ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2010

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2010"

Transcript

1 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2010

2

3 1 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Διοικητικό Συμβούλιο Σπ. Ν. Φιλάρετος, Πρόεδρος Κ. Μ. Κόκκινος, Διευθύνων Σύμβουλος Γρ. Θ. Τιμπλαλέξης, Γενικός Διευθυντής Χρ. Χ. Γιαμπανάς Γ. Μ. Μιχαηλίδης Λ. Α. Παπαγαρυφάλλου Δρ. Α. Κ. Κρητιώτης (διορίστηκε στις 7 Απριλίου 2010) Ι. Σ. Μοναστηριώτης (διορίστηκε στις 7 Απριλίου 2010) Μ. Σ. Γιαννόπουλος (αποχώρησε στις 7 Απριλίου 2010) Γραμματέας Λ. Α. Παπαλαμπριανού Νομικοί Σύμβουλοι Χρυσαφίνης και Πολυβίου Ανεξάρτητοι Ελεγκτές KPMG Limited Εγγεγραμμένη διεύθυνση Γωνία Χείλωνος και Γλάδστωνος Πλατεία Στυλιανού Λένα, Λευκωσία Κεντρικά Γραφεία Διοίκησης Μέγαρο Alpha Bank Λεωφ. Λεμεσού 3, Λευκωσία

4

5 3 ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank Cyprus Limited (η Εταιρία ) υποβάλλει στα μέλη την ετήσια έκθεσή του μαζί με τις ελεγμένες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του Συγκροτήματος για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου ΚΥΡΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Κατά το έτος 2010, το Συγκρότημα συνέχισε να διεξάγει πλήρεις τραπεζικές εργασίες με την παροχή ενός ευρέως φάσματος τραπεζικών χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών. Η Εταιρία είναι θυγατρική εταιρεία της Alpha Bank A.E., η οποία είναι εγγεγραμμένη στην Ελλάδα. Η Εταιρία είναι η ιθύνουσα εταιρία του Συγκροτήματος της Alpha Bank Cyprus Limited. Οι θυγατρικές εταιρίες της Εταιρίας είναι η Alpha Trustees Limited, η Alpha Insurance Limited και οι θυγατρικές της εταιρίες. Λεπτομέρειες αναφορικά με τις θυγατρικές εταιρίες παρουσιάζονται στην σημείωση 36 των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων. ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ, ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Βασικά Οικονομικά Στοιχεία Μεταβολή % Κέρδη από εργασίες +8, Κέρδη πριν τη φορολογία -15, Κέρδη που αναλογούν στους ιδιοκτήτες της ιθύνουσας εταιρίας -14, Κέρδη ανά μετοχή -14,06 40,01 σεντ 46,56 σεντ Βασικά Οικονομικά Μεγέθη Μεταβολή % Δάνεια και απαιτήσεις από πελάτες +3, Καταθέσεις από πελάτες +8, Ίδια κεφάλαια +11, Το Συγκρότημα της Alpha Bank Cyprus Limited, το έτος 2010 παρουσίασε κέρδη πριν τη φορολογία ύψους 63,1εκ. σε σχέση με 74,3εκ. το έτος Λαμβάνοντας υπόψη ότι το έτος 2010 ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, η οποία έχει επηρεάσει ετεροχρονισμένα και την Κύπρο, τα αποτελέσματα κρίνονται ικανοποιητικά. Τα κέρδη από εργασίες έχουν σημειώσει αύξηση 8,8% σε σχέση με το έτος 2009, λόγω βελτιώσεως στα καθαρά έσοδα τόκων αλλά και λόγω αποτελεσματικής διαχειρίσεως του λειτουργικού κόστους. Η αύξηση στα καθαρά έσοδα τόκων είναι αποτέλεσμα της ενίσχυσης των μεγεθών και της βελτίωσης του επιτοκιακού περιθωρίου. Η μείωση των λειτουργικών εξόδων είχε ως αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερα χαμηλό δείκτη έξοδα προς έσοδα 30,2%. Στα πλαίσια της ορθολογιστικής πολιτικής διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου, αυξήθηκαν οι προβλέψεις για απομείωση επισφαλών απαιτήσεων, με αποτέλεσμα τα κέρδη πριν τη φορολογία να παρουσιάσουν μείωση 15% σε σχέση με το έτος 2009.

6 4 ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (συνέχ.) ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ, ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (συνέχ.) Βασικά Οικονομικά Μεγέθη (συνέχ.) Η Εταιρία έχει μερίδιο αγοράς μεταξύ των εμπορικών τραπεζών στις χορηγήσεις 11,2% και για τις καταθέσεις 7,2% τον Δεκέμβριο του έτους 2010, σε σχέση με 11,6% και 8,2% τον Δεκέμβριο του έτους 2009, αντίστοιχα. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Τα οικονομικά αποτελέσματα του Συγκροτήματος παρουσιάζονται στην ενοποιημένη κατάσταση συνολικών εσόδων στη σελίδα 13 των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων. Τα κέρδη για το έτος που αναλογούν στους ιδιοκτήτες της ιθύνουσας εταιρίας ανέρχονται σε (2009: ) τα οποία οι Διοικητικοί Σύμβουλοι προτείνουν όπως μεταφερθούν στο αποθεματικό προσόδου. ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας δεν προτείνει την καταβολή μερίσματος για το έτος 2010 (2009: μηδέν). Κατά την διάρκεια του έτους 2010, η θυγατρική εταιρία Alpha Insurance Limited προέβη σε πληρωμή μερίσματος ύψους (2009: ) στην Εταιρία. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ Κίνδυνος θεωρείται οποιοσδήποτε χρηματοοικονομικός ή άλλος παράγοντας που δημιουργεί πιθανότητες για μελλοντική μείωση της κερδοφορίας. Οι κυριότεροι κίνδυνοι που εμπεριέχονται στο φάσμα των εργασιών του Συγκροτήματος είναι ο πιστωτικός κίνδυνος, ο κίνδυνος αγοράς (κυρίως επιτοκίων και συναλλάγματος), ο κίνδυνος ρευστότητας, ο λειτουργικός κίνδυνος και ο κίνδυνος συμμόρφωσης. Λεπτομερής περιγραφή των κινδύνων και διαχείρισης τους παρουσιάζεται στη σημείωση 41 των οικονομικών καταστάσεων. ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η κρίση επιδρά αρνητικά τόσο στις χρηματοπιστωτικές αγορές, όσο και στην οικονομία γενικότερα. Με βάση το οικονομικό περιβάλλον και τις προκλήσεις της αγοράς, η Εταιρία θα ακολουθήσει ένα συντηρητικό επιχειρησιακό σχέδιο βασισμένο στις ακόλουθες προτεραιότητες: προσέλκυση νέων καταθέσεων στην τοπική αγορά και μέσω του δικτύου διεθνών δραστηριοτήτων, επιλεκτική παραχώρηση νέων χορηγήσεων με βάση τα προκαθορισμένα πιστωτικά κριτήρια, συγκράτηση καθυστερήσεων και προβλέψεων, συγκράτηση λειτουργικών εξόδων και αύξηση της παραγωγικότητας και, συνεχή βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους πελάτες.

7 5 ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (συνέχ.) ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Κατά τη διάρκεια του έτους, δεν υπήρξε οποιαδήποτε αλλαγή στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Η Εταιρία διαθέτει σήμερα ένα σύγχρονο δίκτυο 36 καταστημάτων και άλλων εξειδικευμένων Μονάδων, το οποίο πλαισιώνεται αποτελεσματικά από τις υπηρεσίες εναλλακτικών δικτύων αυτόματων μηχανημάτων ανάληψης μετρητών (ATMs) και ηλεκτρονικής τράπεζας (internet banking). ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, η σύζυγος και τα τέκνα τους δεν κατέχουν ποσοστό άμεσα ή έμμεσα στο κεφάλαιο της Εταιρίας σύμφωνα με το άρθρο 60(4) τον περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου στις 31 Δεκεμβρίου Κατά τη διάρκεια της περιόδου μεταξύ 31 Δεκεμβρίου 2010 και 30 ημερών πριν από την ημερομηνία της ειδοποίησης για σύγκληση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, δεν υπήρξε οποιαδήποτε διακύμανση στα πιο πάνω ποσοστά. ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Γνωστοποιούνται στην σημείωση 45 των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατά την ημερομηνία της παρούσας έκθεσης παρουσιάζονται πιο κάτω: Σ. Ν. Φιλάρετος, Πρόεδρος Κ. Μ. Κόκκινος, Διευθύνων Σύμβουλος Γ. Θ. Τιμπλαλέξης, Γενικός Διευθυντής Χρ. Χ. Γιαμπανάς Γ. Μ. Μιχαηλίδης Λ. Α. Παπαγαρυφάλλου Δρ. Α. Κ. Κρητιώτης Ι. Σ. Μοναστηριώτης Ο κ. Μαρίνος Γιαννόπουλος έχει αποχωρήσει από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στις 7 Απριλίου Στις 7 Απριλίου 2010 το Διοικητικό Συμβούλιο διόρισε τον κ. Δρ. Ανδρέα Κρητιώτη και τον κ. Ιωάννη Μοναστηριώτη ως νέα μέλη. Οι κ.κ. Ιωάννης Μοναστηριώτης και Δρ. Ανδρέας Κρητιώτης επανεκλέγηκαν ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση στις 21 Απριλίου Ο κ.κ. Δρ. Ανδρέας Κρητιώτης και ο Γιώργος Μιχαηλίδης είναι μη εκτελεστικά ανεξάρτητα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με το Άρθρο 89 του Καταστατικού της Εταιρίας, οι κ.κ. Χρίστος Γιαμπανάς και Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου αποχωρούν και, αφού είναι επανεκλέξιμοι, προσφέρονται για επανεκλογή.

8 6 ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (συνέχ.) ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Τα γεγονότα μετά την περίοδο αναφοράς παρουσιάζονται στη σημείωση 48 των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων. ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Εισαγωγή Η Alpha Bank Cyprus Limited είναι 100% θυγατρική εταιρία της Alpha Bank A.E., η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Το πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης το οποίο εφαρμόζεται από την Τράπεζα έχει σκοπό να προστατεύσει τα συμφέροντα όλων των συμμέτοχων και λαμβάνει επίσης υπόψη την στενή εποπτεία η οποία ασκείται από την Alpha Bank A.E. στις εργασίες της Alpha Bank Cyprus Limited. Η Τράπεζα συμμορφώνεται με την Οδηγία της Κεντρικής Τράπεζας για το Πλαίσιο Αρχών Λειτουργίας και Κριτηρίων Αξιολόγησης της Οργανωτικής Δομής, Εσωτερικής Διακυβέρνησης και των Συστημάτων Εσωτερικού Ελέγχου των Τραπεζών 2006 έως Διοικητικό Συμβούλιο Σύμφωνα με το Καταστατικό της Τραπέζης ο αριθμός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι μεταξύ έξι και δεκαοχτώ. Όλοι οι Διευθυντές, εκτός από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, προσφέρονται για επανεκλογή κάθε τρία χρόνια στην Ετήσια Γενική Συνέλευση. Νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία διορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο παραιτούνται στην επόμενη Ετήσια Γενική Συνέλευση και προσφέρονται για επανεκλογή. Η πρώτιστη υποχρέωση και καθήκον του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η διαρκής επιδίωξη της ενίσχυσης της μακροχρόνιας οικονομικής αξίας της Τραπέζης και η προάσπιση του γενικότερου εταιρικού συμφέροντος λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα όλων των συμμέτοχων στην Τράπεζα. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου διακρίνονται σε εκτελεστικά και μη εκτελεστικά. Τα μη εκτελεστικά ανεξάρτητα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πρέπει να πληρούν τα κριτήρια ανεξαρτησίας τα οποία έχουν εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο και τα οποία είναι σύμφωνα με τις Οδηγίες της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Τα κύρια καθήκοντα του Διοικητικού Συμβουλίου είναι: Η εποπτεία της Ανώτατης Εκτελεστικής Διεύθυνσης, Η έγκριση της στρατηγικής και του προϋπολογισμού, Η εποπτεία των συστημάτων εσωτερικού ελέγχου, διαχείρισης κινδύνων και κανονιστικής συμμόρφωσης, Η εποπτεία των εργασιών της Τραπέζης. Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει τακτικά με σκοπό τη διεκπεραίωση των καθηκόντων του. Εντός του έτους 2010 πραγματοποιήθηκαν 12 συνεδρίες του Διοικητικού Συμβουλίου.

9 7 ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (συνέχ.) ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (συνέχ.) Διοικητικό Συμβούλιο (συνέχ.) Κατά την 31 Δεκεμβρίου 2010 το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτιζόταν από τους ακόλουθους: Ονοματεπώνυμο Κατηγορία Μέλους Επάγγελμα Πρόεδρος Σπύρος Ν. Φιλάρετος Μη εκτελεστικός Τραπεζικός Μέλη Χρήστος Χ. Γιαμπανάς Μη εκτελεστικός Τραπεζικός Κώστας Μ. Κόκκινος Εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος Τραπεζικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων Ανδρέας Κ. Κρητιώτης Ανεξάρτητος μη εκτελεστικός Γιώργος Μ. Μιχαηλίδης Ανεξάρτητος μη εκτελεστικός Ελεγκτής Ιωάννης Σ. Μοναστηριώτης Μη εκτελεστικός Τραπεζικός Λάζαρος Α. Παπαγαρυφάλλου Μη εκτελεστικός Τραπεζικός Γρηγόριος Θ. Τιμπλαλέξης Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής Τραπεζικός Στις 7 Απρίλιου 2010, το Διοικητικό Συμβούλιο διόρισε ως νέα μέλη τον κ. Δρ. Ανδρέα Κρητιώτη, Σύμβουλο Επιχειρήσεων, και τον κ. Ιωάννη Μοναστηριώτη, Διευθυντή Διαχειρίσεως Κινδύνων της Alpha Bank A.E. Την ίδια ημερομηνία, ο κ. Μαρίνος Γιαννόπουλος, πρώην Γενικός Διευθυντής και Οικονομικός Διευθυντής της Alpha Bank A.Ε., παραιτήθηκε από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι κ.κ. Ιωάννης Μοναστηριώτης και Δρ. Ανδρέας Κρητιώτης επανεκλέγηκαν ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση στις 21 Απριλίου Οι κ.κ. Σπύρος Ν. Φιλάρετος, Χρήστος Χ. Γιαμπανάς, Ιωάννης Σ. Μοναστηριώτης και Λάζαρος Α. Παπαγαρυφάλλου είναι διευθυντικά στελέχη της ιθύνουσας εταιρίας Alpha Bank A.E.. Επίσης οι κ.κ. Κώστας Μ. Κόκκινος και Γρηγόριος Θ. Τιμπλαλέξης διετέλεσαν διευθυντικά στελέχη της ιθύνουσας εταιρίας Alpha Bank A.E. Για όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ληφθεί η συγκατάθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου σύμφωνα με την περί της Ικανότητας και Καταλληλότητας (Κριτήρια Αξιολόγησης) των Συμβούλων και των Διευθυντών Τραπεζών Οδηγία του 2006 και Σύμφωνα με το Άρθρο 89 του Καταστατικού της Εταιρίας, οι κ.κ. Χρ. Χ. Γιαμπανάς και Λ. Α. Παπαγαρυφάλλου αποχωρούν και, αφού είναι επανεκλέξιμοι, προσφέρονται για επανεκλογή. Οι κ.κ. Γιώργος Μ. Μιχαηλίδης και Ανδρέας Κ. Κρητιώτης θεωρούνται ανεξάρτητα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου διότι δεν εργοδοτούνται από την Εταιρία, δεν έχουν οποιεσδηποτε συμβάσεις ή/και συναλλαγές με την Εταιρία και δεν έχουν συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας. Τα σύνολα αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για εκτελεστικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αναλύονται ως εξής: Ετήσιες απολαβές Καταβολή κινήτρων Άλλα ωφελήματα Κώστας Μ. Κόκκινος Γρηγόριος Θ. Τιμπλαλέξης

10 8 ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (συνέχ.) ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (συνέχ.) Επιτροπές Διοικητικού Συμβουλίου Η Επιτροπή Ελέγχου ήταν εν ενεργεία καθ όλη τη διάρκεια του έτους Εντός του έτους 2010 το Διοικητικό Συμβούλιο σύστησε Επιτροπή Διαχειρίσεως Κινδύνων και Επιτροπή Διορισμών/Εταιρικής Διακυβέρνησης. Οι ευθύνες της Επιτροπής Αμοιβών έχουν ανατεθεί στην Επιτροπή Αποδοχών Διοικήσεως της ιθύνουσας εταιρίας Alpha Bank A.E. Επιτροπή Ελέγχου Οι κύριες αρμοδιότητες της Επιτροπής Ελέγχου, ως έχουν εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, είναι: Η παρακολούθηση της επάρκειας και αποτελεσματικότητας του συστήματος εσωτερικού ελέγχου και ειδικότερα των λειτουργιών του Εσωτερικού Ελέγχου και της Κανονιστικής Συμμόρφωσης, Η αξιολόγηση των ευρημάτων και εισηγήσεων των ελέγχων, Η υποβολή προτάσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο αναφορικά με το διορισμό ανεξάρτητων ελεγκτών. Η Επιτροπή συνεδριάζει τουλάχιστον τέσσερις φορές κατ έτος ή και συχνότερα, εάν το απαιτούν οι περιστάσεις. Εντός του έτους 2010 συνεδρίασε τέσσερις φορές σε πλήρη σύνθεση. Κατά την 31 Δεκεμβρίου 2010 η σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου ήταν η εξής: Γιώργος Μιχαηλίδης, Πρόεδρος Χρήστος Χ. Γιαμπανάς Ανδρέας Κρητιώτης Ο κ. Λάζαρος Α. Παπαγαρυφάλλου αναπληρώνει τον κ. Χρήστο Γιαμπανά στην απουσία του. Η Επιτροπή Ελέγχου επιβεβαιώνει ότι έχει ικανοποιηθεί για την ανεξαρτησία των διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου. Το συμπέρασμα αυτό βασίζεται στα ακόλουθα: Στη διοικητική διάρθρωση της Τραπέζης και τις συναντήσεις που έγιναν με τον Εσωτερικό Ελεγκτή Στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του Εσωτερικού Ελέγχου Στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων άλλων ελέγχων. Επιτροπή Διαχειρίσεως Κινδύνων Η Επιτροπή Διαχειρίσεως Κινδύνων συστάθηκε εντός του έτους Τα κύρια καθήκοντα της Επιτροπής Διαχειρίσεως Κινδύνων είναι: Η διαμόρφωση και παρακολούθηση της στρατηγικής για την ανάληψη κινδύνων όλων των ειδών, Η ανάπτυξη εσωτερικού συστήματος διαχείρισης κινδύνων, Ο καθορισμός των αρχών οι οποίες διέπουν την διαχείριση κινδύνων, Η αξιολόγηση, σε ετήσια βάση, της επάρκειας και αποτελεσματικότητας της πολιτικής διαχείρισης κινδύνων και της καταλληλότητας των ορίων, την επάρκεια των προβλέψεων και εν γένει την επάρκεια των ιδίων κεφαλαίων σε σχέση με το ύψος και τη μορφή των αναλαμβανόμενων κινδύνων.

11 9 ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (συνέχ.) ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (συνέχ.) Επιτροπή Διαχειρίσεως Κινδύνων (συνέχ.) Η Επιτροπή συνεδριάζει τουλάχιστον τέσσερις φορές το χρόνο. Εντός του έτους 2010 συνεδρίασε τρεις φορές σε πλήρη σύνθεση. Κατά την 31 Δεκεμβρίου 2010 η σύνθεση της Επιτροπής Διαχειρίσεως Κινδύνων ήταν η εξής: Ιωάννης Μοναστηριώτης, Πρόεδρος Κώστας Μ. Κόκκινος Ανδρέας Κρητιώτης Επιτροπή Διορισμών / Εσωτερικής Διακυβέρνησης Η Επιτροπή Διορισμών/Εσωτερικής Διακυβέρνησης έχει συσταθεί εντός του έτους Οι κύριες αρμοδιότητες της Επιτροπής είναι: Η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του ιδίου του Διοικητικού Συμβουλίου από τη σκοπιά της εταιρικής διακυβέρνησης, Η αξιολόγηση, σε ετήσια βάση, των δεξιοτήτων, γνώσεων και εμπειρογνωμοσύνης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, Η υποβολή προτάσεων και η τροχιοδρόμηση της διαδικασίας ανανέωσης και αντικατάστασης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Η Επιτροπή συνεδριάζει τουλάχιστον μια φορά το χρόνο ή και συχνότερα, εάν το απαιτούν οι περιστάσεις. Εντός του έτους 2010 συνεδρίασε μία φορά σε πλήρη σύνθεση. Κατά την 31 Δεκεμβρίου 2010 η σύνθεση της Επιτροπής Διορισμών / Εσωτερικής Διακυβέρνησης ήταν η εξής: Χρήστος Χ. Γιαμπανάς, Πρόεδρος Κώστας Μ. Κόκκινος Γιώργος Μ. Μιχαηλίδης Μέτοχοι που κατέχουν πέραν του 5% του μετοχικού κεφαλαίου Στις 31 Δεκεμβρίου 2010, τα ποσοστά των μετόχων που κατείχαν κατά κυριότητα, άμεσα ή έμμεσα, πέραν του 5% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας ήταν ως ακολούθως: 31 Δεκεμβρίου 2010 % Alpha Bank A.E. 100 Κατά τη διάρκεια της περιόδου μεταξύ 31 Δεκεμβρίου 2010 και 30 ημερών πριν από την ημερομηνία της ειδοποίησης για σύγκληση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, δεν υπήρξε οποιαδήποτε διακύμανση στα πιο πάνω ποσοστά.

12 10 ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (συνέχ.) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ Οι ανεξάρτητοι ελεγκτές της Εταιρίας, KPMG Limited, εκδήλωσαν επιθυμία να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Ψήφισμα που να εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο να καθορίσει την αμοιβή τους θα κατατεθεί στην Ετήσια Γενική Συνέλευση. Με εντολή του Διοικητικού Συμβουλίου, Λ.Α. Παπαλαμπριανού Γραμματέας Λευκωσία, 14 Απριλίου 2011

13 11 ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ALPHA BANK CYPRUS LIMITED Έκθεση επί των Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων Έχουμε ελέγξει τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της Alpha Bank Cyprus Limited (η Εταιρία ) και των θυγατρικών της (το Συγκρότημα ) στις σελίδες 13 μέχρι 86 που αποτελούνται από την ενοποιημένη κατάσταση οικονομικής θέσης στις 31 Δεκεμβρίου 2010, και τις ενοποιημένες καταστάσεις συνολικών εσόδων, μεταβολών στα ίδια κεφάλαια και των ταμειακών ροών για το έτος που έληξε την ημερομηνία αυτή, και περίληψη των σημαντικών λογιστικών πολιτικών και άλλες επεξηγηματικές σημειώσεις. Ευθύνη Διοικητικού Συμβουλίου για τις Οικονομικές Καταστάσεις Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας είναι υπεύθυνο για την ετοιμασία και δίκαιη παρουσίαση αυτών των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς όπως αυτά υιοθετήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και τις απαιτήσεις του περί Εταιρειών Νόμου της Κύπρου, Κεφ Η ευθύνη αυτή περιλαμβάνει: σχεδιασμό, εφαρμογή και τήρηση εσωτερικού ελέγχου σχετικού με την ετοιμασία και τη δίκαιη παρουσίαση οικονομικών καταστάσεων απαλλαγμένων από ουσιώδη λάθη και παραλείψεις, είτε οφειλομένων σε απάτη είτε σε λάθος επιλογή και εφαρμογή κατάλληλων λογιστικών πολιτικών και υπολογισμό λογιστικών εκτιμήσεων που είναι λογικές υπό τις περιστάσεις. Ευθύνη των Ελεγκτών Η δική μας ευθύνη είναι να εκφράσουμε γνώμη πάνω σ αυτές τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις με βάση τον έλεγχό μας. Διενεργήσαμε τον έλεγχό μας σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Ελέγχου. Τα Πρότυπα αυτά απαιτούν όπως συμμορφωνόμαστε με δεοντολογικές απαιτήσεις και όπως προγραμματίζουμε και διενεργούμε τον έλεγχο για να πάρουμε λογικές διαβεβαιώσεις κατά πόσο οι ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις είναι απαλλαγμένες από ουσιώδη λάθη και παραλείψεις. Ένας έλεγχος συνεπάγεται την εκτέλεση διαδικασιών για τη λήψη ελεγκτικής μαρτυρίας για ποσά και άλλες γνωστοποιήσεις στις οικονομικές καταστάσεις. Οι διαδικασίες που επιλέγονται εξαρτώνται από την κρίση του ελεγκτή, περιλαμβανομένης της εκτίμησης των κινδύνων ουσιωδών λαθών και παραλείψεων των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων, είτε οφειλομένων σε απάτη είτε σε λάθος. Κάνοντας αυτές τις εκτιμήσεις κινδύνων, ο ελεγκτής λαμβάνει υπόψη του τον εσωτερικό έλεγχο που σχετίζεται με την ετοιμασία και τη δίκαιη παρουσίαση των οικονομικών καταστάσεων της οικονομικής οντότητας για να σχεδιάσει ελεγκτικές διαδικασίες που είναι κατάλληλες υπό τις περιστάσεις, αλλά όχι με σκοπό την έκφραση γνώμης επί της αποτελεσματικότητας του εσωτερικού ελέγχου της οικονομικής οντότητας. Ένας έλεγχος περιλαμβάνει επίσης την αξιολόγηση της καταλληλότητας των λογιστικών πολιτικών που χρησιμοποιήθηκαν και της λογικότητας των λογιστικών εκτιμήσεων που έγιναν από το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και την αξιολόγηση της γενικής παρουσίασης των οικονομικών καταστάσεων.

14 12 Πιστεύουμε ότι η ελεγκτική μαρτυρία που έχουμε λάβει είναι επαρκής και κατάλληλη για να παράσχει μια βάση για την ελεγκτική μας γνώμη. Γνώμη Κατά τη γνώμη μας, οι ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις δίνουν αληθινή και δίκαιη εικόνα της οικονομικής κατάστασης του Συγκροτήματος στις 31 Δεκεμβρίου 2010, και της χρηματοοικονομικής επίδοσης και των ταμειακών ροών του για το έτος που έληξε την ημερομηνία αυτή σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς όπως αυτά υιοθετήθηκαν από την ΕΕ και τις απαιτήσεις του περί Εταιρειών Νόμου της Κύπρου, Κεφ Έκθεση επί Άλλων Νομικών Απαιτήσεων Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του περί Εταιρειών Νόμου, Κεφ. 113, αναφέρουμε τα πιο κάτω: Έχουμε πάρει όλες τις πληροφορίες και εξηγήσεις που θεωρήσαμε αναγκαίες για σκοπούς του ελέγχου μας. Κατά τη γνώμη μας, έχουν τηρηθεί από την Εταιρία κατάλληλα λογιστικά βιβλία. Οι οικονομικές καταστάσεις της Εταιρίας συμφωνούν με τα λογιστικά βιβλία. Κατά τη γνώμη μας και από όσα καλύτερα έχουμε πληροφορηθεί και σύμφωνα με τις εξηγήσεις που μας δόθηκαν, οι οικονομικές καταστάσεις παρέχουν τις απαιτούμενες από τον περί Εταιρειών Νόμο, Κεφ. 113, πληροφορίες με τον απαιτούμενο τρόπο. Κατά τη γνώμη μας, οι πληροφορίες που δίνονται στην έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου στις σελίδες 3 μέχρι 10 συνάδουν με τις οικονομικές καταστάσεις. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Οδηγίας ΟΔ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, αναφέρουμε ότι έχει γίνει δήλωση εταιρικής διακυβέρνησης για τις πληροφορίες που αφορούν τις παραγράφους (α), (β), (γ), (στ), και (ζ) του άρθρου 5 της εν λόγω Οδηγίας και αποτελεί ειδικό τμήμα της έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου. Άλλο θέμα Αυτή η έκθεση, περιλαμβανομένη και της γνώμης ετοιμάστηκε για τα μέλη της Εταιρίας ως σώμα και μόνο σύμφωνα με το Άρθρο 156 του περί Εταιρειών Νόμου, Κεφ. 113 και για κανένα άλλο σκοπό. Δίνοντας αυτή τη γνώμη δεν αποδεχόμαστε ή αναλαμβάνουμε ευθύνη για οποιοδήποτε άλλο σκοπό ή προς οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο στη γνώση του οποίου αυτή η έκθεση δυνατόν να περιέλθει. Εγκεκριμένοι Λογιστές Λευκωσία, 14 Απριλίου 2011

15 13 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Σημ. Έσοδα από τόκους Έξοδα από τόκους 4 ( ) ( ) Καθαρά έσοδα από τόκους Έσοδα από δικαιώματα και προμήθειες Έξοδα από δικαιώματα και προμήθειες 5 ( ) ( ) Καθαρά έσοδα από δικαιώματα και προμήθειες Καθαρό κέρδος/(ζημία) από μεταβολή χρηματοοικονομικών μέσων στην εύλογη αξία ( ) Άλλα έσοδα από εργασίες Έσοδα από ασφαλιστικές εργασίες Κέρδη από εργασίες Πρόβλεψη για απομείωση επισφαλών απαιτήσεων 16 ( ) ( ) Δαπάνες προσωπικού 9 ( ) ( ) Αποσβέσεις και χρεολύσεις 21,22 ( ) ( ) Άλλα έξοδα 10 ( ) ( ) Κέρδη για το έτος πριν τη φορολογία Φορολογία 12 ( ) ( ) Κέρδη για το έτος Λοιπά συνολικά(έξοδα)/έσοδα (Έλλειμμα)/πλεόνασμα από επανεκτίμηση επενδύσεων ( ) Λοιπά συνολικά (έξοδα)/έσοδα για το έτος ( ) Συγκεντρωτικά συνολικά έσοδα για το έτος Κέρδη που αναλογούν στους ιδιοκτήτες της ιθύνουσας εταιρίας Δικαιώματα μειοψηφίας Κέρδη έτους Συγκεντρωτικά συνολικά έσοδα έτους που αναλογούν στους ιδιοκτήτες της ιθύνουσας εταιρίας Δικαιώματα μειοψηφίας Συγκεντρωτικά συνολικά έσοδα έτους Κέρδη που αναλογούν στους ιδιοκτήτες της ιθύνουσας εταιρίας ανά μετοχή Κέρδη ανά μετοχή ( σεντ) 13 40,01 46,56 Οι σημειώσεις στις σελίδες 17 μέχρι 86 αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων.

16 14 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ Στις 31 Δεκεμβρίου 2010 Περιουσιακά στοιχεία Μετρητά και καταθέσεις με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου Δάνεια και απαιτήσεις από πιστωτικά ιδρύματα Δάνεια και απαιτήσεις από πελάτες Επενδύσεις διαθέσιμες προς πώληση Εισπρακτέα από αντιπροσώπους και ασφαλιζόμενους Μερίδια αντασφαλιστών στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις Επενδύσεις που αποτιμούνται σε εύλογη αξία μέσω των αποτελεσμάτων Ακίνητα, εγκαταστάσεις και εξοπλισμός Άϋλα περιουσιακά στοιχεία Επενδύσεις σε ακίνητα Αναβαλλόμενη φορολογία Φορολογία Λοιπά περιουσιακά στοιχεία Σύνολο περιουσιακών στοιχείων Υποχρεώσεις Χρεόγραφα κεφαλαίου Υποχρεώσεις ασφαλιστήριων συμβολαίων Καταθέσεις από πιστωτικά ιδρύματα Καταθέσεις από πελάτες Φορολογία Λοιπές υποχρεώσεις Σύνολο υποχρεώσεων Ίδια κεφάλαια Μετοχικό κεφάλαιο Αποθεματικά Σύνολο ιδίων κεφαλαίων που αναλογούν στους ιδιοκτήτες της ιθύνουσας εταιρίας Συμφέρον μειοψηφίας Σύνολο ιδίων κεφαλαίων Σύνολο υποχρεώσεων και ιδίων κεφαλαίων Λογαριασμοί τάξεως Οι ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο στις 14 Απριλίου Σπ. Ν. Φιλάρετος Κ. Μ. Κόκκινος Γρ. Θ. Τιμπλαλέξης Λ. Σκαλιώτης Πρόεδρος Διευθύνων Σύμβουλος Γενικός Διευθυντής Διευθυντής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Οι σημειώσεις στις σελίδες 17 μέχρι 86 αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων.

17 15 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ Αποθεματικό διαφοράς από Αποθεματικό μετατροπή Σύνολο Μετοχικό Αποθεματικό επανεκτίμησης μετοχικού Αποθεματικό Σύνολο Συμφέρον ιδίων κεφάλαιο υπέρ το άρτιο επενδύσεων κεφαλαίου προσόδου αποθεματικών μειοψηφίας κεφαλαίων Ιανουαρίου Συγκεντρωτικά συνολικά έσοδα έτους Κέρδη έτους Μερίσματα που πληρώθηκαν ( ) ( ) - ( ) Έλλειμμα από επανεκτίμηση επενδύσεων διαθέσιμων προς πώληση - - ( ) - - ( ) - ( ) 31 Δεκεμβρίου ( ) Ιανουαρίου Συγκεντρωτικά συνολικά έσοδα έτους Κέρδη έτους Μερίσματα που πληρώθηκαν ( ) ( ) - ( ) Πλεόνασμα από επανεκτίμηση επενδύσεων διαθέσιμων προς πώληση Δεκεμβρίου Οι σημειώσεις στις σελίδες 17 μέχρι 86 αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων.

18 16 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΡΟΩΝ Σημ. Ροή μετρητών από εργασίες Κέρδη για το έτος Αναπροσαρμογές για: Απόσβεση ακινήτων, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού Χρεόλυση άϋλων περιουσιακών στοιχείων Ζημιά από διάθεση ακινήτων, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού Διαγραφή ακινήτων, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού Μερίσματα που εισπράχθηκαν ( ) ( ) Κέρδος από επανεκτίμηση ακινήτων για επένδυση (64.500) - Πλεόνασμα επανεκτίμησης παραγώγων ( ) - Επανεκτίμηση σε παράγωγα από πράξεις συναλλάγματος ( ) - Ζημιά από διάθεση επενδύσεων που αποτιμούνται σε εύλογη αξία μέσω της ενοποιημένης κατάστασης συνολικών εσόδων Διαγραφή κόστους επενδύσεων σε θυγατρικές εταιρίες Κέρδος από πώληση επενδύσεων διαθέσιμων προς πώληση ( ) (81.112) Έλλειμμα/(πλεόνασμα) από επανεκτίμηση επενδύσεων που αποτιμούνται σε εύλογη αξία μέσω των αποτελεσμάτων ( ) Πρόβλεψη για απομείωση επισφαλών απαιτήσεων Φορολογία Κέρδη από εργασίες πριν τις αλλαγές στο κεφάλαιο κίνησης Μείωση/(αύξηση) στα δάνεια και απαιτήσεις από πιστωτικά ιδρύματα ( ) (Μείωση)/αύξηση στα δάνεια και στις απαιτήσεις από πελάτες ( ) Αύξηση στα εισπρακτέα από αντιπροσώπους και ασφαλιζόμενους (11.373) ( ) Αύξηση στα μερίδια αντασφαλιστών στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις ( ) ( ) (Αύξηση)/μείωση στα λοιπά περιουσιακά στοιχεία ( ) Μείωση στις λοιπές υποχρεώσεις (Μείωση)/αύξηση στις καταθέσεις από πιστωτικά ιδρύματα ( ) Αύξηση στις υποχρεώσεις ασφαλιστήριων συμβολαίων Αύξηση/(μείωση) στις καταθέσεις από πελάτες ( ) Ροή μετρητών (για)/από εργασίες ( ) Φορολογία που πληρώθηκε ( ) ( ) Καθαρή ροή μετρητών (για)/από εργασίες ( ) Ροή μετρητών από επενδυτικές δραστηριότητες Πληρωμές μείον εισπράξεις για επενδύσεις διαθέσιμες προς πώληση ( ) ( ) Εισπράξεις από πώληση ακινήτων, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού Πληρωμές για αγορά ακινήτων, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού ( ) ( ) Πληρωμές μείον εισπράξεις για επενδύσεις που αποτιμούνται σε εύλογη αξία μέσω της ενοποιημένης κατάστασης συνολικών εσόδων Πληρωμές για αγορά άϋλων περιουσιακών στοιχείων ( ) ( ) Παράγωγα που κατέχονται για σκοπούς εμπορίας - ( ) Μερίσματα που εισπράχθηκαν Καθαρή ροή μετρητών για επενδυτικές δραστηριότητες ( ) ( ) Ροή μετρητών από χρηματοδοτικές δραστηριότητες Μερίσματα που πληρώθηκαν ( ) ( ) Καθαρή ροή μετρητών για χρηματοδοτικές δραστηριότητες ( ) ( ) Καθαρή (μείωση)/αύξηση στα μετρητά και αντίστοιχα μετρητών για το έτος ( ) Μετρητά και αντίστοιχα μετρητών στην αρχή του έτους Μετρητά και αντίστοιχα μετρητών στο τέλος του έτους Οι σημειώσεις στις σελίδες 17 μέχρι 86 αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων.

19 17 1. ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Η Alpha Bank Cyprus Limited (η Εταιρία ) συστάθηκε στην Κύπρο το 1960 ως εταιρία περιορισμένης ευθύνης σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί Εταιρειών Νόμου, Κεφ Η Εταιρία μετατράπηκε σε δημόσια στις 13 Σεπτεμβρίου 2000 σύμφωνα με τον περί Εταιρειών Νόμο, Κεφ Στις 21 Ιανουαρίου 2003, μετατράπηκε από δημόσια σε ιδιωτική εταιρία σύμφωνα με τον περί Εταιρειών Νόμο, Κεφ Στις 27 Δεκεμβρίου 2006, η Εταιρία μετονομάστηκε από Alpha Bank Limited σε Alpha Bank Cyprus Limited σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί Εταιρειών Νόμου, Κεφ. 113, της Κύπρου. Η εμπορική επωνυμία εξακολουθεί να είναι Alpha Bank. H Εταιρία είναι η ιθύνουσα εταιρία του Συγκροτήματος της Alpha Βank Cyprus Limited. Η Εταιρία θεωρεί ως ιθύνουσα εταιρία της την Alpha Bank A.E., η οποία είναι εγγεγραμμένη στην Ελλάδα. Οι ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις περιλαμβάνουν τις οικονομικές καταστάσεις των θυγατρικών εταιριών Alpha Trustees Limited, Alpha Insurance Limited και τις θυγατρικές της εταιρίες. Η κυριότερη δραστηριότητα της Εταιρίας είναι η πλήρης διεξαγωγή τραπεζικών εργασιών με την παροχή ενός ευρέως φάσματος τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Οι κύριες δραστηριότητες των θυγατρικών εταιριών είναι οι υπηρεσίες επιτρόπων και η παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών στους κλάδους ζωής και γενικού κλάδου. 2. ΒΑΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Οι ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις έχουν ετοιμαστεί σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ) όπως αυτά υιοθετήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και τις απαιτήσεις του περί Εταιρειών Νόμου της Κύπρου, Κεφ. 113, και τους περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμους και Κανονισμούς. Οι ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις είναι για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2010 και παρουσιάζονται σε Ευρώ ( ) το οποίο από την 1 Ιανουαρίου 2008 είναι το επίσημο νόμισμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην περίπτωση των εταιριών του Συγκροτήματος είναι το κυρίως χρησιμοποιούμενο νόμισμα που παρουσιάζει καλύτερα την ουσία των οικονομικών πράξεων και δραστηριοτήτων τους. Αλλαγή σε λογιστική πολιτική Από την 1 Ιανουαρίου 2009 το Συγκρότημα έχει προβεί σε αλλαγή στην ακόλουθη λογιστική πολιτική: Παρουσίαση οικονομικών καταστάσεων Το Συγκρότημα έχει υιοθετήσει το ΔΛΠ1 (αναθεωρημένο) Παρουσίαση οικονομικών καταστάσεων, η υιοθέτηση του οποίου έχει ως αποτέλεσμα, το Συγκρότημα να παρουσιάζει στην ενοποιημένη κατάσταση μεταβολών στα ίδια κεφάλαια όλες τις αλλαγές που προκύπτουν από συναλλαγές με ιδιοκτήτες, ενώ όλες οι αλλαγές στα ίδια κεφάλαια που προκύπτουν από συναλλαγές με μη ιδιοκτήτες της Εταιρίας, παρουσιάζονται στην ενοποιημένη κατάσταση συνολικών εσόδων. Οι συγκριτικές πληροφορίες παρουσιάζονται ώστε να συνάδουν με το αναθεωρημένο πρότυπο. Η αλλαγή στην λογιστική πολιτική έχει επιπτώσεις μόνο στην παρουσίαση των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων.

20 18 2. ΒΑΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ (συνέχ.) Καθορισμός και παρουσίαση λειτουργικών τομέων Από την 1 Ιανουαρίου 2009, το Συγκρότημα καθορίζει και παρουσιάζει τους λειτουργικούς τομείς βάσει της αναφοράς που παρέχεται στο Διοικητικό Συμβούλιο, που είναι το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων του Συγκροτήματος. Αυτή η αλλαγή στη λογιστική πολιτική οφείλεται στην υιοθέτηση του ΔΠΧΑ8: Λειτουργικοί Τομείς. Προηγουμένως, οι λειτουργικοί τομείς καθορίζονταν και παρουσιάζονταν σύμφωνα με το ΔΛΠ14 Πληροφόρηση κατά Τομέα. Η νέα λογιστική πολιτική σε σχέση με τις γνωστοποιήσεις λειτουργικών τομέων παρουσιάζεται πιο κάτω. Οι συγκριτικές πληροφορίες κατά τομέα επαναπαρουσιάζονται σύμφωνα με τις μεταβατικές πρόνοιες του ΔΠΧΑ8. Λόγω του ότι η αλλαγή στην λογιστική πολιτική επηρεάζει μόνο θέματα παρουσίασης και γνωστοποιήσεων, δεν υπάρχει επίδραση στα κέρδη ανά μετοχή. Λειτουργικός τομέας είναι ένα τμήμα του Συγκροτήματος που ασχολείται με επιχειρηματικές δραστηριότητες από τις οποίες μπορεί να προκύψουν έσοδα και έξοδα, συμπεριλαμβανομένων εσόδων και εξόδων που σχετίζονται με συναλλαγές με οποιαδήποτε από τα άλλα τμήματα του Συγκροτήματος. Τα αποτελέσματα από εργασίες ενός λειτουργικού τομέα, για τον οποίο υπάρχει διακριτική χρηματοοικονομική πληροφόρηση, μελετούνται τακτικά από το Διοικητικό Συμβούλιο για τη λήψη αποφάσεων ως προς την κατανομή πόρων και την αξιολόγηση της απόδοσής του. Τα αποτελέσματα των λειτουργικών τομέων που παρουσιάζονται στο Διοικητικό Συμβούλιο περιλαμβάνουν στοιχεία που αποδίδονται άμεσα στον τομέα καθώς και στοιχεία που επιμερίζονται με μία λογική βάση. Η παρουσίαση των γεωγραφικών και λειτουργικών τομέων δίνεται στη σημείωση 44 των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων. 3. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ Οι ακόλουθες λογιστικές πολιτικές εφαρμόστηκαν με συνέπεια κατά τα υπό αναφορά έτη για τα αποτελέσματα χρήσεως και την παρουσίαση της ενοποιημένης οικονομικής κατάστασης του Συγκροτήματος. Οι λογιστικές πολιτικές εφαρμόστηκαν με συνοχή από όλες τις εταιρίες του Συγκροτήματος. Βάση ετοιμασίας Οι ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις ετοιμάστηκαν με βάση την αρχή του ιστορικού κόστους, όπως τροποποιήθηκε για να συμπεριλάβει τις επανεκτιμήσεις των κτιρίων με μακροχρόνια εκμίσθωση, τις επενδύσεις διαθέσιμες προς πώληση, τα ακίνητα για επένδυση και τα παράγωγα χρηματοοικονομικά μέσα και τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία στην εύλογη αξία μέσω των αποτελεσμάτων, τα οποία επιμετρούνται στην εύλογη αξία.

21 19 3. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ (συνέχ.) Βάση ετοιμασίας (συνέχ.) Η ετοιμασία των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων σύμφωνα με τα ΔΠΧΑ απαιτεί από τη Διεύθυνση την άσκηση κρίσης, να κάνει εκτιμήσεις και υποθέσεις οι οποίες επηρεάζουν την εφαρμογή των λογιστικών πολιτικών και των υπό αναφορά ποσών περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων, εσόδων και εξόδων. Οι εκτιμήσεις και οι σχετικές υποθέσεις βασίζονται στην ιστορική εμπειρία και σε διάφορους άλλους παράγοντες οι οποίοι πιστεύεται να είναι λογικοί υπό τις περιστάσεις, και τα αποτελέσματα των οποίων διαμορφώνουν τη βάση στην οποία ασκείται η κρίση σχετικά με τις λογιστικές αξίες περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων οι οποίες δεν είναι άμεσα εμφανές από άλλες πηγές. Τα πραγματικά αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν από αυτές τις εκτιμήσεις. Απομείωση δανείων και απαιτήσεων από πελάτες Για τον υπολογισμό της απομείωσης των δανείων, οι εταιρίες του Συγκροτήματος διενεργούν σε κάθε ημερομηνία συντάξεως οικονομικών καταστάσεων, έλεγχο απομείωσης (impairment test), σύμφωνα με τις γενικές αρχές και τη μεθοδολογία που περιγράφονται στο ΔΛΠ 39 και στις σχετικές με αυτό οδηγίες εφαρμογής. Ειδικότερα, η όλη διαδικασία περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα: α. Καθορισμός των συμβάντων που αποτελούν το έναυσμα για τη διενέργεια ελέγχου απομείωσης (trigger events) Τα δάνεια ή οι απαιτήσεις, στις οποίες υπάρχουν καθυστερημένες οφειλές πελατών από κεφάλαιο ή και τόκους πάνω από 90 ημέρες, αποτελούν για το Συγκρότημα, το μεγαλύτερο σε όγκο μέρος του χαρτοφυλακίου, στο οποίο επικεντρώνεται κυρίως ο έλεγχος απομείωσης. Έλεγχος απομείωσης μπορεί να γίνει επίσης και για καθυστερήσεις μικρότερες από 90 ημέρες, ή ακόμα και όταν δεν υπάρχουν καθόλου καθυστερήσεις, όταν: i. Έχουν αρχίσει σε βάρος των δανειοληπτών, διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης με επισπεύδουσες τρίτες προς την Εταιρία ή άλλους πιστωτές ή έχουν ξεκινήσει διαδικασίες ρυθμίσεως των οφειλών με επαχθέστερους για το Συγκρότημα όρους ή ii. Έχουν περιέλθει σε γνώση των εταιριών του Συγκροτήματος, πληροφορίες για επιδείνωση της χρηματοοικονομικής θέσης των πιστούχων (μείωση πωλήσεων ή περιθωρίου μικτού κέρδους, μείωση κερδών κ.λ.π.) ή άλλα γεγονότα (κήρυξη σε πτώχευση, τυχαία γεγονότα όπως πλημμύρα, πυρκαγιά κ.λ.π. στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης), που συνέβησαν μετά την ημερομηνία της αρχικής αναγνώρισης και τα οποία εκτιμάται ότι θα έχουν επίπτωση στην ομαλή εξυπηρέτηση των δανείων. Τέλος, έλεγχος απομείωσης διενεργείται σε χρηματοδοτήσεις που έχουν γίνει σε κλάδους της οικονομίας ή συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, που έχουν αρχίσει να εμφανίζουν προβλήματα, τα οποία ανεφύησαν μετά την ημερομηνία της αρχικής αναγνώρισης των δανείων.

22 20 3. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ (συνέχ.) Βάση ετοιμασίας (συνέχ.) Απομείωση δανείων και απαιτήσεων από πελάτες (συνέχ.) β. Καθιέρωση κριτηρίων για τον έλεγχο σε ατομική βάση ή σε επίπεδο χαρτοφυλακίου Το ύψος του γενικού εγκεκριμένου ορίου, σε επίπεδο μεμονωμένου πελάτη ή Ομίλου συνδεδεμένων πελατών, αποτελεί για όλες τις εταιρίες του Ομίλου, το βασικό κριτήριο διαχωρισμού για το εάν ο έλεγχος της απομείωσης θα γίνει σε ατομική βάση, ή σε επίπεδο χαρτοφυλακίου. Για τον ακριβή καθορισμό του ποσού σε κάθε εταιρία του Ομίλου λήφθηκαν υπόψη παράγοντες όπως η σύνθεση του χαρτοφυλακίου, οι συγκεκριμένες συνθήκες σε κάθε αγορά, όπως επίσης και η κτηθείσα μέχρι σήμερα εμπειρία, όσον αφορά τον έλεγχο και την εν γένει διαχείριση του χαρτοφυλακίου. γ. Καθορισμός των χαρτοφυλακίων με κοινά χαρακτηριστικά κινδύνου Στις περιπτώσεις που με βάση τα όρια των δανείων, ο έλεγχος πρέπει να γίνει σε επίπεδο χαρτοφυλακίων που εμφανίζουν κοινά χαρακτηριστικά, όσον αφορά την εκδήλωση του πιστωτικού κινδύνου, οι ομάδες χαρτοφυλακίων επιλέγονται με κριτήρια: i. τις ζώνες καθυστερήσεων που προκύπτουν βάσει των ημερών καθυστερήσεως των δανείων και των απαιτήσεων ii. την κατηγορία του δανείου (καταναλωτικά, δάνεια με πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά κ.λ.π.), αν πρόκειται για δάνεια σε ιδιώτη Οι εταιρίες του Ομίλου τηρούν εσωτερικά στοιχεία με περισσότερη στατιστική ανάλυση και εφόσον από τα ιστορικά δεδομένα τεκμηριωθεί η ανάγκη, προβαίνουν σε περαιτέρω ανάλυση ή σε σύμπτυξη χαρτοφυλακίων. δ. Εκτοκισμός απομειωμένων δανείων Όλα τα απομειωμένα δάνεια εκτοκίζονται με το αρχικό επιτόκιο της πραγματικής απόδοσης (effective interest rate) υπολογιζόμενο στο κεφάλαιο που έχει απομείνει μετά την απομείωση. ε. Χειρισμός των ποσών απομείωσης Τα ποσά των απομειώσεων τηρούνται σε υποαντίθετους λογαριασμούς προβλέψεων (allowance accounts) μέχρι το Συγκρότημα να αποφασίσει την οριστική διαγραφή των ποσών αυτών.

23 21 3. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ (συνέχ.) Βάση ετοιμασίας (συνέχ.) Απομείωση δανείων και απαιτήσεων από πελάτες (συνέχ.) στ. Ανακτήσεις / εισπράξεις ποσών σε απομειωθέντα δάνεια Αν μετά την ημερομηνία της αναγνώρισης της ζημίας από απομείωση λάβουν χώρα γεγονότα, που οδηγούν σε μείωση των ήδη αναγνωρισθέντων ποσών απομείωσης ή εισπραχθούν ποσά από διαγραφέντα δάνεια, τα ποσά αυτά αναγνωρίζονται στα αποτελέσματα χρήσεως. Οι εκτιμήσεις και οι υποστηρίζουσες υποθέσεις θεωρούνται σε συνεχή βάση. Αναθεωρήσεις σε λογιστικές εκτιμήσεις αναγνωρίζονται στην περίοδο κατά την οποία η εκτίμηση αναθεωρείται αν η αναθεώρηση επηρεάζει μόνο αυτή την περίοδο, ή την περίοδο της αναθεώρησης και μελλοντικές περιόδους αν η αναθεώρηση επηρεάζει τόσο την τρέχουσα όσο και μελλοντικές περιόδους. Υποχρεώσεις ασφαλιστηρίων συμβολαίων γενικού κλάδου όροι και προϋποθέσεις, παραδοχές και ευαισθησία αποτελεσμάτων Οι υποχρεώσεις για εκκρεμείς απαιτήσεις που προκύπτουν από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που εκδίδει το Συγκρότημα υπολογίζονται με βάση τις εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων και με βάση τα γεγονότα που υφίστανται κατά την ημερομηνία της κατάστασης της οικονομικής θέσης. Με την πάροδο του χρόνου οι εκτιμήσεις αυτές αναθεωρούνται και τυχόν αναπροσαρμογές αναγνωρίζονται στις οικονομικές καταστάσεις της περιόδου στην οποία προκύπτουν. Οι κύριες παραδοχές που γίνονται για καθορισμό του ύψους της εκτίμησης κάθε απαίτησης βασίζονται στην εμπειρία του παρελθόντος και τις τάσεις της αγοράς και περιλαμβάνουν το ύψος των δαπανών για το διακανονισμό των απαιτήσεων, τον πληθωρισμό και τον ετήσιο αριθμό απαιτήσεων. Επίσης λαμβάνονται υπόψη εξωτερικοί παράγοντες οι οποίοι μπορεί να επηρεάσουν την εκτίμηση των απαιτήσεων όπως πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις και η εισαγωγή νέων νομοθετικών πλαισίων. Οι υποχρεώσεις ασφαλιστηρίων συμβολαίων είναι αρκετά ευαίσθητες σε αλλαγές στις πιο πάνω παραδοχές. Η επίδραση αλλαγής ορισμένων παραδοχών όπως η εισαγωγή νέων νομοθετικών πλαισίων και η έκβαση δικαστικών υποθέσεων είναι δύσκολο να εκφραστεί ποσοτικά. Επιπρόσθετα η καθυστέρηση που παρουσιάζεται συνήθως μεταξύ του χρόνου που επισυμβαίνει η απαίτηση και του χρόνου που αυτή γνωστοποιείται στο Συγκρότημα αυξάνουν την αβεβαιότητα που υπάρχει κατά την ημερομηνία της ενοποιημένης κατάστασης οικονομικής θέσης.

24 22 3. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ (συνέχ.) Βάση ετοιμασίας (συνέχ.) Υιοθέτηση νέων και αναθεωρημένων Προτύπων και Διερμηνειών Κατά το τρέχον έτος, η Εταιρία υιοθέτησε όλα τα νέα και αναθεωρημένα ΔΠΧΑ τα οποία σχετίζονται με τις εργασίες της και είναι εφαρμόσιμα για λογιστικές περιόδους που αρχίζουν την 1 Ιανουαρίου Η υιοθέτηση αυτή δεν έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στις οικονομικές καταστάσεις της Εταιρίας. Τα ακόλουθα Πρότυπα, Αναθεωρήσεις σε Πρότυπα και Διερμηνείες έχουν εκδοθεί αλλά δεν τέθηκαν ακόμα σε εφαρμογή για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2010: (i) Πρότυπα και Διερμηνείες που υιοθετήθηκαν από την ΕΕ Τροποποιήσεις στο ΔΠΧA 1: Επιπρόσθετες εξαιρέσεις σε αυτούς που υιοθετούν για πρώτη φορά ΔΠΧA (ισχύει από 1 Ιανουαρίου 2010). Βελτιώσεις στα ΔΠΧΑ 2010 (εκτός από τις τροποποιήσεις στο ΔΠΧΑ 3 (2008), ΔΠΧΑ 7, ΔΛΠ 1 και ΔΛΠ 28) (Εφαρμόζονται για ετήσιες περιόδους που ξεκινούν την ή μετά την 1 Ιουλίου 2010 και 1 Ιανουαρίου 2011, ως αρμόζει). ΔΛΠ 24 (Αναθεώρηση): 'Γνωστοποιήσεις συνδεδεμένων μερών' (εφαρμόζεται για ετήσιες περιόδους που ξεκινούν την ή μετά την 1 Ιανουαρίου 2011). ΔΛΠ 32 (Τροποποίηση): 'Ταξινόμηση των εκδόσεων δικαιωμάτων' (ισχύει για ετήσιες περιόδους την ή μετά την 1 Φεβρουαρίου 2010). ΕΔΔΠΧΑ 14 (Τροποποίηση): Προπληρωμές απαίτησης ελάχιστης χρηματοδότησης (εφαρμόζεται για ετήσιες περιόδους που αρχίζουν από ή μετά την 1 Ιανουαρίου 2011). ΕΔΔΠΧΑ 19: ' Εξόφληση χρηματοοικονομικών υποχρεώσεων με συμμετοχικούς τίτλους (εφαρμόζεται για ετήσιες περιόδους που ξεκινούν την ή μετά την 1 Ιουλίου 2010). (ii) Πρότυπα και Διερμηνείες που δεν υιοθετήθηκαν από την ΕΕ Βελτιώσεις στα ΔΠΧΑ 2010 (Εφαρμόζονται για ετήσιες περιόδους που ξεκινούν την ή μετά την 1 Ιουλίου 2010). Τροποποιήσεις στο ΔΠΧΑ 1: Υπερ-πληθωρισμός και Απάλειψη Σταθερών Ημερομηνιών για Εταιρίες που Εφαρμόζουν τα ΔΠΧΑ για Πρώτη Φορά (ισχύει για ετήσιες περιόδους που αρχίζουν από ή μετά την 1 Ιουλίου 2011). ΔΠΧΑ 7 (Τροποποίηση): Χρηματοοικονομικά Μέσα: Γνωστοποιήσεις Μεταβιβάσεις Χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων (Εφαρμόζεται για ετήσιες περιόδους που ξεκινούν την ή μετά την 1 Ιουλίου 2011). ΔΠΧΑ 9: 'Χρηματοοικονομικά Μέσα' (ισχύει από 1 Ιανουαρίου 2013). ΔΛΠ 12: 'Αναβαλλόμενη Φορολογία' (Τροποποίηση) - Ανάκτηση Περιουσιακών Στοιχείων (ισχύει από 1 Ιανουαρίου 2012). Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει ότι η υιοθέτηση αυτών των προτύπων χρηματοοικονομικής αναφοράς σε μελλοντικές περιόδους δεν θα έχει σημαντική επίδραση στις οικονομικές καταστάσεις της Εταιρίας.

25 23 3. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ (συνέχ.) Βάση ενοποίησης Οι ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις περιλαμβάνουν τις οικονομικές καταστάσεις της Alpha Bank Cyprus Limited (η Εταιρία ) και των θυγατρικών εταιριών της που μαζί αναφέρονται ως το Συγκρότημα, παρουσιάζονται στη σημείωση 36 και θεωρούνται ότι ελέγχονται από την ιθύνουσα εταιρία. Οι θυγατρικές εταιρίες ενοποιούνται με βάση τη λογιστική μέθοδο εξαγοράς (acquisition method) από την ημερομηνία κατά την οποία ο έλεγχος μεταφέρθηκε στο Συγκρότημα και παύουν να ενοποιούνται όταν ο έλεγχος τους μεταφερθεί εκτός Συγκροτήματος. Έλεγχος θεωρείται ότι υφιστάται όταν η ιθύνουσα εταιρία ελέγχει άμεσα ή έμμεσα πέραν του 50% του μετοχικού κεφαλαίου με δικαίωμα ψήφου της θυγατρικής εταιρίας ή είναι σε θέση να ρυθμίζει τις οικονομικές και λειτουργικές αποφάσεις της θυγατρικής εταιρίας, ή όταν ελέγχει τον διορισμό ή την παραίτηση της πλειοψηφίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Το μερίδιο μειοψηφίας στο κεφάλαιο μετόχων και στα κέρδη ή ζημία για το έτος, παρουσιάζονται ξεχωριστά στην ενοποιημένη κατάσταση οικονομικής θέσης (ως μέρος των ιδίων κεφαλαίων) και στην ενοποιημένη κατάσταση συνολικών εσόδων αντίστοιχα. Οι συναλλαγές και τα υπόλοιπα μεταξύ των εταιριών του Συγκροτήματος εξαλείφονται πλήρως κατά την ενοποίηση. Το συμφέρον μειοψηφίας στα καθαρά περιουσιακά στοιχεία των ενοποιημένων θυγατρικών εταιριών, παρουσιάζεται ξεχωριστά από τα αποθεματικά του Συγκροτήματος. Το συμφέρον μειοψηφίας αποτελείται από το ποσό των συμφερόντων κατά την ημερομηνία της αρχικής συνένωσης επιχειρήσεων και τη συμμετοχή του συμφέροντος μειονότητας στην μεταβολή των αποθεματικών από την ημερομηνία της συνένωσης επιχειρήσεων. Το πλεόνασμα των ζημιών επί των δικαιωμάτων που αναλογούν στο συμφέρον μειοψηφίας επιβαρύνει τα αποτελέσματα του Συγκροτήματος, εκτός στην περίπτωση όπου η μειονότητα έχει δεσμευτική υποχρέωση και έχει την ικανότητα να προσφέρει επιπρόσθετη επένδυση για να καλύψει τις ζημιές. Ξένο συνάλλαγμα Συναλλάγματα σε ξένο νόμισμα μετατρέπονται σε Ευρώ και καταχωρούνται με βάση την τιμή συναλλάγματος που ισχύει την ημερομηνία της συναλλαγής. Τα υπόλοιπα χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων που παρουσιάζονται σε ξένο νόμισμα μετατρέπονται σε Ευρώ με βάση την τιμή συναλλάγματος που ισχύει στο τέλος μιας περιόδου αναφοράς. Οι συναλλαγματικές διαφορές που προκύπτουν από τη μετάφραση μεταφέρονται στην ενοποιημένη κατάσταση συνολικών εσόδων. Τα υπόλοιπα μη χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων σε ξένο συνάλλαγμα τα οποία παρουσιάζονται σε τιμή κόστους μετατρέπονται σε Ευρώ με βάση την τιμή συναλλάγματος που ισχύει την ημερομηνία της συναλλαγής.

26 24 3. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ (συνέχ.) Έσοδα από τόκους Τα έσοδα από τόκους αναγνωρίζονται στην ενοποιημένη κατάσταση συνολικών εσόδων με τη μέθοδο του πραγματικού επιτοκίου. Τα έσοδα από τόκους περιλαμβάνουν τόκους εισπρακτέους από δάνεια και απαιτήσεις και από χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία διαθέσιμα προς πώληση. Έξοδα από τόκους Έξοδα από τόκους αναγνωρίζονται με βάση την αρχή των δεδουλευμένων εξόδων. Έσοδα και έξοδα από δικαιώματα και προμήθειες Έσοδα από δικαιώματα και προμήθειες καταχωρούνται ανάλογα με τη συμπλήρωση της συναλλαγής ώστε να συσχετίζονται με το κόστος παροχής της υπηρεσίας ενώ εκείνα που σχετίζονται με δάνεια και απαιτήσεις αναγνωρίζονται στην ενοποιημένη κατάσταση εσόδων με τη μέθοδο του πραγματικού επιτοκίου. Έσοδα από μερίσματα Τα έσοδα από μερίσματα αναγνωρίζονται στην ενοποιημένη κατάσταση συνολικών εσόδων όταν οριστικοποιείται το δικαίωμα είσπραξης τους από το Συγκρότημα. Δαπάνες βελτίωσης, συντήρησης και επισκευών Οι δαπάνες για τροποποίηση ή βελτίωση των κτιρίων ή κτιρίων με μακροχρόνια εκμίσθωση κεφαλαιοποιούνται και αποσβένονται με βάση το συντελεστή που αναφέρεται στη λογιστική πολιτική αναφορικά με τα ακίνητα, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό. Οι δαπάνες για συντήρηση και επισκευή κτιρίων αναγνωρίζονται στην ενοποιημένη κατάσταση συνολικών εσόδων στο έτος που πραγματοποιούνται. Ανάλυση κατά τομέα Λειτουργικός τομέας είναι ένα τμήμα του Συγκροτήματος που ασχολείται με επιχειρηματικές δραστηριότητες από τις οποίες μπορεί να προκύψουν έσοδα και έξοδα, συμπεριλαμβανόμενων εσόδων και εξόδων που σχετίζονται με συναλλαγές με οποιαδήποτε από τα άλλα τμήματα του Συγκροτήματος. Τα αποτελέσματα από εργασίες ενός λειτουργικού τομέα, για τον οποίο υπάρχει διακριτή χρηματοοικονομική πληροφόρηση, μελετούνται τακτικά από το Διοικητικό Συμβούλιο για τη λήψη αποφάσεων ως προς την κατανομή πόρων και την αξιολόγηση της απόδοσής του. Το Συγκρότημα διεξάγει εργασίες μόνο στην Κύπρο και στους ακόλουθους δύο λειτουργικούς τομείς: Τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες Ασφαλιστικές υπηρεσίες

27 25 3. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ (συνέχ.) Δάνεια και απαιτήσεις Τα δάνεια και οι απαιτήσεις που δημιουργούνται με τη χορήγηση μετρητών κατευθείαν στον πελάτη ως δάνεια και/ή απαιτήσεις και, αποτιμούνται στην εύλογη αξία, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων έκδοσης. Μεταγενέστερα, τα δάνεια και οι απαιτήσεις από πελάτες παρουσιάζονται στο χρεολυτικό τους κόστος το οποίο περιλαμβάνει τους δεδουλευμένους τόκους αφού αφαιρεθεί η απομείωση επισφαλών απαιτήσεων. Τα δάνεια και οι απαιτήσεις διαγράφονται στο βαθμό που δεν είναι πλέον εφικτή η είσπραξή τους. Η εισπραξιμότητα των δανείων και απαιτήσεων από πελάτες αξιολογείται κατά πελάτη για όλα τα σημαντικά ποσά, με βάση την οικονομική κατάσταση, πόρους χρηματοδότησης και το ιστορικό αποπληρωμής του οφειλέτη, την πιθανότητα στήριξης από πιστοληπτικά αξιόπιστους εγγυητές και την ρευστοποιήσιμη αξία των εξασφαλίσεων. Ένα δάνειο ή μια απαίτηση χαρακτηρίζεται ως επισφαλή όταν είναι πιθανόν ότι το Συγκρότημα δεν θα εισπράξει όλο το οφειλόμενο ποσό με βάση τους αρχικούς όρους της σύμβασης της χορήγησης, εκτός αν η χορήγηση είναι εξασφαλισμένη ή υφίστανται άλλοι λόγοι που συνηγορούν έτσι που το Συγκρότημα να αναμένει ότι θα εισπραχθούν όλα τα ποσά που οφείλονται. Όταν ένα δάνειο ή μια απαίτηση χαρακτηριστεί ως επισφαλή, η λογιστική της αξία μειώνεται στην εκτιμημένη ανακτήσιμη αξία της η οποία προσδιορίζεται ως η παρούσα αξία των αναμενόμενων μελλοντικών ταμειακών ροών, συμπεριλαμβανομένων των εκτιμώμενων ανακτήσιμων ποσών από εγγυήσεις και εμπράγματες εξασφαλίσεις, προεξοφλούμενων με το πραγματικό επιτόκιο της χορήγησης. Το Συγκρότημα προβαίνει σε προβλέψεις για απομείωση σε ατομική και σε συλλογική βάση. Οι προβλέψεις σε συλλογική βάση στηρίζονται σε ποσοστά ζημιών βασιζόμενα σε ιστορικά στοιχεία και στην παρελθόν εμπειρία. Χρηματοοικονομικά μέσα Ημερομηνία αναγνώρισης Αγορές ή πωλήσεις χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων που απαιτούν παράδοση τους εντός του χρονικού περιθωρίου που καθορίζεται από κανονισμούς ή τους πρότυπους κανόνες της σχετικής αγοράς, αναγνωρίζονται κατά την ημερομηνία της συναλλαγής, δηλαδή την ημερομηνία κατά την οποία το Συγκρότημα δεσμεύεται να αγοράσει ή να πωλήσει το περιουσιακό στοιχείο. Τα παράγωγα αναγνωρίζονται κατά την ημερομηνία της εμπορικής συναλλαγής. Οι καταθέσεις από πιστωτικά ιδρύματα, καταθέσεις από πελάτες, καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα και τα δάνεια και απαιτήσεις από πελάτες αναγνωρίζονται όταν το Συγκρότημα εισπράξει ή χορηγήσει μετρητά στους αντισυμβαλλόμενους, εκτός στην περίπτωση ενός χρηματοοικονομικού περιουσιακού στοιχείου ή υποχρέωσης που δεν επιμετρείται στην εύλογη αξία μέσω των αποτελεσμάτων.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για την τριμηνία που έληξε στις 31 Μαρτίου 2010

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για την τριμηνία που έληξε στις 31 Μαρτίου 2010 0 ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Ενδιάμεση ενοποιημένη κατάσταση συνολικών εσόδων 1 Ενδιάμεση ενοποιημένη κατάσταση μεταβολών στα ίδια κεφάλαια 2 Ενδιάμεση ενοποιημένη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για την τριμηνία που έληξε στις 31 Μαρτίου 2011

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για την τριμηνία που έληξε στις 31 Μαρτίου 2011 0 ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Ενδιάμεση ενοποιημένη κατάσταση συνολικών εσόδων 1 Ενδιάμεση ενοποιημένη κατάσταση οικονομικής θέσης 2 Ενδιάμεση ενοποιημένη κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για την εννιάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2009 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για την εννιάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2009 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α. 1 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Για την εννιάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2009 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Περιεχόμενα 1 Συνοπτική Ενδιάμεση Ενοποιημένη Κατάσταση Λογαριασμού

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικά Αποτελέσματα Συγκροτήματος Alpha Bank Cyprus Limited για το έτος 2010

Οικονομικά Αποτελέσματα Συγκροτήματος Alpha Bank Cyprus Limited για το έτος 2010 Οικονομικά Αποτελέσματα Συγκροτήματος Alpha Bank Cyprus Limited για το έτος 2010 Κέρδη πριν τη φορολογία 63,1 εκατ. Αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων 11,32% Υψηλή παραγωγικότητα Οικονομικά Αποτελέσματα Έτους

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για την τριμηνία που έληξε στις 31 Μαρτίου 2009

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για την τριμηνία που έληξε στις 31 Μαρτίου 2009 0 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Συνοπτική Ενοποιημένη Κατάσταση Λογαριασμού Αποτελεσμάτων 1 Συνοπτική Ενοποιημένη Κατάσταση Συνολικών Εσόδων 2 Συνοπτική Ενοποιημένη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ 0 ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Ενδιάμεση ενοποιημένη κατάσταση συνολικών εσόδων 1 Ενδιάμεση ενοποιημένη κατάσταση οικονομικής θέσης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για την εξαμηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2009 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για την εξαμηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2009 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α. 1 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Περιεχόμενα 1 Δήλωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του υπεύθυνου της Εταιρίας για τις συνοπτικές ενδιάμεσες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΕΝ ΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για το εννιάµηνο που έληξε στις 30 Σεπτεµβρίου 2010

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΕΝ ΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για το εννιάµηνο που έληξε στις 30 Σεπτεµβρίου 2010 1 ΕΝ ΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Περιεχόµενα 1 Ενδιάµεση ενοποιηµένη κατάσταση συνολικών εσόδων 2 Ενδιάµεση ενοποιηµένη κατάσταση οικονοµικής θέσης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΜΕΧΡΙ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ σύμφωνα με την Απόφαση 4/507/ του Διοικητικού Συμβουλίου της

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΜΕΧΡΙ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ σύμφωνα με την Απόφαση 4/507/ του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΜΕΧΡΙ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 σύμφωνα με την Απόφαση 4/507/28.04.2009 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας Τα παρακάτω στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2010 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α. Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου 3-5. Έκθεση Ανεξάρτητων Ελεγκτών 6 & 7

ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2010 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α. Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου 3-5. Έκθεση Ανεξάρτητων Ελεγκτών 6 & 7 0 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2010 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Διοικητικό Συμβούλιο και Επαγγελματικοί Σύμβουλοι 1 Δήλωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του υπεύθυνου της Εταιρίας για τις οικονομικές καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικά Αποτελέσματα Ομίλου Alpha Bank Cyprus Ltd για το εξάμηνο που έληξε την 30 Ιουνίου 2012 Επισυνάπτονται τα σχετικά Αποτελέσματα.

Οικονομικά Αποτελέσματα Ομίλου Alpha Bank Cyprus Ltd για το εξάμηνο που έληξε την 30 Ιουνίου 2012 Επισυνάπτονται τα σχετικά Αποτελέσματα. 0114/00000653/el Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση Alpha Bank Ltd Οικονομικά Αποτελέσματα Ομίλου Alpha Bank Cyprus Ltd για το εξάμηνο που έληξε την 30 Ιουνίου 2012 Επισυνάπτονται τα σχετικά Αποτελέσματα. ABCY

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικά Αποτελέσματα Ομίλου Alpha Bank Cyprus Ltd για το εννεάμηνο που έληξε την 30 Σεπτεμβρίου 2012 Επισυνάπτονται τα σχετικά Αποτελέσματα.

Οικονομικά Αποτελέσματα Ομίλου Alpha Bank Cyprus Ltd για το εννεάμηνο που έληξε την 30 Σεπτεμβρίου 2012 Επισυνάπτονται τα σχετικά Αποτελέσματα. 0114/00000654/el Εννιαμηνιαία Οικονομική Έκθεση Alpha Bank Ltd Οικονομικά Αποτελέσματα Ομίλου Alpha Bank Cyprus Ltd για το εννεάμηνο που έληξε την 30 Σεπτεμβρίου 2012 Επισυνάπτονται τα σχετικά Αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα

ALPHA BANK CYPRUS LIMITED

ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2009 0 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2009 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Διοικητικό Συμβούλιο και Επαγγελματικοί Σύμβουλοι 1 Δήλωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του υπεύθυνου της Εταιρίας

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία και Πληροφορίες Περιόδου από 1 Ιανουαρίου 2012 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2012

Στοιχεία και Πληροφορίες Περιόδου από 1 Ιανουαρίου 2012 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2012 Στοιχεία και Πληροφορίες Περιόδου από 1 Ιανουαρίου μέχρι σύμφωνα με την Απόφαση 4/507/28.04.2009 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας Τα παρακάτω στοιχεία και πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ALPHA TRUSTEES LIMITED ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2008 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α. Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου 2 & 3. Έκθεση ανεξάρτητων ελεγκτών 4 & 5

ALPHA TRUSTEES LIMITED ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2008 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α. Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου 2 & 3. Έκθεση ανεξάρτητων ελεγκτών 4 & 5 0 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2008 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Διοικητικό Συμβούλιο και Επαγγελματικοί Σύμβουλοι 1 Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου 2 & 3 Έκθεση ανεξάρτητων ελεγκτών 4 & 5 Κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΑΣΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για την εξαμηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2016

ΔΑΣΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για την εξαμηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2016 0 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Δήλωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των υπεύθυνων της Εταιρείας για την σύνταξη των συνοπτικών ενδιάμεσων

Διαβάστε περισσότερα

ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2008 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α. Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου 2-4. Έκθεση Ανεξάρτητων Ελεγκτών 5 & 6

ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2008 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α. Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου 2-4. Έκθεση Ανεξάρτητων Ελεγκτών 5 & 6 0 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2008 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Διοικητικό Συμβούλιο και Επαγγελματικοί Σύμβουλοι 1 Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου 2-4 Έκθεση Ανεξάρτητων Ελεγκτών 5 & 6 Κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Crowe Horwath Horwath D S P Limited Member Crowe Horwath Internatl 82 Nikou Pattichi Street, 1s Maritania Building P.O.Box 56430, 3306 Lima Tel. 357.25.340.097 Fax 357.25.340.155 www.crowehorwath.com.cy

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία και Πληροφορίες Περιόδου από 1 Ιανουαρίου 2012 μέχρι 31 Μαρτίου 2012

Στοιχεία και Πληροφορίες Περιόδου από 1 Ιανουαρίου 2012 μέχρι 31 Μαρτίου 2012 Στοιχεία και Πληροφορίες Περιόδου από 1 Ιανουαρίου μέχρι σύμφωνα με την Απόφαση 4/507/28.04.2009 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας Τα παρακάτω στοιχεία και πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

0114/00003295/el Τριμηνιαία Οικονομική Έκθεση Alpha Bank Ltd ABCY

0114/00003295/el Τριμηνιαία Οικονομική Έκθεση Alpha Bank Ltd ABCY 0114/00003295/el Τριμηνιαία Οικονομική Έκθεση Alpha Bank Ltd Οικονομικά Αποτελέσματα α' τριμήνου 2013 Ομίλου Alpha Bank Cyprus Ltd Επισυνάπτονται η ανακοίνωση και οι οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα

ZRP- Ανακοίνωση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων του 2012 (31/08/2012)

ZRP- Ανακοίνωση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων του 2012 (31/08/2012) ZRP- Ανακοίνωση Εξαμηνιαίων Αποτελεσμάτων του 2012 (31/08/2012) Δια της παρούσης σας πληροφορούμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Α. Ζορπάς & Υιοί Δημόσια Λτδ, σε συνεδρίασή του η οποία πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010. σύμφωνα με την Απόφαση 4/507/28.04.2009. του Διοικητικού Συμβουλίου της

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010. σύμφωνα με την Απόφαση 4/507/28.04.2009. του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 σύμφωνα με την Απόφαση 4/507/28.04.2009 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας Τα παρακάτω στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

IONIAN EQUITY PARTICIPATIONS LIMITED EΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για την περίοδο 11 Δεκεμβρίου 2006 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2007

IONIAN EQUITY PARTICIPATIONS LIMITED EΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για την περίοδο 11 Δεκεμβρίου 2006 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2007 0 EΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Διοικητικό Συμβούλιο και Επαγγελματικοί Σύμβουλοι 1 Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου 2 & 3 Έκθεση ανεξάρτητων ελεγκτών 4 & 5 Κατάσταση λογαριασμού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2007 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α. Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου 2-4

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2007 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α. Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου 2-4 0 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2007 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Διοικητικό Συμβούλιο και Επαγγελματικοί Σύμβουλοι 1 Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου 2-4 Έκθεση ανεξάρτητων ελεγκτών 5 & 6 Ενοποιημένη κατάσταση λογαριασμού

Διαβάστε περισσότερα

CYPRUS TRADING CORPORATION PLC

CYPRUS TRADING CORPORATION PLC 22 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Σημ. Κύκλος εργασιών 407.445.105 443.019.757 Κόστος πωλήσεων (294.051.393) (326.830.517) Μεικτά κέρδη 113.393.712 116.189.240 Άλλα εισοδήματα από εργασίες 9 15.222.700

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΖΟΡΠΑΣ & ΥΙΟΙ ΛΤ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Έτος που έληξε στις 31 εκεµβρίου 2003 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Α. ΖΟΡΠΑΣ & ΥΙΟΙ ΛΤ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Έτος που έληξε στις 31 εκεµβρίου 2003 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Έτος που έληξε στις 31 εκεµβρίου 2003 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα ιοικητικό Συµβούλιο και Επαγγελµατικοί Σύµβουλοι 1 Έκθεση ιοικητικού Συµβουλίου 2 & 3 Έκθεση Ελεγκτών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2011

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2011 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2011 1 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Διοικητικό Συμβούλιο Σπ. Ν. Φιλάρετος, Πρόεδρος Γ. A. Γεωργίου, Διευθύνων Σύμβουλος (διορίστηκε στις 15 Απριλίου 2011) Κ. Μ.

Διαβάστε περισσότερα

Με την επιστολή αυτή σας πληροφορούμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Salamis

Με την επιστολή αυτή σας πληροφορούμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Salamis Διευθυντή Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου Λευκωσία 26 Ιουλίου 2012 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Με την επιστολή αυτή σας πληροφορούμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Salamis Tours (Holdings) Public Limited σε προγραμματισμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 31, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 31, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΝΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑ Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2011

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2011 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Σημ. Κύκλος εργασιών 443.019.757 456.801.297 Κόστος πωλήσεων (326.830.517) (332.956.466) Μεικτά κέρδη 116.189.240 123.844.831 Άλλα εισοδήματα από εργασίες 8 16.154.865

Διαβάστε περισσότερα

ATLANTIC INSURANCE COMPANY PUBLIC LIMITED ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

ATLANTIC INSURANCE COMPANY PUBLIC LIMITED ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Ενοποιημένος συνοπτικός λογαριασμός αποτελεσμάτων 3 Ενοποιημένος συνοπτικός ισολογισμός 4 Ενοποιημένη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΔΕΚ ΚΙΝΗΜΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2014

ΕΔΕΚ ΚΙΝΗΜΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2014 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2014 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑ Έκθεση ανεξάρτητου ελεγκτή 1 Κατάσταση εσόδων και εξόδων 2 Κατάσταση χρηματοοικονομικής θέσης 3

Διαβάστε περισσότερα

SALAMIS TOURS (HOLDINGS) PUBLIC LTD

SALAMIS TOURS (HOLDINGS) PUBLIC LTD SALAMIS TOURS (HOLDINGS) PUBLIC LTD ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Ενδιάμεση έκθεση διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

0100/ /el Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση DISPLAY ART PLC DISP

0100/ /el Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση DISPLAY ART PLC DISP 0100/00017188/el Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση DISPLAY ART PLC ANNOUNCEMENT ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ: 1. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2. ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 0 ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Περιεχόμενα Σελίδα Ενδιάμεση κατάσταση συνολικών αποτελεσμάτων 1 Ενδιάμεση κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτικές ενοποιημένες ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις 30 Ιουνίου 2009

Συνοπτικές ενοποιημένες ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις 30 Ιουνίου 2009 Συνοπτικές ενοποιημένες ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις Περιεχόμενα Σελίδα Δήλωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και άλλων υπευθύνων της Εταιρείας για την σύνταξη των ενδιάμεσων οικονομικών καταστάσεων

Διαβάστε περισσότερα

DIAKINISIS PORT (CY) LTD. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2011

DIAKINISIS PORT (CY) LTD. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2011 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2011 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑ Διοικητικό Συμβούλιο και άλλοι Αξιωματούχοι 1 Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία και Πληροφορίες για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2015 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2015

Στοιχεία και Πληροφορίες για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2015 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2015 Στοιχεία και Πληροφορίες για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου μέχρι σύμφωνα με την Απόφαση 4/507/28.04.2009 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας Τα παρακάτω στοιχεία και πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ATLANTIC INSURANCE COMPANY PUBLIC LIMITED ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2006

ATLANTIC INSURANCE COMPANY PUBLIC LIMITED ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2006 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Ενοποιηµένος συνοπτικός λογαριασµός αποτελεσµάτων 3 Ενοποιηµένος συνοπτικός ισολογισµός 4 Ενοποιηµένη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2010

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2010 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Σημ. Κύκλος εργασιών 456.801.297 468.872.216 Κόστος πωλήσεων (332.956.466) (344.899.280) Μεικτά κέρδη 123.844.831 123.972.936 Άλλα εισοδήματα από εργασίες 8 17.390.125

Διαβάστε περισσότερα

0100/ /el Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση DISPLAY ART PLC DISP

0100/ /el Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση DISPLAY ART PLC DISP 0100/00013094/el Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση DISPLAY ART PLC ΑNNOUNCEMENT EΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ: 1. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2. ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 Επαναφορά σε κερδοφορία μετά τις ζημίες της τριμηνίας Κέρδη πριν τη φορολογία

Διαβάστε περισσότερα

Ellinas Finance Public Company Ltd

Ellinas Finance Public Company Ltd Ellinas Finance Public Company Ltd ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Ενδιάμεση Έκθεση Διαχείρισης 1-2 Δήλωση

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΔΕΚ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2014

ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΔΕΚ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2014 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2014 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑ Διοικητικό Συμβούλιο και άλλοι Αξιωματούχοι 1 Έκθεση ανεξάρτητου ελεγκτή 2 Κατάσταση εσόδων και

Διαβάστε περισσότερα

GATEDOOR HOLDINGS LTD. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2014

GATEDOOR HOLDINGS LTD. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2014 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2014 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑ Διοικητικό Συμβούλιο και άλλοι Αξιωματούχοι 1 Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Εννέα μήνες μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Εννέα μήνες μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2016 Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Περιεχόμενα Σελίδα Έκθεση για τους Εννέα Μήνες Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2016 1 Ενοποιημένη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΑΣΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για την εξαμηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2015

ΔΑΣΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για την εξαμηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2015 0 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Δήλωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των υπεύθυνων της Εταιρείας για τις συνοπτικές ενδιάμεσες ενοποιημένες

Διαβάστε περισσότερα

24/7/2012 5:04:20 PM ΔΑΣΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

24/7/2012 5:04:20 PM ΔΑΣΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 24/7/2012 5:04:20 PM 0 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Eξαμηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2012 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Δήλωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΜΕΧΡΙ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ σύμφωνα με την Απόφαση 4/507/

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΜΕΧΡΙ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ σύμφωνα με την Απόφαση 4/507/ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΜΕΧΡΙ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 σύμφωνα με την Απόφαση 4/507/28.04.2009 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας Τα παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

DIAKINISIS PORT (CY) LTD. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2014

DIAKINISIS PORT (CY) LTD. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2014 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2014 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑ Διοικητικό Συμβούλιο και άλλοι Αξιωματούχοι 1 Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση 2016 της εταιρείας Ellinas Finance Public Company Ltd

Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση 2016 της εταιρείας Ellinas Finance Public Company Ltd 0076/00017311/el Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση ELLINAS FINANCE PUBLIC COMPANY LTD Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση 2016 της εταιρείας Ellinas Finance Public Company Ltd Επισυνάπτεται Ανακοίνωση ELF Attachments:

Διαβάστε περισσότερα

Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση 2015 της εταιρείας Ellinas Finance Public Company Ltd

Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση 2015 της εταιρείας Ellinas Finance Public Company Ltd 0076/00012757/el Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση ELLINAS FINANCE PUBLIC COMPANY LTD Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση 2015 της εταιρείας Ellinas Finance Public Company Ltd Επισυνάπτεται Ανακοίνωση ELF Attachments:

Διαβάστε περισσότερα

Cytrustees Investment Public Company Limited. Συνοπτικές ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις για την εξαμηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2009

Cytrustees Investment Public Company Limited. Συνοπτικές ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις για την εξαμηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2009 Συνοπτικές ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις για την εξαμηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2009 Περιεχόμενα Σελίδα Δήλωση Μελών Διοικητικού Συμβουλίου 2 Συνοπτική κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων εξαμηνίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΑΣΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Eξαμηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2010

ΔΑΣΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Eξαμηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2010 0 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Eξαμηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2010 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Ενδιάμεση έκθεση διαχείρισης 1 & 2 Συνοπτική ενδιάμεση ενοποιημένη κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

DIAKINISIS PORT (CY) LTD. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2012

DIAKINISIS PORT (CY) LTD. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2012 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2012 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑ Διοικητικό Συμβούλιο και άλλοι Αξιωματούχοι 1 Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

KERVERUS IT (CY) LTD. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΜΗ ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Περίοδος από 1 Ιανουαρίου 2013 μέχρι 30 Ιουνίου 2013

KERVERUS IT (CY) LTD. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΜΗ ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Περίοδος από 1 Ιανουαρίου 2013 μέχρι 30 Ιουνίου 2013 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΜΗ ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Περίοδος από 1 Ιανουαρίου μέχρι ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΜΗ ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Περίοδος από 1 Ιανουαρίου μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Εννέα μήνες μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Εννέα μήνες μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2013 Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Περιεχόμενα Σελίδα Έκθεση για τους Εννέα Μήνες Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2013 1 Ενοποιημένη

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΧΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΙΣΧΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Ενδιάμεση Έκθεση Διαχείρισης 1 Δήλωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και άλλων

Διαβάστε περισσότερα

GATEDOOR HOLDINGS LTD ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ για το έτος που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2007

GATEDOOR HOLDINGS LTD ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ για το έτος που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2007 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ για το έτος που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2007 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑ Διοικητικό Συμβούλιο και άλλοι αξιωματούχοι 1 Έκθεση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Έξι μήνες μέχρι 30 Ιουνίου 2014

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Έξι μήνες μέχρι 30 Ιουνίου 2014 Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Περιεχόμενα Σελίδα Έκθεση για τους Έξι Μήνες Μέχρι 30 Ιουνίου 2014 1 Ενοποιημένη Κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ALPHA TRUSTEES LIMITED ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2005 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α. ιοικητικό Συµβούλιο και Επαγγελµατικοί Σύµβουλοι 1

ALPHA TRUSTEES LIMITED ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2005 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α. ιοικητικό Συµβούλιο και Επαγγελµατικοί Σύµβουλοι 1 0 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2005 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα ιοικητικό Συµβούλιο και Επαγγελµατικοί Σύµβουλοι 1 Έκθεση ιοικητικού Συµβουλίου 2 & 3 Έκθεση ελεγκτών 4 Κατάσταση λογαριασµού αποτελεσµάτων 5 Κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

DIAKINISIS PORT (CY) LTD. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2013

DIAKINISIS PORT (CY) LTD. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2013 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2013 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑ Διοικητικό Συμβούλιο και άλλοι Αξιωματούχοι 1 Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

LCP HOLDINGS AND INVESTMENTS PUBLIC LTD (πρώην Laiki Capital Public Co Ltd)

LCP HOLDINGS AND INVESTMENTS PUBLIC LTD (πρώην Laiki Capital Public Co Ltd) ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 Περιεχόμενα Σελίδα Κατάσταση Συνολικών Εισοδημάτων για το έτος που

Διαβάστε περισσότερα

C.C.C. TOURIST ENTERPRISES PUBLIC COMPANY LIMITED. Έκθεση και Συνοπτικές Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις

C.C.C. TOURIST ENTERPRISES PUBLIC COMPANY LIMITED. Έκθεση και Συνοπτικές Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Έκθεση και Συνοπτικές Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2018 μέχρι 30 Ιουνίου 2018 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Διαβάστε περισσότερα

Επισυνάπτεται ολόκληρο το κείµενο της εξαµηνιαίας έκθεσης που ετοιµάστηκε µε βάση το ιεθνές λογιστικό πρότυπο 34.

Επισυνάπτεται ολόκληρο το κείµενο της εξαµηνιαίας έκθεσης που ετοιµάστηκε µε βάση το ιεθνές λογιστικό πρότυπο 34. ZRP- Εξαµηνιαία Αποτελέσµατα της Εταιρείας (29/08/2011) ια της παρούσης σας πληροφορούµε ότι, το ιοικητικό Συµβούλιο της Α. Ζορπάς & Υιοί ηµόσια Λτδ, σε συνεδρίασή του η οποία πραγµατοποιήθηκε την 28 η

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Έξι μήνες μέχρι 30 Ιουνίου 2017

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Έξι μήνες μέχρι 30 Ιουνίου 2017 Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Περιεχόμενα Σελίδα Έκθεση για τους Έξι Μήνες Μέχρι 30 Ιουνίου 2017 1 Ενοποιημένη Κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικός. Aπολoγισμός. 33% Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις για τη χρήση από 1 η Ιανουαρίου 2011 έως 31 η Δεκεμβρίου 2011

Οικονομικός. Aπολoγισμός. 33% Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις για τη χρήση από 1 η Ιανουαρίου 2011 έως 31 η Δεκεμβρίου 2011 Οικονομικός Aπολoγισμός 33% Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις για τη χρήση από 1 η Ιανουαρίου 2011 έως 31 η Δεκεμβρίου 2011 Έκθεση Ελέγχου Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Προς τους Μετόχους της ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικός. Aπολoγισμός. 33% Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις για τη χρήση από 1 η Ιανουαρίου 2011 έως 31 η Δεκεμβρίου 2011

Οικονομικός. Aπολoγισμός. 33% Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις για τη χρήση από 1 η Ιανουαρίου 2011 έως 31 η Δεκεμβρίου 2011 Οικονομικός Aπολoγισμός 33% Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις για τη χρήση από 1 η Ιανουαρίου 2011 έως 31 η Δεκεμβρίου 2011 Έκθεση Ελέγχου Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Προς τους Μετόχους της ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

GATEDOOR HOLDINGS LTD. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2013

GATEDOOR HOLDINGS LTD. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2013 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2013 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑ Διοικητικό Συμβούλιο και άλλοι Αξιωματούχοι 1 Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Εννέα μήνες μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Εννέα μήνες μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2014 Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Περιεχόμενα Σελίδα Έκθεση για τους Εννέα Μήνες Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2014 1 Ενοποιημένη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Εννέα μήνες μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Εννέα μήνες μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2010 Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Περιεχόμενα Σελίδα Έκθεση για τους Εννέα Μήνες Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2010 1 Ενοποιημένη

Διαβάστε περισσότερα

EPSILON EUROPE PLC. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017

EPSILON EUROPE PLC. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Έτος που έληξε στις ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑ Ενοποιημένη κατάσταση αποτελεσμάτων και λοιπών συνολικών εσόδων 1 Ενοποιημένη κατάσταση χρηματοοικονομικής θέσης 2

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Τρεις μήνες μέχρι 31 Μαρτίου 2014

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Τρεις μήνες μέχρι 31 Μαρτίου 2014 Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Περιεχόμενα Σελίδα Έκθεση για τους Τρεις Μήνες Μέχρι 31 Μαρτίου 2014 1 Ενοποιημένη

Διαβάστε περισσότερα

GATEDOOR HOLDINGS LTD. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2012

GATEDOOR HOLDINGS LTD. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2012 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2012 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑ Διοικητικό Συμβούλιο και άλλοι Αξιωματούχοι 1 Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ B. Αριθμός 4785 Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014 3323

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ B. Αριθμός 4785 Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014 3323 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ B Αριθμός 4785 Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014 3323 Aριθμός 3337 CNP ASFALISTIKI LIMITED Δημοσίευση σύμφωνα με τον Κανονισμό 22(2) των περί Ασκήσεως

Διαβάστε περισσότερα

Κατάσταση Λογαριασμού Αποτελεσμάτων για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2005

Κατάσταση Λογαριασμού Αποτελεσμάτων για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2005 Κατάσταση Λογαριασμού Αποτελεσμάτων για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2005 31.12.2005 31.12.2004 Διαφοροποίηση σε % έτους 2005 έναντι του έτους 2004 % Κύκλος εργασιών 15.018.396 14.827.278 1% Καθαρά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΚΟΥΩΣ. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2011

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΚΟΥΩΣ. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2011 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2011 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑ Διοικητικό Συμβούλιο και άλλοι Αξιωματούχοι 1 Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Τρεις μήνες μέχρι 31 Μαρτίου 2013

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Τρεις μήνες μέχρι 31 Μαρτίου 2013 Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Περιεχόμενα Σελίδα Έκθεση για τους Τρεις Μήνες Μέχρι 31 Μαρτίου 2013 1 Ενοποιημένη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Τρεις μήνες μέχρι 31 Μαρτίου 2016

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Τρεις μήνες μέχρι 31 Μαρτίου 2016 Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Περιεχόμενα Σελίδα Έκθεση για τους Τρεις Μήνες Μέχρι 31 Μαρτίου 2016 1 Ενοποιημένη

Διαβάστε περισσότερα

DOME - ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2016

DOME - ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2016 0025/00017134/el Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση DOME INVESTMENTS PUBLIC COMPANY LTD DOME ΕΙΔΕ ΕΠΙΣΥΝΗΜΕΝΟ DOME - ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2016 Attachments: 1. DOME - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 1ΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

0012/ /el Τριμηνιαία Οικονομική Έκθεση VASSILICO CEMENT WORKS PUBLIC COMPANY LTD VCW

0012/ /el Τριμηνιαία Οικονομική Έκθεση VASSILICO CEMENT WORKS PUBLIC COMPANY LTD VCW 0012/00016015/el Τριμηνιαία Οικονομική Έκθεση VASSILICO CEMENT WORKS PUBLIC COMPANY LTD ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α' ΤΡΙΜΗΝΙΑΣ 2016, ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ELMA HOLDINGS PUBLIC COMPANY LIMITED ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2008 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

ELMA HOLDINGS PUBLIC COMPANY LIMITED ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2008 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α 0 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Διοικητικό Συμβούλιο και Επαγγελματικοί Σύμβουλοι 1 Ειδοποίηση Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης 2 Εκθεση Εταιρικής Διακυβέρνησης 3 Δήλωση των μελών

Διαβάστε περισσότερα

ARISTO DEVELOPERS PLC ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 30 Ιουνίου 2007

ARISTO DEVELOPERS PLC ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 30 Ιουνίου 2007 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 30 Ιουνίου 2007 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 30 Ιουνίου 2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑ Συνοπτική ενοποιημένη κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 7737 ALTIUS INSURANCE LIMITED (ΠΡΩΗΝ ALPHA INSURANCE LIMITED)

Αριθμός 7737 ALTIUS INSURANCE LIMITED (ΠΡΩΗΝ ALPHA INSURANCE LIMITED) Αριθμός 7737 ALTIUS INSURANCE LIMITED (ΠΡΩΗΝ ALPHA INSURANCE LIMITED) Δημοσίευση σύμφωνα με τον Κανονισμό 31 των περί Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εργασιών και Άλλων Συναφών Θεμάτων Κανονισμών του

Διαβάστε περισσότερα

ALKIS H. HADJIKYRIACOS (FROU FROU BISCUITS) PUBLIC LTD ΜΗ ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ALKIS H. HADJIKYRIACOS (FROU FROU BISCUITS) PUBLIC LTD ΜΗ ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΗ ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΗ ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Επεξηγηµατική κατάσταση 1-2 Μη ελεγµένη ενοποιηµένη

Διαβάστε περισσότερα

Με την επιστολή αυτή σας πληροφορούμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Salamis Tours

Με την επιστολή αυτή σας πληροφορούμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Salamis Tours Διευθυντή Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου Λευκωσία 29 Ιουλίου 2016 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Με την επιστολή αυτή σας πληροφορούμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Salamis Tours (Holdings) Public Limited σε προγραμματισμένη

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικός Απολογισμός

Οικονομικός Απολογισμός Οικονομικός Απολογισμός ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ Προς τους Μετόχους της ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ (ΔΕΠΑ) Α.Ε. Έκθεση επί των Ατομικών και Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων Ελέγξαμε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Aσφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2011 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2011 Περιεχόμενα Σελίδα Γενικές Πληροφορίες 3 Έκθεση Διοικητικού

Διαβάστε περισσότερα

GATEDOOR HOLDINGS LIMITED. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2011

GATEDOOR HOLDINGS LIMITED. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2011 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2011 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑ Διοικητικό Συμβούλιο και άλλοι Αξιωματούχοι 1 Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ THN. 30 Σεπτεμβρίου 2006

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ THN. 30 Σεπτεμβρίου 2006 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ THN 30 Σεπτεμβρίου 2006 Γενική Τράπεζα της Ελλάδος Μεσογείων 109 111 Αθήνα 115 26 AMAE 6073/06/B/86/12 www.geniki.gr Τηλ: +30 210

Διαβάστε περισσότερα

2/8/2007 6:58:41 PM ΔΑΣΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

2/8/2007 6:58:41 PM ΔΑΣΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 2/8/2007 6:58:41 PM 0 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Επεξηγηματική κατάσταση 1 & 2 Συνοπτική ενοποιημένη κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων 3 Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

0012/ /el Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση VASSILICO CEMENT WORKS PUBLIC COMPANY LTD VCW

0012/ /el Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση VASSILICO CEMENT WORKS PUBLIC COMPANY LTD VCW 0012/00028364/el Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση VASSILICO CEMENT WORKS PUBLIC COMPANY LTD ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΞΑΜΗΝΙΑ ΤΟΥ 2019 Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Αξιωματούχοι και Επαγγελματικοί Σύμβουλοι 1 Έκθεση Διοικητικού

Διαβάστε περισσότερα

ΔΩΔΩΝΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΔΩΔΩΝΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΩΔΩΝΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΔΩΔΩΝΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ALPHA TRUSTEES LIMITED ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2007 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α. Έκθεση ιοικητικού Συµβουλίου 2 & 3. Έκθεση ανεξάρτητων ελεγκτών 4 & 5

ALPHA TRUSTEES LIMITED ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2007 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α. Έκθεση ιοικητικού Συµβουλίου 2 & 3. Έκθεση ανεξάρτητων ελεγκτών 4 & 5 0 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2007 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα ιοικητικό Συµβούλιο και Επαγγελµατικοί Σύµβουλοι 1 Έκθεση ιοικητικού Συµβουλίου 2 & 3 Έκθεση ανεξάρτητων ελεγκτών 4 & 5 Κατάσταση λογαριασµού αποτελεσµάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΝΕΡΒΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΜΙΝΕΡΒΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 0 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Δήλωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και άλλων υπευθύνων της Εταιρείας για τις ενδιάμεσες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις 1

Διαβάστε περισσότερα

Oικονομικές καταστάσεις

Oικονομικές καταστάσεις Οικονομικές Καταστάσεις 31 Δεκεμβρίου 2009 Oικονομικές καταστάσεις 31 Δεκεμβρίου 2009 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑ Πληροφορίες Εταιρείας 1 Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου 2-3 Έκθεση ανεξάρτητων ελεγκτών 4-6 Κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ALPHA BANK CYPRUS LIMITED

ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2010 0 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2010 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ιοικητικό Συµβούλιο και Επαγγελµατικοί Σύµβουλοι 1 ήλωση των µελών του ιοικητικού Συµβουλίου και του υπεύθυνου της Εταιρίας για

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Επισυνάπτεται ολόκληρο το κείμενο της Εξαμηνιαίας Οικονομικής Έκθεσης, η οποία ετοιμάστηκε με βάση το Διεθνές Λογιστικό Πρότυπο 34.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Επισυνάπτεται ολόκληρο το κείμενο της Εξαμηνιαίας Οικονομικής Έκθεσης, η οποία ετοιμάστηκε με βάση το Διεθνές Λογιστικό Πρότυπο 34. 31 Αυγούστου 2015 Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου Λευκωσία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Θέμα: Έγκριση και Δημοσιοποίηση Εξαμηνιαίας Οικονομικής Έκθεσης της εταιρείας Sea Star Capital Plc (η «Εταιρεία») για το πρώτο εξάμηνο του

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Έξι μήνες μέχρι 30 Ιουνίου 2013

ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤ. Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Έξι μήνες μέχρι 30 Ιουνίου 2013 Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Έκθεση και Ενοποιημένες Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Περιεχόμενα Σελίδα Έκθεση για τους Έξι Μήνες Μέχρι 30 Ιουνίου 2013 1 Ενοποιημένη Κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα