Καθορισµός µέτρων και περιορισµών για την αντιµετώπιση κινδύνων από ατυχήµατα. µεγάλης έκτασης που περικλείουν ορισµένες βιοµηχανικές δραστηριότητες».

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Καθορισµός µέτρων και περιορισµών για την αντιµετώπιση κινδύνων από ατυχήµατα. µεγάλης έκτασης που περικλείουν ορισµένες βιοµηχανικές δραστηριότητες»."

Transcript

1 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: 18187/272/88 Καθορισµός µέτρων και περιορισµών για την αντιµετώπιση κινδύνων από ατυχήµατα µεγάλης έκτασης που περικλείουν ορισµένες βιοµηχανικές δραστηριότητες. (ΦΕΚ 126/Β/ ) ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΗΜ. ΕΡΓΩΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 1338/83 «Εφαρµογή του Κοινοτικού ικαίου» (ΦΕΚ 34/Α/ ) όπως τροποποιήθηκε και συµπληρώθηκε µε το άρθρο 6 του ν. 1440/84 «Συµµετοχή της Ελλάδας στο κεφάλαιο, στα αποθεµατικά και τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κλπ.» (ΦΕΚ 70/Α/ ). 2. Τις διατάξεις των άρθρων 23 (παρ. 1) και 24 του ν. 1558/1985 «Κυβέρνηση και Κυβερνητικά 1/4ργανα» (ΦΕΚ 137/Α/ ) και των άρθρων 9, 10 και 13 του Π. /τος 437/1985 «Καθορισµός και ανακατανοµή των αρµοδιοτήτων των Υπουργείων (ΦΕΚ 157/Α/ ). 3. Τις διατάξεις των άρθρων 15 (παρ. 3 και 4), 28, 29 και 30 του Ν. 1650/86 «Για την προστασία του Περιβάλλοντος» (ΦΕΚ 160Α/86). 4. Τις διατάξεις του Ν. 1515/85 «Ρυθµιστικό σχέδιο και πρόγραµµα του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας» (ΦΕΚ 18Α/85) και του Ν. 1561/85 «Ρυθµιστικό σχέδιο και πρόγραµµα προστασίας περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 148Α/85) και ειδικότερα τις διατάξεις των άρθρων 11 παρ. 2, 3 και 12 και των άρθρων 13 των νόµων αυτών όπως τα τελευταία τροποποιήθηκαν και συµπληρώθηκαν µε τις διατάξεις του άρθρου 31 παρ. 6 και 7 του Ν. 1650/ Τις διατάξεις του Ν. 3214/1955 «Περί τροποποιήσεως και συµπληρώσεως του Ν. ΚΣΤ' του έτους 1912 «Περί των όρων ιδρύσεως Βιοµηχανικών Εργοστασίων ως και άλλων τινών διατάξεων αρµοδιότητος του Υπουργείου Βιοµηχανίας» (ΦΕΚ 108Α/1955). 6. Τις διατάξεις του Α.Ν. 207/1967 «Περί εγκαταστάσεως και λειτουργίας βιοµηχανιών, βιοτεχνιών πάσης φύσεως µηχανολογικών εγκαταστάσεων και αποθηκών κλπ.» (ΦΕΚ 216Α/67). 7. Τις διατάξεις των άρθρων 1 και 2 του Ν. 1360/83 «Προώθηση των επενδύσεων, οργάνωση των Υπηρεσιών Κρατικών Προµηθειών και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 65Α/83), όπως ισχύουν. 8. Τις διατάξεις του Ν. 1568/1985 «Υγιεινή και ασφάλεια των εργαζοµένων» (ΦΕΚ 177Α/85). 9. Τις οδηγίες 82/501/ΕΟΚ και 87/216/ΕΟΚ των Συµβουλίων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων της 24ης Ιουνίου 1982 και 19ης Μαρτίου 1987 αντίστοιχα «Περί κινδύνου ατυχηµάτων µεγάλης έκτασης που περικλείουν ορισµένες βιοµηχανικές δραστηριότητες».

2 10. Την 72751/3054/ Απόφαση «Τοξικά και επικίνδυνα απόβλητα και εξάλειψη των PCB'S» σε συµµόρφωση µε τις οδηγίες 78/319/ΕΟΚ και 76/403/ΕΟΚ κλπ. (ΦΕΚ 665/Β/ ). 11. Την Υ 1321/ απόφαση του Πρωθυπουργού «Καθορισµός αρµοδιοτήτων στον Αναπλ. Υπουργό Βιοµηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας Κ. Παπαναγιώτου» (ΦΕΚ 531 Β). 12. Την Α. 9211/ ΙΟΝΟΣΕ 1737/ κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εθνικής Οικονοµίας «Ανάθεση αρµοδιοτήτων στους Υφυπουργούς Εθνικής Οικονοµίας» (ΦΕΚ 702/τ.Β/ ), αποφασίζουµε: Aρθρο 1 Σκοπός Με αυτή την Υπουργική απόφαση αποσκοπείται η εφαρµογή των παρ. 3 και 4 του άρθρου 15 του Ν. 1650/86, καθώς και η συµµόρφωση µε τις διατάξεις των οδηγιών 82/501/ΕΟΚ του Συµβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων της «Για τον κίνδυνο ατυχηµάτων µεγάλης έκτασης που περικλείουν ορισµένες βιοµηχανικές δραστηριότητες», και 87/216/ΕΟΚ του Συµβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων της «Για την τροποποίηση της οδηγίας 82/501/ΕΟΚ περί του κινδύνου ατυχηµάτων κλπ.», που έχουν δηµοσιευθεί στην Ελληνική γλώσσα στην Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ειδική έκδοση στα Ελληνικά κατηγορία L 230/ και L 85/ ), ώστε να προλαµβάνονται τα ατυχήµατα αυτά καθώς και να περιορίζονται οι συνέπειές τους για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Για την εφαρµογή της παρούσης νοούνται ως: α) Βιοµηχανική δραστηριότητα: Aρθρο 2 Ορισµοί Κάθε εργασία που πραγµατοποιείται σε βιοµηχανικές εγκαταστάσεις που αναγράφονται στο Παράρτηµα Ι του άρθρου 11 στην οποία χρησιµοποιούνται ή µπορούν να χρησιµοποιηθούν µια ή περισσότερες επικίνδυνες ουσίες όπως ορίζονται στην παράγρ. (δ) και η οποία είναι δυνατόν να περικλείει τον κίνδυνο ατυχήµατος µεγάλης έκτασης, καθώς επίσης και η µεταφορά ή αποθήκευση που πραγµατοποιείται στο εσωτερικό της εγκατάστασης για λειτουργικές ανάγκες. Κάθε άλλη αποθήκευση που πραγµατοποιείται µε συνθήκες που αναφέρονται στο Παράρτηµα ΙΙ του άρθρου 11. β) Βιοµήχανος: Κάθε άτοµο που είναι κατά νόµο υπεύθυνο για την εγκατάσταση και τη λειτουργία µιας βιοµηχανικής δραστηριότητας. γ) Ατύχηµα µεγάλης έκτασης: Ένα γεγονός τέτοιο όπως η εκποµπή, πυρκαγιά ή η έκρηξη που έχει το χαρακτηριστικό της µεγάλης έκτασης και προέρχεται από µη ελεγχόµενες εξελίξεις κατά την διαδικασία µιας βιοµηχανικής δραστηριότητας στην οποία χρησιµοποιούνται µια ή περισσότερες επικίνδυνες ουσίες, µε αποτέλεσµα να προκαλείται σοβαρός κίνδυνος άµεσος ή έµµεσος για την υγεία και ασφάλεια του ανθρώπου, στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό της εγκατάστασης και για το περιβάλλον. δ) Επικίνδυνες ουσίες:

3 - Για την εφαρµογή του άρθρου 4 παράγραφοι 1 και 4 οι ουσίες που γενικά θεωρούνται ότι ανταποκρίνονται στα κριτήρια που καθορίζονται στο Παράρτηµα IV, του άρθρου Για την εφαρµογή του άρθρου 4 οι ουσίες που αναγράφονται στον κατάλογο του Παραρτήµατος ΙΙΙ και του Παραρτήµατος ΙΙ στις ποσότητες που αναφέρονται στη δεύτερη στήλη. Aρθρο 3 Έκταση εφαρµογής-εξαιρέσεις 1. α) Οι διατάξεις της παρούσας απόφασης εφαρµόζονται τόσο στις νέες όσο και στις υφιστάµενες βιοµηχανικές δραστηριότητες. Με τις νέες βιοµηχανικές δραστηριότητες εξοµοιώνονται όλες οι τροποποιήσεις (επέκταση ή εκσυγχρονισµός) που πραγµατοποιούνται σε µια υφιστάµενη βιοµηχανική δραστηριότητα και που είναι δυνατόν να περικλείουν κινδύνους ατυχήµατος µεγάλης έκτασης µε σηµαντικές επιπτώσεις στον άνθρωπο και το περιβάλλον. β) Οι διατάξεις της παρούσας απόφασης εφαρµόζονται και σε βιοµηχανίες ή βιοτεχνίες για τις οποίες δεν απαιτείται σύµφωνα µε τις διατάξεις της κείµενης Νοµοθεσίας, η χορήγηση άδειας εγκατάστασης ή λειτουργίας. 2. Από την εφαρµογή της παρούσας απόφασης εξαιρούνται: α) Οι εγκαταστάσεις παραγωγής πυρηνικής ενέργειας και επεξεργασίας των ραδιενεργών ουσιών και υλικών. β) Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις. γ) Η κατασκευή και η ιδιαίτερη αποθήκευση εκρηκτικών, πυρίτιδας και πολεµοφοδίων. δ) Οι εξορυκτικές και άλλες µεταλλευτικές δραστηριότητες. ε) Οι εγκαταστάσεις διάθεσης τοξικών και επικινδύνων αποβλήτων που διέπονται από τις διατάξεις της υπ' αριθ /3054/ Απόφασης «Τοξικά και επικίνδυνα απόβλητα... σε συµµόρφωση µε τις οδηγίες 78/319/ΕΟΚ και 76/403/ΕΟΚ κλπ.», (ΦΕΚ 665/Β/ ), εφόσον αποβλέπουν στην πρόληψη ατυχηµάτων µεγάλης έκτασης. Ο Βιοµήχανος είναι υποχρεωµένος: Aρθρο 4 Υποχρεώσεις Βιοµηχάνου 1. Να λαµβάνει όλα τα µέτρα τα επιβαλλόµενα σύµφωνα µε τις ισχύουσες διατάξεις της κείµενης Νοµοθεσίας όπως του Ν. 1650/86 «Για την προστασία του Περιβάλλοντος» (ΦΕΚ 160Α/86), του Ν. 1568/85 «Υγιεινή και ασφάλεια εργαζοµένων» (ΦΕΚ 177Α), τις αντίστοιχες υγειονοµικές διατάξεις και αυτές που προβλέπονται ειδικότερα στην παρούσα απόφαση, για την πρόληψη των ατυχηµάτων µεγάλης έκτασης και για τον περιορισµό των συνεπειών τους για την υγεία και ασφάλεια του ανθρώπου και για το περιβάλλον. 2. Να υποβάλει µε την επιφύλαξη του άρθρου 5 στην αρµόδια αρχή που προβλέπεται στο άρθρο 7 κοινοποίηση δηλαδή πλήρη φάκελλο µε το περιεχόµενο που καθορίζεται στο άρθρο 6 της παρούσας.

4 α) 1/4ταν σε µια βιοµηχανική δραστηριότητα όπως προσδιορίζεται στο άρθρο 2α, εδ. 1, µια ή περισσότερες επικίνδυνες ουσίες που αναφέρονται στο Παράρτηµα ΙΙΙ, υπεισέρχονται ή είναι γνωστό ότι µπορούν να υπεισέλθουν στην παραγωγική διαδικασία, µε τις ποσότητες που καθορίζονται στο ίδιο Παράρτηµα, κυρίως ως: ι) ουσίες που αποθηκεύονται ή χρησιµοποιούνται σε συνάρτηση µε την αναφερόµενη βιοµηχανική δραστηριότητα ιι)προϊόντα βιοµηχανοποίησης ιιι) υποπροϊόντα ή ιιιι) κατάλοιπα. β) Ή όταν σε µια βιοµηχανική δραστηριότητα όπως προσδιορίζεται στο άρθρο 2α εδ. 2, αποθηκεύονται µια ή περισσότερες επικίνδυνες ουσίες που αναφέρονται στο Παράρτηµα ΙΙ, στις ποσότητες που καθορίζονται στο ίδιο Παράρτηµα στη δεύτερη στήλη. 3. Να παρέχει τις πληροφορίες που απαιτούνται για την κοινοποίηση που αναφέρεται στην παρ. 2, όταν πρόκειται για βιοµηχανικές δραστηριότητες όπου οι ποσότητες, ανά ουσία, που καθορίζονται στα Παραρτήµατα ΙΙ ή ΙΙΙ ανάλογα µε την περίπτωση, έχουν ξεπερασθεί σε ένα σύνολο εγκαταστάσεων του ίδιου βιοµηχάνου που απέχουν µεταξύ τους λιγότερο από 500 µέτρα, δεδοµένου ότι στην περίπτωση αυτή αυξάνονται οι κίνδυνοι ατυχήµατος µεγάλης έκτασης. 4. Να αποδεικνύει κατά την διενέργεια τακτικών ή εκτάκτων ελέγχων από τις συναρµόδιες κατά περίπτωση αρχές που καθορίζονται στο άρθρο 7 της παρούσας, ότι προσδιόρισε τους υφιστάµενους κινδύνους ατυχηµάτων µεγάλης έκτασης, έλαβε τα κατάλληλα µέτρα ασφαλείας και πληροφόρησε, εκπαίδευσε και εξόπλισε τα άτοµα που εργάζονται στον τόπο της εγκατάστασης για την ασφάλειά τους, κατ' εφαρµογήν των εκάστοτε ισχυουσών διατάξεων της κείµενης Νοµοθεσίας, όπως του Ν. 1650/86, του Ν. 1586/85 και της παρούσας Απόφασης. 5. Σε περίπτωση νέων εγκαταστάσεων να υποβάλλει στην αρµόδια σύµφωνα µε το άρθρο 7 παρ. 3α παρούσα αρχή, την κοινοποίηση που προβλέπεται στην παρ. 2 του παρόντος άρθρου πριν από την ανάληψη της βιοµηχανικής δραστηριότητας και οπωσδήποτε µαζί µε την αίτηση για τη χορήγηση της άδειας εγκατάστασης ή λειτουργίας. 6. Να προσαρµόζει την κοινοποίηση, που αναφέρεται στην παρ. 2 κατά το χρόνο ανανέωσης της άδειας εγκατάστασης ή λειτουργίας ή από το χρόνο έναρξης ισχύος της παρούσας και ανά τριετία για τις επιχειρήσεις του άρθρου 3 παρ. 1β, ώστε να λαµβάνονται υπόψη οι νέες τεχνικές γνώσεις σχετικά µε την ασφάλεια καθώς και η εξέλιξη των γνώσεων σχετικά µε την αξιολόγηση των κινδύνων. 7. Σε περίπτωση τροποποίησης (επέκτασης ή εκσυγχρονισµού) µιας βιοµηχανικής δραστηριότητας εξ αιτίας της οποίας µπορεί να αυξάνεται ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήµατος µεγάλης έκτασης, ο βιοµήχανος είναι υποχρεωµένος: α) να προβαίνει σε αναθεώρηση των µέτρων που αναφέρονται στις παραγράφους 1 και 4 του παρόντος άρθρου.

5 β) να πληροφορεί προηγουµένως, εφόσον είναι απαραίτητο, τις αρµόδιες αρχές που προβλέπονται στο άρθρο 7, σχετικά µε την τροποποίηση αυτή, σχετικά µε ότι αναφέρεται στα στοιχεία της κοινοποίησης, σύµφωνα µε το άρθρο 6. Aρθρο 5 Μεταβατική διάταξη Στις υφιστάµενες βιοµηχανικές δραστηριότητες οι βιοµήχανοι οφείλουν µέσα σε ένα µήνα από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης, να υποβάλουν στην αρµόδια αρχή που προβλέπεται στο άρθρο 7 παρ. 2 περίπτ. α, δήλωση που να περιέχει: α) το όνοµα ή και την επωνυµία της εγκατάστασης και την πλήρη διεύθυνσή της, β) την έδρα της εγκατάστασης και την πλήρη διεύθυνσή της, γ) το όνοµα του τεχνικού διευθυντή εργοστασίου ή του /ντή παραγωγής, δ) το όνοµα του τεχνικού ασφάλειας εφόσον έχει ορισθεί, ε) το είδος της δραστηριότητας, στ) το είδος της παραγωγής ή της αποθήκευσης, ζ) αναφορά στο είδος ή στην κατηγορία των χρησιµοποιηµένων ουσιών που αναγράφονται στα παραρτήµατα ΙΙ και ΙΙΙ. Εξάλλου οι βιοµήχανοι υποχρεούνται το αργότερο µέχρι την 8 Ιουλίου 1989 να υποβάλουν στην αρµόδια σύµφωνα µε το άρθρο 7 παρ. 2 περ. α αρχή, συµπληρωµατική δήλωση µε τα στοιχεία και τις πληροφορίες που αναφέρονται στο άρθρο 6 της παρούσας. Η παραπάνω αρµόδια αρχή έχει την δυνατότητα να µην καθιστά υποχρεωτική για τους βιοµηχάνους την υποβολή της συµπληρωµατικής αυτής δήλωσης οπότε στην περίπτωση αυτή η δήλωση κοινοποιείται στην αρχή αυτή, µόνον εφόσον ρητά το ζητήσει από αυτούς. Aρθρο 6 Περιεχόµενο της κοινοποίησης Η κοινοποίηση που αναφέρεται στο άρθρο 4 παρ. 2 περιλαµβάνει τα ακόλουθα στοιχεία: 1. Πληροφορίες σχετικά µε τις ουσίες που αναγράφονται αντίστοιχα στα Παραρτήµατα ΙΙ και ΙΙΙ. α) τα στοιχεία και τις πληροφορίες που αναγράφονται στο παράρτηµα V, β) τη φάση της δραστηριότητας στην οποία υπεισέρχονται ή είναι δυνατόν να υπεισέλθουν, γ) την ποσότητα (τάξη µεγέθους), δ) την χηµική και τη φυσική συµπεριφορά σε κανονικές συνθήκες χρησιµοποίησης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ε) τις µορφές στις οποίες µπορούν να παρουσιασθούν ή να µεταβληθούν σε περιπτώσεις συνθηκών ανώµαλων, που µπορούν όµως να προβλεφθούν,

6 στ) ανάλογα µε την περίπτωση, τις άλλες επικίνδυνες ουσίες η παρουσία των οποίων είναι δυνατόν να επηρεάσει τον ενδεχόµενο κίνδυνο ατυχήµατος µεγάλης έκτασης, της εν λόγω βιοµηχανικής δραστηριότητας. 2. Πληροφορίες σχετικά µε τις εγκαταστάσεις, δηλαδή: α) τη γεωγραφική θέση των εγκαταστάσεων, τις µετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούν συνήθως καθώς και αναλυτική περιγραφή των επιπτώσεων της βιοµηχανικής δραστηριότητας στο περιβάλλον και των πηγών κινδύνου ατυχήµατος µεγάλης έκτασης που οφείλονται στη θέση της εγκατάστασης, β) τον µέγιστο αριθµό των ατόµων που εργάζονται στο χώρο της εγκατάστασης και ιδιαίτερα αυτών που εκτίθενται στον κίνδυνο, γ) την γενική περιγραφή της εφαρµοζοµένης τεχνολογίας, δ) την περιγραφή των στοιχείων της εγκατάστασης που έχουν σηµασία από πλευράς ασφάλειας, των αιτίων του κινδύνου και των συνθηκών που είναι δυνατόν να συµβεί ένα ατύχηµα µεγάλης έκτασης, καθώς και περιγραφή των προβλεποµένων µέτρων πρόληψης κατ' εφαρµογή των εκάστοτε ισχυουσών διατάξεων της Νοµοθεσίας, όπως του Ν. 1568/85 και της παρούσας απόφασης, ε) τα µέτρα που έχουν ληφθεί προκειµένου να εξασφαλισθεί ότι τα τεχνικά µέσα, που είναι απαραίτητα για την εγγύηση της λειτουργίας της εγκατάστασης σε συνθήκες ασφάλειας και για την αντιµετώπιση κάθε βλάβης, είναι διαθέσιµα κάθε στιγµή. 3. Πληροφορίες σχετικά µε τις ενδεχόµενες περιστάσεις ενός ατυχήµατος µεγάλης έκτασης: α) τα σχέδια έκτακτης ανάγκης, συµπεριλαµβανοµένου του εξοπλισµού ασφάλειας, τα µέσα συναγερµού και παρέµβασης που προβλέπονται στο εσωτερικό της εγκατάστασης κατ' εφαρµογή των σχετικών διατάξεων της κείµενης Νοµοθεσίας όπως του Ν. 1650/86 (άρθρο 15 παρ. 3δ) και του Ν. 1568/85 σε περίπτωση ατυχήµατος µεγάλης έκτασης, β) κάθε πληροφορία που είναι απαραίτητη στις αρµόδιες αρχές που προβλέπονται στο άρθρο 7 προκειµένου να καταρτισθούν σχέδια έκτακτης ανάγκης για το εξωτερικό της εγκατάστασης, γ) το όνοµα του ατόµου και των αναπληρωτών του ή του αρµόδιου οργάνου που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια και εξουσιοδοτηµένοι να εφαρµόσουν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για το εσωτερικό της εγκατάστασης και να ειδοποιήσουν τις αρµόδιες αρχές που προβλέπονται στο άρθρο 7. Α. Προληπτικό στάδιο 1. Το Υπουργείο ΠΕ.ΧΩ. Ε.: Aρθρο 7 Αρµόδιες αρχές για τη πρόληψη-καταστολή ατυχηµάτων α) συντονίζει τα συναρµόδια Υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Εργασίας, Βιοµηχανίας Ενέργειας και Τεχνολογίας και άλλα κατά περίπτωση συναρµόδια Υπουργεία, για την κατάριση σχεδίων έκτακτης ανάγκης για το χώρο έξω από την εγκατάσταση, ανάλογα µε τη βιοµηχανική δραστηριότητα και µε βάση την υποβληθείσα

7 κοινοποίηση ή δήλωση που προβλέπονται στα άρθρα 4 (παρ. 2) και 5 της παρούσας. Τα σχέδια αυτά υποβάλλονται από το Υπουργείο ΠΕΧΩ Ε στο συντονιστικό ιϋπουργικό 1/4ργανο για έγκριση, σύµφωνα µε την παραγρ. 2Β του άρθρου αυτού. β) Συγκροτεί επιτροπή από εκπροσώπους των συναρµοδίων Υπουργείων Εσωτερικών, Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και ηµοσίων Έργων, Εργασίας, Βιοµηχανίας Ενέργειας και Τεχνολογίας και άλλων κατά περίπτωση συναρµοδίων Υπουργείων. Η επιτροπή αυτή συγκαλείται µε µέριµνα του Υπουργείου ΠΕ.ΧΩ. Ε. όταν κάποιο από τα προαναφερόµενα Υπουργεία το ζητήσει και έχει ως έργο την εκπόνηση γνωµοδοτήσεων-εισηγήσεων προς τους συναρµόδιους Υπουργούς για την επίλυση και την από κοινού αντιµετώπιση θεµάτων που προκύπτουν από το περιεχόµενο της κοινοποίησης που υποβάλλει ο βιοµήχανος, σύµφωνα µε το άρθρο 6 της παρούσας. γ) Παρέχει στα πλαίσια εφαρµογής της παραγ. 2(β) του παρόντος άρθρου τις σχετικές γνωµοδοτήσεις για την εκτίµηση των παραπάνω κινδύνων από βιοµηχανικές δραστηριότητες. δ) Συγκεντρώνει εκθέσεις από τους τακτικούς και έκτακτους ελέγχους που πραγµατοποιούνται σύµφωνα µε το άρθρο 8 της παρούσας από τα Υπουργεία Βιοµηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας και Εργασίας, κατά περίπτωση ή τις νοµαρχιακές τους υπηρεσίες. ε) Εκπροσωπεί τη χώρα στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και συγκεντρώνει και αποστέλλει σ' αυτήν τα αναγκαία στοιχεία και πληροφόρηση για την εφαρµογή των διατάξεων της παρούσας, όπως ειδικότερα ορίζεται στο άρθρο 10 αυτής. 2. α) Η παραλαβή του σχετικού φακέλλου µε τα στοιχεία της κοινοποίησης ή της δήλωσης που περιγράφονται στο άρθρο 6, την οποία υποχρεούται να υποβάλλει ο βιοµήχανος σε περίπτωση νέων ή υφισταµένων εγκαταστάσεων σύµφωνα µε τα άρθρα 4 και 5 της παρούσας αντίστοιχα, γίνεται από την αρµόδια για τη χορήγηση της άδειας εγκατάστασης σύµφωνα µε τις σχετικές διατάξεις της κείµενης Νοµοθεσίας στην Υπηρεσία του Υπουργείου Βιοµηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας. β) Αντίγραφα του παραπάνω φακέλλου αποστέλλονται από την αρµόδια υπηρεσία στα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και ηµοσίων Έργων και Εργασίας, πριν από τη χορήγηση στον ενδιαφερόµενο της άδειας εγκατάστασης ή λειτουργίας. Μέσα σε προθεσµία 40 ηµερών αποστέλλονται από τα προαναφερόµενα Υπουργεία στην Υπηρεσία αυτή οι σχετικές γνωµοδοτήσεις στα πλαίσια της αρµοδιότητάς τους, στις οποίες είναι δυνατόν να περιλαµβάνεται και η επιβολή προσθέτων όρων µε σκοπό την πρόληψη ατυχηµάτων µεγάλης έκτασης και τη πρόβλεψη των µέτρων για τον περιορισµό των συνεπειών τους στην Υγεία και ασφάλεια του ανθρώπου και το περιβάλλον. 3. Η τελική έγκριση του φακέλλου µε τα στοιχεία της κοινοποίησης που περιγράφονται στο άρθρο 6 της παρούσας, γίνεται από την αρµόδια υπηρεσία του Υπουργείου Βιοµηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση της άδειας εγκατάστασης ή πραγµατοποίησης του έργου ή της δραστηριότητας. 4. Το Υπουργείο Βιοµηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας στα πλαίσια της αρµοδιότητάς του σύµφωνα µε τις σχετικές διατάξεις της κείµενης Νοµοθεσίας και το Υπουργείο Εργασίας αντίστοιχα εκδίδουν κανονισµούς ασφάλειας και τεχνικές οδηγίες για τις βιοµηχανικές δραστηριότητες που περικλείουν κινδύνους ατυχήµατος µεγάλης έκτασης. 5. Κάθε Νοµάρχης µέσω του Τµήµατος ΠΣΕΑ της Νοµαρχίας και µε βάση τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που έχουν καταρτισθεί σύµφωνα µε την παρ. 1(α), µεριµνά σε συνεργασία µε τους οικείους Οργανισµούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ενδεχόµενα και τον υπεύθυνο µιας βιοµηχανικής δραστηριότητας σύµφωνα µε το άρθρο 2(β):

8 α) για την πληροφόρηση του κοινού σχετικά µε τα ληπτέα κατάλληλα κατά περίπτωση και σύµφωνα µε την υποβληθείσα κοινοποίηση που αναφέρεται στο άρθρο 6, µέτρα ασφαλείας και την στάση που θα πρέπει να τηρείται σε περίπτωση ατυχηµάτων µεγάλης έκτασης από βιοµηχανικές δραστηριότητες, και β) για την διενέργεια ασκήσεων ετοιµότητας. Β. Κατασταλτικό στάδιο 1. Το Υπουργείο ΠΕ.ΧΩ. Ε. α) έχει τη δυνατότητα παροχής επιτηµονικής πληροφόρησης προς το Συντονιστικό ιϋπουργικό όργανο (Σ Ο) αρµόδιο για την εφαρµογή σχεδίων έκτακτης ανάγκης σύµφωνα µε το εδάφιο 2 της παραγράφου αυτής, σχετικά µε τις επικίνδυνες ουσίες που αναφέρονται στο παράρτηµα ΙΙΙ του άρθρου 11 της παρούσας για τον περιορισµό των επιπτώσεων του ατυχήµατος στο περιβάλλον, β) συγκεντρώνει τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά µε τις περιστάσεις του ατυχήµατος µεγάλης έκτασης προκειµένου να ενηµερώνει την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων σύµφωνα µε το άρθρο 10 παρ. 1α της παρούσας. γ) τηρεί αρχείο ατυχηµάτων µεγάλης έκτασης και συντάσσει σχετική έκθεση προς την Κοινότητα σύµφωνα µε το άρθρο 10 της παρούσας. 2. Αρµόδιο όργανο για την έγκριση και την εφαρµογή των σχεδίων έκτακτης ανάγκης που καταρτίζονται σύµφωνα µε την παρ. 1α είναι το Συντονιστικό ιϋπουργικό 1/4ργανο (Σ Ο). Aρθρο 8 Έλεγχοι Οι αρµόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων ΠΕΧΩ Ε, Εργασίας και Βιοµηχανίας Ενέργειας και Τεχνολογίας ή οι περιφερειακές τους υπηρεσίες διενεργούν στα πλαίσια των αρµοδιοτήτων τους: Τακτικούς (ετήσιους) και έκτακτους ελέγχους στις εγκαταστάσεις που χρησιµοποιούν τις επικίνδυνες ουσίες που αναφέρονται στο άρθρο 2 παρ. δ' µετά την έναρξη της λειτουργίας τους, καθώς και κατά τον χρόνο της λειτουργίας τους, προκειµένου να διαπιστωθεί η τήρηση των όρων και η λήψη των ενδεδειγµένων µέτρων κατ' εφαρµογή των σχετικών διατάξεων της κείµενης Νοµοθεσίας και των διατάξεων της παρούσας, για την πρόληψη ατυχήµατος µεγάλης έκτασης και τον περιορισµό των συνεπειών του, σε περίπτωση που θα συµβεί, για την υγεία και ασφάλεια του ανθρώπου και για το περιβάλλον. Για την διενέργεια των ελέγχων αυτών οι προαναφερόµενες υπηρεσίες είναι δυνατόν να ζητούν την συµβολή εµπειρογνωµόνων ή αναγνωρισµένων γραφείων της ηµεδαπής και αλλοδαπής µε εξειδικευµένες γνώσεις σε θέµατα ασφάλειας των εγκαταστάσεων. Εξ άλλου οι αρµόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Εργασίας, Βιοµηχανίας Ενέργειας και Τεχνολογίας διενεργούν τους ελέγχους αυτούς και για την διαπίστωση της τήρησης των κανονισµών ασφάλειας και των σχετικών οδηγιών σύµφωνα µε το άρθρο 7 παρ. 3 της παρούσας. Aρθρο 9 Περίπτωση ατυχήµατος µεγάλης έκτασης

9 1. 1/4ταν συµβεί ατύχηµα µεγάλης έκτασης ο βιοµήχανος είναι υποχρεωµένος: Α. Να ενηµερώσει αµέσως τις αρµόδιες αρχές που προβλέπονται στα σχέδια έκτακτης ανάγκης που καταρτίζονται σύµφωνα µε το άρθρο 7 παράγρ. 1α. Β.Να κοινοποιήσει στις αρµόδιες αρχές, εφόσον γνωρίζει: α) Τις περιστάσεις που επέφεραν το ατύχηµα, β) τις χρησιµοποιηθείσες επικίνδυνες ουσίες κατά την έννοια του άρθρου 2 παράγρ. δ', γ) τα διαθέσιµα στοιχεία για την αξιολόγηση της επίπτωσης του ατυχήµατος στην υγεία και ασφάλεια του ανθρώπου και στο περιβάλλον, δ) τα ληφθέντα επείγοντα µέτρα. Γ. Να ανακοινώσει στις αρµόδιες αρχές τα µεσοχρόνια και βραχυχρόνια µέτρα που προβλέπονται: α) Για τον περιορισµό των επιδράσεων του ατυχήµατος, και β) Για την αποφυγή επανάληψης παρόµοιου ατυχήµατος. 2. Παράλληλα το Υπουργείο Εσωτερικών µέσω των Τµηµάτων ΠΣΕΑ των νοµαρχιών και σε συνεργασία µε τις νοµαρχιακές υπηρεσίες των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και ηµοσίων Έργων, Εργασίας και Βιοµηχανίας Ενέργειας και Τεχνολογίας κατά περίπτωση: α) Εξασφαλίζει µετά από κοινή εισήγηση των υπηρεσιών αυτών, τη λήψη ι) επειγόντων µέτρων που προβλέπονται στα σχέδια έκτακτης ανάγκης που καταρτίζονται σύµφωνα µε το άρθρο 7 της παρούσας απόφασης καθώς και ιι) των βραχυπρόθεσµων και µεσοπρόθεσµων µέτρων που κρίνονται απαραίτητα για τον περιορισµό των επιπτώσεων του ατυχήµατος και ιιι) την αποφυγή επανάληψής τους. β) Ενηµερώνει τον ή τους ΟΤΑ στην περιοχή όπου συνέβηκε το ατύχηµα. 3. Αρµόδιος υπάλληλος του Υπουργείου Βιοµηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας ή και άλλων συναρµόδιων Υπουργείων ή των αντίστοιχων νοµαρχιακών υπηρεσιών παρακολουθεί τις ενέργειες καταστολής του ατυχήµατος µέσα στον χώρο της βιοµηχανικής εγκατάστασης και ενηµερώνει συνεχώς το Υπουργείο Εσωτερικών µέσω των τµηµάτων ΠΣΕΑ των Νοµαρχιών. Μετά την καταστολή του ατυχήµατος µεγάλης έκτασης ο οικείος Νοµάρχης µετά από εισήγηση της νοµαρχιακής υπηρεσίας του Υπουργείου Βιοµηχανίας Ενέργειας και Τεχνολογίας και σύµφωνη γνώµη των νοµαρχιακών υπηρεσιών των Υπουργείων ΠΕΧΩ Ε και Εργασίας, επιτρέπει ή απαγορεύει την επαναλειτουργία της εγκατάστασης. Aρθρο 10 Επιστηµονική τεκµηρίωση - Ανταλλαγή πληροφοριών 1. Το Υπουργείο ΠΕΧΩ Ε σε συνεργασία µε τα συναρµόδια Υπουργεία συγκεντρώνει τα αναγκαία στοιχεία και:

10 α. πραγµατοποιεί µε την Επιτροπή Ευρωπ. Κοινοτήτων και τις χώρες-µέλη της, ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά µε τις κτηθείσες εµπειρίες στον τοµέα της πρόληψης των ατυχηµάτων µεγάλης έκτασης από βιοµηχανικές δραστηριότητες και του περιορισµού των συνεπειών τους στην υγεία και ασφάλεια του ανθρώπου και στο περιβάλλον. Οι πληροφορίες αυτές αναφέρονται κυρίως στην εφαρµογή των διατάξεων της παρούσας απόφασης. β. ενηµερώνει, όταν είναι δυνατόν, την Επιτροπή σχετικά µε τα ατυχήµατα µεγάλης έκτασης που συνέβησαν στην χώρα και κοινοποιεί σ' αυτήν τις πληροφορίες που παρατίθενται στο παράρτηµα VI του άρθρου 11 όταν είναι διαθέσιµες, γ. αποστέλλει στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων έκθεση σχετικά µε την πληροφόρηση του κοινού που πραγµατοποιείται σε νοµαρχιακό επίπεδο για τα ληπτέα µέτρα ασφαλείας και τη στάση που θα πρέπει να τηρείται σε περίπτωση ατυχηµάτων µεγάλης έκτασης. 2. α) Οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται στο ΥΠΕΧΩ Ε κατ' εφαρµογή των άρθρων 4, 5, 6 και 7 κατ' εφαρµογή του παρόντος άρθρου παράγρ. 1α χρησιµοποιούνται µόνο για τον σκοπό που έχουν ζητηθεί. Οι πληροφορίες θεωρούνται υπηρεσιακά απόρρητα. β) Κάθε υπάλληλος των συναρµοδίων υπηρεσιών για τη συγκέντρωση των προαναφερθεισών πληροφοριών, υποχρεούται σύµφωνα µε τις σχετικές διατάξεις του Κώδικα ηµοσίων Υπαλλήλων (Κ..Υ.) να µη διαδίδει τις πληροφορίες αυτές. γ) Το ΥΠΕΧΩ Ε ενηµερώνει σε θέµατα αρµοδιότητάς του τα συναρµόδια Υπουργεία Βιοµηχανίας Ενέργειας και Τεχνολογίας, Εργασίας καθώς και το Υπουργείο Εσωτερικών, µε βάση τα στοιχεία και την πληροφόρηση που συγκεντρώνει σύµφωνα µε το παρον άρθρο. Aρθρο 11 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ «Εγκαταστάσεις παραγωγής µεταποιήσεως ή επεξεργασίας οργανικών ή ανόργανων χηµικών ουσιών, που χρησιµοποιούν προς το σκοπό αυτό, µεταξύ άλλων, και:» - τις µεθόδους αλκυλιώσεως - τις µεθόδους προσθήκης αµινοµάδας διά χρησιµοποιήσεως αµµωνίας - τις µεθόδους καρβοξυλιώσεως - τις µεθόδους συµπυκνώσεως - τις µεθόδους αφυδρογονώσεως - τις µεθόδους εστεροποιήσεως - τις µεθόδους αλογονώσεως και παρασκευής αλογόνων - τις µεθόδους υδρογονώσεως - τις µεθόδους υδρολύσεως - τις µεθόδους οξειδώσεως

11 - τις µεθόδους πολυµερισµού - τις µεθόδους θειώσεως - τις µεθόδους θειώσεως, παρασκευής και µεταποιήσεως των παραγώγων του θείου - τις µεθόδους νιτρώσεως και παρασκευής παραγώγων αζώτου - τις µεθόδους παρασκευής παραγώγων φωσφόρου - την παρασκευή φυτοφαρµάκων και φαρµακευτικών προϊόντων - τις µεθόδους αποστάξεως - τις µεθόδους εκχυλίσεως - τις µεθόδους διαλύσεως - τις µεθόδους αναµείξεως 2. Εγκαταστάσεις για απόσταξη ή διύλιση ή άλλη µέθοδο µεταποιήσεως του πετρελαίου και των πετρελαϊκών προϊόντων. 3. Εγκαταστάσεις που προορίζονται για τη συνολική ή µερική διάθεση των στερεών ή υγρών ουσιών διά αναφλέξεως ή χηµικής διασπάσεως. 4. «Εγκαταστάσεις παραγωγής µεταποιήσεως ή επεξεργασίας αερίου προς παραγωγή ενεργείας παραδείγµατος χάρη, αερίου από υγροποιηµένο πετρέλαιο, υγροποιηµένου φυσικού αερίου και συνθετικού φυσικού αερίου». 5. Εγκαταστάσεις για την ξηρή απόσταξη του άνθρακα και του λιγνίτη. 6. Εγκαταστάσεις για την παραγωγή ή αµετάλλων µέσω υγροποιήσεως ή µέσω ηλεκτρικής ενέργειας. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι («Ι ΙΑΙΤΕΡΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ») Οι ποσότητες που αναφέρονται κατωτέρω ισχύουν για εγκαταστάσεις ή σύνολο εγκαταστάσεων του ίδιου βιοµηχάνου όταν η απόσταση µεταξύ των εγκαταστάσεων, δεν είναι επαρκής για να αποφευχθεί, σε προβλεπτές περιστάσεις, κάθε επιδείνωση των κινδύνων µεγάλης εκτάσεως ατυχηµάτων. Οπωσδήποτε οι ποσότητες αυτές ισχύουν ανά σύνολο εγκαταστάσεων του ίδιου βιοµηχάνου, όταν η απόσταση µεταξύ των εγκαταστάσεων είναι µικρότερη των 500 µέτρων περίπου.

12 1 2 Ουσίες ή κατηγορίες ουσιών Εύφλεκτα σύµφωνα µε το παράρτηµα IV σηµείο γ υπό i Eξόχως εύφλεκτα υγρά σύµφωνα µε το παράρτηµα IV σηµείο γ υπό ii Ποσότητες (τόνοι) Για την εφαρµογή άρθρου 4 1, Κυανιούχο βινύλιο Αµµωνία Χλώριο ιοξείδιο του θείου α) Νιτρικό αµµώνιο (1) β) Νιτρικό αµµώνιο υπό µορφή λιπασµάτων(2) Χλωριούχο σόδιο Ρευστό οξυγόνο Τριοξείδιο του θείου Για την εφαρµογή του άρθρου 4 2 (1) Ισχύει για το νιτρικό αµµώνιο και τα µίγµατα νιτρικού αµµωνίου των οποίων η περιεκτικότητα σε άζωτο που προέρχεται από το νιτρικό αµώνιο είναι µεγαλύτερη από 28% κατά βάρος και για τα υδατικά διαλύµµατα νιτρικού αµµωνίου στα οποία η συγκέντρωση νιτρικού αµµωνίου είναι µεγαλύτερη από 90% κατά βάρος. (2) Ισχύει για αµιγή λιπάσµατα νιτρικού αµµωνίου που πληρούν τους όρους της οδηγίας 80/876/ΕΟΚ καθώς και για σύνθετα λιπάσµατα στα οποία η περιεκτικότητα σε άζωτο που προέρχεται από το νιτρικό αµµώνιο είναι µεγαλύτερη από 28% κατά βάρος (τα σύνθετα λιπάσµατα περιέχουν νιτρικό αµµώνιο, ανάµεικτο µε φωσφορικά ή και καλιούχα άλατα). ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΥΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 Οι ποσότητες που αναφέρονται ισχύουν για εγκαταστάσεις ή σύνολα εγκαταστάσεων του ίδιου βιοµήχανου στην περίπτωση, που η απόσταση µεταξύ των εγκαταστάσεων δεν είναι επαρκής για να αποφευχθεί, µέσα σε προβλεπτές περιστάσεις, κάθε επιδείνωση του κινδύνου ατυχηµάτων µεγάλης εκτάσεως. Οπωσδήποτε, οι ποσότητες αυτές ισχύουν για σύνολο εγκαταστάσεων του ίδιου βιοµήχανου όταν η απόσταση των εγκαταστάσεων είναι µικρότερη από 500 µέτρα. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ (>=) ΑΡΙΘ.CAS 4-Αµινοδιφαινύλιο 1 Kg AΡΙΘ.ΕΟΚ Βενζιδίνη 1 Kg Αλατα Βενζιδίνης 1 Kg

13 ιµεθυλονιτροζαµίνη 1 Kg Ναφθαλαµίνη 1 Kg Βηρύλλιο (σκόνη ή και ενώσεις) ις (χλωροµεθυλ) αιθέρας ή (1,1- ιχλωροδιµεθυλαιθέρας) 10 Kg 1 Kg ,3-Προπανοσουλτόνη 1 Kg ,3,7,8-Τετραχλωροδιβενζο-π-διοξίνη 1 Kg Πεντοξείδιο του αρσενικού (αρσενικό οξύ (V) και τα άλατά του) Τριοξείδιο του αρσενικού (αρσενικώδες οξύ (III) και τα άλατά του) 500 Kg 100 Kg Αρσίνη 10 Kg ιµεθυλοκαρβαµουλοχλωρίδιο 1 Kg Ν-χλωροφόρµυλο-µορφολίνη 1 Kg Φωσγένιο 750 Kg Χλώριο 25t Υδρόθειο 50t Ακρυλονιτρίλιο 200t Υδροκυάνιο 20t Χ ιθειάνθρακας 200t Βρώµιο 500t Αµµωνία 500t Ακετυλένιο 50t Υδρογόνο 50t Λιθυλενοξείδιο 50t Χ Προπυλενοδείξιο 50t Κυανο-2- προπανόλη(ακετονοκυανυδρίνη) 200t Χ 2-προπενάλη (ακρολεϊνη) 200t Προπεν-1-όλη (αλλυλική αλκοόλη) 200t Αλλυλαµίνη 200t Αντιµονίνη(υδρογονούχο αντιµόνιο) 100t Αιθυλενοϊµίνη(αζιριδίνη) 50t Φορµαλδεϋδη (περιεκτικότητα 90%) 50t Φωσφίνη 100t Βρωµοµεθάνιο (µεθυλοβρωµίδιο) 200t Ισοκυανικός µεθυλεστέρας 150Kg Οξείδια του αζώτου 50t Σεληνιώδες νάτριο 100Kg ις(2 χλωρο αιθυλο)σουλφίδιο Φοσακετίµ ή Ν-Ακετιµιδο- 100Kg

14 δειοφωσφοροδαµικός 0,0 δις (4- χλωροφαινύλο-εστέρας) Τετρα-αιθυλούχος µόλυβδος 50t Τετραµεθυλούχος µόλυβδος 50t Προµουρίτ 100Kg Χλωροφαινβνιφός 100Kg Κριµιντίν(2-χλωρο-4 µεθυλοπυριµιδίνη) διµεθυναµινο-6 100Kg Χλωροµεθύλ µεθυλαιθέρας ιµεθυλοαµίδη του κυανοφωσφορικού οξέος Καρµποφενοθείο (διθειοφωσφορικός 0,0 -διαθυλο-s-(4-χλωροφαινυλοθείο)- µεθυλο-εστέρας 1t Kg Ντιαλιφόρ 100Kg Λµιτόν Kg Οξυντισουλφοτόν 100Kg Χ Ντισουλφοτόν 100Kg Ντεµετόν 100Kg Φοράτ 100Kg Πιραζοξόν 100Kg Φαινοσουλφοθείο 100Kg Παραοξόνη 100Kg Παραθείο 100Kg Αζινφός-αιθύλ 100Kg Κυανθοάτ - θειοφωσφορικός 0,0 - διαιθυλο-s(ν-(1-κυανο-1-µεθυλαιθυλοκαρβαµοϋλο)µεθυλο-εστέρας Θειοφωσφορικός 0,0-διαιθυλο-S- 100Kg (αιθυλοσουλφονυλ-µεθυλο)-εστέρας Θειοφωσφορικός 0,0-διαιθυλο-S- 100Kg (αιθυλοσουλφινυλ-µεθυλο)-εστέρας Θειοφωσφορικός 0,0-διαιθυλο-S- 100Kg (αιθυλοθιείο-µεθυλο)-εστέρας ιθειοφωσφορικός 0,0-διαιθυλο-S- 100Kg (ισοπροπυλο-θειοµεθυλο)-εστέρας ιθειοφωσφορικός 0,0-διαιθυλο-S- 100Kg (προπυλο-δειοµεθυλο)-εστέρας Ζινοφός 100Kg Καρµποφουράν 100Kg Φωσφαµιντόν 100Kg Τιρπάτιον 100Kg Μεβινφός 100Kg

15 Παραθείο-µεθύλ 100Kg Αζινφός-µεθύλ 100Kg Κυκλοεξιµίδιο 100Kg ιφασινόνη 100Kg Τετραµεθυλενοδισουλφστετραµίνη ΕPN 100Kg φθοροβουτυρικό οξύ Αλατα του 4-φθοροβουτυρικού οξέος Εστέρες του 4-φθοροβουτυρικού οξέος Αµίδια του 4-φθοροβουτυρικού οξέος 4-φθοροκροτονικό οξύ Αλατα του 4-φθοροκροτονικού οξέος Εστέρες του 4-φθοροκροτονικούοξέος Αµίδια του 4-φθοροκροτονικού οξέος Φθοροξεικό οξύ Αλατα του φθοροξεικού οξέος Εστέρες του φθοροξεικού οξέος Αµίδια του φθοροξεικού οξέος Φλουονετίλ 100Kg φθορο-2-υδροξειβουτυρικό οξύ Αλατα του 4-φθορο-υδροξειβουτυρικού οξέος Εστέρες του 4-φθορο-υδροξειβουτυρικού οξέος Αµίδια 4-φθορο-υδροξειβουτυρικού οξέος Ανυδρο υδροφθόριο 50t Νιτρίλιο γλυκολικού οξέος 100Kg ,2,3,7,8,9-Εξαχλωροδιβενζο-ρ-διοξίνη 100Kg Ισοντρίν 100Kg Εξαµεθυλοφωσφοραµίδιο Ζουγκλόν 100Kg Βαρφαρίν 100Kg ,4-Μεθυλονοδίς(2-χλωροανιλίνη) 10Kg Εθείον 100Kg Αλντικάρµπ 100Kg Χ Τετρακαρβονυλικό νικέλιο 10Kg Ισοβενζάν 100Kg Πενταµποράνη 100Kg ιοξεικός εστέραςτης 1-προπένο-2-χλωροδιόλης 10Kg Προπυλενοµίνη 50t

16 Οξείδιο του φθορίου 10Kg ιχλωριούχο θείο 1t Χ Εξαφθοριούχο σελήνιο 100Kg Υδρογονούχο σελήνιο 10Kg ΤΕΡΡ 100Kg Σουλφοτέπ 100Kg Ντιµεφόξ 100Kg Τρι(κυκλοεξυλο)κασσιτέρο-1 τριζόλιο Τριαιθυλένοµελαµίνη 10Kg Μεταλλικό κοβάλτιο,οξείδια, ανθρακικά και θειούχα άλατα του κοβαλτίου υπό µορφή σκόνης Μεταλλικό νικέλιο, οξείδια, ανθρακικά και θειούχα άλατα του νικελίου υπό µορφή 1t σκόνης Αναβασίνη 100Kg Εξαφθοριούχο τελλούριο 100Kg Τριχλοροµεθυλοσουλφενυλοχλωρίδιο 100Kg t 1,2 ιβρωµοαιθάνιο(αιθυλένοδιβρωµίδιο) 50t Εύφλεκτες ουσίες σύµφωνα µε το παράρτηµα IV σηµείο γ υπό I Εύφλεκτες ουσίες σύµφωνα µε το παράρτηµα IV σηµείο γ υπό ii 200t 50000t ιαζωδινιτροφαινόλη 10t ινιτρική διαιθυλαιονογλυκόλη 10t Αλατα δινιτροφαινόλης 50t γουανυλο-4-νιτροζάµινο τετραζένη Η-1,2,4-100Kg γουανυλο-1-10t ,2,4,4,6,6 εξανιτροδιφαινυλαµίνη 50t Νιτρική υδραζίνη 50 t Νιτρογλυκερίνη 10t Χ Τετρανιτροεστέρας του πενταερρυθρίτη 50t Κυκλοτριµεθυλενο-τρινιτραµίνη 50t Κυκλοτριµεθυλενο-τρινιτραµίνη 50t ,4,6-τρινιτροανισόλη 50t Τρινιτροβενζόλιο 50t Τρινιτροβενζοϊκό οξύ 50t Χλωροτρινιτροβενζόλιο 50t Χ 2,4,6-τρινιτροφαινυλοµεθυλονιτραµίνη 50t ,4,6-τρινιτροφαινόλη (πικρικό οξύ) 50t Χ

17 Τρινιτροκρεζόλη 50t ,4,6-τρινιτροφαινετόλη 50t ,4,6-τρινιτρορεζορκιίνη(στυφνικό οξύ) 50t ,4,6-Τρινιτροτολουόλιο 50t (α) Νιτρικό αµµώνιο() (β) Νιτρικό αµµώνιουπό µορφή λιπασµάτων ( 2 ) Νιτροκυτταρίνη (µε περιεκτικότητα άνω του 12,6% σε άζωτο) 2500t 5000t t ιοξείδιο του θείου 250t Υδροχλώριο (υγροποιηµένο αέριο) 250t Εύφλεκτες ουσίες σύµφωνα µε το παράρτηµα IV,σηµείο γ υπό iii 200 t Χλωρικό νάτριο 250t Υπεροξυοξικός εστέρας τριτοταγούς βουτυλαλκοόλης (περιεκτικότητα70%) Υπεροξυµηλεϊνικός εστέρας τριτιταγούς βουτυλαλκοόλης(περιεκτικότητα80%) Υπεροξυµηλεϊκό τέρτιο βουτύλιο (περιεκτικότητα80%) Υπεροξυ ισοπροπυλο ανθρακικός εστέρας τριτοταγύς βουτυλαλκοόλης (περιεκτικότητα80%) ιβενουλοϋπερόξυ διανθρακικός εστέρας (περιεκτικότητα90%) 50t t t t t ,2- ις (τριτοταγές-βουτυλοϋπερόζυ) 50t κυκλοεξάνιο (περιεκτικότητα70%) (τριτοταγές- 1,1- ις βουτυλοϋπερόξυ)κυκλοεξάνιο (περιεκτικότητα80%) 50t ι- ιοτεροταγές βουτυλοϋπερόξυδιανθρακικός εστέρας 50t (περιεκτικότητα80%) 2.2,- ιαδροϋπεροξειπροπάνιο (περιεκτικότητα30%) ι-η-προπυλοϋπεροξειδιανθρακικός εστέρας (περιεκτικότητα80%) 3,3,6,6,9,9, - εξαµεθυλο -1,2,4,5 - τετραξακυκλονονάνη (περιεκτικότητα 75%) 50t t t Υπεροξείδιο µεθυλοαιθυλοκετόνης 50t (περιεκτικότητα 60%) Υπεροξείδιο µεθυλοισοβουτυλοκετόνης 50t (περιεκτικότητα 60%) Υπεροξεικό οξύ (περιεκτικότητα 60%) 50t

18 Aζίδιο µολύβδου 50t ,4,6 Τρινιτρορεζορκινικός (στιφνικός) µόλυβδος Φουλµινικός υδράργυρος 50t t Κυκλοτετραµεθυλένοτετρανιτραµίνη 50t ,2,4,4,4,6,6 εξανιτροστιλβένιο 50t ,3,5 τριαµινο-2,4-τρινιτροβενζόλιο 50t Νιτρογλυκόλη (δινιτρικός εστέρας της γλυκόλης) t Νικτρικός αιθυλεστέρας 50t Πικραµινικό νάτριο 50t Αζίδιο του βαρίου 50t ι-ισοβουτοροϋλοϋπεροξείδιο (περιεκτικότητα 50%) Υπεροξειδιανθρακικός (περιεκτικότητα 30%) αιθυλεστέρας Υπεροξυτριµεθυλοξεικός εστέρας της τριτοταγούς βουτυλικής αλκοόλης (περιεκτικότητα 77%) 50t t t Υγρό οξυγόνο 2500t Τριοξείδιο του θείου 75t (1) Iσχύει για το νιτρικό αµµώνιο και για τα µίγµατα νιτρικού αµµωνίου στα οποία η περιεκτικότητα σε άζωτο, που προέρχονται από το νιτρικό αµµώνιο είναι µεγαλύτερη από το 28% κατά το βάρος και για τα υδατικά διαλύµατα νιτρικού αµµωνίου στα οποία η συγκέντρωση νιτρικού αµµωνίου είναι µεγαλύτερη κατά 90% κατά βάρος. (2) Ισχύει για αµιγή λιπάσµατα νιτρικού αµµωνίου που πληρούν τους όρους της οδηγίας 90/876/ΕΟΚ, καθώς και για σύνθετα λιπάσµατα στα οποία η περιεκτικότητα σε άζωτο που προέρχεται από το νιτρικό αµµώνιο είναι µεγαλύτερη από 28% κατά βάρος (τα σύνθετα λιπάσµατα περιέχουν νιτρικό αµµώνιο ανάµεικτο µε φωσφορικά ή/και καλιούχα άλατα). α) Λίαν τοξικές ουσίες: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ -οι ουσίες που αντιστοιχούν στην πρώτη γραµµή του κατωτέρω πίνακα, -οι ουσίες που αντιστοιχούν στην δεύτερη γραµµή του κατωτέρω πίνακα και που, ανάλογα µε τις φυσικές ή χηµικές ιδιότητές τους, µπορούν να προκαλέσουν _κινδύνους µεγάλης εκτάσεως ατυχηµάτων ανάλογων µε εκείνων που προκαλούνται από τις ουσίες της πρώτης γραµµής. DL 50 (κατάποση) (1) mg/kg βάρος σώµατος DL 50 (διείσδυση) (2) mg/kg βάρος σώµατος DL 50 (εισπνοή) (3)

19 mg/i 1 DL 50 5 DL CL 50 0,1 2 5 DL DL ,1 CL 50 0,5 ( 1 )DL 50 µέσω καταπόσεως σε ποντίκι ( 2 ) DL 50 µέσω διεισδύσεως σε ποντίκι η κουνέλι ( 3 ) DL 50 µέσω εισπνοής (τέσσερις ώρες) σε ποντίκι β) Aλλες τοξικές ουσίες: Oι ουσίες που παρουσιάζουν τις ακόλουθες τιµές οξείας τοξικότητας και που έχουν φυσικές και χηµικές ιδιότητες που µπορούν να προκαλέσουν κινδύνους σοβαρών ατυχηµάτων: γ) Εύφλεκτες ουσίες: i) εύφλεκτα αέρια: ουσίες οι οποίες, σε αέρια κατάσταση κάτω από κανονική πίεση και αναµεµειγµένες µε αέρια, καθίστανται εύφλεκτες και των οποίων το σηµείο βρασµού είναι ίσο ή µικρότερο των 200 C υπό συνήθη πιέση. ii) εξόχως εύφλεκτα υγρά: ουσίες των οποίων το σηµείο αναφλέξεως είναι κατώτερο των 210 C και των οποίων το σηµείο βρασµού είναι µεγαλύτερο των 200 C υπό συνήθη πίεση. iii) εύφλεκτα υγρά: ουσίες των οποίων το σηµείο αναφλέξεως είναι µικρότερο των 550 C και οι οποίες παραµένουν σε υγρή κατάσταση υπό την επίδραση πιέσεως στο µέτρο όπου ορισµένες µέθοδοι επεξεργασίας, όπως υψηλή πίεση και θερµοκρασία, µπορούν να προκαλέσουν κινδύνους σοβαρών ατυχηµάτων. δ) Εκρητικές ουσίες: Ουσίες οι οποίες µπορούν να εκραγούν υπό την επίδραση φλόγας ή που είναι περισσότερο ευαίσθητες σε κρούση ή στις τριβές από το δινιτροβενζόλιο. DL 50 (κατάποση) (1) DL 50 (διείσδυση) (2) CL 50 (εισπνοή) (3) mg/kg βάρος σώµατος mg/kg βάρος σώµατος mg/i 25 DL DL ,5 CL 50 2 ( 1 ) DL 50 µέσω καταπόσεως σε ποντίκι ( 2 ) DL 50 µέσω διεισδύσεως σε ποντίκι η κουνέλι

20 ( 3 )DL 50 µέσω εισπνοής (τέσσερις ώρες) σε ποντίκι ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΑΊΣΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 6 Εάν δεν είναι δυνατόν ή δεν κρίνεται απαραίτητο να δοθεί απάντηση στις κατωτέρω ζητούµενες πληροφορίες, θα πρέπει να αναγραφούν οι λόγοι. 1. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ Χηµική ονοµασία Αριθµός CAS Ονοµασία σύµφωνα µε την ονοµατολογία της UICPA Aλλες ονοµασίες Εµπειρικός τύπος Σύνθεση της ουσίας Βαθµός καθαρότητας Κυριότερες ακαθαρσίες και σχετικά ποσοστά Μέθοδοι ανιχνεύσεως και προσδιορισµού που είναι διαθέσιµες για την εγκατάσταση. Περιγραφή των χρησιµοποιηθεισών µεθόδων ή παραποµπές στην ειδική βιβλιογραφία. Μέθοδοι και προφυλάξεις σχετικά µε το χειρισµό, την αποθήκευση και την πυρκαγιά που προβλέπονται από το βιοµήχανο. Επείγοντα µέτρα που προβλέπονται από το βιοµήχανο σε περίπτωση τυχαίας διασποράς. Μέσα στη διάθεση του βιοµηχάνου για να καταστήσει την ουσία ακίνδυνη. 2. ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΝ ΕΙΞΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝ ΥΝΟΥΣ -Για τον άνθρωπο:άµεσοι... έµµεσοι... -Για το περιβάλλον:άµεσοι... έµµεσοι... ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VI ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΚΑΤ' ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 10 ΕΚΘΕΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΑΣΕΩΣ

21 Κράτος µέλος: Αρχή υπεύθυνη για την έκθεση: ιεύθυνση: 1. Γενικά στοιχεία Ηµεροµηνία και ώρα του ατυχήµατος µεγάλης εκτάσεως: χώρα, νοµός, κλπ.: ιεύθυνση: Τύπος βιοµηχανικής δραστηριότητας: 2. Τύπος ατυχήµατος µεγάλης εκτάσεως Έκρηξη Πυρκαγιά ιάχυση επικίνδυνων ουσιών ιαχυθείσα(ες) ουσία(ες): 3. Περιγραφή των περιστάσεων του ατυχήµατος µεγάλης εκτάσεως 4. Επείγοντα µέτρα που ελήφθησαν 5. Αιτία(ες) του ατυχήµατος µεγάλης εκτάσεως Καθορισµένες (να διευκρινισθούν): Μη καθορισµένες: Πληροφορίες θα δοθούν στην συντοµώτερη δυνατή προθεσµία 6. Τύπος και µέγεθος της ζηµίας α) Στο εσωτερικό της εγκαταστάσεως - ανθρώπινες ζηµίες... νεκροί... τραυµατίες... δηλητηριασθέντες - πρόσωπα εκτεθέντα στις ζηµίες - ολικές ζηµίες - ο κίνδυνος παραµένει

22 - δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος β) Στο εξωτερικό της εγκαταστάσεως - ανθρώπινες ζηµίες... νεκροί... τραυµατίες... δηλητηριασθέντες - πρόσωπα εκτιθέντα στις ζηµίες... - υλικές ζηµίες - ζηµίες στο περιβάλλον - ο κίνδυνος παραµένει - δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος 7. Μακροπρόθεσµα και µεσοπρόθεσµα µέτρα, και κυρίως µέτρα για να αποφευχθεί η επανάληψη παρόµοιων ατυχηµάτων µεγάλης εκτάσεως (θα κοινοποιηθούν βαθµιαία, ανάλογα µε τη διαθεσιµότητα των πληροφοριών). Aρθρο 12 Κυρώσεις Σε κάθε παραβάτη των διατάξεων της παρούσας απόφασης επιβάλλονται κατά περίπτωση οι ποινικές, αστικές και διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται στα άρθρα 28, 29 και 30 Ν. 1650/1986 «Για την προστασία του Περιβάλλοντος» ή και στα άρθρα 33, 34 και 35 του Ν. 1568/85 ή στο άρθρο 1 (παρ. 8) του Α.Ν. 207/1967 ή σε σχετικές υγειονοµικές διατάξεις κατά περίπτωση, εφόσον από τους διενεργηθέντες τακτικούς ή έκτακτους ελέγχους από αρµόδια όργανα σύµφωνα µε το άρθρο 8 της παρούσας, διαπιστώνεται παράβαση των όρων της χορηγηθείσας άδειας ή η µη λήψη των ενδεδειγµένων µέτρων για την πρόληψη ατυχήµατος µεγάλης έκτασης και τον περιορισµό των συνεπειών του όταν συµβεί, για την υγεία και ασφάλεια του ανθρώπου και το περιβάλλον. Ειδικότερα ως προς την επιβολή διοικητικών κυρώσεων προκειµένου για τις περιοχές των ρυθµιστικών σχεδίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης εφαρµόζονται οι διατάξεις του άρθρου 13 του Ν. 1551/85 και του άρθρου 13 του Ν. 1561/85 όπως τροποποιήθηκαν και συµπληρώθηκαν µε το άρθρο 31 παραγ. 6 και 7 αντίστοιχα του Ν. 1650/86. Aρθρο 13 Κάθε διάταξη που αντίκειται στην παρούσα Απόφαση καταργείται. Aρθρο 14 Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει 2 µήνες από τη δηµοσίευσή της στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως. Η απόφαση αυτή να δηµοσιευθεί στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως.

23 Αθήνα,. 24 Φεβρουαρίου 1988 ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΒΙΟΜ/ΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ Α. ΠΕΠΟΝΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΕΡΙΒ/ΝΤΟΣ, ΧΩΡ/ΞΙΑΣ & ΗΜ. ΕΡΓΩΝ Ε. ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ ΒΙΟΜ/ΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ Γ. ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Αποφ. ΥΠ' ΑΡΙΘ /4607/1993

Αποφ. ΥΠ' ΑΡΙΘ /4607/1993 Αποφ. ΥΠ' ΑΡΙΘ. 77119/4607/1993 «Καθορισµός µέτρων και περιορισµών για την αντιµετώπιση κινδύνων από ατυχήµατα µεγάλης έκτασης που περικλείουν ορισµένες βιοµηχανικές δραστηριότητες (Β' 126)». ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: 77119/4607/1993

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: 77119/4607/1993 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: 77119/4607/1993 Τροποποίηση και συµπλήρωση της 18187/272/1988 κοινής υπουργικής απόφασης «Καθορισµός µέτρων και περιορισµών για την αντιµετώπιση κινδύνων από ατυχήµατα µεγάλης έκτασης

Διαβάστε περισσότερα

Μέτρα και περιορισµοί για την προστασία των υπόγειων νερών από απορρίψεις ορισµένων επικίνδυνων ουσιών (ΦΕΚ 196/Β/6-4-88)

Μέτρα και περιορισµοί για την προστασία των υπόγειων νερών από απορρίψεις ορισµένων επικίνδυνων ουσιών (ΦΕΚ 196/Β/6-4-88) ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: 26857/553/88 Μέτρα και περιορισµοί για την προστασία των υπόγειων νερών από απορρίψεις ορισµένων επικίνδυνων ουσιών (ΦΕΚ 196/Β/6-4-88) ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜ. ΕΡΓΩΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜ. ΕΡΓΩΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Οικ. 392541/1010/88 Καθορισμός μέτρων για την ποιότητα της ατμόσφαιρας και ειδικότερα των οριακών τιμών για την περιεκτικότητα της βενζίνης σε μόλυβδο. (ΦΕΚ 366/Β/8-6-1988) ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Οριακές και κατευθυντήριες τιµές ποιότητας της ατµόσφαιρας σε διοξείδιο του θείου και αιωρούµενα σωµατίδια (ΦΕΚ 135/Α/ ) ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Οριακές και κατευθυντήριες τιµές ποιότητας της ατµόσφαιρας σε διοξείδιο του θείου και αιωρούµενα σωµατίδια (ΦΕΚ 135/Α/ ) ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΑΞΗ Υ. Σ. 99 ΤΗΣ 10 Ιουλίου 1987 Οριακές και κατευθυντήριες τιµές ποιότητας της ατµόσφαιρας σε διοξείδιο του θείου και αιωρούµενα σωµατίδια (ΦΕΚ 135/Α/28-7-87) ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Έχοντας υπόψη: 1.

Διαβάστε περισσότερα

Καθορισµός µέτρων και όρων για την πρόληψη της ατµοσφαιρικής ρύπανσης που προέρχεται από εγκαταστάσεις καύσης αστικών αποβλήτων (ΦΕΚ 699/Β/9-9-93)

Καθορισµός µέτρων και όρων για την πρόληψη της ατµοσφαιρικής ρύπανσης που προέρχεται από εγκαταστάσεις καύσης αστικών αποβλήτων (ΦΕΚ 699/Β/9-9-93) ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΑΠ. οικ. 82805/2224/93 Καθορισµός µέτρων και όρων για την πρόληψη της ατµοσφαιρικής ρύπανσης που προέρχεται από εγκαταστάσεις καύσης αστικών αποβλήτων (ΦΕΚ 699/Β/9-9-93) ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

1. Το κείµενο των διατάξεων που αναφέρονται στο παράρτηµα ΙΙ αντικαθίσταται από

1. Το κείµενο των διατάξεων που αναφέρονται στο παράρτηµα ΙΙ αντικαθίσταται από Οδηγία του Συµβουλίου της 23ης εκεµβρίου 1991 για την τυποποίηση και τον εξορθολογισµό των εκθέσεων που αφορούν την εφαρµογή ορισµένων οδηγιών για το περιβάλλον (91/692/ΕΟΚ) ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: 80568/4225/91

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: 80568/4225/91 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: 80568/4225/91 Μέθοδοι, όροι και περιορισμοί για την χρησιμοποίηση στη γεωργία της ιλύος που προέρχεται από επεξεργασία οικιακών και αστικών λυμάτων (ΦΕΚ 641/Β/7-08-1991) ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜ. ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜ. ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Οικ. 33976/3189/7.10.93 Τροποποίηση της Υ-28433/2448/2.7.1992 απόφασης των Υπουργών Εθνικής Οικονοµίας, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και ηµοσίων Έργων και Μεταφορών και Επικοινωνιών (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ. Καθ. Αχιλλέας Χριστοφορίδης ρ. Χηµικός Μηχανικός Τµήµα Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου ΤΕΙ Καβάλας

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ. Καθ. Αχιλλέας Χριστοφορίδης ρ. Χηµικός Μηχανικός Τµήµα Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου ΤΕΙ Καβάλας ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ Καθ. Αχιλλέας Χριστοφορίδης ρ. Χηµικός Μηχανικός Τµήµα Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου ΤΕΙ Καβάλας Βιοµηχανικά (γενικότερα τεχνολογικά) ατυχήµατα µεγάλης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Εφαρμογή της 5697/590/ ΚΥΑ (ΦΕΚ 405 Β / ) Οδηγία Seveso II»

ΘΕΜΑ : «Εφαρμογή της 5697/590/ ΚΥΑ (ΦΕΚ 405 Β / ) Οδηγία Seveso II» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 17 Αυγούστου 2000 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ - ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ 1ο Σχεδιασμού Αντιμετώπισης πυρκαγιών - καταστροφών Tαχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 126/34 22.5.2003 Ο ΗΓΙΑ 2003/40/ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 16ης Μαΐου 2003 για τον καθορισµό του καταλόγου, των οριακών τιµών συγκεντρώσεων και των ενδείξεων για την επισήµανση των συστατικών των φυσικών µεταλλικών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4018 ΚΛ.Π. 477/2004 Αρ. 3852, 30.4.2004 Αριθμός 477 Οι περί Φυσικών Μεταλλικών Νερών (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα

(Φ.Ε.Κ. 405/Β/ )

(Φ.Ε.Κ. 405/Β/ ) ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 5697/590/2000 Καθορισµός µέτρων και όρων για την αντιµετώπιση των κινδύνων από ατυχήµατα µεγάλης έκτασης σε εγκαταστάσεις ή µονάδες λόγω της ύπαρξης επικίνδυνων ουσιών (Φ.Ε.Κ. 405/Β/29-3-2000)

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ 1 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ Εύη Γεωργιάδου, Χηµικός Μηχανικός Κέντρο Ασφάλειας της Εργασίας του ΕΛΙΝΥΑΕ 1. Εισαγωγή Περισσότεροι από 3.800 άνθρωποι πέθαναν και πάνω από 11.000 αντιµετώπισαν

Διαβάστε περισσότερα

5585 ' ' Κ.Δ.Π. 511/2002

5585 ' ' Κ.Δ.Π. 511/2002 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 5584 Κ.Δ.Π. 511/2002 Αρ. 3647, 25.10.2002 Αριθμός 511 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης των Νερών (Απόρριψη Υδραργύρου από Τομείς Εκτός του Βιομηχανικού Τομέα της Ηλεκτρόλυσης των Χλωριούχων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΑΞΗ Υ.Σ. 144 ΤΗΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1987 Προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος από τη ρύπανση που προκαλείται από ορισµένες επικίνδυνες ουσίες που εκχέονται σ αυτό και ειδικότερα καθορισµός οριακών τιµών ποιότητας

Διαβάστε περισσότερα

1561/1985 "ρυθµιστικό σχέδιο και πρόγραµµα προστασίας περιβάλλοντος της

1561/1985 ρυθµιστικό σχέδιο και πρόγραµµα προστασίας περιβάλλοντος της KYA 5697/590/00 ΦΕΚ 405/Β/29-03-2000 Καθορισµός µέτρων και όρων για την αντιµετώπιση των κινδύνων από ατυχήµατα µεγάλης έκτασης σε εγκαταστάσεις ή µονάδες λόγω της ύπαρξης επικίνδυνων ουσιών. ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα 1991L0692 EL 20.11.2003 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 23ης εκεµβρίου 1991 για την τυποποίηση και τον εξορθολογισµό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΗΜ. ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΗΜ. ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Αριθ. οικ. 10315. Ρύθµιση θεµάτων σχετικών µε τη λειτουργία των σταθερών εστιών καύσης για τη θέρµανση κτιρίων και νερού. ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΗΜ. ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Προστασία της Υγείας των Εργαζοµένων που εκτίθενται σε ορισµένους χηµικούς παράγοντες κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. (ΦΕΚ 135/Α/ )

Προστασία της Υγείας των Εργαζοµένων που εκτίθενται σε ορισµένους χηµικούς παράγοντες κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. (ΦΕΚ 135/Α/ ) ΠΡΟΕ ΡΙΚΟ ΙΑΤΑΓΜΑ : 307/86 Προστασία της Υγείας των Εργαζοµένων που εκτίθενται σε ορισµένους χηµικούς παράγοντες κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. (ΦΕΚ 135/Α/29-8-86) Έχοντας υπόψη: Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (Συνεδρίαση 1.10.91)

ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (Συνεδρίαση 1.10.91) ΑΠΟΦΑΣΗ: 1100/91 Τροποποίηση της απόφ. Α.Χ.Σ. 2592/84 περί περιορισµού κυκλοφορίας στην αγορά και τη χρήση µερικών επικίνδυνων ουσιών και παρασκευασµάτων σε εναρµόνιση προς την οδηγία 89/677/ΕΟΚ. (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντική διαχείριση

Περιβαλλοντική διαχείριση ΚΙΝ ΥΝΟΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΕΠΙΚΙΝ ΥΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ Βασιλική Ευθ. Καραούλη Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ ΜSc Υγιεινολόγος Μηχανικός EPFL-Lausanne ΜSc Υγιεινής & Ασφάλειας Εργασίας RWTH-Aachen

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Αριθ /3053/85

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Αριθ /3053/85 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Αριθ. 71560/3053/85 ιάθεση των χρησιµοποιουµένων ορυκτελαίων σε συµµόρφωση προς την οδηγία 75/439/ΕΟΚ του Συµβουλίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων της 16.6.1975. (ΦΕΚ 665/Β/1-11-85) ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Αριθ. 72751/3054/85

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Αριθ. 72751/3054/85 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Αριθ. 72751/3054/85 Τοξικά και επικίνδυνα απόβλητα και εξάλειψη πολυχλωροδιαφαινυλίων και πολυχλωροτριφαινυλίων σε συµµόρφωση προς τις οδηγίες 78/319/ΕΟΚ και 76/403/ΕΟΚ των Συµβουλίων

Διαβάστε περισσότερα

Ρύθµιση θεµάτων σχετικών µε τη λειτουργία των σταθερών εστιών καύσης για τη θέρµανση κτιρίων και νερού. (ΦΕΚ 369/Β/24-5-93)

Ρύθµιση θεµάτων σχετικών µε τη λειτουργία των σταθερών εστιών καύσης για τη θέρµανση κτιρίων και νερού. (ΦΕΚ 369/Β/24-5-93) ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: οικ. 10315/93 Ρύθµιση θεµάτων σχετικών µε τη λειτουργία των σταθερών εστιών καύσης για τη θέρµανση κτιρίων και νερού. (ΦΕΚ 369/Β/24-5-93) ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜΟΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΥΡΙΟ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Α/Α ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΥΡΙΟ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Στέρεα Απόβλητα Α/Α ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΥΡΙΟ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ 1. ΦΕΚ 179/Α/2001, Νόµος Υπ Αριθ. 2939 Ανακύκλωση συσκευασιών και άλλων προϊόντων (µπαταρίες, ηλεκτρονικά απόβλητα) 2. ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 59089 5 Νοεμβρίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 4919 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 3729/135714 Ηλεκτρονικό μητρώο εμπόρων ζώντων ζώων σε συμμόρφωση προς το π.δ.

Διαβάστε περισσότερα

Τέθηκε σε ισχύ: Αρμόδιος Φορέας: Υπ. Εσωτ., Εθν.Οικ., Γεωργ., Πολιτ., Εμπ.Ναυτ., Τουρ., Περ/ντος, Χωρ/ξιας, κλπ. Ημ.Υπογραφής:

Τέθηκε σε ισχύ: Αρμόδιος Φορέας: Υπ. Εσωτ., Εθν.Οικ., Γεωργ., Πολιτ., Εμπ.Ναυτ., Τουρ., Περ/ντος, Χωρ/ξιας, κλπ. Ημ.Υπογραφής: ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 69269/5387/1990 ΦΕΚ: Β 678 19901025 Τέθηκε σε ισχύ: 25.10.1990 Αρμόδιος Φορέας: Υπ. Εσωτ., Εθν.Οικ., Γεωργ., Πολιτ., Εμπ.Ναυτ., Τουρ., Περ/ντος, Χωρ/ξιας, κλπ. Ημ.Υπογραφής: 24.10.1990

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜ. ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜ. ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Οικ. 6895/1241/Φ9.2/93 Τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 18173/1988(664Β) σε συµµόρφωση προς την 90/486/ΕΟΚ Οδηγία του Συµβουλίου της 17 ης Σεπτεµβρίου 1990, που τροποποιεί

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Γενικά Στοιχεία

ΑΠΟΦΑΣΗ. Γενικά Στοιχεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ /ΝΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙ ΩΝ Τµήµα Α Αθήνα, 15

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 2 Τροποποίηση π.δ.399/94 Άρθρο 2 Ορισµοί

Άρθρο 2 Τροποποίηση π.δ.399/94 Άρθρο 2 Ορισµοί ΠΡΟΕ ΡΙΚΟ ΙΑΤΑΓΜΑ: Αριθ. 127/00 Τροποποίηση και συµπλήρωση του Π.. 399/94 «Προστασία των εργαζοµένων από τους κινδύνους που συνδέονται µε την έκθεση σε καρκινογόνους παράγοντες κατά την εργασία σε συµµόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: 16440/Φ.10.4/445/93 Κανονισµός παραγωγής και διάθεσης στην αγορά συναρµολογούµενων µεταλλικών στοιχείων για την ασφαλή κατασκευή και χρήση µεταλλικών σκαλωσιών. (ΦΕΚ 756/Β/28-9-93) ΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: οικ. Β. 19849/4370/92 Τροποποίηση της οι. Β. 13353/2636/20.7.1990 (ΦΕΚ 442/Β /20.7.90) κοινής απόφασης των Υπουργών Εθνικής Οικονοµίας και Βιοµηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας «Ηλεκτρολογικό

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα 1984L0156 EL 23.12.1991 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 8ης Μαρτίου 1984 για τις οριακές τιµές και τους ποιοτικούς

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Οικ. Β.3380/737/95

Αριθ. Οικ. Β.3380/737/95 Αριθ. Οικ. Β.3380/737/95 ΦΕΚ 134/Β/01-03-1995 Τροποποίηση της υπ αριθ. 15233/3.7.1991 (ΦΕΚ 487/Β/4.7.1991) Κοινής Απόφασης των Υπουργών Εθνικής Οικονοµίας και Βιοµηχανίας Ενέργειας και Τεχνολογίας σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 110/39

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 110/39 1.5.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 110/39 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 29ης Απριλίου 2009 για την εναρμόνιση και την τακτική διαβίβαση των πληροφοριών και του ερωτηματολογίου που προβλέπονται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΑ οικ.34611 (ΦΕΚ 2113/Β/01-08-2014)

ΚΥΑ οικ.34611 (ΦΕΚ 2113/Β/01-08-2014) ΚΥΑ οικ.34611 (ΦΕΚ 2113/Β/01-08-2014) Διαδικασία καταλογισμού και επιμερισμού χρηματικών προστίμων που επιβάλλονται στην Ελληνική Δημοκρατία λόγω καταδίκης για παραβιάσεις της ενωσιακής νομοθεσίας, κατ

Διαβάστε περισσότερα

CONSLEG - 76L /12/ σ.

CONSLEG - 76L /12/ σ. Οδηγία 91/157/ΕΟΚ του Συµβουλίου της 18ης Μαρτίου 1991 για τις ηλεκτρικές στήλες και τους συσσωρευτές που περιέχουν ορισµένες επικίνδυνες ουσίες Επίσηµη Εφηµερίδα αριθ. L 078 της 26/03/1991 σ. 0038-0041

Διαβάστε περισσότερα

(Φ.Ε.Κ. 79/Α/14-3-1989)

(Φ.Ε.Κ. 79/Α/14-3-1989) ΝΟΜΟΣ 1836/1989 Προώθηση της απασχόλησης και της επαγγελµατικής κατάρτισης και άλλες διατάξεις (Φ.Ε.Κ. 79/Α/14-3-1989) (όλα τα άρθρα του νόµου αυτού, πλην των άρθρων 36 και 39, παραλείπονται, καθόσον δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 5/12/2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αρ. Πρωτ.: 2260/155064 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/νση : ΖΩΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΠΑ Τμήμα : Βοοτροφίας & Μονόπλων Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 9087 (ΦΟΡ) 1004 της 4/13.9.1996 Προστασία στην πράξη των εξωτερικών εργαζοµένων που εκτίθενται σε κίνδυνο από ιοντίζουσες ακτινοβολίες κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων τους σε ελεγχόµενη περιοχή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ /ΝΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙ ΩΝ Τµήµα Α ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

/1920 ( & /109/

/1920 ( & /109/ ΠΡΟΕ ΡΙΚΟ ΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 86 Προσαρµογή της ελληνικής νοµοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2009/109/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου, της 16ης Σεπτεµβρίου 2009, για την τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Επιτήρηση και έλεγχος των ιασυνοριακών Μεταφορών επικινδύνων αποβλήτων. (ΦΕΚ 166/Β/24-03-88)

Επιτήρηση και έλεγχος των ιασυνοριακών Μεταφορών επικινδύνων αποβλήτων. (ΦΕΚ 166/Β/24-03-88) ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ:19744/454/88 Επιτήρηση και έλεγχος των ιασυνοριακών Μεταφορών επικινδύνων αποβλήτων. (ΦΕΚ 166/Β/24-03-88) ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΥΓΕΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ. Σύνταξη ιαχειριστικών Σχεδίων Αποβλήτων

Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ. Σύνταξη ιαχειριστικών Σχεδίων Αποβλήτων ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 2 10-2007 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΧΩ Ε Αρ. Πρ.: οικ.172509 /4266 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ /ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΙΑΧ. ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΡΟΣ: ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟ ΕΚΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. σελίδα Πρόλογος 11. περιβάλλον 16 2.1 Μορφή χηµικών ουσιών 16 2.2 Πίνακας µε παραδείγµατα 18

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. σελίδα Πρόλογος 11. περιβάλλον 16 2.1 Μορφή χηµικών ουσιών 16 2.2 Πίνακας µε παραδείγµατα 18 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ σελίδα Πρόλογος 11 ΕΝΟΤΗΤΑ Ι 1. Χηµικές ουσίες 14 1.1 Γενικά 14 1.2 Χηµικές ουσίες στο εργασιακό περιβάλλον 14 2. Μορφή και τύπος των χηµικών ουσιών στο εργασιακό περιβάλλον 16 2.1 Μορφή χηµικών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αθήνα, 13-6-2007 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Α. Π.οικ.: 12710/860/Φ.15 ΙΙ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ Γ ΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

1. Τις διατάξεις του νόµου 1558/85 "κυβέρνηση και Κυβερνητικά 'Οργανα" (ΦΕΚ 137/Α).

1. Τις διατάξεις του νόµου 1558/85 κυβέρνηση και Κυβερνητικά 'Οργανα (ΦΕΚ 137/Α). Αριθ. 16440/Φ.10.4/445. Κανονισµός παραγωγής και διάθεσης στην αγορά συναρµολογουµένων µεταλλικών στοιχείων για την ασφαλή κατασκευή και χρήση µεταλλικών σκαλωσιών. (Β 756). ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

(Φ.Ε.Κ. 16/Β/ )

(Φ.Ε.Κ. 16/Β/ ) ΑΠΟΦΑΣΗ αριθ. ΙΠΑ /οικ/889/2003 Πρόληψη και αντιµετώπιση του εργασιακού κινδύνου κατά την κατασκευή ηµοσίων Έργων (ΣΑΥ και ΦΑΥ) Έχοντας υπόψη: (Φ.Ε.Κ. 16/Β/14-1-03) Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΗΜΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ 4 Α. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΟΞΕΙΔΩΣΗΣ

ΧΗΜΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ 4 Α. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΟΞΕΙΔΩΣΗΣ ΧΗΜΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ 4 Α. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΟΞΕΙΔΩΣΗΣ Ονοματολογία Αν η ένωση έχει μοριακό τύπο της μορφής Η x A δηλαδή είναι ένα οξύ, τότε : α) Αν το Α δεν έχει Ο (οξυγόνο)

Διαβάστε περισσότερα

«άδεια» σημαίνει την άδεια εκπομπής αερίων αποβλήτων, η οποία εκδίδεται με βάση το άρθρο 8 του περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας

«άδεια» σημαίνει την άδεια εκπομπής αερίων αποβλήτων, η οποία εκδίδεται με βάση το άρθρο 8 του περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας Ε.Ε. Παρ. III(I) 193 Κ.Α.Π. 75/2003 Αρ. 3679, 31.1.2003 Αριθμός 75 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας (Πρόληψη της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης που Προκαλείται από Υφιστάμενες Εγκαταστάσεις Καύσης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ,

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 2232/96 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 28ης Οκτωβρίου 1996 σχετικά µε τη θέσπιση κοινοτικής διαδικασίας για τις αρωµατικές ύλες που χρησιµοποιούνται ή προορίζονται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ /ΝΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙ ΩΝ Τµήµα Α Αθήνα, 20

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ /ΝΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙ ΩΝ Τµήµα Α ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 9-09-2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ Αρ.Πρωτ.: 4148/99295 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΕΝΔΡΩΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Απόφαση Υπ. Υγείας Υ1α/Γ.Π.OLK.76785/ (ΦΕΚ 3758/ τεύχος Β')

Απόφαση Υπ. Υγείας Υ1α/Γ.Π.OLK.76785/ (ΦΕΚ 3758/ τεύχος Β') Απόφαση Υπ. Υγείας Υ1α/Γ.Π.OLK.76785/12.10.2017 (ΦΕΚ 3758/25.10.2017 τεύχος Β') Ιατρικός έλεγχος προσωπικού, διατροφή και κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων στους δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΑ 96/70/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ο ΗΓΙΑ 96/70/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ο ΗΓΙΑ 96/70/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 28ης Οκτωβρίου 1996 για τροποποίηση της οδηγίας 80/777/ΕΟΚ του Συµβουλίου περί προσεγγίσεως των νοµοθεσιών των κρατών µελών σχετικά µε

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: 55648/2210/91

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: 55648/2210/91 ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: 55648/2210/91 Μέτρα και περιορισµοί για την προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος και ειδικότερα καθορισµός οριακών τιµών των επικίνδυνων ουσιών στα υγρά απόβλητα. (ΦΕΚ 323/Β/13591) ΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 38497 30 Νοεμβρίου 2016 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 3846 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 186921/1876 Τροποποίηση του παραρτήματος II του άρθρου 18 του Π.δ. 116/2004

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ ΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΠΙΠΕ ΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΓΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ Η/ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ ΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΠΙΠΕ ΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΓΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ Η/ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ ΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΠΙΠΕ ΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΓΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ Η/ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ (Εναρµόνιση του εθνικού δικαίου προς την οδηγία 2009/119/ΕΚ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ιατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑ, 28.12.2010 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ /ΝΣΗ YΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ Αριθµ. πρωτ. Οικ. 14937/2050/ΦΓ9.1 Ταχ. ιεύθυνση : Μεσογείων 119

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑ: «Καθορισμός λεπτομερειών χορήγησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα της βιομηχανικής τομάτας σε εκτέλεση του άρθρου 52, του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1307/2013 του Συμβουλίου». Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κοινοποίηση π.δ/τος για τα «αποφαινόμενα όργανα» των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (Ν.Α.).

Κοινοποίηση π.δ/τος για τα «αποφαινόμενα όργανα» των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (Ν.Α.). ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕ ΧΩ ΔΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 22 ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜ. ΕΡΓΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ Δ/ΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓ/ΤΟΣ Αθήνα, 29-7 - 1996 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜ. ΣΥΝΤ. ΚΑΙ ΚΩΔ/ΣΗΣ Αριθ.Πρωτ. Δ17α/02/64/Φ.Ν.294 ΤΜΗΜΑ: α ΠΡΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η. Θ Ε Μ Α: «Έγκριση πίστωσης για παροχή υπηρεσίας µε Ιατρό Εργασίας».

Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η. Θ Ε Μ Α: «Έγκριση πίστωσης για παροχή υπηρεσίας µε Ιατρό Εργασίας». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Αγιος Στέφανος 30/4/2013 Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Α.Π. 13372 & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΠΛΗΡ.: ΛΕΚΑΡΑΚΟΥ Γ. Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η ΠΡΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 7-12 - 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθ. Πρωτ.: 4620/124230 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΜΗΜΑ Γ Ταχ.Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2003R2336 EL 01.02.2010 002.002 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 2336/2003 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 30ής Δεκεμβρίου 2003 για καθορισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ /05/ Αποδεικτικό ενημερότητας...

ΠΟΛ /05/ Αποδεικτικό ενημερότητας... Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Αποδεικτικό ενημερότητας ή πληροφόρηση για τη φορολογική ενημερότητα φυσικών ή μη φυσικών προσώπων ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου Άρθρο 1: Πιστοποίηση Φορέων, Υπηρεσιών ή Προσώπων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΑΝΤ/ΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 30.6.2011

EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 30.6.2011 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 30.6.2011 E(2011) 4598 τελικό EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 30.6.2011 σχετικά µε το ερωτηµατολόγιο 2012-2014 που συνδέεται µε την οδηγία 96/82/EΚ του Συµβουλίου για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αυτεπάγγελτη έρευνα του Συνηγόρου του Πολίτη για τη ιαχείριση των Επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων (ΕΙΑ) από ηµόσιους Φορείς

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αυτεπάγγελτη έρευνα του Συνηγόρου του Πολίτη για τη ιαχείριση των Επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων (ΕΙΑ) από ηµόσιους Φορείς ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2007 Αυτεπάγγελτη έρευνα του Συνηγόρου του Πολίτη για τη ιαχείριση των Επικίνδυνων Ιατρικών Αποβλήτων (ΕΙΑ) από ηµόσιους Φορείς Μη εφαρµογή των διατάξεων της Κοινής Υπουργικής

Διαβάστε περισσότερα

Αν το αρνητικό µέρος του µορίου είναι H, S, N, P ή C τότε µπορεί να έχουµε τους όρους υδρίδιο, σουλφίδιο, νιτρίδιο, φωσφίδιο ή καρβίδιο.

Αν το αρνητικό µέρος του µορίου είναι H, S, N, P ή C τότε µπορεί να έχουµε τους όρους υδρίδιο, σουλφίδιο, νιτρίδιο, φωσφίδιο ή καρβίδιο. Η ονοµασία των περισσότερων ανόργανων ενώσεων προκύπτει από το συνδυασµό των ονοµάτων του «αρνητικού» και του «θετικού» µέρους του µορίου. Σχεδόν πάντοτε κατά την γραφή του µοριακού τύπου το µέρος της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 15ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2002 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 15ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2002 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 545/2002 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3652 της 15ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2002 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 545 Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης

Διαβάστε περισσότερα

(Φ.Ε.Κ. 155/Β/1996) α. Τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 616/1977 Περί εκδόσεως Πυροσβεστικών ιατάξεων (Α 166).

(Φ.Ε.Κ. 155/Β/1996) α. Τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 616/1977 Περί εκδόσεως Πυροσβεστικών ιατάξεων (Α 166). ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΙΑΤΑΞΙΣ υπ αριθ. 7 ΑΠΟΦΑΣΗ 7568 Φ. 700.1 ΤΗΣ 9.2/13.3.1996 Λήψη µέτρων πυροπροστασίας κατά την εκτέλεση θερµών εργασιών Έχοντας υπόψη: (Φ.Ε.Κ. 155/Β/1996) α. Τις διατάξεις του άρθρου 1 του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝ ΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝ ΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝ ΥΝΩΝ ΤΕΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Χρήστος Νάκος Μηχανολόγος Μηχανικός Στέλιος Παπαδόπουλος Χηµικός (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ) Μίρκα Ράδου Χηµικός Μηχανικός Σοφία

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ Αριθµ. 50231/22.11.2012 Σύσταση της Κεντρικής Γνωµοδοτικής Επιτροπής της περίπτωσης (α) της παρ. 15 του άρθρου 7 του ν. 3299/2004 και καθορισµός της διαδικασίας λειτουργίας της Αριθµ. 50231 Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα 1986L0378 EL 09.03.1997 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B Ο ΗΓΙΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 24ης Ιουλίου 1986 για την εφαρµογή της αρχής της ίσης µεταχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένη πρόληψη και έλεγχος της ρύπανσης: οδηγία IPPCΗ

Ολοκληρωμένη πρόληψη και έλεγχος της ρύπανσης: οδηγία IPPCΗ Ολοκληρωμένη πρόληψη και έλεγχος της ρύπανσης: οδηγία IPPCΗ Ευρωπαϊκή Ένωση ορίζει τις υποχρεώσεις που πρέπει να τηρούνται στο πλαίσιο βιομηχανικών και γεωργικών δραστηριοτήτων υψηλού δυναμικού ρύπανσης,

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Αριθ. Πρωτ. 1394/54298 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Αθήνα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Αριθ. Πρωτ. 1394/54298 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ 1. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΑΠ 2. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ SEVESO ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΧΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ SEVESO ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΧΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 11 η Ετήσια Σύσκεψη Επιθεωρητών REACH, CLP - 2015 Εθνική Συνάντηση Εργασίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος PROTEAS Αθήνα, 27, 28 & 29 Απριλίου 2015 Γενικό Χημείο του Κράτους, Πολυτεχνείο Κρήτης ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΔΑΤΩΝ Πληροφ.: Σ. Τασόγλου Τηλ.: 210 6931272 Δ/νση: Ιατρίδου 2 & Κηφισίας 124, 11526 Αθήνα Αθήνα, 22/12/2011

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΤΜΗΜΑ Β Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΓΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ ΑΡΙΘ. 31089/28-08-2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥ/ΤΗΣ: Περιγραφή εργασίας Ώρες απασχόλησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΙΑ ΙΚΑΣΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΙΑ ΙΚΑΣΙΩΝ Aριθµ. Μελέτης : 1 /2017 Παροχή υπηρεσιών: «Ιατρού Ε.Ξ.Υ.Π.Π. στο ήµο Σερρών για το από την υπογραφή της σύµβασης» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τεχνική περιγραφή 2. Ενδεικτικός Προϋπολογισµός 3. Συγγραφή υποχρεώσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ /ΝΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙ ΩΝ Τµήµα Α Αθήνα, 22

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΘΕΜΑ: «Τροποποίηση και συμπλήρωση της υπ. αριθ /2014 κοινής υπουργικής απόφασης (Β 31)».

ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΘΕΜΑ: «Τροποποίηση και συμπλήρωση της υπ. αριθ /2014 κοινής υπουργικής απόφασης (Β 31)». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ 1. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2. ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ / ΤΑΞΗ : ΧΗΜΕΙΑ / A ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΕΙΡΑ: 1 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 16 / 02 / 2014

ΜΑΘΗΜΑ / ΤΑΞΗ : ΧΗΜΕΙΑ / A ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΕΙΡΑ: 1 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 16 / 02 / 2014 ΜΑΘΗΜΑ / ΤΑΞΗ : ΧΗΜΕΙΑ / A ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΕΙΡΑ: 1 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 16 / 02 / 2014 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑ Α Για τις ερωτήσεις Α.1 έως Α.5 να γράψετε το γράμμα που αντιστοιχεί στη σωστή απάντηση δίπλα στον αριθμό της ερώτησης.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΙΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟ ΟΤΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΙΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟ ΟΤΩΝ Οδηγία 89/655/ΕΟΚ του Συµβουλίου της 30ής Νοεµβρίου 1989 σχετικά µε τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφάλειας και υγείας για τη χρησιµοποίηση εξοπλισµού από τους εργαζοµένους κατά την εργασία τους ( εύτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ Εισαγωγή για νέους µηχανικούς. Εισηγητής: Μυλωνάς Σωτήρης Πολ. Μηχανικός, ΜΒΑ

ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ Εισαγωγή για νέους µηχανικούς. Εισηγητής: Μυλωνάς Σωτήρης Πολ. Μηχανικός, ΜΒΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ Εισαγωγή για νέους µηχανικούς Εισηγητής: Πολ. Μηχανικός, ΜΒΑ ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ - ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΕΝΝΟΙΩΝ ΙΑ ΙΚΑΣΙΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ -ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ) - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ) - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η παρούσα Τεχνική Έκθεση αφορά τις δαπάνες που θα απαιτηθούν για την συντήρηση και επισκευή του ανελκυστήρα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Νομικού Προσώπου.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 15.12.2016 COM(2016) 793 final ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ με την οποία αναγνωρίζεται επίσημα ότι έχουν καταστεί παρωχημένες ορισμένες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Αθήνα 5/ 08 /2009 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ & ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Αρ. Πρωτ: Δ.ΥΓ2/ 105452 ΠΡΟΣ : Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. ΔΕΦΚ ΕΞ - 31/8/ Όροι και προϋποθέσεις που διέ

Αριθμ. ΔΕΦΚ ΕΞ - 31/8/ Όροι και προϋποθέσεις που διέ Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Όροι και προϋποθέσεις που διέπουν τη διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης του Ε.Φ.Κ. και των λοιπών φορολογικών επιβαρύνσεων του φυσικού αερίου των περιπτώσεων ιζ και ιη της παραγράφου

Διαβάστε περισσότερα

Διαφήμιση και χορηγία προϊόντων καπνού σε συμμόρφωση προς την Οδηγία 2003/33/ΕΚ (EEL 152 / 20

Διαφήμιση και χορηγία προϊόντων καπνού σε συμμόρφωση προς την Οδηγία 2003/33/ΕΚ (EEL 152 / 20 Διαφήμιση και χορηγία προϊόντων καπνού σε συμμόρφωση προς την Οδηγία 2003 / 33 / ΕΚ (EEL 152 / 20.06.2003) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου Κοινή Υπουργική Απόφαση Υπουργών Εσωτερικών-Δημόσιας

Διαβάστε περισσότερα

Έκτη Διάλεξη Ονοματολογία

Έκτη Διάλεξη Ονοματολογία Έκτη Διάλεξη Ονοματολογία Α) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑ Στοιχείο Σύμβολο Σθένος Νάτριο Να 1 Κάλιο Κ 1 Μαγνήσιο Mg 2 Ασβέστιο Ca 2 Σίδηρος Fe 2 ή 3 Χαλκός Cu 2 Ψευδάργυρος Zn 2 Λίθιο Li 1 Άργυρος

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα 1982L0176 EL 23.12.1991 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 22ας Μαρτίου 1982 περί των οριακών τιµών και των ποιοτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ-ΕΡΓΟΥ : Ασφαλτοστρώσεις οδών σε επικίνδυνα καταγεγραµµένα σηµεία Τ.Π.

ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ-ΕΡΓΟΥ : Ασφαλτοστρώσεις οδών σε επικίνδυνα καταγεγραµµένα σηµεία Τ.Π. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΙΚΤΥΩΝ ΤΜΗΜΑ Ο ΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΙΚΗΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ-ΕΡΓΟΥ : Ασφαλτοστρώσεις οδών σε επικίνδυνα καταγεγραµµένα

Διαβάστε περισσότερα

«Απονοµή τίτλου ειδικότητας Γενικής Ιατρικής σύµφωνα µε τις κοινοτικές οδηγίες 16/1993 και 19/2001»

«Απονοµή τίτλου ειδικότητας Γενικής Ιατρικής σύµφωνα µε τις κοινοτικές οδηγίες 16/1993 και 19/2001» 05/09/2005 Αριθµ. Πρωτ.: *****/2005 ΠΟΡΙΣΜΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ «Απονοµή τίτλου ειδικότητας Γενικής Ιατρικής σύµφωνα µε τις κοινοτικές οδηγίες 16/1993 και 19/2001» Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη: Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ SWAB PROTEIN TEST ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΙ (6) ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ /ΝΣΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΈΤΟΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ SWAB PROTEIN TEST ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΙ (6) ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ /ΝΣΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΈΤΟΣ Χαλάνδρι, Ιουλίου 2016 Α.Π: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ /νση: Οιδίποδος 8 & Πρωτέως 20 Τηλ: 210 6017054, 2106017056 Φαξ: 210 6017091 Email: prosxolag@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ Α.Λ.Ε.

ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ Α.Λ.Ε. ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ Α.Λ.Ε. Η παρούσα Σύμβαση Αξιοποίησης Αποβλήτων Λιπαντικών Ελαίων (Α.Λ.Ε.) συνάπτεται σήμερα την, μεταξύ των παρακάτω συμβαλλόμενων μερών: 1) Της εταιρείας με την επωνυμία «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα