ðïéá åéíáé ç ÅÍ; Η ΧΕΝ, είναι μια γυναικεία, εθελοντική,

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ðïéá åéíáé ç ÅÍ; Η ΧΕΝ, είναι μια γυναικεία, εθελοντική,"

Transcript

1

2 ðïéá åéíáé ç ÅÍ; Η ΧΕΝ, είναι μια γυναικεία, εθελοντική, Μ.Κ.Ο., μέλος της Παγκόσμιας ΧΕΝ (World YWCA). Πάγια ενδιαφέροντα της Οργάνωσης, εθνικά και παγκόσμια, είναι η προώθηση της ισότητας, η στήριξη των γυναικών, η ανάπτυξη της προσωπικότητας, των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος, η ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η διεκδίκηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. H XEN παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις ραγδαίες κοινωνικές αλλαγές και προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει κάθε νέα πρόκληση, εκσυγχρονίζοντας τις μεθόδους της μέσω της διαρκούς εκπαίδευσης και ενημέρωσης των στελεχών και των εθελοντών της.

3 Xñïíéá åõñùðáúêçò åìðåéñéáò ãéá ôç xen åëëáäïò ÅÍ Åëëáäïò & Åõñùðç Η ΧΕΝ Ελλάδος είναι μία από τις πρώτες Γυναικείες Οργανώσεις, που διέθετε τις προϋποθέσεις να υποβάλει και να υλοποιήσει προγράμματα, ήδη από τα πρώτα χρόνια της ένταξης της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Από τη συμμετοχή της σε εταιρικές συνεργασίες και σε εξειδικευμένα αντικείμενα ενισχύθηκε η τεχνογνωσία της και επεκτάθηκε σε νέους τομείς, ενώ παράλληλα τα στελέχη της, επαγγελματικά και εθελοντικά, εφοδιάστηκαν με σύγχρονα εργαλεία και μεθόδους για την παροχή εξειδικευμένων και ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς τις γυναίκες. Από το 1983 η ΧΕΝ Ελλάδος ανέπτυξε ειδικές συνεργασίες με Γενικές διευθύνσεις, όπως η Διεύθυνση Κοινωνικών Υποθέσεων, η Διεύθυνση Υποθέσεων Ανάπτυξης στον Τρίτο κόσμο, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος κ.ά., αλλά και με ειδικά Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Παράλληλα αναπτύχθηκε η συνεργασία με Μη Κυβερνητικούς Ευρωπαϊκούς φορείς που εξειδικεύονταν στην Επιμόρφωση και Κατάρτιση ενηλίκων στα γυναικεία θέματα, στα θέματα Νεότητας, Μετακίνησης Πληθυσμών, Κοινωνικά Αποκλεισμένων Ομάδων, Περιβάλλοντος και Υγείας.

4 Åéäéêç Êïéíùíéêç Õðçñåóéá ãéá Ðñïóöõãåò To 1983 η ΧΕΝ με ειδική ανάθεση από την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων οργάνωσε τα Πρόγραμμα Εξυπηρέτησης Μεταναστών/Εργατών και ιδιαίτερα σε θέματα κατοικίας, διάρκειας δύο ετών. Εξυπηρέτησε μετανάστες από 16 χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας. Υλοποιήθηκε προκαταρτική έρευνα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά από την οποία, εκτός από τα προβλήματα στέγασης, διαπιστώθηκε σοβαρός αριθμός περιπτώσεων με δυσκολία επικοινωνίας (γλώσσα) και προσαρμογής στις συνθήκες και τον τρόπο ζωής της Ελλάδας. Το πρόγραμμα υλοποίησαν κοινωνικοί λειτουργοί και συνεργάστηκαν κατά περίπτωση νομικοί και άλλες ειδικότητες καθώς και μία μικρή ομάδα εκπαιδευμένων εθελοντριών. Η έδρα αυτής της ειδικής Κοινωνικής Υπηρεσίας ήταν στην περιοχή του Μοσχάτου. ÅÍ & Áíáðôõîç Το 1985 η ΧΕΝ συμμετείχε ενεργά με εκπροσώπους της στην άτυπη ομάδα ΜΚΟ των χωρών της Ε.Ο.Κ, με στόχο την Ανάπτυξη στις χώρες του Τρίτου Κόσμου (Σύμφωνο του Λομέ). Τα επόμενα χρόνια η ΧΕΝ Ελλάδος μέσα από τις εκπροσώπους της συμμετείχε σε όλες τις διαδικασίες της Πλατφόρμας ελληνικών ΜΚΟ για την Ανάπτυξη. Την περίοδο η ΧΕΝ Ελλάδος είχε την Προεδρεία του Φόρουμ Αναπτυξιακής Εκπαίδευσης. Στη διάρκεια αυτής της προεδρίας, οργανώθηκε, φόρουμ στην Αθήνα με τη συμμετοχή 40 συμβούλων μελών από 15 ευρωπαϊκές χώρες. Το 1991 ολοκληρώθηκε το διετές πρόγραμμα δράσης της ΧΕΝ Ελλάδος που αφορούσε τα θέματα Βορρά - Νότου /ΕΟΚ και Τρίτου Κόσμου και συγχρηματοδοτήθηκε από τη Διεύθυνση VIII της ΕΟΚ. Δημιουργήθηκε φάκελος υλικού από κοινωνικούς επιστήμονες για την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας σε θέματα που αφορούσαν: τις μετακινήσεις πληθυσμών, τις σχέσεις Βορρά-Νότου αλλά και την άμβλυνση στερεοτυπικών συμπεριφορών απέναντι στους μετανάστες και πρόσφυγες. Με τη λήξη της δράσης διοργανώθηκε τριήμερη συνάντηση με θέμα «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ του 93 - εξελίξεις και προοπτικές» σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Μορφολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕ. Κ.ΜΟ.ΚΟ.Π) αλλά και άλλων Μ.Κ.Ο. Στόχος της συνάντησης ήταν η ευαισθητοποίηση για τη αναμόρφωση και στελέχωση των οργανωμένων υπηρεσιών που εξυπηρετούν πολύ-πολιτισμικές ομάδες.

5 ÅÍ & Äéá Âéïõ Åêðáéäåõóç Το 1985 η ΧΕΝ εκτέλεσε χρέη Γραμματείας και ανέλαβε την προετοιμασία του Σεμιναρίου ΕΟΚ με θέμα «Συνεργασία ανάμεσα σε Ευρωπαϊκά Κέντρα Επιμόρφωσης Ενηλίκων». Το σεμινάριο, διάρκειας μίας εβδομάδας, απευθύνθηκε σε εκπαιδευτές/επιμορφωτές και διοικητικό προσωπικό Κέντρων Επιμόρφωσης Ενηλίκων από την Ιρλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Βέλγιο και Ελλάδα. Στα χρόνια που ακολούθησαν η ΧΕΝ Ελλάδος συμμετείχε με στελέχη της σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο σε σεμινάρια και ομάδες εργασίας που αφορούσαν τη εκπαίδευση ενηλίκων. Το Κέντρο Κατάρτισης της Γυναίκας ( ), που λειτούργησε στην Αμερικής 11 ως συνέχεια του πρωτοπόρου επιμορφωτικού προγράμματος της ΧΕΝ Αθηνών, συγκέντρωσε στη φιλοσοφία του όλη την εμπειρία, τα εργαλεία και τις μεθόδους που αποκόμισε η Οργάνωση από αυτή τη συμμετοχή. Retravailler: Åðáõîçóç Ðñïóùðéêùí Iêáíïôçôùí Το 1987 η ΧΕΝ Ελλάδος συμμετείχε στην προπαρασκευαστική ιδρυτική συνέλευση των οργανώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης «Ευρώπη-Εργασία-Δράση» (Ε.W.A.), που εφαρμόζουν τη μέθοδο RETRAVAILLER, για την επαύξηση των προσωπικών ικανοτήτων των γυναικών με στόχο την ένταξη ή την επανένταξη στην αγορά εργασίας. Πάνω στην εμπειρία της μεθόδου αλλά και της οργανωμένης Κοινωνικής Υπηρεσίας στηρίχθηκαν, στην πορεία, πολλές συνεργασίες για την υλοποίηση ταχύρρυθμων σεμιναρίων προκατάρτισης ανέργων γυναικών με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών κ.ά. Ðñùôïâïõëéá Í.Ï.W. Το 1992 η ΧΕΝ Ελλάδος ανάμεσα σε 58 άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς της χώρας και 4 γυναικείες οργανώσεις κατέθεσε πρόταση συγχρηματοδότησης, από το Ευρωπαϊκό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, κάτω από την Κοινοτική Πρωτοβουλία N.O.W (Νέες Ευκαιρίες για τις Γυναίκες), η οποία και έγινε αποδεκτή. Το πρόγραμμα έδωσε στην ΧΕΝ τη δυνατότητα: να εκπαιδεύσει περισσότερες εμψυχώτριες για προγράμματα Προκατάρτισης γυναικών, με τη μέθοδο RETRAVAILLER,για την ένταξη και επανένταξή τους στην αγορά εργασίας να εξαπλωθεί γεωγραφικά το πρόγραμμα ένταξης/επανένταξης και σε άλλα σημεία της χώρας να διευρύνει τον κύκλο συνεργασιών της με διακρατικές συνεργασίες να αποκτήσει, το Κέντρο Αμερικής 11, τη φυσιογνωμία και τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου εξειδικευμένου Κέντρου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Γυναικών.

6 «Ïäõóóåáò» Το 1995 η πολύχρονη εμπειρία της Οργάνωσης πάνω σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού οδήγησε στην υιοθέτηση ενός πρωτοποριακού για την εποχή εργαλείου. Ο «Οδυσσέας», ένα εργαλείο σχεδιασμένο για νέους με την υποστηρικτική χρήση Η/Υ χρησιμοποιήθηκε από ειδικά εκπαιδευμένους Λειτουργούς Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος νέοι και νέες, που είχαν εγκαταλείψει το σχολείο, αποφάσισαν να φοιτήσουν είτε σε νυκτερινό σχολείο, είτε να εγγραφούν σε προγράμματα κατάρτισης. INTO Athens Το 1997 η ΧΕΝ Ελλάδος υπέβαλλε αίτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με το Κέντρο Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων Μεταναστών (Κ.Σ.Π.Μ.), για το διακρατικό πρόγραμμα με τον τίτλο «INTO ATHENS», η οποία και εγκρίθηκε το Το πρόγραμμα αφορούσε τη δημιουργία νέων υπηρεσιών για τη διευκόλυνση της ένταξης στην ελληνική κοινωνία των de facto προσφύγων και ολοκληρώθηκε το Στη διάρκειά του υλοποιήθηκε μία αλληλοσυμπληρούμενη δέσμη μέτρων που απευθυνόταν σε: Αναγνωρισμένους πρόσφυγες Σε πρόσφυγες υπό ανθρωπιστικό καθεστώς Σε άτομα που έχρηζαν βοήθειας Σημαντικότερες παρεμβάσεις του προγράμματος αποτέλεσαν: η νομική υποστήριξη προς τους πρόσυγες συμπεριλαμβανομένης και της έκτακτης υποστήριξης των de facto προσφύγων που ενδιαφέρθηκαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία νομιμοποίησης αλλοδαπών (πράσινη κάρτα), η νομική συμβουλευτική και παροχή νομικής εργασίας σε άτομα που αντιμετώπιζαν άμεσα τον κίνδυνο κράτησης ή απέλασης η παροχή προσωρινής, ασφαλούς, στέγης σε γυναίκες πρόσφυγες που βρίσκονταν σε κίνδυνο. Ανάμεσά τους ήταν γυναίκες-αρχηγοί οικογενειών, γυναίκες που διέτρεχαν κίνδυνο σεξουαλικής εκμετάλλευσης και γυναίκες θύματα βίας η εκμάθηση ελληνικών ιατρική κάλυψη και η συμβουλευτική προσανατολισμού και η κοινωνικο-ψυχολογική υποστηρικτική εργασία με άτομα και οικογένειες προσφύγων η δημιουργία του εντύπου «Tαξιδεύοντας προς την ελευθερία» που ήταν καρπός συνεργασίας των επωφελούμενων και των ειδικών επιστημόνων του προγράμματος και αποτέλεσε μία προσπάθεια καταγραφής των συνθηκών ζωής των προσφύγων στη χώρα τους αλλά και στην Ελλάδα. Asylum Seekers Το 2000 εφαρμόστηκε πιλοτικό πρόγραμμα (Asylum Seekers), με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποκλειστικά για τους πρόσφυγες οι οποίοι είχαν ήδη υποβάλλει ή ήταν σε διαδικασία υποβολής αίτησης χορήγησης ασύλου. Ο στόχος ήταν η ανάπτυξη σχετικών υπηρεσιών υποδοχής. Εταίροι της ΧΕΝ στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα υπήρξαν το Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων και η ενορία των Αγίων Ασωμάτων Θησείου.

7 Οι υπηρεσίες που παρέχονταν συνόδευαν τους πρόσφυγες σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, από την προετοιμασία και την υποβολή της αίτησης μέχρι και την τελεσίδικη εκδίκαση της υπόθεσης. Υπηρεσίες που αναπτύχθηκαν ήταν: Πληροφόρηση για τα δικαιώματα των ικετών ασύλου και τη διαδικασία που έπρεπε να τηρηθεί Βοήθεια στη διδικασία καταθέσεως της αίτησης Δημιουργία Έκθεσης για την κατάσταση στη χώρα καταγωγής του πρόσφυγα Συνεντεύξεις με τους υποψήφιους και τους νομικούς της υπηρεσίας του Οικουμενικού Προγράμματος Προσφύγων Προετοιμασία των αιτούντων, για τη συνέντευξη με την Αστυνομία και τις αρμόδιες Αρχές και παράσταση της Νομικής Συμβούλου. Προσφυγή στα δευτεροβάθμια όργανα και επανάληψη της διαδικασίας και της συνέντευξης στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης Εξασφάλιση ειδών βασικής ανάγκης, διαμεσολάβηση σε υπηρεσίες υγείας, εξασφάλιση φαρμάκων και εξετάσεων, ενημέρωση των γιατρών για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ασθενών Μεταφραστικές υπηρεσίες Επισκέψεις και οργάνωση ημερίδων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού παραμεθόριων περιοχών Παροχή στέγης σε ιδιαίτερα, κοινωνικά, ευπαθή άτομα της ομάδας των αιτούντων άσυλο Ç ÅÍ ùò Ö.Ð.Ó.Õ.Õ. Öïñåáò Ðáñï çò Óõíïäåõôéêùí Õðïóôçñéêôéêùí Õðçñåóéùí Από το 1995 η ΧΕΝ Ελλάδος είναι πιστοποιημένο Κέντρο Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών (ΚΕ.Σ.Υ.Υ) (10847/ ). Το σκεπτικό των Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών είναι: Η υποκίνηση του ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε εκπαιδευτικές και άλλες διαδικασίες που θα συντελέσουν στη μείωση της απομόνωσης Η ενθάρρυνση για τη συντήρηση του ενδιαφέροντος στην παρακολούθηση των εκπαιδευτικών διαδικασιών Η καλλιέργεια και η ανάπτυξη της συμμετοχικότητας της αυτενέργειας της πρωτοβουλίας, της αυτοπεποίθησης Η κοινωνική υποστήριξη που στοχεύει στην αναβάθμιση της γυναίκας ως ενημερωμένου πολίτη Η επεξεργασία με βιωματικό τρόπο θεμάτων ισότητας κ.λ.π. Γενική αρχή που διέπει την παροχή των ΣΥΥ είναι η διασφάλιση κατά το δυνατόν των προϋποθέσεων εκείνων που εξασφαλίζουν στα μέλη της ομάδας στόχου τις ευκαιρίες για εργασιακές επιλογές και όχι η υπαγόρευση του «τι είναι καλό για αυτές». Το 1995 η ΧΕΝ ως ΚΕ.Σ.Υ.Υ. παρείχε Συνοδευτικές Υπηρεσίες σε δύο προγράμματα Κοινωνικού Αποκλεισμού. Το πρώτο ήταν μία συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) υπό τον τίτλο «Γυναίκες ορεινών περιοχών του Ν.Δωδεκανήσου» και το άλλο με την

8 αστική, μη κερδοσκοπική, εταιρεία Τ.Ε.Ι INTEGRATION υπό τον τίτλο «Γυναίκες του μεσαίου και δυτικού Ζαγορίου». Το 2000 το ΚΕ.Σ.Υ.Υ-ΧΕΝ συνεργάστηκε με τέσσερα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.). Προσέφερε υποστηρικτικές υπηρεσίες σε προγράμματα κατάρτισης για γυναίκες απομακρυσμένων ορεινών και νησιωτικών περιοχών και άνεργες ετών: ΚΕΚ ΝΕΛΕ Πειραιά: «Στελέχη Τοπικών Κέντρων Επιχειρηματικότητας και Πληροφόρησης της Νεολαίας», τόπος διεξαγωγής: Αίγινα. ΚΕΚ ΔΕΛΤΑ: «Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού», τόπος διεξαγωγής: Πόρος. ΚΕΚ Z.INVEST: «Παραγωγή και Τυποποίηση Παραδοσιακών Προϊόντων», τόπος διεξαγωγής: Ερυθρές Αττικής. ΚΕΚ ΙΕΚΕΠ: «Παρασκευή Υγιεινών Τροφών», τόπος διεξαγωγής: Αθήνα. Τα προγράμματα αυτά ήταν ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Καταπολέμηση του Αποκλεισμού από την Αγορά Εργασίας», της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Εργασίας, που σχεδιάστηκε με πρόθεση να προσεγγίσει σφαιρικά και ολοκληρωμένα το ζήτημα της ένταξης κοινωνικής και επαγγελματικής ομάδων πληθυσμού που κινδυνεύουν από κοινωνικό αποκλεισμό. Το ΚΕΣΥΥ ΧΕΝ εργάσθηκε με τις γυναίκες αυτές κάνοντας μια εργασία κινητοποίησης, εμψύχωσης και ενδυνάμωσης. Οι δράσεις που πραγματοποίησε το ΚΕΣΥΥ ΧΕΝ υπαγορεύτηκαν από το γεγονός ότι ως γυναικείο ΚΕΣΥΥ είχε σκοπό την ανάπτυξη της γυναίκας και την προώθηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων της. Μέσω των Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών (Σ.Υ.Υ.) επιδιώχθηκε η παρέμβαση για την κατοχύρωση του δικαιώματος της γυναίκας στην εργασία, και ιδιαίτερα η στήριξη της γυναίκας που ήταν μακροχρόνια άνεργη. Σε κάθε πρόγραμμα κατάρτισης προσαρμόσθηκαν, αναλόγως, οι υποστηρικτικές υπηρεσίες. Γενικά, όμως, οι Σ.Υ.Υ. που εφάρμοσε το ΚΕΣΥΥ ΧΕΝ κινήθηκαν στους παρακάτω άξονες: Επεξεργασία, στην ομάδα, γυναικείων θεμάτων που προάγουν την Ισότητα Ευκαιριών (π.χ. «Γυναίκα & Ανεργία», «Γυναίκα & Κατανάλωση», «Η Γυναίκα στις μετακινήσεις πληθυσμών» κ.ά.). Εφαρμογή, με την ομάδα, της μεθόδου Ένταξης/Επανένταξης στην Αγορά Εργασίας (μέθοδος Retravailler). Ψυχοκοινωνική Στήριξη, ατομικά και σε ομάδα. Πολιτιστικές Δράσεις, συνυφασμένες με το αντικείμενο κατάρτισης της ομάδας. Επιλεκτικά και ανάλογα με το αντικείμενο κατάρτισης σε κάποιο από τα παραπάνω προγράμματα οι ΣΥΥ περιλάμβαναν επίσης: Νομική Συμβουλευτική, ατομικά και σε ομάδα. Συμβουλευτική της Επιχείρησης. ενώ, μαζί με την ομάδα των καταρτιζόμενων γυναικών ηλικίας δημιουργήθηκε ένα έντυπο με τον τίτλο «Γυναίκα και ένταξη στην αγορά εργασίας». Το 2007 η ΧΕΝ Ελλάδος σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΙΕΚΕΠ στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Υπέρ Ειδικών Μειονεκτουσών Ομάδων» (φυλακισμένοι, οροθετικοί, μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών) υλοποίησε ως Φορέας Παροχής Συνοδευτκών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών το πρόγραμμα: «Τεχνίτριες θεραπευτικού και αισθητικού μανικιούρ πεντικιούρ».

9 áðïëïãéómïó Αξιολογώντας γενικότερα την εργασία της ΧΕΝ Ελλάδος μέσω του Φ.Π.Σ.Υ.Υ. θα είχαμε να παρατηρήσουμε ότι η Οργάνωση με αυτά τα προγράμματα: Βρέθηκε σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές και κοντά σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες ανέργων γυναικών. Δημοσιοποίησε το έργο της στις Εθνικές αρχές (Υπουργείο Εργασίας, ΝΕΛΕ, Τοπικές Αυτοδιοικήσεις) αλλά και σε άλλους Φ.Π.Σ.Υ.Υ, κοινωνικούς φορείς και Ιδρύματα. Εξασφάλισε μια δημόσια αναγνώριση /πιστοποίηση της εξειδίκευσής της. Είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στη διαμόρφωση προτάσεων προς τις εθνικές αρχές με θέσεις και απόψεις για τη γυναικεία διάσταση της ανεργίας. Παρείχε ευκαιρίες απασχόλησης σε νέες γυναίκες-στελέχη του Φ.Π.Σ.Υ.Υ και ένταξής τους στο σκεπτικό και τον τρόπο εργασίας της Οργάνωσης. Όσον αφορά τη χρησιμότητα των Συνοδευτικών Υπηρεσιών για τις ίδιες τις καταρτιζόμενες εύγλωττα μιλά μία από αυτές: Στις 27 Μαρτίου λοιπόν, φτάσαμε σε κάποιες αίθουσες. Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που είδα και άκουσα. Θα έχουμε, λέει, στην προκατάρτιση Ψυχολόγους, κορίτσια Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών, Κοινωνικούς Λειτουργούς! Ôé çôáí ïëá áõôá; Φανταζόμουν μια αίθουσα από την αρχή της προκατάρτισης με συνταγές γλυκών, φαγητών και μαγειρέματα στη συνέχεια. Αυτό ήταν άλλωστε το συγκεκριμένο αντικείμενο. Τι άλλο να περίμενα; Ξετρελάθηκα! Είχα τόσο μεγάλη ανάγκη για Ψυχολογική στήριξη εκείνο τον καιρό... Με βοήθησαν πάρα πολύ, δεν ξέρω αν το γνωρίζουν πόσο! Τις ευχαριστώ όλες από τα βάθη της καρδιάς μου. Ενημερώθηκα για πάρα πολλά θέματα, που τα περισσότερα δεν γνώριζα καθόλου, όπως για εργασιακά δικαιώματα, υποδείξεις για τον τρόπο διεκδίκησης των δικαιωμάτων, νομική υποστήριξη κ.α. Με τις ομαδικές συζητήσεις βοηθήθηκα επίσης πάρα πολύ στο να βγάλω από μέσα μου πράγματα που με πίεζαν αφόρητα. Άρχισα να σκέφτομαι να αγαπώ και να περιποιούμαι τον εαυτό μου ëëåò ðéóôïðïéçóåéò Το 1995 έγιναν όλες οι σχετικές διαδικασίες και υποβλήθηκε αίτηση πιστοποίησης, από το ΚΕ- ΝΤΡΟ ΑΤΥΠΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΕΚ ΧΕΝ, στο Ε.ΚΕ. ΠΙΣ του Υπουργείου Εργασίας, ως ΚΕΚ εθνικής εμβέλειας (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Τρίκαλα). Το Κέντρο έλαβε προσωρινή πιστοποίηση ( / ) ως ΚΕΚ περιφερειακής εμβέλειας (Αθήνα-Θεσσαλονίκη). Λίγα χρόνια αργότερα η ΧΕΝ Ελλάδος πήρε την απόφαση να δώσει το βάρος των δυνάμεών της στο ΚΕΣΥΥ ΧΕΝ, που πιστοποιήθηκε για πρώτη φορά την ίδια περίοδο. Πίσω από αυτή την απόφαση αυτή ήταν η επιθυμία της Οργάνωσης να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες προς τις γυναίκες, κάτι που δεν θα μπορούσε να επιτύχει με την πολυδιάσπαση των δυνάμεών της σε δύο τόσο απαιτητικά σχήματα. Το 2006 μετά τη σχετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η ΧΕΝ Ελλάδος προχώρησε στη συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου και η Νομαρχία Αθηνών εισηγήθηκε τη χορήγηση στη ΧΕΝ Ελλάδος της Ειδικής Πιστοποίησης στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας.

10 ðñïãñáììá: +Áíáðôõîç Ïëïêëçñùìåíç Ðáñåìâáóç ãéá Ìåôáíáóôåò/ñéåò Εντάσσεται στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ) με τη συγχρηματοδότηση του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Το 2008 η ΧΕΝ Ελλάδος και οι κοινωνικοί της εταίροι, αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία τους στη διαχείριση προγραμμάτων Συμβουλευτικής Απασχόλησης και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης και ειδικότερα την τεχνογνωσία και τα εργαλεία του «+ΠΡΑΞΙΣ», ανέλαβαν να υλοποιήσουν το έργο, με κύριο στόχο την ολοκληρωμένη παρέμβαση υπέρ της κοινωνικής ενσωμάτωσης μεταναστών/ριων μέσω της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού και της προώθησης στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα εγκρίθηκε το 2009 και θα υλοποιείται μέχρι το Η ολοκληρωμένη παρέμβαση υπέρ της κοινωνικής ενσωμάτωσης των μεταναστών/στριών νοείται, στο πλαίσιο του έργου, ως ένα σύστημα συμπληρωματικών και αλληλοδιαπλεκόμενων παρεμβάσεων που ασκούνται ταυτόχρονα στο ίδιο το άτομο, στην αγορά εργασίας (όπου επιδιώκεται η ενεργός ανάμιξη των επιχειρήσεων), στις κοινωνικές δομές, που προσαρμόζονται για να υπηρετήσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες και φυσιογνωμία της ομάδας των μεταναστών/στριών, καθώς και στην τοπική κοινότητα μέσω πολιτισμικών δράσεων. Η ΧΕΝ Ελλάδος, σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές της που αφορούν στη στήριξη των γυναικών για την επίτευξη της ισότιμης κοινωνικής τους ένταξης, υποδέχεται άνεργες γυναίκες μετανάστριες ή όσες απασχολούνται σε επισφαλείς θέσεις εργασίας και επιθυμούν να βελτιώσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας. Η Συμβουλευτική παρέμβαση περιλαμβάνει την κατάστρωση και υλοποίηση σχεδίου για την εύρεση εργασίας, τη στοχοθεσία, τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την προετοιμασία για αναζήτηση εργασίας (π.χ. σύνταξη βιογραφικού, συνοδευτικών επιστολών, πληροφόρηση για τρόπους αναζήτησης εργασίας κ.α.), τη νομική συμβουλευτική για θεσμικά ζητήματα ή για εξειδικευμένα θέματα και άλλες συναφείς δράσεις. Παράλληλα, σε ομαδικές συνεδρίες επιχειρείται η αναβάθμιση των άτυπων δεξιοτήτων και προσόντων (key skills), όπως οι επικοινωνιακές δεξιότητες, το εργασιακό ήθος, η παρουσίαση εαυτού σε συνέντευξη εργασίας, η ενεργοποίηση δεξιοτήτων για τη διατήρηση θέσης κ.τ.λ. Η πολύπλευρη υποστήριξη των μεταναστριών συμπληρώνεται από την παροχή μαθημάτων ελληνικής γλώσσας (σε αρχάριους) σε συνεργασία με το ΙΔΕΚΕ, καθώς και από την ψυχοκοινωνική στήριξη που παρέχουν οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του κέντρου ημέρας ΙΑΣΙΣ. Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι βασική παράμετρος του έργου είναι η ζεύξη με την αγορά εργασίας, δηλαδή η υποστήριξη για στοχευμένη επιλογή προσφερόμενων θέσεων εργασίας, αλλά κυρίως η ενεργή προώθηση των μεταναστριών σε θέσεις εργασίας επιχειρήσεων που συνεργάζονται με τον φορέα. Το Πρόγραμμα υλοποιείται σήμερα και αποτελεί συνέχεια της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας που αποκτήθηκε τα προηγούμενα χρόνια από την κοινοτική πρωτοβουλία Equal.

11 êïéíïôéêç ðñùôïâïõëéá EQUAL Íåïé tñïðïé aíôéìåôùðéóçò ôùí Äéáêñéóåùí êáé ôçò Áíéóïôçôáó óôïí Ôïìåá ôçò Áðáó ïëçóçò Méá Áãïñá Áíïé ôç ãéá Ïëïõò H πρωτοβουλία Equal αποτέλεσε, για μία σειρά ετών, μέρος της στρατηγικής της Eυρωπαϊκής Ένωσης για περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας και για να εξασφαλιστεί το ότι κανένας δεν στερείται το δικαίωμα πρόσβασης σε αυτές. Εξέτασε νέους τρόπους αντιμετώπισης των διακρίσεων και της ανισότητας, που υφίστανται οι εργαζόμενοι και όσοι αναζητούν εργασία. Παρείχε την ευκαιρία να δοκιμαστούν νέες ιδέες, που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη μελλοντική πολιτική και πρακτική για την απασχόληση και την κατάρτιση. Η πρωτοβουλία Εqual ολοκλήρωσε τις εμπειρίες που αποκτήθηκαν στα πλαίσια των προηγούμενων Πρωτοβουλιών EMPLOYMENT & ADAPT και συμπλήρωσε τις υπάρχουσες πολιτικές για την ισότητα ευκαιριών στην αγορά εργασίας. Αυτή η κοινοτική πρωτοβουλία λειτούργησε φέρνοντας σε επαφή τους κύριους συντελεστές μιας γεωγραφικής περιοχής ή ενός τομέα. Οι συντελεστές αυτοί ήταν η δημόσια διοίκηση, οι Μ.Κ.Ο., οι κοινωνικοί εταίροι και οι επιχειρήσεις. Όλοι αυτοί εργάστηκαν μέσα σε ένα πλαίσιο εταιρικής σχέσης συγκεντρώνοντας τις διαφορετικές εμπειρίες και την τεχνογνωσία τους. Η ήδη πολύχρονη παρουσία της Οργάνωσης στο πλευρό της άνεργης γυναίκας με στόχο την ψυχο-κοινωνική ενεργοποίηση, την επαγγελματική και κοινωνική της ενσωμάτωση αποτέλεσε την αφορμή να δραστηριοποιηθεί περισσότερο στα πλαίσια της Πρωτοβουλίας, αλλά και να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες της, που σχετίζονται με τη σύνδεση της γυναίκας με την αγορά εργασίας. Áíáðôõîéáêç Óõìðñáîç «ÄÅÓÌÏÓ-equality» Το 2002, 25 φορείς ίδρυσαν Αναπτυξιακή Σύμπραξη με σκοπό την εκτέλεση και υλοποίηση του προγράμματος ΔΕΣΜΟΣ equality και στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, με την ανάπτυξη δράσεων για τη διευκόλυνση της πρόσβασης ή επιστροφής στην αγορά εργασίας ατόμων, που υφίστανται διακρίσεις και ανισότητες.

12 Το πρόγραμμα είχε δύο σκέλη: το σκέλος «ΔΕΣΜΟΣ» (στο οποίο συμμετείχε η ΧΕΝ) με στόχο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των Υπηρεσιών, που προωθούν την απασχόληση, στηρίζουν, ενθαρρύνουν και ενδυναμώνουν κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες, και το σκέλος «equality», με στόχο την ένταξη στην αγορά εργασίας ιδιαίτερα των νέων, ουσιαστικά ανειδίκευτων και κοινωνικά αποκλεισμένων ατόμων. H XEN Eλλάδος συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ως τακτικό μέλος και η εκπρόσωπός της ορίστηκε από το σώμα Αντιπρόεδρος της Aναπτυξιακής Σύμπραξης. Συντονιστής φορέας ήταν η «Eύξεινη Πόλη». H δράση της XEN Eλλάδος στην κοινοτική πρωτοβουλία H XEN Ελλάδος, ως μέλος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης, συμμετείχε στο Υποπρόγραμμα 1, με τίτλο «Απασχολησιμότητα», και στο Mέτρο 1.1., με τίτλο «Διευκόλυνση της πρόσβασης και της επιστροφής στην αγορά εργασίας ομάδων που υφίστανται διακρίσεις». Το πρόγραμμα αυτό αφορούσε γυναίκες μακροχρόνια άνεργες, νέες ετών, γυναίκες άνω των 45 ετών, άνεργες γυναίκες που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, όπως είναι οι μετανάστριες και οι πρόσφυγες. Êåíôñï Áðáó ïëçóçò ÅÍE ãéá ôéò Ãõíáéêåò -Äéêôõï Äåóìïò Τον Οκτώβριο του 2002 δημιουργήθηκε και ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Απασχόλησης για τις Γυναίκες της ΧΕΝ Ελλάδος, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Equal. Το προσωπικό του Kέντρου Aπασχόλησης αποτελούνταν απο «Συμβούλους Απασχόλησης» οι οποίοι συμμετείχαν σε εκπαιδεύσεις, εποπτικές και συντονιστικές συναντήσεις, σε εθνικό και διακρατικό επίπεδο, και τέλος στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Κυρίαρχος στόχος του Κέντρου ήταν η βελτίωση της απασχολησιμότητας ατόμων που υφίστανται διακρίσεις και ανισότητες, με την ανάπτυξη επιμέρους δράσεων για να διευκολυνθεί η πρόσβαση ή η επιστροφή τους στην αγορά εργασίας. Η ΧΕΝ εξυπηρέτησε γυναίκες: νέες, ανειδίκευτες και εξειδικευμένες, που έκαναν τα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας. μεγαλύτερης ηλικίας έως και 65 χρονών, οι οποίες επιζητούσαν την επανένταξη στην αγορά εργασίας μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, όπως μετανάστριες, γυναίκες πρόσφυγες, παλιννοστούσες, γυναίκες αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών και μακροχρόνια άνεργες. εργαζόμενες που βρίσκονταν είτε υπό το καθεστώς της «μαύρης» εργασίας (δηλαδή εργασίας χωρίς κοινωνική ασφάλιση) είτε υπό τον κίνδυνο απόλυσης. που επιζητούσαν μια καλύτερη θέση εργασίας καθώς υποαπασχολούνταν ή ετεροαπασχολούνταν Το Κέντρο παρείχε υπηρεσίες τόσο προς τις άνεργες γυναίκες όσο και προς τους εργοδότες, προκειμένου να γεφυρώσει τη ζήτηση και την προσφορά. Η παροχή των υπηρεσιών έγινε σε εξατομικευμένη βάση, δηλαδή με βάση τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης. Υπηρεσίες προς άνεργες Επαγγελματικός προσανατολισμός και επαναπροσανατολισμός Προώθηση της δια βίου εκπαίδευσης- αναβάθμιση των προσόντων και απόκτηση καινούργιων δεξιοτήτων.

13 Ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την πληροφόρηση, υποστήριξη και συμβουλευτική σε θέματα εργατικού δικαίου, συλλογικών συμβάσεων, ασφαλιστικών θεμάτων και για την ανάπτυξη επιχειρηματικού πλάνου/σχεδίου. Παραπομπή σε αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες (νομικής βοήθειας, ψυχολογικής υποστήριξης κ.ά.), όταν αυτό ζητήθηκε ή κρίθηκε απαραίτητο. Τεχνικός σχεδιασμός της υποψηφιότητάς τους, (βιογραφικό σημείωμα, συνοδευτική επιστολή και συνέντευξη επιλογής). Διαδικασίες τοποθέτησης των εξυπηρετούμενων στην αγορά εργασίας μέσω του εντοπισμού θέσεων εργασίας, μετά από συναντήσεις και συνεργασίες με εργοδότες, ιδιώτες και επιχειρήσεις. «Μεταπαρακολούθηση» (follow-up) των γυναικών από τις συμβούλους απασχόλησης, με στόχο την υποστήριξη της προσαρμογής τους, κατά το πρώτο διάστημα εργασίας τους, καθώς και την επίλυση τυχόν προβλημάτων που ανέκυψαν. Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες υποστηρίχθηκαν από υποδομές και εξοπλισμό για τη διευκόλυνση των ανέργων στις διαδικασίες εύρεσης εργασίας: οι εξυπηρετούμενες είχαν τη δυνατότητα: πρόσβασης στο διαδίκτυο, αξιοποίησης βάσεων πληροφόρησης, επαγγελματικών οδηγών και εφημερίδων, να χρησιμοποιούν τηλέφωνο, fax και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για την επικοινωνία τους με φορείς και εργοδότες. Υπηρεσίες προς εργοδότες Το Κέντρο Απασχόλησης απευθύνθηκε σε εργοδότες (ιδιώτες και επιχειρήσεις) και ανέπτυξε συνεργασίες οι οποίες απέφεραν θέσεις εργασίας και ενίσχυσαν την καταπολέμηση της ανεργίας. Η ΧΕΝ Ελλάδος στα πλαίσια του Equal, αξιοποίησε την υπάρχουσα δομή και τεχνογνωσία της Κοινωνικής Υπηρεσίας της ΧΕΝ Ελλάδος. Μέσα από το αρχείο ιδιωτών εργοδοτών που τηρούσε η Κοινωνική Υπηρεσία αναδείχθηκε νέα ομάδα στόχευσης με προσανατολισμό την κάλυψη θέσεων βοηθών οικογενειών, βοηθών μητέρων και ηλικιωμένων. Το Κέντρο προσέγγισε και ενημέρωσε τους εργοδότες, παρείχε κατάλληλο εργατικό δυναμικό σε επίπεδο γνώσεων, δεξιοτήτων και προσόντων σύμφωνα με τις ανάγκες που οι ίδιοι οι εργοδότες προσδιόρισαν παρείχε πληροφόρηση σε θέματα που σχετίζονταν με επιδοτήσεις για την απασχόληση, συμμετοχή σε κοινοτικά προγράμματα, αλλαγές σε εργασιακά ασφαλιστικά θέματα, κ.ά. Το Κέντρο σηματοδότησε, τόσο για τη ΧΕΝ Ελλάδος όσο και για τον εξυπηρετούμενο πληθυσμό, μία αναβαθμισμένη και ενισχυμένη συνέχεια στις ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες της Οργάνωσης. Από τη μελέτη των στοιχείων καταφαίνεται με σαφήνεια ο προσανατολισμός του Κέντρου προς την αφύπνιση, την υποκίνηση και την ενθάρρυνση των εσωτερικών δυνάμεων της εξυπηρετούμενης γυναίκας με σκοπό την αυτοδιάγνωση των δυνατοτήτων ή μειονεξιών της ώστε να μπορέσει να αναζητήσει τις πιθανές λύσεις, με αυτοδύναμη προσπάθεια, αναπτύσσοντας την πρωτοβουλία της. Διοργάνωση Hμερίδων Το 2003 και το 2004 στο πλαίσια του προγράμματος διοργανώθηκαν από τη ΧΕΝ Ελλάδος, ημερίδες. Η πρώτη με τον τίτλο «Πρωτοβουλία για την ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης» και η δεύτερη με τον τίτλο «Η αναζήτηση εργασίας, τέχνη και γνώση». Στόχος ήταν η ενημέρωση ευαισθητοποίηση των ομάδων-στόχων (άνεργες γυναίκες, εργοδότες και τοπική κοινωνία) πάνω στο ευρύτερο θέμα «Γυναίκα και Ανεργία, Γυναίκα και Εργασία» καθώς και στις δυνατότητες που παρέχει το πρόγραμμα Equal.

14 Äéá õóç áðïôåëåóìáôùí H ΧΕΝ Ελλάδος στα πλαίσια της συμμετοχής της στην Ενέργεια ΙΙΙ της κοινοτικής πρωτοβουλίας EQUAL ΕΡΓΟ ΔΕΣΜΟΣ-eQUALITY, ΣΚΕΛΟΣ ΔΕΣΜΟΣ, πραγματοποίησε βιωματικά σεμινάρια για την επίδειξη και μεταφορά της τεχνογνωσίας που απέκτησε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Κέντρου Απασχόλησης Γυναικών στο Κέντρο της Αθήνας. Τα βιωματικά αυτά σεμινάρια απευθύνονταν κατά κύριο λόγο σε επαγγελματίες που εργάζονταν σε φορείς που παρέχουν υπηρεσίες προώθησης στην απασχόληση ή οι φορείς τους είχαν την πρόθεση να δραστηριοποιηθούν σε αυτές. Στόχος της βιωματικής διαδικασίας ήταν: η διάδοση των νέων τρόπων και ορθών πρακτικών στον τομέα της απασχολησιμότητας, η εξοικείωση των επαγγελματιών με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, τα εργαλεία και την ακολουθούμενη μεθοδολογία (μεταφορά τεχνογνωσίας), η προώθηση της ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ των επαγγελματιών και των φορέων (δικτύωση), η αναβάθμιση των δομών, δίνοντας τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να ανταλλάξουν εμπειρίες, να αξιολογήσουν πρακτικές και να διερευνήσουν τρόπους εφαρμογής των νέων στοιχείων στο χώρο εργασίας τους. Υλοποιήθηκαν 5 κύκλοι βιωματικών σεμιναρίων και συμμετείχαν 32 εκπρόσωποι (επαγγελματίες και εθελοντές) από τους φορείς που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον Οι ενότητες που αναπτύχθηκαν ήταν οι παρακάτω: Παρεχόμενες υπηρεσίες από τη ΧΕΝ Ελλάδος κατά τη διάρκεια συμμετοχής της στο εν λόγω πρόγραμμα Προσέγγιση & Προσέλκυση ανέργων και εργοδοτών: Αναλυτική παρουσίαση της διαδικασίας που ακολουθήθηκε από το Κέντρο Απασχόλησης και της αποτελεσματικότητάς τους Εργαλεία Επαγγελματικού Προσανατολισμού: Παρουσίαση των τεστ προσωπικότητας, ενδιαφερόντων και ικανοτήτων της εταιρίας ISON Psychometrica στη χρήση των οποίων εκπαιδεύτηκαν οι σύμβουλοι Συμβουλευτική για θέματα εργασίας: Εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη και ενδυνάμωση-μελέτη περιπτώσεων Εργαστήρι Απασχόλησης: Παρουσίαση του σχετικού υλικού που δημιουργήθηκε από το συντονιστή εταίρο του προγράμματος για την οργανωμένη ομαδική διαδικασία ενδυνάμωσης ανέργων που στόχο έχει την ενεργητική αναζήτηση εργασίας και την εύρεση αυτής. Προϊόντα της Διακρατικής Συνεργασίας (κείμενα-ασκήσεις κτλ) Προοπτικές του Κέντρου Απασχόλησης της ΧΕΝ Ελλάδος: Ενσωμάτωση των νέων εργαλείων και του τρόπου εργασίας του Κέντρου στην προϋπάρχουσα δομή της ΧΕΝ. Ο συγκεκριμένος τρόπος διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχής από τους συμμετέχοντες, καθώς δόθηκε η ευκαιρία άμεσης γνωριμίας και συνεργασίας και εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών. Οι αξιολογήσεις των συμμετεχόντων ήταν ιδιαίτερα θετικές γεγονός που επιβεβαίωσε και ανατροφοδότησε τον τρόπο εργασίας του Κέντρου, αλλά και ενδυνάμωσε τη μελλοντική λειτουργία του.

15 êäïóç ðñáêôéêïõ ïäçãïõ Εκτός των βιωματικών σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν με ευθύνη των Συμβούλων απασχόλησης της ΧΕΝ Ελλάδος εκδόθηκε Πρακτικός Οδηγός στη Συμβουλευτική Απασχόλησης Γυναικών (2005) που περιλαμβάνει: ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ, στο οποίο αναφέρονται στοιχεία για την ανεργία-και ιδιαίτερα για τη γυναικεία-σε συνδυασμό με τη νομοθετική κατοχύρωση της ισότητας στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά στους κοινωνικούς ρόλους της γυναίκας και κατά πόσο αυτοί επηρεάζουν την προσπάθειά της για εύρεση εργασίας, και ΕΜΠΕΙΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ στο οποίο γίνεται αναφορά στην λειτουργία του Κέντρου Απασχόλησης της ΧΕΝ Ελλάδος και στη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Equal και παράλληλα, παρουσιάζεται η πρότυπη λειτουργία ενός τέτοιου Κέντρου. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην εξατομικευμένη προσέγγιση των εξυπηρετούμενων γυναικών από το Κέντρο Απασχόλησης και στις υπηρεσίες ενδυνάμωσης που παρέχονται από τους επαγγελματίες Συμβούλους Απασχόλησης. Τέλος, περιλαμβάνει καταγραφή υπηρεσιών στις οποίες μπορεί να απευθυνθεί μία γυναίκα σε αναζήτηση εργασίας. áðïëïãéómïó To πρόγραμμα εισήγαγε καινοτομίες στο χώρο δράσης της Οργάνωσης σε όλη τη διάρκεια υλοποίησής του. Η ΧΕΝ Ελλάδος είχε τη δυνατότητα να αναβαθμίσει και να εκσυγχρονίσει την ήδη υπάρχουσα εμπειρία της στην προώθηση της γυναικείας απασχόλησης. Ιδιαίτερα ευνοήθηκε η εξέλιξη της μεθοδολογίας, της στρατηγικής και των εργαλείων που χρησιμοποιούνται τόσο για την προσέγγιση των ανέργων και των εργοδοτών όσο και για την παροχή των υπηρεσιών, με ένα ενιαίο και ολοκληρωμένο σύστημα σε εξατομικευμένη πάντα βάση. Τέλος πέρα από ποσοτικά και στατιστικά στοιχεία, το μεγαλύτερο όφελος της πιλοτικής αυτής δράσης του Κέντρου Απασχόλησης για τις Γυναίκες θεωρείται η ψυχο-κοινωνική ενδυνάμωση της γυναίκας, προκειμένου να αναλάβει η ίδια πρωτοβουλία για να βγει από την παθητική ή αντιδραστική θέση στην οποία βρίσκεται, να διεκδικήσει ισότιμα με τον άνδρα το δικαίωμα συμμετοχής της στην αγορά εργασίας και, ως συνέπεια, να προχωρήσει η ίδια σε εκούσια διαδικασία αλλαγής. Αυτή η διαδικασία ενεργοποίησης προς ένα επίπεδο αυτονομίας, μεγαλύτερης αυτογνωσίας και ρεαλιστικής γνώσης της πραγματικότητας αποτελεί σημαντικό βήμα για τη γυναίκα και όχι μόνο στην αναζήτηση εργασίας. Êåíôñï Áðáó ïëçóçò ãéá ôéò ãõíáéêåò ôçò ÅÍ Åëëáäïò åíá êåíôñï ìå ðñïïðôéêåò Παρά την τυπική ολοκλήρωση αυτής της πρωτοβουλίας τον Ιανουάριο του 2005 και τη λήξη της συγχρηματοδότησής της, από το Υπουργείο Εργασίας και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το Κέντρο Απασχόλησης της ΧΕΝ Ελλάδος συνέχισε να βρίσκεται στο πλευρό της γυναίκας, παρέχοντάς της ολοένα και πιο ποιοτικές και κατά συνέπεια πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες.

16 êïéíïôéêç ðñùôïâïõëéá EQUAL Äåõôåñïò Êõêëïò Στα πλαίσια του δεύτερου κύκλου, στο Υποπρόγραμμα 1 «Απασχολησιμότητα» και συγκεκριμένα στο Μέτρο 1.1. «Διευκόλυνση της πρόσβασης και της επιστροφής στην αγορά εργασίας ομάδων (γυναικών) που υφίστανται διακρίσεις» υλοποιήθηκε το πρόγραμμα με τίτλο «+ΠΡΑΞΙΣ - Συνεργασία για την Απασχόληση» και ο Συντονιστής Εταίρος ήταν η ΕΚΠΟΣΠΟ «Νόστος». Το πρόγραμμα έδωσε την ευκαιρία να αναζητηθούν μέθοδοι και εργαλεία κατάλληλα για την ισότιμη ένταξη των γυναικών στην αγορά εργασίας. Η έλλειψη κατάλληλων ανθρωποκεντρικών υπηρεσιών που παρέχουν στην άνεργη γυναίκα «ποιοτικές υπηρεσίες» την ώρα που τις χρειάζεται και που ενισχύουν τις προσπάθειές της για την ένταξη ήταν ένα πρόβλημα, το οποίο ενώ έχει αναδειχθεί ποικιλοτρόπως, δεν είχε αντιμετωπισθεί μέχρι πρόσφατα στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκαν παράλληλες δράσεις για τρία εμπλεκόμενα μέρη (την άνεργη γυναίκα, την εργοδοσία και τις υπηρεσίες απασχόλησης), ώστε να διευκολυνθεί η διαδρομή που έχει να ακολουθήσει η άνεργη και να μειώσει τους κινδύνους αποθάρρυνσης και παραίτησης. Επιχειρήθηκε η συνένωση φορέων του μη κυβερνητικού τομέα, των επωφελουμένων, του δημοσίου και της εργοδοσίας για να επιτευχθεί μια καινοτόμος μέθοδος τοποθέτησης ενάντια στις διακρίσεις. Η ΧΕΝ στα πλαίσια της ενέργειας Ι & ΙΙ συμμετείχε με συγκεκριμένες δράσεις και καινοτόμες μεθόδους για τη βελτίωση των δομών απασχόλησης και της παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών υπηρεσιών σε γυναίκες ειδικών κοινωνικών ομάδων. Μία από τις κύριες ευθύνες της ΧΕΝ, ως εταίρου, ήταν ο σχεδιασμός ενός πιλοτικού μοντέλου Υπηρεσίας Υποδοχής ανέργων την εφαρμογή του οποίου έκαναν όλοι οι εταίροι. Η υπηρεσία αυτή ήταν ο «προθάλαμος», πριν οι άνεργοι ενταχθούν στις διαδικασίες Συμβουλευτικής με Σύμβουλο Απασχόλησης. Τα στελέχη της ΧΕΝ Ελλάδος: συμμετείχαν σε ομάδες με ευθύνη για το σχεδιασμό εργαλείων και πρακτικών προσέγγισαν επιχειρήσεις και εφαρμόζοντας τα πιλοτικά εργαλεία συμβουλευτικής και πληροφόρησης εργοδοτών, τους ενημέρωσαν για πρακτικές που προωθούν την εταιρική κοινωνική ευθύνη. υποδέχτηκαν άνεργες γυναίκες (Ιούνιος 2006-Δεκέμβριο 2007) και σε όσες εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, εφαρμόστηκαν τα εργαλεία μέτρησης της κινητοποίησης και ανάδειξης «κρυμμένων ταλέντων». Οι λιγότερο κινητοποιημένες από αυτές τοποθετήθηκαν για 4 μήνες σε επιχειρήσεις, ενώ οι υπόλοιπες βρήκαν δουλειά ανάλογα με τα προσόντα τους. Οι εργοδότες πολλών ήταν ιδιώτες, επιχειρήσεις, ΜΚΟ και άλλοι φορείς. συγκέντρωσαν πλούσιο πληροφοριακό υλικό για θέματα απασχόλησης διοργάνωσαν ειδικού τύπου πρόγραμμα σπουδών, το οποίο περιελάμβανε on the job training (11 ώρες) και δύο κύκλους εποπτικών συναντήσεων (30 ώρες) προκειμένου να καλυφθούν οι επιμορφωτικές ανάγκες των στελεχών υποδοχής όλων των συμπραττόντων ΚΕ.Σ.Υ.Υ (Κέντρα Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών) σε θέματα υποδοχής ανέργων. δημιούργησαν ραδιοφωνικό σποτ και banner, που αναρτήθηκε σε τρεις ιστοσελίδες με θέματα απασχόλησης, με σκοπό την προβολή της συνεργασίας εργοδοτών με τους εταίρους της σύμπραξης. έλαβαν μέρος στις εργασίες της διακρατικής ομάδας του έργου. Η ΧΕΝ Ελλάδος, στα πλαίσια της ενέργειας ΙΙΙ, συμμετείχε στη διάχυση των καινοτόμων μεθόδων και αποτελεσμάτων που εφαρμόσθηκαν στις προηγούμενες περιόδους (ενέργειες Ι και ΙΙ).

17 Äñáóç 1 Åìðëïõôéóìïò êáé äéá õóç êáéíïôïìùí ìåèïäùí ãéá ôç óõãêñïôçóç ôïõ «ôñéãùíïõ ôçò áðáó ïëçóçò Πρόκειται για την παραγωγή συλλογικού τόμου, με τη συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη φορέων, προκειμένου να διαχυθούν τα αποτελέσματα του έργου που αφορά τις υπηρεσίες απασχόλησης και την αναβάθμιση-επέκταση του ρόλου τους. Ο τόμος αυτός απευθύνεται σε εξειδικευμένο κοινό και ειδικότερα σε φορείς που εμπλέκονται στο πεδίο παροχής υπηρεσιών, προώθησης στην Απασχόληση, καθώς και σε υπευθύνους χάραξης πολιτικής. Η ΧΕΝ Ελλάδος ανέλαβε την συγγραφή εκτενούς άρθρου, το οποίο συμπεριλήφθηκε στον εν λόγω τόμο, με τίτλο: «Οι νέες διαστάσεις στην Υπηρεσία Υποδοχής των Φορέων Παροχής Υπηρεσιών για την ένταξη στην απασχόληση, ιδίως όσον αφορά την on-the-spot αντιμετώπιση της ανεργίας». Äñáóç 3 Êáìðáíéá ðñïùèçóçò êáéíïôïìùí ðïëéôéêùí êáôá ôçò áíåñãéáò Με στόχο: την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για τα αποτελέσματα του έργου ειδικά σε σχέση με τη συνεργασία με τις επιχειρήσεις. την παράλληλη ενημέρωση των ειδικών επαγγελματιών του χώρου για τις δυνατότητες αναβάθμισης των προσόντων τους, και τη δικτύωση φορέων παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης σχεδιάστηκε εκστρατεία για την παραγωγή, διανομή και ανάρτηση αφίσας σε κεντρικά σημεία/δημόσιες υπηρεσίες και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δημιουργία ραδιοφωνικού σποτ και προώθησή του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, διαμόρφωση Δελτίων τύπου και αποστολή στα ΜΜΕ καθώς και ανάρτηση υλικού στο site του «συνπραξις». Äñáóç 4 Ïñãáíùóç äéçìåñïõ óõíåäñéïõ: o ñïëïò ôùí åðé åéñçóåùí óôç óõíáñôçóç áðáó ïëçóçò êáé áíáðôõîçò -íååò äéáóôáóåéò ôçò Åôáéñéêçò Êïéíùíéêçò Åõèõíçò Η ΧΕΝ Ελλάδος συμμετείχε ενεργά στην οργάνωση διήμερου συνεδρίου που απευθυνόταν στον επιχειρηματικό κόσμο, τις δημόσιες αρχές και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, με βασικό θέμα τα ζητήματα ποιότητας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Σκοπός του συνεδρίου ήταν η ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου (στελέχη Κοινωνικής Ευθύνης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού) για τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει από την υλοποίηση της Ενέργειας ΙΙ και η δημιουργία βήματος διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών:

18 μέσα από την πληροφόρηση των επιχειρήσεων για τις νέες δυνατότητες που έχουν, ώστε να συνδέσουν την ανάπτυξή τους με την απασχόληση, τις μεθόδους σύνδεσής τους με τις πολιτικές απασχόλησης και τη δικτύωση μεταξύ τους, και με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των υπευθύνων χάραξης πολιτικής, ώστε να υιοθετήσουν μέτρα και πολιτικές, που θα υποστηρίζουν τη σύνδεση της απασχόλησης με την ανάπτυξη Τέλος, στα πλαίσια της ενέργειας III του προγράμματος EQUAL περιλαμβάνεται και το Κοινό Πρόγραμμα Εργασιών (ΚΠΕ), με τίτλο «Διαχείριση της διαφορετικότητας στον εργασιακό χώρο» και είναι διαρθρωμένο στις παρακάτω τέσσερις Θεματικές Προτεραιότητες: Η διαφορετικότητα στον εργασιακό χώρο με έμφαση στην άμβλυνση κάθε μορφής αρνητικής διάκρισης Προσέγγιση, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση εργοδοτών σε ζητήματα διαφορετικότητας και ίσων ευκαιριών. Ενίσχυση της διαπολιτισμικότητας και προώθηση του Δικτύου. Συντονισμός του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο (ΕΘΔ) συμμετείχαν 16 Αναπτυξιακές Συμπράξεις (Α.Σ.) με υπεύθυνη για το συντονισμό του την Α.Σ. ComMedia.net και μεταξύ αυτών και η «+ΠΡΑΞΙΣ Συνεργασία για την Απασχόληση» μέλος της οποίας είναι και η ΧΕΝ Ελλάδος. Η συμμετοχή της ΧΕΝ Ελλάδος στη Δράση 1.1.3, αφορούσε την εκπόνηση οδηγού για τη Διαχείριση της Διαφορετικότητας. Πρόκειται για επιστημονικό κείμενο με σχετική βιβλιογραφία και με έμφαση στο Νομοθετικό πλαίσιο της διαφορετικότητας

19 êïéíïôéêï ðëáéóéï óôçñéîçó å.ð. «áðáóxïëçóç & åðáããåëìáôéêç êáôáñôéóç» Äñáóåéò Åíéó õóçò ôçò Áðáó ïëçóçò ìå ôçí Åíåñãï Óõììåôï ç ôùí Ìç Êõâåñíçôéêùí Ïñãáíùóåùí (ÌÊÏ) Ó åäéá Äñáóçó ÅÍ Η ΧΕΝ Ελλάδος, αξιοποιώντας την μακροχρόνια εμπειρία της στην προώθηση της ισότητας ανδρών και γυναικών και το γεγονός ότι, βασικό δέκτη των υπηρεσιών της αποτελούν οι γυναίκες, συμμετείχε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση», Μέτρο 6 του Άξονα Προτεραιότητας 1, «Δράσεις Ενίσχυσης της Απασχόλησης Ανέργων με την Ενεργό Συμμετοχή των ΜΚΟ» (Α & Β Κύκλος). Η ΧΕΝ Ελλάδος μέσα από τη συμμετοχή της και την υλοποίηση επτά σχεδίων έδωσε τη δυνατότητα και την ευκαιρία σε άνεργες γυναίκες, κοινωνικές επιστημόνισσες, να εργαστούν, να εξελιχθούν επαγγελματικά και να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους σε αντίστοιχα επιστημονικά πεδία. Τα Σχέδια Δράσης πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικούς δήμους της χώρας: Συμβουλευτική σταδιοδρομίας νέων: (Δια)λογος γονέων, (Δήμος Περιστερίου) Πλοήγηση γυναικών, (Δήμος Παιανίας) Η συμμετοχή παράγει..., (Δήμος Κομοτηνής) Έμφυλοι μύθοι, (Δήμος Αθηναίων) Παίζοντας με τους ρόλους, (Δήμος Βούλας) Παίζοντας με τους Μύθους, (Δήμος Πειραιά) Προετοιμάζοντας την επιστροφή στην αγορά εργασίας, Δήμος Ελαιώνα θηβών) Όλες οι δράσεις των σχεδίων αφορούσαν στην ενίσχυση της απασχόλησης των νέων γυναικών. Άμεσα ωφελούμενες από τις δράσεις των σχεδίων ήταν άνεργες νέες γυναίκες εγγεγραμμένες στα μητρώα του ΟΑΕΔ. óxåäéï äñáóçó: «ìöõëïé Ìõèïé» Το Σχέδιο Δράσης Έμφυλοι Μύθοι υλοποιήθηκε στο Δήμο της Αθήνας. Σκοπός της δράσης ήταν η ανίχνευση των στερεοτύπων φύλου και η προσπάθεια καταπολέμησης τους μέσα από την τέχνη. Κύριοι στόχοι του Σχεδίου Δράσης ήταν: Η ευαισθητοποίηση παιδιών σχολικής ηλικίας και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντός τους σε θέματα ισότητας των φύλων. Η διερεύνηση των έμφυλων διακρίσεων όπως αυτές εμφανίζονται στη σχολική τάξη. Η ενίσχυση της δικτύωσης της ΧΕΝ Ελλάδος με τοπικούς φορείς του Δήμου Αθηναίων. Ομάδα/ες στόχου της δράσης αυτής αποτέλεσαν τόσο τα παιδιά σχολικής ηλικίας έως 10 ετών, όσο και το ευρύτερο περιβάλλον τους, γονείς και εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με το σκεπτικό ότι τόσο η εσωτερίκευση των έμφυλων στερεοτύπων, όσο και οι αντιλήψεις για την ισοτιμία των φύλων διαμορφώνονται στα πρώτα στάδια της ζωής ενός ατόμου. Επιπλέον στόχοι ήταν η ευαισθητοποίηση-ενδυνάμωση των εμπλεκόμενων εθελοντριών σε σχέση με τα στερεότυπα φύλου, αλλά και η ενίσχυση της δικτύωσης της ΧΕΝ Ελλάδος με τοπικούς φορείς του Δήμου Αθηναίων.

20 Με την ευθύνη Κοινωνικής Ανθρωπολόγου και με τη στήριξη μιάς σεναριογράφου/εμψυχώτριας και μιας εθελόντριας/σκηνοθέτη, συγκροτήθηκε ομάδα εθελοντριών-ηθοποιών, με αντικείμενο την οργάνωση και υλοποίηση των παιδικών παραστάσεων κουκλοθεάτρου. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις, οι οποίες περιλάμβαναν τα εξής: Εμψύχωση ομάδας Διανομή έντυπου υλικού σχετικά με τις έννοιες του κοινωνικού φύλου και των στερεοτύπων, καθώς και διεθνείς συμβάσεις και ευρωπαϊκές πολιτικές για την ισότητα των δύο φύλων Ασκήσεις αυτοσχεδιασμού με χρήση του σώματος Τεχνικές συμπεριφοράς πάνω στη σκηνή Ασκήσεις δραματοποίησης-υποκριτικής Ασκήσεις λόγου-παραγωγής κειμένου Μικρό εργαστήρι γραφής, συγγραφή σεναρίου Πρόβες Αποτέλεσμα αυτής της ομαδικής δουλειάς ήταν αφενός, η δημιουργία ενός σεναρίου που αναδεικνύει τρόπους διαμόρφωσης της γυναικείας ταυτότητας και των αντίστοιχων ρόλων και συμπεριφορών και αφετέρου, η οργάνωση και υλοποίηση παραστάσεων κουκλοθέατρου με τίτλο Η θαλάσσια Ανεμώνη και το παιχνίδι της ζωής. Δόθηκαν πέντε παιδικές παραστάσεις σε τοπικά κέντρα της ΧΕΝΕ, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης στον Κολωνό και τα Κάτω Πετράλωνα, καθώς και στο Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών. Τις παραστάσεις αυτές παρακολούθησαν παιδιά αλλά και ενήλικες που τις αξιολόγησαν πολύ θετικά. óxåäéï äñáóçó: «Ðëïçãçóç Ãõíáéêùí» Η δράση είχε στόχο τη συγκρότηση ομάδας εθελοντριών και την ευαισθητοποίησή τους αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού χώρου στην εξάλειψη των στερεοτύπων για τα φύλα και στην ισότητα των ευκαιριών στο χώρο της Εργασίας μέσα από τη χρήση των νέων τεχνολογιών (σχεδιασμός σχετικών Ιστοσελίδων). Υλοποιήθηκε στο Δήμο Παιανίας και φιλοξενήθηκε στο χώρο της ΧΕΝ Παιανίας. Συγκροτήθηκε ομάδα από άνεργες, υποαπασχολούμενες γυναίκες και εθελόντριες, που πραγματοποίησαν συναντήσεις στη διάρκεια των οποίων, τα μέλη της ομάδας συμμετείχαν σε συζητήσεις, βιωματικές ασκήσεις ευαισθητοποίησης, προβολές ταινιών, κ.λ.π., και εκπαιδεύτηκαν στις βασικές έννοιες του διαδικτύου(internet), Φυλλομετρητές(Web browsers), Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο ( ), πλοήγηση σε ιστοσελίδες που ανακοινώνουν θέσεις εργασίας, σεμινάρια, κ.λ.π. Σχεδιάστηκαν και αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο 8 ιστοσελίδες με θέματα: «Ισότιμοι Σύντροφοι» «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής» «Οι Γυναίκες στην Ελλάδα» «Γυναίκα και Μητρότητα» «Γυναικεία Κατάθλιψη» «Γυναίκα και Εργασία» «Γυναίκα και Μ.Μ.Ε.» «Γυναίκα καριέρας; Πώς;»

Η ΧΕΝ, είναι μια γυναικεία, εθελοντική, Μ.Κ.Ο., μέλος της Παγκόσμιας ΧΕΝ (World YWCA).

Η ΧΕΝ, είναι μια γυναικεία, εθελοντική, Μ.Κ.Ο., μέλος της Παγκόσμιας ΧΕΝ (World YWCA). Ðïéá åéíáé ç ÅÍ; Η ΧΕΝ, είναι μια γυναικεία, εθελοντική, Μ.Κ.Ο., μέλος της Παγκόσμιας ΧΕΝ (World YWCA). Πάγια ενδιαφέροντα της Οργάνωσης, εθνικά και παγκόσμια, είναι η προώθηση της ισότητας, η στήριξη

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» «H AΠΑΣΧΟΛΗΣΗ A ΩΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» Ημερίδα του ΠΑΣΥΠΚΑ «Δράσεις ένταξης των κινητικά αναπήρων στην παραγωγική διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, υλοποιεί ως συντονιστής στο Σχέδιο «Αποστολή για την Κοινωνική Ένταξη και Απασχόληση Ευάλωτων Ομάδων» της Α.Σ. Δίκτυο Αλληλεγγύης,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ: ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ MONH.ΓΕΝΙΑ 100 ΆΝΕΡΓΟΙ ΑΡΧΗΓΟΊ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΏΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΏΝ

ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ: ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ MONH.ΓΕΝΙΑ 100 ΆΝΕΡΓΟΙ ΑΡΧΗΓΟΊ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΏΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΏΝ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ: ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ MONH.ΓΕΝΙΑ 100 ΆΝΕΡΓΟΙ ΑΡΧΗΓΟΊ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΏΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΏΝ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ - ΚΑΤΆΡΤΙΣΗ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉ - ΔΙΚΤΎΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΑΝΈΡΓΩΝ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

«Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση»

«Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση» Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κοινωνική Σύμπραξη στο Ν. Κυκλάδων» σας καλωσορίζει στην Ημερίδα: «Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση» 23 Οκτωβρίου 2015 Πνευματικό Κέντρο Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως

Διαβάστε περισσότερα

«Δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Νομό Ιωαννίνων»

«Δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Νομό Ιωαννίνων» ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «Δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Νομό Ιωαννίνων» ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞH ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Σ Επαγγελματοβιοτεχνών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ. Τίτλος του έργου FORUM ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Χρηματοδοτικά στοιχεία του έργου Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ή Κοινοτική Πρωτοβουλία

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ. Τίτλος του έργου FORUM ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Χρηματοδοτικά στοιχεία του έργου Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ή Κοινοτική Πρωτοβουλία ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Η Δημοτική Αναπτυξιακή Επιχείρηση Καβάλας υλοποιεί τις παρακάτω δράσεις στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο «Πράσινη Οικονομία, Κοινωνική Συνοχή και Απασχόληση»

Σχέδιο «Πράσινη Οικονομία, Κοινωνική Συνοχή και Απασχόληση» Σχέδιο «Πράσινη Οικονομία, Κοινωνική Συνοχή και Απασχόληση» Άστρος Αρκαδίας 30/11/2012 Εισηγήτριες: Βασιλική Λάτση Άννα Κοδέλλα Παρουσίαση Σχεδίου Το Σχέδιο εντάσσεται στο πλαίσιο της Δράσης 3: «Τοπικές

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης Φτώχεια και Εργασία: Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση διερεύνησης και άμβλυνσης του φαινομένου

Σχέδιο Δράσης Φτώχεια και Εργασία: Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση διερεύνησης και άμβλυνσης του φαινομένου Σχέδιο Δράσης Φτώχεια και Εργασία: Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση διερεύνησης και άμβλυνσης του φαινομένου Ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους Το φαινόμενο της φτώχειας παραμένει κυρίαρχο στις σύγχρονες κοινωνίες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ : «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ» ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ: «ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΓΗ» Συμβουλευτική Πληροφόρηση-Υποστήριξη

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ : «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ» ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ: «ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΓΗ» Συμβουλευτική Πληροφόρηση-Υποστήριξη ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ : «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ» ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ: «ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΓΗ» Συμβουλευτική Πληροφόρηση-Υποστήριξη Δράση 13 Εταίρος που υλοποιεί τη δράση Επιλογή των ωφελουμένων για

Διαβάστε περισσότερα

Έργο : «Πράσινη Πολιτεία: Τοπική Πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των Ρομά Δυτικής Αττικής» (ΤΟΠ-ΕΚΟ)

Έργο : «Πράσινη Πολιτεία: Τοπική Πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των Ρομά Δυτικής Αττικής» (ΤΟΠ-ΕΚΟ) Δικαιούχος: Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «Πράσινη Πολιτεία: Τοπική Πρωτοβουλία απασχόλησης και επιχειρηματικότητας των Ρομά Δυτικής Αττικής» Διεύθυνση: Γληνού και Νάξου 14, Αγία Βαρβάρα Τ.Κ. 12351 Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΕΩΣ 31.12.2013)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΕΩΣ 31.12.2013) ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΕΩΣ 31.12.2013) A/A ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ/ ΥΠΟΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 1 319- ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΡΑΣΗ 1 ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικές συμπράξεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της νεολαίας

Στρατηγικές συμπράξεις στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της νεολαίας KA2 Συνεργασία για Καινοτομία και Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών Αναμενόμενα αποτελέσματα Τα σχέδια που υποστηρίζονται στο πλαίσιο αυτής της Δράσης αναμένονται να επιφέρουν τα παρακάτω αποτελέσματα: Καινοτόμες

Διαβάστε περισσότερα

Ο στόχος αυτός είναι σε άμεση συνάρτηση με τη στρατηγική της Λισαβόνας, και συγκεκριμένα την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής μέσω:

Ο στόχος αυτός είναι σε άμεση συνάρτηση με τη στρατηγική της Λισαβόνας, και συγκεκριμένα την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής μέσω: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Ομιλία Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων Του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Κυρίου Κωνσταντίνου

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04 Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Σ Υ Ν - Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Α Π Α Σ Χ Ο Λ Η Σ Η Σ» Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3 - Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 2 0 1 4, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 2 Α.Σ. «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το τεύχος. Τι είναι τα ΤΟΠΕΚΟ; σελ. 02. Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» σελ. 03. Στόχος και Δράσεις προγράμματος σελ.

Σε αυτό το τεύχος. Τι είναι τα ΤΟΠΕΚΟ; σελ. 02. Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» σελ. 03. Στόχος και Δράσεις προγράμματος σελ. Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Δ Ι Κ Τ Υ Ο Α Λ Λ Η Λ Ε Γ Γ Υ Η Σ» Ο Κ Τ Ω Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 2 - Μ Α Ρ Τ Ι Ο Σ 2 0 1 3, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 1 Α.Σ. «ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», Ανώγεια

Διαβάστε περισσότερα

«Μαζί για την γυναίκα» Κακοποίηση: Ισότητα και Ενεργή Κοινωνία

«Μαζί για την γυναίκα» Κακοποίηση: Ισότητα και Ενεργή Κοινωνία «Μαζί για την γυναίκα» Κακοποίηση: Ισότητα και Ενεργή Κοινωνία 1 Ο NEWSLETTER ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Νομού Ηρακλείου ξεκινά μια σειρά ενημερώσεων της κοινής γνώμης

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Ενότητα Β: Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ» 19 Νοεμβρίου 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ» 19 Νοεμβρίου 2012 ΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ» 19 Νοεμβρίου 2012 ΛΑΖΑΡΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Περιεχόμενα Παρουσίασης Παρουσίαση του Έργου Κατάρτιση

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΑΘΡΩΠΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

Εισαγωγή ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΑΘΡΩΠΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΑΘΡΩΠΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ Εισαγωγή Σκοπός του εντύπου είναι η παρουσίαση των βασικών προνοιών του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Απασχόληση, Ανθρώπινοι Πόροι και Κοινωνική Συνοχή»,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Α.Ε. ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΕΥΡΩΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Α.Ε. ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Α.Ε. ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΠΕ ΣΤΙΣ 8 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ» Εθννιικό ΣΣττραττηγγιικό Πλαίίσιιο Ανναφοράςς 2007 2013 Επιχειρησιακό

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΑΛΛΑ-ΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ» ΚΤΗΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΑΛΛΑ-ΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ» ΚΤΗΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ «Αλλα - ΖΩ την Πόλη μου» ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών: ένας νέος θεσμός ένταξης των μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες

Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών: ένας νέος θεσμός ένταξης των μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών: ένας νέος θεσμός ένταξης των μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες Απόστολος Λιναρδής Ερευνητής Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών Πρόγραμμα: «Διαδράσεις Πολιτισμού» Προτεραιότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ. Θεσσαλονίκη, 10-12 Μαρτίου 2014 ΚΟΙΝΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ. Θεσσαλονίκη, 10-12 Μαρτίου 2014 ΚΟΙΝΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ Θεσσαλονίκη, 10-12 Μαρτίου 2014 ΚΟΙΝΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ Η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Νέων είναι ένα στοιχείο της διαδικασίας του Διαρθρωμένου Διαλόγου που φέρνει σε επικοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΠΕΚΟ «ΓΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ» ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ & ΚΙΛΕΛΕΡ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΠΕΚΟ «ΓΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ» ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ & ΚΙΛΕΛΕΡ Α.Σ. ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ www.gineparagogos.gr Συντονισμός A.Σ.: ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ ΑΕ Παλαιολόγου 19, 41223 Λάρισα Τηλ. 2410 554026 contact@dimitra.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΠΕΚΟ «ΓΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ» ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση για τη σύναψη σύμβασης έργου ορισμένου χρόνου

Ανακοίνωση για τη σύναψη σύμβασης έργου ορισμένου χρόνου ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ Ν. 12, ΤΚ 59200, ΝΑΟΥΣΑ Τηλ-Φαξ: 2332027650 E-mail: kallisan@otenet.gr Νάουσα, 08-07-2014 Ανακοίνωση για τη σύναψη σύμβασης έργου ορισμένου χρόνου Ο Εμπορικός Σύλλογος

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Πράξης: «Εύθραυστες Ανθρώπινες Μονάδες Νοτίου Έβρου» Κωδικός ΟΠΣ: Βασικά Στοιχεία Πράξης

Τίτλος Πράξης: «Εύθραυστες Ανθρώπινες Μονάδες Νοτίου Έβρου» Κωδικός ΟΠΣ: Βασικά Στοιχεία Πράξης Τίτλος Πράξης: «Εύθραυστες Ανθρώπινες Μονάδες Νοτίου Έβρου» Κωδικός ΟΠΣ: 375417 Βασικά Στοιχεία Πράξης Εταιρικό Σχήμα «Α.Σ. ΝΟΤΙΟΥ ΕΒΡΟΥ» 1. Συντονιστής Εταίρος: ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α.Ε. 2. Εταίρος 1: Δήμος Αλεξανδρούπολης

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το Newsletter

Σε αυτό το Newsletter Περιοδική έκδοση ενημερωτικού δελτίου - Δεκέμβριος 2014 (Τεύχος 2 ο ) Δικαιούχος: Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «Κιθαιρώνεια Πρωτοβουλία απασχόλησης & επιχειρηματικότητας σε δυναμικούς κλάδους της τοπικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΜΕΣΣΗΝΗ», που υλοποιεί στην Περιφέρεια Μεσσηνίας Πελοποννήσου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ Η Λαϊκή επιμόρφωση στην Ελλάδα, ως ένα μέρος της δια βίου μάθησης λειτουργεί πάνω από 50 χρόνια και έχει περάσει από διάφορα στάδια ανάπτυξης τα οποία

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση για τη σύναψη σύμβασης έργου ορισμένου χρόνου

Ανακοίνωση για τη σύναψη σύμβασης έργου ορισμένου χρόνου ΓΝΩΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Καραολή & Δημητρίου 20, ΤΚ 55131 Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη Τηλ-Φαξ: 2310 410121 E-mail: info@gnossi-ngo.org Θεσσαλονίκη, 21/06/2013 Ανακοίνωση για τη σύναψη

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα

Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα Ημερίδα για το Παρατηρητήριο «Οργάνωση υπηρεσιών για την ενσωμάτωση, παρακολούθηση και αξιολόγηση των πολιτικών ισότητας σε όλο το εύρος της δημόσιας δράσης» Κύριες

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Το έργο «Ολοκληρωµένα προγράµµατα, πρωτοβουλίες και δικτυώσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων εξωστρέφειας» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» 1. ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» Εισηγήτρια: Έφη Γουνελά Στέλεχος της ΕΕΤΑΑ ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ & ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για

Διαβάστε περισσότερα

Renewable Energy Sources Compass. Δ. Σκούφη Προϊσταμένη 1 ου Γραφείου Δ.Ε. Γ Αθήνας

Renewable Energy Sources Compass. Δ. Σκούφη Προϊσταμένη 1 ου Γραφείου Δ.Ε. Γ Αθήνας Renewable Energy Sources Compass Δ. Σκούφη Προϊσταμένη 1 ου Γραφείου Δ.Ε. Γ Αθήνας Εισαγωγή Προπαρασκευαστικό στάδιο Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα RES Compass, πραγματοποιήθηκαν διάφορες προπαρασκευαστικές

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίησε και εσύ τις δυνατότητες του ΤΟΠΣΑ «Θριασία» Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Θριασία Νέες Γυναίκες της Επιστήμης στην Απασχόληση»

Αξιοποίησε και εσύ τις δυνατότητες του ΤΟΠΣΑ «Θριασία» Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Θριασία Νέες Γυναίκες της Επιστήμης στην Απασχόληση» Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Θριασία Νέες Γυναίκες της Επιστήμης στην Απασχόληση» Τοπικό Σχέδιο Δράσης «Δίκτυο για την κοινωνική οικονομία και την προώθηση στην απασχόληση γυναικών επιστημόνων στο Θριάσιο Πεδίο»

Διαβάστε περισσότερα

Υποστήριξη της λειτουργίας των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ)

Υποστήριξη της λειτουργίας των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ) Υποστήριξη της λειτουργίας των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ

Διαβάστε περισσότερα

«ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ»

«ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ» «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ» ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΘΡΙΑΣΊΑ ΝΈΕΣ ΓΥΝΑΊΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΉΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΌΛΗΣΗ» Συντονιστής φορέας

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση: Στουρνάρη 57, 104 32 ΑΘΗΝΑ Tel: 210 520 5200 Fax: 210 520 5201. Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης & Ιατρικής Συνεργασίας

Διεύθυνση: Στουρνάρη 57, 104 32 ΑΘΗΝΑ Tel: 210 520 5200 Fax: 210 520 5201. Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης & Ιατρικής Συνεργασίας Διεύθυνση: Στουρνάρη 57, 104 32 ΑΘΗΝΑ Tel: 210 520 5200 Fax: 210 520 5201 www.praksis.gr info@praksis.gr Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης & Ιατρικής Συνεργασίας Η εμπειρία μας Η PRAKSIS είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 Ενεργοποίηση των Κοινωνικών Δομών του ΘΣ 9 Λαμία 31.05.2016 Οι Πόροι του ΕΠ Το ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργαζόμαστε για μια

Συνεργαζόμαστε για μια NEWSLETTER 2 ο Ειδικό Αφιέρωμα Συνεργαζόμαστε για μια ανοιχτή, πολυπολιτισμική κοινωνία ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε το Έργο 4.1.β/12: «Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

«Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» (ΤΟΠ.ΣΑ)

«Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» (ΤΟΠ.ΣΑ) «ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ» Πράξη «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» (ΤΟΠ.ΣΑ) Συντονιστής Έταιρος: Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το τεύχος. Τι είναι τα ΤΟΠΣΑ; Ποιους αφορούν; σελ. 02. Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» σελ. 03

Σε αυτό το τεύχος. Τι είναι τα ΤΟΠΣΑ; Ποιους αφορούν; σελ. 02. Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» σελ. 03 Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Σ Υ Ν - Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Α Π Α Σ Χ Ο Λ Η Σ Η Σ» Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Σ 2013- Ι Ο Υ Λ Ι Ο Σ 2013, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 1 Α.Σ. «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ»,

Διαβάστε περισσότερα

«Κοινωνία σε κρίση, αυτοδιοίκηση σε δράση»

«Κοινωνία σε κρίση, αυτοδιοίκηση σε δράση» Συνέδριο «Κοινωνία σε κρίση, αυτοδιοίκηση σε δράση» Έκθεση ΠΟΛΙΣ, Θεσσαλονίκη 21-22 / 11/ 2013 «Κοινωνικές Δράσεις στη Νέα Προγραμματική Περίοδο» Αγγελική Ωραιοπούλου Προϊσταμένη ΕΔΑ Περιφέρειας Κεντρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Α.Ε. ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΕΥΡΩΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Α.Ε. ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Α.Ε. ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΠΕ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΙΣ 8 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ» Εθννιικό ΣΣττραττηγγιικό Πλαίίσιιο Ανναφοράςς 2007 2013 Επιχειρησιακό

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 06/03/2015 Αρ. Πρ.: 64

Παρασκευή 06/03/2015 Αρ. Πρ.: 64 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου για την παροχή εκπαιδευτικού έργου στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Τοπικές Συνεργατικές Δράσεις ενάντια στην Ανεργία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ (Δράση θεματικό εργαστήρι με Α/Α 27 και 28)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ (Δράση θεματικό εργαστήρι με Α/Α 27 και 28) Θεσσαλονίκη, 28/08/2014 Αρ. πρωτ.2581 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ (Δράση θεματικό εργαστήρι με Α/Α 27 και 28) Έχοντας υπόψη: 1. Τον υπ αρ. Νόμο 4019/2011(216/Α) «Κοινωνική

Διαβάστε περισσότερα

Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ

Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ Πληροφοριακό έντυπο για την ενημέρωση των πρώην εργαζόμενων της NUTRIART καθώς και νέων ανέργων, ηλικίας κάτω των 30 ετών που βρίσκονται εκτός εργασίας εκπαίδευσης ή κατάρτισης (NEETs), για το Έργο: «Υλοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Δομές Κοινωνικής Υποστήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Ελλάδα

Δομές Κοινωνικής Υποστήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Ελλάδα Δομές Κοινωνικής Υποστήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Ελλάδα Σίμος Δανιηλίδης, Δήμαρχος Συκεών Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση της εµπειρίας της Κοινότητας του Αγκιστρίου Επιχειρηµατική Ανταλλαγή

Παρουσίαση της εµπειρίας της Κοινότητας του Αγκιστρίου Επιχειρηµατική Ανταλλαγή ΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗ Παρουσίαση της εµπειρίας της Κοινότητας του Αγκιστρίου Επιχειρηµατική Ανταλλαγή Το έργο Η Αναπτυξιακή Σύµπραξη "Κοινωνικός Στρυµώνας"

Διαβάστε περισσότερα

15312/16 ΙΑ/ακι 1 DGD 1B

15312/16 ΙΑ/ακι 1 DGD 1B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 9 Δεκεμβρίου 2016 (OR. en) 15312/16 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Με ημερομηνία: 9 Δεκεμβρίου 2016 Αποδέκτης: Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη 12 Μαρτίου 2012 «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»

Τρίτη 12 Μαρτίου 2012 «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» Τρίτη 12 Μαρτίου 2012 «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» Παρουσιάστηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Ηρακλείου και Πρόεδρο του ΔΣ της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ» κ. Γιάννη Κουράκη και την

Διαβάστε περισσότερα

Η Ερευνητική Στρατηγική

Η Ερευνητική Στρατηγική Η Ερευνητική Στρατηγική Ο τομέας της Υγείας Η σύγχρονη έρευνα στον τομέα της υγείας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης σκοπεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση όσων ζουν στα κράτημέλη σε υγειονομική περίθαλψη υψηλής

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εγγραφή στο Μητρώο Επιστημονικών Συνεργατών του ΙΝΕ ΓΣΕΕ ΜΕΣΙΝΕ εξειδικευμένων επιστημονικών συνεργατών στα πεδία της αγοράς εργασίας ή της συμβουλευτικής υποστήριξης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ Ε.Ε.

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ Ε.Ε. ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ Ε.Ε. Τα Κράτη μέλη της Ε.Ε. και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενίσχυσαν τη συνεργασία τους το 2009 με το Στρατηγικό πλαίσιο για την ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» 2014-2020. Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» 2014-2020. Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» 2014-2020 Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση Οι Άξονες Προτεραιότητας 6,7,8,και 9 περιλαµβάνουν τις παρεµβάσεις του τοµέα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ UNIVERSITIES4EU-U4EU

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ UNIVERSITIES4EU-U4EU ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ UNIVERSITIES4EU-U4EU Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών προσκαλεί

Διαβάστε περισσότερα

Ανα τυξιακή Σύµ ραξη «ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ» "Ολοκληρωµένη Παρέµβαση για την Ισότιµη Συµµετοχή των Ατόµων µε Ανα ηρία στην Εργασία"

Ανα τυξιακή Σύµ ραξη «ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ» Ολοκληρωµένη Παρέµβαση για την Ισότιµη Συµµετοχή των Ατόµων µε Ανα ηρία στην Εργασία Newsletter No. 3 Α ρίλιος 2007 Ανα τυξιακή Σύµ ραξη «ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ» Έργο: "Ολοκληρωµένη Παρέµβαση για την Ισότιµη Συµµετοχή των Ατόµων µε Ανα ηρία στην Εργασία" Επιµέλεια: ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Διακρατική ηµερίδα για την Κοινωνική Οικονοµία και Επιχειρηµατικότητα

Διακρατική ηµερίδα για την Κοινωνική Οικονοµία και Επιχειρηµατικότητα ΕΛΛΑΔΑ 14.05.2015 Διακρατική ηµερίδα για την Κοινωνική Οικονοµία και Επιχειρηµατικότητα Στον Πολυχώρο «ΙΑΝΟΣ» στην Αθήνα, πραγµατοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Απριλίου διακρατική ηµερίδα, µε την συµµετοχή Γερµανών

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Το ίκτυο Οινοποιών Νοµού Ηρακλείου ιδρύθηκε ως αστική µη κερδοσκοπική εταιρεία τον Νοέµβριο του 2006 και αποτελεί την κύρια συλλογική, συγκροτηµένη και συντονισµένη έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ 2010-2013 ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Η προώθηση της ένταξης της διάστασης του φύλου στο

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ»

«ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ» «ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ» Μουδάτσου Μαρία, Ψυχολόγος, PRAKSIS, m.moudatsou@praksis.gr Λίγα λόγια για την PRAKSIS Η Praksis (Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας), είναι

Διαβάστε περισσότερα

INTERactive EDucation & Be YourSelf. Be IN Business. Πρόγραμμα διαχείρισης σταδιοδρομίας. και για όσους θέλουν να ε παναπροσδιορίσουν την καριέρα

INTERactive EDucation & Be YourSelf. Be IN Business. Πρόγραμμα διαχείρισης σταδιοδρομίας. και για όσους θέλουν να ε παναπροσδιορίσουν την καριέρα INTERactive EDucation & Be YourSelf Be IN Business Πρόγραμμα διαχείρισης σταδιοδρομίας για σπουδαστές και για όσους θέλουν να ε παναπροσδιορίσουν την καριέρα τους! Η INTERactive EDucation σε συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2003-2005 Δύο χρόνια μετά την ιδρυτική του Συνέλευση το Δίκτυο, μέσα στα πλαίσια των αξόνων που αυτή έθεσε και με βάση τη μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

Ευρώπη 2020 Αναπτυξιακός προγραμματισμός περιόδου 2014-2020 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

Ευρώπη 2020 Αναπτυξιακός προγραμματισμός περιόδου 2014-2020 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Ευρώπη 2020 Αναπτυξιακός προγραμματισμός περιόδου 2014-2020 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία Θράκη»

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Κυρίες και κύριοι Αγαπητοί εργαζόμενοι Φίλες και φίλοι Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4: «Αναβάθμιση των συστημάτων αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και επαγγελματικής εκπαίδευσης και σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης» Στρατηγική

Διαβάστε περισσότερα

Ανα τυξιακή Σύµ ραξη «ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ» "Ολοκληρωµένη Παρέµβαση για την Ισότιµη Συµµετοχή των Ατόµων µε Ανα ηρία στην Εργασία"

Ανα τυξιακή Σύµ ραξη «ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ» Ολοκληρωµένη Παρέµβαση για την Ισότιµη Συµµετοχή των Ατόµων µε Ανα ηρία στην Εργασία Newsletter No. 4 Μάιος 2007 Ανα τυξιακή Σύµ ραξη «ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ» Έργο: "Ολοκληρωµένη Παρέµβαση για την Ισότιµη Συµµετοχή των Ατόµων µε Ανα ηρία στην Εργασία" Επιµέλεια: ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ. Ευαγγελίστριας 80 Αμαλιάδα Ηλείας, τ.κ , τηλ , ,

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ. Ευαγγελίστριας 80 Αμαλιάδα Ηλείας, τ.κ , τηλ , , ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Παρουσίαση της Πράξης Ενημέρωση των δυνητικών ωφελούμενων και της τοπικής κοινωνίας Τοπικό Σχέδιο δράσης για την Προώθηση της Απασχόλησης ανέργων που διαβιώνουν στην Β.Δ. περιοχή της

Διαβάστε περισσότερα

«Προσχέδιο Διαχείρισης Πολιτιστικών Δομών και Υποδομών Δήμου Κορυδαλλού»

«Προσχέδιο Διαχείρισης Πολιτιστικών Δομών και Υποδομών Δήμου Κορυδαλλού» «Προσχέδιο Διαχείρισης Πολιτιστικών Δομών και Υποδομών Δήμου Κορυδαλλού» Συνάντηση με τη «Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης» - 16.11.2015 Αναστασία Στρατηγέα Αναπλ. Καθηγ. Ε.Μ.Π. stratige@central.ntua.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ κεντρικό θύλακα του ιστορικού κέντρου της πόλης του Ρεθύμνου

ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ κεντρικό θύλακα του ιστορικού κέντρου της πόλης του Ρεθύμνου ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ 1 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΟΥ Στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης, Μέτρο 5 «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Αστικής Ανάπτυξης σε τοπικές ζώνες μικρής κλίμακας- ΕΚΤ» του Άξονα

Διαβάστε περισσότερα

Περιοδική έκδοση Κ.Ε.Κ. ΔΙΟΝ Ε.Π.Ε.Κ.Α. Μάρτιος 2009 Διανέμεται δωρεάν

Περιοδική έκδοση Κ.Ε.Κ. ΔΙΟΝ Ε.Π.Ε.Κ.Α. Μάρτιος 2009 Διανέμεται δωρεάν Περιοδική έκδοση Κ.Ε.Κ. ΔΙΟΝ Ε.Π.Ε.Κ.Α. Μάρτιος 2009 Διανέμεται δωρεάν Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΔΙΟΝ Ε.Π.Ε.Κ.Α. Αθήνα Θεσσαλονίκη Καλαμάτα Μυτιλήνη Πάρος Διεύθυνση Κεντρικής Δομής Αθηνών: Χ. Μούσκου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: ΟΙΚΟΣΤΗΡΙΖΩ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: ΟΙΚΟΣΤΗΡΙΖΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: ΟΙΚΟΣΤΗΡΙΖΩ Δημιουργία Απασχόλησης στους τομείς φροντίδας κατοικιών, εξωτερικών χώρων και χειροτεχνίας-οικοτεχνίας. Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση για τη σύναψη σύμβασης έργου ορισμένου χρόνου

Ανακοίνωση για τη σύναψη σύμβασης έργου ορισμένου χρόνου ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ 2ο χλμ Νάουσας προς Σ.Σ. Νάουσας, ΤΚ 59200, Νάουσα Τηλ: 2332020250 Φαξ: 2332022212 E-mail: esperide@otenet.gr Νάουσα, 08/07/2014 Ανακοίνωση για τη σύναψη σύμβασης έργου ορισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Έργο: 1.1γ/11 «Δημιουργία μεικτών κέντρων νεότητας» Δράση: 1.1/11«Πληροφόρηση Εξυπηρέτηση Υπηκόων Τρίτων Χωρών νομίμως διαμενόντων στη χώρα»

Έργο: 1.1γ/11 «Δημιουργία μεικτών κέντρων νεότητας» Δράση: 1.1/11«Πληροφόρηση Εξυπηρέτηση Υπηκόων Τρίτων Χωρών νομίμως διαμενόντων στη χώρα» Έργο: 1.1γ/11 «Δημιουργία μεικτών κέντρων νεότητας» Δράση: 1.1/11«Πληροφόρηση Εξυπηρέτηση Υπηκόων Τρίτων Χωρών νομίμως διαμενόντων στη χώρα» Ετήσιο Πρόγραμμα 2011 Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων

Διαβάστε περισσότερα

Κύριοι τομείς δραστηριότητας και δραστηριότητες Ιανουάριος 2008

Κύριοι τομείς δραστηριότητας και δραστηριότητες Ιανουάριος 2008 Κύριοι τομείς δραστηριότητας και δραστηριότητες Ιανουάριος 2008 Τ.Θ. 22113, 1517 Λευκωσία, Τηλ. + 357 22878181, Φαξ. +357 22773039 Ιστοσελίδα: www.kisa.org.cy, Ηλ. Ταχ.: kisa@cytanet.com.cy 1 Για την επίτευξη

Διαβάστε περισσότερα

Κ Ε Κ Α Π Ε Λ Α.Ε. ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

Κ Ε Κ Α Π Ε Λ Α.Ε. ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΣΒΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ TΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών» VOUCHER 29 Το ΚΕΚ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με την επωνυμία ΚΕΚΑΠΕΛ Α.Ε (Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

Η Έννοια της Εταιρικής Σχέσης & τα νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Η Έννοια της Εταιρικής Σχέσης & τα νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Η Έννοια της Εταιρικής Σχέσης & τα νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δρ. Ράλλης Γκέκας Επιστημονικός Συνεργάτης ΚΕΔΕ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Δημάρχων & Δημοτικών Συμβούλων Πρόγραμμα Επιμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: «Δράσεις κατάρτισης & στήριξης ανέργων με κατεύθυνση στην προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

«Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤοπΣΑ)

«Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤοπΣΑ) «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤοπΣΑ) Πράξη «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» Τι είναι η Αναπτυξιακή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑ [1] ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑ Επεξεργασία & ανάλυση στοιχείων: Δήμητρα Αντωνοπούλου * Στο σεμινάριο επιμόρφωσης «Διακρίσεις σε βάρος των νέων. Το πρόβλημα και η αντιμετώπισή του» που πραγματοποίησε η «ΕΠΑΝΟΔΟΣ»

Διαβάστε περισσότερα

«Ανοικτή Αγορά Εργασίας για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης»

«Ανοικτή Αγορά Εργασίας για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης» Συντονιστής: Αναπτυξιακή Ροδόπης Α.Ε. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΡΟΔΟΠΗ: «Ανοικτή Αγορά Εργασίας για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης» 2ο Forum Φυσικής Δικτύωσης-Αναπτυξιακής Σύμπραξης

Διαβάστε περισσότερα

Περιφερειακή Στρατηγική για την κοινωνική ένταξη (ΠΕΣΚΕ) Μονάδα Α1 Προγραμματισμού & Αξιολόγησης Προγράμματος

Περιφερειακή Στρατηγική για την κοινωνική ένταξη (ΠΕΣΚΕ) Μονάδα Α1 Προγραμματισμού & Αξιολόγησης Προγράμματος Περιφερειακή Στρατηγική για την κοινωνική ένταξη (ΠΕΣΚΕ) Μονάδα Α1 Προγραμματισμού & Αξιολόγησης Προγράμματος Δημήτρης Κοντογιαννόπουλος τι είναι η ΠΕΣΚΕ; προώθηση κοινωνικής ένταξης καταπολέμηση της φτώχειας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ «ΜΕΣΣΗΝΙΑ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ «ΜΕΣΣΗΝΙΑ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ «ΜΕΣΣΗΝΙΑ» «ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ TΟΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΨΕΙΣ» ΑΘΗΝΑ 25.11.2014

ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΨΕΙΣ» ΑΘΗΝΑ 25.11.2014 ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΨΕΙΣ» ΑΘΗΝΑ 25.11.2014 «Πολιτικές και δράσεις της ΓΓΙΦ για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών» Έλλη Μπούκη Στέλεχος Μονάδας Β'

Διαβάστε περισσότερα

Η Ενέργεια περιλαμβάνει ενδεικτικά τις ακόλουθες κατηγορίες Πράξεων:

Η Ενέργεια περιλαμβάνει ενδεικτικά τις ακόλουθες κατηγορίες Πράξεων: Ενέργεια 2.1.2 : Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου Για να βελτιωθεί η ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος, η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου που αφορά την πρωτοβάθμια, την δευτεροβάθμια γενική και τεχνική

Διαβάστε περισσότερα

Η προώθηση της Διασφάλισης Ποιότητας στο πεδίο της Διά Βίου Μάθησης

Η προώθηση της Διασφάλισης Ποιότητας στο πεδίο της Διά Βίου Μάθησης Η προώθηση της Διασφάλισης Ποιότητας στο πεδίο της Διά Βίου Μάθησης Παρουσίαση 23.9.2014 Παυλίνα Φιλιπποπούλου Εθνικός Εκπρόσωπος στο δίκτυο EQAVET & Προϊσταμένη Τμήματος Εθνικού Συστήματος Ποιότητας-

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Δ. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Απρίλιος 2012 Ανάλυση της Τοπικής Αγοράς Εργασίας 1. Περιγραφή των βασικών χαρακτηριστικών της περιοχής παρέμβασης στην οποία θα εφαρμοστεί

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Δ. ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ Απρίλιος 2012 Ανάλυση της Τοπικής Αγοράς Εργασίας 1. Περιγραφή των βασικών χαρακτηριστικών της περιοχής παρέμβασης στην οποία θα εφαρμοστεί το προτεινόμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ. για συμμετοχή στην Πράξη: «ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» υλοποιεί την Πράξη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ. για συμμετοχή στην Πράξη: «ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» υλοποιεί την Πράξη ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» Υπεύθυνοι επικοινωνίας ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ : Παναγιώτα Μπέκα τηλ. 210-8210519 ΚΕΑΝ: Ηρώ Λούκα τηλ. 210-2692880 4ELEMENTS: Ελίνα Κολοκοτρώνη τηλ. 210-3306086 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Πρόσκληση κάλεσμα της Υπουργού Εργασίας για τη στήριξη άνεργων νέων και την καταπολέμηση της παιδικής φτώχιας

Θέμα: Πρόσκληση κάλεσμα της Υπουργού Εργασίας για τη στήριξη άνεργων νέων και την καταπολέμηση της παιδικής φτώχιας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: ευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011 Θέμα: Πρόσκληση κάλεσμα της Υπουργού Εργασίας για τη στήριξη άνεργων νέων και την καταπολέμηση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ)

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ) ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΠΛΟΥΤΟΣ» (ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ - ένα ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ στην ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ) Πρόγραμμα για ΜΚΟ - Ελλάδα Χρηματοδοτικός Μηχανισμός ΕΟΧ 2009-2014 «ΑΥΞΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ. Εχετλαίος. www.exetleos.gr

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ. Εχετλαίος. www.exetleos.gr ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ Εχετλαίος www.exetleos.gr Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Α.Σ «Eχετλαίος», που υλοποιεί την Πράξη «Πολιτιστική παρέμβαση για την ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ 1 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ prosopiko@ypakp.gr Είναι αρμόδια για τα θέματα προσωπικού, την προώθηση νομοθετικών κειμένων και τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο του Υπουργείου 2 ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

INNO-CAREER. 4 η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

INNO-CAREER. 4 η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ INNO-CAREER Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε μαζί σας το 4ο ενημερωτικό δελτίο του έργου INNO CAREER το οποίο καλύπτει το χρονικό διάστημα 1 Μαΐου 2015 30 Σεπτεμβρίου 2015. Το κύριο αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

που υλοποιεί η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»

που υλοποιεί η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ» που υλοποιεί η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ιταλίας

Εφαρμογές Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ιταλίας Εφαρμογές Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Ιταλίας ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Κωνσταντίνος Αργυρός, Δημοτικός Σύμβουλος Rivalta Τορίνο, Ιταλία Ελευθέριος

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά οι σκοποί και τα μέσα περιγράφονται στον Ιδρυτικό νόμο του ΕΙΕΑΔ, άρθρο 88 του Ν.3996/2011.

Αναλυτικά οι σκοποί και τα μέσα περιγράφονται στον Ιδρυτικό νόμο του ΕΙΕΑΔ, άρθρο 88 του Ν.3996/2011. Αναλυτικά οι σκοποί και τα μέσα περιγράφονται στον Ιδρυτικό νόμο του ΕΙΕΑΔ, άρθρο 88 του Ν.3996/2011. Σύμφωνα με το άρθρο 88 του νόμου Ν.3996/2011, ως σκοποί του Ε.Ι.Ε.Α.Δ. αναφέρονται 1 η παροχή επιστημονικής

Διαβάστε περισσότερα

ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Νοέμβριος 2012 έως Δεκέμβριος 2013 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ

ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Νοέμβριος 2012 έως Δεκέμβριος 2013 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νοέμβριος 2012 έως Δεκέμβριος 2013 300,000 200,000 100,000 ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ένταξη στην αγορά εργασίας ανέργων που ανήκουν

Διαβάστε περισσότερα