ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας των ακόλουθων δύο Σχεδίων για το έτος 2013:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας των ακόλουθων δύο Σχεδίων για το έτος 2013:"

Transcript

1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας των ακόλουθων δύο Σχεδίων για το έτος 2013: Σχέδιο Α Β 1. Διευρυμένη εφαρμογή του συστήματος Συμψηφισμού μετρήσεων της Εισαγόμενης από το Δίκτυο με την Παραγόμενη Ηλεκτρική Ενέργεια από Φωτοβολταϊκά Συστήματα (Net-Metering) εγκατεστημένα σε οικίες 2. Διευρυμένη εφαρμογή του συστήματος Συμψηφισμού μετρήσεων της Εισαγόμενης από το Δίκτυο με την Παραγόμενη Ηλεκτρική Ενέργεια από Φωτοβολταϊκά Συστήματα (Net-Metering) εγκατεστημένα σε κτίρια που αποτελούν έδρα τοπικών Αρχών Εφαρμογή Αυτοπαραγωγής με Χρήση Φωτοβολταϊκών συστημάτων σε Εμπορικές και Βιομηχανικές Μονάδες Συνολική Δυναμικότητα 6 ΜW 9 ΜW 0,2 ΜW Κατηγορία 1 (με χορηγία) Κατηγορία 2 (άνευ χορηγίας) Κατηγορία 3 (άνευ χορηγίας) 10 ΜW (άνευ χορηγίας) Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές: Σχέδιο Α: Σχέδιο Β: από τα κατά τόπους Περιφερειακά Γραφεία της ΑΗΚ, υπό την ιδιότητά της Διαχειριστή Συστήματος Διανομής (ΔΣΔ), από την 10 η Ιουλίου 2013 ως την συμπλήρωση του καθορισμένου ορίου προβλεπόμενης δυναμικότητας για το υπό αναφορά έτος ή το αργότερο έως την 15 η Νοεμβρίου 2013, από τη ΡΑΕΚ από την 10 η Ιουλίου 2013 ως την συμπλήρωση του καθορισμένου ορίου προβλεπόμενης δυναμικότητας για το υπό αναφορά έτος ή το αργότερο έως την 15 η Νοεμβρίου Σε περίπτωση που η ΡΑΕΚ διαπιστώσει ότι για την Κατηγορία 2 του Σχεδίου Α υπάρχει ενδιαφέρον ενώ για την Κατηγορία 1 δεν υπάρχει αντίστοιχα προοπτική κάλυψης της δυναμικότητας που προνοείται στο Σχέδιο, διατηρεί το δικαίωμα, κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης να αποφασίσει ανάλογη αναπροσαρμογή ως προς τη μέγιστη δυναμικότητα που ορίζεται για τη κάθε Κατηγορία με τρόπο που να διευκολύνεται η επίτευξη των συνολικών στόχων που έχουν τεθεί. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται το κείμενο των Σχεδίων από την ιστοσελίδα της ΡΑΕΚ ( και τα έντυπα των σχετικών αιτήσεων από την ιστοσελίδα της ΡΑΕΚ, της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου ( και του Ιδρύματος Ενέργειας ( ανάλογα. Λευκωσία, 4 Ιουλίου Σ ε λ.

2 ΣΧΕΔΙΟ Α. ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (NET-METERING) ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΣΕ ΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΔΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΣΚΟΠΟΣ Το Σχέδιο αποσκοπεί στην διεύρυνση της εφαρμογής του Συστήματος Συμψηφισμού Μετρήσεων της εισαγόμενης από το δίκτυο με την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από φωτοβολταϊκά συστήματα (netmetering) εγκατεστημένα σε οικίες καθώς και σε κτίρια που αποτελούν έδρα τοπικών Αρχών (Δήμους, Κοινοτικά Συμβούλια) για το έτος «Συμψηφισμός μετρήσεων» για τις ανάγκες του Σχεδίου, ορίζεται ως η μέθοδος που αφορά Καταναλωτές, που στις οροφές των υποστατικών τους (ή εντός του ιδίου τεμαχίου με το υποστατικό), έχει εγκατασταθεί μικρό φωτοβολταϊκό σύστημα με ισχύ μέχρι 3kW. Σύμφωνα με τη μέθοδο αυτή, υπολογίζεται η διαφορά μεταξύ της εισαγόμενης από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, για την κάλυψη των αναγκών του υποστατικού από την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από το φωτοβολταϊκό σύστημα η οποία εγχέεται στο Δίκτυο για κάθε δίμηνο. Οι αιτήσεις που θα υποβληθούν στα πλαίσια του Σχεδίου αφορούν αποκλειστικά επενδύσεις από φυσικά πρόσωπα ή τοπικές αρχές για την εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών συστημάτων συνδεδεμένων με το δίκτυο με εφαρμογή του συστήματος συμψηφισμού μετρήσεων, σε κατοικίες που χρησιμοποιούνται για ιδιοκατοίκηση (μόνιμη κατοικία) ή σε κτίρια που αποτελούν έδρα τοπικών Αρχών αντίστοιχα. 2. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Αιτήσεις θα γίνονται αποδεκτές από τα κατά τόπους Περιφερειακά Γραφεία της ΑΗΚ υπό την ιδιότητά της ως Διαχειριστή Συστήματος Διανομής (ΔΣΔ), από την 10 η Ιουλίου 2013 ως την συμπλήρωση του καθορισμένου ορίου προβλεπόμενης δυναμικότητας για το υπό αναφορά έτος ή το αργότερο έως την 15 η Νοεμβρίου Η μέγιστη ισχύς του φωτοβολταϊκού συστήματος που δύναται να εγκατασταθεί στα πλαίσια του Σχεδίου ανά δικαιούχο και ανά οικιστική μονάδα (οικία - διαμέρισμα) που χρησιμοποιείται ως μόνιμη κατοικία ή ανά κτίριο που αποτελεί έδρα της τοπικής αρχής, είναι 3kW. Οι επενδύσεις αφορούν εγκαταστάσεις πάνω σε οροφές νόμιμα υφιστάμενων οικιστικών μονάδων ή κτιρίων που εδρεύουν τοπικές αρχές ή στο έδαφος εντός του τεμαχίου στο οποίο βρίσκεται η μονάδα/κτίριο. Στις περιπτώσεις οικιστικών μονάδων που οι ιδιοκτήτες είναι περισσότεροι από ένας, τότε όλοι οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δηλώσουν υπεύθυνα ότι συμφωνούν με την πραγματοποίηση της εν λόγω εγκατάστασης στο υποστατικό (το σχετικό έντυπο πρέπει να είναι πιστοποιημένο από Πιστοποιούντα Υπάλληλο επισυνάπτεται ως Παράρτημα Ι). 2 Σ ε λ.

3 Συγκεκριμένα για τις πολυκατοικίες και τις περιπτώσεις που η ταράτσα είναι κοινόχρηστη, θα πρέπει όλοι οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες να δηλώσουν υπεύθυνα ότι συμφωνούν με την πραγματοποίηση της εν λόγω εγκατάστασης (το σχετικό έντυπο το οποίο πρέπει να είναι πιστοποιημένο από Πιστοποιούντα Υπάλληλο επισυνάπτεται ως Παράρτημα ΙΙ). Το κόστος της εγκατάστασης του συστήματος, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους αγοράς και τοποθέτησης του μετρητή αναλαμβάνεται εξ ολοκλήρου από τους ενδιαφερόμενους. Εξαίρεση αποτελεί αριθμός δικαιούχων στους οποίους θα παραχωρηθεί από το Ειδικό Ταμείο ΑΠΕ και ΕΞΕ σχετική χορηγία όπως περιγράφεται πιο κάτω. Ο συμψηφισμός ηλεκτρικής ενέργειας θα γίνεται από την ΑΗΚ (υπό την ιδιότητά της ως προμηθευτή) ή από τον εκάστοτε προμηθευτή που έχει συμβληθεί ο καταναλωτής, ανά δίμηνο. Οποιαδήποτε πλεονάσματα θα μεταφέρονται στο επόμενο δίμηνο ενώ οποιαδήποτε ελλείμματα θα τιμολογούνται. Στον τελευταίο λογαριασμό του ημερολογιακού έτους θα γίνεται η τελική εκκαθάριση. Τυχόν πλεονάσματα δεν μπορούν να μεταφερθούν από ένα ημερολογιακό έτος στο επόμενο. Οι καταναλωτές ή οι τοπικές αρχές οι οποίοι έχουν εγκαταστήσει σύστημα συμψηφισμού μετρήσεων με φωτοβολταϊκά στο υποστατικό τους, θα καταβάλλουν στον προμηθευτή τους τις εκάστοτε ισχύουσες χρεώσεις όπως αυτές καθορίστηκαν από τη ΡΑΕΚ. Στα πλαίσια του Σχεδίου για το 2013 προβλέπεται να ενταχθούν συστήματα σε οικίες και κτίρια που αποτελούν έδρα τοπικών Αρχών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 15,2MW στις ακόλουθες τρείς Κατηγορίες: ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1. Δικαιούχοι Χορηγίας Συστήματα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 6MW (αντιστοιχούν σε περίπου οικιστικές μονάδες) για ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες οικιακών καταναλωτών όπως αυτές καθορίστηκαν στο διάταγμα του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στις 26/6/2013 (επισυνάπτεται ως Παράρτημα ΙΙΙ) για τα οποία θα δοθεί χορηγία από το Ειδικό Ταμείο ΑΠΕ και ΕΞΕ 2. Δικαιούχοι άνευ χορηγίας Συστήματα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 9MW (αντιστοιχούν σε περίπου οικιστικές μονάδες) για ενδιαφερόμενους άνευ χορηγίας με βάση την ημερομηνία υποβολής συμπληρωμένης αίτησης στο Διαχειριστή Συστήματος Διανομής (ΔΣΔ) 3. Κτίρια που αποτελούν έδρα τοπικών Αρχών Συστήματα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 0,2MW (αντιστοιχούν σε περίπου 65 κτίρια) για κτίρια που αποτελούν έδρα τοπικών Αρχών χωρίς χορηγία με βάση την ημερομηνία υποβολής συμπληρωμένης αίτησης στο Διαχειριστή Συστήματος Διανομής (ΔΣΔ). 3 Σ ε λ.

4 Η εφαρμογή του Σχεδίου θα παρακολουθείται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου και σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, μπορεί να διαφοροποιηθεί. Σε περίπτωση που δεν καλυφθεί η πιο πάνω συνολική εγκατεστημένη ισχύς ανά Κατηγορία, τότε δύναται η ΡΑΕΚ κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης να διαφοροποιήσει την μέγιστη ισχύ ανά Κατηγορία με τρόπο που να διευκολύνεται η επίτευξη των συνολικών στόχων που έχουν τεθεί. Κατηγορία 1 Οικιακά Συστήματα (Δικαιούχοι Χορηγίας) Στα πλαίσια των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων οικιακών καταναλωτών, όπως αυτά καθορίστηκαν στο Διάταγμα του Υπουργού Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού, συστήματα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 6MW (αντιστοιχούν σε περίπου οικιστικές μονάδες) θα λάβουν χορηγία από το Ειδικό Ταμείο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ). Η χορηγία αντιστοιχεί στο εφ άπαξ ποσό ύψους εννιακοσίων ευρώ ( 900) για κάθε εγκατεστημένο kw, με μέγιστο ποσό χορηγίας τα δύο χιλιάδες επτακόσια ευρώ ( 2.700) ανά σύστημα. Δικαίωμα υποβολής αίτησης για χορηγία από το Ειδικό Ταμείο ΑΠΕ και ΕΞΕ και ένταξης στην Κατηγορία 1, έχει κάθε φυσικό πρόσωπο το οποίο είναι ιδιοκτήτης της οικιστικής μονάδας στην οποία θα εγκατασταθεί το σύστημα και το οποίο υπάγεται στις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες οικιακών καταναλωτών όπως καθορίστηκαν στο Διάταγμα. Σημειώνεται ότι η οικιστική μονάδα πρέπει να χρησιμοποιείται ως μόνιμη κατοικία από τον ενδιαφερόμενο. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την χορηγία, την απαιτούμενη έγκριση και τα έντυπα υποβολής αιτήσεων για την εξασφάλιση αυτή είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ενέργειας Κύπρου ( Κατηγορία 2 Οικιακά Συστήματα (Άνευ Χορηγίας) Δικαίωμα ένταξης στην Κατηγορία 2 του Σχεδίου έχει κάθε φυσικό πρόσωπο το οποίο είναι ιδιοκτήτης της οικιστικής μονάδας στην οποία θα εγκατασταθεί το σύστημα. Κατηγορία 3 Κτίρια που αποτελούν έδρα τοπικών Αρχών (Άνευ Χορηγίας) Δικαίωμα ένταξης στην Κατηγορία 3 του Σχεδίου έχει κάθε τοπική Αρχή η οποία επιθυμεί να εγκαταστήσει Φωτοβολταϊκό Σύστημα στην οροφή του κτιρίου που χρησιμοποιεί ως έδρα. 3. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Υποβολή Αίτησης Oι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους, συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στα κατά τόπους Περιφερειακά Γραφεία της ΑΗΚ, υπό την ιδιότητά της ως Διαχειριστή Συστήματος Διανομής (ΔΣΔ). 4 Σ ε λ.

5 Ενδιαφερόμενοι οι οποίοι εκτιμούν ότι πληρούν τα κριτήρια για Χορηγία (Κατηγορία 1), θα πρέπει πριν την υποβολή αίτησης στο ΔΣΔ, να εξασφαλίσουν την κατ αρχήν έγκριση από το Ειδικό Ταμείο ΑΠΕ και ΕΞΕ. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα: Απαιτούμενα Δικαιολογητικά για τις Κατηγορίες 1 και 2 1. Απλή τεχνοοικονομική μελέτη στην οποία θα πρέπει να προσδιορίζονται απαραίτητα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της κατ εκτίμηση ετήσιας παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας για τα πρώτα 15 χρόνια λειτουργίας του συστήματος και της τελευταίας δωδεκάμηνης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη συγκεκριμένη κατοικία (η ΑΗΚ θα προμηθεύει τις σχετικές πληροφορίες κατανάλωσης χωρίς καθυστέρηση). (Η μελέτη πρέπει να ετοιμάζεται από τον κατασκευαστή/εγκαταστάτη και να είναι υπογεγραμμένη από αρμόδιο μηχανικό). 2. Ηλεκτρολογικά σχέδια της εγκατάστασης και σύνδεσης των διαφόρων μερών του συστήματος. (Τα σχέδια πρέπει να ετοιμάζονται από τον κατασκευαστή/εγκαταστάτη του συστήματος και να είναι υπογεγραμμένα από αρμόδιο μηχανικό). 3. Αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού της Αρχής Ηλεκτρισμού (εντός του 2013) στο όνομα του αιτητή που να αφορά την οικιστική μονάδα στην οποία θα γίνει η εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος. 4. Αντίγραφο της δήλωσης συμμόρφωσης με τις συναφείς ευρωπαϊκές οδηγίες από τον κατασκευαστή (EC Declaration Conformity) και τη σήμανση CE για τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί, φωτοβολταϊκά πλαίσια, μετατροπείς τάσης (inverter) και βάσεις στήριξης. 5. Αντίγραφο εντύπου/βιβλιαρίου τεχνικών προδιαγραφών του κατασκευαστή για κάθε σύστημα/μηχάνημα ή εξοπλισμό που πρόκειται να εγκατασταθεί και αφορά την υπό αίτηση επένδυση. 6. Ενυπόγραφη δεσμευτική δήλωση του εγκαταστάτη ότι η εγκατάσταση θα συμμορφώνεται πλήρως με την Εγκύκλιο 3/2008 του Υπουργείου Εσωτερικών (επισυνάπτεται η Εγκύκλιος-Παράρτημα VΙΙ). 7. Αντίγραφο του τίτλου ιδιοκτησίας της κατοικίας στην οροφή της οποίας θα τοποθετηθεί το σύστημα ή δίπλα από την οποία θα τοποθετηθεί το σύστημα. 8. Συγκατάθεση ιδιοκτητών για την πραγματοποίηση της εν λόγω εγκατάστασης (αφορά μόνο τις περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες είναι παραπάνω από ένας). 5 Σ ε λ.

6 9. Βεβαίωση Μόνιμης Διαμονής 1 (μόνο για αιτητές που δεν έχουν Κυπριακή Υπηκοότητα). 10. Τοπογραφικό σχέδιο του οικοπέδου στο οποίο βρίσκεται η υφιστάμενη οικία. 11. Βεβαίωση από τον κατασκευαστή/εγκαταστάτη για την δυνατότητα ασφαλούς εγκατάστασης του Φ/Β συστήματος στην εν λόγω κατοικία ως προς την ανθεκτικότητα/αντοχή της οροφής υπογεγραμμένη από αρμόδιο μηχανικό. 12. Ενυπόγραφη βεβαίωση χρήσης οικιστικής μονάδας ότι το υποστατικό για το οποίο υποβάλλεται η αίτηση χρησιμοποιείται σαν μόνιμη πρώτη κατοικία πιστοποιημένη από Πιστοποιούντα Υπάλληλο (επισυνάπτεται σχετικό έντυπο ως Παράρτημα ΙV). 13. Κατ αρχήν έγκριση από το Ειδικό Ταμείο ΑΠΕ και ΕΞΕ ότι ο αιτητής είναι δικαιούχος χορηγίας (αφορά μόνο τους δικαιούχους Χορηγίας Κατηγορία 1). 14. Στοιχεία εργολήπτη (εγκαταστάτη/προμηθευτή) και κατάλογο με τα στοιχεία του απασχολούμενου προσωπικού (επισυνάπτεται σχετικό έντυπο ως Παράρτημα V) Απαιτούμενα Δικαιολογητικά για την Κατηγορία 3 Όσον αφορά την Κατηγορία 3, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα έγγραφα που αναφέρονται στα σημεία 1, 2, 3, 4, 5, 6, 10, 11 και 14. Οι αιτήσεις θα παραλαμβάνονται μόνο εάν εκ πρώτης όψεως είναι πλήρως συμπληρωμένες και συνοδεύονται από όλα τα απαιτούμενα στοιχεία, πιστοποιητικά και δικαιολογητικά. Αξιολόγηση Αίτησης Ο ΔΣΔ εντός διαστήματος επτά (7) εργάσιμων ημερών, θα εκδίδει την έγκριση ή αιτιολογημένη απόρριψη της αίτησης εγκατάστασης του συστήματος με βάση τους τεχνικούς περιορισμούς του δικτύου, τηρώντας σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία παραλαβής της πλήρους Αίτησης. Με την παραλαβή της έγκρισης ο αιτητής θα καταβάλλει τέλος διακοσίων πενήντα ευρώ ( 250), πλέον ΦΠΑ (αντικατοπτρίζει το κόστος διαχείρισης της αίτησης, το κόστος του μετρητή, του ελέγχου και της σύνδεσης της εγκατάστασης) και θα υπογράφεται το έντυπο Σύμβασης Συμψηφισμού Μετρήσεων 1 Αφορά μόνο αιτητές που δεν έχουν Κυπριακή Υπηκοότητα και οι οποίοι θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση Μόνιμης Διαμονής από το Υπουργείο Εσωτερικών Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης 6 Σ ε λ.

7 Παραγωγής/Κατανάλωσης της ΑΗΚ υπό την ιδιότητα της ως Προμηθευτή και του Καταναλωτή/Παραγωγού. Οι αιτητές οι οποίοι είναι δικαιούχοι χορηγίας θα πρέπει μετά την παραλαβή της έγκρισης από το ΔΣΔ να υποβάλλουν αίτηση στο Ειδικό Ταμείο ΑΠΕ και ΕΞΕ συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για εξασφάλιση της τελικής έγκρισης. Υλοποίηση Εγκατάστασης Οι αιτητές θα πρέπει εντός διαστήματος έξι (6) μηνών από την ημερομηνία εξασφάλισης της έγκρισης από το ΔΣΔ, να έχουν ολοκληρώσει την εγκατάσταση, τον έλεγχο και σύνδεση του συστήματος στο δίκτυο. Σε περίπτωση που η εγκατάσταση, ο έλεγχος και η σύνδεση του συστήματος στο δίκτυο δεν έχει ολοκληρωθεί εντός των έξι μηνών τότε η έγκριση που έχει εξασφαλιστεί παύει να ισχύει και θα πρέπει να επανυποβληθεί νέα αίτηση στην περίπτωση που υπάρχει σχετικό Σχέδιο εν ισχύ και διαθέσιμη δυναμικότητα. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του συστήματος θα πρέπει να υποβληθεί στο ΔΣΔ, αίτηση για έλεγχο και σύνδεση του συστήματος στο Δίκτυο Διανομής συνοδευόμενη από: Βεβαίωση ορθής εγκατάστασης υπογεγραμμένη από τον αρμόδιο μηχανικό του κατασκευαστή/εγκαταστάτη, Δήλωση με τα στοιχεία του απασχολούμενου προσωπικού για την εγκατάσταση έκαστου συστήματος υπογεγραμμένη από τον ιδιοκτήτη του υποστατικού ή από αρμόδιο λειτουργό σε περίπτωση κτιρίου τοπικής Αρχής (σχετικό έντυπο επισυνάπτεται ως Παράρτημα VI). Ο έλεγχος και η σύνδεση του φωτοβολταϊκού στο Δίκτυο Διανομής με ευθύνη του ΔΣΔ θα πραγματοποιείται μέσα σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των 15 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για σύνδεση. 4. ΛΟΙΠΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Αιτήσεις οι οποίες δεν μπορούν να ικανοποιηθούν, λόγω επίτευξης των εξαγγελθέντων ετήσιων στόχων πριν τις 15 Νοεμβρίου 2013, θα απορρίπτονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επανυποβάλουν αιτήσεις στα πλαίσια των Σχεδίων των επόμενων ετών τα οποία θα εξαγγέλλονται από τη ΡΑΕΚ. Σε περίπτωση που υπάρχει υφιστάμενο εγκατεστημένο φωτοβολταϊκό σύστημα στο υποστατικό ενταγμένο κάτω από οποιοδήποτε άλλο Σχέδιο Κυβερνητικών Χορηγιών ή Καθεστώς Στήριξης και αφορά την συγκεκριμένη οικία/ διαμέρισμα ή κτίριο τοπικής Αρχής δε δύναται να εγκατασταθεί και νέο σύστημα στα πλαίσια του παρόντος Σχεδίου. Ο ΔΣΔ θα ενεργεί στη βάση Όρων Εντολής από τη ΡΑΕΚ και θα παραδίδει μηνιαία Έκθεση Προόδου στη ΡΑΕΚ. 7 Σ ε λ.

8 ΣΧΕΔΙΟ Β. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΣΚΟΠΟΣ Το Σχέδιο αποσκοπεί στην εφαρμογή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε εμπορικές και βιομηχανικές μονάδες για ιδία χρήση (αυτοπαραγωγή). «Αυτοπαραγωγή» για τις ανάγκες του Σχεδίου, ορίζεται ως η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Φωτοβολταϊκά που είναι εγκατεστημένα στην οροφή υποστατικού ή στο ίδιο τεμάχιο που βρίσκεται το υποστατικό του Εμπορικού ή Βιομηχανικού καταναλωτή, η οποία δεν εγχέεται στο Δίκτυο αλλά χρησιμοποιείται ανά πάσα στιγμή αποκλειστικά και μόνο για ιδία κατανάλωση και όχι για οικονομική εκμετάλλευση μέσω της χρήσης του Δικτύου. 2. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΟΥ Στα πλαίσια του Σχεδίου για το 2013 προβλέπεται να ενταχθούν συστήματα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 10MW. Η μέγιστη ισχύς έκαστου φωτοβολταϊκού συστήματος που δύναται να εγκατασταθεί είναι 1ΜW. Αιτήσεις θα υποβάλλονται στα γραφεία της ΡΑΕΚ (Λεωφόρος Γρίβα Διγενή 81-83, Μέγαρο ΙΑΚΩΒΙΔΗ, 3ος Όροφος,1080 ΛΕΥΚΩΣΙΑ) από την 10 η Ιουλίου 2013 ως την συμπλήρωση του καθορισμένου ορίου προβλεπόμενης δυναμικότητας για το υπό αναφορά έτος ή το αργότερο έως την 15 η Νοεμβρίου Τα συστήματα Αυτοπαραγωγής από φωτοβολταϊκά δεν δύναται να ενταχθούν κάτω από οποιοδήποτε άλλο Σχέδιο Κυβερνητικών Χορηγιών ή Καθεστώς Στήριξης. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Συστήματα Αυτοπαραγωγής από φωτοβολταϊκά, θα είναι αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς ιδίας κατανάλωσης, δηλαδή δεν θα αποζημιώνεται ο συμμετέχων στο Σχέδιο για την ηλεκτρική ενέργεια που πιθανόν να εγχέεται στο Δίκτυο. Συνάγεται ότι απαιτείται προσεκτικός σχεδιασμός και ορθός υπολογισμός της ικανότητας των εγκαταστάσεων παραγωγής, προσαρμοσμένος στο προφίλ της ζήτησης του καταναλωτή, ώστε να αποφευχθούν αχρείαστες δαπάνες σε βαθμό που παραγόμενη ενέργεια θα εγχέεται στο δίκτυο χωρίς να αμείβεται. Η κατανάλωση της παραγόμενης καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας (net) από συστήματα Αυτοπαραγωγής από φωτοβολταϊκά θα καταμετρείται και σε αυτή θα επιβάλλονται από τον Προμηθευτή οι εκάστοτε ισχύουσες χρεώσεις όπως θα καθορίζονται από τη ΡΑΕΚ. Η εγκατάσταση συστήματος τηλεμέτρησης και καταγραφής δεδομένων τόσο για την παραγωγή όσο και για την κατανάλωση ξεχωριστά είναι υποχρεωτική, το δε κόστος αυτής συμπεριλαμβανομένου και του κόστους αγοράς και εγκατάστασης των μετρητών θα επωμίζεται πλήρως ο Εμπορικός ή Βιομηχανικός Καταναλωτής. Εάν απαιτηθεί, θα παρέχεται η δυνατότητα, στους Διαχειριστές των Συστημάτων Μεταφοράς ή Διανομής, για έλεγχο και αυτόματη διακοπή, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής, ομαλή και αξιόπιστη λειτουργία του συστήματος. 8 Σ ε λ.

9 Ο Εμπορικός ή Βιομηχανικός Καταναλωτής θα πρέπει να υπογράψει σχετική συμφωνία σύνδεσης με το ΔΣΔ, η οποία θα ισχύει για όσο χρονικό διάστημα θα παράγεται ηλεκτρική ενέργεια από τη συγκεκριμένη εγκατάσταση Αυτοπαραγωγής από φωτοβολταϊκά. Στη συμφωνία θα καλύπτονται πλήρως θέματα σύνδεσης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων Αυτοπαραγωγής. Η εφαρμογή του Σχεδίου θα παρακολουθείται από τη ΡΑΕΚ και σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, μπορεί να διαφοροποιηθεί. 3. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Υποβολή Αίτησης Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν αίτηση για εξασφάλιση Εξαίρεσης από Άδεια Κατασκευής σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στα γραφεία της ΡΑΕΚ, συνοδευόμενη από τα ακόλουθα απαιτούμενα δικαιολογητικά: Απαιτούμενα Δικαιολογητικά 1. Τοποθεσία ανέγερσης, δήλωση του αριθμού τεμαχίου, τμήματος και φύλλου σχεδίου και επισυνάπτοντας: i. Επίσημο αντίγραφο τοπογραφικού σχεδίου από το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, ii. Αντίγραφο του τίτλου ιδιοκτησίας, iii. Σύμβαση μίσθωσης, σε περίπτωση που το τεμάχιο δεν είναι στην ιδιοκτησία του αιτητή, iv. Συγκατάθεση του ιδιοκτήτη για εγκατάσταση πάνω στην οροφή ή εντός του τεμαχίου φωτοβολταϊκού συστήματος, σε περίπτωση που το τεμάχιο δεν είναι στην ιδιοκτησία του αιτητή). 2. Χωροταξικός σχεδιασμός του προτεινόμενου έργου. Χωροταξικό σχέδιο (κάτοψη και πλάγια όψη) της ανάπτυξης. 3. Για Φυσικό πρόσωπο: Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και πιστοποιημένο αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας, Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Για Νομικό πρόσωπο: Καταστατικό Εταιρείας, Αριθμό Εγγραφής Εταιρείας, Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (έστω και αν είναι νεοσύστατη), Πιστοποιητικά Εγγραφής Μετόχων και Διευθυντών. Στο Καταστατικό θα πρέπει να υπάρχει αναφορά ότι η εταιρεία δικαιούται να διεξάγει πάσης φύσεως δραστηριότητα που να σχετίζεται με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ή κάτι συναφές. Τονίζεται ότι το καταστατικό πρέπει να είναι πιστοποιημένο με τη σφραγίδα του Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη. Σημειώνεται ότι σχετικά με τους μετόχους της αιτούμενης εταιρείας θα πρέπει να υποβάλλεται η αλυσίδα των μετόχων μέχρι το τελευταίο φυσικό πρόσωπο. 4. Ευκρινείς φωτογραφίες του προτεινόμενου χώρου εγκατάστασης (τουλάχιστον μια από κάθε πλευρά στην οποία να σημειώνεται ο προσανατολισμός). 9 Σ ε λ.

10 5. Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα κατασκευής (σε μορφή Gantt chart) στο οποίο να φαίνεται η χρονική διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών υλοποίησης του έργου, αρχίζοντας από την ημέρα εξασφάλισης όλων των απαιτούμενων αδειών και εγκρίσεων. 6. Τεχνοοικονομική μελέτη στην οποία να περιλαμβάνεται μελέτη βιωσιμότητας του Έργου. Πρέπει να περιέχεται η αναμενόμενη ετήσια παραγωγή ενέργειας, η ετήσια κατανάλωση ενέργειας, το συνολικό κόστος επένδυσης, λεπτομερής ανάλυση κόστους, τα αναμενόμενα έσοδα, ο χρόνος απόσβεσης, τα λειτουργικά έξοδα, ο εσωτερικός βαθμός απόδοσης (Internal Rate of Return), η καθαρή παρούσα αξία (Net Present Value), κτλ. (Η μελέτη πρέπει να ετοιμάζεται από τον κατασκευαστή/εγκαταστάτη και να είναι υπογεγραμμένη από αρμόδιο μηχανικό). 7. Αντίγραφο της δήλωσης συμμόρφωσης (EC Declaration Conformity) με τις συναφείς ευρωπαϊκές οδηγίες από τον κατασκευαστή και τη σήμανση CE για τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί, Φωτοβολταϊκά πλαίσια, μετατροπείς τάσης (inverter) και βάσεις στήριξης. 8. Αντίγραφο εντύπου/βιβλιαρίου τεχνικών προδιαγραφών του κατασκευαστή για κάθε σύστημα/μηχάνημα ή εξοπλισμό που πρόκειται να εγκατασταθεί και αφορά την υπό αίτηση επένδυση. 9. Ηλεκτρολογικά σχέδια εγκατάστασης και σύνδεσης των διαφόρων τμημάτων του συστήματος. (Τα σχέδια πρέπει να ετοιμάζονται από τον κατασκευαστή/εγκαταστάτη του συστήματος και να είναι υπογεγραμμένα από αρμόδιο μηχανικό). 10. Πολεοδομική Άδεια του υποστατικού στο οποίο θα τοποθετηθεί το σύστημα (όπου απαιτείται). 11. Ενυπόγραφη δεσμευτική δήλωση του εγκαταστάτη ότι η εγκατάσταση θα είναι σύμφωνα με την Εγκύκλιο 3/2008 του Υπουργείου Εσωτερικών (όπου απαιτείται). 12. Άδεια Οικοδομής του υποστατικού στο οποίο θα τοποθετηθεί το σύστημα (τροποποιημένη ώστε να περιλαμβάνει πρόνοια για φωτοβολταϊκό σύστημα). 14. Βεβαίωση από Χρηματοπιστωτικό Οργανισμό και/ή Ίδρυμα ότι ο αιτητής διαθέτει εγγυημένες ή πιθανές πηγές χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου και/ή ποσοστό χρήσης ιδίων κεφαλαίων, 15. Περιβαλλοντική Μελέτη Για Φωτοβολταϊκά Συστήματα με εγκατεστημένη ισχύ έως και 100kW, δεν χρειάζεται να υποβληθεί Περιβαλλοντική Μελέτη. Όπου η ΡΑΕΚ το κρίνει αναγκαίο θα ζητηθούν οι γραπτές απόψεις της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος για κάθε περίπτωση χωριστά, Για Φωτοβολταϊκά Συστήματα με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των 100kW, πρέπει να υποβάλλεται Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ). Η ΡΑΕΚ διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει εάν κρίνει αναγκαίο, οποιαδήποτε επιπρόσθετα στοιχεία όσον αφορά περιβαλλοντικές παραμέτρους στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Μελέτης για την ορθή εξέταση της κάθε αίτησης ξεχωριστά. 10 Σ ε λ.

11 16. Ελεγμένοι Οικονομικοί ισολογισμοί των τριών (3 ων ) πρόσφατων οικονομικών ετών. (Σε περίπτωση νεοσύστατης/αδρανούς εταιρείας μπορεί να προσκομιστεί βεβαίωση από τον λογιστή για επιβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν ισολογισμοί). 17. Το απαιτούμενο τέλος εξέτασης της αίτησης για Εξαίρεση από Άδεια Κατασκευής Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας. Η αίτηση θα παραλαμβάνεται μόνο εάν εκ πρώτης όψεως είναι πλήρως συμπληρωμένη και συνοδεύεται από όλα τα απαιτούμενα στοιχεία, πιστοποιητικά και δικαιολογητικά. Αξιολόγηση Αίτησης Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνεται σύμφωνα με τον Περί Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού Νόμο του 2003 έως 2012 τηρώντας σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία παραλαβής της πλήρους αίτησης. Η ΡΑΕΚ θα ασκήσει τη διακριτική της ευχέρεια με τρόπο ώστε να ικανοποιηθούν όσο το δυνατό περισσότερες αιτήσεις στη βάση της εγκατεστημένης ισχύος και της μεγαλύτερης δυνατής διασποράς των εγκαταστάσεων Αυτοπαραγωγής. Υλοποίηση Εγκατάστασης Μετά την εξασφάλιση της Εξαίρεσης από Άδεια Κατασκευής οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποταθούν στις αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες για την εξασφάλιση τυχόν λοιπών απαιτούμενων αδειών και εγκρίσεων. Η διάρκεια ισχύος της Εξαίρεσης από Άδεια Κατασκευής θα είναι οκτώ (8) μήνες. Οι αιτητές θα πρέπει εντός αυτού του διαστήματος να ολοκληρώσουν την εγκατάσταση, τον έλεγχο και σύνδεση του συστήματος στο δίκτυο. Σε περίπτωση που η εγκατάσταση, ο έλεγχος και η σύνδεση του συστήματος στο δίκτυο δεν έχει ολοκληρωθεί εντός του διαστήματος των οκτώ μηνών τότε η άδεια που έχει εξασφαλίστει δεν ισχύει και θα πρέπει να επανυποβληθεί νέα αίτηση στην περίπτωση που υπάρχει σχετικό Σχέδιο εν ισχύ και διαθέσιμη δυναμικότητα. 4. ΛΟΙΠΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του συστήματος, θα πρέπει να υποβληθεί στο ΔΣΔ, αίτηση για έλεγχο και σύνδεση του συστήματος στο Δίκτυο Διανομής. Ο έλεγχος του φωτοβολταϊκού συστήματος με ευθύνη του ΔΣΔ θα πραγματοποιείται σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των είκοσι πέντε (25) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για σύνδεση. 11 Σ ε λ.

12 Αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος της εγκατάστασης από το ΔΣΔ, στη συνέχεια θα πρέπει να υποβληθεί στη ΡΑΕΚ αίτηση για Εξαίρεση από Άδεια Λειτουργίας Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Αυτοπαραγωγής από φωτοβολταϊκά) συνοδευόμενη από: βεβαίωση ορθής εγκατάστασης υπογεγραμμένη από τον αρμόδιο μηχανικό του κατασκευαστή/εγκαταστάτη, πιστοποιητικό επιθεώρησης από το ΔΣΔ, φωτογραφίες τις εγκατάστασης. Μετά την εξασφάλιση της Εξαίρεσης από Άδεια Λειτουργίας θα υπογράφεται έντυπο Σύμβασης από τον Προμηθευτή του Καταναλωτή/Παραγωγό (το περιφερειακό γραφείο της ΑΗΚ υπό την ιδιότητα της ως Προμηθευτή, ή άλλος Προμηθευτής ανάλογα) και τον Καταναλωτή/Παραγωγό. 12 Σ ε λ.

13 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I Σχέδιο Α. Διευρυμένη εφαρμογή του συστήματος Συμψηφισμού μετρήσεων της Εισαγόμενης από το Δίκτυο με την Παραγόμενη Ηλεκτρική Ενέργεια από Φωτοβολταϊκά Συστήματα (Net- Metering) εγκατεστημένα σε οικίες. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ (Συμπληρώνεται στην περίπτωση που οι ιδιοκτήτες της οικιστικής μονάδας είναι περισσότεροι από ένας, από κάθε ένα συνιδιοκτήτη ξεχωριστά) Εγώ ο/η... (Ονοματεπώνυμο ιδιοκτήτη), με Αρ. Ταυτότητας... δηλώνω υπεύθυνα ότι δίνω τη συγκατάθεση μου και εξουσιοδοτώ το(ν)/τη(ν)......(ονοματεπώνυμο αιτητή) ο οποίος/η οποία είναι... (σχέση), να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό σύστημα στην οικιστική μονάδα της οποίας κατέχω μερίδιο ιδιοκτησίας και η οποία βρίσκεται στη διεύθυνση...τ. Τομέας Υπογραφή *... Ημερομηνία... Ονοματεπώνυμο Πιστοποιούντος Υπαλλήλου... Υπογραφή Σφραγίδα... Ημερομηνία *: Βεβαιώνω ότι, σύμφωνα με τη γνώση μου, όλα τα στοιχεία που παρατίθενται στην παρούσα αίτηση είναι αληθή και πραγματικά. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί οποιαδήποτε ψευδής αναφορά ή ανακρίβεια ή παραποίηση στοιχείων, είναι εις γνώσει μου ότι θα υποστώ τις συνέπειες του Νόµου. 13 Σ ε λ.

14 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ Σχέδιο Α. Διευρυμένη εφαρμογή του συστήματος Συμψηφισμού μετρήσεων της Εισαγόμενης από το Δίκτυο με την Παραγόμενη Ηλεκτρική Ενέργεια από Φωτοβολταϊκά Συστήματα (Net- Metering) εγκατεστημένα σε οικίες. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ (Συμπληρώνεται στην περίπτωση που ο χώρος εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών συστημάτων είναι κοινόχρηστος, από κάθε ένα κοινό χρήστη/συνιδιοκτήτη ξεχωριστά) Εγώ ο/η... (Ονοματεπώνυμο κοινού χρήστη), με Αρ. Ταυτότητας... δηλώνω υπεύθυνα ότι δίνω τη συγκατάθεση μου και εξουσιοδοτώ το(ν)/τη(ν)... (Ονοματεπώνυμο αιτητή) να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό σύστημα στο χώρο στο(ν)/στη(ν) (περιγραφή κοινόχρηστου χώρου π.χ. οροφή πολυκατοικίας) που βρίσκεται στη Διεύθυνση... Τ. Τομέας... Υπογραφή *... Ημερομηνία... Ονοματεπώνυμο Πιστοποιούντος Υπαλλήλου... Υπογραφή Σφραγίδα... Ημερομηνία *: Βεβαιώνω ότι, σύμφωνα με τη γνώση μου, όλα τα στοιχεία που παρατίθενται στην παρούσα αίτηση είναι αληθή και πραγματικά. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί οποιαδήποτε ψευδής αναφορά ή ανακρίβεια ή παραποίηση στοιχείων, είναι εις γνώσει μου ότι θα υποστώ τις συνέπειες του Νόµου. 14 Σ ε λ.

15 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙIΙ Διάταγμα Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού 15 Σ ε λ.

16 Κ.Δ.Π. 218/2013 ΕΠΙΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΗ ΚΤΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΑΡΑΡΣΗΜΑ ΣΡΙΣΟ ΜΕΡΟ Ι ΚΑΝΟΝΙΣΙΚΕ ΔΙΟΙΚΗΣΙΚΕ ΠΡΑΞΕΙ Αριθμός 4687 Σετάρτη, 26 Ιοσνίοσ Αριθμός (Ι) ηνπ (Ι) ηνπ (Ι) ηνπ (Ι) ηνπ (Ι) ηνπ (Ι) ηνπ ΟΙ ΠΔΡΙ ΡΤΘΜΙΗ ΣΗ ΑΓΟΡΑ ΗΛΔΚΣΡΙΜΟΤ ΝΟΜΟΙ ΣΟΤ 2003 ΔΩ 2012 Γηάηαγκα δπλάκεη ηνπ άξζξνπ 93(5) θαη 94(3) Ο Τπνπξγφο Δκπνξίνπ, Βηνκεραλίαο θαη Σνπξηζκνχ, αζθψληαο ηηο εμνπζίεο πνπ ηνπ παξέρνληαη δπλάκεη ηνπ άξζξνπ 93(5) θαη 94(3) ησλ πεξί Ρχζκηζεο ηεο Αγνξάο Ηιεθηξηζκνχ Νφκσλ ηνπ 2003 έσο 2012, εθδίδεη ην παξφλ Γηάηαγκα. πλνπηηθφο ηίηινο. 1. Σν παξφλ Γηάηαγκα ζα αλαθέξεηαη σο ην πεξί Kαζνξηζκνχ ηεο Δλεξγεηαθήο Φηψρεηαο θαη ησλ Kαηεγνξηψλ Δπάισησλ Καηαλαισηψλ θαη ησλ Μέηξσλ Αληηκεηψπηζεο ηεο Δλεξγεηαθήο Φηψρεηαο θαη Πξνζηαζίαο ησλ Δπάισησλ Καηαλαισηψλ Γηάηαγκα ηνπ Δξκελεία. 2.-(1) ην παξφλ Γηάηαγκα, εθηφο αλ απφ ην θείκελν πξνθχπηεη δηαθνξεηηθή έλλνηα - 122(Ι) ηνπ (Ι) ηνπ (Ι) ηνπ (Ι) ηνπ (Ι) ηνπ (Ι) ηνπ (Ι) ηνπ (Ι) ηνπ (Ι) ηνπ (Ι) ηνπ 2007 «Νφκνο» ζεκαίλεη ηνλ πεξί Ρχζκηζεο ηεο Αγνξάο Ηιεθηξηζκνχ Νφκν. «επίδνκα ηέθλνπ» έρεη ηελ έλλνηα πνπ απνδίδεηαη ζηνλ φξν «επίδνκα» ζηνλ πεξί Παξνρήο Δπηδφκαηνο Σέθλνπ Νφκν, φπσο απηφο εθάζηνηε ηξνπνπνηείηαη ή αληηθαζίζηαηαη.

17 (Ι) ηνπ (Ι )ηνπ (Ι) ηνπ (Ι) ηνπ (Ι) ηνπ (Ι) ηνπ (Ι) ηνπ (1) ηνπ (I) ηνπ Α ηνπ (Ι) ηνπ (Ι) ηνπ (Ι) ηνπ (Ι) ηνπ (Ι) ηνπ «δεκφζην βνήζεκα πνπ παξέρεηαη απφ ηηο Τπεξεζίεο Κνηλσληθήο Δπεκεξίαο ηνπ Τπνπξγείνπ Δξγαζίαο θαη Κνηλσληθψλ Αζθαιίζεσλ» ζεκαίλεη ην δεκφζην βνήζεκα πνπ παξέρεηαη κε βάζε ηνλ πεξί Γεκνζίσλ Βνεζεκάησλ θαη Τπεξεζηψλ Νφκν, φπσο απηφο εθάζηνηε ηξνπνπνηείηαη ή αληηθαζίζηαηαη. «ρνξεγία ζε ηπθινχο πνπ παξαρσξείηαη απφ ην Σµήµα Κνηλσληθήο Δλζσµάησζεο Αηφµσλ µε Αλαπεξίεο ηνπ Τπνπξγείνπ Δξγαζίαο θαη Κνηλσληθψλ Αζθαιίζεσλ» ζεκαίλεη ηελ ρνξεγία πνπ παξέρεηαη κε βάζε ηνλ πεξί Παξνρήο Δηδηθήο Υνξεγίαο ζε Σπθινχο Νφκν, φπσο απηφο εθάζηνηε ηξνπνπνηείηαη ή αληηθαζίζηαηαη. «ζρέδην» έρεη ηελ έλλνηα πνπ απνδίδεηαη ζηνλ φξν απηφ ζηνλ πεξί Πξνψζεζεο θαη Δλζάξξπλζεο ηεο Υξήζεο Αλαλεψζηκσλ Πεγψλ Δλέξγεηαο θαη ηεο Δμνηθνλφκεζεο Δλέξγεηαο Νφµν. (2) Όξνη, ε έλλνηα ησλ νπνίσλ δελ εξκελεχεηαη ζην παξφλ δηάηαγκα, έρνπλ ηελ έλλνηα πνπ ηνπο απνδίδεηαη ζην Νφκν. Καζνξηζκφο ελεξγεηαθήο θηψρεηαο. Καζνξηζκφο επάισησλ θαηαλαισηψλ. 3.-(1) ηελ έλλνηα ηεο ελεξγεηαθήο θηψρεηαο ε νπνία πξνβιέπεηαη ζην άξζξν 93(5) ηνπ Νφκνπ, εκπίπηνπλ νη ιήπηεο δεκφζηνπ βνεζήκαηνο απφ ηηο Τπεξεζίεο Κνηλσληθήο Δπεκεξίαο ηνπ Τπνπξγείνπ Δξγαζίαο θαη Κνηλσληθψλ Αζθαιίζεσλ νη νπνίνη είλαη Κχπξηνη πνιίηεο ή πνιίηεο άιινπ Κξάηνπο Μέινπο ή Κξάηνπο ηνπ Δπξσπατθνχ Οηθνλνκηθνχ Υψξνπ ή φζνη έρνπλ ίδηα δηθαηψκαηα κε ηνπο πην πάλσ, νη νπνίνη δηακέλνπλ λφκηκα ζηηο πεξηνρέο πνπ ειέγρνληαη απφ ηελ Κππξηαθή Γεκνθξαηία. 4. (1) Ωο επάισηνη θαηαλαισηέο θαηά ηελ έλλνηα ηνπ άξζξνπ 94 ηνπ Νφκνπ θαζνξίδνληαη νη θάησζη θαηεγνξίεο πειαηψλ λννπκέλνπ φηη είλαη Κχπξηνη πνιίηεο ή πνιίηεο άιινπ Κξάηνπο Μέινπο ή Κξάηνπο ηνπ Δπξσπατθνχ Οηθνλνκηθνχ Υψξνπ ή φζνη έρνπλ ίδηα δηθαηψκαηα κε ηνπο πην πάλσ, νη νπνίνη δηακέλνπλ λφκηκα ζηηο πεξηνρέο πνπ ειέγρνληαη απφ ηελ Κππξηαθή Γεκνθξαηία: Τ (α) (β) Οη ιήπηεο ηνπ δεκνζίνπ βνεζήκαηνο πνπ παξέρεηαη απφ ηηο Τπεξεζίεο Κνηλσληθήο Δπεκεξίαο ηνπ Τπνπξγείνπ Δξγαζίαο θαη Κνηλσληθψλ Αζθαιίζεσλ. Οη ιήπηεο ηνπ επηδφµαηνο βαξηάο θηλεηηθήο αλαπεξίαο πνπ παξέρεηαη απφ ην Σµήµα Κνηλσληθήο Δλζσµάησζεο Αηφµσλ µε Αλαπεξίεο ηνπ Τπνπξγείνπ Δξγαζίαο θαη Κνηλσληθψλ Αζθαιίζεσλ θαη έρεη ηελ έλλνηα πνπ απνδίδεηαη ζηνλ φξν απηφ ζην ρέδην Παξνρήο Δπηδφµαηνο Βαξηάο Κηλεηηθήο Αλαπεξίαο, φπσο απηφ ηξνπνπνηείηαη ή αληηθαζίζηαηαη ζχκθσλα κε ηηο εθάζηνηε Απνθάζεηο ηνπ Τπνπξγηθνχ πκβνπιίνπ. Τ Α (γ) Οη ιήπηεο ηνπ επηδφκαηνο ζε ζπληαμηνχρνπο κε ρακειά εηζνδήκαηα πνπ παξέρεηαη απφ ηελ Τπεξεζία Υνξεγηψλ θαη Δπηδνκάησλ ηνπ Τπνπξγείνπ Οηθνλνκηθψλ θαη έρεη ηελ έλλνηα πνπ απνδίδεηαη ζηνλ φξν απηφ ζχκθσλα κε ην ρέδην Δλίζρπζεο πληαμηνχρσλ κε Υακειά Δηζνδήκαηα, φπσο απηφ ηξνπνπνηείηαη ή αληηθαζίζηαηαη ζχκθσλα κε ηηο εθάζηνηε Απνθάζεηο ηνπ Τπνπξγηθνχ πκβνπιίνπ, ππφ ηελ πξνυπφζεζε φηη έρνπλ ζπκπιεξψζεη ην εβδνκεθνζηφ (70 ν ) έηνο ειηθίαο ηνπο θαη δελ ζπλνηθνχλ κε άιιν πξφζσπν ην νπνίν δελ έρεη ζπκπιεξψζεη ην εβδνκεθνζηφ (70 ν ) έηνο ειηθίαο ηνπ. Τ (δ) Οη ιήπηεο ηνπ επηδφµαηνο θξνληίδαο ζε παξαπιεγηθά άηνµα πνπ παξαρσξείηαη απφ ην Σµήµα Κνηλσληθήο Δλζσµάησζεο Αηφµσλ µε Αλαπεξίεο ηνπ Τπνπξγείνπ Δξγαζίαο θαη Κνηλσληθψλ Αζθαιίζεσλ θαη έρεη ηελ έλλνηα πνπ απνδίδεηαη ζηνλ φξν απηφ ζην ρέδην Παξνρήο Δπηδφµαηνο Φξνληίδαο ζε Παξαπιεγηθά Άηνµα, φπσο απηφ ηξνπνπνηείηαη ή αληηθαζίζηαηαη ζχκθσλα κε ηηο εθάζηνηε Απνθάζεηο ηνπ Τπνπξγηθνχ πκβνπιίνπ.

18 1359 Τ (ε) Οη ιήπηεο ηνπ επηδφµαηνο θξνληίδαο ζε ηεηξαπιεγηθά άηνµα πνπ παξαρσξείηαη απφ ην Σµήµα Κνηλσληθήο Δλζσµάησζεο Αηφµσλ µε Αλαπεξίεο ηνπ Τπνπξγείνπ Δξγαζίαο θαη Κνηλσληθψλ Αζθαιίζεσλ θαη έρεη ηελ έλλνηα πνπ απνδίδεηαη ζηνλ φξν απηφ ζην ρέδην Παξνρήο Δπηδφµαηνο Φξνληίδαο ζε Σεηξαπιεγηθά Άηνµα, φπσο απηφ ηξνπνπνηείηαη ή αληηθαζίζηαηαη ζχκθσλα κε ηηο εθάζηνηε Απνθάζεηο ηνπ Τπνπξγηθνχ πκβνπιίνπ. (ζη) Οη ιήπηεο ηεο ρνξεγίαο ζε ηπθινχο πνπ παξαρσξείηαη απφ ην Σµήµα Κνηλσληθήο Δλζσµάησζεο Αηφµσλ µε Αλαπεξίεο ηνπ Τπνπξγείνπ Δξγαζίαο θαη Κνηλσληθψλ Αζθαιίζεσλ. (δ) Πνιχηεθλε ή πεληακειήο νηθνγέλεηα πνπ ιακβάλεη επίδνκα ηέθλνπ απφ ηελ Τπεξεζία Υνξεγηψλ θαη Δπηδνκάησλ ηνπ Τπνπξγείνπ Οηθνλνκηθψλ γηα ηξία εμαξηψκελα παηδηά θαη πάλσ θαη κε εηήζην κεηθηφ νηθνγελεηαθφ εηζφδεκα κέρξη Σν εηζνδεκαηηθφ θξηηήξην ησλ γηα ην εηήζην κεηθηφ νηθνγελεηαθφ εηζφδεκα απμάλεηαη θιηκαθσηά θαηά γηα θάζε πξφζζεην παηδί πέξαλ ησλ ηεζζάξσλ. Μέηξα γηα αληηκεηψπηζε ηεο ελεξγεηαθήο θηψρεηαο θαη πξνζηαζία ησλ επάισησλ θαηαλαισηψλ. Δπίζεκε Δθεκεξίδα, Παξάξηεκα ΙΙΙ(I): (1) Γπλάκεη ηνπ παξφληνο Γηαηάγκαηνο θαζνξίδνληαη ηα θάησζη κέηξα γηα ηελ πξνζηαζία ησλ επάισησλ θαηαλαισηψλ θαη γηα ηελ αληηκεηψπηζε ηεο ελεξγεηαθήο θηψρεηαο ζχκθσλα κε ηα εδάθηα (4) θαη (6) ηνπ άξζξνπ 93, θαη ην εδάθην (2) ηνπ άξζξνπ 94 ηνπ Νφκνπ: (α) ηελ ζπκπεξίιεςε ησλ θαηεγνξηψλ επάισησλ θαηαλαισηψλ πνπ πξνβιέπνληαη ζηελ παξάγξαθν 4(1)(δ) θαη 4(1)(ε) ζηελ εηδηθή δηαηίκεζε γηα ηηο πνιχηεθλεο θαη δπζπξαγνχζεο νηθνγέλεηεο κε Κψδηθα 08, φπσο θαζνξίδεηαη ζε ζρεηηθή Απφθαζε ηνπ Τπνπξγνχ γηα επηβνιή Τπνρξεψζεσλ Γεκφζηαο Ωθέιεηαο, ζχκθσλα κε ην άξζξν 89 θαη 90(5) ηνπ Νφκνπ, φπσο απηή εθάζηνηε ηξνπνπνηείηαη ή αληηθαζίζηαηαη. (β) Σελ παξνρή νηθνλνκηθψλ θηλήηξσλ ζηηο θαηεγνξίεο επάισησλ θαηαλαισηψλ πνπ πξνβιέπνληαη ζηελ παξάγξαθν 4(1)(α) κέρξη 4(1)(δ) κέζσ ηεο ζπκκεηνρήο ηνπο ζε ρέδην γηα εγθαηάζηαζε νηθηαθνχ θσηνβνιηατθνχ ζπζηήκαηνο δπλακηθφηεηαο κέρξη 3kW κε ηε κέζνδν ζπκςεθηζκνχ κεηξήζεσλ παξαγφκελεο θαη θαηαλαιηζθφκελεο ειεθηξηθήο ελέξγεηαο, φπσο απηφ ηξνπνπνηείηαη ή αληηθαζίζηαηαη ζχκθσλα κε ηηο εθάζηνηε Απνθάζεηο ηνπ Τπνπξγηθνχ πκβνπιίνπ. Έλαξμε ηζρχνο. 6. Σν παξφλ Γηάηαγκα ηίζεηαη ζε ηζρχ κε ηελ δεκνζίεπζε ηνπ ζηελ Δπίζεκε Δθεκεξίδα ηεο Γεκνθξαηίαο. Έγηλε ζηηο 25 Ινπλίνπ ΓΔΩΡΓΙΟ ΛΑΚΚΟΣΡΤΠΗ, Τπνπξγφο Δκπνξίνπ, Βηνκεραλίαο θαη Σνπξηζκνχ. Σππψζεθε ζην Σππνγξαθείν ηεο Κππξηαθήο Γεκνθξαηίαο Μηραιάθε Καξανιή, 1445 Λεπθσζία, Σει.: , Φαμ: Αληίηππα ηεο Δπίζεκεο Δθεκεξίδαο πσινχληαη πξνο 1,71 ην θαζέλα Δηήζηα ζπλδξνκή: 68,00.

19 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙV Σχέδιο Α. Διευρυμένη εφαρμογή του συστήματος Συμψηφισμού μετρήσεων της Καταναλισκόμενης με την Παραγόμενη Ηλεκτρική Ενέργεια από Φωτοβολταϊκά Συστήματα (Net-Metering) εγκατεστημένα σε οικίες. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Βεβαιώνω ότι το Τεμάχιο Αρ.... φύλλο/σχέδιο... Τμήμα... Διεύθυνση Τ. Τομέας... υπάρχει οικιστική μονάδα η οποία χρησιμοποιείται σαν ΜΟΝΙΜΗ κατοικία από τον/την... με Αρ. Ταυτότητας... Ονοματεπώνυμο Κοινοτάρχη ή Πιστοποιούντος Υπαλλήλου... Υπογραφή* Σφραγίδα... Ημερομηνία *: Βεβαιώνω ότι, σύμφωνα με τη γνώση μου, όλα τα στοιχεία που παρατίθενται στην παρούσα αίτηση είναι αληθή και πραγματικά. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί οποιαδήποτε ψευδής αναφορά ή ανακρίβεια ή παραποίηση στοιχείων, είναι εις γνώσει μου ότι θα υποστώ τις συνέπειες του Νόµου. 16 Σ ε λ.

20 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V Σχέδιο Α. Διευρυμένη εφαρμογή του συστήματος Συμψηφισμού μετρήσεων της Καταναλισκόμενης με την Παραγόμενη Ηλεκτρική Ενέργεια από Φωτοβολταϊκά Συστήματα (Net-Metering) εγκατεστημένα σε οικίες ή κτίρια που αποτελούν έδρα τοπικών Αρχών ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Εγκαταστάτης): ΑΡ. ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΦΜ.. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΟ.... Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΜΥΝΟ ΜΟΝΙΜΑ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ/ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΜΥΝΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ/ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ 17 Σ ε λ.

21 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VI Σχέδιο Α. Διευρυμένη εφαρμογή του συστήματος Συμψηφισμού μετρήσεων της Καταναλισκόμενης με την Παραγόμενη Ηλεκτρική Ενέργεια από Φωτοβολταϊκά Συστήματα (Net-Metering) εγκατεστημένα σε οικίες ή κτίρια που αποτελούν έδρα τοπικών Αρχών. ΔΗΛΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ/ΑΡΜΟΔΙΟΥΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Δηλώνω ότι στην οικιστική μονάδα/κτίριο που αποτελεί έδρα του. (Δήμος/Κοινοτικό Συμβούλιο) που κατέχω/εργάζομαι ως.. στο Τεμάχιο...φύλλο/σχέδιο...Τμήμα... Διεύθυνση...Τ. Τομέας... εργάστηκαν στην εγκατάσταση του Φωτοβολταϊκού Συστήματος οι αναγράφοντες στον πιο κάτω κατάλογο. A/A 1 Ονοματεπώνυμο Αρ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ονοματεπώνυμο Ιδιοκτήτη/Αρμόδιου Λειτουργού... Υπογραφή Ημερομηνία Βεβαιώνω ότι, σύμφωνα με τη γνώση μου, όλα τα στοιχεία που παρατίθενται στην παρούσα αίτηση είναι αληθή και πραγματικά. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί οποιαδήποτε ψευδής αναφορά ή ανακρίβεια ή παραποίηση στοιχείων, είναι εις γνώσει μου ότι θα υποστώ τις συνέπειες του Νόµου. 18 Σ ε λ.

22 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VII Εγκύκλιος 3/2008 Υπουργείου Εσωτερικών 19 Σ ε λ.

23

24

25

26

27

28

μετρήσεων τη Εισαγόμενη από το Δίκτυο με την Παραγόμενη Ηλεκτρική Ενέργεια από Φωτοβολταϊκά Συστήματα (Net-Metering) εγκατεστημένα σε οικίε

μετρήσεων τη Εισαγόμενη από το Δίκτυο με την Παραγόμενη Ηλεκτρική Ενέργεια από Φωτοβολταϊκά Συστήματα (Net-Metering) εγκατεστημένα σε οικίε ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργεια Κύπρου (ΡΑΕΚ) ανακοινώνει την έναρξη λειτουργία των ακόλουθων δύο Σχεδίων για το έτο 2013: Σχέδιο Α Β 1. Διευρυμένη εφαρμογή του συστήματο Συμψηφισμού μετρήσεων τη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας των ακόλουθων δύο Σχεδίων για το έτος 2013:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας των ακόλουθων δύο Σχεδίων για το έτος 2013: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ) ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας των ακόλουθων δύο Σχεδίων για το έτος 2013: Σχέδιο Α Β 1. Διευρυμένη εφαρμογή του συστήματος Συμψηφισμού μετρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

«ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

«ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΙΟΣ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΣΚΟΠΟΣ...3 2. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ...3 3. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α - NET METERING...4

Διαβάστε περισσότερα

«ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

«ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΙΟΣ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΣΚΟΠΟΣ...3 2. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ...3 3. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α - NET METERING...4

Διαβάστε περισσότερα

Η παρούσα ανακοίνωση έχει Τροποποιηθεί από τη ΡΑΕΚ, ως προς τα κριτήρια αξιολόγησης, στις 05/07/2012.

Η παρούσα ανακοίνωση έχει Τροποποιηθεί από τη ΡΑΕΚ, ως προς τα κριτήρια αξιολόγησης, στις 05/07/2012. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΑΡ ΑΛ ΑΒΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΓΚ ΑΤΑΣΤ ΑΣΗ ΜΟ Ν ΑΔ Ω Ν ΠΑΡ ΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜ ΑΤ Α Η ΡΑΕΚ ανακοινώνει ότι θα παραλαμβάνει αιτσεις για παροχ

Διαβάστε περισσότερα

«ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

«ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» V15 16/11/2015 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΣΚΟΠΟΣ... 3 2. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ... 3 3. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ 1.0 ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ 1.0 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΑΗΚ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ 1.0 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ανδρέας Λιζίδης Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού 26/4/2017 Α. ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΌ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΑΡ ΑΛ ΑΒΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΓΚ ΑΤΑΣΤ ΑΣΗ ΜΟ Ν ΑΔ Ω Ν ΠΑΡ ΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜ ΑΤ Α Η ΡΑΕΚ, σε συνέχεια της ανακοίνωσς της ημερομηνίας 28 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

ιευρυμένη εφαρμογή των Συστημάτων Net-Metering σε οικίες και κτίρια Τοπικών Αρχών & καταναλωτές

ιευρυμένη εφαρμογή των Συστημάτων Net-Metering σε οικίες και κτίρια Τοπικών Αρχών & καταναλωτές ιευρυμένη εφαρμογή των Συστημάτων Net-Metering σε οικίες και κτίρια Τοπικών Αρχών & Αυτοπαραγωγής σε εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές ιασφάλιση ουσιαστικού και υγιούς ανταγωνισμού Προστασία Συμφερόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α NET METERING

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α NET METERING ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ (Φ/Β) ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

«ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

«ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» V5 01/03/2016 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΣΚΟΠΟΣ...3 2. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ...3 3. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ενας Φωτοβολταϊκό Πάρκο αποτελείται από: ΚΥΡΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Ενας Φωτοβολταϊκό Πάρκο αποτελείται από: ΚΥΡΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Ενας Φωτοβολταϊκό Πάρκο αποτελείται από: ΚΥΡΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Φωτοβολταϊκά Πλαίσια PV Panels Μονοκρυσταλλικών στοιχείων πυριτίου, απόδοσης 13-18%. Πολυκρυσταλλικών στοιχείων πυριτίου, απόδοσης 11-15%. Thin

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ Αριθμός Αίτησης: Ημερομηνία Υποβολής: Υπογραφή Εξουσιοδοτημένου Παραλήπτη ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ «ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΑΜΕΙΟΥ Α.Π.Ε. ΚΑΙ ΕΞ.Ε. ΣΧΕΔΙΟ «ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΑΜΕΙΟΥ Α.Π.Ε. ΚΑΙ ΕΞ.Ε. ΣΧΕΔΙΟ «ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014 ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ Αρ. Φακέλου: 13.32.31.8.1.Φ /14 Ημερομηνία Υποβολής Αίτησης:.. /.. /2014 Υπογραφή Εξουσιοδοτημένου Παραλήπτη.. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΑΜΕΙΟΥ Α.Π.Ε. ΚΑΙ ΕΞ.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ Αριθμός Αίτησης: Υποβολής: Υπογραφή Εξουσιοδοτημένου Παραλήπτη ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ «ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΕ ΚΑΙ ΕΞ.Ε

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΕ ΚΑΙ ΕΞ.Ε ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ Αριθμός Φακέλου: 13.32.31.ΝΜΦ2. Ημερομηνία Υποβολής: Υπογραφή Εξουσιοδοτημένου Παραλήπτη ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΕ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο ΑΠΕ για παραγωγή και κατανάλωση ηλεκτρικής Ενέργειας

Σχέδιο ΑΠΕ για παραγωγή και κατανάλωση ηλεκτρικής Ενέργειας Σχέδιο ΑΠΕ για παραγωγή και κατανάλωση ηλεκτρικής Ενέργειας Σχέδιο για Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) για ίδια κατανάλωση 02/07/2018 30/10/2018 (ΝΕΤ-BILLING) Κλάδος

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος του ΔΣΔ στο νέο περιβάλλον της αγοράς ηλεκτρισμού Στρατηγική επιτυχίας και πρωτοπορίας

Ο ρόλος του ΔΣΔ στο νέο περιβάλλον της αγοράς ηλεκτρισμού Στρατηγική επιτυχίας και πρωτοπορίας Σύνδεση και Λειτουργία Συστημάτων Παραγωγής Ηλεκτρισμού από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με τελική κατάληξη την ένταξη των Έργων στην Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού Ο ρόλος του ΔΣΔ στο νέο περιβάλλον της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ»

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ» V21 16/05/2018 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΑΠΕ) ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» «ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ» ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

03/10/2017 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

03/10/2017 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 03/10/2017 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ (ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ) Οκτώβριος 2017

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ»

«ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ» V5 10/03/2017 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ» ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο για Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) για ίδια κατανάλωση

Σχέδιο για Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) για ίδια κατανάλωση Λευκωσία, 26 Ιουνίου 2018 Προς: Όλους τους ενδιαφερόμενους Κυρία/ε, Σχέδιο για Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) για ίδια κατανάλωση Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΕ ΚΑΙ ΕΞ.Ε

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΕ ΚΑΙ ΕΞ.Ε ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ Αριθμός Φακέλου: 13.32.31.8.1.Ν Ημερομηνία Υποβολής: Υπογραφή Εξουσιοδοτημένου Παραλήπτη ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΕ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013 ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΝ ΑΣΚΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 13/12/2013

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013 ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΝ ΑΣΚΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 13/12/2013 ΦΑ2 - Θερμομόνωση οροφής, σε υφιστάμενες οικιστικές μονάδες, που βρίσκονται σε μη ορεινές περιοχές (υψόμετρο κάτω από 600 μέτρα) 1/8 ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ Αριθμός Φακέλου: 13.32.31.4.2.1.-Φ

Διαβάστε περισσότερα

09/03/2018 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

09/03/2018 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 09/03/2018 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ (ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ) Μάρτιος 2018

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Παροχής Χορηγιών για ενθάρρυνση της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Εξοικονόμησης Ενέργειας στις κατοικίες

Σχέδιο Παροχής Χορηγιών για ενθάρρυνση της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Εξοικονόμησης Ενέργειας στις κατοικίες Σχέδιο Παροχής Χορηγιών για ενθάρρυνση της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Εξοικονόμησης Ενέργειας στις κατοικίες 1 Η Προκήρυξη ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ 21kWp ΜΕΧΡΙ 150kWp ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΕΕΒΤ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδια Χορηγιών για ενθάρρυνση της χρήσης των ΑΠΕ και της Εξοικονόμησης Ενέργειας για τοπικές αρχές και νοικοκυριά

Σχέδια Χορηγιών για ενθάρρυνση της χρήσης των ΑΠΕ και της Εξοικονόμησης Ενέργειας για τοπικές αρχές και νοικοκυριά Σχέδια Χορηγιών για ενθάρρυνση της χρήσης των ΑΠΕ και της Εξοικονόμησης Ενέργειας για τοπικές αρχές και νοικοκυριά Ανδρέας Λιζίδης Υπηρεσία Ενέργειας Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού

Διαβάστε περισσότερα

ERACOBUILD. Φωτοβολταϊκά και Net Metering. «Αντίστροφη Μέτρηση για Κατοικίες Χαμηλού Άνθρακα» Φάνος Καραντώνης - Γραμματέας ΣΕΑΠΕΚ

ERACOBUILD. Φωτοβολταϊκά και Net Metering. «Αντίστροφη Μέτρηση για Κατοικίες Χαμηλού Άνθρακα» Φάνος Καραντώνης - Γραμματέας ΣΕΑΠΕΚ ERACOBUILD «Αντίστροφη Μέτρηση για Κατοικίες Χαμηλού Άνθρακα» Φωτοβολταϊκά και Net Metering Εφαρμογή Εθνικού Στόχου για ΑΠΕ Ετήσια αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ στην τελική κατανάλωση Ενδεικτική πορεία υλοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Στόχοι βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης στις επιχειρήσεις και σύντομη αναφορά στα σχέδια χορηγιών Κεντρικά Γραφεία ΟΕΒ 23/11/18

Στόχοι βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης στις επιχειρήσεις και σύντομη αναφορά στα σχέδια χορηγιών Κεντρικά Γραφεία ΟΕΒ 23/11/18 Στόχοι βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης στις επιχειρήσεις και σύντομη αναφορά στα σχέδια χορηγιών Κεντρικά Γραφεία ΟΕΒ 23/11/18 Χριστόδουλος Ελληνόπουλος Λειτουργός Βιομηχανικών Εφαρμογών Υπηρεσία Ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΕ ΚΑΙ ΕΞ.Ε

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΕ ΚΑΙ ΕΞ.Ε ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ Αριθμός Φακέλου: 13.32.31.8.2.1.Φ Ημερομηνία Υποβολής: Υπογραφή Εξουσιοδοτημένου Παραλήπτη ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΕ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΑΜΕΙΟΥ Α.Π.Ε. ΚΑΙ ΕΞ.Ε.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΑΜΕΙΟΥ Α.Π.Ε. ΚΑΙ ΕΞ.Ε. ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ Αρ. Φακέλου: 13.32.31.6.5 Αίτηση.. /17 Ημερομηνία Υποβολής Αίτησης:.. /.. / 2017 Υπογραφή Εξουσιοδοτημένου Παραλήπτη. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΑΜΕΙΟΥ Α.Π.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Φωτοβολταϊκά Συστήματα μέχρι 3kW) Σχέδιο Συμψηφισμού Μετρήσεων της ΡΑΕΚ Αρ. Αίτησης ΑΗΚ:.. Η Σύμβαση αυτή γίνεται σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2003 έως 2006, Ν.122(Ι)/2003, Ν.239(Ι)/2004, Ν.143(Ι)/2005, Ν.173(Ι)/2006 & N.92(I)/2008.

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2003 έως 2006, Ν.122(Ι)/2003, Ν.239(Ι)/2004, Ν.143(Ι)/2005, Ν.173(Ι)/2006 & N.92(I)/2008. ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ (ΡΑΕΚ) ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΑΠΟ Α ΕΙΑ ΜΟΝΑ ΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ (ΜΕΧΡΙ 5MW) ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΑΠΕ) ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΕ ΚΑΙ ΕΞ.Ε

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΕ ΚΑΙ ΕΞ.Ε ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ Αριθμός Φακέλου: 13.32.31.5.2.Φ Ημερομηνία Υποβολής: Υπογραφή Εξουσιοδοτημένου Παραλήπτη ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΕ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδια χορηγιών για τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στις επιχειρήσεις

Σχέδια χορηγιών για τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στις επιχειρήσεις Σχέδια χορηγιών για τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στις επιχειρήσεις ΟΕΒ -17/12/2018 Κλάδος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Ιούλιος 2018, KEBE Στόχοι ΑΠΕ μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

1/3/2016 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

1/3/2016 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1/3/2016 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ (ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ) Version 1.0 ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορία Β Επενδύσεων: Συμψηφισμός Λογαριασμών (Net Billing)

Κατηγορία Β Επενδύσεων: Συμψηφισμός Λογαριασμών (Net Billing) ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ (Φ/Β) ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΒΙΟΜΑΖΑΣ/ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ. Σχέδιο Επιχορήγησης Εργοληπτικών Επιχειρήσεων για την Αναβάθμιση του Εξοπλισμού τους. για το έτος 2006

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ. Σχέδιο Επιχορήγησης Εργοληπτικών Επιχειρήσεων για την Αναβάθμιση του Εξοπλισμού τους. για το έτος 2006 α.α. 13.14.05 ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ Αρ. Αίτησης: Ημερ. Υποβολής:.. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ Σχέδιο Επιχορήγησης Εργοληπτικών Επιχειρήσεων για την Αναβάθμιση του Εξοπλισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Α.Π.Ε. ΚΑΙ ΕΞ.Ε.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Α.Π.Ε. ΚΑΙ ΕΞ.Ε. ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ Αριθμός Φακέλου: 13.32.31.8.1.Φ Ημερομηνία Υποβολής Αίτησης: Υπογραφή Εξουσιοδοτημένου Παραλήπτη ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Α.Π.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΠΕ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΠΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΠΕ 151kWp ΜΕΧΡΙ 8ΜWp ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΜΕΣΗΣ ΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΕΕΒΤ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ 11 ΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ SAVENERGY 2015 Κεντρικά Γραφεία ΑΗΚ (ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ 11, ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ) Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2015 Ομιλία του Αν. Διευθυντή

Διαβάστε περισσότερα

Αν κατά την ημερομηνία πληρωμής των όρων ισχύει διαφορετικός συντελεστής ΦΠΑ, το ολικό ποσό πληρωμής θα αναπροσαρμοστεί ανάλογα.

Αν κατά την ημερομηνία πληρωμής των όρων ισχύει διαφορετικός συντελεστής ΦΠΑ, το ολικό ποσό πληρωμής θα αναπροσαρμοστεί ανάλογα. ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ Φ.Π.Α. ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Αρ. Αίτησης ΔΣΔ (ΑΗΚ) : Αρ. Τιμολογίου : Αρ. Αναφοράς : Αρ. Προσφοράς : Αρ. Αίτησης : Αρ. Έργου : Αρ. Εγγράφου : Αρ. Πρωτ. σας : Λογαριασμός Πελάτη: Ημερομηνία : : 90000020C

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ. 1. Εκσυγχρονισμός Κέντρων Εστίασης και Αναψυχής ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1

ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ. 1. Εκσυγχρονισμός Κέντρων Εστίασης και Αναψυχής ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΣΧΕΔΙΟ ΧΟΡΗΓΙΩΝ για τον Εκσυγχρονισμό Κέντρων Εστίασης και Αναψυχής (Ψαροταβέρνες) Για Εσωτερική Χρήση Αριθμός Πρόσκλησης Παραλαβής: Σφραγίδα Ομάδας: Υπογραφή Εκπροσώπου Ομάδας:

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα με αξιοποίησης (MW) Βιομάζας (MW) κυματικής ενέργειας (MW) , Mέγιστη δυναμικότητα ανά σύστημα* 8 17,

Συστήματα με αξιοποίησης (MW) Βιομάζας (MW) κυματικής ενέργειας (MW) , Mέγιστη δυναμικότητα ανά σύστημα* 8 17, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΠΕ 151kWp ΜΕΧΡΙ 8ΜWp ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΜΕΣΗΣ ΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΕΕΒΤ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Παρεχόμενο ηλεκτρικό ρεύμα από Σύστημα Παραγωγής Ηλεκτρισμού Ισχύος kwp, 3-Φ, 400V/11-22kV, 50Hz

Παρεχόμενο ηλεκτρικό ρεύμα από Σύστημα Παραγωγής Ηλεκτρισμού Ισχύος kwp, 3-Φ, 400V/11-22kV, 50Hz ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ Φ.Π.Α. ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Αρ. Αίτησης ΔΣΔ (ΑΗΚ) : Αρ. Πρωτ. σας : : 90000020C Ημερομηνία : Αγαπητοί Κύριοι, ΠΡΟΣΦΟΡΑ (ΟΡΟΙ) ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ 997/2013 ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΝΤΥΠΩΝ ΑΠΟ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΡΑΕΚ Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου, αφού έλαβε υπόψη: τις εξουσίες που της παρέχει το Άρθρο 97 των Περί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Φωτοβολταϊκά Συστήματα μέχρι και 5kWp Συμψηφισμός Μετρήσεων Σχέδιο ΑΗΚ «Σ.Μ.5» Διασύνδεση και Παράλληλη Λειτουργία Φωτοβολταϊκού

Διαβάστε περισσότερα

LINK 4.1.2.1 A. Ενα Οικιακό Φωτοβολταϊκό Σύστημα αποτελείται από: ΚΥΡΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

LINK 4.1.2.1 A. Ενα Οικιακό Φωτοβολταϊκό Σύστημα αποτελείται από: ΚΥΡΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ LINK 4.1.2.1 A Ενα Οικιακό Φωτοβολταϊκό Σύστημα αποτελείται από: ΚΥΡΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Φωτοβολταϊκά Πλαίσια PV Panels Μονοκρυσταλλικών στοιχείων πυριτίου, απόδοσης 13-18%. Πολυκρυσταλλικών στοιχείων πυριτίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνει την έναρξη των πιο κάτω σχεδίων επιχορήγησης μέρους του κόστους της δαπάνης για:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνει την έναρξη των πιο κάτω σχεδίων επιχορήγησης μέρους του κόστους της δαπάνης για: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνει την έναρξη των πιο κάτω σχεδίων επιχορήγησης μέρους του κόστους της δαπάνης για: (α) ανακαίνιση υφιστάμενων εγκεκριμένων κοινόχρηστων και βοηθητικών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Φωτοβολταϊκά Συστήματα μέχρι και 5kWp Συμψηφισμός Μετρήσεων Σχέδιο ΑΗΚ «Σ.Μ.5» Διασύνδεση και Παράλληλη Λειτουργία Φωτοβολταϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ «ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ» Δρ. Δημήτρης Ευαγόρου Λειτουργός Ενέργειας (Παρακολούθηση Αγοράς, Ανταγωνισμού και Προστασία Καταναλωτών) ΟΕΒ Λευκωσία,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 109/2019 Αρ. 5151, Αριθμός 109

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 109/2019 Αρ. 5151, Αριθμός 109 777 Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 109/2019 Αρ. 5151, 29.3.2019 Αριθμός 109 ΟΙ ΠΔΡΙ ΑΦΑΛΙΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΣΑΦΑΛΙΣΙΚΩΝ ΔΡΓΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΝΑΦΩΝ ΘΔΜΑΣΩΝ ΝΟΜΟΙ 2016-2019 Ο Έθνξνο Αζθαιίζεσλ κε απόθαζή ηνπ όπσο πξνβιέπεηαη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Α.Π.Ε. ΚΑΙ ΕΞ.Ε.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Α.Π.Ε. ΚΑΙ ΕΞ.Ε. ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ Αριθμός Φακέλου: 13.32.31.8.1.Φ Ημερομηνία Υποβολής Αίτησης: Υπογραφή Εξουσιοδοτημένου Παραλήπτη ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Α.Π.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 97(2)(δ) ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ Α ΕΙΑΣ

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 97(2)(δ) ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ Α ΕΙΑΣ Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΥΝΑΜΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 97(2)(δ) (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 3) ΜΕΡΟΣ Ι ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ Α ΕΙΑΣ 1. Πλήρες όνοµα αιτητή... 2. ιεύθυνση αιτητή, ή στην περίπτωση νοµικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 1. Για την εξασφάλιση Άδειας για την Κατασκευή και Λειτουργία Μονάδων Παραγωγής με σκοπό την Προμήθεια Ηλεκτρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνει την έναρξη των πιο κάτω σχεδίων επιχορήγησης μέρους του κόστους της δαπάνης για:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνει την έναρξη των πιο κάτω σχεδίων επιχορήγησης μέρους του κόστους της δαπάνης για: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνει την έναρξη των πιο κάτω σχεδίων επιχορήγησης μέρους του κόστους της δαπάνης για: (α) ανακαίνιση υφιστάμενων εγκεκριμένων κοινόχρηστων και βοηθητικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013 ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΝ ΑΣΚΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 13/12/2013

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013 ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΝ ΑΣΚΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 13/12/2013 ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Αριθμός Φακέλου: 13.32.43.4.1.-Φ 1/8 Υπογραφή Εξουσιοδοτημένου Παραλήπτη: ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ημερομηνία Υποβολής: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακός Συμψηφισμός Net Metering

Ενεργειακός Συμψηφισμός Net Metering Ενεργειακός Συμψηφισμός Net Metering 1 Τι είναι το Net Metering 2 Το Net Metering είναι ο συμψηφισμός παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας μέσω δικτύου Η εφαρμογή του Net Metering είναι ένα νέο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Παροχής Χορηγιών για Θερμομόνωση Οροφών Υφιστάμενων Κατοικιών

Σχέδιο Παροχής Χορηγιών για Θερμομόνωση Οροφών Υφιστάμενων Κατοικιών Σχέδιο Παροχής Χορηγιών για Θερμομόνωση Οροφών Υφιστάμενων Κατοικιών 1 Η Προκήρυξη ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΣ 2018 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΣΚΟΠΟΣ...3 2. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Σχέδιο Παροχής Κρατικών Χορηγιών για την Εισαγωγή Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης με βάση το Ευρωπαϊκό Σύστημα Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θάλασσα» 2014-2020 Μέτρο 4.3: Στρατηγική Τοπικής Ανάπτυξης Αλιευτικών Περιοχών Λάρνακας Αμμοχώστου 2014-2020 «Σχέδιο Χορηγιών για Ίδρυση και Εκσυγχρονισμό Κέντρων Εστίασης και

Διαβάστε περισσότερα

Ανδρέας Λιζίδης, ΛΒΕ Α, ΥΕΕΒΤ, Κύπρος Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την ενεργειακή απόδοση σε Ελλάδα και Κύπρο, Αθήνα, 31/5/2018

Ανδρέας Λιζίδης, ΛΒΕ Α, ΥΕΕΒΤ, Κύπρος Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την ενεργειακή απόδοση σε Ελλάδα και Κύπρο, Αθήνα, 31/5/2018 Ανδρέας Λιζίδης, ΛΒΕ Α, ΥΕΕΒΤ, Κύπρος Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την ενεργειακή απόδοση σε Ελλάδα και Κύπρο, Αθήνα, 31/5/2018 Ταυτότητα Σχεδίου ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ ΣΤΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ Το Σχέδιο Αποσκοπεί

Διαβάστε περισσότερα

Δικαιώματα καταναλωτών και διαδικασία υποβολής παραπόνων

Δικαιώματα καταναλωτών και διαδικασία υποβολής παραπόνων ρυθμιστική αρχή ενέργειας κύπρου cyprus energy regulatory authority www.cera.org.cy Δικαιώματα καταναλωτών και διαδικασία υποβολής παραπόνων ΕΚΔΟΣΗ 2013 Δικαιώματα καταναλωτών και διαδικασία υποβολής παραπόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΙKHΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΙKHΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΙKHΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Σχέδιο Παροχής Κρατικών Χορηγιών για την Εισαγωγή Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης με βάση το Ευρωπαϊκό Σύστημα Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΡ. 4. στην Έκδοση των Κανόνων Μεταφοράς και Διανομής. Δημόσια Διαβούλευση 25 Ιουνίου Ιουλίου 2015

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΡ. 4. στην Έκδοση των Κανόνων Μεταφοράς και Διανομής. Δημόσια Διαβούλευση 25 Ιουνίου Ιουλίου 2015 ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΡ. 4 στην Έκδοση 4.0.0 των Κανόνων Μεταφοράς και Διανομής Δημόσια Διαβούλευση 25 Ιουνίου 2015 25 Ιουλίου 2015 Τίτλος Περιγραφή Πρόταση Τροποποιήσεων Αρ. 4 στην Έκδοση 4.0.0 των Κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

«Σχέδιο για Εγκατάσταση ή Αντικατάστασης Ηλιακών Συστημάτων Παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης στις Κατοικίες»

«Σχέδιο για Εγκατάσταση ή Αντικατάστασης Ηλιακών Συστημάτων Παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης στις Κατοικίες» V3 14/06/2017 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «Σχέδιο για Εγκατάσταση ή Αντικατάστασης Ηλιακών Συστημάτων Παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης στις Κατοικίες» Επιτροπή Διαχείρισης Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ Ιούνιος 2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Γεώργιος Νίκιας Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Beng/MSc Πανεπιστημίου Γλασκώβης Γενικός Διευθυντής ΤΑΣΙΣ Ενεργειακή

Γεώργιος Νίκιας Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Beng/MSc Πανεπιστημίου Γλασκώβης Γενικός Διευθυντής ΤΑΣΙΣ Ενεργειακή NET METERING Αυτοπαραγωγή Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά και Εξοικονόμηση «Το θεσμικό πλαίσιο για εικονική αυτοπαραγωγή (virtual net metering) από διασυνδεδεμένα ΦΒ συστήματα» Γεώργιος Νίκιας Διπλ. Ηλεκτρολόγος

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 (ΝΟΜΟΣ 159(1) ΤΟΥ 2003) Γνωστοποίηση με βάση τα Άρθρα 67 και 100

Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 (ΝΟΜΟΣ 159(1) ΤΟΥ 2003) Γνωστοποίηση με βάση τα Άρθρα 67 και 100 Ε.Ε. Παρ. ΙΠ(Ι) Αρ. 3844, 23.4.2004 1813 Κ.Δ.Π. 273/2004 Αριθμός 273 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 (ΝΟΜΟΣ 159(1) ΤΟΥ 2003) Γνωστοποίηση με βάση τα Άρθρα 67 και 100 Όροι και προϋποθέσεις που αφορούν

Διαβάστε περισσότερα

24/02/2019 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

24/02/2019 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 24/02/2019 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οι Εκδηλώσεις Ενδιαφέροντος να υποβληθούν εις διπλούν σε κλειστό φάκελο ο οποίος είτε να παραδοθεί στα γραφεία της ΡΑΕΚ:

Οι Εκδηλώσεις Ενδιαφέροντος να υποβληθούν εις διπλούν σε κλειστό φάκελο ο οποίος είτε να παραδοθεί στα γραφεία της ΡΑΕΚ: ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΜΟΝΑ ΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΡ. 22/2004. ΜΕΡΟΣ 1 Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ 1.1. ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Η Ρυθµιστική Αρχή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΡ. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ: 2/2016 ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Η/ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ι Κ Ω Ν ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ Φ.Π.Α. ΓΙA ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Ή ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Για επίσημη χρήση Η δήλωση αυτή

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΡΑΕ ΥΠ. ΑΡΙΘΜ. 6/2014

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΡΑΕ ΥΠ. ΑΡΙΘΜ. 6/2014 Πειραιώς 132, 11854 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΡΑΕ ΥΠ. ΑΡΙΘΜ. 6/2014 Γνωμοδότηση για την έκδοση Υπουργικής απόφασης για την εγκατάσταση μονάδων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 6α: ΦΥΛΛΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΡΓΟΥ (ΦΑΕ)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 6α: ΦΥΛΛΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΡΓΟΥ (ΦΑΕ) Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θάλασσα» 2014-2020 Μέτρο 4.3: Στρατηγική Τοπικής Ανάπτυξης Αλιευτικών Περιοχών Λάρνακας Αμμοχώστου 2014-2020 «Σχέδιο Χορηγιών για Ίδρυση και Εκσυγχρονισμό Κέντρων Εστίασης και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΩΝ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΩΝ 1/5 V2 20/11/2015 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΩΝ Επιτροπή Διαχείρισης Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞ.Ε. Νοέμβριος 2015 2/5 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΣΚΟΠΟΣ...3 2. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ...3 3. ΔΙΙΚΑΙΟΥΧΟΙ...3

Διαβάστε περισσότερα

Net metering Τα νέα μέτρα ενίσχυσης των φωτοβολταϊκών

Net metering Τα νέα μέτρα ενίσχυσης των φωτοβολταϊκών Net metering Τα νέα μέτρα ενίσχυσης των φωτοβολταϊκών Τελευταία ενημέρωση 31 Δεκεμβρίου 2014 Ακαδημίας 39, 106 72 Αθήνα, τηλ. 210 9577470 info@helapco.gr, www.helapco.gr Τι προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΗ ΚΤΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΣΙΑ

ΕΠΙΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΗ ΚΤΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΣΙΑ Κ.Δ.Π. 157/2014 ΕΠΙΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΗ ΚΤΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΑΡΑΡΣΗΜΑ ΣΡΙΣΟ ΜΕΡΟ Ι ΚΑΝΟΝΙΣΙΚΕ ΔΙΟΙΚΗΣΙΚΕ ΠΡΑΞΕΙ Αριθμός 4767 Παρασκεσή, 21 Μαρτίοσ 2014 541 Απιθμόρ 157 Oι πεπί Βιοκηόνων (Σέλη) Κανονιζμοί ηος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018)

ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018) ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2004 ΕΩΣ 2018 (Ν.183(Ι)/2004 & Ν.103(Ι)/2006 & 199(Ι)/2007 & 219(Ι)/2012&148(Ι)/2018) ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Πρότυποι όροι Άδειας Κατασκευής, Ιδιοκτησίας,

Διαβάστε περισσότερα

491 Κ.Δ.Π. 130/2004. Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3815, Αριθμός 130 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 (ΝΟΜΟΣ 159(1) ΤΟΥ 2003)

491 Κ.Δ.Π. 130/2004. Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3815, Αριθμός 130 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 (ΝΟΜΟΣ 159(1) ΤΟΥ 2003) Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3815, 5.3.2004 491 Κ.Δ.Π. 130/2004 Αριθμός 130 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 (ΝΟΜΟΣ 159(1) ΤΟΥ 2003) Γνωστοποίηση με βάση το άρθρο 8 Χορήγηση άδειας εγκεκριμένου αποθηκευτή

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4338, 8/6/2012. Αρ. 4338, 8.6.2012 73(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ 2012

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4338, 8/6/2012. Αρ. 4338, 8.6.2012 73(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ 2012 Αρ. 4338, 8.6.2012 73(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2000 ΕΩΣ 2012 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 95(Ι) του 2000 93(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ NIKOΣ ΤΑΒΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΗΣ Ο.Ε. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ 32 ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΗΛ. 28410 22457 FAX 28410 24381 info@tavlasatsalis.gr EIΣΑΓΩΓΗ Μετά

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα με αξιοποίησης (MW) κυματικής ενέργειας (MW) , Mέγιστη δυναμικότητα ανά σύστημα* 8 17,

Συστήματα με αξιοποίησης (MW) κυματικής ενέργειας (MW) , Mέγιστη δυναμικότητα ανά σύστημα* 8 17, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΠΕ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΕΕΒΤ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

3863 Κ.Δ.Π. 467/2004

3863 Κ.Δ.Π. 467/2004 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3851, 30.4.2004 3863 Κ.Δ.Π. 467/2004 Αριθμός 467 Οι περί Ρύθμισης της Αγοράς Ηλεκτρισμού (Τέλη Αδειών) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΕ ΚΑΙ ΕΞ.Ε

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΕ ΚΑΙ ΕΞ.Ε ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ Αριθμός Φακέλου: 13.32.31.8.2.1.Φ Ημερομηνία Υποβολής: Υπογραφή Εξουσιοδοτημένου Παραλήπτη ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΕ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Παρουσίαση στην ΟΕΒ, 16 Νοεμβρίου 2016 Πιστοποίηση Εγκαταστατών Μικρής Κλίμακας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4358 Κ.Δ.Π. 571/2005 Αρ. 4058,16.12.2005 Αριθμός 571 Οι περί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών Λεύκωνος 10-12, 1011 Λευκωσία Τηλ. 22667716 Fax. 22667736 Email. info@cea.org.cy Web. www.cea.org.cy ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ KAI MEIΩΣΗΣ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017

ΕΝΤΥΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ KAI MEIΩΣΗΣ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017 ΕΝΤΥΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ KAI MEIΩΣΗΣ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017 Φορέας Υλοποίησης του Προγράμματος:. Τίτλος Προγράμματος:.. Συνολικό κόστος προγράμματος: Ζητούμενη επιχορήγηση:

Διαβάστε περισσότερα

Αίτηση για τη σύνδεση Φωτοβολταϊκού Συστήματος από Αυτοπαραγωγό με Ενεργειακό Συμψηφισμό στο Δίκτυο ΧΤ (Net metering) Στοιχεία του Αυτοπαραγωγού

Αίτηση για τη σύνδεση Φωτοβολταϊκού Συστήματος από Αυτοπαραγωγό με Ενεργειακό Συμψηφισμό στο Δίκτυο ΧΤ (Net metering) Στοιχεία του Αυτοπαραγωγού Περιοχή... Αριθ.Πρωτ.: Ημερομηνία: Αίτηση για τη σύνδεση Φωτοβολταϊκού Συστήματος από Αυτοπαραγωγό με Ενεργειακό Συμψηφισμό στο Δίκτυο ΧΤ (Net metering) Στοιχεία του Αυτοπαραγωγού Ιδιότητα του αυτοπαραγωγού

Διαβάστε περισσότερα

[... (ΚΑΤΟΧΟΣ ΑΔΕΙΑΣ)]

[... (ΚΑΤΟΧΟΣ ΑΔΕΙΑΣ)] Πρότυποι Όροι ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Άδεια Προμήθειας Ηλεκτρισμού σε τελικούς πελάτες [.. (Αρ. Άδειας)]

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 237/2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 237/2014 Πειραιώς 132, 118 54 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 237/2014 Βελτίωση των διαδικασιών που αφορούν την αδειοδότηση Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Παρουσίαση στην ΟΕΒ, 16 Νοεμβρίου 2016 Πιστοποίηση Εγκαταστατών Μικρής Κλίμακας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΣΜ ΚΑΙ ΑΙΤΗΤΗ (ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ / ΠΕΛΑΤΗ) (Σε ισχύ από 01/01/2013)

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΣΜ ΚΑΙ ΑΙΤΗΤΗ (ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ / ΠΕΛΑΤΗ) (Σε ισχύ από 01/01/2013) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΣΜ ΚΑΙ ΑΙΤΗΤΗ (ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ / ΠΕΛΑΤΗ) (Σε ισχύ από 01/01/2013) ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός της παρούσας διαδικασίας είναι να κατατοπίσει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ (EMAS)

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ (EMAS) ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ (EMAS) EMAS (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚ/1221/2009) Οι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I Δικαιολογητικά Υποβολής Αίτησης

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I Δικαιολογητικά Υποβολής Αίτησης ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I Δικαιολογητικά Υποβολής Αίτησης 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι-Α Δικαιολογητικά Υποβολής Αίτησης Μεμονωμένου Διαμερίσματος ή Μονοκατοικίας 1. Οικοδομική Άδεια ή/και άλλο αντίστοιχο/πρόσθετο νομιμοποιητικό έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Στόχοι για την χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Σχέδια προώθησης των ΑΠΕ

Στόχοι για την χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Σχέδια προώθησης των ΑΠΕ Στόχοι για την χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Σχέδια προώθησης των ΑΠΕ ΟΕΒ -23/11/2018 ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙ ΗΣ Κλάδος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Ιούλιος 2018, KEBE Στόχοι ΑΠΕ μέχρι το 2020 Υφιστάμενη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Ο ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΝΟΜΟΣ 7(Ι)/1998 (ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ) Άρθρα 12 25, 56

ΑΡΧΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Ο ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΝΟΜΟΣ 7(Ι)/1998 (ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ) Άρθρα 12 25, 56 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Έντυπο πρ.τηλ.αδ.1/2019 Α/α.. ΑΡΧΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Ο ΠΕΡΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΝΟΜΟΣ 7(Ι)/1998 (ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ) Άρθρα 12 25, 56 ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η αυτοπαραγωγή στην πράξη Εμπειρία από την εφαρμογή ΦΒ net metering χαμηλής τάσης σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων. Σωτήρης Φραγκούλης ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες

Η αυτοπαραγωγή στην πράξη Εμπειρία από την εφαρμογή ΦΒ net metering χαμηλής τάσης σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων. Σωτήρης Φραγκούλης ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες Η αυτοπαραγωγή στην πράξη Εμπειρία από την εφαρμογή ΦΒ net metering χαμηλής τάσης σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων Σωτήρης Φραγκούλης ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες Λίγα λόγια για την ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες Μέλος του Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα