#1 Καταχώρηση Πελατών Θα καταχωρήσω δυο πελάτες ώστε να μπορέσω να προχωρήσω σε προσφορά, παραγγελιοληψία και τιμολόγηση.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "#1 Καταχώρηση Πελατών Θα καταχωρήσω δυο πελάτες ώστε να μπορέσω να προχωρήσω σε προσφορά, παραγγελιοληψία και τιμολόγηση."

Transcript

1 #1 Καταχώρηση Πελατών Θα καταχωρήσω δυο πελάτες ώστε να μπορέσω να προχωρήσω σε προσφορά, παραγγελιοληψία και τιμολόγηση. Ενέργειες Οδηγίες εισηγητή Δείγματα οθονών 1. Επιλέγω Πωλήσεις & Μάρκετινγκ Πωλήσεις Πελάτες και καταχωρώ τον 1 ο πελάτη. Στον Κωδικό δίνω <Enter> και το σύστημα δίνει αυτόματα την επόμενη αρίθμηση. 2. Συνεχίζω την καρτέλα Τιμολόγηση. Προσοχή στις Ο- μάδες Καταχώρησης βάσει των οποίων θα γίνει η λογιστικοποίηση κατά παρόμοιο τρόπο όπως και στους προμηθευτές. Πώς δηλαδή; 3. Ολοκληρώνω την καταχώρηση του 1 ου πελάτη με την καρτέλα Πληρωμές. Οι όροι και η μέθοδος πληρωμής είναι μετρητά με την παράδοση. Η Ομάδα Καταχώρησης Πελατών δίνει το λογαριασμό της χρέωσης. Η Ομάδα Καταχώρησης Συμβαλλομένων Παραμετροποίηση σε συνδυασμό με την Ομάδα Καταχώρησης Ειδών (ανάλογα με το τι θα πουλήσουμε που ήδη έχει καταχωρηθεί στην καρτέλα του είδους) δίνει το λογαριασμό Πωλήσεων (πίστωση). Η Ομάδα Καταχώρησης ΦΠΑ Συμβαλλομένων - Παραμετροποίηση δίνει το ποσοστό ΦΠΑ και το λογαριασμό ΦΠΑ Πωλήσεων (πίστωση).

2 4. Συνεχίζω με την καταχώρηση ενός 2 ου πελάτη. Ολοκληρώνω την καταχώρηση με τις καρτέλες Τιμολόγηση και Πληρωμές επιλέγοντας δικές μου παραμέτρους.

3 #2 Προσφορά παραγγελία πωλήσεων Την 1/1/2001 ο πρώτος πελάτης μας ζητάει μια προσφορά για 50 χιλιόμετρα καλωδίου ενέργειας και ημερομηνία επιθυμητής παράδοσης την 31/1/2001. Ο πελάτης αποδέχεται την προσφορά και την μετατρέπουμε σε παραγγελία πωλήσεων. Το σύστημα μας ενημερώνει ότι δεν έχει διαθέσιμο απόθεμα για την εκτέλεση της παραγγελίας (σκοπεύουμε να το παράγουμε). Μετά την μετατροπή της προσφοράς σε παραγγελία ελέγχουμε τη διαθεσιμότητα του είδους. Ενέργειες Οδηγίες εισηγητή Δείγματα οθονών 1. Επιλέγω Εργαλεία Ημερομηνία Εργασίας και βεβαιώνομαι ότι είναι 1/1/ Επιλέγω Πωλήσεις & Μάρκετινγκ Επεξεργασία Εντολής - Προσφορές. Στον Κωδικό δίνω <Enter> και το σύστημα δίνει αυτόματα την ε- πόμενη αρίθμηση. Επιλέγω πελάτη και μόλις φύγω από τον κωδικό εμφανίζονται αυτόματα τα στοιχεία του. Αλλάζω Ημερομηνία Παραστατικού και Επιθυμητή Ημερομηνία Παράδοσης σε 31/1/01 και στις αναλυτικές γραμμές καταχωρώ την προσφορά για το καλώδιο. Η τιμή μονάδας εμφανίζεται αυτόματα με βάση τον υπολογισμό (προκοστολόγηση) που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει. 3. Παρατηρώ στην καρτέλα Τιμολόγηση ότι έχουν έρθει αυτόματα τα στοιχεία του πελάτη. Παρατηρώ ότι η ημερομηνία πληρωμής είναι 31/1/01. Γιατί; Η ημερομηνία πληρωμής είναι 31/1/01 γιατί η η- μερομηνία παραστατικού, στην καρτέλα Γενικά είναι 31/1/01 και οι όροι είναι COD ή μηδέν ημέρες (0D) επομένως ο πελάτης πρέπει να πληρώσει με την παράδοση.

4 4. Από την οθόνη της προσφοράς επιλέγω το κουμπί Δημιουργία Παραγγελίας και επιβεβαιώνω ότι θέλω να μετατρέψω την προσφορά σε παραγγελία. Μετά τη αποστολή της προσφοράς στον πελάτη, ο πελάτης αποδέχεται τους όρους και η προσφορά πρέπει να αλλάξει κατάσταση και να γίνει παραγγελία. 5. Στο σημείο αυτό το σύστημα με ε- νημερώνει ότι δεν επαρκεί το απόθεμα για το είδος της παραγγελίας. Αποδέχομαι το μήνυμα εφ όσον σκοπεύω να παράγω την ποσότητα της παραγγελίας. 6. Το σύστημα με ενημερώνει ότι η προσφορά αλλάχθηκε σε παραγγελία. 7. Επιλέγω Πωλήσεις & Μάρκετινγκ Επεξεργασία Εντολής Παραγγελίες Πωλήσεων και εμφανίζεται η παραγγελία. Παρατηρώ δεξιά στην οθόνη την αρνητική διαθεσιμότητα. Μπορώ να δω α- ναλυτικά τη διαθεσιμότητα από το πλήκτρο Γραμμή - Διαθεσιμότητα Είδους ανά Περίοδο. Τώρα πλέον η προσφορά δεν υπάρχει στις εκκρεμείς, αντί αυτής έχει δημιουργηθεί μια παραγγελία. Θα μπορούσαμε να την καταχωρήσουμε κατ ευθείαν στις παραγγελίες αν ο πελάτης δεν ήθελε πρώτα προσφορά.

5 8. Επιλέγω ανάγκες ανά μήνα (31) και παρατηρώ την ανάγκη για 50 χιλ. (βάσει της παραγγελίας). Το πεδίο Μικτές Ανάγκες είναι υπολογιζόμενο. Αν το αναλύσω μπορώ να δω την παραγγελία από την οποία προέρχεται. Ελέγξτε.

6 #3 Εντολή Παραγωγής από Παραγγελία Πωλήσεων Το σύστημα μας δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας εντολών παραγωγής και από παραγγελίες αγοράς. Έτσι αποφασίζουμε να δημιουργήσουμε μια νέα εντολή παραγωγής για την αιτούμενη ποσότητα της παραγγελίας. Η νέα εντολή παραγωγής εκδίδεται στην κατάσταση εκδοθείσα ώστε να προχωρήσει η παραγωγή της. Ενέργειες Οδηγίες εισηγητή Δείγματα οθονών 1. Επιλέγω Πωλήσεις & Μάρκετινγκ Απόθεμα & Τιμολόγηση Είδη και στο είδος της παραγγελίας (Καλώδιο Ενέργειας) αλλάζω την Πολιτική Παραγωγής από Αποθεματοποίηση σε Κατά Παραγγελία. Για να μπορέσει το σύστημα να υπολογίσει εντολές παραγωγής για το παραγόμενο της συγκεκριμένης παραγγελίας, πρέπει να αλλάξουμε μια παράμετρο των ειδών. Στο έτοιμο (καλώδιο) και το ημιέτοιμο (αγωγός) πρέπει αλλάξουμε την πολιτική παραγωγής από Αποθεματοποίηση (Make-to- Stock) που είχαμε ώστε να γίνεται ο υπολογισμός βάσει των προβλέψεων σε Κατά Παραγγελία (Make-to-Order) ώστε να γίνεται ο υπολογισμός βάσει των παραγγελιών. 2. Επαναλαμβάνω την ίδια αλλαγή και στο αντίστοιχο ημικατεργασμένο (Αγωγός Ενέργειας). 3. Επιλέγω Πωλήσεις & Μάρκετινγκ Επεξεργασία Εντολής Παραγγελία Πωλήσεων. Ε- πιλέγω το κουμπί Παραγγελία - Σχεδιασμός ώστε να δημιουργήσω μια εντολή παραγωγής από την παραγγελία.

7 4. Εμφανίζεται η νέα οθόνη Σχεδιασμός παραγγελιών για την παραγγελία που καταχώρησα με την αναλυτική γραμμή (είδος παραγγελίας). Ε- πιλέγω Λειτουργίες Δημιουργία Εντολής Παραγωγής. 5. Επιλέγω η εντολή παραγωγής που θα παραχθεί να είναι Εκδοθείσα και Ναι. 6. Το σύστημα με ενημερώνει ότι δημιουργήθηκε η Εκδοθείσα Εντολή Παραγωγής. Ο λόγος που επιλέγουμε η εντολή παραγωγής που θα παραχθεί να είναι Εκδοθείσα είναι ώστε να αποφύγουμε διαδικασίες αλλαγής κατάστασης (από προγραμματισμένη σε οριστικοποιημένη σε εκδοθείσα) 7. Επιλέγω Παραγωγή Εκτέλεση Εκδοθείσες Εντολές Παραγωγής και παρατηρώ ότι η εντολή περιλαμβάνει το καλώδιο (έτοιμο) και τον αγωγό (ημικατεργασμένο). Επιλέγω το έτοιμο και Γραμμή - Φασεολόγιο ώστε να δω την κατανομή εργασιών. 8. Ή μπορώ να επιλέξω στην προηγούμενη οθόνη Γραμμή - Συστατικά ώστε να δω τα υλικά που χρειάζονται για την παραγωγή.

8 9. Η στήλη Ποσότητα ανά εμφανίζει την τεχνική προδιαγραφή ανά μονάδα μέτρησης και η στήλη Αναμενόμενη Ποσότητα το σύνολο των αναγκών για τη συγκεκριμένη εντολή παραγωγής.

9 #4 Αυτόματες Αναλώσεις Υλικών Παραγωγή Παραγομένων Το σύστημα μας δίνει τη δυνατότητα αυτόματης μετατροπής των προϋπολογιστικών δεδομένων παραγωγής (υλικά και χρόνοι πόρων) σε απολογιστικά. Επομένως εάν ο προγραμματισμός παραγωγής δεν έχει σημαντικές αποκλίσεις από τον απολογισμό, τότε η αυτόματη μετατροπή των προϋπολογιστικών δεδομένων σε απολογιστικά εξοικονομεί σημαντικό χρόνο καταχώρησης. Στην πράξη η όλη διαδικασία γίνεται με την αυτόματη ενημέρωση των πόρων. Κάνοντας ενημέρωση των πόρων το σύστημα υπολογίζει αυτόματα και ανάλωση όλων των υλικών, εφ όσον στην καρτέλα Αναπλήρωσης των ειδών έχω επιλέξει σαν Μέθοδο Καταγραφής την (αυτόματη ενημέρωση με την) Ολοκλήρωση Εντολής. Εφ όσον λοιπόν καταχωρώ χρόνους το σύστημα θεωρεί ότι ολοκληρώθηκε η εντολή και κάνει αυτόματα αναλώσεις των ειδών που αναφέρονται στην τεχνική προδιαγραφή. Με την ολοκλήρωση της φάσης μετατρέπουμε την εκδοθείσα εντολή παραγγελίας σε ολοκληρωμένη και ε- λέγχουμε τον απολογισμό παραγωγής σε σχέση με τον προϋπολογισμό. Ενέργειες Οδηγίες εισηγητή Δείγματα οθονών 1. Επιλέγω Παραγωγή Εκτέλεση Εκδοθείσες Εντολές Παραγωγής. Για να καθαρίσει η οθόνη και να εισάγω μια νέα εντολή πατάω <F3>. Δίνω <Enter> στον κωδικό για αυτόματη α- ρίθμηση και καταχωρώ. Προσοχή στην επιλογή Κωδικού Προέλευσης (είναι το παραγόμενο, ήτοι ο αγωγός ενέργειας) και στην ποσότητα παραγωγής. Επιλέγω Λειτουργίες - Ανανέωση ώστε να υπολογιστεί MPS/MRP για την εντολή. 2. Στην οθόνη επιβεβαίωσης επιλέγω ΟΚ. Για να έχω απόθεμα σε όλα τα είδη που συμμετέχουν στην παραγωγή, θα δημιουργήσω ένα απόθεμα και για τον αγωγό ενέργειας (τα υλικά έχουν απόθεμα από τις αγορές)

10 3. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας εντολής παραγωγής με φασεολόγιο και συστατικά. 4. Επιλέγω Παραγωγή Εκτέλεση Παραγωγές. Δίνω σαν Ημερομηνία Καταχώρησης της 2/1/01 και επιλέγω στον Κωδικό Εντολής Παραγωγής την 2 η εντολή που μόλις καταχώρησα. Επιλέγω Λειτουργίες Ε- πέκταση Φασεολογίου ώστε να αναλυθούν όλες οι εργασίες του φασεολογίου του είδους. 5. Στην ερώτηση επιβεβαίωσης α- παντώ Yes. 6. Εμφανίζονται όλες οι εργασίες του φασεολογίου και επιλέγω Καταχώρηση - Καταχώρηση ώστε να καταχωρηθούν στον απολογισμό παραγωγής της εντολής. Επόμενο βήμα είναι η απολογιστική ενημέρωση των πόρων και των υλικών που αναλώθηκαν. Κάνοντας ενημέρωση των πόρων το σύστημα υπολογίζει αυτόματα και ανάλωση όλων των υλικών, εφ όσον στην καρτέλα Αναπλήρωσης των ειδών έχω επιλέξει σαν Μέθοδο Καταγραφής την (αυτόματη ενημέρωση με την) Ο- λοκλήρωση Εντολής. Εφ όσον λοιπόν καταχωρώ χρόνους το σύστημα θεωρεί ότι ολοκληρώθηκε η εντολή και κάνει αυτόματα αναλώσεις των ειδών που αναφέρονται στην τεχνική προδιαγραφή. Εάν ο προγραμματισμός παραγωγής δεν έχει σημαντικές αποκλίσεις από τον απολογισμό, τότε η αυτόματη μετατροπή των προϋπολογιστικών δεδομένων σε απολογιστικά εξοικονομεί σημαντικό χρόνο καταχώρησης. 7. Δίνω Yes στο μήνυμα.

11 8. Το σύστημα με ενημερώνει ότι η καταχώρηση των απολογιστικών δεδομένων ολοκληρώθηκε με επιτυχία. 9. Επιλέγω Παραγωγή Εκτέλεση Παραγωγές. Αλλάζω την Ημερομηνία Καταχώρησης σε 30/1/01, επιλέγω στη στήλη Κωδικός Εντολής Παραγωγής την 1 η εκδοθείσα εντολή (που προέρχεται από την παραγγελία πώλησης) από τη λίστα και επιλέγω το πλήκτρο Λειτουργίες - Επέκταση Φασεολογίου. Δίνω Yes στο μήνυμα επιβεβαίωσης. 10. Εμφανίζεται η λίστα με όλες τις εργασίες για την παραγωγή του ε- τοίμου (καλωδίου) και του ημικατεργασμένου (αγωγού). Επιλέγω όλες τις εργασίες του ετοίμου και τις διαγράφω ώστε να ολοκληρωθεί πρώτα η παραγωγή του ημικατεργασμένου, 11. Επιλέγω Καταχώρηση - Καταχώρηση ώστε να ο- λοκληρωθεί η παραγωγή του ημικατεργασμένου και απαντώ Yes στο μήνυμα επιβεβαίωσης. Με την ολοκλήρωση το σύστημα με ε- νημερώνει ότι οι εργασίες καταχωρήθηκαν με επιτυχία. Θα αναλύσουμε τις επιπτώσεις αυτής της διαδικασίας στην εκτέλεση της εντολής παραγωγής που προέρχεται από παραγγελία πελάτη.

12 12. Επιλέγω Παραγωγή Σχεδιασμός Είδη και ελέγχω το απόθεμα στον αγωγό ενέργειας. Παρατηρώ ότι είναι το άθροισμα των δυο παραγωγών που ολοκλήρωσα. 13. Επιλέγω την ανάλυση του υπολογιζόμενου πεδίου Απόθεμα και παρατηρώ στην καρτέλα τις δυο παραγωγές που το δημιούργησαν. 14. Με τον ίδιο τρόπο ελέγχω την καρτέλα του Χαλκού (που είναι το υλικό ανάλωσης για την παραγωγή του αγωγού) και παρατηρώ ότι για κάθε παραγωγή αγωγού έχουν γίνει δυο αναλώσεις χαλκού, μια για την ποσότητα α- νάλωσης και μια για τη φύρα. 15. Επιλέγω Παραγωγή Εκτέλεση Παραγωγές, καταχωρώ Ημερομηνία Καταχώρησης 31/1/01, ε- πιλέγω στον Κωδικό Εντολής Παραγωγής την 1 η εκδοθείσα εντολή και επιλέγω το κουμπί Λειτουργίες Επέκταση Φασεολογίου. Δίνω Yes στο μήνυμα επιβεβαίωσης.

13 16. Εμφανίζονται οι εργασίες του καλωδίου ενέργειας. Επιλέγω Καταχώρηση - Καταχώρηση ώστε να ο- λοκληρωθεί η παραγωγή του ετοίμου και απαντώ Yes στο μήνυμα επιβεβαίωσης. Με την ολοκλήρωση το σύστημα με ε- νημερώνει ότι οι εργασίες καταχωρήθηκαν με επιτυχία. 17. Επιλέγω Παραγωγή Σχεδιασμός Είδη και ελέγχω το απόθεμα του καλωδίου ενέργειας. Ελέγχω την καρτέλα και παρατηρώ ότι προέρχεται από την 1 η εκδοθείσα εντολή παραγωγής. 18. Ολοκληρώνω τη διαδικασία επιλέγοντας Παραγωγή Εκτέλεση - Εκδοθείσες Εντολές Παραγωγής. Επιλέγω την 1 η εντολή και Λειτουργίες Αλλαγή Κατάστασης. 19. Καταχωρώ ημερομηνία και Ναι. 20. Το σύστημα με ενημερώνει ότι η εντολή έγινε Ο- λοκληρωμένη.

14 21. Επιλέγω Παραγωγή Ιστορικό Ολοκληρωμένες Εντολές Παραγωγής και Εντολή Εγγραφές - Εγγραφές Ειδών. Μετά την ολοκλήρωση ελέγχουμε τις εγγραφές ειδών, δυναμικότητας και το απολογιστικό κόστος παραγωγής σε σχέση με το προϋπολογιστικό. 22. Παρατηρώ όλες τις παραγωγές (με θετικό πρόσημο) και τις αναλώσεις με αρνητικό. Κάθε ανάλωση είναι διπλή, μια γραμμή για την κυρίως ανάλωση και μια για την φύρα. Ε- λέγχω τους υπολογισμούς. 23. Παρόμοια ελέγχω τις εγγραφές δυναμικότητας. Σε κάθε εργασία υ- πάρχει μια δεύτερη γραμμή με τις αποκλίσεις που προέκυψαν. 24. Παρόμοια ελέγχω στα στατιστικά παραγωγής το πρότυπο κόστος σε σχέση με το απολογιστικό.

15 #5 Τιμολόγηση Παραγγελίας Πωλήσεων Με την ολοκλήρωση της παραγωγής έχουμε στη διάθεσή μας τα αποθέματα των ετοίμων, επομένως μπορούμε να προχωρήσουμε στην τιμολόγηση του πελάτη. Με την ολοκλήρωση της τιμολόγησης ενημερώνονται αυτόματα τα υποσυστήματα Πωλήσεων, Αποθήκης, Πελατών, ΦΠΑ και Γενικής Λογιστικής. Ενέργειες Οδηγίες εισηγητή Δείγματα οθονών 1. Αλλάζω την ημερομηνία εργασίας (Εργαλεία - Ημερομηνία Εργασίας) σε 31/1/01 2. Επιλέγω Πωλήσεις & Μάρκετινγκ - Επεξεργασία Εντολής - Παραγγελίες Πωλήσεων. Στην παραγγελία του πελάτη αλλάζω την ημερομηνία καταχώρησης σε 31/1/01 και επιλέγω Καταχώρηση - Καταχώρηση. 3. Επιλέγω Αποστολή και Τιμολόγηση ώστε να εκδοθεί Τιμολόγιο Δελτίο Αποστολής και ΟΚ. 4. Το σύστημα με ενημερώνει ότι το απόθεμα δεν ε- παρκεί γιατί τα 50 χιλ. αποθέματος είναι δεσμευμένα από την παραγγελία. Επιλέγω Ναι. Με την ολοκλήρωση το τιμολόγιο έχει εκδοθεί και έχει ενημερώσει όλα τα υποσυστήματα. 5. Επιλέγω Πωλήσεις & Μάρκετινγκ Ιστορικό Καταχωρημένα Τιμολόγια. Επιλέγω το κουμπί Περιήγηση ώστε να ελέγξω τις καταχωρημένες εγγραφές.

16 6. Ελέγχω τις εγγραφές του τιμολογίου πώλησης. 7. Ελέγχω τις λογιστικές εγγραφές. Έχω τρεις εγγραφές όπως αναμενόταν Πωλήσεις και ΦΠΑ (πίστωση) και Πελάτες (χρέωση). 8. Επιλέγω Πωλήσεις & Μάρκετινγκ Πωλήσεις Πελάτες και ελέγχω την καρτέλα του πελάτη. 9. Επιλέγω Πωλήσεις & Μάρκετινγκ Απόθεμα & Τιμολόγηση και ελέγχω το απόθεμα και την καρτέλα του καλωδίου ενέργειας. 10. Επιλέγω Οικονομική Διαχείριση Γενική Λογιστική Λογιστικό Σχέδιο και ελέγχω τα υ- πόλοιπα των αναλυτικών λογαριασμών που ενημερώθηκαν και όλων των βαθμίδων.

17 #6 Εισπράξεις από πελάτες Στους όρους πληρωμής του 1 ου πελάτη έχω ορίσει μετρητά με την παράδοση. Επομένως την 1/2/2001 ε- ξοφλεί πλήρως το τιμολόγιο που εξέδωσα. Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα πέραν από την κλασική καρτέλα (χρέωση πίστωση υπόλοιπο), να παρακολουθούμε το ανοικτό υπόλοιπο κάθε τιμολογίου στην καρτέλα του πελάτη (open items συσχέτιση εγγραφών). Ο τρόπος καταχώρησης της είσπραξης συσχετίζει αυτόματα την είσπραξη με το τιμολόγιο και δημιουργεί εγγραφές συσχέτισης. Πέραν των εγγραφών στο υποσύστημα πελατών, με βάση την παραμετροποίηση, η είσπραξη ενημερώνει αυτόματα και το υποσύστημα Γενικής Λογιστικής. Ενέργειες Οδηγίες εισηγητή Δείγματα οθονών 1. Επιλέγω Οικονομική Διαχείριση Εισπράξεις - Εγγραφές Εισπράξεων. Το σύστημα δίνει αυτόματα τον επόμενο α- ριθμό παραστατικού. Αλλάζω την ημερομηνία καταχώρησης σε 1/2/01 (ημερομηνία είσπραξης), καταχωρώ Αριθμό Λογαριασμού (το λογαριασμό ταμείου όπου θα κλείσει το υπόλοιπο του πελάτη), επιλέγω Τύπο Λογαριασμού Ισοζύγισης Πελάτης (εφ όσον θα εισπράξω από πελάτη), επιλέγω τον 1 ο πελάτη και Συσχέτιση με Τύπο Παραστατικού Τιμολόγιο. 2. Επιλέγω Συσχέτιση με Αριθμό Παραστατικού και εμφανίζεται μια οθόνη με τα τιμολόγια του πελάτη. Επιλέγω το 1 ο τιμολόγιο του πελάτη που είναι ανεξόφλητο και ΟΚ.

18 3. Αφού επιλέξω το τιμολόγιο το σύστημα προτείνει το σύνολο του ποσού. Μπορώ να το αποδεχθώ ή να το διορθώσω αν πρόκειται για μερική εξόφληση. Αποδέχομαι όλο το ποσό και επιλέγω Καταχώρηση Καταχώρηση. Δίνω Yes στο μήνυμα επιβεβαίωσης και το σύστημα με ενημερώνει για την επιτυχή ολοκλήρωση. 4. Επιλέγω Πωλήσεις & Μάρκετινγκ Πωλήσεις Πελάτες και παρατηρώ ότι το υπόλοιπο του 1 ου πελάτη είναι τώρα μηδέν. 5. Αναλύω το υπολογιζόμενο πεδίο και παρατηρώ στην καρτέλα του πελάτη τέσσερις εγγραφές. Δυο Αρχικές Εγγραφές (Τύπος Εγγραφής) και δυο εγγραφές Συσχέτισης. Η στήλη Αριθμός Εγγραφής Πελάτη (αν δεν φαίνεται την εμφανίζω με δεξί κλικ στις επικεφαλίδες - Εμφάνιση Στήλης) δείχνει τις εγγραφές που μηδενίζουν το υπόλοιπο του τιμολογίου (15) και τις εγγραφές που μηδενίζουν το υπόλοιπο της είσπραξης (17). Το MBS Navision παρακολουθεί τα υπόλοιπα πελατών και προμηθευτών με δυο τρόπους (1) με την κλασική καρτέλα χρέωση πίστωση υπόλοιπο και (2) με τη λογική των συσχετίσεων (open items) όπου κάθε εξόφληση μπορεί να συσχετίζεται με συγκεκριμένο τιμολόγιο ώστε να γνωρίζουμε τα εκκρεμή υπόλοιπα κάθε τιμολογίου. Έτσι με την εξόφληση του τιμολογίου έχουν δημιουργηθεί δυο εγγραφές συσχέτισης που αφορούν το εκκρεμές υπόλοιπο του τιμολογίου.

19 6. Επιλέγω την εγγραφή είσπραξης (Αρχική Εγγραφή) και Περιήγηση. Έχουν δημιουργηθεί 2 εγγραφές λογιστικής, 1 εγγραφή πελατών (αυτή που αναλύω) και 3 Αναλυτικές Εγγραφές Πελατών (1 αρχική εγγραφή και 2 συσχέτισης) που είδα. 7. Επιλέγω τις 2 εγγραφές Γενικής Λογιστικής και το κουμπί Εμφάνιση και εμφανίζονται οι εγγραφές ταμείου (χρέωση) και πελατών (πίστωση). 8. Επιλέγω Οικονομική Διαχείριση Γενική Λογιστική Λογιστικό Σχέδιο και παρατηρώ ότι μηδενίστηκε το υπόλοιπο των πελατών (30) και έχω χρηματικά διαθέσιμα (38) από την εγγραφή εξόφλησης. Θα ελέγξω τις εγγραφές που δημιούργησε η είσπραξη.

20 #7 Πληρωμές σε προμηθευτές Πρόταση Πληρωμής Προμηθευτών από το σύστημα. Μετά την καταχώρηση της είσπραξης η επιχείρηση διαθέτει ρευστότητα και επομένως αποφασίζει να πληρώσει τους προμηθευτές της. Πέραν της δυνατότητας πληρωμής συγκεκριμένου ποσού σε κάποιον προμηθευτή, το σύστημα δίνει τη δυνατότητα πρότασης πληρωμής, όπου με βάση κάποιο ποσό που επιλέγει η επιχείρηση και κάποιας ημερομηνίας πληρωμής, το σύστημα υπολογίζει αυτόματα και βάσει προτεραιότητας όλες τις ληγμένες υποχρεώσεις της επιχείρησης(τιμολόγια) που μπορούν να εξοφληθούν πλήρως και προτείνει αυτόματα πρόγραμμα πληρωμής. Οι προτάσεις αυτές μπορεί να γίνουν αποδεκτές, να διαφοροποιηθούν ή να διαγραφούν. Με την ολοκλήρωση της ενημέρωσης ενημερώνονται αυτόματα (όπως και στο υποσύστημα πελατών) όλα τα υποσυστήματα και γίνεται συσχέτιση (open items) μεταξύ τιμολογίων αγοράς και πληρωμών. Ενέργειες Οδηγίες εισηγητή Δείγματα οθονών 1. Επιλέγω Οικονομική Διαχείριση Πληρωμές - Εγγραφές Πληρωμών και στην οθόνη που εμφανίζεται καταχωρώ Ημερομηνία (1/3/01) και Πληρωμές - Πρόταση Πληρωμής Προμηθευτών.

21 2. Στην οθόνη της πρότασης και στην καρτέλα Επιλογές δίνω Τελευταία Ημερομηνία Πληρωμής και Ημερομηνία Καταχώρησης 1/3/01, επιλέγω Χρήση Προτεραιότητας (ώστε να εξοφληθούν πρώτα τα τιμολόγια προμηθευτών υ- ψηλότερης προτεραιότητας), δίνω το Διαθέσιμο Ποσό, επιλέγω Νέος Αριθμός Παραστατικού (ώστε κάθε νέα πληρωμή να έχει ξεχωριστή αρίθμηση, αρχίζοντας από τον Πρώτο Αριθμό Παραστατικού που προτείνει το σύστημα βάσει παραμετροποίησης), Αριθμό Λογαριασμού Ισοζύγισης τον λογαριασμό του Ταμείου και ΟΚ. 3. Με βάση το ποσό που καταχώρησα το σύστημα προτείνει για πληρωμή τα δυο τιμολόγια του 2 ου και 3 ου προμηθευτή. Επιλέγω και διαγράφω την 1 η γραμμή που δεν έχει στοιχεία. 4. Μετά τη διαγραφή της 1 ης γραμμής επιλέγω Καταχώρηση - Καταχώρηση. Παρ όλον ότι ο 1 ος προμηθευτής έχει υψηλότερη προτεραιότητα, το σύστημα προτείνει την εξόφληση των τιμολογίων του 2 ου και 3 ου προμηθευτή επειδή το ποσό πληρωμής δεν επαρκεί για την πλήρη εξόφληση του τιμολογίου αγοράς του 1 ου προμηθευτή.

22 5. Στην οθόνη επιβεβαίωσης επιλέγω Yes. 6. Το σύστημα με ενημερώνει για την επιτυχή καταχώρηση. 7. Επιλέγω Οικονομική Διαχείριση Πληρωμές Προμηθευτές και παρατηρώ ότι έχει μηδενισθεί το υπόλοιπο του 2 ου προμηθευτή. Αναλύω το υπολογιζόμενο πεδίο και παρατηρώ τις δυο εγγραφές τιμολόγιο αγοράς (πίστωση) και πληρωμή (χρέωση). 8. Στην οθόνη εγγραφών προμηθευτών παρατηρώ ότι το υπολογιζόμενο πεδίο Υπόλοιπο Ποσό (ανεξόφλητο υπόλοιπο) του τιμολογίου είναι μηδέν. Αυτό προκύπτει από την εγγραφή του τιμολογίου (Αρχική Εγγραφή) και την εγγραφή πληρωμής (Συσχέτιση). Μετά την ολοκλήρωση των καταχωρήσεων θα ελέγξουμε τις εγγραφές που δημιουργήθηκαν στα υποσυστήματα και τις εγγραφές συσχέτισης (open items).

23 9. Αντίστοιχα το υπολογιζόμενο πεδίο Υπόλοιπο Ποσό (ανεξόφλητο υπόλοιπο) της πληρωμής είναι μηδέν. Αυτό προκύπτει από την εγγραφή της πληρωμής (Αρχική Εγγραφή) και μια 2η εγγραφή πληρωμής (Συσχέτιση). 10. Επανέρχομαι στην οθόνη Εγγραφές Προμηθευτών, επιλέγω την εγγραφή πληρωμής και Περιήγηση ώστε να ελέγξω το σύνολο των εγγραφών που δημιουργήθηκαν αυτόματα. Όπως αναμενόταν δημιουργήθηκαν 2 εγγραφές Γενικής Λογιστικής, 1 Εγγραφή Προμηθευτών και 3 Αναλυτικές Εγγραφές Προμηθευτών (1 αρχική εγγραφή και 2 συσχέτισης) που ήδη έλεγξα. 11. Επιλέγω τις 2 εγγραφές Γενικής Λογιστικής και Εμφάνιση και παρατηρώ μια πίστωση (ταμείο ) και μια χρέωση (προμηθευτές ). Κατά παρόμοιο τρόπο ελέγχω την 2 η εγγραφή πληρωμής στον 3 ο προμηθευτή.

24 12. Τέλος επιλέγω Οικονομική Διαχείριση Γενική Λογιστική Λογιστικό Σχέδιο και ελέγχω τα υπόλοιπα και τις καρτέλες των λογαριασμών που επηρεάστηκαν.

25 #8 Πληρωμές σε προμηθευτές. Συσχετισμός εγγραφών από το χρήστη. Πολλές φορές κατά την ώρα της καταχώρησης μιας είσπραξης ή πληρωμής δεν είναι γνωστό έναντι ποιου τιμολογίου γίνεται. Πολλές δε επιχειρήσεις δεν χρησιμοποιούν καθόλου τη λογική της συσχέτισης εγγραφών (open items). Επομένως οι εγγραφές μπορούν να γίνουν χωρίς συσχέτιση και αν είναι επιθυμητό η συσχέτιση να γίνει εκ των υστέρων με διαδικασίες επιλογής εγγραφών από το χρήστη. Ενέργειες Οδηγίες εισηγητή Δείγματα οθονών 1. Επιλέγω Οικονομική Διαχείριση Πληρωμές - Εγγραφές Πληρωμών και στην οθόνη που εμφανίζεται καταχωρώ Ημερομηνία (1/3/01), επιλέγω Τύπος Παραστατικού Πληρωμή, Τύπος Λογαριασμού Προμηθευτής, επιλέγω τον 1 ο προμηθευτή στο πεδίο Αριθμός Λογαριασμού, καταχωρώ περιγραφή, Ποσό Χρέωσης και επιλέγω Αριθμό Λογαριασμού Ισοζύγισης (πιστούμενος) το ταμείο (3800). Επιλέγω το κουμπί Καταχώρηση - Καταχώρηση και Yes στην οθόνη επιβεβαίωσης. 2. Επιλέγω Οικονομική Διαχείριση Πληρωμές - Προμηθευτές και παρατηρώ ότι το υ- πολογιζόμενο πεδίο Υπόλοιπο έχει μειωθεί. Αναλύω ώστε να δω τις εγγραφές. 3. Παρατηρώ στην οθόνη Εγγραφές Προμηθευτών ότι δεν έχουν γίνει συσχετίσεις εφ όσον το Υπόλοιπο Ποσό είναι ίσο με το Αρχικό Ποσό και των δυο εγγραφών (τιμολόγιο και πληρωμή). Θα καταχωρήσουμε μια εγγραφή πληρωμής στον 1 ο προμηθευτή έναντι λογαριασμού χωρίς συσχέτιση με συγκεκριμένο παραστατικό.

26 4. Επιλέγω Λειτουργίες Συσχέτιση Εγγραφών. Θα χρησιμοποιήσουμε την χειροκίνητη διαδικασία συσχετισμού εγγραφών με επιλογή εγγραφών από το χρήστη. 5. Στην οθόνη Συσχέτισης Εγγραφών Προμηθευτών επιλέγω την 1 η γραμμή (τιμολόγιο) και Συσχέτιση Καθορισμός Εγγραφής Συσχέτισης ώστε να ορίσω ότι η βασική εγγραφή αναφοράς στην οποία θα γίνει η συσχέτιση είναι το τιμολόγιο. 6. Το τιμολόγιο εμφανίζεται στο πάνω μέρος της ο- θόνης. Επιλέγω την πληρωμή που θέλω να συσχετίσω και Συσχέτιση Καθορισμός Συσχέτισης με ID. 7. Παρατηρώ ότι η συσχέτιση έχει γίνει (όχι οριστικά) και το ανοικτό υπόλοιπο του τιμολογίου έχει μειωθεί. Επιλέγω Συσχέτιση Καταχώρηση Συσχέτισης. 8. Εμφανίζεται μια οθόνη επιβεβαίωσης, Επιλέγω ΟΚ και εμφανίζεται μια οθόνη επιτυχούς ολοκλήρωσης. 9. Στην οθόνη συσχέτισης εμφανίζεται πλέον μόνο το τιμολόγιο με το υπόλοιπο προς συσχέτιση, η δε πληρωμή δεν εμφανίζεται γιατί έχει συσχετισθεί.

27 10. Επανέρχομαι στην οθόνη Εγγραφές Προμηθευτών και επιλέγω το Υπόλοιπο Ποσό (που έχει διαφοροποιηθεί) ώστε να δω τις εγγραφές συσχέτισης. 11. Στην οθόνη Εγγραφές Προμηθευτών επιλέγω την πληρωμή και το κουμπί περιήγηση. Παρατηρώ ότι η διαφοροποίηση από τις προηγούμενες εγγραφές πληρωμών είναι οι Αναλυτικές Εγγραφές Προμηθευτών (μόνο 1), εφ όσον η συσχέτιση δεν έγινε κατά την καταχώρηση της εγγραφής. 12. Εμφανίζω τις εγγραφές Γενικής Λογιστικής που είναι όπως αναμενόταν χρέωση προμηθευτών (50) και πίστωση ταμείου (38). 13. Τέλος επιλέγω Οικονομική Διαχείριση Γενική Λογιστική Λογιστικό Σχέδιο και ελέγχω τα υπόλοιπα και τις καρτέλες των λογαριασμών που επηρεάστηκαν.

του πρώτου προμηθευτή. Στο πεδίο κωδικός δίνω <Enter> και το σύστημα δίνει αυτόματα αρίθμηση. 2. Συνεχίζω την καταχώρηση

του πρώτου προμηθευτή. Στο πεδίο κωδικός δίνω <Enter> και το σύστημα δίνει αυτόματα αρίθμηση. 2. Συνεχίζω την καταχώρηση #1 Καταχώρηση Προμηθευτών Αρχίζουμε με την καταχώρηση των προμηθευτών βασιζόμενοι στην παραμετροποίηση της προηγούμενης ενότητας. Παρατηρούμε ότι το σύστημα δίνει αυτόματα αρίθμηση σε κάθε νέο προμηθευτή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΟΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. Αριστομένης Μακρής Ο.Δ.Ε.Π. ΑΓΟΡΕΣ

ΔΟΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. Αριστομένης Μακρής Ο.Δ.Ε.Π. ΑΓΟΡΕΣ ΔΟΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΓΟΡΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΟΜΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΕΝΤΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΟΜΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΕΝΤΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ενέργειες Οδηγίες εισηγητή Δείγματα οθονών. 3. Επιλέγω Οικονομική Διαχείριση. - Παραμετροποίηση

Ενέργειες Οδηγίες εισηγητή Δείγματα οθονών. 3. Επιλέγω Οικονομική Διαχείριση. - Παραμετροποίηση #1 Γενικής Λογιστικής Μετά τη δημιουργία του ετήσιου πλάνου παραγωγής και αναγκών θα προχωρήσουμε στην αγορά μέρους των υλικών που προβλέπονται ώστε να μπορεί να αρχίσει η παραγωγική διαδικασία τον Ιανουάριο.

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε κέντρο εργασίας περιλαμβάνει συγκεκριμένο αριθμό μηχανημάτων και εργατών (πόροι παραγωγής).:

Κάθε κέντρο εργασίας περιλαμβάνει συγκεκριμένο αριθμό μηχανημάτων και εργατών (πόροι παραγωγής).: CRONUS Καλώδια ΕΠΕ Είναι μια βιομηχανία παραγωγής βιομηχανικών καλωδίων με έδρα τον Πειραιά. Θα εξετασθούν οι βασικές λειτουργίες της βιομηχανίας που αφορούν το Εργοστάσιο Παραγωγής, τις Αγορές και τις

Διαβάστε περισσότερα

Κόστους. Το ποια ενδιάμεσα προϊόντα συμμετέχουν στην παραγωγή κάθε ετοίμου προκύπτει από τις τεχνικές προδιαγραφές του ετοίμου. 2. Επιλέγω υπολογισμό

Κόστους. Το ποια ενδιάμεσα προϊόντα συμμετέχουν στην παραγωγή κάθε ετοίμου προκύπτει από τις τεχνικές προδιαγραφές του ετοίμου. 2. Επιλέγω υπολογισμό #1 Υπολογισμός πρότυπου κόστους τιμών πώλησης Έχοντας καταχωρήσει πρότυπο κόστος σε όλα τα υλικά, καθώς και φασεολόγια και τεχνικές προδιαγραφές σε όλα τα παραγόμενα και πρότυπο κόστος σε όλα τα κέντρα

Διαβάστε περισσότερα

2. Επιλέγω Διαχείριση. στοιχεία της εταιρείας. και καταχωρώ. προσθέσω και εικόνα. πρέπει να είναι σε μορφή.bmp).

2. Επιλέγω Διαχείριση. στοιχεία της εταιρείας. και καταχωρώ. προσθέσω και εικόνα. πρέπει να είναι σε μορφή.bmp). #1 Πώς δημιουργώ μια νέα εταιρεία Η εταιρεία Cronus Καλώδια ΕΠΕ είναι μια νέα εταιρεία παραγωγής καλωδίων. Το πρώτο απαραίτητο βήμα για να είναι διαθέσιμη για καταχώρηση στοιχείων από το MBS Navision είναι

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Pylon Entry Πόροι Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πόρου... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΓΟΡΕΣ

ΟΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΓΟΡΕΣ ΟΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΑΓΟΡΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ Εταιρεία Ηµερολόγιο - Χρήσεις Νόµισµα ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ - ΒΑΘΜΙ ΕΣ Κάθε ανώτερη βαθµίδα συγκεντρώνει τις εγγραφές

Διαβάστε περισσότερα

Παραγγελίες. Πελατών. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Πελάτης Είδη Στοιχεία Αποστολής Λοιπά Στοιχεία.

Παραγγελίες. Πελατών. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Πελάτης Είδη Στοιχεία Αποστολής Λοιπά Στοιχεία. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > PRISMA Win Εμπορικό > Κινήσεις > Παραγγελίες Παραγγελίες Πελατών Πελάτης Είδη Στοιχεία Αποστολής Λοιπά Στοιχεία Πελάτης Είδη Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς- Πώλησης και Μετασχηματισμοί

Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς- Πώλησης και Μετασχηματισμοί Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς- Πώλησης και Μετασχηματισμοί Περιεχόμενα Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς... 3 Καρτέλα Παραστατικού Αγοράς... 3 Καρτέλα Βασικό... 4 Καρτέλα Πρόσθετα Στοιχεία... 5 Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης»

Εργαστήριο «Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης» 2015 Εργαστήριο «Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης» Διονύσης Καρούσος Έκδοση 1.0 28/2/2015 [1] Στο συγκεκριμένο φυλλάδιο εμπεριέχονται σημειώσεις για το εργαστήριο «Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης», του

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ

Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ Η έκδοση 3.20.21 του ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ υποστηρίζει την έκδοση της νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ, η οποία πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

Είδη. Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η Δημιουργία, Μεταβολή, Διαγραφή και Αναζήτηση ενός είδους

Είδη. Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η Δημιουργία, Μεταβολή, Διαγραφή και Αναζήτηση ενός είδους Είδη Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η Δημιουργία, Μεταβολή, Διαγραφή και Αναζήτηση ενός είδους Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Είδους 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία 4 Καρτέλα Πολιτική Τιμολόγησης 7 Στην καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης 16. OPEN ITEMS

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης 16. OPEN ITEMS 16. OPEN ITEMS Τα Open Items είναι η δημιουργία εγγραφών που βασίζονται σε συμφωνίες μελλοντικών εισπράξεων ή πληρωμών για παραστατικά που θα εκδοθούν ή θα ληφθούν και, στη συνέχεια, η αντιστοίχηση των

Διαβάστε περισσότερα

Μελίσσια, 16 Ιουνίου 2010. Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων ΚΕΠΥΟ από InnovEra

Μελίσσια, 16 Ιουνίου 2010. Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων ΚΕΠΥΟ από InnovEra Μελίσσια, 16 Ιουνίου 2010 Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων ΚΕΠΥΟ από InnovEra Εισαγωγή Αρχείων-Objects για τη συγκεντρωτική ΚΕΠΥΟ (ΜΥΦ) Πριν προχωρήσετε στη διαδικασία της εξαγωγής των συγκεντρωτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟ DYNAMICS NAV 2013 R2 - INNOVERA 7.1 ERP

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟ DYNAMICS NAV 2013 R2 - INNOVERA 7.1 ERP ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟ DYNAMICS NAV 2013 R2 - INNOVERA 7.1 ERP Για να κλείσουμε μία χρήση στο InnovEra, επιλέγουμε από το κεντρικό μενού των Τμημάτων «Οικονομική Διαχείριση», «Περιοδικές Εργασίες»,

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Είδη. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία Μεταβολή Διαγραφή - Αναζήτηση ενός είδους

Pylon Entry. Είδη. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία Μεταβολή Διαγραφή - Αναζήτηση ενός είδους Pylon Entry Είδη Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία Μεταβολή Διαγραφή - Αναζήτηση ενός είδους Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Είδους... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Πολιτική Τιμολόγησης...

Διαβάστε περισσότερα

Νέες Λειτουργίες Αγορών / Πωλήσεων Γενικά

Νέες Λειτουργίες Αγορών / Πωλήσεων Γενικά Νέες Λειτουργίες Αγορών / Πωλήσεων Γενικά Με βάση το άρθρο 11 του ν.4308/2014 Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα και την εγκύκλιο ΠΟΛ.1003/2014 έχει αλλάξει ο χρόνος έκδοσης των τιμολογίων στο τέλος κάθε έτους.

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ & ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ

ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ & ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ & ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ 1. Προετοιμασία Απογραφής Πριν από την διαδικασία Απογραφής θα πρέπει να προηγηθούν τα παρακάτω βήματα: α. Επανεκκίνηση Κάνετε έξοδο από το Farmakonet και επανεκκίνηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός προετοιμασίας. για την αλλαγή. των συντελεστών ΦΠΑ

Οδηγός προετοιμασίας. για την αλλαγή. των συντελεστών ΦΠΑ Μελίσσια, 10 Ιουνίου 2010 Οδηγός προετοιμασίας για την αλλαγή των συντελεστών ΦΠΑ Εισαγωγή... 1 Δημιουργία εγγραφών... 2 1. Δημιουργία Ομάδων Καταχώρησης Ειδών ΦΠΑ... 2 2. Δημιουργία Γενικής Ομάδας Καταχώρησης

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΦΥΡΑ ΣΥΝ ΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

ΓΕΦΥΡΑ ΣΥΝ ΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΣΥΝ ΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΝΟΤΗΤΑ 1...1 ΠΛΗΚΤΡΑ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ...2 ΕΝΟΤΗΤΑ 2...3 ΓΕΦΥΡΑ ΣΥΝ ΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ...4 - Ρυθµίσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Ενέργειες Ανοίγματος Χρήσης & Μεταφοράς Υπολοίπων

ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Ενέργειες Ανοίγματος Χρήσης & Μεταφοράς Υπολοίπων ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Ενέργειες Ανοίγματος Χρήσης & Μεταφοράς Υπολοίπων Version 2.0 Οκτώβριος 2017 Περιεχόμενα Εισαγωγή... 4 Άνοιγμα Χρήσης... 4 Άνοιγμα Χρήσης... 4 Μεταφορές Υπολοίπων στην νέα Χρήση...

Διαβάστε περισσότερα

1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΧΡΗΣΗΣ 2. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΧΡΗΣΗΣ 2. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΧΡΗΣΗΣ 2. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Σελίδα 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΧΡΗΣΗΣ... 3 1 ο Βήμα: Δημιουργία νέας χρήσης.... 3 2 ο Βήμα: Εισαγωγή στην νέα χρήση... 3 3ο

Διαβάστε περισσότερα

Κλείσιμο, Άνοιγμα Χρήσης και οριστικοποίηση Απογραφών στο Microsoft Dynamics NAV InnovEra ERP

Κλείσιμο, Άνοιγμα Χρήσης και οριστικοποίηση Απογραφών στο Microsoft Dynamics NAV InnovEra ERP Κλείσιμο, Άνοιγμα Χρήσης και οριστικοποίηση Απογραφών στο Microsoft Dynamics NAV InnovEra ERP Η δομή και η φιλοσοφία του σχεδιασμού της βάσης δεδομένων στο Microsoft Dynamics NAV InnovEra ERP είναι διαχρονική.

Διαβάστε περισσότερα

Με την είσοδο στο eδαπυ, ο χρήστης επιλέγει από αριστερά τις Ενέργειες.

Με την είσοδο στο eδαπυ, ο χρήστης επιλέγει από αριστερά τις Ενέργειες. Με την είσοδο στο eδαπυ, ο χρήστης επιλέγει από αριστερά τις Ενέργειες. Κατόπιν, εφόσον η υποβολή είναι σε Κατάσταση Καταχώρησης Στοιχείων και ο χρήστης έχει ολοκληρώσει την καταχώρηση των επισκέψεων ή/και

Διαβάστε περισσότερα

Φυσική Απογραφή & Παραστατικά Αποθήκης

Φυσική Απογραφή & Παραστατικά Αποθήκης Φυσική Απογραφή & Παραστατικά Αποθήκης Περιεχόμενα Διαδικασία Φυσικής Απογραφής... 3 Συμπλήρωση φόρμας... 3 Βήματα Απογραφής... 5 Εισαγωγή Αρχείου Απογραφής... 9 Εκτυπώσεις Φυσικής Απογραφής... 10 Λίστα

Διαβάστε περισσότερα

01 SOLUTIONS HELLAS Ε.Π.Ε. Χελμού 20, Τ.Κ Μαρούσι Αττικής Τηλ.: Fax:

01 SOLUTIONS HELLAS Ε.Π.Ε. Χελμού 20, Τ.Κ Μαρούσι Αττικής Τηλ.: Fax: 01 SOLUTIONS HELLAS Ε.Π.Ε. Χελμού 20, Τ.Κ. 151 25 Μαρούσι Αττικής Τηλ.: 215.5500880 Fax: 215.5500883 E-mail: info@01solutions.gr Πίνακας Περιεχομένων 1. Εφαρμογές (w_diax01201)... 4 2. Σχέσεις Εφαρμογών

Διαβάστε περισσότερα

Η. ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... 227

Η. ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... 227 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η. ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... 227 1. ΓΕΝΙΚΑ... 227 2. ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ... 228 3. ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ... 230 4. ΑΞΙΟΓΡΑΦΑ... 232 4. ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 232 copyright DATA COMMUNICATION ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Η.

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείρισης Πρότυπων Εγγραφών Εσόδων Εξόδων και Άρθρων Γενικής Λογιστικής

Διαχείρισης Πρότυπων Εγγραφών Εσόδων Εξόδων και Άρθρων Γενικής Λογιστικής Διαχείρισης Πρότυπων Εγγραφών Εσόδων Εξόδων και Άρθρων Γενικής Λογιστικής ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1.Δημιουργία Πρότυπων εγγραφών Εσόδων Εξόδων και Άρθρων Γενικής Λογιστικής.... 4 1.1. Διαδικασία Δημιουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Αποθήκη. Διαχείριση Αποθήκης. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr)

Αποθήκη. Διαχείριση Αποθήκης. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > POS Manager > Αποθήκη Αποθήκη Διαχείριση Αποθήκης Στη Διαχείριση Αποθήκης έχετε τη δυνατότητα να δείτε τα είδη της αποθήκης σας,

Διαβάστε περισσότερα

https://b2b.elma-sa.gr

https://b2b.elma-sa.gr 1/6/2015 https://b2b.elma-sa.gr Εγχειρίδιο χρήσης για γρήγορα αποτελέσματα ΕΛΜΑ Α.Ε. Καραολή & Δημητρίου 2, Εύοσμος, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ.: 56224, Τηλ: 2310 760808, 2310 706373,, Email: info@elma-sa.gr Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία συναλλασσόμενου στην Γενική Λογιστική και αυτόματη σύνδεση του με λογαριασμό Πελάτη ή Προμηθευτή.

Δημιουργία συναλλασσόμενου στην Γενική Λογιστική και αυτόματη σύνδεση του με λογαριασμό Πελάτη ή Προμηθευτή. Δημιουργία συναλλασσόμενου στην Γενική Λογιστική και αυτόματη σύνδεση του με λογαριασμό Πελάτη ή Προμηθευτή. Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας δημιουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Εισαγωγής Νέων Εγγραφών Εσόδων Εξόδων και Άρθρων Γενικής Λογιστικής

Διαχείριση Εισαγωγής Νέων Εγγραφών Εσόδων Εξόδων και Άρθρων Γενικής Λογιστικής Διαχείριση Εισαγωγής Νέων Εγγραφών Εσόδων Εξόδων και Άρθρων Γενικής Λογιστικής ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή Νέας εγγραφής Εσόδου Εξόδου και Άρθρου Γενικής Λογιστικής.... 4 1.1. Διαδικασία εισαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 1 από 51 2015 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Είδος Εγγράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΜΥΦ Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 2 από 51 Περιεχόμενα 1.0 Αυθεντικοποίηση χρηστών... 4 2.0

Διαβάστε περισσότερα

Νέες δυνατότητες εφαρμογών PRISMA Win

Νέες δυνατότητες εφαρμογών PRISMA Win Νέες δυνατότητες εφαρμογών PRISMA Win Αριθμός Έκδοσης: 7.0.1.0002 Εμπορικές εφαρμογές Η Εξέλιξη των εφαρμογών PRISMA Win δε σταματά ποτέ! Παρακάτω μπορείτε να δείτε νέες δυνατότητες που προστέθηκαν στις

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στην εφαρμογή Δημιουργία Εταιρίας Καρτέλα Στοιχεία εταιρίας: Καρτέλα Πρόσθετα στοιχεία: Καρτέλα Τράπεζα:...

Είσοδος στην εφαρμογή Δημιουργία Εταιρίας Καρτέλα Στοιχεία εταιρίας: Καρτέλα Πρόσθετα στοιχεία: Καρτέλα Τράπεζα:... Περιεχόμενα Είσοδος στην εφαρμογή... 3 Δημιουργία Εταιρίας... 5 Καρτέλα Στοιχεία εταιρίας:... 6 Καρτέλα Πρόσθετα στοιχεία:... 6 Καρτέλα Τράπεζα:... 7 Καρτέλα λογιστική:... 9 Καρτέλα e-mail info... 9 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης

Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης 1 Οδηγίες Εγκατάστασης Η έκδοση του Benzina που θα εγκατασταθεί είναι συμβατή μόνο με τα λειτουργικά συστήματα Windows 2000/XP ή νεότερα. Γενικά Κάνοντας διπλό

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 2.59

ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 2.59 ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 2.59 Περιεχόμενα 1. Βελτίωση. Προσθήκη ελέγχου για την ημερομηνία των παραστατικών.... 3 2. Βελτίωση Εκτύπωσης. Προσθήκη φίλτρου στην εκτύπωση Απολογισμός Εσόδων

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία χρήσης module Αναλυτικής Λογιστική. (v.1.0.7)

Διαδικασία χρήσης module Αναλυτικής Λογιστική. (v.1.0.7) Διαδικασία χρήσης module Αναλυτικής Λογιστική (v.1.0.7) Περίληψη Με το Module της Αναλυτικής Λογιστικής πραγματοποιείται η παρακολούθηση όλου του κυκλώματος και η ενημέρωση της Αναλυτικής Λογιστικής από

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΕΛΩΝ Τ.Α.Π. 1-1

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΕΛΩΝ Τ.Α.Π. 1-1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ OPEN TECHNOLOGY SERVICES 1-1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ... 1-1 1.1 Τι απαιτείται για τη δημιουργία Νέας Περιόδου... 1-1 1.2 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Soft1 Version 4.00.515

Soft1 Version 4.00.515 Νέες προδιαγραφές Version : 2.00 Date: 08/12/2015 Department: Product Management Περιεχόμενα Συνοπτική περιγραφή νέων προδιαγραφών... 3 Γενικά... 3 Εμπορικό... 3 Χρηματοοικονομικά... 5 Μισθοδοσία... 6

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία πληρωμής μετρητών Πεδία Παραστατικού Πληρωμής Δημιουργία πληρωμής αξιογράφων Καταχώρηση Αξιογράφου...

Δημιουργία πληρωμής μετρητών Πεδία Παραστατικού Πληρωμής Δημιουργία πληρωμής αξιογράφων Καταχώρηση Αξιογράφου... Δημιουργία πληρωμής Περιεχόμενα Δημιουργία πληρωμής μετρητών... 3 Πεδία Παραστατικού Πληρωμής... 4 Δημιουργία πληρωμής αξιογράφων... 6 Καταχώρηση Αξιογράφου... 8 Αντιγραφή παραστατικού πληρωμής... 10 Ακύρωση

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Εισπράξεων. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η διαχείριση των εισπράξεων

Διαχείριση Εισπράξεων. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η διαχείριση των εισπράξεων Διαχείριση Εισπράξεων Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η διαχείριση των εισπράξεων Περιεχόμενα Δημιουργία είσπραξης μετρητών 3 Δημιουργία είσπραξης πιστωτικών καρτών 6 Δημιουργία είσπραξης αξιογράφου 11

Διαβάστε περισσότερα

Για να δείτε όλες τις εγγραφές της εκτύπωσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βελάκια.

Για να δείτε όλες τις εγγραφές της εκτύπωσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βελάκια. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > PRISMA Win Εμπορικό > Πελάτες > Εκτυπώσεις Εκτυπώσεις Λογιστικές Καρτέλα Πελάτη Στην Καρτέλα του Πελάτη εμφανίζονται αναλυτικά,

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Χρήσης Module Αναλυτικής Λογιστικής

Διαδικασία Χρήσης Module Αναλυτικής Λογιστικής Διαδικασία Χρήσης Module Αναλυτικής Λογιστικής 1 Περίληψη Με την Αναλυτική Λογιστική πραγματοποιείται η παρακολούθηση όλου του κυκλώματος και η ενημέρωση της Αναλυτικής Λογιστικής από την εφαρμογή Hyper

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR. Οταν τελειώσει η φόρτωση του προγράμματος, (ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ) βλεπουμε την βασική

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση εισπράξεων

Διαχείριση εισπράξεων Διαχείριση εισπράξεων Περιεχόμενα Δημιουργία είσπραξης μετρητών... 3 Δημιουργία είσπραξης πιστωτικών καρτών... 6 Δημιουργία είσπραξης αξιογράφου... 10 Ακύρωση παραστατικού είσπραξης... 14 Αντιγραφή παραστατικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡIN ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ BACK-UP ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ (DATA) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ CUSTOM ΦΟΡΜΩΝ EKTYΠΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡIN ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ BACK-UP ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ (DATA) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ CUSTOM ΦΟΡΜΩΝ EKTYΠΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ!!! ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ FRONT OFFICE ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΕΛΟΥΣ ΕΤΟΥΣ & ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΝΕΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡIN ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ BACK-UP ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ (DATA) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ CUSTOM

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Υπηρεσίες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας

Pylon Entry. Υπηρεσίες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας Pylon Entry Υπηρεσίες Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας Περιεχόμενα Δημιουργία Νέας Υπηρεσίας... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Προτεινόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση Ειδών Εγγυοδοσίας*

ιαχείριση Ειδών Εγγυοδοσίας* ιαχείριση Ειδών Εγγυοδοσίας* *Ισχύει εάν η εφαρµογή υποστηρίζει τη «ιαχείριση Ειδών Εγγυοδοσίας» Έχοντας προµηθευτεί τη συγκεκριµένη διαχείριση µπορείτε να καταχωρείτε στο αρχείο των ειδών τα Είδη Εγγυοδοσίας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης -0 Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης H διαδικασία συνοπτικά Κάθε επιχείρηση της οποίας η πρόταση βρίσκεται σε κατάσταση «Σε υλοποίηση», έχει το δικαίωμα να υποβάλει ηλεκτρονικά Έκθεση ολοκλήρωσης.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Γρήγορης Παραμετροποίησης Auto Moto Cube

Οδηγός Γρήγορης Παραμετροποίησης Auto Moto Cube POWERED BY ACT Οδηγός Γρήγορης Παραμετροποίησης Auto Moto Cube Version: 01 1 Μάιος 2017 Περιεχόμενα Εισαγωγή 3 Ρυθμίσεις Auto-Moto Cube 4 Παραμετροποίηση Ειδών 6 Παραμετροποίηση Προμηθευτών 9 Παραμετροποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Εκτυπώσεις. Πλήκτρα & Λειτουργίες Εκτυπώσεων. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr)

Εκτυπώσεις. Πλήκτρα & Λειτουργίες Εκτυπώσεων. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Έσοδα - Έξοδα > Εκτυπώσεις Εκτυπώσεις Πλήκτρα & Λειτουργίες Εκτυπώσεων Στη δεξιά πλευρά των διαλόγων υπάρχουν τα παρακάτω πλήκτρα:

Διαβάστε περισσότερα

Νέα λειτουργικότητα - Βελτιώσεις. Έκδοση /02/2016. Ημ/νία έκδοσης 10/02/2016 1

Νέα λειτουργικότητα - Βελτιώσεις. Έκδοση /02/2016. Ημ/νία έκδοσης 10/02/2016 1 Έκδοση 21.28 10/02/2016 Ημ/νία έκδοσης 10/02/2016 1 Περιεχόμενα Νέα λειτουργικότητα... 3 Ελληνικά λογιστικά πρότυπα... 3 Παρακρατούμενοι φόροι... 3 Μαζικές πληρωμές... 3 Αναστολή πληρωμών... 3 Δραστηριότητα

Διαβάστε περισσότερα

- Σε πολλές οθόνες με λίστες πεδίων δεν εμφανίζονται όλα τα πεδία

- Σε πολλές οθόνες με λίστες πεδίων δεν εμφανίζονται όλα τα πεδία Γενικές ερωτήσεις - Σε πολλές οθόνες με λίστες πεδίων δεν εμφανίζονται όλα τα πεδία Για να φανούν πατάμε δεξί κλικ στις επικεφαλίδες, στην γκρι περιοχή, Εμφάνιση Στήλης και επιλέγουμε τα πεδία που θέλουμε.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ DC SCAN4YOU Η εφαρμογή WinEra ERP σας δίνει τη δυνατότητα να καταχωρήσετε παραστατικά γρήγορα, με ασφάλεια και με αυτοματοποιημένο

Διαβάστε περισσότερα

Προσοχή: Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει backup της εφαρμογής πριν την έναρξη της διαδικασίας

Προσοχή: Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει backup της εφαρμογής πριν την έναρξη της διαδικασίας Προσοχή: Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει backup της εφαρμογής πριν την έναρξη της διαδικασίας Φάση 1 Φάση 1.1 Με την εκτέλεση του προγράμματος εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη Επιλογή των δύο checkbox τα οποία

Διαβάστε περισσότερα

Διαγραφή Επιλέγετε Διαγραφή για να διαγράψετε μία ήδη υπάρχουσα διαδικασία εισαγωγής ASCII

Διαγραφή Επιλέγετε Διαγραφή για να διαγράψετε μία ήδη υπάρχουσα διαδικασία εισαγωγής ASCII Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) > Αρχεία Αρχεία Εισαγωγή από αρχείο ASCII Με την εργασία αυτή έχετε την δυνατότητα να εισάγετε

Διαβάστε περισσότερα

$ Προϊόντα Γράψτε τον κωδικό του προϊόντος και πατήστε Επεξεργασία. Κατόπιν γράψτε την περιγραφή του προϊόντος,την οµάδα,την µονάδα µέτρησης, την συσκευασία,τα πακέτα, την 2 η µονάδα µέτρησης, τις µερίδες,

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής. Έκδοση Παραστατικών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Έκδοσης Παραστατικών στην εφαρμογή της Extra. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Υπηρεσίες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας

Pylon Entry. Υπηρεσίες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας Pylon Entry Υπηρεσίες Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας Περιεχόμενα Δημιουργία Νέας Υπηρεσίας... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Προτεινόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΥΦ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΥΦ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1 2014 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Είδος Εγγράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΜΥΦ Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1 Περιεχόμενα 1.0 Αυθεντικοποίηση χρηστών... 4 2.0 Αρχική Οθόνη... 6 1.1 Αλλαγή...

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή Νέου Λογαριασμού

Εισαγωγή Νέου Λογαριασμού Εισαγωγή Νέου Λογαριασμού Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας εισαγωγής νέου λογαριασμού καθώς και την παραμετροποίησή του. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Europe Agent Print

Οδηγός για το Europe Agent Print Οδηγός για το Europe Agent Print Εισαγωγή στην εφαρμογή Agent Print από την Διεύθυνση: https://europeasfalistiki.gr Οι συνεργάτες παραλαμβάνουν με email τα στοιχεία σύνδεσης (login και το password) με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΠΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 39β ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΦΠΑ

ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΠΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 39β ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΦΠΑ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΠΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 39β ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΦΠΑ Η έκδοση 5.91.18 του WinEra ERP καλύπτει τις ανάγκες που προκύπτουν από την εφαρμογή του Ειδικού Καθεστώτος Καταβολής ΦΠΑ σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΒΑΣΙΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Στο πρόγραμμα κάνουμε είσοδο πληκτρολογώντας Username DC Password DC Βασικά πλήκτρα F8 κάνει εκτύπωση (πρέπει να είμαστε στο κατάλληλο πεδίο) F9 κάνει αναζήτηση F12 κάνει

Διαβάστε περισσότερα

Νέα λειτουργικότητα - Βελτιώσεις. Έκδοση 21.26.1228 06/05/2015. Ημ/νία έκδοσης dd/mm/2015 1

Νέα λειτουργικότητα - Βελτιώσεις. Έκδοση 21.26.1228 06/05/2015. Ημ/νία έκδοσης dd/mm/2015 1 Έκδοση 21.26.1228 06/05/2015 Ημ/νία έκδοσης dd/mm/2015 1 Περιεχόμενα Νέα λειτουργικότητα... 3 Εμπορική διαχείριση 3 Σύνδεση γραμμών παραστατικών αγορών/πωλήσεων/ειδών... 3 Παραστατικά Σύνθεσης... 3 Συναλλασσόμενοι

Διαβάστε περισσότερα

Για κάθε εταιρία παρέχεται η δυνατότητα να ανοιχθούν απεριόριστες χρήσεις ενώ υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης µεταξύ οποιασδήποτε χρήσης.

Για κάθε εταιρία παρέχεται η δυνατότητα να ανοιχθούν απεριόριστες χρήσεις ενώ υπάρχει η δυνατότητα σύγκρισης µεταξύ οποιασδήποτε χρήσης. Λειτουργικά Χαρακτηριστικά Eurofasma NEXT ιαχείριση Εταιριών - Παρακολούθηση Οµίλου Επιχείρησης ιαχείριση πολλαπλών εταιριών µε δυνατότητα οµαδοποίησης τους µέσω της συγκέντρωσής τους σε «περιοχές εργασίας».

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρµογή Βusiness. ιαδικασίες Μετασχηµατισµών Παραστατικών

Εφαρµογή Βusiness. ιαδικασίες Μετασχηµατισµών Παραστατικών Εφαρµογή Βusiness ιαδικασίες Μετασχηµατισµών Παραστατικών ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Μετασχηµατισµοί Παραστατικών... 4 1.1 Συνδεόµενα Παραστατικά (Έµµεση Οθόνη)...4 1.2 Μαζικοί Μετασχηµατισµοί...7 Σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων. ΚΕΠΥΟ και Ηλεκτρονικού Ισοζυγίου. στο InnovEra 3 R2 για τον RTC client

Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων. ΚΕΠΥΟ και Ηλεκτρονικού Ισοζυγίου. στο InnovEra 3 R2 για τον RTC client Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων ΚΕΠΥΟ και Ηλεκτρονικού Ισοζυγίου στο InnovEra 3 R2 για τον RTC client Μελίσσια, 12 Ιουλίου 2012 1. ιαδικασία Εξαγωγής Συγκεντρωτικής Κατάστασης ΚΕΠΥΟ - ΜΥΦ 1.1

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Έκδοση 3.2014.1

ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Έκδοση 3.2014.1 ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Έκδοση 3.2014.1 1. Δημιουργία Μεταβολή Καρτέλας Λογιστικής. Αν η καρτέλα έχει τύπο Λογιστικής και μορφή Κινούμενη, τότε ενεργοποιείται το πεδίο Αριθμός ΦΤΜ στην θέση του πεδίου Επάγγελμα.

Διαβάστε περισσότερα

BakeMe v Βασικές Οδηγίες Χρήσης

BakeMe v Βασικές Οδηγίες Χρήσης BakeMe v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης 1 Οδηγίες Εγκατάστασης Η έκδοση του BakeMe είναι συμβατή μόνο με τα λειτουργικά συστήματα Windows 2000/XP ή νεότερα. Γενικά Από τα περιεχόμενα του cd ή από το φάκελο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Οδηγιών BrainStorm

Εγχειρίδιο Οδηγιών BrainStorm Εγχειρίδιο Οδηγιών BrainStorm Παραγωγή Κοστολόγηση Δύο λόγια για το πρόγραμμα BrainStorm Παραγωγή Το πρόγραμμα απευθύνεται στις Παραγωγικές Μονάδες οι οποίες επιθυμούν να παρακολουθούν την Ανάλωση των

Διαβάστε περισσότερα

Μαζική Έκδοση Παραστατικών

Μαζική Έκδοση Παραστατικών Μαζική Έκδοση Παραστατικών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας μαζικής δημιουργίας και εκτύπωσης παραστατικών. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. Επεξεργασία Προσφορών

Εγχειρίδιο Χρήσης. Επεξεργασία Προσφορών Εγχειρίδιο Χρήσης Επεξεργασία Προσφορών ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ONEVIEW Μπορείτε από το µενού των Προσφορών του OneView να αντιγράψετε µία ήδη υπάρχουσα προσφορά που έχετε δηµιουργήσει και θέλετε

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση & Έλεγχος Παραγωγής

Οργάνωση & Έλεγχος Παραγωγής OPUS Οργάνωση & Έλεγχος Παραγωγής Παραγγελίες Έλεγχος Παραγωγής Αποθήκη Κοστολόγηση Προγραµµατισµός Παραγωγής Ποιοτικός Έλεγχος Συντήρηση SCADA Παραγγελίες Καταχωρίστε τις παραγγελίες εύκολα και γρήγορα

Διαβάστε περισσότερα

Οικοδομοτεχνικά Επιχειρήσεων

Οικοδομοτεχνικά Επιχειρήσεων Οικοδομοτεχνικά Επιχειρήσεων Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης οικοδομικών επιχειρήσεων. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ON-LINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FARMAKONET

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ON-LINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FARMAKONET ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ON-LINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FARMAKONET Αφού γίνουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις στο πρόγραμμα FarmakoNet από το τμήμα Μηχανογράφησης της Δυναμικής, έχετε την δυνατότητα να στέλνετε ηλεκτρονικά

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin)

Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Εμπορική Διαχείριση > Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Μέσα από τη διαχείριση βάσης δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Πλήρης εμπορική παρακολούθηση και άμεση οικονομική εικόνα των επιχειρήσεων Αποθήκη o Διαχείριση αποθήκης (5 αποθ. χώροι) o Οργάνωση αποθήκης o Group Αποθηκών o Είδη

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Κατάστημα

Ηλεκτρονικό Κατάστημα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Παραδείγματα -UML Δρ Βαγγελιώ Καβακλή Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εαρινό Εξάμηνο 2011-2012 1 Ηλεκτρονικό Κατάστημα Το αντικείμενο είναι η

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων Πελάτες... 2

Πίνακας περιεχομένων Πελάτες... 2 Πίνακας περιεχομένων Πελάτες... 2 Αποθήκη... 6 Διαθεσιμότητα... 7 Προϊόντα με παραστατικά... 9 Πωλήσεις... 9 Έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης... 9 Τιμολόγιο... 11 Δελτίο αποστολής... 12 Αναφορές... 16

Διαβάστε περισσότερα

Μελίσσια, 4 Μαρτίου Οδηγός προετοιμασίας για την αλλαγή των συντελεστών ΦΠΑ

Μελίσσια, 4 Μαρτίου Οδηγός προετοιμασίας για την αλλαγή των συντελεστών ΦΠΑ Μελίσσια, 4 Μαρτίου 2010 Οδηγός προετοιμασίας για την αλλαγή των συντελεστών ΦΠΑ Εισαγωγή... 1 Δημιουργία εγγραφών... 2 1. Δημιουργία Ομάδων Καταχώρησης Ειδών ΦΠΑ... 2 2. Δημιουργία Γενικής Ομάδας Καταχώρησης

Διαβάστε περισσότερα

Σύλλογος Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής

Σύλλογος Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Σύλλογος Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Εφαρμογή Διαχείρισης Συλλόγων - Σωματείων Καταχώρηση Νέου Μέλους Στην Φόρμα Καταχώρησης Νέου Μέλους τα πεδία με αστερίσκο και με έντονη γραφή είναι υποχρεωτικά για την

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟ FARMAKONET ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ 1) Θα πρέπει να κάνετε Κλείσιμο Έτους και να δουλεύετε στο τρέχον έτος.

Α. ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟ FARMAKONET ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ 1) Θα πρέπει να κάνετε Κλείσιμο Έτους και να δουλεύετε στο τρέχον έτος. Α. ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟ FARMAKONET ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ 1) Θα πρέπει να κάνετε Κλείσιμο Έτους και να δουλεύετε στο τρέχον έτος. 2) Η διαδικασία της απογραφής θα πρέπει να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί σε χρόνο που

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής. Έκδοση Παραστατικών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Έκδοσης Παραστατικών στην εφαρμογή της Λογιστικής. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Europe Agent Print

Οδηγός για το Europe Agent Print Οδηγός για το Europe Agent Print Εισαγωγή στην εφαρμογή Agent Print. Σε όλους τους συνεργάτες στέλνεται το login και το password με την υπογραφή της σύμβασης Ανοίγει η οθόνη με τις επιλογές: Καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Χρήσης 2014

Δημιουργία Χρήσης 2014 Δημιουργία Χρήσης 2014 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! Πριν προχωρήσετε στην δημιουργία της νέας χρήσης του έτους 2014 ελέγξτε ότι έχετε εγκατεστημένες τις τελευταίες εκδόσεις των εφαρμογών της Μισθοδοσίας & Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Ενότητα 3 Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων 17 18 3.1 Εισαγωγή Μία βάση δεδομένων αποτελείται από δεδομένα για διάφορα θέματα τα οποία όμως σχετίζονται μεταξύ τους και είναι καταχωρημένα με συγκεκριμένο τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα

Ερωταποκρίσεις για την ομαδική και ατομική εργασία.

Ερωταποκρίσεις για την ομαδική και ατομική εργασία. Ερωταποκρίσεις για την ομαδική και ατομική εργασία. 1. Ομαδική & Ατομική εργασία 1.1. Γενικά Ξαφνικά μου έκανε πολύ μικρή την οθόνη, μου πάγωσαν όλα και δεν μπορούσα να ανοίξω το πρόγραμμα. Μου βγάζει

Διαβάστε περισσότερα

Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΜΥΦ

Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΜΥΦ Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΜΥΦ Εισαγωγή Ο υπολογισμός των συγκεντρωτικών καταστάσεων ΜΥΦ γίνεται από ειδική οντότητα της εφαρμογής και συγκεντρώνει στοιχεία από τα Έσοδα Έξοδα και από την διαχείριση παγίων

Διαβάστε περισσότερα

Παράµετροι ιαχείρισης Λογιστικής. Τύποι Λογιστικών Άρθρων. Ηµερολόγια Λογιστικής. Στοιχεία Λογαριασµών Λογιστικού Σχεδίου

Παράµετροι ιαχείρισης Λογιστικής. Τύποι Λογιστικών Άρθρων. Ηµερολόγια Λογιστικής. Στοιχεία Λογαριασµών Λογιστικού Σχεδίου Παράµετροι ιαχείρισης Λογιστικής Με την επιλογή αυτή («Παράµετροι & Προτιµήσεις Εργασίες Έναρξης Παράµετροι Λογιστικής») µπορείτε να καθορίσετε τη Μορφή κωδικού Αναλυτικών Λογαριασµών* που επιθυµείτε να

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πελάτες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη

Pylon Entry. Πελάτες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη Pylon Entry Πελάτες Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πελάτη... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 5 Καρτέλα Πρόσθετα Στοιχεία...

Διαβάστε περισσότερα

Μετάβαση σε ΕΛΠ Βήμα 1ο - Άνοιγμα νέας χρήσης

Μετάβαση σε ΕΛΠ Βήμα 1ο - Άνοιγμα νέας χρήσης Μετάβαση σε ΕΛΠ Εάν αποφασιστεί η αλλαγή στο προτεινόμενο από τα ΕΛΠ λογιστικό σχέδιο, το ΚΕΦΑΛΑΙΟ E.R.P. παρέχει αυτόματες εργασίες μετάβασης οι οποίες πρέπει να γίνουν αφού προηγηθεί το άνοιγμα χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

2. ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ: Γενική Λογιστική, Ταμειακή Κατηγορία, Καταχωρούμε την Υπηρεσία που έκανε τη δαπάνη.

2. ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ: Γενική Λογιστική, Ταμειακή Κατηγορία, Καταχωρούμε την Υπηρεσία που έκανε τη δαπάνη. Οδηγίες για Πρόγραµµα OTS σχετικά µε πληρωµές τιµολογίων. Α ΜΘ, /νση Οικονοµικού, Τµήµα Προϋπολογισµού. Βήµατα που πρέπει να κάνετε: 1. Κατανοµή (ΟΧΙ για Νοµούς). 2. Καταχώρηση της Υπηρεσίας που πραγµατοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

Στη δική μας περίπτωση η ονομασία της πρότυπης εταιρείας είναι:

Στη δική μας περίπτωση η ονομασία της πρότυπης εταιρείας είναι: Τ α βήματα που ακολουθούμε για την καταχώρηση παραστατικών (τιμολογίων κ.λπ.) με τη χρήση του προγράμματος extra Λογιστική Διαχείριση είναι τα ακόλουθα: 1 ο Βήμα Επιλέγουμε το εικονίδιο που βρίσκεται στην

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Διαχείρισης Ελεύθερων Επαγγελματιών Εταιρίας. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσεις: Στην καρτέλα Χρήσεις βλέπετε και δημιουργείτε τις Χρήσεις άνα ημερολογιακό έτος.

Χρήσεις: Στην καρτέλα Χρήσεις βλέπετε και δημιουργείτε τις Χρήσεις άνα ημερολογιακό έτος. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > POS Manager > Ρυθμίσεις Ρυθμίσεις Βασικά Εταιρία: Στην καρτέλα εταιρία συμπληρώνετε τα στοιχεία της εταιρείας σας (Επωνυμία, Φορολογικά

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Γρήγορης Καταχώρησης Πωλήσεων

Διαχείριση Γρήγορης Καταχώρησης Πωλήσεων Διαχείριση Γρήγορης Καταχώρησης Πωλήσεων Περιεχόμενα Παραμετροποίηση Γρήγορης Καταχώρησης... 3 Γρήγορη Καταχώρηση... 4 Κατηγορία Λιανικής & Μαζική Ανάθεση Κατηγορίας στα είδη... 9 Γρήγορη Καταχώρηση Πωλήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων

Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ BUSINESS REPORTING SYSTEM... 2 HOME... 3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ... 3 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ... 6 ΠΡΟΦΙΛ ΧΡΗΣΤΗ... 7 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ... 7 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ REPORT... 8

Διαβάστε περισσότερα