Administrative Policy Greek translation from English original

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Administrative Policy Greek translation from English original"

Transcript

1 Κώδικας Συμπεριφοράς Όλες οι μονάδες Η ΚΟΝΕ έχει ως αποστολή να βελτιώνει το ρυθμό ροής της αστικής ζωής. Το όραμά μας είναι να παραδίδουμε την καλύτερη εμπειρία People Flow, προσφέροντας ευκολία, αποτελεσματικότητα και εμπειρίες στους χρήστες και τους πελάτες σε όλον τον κύκλο ζωής των κτηρίων Η επιχειρησιακή συμπεριφορά μας βασίζεται στην ειλικρίνεια, την ακεραιότητα και το θεμιτό ανταγωνισμό. Οι αρχές αυτές όχι μόνο διαμορφώνουν τη συμπεριφορά που προσδοκούν από εμάς οι πελάτες και οι επιχειρησιακοί συνεργάτες μας, αλλά και μας επιτρέπουν να δημιουργούμε ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον για όλους στην ΚΟΝΕ. Αυτός ο Κώδικας συμπεριφοράς εξηγεί πώς διεξάγουμε τις επιχειρήσεις μας με υπευθυνότητα και εργασιακό ήθος ώστε να κερδίζουμε και να διατηρούμε την εμπιστοσύνη των πελατών. Επίσης, έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους εργαζόμενους να λαμβάνουν καθημερινά τις σωστές αποφάσεις στο περιβάλλον εργασίας τους, σε ολόκληρο το φάσμα παγκόσμιων δραστηριοτήτων της ΚΟΝΕ. Ο κώδικας περιγράφει την αναμενόμενη συμπεριφορά που θα πρέπει να επιδεικνύουν οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις της ΚΟΝΕ και, παράλληλα, θίγει τη συμπεριφορά που δεν είναι ανεκτή. Όλοι οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΕ θα πρέπει να διαβάσουν, να κατανοήσουν και να συμμορφώνονται με τις πολιτικές που περιγράφονται κατωτέρω. Ο παρών Κώδικας Συμπεριφοράς ισχύει στο σύνολο της ΚΟΝΕ, συμπεριλαμβανομένων όλων των θυγατρικών, υποκαταστημάτων και άλλων οντοτήτων στις οποίες η ΚΟΝΕ ασκεί διαχειριστικό έλεγχο. Ο παρών Κώδικας συμπεριφοράς είναι διαθέσιμος στο κοινό από τον ιστότοπό μας 1. ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Η ΚΟΝΕ έχει δεσμευτεί να συμμορφώνεται πλήρως με όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς. Ο παρών Κώδικας Συμπεριφοράς δεν υποκαθιστά, ούτε και υπερισχύει των τοπικών νόμων και κανονισμών. Αποτελεί ένα σύνολο συμπληρωματικών αρχών και προτύπων συμπεριφοράς που δεν έχουν νομικό χαρακτήρα. Η ΚΟΝΕ πρέπει να προσαρμόζεται στις επικρατούσες πολιτισμικές νόρμες και πρακτικές κάθε χώρας στην οποία δραστηριοποιείται. Ωστόσο, εάν οι πολιτισμικές νόρμες και πρακτικές αυτές έρχονται σε σύγκρουση με το πνεύμα του παρόντος Κώδικα Συμπεριφοράς, θα πρέπει να συμμορφώνεστε με τον παρόντα Κώδικα Συμπεριφοράς. Σε περίπτωση αμφιβολίας, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ζητούν περαιτέρω οδηγίες από το Τμήμα Συμμόρφωσης της KONE. 2. ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η ΚΟΝΕ επιδιώκει να δημιουργήσει και να διατηρήσει ένα περιβάλλον στο οποίο κάθε εργαζόμενος αντιμετωπίζεται ως ξεχωριστό άτομο και μπορεί να εργαστεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

2 Η ΚΟΝΕ σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως αναφέρονται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τα βασικά εργασιακά δικαιώματα όπως ορίζονται από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας. Στο πλαίσιο άσκησης των δραστηριοτήτων της, η ΚΟΝΕ σέβεται την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι και το δικαίωμα συλλογικής διαπραγμάτευσης. Ειδικά στην περίπτωση που τα δικαιώματα αυτά περιορίζονται από την τοπική νομοθεσία, η ΚΟΝΕ ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σε διάλογο με τη διοίκηση και να αναφέρουν τυχόν παράπονα. 2.1 Απαγόρευση των διακρίσεων Όλοι οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΕ πρέπει να αντιμετωπίζονται κατά δίκαιο και ίσο τρόπο από τη διοίκηση, καθώς και από τους συναδέλφους τους. Η ΚΟΝΕ έχει δεσμευτεί να εφαρμόζει μια πολιτική ίσων ευκαιριών που απαγορεύει οποιουδήποτε είδους διακρίσεις. Προωθείται και εκτιμάται η διαφορετικότητα Όλες οι αποφάσεις που αφορούν έναν μεμονωμένο εργαζόμενο θα πρέπει να βασίζονται σε αξιοκρατικά κριτήρια, όπως οι ικανότητες, οι δεξιότητες και τα επιτεύγματα. Τέτοιου είδους αποφάσεις δεν πρέπει να επηρεάζονται από το φύλο, την ηλικία, τη θρησκεία, την οικογενειακή κατάσταση, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τα πολιτικά φρονήματα ή την εθνική ή εθνοτική καταγωγή του εργαζομένου, ή άλλα παρόμοια χαρακτηριστικά. Στόχος και πρόθεση της KONE είναι να τοποθετεί τους εργαζόμενους στις θέσεις που είναι οι πλέον κατάλληλες για τις δυνατότητές τους. 2.2 Ασφάλεια και Υγεία Κάθε εργαζόμενος της KONE έχει δικαίωμα σε ένα ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον. Κάθε εργαζόμενος της ΚΟΝΕ είναι υπεύθυνος να - συμμορφώνεται με τις διαδικασίες και οδηγίες ασφαλείας της ΚΟΝΕ, - χρησιμοποιεί εξοπλισμό ατομικής προστασίας και - αποκαθιστά τυχόν εντοπισθείσες αποκλίσεις από τις διαδικασίες ασφαλείας της ΚΟΝΕ. Προτρέπουμε όλους τους εργαζόμενους της ΚΟΝΕ να αναφέρουν ζητήματα ασφάλειας που αφορούν τους άλλους εργαζόμενους της ΚΟΝΕ ή τους χρήστες του εξοπλισμού της ΚΟΝΕ στον προϊστάμενό τους ή στον Υπεύθυνο Ασφαλείας της μονάδας τους. Το θέμα αυτό εξετάζεται αναλυτικότερα στην Πολιτική Ασφαλείας της KONE. 2.3 Απαγόρευση ανάρμοστης συμπεριφοράς και σεξουαλικής παρενόχλησης Η ΚΟΝΕ πιστεύει ακράδαντα ότι κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα προστασίας έναντι κάθε προσβολής της προσωπικής του ακεραιότητας. Απαγορεύεται κάθε είδος παρενόχλησης, άμεση ή έμμεση, σωματική ή λεκτική, ανεξαρτήτως της πρόθεσής της. Τυχόν επιθετική ή ανάρμοστη συμπεριφορά δεν θα γίνεται ανεκτή. Το παραπάνω ισχύει ιδιαίτερα σε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης από οποιαδήποτε άτομα, συμπεριλαμβανομένων προϊσταμένων, συναδέλφων, πελατών ή προμηθευτών, Τέτοιου είδους παρενόχληση δεν θα είναι ανεκτή σε καμία περίπτωση. Η σεξουαλική παρενόχληση μπορεί να έχει τη μορφή ανεπιθύμητης σεξουαλικής συμπεριφοράς ή σχολίων σεξουαλικού περιεχομένου εντός ή εκτός του ωραρίου εργασίας. Ωστόσο, η ΚΟΝΕ δεν μπορεί να λάβει μέτρα κατά τυχόν παρενόχλησης για την οποία δεν έχει ενημερωθεί.

3 Εάν κάποιος υποστεί ή παρατηρήσει συμπεριφορά που πιστεύει ότι συνιστά παρενόχληση, παρακαλείται να επικοινωνήσει με το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της περιοχής του ή με το Τμήμα Συμμόρφωσης της ΚΟΝΕ. 2.4 Παιδική ή Καταναγκαστική Εργασία Η ΚΟΝΕ δεν κάνει χρήση παιδικής ή καταναγκαστικής εργασίας, ούτε συνεργάζεται με προμηθευτές ή υπεργολάβους που κάνουν χρήση τέτοιου είδους εργασίας. 2.5 Η/Υ και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Οι εργαζόμενοι μπορούν περιστασιακά να χρησιμοποιούν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τον εξοπλισμό επικοινωνίας που τους παρέχει η KONE, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για προσωπικά ζητήματα, αλλά τέτοιου είδους προσωπική χρήση θα πρέπει να διατηρείται στο ελάχιστο. Κάθε χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του εξοπλισμού επικοινωνίας της KONE θα πρέπει να είναι υπεύθυνη, επαγγελματική και σύμφωνη με τις πολιτικές της εταιρείας. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ο εξοπλισμός επικοινωνίας της KONE δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καμία περίπτωση για την εμπλοκή σε παράνομες, δόλιες ή κακόβουλες δραστηριότητες, ούτε για τη διαβίβαση ή αποθήκευση προσβλητικού, άσεμνου (π.χ. πορνογραφικού) ή πολιτικού περιεχομένου υλικού. 3. ΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Οι νόμοι περί ανταγωνισμού και η Πολιτική Συμμόρφωσης σε θέματα Ανταγωνισμού της KONE απαγορεύουν συζητήσεις, επικοινωνίες, συμφωνίες και συνεννοήσεις με ανταγωνιστή όσον αφορά τις τιμές, την τιμολογιακή πολιτική, τις εκπτώσεις, τις προωθητικές ενέργειες, τους όρους και τις προϋποθέσεις πώλησης, τις προμήθειες, τις εδαφικές αγορές, το κόστος παραγωγής, διανομής, κ.λπ. Ωστόσο, οι πωλήσεις ανταλλακτικών και άλλες πωλήσεις και αγορές από ανταγωνιστές στο πλαίσιο άσκησης της συνήθους δραστηριότητας της επιχείρησης είναι ασφαλώς θεμιτές και αποδεκτές. Οι συζητήσεις με ανταγωνιστές θα πρέπει να λαμβάνουν χώρα μέσω νόμιμων φόρουμ, όπως στο πλαίσιο διεθνών ή τοπικών βιομηχανικών οργανώσεων. Ωστόσο, τα θέματα συζήτησης δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αφορούν συμβάντα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν παραβίαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού. Το θέμα αυτό εξετάζεται λεπτομερέστερα στην Πολιτική Συμμόρφωσης σε θέματα Ανταγωνισμού της KONE. 4. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ Βιωσιμότητα σημαίνει ευθύνη για τις οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων της KONE. Η ΚΟΝΕ παρέχει ασφαλείς, περιβαλλοντικά αποδοτικές και υπεύθυνες λύσεις και υπηρεσίες υψηλών επιδόσεων. Η ΚΟΝΕ πασχίζει διαρκώς να βελτιώσει τις λύσεις και τις υπηρεσίες αυτές με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια.

4 Οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΕ οφείλουν να ενεργούν λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις επιπτώσεις που θα έχει κάθε ενέργειά τους στο περιβάλλον. Κάθε υπάλληλος της ΚΟΝΕ πρέπει να αναζητά ενεργά τρόπους συνεργασίας με τους προμηθευτές και τους πελάτες της KONE για την πρόληψη ή τη μείωση των εκπομπών και των αποβλήτων που σχετίζονται με την επιχειρηματική της δραστηριότητα. 5. ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Οποιεσδήποτε δηλώσεις, ανακοινώσεις, κοινοποιήσεις, καθώς και πιστοποιήσεις που παρέχονται στους πελάτες και τους επιχειρηματικούς εταίρους πρέπει να είναι αληθείς και ορθές. Η ΚΟΝΕ δεν δυσφημίζει οποιοδήποτε από τα προϊόντα, τις υπηρεσίες ή τους εργαζομένους των ανταγωνιστών της. Όλα τα προϊόντα μας πρέπει να συμμορφώνονται με όλους τους ισχύοντες κανονισμούς σε θέματα ποιότητας και ασφάλειας, καθώς και τις υποσχέσεις μας σε σχέση με αυτά. 6. ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ 6.1 Σύγκρουση Συμφερόντων Η ΚΟΝΕ αναμένει από τους εργαζομένους της να είναι πιστοί και να λαμβάνουν επιχειρηματικές αποφάσεις προς το συμφέρον της ΚΟΝΕ. Οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΕ πρέπει να αποφεύγουν κάθε σύγκρουση συμφερόντων, δηλαδή καταστάσεις όπου τα προσωπικά τους συμφέροντα μπορεί να είναι ή φαίνεται να είναι σε σύγκρουση με εκείνα της ΚΟΝΕ. Ενδέχεται να προκύψει σύγκρουση συμφερόντων, για παράδειγμα, όταν: - στενός συγγενής εργαζόμενου αποτελεί προμηθευτή, πελάτη ή ανταγωνιστή της ΚΟΝΕ ή εργαζόμενο σε μια τέτοια εταιρεία - εργαζόμενος/νη ή στενός συγγενής εργαζόμενου/νης διατηρεί σημαντικά συμφέροντα σε εταιρεία που συνεργάζεται με την ΚΟΝΕ - εργαζόμενος/νη απασχολείται εξωτερικά ή διεξάγει άλλες δραστηριότητες με εταιρεία που συνεργάζεται με την ΚΟΝΕ ή είναι ανταγωνιστική της ΚΟΝΕ - εργαζόμενος/νη έχει προσωπική σχέση με συνάδελφο που είναι, άμεσα ή έμμεσα, ανώτερος/ρη ή κατώτερός/ρη του ιεραρχικά - εργαζόμενος επιδιώκει να προωθήσει με αθέμιτο τρόπο τα συμφέροντα φίλου ή συγγενή του Οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΕ πρέπει να γνωστοποιούν όλες τις πιθανές και υφιστάμενες συγκρούσεις συμφερόντων εγγράφως στον προϊστάμενό τους και στο οικείο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού. 6.2 Εξωτερική Εργασία και Συμμετοχή σε Διοικητικό Συμβούλιο Κάθε εργαζόμενος της ΚΟΝΕ που επιθυμεί να απασχοληθεί εξωτερικά ή να ασκεί διαχειριστικά καθήκοντα εκτός της εταιρείας, θα πρέπει να γνωστοποιήσει την πρόθεσή του αυτή στην ΚΟΝΕ. Μια τέτοια δραστηριότητα μπορεί να είναι αποδεκτή υπό την προϋπόθεση ότι δεν έρχεται σε σύγκρουση με τις αρμοδιότητες του εργαζομένου και δεν δημιουργεί πιθανή ή εμφανή σύγκρουση συμφερόντων. Μια τέτοια δραστηριότητα υπόκειται πάντα στην προηγούμενη έγκριση του προϊσταμένου του εργαζομένου.

5 6.3 Επενδύσεις Οι εργαζόμενοι πρέπει να δηλώσουν στην ΚΟΝΕ οποιοδήποτε οικονομικό συμφέρον, είτε άμεσο είτε έμμεσο, το οποίο διατηρούν οι ίδιοι ή μέλη του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος σε οποιαδήποτε επιχείρηση ή εταιρεία που είναι ανταγωνιστής της ΚΟΝΕ ή με την οποία η ΚΟΝΕ συνεργάζεται, εξαιρουμένων των αμιγώς οικονομικών συμφερόντων σε μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία. 6.4 Ανάρμοστες πληρωμές ή παροχές Η ΚΟΝΕ επιδεικνύει μηδενική ανοχή απέναντι σε θέματα διαφθοράς, είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Καμία άμεση ή έμμεση δωροδοκία, δώρο, χάρη ή πληρωμή δεν πρέπει να πραγματοποιείται σε ή προς όφελος οποιουδήποτε τρίτου μέρους (συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε δημόσιου εκπρόσωπου ή λειτουργού, εργατικού συνδικάτου, υφιστάμενου ή υποψήφιου πελάτη ή προμηθευτή ή εκπροσώπων ή υπαλλήλων τους) για το σκοπό της αποκόμισης οποιουδήποτε οφέλους με αθέμιτο τρόπο. Ομοίως, κανένας εργαζόμενος της ΚΟΝΕ δεν θα δέχεται ανάρμοστες πληρωμές, δώρα, χάρες ή παροχές από οποιαδήποτε πηγή, είτε άμεσα είτε έμμεσα. 6.5 Επαγγελματικά Δώρα και Εταιρική Φιλοξενία Επαγγελματικά δώρα και προσφορές φιλοξενίας μπορεί να παρέχονται και να γίνονται δεκτά ως πράξεις αβρότητας που βοηθούν στην προώθηση των σχέσεων μεταξύ των μερών, υπό την προϋπόθεση ότι παρέχονται σε συμμόρφωση με τους ισχύοντες νόμους και ότι δεν παραβιάζουν τον παρόντα Κώδικα Συμπεριφοράς Συμβολικά δώρα χαμηλής αξίας μπορούν να γίνονται δεκτά και να προσφέρονται. Απαγορεύονται δώρα ή παροχές που είναι παράλογα ως προς τη φύση, τη συχνότητα ή την αξία τους. Απαγορεύεται η λήψη ή η προσφορά χρηματικού δώρου ανεξαρτήτως ύψους και νομίσματος. Είναι αποδεκτή οποιαδήποτε εύλογη ψυχαγωγική δραστηριότητα ή άλλου είδους εταιρική φιλοξενία στο πλαίσιο μιας επιχειρηματικής σχέσης, εφόσον αυτό είναι σύνηθες. Τέτοιου είδους ψυχαγωγικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, δεξιώσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις, η συμμετοχή στις οποίες είναι προς το συμφέρον της KONE. Ένας εργαζόμενος της ΚΟΝΕ μπορεί επομένως να δεχθεί περιστασιακά κατάλληλα επαγγελματικά γεύματα από έναν προμηθευτή, πάροχο υπηρεσιών ή επιχείρηση που επιδιώκει να συνεργαστεί με την ΚΟΝΕ. Στις ψυχαγωγικές δραστηριότητες που προσφέρουμε στους πελάτες μας, πρέπει πάντα να παρευρίσκεται ένας εκπρόσωπος της KONE. Τα επαγγελματικά δώρα και οι εταιρικές δραστηριότητες φιλοξενίας - δεν πρέπει ποτέ να επηρεάζουν τις επιχειρηματικές αποφάσεις των εργαζομένων της ΚΟΝΕ - δεν πρέπει να υποχρεώνουν έναν εργαζόμενο ή την ΚΟΝΕ να αναλάβει καμία υποχρέωση - θα πρέπει να εντάσσονται στο πλαίσιο της συνήθους πρακτικής σε θέματα επαγγελματικών παροχών - να είναι εύλογης αξίας και συχνότητας - δεν θα πρέπει να προσφέρονται για την απόκτηση αθέμιτου πλεονεκτήματος - δεν θα πρέπει να γίνονται δεκτά εφόσον το είδος, η αξία ή η χρονική στιγμή της παροχής ή της εταιρικής φιλοξενίας που προσφέρεται ή λαμβάνεται θα μπορούσαν να δημιουργήσουν υποψίες ότι επιχειρείται ο αθέμιτος επηρεασμός μιας επιχειρηματικής απόφασης ή έγκρισης από αρμόδια αρχή.

6 Εάν ένας εργαζόμενος της ΚΟΝΕ δεχθεί πρόταση ή αποδεχθεί οποιοδήποτε δώρο ή ψυχαγωγία που είναι αντίθετη προς τους κανόνες αυτούς, πρέπει να ενημερώσει άμεσα τον προϊστάμενό του. Οι παραπάνω αρχές ισχύουν επίσης για επιχειρηματικά δώρα και παροχές εταιρικής φιλοξενίας που προσφέρονται σε συγγενείς των εργαζομένων της ΚΟΝΕ σε σχέση με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες. Σε ορισμένες χώρες ή επιχειρηματικούς τομείς/λειτουργίες, οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΕ ενδέχεται να υπόκεινται σε πιο αναλυτικές τοπικές κατευθυντήριες γραμμές. 6.6 Καταπολέμηση της απάτης Τα κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία της Εταιρείας πρέπει πάντα να χρησιμοποιούνται με υπεύθυνο τρόπο και για τους προβλεπόμενους και νόμιμους σκοπούς. Οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται στην ΚΟΝΕ σε περίπτωση που ζητείται επιστροφή ή αποζημίωση, παροχές ή εγκρίσεις για τη χρήση περιουσιακών στοιχείων της KONE, πρέπει πάντα να είναι ακριβής και αξιόπιστη. Απαγορεύεται κάθε είδους κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση ή άλλου είδους κατάχρηση των περιουσιακών στοιχείων της ΚΟΝΕ. 6.7 Πολιτικές δραστηριότητες και χορηγίες Η KONE αναγνωρίζει και εκτιμά την ελευθερία του κάθε εργαζομένου της ΚΟΝΕ να επιλέξει μια πολιτική άποψη. Ωστόσο, για να διασφαλιστεί ότι η διατύπωση οποιωνδήποτε πολιτικών απόψεων από τους εργαζόμενους της ΚΟΝΕ δεν είναι δυνατόν να θίξει κάποιον συνάδελφό τους, στις εγκαταστάσεις και σε οποιεσδήποτε εργασιακές εκδηλώσεις της ΚΟΝΕ δεν πρέπει να ασκούνται πολιτικές δραστηριότητες ούτε και να εκφράζονται πολιτικές πεποιθήσεις. Κεφάλαια ή πόροι της KONE δεν θα πρέπει να προσφέρονται άμεσα ή έμμεσα σε πολιτικές καμπάνιες, πολιτικά κόμματα ή υποψηφίους ή δημόσιους υπαλλήλους ή οποιονδήποτε που συνδέεται μαζί τους χωρίς την προηγούμενη έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Νομικής Υποστήριξης (Global Legal Function) της ΚΟΝΕ. Οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΕ θα πρέπει να φροντίζουν να μην δηλώνουν ότι εκπροσωπούν την ΚΟΝΕ στις προσωπικές πολιτικές τους δραστηριότητες ή απόψεις. 7. ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ 7.1 Ασφάλεια Πληροφοριών και Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας Οι πληροφορίες αποτελούν πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας. Η ΚΟΝΕ διαφυλάσσει την εμπιστευτικότητα, την ακεραιότητα και τη διαθεσιμότητα των ιδιωτικών πληροφοριών της. Όλοι οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΕ είναι υπεύθυνοι για τη δέουσα προστασία των περιουσιακών στοιχείων της KONE, συμπεριλαμβανομένης της πνευματικής ιδιοκτησίας και των εμπιστευτικών πληροφοριών της. Η διαχείριση, η χρήση, η κοινοποίηση και η διανομή των πληροφοριών αυτών θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τις ισχύουσες πολιτικές της ΚΟΝΕ. Οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΕ σέβονται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και τις ιδιωτικές πληροφορίες των άλλων και μεταχειρίζονται τις πληροφορίες αυτές σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, καθώς και τις συμβατικές απαιτήσεις.

7 7.2 Προστασία Δεδομένων Η ΚΟΝΕ δεσμεύεται να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα. Προσωπικά δεδομένα νοείται κάθε πληροφορία που αφορά κάποιο προσδιορισμένο ή προσδιορίσιμο πρόσωπο. Οποιαδήποτε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων, πελατών, προμηθευτών ή άλλων προσώπων που πραγματοποιείται στην ΚΟΝΕ πρέπει να είναι νόμιμη, δίκαιη και διαφανής απέναντι στα ενδιαφερόμενα πρόσωπα. Επιπλέον, η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων πρέπει να πραγματοποιείται σύμφωνα με τις σχετικές πολιτικές και κατευθυντήριες γραμμές της ΚΟΝΕ, και τη νομοθεσία. 7.3 Εμπιστευτικές Πληροφορίες και Διαπραγμάτευση Τίτλων Είναι τόσο παράνομο όσο και αντίθετο προς την πολιτική της ΚΟΝΕ οποιοσδήποτε από τους εργαζομένους της να εκμεταλλευτεί εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με την ΚΟΝΕ ή οποιαδήποτε εταιρεία με την οποία αυτή συνεργάζεται προκειμένου να αποκομίσει όφελος. Απαγορεύεται επίσης να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία προς όφελος οποιουδήποτε τρίτου μέρους. Μέχρι να δημοσιευθεί, οποιαδήποτε σημαντική πληροφορία σχετικά με την ΚΟΝΕ ή την επιχειρηματική της δραστηριότητα θεωρείται εμπιστευτική. Οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΕ που κατέχουν εμπιστευτικές πληροφορίες υπόκεινται στους νόμους που αφορούν την εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών όσον αφορά την αγορά ή πώληση μετοχών της ΚΟΝΕ και την επικοινωνία με τους άλλους σχετικά με αυτές. Το θέμα αυτό εξετάζεται αναλυτικότερα στους κανονισμούς περί εμπιστευτικών πληροφοριών της KONE. 7.4 Χρηματοοικονομική Πληροφόρηση Όλες οι εταιρικές εκθέσεις και αναφορές που υποβάλλονται από κάθε μονάδα της ΚΟΝΕ πρέπει να συμμορφώνονται με τα λογιστικά πρότυπα της KONE (KAS) και άλλους ισχύοντες κανόνες και να είναι ακριβείς και αξιόπιστες ως προς όλες τις σημαντικές πτυχές τους. Όλα τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού της KONE πρέπει να καταγράφονται δεόντως και οι χρηματοοικονομικές εκθέσεις ή/και τα λογιστικά αρχεία δεν πρέπει να περιέχουν ψευδείς, παραπλανητικές ή πλασματικές εγγραφές ή πληροφορίες. Όλες οι απαιτούμενες εκ του νόμου οικονομικές καταστάσεις και εκθέσεις καθώς και οι ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της ΚΟΝΕ πρέπει να συμμορφώνονται με τους νόμους, τους κανόνες και τα πρότυπα που ισχύουν για τον συγκεκριμένο τύπο πληροφόρησης. 8. ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ Η ΚΟΝΕ επιθυμεί να αποτελεί ελκυστικό επιχειρηματικό εταίρο και επιδιώκει να διατηρεί αξιόπιστες και δίκαιες σχέσεις για το κοινό όφελος της ΚΟΝΕ και των προμηθευτών, παρόχων υπηρεσιών, υπεργολάβων και άλλων επιχειρηματικών εταίρων της. Η ΚΟΝΕ είναι δίκαιη στις συναλλαγές της με τους προμηθευτές και τους επιχειρηματικούς εταίρους της. Ακατάλληλες ενέργειες ή ανάρμοστες προσπάθειες επηρεασμού των αγοραστικών αποφάσεων της KONE από προμηθευτές ή επιχειρηματικούς εταίρους αποτελούν λόγο απόρριψης ή καταγγελίας της εκάστοτε ισχύουσας συμφωνίας.

8 Η ΚΟΝΕ αναμένει ότι όλοι οι προμηθευτές, οι διανομείς και οι αντιπρόσωποί της συμμορφώνονται με τους επιμέρους Κώδικες Συμπεριφοράς για τους προμηθευτές και τους διανομείς. Οι συμφωνίες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και αντιπροσώπευσης πρέπει να είναι έγγραφες, εύλογες από άποψη τιμήματος και να αντικατοπτρίζουν το έργο που έχει πράγματι εκτελεστεί για λογαριασμό της ΚΟΝΕ. 9. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ Η ΚΟΝΕ εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής όσον αφορά τις παραβάσεις του παρόντος Κώδικα Συμπεριφοράς. Σε οποιονδήποτε ο οποίος δεν συμμορφώνεται με τον παρόντα Κώδικα Συμπεριφοράς ή ο οποίος καθοδηγεί ή εξαναγκάζει άλλον υπάλληλο, επιχειρησιακό συνεργάτη ή προμηθευτή της ΚΟΝΕ να παραβιάσει τον παρόντα Κώδικα Συμπεριφοράς θα επιβάλλονται τα δέοντα πειθαρχικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης μέχρι και πιθανής απόλυσης και καταβολής αποζημίωσης. Ορισμένες παραβάσεις ποινικού χαρακτήρα μπορεί επίσης να επιφέρουν την επιβολή ποινικών κυρώσεων. Κάθε εργαζόμενος της ΚΟΝΕ οφείλει να καταγγέλλει οποιεσδήποτε τελεσθείσες ή ενδεχόμενες παραβάσεις του Κώδικα Συμπεριφοράς στην τοπική διοίκηση, στη Διεύθυνση Νομικής Υποστήριξης της ΚΟΝΕ ή στη Διεύθυνση Συμμόρφωσης της KONE. Εναλλακτικά, οι εργαζόμενοι δύνανται να αναφέρουν τα θέματα που τους ανησυχούν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά μέσω της γραμμής συμμόρφωσης της ΚΟΝΕ, η οποία είναι διαθέσιμη στις τοπικές γλώσσες και μπορεί να χρησιμοποιείται ανώνυμα, εφόσον αυτό επιτρέπεται από την τοπική νομοθεσία. Ανατρέξτε στο παγκόσμιο εσωτερικό δίκτυο για τα στοιχεία επικοινωνίας. Κάθε επικοινωνία σχετικά με τελεσθείσες ή ενδεχόμενες παραβάσεις του Κώδικα Συμπεριφοράς θα παραμένει εμπιστευτική, εφόσον αυτό είναι δυνατόν. Η ΚΟΝΕ δεν ανέχεται οποιαδήποτε μορφή αντιποίνων εις βάρος οποιουδήποτε ατόμου το οποίο αναφέρει καλόπιστα μια παράβαση του παρόντος Κώδικα Συμπεριφοράς. Η αποτροπή ενός εργαζομένου από την αναφορά μιας παράβασης στο πλαίσιο του παρόντος Κώδικα Συμπεριφοράς απαγορεύεται και ενδέχεται να επιφέρει πειθαρχικές κυρώσεις. 10. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Ενθαρρύνουμε οποιονδήποτε εργαζόμενο που προβληματίζεται σχετικά με ένα θέμα συμμόρφωσης ή έχει ερωτήσεις σχετικά με τον Κώδικα Συμπεριφοράς να απευθύνεται στον προϊστάμενό του ή την τοπική διοίκηση ή να επικοινωνεί απευθείας με τη Διεύθυνση Συμμόρφωσης της ΚΟΝΕ ή την τοπική ή Γενική Διεύθυνση Νομικής Υποστήριξης ή Ανθρώπινου Δυναμικού για υποστήριξη.

Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA

Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Η SCA δεσμεύεται για τη δημιουργία αξιών για τους υπαλλήλους, τους πελάτες, τους καταναλωτές, τους μετόχους καθώς και για τους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Η CBRE Group, Inc., συμπεριλαμβανομένων όλων των τμημάτων, επιχειρηματικών μονάδων, συνεργαζόμενων και θυγατρικών εταιρειών αυτής (από κοινού «CBRE») είναι πλήρως δεσμευμένη στην πραγματοποίηση των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. Ιανουάριος 2018

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. Ιανουάριος 2018 ΒΑΚΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. - Ε: Ζησίου 14-16, Αθήνα ΤΚ: 111 45 Τ.: 210 8327008/F.:2114114963, e-mail: info@vakon.gr/s:www.vakon.gr ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Ιανουάριος 2018 Εισαγωγή Ο Κώδικας Δεοντολογίας της

Διαβάστε περισσότερα

Αξίες και ηθική της Securitas. Securitas AB Εταιρική διοίκηση Αναθεωρήθηκε την 3 η Νοεμβριου 2014

Αξίες και ηθική της Securitas. Securitas AB Εταιρική διοίκηση Αναθεωρήθηκε την 3 η Νοεμβριου 2014 Αξίες και ηθική της Securitas Securitas AB Εταιρική διοίκηση Αναθεωρήθηκε την 3 η Νοεμβριου 2014 Σε ισχύ από την 3 η Νοεμβριου 2014 Πίνακας περιεχομένων Page 2 of 11 1 ΓΕΝΙΚΈΣ ΑΡΧΈΣ 3 2 ΟΙ ΑΞΊΕΣ ΜΑΣ 4

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Ανθρώπινα Δικαιώματα... 3 3. Υγεία και Ασφάλεια... 3 4. Ικανότητες, δεξιότητες και υποχρεώσεις εργαζομένων... 4 5. Αρχές Επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

VICTUS NETWORKS CODE OF CONDUCT

VICTUS NETWORKS CODE OF CONDUCT 1. Εισαγωγή VICTUS NETWORKS CODE OF CONDUCT Ο Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας (ΚΕΔ) σχεδιάστηκε με στόχο να αποτυπωθούν οι γενικές αρχές και οι κανόνες που πρέπει να διέπουν όλους τους εργαζόμενους

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ

Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ Η δέσμευσή μας για το σεβασμό και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κοινωνικών αρχών, όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος ΟΤΕ: Ο Όμιλος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ

ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ 1 Η Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. (εφεξής η «Εταιρία»), από την ίδρυσή της, πιστεύει ακράδαντα ότι η επιτυχία της είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς κάθε μέλους της. Η Εταιρία

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ

Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ Δήλωση Η δέσμευσή μας για το σεβασμό και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κοινωνικών αρχών, όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος

Διαβάστε περισσότερα

Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα

Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα δικαιώματά σας και τις υποχρεώσεις σας. Το αυθεντικό Αγγλικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ 0 ΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Περιεχόμενα Σελ. 1 Δήλωση Διοίκησης Σελ. 2 Βασικές Αρχές Λειτουργίας 1. Ανθρώπινα Δικαιώματα 2. Δίκαιες Συνθήκες Εργασίας 3. Σύγκρουση

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας.

Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας. Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας. 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Ι. Δέσμευση της Διοίκησης. 1. Αρχές. 2. Βασικοί άξονες. ΙΙ. Αρχές επαγγελματικής συμπεριφοράς. 1. Σύγκρουση συμφερόντων. 2. Προστασία περιουσιακών στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Η CBRE Group, Inc., συμπεριλαμβανομένων όλων των τμημάτων, επιχειρηματικών μονάδων, συνεργαζόμενων και θυγατρικών εταιρειών αυτής (από κοινού «CBRE») είναι πλήρως δεσμευμένη στην πραγματοποίηση των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Ανθρωπίνων ικαιωµάτων & Κοινωνικών Αρχών Οµίλου ΟΤΕ

Κώδικας Ανθρωπίνων ικαιωµάτων & Κοινωνικών Αρχών Οµίλου ΟΤΕ Κώδικας Ανθρωπίνων ικαιωµάτων & Κοινωνικών Αρχών Οµίλου ΟΤΕ Η δέσµευσή µας για το σεβασµό και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωµάτων και των κοινωνικών αρχών, όπου δραστηριοποιείται ο Όµιλος ΟΤΕ: Ο Όµιλος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΙΔΜΑ Α.Ε. Σελίδα 1 από 8 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Η Εταιρεία ΣΙΔΜΑ Α.Ε., λόγω της μακρόχρονης πορείας της και της πολυετούς εμπειρίας της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 1 Περιεχόμενα Εισαγωγή Ισχύς του Κώδικα σελ.3 σελ.3 Α) Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών σελ.3 Α.1 Εισαγωγή σελ.3 Α.2 Αρχές και Πρότυπα Συμμόρφωσης σελ.4 Α.3.

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας

Κώδικας Δεοντολογίας Κώδικας Δεοντολογίας To όραμά μας Μια εταιρεία στην οποία θέλουν να εργάζονται οι καλύτεροι. Η κορυφαία εταιρεία διανομής χημικών προϊόντων στον κόσμο, μια εταιρεία που προσφέρει ασυναγώνιστες δυνατότητες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΗΡ Ισχύει από 1η Φεβρουαρίου 2015

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΗΡ Ισχύει από 1η Φεβρουαρίου 2015 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΗΡ Ισχύει από 1η Φεβρουαρίου 2015 I. Εισαγωγή Στην ΗΡ συνεργαζόμαστε στενά με τους Συνεργάτες μας για την ολοκλήρωση των εργασιών μας με πάθος για τα προϊόντα και τους πελάτες

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ Πίνακας περιεχομένων Άρθρο 1 Εισαγωγή... 3 Άρθρο 2 Πυλώνες υπεύθυνου εφοδιασμού... 3 2.1 Ανθρώπινα δικαιώματα στην εργασία... 3 2.2 Υγεία και ασφάλεια...

Διαβάστε περισσότερα

DPG DIGITAL MEDIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

DPG DIGITAL MEDIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ DPG DIGITAL MEDIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ 1. ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ 1.1 Η DPG DIGITAL MEDIA δεσμεύεται να ασκεί τις δραστηριότητές της σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΜΙΛΟΥ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ)

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΜΙΛΟΥ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ) ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΜΙΛΟΥ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ) 1 ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥ 3. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΜΙΛΟΥ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ) 2 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ Σελίδα 1 από 5 ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Από κοινού με τον Παγκόσμιο Κώδικα Δεοντολογίας της PepsiCo, η παρούσα πολιτική τονίζει την υποχρέωση της PepsiCo να ενεργεί με ήθος και υπευθυνότητα σε όλες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για την Smith & Nephew Κώδικας Δεοντολογίας και Επιχειρηματικές Αρχές για Τρίτους

Οδηγός για την Smith & Nephew Κώδικας Δεοντολογίας και Επιχειρηματικές Αρχές για Τρίτους Οδηγός για την Smith & Nephew Κώδικας Δεοντολογίας και Επιχειρηματικές Αρχές για Τρίτους Τηλ. 44 (0) 207 401 76461 5 Adam Street Φαξ 44 (0) 207 960 2350 London WC2N 6LA Αγγλία Μήνυμα από τον Διευθύνοντα

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ

Κώδικας Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ Κώδικας Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ Πρόλογος Με τον Κώδικα Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς, αποτυπώνουμε σε ένα ενιαίο κείμενο το σύνολο των δεσμεύσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ JUMBO AEE. (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από 1.2.2013 συνεδρίασή του)

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ JUMBO AEE. (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από 1.2.2013 συνεδρίασή του) ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ JUMBO AEE (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από 1.2.2013 συνεδρίασή του) Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Άρθρο 1. Γενικά 3 Άρθρο 2. Συμμόρφωση με

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα

Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Υπηρετούμε και βιώνουμε τις Αξίες: Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα Προς τον σκοπό αυτό, αυτοδεσμευόμαστε σε όλα

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας & Επιχειρηματικής Ηθικής Περιεχόμενα

Κώδικας Δεοντολογίας & Επιχειρηματικής Ηθικής Περιεχόμενα Κώδικας Δεοντολογίας & Επιχειρηματικής Ηθικής Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Σκοπός... 2 Πεδίο εφαρμογής... 2 1. Οι Αρχές μας... 3 2. Ακεραιότητα και πρότυπα ηθικής... 4 3. Συμμόρφωση... 5 4. Σύγκρουση συμφερόντων...

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΝΑΤΌΤΕΡΟΙ, ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ, ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΆΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΈΣ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΤΌΤΕΡΟΙ, ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ, ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΆΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΈΣ ΜΑΣ Ο ΚΏΔΙΚΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΏΝ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΌΤΕΡΟΙ, ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ, ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΆΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΈΣ ΜΑΣ Imperial Brands Ο Κώδικας των Προμηθευτών μας (10.04.2018) Ο ΚΏΔΙΚΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΏΝ ΜΑΣ ΟΙ ΑΞΊΕΣ ΜΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ AVON

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ AVON AVON PRODUCTS, INC. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ AVON Στην Avon, πρεσβεύουμε πέντε θεμελιώδεις αξίες: Εμπιστοσύνη, Σεβασμός, Πίστη, Ταπεινοφροσύνη και Ακεραιότητα. Καθεμία συνιστά αναπόσπαστο

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας δεοντολογίας ΜΕΛΚΑΤ

Κώδικας δεοντολογίας ΜΕΛΚΑΤ Κώδικας δεοντολογίας ΜΕΛΚΑΤ Περιεχόμενα: 1. Εισαγωγή 2. Οι αξίες μας 3. Οι σχέσεις με τους εργαζόμενους μας 4. Οι σχέσεις με τους πελάτες μας 5. Οι σχέσεις με τους προμηθευτές μας 6. Παραβίαση του κώδικα

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Χάρτα Οµίλου OTE ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ

Κοινωνική Χάρτα Οµίλου OTE ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ Κοινωνική Χάρτα Οµίλου OTE ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ Λαµβάνοντας υπόψη την υπευθυνότητα, η οποία πρέπει να χαρακτηρίζει µια µεγάλη ευρωπαϊκή επιχείρηση, ο ΟΤΕ:. σέβεται την πολιτιστική, ηθική, κοινωνική, πολιτική

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες Αρχές για Προμηθευτές

Κατευθυντήριες Αρχές για Προμηθευτές Κατευθυντήριες Αρχές για Προμηθευτές Ως επιχειρηματικός οργανισμός που λειτουργεί με γνώμονα τις ηθικές αρχές, η Coca- Cola HBC A.G. και οι θυγατρικές της (συλλογικά στο εξής, η «Coca-Cola Hellenic» ή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ Επισκόπηση Η United Technologies Corporation, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων της, των επιχειρησιακών της μονάδων και των θυγατρικών της, (συλλογικά, UTC ) δεσμεύεται από τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ» Άρθρο 1 Πεδίο Εφαρμογής

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ» Άρθρο 1 Πεδίο Εφαρμογής ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ» Άρθρο 1 Πεδίο Εφαρμογής Στο πλαίσιο της επαγγελματικής δράσης τους, τα μέλη του Σ.Ε.Π.Υ. δεσμεύονται,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ LEASEPLAN.

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ LEASEPLAN. ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ LEASEPLAN WWW.LEASEPLAN.gr οκτωβριοσ 2012 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Πώς δουλεύουμε...03 Οι αξίες μας στην πράξη...04 Γενικές αρχές του Κώδικα...05 Οι πελάτες,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ. Προμηθευτών και Επιχειρηματικών Εταίρων της ΜΑΝ

ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ. Προμηθευτών και Επιχειρηματικών Εταίρων της ΜΑΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Προμηθευτών και Επιχειρηματικών Εταίρων της ΜΑΝ Έκδοση 2.0 Ισχύει από: 01/01/2015 Επικοινωνία: MAN SE, Compliance Awareness & Prevention, Oskar-Schlemmer-Straße 19-21, 80807 München

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 από 13 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. Rev 1

Σελίδα 1 από 13 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. Rev 1 Σελίδα 1 από 13 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Περιεχόμενα Σελίδα 2 από 13 Εισαγωγή... 3 Σκοπός... 3 Πεδίο Εφαρμογής... 4 1. Οι Αρχές μας... 5 2. Ακεραιότητα και Πρότυπα Ηθικής... 6 3. Συμμόρφωση... 7 4. Σύγκρουση

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A. Η Δέσμευση της Διοίκησης...3. Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4. Εταιρικές Αξίες Ομίλου ΤΙΤΑΝ...

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A. Η Δέσμευση της Διοίκησης...3. Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4. Εταιρικές Αξίες Ομίλου ΤΙΤΑΝ... «ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ & ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΤΙΤΑΝ» Μάιος 2008 1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A Η Δέσμευση της Διοίκησης......3 Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4 Εταιρικές Αξίες Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ 1 Εισαγωγή Οι σχέσεις που αναπτύσσουν οι εταιρείες του Ομίλου Quest με τους Προμηθευτές τους βασίζονται στην εμπιστοσύνη και την εντιμότητα. Αντίστοιχα, αναμένουν από τους

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΩ ΙΚΑ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΩ ΙΚΑ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΩ ΙΚΑ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Νοέµβριος 2012 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Προκειµένου να διασφαλιστεί η πλήρης συµµόρφωση µε τις απαιτήσεις του ρυθµιστικού και κανονιστικού πλαισίου καθώς και µε τα διεθνή αναγνωρισµένα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ SYMMETRICONN. (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από )

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ SYMMETRICONN. (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από ) ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ SYMMETRICONN (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από 01.03.2015) Περιεχόμενα Άρθρο 1- Γενικά... 3 Άρθρο 2- Συμμόρφωση με τους Νόμους... 3 Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΕΔΕ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΕΔΕ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΕΔΕ ΑΘΗΝΑ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 Εισαγωγικό Σημείωμα Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) είναι μη κερδοσκοπικό Σωματείο, που ως σκοπό έχει τη «διάδοση των αρχών και της σωστής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER Πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα ανθεί μόνο σε κοινωνίες όπου υπάρχει προστασία και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αναγνωρίζουμε ότι οι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ Εισαγωγή Ο Κώδικας Δεοντολογίας της Εταιρίας, μαζί με τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και τις πολιτικές που εφαρμόζονται, προσδιορίζουν το πλαίσιο της επιχειρηματικής λειτουργίας της. O Κώδικας έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΙ ΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΣΙ ΜΑ Α.Ε. Σελίδα 1 αϖό 8 ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Η Εταιρεία ΣΙ ΜΑ Α.Ε., λόγω της µακρόχρονης ϖορείας της και της ϖολυετούς εµϖειρίας της στο

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Συνεργατών. I. Εισαγωγή

Κώδικας Δεοντολογίας Συνεργατών. I. Εισαγωγή Κώδικας Δεοντολογίας Συνεργατών I. Εισαγωγή Στην Hewlett Packard Enterprise (ΗΡE) συνεργαζόμαστε στενά με τους Συνεργάτες μας για την ολοκλήρωση των εργασιών μας με πάθος για τα προϊόντα και τους πελάτες

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογή πληροφοριών του ανταγωνισμού

Συλλογή πληροφοριών του ανταγωνισμού Συλλογή πληροφοριών του ανταγωνισμού Ο Κώδικας Δεοντολογίας της UTC αναγνωρίζει ότι η συγκέντρωση και χρήση των πληροφοριών που σχετίζονται με τους ανταγωνιστές είναι μία αποδεκτή και συνηθισμένη επιχειρηματική

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επιχειρησιακής Δεοντολογίας FRIGOGLASS

Κώδικας Επιχειρησιακής Δεοντολογίας FRIGOGLASS Κώδικας Επιχειρησιακής Δεοντολογίας FRIGOGLASS 2014 Περιεχόμενα Μήνυμα Διευθύνοντος Συμβούλου Οι Αξίες μας Βασικές λειτουργικές αρχές 1. Συμμόρφωση με το νόμο 2. Χώρος εργασίας 3. Αγορά 4. Κοινωνία 5.

Διαβάστε περισσότερα

affidea Κώδικας επιχειρηματικής συμπεριφοράς

affidea Κώδικας επιχειρηματικής συμπεριφοράς affidea Κώδικας επιχειρηματικής συμπεριφοράς affidea Κώδικας επιχειρηματικής συμπεριφοράς Κάνουμε το σωστό Τηρούμε τα υψηλότερα πρότυπα δεοντολογίας σε κάθε σημείο των εμπορικών συναλλαγών μας Συνδυάζουμε

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών (Supplier Code of Conduct) ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών (Supplier Code of Conduct) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τίτλος: Τομέας: Υπεύθυνη Οργανωτική Μονάδα (Process Owner): Ημερομηνία Έκδοσης: Περίληψη: ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜHΘΕΥΤΩΝ (SUPPLIER CODE OF CONDUCT) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 03 ΠΡΟΛΟΓΟΣ 05 Τι είναι ο Κώδικας Δεοντολογίας? 05 Τι εκφράζει? 05 Σε ποιους απευθύνεται? 05 MISSION STATEMENT 06 ΟΡΑΜΑ 06 ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΙΟΣ ΑΕ 07 Η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 1. Η G4S είναι απολύτως αφοσιωμένη στην πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού για την

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές Επιχειρησιακές Αρχές. Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ

Γενικές Επιχειρησιακές Αρχές. Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ Γενικές Επιχειρησιακές Αρχές Εισαγωγή ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ AΝHKOYN ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. H ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ,

Διαβάστε περισσότερα

ELDORADO GOLD CORPORATION ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ELDORADO GOLD CORPORATION ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ELDORADO GOLD CORPORATION ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Η εταιρεία Eldorado Gold Corporation (η «Εταιρεία») και οι θυγατρικές και συνδεδεμένες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ Λεωφόρος Κηφισίας 209 15124 Μαρούσι Τηλ: +30 21061.41.106-115 Fax: +30 21061.40.371 www.copelouzos.gr 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι αξίες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ IRON MOUNTAIN

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ IRON MOUNTAIN ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ IRON MOUNTAIN Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ...ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ IRON MOUNTAIN 3 ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ 3 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Δεκέμβριος 2013 ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Ο παρών κώδικας Δεοντολογίας («Κώδικας») έχει υιοθετηθεί από την BBA Aviation plc (το οποίο όνομα θα περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ & ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ & ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ & ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΚΛΕΜΑΝ Δεκέμβριος 2011 Σελίδα 1 από 9 Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 2 Εισαγωγή... 3 Βασικές αρχές λειτουργίας Ομίλου Kleemann... 4 Τήρηση Κώδικα Δεοντολογίας...

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας. Νοέμβριος Brandit New Era Holding Ε.Π.Ε.

Κώδικας Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας. Νοέμβριος Brandit New Era Holding Ε.Π.Ε. Κώδικας Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας Νοέμβριος 2018 Brandit New Era Holding Ε.Π.Ε. 1 Brandit New Era Κώδικας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης EL V1.01 / 03.2019 Εισαγωγή στον κώδικα συνεργατών της Brandit

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών Αν. 00 Σελ. 1 από 10 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 3 2. Πεδίο εφαρμογής του Κώδικα... 4 3. Γενικές κατευθυντήριες οδηγίες... 4 4. Επιχειρηματική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Εισαγωγή Ο Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας (στο εξής ο «Κώδικας») σχεδιάσ τηκε με στόχο να αποτυπωθούν σε ένα ενιαίο κείμενο οι γενικές αρχές και οι κανόνες που

Διαβάστε περισσότερα

1. Οι Αξίες μας 2 2. Συμμόρφωση προς τη Νομοθεσία 2 3. Ανθρώπινα Δικαιώματα 2 4. Ανταγωνισμός 2 5. Επιχειρηματική πρακτική 2

1. Οι Αξίες μας 2 2. Συμμόρφωση προς τη Νομοθεσία 2 3. Ανθρώπινα Δικαιώματα 2 4. Ανταγωνισμός 2 5. Επιχειρηματική πρακτική 2 Νοέμβριος 2012 Παράγραφος Αρ. Σελίδας 1. Οι Αξίες μας 2 2. Συμμόρφωση προς τη Νομοθεσία 2 3. Ανθρώπινα Δικαιώματα 2 4. Ανταγωνισμός 2 5. Επιχειρηματική πρακτική 2 (α) Διαφθορά και δωροδοκία 3 (β) Δωρεές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ Α.Ε. ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ (Εγκρίθηκε µε απόφαση του.σ.- ΟΤΕ στην 2751/26-5-2006 συνεδρίασή του) ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟ ΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α Τ Ο Υ Ε Κ Τ Ι Μ Η Τ Η / Κ Ω Δ Ι Κ Α Σ Δ Ε Ο Ν Τ Ο Λ Ο Γ Ι Α Σ Σεμινάριο Εκτιμήσεων Ακίνητης Περιουσίας, ΣΠΜΕ, 2018 Με την Παράγραφο Γ του Ν.4152/2013 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

«Οι Αξίες και τα Πρότυπά μας» για Επιχειρηματικούς Εταίρους

«Οι Αξίες και τα Πρότυπά μας» για Επιχειρηματικούς Εταίρους ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΤΗΣ MSD ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ «Οι Αξίες και τα Πρότυπά μας» για Επιχειρηματικούς Εταίρους Κώδικας Συμπεριφοράς Επιχειρηματικών Εταίρων της MSD [Έκδοση Ι] Η MSD δεσμεύεται για τη

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας. Δεοντολογίας

Κώδικας. Δεοντολογίας Κώδικας Δεοντολογίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (ΕΕΑΑ) ΑΕ 2016 1 Μήνυμα Διοίκησης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πεδίο Εφαρμογής Βασικές Αρχές και Αντικείμενο του Κώδικα Προσωπική ακεραιότητα Εργασιακά και

Διαβάστε περισσότερα

Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα

Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα δικαιώματά σας και τις υποχρεώσεις σας. Το αυθεντικό Αγγλικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελ. Ι. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ... 3 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 1.1 Σκοπός... 3 1.2 Ρυθμιστικό Πλαίσιο... 3 1.3 Πεδίο Εφαρμογής και Υποχρέωση Υποβολής Αναφορών... 3 2. ΓΕΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΕΙΕΕ («ΚΩΔΙΚΑΣ»)

ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΕΙΕΕ («ΚΩΔΙΚΑΣ») ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΕΙΕΕ («ΚΩΔΙΚΑΣ») Εισαγωγή Το ΕΙΕΕ είναι δεσμευμένο με τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής για να διεκδικεί και να διατηρεί την εμπιστοσύνη

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας ΤΣΙΜΕΝΤΟ

Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας ΤΣΙΜΕΝΤΟ Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ 04 Συμμόρφωση με την Εμπορική Νομοθεσία και τη Νομοθεσία περί Ανταγωνισμού 05 Συμμόρφωση με τη Νομοθεσία περί διαφθοράς

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας. Αφοσίωση στη θεραπευτική πρόοδο προς όφελος των ασθενών

Κώδικας Δεοντολογίας. Αφοσίωση στη θεραπευτική πρόοδο προς όφελος των ασθενών Κώδικας Δεοντολογίας Αφοσίωση στη θεραπευτική πρόοδο προς όφελος των ασθενών Μήνυμα του Προέδρου Ο Όμιλος SERVIER είναι ένας διεθνής φαρμακευτικός όμιλος, ο οποίος διοικείται από ένα Ίδρυμα. Η δομή αυτή

Διαβάστε περισσότερα

Ξενοδοχειακή. Πολιτική

Ξενοδοχειακή. Πολιτική Ξενοδοχειακή Πολιτική 1. Περιβαλλοντική πολιτική 2. Πολιτική βιωσιμότητας 3. Πολιτική προσωπικού 4. Πολιτική υγείας και ασφάλειας 5. Πολιτική για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των παιδιών 6.

Διαβάστε περισσότερα

Univar Κώδικας HEADLINE. Univar. Κώδικας Δεοντολογίας

Univar Κώδικας HEADLINE. Univar. Κώδικας Δεοντολογίας HEADLINE Univar Κώδικας Δεοντολογίας Περιεχόμενα Εισαγωγή Δήλωση Διευθύνοντος Συμβούλου...3 Το όραμά μας...3 Κατευθυντήριες αρχές...3 Η προσήλωση της Univar στην εντιμότητα Ειλικρινής και ηθική συμπεριφορά...

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός Διακήρυξης: XXXX

Αριθμός Διακήρυξης: XXXX Αριθμός Διακήρυξης: XXXX Αντικείμενο: Παροχή υπηρεσιών υλοποίησης λειτουργίας και συντήρησης δικτύου επικοινωνιών ΔΕΔΔΗΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΥΧΟΣ 5 ΑΠΟ 13 Αντικείμενο : «Υλοποίηση του Δικτύου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 4 2. Σκοπός της Πολιτικής Καταγγελιών... 4 3. Αναφορές παρατυπιών... 5 4. Δέσμευση Διοίκησης... 5 5. Δήλωση πολιτικής... 6 6. Ρόλοι και ευθύνες...

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Κοινωνικής Ευθύνης

Κώδικας Δεοντολογίας Κοινωνικής Ευθύνης Κώδικας Δεοντολογίας Κοινωνικής Ευθύνης 2018 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Η Πρωτοβουλία για το Εμπόριο με Ηθικές Αρχές (ΕΤΙ = Ethical Trading Initiative) είναι ένας φορέας συνεργασίας μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Συμπεριφοράς Προμηθευτών της Microsoft

Κώδικας Συμπεριφοράς Προμηθευτών της Microsoft Κώδικας Συμπεριφοράς Προμηθευτών της Microsoft Η Microsoft δεν φιλοδοξεί να είναι απλώς μια επιτυχημένη εταιρεία, στόχος της είναι να καταξιωθεί ως σπουδαία εταιρεία. Για την εκπλήρωση αυτού του στόχου,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Περιεχόμενα Προοίμιο 03 Ι. Η δέσμευση της Διοίκησης απέναντι στους εργαζόμενους 04 ΙΙ. Το όραμα μας 04 ΙΙΙ. Οι εταιρικές αξίες 05 ΙV. Οι ικανότητες και δεξιότητες των

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική της Goodyear για την καταπολέμηση της δωροδοκίας 8η Μαΐου 2017

Πολιτική της Goodyear για την καταπολέμηση της δωροδοκίας 8η Μαΐου 2017 Πολιτική της Goodyear για την καταπολέμηση της δωροδοκίας 8η Μαΐου 2017 1 Εισαγωγή Πολιτική για την καταπολέμηση της δωροδοκίας Στο πλαίσιο της παγκόσμιας δέσμευσής της για εντιμότητα, ακεραιότητα και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Ο Κώδικας Δεοντολογίας της Charalambides-Christis.μας καθοδηγεί στις καθημερινές μας επιχειρηματικές αλληλεπιδράσεις, αντικατοπτρίζοντας το πρότυπό μας για τη σωστή συμπεριφορά μας

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτα αυτοδέσμευσης κοινωνικής ευθύνης και λογοδοσίας μη κυβερνητικών οργανώσεων

Χάρτα αυτοδέσμευσης κοινωνικής ευθύνης και λογοδοσίας μη κυβερνητικών οργανώσεων Χάρτα αυτοδέσμευσης κοινωνικής ευθύνης και λογοδοσίας μη κυβερνητικών οργανώσεων Ποιοι είμαστε Οι διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις που προσυπογράφουμε τον Καταστατικό Χάρτη Αυτοδέσμευσης Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα Επαγγελματικής Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας για Τρίτα Μέρη

Πρότυπα Επαγγελματικής Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας για Τρίτα Μέρη Όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Bristol-Myers Squibb (BMS) στηρίζονται ακλόνητα στα θεμέλια της ακεραιότητας και συμμόρφωσής μας με όλους τους ισχύοντες νόμους, κανονισμούς, κατευθυντήριες οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εταιρικής Συμμόρφωσης με τον Κώδικα Επιχειρηματικής Δεοντολογίας της Εταιρείας και το Δίκαιο του Ανταγωνισμού

Πρόγραμμα Εταιρικής Συμμόρφωσης με τον Κώδικα Επιχειρηματικής Δεοντολογίας της Εταιρείας και το Δίκαιο του Ανταγωνισμού Πρόγραμμα Εταιρικής Συμμόρφωσης με τον Κώδικα Επιχειρηματικής Δεοντολογίας της Εταιρείας και το Δίκαιο του Ημερίδα ΣΕΒ, 30 Μαΐου 2019 Κώδικας Επιχειρηματικής Δεοντολογίας Ευ Επιχειρείν ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

TOYOTA MATERIAL HANDLING EUROPE CODE OF CONDUCT

TOYOTA MATERIAL HANDLING EUROPE CODE OF CONDUCT www.toyota-forklifts.eu TOYOTA MATERIAL HANDLING EUROPE CODE OF CONDUCT Toyota Material Handling Europe, Οδηγός Κώδικα Συμπεριφοράς Πίνακας περιεχομένων Η αποστολή μας Οι βασικές μας αξίες Οδηγίες Η TMHE

Διαβάστε περισσότερα

Η δέσμευσή μας για ακεραιότητα και υπευθυνότητα. Κώδικας Συμπεριφοράς της Syngenta

Η δέσμευσή μας για ακεραιότητα και υπευθυνότητα. Κώδικας Συμπεριφοράς της Syngenta Η δέσμευσή μας για ακεραιότητα και υπευθυνότητα Κώδικας Συμπεριφοράς της Syngenta Η δέσμευσή μας για ακεραιότητα και υπευθυνότητα Κώδικας Συμπεριφοράς της Syngenta Περιεχόμενα Μήνυμα από τον Πρόεδρο και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙV Σύμβαση Εμπιστευτικότητας

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙV Σύμβαση Εμπιστευτικότητας ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙV Σύμβαση Εμπιστευτικότητας Σ σήμερα την.. μεταξύ των εδώ συμβαλλομένων, αφ ενός της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.» (ΔΕΔΔΗΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Μάιος 2014 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 2 Κεφάλαιο 1.ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 4 4 5 6 7 7 8 8 8 9 10 10 11 11 12 12 13 13 14 14 15 15 Κεφάλαιο 2.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ Επιχειρηματικά

Διαβάστε περισσότερα

Δεσμευτικοί Εταιρικοί Κανόνες της Johnson Controls για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Δεσμευτικοί Εταιρικοί Κανόνες της Johnson Controls για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Δεσμευτικοί Εταιρικοί Κανόνες της Johnson Controls για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή 2. Αντικείμενο και εφαρμογή 3. Διαφάνεια και Ειδοποιήσεις 4. Εντιμότητα και περιορισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κάθε μέρα καθένας μας είναι υπεύθυνος, μέσω των ενεργειών του, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον, τους πελάτες μας, τους προμηθευτές και

Διαβάστε περισσότερα

Code of Conduct για συμβαλλόμενους εταίρους our Business ethics

Code of Conduct για συμβαλλόμενους εταίρους our Business ethics Code of Conduct για συμβαλλόμενους εταίρους My Business our ethics Ο κώδικας συμπεριφοράς της HOCHTIEF Aktiengesellschaft Τα οράματα γεννούν αξίες. Περιεχόμενα Πρόλογος...3 Βασικές αρχές...4 Σύγκρουση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΟΥΤΟΓΚΡΙΛΛ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝ/ΠΗ ΕΠΕ

ΑΟΥΤΟΓΚΡΙΛΛ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝ/ΠΗ ΕΠΕ ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΟΥΤΟΓΚΡΙΛΛ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝ/ΠΗ ΕΠΕ Περιεχόµενα Γενικές Αρχές Σχέσεις µε Τρίτους Ανθρώπινο υναµικό Πελάτες Προµηθευτές Εκµισθωτές ηµόσιες Αρχές Μέτοχοι και Οικονοµική Κοινότητα Ανταγωνισµός

Διαβάστε περισσότερα

Δεσμευτικοί Εταιρικοί Κανόνες της Johnson Controls για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Δεσμευτικοί Εταιρικοί Κανόνες της Johnson Controls για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Δεσμευτικοί Εταιρικοί Κανόνες της Johnson Controls για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή 2. Αντικείμενο και εφαρμογή 3. Διαφάνεια και Ειδοποιήσεις 4. Εντιμότητα και περιορισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η CSL Limited και οι θυγατρικές της εταιρείες («εμείς», «εμάς», «μας», «CSL») δεσμευόμαστε να προστατεύουμε το απόρρητο

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Μάιος 2012

Κώδικας Δεοντολογίας Μάιος 2012 Κώδικας Δεοντολογίας Μάιος 2012 2 Δέσμευση της Διοίκησης του Ομίλου O Όμιλος ΤΙΤΑΝ κατά τις τελευταίες δεκαετίες έχει επεκταθεί πέρα από γεωγραφικά και πολιτιστικά σύνορα, ωστόσο, οι βασικές του αξίες,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Με μια γρήγορη ματιά

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Με μια γρήγορη ματιά ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2017 μήνυμα της Διοίκησης Αγαπητοί συνάδελφοι Οι βασικές μας αρχές, οι πεποιθήσεις μας, η εταιρική μας κουλτούρα, η επιχειρησιακή μας ηθική και κατά κύριο λόγο οι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΣΙΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΣΙΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΣΙΣ Ημερομηνία έκδοσης: Αύγουστος 2016 Τόπος έκδοσης: Αθήνα, στην έδρα της Οργάνωσης Πεδίο ισχύος: Όλα τα παραρτήματα της ΑΡΣΙΣ και όλες οι δομές της Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ 1. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Δεσμεύσεις αφορά στις κάτωθι εταιρείες του Ομίλου G4S στην Ελλάδα και

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες Γραμμές Επιχειρησιακής Συμπεριφοράς. του. Ομίλου ΒSH

Κατευθυντήριες Γραμμές Επιχειρησιακής Συμπεριφοράς. του. Ομίλου ΒSH 1 ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ Κατευθυντήριες Γραμμές Επιχειρησιακής Συμπεριφοράς του Ομίλου ΒSH 2 η Έκδοση 2015 2 ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ Κατευθυντήριες

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνας Επιχειρηματικής Λειτουργίας 1. Πεδίο εφαρμογής

Κανόνας Επιχειρηματικής Λειτουργίας 1. Πεδίο εφαρμογής Κανόνας Επιχειρηματικής Λειτουργίας 1. Πεδίο εφαρμογής Οι Κανόνες Επιχειρηματικής Λειτουργίας (στο εξής, ο «Κανόνας») σχεδιάστηκε με στόχο την καταγραφή των γενικών αρχών και κανόνων που πρέπει να διέπουν

Διαβάστε περισσότερα