Αξίες και ηθική της Securitas. Securitas AB Εταιρική διοίκηση Αναθεωρήθηκε την 3 η Νοεμβριου 2014

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Αξίες και ηθική της Securitas. Securitas AB Εταιρική διοίκηση Αναθεωρήθηκε την 3 η Νοεμβριου 2014"

Transcript

1 Αξίες και ηθική της Securitas Securitas AB Εταιρική διοίκηση Αναθεωρήθηκε την 3 η Νοεμβριου 2014 Σε ισχύ από την 3 η Νοεμβριου 2014

2 Πίνακας περιεχομένων Page 2 of 11 1 ΓΕΝΙΚΈΣ ΑΡΧΈΣ 3 2 ΟΙ ΑΞΊΕΣ ΜΑΣ 4 3 ΣΥΜΜΌΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΎΣ ΝΌΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΎΣ 4 4 ΑΝΘΡΏΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ 5 5 ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ Αμοιβή και όροι απασχόλησης Ελευθερία συνεταιρισμού Υγεία και ασφάλεια Ίσες ευκαιρίες Παρενόχληση Παιδική ή αναγκαστική εργασία Κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών ή/και αλκοόλ Κοινωνική δικτύωση ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΉ ΗΘΙΚΉ Δίκαιος ανταγωνισμός και καταπολέμηση του μονοπωλίου Δωροδοκία, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες Ψυχαγωγία, δώρα, παροχές και δωρεές Συγκρούσεις συμφερόντων Πολιτικές συνεισφορές και δραστηριότητες Κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης και εμπιστευτικές πληροφορίες Προστασία απορρήτου και προσωπικών δεδομένων Εμπιστευτικότητα (εμπορικά μυστικά) Πνευματική ιδιοκτησία Προστασία της ιδιοκτησίας και των πόρων της εταιρείας Συνεργασία με κρατικούς φορείς Αποκαλύψεις, αρχεία και εσωτερικός έλεγχος ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΌΤΗΤΑ 9 8 ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΑ ΚΟΙΝΆ 9 9 ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΚΑΙ ΣΥΜΜΌΡΦΩΣΗ 10 Αυτη ειναι η μεταφραση του αρχικου κειμενου στα Αγγλικα, " Οι αξιες και η ηθικη της Σεκιουριτας" Σε περιπτωση διαφορας μεταξυ της μεταφρασης και του Αγγλικου κειμενου, αυτο ( το Αγγλικο κειμενο) θα υπερισχυει.

3 1 Γενικές αρχές Η συμμόρφωση με τους νόμους, η διατήρηση υψηλών ηθικών προτύπων και η υποστήριξη των αξιών μας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε όλη τη δραστηριότητα της Securitas και αποτελούν τα θεμέλια πάνω στα οποία οι πελάτες, οι εργαζόμενοι, οι μέτοχοι και άλλοι ενδιαφερόμενοι βασίζουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτήν. Επίσης, οι συγκεκριμένες αρχές παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της μεγάλης αξίας που έχει η επωνυμία της Securitas και στην προώθηση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας και ανάπτυξης της διεθνούς επιχειρηματικής μας παρουσίας. Page 3 of 11 Ο Κώδικας Αξιών και Ηθικής της Securitas (ο Κώδικας ) αποτελεί μία από τις βασικές εταιρικές πολιτικές της Securitas και προσδιορίζει τις θεμελιώδεις αρχές με τις οποίες πρέπει να συμμορφώνονται όλοι οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματικοί συνεργάτες της. Ο Κώδικας συνδέεται στενά και πρέπει να ερμηνεύεται σύμφωνα με τις αξίες της Ακεραιότητας, της Επαγρύπνησης και της Χρησιμότητας της Securitas, καθώς και σύμφωνα με τα πλαίσια άλλων βασικών εγγράφων, όπως οι Πολιτικές και Οδηγίες του Ομίλου Securitas. Η κατανόηση και η συμμόρφωση με τον Κώδικα αποτελεί ευθύνη της Securitas ως εταιρείας, αλλά και όλων των εργαζομένων και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Securitas. Επίσης, η Securitas αναμένει από όλους τους επιχειρηματικούς συνεργάτες της σε διάφορα επίπεδα να συμμορφώνονται με τις αρχές που εκφράζονται στον Κώδικα. Η Securitas ενθαρρύνει όλους τους εργαζομένους και τους επιχειρηματικούς της συνεργάτες, αλλά και αναμένει από αυτούς να αναφέρουν τυχόν περιστατικά μη συμμόρφωσης και τους διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρχουν αντίποινα ή άλλες αρνητικές συνέπειες για τα άτομα που αναφέρουν καλόπιστα τα συγκεκριμένα περιστατικά. Ο Κώδικας αυτός αποτελεί ένα ελάχιστο πρότυπο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποκλείει ή αντικαθιστά συλλογικές διαπραγματεύσεις. Αν και ο Κώδικας παρέχει καθοδήγηση για πολλά θέματα που αφορούν σε αποδεκτά πρότυπα ακεραιότητας και σωστής επιχειρησιακής συμπεριφοράς, δεν είναι δυνατό να κωδικοποιήσει κάθε περίπτωση που μπορεί να προκύψει στις καθημερινές, διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες της Securitas. Επομένως, ο Κώδικας δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ευθύνη που έχει κάθε εργαζόμενος ή συνεργάτης να χρησιμοποιεί την ορθή κρίση του σχετικά με την τήρηση του πνεύματος, του σκοπού και της ουσίας του Κώδικα. Η Securitas υποστηρίζει τις αρχές της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, της Διακήρυξης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας σχετικά με τις Θεμελιώδεις Αρχές και τα Δικαιώματα Εργασίας και τις Οδηγίες του ΟΟΣΑ για τις Πολυεθνικές Επιχειρήσεις και δεσμεύεται να συμμορφώνεται με αυτές τις αρχές στις πολιτικές, στις διαδικασίες και στις καθημερινές πρακτικές της.

4 2 Οι αξίες μας Οι δραστηριότητες της Securitas βασίζονται σε τρεις θεμελιώδεις αξίες: Ακεραιότητα, Επαγρύπνηση και Χρησιμότητα Ακεραιότητα Η Securitas προσεγγίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα με μια ιδιαίτερη έμφαση στην ειλικρίνεια. Η επιτυχία οποιασδήποτε επιχείρησης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ειλικρίνεια και την ακεραιότητα των υπαλλήλων της. Η Securitas είναι ανένδοτη όσον αφορά στις απαιτήσεις της σχετικά με την ακεραιότητα και την ειλικρίνεια. Page 4 of 11 Η ειλικρίνεια, επίσης, περιλαμβάνει το δικαίωμα που έχει οποιοσδήποτε να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του και να αναφέρει ανάρμοστες συμπεριφορές και άλλες σχετικές πληροφορίες χωρίς το φόβο αντιποίνων. Επαγρύπνηση Η Securitas προσεγγίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα δίνοντας μεγάλη σημασία και στη σωστή επαγγελματική συμπεριφορά. Οι εργαζόμενοι στη Securitas πρέπει πάντα να είναι προσεκτικοί και να είναι σε θέση να παρατηρούν, να ακούν και να αξιολογούν, προκειμένου να πράττουν ότι είναι ευλόγως δυνατό για να προστατεύουν τις εγκαταστάσεις και την ιδιοκτησία των πελατών, καθώς και τις αξίες και την ηθική που αντιπροσωπεύει η Securitas. Χρησιμότητα Η Securitas προσπαθεί να κάνει πιο ασφαλή τη ζωή των ανθρώπων. Οι εργαζόμενοι στη Securitas θα πρέπει πάντα να είναι έτοιμοι να προσφέρουν τη βοήθειά τους στο πλαίσιο μας συγκεκριμένης ανάθεσης εργασίας. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να υποστηρίζουμε τους συναδέλφους, τους πελάτες και άλλα άτομα που χρειάζονται τη βοήθειά μας. Το μοντέλο διαχείρισης της Securitas, η Εργαλειοθήκη, χρησιμοποιείται για τη μετάδοση της εταιρικής κουλτούρας της εταιρείας και τη δημιουργία μιας κοινόχρηστης πλατφόρμας. Επίσης, συμβολίζεται κυρίως από την εστίαση στις τρεις θεμελιώδεις αξίες της Securitas. 3 Συμμόρφωση με τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς Αναμένεται από όλους τους εργαζομένους και τους επιχειρηματικούς συνεργάτες να συμμορφώνονται με τους νόμους και τους κανονισμούς που ισχύουν στις χώρες δραστηριοποίησης της Securitas. Ο Κώδικας αντιπροσωπεύει ένα ελάχιστο πρότυπο και πρέπει να τηρείται σε κάθε δραστηριότητα της Securitas, ακόμα και αν οι απαιτήσεις του είναι αυστηρότερες σε σχέση με τις απαιτήσεις της τοπικής νομοθεσίας. Η Securitas, θα συμμορφώνεται με τις οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις που εκδίδονται από τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου ισχυουν. Οι τοπικοί φορείς της Securitas μπορούν να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν αρχές που είναι πιο αυστηρές ή αναλυτικές από εκείνες που ορίζονται στον Κώδικα. Εάν υπάρχουν τέτοιοι κανόνες, οι τοπικοί κανόνες ισχύουν πέραν του Κώδικα.

5 4 Ανθρώπινα δικαιώματα Η Securitas υποστηρίζει και σέβεται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα που ορίζονται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και αναγνωρίζει την ευθύνη της σχετικά με την προώθηση και την παρατήρηση αυτών των δικαιωμάτων κατά τη διεξαγωγή της διεθνούς επιχειρηματικής της δραστηριότητας. 5 Εργαζόμενοι Page 5 of 11 Οι εργαζόμενοί μας αποτελούν τον πιο σημαντικό πόρο μας. Η Securitas επιθυμεί να είναι ένας έγκυρος, αξιόπιστος και σταθερός εργοδότης και ενισχύει τις σχέσεις που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και την αξιοπρέπεια. Πιστεύουμε ιδιαίτερα στη σχέση ανάμεσα στις ικανότητες των εργαζομένων μας και στην αποτελεσματικότητά μας. Προκειμένου να προσελκύσει ικανά άτομα, η Securitas καταβάλλει προσπάθειες για να είναι ένας ελκυστικός εργοδότης που προσφέρει καλές συνθήκες εργασίας, δίκαιους μισθούς και ευκαιρίες για προσωπική ανέλιξη. 5.1 Αμοιβή και όροι απασχόλησης Η Securitas αναγνωρίζει τη σημασία που έχουν οι δίκαιοι μισθοί και το λογικό ωράριο εργασίας. Προσπαθούμε να αυξάνουμε τους μισθούς και τις παροχές σε ένα επίπεδο που συμμορφώνεται ή υπερβαίνει τις απαιτήσεις της εθνικής νομοθεσίας ή των ελάχιστων προτύπων του κλάδου. Κάθε υπάλληλος πρέπει να ενημερώνεται με σαφήνεια σχετικά με τους μισθούς και τις παροχές, καθώς και τους άλλους όρους απασχόλησης. 5.2 Ελευθερία συνεταιρισμού Η Securitas σέβεται τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων να επιλέγουν εάν θέλουν να εκπροσωπούνται από μια συνδικαλιστική οργάνωση για λόγους συλλογικής διαπραγμάτευσης και να δημιουργούν ή να συμμετέχουν σε συνδικαλιστικές οργανώσεις της επιλογής τους σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς. Επίσης, σέβεται την ελευθερία ειρηνικής συνάθροισης και συνεταιρισμού. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να γίνεται θύμα παρενόχλησης ή αντεκδίκησης επειδή ασκεί αυτά τα δικαιώματα. 5.3 Υγεία και ασφάλεια Η Securitas αναγνωρίζει τη σημασία που έχει η παροχή ενός ασφαλούς και υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή ατυχημάτων και τραυματισμών, καθώς και υποστηρικτικά μέτρα για την προώθηση της υγείας και της ευημερίας των εργαζομένων. 5.4 Ίσες ευκαιρίες Η Securitas είναι ένας εργοδότης που προσφέρει ίσες ευκαιρίες και αντιμετωπίζει όλους τους εργαζομένους δίκαια και ισότιμα. Δεν γίνονται ποτέ αποδεκτές τυχόν διακρίσεις σχετικά με την πρόσληψη, την αμοιβή, την εκπαίδευση, την προαγωγή, την απόλυση ή την έξοδο από την ενεργό υπηρεσία λόγω εθνικής καταγωγής, θρησκείας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, οικογενειακής κατάστασης, αναπηρίας ή άλλων διακριτών χαρακτηριστικών που προστατεύονται από την ισχύουσα νομοθεσία.

6 Όλες οι αποφάσεις όσον αφορά στην απασχόληση πρέπει να λαμβάνονται αποκλειστικά βάσει των ικανοτήτων, της εμπειρίας, της συμπεριφοράς, της απόδοσης στην εργασία και των δυνατοτήτων των εργαζομένων σχετικά με τις απαιτήσεις της εργασίας. 5.5 Παρενόχληση Η Securitas μεριμνά για ένα παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον και δεν ανέχεται καμία μορφή παρενόχλησης, εκφοβισμού ή κατάχρησης. Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιμετωπίζονται, αλλά και να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Page 6 of Παιδική ή αναγκαστική εργασία Η Securitas δεν χρησιμοποιεί και δεν αποδέχεται καμία μορφή παιδικής εργασίας ή αναγκαστικής εργασίας. 5.7 Κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών ή/και αλκοόλ Η Securitas δεσμεύεται να παρέχει ένα περιβάλλον εργασίας απαλλαγμένο από ναρκωτικές ουσίες και αναμένει από όλους τους εργαζομένους να απέχουν από την κατάχρηση αλκοόλ ή/και ναρκωτικών ουσιών που ενδέχεται να επηρεάσει την εργασία τους. 5.8 Κοινωνική δικτύωση Η Securitas σέβεται το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου και το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης της γνώμης που έχει κάθε άνθρωπος. Ωστόσο, δημόσιες δηλώσεις εκ μέρους της Securitas μπορούν να κάνουν μόνο οι εργαζόμενοι που διαθέτουν ανάλογη ρητή εξουσιοδότηση. Οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματικοί συνεργάτες που δραστηριοποιούνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι καλό να συμμετέχουν σε αυτά με τρόπο συνεπή προς τις αξίες και τις πολιτικές της Securitas. 6 Επιχειρησιακή ηθική Η Securitas δίνει έμφαση στην ειλικρίνεια, στην ακεραιότητα και στην αμεροληψία και είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένη στην τήρηση και στην προώθηση των υψηλότερων ηθικών επιχειρησιακών προτύπων σε όλες τις πτυχές της επιχειρηματικής της δραστηριότητας. Ως ηγέτης στον κλάδο της, η Securitas έχει πολύ μεγάλες ευθύνες απέναντι στις χώρες και στις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται. Έχει καλή εταιρική κοινωνική παρουσία και συμμορφώνεται με τους νόμους και τους κανονισμούς στις χώρες δραστηριοποίησής της. Επίσης, η Securitas φέρει ευθύνη για τη συνεχή ανάπτυξη ολόκληρου του κλάδου. Η Securitas συνεργάζεται με εμπορικούς οργανισμούς, συνδικαλιστικές οργανώσεις, δημόσιες και αστυνομικές αρχές και συμβάλλει στην ανάπτυξη υπηρεσιών και του συνόλου της αγοράς, με στόχο τη βελτίωση των προτύπων και των αμοιβών στον κλάδο. 6.1 Δίκαιος ανταγωνισμός και καταπολέμηση του μονοπωλίου Η Securitas πιστεύει στη δίκαιη διεξαγωγή του εμπορίου και στον ειλικρινή ανταγωνισμό, με βάση την ακεραιότητα, την ποιότητα των προϊόντων, τις σωστές τιμές και την εξυπηρέτηση των πελατών. Αν και μπορεί να συμμετέχουμε σε διάφορους οργανισμούς για την προώθηση του κλάδου, δεν συζητούμε ούτε συνάπτουμε συμφωνίες με

7 ανταγωνιστές σχετικά με την τιμολόγηση, τα μερίδια αγοράς ή άλλες παράνομες δραστηριότητες και σεβόμαστε όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς που συμβάλλουν στην προώθηση του δίκαιου ανταγωνισμού. Page 7 of Δωροδοκία, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες Η Securitas προσπαθεί να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες που θα καλύπτουν τις συγκεκριμένες ανάγκες των πελατών της και αναμένει ότι θα επιλέγεται ως πάροχος υπηρεσιών, βάσει αξιοκρατίας στα πλαίσια ενός ελεύθερου και δίκαιου περιβάλλοντος ανταγωνισμού. Η Securitas δεν προσφέρει, ζητάει ή λαμβάνει δωροδοκίες, πληρωμές διευκόλυνσης ή άλλες παράνομες πληρωμές προκειμένου να αυξήσει ή να διατηρήσει την επιχειρηματική της παρουσία. Στόχος της είναι να συνεργάζεται μόνο με έντιμους επιχειρηματικούς εταίρους που συμμετέχουν σε νόμιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες και των οποίων τα κεφάλαια προέρχονται από νόμιμες πηγές. Η Securitas δεν διευκολύνει τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τηρεί σύμφωνα με τον Κώδικά της τις γενικές αρχές για την καταπολέμηση του συγκεκριμένου φαινομένου, οι οποίες ορίζονται στις σχετικές συνθήκες εναντίον της διαφθοράς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. 6.3 Ψυχαγωγία, δώρα, παροχές και δωρεές Οι δραστηριότητες αγοράς και πώλησης πρέπει να διεξάγονται με τη μεγαλύτερη δυνατή ακεραιότητα. Οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματικοί συνεργάτες δεν πρέπει να δίνουν ή να δέχονται δώρα, παροχές ή προσφορές ψυχαγωγίας που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις επιχειρηματικές συναλλαγές ή τη λήψη αποφάσεων από τους εργαζομένους, τους επιχειρηματικούς συνεργάτες ή τους πελάτες. Τα δώρα μικρής αξίας μερικές φορές αποτελούν μέρος της τοπικής επιχειρηματικής παράδοσης και εφόσον επιτρέπονται από το νόμο μπορούν να γίνονται αποδεκτά. Οι τοπικοί φορείς της Securitas πρέπει να ακολουθούν πιο λεπτομερείς οδηγίες και αρχές για το τι είναι αποδεκτό σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία και τον Κώδικα. 6.4 Συγκρούσεις συμφερόντων Οι επιχειρηματικές αποφάσεις πρέπει να βασίζονται πάντα σε αντικειμενικά κριτήρια και οι εργαζόμενοι, καθώς και οι επιχειρηματικοί συνεργάτες πρέπει να αποφεύγουν όλες τις πραγματικές ή πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων ανάμεσα στις προσωπικές τους δραστηριότητες και στο ρόλο που έχουν στη διεξαγωγή της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Securitas. 6.5 Πολιτικές συνεισφορές και δραστηριότητες Οποιαδήποτε δημόσια πολιτική ή πολιτική δραστηριότητα πραγματοποιείται εκ μέρους της Securitas πρέπει να είναι νόμιμη, ηθική και σύμφωνη με τις αξίες και τις πολιτικές της Securitas. Οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν ή να συμφωνούν με τη χρήση οποιωνδήποτε εταιρικών κεφαλαίων, πόρων ή εγκαταστάσεων για την υποστήριξη κάποιου κρατικού φορέα, πολιτικού οργανισμού, κόμματος ή υποψηφίου, εκτός εάν απαιτείται από το νόμο και η εν λόγω πρακτική είναι γενικά αποδεκτή. Όλες οι συνεισφορές που γίνονται από εταιρικά κεφάλαια πρέπει να είναι νόμιμες, διαφανείς και να εγκρίνονται εκ των προτέρων από τον Πρόεδρο του Τμήματος ή τον Περιφερειακό Πρόεδρο.

8 6.6 Κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης και εμπιστευτικές πληροφορίες Η Securitas συμμορφώνεται με όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς σχετικά με την κατάχρηση εσωτερικής πληροφόρησης και δεν χρησιμοποιεί ή αποκαλύπτει εσωτερικές πληροφορίες με αθέμιτο τρόπο αναφορικά με την αγοραπωλησία μετοχών. Οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματικοί συνεργάτες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν μη δημόσιες πληροφορίες σχετικά με τη Securitas ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία για να επηρεάσουν αποφάσεις σχετικά με την αγοραπωλησία χρεογράφων. Page 8 of Προστασία απορρήτου και προσωπικών δεδομένων Η Securitas σέβεται το δικαίωμα κάθε ατόμου να διατηρεί το απόρρητό του και δεσμεύεται να διαχειρίζεται υπεύθυνα τα προσωπικά δεδομένα, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους προστασίας του απορρήτου και των προσωπικών δεδομένων. 6.8 Εμπιστευτικότητα (εμπορικά μυστικά) Όλοι οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματικοί συνεργάτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, προκειμένου να μην επιτρέπουν μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή αποκάλυψη εμπιστευτικών ή αποκλειστικών πληροφοριών της Securitas. Επίσης, πρέπει να προστατεύονται οι μη δημόσιες πληροφορίες που ανήκουν στους πελάτες ή στους επιχειρηματικούς μας συνεργάτες, στις οποίες αποκτούμε πρόσβαση μέσω των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων, σύμφωνα με το σύνολο των νομικών και συμβατικών απαιτήσεων. 6.9 Πνευματική ιδιοκτησία Ολόκληρη η αξία της μακράς ιστορίας μας στην παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών ασφαλείας εκφράζεται στο εμπορικό σήμα της Securitas. Η Securitas, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματικοί της συνεργάτες, πρέπει να προστατεύουν αυτό το εμπορικό σήμα και να σέβονται τα έγκυρα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας των άλλων Προστασία της ιδιοκτησίας και των πόρων της εταιρείας Η ιδιοκτησία, οι πόροι και τα πληροφοριακά συστήματα της Securitas πρέπει πάντα να προστατεύονται και να διαφυλάσσονται από μη εξουσιοδοτημένη χρήση, ζημία, αποκάλυψη, παρεκτροπή ή αφαίρεση, λόγω ατυχήματος, αθέμιτης ενέργειας ή παραβίασης εμπιστοσύνης Συνεργασία με κρατικούς φορείς Πολλοί από τους πελάτες μας είναι κρατικοί φορείς, αλλά και δημόσιες, καθώς και διεθνείς αρχές και υπηρεσίες. Η Securitas είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένη στο να τηρεί όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς που σχετίζονται με τη συνεργασία με κρατικές και δημόσιες αρχές, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων ειδικών απαιτήσεων αναφορικά με κρατικές συμβάσεις και συναλλαγές Αποκαλύψεις, αρχεία και εσωτερικός έλεγχος Η Securitas αναγνωρίζει τη σημασία της ανοικτής επικοινωνίας με όσους επηρεάζονται από τις δραστηριότητές μας, είτε είναι εργαζόμενοι, επιχειρηματικοί συνεργάτες, πελάτες, επενδυτές είτε το κοινό και οι εκπρόσωποί του. Η Securitas είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο NASDAQ OMX της Στοκχόλμης και όλες οι πληροφορίες παρέχονται

9 σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους, τους χρηματιστηριακούς κανόνες και τους κώδικες εταιρικής διοίκησης που ισχύουν για την επιχείρησή μας. Διατίθενται αναλυτικές και ακριβείς πληροφορίες για τα ενδιαφερόμενα μέρη και η Securitas ανταποκρίνεται έγκαιρα σε τυχόν έρευνες. Page 9 of 11 Όλα τα έγγραφα τεκμηρίωσης σχετικά με τις αναφορές και τα λογιστικά στοιχεία προσδιορίζουν με σαφήνεια την πραγματική φύση των επιχειρηματικών συναλλαγών, του ενεργητικού και του παθητικού, σε συμμόρφωση με τις σχετικές ρυθμιστικές, λογιστικές και νομικές απαιτήσεις και παρέχονται σύμφωνα με ό,τι γνωρίζουμε. Αναλαμβάνουμε την πλήρη ευθύνη για τη δραστηριότητά μας. Τα πρότυπα αναφοράς και παράθεσης λογιστικών στοιχείων της Securitas ορίζονται στις Πολιτικές και Οδηγίες του Ομίλου Securitas και στο Εγχειρίδιο Αναφοράς της Securitas. Εφαρμόζουμε την Πολιτική Επικοινωνίας της Securitas σε όλες τις επικοινωνίες μας. Οι πολιτικές εσωτερικού ελέγχου της Securitas είναι συνεπείς με το Ενοποιημένο Πλαίσιο Εσωτερικού Ελέγχου COSO. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Securitas AB φέρει την τελική ευθύνη για το έργο που εκτελείται στις δραστηριότητες εσωτερικού ελέγχου της Securitas. 7 Περιβάλλον και βιωσιμότητα Η Securitas προσπαθεί να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά με τρόπο που σέβεται το περιβάλλον και συμμορφώνεται με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις που ορίζονται από τους ισχύοντες νόμους, κανονισμούς και τις διεθνείς συμφωνίες. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να αναζητάμε τρόπους για τη μείωση της κατανάλωσης των πόρων, των εκπομπών και των αποβλήτων. Οι στόχοι σχετικά με τις εκπομπές αναφέρονται στην Πολιτική Εκπομπών της Securitas. 8 Συμμετοχή στα κοινά Η Securitas διακρίνεται για την καλή εταιρική κοινωνική της παρουσία οπουδήποτε δραστηριοποιείται και υποστηρίζει τις τοπικές, τις περιφερειακές και τις διεθνείς κοινότητες με κατάλληλους τρόπους. Επίσης, συμμετέχουμε σε κοινωνικά έργα, σε περιοχές όπου διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης των τοπικών κοινοτήτων. Μέσω των φορέων μας, συνεργαζόμαστε με τις τοπικές κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες όπως είναι η χρηματοδότηση σχολείων, ορφανοτροφείων και οργανισμών για άτομα με ειδικές ανάγκες. Η Securitas αναγνωρίζει τη σημασία του προληπτικού και του συνεχούς κοινωνικού διαλόγου με όσους ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητές μας.

10 9 Εφαρμογή και συμμόρφωση Page 10 of 11 Αποτελεί ευθύνη κάθε εργαζομένου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Securitas να τηρεί και να προωθεί τον Κώδικα. Ο Πρόεδρος του Τμήματος ή ο Περιφερειακός Πρόεδρος ευθύνεται για την εφαρμογή του Κώδικα στην περιοχή του, ωστόσο, η τελική ευθύνη για τη σωστή εφαρμογή του Κώδικα από όλους τους εργαζομένους και τους επιχειρηματικούς συνεργάτες ανήκει στον Πρόεδρο της εταιρείας στην κάθε χώρα. Επίσης, ο Κώδικας πρέπει να γνωστοποιείται και να εφαρμόζεται, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, σε όλες τις συμβατικές σχέσεις με τους επιχειρηματικούς συνεργάτες και τους εργαζομένους. Όσον αφορά στους σκοπούς του Κώδικα, οι πελάτες μας δεν θεωρούνται επιχειρηματικοί συνεργάτες. Στους επιχειρηματικούς συνεργάτες ενδέχεται να περιλαμβάνονται οι προμηθευτές, οι υπεργολάβοι και άλλοι συνεργάτες. Η εφαρμογή του Κώδικα και η συμμόρφωση με αυτόν ελέγχεται συνεχώς στα πλαίσια της διαδικασίας Διαχείρισης Κινδύνων της Εταιρείας. Ο Κώδικας ελέγχεται σε ετήσια βάση. Η τελική ευθύνη για τον έλεγχο αυτόν ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Securitas AB. Αποτελεί, επίσης, ευθύνη κάθε εργαζομένου και επιχειρηματικού συνεργάτη της Securitas να εκφράζει τυχόν προβληματισμούς του σχετικά με τη συμμόρφωση με τον Κώδικα. Όταν ένας εργαζόμενος ή επιχειρηματικός συνεργάτης θέλει να υποβάλει μια καταγγελία ή αναφορά για μια παραβίαση του Κώδικα, θα πρέπει να ενημερωθεί ο διευθυντής ή ο εκπρόσωπος της τοπικής διεύθυνσης. Εάν ο εργαζόμενος δυσκολευτεί να αναφέρει ένα ζήτημα σε τοπικό επίπεδο, εάν το πρόβλημα που αναφέρεται στην καταγγελία δεν επιλυθεί ή όταν η κατηγορία αφορά σε ένα σοβαρό ή ευαίσθητο θέμα, αυτή θα πρέπει να αναφέρεται με ένα από τα εξής κανάλια: Γραμμή Ακεραιότητας Securitas Ιστότοπος: Τηλέφωνο: ανατρέξτε στον ιστότοπο για τον τοπικό αριθμό τηλεφώνου Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Υπεύθυνη τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CSR) του Ομίλου Securitas AB P.O. Box S Stockholm Sweden Μπορείτε να βρείτε μια πιο αναλυτική περιγραφή για τη διαδικασία υποβολής καταγγελίας, το σκοπό και τη χρήση της στην πολιτική για τη Γραμμή Ακεραιότητας της Securitas.

11 Θα γίνεται διερεύνηση όλων των καταγγελιών. Όσο είναι ευλόγως δυνατό, τα στοιχεία των εργαζομένων θα αντιμετωπίζονται με εμπιστευτικότητα και κανένας εργαζόμενος δεν θα υφίσταται διακρίσεις για την υποβολή καλόπιστης αναφοράς όσων πιστεύει ότι αποτελούν πιθανές παραβιάσεις του Κώδικα. Οι εργαζόμενοι που θα υποβάλλουν ανάλογες αναφορές θα λαμβάνουν απάντηση, όπως προβλέπεται. Η Securitas ελέγχει τη συμμόρφωση με τον Κώδικα σε τακτική βάση, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που υποβάλλονται μέσω των διαθέσιμων καναλιών. Page 11 of 11 Οι ενέργειες που δεν συμβαδίζουν με τον Κώδικα πρέπει να διορθώνονται αμέσως και οι εργαζόμενοι που τον παραβιάζουν υπόκεινται σε πειθαρχικές κυρώσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται μέχρι και η απόλυση. Όταν από παραβίαση του Κώδικα προκύπτει κάποιο αδίκημα που τιμωρείται από το νόμο, η Securitas μπορεί να ενημερώσει τις αρχές για τη συγκεκριμένη παραβίαση.

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ Πίνακας περιεχομένων Άρθρο 1 Εισαγωγή... 3 Άρθρο 2 Πυλώνες υπεύθυνου εφοδιασμού... 3 2.1 Ανθρώπινα δικαιώματα στην εργασία... 3 2.2 Υγεία και ασφάλεια...

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ

ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ 1 Η Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. (εφεξής η «Εταιρία»), από την ίδρυσή της, πιστεύει ακράδαντα ότι η επιτυχία της είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς κάθε μέλους της. Η Εταιρία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΝΑΤΌΤΕΡΟΙ, ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ, ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΆΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΈΣ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΤΌΤΕΡΟΙ, ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ, ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΆΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΈΣ ΜΑΣ Ο ΚΏΔΙΚΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΏΝ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΌΤΕΡΟΙ, ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ, ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΆΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΈΣ ΜΑΣ Imperial Brands Ο Κώδικας των Προμηθευτών μας (10.04.2018) Ο ΚΏΔΙΚΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΏΝ ΜΑΣ ΟΙ ΑΞΊΕΣ ΜΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA

Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Η SCA δεσμεύεται για τη δημιουργία αξιών για τους υπαλλήλους, τους πελάτες, τους καταναλωτές, τους μετόχους καθώς και για τους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Η CBRE Group, Inc., συμπεριλαμβανομένων όλων των τμημάτων, επιχειρηματικών μονάδων, συνεργαζόμενων και θυγατρικών εταιρειών αυτής (από κοινού «CBRE») είναι πλήρως δεσμευμένη στην πραγματοποίηση των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα

Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Υπηρετούμε και βιώνουμε τις Αξίες: Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα Προς τον σκοπό αυτό, αυτοδεσμευόμαστε σε όλα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 1 Περιεχόμενα Εισαγωγή Ισχύς του Κώδικα σελ.3 σελ.3 Α) Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών σελ.3 Α.1 Εισαγωγή σελ.3 Α.2 Αρχές και Πρότυπα Συμμόρφωσης σελ.4 Α.3.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. Ιανουάριος 2018

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. Ιανουάριος 2018 ΒΑΚΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. - Ε: Ζησίου 14-16, Αθήνα ΤΚ: 111 45 Τ.: 210 8327008/F.:2114114963, e-mail: info@vakon.gr/s:www.vakon.gr ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Ιανουάριος 2018 Εισαγωγή Ο Κώδικας Δεοντολογίας της

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας δεοντολογίας ΜΕΛΚΑΤ

Κώδικας δεοντολογίας ΜΕΛΚΑΤ Κώδικας δεοντολογίας ΜΕΛΚΑΤ Περιεχόμενα: 1. Εισαγωγή 2. Οι αξίες μας 3. Οι σχέσεις με τους εργαζόμενους μας 4. Οι σχέσεις με τους πελάτες μας 5. Οι σχέσεις με τους προμηθευτές μας 6. Παραβίαση του κώδικα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ 1 Εισαγωγή Οι σχέσεις που αναπτύσσουν οι εταιρείες του Ομίλου Quest με τους Προμηθευτές τους βασίζονται στην εμπιστοσύνη και την εντιμότητα. Αντίστοιχα, αναμένουν από τους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Ανθρώπινα Δικαιώματα... 3 3. Υγεία και Ασφάλεια... 3 4. Ικανότητες, δεξιότητες και υποχρεώσεις εργαζομένων... 4 5. Αρχές Επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ

Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ Δήλωση Η δέσμευσή μας για το σεβασμό και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κοινωνικών αρχών, όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ. Προμηθευτών και Επιχειρηματικών Εταίρων της ΜΑΝ

ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ. Προμηθευτών και Επιχειρηματικών Εταίρων της ΜΑΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Προμηθευτών και Επιχειρηματικών Εταίρων της ΜΑΝ Έκδοση 2.0 Ισχύει από: 01/01/2015 Επικοινωνία: MAN SE, Compliance Awareness & Prevention, Oskar-Schlemmer-Straße 19-21, 80807 München

Διαβάστε περισσότερα

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER Πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα ανθεί μόνο σε κοινωνίες όπου υπάρχει προστασία και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αναγνωρίζουμε ότι οι

Διαβάστε περισσότερα

Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα

Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα δικαιώματά σας και τις υποχρεώσεις σας. Το αυθεντικό Αγγλικό

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές Επιχειρησιακές Αρχές. Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ

Γενικές Επιχειρησιακές Αρχές. Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ Γενικές Επιχειρησιακές Αρχές Εισαγωγή ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ AΝHKOYN ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. H ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ,

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ

Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ Η δέσμευσή μας για το σεβασμό και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κοινωνικών αρχών, όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος ΟΤΕ: Ο Όμιλος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες Αρχές για Προμηθευτές

Κατευθυντήριες Αρχές για Προμηθευτές Κατευθυντήριες Αρχές για Προμηθευτές Ως επιχειρηματικός οργανισμός που λειτουργεί με γνώμονα τις ηθικές αρχές, η Coca- Cola HBC A.G. και οι θυγατρικές της (συλλογικά στο εξής, η «Coca-Cola Hellenic» ή

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας.

Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας. Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας. 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Ι. Δέσμευση της Διοίκησης. 1. Αρχές. 2. Βασικοί άξονες. ΙΙ. Αρχές επαγγελματικής συμπεριφοράς. 1. Σύγκρουση συμφερόντων. 2. Προστασία περιουσιακών στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A. Η Δέσμευση της Διοίκησης...3. Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4. Εταιρικές Αξίες Ομίλου ΤΙΤΑΝ...

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A. Η Δέσμευση της Διοίκησης...3. Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4. Εταιρικές Αξίες Ομίλου ΤΙΤΑΝ... «ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ & ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΤΙΤΑΝ» Μάιος 2008 1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A Η Δέσμευση της Διοίκησης......3 Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4 Εταιρικές Αξίες Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα

Administrative Policy Greek translation from English original

Administrative Policy Greek translation from English original Κώδικας Συμπεριφοράς Όλες οι μονάδες Η ΚΟΝΕ έχει ως αποστολή να βελτιώνει το ρυθμό ροής της αστικής ζωής. Το όραμά μας είναι να παραδίδουμε την καλύτερη εμπειρία People Flow, προσφέροντας ευκολία, αποτελεσματικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για την Smith & Nephew Κώδικας Δεοντολογίας και Επιχειρηματικές Αρχές για Τρίτους

Οδηγός για την Smith & Nephew Κώδικας Δεοντολογίας και Επιχειρηματικές Αρχές για Τρίτους Οδηγός για την Smith & Nephew Κώδικας Δεοντολογίας και Επιχειρηματικές Αρχές για Τρίτους Τηλ. 44 (0) 207 401 76461 5 Adam Street Φαξ 44 (0) 207 960 2350 London WC2N 6LA Αγγλία Μήνυμα από τον Διευθύνοντα

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Ανθρωπίνων ικαιωµάτων & Κοινωνικών Αρχών Οµίλου ΟΤΕ

Κώδικας Ανθρωπίνων ικαιωµάτων & Κοινωνικών Αρχών Οµίλου ΟΤΕ Κώδικας Ανθρωπίνων ικαιωµάτων & Κοινωνικών Αρχών Οµίλου ΟΤΕ Η δέσµευσή µας για το σεβασµό και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωµάτων και των κοινωνικών αρχών, όπου δραστηριοποιείται ο Όµιλος ΟΤΕ: Ο Όµιλος

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας

Κώδικας Δεοντολογίας Κώδικας Δεοντολογίας To όραμά μας Μια εταιρεία στην οποία θέλουν να εργάζονται οι καλύτεροι. Η κορυφαία εταιρεία διανομής χημικών προϊόντων στον κόσμο, μια εταιρεία που προσφέρει ασυναγώνιστες δυνατότητες

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ

Κώδικας Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ Κώδικας Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ Πρόλογος Με τον Κώδικα Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς, αποτυπώνουμε σε ένα ενιαίο κείμενο το σύνολο των δεσμεύσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Η CBRE Group, Inc., συμπεριλαμβανομένων όλων των τμημάτων, επιχειρηματικών μονάδων, συνεργαζόμενων και θυγατρικών εταιρειών αυτής (από κοινού «CBRE») είναι πλήρως δεσμευμένη στην πραγματοποίηση των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ LEASEPLAN.

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ LEASEPLAN. ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ LEASEPLAN WWW.LEASEPLAN.gr οκτωβριοσ 2012 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Πώς δουλεύουμε...03 Οι αξίες μας στην πράξη...04 Γενικές αρχές του Κώδικα...05 Οι πελάτες,

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας & Επιχειρηματικής Ηθικής Περιεχόμενα

Κώδικας Δεοντολογίας & Επιχειρηματικής Ηθικής Περιεχόμενα Κώδικας Δεοντολογίας & Επιχειρηματικής Ηθικής Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Σκοπός... 2 Πεδίο εφαρμογής... 2 1. Οι Αρχές μας... 3 2. Ακεραιότητα και πρότυπα ηθικής... 4 3. Συμμόρφωση... 5 4. Σύγκρουση συμφερόντων...

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 από 13 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. Rev 1

Σελίδα 1 από 13 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. Rev 1 Σελίδα 1 από 13 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Περιεχόμενα Σελίδα 2 από 13 Εισαγωγή... 3 Σκοπός... 3 Πεδίο Εφαρμογής... 4 1. Οι Αρχές μας... 5 2. Ακεραιότητα και Πρότυπα Ηθικής... 6 3. Συμμόρφωση... 7 4. Σύγκρουση

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Χάρτα Οµίλου OTE ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ

Κοινωνική Χάρτα Οµίλου OTE ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ Κοινωνική Χάρτα Οµίλου OTE ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ Λαµβάνοντας υπόψη την υπευθυνότητα, η οποία πρέπει να χαρακτηρίζει µια µεγάλη ευρωπαϊκή επιχείρηση, ο ΟΤΕ:. σέβεται την πολιτιστική, ηθική, κοινωνική, πολιτική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΙΔΜΑ Α.Ε. Σελίδα 1 από 8 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Η Εταιρεία ΣΙΔΜΑ Α.Ε., λόγω της μακρόχρονης πορείας της και της πολυετούς εμπειρίας της

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας. Αφοσίωση στη θεραπευτική πρόοδο προς όφελος των ασθενών

Κώδικας Δεοντολογίας. Αφοσίωση στη θεραπευτική πρόοδο προς όφελος των ασθενών Κώδικας Δεοντολογίας Αφοσίωση στη θεραπευτική πρόοδο προς όφελος των ασθενών Μήνυμα του Προέδρου Ο Όμιλος SERVIER είναι ένας διεθνής φαρμακευτικός όμιλος, ο οποίος διοικείται από ένα Ίδρυμα. Η δομή αυτή

Διαβάστε περισσότερα

1. Οι Αξίες μας 2 2. Συμμόρφωση προς τη Νομοθεσία 2 3. Ανθρώπινα Δικαιώματα 2 4. Ανταγωνισμός 2 5. Επιχειρηματική πρακτική 2

1. Οι Αξίες μας 2 2. Συμμόρφωση προς τη Νομοθεσία 2 3. Ανθρώπινα Δικαιώματα 2 4. Ανταγωνισμός 2 5. Επιχειρηματική πρακτική 2 Νοέμβριος 2012 Παράγραφος Αρ. Σελίδας 1. Οι Αξίες μας 2 2. Συμμόρφωση προς τη Νομοθεσία 2 3. Ανθρώπινα Δικαιώματα 2 4. Ανταγωνισμός 2 5. Επιχειρηματική πρακτική 2 (α) Διαφθορά και δωροδοκία 3 (β) Δωρεές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ IRON MOUNTAIN

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ IRON MOUNTAIN ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ IRON MOUNTAIN Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ...ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ IRON MOUNTAIN 3 ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ 3 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΜΙΛΟΥ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ)

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΜΙΛΟΥ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ) ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΜΙΛΟΥ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ) 1 ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥ 3. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΜΙΛΟΥ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ) 2 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ Εισαγωγή Ο Κώδικας Δεοντολογίας της Εταιρίας, μαζί με τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και τις πολιτικές που εφαρμόζονται, προσδιορίζουν το πλαίσιο της επιχειρηματικής λειτουργίας της. O Κώδικας έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ 0 ΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Περιεχόμενα Σελ. 1 Δήλωση Διοίκησης Σελ. 2 Βασικές Αρχές Λειτουργίας 1. Ανθρώπινα Δικαιώματα 2. Δίκαιες Συνθήκες Εργασίας 3. Σύγκρουση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών Αν. 00 Σελ. 1 από 10 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 3 2. Πεδίο εφαρμογής του Κώδικα... 4 3. Γενικές κατευθυντήριες οδηγίες... 4 4. Επιχειρηματική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Εισαγωγή Ο Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας (στο εξής ο «Κώδικας») σχεδιάσ τηκε με στόχο να αποτυπωθούν σε ένα ενιαίο κείμενο οι γενικές αρχές και οι κανόνες που

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα Επαγγελματικής Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας για Τρίτα Μέρη

Πρότυπα Επαγγελματικής Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας για Τρίτα Μέρη Όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Bristol-Myers Squibb (BMS) στηρίζονται ακλόνητα στα θεμέλια της ακεραιότητας και συμμόρφωσής μας με όλους τους ισχύοντες νόμους, κανονισμούς, κατευθυντήριες οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΕΔΕ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΕΔΕ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΕΔΕ ΑΘΗΝΑ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 Εισαγωγικό Σημείωμα Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) είναι μη κερδοσκοπικό Σωματείο, που ως σκοπό έχει τη «διάδοση των αρχών και της σωστής

Διαβάστε περισσότερα

Η δέσμευσή μας για ακεραιότητα και υπευθυνότητα. Κώδικας Συμπεριφοράς της Syngenta

Η δέσμευσή μας για ακεραιότητα και υπευθυνότητα. Κώδικας Συμπεριφοράς της Syngenta Η δέσμευσή μας για ακεραιότητα και υπευθυνότητα Κώδικας Συμπεριφοράς της Syngenta Η δέσμευσή μας για ακεραιότητα και υπευθυνότητα Κώδικας Συμπεριφοράς της Syngenta Περιεχόμενα Μήνυμα από τον Πρόεδρο και

Διαβάστε περισσότερα

Δ. Μυλωνόπουλος

Δ. Μυλωνόπουλος 5. Κώδικας Δεοντολογίας Λογιστών-Φοροτεχνικών ΥΑ 57088/ΔΙΟΕ-1033/2013 ΦΕΚ 3314/2013 Δρ. Δ. Μυλωνόπουλος Καθηγητής 2014 Σκοπός Ποιότητα / διαφάνεια υπηρεσιών που παρέχονται από Λ-Φ Προστασία Ηθικού και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 1. Η G4S είναι απολύτως αφοσιωμένη στην πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού για την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Δεκέμβριος 2013 ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Ο παρών κώδικας Δεοντολογίας («Κώδικας») έχει υιοθετηθεί από την BBA Aviation plc (το οποίο όνομα θα περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ 31/12/2015

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ 31/12/2015 ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ 31/12/2015 Συμμόρφωση προς τις απαιτήσεις των διατάξεων των άρθρων 80 έως 87 του Ν. 4261/2014 Σύμφωνα με το άρθρο 88 του Ν. 4261/2014, τα ιδρύματα

Διαβάστε περισσότερα

Univar Κώδικας HEADLINE. Univar. Κώδικας Δεοντολογίας

Univar Κώδικας HEADLINE. Univar. Κώδικας Δεοντολογίας HEADLINE Univar Κώδικας Δεοντολογίας Περιεχόμενα Εισαγωγή Δήλωση Διευθύνοντος Συμβούλου...3 Το όραμά μας...3 Κατευθυντήριες αρχές...3 Η προσήλωση της Univar στην εντιμότητα Ειλικρινής και ηθική συμπεριφορά...

Διαβάστε περισσότερα

* Κώδικας Δεον τολογίας

* Κώδικας Δεον τολογίας * * Κώδικας Δεον τολογίας M A R Q U A R D & B A H L S Περιεχόμενα Μήνυμα από την Εκτελεστική Επιτροπή Μήνυμα από την Εκτελεστική Επιτροπή... 3 Επιχειρηματικές και Οικονομικές Υποθέσεις... 4 1 Νομική Συμμόρφωση...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΕΔΟΜEΝΩΝ ΤΗΣ SGS BE DATA SAFE

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΕΔΟΜEΝΩΝ ΤΗΣ SGS BE DATA SAFE ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΕΔΟΜEΝΩΝ ΤΗΣ SGS BE DATA SAFE ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 3 Μήνυμα του Διευθύνοντος Συμβούλου 4 Πεδίο εφαρμογής 5 Πολιτική Απορρήτου Δεδομένων της SGS 2 ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ OFFICER

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επιχειρησιακής Δεοντολογίας FRIGOGLASS

Κώδικας Επιχειρησιακής Δεοντολογίας FRIGOGLASS Κώδικας Επιχειρησιακής Δεοντολογίας FRIGOGLASS 2014 Περιεχόμενα Μήνυμα Διευθύνοντος Συμβούλου Οι Αξίες μας Βασικές λειτουργικές αρχές 1. Συμμόρφωση με το νόμο 2. Χώρος εργασίας 3. Αγορά 4. Κοινωνία 5.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ SYMMETRICONN. (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από )

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ SYMMETRICONN. (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από ) ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ SYMMETRICONN (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από 01.03.2015) Περιεχόμενα Άρθρο 1- Γενικά... 3 Άρθρο 2- Συμμόρφωση με τους Νόμους... 3 Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας της Διοίκησης. & των Οικονομικών Υπηρεσιών. της Τράπεζας & του Ομίλου

Κώδικας Δεοντολογίας της Διοίκησης. & των Οικονομικών Υπηρεσιών. της Τράπεζας & του Ομίλου Δεοντολογίας της Διοίκησης & των Οικονομικών Υπηρεσιών της Τράπεζας & του Ομίλου Δεοντολογίας της Διοίκησης & των I. ΣΚΟΠΟΣ Ο παρών Δεοντολογίας της Διοίκησης και των Οικονομικών Υπηρεσιών (εφεξής ) καθορίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ Επισκόπηση Η United Technologies Corporation, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων της, των επιχειρησιακών της μονάδων και των θυγατρικών της, (συλλογικά, UTC ) δεσμεύεται από τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ JUMBO AEE. (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από 1.2.2013 συνεδρίασή του)

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ JUMBO AEE. (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από 1.2.2013 συνεδρίασή του) ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ JUMBO AEE (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από 1.2.2013 συνεδρίασή του) Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Άρθρο 1. Γενικά 3 Άρθρο 2. Συμμόρφωση με

Διαβάστε περισσότερα

«Οι βασικές αρχές και οι στόχοι του Ελληνικού Δικτύου για την καταπολέμηση των διακρίσεων»

«Οι βασικές αρχές και οι στόχοι του Ελληνικού Δικτύου για την καταπολέμηση των διακρίσεων» «Οι βασικές αρχές και οι στόχοι του Ελληνικού Δικτύου για την καταπολέμηση των διακρίσεων» Ημερίδα: «Το Δικαίωμα στην Εργασία και η καταπολέμηση των διακρίσεων: Η σημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 4 2. Σκοπός της Πολιτικής Καταγγελιών... 4 3. Αναφορές παρατυπιών... 5 4. Δέσμευση Διοίκησης... 5 5. Δήλωση πολιτικής... 6 6. Ρόλοι και ευθύνες...

Διαβάστε περισσότερα

VICTUS NETWORKS CODE OF CONDUCT

VICTUS NETWORKS CODE OF CONDUCT 1. Εισαγωγή VICTUS NETWORKS CODE OF CONDUCT Ο Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας (ΚΕΔ) σχεδιάστηκε με στόχο να αποτυπωθούν οι γενικές αρχές και οι κανόνες που πρέπει να διέπουν όλους τους εργαζόμενους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Μάιος 2014 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 2 Κεφάλαιο 1.ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 4 4 5 6 7 7 8 8 8 9 10 10 11 11 12 12 13 13 14 14 15 15 Κεφάλαιο 2.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ Επιχειρηματικά

Διαβάστε περισσότερα

Οι διακρίσεις στην απασχόληση παραμένουν μεγάλες σήμερα παρά τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν γίνει στη χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια.

Οι διακρίσεις στην απασχόληση παραμένουν μεγάλες σήμερα παρά τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν γίνει στη χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια. Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Οι διακρίσεις στην απασχόληση παραμένουν μεγάλες σήμερα παρά τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν γίνει στη χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια. Οι διακρίσεις συνδέονται άμεσα με

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ Α.Ε. ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ (Εγκρίθηκε µε απόφαση του.σ.- ΟΤΕ στην 2751/26-5-2006 συνεδρίασή του) ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟ ΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελ. Ι. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ... 3 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 1.1 Σκοπός... 3 1.2 Ρυθμιστικό Πλαίσιο... 3 1.3 Πεδίο Εφαρμογής και Υποχρέωση Υποβολής Αναφορών... 3 2. ΓΕΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας εοντολογίας της ιοίκησης. & των Οικονοµικών Υπηρεσιών. της Εθνικής Asset Management Α.Ε..Α.Κ.

Κώδικας εοντολογίας της ιοίκησης. & των Οικονοµικών Υπηρεσιών. της Εθνικής Asset Management Α.Ε..Α.Κ. εοντολογίας της ιοίκησης & των Οικονοµικών Υπηρεσιών της Εθνικής Asset εοντολογίας της I. ΣΚΟΠΟΣ Ο παρών εοντολογίας της ιοίκησης και των Οικονοµικών Υπηρεσιών (εφεξής ) καθορίζει τις βασικές δεοντολογικές

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτα αυτοδέσμευσης κοινωνικής ευθύνης και λογοδοσίας μη κυβερνητικών οργανώσεων

Χάρτα αυτοδέσμευσης κοινωνικής ευθύνης και λογοδοσίας μη κυβερνητικών οργανώσεων Χάρτα αυτοδέσμευσης κοινωνικής ευθύνης και λογοδοσίας μη κυβερνητικών οργανώσεων Ποιοι είμαστε Οι διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις που προσυπογράφουμε τον Καταστατικό Χάρτη Αυτοδέσμευσης Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΩ ΙΚΑ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΩ ΙΚΑ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΩ ΙΚΑ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Νοέµβριος 2012 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Προκειµένου να διασφαλιστεί η πλήρης συµµόρφωση µε τις απαιτήσεις του ρυθµιστικού και κανονιστικού πλαισίου καθώς και µε τα διεθνή αναγνωρισµένα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ AVON

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ AVON AVON PRODUCTS, INC. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ AVON Στην Avon, πρεσβεύουμε πέντε θεμελιώδεις αξίες: Εμπιστοσύνη, Σεβασμός, Πίστη, Ταπεινοφροσύνη και Ακεραιότητα. Καθεμία συνιστά αναπόσπαστο

Διαβάστε περισσότερα

THINK ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ SGS ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, Sergio Marchionne. Frankie Ng

THINK ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ SGS ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, Sergio Marchionne. Frankie Ng THINK ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ SGS ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, Η ακεραιότητα βρίσκεται στην καρδιά της SGS. Η εμπιστοσύνη που εμπνέουμε στους πελάτες μας και στους ενδιαφερόμενους είναι το κλειδί της επιτυχίας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΗΡ Ισχύει από 1η Φεβρουαρίου 2015

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΗΡ Ισχύει από 1η Φεβρουαρίου 2015 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΗΡ Ισχύει από 1η Φεβρουαρίου 2015 I. Εισαγωγή Στην ΗΡ συνεργαζόμαστε στενά με τους Συνεργάτες μας για την ολοκλήρωση των εργασιών μας με πάθος για τα προϊόντα και τους πελάτες

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Μάιος 2012

Κώδικας Δεοντολογίας Μάιος 2012 Κώδικας Δεοντολογίας Μάιος 2012 2 Δέσμευση της Διοίκησης του Ομίλου O Όμιλος ΤΙΤΑΝ κατά τις τελευταίες δεκαετίες έχει επεκταθεί πέρα από γεωγραφικά και πολιτιστικά σύνορα, ωστόσο, οι βασικές του αξίες,

Διαβάστε περισσότερα

Ξενοδοχειακή. Πολιτική

Ξενοδοχειακή. Πολιτική Ξενοδοχειακή Πολιτική 1. Περιβαλλοντική πολιτική 2. Πολιτική βιωσιμότητας 3. Πολιτική προσωπικού 4. Πολιτική υγείας και ασφάλειας 5. Πολιτική για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των παιδιών 6.

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Συμπεριφοράς Προμηθευτών της Microsoft

Κώδικας Συμπεριφοράς Προμηθευτών της Microsoft Κώδικας Συμπεριφοράς Προμηθευτών της Microsoft Η Microsoft δεν φιλοδοξεί να είναι απλώς μια επιτυχημένη εταιρεία, στόχος της είναι να καταξιωθεί ως σπουδαία εταιρεία. Για την εκπλήρωση αυτού του στόχου,

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών του Ομίλου TUI Travel PLC. Κατευθυντήριες οδηγίες για τους προμηθευτές (στο εξής

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών του Ομίλου TUI Travel PLC. Κατευθυντήριες οδηγίες για τους προμηθευτές (στο εξής Η μετάφραση παρέχεται αποκλειστικά για λόγους ευκολίας σε περίπτωση σύγκρουσης, υπερισχύει η αγγλική έκδοση. Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών του Ομίλου TUI Travel PLC Κατευθυντήριες οδηγίες για τους προμηθευτές

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών του Ομίλου TUI Travel PLC

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών του Ομίλου TUI Travel PLC Η μετάφραση παρέχεται αποκλειστικά για λόγους ευκολίας σε περίπτωση σύγκρουσης, υπερισχύει η αγγλική έκδοση. Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών του Ομίλου TUI Travel PLC Κατευθυντήριες οδηγίες για τους προμηθευτές

Διαβάστε περισσότερα

DPG DIGITAL MEDIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

DPG DIGITAL MEDIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ DPG DIGITAL MEDIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ 1. ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ 1.1 Η DPG DIGITAL MEDIA δεσμεύεται να ασκεί τις δραστηριότητές της σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας. Δεοντολογίας

Κώδικας. Δεοντολογίας Κώδικας Δεοντολογίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (ΕΕΑΑ) ΑΕ 2016 1 Μήνυμα Διοίκησης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πεδίο Εφαρμογής Βασικές Αρχές και Αντικείμενο του Κώδικα Προσωπική ακεραιότητα Εργασιακά και

Διαβάστε περισσότερα

«Οι Αξίες και τα Πρότυπά μας» για Επιχειρηματικούς Εταίρους

«Οι Αξίες και τα Πρότυπά μας» για Επιχειρηματικούς Εταίρους ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΤΗΣ MSD ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ «Οι Αξίες και τα Πρότυπά μας» για Επιχειρηματικούς Εταίρους Κώδικας Συμπεριφοράς Επιχειρηματικών Εταίρων της MSD [Έκδοση Ι] Η MSD δεσμεύεται για τη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ & ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ & ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ & ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΚΛΕΜΑΝ Δεκέμβριος 2011 Σελίδα 1 από 9 Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 2 Εισαγωγή... 3 Βασικές αρχές λειτουργίας Ομίλου Kleemann... 4 Τήρηση Κώδικα Δεοντολογίας...

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας εοντολογίας για Επαγγελματίες στην Υποστηριζόμενη Απασχόληση

Κώδικας εοντολογίας για Επαγγελματίες στην Υποστηριζόμενη Απασχόληση Κώδικας εοντολογίας για Επαγγελματίες στην Υποστηριζόμενη Απασχόληση Η Ευρωπαϊκή Ένωση για την Υποστηριζόμενη Απασχόληση (εφεξής ΥπΑπ) έχει αναπτύξει έναν Κώδικα Δεοντολογίας, που περιλαμβάνει την αρχές

Διαβάστε περισσότερα

Τηρώντας τις βασικές μας αξίες. Κώδικας Δεοντολογίας

Τηρώντας τις βασικές μας αξίες. Κώδικας Δεοντολογίας Τηρώντας τις βασικές μας αξίες Κώδικας Δεοντολογίας LeasePlan Κώδικας Δεοντολογίας 2 Κώδικας Δεοντολογίας Μήνυμα του Προέδρου 3 1. Η φιλοδοξία μας 5 1.1 Εφαρμόζοντας τις βασικές αξίες μας 5 1.2 Η αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ «ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ «ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ Γ Ε Ν Ι Κ Α Τα ακόλουθα αφορούν αποκλειστικά και μόνο στην ενότητα «ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» της ιστοσελίδας www.oeetak.gr του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (O.E.E.T.A.K.),

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εταιρικής Συμμόρφωσης με τον Κώδικα Επιχειρηματικής Δεοντολογίας της Εταιρείας και το Δίκαιο του Ανταγωνισμού

Πρόγραμμα Εταιρικής Συμμόρφωσης με τον Κώδικα Επιχειρηματικής Δεοντολογίας της Εταιρείας και το Δίκαιο του Ανταγωνισμού Πρόγραμμα Εταιρικής Συμμόρφωσης με τον Κώδικα Επιχειρηματικής Δεοντολογίας της Εταιρείας και το Δίκαιο του Ημερίδα ΣΕΒ, 30 Μαΐου 2019 Κώδικας Επιχειρηματικής Δεοντολογίας Ευ Επιχειρείν ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εργ.Αεροδυναμικής,ΕΜΠ. Καθ. Γ.Μπεργελές

Εργ.Αεροδυναμικής,ΕΜΠ. Καθ. Γ.Μπεργελές ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Το επάγγελμα του μηχανικού είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένου ότι είναι γενικά αποδεκτό ότι όσοι ασκούν αυτό το επάγγελμα κάνουν μια εργασία που έχει άμμεση και ζωτική σημασία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μήνυμα του Διευθύνοντα Συμβούλου. I. Τι είναι σωστή δεοντολογία?

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μήνυμα του Διευθύνοντα Συμβούλου. I. Τι είναι σωστή δεοντολογία? ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μήνυμα του Διευθύνοντα Συμβούλου I. Τι είναι σωστή δεοντολογία? II. Η Ηθική μας Δέσμευση Εστίαση στην ποιότητα Ικανοποίηση του πελάτη Νόμοι και ηθικά πρότυπα Διαφάνεια

Διαβάστε περισσότερα

Η δέσμευσή μας για ακεραιότητα και υπευθυνότητα. Κώδικας Συμπεριφοράς της Syngenta

Η δέσμευσή μας για ακεραιότητα και υπευθυνότητα. Κώδικας Συμπεριφοράς της Syngenta Η δέσμευσή μας για ακεραιότητα και υπευθυνότητα Κώδικας Συμπεριφοράς της Syngenta Κώδικας Συμπεριφοράς της Syngenta Η δέσμευσή μας για ακεραιότητα και υπευθυνότητα Κώδικας Συμπεριφοράς της Syngenta Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ 2011 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ 1 Κώδικας Δεοντολογίας Γραφείου Διασύνδεσης ΤΕΙ Λάρισας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Κώδικας δεοντολογίας με φοιτητές και αποφοίτους προπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΙ ΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΣΙ ΜΑ Α.Ε. Σελίδα 1 αϖό 8 ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Η Εταιρεία ΣΙ ΜΑ Α.Ε., λόγω της µακρόχρονης ϖορείας της και της ϖολυετούς εµϖειρίας της στο

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας Κώδικας Δεοντολογίας Επιστημών Πληροφορικής Εξωτερικοί Συνεργάτες Περιεχόμενα Αρχές Δεοντολογίας... 3 Γενικές αρχές δεοντολογίας... 3 Δεοντολογικές αρχές και Κανόνες Ηθικής στις ΤΠΕ... 3 Καθήκοντα... 5

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Συγκατάθεσης Trust International Insurance Company (Cyprus) Ltd

Σύντομη Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Συγκατάθεσης Trust International Insurance Company (Cyprus) Ltd Σύντομη Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Συγκατάθεσης Trust International Insurance Company (Cyprus) Ltd Η παρούσα δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων παρέχει μια σύντομη ενημέρωση των πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας. Νοέμβριος Brandit New Era Holding Ε.Π.Ε.

Κώδικας Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας. Νοέμβριος Brandit New Era Holding Ε.Π.Ε. Κώδικας Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας Νοέμβριος 2018 Brandit New Era Holding Ε.Π.Ε. 1 Brandit New Era Κώδικας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης EL V1.01 / 03.2019 Εισαγωγή στον κώδικα συνεργατών της Brandit

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α Τ Ο Υ Ε Κ Τ Ι Μ Η Τ Η / Κ Ω Δ Ι Κ Α Σ Δ Ε Ο Ν Τ Ο Λ Ο Γ Ι Α Σ Σεμινάριο Εκτιμήσεων Ακίνητης Περιουσίας, ΣΠΜΕ, 2018 Με την Παράγραφο Γ του Ν.4152/2013 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

affidea Κώδικας επιχειρηματικής συμπεριφοράς

affidea Κώδικας επιχειρηματικής συμπεριφοράς affidea Κώδικας επιχειρηματικής συμπεριφοράς affidea Κώδικας επιχειρηματικής συμπεριφοράς Κάνουμε το σωστό Τηρούμε τα υψηλότερα πρότυπα δεοντολογίας σε κάθε σημείο των εμπορικών συναλλαγών μας Συνδυάζουμε

Διαβάστε περισσότερα

Τ ο α δ α μ ά ν τ ι ν ο π ρ ό τ υ π ο

Τ ο α δ α μ ά ν τ ι ν ο π ρ ό τ υ π ο Τ ο α δ α μ ά ν τ ι ν ο π ρ ό τ υ π ο Εφαρμόζουμε τις αξίες μας κάθε μέρα ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ DOW Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Κώδικας επιχειρηματικής συμπεριφοράς της εταιρείας ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΥΠΡΟΥ) ΛΤΔ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΥΠΡΟΥ) ΛΤΔ I. ΣΚΟΠΟΣ Ο παρών Δεοντολογίας της Διοίκησης και των Οικονομικών Υπηρεσιών (εφεξής ) καθορίζει τις βασικές δεοντολογικές υποχρεώσεις και τα πρότυπα συμπεριφοράς των καλυπτόμενων (από τον Κώδικα) προσώπων,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΣΕ ΚΟΙΝΉ ΒΆΣΗ. Κώδικας Δεοντολογίας για Επιχειρηματικούς Εταίρους. We are building the world of tomorrow.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΣΕ ΚΟΙΝΉ ΒΆΣΗ. Κώδικας Δεοντολογίας για Επιχειρηματικούς Εταίρους. We are building the world of tomorrow. ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ ΣΕ ΚΟΙΝΉ ΒΆΣΗ Κώδικας Δεοντολογίας για Επιχειρηματικούς Εταίρους We are building the world of tomorrow. Περιεχόμενα Προοίμιο... 3 Επιχειρηματική Ακεραιότητα... 4 Γενικές Αρχές... 4 Σύγκρουση

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Κοινωνικής Ευθύνης

Κώδικας Δεοντολογίας Κοινωνικής Ευθύνης Κώδικας Δεοντολογίας Κοινωνικής Ευθύνης 2018 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Η Πρωτοβουλία για το Εμπόριο με Ηθικές Αρχές (ΕΤΙ = Ethical Trading Initiative) είναι ένας φορέας συνεργασίας μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Η βάση της επιτυχίας μας

Η βάση της επιτυχίας μας Κώδικας Συμπεριφοράς Οι Αξίες και τα Πρότυπά μας Η βάση της επιτυχίας μας Έκδοση IV Η εταιρεία μας Από την αρχή, η πορεία της MSD τροφοδοτούνταν από την πεποίθηση ότι υπηρετεί έναν καλό σκοπό. Ο George

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμιος κώδικας επιχειρηματικής δεοντολογίας

Παγκόσμιος κώδικας επιχειρηματικής δεοντολογίας Παγκόσμιος κώδικας επιχειρηματικής δεοντολογίας 2/16 Ζουμε Τις Αξιες, Εκπληρωνουμε Τον Σκοπο Μας... 3 Γιατι Χρειαζομαστε Αυτον Τον Κωδικα;... 4 Χρηση Του Παροντος Κωδικα... 4 Η Δεσμευση Μας Στις Αξιες

Διαβάστε περισσότερα

3.10 Υπεύθυνες Προμήθειες και Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας

3.10 Υπεύθυνες Προμήθειες και Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας 3.10 Υπεύθυνες Προμήθειες και Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι σήμερα, εξίσου ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα όλων των επιχειρήσεων, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Ο Κώδικας Δεοντολογίας της Charalambides-Christis.μας καθοδηγεί στις καθημερινές μας επιχειρηματικές αλληλεπιδράσεις, αντικατοπτρίζοντας το πρότυπό μας για τη σωστή συμπεριφορά μας

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Συνεργατών. I. Εισαγωγή

Κώδικας Δεοντολογίας Συνεργατών. I. Εισαγωγή Κώδικας Δεοντολογίας Συνεργατών I. Εισαγωγή Στην Hewlett Packard Enterprise (ΗΡE) συνεργαζόμαστε στενά με τους Συνεργάτες μας για την ολοκλήρωση των εργασιών μας με πάθος για τα προϊόντα και τους πελάτες

Διαβάστε περισσότερα