Ερωταποκρίσεις για την ομαδική και ατομική εργασία.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ερωταποκρίσεις για την ομαδική και ατομική εργασία."

Transcript

1 Ερωταποκρίσεις για την ομαδική και ατομική εργασία. 1. Ομαδική & Ατομική εργασία 1.1. Γενικά Ξαφνικά μου έκανε πολύ μικρή την οθόνη, μου πάγωσαν όλα και δεν μπορούσα να ανοίξω το πρόγραμμα. Μου βγάζει το μήνυμα: «Υπάρχει κάποιο σφάλμα στο αρχείο C:\Users\<όνομα>\AppData\Roaminf\fin.zup.Για να συνεχίσετε πρέπει να διαγράψετε η μετονομάσετε το αρχείο. Να πας στην περιοχή C:\Users\<όνομα>\AppData\Roaminf\ και να σβήσεις το αρχείο fin.zup το οποίο έχει πρόβλημα. Όταν ξαναμπείς στο πρόγραμμα θα πρέπει να συνδεθείς με την βάση δεδομένων. Όταν τελειώσει η διαδικασία θα πρέπει να ξανασυνδεθείς με την βάση. Εάν δουλεύεις την έκδοση με τον SQL Server θα πρέπει να δόσεις το όνομα του διακομιστή και ανοίξεις την βάση Demo. Αν δουλεύεις την έκδοση Classic χωρίς SQL να βρεις πού είναι η βάση database.fdb και να την ανοίξεις (δυο κλικ) Έχω διαφορές αλλά δεν μπορώ να βρω ακριβώς πού. Σας έχω στείλει screenshot του δικού μου ισοζυγίου για να με βοηθήσετε. Δεν μπορώ να σου απαντήσω ούτε να ψάξω τις εγγραφές σου. Για τις ανάγκες του μαθήματος εγώ λειτουργώ σαν υπεύθυνος μηχανογράφησης. Επομένως εσύ βρίσκεις τα λογιστικά λάθη και εγώ σε βοηθάω όπου δεν μπορείς να καταχωρήσεις κάποιες εγγραφές στον Η/Υ. Εάν υπάρχουν διαφορές ψάξε τους λογαριασμούς και όπου υπάρχει διαφορά έλεγξε μια - μια τις εγγραφές που έχεις περάσει σε σχέση με αυτές που περιγράφουν οι οδηγίες. Αν βρεις διαφορές πέρασε τις εγγραφές που λείπουν ή κάνε αντιλογισμούς. Διαδικασία δημιουργίας αντιγράφου ασφαλείας (backup)

2 Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε τακτά χρονικά διαστήματα προστατεύει το χρήστη ενός συστήματος ERP από πιθανά προβλήματα που προέρχονται από κακή λειτουργία του εξοπλισμού (π.χ. πρόβλημα δίσκου, όπου μπορούν να χαθούν όλα τα περιεχόμενά του και τα αρχεία ERP), του λογισμικού (π.χ. πρόβλημα κάποιου προγράμματος που μπορεί να καταστρέψει τα αρχεία ή να αλλοιώσει τα περιεχόμενά τους) και λάθη χειρισμού (π.χ. μια λανθασμένη καταχώρηση που δεν μπορεί να ακυρωθεί με αποτέλεσμα να πρέπει να αρχίσουμε τις καταχωρήσεις από την αρχή). Επιλέγω Εργαλεία Αντίγραφο Ασφαλείας. Επιλέγω: (1) ποια(ες) εταιρεία(ες) θα αντιγράψω, (2) δίνω μια περιγραφή ώστε να γνωρίζω τα περιεχόμενα του αντιγράφου και (3) επιλέγω περιοχή και όνομα του αρχείου που θα περιλαμβάνει το αντίγραφο. Επιλέγοντας ΟΚ ολοκληρώνεται η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφου, το οποίο μπορώ να αντιγράψω και σε άλλο φυσικό μέσον (π.χ. CD), για μεγαλύτερη ασφάλεια. Διαδικασία επαναφοράς αντιγράφου ασφαλείας (restore) Εάν κάποια στιγμή στην πορεία της εφαρμογής θελήσω να επαναφέρω κάποιο αντίγραφο ασφαλείας (π.χ. μεταφορά σε άλλο υπολογιστή), η διαδικασία είναι η αντίστροφη αυτής της δημιουργίας αντιγράφων (backup). Εάν σκοπεύω να επαναφέρω μια εταιρεία η οποία υπάρχει στη βάση δεδομένων, πρέπει πρώτα να αλλάξω όνομα στην εταιρεία της βάσης δεδομένων, γιατί στη διαδικασία επαναφοράς το σύστημα θα δημιουργήσει αυτόματα την εταιρεία του αντιγράφου.

3 Επόμενο βήμα είναι η επαναφορά του αντιγράφου. Επιλέγω Εργαλεία Επαναφορά. Στην πρώτη οθόνη επαναφοράς επιλέγω περιοχή του δίσκου και αρχείο στο οποίο έχω αποθηκεύσει το αντίγραφο που επιθυμώ να επαναφέρω.

4 1.2. Γενική Λογιστική Πηγαίνω να καταχωρήσω κανονικά τις εγγραφές και όταν χρειάζεται να καταχωρήσω κάποιον αριθμό λογαριασμού δεν μου δέχεται τον αριθμό του λογαριασμού που πάω να καταχωρήσω και γράφει : Τύπος λογαριασμού πρέπει να είναι Καταχώρηση σε Λογ. Γ/Λ Αρ = ''''. Ο λογαριασμός πρέπει να είναι τύπου Καταχώρηση για να δέχεται εγγραφές και όχι οτιδήποτε άλλο. Έκανα τις εγγραφές αλλά στο λογιστικό σχέδιο εμφανίζονται υπόλοιπα μόνο στον τριτοβάθμιο (εκεί που έκανα τις εγγραφές) και όχι στις ανώτερες βαθμίδες. Επίσης στο Γενικό Καθολικό δεν εμφανίζονται κάποιοι λογαριασμοί και στο υπόλοιπο το σύνολο Χρέωσης δεν συμφωνεί με το σύνολο Πίστωσης ή είναι όλα μηδέν. Έχεις δώσει λάθος περιοχές τιμών (από έως) στη στήλη Προσθέτει και για το λόγο αυτό δεν αθροίζονται σωστά οι παραπάνω βαθμίδες στο Λογιστικό Σχέδιο. Η αρίθμηση των παραστατικών δεν συμφωνεί με τις οδηγίες στην καταχώρηση εγγραφών. Αντί για την εγγραφή 3 εμένα μου βγαίνει 8. Προσπάθησα να το διορθώσω αλλά δεν το δέχεται. Το ισοζύγιο πάντως είναι σωστό. Απ ότι καταλαβαίνω πας να περάσεις μια νέα εγγραφή και αντί για 3 σου βγαίνει το παραστατικό 8. Αυτό είναι σωστό γιατί έχεις προχωρήσει στις αριθμήσεις και δεν μπορείς να πας πίσω. Δεν πειράζει αν δεν έχεις την ίδια αρίθμηση με το παράδειγμα, αυτός ο αριθμός είναι για εσωτερική χρήση (εξασφαλίζει την μοναδικότητα των εγγραφών) και δεν έχει καμία σημασία για εσένα. Στις εγγραφές γενικής λογιστικής μόλις πατάω «Καταχώρηση» μου εμφανίζει το μήνυμα «Ομάδες Καταχώρησης Α/Λ Κωδικός '60' δεν υπάρχει» και δεν μπορώ να βρω που υπάρχει το πρόβλημα. Έχεις καταχωρήσει λάθος στοιχεία σε κάποιο λογαριασμό. Θα ελέγξεις όλους τους λογαριασμούς που αφορούν οι εγγραφές και στην καρτέλα κάθε λογαριασμού θα βεβαιωθείς ότι στην επιλογή Καταχώρηση (Γενικά Καταχώρηση Ενοποίηση...) όλα τα πεδία στα δεξιά (Ενημέρωση Α/Λ, Ομάδα Καταχώρησης Α/Λ...) είναι κενά. Θα τα διαγράψεις και θα ξανακάνεις Καταχώρηση των εγγραφών. Περάσαμε τις συμψηφιστικές εγγραφές εις διπλούν. Πώς μπορούμε να διαγράψουμε την τελευταία καταχώρηση; Δεν μπορείτε να τις διαγράψετε. Θα κάνετε μια συμψηφιστική εγγραφή (αντιλογισμό) με τα αντίθετα ποσά ώστε να φτιάξει το ισοζύγιο. Μετά την καταχώρηση της εγγραφής τα σύνολα περιόδου στο ισοζύγιο θα είναι διαφορετικά, αλλά θα συμφωνούν οι δυο τελευταίες στήλες των υπολοίπων. Έχω στον λογαριασμό 60 υπόλοιπο στην χρέωση ενώ κανονικά είναι 0. Πώς μπορώ να το διορθώσω; Το ισοζύγιο δεν έχει διαφορά μόνο σε ένα λογαριασμό. Σίγουρα έχει διαφορά και αλλού, εφ όσον είναι ισοσκελισμένο. Θα βρεις και πού αλλού έχεις διαφορά και μετά θα κάνεις μια νέα εγγραφή αντιλογισμού (ταμειακή αν έχεις

5 και εγγραφή στο ταμείο ή συμψηφιστική) ώστε να συμφωνεί το ισοζύγιο με το υπόδειγμα Καταχώρησα μια εγγραφή Γενικής Λογιστικής, αλλά το σύστημα δεν μου πέρασε τα ποσά που καταχώρησα σωστά σε κάποιους λογαριασμούς. Επίσης παρατήρησα ότι δημιουργήθηκε αυτόματα και μια εγγραφή ΦΠΑ. Όταν καταχωρείς μια εγγραφή Γενικής Λογιστικής, αμέσως μετά την καταχώρηση ενός λογαριασμού από το λογιστικό σχέδιο, πιθανόν να εμφανιστούν δεδομένα στις στήλες Γενικός Τύπος Καταχώρησης, Ομάδα Καταχώρησης Συμβαλλομένων και Ομάδα Καταχώρησης Ειδών. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα θα κάνει εσωτερική υφαίρεση από το ποσό που θα καταχωρήσεις και θα υπολογίσει αυτόματα ΦΠΑ με βάση το περιεχόμενο των στηλών αυτών. Θα πρέπει πριν την Καταχώρηση να διαγράψεις τα περιεχόμενα των στηλών αυτών στην οθόνη Εγγραφών Λογιστικής (και όχι στο Λογιστικό Σχέδιο). Η λανθασμένη εγγραφή θα πρέπει να διορθωθεί με αντιλογισμό.

6 1.3. Προμηθευτές Καταχώρησα τον 1 ο προμηθευτή αλλά οι επόμενοι προμηθευτές δεν καταχωρούνται. Θα ήθελα να μου εξηγήσετε πώς γίνεται η καταχώρηση του επόμενου προμηθευτή (διότι δεν περνάει αυτόματα στον επόμενο). Πατάς το πλήκτρο F3 (function key) καθαρίζει η οθόνη, πατάς <Enter> στον κωδικό και παίρνει αυτόματα την επόμενη αρίθμηση. Στην καταχώρηση των προμηθευτών έχω καταχωρήσει τον 1ο προμηθευτή και δεν μπορώ να καταχωρήσω τους υπόλοιπους, δεν αλλάζει τον κωδικό αυτόματα και χειροκίνητα μου βγάζει μήνυμα να μετονομάσω την εγγραφή. Θα ελέγξεις τον Αριθμό Σειράς των προμηθευτών (Διαχείριση - Παραμετροποίηση Εφαρμογών Γενικά Αρ. Σειράς Αρ. Σειράς) και ειδικά την ένδειξη για Προεπιλεγμένη Αρίθμηση (ώστε να δίνεται αυτόματα η αρίθμηση) που θα πρέπει να έχει επιλεγεί. Στην καρτέλα του προμηθευτή, στην υποκαρτέλα Πληρωμές, στο πεδίο Όροι Πληρωμής, πηγαίνω στην αντίστοιχη υπο-οθόνη και όταν πάω να καταχωρήσω στη στήλη Υπολογισμός Ημ/νίας Πληρωμής '0Μ' μου βγάζει το μήνυμα «Η ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ '0Μ' ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΟΝΑΔΑ ΧΡΟΝΟΥ». Δέχεται μόνο λατινικούς χαρακτήρες στο συγκεκριμένο πεδίο. Στο σημείο όμως της παραμετροποίησης των προμηθευτών, στο τέλος αναφέρεται ότι η καταχώρηση και των υπόλοιπων προμηθευτών γίνεται με τον ίδιο τρόπο. Μέσα στις οδηγίες όμως δεν υπάρχουν στοιχεία όπως διεύθυνση, ΑΦΜ, καθώς και ο τρόπος πληρωμής (με μετρητά ή γραμμάτια καθώς και οι μήνες). Τι θα πρέπει να κάνουμε; Βάλε ότι στοιχεία θέλεις, από τις δικές μου οδηγίες ή άλλα, δεν επηρεάζουν τα αποτελέσματα (ισοζύγια) τα οποία μας ενδιαφέρουν. Μας παρουσιάστηκε πρόβλημα στις Πληρωμές, καθώς το σύστημα δεν μας έδινε αυτόματα αρίθμηση και Λογαριασμό ισοζύγισης (αριθμό παραστατικού πληρωμών). Ελέγξαμε ήδη την Παραμετροποίηση που βρίσκεται στην υποενότητα 5.6, όπου και αναφέρεστε, όμως δεν μπορέσαμε να βρούμε το λάθος μας. Εφ όσον έκανες όλους τους ελέγχους παραμετροποίησης και είναι σωστές οι καταχωρήσεις σου, να πας Οικονομική Διαχείριση Παραμετροποίηση Γενικά Πρότυπα Εγγραφών, να διαγράψεις το πρότυπο των Πληρωμών και να το καταχωρήσεις ξανά. Καταχωρώ την πρώτη αγορά προμηθευτή και μετά επιλέγω Καταχώρηση Δοκιμαστική Εκτύπωση Προεπισκόπηση και μου βγάζει το μήνυμα. ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 0 ΣΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΩΔΙΚΟΣ="". Το ίδιο βγάζει και αν πατήσω Καταχώρηση. Δεν έκανες προσεκτικά την Παραμετροποίηση Γενικής Λογιστικής (Οικονομική Διαχείριση Παραμετροποίηση Παραμετροποίηση Γενικής Λογιστικής). Στη συγκεκριμένη οθόνη θα διορθώσεις το πεδίο Ακρίβεια Στρογγυλοποίησης, θα το κάνεις 0,01.

7 Περνάω τις εγγραφές πληρωμών του πρώτου προμηθευτή και όταν πηγαίνω να τις καταχωρήσω μου βγάζει αυτό το μήνυμα : Η εγγραφή της Γ/Λ δεν έχει αριθμό σειράς. Ονομ. Πρότυπης Εγγραφής = ΠΛΗΡΩΜΕΣ, Ονομ. Δέσμης Εγγραφών = DEFAULT, Αρ. Γραμμής : = , Αρ.Παραστατικού=ΕΚ Δεν έχεις κάνει σωστά την παραμετροποίηση των πληρωμών και ειδικά τον αριθμό σειράς από την οποία παίρνει αυτόματη αρίθμηση. Να την ελέγξεις με βάση τις οδηγίες. Σε ένα προμηθευτή το παράδειγμα μας δείχνει ότι πρέπει να περάσουμε τα στοιχεία στην καρτέλα Παραγγελίες Αγοράς. Πρόκειται όμως για τιμολόγιο. Επίσης και στους υπόλοιπους προμηθευτές τα καταχωρούμε στο Τιμολόγιο. Μήπως υπάρχει κάποιο λάθος; Σε ποια καρτέλα πρέπει να τα καταχωρήσω; Να τα περνάς στις παραγγελίες και μετά παραλαβή και τιμολόγιο Όταν πάω να δω τις εγγραφές προμηθευτή (με το κάτω βελάκι στο υπόλοιπο) δεν μου δείχνει όλες τις εγγραφές Μπορεί να υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις εκδόσεις του προγράμματος. Το ασφαλέστερο είναι να επιλέξεις (κάτω αριστερά) Προμηθευτής Εγγραφές Καθολικού. Σε ένα προμηθευτή στην ατομική εργασία έχω περάσει όλα τα τιμολόγια και όλες τις πληρωμές. Σας επισυνάπτω και τις εγγραφές. Προχωράω σωστά; Πρέπει να κάνω και συσχέτιση εγγραφών; Μην με ρωτάς τι πρέπει να κάνεις. Να ακολουθήσεις τις οδηγίες και όπου έχεις πληρωμές σε τιμολόγια θα πρέπει να κάνεις συσχέτιση, είτε αυτόματα κατά την καταχώρηση, είτε χειροκίνητα μετά την ολοκλήρωση των καταχωρήσεων. Μπορείς να βεβαιωθείς ότι έχει γίνει συσχέτιση όταν στην οθόνη των εγγραφών (ανάλυση του υπολοίπου του προμηθευτή) το πεδίο Υπόλοιπο Ποσό (α) στο τιμολόγιο είναι μειωμένο από την αξία των πληρωμών που αφορούν το συγκεκριμένο τιμολόγιο και (β) στην πληρωμή είναι αντίστοιχα μειωμένο από το ποσό που αφορά το(α) τιμολόγιο(α) με το(α) οποίο(α) είναι συσχετισμένη η συγκεκριμένη πληρωμή. Σε μια πληρωμή προμηθευτή έκανα μια λάθος καταχώρηση και αντί για 357 καταχώρησα το ποσό των 375. Ως αποτέλεσμα συγκρίνοντας το Γενικό Καθολικό της εργασίας μου με εκείνο των οδηγιών σας υπάρχει μια διαφορά 18 στο ποσό της Περιόδου Κίνησης και κατά συνέπεια στο ποσό του Υπολοίπου. Θα μπορούσα να το διορθώσω με κάποιο τρόπο; Πρέπει πρώτα να διορθώσεις τον προμηθευτή στο υποσύστημα προμηθευτών κάνοντας μια εγγραφή (πληρωμή ή είσπραξη ανάλογα με το λάθος) 18 ευρώ. Έτσι θα φτιάξει το υπόλοιπο των προμηθευτών και της λογιστικής. Πριν κάνεις την εγγραφή πάρε κανένα αντίγραφο ασφαλείας μήπως και κάνεις κανένα λάθος. Στην εγγραφή ενός προμηθευτή παρέλειψα να καταχωρήσω την συσχέτιση που ζητούσατε. Θα έχει επίπτωση σε κάποιο αποτέλεσμα στην συνέχεια; Μπορώ κάπως να το διορθώσω;

8 Δεν έχει επιπτώσεις στα υπόλοιπα και στα ισοζύγια. Για να το διορθώσεις θα πας στις οδηγίες μου στους προμηθευτές να δεις πώς γίνεται η συσχέτιση από το χρήστη (όχι αυτόματα). Καταχώρησα ένα τιμολόγιο σε λάθος προμηθευτή. Τι να κάνω για να διορθωθεί; 1. Θα εξοφλήσεις τον προμηθευτή από το υποσύστημα πληρωμών και κατόπιν θα ξαναπεράσεις το τιμολόγιο στο σωστό προμηθευτή. Με τον τρόπο αυτό θα βγει σωστά το ισοζύγιο προμηθευτών. 2. Θα έχεις όμως πρόβλημα στα ισοζύγια Λογιστικής. Για να το διορθώσεις θα δημιουργήσεις μια αντίθετη ταμειακή εγγραφή στους λογαριασμούς που επηρεάστηκαν από το τιμολόγιο αγοράς (αγορές και ΦΠΑ). Με την καταχώρηση θα ενημερωθεί αυτόματα και το ταμείο (που έχει το ποσό της πληρωμής), επομένως θα συμφωνήσει και η Λογιστική. Στο σημείο καταχώρησης ενός τιμολογίου αγοράς μου εμφανίζει μήνυμα, το οποίο αναφέρει ότι "η παραμετροποίηση ομάδων καταχώρησης δεν υπάρχει" και δεν επιτρέπει την καταχώρηση του τιμολογίου αγοράς. Αυτό είναι πρόβλημα παραμετροποίησης. Κάποια ομάδα καταχώρησης δεν υπάρχει. Να ελέγξεις την παραμετροποίηση είτε από τις οδηγίες (για την ομαδική) είτε με την εταιρεία Cronus Βιομηχανική (που υπάρχει στα Navision Manuals για την ατομική). Προσπαθώ να καταχωρήσω ένα τιμολόγιο αγοράς και στο τρίτο βήμα της διαδικασίας καταχώρησης (καταχώρηση σε προμηθευτές) σταματά και μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα: ''Πρέπει να ορίσετε Λογ. ΦΠΑ Αγορών στο Παραμετροποίηση Καταχώρησης ΦΠΑ Ομάδα Καταχώρησης ΦΠΑ Συμβαλλόμενων =''ΕΕ'', Ομάδα καταχώρησης ειδών ΦΠΑ=''ΠΑΓΙΑ 19%'' Είναι πρόβλημα παραμετροποίησης. Αυτή η διαφάνεια δείχνει από πού προκύπτουν οι διάφορες παραμετροποιήσεις στις αγορές (από την παρουσίαση στην αρχή των εργαστηρίων). Να το ψάξεις και όπου χρειάζεται να το συγκρίνεις με την εταιρεία Cronus Βιομηχανική που είναι σωστή και δουλεύει. Όπως βλέπεις στα διάγραμμα πρέπει να ελέγξεις το λογαριασμό (όλες τις

9 παραμέτρους) αλλά και τον προμηθευτή και όλες τις ομάδες καταχώρησης (9 αρχεία συνολικά Λογαριασμός, Προμηθευτής, 3 Ο.Κ. Γενικά, 3 Ο.Κ. ΦΠΑ και 1 Ο.Κ. Προμηθευτών). Όταν τελειώσεις και αφού τα διορθώσεις να σβήσεις την παραγγελία και να την ξαναπεράσεις. Έχω κάνει όλους τους ελέγχους παραμετροποίησης αλλά όταν πάω να καταχωρήσω το τιμολόγιο μου βγάζει ξανά το πρόβλημα με την παραμετροποίηση. Τι να κάνω; Τι άλλο να κοιτάξω; Τα βήματα: 1. Να σβήσεις το τιμολόγιο 2. Να σβήσεις το λογαριασμό που σου δημιουργεί το πρόβλημα από το λογιστικό σχέδιο 3. Να ξανακαταχωρήσεις το λογαριασμό 4. Να ξανακαταχωρήσεις το τιμολόγιο Έτσι πιστεύω να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Έχουμε διαφορές στις εγγραφές προμηθευτών. Το υπόλοιπο ποσό που εμφανίζεται στις εγγραφές προμηθευτών δεν συμφωνούσε με το υπόδειγμα και στην προσπάθειά μας να το διορθώσουμε μας έβγαλε μία επιπλέον εγγραφή Αυτή την εγγραφή δεν μπορούσαμε να την διαγράψουμε και γι αυτό προσπαθήσαμε να την αντιλογίσουμε αλλά σαν αποτέλεσμα μας έβγαλε κι άλλη μία την οποία επίσης δεν μπορούμε να διαγράψουμε. Τί να κάνουμε; Προσπάθησε να καταλάβεις τι κάνεις. Στο υποσύστημα προμηθευτών εισάγουμε μια νέα έννοια αυτή του έναντι τιμολογίου. Επομένως στις εγγραφές του προμηθευτή εμφανίζονται δυο ποσά (α) το ποσό της εγγραφής και (β) το υπόλοιπο ποσό της εγγραφής (μετά τους συσχετισμούς). Το υπόλοιπο του προμηθευτή προκύπτει από τις χρεώσεις και πιστώσεις των εγγραφών (ποσό). Επομένως το πρώτο πράγμα που ελέγχουμε είναι το υπόλοιπο που εμφανίζεται στην αρχική καρτέλα του προμηθευτή και αν υπάρχει διαφορά ελέγχουμε μια - μια τις εγγραφές που προκύπτουν από τις καταχωρήσεις. Αν υπάρχει πρόβλημα στο υπόλοιπο στην καρτέλα και κατά συνέπεια στις εγγραφές τότε κάνουμε νέες εγγραφές για να το συμφωνήσουμε (τις ονομάζουμε αντιλογισμούς). Όταν συμφωνεί το υπόλοιπο και οι εγγραφές κατόπιν ελέγχουμε το υπόλοιπο ποσό και αν υπάρχει διαφορά τότε δεν πειράζουμε τις εγγραφές αλλά τους συσχετισμούς (το «πάντρεμα» τιμολογίων με πληρωμές).

10 1.4 Πελάτες Μας παρουσιάστηκε πρόβλημα στην ενότητα "Υποσύστημα Πελατών", καθώς το σύστημα δεν μας έδινε αυτόματα αρίθμηση και Λογαριασμό ισοζύγισης (αριθμό παραστατικού εισπράξεων). Ελέγξαμε ήδη την Παραμετροποίηση που βρίσκεται στην υποενότητα 5.6, όπου και αναφέρεστε, όμως δεν μπορέσαμε να βρούμε το λάθος μας. Εφ όσον έκανες όλους τους ελέγχους παραμετροποίησης και είναι σωστές οι καταχωρήσεις σου, να πας Οικονομική Διαχείριση Παραμετροποίηση Γενικά Πρότυπα Εγγραφών, να διαγράψεις το πρότυπο των Εισπράξεων και να το καταχωρήσεις ξανά. Προσπαθώ να καταχωρήσω ένα τιμολόγιο πελάτη και μου βγαίνει το μήνυμα'' ΤΟ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΔΝΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ = 'ΕΕ', ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΕΙΔΩΝ= 'ΠΡΟΙΟΝΤΑ' ''. Αυτή η διαφάνεια δείχνει από πού προκύπτουν οι διάφορες παραμετροποιήσεις στην τιμολόγηση (από την παρουσίαση στην αρχή των εργαστηρίων). Επομένως η Ομάδα Καταχώρησης Ειδών που σου βγάζει είναι στο Λογαριασμό Γενικής Λογιστικής. Να το ψάξεις και όπου χρειάζεται να το συγκρίνεις με την εταιρεία Cronus Βιομηχανική που είναι σωστή και δουλεύει. Όπως βλέπεις στα διάγραμμα δεν πρέπει να ελέγξεις μόνο το λογαριασμό (όλες τις παραμέτρους) αλλά και τον πελάτη και όλες τις ομάδες καταχώρησης (9 αρχεία συνολικά Λογαριασμός, Πελάτης, 3 Ο.Κ. Γενικά, 3 Ο.Κ. ΦΠΑ και 1 Ο.Κ. Πελατών). Όταν τελειώσεις και αφού τα διορθώσεις να σβήσεις την παραγγελία και να την ξαναπεράσεις.

11 Έχω κάνει όλους τους ελέγχους παραμετροποίησης αλλά όταν πάω να καταχωρήσω το τιμολόγιο μου βγάζει ξανά το πρόβλημα με την παραμετροποίηση. Τι να κάνω; Τι άλλο να κοιτάξω; Τα βήματα: 5. Να σβήσεις το τιμολόγιο 6. Να σβήσεις το λογαριασμό που σου δημιουργεί το πρόβλημα από το λογιστικό σχέδιο 7. Να ξανακαταχωρήσεις το λογαριασμό 8. Να ξανακαταχωρήσεις το τιμολόγιο Έτσι πιστεύω να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Όταν πάω να δω τις εγγραφές πελάτη (με το κάτω βελάκι στο υπόλοιπο) δεν μου δείχνει όλες τις εγγραφές Μπορεί να υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις εκδόσεις του προγράμματος. Το ασφαλέστερο είναι να επιλέξεις (κάτω αριστερά) Πελάτης Εγγραφές Καθολικού.

12 1.5 Κλεισίματα Αποτελέσματα Ισολογισμός Τα ισοζύγιά μου είναι σωστά αλλά έχω διαφορές στην κατάσταση ΦΠΑ και ΜΥΦ. Πώς να προχωρήσω; Αγνόησε την κατάσταση ΦΠΑ. Απλά θέλω να καταλάβετε τη λογική, ότι δηλαδή το σύστημα δίνει τη δυνατότητα έκδοσης της κατάστασης ΦΠΑ και ΜΥΦ. Η έμφαση δίνεται στα υπόλοιπα (χρεωστικά και πιστωτικά) που θα πρέπει να συμφωνούν παντού με τα υποδείγματα. Έχω φτάσει στην καταχώρηση των αποσβέσεων χρήσης. Πατώντας καταχώρηση των αποσβέσεων μου βγάζει μήνυμα λάθους: " Το Παραμετροποίηση καταχώρησης ΦΠΑ δεν υπάρχει. Ομάδα καταχώρησης ΦΠΑ Συμβαλλόμενων = ", Ομάδα καταχώρησης ειδών ΦΠΑ = " ΠΑΓΙΑ 19%". 'Ελεγξα τις καταχωρήσεις ΦΠΑ από την αρχή αλλά δεν βρήκα λάθος. Στην καταχώρηση αποσβέσεων κανονικά δεν γίνεται εγγραφή ΦΠΑ. Επομένως πρέπει να σβήσεις ότι έχει σχέση με ΦΠΑ και τα οποία παίρνει το σύστημα αυτόματα από τον λογαριασμό Λογιστικής, όπως Γενικός Τύπος Καταχώρησης (π.χ. Αγορών), Ομάδα Καταχώρησης Συμβαλλομένων (ΕΕ), Ομάδα Καταχώρησης Ειδών (π.χ. ΠΑΓΙΑ). Αυτά όλα πρέπει να σβηστούν γιατί αλλιώς θα γίνει αυτόματη εγγραφή ΦΠΑ. Στην ομαδική εργασία αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στο Scenario03_Year-end.pdf στη σελίδα 4/14 στο βήμα 14. Ενώ τα έχουμε κάνει όλα σωστά μέχρι τώρα δεν μας εμφανίζεται η κατάσταση αποτελεσμάτων εκμετάλλευσης. Διάβασε προσεκτικά το λεκτικό και κατάλαβε τι κάνεις. Στο σημείο αυτό έχεις κλείσει τις ομάδες 6 και 7 και έχεις περάσει τα ποσά στην ομάδα 8. Επομένως οι λογαριασμοί από τους οποίους υπολογίζεται η κατάσταση αποτελεσμάτων έχει μηδενιστεί. Απλά την εμφανίζω στο σημείο αυτό για να συμφωνηθούν τα ποσά. Έχω τελειώσει την ατομική εργασία και πάω να δω τον ισολογισμό μου πατώντας οικονομική κατάσταση - επισκόπηση και μετά Λειτουργίες και προεπισκόπηση και δεν μου εμφανίζει καθόλου νούμερα. Εμφανίζει τους λογαριασμούς αλλά δεν δείχνει νούμερα. Θα πας κάτω στη σελίδα των οικονομικών καταστάσεων και θα επιλέξεις Λειτουργίες Διάταξη Στηλών. Κατόπιν θα καταχωρήσεις τα στοιχεία όπως ακριβώς είναι στην εταιρεία υπόδειγμα που σας έχω δώσει (Cronus Βιομηχανική).

13 2. Ατομική Εργασία Μπορείτε να μου στείλετε τον κωδικό για να κατεβάσω το Microsoft Dynamics NAV για την ατομική εργασία Είναι το password με το οποίο κάνουμε login στον server Κατά την εγκατάσταση του Microsoft Dynamics NAV 5 σε Windows 7, αφού επιλέξω Δοκιμαστική έκδοση Microsoft Dynamics NAV, οι χαρακτήρες των μηνυμάτων δεν διαβάζονται. Δεν έχουν ορισθεί σωστά τα ελληνικά στον υπολογιστή σου. Θα επιλέξεις Control Panel Clock, Language and Region Region and Language και θα επιλέξεις Formats Greek (Greece), Location Greece και Administrative Change system locale Greek (Greece). Έχω μόλις περάσει το πρόγραμμα στον υπολογιστή μου και το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνω σύμφωνα με τις οδηγίες είναι να επαναφέρω την Cronus ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ. Επιλέγω Εργαλεία-Επαναφορά αλλά η επιλογή Επαναφορά μου εμφανίζεται αλλά δεν μπορώ να την επιλέξω. Είναι γκρι-διαφανής. Προσπάθησα να δημιουργήσω την εταιρία MEGABYTE αλλά ούτε την επιλογή Δημιουργία μπορώ να επιλέξω. Μήπως έχω κάνει κάτι λάθος κατά την εγκατάσταση; Να δεις στις οδηγίες στην ιστοσελίδα μου, πιο κάτω από τις οδηγίες για την εγκατάσταση του προγράμματος υπάρχει ένας υπερσύνδεσμος που δείχνει οδηγίες για άνοιγμα βάσης. Για να κάνεις οτιδήποτε πρέπει πρώτα να ανοίξεις μια βάση. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του προγράμματος μου βγάζει κενό μενού Να ελέγξεις δυο πράγματα: 1. Ότι έχεις ανοίξει την βάση δεδομένων και μια εταιρεία 2. Όταν πλέον θα έχεις ανοίξει μια εταιρεία θα επιλέξεις Προβολή και θα βεβαιωθείς ότι το Παράθυρο Πλοήγησης (τελευταία επιλογή) είναι ενεργοποιημένο Δεν μου ενεργοποιεί την άδεια χρήσης και όταν πάω να κάνω εργαλείαεπαναφορά η "επαναφορά" δεν είναι στις ενεργές επιλογές (το εμφανίζει με άσπρα γράμματα και δεν μπορώ να το επιλέξω). Για να καταλάβεις αν ενεργοποιήθηκε η άδεια χρήσης πρέπει να ανοίξεις την βάση του Navision. Να δεις στις οδηγίες στην ιστοσελίδα μου, πιο κάτω από τις οδηγίες για την εγκατάσταση του προγράμματος υπάρχει ένας υπερσύνδεσμος που δείχνει οδηγίες για άνοιγμα βάσης. Για να κάνεις οτιδήποτε πρέπει πρώτα να ανοίξεις μια βάση. Πώς μπορώ να αντιγράψω το λογιστικό σχέδιο στην εταιρία μου; Όπως αντιγράφεις ένα ολόκληρο φύλλο εργασίας στο Excel. Πας στην εταιρεία με το σωστό λογιστικό σχέδιο και επιλέγεις όλο το λογιστικό σχέδιο (κλικ αριστερά στο σημείο που συναντάται η γραμμή των επικεφαλίδων με την κενή πρώτη στήλη), το οποίο και θα αλλάξει χρώμα και μετά δεξί κλικ στην περιοχή

14 του λογιστικού σχεδίου και αντιγραφή (copy). Μετά ανοίγεις τη νέα εταιρεία και στο λογιστικό σχέδιο κάνεις επικόλληση (paste). Πώς μπορώ να ελέγχω αν έχω κάνει κάποια λάθη στην παραμετροποίηση ειδικά όταν δεν φαίνονται τόσο αναλυτικά στις οδηγίες Για το λόγο αυτό σας έχω δώσει και την εταιρεία Cronus Βιομηχανική για να συγκρίνετε την παραμετροποίηση με τη δική σας εταιρεία. Η Cronus Βιομηχανική έχει τα σωστά ισοζύγια, εγγραφές και Αποτελέσματα Ισολογισμό μετά την ολοκλήρωση όλων των εγγραφών. Σε διάφορες εκτυπώσεις δεν μου εμφανίζει τα σύνολα. Μου εμφανίζει κάγκελα. Δηλαδή #########. Όλα τα υπόλοιπα είναι σωστά. Θα μου δημιουργήσει πρόβλημα παρακάτω; Όχι, εφ όσον οι εγγραφές είναι σωστές. Έλεγξε τα επί μέρους και αν είναι σωστά προχώρησε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν χωράει στην εκτύπωση το πεδίο των συνόλων (είναι πολύ μεγάλο το νούμερο). Βρίσκομαι στη σελίδα 149 των οδηγιών της ατομικής εργασίας, στον Ισολογισμό, πατάω το κουμπί "Επισκόπηση" και δεν εμφανίζεται η στήλη με τα "ΣΥΝΟΛΑ ΧΡΗΣΗΣ". Υπάρχει κάτι που πρέπει να διορθώσω; Αν έχεις καταχωρήσει σωστά τη Διάταξη Στηλών (αρχή σελ. 149) τότε θα πρέπει να δουλεύει. Μπορείς να το ελέγξεις και στην Cronus Βιομηχανική. Οι οδηγίες δεν έχουν όλα τα στοιχεία των προμηθευτών και των πελατών. Τι να βάλω εκεί που δεν έχω στοιχεία; Οι οδηγίες έχουν τουλάχιστον κωδικό και επωνυμία προμηθευτή και πελάτη. Όπου λείπουν στοιχεία συμπλήρωσε στοιχεία επιλογής σου. Έχω περάσει ήδη στο word τα ισοζύγια των πελατών, προμηθευτών αλλά ξέχασα να περάσω αυτό του γενικού και αναλυτικών καθολικών, πειράζει να το περάσω στο τέλος; Επίσης δεν μπορώ να βρω τα ισοζύγια για: Τέλος Χρήσης, Αποτελέσματα, Διανομή Κερδών. Που πρέπει να πάω; Πειράζει αν τα βγάλω όλα στο τέλος; Τα ισοζύγια έπρεπε να τα βγάλεις με την ολοκλήρωση κάθε υποσυστήματος (π.χ. Λογιστικής, Προμηθευτών, Πελατών κ.λ.π.). Τώρα για να τα βγάλεις, εφ όσον έχεις κρατήσει αντίγραφα στο τέλος κάθε υποσυστήματος, πρέπει να μετονομάσεις την εταιρεία σου και να κάνεις επαναφορά το αντίστοιχο αντίγραφο απ όπου μπορείς να βγάλεις τα ισοζύγια. Οι εκτυπώσεις μου εμφανίζουν σε πολλά σημεία ########## αντί για αριθμούς με αποτέλεσμα να μην εμφανίζονται τα σύνολα στα διάφορα ισοζύγια και να μην μπορώ να τα τυπώσω ούτε και να τα σώσω σωστά για να τα παραδώσω. Μετά την Προεπισκόπηση και όταν πλέον θα φαίνεται η εκτύπωση στην οθόνη σου, επιλέγεις Αρχείο Αποθήκευση ως HTML και αυτό μπορείς να το σώσεις και να το εκτυπώσεις σωστά.

15 3. Αντίγραφα Ασφαλείας Να σας στείλω ένα αντίγραφο ασφαλείας με ; Σκέψου λιγάκι. Τι μέγεθος έχει κάθε αντίγραφο ασφαλείας (περί τα 80 ΜΒ). Έχω κάνει πολλά λάθη και έχω μπλεχτεί. Ήθελα να ζητήσω αν γίνεται να κάνουμε κάτι ώστε να ξεκινήσω από την αρχή την άσκηση ή αν δε γίνεται αυτό, να μου δώσετε ένα νέο έτος και να ξεκινήσω με βάση αυτό!! Μπορείς να δημιουργήσεις μια νέα εταιρεία και να ξεκινήσεις από την αρχή (Αρχείο Εταιρεία Δημιουργία). Εάν έχεις πάρει αντίγραφο (backup) πριν από το σημείο που έκανες το λάθος μπορείς να μετονομάσεις την εταιρεία που δουλεύεις (Αρχείο Εταιρεία Μετονομασία) και να κάνεις επαναφορά (Εργαλεία Επαναφορά). Έκανα το πρώτο αντίγραφο ασφαλείας και το αποθήκευσα σε ένα φάκελο στην επιφάνεια εργασίας. Πάω να το ανοίξω και μου βγάζει το εξής μήνυμα: " προσπαθήστε να ανοίξετε ένα αρχείο τύπου navision attain backup (.fbk). Αυτά τα αρχεία χρησιμοποιούνται από το λειτουργικό σύστημα και από διάφορα προγράμματα επεξεργασία ή η τροποποίηση τους μπορεί να καταστρέφει το σύστημα σας. Εάν θέλετε να ανοίξετε οπωσδήποτε το αρχείο κάντε κλικ στο κουμπί άνοιγμα με. Διαφορετικά κάντε κλικ στο κουμπί άκυρο." Το αντίγραφο «ανοίγει» μόνο μέσα από την εφαρμογή (Εργαλεία Επαναφορά) και όχι από τα windows. Πριν κάνεις επαναφορά να προσέξεις να έχεις μετονομάσει την εταιρεία που επαναφέρεις γιατί αν υπάρχει στη βάση δεν θα ολοκληρωθεί η επαναφορά. Μου είπατε να σας φέρω το αντίγραφο και την βάση για να με βοηθήσετε να λύσω το πρόβλημα που έχω. Πού είναι η βάση; Θα βρεις που είναι η βάση, από το Αρχείο Βάση Δεδομένων Άνοιγμα (εκεί μπορείς να δεις το όνομα του αρχείου και που βρίσκεται στο δίσκο). Δουλεύω το πρόγραμμα στον εξυπηρετητή. Θα πάρω όλα τα αντίγραφα ασφαλείας που ζητάτε; Πώς θα μεταφέρω τα αντίγραφα και τις εκτυπώσεις μου από την εξυπηρετητή; Όχι δεν χρειάζεται, θα πάρεις μόνο το τελικό αντίγραφο. Για να μεταφέρεις τα αρχεία σου από τον εξυπηρετητή θα ακολουθήσεις την εξής διαδικασία: (α) θα δημιουργήσεις όλα τα αρχεία που σου χρειάζονται σε μια περιοχή (κατά προτίμηση σε φάκελο στην περιοχή My Documents και όχι στο Desktop γιατί κάποιος μπορεί να σου τα σβήσει), (β) όταν ανοίξεις το Remote Desktop Connection θα επιλέξεις Options>> - Local Resources More και θα τσεκάρεις τα Drives (που σημαίνει ότι οι τοπικοί δίσκοι θα φαίνονται από τον εξυπηρετητή) και (γ) όταν έχεις πλέον συνδεθεί με τον εξυπηρετητή θα μπορείς να αντιγράψεις τα αρχεία σου και σε τοπικούς δίσκους (οι οποίοι είναι πλέον διαθέσιμοι)..

Κάθε κέντρο εργασίας περιλαμβάνει συγκεκριμένο αριθμό μηχανημάτων και εργατών (πόροι παραγωγής).:

Κάθε κέντρο εργασίας περιλαμβάνει συγκεκριμένο αριθμό μηχανημάτων και εργατών (πόροι παραγωγής).: CRONUS Καλώδια ΕΠΕ Είναι μια βιομηχανία παραγωγής βιομηχανικών καλωδίων με έδρα τον Πειραιά. Θα εξετασθούν οι βασικές λειτουργίες της βιομηχανίας που αφορούν το Εργοστάσιο Παραγωγής, τις Αγορές και τις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟ DYNAMICS NAV 2013 R2 - INNOVERA 7.1 ERP

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟ DYNAMICS NAV 2013 R2 - INNOVERA 7.1 ERP ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟ DYNAMICS NAV 2013 R2 - INNOVERA 7.1 ERP Για να κλείσουμε μία χρήση στο InnovEra, επιλέγουμε από το κεντρικό μενού των Τμημάτων «Οικονομική Διαχείριση», «Περιοδικές Εργασίες»,

Διαβάστε περισσότερα

Μελίσσια, 16 Ιουνίου 2010. Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων ΚΕΠΥΟ από InnovEra

Μελίσσια, 16 Ιουνίου 2010. Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων ΚΕΠΥΟ από InnovEra Μελίσσια, 16 Ιουνίου 2010 Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων ΚΕΠΥΟ από InnovEra Εισαγωγή Αρχείων-Objects για τη συγκεντρωτική ΚΕΠΥΟ (ΜΥΦ) Πριν προχωρήσετε στη διαδικασία της εξαγωγής των συγκεντρωτικών

Διαβάστε περισσότερα

Η. ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... 227

Η. ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... 227 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η. ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... 227 1. ΓΕΝΙΚΑ... 227 2. ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ... 228 3. ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ... 230 4. ΑΞΙΟΓΡΑΦΑ... 232 4. ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 232 copyright DATA COMMUNICATION ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Η.

Διαβάστε περισσότερα

#1 Καταχώρηση Πελατών Θα καταχωρήσω δυο πελάτες ώστε να μπορέσω να προχωρήσω σε προσφορά, παραγγελιοληψία και τιμολόγηση.

#1 Καταχώρηση Πελατών Θα καταχωρήσω δυο πελάτες ώστε να μπορέσω να προχωρήσω σε προσφορά, παραγγελιοληψία και τιμολόγηση. #1 Καταχώρηση Πελατών Θα καταχωρήσω δυο πελάτες ώστε να μπορέσω να προχωρήσω σε προσφορά, παραγγελιοληψία και τιμολόγηση. Ενέργειες Οδηγίες εισηγητή Δείγματα οθονών 1. Επιλέγω Πωλήσεις & Μάρκετινγκ Πωλήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΒΑΣΙΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Στο πρόγραμμα κάνουμε είσοδο πληκτρολογώντας Username DC Password DC Βασικά πλήκτρα F8 κάνει εκτύπωση (πρέπει να είμαστε στο κατάλληλο πεδίο) F9 κάνει αναζήτηση F12 κάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΓΟΡΕΣ

ΟΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΓΟΡΕΣ ΟΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΟΡΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ Εταιρεία Ηµερολόγιο - Χρήσεις Νόµισµα ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ - ΒΑΘΜΙ ΕΣ Κάθε ανώτερη βαθµίδα συγκεντρώνει τις εγγραφές

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων. ΚΕΠΥΟ και Ηλεκτρονικού Ισοζυγίου. στο InnovEra 3 R2 για τον RTC client

Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων. ΚΕΠΥΟ και Ηλεκτρονικού Ισοζυγίου. στο InnovEra 3 R2 για τον RTC client Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων ΚΕΠΥΟ και Ηλεκτρονικού Ισοζυγίου στο InnovEra 3 R2 για τον RTC client Μελίσσια, 12 Ιουλίου 2012 1. ιαδικασία Εξαγωγής Συγκεντρωτικής Κατάστασης ΚΕΠΥΟ - ΜΥΦ 1.1

Διαβάστε περισσότερα

Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης

Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης 1 Οδηγίες Εγκατάστασης Η έκδοση του Benzina που θα εγκατασταθεί είναι συμβατή μόνο με τα λειτουργικά συστήματα Windows 2000/XP ή νεότερα. Γενικά Κάνοντας διπλό

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Εισαγωγή γνωματεύσεων διαβητικών υλικών στο internet (eδαπυ) 1. Εισάγουμε τον κωδικό χρήστη και το συνθηματικό για να εισέλθουμε στην εφαρμογή https://apps.ika.gr/econsummedsuppl/faces/login.xhtml.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡIN ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ BACK-UP ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ (DATA) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ CUSTOM ΦΟΡΜΩΝ EKTYΠΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡIN ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ BACK-UP ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ (DATA) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ CUSTOM ΦΟΡΜΩΝ EKTYΠΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ!!! ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ FRONT OFFICE ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΕΛΟΥΣ ΕΤΟΥΣ & ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΝΕΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡIN ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ BACK-UP ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ (DATA) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ CUSTOM

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ

Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ Η έκδοση 3.20.21 του ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ υποστηρίζει την έκδοση της νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ, η οποία πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ 1. Γενικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ Η ηλεκτρονική υποβολή των ισοζυγίων κρέατος πραγματοποιείται μέσα από το λογισμικό Άρτεμις του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργείο Αυτοκινήτων

Συνεργείο Αυτοκινήτων Συνεργείο Αυτοκινήτων v2.102, Οκτώβριος 2015 Σύντοµες οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Το πρόγραµµα Συνεργείο Αυτοκινήτων έχει σκοπό τη διαχείριση και παρακολούθηση του πελατολογίου, των αυτοκινήτων και των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 2.59

ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 2.59 ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 2.59 Περιεχόμενα 1. Βελτίωση. Προσθήκη ελέγχου για την ημερομηνία των παραστατικών.... 3 2. Βελτίωση Εκτύπωσης. Προσθήκη φίλτρου στην εκτύπωση Απολογισμός Εσόδων

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟ FARMAKONET ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ 1) Θα πρέπει να κάνετε Κλείσιμο Έτους και να δουλεύετε στο τρέχον έτος.

Α. ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟ FARMAKONET ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ 1) Θα πρέπει να κάνετε Κλείσιμο Έτους και να δουλεύετε στο τρέχον έτος. Α. ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟ FARMAKONET ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ 1) Θα πρέπει να κάνετε Κλείσιμο Έτους και να δουλεύετε στο τρέχον έτος. 2) Η διαδικασία της απογραφής θα πρέπει να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί σε χρόνο που

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟ DYNAMICS NAV INNOVERA ERP

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟ DYNAMICS NAV INNOVERA ERP Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟ DYNAMICS NAV INNOVERA ERP Για να κλείσουµε µία χρήση στο InnovEra ακολουθούµε τα παρακάτω βήµατα: Από το κεντρικό µενού επιλέγουµε διαδοχικά «Οικονοµική ιαχείριση», «Γενική

Διαβάστε περισσότερα

τ@μείο ενιαίων σχολικών επιτροπών & συμβουλίων σχολικών κοινοτήτων 2011, Στράτος 'stratari' κυριαζίδης

τ@μείο ενιαίων σχολικών επιτροπών & συμβουλίων σχολικών κοινοτήτων 2011, Στράτος 'stratari' κυριαζίδης Έκδοση 1.0 b2 τ@μείο ενιαίων σχολικών επιτροπών & συμβουλίων σχολικών κοινοτήτων 2011, Στράτος 'stratari' κυριαζίδης Το τ@μείο είναι μια εφαρμογή διαχείρισης ταμείου τόσο για τις νέες Σχολικές Επιτροπές

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση της έκδοσης 5.30

Εγκατάσταση της έκδοσης 5.30 Μελίσσια, 23 Φεβρουαρίου 2010 Εγκατάσταση της έκδοσης 5.30 Περιεχόμενα Φακέλου Ο φάκελος που παραλάβατε περιέχει 1 CD και τις οδηγίες που διαβάζετε. Αντίγραφα Ασφαλείας Λόγω των μετασχηματισμών που θα

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΕΛΩΝ Τ.Α.Π. 1-1

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΕΛΩΝ Τ.Α.Π. 1-1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ OPEN TECHNOLOGY SERVICES 1-1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ... 1-1 1.1 Τι απαιτείται για τη δημιουργία Νέας Περιόδου... 1-1 1.2 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Έκδοση 3.2014.1

ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Έκδοση 3.2014.1 ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Έκδοση 3.2014.1 1. Δημιουργία Μεταβολή Καρτέλας Λογιστικής. Αν η καρτέλα έχει τύπο Λογιστικής και μορφή Κινούμενη, τότε ενεργοποιείται το πεδίο Αριθμός ΦΤΜ στην θέση του πεδίου Επάγγελμα.

Διαβάστε περισσότερα

επειδή η επικάλυψη είναι τέχνη B2B HATZIYIANNAKIS b2b.hatziyiannakis.gr

επειδή η επικάλυψη είναι τέχνη B2B HATZIYIANNAKIS b2b.hatziyiannakis.gr B2B HATZIYIANNAKIS b2b.hatziyiannakis.gr ΚΟΥΦΕΤΟΠΟΙΙΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ Α.Ε. www.hatziyiannakis.gr sales@hatziyiannakis.gr / emporiko@hatziyiannakis.gr Β2Β HATZYIANNAKIS 01 Β2Β HATZIYIANNAKIS Επίκεντρο της

Διαβάστε περισσότερα

1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΧΡΗΣΗΣ 2. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΧΡΗΣΗΣ 2. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΧΡΗΣΗΣ 2. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Σελίδα 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΧΡΗΣΗΣ... 3 1 ο Βήμα: Δημιουργία νέας χρήσης.... 3 2 ο Βήμα: Εισαγωγή στην νέα χρήση... 3 3ο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης -0 Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης H διαδικασία συνοπτικά Κάθε επιχείρηση της οποίας η πρόταση βρίσκεται σε κατάσταση «Σε υλοποίηση», έχει το δικαίωμα να υποβάλει ηλεκτρονικά Έκθεση ολοκλήρωσης.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5)

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5) ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ Τοποθετώ μια δισκέτα στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή. Τοποθετώ τη δισκέτα που έχει το αρχείο μου στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή.

Διαβάστε περισσότερα

Meridian v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης

Meridian v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης Meridian v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης 1 Οδηγίες Εγκατάστασης Η έκδοση του Meridian είναι συμβατή μόνο με τα λειτουργικά συστήματα Windows 2000/XP ή νεότερα. Γενικά Από τα περιεχόμενα του cd ή από το

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΑ WINDOWS 7

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΑ WINDOWS 7 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΑ WINDOWS 7 Προϋπόθεση: έχει ολοκληρωθεί., η σύνδεση των καρτών δικτύου στις θύρες RJ45 ενός router/switch. Στην περίπτωση δομημένης καλωδίωσης οι κάρτες δικτύου συνδέονται

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτική Ύλη Εφαρμογής Εμπορικής Διαχείρισης WinEra Essential Level II

Εκπαιδευτική Ύλη Εφαρμογής Εμπορικής Διαχείρισης WinEra Essential Level II ESSENTIAL Εκπαιδευτική Ύλη Εφαρμογής Εμπορικής Διαχείρισης WinEra Essential Level II 1. Εκτυπώσεις της εφαρμογής 1 1.1. Φόρμα Αναζήτησης 1 1.2. Αναζήτηση 1 1.3. Wind Characters 2 2. Επεξεργασία Εκτυπώσεων

Διαβάστε περισσότερα

PRISMA Win POS Sync Merge Replication

PRISMA Win POS Sync Merge Replication ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Οδηγός Ρυθμίσεων Συγχρονισμού PRISMA Win POS Sync Merge Replication Η διαδικασία του συγχρονισμού γίνεται από τον Η/Υ που έχει το Back Office. Βασική προϋπόθεση για να ενεργοποιηθεί ο

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft PowerPoint 2007

Microsoft PowerPoint 2007 Information Technology Services and Solutions Σύμβουλοι Μηχανογράφησης και Εκπαίδευσης Στεφ. Σκουλούδη 27, Καλλίπολη, Πειραιάς 210 45 38 177 http://www.itss.gr/ Microsoft PowerPoint 2007 Κωνσταντίνος Κωβαίος

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση προγράμματος 2. Διάβασμα προκήρυξης.7. Γενικές πληροφορίες.. 9. Προσφορά 10. Εισαγωγή εναλλακτικού είδους. 15.

Εγκατάσταση προγράμματος 2. Διάβασμα προκήρυξης.7. Γενικές πληροφορίες.. 9. Προσφορά 10. Εισαγωγή εναλλακτικού είδους. 15. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελ. Εγκατάσταση προγράμματος 2 Διάβασμα προκήρυξης.7 Γενικές πληροφορίες.. 9 Προσφορά 10 Εισαγωγή εναλλακτικού είδους. 15 Εξαρτήματα 16 Συμμετέχοντες 17 Δικαιολογητικά ανά προμηθευτή. 18 Αρχείο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Megasoft 2009

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Megasoft 2009 Εγχειρίδιο εγκατάστασης Megasoft 2009 Περιεχόμενα Εγκατάσταση Joomla, JoomFish και VirtueMart... 3 Αποστολή αρχείων Joomla στο Διακομιστή (Host)... 3 Εγκατάσταση Joomla... 4 Εγκατάσταση VirtueMart... 9

Διαβάστε περισσότερα

Προσοχή: Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει backup της εφαρμογής πριν την έναρξη της διαδικασίας

Προσοχή: Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει backup της εφαρμογής πριν την έναρξη της διαδικασίας Προσοχή: Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει backup της εφαρμογής πριν την έναρξη της διαδικασίας Φάση 1 Φάση 1.1 Με την εκτέλεση του προγράμματος εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη Επιλογή των δύο checkbox τα οποία

Διαβάστε περισσότερα

$ Προϊόντα Γράψτε τον κωδικό του προϊόντος και πατήστε Επεξεργασία. Κατόπιν γράψτε την περιγραφή του προϊόντος,την οµάδα,την µονάδα µέτρησης, την συσκευασία,τα πακέτα, την 2 η µονάδα µέτρησης, τις µερίδες,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy

Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy Σ ε λ ί δ α 1 Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy Περιεχόμενα 1. Download Arebas Easy... 2 2. Εγκατάσταση Arebas Easy... 3 3. Εγγραφή στον Arebas Server... 7 4. Παραμετροποίηση Arebas Easy...

Διαβάστε περισσότερα

«Αβάκιο» Οδηγός χρήσης Μικρόκοσμου που αποτελείται από τις ψηφίδες Καμβάς, Χελώνα, Γλώσσα, Μεταβολέας, Χρώματα.

«Αβάκιο» Οδηγός χρήσης Μικρόκοσμου που αποτελείται από τις ψηφίδες Καμβάς, Χελώνα, Γλώσσα, Μεταβολέας, Χρώματα. «Αβάκιο» Οδηγός χρήσης Μικρόκοσμου που αποτελείται από τις ψηφίδες Καμβάς, Χελώνα, Γλώσσα, Μεταβολέας, Χρώματα. Πώς θα δουλέψεις με το Χελωνόκοσμο την πρώτη φορά 1. Θα χρησιμοποιήσεις το αριστερό πλήκτρο

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στο Λειτουργικό Σύστημα Windows XP. Εισηγητής: Χαριτωνίδης Γεώργιος. Βόλος, Νοέμβριος 2008

Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στο Λειτουργικό Σύστημα Windows XP. Εισηγητής: Χαριτωνίδης Γεώργιος. Βόλος, Νοέμβριος 2008 Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στο Λειτουργικό Σύστημα Windows XP Βόλος, Νοέμβριος 2008 Τα Windows είναι ένα Λειτουργικό Σύστημα που χρησιμοποιείται σε εκατομμύρια υπολογιστές στον κόσμο. Μας βοηθούν στο να

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Moodle

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Moodle Πώς να χρησιμοποιήσετε το Moodle Οδηγός για Φοιτητές/τριες (ΔΕΟ10) του Αριστείδη Χατζή ahatzis@phs.uoa.gr ΣΕΠ ΑΘΗΝΑ-2, Portal Officer ΔΕΟ10 Αυτός ο οδηγός απευθύνεται στις φοιτήτριες και τους φοιτητές

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων

Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ BUSINESS REPORTING SYSTEM... 2 HOME... 3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ... 3 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ... 6 ΠΡΟΦΙΛ ΧΡΗΣΤΗ... 7 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ... 7 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ REPORT... 8

Διαβάστε περισσότερα

Michael Kalochristianakis. Συστήματα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων (ERP/CRM), 2012, χειμερινό εξάμηνο

Michael Kalochristianakis. Συστήματα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων (ERP/CRM), 2012, χειμερινό εξάμηνο Michael Kalochristianakis Συστήματα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων (ERP/CRM), 2012, χειμερινό εξάμηνο Εργαστήριο 2: αρχική προσαρμογή του MS Nav σε ένα επιχειρησιακό περιβάλλον περιεχόμενα προσαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Σολωμού 41, 71306, Ηράκλειο Κρήτης τηλ/φαξ:

Διαβάστε περισσότερα

SmarTECPoS. Πως βάζω νέα είδη; Back Office Βασικό Είδη new Νέο Γενικά Κωδικός (είδους) Περιγραφή 1 Τμήμα Τιμή Αποθήκη Τιμή 1 Εστιατόριο Εκτυπωτής

SmarTECPoS. Πως βάζω νέα είδη; Back Office Βασικό Είδη new Νέο Γενικά Κωδικός (είδους) Περιγραφή 1 Τμήμα Τιμή Αποθήκη Τιμή 1 Εστιατόριο Εκτυπωτής SmarTECPoS. Πως βάζω νέα είδη; Back Office Βασικό Είδη new Νέο Γενικά Κωδικός (είδους) Περιγραφή 1 Τμήμα Τιμή Αποθήκη Τιμή 1 Εστιατόριο Εκτυπωτής (διαλέγω εκτυπωτή) Εμφάνιση Θέση (διαλέγω χρώμα γραμμάτων,

Διαβάστε περισσότερα

MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. Οδηγός Σύνδεσης Ταμειακών Μηχανών Online

MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. Οδηγός Σύνδεσης Ταμειακών Μηχανών Online MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Οδηγός Σύνδεσης Ταμειακών Μηχανών Online Ρυθμίσεις Σύνδεσης Για Τον Οδηγό της Ταμειακής Εγκατάσταση του οδηγού της ταμειακής μηχανής. Από το μενού των Windows εκτελείτε

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή EXTRA. Διαδικασία Αυτόματης Υποβολής Συγκεντρωτικής Κατάστασης Τιμολογίων μέσω Internet

Εφαρμογή EXTRA. Διαδικασία Αυτόματης Υποβολής Συγκεντρωτικής Κατάστασης Τιμολογίων μέσω Internet Εφαρμογή EXTRA Διαδικασία Αυτόματης Υποβολής Συγκεντρωτικής Κατάστασης Τιμολογίων μέσω Internet Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Αυτόματης Υποβολής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός λήψης αντιγράφων ασφαλείας (backup) στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Οδηγός λήψης αντιγράφων ασφαλείας (backup) στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας Δ/νση Πληροφορικής & Επικοινωνιών Τμήμα Σχεδιασμού Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών για τον Πολίτη email: tshy@damt.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Δημιουργία σύνδεσης... 27 5. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΙΣΤΟΥ... 37. Γνωριμία με μια ιστοσελίδα:... 38

Περιεχόμενα. Δημιουργία σύνδεσης... 27 5. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΙΣΤΟΥ... 37. Γνωριμία με μια ιστοσελίδα:... 38 Περιεχόμενα ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 11 ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ... 13 1. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ... 15 2. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ INTERNET;... 16 3. ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ... 19 4. ΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας ERPeshop

Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας ERPeshop Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας ERPeshop Αποσυμπιέζουμε το αρχείο ERPeshop.zip στον υπολογιστή μας. Θα πρέπει μέσα στο φάκελο ERPeshop να βλέπουμε το παρακάτω αποτέλεσμα: Αποσυμπιέζουμε το αρχείο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR. Οταν τελειώσει η φόρτωση του προγράμματος, (ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ) βλεπουμε την βασική

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Meridian Order POS Έκδοση 1.0.0.67

Οδηγίες χρήσης Meridian Order POS Έκδοση 1.0.0.67 Οδηγίες χρήσης Meridian Order POS Έκδοση 1.0.0.67 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Meridian Order POS Για να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του Meridian Order POS θα πρέπει να έχετε τα παρακάτω: Ένα υπολογιστή με λειτουργικό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες EQL Desktop (rev.1.0.23) ΣΥΝ ΕΣΗ S-710 ΜΕ ΚΑΛΩ ΙΟ USB ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Οδηγίες EQL Desktop (rev.1.0.23) ΣΥΝ ΕΣΗ S-710 ΜΕ ΚΑΛΩ ΙΟ USB ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Οδηγίες EQL Desktop (rev.1.0.23) Πρόγραμμα για τον Προγραμματισμό των Μηχανών D.P.S. S-800, Open Cash και S-710 μέσω Ηλεκτρονικού Υπολογιστή ΣΥΝ ΕΣΗ S-710 ΜΕ ΚΑΛΩ ΙΟ USB Εγκατάσταση ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

e - Γραμματεία Εγχειρίδιο Εγκατάστασης & Χρήσης

e - Γραμματεία Εγχειρίδιο Εγκατάστασης & Χρήσης e - Γραμματεία Εγχειρίδιο Εγκατάστασης & Χρήσης Περιεχόμενα 1. Εγκατάσταση προγράμματος σελ. 3 2. Αρχικές Ρυθμίσεις σελ. 5 Ενημέρωση Παραμέτρων - στοιχείων εταιρίας. Ενημέρωση Βοηθητικών αρχείων Ενημέρωση

Διαβάστε περισσότερα

4.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας

4.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας 4.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας 4.1.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας από βάση δεδομένων Όταν εκκινήσουμε τον Discoverer εμφανίζεται στην οθόνη μας το παράθυρο διαλόγου του βοηθητικού προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

YourSMS User s Manual

YourSMS User s Manual YourSMS User s Manual Contents Πίνακας περιεχομένων Κεντρική οθόνη... 2 Αποστολές... 3 Αποστολή μοναδικού μηνύματος... 3 Αποστολή μαζικού μηνύματος σε ομάδα παραληπτών... 4 Αποστολή μαζικού προγραμματισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Τετράδια Κιθάρας. Χρήση του PowerTab

Τετράδια Κιθάρας. Χρήση του PowerTab Τετράδια Κιθάρας Extra ενότητα Χρήση του PowerTab Ευγένιος Αστέρις 1 Περιεχόμενα Πρόλογος... 3 Εγκατάσταση του Power Tab... 4 Εισαγωγή ενός αρχείου midi στο Power Tab... 5 Μελέτη με το Power Tab... 9 Εξήγηση

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 1 από 51 2015 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Είδος Εγγράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΜΥΦ Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 2 από 51 Περιεχόμενα 1.0 Αυθεντικοποίηση χρηστών... 4 2.0

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΠΑ. Σεπτέμβριος 2015. Copyright 2010-2015 - Sunsoft Μονοπρόσωπη ΕΠΕ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΠΑ. Σεπτέμβριος 2015. Copyright 2010-2015 - Sunsoft Μονοπρόσωπη ΕΠΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΠΑ Σεπτέμβριος 2015 Copyright 2010-2015 - Sunsoft Μονοπρόσωπη ΕΠΕ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ BACK-UP ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ! ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΘΑ

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις δεδομένων (Access)

Βάσεις δεδομένων (Access) Βάσεις δεδομένων (Access) Όταν εκκινούμε την Access εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο: Για να φτιάξουμε μια νέα ΒΔ κάνουμε κλικ στην επιλογή «Κενή βάση δεδομένων» στο Παράθυρο Εργασιών. Θα εμφανιστεί το

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης συστήματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ

Εγχειρίδιο χρήσης συστήματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ Εγχειρίδιο χρήσης συστήματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ Σελίδα 1 / 8 Πίνακας περιεχομένων 1. Γενικά...3 2. Ρυθμίσεις για προχωρημένους...3 α.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης

Οδηγίες Εγκατάστασης Οδηγίες Εγκατάστασης Εισάγετε το DVD στη μονάδα ανάγνωσης DVD του υπολογιστή σας. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα να εμφανιστεί το παράθυρο εγκατάστασης. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει αυτόματα, από την

Διαβάστε περισσότερα

OptiplanFlex. Χαρακτηριστικά

OptiplanFlex. Χαρακτηριστικά OptiplanFlex Η σειρά OptiplanFlex είναι µια προσεκτική προσέγγιση στις πραγµατικές ανάγκες του επιχειρηµατία και του διοικητικού στελέχους για να επιτυγχάνει τη βέλτιστη λειτουργία. Βασισµένο πάνω σε τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

Οδοραµα mobile ΦΟΡΗΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ XVAN

Οδοραµα mobile ΦΟΡΗΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ XVAN Οδοραµα mobile ΦΟΡΗΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ XVAN Όπως βλέπετε, η αρχική οθόνη της εφαρµογής διαθέτει 9 κουµπιά τα οποία σας επιτρέπουν να πλοηγηθείτε σε αυτό. Αρχίζοντας από πάνω αριστερά βλέπετε τα εξής: 1. Τιµολόγηση:

Διαβάστε περισσότερα

2. ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ: Γενική Λογιστική, Ταμειακή Κατηγορία, Καταχωρούμε την Υπηρεσία που έκανε τη δαπάνη.

2. ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ: Γενική Λογιστική, Ταμειακή Κατηγορία, Καταχωρούμε την Υπηρεσία που έκανε τη δαπάνη. Οδηγίες για Πρόγραµµα OTS σχετικά µε πληρωµές τιµολογίων. Α ΜΘ, /νση Οικονοµικού, Τµήµα Προϋπολογισµού. Βήµατα που πρέπει να κάνετε: 1. Κατανοµή (ΟΧΙ για Νοµούς). 2. Καταχώρηση της Υπηρεσίας που πραγµατοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ Η έκδοση 5.40 δεν απαιτεί Convert μετά την εγκατάσταση.

ΠΡΟΣΟΧΗ Η έκδοση 5.40 δεν απαιτεί Convert μετά την εγκατάσταση. Μελίσσια, 17 Ιουνίου 2010 Εγκατάσταση της έκδοσης 5.40 Προκειμένου να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας με την έκδοση 5.40 της εφαρμογής WinEra Essential παρακαλούμε διαβάστε τις οδηγίες που ακολουθούν. Απαραίτητη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ VLT ΕΚΔΟΣΗ 1.0 Δεκέμβριος 2014 1 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Στην συνέχεια και στο επόµενο παράθυρο η εφαρµογή µας ζητάει να εισάγουµε το Username και το Password το οποίο σας έχει δοθεί από τον ΕΛΚΕ.

Στην συνέχεια και στο επόµενο παράθυρο η εφαρµογή µας ζητάει να εισάγουµε το Username και το Password το οποίο σας έχει δοθεί από τον ΕΛΚΕ. 1. Πρόσβαση Οδηγίες προγράµµατος διαχείρισης ανάλυσης χρόνου εργασίας (Time Sheet) Για να ξεκινήσετε την εφαρµογή, από την κεντρική σελίδα του ΕΛΚΕ (www.elke.aua.gr) και το µενού «ιαχείριση», Time Sheet

Διαβάστε περισσότερα

1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows

1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows 1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows Εικονίδια συντομεύσεων (αρχείου-φακέλου) Εικονίδια Ανενεργά Ενεργό Επιφάνεια (αρχείου-φακέλου) παράθυρα παράθυρο εργασίας Γραμμή μενού Γραμμή εργαλείων

Διαβάστε περισσότερα

TeleCost Hotel για Panasonic TDA

TeleCost Hotel για Panasonic TDA TeleCost Hotel για Panasonic TDA 1. Οδηγίες Εγκατάστασης του Λογισμικού του Συστήματος Telecost Hotel Γενικά Για την εγκατάσταση του Λογισμικού του Συστήματος TeleCost HL θα πρέπει να ακολουθηθούν συνοπτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3: Προγραμματιστικά Περιβάλλοντα και το Πρώτο Πρόγραμμα C

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3: Προγραμματιστικά Περιβάλλοντα και το Πρώτο Πρόγραμμα C ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3: Προγραμματιστικά Περιβάλλοντα και το Πρώτο Πρόγραμμα C Στο εργαστήριο αυτό, θα ασχοληθούμε με δύο προγραμματιστικά περιβάλλοντα για τη γλώσσα C: τον gcc μεταγλωττιστή της C σε περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης V 1.02

Οδηγίες Χρήσης V 1.02 e-myf εφαρμογή διαχείρισης Συγκεντρωτικής Τιμολογίων σύμφωνο με τον ΚΦΑΣ Οδηγίες Χρήσης V 1.02 Περιεχόμενα Σελίδα Έναρξη εφαρμογής 2 Παραστατικά Εσόδων 2 Συγκεντρωτικά εσόδων 2 Συγκεντρωτικά εξόδων 6 Συγκεντρωτικά

Διαβάστε περισσότερα

Οδοραµα mobile ADD-ON ΑΓΟΡΕΣ

Οδοραµα mobile ADD-ON ΑΓΟΡΕΣ Οδοραµα mobile ADD-ON ΑΓΟΡΕΣ Όπως βλέπετε, η αρχική οθόνη της εφαρµογής διαθέτει 9 κουµπιά τα οποία σας επιτρέπουν να πλοηγηθείτε σε αυτό. Αρχίζοντας από πάνω αριστερά βλέπετε τα εξής: 1. Τιµολόγηση: Προβολή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ. Πτυχιακή εργασία ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Μιλτιάδης Κακλαμάνης

ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ. Πτυχιακή εργασία ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Μιλτιάδης Κακλαμάνης Σελίδα 1από ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ Πτυχιακή εργασία Δικτυακή Εφαρμογή διαχείρισης ηλεκτρονικών εγγράφων υπηρεσίας. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Μιλτιάδης Κακλαμάνης Σελίδα 2από Κατάλογος περιεχομένων ΕΙΣΑΓΩΓΗ...1 Σχετιζόμενα πρόσωπα...3

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο διευθύνσεων των Windows

Το βιβλίο διευθύνσεων των Windows Το βιβλίο διευθύνσεων των Windows Αν στέλνουμε email συχνά σε κάποιους, τότε για να μην πληκτρολογούμε τις διευθύνσεις τους κάθε φορά, τις αποθηκεύουμε στο Βιβλίο Διευθύνσεων. Έτσι όταν θα θέλουμε να τους

Διαβάστε περισσότερα

Κλείσιμο Άνοιγμα Χρήσης

Κλείσιμο Άνοιγμα Χρήσης Έλεγχος Έκδοσης Κλείσιμο Άνοιγμα Χρήσης Σειρές εκδόσεων 4.1, 4.5 Εάν στην εγκατάστασή σας χρησιμοποιείτε έκδοση της σειράς 4.1 ή προγενέστερη θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε αναβάθμιση σε 4.12h πριν συνεχίσετε.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ (BSD07) (ΠΔ.Τ.Ε. 2563/19.7.2005 Ε50) Ιανουάριος 2005 ΓΕΝΙΚΑ... 4 1. Προϋποθέσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΛΙ Α 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 - ΑΡΧΙΚΑ

ΣΕΛΙ Α 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 - ΑΡΧΙΚΑ ΣΕΛΙ Α 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 - ΑΡΧΙΚΑ Πως αλλάζω γλώσσα; 1 ος τρόπος Συνδυασµός πλήκτρων αριστερό Ctrl + Shift 2 ος τρόπος Από την ένδειξη γλώσσας στην γραµµή εργασιών Πως βάζω τον τόνο ; (Εφόσον βρίσκοµαι στα

Διαβάστε περισσότερα

Survey 123 User Manual

Survey 123 User Manual Survey 123 User Manual 1. Γενικά για το πρόγραμμα 2. Έναρξη προγράμματος 3. Ορισμός χρηστών εφαρμογής 4. Επιλογή - Άνοιγμα έρευνας 5. Δημιουργία νέας έρευνας 6. Δημιουργία έρευνας με βάση το ερωτηματολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ...1 ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ...6 1 ΕΣΟΔΑ...7 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 Τι είναι έσοδο...7 Διακρίσεις εσόδων...7 Τα Έσοδα των Ο.Τ.Α... 7 Έσοδα από Χρηματικούς Καταλόγους...7 Έσοδα

Διαβάστε περισσότερα

Αφού δώσουμε όνομα χρήση και password μπορούμε να επιλέξουμε ημερομηνία εισόδου στο σύστημα, εταιρία και υποκατάστημα

Αφού δώσουμε όνομα χρήση και password μπορούμε να επιλέξουμε ημερομηνία εισόδου στο σύστημα, εταιρία και υποκατάστημα Αφού δώσουμε όνομα χρήση και password μπορούμε να επιλέξουμε ημερομηνία εισόδου στο σύστημα, εταιρία και υποκατάστημα Η κεντρική οθόνη του προγράμματος. Ανά χρήστη υπάρχει δυνατότητα σχεδιασμού Menu Αρχείο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Computing and Information Systems Service. ιαχείριση Αρχείων

Computing and Information Systems Service. ιαχείριση Αρχείων ιαχείριση Αρχείων Η διαχείριση αρχείων είναι πολύ σηµαντική για την οργάνωση των αρχείων σας σε φακέλους και την αποθήκευση των αρχείων που συσχετίζονται µεταξύ τους στον ίδιο φάκελο. Αν έχετε πολλά αρχεία,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑ Lexicon Software POS Dynamics ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑ Οδηγίες Χρήσης Lexicon Software Gonou Giota 2 58100 GIANNITSA web site: www.lexiconsoftware.gr e-mail: sales@lexiconsoftware.gr

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες ΗλεκτρονικήςΥποβολής Έκθεσης Α' Δόσης

Οδηγίες ΗλεκτρονικήςΥποβολής Έκθεσης Α' Δόσης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ»

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Meridian Order II Έκδοση 3.9.2.5

Οδηγίες χρήσης Meridian Order II Έκδοση 3.9.2.5 Οδηγίες χρήσης Meridian Order II Έκδοση 3.9.2.5 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Meridian Order II Για να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του Meridian Order II θα πρέπει να έχετε τα παρακάτω: Ένα υπολογιστή χειρός PDA με λειτουργικό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ (BSD16) ΙΟΥΛΙΟΣ 2008 Ηλεκτρονική υποβολή στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω θα βρείτε τις βασικές οδηγίες για την δημιουργία μεγάλων αρχείων τηλεφωνικών καταλόγων στο Bulk sms system:

Παρακάτω θα βρείτε τις βασικές οδηγίες για την δημιουργία μεγάλων αρχείων τηλεφωνικών καταλόγων στο Bulk sms system: Αγαπητέ πελάτη, Παρακάτω θα βρείτε τις βασικές οδηγίες για την δημιουργία μεγάλων αρχείων τηλεφωνικών καταλόγων στο Bulk sms system: Τα αρχεία που υποστηρίζει το σύστημα είναι αρχεία κειμένου (.txt) &

Διαβάστε περισσότερα

Backup Premium Οδηγός χρήστη γρήγορης έναρξης

Backup Premium Οδηγός χρήστη γρήγορης έναρξης Περί Το Memeo Backup Premium είναι μια απλή λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για έναν πολύπλοκο ψηφιακό κόσμο. Με αυτόματη δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας των πολύτιμων και προσωπικών εγγράφων σας,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Εκπαιδευτικής Εφαρμογής

Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Εκπαιδευτικής Εφαρμογής Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Εκπαιδευτικής Εφαρμογής Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων. Πριν την εγκατάσταση... 3. Ελάχιστες απαιτήσεις σε εξοπλισμό... 3 2. Εγκατάσταση... 4

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις δεδομένων (Access)

Βάσεις δεδομένων (Access) Βάσεις δεδομένων (Access) Όταν εκκινούμε την Access εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο: Κουμπί Κενή βάση δεδομένων Κουμπί του Office Για να φτιάξουμε μια νέα ΒΔ κάνουμε κλικ στο κουμπί «Κενή βάση δεδομένων»

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμες Ρυθμίσεις του Windows 7 στον Η/Υ σας

Χρήσιμες Ρυθμίσεις του Windows 7 στον Η/Υ σας Χρήσιμες Ρυθμίσεις του Windows 7 στον Η/Υ σας Πώς να δημιουργήσουμε ένα νέο λογαριασμό χρήστη (User Account) στα Windows 7 Αρκετές φορές τυχαίνει να χρησιμοποιούν διάφορα άτομα τον Η/Υ σας. Σε τέτοιες

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη. Ιούνιος 2009. Σελίδα - 1 -

Εγχειρίδιο Χρήστη. Ιούνιος 2009. Σελίδα - 1 - Εγχειρίδιο Χρήστη Ιούνιος 2009 Σελίδα - 1 - 1 Γενικά Η εφαρμογή Intelsoft Hotel (IS HOTEL) αφορά τη διαχείριση μίας μικρής ξενοδοχειακής μονάδας και επιτρέπει τη διαχείριση : των δωματίων και των πελατών

Διαβάστε περισσότερα

Δείτε τις Νέες Δυνατότητες της Έκδοσης 5.70 του Academia Financials Γενική Λογιστική. Μελίσσια, 22 Μαρτίου 2012

Δείτε τις Νέες Δυνατότητες της Έκδοσης 5.70 του Academia Financials Γενική Λογιστική. Μελίσσια, 22 Μαρτίου 2012 Δείτε τις Νέες Δυνατότητες της Έκδοσης 5.70 του Academia Financials Γενική Λογιστική Μελίσσια, 22 Μαρτίου 2012 Προκειμένου να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας με την έκδοση 5.70 της εφαρμογής Academia Financials

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ. ΣΥΦΑ eοrder

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ. ΣΥΦΑ eοrder ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ ΣΥΦΑ eοrder 1. Κάνουμε αποστολή παραγγελίας όπως έχουμε συνηθίσει από το πρόγραμμα του φαρμακείου μας 2. Αυτόματα ανοίγει το πρόγραμμα eοrder και πατάμε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

WinEra Σύστημα Εμπορικής Διαχείρισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

WinEra Σύστημα Εμπορικής Διαχείρισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ WinEra Σύστημα Εμπορικής Διαχείρισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ A. Δημιουργία Εταιρίας...2 B. Καταχώρηση Πελατών / Προμηθευτών...2 Γ. Καταχώρηση Ειδών...3 Δ. Κινήσεις Τιμολόγησης Πελατών Προμηθευτών...4 Ε. Καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση Joomla 1. Στο Π.Σ.Δ. (www.sch.gr) 2. Τοπικά 3. Σε δωρεάν Server

Εγκατάσταση Joomla 1. Στο Π.Σ.Δ. (www.sch.gr) 2. Τοπικά 3. Σε δωρεάν Server Γεώργιος Χρ. Μακρής Εγκατάσταση Joomla 1. Στο Π.Σ.Δ. (www.sch.gr) 2. Τοπικά 3. Σε δωρεάν Server 2012 Γ ε ώ ρ γ ι ο ς Χ ρ. Μ α κ ρ ή ς ( h t t p : / / u s e r s. s c h. g r / g m a k r i s ) Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα