Η οµάδα κατασκευών στην κατασκήνωσή µας!

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η οµάδα κατασκευών στην κατασκήνωσή µας!"

Transcript

1 Η οµάδα κατασκευών στην κατασκήνωσή µας! Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και τον Αύγουστο που µας πέρασε, συναντήθηκαν νέοι από πολλές περιοχές της Ελλάδας στο όµορφο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου. Ανάµεσα στις δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν ήταν και η οµάδα κατασκευών, ως προέκταση της χειµερινής µας οµάδας. Παρακάτω θα αναπτύξουµε µερικές από τις καλοκαιρινές ιδέες µας!!! Α. έλαιο βάλσαµο Η ελληνική φύση, πλούσια σε βότανα, δίνει στοργικά τα αντίδοτά της στον άνθρωπο για να τον ανακουφίσει. Έτσι γύρω στα µέσα Μαΐου κάνει την εµφάνισή του στους αγρούς το βάλσαµο. Το βαλσαµόλαδο είναι είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του χρήσεις, σχετικές µε το έλκος στοµάχου και τα εγκαύµατα. 1. Οδηγίες παρασκευής του ελαίου: *Καθώς το κόβουµε φρέσκο, το βάζουµε σε γυάλα µε ελαιόλαδο κάτω από τον ήλιο, για περίπου 20 µέρες. Σχεδόν από την αρχή θα αποκτήσει κόκκινωπό χρώµα. * Μετά σουρώνουµε το περιεχόµενο και το τοποθετούµε σε µεγάλα µπουκάλια µέχρι να έρθει η ώρα να το µοιράσουµε σε µικρότερες ποσότητες!

2 2. Η ώρα της κατασκευής: ΥΛΙΚΑ µικρά µπουκαλάκια από τσίπουρο, λευκό ή χρωµατιστό κερί, γκαζάκι, µπρίκι σε µπεν-µαρί, χωνί µικρής διαµέτρου, τετράγωνα κοµµατάκια λινάτσας, κορδέλες, χόρτο, µικρά άσπρα ταµπελάκια, πιστόλι σιλικόνης, κοχύλια, ψεύτικα λουλουδάκια, χάντρες, κ.α. διακοσµητικά της αρεσκείας σας. ΕΚΤΕΛΕΣΗ * Γεµίζουµε τα µπουκαλάκια µας µε το έλαιο µε τη βοήθεια του χωνιού µας και τα βιδώνουµε καλά. * Λιώνουµε το κερί σε µπεν-µαρί στο γκαζάκι και βυθίζουµε µερικές φορές το πάνω µέρος του µπουκαλιού µέχρι να κερωθεί. * Στολίζουµε µε λινάτσα το µπουκαλάκι µας και δένουµε όµορφες κορδελίτσες, που στο κάτω µέρος τους έχουµε δέσει αν θέλουµε µικρές χάντρες. Κολλούµε τα διακοσµητικά µας. * Βάζουµε ταµπελάκια µε τη σχετική επιγραφή και είµαστε έτοιµοι!

3 Β. κρεµαστά Λινατσάκια Αν επιθυµείτε να στολίσετε ένα τοίχο και να του δώσετε την προσωπική σας σφραγίδα, τότε φτιάξτε κάτι µε τα χεράκια σας! Έχει σίγουρα µεγαλύτερη αξία! ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1. Βάφουµε τις τέσσερις πλευρές του ΥΛΙΚΑ: κοµµατιού λινάτσας που έχουµε µπροστά *Λινάτσα µας µε την ατλακόλ, ώστε να µη µας *Αραιωµένη κόλλα ατλακόλ ξεφτίσει. Μόλις στεγνώσει τη γυρίζουµε *Ξυλάκια από σουβλάκι από την καλή όψη της και ξεκινούµε την *Υφάσµατα κατασκευή. *Χρωµατιστό τούλι 2. Περνούµε το ξυλάκι µπρος-πίσω στο *Πιστόλι σιλικόνης *Ποιήµατα εκτυπωµένα σε πάνω µέρος της λινάτσας µας. Αν το χαρτονάκι κοµµάτι της λινάτσας είναι αρκετά *Κουµπιά, κοχύλια, πετραδάκια, µεγάλο, µπορούµε να κανέλες, ροδέλες από µικρούς χρησιµοποιήσουµε περισσότερα ξυλάκια κορµούς, ψεύτικα ή αποξηραµένα κατά µήκος. λουλουδάκια, χόρτο, κ.α. 3. Πριν τελειώσουµε περνούµε και το κουρτινάκι µας, που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα µακρόστενο κοµµάτι ύφασµα ή τούλι. Αν θέλουµε βάζουµε περισσότερα κουρτινάκια. 4. Στις δύο άκρες από το ξυλάκι µας µπορούµε να µπήξουµε µπίλιες από πηλό, ώστε να µη ξεφεύγει η λινάτσα από τη θέση της. 5. Τοποθετούµε µε τον ίδιο τρόπο το ξυλάκι και για το κάτω µέρος της λινάτσας. 6. Φτιάχνουµε µια θηλιά από σπάγγο ή χόρτο που τη δένουµε στο ξυλάκι. 7. Στολίζουµε την επιφάνεια όπως επιθυµούµε.

4

5 Γ. διακοσµητικά και αρωµατικά κεριά Χρώµατα, σχήµατα και αρώµατα µπερδεύονται ευχάριστα στον όµορφο κόσµο των κεριών, ενώ διακοσµητικά κάθε αρεσκείας διακοσµούν τα τοιχώµατά του. Στην κατασκήνωσή µας δουλέψαµε µε απλό τρόπο, βοηθητικό όµως για όποιον κάνει το ξεκίνηµά του στην κατασκευή κεριών. ΥΛΙΚΑ: *Καλούπια από είδη ζαχαροπλαστικής * παχύ φυτίλι * ξυλάκια από σουβλάκι *παραφίνη από κηροπλαστείο ή βιβλιοπωλεία µε είδη χειροτεχνίας *λαδοπαστέλ για το χρώµα *αρωµατικά έλαια ή αρωµατισµένα πορτ πουρί *διάφορα διακοσµητικά (κανέλες, λεπτές φέτες από µικρά κλαδάκια δέντρου, αποξηραµένα λουλουδάκια, κοχύλια, αστερίες, χρυσόσκονη, κ.α.)

6 *Βάζουµε το φυτίλι στο κέντρο του καλουπιού, κρατώντας το σταθερό µε το ξυλάκι. *Γεµίζουµε το καλούπι µε παραφίνη. ΕΚΤΕΛΕΣΗ: *Λιώνουµε την παραφίνη σε µπεν-µαρί, ρίχνουµε µέσα λαδοπαστέλ και ανακατώνουµε για να αποκτήσει το χρώµα που επιθυµούµε. *Ρίχνουµε επίσης τα αρωµατικά έλαια. * ένουµε στο ξυλάκι ένα κοµµάτι από φυτίλι σε µάκρος τόσο όσο το ύψος του καλουπιού και το κερώνουµε ώστε να παραµείνει ίσιο και να µην καµπυλώνει. * Τοποθετούµε στα πλαινά του κεριού τα αντικείµενα που θέλουµε να φαίνονται στο τέλος και τα στερεώνουµε µε λιωµένη παραφίνη. Το κερί µας σε λίγες ώρες είναι έτοιµο για ξεκαλούπωµα. Καλή χρήση! Υ.Γ!! Μπορούµε να φτιάξουµε διαφορετικές στρώσεις χρωµάτων στο κερί µας. Αυτό θα γίνει αν περιµένουµε να σταθεροποιηθεί κάπως η κάθε στρώση. Αν θέλετε µπορείτε να φτιάξετε και µικρά αρωµατικά διακοσµητικά από παραφίνη ή ξαναλιωµένο κερί, χρησιµοποιώντας µικρά καλούπια του εµπορίου!

7 . παπυράκια -λινατσάκια Σύντοµη σε χρονική διάρκεια και σε κόπο η επόµενη κατασκευή! ΥΛΙΚΑ: λινάτσα αραιωµένη ατλακόλ εικονίτσες χάρτινες κορδελίτσα κανέλες αναπτήρας πιστόλι σιλικόνης ΕΚΤΕΛΕΣΗ: *Κόβουµε τη λινάτσα στο µέγεθος που θέλουµε και την περνάµε περιµετρικά µε αραιωµένη ατλακόλ, ώστε να µη ξεφτίσει. *Μόλις στεγνώσει τη γυρίζουµε από την άλλη πλευρά και κολλούµε την εικόνα µε την επιγραφή της, αφού τα έχουµε παλαιώσει µε τη βοήθεια του αναπτήρα. Αν θέλουµε βάζουµε στην εικόνα πλαίσιο από λεπτή κορδέλα, όπως στο έργο που εικονίζεται αριστερά. *Στο πάνω µέρος µπαίνει η κανέλα, συνήθως µεγαλύτερη σε µήκος από τη λινάτσα µας. *Τέλος φτιάχνουµε το πιαστράκι µας από πίσω, µε τη βοήθεια µιας κορδελίτσας. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!

8 Ε. διακόσµηση µπουκαλιού µε λινάτσα Έχετε άδειο µπουκάλι και δεν ξέρετε τι να το κάνετε; Ανακύκλωση! Όχι στον κάδο, µα στο σαλόνι σας Παίρνουµε µια φαρδιά λωρίδα λινάτσας και την περνάµε περιµετρικά µε αραιωµένη ατλακόλ για να µη ξεφτίσει. Κόβουµε τετράγωνα κοµµάτια λινάτσας και άλλων υφασµάτων µικρά και µεγάλα και τα κολλούµε δύο-δύο όπως στην εικόνα. Πάνω στα τετραγωνάκια µας µπαίνουν εναλλάξ αστερίες, κοχύλια και πετραδάκια, µαζί µε γαλάζιες πούλιες που µοιάζουν µε θαλασσινές σταγόνες! Με το πιστόλι σιλικόνης τοποθετούµε τη διακοσµηµένη λωρίδα µας στο µπουκάλι. Όπως φαίνεται στη µεσαία εικόνα βάζουµε στο σηµείο της ένωσης µία κάθετη λωρίδα λινάτσας για αισθητικούς λόγους. Κατόπιν παίρνουµε τριχιά και την ξετυλίγουµε στα δυο της µέρη για να γίνει κατσαρή. Την κολλάµε µε το πιστόλι στο πάνω και κάτω µέρος της λωρίδας, καθώς και στο χείλος του µπουκαλιού. Ευχαριστηµένοι;

9 Στ. µικρές εικονίτσες Ένα πλακέ θαλασσινό κοχύλι ή µια ροδέλα κλαδιού αποτελούν κάλλιστα τη βάση για να κολλήσετε µια εικονίτσα. Στολίστε την µε διάφορα υλικά και στερεώστε την µε βότσαλο ή κοµµάτι κανέλας! Για άµεσο αποτέλεσµα προτείνεται το πιστόλι σιλικόνης. Αλλιώς το στήριγµα δε θα είναι ασφαλές.

10 Ζ. στεφανάκια Μικρά στεφάνια του εµπορίου από φελιζόλ µπορούν να στολιστούν µε διάφορους τρόπους * Τυλίξτε πανιά και υφάσµατα και στολίστε µε µικρά διακοσµητικά. Χρησιµοποιήστε τη φαντασία σας δηµιουργικά και χωρίς βιασύνη, γιατί ό,τι βγαίνει από τα χέρια σας, βγαίνει από την καρδιά σας! Σε αυτό το σηµείο να ευχαριστήσουµε τους συµµετέχοντες στην οµάδα κατασκευών της κατασκήνωσης, ο καθένας από τους οποίους έδωσε την προσωπική του πινελιά µε ξεχωριστό µεράκι και φαντασία. Κάποιες από τις ιδέες είναι αποκλειστικά δική τους έµπνευση και εφαρµογή! Με εκτίµηση, Η υπεύθυνη της οµάδας κατασκευών και χειροτεχνίας του Συνδέσµου Νέων, Μαρία Ιατρίδου

Υπάρχουν µυριάδες τρόποι να τιµήσει κανείς τη Μητέρα του κόσµου, την Παναγία µας Γι αυτό φτιάξαµε για Εκείνη ένα

Υπάρχουν µυριάδες τρόποι να τιµήσει κανείς τη Μητέρα του κόσµου, την Παναγία µας Γι αυτό φτιάξαµε για Εκείνη ένα Υπάρχουν µυριάδες τρόποι να τιµήσει κανείς τη Μητέρα του κόσµου, την Παναγία µας Γι αυτό φτιάξαµε για Εκείνη ένα µικρό προσκυνητάρι. 2010 Υλικά: Λινάτσα (θα αποτελέσει τη βάση του έργου µας). Οργαντίνα,

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα από τα µυστικά µας Α. ΤΕΤΡΑ ΙΑ τετράδιο

Λίγα από τα µυστικά µας Α. ΤΕΤΡΑ ΙΑ τετράδιο Οµάδα χειροτεχνίας Από τον περασµένο Νοέµβριο ο Σύνδεσµος Νέων έχει δηµιουργήσει οµάδα χειροτεχνίας, που απαρτίζεται από νέους και νέες 18 έως 40 ετών. Πρόκειται για αφορµή δηµιουργικότητας, επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδα κατασκευών. του Συνδέσμου Νέων της Ι.Μ.Δ.

Ομάδα κατασκευών. του Συνδέσμου Νέων της Ι.Μ.Δ. Ομάδα κατασκευών του Συνδέσμου Νέων της Ι.Μ.Δ. Για 3 η χρονιά λειτουργεί η ομάδα κατασκευών του Συνδέσμου Νέων της Μητρόπολής μας. Πυξίδα μας η καλή συντροφιά σε τόπο αρκετά οικείο πλέον, στο «Πέρασμα»,

Διαβάστε περισσότερα

Πάµε βόλτα στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου παρέα µε τα κορίτσια του Γυµνασίου και του Λυκείου, στην κατασκήνωση που οργανώνει η Μητρόπολη ηµητριάδος!

Πάµε βόλτα στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου παρέα µε τα κορίτσια του Γυµνασίου και του Λυκείου, στην κατασκήνωση που οργανώνει η Μητρόπολη ηµητριάδος! Ψάχνετε χειροτεχνίες για παιδική ή εφηβική κατασκήνωση; Πάµε βόλτα στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου παρέα µε τα κορίτσια του Γυµνασίου και του Λυκείου, στην κατασκήνωση που οργανώνει η Μητρόπολη ηµητριάδος!

Διαβάστε περισσότερα

Ε. Άλλες ιδέες για ξύλο

Ε. Άλλες ιδέες για ξύλο Ε. Άλλες ιδέες για ξύλο Μικρά ξυλάκια MDF με πάχος δικής μας εκλογής, χρωματιστά χαρτιά Α4 ή λεπτό οικολογικό χαρτί, κορδελίτσες και αποξηραμένα φύλλα του Φθινοπώρου αρκούν για ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόκειται για αφορμή δημιουργικότητας, επικοινωνίας αλλά και ευκαιρία για ξεκούραση μέσα στο τρέξιμο και άγχος της καθημερινότητάς μας..

Πρόκειται για αφορμή δημιουργικότητας, επικοινωνίας αλλά και ευκαιρία για ξεκούραση μέσα στο τρέξιμο και άγχος της καθημερινότητάς μας.. Ομάδα χειροτεχνίας Από φέτος ο Σύνδεσμος Νέων της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος στο Βόλο έχει δημιουργήσει ομάδα χειροτεχνίας, που απαρτίζεται από νέους και νέες 18 έως 40 ετών. Συναντήσεις πραγματοποιούνταν

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά!

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά! Χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά! Αυτές τις γιορτές βλέπουμε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με πολλή δημιουργικότητα και λιγότερα έξοδα! Το Sofan Handmade και η ομάδα του Ftiaxto.gr μοιράζονται

Διαβάστε περισσότερα

Στην κατασκήνωση του 2008 ασχοληθήκαμε με:

Στην κατασκήνωση του 2008 ασχοληθήκαμε με: Στην κατασκήνωση του 2008 ασχοληθήκαμε με: Γλυκίσματα από μαύρη ζάχαρη για το τσάι μας Βαζάκια για ρεσό Καλοκαιρινά σουβέρ από φελό και σκοινί Αρωματικά μαξιλαράκια 1. Βαζάκια για ρεσό Οι κατασκηνωτικές

Διαβάστε περισσότερα

Η επάνω άκρη έγινε τώρα δεξιά πλευρά. Τέσσερις γωνίες. Η αριστερή άκρη είναι τώρα επάνω άκρη

Η επάνω άκρη έγινε τώρα δεξιά πλευρά. Τέσσερις γωνίες. Η αριστερή άκρη είναι τώρα επάνω άκρη PROFESSIONAL DECORATING TECHNIQUES - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚEΣ ΤΕΧΝΙΚEΣ ΙΑΚOΣΜΗΣΗΣ Σελίδα 1 2 της Αγγλικής Μετάφρασης Κ Α Τ A Λ Ο Γ Ο Σ Ε Ρ Γ Α Λ Ε I Ω Ν Υ Λ Ι Κ Ω Ν Κόφτης (σε λουρίδες) Ψαλίδι Συρραπτικό Χάρακας

Διαβάστε περισσότερα

Η Γωνιά της Ενωμοτίας μου

Η Γωνιά της Ενωμοτίας μου Η Γωνιά της Ενωμοτίας μου Η ώρα ήταν σχεδόν 17:00. Όχι, όχι, δεν είχαν αργήσει οι άλλοι για την Ενωμοτιακή μας συγκέντρωση, απλά εγώ πάντα πήγαινα λίγο πιο νωρίς και καθόμουν στον χώρο της Ενωμοτίας. Μου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΛΥΡΑΣ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΛΥΡΑΣ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΛΥΡΑΣ. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ. A) Η ποντιακή λύρα ή Κεµεντζές ήταν και είναι το βασικότερο µουσικό όργανο των Ελλήνων του Πόντου και παραµένει πολύ διαδεδοµένο στον Ελλαδικό

Διαβάστε περισσότερα

«Χριστουγεννιάτικο-πρωτοχρονιάτικο, γιορτινό τραπέζι»

«Χριστουγεννιάτικο-πρωτοχρονιάτικο, γιορτινό τραπέζι» Ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία της μαθητικής μας κοινότητας, το σχολείο μετατράπηκε σ ένα εργαστήριο ανάπτυξης κριτικής σκέψης, δημιουργικότητας και συνεργασίας όπου μαθητές, εκπαιδευτικοί

Διαβάστε περισσότερα

Η Γωνιά της Ενωμοτίας μου

Η Γωνιά της Ενωμοτίας μου Η Γωνιά της Ενωμοτίας μου Η ώρα ήταν σχεδόν 17:00. Όχι, όχι, δεν είχαν αργήσει οι άλλοι για την Ενωμοτιακή μας συγκέντρωση, απλά εγώ πάντα πήγαινα λίγο πιο νωρίς και καθόμουν στον χώρο της Ενωμοτίας. Μου

Διαβάστε περισσότερα

Πειράµατα µε τη Θερµότητα, το Φως και τα Ηλεκτρικά Κυκλώµατα Οδηγίες για τους Εκπαιδευτικούς Των ηµοτικών Σχολείων

Πειράµατα µε τη Θερµότητα, το Φως και τα Ηλεκτρικά Κυκλώµατα Οδηγίες για τους Εκπαιδευτικούς Των ηµοτικών Σχολείων 2 Πειράµατα µε τη Θερµότητα, το Φως και τα Ηλεκτρικά Κυκλώµατα Οδηγίες για τους Εκπαιδευτικούς Των ηµοτικών Σχολείων 3 4 Εκπαίδευση Μουσουλµανοπαίδων 2002-04 ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Πειράµατα

Διαβάστε περισσότερα

DIY: Κατασκευή πολυεστερικού Doorpanel 29/04/2006, 11:54 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΙΚΟΥ DOORPANEL ΣΕ ALFA ROMEO 33

DIY: Κατασκευή πολυεστερικού Doorpanel 29/04/2006, 11:54 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΙΚΟΥ DOORPANEL ΣΕ ALFA ROMEO 33 DIY: Κατασκευή πολυεστερικού Doorpanel 29/04/2006, 11:54 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΙΚΟΥ DOORPANEL ΣΕ ALFA ROMEO 33 Πρόκειται για µία κατασκευή σχετικά απλή η οποία όµως απαιτεί χρόνο και µεράκι. Σκοπός της είναι

Διαβάστε περισσότερα

3. Hλιακός φούρνος από δύο χαρτόκουτες, µε καπάκι και ένα ανακλαστήρα

3. Hλιακός φούρνος από δύο χαρτόκουτες, µε καπάκι και ένα ανακλαστήρα 3. Hλιακός φούρνος από δύο χαρτόκουτες, µε καπάκι και ένα ανακλαστήρα Υλικά που χρειαζόµαστε δύο χαρτόκουτες, µία εξωτερική µεγαλύτερη και µία εσωτερική µικρότερη, µε βάση τουλάχιστον 38 38 εκ. ένα φύλλο

Διαβάστε περισσότερα

Οι Ερασιτεχνικές Ασχολίες εν δράση..

Οι Ερασιτεχνικές Ασχολίες εν δράση.. Οι Ερασιτεχνικές Ασχολίες εν δράση.. Το πιο εύκολο από όλα, είναι να ετοιµάσουµε και να υλοποιήσουµε µία ΡΑΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΣΧΟΛΙΑΣ. Πως γίνεται αυτό; Με τα παρακάτω απλά βήµατα: 1. Η δοµή αυτής της δράσης,

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις κατασκευών για τη γιορτή της µητέρας

Προτάσεις κατασκευών για τη γιορτή της µητέρας Προτάσεις κατασκευών για τη γιορτή της µητέρας 1. «Γλαστράκι από ένα µεταλλικό τενεκεδάκι» Για να φυτέψετε αληθινό λουλούδι, πλένετε το τενεκεδάκι µου και κάνω 2-3 τρύπες στον πάτο του. Το βάφετε ροζ ή

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος βιβλίου: «Με Νου & Φαντασία Ανακυκλώνοντας άχρηστα υλικά με δημιουργικό τρόπο»

Τίτλος βιβλίου: «Με Νου & Φαντασία Ανακυκλώνοντας άχρηστα υλικά με δημιουργικό τρόπο» ΜΕ ΝΟΥ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ Τίτλος βιβλίου: «Με Νου & Φαντασία Ανακυκλώνοντας άχρηστα υλικά με δημιουργικό τρόπο» Συγγραφέας: Γεωργία Κούρτογλου, Νηπιαγωγός Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Πρώτη έκδοση: Μάιος 2011

Διαβάστε περισσότερα

[Εκπαιδευτικό Πακέτο για µαθητές]

[Εκπαιδευτικό Πακέτο για µαθητές] Παίζοντας µε τα Απορρίµµατα!! [Εκπαιδευτικό Πακέτο για µαθητές] Περιεχόµενα Σωστό- Λάθος... 3 Σταυρόλεξα... 4 Ακροστιχίδα... 6 Ναι/ Όχι... 7 Λαβύρινθοι... 8 Α. Βάλτε το αλουµινένιο κουτάκι στον κάδο ανακύκλωσης...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης για Wrap

Οδηγίες Χρήσης για Wrap Οδηγίες Χρήσης για Wrap Το µωράκι σας θέλει συνέχεια την αγκαλιά σας κι εσείς θέλετε τα χέρια σας ελεύθερα! Μάθετε περισσότερα για το babywearing, φορέστε το µωρό σας και κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη! www.babywearing.gr

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός κατασκευής φ/β πάνελ

Οδηγός κατασκευής φ/β πάνελ Οδηγός κατασκευής φ/β πάνελ Η κατασκευή του φωτοβολταικου πάνελ βήμα προς βήμα Η κατασκευή αυτή προϋποθέτει κάποιες βασικές γνώσεις ηλεκτρολογίας και χρήση ενός ηλεκτρικού κολλητηριού οπωσδήποτε 40 ή 60

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογικό έργο. www.aeiforum.eu

Συλλογικό έργο. www.aeiforum.eu Συλλογικό έργο www.aeiforum.eu Πειραιάς 2015 Γούναρη 21-23 18531 Πειραιάς Τηλ. 210 4134960 aeiforo@gmail.com www.aeiforum.eu Η ταυτότητα του βιβλίου: Τίτλος: «Σχολικές Ανακυκλω-δημιουργίες» Συγγραφέας-συγγραφείς:

Διαβάστε περισσότερα

Εικαστικά Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Εικαστικά Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ BIBLIO MA8HTH 1-41_eikastika B Mathiti 28/11/2012 9:30 πμ Page 1 Εικαστικά Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ BIBLIO MA8HTH 1-41_eikastika B Mathiti 11/1/2013 9:27 πμ Page 2 ΣυγγραφεiΣ: ΚρΙτeΣ - αξιολογητeσ: εικονογρaφηση: φιλολογικh

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 1 Η Μαρία Χατζή είναι απόφοιτος του τµήµατος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Είναι επίσης και αυτοδίδακτη καλλιτέχνης, σχεδιάστρια χειροτεχνιών (για παιδιά και ενήλικες), χειροποίητων κοσµηµάτων

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογικό έργο. www.aeiforum.eu

Συλλογικό έργο. www.aeiforum.eu Συλλογικό έργο www.aeiforum.eu Πειραιάς 2015 Γούναρη 21-23 18531 Πειραιάς Τηλ. 210 4134960 aeiforo@gmail.com www.aeiforum.eu Η ταυτότητα του βιβλίου: Τίτλος: «Σχολικές Ανακυκλω-δημιουργίες» Συγγραφέας-συγγραφείς:

Διαβάστε περισσότερα

Βιολογική γεωργία. Βιβλίο δραστηριοτήτων για παιδιά. www.organic-farming.europa.eu. Προστατεύω τη φύση, ζώ καλά! Placeholder Logo

Βιολογική γεωργία. Βιβλίο δραστηριοτήτων για παιδιά. www.organic-farming.europa.eu. Προστατεύω τη φύση, ζώ καλά! Placeholder Logo Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γεωργία και αγροτική ανάπτυξη www.organic-farming.europa.eu Τέσσερις εποχές Βιβλίο δραστηριοτήτων για παιδιά Βιολογική γεωργία Προστατεύω τη φύση, ζώ καλά! Placeholder Logo Η ζωή σε

Διαβάστε περισσότερα

MIT SEA GRANT ΕΝΟΤΗΤΑ 3 Κατασκευή Τρίτου Μέρους: Συναρµολόγηση Τηλεχειριστηρίου

MIT SEA GRANT ΕΝΟΤΗΤΑ 3 Κατασκευή Τρίτου Μέρους: Συναρµολόγηση Τηλεχειριστηρίου ΕΝΟΤΗΤΑ 3 Κατασκευή Τρίτου Μέρους: Συναρµολόγηση Τηλεχειριστηρίου Για την ενότητα αυτή απαιτούνται τα εξής: Εργαλεία Υλικά Κόφτης Στραυροκατσάβιδο Κατσαβίδι Μυτερή πένσα Δράπανο Κολλητήρι Τρυπάνι 6mm Μέγγενη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012- ΜΑΪΟΣ 2013

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012- ΜΑΪΟΣ 2013 , ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ Ο ΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012- ΜΑΪΟΣ 2013 07-10-2012 ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ (Πως και γιατί κάνουµε το σταυρό µας) Εισαγωγική δραστηριότητα: Παρουσιάζουµε

Διαβάστε περισσότερα

Προεργασία ασφάλειας. Αναρρίχηση σε βράχο (Top Rope) Θέµατα που θα αναπτυχθούν στην παρούσα διάλεξη: Σηµαντικά σηµεία Α. ΜΟΝΙΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Προεργασία ασφάλειας. Αναρρίχηση σε βράχο (Top Rope) Θέµατα που θα αναπτυχθούν στην παρούσα διάλεξη: Σηµαντικά σηµεία Α. ΜΟΝΙΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΑΕΚ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΤΟΥ Τ.Ε.Φ.Α.Α.ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα