Σας αποστέλλουμε συνοπτικά τα χαρακτηριστικά των νέων προϊόντων.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σας αποστέλλουμε συνοπτικά τα χαρακτηριστικά των νέων προϊόντων."

Transcript

1 ΠΡΟΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2007 Αρ.Πρωτ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ 2. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ «ΕΣΤΙΑ 1 ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ» ΚΑΙ «ΕΣΤΙΑ 2 ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ» 3. ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ «ΕΣΤΙΑ 1+3» ΚΑΙ «ΕΣΤΙΑ 1+5» ΓΕΝΙΚΑ Ως γνωστόν, ο τομέας των στεγαστικών δανείων χαρακτηρίζεται πλέον από συνθήκες έντονου ανταγωνισμού με κύριο χαρακτηριστικό τον σημαντικό περιορισμό των περιθωρίων επιτοκίου. Στα πλαίσια αυτά η προσαρμογή της Τράπεζας στις παρούσες συνθήκες αποτελεί παράγοντα εξέχουσας σημασίας. Τα ανωτέρω, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη χρησιμοποίησης ενός επιτοκιακού δείκτη αναφοράς για τον προσδιορισμό του κυμαινόμενου επιτοκίου που να αντανακλά με ακρίβεια και το κόστος χρήματος για την Τράπεζα. Στα πλαίσια αυτά αποφασίσθηκε η αντικατάσταση του παρεμβατικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με το Euribor (Euro Interbank Offered Rate) διάρκειας 1 μηνός. Τα πλεονεκτήματα από την χρήση του Euribor ως δείκτη για τον υπολογισμό του κυμαινόμενου επιτοκίου είναι: αντανακλά καλύτερα το κόστος χρήματος, σύμφωνα από τις επικρατούσες συνθήκες στην αγορά εξασφαλίζει διαφάνεια για τον πελάτη καθόσον πρόκειται για επιτόκιο/δείκτη ευρύτερα γνωστό Επισημαίνεται ότι σήμερα οι κυριότερες ανταγωνίστριες Τράπεζες χρησιμοποιούν κυρίως το Euribor ως βάση για τον προσδιορισμό του κυμαινόμενου επιτοκίου. Σας αποστέλλουμε συνοπτικά τα χαρακτηριστικά των νέων προϊόντων. Πιστεύουμε ότι οι νέες προωθητικές ενέργειες της Εθνικής Τράπεζας, που αφορούν στο σχεδιασμό στεγαστικών προϊόντων και την παροχή προσφορών, θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο την προσπάθειά σας στην προώθηση στεγαστικών δανείων. Η διατήρηση της ηγετικής θέσης της Τράπεζας στον τομέα των στεγαστικών δανείων, προϋποθέτει τη διαφοροποίηση έναντι του ανταγωνισμού και τη συνεχή διεύρυνση των επιλογών του πελάτη μέσω του εμπλουτισμού των προσφερόμενων στεγαστικών προγραμμάτων.

2 Στα πλαίσια αυτά, αποφασίστηκε η τοποθέτηση δύο νέων στεγαστικών προϊόντων και ο επανασχεδιασμός δύο υφιστάμενων, με κύριο χαρακτηριστικό την ιδιαίτερα χαμηλή επιτοκιακή επιβάρυνση του πελάτη για 1 ή 2 έτη από την έναρξη αποπληρωμής των δανείων, ανάλογα με το προϊόν. Τα επιτόκια αυτά είναι από τα πλέον ανταγωνιστικά που προσφέρονται σήμερα στην αγορά. Για την Διεύθυνση, Νίκος Γυφτόπουλος Αναπλ. Διευθυντής Ανέστης Κοντακίδης Προϊστάμενος Τομέα

3 I. ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Από 15/10/2007 καταργούνται τα προϊόντα: 1. ΕΘΝΟΣΤΕΓΗ 1 ΠΡΟΝΟΜΙΟ (κωδ. ΙΡΙΣ 1001/Α07), 2. ΕΣΤΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ 5 (κωδ. ΙΡΙΣ 1001/Β10) 3. ΕΣΤΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΣΗ - ΚΥΜΑΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ (κωδ. ΙΡΙΣ 1001/Β11,Β12), 4. ΕΣΤΙΑ 1+3 (κωδ. ΙΡΙΣ 1001/Α16) 5. ΕΣΤΙΑ 1+5 (κωδ. ΙΡΙΣ 1001/Α17). Η εκταμίευση των δανείων αυτών, που έχουν εγκριθεί από την Διεύθυνση Κτηματικής Πίστης, πρέπει να διενεργηθεί εντός 6 μηνών από την έγκρισή τους. ΙΙ. ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΩΔΙΚΟΣ ΙΡΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑ 1001 Α19 ΕΣΤΙΑ 1 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ 1001 Α20 ΕΣΤΙΑ 3 ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ 1001 Α21 ΕΣΤΙΑ 5 ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ 1001 Α22 ΕΣΤΙΑ 10 ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ 1001 Α23 ΕΣΤΙΑ 15 ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ 1001 Α24 ΕΣΤΙΑ 20 ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ 1001 Α25 ΕΣΤΙΑ 3 ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΚ/ΣΗΣ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ 1001 Α26 ΕΣΤΙΑ 5 ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΚ/ΣΗΣ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ 1001 Β14 ΕΣΤΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ 1001 Β15 ΕΣΤΙΑ PLUS ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ 1001 Β16 ΕΣΤΙΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΚ/ΣΗΣ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΙΙΙ. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Τα νέα προϊόντα είναι: ΤΥΠΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΡΟΪΟΝ Κωδ. ΟΝΟΜΑΣΙΑ Κωδ. ΟΝΟΜΑΣΙΑ 1001 ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΜΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ Β17 ΕΣΤΙΑ 1 ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ 1001 ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΜΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ Β18 ΕΣΤΙΑ 2 ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ Το ονομαστικό επιτόκιο των νέων προϊόντων είναι κυμαινόμενο, το οποίο βασίζεται στο επιτόκιο Euribor διάρκειας 1 μηνός, όπως αναφέρεται και στη συνέχεια. Ωστόσο, ο

4 πελάτης επιβαρύνεται με ιδιαίτερα χαμηλό σταθερό επιτόκιο, 3,00% για το πρώτο έτος για το προϊόν «ΕΣΤΙΑ 1 ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ» και 3,70% για τα πρώτα 2 έτη για το προϊόν «ΕΣΤΙΑ 2 ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ». Στα επιτόκια αυτά προστίθεται και η νόμιμη κατά περίπτωση εισφορά του Ν. 128/75. Η διαφορά μεταξύ του εκάστοτε ισχύοντος κυμαινόμενου επιτοκίου και του προνομιακού σταθερού επιβαρύνει την Τράπεζα. Μετά τη λήξη της περιόδου σταθερού επιτοκίου, ο πελάτης επιβαρύνεται με το συνολικό κυμαινόμενο επιτόκιο, το οποίο βασίζεται στο εκάστοτε ισχύον Euribor, διατραπεζικών καταθέσεων σε Ευρώ διάρκειας ενός (1) μηνός (δείκτης αναφοράς), στρογγυλοποιημένο στα τρία (3) δεκαδικά ψηφία, όπως διαμορφώνεται δύο εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της περιόδου εκτοκισμού εκάστης δόσης. Στο επιτόκιο αυτό προστίθεται περιθώριο, σταθερό για όλη τη διάρκεια του δανείου καθώς και η νόμιμη κατά περίπτωση εισφορά του Ν.128/75. Το επιτόκιο του δανείου θα μεταβάλλεται κάθε μήνα ανάλογα με τη μεταβολή του παραπάνω δείκτη αναφοράς. Εάν κατά την ημέρα προσδιορισμού του επιτοκίου το επιτόκιο Euribor διάρκειας 1 μηνός είναι μικρότερο από το παρεμβατικό επιτόκιο της Ε.Κ.Τ., τότε το επιτόκιο του δανείου θα έχει ως δείκτη αναφοράς το ισχύον την ημέρα εκείνη παρεμβατικό επιτόκιο της Ε.Κ.Τ. Το ύψος του περιθωρίου, όπως και σήμερα, καθορίζεται από τη Διεύθυνση Κτηματικής Πίστης κατά την αξιολόγηση του αιτήματος, ανάλογα με την πιστοληπτική ικανότητα του πελάτη, το ποσοστό εξασφάλισης (συνολικό ύψος δανείων σε σχέση με την εμπορική αξία του υπέγγυου ακινήτου) και το εύρος της συνεργασίας του με την Τράπεζα. ΠΡΟΩΡΗ ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ Δεδομένου ότι το ονομαστικό επιτόκιο των δανείων στα νέα προϊόντα είναι κυμαινόμενο, παρέχεται η δυνατότητα μερικής ή ολικής εξόφλησης χωρίς καταβολή αποζημίωσης. Ωστόσο, το ιδιαίτερα χαμηλό επιτόκιο κατά την αρχική περίοδο των 1 ή 2 ετών εξασφαλίζεται με «επιδότηση» επιτοκίου που παρέχεται από την Τράπεζα υπό την προϋπόθεση ότι ο δανειολήπτης θα εξαντλήσει την προβλεπόμενη από τη σύμβαση διάρκεια του δανείου του. Ειδικότερα, όπως προαναφέρθηκε, η Τράπεζα επιβαρύνεται με τη διαφορά μεταξύ του εκάστοτε ισχύοντος κυμαινόμενου επιτοκίου και του προνομιακού σταθερού που επιβαρύνει τον πελάτη κατά την αρχική περίοδο των 1 ή 2 ετών. Για το λόγο αυτό, σε περίπτωση πρόωρης μερικής ή ολικής εξόφλησης, είτε κατά τη διάρκεια ισχύος της «επιδότησης» είτε μεταγενέστερα, ο δανειολήπτης υποχρεούται να επιστρέψει το συνολικό ποσό των τόκων που έχουν «επιδοτηθεί» από την Τράπεζα. Οι όροι και προϋποθέσεις χορήγησης των νέων προϊόντων περιγράφονται αναλυτικά στους συνημμένους στην παρούσα εγκύκλιο πίνακες. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ - Τα νέα προϊόντα είναι καινοτόμα για τα ελληνικά δεδομένα. - Προσφέρουν οικονομική ελάφρυνση στον πελάτη, χαρίζοντας του μέρος των τόκων που οφείλει να καταβάλλει κατά στην αρχική περίοδο του δανείου.

5 IV. ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ «ΕΣΤΙΑ 1+3» ΚΑΙ «ΕΣΤΙΑ 1+5» Τα υφιστάμενα προϊόντα «ΕΣΤΙΑ 1+3» και «ΕΣΤΙΑ 1+5» αντικαθίστανται από: ΤΥΠΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΡΟΪΟΝ Κωδ. ΟΝΟΜΑΣΙΑ Κωδ. ΟΝΟΜΑΣΙΑ 1001 ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΜΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ Α27 ΕΣΤΙΑ 1+3 ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ 1001 ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΜΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ Α28 ΕΣΤΙΑ 1+5 ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ Το ονομαστικό επιτόκιο των δανείων κατά τα πρώτα 4 έτη για το προϊόν «ΕΣΤΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ 1+3» και για τα πρώτα 6 έτη για το «ΕΣΤΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ 1+5», είναι σταθερό 5,25%, πλέον της εισφοράς του Ν.128/75. Ωστόσο, κατά το πρώτο έτος αποπληρωμής, ο πελάτης επιβαρύνεται με προνομιακό σταθερό επιτόκιο 3,50%. Στο επιτόκιο αυτό προστίθεται και η νόμιμη κατά περίπτωση εισφορά του Ν. 128/75. Τη διαφορά μεταξύ του ονομαστικού σταθερού επιτοκίου και του προνομιακού σταθερού που επιβαρύνει τον πελάτη την επωμίζεται η Τράπεζα. Μετά τη λήξη της περιόδου σταθερού επιτοκίου, ο πελάτης επιβαρύνεται με κυμαινόμενο επιτόκιο, το οποίο βασίζεται στο εκάστοτε ισχύον Euribor, διατραπεζικών καταθέσεων σε Ευρώ διάρκειας ενός (1) μηνός, στρογγυλοποιημένο στα τρία (3) δεκαδικά ψηφία, όπως διαμορφώνεται δύο εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης της περιόδου εκτοκισμού εκάστης δόσης. Στο επιτόκιο αυτό προστίθεται περιθώριο, σταθερό για όλη τη διάρκεια του δανείου καθώς και η νόμιμη κατά περίπτωση εισφορά του Ν.128/75. Εάν κατά την ημέρα προσδιορισμού του επιτοκίου το επιτόκιο Euribor διάρκειας 1 μηνός είναι μικρότερο από το παρεμβατικό επιτόκιο της Ε.Κ.Τ., τότε το επιτόκιο του δανείου θα έχει ως δείκτη αναφοράς το ισχύον την ημέρα εκείνη παρεμβατικό επιτόκιο της Ε.Κ.Τ. ΠΡΟΩΡΗ ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ Δεδομένου ότι το επιτόκιο των δανείων είναι σταθερό κατά τα πρώτα 4 ή 6 έτη αποπληρωμής ανάλογα με το προϊόν, σε περίπτωση πρόωρης μερικής ή ολικής εξόφλησης κατά το διάστημα αυτό, ο πελάτης θα επιβαρυνθεί με αποζημίωση ίση με τόκους 6 μηνών στο πρόωρα εξοφλούμενο κεφάλαιο η οποία θα υπολογίζεται με ολόκληρο το συμβατικό επιτόκιο του δανείου. Για την περίοδο ισχύος του κυμαινόμενου επιτοκίου ο δανειολήπτης δεν επιβαρύνεται με αποζημίωση προεξόφλησης. Επιπρόσθετα, όμως, κατά το πρώτο έτος αποπληρωμής των δανείων, όπως και στα νέα προϊόντα «ΕΣΤΙΑ 1 ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ» και «ΕΣΤΙΑ 2 ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ», παρέχεται «επιδότηση» επιτοκίου από την Τράπεζα. Ειδικότερα, όπως προαναφέρθηκε, η Τράπεζα επιβαρύνεται τη διαφορά μεταξύ του ονομαστικού σταθερού επιτοκίου (5,25%) και του προνομιακού σταθερού (3,50%) που επιβαρύνει τον πελάτη κατά το έτος αυτό.

6 Για το λόγο αυτό, σε περίπτωση πρόωρης μερικής ή ολικής εξόφλησης, είτε κατά τη διάρκεια ισχύος της «επιδότησης» είτε μεταγενέστερα, ο δανειολήπτης υποχρεούται να επιστρέψει το συνολικό ποσό των τόκων που έχουν «επιδοτηθεί» από την Τράπεζα. Οι λοιποί όροι και προϋποθέσεις χορήγησης περιγράφονται αναλυτικά στους συνημμένους στην παρούσα εγκύκλιο πίνακες. ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Για την προώθηση των νέων προϊόντων θα ξεκινήσει άμεσα διαφημιστική προβολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο κλπ.), δίνοντας έμφαση στα ιδιαίτερα χαμηλά προνομιακά επιτόκια κατά τα πρώτα έτη αποπληρωμής των δανείων. Θα πρέπει να τονίζονται τα προαναφερθέντα πλεονεκτήματα των προϊόντων υποδεικνύοντας στους πελάτες να επωφεληθούν επιπλέον από την απαλλαγή από τις δαπάνες σύναψης δανείου για τα δάνεια των οποίων η εκταμίευση (μερική ή ολική) θα πραγματοποιηθεί μέχρι Συν: 1. Πίνακας 1 (Συνοπτική περιγραφή προϊόντος ΕΣΤΙΑ 1 ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ) 2. Πίνακας 2 (Συνοπτική περιγραφή προϊόντος ΕΣΤΙΑ 2 ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ) 3. Πίνακας 3 (Συνοπτική περιγραφή προϊόντος ΕΣΤΙΑ 1+3 ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ) 4. Πίνακας 4 (Συνοπτική περιγραφή προϊόντος ΕΣΤΙΑ 1+5 ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ)

7 ΠΙΝΑΚΑΣ 1 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ & ΟΡΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ «ΕΣΤΙΑ 1 ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ» Κωδ. Προϊόντος 1001/Β17 Α. ΣΚΟΠΟΣ : Αγορά, ανέγερση, αποπεράτωση, επέκταση, επισκευή, βελτίωση ή συντήρηση κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης. Αγορά οικοπέδου, για ανέγερση κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης. Εξόφληση δανείου άλλης Τράπεζας. Β. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ : Φυσικά πρόσωπα : Με ελληνική υπηκοότητα ή ιθαγένεια, περιλαμβανομένων των ομογενών κατοίκων εξωτερικού Υπήκοοι κρατών μελών της Ε.Ε., εκτός του διπλωματικού προσωπικού των ξένων πρεσβειών ή των διπλωματικών αποστολών Υπήκοοι κρατών μη μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν συμπληρώσει 3ετή συνεχή διαμονή στην Ελλάδα και υποβάλλουν φορολογική δήλωση (Υ.Ε. 75/ ), εκτός του διπλωματικού προσωπικού των ξένων πρεσβειών ή των διπλωματικών αποστολών. Γ. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ : Επαρκής πιστοληπτική ικανότητα και φερεγγυότητα ενδιαφερόμενου Εξασφάλιση απαιτήσεων: με προσημείωση υποθήκης με ενεχύραση κινητών αξιών ή καταθέσεων. Δ. ΟΡΟΙ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ : 1. Ποσό δανείου: το ελάχιστο 2. Διάρκεια: 10 έως 40 έτη 3. Επιτόκιο: Το επιτόκιο προσφοράς Euribor διατραπεζικών καταθέσεων σε Ευρώ διάρκειας ενός (1) μηνός, πλέον σταθερού περιθωρίου. Ειδικά κατά το πρώτο έτος αποπληρωμής ο πελάτης επιβαρύνεται με σταθερό επιτόκιο 3% και τη διαφορά μεταξύ του εκάστοτε ισχύοντος κυμαινομένου επιτοκίου και του σταθερού την επιβαρύνεται η Τράπεζα. Εάν κατά την ημέρα προσδιορισμού του επιτοκίου το επιτόκιο Euribor διάρκειας 1 μηνός είναι μικρότερο από το παρεμβατικό επιτόκιο της Ε.Κ.Τ., τότε το επιτόκιο του δανείου θα έχει ως δείκτη αναφοράς το ισχύον την ημέρα εκείνη παρεμβατικό επιτόκιο της Ε.Κ.Τ. * το εκάστοτε επιτόκιο επιβαρύνεται με τη νόμιμη κατά περίπτωση εισφορά του Ν. 128/75 Όριο χρηματοδότησης ποσοστό δανεισμού: Το 100% του οφειλόμενου τιμήματος αγοράς ακινήτου ή του κόστους των έργων. Το ποσό του δανείου δεν μπορεί να υπερβαίνει το 75% της εμπορικής /αγοραίας αξίας των προσφερόμενων για εξασφάλιση του δανείου ακινήτων, παρά μόνο μετά από έγκριση της Διεύθυνσης Κτηματικής Πίστης. Ε. ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ : 1. Απόσβεση, με μηνιαίες τοκοχρεολυτικές δόσεις. 2. Σε περίπτωση πρόωρης μερικής ή ολικής εξόφλησης, είτε κατά τη διάρκεια ισχύος της «επιδότησης» είτε μεταγενέστερα, ο δανειολήπτης υποχρεούται να επιστρέψει το συνολικό ποσό των τόκων που έχουν «επιδοτηθεί» από την Τράπεζα. ΣΤ. ΠΑΡΟΧΕΣ: Παρέχεται η δυνατότητα απαλλαγής από τις δαπάνες προέγκρισης, δικηγόρου και μηχανικού για τα δάνεια των οποίων η εκταμίευση (μερική ή ολική) θα διενεργηθεί μέχρι τις 31/12/2007. Ζ. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Τα νέα προϊόντα είναι καινοτόμα για τα ελληνικά δεδομένα. Ιδιαίτερα ελκυστικό επιτόκιο κατά το 1ο έτος αποπληρωμής λόγω επιδότηση επιτοκίου από την Τράπεζα

8 ΠΙΝΑΚΑΣ 2 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ & ΟΡΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ «ΕΣΤΙΑ 2 ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ» Κωδ. Προϊόντος 1001/Β18 Α. ΣΚΟΠΟΣ : Αγορά, ανέγερση, αποπεράτωση, επέκταση, επισκευή, βελτίωση ή συντήρηση κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης. Αγορά οικοπέδου, για ανέγερση κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης. Εξόφληση δανείου άλλης Τράπεζας. Β. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ : Φυσικά πρόσωπα : Με ελληνική υπηκοότητα ή ιθαγένεια, περιλαμβανομένων των ομογενών κατοίκων εξωτερικού Υπήκοοι κρατών μελών της Ε.Ε., εκτός του διπλωματικού προσωπικού των ξένων πρεσβειών ή των διπλωματικών αποστολών. Υπήκοοι κρατών μη μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν συμπληρώσει 3ετή συνεχή διαμονή στην Ελλάδα και υποβάλλουν φορολογική δήλωση (Υ.Ε. 75/ ), εκτός του διπλωματικού προσωπικού των ξένων πρεσβειών ή των διπλωματικών αποστολών. Γ. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ : Επαρκής πιστοληπτική ικανότητα και φερεγγυότητα ενδιαφερόμενου Εξασφάλιση απαιτήσεων: με προσημείωση υποθήκης με ενεχύραση κινητών αξιών ή καταθέσεων. Δ. ΟΡΟΙ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ : 1. Ποσό δανείου: το ελάχιστο 2. Διάρκεια: 10 έως 40 έτη 3. Επιτόκιο: Το επιτόκιο προσφοράς Euribor διατραπεζικών καταθέσεων σε Ευρώ διάρκειας ενός (1) μηνός, πλέον σταθερού περιθωρίου. Ειδικά κατά τα δύο πρώτα έτη αποπληρωμής ο πελάτης επιβαρύνεται με σταθερό επιτόκιο 3,70% και τη διαφορά μεταξύ του εκάστοτε ισχύοντος κυμαινομένου επιτοκίου και του σταθερού την επιβαρύνεται η Τράπεζα. Εάν κατά την ημέρα προσδιορισμού του επιτοκίου το επιτόκιο Euribor διάρκειας 1 μηνός είναι μικρότερο από το παρεμβατικό επιτόκιο της Ε.Κ.Τ., τότε το επιτόκιο του δανείου θα έχει ως δείκτη αναφοράς το ισχύον την ημέρα εκείνη παρεμβατικό επιτόκιο της Ε.Κ.Τ. * το εκάστοτε επιτόκιο επιβαρύνεται με τη νόμιμη κατά περίπτωση εισφορά του Ν. 128/75 Όριο χρηματοδότησης ποσοστό δανεισμού: Το 100% του οφειλόμενου τιμήματος αγοράς ακινήτου ή του κόστους των έργων. Το ποσό του δανείου δεν μπορεί να υπερβαίνει το 75% της εμπορικής /αγοραίας αξίας των προσφερόμενων για εξασφάλιση του δανείου ακινήτων, παρά μόνο μετά από έγκριση της Διεύθυνσης Κτηματικής Πίστης. Ε. ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ : 3. Απόσβεση, με μηνιαίες τοκοχρεολυτικές δόσεις. 4. Σε περίπτωση πρόωρης μερικής ή ολικής εξόφλησης, είτε κατά τη διάρκεια ισχύος της «επιδότησης» είτε μεταγενέστερα, ο δανειολήπτης υποχρεούται να επιστρέψει το συνολικό ποσό των τόκων που έχουν «επιδοτηθεί» από την Τράπεζα. ΣΤ. ΠΑΡΟΧΕΣ: Παρέχεται η δυνατότητα απαλλαγής από τις δαπάνες προέγκρισης, δικηγόρου και μηχανικού για τα δάνεια των οποίων η εκταμίευση (μερική ή ολική) θα διενεργηθεί μέχρι τις 31/12/2007. Ζ. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Τα νέα προϊόντα είναι καινοτόμα για τα ελληνικά δεδομένα. Ιδιαίτερα ελκυστικό επιτόκιο κατά τα δύο πρώτα έτη αποπληρωμής λόγω επιδότηση επιτοκίου από την Τράπεζα

9 ΠΙΝΑΚΑΣ 3 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ & ΟΡΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ «ΕΣΤΙΑ 1+3 ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ» Κωδ. Προϊόντος 1001/Α27 Α. ΣΚΟΠΟΣ : Αγορά, ανέγερση, αποπεράτωση, επέκταση, επισκευή, βελτίωση ή συντήρηση κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης. Αγορά οικοπέδου, για ανέγερση κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης. Εξόφληση δανείου άλλης Τράπεζας. Β. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ : Φυσικά πρόσωπα : Με ελληνική υπηκοότητα ή ιθαγένεια, περιλαμβανομένων των ομογενών κατοίκων εξωτερικού Υπήκοοι κρατών μελών της Ε.Ε., εκτός του διπλωματικού προσωπικού των ξένων πρεσβειών ή των διπλωματικών αποστολών. Υπήκοοι κρατών μη μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν συμπληρώσει 3ετή συνεχή διαμονή στην Ελλάδα και υποβάλλουν φορολογική δήλωση (Υ.Ε. 75/ ), εκτός του διπλωματικού προσωπικού των ξένων πρεσβειών ή των διπλωματικών αποστολών. Γ. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ : Επαρκής πιστοληπτική ικανότητα και φερεγγυότητα ενδιαφερόμενου Εξασφάλιση απαιτήσεων: με προσημείωση υποθήκης με ενεχύραση κινητών αξιών ή καταθέσεων. Δ. ΟΡΟΙ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ : 1. Ποσό δανείου: το ελάχιστο 2. Διάρκεια: 10 έως 40 έτη 3. Επιτόκιο: Α. Περίοδος σταθερού επιτοκίου: Το επιτόκιο του δανείου κατά τα 4 πρώτα έτη είναι 5,25% σταθερό. Ειδικά κατά το πρώτο έτος αποπληρωμής ο πελάτης επιβαρύνεται με σταθερό επιτόκιο 3,50% και τη διαφορά των παραπάνω επιτοκίων την επιβαρύνεται η Τράπεζα. Β. Περίοδος κυμαινόμενου επιτοκίου: Το επιτόκιο προσφοράς Euribor διατραπεζικών καταθέσεων σε Ευρώ διάρκειας ενός (1) μηνός πλέον σταθερού περιθωρίου Εάν κατά την ημέρα προσδιορισμού του επιτοκίου το επιτόκιο Euribor διάρκειας 1 μηνός είναι μικρότερο από το παρεμβατικό επιτόκιο της Ε.Κ.Τ., τότε το επιτόκιο του δανείου θα έχει ως δείκτη αναφοράς το ισχύον την ημέρα εκείνη παρεμβατικό επιτόκιο της Ε.Κ.Τ. * το εκάστοτε επιτόκιο επιβαρύνεται με τη νόμιμη κατά περίπτωση εισφορά του Ν. 128/75 Όριο χρηματοδότησης ποσοστό δανεισμού: Το 100% του οφειλόμενου τιμήματος αγοράς ακινήτου ή του κόστους των έργων. Το ποσό του δανείου δεν μπορεί να υπερβαίνει το 75% της εμπορικής /αγοραίας αξίας των προσφερόμενων για εξασφάλιση του δανείου ακινήτων, παρά μόνο μετά από έγκριση της Διεύθυνσης Κτηματικής Πίστης. Ε. ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ : 5. Απόσβεση, με μηνιαίες τοκοχρεολυτικές δόσεις. 6. Παρέχεται η δυνατότητα μερικής ή ολικής πρόωρης εξόφλησης του δανείου, με ποινή ίση με τους τόκους 6 μηνών στο πρόωρα εξοφλούμενο κεφάλαιο κατά την περίοδο σταθερού επιτοκίου. 7. Σε περίπτωση πρόωρης μερικής ή ολικής εξόφλησης, είτε κατά τη διάρκεια ισχύος της «επιδότησης» είτε μεταγενέστερα, ο δανειολήπτης υποχρεούται να επιστρέψει το συνολικό ποσό των τόκων που έχουν «επιδοτηθεί» από την Τράπεζα. ΣΤ. ΠΑΡΟΧΕΣ: Παρέχεται η δυνατότητα απαλλαγής από τις δαπάνες προέγκρισης, δικηγόρου και μηχανικού για τα δάνεια των οποίων η εκταμίευση (μερική ή ολική) θα διενεργηθεί μέχρι τις 31/12/2007. Ζ. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Τα νέα προϊόντα είναι καινοτόμα για τα ελληνικά δεδομένα. Ιδιαίτερα ελκυστικό επιτόκιο κατά το 1ο έτος αποπληρωμής λόγω επιδότηση επιτοκίου από την Τράπεζα

10 ΠΙΝΑΚΑΣ 4 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ & ΟΡΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ «ΕΣΤΙΑ 1+5 ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ» Κωδ. Προϊόντος 1001/Α28 Α. ΣΚΟΠΟΣ : Αγορά, ανέγερση, αποπεράτωση, επέκταση, επισκευή, βελτίωση ή συντήρηση κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης. Αγορά οικοπέδου, για ανέγερση κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης. Εξόφληση δανείου άλλης Τράπεζας. Β. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ : Φυσικά πρόσωπα : Με ελληνική υπηκοότητα ή ιθαγένεια, περιλαμβανομένων των ομογενών κατοίκων εξωτερικού Υπήκοοι κρατών μελών της Ε.Ε., εκτός του διπλωματικού προσωπικού των ξένων πρεσβειών ή των διπλωματικών αποστολών. Υπήκοοι κρατών μη μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν συμπληρώσει 3ετή συνεχή διαμονή στην Ελλάδα και υποβάλλουν φορολογική δήλωση (Υ.Ε. 75/ ), εκτός του διπλωματικού προσωπικού των ξένων πρεσβειών ή των διπλωματικών αποστολών. Γ. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ : Επαρκής πιστοληπτική ικανότητα και φερεγγυότητα ενδιαφερόμενου Εξασφάλιση απαιτήσεων: με προσημείωση υποθήκης με ενεχύραση κινητών αξιών ή καταθέσεων. Δ. ΟΡΟΙ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ : 1. Ποσό δανείου: το ελάχιστο 2. Διάρκεια: 10 έως 40 έτη 3. Επιτόκιο: Α. Περίοδος σταθερού επιτοκίου: Το επιτόκιο του δανείου κατά τα 6 πρώτα έτη είναι 5,25% σταθερό. Ειδικά κατά το πρώτο έτος αποπληρωμής ο πελάτης επιβαρύνεται με σταθερό επιτόκιο 3,50% και τη διαφορά των παραπάνω επιτοκίων την επιβαρύνεται η Τράπεζα. Β. Περίοδος κυμαινόμενου επιτοκίου: Το επιτόκιο προσφοράς Euribor διατραπεζικών καταθέσεων σε Ευρώ διάρκειας ενός (1) μηνός πλέον σταθερού περιθωρίου. Εάν κατά την ημέρα προσδιορισμού του επιτοκίου το επιτόκιο Euribor διάρκειας 1 μηνός είναι μικρότερο από το παρεμβατικό επιτόκιο της Ε.Κ.Τ., τότε το επιτόκιο του δανείου θα έχει ως δείκτη αναφοράς το ισχύον την ημέρα εκείνη παρεμβατικό επιτόκιο της Ε.Κ.Τ. * το εκάστοτε επιτόκιο επιβαρύνεται με τη νόμιμη κατά περίπτωση εισφορά του Ν. 128/75 Όριο χρηματοδότησης ποσοστό δανεισμού: Το 100% του οφειλόμενου τιμήματος αγοράς ακινήτου ή του κόστους των έργων. Το ποσό του δανείου δεν μπορεί να υπερβαίνει το 75% της εμπορικής /αγοραίας αξίας των προσφερόμενων για εξασφάλιση του δανείου ακινήτων, παρά μόνο μετά από έγκριση της Διεύθυνσης Κτηματικής Πίστης. Ε. ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ : 8. Απόσβεση, με μηνιαίες τοκοχρεολυτικές δόσεις. 9. Παρέχεται η δυνατότητα μερικής ή ολικής πρόωρης εξόφλησης του δανείου, με ποινή ίση με τους τόκους 6 μηνών στο πρόωρα εξοφλούμενο κεφάλαιο κατά την περίοδο σταθερού επιτοκίου. 10. Σε περίπτωση πρόωρης μερικής ή ολικής εξόφλησης, είτε κατά τη διάρκεια ισχύος της «επιδότησης» είτε μεταγενέστερα, ο δανειολήπτης υποχρεούται να επιστρέψει το συνολικό ποσό των τόκων που έχουν «επιδοτηθεί» από την Τράπεζα. ΣΤ. ΠΑΡΟΧΕΣ: Παρέχεται η δυνατότητα απαλλαγής από τις δαπάνες προέγκρισης, δικηγόρου και μηχανικού για τα δάνεια των οποίων η εκταμίευση (μερική ή ολική) θα διενεργηθεί μέχρι τις 31/12/2007. Ζ. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Τα νέα προϊόντα είναι καινοτόμα για τα ελληνικά δεδομένα. Ιδιαίτερα ελκυστικό επιτόκιο κατά το 1ο έτος αποπληρωμής λόγω επιδότηση επιτοκίου από την Τράπεζα 10

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ Αθήνα, 13-2-2009 Σειρά Β Αριθ. 27 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ «ΕΣΤΙΑ ΜΕΙΚΤΟ» Ι.

Διαβάστε περισσότερα

Επιτόκιο Σταθερής Περιόδου 10,42 15 7,71 20 6,39 30 5,14 35 4,81 40 4,57

Επιτόκιο Σταθερής Περιόδου 10,42 15 7,71 20 6,39 30 5,14 35 4,81 40 4,57 ΠΡΟΪΟΝΤΑ «ESTIA 3 ΠΡΟΝΟΜΙΟ (10 40 ΕΤΗ)» Πρόκειται για πρόγραμμα χρηματοδότησης σε ευρώ, το οποίο έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του την ιδιαίτερα χαμηλή επιτοκιακή επιβάρυνση του πελάτη για τα πρώτα 3 έτη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡ. ΘΕΜΑ: Τα στεγαστικά δάνεια των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας για το Νομό Μαγνησίας. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Σπηλιόπουλος Οδυσσέας

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡ. ΘΕΜΑ: Τα στεγαστικά δάνεια των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας για το Νομό Μαγνησίας. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Σπηλιόπουλος Οδυσσέας ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑ ΣΧ#ΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Ο ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙ ΙΑΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ Λ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡ \ % / μ / / ΘΕΜΑ: Τα στεγαστικά δάνεια των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας για το Νομό Μαγνησίας. I! ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Σπηλιόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ 1. ΣΚΟΠΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ Αγορά / Κατασκευή / Επισκευή Κατοικίας Αγορά / Κατασκευή / Επισκευή Επαγγελματικής Στέγης Αγορά Οικοπέδου Αποπληρωμή άλλου στεγαστικού

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ 1. ΣΚΟΠΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ Αγορά / Κατασκευή / Επισκευή Κατοικίας Αγορά / Κατασκευή / Επισκευή Επαγγελματικής Στέγης Αγορά Οικοπέδου Αποπληρωμή άλλου στεγαστικού

Διαβάστε περισσότερα

Επιτόκια και Τιμολόγιο Δανείων

Επιτόκια και Τιμολόγιο Δανείων > Καταναλωτικά Δάνεια > Οικολογικές Λύσεις > Στεγαστικά Δάνεια Επαγγελματίες & ΜΜΕ > Χρηματοδοτήσεις Κεφαλαίου Κίνησης > Χρηματοδοτήσεις Παγίων Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού > Λοιπές Χρηματοδοτήσεις Επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Xρηµατοδοτικά προγράµµατα στον κτιριακό τοµέα. Μαρία Περακάκη Οικονοµολόγος, MSc Εξωτερική Συνεργάτις ΤΕΙ Κρήτης

Xρηµατοδοτικά προγράµµατα στον κτιριακό τοµέα. Μαρία Περακάκη Οικονοµολόγος, MSc Εξωτερική Συνεργάτις ΤΕΙ Κρήτης Xρηµατοδοτικά προγράµµατα στον κτιριακό τοµέα Μαρία Περακάκη Οικονοµολόγος, MSc Εξωτερική Συνεργάτις ΤΕΙ Κρήτης Περίληψη Προϊόντα Στεγαστικής Πίστης από εµπορικές Τράπεζες Προγράµµατα επιδοτήσεων στεγαστικών

Διαβάστε περισσότερα

Επιτόκια και Τιμολόγιο Δανείων

Επιτόκια και Τιμολόγιο Δανείων > Καταναλωτικά Δάνεια > Οικολογικές Λύσεις > Στεγαστικά Δάνεια Επαγγελματίες & ΜΜΕ > Χρηματοδοτήσεις Κεφαλαίου Κίνησης > Χρηματοδοτήσεις Παγίων Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού > Λοιπές Χρηματοδοτήσεις Επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Στεγαστικά δάνεια Προσωπικού Θυγατρικών Εταιρειών & Τρίτων Φορέων

Στεγαστικά δάνεια Προσωπικού Θυγατρικών Εταιρειών & Τρίτων Φορέων ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡ. ΛΙΑΝΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤ. ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ Αθήνα, 24.05.2017 Σειρά B Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να χορηγηθεί στεγαστικό δάνειο;

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να χορηγηθεί στεγαστικό δάνειο; 1 Τα στεγαστικά δάνεια χορηγούνται για τους εξής σκοπούς: Αγορά κατοικίας/ οικοπέδου Ανέγερση ή/και αποπεράτωση κατοικίας Ανακαίνιση κατοικίας Επισκευή κατοικίας Αγορά κατοικίας υψηλής ενεργειακής κλάσεως

Διαβάστε περισσότερα

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να χορηγηθεί στεγαστικό δάνειο;

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να χορηγηθεί στεγαστικό δάνειο; 1 Τα στεγαστικά δάνεια χορηγούνται για τους εξής σκοπούς: Αγορά κατοικίας Αγορά οικοπέδου Ανέγερση ή/και αποπεράτωση κατοικίας Επισκευή κατοικίας Αγορά κατοικίας υψηλής ενεργειακής κλάσεως ή ενεργειακή

Διαβάστε περισσότερα

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να χορηγηθεί στεγαστικό δάνειο;

Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να χορηγηθεί στεγαστικό δάνειο; 1 Τα στεγαστικά δάνεια χορηγούνται για τους εξής σκοπούς: Αγορά κατοικίας Αγορά οικοπέδου Ανέγερση ή/και αποπεράτωση κατοικίας Επισκευή κατοικίας Αγορά κατοικίας υψηλής ενεργειακής κλάσεως ή ενεργειακή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι τράπεζες μέλη του Συνδέσμου Εμπορικών Τραπεζών Κύπρου («ΣΕΤΚ»), μέσα στα πλαίσια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ Εισαγωγή Οι τράπεζες μέλη του Συνδέσμου Εμπορικών Τραπεζών Κύπρου («ΣΕΤΚ»), μέσα στα πλαίσια παροχής όσο το δυνατό

Διαβάστε περισσότερα

Επιτόκια και Τιμολόγιο Δανείων

Επιτόκια και Τιμολόγιο Δανείων > Καταναλωτικά Δάνεια > Οικολογικές Λύσεις > Στεγαστικά Δάνεια Επαγγελματίες & ΜΜΕ > Χρηματοδοτήσεις Κεφαλαίου Κίνησης > Χρηματοδοτήσεις Παγίων Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού > Λοιπές Χρηματοδοτήσεις Επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ. Νέο Πρόγραμμα Ρύθμισης Οφειλών Προσωπικού Ομίλου ΕΤΕ και Τρίτων Φορέων με Επιβράβευση αρμοδιότητας Διεύθυνσης Κτηματικής Πίστης

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ. Νέο Πρόγραμμα Ρύθμισης Οφειλών Προσωπικού Ομίλου ΕΤΕ και Τρίτων Φορέων με Επιβράβευση αρμοδιότητας Διεύθυνσης Κτηματικής Πίστης ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ (013) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (012) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ & ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ (004) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ (014) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΡΤΩΝ (953) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Σύναψη νέας δανειακής σύμβασης για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού του Δήμου προς το Τ.Π.&Δ.

Θέμα: Σύναψη νέας δανειακής σύμβασης για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού του Δήμου προς το Τ.Π.&Δ. ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Βέροια 28-03-2017 Τμήμα :Προϋπολογισμού-εξόδων Αρ. Πρωτ. : Δ/Υ Ταχ. Δ/νση :Μητροπόλεως 46 Πληροφορίες :Τεγούσης Δημήτριος Τηλέφωνο :2331350554 e-mail :dimitris.tegousis@0623.syzefxis.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕΛ. Α. ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ... 1-3 1. ΙΔΙΩΤΩΝ 2. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Β. ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ. 4-13 1. ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ 2. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ Ως κρατική ενίσχυση (βάσει του άρθρου 107, παρ. 1 της Συνθήκης για την Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή ΣΛΕΕ) θεωρείται κάθε οικονομικό πλεονέκτημα προς

Διαβάστε περισσότερα

Επιτόκια και Τιμολόγιο Δανείων

Επιτόκια και Τιμολόγιο Δανείων > Καταναλωτικά Δάνεια > Οικολογικές Λύσεις > Στεγαστικά Δάνεια Επαγγελματίες & ΜΜΕ > Χρηματοδοτήσεις Κεφαλαίου Κίνησης > Χρηματοδοτήσεις Παγίων Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού > Λοιπές Χρηματοδοτήσεις Επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων Τελευταία Ενημέρωση:26.8.2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕΛ. Α. ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ... 1-3 1. ΙΔΙΩΤΩΝ 2. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Β. ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ. 4-13

Διαβάστε περισσότερα

Στεγαστικά Δάνεια Ενυπόθηκα: Όροι και Προϋποθέσεις

Στεγαστικά Δάνεια Ενυπόθηκα: Όροι και Προϋποθέσεις Στεγαστικά Δάνεια Ενυπόθηκα: Όροι και Προϋποθέσεις Ποσό δανείου : Αναλόγως των αποδοχών σας Επιτόκιο : Διάφοροι συνδυασμοί διάρκειας και επιτοκίων Διάρκεια : Σκοπός : Όροι και προϋποθέσεις: Συνομολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕΛ. Α. ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ... 1-3 1. ΙΔΙΩΤΩΝ 2. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Β. ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ. 4-13 1. ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ 2. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Επιτοκίων Δανειακών Προϊόντων

Πίνακας Επιτοκίων Δανειακών Προϊόντων Όθωνος 8, 105 57 Αθήνα Αρ. Γ.Ε.ΜΗ. 000223001000 ΑΦΜ: 094014250 ΔΟΥ: ΦΑΕ Αθηνών www.eurobank.gr Πίνακας Επιτοκίων Δανειακών Προϊόντων Διευκρινίσεις: Τα προϊόντα και τα επιτόκια τους είναι τα βασικά, τα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

ΣΧΕΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΣΧΕΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΕΓΗΣ Δικαιούχοι των Σχεδίων είναι Κύπριοι πολίτες ή πολίτες Κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κατοικούν μόνιμα στην Κύπρο τα τελευταία πέντε (5) χρόνια. 1. ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ. Αριστείδου 3, 105.59 Αθήνα.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ. Αριστείδου 3, 105.59 Αθήνα. ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ Αριστείδου 3, 105.59 Αθήνα Επικοινωνία : Ανδρέας Γκότζης, Τηλ.: 210-3294203 1 / 18 Αθηνά Κάρμη, Τηλ.: 210-3704846

Διαβάστε περισσότερα

ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΑΦΜ:

ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΑΦΜ: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ Πιστωτικός Φορέας ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS A.E. (εφεξής η «Τράπεζα») ΑΦΜ: 094014250

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK

ΝΕΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK ΝΕΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK Η Alpha Bank λαµβάνοντας υπ όψιν την µείωση του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης µειώνει: - το Ελάχιστο ανειστικό Επιτόκιο (Ε Ε) Επιχειρηµατικών ανείων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ Γενικές Πληροφορίες

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ Γενικές Πληροφορίες ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ Γενικές Πληροφορίες 1. ΣΚΟΠΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ Η Τράπεζα παρέχει στεγαστικά και πράσινα δάνεια κατοικίας που καλύπτουν τις παρακάτω στεγαστικές ανάγκες: Α. Στεγαστικό Δάνειο με σκοπό:

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα : «Ρυθμίσεις εξυπηρέτησης δανείων.»

Θέμα : «Ρυθμίσεις εξυπηρέτησης δανείων.» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ TΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ & ΔΑΝΕΙΩΝ Κεντρική Υπηρεσία Ακαδημίας 40 101.74 ΑΘΗΝΑ Τηλ. Κέντρο : 213.2116.100 Αθήνα, 19.1.2012 Αριθμ.Πρωτ.: 16136 Διεύθυνση : Δ6 Εξυπηρέτησης Δανείων Στεγαστικών

Διαβάστε περισσότερα

... 15,80% , 14,80% , 14,30% , 13,80%. άνω, 13,30%.

... 15,80% , 14,80% , 14,30% , 13,80%. άνω, 13,30%. Ηµεροµηνία.. ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ Πιστωτικός φορέας «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS A.E.» (εφεξής η «Τράπεζα»)

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK

ΝΕΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK ΝΕΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK Η Alpha Bank, µετά την αύξηση κατά 0,25% του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναπροσαρµόζει τα επιτόκια της από 18.6.2007 ως ακολούθως: ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK Η Alpha Bank μετά την αύξηση κατά 0,25% του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναπροσαρμόζει τα επιτόκια της από 14.08.2006 ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ/ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΓΙΑ 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ (i) Αγορά κατοικίας /οικοπέδου για 1η Κατοικία/ ανέγερση 1ης Κατοικίας/ Μεταφορά από (i)αγορά/ ανέγερση κατοικίας:

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕΛ. Α. ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ... 1-3 1. Ι ΙΩΤΩΝ 2. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Β. ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ. 4-15 1. ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΑΝΕΙΑ 2. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπικά Δάνεια. Ποιο είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Τράπεζας; Χορηγήσεις με υψηλή απόδοση και μικρή διάρκεια αποπληρωμής

Προσωπικά Δάνεια. Ποιο είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Τράπεζας; Χορηγήσεις με υψηλή απόδοση και μικρή διάρκεια αποπληρωμής Προσωπικά Δάνεια Σε όλα τα φυσικά πρόσωπα με εισοδήματα, σε ορισμένες περιπτώσεις και σε φυσικά πρόσωπα τα οποία δεν πληρούν τα κριτήρια εισοδήματος αλλά δέχονται την ενεχυρίαση μετοχών εισηγμένων στο

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕΛ. Α. ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ... 1-3 1. ΙΔΙΩΤΩΝ 2. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. 4-15 1. ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ 2. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ 3. ΚΑΡΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK

ΝΕΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK ΝΕΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK Η Bank µετά την αύξηση του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης και λαµβάνοντας υπ όψιν τις συνθήκες αγοράς αυξάνει τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ/ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΓΙΑ 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ (i) Αγορά κατοικίας /οικοπέδου για 1η Κατοικία/ ανέγερση 1ης Κατοικίας/ Μεταφορά από (i)αγορά/ ανέγερση κατοικίας:

Διαβάστε περισσότερα

1. Στ. Ασλάνογλου, Πρόεδρος 1. Λ. Ακριβόπουλος 2. Α. Σιδηρόπουλος 3. Β. Παπαδόπουλος 4. Α. Λαζαρίδης 5. Γ. Σοφιανίδης (αναπλ/κό μέλος)

1. Στ. Ασλάνογλου, Πρόεδρος 1. Λ. Ακριβόπουλος 2. Α. Σιδηρόπουλος 3. Β. Παπαδόπουλος 4. Α. Λαζαρίδης 5. Γ. Σοφιανίδης (αναπλ/κό μέλος) Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το αριθμ. 11/2017 πρακτικό συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας Αριθμός Απόφασης: 185 / 2017. Π ε ρ ί λ η ψ η Εισήγηση στο Δ.Σ. για σύναψη δανειακής σύμβασης για

Διαβάστε περισσότερα

EKPOIZObanks CORRECT 26/01/2007 15:05 Page 1. Στεγαστικά δάνεια. Τι να γνωρίζουµε, τι να προσέχουµε

EKPOIZObanks CORRECT 26/01/2007 15:05 Page 1. Στεγαστικά δάνεια. Τι να γνωρίζουµε, τι να προσέχουµε EKPOIZObanks CORRECT 26/01/2007 15:05 Page 1 Στεγαστικά δάνεια Τι να γνωρίζουµε, τι να προσέχουµε EKPOIZObanks CORRECT 26/01/2007 15:05 Page 2 Τι πρέπει να γνωρίζουµε 2 Η λήψη στεγαστικού δανείου για την

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK

ΝΕΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK ΝΕΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK Η Alpha Bank µετά την αύξηση κατά 0,25% του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναπροσαρµόζει τα επιτόκιά της από 19.3.2007 ως ακολούθως: ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ/ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΓΙΑ 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ( EURIBOR ΕΙΔΙΚΟΝ ΠΡΟΙΟΝ) (i) Αγορά κατοικίας /οικοπέδου για 1η Κατοικία/ ανέγερση 1ης Κατοικίας/ Μεταφορά από

Διαβάστε περισσότερα

ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ. «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS A.E.» (εφεξής η «Τράπεζα»)

ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ. «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS A.E.» (εφεξής η «Τράπεζα») ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ Στοιχεία ταυτότητας και στοιχεία επικοινωνίας του πιστωτικού φορέα Πιστωτικός Φορέας «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS A.E.» (εφεξής η «Τράπεζα») ΑΦΜ:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1997 ΕΩΣ 2016

ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1997 ΕΩΣ 2016 1731 Ε.Ε.Παρ.ΙΙΙ(Ι) Αρ. 4964, 16.9.2016 Αριθμός 259 Κ.Π.Π. 259/2016 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1997 ΕΩΣ 2016 Οδηγία που Τροποποιεί την Περί των Διαδικασιών Χορήγησης Νέων και Αναθεώρησης

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕΛ. Α. ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ... 1-3 1. ΙΔΙΩΤΩΝ 2. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Β. ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ. 4-14 1. ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ 2. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οι Περί Ελευθεροποίησης του Επιτοκίου και Συναφών Θεμάτων Νόμοι του 1999 έως 2015

Οι Περί Ελευθεροποίησης του Επιτοκίου και Συναφών Θεμάτων Νόμοι του 1999 έως 2015 Ανεπίσημη Ενοποίηση των περί της Ελευθεροποίησης του Επιτοκίου και Συναφών Θεμάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2014 με τον περί της Ελευθεροποίησης του Επιτοκίου και Συναφών Θεμάτων Νόμος του 1999 («βασικός

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση πελατών Ιδιωτών με Καθυστέρηση άνω των 90 ημερών. Διεύθυνση Καρτών και Προϊόντων Καταναλωτικής Πίστεως

Διαχείριση πελατών Ιδιωτών με Καθυστέρηση άνω των 90 ημερών. Διεύθυνση Καρτών και Προϊόντων Καταναλωτικής Πίστεως Διαχείριση πελατών Ιδιωτών με Καθυστέρηση άνω των 90 ημερών Διεύθυνση Καρτών και Προϊόντων Καταναλωτικής Πίστεως Στο πλαίσιο του Προγράμματος Alpha Διευκόλυνση, η Τράπεζα διαθέτει μία σειρά προϊόντων προκειμένου

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK

ΝΕΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK ΝΕΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK Η Alpha Bank λαμβάνοντας υπ όψιν τις συνθήκες αγοράς μειώνει το Ελάχιστο Δανειστικό Επιτόκιο (ΕΔΕ) Επιχειρηματικών Δανείων κατά 0,50% και τα επιτόκια Καταθέσεων έως και

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕΛ. Α. ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ... 1-3 1. ΙΔΙΩΤΩΝ 2. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Β. ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ. 4-15 1. ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ 2. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Κ Α Ι ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Κ Α Ι ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Κ Α Ι ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Κ Α Ι ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Κ Α Ι ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Κ Α Ι ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑ ΣΤΑ Δάνεια Τραπεζών Στον Νομό Καβάλας Σπουδαστής: ΠΟΙΜΕΝΟΠΟΥΑΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων ιευκρίνιση: Οι πελάτες της υπηρεσίας Alpha Prime Personal Banking θα ενημερώνονται για την τιμολόγηση των προϊόντων και υπηρεσιών που αυτή προσφέρει μέσω

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ Οι ιδιώτες, που αποτελούν την μεγαλύτερη και ευρύτερη γεωγραφικά πελατεία στην Ελληνική κτηματαγορά, έχουν πλέον να επιλέξουν ανάμεσα σε πολλές εναλλακτικές προτάσεις χρηματοδότησης

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων ιευκρίνιση: Η υπηρεσία Alpha Prime Personal Banking της Τραπέζης μετονομάζεται σε Alpha Bank Gold Personal Banking. Η τιμολόγηση των προϊόντων και υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Leasing (Χρηματοδοτική μίσθωση)

Leasing (Χρηματοδοτική μίσθωση) Leasing (Χρηματοδοτική μίσθωση) Στο άρθρο αυτό, θα προσπαθήσουμε με απλά λόγια να παρουσιάσουμε αυτόν τον τρόπο χρηματοδότησης, θέτοντας και απαντώντας τα πιο συνήθη ερωτήματα, ώστε να τον κάνουμε φιλικότερο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Έγγραφη Σύσταση Πόρισμα. ΣΧΕΤ. : Αρ. πρωτ. B/5976/31.07.08, Β/8293/10.11.2008 έγγραφά μας.

ΘΕΜΑ: Έγγραφη Σύσταση Πόρισμα. ΣΧΕΤ. : Αρ. πρωτ. B/5976/31.07.08, Β/8293/10.11.2008 έγγραφά μας. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Χειρίστρια: Δρ. Ζέτα Θεοχαροπούλου Ειδική Επιστήμονας Ηλεκτρον. Δ/νση: gtheocha@synigoroskatanaloti.gr ΠΡΟΣ: 1. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. Τομέα Εξυπηρέτησης Πελατείας Ακαδημίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΩ ΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΑΝΕΙΑ ("ΣΥΜΦΩΝΙΑ")

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΩ ΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΑΝΕΙΑ (ΣΥΜΦΩΝΙΑ) ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΩ ΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΑΝΕΙΑ ("ΣΥΜΦΩΝΙΑ") Τη συµφωνία διαπραγµατεύθηκαν και ενέκριναν οι ευρωπαϊκές ενώσεις καταναλωτών καθώς και οι ευρωπαϊκές

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε. Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο που δραστηριοποιούνται και η δράση

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΛ: 210 3393537, 210 3393581 Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2006 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΛ: 210 3393537, 210 3393581 Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2006 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΛ: 210 3393537, 210 3393581 Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2006 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Απόφαση με θέμα: «Καθορισμός κριτηρίων, διαδικασιών

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕΛ. Α. ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ... 1-3 1. ΙΔΙΩΤΩΝ 2. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Β. ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ. 4-13 1. ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ 2. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕΛ. Α. ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ... 1-3 1. Ι ΙΩΤΩΝ 2. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Β. ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ. 4-13 1. ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΑΝΕΙΑ 2. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Στεγαστικό Δάνειο. «Eν Οίκω» 3 %

Στεγαστικό Δάνειο. «Eν Οίκω» 3 % www.ccb.coop.com.cy Στεγαστικό Δάνειο «Eν Οίκω» 3 % Στεγαστικό Δάνειο «Eν Οίκω» Επιτόκιο: 3,00% Xωρίς αρχικά έξοδα έκδοσης Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα «Μέγιστη Ανταπόδοση» Έκπτωση 20% στα ετήσια

Διαβάστε περισσότερα

ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ Γενικές Πληροφορίες

ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ Γενικές Πληροφορίες ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ Γενικές Πληροφορίες 1. ΣΚΟΠΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ Η Τράπεζα παρέχει δάνεια που χορηγούνται με εμπράγματη εξασφάλιση (βλ. 6. Μορφές Εξασφάλισης) και καλύπτουν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ Ι. Ενότητα κύκλου Χρηματοδότηση ακίνητης περιουσίας 16-19 Οκτωβρίου 2007

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ Ι. Ενότητα κύκλου Χρηματοδότηση ακίνητης περιουσίας 16-19 Οκτωβρίου 2007 Ενότητα κύκλου Χρηματοδότηση ακίνητης περιουσίας 16-19 Οκτωβρίου 2007 Τα τελευταία χρόνια έχουν επέλθει πολύ σημαντικές αλλαγές στον τομέα της κτηματικής πίστης στην Ελλάδα. Βασική αιτία αποτέλεσε η ραγδαία

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕΛ. Α. ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ... 1-3 1. Ι ΙΩΤΩΝ 2. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Β. ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ. 4-15 1. ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΑΝΕΙΑ 2. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Οδηγιών. BrainStorm. Δάνεια

Εγχειρίδιο Οδηγιών. BrainStorm. Δάνεια Εγχειρίδιο Οδηγιών BrainStorm Δάνεια Βασικές Ρυθμίσεις Προγράμματος BrainStorm Δάνεια Με το παρακάτω κείμενο αυτό τονίζουμε ορισμένα σημεία που πρέπει να τους δοθεί προσοχή κατά την φάση της εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

0,6%). CLF 1013/1/05-16

0,6%). CLF 1013/1/05-16 Ηµεροµηνία.. ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ Πιστωτικός φορέας «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS A.E.» (εφεξής η «Τράπεζα»)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ. Για την υπ αριθμόν ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ Σύμβαση Δανείου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ. Για την υπ αριθμόν ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ Σύμβαση Δανείου ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ Για την υπ αριθμόν ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ Σύμβαση Δανείου ΣΚΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Σκοπός της ανάλυσης είναι να υπολογιστεί η διαφορά μεταξύ των ονομαστικών μεγεθών του δανείου τα

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕΛ. Α. ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ... 1-3 1. Ι ΙΩΤΩΝ 2. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Β. ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ. 4-15 1. ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΑΝΕΙΑ 2. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Συντομογραφίες. 1. Εισαγωγή 1 Ι. Η οικονομική σημασία των συμβάσεων καταναλωτικής

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Συντομογραφίες. 1. Εισαγωγή 1 Ι. Η οικονομική σημασία των συμβάσεων καταναλωτικής ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόλογος Συντομογραφίες. ΙΧ ΧΙΧ 1. Εισαγωγή 1 Ι. Η οικονομική σημασία των συμβάσεων καταναλωτικής πίστης 1 ΙΙ. Το πρότυπο πληροφόρησης ( Informationsmodell ) στο σημερινό πεδίο των συμβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ 15/2007 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΣΕ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ 15/2007 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΣΕ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2007 Αρ. Πρωτ. :1554 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ 15/2007 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΣΕ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ Πρόσφατα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ A ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ MARFIN-ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (βάσει ΣΣΕ ΟΤΟΕ-Τραπεζών)

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ A ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ MARFIN-ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (βάσει ΣΣΕ ΟΤΟΕ-Τραπεζών) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ A ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ MARFIN-ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (βάσει ΣΣΕ ΟΤΟΕ-Τραπεζών) Άρθρο 1 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΔΑΝΕΙΩΝ Στεγαστικά δάνεια Α κατοικίας όπως περιγράφονται στον παρόντα

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Προθεσµιακών Καταθέσεων

Πίνακας Προθεσµιακών Καταθέσεων Όθωνος 8, 105 57 Αθήνα Αρ. Γ.Ε.ΜΗ. 000223001000 ΑΦΜ: 094014250 ΔΟΥ: ΦΑΕ Αθηνών www.eurobank.gr Πίνακας Προθεσµιακών Καταθέσεων Διευκρινίσεις: Τα προϊόντα και τα επιτόκια τους είναι τα βασικά, τα οποία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 15 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 105 51 ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ: 210 3349999 FAX: 210 3212944, 3215988 Web site: www.syete.gr Email: syete@otenet.gr ΛΕΣΧΗ: ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 60 ΤΗΛ. 210 3640420 ΑΡ.ΠΡΩΤ. 140135 Αθήνα, 24.6.2014 Συνάδελφοι,

Διαβάστε περισσότερα

Αρμόδια: Δρ. Βασιλική Μπώλου Αθήνα 13 Μαρτίου 2013 Βοηθός Συνήγορος του Καταναλωτή Αριθ. Πρωτ. :6787

Αρμόδια: Δρ. Βασιλική Μπώλου Αθήνα 13 Μαρτίου 2013 Βοηθός Συνήγορος του Καταναλωτή Αριθ. Πρωτ. :6787 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α ν ε ξ ά ρ τ η τ η Α ρ χ ή Αρμόδια: Δρ. Βασιλική Μπώλου Αθήνα 13 Μαρτίου 2013 Βοηθός Συνήγορος του Καταναλωτή Αριθ. Πρωτ. :6787 Πληροφορίες: Διονύσιος Ραυτόπουλος Ειδικός Επιστήμονας

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων

Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων Όροι Συναλλαγών: Επιτόκια Καταθέσεων - Χορηγήσεων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕΛ. Α. ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ... 1-3 1. Ι ΙΩΤΩΝ 2. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Β. ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ. 4-15 1. ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΑΝΕΙΑ 2. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Υπάρχει και κάποιο άλλο δάνειο για μένα;

Υπάρχει και κάποιο άλλο δάνειο για μένα; Υπάρχει και κάποιο άλλο δάνειο για μένα; Δάνεια Μικροεπισκευών & Μικροβελτιώσεων Ποσό δανείου : Μέχρι 20.000,00 Επιτόκιο : Διάρκεια : Σκοπός : Δικαιούχοι : Συνομολόγηση : Ασφάλεια : Απόδοση : 7% για όλη

Διαβάστε περισσότερα

ηλαδή, το ποσό του κεφαλαίου δανεισµού συν τους τόκους και τις ενδεχόµενες δαπάνες που σχετίζονται µε την πίστωση που λαµβάνετε

ηλαδή, το ποσό του κεφαλαίου δανεισµού συν τους τόκους και τις ενδεχόµενες δαπάνες που σχετίζονται µε την πίστωση που λαµβάνετε Ηµεροµηνία.. ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ Πιστωτικός Φορέας «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS A.E.» (εφεξής η «Τράπεζα»)

Διαβάστε περισσότερα

e-mail: grammateia@synigoroskatanaloti.gr

e-mail: grammateia@synigoroskatanaloti.gr ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εισηγήτρια: ρ. Ζέτα Θεοχαροπούλου Ειδική Επιστήµονας Ηλεκτρον. /νση: gtheocha@synigoroskatanaloti.gr ΠΡΟΣ: 1. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ Σοφοκλέους 11 105 59 Αθήνα 2. Χ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ Δ. ΠΗΝΕΛΟΠΗ Σπουδάστρια Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής Επιστήμης Τ.Ε.Ι Καλαμάτας ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποια είναι τα αναμενόμενα οφέλη από την εφαρμογή του προγράμματος (ενεργειακά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά);

1. Ποια είναι τα αναμενόμενα οφέλη από την εφαρμογή του προγράμματος (ενεργειακά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά); 1. Ποια είναι τα αναμενόμενα οφέλη από την εφαρμογή του προγράμματος (ενεργειακά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά); Εξοικονόμηση ενέργειας περίπου 1 δισ. kwh κατ έτος. Ευαισθητοποίηση των πολιτών για την

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. Ill (I) 427 Κ.Δ.Π. 125/87 Αρ. 2223,

E.E. Παρ. Ill (I) 427 Κ.Δ.Π. 125/87 Αρ. 2223, E.E. Παρ. Ill (I) 427 Κ.Δ.Π. 125/87 Αρ. 2223,16.4.87 Αριθμός 125 Οι περί Αρχής Βιομηχανικής Καταρτίσεως (Στεγαστικά Δάνεια στους Υπαλλήλους) Κανονισμοί του 1987, κατατεθέντες στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Αποκατάστασης Προπολεμικής Φερεγγυότητας

Σχέδιο Αποκατάστασης Προπολεμικής Φερεγγυότητας Σχέδιο Αποκατάστασης Προπολεμικής Φερεγγυότητας 1. Το Σχέδιο Ο Κεντρικός Φορέας Ισότιμης Κατανομής Βαρών εφαρμόζει το Σχέδιο Αποκατάστασης Προπολεμικής Φερεγγυότητας Ιδιοκτητών Κατεχομένης ή Απροσπέλαστης

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗΣ 1. ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΑΝΕΙΑ (ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ, ΑΝΕΓΕΡΣΗ, ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ):

Α. ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗΣ 1. ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΑΝΕΙΑ (ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ, ΑΝΕΓΕΡΣΗ, ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ): Α. ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗΣ 1. ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΑΝΕΙΑ (ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ, ΑΝΕΓΕΡΣΗ, ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ): Η διάρκεια αποπληρωµής του άληκτου κεφαλαίου των δανείων µπορεί να επιµηκύνεται για πέντε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ 1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΧΕΔΙΟΥ 1.1 Στο Σχέδιο έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν φυσικά πρόσωπα τα οποία: (α) έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο με υποθήκη την κύρια (μόνιμη) τους κατοικία

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογία κατάρτισης της νέας σειράς επιτοκίων τραπεζικών καταθέσεων και δανείων

Μεθοδολογία κατάρτισης της νέας σειράς επιτοκίων τραπεζικών καταθέσεων και δανείων Μεθοδολογία κατάρτισης της νέας σειράς επιτοκίων τραπεζικών καταθέσεων και δανείων Η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), εφαρµόζοντας την Π /ΤΕ 2496/28.5.2002, άρχισε από το Σεπτέµβριο του 2002 να συγκεντρώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ

ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ Ημερομηνία.. ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ Πιστωτικός φορέας «EUROBANK ERGASIAS A.E.» (εφεξής η «Τράπεζα»)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ («ΣΥΜΦΩΝΙΑ»)

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ («ΣΥΜΦΩΝΙΑ») ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ («ΣΥΜΦΩΝΙΑ») Τη συμφωνία αυτή διαπραγματεύθηκαν και ενέκριναν οι Ευρωπαϊκές Ενώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοδοτικό Σχέδιο Ενεργειακών Αναγκών

Χρηματοδοτικό Σχέδιο Ενεργειακών Αναγκών Χρηματοδοτικό Σχέδιο Ενεργειακών Αναγκών Ηλιοτρόπιο «Κατοικείν & Επιχειρείν» www.ccb.coop.com.cy Νοιαζόμαστε για το περιβάλλον, προωθούμε την πράσινη ενέργεια, ενθαρρύνουμε τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείρισης Επιτοκιακών Κινδύνων Eurobank Τραπεζική Επιχειρήσεων

Διαχείρισης Επιτοκιακών Κινδύνων Eurobank Τραπεζική Επιχειρήσεων Διαχείρισης Επιτοκιακών Κινδύνων Eurobank Τραπεζική Επιχειρήσεων Διεύθυνση Διεθνών Κεφαλαιαγορών Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελ.3 Πρόλογος Οι λύσεις μας: Σελ.4 Σελ.5 Σελ.6 Σελ.7 Σελ.8 Σελ.9 Σελ.10 Σελ.11 Σελ.12

Διαβάστε περισσότερα

ΔΟΜΗ ΝΕΟΥ Κ.Φ.Ε ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ: ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΧΑΠΙ ΗΣ

ΔΟΜΗ ΝΕΟΥ Κ.Φ.Ε ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ: ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΧΑΠΙ ΗΣ ΔΟΜΗ ΝΕΟΥ Κ.Φ.Ε ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 1 ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ: ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΔΟΜΗ ΝΕΟΥ Κ.Φ.Ε ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ: ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΟΡΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΟΡΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΟΡΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ 1. Στοιχεία ταυτότητας και στοιχεία επικοινωνίας του πιστωτικού φορέα ΠιστωτικόςΦορέας: Διεύθυνση:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΟΡΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΟΡΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΟΡΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ 1. Στοιχεία ταυτότητας και στοιχεία επικοινωνίας του πιστωτικού φορέα Πιστωτικός Φορέας:

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκινά πάλι το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» με επιδότηση έως ευρώ

Ξεκινά πάλι το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» με επιδότηση έως ευρώ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Ξεκινά πάλι το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» με επιδότηση έως 17.500 ευρώ Έως και 17.500 ευρώ επιδότηση μπορούν να λάβουν

Διαβάστε περισσότερα

(β) Για την απόκτηση ή τη διατήρηση δικαιωμάτων κυριότητας σε γη ή σε υφιστάμενα ή υπό κατασκευή κτίρια.

(β) Για την απόκτηση ή τη διατήρηση δικαιωμάτων κυριότητας σε γη ή σε υφιστάμενα ή υπό κατασκευή κτίρια. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ 2017 1. Στοιχεία πιστωτή

Διαβάστε περισσότερα

Προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή δόση, το Ταμείο ακολουθεί διαδοχικά τα κατωτέρω στάδια ρύθμισης:

Προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή δόση, το Ταμείο ακολουθεί διαδοχικά τα κατωτέρω στάδια ρύθμισης: Ρυθμίσεις Δανείων Το Δ.Σ. του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με τις 3595/3/22-11-2016, 3598/8/22-12-2016, 3602/6/2-2-2017 και 3621/5/6-9-2017 αποφάσεις του, ενέκρινε το νέο πλαίσιο ρυθμίσεων εξυπηρέτησης

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ΕΠΙΤΡΟΠΗ. (Κείµενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (2001/193/ΕΚ)

Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ΕΠΙΤΡΟΠΗ. (Κείµενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) (2001/193/ΕΚ) L 69/25 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 1ης Μαρτίου 2001 σχετικά µε τις προσυµβατικές πληροφορίες που πρέπει να παρέχονται στους καταναλωτές από πιστωτές που χορηγούν στεγαστικά δάνεια [κοινοποιηθείσα

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Υ Μ Β Α Τ Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η

Π Ρ Ο Σ Υ Μ Β Α Τ Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η Π Ρ Ο Σ Υ Μ Β Α Τ Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΙΙ ΔΑΝΕΙΟ ATTICA ΕΚΟ ΙΙ Τυποποιημένες ευρωπαϊκές πληροφορίες στεγαστικής πίστης 1. Στοιχεία ταυτότητας και στοιχεία επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στη σύμβαση Κάρτας Διευκολύνσεως Πληρωμών Alpha Bank Τυποποιημένες ευρωπαϊκές πληροφορίες καταναλωτικής πίστεως

ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στη σύμβαση Κάρτας Διευκολύνσεως Πληρωμών Alpha Bank Τυποποιημένες ευρωπαϊκές πληροφορίες καταναλωτικής πίστεως ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στη σύμβαση Κάρτας Διευκολύνσεως Πληρωμών Alpha Bank Τυποποιημένες ευρωπαϊκές πληροφορίες καταναλωτικής πίστεως 1. Στοιχεία ταυτότητας και στοιχεία επικοινωνίας του πιστωτικού φορέα:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ 1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΧΕΔΙΟΥ 1.1 Το Σχέδιο αφορά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. 1.2 Στο Σχέδιο έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν όσοι έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο με υποθήκη

Διαβάστε περισσότερα