Honda SH300 SH300A ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ. Honda Italia Industriale S.p.A. 2010

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Honda SH300 SH300A ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ. Honda Italia Industriale S.p.A. 2010"

Transcript

1 Honda SH300 SH300A ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ Honda Italia Industriale S.p.A. 2010

2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗΣ Αυτό το σκούτερ έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει τον οδηγό και έναν επιβάτη. Μην υπερβαίνετε ποτέ το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος που αναγράφεται στη σχετική ετικέτα φόρτωσης και αξεσουάρ. ΧΡΗΣΗ ΣE ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΟ ΔΡΟΜΟ Το σκούτερ αυτό έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται μόνο σε ομαλό δρόμο. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Προσέξτε ιδιαιτέρως τα μηνύματα ασφαλείας που εμφανίζονται στο εγχειρίδιο αυτό. Τα μηνύματα αυτά εξηγούνται πλήρως στην παράγραφο «Λίγα λόγια για την ασφάλεια» που βρίσκεται πριν από τη σελίδα των περιεχομένων. Το εγχειρίδιο αυτό αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σκούτερ και πρέπει να το συνοδεύει σε περίπτωση μεταπώλησης.

3 Honda SH300 - SH300A ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ Όλες οι πληροφορίες που περιέχονται στο εγχειρίδιο αυτό βασίζονται στις πλέον πρόσφατες πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες κατά την εκτύπωση. Η Honda Italia Industriale S.p.A διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αλλαγές, οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση και χωρίς καμία υποχρέωση. Δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή κανενός μέρους του παρόντος εντύπου χωρίς έγγραφη άδεια. Το όχημα που παρουσιάζεται σε αυτό το εγχειρίδιο χρήστη μπορεί να διαφέρει από το δικό σας.

4 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το σκούτερ αυτό σας προκαλεί να κυριαρχήσετε το μηχάνημα, μια πρόκληση για περιπέτεια. Οδηγείτε διαπερνώντας τον άνεμο, παραμένοντας συνδεδεμένος με το δρόμο ένα όχημα που ανταποκρίνεται στις εντολές σας όσο κανένα άλλο. Σε αντίθεση με ένα αυτοκίνητο, δεν σας περιβάλει κάποιο μεταλλικό κλουβί. Όπως σε ένα αεροπλάνο, ο έλεγχος πριν από την οδήγηση και η τακτική συντήρηση είναι ουσιώδη στοιχεία για την ασφάλειά σας. Ανταμοιβή σας η ελευθερία. Για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις με ασφάλεια, θα πρέπει να εξοικειωθείτε καλά με το περιεχόμενο αυτού του εγχειριδίου χρήστη ΠΡΙΝ ΟΔΗΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΚΟΥΤΕΡ ΣΑΣ. Διαβάζοντας το εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε πληροφορίες οι οποίες σημαίνονται με τη λέξη ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Σκοπός των πληροφοριών αυτών είναι να σας βοηθήσουν να αποφύγετε ζημιές στο σκούτερ σας, σε ξένη ιδιοκτησία, ή στο περιβάλλον. Όταν απαιτείται κάποια συντήρηση, θυμηθείτε ότι το εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Honda γνωρίζει το σκούτερ σας καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Αν έχετε την απαραίτητη μηχανολογική τεχνογνωσία και διαθέτετε τα απαραίτητα εργαλεία, το συνεργείο σας μπορεί να σας προμηθεύσει το επίσημο βιβλίο συνεργείου της Honda, το οποίο θα σας επιτρέψει να πραγματοποιήσετε πολλές εργασίες συντήρησης και επισκευής. Σας ευχόμαστε ευχάριστη οδήγηση και σας ευχαριστούμε που επιλέξατε μια Honda!

5 Οι εικόνες που παρατίθενται εδώ βασίζονται στον τύπο SH300A ED. Στο εγχειρίδιο αυτό οι ακόλουθοι κωδικοί υποδεικνύουν την αντίστοιχη χώρα. SH300 - SH300A E Ηνωμένο Βασίλειο ΣΤ Γαλλία ED Άμεσες πωλήσεις στην Ευρώπη IIE Ηνωμένο Βασίλειο IIF Γαλλία IIIED Άμεσες πωλήσεις στην Ευρώπη Οι προδιαγραφές μπορεί να διαφοροποιούνται ανά περιοχή.

6 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η ασφάλειά σας, καθώς και η ασφάλεια των άλλων, είναι ιδιαίτερα σημαντική και ο ασφαλής χειρισμός του σκούτερ συνιστά μια σημαντική ευθύνη. Για να σας βοηθήσουμε στη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων σχετικά με την ασφάλεια, στο παρόν εγχειρίδιο καθώς και σε ετικέτες που βρίσκονται επάνω στο σκούτερ, παρατίθενται οι διαδικασίες χειρισμού καθώς και άλλες πληροφορίες. Οι πληροφορίες αυτές σας προειδοποιούν για ενδεχόμενους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσουν σωματική βλάβη σε σας ή σε άλλους. Φυσικά, δεν είναι πρακτικό ή δυνατό να σας προειδοποιήσουμε για όλους τους κινδύνους που σχετίζονται με τη λειτουργία ή τη συντήρηση ενός σκούτερ. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δική σας σωστή κρίση. Θα βρείτε σημαντικές πληροφορίες ασφαλείας σε μια ποικιλία μορφών, που περιλαμβάνουν: Ετικέτες Ασφαλείας επάνω στο σκούτερ. Μηνύματα ασφαλείας των οποίων προηγείται ένα σύμβολο προειδοποίησης και μία από τις τρεις ακόλουθες ενδείξεις: ΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, ή ΠΡΟΣΟΧΗ. Οι ενδείξεις αυτές σημαίνουν:

7 ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗ Θα ΣΚΟΤΩΘΕΙΤΕ ή θα ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΑ αν δεν ακολουθήσετε τις οδηγίες. Μπορεί να ΣΚΟΤΩΘΕΙΤΕ ή να ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΑ αν δεν ακολουθήσετε τις οδηγίες. ΜΠΟΡΕΙ να ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ αν δεν ακολουθήσετε τις οδηγίες. Επικεφαλίδες σχετικές με τη ασφάλεια - όπως σημαντικές υπενθυμίσεις ασφαλείας ή σημαντικές προφυλάξεις ασφαλείας. Ενότητα για την ασφάλεια - όπως ασφάλεια σκούτερ. Οδηγίες - πώς να χρησιμοποιείτε σωστά και με ασφάλεια το σκούτερ αυτό. Το εγχειρίδιο αυτό στο σύνολό του περιέχει σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλειά σας διαβάσετε το προσεκτικά.

8 0Ευρετήριο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Σελίδα 1 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΟΥΤΕΡ 1 Σημαντικές πληροφορίες ασφάλειας 2 Προστατευτικός εξοπλισμός 5 Όρια επιτρεπόμενου φορτίου και οδηγίες 10 Ετικέτες με απεικονίσεις 16 ΘΕΣΗ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ 19 Όργανα και ενδεικτικές λυχνίες 32 ΒΑΣΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ (Πληροφορίες που απαιτούνται για τη λειτουργία αυτού του σκούτερ) 32 Ανάρτηση 33 Φρένα 38 Ψυκτικό υγρό 41 Καύσιμα 44 Λάδι κινητήρα 45 Ελαστικά άνευ σαμπρέλας 51 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ 51 Διακόπτης ανάφλεξης 52 Κλειδιά 54 Σύστημα ακινητοποίησης (immobilizer) (HISS) 57 Χειριστήρια στη δεξιά πλευρά του τιμονιού 58 Χειριστήρια στην αριστερή πλευρά του τιμονιού 5 6 Σελίδα 59 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ (Δεν απαιτούνται για τη λειτουργία) 59 Κλειδαριά τιμονιού 60 Κλειδαριά καθίσματος 61 Βάση στήριξης κράνους 62 Κεντρικός Αποθηκευτικός Χώρος 63 Αριστερή θήκη 64 Πρίζα αξεσουάρ 65 Θήκη εγγράφων 65 Άγκιστρο αποσκευών 66 Κατακόρυφη ρύθμιση δέσμης προβολέα 67 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 67 Επιθεώρηση πριν την οδήγηση 69 Εκκίνηση του κινητήρα 73 Στρώσιμο του κινητήρα 74 Οδήγηση 80 Αυτόματη μετάδοση 81 Στάθμευση 83 Συμβουλές προστασίας από κλοπή

9 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Σελίδα Σελίδα 7 84 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ 84 Η σημασία της Συντήρησης 85 Ασφάλεια Συντήρησης ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ 86 Προφυλάξεις Ασφάλειας 130 Αποθήκευση 87 Πρόγραμμα συντήρησης 132 Επαναχρησιμοποίηση μετά την αποθήκευση 90 Εργαλειοθήκη 132 Εσείς και το περιβάλλον 91 Αριθμοί σειράς παραγωγής 92 Ετικέτα κωδικού χρώματος ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ 93 Φίλτρο αέρα 95 Φίλτρο αέρα θήκης ιμάντα ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 97 Αναπνευστήρας στροφαλοθαλάμου 98 Λάδι Κινητήρα ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ 101 Λάδι και φίλτρο κινητήρα 104 Μπουζί 107 Λειτουργία γκαζιού 108 Ψυκτικό υγρό 109 Επιθεώρηση μπροστινής και πίσω ανάρτησης 110 Πλάγιο σταντ 111 Φθορά στα τακάκια φρένων 113 Μπαταρία 115 Αντικατάσταση ασφαλειών 118 Αντικατάσταση λαμπτήρων 0 Ευρετήριο

10 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΚΟΥΤΕΡ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Το σκούτερ σας μπορεί να σας παρέχει τις υπηρεσίες του καθώς και ευχαρίστηση για πολλά χρόνια αν αναλάβετε την ευθύνη της προσωπικής σας ασφάλειας και κατανοήσετε τις προκλήσεις της οδήγησης στο δρόμο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προστατέψετε τον εαυτό σας κατά την οδήγηση. Θα βρείτε πολλές χρήσιμες συστάσεις στο εγχειρίδιο αυτό. Οι ακόλουθες θεωρούμε ότι είναι μερικές από τις πιο σημαντικές. Πάντοτε να φοράτε Κράνος Είναι αποδεδειγμένο ότι: Τα κράνη μειώνουν σημαντικά τον αριθμό και τη σοβαρότητα των τραυματισμών στο κεφάλι. Γι αυτό πάντοτε να φοράτε ένα εγκεκριμένο κράνος μοτοσυκλέτας και να βεβαιώνεστε ότι και ο συνεπιβάτης σας κάνει το ίδιο. Σας συνιστούμε επίσης να φοράτε προστατευτικό κάλυμμα για τα μάτια, ενισχυμένες μπότες, γάντια και άλλου είδους προστατευτικό εξοπλισμό (σελίδα 2). Φροντίστε να είστε εύκολα ορατός Ορισμένοι οδηγοί δε βλέπουν τα σκούτερ γιατί απλά δεν έχουν τη προσοχή τους στραμμένη σε αυτά. Για να γίνεστε περισσότερο αντιληπτοί, φορέστε φωτεινά ρούχα από αντανακλαστικά υλικά, τοποθετηθείτε έτσι ώστε να βρίσκεστε στο «πεδίο ορατότητας» των άλλων οδηγών, κάνετε σινιάλο με τα φλας στα άλλα αυτοκίνητα πριν στρίψετε ή αλλάξετε λωρίδα κυκλοφορίας και χρησιμοποιείτε την κόρνα όταν αυτό βοηθά στο να γίνετε αντιληπτοί στους άλλους. Μην Ξεπερνάτε τα όρια σας κατά την οδήγηση Η υπέρβαση των ορίων σας είναι άλλη μια σημαντική αιτία ατυχημάτων. Ποτέ μην οδηγείτε ξεπερνώντας τις προσωπικές σας ικανότητες ή με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτή που οι συνθήκες επιτρέπουν. Να θυμάστε ότι το αλκοόλ, τα φάρμακα, η κούραση και η απροσεξία μπορούν να μειώσουν σημαντικά την ικανότητα σας να κρίνετε σωστά και να οδηγείτε με ασφάλεια. Ο οδηγός πρέπει κατά τη διάρκεια της οδήγησης, να έχει και τα δύο χέρια στο τιμόνι καθώς επίσης και τα δύο πόδια στο δάπεδο στήριξης των ποδιών, ώστε να διατηρεί τον έλεγχο του σκούτερ. 1 Ασφάλεια Σκούτερ 1

11 1 Ασφάλεια Σκούτερ Μετά από κατανάλωση αλκοόλ δεν πρέπει να οδηγείτε Η κατανάλωση αλκοόλ και η οδήγηση δεν συμβαδίζουν. Ακόμα και ένα ποτό μπορεί να μειώσει την ικανότητα ανταπόκρισής σας στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και ο χρόνος αντίδρασης σας, επιδεινώνεται με κάθε επιπλέον ποτό. Επομένως, μην οδηγείτε αφού έχετε πιει και επίσης μην αφήνετε τους φίλους σας να οδηγούν ενώ έχουν πιει. Διατηρήστε τη μοτοσικλέτα σας σε ασφαλή κατάσταση Για ασφαλή οδήγηση, είναι σημαντικό να ελέγχετε το σκούτερ σας κάθε φορά πριν να το οδηγήσετε και να πραγματοποιείτε τις υποδεικνυόμενες εργασίες συντήρησης. Ποτέ μην υπερβαίνετε τα όρια φόρτωσης και χρησιμοποιείτε πάντοτε αξεσουάρ εγκεκριμένα από τη Honda για το συγκεκριμένο σκούτερ. Δείτε στη σελίδα 5 για περισσότερες λεπτομέρειες. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Για τη δική σας ασφάλεια κατά την οδήγηση, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να φοράτε ένα εγκεκριμένο κράνος μοτοσικλέτας, προστατευτικό κάλυμμα για τα μάτια, μπότες, γάντια, μακριά παντελόνια και πουκάμισα με μακριά μανίκια ή μπουφάν. Αν και δεν είναι δυνατή η ολοκληρωμένη προστασία, η χρήση του κατάλληλου εξοπλισμού μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες πρόκλησης σωματικής βλάβης κατά την οδήγηση. Τα παρακάτω αποτελούν προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον κατάλληλο εξοπλισμό. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Με το να μη φοράτε κράνος αυξάνετε την πιθανότητα πρόκλησης σοβαρού τραυματισμού ή θανάτου από μια σύγκρουση. Βεβαιωθείτε ότι κι εσείς και ο συνεπιβάτης σας φοράτε πάντα κράνος, προστατευτικό κάλυμμα για τα μάτια και άλλου είδους προστατευτικό εξοπλισμό όταν οδηγείτε. 2

12 Κράνη και προστατευτικό κάλυμμα ματιών Το κράνος σας είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του εξοπλισμού για την οδήγηση γιατί σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή προστασία από τους τραυματισμούς στο κεφάλι. Ένα κράνος πρέπει να είναι άνετο και να εφαρμόζει καλά στο κεφάλι σας. Ένα κράνος έντονου χρώματος μπορεί να σας κάνει περισσότερο αντιληπτούς στην κίνηση, όπως και οι αντανακλαστικές λωρίδες. Ένα ανοιχτό κράνος προσφέρει μερική προστασία, ενώ το κλειστό κράνος προστατεύει περισσότερο. Πάντα να φοράτε προστατευτικό κάλυμμα για το πρόσωπο ή γυαλιά για να προστατέψετε τα μάτια σας και να βελτιώσετε την όρασή σας. Πρόσθετος εξοπλισμός οδήγησης Πέραν του κράνους και του προστατευτικού καλύμματος ματιών, σας συνιστούμε επίσης: Ενισχυμένες μπότες με αντιολισθητικές σόλες για την προστασία των ποδιών και των αστραγάλων. Δερμάτινα γάντια για να διατηρείτε τα χέρια σας ζεστά και να αποφεύγετε σκασίματα, κοψίματα, καψίματα και μελανιές. Ένα σακάκι ή μπουφάν οδήγησης μοτοσυκλέτας για άνεση και προστασία. Τα ρούχα φωτεινού χρώματος ή από αντανακλαστικά υλικά μπορεί να σας κάνουν πιο αντιληπτούς εν μέσω κίνησης. Αποφεύγετε να φοράτε φαρδιά ρούχα που μπορεί να πιαστούν σε οποιοδήποτε μέρος του σκούτερ σας. 1 Ασφάλεια Σκούτερ 3

13 1 Ασφάλεια Σκούτερ ΠΑΝΤΟΤΕ να φοράτε κράνος. Πρέπει επίσης να φοράτε προστατευτικό κάλυμμα προσώπου ή γυαλιά. Να φοράτε φωτεινό ή αντανακλαστικό ρουχισμό. Να φοράτε εφαρμοστό ρουχισμό. Να φοράτε γάντια. 4 Τα παπούτσια πρέπει να εφαρμόζουν στο πόδι σας, να έχουν χαμηλό τακούνι και να προστατεύουν τους αστραγάλους σας.

14 1Ασφάλεια Σκούτερ ΟΡΙΑ ΦΟΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ Το σκούτερ σας έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει εσάς, έναν επιβάτη και περιορισμένη ποσότητα φορτίου. Όταν προσθέτετε φορτίο ή μεταφέρετε έναν επιβάτη, μπορεί να αισθανθείτε κάποια διαφορά κατά την επιτάχυνση και το φρενάρισμα. Άλλα για το διάστημα που το σκούτερ σας είναι σωστά συντηρημένο και τα ελαστικά και τα φρένα του είναι σε καλή κατάσταση, μπορείτε να μεταφέρετε με ασφάλεια φορτία μέσα στα όρια του επιτρεπόμενου φορτίου και σύμφωνα με τις οδηγίες. Ωστόσο, η υπέρβαση του ορίου επιτρεπόμενου βάρους ή η μεταφορά μη ισορροπημένου φορτίου, μπορεί να έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στο χειρισμό, το φρενάρισμα και την ευστάθεια του σκούτερ. Τα μη γνήσια αξεσουάρ Honda, οι ακατάλληλες τροποποιήσεις και η κακή συντήρηση, μπορούν επίσης να μειώσουν τα περιθώρια ασφάλειας. Οι ακόλουθες σελίδες παρέχουν πιο συγκεκριμένες πληροφορίες αναφορικά με το φορτίο, τα αξεσουάρ και τις τροποποιήσεις. Φόρτωση Το συνολικό βάρος που βάζετε πάνω στο σκούτερ σας και ο τρόπος φόρτωσης είναι σημαντικά στοιχεία για την ασφάλειά σας. Κάθε φορά που οδηγείτε με συνεπιβάτη ή φορτίο πρέπει να θυμάστε τα ακόλουθα. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Η υπερφόρτωση ή η ακατάλληλη φόρτωση μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση και μπορείτε να τραυματιστείτε σοβαρά ή να σκοτωθείτε. Τηρήστε όλα τα όρια φορτίου καθώς και τις υπόλοιπες οδηγίες αναφορικά στη φόρτωση που αναφέρονται στο συγκεκριμένο εγχειρίδιο. 5

15 1 Ασφάλεια Σκούτερ Όρια φορτίου Τα όρια φορτίου για το σκούτερ σας είναι τα ακόλουθα: Μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος: 180 kg (397 lb) Περιλαμβάνει το βάρος του οδηγού, του επιβάτη, κάθε άλλου φορτίου και αξεσουάρ. Μέγιστο βάρος φορτίου: 19 kg (42 lb) Το βάρος των πρόσθετων αξεσουάρ μειώνει το μέγιστο βάρος φορτίου που μπορείτε να μεταφέρετε. Η τοποθέτηση υπερβολικού φορτίου στους μεμονωμένους αποθηκευτικούς χώρος μπορεί επίσης να επηρεάσει τη σταθερότητα και το χειρισμό. Για αυτό βεβαιωθείτε ότι δεν υπερβαίνετε τα παρακάτω όρια: Μέγιστο βάρος: στην κεντρική θήκη 10,0 kg (22 lb) στην αριστερή θήκη 0,5 kg (1,0 lb) άγκιστρο αποσκευών 1,5 kg (3,0 lb) πίσω σχάρα 3,0 kg (6,6 lb) Πίσω σχάρα: όριο βάρους: 3,0 kg (6.6 lb) Κεντρική θήκη: -όριο βάρους: 10,0 kg (22 lb) Αριστερή θήκη: όριο βάρους: 0,5 kg (1,0 lb) Άγκιστρο αποσκευών: όριο βάρους: 1,5 kg (3,0 lb) 6

16 Οδηγίες σχετικά με τη φόρτωση Το σκούτερ σας έχει σχεδιαστεί πρωταρχικά για να μεταφέρει εσάς και έναν συνεπιβάτη. Αν επιθυμείτε να μεταφέρετε περισσότερο φορτίο, επικοινωνήστε με το εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Honda για συμβουλές και βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε τις πληροφορίες που αφορούν τα αξεσουάρ στη σελίδα 8. Η μη σωστή φόρτωση του σκούτερ σας μπορεί να επηρεάσει την ευστάθεια και τον χειρισμό του. Ακόμα κι αν το σκούτερ σας είναι φορτωμένο σωστά, πρέπει να οδηγείτε με μειωμένη ταχύτητα κατά τη μεταφορά ενός φορτίου. Ακολουθήστε τις οδηγίες αυτές όποτε μεταφέρετε έναν επιβάτη ή φορτίο: Ελέγξτε ότι και τα δύο ελαστικά είναι σωστά φουσκωμένα. Αν αλλάξετε το σύνηθες φορτίο, ίσως χρειαστεί να ρυθμίσετε την πίσω ανάρτηση (δείτε σελίδα 32). Για να εμποδίσετε τυχόν χαλαρά αντικείμενα να προκαλέσουν κινδύνους, βεβαιωθείτε ότι η αριστερή και η κεντρική θήκη είναι κλειστές και ότι τυχόν πρόσθετο φορτίο είναι καλά δεμένο πριν ξεκινήσετε. Τοποθετήστε το βάρος του φορτίου όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κέντρο του σκούτερ. Εξισορροπήστε το βάρος του φορτίου και στις δύο πλευρές. 1 Ασφάλεια Σκούτερ 7

17 1Ασφάλεια Σκούτερ Αξεσουάρ και τροποποιήσεις Η τροποποίηση του σκούτερ σας ή η χρήση αξεσουάρ που δεν προέρχονται από τη Honda μπορεί να καταστήσουν το σκούτερ σας μη ασφαλές. Πριν σκεφθείτε να κάνετε οποιαδήποτε τροποποίηση ή να προσθέσετε κάποιο αξεσουάρ, διαβάστε τις ακόλουθες πληροφορίες. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Ακατάλληλα αξεσουάρ ή τροποποιήσεις μπορεί να προκαλέσουν σύγκρουση κατά την οποία μπορεί να τραυματιστείτε σοβαρά ή να σκοτωθείτε. Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες του εγχειριδίου αυτού αναφορικά στα αξεσουάρ και τις τροποποιήσεις. Αξεσουάρ Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιείτε μόνο γνήσια αξεσουάρ Honda, τα οποία έχουν σχεδιαστεί και δοκιμαστεί ειδικά για το σκούτερ σας. Καθώς η Honda δεν μπορεί να ελέγξει όλα τα υπόλοιπα αξεσουάρ, θεωρείστε προσωπικά υπεύθυνοι για τη σωστή επιλογή, την τοποθέτηση και τη χρήση αξεσουάρ άλλης προέλευσης πέρα από εκείνα της Honda. Επικοινωνήστε με το εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Honda για βοήθεια και πάντοτε να ακολουθείτε τις οδηγίες αυτές: Βεβαιωθείτε ότι το αξεσουάρ δεν παρεμποδίζει κάποιο φως, δεν μειώνει την απόσταση από το έδαφος και τη γωνία μέγιστης κλίσης στις στροφές, δεν περιορίζει τη διαδρομή της ανάρτησης καθώς και τη περιστροφή του τιμονιού, δεν μεταβάλει τη θέση οδήγησης ή δεν επηρεάζει τη λειτουργία των χειριστηρίων. Βεβαιωθείτε ότι ο ηλεκτρικός εξοπλισμός δεν υπερβαίνει τη δυναμικότητα του ηλεκτρικού συστήματος του σκούτερ (σελίδα 137). Μια καμένη ασφάλεια μπορεί να προκαλέσει απώλεια του συστήματος φωτισμού ή της ισχύος του κινητήρα. 8

18 Μη ρυμουλκείτε ένα τρέιλερ ή ένα καλάθι μοτοσυκλέτας με το σκούτερ σας. Το σκούτερ αυτό δε σχεδιάστηκε για τέτοιου είδους προσαρτούμενα εξαρτήματα και η χρήση τους μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο χειρισμό του σκούτερ σας. Σας υπενθυμίζουμε ότι η Honda παράγει μια μεγάλη γκάμα γνήσιων αξεσουάρ προκειμένου να βελτιώσει την άνεσή σας και τη χρήση του σκούτερ. Συμβουλευτείτε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Honda για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες. (Μόνο για τύπους E, F, ED, IIIE, IIF, IIED) Τροποποιήσεις Σας συνιστούμε να μην αφαιρείτε κανένα τμήμα του αρχικού εξοπλισμού και να μην τροποποιείτε το σκούτερ σας κατά τρόπο που θα άλλαζε τον αρχικό σχεδιασμό ή τη λειτουργία του. Τέτοιου είδους αλλαγές θα δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα στο χειρισμό, την ευστάθεια και το φρενάρισμα του σκούτερ σας, καθιστώντας την οδήγηση επικίνδυνη. Η αφαίρεση ή η τροποποίηση του φωτισμού, του σιγαστήρα της εξάτμισης, του συστήματος ελέγχου εκπομπών ρύπων ή άλλου εξοπλισμού μπορεί επίσης να καταστήσει τη χρήση του σκούτερ σας παράνομη. 1 Ασφάλεια Σκούτερ 9

19 1 Ασφάλεια Σκούτερ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΜΕ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ Στις ακόλουθες σελίδες περιγράφεται η σημασία των ετικετών. Κάποιες ετικέτες σας προειδοποιούν για πιθανούς κινδύνους που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό. Άλλες παρέχουν σημαντικές πληροφορίες ασφαλείας. Διαβάστε αυτές τις πληροφορίες προσεκτικά και μην αφαιρέσετε τις ετικέτες. Αν κάποια ετικέτα ξεκολλήσει ή γίνει δυσανάγνωστη, επικοινωνήστε με το συνεργείο της Honda για να την αντικαταστήσετε. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο σύμβολο σε κάθε ετικέτα. Ακολουθούν οι επεξηγήσεις όλων των συμβόλων και των ετικετών. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που περιέχονται στο εγχειρίδιο χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που περιέχονται στο εγχειρίδιο συνεργείου. Προς όφελος της ασφάλειας, η συντήρηση του σκούτερ θα πρέπει να γίνεται μόνο σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Honda. 10

20 1 ΚΙΝΔΥΝΟΣ (με ΚΟΚΚΙΝΟ φόντο) Θα ΣΚΟΤΩΘΕΙΤΕ ή θα ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΑ αν δεν ακολουθήσετε τις οδηγίες. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ (με ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ φόντο) Μπορεί να ΣΚΟΤΩΘΕΙΤΕ ή να ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΑ αν δεν ακολουθήσετε τις οδηγίες. Ασφάλεια Σκούτερ ΠΡΟΣΟΧΗ (με ΚΙΤΡΙΝΟ φόντο) ΜΠΟΡΕΙ να ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ αν δεν ακολουθήσετε τις οδηγίες. 11

21 1 ΤΑΠΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΗ. Το καυτό ψυκτικό υγρό θα προκαλέσει έγκαυμα. Η βαλβίδα εκτόνωσης πίεσης αρχίζει να ανοίγει στα 108 kpa (1,1 kgf/cm2). Ασφάλεια Σκούτερ 180 kg (397 lb) 19 kg (42 lb) ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΤΙΚΕΤΑ ΦΟΡΤΩΣΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΚΑΙ ΦΟΡΤΩΣΗ Η ασφάλεια, η σταθερότητα και ο χειρισμός αυτού του σκούτερ μπορεί να επηρεαστούν από την προσθήκη αξεσουάρ και αποσκευών. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που περιέχονται στο εγχειρίδιο χρήστη και τον οδηγό εγκατάστασης πριν τοποθετήσετε οποιοδήποτε αξεσουάρ. Το συνολικό βάρος αξεσουάρ και αποσκευών προστιθέμενο στο βάρος οδηγού και συνεπιβάτη δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 180 kg (397 lb), που αποτελεί το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρους. Το βάρος των αποσκευών δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει τα 19 kg (42 lb). Δεν συνιστάται η προσάρτηση μεγάλου φέρινγκ στο πιρούνι ή το τιμόνι. 12

22 ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ Πίεση αέρα σε κρύα ελαστικά: [Οδηγός μόνο] Εμπρός 200 kpa 2,00 kgf/cm2 29 psi Πίσω 250 kpa 2,50 kgf/cm2 36 psi [Οδηγός και συνεπιβάτης] Εμπρός 200 kpa 2,00 kgf/cm2 29 psi Πίσω 250 kpa 2,50 kgf/cm2 36 psi 1 Ασφάλεια Σκούτερ kpa /70-16M/C 52S BRIDGESTONE METZELER BATTLAX BT45F G FEELFREE FRONT 130/70R16M/C 61S BRIDGESTONE METZELER BT012R RADIAL G FEELFREE Μέγεθος ελαστικού: Εμπρός 110/70-16M/C 52S Πίσω 130/70R16M/C 61S Μάρκα ελαστικών: BRIDGESTONE METZELER Εμπρός BATTLAX BT45F G FEELFREE Πίσω BT012R RADIAL G FEELFREE 13

23 1 Ασφάλεια Σκούτερ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Για την προστασία σας, φοράτε πάντοτε το κράνος και τον προστατευτικό εξοπλισμό κατά την οδήγηση. ΕΤΙΚΕΤΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΜΟΝΟ ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΒΕΝΖΙΝΗ 10.0kg (22lb) ΕΤΙΚΕΤΑ ΟΡΙΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ Να μην υπερβαίνει τα 10,0 kg (22,0 lb) 14

24 1 0.5kg (1.0lb) ΕΤΙΚΕΤΑ ΟΡΙΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ Να μην υπερβαίνει τα 0,5 kg (1,0 lb) Ασφάλεια Σκούτερ 1.5kg (3.0lb) ΕΤΙΚΕΤΑ ΟΡΙΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ Να μην υπερβαίνει τα 1,5 kg (3,0 lb) 3.0kg (6.6lb) ΕΤΙΚΕΤΑ ΟΡΙΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ Να μην υπερβαίνει τα 3,0 kg (6,6 lb) 15

25 2 Θέση Εξαρτημάτων Καθρέπτης Μανέτα πίσω φρένου Δοχείο υγρών πίσω φρένου Όργανα Δοχείο υγρού μπροστινού φρένου Καθρέπτης Μανέτα μπροστινού φρένου Διακόπτης σκάλας προβολέα Διακόπτης σινιάλου με φώτα Κουμπί κόρνας Διακόπτης φλας Διακόπτης ανάφλεξης Κουμπί μίζας Λαβή γκαζιού Διακόπτης για το σβήσιμο του κινητήρα 16

26 2 Αριστερά θήκη Άγκιστρο αποσκευών Στήριγμα κράνους Καπάκι φίλτρου αέρα Θέση Εξαρτημάτων Δοχείο διαστολής ψυκτικού Πλάγιο σταντ Μαρσπιέ συνεπιβάτη Κεντρικό σταντ Φίλτρο αέρα θήκης ιμάντα 17

27 2 Θέση Εξαρτημάτων Τάπα πλήρωσης καυσίμου Κεντρική θήκη Εργαλειοθήκη Μπαταρία Κεντρική ασφάλεια Ασφαλειοθήκη Τάπα πλήρωσης λαδιού / δείκτης στάθμης Μαρσπιέ συνεπιβάτη 18

28 2Θέση Εξαρτημάτων ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΛΥΧΝΙΕΣ Οι ενδεικτικές λυχνίες εμπεριέχονται στον πίνακα των οργάνων. Οι λειτουργίες τους περιγράφονται στους πίνακες των επόμενων σελίδων. (1) (2) (3) (4) (5) (6) (7) (1) Όργανο μέτρησης θερμοκρασίας ψυκτικού υγρού (2) Ενδεικτική λυχνία χαμηλής πίεσης λαδιού (3) Ενδεικτική λυχνία αριστερού φλας (4) Ενδεικτική λυχνία μεγάλης σκάλας προβολέα (5) Ενδεικτική λυχνία δεξιού φλας (6) Ενδεικτική λυχνία συστήματος αντιμπλοκαρίσματος τροχών (ABS) (SH300A) (7) Όργανο μέτρησης στάθμης καυσίμου (8) Κουμπί ρολογιού (9) Ενδεικτική λυχνία δυσλειτουργίας PGM-FI (10) Ταχύμετρο (11) Ενδεικτική λυχνία συστήματος Immobilizer (HISS) (12) Ενδεικτική λυχνία αλλαγής λαδιού κινητήρα (13) Κουμπί μηδενισμού μετρητή διαδρομής (ΔΙΑΔΡΟΜΗ) (14) Οθόνη πολλαπλών ενδείξεων (14) (13) (12) (11) (10) (9) (8) 19

29 2 (Αριθμός Αναφ.) Περιγραφή Λειτουργία Θέση Εξαρτημάτων (1) Μετρητής θερμοκρασίας ψυκτικού υγρού (2) Ενδεικτική λυχνία χαμηλής πίεσης λαδιού (κόκκινη) Εμφανίζει τη θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού (σελίδα 28). Η βελόνα του οργάνου μέτρησης θερμοκρασίας ψυκτικού θα μετακινηθεί μία φορά προς την ανώτατη ένδειξη του πίνακα όταν ο διακόπτης ανάφλεξης γυρίσει σε θέση ON. Ανάβει όταν η πίεση λαδιού του κινητήρα βρίσκεται κάτω από τη στάθμη κανονικής λειτουργίας. Η ενδεικτική λυχνία πρέπει να ανάβει, όταν ο διακόπτης ανάφλεξης βρίσκεται σε θέση ON και ο κινητήρας δε λειτουργεί. Πρέπει να σβήνει όταν εκκινήσετε τον κινητήρα. Περιστασιακά μπορεί να αναβοσβήσει όταν ο κινητήρας είναι ζεστός ή κοντά στις στροφές του ρελαντί. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Η λειτουργία του κινητήρα με ανεπαρκή πίεση λαδιού μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στον κινητήρα. (3) Ενδεικτική λυχνία αριστερού φλας (πράσινη) Αναβοσβήνει όταν λειτουργεί το αριστερό φλας. (4) Ενδεικτική λυχνία μεγάλης σκάλας προβολέα (μπλε) Ανάβει όταν ανάβει η μεγάλη σκάλα προβολέα. (5) Ενδεικτική λυχνία δεξιού φλας (πράσινη) Αναβοσβήνει όταν λειτουργεί το δεξί φλας. 20

30 (Αριθμός Αναφ.) Περιγραφή Λειτουργία 2 (6) Ενδεικτική λυχνία συστήματος αντι-μπλοκαρίσματος τροχών (ABS) (κίτρινη) (SH300A) Αυτή η ενδεικτική λυχνία κανονικά ανάβει όταν ο διακόπτης ανάφλεξης είναι στη θέση ON και σβήνει όταν το σκούτερ οδηγείται με ταχύτητα άνω των 10 km/h (6 mph). Σε περίπτωση που παρουσιαστούν προβλήματα με το σύστημα ABS η λυχνία αυτή αναβοσβήνει και παραμένει αναμμένη. (σελίδες 34-35). Θέση Εξαρτημάτων (7) Όργανο μέτρησης στάθμης καυσίμου Εμφανίζει κατά προσέγγιση τη διαθέσιμη ποσότητα καυσίμου (σελίδα 29). Η βελόνα οργάνου μέτρησης στάθμης καυσίμου θα μετακινηθεί προς την ανώτατη ένδειξη στον πίνακα μία φορά όταν ο διακόπτης ανάφλεξης γυρίσει στη θέση ON. (8) Κουμπί ρολογιού Το κουμπί αυτό χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της ώρας (σελίδα 26). Χρησιμοποιείται επίσης για τη διαδικασία μηδενισμού της ένδειξης αλλαγής λαδιού (σελίδα 30). 21

31 2 Θέση Εξαρτημάτων 22 (Αριθμός Αναφ.) Περιγραφή (9) Ενδεικτική λυχνία δυσλειτουργίας PGM-FI (κίτρινη) Λειτουργία Ανάβει όταν εμφανίζεται οποιαδήποτε ανωμαλία στο σύστημα PGM-FI (Προγραμματισμένος ψεκασμός καυσίμου). Πρέπει επίσης να ανάβει για μερικά δευτερόλεπτα και μετά να σβήνει όταν ο διακόπτης ανάφλεξης γυρίσει σε θέση ON και ο διακόπτης διακοπής λειτουργίας του κινητήρα βρίσκεται σε θέση (RUN). Αν ανάψει οποιαδήποτε άλλη στιγμή, μειώστε την ταχύτητα και πηγαίνετε τη μοτοσικλέτα σας στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Honda όσο το δυνατόν συντομότερα (10) Ταχύμετρο Εμφανίζει την ταχύτητα οδήγησης. Εμφανίζει την ταχύτητά σας σε χιλιόμετρα ανά ώρα (km/h) ή/και μίλια ανά ώρα (mph) ανάλογα με τον τύπο. Η βελόνα του ταχύμετρου θα μετακινηθεί μία φορά προς την ανώτατη ένδειξη του πίνακα όταν ο διακόπτης ανάφλεξης είναι γυρισμένος σε θέση ON (11) Ενδεικτική λυχνία συστήματος Immobilizer (HISS) (κόκκινη) Αυτή η ενδεικτική λυχνία ανάβει για λίγα δευτερόλεπτα όταν ο διακόπτης ανάφλεξης βρίσκεται σε θέση ON και ο διακόπτης διακοπής λειτουργίας του κινητήρα βρίσκεται σε θέση (RUN). Θα σβήσει αν έχετε βάλει το κλειδί με τον σωστό κωδικό. Αν έχετε τοποθετήσει ένα κλειδί που δεν έχει τον σωστό κωδικό, η ενδεικτική λυχνία θα παραμείνει αναμμένη και ο κινητήρας δε θα λειτουργήσει (σελίδα 54). Όταν η ενδεικτική λυχνία αναβοσβήνει και ο διακόπτης ανάφλεξης βρίσκεται σε θέση OFF, η ενδεικτική λυχνία συνεχίζει να αναβοσβήνει για 24 ώρες (σελίδα 55).

32 2Θέση Εξαρτημάτων (Αριθμός Αναφ.) Περιγραφή Λειτουργία (12) Ενδεικτική λυχνία αλλαγής λαδιού κινητήρα (κίτρινη) Ανάβει όταν πλησιάζει το καθορισμένο όριο για την αντικατάσταση του λαδιού του κινητήρα (σελίδα 30). (13) Κουμπί μηδενισμού μετρητή διαδρομής (TRIP) Το κουμπί χρησιμοποιείται για την επιλογή του μερικού χιλιομετρητή Α, του μερικού χιλιομετρητή Β ή του οδόμετρου (σελίδα 27). Αυτό το κουμπί χρησιμοποιείται επίσης και για τη διαδικασία μηδενισμού της ενδεικτικής λυχνίας αλλαγής λαδιού. (σελίδα 30). (14) Οθόνη πολλαπλών ενδείξεων Οδόμετρο Μερικός χιλιομετρητής Α και Β Ψηφιακό ρολόι Η οθόνη περιέχει τις ακόλουθες λειτουργίες. Η οθόνη αυτή εμφανίζει την αρχική ένδειξη (σελίδα 24). Εμφανίζει τα συνολικά χιλιόμετρα που έχετε διανύσει (σελίδα 27) Εμφανίζει τα διανυθέντα χιλιόμετρα της διαδρομής (σελίδα 27) Δείχνει τις ώρες και τα λεπτά (σελίδα 26) 23

33 2 Θέση Εξαρτημάτων Αρχική Οθόνη Όταν ο διακόπτης ανάφλεξης βρίσκεται σε θέση ON, η οθόνη πολλαπλών ενδείξεων (1) θα εμφανίσει προσωρινά όλους τους τρόπους λειτουργίας και τα τμήματα των ψηφιακών ενδείξεων για να βεβαιωθείτε ότι οθόνη υγρών κρυστάλλων λειτουργεί σωστά. Η μονάδα mile (2) θα εμφανίζεται μόνο για μοτοσικλέτες τύπου Ε. Αν η μπαταρία αποσυνδεθεί το ψηφιακό ρολόι (3) και ο μερικός χιλιομετρητής (4), θα μηδενιστούν.. (1) (2) (4) (3) (1) Οθόνη πολλαπλών ενδείξεων (2) Μίλια (3) Ψηφιακό ρολόι (4) Μερικός χιλιομετρητής 24

34 2Θέση Εξαρτημάτων Οθόνη πολλαπλών ενδείξεων Η οθόνη πολλαπλών ενδείξεων (1) περιλαμβάνει τις ακόλουθες λειτουργίες: Χιλιομετρητής/ Μερικός χιλιομετρητής (2) Ψηφιακό ρολόι (3) (1) (2) (3) (1) Οθόνη πολλαπλών ενδείξεων (2) Χιλιομετρητής/ Μερικός χιλιομετρητής (3) Ψηφιακό ρολόι 25

35 2 Θέση Εξαρτημάτων Ψηφιακό ρολόι Εμφανίζει την ώρα και τα λεπτά. Για να ρυθμίσετε την ώρα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: 1. Γυρίστε τον διακόπτη ανάφλεξης σε θέση ON. 2. Πιέστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί CLOCK (2) για περισσότερο από 2 δευτερόλεπτα. Το ρολόι θα εισέλθει σε κατάσταση ρύθμισης με την ένδειξη να αναβοσβήνει. 3. Για να ρυθμίσετε την ώρα, πατήστε το κουμπί CLOCK μέχρι να εμφανιστεί η επιθυμητή ώρα και οι ενδείξεις AM/PM. Κάθε φορά που πατάτε το κουμπί, η ώρα προχωρά κατά ένα λεπτό. Κάθε φορά που πατάτε και κρατάτε πατημένο το κουμπί, η ώρα προχωρά κατά δέκα λεπτά. (1) (1) Ψηφιακό ρολόι (2) Κουμπί ρολογιού 26 (2) 4. Για να τερματίσετε τη ρύθμιση, πιέστε το κουμπί CLOCK 5 δευτερόλεπτα μετά την τελευταία ρύθμιση ή γυρίστε το διακόπτη ανάφλεξης σε θέση OFF.

36 Χιλιομετρητής/ Μερικός χιλιομετρητής Ο χιλιομετρητής (1) εμφανίζει τα συνολικά χιλιόμετρα που έχετε διανύσει. 2 Εμφανίζει τα διανυθέντα χιλιόμετρα ανά διαδρομή. Υπάρχουν δύο μερικοί χιλιομετρητές, ο μερικός χιλιομετρητής Α (2) και ο μερικός χιλιομετρητής Β (3). Μπορείτε να αλλάξετε μεταξύ των ενδείξεων Α και Β πιέζοντας επανειλημμένα το κουμπί μηδενισμού του μερικού χιλιομετρητή (4). Μηδενισμός του μερικού χιλιομετρητή. Για να μηδενίσετε τον μερικό χιλιομετρητή, πιέστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί μηδενισμού του μερικού χιλιομετρητή (4) με την οθόνη να εμφανίζει την ένδειξη του μερικού χιλιομετρητή Α ή του μερικού χιλιομετρητή Β. (4) (2) (3) (1) Θέση Εξαρτημάτων (4) (1) Χιλιομετρητής (2) Μερικός χιλιομετρητής Α (3) Μερικός χιλιομετρητής Β (4) Κουμπί μηδενισμού μερικού χιλιομετρητή 27

37 2 Θέση Εξαρτημάτων Όργανο μέτρησης θερμοκρασίας ψυκτικού υγρού Το όργανο μέτρησης θερμοκρασίας ψυκτικού υγρού (1) εμφανίζει τη θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού. Όταν η βελόνα στο όργανο αρχίζει να κινείται επάνω από την ένδειξη «C» (κρύο), αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας είναι αρκετά ζεστός και μπορείτε να οδηγήσετε το σκούτερ. Η κανονική θερμοκρασία λειτουργίας κυμαίνεται μεταξύ των ενδείξεων H (ζεστό) και C (κρύο). Αν η βελόνα του οργάνου αγγίξει την κόκκινη ζώνη (2), σβήστε τον κινητήρα και ελέγξτε τη στάθμη ψυκτικού υγρού στο δοχείο. Διαβάστε τις σελίδες και μην οδηγήσετε το σκούτερ μέχρι να επιλύσετε το πρόβλημα. (2) ΣΗΜΕΙΩΣΗ Η υπέρβαση της μέγιστης θερμοκρασίας λειτουργίας μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στον κινητήρα. (1) (1) Βελόνα οργάνου μέτρησης θερμοκρασίας ψυκτικού υγρού (2) Κόκκινη ζώνη 28

38 Όργανο μέτρησης στάθμης καυσίμου Το όργανο μέτρησης στάθμης καυσίμου (1) εμφανίζει κατά προσέγγιση τη διαθέσιμη ποσότητα καυσίμου σε μια βαθμονομημένη οθόνη. Όταν η βελόνα του οργάνου εισέλθει στην κόκκινη ζώνη (2), σημαίνει ότι η στάθμη καυσίμου είναι χαμηλή και θα πρέπει να γεμίσετε το ντεπόζιτο όσο το δυνατόν συντομότερα. Η ποσότητα του καυσίμου που απομένει στο ρεζερβουάρ όταν η βελόνα εισέρχεται στην κόκκινη ζώνη και το σκούτερ βρίσκεται σε όρθια θέση είναι περίπου: 2,0 / (1) (2) 2 Θέση Εξαρτημάτων (1) Βελόνα οργάνου μέτρησης στάθμης καυσίμου (2) Κόκκινη ζώνη 29

10/06/07 10:58:50 3GKWN600_001. Honda PCX. Honda Motor Co., Ltd. 2010

10/06/07 10:58:50 3GKWN600_001. Honda PCX. Honda Motor Co., Ltd. 2010 10/06/07 10:58:50 3GKWN600_001 Honda PCX ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ Honda Motor Co., Ltd. 2010 10/06/07 10:58:53 3GKWN600_002 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ο ΗΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΗΣ Αυτό το σκούτερ είναι σχεδιασµένο για να

Διαβάστε περισσότερα

09/08/01 13:31:19 3GKZFB00_001. Honda ANF125. Honda Motor Co., Ltd. 2009

09/08/01 13:31:19 3GKZFB00_001. Honda ANF125. Honda Motor Co., Ltd. 2009 09/08/01 13:31:19 3GKZFB00_001 Honda ANF125 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ Honda Motor Co., Ltd. 2009 09/08/01 13:31:24 3GKZFB00_002 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ο ΗΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗΣ Αυτή η µοτοσικλέτα έχει σχεδιαστεί

Διαβάστε περισσότερα

AGILITY 16 PLUS 50-4Τ/125/200i

AGILITY 16 PLUS 50-4Τ/125/200i Οδηγίες χρήσης Do not remove this Ower s Manual from the vehicle. Read this manual carefully before operating the vehicle as it contains important safety information. Mην μετακινείτε αυτό το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Octavia ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Octavia ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ SIMPLY CLEVER ŠKODA Octavia ΟΔΗΓΊΕΣ ΧΡΉΣΗΣ Εισαγωγή Αγοράσατε ένα ŠKODA. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε. Το νέο σας ŠKODA έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Να Βρίσκεται Πάντοτε στο Αυτοκίνητο. Περιέχει Χρήσιµες Πληροφορίες για την Ασφάλεια, Λειτουργία και Συντήρηση του Αυτοκινήτου σας.

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Να Βρίσκεται Πάντοτε στο Αυτοκίνητο. Περιέχει Χρήσιµες Πληροφορίες για την Ασφάλεια, Λειτουργία και Συντήρηση του Αυτοκινήτου σας. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ SERVICE Συστάσεις για τα καύσιµα: είτε τη σελίδα 1-1 Συστάσεις για το λάδι του κινητήρα: Βενζινοκινητήρας: Ποιότητα: SG, SH, SJ, SL ή SM Ιξώδες: Κινητήρας 1.6 L ή 2.4 L: SAE 0W-20, 5W-30,

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Octavia Οδηγίες χρήσης

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Octavia Οδηγίες χρήσης SIMPLY CLEVER ŠKODA Octavia Οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Αγοράσατε ένα ŠKODA. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε. Το νέο σας ŠKODA έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου Sheer Driving Pleasure X3 2.0i X3 2.5si X3 3.0si X3 2.0d X3 3.0d X3 3.0sd Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη Αυτοκινήτου Συγχαρητήρια που διαλέξατε μια BMW. Θα ανακαλύψετε ότι όσο καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

VOLVO V60. Εγχειριδιο κατοχου. Web Edition

VOLVO V60. Εγχειριδιο κατοχου. Web Edition VOLVO V60 Εγχειριδιο κατοχου Web Edition ΑΓΑΠΗΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ VOLVO ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΤΗ VOLVO Ελπίζουμε ότι θα απολαμβάνετε για πολλά χρόνια το αυτοκίνητο που αγοράσατε από τη Volvo. Το αυτοκίνητο

Διαβάστε περισσότερα

MODELS TOUCAN 1100 GREEK. U.S.A. JLG Industries, Inc. 1 JLG Drive McConnellsburg PA 17233-9533 Tel : (171) 485-5161 Fax : (717) 485-6417

MODELS TOUCAN 1100 GREEK. U.S.A. JLG Industries, Inc. 1 JLG Drive McConnellsburg PA 17233-9533 Tel : (171) 485-5161 Fax : (717) 485-6417 MODELS TOUCAN 1100 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ U.S.A. JLG Industries, Inc. 1 JLG Drive McConnellsburg PA 17233-9533 Tel : (171) 485-5161 Fax : (717) 485-6417 C.E. JLG Industries, Kilmartin Place,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη. Μηχανές ταΐσματος HG 100/125/160 M. HG για επαγγελματίες εκτροφείς γουνοφόρων ζώων

Εγχειρίδιο Χρήστη. Μηχανές ταΐσματος HG 100/125/160 M. HG για επαγγελματίες εκτροφείς γουνοφόρων ζώων Εγχειρίδιο Χρήστη Μηχανές ταΐσματος HG 100/125/160 M Περιεχόμενα Μηχανές ταΐσματος HG 100/125/160 M Θέμα Σελίδα 1 Κανονισμοί ασφαλείας... 3 2 Περιγραφή λειτουργιών... 6 3 Προφυλάξεις πριν από την εκκίνηση...

Διαβάστε περισσότερα

VOLVO S60. Εγχειριδιο κατοχου. Web Edition

VOLVO S60. Εγχειριδιο κατοχου. Web Edition VOLVO S60 Εγχειριδιο κατοχου Web Edition ΑΓΑΠΗΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ VOLVO ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΤΗ VOLVO Ελπίζουμε ότι θα απολαμβάνετε για πολλά χρόνια το αυτοκίνητο που αγοράσατε από τη Volvo. Το αυτοκίνητο

Διαβάστε περισσότερα

VOLVO V70 & XC70. Εγχειριδιο κατοχου. Web Edition

VOLVO V70 & XC70. Εγχειριδιο κατοχου. Web Edition VOLVO V70 & XC70 Εγχειριδιο κατοχου Web Edition ΑΓΑΠΗΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ VOLVO ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΤΗ VOLVO Ελπίζουμε ότι θα απολαμβάνετε για πολλά χρόνια το αυτοκίνητο που αγοράσατε από τη Volvo.

Διαβάστε περισσότερα

XC90. Εγχειριδιο κατοχου

XC90. Εγχειριδιο κατοχου XC90 Εγχειριδιο κατοχου ΑΓΑΠΗΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ VOLVO ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΤΗ VOLVO Ελπίζουμε ότι θα απολαμβάνετε για πολλά χρόνια το αυτοκίνητο που αγοράσατε από τη Volvo. Το αυτοκίνητο αυτό σχεδιάστηκε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη. Οδηγίες Χρήσης και Συντήρησης. Wisper 805fe. Ιούνιος 2011 1η έκδοση. Σας συνιστούμε να διαβάσετε ολόκληρο τον οδηγό χρήστη πριν

Οδηγός Χρήστη. Οδηγίες Χρήσης και Συντήρησης. Wisper 805fe. Ιούνιος 2011 1η έκδοση. Σας συνιστούμε να διαβάσετε ολόκληρο τον οδηγό χρήστη πριν Οδηγός Χρήστη Οδηγίες Χρήσης και Συντήρησης Wisper 805fe Ιούνιος 2011 1η έκδοση Σας συνιστούμε να διαβάσετε ολόκληρο τον οδηγό χρήστη πριν χρησιμοποιήσετε το ποδήλατό σας Wisper Wisper Limited Οδηγός Χρήστη

Διαβάστε περισσότερα

OPEL CORSA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL CORSA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL CORSA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 20 Καθίσματα, προσκέφαλα... 37 Αποθήκευση... 57 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ INTERNET!

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ INTERNET! Ο ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ INTERNET! Η CITROËN σας δίνει τη δυνατότητα να συμβουλευθείτε τον οδηγό χρήσης του αυτοκινήτου σας μέσω διαδικτύου, καθώς και να έχετε πρόσβαση στο ιστορικό και

Διαβάστε περισσότερα

OPEL ASTRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL ASTRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL ASTRA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 22 Καθίσματα, προσκέφαλα... 41 Αποθήκευση... 63 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ INTERNET!

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ INTERNET! Ο ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ INTERNET! Η CITROËN σας δίνει τη δυνατότητα να συμβουλευθείτε τον οδηγό χρήσης του αυτοκινήτου σας μέσω διαδικτύου, καθώς και να έχετε πρόσβαση στο ιστορικό και

Διαβάστε περισσότερα

OPEL ZAFIRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας

OPEL ZAFIRA. Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας OPEL ZAFIRA Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Εν συντομία... 6 Κλειδιά, πόρτες και παράθυρα... 29 Καθίσματα, προσκέφαλα... 48 Αποθήκευση... 73 Όργανα και χειριστήρια...

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΙΝ Ο ΗΓΗΣΕΤΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!! ΠΡΩΤΑ ΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΕΙΤΑ Ο ΗΓΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πρόλογος ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΙΝ Ο ΗΓΗΣΕΤΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!! ΠΡΩΤΑ ΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΕΙΤΑ Ο ΗΓΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Πρόλογος Καλώς ήλθατε στην ολοένα αυξανόµενη οικογένεια των κατόχων αυτοκινήτων NISSAN. Σας παραδίδουµε το αυτοκίνητο αυτό, σίγουροι για την ποιότητά του. Έχει κατασκευαστεί σύµφωνα µε την τελευταία λέξη

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure

Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου. Sheer Driving Pleasure Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη αυτοκινήτου Sheer Driving Pleasure X5 3.0si X5 4.8i X5 3.0d X5 3.0sd Εγχειρίδιο Ιδιοκτήτη Αυτοκινήτου Συγχαρητήρια που διαλέξατε μια BMW. Θα ανακαλύψετε ότι όσο καλύτερα γνωρίσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 981077 V7 Classic ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ V7 Classic Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Χάρη στη συνεχή τεχνική ενημέρωση και στα ειδικά προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια. Μαθητές Β Λυκείου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια. Μαθητές Β Λυκείου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια Μαθητές Β Λυκείου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ Θεσμική Αναβάθμιση της Εκπαίδευσης Οδήγησης στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 981137 Stelvio 1200 NTX ABS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Stelvio 1200 NTX ABS Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Χάρη στη συνεχή τεχνική ενημέρωση και στα

Διαβάστε περισσότερα

4 ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ + 6 ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ

4 ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ + 6 ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ STEYR MOTORS MARINE 4 ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ + 6 ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ P/N Z001022/7 9η έκδοση Ιανουάριος 2009 www.steyr-motors.com STEYR MOTORS GmbH Im Stadtgut

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΛΕΤ "ΚΟΜΜΟ" ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ

ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΛΕΤ ΚΟΜΜΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΛΕΤ "ΚΟΜΜΟ" ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ Πέλλετ καύσιμο από βιομάζα βιοκαύσιμο 1 Οι συσκευές θέρμανσης (εφεξής "σόμπες") της εταιρίας ALFA PLAM (εφεξής ALFA PLAM) κατασκευάζονται

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΙΝ Ο ΗΓΗΣΕΤΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!! ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΠΡΩΤΑ ΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΕΙΤΑ Ο ΗΓΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πρόλογος ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΙΝ Ο ΗΓΗΣΕΤΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!! ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ ΠΡΩΤΑ ΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΕΙΤΑ Ο ΗΓΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Πρόλογος Καλώς ήλθατε στην ολοένα αυξανόµενη οικογένεια των κατόχων αυτοκινήτων NISSAN. Σας παραδίδουµε το αυτοκίνητο αυτό, σίγουροι για την ποιότητά του. Έχει κατασκευαστεί σύµφωνα µε την τελευταία λέξη

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Εγχειρίδιο Λειτουργίας Z-45 25 Z-45 25J Z-51 30J IC Power CE με Πληροφορίες Συντήρησης Fourth Edition First Printing Part No. 114340GK Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τέταρτη έκδοση Πρώτη Εκτύπωση Σημαντικό Διαβάστε,

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλής εργασία με τον αρμοκόφτη

Ασφαλής εργασία με τον αρμοκόφτη Ασφαλής εργασία με τον αρμοκόφτη { Πίνακας περιεχομένων Αρχικές οδηγίες χρήσης Τυπώθηκε σε χαρτί λευκασμένο χωρίς χλώριο. Τα τυπογραφικά μελάνια περιέχουν φυτικά έλαια, το χαρτί είναι ανακυκλώσιμο. Οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Πρόλογος Καλώς ήλθατε στην ολοένα αυξανόµενη οικογένεια των κατόχων αυτοκινήτων NISSAN. Σας παραδίδουµε το αυτοκίνητο αυτό, σίγουροι για την ποιότητά του. Έχει κατασκευαστεί σύµφωνα µε την τελευταία λέξη

Διαβάστε περισσότερα