Εξάσκηση στον Κειμενογράφο!

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εξάσκηση στον Κειμενογράφο!"

Transcript

1 Εξάσκηση στον Κειμενογράφο! Άσκηση 1 Εισαγωγή και Μορφοποίηση κειμένου πρώτο εικονίδιο με το στυλό (OOo4Kids Writer) για να εισάγουμε κείμενο. Γυρίζουμε τη γλώσσα στα Ελληνικά πατώντας αριστερό Alt + Shift ταυτόχρονα και ξεκινάμε: Κανόνες Εργαστηρίου 1. Δε φέρνουμε μαζί μας νερό και φαγητό κοντά στους υπολογιστές. 2. Δεν αγγίζουμε με τα χέρια μας τις οθόνες. 3. Δε μιλάμε μεταξύ μας και δε σηκωνόμαστε από την καρέκλα μας χωρίς λόγο. 4. Ακούμε προσεκτικά τη δασκάλα μας. 5. Δε σβήνουμε αρχεία άλλων παιδιών που υπάρχουν στον υπολογιστή. 6. Φέρνουμε πάντα μαζί μας το τετράδιο του μαθήματος. 7. Μπαίνουμε και καθόμαστε με σειρά στις θέσεις μας χωρίς φασαρία. 8. Δεν εκτυπώνουμε αν δε ρωτήσουμε πρώτα τη δασκάλα μας. 9. Δεν κλείνουμε τον υπολογιστή από το κουμπί που τον ανοίγουμε. 10. Προσέχουμε στο μάθημα και δε κάνουμε φασαρία. και τέλος Αφήνουμε το χώρο καθαρό και ταχτοποιημένο όπως το βρήκαμε. Επιλέγουμε Μορφοποίηση κειμένου Γραμματοσειρά: Comics Sans MS Μέγεθος γραμμάτων : 12 Χρώμα γραμμάτων: Σκούρο μπλέ και όπου χρειάζεται Έντονη Γραφή Β και Υπογράμμιση U Για να βάλουμε το πλαίσιο πηγαίνουμε στο μενού Μορφή --> Παράγραφος --> Περιγράμματα --> επιλέγουμε τη γραμμή που θέλουμε για το πλαίσιο και εφαρμογή γύρω από το κείμενο που έχουμε επιλέξει από πριν κρατώντας το αριστερό κλικ πατημένο με το ποντίκι και σύροντας προς τα κάτω. Αποθηκεύουμε στο φάκελό μας με όνομα: Κανόνες Εργαστηρίου

2 Άσκηση 2 Εισαγωγή και Μορφοποίηση κειμένου πρώτο εικονίδιο με το στυλό (OOo4Kids Writer) για να εισάγουμε κείμενο. Γυρίζουμε τη γλώσσα στα Ελληνικά πατώντας αριστερό Alt + Shift ταυτόχρονα και γράφουμε το παρακάτω κείμενο: Παροιμίες και η σημασία τους 1. Αγαπά ο Θεός τον κλέφτη, αγαπά και τον νοικοκύρη. Το κακό θριαμβεύει πρόσκαιρα. Τελικά το δίκιο αποκαθίσταται. 2. Βγάζει απ τη μύγα ξίγκι. Λέγεται για φιλάργυρους ή πλεονέκτες που προσπαθούν να αποκομίσουν κέρδη από το τίποτα. 3. Βουνό με βουνό δεν σμίγει. Μόνο τα βουνά δεν σμίγουν. Οι άνθρωποι, απεναντίας, μπορεί να συναντηθούν ξανά. 4. Δεν έχει η γλώσσα κόκαλα και κόκαλα τσακίζει. Ο λόγος, έχει μεγάλη δύναμη και προς το καλό και προς το κακό. 5. Εκύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι. Βρήκε ο όμοιος τον όμοιο. 6. Εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα. Λέγεται για κάποιον που αντιμετωπίζει κινδύνους και δεν βρίσκει διέξοδο. Επιλέγουμε Μορφοποίηση κειμένου: Στο τίτλο: Έντονα γράμματα B και υπογράμμιση U και στοίχιση στο κέντρο Γενικά στο κείμενο --> Γραμματοσειρά: Αndalus, μέγεθος γραμμάτων: 14, στοίχιση Αριστερά, χρώμα γραμμάτων: μαύρο Για τις παροιμίες: Έντονα γράμματα Β και χρώμα γραμμάτων πράσινο σκούρο Στο τέλος του κειμένου μπορούμε να προσθέσουμε εικόνα πατώντας από το μενού Εισαγωγή --> Από αρχείο --> βρίσκουμε μια εικόνα από το φάκελο Εικόνες του υπολογιστή και πατάμε Άνοιγμα. Αποθηκεύουμε στο φάκελό μας με όνομα: Παροιμίες

3 Άσκηση 3 Εισαγωγή Εικόνας και Μορφοποίηση κειμένου πρώτο εικονίδιο με το στυλό (OOo4Kids Writer) για να εισάγουμε κείμενο. Γυρίζουμε τη γλώσσα στα Ελληνικά πατώντας αριστερό Alt + Shift ταυτόχρονα και γράφουμε το παρακάτω κείμενο: Ο λαγός και η Χελώνα Μια φορά κι έναν καιρό, μάλωναν η χελώνα κι ο λαγός για το ποιος είναι ο πιο γρήγορος. "Εγώ είμαι πιο γρήγορος απ' όλα τα ζώα", έλεγε ο λαγός υπερήφανα. Η χελώνα του έλεγε: "Μην υπερηφανεύεσαι λαγέ, υπάρχουν πολλοί που μπορούν να σε νικήσουν". "Κάνουμε έναν αγώνα δρόμου", ρώτησε η ο λαγός βέβαιος πως θα κερδίσει. "Ευχαρίστως", απάντησε η χελώνα. Έτσι άρχισε ο αγώνας. Στο μεταξύ, είχαν μαζευτεί πολλά ζώα. Η αλεπού δίνει το σύνθημα, ο λαγός τρέχει σαν αυτοκίνητο και η χελώνα τρέχει σαν σαλιγκάρι. Ο λαγός είναι πολύ μπροστά και η χελώνα πολύ πίσω. Ο λαγός κοιτάει πίσω, ξανακοιτάει μα η χελώνα δεν φαίνεται πουθενά. Ο λαγός λέει να πάρει έναν υπνάκο. Ενώ ο λαγός κοιμόταν, η χελώνα σιγα σιγα πέρασε τον λαγό. Ήταν πολύ αργά πλέον για τον λαγό. Η χελώνα τερμάτισε. Όπως τα άλλα ζώα χειροκροτούσαν, ο λαγός ξύπνησε και κατάλαβε ότι δεν έπρεπε να κοιμηθεί. Εκείνη την ώρα κατάλαβε ότι δεν πρέπει να είσαι μόνο γρήγορος αλλά πρέπει να είσαι έξυπνος και να μην είσαι τεμπέλης. -Αίσωπος- Επιλέγουμε Μορφοποίηση κειμένου: Στο τίτλο: Έντονα γράμματα B και υπογράμμιση U και στοίχιση στο κέντρο Γενικά στο κείμενο --> Γραμματοσειρά: Αrial, μέγεθος γραμμάτων: 14, στοίχιση Αριστερά, χρώμα γραμμάτων: μαύρο Στο τέλος ή στην αρχή του κειμένου μπορούμε να προσθέσουμε εικόνα πατώντας από το μενού Εισαγωγή --> Από αρχείο --> βρίσκουμε μια εικόνα από το φάκελο Εικόνες του υπολογιστή και πατάμε Άνοιγμα στη σχετική εικόνα με το κείμενο. Αποθηκεύουμε στο φάκελό μας με το όνομα: Μύθος Αισώπου

4 Άσκηση 4 Εισαγωγή Πίνακα πρώτο εικονίδιο με το στυλό (OOo4Kids Writer) για να εισάγουμε κείμενο. Για να κάνουμε Εισαγωγή Πίνακα πατάμε στο μενού Προβολή --> Γραμμές εργαλείων --> Πίνακας. Επιλέγουμε Πίνακα με 5 στήλες και 8 γραμμές (5Χ8) από το πλαίσιο που εμφανίζεται στην οθόνη Πρόγραμμα Σχολείου Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Στην πρώτη γραμμή γράφουμε τις ημέρες της εβδομάδας. Εφαρμόζουμε Στοίχιση στο Κέντρο, διαλέγουμε χρώμα γραμμάτων που θέλουμε και χρώμα φόντου επιλέγοντας την περιοχή (όλη την 1η σειρά) εμφανίζεται το παράθυρο του πίνακα και επιλέγουμε από το εικονίδιο το χρώμα που θέλουμε. Μπορούμε να εισάγουμε εικόνα κάτω από τον πίνακα από το μενού επιλέγουμε Εισαγωγή--> από αρχείο --> εικόνες και επιλέγουμε την εικόνα που θέλουμε. Συμπληρώνουμε το πρόγραμμα των μαθημάτων μας και αποθηκεύουμε στο φάκελό μας με όνομα: Πρόγραμμα. Αν θέλουμε εκτυπώνουμε την εργασία μας πατώντας από το μενού Αρχείο --> Εκτύπωση --> επιλογή εκτυπωτή και ΟΚ.

5 Άσκηση 5 Πρόσκληση σε πάρτυ πρώτο εικονίδιο με το στυλό (OOo4Kids Writer) για να εισάγουμε κείμενο. Μετά από όσα μάθαμε φτιάχνουμε μια πρόσκληση για το αποκριάτικο πάρτυ του σχολείου μας, με δικό μας κείμενο και εισαγωγή εικόνας ή εικόνων.. Βάλτε τη φαντασία σας και δημιουργήστε. Για να βάλετε περίγραμμα σελίδας πηγαίνετε στο μενού: Μορφή --> Σελίδα --> Περιγράμματα και επιλέγετε αυτό που σας αρέσει. Για να αλλάξουμε τη διάταξη της σελίδας από Κατακόρυφα σε Οριζόντια επιλέγουμε από το μενού: Μορφή --> Σελίδα --> Σελίδα --> Προσανατολισμός και αλλάζουμε σε Οριζόντια. Εκτυπώστε και αποθηκεύστε την εργασία σας στο φάκελό σας με όνομα: Πρόσκληση σε πάρτυ.

6 Άσκηση 6 Δημιουργία Αφίσας πρώτο εικονίδιο με το στυλό (OOo4Kids Writer) για να εισάγουμε κείμενο. Με όσα έχουμε μάθει ως τώρα δημιουργούμε μια αφίσα όπως φαίνεται στην εικόνα. Βάζουμε τίτλο Ανακύκλωση με μορφοποίηση--> μέγεθος γραμματων: 32, χρώμα: πράσινο σκούρο, και υπογράμμιση U Εισάγουμε 2 εικόνες που επιλέγουμε από το φάκελο εικόνες. Στη συνέχεια εισάγουμε ένα πίνακα 2Χ2 (με 2 στήλες και 2 γραμμές), όπου θα εισάγουμε κείμενο και εικόνα με τα υλικά ανακύκλωσης σε κατηγορίες (πλαστικό, χαρτί, γυαλί, χαρτί και αλουμίνιο). Τέλος δίνουμε ένα μήνυμα σχετικά με την ανακύκλωση και μια εικόνα που επιθυμούμε. Αποθηκεύουμε στο φάκελό μας με όνομα Αφίσα. Αν θέλουμε εκτυπώνουμε την εργασία μας πατώντας από το μενού Αρχείο --> Εκτύπωση --> επιλογή εκτυπωτή και ΟΚ.

7 Άσκηση 7 Αφίσα για Διατροφή πρώτο εικονίδιο με το στυλό (OOo4Kids Writer) για να εισάγουμε κείμενο. Με όσα έχουμε μάθει ως τώρα δημιουργούμε την παρακάτω εικόνα. 1. Εισάγουμε τίτλο και κείμενο όπως φαίνεται παραπάνω και εφαρμόζουμε τη μορφοποίηση που επιθυμούμε. 2. Κάνουμε εισαγωγή των εικόνων στα σημεία που πρέπει από τις εικόνες στον υπολογιστή μας και τις προσαρμόζουμε σε μέγεθος ανάλογα. 3. Για να εφαρμόσουμε περίγραμμα στη σελίδα μας επιλέγουμε από το μενού Μορφή --> Σελίδα --> Περιγράμματα και επιλέγουμε αυτό που μας ταιριάζει. 4. Αποθηκεύουμε στο φάκελό μας με όνομα Διατροφή. 5. Αν θέλουμε εκτυπώνουμε την εργασία μας πατώντας από το μενού Αρχείο --> Εκτύπωση --> επιλογή εκτυπωτή και ΟΚ.

8 Άσκηση 8 Δημιουργία Κρυπτόλεξου πρώτο εικονίδιο με το στυλό (OOo4Kids Writer) για να εισάγουμε κείμενο. Με όσα έχουμε μάθει ως τώρα δημιουργούμε ένα πίνακα όπως φαίνεται στην εικόνα1. - Εικόνα 1- - Εικόνα 2-1. Εισάγουμε τον τίτλο: Κρυπτόλεξο. 2. Από το μενού Προβολή --> Γραμμές Εργαλείων--> Πίνακας --> εισάγουμε ένα πίνακα 20 Χ 20 (με 20 γραμμές και 20 στήλες). 3. Στο κενό πίνακα γράφουμε τις λέξεις που θέλουμε σχετικά με τους υπολογιστές (Εικόνα 1). 4. Στη συνέχεια συπληρώνουμε τα υπόλοιπα κουτάκια του πίνακα με άσχετα γράμματα με προσοχή, ώστε να μη μείνει κανένα κενό (Εικόνα 2). 5. Στο κάτω μέρος γράφουμε τις λέξεις που ψάχνουμε στο κρυπτόλεξο. 6. Αποθηκεύστε στο φάκελό σας με όνομα Κρυπτόλεξο.

9 Εξάσκηση στα Υπολογιστικά Φύλλα Άσκηση 1 Εισαγωγή στο Calc τέταρτο εικονίδιο με το κομπιουτεράκι (OOo4Kids Calc). Η οθόνη τώρα χωρίστηκε σε μικρά τετραγωνάκια που λέγονται κελιά. Κάθε κελί έχει ένα μοναδικό όνομα που είναι η στήλη και η γραμμή που ανήκει το κάθε τετράγωνοκελί, π.χ. Α1, F4, J7 και γράφονται με λατινικούς χαρακτήρες. 1. Στο κελί Β1 γράφουμε Πρόγραμμα Σχολείου με έντονα γράμματα, μέγεθος 14 και στοίχιση στο κέντρο. Επιλέγουμε τα κελιά Β2 έως Ε2 και από το μενού Μορφή --> Συγχώνευση κελιών. 2. Ξεκινάμε από το κελί Α3 την εισαγωγή δεδομένων όπως φαίνονται στην παραπάνω εικόνα για να δημιουργήσουμε το πρόγραμμα μας. Μετακινούμαστε από το ένα κελί στο άλλο με τα βελάκια από το πληκτρολόγιο ή πατώντας κλικ στο κελί που θέλουμε να γράψουμε μέσα. 3. Επιλέγουμε κρατώντας πατημένο το ποντίκι από το κελί Α3 έως και το F10 για να εφαρμόσουμε περίγραμμα από το μενού Μορφή --> Κελιά --> Περιγράμματα. 4. Για να εφαρμόσουμε χρώμα στην γραμμή με τις ημέρες επιλέγουμε τα κελιά Α3 εως F3 και από το μενού Μορφή--> Κελιά --> Φόντο διαλέγουμε το χρώμα που θέλουμε για τα κελιά μας και στο ίδιο παράθυρο επιλέγουμε την καρτέλα Εφέ Γραμματοσειράς για να αλλάξουμε το χρώμα των γραμμάτων και Στοίχιση στο κέντρο από την αντίστοιχη καρτέλα. 5. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για τα κελιά Α4 εως Α10 που έχουμε γράψει τις ώρες. 6. Συμπληρώνουμε τα μαθήματα του σχολείου μας και αποθηκεύουμε με το όνομα Πρόγραμμα Σχολείου στο φάκελό μας και εκτυπώνουμε την εργασία μας αν θέλουμε.

10 Άσκηση 2 Απλές Μαθηματικές Πράξεις τέταρτο εικονίδιο με το κομπιουτεράκι (OOo4Kids Calc). 1. Εισάγουμε τα δεδομένα όπως φαίνονται στην παραπάνω εικόνα. 2. Στο κελί D4 γράφω = B4 + C4 και πατάω Enter. Αυτόματα έχει γίνει η πράξη ανάμεσα στους αριθμούς που έχουμε γράψει μέσα στα κελιά αυτά. Αν αλλάξουμε τους αριθμούς αυτούς παρατηρούμε ότι αλλάζει και το αποτέλεσμα. 3. Αντίστοιχα γράφουμε στα κελιά: D6 --> = B6 - C6 και πατάμε Enter D8 --> = B8 * C8 και πατάμε Enter D10 --> = B10 / C10 και πατάμε Enter 4. Παρατηρούμε ότι τα σύμβολα για τις πράξεις είναι: + για την πρόσθεση, - για την αφαίρεση, * για τον πολλαπλασιασμό και / για την διαίρεση. 5. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε πινακάκια με την προπαίδεια για κάθε αριθμό. Π.χ. για το 8: 6. Αποθηκεύουμε με το όνομα Απλές Πράξεις στο φάκελό μας

11 Άσκηση 3 Συνάρτηση Σ (Αυτόματο Άθροισμα) και Μέσος Όρος τέταρτο εικονίδιο με το κομπιουτεράκι (OOo4Kids Calc). 1. Εισάγουμε τα δεδομένα όπως φαίνονται στην παραπάνω εικόνα και εφαρμόζουμε τη μορφοποίηση που μας αρέσει όπως μάθαμε στην προηγούμενη άσκηση. 2. Στα κελιά Β1 έως D1 εφαρμόζουμε από το μενού Μορφή--> Συγχώνευση κελιών 3. Εφαρμόζουμε σε όλα τα δεδομένα στοίχιση στο κέντρο επιλέγοντας τα κελιά και από το μενού Μορφή--> Κελιά --> Στοίχιση --> Στοίχιση στο κέντρο. 4. Εισάγουμε βαθμολογία (αριθμούς) στα κελιά Β4 εως D Κάνουμε κλικ στο κελί Ε4 και γράφουμε μέσα = (Β4 + C4 + D4) / 3 και πατάμε Enter. Κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα κελιά της στήλης Ε αλλάζοντας τον αριθμό της γραμμής κάθε φορά. Εναλλακτικά μπορείτε να πάτε το δείκτη του ποντικιού στην κάτω δεξιά γωνία του κελιού Ε4 και όταν αυτός γίνει μικρό σταυρουδάκι κάνετε κλικ και κρατώντας πατημένο το ποντίκι σέρνετε προς τα κάτω έως το κελί Ε13, αφήνετε και η εισαγωγή του τύπου γίνεται αυτόματα. 6. Τα κελιά Β14 εως D14 παραμένουν κενά και στο κελί Ε14 εισάγετε τον εξής τύπο: = SUM (E4:E13) / Αποθηκεύετε με το όνομα Βαθμολογία στο φάκελό σας.

12 Άσκηση 4 Διαγράμματα τέταρτο εικονίδιο με το κομπιουτεράκι (OOo4Kids Calc) Εισάγουμε τα δεδομένα όπως φαίνονται στην παραπάνω εικόνα. 2. Επιλέγουμε τη μορφοποίηση και τα χρώματα που θέλουμε. 3. Στο κελί D5 γράφουμε τον τύπο = D3-D4 και πατάμε Enter. To ίδιο κάνουμε και για τα κελιά D6, D7 και D8 (αλλάζοντας αντίστοιχα τους αριθμούς των πράξεων). 4. Στο κελί D9 επιλέγουμε από τη γραμμή εργαλείων τη συνάρτηση Σ και αυτόματα εμφανίζεται το αποτέλεσμα αφού πατήσουμε Enter. 5. Επιλέγουμε με το ποντίκι από το κελί Α5 έως το D8 και από το μενού Εισαγωγή --> Διάγραμμα --> ακολουθούμε τα βήματα επιλέγοντας τύπο διαγράμματος -->Στήλη και συνεχίζουμε πατώντας συνέχεια Επόμενο--> Επόμενο --> Τέλος. 6. Εμφανίζεται το παραπάνω διάγραμμα που μας δείχνει σε εικόνα τις τιμές που έχουμε βάλει στο πινακάκι μας. 7. Μπορούμε να φτιάξουμε ακόμα ένα διαφορετικό διάγραμμα πίτας επιλέγοντας τα κελιά D5 εως D8 και από το μενού Εισαγωγή --> Διάγραμμα --> Τύπος Πίτα--> Επόμενο--> Επόμενο --> Τέλος. 8. Αν κάνουμε διπλό κλικ πάνω στα χρώματα του διαγράμματος μπορούμε να αλλάξουμε τα χρώματα. Η περιοχή με τα τετραγωνάκια στο πλάι λέγεται υπόμνημα. 9. Αποθηκεύουμε στο φάκελό μας με το όνομα Διαγράμματα.

13 Εξάσκηση στις Παρουσιάσεις Άσκηση 1 Δημιουργία απλής παρουσίασης τρίτο εικονίδιο (OOo4Kids Impress). Επιλέγουμε κενή παρουσίαση--> Φόντο αν θέλουμε όποιο μας αρέσει και Δημιουργία. Στα δεξιά της οθόνης υπάρχει η επιλογή διάταξης της σελίδας παρουσίασης, ανάλογα με το πως θέλουμε να είναι το περιεχόμενο επιλέγουμε κάνοντας κλικ στην εικόνα. 1. Επιλέγουμε το άθλημα που θα περιγράψουμε και τη διάταξη της σελίδας μας να έχει τίτλο, εικόνα και κείμενο. 2. Κάνοντας κλικ στη θέση για τον τίτλο γράφουμε το όνομα του αθλήματος. 3. Κάνοντας διπλό κλικ στη θέση για την εικόνα μας ζητάει να εισάγουμε εικόνα από αρχείο- φάκελο που έχουμε αποθηκευμένη στον υπολογιστή μας (έγγραφά μου). 4. Στη θέση για το κείμενο μπορούμε να γράψουμε κάποια βασικά χαρακτηριστικά για το άθλημα που περιγράφουν τους κανόνες και διάφορα στοιχεία (μπορείτε να βρείτε πληροφορίες από το διαδίκτυο στην Βικιπαίδεια). 5. Στο δεξί μέρος της οθόνης μπορούμε να επιλέξουμε Κύριες σελίδες και να αλλάξουμε το πλαίσιο - φόντο στη διαφάνεια μας, επιλέγοντας εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στην εικόνα μας. 6. Αν θέλουμε μπορούμε να δημιουργήσουμε και δεύτερη διαφάνεια πατώντας από το μενού Εισαγωγή --> Διαφάνεια. 7. Αποθηκεύουμε την εργασία μας στο φάκελό μας με το όνομα Αθλήματα. 8. Αν θέλουμε εκτυπώνουμε τη παρουσίασή μας επιλέγοντας από το μενού Αρχείο --> Εκτύπωση --> ΟΚ.

14 Άσκηση 2 Δημιουργία Μαθητικής Ταυτότητας τρίτο εικονίδιο (OOo4Kids Impress). Επιλέγουμε κενή παρουσίαση--> Φόντο αν θέλουμε όποιο μας αρέσει και Δημιουργία. -εικόνα 1- -εικόνα 2-1. Επιλέγουμε διάταξη που να έχει τίτλο, κείμενο και εικόνα από τα δεξιά της οθόνης. 2. Γράφουμε τα στοιχεία που βλέπουμε στην εικόνα 1 και κάνουμε εισαγωγή της φωτογραφίας μας από το φάκελο εικόνες του υπολογιστή. 3. Μπορούμε να επεξεργαστούμε το κείμενο εφαρμόζοντας ότι μορφοποίηση θέλουμε από τη γραμμή εργαλείων στο πάνω μέρος του παραθύρου. 4. Στο δεξί μέρος της οθόνης μπορούμε να επιλέξουμε Κύριες σελίδες και να αλλάξουμε το πλαίσιο - φόντο στη διαφάνεια μας, επιλέγοντας εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στην εικόνα μας. 5. Αν θέλουμε μπορούμε να δημιουργήσουμε και δεύτερη διαφάνεια πατώντας από το μενού Εισαγωγή --> Διαφάνεια και να φτιάξουμε μια όπως της εικόνας Αποθηκεύουμε την εργασία μας στο φάκελό μας με το όνομα Αθλήματα. 7. Αν θέλουμε εκτυπώνουμε τη παρουσίασή μας επιλέγοντας από το μενού Αρχείο --> Εκτύπωση --> ΟΚ.

15 Άσκηση 3 Ημερολόγιο Μηνός τρίτο εικονίδιο (OOo4Kids Impress). Επιλέγουμε κενή παρουσίαση--> Φόντο αν θέλουμε όποιο μας αρέσει και Δημιουργία. 1. Επιλέγουμε διάταξη που να είναι κενή από τα δεξιά της οθόνης. 2. Στα δεξιά επιλέγουμε Σχεδίαση πίνακα, επιλέγουμε μέγεθος 7Χ7 και προσαρμόζουμε το μέγεθος του στο χώρο όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. 3. Εφαρμόζουμε πλήρη στοίχιση στο πίνακα και εισάγουμε τους αριθμούς. 4. Στο δεξί μέρος της οθόνης μπορούμε να επιλέξουμε Κύριες σελίδες και να αλλάξουμε το πλαίσιο - φόντο στη διαφάνεια μας, επιλέγοντας εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στην εικόνα μας. 5. Από τη γραμμή σχεδίασης στο κάτω μέρος επιλέγουμε το εικονίδιο Α και επιλέγουμε εκείνο που μας αρέσει και γράφουμε το μήνα και το έτος. 6. Ειγάγουμε εικόνα που θέλουμε και την προσαρμόζουμε δίπλα στο πινακάκι μας. 7. Αν θέλουμε φτιάχνουμε και δεύτερη διαφάνεια για τον επόμενο μήνα. 8. Αποθηκεύουμε την εργασία μας στο φάκελό μας με το όνομα Ημερολόγιο. 9. Αν θέλουμε εκτυπώνουμε τη παρουσίασή μας επιλέγοντας από το μενού Αρχείο --> Εκτύπωση --> ΟΚ.

16 Άσκηση 4 Περιγραφή Αγαπημένου ήρωα τρίτο εικονίδιο (OOo4Kids Impress). Άσκηση 5 Δημιουργία κόμικς τρίτο εικονίδιο (OOo4Kids Impress).

GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα

GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα Μάθημα 6ο Σουίτα Γραφείου LibreOffice 2 Ύλη Μαθημάτων V Μαθ. 5/6 : Σουίτα Γραφείου LibreOffice LibreOffice Γενικά, Κειμενογράφος - LibreOffice Writer,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (Σημειώσεις Excel) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: ΒΑΡΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΟΖΟΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ MICROSOFT EXCEL (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου

Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου 11 Εργαλεία έκφρασης και δημιουργίας Επεξεργασία Κειμένου Α Γυμνασίου Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου Ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου μας προσφέρει τη δυνατότητα να: προσθέτουμε, να

Διαβάστε περισσότερα

να ακολουθήσουμε Έναρξη Όλα τα Προγράμματα και να ενεργοποιήσουμε την επιλογή Microsoft Word.

να ακολουθήσουμε Έναρξη Όλα τα Προγράμματα και να ενεργοποιήσουμε την επιλογή Microsoft Word. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟ WORD Περιεχόμενα Εκκίνηση του Microsoft Word... 3 Το παράθυρο του Word... 3 Η Κορδέλα με τις καρτέλες... 4 Κεντρική... 4 Εισαγωγή... 4 Διάταξη Σελίδας... 5 Αναφορές... 5 Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία ενός κενού πίνακα

Δημιουργία ενός κενού πίνακα 3.4.1.1 Δημιουργία ενός κενού πίνακα Ένας πίνακας αποτελείται από έναν αριθμό γραμμών και στηλών που δημιουργούν ένα πλέγμα. Σε αυτό το πλέγμα είναι πιθανή η ύπαρξη ή μη περιθωρίων. Κάθε κελί του πίνακα

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις στο PowerPoint

Σημειώσεις στο PowerPoint Σημειώσεις στο PowerPoint Τι είναι το PowerPoint; Το PowerPoint 2010 είναι μια οπτική και γραφική εφαρμογή που χρησιμοποιείται κυρίως για τη δημιουργία παρουσιάσεων. Με το PowerPoint, μπορείτε να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5)

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5) ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ Τοποθετώ μια δισκέτα στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή. Τοποθετώ τη δισκέτα που έχει το αρχείο μου στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή.

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 6ο. Υπολογιστικό Φύλλο

Μάθημα 6ο. Υπολογιστικό Φύλλο Μάθημα 6ο Υπολογιστικό Φύλλο Σελίδα 81 από 105 6.1 Εισαγωγή Ένα υπολογιστικό φύλλο, είναι μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή, χωρισμένη σε γραμμές και στήλες για την ευκολότερη καταγραφή διάφορων δεδομένων. Με

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στοn επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word. Εισηγητής: Χαριτωνίδης Γεώργιος. Βόλος, Νοέμβριος 2008

Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στοn επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word. Εισηγητής: Χαριτωνίδης Γεώργιος. Βόλος, Νοέμβριος 2008 Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στοn επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word Βόλος, Νοέμβριος 2008 To Microsoft Word (έκδοση 2003) είναι ένας εξελιγμένος επεξεργαστής κειμένου, με τον οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (Σημειώσεις Word) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: ΒΑΡΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΟΖΟΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ MICROSOFT WORD (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

( Απάντηση: Ο τόνος βρίσκεται δεξιά από το γράμμα Λ. ) ( Απάντηση: Κρατάμε πατημένο το πλήκτρο Shift και πατάμε το πλήκτρο 8. )

( Απάντηση: Ο τόνος βρίσκεται δεξιά από το γράμμα Λ. ) ( Απάντηση: Κρατάμε πατημένο το πλήκτρο Shift και πατάμε το πλήκτρο 8. ) 1 Επεξεργασία Κειμένου OpenOffice writer Απόσπασμα Μάθημα: Γλώσσα, Τάξη: Δ Ενότητα 2: «Ρώτα το νερό τι τρέχει» Θυμόμαστε: Ποιο πλήκτρο είναι ο τόνος; ( Απάντηση: Ο τόνος βρίσκεται δεξιά από το γράμμα Λ.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ. 1) Προβολή Γραμμές εργαλείων Σχεδίαση. ΜΑΘΗΜΑ 5 ο : ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ. 1) Προβολή Γραμμές εργαλείων Σχεδίαση. ΜΑΘΗΜΑ 5 ο : ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1 ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ Για τη δημιουργία σχημάτων στο WORD χρησιμοποιείται η γραμμή εργαλείων της σχεδίασης. Τα βήματα που μπορεί να ακολουθήσετε για να εμφανίσετε τη γραμμή εργαλείων

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα 1,2 ης εβδομάδας

Θέματα 1,2 ης εβδομάδας ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Θέματα 1,2 ης εβδομάδας Περιβάλλον εργασίας Word, Μορφοποίηση Γραμματοσειράς, Μορφοποίηση Παραγράφου Εξάσκηση σε βασικά κείμενα Τι είναι το MS-WORD Είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου,

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτική Άσκηση Για να αντιγράψουμε τη μορφοποίηση μιας λέξης ποιο εργαλείο από τα παρακάτω χρησιμοποιούμε;

Πρακτική Άσκηση Για να αντιγράψουμε τη μορφοποίηση μιας λέξης ποιο εργαλείο από τα παρακάτω χρησιμοποιούμε; Πρακτική Άσκηση 2 ΑΣΠΑΙΤΕ Α Ημερομηνία :. Τμήμα : Ονοματεπώνυμο :. Για να αντιγράψουμε τη μορφοποίηση μιας λέξης ποιο εργαλείο από τα παρακάτω χρησιμοποιούμε; Ποιο από τα παρακάτω προγράμματα θα χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Word 3: Δημιουργία πίνακα

Word 3: Δημιουργία πίνακα Word 3: Δημιουργία πίνακα Θα ολοκληρώσουμε την πρακτική μας άσκηση πάνω στο περιβάλλον του Microsoft Word 2013 πειραματιζόμενοι με την καταχώρηση ενός πίνακα στο εσωτερικό ενός εγγράφου. Πολλές φορές απαιτείται

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικές συμβουλές κατά την πληκτρολόγηση ., ; :! ( ) " " Άνοιγμα και αποθήκευση εγγράφου Αρχείο, Άνοιγμα. Αρχείο / Αποθήκευση

Πρακτικές συμβουλές κατά την πληκτρολόγηση ., ; :! ( )   Άνοιγμα και αποθήκευση εγγράφου Αρχείο, Άνοιγμα. Αρχείο / Αποθήκευση Επεξεργαστής κειμένου Word 2003 Πρακτικές συμβουλές κατά την πληκτρολόγηση Για να αλλάξουμε παράγραφο πατάμε Enter. Για να αφήσουμε μία κενή γραμμή, πατάμε μία φορά το Enter. Για να γράψουμε την επόμενη

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσιάσεις OpenOffice Impress

Παρουσιάσεις OpenOffice Impress Παρουσιάσεις OpenOffice Impress 58 Άσκηση 1 Impress Εισαγωγή κειμένου Κάνουμε κλικ στο Εφαρμογές > Γραφείο > Παρουσιάσεις OpenOffice.org. Επιλέγουμε Κενή παρουσίαση και κάνουμε αριστερό κλικ στο Επόμενο.

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία-3: Παρουσίαση Εργασίας. Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς

Εργασία-3: Παρουσίαση Εργασίας. Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς Εργασία-3: Παρουσίαση Εργασίας Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς Αρκετοί πιστεύουν πως η επιτυχία μιας παρουσίασης είναι δεδομένη εάν ο παρουσιαστής κατέχει το θέμα που πρόκειται να παρουσιάσει και είναι

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργάκης Αριστείδης ΠΕ20

Γεωργάκης Αριστείδης ΠΕ20 1 Εκκίνηση για πρώτη φορά Όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες εφαρμογές του OpenOffice, έτσι και το Impress μπορούμε να το εκκινήσουμε μέσω της συντόμευσης που εγκαθίσταται αυτόματα στην επιφάνεια εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ στην επεξεργασία κειμένου (Word)

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ στην επεξεργασία κειμένου (Word) 1. Πώς δημιουργούμε ένα νέο έγγραφο; 2. Πώς αποθηκεύουμε ένα έγγραφο στη δισκέτα μας; 3. Μπορείτε να περιγράψετε τη βασική οθόνη του Word;. 4. Τι ακριβώς κάνει το εργαλείο ζουμ; 5. Ποιους κανόνες ακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

Για να ξεκινήσεις το ηλεκτρονικό σου βιβλίο μπαίνεις στο

Για να ξεκινήσεις το ηλεκτρονικό σου βιβλίο μπαίνεις στο Για να ξεκινήσεις το ηλεκτρονικό σου βιβλίο μπαίνεις στο www.storyjumper.com Αν δεν έχεις ήδη λογαριασμό μπαίνεις στο singup για να δημιουργήσεις έναν. Αν έχεις ήδη μπαίνεις κάνοντας login. Στην επόμενη

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση 5 Firefox Αποθήκευση αρχείων

Άσκηση 5 Firefox Αποθήκευση αρχείων Άσκηση 5 Firefox Αποθήκευση αρχείων Παρουσίαση Γραμμών Εργαλείων Ανοίγουμε τον περιηγητή ιστού Firefox. Αποθήκευση εικόνων Ανοίγουμε την σελίδα www.google.gr Στην πάνω αριστερά γωνία κάνουμε αριστερό κλικ

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις για το εργαστηριακό μάθημα «Εκπαιδευτική Τεχνολογία Πολυμέσα»

Σημειώσεις για το εργαστηριακό μάθημα «Εκπαιδευτική Τεχνολογία Πολυμέσα» ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Δημιουργία web site με το Σημειώσεις για το εργαστηριακό μάθημα «Εκπαιδευτική Τεχνολογία Πολυμέσα» Μαρία Μουντρίδου

Διαβάστε περισσότερα

11. Επεξεργασία κειμένου με το OpenOffice 2.0

11. Επεξεργασία κειμένου με το OpenOffice 2.0 11. Επεξεργασία κειμένου με το OpenOffice 2.0 Τι μπορούμε να κάνουμε με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου Το κείμενο που πληκτρολογούμε, εμφανίζεται στην οθόνη και παραμένει στη μνήμη RAM μέχρι να το

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ

ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΤΕΙ Ηρακλείου Τμήμα Λογιστικής Πληροφορική I 5 η Εργαστηριακή άσκηση (WORD) ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ 5 ο : ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ Για τη δημιουργία σχημάτων στο WORD χρησιμοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 5ο. Επεξεργαστής Κειμένου

Μάθημα 5ο. Επεξεργαστής Κειμένου Μάθημα 5ο Επεξεργαστής Κειμένου Σελίδα 60 από 106 Ένα πολύ χρήσιμο και αρκετά βασικό πρόγραμμα εγκατεστημένο στον υπολογιστή είναι ο επεξεργαστής κειμένου (LibreOffice Writer). Περιέχει όλα τα εργαλεία

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Word. Δυνατότητες του Word. Εισαγωγή και επεξεργασία Κειμένου

Microsoft Word. Δυνατότητες του Word. Εισαγωγή και επεξεργασία Κειμένου Microsoft Word Δυνατότητες του Word Εισαγωγή και επεξεργασία Κειμένου Μας προσφέρει ένα ευχάριστο περιβάλλον για την πληκτρολόγηση κειμένου, καθώς και πολλές δυνατότητες διόρθωσης, την επεξεργασία και

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1 Χρήση προτύπου 2. Κεφάλαιο 2 Τροποποίηση μιας παρουσίασης 9. Κεφάλαιο 4 Προσθήκη αντικειμένων 26. Κεφάλαιο 5 Ειδικά εφέ 35

Κεφάλαιο 1 Χρήση προτύπου 2. Κεφάλαιο 2 Τροποποίηση μιας παρουσίασης 9. Κεφάλαιο 4 Προσθήκη αντικειμένων 26. Κεφάλαιο 5 Ειδικά εφέ 35 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Χρήση προτύπου 2 Κεφάλαιο 2 Τροποποίηση μιας παρουσίασης 9 Κεφάλαιο 3 Εφαρμογή σχεδίων 19 Κεφάλαιο 4 Προσθήκη αντικειμένων 26 Κεφάλαιο 5 Ειδικά εφέ 35 Κεφάλαιο 6 Κουμπιά ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστηριακή Άσκηση 4 Μορφοποίηση Κειμένου μέσω του

Εργαστηριακή Άσκηση 4 Μορφοποίηση Κειμένου μέσω του Μορφοποίηση χαρακτήρων Όταν ανοίγουμε το Word η γραμματοσειρά που υπάρχει είναι προκαθορισμένη. Το πλαίσιο διαλόγου Γραμματοσειρά μας επιτρέπει να κάνουμε περισσότερες μορφοποιήσεις. Επιλέγουμε Μορφή Απόσταση

Διαβάστε περισσότερα

[συνέχεια του εγγράφου Word 2]

[συνέχεια του εγγράφου Word 2] [συνέχεια του εγγράφου Word 2] Συνεχίζουμε την πρακτική μας άσκηση πάνω στο έγγραφο που δημιουργήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα και το οποίο αποθηκεύσαμε στον φάκελο με το όνομά μας, με το όνομα: Word 2x.

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του προγράμματος Excel για τον υπολογισμό της αντίστασης και της ισχύος, την κατασκευή χαρακτηριστικής I V, και της ευθείας φόρτου.

Χρήση του προγράμματος Excel για τον υπολογισμό της αντίστασης και της ισχύος, την κατασκευή χαρακτηριστικής I V, και της ευθείας φόρτου. Χρήση του προγράμματος Excel για τον υπολογισμό της αντίστασης και της ισχύος, την κατασκευή χαρακτηριστικής I V, και της ευθείας φόρτου. Στα παραδείγματα θα γίνει χρήση 12 πειραματικών μετρήσεων σε αντίσταση

Διαβάστε περισσότερα

PowerPoint Ένα εργαλείο παρουσίασης

PowerPoint Ένα εργαλείο παρουσίασης Εργασία 7η 2 Αρκετοί πιστεύουν πως η επιτυχία μιας παρουσίασης είναι δεδομένη εάν ο παρουσιαστής κατέχει το θέμα που πρόκειται να παρουσιάσει και είναι σε θέση να χειρίζεται ί ά άνετα έ ένα πρόγραμμα ό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Libre Office. Bάιος Κολοφωτιάς Επιστημονικός Συνεργάτης Sweng Lab A.Π.Θ

Εισαγωγή στο Libre Office. Bάιος Κολοφωτιάς Επιστημονικός Συνεργάτης Sweng Lab A.Π.Θ Εισαγωγή στο Libre Office Bάιος Κολοφωτιάς Επιστημονικός Συνεργάτης Sweng Lab A.Π.Θ Εισαγωγή στο Libre Ofiice To LibreOffice είναι η ελεύθερη, πολυδύναμη (power-packed), σουΐτα προσωπικής παραγωγικότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ POWER POINT

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ POWER POINT 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ POWER POINT To Power Point είναι ένα πολύ δυναμικό πρόγραμμα παρουσίασης γραφικών. Ο σκοπός είναι να βοηθήσει τους χρήστες των υπολογιστών να δημιουργούν εντυπωσιακά έγγραφα, επιστολές και

Διαβάστε περισσότερα

To Microsoft Excel XP

To Microsoft Excel XP To Microsoft Excel XP ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 Το Microsoft Excel XP είναι ένα πρόγραμμα που μπορεί να σε βοηθήσει να φτιάξεις μεγάλους πίνακες, να κάνεις μαθηματικές πράξεις με αριθμούς, ακόμα και να φτιάξεις

Διαβάστε περισσότερα

7.Α.1 Παρουσιάσεις. 7.Α.2 Περιγραφή περιεχομένων της εφαρμογής

7.Α.1 Παρουσιάσεις. 7.Α.2 Περιγραφή περιεχομένων της εφαρμογής Μάθημα 7ο Πολυμέσα 7.Α.1 Παρουσιάσεις Οι παρουσιάσεις είναι μια εφαρμογή που χρησιμεύει στην παρουσίαση των εργασιών μας. Αποτελούν μια συνοπτική μορφή των εργασιών μας. Μέσω δημιουργίας διαφανειών, μορφοποιήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ WORD 2007. 2. Πώς αλλάζουμε το διάστιχο μίας παραγράφου; [Πηγαίνουμε στην παράγραφο και στην κεντρική καρτέλα πατάμε το εικονίδιο Διάστιχο]

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ WORD 2007. 2. Πώς αλλάζουμε το διάστιχο μίας παραγράφου; [Πηγαίνουμε στην παράγραφο και στην κεντρική καρτέλα πατάμε το εικονίδιο Διάστιχο] ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ WORD 2007 1. Πώς βάζουμε διπλή υπογράμμιση και χρώμα υπογράμμισης; [Επιλέγουμε το κείμενο και στην κεντρική καρτέλα πατάμε στο βελάκι δίπλα στο εικονίδιο της υπογράμμισης] 2. Πώς αλλάζουμε το

Διαβάστε περισσότερα

Οι εφαρμογές Υπολογιστικών Φύλλων είναι προγράμματα που μας παρέχουν πολλές δυνατότητες όπως:

Οι εφαρμογές Υπολογιστικών Φύλλων είναι προγράμματα που μας παρέχουν πολλές δυνατότητες όπως: Εισαγωγή στα Υπολογιστικά Φύλλα Οι εφαρμογές Υπολογιστικών Φύλλων είναι προγράμματα που μας παρέχουν πολλές δυνατότητες όπως: Να καταχωρούμε δεδομένα σε γραμμές και στήλες. Τα δεδομένα μπορεί να είναι

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο εργασίας Επιλέγουμε τα κελιά από το A1 έως το C1 και πατάμε το (Συγχώνευση και στοίχιση στο κέντρο)

Φύλλο εργασίας Επιλέγουμε τα κελιά από το A1 έως το C1 και πατάμε το (Συγχώνευση και στοίχιση στο κέντρο) Φύλλο εργασίας 1 Το Excel είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας λογιστικών φύλλων, στα οποία μπορούμε να αποθηκεύουμε πληροφορίες με οργανωμένο τρόπο, να κάνουμε πράξεις πάνω σε αυτά, να τα ταξινομούμε, να τα

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Libreoffice. Βασίλειος Καραβασίλης Μονάδα Αριστείας ΕΛΛΑΚ ΕΤΕΠΗ 27/04/2015

Παρουσίαση Libreoffice. Βασίλειος Καραβασίλης Μονάδα Αριστείας ΕΛΛΑΚ ΕΤΕΠΗ 27/04/2015 Παρουσίαση Libreoffice Βασίλειος Καραβασίλης Μονάδα Αριστείας ΕΛΛΑΚ ΕΤΕΠΗ 27/04/2015 Εισαγωγή Είναι μια σουίτα εφαρμογών γραφείου που περιέχει διάφορα επιμέρους προγράμματα για την επεξεργασία κειμένου,

Διαβάστε περισσότερα

Βιωματικό εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οργάνωση εκπαιδευτικού υλικού με Η/Υ από δραστηριότητες στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο.

Βιωματικό εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οργάνωση εκπαιδευτικού υλικού με Η/Υ από δραστηριότητες στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο. Βιωματικό εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οργάνωση εκπαιδευτικού υλικού με Η/Υ από δραστηριότητες στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο. Εισηγητής : Χρήστος Μανώλης δάσκαλος Θεσσαλονίκη Οκτώβριος - Δεκέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Οι πίνακες Οι πίνακες είναι ορθογώνια πλαίσια που χωρίζονται σε γραµµές και στήλες. Η τοµή µιας γραµµής µε µια στήλη προσδιορίζει ένα κελί. Τα στοιχεία, που παρουσιάζουµε,

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ WORD Κοκκόρη Αθηνά

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ WORD Κοκκόρη Αθηνά 1. Πληκτρολογήστε τα παρακάτω: Καλημέρα, Χαϊδάρι, καΐκι. Που θα πας αύριο; Πάρε μαζί σου: ένα μολύβι, μια γόμα, ένα στυλό. Η έκπτωση είναι 30%. Φοβερό!!! Τόνος: Πατάω το πλήκτρο Διαλυτικά: Πατάω shift

Διαβάστε περισσότερα

Ο επεξεργαστής κειμένου Word 2007

Ο επεξεργαστής κειμένου Word 2007 Ο επεξεργαστής κειμένου Word 2007 Κουμπί Office Γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης Καρτέλες Κορδέλα Ομάδες Γραμμή κατάστασης Ρυθμιστικό ζουμ Όταν ανοίγουμε το Word, ανοίγει αυτόματα ένα νέο έγγραφο. (Στο

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft PowerPoint 2007

Microsoft PowerPoint 2007 Information Technology Services and Solutions Σύμβουλοι Μηχανογράφησης και Εκπαίδευσης Στεφ. Σκουλούδη 27, Καλλίπολη, Πειραιάς 210 45 38 177 http://www.itss.gr/ Microsoft PowerPoint 2007 Κωνσταντίνος Κωβαίος

Διαβάστε περισσότερα

EXCEL. 1 Προϊόν Τεμάχια Τιμή Μονάδας Κόστος ΦΠΑ Τελική τιμή

EXCEL. 1 Προϊόν Τεμάχια Τιμή Μονάδας Κόστος ΦΠΑ Τελική τιμή 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Λογιστικού Φύλλου Εκτελούμε το Excel 2. Δημιουργήστε τον πιο κάτω πίνακα: Α Β C D E F 1 Προϊόν Τεμάχια Τιμή Μονάδας Κόστος ΦΠΑ Τελική τιμή 2 Προϊόν Α 3 2,3 3 Προϊόν Β 4 7 3. Στo

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Libre Office Παρουσιάσεις με το Impress. Bάιος Κολοφωτιάς Επιστημονικός Συνεργάτης Sweng Lab A.Π.Θ

Εισαγωγή στο Libre Office Παρουσιάσεις με το Impress. Bάιος Κολοφωτιάς Επιστημονικός Συνεργάτης Sweng Lab A.Π.Θ Εισαγωγή στο Libre Office Παρουσιάσεις με το Impress Bάιος Κολοφωτιάς Επιστημονικός Συνεργάτης Sweng Lab A.Π.Θ Εισαγωγικά Οι παρουσιάσεις είναι μια εφαρμογή που χρησιμεύει στην παρουσίαση των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

POWERPOINT 2003. Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων.

POWERPOINT 2003. Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων. POWERPOINT 2003 1. Τι είναι το PowerPoint (ppt)? Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων. 2. Τι δυνατότητες έχει? Δημιουργία παρουσίασης. Μορφοποίηση παρουσίασης. Δημιουργία γραφικών. Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

B) Ετοιμάζοντας μια Παρουσίαση

B) Ετοιμάζοντας μια Παρουσίαση B) Ετοιμάζοντας μια Παρουσίαση Τι είναι μια παρουσίαση με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή Ο υπολογιστής με την κατάλληλη εφαρμογή, μπορεί να μας βοηθήσει στη δημιουργία εντυπωσιακών εγγράφων, διαφανειών

Διαβάστε περισσότερα

Excel 2: Γραφική απεικόνιση αριθμητικών δεδομένων ενός φύλλου εργασίας

Excel 2: Γραφική απεικόνιση αριθμητικών δεδομένων ενός φύλλου εργασίας Excel 2: Γραφική απεικόνιση αριθμητικών δεδομένων ενός φύλλου εργασίας Το θέμα της 2 ης πρακτικής άσκησης σε περιβάλλον του Microsoft Excel 2013, αφορά την γραφική απεικόνιση αριθμητικών δεδομένων τα οποία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (Σημειώσεις Powerpoint) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: ΒΑΡΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΟΖΟΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ MICROSOFT POWERPOINT (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ)

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα. Παρουσιάσεις. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Ενότητα. Παρουσιάσεις. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ Ενότητα Παρουσιάσεις Κεφάλαιο 82. PowerPoint 2007 Απαντήσεις ερωτήσεων και ασκήσεων επανάληψης 1. Η εφαρμογή Microsoft PowerPoint είναι ειδικά κατασκευασμένη για την αποτελεσματική παρουσίαση δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία παρουσιάσεων (Power Point)

Δημιουργία παρουσιάσεων (Power Point) Δημιουργία παρουσιάσεων (Power Point) Το πρόγραμμα PowerPoint είναι η «αίθουσα προβολών» του Office. Μια προβολή (παρουσίασης) του PowerPoint μπορεί να έχει ως στόχο να ενημερώσει, να διδάξει ή και να

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Word 2007 Ν. Παπαδόπουλος

Εισαγωγή στο Word 2007 Ν. Παπαδόπουλος Εισαγωγή στο Word 2007 Ν. Παπαδόπουλος Πληκτρολογώ το διπλανό κείµενο. Επειδή το κείµενο αποτελείται από δύο παραγράφους πατάω το Enter µόνο στο τέλος της κάθε παραγράφου και όχι σε κάθε γραµµή 1. δηµιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Κατασκευή ιστοσελίδων με το FrontPage2003

Κατασκευή ιστοσελίδων με το FrontPage2003 Γραμμή τίτλου Γραμμή μενού Γραμμή εργαλείων Μορφοποίηση Εικόνα Εφέ DHTML Κατασκευή ιστοσελίδων με το FrontPage2003 Παράθυρο εργασιών Όταν ανοίγουμε το FrontPage, ανοίγει αυτόματα μία νέα σελίδα. (Στο FrontPage

Διαβάστε περισσότερα

1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows

1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows 1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows Εικονίδια συντομεύσεων (αρχείου-φακέλου) Εικονίδια Ανενεργά Ενεργό Επιφάνεια (αρχείου-φακέλου) παράθυρα παράθυρο εργασίας Γραμμή μενού Γραμμή εργαλείων

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση Μισθοδοτικής Κατάστασης.

Σχεδίαση Μισθοδοτικής Κατάστασης. Σχεδίαση Μισθοδοτικής Κατάστασης. Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας σχεδίασης μισθοδοτικής κατάστασης. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

Βουρλάκος Μιχαήλ. Microsoft Word. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να δουλεύουμε με το Word. Αρχικά θα πρέπει όλοι να έχουμε την ίδια εμφάνιση :

Βουρλάκος Μιχαήλ. Microsoft Word. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να δουλεύουμε με το Word. Αρχικά θα πρέπει όλοι να έχουμε την ίδια εμφάνιση : Άδεια Χρήσης Creative Commons, Αναφορά Προέλευσης 3.0 Ελλάδα 2009-2010, Microsoft Word Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να δουλεύουμε με το Word. Αρχικά θα πρέπει όλοι να έχουμε την ίδια εμφάνιση : Εμφάνιση / Απόκρυψη

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003

Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003 Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003 Έναρξη 1. Εκκίνηση του προγράμματος Για να ξεκινήσουμε το Word, πατάμε στο κουμπί Εναρξη και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Προγράμματα και Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιαζόμενη Απόδειξη Πληρωμής

Σχεδιαζόμενη Απόδειξη Πληρωμής Σχεδιαζόμενη Απόδειξη Πληρωμής Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Σχεδιαζόμενης Απόδειξης Πληρωμής. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Ηρακλείου. Τμήμα Λογιστικής Πληροφορική I 6 η Εργαστηριακή άσκηση (Excel)

ΤΕΙ Ηρακλείου. Τμήμα Λογιστικής Πληροφορική I 6 η Εργαστηριακή άσκηση (Excel) ΤΕΙ Ηρακλείου Τμήμα Λογιστικής Πληροφορική I 6 η Εργαστηριακή άσκηση (Excel) Ανοίγοντας το Excel (Έναρξη /Προγράμματα /Microsoft Office / Microsoft Office Excel 2003), ανοίγει μπροστά μας ένα βιβλίο εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 4ο. Προγράμματα

Μάθημα 4ο. Προγράμματα Μάθημα 4ο Προγράμματα Σελίδα 47 από 106 4.1 Εγκατάσταση προγραμμάτων Όπως έχουμε πει στο πρώτο μάθημα (Σημειώσεις 1ου Μαθήματος 1.3.3.Β σελ. 12) τα προγράμματα ή αλλιώς εφαρμογές αποτελούν μέρος του λογισμικού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ. OpenOffice 3.x Calc

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ. OpenOffice 3.x Calc ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ OpenOffice 3.x Calc Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: χρησιμοποιεί τα βασικά εργαλεία του Calc κατασκευάζει πίνακες δημιουργεί φόρμουλες υπολογισμού κατασκευάζει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΥΛΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2012-2013 Β Α Ρ Δ Α Λ Α Χ Ο Υ Ε Υ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α - Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Η Σ MSC Τ. Π. Ε. Γ Ι Α Τ Η Ν Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Σ Η ΕΝΑΡΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥ 2007

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥ 2007 1. ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΝΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥ 2007 2. ΓΡΑΜΜΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ Κάθε μενού έχει τις δικές της δυνατότητες, όπως για παράδειγμα μόλις πατήσετε το κουμπί κεντρική βγαίνουν τα εικονίδια των δυνατοτήτων που

Διαβάστε περισσότερα

a. Κάνουμε κλικ στο Δημιουργία Διαφάνειας c. Ξεκινούμε να γράφουμε την διαφάνεια a. Είναι η πρώτη διαφάνεια της σειράς

a. Κάνουμε κλικ στο Δημιουργία Διαφάνειας c. Ξεκινούμε να γράφουμε την διαφάνεια a. Είναι η πρώτη διαφάνεια της σειράς PowerPoint 1. Εισαγωγή διαφάνειας a. Κάνουμε κλικ στο Δημιουργία Διαφάνειας b. Επιλέγουμε το είδος της διαφάνειας που επιθυμούμε. Η πρώτη διαφάνεια συνήθως είναι η διαφάνεια τίτλου. c. Ξεκινούμε να γράφουμε

Διαβάστε περισσότερα

«Αβάκιο» Οδηγός χρήσης Μικρόκοσμου που αποτελείται από τις ψηφίδες Καμβάς, Χελώνα, Γλώσσα, Μεταβολέας, Χρώματα.

«Αβάκιο» Οδηγός χρήσης Μικρόκοσμου που αποτελείται από τις ψηφίδες Καμβάς, Χελώνα, Γλώσσα, Μεταβολέας, Χρώματα. «Αβάκιο» Οδηγός χρήσης Μικρόκοσμου που αποτελείται από τις ψηφίδες Καμβάς, Χελώνα, Γλώσσα, Μεταβολέας, Χρώματα. Πώς θα δουλέψεις με το Χελωνόκοσμο την πρώτη φορά 1. Θα χρησιμοποιήσεις το αριστερό πλήκτρο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Draw for Children. Περιεχόμενα

Εγχειρίδιο Χρήσης Draw for Children. Περιεχόμενα Περιεχόμενα 1. Πως ανοίγουμε το πρόγραμμα ζωγραφικής Drawing for children...3 2. Οι λειτουργίες του Drawing for children...3 3. Άνοιγμα νέας σελίδας...4 4. Αναίρεση...4 5. Σβήσιμο...4 6. Μολυβοθήκη εργαλεία

Διαβάστε περισσότερα

Shift+γράμμα. Πατάμε τον τόνο (δί[λα στο L) και μετά το φωνήεν. Πως βάζουμε διαλυτικά; Πατάμε το Shift+ τόνο και μετά το φωνήεν (ι ή υ)

Shift+γράμμα. Πατάμε τον τόνο (δί[λα στο L) και μετά το φωνήεν. Πως βάζουμε διαλυτικά; Πατάμε το Shift+ τόνο και μετά το φωνήεν (ι ή υ) Βασικές λειτουργίες του πληκτρολογίου Αλλαγή μεταξύ Αγγλικών και Ελληνικών Όταν γράφουμε σε πεζά (μικρά) και θέλουμε να γράψουμε ένα γράμμα κεφαλαίο Όταν γράφουμε συνέχεια Κεφαλαία Για να γράψουμε ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ MICROSOFT WORD XP. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

ΤΟ MICROSOFT WORD XP. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν! XP ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 Το Microsoft Word είναι ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή που σας βοηθά να γράφετε όμορφα κείμενα στα οποία μπορείτε να προσθέσετε εικόνες, γραφικά ακόμα και ήχους. Aφού γράψετε ένα κείμενο,

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα. 1 ο Εργαστήριο

Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα. 1 ο Εργαστήριο Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα 1 ο Εργαστήριο 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Μάνθος Κωνσταντίνος Γραφείο 214 κτίριο Θ Τηλέφωνο 2310891570 Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο manthosk@uom.gr Ώρες Γραφείου:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ TEXNOΛΟΓΙΚΟ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Σημειώσεις Εργαστηρίου για το Δρ. Ευάγγελος Φιλιππίδης ΣΕΡΡΕΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Γνωριμία με το Excel...9

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Γνωριμία με το Excel...9 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Γνωριμία με το Excel...9 Τα στοιχεία του παραθύρου του Excel... 10 Κελιά και διευθύνσεις... 13 Σε ποιο κελί θα τοποθετηθούν τα δεδομένα;... 14 Καταχώριση δεδομένων... 15 Τι καταλαβαίνει

Διαβάστε περισσότερα

Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr

Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr MS-WORD Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr Ξεκινώντας με το WORD Επιμέλεια: ΚΩΛΕΤΣΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ A ναμφισβήτητα, τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα προγράμματα στους

Διαβάστε περισσότερα

ιαµόρφωση σελίδας Προεπισκόπηση Εκτύπωση

ιαµόρφωση σελίδας Προεπισκόπηση Εκτύπωση ιαµόρφωση σελίδας Προεπισκόπηση Εκτύπωση Η µορφοποίηση των σελίδων ενός εγγράφου Πριν ξεκινήσετε να δηµιουργείτε ένα έγγραφο, είναι χρήσιµο να έχετε σχεδιάσει ή να έχετε κατά νου πώς περίπου θέλετε να

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση Μισθοδοτικής Κατάστασης

Σχεδίαση Μισθοδοτικής Κατάστασης Σχεδίαση Μισθοδοτικής Κατάστασης Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Σχεδίασης Μισθοδοτικής Κατάστασης. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

1.Puzzle. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΛΩΣΤΡΑΚΗ Σελίδα 1

1.Puzzle. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΛΩΣΤΡΑΚΗ Σελίδα 1 1.Puzzle Μόλις ανοίξω το πρόγραμμα επιλέγω την εντολή Browse. Στη συνέχεια αναζητώ την εικόνα που έχω αποθηκεύσει σε ένα φάκελο (στην επιφάνεια εργασίας ή στα έγγραφά μου ή στο σκληρό μου δίσκο). Αφού

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Publisher 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

A7.2 Δημιουργία Απλής Γραφικής Εφαρμογής σε Περιβάλλον Scratch

A7.2 Δημιουργία Απλής Γραφικής Εφαρμογής σε Περιβάλλον Scratch A7.2 Δημιουργία Απλής Γραφικής Εφαρμογής σε Περιβάλλον Scratch Τι θα μάθουμε σήμερα: Να ενεργοποιούμε το λογισμικό Scratch Να αναγνωρίζουμε τα κύρια μέρη του περιβάλλοντος του Scratch Να δημιουργούμε/εισάγουμε/τροποποιούμε

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Excel Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή. Βιβλίο εργασίας

Microsoft Excel Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή. Βιβλίο εργασίας Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Microsoft Excel 2010... 7 Κεφάλαιο 2 Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 19 Κεφάλαιο 3 ημιουργία νέου βιβλίου εργασίας και καταχώριση δεδομένων... 24 Κεφάλαιο 4 Συμβουλές για την καταχώριση

Διαβάστε περισσότερα

4 ο ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ :

4 ο ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ : 4 ο ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ : Σκοπός του συγκεκριμένου φύλλου εργασίας είναι ο μαθητής να εξοικειωθεί με τις συναρτήσεις, τις αριθμητικές πράξεις καθώς και την επισήμανση κελιών υπό όρους με στόχο

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση 3 Διαχείριση Φακέλων

Άσκηση 3 Διαχείριση Φακέλων Άσκηση 3 Διαχείριση Φακέλων Δημιουργία Φακέλων Δημιουργήστε το ακόλουθο δέντρο από φακέλους στην Επιφάνεια εργασίας. Δεδομένα Ταινίες Μουσική Θρίλερ Κωμωδίες Αποθήκευση Εικόνας Δημιουργήστε μια εικόνα.

Διαβάστε περισσότερα

5o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ EXCEL. a) Δημιουργήστε ένα καινούριο βιβλίο του Excel και αποθηκεύστε το στην Επιφάνεια Εργασίας με το όνομα Εργασία5.

5o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ EXCEL. a) Δημιουργήστε ένα καινούριο βιβλίο του Excel και αποθηκεύστε το στην Επιφάνεια Εργασίας με το όνομα Εργασία5. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. Εισαγωγή 2. Χειρισμός φύλλων 5o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ EXCEL 3. Μορφοποίηση κειμένου κελιών 4. Χειρισμός κελιών 1. Εισαγωγή ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ a) Δημιουργήστε ένα καινούριο βιβλίο

Διαβάστε περισσότερα

10 η Εργαστηριακή Άσκηση

10 η Εργαστηριακή Άσκηση 10 η Εργαστηριακή Άσκηση MICROSOFT OFFICE POWERPOINT Το πρόγραμμα PowerPoint της εταιρείας Microsoft χρησιμοποιείται για τη δημιουργία παρουσιάσεων οποιουδήποτε είδους. Ανήκει και αυτό στα προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στο Word 2003...9. Βασικές μορφοποιήσεις κειμένων... 41. Κεφάλαιο 1. Κεφάλαιο 2

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στο Word 2003...9. Βασικές μορφοποιήσεις κειμένων... 41. Κεφάλαιο 1. Κεφάλαιο 2 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Word 2003...9 Η οθόνη του Word... 9 Δημιουργία νέου εγγράφου... 14 Προσθήκη και διαγραφή κειμένου... 17 Πρώτα επιλογή, μετά εργασία... 18 Εύρεση και αντικατάσταση κειμένου...

Διαβάστε περισσότερα

Pixlr: Ας περικόψουμε τα περιττά

Pixlr: Ας περικόψουμε τα περιττά Pixlr: Ας περικόψουμε τα περιττά Σκοπός Στην δραστηριότητα αυτή θα γνωρίσετε πώς να περικόπτετε μια εικόνα Διδακτικοί στόχοι Στο τέλος της ενότητας/δραστηριότητας θα είστε σε θέση να: να τροποποιείτε μια

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων... Περιεχόμενα Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...22 Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...23 Επιφάνεια εργασίας...26

Διαβάστε περισσότερα

Τα Windows Πολύ Απλά και Πολύ Σύντομα

Τα Windows Πολύ Απλά και Πολύ Σύντομα Σαχπατζίδης Αβραάμ Καθηγητής Πληροφορικής Π.Ε 20 Master of Arts (M.A) in "Gender, New Forms of Education, New Forms of Employment and New Technologies in the Information Age". Τα Windows Πολύ Απλά και

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα 3,4 ης εβδομάδας. Πίνακες Εικόνες Πρότυπα/Δημιουργία προτύπων εγγράφων Στήλες

Θέματα 3,4 ης εβδομάδας. Πίνακες Εικόνες Πρότυπα/Δημιουργία προτύπων εγγράφων Στήλες ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Θέματα 3,4 ης εβδομάδας Πίνακες Εικόνες Πρότυπα/Δημιουργία προτύπων εγγράφων Στήλες Πίνακες Τι είναι πίνακας: Μια ορθογώνια διάταξη με γραμμές και στήλες) Βασικές έννοιες (κελί, στήλη, σειρά,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 04 Δημιουργία φύλλου εργασίας

ΕΝΟΤΗΤΑ 04 Δημιουργία φύλλου εργασίας ΕΝΟΤΗΤΑ 04 Δημιουργία φύλλου εργασίας 4.1 Εισαγωγή Δεδομένων 1. Κτυπήστε στο tab Sheet 2.Τώρα βρίσκεστε στο δεύτερο φύλλο εργασία του Workbook. 2. Μετακινήστε το τόξο στο κελί Α3 χρησιμοποιώντας το ποντίκι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΛΙ Α 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 - ΑΡΧΙΚΑ

ΣΕΛΙ Α 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 - ΑΡΧΙΚΑ ΣΕΛΙ Α 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 - ΑΡΧΙΚΑ Πως αλλάζω γλώσσα; 1 ος τρόπος Συνδυασµός πλήκτρων αριστερό Ctrl + Shift 2 ος τρόπος Από την ένδειξη γλώσσας στην γραµµή εργασιών Πως βάζω τον τόνο ; (Εφόσον βρίσκοµαι στα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. Κειμενογράφος WORD

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. Κειμενογράφος WORD ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Κειμενογράφος WORD ΣΚΟΠΟΣ Η ανάπτυξη δεξιοτήτων επεξεργασίας κειμένου ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Άνω περιθώριο (top margin) : 2.49cm Κάτω περιθώριο (bottom margin) :5.99cm Αριστερό περιθώριο

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Περιεχόμενα...v

Περιεχόμενα. Περιεχόμενα...v Περιεχόμενα Περιεχόμενα...v Κεφάλαιο 1: Ρυθμίσεις γραμμών εργαλείων και μενού...1 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παραθύρων και προβολές...18 Κεφάλαιο 3: Εύρεση, αντικατάσταση, και μετάβαση σε συγκεκριμένο στοιχείο...35

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνος Σιασιάκος, Δρ Πληροφορικής. Σταύρος Κωτσάκης, Ταταράκη Αλεξάνδρα

Κωνσταντίνος Σιασιάκος, Δρ Πληροφορικής. Σταύρος Κωτσάκης, Ταταράκη Αλεξάνδρα Επιστημονική Ευθύνη Κωνσταντίνος Σιασιάκος, Δρ Πληροφορικής Συγγραφή Σταύρος Κωτσάκης, Ταταράκη Αλεξάνδρα Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό παράχθηκε στο πλαίσιο του Έργου «Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων ΙΙ», το

Διαβάστε περισσότερα

Βασικά Στοιχεία Μορφοποίησης

Βασικά Στοιχεία Μορφοποίησης Βασικά Στοιχεία Μορφοποίησης Φύλλων Εργασίας 3 ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Επιλογή διαφόρων στοιχείων ενός φύλλου Αλλαγή μεγέθους γραμμών και στηλών Εισαγωγή και διαγραφή γραμμών και στηλών Εισαγωγή και

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίστε το Excel 2007

Γνωρίστε το Excel 2007 Εισαγωγή τύπων Γνωρίστε το Excel 2007 Πληκτρολογήστε το σύμβολο της ισότητας (=), χρησιμοποιήστε ένα μαθηματικό τελεστή (+,-,*,/) και πατήστε το πλήκτρο ENTER. Πρόσθεση, διαίρεση, πολλαπλασιασμός και αφαίρεση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ. στη γλώσσα προγραμματισμού. Γκέτσιος Βασίλειος

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ. στη γλώσσα προγραμματισμού. Γκέτσιος Βασίλειος ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ στη γλώσσα προγραμματισμού Microsoft Worlds Pro Γκέτσιος Βασίλειος Σημειώσεις στη γλώσσα προγραμματισμού Microsoft Worlds Pro σελ. 1 Το περιβάλλον προγραμματισμού Microsoft Worlds Pro Μενού

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Office Excel 2007

Microsoft Office Excel 2007 Σημειώσεις για την εφαρμογή Microsoft Office Excel 2007 Μαυρίδης Ανέστης Δρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ Ξάνθη, Σεπτέμβριος 2014 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Σημειώσεις για το σχολικό έτος 2014-2015 Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

Σ η μ ε ι ώ σ ε ι ς γ ι α τ ο υ π ο λ ο γ ι σ τ ι κ ό φ ύ λ λ ο

Σ η μ ε ι ώ σ ε ι ς γ ι α τ ο υ π ο λ ο γ ι σ τ ι κ ό φ ύ λ λ ο Σ η μ ε ι ώ σ ε ι ς γ ι α τ ο υ π ο λ ο γ ι σ τ ι κ ό φ ύ λ λ ο Το λογισμικό αυτό μας διευκολύνει να κατηγοριοποιήσουμε τα δεδομένα μας, να τα ταξινομήσουμε με όποιον τρόπο θέλουμε και να κάνουμε σύνθετους

Διαβάστε περισσότερα