Λειτουργίες του IUCLID 6

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Λειτουργίες του IUCLID 6"

Transcript

1 Λειτουργίες του IUCLID 6

2 Λειτουργίες του IUCLID 6 Σελίδα 1 1. Κοινές λειτουργίες στο περιβάλλον εργασίας Οι ακόλουθες λειτουργίες χρησιμοποιούνται σε όλο το περιβάλλον εργασίας Σημαία Μεμονωμένα πεδία και ομάδες πεδίων μπορεί να επισημαίνονται με μια σημαία. Από προεπιλογή, δεν έχει οριστεί καμία σημαία. Μια σημαία μπορεί να αποτελεί ένδειξη απορρήτου ή/και σύνδεση με ένα συγκεκριμένο κανονιστικό πρόγραμμα Καρτέλα TOC (πίνακας περιεχομένων) στο παράθυρο πλοήγησης Η καρτέλα με το όνομα TOC (πίνακας περιεχομένων) εμφανίζεται για τα Substance (Ουσία), Mixture/Product (Μείγμα/Προϊόν) και Template (Πρότυπο) όταν ένα έγγραφο είναι ανοιχτό. Το TOC ακολουθεί το δέντρο ενοτήτων στο IUCLID 5 που δείχνει τη δομή των δεδομένων στο έγγραφο και παρέχει πρόσβαση σε επιμέρους ενότητές του. Στο IUCLID 6, όμως, τα πεδία από τα εναρμονισμένα πρότυπα του ΟΟΣΑ και τις διάφορες ενότητες που αφορούν συγκεκριμένα νομοθετικά κείμενα έχουν διαχωριστεί ανά νομοθετικό κείμενο, με εξαίρεση μια σειρά από ενότητες που αναφέρονται ως CORE ή IUCLID CORE. Για παράδειγμα, για έναν τύπο υποβολής REACH Registration tonnes (Καταχωρίσεις τόνων βάσει του κανονισμού REACH), εάν προστεθεί ένα Site (Εγκατάσταση) στην ενότητα 3.3 Sites (Εγκαταστάσεις), εμφανίζεται στο complete table of contents (πλήρης πίνακας περιεχομένων) στο CORE / section 3.3 Sites (CORE / ενότητα 3.3 Εγκαταστάσεις. Αντίστοιχα, για έναν τύπο υποβολής REACH Registration tonnes (Καταχωρίσεις τόνων βάσει του κανονισμού REACH), αν μια περίληψη μελέτης παραμέτρων προστεθεί στην ενότητα Shortterm toxicity to fish (Βραχυπρόθεσμη τοξικότητα στα ψάρια), εμφανίζεται στην ενότητα OECD (ΟΟΣΑ), στο εναρμονισμένο πρότυπο C Effects on biotic systems, section 41 Short-term toxicity to fish (Γ Επιπτώσεις στα βιοτικά συστήματα, ενότητα 41 Βραχυπρόθεσμη τοξικότητα στα ψάρια) Αρχείο μελέτης παραμέτρου Όλες οι εγγραφές στα εναρμονισμένα πρότυπα ΟΟΣΑ είναι endpoint study records (αρχεία μελέτης παραμέτρου). π.χ. OECD / A Physico... / 2 Melting point Περίληψη παραμέτρου Στις ενότητες 4-7 του CORE, όλες οι εγγραφές είναι περιλήψεις παραμέτρων. π.χ. CORE / 4 Physico... / 4.2 Melting point

3 Λειτουργίες του IUCLID 6 Σελίδα 2 Εάν ένα αρχείο μελέτης παραμέτρου έχει δημιουργηθεί στο OECD και μια περίληψη παραμέτρου έχει δημιουργηθεί στο CORE για την ίδια ενότητα, όταν προβάλλεται η ενότητα αυτή για μια συγκεκριμένη νομοθετική πράξη, φαίνονται και τα δύο Αρχείο Εάν ένα record (αρχείο) περιέχει δεδομένα που δεν μπορούν να περιγραφούν ως endpoint study (μελέτη παραμέτρου), αναφέρεται μόνο ως αρχείο. Στο EU_REACH και το EU_BPR, όλες οι εγγραφές είναι αρχεία. π.χ. CORE Περίληψη Μια summary (περίληψη), σε αντίθεση με μια endpoint summary (περίληψη παραμέτρου) αφορά μόνο records (αρχεία) και όχι endpoint study records (αρχεία μελέτης παραμέτρου) Μόνιμο αρχείο Ένα fixed record (μόνιμο αρχείο) δημιουργείται σε μια ενότητα όπου μπορεί να υπάρχει μόνο ένα record (αρχείο). Σε όλες τις άλλες ενότητες, μπορεί να υπάρχουν περισσότερες από μία εγγραφές. π.χ. CORE 1.1 Προσδιορισμός Φιλτράρισμα του πίνακα περιεχομένων Το πεδίο Filter (Φίλτρο) είναι ένα πεδίο στο οποίο μπορεί να εισαχθεί ένας όρος αναζήτησης που εφαρμόζεται αμέσως στον πίνακα περιεχομένων. Εμφανίζεται κάθε κόμβος στον πίνακα περιεχομένων που περιέχει τον όρο αναζήτησης οπουδήποτε στο όνομά του. Αυτός περιλαμβάνει όλα τα αρχεία και τις περιλήψεις. Η ιεραρχία του πίνακα περιεχομένων επεκτείνεται όσο χρειάζεται ώστε να παρουσιάζει τον αντίστοιχο κόμβο ή κόμβους. Τα κενά υπολογίζονται κανονικά. Δεν γίνεται διάκριση πεζών-κεφαλαίων. Μπορείτε να απαλείψετε τον όρο αναζήτησης κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με τον σταυρό που βρίσκεται στα δεξιά του πεδίου. Παρακάτω παρουσιάζεται ένα παράδειγμα για το φιλτράρισμα των τίτλων μιας ενότητας: ο όρος αναζήτησης biot εμφανίζει OECD / C Effect on biotic systems / 56 Biotransformation and kinetics (ΟΟΣΑ / Γ Επιπτώσεις στα βιοτικά συστήματα / 56 Βιομετατροπή και κινητική) ο όρος αναζήτησης bioti εμφανίζει OECD / C Effect on biotic systems ΟΟΣΑ / Γ Επιπτώσεις στα βιοτικά συστήματα)

4 Λειτουργίες του IUCLID 6 Σελίδα 3 2. Ουσία Η Substance (Ουσία) είναι μια οντότητα λογισμικού στο IUCLID που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση πληροφοριών σχετικά με κάτι το οποίο θεωρείται, από κανονιστικής άποψης, ως μία χημική ουσία. Τα πεδία σε μια Substance (Ουσία) έχουν σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπουν την καταγραφή πολλών διαφορετικών τύπων πληροφοριών σχετικά με τη ρύθμιση των χημικών ουσιών. Ορισμένα πεδία αφορούν συγκεκριμένες νομοθετικές πράξεις, ενώ άλλα είναι πιο γενικά. Η περιγραφή των δεδομένων τα οποία θα πρέπει να εισάγονται σε κάθε πεδίο είναι εκτός του πεδίου εφαρμογής του παρόντος εγχειριδίου. Ανατρέξτε στις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη νομοθετική πράξη για την οποία απαιτούνται τα δεδομένα. Τα πεδία είναι οργανωμένα σε έναν πίνακα περιεχομένων (TOC) Σχετικές πληροφορίες για μια Substance (Ουσία) Στην ενότητα 0 Related information (Σχετικές πληροφορίες) για μια Substance (Ουσία) υπάρχουν υποενότητες που δείχνουν πώς η συγκεκριμένη Substance (Ουσία) συνδέεται με άλλες συγκεκριμένες οντότητες του τύπου Template (Πρότυπο), Category (Κατηγορία), Mixture/Product (Μείγμα/Προϊόν) και Assessment entity (Οντότητα αξιολόγησης) Οντότητα αξιολόγησης Η έννοια της οντότητας αξιολόγησης περιλαμβάνει το σύνολο των δεδομένων για τις ιδιότητες μιας ουσίας (στο σύνολο των παραμέτρων), τα οποία χρησιμοποιούνται για σκοπούς αξιολόγησης. Επιτρέπει τον ορισμό ομοιόμορφων συνόλων ιδιοτήτων που έχουν σχέση με την αξιολόγηση συγκεκριμένων συνθέσεων/μορφών της ουσίας (που διατίθενται στην αγορά ή παράγονται κατά τη χρήση). Η έννοια της οντότητας αξιολόγησης έχει ως στόχο να παρέχει ένα εργαλείο που βοηθά τους χρήστες να τεκμηριώνουν πολύπλοκες περιπτώσεις αξιολόγησης στο IUCLID. Όταν η αξιολόγηση είναι απλή, δεν υπάρχει ανάγκη να εφαρμοστεί η έννοια αυτή. Κάθε οντότητα αξιολόγησης αποτελείται από μια ονομασία, μια σύνθεση και έναν κατάλογο σχετικών περιλήψεων παραμέτρου που υποστηρίζουν την ύπαρξη της οντότητας αξιολόγησης. Όλα τα αρχεία της μελέτης παραμέτρου που αφορούν την περίληψη μιας συγκεκριμένης παραμέτρου πρέπει να συνδεθούν ενεργά από τον αξιολογητή στην ίδια την περίληψη. 3. Μείγμα/ Προϊόν Ένα Mixture/Product (Μείγμα/Προϊόν) είναι μια οντότητα λογισμικού στο IUCLID που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση πληροφοριών, για κάτι το οποίο είτε θεωρείται μείγμα σε ένα κανονιστικό πλαίσιο είτε θεωρείται προϊόν, σύμφωνα με τον κανονισμό για τα βιοκτόνα (BPR). 4 Πρότυπο.

5 Λειτουργίες του IUCLID 6 Σελίδα 4 4. Πρότυπο Template (Πρότυπο) είναι μια οντότητα που επιτρέπει σε δεδομένα από πολλαπλές ενότητες να εισαχθούν σε μια Substance (Ουσία) ή ένα Mixture/Product (Μείγμα/Προϊόν) με τη μία, χωρίς να χρειάζεται να αναδημιουργηθούν χειροκίνητα όλες οι ενότητες ξεχωριστά και να εισαχθούν ξανά τα δεδομένα. 5. Φάκελος Ένας Dossier (Φάκελος) είναι ένα αντίγραφο με προστασία εγγραφής των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα σε μια Substance (Ουσία) ή σε ένα Mixture/Product (Μείγμα/Προϊόν). Συνήθως, ένας Dossier (Φάκελος) χρησιμοποιείται για την υποβολή δεδομένων σε μια ρυθμιστική αρχή με σκοπό τη συμμόρφωση με μια νομική υποχρέωση που απορρέει από μια νομοθετική πράξη όπως, για παράδειγμα, ο κανονισμός REACH Δημιουργία φακέλου Πριν δημιουργήσετε έναν Dossier (Φάκελο), ελέγξτε τουλάχιστον ότι όλα τα υποχρεωτικά δεδομένα περιλαμβάνονται στην Substance (Ουσία) ή στο Mixture/Product (Μείγμα/Προϊόν) από την οποία θα δημιουργηθεί ο Dossier (Φάκελος). με τον προβλεπόμενο τρόπο Η δομή ενός Φακέλου Ένας Dossier (Φάκελος) είναι μια οντότητα που περιέχει ένα αντίγραφο μόνο για ανάγνωση των δεδομένων από μια οντότητα Substance (Ουσία) ή μια οντότητα Mixture/Product (Μείγμα/Προϊόν), καθώς και πληροφορίες για την κεφαλίδα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πληροφορίες για την κατηγορία. Όταν ανοίγουμε έναν Dossier (Φάκελο) από τον κατάλογο των αποτελεσμάτων αναζήτησης στο παράθυρο Navigation (Πλοήγηση), εμφανίζεται μια καρτέλα με το όνομα Components (Συστατικά). Στην καρτέλα αυτή, υπάρχει μια δενδροειδής προβολή των οντοτήτων στον Dossier (Φάκελο). Το αντίγραφο μιας οντότητας σε έναν Dossier (Φάκελο) έχει μια κλειδαριά πάνω στο εικονίδιό της που δείχνει ότι είναι μόνο για ανάγνωση. Η αρχική οντότητα εξακολουθεί να είναι προσβάσιμη, αλλά δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ αυτής και του αντιγράφου στον Dossier (Φάκελο). Από προεπιλογή, η δενδροειδής δομή είναι πλήρως συμπτυγμένη και εμφανίζει μόνο την Substance (Ουσία) ή το Mixture/Product (Μείγμα/Προϊόν) από το οποίο δημιουργήθηκε ο Dossier (Φάκελος) και τη Legal entity (Νομική οντότητα) που συνδέθηκε με τον τύπο οντότητας User (Χρήστης) όταν δημιουργήθηκε ο Dossier (Φάκελος). Η νομική οντότητα αυτή καθορίζει την κυριότητα του Dossier (Φακέλου).

6 Λειτουργίες του IUCLID 6 Σελίδα 5 6. Legal entity (Νομική οντότητα) Legal entity (Νομική οντότητα) είναι μια οντότητα που χρησιμοποιείται για να υποδείξει τη νομική ιδιοκτησία των άλλων οντοτήτων. Μπορεί να συνδεθεί με διάφορες οντότητες, όπως μια Substance (Ουσία). 7. Legal entity site (Εγκατάσταση νομικής οντότητας) Legal entity site (Εγκατάσταση νομικής οντότητας) είναι μια οντότητα που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση μιας Legal entity (Νομικής οντότητας) και των συνδεδεμένων με αυτήν οντοτήτων με μια φυσική τοποθεσία. Αυτό μπορεί να έχει σημαντικές νομικές επιπτώσεις, ιδίως όσον αφορά τη χώρα. Μια Legal entity site (Εγκατάσταση νομικής οντότητας) πρέπει να έχει ένα όνομα και να συνδέεται με μια Legal entity (Νομική οντότητα). 8. Ουσία αναφοράς Reference substance (Ουσία αναφοράς) είναι μια οντότητα που χρησιμοποιείται για τον ορισμό μιας συγκεκριμένης μοριακής δομής ή ενός στενού εύρους μοριακών δομών με τέτοιο τρόπο ώστε ο ορισμός να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκ νέου. Η Reference substance (Ουσία αναφοράς) περιέχει χημικά αναγνωριστικά και συντακτικές πληροφορίες. Για παράδειγμα, υπάρχει συνήθως αµφιµονοσήµαντη σχέση μεταξύ της Reference substance (Ουσίας αναφοράς) και του αριθμού ΕΚ. Μία και μόνη Reference substance (Ουσία αναφοράς) μπορεί να αναφέρεται σε πολλές οντότητες εάν χρειάζεται να οριστεί μια χημική ταυτότητα, για παράδειγμα σε ένα συστατικό μιας Substance (Ουσίας). Η χρήση των Reference substances (Ουσιών αναφοράς) είναι αποτελεσματική γιατί κάποιες χημικές ουσίες εμφανίζονται συχνά σε πολλές Substances (Ουσίες) και Mixture/products (Μείγματα/Προϊόντα). Επιπλέον, οι Reference substances (Ουσίες αναφοράς) μπορούν να χρησιμοποιούνται από κοινού και να ανταλλάσσονται μεταξύ των εγκαταστάσεων και των χρηστών του IUCLID. Μια συλλογή από οντότητες Reference substance (Ουσία αναφοράς) είναι διαθέσιμη για δωρεάν μεταφόρτωση από τον δικτυακό τόπο του IUCLID 6 στην ενότητα Support / Get Reference Substances (Υποστήριξη / Λήψη ουσιών αναφοράς). Εάν η απαιτούμενη Reference substance (Ουσία αναφοράς) δεν είναι διαθέσιμη στον δικτυακό τόπο ή εάν επιθυμείτε κάτι άλλο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια Reference substance (Ουσία αναφοράς) στο IUCLID Ευρετήριο Σε μια Reference substance (Ουσία αναφοράς) πρέπει τουλάχιστον να έχει οριστεί ένα όνομα. Το όνομα είναι συχνά το ίδιο με μια εγγραφή σε ένα ευρετήριο, όπως το Ευρετήριο ΕΚ, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο. Αν δεν γίνει σύνδεση με ένα ευρετήριο, μπορείτε να καταχωρίσετε την αιτιολογία στο πεδίο No inventory information available (Δεν διατίθενται πληροφορίες ευρετηρίου).

7 Λειτουργίες του IUCLID 6 Σελίδα Πληροφορίες ουσίας αναφοράς Το πεδίο Reference substance information (Πληροφορίες ουσίας αναφοράς) είναι μια συλλογή από πεδία που περιέχουν αναγνωριστικά για την Reference substance (Ουσία αναφοράς) και τις σχετικές substances (ουσίες). Τα αναγνωριστικά καταχωρίζονται εδώ μαζί με οποιαδήποτε σύνδεση σε κάποιο ευρετήριο. Στο πεδίο identifiers of related substances (αναγνωριστικά σχετικών ουσιών), μπορεί να δημιουργηθεί μια ομάδα ανά σχετική ουσία. Στην ομάδα υπάρχει το πεδίο Relation (Σχέση), όπου μπορείτε να περιγράψετε τη σχέση. Μπορεί να εφαρμοστεί μια ενιαία σημαία σε όλο το πεδίο Reference substance information (Πληροφορίες ουσίας αναφοράς), για παράδειγμα για λόγους απορρήτου Μοριακές και συντακτικές πληροφορίες Στο πεδίο Molecular and structural information (Μοριακές και συντακτικές πληροφορίες), καταχωρίστε τον μοριακό τύπο, το μοριακό βάρος και αναφορτώστε μια εικόνα που δείχνει τη δομή σε μορφή JPEG, GIF ή PNG. Στο πεδίο molecular formula (μοριακός τύπος) μπορείτε να καταχωρίσετε κείμενο, αλλά όχι χαρακτήρες σε μορφή δείκτη, οπότε, για παράδειγμα, το αιθάνιο θα είναι C2H4. Μια ενιαία σημαία μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το πεδίο Molecular and structural information (Μοριακές και συντακτικές πληροφορίες), για παράδειγμα, για λόγους εμπιστευτικότητας. 9. Επαφές Contact (Επαφή) είναι μια οντότητα όπου καταγράφονται τα στοιχεία επικοινωνίας για ένα συγκεκριμένο άτομο. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να καταχωρίσετε κάτι σχετικά με τον ρόλο ενός προσώπου σε μια διαδικασία, για παράδειγμα, ως το αρμόδιο πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για ένα δελτίο δεδομένων ασφαλείας (SDS). Συνδέσεις μπορούν να δημιουργηθούν από διάφορες άλλες οντότητες για μια Contact (Επαφή), για παράδειγμα από μια Legal entity (Νομική οντότητα). Χρησιμοποιώντας τις Contacts (Επαφές) καταργείτε την ανάγκη να καταχωρίσετε εκ νέου στοιχεία σε περιπτώσεις όπου ένα συγκεκριμένο πρόσωπο εμπλέκεται σε πολλές διαδικασίες και Substances (Ουσίες). Οι ενσωματωμένοι τύποι επαφών είναι competent person responsible for the SDS (αρμόδιο πρόσωπο, υπεύθυνο για το SDS), emergency contact (στοιχεία επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης), substance manager (υπεύθυνος για την ουσία) και toxicologist (τοξικολόγος). 10. Ευρετήρια χημικών ουσιών Η οντότητα Chemical inventories (Ευρετήρια χημικών ουσιών) παρέχει πρόσβαση μέσω του IUCLID στα ευρετήρια πληροφοριών για τις χημικές ταυτότητες που προέρχονται εκτός του IUCLID. Μια Reference substance (Ουσία αναφοράς) μπορεί να συνδέεται με μια εγγραφή σε ένα Chemical inventory (Ευρετήριο χημικών ουσιών), ώστε παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη χημική ταυτότητα σε τυποποιημένη μορφή. Το Ευρετήριο ΕΚ παρέχεται μαζί με το IUCLID 6. Το ευρετήριο ΕΚ περιέχει χημικά αναγνωριστικά, όπως αριθμούς ΕΚ, αριθμούς CAS και μοριακούς τύπους

8 Λειτουργίες του IUCLID 6 Σελίδα Βιβλιογραφικές παραπομπές Η οντότητα Literature reference (Βιβλιογραφικές παραπομπές) προσδιορίζει ένα συγκεκριμένο έγγραφο που περιέχει πληροφορίες για μια Substance (Ουσία) ή ένα Mixture/Product (Μείγμα/Προϊόν). Το μόνο υποχρεωτικό πεδίο είναι ο τίτλος, αλλά υπάρχουν και διάφορα άλλα πεδία που επιτρέπουν στον αναγνώστη να βρει το έγγραφο εκτός του IUCLID. Μπορεί να δημιουργηθεί σύνδεση σε μια οντότητα Literature reference (Βιβλιογραφικές παραπομπές) από ένα αρχείο μελέτης παραμέτρου χρησιμοποιώντας ένα εναρμονισμένο πρότυπο. Η σύνδεση δημιουργείται από το πεδίο data source (πηγή δεδομένων).

Λειτουργίες του IUCLID Cloud

Λειτουργίες του IUCLID Cloud Το IUCLID 6 δημιουργήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ. Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν έγγραφο δεν συνιστούν νομική

Διαβάστε περισσότερα

Λειτουργίες του IUCLID 6

Λειτουργίες του IUCLID 6 Λειτουργίες του IUCLID 6 Σελίδα i Το IUCLID 6 δημιουργήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ. Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Σύνταξη αίτησης αδειοδότησης

Σύνταξη αίτησης αδειοδότησης Σύνταξη αίτησης αδειοδότησης 2 Σύνταξη αίτησης αδειοδότησης Έκδοση 1.0 Αλλαγές στο παρόν έγγραφο Έκδοση Αλλαγές 1.0 Πρώτη έκδοση Annankatu 18, P.O. Box 400, FI-00121 Helsinki, Φινλανδία Τηλ. +358 9 686180

Διαβάστε περισσότερα

Εκπόνηση έκθεσης μεταγενέστερου χρήστη

Εκπόνηση έκθεσης μεταγενέστερου χρήστη ` Εκπόνηση έκθεσης μεταγενέστερου 2 Εκπόνηση έκθεσης μεταγενέστερου Έκδοση 1.0 Αλλαγές στο παρόν έγγραφο Έκδοση Αλλαγές 1.0 Πρώτη έκδοση Annankatu 18, P.O. Box 400, FI-00121 Helsinki, Φινλανδία Τηλ. +358

Διαβάστε περισσότερα

Κατάρτιση κοινοποίησης ταξινόμησης και επισήμανσης

Κατάρτιση κοινοποίησης ταξινόμησης και επισήμανσης Κατάρτιση κοινοποίησης ταξινόμησης και επισήμανσης 2 Κατάρτιση κοινοποίησης ταξινόμησης και επισήμανσης Έκδοση 1.0 Αλλαγές στο παρόν έγγραφο Έκδοση Αλλαγές 1.0 Πρώτη έκδοση Κατάρτιση κοινοποίησης ταξινόμησης

Διαβάστε περισσότερα

Εκπόνηση αιτήματος χρήσης εναλλακτικής χημικής ονομασίας για ουσία σε μείγμα

Εκπόνηση αιτήματος χρήσης εναλλακτικής χημικής ονομασίας για ουσία σε μείγμα Εκπόνηση αιτήματος χρήσης εναλλακτικής χημικής ονομασίας για ουσία σε μείγμα 2 Εκπόνηση αιτήματος χρήσης εναλλακτικής χημικής ονομασίας για ουσία σε μείγμα Έκδοση 1.0 Αλλαγές στο παρόν έγγραφο Έκδοση Αλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

Κατάρτιση φακέλου διερεύνησης

Κατάρτιση φακέλου διερεύνησης Κατάρτιση φακέλου 2 Κατάρτιση φακέλου Έκδοση 1.0 Αλλαγές στο παρόν έγγραφο Έκδοση Αλλαγές 1.0 Πρώτη έκδοση Annankatu 18, P.O. Box 400, FI-00121 Helsinki, Φινλανδία Τηλ. +358 9 686180 Φαξ +358 9 68618210

Διαβάστε περισσότερα

Κατάρτιση φακέλων καταχώρισης και PPORD

Κατάρτιση φακέλων καταχώρισης και PPORD Κατάρτιση φακέλων καταχώρισης και PPORD 2 Κατάρτιση φακέλων καταχώρισης και PPORD Έκδοση 4.0 Αλλαγές στο παρόν έγγραφο Έκδοση Αλλαγές 4.0 Μάιος 2017: Κεφάλαιο 9.6.4.6: Προστέθηκε διευκρίνιση σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

Κατάρτιση φακέλων καταχώρισης και PPORD

Κατάρτιση φακέλων καταχώρισης και PPORD Κατάρτιση φακέλων καταχώρισης και PPORD 2 Κατάρτιση φακέλων καταχώρισης και PPORD Έκδοση 2.0 Αλλαγές στο παρόν έγγραφο Έκδοση Αλλαγές 2.0 Σεπτέμβριος 2016: Κεφάλαια 6 και 9.4.1: Προστέθηκε διευκρίνιση

Διαβάστε περισσότερα

ηµιουργίακαιυποβολήφακέλου

ηµιουργίακαιυποβολήφακέλου ηµιουργίακαιυποβολήφακέλου Mike RASENBERG Καταχώριση & εργαλεία τεχνολογίας των πληροφοριών ιαδικτυακό σεµινάριο κύριου καταχωρίζοντος Επιχειρησιακοί κανόνες 22 Απριλίου 2010 Ροή εργασιών Βασικά στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

11 η Ετήσια Σύσκεψη Επιθεωρητών REACH, CLP - 2015 Εθνική Συνάντηση Εργασίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος PROTEAS Αθήνα - 27, 28 & 29 Απριλίου 2015

11 η Ετήσια Σύσκεψη Επιθεωρητών REACH, CLP - 2015 Εθνική Συνάντηση Εργασίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος PROTEAS Αθήνα - 27, 28 & 29 Απριλίου 2015 Δελτία Δεδομένων Ασφαλείας Ευρετήριο Ταξινόμησης & Επισήμανσης ECHA και SEVESO III Δ. Χατζηαντωνίου Γ.Χ.Κ. - Δ/ΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 11 η Ετήσια Σύσκεψη Επιθεωρητών REACH,

Διαβάστε περισσότερα

Εξάσκηση στα εργαλεία ΤΠ του κανονισμού REACH: IUCLID 6 Έλεγχος πληρότητας Κανονιστική επεξεργασία

Εξάσκηση στα εργαλεία ΤΠ του κανονισμού REACH: IUCLID 6 Έλεγχος πληρότητας Κανονιστική επεξεργασία Εξάσκηση στα εργαλεία ΤΠ του κανονισμού REACH: IUCLID 6 Έλεγχος πληρότητας Κανονιστική επεξεργασία Περιεχόμενα Λειτουργίες του IUCLID 6 Βοηθητικό εργαλείο επικύρωσης Δημιουργία φακέλου Κανονιστική επεξεργασία

Διαβάστε περισσότερα

CLP ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. ΟΛΕΣ οι επικίνδυνες ουσίες ανεξαρτήτως tonnage!

CLP ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. ΟΛΕΣ οι επικίνδυνες ουσίες ανεξαρτήτως tonnage! CLP ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Μέχρι την 3 η Ιανουαρίου 2011 πρέπει να ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ στον ECHA: ΟΛΕΣ οι ουσίες που υπόκεινται σε καταχώρηση βάσει REACH, ακόμη και αν η καταληκτική ημερομηνία είναι το 2013 ή το 2018!!!

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ Νίκος Σπετσέρης Διεύθυνση Ενεργειακών, Βιομηχανικών & Χημικών Προϊόντων Γενικό Χημείο του Κράτους Ενημερωτική Ημερίδα REACH 2018 Γ.Χ.Κ., Δ/νση ΕΒΧΠ Ιούλιος

Διαβάστε περισσότερα

Συγκέντρωση πληροφοριών. χρήση της ουσίας. Κατάρτιση φακέλου από καταχωρίζον µέλος

Συγκέντρωση πληροφοριών. χρήση της ουσίας. Κατάρτιση φακέλου από καταχωρίζον µέλος Συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά παρασκευή χρήση της ουσίας Κατάρτιση φακέλου από καταχωρίζον µέλος ιαδικτυακό σεµινάριο HelpNet κοινή υποβολή καταχωρίζοντα µέλη 28 29 Απριλίου 2010 Pedro Roselló Roselló

Διαβάστε περισσότερα

REACH-IT, Εγχειρίδιο χρήστη κλάδου

REACH-IT, Εγχειρίδιο χρήστη κλάδου REACH-IT, Εγχειρίδιο χρήστη κλάδου Μέρος 09 Σύνθετη αναζήτηση 2 REACH-IT, Εγχειρίδιο χρήστη κλάδου Έκδοση: 2.0 Έκδοση Αλλαγές 2.0 Ιούλιος 2012: Νέα διάταξη του εγγράφου. Επικαιροποίηση συνδέσμων και εικόνων.

Διαβάστε περισσότερα

Κατάρτιση κοινοποίησης ουσιών που περιέχονται σε αντικείμενα

Κατάρτιση κοινοποίησης ουσιών που περιέχονται σε αντικείμενα Κατάρτιση κοινοποίησης ουσιών που περιέχονται σε 2 Κατάρτιση κοινοποίησης ουσιών που περιέχονται σε Έκδοση 1.0 Αλλαγές στο παρόν έγγραφο Έκδοση Αλλαγές 1.0 Πρώτη έκδοση Κατάρτιση κοινοποίησης ουσιών που

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία καταχώρισης - Ένταξη σε ΦΑΠΟ (SIEF) Οργάνωση εργασιών μεταξύ συν-καταχωριζόντων

Διαδικασία καταχώρισης - Ένταξη σε ΦΑΠΟ (SIEF) Οργάνωση εργασιών μεταξύ συν-καταχωριζόντων Διαδικασία καταχώρισης - Ένταξη σε ΦΑΠΟ (SIEF) Οργάνωση εργασιών μεταξύ συν-καταχωριζόντων Δ. Χατζηαντωνίου Γενικό Χημείο του Κράτους Διεύθυνση Ενεργειακών, Βιομηχανικών & Χημικών Προϊόντων Ενημερωτική

Διαβάστε περισσότερα

Κοινοχρησία δεδομένων στο ΦΑΠΟ

Κοινοχρησία δεδομένων στο ΦΑΠΟ Διαδικτυακό σεμινάριο κύριου καταχωρίζοντος Κοινοχρησία και διάδοση δεδομένων Κοινοχρησία δεδομένων στο ΦΑΠΟ 30 Απριλίου 2010 Laurence Hoffstadt, ECHA 1 Επισκόπηση Υποχρεωτικές δραστηριότητες σε ένα ΦΑΠΟ

Διαβάστε περισσότερα

Βρείτε εύκολα όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες του REACH-IT από την αρχική σελίδα

Βρείτε εύκολα όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες του REACH-IT από την αρχική σελίδα Ανακαλύψτε το Σε αυτόν τον σύντομο οδηγό μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με το REACH-IT και να αποκτήσετε μια γενική εικόνα για το σύστημα Βρείτε εύκολα όλες

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτική καθοδήγηση Προσδιορισμός και ονοματοδοσία ουσιών βάσει των κανονισμών REACH και CLP

Συνοπτική καθοδήγηση Προσδιορισμός και ονοματοδοσία ουσιών βάσει των κανονισμών REACH και CLP Συνοπτική καθοδήγηση Προσδιορισμός και ονοματοδοσία ουσιών βάσει των κανονισμών REACH και CLP Για τις πλέον πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με την αξιολόγηση της ασφάλειας των χημικών ουσιών, ανατρέξτε στον

Διαβάστε περισσότερα

10 λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να κάνει Late Pre-registration

10 λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να κάνει Late Pre-registration NEWSLETTER Νέα εποχή για το REACH Μάρτιος 2009 10 λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να κάνει Late Pre-registration Μπορεί η περίοδος της προ-καταχώρισης να τελείωσε, όμως υπάρχει η λύση της «καθυστερημένης

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft PowerPoint 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Δρ Δήμητρα Δανιήλ Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ

Δρ Δήμητρα Δανιήλ Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ Εισαγωγή στον Κανονισμό 1272/2008 ( CLP ) Βασικές αρχές, ρόλοι και υποχρεώσεις Δρ Δήμητρα Δανιήλ Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ CLP C Classification ταξινόμηση L labeling

Διαβάστε περισσότερα

JLR EPC. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης. Περιεχόμενα. Greek Version 2.0. Αναλυτικός οδηγός Οδηγός οθόνης

JLR EPC. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης. Περιεχόμενα. Greek Version 2.0. Αναλυτικός οδηγός Οδηγός οθόνης JLR EPC Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Περιεχόμενα Αναλυτικός οδηγός.......2-7 Οδηγός οθόνης......8-11 Greek Version 2.0 1. Εισαγωγή στην εφαρμογή Προβλήματα σύνδεσης; Ξεκινήστε το πρόγραμμά σας περιήγησης

Διαβάστε περισσότερα

Κοινοποίηση ουσιών στο ευρετήριο ταξινόμησης και επισήμανσης Πρακτικός οδηγός 7

Κοινοποίηση ουσιών στο ευρετήριο ταξινόμησης και επισήμανσης Πρακτικός οδηγός 7 Annankatu 18, P.O. Box 400, FI-00121 Helsinki, Finland Tel. +358 9 686180 Fax +358 9 68618210 echa.europa.eu Κοινοποίηση ουσιών στο ευρετήριο ταξινόμησης και επισήμανσης Πρακτικός οδηγός 7 Ιούνιος 2012

Διαβάστε περισσότερα

Στις παρακάτω οδηγίες αναλύεται η διαδικασία εισαγωγής δεδομένων μέσω του εργαλείου FastImport.

Στις παρακάτω οδηγίες αναλύεται η διαδικασία εισαγωγής δεδομένων μέσω του εργαλείου FastImport. Fast Import Στις παρακάτω οδηγίες αναλύεται η διαδικασία εισαγωγής δεδομένων μέσω του εργαλείου FastImport. 2 Περιεχόμενα 3. Επιλογή εγκατάστασης λογιστικής και μεθόδου εισαγωγής αρχείου εγγραφών... 4

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ 2013 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ Περιήγηση στις δυνατότητες του λογισμικού και στον τρόπο χρήσης του ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κοινοποίηση ταξινόμησης & επισήμανσης- όρια συγκέντρωσης ουσιών

Κοινοποίηση ταξινόμησης & επισήμανσης- όρια συγκέντρωσης ουσιών Κοινοποίηση ταξινόμησης & επισήμανσης- όρια συγκέντρωσης ουσιών Eλένη Φούφα Δ/νση περιβάλλοντος Γ.Χ.Κ. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΥΣΙΩΝ - CLP Ποιος έχει την υποχρέωση κοινοποίησης ουσιών Ποιες ουσίες πρέπει να κοινοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Αρχικά, μεταβαίνετε στην ομώνυμη επιλογή της Καρτέλας ΦΟΡΕΙΣ. Επιλέγοντας Βιβλιοθήκη Μονάδας εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα «Λίστα βιβλίων».

Αρχικά, μεταβαίνετε στην ομώνυμη επιλογή της Καρτέλας ΦΟΡΕΙΣ. Επιλέγοντας Βιβλιοθήκη Μονάδας εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα «Λίστα βιβλίων». Η λειτουργικότητα δίνει τη δυνατότητα καταγραφής, εμφάνισης και διαχείρισης των βιβλίων που διατηρείτε στη σχολική σας μονάδα καθώς και τον τρόπο απόκτησης αυτών. Αρχικά, μεταβαίνετε στην ομώνυμη επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Αξιόγραφων

Διαχείριση Αξιόγραφων Διαχείριση Αξιόγραφων 1 Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Διαχείρισης Αξιόγραφων στην εφαρμογή extra Λογιστική Διαχείριση. Παρακάτω προτείνεται μια

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακό σεμινάριο κύριου καταχωρίζοντος. Διάδοση. 30 Απριλίου 2010

Διαδικτυακό σεμινάριο κύριου καταχωρίζοντος. Διάδοση. 30 Απριλίου 2010 Διαδικτυακό σεμινάριο κύριου καταχωρίζοντος Κοινοχρησία και διάδοση δεδομένων Διάδοση 30 Απριλίου 2010 Catherine Cornu, ECHA Σύντομη περιγραφή Διάδοση = δημοσίευση πληροφοριών από τους φακέλους καταχώρισης

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή προγράμματος δημιουργίας μοναδικού κωδικού ταυτοποίησης τύπου (UFI) Οδηγός χρήστη

Εφαρμογή προγράμματος δημιουργίας μοναδικού κωδικού ταυτοποίησης τύπου (UFI) Οδηγός χρήστη Εφαρμογή προγράμματος δημιουργίας μοναδικού κωδικού ταυτοποίησης τύπου (UFI) Οδηγός χρήστη Έκδοση 1.1 6/10/2016 Πίνακας περιεχομένων 1 Εισαγωγή... 3 2 Δημιουργία UFI... 4 2.1 Εκκίνηση της εφαρμογής και

Διαβάστε περισσότερα

Προ-καταχώριση. Ιωάννα Αγγελοπούλου Δ/νση Περιβάλλοντος

Προ-καταχώριση. Ιωάννα Αγγελοπούλου Δ/νση Περιβάλλοντος Προ-καταχώριση Ιωάννα Αγγελοπούλου Δ/νση Περιβάλλοντος e-mail :gxk@ath.forthnet.gr 1 Περίληψη Γενικά Προκαταχώριση Καταχώριση Φάκελος καταχώρισης 2 Υποχρέωση καταχώρισης Από 1 η Ιουνίου 2008 επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙΣ ΦΟΡΕΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΦΕΔ)» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης MySQL Manager Αναλυτικός οδηγός χρήσης: MySQL Manager Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail &

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Εγχειρίδιο για την ενημέρωση του κόμβου «ΟΔΥΣΣΕΥΣ» μέσω του http://odysseusbo.culture.gr/ Αικ. Χαμπούρη Ιωαννίδου ΜΑ ΜSc, Ευαγγελία

Διαβάστε περισσότερα

Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC

Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC Πλοήγηση με χρήση γραφικών στοιχείων Ο κατάλογος επόμενης γενιάς GM Next Gen EPC διαθέτει διάφορες λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί για ταχύτερη και ευκολότερη εύρεση

Διαβάστε περισσότερα

Κοινοποίηση ταξινόμησης & επισήμανσηςόρια

Κοινοποίηση ταξινόμησης & επισήμανσηςόρια Κοινοποίηση ταξινόμησης & επισήμανσηςόρια συγκέντρωσης ουσιών Eλένη Φούφα Δ/νση περιβάλλοντος Γ.Χ.Κ. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΥΣΙΩΝ -CLP Ποιος έχει την υποχρέωση κοινοποίησης ουσιών Ποιες ουσίες πρέπει να κοινοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης MSSQL Manager Αναλυτικός οδηγός χρήσης: MS SQL Manager Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail

Διαβάστε περισσότερα

Προσδιορισμός και ονοματοδοσία ουσιών δυνάμει των κανονισμών REACH και CLP

Προσδιορισμός και ονοματοδοσία ουσιών δυνάμει των κανονισμών REACH και CLP Σ Υ Ν Ο Π Τ Ι Κ Η Κ Α Θ Ο Δ Η Γ Η Σ Η Προσδιορισμός και ονοματοδοσία ουσιών Στόχος του παρόντος εγγράφου είναι να εξηγήσει με απλούς όρους τις βασικές αρχές που διέπουν τον προσδιορισμό και την ονοματοδοσία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ FTP ΣΥΝΔΕΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ FTP ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ FTP ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ FTP...3 ΒΗΜΑ 1 Ο ΕΠΙΛΟΓΗ FTP CLIENT...3 ΒΗΜΑ 2 ο ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ FTP CLIENT...3 ΒΗΜΑ 3 ο ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ...8 ΑΠΟΡΙΕΣ ΒΟΗΘΕΙΑ...10 2 / 10 ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ FTP Για να

Διαβάστε περισσότερα

Sricam R CONCEPTUM. SricamPC. Εγχειρίδιο εφαρμογής

Sricam R CONCEPTUM. SricamPC. Εγχειρίδιο εφαρμογής Sricam Sricam Sricam Sricam Εγχειρίδιο εφαρμογής SricamPC 1. Τι μπορείτε να κάνετε με το SricamPC Το SricamPC είναι δωρεάν λογισμικό συμβατό με Microsoft Windows 7, 8 και 10. Το SricamPC σας επιτρέπει:

Διαβάστε περισσότερα

Εννοιολογικός Χάρτης Cmap Tools

Εννοιολογικός Χάρτης Cmap Tools Εννοιολογικός Χάρτης Cmap Tools Angelos Giannoulas http://cmap.ihmc.us/ http://cmap.ihmc.us/download/ Εγκατάσταση του λογισμικού Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο εγκατάστασης της εφαρμογής Εγκατάσταση του

Διαβάστε περισσότερα

Εναλλακτικά έχετε τη δυνατότητα να πάρετε Backup τον υποκατάλογο Database, ο οποίος βρίσκεται στον κατάλογο Dcesoexo (π.χ. \Dcesoexo\Database).

Εναλλακτικά έχετε τη δυνατότητα να πάρετε Backup τον υποκατάλογο Database, ο οποίος βρίσκεται στον κατάλογο Dcesoexo (π.χ. \Dcesoexo\Database). Δείτε τις Νέες Δυνατότητες της Έκδοσης 3.10 του Academia Financials Διαχείριση Έργων Μελίσσια, 22 Φεβρουαρίου 2012 Περιεχόμενα Φακέλου Ο φάκελος που παραλάβατε περιέχει 1 CD. Αντίγραφα Ασφαλείας Λόγω των

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy

Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy Σ ε λ ί δ α 1 Οδηγός Εγκατάστασης και Χρήσης του Arebas Easy Περιεχόμενα 1. Download Arebas Easy... 2 2. Εγκατάσταση Arebas Easy... 3 3. Εγγραφή στον Arebas Server... 7 4. Παραμετροποίηση Arebas Easy...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για τις Αρμόδιες Υπηρεσίες Αξιολόγησης Αιτήσεων

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για τις Αρμόδιες Υπηρεσίες Αξιολόγησης Αιτήσεων Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για τις Αρμόδιες Υπηρεσίες Αξιολόγησης Αιτήσεων για την ηλεκτρονική υπηρεσία αξιολόγησης αίτησης για τη χορήγηση φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος 1 Εισαγωγή... 3 2 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα ΣΕΧΒ, 5 Νοεμβίου 2012, ΕΒΕΠ

Ημερίδα ΣΕΧΒ, 5 Νοεμβίου 2012, ΕΒΕΠ Καταληκτική ημερομηνία καταχώρισης 2013 - προετοιμασίες Χριστίνα Τσιτσιμπίκου, MSc, PhD, ERT Δ/νση Περιβάλλοντος ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ 1 Υποχρέωση για καταχώριση το 2013 Σταδιακά εισαγόμενες ουσίες

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιάζοντας Εφαρμογές για το Διαδίκτυο

Σχεδιάζοντας Εφαρμογές για το Διαδίκτυο FrontPage 2003 Πρακτικός Οδηγός Χρήσης Το FrontPage είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων και δικτυακών τόπων που επιτρέπει το σχεδιασμό ιστοσελίδων μέσα από γραφικό περιβάλλον αλλά και την ταυτόχρονη

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση μεθόδου στο Maxwell CSC

Εγκατάσταση μεθόδου στο Maxwell CSC ΤΕΧΝΙΚΌ ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ Εγκατάσταση μεθόδου στο Maxwell CSC Αναθεώρηση 11/16 TM401 Εγκατάσταση μεθόδου στο Maxwell CSC Όλη η τεχνική τεκμηρίωση είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση: www.promega.com/protocols/ Επισκεφτείτε

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητικό Αποθετήριο Πανεπιστημίου Πειραία

Ερευνητικό Αποθετήριο Πανεπιστημίου Πειραία Ερευνητικό Αποθετήριο Πανεπιστημίου Πειραία Οδηγίες κατάθεσης δημοσίευσης στο ΠΕΡΙΛΗΨΗ σύστημα Ερευνητικού Αποθετηρίου CRIS ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 2016 Οδηγίες κατάθεσης δημοσίευσης

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 5.6.2015 L 139/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/864 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 4ης Ιουνίου 2015 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 340/2008 σχετικά με τα τέλη

Διαβάστε περισσότερα

Δρ Δήμητρα Δανιήλ Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ

Δρ Δήμητρα Δανιήλ Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ REACH - Καν. 1907/06 Registration- Εvaluation-Authorisation-Restriction of Chemicals Δρ Δήμητρα Δανιήλ Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος ΓΕΝΙΚΟ ΧΗΜΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ REACH - Καν. 1907/06 Registration-

Διαβάστε περισσότερα

EBSCOhost Research Databases

EBSCOhost Research Databases Η EBSCOhost είναι ένα online σύστημα αναζήτησης σε έναν αριθμό βάσεων δεδομένων, στις οποίες είναι συμβεβλημένο κάθε φορά το ίδρυμα. Διαθέτει πολύγλωσσο περιβάλλον αλληλεπίδρασης (interface) με προεπιλεγμένη

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής. Έκδοση Επιταγών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Έκδοσης Επιταγών στην εφαρμογή Λογιστική Διαχείριση της σειράς HyperΛογιστική. Παρακάτω προτείνεται

Διαβάστε περισσότερα

Μάιος Βάσει του κανονισμού REACH, οι καταχωρίζοντες επιβαρύνονται με το κόστος των δεδομένων που χρειάζονται για να προβούν σε καταχώριση:

Μάιος Βάσει του κανονισμού REACH, οι καταχωρίζοντες επιβαρύνονται με το κόστος των δεδομένων που χρειάζονται για να προβούν σε καταχώριση: 1 (6) Επιμερισμός του κόστους μεταξύ Εισαγωγή Βάσει του κανονισμού REACH, οι καταχωρίζοντες επιβαρύνονται με το κόστος των δεδομένων που χρειάζονται για να προβούν σε καταχώριση: Οι καταχωρίζοντες της

Διαβάστε περισσότερα

φακέλου, Μέρος I Μονοσυστατικές ουσίες Suvi Takala 1

φακέλου, Μέρος I Μονοσυστατικές ουσίες Suvi Takala  1 Βασικές έννοιες και κατάρτιση φακέλου, Μέρος I Μονοσυστατικές ουσίες Suvi Takala http://echa.europa.eu 1 Βασικές έννοιες και κατάρτιση φακέλου, Μέρος I Βασικές έννοιες Κύριο(α) συστατικό(ά) Προσμείξεις

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης Εκκαθάρισης Παραγγελιών

Εγχειρίδιο χρήσης Εκκαθάρισης Παραγγελιών Εγχειρίδιο χρήσης Εκκαθάρισης Παραγγελιών για τη δράση Πίνακας περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Παραγγελίες... 4 3. Παραστατικά... 6 4. Προσωρινή Εκκαθάριση Παραγγελίας... 12 4.1 Δημιουργία Προσωρινής

Διαβάστε περισσότερα

METALIB Σύστημα μετα-αναζήτησης για ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης

METALIB Σύστημα μετα-αναζήτησης για ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης METALIB Σύστημα μετα-αναζήτησης για ηλεκτρονικές πηγές πληροφόρησης Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης, Πανεπιστημίου Λευκωσίας E-mail: libithelp@unic.ac.cy Τηλ: 22444772 Έκδοση: Μάρτιος 2013 (ES, GC, KP)

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εισαγωγή Χρηστών σε LDAP Server με χρήση. LdapAdmin TEMPLATE

Οδηγός Εισαγωγή Χρηστών σε LDAP Server με χρήση. LdapAdmin TEMPLATE Οδηγός Εισαγωγή Χρηστών σε LDAP Server με χρήση LdapAdmin TEMPLATE Version 1 23/6/2017 Περιεχόμενα Ldap Admin... 2 Σύνδεση στον Ldap Server με την χρήση του Ldap Admin... 2 Εισαγωγή Χρήστη τύπου Employee-Affiliate

Διαβάστε περισσότερα

Δραστηριότητα 9 Δημιουργία και διαχείριση blog μέσω του Blogger. Δημιουργία ιστολογίου

Δραστηριότητα 9 Δημιουργία και διαχείριση blog μέσω του Blogger. Δημιουργία ιστολογίου Δραστηριότητα 9 Δημιουργία και διαχείριση blog μέσω του Blogger Δημιουργία ιστολογίου 1. Ανοίξτε το φυλλομετρητή Google Chrome, πληκτρολογήστε στη γραμμή διευθύνσεων τη διεύθυνση www.blogger.com και πατήστε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Η-Βιβλίων Ebrary ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Οδηγός Χρήσης Η-Βιβλίων Ebrary ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Οδηγός Χρήσης Μάιος, 2014 TABLE OF CONTENTS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ EBRARY... 3 1. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 3 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ADOBE DIGITAL EDITIONS... 3 2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ EBRARY...

Διαβάστε περισσότερα

WORDPRESS ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

WORDPRESS ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ WORDPRESS ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Το Wordpress σας δίνει την δυνατότητα να εμπλουτίσετε τα άρθρα σας με εικόνες. Τις εικόνες αυτές είτε τις δημιουργήσει είτε τις έχετε προμηθευτεί

Διαβάστε περισσότερα

Προσοχή: Αν επιχειρείτε να χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά το σύστημα, ακολουθείστε τις οδηγίες εγκατάστασης.

Προσοχή: Αν επιχειρείτε να χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά το σύστημα, ακολουθείστε τις οδηγίες εγκατάστασης. Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει εγκαταστήσει και δίνει πρόσβαση μέσω δικτύου σε τίτλους CD-ROMs, στους οποίους περιλαμβάνονται βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων, multimedia

Διαβάστε περισσότερα

Το σύστημα Βοήθειας του Internet Explorer

Το σύστημα Βοήθειας του Internet Explorer Περιεχόμενα Λίγα λόγια για το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: Διαδίκτυο Internet... 9 Κεφάλαιο 2: Υπηρεσίες και εφαρμογές του Διαδικτύου... 18 Κεφάλαιο 3: O φυλλομετρητής Internet Explorer... 29 Κεφάλαιο 4:

Διαβάστε περισσότερα

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 CubisLITE Client Οδηγίες Χρήσεως Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γενικά 1. Τι είναι ο CubisLITE Server 2. Τι είναι ο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για τις Αρμόδιες Υπηρεσίες Αξιολόγησης Αιτήσεων

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για τις Αρμόδιες Υπηρεσίες Αξιολόγησης Αιτήσεων Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για τις Αρμόδιες Υπηρεσίες Αξιολόγησης Αιτήσεων για την ηλεκτρονική υπηρεσία αξιολόγησης αίτησης για τη χορήγηση φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

Ο εξειδικευμένος οδηγός σας για τη νομοθεσία περί χημικών ουσιών της Ε.Ε.

Ο εξειδικευμένος οδηγός σας για τη νομοθεσία περί χημικών ουσιών της Ε.Ε. Ο εξειδικευμένος οδηγός σας για τη νομοθεσία περί χημικών ουσιών της Ε.Ε. Πολλές εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών παρέχουν γενική κανονιστική υποστήριξη, αλλά λίγες μόνο παρέχουν τις έγκαιρες

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Excel Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή. Βιβλίο εργασίας

Microsoft Excel Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή. Βιβλίο εργασίας Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Microsoft Excel 2010... 7 Κεφάλαιο 2 Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 19 Κεφάλαιο 3 ημιουργία νέου βιβλίου εργασίας και καταχώριση δεδομένων... 24 Κεφάλαιο 4 Συμβουλές για την καταχώριση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Πελοποννήσου Τμήμα Πληροφορικής. Οδηγίες Εγκατάστασης VPN Σύνδεσης στο ΤΕΙ Πελοποννήσου

ΤΕΙ Πελοποννήσου Τμήμα Πληροφορικής. Οδηγίες Εγκατάστασης VPN Σύνδεσης στο ΤΕΙ Πελοποννήσου Οδηγίες Εγκατάστασης VPN Σύνδεσης στο ΤΕΙ Πελοποννήσου 1. Λήψη Λογισμικού VPN Σύνδεσης Η λήψη του λογισμικού VPN μπορεί να γίνει από το παρακάτω link: https://www.shrew.net/download/vpn/vpn-client-2.2.2-release.exe

Διαβάστε περισσότερα

suitedxt Οδηγίες χρήσης NeoSoft, LLC NS Αναθ. 1 Copyright 2018 NeoSoft, LLC Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

suitedxt Οδηγίες χρήσης NeoSoft, LLC NS Αναθ. 1 Copyright 2018 NeoSoft, LLC Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος suitedxt Οδηγίες χρήσης NeoSoft, LLC NS-03-038-0005 Αναθ. 1 Copyright 2018 NeoSoft, LLC Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος Ιστορικό αναθεώρησης Αναθ. Ημερομηνία Περιγραφή αλλαγής 1 14ΣΕΠΤ2018 Ενημερώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Βήμα 4 ο... 5. Βήμα 5 ο... 6 Τι πρέπει να προσέξουμε... 6. Page 1 ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Περιεχόμενα. Βήμα 4 ο... 5. Βήμα 5 ο... 6 Τι πρέπει να προσέξουμε... 6. Page 1 ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Περιεχόμενα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ... 2 Τμήμα Υποστήριξης (Help Desk and Client Support)... 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 Σχετικά με την εφαρμογή... 3 Περιγραφή διαδικασίας... 3 Βήμα 1 ο... 4 Βήμα 2 ο... 4 Βήμα 3 ο...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ ΕΣΠΑ 2014 2020: Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΡΑΞΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ

ΟΠΣ ΕΣΠΑ 2014 2020: Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΡΑΞΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ ΕΣΠΑ 2014 2020: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΡΑΞΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Για τους πελάτες που πραγματοποιούν συνδέσεις δικτύου σε λειτουργικό σύστημα Windows

Για τους πελάτες που πραγματοποιούν συνδέσεις δικτύου σε λειτουργικό σύστημα Windows Για τους πελάτες που πραγματοποιούν συνδέσεις δικτύου σε λειτουργικό σύστημα Windows Όταν χρησιμοποιείτε διαφορετικό λειτουργικό σύστημα ή αρχιτεκτονική για τον server και τον client, οι συνδέσεις δικτύου

Διαβάστε περισσότερα

Νέα πολιτική για τη διαχείριση των χημικών - Καν. REACH

Νέα πολιτική για τη διαχείριση των χημικών - Καν. REACH Νέα πολιτική για τη διαχείριση των χημικών - Καν. REACH Ιωάννα Αγγελοπούλου Γενικό Χημείο του Κράτους Δ/νση Περιβάλλοντος E-mail : elhelpdesk@ath.forthnet.gr 1 Γιατί νέα πολιτική για τα χημικά; Οδ. 67/548/ΕΟΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ-ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΑΠΟ PM100/PM200/PM500 ΚΑΙ HEPOS ΣΤΟ GNSS SOLUTIONS ΓΙΑ POST PROCESSING

ΕΙΣΑΓΩΓΗ-ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΑΠΟ PM100/PM200/PM500 ΚΑΙ HEPOS ΣΤΟ GNSS SOLUTIONS ΓΙΑ POST PROCESSING ΕΙΣΑΓΩΓΗ-ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΑΠΟ PM100/PM200/PM500 ΚΑΙ HEPOS ΣΤΟ GNSS SOLUTIONS ΓΙΑ POST PROCESSING ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ PROJECT. (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ OPEN AN EXISTING PROJECT ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΕΝΑ ΥΠΑΡΧΟΝ) ΟΝΟΜΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Επιλογών Διαμόρφωσης

Διαχείριση Επιλογών Διαμόρφωσης 1 Περίληψη Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης επιλογών διαμόρφωσης εγγραφών Εσόδων Εξόδων & Άρθρων Γενικής Λογιστικής στην εφαρμογή της σειράς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρµογών για ιευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρµογών για ιευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Πρόσβαση στην Καταγραφή και Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρµογών για ιευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ Περιεχόµενα Περιεχόµενα... - 1 - Εισαγωγή... - 2 - Σηµείο πρόσβασης και αναγνώριση

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ & ΑΔΕΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ & ΑΔΕΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ & ΑΔΕΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Η Υπηρεσία διαχείρισης αιτήσεων & αδειών προσωπικού δίνει τη δυνατότητα στους συναλλασσόμενους με τη Διοικητική Υπηρεσία του Ιδρύματος να

Διαβάστε περισσότερα

Joomla! with K2 - User Guide

Joomla! with K2 - User Guide Joomla! with K2 - User Guide τελευταία ανανέωση: 27/03/2014 από την ICAP WEB Solutions 1 Η κατασκευή της δυναμικής σας ιστοσελίδας έχει ολοκληρωθεί και μπορείτε πλέον να προχωρήσετε σε αλλαγές ή προσθήκες

Διαβάστε περισσότερα

Διάδοση και εμπιστευτικότητα στο πλαίσιο του κανονισμού REACH

Διάδοση και εμπιστευτικότητα στο πλαίσιο του κανονισμού REACH Διάδοση και εμπιστευτικότητα στο πλαίσιο του κανονισμού REACH Ημερομηνία έκδοσης Απρίλιος 2016 1 Διάδοση και εμπιστευτικότητα στο πλαίσιο του κανονισμού REACH Annankatu 18, P.O. Box 400, I-00121 Helsinki,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (ΣΗΔΕ) ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (ΣΗΔΕ) ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (ΣΗΔΕ) ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Yπηρεσία υποστήριξης χρηστών τυ Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων (helpdesk):

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 5. Δημιουργία φορμών για τη βάση δεδομένων DVDclub

Κεφάλαιο 5. Δημιουργία φορμών για τη βάση δεδομένων DVDclub Κεφάλαιο 5. Δημιουργία φορμών για τη βάση δεδομένων DVDclub Σύνοψη Σ αυτό το κεφάλαιο θα περιγράψουμε τη δημιουργία φορμών, προκειμένου να εισάγουμε δεδομένα και να εμφανίζουμε στοιχεία από τους πίνακες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΗΑ ΧΡΗΣΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ/ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ/ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΡΤΑΣ/ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΚΟΗΑ ΧΡΗΣΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ/ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ/ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΡΤΑΣ/ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΟΗΑ ΧΡΗΣΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ/ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ/ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΡΤΑΣ/ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ Σημεία αναζήτησης του Χρήστη στη Σελίδα Διεπαφής Σύνδεσμος Χρήστες (από το μενού στην κορυφή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ Π.Δ.80/2016

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ Π.Δ.80/2016 ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ Π.Δ.80/2016 Περιεχόμενα 1. Νέα δυνατότητα. Δυνατότητα ενεργοποίησης του κυκλώματος για το «Π.Δ. 80».... 2 2. Παραμετροποίηση εκτυπώσεων για προεδρικό διάταγμα....

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητικό Αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου. Οδηγίες κατάθεσης δημοσίευσης στο σύστημα Ερευνητικού Αποθετηρίου CRIS

Ερευνητικό Αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου. Οδηγίες κατάθεσης δημοσίευσης στο σύστημα Ερευνητικού Αποθετηρίου CRIS Ερευνητικό Αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου Οδηγίες κατάθεσης δημοσίευσης στο σύστημα Ερευνητικού Αποθετηρίου CRIS 2014 1. Είσοδος στο σύστημα 1. Ανοίγουμε ένα γνωστό φυλλομετρητή (browser) όπως Mozilla Firefox,

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιάζοντας Εφαρμογές για το Διαδίκτυο

Σχεδιάζοντας Εφαρμογές για το Διαδίκτυο Το περιβάλλον εργασίας Ανοίγοντας την Ελληνική Έκδοση του FrontPage, για πρώτη φορά, η εικόνα που θα συναντήσουμε είναι αυτή της Εικόνας 1 με τα Μενού Εντολών και τη Γραμμή Εργαλείων, στο πάνω μέρος της

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Η Microsoft Access 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Δημιουργήσαμε, λοιπόν, αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Αλλαγή του

Διαβάστε περισσότερα

Παρατηρώντας την κίνηση των παιδιών Πλοήγηση

Παρατηρώντας την κίνηση των παιδιών Πλοήγηση Παρατηρώντας την κίνηση των παιδιών Πλοήγηση Η ενότητα αυτή παρουσιάζει το λογισμικό και σας εξηγεί πώς μπορείτε να πλοηγηθείτε σε αυτό. Παρέχει πληροφορίες για κάθε οθόνη, επεξηγεί όλα τα κουμπιά και

Διαβάστε περισσότερα

Εικονικό Εργαστήριο Χωρικής Ανάλυσης. Εγχειρίδιο Χρήστη ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

Εικονικό Εργαστήριο Χωρικής Ανάλυσης. Εγχειρίδιο Χρήστη ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ Εικονικό Εργαστήριο Χωρικής Ανάλυσης Εγχειρίδιο Χρήστη ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Είσοδος στο Σύστημα... 3 Εγγραφή Χρήστη... 4 Σύνδεση Χρήστη... 6 Επαναφορά Κωδικού Πρόσβασης... 7 Βασικά Χαρακτηριστικά...

Διαβάστε περισσότερα

ηµιουργίακαισυµµετοχήστην κοινήυποβολήστο REACH-IT

ηµιουργίακαισυµµετοχήστην κοινήυποβολήστο REACH-IT ηµιουργίακαισυµµετοχήστην κοινήυποβολήστο REACH-IT Javier SANCHEZ Καταχώριση & εργαλεία τεχνολογίας των πληροφοριών ιαδικτυακό σεµινάριο κύριου καταχωρίζοντος Επιχειρησιακοί κανόνες 22 Απριλίου 2010 ηµιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα βιβλίων εργασίας και ονόματα κελιών

Πρότυπα βιβλίων εργασίας και ονόματα κελιών Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Ρυθμίσεις γραμμών εργαλείων και μενού...9 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παραθύρων και προβολές...25 Κεφάλαιο 3: Εισαγωγή δεδομένων...44 Κεφάλαιο 4: Προσαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Interfox.gr. Κωδικοποίηση Κάμερας

Interfox.gr. Κωδικοποίηση Κάμερας Κωδικοποίηση Κάμερας 1. Κατεβάζουμε την εφαρμογή yoosee από το App store (IOS) ή από την σελίδα www.yoosee.co (Android) 2. Κάνουμε register με χρήση του e-mail μας και με εναν κωδικό. Θα εμφανιστεί μήνυμα

Διαβάστε περισσότερα

Διαγραφή Επιλέγετε Διαγραφή για να διαγράψετε μία ήδη υπάρχουσα διαδικασία εισαγωγής ASCII

Διαγραφή Επιλέγετε Διαγραφή για να διαγράψετε μία ήδη υπάρχουσα διαδικασία εισαγωγής ASCII Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) > Αρχεία Αρχεία Εισαγωγή από αρχείο ASCII Με την εργασία αυτή έχετε την δυνατότητα να εισάγετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (ΦΕΔ, ΕΦ ΔΣ, ΕΦ ΣΧ)» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Kεφάλαιο 11 Λίστες και Ανάλυση Δεδομένων Kεφάλαιο 12 Εργαλεία ανάλυσης πιθανοτήτων Kεφάλαιο 13 Ανάλυση δεδομένων...

Kεφάλαιο 11 Λίστες και Ανάλυση Δεδομένων Kεφάλαιο 12 Εργαλεία ανάλυσης πιθανοτήτων Kεφάλαιο 13 Ανάλυση δεδομένων... Μέρος 2 Kεφάλαιο 11 Λίστες και Ανάλυση Δεδομένων... 211 Kεφάλαιο 12 Εργαλεία ανάλυσης πιθανοτήτων... 241 Kεφάλαιο 13 Ανάλυση δεδομένων... 257 Kεφάλαιο 14 Συναρτήσεις Μέρος Β... 285 Kεφάλαιο 15 Ευρετήριο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΗΜ/ΝΙΑ: / /2016. Δραστηριότητα 1 Δημιουργήστε με το gantter.com ένα διάγραμμα Gantt ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΗΜ/ΝΙΑ: / /2016. Δραστηριότητα 1 Δημιουργήστε με το gantter.com ένα διάγραμμα Gantt ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: Φύλλο Εργασίας - ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ Gantt ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΗΜ/ΝΙΑ: / /2016 Το Gantter είναι ένα δωρεάν εργαλείο λογισμικού στο Υπολογιστικό σύννεφο (cloud-based) διοίκησης-διαχείρισης έργου, στο οποίο μπορούμε να

Διαβάστε περισσότερα