικού Προσωπικού των Ε.Δ. Άρθρο 1 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 1. Οι Στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, που μετακινούνται στο εσωτερικό της Χώρας, με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας, δικαιούνται εις βάρος του Δημοσίου τα οδοιπορικά έξοδα που καθορίζονται από τις διατάξεις του παρόντος. 2. Για την εφαρμογή του παρόντος ΠΔ "Στρατιωτικοί" θεωρούνται οι άνδρες και οι γυναίκες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις ως ακολούθως: α. Οι Μόνιμοι Αξιωματικοί καθώς και οι Αξκοί Ειδικών Κατηγοριών, οι οποίοι εξομοιώνονται μισθολογικά με τους μονίμους ομοιοβάθμους τους. β. Οι Ανθυπασπιστές, οι Έφεδροι Αξιωματικοί και οι Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί (ΔΕΑ). γ. Οι Αξιωματικοί των Πολεμικών και Λοιπών Καταστάσεων, που τελούν σε ενεργό υπηρεσία. δ. Οι Μόνιμοι, Εθελοντές, Εθελοντές Πενταετούς Υποχρέωσης, Ανακαταταγμένοι και Έφεδροι από Ανακατάταξη Οπλίτες. ε. Οι Μαθητές των Στρατιωτικών Σχολών. στ. Οι Κληρωτοί Οπλίτες και Κληρωτοί Πρότακτοι Οπλίτες, σε ειδικές περιπτώσεις, που καθορίζονται στο παρόν ΠΔ. Άρθρο 2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ 1. Τα οδοιπορικά έξοδα των στρατιωτικών διακρίνονται, ανάλογα με τις περιπτώσεις μετακίνησης, στις εξής κατηγορίες: α. Οδοιπορικά Έξοδα Μετάθεσης. β. Οδοιπορικά Έξοδα Εκτέλεσης Υπηρεσίας. 2. Ως μετάθεση νοείται και η αρχική τοποθέτηση. Άρθρο 3 ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β' ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ

2 1. Οδοιπορικά Έξοδα μετάθεσης, καταβάλλονται όταν η απόσταση, μεταξύ της πόλης ή του χωριού, όπου είναι η έδρα της Μονάδας στην οποία ανήκει ο στρατιωτικός και της πόλης ή του χωριού, όπου βρίσκεται η έδρα της Μονάδας, στην οποία μετατίθεται, είναι μεγαλύτερη από τα δέκα πέντε (15) χιλιόμετρα. 2. Ανεξάρτητα από την χιλιομετρική απόσταση της προηγούμενης παραγράφου, δεν δικαιολογούνται οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης όταν ο στρατιωτικός μετατίθεται σε Μονάδα περιοχής, η οποία συνδέεται με αστική συγκοινωνία, με την περιοχή όπου είναι η έδρα της Μονάδας, από την οποία μετακινείται. 3. Για τον υπολογισμό των χιλιομετρικών αποστάσεων, λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία που παρέχονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Υπουργείων Συγκοινωνιών και Εμπορικής Ναυτιλίας. 4. Τα οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης περιλαμβάνουν: α. Τα έξοδα μετακίνησης. β. Τα έξοδα εγκατάστασης. 5. Τα έξοδα μετακίνησης είναι το ποσό που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του βασικού ποσού, επί το άθροισμα των συντελεστών του βαθμού του στρατιωτικού, των μελών της μετακινούμενης οικογενείας του και της χιλιομετρικής απόστασης της μετακίνησης. 6. Το βασικό ποσό των εξόδων μετακίνησης καθορίζεται: α. Για τους έγγαμους στο ποσό των δέκα πέντε χιλιάδων δρχ. (15.000) ή 44,02 ευρώ. β. Για τους άγαμους στο ποσό των δέκα χιλιάδων δρχ. (10.000) ή 29,35 ευρώ. 7. Ο συντελεστής βαθμού καθορίζεται σε: α. Τέσσερις (4) μονάδες για τους Ανώτατους Αξιωματικούς. β. Τρεις (3) μονάδες για τους Ανώτερους Αξιωματικούς. γ. Δύο (2) μονάδες για τους κατώτερους Αξιωματικούς και τους Ανθυπασπιστές. δ. Μια (1) μονάδα για τους Έφεδρους Αξιωματικούς, που συμπληρώνουν την θητεία τους (κανονική ή παρατεταμένη) και τους Μονίμους, Εθελοντές Πενταετούς Υποχρέωσης, Ανακαταταγμένους και Έφεδρους από Ανακατάταξη Οπλίτες. 8. Ο συντελεστής μελών οικογενείας καθορίζεται σε μία (1) μονάδα ανά μετακινούμενο μέλος, χωρίς να περιλαμβάνεται ο ίδιος ο στρατιωτικός. 9. Ο συντελεστής χιλιομετρικής απόστασης καθορίζεται σε πέντε (5) μονάδες για αποστάσεις μέχρι εκατό (100) χιλιόμετρα, που προσαυξάνονται κατά:

3 α. Μια (1) μονάδα ανά 100άδα χιλιομέτρων, για αποστάσεις από 101 μέχρι 600 χιλιόμετρα. β. Δύο (2) μονάδες ανά 100άδα χιλιομέτρων για αποστάσεις από 601 μέχρι 800 χιλιόμετρα. γ. Τρεις (3) μονάδες ανά 100άδα χιλιομέτρων, για αποστάσεις από 801 και άνω χιλιόμετρα. Σε περίπτωση που η μετακίνηση περιλαμβάνει και θαλάσσια διαδρομή, ο παραπάνω συνολικά εξαγόμενος συντελεστής, προσαυξάνεται κατά δύο (2) μονάδες ανά εκατοντάδα χιλιομέτρων θαλάσσιας διαδρομής. Η ρύθμιση αυτή δεν αφορά τις θαλάσσιες διαδρομές, που είναι κάτω των δέκα (10) ναυτικών μιλίων και εξυπηρετούνται με τοπικά πορθμεία. 10. Για τον υπολογισμό του συντελεστή χιλιομετρικής απόστασης, τμήμα εκατοντάδας χιλιομέτρων λογίζεται ως ακέραιη εκατοντάδα. 11. Τα έξοδα εγκατάστασης καθορίζονται στα 2/3 των συνταξίμων αποδοχών, που λαμβάνει ο Στρατιωτικός, όταν είναι έγγαμος και στο 1/2 του παραπάνω ποσού όταν είναι άγαμος. 12. Οδοιπορικά έξοδα για την οικογένεια του Στρατιωτικού δικαιολογούνται, εφ' όσον λαμβάνει χώρα πραγματική μετακίνηση αυτής. Οι λεπτομέρειες της διάταξης αυτής ρυθμίζονται με διοικητικές οδηγίες των Γενικών Επιτελείων. Άρθρο 4 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ 1. Στην οικογένεια του στρατιωτικού περιλαμβάνονται: α. Η ατομική του οικογένεια και ειδικότερα: (1) Η σύζυγος ή ο σύζυγος, σε περίπτωση που ο στρατιωτικός είναι γυναίκα. (2) Τα άγαμα αγόρια και κορίτσια μέχρι την ηλικία των δέκα οκτώ (18) ετών ή αν είναι σπουδαστές, μέχρι την ηλικία των είκοσι πέντε (25) ετών ή ανεξάρτητα από ηλικία σε περίπτωση αποδεδειγμένης σωματικής ή πνευματικής ανικανότητας για εργασία. (3) Ένας (1) οικιακός βοηθός, μόνο για τους έγγαμους Αξιωματικούς. β. Η πατρική του οικογένεια και ειδικότερα: (1) Οι φυσικοί ή θετοί γονείς και των δύο συζύγων. (2) Ο πατριός και η μητριά και των δύο συζύγων. (3) Οι άγαμοι αδελφοί και αδελφές και των δύο συζύγων, μόνο σε περίπτωση αποδεδειγμένης σωματικής ή πνευματικής ανικανότητας για εργασία. 2. Για τα μέλη της πατρικής οικογένειας του στρατιωτικού δικαιολογούνται οδοιπορικά έξοδα, μόνο σε περίπτωση που τα μέλη αυτά ζουν κάτω από την ίδια στέγη και συντηρούνται από αυτόν.

4 3. Ως ημερομηνία γέννησης των παιδιών, για την εφαρμογή της παραπάνω παραγράφου 1α (2) λογίζεται η τελευταία ημέρα του έτους γέννησής τους. 4. Σύζυγος μετατιθέμενου στρατιωτικού που τον ακολουθεί στη νέα θέση και είναι υπάλληλος του Δημοσίου ή ΝΠΔΔ ή Τράπεζας ή Δημόσιας Επιχείρησης ή Δημόσιας Εκμετάλλευσης ή Παραχωρηθείσης Εκμετάλλευσης, περιλαμβάνεται στα δικαιολογούμενα μέλη της οικογένειας αυτού, μόνο στην περίπτωση που δεν δικαιούται οδοιπορικά έξοδα εις βάρος της της Υπηρεσίας του (της). 5. Όταν και οι δύο σύζυγοι είναι στρατιωτικοί και μετατίθενται ταυτόχρονα στην ίδια περιοχή, δικαιολογούνται οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης έγγαμου μόνο από τον στρατιωτικό, που φέρει το μεγαλύτερο βαθμό. Στα μέλη της μετακινουμένης οικογένειας αυτού περιλαμβάνονται ο άλλος σύζυγος ως και τα μέλη της πατρικής οικογένειας του μη δικαιούμενου οδοιπορικά έξοδα στρατιωτικού. 6. Εάν οι στρατιωτικοί της παραπάνω παραγράφου 5 προέρχονται από διαφορετικές περιοχές και δεν συνοικούσαν πριν την μετάθεση, δικαιολογούνται οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης εγγάμου μόνο από τον στρατιωτικό, που συνοικούσε με τα μέλη της οικογενείας και διατηρούσε την οικοσκευή. Ο άλλος σύζυγος δικαιολογεί έξοδα μετάθεσης στρατιωτικού, χωρίς οικογένεια και χωρίς έξοδα εγκατάστασης. 7. Εάν οι στρατιωτικοί της παραπάνω παραγράφου μετατεθούν σε διαφορετικές περιοχές, δικαιολογούνται οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης εγγάμου μόνο από το στρατιωτικό, που κινείται με τα μέλη της οικογένειας και την οικοσκευή. Ο άλλος σύζυγος δικαιολογεί έξοδα μετάθεσης στρατιωτικού χωρίς οικογένεια. Άρθρο 5 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ 1. Οι στρατιωτικοί και τα μέλη των οικογενειών τους, που αναφέρονται στο άρθρο 4 του παρόντος, δικαιούνται οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης, στις ακόλουθες περιπτώσεις: α. Λόγω τοποθέτησης ή μετάθεσης τούτων ή οριστικής μεταστάθμευσης της Μονάδας τους. β. Λόγω απόσπασης τούτων ή προσωρινής μεταστάθμευσης της Μονάδας τους, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι (6) μηνών και στις δύο περιπτώσεις. Απόσπαση Στρατιωτικού ή μεταστάθμευση της Μονάδας, για χρονικό διάστημα μικρότερο των έξι (6) μηνών, δεν δημιουργεί δικαίωμα λήψης οδοιπορικών εξόδων μετάθεσης έστω και αν αυτή τελικά παραταθεί πέραν των έξι (6) μηνών και μέχρι ένα (1) ακόμη τρίμηνο. Απόσπαση προσωπικού ή μεταστάθμευση Μονάδας, για αόριστο χρόνο, θεωρείται ότι είναι διάρκειας μικρότερης των έξι (6) μηνών.

5 γ. Λόγω εκπαίδευσης σε Σχολές ή Κέντρα Εκπαίδευσης του εσωτερικού, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι (6) μηνών και προκειμένου για τη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τις Σχολές Πολέμου και τις Σχολές Ξένων Γλωσσών, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δώδεκα (12) μηνών. Στην περίπτωση που ο χρόνος φοίτησης στις παραπάνω Σχολές, είναι μικρότερος των έξι (6) ή δώδεκα (12) μηνών, αντίστοιχα και εφόσον ο στρατιωτικός μετά την λήξη της εκπαίδευσης, μετατεθεί σε περιοχή διαφορετική από εκείνη που πρώτα υπηρετούσε, δικαιούται οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης, από την παλαιά στην νέα περιοχή. δ. Λόγω αποστρατείας, αυτεπάγγελτης ή μετά από αίτηση με δικαίωμα σύνταξης ή λόγω απόλυσης (ανθυπασπιστών και Υπαξιωματικών) με δικαίωμα σύνταξης ή λόγω θέσης στην κατάσταση της πολεμικής διαθεσιμότητας, με την προϋπόθεση ότι η μετακίνηση στον τόπο της οριστικής διαμονής θα γίνει μέσα σε ένα έτος από την ημερομηνία εξόδου από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Οριστική θεωρείται η διαμονή που διαρκεί τουλάχιστον ένα έτος. 2. Οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης, μόνο για τα μέλη της οικογένειας των στρατιωτικών, δικαιολογούνται στις ακόλουθες περιπτώσεις: α. Λόγω αποστολής τους στην ζώνη των μετόπισθεν ένεκα γενικής ή μερικής επιστράτευσης ή εμπόλεμης κατάστασης, καθώς και για τη μετακίνησή τους μετά τη λήξη της επιστράτευσης ή της εμπόλεμης κατάστασης, στην περιοχή της Μονάδας, που υπηρετεί ο στρατιωτικός. β. Λόγω θανάτου του στρατιωτικού, με την προϋπόθεση ότι η μετακίνηση στον τόπο της οριστικής διαμονής, θα γίνει μέσα σε ένα έτος, από την ημερομηνία του θανάτου. γ. Λόγω προαποστολής της οικογενείας στην περιοχή που ο στρατιωτικός μετακινείται, με μετάθεση ή για εκπαίδευση, ως και λόγω μετάκλησης αυτής, στην περιοχή, που ήδη υπηρετεί, με την προϋπόθεση ότι η μετάκληση θα γίνει μέσα σε ένα έτος, από την μετακίνηση του στρατιωτικού. 3. Επιτρέπεται η τμηματική προαποστολή ή τμηματική μετάκληση μελών της οικογένειας και πάλι με την προϋπόθεση ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα έτος πριν ή μετά τη μετακίνηση του στρατιωτικού. 4. Οι κατατασσόμενοι στις Ένοπλες Δυνάμεις ως μόνιμοι στρατιωτικοί κατόπιν διαγωνισμού ή μονιμοποίησης ή επιλογής, δικαιούνται κατά την αρχική τους τοποθέτηση να μετακαλέσουν με έξοδο του δημοσίου την ατομική τους οικογένεια, από τον τόπο της μόνιμης διαμονής της. 5. Οι στρατιωτικοί που αποστέλλονται στο εξωτερικό με μετάθεση ή εκπαίδευση ή εκτέλεση υπηρεσίας και για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δώδεκα (12) μηνών, δικαιολογούν: α. Έξοδα μετακίνησης, από την περιοχή που υπηρετούν μέχρι την Αθήνα, στην περίπτωση ταυτόχρονης μετακίνησης ή μετάκλησης της οικογενείας στο

6 εξωτερικό. Κατά την επιστροφή δικαιολογούν πλήρη έξοδα μετάθεσης, από την Αθήνα στην περιοχή που μετατίθενται. Αν τοποθετηθούν στην Αθήνα, δικαιολογούν μόνο έξοδα εγκατάστασης. β. Πλήρη έξοδα μετάθεσης μόνο για την οικογένεια, από την περιοχή που υπηρετούν μέχρι τον τόπο που επιλέγουν για την διαμονή της, στη περίπτωση που η οικογένεια δεν μετακινείται ή δεν μετακαλείται στο εξωτερικό. Κατά την επιστροφή τους από το εξωτερικό δικαιολογούν επίσης πλήρη οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης, μόνο για την οικογένεια τους, εφόσον η περιοχή στην οποία μετατίθενται είναι διαφορετική από εκείνη του τόπου διαμονής της. Οι ίδιοι δικαιούνται έξοδα εκτέλεσης υπηρεσίας, τόσο κατά τη μετάβασή τους στην Αθήνα, για την αναχώρηση στο εξωτερικό όσο και κατά την επιστροφή τους, για την κίνηση από την Αθήνα, μέχρι την περιοχή, στην οποία μετατίθενται. Η αποστολή της οικογενείας σε τόπο επιλογής, με δαπάνες του Δημοσίου, αποκλείει τη μετάκλησή της στο εξωτερικό, με δαπάνες και πάλι του Δημοσίου. 6. Οι στρατιωτικοί που λαμβάνουν μακρά αναρρωτική άδεια ή άδεια κύησης (τοκετού), προκειμένου περί γυναικών, δεν δικαιούνται για τους ίδιους ή τις οικογένειες τους, οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης, για την μετάβαση τους σε μια περιοχή που θα επιλέξουν κατά τη διάρκεια της άδειας, διαφορετική από εκείνη στην οποία υπηρετούν. 7. Οι στρατιωτικοί που μετά τη λήξη μακράς αναρρωτικής άδειας κρίνονται ικανοί για την ενεργό υπηρεσία, καθώς και οι γυναίκες στρατιωτικοί μετά τη λήξη της άδειας κύησης, δικαιούνται για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, πλήρη οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης, για την μετακίνηση από την περιοχή που υπηρετούσαν πριν τη λήψη της παραπάνω κατά περίπτωση άδειας, μόνο εφόσον μετατεθούν σε νέα περιοχή. 8. Οι στρατιωτικοί που μετά τη λήξη της μακράς αναρρωτικής άδειας κρίνονται ανίκανοι και αποστρατεύονται δικαιούνται για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης, κατά τις διατάξεις της περίπτωσης δ της παραπάνω παραγράφου 1, από τον τόπο που υπηρετούσαν πριν τη λήψη της μακράς αναρρωτικής άδειας. 9. Σε περίπτωση μακράς αναρρωτικής άδειας δικαιολογούνται οδοιπορικά έξοδα εκτέλεσης υπηρεσίας για την κίνηση από τον τόπο που διανύεται αυτή, προς την έδρα της Υγειονομικής Αρχής, εφόσον κατά τη χορήγηση υπήρχε γνωμάτευση για επανεξέταση. 10. Οι στρατιωτικοί που τίθενται σε διαθεσιμότητα, αυτεπάγγελτη ή με αίτησή τους, δικαιούνται οδοιπορικά έξοδα μετακίνησης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, προκειμένου να μεταβούν στον τόπο που θα διανυθεί αυτή, εφόσον ο τόπος αυτός αποτελεί επιλογή της Υπηρεσίας. Αν μετά τη λήξη της διαθεσιμότητας, μετατεθούν σε νέα περιοχή δικαιούνται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, πλήρη οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης. Τα έξοδα αυτά δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερα από εκείνα που θα εδικαιούντο, μετακινούμενοι

7 από τη περιοχή που πρώτα υπηρετούσαν. μέχρι τη νέα περιοχή, τοποθέτησης. Αν μετατεθούν στην ίδια περιοχή, που διάνυσαν τον χρόνο διαθεσιμότητας, δικαιούνται μόνο τα έξοδα εγκατάστασης. 11. Οι Έφεδροι Αξιωματικοί βραχείας η μακράς ανακατάταξης, καθώς και οι Εθελοντές Υπαξιωματικοί, με αποδοχές μονίμου, απολυόμενοι με δικαίωμα αποζημίωσης, δικαιούνται οδοιπορικά έξοδα μετακίνησης, για τον τόπο της οριστικής τους διαμονής. 12. Οι στρατιωτικοί που αποστρατεύονται μετά από Ποινική καταδίκη ή αποβάλλονται ή αποτάσσονται ή τίθενται σε οριστική απόλυση, με ή χωρίς ταυτόχρονη έκπτωση από του βαθμού τους, δικαιούνται για τις οικογένειές τους οδοιπορικά έξοδα μετακίνησης, που προσδιορίζονται από τους συντελεστές μελών οικογένειας και χιλιομετρικής απόστασης, για την κίνησή τους, από την περιοχή που πρώτα υπηρετούσαν, μέχρι τον τόπο της οριστικής τους διαμονής. 13. Για τις οικογένειες των στρατιωτικών που φυλακίζονται λόγω καταδίκης σε ποινή στερητικής της ελευθερίας, με απόφαση ποινικών δικαστηρίων που δεν έχει καταστεί αμετάκλητη και εφόσον το υπόλοιπο για έκτιση ποινής υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες, δικαιολογούνται οδοιπορικά έξοδα, που καθορίζονται από τους συντελεστές μελών οικογένειας και χιλιομετρικής απόστασης, για την κίνησή τους από την περιοχή που πρώτα υπηρετούσε ο στρατιωτικός, μέχρι τον τόπο επιλογής τους για διαμονή. Τα ίδια οδοιπορικά έξοδα δικαιολογούνται και μετά την αποφυλάκιση του στρατιωτικού, εφόσον αυτός αθωωθεί και επανέλθει στην περιοχή που υπηρετούσε πριν την φυλάκιση. Επιπρόσθετα δικαιολογούνται και έξοδα εγκατάστασης, εφόσον τοποθετηθεί σε διαφορετική περιοχή. 14. Οι στρατιωτικοί που επανέρχονται στην ενεργό υπηρεσία, μετά από ακύρωση των διοικητικών πράξεων αποστρατείας ή απόλυσης, δικαιούνται για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, πλήρη οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης, για την κίνηση από τον τόπο οριστικής διαμονής, μέχρι την περιοχή στην οποία τοποθετούνται μετά την ανάκληση. 15. Οι ανακαλούμενοι στην ενεργό υπηρεσία με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Έφεδροι Αξιωματικοί γενικά, Αξιωματικοί εξ Απονομής Έφεδροι Ανθυπασπιστές, καθώς και Έφεδροι Υπαξιωματικοί, με αποδοχές μονίμου, δικαιούνται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, πλήρη οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης, για την κίνηση τους, από τον τόπο οριστικής διαμονής, μέχρι την περιοχή, στην οποία τοποθετούνται και με την προϋπόθεση ότι, η ανάκληση γίνεται για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι (6) μηνών. 16. Οι στρατιωτικοί της παραπάνω παραγρ.15, δικαιούνται, για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, πλήρη οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης κατά τις ενδιάμεσες

8 μεταθέσεις τους, οδοιπορικά δε έξοδα μετακίνησης, κατά την απόλυση τους, για τον τόπο από τον οποίο ανακλήθηκαν. 17. Τα οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης των στρατιωτικών με οικογένεια, που μετακινούνται, κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, χωριστά λόγω προαποστολής ή μετάκλησης αυτής δεν μπορεί να υπερβαίνουν τα καθοριζόμενα, για ταυτόχρονη μετακίνησή τους, δικαιούμενα οδοιπορικά έξοδα, όπως αυτά υπολογίζονται για την κίνηση από την περιοχή στην οποία υπηρετεί ο στρατιωτικός. 18. Στις περιπτώσεις κίνησης μόνο της οικογένειας του στρατιωτικού, για τις οποίες οι παράγραφοι 2α, 2β και 5β του παρόντος άρθρου, το σύνολο του συντελεστή μελών της οικογένειας, μειώνεται κατά μια (1) μονάδα, οι δε λοιποί συντελεστές βαθμού και χιλιομετρικής απόστασης, υπολογίζονται στο ακέραιο. Άρθρο 6 ΜΗ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ 1. Δεν δικαιούνται έξοδα μετάθεσης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους: α. Οι Έφεδροι Αξιωματικοί που διανύουν κανονική ή παρατεταμένη θητεία, καθώς και οι Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί. Αυτοί κατά τις μεταθέσεις τους δικαιούνται Οδοιπορικά Έξοδα Εκτέλεσης Υπηρεσίας. β. Οι Εθελοντές, Εθελ. Πενταετούς Υποχρέωσης και Ανακαταταγμένοι Οπλίτες που λαμβάνουν αποδοχές μονίμου, κατά την πρώτη τους τοποθέτηση, μετά την ανακατάταξή τους ή τη λήξη της εκπαίδευσής τους, σε ένα ή περισσότερα διαδοχικά Σχολεία ή Κέντρα Εκπαίδευσης. Αυτοί δικαιούνται οδοιπορικά έξοδα εκτέλεσης υπηρεσίας. γ. Οι Μαθητές των Στρατιωτικών Παραγωγικών Σχολών, οι Κληρωτοί Οπλίτες και οι Κληρωτοί Πρότακτοι Οπλίτες. Άρθρο 7 ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ' ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 1. Οι στρατιωτικοί που μετακινούνται, για εκτέλεση υπηρεσίας, από την πόλη ή το χωριό, όπου η έδρα της Μονάδας τους, σε απόσταση μεγαλύτερη των εξήντα (60) χιλιομέτρων, με εξαίρεση για τις μετακινήσεις μέσα στην περιοχή της τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης και Θεσσαλονίκης, δικαιούνται οδοιπορικά έξοδα που αποτελούνται από: α. Ημερήσια αποζημίωση εκτός έδρας. β. Αντίτιμο Εισιτηρίων. γ. Μικροδαπάνες ταξιδιού.

9 2. Ανεξάρτητα από την χιλιομετρική απόσταση της προηγούμενης παραγράφου, δεν δικαιούνται οδοιπορικά έξοδα εκτέλεσης υπηρεσίας, όσοι μετακινούνται από πόλη ή χωριό, όπου η έδρα της Μονάδας τους, σε περιοχή που εξυπηρετείται με αστική συγκοινωνία. 3. Οι Αξκοι και Υπαξκοι και των τριών κλάδων των ΕΔ που εκτελούν περιπολίες σε δασικές περιοχές, με σκοπό την αποτροπή και τον έγκαιρο εντοπισμό των πυρκαγιών, καθώς και εκείνοι που συμμετέχουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών και απομακρύνονται από τις Μονάδες τους, δικαιούνται οδοιπορικών εξόδων εκτέλεσης υπηρεσίας για όλες τις ημέρες απασχόλησής τους, χωρίς τους περιορισμούς και τις προϋποθέσεις των προηγουμένων παραγράφων 1 και 2 του παρόντος άρθρου. Άρθρο 8 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 1. Το ύψος της ημερήσιας αποζημίωσης για εκτέλεση υπηρεσίας εκτός έδρας καθορίζεται με τον ισχύοντα εκάστοτε νόμο περί κάλυψης δαπανών μετακινούμενων υπαλλήλων εντός και εκτός Επικράτειας και αναπροσαρμόζεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. 2. Ειδικά οι στρατιωτικοί, που συμμετέχουν με οργανικό τμήμα σε ασκήσεις, που έχουν προγραμματισθεί από τα Γενικά Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και στρατιωτικοί που συμμετέχουν σε ειδικούς πλόες, που καθορίζονται με ειδικές Διαταγές του ΓΕΝ, δικαιούνται τα δύο τρίτα (2/3) της αποζημίωσης, της προηγούμενης παραγράφου. 3. Οι ημέρες εκτός έδρας ταξειδίου καθορίζονται κατά ανώτατο όριο (για απλή μετάβαση ή επιστροφή) ανάλογα με το χρησιμοποιούμενο μέσο μετακίνησης, ως εξής: α. Με αεροπορικό μέσο δικαιολογείται αποζημίωση μιας (1) ημέρας εκτός έδρας, ανεξάρτητα από την χιλιομετρική απόσταση. β. Με χερσαίο μέσο δικαιολογείται αποζημίωση μιας (1) ημέρας εκτός έδρας, εφόσον η απόσταση είναι μέχρι τα οκτακόσια (800) χιλιόμετρα ή δύο (2) ημερών εκτός έδρας, για απόσταση μεγαλύτερη από αυτή. γ. Με θαλάσσιο μέσο δικαιολογείται αποζημίωση μιας (1) ημέρας εκτός έδρας, εφόσον η απόσταση είναι μέχρι τα διακόσια (200) ναυτικά μίλια, δύο (2) ημερών δε εκτός έδρας, για απόσταση μεγαλύτερη από αυτή. δ. Σε περίπτωση χρησιμοποίησης, στην ίδια διαδρομή, χερσαίου και θαλάσσιου συγκοινωνιακού μέσου, οι ημέρες εκτός έδρας υπολογίζονται χωριστά, κατά τις διακρίσεις των προηγουμένων υποπαραγράφων (β) και (γ), με τον περιορισμό ότι, για τη δικαιολόγηση δύο (2) ημερών εκτός έδρας, πρέπει η διανυθείσα μικτή διαδρομή να είναι αθροιστικά μεγαλύτερη από τα οκτακόσια (800) χιλιόμετρα ή τα διακόσια (200) ναυτικά μίλια. 4. Σε οποιαδήποτε περίπτωση αυθημερόν επανόδου, δικαιολογείται το μισό της ημερήσιας αποζημίωσης.

10 Άρθρο 9 ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ 1. Κατά την μετακίνηση για εκτέλεση υπηρεσίας, χρησιμοποιούνται, κατά προτεραιότητα, τα υπάρχοντα κατάλληλα κατά περίπτωση υπηρεσιακά μέσα μεταφοράς της οικείας διαδρομής. Εφόσον αυτά δεν υπάρχουν, χρησιμοποιούνται τα συνήθη δημόσια μέσα συγκοινωνίας του συντομότερου δρομολογίου. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, επιτρέπεται, ύστερα από έγκριση του οικείου Σχηματισμού η μίσθωση ιδιαιτέρου οχήματος λέμβου κ.λ.π., όταν εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατή η χρησιμοποίηση των συνήθων μαζικών μέσων μεταφοράς. 2. Επιτρέπεται η κίνηση με ιδιόκτητο ιδιωτικής χρήσης όχημα, μετά από έγκριση του Οργάνου που διέταξε την κίνηση, στις παρακάτω περιπτώσεις: α. Όταν δεν υπάρχουν μαζικά μέσα συγκοινωνίας και δεν χορηγείται από την Υπηρεσία υπηρεσιακό όχημα στο χώρο, όπου μετακινείται ο στρατιωτικός. β. Όταν τα υπάρχοντα μαζικά μέσα συγκοινωνίας δεν καλύπτουν αποδεδειγμένα, τον χώρο στον οποίο πραγματοποιείται η κίνηση. γ. Όταν εξυπηρετείται το ευρύτερο συμφέρον της υπηρεσίας, κατά την κρίση του Οργάνου, που εγκρίνει την κίνηση. δ. Όταν μειώνεται ο χρόνος κίνησης και ο αριθμός ημερών εκτός έδρας, κατά την κρίση του Οργάνου που εγκρίνει την κίνηση. 3. Για την κίνηση με ιδιωτικής χρήσης όχημα, δικαιολογείται αντί του αντιτίμου εισιτηρίου συνήθους συγκοινωνιακού μέσου, ποσό ίσο με τα δέκα πέντε εκατοστά (0,15) της τρέχουσας τιμής λίτρου απλής ή αμόλυβδης βενζίνης ανά διανυθέν χιλιόμετρο. Εάν κατά την κίνηση αυτή χρησιμοποιηθεί και Πορθμείο, τότε η καλυπτόμενη με το πορθμείο διαδρομή αφαιρείται από τα διανυθέντα χιλιόμετρα δικαιολογείται δε γι' αυτή, ο ναύλος του οχήματος και το αντίτιμο του εισιτηρίου του κινούμενου στρατιωτικού. 4. Στρατιωτικός, που κινείται για εκτέλεση υπηρεσίας και χρησιμοποιεί με δική του πρωτοβουλία το ιδιόκτητο ιδιωτικής χρήσης όχημα του, δικαιούται το αντίτιμο εισιτηρίου, που θα του κατέβαλε η Υπηρεσία, αν χρησιμοποιούσε το ταχύτερο από πλευράς χρόνου, μαζικό μέσο μεταφοράς της οικείας διαδρομής. 5. Οι στρατιωτικοί δικαιούνται να χρησιμοποιούν τις παρακάτω θέσεις στα μαζικά μέσα συγκοινωνίας: α. Στρατηγοί, Αντιστράτηγοι του ΣΞ και εξομοιούμενοι του ΠΝ και ΠΑ, μονοκλινή κλινάμαξα 1ης θέσης σιδηροδρόμου, διαμέρισμα πολυτελείας πλοίου ή πρώτη θέση αεροπλάνου.

11 β. Υποστράτηγοι, Ταξίαρχοι του ΣΞ και εξομοιούμενοι του ΠΝ και ΠΑ, μονόκλινη κλινάμαξα 1ης θέσης σιδηροδρόμου, θέση πολυτελείας πλοίου ή πρώτη θέση αεροπλάνου. γ. Συνταγματάρχες, Πλοίαρχοι και Σμήναρχοι, 1η θέση σιδηροδρόμου, εάν δε η διαδρομή περιλαμβάνει διανυκτέρευση, θέση δίκλινης κλινάμαξας 1ης θέσης σιδηροδρόμου, 1η θέση πλοίου ή τουριστική θέση αεροπλάνου. δ. Από τον βαθμό του Αντισυνταγματάρχη, Αντιπλοιάρχου και Αντισμηνάρχου, μέχρι και τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού, Σημαιοφόρου και Ανθυποσμηναγού, 1 η θέση σιδηροδρόμου, 1η θέση πλοίου ή τουριστική θέση αεροπλάνου. Όταν η διαδρομή περιλαμβάνει διανυκτέρευση, θέση κλινάμαξας σιδηροδρόμου, με την προϋπόθεση ότι η συνολική δαπάνη, δεν θα υπερβαίνει το αντίτιμο του εισιτηρίου της 1ης θέσης. ε. Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί και Ανθυπασπιστές, 1η θέση σιδηροδρόμου, 2η θέση πλοίου ή τουριστική θέση αεροπλάνου. στ. Μόνιμοι Υπαξιωματικοί και εξομοιούμενοι με αυτούς, 2η θέση σιδηροδρόμου, 2η θέση πλοίου ή τουριστική θέση αεροπλάνου. ζ. Μαθητές των Στρατιωτικών Σχολών Μονίμων Αξιωματικών και Αξιωματικών Α/Ν, 1 η θέση σιδηροδρόμου, 1η θέση πλοίου ή τουριστική θέση αεροπλάνου. η. Μαθητές των Στρατιωτικών Σχολών Εφέδρων Αξιωματικών, 2η θέση σιδηροδρόμου, 2η θέση πλοίου ή τουριστική θέση αεροπλάνου. θ. Μαθητές Στρατιωτικών Σχολών Μονίμων Υπαξιωματικών, 2η θέση σιδηροδρόμου, 2η θέση πλοίου, ή τουριστική θέση αεροπλάνου, όταν τούτο υπαγορεύεται από υπηρεσιακές ανάγκες. ι. Έφεδροι και Κληρωτοί Οπλίτες, 2η θέση σιδηροδρόμου ή 3η θέση πλοίου, σε έλλειψη δε αυτής 2η θέση πλοίου. Σε περίπτωση μετακινήσεων Εφέδρων και Κληρωτών Οπλιτών από και προς την νησιωτική χώρα, για κάλυψη εξαιρετικών υπηρεσιακών αναγκών, καθώς και στις περιπτώσεις, που τα ακτοπλοϊκά μέσα δεν εξυπηρετούν, επιτρέπεται η χρησιμοποίηση τουριστικής θέσης αεροπλάνου, κατόπιν έγκρισης του οικείου Γενικού Επιτελείου. Άρθρο 10 ΜΙΚΡΟΔΑΠΑΝΕΣ ΤΑΞΕΙΔΙΟΥ [καταργήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 3833/2010 (Α 40/ )]. Άρθρο 11 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ 1. Οδοιπορικά έξοδα εκτέλεσης υπηρεσίας δικαιολογούνται στις ακόλουθες περιπτώσεις: α. Για εκτέλεση οποιασδήποτε υπηρεσίας.

12 β. Για απόσπαση του Στρατιωτικού ή προσωρινή μεταστάθμευση της Μονάδας του, για χρονικό διάστημα μέχρι έξι (6) μήνες, όπως αυτό προσδιορίζεται στο άρθρο 5 παράγραφος 1β του παρόντος. Στην έννοια της μεταστάθμευσης Μονάδας, δεν εμπίπτει η μεθόρμιση πλοίων. γ. Για εκπαίδευση, μόνο για τις ημέρες ταξειδίου. δ. Για εκπαιδευτικά ταξείδια. ε. Για γυμνάσια και ασκήσεις γενικά. στ. Για είσοδο σε Νοσοκομείο και επάνοδο στη Μονάδα, που ανήκει ο στρατιωτικός μόνο για ημέρες του ταξειδίου. ζ. Για παραπομπές σε Υγειονομικές και λοιπές Επιτροπές ή γενικά για ιατρικές εξετάσεις. η. Για συμμετοχή σε διαγωνισμούς ή εξετάσεις γενικά ή αθλητικούς και λοιπούς αγώνες. θ. Για εμφάνιση, ενώπιον οποιουδήποτε ποινικού Δικαστηρίου ή Ανακριτικής Αρχής ή Ανακριτικού Συμβουλίου, μαρτύρων και κατηγορουμένων. Οι τελευταίοι δικαιούνται πλήρη οδοιπορικά έξοδα, μόνο σε περίπτωση αθώωσης ή απαλλαγής, ενώ σε περίπτωση καταδίκης, δικαιολογούν μόνο τη δαπάνη εισιτηρίων. Στην έννοια της αθώωσης ή απαλλαγής εμπίπτει και η περίπτωση κατά την οποία παύει οριστικά, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, η ποινική δίωξη κατά του κατηγορουμένου. Οι ημέρες προσωρινής κράτησης, δεν χαρακτηρίζονται ως ημέρες εκτός έδρας. ι. Για την μετακίνηση από την Μονάδα μέχρι την Αθήνα και αντίστροφα των στρατιωτικών από αποστέλλονται στο εξωτερικό, για ειδική αποστολή ή εκτέλεση υπηρεσίας ή εκπαίδευση, για χρονικό διάστημα μικρότερο των δώδεκα (12) μηνών. ια. Για την μετάβαση στη περιοχή, όπου τοποθετούνται οι αποφυλακιζόμενοι στρατιωτικοί. ιβ. Για ανάκληση από κανονική άδεια ή διακοπή αναρρωτικής άδειας με πρωτοβουλία της υπηρεσίας, από τον τόπο διαμονής στο εσωτερικό, μέχρι τον τόπο παρουσίασης και τυχόν επιστροφής στον τόπο που θα διανυθεί το υπόλοιπο της άδειας, μόνο για τις ημέρες ταξειδίου. ιγ. Για απόλυση από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, Εφέδρων Αξιωματικών και Οπλιτών κανονικής ή παρατεταμένης θητείας και μόνο για την καταβολή του αντιτίμου των εισιτηρίων, στην περίπτωση που δεν χορηγήθηκαν Καταστάσεις Επιβίβασης. ιδ. Για ανάκληση για χρονικό διάστημα μικρότερο των έξι (6) μηνών, των Εφέδρων γενικά Αξιωματικών, των Αξιωματικών εξ Απονομής των Εφέδρων Ανθυπασπιστών και των Εφέδρων Υπαξιωματικών με αποδοχές μονίμου και μόνο κατά τις ημέρες μετάβασης και επιστροφής.

13 ιε. Για πρόσκληση λόγω εκπαίδευσης, οποιαδήποτε χρονικής διάρκειας, Εφέδρων (εξ Εφέδρων) Αξιωματικών, Αξιωματικών εξ Απονομής και Εφέδρων Οπλιτών, δικαιολογείται μόνο το αντίτιμο των εισιτηρίων μετάβασης και επιστροφής, στην περίπτωση που δεν χορηγήθηκαν Καταστάσεις Επιβίβασης. Άρθρο 12 ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ Δικαίωμα έκδοσης Διαταγής κίνησης των στρατιωτικών για εκτέλεση υπηρεσίας έχουν: α. Για όλη τη χώρα: (1) Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ή ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. (2) Ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ και οι Αρχηγοί των ΓΕ των Κλάδων, σε περίπτωση δε κωλύματος, οι νόμιμοι αναπληρωτές τους. (3) Οι Υπαρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, σε περίπτωση δε κωλύματος οι νόμιμοι αναπληρωτές τους. (4) Οι Διευθυντές Β' Κλάδου ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ. (5) Οι Γενικοί Επιθεωρητές Στρατού Ξηράς - Ναυτικού και Αεροπορίας. β. Μέσα στην περιοχή δικαιοδοσίας τους, οι Διοικητές Στρατιάς, Σωμάτων Στρατού, Μεραρχιών, Ταξιαρχιών και ισοτίμων Σχηματισμών του Ναυτικού και Αεροπορίας. Αυτοί μπορούν να εγκρίνουν και κινήσεις εκτός της περιοχής της δικαιοδοσίας τους, στις ακόλουθες περιπτώσεις: (1) Για είσοδο σε Νοσοκομείο, και παραπομπή σε Υγειονομικές Επιτροπές, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. (2) Για εκπαίδευση ή παρακολούθηση μαθημάτων στο εσωτερικό, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. (3) Για συνοδεία Οπλιτών που μετακινούνται ομαδικά, κατά τις ειδικές, στην περίπτωση αυτή, διατάξεις. (4) Για συνοδεία υλικού της Στρατιωτικής Υπηρεσίας, όταν αυτή προβλέπεται από ειδική κατά περίπτωση διάταξη. (5) Για εμφάνιση των κατηγορουμένων και των μαρτύρων ενώπιον οποιουδήποτε ποινικού Δικαστηρίου ή Ανακριτικής Αρχής ή Ανακριτικού Συμβουλίου. (6) Για συμμετοχή σε εκπαιδευτικά ταξείδια και σε ασκήσεις γενικά, που διατάσσονται από τα ΓΕ των Κλάδων. (7) Για συμμετοχή σε διαγωνισμούς ή εξετάσεις, που διατάσσονται από τα ΓΕ των Κλάδων. (8) Για συμμετοχή ως μελών Υπηρεσιακών Συμβουλίων ή Στρατοδικείων, κατά τις ισχύουσες διαταγές των ΓΕ των Κλάδων.

14 (9) Για εκτέλεση οποιασδήποτε δικαιολογημένης έκτακτης ή ειδικής υπηρεσίας, που περιλαμβάνεται στην καθόλου αρμοδιότητα των παραπάνω Σχηματισμών. γ. Οι Διοικητές ή Διευθυντές των απομακρυσμένων από τους Σχηματισμούς ή τις Διοικήσεις, στις οποίες υπάγονται, ανεξαρτήτων Μονάδων και Υπηρεσιών, για το στρατιωτικό προσωπικό, στις εξής περιπτώσεις: (1) Για έκτακτη είσοδο σε Νοσοκομείο. (2) Για εμφάνιση ενώπιον ποινικών Δικαστηρίων ή Ανακριτικών Αρχών ή Ανακριτικών Συμβουλίων, των κατηγορουμένων και των μαρτύρων. Στις παραπάνω περιπτώσεις η έγκριση της Ανώτερης Αρχής, θα παρέχεται εκ των υστέρων, με βάση συγκεντρωτικές και αιτιολογημένες κατά περίπτωση, αναφορές, που θα υποβάλλονται από τη Μονάδα ή Υπηρεσία, στο τέλος κάθε μήνα, για τις μετακινήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο ίδιο μήνα. Άρθρο 13 ΟΡΙΑ ΗΜΕΡΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ 1. Το ανώτατο όριο ημερών εκτός έδρας, για το οποίο μπορεί να δικαιολογηθεί αποζημίωση κατά μήνα στο κινούμενο, για εκτέλεση υπηρεσίας στρατιωτικό προσωπικό, λόγω θέσης και βαθμού, καθορίζεται ως εξής: α. Στρατηγοί, Ναύαρχοι και Πτέραρχοι, καθώς και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων μέχρι δώδεκα (12) ημέρες. β. Αντιστράτηγοι, Αντιναύαρχοι και Αντιπτέραρχοι, μέχρι δέκα (10) ημέρες. γ. Υπαρχηγοί ΓΕΝ, ΓΕΑ, Υποστράτηγοι και Ταξίαρχοι, Διευθυντές Όπλων, Σωμάτων, Κλάδων, Επιτελικών Γραφείων, Επιτελικών Διευθύνσεων και λοιπών Διευθύνσεων των Γενικών Επιτελείων, καθώς και οι Διοικητές Σχηματισμών, που εξομοιούνται με Μεραρχία, και ισοτίμων Σχηματισμών του Ναυτικού και Αεροπορίας, μέχρι οκτώ (8) ημέρες. δ. Υποδιοικητές Μεραρχιών και Διοικητές Ταξιαρχιών και ισοτίμων Σχηματισμών του Ναυτικού και Αεροπορίας, μέχρι έξι (6) ημέρες. ε. Επιτελείς Γενικών Επιτελείων, Στρατιάς, Σωμάτων Στρατού και ισοτίμων Σχηματισμών του Ναυτικού και Αεροπορίας, μέχρι (6) ημέρες. στ. Επιτελάρχες Μεραρχιών και ισοτίμων Σχηματισμών των ΕΔ, καθώς και Υποδιοικητές Ταξιαρχιών και ισοτίμων Σχηματισμών των ΕΔ, μέχρι πέντε (5) ημέρες. ζ. Αξιωματικοί Ασφαλείας και πληροφοριών, μέχρι έξι (6) ημέρες. η. Αξιωματικοί που ενεργούν οικονομικές επιθεωρήσεις ή ελέγχους μέχρι οκτώ (8) ημέρες ή αθροιστικά ενενήντα έξι (96) ημέρες για κάθε έτος. θ. Αξιωματικοί και Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί Οδοντίατροι Μεραρχιών, μέχρι έξι (6) ημέρες.

15 ι. Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές και Υπαξιωματικοί Τεχνικού, που ενεργούν επιθεωρήσεις τεχνικού υλικού, Αξιωματικοί και Ανθυπασπιστές Υλικού Πολέμου, που ενεργούν επιθεωρήσεις πυρομαχικών και Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές και Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί Μηχανικού, που επιβλέπουν την εκτέλεση έργων ή είναι μέλη επιτροπών παραλαβής έργων, μέχρι έξι (6) ημέρες ή αθροιστικά εβδομήντα δύο (72) ημέρες για κάθε έτος. ια. Αξιωματικοί και Ανθυπασπιστές που συνοδεύουν Ανώτατους Αξιωματικούς κατά τις επιθεωρήσεις τους ή για συμμετοχή σε Ανώτατα Στρατιωτικά Συμβούλια και Συμβούλια κρίσεων, μέχρι τον αριθμό ημερών τις οποίες δικαιολογούν οι Ανώτατοι Αξιωματικοί που αυτοί συνοδεύουν. ιβ. Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές και Υπαξιωματικοί συνοδοί υλικού και οπλιτών, μέχρι έξι (6) ημέρες. ιγ. Αξιωματικοί Διερμηνείς, που συνοδεύουν ξένες αποστολές, μέχρι οκτώ (8) ημέρες. ιδ. Αξιωματικοί, Στρατιωτικοί Ιερείς μέχρι οκτώ (8) ημέρες. ιε. Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές και Οπλίτες συνεργείων περισυλλογής και εξουδετέρωσης βομβών και ναρκών, μέχρι οκτώ (8) ημέρες ή αθροιστικά ενενήντα έξι (96) ημέρες κάθε έτος. ιστ. Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές και Υπαξιωματικοί Επισκευαστικών Μονάδων, μέχρι πέντε (5) ημέρες ή αθροιστικά εξήντα (60) ημέρες για κάθε έτος. ιζ. Πληρώματα αεροσκαφών, μέχρι οκτώ (8) ημέρες. ιη. Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές και Υπαξιωματικοί κινητών ομάδων ενσύρματου υλικού, ηλεκτρονικών, εφοδιασμού και επιθεωρήσεων εγκαταστάσεων καυσίμων, μέχρι έξι (6) ημέρες. ιθ. Οι Διοικητές ή Διευθυντές Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, της Διοίκησης Αγωγού Καυσίμων, και της μοίρας Ηλεκτρονικών Εφαρμογών της Πολεμικής Αεροπορίας, μέχρι οκτώ (8) ημέρες. Οι Αξιωματικοί Ανθυπασπιστές και μόνιμοι Υπαξιωματικοί των παραπάνω Μονάδων και Υπηρεσιών μέχρι έξι (6) ημέρες. κ. Αξιωματικοί και Ανθυπασπιστές του Τάγματος Σιδηροδρόμων και Ταγμάτων Προκάλυψης, μέχρι πέντε (5) ημέρες. κα. Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές και Υπαξιωματικοί της Διεύθυνσης Φάρων και της Υδρογραφικής Υπηρεσίας, μέχρι πέντε (5) ημέρες ή αθροιστικά εξήντα ημέρες (60) για κάθε έτος. κβ. Όλοι οι μη ειδικά αναφερόμενοι στρατιωτικοί μέχρι τέσσερις (4) ημέρες. 2. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις επιτρέπεται η έγκριση ημερών εκτός έδρας επί πλέον των καθοριζομένων, λόγω θέσης και βαθμού κατόπιν ειδικών Διαταγών του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ ή των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων κατά περίπτωση.

16 3. Ειδικές Περιπτώσεις α. Το στρατιωτικό προσωπικό του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου Νοσημάτων εκ Φυματιώσεως (ΑΚΕΝΕΦ), δικαιούται μέχρι εκατόν είκοσι (120) ημέρες, για κάθε έτος, με περιορισμό της ημερήσιας αποζημίωσης στα δύο τρίτα (2/3) της κανονικής. β. Οι Αξιωματικοί των μικτών Επιτροπών των Συμβουλίων Επιλογής οπλιτών (που μεταβαίνουν στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων) των Επιτροπών Ταξινόμησης Κτηνών, Προμήθειας Νομής και Καυσοξύλων, δικαιούνται μέχρι είκοσι τέσσερις (24) ημέρες, για κάθε έτος. γ. Το διοικητικό προσωπικό και οι Αξιωματικοί εκπαιδευτές της ΣΕΘΑ και Ανωτέρων Σχολών Πολέμου, δικαιούνται μέχρι εξήντα (60) ημέρες, για κάθε έτος. δ. Οι εκπαιδευόμενοι στη ΣΕΘΑ στρατιωτικοί, δικαιούνται μέχρι πενήντα (50) ημέρες για όλο τον χρόνο εκπαίδευσης τους. ε. Οι εκπαιδευόμενοι στις Ανώτερες Σχολές Πολέμου, δικαιούνται μέχρι τριάντα έξι (36) ημέρες, για όλο το χρόνο εκπαίδευσής τους. στ. Οι Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές και Μόνιμοι ή Εθελοντές Οπλίτες της Διμοιρίας Συντήρησης Υλικού Επιστράτευσης (ΔΣΥΕ) δικαιούνται μέχρι δέκα (10) ημέρες το μήνα. ζ. Οι Αξιωματικοί και Μόνιμοι ή Εθελοντές Οπλίτες της Μοίρας Κτηματογράφησης του Ταμείου Εθνικής 'μυνας, δικαιούνται κατά την εκτέλεση τοπογραφικών εργασιών, όλες τις πραγματοποιούμενες ημέρες εκτός έδρας, με περιορισμό της ημερησίας αποζημίωσης, στα δύο τρίτα (2/3) της κανονικής. η. Οι Στρατιωτικοί που τελούν σε απόσπαση ή των οποίων η Μονάδα τελεί σε μεταστάθμευση μέχρι έξι (6 ) μήνες, δικαιούνται ημερήσια αποζημίωση για όλες τις ημέρες απόσπασης ή μεταστάθμευσης, το δε ύψος αυτής, καθορίζεται κάθε φορά από το οικείο Γενικό Επιτελείο και δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δύο τρίτα (2/3) της κανονικής. Μεταστάθμευση θεωρείται και ο κατάπλους πλοίων από την έδρα τους, σε Ναύσταθμους, για χρονική περίοδο επισκευής πενήντα (50) ημερών και άνω και μέχρι (6) μηνών. θ. Το Στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί ή είναι από σπασμένο στο Νομό Έβρου και στα παραμεθόρια νησιά του Αιγαίου (πλην Κρήτης) ως και το Στρατιωτικό Προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, που υπηρετεί ή τυγχάνει αποσπασμένο στα νησιά Σκύρο, Μύκονο και Θήρα, δικαιούται τέσσερις (4) ημέρες αποζημίωση εκτός έδρας τον μήνα, για εκτέλεση υπηρεσίας, πλέον των δικαιουμένων λόγω θέσης και βαθμού, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου αυτού.

17 4. Δεν υπόκεινται στους παραπάνω περιορισμούς και λαμβάνουν αποζημίωση για όλες τις μέρες εκτός έδρας, οι στρατιωτικοί που μετακινούνται για: α. Συμμετοχή σε ανώτατα Στρατιωτικά Συμβούλια και Συμβούλια Κρίσεως. β. Συμμετοχή σε Στρατοδικεία (Πρόεδροι, Στρατοδίκες, Επίτροποι) ή για εμφάνιση ενώπιον οποιουδήποτε ποινικού Δικαστηρίου ή ανακριτικής Αρχής ή Ανακριτικού Συμβουλίου (μάρτυρες - κατηγορούμενοι). γ. Συμμετοχή σε διαγωνισμούς ή εξετάσεις κάθε μορφής ή αθλητικούς και λοιπούς αγώνες. δ. Παραπομπή σε Υγειονομικές ή άλλες Επιτροπές ή γενικά για ιατρικές εξετάσεις. ε. Συνοδεία αμαξοστοιχιών ή και καταδίκων. στ. Παροχή βοήθειας ή προστασίας σε περίπτωση εκτάκτων αναγκών, όπως επιδημιών, ασθενειών σεισμών, πλημμυρών, πυρκαϊών, καταστροφών κ.λ.π. ζ. Αεροψεκασμούς που πραγματοποιεί η 359 Μονάδα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ), για λογαριασμό του Υπουργείου Γεωργίας. η. Εκτέλεση τοπογραφικών εργασιών από τη ΓΥΣ. θ. Φρούρηση εκλογικών τμημάτων. ια. Λήψη μέτρων ασφαλείας και τάξης, στα οποία πράξεων. ιβ. Είσοδο σε νοσοκομείο και μόνο για τις ημέρες ταξειδίου. ιγ. Εκπαίδευση μόνο για τις ημέρες ταξειδίου. ιδ. Συμμετοχή σε προγραμματισμένες από τα Γενικά Επιτελεία Ασκήσεις με τους περιορισμούς σε ότι αφορά το ύψος της ημερήσιας αποζημίωσης της παραγράφου 2 του άρθρου 8 του παρόντος. ιε. Συνοδεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Υπουργού και Υφυπουργών Εθνικής Άμυνας, από τους Υπασπιστές τους. ιστ. Εκτέλεση υπηρεσίας αρμοδιότητάς τους, των στρατιωτικών μελών των Διοικητικών Δικαστηρίων Στρατιωτικών Επιτάξεων, που κινούνται εκτός έδρας με διαταγή του οικείου Σχηματισμού. ιζ. Εκτέλεση υδρογραφικών εργασιών εκτός έδρας, από το στρατιωτικό προσωπικό της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, για κάθε διανυκτέρευση που πραγματοποιείται για υπηρεσιακούς λόγους, εκτός του πλοίου. 5. Εξαιρούνται από τις διατάξεις του παρόντος άρθρου σε ότι αφορά τα όρια των ημερών εκτός έδρας κατά μήνα, το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στο Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), στην Εθνική Υπηρεσία

18 Πληροφοριών (ΕΥΠ), ως και εκείνο που κινείται για έργα οχύρωσης και που παίρνουν αποζημίωση εκτός έδρας, με βάση ειδικές νομοθετικές διατάξεις. Άρθρο 14 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 1. Τα οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης, δικαιολογούνται με υπόμνημα, που συντάσσεται σε δύο αντίτυπα, υπογράφεται από το δικαιούχο και περιλαμβάνει τα στοιχεία του στρατιωτικού, τη Διαταγή μετάθεσής του, την ημερομηνία χορήγησης του Φύλλου Πορείας (ΦΠ), τη Μονάδα που χορήγησε το ΦΠ, την κίνηση που έγινε, (τόποι αναχώρησης και προορισμού), καθώς και τα δικαιούμενα ποσά με βάση τους συντελεστές υπολογισμού. Το υπόμνημα αυτό συνοδεύεται από τα εξής δικαιολογητικά: α. Πρωτότυπο ΦΠ, που εκδόθηκε νομότυπα και στο οποίο αναγράφονται ονομαστικά και τα μετακινούμενα μέλη της οικογενείας. Για τις οικογένειες που μετακινούνται μόνες τους θα εκδίδεται βεβαίωση του Φρουραρχείου του τόπου διαμονής τους ύστερα από αίτηση του στρατιωτικού ή και μέλους της οικογένειάς του, για την περίπτωση της παρ. 2β του άρθρου 5 του παρόντος. Τα ΦΠ των αποστρατευόμενων στρατιωτικών, χορηγούνται από τις Μονάδες που υπηρετούσαν κατά το χρόνο αποστρατείας τους, ύστερα από έγκριση του οικείου Σχηματισμού, που εκδίδεται με βάση υπεύθυνη δήλωση (Ν. 1599/86) των στρατιωτικών για το τόπο της οριστικής τους εγκατάστασης, που πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον ένα έτος και να βεβαιώνεται με την προϋπόθεση προσκόμισης των παρακάτω συμπληρωματικών δικαιολογητικών: (1) Επικυρωμένο από την εφορία, Φ/Α του Ε9, όπου αποδεικνύεται η ύπαρξη ιδιόκτητης οικίας του μετακινούμενου ή του(της) συζύγου, στον τόπο της οριστικής διαμονής. Σε περίπτωση μη ιδιοκατοίκησης, αλλά ενοικίασης οικίας, τότε προσκομίζεται Φ/Α του συμβολαίου, επικυρωμένο επίσης από την εφορία. (2) Επικυρωμένο Φ/Α λογαριασμού ή συμβολαίου παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας στο όνομα του στρατιωτικού ή της συζύγου. β. Πρωτότυπο Φύλλο Μετάβασης, που επέχει θέσει ΦΠ, για τους στρατιωτικούς που εκπαιδεύονται σε Σχολές ή Κέντρα εκπαίδευσης ή για αυτούς που υπηρετούν σε αυτά σαν εκπαιδευτές και είναι αποσπασμένοι από άλλες Μονάδες και που μετατίθενται στη συνέχεια, στην αυτή ή άλλη μονάδα της ίδιας περιοχής, στην οποία εδρεύει η Σχολή ή το Κέντρο Εκπαίδευσης. γ. Υπεύθυνη δήλωση του στρατιωτικού που θα βεβαιώνεται η μετακίνηση αυτού και της οικογένειάς του. Η υπεύθυνη δήλωση θα περιλαμβάνει και τα ακόλουθα στοιχεία: (1) Το επάγγελμα του (της) συζύγου.

19 (2) Την ηλικία των παιδιών. (3) Τις περιπτώσεις σωματικής ή πνευματικής ανικανότητας των παιδιών ή αδελφών που προστατεύονται, ανεξάρτητα από ηλικία. Την συνοίκηση και την συντήρηση των μελών της πατρικής οικογένειας. δ. Βεβαίωση φοίτησης της οικείας Σχολής, για τα παιδιά που σπουδάζουν και είναι μεγαλύτερα των 18 ετών. ε. Αντίγραφο της Διαταγής μετάθεσης ή σε περίπτωση που αυτή είναι απόρρητη, βεβαίωση της Υπηρεσίας, στην οποία θα αναγράφονται όλα τα στοιχεία αυτής που είναι απαραίτητα για τον προσδιορισμό των δικαιωμάτων και τον έλεγχο των δικαιολογητικών. στ. Επιπλέον και τα εξής κατά περίπτωση δικαιολογητικά: (1) Αντίγραφο του υπομνήματος οδοιπορικών εξόδων που δικαιολόγησε ο στρατιωτικός κατά την κίνησή του χωριστά από την οικογένεια στην περίπτωση μετάκλησης αυτής. (2) Βεβαίωση της αρμόδιας Υπηρεσίας της εργαζομένης συζύγου ότι δεν καταβλήθηκαν οδοιπορικά έξοδα για την κίνηση της, σύμφωνα με την διάταξη της παραγρ. 4 του άρθρου 4 του παρόντος. (3) Το πρωτότυπο Φύλλο Πορείας του άλλου των συζύγων όταν και οι δύο σύζυγοι είναι στρατιωτικοί και δικαιολογεί οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης, ο ένας από αυτούς σύμφωνα με την διάταξη της παραγρ. 5 του άρθρου 4 του παρόντος. (4) Αντίγραφο Φύλλου Πορείας του άλλου των συζύγων όταν και οι δύο σύζυγοι είναι στρατιωτικοί, για την δικαιολόγηση οδοιπορικών εξόδων μετάθεσης εγγάμου από τον μετακινούμενό στρατιωτικό με την οικογένεια, σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγρ. 6 και 7 του άρθρου 4 του παρόντος. (5) Αντίγραφο της Διαταγής του οικείου Σχηματισμού για την μετάκληση της οικογενείας, σύμφωνα με την διάταξη της παρ. 2β του άρθρου 5 του παρόντος. (6) Βεβαίωση της Γραμματείας του Αρμοδίου Δικαστηρίου, περί του ύψους της επιβληθείσης ποινής, για την δικαιολόγηση οδοιπορικών εξόδων σύμφωνα με την διάταξη της παραγρ. 13 του άρθρου 5 του παρόντος. 2. Τα οδοιπορικά έξοδα εκτέλεσης υπηρεσίας, δικαιολογούνται με ατομικό κατά μετακινούμενο ή συγκεντρωτικό κατά μετακίνηση, υπόμνημα οδοιπορικών εξόδων στο οποίο αναγράφονται τα ίδια για την μετάθεση στοιχεία και επισυνάπτονται τα εξής δικαιολογητικά: α. Πρωτότυπο Φύλλο Πορείας. β. Αντίγραφο Διαταγής κίνησης ή σε περίπτωση που αυτή είναι απόρρητη, βεβαίωση της Υπηρεσίας, στην οποία θα αναγράφονται όλα τα στοιχεία

20 αυτής, που είναι απαραίτητα, για τον προσδιορισμό των δικαιωμάτων και τον έλεγχο των δικαιολογητικών. γ. Αποδείξεις εισιτηρίων ή υπεύθυνη δήλωση αυτών που κινήθηκαν με ιδιόκτητο όχημα ιδιωτικής χρήσης, στην οποία θα αναφέρεται και η χιλιομετρική απόσταση. δ. Επί πλέον και τα εξής, κατά περίπτωση δικαιολογητικά: (1) Βεβαίωση του οικείου συγκοινωνιακού μέσου, περί του ύψους της τιμής του εισιτηρίου της διαδρομής που κινήθηκε ο στρατιωτικός με ιδιόκτητο ιδιωτικής χρήσεως όχημα, σύμφωνα με την διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 9 του παρόντος. (2) Βεβαίωση του οικείου συγκοινωνιακού μέσου περί της τιμής των εισιτηρίων για την δικαιολόγηση των μικροδαπανών ταξειδίου σύμφωνα με την διάταξη της παραγρ. 3 του άρθρου 10 του παρόντος. 3. Τα οδοιπορικά έξοδα των Στρατιωτικών δύνανται να προελέγχονται από τις Διευθύνσεις Οικονομικού, των Σχηματισμών ή από τις υπηρεσίες Εκκαθάρισης Οριστικών Εξόδων πριν καταλογισθούν στα οριστικά έξοδα των Μονάδων. Άρθρο 15 ΦΥΛΛΑ ΠΟΡΕΙΑΣ (Φ.Π.) 1. Τα Φ.Π. εκδίδονται από την Στρατιωτική Αρχή που υπηρετεί ο Στρατιωτικός. Τα Φ.Π. των ανακαλουμένων στην ενέργεια στρατιωτικών εκδίδονται από τα κατά τόπους Φρουραρχεία, σε έλλειψη δε αυτών από την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή. 2. Το Φ.Π. συντάσσεται, κατά τα προβλεπόμενα στον οικείο κατά Κλάδο Κανονισμό ή Εγχειρίδιο. 3. Τα Φ.Π. των στρατιωτικών, που μετατίθενται και οι βεβαιώσεις που εκδίδονται από τα Φρουραρχεία, για την κίνηση των οικογενειών τους, δεν χρειάζονται θεώρηση, όπως και τα Φ.Π. για εκτέλεση υπηρεσίας εφόσον με την εγκριτική Διαταγή, καθορίζεται και το ανώτατο όριο ημερών εκτός έδρας που μπορεί να πραγματοποιήσει ο στρατιωτικός. Οι τελικά πραγματοποιούμενες ημέρες, βεβαιώνονται από τους ίδιους τους στρατιωτικούς με υπεύθυνη δήλωσή τους επί του σώματος του Φ.Π. εκτός από τις περιπτώσεις που καθορίζονται ρητά από τις διατάξεις του παρόντος. 4. Οι αποστρατευόμενοι στρατιωτικοί υποχρεούνται σε θεώρηση των Φ. Π. από το Φρουραρχείο της μόνιμης διαμονής τους. 5. Στρατιωτικοί που κινούνται για εκτέλεση υπηρεσίας και υποχρεούνται, για λόγους ανωτέρας βίας, να διακόψουν την κίνησή τους πέραν του 24ώρου, υποχρεούνται σε ειδική θεώρηση του Φ.Π. από τις κατά περίπτωση αρμόδιες Αρχές.

21 6. Η έγκριση των ημερών εκτός έδρας, σε περιπτώσεις που αυτές δεν καθορίζονται με την αρχική Διαταγή, θα γίνεται με νεώτερη Διαταγή που θα εκδίδεται εκ των υστέρων, μετά από αίτηση του δικαιούχου. 7. Στις περιπτώσεις εισόδου σε Νοσοκομείο, παρουσίασης σε Δικαστικές ή Ανακριτικές Αρχές ή Ανακριτικά Συμβούλια, συμμετοχής σε Στρατοδικεία (Πρόεδροι, Στρατοδίκες, Επίτροποι, Μάρτυρες, Κατηγορούμενοι), συμμετοχή σε διαγωνισμούς αθλητικούς αγώνες κ.λπ., εφόσον με την διαταγή κίνησης δεν καθορίζονται οι ημέρες εκτός έδρας, για τον προσδιορισμό την ημερών, κατά τη διαδικασία της παραγράφου 6 του παρόντος άρθρου θα λαμβάνεται υπόψη και η σχετική βεβαίωση, για τις ημέρες απασχόλησης του στρατιωτικού ( έναρξη λήξη) που θα καταχωρείται στο Φ Π. από το Γραμματέα του Δικαστηρίου ή Νοσοκομείου ή της οικείας Επιτροπής η Υπασπιστή Σχολής κ.λ.π. 8. Στις περιπτώσεις εκτέλεσης μακροχρόνιας υπηρεσίας όπως των μελών Επιτροπών Χορτονομής, ταξινόμησης κτηνών κ.λ.π. για τον προσδιορισμό των ημερών εκτός έδρας κατά τη διαδικασία της παραγράφου 6 παρόντος άρθρου, θα λαμβάνεται υπόψη και η βεβαίωση του Προέδρου της οικείας Επιτροπής, για τις πράγματι πραγματοποιηθείσες ημέρες εκτός έδρας. 9. εν απαιτείται χαρακτηρισμός επί του Φ.Π. των πραγματοποιουμένων ημερών εκτός έδρας. 10. Επιτρέπεται, σε περίπτωση απώλειας του Φ.Π., η έκδοση αντιγράφου αυτού από τον Σχηματισμό με βάση το πόρισμα ένορκης διοικητικής εξέτασης, που ενεργείται από την Μονάδα, στην οποία ανήκει ο στρατιωτικός. Το αντίγραφο του Φ.Π. θεωρείται, για τις ημέρες εκτός έδρας κανονικά, εφόσον τούτο απαιτείται και χαρτοσημαίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν. Κατά τη δικαιολόγηση των σχετικών οδοιπορικών εξόδων επισυνάπτεται απαραίτητα και η Διαταγή του Σχηματισμού με την οποία εγκρίθηκε η έκδοση του αντιγράφου. 11. Προκειμένου για τα Γενικά Επιτελεία των Κλάδων και τα Επιτελεία Σχηματισμών η αρμοδιότητα για την υπογραφή των Φ.Π μπορεί να μεταβιβάζεται σε κατώτερα Όργανα με Διαταγή των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων. Άρθρο 16 ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ Σε κάθε περίπτωση μετακίνησης στρατιωτικού, για την αντιμετώπιση των εξόδων μετάθεσης ή εκτέλεσης υπηρεσίας επιτρέπεται η χορήγηση προκαταβολής στον μετακινούμενο στρατιωτικό εις βάρος της Παγίας Προκαταβολής, ποσού μέχρι τα τρια τέταρτα (3/4) του δικαιουμένου, κατόπιν έγκρισης του Διοικητή της μονάδας, από την οποία μισθοδοτείται. Η προκαταβολή αυτή συμψηφίζεται κατά την εξόφληση των σχετικών δικαιωμάτων.

22 Άρθρο 17 ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ Τα οδοιπορικά έξοδα των στρατιωτικών υπόκεινται σε ποσοστό κράτησης, που ισχύει κάθε φορά, υπέρ των Ταμείων Αλληλοβοήθειας των Στρατιωτικών των Οικείων Κλάδων και υπολογίζεται ως εξής: α. Στα οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης: (1) Στα ποσά που προκύπτουν από τον πολλαπλασιασμό των συντελεστών βαθμού του στρατιωτικού και μελών της οικογένειάς του επί το βασικό ποσό των εξόδων μετακίνησης. (2) Στο ποσό των εξόδων εγκατάστασης β. Στα οδοιπορικά έξοδα εκτέλεσης υπηρεσίας, μόνο στην αποζημίωση των ημερών εκτός έδρας. Άρθρο 18 ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥ 1. Μόνιμοι στρατιωτικοί που μετακινούνται σε καιρό μερικής ή γενικής επιστράτευσης ή εμπόλεμης κατάστασης, κατά τις αναφερόμενες στο άρθρο 5 του παρόντος περιπτώσεις μετακίνησης δικαιούνται πλήρη οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης, για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους. 2. Εάν οι παραπάνω στρατιωτικοί, μετατεθούν σε Μονάδες περιοχής επιχειρήσεων δικαιούνται οδοιπορικά έξοδα στρατιωτικού χωρίς οικογένεια. Η μετάκληση της οικογένειας του στρατιωτικού θα τελεί στην κρίση του Γενικού Επιτελείου, για την μετακίνηση της ή όχι. 3. Η προβλεπόμενη από την παράγραφο 2α του άρθρου 5 του παρόντος, μετακίνηση των οικογενειών των στρατιωτικών στη ζώνη των μετόπισθεν και ανάκληση αυτών μετά το πέρας της επιστράτευσης ή της εμπόλεμης κατάστασης εγκρίνεται για μια μόνο φορά και πραγματοποιείται μόνο, κατόπιν Διαταγής του οικείου Γενικού Επιτελείου. 4. Στρατιωτικοί που μετακινούνται σε περίοδο μερικής ή γενικής επιστράτευσης ή εμπόλεμης κατάστασης, κατά τις αναφερόμενες στο άρθρο 11 του παρόντος περιπτώσεις μετακίνησης, δικαιούνται τα υπό του άρθρου 7 του παρόντος, καθοριζόμενα οδοιπορικά έξοδα εκτέλεσης υπηρεσίας. 5. Δεν δικαιούνται οδοιπορικά έξοδα, οι στρατιωτικοί που είναι μέλη οργανικών Τμημάτων και μετακινούνται μέσα στην ζώνη των "πρόσω" για εκτέλεση υπηρεσίας. 6. Έφεδροι γενικά Αξιωματικοί, Αξιωματικοί εξ Απονομής Ανθυπασπιστές και Υπαξιωματικοί, με αποδοχές μονίμου που καλούνται υπό τα όπλα, είτε λόγω επιστράτευσης ορισμένης περιοχής, είτε λόγω γενικής επιστράτευσης ή κήρυξης πολέμου, δικαιούνται οδοιπορικά έξοδα εκτέλεσης υπηρεσίας και μόνο για τις ημέρες ταξειδίου, τόσο για τη μετάβαση στην έδρα της Μονάδας τους όσο και κατά την αποστράτευσή τους στον τόπο επιστροφής τους.

23 7. Οι παραπάνω έφεδροι στρατιωτικοί, δικαιούνται κατά τις ενδιάμεσες υπηρεσιακές μετακινήσεις τους, για οποιοδήποτε λόγο τα οδοιπορικά έξοδα που καθορίζονται στο άρθρο 7 του παρόντος, με εξαίρεση την περίπτωση της παραγράφου 5 του παρόντος άρθρου. 8. Μετακινήσεις οικογενειών εφέδρων Αξιωματικών γενικά που καλούνται υπό τα όπλα σε περίπτωση επιστράτευσης ή πολέμου δεν εγκρίνονται εις βάρος του Δημοσίου. Άρθρο 19 ΙΣΧΥΣ ΠΔ - ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 1. Η ισχύς του παρόντος Προεδρικού Διατάγματος, αρχίζει από την πρώτη του επομένου μήνα μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 2. Το παρόν καταργεί τα ακόλουθα Προεδρικά Διατάγματα και Υπουργικές Αποφάσεις, καθώς και κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη που έρχεται σε αντίθεση ή ανάγεται σε θέματα που ρυθμίζονται με το Διάταγμα αυτό: α. ΠΔ 8/74 "Περί Τροποποιήσεως Διατάξεων τινών της περί Οδοιπορικών Εξόδων Στρατιωτικού Προσωπικού Νομοθεσίας". β. ΠΔ 481/74 Περί Αντικαταστάσεως του άρθρου 3 του υπ' αριθμ. 8/1974 ΠΔ "Περί Τροποποιήσεως Διατάξεων τινών της περί Οδοιπορικών Εξόδων Στρατιωτικού Προσωπικού Νομοθεσίας". γ. ΠΔ 298/74 Περί Τροποποιήσεως Διατάξεων τινών της "Περί Οδοιπορικών Εξόδων Στρατιωτικού Προσωπικού Νομοθεσίας". δ. ΠΔ 718/74 Περί Συμπληρώσεως του άρθρου 1 του υπ' αριθμ. 298/74 ΠΔ "Περί Τροποποιήσεως Διατάξεων της Περί Οδοιπορικών Εξόδων Στρατιωτικού Προσωπικού Νομοθεσίας". ε. ΠΔ 1087/77 "Περί Τροποποιήσεως Διατάξεων τινών της περί Οδοιπορικών Εξόδων Στρατιωτικού Προσωπικού Νομοθεσίας". στ. ΒΔ 5/ "Περί Καθορισμού Οδοιπορικών εξόδων και Αποζημιώσεων Στρατιωτικών εν Καιρώ Επιστρατεύσεως ή Πολέμου". ζ. ΑΑ/ΕΓΚ/ΛΟΓ/440/37/484572/20 Ιουν 73 ΓΕΑ/Γ' ΚΛ/Δνση Έργων. η. Την με αριθμ. Φ. 5640/00/3/ Απόφαση Υπουργού Εθνικής Άμυνας. θ. Την Φ. 496/2/700685/Σ. 109/ Απόφαση Υπουργού Εθνικής Άμυνας. 3. Στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος Προεδρικού Διατάγματος.

ΠΡΟΕ ΡΙΚΟ ΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ. ΑΡΙΘΜ/200. Περί Οδοιπορικών Εξόδων Εσωτερικού του Στρατιωτικού. Προσωπικού των Ε

ΠΡΟΕ ΡΙΚΟ ΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ. ΑΡΙΘΜ/200. Περί Οδοιπορικών Εξόδων Εσωτερικού του Στρατιωτικού. Προσωπικού των Ε ΠΡΟΕ ΡΙΚΟ ΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ. ΑΡΙΘΜ/200 Περί Οδοιπορικών Εξόδων Εσωτερικού του Στρατιωτικού Προσωπικού των Ε Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Έχοντας υπόψη : α. Τα άρθρα 42 και 108 του Ν 721/70 Περί Οικονοµικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΙ ΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΕΠ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

ΠΟΙΟΙ ΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΕΠ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΟΙΟΙ ΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΕΠ ΚΑΙ ΠΟΤΕ 1. Μόνιµοι εν ενεργεία Αξιωµατικοί, Ανθυπασπιστές και Υπαξιωµατικοί (Μόνιµοι, Εθελοντές, Ανακαταταγέντες, ΕΜΘ, ΕΠΥ, ΕΠΟΠ κλπ), άνδρες και γυναίκες. α. Κανονική Άδεια ή 4ήµερη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΙ ΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΕΠ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

ΠΟΙΟΙ ΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΕΠ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΟΙΟΙ ΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΕΠ ΚΑΙ ΠΟΤΕ 1. Μόνιµοι εν ενεργεία Αξιωµατικοί, Ανθυπασπιστές και Υπαξιωµατικοί (Μόνιµοι, Εθελοντές, Ανακαταταγέντες, ΕΜΘ, ΕΠΥ, ΕΠΟΠ κλπ), άνδρες και γυναίκες. α. Κανονική Άδεια ή 4ήµερη

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 127 ΝΟΜΟΣ 4472/2017 Επιδόματα. Πέρα από το βασικό μισθό του προηγούμενου άρθρου παρέχονται και τα εξής επιδόματα και παροχές κατά μήνα:

Άρθρο 127 ΝΟΜΟΣ 4472/2017 Επιδόματα. Πέρα από το βασικό μισθό του προηγούμενου άρθρου παρέχονται και τα εξής επιδόματα και παροχές κατά μήνα: Άρθρο 127 ΝΟΜΟΣ 4472/2017 Επιδόματα Πέρα από το βασικό μισθό του προηγούμενου άρθρου παρέχονται και τα εξής επιδόματα και παροχές κατά μήνα: Α. Οικογενειακή παροχή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες προς Μετακινούμενους στο Εξωτερικό Σύμφωνα με το Ν.4336/15 (ΦΕΚ 94Α)

Οδηγίες προς Μετακινούμενους στο Εξωτερικό Σύμφωνα με το Ν.4336/15 (ΦΕΚ 94Α) ΘΕΜΑ: Οδηγίες προς Μετακινούμενους στο Εξωτερικό Σύμφωνα με το Ν.4336/15 (ΦΕΚ 94Α) Α. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΛΟΓΩ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΝΩ ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ-ΑΠΟΣΠΑΣΗ-ΜΕΤΑΘΕΣΗ

ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ-ΑΠΟΣΠΑΣΗ-ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΣΥΡΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ-ΑΠΟΣΠΑΣΗ-ΜΕΤΑΘΕΣΗ α. εισαγωγικα Με τα άρθρα του Ν 4336/2015 ρυθμίζονται θέματα της εκτός έδρας μετακίνησης των δημοσίων υπαλλήλων. Εξ αιτίας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΘΕΜΑ: «Καθορισμός αποζημίωσης και λοιπών εξόδων υπηρετούντων στην Κύπρο Στρατιωτικών» ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΘΕΜΑ: «Καθορισμός αποζημίωσης και λοιπών εξόδων υπηρετούντων στην Κύπρο Στρατιωτικών» ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ANAΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜOΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα 28-11- 2014 ΓΕΝ.ΓΡΑΜ.ΔΗΜ/ΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΔΗΜ/ΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αρ.πρωτ.2/80054/ΔΕΠ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός Επικράτειας»

ΘΕΜΑ: «Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός Επικράτειας» Αθήνα, 1/4/2016 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Ταχ.Δ/νση : Αγ. Κωνσταντίνου 8 Ταχ.Κώδικας: 102 41 ΑΘΗΝΑ Τηλέφωνο : 2105215294, 293,

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 86 ΜΕΡΟΣ Ε ΝΟΜΟΣ 4307/2014

Άρθρο 86 ΜΕΡΟΣ Ε ΝΟΜΟΣ 4307/2014 Άρθρο 86 ΜΕΡΟΣ Ε ΝΟΜΟΣ 4307/2014 1. Οι διατάξεις των περιπτώσεων 31, 32 και 33 της υποπαραγράφου Γ.1 της παραγράφου Γ` του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α` 222) καταργούνται από τότε που ίσχυσαν. Με

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος Ι.Κ.Α. αρ. 8/ Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός Επικράτειας

Εγκύκλιος Ι.Κ.Α. αρ. 8/ Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός Επικράτειας Πίνακας περιεχομένων Εγκύκλιος Ι.Κ.Α. αρ. 8/1.4.2016 Δαπάνες μετακινούμενων εντός και εκτός Επικράτειας Αθήνα, 1/4/2016 Αριθμ. Πρωτ. Μ62/67 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙAΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙAΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙAΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ 2/30.11.2017 Της 97ης Έκτακτης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στις 30-11-2017

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 20 ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 20 ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 20 ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Άρθρο : 2001. Γενικές διατάξεις. 1. Οι διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου παρατίθενται διά συστηµατικούς λόγους και δεν τροποποιούν κειµένη νοµοθεσία. Σε

Διαβάστε περισσότερα

Κ Ο Ι Ν Η Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Κ Ο Ι Ν Η Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Β KΛAΔOΣ/ Β1 ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚ. & ΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Τηλ.(εξωτ.) 210 657 5152 Φ. 400/ 4/ 491450 Σ. 371 (ΦΕΚ 219/ 31-01-2017, τ. Β

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ι Σ Η Γ Η Τ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α

Ε Ι Σ Η Γ Η Τ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α Βέροια, 8 Μαρτίου 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων Email: presver@otenet.gr Τηλέφωνο: 2331350617 Προς: Το Δημοτικό Συμβούλιο Ε Ι Σ Η Γ Η Τ Ι

Διαβάστε περισσότερα

Συγκρότημα Πολυτεχνικής Σχολής, Βασ. Σοφίας 12, 671 00 ΞΑΝΘΗ Τηλ.: 2541079451 - Φαξ.: 2541079454

Συγκρότημα Πολυτεχνικής Σχολής, Βασ. Σοφίας 12, 671 00 ΞΑΝΘΗ Τηλ.: 2541079451 - Φαξ.: 2541079454 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ Συγκρότημα Πολυτεχνικής Σχολής, Βασ. Σοφίας 12, 671 00 ΞΑΝΘΗ Τηλ.: 2541079451 - Φαξ.: 2541079454 Ξάνθη 29.01.2013 Α.Π. 1743 ΠΡΟΣ 1.

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ι Σ Η Γ Η Τ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α

Ε Ι Σ Η Γ Η Τ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α Βέροια, 26 Απριλίου 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων Email: presver@otenet.gr Τηλέφωνο: 2331350617 Προς: Το Δημοτικό Συμβούλιο Ε Ι Σ Η Γ Η Τ

Διαβάστε περισσότερα

Φ.840/2/8277/Σ.82/2018,ΦΕΚ-71/Β/

Φ.840/2/8277/Σ.82/2018,ΦΕΚ-71/Β/ 1 Φ.840/2/8277/Σ.82/2018,ΦΕΚ-71/Β/19.1.2018 Καθορισμός αποζημιώσεων προσωπικού που διδάσκει στις Στρατιωτικές Σχολές και τα Κέντρα Εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων. ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ Πάροδος Αριστοτέλους 18, 263 35, Πάτρα Πληροφορίες: Νταή Αντιγόνη 2610

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ ΣΤ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α'

ΜΕΡΟΣ ΣΤ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΜΕΡΟΣ ΣΤ «Μισθολογικές ρυθμίσεις ειδικών κατηγοριών λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., καθώς και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας, του

Διαβάστε περισσότερα

Αιτιολογική έκθεση - Σχέδιο νόμου «Δαπάνες μετακινουμένων εντός και εκτός επικράτειας» Πίνακας περιεχομένων

Αιτιολογική έκθεση - Σχέδιο νόμου «Δαπάνες μετακινουμένων εντός και εκτός επικράτειας» Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Αιτιολογική έκθεση - Σχέδιο νόμου «Δαπάνες μετακινουμένων εντός και εκτός επικράτειας» ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Στο σχέδιο

Διαβάστε περισσότερα

Μισθολογικές ρυθμίσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου κλπ, σύμφωνα με τον Ν 4354/2015 ( άρθρο 7 και επόμενα ).

Μισθολογικές ρυθμίσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου κλπ, σύμφωνα με τον Ν 4354/2015 ( άρθρο 7 και επόμενα ). Μισθολογικές ρυθμίσεις των υπαλλήλων του Δημοσίου κλπ, σύμφωνα με τον Ν 4354/2015 ( άρθρο 7 και επόμενα ). Στο άρθρο 7 αναφέρονται οι κατηγορίες των υπαλλήλων για τις οποίες ισχύουν οι διατάξεις του νόμου.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 19 Α ΕΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 19 Α ΕΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 19 Α ΕΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Άρθρο : 1901. Γενικά - ιάταξη της ύλης του Κεφαλαίου. 1. Οι γενικές διατάξεις που αφορούν όλες τις άδειες απουσίας µε εξαιρέσεις, όπου ειδικώς αναφέρεται, καθορίζονται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ Πάροδος Αριστοτέλους 18, 263 35, Πάτρα Πληροφορίες: Νταή Αντιγόνη 2610

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Πληροφορίες: Νταή Αντιγόνη Ντονάδος Αντώνης Πάτρα: 01/04/2016 Τηλ. : 2610 367372 2610 367661 Fax: 2610 367105 e-mail : odoip@eap.gr Διεύθυνση: Πάροδος Αριστοτέλους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 5 Ιουνίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 5 Ιουνίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 5 Ιουνίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αριθ. πρωτ.:22518 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Πληροφορίες : Ε. Κάβουρα Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠ.ΟΠ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠ.ΟΠ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠ.ΟΠ Φ.416/205235/12-11-01 «Ρυθμίσεις Θεμάτων Επαγγελματιών Οπλιτών» (ΦΕΚ Β 1610/5-12-2001) όπως ισχύει σήμερα, μετά την τροποποίησή της με τη Φ.424/35/160822/Σ.2037/19-12-2007 (ΦΕΚ Β 2507/31-12-2007)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Πληροφορίες: Νταή Αντιγόνη Ντονάδος Αντώνης Τηλ.: 2610 367660 2610 367661 Fax: 2610 367105 e-mail: odoip@eap.gr Διεύθυνση: Πάροδος Αριστοτέλους 18, 263 35,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ Πάροδος Αριστοτέλους 18, 263 35, Πάτρα Πληροφορίες: Νταή Αντιγόνη 2610

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 24/11/2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 24/11/2015 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 24/11/2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ. οικ. 2/74450/ΔΕΠ ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜ/ΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 16 ΝΟΜΟΣ 2439/1996 ιενέργεια κρίσεων Έκτακτες κρίσεις προς πλήρωση κενών θέσεων ανώτατων αξιωματικών

Άρθρο 16 ΝΟΜΟΣ 2439/1996 ιενέργεια κρίσεων Έκτακτες κρίσεις προς πλήρωση κενών θέσεων ανώτατων αξιωματικών Άρθρο 16 ΝΟΜΟΣ 2439/1996 ιενέργεια κρίσεων Έκτακτες κρίσεις προς πλήρωση κενών θέσεων ανώτατων αξιωματικών 1. Όταν κενούνται θέσεις Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων και Αντιπτεράρχων, όπως επίσης και θέσεις

Διαβάστε περισσότερα

α) Ενσωματώνει στο βασικό μισθό μέρος από τα επιδόματα που καταβάλλονταν μέχρι σήμερα.

α) Ενσωματώνει στο βασικό μισθό μέρος από τα επιδόματα που καταβάλλονταν μέχρι σήμερα. Με την εγκύκλιο επέρχονται οι εξής αλλαγές: α) Ενσωματώνει στο βασικό μισθό μέρος από τα επιδόματα που καταβάλλονταν μέχρι σήμερα. β) Υιοθετεί ένα μεικτό σύστημα αποδοχών, βάσει του οποίου η μισθολογική

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος (MIS)

Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) Διεύθυνση Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β επιπέδου Τ.Π.Ε.) Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. Πρωτ.: /19086/2016 ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Αριθμ. Πρωτ.: /19086/2016 ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πειραιάς, 03/03/2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ Αριθμ. Πρωτ.: 2415.9/19086/2016 ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Θέμα: Μετακινήσεις Επιμορφωτών για τις ανάγκες των προγραμμάτων με χαρακτηριστικά μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης (τύπου IIa)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Θέμα: Μετακινήσεις Επιμορφωτών για τις ανάγκες των προγραμμάτων με χαρακτηριστικά μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης (τύπου IIa) Πάτρα 31/1/2018 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Θέμα: Μετακινήσεις Επιμορφωτών για τις ανάγκες των προγραμμάτων με χαρακτηριστικά μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης (τύπου IIa) Πλαίσιο Αποζημιώσεων Μετακίνησης Για τα προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Πληροφορίες: Νταή Αντιγόνη Ντονάδος Αντώνης Τηλ.: 2610 367660 2610 367661 Fax: 2610 367105 e-mail: odoip@eap.gr Διεύθυνση: Πάροδος Αριστοτέλους 18, 263 35,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ : 4ΙΗΘΚ-Κ ΚΑΤEΠΕΙΓΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ

ΑΔΑ : 4ΙΗΘΚ-Κ ΚΑΤEΠΕΙΓΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤEΠΕΙΓΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 27Οκτωβρίου 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ Αριθ. Πρωτ.:62426 ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Άδειες. Οι άδειες χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες και αυτές είναι: Μικρότερες του 24ωρου

Άδειες. Οι άδειες χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες και αυτές είναι: Μικρότερες του 24ωρου Άδειες Κατά τη διάρκεια της θητείας σου, φυσικά θα πάρεις και άδειες από το στρατόπεδο για να πας να δεις τους δικούς σου. Οι περισσότεροι στρατιώτες περιμένουν πώς και πώς την ημέρα που θα πάρουν την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 170/2003 (Α 140)

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 170/2003 (Α 140) ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 170/2003 (Α 140) «Καθορισμός διοικητικών κυρώσεων, οργάνων και διαδικασία επιβολής τους στα διοικητικά όργανα των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου και στους ιδιοκτήτες των

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 06 ΙΕΡΑΡΧΙΑ - ΒΑΘΜΟΙ - ΑΡΧΑΙΟΤΗΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 06 ΙΕΡΑΡΧΙΑ - ΒΑΘΜΟΙ - ΑΡΧΑΙΟΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 06 ΙΕΡΑΡΧΙΑ - ΒΑΘΜΟΙ - ΑΡΧΑΙΟΤΗΣ Άρθρο: 0601. Ισχύς των διατάξεων του Κεφαλαίου. Οι διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου παρατίθενται διά συστηµατικούς λόγους και δεν τροποποιούν κειµένη νοµοθεσία.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: "Ασφάλιση στον κλάδο Σύνταξης του ΙΚΑ και στο ΤΕΑΜ των ανακατατασσομένων οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων"

ΘΕΜΑ: Ασφάλιση στον κλάδο Σύνταξης του ΙΚΑ και στο ΤΕΑΜ των ανακατατασσομένων οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων ΘΕΜΑ: "Ασφάλιση στον κλάδο Σύνταξης του ΙΚΑ και στο ΤΕΑΜ των ανακατατασσομένων οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων" Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 13 του ν.1911/1990 "Εισαγωγή γυναικών στις ανώτατες

Διαβάστε περισσότερα

Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ. Πειραιάς, Αριθ. Πρωτ.: / /16. ΠΡΟΣ: Αποδέκτες Πίνακα Διανομής

Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ. Πειραιάς, Αριθ. Πρωτ.: / /16. ΠΡΟΣ: Αποδέκτες Πίνακα Διανομής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ β Ταχ. Δ/νση Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων - Θέματα διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας και συναφείς διατάξεις.

Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων - Θέματα διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας και συναφείς διατάξεις. ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3883 (ΦΕΚ Α 167 24.9.2010) Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων - Θέματα διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας και συναφείς διατάξεις. *** ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΥΡΟΣ-ΕΥΔΗΛΟΣ-ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΣ-ΦΟΥΡΝΟΙ-ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ-ΒΑΘΥ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΥΡΟΣ-ΕΥΔΗΛΟΣ-ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΣ-ΦΟΥΡΝΟΙ-ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ-ΒΑΘΥ Από ΠΕΙΡΑΙΑ προς: (Αναχώρηση από Πειραιά και αντιστρόφως) ΣΥΡΟ ΕΥΔΗΛΟ ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟ ΦΟΥΡΝΟΙ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΒΑΘΥ SUPER ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ Οικονομική θέση -- 19,00 19,00 19,00 19,00 19,00 DTS Οικονομική θέση 27,00 36,00

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος (MIS)

Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) Διεύθυνση Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης Εγχειρίδιο Χρήσης MIS Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Διδακτική Πράξη [Επιμορφωτές προγραμμάτων επιμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (Ν 4336/2015, ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Δ9, ΦΕΚ 94/Α/ )

ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (Ν 4336/2015, ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Δ9, ΦΕΚ 94/Α/ ) ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (Ν 4336/2015, ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Δ9, ΦΕΚ 94/Α/14-8-15) ΓΕΝΙΚΑ 2 ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ (άρθρο 5) 2 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ (άρθρο 3) 2 ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ξάνθη, 22/12/2017 Α.Π Προς 1. Τα Τμήματα του ΔΠΘ 2. Καθηγητές / Λέκτορες του ΔΠΘ Ξάνθη Κομοτηνή Αλεξανδρούπολη Ορεστιάδα

Ξάνθη, 22/12/2017 Α.Π Προς 1. Τα Τμήματα του ΔΠΘ 2. Καθηγητές / Λέκτορες του ΔΠΘ Ξάνθη Κομοτηνή Αλεξανδρούπολη Ορεστιάδα Ξάνθη, 22/12/2017 Α.Π. 30481 Προς 1. Τα Τμήματα του ΔΠΘ 2. Καθηγητές / Λέκτορες του ΔΠΘ Ξάνθη Κομοτηνή Αλεξανδρούπολη Ορεστιάδα ΘΕΜΑ: Δαπάνες για μετακινήσεις στο πλαίσιο υλοποίησης έργων συμμετοχή σε

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΘΕΜΑ: «Παροχή οδηγιών αναφορικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 86 του Ν.4307/2014»

ΘΕΜΑ: ΘΕΜΑ: «Παροχή οδηγιών αναφορικά με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 86 του Ν.4307/2014» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜΟΣ/ΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣ/ΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 26 Απριλίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 26 Απριλίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 26 Απριλίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αριθ. πρωτ.:16744 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Πληροφορίες : Ε. Κάβουρα Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΔ 99/2001 (ΦΕΚ Α 95) Ατομικά έγγραφα των μονίμων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και καθορισμός κάθε άλλης αναγκαίας

ΠΔ 99/2001 (ΦΕΚ Α 95) Ατομικά έγγραφα των μονίμων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και καθορισμός κάθε άλλης αναγκαίας ΠΔ 99/2001 (ΦΕΚ Α 95) Ατομικά έγγραφα των μονίμων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και καθορισμός κάθε άλλης αναγκαίας Έχοντας υπόψη: λεπτομέρειας σχετικής με τα θέματα αυτά. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ Αριθμός: 394 Έτος: 2001 ΦΕΚ: Α 274 20011203 Τέθηκε σε ισχύ: 03.12.2001 Ημ.Υπογραφής: 28.11.2001

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ Αριθμός: 394 Έτος: 2001 ΦΕΚ: Α 274 20011203 Τέθηκε σε ισχύ: 03.12.2001 Ημ.Υπογραφής: 28.11.2001 ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ Αριθμός: 394 Έτος: 2001 ΦΕΚ: Α 274 20011203 Τέθηκε σε ισχύ: 03.12.2001 Ημ.Υπογραφής: 28.11.2001 Τίτλος: Χρόνος εργασίας προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Προοίμιο: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αρθρο 51. Ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση

Αρθρο 51. Ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 4305 Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα, τροποποίηση του ν. 3448/2006 (Α 57), προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της

Διαβάστε περισσότερα

posyfy.gr Αθήνα, 11 /12/2014 Αρ.Πρωτ.οικ.2/95266/ΔΕΠ ΠΡΟΣ: Ως Πίνακας Αποδεκτών

posyfy.gr Αθήνα, 11 /12/2014 Αρ.Πρωτ.οικ.2/95266/ΔΕΠ ΠΡΟΣ: Ως Πίνακας Αποδεκτών posyfy.gr ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜΟΣ/ΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣ/ΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Γενική Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Τμήμα Β Μητροπόλεως 12 14 101 85 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 94 14 Αυγούστου 2015 Φέρεται σε γνώση των χρηστών του παρακάτω κειμένου ότι η κωδικοποιημένη αυτή μορφή του αποτελεί χρηστικό

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1 Γενικά Άρθρο 2 Κανονική Άδεια Άρθρο 3 Τιμητική Άδεια

Άρθρο 1 Γενικά Άρθρο 2 Κανονική Άδεια Άρθρο 3 Τιμητική Άδεια Άρθρο 1 Γενικά Στους οπλίτες, δόκιμους έφεδρους αξιωματικούς (ΔΕΑ), επίκουρους αξιωματικούς και έφεδρους αξιωματικούς που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, για εκπλήρωση της στρατεύσιμης και πρόσθετης στρατιωτικής

Διαβάστε περισσότερα

: 2131313 394, -378, - 373, -212 : - 365, - 375, - 372, - 371 : - 335, - 337, - 338, - 340 : - 257, - 249

: 2131313 394, -378, - 373, -212 : - 365, - 375, - 372, - 371 : - 335, - 337, - 338, - 340 : - 257, - 249 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΞ ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ 4305/14 - ΦΕΚ Α 237 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ)

ΝΟΜΟΣ 4305/14 - ΦΕΚ Α 237 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ 4305/14 - ΦΕΚ Α 237 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ) Άρθρο 54 Διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης 1.

Διαβάστε περισσότερα

: 2131313 394, -378, - 373, -215

: 2131313 394, -378, - 373, -215 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Ταχ. Δ/νση : Βασ. Σοφίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ N. 101(I)/2018 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθμός 4667 Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 509 Ο περί Εθνικής Φρουράς (Τροποποιητικός) Νόμος του 2018 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

Φ.400/34/292616/Σ4753/ (ΦΕΚ 2808/ τ.β) Α Π Ο Φ Α Σ Η ΥΕΘΑ ΚΑΙ ΑΝΥΕΘΑ

Φ.400/34/292616/Σ4753/ (ΦΕΚ 2808/ τ.β) Α Π Ο Φ Α Σ Η ΥΕΘΑ ΚΑΙ ΑΝΥΕΘΑ Φ.400/34/292616/Σ4753/31-8-2016(ΦΕΚ 2808/6-9-2016 τ.β) Α Π Ο Φ Α Σ Η ΥΕΘΑ ΚΑΙ ΑΝΥΕΘΑ Ρύθμιση των ειδών των αδειών του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, των κατηγοριών του δικαιούμενου προσωπικού,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ο ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ) (ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2012»

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ο ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ) (ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2012» ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ο ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ) (ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2012» Άρθρο: ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ 1. Συνοπτικός τίτλος. 2. Ερμηνεία.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Παράρτημα στο πόρισμα αριθ. 277/17 ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Η ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποιημένο ΠΔ 292/2001 Καθορισμός κριτηρίων και διαδικασίας επιλογής υποψηφίων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΦΕΚ Α 204/14-9-01)

Τροποποιημένο ΠΔ 292/2001 Καθορισμός κριτηρίων και διαδικασίας επιλογής υποψηφίων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΦΕΚ Α 204/14-9-01) Τροποποιημένο ΠΔ 292/2001 Καθορισμός κριτηρίων και διαδικασίας επιλογής υποψηφίων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΦΕΚ Α 204/14-9-01) [Με μαύρο και Bold, φαίνονται οι διατάξεις που τροποποιήθηκαν με το ΠΔ 6 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Ανανέωση εκπαιδευτικής άδειας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση 2 Ιουνίου 2011

Ανανέωση εκπαιδευτικής άδειας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση 2 Ιουνίου 2011 Ανανέωση εκπαιδευτικής άδειας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση 2 Ιουνίου 2011 Με εγκύκλιο του το υπουργείο παιδείας ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς για την χορήγηση (για υποτρόφους του Ι.Κ.Υ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Καθορισμός του ύψους των δικαιωμάτων και εξόδων της διοικητικής εκτέλεσης, των δικαιούχων προσώπων και του τρόπου είσπραξης αυτών.

ΘΕΜΑ: Καθορισμός του ύψους των δικαιωμάτων και εξόδων της διοικητικής εκτέλεσης, των δικαιούχων προσώπων και του τρόπου είσπραξης αυτών. - 1085 - * ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. 46 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 16 η Δ/ΝΣΗ (ΕΙΣΠΡ.ΔΗΜ.ΕΣΟΔΩΝ) ΤΜΗΜΑ Α Πληροφορίες: Β.Μαντέλλου Τηλέφωνα: 3635480 Η.Π.18/7/2001/ΑΧ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΟΝΑΔΑ Β3 Μαρούσι, 12/12/2014

Διαβάστε περισσότερα

Γ Ε Ν Ι Κ Η Δ Ι Α Τ Α Γ Η

Γ Ε Ν Ι Κ Η Δ Ι Α Τ Α Γ Η Γ Ε Ν Ι Κ Η Δ Ι Α Τ Α Γ Η ΠΡΟΣ: Αποδέκτες Πίνακα «Α» ΚΟΙΝ: ΓΕΣ/ΔΜΠ/1β (20 αντιγρ.) Τηλ. (Εσωτ.):2347 Φ.400/3/782561 Σ.160 Αθήνα, 26 Οκτ 2006 ΘΕΜΑ: Αποστρατείες Στελεχών ΣΧΕΤ: α. ΝΔΑ 18/1984/ΓΕΕΘΑ/4 η ΜΕΟ/ΔΜ3.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Αναστολή προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών -Διευκολύνσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος

ΘΕΜΑ: Αναστολή προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών -Διευκολύνσεις για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Αθήνα, 20 Αυγούστου 2007 Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ. 18.19/1555/οικ.21192

Διαβάστε περισσότερα

Με την κοινοποιουμένη απόφαση, εκτός από την αναπροσαρμογή των δικαιωμάτων και εξόδων διοικητικής εκτέλεσης, επέρχονται οι ακόλουθες μεταβολές:

Με την κοινοποιουμένη απόφαση, εκτός από την αναπροσαρμογή των δικαιωμάτων και εξόδων διοικητικής εκτέλεσης, επέρχονται οι ακόλουθες μεταβολές: ΠΟΛ.1133/14.11.2006 Καθορισμός ύψους δικαιωμάτων, εξόδων διοικητικής εκτέλεσης και τρόπου είσπραξης αυτών από τους δικαιούχους Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2006 Αρ.Πρωτ.: 1100922/7674/0016 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Με τις κοινοποιούμενες διατάξεις,που ισχύουν από 1.6.1999 προβλέπονται τα εξής :

Με τις κοινοποιούμενες διατάξεις,που ισχύουν από 1.6.1999 προβλέπονται τα εξής : Αθήνα 20 / 7 /1999 Αρ. Πρωτ.2/54865/0022 ΘΕΜΑ : «Κοινοποίηση ν.2685/99» Σας κοινοποιούμε, τις διατάξεις του Ν.2685/99 ( ΦΕΚ 35 Α 718-2-99), περί δαπανών μετακινουμένων υπαλλήλων εντός και εκτός Επικράτειας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος Μετάταξης Αξιωματικών του Οικονομικού Σώματος των Τριών Κλάδων των ΕΔ στο Κοινό Σώμα Οικονομικών Επιθεωρητών

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος Μετάταξης Αξιωματικών του Οικονομικού Σώματος των Τριών Κλάδων των ΕΔ στο Κοινό Σώμα Οικονομικών Επιθεωρητών ΠΡΟΣ : ΚΟΙΝ.: Πίνακας Αποδεκτών ΕΠΕΙΓΟΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡΧΗΓΟY Τηλ. (εσωτ.γεσ) 3729 Φ.400/40/103394 Σ. 252 Αθήνα, 26 Μαρ 18 ΘΕΜΑ : Πρόσκληση

Διαβάστε περισσότερα

βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012

βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Ασκηση εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων ναυτικών κατά τις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 αποφασίζουμε: Κ.Υ.Α. αριθμ. 19676-19/05/2012 - Ασκηση εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα Πρακτικού 09/

Απόσπασμα Πρακτικού 09/ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Αναρτητέο στο Διαδίκτυο Αρ. πρωτ.: 1877/28-2-2014 Απόσπασμα Πρακτικού 09/17-02-2014 Σήμερα, 17 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.00 π.μ., στο Γραφείο του Προέδρου του Ινστιτούτου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 19 Μαΐου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 19664 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣ: 1/ Γενικό Επιτελείο Ταχ. Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΣΑ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΣΑ ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΣΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΟΣ Είδος: ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Αριθμός: Φ. 411 /253437/Σ. 23 Έτος: 2013 ΦΕΚ: Β 1631 20130701 Τέθηκε σε ισχύ: 01.07.2013 Αρμόδιος Φορέας: Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Παροχή διευκρινίσεων σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4461/2017 (ΦΕΚ 38 Α )»

Θέμα: «Παροχή διευκρινίσεων σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4461/2017 (ΦΕΚ 38 Α )» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ Ν.Π. ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. Ταχ. Δ/νση: Αριστοτέλους 17 Ταχ.Κώδικας:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 94 14 Αυγούστου 2015 Φέρεται σε γνώση των χρηστών του παρακάτω κειμένου ότι η κωδικοποιημένη αυτή μορφή του αποτελεί χρηστικό

Διαβάστε περισσότερα

Στεγάσεις Στρατιωτικού Προσωπικού

Στεγάσεις Στρατιωτικού Προσωπικού ΠΡΟΣ : Αποδέκτες Πίνακα «Α» ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ (Πλήν 0700-0730, 4534-4544) ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ/1 ο Τηλεφ. (Εσωτ.) 3407 ΚΟΙΝ : ΓΕΣ/ Υ Μ/1 ο ΜΠ/1α Φ. 910/ 33 / 384346 Σ. 1554 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του Υ.ΠΑΙ.Θ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΟΝΑΔΑ Β1 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Αθήνα, 10/10/2013 Αρ. Πρωτ.: 11156 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 929 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 94 14 Αυγούστου 2015 ΝOMOΣ ΥΠ ΑΡΙΘ. 4336 Συνταξιοδοτικές διατάξεις Κύρωση του Σχεδίου Σύμ βασης Οικονομικής Ενίσχυσης από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΠΡΟΣ: Πίνακες Αποδεκτών «Γ» «Ε», «ΣΤ», «Ζ» ΚΟΙΝ: ΣΓ ΥΕΘΑ-ΣΓ ΑΝΥΕΘΑ ΓΕΕΘΑ/ΕΓΑ ΓΕΣ/ΕΓΑ ΓΕΝ/ΕΓΑ ΓΕΑ/ΕΓΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΓ Υ/ΓΕΕΘΑ Αθήνα, 18 Ιαν.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2490 της 16ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1990 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2490 της 16ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1990 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ν. 33/90 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2490 της 16ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1990 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ο περί Στρατού της Δημοκρατίας Νόμος του 1990 εκδίδεται με δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΟΔΑ ΚΗΔΕΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. 1. Η Στρατιωτική Υπηρεσία δικαιολογεί έξοδα που αφορούν στην κηδεία των παρακάτω κατηγοριών:

ΕΞΟΔΑ ΚΗΔΕΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. 1. Η Στρατιωτική Υπηρεσία δικαιολογεί έξοδα που αφορούν στην κηδεία των παρακάτω κατηγοριών: ΕΞΟΔΑ ΚΗΔΕΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Γενικά 1. Η Στρατιωτική Υπηρεσία δικαιολογεί έξοδα που αφορούν στην κηδεία των παρακάτω κατηγοριών: α. Μόνιμων Αξκων,

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 2685/18-2-1999 (ΦΕΚ 35/Α') Κάλυψη δαπανών μετακινουμένων υπαλλήλων εντός και εκτός Επικράτειας και άλλες διατάξεις.

Ν. 2685/18-2-1999 (ΦΕΚ 35/Α') Κάλυψη δαπανών μετακινουμένων υπαλλήλων εντός και εκτός Επικράτειας και άλλες διατάξεις. Ν. 2685/18-2-1999 (ΦΕΚ 35/Α') Κάλυψη δαπανών μετακινουμένων υπαλλήλων εντός και εκτός Επικράτειας και άλλες διατάξεις. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 19/07/2017. ΠΡΟΣ: Ως πίνακας αποδεκτών

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 19/07/2017. ΠΡΟΣ: Ως πίνακας αποδεκτών ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 19/07/2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ. οικ. 2/ 52259 /ΔΕΠ ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜ/ΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3828, 31/3/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3828, 31/3/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2001 Συνοπτικός τίτλος. 94(Ι) του 2001 του άρθρου 3 1. Ο Νόμος αυτός θα αναφέρεται ως ο περί Άδειας Οδήγησης (Τροποποιητικός) Νόμος του 2004 και θα

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΚ 127 Α. Νόµος υπ άριθ 324/1976. Περί Αξιωµατικών Αεροπορίας Στρατού Ειδικής Μονιµότητας. Άρθρο 1

ΦΕΚ 127 Α. Νόµος υπ άριθ 324/1976. Περί Αξιωµατικών Αεροπορίας Στρατού Ειδικής Μονιµότητας. Άρθρο 1 ΦΕΚ 127 Α Νόµος υπ άριθ 324/1976 Περί Αξιωµατικών Αεροπορίας Στρατού Ειδικής Μονιµότητας Άρθρο 1 Προέλευση Κατάταξη 1. όκιµοι έφεδροι αξκοί ανήκοντες εις τα Όπλα, το Σώµα Εφοδιασµού -Μεταφορών και εις

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. Πρωτ.: /19075/2016 ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΟΣ: -Ως Π.Δ.

Αριθμ. Πρωτ.: /19075/2016 ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΟΣ: -Ως Π.Δ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πειραιάς, 03/03/2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ Αριθμ. Πρωτ.: 2415.9/19075/2016 ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α1 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 - Καλλιθέα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ Β (ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ) Β1 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ (ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ) ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Φ.411/1/294483 Σ.797 «Καθορισμός Συμβουλίων Μεταθέσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Καλλιθέα 30/10/2014 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Αριθμός απόφασης: 3474 Ταχ. Κώδικας : 176 71 -

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ /νση Π.Ε &.Ε. Εκ/σης ΗΠΕΙΡΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ - - - - - Ταχ. /νση : Κολοκοτρώνη, Περιοχή

Διαβάστε περισσότερα

Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών ΝΟΜΟΣ (INTRASOFT INTERNATIONAL)

Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών ΝΟΜΟΣ (INTRASOFT INTERNATIONAL) Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών ΝΟΜΟΣ (INTRASOFT INTERNATIONAL) ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την ΤΑΧΥΤΕΡΗ & καλύτερη ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ - ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΗ ολόκληρου του κειμένου στο WORD (select all) και καλύτερη εκτύπωση συνιστάται η χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Φ. 400/32/82424 Σ. 343

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 28 Ιουνίου 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 21802 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 28 Ιουνίου 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 21802 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 28 Ιουνίου 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 21802 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ Ταχ. Δ/νση: Ευαγγελιστρίας 2 ΠΡΟΣ: Ταχ. Κώδικας: 101

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 51 Τροποποιήσεις Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Άρθρο 51 Τροποποιήσεις Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Άρθρο 51 Τροποποιήσεις Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας 1. Το άρθρο 94 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που κυρώθηκε με το ν. 2696/1999 (Α 57), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «ΑΡΘΡΟ 94

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του οικογενειακού επιδόματος είναι, κατά το προηγούμενο της επιδότησης ημερολογιακό έτος:

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του οικογενειακού επιδόματος είναι, κατά το προηγούμενο της επιδότησης ημερολογιακό έτος: Οικογενειακό Επίδομα ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ 3868/58 «Περί συστάσεως ΔΛΟΕΜ», το οικογενειακό επίδομα χορηγείται στους μισθωτούς που παρέχουν εξαρτημένη εργασία με σχέση ιδιωτικού δικαίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Β' ΚΛΑΔΟΣ/ΔΝΣΗ Β2/1 ΤΜ. ΕΘΝ. ΚΑΙ ΣΤΡΑΤ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑΚΛ. ΣΧΟΛΩΝ Τηλέφ. 2106574234 Φ.337.1/260/257234 Σ. 2009 Aθήνα, 5 Iουν 14 ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ «Καθορισμός

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Υπηρεσιακών Ταξιδιών

Κανονισμός Υπηρεσιακών Ταξιδιών Κανονισμός Υπηρεσιακών Ταξιδιών To Ε.Ι.Ε καλύπτει το κόστος των μετακινήσεων του προσωπικού του καθώς και των συνεργατών του εφόσον μετακινούνται κατ εντολή του Ιδρύματος, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 15 Απριλίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 15297 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 15 Απριλίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 15297 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 15 Απριλίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 15297 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα