Η εταιρία. Η SingularLogic αποτελεί τον ισχυρότερο Όμιλο Λογισμικού και Ολοκληρωμένων λύσεων Πληροφορικής στην Ελλάδα.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η εταιρία. Η SingularLogic αποτελεί τον ισχυρότερο Όμιλο Λογισμικού και Ολοκληρωμένων λύσεων Πληροφορικής στην Ελλάδα."

Transcript

1

2

3 Η εταιρία Η SingularLogic αποτελεί τον ισχυρότερο Όμιλο Λογισμικού και Ολοκληρωμένων λύσεων Πληροφορικής στην Ελλάδα. Ο Όμιλος προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μέσω τεσσάρων επιχειρηματικών τομέων: Ο επιχειρηματικός τομέας Vendor δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων επιχειρηματικού λογισμικού που καλύπτουν κάθε απαίτηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο επιχειρηματικός τομέας κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των SoftwareVendors που ειδικεύονται σε εμπορικές και λογιστικές εφαρμογές. Ο επιχειρηματικός τομέας Integrator ασχολείται με τη μελέτη, σχεδίαση και υλοποίηση Ολοκληρωμένων Λύσεων Πληροφορικής για τις μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, καθώς και τη διάθεση και υποστήριξη προϊόντων καταξιωμένων διεθνών οίκων πληροφορικής. Σήμερα ο επιχειρηματικός τομέας κατέχει ηγετική θέση στις μεγάλες επιχειρήσεις με τις λύσεις ERP, CRM και Retail που διαθέτει. Επίσης διαθέτει σημαντικά υλοποιημένα έργα στο Δημόσιο τομέα. Ο επιχειρηματικός τομέας Outsourcing προσφέρει Υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στο Χρηματοπιστωτικό τομέα, στις Τηλεπικοινωνίες, στις εταιρίες Τροφίμων και Ποτών, στους Οργανισμούς Υγείας καθώς και στο Δημόσιο Τομέα. O επιχειρηματικός τομέας Cloud δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και διάθεση εφαρμογών για λειτουργία και χρήση μέσω συσκευών κινητών τηλεφώνων, καθώς και λύσεων λογισμικού ως συνδρομητική υπηρεσία SaaS (SoftwareasaService). Παράλληλα, ο όμιλος SingularLogic δραστηριοποιείται με επιτυχία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μέσω των θυγατρικών του στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κύπρο, έχοντας θέσει τα θεμέλια ουσιαστικής ανάπτυξης σε αυτή την περιοχή.

4 Οργανισμοί υγείας Η SingularLogic, μέσω του Επιχειρηματικού Τομέα Integrator, δραστηριοποιείται δυναμικά στον τομέα της Υγείας, παρέχοντας εξειδικευμένες και καινοτόμες Λύσεις και Υπηρεσίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών που καλύπτουν όλες τις εξειδικευμένες επιχειρησιακές ανάγκες για: Νοσοκομεία και Μαιευτήρια Κλινικές Ιατρικά και Διαγνωστικά Κέντρα Ομίλους Υγείας που προσφέρουν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (μέσω διαγνωστικών κέντρων, μονάδων πρωτοβάθμιας εντός νοσηλευτηρίων, πολυιατρείων και εργαστηρίων) Μεμονωμένα Ιδιωτικά Ιατρεία διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων Συνεργαζόμενα Ιδιωτικά Ιατρεία Μεμονωμένα Εργαστήρια Σκοπός της είναι, αξιοποιώντας την τεχνολογία να δημιουργήσει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για τους Οργανισμούς Υγείας, καθώς και να διασφαλίσει ότι η επένδυση των οργανισμών αυτών στην τεχνολογία είναι για αυτούς μία κερδοφόρα ενέργεια (return of investment). Διαθέτει την κατάλληλη υποδομή τόσο από άποψη τεχνικού εξοπλισμού και εγκαταστάσεων, όσο και από άποψη τεχνογνωσίας και κατάρτισης ομάδας συμβούλων, έχοντας δημιουργήσει μία εξειδικευμένη ομάδα Healthcare Business Unit για τη λειτουργία και υποστήριξη όλων των προσφερόμενων λύσεων. Για την υποστήριξη αυτής της δραστηριότητας η SingularLogic έχει δημιουργήσει ένα πρωτοπόρο Ψηφιακό Νοσοκομείο, ένα πρότυπο Μοντέλο Διαχείρισης Νοσοκομείου -Model Hospital- με απώτερο στόχο την καλύτερη και εγκυρότερη εξυπηρέτηση των ασθενών κατά τη διάρκεια της επαφής τους με έναν Οργανισμό Υγείας. Η SingularLogic με πελατοκεντρική αντίληψη και λογική, επενδύει στον πελάτη και στην αναπτυξιακή του προοπτική στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αναπτύσσοντας μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας.

5 Λύσεις και Υπηρεσίες για τον Τομέα της Υγείας Η SingularLogic παρέχει λύσεις που καλύπτουν όλες τις εξειδικευμένες επιχειρησιακές ανάγκες ενός Oργανισμού Υγείας ανεξαρτήτου μεγέθους, όπως: _03 Σύγχρονο Πρότυπο Σύστημα Διαχείρισης Νοσοκομείων, Model Hospital Management System (MHMS) _04 Το Model Hospital Management System (MHMS) της SingularLogic βασιζόμενο σε πλατφόρμα SAP, αποτελεί ένα Πρωτοποριακό Σύστημα Διαχείρισης Νοσοκομείων που έχει ήδη υλοποιηθεί και εφαρμοστεί σε όλα τα Νοσοκομεία του ομίλου ΥΓΕΙΑ, στην Ελλάδα & το εξωτερικό. Συγκεντρωτικά και με έναν ενιαίο τρόπο υποστηρίζονται όλες οι λειτουργίες ενός Οργανισμού Υγείας. Εξειδικευμένες Περιφερειακές Λύσεις, Εφαρμογές και Υπηρεσίες ΙΤ & Τηλεπικοινωνιών ικανές να υποστηρίξουν τον πολύπλοκο αλλά και απαιτητικό μηχανισμό ενός Οργανισμού Υγείας, συμβάλλοντας στην απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία αυτού. Οι εφαρμογές αυτές μπορούν να λειτουργήσουν είτε ανεξάρτητα είτε ως μέρος του Model Hospital Management System: Ι.Τ. Solutions Smart Card Solution Έξυπνες Κάρτες Αναγνώρισης Χρήστη PACS (Picture Archive Communication System) αποθήκευση και γρήγορη ανάκτηση διαγνωστικών εικόνων Σύστημα Αυτόματης Ψηφιοποίησης Ιατρικών Αναφορών Αυτόματο Σύστημα Υπαγόρευσης, Health Dictate Σύστημα Διαχείρισης Ραντεβού για εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς Ψηφιακή Αρχειοθέτηση Ιατρικών Εγγράφων Bedside Terminals Σίτιση & Διαιτολόγιο: Πλήρης διαχείριση διαιτολογίου ασθενών _06 _08 _09 _09 _10 _11 _12 Telephony Solutions Σύστημα Άμεσης Τηλεειδοποίησης Ιατρών, Health Alert/Blue Code Contact Centers & IP Telephony _13 _13 Υπηρεσίες Outsourcing _15 Η SingularLogic, παρέχει στον πελάτη τη δυνατότητα να αναθέσει ή να μεταφέρει στη SingularLogic ως εξωτερικό συνεργάτη, υπό τη μορφή Outsourcing, μία ή περισσότερες από τις βασικές λειτουργίες που αφορούν στην κεντρική διαχείριση εφαρμογών, επικοινωνιών, συστημάτων πληροφορικής αλλά και επιχειρησιακών διαδικασιών της επιχείρησης ή του οργανισμού του. Στόχος είναι η δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την επιχείρησή του μειώνοντας έτσι το κόστος των καθημερινών λειτουργιών.

6 @ Σύγχρονο Πρότυπο Σύστημα Διαχείρισης Νοσοκομείων -Model Hospital Management System-(MHMS): Model hospital Το Model Hospital Management System (MHMS) της SingularLogic βασιζόμενο σε πλατφόρμα SAP, αποτελεί ένα πρωτοποριακό σύστημα διαχείρισης Νοσοκομείων που έχει ήδη υλοποιηθεί και εφαρμοστεί σε όλα τα Νοσοκομεία του ομίλου ΥΓΕΙΑ, στην Ελλάδα & το εξωτερικό. Τι περιλαμβάνει: Συγκεντρωτικά και με έναν ενιαίο τρόπο υποστηρίζονται όλες οι λειτουργίες ενός Οργανισμού Υγείας. Η ολοκληρωμένη λύση μπορεί, αφού εγκατασταθεί να διαχειριστεί από τον ίδιο τον πελάτη, είτε να λειτουργήσει υπό την μορφή παροχής υπηρεσιών Outsourcing. Αυτή η νέα φιλοσοφία μπορεί να συντελέσει καθοριστικά στη δημιουργία: Ομοιογενούς διαχείρισης όλου του φάσματος υπηρεσιών υγείας: διαδικασιών, υλικών, φαρμάκων, κλινών, εμπορικής πολιτικής Κοινών δομών, διαδικασιών και δεδομένων - όταν η λειτουργία διεξάγεται από περισσότερα από ένα Νοσοκομεία, στο πλαίσιο Ομίλων Νοσοκομείων. Επέκτασης σε νέα νοσοκομεία σε Ελλάδα & εξωτερικό με το ίδιο μοντέλο λειτουργίας. SingularLogic Model Hospital Management System Patient Management (IS - Healthcare) Back-office and Administration Business Intelligence (BI) Financial Management (FI) Laboratory Information System (LIS) Controlling (CO) Plant Maintenance (PM) Middleware Platform Radiology Information System (RIS) Purchasing and Materials Management (MM) Human Capital Management (HCM) PACS

7 _05 Τα Οφέλη της εφαρμογής του Συστήματος Διαχείρισης MHMS σε Νοσοκομείο: Αλλάζει, συνολικά την εικόνα λειτουργίας και την αποτελεσματικότητα για το Δημόσιο / Ιδιωτικό τομέα Υγείας και για τον Ασθενή. Διασφαλίζει στη Διοίκηση των Ιατρικών, Διαγνωστικών Κέντρων, Ιδιωτικών και Δημόσιων Νοσοκομείων διαφάνεια και αμεσότητα πληροφόρησης, ευελιξία στη λήψη αποφάσεων, μείωση του κόστους διαχείρισης, έλεγχο των διαδικασιών, ενώ εγγυάται καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

8 @ Εξειδικευμένες Περιφερειακές Λύσεις, Εφαρμογές και Υπηρεσίες ΙΤ & Τηλεπικοινωνιών * IT Solutions Smart Card Solution Έξυπνες Κάρτες Αναγνώρισης Χρήστη Περιφεριακές λύσεις IT Solutions Πρόκειται για μια λύση μέσω της οποίας είναι εφικτό το κλείδωμα των συσκευών εισαγωγής δεδομένων (πληκτρολογίου, mouse, κ.λπ.) ενός υπολογιστή. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση προσωπικής κάρτας και ενσωματωμένου αναγνώστη κάρτας στο πληκτρολόγιο. Οφέλη: Σκοπός είναι η καταγραφή σε βάση δεδομένων της ώρας ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του υπολογιστή από το χρήστη της κάρτας. Με τον τρόπο αυτό είναι εφικτή, από το αρμόδιο τμήμα, η αντιπαραβολή των πληροφοριών χρήσης μέσω της ενεργοποίησης, του υπολογιστή με συγκεκριμένες εγγραφές στα πληροφοριακά συστήματα ενός Oργανισμού (π.χ. ERP κ.λπ). Λειτουργία: Κάθε ηλεκτρονικός υπολογιστής, στον οποίο εργάζονται είτε χρήστες σε βάρδιες (π.χ. Νοσηλευτικοί όροφοι, ταμεία, ΤΕΠ, κ.λπ.), είτε έχει ανάγκες από αυξημένες προδιαγραφές ασφαλείας, εφοδιάζεται με ένα ειδικό πληκτρολόγιο με ενσωματωμένο smart card reader. Σε αυτόν τον υπολογιστή οι συσκευές εισαγωγής δεδομένων (πληκτρολόγιο & mouse) λειτουργούν μόνο εφ όσον αναγνωσθεί έγκυρη έξυπνη κάρτα από τον αναγνώστη (reader). Κάθε είσοδος και έξοδος κάρτας καταχωρείται σε ειδική βάση δεδομένων, ώστε να ελέγχεται αφ ενός η εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, αφ ετέρου να είναι δυνατή η εξαγωγή reports όποτε απαιτηθεί. Όταν η κάρτα είναι τοποθετημένη στο πληκτρολόγιο, ο υπολογιστής λειτουργεί όπως συνήθως. Όταν η κάρτα αφαιρεθεί, ο υπολογιστής εισέρχεται σε ένα ειδικό sleep mode, όπου όλο το περιβάλλον εργασίας μένει στο σημείο που ήταν πριν την αφαίρεση της κάρτας, κανείς όμως δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει έως ότου εισέλθει πάλι μία εξουσιοδοτημένη κάρτα. Τι περιλαμβάνει: Στην εφαρμογή περιλαμβάνεται λογισμικό για την ενεργοποίηση και τον προγραμματισμό των έξυπνων καρτών. Η συγκεκριμένη λύση περιλαμβάνει οθόνη διαχείρισης και προγραμματισμού των καρτών αυτών, καθώς και τα αναγκαία εργαλεία αναζήτησης και εκτύπωσης των παραπάνω πληροφοριών (ποιος χρήστης, τι ώρα, χρόνος παραμονής σε ενεργή κατάσταση κ.λπ). Ειδικό πληκτρολόγιο με ενσωματωμένο αναγνώστη έξυπνων καρτών, τις έξυπνες κάρτες, καθώς και τεχνική υποστήριξη και εγκατάσταση της λύσης σε όλα της τα στάδια.

9 Οι Εξειδικευμένες Λύσεις ΙΤ & Τηλεπικοινωνιών λειτουργούν είτε σε *συνδυασμό είτε ανεξάρτητα από το Model Hospital. _07

10 @ P.A.C.S. (Picture Archive Communication System) Αποθήκευση και Ανάκτηση Διαγνωστικών Εικόνων Τα PACS είναι Συστήματα Διαχείρισης Ιατρικής Εικόνας, βασισμένα σε ειδικά σχεδιασμένους υπολογιστές (sw+hw) με σκοπό την καταγραφή, αποτύπωση, αρχειοθέτηση, επικοινωνία και ανάκτηση εικόνων και σχετικών στοιχείων. Σε ποιόν απευθύνεται: Τα PACS απευθύνονται σε Κλινικές, Νοσοκομεία, Ιατρικά και Διαγνωστικά Κέντρα του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, που επιθυμούν να έχουν τη δυνατότητα καταγραφής της πληροφορίας και των εξετάσεων CT και MR σε ψηφιακή μορφή. Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα: Η δημιουργία ενός νέου μοντέλου εξυπηρέτησης ασθενών με κύριο συστατικό τη χρήση της τεχνολογίας και τη μετάβαση από το φιλμ στην ψηφιακή πληροφορία με τεχνολογίες CR-DR που επιτυγχάνει: Βελτίωση της αποτελεσματικότητας με την εισαγωγή συστημάτων ηλεκτρονικής διαχείρισης και επικοινωνίας Μείωση της διακίνησης φιλμ Ενσωμάτωση εικόνων από όλα τα διαγνωστικά μηχανήματα στον ιατρικό φάκελο ασθενούς Αποδοτικότερη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού Επαρκής αποθήκευση πληροφορίας (γρήγορη, αξιόπιστη, ασφαλής και εύκολα προσβάσιμη) Προσαρμοσμένη διαχείριση της πληροφορίας με αποδοτικές λύσεις διάγνωσης με γνώμονα την ποιότητα και ταχύτητα Ικανά κανάλια και εργαλεία για την επικοινωνία της πληροφορίας (DICOM, HL7). Όλα τα παραπάνω στοιχεία συντελούν σε σφαιρική αναθεώρηση για την ιατρική πληροφορία. Οφέλη: Βελτίωση ποιότητας και απόδοσης των νοσοκομείων Βελτίωση της φροντίδας του ασθενή Μείωση συνολικού κόστους Λιγότερες επαναλήψεις εξετάσεων οι οποίες οφείλονται σε λάθη και απώλειες Βελτιωμένη/ταχύτερη συσχέτιση με προηγούμενες σχετικές εξετάσεις Μείωση χρόνων για τη δημιουργία και τη διαχείριση της διάγνωσης Βελτίωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες στους παραπέμποντες ιατρούς Ασυναγώνιστη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων (Rapid Connect Technology) Δυνατότητα αποτελεσματικής εργασίας των ακτινολόγων ανεξάρτητα από την τοποθεσία Συνεργασία σε όλη τη γεωγραφική επικράτεια και ανεξαρτήτως ειδικότητας Πλήρες ιστορικό ασθενών διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή Εικόνες και video από οποιοδήποτε τμήμα, ανεξάρτητα από τη μορφή (format) των αρχείων.

11 Σύστημα Αυτόματης Ψηφιοποίησης Ιατρικών Αναφορών Αυτόματο Σύστημα Υπαγόρευσης/ HealthDictate _09 Το σύστημα Αυτόματης Ψηφιοποίησης Ιατρικών Αναφορών HealthDictate, χρησιμοποιεί τις πλέον σύγχρονες και καινοτόμες Τεχνολογίες Αναγνώρισης Ομιλίας για να μετατρέψει αυτόματα τις προφορικές Ιατρικές Διαγνώσεις σε γραπτές Ιατρικές Αναφορές. Το HealthDictate, είναι μία αυτόματη μηχανή υπαγόρευσης που αναγνωρίζει και κατανοεί την «Ελληνική Γλώσσα» και ιδιαίτερα την Ιατρική ορολογία μετατρέποντας σε κατανοητό κείμενο τις προφορικές αναφορές, που παράγονται κατά τη διάρκεια της διάγνωσης από τους θεράποντες Ιατρούς. Σε ποιόν απευθύνεται: Το HealthDictate απευθύνεται σε Κλινικές, Νοσοκομεία, Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα που παράγουν μεγάλο όγκο Ιατρικών αναφορών και οι οποίες μετατρέπονται σε κείμενα/διαγνώσεις από δακτυλογράφους μέσω μαζικής χειροκίνητης διαδικασίας απομαγνητοφώνησης. Τι περιλαμβάνει: Τις αυτόματες μηχανές υπαγόρευσης (μετατροπή ομιλίας σε κείμενο) Τα λεξικά και τα γλωσσολογικά μοντέλα που περιγράφουν την Ιατρική Ορολογία Το περιβάλλον χειρισμού και ελέγχου. Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα: Αναγνωρίζει και κατανοεί την Ελληνική Γλώσσα και την Ιατρική Ορολογία Επιτυγχάνει τη διαδικασία απομαγνητοφώνησης και το κόστος της Δίνει τη δυνατότητα άμεσης αποθήκευσης του κειμένου στον κειμενογράφο του συστήματος EHR του νοσηλευτικού ιδρύματος ή του διαγνωστικού κέντρου. Σύστημα Διαχείρισης Ραντεβού για εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς Το «Σύστημα Διαχείρισης Ραντεβού για εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς» είναι ένα ευέλικτο σύστημα, το οποίο απευθύνεται σε Ιατρεία, Πολυιατρεία, Εργαστήρια, Διαγνωστικά Κέντρα και Ομίλους Υγείας προκειμένου να κλείνονται ραντεβού για εξέταση, με τη χρήση των σύγχρονων μέσων επικοινωνιών και τεχνολογίας. Τι περιλαμβάνει: Ο ασθενής μπορεί να κλείσει ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή μέσω Διαδικτύου (Internet), με αναζήτηση συγκεκριμένου ιατρείου ή εξέτασης για συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για την εξυπηρέτηση του ασθενή και τη διευκόλυνση του χειριστή. Δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη ασθενή να διαχειριστεί τα ραντεβού του οποι-

12 @ αδήποτε στιγμή (από οποιοδήποτε σημείο), με χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας (Internet, κινητή τηλεφωνία). Παρέχει διευκολύνσεις για την εύρεση χρονοθυρίδας για ένα ραντεβού ή για συνεχόμενα ραντεβού υπολογίζοντας την εκτιμώμενη διάρκεια εξέτασης. Μπορεί να αναζητήσει ελεύθερη χρονοθυρίδα σε περισσότερα από ένα ιατρεία, στο ίδιο κτίριο ή σε περισσότερα κτίρια σε μία γεωγραφική περιοχή. Δίνει απεικόνιση των χρονοθυρίδων που πληρούν τα δοθέντα κριτήρια, ώστε να μπορεί ο χειριστής εύκολα να επιλέξει. Ο χειριστής με εύκολο τρόπο μεταβάλλει ή ακυρώνει ραντεβού. Ραντεβού μπορεί να κλείσει και ιατρός (εγγεγραμμένος χρήστης-ιατρός) για ασθενή του. Οφέλη: Διευκολύνει την τήρηση των ραντεβού σε μεμονωμένα ιατρεία που στερούνται γραμματειακής υποστήριξης, καθώς και την αποδοτικότητα της γραμματειακής υποστήριξης στα διαγνωστικά κέντρα. Βοηθάει έναν όμιλο που παρέχει πρωτοβάθμια περίθαλψη, να αξιοποιήσει στο μέγιστο τα γεωγραφικά διεσπαρμένα ιατρεία και εργαστήρια, παρέχοντας τη βέλτιστη εξυπηρέτηση στον πελάτη του. Συνεισφέρει στη μείωση των λανθασμένων και «χαμένων» ραντεβού, καθώς και στη βελτίωση συνολικά των υπηρεσιών προς τον πελάτη ασθενή και προς τον συνεργαζόμενο ιατρό. Ψηφιακή Αρχειοθέτηση Ιατρικών Εγγράφων Ο αποτελεσματικότερος τρόπος για την αποτύπωση και την επεξεργασία χειρόγραφης φόρμας και η μετάβασή της σε ψηφιακή μορφή. Οι χειρόγραφες φόρμες όχι μόνο μπορούν αυτόματα να μετατραπούν σε ψηφιακούς φακέλους, αλλά και με ασφάλεια να είναι διαθέσιμες για επεξεργασία και διανομή μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η εφαρμογή σε στιγματισμένες φόρμες δίνει τη δυνατότητα σε γρήγορη και χωρίς λάθη καταχώριση δεδομένων χωρίς επιπλέον εργασία, ενώ συμπληρώνονται έντυπες φόρμες που συνοδεύουν τον ασθενή στο νοσοκομείο. Η λήψη δεδομένων μπορεί να γίνει 4-5 φορές πιο γρήγορη. Η ανάλυση βοηθά στη βελτίωση ποιοτικής διαχείρισης των ιατρικών εξετάσεων, εφόσον τα δεδομένα που συλλέγονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν βάση για ιατρική μελέτη. Τι περιλαμβάνει: Ψηφιακό Στυλό και Χαρτί Μία λύση Ψηφιακό Στυλό και Χαρτί' προϋποθέτει ένα ψηφιακό στυλό, ειδικό χαρτί, μία εφαρμογή, και μια υποδομή για την επικοινωνία και τη μεταφορά πληροφοριών μεταξύ του ψηφιακού στυλό και της εφαρμογής.

13 Εφαρμογή Η χειρόγραφη πληροφορία μπορεί να συγχωνευτεί με τη φόρμα σχεδιασμού σε μία εικόνα του εγγράφου και/ή να δρομολογηθεί για τη μετατροπή του χειρόγραφου κειμένου σε κείμενο με μορφή εκτύπωσης. Συνήθως, η τροποποιημένη πληροφορία χρησιμοποιείται ως εισαγωγή δεδομένων σε ένα προϋπάρχον σύστημα. _11 Ανταγωνιστικά Πλεονεκτήματα/Οφέλη: Για τους Oργανισμούς Υγείας που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το χαρτί ως οικονομικό κι ευπροσάρμοστο μέσο συγκέντρωσης δεδομένων, η υιοθέτηση του ευφϋούς στυλό (digital smart pen) και η τεχνολογία χαρτιού θα παρέχει νέες προοπτικές, επιτρέποντας σε πολλά επιχειρηματικά οφέλη να γίνουν γρήγορα και εύκολα αισθητά. Για παράδειγμα: Γρηγορότερη επεξεργασία φόρμας και πληροφοριών αφού η γραπτή πληροφορία μεταφέρεται ηλεκτρονικά σε μία κεντρική βάση δεδομένων. Η ταχεία πρόσβαση σε πληροφορίες είναι επικερδής λόγω της καλύτερης επικοινωνίας με απομακρυσμένες δραστηριότητες αναζήτησης δεδομένων, της γρηγορότερης τιμολόγησης και της αναβάθμισης στην εξυπηρέτηση πελατών. Η ανταπόκριση στη χρέωση και τα επίπεδα εξυπηρέτησης μπορούν να εκσυγχρονιστούν για την ανέλιξη της επιχείρησης. Δε χρειάζεται να καταγραφούν ξανά τα δεδομένα αφού η πληροφορία έχει ήδη αποτυπωθεί στο χαρτί. Έτσι οι σημειώσεις και η συμπλήρωση μιας φόρμας μπορούν να γίνουν μόνο μία φορά. Η διατήρηση της καθιερωμένης εισαγωγής δεδομένων που βασίζεται στο χαρτί συναντά τις απαιτήσεις λογιστικού ελέγχου και νόμιμης υπογραφής. Η οπτική αναγνώριση χαρακτήρων μπορεί να κάνει τις σημειώσεις να μετατραπούν σε ψηφιοποιημένο κείμενο καθιστώντας ικανή την αυτόματη κάλυψη της βάσης δεδομένων του back-office. Ελάχιστος χρόνος εκπαίδευσης. Το κόστος εξοπλισμού των υπαλλήλων με την τεχνολογία του ψηφιακού στυλό και χαρτιού για την επεξεργασία φόρμας, συγκαταλέγεται στα έξοδα ανάπτυξης ανταγωνιστικής τεχνολογίας. Με μια απλή επένδυση και μια εύκολη εφαρμογή, η εταιρία μπορεί να παράγει θετικό ROI (Return Of Investment) ήδη από τον πρώτο χρόνο υιοθέτησης αυτής της τεχνολογίας. Bedside Terminals Το Bedside Terminal αποτελεί ολοκληρωμένη λύση, που καλύπτει τις ποικίλες ανάγκες τόσο των ασθενών όσο και του Νοσοκομειακού προσωπικού. Ο ασθενής έχει δυνατότητα πρόσβασης σε ένα ευρύ φάσμα επιλογών ψυχαγωγίας όπως επιλογή καναλιών τηλεόρασης, Βίντεο (κατ επιλογή), Ραδιοφωνικών Σταθμών, παιγνιδιών κ.τλ, ενώ παράλληλα μπορεί να επικοινωνεί μέσω τηλεφώνου, μηνυμάτων SMS, Internet & IM.

14 @ Τι περιλαμβάνει: Ενδεικτικές Λειτουργίες που περιλαμβάνει το Bedside Terminal Παραγγελία γευμάτων Βοήθεια Νοσοκόμας Καταχώριση και πρόσβαση σε στοιχεία ασθενών Αναζήτηση ασθενών Ενημέρωση νοσοκομειακού προσωπικού με καρτέλες ασθενών και σχετικό υλικό εκπαίδευσης Διαχείριση φαρμακευτικού υλικού. Επιπλέον, το προσφερόμενο σύστημα λόγω της δυνατότητας διασύνδεσης του με κεντρικά πληροφοριακά συστήματα του Νοσοκομείου (HIS), έχει τη δυνατότητα να παρέχει μία σειρά πληροφοριών προς το προσωπικό του Νοσοκομείου, είτε αυτό είναι Νοσηλευτικό (Ιατροί, Νοσοκόμες κ.λπ.), είτε Διοικητικό προσωπικό. Παρακάτω αναφέρονται μερικές ενδεικτικές περιοχές πληροφόρησης: Πρόσβαση σε πληροφορίες που μπορεί να αξιοποιήσει το Νοσοκομείο: Ιστορία του νοσοκομείου Δραστηριότητες νοσοκομείου και μηνύματα καλωσορίσματος Χάρτες του νοσοκομείου Τμήματα και τοποθεσίες Καφετέριες και εστιατόρια Διασυνδέσεις με τους δικτυακούς τόπους του νοσοκομείου. Αρχεία Ασθενών: Ακτινογραφίες Πληροφορίες θεραπευτικής αγωγής Διαγνωστικά αποτελέσματα Φαρμακευτικές αγωγές. Σίτιση & Διαιτολόγιο: Πλήρης διαχείριση διαιτολογίου ασθενών Η εφαρμογή αφορά στην online συνεχή διαχείριση των γευμάτων των ασθενών του νοσοκομείου, με βάση τη δίαιτα που καθορίζεται από το θεράποντα ιατρό, σε συνδυασμό με τα menu ημέρας, αλλά και την επιθυμία του πελάτη (menu a la carte).

15 Οφέλη: Με τη λύση αυτή το νοσοκομείο μπορεί να προβλέψει από την προηγούμενη μέρα τα γεύματα της επομένης, να ετοιμάσει τις παραγγελίες για την κουζίνα, όπου γίνεται η παρασκευή των προϊόντων και να διασφαλίσει με απόλυτη ακρίβεια ότι ο ασθενής θα ακολουθήσει την ενδεδειγμένη δίαιτα, βάσει όλων των παραγόντων της νοσηλείας του, που την επηρεάζουν. _13 Telephony Solutions Σύστημα Άμεσης Τηλεειδοποίησης Ιατρών Health Alert/BlueCode Το Σύστημα Άμεσης Τηλεειδοποίησης Ιατρών - Health Alert/BlueCode- παρέχει τη δυνατότητα άμεσης τηλεφωνικής φωνητικής ενημέρωσης του Ιατρικού προσωπικού, που εμπλέκεται σε συγκεκριμένο Ιατρικό συμβάν. Μέσω πολύ απλής διαδικασίας, η αναγγελία από το χώρο του συμβάντος προωθείται σε λίγα δευτερόλεπτα τηλεφωνικά στο προσωπικό επιφυλακής, που πρέπει να το αντιμετωπίσει άμεσα. Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης, προκαθορισμό εφεδρικής διαδικασίας και επανάληψη κλήσης σε περίπτωση αστοχίας. Σε ποιόν απευθύνεται: Το σύστημα Health Alert/BlueCode απευθύνεται σε Κλινικές και Νοσοκομεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, που επιθυμούν να ειδοποιούν άμεσα το εμπλεκόμενο προσωπικό τους, όταν συμβεί κάποιο επείγον Ιατρικό συμβάν στο χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος, που απαιτεί τη συμβολή τους. Τι περιλαμβάνει: Γραφικό περιβάλλον διαχείρισης για τον καθορισμό του συμβάντος, της ομάδας επιφυλακής και της έναρξης της διαδικασίας κλήσης Σύστημα IVR για τον έλεγχο των εξερχόμενων κλήσεων Υποσύστημα καταγραφής δεδομένων για την παραγωγή αναφορών. Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα: Άμεση προσωποποιημένη ενημέρωση Ενημέρωση μόνο των Ιατρών της ομάδας επιφυλακής Μειωμένη αναστάτωση στην κλινική και στο προσωπικό Γραφικό περιβάλλον διαχείρισης και ελέγχου. Contact Centers & IP Telephony Η Singularlogic σε συνεργασία με την Avaya, δημιούργησαν μια ολοκληρωμένη τηλεπικοινωνιακή λύση που καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις ενός Νοσοκομείου. Μια πρόταση, που συνδυάζει την ευελιξία της ανοιχτής αρχιτεκτονικής που προσφέρει το περιβάλλον Avaya με τη χρήση εφαρμογών της Singular- Logic, που βασίζονται σε open standard software technologies. Περιφεριακές λύσεις Telephony Solutions Contact Centers & IP Telephony 1. Υπηρεσίες IP Telephony 2. Υπηρεσίες Contact Center 3. Υπηρεσίες Ειδοποίησης Ασθενών (Patient Alerting) 4. Health Mobile Applications

16 @ Αποτέλεσμα της παραπάνω πρότασης, είναι η παροχή υπηρεσιών που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των ασθενών, πελατών, συνεργατών και διοικητικού προσωπικού ενός σύγχρονου και ανταγωνιστικού Νοσοκομειακού Οργανισμού. Συγκεκριμένα: Υπηρεσίες IP Telephony Προσφέρονται υπηρεσίες IP Telephony βασισμένες στην τηλεπικοινωνιακή πλατφόρμα Avaya Aura. Δυνατότητα επιλογής τερματικών συσκευών, ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις υποδομές. Συσκευές IP Phones (H.323 /SIP), επικλίνιες οθόνες αφής, Softphones, ψηφιακές συσκευές, αναλογικές συσκευές και fax. Υπηρεσίες Contact Center Η Avaya ανήκει στους πρωτοπόρους κατασκευαστικούς οίκους στα call centers/contact centers και κατέχει σημαντικό μερίδιο αγοράς τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Οι λύσεις contact center επιτρέπουν σε έναν οργανισμό Υγείας ανεξαρτήτου μεγέθους να: Οργανώσει σωστά την υποδοχή κλήσεων ώστε ο ασθενής/επισκέπτης να συνδέεται άμεσα με το σωστό αντιπρόσωπο μέσω υπηρεσίες ευφϋούς δρομολόγησης κλήσεων. Αυτοματοποιήσει την υποδοχή και την εξυπηρέτηση των ασθενών και των συγγενών τους, καθώς και τη διαχείριση των εισερχόμενων και εξερχόμενων τηλεφωνικών κλήσεων, συνδυάζοντας εφαρμογές της Singularlogic με την πλατφόρμα Voice Portal της Avaya. Επεκτείνει τα μέσα αλληλεπίδρασης με τους ασθενείς πέραν του τηλεφώνου, χρησιμοποιώντας περισσότερα κανάλια επικοινωνίας όπως web chat, SMS, , video. Ενσωματώσει το λογισμικό διαχείρισης πελατών (CRM) με το τηλεφωνικό κέντρο για να παρέχει προσωποποιημένη εξυπηρέτηση στον κάθε ασθενή. Ειδοποιήσει εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό σε περίπτωση ανάγκης. Υπηρεσίες Ειδοποίησης Ασθενών (Patient Alerting) Δυνατότητα ενημέρωσης ασθενών μέσω sms, fax, ή και φωνητικά για εξατομικευμένα θέματα όπως: υπενθύμιση ραντεβού εξετάσεων, ενημέρωση παραλαβής διαγνώσεων και αποτελεσμάτων, ενημέρωση για φαρμακευτική αγωγή, κ.λπ.. Health Mobile Applications Η σουίτα εφαρμογών Avaya Unified Communications δίνει στο νοσοκομείο τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών Mobility σε γιατρούς και ασθενείς, όπως: Δυνατότητα εύρεσης του προσωπικού ανά πάσα στιγμή με την τεχνολογία one number. Η επικοινωνία με πολύτιμο προσωπικό μπορεί να γίνει άμεσα ανεξαρτήτως που βρίσκεται (γραφείο, δρόμο, στο σπίτι) και τι συσκευή χρησιμοποιεί (τηλέφωνο γραφείου, σταθερό, κινητό) καλώντας ένα και μόνο νούμερο. Με αυτό τον τρόπο δε χρειάζεται να παρεμβαίνει ανθρώπινος παράγοντας, ο οποίος θα πρέπει να αναζητήσει σε κάθε συσκευή χωριστά το προσωπικό ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Σύστημα κλήσης νοσηλεύτριας. Ο ασθενής μπορεί άμεσα να στείλει ειδοποίηση στη νοσηλεύτρια με το πάτημα ενός κουμπιού και η ειδοποίηση να φτάνει στο beeper, στο κινητό ή και στο ασύρματο τηλέφωνο που έχει μαζί της η νοσηλεύτρια, μαζί με την πληροφορία του ποιος κάλεσε.

17 SingularLogic Outsourcing Service Provider _15 Η SingularLogic, παρέχει στον πελάτη τη δυνατότητα, να αναθέσει ή να μεταφέρει στη SingularLogic ως εξωτερικό συνεργάτη, υπό την μορφή Outsourcing, μία ή περισσότερες από τις βασικές λειτουργίες που αφορούν στην κεντρική διαχείριση εφαρμογών, επικοινωνιών, συστημάτων πληροφορικής αλλά και επιχειρησιακών διαδικασιών της επιχείρησης ή του οργανισμού του. Στόχος είναι η δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την επιχείρησή του μειώνοντας έτσι το κόστος των καθημερινών λειτουργιών. Γιατί Outsourcing : H παροχή υπηρεσιών Outsourcing από τη SingularLogic βοηθά τις εταιρείες πελάτες να επιτύχουν βελτίωση των λειτουργικών τους διαδικασιών, να αποκομίσουν εμπειρίες βέλτιστων πρακτικών, να αυξήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα μέσω της αξιοποίησης του ΙΤ, ως ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό εργαλείο ανάπτυξης με αποτέλεσμα να μειώσουν το κόστος των καθημερινών λειτουργιών τους. Yπηρεσίες Outsourcing Μερικά από τα οφέλη που προκύπτουν από τα πλεονεκτήματα που παρέχει το outsourcing: Βελτίωση της ποιότητας υπηρεσιών, ευελιξία και δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε νέες τεχνολογίες Δυνατότητα διαφοροποίησης του επιπέδου παροχής υπηρεσιών (flexibility and differentiation of service levels) Προτυποποίηση των διαδικασιών και υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών (standardize processes) Αξιοποίηση μεγάλου αριθμού εξειδικευμένων στελεχών πληροφορικής (critical mass of personnel) Μοναδική δομή διοίκησης των υπηρεσιών (single management structure) Δυνατότητα αναβάθμισης (scalability) Αποτελεσματική διαχείριση κόστους (effective cost management) Δυνατότητα χρήσης εργαλείων και μεθοδολογιών όπως: Συμφωνία Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών (Service Level Agreement SLA) για να γίνεται ο κατάλληλος έλεγχος, καταγραφή και μέτρηση του επιπέδου παροχής υπηρεσίας.

18 @ Οι υπηρεσίες Outsourcing της SingularLogic είναι: Hosting: φιλοξενία και λειτουργία συστημάτων Ενδεικτικοί Πελάτες: Media Today, Olympic Air Disaster Recovery & Business Continuity, υπηρεσίες που αφορούν στην παροχή Υπηρεσιών Ανάκαμψης από Καταστροφή & Επιχειρησιακής Συνέχειας (Disaster Recovery & Business Continuity Services), προσφέροντας για όλα τα τμήματα ενός οργανισμού, συνολικές λύσεις, μεθοδολογίες υλοποίησης και τεχνολογίες που διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία κάθε μεγάλης επιχείρησης ή οργανισμού και την ανάπτυξη ενός μοντέλου εγρήγορσης, όταν ένα ατυχές γεγονός πλήξει την επιχείρηση. Ενδεικτικοί Πελάτες: BP, Marfin Egnatia Bank Technology (τηλεφωνία, πληροφορίες περιεχομένου, κ.ά.), διαχείριση συστημάτων ηλεκτρονικής διαφήμισης (Digital Signage Systems), παροχή Loyalty schemes, κ.ά. Ενδεικτικοί Πελάτες: Marfin Investment Group (MIG), Μούχαλης, Apple Tree (Hedge Fund) IT Service Management (ITSM), υπηρεσίες που αφορούν στη διαχείριση και συντήρηση πόρων και υποδομών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών των επιχειρήσεων πελατών. Business Process Outsourcing (BPO), υπηρεσίες που αφορούν στην κεντρική διαχείριση εφαρμογών, επικοινωνιών, συστημάτων πληροφορικής αλλά και επιχειρησιακών διαδικασιών. Ενδεικτικοί Πελάτες ΙCT Management Services and Business Process Outsourcing (BPO) Όμιλος Υγεία: στην Ελλάδα ΥΓΕΙΑ, ΜΗΤΕΡΑ, ΛΗΤΩ, Πολυϊατρεία Αθηνών & Δυτικής Αθήνας, στην Κύπρο ΑΧΙΛΛΕΙΟ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ και στην Αλβανία Υγεία ΤΙΡΑΝΩΝ ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε. EUROBROKERS A.E. Contact Center Services: δραστηριότητα παροχής υπηρεσιών τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και επικοινωνίας με τις παρακάτω ενδεικτικές υπηρεσίες: Υπηρεσίες Help Desk Υπηρεσίες υποδοχής εισερχόμενων κλήσεων Υπηρεσίες διενέργειας εξερχόμενων κλήσεων Direct Marketing Activities Back Office Services Ηχογραφημένα Μηνύματα Application Service Provision (ASP), παροχή εφαρμογών ως υπηρεσία σε τομείς όπου η SingularLogic διαθέτει προνομιακό προβάδισμα όπως ενδεικτικά: ERP, συστήματα HR & Payroll, CRM, Campaign Management, Management Reporting, Voice Value Added Services (VAS): πρωτοποριακές υπηρεσίες όπως ενδεικτικά η παροχή της υπηρεσίας Virtual Secretary, η διαχείριση πώλησης αερόχρονου Airtime), κ.ά.

19

20 GOSPELCREATIVE Αθήνα: Αλ. Παναγούλη και Σινιόσογλου, Ν. Ιωνία, , T: F: Θεσσαλονίκη: 5o χλμ. Θεσ/κης Θέρμης, , T: F:

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1 Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ: ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

B E N I N N O V A T I V E S O L U T I O N S

B E N I N N O V A T I V E S O L U T I O N S Product Version 4.0 S i EBEN INNOVATIVE SOLUTIONS ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΝΤΥΠΑ 28, 14121, Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: +30 210 2725350, FAX: +30 210 2724439 WWW.SIEBEN.GR, EMAIL: INFO@SIEBEN.GR ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Awards 2012. www.businessitawards.gr. Με την Υποστήριξη

Awards 2012. www.businessitawards.gr. Με την Υποστήριξη Awards B u s i n e s s I. T. E x c e l l e n c e 2012 www.businessitawards.gr Με την Υποστήριξη Επιβράβευση της καινοτόµου χρήσης και επιχειρηµατικής αριστείας της Πληροφορικής Σε ένα ιδιαίτερα εορταστικό

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας. Αναθέτουσα Αρχή: Προϋπολογισμός: : 376.300,00 ΕΥΡΩ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ)

Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας. Αναθέτουσα Αρχή: Προϋπολογισμός: : 376.300,00 ΕΥΡΩ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Εργο: «ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΑΚΕΛΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΟΛΑΩΝ»

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: «Εφαρμογή ERP συστημάτων σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ - ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΚΙΤΣΑΝΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ

ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα: Logistics ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ (ERP) ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε. Αναθέτουσα Αρχή: ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΑΡΤΟΥ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΑΡΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Τομέας: Οργάνωση και Διοίκηση Διατριβή που υπεβλήθη για την μερική ικανοποίηση των απαιτήσεων για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Ψηφιακές Υπηρεσίες Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας και Πρόνοιας Δήμου Μυλοποτάμου Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Μυλοποτάμου Προϋπολογισμός: 211.295,12 (χωρίς ΦΠΑ) 259.892,99 (με

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΤΕΛ ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ,

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» Αναθέτουσα Αρχή: ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΠΟΛΕΩΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ Ν. ΑΧΑΪΑΣ Αναθέτουσα Αρχή: ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ν. ΑΧΑΪΑΣ Προϋπολογισμός:

Διαβάστε περισσότερα

1.1 Προτάσεις προς τις Επιχειρήσεις

1.1 Προτάσεις προς τις Επιχειρήσεις 1.1 Προτάσεις προς τις Επιχειρήσεις Κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών της, να αυξήσει την παραγωγικότητα των εργαζομένων της και κατά συνέπεια να επιτύχει

Διαβάστε περισσότερα

Προσφορά για τη σχεδίαση και ανάπτυξη ολοκληρωμένης λύσης ηλεκτρονικού καταστήματος, για την εταιρεία [ΕΤΑΙΡΕΙΑ]

Προσφορά για τη σχεδίαση και ανάπτυξη ολοκληρωμένης λύσης ηλεκτρονικού καταστήματος, για την εταιρεία [ΕΤΑΙΡΕΙΑ] Προς:- Υπόψη:- Κοινοποίηση:- - Θέμα:- Συνημμένα:- Αξιότιμε κ. [CONTACT], [ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ] Τ: [ΤΗΛ.], F: [ΦΑΞ], E: [EMAIL] [CONTACT] Θεσσαλονίκη, [DATE]. Αναγνωριστικό προσφοράς: [QUOTE_ID] Προσφορά για τη σχεδίαση

Διαβάστε περισσότερα

Awards 2013. www.businessitawards.gr

Awards 2013. www.businessitawards.gr Awards B u s i n e s s I. T. E x c e l l e n c e www.businessitawards.gr Με τη Συνεργασία Με την Υποστήριξη Επιβράβευση των βέλτιστων πρακτικών αξιοποίησης των τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού

Διακήρυξη Διαγωνισμού Διακήρυξη Διαγωνισμού «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ» Της Πράξης «ΝΕΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Πλατφόρμα Επιχειρησιακής Ευφυΐας και παρακολούθησης υποθέσεων για τον προγραμματισμό και τη διαχείριση της λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Αναθέτουσα Αρχή:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ φδφσ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ: ΚΟΥΤΣΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

SGA ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

SGA ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΙΑΣ SGA ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΙΑΣ Περιεχόμενα 1. Επιχειρηματική Δομή... 3 1.1. Σύντομο Ιστορικό... 4 1.2. Διοίκηση - Οργάνωση Εταιρείας... 9 1.3. Απασχολούμενο Προσωπικό...

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αναθέτουσα Αρχή: ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ Προϋπολογισμός: 61.500 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) Διάρκεια: 3 μήνες Διαδικασία Ανάθεσης:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:

ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «Πληροφοριακά συστήματα ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων» Φοιτητής: Διακοβασίλης Κωνσταντίνος ΑΕΜ:825 Επιβλέπων καθηγητής: Θανάσης Πασχαλίδης 1 ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Editorial 1 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Editorial 1 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Editorial 1 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Web Innovations 2 myfidelio.net Micros Channel Manager Loyalty Card Check-In Program mymicros.net New Products 4 E-Cylinder ServiceCall Fidelio Suite8

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ : «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» Αναθέτουσα Αρχή: ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Προϋπολογισμός: 95.739,84 Διάρκεια 9 μήνες (χωρίς ΦΠΑ) Διαδικασία Ανάθεσης: Ανοικτός

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΖΙΚΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΒΟΖΙΚΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ο ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ 2008 ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΟΖΙΚΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ΒΑΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2008

Διαβάστε περισσότερα

Κωδικός ΟΠΣ: 377754 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013

Κωδικός ΟΠΣ: 377754 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013 Διακήρυξη Διεθνούς Ανοικτού Διαγωνισμού για το Έργο «Υπηρεσίες λειτουργίας Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Σχέσεων με τους Πολίτες και τις Επιχειρήσεις» Κωδικός ΟΠΣ: 377754 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα:

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ) Αναθέτουσα Αρχή: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΑΡΝΩΝΑ. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΉ Α.Ε. ΟΤΑ Προϋπολογισμός: 61.500 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

Σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 16 της απόφασης 5/204/14.11.2000 του Διοικητικού συµβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως αυτή τροποποιήθηκε

Σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 16 της απόφασης 5/204/14.11.2000 του Διοικητικού συµβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως αυτή τροποποιήθηκε Σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 16 της απόφασης 5/204/14.11.2000 του Διοικητικού συµβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως αυτή τροποποιήθηκε από την υπ αριθµ. 7/372/15.02.2006 απόφασης του Διοικητικού

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση συστήματος ηλεκτρονικών φακέλων ασθενών. Εφαρμογή στο Ιατρείο Ενηλίκων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων. Χριστουλάκη Βασιλική

Σχεδίαση συστήματος ηλεκτρονικών φακέλων ασθενών. Εφαρμογή στο Ιατρείο Ενηλίκων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων. Χριστουλάκη Βασιλική ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Διπλωματική εργασία Σχεδίαση συστήματος ηλεκτρονικών φακέλων ασθενών. Εφαρμογή στο Ιατρείο Ενηλίκων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων.

Διαβάστε περισσότερα

Λαμπάκης Δημήτρης Πτυχιακή Εργασία ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ

Λαμπάκης Δημήτρης Πτυχιακή Εργασία ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΓΑSOFT ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ Δημήτρης Λαμπάκης

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου Τμήμα Εφαρμογών της Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία

Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου Τμήμα Εφαρμογών της Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου Τμήμα Εφαρμογών της Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας Πτυχιακή Εργασία Θέμα: «Το ηλεκτρονικό εμπόριο και τα παραδοσιακά τυριά.

Διαβάστε περισσότερα