Ειςαγωγι. Αποκτιςτε το ςφςτθμα ολοκλθρωμζνων λφςεων και εφαρμογϊν και απολαφςτε τισ υπθρεςίεσ που προςφζρει ςε εςάσ και τθν επιχείρθςθ ςασ.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ειςαγωγι. Αποκτιςτε το ςφςτθμα ολοκλθρωμζνων λφςεων και εφαρμογϊν και απολαφςτε τισ υπθρεςίεσ που προςφζρει ςε εςάσ και τθν επιχείρθςθ ςασ."

Transcript

1 Ειςαγωγι ε αντίκεςθ με το παρελκόν, ςιμερα θ επικοινωνία είναι δομθμζνθ ζτςι που δεν βαςίηεται ςε μία μόνο υποδομι δικτφου. ιμερα μποροφμε να επιλζξουμε να επικοινωνοφμε μζςω του δικτφου IP, του αςφρματου δικτφου κινθτισ τθλεφωνίασ ι με κοινά δίκτυα μεταγωγισ POTS. Οι ανάγκεσ είναι πολλζσ και διάφορεσ. Με αυτόν τον τρόπο μόνο τα ςυςτιματα που επιτρζπουν τθν ςφγκλιςθ όλων των ειδϊν των επικοινωνιϊν μποροφν να αναπτυχκοφν και να ωριμάςουν πζρα από τα όρια των ςυμβατικϊν ςυςτθμάτων τθλεφωνίασ. Η εταιρεία μασ ςασ παρουςιάηει το νζο ETERNITY NE - Σθν επόμενθ γενιά SMB IP-PBX, το εργαλείο που κα επιτρζψει να εκςυγχρονιςτοφν από τϊρα οι ςθμερινζσ επιχειριςεισ. Σο ETERNITY NE υποςτθρίηει όλα τα δίκτυα: Κοινά POTS, GSM / UMTS και VoIP ςε μια ολοκλθρωμζνθ πλατφόρμα. Σα εςωτερικά μπορεί να είναι ψθφιακά (2ςφρματα), αναλογικά (2ςφρματα), VoIP ι να χρθςιμοποιοφμε τα Mobile Extensions που ουςιαςτικά είναι τα κινθτά μασ τθλζφωνα. Ανεξαρτιτωσ από το δίκτυο που κα καταφκάςει θ κλιςθ, το ETERNITY NE παρζχει απαράμιλλθ ποιότθτα επικοινωνίασ ςε κάκε μορφισ εςωτερικοφ του, είτε κινθτό τθλζφωνο είναι αυτό, είτε IP, ψθφιακζσ ςυςκευζσ ι αναλογικζσ ςυςκευζσ. Με τα Mobile Extensions (τα κινθτά τθλζφωνα εργάηονται ωσ εςωτερικά του ςυςτιματοσ) οι χριςτεσ τουσ μποροφν να αντιγράψουν όλεσ τισ λειτουργίεσ του τθλεφϊνου του γραφείου τουσ ςτο κινθτό τουσ τθλζφωνο και ζτςι τουσ επιτρζπεται να πραγματοποιοφν, να δζχονται, να βάηουν ςε αναμονι και να μεταβιβάηουν κλιςεισ όπωσ ακριβϊσ κάνουν τα άλλα εςωτερικά του γραφείου τουσ. Σα δε εςωτερικά τθλζφωνα γίνονται μεταφερόμενα με το ETERNITY NE αφοφ μποροφν να χρθςιμοποιθκοφν και VoIP τθλζφωνα που κάνουν login από οποιοδιποτε δίκτυο IP. Επίςθσ τα ψθφιακά και τα αναλογικά εςωτερικά του ςυςτιματοσ μποροφν να απολαφςουν τα ίδια προτεριματα που είναι διακζςιμα με τα IP εςωτερικά τθλζφωνα τθσ νζασ γενιάσ IP-PBX Η πλατφόρμα επικοινωνίασ ζχει δθμιουργθκεί με υψθλά πρότυπα και δεν χρειάηεται ο χριςτθσ του να ζχει υψθλοφ επιπζδου γνϊςεισ για να μπορεί να το χειρίηεται. Είναι εφκολο ςτθ χριςθ και ςτθ διαμόρφωςθ του, προςφζρει αξιόπιςτθ λειτουργία και υπερβαίνει τισ προςδοκίεσ ςασ. Αποκτιςτε το ςφςτθμα ολοκλθρωμζνων λφςεων και εφαρμογϊν και απολαφςτε τισ υπθρεςίεσ που προςφζρει ςε εςάσ και τθν επιχείρθςθ ςασ.

2 Διάγραμμα υνδεςιμότθτασ Γραμμές Σύνδεζης Αναλογικές Γραμμές (CO - POTS/PSTN) VoIP (SIP) Trunks GSM / UMTS (Κινητά) Trunks Voice Mail Θσροτηλέυωνα Σσστήματος (4σύρματα) Εζωηερικά Αναλογικά Εσωτερικά (SLT) Ψηυιακά Εσωτερικά (Δισύρματα) IP Εσωτερικά (IP τηλέυωνα, Soft phone, Mobile SIP Client) GSM / UMTS (Κινητά) Εσωτερικά Γραμματειακές Κονσόλες (DSS) Επζκταςθ Κινθτικότθτασ Η ολοκλθρωμζνθ πλατφόρμα προςφζρει ςυνδεςιμότθτα με δίκτυα GSM / UMTS με προαιρετικι κάρτα, παρζχοντασ ςτο χριςτθ βελτιωμζνεσ δυνατότθτεσ όπωσ το Callback. Άλλεσ ςθμαντικζσ υπθρεςίεσ όπωσ το Automatic Number Translation, θ αυτόματθ επιλογι δικτφου και ο προχπολογιςμόσ χρζωςθσ βρίςκονται ενςωματωμζνεσ ςτο ςφςτθμα. Ευκαιρία Σο ETERNITY NE είναι θ ςωςτι επιλογι για να μεταβείτε ςτον κόςμο του VoIP ενϊ παράλλθλα διατθρείτε τθ ςφνδεςθ ςασ ςτθ παραδοςιακι τθλεφωνία μζςω των PSTN γραμμϊν και τθσ GSM τθλεφωνίασ. Περιζχει ζναν ενςωματωμζνο Registrar και Server Proxy οι οποίοι παρζχουν πρωτοποριακζσ λειτουργίεσ όπωσ τθν κατάςταςθ του κάκε ενόσ εςωτερικοφ (Presence), τθν άμεςθ επικοινωνία κ.α.

3 Αρχιτεκτονικι Η αρχιτεκτονικι του ETERNITY NE διευκολφνει τον χριςτθ να επιλζξει τον κατάλλθλο ςυνδυαςμό τεχνολογιϊν επικοινωνίασ και να εκμεταλλευτεί τθν ςτακερότθτα και τθν απλότθτα των απλϊν γραμμϊν με τθν ευελιξία του GSM και του VoIP προσ μεγάλο όφελοσ του χριςτθ. Επιπλζον, το ETERNITY NE μειϊνει ςθμαντικά το κόςτοσ αφοφ εξαλείφει τισ ανάγκεσ για τουσ χριςτεσ να επενδφςουν ςε επιπρόςκετα ςυςτιματα όπωσ είναι τα Auto Attendant, οι πφλεσ κινθτισ τθλεφωνίασ, οι gateways και τα ςυςτιματα Voice Mail, γιατί τα περιζχει όλα. Ευελιξία Σο ETERNITY NE παρζχει πραγματικι ευελιξία ςτουσ χριςτεσ του, επιτρζποντάσ τουσ να χρθςιμοποιοφν τα κινθτά τουσ τθλζφωνα ωσ εςωτερικά του τθλεφωνικοφ κζντρου. Οι χριςτεσ όχι μόνο μποροφν με αυτά να πραγματοποιιςουν και να δεχτοφν κλιςεισ μζςω του ETERNITY, αλλά επίςθσ μποροφν να χρθςιμοποιοφν τισ περιςςότερεσ από τισ λειτουργίεσ ενόσ τθλεφωνικοφ κζντρου όπωσ είναι θ μεταφορά τθσ κλιςθσ, θ προϊκθςθ, το ςφςτθμα Voice Mail, Κλιςθ τθλεφωνικοφ καταλόγου και θ ςυνδιάςκεψθ από τα κινθτά τουσ τθλζφωνα εντόσ και εκτόσ του γραφείου. Εν ςυνεχεία τα γραφεία μποροφν να χρθςιμοποιιςουν τα υπάρχοντα δίκτυα Wi-Fi για τθ διευκόλυνςθ των εργαηομζνων με το γραφείο ςε όλθ τθν κινθτικότθτα και τθν ελευκερία από το να είναι δεμζνοι με το γραφείο τουσ. Οι εργαηόμενοι μποροφν να χρθςιμοποιοφν τθλζφωνα ςυμβατά με το πρωτόκολλο SIP και το WiFi ζτςι ϊςτε να ζχουν πρόςβαςθ ςτουσ πόρουσ του ςυςτιματοσ από οπουδιποτε και να ζχουν δυνατότθτεσ μεταφοράσ κλιςεων, Voice Mail, ζλεγχο παρουςίασ, κλιςθ τθλεφωνικοφ καταλόγου και ςυνδιάςκεψθ. Αυτό υποκακιςτά τθν ανάγκθ των DECT τθλεφϊνων με το πρόςκετο πλεονζκτθμα τθσ ευρφτερθσ ςφνδεςθσ, τθσ απλισ εφαρμογισ και του κόςτουσ. Ακόμθ και όταν δεν υπάρχει κάλυψθ αςφρματου ι ενςφρματου δικτφου, οι χριςτεσ μποροφν να εξακολουκοφν να ζχουν πρόςβαςθ ςε ηωτικισ ςθμαςίασ τθλεφωνία VoIP κάνοντασ ςφνδεςθ μζςω του δικτφου UMTS. Σο ETERNITY NE χρθςιμοποιεί δφο υποδοχζσ για να φιλοξενιςει UMTS κάρτεσ ςφνδεςθσ. Αυτζσ οι SIM μποροφν να χρθςιμοποιθκοφν για τθν ςφνδεςθ ςτο δίκτυο UMTS ζτςι ϊςτε να διεξαχκοφν οι VoIP κλιςεισ.

4 Οι χριςτεσ του VoIP είτε βρίςκονται ςε τοπικό δίκτυο είτε ςε απομακρυςμζνο δίκτυο είτε με το κινθτό τουσ τθλζφωνο μποροφν να επικοινωνοφν ο ζνασ με τον άλλον μζςω VoIP κλιςεων πάνω ςε δίκτυα UMTS. Μποροφν να εγγραφοφν ςτο ςφςτθμα μζχρι τζςςερισ ITSPs (πάροχοι υπθρεςιϊν VoIP τθλεφωνίασ) και να διεξάγουν οικονομικζσ διεκνείσ κλιςεισ. Για παράδειγμα, μία διεκνισ κλιςθ από το κινθτό του χριςτθ μζςω του ΝΕ μπορεί να είναι ςχεδόν δωρεάν... Σο ETERNITY NE προςφζρει μια ςειρά από κομψζσ και πλοφςιεσ ςε χαρακτθριςτικά ςυςκευζσ αναλογικζσ, ψθφιακζσ και IP. Με ςφγχρονο ςχεδιαςμό και πάντα ζχοντασ ωσ κφριο γνϊμονα τθν εργονομία, αυτά τα τθλζφωνα διευκολφνουν τθν ομαλι λειτουργία και τθν απλότθτα ςτο να κάνουν και να δζχονται κλιςεισ. Διακζτουν φωτιηόμενα πλικτρα άμεςθσ πρόςβαςθσ, μεγάλθ LCD οκόνθ και ζνδειξθ μθνυμάτων. Οργάνωςθ ςτισ Επιχειριςεισ Voice Mail System (VMS) Σο ενςωματωμζνο ςφςτθμα Voice Mail παρζχει μια ςειρά φωνθτικϊν λειτουργιϊν που ςυχνά χρθςιμοποιοφν τα μεγάλα εξωτερικά ςυςτιματα Voice Mail. Παρζχει κυρίδεσ ςτισ οποίεσ αποκθκεφονται τα φωνθτικά μθνφματα και μπορεί να ανικουν ςε κάκε εςωτερικό τθλζφωνο ι να ανικουν ςε κάποιο group. Σο ςφςτθμα είναι εφοδιαςμζνο με κζςθ USB ςτθν οποία μποροφμε να ειςάγουμε κάποιο USB Stick μζχρι 32GB (περίπου 576Hrs). Σο φωνθτικό ταχυδρομείο του ETERNITY NE απαιτεί άδεια. Ενεργοποιϊντασ το VMS ζχετε ζνα USB Stick χωρθτικότθτασ 2GB (περίπου 36HRs) ωσ μζςω αποκικευςθσ. Auto Attendant Οι καλοφντεσ μποροφν άμεςα να μιλιςουν με κάποιο εςωτερικό χωρίσ να μεςολαβιςει θ γραμματζασ. Διαφορετικά μθνφματα όπωσ το μινυμα καλωςορίςματοσ, κλιςθ ανά όνομα, κλιςθ ε- ςωτερικοφ, μινυμα κατειλθμμζνου εςωτερικοφ ι εςωτερικοφ που δεν απάντθςε μποροφν να αναπαραχκοφν ςτισ καταςτάςεισ αυτζσ. Μπορεί να ανταπεξζλκει ςε ςυνκικεσ που μία γραμματζασ μόνο δεν κα μποροφςε να φζρει εισ πζρασ. Call Back on Mobile Port Δθμιουργϊντασ μια λίςτα αποδεκτϊν αρικμϊν, μποροφν οι αποδεκτοί αυτοί αρικμοί να καλζςουν το ςφςτθμα και αυτό να τουσ καλζςει πίςω δίνοντασ τουσ τθν δυνατότθτα να επιλζξουν να μιλιςουν με κάποιο εςωτερικό τθλζφωνο, ι να κάνουν κλιςεισ μζςα από το ETERNITY NE. Αυτό ζχει ιδιαίτερθ ςθμαςία αφοφ με τα ανάλογα πακζτα μπορεί ο χριςτθσ του ETRNITY πραγματικά χωρίσ κανζνα κόςτοσ να μιλιςει με αςτικά και υπεραςτικά τθλζφωνα παρουςιάηοντασ πάντα τον αρικμό που ο κόςμοσ γνωρίηει για τθν εταιρεία ςασ. Call Budget on Extensions Σο ETERNITY NE ςασ παρζχει τθν δυνατότθτα να ορίςετε για κάποια εςωτερικά τθλζφωνα όριο κλιςεων. Δθλαδι να δϊςετε ζναν χρόνο ομιλίασ ςε αυτά ζτςι ϊςτε να μποροφν να τθν διαχειριςτοφν αναλόγωσ. Αυτόματα το ςφςτθμα περιορίηει τισ εξερχόμενεσ κλιςεισ όταν ο χριςτθσ ξεπεράςει το χρονικό όριο που ζχετε εςείσ ορίςει.

5 Call Budget on Trunks Οι πάροχοι ζχουν κάποια πακζτα χρζωςθσ που επιτρζπουν ςτουσ ςυνδρομθτζσ τουσ να κάνουν δωρεάν κλιςεισ για κάποιεσ ϊρεσ / μινα π.χ. 500 λεπτά. ε τζτοιεσ περιπτϊςεισ το ETERNITY NE επιτρζπει να κακοριςτεί ο χρόνοσ χριςθσ ςτισ Γραμμζσ (PSTN/GSM/SIP) και ζτςι να μθν ξεπερνοφν οι χριςτεσ του ςυςτιματοσ το χρονικό αυτό περικϊριο. Σο όριο αυτό μπορεί να μθδενίηεται τθν πρϊτθ θμζρα κάκε μινα αυτόματα ι χειροκίνθτα και ςε κάποια προκακοριςμζνθ τιμι. Call Detail Records Αυτι θ προθγμζνθ δυνατότθτα αναηιτθςθσ επιτρζπει τθν δθμιουργία Report για όλεσ τισ ειςερχόμενεσ - εξερχόμενεσ και εςωτερικζσ κλιςεισ. Διακζτει ιςχυρζσ δυνατότθτεσ φιλτραρίςματοσ και ξεχωριςτι μονάδα αποκικευςθσ για τθν κάκε κατθγορία κλιςεων. Σο ETERNITY NE ζχει τθν δυνατότθτα να αποκθκεφςει αναλυτικά ςτοιχεία κλιςεων (CDR) εγγραφϊν. Call Duration Control Αυτι θ δυνατότθτα ελζγχου των κλιςεων επιτρζπει ςτον χριςτθ να κάνει κλιςεισ περιοριςμζνθσ διάρκειασ με πολλαπλζσ επιλογζσ για κάκε τφπο κλιςθσ. Αυτζσ οι επιλογζσ περιλαμβάνουν: αποςφνδεςθ ειςερχόμενων, εξερχόμενων και εςωτερικϊν κλιςεων και επιλεγμζνεσ υπεραςτικζσ ι διεκνείσ κλιςεισ μετά από ζνα προκακοριςμζνο χρονικό διάςτθμα. Παρζχει ζνα προειδοποιθτικό ςιμα για να μεταφζρει τθν αίςκθςθ τθσ υπζρβαςθσ του χρόνου και αποςυνδζει τθν κλιςθ εάν το προγραμματίςουμε ζτςι. Call Forking Επειδι θ επικοινωνία μζςω SIP προςφζρει ςτον χριςτθ τθν επιλογι URI δθλ. να ενεργοποιιςει π.χ. ωσ εςωτερικό του ζνα τθλζφωνο IP ςτο γραφείο, άλλο ςτο ςπίτι και ζνα Soft-phone ςτο lap top του, όταν ζλκει μία κλιςθ κουδουνίηουν όλα μαηί. Αυτό είναι εξυπθρζτθςθ γιατί δεν υφίςταται ανάγκθ να παρακολουκείται ο χριςτθσ προκειμζνου να δεχκεί μία κλιςθ. Caller Line Identification Σο ETERNITY NE μπορεί να διαβάηει το CLI (αρικμόσ καλοφντοσ) από τισ αναλογικζσ γραμμζσ (CO), τα δίκτυα GSM/UMTS κακϊσ επίςθσ και τα SIP Trunks. Μπορεί να ανιχνεφςει και τα DTMF και τα FSK πρωτόκολλα του CLI. Σο ETERNITY NE μπορεί να εμφανίςει τον αρικμό που μασ κάλεςε, των εςωτερικό αρικμό και τον αρικμό κλιςθσ CLI όταν αυτόσ μεταφζρεται από ςυςκευζσ α- ναλογικζσ, ψθφιακζσ και IP. Εάν προγραμματιςτεί, μπορεί να εμφανίηει το όνομα του καλοφντα ςτθν οκόνθ τθσ ςυςκευισ μασ. CLI based Routing Σο ETERNITY NE μπορεί να δρομολογιςει τθν ειςερχόμενθ κλιςθ ςε κάποιο επικυμθτό εςωτερικό του κζντρου ι ςε κάποιον άλλον αρικμό εκτόσ κζντρου, εάν ο αρικμόσ του καλοφντα ζχει κακοριςτεί ςτον αντίςτοιχο πίνακα CLI. Μποροφμε να προγραμματίςουμε 400 διαφορετικοφσ α- ρικμοφσ ςτον πίνακα του CLI. Οι χριςτεσ των ψθφιακϊν ςυςκευϊν κακϊσ επίςθσ και των IP μποροφν να βλζπουν ςτθν οκόνθ τθσ ςυςκευισ τουσ το όνομα που τουσ καλεί εάν αυτό ζχει προγραμματιςτεί.

6 Conference Dial-in Αυτι θ μοναδικι λειτουργία επιτρζπει τουσ ςυνεπάγοντεσ μιασ ςυνδιάςκεψθσ να καλζςουν ςε μία ςυνδιάςκεψθ που γίνεται εκείνθ τθν ςτιγμι ςε κάποιον προκακοριςμζνο χρόνο απλά, πλθκτρολογϊντασ κάποιον κωδικό. Πρόκειται για πραγματικι εξοικονόμθςθ χρόνου. CUG over GSM / UMTS Σο ETERNITY NE προςφζρει ενςωματωμζνεσ GSM / UMTS κάρτεσ 2 SIM ακόμα και διαφορετικϊν παρόχων. Οι εταιρείεσ μποροφν να εκμεταλλευτοφν τθν λειτουργία CUG (Closed User Group - κλειςτι ομάδα χρθςτϊν -προφζρεται και ωσ VPN) που προςφζρεται από τουσ παρόχουσ κινθτισ τθλεφωνίασ για μθδενικι επικοινωνία μεταξφ των μελϊν και να τοποκετιςουν μία ι δφο SIM του ιδίου CUG μζςα ςτο ETERNITY επιτυγχάνοντασ μθδενικό κόςτοσ επικοινωνίασ μεταξφ του γραφείου και των κινθτϊν τθλεφϊνων. Department Call Αυτι θ δυνατότθτα επιτρζπει ςτον καλοφντα να κάνει κλιςθ ςε κάποιο τμιμα τθσ εταιρείασ και ζτςι να λάβει απάντθςθ από κάποιο μζλοσ του τμιματοσ αυτοφ. Μποροφν να δθμιουργθκοφν 16 τζτοια τμιματα με ξεχωριςτό κωδικό. Door Phone Connectivity Σο ETERNITY NE παρζχει μια προαιρετικι δυνατότθτα να τοποκετθκεί μζςα του ζνα module για να ςυνδεκεί επάνω του ζνα κοινό κυροτθλζφωνο (4ςφρματο). Όταν ο επιςκζπτθσ ςασ πιζςει το κουμπί του κυροτθλζφωνου, τότε το εςωτερικό που ζχουμε ορίςει ι κάποιοσ εξωτερικόσ αρικμόσ κα κουδουνίςει επιτρζποντασ ςτον χριςτθ του εςωτερικοφ τθλεφϊνου να μιλιςει με τον άνκρωπο που χτφπθςε το κουδοφνι. Περαιτζρω μπορεί να ςυνδεκεί μια ςυςκευι απαςφάλιςθσ του Relay ζτςι ϊςτε ο υπάλλθλοσ εάν εκτιμιςει ότι πρζπει, να μπορζςει να ανοίξει τθν πόρτα. Dual Ring Η υπθρεςία αυτι επιτρζπει ςτουσ χριςτεσ όταν λάβουν κλιςθ ςτο εςωτερικό τουσ τθλζφωνο να κουδουνίςει αυτόματα και το κινθτό τουσ τθλζφωνο ζτςι ϊςτε να απαντιςουν ςε όποιο από τα δφο τθλζφωνα μπορζςουν να απαντιςουν πρϊτα. Μόλισ απαντιςει ο χριςτθσ, το άλλο τθλζφωνο που κουδοφνιηε, αυτομάτωσ ςταματά να χτυπά. Multi Stage Dialing ε εφαρμογζσ που απαιτείται να πλθκτρολογιςουμε κάποια νοφμερα πριν τον πραγματικό αρικμό, ζνασ ςφντομοσ κωδικόσ μπορεί να τοποκετθκεί ζτςι ϊςτε να μθ χρειάηεται πλζον να πλθκτρολογοφμε τον προκακοριςμζνο αρικμό κάκε φορά. Αυτι είναι μια βολικι λειτουργία θ οποία επεξεργάηεται τισ κλιςεισ γρθγορότερα και εξοικονομεί χρόνο.

7 Least Cost Routing Αυτι θ μοναδικι λειτουργία ζχει ςχεδιαςτεί ζτςι ϊςτε να επιλζγει τθν ποιο οικονομικι διακζςιμθ γραμμι για να γίνει κάποια εξερχόμενθ κλιςθ, ανάλογα και με τον αρικμό που καλοφμε όπωσ επίςθσ ανάλογα και με τθν ϊρα που κάνουμε τθν κλιςθ αυτι. Live Call Supervision Δίνει τθν δυνατότθτα ςτον χριςτθ να γνωρίηει τον αρικμό τθλεφϊνου με τον οποίο μιλάει ζνασ άλλοσ χριςτθσ τθν ςτιγμι αυτι. Logical Partition To ΕΣΕΡΝΙΣΤ ΝΕ δίνει τθν δυνατότθτα τθσ λογικισ κατάτμθςθσ ϊςτε να αποφεφγεται θ δρομολόγθςθ κλιςεων από VoIP ςε GSM ι PSTN ανάλογα με τον κανονιςμό τθλεπικοινωνιϊν τθσ χϊρασ που το ΝΕ λειτουργεί. Scheduled Call Forward Η λειτουργία αυτι επιτρζπει ςτουσ χριςτεσ να κάνουν αυτόματθ προϊκθςθ τθσ κλιςθσ τουσ ςε κάποιουσ εξωτερικοφσ αρικμοφσ ανάλογα με τθν ϊρα. Για παράδειγμα, είναι δυνατό να προωκοφνται αυτομάτωσ οι κλιςεισ ςτο υπθρεςιακό κινθτό τθλζφωνο τισ ϊρεσ εργαςίασ και τισ ϊρεσ διαλείμματοσ και ςτο προςωπικό κινθτό τισ ϊρεσ που θ εταιρεία είναι κλειςτι. System Programming - Local and Remote Χάρθ ςτον ενςωματωμζνο Web Server είναι δυνατό να; Προγραμματίςουμε το ETENRITY NE από κάποιο PC ςτο τοπικό δίκτυο τθσ εταιρείασ όπου εργάηεται ι εξ αποςτάςεωσ.

8 Σερματικά Χρθςτών Σα Setu VP είναι μια ςειρά από πλοφςια ςε χαρακτθριςτικά τθλζφωνα IP. Παρζχουν διαιςκθτικοφ επιπζδου λειτουργία για τισ λειτουργίεσ διαχείριςθσ των κλιςεων. Ο ςχεδιαςμόσ τουσ είναι πάνω ςτο πρωτόκολλο SIP και είναι απολφτωσ ςυμβατά με κάκε υποδομι SIP όπωσ soft switches, IP τθλεφωνικά κζντρα, Registar και Proxies. Σο τθλζφωνα Setu VoIP παρζχουν δφο κφρεσ μία WAN και μία LAN με routing. Αυτό τα κάνει ιδανικά για εφαρμογζσ τφπου stand - alone που χρθςιμοποιοφν ζνα PC και ζνα VoIP τθλζφωνο για εργαςία. Σο Full - duplex τθλζφωνο, ο ο- πιςκοφωτιςμόσ οκόνθσ, θ οκόνθ τεχνολογίασ LCD και θ δυνατότθτα τουσ να ελζγχουν ταυτόχρονεσ κλιςεισ είναι μερικά από τα πλεονεκτιματα αυτϊν των high - end ςυςκευϊν. Σα τθλζφωνα Setu VP είναι διακζςιμα ςε τζςςερισ εκδόςεισ, το κάκε ζνα με δφο επιλογζσ χρωμάτων: Μαφρο και Λευκό. SETU VP248PE με οκόνθ 6 γραμμϊν x 24 χαρακτιρων τεχνολογίασ LED με PoE (Δεν χρειάηεται τροφοδοτικό) SETU VP248SE με οκόνθ 2 γραμμϊν x 24 χαρακτιρων τεχνολογίασ LED με PoE (Δεν χρειάηεται τροφοδοτικό) SETU VP248P με οκόνθ 6 γραμμϊν x 24 χαρακτιρων τεχνολογίασ LED SETU VP248S με οκόνθ 2 γραμμϊν χ 24 χαρακτιρων τεχνολογίασ LED Χαρακτθριςτικά 3 SIP Accounts 2 Ethernet Ports Programmable Keys Anonymous and Selective Call Rejection Auto Configuration Auto Answer with Headset Interface Conference DHCP, PPPoE, NAT and STUN Peer-to-Peer Calling Dialed, Received, Missed and Rejected Call Logs G.711, G.722, G.723, G.726 and G.729AB LAN and WAN Ports Least Cost Routing Message Wait Indication Multiple Call Handling (4 Calls) Phone Book with 100 Entries Ringer, Speech and LCD Controls Voice Mail Key Web Configuration

9 Ψθφιακζσ Σθλεφωνικζσ υςκευζσ Οι ψθφιακζσ τθλεφωνικζσ ςυςκευζσ, είναι ευζλικτεσ, πλοφςιεσ ςε χαρακτθριςτικά και εφκολεσ ςτθ χριςθ. Τποςτθρίηουν μια ςειρά από πρόςκετα χαρακτθριςτικά που παρζχουν ςτον χριςτθ τθν πρόςβαςθ γριγορα ςτισ λειτουργίεσ του ETERNITY IP-PBX με το πάτθμα ενόσ πλικτρου. Οι ψθφιακζσ ςυςκευζσ είναι διακζςιμεσ ςε δφο εκδόςεισ, το EON48P - EON48S και τθν EON42S. Όλεσ οι παραλλαγζσ είναι διακζςιμεσ ςε δφο χρϊματα: Μαφρο και Λευκό. Χαρακτθριςτικά Full-Duplex Speaker Phone 2x24 and 6x24 LCD with Swivel, Backlit and Contrast Control Message Wait Lamp Ringer Lamp 16 Programmable Keys 17 Touch-Sense Keys for Features More Direct Station Keys on Optional Attachment (DSS16x4) Upright and Horizontal Angles for Desktop Mounting Desk-Top and Wall Mounting Call Log Λειτουργίεσ Σθλεφώνων Ρυκμιηόμενθ ζνταςθ κουδουνιςμοφ και ιχου ομιλίασ Ο χριςτθσ ζχει τθν επιλογι να ρυκμίςει τθν ζνταςθ του κουδουνιςμοφ και του ιχου ομιλίασ. Σο ςθμαντικότερο είναι ότι μποροφν οι χριςτεσ να ρυκμίςουν και τα δφο μζρθ τθσ επικοινωνίασ ανεξάρτθτα (δθλαδι τθν ζνταςθ τθσ φωνισ που ακοφνε και τθν ζνταςθ που μιλοφν και ακοφγεται ςτον ςυνομιλθτι τουσ).

10 DSS Keys Η ψθφιακζσ ςυςκευζσ EON προςφζρουν πλικτρα (24 ςτθν EON42S και 16 τθν EON48) τα οποία μποροφν να προγραμματιςτοφν για τον κάκε χριςτθ χωριςτά, για πρόςβαςθ ςτθσ γραμμζσ τισ εταιρείασ, για πρόςβαςθ ςτα εςωτερικά ι πρόςβαςθ ςτθσ λειτουργίεσ απλά με το πάτθμα ενόσ κουμπιοφ. Last Dialed Calls Αποκικευςθ των τελευταίων 16 εξερχομζνων κλιςεων Message Paging Οι χριςτεσ των EON ςυςκευϊν μποροφν να κάνουν τθλεειδοποιιςεισ προκακοριςμζνων μθνυμάτων όπωσ: ςυνάντθςε με, ςυγχαρθτιρια, ςυνάντθςθ ςιμερα κλπ ςε άλλουσ χριςτεσ των EON. Αυτά τα μθνφματα μποροφν να προγραμματιςτοφν από τον διαχειριςτι του ςυςτιματοσ. Missed Calls Ο χριςτθσ μπορεί να δει αναλυτικά ςτθν LCD οκόνθ τθσ ςυςκευισ του τισ 20 τελευταίεσ μθ απαντθκείςεσ κλιςθσ. Μια χριςιμθ λειτουργία για τον χριςτθ για να βρει πλθροφορίεσ για τισ κλιςεισ που ζχαςε. Tri Colour LEDs for Port Status Η κατάςταςθ των υπολοίπων εςωτερικϊν του ETERNITY NE (Ψθφιακϊν και Αναλογικϊν) κακϊσ επίςθσ και οι γραμμζσ τθσ εταιρείασ μποροφν να εμφανιςτοφν με φωτεινά LED ςτα πλικτρα τθσ ςυςκευισ. Και τϊρα ζχοντασ τρείσ διαφορετικοφσ χρωματιςμοφσ μπορείτε να ξζρετε ακριβϊσ τθν κατάςταςθ των υπολοίπων εςωτερικϊν κακϊσ και τον γραμμϊν ςασ. Γραμματειακζσ Κονςόλεσ

11 ειρά Προϊόντων - ETERNITY NE ETERNITY NE2 2 CO Ports, 2 GSM/UMTS Ports, 2 Digital, 4 Analog and 16 IP Extensions ETERNITY NE3 3 CO Ports, 2 GSM/UMTS Ports, 2 Digital, 6 Analog and 16 IP Extensions ETERNITY NE4 4 CO Ports, 2 GSM/UMTS Ports, 2 Digital, 10 Analog and 16 IP Extensions ETERNITY NE6 6 CO Ports, 2 GSM/UMTS Ports, 2 Digital, 14 Analog and 16 IP Extensions Μερικζσ Λειτουργίεσ του ETERNITY NE Auto - Attendant Call Back on Mobile Port Call Budget on Trunks Call Budget on Extensions Call Detail Record Call Duration Control Call Forking CLI Based Routing CUG over GSM/3G Direct Inward Dialing (DID) Door Phone with Relay Dual Ring GSM/UMTS Connectivity GSM/UMTS Mobile Phones as Extensions Least Cost Routing Live Call Supervision Logical Partitioning Paging (Internal) Remote Programming Schedule Call Forward Voice Mail to Notification (Unified Messaging) Wi-Fi enable Phones as Extensions Return Call to Original Caller

12 Με μια ματιά Γιατί να επιλζξετε το ETERNITY NE Σο απολφτωσ καλφτερο IP-PBX για SOHO επιχειριςεισ. Οργανϊνει Εξοικονομεί υνδυάηει τθν παραδοςιακι με τθν IP τθλεφωνία ςε μία μόνο πλατφόρμα (All in One Box). Παρζχει λφςεισ και υπθρεςίεσ που παρόμοιεσ δεν υπάρχουν ςε μεγαλφτερα τθλεφωνικά κζντρα. PSTN, GSM/UMTS, VoIP Trunks + Αναλογικά, Ψθφιακά, IP, Mobile Extensions = ETERNITY NE

13 Target Group Αναπτυςςόμενοι Οργανιςμοί. Μικρά γραφεία με πωλθτζσ. Επιχειριςεισ με απαίτθςθ ιςχυρισ παρουςίασ Χρθματιςτζσ και δικθγόροι. Γραφεία Μθχανικϊν. Ιατρεία/ κλινικζσ. Εκπαιδευτικά Ιδρφματα. Τποκαταςτιματα τραπεηϊν. Μεγάλεσ οικίεσ.

14 υνδεςιμότθτα Γραμμών Κζντρου Πόλεωσ

15 υνδεςιμότθτα Εςωτερικών

16 IP Εςωτερικά

17 Mobile Extensions

18 Σερματικζσ υςκευζσ Χρθςτών

19 Λειτουργίεσ Παρζχει λφςεισ και υπθρεςίεσ που παρόμοιεσ δεν υπάρχουν ςε μεγαλφτερα τθλεφωνικά κζντρα. Ελευκερία κινιςεων ζχοντασ ςτθ δζςμθ εςωτερικϊν τθλεφϊνων κινθτά και IP Ελευκερία Επιλογισ φνδεςθσ: Γραμμζσ κζντρου πόλεωσ : PSTN (CO), GSM/UMTS, VoIP (SIP Based) Εςωτερικά: Αναλογικά, Ψθφιακά, IP και κινθτά τθλζφωνα. υνδιάςκεψθ (Conference) Ζωσ 6 ταυτόχρονοι ςυνομιλθτζσ ςε μία ςυνδιάςκεψθ. Voice Mail με ενθμζρωςθ ςε λογαριαςμό . υμπαγζσ φςτθμα (All in One System) Επιλογζσ τοποκζτθςθσ: Επίτοιχο. VoIP Λειτουργίεσ Σου ETERNITY NE Ενςωματωμζνοσ SIP Registrar και Proxy Server IP Trunks (SIP Based) Πλθκϊρα τερματικϊν ςυςκευϊν: IP Phones PC Softphones Mobile SIP Extensions Εμφάνιςθ κατάςταςθσ τερματικοφ (μποροφμε να βλζπουμε ποιο εςωτερικό μιλάει) Instant Messaging Λειτουργίεσ Mobility Call Back ςε κινθτά τθλζφωνα Χειροκίνθτθ επιλογι BTS (Base Transceiver Station) Mobile Extension (CLI based DISA) Επιςτροφι κλιςθσ ςτον χριςτθ που τθν δθμιοφργθςε (RCOC - π.χ. Εάν το εςωτερικό 100 καλζςει κάποιο κινθτό τθλζφωνο (μζςω τθσ GSM) και ο χριςτθσ του κινθτοφ δεν απαντιςει τθν κλιςθ, τότε όταν καλζςει ο χριςτθσ του κινθτοφ τον αρικμό που είδε ωσ αναπάντθτο, κα κουδουνίςει το εςωτερικό που του ζκανε τθν κλιςθ και το οποίο είναι το 100). Επιλεκτικι προϊκθςθ κλιςεων ανάλογα με τθν ϊρα τθσ θμζρασ. Εμφάνιςθ υπόλοιπου χρόνου τθσ κάρτασ SIM. Επαναφόρτιςθ τθσ κάρτασ SIM με μονάδεσ.

ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ ΤΠΗΡΕΙΑ ΑΠΟΚΣΗΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΣΑΤΣΟΣΗΣΑ

ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ ΤΠΗΡΕΙΑ ΑΠΟΚΣΗΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΣΑΤΣΟΣΗΣΑ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΗ ΤΠΗΡΕΙΑ ΑΠΟΚΣΗΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΣΑΤΣΟΣΗΣΑ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Ελέγχου Προσφορών Αφοφ πιςτοποιθκεί ο λογαριαςμόσ που δθμιουργιςατε ςτο πρόγραμμα ωσ Πάροχοσ Προςφορϊν, κα λάβετε ζνα e-mail με

Διαβάστε περισσότερα

Σμιμα Marketing & Sales

Σμιμα Marketing & Sales Σμιμα Marketing & Sales Ζλενα Μουρτηοφκου εςωτ. 322 Ιωάννα ουλαχάκθ εςωτ. 324 Σύντομες Οδηγίες Χρήσης VIDEO Συσκευής AddPac VP-120 Για το Λζκκα 23-25, 105 62, Ακινα Σθλ: +30 211 800 3638 Fax: +30 210 322

Διαβάστε περισσότερα

Σμιμα Marketing & Sales

Σμιμα Marketing & Sales Σμιμα Marketing & Sales Ζλενα Μουρτηοφκου εςωτ. 322 Ιωάννα ουλαχάκθ εςωτ. 324 Σύντομες Οδηγίες Χρήσης VIDEO Συσκευής AddPac VP-280 Για το Λζκκα 23-25, 105 62, Ακινα Σθλ: +30 211 800 3638 Fax: +30 210 322

Διαβάστε περισσότερα

Epsilon Cloud Services

Epsilon Cloud Services 1 Περίλθψθ Το ςυγκεκριμζνο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήςει την κατανόηςη τησ λειτουργίασ και παραμετροποίηςησ του Epsilon Cloud Services ςτην εφαρμογή extra Λογιςτική Διαχείριςη. 2 2 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Σφντομεσ Οδηγίεσ Χρήςησ IP Τηλεφωνικήσ ςυςκευήσ Grandstream GXP 2020

Σφντομεσ Οδηγίεσ Χρήςησ IP Τηλεφωνικήσ ςυςκευήσ Grandstream GXP 2020 Τμήμα Marketing & Sales Σφντομεσ Οδηγίεσ Χρήςησ IP Τηλεφωνκήσ ςυςκευήσ Grandstream GXP 2020 Ζλενα Μουρτηοφκου εςωτ. 322 Ιωάννα Σουλαχάκθ εςωτ. 324 Γα το Λέκκα 23-25, 105 62, Αθήνα Τηλ: +30 211 800 3638

Διαβάστε περισσότερα

Πωσ δθμιουργώ φακζλουσ;

Πωσ δθμιουργώ φακζλουσ; Πωσ δθμιουργώ φακζλουσ; Για να μπορζςετε να δθμιουργιςετε φακζλουσ ςτο χαρτοφυλάκιό ςασ ςτο Mahara κα πρζπει να μπείτε ςτο ςφςτθμα αφοφ πατιςετε πάνω ςτο ςφνδεςμο Mahara profiles από οποιοδιποτε ςελίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: Γνωριμία με το λογιςμικό του υπολογιςτι

ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: Γνωριμία με το λογιςμικό του υπολογιςτι ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: Γνωριμία με το λογιςμικό του υπολογιςτι Λογιςμικό (Software), Πρόγραμμα (Programme ι Program), Προγραμματιςτισ (Programmer), Λειτουργικό Σφςτθμα (Operating

Διαβάστε περισσότερα

Κάνουμε κλικ ςτθν επιλογι του οριηόντιου μενοφ «Get Skype»για να κατεβάςουμε ςτον υπολογιςτι μασ το πρόγραμμα του Skype.

Κάνουμε κλικ ςτθν επιλογι του οριηόντιου μενοφ «Get Skype»για να κατεβάςουμε ςτον υπολογιςτι μασ το πρόγραμμα του Skype. ΟΔΗΓΙΕ ΔΗΜΙΟΤΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΜΟΤ ΣΟ SKYPE Ανοίγουμε το πρόγραμμα περιιγθςθσ ιςτοςελίδων (εδϊ Internet Explorer). Κάνουμε κλικ ςτθ γραμμι διεφκυνςθσ του προγράμματοσ και πλθκτρολογοφμε: www.skype.com Κάνουμε

Διαβάστε περισσότερα

TAXI-TRACK Σύςτημα εύρεςησ διαθέςιμων ταξί (για τουσ πελάτεσ των ταξί)

TAXI-TRACK Σύςτημα εύρεςησ διαθέςιμων ταξί (για τουσ πελάτεσ των ταξί) TAXI-TRACK Σύςτημα εύρεςησ διαθέςιμων ταξί (για τουσ πελάτεσ των ταξί) Σο ςφςτθμα TAXI-TRACK αποτελεί μία ολοκλθρωμζνθ λφςθ για τον εντοπιςμό των 10 πλθςιζςτερων διακζςιμων ταξί, ωσ προσ τθ κζςθ μασ και

Διαβάστε περισσότερα

Σμιμα Marketing & Sales

Σμιμα Marketing & Sales Σμιμα Marketing & Sales Ζλενα Μουρτηοφκου εςωτ. 322 Ιωάννα ουλαχάκθ εςωτ. 324 Σύντομες Οδηγίες Χρσης MCU VIDEO Conference Συσκευς AddPac VP-350 Για το Λζκκα 23-25, 105 62, Ακινα Σθλ: +30 211 800 3638 Fax:

Διαβάστε περισσότερα

TAXI-TRACK (Driver) Σύστημα εύρεσης διαθέσιμων ταξί (για τους οδηγούς των ταξί)

TAXI-TRACK (Driver) Σύστημα εύρεσης διαθέσιμων ταξί (για τους οδηγούς των ταξί) TAXI-TRACK (Driver) Σύστημα εύρεσης διαθέσιμων ταξί (για τους οδηγούς των ταξί) Σο ςφςτθμα TAXI-TRACK (Driver) αποτελεί μία ολοκλθρωμζνθ λφςθ για τον εντοπιςμό των 10 πλθςιζςτερων διακζςιμων ταξί, ωσ προσ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΣΗΣΑ 1: ΓΝΩΡIΖΩ ΣΟΝ ΤΠΟΛΟΓΙΣΗ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: Εργονομία

ΕΝΟΣΗΣΑ 1: ΓΝΩΡIΖΩ ΣΟΝ ΤΠΟΛΟΓΙΣΗ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3: Εργονομία ΕΝΟΣΗΣΑ 1: ΓΝΩΡIΖΩ ΣΟΝ ΤΠΟΛΟΓΙΣΗ Εργονομία, ωςτι ςτάςθ εργαςίασ, Εικονοςτοιχείο (pixel), Ανάλυςθ οκόνθσ (resolution), Μζγεκοσ οκόνθσ Ποιεσ επιπτϊςεισ μπορεί να ζχει θ πολφωρθ χριςθ του υπολογιςτι ςτθν

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίεσ ρφθμιςησ Cisco ATA186. Υπηρεςία Επικοινωνίασ & υνεργαςίασ

Οδηγίεσ ρφθμιςησ Cisco ATA186. Υπηρεςία Επικοινωνίασ & υνεργαςίασ Οδηγίεσ ρφθμιςησ Cisco ATA186 Υπηρεςία Επικοινωνίασ & υνεργαςίασ Ειςαγωγή To Cisco ATA 186 αποτελεί μία ΑΤΑ (Analog Telephone Adapter) ςυςκευι, θ οποία υποςτθρίηει το πρωτόκολλο SIP, ςυνδζεται ςτο δίκτυο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χριςθσ: Εφαρμογι Αιτιςεων για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Προςωπικοφ των Επιχειριςεων Τροφίμων

Εγχειρίδιο Χριςθσ: Εφαρμογι Αιτιςεων για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Προςωπικοφ των Επιχειριςεων Τροφίμων Εγχειρίδιο Χριςθσ: Εφαρμογι Αιτιςεων για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Προςωπικοφ των Επιχειριςεων ΕΚΔΟΣΗ 1.0 Περιεχόμενα Εφαρμογι Αιτιςεων για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Προςωπικοφ των Επιχειριςεων...

Διαβάστε περισσότερα

Virtualization. Στο ςυγκεκριμζνο οδηγό, θα παρουςιαςτεί η ικανότητα δοκιμήσ τησ διανομήσ Ubuntu 9.04, χωρίσ την ανάγκη του format.

Virtualization. Στο ςυγκεκριμζνο οδηγό, θα παρουςιαςτεί η ικανότητα δοκιμήσ τησ διανομήσ Ubuntu 9.04, χωρίσ την ανάγκη του format. Virtualization Στο ςυγκεκριμζνο οδηγό, θα παρουςιαςτεί η ικανότητα δοκιμήσ τησ διανομήσ Ubuntu 9.04, χωρίσ την ανάγκη του format. Το virtualization πρόκειται για μια τεχνολογία, θ οποία επιτρζπει το διαχωριςμό

Διαβάστε περισσότερα

groupsms Interface: Εργαλείο μαζικών αποζηολών SMS

groupsms Interface: Εργαλείο μαζικών αποζηολών SMS groupsms Interface: Εργαλείο μαζικών αποζηολών SMS Έκδοζη: 27 Μαρηίου 2012 Τποδομι groupsms: Γενικά Πλεονεκτιματα Βελτιςτοποιθμζνθ διαδικαςία SMS αποςτολϊν Μαηικζσ αποςτολζσ μζςω πολλαπλϊν γραμμϊν που

Διαβάστε περισσότερα

Internet a jeho role v našem životě Το Διαδίκτυο και ο ρόλοσ του ςτθ ηωι μασ

Internet a jeho role v našem životě Το Διαδίκτυο και ο ρόλοσ του ςτθ ηωι μασ Internet a jeho role v našem životě Το Διαδίκτυο και ο ρόλοσ του ςτθ ηωι μασ Διαδίκτυο: μια πόρτα ςτον κόςμο Πϊσ μπορεί κανείσ ςε λίγα λεπτά να μάκει ποιεσ ταινίεσ παίηονται ςτουσ κινθματογράφουσ, να ςτείλει

Διαβάστε περισσότερα

Σφντομεσ Οδθγίεσ Χριςθσ

Σφντομεσ Οδθγίεσ Χριςθσ Σφντομεσ Οδθγίεσ Χριςθσ Περιεχόμενα 1. Επαφζσ... 3 2. Ημερολόγιο Επιςκζψεων... 4 3. Εκκρεμότθτεσ... 5 4. Οικονομικά... 6 5. Το 4doctors ςτο κινθτό ςου... 8 6. Υποςτιριξθ... 8 2 1. Επαφζσ Στισ «Επαφζσ»

Διαβάστε περισσότερα

SingularLogic Application. Παραμετροποίηση Galaxy Application Server

SingularLogic Application. Παραμετροποίηση Galaxy Application Server Παραμετροποίηση Galaxy Application Server 1 Παραμετροποίηςη Galaxy Application Server Για τθν γριγορθ παραμετροποίθςθ του application server του Galaxy υπάρχει το Glx.Config.exe. Άλλο ςθμείο όπου μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

Μακαίνοντασ τα ακουςτικά BlueBAND Sport. Ξεκινώντασ

Μακαίνοντασ τα ακουςτικά BlueBAND Sport. Ξεκινώντασ Μακαίνοντασ τα ακουςτικά BlueBAND Sport 1. Πλικτρο αφξθςθσ ιχου (+) / SRS πλικτρο 2. Ενδεικτικι Λυχνία 3. Πλικτρο Πολλαπλϊν Λειτουργιϊν (MFB) / Play/ Pause 4. Rewind 5. Fast Forward 6. Πλικτρο μείωςθσ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΖσ ΒΆΕΩΝ ΔΕΔΟΜΖΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΣΥΟΤ. Ειρινθ Φιλιοποφλου

ΕΦΑΡΜΟΓΖσ ΒΆΕΩΝ ΔΕΔΟΜΖΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΣΥΟΤ. Ειρινθ Φιλιοποφλου ΕΦΑΡΜΟΓΖσ ΒΆΕΩΝ ΔΕΔΟΜΖΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΣΥΟΤ Ειρινθ Φιλιοποφλου Ειςαγωγι Ο Παγκόςμιοσ Ιςτόσ (World Wide Web - WWW) ι πιο απλά Ιςτόσ (Web) είναι μία αρχιτεκτονικι για τθν προςπζλαςθ διαςυνδεδεμζνων εγγράφων

Διαβάστε περισσότερα

Πρόςβαςη και δήλωςη μαθημάτων ςτον Εφδοξο

Πρόςβαςη και δήλωςη μαθημάτων ςτον Εφδοξο Πρόςβαςη και δήλωςη μαθημάτων ςτον Εφδοξο Τι πρζπει να γνωρίηω πριν ξεκινιςω τθν διαδικαςία 1. Να ζχω κωδικοφσ από τον Κζντρο Δικτφου του ΤΕΙ Ακινασ (είναι αυτοί με τουσ οποίουσ ζχω πρόςβαςθ ςτο αςφρματο

Διαβάστε περισσότερα

assessment.gr USER S MANUAL (users)

assessment.gr USER S MANUAL (users) assessment.gr USER S MANUAL (users) Human Factor January 2010 Περιεχόμενα 1. Γενικζσ οδθγίεσ ςυςτιματοσ... 3 1.1 Αρχικι ςελίδα... 3 1.2 Ερωτθματολόγια... 6 1.2.1 Τεςτ Γνϊςεων Γενικοφ Ρεριεχομζνου... 6

Διαβάστε περισσότερα

Moshi Moshi 04 Bluetooth Wireless speaker-handset. Για περιςςότερεσ πλθροφορίεσ επιςκεφκείτε το site μασ www.nativeunion.com

Moshi Moshi 04 Bluetooth Wireless speaker-handset. Για περιςςότερεσ πλθροφορίεσ επιςκεφκείτε το site μασ www.nativeunion.com Moshi Moshi 04 Bluetooth Wireless speaker-handset Για περιςςότερεσ πλθροφορίεσ επιςκεφκείτε το site μασ www.nativeunion.com Περιεχόμενα ςυςκευαςίασ: 1. Ζνα αςφρματο ακουςτικό Bluetooth Moshi Moshi 04 2.

Διαβάστε περισσότερα

ECM PLUS TM Σφςτθμα Διαχείριςθσ Κρίςεων Σειςμϊν 2.0. www.aratos.gr

ECM PLUS TM Σφςτθμα Διαχείριςθσ Κρίςεων Σειςμϊν 2.0. www.aratos.gr ECM PLUS TM Σφςτθμα Διαχείριςθσ Κρίςεων Σειςμϊν 2.0 www.aratos.gr 1 Η προςτικζμενθ αξία Η Άρατοσ Τεχνολογίεσ Α.Ε. μζςα από το ολοκλθρωμζνο ςφςτθμα ECM-PLUS παρζχει μια αποδοτικι λφςθ τθλεπικοινωνίασ για

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικαςία Προγράμματοσ Ωρομζτρθςθσ. (v.1.0.7)

Διαδικαςία Προγράμματοσ Ωρομζτρθςθσ. (v.1.0.7) (v.1.0.7) 1 Περίλθψθ Σο ςυγκεκριμζνο εγχειρίδιο δθμιουργικθκε για να βοθκιςει τθν κατανόθςθ τθσ Διαδικαςίασ Προγράμματοσ Ωρομζτρθςθσ. Παρακάτω προτείνεται μια αλλθλουχία ενεργειϊν τθν οποία ο χριςτθσ πρζπει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕ ΓΙΑ ΣΗΝ ΕΙΑΓΩΓΗ ΕΚΔΡΟΜΩΝ & ΝΕΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΕΩΝ ΣΗΝ ΙΣΟΕΛΙΔΑ ΣΗ Δ.Δ.Ε. ΘΕΠΡΩΣΙΑ

ΟΔΗΓΙΕ ΓΙΑ ΣΗΝ ΕΙΑΓΩΓΗ ΕΚΔΡΟΜΩΝ & ΝΕΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΕΩΝ ΣΗΝ ΙΣΟΕΛΙΔΑ ΣΗ Δ.Δ.Ε. ΘΕΠΡΩΣΙΑ ΟΔΗΓΙΕ ΓΙΑ ΣΗΝ ΕΙΑΓΩΓΗ ΕΚΔΡΟΜΩΝ & ΝΕΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΕΩΝ ΣΗΝ ΙΣΟΕΛΙΔΑ ΣΗ Δ.Δ.Ε. ΘΕΠΡΩΣΙΑ ΕΙΑΓΩΓΗ Ο νζοσ δικτυακόσ τόποσ τθσ Δ.Δ.Ε. Θεςπρωτίασ παρζχει πλζον τθ δυνατότθτα τθσ καταχϊρθςθσ νζων, ειδιςεων και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6: Το γραφικό περιβάλλον Επικοινωνίασ (Γ.Π.Ε)

ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6: Το γραφικό περιβάλλον Επικοινωνίασ (Γ.Π.Ε) ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6: Το γραφικό περιβάλλον Επικοινωνίασ (Γ.Π.Ε) Γραφικό Περιβάλλον Επικοινωνίασ Περιβάλλον Εντολϊν Γραμμισ (Graphical User Interface/GUI), (Command Line Interface),

Διαβάστε περισσότερα

Παρουςίαςη ψηφιακοφ τηλεφωνικοφ κζντρου

Παρουςίαςη ψηφιακοφ τηλεφωνικοφ κζντρου Παρουςίαςη ψηφιακοφ τηλεφωνικοφ κζντρου 1. Ειςαγωγή Πριν προχωριςουμε ςτθν ζκδοςθ προςφοράσ IP τθλεφωνικοφ κζντρου βαςιςμζνο ςε Asterisk, κα κζλαμε να ςασ παρουςιάςουμε το προϊόν και τισ δυνατότθτεσ του.

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικι Επιχειρθςιακι Δράςθ Εργαςτιριο 1

Ηλεκτρονικι Επιχειρθςιακι Δράςθ Εργαςτιριο 1 1. Εγκατάςταςη Xampp Προκειμζνου να γίνει θ εγκατάςταςθ κα πρζπει πρϊτα να κατεβάςετε και εγκαταςτιςετε το XAMPP ωσ ακολοφκωσ. 1.1. Πάμε ςτθν ακόλουκθ διεφκυνςθ https://www.apachefriends.org/download.html

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕ ΔΗΜΙΟΤΡΓΙΑ ΚΑΙ ΡΤΘΜΙΗ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΟΤ ΣΑΧΤΔΡΟΜΕΙΟΤ ΣΟ GOOGLE (G-MAIL)

ΟΔΗΓΙΕ ΔΗΜΙΟΤΡΓΙΑ ΚΑΙ ΡΤΘΜΙΗ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΟΤ ΣΑΧΤΔΡΟΜΕΙΟΤ ΣΟ GOOGLE (G-MAIL) ΟΔΗΓΙΕ ΔΗΜΙΟΤΡΓΙΑ ΚΑΙ ΡΤΘΜΙΗ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΟΤ ΣΑΧΤΔΡΟΜΕΙΟΤ ΣΟ GOOGLE (G-MAIL) Ανοίγουμε το πρόγραμμα περιιγθςθσ ιςτοςελίδων (εδϊ Internet Explorer). Αν θ αρχικι ςελίδα του προγράμματοσ δεν είναι θ ςελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Εθνικό Τυπογραφείο)

Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Εθνικό Τυπογραφείο) Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Εθνικό Τυπογραφείο) Ιοφνιοσ 2013 Περιεχόμενα: Ειςαγωγή... 3 1.Εθνικό Τυπογραφείο... 3 1.1. Είςοδοσ... 3 1.2. Αρχική Οθόνη... 4 1.3. Διεκπεραίωςη αίτηςησ...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Εθνικό Τυπογραφείο)

Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Εθνικό Τυπογραφείο) Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Εθνικό Τυπογραφείο) Πάτρα, 2013 Περιεχόμενα: Ειςαγωγή... 4 1. Επιμελητήριο... Error! Bookmark not defined. 1.1 Διαχειριςτήσ Αιτήςεων Επιμελητηρίου...

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΙΤΟΥΓΙΚΆ ΣΥΣΤΉΜΑΤΑ. 5 ο Εργαςτιριο Ειςαγωγι ςτθ Γραμμι Εντολϊν

ΛΕΙΤΟΥΓΙΚΆ ΣΥΣΤΉΜΑΤΑ. 5 ο Εργαςτιριο Ειςαγωγι ςτθ Γραμμι Εντολϊν ΛΕΙΤΟΥΓΙΚΆ ΣΥΣΤΉΜΑΤΑ 5 ο Εργαςτιριο Ειςαγωγι ςτθ Γραμμι Εντολϊν Τι είναι θ Γραμμι Εντολϊν (1/6) Στουσ πρϊτουσ υπολογιςτζσ, και κυρίωσ από τθ δεκαετία του 60 και μετά, θ αλλθλεπίδραςθ του χριςτθ με τουσ

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελζςματα Ζρευνασ για τθν Απαςχολθςιμότθτα ςτθν Ελλάδα

Αποτελζςματα Ζρευνασ για τθν Απαςχολθςιμότθτα ςτθν Ελλάδα Αποτελζςματα Ζρευνασ για τθν Απαςχολθςιμότθτα ςτθν Ελλάδα Ιοφνιοσ 2017 Ταυτότθτα τθσ Ζρευνασ Η παροφςα ζρευνα διεξιχκθ το διάςτθμα Μαΐου - Ιουνίου 2017. Δείγμα: 180 επιχειριςεισ που δραςτθριοποιοφνται

Διαβάστε περισσότερα

Οδθγίεσ Ρρόςβαςθσ Στισ Εφαρμογζσ EMCS και AIS Και τθν Διαχείριςθ Ηλεκτρονικϊν Εξουςιοδοτιςεων

Οδθγίεσ Ρρόςβαςθσ Στισ Εφαρμογζσ EMCS και AIS Και τθν Διαχείριςθ Ηλεκτρονικϊν Εξουςιοδοτιςεων ΤΠΟΤΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ηλεκτρονικζσ Τπθρεςίεσ ICiSnet Οδθγίεσ Ρρόςβαςθσ Στισ Εφαρμογζσ EMCS και AIS Και τθν Διαχείριςθ Ηλεκτρονικϊν Εξουςιοδοτιςεων Μάιοσ 2010 Ι. Ηλεκτρονικι Ρρόςβαςθ Εξωτερικϊν Χρθςτϊν

Διαβάστε περισσότερα

Παράςταςη ακεραίων ςτο ςυςτημα ςυμπλήρωμα ωσ προσ 2

Παράςταςη ακεραίων ςτο ςυςτημα ςυμπλήρωμα ωσ προσ 2 Παράςταςη ακεραίων ςτο ςυςτημα ςυμπλήρωμα ωσ προσ 2 Δρ. Χρήζηος Ηλιούδης Μθ Προςθμαςμζνοι Ακζραιοι Εφαρμογζσ (ςε οποιαδιποτε περίπτωςθ δεν χρειάηονται αρνθτικοί αρικμοί) Καταμζτρθςθ. Διευκυνςιοδότθςθ.

Διαβάστε περισσότερα

Moshi Moshi 03 Bluetooth Wireless Handset + Base. Για περιςςότερεσ πλθροφορίεσ επιςκεφκείτε το site μασ

Moshi Moshi 03 Bluetooth Wireless Handset + Base. Για περιςςότερεσ πλθροφορίεσ επιςκεφκείτε το site μασ Moshi Moshi 03 Bluetooth Wireless Handset + Base Για περιςςότερεσ πλθροφορίεσ επιςκεφκείτε το site μασ www.nativeunion.com Περιεχόμενα ςυςκευαςίασ: 1. Ζνα αςφρματο ακουςτικό Bluetooth Moshi Moshi 03 2.

Διαβάστε περισσότερα

1. Κατέβαςμα του VirtueMart

1. Κατέβαςμα του VirtueMart 1. Κατέβαςμα του VirtueMart Αρχικό βήμα (προαιρετικό). Κατζβαςμα και αποςυμπίεςη αρχείων VirtueMart ΠΡΟΟΧΗ. Αυτό το βήμα να παρακαμφθεί ςτο εργαςτήριο. Τα αρχεία θα ςασ δοθοφν από τουσ καθηγητζσ ςασ. Οι

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. χολι Χοροφ Αντιγόνθ Βοφτου - Πολιτικι Διαχείριςθσ Cookie 1

Περιεχόμενα. χολι Χοροφ Αντιγόνθ Βοφτου - Πολιτικι Διαχείριςθσ Cookie 1 Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 1 1. Ειςαγωγή... 2 1.1 Σχετικά... 2 2. Γενικέσ Πληροφορίεσ για τα Cookies... 2 2.1 Οριςμόσ... 2 2.2 Χρήςη... 3 2.3 Τφποι... 3 2.4 Έλεγχοσ... 3 3. Cookies Σχολήσ... 4 3.1 Ειςαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Blackboard Learning System για φοιτητές

Οδηγός χρήσης Blackboard Learning System για φοιτητές Οδηγός χρήσης Blackboard Learning System για φοιτητές Ειςαγωγή Το Blackboard Learning System είναι ζνα ολοκλθρωμζνο ςφςτθμα διαχείριςθσ μακθμάτων (Course Management System). Στισ δυνατότθτεσ του Blackboard

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χριςθσ τθσ διαδικτυακισ εφαρμογισ «Υποβολι και παρακολοφκθςθ τθσ ζγκριςθσ Εκπαιδευτικών Πακζτων»

Εγχειρίδιο Χριςθσ τθσ διαδικτυακισ εφαρμογισ «Υποβολι και παρακολοφκθςθ τθσ ζγκριςθσ Εκπαιδευτικών Πακζτων» Εγχειρίδιο Χριςθσ τθσ διαδικτυακισ εφαρμογισ «Υποβολι και παρακολοφκθςθ τθσ ζγκριςθσ Εκπαιδευτικών Πακζτων» Το Πλθροφοριακό Σφςτθμα τθσ δράςθσ «e-κπαιδευτείτε» ζχει ςτόχο να αυτοματοποιιςει τισ ακόλουκεσ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικι Υπθρεςία Ολοκλθρωμζνθσ Διαχείριςθσ Συγγραμμάτων και Λοιπϊν Βοθκθμάτων

Ηλεκτρονικι Υπθρεςία Ολοκλθρωμζνθσ Διαχείριςθσ Συγγραμμάτων και Λοιπϊν Βοθκθμάτων Ηλεκτρονικι Υπθρεςία Ολοκλθρωμζνθσ Διαχείριςθσ Συγγραμμάτων και Λοιπϊν Βοθκθμάτων ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ 1/13 2/13 Οδθγίεσ Χριςθσ Εφαρμογισ Βιβλιοκθκϊν Ιδρυμάτων 1. Είςοδοσ ςτθν Εφαρμογι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: Αρχεία - Φάκελοι

ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5: Αρχεία - Φάκελοι ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Αρχείο (File) Φάκελοσ (Folder) Διαχειριςτισ Αρχείων (File Manager) Τφποι Αρχείων Σε τι εξυπθρετεί θ οργάνωςθ των εργαςιϊν μασ ςτουσ υπολογιςτζσ; Πϊσ κα οργανϊςουμε

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικαζία Διατείριζης Εκηύπωζης Ιζοζσγίοσ Γενικού - Αναλσηικών Καθολικών. (v )

Διαδικαζία Διατείριζης Εκηύπωζης Ιζοζσγίοσ Γενικού - Αναλσηικών Καθολικών. (v ) Διαδικαζία Διατείριζης Εκηύπωζης Ιζοζσγίοσ Γενικού - Αναλσηικών Καθολικών (v.1. 0.7) 1 Περίλθψθ Το ςυγκεκριμζνο εγχειρίδιο δθμιουργικθκε για να βοθκιςει τθν κατανόθςθ τθσ διαδικαςίασ διαχείριςθσ Εκτφπωςθσ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΕΙΚΣΙΚΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕ. Restaurant/bar app. (για χϊρουσ ψυχαγωγίασ & εςτίαςθσ ) Ξενοδοχειακι εφαρμογι παρουςίαςθσ και κρατιςεων δωματίων.

ΕΝΔΕΙΚΣΙΚΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕ. Restaurant/bar app. (για χϊρουσ ψυχαγωγίασ & εςτίαςθσ ) Ξενοδοχειακι εφαρμογι παρουςίαςθσ και κρατιςεων δωματίων. ΕΝΔΕΙΚΣΙΚΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕ ESHOP app Σο Ηλεκτρονικό ςασ Κατάςτθμα τϊρα και ςτο κινθτό ςασ Restaurant/bar app (για χϊρουσ ψυχαγωγίασ & εςτίαςθσ ) Hotel app Ξενοδοχειακι εφαρμογι παρουςίαςθσ και κρατιςεων δωματίων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ YAHOO

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ YAHOO ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟ YAHOO Ανοίγουμε το πρόγραμμα περιιγθςθσ ιςτοςελίδων (εδώ Internet Explorer). Κάνουμε κλικ ςτθ γραμμι διεφκυνςθσ του προγράμματοσ και

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΣΙΟ ΣΤΠΟΤ ΣΟΧΑΙ ΑΕ: «ΚΛΑΔΙΚΕ ΣΟΧΕΤΕΙ» ΜΕΛΕΣΗ ΑΓΟΡΑ ΑΛΤΙΔΩΝ ΛΙΑΝΙΚΟΤ ΕΜΠΟΡΙΟΤ

ΔΕΛΣΙΟ ΣΤΠΟΤ ΣΟΧΑΙ ΑΕ: «ΚΛΑΔΙΚΕ ΣΟΧΕΤΕΙ» ΜΕΛΕΣΗ ΑΓΟΡΑ ΑΛΤΙΔΩΝ ΛΙΑΝΙΚΟΤ ΕΜΠΟΡΙΟΤ ΔΕΛΣΙΟ ΣΤΠΟΤ ΣΟΧΑΙ ΑΕ: «ΚΛΑΔΙΚΕ ΣΟΧΕΤΕΙ» ΜΕΛΕΣΗ ΑΓΟΡΑ ΑΛΤΙΔΩΝ ΛΙΑΝΙΚΟΤ ΕΜΠΟΡΙΟΤ Μείωςθ 1,9% ςε ςχζςθ με το 2009, παρουςίαςε θ αγορά των αλυςίδων λιανικοφ εμπορίου των οκτϊ εξεταηόμενων κατθγοριϊν το 2010

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΣΗΣΑ 1: ΓΝΩΡIΖΩ ΣΟΝ ΤΠΟΛΟΓΙΣΗ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: Σο Τλικό του Τπολογιςτι

ΕΝΟΣΗΣΑ 1: ΓΝΩΡIΖΩ ΣΟΝ ΤΠΟΛΟΓΙΣΗ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: Σο Τλικό του Τπολογιςτι ΕΝΟΣΗΣΑ 1: ΓΝΩΡIΖΩ ΣΟΝ ΤΠΟΛΟΓΙΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: Σο Τλικό του Τπολογιςτι Τλικό υπολογιςτι (Hardware), Προςωπικόσ Τπολογιςτισ (ΡC), υςκευι ειςόδου, υςκευι εξόδου, Οκόνθ (Screen), Εκτυπωτισ (Printer), αρωτισ

Διαβάστε περισσότερα

Μια νέα και μοναδική επιχειρηματική ευκαιρία στην αγορά των υπηρεσιών εξυπηρέτησης

Μια νέα και μοναδική επιχειρηματική ευκαιρία στην αγορά των υπηρεσιών εξυπηρέτησης Μια νέα και μοναδική επιχειρηματική ευκαιρία στην αγορά των υπηρεσιών εξυπηρέτησης Η επαγγελματική επιτυχία στην πόρτα σας τώρα! Μέσα από το άρτια διαμορφωμένο επαγγελματικό πακέτο που προσφέρει το deliverit,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Πρόζβαζης ζηο EndNote Web. Πρόζβαζη ζηο EndNote Web

Οδηγίες Πρόζβαζης ζηο EndNote Web. Πρόζβαζη ζηο EndNote Web Οδηγίες Πρόζβαζης ζηο EndNote Web Το EndNote Web είναι εργαλείο διαχείριςθσ βιβλιογραφικϊν αναφορϊν, ενςωματωμζνο ςτθ βάςθ Web of Science. Απαιτείται εγγραφι και δθμιουργία password (Sign in / Register)

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΚΆ ΤΣΉΜΑΣΑ. 2 ο Εργαςτιριο Διαχείριςθ Διεργαςιϊν

ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΚΆ ΤΣΉΜΑΣΑ. 2 ο Εργαςτιριο Διαχείριςθ Διεργαςιϊν ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΚΆ ΤΣΉΜΑΣΑ 2 ο Εργαςτιριο Διαχείριςθ Διεργαςιϊν Τπόβακρο (1/3) τουσ παλαιότερουσ υπολογιςτζσ θ Κεντρικι Μονάδα Επεξεργαςίασ (Κ.Μ.Ε.) μποροφςε κάκε ςτιγμι να εκτελεί μόνο ζνα πρόγραμμα τουσ ςφγχρονουσ

Διαβάστε περισσότερα

Σφςτθμα Διαχείριςθσ Αντλιοςταςίων. Διαφείπιςη ςτςσημάσων ύδπετςηρ Μονάδερ αςύπμασηρ μεσαυοπάρ ςημάσων Radio telemetry

Σφςτθμα Διαχείριςθσ Αντλιοςταςίων. Διαφείπιςη ςτςσημάσων ύδπετςηρ Μονάδερ αςύπμασηρ μεσαυοπάρ ςημάσων Radio telemetry Σφςτθμα Διαχείριςθσ Αντλιοςταςίων Διαφείπιςη ςτςσημάσων ύδπετςηρ Μονάδερ αςύπμασηρ μεσαυοπάρ ςημάσων Radio telemetry Η ςωςτι διαχείριςθ των υδάτινων πόρων αποτελεί ςτθ ςθμερινι εποχι επιτακτικι ανάγκθ,

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή Νέου Παγίου

Εισαγωγή Νέου Παγίου Εισαγωγή Νέου Παγίου 1 Περίληψη Το ςυγκεκριμζνο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήςει την κατανόηςη τησ διαδικαςίασ ειςαγωγήσ νζου παγίου ςτην εφαρμογή τησ ςειράσ Hyper Axion. Παρακάτω προτείνεται μια

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΚΆ ΤΣΉΜΑΣΑ. 3 ο Εργαςτιριο υγχρονιςμόσ Διεργαςιϊν

ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΚΆ ΤΣΉΜΑΣΑ. 3 ο Εργαςτιριο υγχρονιςμόσ Διεργαςιϊν ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΚΆ ΤΣΉΜΑΣΑ 3 ο Εργαςτιριο υγχρονιςμόσ Διεργαςιϊν Παράλλθλεσ Διεργαςίεσ (1/5) Δφο διεργαςίεσ λζγονται «παράλλθλεσ» (concurrent) όταν υπάρχει ταυτοχρονιςμόσ, δθλαδι οι εκτελζςεισ τουσ επικαλφπτονται

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικι Παρουςιάςεων με PowerPoint

Τεχνικι Παρουςιάςεων με PowerPoint Τεχνικι Παρουςιάςεων με PowerPoint Δρ. Παφλοσ Θεοδϊρου Ανϊτατθ Εκκλθςιαςτικι Ακαδθμία Ηρακλείου Κριτθσ Περιεχόμενα Ειςαγωγι Γιατί πρζπει να γίνει παρουςίαςθ τθσ εργαςίασ μου Βαςικι προετοιμαςία Δομι παρουςίαςθσ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ Α /25 (A1)Χαρακτηρίςτε τισ παρακάτω προτάςεισ ωσ (Σ)ωςτζσ ή (Λ)άθοσ

ΘΕΜΑ Α /25 (A1)Χαρακτηρίςτε τισ παρακάτω προτάςεισ ωσ (Σ)ωςτζσ ή (Λ)άθοσ Μάθημα: ΔΙΚΣΤΑ Τάξη Γ Λυκείου, ΕΠΑΛ Καθηγητήσ : ιαφάκασ Γιϊργοσ Ημερομηνία : 21/02/2016 Διάρκεια: 3 ϊρεσ ΘΕΜΑ Α /25 (A1)Χαρακτηρίςτε τισ παρακάτω προτάςεισ ωσ (Σ)ωςτζσ ή (Λ)άθοσ 1. Σο πρωτόκολλο RARP μετατρζπει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΗΣΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΑΡΟ ΦΟΕΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΗΣΗ ΣΧΕΔΙΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΑΡΟ ΦΟΕΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΤΙΑ ΥΡΟΥΓΕΙΟ ΑΝΑΡΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΑ: ΑΝΣΑΓΩΝΙΣΙΚΟΣΗΣΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΣΙΚΟΣΗΣΑ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ Ε ΜΕΣΑΒΑΗ ΔΡΑΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ «ΚΟΤΠΟΝΙΑ ΚΑΙΝΟΣΟΜΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΡΤΘΜΙΕΙ ΓΙΑ ΤΝΔΕΗ ΣΟ INTRANET ΣΟΤ ΕΚΕΣΑ-ΙΣΧΗΔ

ΔΙΑΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΡΤΘΜΙΕΙ ΓΙΑ ΤΝΔΕΗ ΣΟ INTRANET ΣΟΤ ΕΚΕΣΑ-ΙΣΧΗΔ ΔΙΑΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΡΤΘΜΙΕΙ ΓΙΑ ΤΝΔΕΗ ΣΟ INTRANET ΣΟΤ ΕΚΕΣΑ-ΙΣΧΗΔ Πρόλογος Τα ςθμεία αςφρματθσ δικτυακισ ςφνδεςθσ του ΕΚΕΤΑ (WiFi access points) και κατά ςυνζπεια και του ΙΤΧΗΔ, δθμοςιεφουν δφο δίκτυα. 1. Το

Διαβάστε περισσότερα

Λειτουργικά υςτιματα Windows XP

Λειτουργικά υςτιματα Windows XP ΤΠΗΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΤΣΗΜΑΣΩΝ ΣΟΜΕΑ ΔΙΚΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Οδθγόσ Εγκατάςταςθσ και Διαμόρφωςθσ τθσ Τπθρεςίασ Σθλεομοιότυπου (Fax Service) ςε Λειτουργικά υςτιματα Windows XP ΤΠ ΕΔ/41 Αφγουςτοσ 2011

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήςησ Αυτοματοποίηςησ Κυκλώματοσ Πληρωμών ΟΛΠ μζςω e-banking VERSION <Final>

Εγχειρίδιο Χρήςησ Αυτοματοποίηςησ Κυκλώματοσ Πληρωμών ΟΛΠ μζςω e-banking VERSION <Final> Εγχειρίδιο Χρήςησ Αυτοματοποίηςησ Κυκλώματοσ Πληρωμών ΟΛΠ μζςω e-banking VERSION Document Control File Name Εγχειρίδιο Χρήςτη Ebanking ΟΛΠ V2.Doc Prepared By Σωκράτησ καλαματιανόσ (skalamatianos@eurobank.gr)

Διαβάστε περισσότερα

ελ. 11/235, Περιεχόμενα Φακζλου "Σεχνικι Προςφορά"

ελ. 11/235, Περιεχόμενα Φακζλου Σεχνικι Προςφορά υντάκτθσ : Ευάγγελοσ Κρζτςιμοσ χόλιο: ΠΑΡΑΣΗΡΗΗ 1 ελ. 11/235, Περιεχόμενα Φακζλου "Σεχνικι Προςφορά" Για τθν αποφυγι μεγάλου όγκου προςφοράσ και για τθ διευκόλυνςθ του ζργου τθσ επιτροπισ προτείνεται τα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Περιφέρειες)

Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Περιφέρειες) Εγχειρίδιο Χρήςησ Προςωποποιημζνων Υπηρεςιών Γ.Ε.ΜΗ. (Περιφέρειες) Ιούνιοσ 2013 Περιεχόμενα: Ειςαγωγή... 3 1. Περιφζρεια... 3 1.1 Διαχειριςτήσ Αιτήςεων Περιφζρειασ... 3 1.1.1. Είςοδοσ... 3 1.1.2. Αρχική

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικαςία Διαχείριςθσ Στθλϊν Βιβλίου Εςόδων - Εξόδων. (v.1.0.7)

Διαδικαςία Διαχείριςθσ Στθλϊν Βιβλίου Εςόδων - Εξόδων. (v.1.0.7) Διαδικαςία Διαχείριςθσ Στθλϊν Βιβλίου Εςόδων - Εξόδων (v.1.0.7) 1 Περίληψη Το ςυγκεκριμζνο εγχειρίδιο δθμιουργικθκε για να βοθκιςει τθν κατανόθςθ τθσ διαδικαςίασ διαχείριςθσ ςτθλών βιβλίου Εςόδων - Εξόδων.

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση & Διαχείριση Joomla ΤΜΒΟΤΛΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ν. ΕΡΡΩΝ & ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Σ. Ν. ΕΡΡΩΝ

Εγκατάσταση & Διαχείριση Joomla ΤΜΒΟΤΛΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ν. ΕΡΡΩΝ & ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Σ. Ν. ΕΡΡΩΝ ΤΜΒΟΤΛΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ν. ΕΡΡΩΝ & ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Σ. Ν. ΕΡΡΩΝ Ιςτορική Αναδρομή 1 Σεπτεμβρίου 2005: Γεννικθκε το όνομα Joomla, προιλκε από τθ λζξθ Jumla που ςτα ουαχίλι ςθμαίνει «όλοι μαηί» 15 Σεπτεμβρίου 2005:

Διαβάστε περισσότερα

eorder Eγχειρίδιο Χρήσης

eorder Eγχειρίδιο Χρήσης Eγχειρίδιο Χρήσης Περιεχόμενα Σχετικά.. 3 Ειςαγωγι ςτο ςφςτθμα. 4 Λιψθ Παραγγελιάσ.. 5 Διαχείριςθ τραπεηιϊν. 9 Μετακίνθςθ Τραπεηιοφ... 10 Λογαριαςμόσ Τραπεηιοφ 11 Παραγγελίεσ χωρίσ τραπζηι. 12 Σθμειϊματα

Διαβάστε περισσότερα

Περιοριςμοί μιασ Β.Δ. ςτθν Access(1/3)

Περιοριςμοί μιασ Β.Δ. ςτθν Access(1/3) Περιοριςμοί μιασ Β.Δ. ςτθν Access(1/3) Το όνομα ενόσ πίνακα, όπωσ και κάκε άλλου αντικειμζνου, μπορεί να ζχει μζγεκοσ ζωσ 64 χαρακτιρεσ. Το όνομα ενόσ πεδίου μπορεί να ζχει μζγεκοσ ζωσ 64 χαρακτιρεσ. Κάκε

Διαβάστε περισσότερα

Facebook Μία ειςαγωγι

Facebook Μία ειςαγωγι Facebook Μία ειςαγωγι Κοινωνικά δίκτυα Κοινωνικι δικτφωςθ ονομάηεται θ δθμιουργία ομάδων από ανκρϊπουσ με κοινά χαρακτθριςτικά (πχ γείτονεσ, ςυμμακθτζσ). Ενϊ τα κοινωνικά δίκτυα αναπτφςςονται μεταξφ προςϊπων

Διαβάστε περισσότερα

Ηλιακι Θζρμανςθ οικίασ

Ηλιακι Θζρμανςθ οικίασ Ηλιακι Θζρμανςθ οικίασ Δυνατότθτα κάλυψθσ κερμαντικϊν αναγκϊν ζωσ και 100% (εξαρτάται από τθν τοποκεςία, τθν ςυλλεκτικι επιφάνεια και τθν μάηα νεροφ αποκθκεφςεωσ) βελτιςτοποιθμζνο ςφςτθμα με εγγυθμζνθ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΣΗΣΑ 1: ΓΝΩΡIΖΩ ΣΟΝ ΤΠΟΛΟΓΙΣΗ Ω ΕΝΙΑΙΟ ΤΣΗΜΑ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: Σο Εςωτερικό του Τπολογιςτι

ΕΝΟΣΗΣΑ 1: ΓΝΩΡIΖΩ ΣΟΝ ΤΠΟΛΟΓΙΣΗ Ω ΕΝΙΑΙΟ ΤΣΗΜΑ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: Σο Εςωτερικό του Τπολογιςτι ΕΝΟΣΗΣΑ 1: ΓΝΩΡIΖΩ ΣΟΝ ΤΠΟΛΟΓΙΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: Σο Εςωτερικό του Τπολογιςτι 2.1 Ο Προςωπικόσ Υπολογιςτήσ εςωτερικά Σροφοδοτικό, Μθτρικι πλακζτα (Motherboard), Κεντρικι Μονάδα Επεξεργαςίασ (CPU), Κφρια Μνιμθ

Διαβάστε περισσότερα

1 Εγκατϊςταςη λογαριαςμού email

1 Εγκατϊςταςη λογαριαςμού email 1 Εγκατϊςταςη λογαριαςμού email 1.1 Εγκατϊςταςη λογαριαςμού ςε Microsoft Office Outlook 2003 1.1.1 Αν δεν χρηςιμοποιεύτε όδη το Outlook. ε περίπτωςθ που δεν ζχετε εγκαταςτιςει άλλο λογαριαςμό ςτο Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

Η διανομή. Χριςτόδουλοσ Ράντθσ 1

Η διανομή. Χριςτόδουλοσ Ράντθσ 1 Η διανομή Χριςτόδουλοσ Ράντθσ 1 Διανομή : Όλεσ οι δραςτηριότητεσ που πρζπει να γίνουν για να μεταβιβαςτεί το προϊόν από τον αρχικό παραγωγό / πωλητή ςτον τελικό αγοραςτή. Χριςτόδουλοσ Ράντθσ 2 Μια οργάνωςθ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΗ. του ΙΑΣΡΟΦΑΡΜΑΚΕΤΣΙΚΟΤ ΦΑΚΕΛΟΤ ΑΘΕΝΩΝ Για τον ΟΙΚΟ ΝΑΤΣΟΤ ΕΡΓΑΣΗΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑΣΡΟΙ. iknowhow Πληροφορική A.E

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΗ. του ΙΑΣΡΟΦΑΡΜΑΚΕΤΣΙΚΟΤ ΦΑΚΕΛΟΤ ΑΘΕΝΩΝ Για τον ΟΙΚΟ ΝΑΤΣΟΤ ΕΡΓΑΣΗΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑΣΡΟΙ. iknowhow Πληροφορική A.E ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΗ του ΙΑΣΡΟΦΑΡΜΑΚΕΤΣΙΚΟΤ ΦΑΚΕΛΟΤ ΑΘΕΝΩΝ Για τον ΟΙΚΟ ΝΑΤΣΟΤ ΕΡΓΑΣΗΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑΣΡΟΙ iknowhow Πληροφορική A.E ΕΡΓΑΣΗΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑΣΡΟΙ... 3 Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ... 3 ΧΡΗΣΕ... 3 ΠΡΟΒΑΗ ΣΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ... 3 ΑΡΧΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΤΛΛΟ ΕΡΓΑΙΑ ΤΠΗΡΕΙΑ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΟΤ ΣΑΥΤΔΡΟΜΕΙΟΤ

ΦΤΛΛΟ ΕΡΓΑΙΑ ΤΠΗΡΕΙΑ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΟΤ ΣΑΥΤΔΡΟΜΕΙΟΤ ΦΤΛΛΟ ΕΡΓΑΙΑ ΤΠΗΡΕΙΑ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΟΤ ΣΑΥΤΔΡΟΜΕΙΟΤ E-MAIL Ε ΣΟΠΙΚΟ ΔΙΚΣΤΟ LAN ( ΠΡΟΟΜΕΙΩΗ ΜΕ ΣΟ ΛΟΓΙΜΙΚΟ FILIUS ) ΔΗΜΙΟΤΡΓΟ: ΑΡΑΜΠΑΣΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΣΗ ΒΗΜΑ 1. Ανοίξτε τθ εφαρμογι προςομοίωςθσ δικτφων Filius ςτον

Διαβάστε περισσότερα

Καλϊσ Θλκατε ςτο νζο μασ site & e-shop Livardas.gr.

Καλϊσ Θλκατε ςτο νζο μασ site & e-shop Livardas.gr. Καλϊσ Θλκατε ςτο νζο μασ site & e-shop Livardas.gr. Εικόνα 1: Είςοδοσ ςτο e-shop Για να καταχωριςετε παραγγελία ι να βλζπετε τιμζσ & διακεςιμότθτα προϊόντων το πρϊτο βιμα που πρζπει να κάνετε είναι να

Διαβάστε περισσότερα

Αυτόματη δημιουργία στηλών Αντιστοίχηση νέων λογαριασμών ΦΠΑ

Αυτόματη δημιουργία στηλών Αντιστοίχηση νέων λογαριασμών ΦΠΑ Αυτόματη δημιουργία στηλών Αντιστοίχηση νέων λογαριασμών ΦΠΑ 1 Περίληψη Το ςυγκεκριμζνο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήςει την κατανόηςη τησ διαδικαςίασ αυτόματησ δημιουργίασ ςτηλών και αντιςτοίχιςησ

Διαβάστε περισσότερα

-Η ςυςκευι που κρατάτε ςτα χζρια ςασ είναι ζτοιμθ προσ χριςθ. Τοποκετιςτε τισ μπαταριζσ ςτθν ςυςκευι με ςωςτι πολικότθτα.

-Η ςυςκευι που κρατάτε ςτα χζρια ςασ είναι ζτοιμθ προσ χριςθ. Τοποκετιςτε τισ μπαταριζσ ςτθν ςυςκευι με ςωςτι πολικότθτα. -Η ςυςκευι που κρατάτε ςτα χζρια ςασ είναι ζτοιμθ προσ χριςθ. Τοποκετιςτε τισ μπαταριζσ ςτθν ςυςκευι με ςωςτι πολικότθτα. Χρθςιμοποιείτε πάντα μόνο μπαταρίεσ ΑΑ λικίου για ςωςτι λειτουργία. Σοποκζτθςθ

Διαβάστε περισσότερα

Σφςτημα Κεντρικήσ Υποςτήριξησ τησ Πρακτικήσ Άςκηςησ Φοιτητών ΑΕΙ

Σφςτημα Κεντρικήσ Υποςτήριξησ τησ Πρακτικήσ Άςκηςησ Φοιτητών ΑΕΙ Σφςτημα Κεντρικήσ Υποςτήριξησ τησ Πρακτικήσ Άςκηςησ Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγόσ Χρήςησ Εφαρμογήσ Φορζων Υποδοχήσ Πρακτικήσ Άςκηςησ Αφοφ πιςτοποιθκεί ο λογαριαςμόσ που δθμιουργιςατε ςτο πρόγραμμα «Άτλασ» ωσ Φορζασ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίεσ προσ τουσ εκπαιδευτικοφσ για το μοντζλο του Άβακα

Οδηγίεσ προσ τουσ εκπαιδευτικοφσ για το μοντζλο του Άβακα Οδηγίεσ προσ τουσ εκπαιδευτικοφσ για το μοντζλο του Άβακα Αυτζσ οι οδθγίεσ ζχουν ςτόχο λοιπόν να βοθκιςουν τουσ εκπαιδευτικοφσ να καταςκευάςουν τισ δικζσ τουσ δραςτθριότθτεσ με το μοντζλο του Άβακα. Παρουςίαςη

Διαβάστε περισσότερα

Συςκευζσ τθλεπικοινωνιϊν και δικτφωςθσ:

Συςκευζσ τθλεπικοινωνιϊν και δικτφωςθσ: Συςκευζσ τθλεπικοινωνιϊν και δικτφωςθσ: Σειριακι Θφρα (1/2): Σειριακι Θφρα Σειριακι (2/2): Σειριακι Θφρα Σειριακι Θφρα (1/2): Σειριακι Θφρα Ακροδζκτεσ Σειριακισ Θφρασ Σειριακι Θφρα Dial Up Mo.dem: Mo.dem:

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήςησ Support

Εγχειρίδιο Χρήςησ Support Εγχειρίδιο Χρήςησ Support Περιεχόμενα 1) Αρχικι Σελίδα...2 2) Φόρμα Σφνδεςθσ...2 3) Μετά τθ ςφνδεςθ...2 4) Λίςτα Υποκζςεων...3 5) Δθμιουργία Νζασ Υπόκεςθσ...4 6) Σελίδα Υπόκεςθσ...7 7) Αλλαγι Κωδικοφ...9

Διαβάστε περισσότερα

TIM Εικονικό Περιβάλλον Συνεργασίας Οδθγίεσ Χριςθσ

TIM Εικονικό Περιβάλλον Συνεργασίας Οδθγίεσ Χριςθσ www.timproject.eu www.tim.project-platform.eu TIM Εικονικό Περιβάλλον Συνεργασίας Οδθγίεσ Χριςθσ This project has been founded with support form the European Commission. This presentation reflects the

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Εντφπων Intrastat και Ανακεφαλαιωτικοφ Πίνακα

Δημιουργία Εντφπων Intrastat και Ανακεφαλαιωτικοφ Πίνακα Δημιουργία Εντφπων Intrastat και Ανακεφαλαιωτικοφ Πίνακα 1 Περίληψη Το ςυγκεκριμζνο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήςει την κατανόηςη τησ διαδικαςίασ δημιουργίασ Εντφπων Intrastat και Ανακεφαλαιωτικοφ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες αναβάθμισης χαρτών

Οδηγίες αναβάθμισης χαρτών Οδηγίες αναβάθμισης χαρτών Για να κάνετε τθν αναβάκμιςθ χαρτϊν Ελλάδοσ κα πρζπει να εγγραφείτε ωσ νζο μζλοσ ςτθν ιςτοςελίδα http://www.mls.gr. 1) Εγγραφή νέου μέλουσ ςτην ιςτοςελίδα αναβαθμίςεων Α) Αντιγράψτε

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΝΗΜΕΡΩΗ My Cosmos Email

1. ΕΝΗΜΕΡΩΗ My Cosmos Email 1. ΕΝΗΜΕΡΩΗ My Cosmos Email Η υπθρεςία My Cosmos Email αναβακμίηεται λειτουργικά και αιςκθτικά από Σετάρτθ 05 Νοεμβρίου 2014. Αυτό ςθμαίνει ότι το My Cosmos Email κα λειτουργεί ολοκλθρωμζνα μζςα από ζνα

Διαβάστε περισσότερα

Ιδιότθτεσ πεδίων Γενικζσ.

Ιδιότθτεσ πεδίων Γενικζσ. Οι ιδιότθτεσ των πεδίων διαφζρουν ανάλογα με τον τφπο δεδομζνων που επιλζγουμε. Ορίηονται ςτο κάτω μζροσ του παρακφρου ςχεδίαςθσ του πίνακα, ςτθν καρτζλα Γενικζσ. Ιδιότθτα: Μζγεκοσ πεδίου (Field size)

Διαβάστε περισσότερα

Megatron ERP Βάςη δεδομζνων Π/Φ - κατηγοριοποίηςη Databox

Megatron ERP Βάςη δεδομζνων Π/Φ - κατηγοριοποίηςη Databox Megatron ERP Βάςη δεδομζνων Π/Φ - κατηγοριοποίηςη Databox 03 05 ΙΛΤΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. αρμά Ιηαμπζλλα Βαρλάμθσ Νίκοσ Ειςαγωγι... 1 Σι είναι το Databox...... 1 Πότε ανανεϊνεται...... 1 Μπορεί να εφαρμοςτεί

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη Εφαρμογών με Σχεςιακέσ Βάςεισ Δεδομένων

Ανάπτυξη Εφαρμογών με Σχεςιακέσ Βάςεισ Δεδομένων Ανάπτυξη Εφαρμογών με Σχεςιακέσ Βάςεισ Δεδομένων Δρ. Θεοδώρου Παύλοσ theodorou@uoc.gr Περιεχόμενα Τι είναι οι Βάςεισ Δεδομζνων (DataBases) Τι είναι Σφςτθμα Διαχείριςθσ Βάςεων Δεδομζνων (DBMS) Οι Στόχοι

Διαβάστε περισσότερα

DIGI-TRACK Σύςτημα εντοπιςμού και παρακολούθηςησ οχημάτων, ανθρώπων, κατοικιδίων, ςκαφών, εμπορευμάτων

DIGI-TRACK Σύςτημα εντοπιςμού και παρακολούθηςησ οχημάτων, ανθρώπων, κατοικιδίων, ςκαφών, εμπορευμάτων DIGI-TRACK Σύςτημα εντοπιςμού και παρακολούθηςησ οχημάτων, ανθρώπων, κατοικιδίων, ςκαφών, εμπορευμάτων Σο ςφςτθμα Digi-Track αποτελεί μία ολοκλθρωμζνθ λφςθ για τθ διαχείριςθ και παρακολοφκθςθ κινοφμενων

Διαβάστε περισσότερα

Σ ΤΑΤ Ι Σ Τ Ι Κ Η. Statisticum collegium V

Σ ΤΑΤ Ι Σ Τ Ι Κ Η. Statisticum collegium V Σ ΤΑΤ Ι Σ Τ Ι Κ Η i Statisticum collegium V Στατιςτική Συμπεραςματολογία Ι Σημειακζσ Εκτιμήςεισ Διαςτήματα Εμπιςτοςφνησ Στατιςτική Συμπεραςματολογία (Statistical Inference) Το πεδίο τθσ Στατιςτικισ Συμπεραςματολογία,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΙΣΤΟΡΟΙΗΣΗ ΛΟΓΑΙΑΣΜΟΥ ΕΡΙΧΕΙΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΙΣΤΟΡΟΙΗΣΗ ΛΟΓΑΙΑΣΜΟΥ ΕΡΙΧΕΙΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΑΤΙΑ ΥΡΟΥΓΕΙΟ ΑΝΑΡΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΑ: ΑΝΣΑΓΩΝΙΣΙΚΟΣΗΣΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΣΙΚΟΣΗΣΑ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ Ε ΜΕΣΑΒΑΗ ΔΡΑΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ «ΚΟΤΠΟΝΙΑ ΚΑΙΝΟΣΟΜΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριςη Αριθμοδεικτών (v.1.0.7)

Διαχείριςη Αριθμοδεικτών (v.1.0.7) Διαχείριςη Αριθμοδεικτών (v.1.0.7) Περιεχόμενα 1. Μενοφ... 5 1.1 Αρικμοδείκτεσ.... 5 1.1.1 Δθμιουργία Αρικμοδείκτθ... 6 1.1.2 Αντιγραφι Αρικμοδείκτθ... 11 2. Παράμετροι... 12 2.1.1 Κατθγορίεσ Αρικμοδεικτϊν...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΓΤΡΑΣΟ.Ι. ΑΝΣΩΝΙΟ. Alcatel PIMphony

ΑΡΓΤΡΑΣΟ.Ι. ΑΝΣΩΝΙΟ. Alcatel PIMphony Alcatel Ειςαγωγι Σο Alcatel είναι ζνα πρόγραµµα ιαχείριςθσ προςωπικϊν επικοινωνιϊν το οποίο ελζγχει τθν ειςερχόµενεσ και απερχόµενεσ επικοινωνία από το PC. Σο 4.2 είναι µια εφαρµογι CTI πλιρωσ ενςωµατωµζνθ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα VIVA Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Μον. ΕΠΕ > Tηλ: > Fax: > e-mail: > URL:

Περιεχόμενα VIVA Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Μον. ΕΠΕ > Tηλ: > Fax: > e-mail: > URL: Περιεχόμενα Εμπιςτευτικότθτα... 2 Ειςαγωγι... 2 Σκοπόσ... 2 Φυςικζσ Διεπαφζσ Δικτφου... 3 Διεπαφζσ Ζμμεςθσ Διαςφνδεςθσ... 3 Τερματικό ςθμείο δικτφου NTP... 3 Μιςκωμζνθσ Γραμμισ - Ethernet... 4 Τερματικό

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυα Μεταγωγισ Δεδομζνων

Δίκτυα Μεταγωγισ Δεδομζνων Δίκτυα Μεταγωγισ Δεδομζνων Χ.25 (1/9): Πρόκειται για ζνα πρωτόκολλο τθσ ITU για δίκτυα WAN, το οποίο κακορίηει πωσ ςυνδζονται οι ςυςκευζσ του χριςτθ και του δικτφου. Είναι ανεξάρτθτο από τον τφπο των ςυςτθμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Είςοδοσ/Εγγραφή ςτη διαχειριςτική ςελίδα του Σχολείου

Είςοδοσ/Εγγραφή ςτη διαχειριςτική ςελίδα του Σχολείου Είςοδοσ/Εγγραφή ςτη διαχειριςτική ςελίδα του Σχολείου Ανοίγουμε τον Browser μασ και πλθκτρολογοφμε τθν ςελίδα http://bontime.gr/ Από τθν αρχικι ςελίδα και κάνοντασ scroll down βλζπουμε τισ επιλογζσ εγγραφισ

Διαβάστε περισσότερα

φντομη Παρουςίαςη epr.gr

φντομη Παρουςίαςη epr.gr φντομη Παρουςίαςη epr.gr Ζνα νζο διαδικτυακό εργαλείο που ζρχεται να αλλάξει τα δεδομζνα τθσ εταιρικισ επικοινωνίασ Ιοφνιοσ 2009 - Ζκδοςθ 1.3 Σι είναι το epr.gr To epr.gr αποτελεί τθν πρϊτθ διαδικτυακι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕ ΓΙΑ ΣΗ ΔΗΜΙΟΤΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΗΝ ΤΠΟΒΟΛΗ ΑΙΣΗΗ ΓΙΑ «ΚΟΤΠΟΝΙ ΚΑΙΝΟΣΟΜΙΑ»

ΟΔΗΓΙΕ ΓΙΑ ΣΗ ΔΗΜΙΟΤΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΗΝ ΤΠΟΒΟΛΗ ΑΙΣΗΗ ΓΙΑ «ΚΟΤΠΟΝΙ ΚΑΙΝΟΣΟΜΙΑ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΠΟΤΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΣΤΞΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΣΕΙΑ ΕΡΕΤΝΑ ΚΑΙ ΣΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΣΑ: ΑΝΣΑΓΩΝΙΣΙΚΟΣΗΣΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΣΙΚΟΣΗΣΑ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ Ε ΜΕΣΑΒΑΗ ΔΡΑΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ «ΚΟΤΠΟΝΙΑ ΚΑΙΝΟΣΟΜΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΗ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΟΤ ΤΣΗΜΑΣΟ ΑΡΧΑΙΡΕΙΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΗ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΟΤ ΤΣΗΜΑΣΟ ΑΡΧΑΙΡΕΙΩΝ ΕΝΔΟΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΑΚΟ ΔΙΚΣΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΗ ΗΛΕΚΣΡΟΝΙΚΟΤ ΤΣΗΜΑΣΟ ΑΡΧΑΙΡΕΙΩΝ Εγχειρίδιο διαχειριςτι Πάτρα, Δεκζμβριοσ 2011 το κάτω μζροσ ςτο μενοφ τθσ ςελίδασ διαχείριςθσ, υπάρχει θ επιλογι αρχαιρεςίεσ. Χρθςιμοποιϊντασ

Διαβάστε περισσότερα