373rd vfs ΤΑΓΜΑ ''ΦΟΒΟΣ & ΤΡΟΜΟΣ'' DCS WORLD

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "373rd vfs ΤΑΓΜΑ ''ΦΟΒΟΣ & ΤΡΟΜΟΣ'' DCS WORLD"

Transcript

1 373rd vfs ΤΑΓΜΑ ''ΦΟΒΟΣ & ΤΡΟΜΟΣ'' DCS WORLD ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΟΜΟΙΩΤΗ DCS WORLD. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΑΠΑΙΤEIΤΑΙ: -ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ-ΠΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΤΟΥ DCS WORLD. α)διαθεσιμα ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ : β)manual ΤOY DCS : C:\Program Files\Eagle Dynamics\DCS World\Mods\aircrafts\...\Doc ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι αποστολές που εκτελούμε κυρίως,βασίζονται στην κεντρική ιδέα της υποστήριξης χερσαίων επιχειρήσεων. Για να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή και αποτελεσματική χρήση των πυρών υποστήριξης,πρέπει να γνωρίζουμε τις δυνατότητες και τουςπεριορισµούς τους. Ιδίως οι Ground Commanders πρέπει να είναι σε θέση να οργανώνουν αποτελεσματικές επιχειρήσεις ανάλογα τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν.

2 ΘΕΜΑΤΑ 1)ΕΙΔΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΕΛ. 3 2)ΦΙΛΙΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕΛ )ΕΧΘΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (SAM) ΣΕΛ )ΕΧΘΡΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕΛ. 14 5)ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΧΩΝ ΣΕΛ. 14 6)ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΕΙΞΗ ΣΤΟΧΩΝ ΣΕΛ. 15 7)GROUND COMMANDERS α)kaπνοσ (ΚΑΛΥΨΗ-ΑΠΟΚΡΥΨΗ/ΚΑΤΑΔΕΙΞΗ) β)κινηση ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΕΛ ) ΑΕΡΑΜΥΝΑ α) Κινήσεις εμπλοκής-υποστήριξη β) Σχηματισμοί γ) Ναυτιλία,Κοινά σημεία αναφοράς δ) Brevities ΣΕΛ Ενημερωτικά Μικτή Οµάδα Αεροπορικής Προσβολής (ΜΟΑΠ) α. Η ΜΟΑΠ είναι ένας συνδυασµός επιθετικών ελικοπτέρων και αεροσκαφών της πολεµικής αεροπορίας,που επιχειρούν µαζί προς εντοπισµό και προσβολή στόχων υψηλής προτεραιότητας. Η ταυτόχρονη χρησιµοποίηση επιθετικών Ε/Π και Α/Φ εναντίον των ίδιων στόχων,αυξάνει την καταστρεπτικότητα και την επιβιωσιµότητα των δύο συστηµάτων. Η ΜΟΑΠ επιχειρεί σε αρµονία µε το πυροβολικό µάχης ή τους όλµους,το Α/Α πυροβολικό και τις επίγειες δυνάµεις ελιγµού εναντίον των εχθρικών τεθωρακισµένων σχηµατισµών,των διοικητικών οχηµάτων και της εχθρικής αεράµυνας. Η ροή πληροφοριών µεταξύ του διοικητή του ελιγµού,του αρχηγού της οµάδας των επιθετικών Ε/Π και του προκεχωρηµένου ελεγκτή αέρα είναι ουσιώδης. β.η πιο ιδανική χρησιµοποίηση της ΜΟΑΠ είναι εναντίον ΤΘ σχηµατισµών κατά την κίνησή τους.είναι ελάχιστα αποτελεσµατική όταν επιτίθεται εναντίον ισχυρά οχυρωµένων και υπόγειων τοποθεσιών.κατά τις επιθετικές επιχειρήσεις, η ΜΟΑΠ μπορεί να χρησιµοποιηθεί ιδανικά εναντίον των αντεπιθέσεων του εχθρού.κατά τις αµυντικές επιχειρήσεις η οµάδα χρησιµοποιείται για να καταστρέψει ή να διασπάσει τους εχθρικούς σχηµατισµούς πριν αυτοί φτάσουν στο ΠΟΤ,να ενισχύσει τις επίγειες δυνάµεις ελιγµού,να αµβλύνει τις εχθρικές εισχωρήσεις,να παρέχει ζωτικές πληροφορίες,σχετικά µε τις εχθρικές δυνάµεις και τοποθεσίες ή να σχηµατίσει µία ανεξάρτητη δύναµη µε σκοπό την προσβολή των εχθρικών δυνάµεων, που προσπαθούν να υπερκεράσουν την περιοχή της µάχης Οι ΜΟΑΠ ελέγχονται από τον επικεφαλής των επιθετικών Ε/Π Όταν οι ΜΟΑΠ χρησιµοποιούνται στον τοµέα του τακτικού συγκροτήµατος,ο ακριβής προσδιορισµός των τοποθεσιών εµπλοκής,ο συντονισµός των πυρών υποστήριξης,ο προσδιορισµός των εχθρικών και φίλιων τοποθεσιών, καθώς και άλλες, ιδιαιτερότητες τηςδιεύθυνσης της ΜΟΑΠ,θα πραγµατοποιηθούν από το διοικητή του τακτικού συγκροτήµατος µέσω του επικεφαλής των επιθετικών Ε/Π.

3 1)ΕΙΔΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Οι εικονικές επιχειρήσεις που θα κληθούμε να εκτελέσουμε είναι οι εξής : -Αεροπορική Αναγνώριση : Α-10C (TGP) /SU-25T /KA-50 -Εγγύς αεροπορική υποστήριξη : A-10C/SU-25T/SU-25 /KA-50 -SEAD (Καταστολή εχθρικών SAM) : SU-25T/A-10C/KA-50 -Αεράμυνα : F-15C/SU-27/MIG-29S -Προσβολές: A-10C /SU-25T/SU-25 -Αερομεταφορές : Με τα μελλοντικά modules του DCS (βλ. Huey) ή με triggers -Χερσαίες επιχειρήσεις : Ground Commanders -Τα A-10C με την χρήση του TGP μπορούν και εντοπίζουν πολύ ευκολότερα στόχους σε σχέση με τα Ρώσικα αεροσκάφη. Αυτό τους επιτρέπει να επιχειρούν με μεγαλύτερη ασφάλεια. Μεγάλο πλεονέκτημα επίσης είναι η εύκολη χρήση συντεταγμένων για εντοπισμό στόχων. -Τα SU-25T διαθέτουν SEAD ικανότητες από μεγάλες αποστάσεις σε αντίθεση με τα A-10C που μπορούν να επιχειρήσουν μόνο με Maverick σε επικίνδυνα SAM. Διαθέτουν επίσης μεγάλη ισχύ σε οπλικά συστήματα.το μειονέκτημά τους είναι η δυσκολότερη έρευνα για στόχους σε σχέση με τα A-10C κάτι που τα αναγκάζει πολλές φορές να κινδυνέψουν. -Τα KA-50 μπορούν να ελίσονται σε χαμηλά ύψη και με χαμηλή ταχύτητα κάτι που τα καθιστά δύσκολα σε εντοπισμό.είναι ικανά να προσβάλουν κινούμενους σχηματισμούς και να πραγματοποιήσουν SEAD (με μεγαλύτερη δυσκολία σε σχέση με τα SU-25T). Σε περίπτωση που απειλούνται από εχθρικά αεροσκάφη μπορούν να καλυφθούν σε πόλεις και αναχώματα.αν εντοπισθούν βέβαια είναι δύσκολο να αποφύγουν την κατάρριψη. *ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Κατά κανόνα κατά την σχεδίαση των αποστολών φροντίζουμε να : -Υπάρχει διαθέσιμη περιοχή περιπολίας για τα A-10C,SU-25T που να προσφέρει ασφάλεια από εχθρικά πυρά (εναέρια,επίγεια) και να προσφέρει σημείο παρατήρησεις μέσω του TGP εχθρικών στόχων

4 2)ΦΙΛΙΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Σε αυτή την ενότητα θα γίνει μια απλή παρουσίαση των οπλικών συστημάτων με τα οποία επιχειρούμε.δε θα γίνει αναλυτική παρουσίαση.μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες στα manual που αναφέρονται παρακάτω. -ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ

5 A-A BΛΗΜΑΤΑ -Α-Α ΒΛΗΜΑΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Φορείς : F-15C/A-10C *O AIM-120C είναι το ισχυρότερο όπλο της σειράς καθώς είναι ενεργό βλήμα σε αντίθεση με τον AIM-7 που θέλει καθοδήγηση μέχρι τέλους.

6 Α-Α ΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Φορείς : SU-27/MIG-29S/SU-33/SU-25/SU-25T Το μόνο ενεργό βλήμα που λειτουργεί όπως ο AIM-120 είναι το R-77. Πολύ ικανό βλήμα είναι το R-27ET καθώς χρησιμοποιεί την θερμική στόχευση από τα Ρωσικά μαχητικά και ο εχθρός δε παίρνει ένδειξη

7 Α-G ΒΛΗΜΑΤΑ-ΒΟΜΒΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Το Δυτικό οπλοστάσιο περιλαμβάνει πολλά βλήματα και βόμβες ακριβείας προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια στα αεροσκάφη.οι Mavericks προσφέρουν επίσης βολές μακρυνής εμβέλειας.

8 Α-G ΒΛΗΜΑΤΑ-ΒΟΜΒΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Το Ανατολικό οπλοστάσιο περιλαμβάνει 3 ειδών βλήματα για SEAD αποστολές και πυραύλους με laser καθοδήγηση.το μειονέκτημα σε σχέση με τους Maverick είναι ότι τα βλήματα Laser δεν είναι fire and forget. Επίσης οι βόμβες είναι κυρίως τύπου dumb.

9

10 3)ΕΧΘΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (SAM)

11

12

13

14 4)ΕΧΘΡΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια κατά την διάρκεια της μάχης πρέπει να δίνεται σημασία στην καταστροφή στόχων κατά προτεραιότητα. Για να πραγματοποιηθεί αυτό θα πρέπει εαν είναι γνωστές οι εχθρικές απειλές να δημιουργείτε ένας πίνακας στόχων. Γενικά η προτεραιότητα των στόχων είναι : α) Εχθρικά αεροσκάφη (Για να μπορούν να επιχειρούν ελεύθερα τα αεροσκάφη εγγύς υποστήριξης) β) SAM /MANPADS γ) Εχθρικά άρματα μάχης με δυνατή θωράκιση (Προτεραιότητα σε αυτά που τυχόν απειλούν φίλιους σχηματισμούς) δ) Εχθρικά οχήματα υποστήριξης. Η προτεραιότητα των στόχων μπορεί να αλλάξει κατά την διάρκεια της μάχης ανάλογα με την ζημιά που προκαλεί κάποια εχθρική μονάδα. 5)ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΧΩΝ Το περιβάλλον και το terrain του DCS World απαιτεί σωστή και προσεκτική έρευνα για στόχους. Σημασία δίνεται κυρίως σε ευκαιριακούς στόχους που ενδέχεται να μην ήταν γνωστή η ύπαρξή τους στο πεδίο της μάχης.

15 6)ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΕΙΞΗ ΣΤΟΧΩΝ Τρόποι Κατάδειξης α)χρήση καπνού από τον Ground Commander (*ΒΛΕΠΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ) β)περιγραφή στον ασύρματο (Teamspeak) ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ -Του Σημείου Επισημάνσεως. Σημείο ευδιάκριτο κοντά στο στόχο λαμβάνεται ως σημείο επισημάνσεως και με τη βοήθεια του καταδεικνύεται ο στόχος. π.χ. «800 μ., εμπρός δεξιά, γκρίζο σπίτι, δεξιά γωνία, πολυβολείο». -Του Κατακόρυφου Ρολογιού. Σημείο ευδιάκριτο στο έδαφος λαμβάνεται ως βοηθητικό σημείο και αποτελεί το κέντρο του κατακόρυφου ωρολογίου. π.χ «εργοστάσιο δεξιά, ώρα 3,(προαιρετικά μπορεί να δοθεί η απόσταση), όχημα». γ)με τροχιοδεικτικά βλήματα. Ο παρατηρητής βάλλει κατά του στόχου τροχιο-δεικτικό βλήμα, οπότε καταδεικνύεται η θέση του στόχου. Στο DCS World οι βολές και οι εκρήξεις μπορούν να γίνουν διακριτές από τα αεροσκάφη από συγκεκριμένη απόσταση. δ)με την χρήση UAV Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του DCS World δίνουν την δυνατότητα επικοινωνίας μαζί τους και μεταδίδουν στοιχεία για διαθέσιμους στόχους.χρήσιμα κυρίως για τα A-10C. ε)χρήση αεροσκάφους AFAC. Αεροσκάφος εξοπλισμένο με Ρουκέτες καπνού μπορεί να χρησιμοποιεί για την κατάδειξη στόχων. Συνήθως χρησιμοποιούνται A-10C τα οποία εντοπίζουν στόχους με το TGP και ρίχνουν ρουκέτες στη περιοχή του στόχου.επίσης ιδανικά για την αποστολή μπορούν να θεωρηθούν και τα E/Π KA-50. Τα αεροσκάφη μπορούν ταυτόχρονα να εκτελούν κανονικά την αποστολή τους και απλά να είναι εξοπλισμένα και με τις ειδικές ρουκέτες. Στοιχεία Κατάδειξης Στόχων. (α) Απόσταση (Πόσο μακριά φαίνεται). (β) Κατεύθυνση (Προς ποιο σημείο φαίνεται). (γ) Περιγραφή (Τι είναι, ως τι φαίνεται). Νυχτερινή κατάδειξη α) IR κατάδειξη από JTAC

16 7)GROUND COMMANDERS α)kaπνοσ (ΚΑΛΥΨΗ-ΑΠΟΚΡΥΨΗ/ΚΑΤΑΔΕΙΞΗ) ΚΑΠΝΟΙ AΠΟ GROUND COMMANDER Α) ΚΑΤΑΔΕΙΞΗ ΕΧΘΡΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ (ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΑΠΝΟΣ) Καταδεικνύουμε με Κόκκινο καπνό εχθρικές επαφές! Β) ΚΑΤΑΔΕΙΞΗ ΦΙΛΙΩΝ ΣΤΟΧΩΝ (ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΑΠΝΟΣ) Καταδεικνύουμε με Κόκκινο καπνό φίλιες επαφές. Προσοχή! Η κατάδειξη γίνεται ελάχιστα πριν την αεροπορική προσβολή ώστε να μην αποκαλυφθεί η θέση των φίλιων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γ)ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΑΠΟ ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΠΝΟΣ) Με την χρήση μεγάλης ποσότητας Πορτοκαλί καπνού εμποδίζουμε την στόχευση από τον εχθρό. Η παρεμπόδιση γίνεται κυρίως όταν υπάρχουν στη περιοχή εχθρικά ελικόπτερα και αεροσκάφη. Δημιουργούμαι τοίχος προστασίας μπροστά μας και κινούμαστε σε νέες ασφαλείς θέσεις.

17

18

19 β)κινηση ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ Η κίνηση των φίλιων σχηματισμών από τον Ground Commander είναι πολύ σημαντική καθώς κρίνει την επιβίωση των μονάδων του. Παρακάτω μπορείτε να δείτε σχεδιαγράμματα με παραδείγματα κινήσεων (Άλματα κτλ)

20

21

22 ΑΕΡΑΜΥΝΑ α) Κινήσεις εμπλοκής-υποστήριξη -Τσεκάρετε αναλυτικότερα στα συγγράματα που έχουν βγει στο παρελθόν για την εναέρια μάχη : a)α Quick Guide to Dogfighting Part IΙ 1vs1 Similar : b)α Quick Guide to Dogfighting Part I BFM : f=28&t=424 c)373 vfs Flight Handbook :

23 β) Σχηματισμοί

24 γ) Ναυτιλία,Κοινά σημεία αναφοράς

25 δ) Brevities Tα brevities είναι η ορολογία που χρησιμοποιούμε εν ώρα πτήσης, προκειμένου να δηλώσουμε διάφορες καταστάσεις & συμβάντα με όσο το δυνατόν λιγότερες λέξεις, χωρίς να επιβαρύνουμε τα comms του COMAO. Γενικά Brevities ΑBORT: Εντολή ακύρωσης συγκεκριμένης πράξης, ενέργειας, αποστολής. ΑCTION: Εντολή εκτέλεσης προσυμφωνημένης ενέργειας, επίθεσης. BEAM: δεξιά ή η αριστερή πλευρά του αεροσκάφους. ΒΙΝGO: Ένδειξη ελάχιστου καυσίμου που απαιτείται για επιστροφή στο μητρικό αεροδρόμιο. ΒREAK (κατεύθυνση): Eντολή για εκτέλεση ελιγμού στροφής με μεγάλη απόκλιση (180 μοίρες ή αναλόγως της εντολής) προς την αναφερθείσα κατεύθυνση CAP (περιοχή): Εντολή για έναρξη εναέριας περιπολίας σε Clean : α) Μηδενική ένδειξη εχθρικών επαφών, β) μη ένδειξη βλάβης του αεροσκάφους και γ) αεροσκάφος χωρίς εξωτερικές δεξαμενές. CONTINUE: Συνέχιση ελιγμού, πορείας. FENCE IN/OUT: Διαμόρφωση διακοπτών αεροσκάφους για είσοδο και έξοδο από μάχη. GIMBALS: Τα πλευρικά όρια του radar πέραν των οποίων αυτό αδυνατεί να εγκλωβίσει στόχους. ΗΕΑDS UP: Kλήση για προσοχή λόγω δραστηριότητας στην περιοχή του στόχου. MUSIC ON/OFF: Εντολή για ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση αντίστοιχα της συσκευής ηλεκτρονικών παρεμβολών. ΤΟΤ: Το χρονικό παράθυρο μέσα στο οποίο πρέπει κάποιο αεροσκάφος να βρίσκεται σε συγκεκριμένη περιοχή ενδιαφέροντος. UNABLE: Αδυναμία εκτέλεσης εντολής. WILCO: Απάντηση κατανόησης & συμμόρφωσης εντολής που μας δόθηκε. WINCHESTER: Δήλωση πως το αεροσκάφος μας δεν φέρει πλέον οπλισμό.

26 Επιχειρησιακά Brevities BANDIT: Αεροσκάφος που έχει αναγνωρισθεί ως εχθρικό. BLIND: Δήλωση έλλειψης οπτικής επαφής με φίλιο αεροσκάφος ή άλλο σημείο αναφοράς. BOGEY: Επαφή άγνωστης ταυτότητας. BUG OUT: Διαχωρισμός απο συγκεκριμένη επιχείρηση/κατεύθυνση χωρίς πρόθεση επιστροφής. CRANK: Ελιγμός για συνέχιση φώτισης του στόχου στα gimbals του radar. DECLARE: Κλήση για αναγνώριση άγνωστης επαφής. DEFENSIVE: Ο ομιλών δέχεται επίθεση και εκτελεί αμυντικό ελιγμό με πιθανότητα απώλειας της τακτικής κατάστασης. ΙΝ:Κλήση για στροφή προς τον στόχο. ΜΕRGE: Κλήση κατά την οποία φίλια & εχθρικά αεροσκάφη διασταυρώνονται, βρίσκονται στον ίδιο χώρο. NOTCHING : θέση όπου το εχθρικό βλήμα βρίσκεται beam. NO JOY: Έλλειψη οπτικής επαφής με τον στόχο. ΟUT: Κλήση για απομάκρυνση από τον στόχο PRESS: Εντολή για συνέχιση της επίθεσης. Ο εντολοδόχος ως επί το πλείστον αναλαμβάνει ρόλο υποστήριξης. RAYGUN: Κλήση για αναγνώριση κλειδωμένου στόχου από το radar. Η απάντηση από φίλιο αεροσκάφος είναι BUDDY SPIKE. SUPPORT: Κλήση που υποδεικνύει/ζητάει υποστήριξη κατά τη διάρκεια εμπλοκής. ΤΑLLY: Οπτική επαφή με τον στόχο/εχθρικο αντικείμενο πχ πύραυλο. ΤΕRMINATE: Κλήση τερματισμού εμπλοκής. VISUAL:Οπτική επαφή με φίλιο αεροσκάφος/στόχο.

27 Τακτικής Κατάστασης Brevities (σύστημα) ACTIVE (περιοχή/κατεύθυνση):το αναφερόμενο σύστημα εκπέμπει στην συγκεκριμένη περιοχή και κατεύθυνση. BUDDY LOCK: Κλείδωμα του radar σε φίλιο αεροσκάφος. BUDDY SPIKE: Απάντηση σε DECLARE όταν το αεροσκάφος μας το έχει εγκλωβίσει φίλιο αεροσκάφος με το radar του. ΒULLSEYE: Κοινό σημείο αναφοράς για όλα τα αεροσκάφη στον χάρτη, βάσει του οποίου προσδιορίζουμε την ύπαρξη επαφών. COLD: α) Εντολή για το CAP να απομακρυνθεί από τις εισερχόμενες επαφές β) Κατεύθυνση επαφών μακριά από τα φίλια. CONTACT: α) Επαφή radar και β) επαφή προσυμφωνημένου σημείου COMMIT: Εντολή αναχαίτισης εχθρικών αεροσκαφών. ΗΟΤ:α) Εντολή προς το CAP να κινηθεί προς τις εισερχόμενες επαφές, β) κατεύθυνση επαφών προς φίλια και γ) πορεία που θα φέρει το αεροσκάφος στην πορεία του εχθρικού στίγματος. LEAKER:Εχθρική επαφή που πέρασε πίσω από τους επιθετικούς σχηματισμούς και απειλή τo COMAO από πίσω. SORTING: Ο διαχωρισμός και η στοχοποίηση εχθρικών αεροσκαφών από φίλια. SPIKE: Ένδειξη στο RWR για κλείδωμα του αεροσκάφους μας από εχθρικό radar (αεροσκάφους ή εδάφους) SPOT:Ένδειξη στο RWR για ανίχνευση του αεροσκάφους μας από εχθρικό radar (αεροσκάφους ή εδάφους) Brevities Πύργου ΕλέγχουΑΒΟRT:Εγκατάλειψη προσέγγισης για προσγείωση. ΑCTIVE:Εν χρήσει (συνήθως από τον διάδρομο). ΑLTITUDE:Ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας. ΑPPROACH:Προσέγγιση. ΒRAA: Kλήση τακτικού ελέγχου που δίνει για συγκεκριμένο στόχο κατεύθυνση, απόσταση, υψόμετρο και γωνία. CANCEL:Εντολή ακύρωσης. CLEARANCE: Eλεύθερο, άδεια.

28 CLEARANCE FOR TAKE OFF: Ελεύθεροι προς απογείωση. CLEARANCE TO LAND:Eλεύθεροι προς προσγείωση. CLEARANCE VIA PLANNED ROUTE:Ελεύθεροι προς αναχώρηση βάσει σχεδίου πτήσης. CLEARANCE VISUAL APPROACH:Ελεύθεροι προς προσγείωση εξ όψεως. CLIMB:Εντολή ανόδου. CONFIRM:Επιβεβαίωση. COURSE:Πορεία. DESCEND:Κάθοδος. DESTINATION: Προορισμός. ESTABLISH RADIAL:Εντολή προσέγγισης radial. FINAL:Τελική ευθεία προσέγγισης. GO AROUND:Εντολή επανακύκλωσης. HEADING: Κατεύθυνση HOLD:Κράτηση INBOUND:Εισερχόμενος LINE UP:Εντολή ευθυγράμμισης με τον άξονα του αεροδιαδρόμου. ΜAINTAIN:Εντολή διατήρησης συνήθως υψόμετρου. MISSED APPROACH:Αποτυχημένη προσέγγιση. ON COURSE: Επί πορείας. OWN DISCRETION:Στη δική μας διακριτική ευχέρεια. OWN NAVIGATION:Αεροναυτιλία με ιδία μέσα. OUTBOUND: Απομακρυνόμενο, προς τα έξω. PICTURE:Κλήση για αναφορά τακτικής κατάστασης.

29 RADAR CONTACT:Επαφή radar. RESUME OWN NAVIGATION: Eπιστροφή σε ιδία μέσα αεροναυτιλίας. ROGER:Ελήφθη και κατανοήθηκε. ROUTE: Πορεία RUNWAY: Διάδρομος RUNWAY IN SIGHT:Διάδρομος εν όψει. RUNWAY IN USE: Διάδρομος σε χρήση. SAY AGAIN: Επαναλάβατε STAND BY : Αναμείνατε. ΤΑΧΙ:Εντολή τροχοδρόμησης ΤRAFFIC: Κυκλοφορία άλλου/άλλων αεροσκαφών. UNTIL FURTHER ADVISED: Μέχρι νεοτέρας ειδοποιήσεως UNABLE: Αδυναμία εκτέλεσης VISIBILITY: Ορατότητα ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ-LINKS a) ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΕΠΙΛΑΡΧΙΑΣ ΜΕΣΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ 74th Flying Tigers : b)attack HELICOPTER OPERATIONS : c)εγχειρι ΙΟ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΟΥΛΑΜΟΣ ΑΡΜΑΤΩΝ: d)373rd Flight Handbook: e)373rd Συγγράματα : f) 74th Flying Tigers :

373ΜΠΚ ΦΟΙΝΙΚΑΣ SOP ΒLUE FLAG ROUND 8 RED SIDE

373ΜΠΚ ΦΟΙΝΙΚΑΣ SOP ΒLUE FLAG ROUND 8 RED SIDE 373ΜΠΚ ΦΟΙΝΙΚΑΣ SOP ΒLUE FLAG ROUND 8 RED SIDE Όπως έχουμε αναφέρει κατά την διάρκεια των ασκήσεων (Μάϊος-Ιούνιος 2016), στόχος της Μοίρας στον 8ο γύρο, θα είναι η βελτίωση σε συγκεκριμένους τομείς κι

Διαβάστε περισσότερα

320 ΠΤΕΡΥΓΑΜΑΧΗΣ BLUE FORCES COMAO FLOW. Άσκηση Minotavros

320 ΠΤΕΡΥΓΑΜΑΧΗΣ BLUE FORCES COMAO FLOW. Άσκηση Minotavros 320 ΠΤΕΡΥΓΑΜΑΧΗΣ BLUE FORCES COMAO FLOW 320 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ- H ΑΠΟΣΤΟΛΗ Εξοµοίωση πλήρους µάχης µε την Κρήτη να έχει καταληφθεί από τις δυνάµεις των RED. Στόχος της άσκησης η υποβάθµιση/παύση λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αποστολή 7

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αποστολή 7 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αποστολή 7 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Με την πρώτη ημέρα από την άναδρη επίθεση της Τουρκίας να έχει περάσει, οι δυο χώρες έχουν εμπλακέι τόσο στην στεριά, όσο στην θάλασσα και στον αέρα. Στην

Διαβάστε περισσότερα

320 ΠΤΕΡΥΓΑΜΑΧΗΣ BLUE FORCES COMAO FLOW. Άσκηση ZOUGLA

320 ΠΤΕΡΥΓΑΜΑΧΗΣ BLUE FORCES COMAO FLOW. Άσκηση ZOUGLA 320 ΠΤΕΡΥΓΑΜΑΧΗΣ BLUE FORCES COMAO FLOW 320ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ- ΑΠΟΣΤΟΛΗ Υποβάθμιση λειτουργίας Α/Δ Καρπάθου τουλάχιστον στο 75% 320ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ- ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΑΝΣΚ Strike Καταστροφή διαδρόμου Ν 3526762

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010 Επιχείρηση Φοίνικας Αποστολή no 2 Kaldera Σενάριο: Mετά την επιτυχημένη προσβολή του Α/Δ της Λήμνου και του Patriot της Σκύρου, αποφασίστηκε η προσβολή του Α/Δ της Σαντορίνης ώστε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010 Επιχείρηση Φοίνικας Αποστολή no 1 Sunrise Σενάριο: Ο μόνος νόμιμος στόχος για την έναρξη των εχθροπραξιών είναι η Λήμνος καθώς εκεί είναι αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή και ο εχθρός

Διαβάστε περισσότερα

OPERATION CHAMELEON DCS WORLD

OPERATION CHAMELEON DCS WORLD OPERATION CHAMELEON DCS WORLD 1.2.1 Η επιχείρηση Χαμελαίων αποτελεί Online Tactical Campaign βασισμένο σε εικονικό σενάριο το οποίο ξεκινάει μετά το τέλος της 5νθήμερης σύγκρουσης στη Νότια Οσσετιία το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΦΟΙΝΙΚΑΣ» - ΑΠΟΣΤΟΛΗ 5 η

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΦΟΙΝΙΚΑΣ» - ΑΠΟΣΤΟΛΗ 5 η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΦΟΙΝΙΚΑΣ» - ΑΠΟΣΤΟΛΗ 5 η Setup: Openfalcon 4.7 Aegean Ημερομηνία: Δευτέρα 11/10/2010 Ώρα: 21:30 COMAO: HAF 12 αεροσκάφη CAP: Τuaf 6 αεροσκάφη Τομέας Επίθεσης: Δ ΣΤΟΧΟΣ - Primary: Isparta Factory

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010 Επιχείρηση Φοίνικας Αποστολή no 2 Kaldera Σενάριο: Mετά την προσπάθεια της Ελλάδας να αντεπιτεθεί στο βόρειο τομέα του μετώπου, η Τουρκία ανέλαβε πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Operation ''Air Father'' MISSION 2-21/01/2013

Operation ''Air Father'' MISSION 2-21/01/2013 Operation ''Air Father'' MISSION 2-21/01/2013 Πάμε γερά!!! CHECKLIST ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ 21/01/13 -BMS Setup/OSC -Validator IP : 89.163.176.42 -TEAMSPEAK AMVI (IP: 89.163.176.42:9990 Password: clearedhot

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010 Επιχείρηση Φοίνικας e-σενάριο...εκτακτο ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ... Από σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου 2012, η Ελλάς βρίσκεται σε εμπόλεμον κατάσταση με την Τουρκία! Οι εχθρικές δυνάμεις με

Διαβάστε περισσότερα

Το δυσκολότερο κομμάτι βέβαια είναι να περαστούν αυτές οι πληροφορίες στους φίλιους σχηματισμούς.

Το δυσκολότερο κομμάτι βέβαια είναι να περαστούν αυτές οι πληροφορίες στους φίλιους σχηματισμούς. 1. ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ Ένα μεγάλο πρόβλημα στην εναέρια μάχη που πρέπει να επιλυθεί άμεσα για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, είναι αυτό του Situation Awareness (S.A.). Για

Διαβάστε περισσότερα

Η Αεροπορική Επιχείρηση είναι ένα πολυσύνθετο θέµα το οποίο δείχνει να είναι διαρκώς υπό ανάπτυξη µε την προσαρµογή νέων και εξελιγµένων τεχνικών.

Η Αεροπορική Επιχείρηση είναι ένα πολυσύνθετο θέµα το οποίο δείχνει να είναι διαρκώς υπό ανάπτυξη µε την προσαρµογή νέων και εξελιγµένων τεχνικών. Η Αεροπορική Επιχείρηση είναι ένα πολυσύνθετο θέµα το οποίο δείχνει να είναι διαρκώς υπό ανάπτυξη µε την προσαρµογή νέων και εξελιγµένων τεχνικών. Η ιδέα τροφοδοτείται κυρίως από τις διεθνείς εξελίξεις,

Διαβάστε περισσότερα

320 VFW COMAO BRIEFING

320 VFW COMAO BRIEFING 320 VFW COMAO BRIEFING Αποστολη Η καταστροφή των αρχων του διαδρομου 11/19 της Θεσσαλονικης κ καταστροφη των hangars. Μετα την α/γ του ΔΡΑΚΟΥ, καταστροφη του διαδρομου 15/33 ΑΝΣΚ a)oca Αποσυντονισμος ή

Διαβάστε περισσότερα

Inbound-Outbound Tutorial

Inbound-Outbound Tutorial Inbound-Outbound Tutorial Διαδικασίες, για χρήση με το Flight Simulator. Μανώλης Στεφανάκης pneumakithiki@yahoo.gr Στις παρακάτω γραμμές θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε απλά και περιληπτικά τις δύο πολύ

Διαβάστε περισσότερα

Φυσική Προσανατολισμού Β τάξη Ενιαίου Λυκείου 1 0 Κεφάλαιο- Καμπυλόγραμμες κινήσεις : Οριζόντια βολή, Κυκλική Κίνηση. Περιέχει: 1.

Φυσική Προσανατολισμού Β τάξη Ενιαίου Λυκείου 1 0 Κεφάλαιο- Καμπυλόγραμμες κινήσεις : Οριζόντια βολή, Κυκλική Κίνηση. Περιέχει: 1. Φυσική Προσανατολισμού Β τάξη Ενιαίου Λυκείου 1 0 Κεφάλαιο- Καμπυλόγραμμες κινήσεις : Οριζόντια βολή, Κυκλική Κίνηση Περιέχει: 1. Αναλυτική Θεωρία 2. Ερωτήσεις Θεωρίας 3. Ερωτήσεις Πολλαπλής Επιλογής 4.

Διαβάστε περισσότερα

373vFS SOP (Standard Procedures) Στάνταρντ διαδικασίες 2016 DCS World. Περιεχόμενα

373vFS SOP (Standard Procedures) Στάνταρντ διαδικασίες 2016 DCS World. Περιεχόμενα 373vFS SOP (Standard Procedures) Στάνταρντ διαδικασίες 2016 DCS World Περιεχόμενα Kεφάλαιο 1ο -Εισαγωγή - Σελ. 2 -Ένταξη και συμμετοχή στο Τάγμα - Σελ. 3 -Τύπος αποστολών - Σελ. 3 -Οδηγίες περί Briefing

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΖΩΝΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΖΩΝΗ 155 ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: : 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: : 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: : 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Η σύνθεση της ομάδας αναφέρεται στον αριθμό των επιθετικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: : 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: : 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: : 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΣ Η υποδοχή του σερβίς είναι η φάση του παιχνιδιού κατά την οποία μια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΚΟΛ Πρόκληση ανισορροπίας στην αμυντική γραμμή του αντιπάλου: Αξιοποιώντας τις αδυναμίες της αντίπαλης άμυνας

ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΚΟΛ Πρόκληση ανισορροπίας στην αμυντική γραμμή του αντιπάλου: Αξιοποιώντας τις αδυναμίες της αντίπαλης άμυνας ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΚΟΛ Πρόκληση ανισορροπίας στην αμυντική γραμμή του αντιπάλου: Αξιοποιώντας τις αδυναμίες της αντίπαλης άμυνας 03-Σεπ-10: Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2012, προκριματικά Λιχτενστάιν 0-4 Ισπανία (1ο γκολ):

Διαβάστε περισσότερα

Άνθρωποι και μηχανές «Πώς οι μηχανές συμβάλλουν στον πόλεμο»

Άνθρωποι και μηχανές «Πώς οι μηχανές συμβάλλουν στον πόλεμο» 9 Ο Γενικό Λύκειο Πατρών Τμήμα ΕΕ1 Άνθρωποι και μηχανές «Πώς οι μηχανές συμβάλλουν στον πόλεμο» Από την ομάδα:fantastic 4 Αναστασόπουλος Παναγιώτης Γραμματίκας Θανάσης Θεοτοκάτος Στέλιος Παπαγιάννης Γιάννης

Διαβάστε περισσότερα

373vFS SOP (Standard Procedures) Στάνταρντ διαδικασίες 2015 DCS World. Περιεχόμενα

373vFS SOP (Standard Procedures) Στάνταρντ διαδικασίες 2015 DCS World. Περιεχόμενα 373vFS SOP (Standard Procedures) Στάνταρντ διαδικασίες 2015 DCS World Περιεχόμενα Kεφάλαιο 1ο -Εισαγωγή - Σελ. 2 -Ένταξη και συμμετοχή στο Τάγμα - Σελ. 3 -Τύπος αποστολών - Σελ. 3 -Οδηγίες περί Briefing

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ/ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΠΟ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ/ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΠΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ/ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑ/ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εργαλεία προσομοίωσης για την διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας

Εργαλεία προσομοίωσης για την διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας Εργαλεία προσομοίωσης για την διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας Ιωάννης Ανδρεδάκης Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος Περίληψη Η διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας έχει σαν γνώμονα την ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗΣ ΦΑΛΑΓΓΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗΣ ΦΑΛΑΓΓΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗΣ ΦΑΛΑΓΓΑΣ β. Επιτελείο του ΕΓΠ Όχήματα 1/4 τον 3 3 3 ΦΑΛΑΓΓΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ 2 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΔ 957 ΤΣΝ α. Δκτής Τμήματος Οχήματα 1/4 τον. 2 0 4 β. Τμήμα Οχημάτων

Διαβάστε περισσότερα

2 ΜΟΡΦΕΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ

2 ΜΟΡΦΕΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ 2 ΜΟΡΦΕΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ Ένας πολύ σημαντικός και ουσιαστικός στόχος της προπόνησης είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τον αγώνα. Κατά συνέπεια, στην ιδανική περίπτωση εξασκούνται στην προπόνηση

Διαβάστε περισσότερα

Περιήγηση στους χώρους της αεροπορικής έκθεσης της Μόσχας

Περιήγηση στους χώρους της αεροπορικής έκθεσης της Μόσχας Περιήγηση στους χώρους της αεροπορικής έκθεσης της Μόσχας Χωρίς να περιλαµβάνει σηµαντικά καινούρια εκθέµατα, η εφετινή αεροπορική έκθεση της Μόσχας που πραγµατοποιήθηκε µεταξύ 21 και 26 Αυγούστου διατήρησε

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Φυσικής Τμήματος Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών Τ.Ε.Ι. Λαμίας

Εργαστήριο Φυσικής Τμήματος Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών Τ.Ε.Ι. Λαμίας Εργαστήριο Φυσικής Τμήματος Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών Τ.Ε.Ι. Λαμίας Κίνηση βλήματος Εισαγωγή στην κίνηση βλήματος Η βολή βλήματος είναι μια σύνθετη κίνηση που συμβαίνει σε δύο άξονες ταυτόχρονα,

Διαβάστε περισσότερα

OPERATION AEGEAN FALCONS

OPERATION AEGEAN FALCONS OPERATION AEGEAN FALCONS Η Επιχείριση ''Aegean Falcons'' αποτελεί το πρώτο online Campaign που διοργανώνεται μεταξύ Ελληνικής και Τουρκικής Εικονικής Μοίρας με κύριο σκοπό την καλύτερη εκπαίδευσή τους.

Διαβάστε περισσότερα

1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ HSI;

1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ HSI; 1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ HSI; Για όσους έχουν ασχοληθεί με την Πολιτική Αεροπορία, είναι γνωστό ότι από τα πιο χρήσιμα όργανα μέσα στο αφος, είναι αυτά που μας δίνουν τη θέση μας στο (επίπεδο) χώρο.

Διαβάστε περισσότερα

Γεώργιος Σουλής ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Έλεγχος όπλου:

Γεώργιος Σουλής ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Έλεγχος όπλου: 1 Γεώργιος Σουλής Έλεγχος όπλου: ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ -Ο χειρισμός του όπλου πρέπει να γίνεται με σεβασμό από την πρώτη επαφή που θα έχουμε μαζί του, έως και την τελευταία. - Πιάνοντας στο χέρι ένα όπλο παρά

Διαβάστε περισσότερα

BRIEFING FOLDER Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2012 & ΧΟΡΤΕΡΟ FLY IN 2012

BRIEFING FOLDER Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2012 & ΧΟΡΤΕΡΟ FLY IN 2012 BRIEFING FOLDER Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2012 & ΧΟΡΤΕΡΟ FLY IN 2012 9-10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΧΟΡΤΕΡΟ ΣΙΝΤΙΚΗΣ 1. Πληροφορίες πεδίου ZZZZ Χορτερό Όνομα Συντεταγμένες Υψόμετρο Διάδρομοι ZZZZ Χορτερό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: : 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: : 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: : 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΤΟ ΜΠΛΟΚ Ηκαλύτερη, οικονομικότερη, συντομότερη και πιο ξεκούραστη για τους παίκτες της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ]

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Σχέδιο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ] EL EL EL ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Σχέδιο Βρυξέλλες, C ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) αριθ. / ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. / της Επιτροπής για καθορισμό των κοινών κανόνων

Διαβάστε περισσότερα

Πως μπορεί να επιτευχθεί η αυτονομία του φοιτητή; http://www.lib.auth.gr/ Βιβλία Summon αναζήτηση Π.χ. class management physical education

Πως μπορεί να επιτευχθεί η αυτονομία του φοιτητή; http://www.lib.auth.gr/ Βιβλία Summon αναζήτηση Π.χ. class management physical education Πως μπορεί να επιτευχθεί η αυτονομία του φοιτητή; http://www.lib.auth.gr/ Βιβλία Summon αναζήτηση Π.χ. class management physical education Άρθρα σε περιοδικά Στην αρχική σελίδα της βιβλιοθήκης αριστερά

Διαβάστε περισσότερα

Φωτ. Αεροδρόμιο Σερρών

Φωτ. Αεροδρόμιο Σερρών Η Ιστορία της Αεροπορίας Στρατού 1. Χρονική αφετηρία της Αεροπορίας Στρατού θεωρείται το έτος 1947 όταν τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς μετέβησαν οι πρώτοι Αξιωματικοί του πυροβολικού στην Αγγλία στη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΜΕΡΕΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΩΝ

ΚΑΜΕΡΕΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΜΕΡΕΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΚΑΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η προστασία των συνόρων μιας χώρας είναι ζωτικής

Διαβάστε περισσότερα

HFF Coach Educators COACHING PROGRAMME UEFA B DIPLOMA

HFF Coach Educators COACHING PROGRAMME UEFA B DIPLOMA COACHING PROGRAMME UEFA B DIPLOMA Ποια η διαφορά ειδικής και γενικής τακτικής ; Γενική Τακτική Η ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΌΝΕΣ ΤΟΥ ΑΈΡΑ. Το έγγραφο αυτό παρουσιάζει τους κανόνες στον αέρα που εφαρμόζονται σε όλα τα αεροσκάφη.

ΚΑΝΌΝΕΣ ΤΟΥ ΑΈΡΑ. Το έγγραφο αυτό παρουσιάζει τους κανόνες στον αέρα που εφαρμόζονται σε όλα τα αεροσκάφη. 1. Σ ΎΝΟΨ Η ΚΑΝΌΝΕΣ ΤΟΥ ΑΈΡΑ Το έγγραφο αυτό παρουσιάζει τους κανόνες στον αέρα που εφαρμόζονται σε όλα τα αεροσκάφη. 2. ΕΦ ΑΡΜΟΓΉ ΤΩΝ ΚΑΝΟ ΝΩ Ν 2.1. ΚΑ ΝΌΝΕ Σ ΠΤΉΣ ΗΣ Η λειτουργία ενός αεροσκάφους σε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΜΑΪΟΣ 2011 ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΕΡΤΖΙΑΝΙ ΗΣ Βάσεις 1,2,3,4 : Κύκλοι διαµέτρου 60 cm Κύκλοι ορίων αµυντικών : 30 cm από περιφέρεια βάσης Κύκλος τριών προσπαθειών : διάµετρος

Διαβάστε περισσότερα

1.2 Κομμάτια Μικρής Εμβέλειας. 1.2.1 Το άλογο

1.2 Κομμάτια Μικρής Εμβέλειας. 1.2.1 Το άλογο 1.2 Κομμάτια Μικρής Εμβέλειας 1.2.1 Το άλογο Το άλογο είναι το καλπάζον φάντασμα της σκακιέρας και αν τυχόν το ακούσετε, ίσως να είναι πολύ αργά για σας. Η μοναδική σχήματος L κίνηση του ταιριάζει τόσο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΚΟΛ. Παίζοντας την μπάλα στην πλάτη της άμυνας που αμύνεται ψηλά (1) Ρεάλ Μαδρίτης 5-1 Ρεάλ Σοσιεδάδ (5 0 Γκολ): Ρονάλντο - Ασίστ: Ιγκουαΐν

ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΚΟΛ. Παίζοντας την μπάλα στην πλάτη της άμυνας που αμύνεται ψηλά (1) Ρεάλ Μαδρίτης 5-1 Ρεάλ Σοσιεδάδ (5 0 Γκολ): Ρονάλντο - Ασίστ: Ιγκουαΐν ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΚΟΛ Παίζοντας την μπάλα στην πλάτη της άμυνας που αμύνεται ψηλά (1) 24-Μαρ-12 Ρεάλ Μαδρίτης 5-1 Ρεάλ Σοσιεδάδ (5 0 Γκολ): Ρονάλντο - Ασίστ: Ιγκουαΐν Ο αντίπαλος έχει συνοχή, κόντα τις γραμμές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: : 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: : 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: : 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΟΜΑΔΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΣ Οι κανονισμοί του παιχνιδιού επιτρέπουν

Διαβάστε περισσότερα

320 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

320 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 320 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. ΓΕΝΙΚΑ Σκοπός αυτού του οδηγού είναι η ανδιάρθρωση του συστήματος βασικής και προωθημένης εκπαίδευσης έτσι ώστε ο εκπαιδευόμενος

Διαβάστε περισσότερα

Ε Υ Θ Υ Γ Ρ Α Μ Μ Η Κ Ι Ν Η Σ Η - Α Σ Κ Η Σ Ε Ι Σ

Ε Υ Θ Υ Γ Ρ Α Μ Μ Η Κ Ι Ν Η Σ Η - Α Σ Κ Η Σ Ε Ι Σ 0 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Ε Υ Θ Υ Γ Ρ Α Μ Μ Η Κ Ι Ν Η Σ Η - Α Σ Κ Η Σ Ε Ι Σ 0 1 Στρατηγική επίλυσης προβλημάτων Α. Κάνε κατάλληλο σχήμα,τοποθέτησε τα δεδομένα στο σχήμα και ονόμασε

Διαβάστε περισσότερα

VFR Communication Phraseology - Quick reference (Φρασεολογία VFR - Γρήγορη Αναφορά)

VFR Communication Phraseology - Quick reference (Φρασεολογία VFR - Γρήγορη Αναφορά) VFR Αναχώρηση VFR Communication Phraseology - Quick reference (Φρασεολογία VFR - Γρήγορη Αναφορά) SX-SIT: Heraklion Tower, SX-SIT TWR : SX-SIT, Heraklion Tower, go ahead SX-SIT: Ηράκλειο Καλησπέρα, SX-SIT

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία

Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία Επιτροπή Υπερελαφρών ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΩΝ (PARAMOTER) Έκδοση 2014 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Η Επιτροπή Υπερελαφρών της Ελληνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΒΟΛΗ ΘΕΩΡΙΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΒΟΛΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ o ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΒΟΛΗ ΘΕΩΡΙΑ.) Τ ι γνωρίζετε για την αρχή της ανεξαρτησίας των κινήσεων; Σε πολλές περιπτώσεις ένα σώμα εκτελεί σύνθετη κίνηση, δηλαδή συμμετέχει σε περισσότερες από μία κινήσεις. Για

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΙΣΜΟΣ. Ατομική επιθετική τακτική είναι η επιθετική συμπεριφορά ενός παίκτη στις διάφορες αγωνιστικές φάσεις του αγώνα

ΟΡΙΣΜΟΣ. Ατομική επιθετική τακτική είναι η επιθετική συμπεριφορά ενός παίκτη στις διάφορες αγωνιστικές φάσεις του αγώνα ΟΡΙΣΜΟΣ Ατομική επιθετική τακτική είναι η επιθετική συμπεριφορά ενός παίκτη στις διάφορες αγωνιστικές φάσεις του αγώνα Πιο συγκεκριμένα, με τον όρο ατομική επιθετική τακτική εννοούμε τις προγραμματισμένες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ IMS STC

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ IMS STC ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ IMS STC ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 2 ΜΟΝΑΔΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 4 2.1 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ IR IMS STC 621/641/661 4 2.2 ΠΑΝΕΛ ΕΚΠΟΜΠΗΣ IR IMS STC 622/642/662 5 2.3 ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ»

«ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ» ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ & ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Στάσεις Λεωφορείων Στάσεις κατά μήκος της γραμμής Στάσεις στα σημεία συμβολής δύο ή περισσοτέρων λεωφορειακών γραμμών (πιθανά σημεία μετεπιβίβασης).

Διαβάστε περισσότερα

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GREEK Πώς να ξεκινήσετε Την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε το λογισμικό πλοήγησης, θα ξεκινήσει αυτόματα μια διαδικασία αρχικών ρυθμίσεων. Κάντε τα εξής:

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλαίσιο της διαχείρισης χαρτοφυλακίων ΟΣΕΚΑ, οι εντολές που δίνονται για λογαριασµό των υπό διαχείριση ΟΣΕΚΑ δεν οµαδοποιούνται µε εντολές που

Στο πλαίσιο της διαχείρισης χαρτοφυλακίων ΟΣΕΚΑ, οι εντολές που δίνονται για λογαριασµό των υπό διαχείριση ΟΣΕΚΑ δεν οµαδοποιούνται µε εντολές που 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Eurobank Asset Management Α.Ε..Α.Κ. (εφεξής: Εταιρεία ) έχει θεσπίσει και εφαρµόζει την παρούσα πολιτική που της επιτρέπει να εξυπηρετεί µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συµφέροντα των πελατών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. Είναι υπεύθυνος για την επικοινωνία μεταξύ Εθνικής Ομάδας και παικτών καθώς επίσης και με τις ομάδες τους

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. Είναι υπεύθυνος για την επικοινωνία μεταξύ Εθνικής Ομάδας και παικτών καθώς επίσης και με τις ομάδες τους ΕΘΝΙΚΗ U21 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Είναι υπεύθυνος για την επικοινωνία μεταξύ Εθνικής Ομάδας και παικτών καθώς επίσης και με τις ομάδες τους Υπεύθυνος μαζί με τον προπονητή για τον προγραμματισμό της

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΤΡΟΧΟΔΡΟΜΟΙ ΔΑΠΕΔΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΤΡΟΧΟΔΡΟΜΟΙ ΔΑΠΕΔΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Αεροδρόµια και αεροπορικές µεταφορές ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΤΡΟΧΟΔΡΟΜΟΙ ΔΑΠΕΔΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Χριστίνα Μηλιώτη cmilioti@mail.ntua.gr Τµήµα Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστήµιο Πατρών Τροχόδρομοι και διάδρομοι Αεροδρόμιο Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

BRIEFING FOLDER Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2014 & HORTERO FLYIN 2014

BRIEFING FOLDER Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2014 & HORTERO FLYIN 2014 BRIEFING FOLDER Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2014 & HORTERO FLYIN 2014 28-29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΧΟΡΤΕΡΟ ΣΙΝΤΙΚΗΣ 1. Πληροφορίες πεδίου ZZZZ Χορτερό Όνομα Συντεταγμένες Υψόμετρο Διάδρομοι Άλλες πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ Πρωτοβουλίες-Δράσεις Οδικής Ασφάλειας σε περίοδο οικονομικής κρίσης Αθήνα, 6 Ιουνίου 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ Σοφία Βαρδάκη, Δρ. Συγκοινωνιολόγος ΕΜΠ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ποδόσφαιρο, τι είναι?

Ποδόσφαιρο, τι είναι? ΟΜΑΔΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ Ποδόσφαιρο, τι είναι? επίθεση Κύκλος τεσσάρων φάσεων σκοράρισμα εναλλαγή + - παρεμπόδιση ανάπτυξης άμυνα ανάπτυξη + - εναλλαγή αποσόβηση σκοραρίσματος Στόχος του παιχνιδιού: Νίκη Ομαδικές

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος: Αεροπλοΐα- Ανάγκες Αεροσκαφών σε καύσιμα

Τίτλος: Αεροπλοΐα- Ανάγκες Αεροσκαφών σε καύσιμα Τίτλος: Αεροπλοΐα- Ανάγκες Αεροσκαφών σε καύσιμα Θέματα: ποσοστά, μοντελοποίηση, ταχύτητα, απόσταση, χρόνος, μάζα, πυκνότητα Διάρκεια: 90 λεπτά Ηλικία: 13-14 Διαφοροποίηση: Ανώτερο επίπεδο: αντίσταση αέρα

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγές στους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας της NNO

Αλλαγές στους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας της NNO 1η Νοεμβρίου 2012 Αλλαγές στους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας της NNO Από την 1η Νοεμβρίου 2012 θα ισχύουν διάφορες αλλαγές στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας της ΝΝΟ. Πολλές από αυτές τις αλλαγές είναι απλά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: : 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: : 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: : 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ Το σερβίς είναι το στοιχείο της τεχνικής με το οποίο αρχίζει το παιχνίδι Το

Διαβάστε περισσότερα

Μαθήματα Scratch -Δραστηριότητα 1 Παλέτα Κίνηση

Μαθήματα Scratch -Δραστηριότητα 1 Παλέτα Κίνηση Μάθημα: Scrtach Τάξη: Ε/ΣΤ Παλέτα Κίνηση Προετοιμασία για το μάθημα: Καλό είναι πριν ξεκινήσουμε να παρακολουθήσουμε τα παρακάτω δύο videos: a) Εισαγωγή στο περιβάλλον του Scratch β) Εντολές κίνησης και

Διαβάστε περισσότερα

10 ασκήσεις τεχνικής εφαρμογής σε συνθήκες αγώνα

10 ασκήσεις τεχνικής εφαρμογής σε συνθήκες αγώνα Τοκπασίδης Παναγιώτης Προπονητής Ποδοσφαίρου UEFA A 10 ασκήσεις τεχνικής εφαρμογής σε συνθήκες αγώνα Χαλκίδα, 2019 Όταν άρχισα να ασχολούμαι με την προπονητική πριν από 15 χρόνια περίπου, ήμουν πρόθυμος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΠΟ

ΕΙΔΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ H ΕΙΔΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σουτ σε στόχο με ακρίβεια

Σουτ σε στόχο με ακρίβεια Σουτ σε στόχο με ακρίβεια Σουτ σε στόχο με ακρίβεια, με το μέσα μέρος του ποδιού Σταμάτημα της μπάλας με το πόδι, αριστερό και δεξί Διαθέτω χρόνο (κάποια δευτερόλεπτα) για να είμαι ήρεμος/μη και σίγουρος/ρη

Διαβάστε περισσότερα

Ο επιθετικός δημιουργεί χώρο στον άξονα

Ο επιθετικός δημιουργεί χώρο στον άξονα ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΕΠΙΘΕΣΗ: ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 2 Ο επιθετικός δημιουργεί χώρο στον άξονα Κινήσεις του επιθετικού: Δημιουργία χώρου στον άξονα...73 Τακτική ανάλυση: Ο επιθετικός δημιουργεί χώρο στον άξονα...75 Προπονητική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΔΙΟΥ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗΣ ΚΟΛΧΙΚΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΔΙΟΥ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗΣ ΚΟΛΧΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΔΙΟΥ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗΣ ΚΟΛΧΙΚΟΥ Η λειτουργία του Πεδίου Προσγείωσης Κολχικού (ΠΠΚ), διέπεται τόσο από την ελληνική και ευρωπαϊκή Νομοθεσία όσο και από τους Κανονισμούς περί πεδίων προσγείωσης,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΑΙΧΝΙ Ι ΤΕΝΙΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΑΙΧΝΙ Ι ΤΕΝΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΑΙΧΝΙ Ι ΤΕΝΙΣ ιάλεξη Β Αργύρης Θεοδοσίου ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΓΗΠΕ ΟΥ ΖΩΝΕΣ ΓΗΠΕ ΟΥ 1 2 3 1.ΖΩΝΗ ΠΙΣΩ ΓΗΠΕ ΟΥ 1.Service, χτυπήματα εδάφους, lomb. 2.Η κατάκτηση του πόντου είναι δυνατή

Διαβάστε περισσότερα

VFR Phraseology Manual

VFR Phraseology Manual VFR Phraseology Manual Εγχειρίδιο VFR Φρασεολογίας Φρασεολογία Αυτός ο οδηγός περιγράφει τη φρασεολογία που χρησιμοποιείται από τους πιλότους και τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας όταν θα πετάξουν VFR.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΟΥΣΕΙΣ. γ) Δ 64 J δ) 64%]

ΚΡΟΥΣΕΙΣ. γ) Δ 64 J δ) 64%] 1. Μικρή σφαίρα Σ1, μάζας 2 kg που κινείται πάνω σε λείο επίπεδο με ταχύτητα 10 m/s συγκρούεται κεντρικά και ελαστικά με ακίνητη σφαίρα Σ2 μάζας 8 kg. Να υπολογίσετε: α) τις ταχύτητες των σωμάτων μετά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ M113 ΠΟΛΥΟΧΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ WARAN-G4. Nέα Τεχνολογία από το Flensburg

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ M113 ΠΟΛΥΟΧΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ WARAN-G4. Nέα Τεχνολογία από το Flensburg ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ M113 ΠΟΛΥΟΧΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ WARAN-G4 Nέα Τεχνολογία από το Flensburg ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ AEV WISENT Μ113EXCAVATOR ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ AEV WISENT ΠΟΛΥΟΧΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ WARAN-G4 Η FFG ανέλαβε να εκσυγχρονίσει και να

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ των Νικόλα Αναγνωστάκη, Κωνσταντίνου Γιακουμάκη, Δημήτρη Γναρδέλλη, Σταύρου Πάυλοβιτς, Χρήστου Παππά και Γεώργιου Ρομποτή

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ των Νικόλα Αναγνωστάκη, Κωνσταντίνου Γιακουμάκη, Δημήτρη Γναρδέλλη, Σταύρου Πάυλοβιτς, Χρήστου Παππά και Γεώργιου Ρομποτή ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ των Νικόλα Αναγνωστάκη, Κωνσταντίνου Γιακουμάκη, Δημήτρη Γναρδέλλη, Σταύρου Πάυλοβιτς, Χρήστου Παππά και Γεώργιου Ρομποτή ΧΡΗΣΕΙΣ ΡΟΜΠOΤ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ Αφοπλισμός εκρηκτικών μηχανισμών

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Το "ζέσταμα τερματοφύλακα" μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε με ιδανικό τρόπο και για τη βελτίωση της ικανότητας για σουτ των παικτών!

Περιεχόμενα. Το ζέσταμα τερματοφύλακα μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε με ιδανικό τρόπο και για τη βελτίωση της ικανότητας για σουτ των παικτών! ] 2 Το "ζέσταμα τερματοφύλακα" μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε με ιδανικό τρόπο και για τη βελτίωση της ικανότητας για σουτ των παικτών! Το ζέσταμα του τερματοφύλακα ξεκινά ως αναπόσπαστο κομμάτι της προπόνησης

Διαβάστε περισσότερα

Αερολέσχη Λάρισας Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Α/φών 2014 Τερψιθέα Λάρισας BRIEFING FOLDER. Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2014

Αερολέσχη Λάρισας Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Α/φών 2014 Τερψιθέα Λάρισας BRIEFING FOLDER. Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2014 BRIEFING FOLDER Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2014 11 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΤΕΡΨΙΘΕΑ, ΛΑΡΙΣΑΣ 1 1. Πληροφορίες πεδίου ZZZZ Τερψιθέας Όνομα Συντεταγμένες Υψόμετρο Διάδρομοι Άλλες πληροφορίες ZZZZ

Διαβάστε περισσότερα

Η εργασία που επέλεξες θα σου δώσει τη δυνατότητα να συνεργαστείς με συμμαθητές σου και να σχεδιάσετε μια εικονική εκδρομή με το Google Earth.

Η εργασία που επέλεξες θα σου δώσει τη δυνατότητα να συνεργαστείς με συμμαθητές σου και να σχεδιάσετε μια εικονική εκδρομή με το Google Earth. Μια εικονική εκδρομή με το Google Earth Αγαπητέ μαθητή, Η εργασία που επέλεξες θα σου δώσει τη δυνατότητα να συνεργαστείς με συμμαθητές σου και να σχεδιάσετε μια εικονική εκδρομή με το Google Earth. Εσύ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 Έγγραφο συνόδου 2009 C6-0090/2006 2000/0069(COD) EL 16/03/2006 Κοινή θέση Κοινή θέση η οποία καθορίστηκε από το Συµβούλιο στις 9 Μαρτίου 2006 για την έκδοση του κανονισµού του

Διαβάστε περισσότερα

Rafale. εύτερη αποστολή στο Αφγανιστάν και ενηµέρωση Ελλήνων δηµοσιογράφων για τις δυνατότητές του από τη Γαλλική Αεροπορία

Rafale. εύτερη αποστολή στο Αφγανιστάν και ενηµέρωση Ελλήνων δηµοσιογράφων για τις δυνατότητές του από τη Γαλλική Αεροπορία Rafale E Z H E F G H εύτερη αποστολή στο Αφγανιστάν και ενηµέρωση Ελλήνων δηµοσιογράφων για τις δυνατότητές του από τη Γαλλική Αεροπορία E Z H Έλληνες δηµοσιογράφοι του ειδικού και ηµερήσιου Τύπου προσκλήθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

BRIEFING FOLDER Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2013 & HORTERO FLYIN 2013

BRIEFING FOLDER Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2013 & HORTERO FLYIN 2013 BRIEFING FOLDER Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2013 & HORTERO FLYIN 2013 8-9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΧΟΡΤΕΡΟ ΣΙΝΤΙΚΗΣ 1. Πληροφορίες πεδίου ZZZZ Χορτερό Όνομα Συντεταγμένες Υψόμετρο Διάδρομοι Άλλες πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: : 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: : 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: : 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ Η ΕΠΙΘΕΣΗ Η επίθεση είναι συνυφασμένη στο βόλεϊ με το καρφί Η επίθεση είναι ένας γενικός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ 28 Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ Κυριακή, 13 Απριλίου, 2014 Ώρα: 10:00-13:00 Παρακαλώ διαβάστε πρώτα τα πιο κάτω, πριν απαντήσετε οποιαδήποτε ερώτηση. Γενικές οδηγίες: 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Χρήση των RPAS (Remotely Piloted Aircraft Systems) Για την Προστασία Κρίσιµων Υποδοµών και την Επιτήρηση των Συνόρων Σχης ε.α Κούτρας Νικόλαος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός 1 ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Χρήσητων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝ ΤΟ ΜΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 8-10 χρ.

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝ ΤΟ ΜΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 8-10 χρ. ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝ ΤΟ ΜΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 8-10 χρ. 1 ο ΜΕΡΟΣ Επιμέλεια και μετάφραση: Καρακεχαγιάς Α. 2 ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝ ΤΟ ΜΑΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 8-10 ΧΡ. 1 ο ΜΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Εκμάθηση

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνοντας σκάκι. Εγχειρίδιο για προπονητές. Τρίτο βήμα

Μαθαίνοντας σκάκι. Εγχειρίδιο για προπονητές. Τρίτο βήμα Μαθαίνοντας σκάκι Εγχειρίδιο για προπονητές Τρίτο βήμα Περιεχόμενα Πρόλογος... 4 Το τρίτο βήμα... 5 Βλέποντας μπροστά... 5 Γνώσεις και δεξιότητες... 8 Ασκήσεις για το σπίτι... 9 Παρτίδες προπόνησης...

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 2. Κίνηση κατά μήκος ευθείας γραμμής

Κεφάλαιο 2. Κίνηση κατά μήκος ευθείας γραμμής Κεφάλαιο 2 Κίνηση κατά μήκος ευθείας γραμμής Στόχοι 1 ου Κεφαλαίου Περιγραφή κίνησης σε ευθεία γραμμή όσον αφορά την ταχύτητα και την επιτάχυνση. Διαφορά μεταξύ της μέσης και στιγμιαίας ταχύτητας καθώς

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαίδευση της αμυντικής τακτικής ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ UEFA B

Eκπαίδευση της αμυντικής τακτικής ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ UEFA B Eκπαίδευση της αμυντικής τακτικής ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ UEFA B ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ 1 ΕΝΑΝΤΙΟΝ 1 ΜΕΤΩΠΙΚΗ 1 ΕΝΑΝΤΙΟΝ 2 1 ΕΝΑΝΤΙΟΝ 1 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΙΚΗ 1:1 ΣΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

11o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α ΤΑΞΗ

11o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α ΤΑΞΗ 11o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α ΤΑΞΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το αεροπλάνο αποτελείται βασικά από 3 μέρη που διαφέρουν στη μορφή και στον προορισμό τους. Αυτά είναι: το κύριο σώμα του αεροπλάνου που λέγεται

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪΜΠΟΛ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΕΤΟΥ ΕΛΕΝΗ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΕΦΑΑ Δ.Π.Θ.

Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪΜΠΟΛ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΕΤΟΥ ΕΛΕΝΗ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΕΦΑΑ Δ.Π.Θ. Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪΜΠΟΛ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΕΤΟΥ ΕΛΕΝΗ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΕΦΑΑ Δ.Π.Θ. Το Βόλεϊ, όπως και τα άλλα αθλήµατα χρησιµοποιείται ως µέσο επίτευξης των στόχων της Φυσικής Αγωγής στο σχολείο.

Διαβάστε περισσότερα

Η τεχνολογία των μη επανδρωμένων οχημάτων αεροφωτογράφισης

Η τεχνολογία των μη επανδρωμένων οχημάτων αεροφωτογράφισης Η τεχνολογία των μη επανδρωμένων οχημάτων αεροφωτογράφισης Ανδρέας Γεωργόπουλος Καθηγητής ΕΜΠ Εργαστήριο Φωτογραμμετρίας drag@central.ntua.gr Ορισμοί Unmanned aerial vehicles (UAV), are to be understood

Διαβάστε περισσότερα

Ενδεικτικές λύσεις ασκήσεων διαγραμμάτων κλάσης (2 ο Μέρος)

Ενδεικτικές λύσεις ασκήσεων διαγραμμάτων κλάσης (2 ο Μέρος) Ενδεικτικές λύσεις ασκήσεων διαγραμμάτων κλάσης (2 ο Μέρος) η Άσκηση Δημιουργείστε το διάγραμμα κλάσης από την παρακάτω περιγραφή: «Η εταιρία GoodsForAll δραστηριοποιείται στη διανομή αγαθών και αποτελείται

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ.../.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Πρόταση. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ.../.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ.../.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1702/2003 της Επιτροπής, για τον καθορισμό εκτελεστικών κανόνων για την πιστοποίηση αξιοπλοΐας

Διαβάστε περισσότερα

Λυμένες Ασκήσεις. Λύση. (βασική απλή άσκηση)

Λυμένες Ασκήσεις. Λύση. (βασική απλή άσκηση) Λυμένες Ασκήσεις (βασική απλή άσκηση) 1. Ένα μικρό σώμα εκτελεί ευθύγραμμη ομαλή κίνηση με σταθερή ταχύτητα μέτρου υ = 108 km/h και για να μεταβει το σώμα από το σημείο Α στο σημείο Β, χρειάστηκε χρόνο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Εκστρατεία Επιθεώρησης σε Υποστατικά και Εξοπλισμούς Συλλογής και Αποκομιδής Σκυβάλων 2 ο Εξάμηνο 2016 ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ Α/Α Β1

Διαβάστε περισσότερα

Σωστή τοποθέτηση στο χώρο: κλείνει διαδρόμους πάσας, αντιλαμβάνεται την μεγάλη πάσα και παίρνει το απαιτούμενο βάθος

Σωστή τοποθέτηση στο χώρο: κλείνει διαδρόμους πάσας, αντιλαμβάνεται την μεγάλη πάσα και παίρνει το απαιτούμενο βάθος του Γιάννη Σχοιναράκη* ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ Ατομική τακτική Σωστή τοποθέτηση στο χώρο: κλείνει διαδρόμους πάσας, αντιλαμβάνεται την μεγάλη πάσα και παίρνει το απαιτούμενο βάθος Μονομαχία στην πλάτη του

Διαβάστε περισσότερα

Αναγνώριση και προσβολές εδάφους

Αναγνώριση και προσβολές εδάφους Αναγνώριση και προσβολές εδάφους Ã π Τα συστήµατα AREOS, Damocles και το βλήµα AASM Οι αποστολές αναγνώρισης σε στρατηγικό και τακτικό επίπεδο είναι πλέον αλληλένδετες µε την προσβολή στόχων υψηλής προτεραιότητας.

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία σμήνους μη επανδρωμένων οχημάτων (UAVs) σε αποστολές αποτύπωσης

Συνεργασία σμήνους μη επανδρωμένων οχημάτων (UAVs) σε αποστολές αποτύπωσης Συνεργασία σμήνους μη επανδρωμένων οχημάτων (UAVs) σε αποστολές αποτύπωσης Εννοιολογικά στάδια Κατασκευή UAVs Επικοινωνία μεταξύ των μελών Ανάλυση καταγεγραμμένων γεγονότων Αρχιτεκτονική Αρχηγού Σμήνους

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες αποστολής -Νυχτερινή -Καιρός : Άστατος με τοπικές καταιγίδες (πληροφορίες από Αρναούτογλου Eρτ-3)

Πληροφορίες αποστολής -Νυχτερινή -Καιρός : Άστατος με τοπικές καταιγίδες (πληροφορίες από Αρναούτογλου Eρτ-3) Επιχείρηση Commando Sling Ώρα Ελλάδος 22:00 Γενικά Η 373ΜΠΚ θα πετάξει με την Μπλέ ομάδα(νότια).έχουμε αναλάβει 2 πακέτα που θα εκτελέσουν CAP και ένα που θα εκτελέσει SEAD. Παρακάτω υπάρχουν οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ HX-TEL-99 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ I. Γενικά.3 Βασικές Λειτουργίες..3 Τεχνικά Χαρακτηριστικά...3 Περιεχόµενα Συσκευασίας.4 ΙΙ. Μορφή και Εγκατάσταση Συστήµατος.4 Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ Διασυλλογικού αγώνα «ΕΙΡΗΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ» για σκάφη τύπου Laser 11 & 12 Φεβρουαρίου 2017

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ Διασυλλογικού αγώνα «ΕΙΡΗΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ» για σκάφη τύπου Laser 11 & 12 Φεβρουαρίου 2017 ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΠΟ Γ.Γ.Α & Ε.Ι.Ο Ακτή Δηλαβέρη 2 185 33 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλέφωνο : 210 4222782 Fax : 210 4222783 E-mail : noef@otenet.gr web site : www.noef.gr ΟΔΗΓΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΕΡΕΥΝΗΣΕΩΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ (Ε ΑΑΠ)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΕΡΕΥΝΗΣΕΩΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ (Ε ΑΑΠ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΕΡΕΥΝΗΣΕΩΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ (Ε ΑΑΠ) ΠΟΡΙΣΜΑ ΙΕΡΕΥΝΗΣΕΩΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ SX-ABI 10 / 2002 26 MAΪΟΥ 2001 ΠΟΡΙΣΜΑ ΙΕΡΕΥΝΗΣΕΩΣ

Διαβάστε περισσότερα