Ιδρύεται επαγγελματικό σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΠΤΙΚΏΝ ΟΠΤΟΜΕΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» με έδρα την Αθήνα.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ιδρύεται επαγγελματικό σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΠΤΙΚΏΝ ΟΠΤΟΜΕΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» με έδρα την Αθήνα."

Transcript

1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΠΤΙΚΩΝ ΟΠΤΟΜΕΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ Ιδρύεται επαγγελματικό σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΠΤΙΚΏΝ ΟΠΤΟΜΕΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» με έδρα την Αθήνα. ΑΡΘΡΟ 2 - ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός του Συλλόγου είναι η μελέτη, η προστασία, η υποστήριξη και η προαγωγή των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του, στα πλαίσια της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου. Ειδικότερα ο Σύλλογος έχει τους παρακάτω σκοπούς: 1) Την καλλιέργεια, υποβοήθηση, ανάπτυξη και διάδοση του πνεύματος του συνδικαλισμού στον κλάδο των οπτικών και φωτογραφικών ειδών με τη γενίκευση της συμμετοχής όλων στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και μέσω αυτών στις αντίστοιχες δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση. 2) Τη συστηματική μελέτη των προβλημάτων των κλάδων για την προσφορότερη συλλογική διεκδίκηση και επίλυση αυτών. 3) Την ενθάρρυνση και προώθηση της συνεργασίας των μελών με την οργάνωση τους σε κοινοπραξίες και συνεταιρισμούς κάθε οικονομικής μορφής για την αποτελεσματικότερη προάσπιση και προαγωγή των οικονομικών, επαγγελματικών και ασφαλιστικών συμφερόντων τους. 4) Την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών και την εξασφάλιση συνθηκών βελτίωσης της επαγγελματικής κατάρτισης και της ανόδου του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου αυτών. 5) Την καλλιέργεια, εξύψωση και υπεράσπιση των πανανθρώπινων ιδανικών της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της Εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ειρήνης. 6) Την δημιουργία συνεταιρισμού δια την προμήθεια οπτικών, ειδών σε συμφέρουσες τιμές.

2 ΑΡΘΡΟ 3 ΜΕΣΑ Για την εκπλήρωση των παραπάνω σκοπών ο Σύλλογος: 1) Απευθύνεται στις δημόσιες αρχές, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης, τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τις συνεταιριστικές οργανώσεις, επικοινωνεί και συνεργάζεται με εκπαιδευτικές, επιστημονικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις των παραγωγικών τάξεων και των εργαζομένων τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, καθώς και με τους εκπροσώπους διαφόρων κοινωνικών ομάδων για κάθε ζήτημα, που αφορά τα επαγγελματικά συμφέροντα των μελών του, για τη διαμόρφωση, τη λήψη και την εφαρμογή των αποφάσεων, που αφορούν τα επαγγελματικά, οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα των μελών και γενικότερα τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου. 2) Διεξάγει κάθε νόμιμης μορφής κινητοποιήσεις και δραστηριότητες για την διεκδίκηση και επίλυση των απασχολούντων την τάξη πραγμάτων και την περιφρούρηση των επαγγελματικών, οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων των μελών. 3) Χρησιμοποιεί κάθε πρόσφορο νόμιμο μέσο για την ενημέρωση της κοινής γνώμης και της Δημόσιας Διοίκησης πάνω στα θέματα, που ενδιαφέρουν τον κλάδο και την προβολή αυτών. 4) Επιδιώκει την εκπροσώπηση του Συλλόγου σε Συμβούλια, Κρατικές Επιτροπές και Οργανισμούς και την τοπική Αυτοδιοίκηση πάνω σε θέματα, που άμεσα ή έμμεσα αφορούν το κλάδο. 5) Εκδίδει βιβλία, έντυπα επαγγελματικού και μορφωτικού ενδιαφέροντος και ενισχύει τέτοια έντυπα, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος και την επαγγελματική κατάρτιση και ενημέρωση επί θεμάτων του κλάδου και οργανώνει συγκεντρώσεις, συνέδρια, σεμινάρια, περιοδείες και αποστολές στο εσωτερικό και εξωτερικό. 6) Συμπράττει και συνεργάζεται με συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς σε κοινούς στόχους ανάπτυξης και προαγωγής των συλλογικών συμφερόντων των μελών. 7) Μετέχει οργανικά σε ανώτερες ομοιοεπαγγελματικές ή και τοπικού ή γενικού χαρακτήρα συνδικαλιστικές Οργανώσεις. 8) Συγκροτεί τον κατάλληλο υπηρεσιακό και γραφειακό μηχανισμό του Συλλόγου και πλουτίζει αυτόν με τα απαραίτητα μέσα. 9) Ο Σύλλογος μετέχει οργανικά στις υπερκείμενες οργανώσεις μιας τοπικού ή γενικού χαρακτήρα και μίας κλαδικού. 10) Διαπραγματεύεται και συνάπτει συλλογικές συμβάσεις εργασίας με τους αρμόδιους φορείς των εργαζομένων.

3 ΑΡΘΡΟ 4 ΜΕΛΗ Το σωματείο συγκροτείται από τακτικά, επίτιμα και πάρεδρα μέλη. 1) Τακτικό μέλος μπορεί να γραφτεί μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, κάθε ενήλικο φυσικό πρόσωπο, που έχει δικαιοπρακτική ικανότητα και είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος του οπτικού, οπτικού οπτομέτρου από την αρμόδια Ελληνική ή Ευρωπαϊκή Αρχή και διατηρεί κατάστημα εμπορίας οπτικών ειδών ή εργαστηρίου επεξεργασίας οπτικών ειδών στον νομό Αττικής ή στους υπολοίπους νομούς της νότιας και νησιωτικής Ελλάδας. Επίσης τακτικά μέλη μπορεί να είναι ο πρόεδρος και δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου των Ανωνύμων Εταιρειών, μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων ή συμπράττων ή εντεταλμένος σύμβουλος που δεσμεύει με την υπογραφή του την Ανώνυμη εταιρεία, καθώς και ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου Συνεταιρισμού και μέχρι δύο οπό τους διαχειριστές εταίρους των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης που διατηρούν νόμιμα καταστήματα οπτικών ειδών ή εργαστηρίου επεξεργασίας οπτικών ειδών στον νομό Αττικής ή στους υπολοίπους νομούς τις νότιας και νησιωτικής Ελλάδας και εφόσον, οι ανωτέρω είναι κάτοχοι αδείας ασκήσεως επαγγέλματος. Κάθε τακτικό μέλος δικαιούται να συμμετέχει σε δύο το πολύ Πρωτοβάθμιες Ενώσεις. 2) Επίτιμο μέλος του Συλλόγου ανακηρύσσεται από τη Γενική Συνέλευση κάθε φυσικό πρόσωπο, που επιδεικνύει εξαιρετικό ενδιαφέρον και προσφέρει αξιόλογη συνεργασία και δράση για την επίτευξη των σκοπών του Συλλόγου, ενισχύει σημαντικά με οποιοδήποτε τρόπο το έργο του, καθώς και οι εξερχόμενοι του επαγγέλματος που επιθυμούν να διατηρήσουν την ιδιότητα του μέλους. 3) Πάρεδρο μέλος μπορεί να είναι κάθε ενήλικο φυσικό πρόσωπο, που έχει δικαιοπρακτική ικανότητα και είτε είναι σπουδαστής ή πτυχιούχος του Τμήματος Οπτικής των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ή άλλης σχολής Οπτικών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, είτε κάτοχος άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος του οπτικού ή οπτικού οπτομέτρου από αρμόδια Ελληνική ή Ευρωπαϊκή Αρχή αλλά δεν διατηρεί κατάστημα εμπορίας οπτικών ή εργαστήριο επεξεργασίας οπτικών ειδών. Επίσης ως πάρεδρα μέλη εγγράφονται οι πρόεδροι Ανωνύμων Εταιρειών που δεν έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

4 ΑΡΘΡΟ 5 ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ 1) Για την εγγραφή τακτικού μέλους απαιτείται η υποβολή αίτησης από τον ενδιαφερόμενο, που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις του προηγούμενου άρθρου, με την οποία θα δηλώνει προς το Διοικητικό Συμβούλιο τη βούληση του να εγγραφεί μέλος του Συλλόγου. Στην αίτηση αυτή πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία της ταυτότητας του, το ασκούμενο επάγγελμα, η διεύθυνση της κατοικίας και της επιχείρησης του, ο αριθμός του ασφαλιστικού του βιβλιαρίου και πρέπει να επισυνάπτεται αντίγραφο της αδείας ασκήσεως επαγγέλματος και έγγραφα που αποδεικνύουν την ιδιότητα του ως κατόχου καταστήματος εμπορίας οπτικών ειδών ή εργαστηρίου επεξεργασίας οπτικών ειδών στον νομό Αττικής ή ατούς υπολοίπους νομούς της νότιας και νησιωτικής Ελλάδας. 2) Μαζί με την αίτηση του, ο αιτών υποβάλλει στον Σύλλογο, υπεύθυνη δήλωση περί της κύριας επαγγελματικής οργάνωσης που έχει επιλέξει για την άσκηση του δικαιώματος της εκλογής των αντιπροσώπων στις δευτεροβάθμιες Οργανώσεις. Το μέλος δικαιούται να κάνει αλλαγή της κύριας επαγγελματικής Οργάνωσης, με νέα ταυτόχρονη υπεύθυνη δήλωση του, προς τις διοικήσεις και των δύο Οργανώσεων και εφόσον έχει περάσει διετία από την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην κύρια οργάνωση της οποίας επιθυμεί την αλλαγή. 3) Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, εισάγει την άνω αίτηση προς συζήτηση στην πρώτη συνεδρίαση αυτού μετά την υποβολή της και εάν το υποψήφιο μέλος έχει τα παραπάνω προσόντα, υποχρεούται να εγγράψει αυτό ως τακτικό μέλος. Αν η αίτηση απορριφθεί ή παρέλθουν τριάντα ημέρες χωρίς το διοικητικό συμβούλιο να αποφασίσει, το υποψήφιο μέλος δικαιούται να προσφύγει στο αρμόδιο κατά τόπο μονομελές πρωτοδικείο μέσα σε ένα μήνα από την κοινοποίηση της απορριπτικής απόφασης ή από την παρέλευση της πιο πάνω προθεσμίας των τριάντα ημερών. 4) Η ιδιότητα του μέλους αποκτάται ένα μήνα μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που διατάζει την εγγραφή ή από την τελεσιδικία της δικαστικής απόφασης που διατάζει την εγγραφή. 5) Για την είσοδο ενός πάρεδρου μέλους αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου, που πρέπει να συνυπογράφεται από δύο τακτικά μέλη. Στην αίτηση πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία της ταυτότητας του, η διεύθυνση της κατοικίας και πρέπει να συνοδεύεται από τα κατά περίπτωση νομιμοποιητικά έγγραφα, ιδίως αντίγραφο του πτυχίου ή της άδειας άσκησης επαγγέλματος.

5 ΑΡΘΡΟ 6 ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΛΩΝ 1) Τα τακτικά μέλη του Συλλόγου έχουν τα παρακάτω δικαιώματα: α) Να συμμετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις με δικαίωμα λόγου και ελέγχου στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης και ψήφου σε αποφάσεις που απαιτούν ψηφοφορία και να συμβάλλουν στη διαμόρφωση της Ημερήσιας Διάταξης των Γενικών Συνελεύσεων και των Συνεδρίων με έγκαιρα υποβαλλόμενες έγγραφες υποδείξεις - προτάσεις προς το Διοικητικό Συμβούλιο. β) Να εκλέγουν και να εκλέγονται, εφόσον είναι ταμειακώς τακτοποιημένα, στα διοικητικά και λοιπά καταστατικά όργανα του Συλλόγου, στις Επιτροπές και ως αντιπρόσωποι στις ανώτερες συνδικαλιστικές Οργανώσεις στις οποίες ανήκει ο Σύλλογος. γ) Να λαμβάνουν γνώση των πρακτικών και των λαμβανομένων από τη Γενική Συνέλευση και τα άλλα καταστατικά όργανα αποφάσεων, να ζητούν και να λαμβάνουν με δαπάνες τους αντίγραφα των πρακτικών αυτών και άλλων εγγράφων, και να ενημερώνονται επί της πορείας των προβλημάτων του κλάδου. Το Διοικητικό Συμβούλιο δικαιούται να αρνηθεί τη χορήγηση αντιγράφων ή την κοινοποίηση εγγράφων για λόγους προστασίας των απορρήτων του Συλλόγου ή των προσωπικών δεδομένων των μελών. δ) Να ζητούν, εφόσον αποτελούν το 1/5 τουλάχιστον των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών, με κοινή αίτηση τους τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για συγκεκριμένα θέματα, που θα καθορίζονται στην αίτηση. ε) Να μετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις του Συλλόγου. 2) Τα επίτιμα και τα πάρεδρα έχουν δικαίωμα να μετέχουν στις δραστηριότητες του Συλλόγου, καθώς και όταν καλούνται και μετέχουν στις συνεδριάσεις της Γενικής Συνέλευσης, έχουν δικαίωμα λόγου, αλλά δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. ΑΡΘΡΟ 7 ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ 1) Τα τακτικά μέλη του Συλλόγου έχουν τις ακόλουθες υποχρεώσεις: α) Να συμμετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις και σε κάθε άλλη δραστηριότητα του Συλλόγου και να συμπαρίστανται στα όργανα διοίκησης του Συλλόγου στην άσκηση των καθηκόντων τους. β) Να τηρούν το καταστατικό και να συμμορφώνονται με τις αποφάσεις της Γενικής Συνελεύσεως, του Διοικητικού Συμβουλίου και των λοιπών οργάνων του Συλλόγου. γ) Να μην αντιστρατεύονται στα συμφέροντα του Συλλόγου και να φέρονται με τον ανάλογο σεβασμό προς τους εκπροσώπους και τα όργανα του Συλλόγου. δ) Να εκπληρώνουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον Σύλλογο. ε) Να ενημερώνουν άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για κάθεμεταβολή που αφορά την επαγγελματική τους κατάσταση, ιδίως να γνωστοποιούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου χωρίς καθυστέρηση κάθε αλλαγή της επαγγελματικής τους διεύθυνσης. Εφόσον δε είναι νομικά πρόσωπα οφείλουν επιπλέον να γνωστοποιούν χωρίς καθυστέρηση κάθε μεταβολή στην εκπροσώπηση της εταιρείας τους, (μεταβολή στη σύνθεση των Διοικητικών τους Συμβουλίων για τις ανώνυμες εταιρείες, μεταβολή στα πρόσωπα των διαχειριστών για τις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης και τις προσωπικές εταιρείες). 2) Τα πάρεδρα μέλη του Συλλόγου υποχρεούνται να εκπληρώνουν εμπρόθεσμα τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον Σύλλογο.

6 ΑΡΘΡΟ 8 ΑΠΟΒΟΛΗ - ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ 1) Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και ύστερα από αιτιολογημένη απόφαση του αποβάλλεται κάθε μέλος που: α) έπαψε να έχει τις προϋποθέσεις εγγραφής, που προβλέπονται στο άρθρο 4 παρ. 1 του καταστατικού αυτού, β) συμπεριφέρεται αντίθετα προς τους σκοπούς του Συλλόγου και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου, γ) καθυστερεί αδικαιολόγητα περισσότερο από δύο συνεχή έτη την υποχρεωτική συνδρομή του προς τον Σύλλογο, δ) απέχει αδικαιολόγητα από τουλάχιστον δύο συνεχείς τακτικές Γενικές Συνελεύσεις, ε) αν καταδικασθεί αμετάκλητα για αδίκημα, που προβλέπεται και τιμωρείται από το Νόμο 1712/1987 και στ) αν συντρέχει άλλος σπουδαίος λόγος. 2) Η περί αποβολής μέλους απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου εγκρίνεται από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Τα αποτελέσματα της αποβολής επέρχονται από της εγκρίσεως της αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου από τη Γενική Συνέλευση. 3) Το Διοικητικό Συμβούλιο, όπως και η Γενική Συνέλευση, καλούν προηγουμένως και εγγράφως το μέλος του οποίου ζητείται η αποβολή σε ακρόαση για τις αποδιδόμενες κατά την παράγραφο 1 του άρθρου αυτού παραβάσεις. 4) Σε περίπτωση αποβολής του/ το μέλος δικαιούται να προσφύγει μέσα σε τριάντα μέρες από την επίδοση σ' αυτό της περί αποβολής του απόφασης, στο πρωτοδικείο της έδρας του Συλλόγου, σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 4. του νόμου 1712/1987 5) Κάθε μέλος μπορεί να αποχωρήσει από τον Σύλλογο, αφού προηγούμενα εξοφλήσει όλες τις οφειλές του προς τον Σύλλογο μέχρι του τέλους του έτους της αποχώρησης του. 6) Κάθε τακτικό μέλος, όταν συνταξιοδοτηθεί, διαγράφεται από τακτικό μέλος και μπορεί να ανακηρυχθεί επίτιμο μέλος σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 4 του παρόντος καταστατικού. ΑΡΘΡΟ 9 ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ Τα όργανα της διοικήσεως του Συλλόγου είναι: α) Γενική Συνέλευση των μελών, β) Το Διοικητικό Συμβούλιο, και γ) η Ελεγκτική Επιτροπή. Τα αξιώματα όλων των οργάνων της διοίκησης του Συλλόγου είναι τιμητικά και οι υπηρεσίες των αξιωματούχων παρέχονται αμισθί. Δικαιολογούνται μόνο έξοδα κινήσεως, παραστάσεως και οδοιπορικά, που αποφασίζονται από τη Γενική Συνέλευση και αναγράφονται στον προϋπολογισμό του έτους πραγματοποίησης τους.

7 ΑΡΘΡΟ 10 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 1) Τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου αποτελούν τα ταμειακώς τακτοποιημένα τακτικά μέλη. Ταμειακώς τακτοποιημένο θεωρείται το μέλος που έστω και πριν την κήρυξη της έναρξης της Συνελεύσεως έχει εξοφλήσει τις υποχρεωτικές συνδρομές προς τον Σύλλογο, όπως προβλέπονται στο άρθρο 26 του παρόντος καταστατικού. 2) Η Γενική Συνέλευση αποτελεί το ανώτατο όργανο του Συλλόγου και αποφασίζει για κάθε θέμα που προβλέπεται ρητά στο παρόν καταστατικό, καθώς και για κάθε θέμα που δεν υπάγεται σύμφωνα με το νόμο ή το καταστατικό αυτό στην αρμοδιότητα άλλου οργάνου. Ειδικότερα η Γενική Συνέλευση: α) Εκλέγει και ανακαλεί οποτεδήποτε Διοικητικό Συμβούλιο ή μέλη αυτού, την ελεγκτική επιτροπή και τους αντιπροσώπους του συλλόγου στις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που ανήκει ο Σύλλογος και ελέγχει τη δράση αυτών. β) Αποφασίζει για την επιλογή των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, στις οποίες εγγράφεται ως Μέλος ο Σύλλογος ή τη διαγραφή από αυτές και ορίζει την κύρια δευτεροβάθμια οργάνωση, μέσα από την οποία θα αντιπροσωπεύεται. Νομιμοποιεί τους αντιπροσώπους της που ψηφίζουνγενική Συνέλευση της κύριας δευτεροβάθμιας οργάνωσης για την εκλογή αντιπροσώπων της στη Γενική Συνέλευση της Συνομοσπονδίας. γ) Εγκρίνει ή απορρίπτει τον απολογισμό δράσης και διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και τους ετήσιουςισολογισμούς. δ) Εγκρίνει, τροποποιεί ή συμπληρώνει τους ετήσιους προϋπολογισμούς εσόδων και εξόδων και κάθε οικονομικό έτος και ορίζει σύμφωνα με το άρθρο 15 παράγραφος 4 του παρόντος καταστατικού τα ποσά των εξόδων κινήσεως, παραστάσεως και οδοιπορικών της διοικήσεως. ε) Καθορίζει το ποσό του δικαιώματος εγγραφής μελών και της μηνιαίας υποχρεωτικής συνδρομής των μελών και την κατανομή της ανάμεσα στον Σύλλογο και τις υπερκείμενες Οργανώσεις σύμφωνα με το άρθρο 3 παράγραφος 7 του Νόμου 1712/1987. στ) Αποφασίζει για την ανάθεση της είσπραξης του ποσοστού των εισφορών για τις υπερκείμενες οργανώσεις των μελών, από τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, στους οποίους είναι ασφαλισμένα τα μέλη και καθορίζει τους όρους πραγματοποίησης της είσπραξης και απόδοσης των εισφορών αυτών. ζ) Αποφασίζει περί αποδοχής δωρεών, κληρονομιών και κληροδοσιών υπέρ του Συλλόγου. η) Αποφασίζει για την αγορά ή εκποίηση ακινήτων του Συλλόγου προς στέγαση των γραφείων και εγκαταστάσεων αυτού και περί όλων των συναφών εμπραγμάτων δικαιωμάτων επί ακινήτων του Συλλόγου. Για τη λήψη των αποφάσεων αυτών απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) τουλάχιστον των παρόντων στη Γενική Συνέλευση. θ) Εγκρίνει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου περί αποβολής μέλους. ι) Αποφασίζει για την τροποποίηση του καταστατικού του Συλλόγου. ια) Αποφασίζει για τη διάλυση του Συλλόγου, τηρώντας τη διαδικασία και την πλειοψηφία, που ορίζει ο νόμος. ιβ) Αποφασίζει για τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας με τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων, για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και για το κλείσιμο αυτών, λόγω απεργίας, καθώς και για οποιονδήποτε απεργιακό αγώνα. ιγ) Ανακηρύσσει τα επίτιμα μέλη του Συλλόγου.

8 ΑΡΘΡΟ 11 ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 1) Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου συνέρχεται τακτικά μια φορά το χρόνο στην έδρα της μέσα στο πρώτο τρίμηνο του διαχειριστικού έτους και συγκαλείται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στην οποία ορίζονται και τα θέματα που θα συζητηθούν, μεταξύ των οποίων η έγκριση του ετήσιου απολογισμού και ισολογισμού. Την πρόσκληση που υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας ή οι νόμιμοι αναπληρωτές τους αποστέλλουν στα μέλη οκτώ (8) ημέρες τουλάχιστον πριν από την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης. 2) Έκτακτα η Γενική Συνέλευση συγκαλείται οσάκις κριθεί αναγκαίο από το Διοικητικό Συμβούλιο ή όταν το ζητήσουν το ένα πέμπτο (1/5) των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών με γραπτή αίτηση τους στην οποία πρέπει να περιλαμβάνονται και τα προς συζήτηση θέματα. 3) Οι προσκλήσεις αναγράφουν απαραίτητα τον τόπο, τον χώρο, την ημερομηνία, την ώρα και τα θέματα, που θα συζητηθούν στην Γενική Συνέλευση. 4) Για να ληφθεί έγκυρα απόφαση απαιτείται η παρουσία στη Γενική Συνέλευση του ενός δευτέρου (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Αν δεν υπάρχει απαρτία κατά την πρώτη σύγκληση, συνέρχεται χωρίς άλλη διατύπωση επαναληπτική γενική συνέλευση την ίδια μέρα και ώρα της επομένης εβδομάδας κατά την οποία απαιτείται η παρουσία του ενός τετάρτου (1/4) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Αν δεν υπάρξει απαρτία κατά τη δεύτερη σύγκληση, συνέρχεται χωρίς άλλη διατύπωση η γενική συνέλευση την ίδια ημέρα και ώρα της επομένης εβδομάδας και με τα αυτά θέματα, κατά την οποία είναι αρκετός οποιοσδήποτε αριθμός οικονομικά τακτοποιημένων μελών. ΑΡΘΡΟ 12 ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 1) Οι αποφάσεις της Γενικής Συνελεύσεως λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων. 2) Πα την τροποποίηση του Καταστατικού, τη μεταβολή του σκοπού ή τη διάλυση του Συλλόγου απαιτείται απαρτία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (1/2) των ταμειακώς τακτοποιημένων τακτικών μελών και πλειοψηφία των τριών τετάρτων (3/4) της απαρτίας αυτής. 3) Οι ψηφοφορίες στις Γενικές Συνελεύσεις διακρίνονται σε φανερές ή μυστικές. Οι φανερές μπορούν να γίνουν με ανόρθωση των μελών ή ανύψωση του χεριού ή ονομαστική κλήση, ποτέ όμως δια βοής. 4) Η ψηφοφορία είναι μυστική όταν αναφέρεται α) σε εκλογές Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής, Εφορευτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων στις δευτεροβάθμιες Οργανώσεις και την νομιμοποίηση των αντιπροσώπων στην Τριτοβάθμια Οργάνωση, β) σε εγγραφή σε δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές Οργανώσεις και την επιλογή της εξ αυτών κυρίας και για κάθε μεταβολή εγγραφής και επιλογής. γ) σε θέματα εμπιστοσύνης προς την διοίκηση, δ) σε προσωπικά ζητήματα και ε) στο διοικητικό και οικονομικό απολογισμό. 5) Δεν επιτρέπεται η υπό Μέλους εξουσιοδότηση τρίτου, μέλους ή μη, για τη συμμετοχή του στα όργανα διοίκησης, στη Γενική Συνέλευση ή στις ψηφοφορίες. 6) Στη Γενική Συνέλευση προεδρεύει προσωρινά ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Πρώτο θέμα της γενικής συνέλευσης είναι η εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου, γραμματέα και ψηφολέκτη που γίνεται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων. 7) Κατά τις ψηφοφορίες εκτός των μελών απαγορεύεται να παρευρίσκονται στη Γενική Συνέλευση τρίτα πρόσωπα. 8) Δεν λαμβάνεται καμία απόφαση επί θέματος που δεν αναγράφεται στην πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης, εκτός και αν συμφωνεί σε αυτό η πλειοψηφία των παρόντων μελών της Συνέλευσης.

9 9) Για τις συζητήσεις στη Γενική Συνέλευση, τις ψηφοφορίες και γενικά τις λαμβανόμενες αποφάσεις τηρούνται με φροντίδα του Γραμματέα της Συνελεύσεως πρακτικά που καταχωρούνται στο ειδικό βιβλίο και υπογράφονται από τον Πρόεδρο και το Γραμματέα της Συνέλευσης. Το βιβλίο των πρακτικών αυτών ευρίσκεται στη φροντίδα του Γενικού Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου. ΑΡΘΡΟ 13 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 1) Ο Σύλλογος διοικείται από επταμελές (7) Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από τον Πρόεδρο, τους Α' και Β' Αντιπροέδρους, τον Γενικό Γραμματέα, τον Οργανωτικό Γραμματέα, τον Ταμία και τον Σύμβουλο επί των Δημοσίων Σχέσεων. Τα παραπάνω αξιώματα δεν επιτρέπεται να συμπέσουν στο ίδιο πρόσωπο. 2) Το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση για θητεία δυο (2) ετών με μυστική ψηφοφορία. Μαζί με τα τακτικά μέλη εκλέγονται και ισάριθμα αναπληρωματικά. 3) Εξαιρετικά, η θητεία του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου που εκλέχθηκε από τα ιδρυτικά μέλη λήγει με την εκλογή του οριστικού Διοικητικού Συμβουλίου από την Γενική Συνέλευση που θα συγκληθεί μέσα σε τέσσερις (4) μήνες μετά την εγγραφή του Συλλόγου στο βιβλίο του Πρωτοδικείου. ΑΡΘΡΟ 14 ΕΚΛΟΓΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 1) Οι υποψήφιοι σύμβουλοι συμμετέχουν στις εκλογές είτε κατά συνδυασμούς, είτε σαν μεμονωμένοι υποψήφιοι είτε σε ενιαίο ψηφοδέλτιο. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου δύο τουλάχιστον μέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση. 2) Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει πριν από τη Γενική Συνέλευση και ελέγχει τη νομιμότητα της αιτήσεως και ανακηρύσσει το μέλος υποψήφιο. 3) Υποψήφιοι, που δεν ανακηρύχθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο μπορούν να προσφύγουν σε ενστάσεις τους στη Γενική Συνέλευση, η οποία αποφασίζει οριστικά. 4) Οι εκλογές διενεργούνται κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης. 5) Οι έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου κατανέμονται μεταξύ των συνδυασμών και των μεμονωμένων υποψηφίων ανάλογα με την εκλογική τους δύναμη. 6) Το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων διαιρείται με τον αριθμό των εδρών του Διοικητικού Συμβουλίου, αυξανόμενο κατά μία μονάδα. Το πηλίκο αυτής της διαίρεσης αποτελεί το εκλογικό μέτρο. Κάθε συνδυασμός καταλαμβάνει τόσες έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο, όσες φορές χωρεί το εκλογικό μέτρο στον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβε. 7) Μεμονωμένος υποψήφιος, που έλαβε το ίδιο ή μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από το εκλογικό μέτρο, καταλαμβάνει μία έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο. 8) Συνδυασμός, που περιλαμβάνει υποψήφιους λιγότερους από τις έδρες, που του ανήκουν, καταλαμβάνει τόσες έδρες, όσοι είναι οι υποψήφιοι του. 9) Έδρες, που δεν έχουν καταληφθεί κατά τις προηγούμενες παραγράφους, κατανέμονται ανά μία κατά τη σειρά μεγέθους των υπολοίπων τους στους συνδυασμούς εκείνους, που έχουν καταλάβει τουλάχιστον μία έδρα ή έχουν λάβει ψηφοδέλτια περισσότερα από το μισό εκλογικό μέτρο, όπως ορίζεται στην παράγραφο 5. 10) Συνδυασμός, που συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία, προηγείται στην κατανομή των εδρών από άλλους συνδυασμούς, ανεξάρτητα από το μέγεθος των υπολοίπων του. Για την εφαρμογή αυτής της διάταξης συνδυασμός θεωρείται εκείνος, του οποίου ο αριθμός των υποψηφίων είναι τουλάχιστον ίσος με το μισό των εδρών του Διοικητικού Συμβουλίου. 11) Οι έδρες, που κατά την κατανομή έμειναν αδιάθετες, κατανέμονται ανά μία κατά σειρά μεγέθους των υπολοίπων τους στους συνδυασμούς ή τους υποψηφίους, που τα υπόλοιπα τους δεν

10 χρησιμοποιήθηκαν στις προηγούμενες κατανομές. 12) Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν συνδυασμοί και οι υποψήφιοι περιλαμβάνονται σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, εκλέγονται σύμβουλοι οι κατά σειρά πλειοψηφήσαντες βάσει σταυρού προτίμησης, οι δε λοιποί κατά σειρά επιλαχόντες θεωρούνται αναπληρωματικοί. 13) Οι αναπληρωματικοί σύμβουλοι του κάθε συνδυασμού καλούνται κατά σειρά εκλογής τους, αντίστοιχα, σε αντικατάσταση τακτικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, σε περίπτωση παραίτησης, θανάτου ή έκπτωσης αυτού. Στην περίπτωση ενιαίου ψηφοδελτίου αντικαθιστούν τους τακτικούς οι κατά σειρά επιλαχόντες. 14) Σε περίπτωση παραίτησης ή θανάτου μέλους οργάνου ή αντιπροσώπου, που έχει εκλεγεί με ορισμένο συνδυασμό, γίνεται αναπλήρωση αυτού από αναπληρωματικό μέλος του ίδιου συνδυασμού. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν υπάρχει αναπληρωματικό μέλος του συνδυασμού αυτού η αντικατάσταση γίνεται από αναπληρωματικό μέλος άλλου συνδυασμού, που συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους. 15) Τα μέλη του Συλλόγου, που για οποιονδήποτε λόγο, βρίσκονται μακριά από την έδρα του Συλλόγου κατά την ημερομηνία ψηφοφορίας, παίρνουν μέρος στην ψηφοφορία, σύμφωνα με τα ακόλουθα, εκτός αν ο νόμος ορίζει διαφορετικά. Το Διοικητικό Συμβούλιο, μόλις καταρτίσει τα ψηφοδέλτια, στέλνει στα μέλη του Συλλόγου που διατηρούν κατάστημα εκτός της περιοχής τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης: α) Δύο τουλάχιστον ψηφοδέλτια κάθε συνδυασμού ή μεμονωμένου υποψηφίου για τα όργανα Διοίκησης του Συλλόγου ή των αντιπροσώπων στη Δευτεροβάθμια Οργάνωση. β) Δύο φακέλους ταχυδρομικής αποστολής που στο κάτω αριστερό τους μέρος πρέπει να αναγράφεται η ένδειξη «ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ». γ) Δύο φακέλους ψηφοφορίας, μέσα σε ένα εκ των οποίων το μέλος θα θέσει ψηφοδέλτια της αρεσκείας του. Την ημέρα της ψηφοφορίας ή το αργότερο την επομένη εργάσιμη ημέρα, το κάθε μέλος της κατηγορίας αυτής ψηφίζει μυστικά και βάζει τον κλειστό φάκελο της ψηφοφορίας με το ψηφοδέλτιο της επιλογής του, μέσα στον ειδικό σφραγισμένο φάκελο της ταχυδρομικής αποστολής που απευθύνεται POST RESTANT ΣΤΟΝ Αντιπρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής. Στο πίσω μέρος του φακέλου της ταχυδρομικής αποστολής κάποια Δημοτική ή Κοινοτική ή Αστυνομική ή Δικαστική ή άλλη Αρχή βεβαιώνει το γνήσιο της υπογραφής που θέτει ενώπιον της ο εκλογέας - μέλος του Συλλόγου πριν ταχυδρομήσει τον φάκελο αυτό. Κατόπιν ο φάκελος ταχυδρομικής αποστολής ταχυδρομείται, επί ποινή ακυρότητας ΣΥΣΤΗΜΕΝΟΣ την ημέρα της ψηφοφορίας ή το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Ο Αντιπρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής και σε περίπτωση κωλύματος του, το άλλο μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής, νόμιμα εξουσιοδοτημένο, συνοδευόμενος από εκπροσώπους των συνδυασμών ή από τους μεμονωμένους υποψηφίους, αν το επιθυμούν, πηγαίνει την όγδοη (8) ημέρα, μετά τη διενέργεια της ψηφοφορίας, στην έδρα του Συλλόγου, εκτός ανωτέρας βίας, και παραλαμβάνει από το Κεντρικό Ταχυδρομικό Κατάστημα της Αθήνας τους ειδικούς φακέλους ταχυδρομικής αποστολής, που έχουν αποσταλεί στην Εφορευτική Επιτροπή. Στη συνέχεια συνέρχεται η Εφορευτική Επιτροπή, ελέγχει το περιεχόμενο των ειδικών φακέλων, εξετάζει αν τα μέλη που ψήφισαν με τη διαδικασία των προηγουμένων εδαφίων, είχαν δικαίωμα ψήφου, αναγράφει τα μέλη αυτό σε ειδική κατάσταση, και ρίχνει όλους τους φακέλους ψηφοφορίας στις κάλπες, που ψήφισαν τα μέλη στα γραφεία του Συλλόγου. Η κάλπη στην οποία ψήφισαν τα μέλη στην έδρα του Συλλόγου, μετά το πέρας της ψηφοφορίας, σφραγίζεται από την Εφορευτική Επιτροπή και παραμένει κλειστή στα Γραφεία του Συλλόγου, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ελέγχου των ψηφοδελτίων όσων ψήφισαν δι' αλληλογραφίας και ριχτούν τα ψηφοδέλτια τους σ' αυτή. Η Εφορευτική Επιτροπή λαμβάνει κάθε, κατά την κρίση της, πρόσφορο μέτρο για την διασφάλιση του απαραβίαστου της κάλπης.

11 ΑΡΘΡΟ 15 ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 1) Το Διοικητικό Συμβούλιο μέσα σε οκτώ (8) μέρες από την εκλογή του συνέρχεται στην πρώτη του συνεδρίαση με πρόσκληση του πρώτου κατά σειρά οταυροδότησης συμβούλου από το συνδυασμό, που πλειοψηφισε ή από το ενιαίο ψηφοδέλτιο και συγκροτείται σε σώμα, εκλέγοντας σε μυστική ψηφοφορία τον Πρόεδρο, τους Αντιπροέδρους, το Γενικό Γραμματέα, τον Οργανωτικό Γραμματέα, τον Ταμία και τον Σύμβουλο επί των Δημοσίων Σχέσεων. Μέσα σε μία βδομάδα από τη συγκρότηση, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο παραλαμβάνει τη διοίκηση του Συλλόγου από το παλαιό. Μετά τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου γίνεται η παράδοση της Διοίκησης από το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο στο νέο με σύνταξη ειδικής πράξης των δύο Διοικητικών Συμβουλίων και ειδικών πρωτοκόλλων για την παράδοση του ταμείου και του υλικού του Συλλόγου. 2) Οι ιδιότητες του Προέδρου, του Αντιπροέδρου, του Γενικού Γραμματέα, του Οργανωτικού Γραμματέα, του Ταμία και του Συμβούλου επί των Δημοσίων Σχέσεων δεν επιτρέπεται να συμπέσουν στο ίδιο πρόσωπο. 3) Σε περίπτωση παραίτησης, θανάτου, έκπτωσης ή συνεχούς κωλύματος οποιουδήποτε μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, ή όταν ο αριθμός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου μειωθεί για οποιονδήποτε λόγο, το Διοικητικό Συμβούλιο συμπληρώνεται από τα αναπληρωματικά μέλη, αρχής γενομένης από το αναπληρωματικό μέλος που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στις αρχαιρεσίες και συνεχίζοντας με φθίνουσα σειρά ως προς τον αριθμό των ψήφων. Αν ο κατάλογος των αναπληρωματικών εξαντληθεί, τότε μέσα σε τριάντα (30) μέρες με πρόσκληση του Προέδρου ή του αναπληρωτή του συνέρχεται η Γενική Συνέλευση με θέμα την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου. 4) Σε περίπτωση παραίτησης του Προέδρου, από το αξίωμα του αλλά όχι και από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτείται ξανά σε σώμα, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου αυτού. Σε περίπτωση παραίτησης του Αντιπροέδρου, του Γενικού Γραμματέα, του Οργανωτικού Γραμματέα, του Ταμία και του Συμβούλου επί των Δημοσίων Σχέσεων από το αξίωμα τους, αλλά όχι και από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, γίνεται ανακατανομή όλων των αξιωμάτων, πλην του Προέδρου και το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτείται ξανά σε σώμα εκλέγοντας με μυστική ψηφοφορία, νέους Αντιπροέδρους, Γενικό Γραμματέα, Οργανωτικό Γραμματέα, Ταμία και Σύμβουλο επί των Δημοσίων Σχέσεων, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση από την ημέρα κατά την οποία περιήλθε στο Σύλλογο η παραίτηση αυτή.

12 ΑΡΘΡΟ 16 ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευθύνονται ατομικώς και αλληλεγγύως κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων τους, ουδείς όμως ευθύνεται για απόφαση που πάρθηκε σε συνεδρίαση που δεν παραστάθηκε ή που παραστάθηκε και διαφώνησε και εφόσον η απουσία του ή η διαφωνία του προκύπτει από τα πρακτικά. ΑΡΘΡΟ 17 ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 1) Το Διοικητικό Συμβούλιο: α) διοικεί το Σύλλογο, διαχειρίζεται την περιουσία του, προγραμματίζει τις δραστηριότητες του εκτελεί τις αποφάσεις της Γενικής Συνελεύσεως και γενικά κρίνει και αποφασίζει και προβαίνει στις αναγκαίες ενέργειες για κάθε θέμα που αφορά τη διοίκηση του Συλλόγου, τα συμφέροντα του Κλάδου και την προάσπιση και την προώθηση των σκοπών του Συλλόγου, λαμβάνοντας κάθε νόμιμο μέτρο, β) παρακολουθεί την εξέλιξη του Προϋπολογισμού και αποφασίζει για όλες τις δαπάνες στα πλαίσια του εγκεκριμένου προϋπολογισμού, δικαιούται δε να εγκρίνει τις αναγκαίες αναμορφώσεις του και να αποφασίζει για έκτακτες δαπάνες απρόβλεπτες από τον ετήσιο προϋπολογισμό και μέχρι ποσού ίσου με το 10% του Προϋπολογισμού, γ) συντάσσει τον απολογισμό δράσης και διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και τους ετήσιους ισολογισμούς,. δ) Ενοικιάζει κατάλληλους χώρους για τη στέγαση των γραφείων, προσλαμβάνει και απολύει το προσωπικό του Συλλόγου, αποφασίζει τη σύναψη και λύση συμβάσεων έργου ή υπηρεσιών και οιωνδήποτε άλλων συμβάσεων με τρίτους και οργανώνει τις υπηρεσίες του Συνδέσμου. ε) Συγκαλεί τις Γενικές Συνελεύσεις και καταρτίζει τα θέματα ημερησίας διατάξεως. στ) Μεριμνά για την κινητή και ακίνητη περιουσία του Συλλόγου. ζ) Μεριμνά για την έκδοση του περιοδικού του Συλλόγου και ελέγχει το περιεχόμενο του. η) Συγκροτεί Επιτροπές από μέλη με ειδικές γνώσεις και πείρα ή ενδιαφέρον σε ειδικά θέματα για μελέτη και παρακολούθηση ειδικών θεμάτων και αναθέτει σε πρόσωπα έχοντα επιστημονική κατάρτιση ή ειδικές γνώσεις, την μελέτη ζητημάτων που άπτονται των σκοπών του Συλλόγου και αποφασίζει για την αμοιβή τους. θ) Αποφασίζει για αποστολές στο εσωτερικό και εξωτερικό που εξυπηρετούν τους σκοπούς του Συλλόγου και για τις περιοδείες των μελών του που διακόπτονται 40 ημέρες πριν τις αρχαιρεσίες, εγκρίνοντας και τις απαιτούμενες σχετικές δαπάνες (μεταφοράς, διαμονής, διατροφής, έξοδα παραστάσεως κ.λ.π.). ι) Αποφασίζει για την άσκηση αγωγών και προσφυγών για την περιφρούρηση των συμφερόντων του. 2) Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί με συγκεκριμένες αποφάσεις του, που είναι ελεύθερα ανακλητές, να μεταβιβάζει ορισμένες από τις αρμοδιότητες του, εκτός από αυτές που απαιτούν συλλογική ενέργεια, σε επιτροπή που αποτελείται από τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, τον γραμματέα και τον ταμία.

13 ΑΡΘΡΟ 18 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 1) Το Διοικητικό Συμβούλιο συνέρχεται με έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου και συνεδριάζει τακτικά μία φορά τον μήνα ή έκτακτα οσάκις κριθεί σκόπιμο από τον Πρόεδρο ή με αίτηση τριών (3) τουλάχιστον συμβούλων, στην οποία πρέπει να αναγράφονται και τα θέματα που θέλουν να συζητηθούν. Στην περίπτωση αυτή ο Πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να καλέσει το συμβούλιο μέσα σε τρεις (3) ημέρες από την υποβολή της αίτησης, διαφορετικά και εφόσον αρνείται ή αμελεί, τότε το δικαίωμα συγκλήσεως του διοικητικού Συμβουλίου έχουν ο Α' και ο Β' Αντιπρόεδρος ή οι σύμβουλοι που το ζήτησαν. 3) Η πρόσκληση, που κοινοποιείται σε όλους από τον Γραμματέα, περιλαμβάνει τον τόπο, τον χρόνο και τα θέματα που θα συζητηθούν. 4) Το Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκεται σε απαρτία αν παρίστανται τα μισά συν ένα από τα μέλη του, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά σε άλλο άρθρο του παρόντος. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών. Σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του προέδρου. 5) Η παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στις συνεδριάσεις του κρίνεται απαραίτητη γι' αυτό και σε περίπτωση τριών (3) αδικαιολόγητων απουσιών καλείται για παροχή εξηγήσεων, οπότε μπορεί αν δεν κριθούν ικανοποιητικές ή αν δεν προσέλθει για την παροχή των εξηγήσεων να εκπέσει από το λειτούργημα του και να αντικατασταθεί με το πρώτο κατά σειρά αναπληρωματικό. 6) Τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου τηρούνται από τον Γραμματέα. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο καταγράφονται από το Γραμματέα άμεσα και στο τέλος κάθε συνεδριάσεως υπογράφονται από τους παριστάμενους συμβούλους. Εν συνεχεία ο Γραμματέας αντιγράφει τις ληφθείσες αποφάσεις στο βιβλίο πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου και στην αρχή της αμέσως επομένης συνεδριάσεως διαβάζονται τα πρακτικά της προηγούμενης και, αφού βεβαιωθούν, υπογράφονται από όσους παρέστησαν. ΑΡΘΡΟ 19 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 1) Εκπροσωπεί τον Σύλλογο δικαστικώς και εξωδίκως και ενώπιον πάσης Δημόσιας, Νομαρχιακής, Δημοτικής και άλλης Αρχής, ή Οργανισμών κάθε (ρύσεως και ενώπιον παντός Δικαστηρίου, πολιτικού, ποινικού ή διοικητικού, κάθε βαθμού και δικαιοδοσίας και ενώπιον του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς και ενώπιον παντός νομικού ή φυσικού προσώπου, δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, ημεδαπού ή αλλοδαπού και δεσμεύει τον Σύλλογο δια της υπογραφής του από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα, ο οποίος συνυπογράφει με τον Πρόεδρο τα πάσης φύσεως έγγραφα και συμβάσεις. Ειδικά για τα εντάλματα πληρωμής ο Πρόεδρος δεσμεύει τον Σύλλογο διά της υπογραφής του από κοινού με τον Ταμία. 2) Συγκαλεί και διευθύνει τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, κατευθύνει, παρακολουθεί και ελέγχει τις εργασίες του Συλλόγου και μεριμνά για την πιστή εφαρμογή των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης και την ευόδωση των σκοπών του Συλλόγου. 3) Επιμελείται της εύρυθμης λειτουργίας των γραφείων του Συλλόγου και της εφαρμογής του Καταστατικού και του Εσωτερικού Κανονισμού και ελέγχει το ταμείο και τα βιβλία Διαχείρισης του Συλλόγου. 4) Τον πρόεδρο όταν απουσιάζει ή κωλύεται αναπληρώνει ο Α' Αντιπρόεδρος. ΑΡΘΡΟ 20 ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ 1) Ο Γενικός Γραμματέας διευθύνει το γραφείο του Συλλόγου, διεκπεραιώνει τις υποθέσεις του, αποστέλλει τις προσκλήσεις προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, διεξάγει την αλληλογραφία, τηρεί το Αρχείο, την σφραγίδα και όλα τα βιβλία του Συλλόγου, εκτός αυτών που τηρεί ο Ταμίας. Συνυπογράφει μαζί με τον Πρόεδρο τα πάσης φύσεως έγγραφα και

14 συμβάσεις, συνεργάζεται μαζί του και συμπαρίσταται μετ' αυτού στα διαβήματα και τις παραστάσεις ενώπιον των Αρχών. Παρακολουθεί την τήρηση των πρακτικών όλων των συλλογικών οργάνων του Συλλόγου. 2) Τον Γενικό Γραμματέα όταν απουσιάζει ή κωλύεται αναπληρώνει ο Οργανωτικός Γραμματέας, ο οποίος πρόσθετα βοηθά σε όλα του τα έργα τον Γενικό Γραμματέα και κυρίως επιμελείται την τήρηση του αρχείου και την καλή οργάνωση του γραφείου, της βιβλιοθήκης και των χώρων που ανήκουν στον Σύλλογο. ΑΡΘΡΟ 21 Ο ΤΑΜΙΑΣ 1) Ο ταμίας φροντίζει τα οικονομικά θέματα του Συλλόγου, εισπράττει τα έσοδα του και ενεργεί τις πληρωμές, υπογράφοντας μαζί με τον Πρόεδρο τα εντάλματα πληρωμής, τις επιταγές, τις συναλλαγματικές και γενικά όλα τα ταμειακής φύσεως δικαιολογητικά, παραστατικά και αξιόγραφα και αποδείξεις πληρωμής. Τηρεί τα βιβλία που έχουν σχέση με το ταμείο και δίνει Λογαριασμό στο Διοικητικό Συμβούλιο των εσόδων και των εξόδων, τακτικά, κάθε τρεις μήνες και έκτακτα, όποτε ζητηθεί από τον πρόεδρο ή το Διοικητικό Συμβούλιο. Είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζει στην Ελεγκτική Επιτροπή όλα τα ταμειακά βιβλία και τα δικαιολογητικά διαχειρίσεως, όποτε ζητηθεί από αυτήν. Τα γραμμάτια είσπραξης αριθμούνται και θεωρούνται από τον πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής ή το νόμιμο αναπληρωτή του πριν από τη χρησιμοποίηση τους. 2) Τα εισπραττόμενα χρηματικά ποσά καταθέτει σε οποιαδήποτε Τράπεζα μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στο όνομα του Συλλόγου, εκτός του ποσού, που κρατεί για τις τρέχουσες ανάγκες κινήσεως του Συλλόγου και το οποίο καθορίζεται εκάστοτε από το Διοικητικό Συμβούλιο. 3) Κάθε δαπάνη ενεργείται μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Με την επιφύλαξη του άρθρου 17 παράγραφος 1.β), για δαπάνη που δεν αναγράφεται στον προϋπολογισμό ή που θα γίνει με υπέρβαση του προϋπολογισμού απαιτείται απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και έγκριση της Γεν. Συνέλευσης. Σε περίπτωση μη εγκρίσεως η δαπάνη αυτή βαρύνει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. 4) Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και συναίνεση του Ταμία μπορεί να προσλαμβάνεται εισπράκτορας. 5) Τον Ταμία όταν απουσιάζει ή κωλύεται αναπληρώνει ο Β' Αντιπρόεδρος. Για κάθε παράδοση και παραλαβή του ταμείου συντάσσεται σχετικό πρακτικό. ΑΡΘΡΟ 22 ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ 1) Οι Αντιπρόεδροι είναι οι νόμιμοι αναπληρωτές του Προέδρου. Συνδράμουν και βοηθούν το έργο του Προέδρου. Προεδρεύουν επιτροπών και γενικώς παρέχουν τις υπηρεσίες τους για την ευόδωση των σκοπών του Συλλόγου. 2) Ο Σύμβουλος επί των δημοσίων σχέσεων είναι ο αρμόδιος για την ενημέρωση του τύπου και τις καλές σχέσεις του Συλλόγου με τις Δημόσιες Αρχές και τους πολίτες. Εισηγείται και φροντίζει τις εκδηλώσεις του Συλλόγου και γενικώς ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις του Συλλόγου.

15 ΑΡΘΡΟ 23 ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 1) Η Ελεγκτική Επιτροπή αποτελείται από τρία (3) μέλη, που εκλέγονται κάθε δύο (2) χρόνια από τη Γενική Συνέλευση μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο και για την εκλογή αυτής εφαρμόζεται ανάλογα η διαδικασία και οι διατάξεις του άρθρου 14 του παρόντος καταστατικού. Με τα τακτικά μέλη εκλέγονται και ισάριθμα αναπληρωματικά. 2) Η Ελεγκτική Επιτροπή μόλις εκλεγεί συγκροτείται σε σώμα και με μυστική ψηφοφορία εκλέγει τον Πρόεδρο της, ο οποίος διευθύνει τις συνεδριάσεις και τις εργασίες της. 3) Έργο της Επιτροπής είναι να παρακολουθήσει και να ελέγχει την οικονομική διαχείριση της οργάνωσης καθώς και να ελέγχει τον ταμία οποτεδήποτε, να επαληθεύει τον οικονομικό απολογισμό του Διοικητικού Συμβουλίου και να συντάσσει σχετική έκθεση, που αναγιγνώσκει ο πρόεδρος στην Ετήσια Γενική Συνέλευση. Αντίγραφο της εκθέσεως υποβάλλει στο Διοικητικό Συμβούλιο δέκα (10) τουλάχιστον μέρες πριν από τη Γεν. Συνέλευση. 4) Ο έλεγχος των βιβλίων και των στοιχείων γίνεται εντός των γραφείων του Συλλόγου και απαγορεύεται η εξαγωγή ή η απομάκρυνση αυτών εκτός των γραφείων του Συλλόγου. 5) Η ελεγκτική επιτροπή βρίσκεται σε απαρτία αν είναι παρόντα δύο από τα μέλη της και οι αποφάσεις της παίρνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών. 6) Μέλος της ελεγκτικής επιτροπής που απουσιάζει από δύο (2) συνεχείς συνεδριάσεις, κηρύσσεται έκπτωτο και καλείται ο αναπληρωματικός σύμφωνα με το καταστατικό και το νόμο. ΑΡΘΡΟ 24 ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 1) Όταν η Γενική Συνέλευση πρόκειται να εκλέξει το Διοικητικό Συμβούλιο, την Ελεγκτική Επιτροπή, τους Αντιπροσώπους του Συλλόγου για τις ανώτερες Οργανώσεις, που μετέχει, να αποφανθεί για ζητήματα εμπιστοσύνης προς τη Διοίκηση, να εγκρίνει τη λογοδοσία αυτής, να τροποποιήσει το καταστατικό, να αποφασίσει για τη διάλυση του Συλλόγου και για κάθε άλλη περίπτωση, που σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό απαιτείται μυστική ψηφοφορία, αυτή γίνεται με την εποπτεία και την ευθύνη Εφορευτικής Επιτροπής. 2) Η Εφορευτική Επιτροπή αποτελείται από τρία (3) μέλη και εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση πριν από κάθε ψηφοφορία για θέματα της προηγουμένης παραγράφου και για την εκλογή αυτής εφαρμόζονται ανάλογα η διαδικασία και οι διατάξεις του άρθρου 14 του παρόντος καταστατικού περί εκλογής του Διοικητικού Συμβουλίου. 3) Μαζί με τα τρία (3) τακτικά μέλη εκλέγονται και ισάριθμα αναπληρωματικά, που αντικαθιστούν το οποιοδήποτε κωλυόμενο ή αρνούμενο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής. Σε περίπτωση που δεν υποβληθούν υποψηφιότητες σε συνδυασμούς οι υποψήφιοι μπαίνουν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, στο οποίο αναγράφονται τα ονόματα των υποψηφίων με αλφαβητική σειρά, οπότε εκλέγονται κατά τη σειρά σταυροδότησης. 4) Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής σε περίπτωση εκλογών καταστατικών οργάνων και αντιπροσώπων στις ανώτερες Οργανώσεις είναι ο Αντιπρόεδρος της Δικαστικής αρχής, σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 3,4,5, και 6 του άρθρου 11 του Ν. 1264/ ) Στην Εφορευτική Επιτροπή δεν μπορεί να είναι μέλος υποψήφιος για τα αξιώματα για τα οποία γίνονται οι εκλογές. 6) Η Εφορευτική Επιτροπή ελέγχει πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας τη γνησιότητα του αντιγράφου του μητρώου μελών, βάσει του οποίου διεξάγεται η ψηφοφορία και το οποίο είναι υποχρεωμένο το Διοικητικό Συμβούλιο να παραδώσει έγκαιρα. 7) Η ψηφοφορία γίνεται πάντοτε με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου δημοσίου εγγράφου, από το οποίο προκύπτει η ταυτότητα του μέλους και με την καθιέρωση του ειδικού εκλογικού βιβλιαρίου και βάσει αυτού. Στο βιβλιάριο σημειώνεται από τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής η χρονολογία άσκησης του εκλογικού δικαιώματος και τίθεται η υπογραφή του και η σφραγίδα του Συλλόγου. Η Εφορευτική Επιτροπή τηρεί πρωτόκολλα ψηφοφορίας χωριστό για κάθε εκλογή καταστατικών οργάνων και χωριστά για την εκλογή αντιπροσώπων στις ανώτερες Οργανώσεις, στα οποία καταχωρούνται κατ'

16 αύξοντα αριθμό το ονοματεπώνυμο του ψηφοφόρου και τίθεται η υπογραφή αυτού. Στο τέλος της ψηφοφορίας κλείεται το κάθε πρωτόκολλο και υπογράφεται από την Εφορευτική Επιτροπή. 8) Η Εφορευτική Επιτροπή φροντίζει για την τήρηση της τάξης κατά το χρόνο της ψηφοφορίας, ώστε να γίνεται αυτή κατά τρόπο ελεύθερο και ανεπηρέαστο, να εξασφαλίζει τη μυστικότητα της ψηφοφορίας, απομακρύνει έκτος της αίθουσας της ψηφοφορίας οποιοδήποτε μη ψηφοφόρο και να αποφασίζει για κάθε αμφισβήτηση ή ένταση που θα προκύψει κατά την ψηφοφορία και τα συναφή με αυτή θέματα. Μπορεί να επιτρέψει την παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του Συλλόγου για την υποβοήθηση του έργου της. 9) Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των εκλογών και την ανακήρυξη των επιτυχόντων μπορεί να παρευρίσκεται στο χώρο της εκλογής ένας αντιπρόσωπος από κάθε συνδυασμό υποψηφίων. 10) Μετά το τέλος της ψηφοφορίας η Εφορευτική Επιτροπή, αφού βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει άλλος ψηφοφόρος ανοίγει την ψηφοδόχο και κάνει την διαλογή των ψηφοδελτίων, τηρώντας πίνακα διαλογής και ανακηρύσσει τους εκλέγοντες σύμφωνα με το άρθρο 14 του παρόντος καθώς και τους επιλαχόντες αναπληρωματικούς. 11) Η Εφορευτική Επιτροπή για την ψηφοφορία, τη διαλογή των ψήφων, την ανακήρυξη των επιτυχόντων, τις υποβληθείσες ενστάσεις, τις αποφάσεις της και για κάθε θέμα, που προέκυψε κατά τις εκλογές, συντάσσει σχετικό πρακτικό, το οποίο υπογράφεται από όλα τα μέλη της και το Δικαστικό Αντιπρόσωπο. Τα πρακτικά αυτά μαζί με το αντίγραφο μητρώου και τα πρωτόκολλα ψηφοφορίας, που χρησιμοποιήθηκαν στις εκλογές φυλάσσονται στο Ειρηνοδικείο της έδρας του Συλλόγου, αντίγραφα δε αυτών στο αρχείο του Συλλόγου. ΑΡΘΡΟ 25 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ 1) Οι αντιπρόσωποι του Συλλόγου στις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές Οργανώσεις, που είναι μέλος ο Σύλλογος, εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση ταυτόχρονα με την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου και η θητεία του είναι διετής. Η εκλογή γίνεται κατά το σύστημα και τη διαδικασία του άρθρου 14, που εφαρμόζεται ανάλογα. 2) Ο αριθμός των αντιπροσώπων του Συλλόγου στις δευτεροβάθμιες οργανώσεις, που μετέχει, ορίζεται από τα καταστατικά αυτών και το νόμο 1712/ ) Η εκλογή των αντιπροσώπων γίνεται με χωριστή ψηφοφορία, οι δε κατά σειρά επιλαχόντες κατά συνδυασμούς και μεμονωμένους υποψηφίους, αναπληρούν αντίστοιχα τους τακτικούς αντιπροσώπους σε περίπτωση παραιτήσεως, θανάτου, έκπτωσης ή ανακλήσεως των τακτικών μελών. 4) Για την εκλογή αντιπροσώπων στις ομοσπονδίες ψηφίζουν μόνο τα τακτικά μέλη, που έχουν επιλέξει τον Σύλλογο σαν κύρια Οργάνωση. Το μέλος δεν δικαιούται να αλλάξει Οργάνωση πριν περάσουν δύο χρόνια από τις εκλογές στην Πρωτοβάθμια Οργάνωση, την οποία προηγούμενα είχε επιλέξει σαν κύρια, και στην οποία είχε ψηφίσει για την εκλογή αντιπροσώπων στις δευτεροβάθμιες οργανώσεις. ΑΡΘΡΟ 26 ΠΟΡΟΙ ΔΩΡΗΤΕΣ 1)Πόροι του Συλλόγου είναι: α) Τα δικαιώματα εγγραφής και οι υποχρεωτικές συνδρομές των τακτικών και των παρέδρων μελών. β. Τα εισοδήματα της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Συλλόγου. γ. Τα έσοδα από δωρεές, κληρονομιές, κληροδοσίες, από διάφορες εκδηλώσεις και εορτές, καθώς και οι προαιρετικές εισφορές των μελών. 2) Δεν επιτρέπεται η αποδοχή δωρεών που γίνονται ανωνύμως. 3) Το ύψος του δικαιώματος εγγραφής και της υποχρεωτικής συνδρομής τόσο για τα τακτικά όσο

17 και για τα πάρεδρα μέλη καθορίζεται από τη Γενική Συνέλευση, που λαμβάνεται με απόφαση των δύο πέμπτων (2/5) τουλάχιστον των ταμειακά τακτοποιημένων μελών. 4) Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ορίζεται το ελάχιστο όριο της υποχρεωτικής συνδρομής του Συλλόγου προς τις Ομοσπονδίες που είναι μέλος σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρο 3 παρ. 7 του Ν. 1712/1987. Η είσπραξη των συνδρομών αυτών καθώς και η απόδοση αυτών στις δικαιούχες οργανώσεις μπορεί να ανατίθεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στον Ασφαλιστικό Οργανισμό, που είναι ασφαλισμένα τα μέλη. 5) Δωρητές και ευεργέτες του Συλλόγου ανακηρύσσονται με πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου από τη Γενική Συνέλευση με κριτήρια που καθορίζει η ίδια. ΑΡΘΡΟ 27 ΒΙΒΛΙΑ 1) Για την άρτια λειτουργία και τη νόμιμη διαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου, τηρούνται τα παρακάτω βιβλία, που αριθμούνται και θεωρούνται πριν να χρησιμοποιηθούν από το Γραμματέα του Πρωτοδικείου της έδρας του Συλλόγου. α) Βιβλίο μητρώου μελών, στο οποίο αναγράφονται με αριθμητική σειρά το ονοματεπώνυμο του μέλους, ο αριθμός του δελτίου ταυτότητας, ο αριθμός του ειδικού εκλογικού βιβλιαρίου, οι χρονολογίες εγγραφής και διαγραφής του μέλους καθώς και η ταμειακή ενημέρωση του. β) Βιβλίο πρακτικών συνεδριάσεων της Γενικής Συνελεύσεως. γ) Βιβλίο πρακτικών συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου. δ) Βιβλίο πρακτικών συνεδριάσεων της Ελεγκτικής Επιτροπής. ε) Βιβλίο Ταμείου, όπου καταχωρίζονται με χρονολογική σειρά όλες οι εισπράξεις και οι πληρωμές. στ. Βιβλίο περιουσίας στο οποίο καταγράφονται όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του Συλλόγου. ζ) Βιβλίο στο οποίο καταχωρίζονται με αριθμητική σειρά τα ονοματεπώνυμο των μελών του Συλλόγου, για τα οποία εκδόθηκε ειδικό εκλογικό βιβλιάριο. Ο αριθμός καταχώρησης στο βιβλίο αυτό αποτελεί και τον αριθμό του ειδικού εκλογικού βιβλιαρίου. Στο ίδιο βιβλιάριο καταχωρίζεται επίσης η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου για την έκδοση, η ημερομηνία έκδοσης καθώς και η ημερομηνία απώλειας ή ακύρωσης του ειδικού εκλογικού βιβλιαρίου. Σε περίπτωση απώλειας αναγράφεται και ο αριθμός του νέου ειδικού εκλογικού βιβλιαρίου. Σε ιδιαίτερη στήλη αναγράφεται η επωνυμία της δεύτερης πρωτοβάθμιας Οργάνωσης, που τυχόν ανήκει το μέλος. 2) Πέρα από τα παραπάνω βιβλία τηρούνται και οποιαδήποτε άλλα βιβλία και στοιχεία, που προβλέπονται τυχόν από νόμους ή κρίνονται απαραίτητα για την λογιστική και διαχειριστική πληρότητα και αρτιότητα του Συλλόγου. 3) Τα τακτικά μέλη του Συλλόγου καθώς και οι υπερκείμενες Οργανώσεις στις οποίες ανήκει ο Σύλλογος έχουν δικαίωμα να πληροφορούνται το περιεχόμενο των παραπάνω βιβλίων και στοιχείων. ΑΡΘΡΟ 28 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ - ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ Για την τροποποίηση του παρόντος ή για τη διάλυση του Συλλόγου αποφασίζει η Γενική Συνέλευση, που συγκαλείται ειδικά γι αυτό το σκοπό και η οποία ευρίσκεται σε απαρτία, αν παρίσταται τουλάχιστον το ένα δεύτερο (1/2) των ταμειακώς τακτοποιημένων τακτικών μελών και η απόφαση λαμβάνεται με πλειοψηφία των τριών τετάρτων (3/4) της απαρτίας αυτής. 1) Σε περίπτωση διάλυσης η Γενική Συνέλευση αποφασίζει για τους εκκαθαριστές, τον τρόπο εκκαθάρισης του Συλλόγου και την τύχη της περιουσίας του, η οποία σε καμιά περίπτωση δεν διανέμεται στα μέλη της.

18 2) Ο Σύλλογος έχει σφραγίδα κυκλική, που στον γύρο της γράφει τις λέξεις «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΠΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΉΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» και το έτος ιδρύσεως. Στο εσωτερικό φέρει σχηματικά έναν οφθαλμό. 3) Με απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου μπορεί να καθιερωθεί Διακριτικό Γνώρισμα των μελών του Συλλόγου. ΑΡΘΡΟ 29 ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ 1) Απαγορεύεται η εξάρτηση του Συλλόγου από πολιτικό κόμμα. 2) Απαγορεύεται η άσκηση από τον Σύλλογο εμπορικών πράξεων, ως και η λήψη προμήθειας κατά τη διενέργεια πράξεων εκμεταλλεύσεως της περιουσίας αυτού. ΑΡΘΡΟ 30 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 1) Η Διαχειριστική περίοδος του Συλλόγου αρχίζει την πρώτη μέρα μετά την πρώτη γενική συνέλευση και λήγει ένα χρόνο μετά. 2) Κάθε χρόνο συντάσσεται από το Διοικητικό Συμβούλιο και υποβάλλεται για έγκριση στην τακτική Γενική Συνέλευση ο οικονομικός προϋπολογισμός του Συλλόγου και ο οικονομικός απολογισμός της διαχείρισης του χρόνου που πέρασε. ΑΡΘΡΟ 31 ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ Θέματα, που δεν προβλέπονται από το παρόν καταστατικό, ρυθμίζονται με αποφάσεις της Γενικής Συνελεύσεως και με εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου. ΑΡΘΡΟ 32 ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Το παρόν καταστατικό που αποτελείται από τριάντα δύο (32) άρθρα εγκρίθηκε υπό των ιδρυτικών του μελών την και αναγνωρίσθηκε με την υπ' αριθμόν 1141/1989 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και καταχωρήθηκε εις το βιβλίο σωματείων του Πρωτοδικείου Αθηνών με αύξοντα αριθμό 16683/ Το καταστατικό αυτό τροποποιήθηκε την και την κατόπιν αντίστοιχων αποφάσεων της Γενικής Συνελεύσεως των μελών του.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΑΡΘΡΟ 1 ο - ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «Παιδαγωγική Εταιρεία Κύπρου» με έδρα τη Λευκωσία ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΤΙΤΛΟΣ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ-ΜΕΣΑ. ΑΡΘΡΟ 1 ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Αθήνα 2-3 -90 Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Άρθρο 1 Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ. Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα. Άρθρο 2 Σκοπός

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ. Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα. Άρθρο 2 Σκοπός Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα Ιδρύεται σωµατείο, σύµφωνα µε τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα, µε την επωνυµία «ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ» και έδρα την Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ: Άρθρο 1 Ιδρύεται Σωματείο των Κυπρίων Λογοτεχνών με την επωνυμία EΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ και με έδρα τη Λευκωσία. ΣΚΟΠΟΙ: Άρθρο 2 α) Η οργανωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΩΡΗΤΩΝ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΩΡΗΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΩΡΗΤΩΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ Έγκριση σύστασης του κοινωφελούς ιδρύµατος µε την επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Της επαγγελματικής οργάνωσης που ιδρύθηκε και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ». ΑΡΘΡΟ 1 ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται Πρωτοβάθμια

Διαβάστε περισσότερα

γ. Οργανώνει συνέδρια, διαλέξεις κλπ. εκδηλώσεις για επιστημονικά θέματα, τα οποία έχουν σχέση με τις βιο-ιατρικές επιστήμες.

γ. Οργανώνει συνέδρια, διαλέξεις κλπ. εκδηλώσεις για επιστημονικά θέματα, τα οποία έχουν σχέση με τις βιο-ιατρικές επιστήμες. Όνομα, Έδρα και Σφραγίδα της Εταιρείας Άρθρο 1 Η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1835 και αναγνωρίσθηκε ως Σωματείο στις 17 Ιανουαρίου 1924, με την επωνυμία τότε «Η εν Αθήναις Ιατρική

Διαβάστε περισσότερα

Κ ΑΤΑ Σ ΤΑΤ Ι Κ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΡΙΛΛΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΙΔΡΥΣΗ-ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ

Κ ΑΤΑ Σ ΤΑΤ Ι Κ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΡΙΛΛΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΙΔΡΥΣΗ-ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ Κ ΑΤΑ Σ ΤΑΤ Ι Κ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΡΙΛΛΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΙΔΡΥΣΗ-ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ Άρθρο 1 Ιδρύεται στην Κέρκυρα Πρωτοβάθμιο Επαγγελματικό Σωματείο με την επωνυμία ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΡΙΛΛΑ με έδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΗ. Άρθρο 5ο : Εγγραφή μελών

ΜΕΛΗ. Άρθρο 5ο : Εγγραφή μελών ΜΕΛΗ 1) Μέλη του Συνδέσμου μπορούν να γίνουν οι οδικοί μεταφορείς επιβατών που έχουν άδεια για τη διενέργεια επιβατικών μεταφορές διεθνών τακτικών λεωφορειακών γραμμών με τουριστικά λεωφορεία δημόσιας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου KΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΚΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Α. ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ" (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ" (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY) ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρθρο 1 Επωνυμία Εδρα Ιδρύεται Σωματείο σύμφωνα με τα άρθρα 78 επ. του Αστικού Κώδικα υπό την επωνυμία ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Άρθρο 1

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Άρθρο 1 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Άρθρο 1 Ιδρύεται Σύλλογος με την ονομασία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Του εδρεύοντος στην Παροικία Πάρου Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία «ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Του εδρεύοντος στην Παροικία Πάρου Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία «ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του εδρεύοντος στην Παροικία Πάρου Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία «ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΙΔΡΥΣΗ-ΕΔΡΑ Αρθρο 1 ο Η Πρωτοβάθμια Επαγγελματική Οργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα Άρθρο 1 ο 1.- Ιδρύεται σύλλογος από άτομα που ανήκουν στην Πολυτεχνειακή Κοινότητα

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων με έδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Αυτές είναι οι προτάσεις για την αλλαγή του καταστατικού προς τη Καταστατική Γενική Συνέλευση στα πλαίσια του αλλαγής και του εκσυγχρονισμού των κανονισμών λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Νοµοθεσία Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ. Ν.1566/85 Αρ. 53

Νοµοθεσία Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ. Ν.1566/85 Αρ. 53 Νοµοθεσία Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ Ν.1566/85 Αρ. 53 (Διατάξεις του άρθρου 53 Ν.1566/85, όπως αντικαταστάθηκε µε το άρθρο 2 1 β του Ν.2621 /1998) Ν.2621 23.6.98 (Φ.Ε.Κ. 136/Α ) Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

1 (unofficial draft) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Του Σωματείου «ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ

1 (unofficial draft) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Του Σωματείου «ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ 1 (unofficial draft) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Σωματείου «ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΑΡΘΡΟ 1 Η Πρωτοβάθμια Επαγγελματική οργάνωση ( Ενωση) με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ- ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ- ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Της Ένωσης Συλλόγων που ιδρύθηκε και εδρεύει στο Δήμο Παπάγου - Χολαργού Αττικής με την επωνυμία: «ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ»

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 2. Σκοποί Σκοποί του συλλόγου είναι :

ΑΡΘΡΟ 2. Σκοποί Σκοποί του συλλόγου είναι : ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΘΡΟ 1. Σύσταση Ιδρύεται Σύλλογος με την επωνυμία: Σύλλογος για την δημιουργία Διεθνούς Αριστοτελικού Κέντρου (ΔΑΚ) μη κερδοσκοπικού

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 1. Η ανάπτυξη τακτικής και στενής συνεργασίας με γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, σωματεία, επαγγελματικούς συλλόγους και τοπική αυτοδιοίκηση. 2. Η ενημέρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ Άρθρο 1 ο Γίνεται σύλλογος με την επωνυμία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, με έδρα την κωμόπολη Άγιος Αθανάσιος του Νομού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 1. Ιδρύεται σωματείο υπό την επωνυμίαν ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Β.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. ΑΡΘΡΟ 2

ΑΡΘΡΟ 1. Ιδρύεται σωματείο υπό την επωνυμίαν ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Β.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. ΑΡΘΡΟ 2 Με το από 2384/11-10-1951 καταστατικό, το οποίο καταχωρήθηκε νόμιμα στο βιβλίο Αναγνωρισμένων Σωματείων του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με αριθμό 2782/12-11-1951 και τροποποιήθηκε σύμφωνα με το Ν.Δ 795/1971

Διαβάστε περισσότερα

Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 19-11-1983 Α Ρ Θ Ρ Ο 1ο Ιδρύεται Επιστηµονικό Σωµατείο (Επιστηµονική Εταιρεία) µε την ονοµασία και τον τίτλο ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Έχοντας υπόψη α) τις διατάξεις του άρθρου 53 Ν.1566/85, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 1 β του Ν.2621/1998, β) το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ Άρθρο 1: Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη Σύλλογος με την επωνυμία Σύλλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Του σωµατείου µε την επωνυµία ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ Άρθρο 1 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ίδρυση Επωνυµία Έδρα Σκοπός Ιδρύεται επιστηµονικό επαγγελµατικό σωµατείο µε την επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Αριθμός μητρώου Σωματείου Αριθμός Αποφ. αναγνώρισης 2452/85 Αριθμός Αποφ. τροποποίησης 4228/95 Κ_Α_Τ_Α_Σ_Τ_Α_Τ_Ι_Κ_0

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Αριθμός μητρώου Σωματείου Αριθμός Αποφ. αναγνώρισης 2452/85 Αριθμός Αποφ. τροποποίησης 4228/95 Κ_Α_Τ_Α_Σ_Τ_Α_Τ_Ι_Κ_0 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Αριθμός μητρώου Σωματείου 13926-4989 Αριθμός Αποφ. αναγνώρισης 2452/85 Αριθμός Αποφ. τροποποίησης 4228/95 Κ_Α_Τ_Α_Σ_Τ_Α_Τ_Ι_Κ_0 Η τριτοβάθμια ΑΡΘΡΟ 1 ΙΔΡΥΣΗ ΕΔΡΑ επαγγελματική οργάνωση με την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ Κεφάλαιο Α Άρθρο 1 - Ίδρυση Ιδρύεται Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με επωνυμία Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης. Άρθρο 1ο

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης. Άρθρο 1ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης Άρθρο 1ο Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία «Ελληνική Λέσχη Φίλων των Δίσκων Discus Club of Greece», με έδρα την πόλη των Αθηνών. Η Λέσχη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Άρθρο 1 Η πρωτοβάθμια επαγγελματική οργάνωση (σύνδεσμος) με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι ΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι ΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι ΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών Αρθρο 1 ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΦΡΑΓΙ Α Ε ΡΑ Ιδρύεται Σύλλογος µε την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Άρθρο 1 Όνομα και έδρα 1. Η Κοινότητα ονομάζεται 2. Έδρα της είναι 3. Η Κοινότητα είναι καταχωρημένη στο Ειρηνοδικείο σαν αναγνωρισμένο σωματείο (e.v.) 4. Ο χώρος δραστηριότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α σελ. 02 Επωνυμία Έδρα Σκοποί Μέσα σελ. 02

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α σελ. 02 Επωνυμία Έδρα Σκοποί Μέσα σελ. 02 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α σελ. 02 Επωνυμία Έδρα Σκοποί Μέσα σελ. 02 Άρθρο 1 σελ. 02 Άρθρο 2 Σκοποί του Συλλόγου σελ. 02 Άρθρο 3 σελ. 02 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β σελ. 03 Άρθρο 4 Πόροι σελ. 03 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ σελ. 03 ΜΕΛΗ σελ. 03 Α. Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ (Σ.Ε.Ρ.) (Ειδικών επί των αντανακλαστικών των άνω και κάτω άκρων του σώματος)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ (Σ.Ε.Ρ.) (Ειδικών επί των αντανακλαστικών των άνω και κάτω άκρων του σώματος) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ (Σ.Ε.Ρ.) (Ειδικών επί των αντανακλαστικών των άνω και κάτω άκρων του σώματος) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΑΡΘΡΟ 1 Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ»

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Σ.Α..Α.Σ. Π.Ε.Α.

ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Σ.Α..Α.Σ. Π.Ε.Α. ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΣΑ ΑΣ ΤΜ. ΑΤΤΙΚΗΣ 04.07.2011 ΘΕΜΑ: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Σ.Α..Α.Σ. Π.Ε.Α. Ι ΡΥΣΗ Άρθρο 1 1.1. Ιδρύεται στην Αθήνα από τους αρχιτέκτονες διπλωµατούχους ανωτάτων σχολών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ. Άρθρο 1

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ. Άρθρο 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (Μετά τις τροποποιήσεις, οι οποίες απεφασίσθησαν από την τακτική Γ.Σ. της 26-2-1999) ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ Άρθρο 1 Ιδρύεται σωματείο με: την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 3 Ο Σύλλογος θα επιδιώξει την πραγµατοποίηση των παραπάνω σκοπών µε κάθε νόµιµο µέσο.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 3 Ο Σύλλογος θα επιδιώξει την πραγµατοποίηση των παραπάνω σκοπών µε κάθε νόµιµο µέσο. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 α. Ο «Σύλλογος ιδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας» µετονοµάζεται σε «Ενιαίος Σύλλογος ιδασκόντων Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας» µε έδρα τον Βόλο. β. Η σφραγίδα του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990) Επωνυμία, Έδρα, Σφραγίδα και Σκοπός του Σωματείου Παράγραφος 1 Ιδρύεται επιστημονικό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΚΛΕ) ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (I.F.S.W.)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΚΛΕ) ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (I.F.S.W.) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΚΛΕ) ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (I.F.S.W.) ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ============================================================

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥ.Σ.Π.Α

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥ.Σ.Π.Α ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥ.Σ.Π.Α Καταστατικό του Συλλόγου Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Αθηνών Άρθρο 1 ο Ιδρύεται σύλλογος με τη επωνυμία «Σύλλογος Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Αθηνών» με αρχικά ΣΥ.Σ.Π.Α. με έδρα την Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α 1 of 6 18/2/2013 3:27 µµ Καταστατικό ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Άρθρο 1 ο Ιδρύεται επαγγελµατικό σωµατείο µε την επωνυµία: "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό Τροποποιημένο στις

Καταστατικό Τροποποιημένο στις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Τροποποιημένο στις 26-11-2017 Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΝΩΣΗ ΜΠΑΡΜΕΝ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

«ΕΝΩΣΗ ΜΠΑΡΜΕΝ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ «ΕΝΩΣΗ ΜΠΑΡΜΕΝ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 1 «ΕΝΩΣΗ ΜΠΑΡΜΕΝ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ - ΣΚΟΠΟΣ Άρθρο 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΜΠΑΡΜΕΝ ΕΛΛΑΔΟΣ». Στις σχέσεις

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό. Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

Καταστατικό. Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Καταστατικό Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ίδρυση -Έδρα Επωνυμία Σκοποί και Στόχοι - Μέσα Άρθρο 1 Ιδρύεται σύλλογος με Έδρα τη Λάρισα και την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΡΘΡΟ 1: ΣΥΣΤΑΣΗ-ΕΔΡΑ-ΕΠΩΝΥΜΙΑ 1. Ιδρύεται Σύλλογος με την επωνυμία "Σύλλογος

Διαβάστε περισσότερα

Δ4/662α/ ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Δ4/662α/ ΥΠ.Ε.Π.Θ. Δ4/662α/23-12-1998 ΥΠ.Ε.Π.Θ. Έχοντας υπόψη α) τις διατάξεις του άρθρου 53 Ν.1566/85, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 2 1 β του Ν.2621 /1998, β) το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. 18/4/26-6-2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ι: Συγκρότηση και λειτουργία του Δ.Σ. Άρθρο 1: Συγκρότηση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 1 ο ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 1 ο ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 ο ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ 1. Ιδρύεται με έδρα την Λάρισα, Πρωτοβάθμια Επαγγελματική Οργάνωση από τους εργολήπτες δημοσίων έργων, με την επωνυμία ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΏΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Άρθρο 1 Ονομασία, έδρα, νομική υπόσταση, στόχος της Εταιρίας 1) Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙKΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (IOAPA) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (IOAPA) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (IOAPA) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 1ο ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Συνιστάται σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Μετεχόντων σε Συνόδους της Διεθνούς Ολυμπιακής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM. Καταστατικό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM. Καταστατικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Χαρακτήρας Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης (ΕΚΣ) είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚEΙΟ. Άρθρο 1 ο

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚEΙΟ. Άρθρο 1 ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚEΙΟ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται στην Λαμία Σύλλογος με επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Αριθμός Μητρώου: 121 Άρθρο 1ο: Ίδρυση, όνομα και έδρα του σωματείου: Ιδρύεται σωματείο με το όνομα Πολιτιστικός Σύνδεσμος «Η Άσσια» και με έδρα του τη Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό του επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία «ΝΕΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ»

Καταστατικό του επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία «ΝΕΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ» Καταστατικό του επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία «ΝΕΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ- ΕΔΡΑ- ΣΚΟΠΟΙ- ΜΕΣΑ Άρθρο 1 Ιδρύεται με έδρα το Καστέλι δήμου Κισάμου επαγγελματικό Σωματείο,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «KIΝΗΣH ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «KIΝΗΣH ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «KIΝΗΣH ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» 1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ Η επωνυμία του Σωματείου είναι "ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ". Στις διεθνείς σχέσεις η επωνυμία του Σωματείου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Σωματείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και επωνυμία " ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ( Π.Ε.Β.Ε. ) "

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Σωματείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και επωνυμία  ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ( Π.Ε.Β.Ε. ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και επωνυμία " ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ( Π.Ε.Β.Ε. ) " ΑΡΘΡΟ 1 Επωνυμία - Έδρα Επωνυμία: " Παιδιατρική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος ( Π.Ε.Β.Ε. ) ",

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός κανονισμός για το Σύλλογο Φίλων Αεροπορίας «Απογείωση»

Εσωτερικός κανονισμός για το Σύλλογο Φίλων Αεροπορίας «Απογείωση» Εσωτερικός κανονισμός για το Σύλλογο Φίλων Αεροπορίας «Απογείωση» 1. Γενικά. Ο Εσωτερικός Κανονισμός του Συλλόγου Φίλων Αεροπορίας «Απογείωση» συμπληρώνει τις διατάξεις του καταστατικού με σκοπό την καλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΩΝ (E.ΓΕΩ.) ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ - ΣΚΟΠΟΣ - ΜΕΣΑ ΠΟΡΟΙ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΩΝ (E.ΓΕΩ.) ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ - ΣΚΟΠΟΣ - ΜΕΣΑ ΠΟΡΟΙ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΩΝ (E.ΓΕΩ.) ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ - ΣΚΟΠΟΣ - ΜΕΣΑ ΠΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ Ιδρύεται Ένωση με την Επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΩΝ (E.ΓΕΩ.) ΕΛΛΑΔΑΣ, και με έδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Άρθρο 1ο ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη Σωµατείο από φίλους των εικαστικών και πλαστικών τεχνών, µε την επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Θ.) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Θ.) ΛΑΡΙΣΑ 2011 Κανονισμός λειτουργίας του Εποπτικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ. 4. Η συνδρομή για τα τακτικά μέλη είναι υποχρεωτική και ορίστηκε σε 15 ευρώ το χρόνο.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ. 4. Η συνδρομή για τα τακτικά μέλη είναι υποχρεωτική και ορίστηκε σε 15 ευρώ το χρόνο. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ 1. Ιδρύεται σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την ονομασία Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού, για την προαγωγή της ποδηλασίας και την αγάπη του ανθρώπου προς το ποδήλατο με έδρα τη Λεμεσό.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ) Επωνυμία - Έδρα Σκοπός Άρθρο 1 ο Ίδρυση Ιδρύεται Επιστημονικός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Του Συλλόγου με την επωνυμία «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Του Συλλόγου με την επωνυμία «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Συλλόγου με την επωνυμία «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ» Άρθρο 1 Ιδρύεται στην Λάρισα, Σύλλογος με την επωνυμία «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ» με έδρα την Λάρισα. Άρθρο 2 Σκοπός του Συλλόγου είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε..) Ιδρύεται Ένωση ασολόγων µε το όνοµα «Παγκύπρια Ένωση ασολόγων» µε έδρα τη Λευκωσία.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε..) Ιδρύεται Ένωση ασολόγων µε το όνοµα «Παγκύπρια Ένωση ασολόγων» µε έδρα τη Λευκωσία. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε..) Άρθρο 1 Όνοµα και έδρα Ιδρύεται Ένωση ασολόγων µε το όνοµα «Παγκύπρια Ένωση ασολόγων» µε έδρα τη Λευκωσία. Άρθρο 2 Σκοποί 1. Η προαγωγή των συµφερόντων των

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 2 ΕΔΡΑ Έδρα του Συλλόγου είναι η Αθήνα οδός Αριστογείτονος 11-13. Άρθρο 3 ΣΚΟΠΟΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 2 ΕΔΡΑ Έδρα του Συλλόγου είναι η Αθήνα οδός Αριστογείτονος 11-13. Άρθρο 3 ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ - ΣΚΟΠΟΣ Άρθρο 1 ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ & ΟΙΚΟΠΕΔΟΥΧΩΝ Τάρανα-Κραψίτη Δήμου Πρέβεζας» (Ο.Σ.Π.Ο. Τάρανα-Κραψίτη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo 1. ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Επαρχίας Αμμοχώστου «BegaFigo» (Ι.Ο.Ε.Α) 2. ΕΜΒΛΗΜΑ-ΣΦΡΑΓΙΔΑ-ΧΡΩΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΑΡΘΡΟ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΑΡΘΡΟ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΑΡΘΡΟ 1 Ίδρυση - Επωνυμία Έδρα Ιδρύεται επαγγελματικό Σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργική απόφαση Δ4/662/1998. Όργανα οργανώσεων γονέων

Υπουργική απόφαση Δ4/662/1998. Όργανα οργανώσεων γονέων Υπουργική απόφαση Δ4/662/1998. Όργανα οργανώσεων γονέων Α.Π. Δ4 / 662 / 23-12-1998 ΥΠ.Ε.Π.Θ. (διορθωμένη σύμφωνα με την από 20-1-1999 εγκύκλιο) Έχοντας υπόψη α) τις διατάξεις του άρθρου 53 ν.1566/1985

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 ο : Επωνυμία, Όργανα διοίκησης και Έδρα του Σωματείου: Α. Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό σωματείο με το όνομα: ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ. Β. Όργανα διοίκησης του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Άρθρο 1. Ιδρύεται πρωτοβάθµιο συνδικαλιστικό Σωµατείο µε την επωνυµία «Σωµατείο » µε έδρα την

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Άρθρο 1. Ιδρύεται πρωτοβάθµιο συνδικαλιστικό Σωµατείο µε την επωνυµία «Σωµατείο » µε έδρα την [ ΕΙΓΜΑ 1 Ο ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ] ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΥΝ ΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Άρθρο 1 Ιδρύεται πρωτοβάθµιο συνδικαλιστικό Σωµατείο µε την επωνυµία «Σωµατείο ----------» µε έδρα την ------. ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 1. Ίδρυση Επωνυμία Έδρα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 1. Ίδρυση Επωνυμία Έδρα ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Λαογραφικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Μανάγουλης Άρθρο 1 Ίδρυση Επωνυμία Έδρα Ιδρύεται Λαογραφικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος με την επωνυμία «Λαογραφικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Μανάγουλης»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Θ.) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Θ.) ΛΑΡΙΣΑ 2011 Κανονισμός λειτουργίας της Εκτελεστικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΘΡΟ 1: 1. Ιδρύεται πρωτοβάθµια συνδικαλιστική οργάνωση, µε την επωνυµία «Δηµοσιοϋπαλληλικός Σύλλογος Σπουδαστών Εθνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ» Α. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ» Α. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ» Α. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ Άρθρο 1 ο (Επωνυμία-Έδρα) Συστήνεται επιστημονική εταιρεία με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

επιχειρηµατική έδρα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ή εκπρόσωποι αυτών µε υπεύθυνη δήλωση.

επιχειρηµατική έδρα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ή εκπρόσωποι αυτών µε υπεύθυνη δήλωση. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Σωµατείου ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ µε τίτλο «Ένωση Αγροτουρισµού Θεσσαλίας» ΑΡΘΡΟ 1. Ι ΡΥΣΗ-ΕΠΩΝΥΜΙΑ-Ε ΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ 1.Ιδρύεται στις 19 Μαρτίου 2015, Σωµατείο µε την επωνυµία «ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡ ΑΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Άρθρο 1 Ιδρύεται σωµατείο µε την επωνυµία «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡ ΑΙΑΣ» µε έδρα την Πτολεµαΐδα. Άρθρο 2 Σκοπός του σωµατείου είναι η προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Άρθρο 1: Επωνυμία Έδρα Ιδρύεται πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής. Η επωνυμία της είναι «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α. Επωνυμία Έδρα Σκοπός. Άρθρο 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α. Επωνυμία Έδρα Σκοπός. Άρθρο 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Επωνυμία Έδρα Σκοπός Άρθρο 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται Εργοδοτικό Επαγγελματικό Σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ» και το διακριτικό τίτλο «Hellenic

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΙΔΡΥΣΗ- ΕΔΡΑ- ΣΚΟΠΟΙ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται Επιστημονικό σωματείο με όνομα «ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» [συντομογραφικά ΚΥ.Μ.Ε.]. Η έδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ) ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ: «.»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ) ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ: «.» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ) ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Άρθρο 1: ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΈΔΡΑ «.» Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «..» και έδρα τ..... Για την δραστηριότητα του σωματείου στην Ελλάδα και κυρίως στο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 1 Επωνυµία - έδρα Ιδρύεται επιστηµονικό σωµατείο µε την επωνυµία «Ελληνική Αρχειακή Εταιρεία» (η «Εταιρεία»), αποδιδόµενη στα γαλλικά ως Association des Archivistes

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ. Mετάφραση από τη γερμανική γλώσσα ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ. ΑΡΘΡΟ 1 ΑΡΘΡΟ 2 ΑΡΘΡΟ 3 ΟΝΟΜΑ, ΕΔΡΑ, ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ α) Η Κοινότητα ονομάζεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Του Σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΚΑΝΑΡΙΝΙΩΝ». Άρθρο 1. (Ίδρυση-Επωνυμία-Έδρα-Σκοπός)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Του Σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΚΑΝΑΡΙΝΙΩΝ». Άρθρο 1. (Ίδρυση-Επωνυμία-Έδρα-Σκοπός) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΚΑΝΑΡΙΝΙΩΝ». Άρθρο 1 (Ίδρυση-Επωνυμία-Έδρα-Σκοπός) Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ Άρθρο 1 - Αντικείμενο του Κανονισμού Ο κανονισμός αυτός ρυθμίζει τη λειτουργία της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου (Π.Ε.Δ.Η.). Άρθρο 2 - Σύνθεση Εκτελεστικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Κεφάλαιο Α Ίδρυση Έδρα Σκοπός ΑΡΘΡΟ 1 Ίδρυση Έδρα Ιδρύεται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Άρθρο 1 ο ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ Ιδρύεται σωματείο μη κερδοσκοπικό με την επωνυμία «ΦΙΛΟΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΦΙΛ.ΜΟ.Π.» με έδρα την πόλη των Σερρών. Άρθρο 2 ο ΣΚΟΠΟΣ Σκοποί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία , 1065 Λευκωσία.

ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία , 1065 Λευκωσία. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 Άρθρο 2 Άρθρο 3 Άρθρο 4 ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Το όνομα του Συλλόγου είναι: «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ» ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία 201-202, 1065 Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού.

Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού. Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού. Στο Πανεπιστήµιο της Γρανάδας της Ισπανίας, σήµερα,

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο 1ο άρθρο : ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Ιδρύεται Σωματείο, σύμφωνα με το άρθρο 78 επομ. ΑΚ, υπό την επωνυμία ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, με έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙ ΕΙΑ»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙ ΕΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙ ΕΙΑ» ΑΡΘΡΟ 1 : Ιδρυτική πράξη 1) Ιδρύεται σωµατείο µε την επωνυµία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙ ΕΙΑ» µε έδρα την Αθήνα. 2)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΝΙ ΑΣ ΝΑΞΟΥ Τίθεται σε ιαβούλευση µεταξύ των µελών του Συλλόγου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΝΙ ΑΣ ΝΑΞΟΥ Τίθεται σε ιαβούλευση µεταξύ των µελών του Συλλόγου ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΝΙ ΑΣ ΝΑΞΟΥ Τίθεται σε ιαβούλευση µεταξύ των µελών του Συλλόγου Άρθρο 1 Επωνυµία και Έδρα 1. Ιδρύεται και λειτουργεί Σωµατείο µε την Επωνυµία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΝΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ. Ν.1566/ : Δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ. Ν.1566/ : Δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ Ν.1566/30 9 1985: Δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις Άρθρο 53 Συγκρότηση οργανώσεων 1. Η συμμετοχή εκπροσώπων των γονέων των μαθητών

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου»

Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου» Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου» Άρθρο 1 : Ίδρυση, έδρα, Επωνυμία Ιδρύεται Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Διαβάστε περισσότερα

Η λειτουργία του Συλλόγου διέπεται από την παρακάτω κείμενη νομοθεσία.

Η λειτουργία του Συλλόγου διέπεται από την παρακάτω κείμενη νομοθεσία. Η λειτουργία του Συλλόγου διέπεται από την παρακάτω κείμενη νομοθεσία. ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ Ν.1566/30-9-1985. Δομή και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 30/06/2015

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 30/06/2015 ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Άρθρο 1, παράγραφος 3, εδάφιο β: Άρθρο 1, παράγραφος 3, εδάφιο β: Η επωνυμία στη αγγλική γλώσσα αποδίδεται ως «COOPERATIVE

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ Χανιά, 14-5-2018 Αριθ. Πρωτ. 441 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ Δρ. Ιωάννης Ο. Βαρδιάμπασης Αν. Καθηγητής Πρόεδρος Τμήματος Ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα