Διαδικασία και κόστος εγγραφής

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Διαδικασία και κόστος εγγραφής"

Transcript

1 Διαδικασία και κόστος εγγραφής ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να στείλουν τις αιτήσεις εγγραφής μέσω στη διεύθυνση: ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Η καταληκτική ημερομηνία για όλες τις συμμετοχές είναι η 15 η Φεβρουαρίου Σχετικά με τις διαφορετικές κατηγορίες συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λαμβάνοντας υπόψη την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής. Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει οποιαδήποτε κατηγορία ή να περιορίσει τον αριθμό συμμετοχών ή να επεκτείνει, να τροποποιήσει ή να ακυρώσει κάποιον από τους όρους, χωρίς να θεωρείται υπεύθυνος για τυχόν αξιώσεις αποζημίωσης. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ 30,00 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (ART CLASS) ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΚΡΥΩΝ 30,00 ΠΙΑΤΩΝ (DISPLAY CLASS) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 30,00 (PROFESSIONAL CLASS) ΜΑΘΗΤΕΣ (STUDENT CLASS) 30,00 ΜΑΘΗΤΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ ΤΗΣ 70,00 ΧΡΟΝΙΑΣ (STUDENT CHEF OF THE YEAR) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ 70,00 ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (CHEF OF THE YEAR) ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ 100,00 ΧΡΟΝΙΑΣ (BEST SCHOOL OF THE YEAR) ΜΑΘΗΤΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ 50,00 ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ(JUNIOR PASTRY OF THE YEAR) ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (TEAM 100,00 GRAND PRIX)

2 Διαδικασία και κόστος εγγραφής ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ Μεταφορά μέσω τραπέζης Όλες οι πληρωμές πρέπει να γίνουν στον παρακάτω λογαριασμό: Τράπεζα: Εθνική τράπεζα Ελλάδος Αριθμός λογαριασμού: 223/ IBAN: GR SWIFT-BIC: ETHNGRAA Δικαιούχος: Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς» Παρακαλώ στείλτε την επιβεβαίωση πληρωμής μέσω στη διεύθυνση: ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: δεν επιστρέφεται αν ο διαγωνισμός ματαιωθεί για λόγους πέρα από τον έλεγχο του οργανωτή ή αν ο διαγωνιζόμενος αποσυρθεί. Κρατείται για να καλύψει διαχειριστικά έξοδα.

3 Βραβεία και Βεβαιώσεις ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ: Τα βραβεία θα δοθούν με βάση το επίπεδο επιτυχίας. Όπου δεν επιτευχθεί, δεν θα δοθεί βραβείο. ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ( βαθμοί) ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΟ (80-89 βαθμοί) ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΟ (70-79 βαθμοί) ΒΕΒΑΙΩΣΗ-ΕΠΑΙΝΟΣ (60-69 βαθμοί) Τρόπαιο κορυφαίας σχολής, με βάση των αριθμό των μεταλλίων Τρόπαιο κορυφαίου Αρχιμάγειρα της χρονιάς Τρόπαιο κορυφαίας σχολής της χρονιάς Τρόπαιο κορυφαίου μαθητή της χρονιάς Τρόπαιο κορυφαίας ομάδας Grand Prix Τρόπαιο κορυφαίου Ζαχαροπλάστη μαθητή της χρονιάς Τα τρόπαια θα δοθούν στις υψηλότερες βαθμολογίες κάθε κατηγορίας.

4 Γενικοί όροι και κανονισμοί Ο διαγωνισμός είναι ΑΝΟΙΚΤΟΣ σε όλους τους επαγγελματίες Αρχιμάγειρες του κλάδου της εστίασης, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα τροφοδοσίας φαγητού, και σε μαθητές σχολών μαγειρικής. Οι μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών σχολών πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό παρακολούθησης της σχολής. Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει, τροποποιήσει ή να προσθέσει κάποιο όρο ή κανονισμό. Η τροποποίηση ή αλλαγή είναι οριστική. Ο οργανωτής δικαιούται να ματαιώσει ή να αναβάλει την έκθεση ή να τροποποιήσει τη διάρκεια, το χρόνο ή το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Ο οργανωτής δεν είναι σε καμία περίπτωση υπεύθυνος για την απώλεια ή φθορά των εκθεμάτων, των πιάτων ή των προσωπικών αντικειμένων. Παρόλο αυτά, θα ληφθούν προληπτικά μέτρα για να αποφευθούν απώλειες ή φθορές. Οι εκθέτες και διαγωνιζόμενοι στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης αναθέτουν όλα τα δικαιώματα που αφορούν μενού, συνταγές, βίντεο, φωτογραφίες, ηχοληψίες, διαφημιστικά κλπ στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι, καθώς και οι βοηθοί ΠΡΕΠΕΙ να φοράνε στολή μαγειρικής (δεν επιτρέπεται το τζην) με σκούφο, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, καθώς και στην τελετή απονομής των βραβείων (θα ληφθεί υπόψη από τους κριτές). Εγγραφή: (1) ώρα πριν τον διαγωνισμό. Αναγνωριστικά: Λογότυπα ξενοδοχείων και εστιατορίων, συμπεριλαμβανομένων των λογοτύπων στις στολές ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να τοποθετήσουν και να προβάλουν εταιρικά λογότυπα μόνο μετά την απομάκρυνση της κριτικής επιτροπής. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, με τους γενικούς όρους και κανονισμούς ή παρουσίασης συγκεκριμένων προβλημάτων που δεν είχαν προβλεφθεί, η Οργανωτική Επιτροπή είναι η μόνη υπεύθυνη να φροντίσει τα σχετικά θέματα και να βρει κατάλληλες λύσεις. Ο οργανωτής έχει το δικαίωμα να σταματήσει και να αποκλείσει όποια ομάδα δεν συμμορφώνεται πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τον διαγωνισμό με τη συγκατάθεση του επικεφαλής κριτή. Αν και όλες οι λογικές προφυλάξεις θα παρθούν για την ασφάλεια στα πιάτα και τον εξοπλισμό, οι οργανωτές δεν θα δεχθούν ευθύνη για απώλεια ή φθορά στα εκθέματα, πιάτα, εξοπλισμό ή προσωπικά αντικείμενα. Οι διαγωνιζόμενοι συμβουλεύονται να διασφαλίσουν καταλλήλως τα πιάτα και τα εκθέματα για την έκθεση. Όλα τα εκθέματα πρέπει να καταγραφούν πριν την έκθεση. Απαγορεύεται αυστηρά η προβολή οποιουδήποτε λογοτύπου, ονομασίας ή διαφημιστικού που να είναι αναγνωριστικό της επιχείρησης ή του διαγωνιζόμενου. Το κάθε έκθεμα θα πρέπει να παραδοθεί στον συντονιστή της παρουσίασης. Όλα τα εκθέματα πρέπει να τοποθετηθούν στην αίθουσα παρουσίασης από τις 09:00 πμ μέχρι τις 11:00 πμ την ημέρα της αξιολόγησης (ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ 1-3 Μαρτίου). Εφόσον αρχίσει η αξιολόγηση δεν θα επιτραπεί για κανένα λόγο η παρουσία εκθεμάτων ή διαγωνιζομένων στον χώρο. Για όλα τα εκθέματα, πρέπει να δοθεί ένα θέμα ή όνομα. Τα πάντα πρέπει να είναι φαγώσιμα.

5 General Rules for Competitors Γενικοί όροι και κανονισμοί Γενικοί όροι και κανονισμοί Όλα τα εκθέματα που αλλοιώνονται πρέπει να μετακινηθούν όπως ορίζεται από την επιτροπή, σε αντίθετη περίπτωση, η επιτροπή έχει το δικαίωμα να διαλύσει, απομακρύνει ή να καταστρέψει οποιοδήποτε έκθεμα δεν μετακινηθεί από τον εκθέτη. Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 17:00, Ή ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ. Οι διαγωνιζόμενοι που επιθυμούν να λάβουν σχόλια από τους κριτές για τα εκθέματά τους θα πρέπει να συναντηθούν με τον επικεφαλής κριτή στον διαγωνιστικό χώρο μόλις ολοκληρωθεί η συνολική αξιολόγηση. Από τη στιγμή που θα τοποθετηθούν τα βραβεία στα εκθέματα (περίπου μετά από μία ώρα από την αξιολόγηση) δεν θα δοθεί άλλο σχόλιο από τους κριτές. ΚΥΡΩΣΕΙΣ Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τους γενικούς όρους και κανονισμούς οι κριτές έχουν το δικαίωμα να επιβάλουν κυρώσεις, οι οποίες ποικίλλουν από την αφαίρεση ενός (-1) έως δέκα (-10) βαθμών. Παράγοντες που αποτελούν αιτίες επιβολής κυρώσεων: Απουσία καθαρής στολής, χώρου και εξοπλισμού κατά τη διάρκεια των εργασιών, αλλά και στην ολοκλήρωσή τους. Μη συμμόρφωση με τα χρονικά όρια. Μη συμμόρφωση με τους χρόνους που αφορούν την παρουσίαση, αν γίνεται κατ επανάληψη και χωρίς αιτία. Αναφορικά με το καλλιτεχνικό μέρος, διαφορετικά μεγέθη από αυτά που ορίζονται από τον κανονισμό, θα θεωρηθούν παραβίαση της σύνθεσης. Μη αποδεκτή συμπεριφορά απέναντι στους κριτές. Μη αποδεκτή συμπεριφορά απέναντι σε άλλες ομάδες. Για κάθε λεπτό καθυστέρησης θα υπάρχει αντίστοιχη αφαίρεση ενός βαθμού, ενώ η δεκάλεπτη καθυστέρηση θα οδηγεί σε αποκλεισμό.

6 Αξιολόγηση Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι αναγνωρισμένοι επαγγελματίες στην τέχνη της γαστρονομίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο βαθμός που δίνεται από κάθε μέλος της επιτροπής είναι προσωπικός και το τελικό αποτέλεσμα υπολογίζεται από τον επικεφαλής κριτή. Η απόφαση των κριτών είναι οριστική και αμετάκλητη. Όλα τα φαγώσιμα εκθέματα θα κριθούν την ημέρα της εισόδου τους. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να αποφεύγουν να συνομιλούν με τους κριτές πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ένα από τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης είναι η κάρτα παρουσίασης των συστατικών και της μεθόδου. Θα πρέπει να παρουσιάζονται σύντομες περιγραφές για τις διαδικασίες με τρόπο υποδειγματικό και ξεκάθαρο. Όλα τα εκθέματα θα πρέπει να είναι αυθεντικά και να συμμετέχουν πρώτη φορά σε διαγωνισμό, τόσο σε τοπικό όσο σε διεθνές επίπεδο. Αν βρεθεί έκθεμα που έχει συμμετάσχει και αξιολογηθεί αλλού, θα αποκλείεται. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να αποφύγουν να τοποθετούν φαγητό στις άκρες των πιάτων ή με τρόπο που είναι ακαλαίσθητος και δεν ακολουθεί τους κανόνες της υγιεινής. Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν σε κεντρικό σημείο του διαγωνιστικού χώρου αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν τότε να συμβουλευτούν τους κριτές. Παρακαλώ ενημερώστε τη γραμματεία αν υπάρχουν τυχόν λάθη στα προσωπικά στοιχεία σας. Αργυρά, χάλκινα μετάλλια και έπαινοι συμμετοχής θα δίνονται καθημερινά. Ειδικά βραβεία και χρυσά μετάλλια θα παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής. Οι διαγωνιζόμενοι που λαμβάνουν βραβεία θα πρέπει να φορούν λευκά ρούχα μαγειρικής κατά τη διάρκεια της απονομής.

7 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΖΕΣΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ A- Παρουσιάσεις ζεστής κουζίνας από επαγγελματίες αρχιμάγειρες A1 ΨΑΡΙ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ Ή ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ (Φρέσκο ψάρι θάλασσας και γλυκού νερού) Προετοιμασία και παρουσίαση, μέσα σε 40 λεπτά, ενός κυρίως πιάτου για δύο άτομα με ψάρι ή θαλασσινά ή και συνδυασμό τους σε μοντέρνο στυλ. Τα πιάτα πρέπει να παρουσιαστούν με την κατάλληλη γαρνιτούρα. A2 ΖΕΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΕ ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ (Οικόσιτων και πτηνών κυνηγιού) Προετοιμασία και παρουσίαση, μέσα σε 40 λεπτά, ενός κυρίως πιάτου για δύο άτομα με πουλερικά σε μοντέρνο στυλ. Τα πιάτα πρέπει να παρουσιαστούν με την κατάλληλη γαρνιτούρα. A3 ΕΠΙΔΟΡΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ Προετοιμασία και παρουσίαση, μέσα σε 40 λεπτά, ενός κρύου ή ζεστού επιδόρπιου για δύο άτομα. Το επιδόρπιο θα πρέπει να παρουσιαστεί σε 2 (ΔΥΟ) ξεχωριστά πιάτα: A4 ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ (Μόνο για Έλληνες αρχιμάγειρες) Προετοιμασία και παρουσίαση, μέσα σε 40 λεπτά, ενός κυρίως πιάτου μοντέρνας ελληνικής κουζίνας (αυθεντικές ελληνικές γεύσεις με σύγχρονες μαγειρικές μεθόδους, τεχνικές και τρόπο παρουσίασης) για δύο άτομα. Τo πιάτο θα πρέπει να περιλαμβάνει πρωτεΐνη, υδατάνθρακα, λαχανικά και σάλτσα. Θα πρέπει να παρουσιαστούν σε δύο πιάτα (28εκ. με 32 εκ.) A5 TWO TO TANGO Δύο αρχιμάγειρες, στον ίδιο χώρο, πρέπει να προετοιμάσουν και να παρουσιάσουν μέσα σε 50 λεπτά: 1 x Κρύο ορεκτικό x 2 πιάτα, 1 x Ζεστό κυρίως πιάτο x 2 πιάτα, (Σύνολο 4 πιάτα). Τα πιάτα πρέπει να παρουσιαστούν ξεχωριστά, σε ελεύθερο στυλ, με τα απαραίτητα άμυλα και τη γαρνιτούρα.

8 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΖΕΣΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ B- Παρουσιάσεις ζεστής κουζίνας από μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολών B1 ΨΑΡΙ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ Ή ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ (Φρέσκο ψάρι θάλασσας και γλυκού νερού) Προετοιμασία και παρουσίαση, μέσα σε 45 λεπτά, ενός κυρίως πιάτου για δύο άτομα με ψάρι ή θαλασσινά ή και συνδυασμό τους σε μοντέρνο στυλ. Τα πιάτα πρέπει να παρουσιαστούν με την κατάλληλη γαρνιτούρα. B2 ΡΙΖΟΤΟ Προετοιμασία και παρουσίαση 2 (ΔΥΟ) πιάτων με ριζότο, μέσα σε 35 λεπτά. B3 ΦΡΕΣΚΟ ΖΥΜΑΡΙΚΟ Προετοιμασία και παρουσίαση 2 (ΔΥΟ) πιάτων με ριζότο, μέσα σε 45 λεπτά. B4 VEGETARIAN Προετοιμασία και παρουσίαση 2 (ΔΥΟ) πιάτων χορτοφαγίας (επιτρέπονται τα γαλακτοκομικά και τα αβγά), μέσα σε 45 λεπτά. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το μενού πρέπει να είναι ισορροπημένο ως προς τη σύνθεση και τη θρεπτική του αξία. Θα πρέπει να παρέχεται περιγραφή από τον διαγωνιζόμενο. B5 ΧΟΙΡΙΝΟ Προετοιμασία και παρουσίαση, μέσα σε 45 λεπτά, ενός κυρίως πιάτου για δύο άτομα με χοιρινό, σε μοντέρνο στυλ. Τα πιάτα πρέπει να παρουσιαστούν με την κατάλληλη γαρνιτούρα. B6 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΑΤΟ (ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ) Προετοιμασία και παρουσίαση, μέσα σε 45 λεπτά, ενός πιάτου για δύο άτομα, σύμφωνα με τις ελληνικές παραδοσιακές συνταγές και με τη χρήση τοπικών προϊόντων. B7 ΑΡΝΙ Προετοιμασία και παρουσίαση, μέσα σε 45 λεπτά, ενός κυρίως πιάτου για δύο άτομα με αρνί, σε μοντέρνο στυλ. Τα πιάτα πρέπει να παρουσιαστούν με την κατάλληλη γαρνιτούρα. Β8 ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ Προετοιμασία και παρουσίαση, μέσα σε 45 λεπτά, ενός κρύου ή ενός ζεστού επιδόρπιου για δύο άτομα. Το επιδόρπιο θα πρέπει να παρουσιαστεί σε 2 (ΔΥΟ) ξεχωριστά πιάτα:

9 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΖΕΣΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ B- Παρουσιάσεις ζεστής κουζίνας από μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολών B9 ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ Προετοιμασία και παρουσίαση, μέσα σε 30 λεπτά, μίας σαλάτας για δύο άτομα. Ζητείται βασική φρέσκια σαλάτα με πρωτεΐνη. Πρέπει να χρησιμοποιηθούν φυσικά προϊόντα. Τα μαρούλια μπορούν να είναι ήδη πλυμένα. Δεν επιτρέπονται προϊόντα που είναι μαγειρεμένα εκ των προτέρων. Πρέπει να χρησιμοποιηθούν τουλάχιστον 4 εργασίες και 2 βασικές μέθοδοι μαγειρέματος Η σαλάτα θα πρέπει να παρουσιαστεί σε 2 (ΔΥΟ) ξεχωριστά πιάτα: B10 Two to Tango Δύο αρχιμάγειρες, στον ίδιο χώρο, πρέπει να προετοιμάσουν και να παρουσιάσουν μέσα σε 50 λεπτά: 1 x Κρύο ορεκτικό x 2 πιάτα, 1 x Ζεστό κυρίως πιάτο x 2 πιάτα, (Σύνολο 4 πιάτα). Τα πιάτα πρέπει να παρουσιαστούν ξεχωριστά, σε ελεύθερο στυλ, με τα απαραίτητα άμυλα και τη γαρνιτούρα.

10 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΖΕΣΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ A & B ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΖΕΣΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ Α & Β (Επαγγελματίες και μαθητές) Σημειώστε ότι αυτές οι κατηγορίες συνήθως συμπληρώνονται πριν την τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων. Γι αυτό, ακόμη κι αν στείλετε τη αίτηση συμμετοχής πριν την τελική ημερομηνία, μπορεί οι θέσεις να έχουν ήδη καλυφθεί. Οι διαγωνιζόμενοι απαιτείται να βάλουν τις συνταγές τους, στα αγγλικά, δίπλα στο πιάτο ή στο έκθεμα την ημέρα του διαγωνισμού. Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι παρόντες μία (1) ώρα πριν αρχίσει ο διαγωνισμός και να παρουσιαστούν στη γραμματεία. Στον χώρο του διαγωνισμού ο υποψήφιος θα έχει στη διάθεσή του μια κουζίνα εξοπλισμένη με 4 εστίες, ηλεκτρικό φούρνο, πάγκο εργασίας, λάντζα με εγκατάσταση νερού, κάδο απορριμμάτων και ψυγείο. Οποιοδήποτε επιπλέον εξοπλισμό (ηλεκτρικές συσκευές, σκεύη, μαχαίρια κτλ.) θα πρέπει να τον φέρει ο διαγωνιζόμενος. *ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΤΑ (28CM TO 32CM) Οι οργανωτές δεν είναι υπεύθυνοι για την απώλεια ή τη φθορά των αντικειμένων του διαγωνιζόμενου. *Σημειώσεις για την προετοιμασία για τον διαγωνισμό ζεστού μαγειρέματος: Σαλάτες: καθαρισμένες, πλυμένες, όχι ανακατεμένες ή κομμένες Οστρακοειδή: θα πρέπει να είναι ωμά ή βρασμένα, αλλά όχι καθαρισμένα Ζωμοί: βασικοί ζωμοί, χωρίς να έχουν ρεντουίρει, χωρίς μπαχαρικά, χωρίς πρόσθετα υλικά (σκόρδο, κρασί, κλπ). Κρύο και ζεστό δείγμα θα πρέπει να είναι διαθέσιμα για τους κριτές. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να φέρουν παντεσπάνι, μπισκότα και μαρένγκα, αλλά θα πρέπει να μην είναι κομμένα και να χρησιμοποιηθούν με επιπλέον επεξεργασία ως συστατικά της συνταγής. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να φέρουν τα υλικά, εκ των προτέρων ζυγισμένα, από βασικές συνταγές ζαχαροπλαστικής, αλλά χωρίς επιπλέον επεξεργασία. Πουρές φρούτων: οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να φέρουν πουρέ φρούτων, αλλά όχι τελειωμένη σάλτσα. Στοιχεία διακόσμησης: πρέπει να γίνουν στο 100% κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Λαχανικά/Φρούτα: Μπορούν να είναι πλυμένα, ξεφλουδισμένα, αλλά όχι κομμένα και μαγειρεμένα.

11 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΖΕΣΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ A & B Ζυμαρικά/Ζύμες: Η ζύμη μπορεί να είναι έτοιμη, αλλά όχι κομμένη και μαγειρεμένη. Sorbet/Παγωτά: Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να τα φέρουν στον διαγωνισμό. Κρέας: Αρνί/Μοσχάρι/Κοτόπουλο/Χοιρινό: Μπορούν να είναι κομμένα σε μερίδες και μαριναρισμένα, αλλά όχι μαγειρεμένα ή γεμισμένα. Ψάρια/Θαλασσινά/Οστρακοειδή: Μπορούν να είναι καθαρισμένα, αλλά όχι φιλεταρισμένα, κομμένα σε μερίδες ή μαγειρεμένα. Μους: Επιτρέπονται μους και κιμάδες χωρίς την προσθήκη επιπλέον υλικών (η τελική τους επεξεργασία πρέπει να γίνει στον διαγωνισμό). Τα πάντα μέσα στα πιάτα πρέπει να είναι φαγώσιμα. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΖΕΣΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ A&B Mise-En-Place 0-10 Βαθμοί Λειτουργική τοποθέτηση των υλικών και εργαλείων για τη σωστή εργασία και το σερβίρισμα. Ορθή χρήση του χρόνου για να επιτευχθεί η συνέπεια. Η καθαριότητα και οι ορθές μέθοδοι εργασίας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού και στο τέλος, θα ληφθούν επίσης υπόψη από τους κριτές. Ορθή επαγγελματική προετοιμασία 0 25 Βαθμοί Ορθή βασική προετοιμασία του φαγητού και κανόνες υγιεινής. Η προετοιμασία θα πρέπει να είναι πρακτική, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν αποδεκτές μέθοδοι μαγειρέματος που αποκλείουν τη χρήση μη αναγκαίων συστατικών. Οι κατάλληλες τεχνικές μαγειρέματος θα πρέπει να εφαρμοστούν σε όλα τα υλικά, συμπεριλαμβανομένων των αμύλων και των λαχανικών. Επαγγελματικές ικανότητες, οργάνωση κουζίνας και σερβίρισμα. 0 5 Βαθμοί Η συνεπής παράδοση κάθε συμμετοχής στον καθορισμένο χρόνο αποτελεί σημαντική αναγκαιότητα. Η κριτική επιτροπή θα αποφασίσει αν κάποιο λάθος στο σερβίρισμα οφείλεται σε παράλειψη της ομάδας της κουζίνας ή του σερβιρίσματος και θα συστήσει τυχόν μείωση στη βαθμολογία. Όλοι οι πόντοι θα αποδοθούν μόνο αν το σερβίρισμα εξελίσσεται ομαλά και τα πιάτα βγαίνουν εγκαίρως από την κουζίνα. Παρουσίαση 0 10 Βαθμοί Καθαρή και υποδειγματική διάταξη που θα διασφαλίσει τη σωστή εμφάνιση του πιάτου, χωρίς τεχνητές γαρνιτούρες και χρονοβόρες δημιουργίες. Γεύση 0 50 Βαθμοί Θα πρέπει να διατηρείται η τυπική γεύση του φαγητού. Το πιάτο πρέπει να έχει τα κατάλληλα καρυκεύματα και την απαιτούμενη γεύση. Το πιάτο θα πρέπει να ακολουθεί τις σύγχρονες προδιαγραφές και διατροφικές αξίες τόσο σε ποιότητα, όσο σε γεύση και σε χρώμα. Συνολικοί βαθμοί 100 Βαθμοί

12 ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ L- Ζωντανός διαγωνισμός για επαγγελματίες και μαθητές LP1 Σμίλευση/Σκάλισμα λαχανικών και φρούτων (επαγγελματίες) Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να σκαλίσουν το λιγότερο 4 φρούτα και/ή λαχανικά. OΟ χώρος της έκθεσης δεν υπερβαίνει τα 80 εκ. x 80 εκ. στη βάση. Ο επιτρεπόμενος χρόνος είναι 3 ώρες. Όλα τα υλικά, μαχαίρια και εργαλεία γλυπτικής παρέχονται από τους διαγωνιζόμενους. Θέμα: Ελεύθερο στυλ. LS2 Σμίλευση/Σκάλισμα λαχανικών και φρούτων (μαθητές) Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να σκαλίσουν το λιγότερο 4 φρούτα και/ή λαχανικά. OΟ χώρος της έκθεσης δεν υπερβαίνει τα 80 εκ. x 80 εκ. στη βάση. Ο επιτρεπόμενος χρόνος είναι 3 ώρες. Όλα τα υλικά, μαχαίρια και εργαλεία γλυπτικής παρέχονται από τους διαγωνιζόμενους. Θέμα: Ελεύθερο στυλ. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Βαθμός δυσκολίας Καλλιτεχνική δημιουργία Απαιτούμενη εργασία Λεπτομέρεια σκαλίσματος Σύνολο παρουσίασης 0 20 Βαθμοί 0 40 Βαθμοί 0 20 Βαθμοί 0 10 Βαθμοί 0 10 Βαθμοί Σημείωση Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να παρουσιαστούν 50 λεπτά πριν τον διαγωνισμό. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να φέρουν τα δικά τους εργαλεία, φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Τα πλαίσια, τα επιτραπέζια σκεύη, καθώς και άλλα διακοσμητικά στοιχεία, απαγορεύονται. Επιτρέπεται κάθε είδους βάση και στήριξη της δημιουργίας.

13 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ P- P1 ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ GRAND PRIX- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΝΟΣ ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟΥ (Κυρίως πιάτο πρωτεΐνη Μαύρο κουτί/μυστικό καλάθι) Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να προετοιμάσουν και να παρουσιάσουν, μέσα σε μία ώρα, ένα κυρίως πιάτο για δύο άτομα. Τα πιάτα μπορούν να παρουσιαστούν σε οποιαδήποτε μορφή. Απαιτείται ένα σύνολο από δύο ατομικά σερβιρίσματα. Σε αυτή την κατηγορία δοκιμάζονται οι ικανότητες και η ταχύτητα του αρχιμάγειρα στη δημιουργία ενός πιάτου. Οι αρχιμάγειρες θα πρέπει να φέρουν τα δικά τους υλικά. Η πρωτεΐνη θα αποκαλυφθεί την ημέρα του διαγωνισμού. Η πρωτεΐνη μπορεί να είναι θαλασσινό, κόκκινο κρέας ή πουλερικό. Σε κάθε διαγωνιζόμενο θα δοθεί η ίδια πρωτεΐνη, ενώ προετοιμασμένα από πριν τεμάχια, δεν θα επιτραπούν στην κουζίνα. Είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιηθεί το λιγότερο 1 από τα παρακάτω προϊόντα της Provil (εταιρεία τροφίμων): ζωμός λαχανικών σε σκόνη, καπνιστή πάπρικα, φυσικό άρωμα καπνού, πέστο λιαστής ντομάτας. 1 (ΕΝΑ) πιάτο για την παρουσίαση & 1 (ΕΝΑ) πιάτο για την αξιολόγηση. P2 ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΝΟΣ ΜΕΝΟΥ 3 ΠΙΑΤΩΝ ΟΡΕΚΤΙΚΟ ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ ΓΛΥΚΟ Ανοιχτό σε ομάδες 3 μαθητών αρχιμαγείρων Κάθε ομάδα πρέπει να προετοιμάσει, μαγειρέψει και παρουσιάσει ένα μενού 3 πιάτων (ΟΡΕΚΤΙΚΟ ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ ΓΛΥΚΟ) της επιλογής της, για δύο άτομα, μέσα σε 2 ώρες από τη στιγμή της έναρξης. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο κόστος. Οι ομάδες πρέπει να φέρουν όλα τα προϊόντα και τον εξοπλισμό, ενώ μπορούν να έχουν τη βοήθεια ενός αχθοφόρου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Παρουσίαση δύο πιάτων για κάθε κατηγορία. Τα πιάτα θα πρέπει να παρουσιαστούν με την παρακάτω σειρά. 1 (ΕΝΑ) πιάτο για την παρουσίαση & 1 (ΕΝΑ) πιάτο για την αξιολόγηση. Τα πιάτα πρέπει να σερβιριστούν ως εξής: Μετά από 45 λεπτά τα ορεκτικά. Μετά από 90 λεπτά τα κυρίως πιάτα. Πριν τις 2 ώρες τα γλυκά.

14 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ P- P3 ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ GRAND PRIX (Κυρίως πιάτο Πρωτεΐνη Μαύρο κουτί/μυστικό καλάθι) Κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να προετοιμάσει και να παρουσιάσει, μέσα σε μία ώρα, 1 κυρίως πιάτο για 2 άτομα. Τα πιάτα μπορούν να παρουσιαστούν σε οποιαδήποτε μορφή. Απαιτείται ένα σύνολο από δύο ατομικά σερβιρίσματα. Σε αυτή την κατηγορία δοκιμάζονται οι ικανότητες και η ταχύτητα του αρχιμάγειρα στη δημιουργία ενός πιάτου. Οι αρχιμάγειρες θα πρέπει να φέρουν τα δικά τους υλικά. Η πρωτεΐνη θα αποκαλυφθεί την ημέρα του διαγωνισμού. Η πρωτεΐνη μπορεί να είναι θαλασσινό, κόκκινο κρέας ή πουλερικό. Σε κάθε διαγωνιζόμενο θα δοθεί η ίδια πρωτεΐνη, ενώ προετοιμασμένα από πριν τεμάχια, δεν θα επιτραπούν στην κουζίνα. 1 (ΕΝΑ) πιάτο για την παρουσίαση & 1 (ΕΝΑ) πιάτο για την αξιολόγηση. P4 ΜΑΘΗΤΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Θα δοθούν 80 λεπτά για την προετοιμασία και το μαγείρεμα ενός κρύου και ενός ζεστού επιδόρπιου για 2 άτομα. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να φέρουν όλο τον εξοπλισμό, αλλά και τα προϊόντα που θα χρειαστούν. Η παρουσίαση πρέπει να γίνει σε 4 ξεχωριστά πιάτα. 2 (ΔΥΟ) πιάτα για την παρουσίαση & 2 (ΔΥΟ) πιάτα για την αξιολόγηση.

15 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ P- P5 ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 2 ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΕΣ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Οι ομάδες θα πρέπει να ετοιμάσουν ένα γεύμα 3 πιάτων, ζεστών και κρύων, για 3 άτομα, μέσα σε 2 ώρες, σε ελεύθερο στυλ. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να χρησιμοποιήσουν ρύζι, μέλι, ελαιόλαδο, ελιές, μύδια και κρασί (παρέχεται από τον διοργανωτή) Τα 3 πιάτα πρέπει να παρουσιαστούν σε ατομικές μερίδες και να περιέχουν τουλάχιστον ένα συστατικό (το κάθε πιάτο) που παρέχεται από τους υποστηρικτές. 1 ζεστό ή κρύο ορεκτικό, σαλάτα ή συνδυασμός τους σε ένα πιάτο 1 ζεστή σούπα 1 κυρίως πιάτο (Θαλασσινά, Ψάρι, Κρέας: Πουλερικά, Κυνήγι ή συνδυασμός τους). Τα ίδια πιάτα θα πρέπει να παρουσιαστούν και σε 20 μικρές μερίδες σαν tapas ή finger food. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε ομάδες από ξενοδοχεία, εστιατόρια, μαγειρικά ιδρύματα, αεροπορικές εταιρείες και οργανισμούς catering υπηρεσιών. - Ομάδα 2 Αρχιμαγείρων Δεν υπάρχει όριο ηλικίας - Όλες οι ομάδες πρέπει να φορούν στολές αρχιμαγείρων για να μπορέσουν να διαγωνιστούν: Λευκό σακάκι Chef, Μαύρο παντελόνι, Μαύρα παπούτσια και ποδιά - Οι ομάδες πρέπει να παρουσιαστούν 30 λεπτά πριν τον διαγωνισμό - Οι ομάδες πρέπει να φέρουν τα δικά τους συστατικά και μικρό εξοπλισμό κουζίνας. - Τα σκεύη του μπουφέ και τα σκεύη σερβιρίσματος παρέχονται από τον διοργανωτή. - Όλα τα συστατικά (ψάρια/θαλασσινά, φρούτα, μυρωδικά, λαχανικά) πρέπει να έχουν παραχθεί/καλλιεργηθεί στην Ελλάδα. - Στην κουζίνα θα χρειαστούν 2 σετ συνταγών - Ο βασικός εξοπλισμός κουζίνας παρέχεται από τον διοργανωτή - Για κάθε λεπτό καθυστέρησης αφαιρείται ένας πόντος. Τα 10 λεπτά καθυστέρησης οδηγούν σε αποκλεισμό. Οδηγίες για τα συστατικά - Σαλάτες: καθαρισμένες, πλυμένες, αλλά όχι κομμένες ή αναμεμειγμένες. -Λαχανικά: καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα, πλυμένα, ωμά και όχι κομμένα. - Ψάρια Καθαρισμένα από εντόσθια και λέπια, αλλά όχι φιλεταρισμέα - Οστρακοειδή: Ωμά στα όστρακά τους, αλλά καθαρισμένα - Ζωμοί: βασικός ζωμός, χωρίς να τους έχετε ρεντουίρει, χωρίς μπαχαρικά και επιπρόσθετα υλικά (σκόρδο, κρασί, κτλ.). - Πουρές φρούτων: οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να φέρουν πουρέ φρούτων, αλλά όχι σαν τελειωμένη σάλτσα. - Στοιχεία διακόσμησης: πρέπει να γίνουν στο 100% κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

16 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ P- Οι ομάδες που παραβιάζουν τους παραπάνω κανόνες θα δεχτούν ποινή ίση με τη μείωση έως και 10% της συνολικής τους βαθμολογίας. Βαθμολογικός πίνακας για τα μετάλλια σε αυτή την κατηγορία βαθμοί: Χρυσό μετάλλιο με βεβαίωση βαθμοί: Ασημένιο μετάλλιο με βεβαίωση βαθμοί: Χάλκινο μετάλλιο με βεβαίωση βαθμοί: Βεβαίωση-έπαινος ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Υλικά / Mise en place 0-10 Βαθμοί Λειτουργική τοποθέτηση των υλικών και εργαλείων, καθαρός χώρος εργασίας, ορθή θέση εργασίας, καθαρή ένδυση, ορθή χρήση του χρόνου. Ορθή επαγγελματική προετοιμασία και υγιεινή 0-30 Βαθμοί Ορθή βασική προετοιμασία του φαγητού που ανταποκρίνεται στη μοντέρνα μαγειρική τέχνη. Η προετοιμασία θα πρέπει να είναι πρακτική, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν αποδεκτές μέθοδοι μαγειρέματος που αποκλείουν τη χρήση μη αναγκαίων συστατικών. Οι κατάλληλες τεχνικές μαγειρέματος θα πρέπει να εφαρμοστούν σε όλα τα υλικά, συμπεριλαμβανομένων των αμύλων και των λαχανικών. Θα πρέπει να δοθεί προσοχή στην τήρηση των κανόνων υγιεινής κατά την προετοιμασία των φαγητών. Παρουσίαση/Καινοτομία 0-10 Βαθμοί Τα συστατικά και τα συνοδευτικά πρέπει να είναι σε αρμονία. Οι βαθμοί δίνονται για τον άριστο συνδυασμό, την απλότητα και την πρωτοτυπία της σύνθεσης. Καθαρή και υποδειγματική διάταξη που θα διασφαλίσει τη σωστή εμφάνιση του πιάτου, χωρίς τεχνητές γαρνιτούρες και χρονοβόρες δημιουργίες. Γεύση & Υφή 0-50 Βαθμοί Θα πρέπει να διατηρείται η τυπική γεύση του φαγητού. Το πιάτο πρέπει να έχει τα κατάλληλα καρυκεύματα και την απαιτούμενη γεύση. Το πιάτο θα πρέπει να ακολουθεί τις σύγχρονες προδιαγραφές και διατροφικές αξίες τόσο σε ποιότητα, όσο σε γεύση και σε χρώμα.

17 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ D- Καλλιτεχνικές παρουσιάσεις από επαγγελματίες-εστιατόρια- Ζαχαροπλαστεία-Ξενοδοχεία- Τροφοδοσία- Δημόσιες και ιδιωτικές σχολές D1 ΣΚΑΛΙΣΜΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ/ ΦΡΟΥΤΑ Ή ΤΥΡΙ Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να φέρουν ένα έκθεμα, ήδη προετοιμασμένο, από φρούτα και/ή λαχανικά/τυρί. Δεν επιτρέπεται καμία στήριξη. Οποιαδήποτε βάση στη δημιουργία επιτρέπεται. Περιοχή έκθεσης 80Χ80 εκ. Οδοντογλυφίδες και ξύλινα σουβλάκια επιτρέπονται, άλλα δεν πρέπει να είναι εμφανή. Όρια ύψους 75 εκατ. Θέμα: Ελεύθερο στυλ. D2 ΑΝΟΙΚΤΟ ΕΚΘΕΜΑ Η ΓΛΥΠΤΟ Να παρουσιαστεί ένα γλυπτό η έκθεμα σε μέγιστο διάστημα 80 x 80cm. Τα εκθέματα μπορούν να κατασκευαστούν από: marzipan, ζάχαρη, σοκολάτα, pastillage, ζύμη ψωμιού ή οποιαδήποτε άλλα φαγώσιμα υλικά. Δεν είναι επιτρέπεται να λάβει κάποια υποστηρικτική δομή, πλαίσιο ή υαλοπίνακα. Μια περιορισμένη χρήση χρωστικών επιτρέπεται. Ύψος: μέχρι 1 μέτρο. D3 ΓΑΜΗΛΙΑ ΤΟΥΡΤΑ Να παρουσιαστεί μία τριώροφη γαμήλια τούρτα σε περιοχή έκθεσης στο έως 80Χ80 εκ. Οι τούρτες πρέπει να είναι διακοσμημένες αποκλειστικά με το χέρι. Όλα τα διακοσμητικά, εκτός από τους στύλους, πρέπει να τρώγονται. Βασιλικό γλάσο, καραμέλα ή άλλα κατάλληλα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Το ένα στρώμα θα δοκιμασθεί από του κριτές. Όρια ύψους: 1 μέτρο. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Θέμα 0 30 Βαθμοί Το επιλεγμένο θέμα πρέπει να είναι σε τέλεια αρμονία με το φαγητό που παρουσιάζεται. Καλλιτεχνική έκφραση 0 30 Βαθμοί Καινοτομία στην έκφραση και την αισθητική, οπτική επίδραση στον θεατή-η άριστη σύνθεση. Δημιουργικότητα 0 40 Βαθμοί Η αυθεντικότητα της ιδέας και του σχεδίου σε συνδυασμό με το δημιουργικό πνεύμα. Η χρήση διαφορετικών τεχνικών σμίλευσης.

18 ΚΡΥΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ C ΕΤΟΙΜΕΣ ΚΡΥΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ- ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ- ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΕΣ- ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ C1 ΚΡΥΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕ ΚΡΕΑΣ- ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ- ΑΡΝΙ (6 ατόμων) Παρουσίαση σε μια πιατέλα για έξι άτομα και με την κατάλληλη γαρνιτούρα. Πρέπει να παρουσιαστεί και ένα ξεχωριστό πιάτο μιας μερίδας με γαρνιτούρα, ώστε να φανεί η πραγματική μερίδα. Χώρος τραπεζιού που δίνεται: 80Χ80 εκ. C2 FINGER FOOD (4 ΑΤΌΜΩΝ) Προετοιμασία 6 διαφορετικών finger food, τάπας. Κάθε είδος πρέπει να έχει 4 μερίδες (Σύνολο: 24 κομμάτια). 3 ζεστά αλλά να παρουσιαστούν κρύα και τρία κρύα να παρουσιαστούν κρύα. Μπορούν να είναι σε μια πιατέλα ή σε πιάτα ατομικά. Χώρος τραπεζιού: 80Χ80 εκ. Να υπάρχει λίστα με τα ονόματα των τάπας και των υλικών. C3 ΚΡΥΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΘΑΛΛΑΣΙΝΟΥ (6 ΑΤΟΜΩΝ) Παρουσίαση σε μια μια πιατέλα για έξι άτομα με κατάλληλη γαρνιτούρα. Πρέπει να παρουσιαστεί και ένα ξεχωριστό πιάτο μιας μερίδας με γαρνιτούρα, ώστε να φανεί η πραγματική μερίδα. Χώρος τραπεζιού που δίνεται: 80Χ80 εκ. Απαιτείται λίστα υλικών. C4 ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ Παρουσίαση συνολικά 4 διαφορετικών ειδών επιδορπίων. Δυο ζεστά αλλά να παρουσιαστούν κρύα και δύο κρύα να παρουσιαστούν κρύα. Κρύα σερβιρίσματα, κάθε μερίδα για ένα άτομο, κατάλληλη για a la carte υπηρεσία. Τα ντεκόρ επιτρέπονται αλλά δεν θα κριθούν. Χώρος τραπεζιού: 80Χ80 εκ C5 Petit fours 5 ποικιλίες, 6 για το κάθε ένα. Έξι κομμάτια από κάθε ποικιλία (30 κομμάτια συνολικά) συν ένα επιπλέον κομμάτι για κάθε κατηγορία σε ένα μικρό ξεχωριστό πιάτο για να δοκιμάσουν οι κριτές. Τα υπόλοιπα 30 κομμάτια πρέπει να εκτίθενται σε κατάλληλο σκεύος σερβιρίσματος από ασήμι, καθρέπτη, κρύσταλλο, πορσελάνη, κτλ. Κάθε ποικιλία petit four πρέπει να είναι ανάλογου μεγέθους με τα άλλα. Το μέγιστο βάρος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25γραμ. Οι γαρνιτούρες πρέπει να αντανακλούν μια ποικιλία από τεχνικές: ζάχαρη, αμυγδαλόπαστα, σοκολάτα, τουλίπα, κτλ Χώρος τραπεζιού 80Χ80 εκ.

19 ΚΡΥΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ C ΕΤΟΙΜΕΣ ΚΡΥΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ- ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ- ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΕΣ- ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Σύνθεση 0 40 Βαθμοί Τα συστατικά και τα συνοδευτικά πιάτα θα πρέπει να είναι σε αρμονία με το κυρίως μέρος τόσο σε ποσότητα, όσο και σε γεύση και χρώμα. Για τα κλασικά πιάτα, θα πρέπει να παρέχεται η αυθεντική συνταγή. Βαθμός δυσκολίας/δημιουργικότητα 0 10 Βαθμοί Η αξιολόγηση βασίζεται κυρίως στην καλλιτεχνική δουλειά, αλλά και στον βαθμό δυσκολίας και στην προσπάθεια που απαιτήθηκε. Όλα τα μέρη θα πρέπει να είναι χειροποίητα από ωμά συστατικά. Η χρήση έτοιμων προϊόντων όπως: pastry shells, συσκευασία μπέικον σε κυβάκια, εκ των προτέρων γεμισμένα κρέατα, επεξεργασμένα λαχανικά, πατάτες chateau, coined carrots κτλ, θα οδηγήσει σε αφαίρεση βαθμών. Ορθή προετοιμασία 0 15 Βαθμοί Ορθή μαγειρική προετοιμασία με τη χρήση των κατάλληλων συστατικών. Τα πιάτα που παρασκευάζονται ως ζεστά, αλλά εκτίθενται ως κρύα, θα πρέπει να γλασαριστούν με ζελέ. Παρουσίαση και μέγεθος μερίδας 0 15 Βαθμοί Η μίξη θα πρέπει να είναι αντίστοιχη του πιάτου και του αριθμού των ατόμων. Το κυρίως πιάτο και τα συνοδευτικά θα πρέπει να σερβιριστούν σε απόλυτη αρμονία. Ορθό και συνεπές σερβίρισμα Καθαρό και χωρίς καθυστερήσεις Βαθμοί

Γαστρονομία H0.RE.CA. Παγκύπριος Διαγωνισμός 2016

Γαστρονομία H0.RE.CA. Παγκύπριος Διαγωνισμός 2016 Γαστρονομία H0.RE.CA. Παγκύπριος Διαγωνισμός 2016 Μήνυμα από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου Εκ μέρους του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, καλωσορίζω τους διαγωνιζομένους, τους συναδέλφους

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί φίλοι της Λέσχης Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών,

Αγαπητοί φίλοι της Λέσχης Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών, CHEF`S CLUB BΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 171 ΔΑΦΝΗ ΤΚ 17 237 ΤΗΛ. FAX 210 8251401 info@chefclub.gr / www. chefclub.gr Αθήνα 10.12.2009 Αγαπητοί φίλοι της Λέσχης Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών, Το Chef`s Club Ελλάδος

Διαβάστε περισσότερα

1 ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ GREEK CHEF 2016

1 ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ GREEK CHEF 2016 1 ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ GREEK CHEF 2016 Αθήνα, 29,30 & 31 Ιανουαρίου 2016, Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Ο 1 ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ελληνικής Κουζίνας GREEK

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΛΗΞΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΛΗΞΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής αναφέροντας την κλάση και την κατηγορία που επιθυμούν να συμμετέχουν. 1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΛΗΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί φίλοι της Λέσχης Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών,

Αγαπητοί φίλοι της Λέσχης Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών, Αθήνα 14 Nοεμβρίου 2008 Αγαπητοί φίλοι της Λέσχης Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών, Το Chef`s Club και η Forum s.a., με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουν τη διοργάνωση του 2ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΟΡΟΥΜ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

10οςΚΡΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ,ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ 2018

10οςΚΡΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ,ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ 2018 10οςΚΡΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ,ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ 2018 23, 24, 25 Μαρτίου 2018 ΔΕΚΚ,Γούρνες Ηρακλείου ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Ο 10ος Διαγωνισμός Μαγειρικής,Ζαχαροπλαστικής

Διαβάστε περισσότερα

1ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας 2014 υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

1ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας 2014 υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος 1ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας 2014 υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Hellenic chef s Association Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων Το μεγάλο γεγονός το 2016 Chef s club of Greece Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Ημ/νία διαγωνισμού: 17 Νοεμβρίου 2015 Τόπος διεξαγωγής διαγωνισμού: Εργαστήρια Σχολής LE MONDE Θεσσαλονίκης 45 Μοσχάτο

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα ΠΡΟΛΟΓΟΣ 7. Μέρος Α': ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Περιεχόμενα ΠΡΟΛΟΓΟΣ 7. Μέρος Α': ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Περιεχόμενα ΠΡΟΛΟΓΟΣ 7 Μέρος Α': ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Κεφ. Ιο ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ 18 1.1. Επιλογή των τροφών 19 1.2. Τα θρεπτικά στοιχεία 20 1.2.1. Πρωτεΐνες ή λευκώματα 21 1.2.2. Υδατάνθρακες ή σάκχαρα 22 1.2.3.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ Ι.Ε.Κ.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ Ι.Ε.Κ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΗ ΓΕΥΜΑΤΩΝ. Διοίκηση Επισιτιστικών Τμημάτων Ι

ΕΙΔΗ ΓΕΥΜΑΤΩΝ. Διοίκηση Επισιτιστικών Τμημάτων Ι ΕΙΔΗ ΓΕΥΜΑΤΩΝ Διοίκηση Επισιτιστικών Τμημάτων Ι Τι προσδιορίζουν οι όροι menu α) a la carte και β) table d' hote; Τι προσδιορίζουν οι όροι menu α) a la carte και β) table d' hote; Σε κάθε εστιατόριο συναντάμε

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2016

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2016 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα ιαγωνισµού. Αrtozyma HELEXPO ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑ ΟΣ «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ» ARTOZYMA HELEXPO.Ε.Θ. ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 14 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρόγραµµα ιαγωνισµού. Αrtozyma HELEXPO ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑ ΟΣ «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ» ARTOZYMA HELEXPO.Ε.Θ. ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 14 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ µητρόπολη των γεύσεων CHEF S T H E S S A L O N I K I H E L L A S Αrtozyma Αrtozyma αλεύρι, νερό και ζάχαρη 3 ος Πανελλήνιος ιαγωνισµός HELEXPO Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής Τέχνης Πρόγραµµα

Διαβάστε περισσότερα

Zωμοί Kονσομέ Fonds. > Ζωμοί σε κόκκους > Ζωμοί σε πάστα > Χωρίς γλουταμινικό > Κονσομέ > Fonds

Zωμοί Kονσομέ Fonds. > Ζωμοί σε κόκκους > Ζωμοί σε πάστα > Χωρίς γλουταμινικό > Κονσομέ > Fonds Zωμοί Kονσομέ Fonds ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, ΟΙ ΖΩΜΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ. Με προσήλωση στα αγνά υλικά μοναδικής ποιότητας, σε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ. Του Χ. Κακαρούγκα (Μα) TouristikiEkpaideysi.gr

ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ. Του Χ. Κακαρούγκα (Μα) TouristikiEkpaideysi.gr ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ Του Χ. Κακαρούγκα (Μα) TouristikiEkpaideysi.gr ΕΙΔΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ Υπάρχουν δυο είδη βασικών γευμάτων που σερβίρονται σε ένα εστιατόριο. Α) Τα κύρια γεύματα: Είναι τα υποχρεωτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (ΙΙ) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 9 - Μέθοδοι Παράθεσης Φαγητών Σ Τ Ο Χ Ο Ι Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί:

Ενότητα 9 - Μέθοδοι Παράθεσης Φαγητών Σ Τ Ο Χ Ο Ι Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί: Ενότητα 9 - Μέθοδοι Παράθεσης Φαγητών Σ Τ Ο Χ Ο Ι Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί: Να περιγράφει τους παράγοντες που λαμβάνει υπόψη μια επιχείρηση, για να επιλέξει τη

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: ιαιτολόγιο Ενιαίου Ολοήμερου Σχολείου

Θέμα: ιαιτολόγιο Ενιαίου Ολοήμερου Σχολείου ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Φακ.: 7.11.15.10/9 Τηλ.: 22809543 Φαξ: 22512783 e-mail: oloimero@schools.ac.cy ιευθυντές/ ιευθύντριες Ενιαίων

Διαβάστε περισσότερα

Θεωρητικό σεμινάριο στα πλαίσια του Μεσσηνιακά μαγειρέματα. Φωτιάδης Νίκος Executive Chef

Θεωρητικό σεμινάριο στα πλαίσια του Μεσσηνιακά μαγειρέματα. Φωτιάδης Νίκος Executive Chef Θεωρητικό σεμινάριο στα πλαίσια του Μεσσηνιακά μαγειρέματα Φωτιάδης Νίκος Executive Chef Θα πρέπει να υπάρχει μενού ή κατάλογος εστιατορίου; Μενού ή κατάλογος εστιατορίου; Τι είναι αυτό το «τετράδιο» που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ BARTENDERS ΕΛΛΑΔΟΣ Member of International Bartenders Association

ΕΝΩΣΗ BARTENDERS ΕΛΛΑΔΟΣ Member of International Bartenders Association Member of International Bartenders Association 24ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα cocktail HO.RE.CA, 08-11Φεβρουαρίου 2019, Metropolitan Expo Bartender s choice, category Στα πλαίσια του 24ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΦΟΥ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΙΟΥ- ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΦΟΥ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΙΟΥ- ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΦΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017-18 ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΙΟΥ- ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Πρακτική ΚΛΑΔΟΣ: Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Τεχνών ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: Μαγειρικής Τραπεζοκομίας ΜΑΘΗΜΑ: Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ BARTENDERS ΕΛΛΑΔΟΣ Member of International Bartenders Association

ΕΝΩΣΗ BARTENDERS ΕΛΛΑΔΟΣ Member of International Bartenders Association Member of International Bartenders Association 24ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα cocktail HO.RE.CA, 08-11Φεβρουαρίου 2019, Metropolitan Expo, 10/02/2019 Στα πλαίσια του 24ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος cocktail

Διαβάστε περισσότερα

oι Aγαπηµένες µου Συνταγές

oι Aγαπηµένες µου Συνταγές oι Aγαπηµένες µου Συνταγές περιεχόµενα Εισαγωγή Βασικά υλικά Σούπες & σάλτσες Λαχανικά & σαλάτες Ζυμαρικά & ρύζι Κρέας & ψάρι Αυγά & τυριά Γλυκά Ιδέες για πάρτι Κομπόστες & τρόφιμα σε άλμη Πηγές Ευχαριστίες

Διαβάστε περισσότερα

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού Τμήμα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού Αριθ. Μελέτης : 02/2016 Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ : «Σίτιση

Διαβάστε περισσότερα

ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Μαθητές: Σαγιόγλου Σάββας,Ορφανίδου Μαρία, Πλατής Βασίλης, Μπορμπόκη Αγγελική, Νουλίκα Μαρία, Τριανταφυλλίδης Ιωσήφ

ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Μαθητές: Σαγιόγλου Σάββας,Ορφανίδου Μαρία, Πλατής Βασίλης, Μπορμπόκη Αγγελική, Νουλίκα Μαρία, Τριανταφυλλίδης Ιωσήφ ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Μαθητές: Σαγιόγλου Σάββας,Ορφανίδου Μαρία, Πλατής Βασίλης, Μπορμπόκη Αγγελική, Νουλίκα Μαρία, Τριανταφυλλίδης Ιωσήφ Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Κ. Ελένη Κοκκίνου Σχολικό Έτος: 2012-2013

Διαβάστε περισσότερα

Σ Τ Ο Χ Ο Ι Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί:

Σ Τ Ο Χ Ο Ι Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί: Σ Τ Ο Χ Ο Ι Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί: Να ορίζει την έννοια «Προγευμάτων» Να γνωρίζει τη σημασία των προγευμάτων Να ορίζει τα είδη των προγευμάτων και τι περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

3-6 Μαρτίου ιαγωνισµός Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης Θεσσαλονίκη. Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης Περίπτερο 3

3-6 Μαρτίου ιαγωνισµός Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης Θεσσαλονίκη. Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης Περίπτερο 3 10ος ιεθνής ιαγωνισµός Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης Θεσσαλονίκη 3-6 Μαρτίου 2017 Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης Περίπτερο 3 Organized by: Co-Organized by: Endorsed by: Supported by: REGION OF CENTRAL MACEDONIA

Διαβάστε περισσότερα

2 o. Κανονισμοί Διαγωνισμού 26 ΕΩΣ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΡΤΟΖΥΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΨΩΜΙΟΥ 2η έκδοση. Υπό την αιγίδα: Συνδιοργάνωση:

2 o. Κανονισμοί Διαγωνισμού 26 ΕΩΣ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΡΤΟΖΥΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΨΩΜΙΟΥ 2η έκδοση. Υπό την αιγίδα: Συνδιοργάνωση: 2 o ΑΡΤΟΖΥΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΨΩΜΙΟΥ 2η έκδοση 26 ΕΩΣ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 Υπό την αιγίδα: Κανονισμοί Διαγωνισμού Στόχοι της εκδήλωσης 1) Η προβολή και αναβάθμιση της τέχνης του ζυμαριού και του πλάθειν στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ - 1

ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ - 1 ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ - 1 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του µαθήµατος ο/η µαθητής/τρια θα είναι ικανός/ή να: 1. Αναφέρει ή γράφει διάφορες περιπτώσεις προετοιµασίας και σερβιρίσµατος

Διαβάστε περισσότερα

Οινοφόρος (Βag in Box)

Οινοφόρος (Βag in Box) Οίνος Λευκός Ξηρός Λ Ε Υ Κ Ο Σ Ξ Η Ρ Ο Σ Κατηγορία: Οίνος Λευκός Ξηρός Ποικιλία: Ορεινός Ροδίτης Χαρακτηριστικά: Χρώμα λευκό, χρυσοκίτρινο. Άρωμα φρουτώδες, νεανικό. Γεύση, γεμάτο φρεσκάδα, με νότες εσπεριδοειδών

Διαβάστε περισσότερα

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού Τμήμα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού Αριθ. Μελέτης : 3/2017 Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ : «Σίτιση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΡΟΣ Ι ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1Ο 1) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΡΟΣ Ι ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1Ο 1) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΡΟΣ Ι ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Ο 1) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ 1.1 ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ 1.2 Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ 1.3 Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ 1.4

Διαβάστε περισσότερα

Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτ. και Ζαχαρ. (Ειδίκευση: Γαστρονομικές Τέχνες) Εξάμηνο 1

Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτ. και Ζαχαρ. (Ειδίκευση: Γαστρονομικές Τέχνες) Εξάμηνο 1 Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτ. και Ζαχαρ. (Ειδίκευση: Γαστρονομικές Τέχνες) Εξάμηνο Ακαδημαϊκό Έτος: 0 0 0: - 0: Computer Lab 0: - :0 Επαγγελματικά Μαθηματικά Σουππουρή Ειρήνη Εισαγωγή στη Μαγειρική: Λαχανικά

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΟΝΟΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: ΤΙΤΑΝΙΑ HOTEL ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: 2/10/2013-31/10/2013 Έδρα: Αθήνα

ΟΝΟΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΟΝΟΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: ΤΙΤΑΝΙΑ HOTEL ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: 2/10/2013-31/10/2013 Έδρα: Αθήνα Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής ΟΝΟΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΟΝΟΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: ΤΙΤΑΝΙΑ HOTEL ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: 2/10/2013-31/10/2013 Έδρα: Αθήνα 1 Ξενοδοχείο 4 αστέρων Βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

Νοστιμιές του καλού καιρού...

Νοστιμιές του καλού καιρού... Νοστιμιές του καλού καιρού... ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 2019 ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ classic Η μουστάρδα Classic από τις «οι Γουμένισσες», απογειώνει γευστικά ψητά κρέατα, λουκάνικα και κοτόπουλο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσες,

Διαβάστε περισσότερα

Καλή σας όρεξη! Σας ευχαριστούμε Μαίρη Πετρουλάκη

Καλή σας όρεξη! Σας ευχαριστούμε Μαίρη Πετρουλάκη Καλή σας όρεξη! Το Νοέμβριο του 2007 ξεκινήσαμε μια πορεία που στόχο είχε τη διαφορετικότητα της εστίασης στην πόλη μας. Βασικοί άξονες του εγχειρήματός μας ήταν η χρησιμοποίηση κορυφαίων πρώτων υλών,

Διαβάστε περισσότερα

Η συνταγή πρέπει να είναι γραμμένη σε κατευθυντικό λόγο. Στα κείμενα που περιέχουν οδηγίες ο αναγνώστης πρέπει να οδηγηθεί σε συγκεκριμένες ενέργειες

Η συνταγή πρέπει να είναι γραμμένη σε κατευθυντικό λόγο. Στα κείμενα που περιέχουν οδηγίες ο αναγνώστης πρέπει να οδηγηθεί σε συγκεκριμένες ενέργειες Συνταγές μαγειρικής Η συνταγή πρέπει να είναι γραμμένη σε κατευθυντικό λόγο. Στα κείμενα που περιέχουν οδηγίες ο αναγνώστης πρέπει να οδηγηθεί σε συγκεκριμένες ενέργειες και για αυτό ο λόγος πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΜΑΛΛΙΑ: Αν τα μαλλιά μας είναι λιπαρά, τα πλένουμε με δυο κρόκους αυγού και ξεπλένουμε με χαμομήλι. Μια καλή και θρεπτική μάσκα μαλλιών. Ανακατεύουμε δυο κουταλιές της

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 2 ο. Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Εκπαίδευση στην πυραμίδα της υγιεινής διατροφής ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΑΘΗΜΑ 2 ο. Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Εκπαίδευση στην πυραμίδα της υγιεινής διατροφής ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΤA ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕ 4 ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2019 ΤΗΣ Ε.Φ.Ε. ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΟΝ (Ι. & Δ. ΔΑΜΚΑΛΙΔΗΣ Α.Ε. ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2019 ΤΗΣ Ε.Φ.Ε. ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΟΝ (Ι. & Δ. ΔΑΜΚΑΛΙΔΗΣ Α.Ε. ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2019 ΤΗΣ Ε.Φ.Ε. ΜΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΟΝ (Ι. & Δ. ΔΑΜΚΑΛΙΔΗΣ Α.Ε. ) 52 ος ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 51 ος ΕΓΧΡΩΜΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 7 ος PORTFOLIOS ΕΝΙΑΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Χριστιάνα Παυλίδου Κλινικός ιατροφολόγος- ιαιτολόγος Επιστηµονικός Σύµβουλος ΠΑΙ ΕΙΑΤΡΟΦΗ

Χριστιάνα Παυλίδου Κλινικός ιατροφολόγος- ιαιτολόγος Επιστηµονικός Σύµβουλος ΠΑΙ ΕΙΑΤΡΟΦΗ ΝέαΘεµατικήΕνότητα: Απλός, Υγιεινός & Οικονοµικός Τρόπος ιατροφής Χριστιάνα Παυλίδου Κλινικός ιατροφολόγος- ιαιτολόγος Επιστηµονικός Σύµβουλος ΠΑΙ ΕΙΑΤΡΟΦΗ ΣχεδιάγραµµαΠαρουσίασης Παρουσίαση βασικών µηνυµάτων

Διαβάστε περισσότερα

Μενού 1 ης εβδομάδας. Δευτέρα. Διατροφική ανάλυση

Μενού 1 ης εβδομάδας. Δευτέρα. Διατροφική ανάλυση Μενού 1 ης εβδομάδας Δευτέρα Κυρίως πιάτο : κοτόπουλο (φιλέτο μπούτι, χωρίς πέτσα και κόκαλο) με πατάτες στο φούρνο : αγγούρι και ντομάτα Τυρί : φέτα 497 θερμίδες 28,5 γρ. 39 γρ. 2 4,45 γρ. 14,2 γρ. 3,28

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΑ.Σ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΑ.Σ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΣ & ΙΕΚ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΠΑ.Σ Σκοπός της

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ Πληροφοριακά σας λέμε.. Η διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου έχει αλλάξει θεαματικά τις τελευταίες 3-4 δεκαετίες με αποτέλεσμα να εγκαταλειφτεί η παραδοσιακή Μεσογειακή

Διαβάστε περισσότερα

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ε Σ Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ Ρ Α Φ Ε Σ Ε Ν Δ Ε Ι Κ Τ Ι Κ Ο Σ Π Ρ Ο Ϋ Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ε Σ Π Ρ Ο Δ Ι Α Γ Ρ Α Φ Ε Σ Ε Ν Δ Ε Ι Κ Τ Ι Κ Ο Σ Π Ρ Ο Ϋ Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πληρ.: Μαρμαριτσάκη Μαρία Δ/νση: Κυδωνίας 29, Χανιά Κρήτης,

Διαβάστε περισσότερα

21-24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 Μ.E.C.

21-24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 Μ.E.C. Νέα εποχή! με Εξωστρέφεια! Νέα δυναμική! με Προσαρμογή στις Εξελίξεις! 21-24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 Μ.E.C. Νέα Εποχή! με Νέα Έκθεση! Η Αξιοποίηση των προηγούμενων επιτυχημένων διοργανώσεων στην αγορά των παραδοσιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2. ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2. ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ. Περιεχόμενα ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 13 ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ Η επιχείρηση «εστιατόριο»... 17 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ. Επιχείρηση παραγωγής και διάθεσης φαγητών - ποτών. Εννοιολογική - νομοθετική προσέγγιση... 17 1.1. Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΕΣ!! ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ Μεσογειακή Διατροφή Η Παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή, ύστερα από μελέτες και στη χώρα μας και αλλού, έχει αποδειχτεί η πιο υγιεινή διατροφή.η Mεσογειακή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σολομός με πάπρικα,, λαχανικά και πατάτες (ή ότι άλλο ψάρι φιλέτο θέλετε) 4 6 φιλέτα σολομό 500 γρ νερό 1 κ/κι ζωμό λαχανικών στο Thermomix ½ κιλό πατατούλες φρέσκες ½ πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες ½ πιπεριά

Διαβάστε περισσότερα

Ρολάκια σπαγγάκια χοιρινά αλά κρεµ, µε µανιτάρι α

Ρολάκια σπαγγάκια χοιρινά αλά κρεµ, µε µανιτάρι α 1 Ρολάκια σπαγγάκια χοιρινά αλά κρεµ, µε µανιτάρι α Υλικά: 5 ρολάκια-σπαγγάκια, 250 γρ µανιτάρια, 50 γρ µπέικον, 200 ml κρέµα γάλακτος, ελαιόλαδο, µαϊντανός, αλάτι, πιπέρι. Προετοιµασία: Σε ζεστό λάδι

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των

Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των μεσογειακών χωρών που συμπεριλαμβάνονταν στη Μελέτη των

Διαβάστε περισσότερα

βραδινό δείπνο κούπα οι κούπες µαχαιροπίρουνο οι µπύρες Πίνω νερό από την κούπα. Nomen: Wortschatz- / Wendekarten für Lernkarteikästen DIN A8 -leicht

βραδινό δείπνο κούπα οι κούπες µαχαιροπίρουνο οι µπύρες Πίνω νερό από την κούπα. Nomen: Wortschatz- / Wendekarten für Lernkarteikästen DIN A8 -leicht βραδινό Τρώω µε τον πατέρα µου στις 18 ώρα βραδινό.τρώµε ψωµί µε τυρί και αλλαντικά. δείπνο Παίρνω µε τον πατέρα µου δείπνο στις 18 ώρα. Τρώµε σούπα µε µακαρόνια. κούπα οι κούπες Πίνω νερό από την κούπα.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Σαλάτες: Σε κάθε γεύμα (μεσημεριανό, βραδινό) επιλέξετε και σερβίρετε μια από τις ποιο κάτω σαλάτες:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Σαλάτες: Σε κάθε γεύμα (μεσημεριανό, βραδινό) επιλέξετε και σερβίρετε μια από τις ποιο κάτω σαλάτες: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Πρόγευμα Λευκά δημητριακά πρωινού (χωρίς αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς) Σοκολατούχα δημητριακά πρωινού Κρύο ημι-αποβουτυρωμένο γάλα (2% λιπαρά) Κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΛΥΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 Μάθημα: Τεχνολογία Μαγειρικής και Εστιατορικής Τέχνης Ημερομηνία και ώρα εξέτασης:

Διαβάστε περισσότερα

Βιομηχανία μπισκότων. Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας Διαμαντοπούλου Μαρία Ιωάννου Βασιλική- Νεκταρία Ιωάννου Μαρία-Φανουρία σχολικό έτος

Βιομηχανία μπισκότων. Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας Διαμαντοπούλου Μαρία Ιωάννου Βασιλική- Νεκταρία Ιωάννου Μαρία-Φανουρία σχολικό έτος Βιομηχανία μπισκότων Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας Διαμαντοπούλου Μαρία Ιωάννου Βασιλική- Νεκταρία Ιωάννου Μαρία-Φανουρία σχολικό έτος 2017-18 Μπισκότο Το μπισκότο είναι γλύκισμα από ζύμη διαμορφωμένη

Διαβάστε περισσότερα

CULINARY ARTS PROGRAM ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ & ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

CULINARY ARTS PROGRAM ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ & ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ CULINARY ARTS PROGRAM ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ & ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ To Culinary Arts Program είναι ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα φοίτησης που σας δίνει την δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Tα ιδιαίτερα οφέλη το καλοκαίρι. Μεσογειακή διατροφή: Ο γευστικός θησαυρός του καλοκαιριού

Tα ιδιαίτερα οφέλη το καλοκαίρι. Μεσογειακή διατροφή: Ο γευστικός θησαυρός του καλοκαιριού Οι καλοκαιρινοί μήνες αποτελούν ιδανική περίοδο για την υιοθέτηση της αποκαλούμενης «μεσογειακής διατροφής». Η μεσογειακή διατροφή, η οποία πήρε το όνομά της από τον τρόπο διατροφής των λαών της Μεσογείου,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΠΕΡΙΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΕΡΙΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 6 η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ 1 2 Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΟΥ Νηπιακή ονομάζεται η πρώτη από τις τρεις περιόδους της παιδικής ηλικίας, από το 1ο έως και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Γ ΣΤΟΧΟΙ:

ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Γ ΣΤΟΧΟΙ: ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Γ ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συµπλήρωση αυτού του µαθήµατος ο µαθητής/τρια θα πρέπει να µπορεί να: 1. Αναφέρει τη µέθοδο παράθεσης µε το Ρωσικό τρόπο. Ο ρωσικός τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

Μαγειρεύουµε έναν καλύτερο κόσµο για τα παιδιά µας

Μαγειρεύουµε έναν καλύτερο κόσµο για τα παιδιά µας Η συνταγή για έναν καλύτερο κόσµο για τα παιδιά εκάλογος για γονείς 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Να ακολουθείς το πρότυπο της μεσογειακής διατροφής για σένα και τα παιδιά. Να επιλέγεις τοπικά και εποχιακά είδη.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΦΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Μερικά Σύνολα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΦΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Μερικά Σύνολα ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΦΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017-18 ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ 2018 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Πρακτική ΚΛΑΔΟΣ: Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επαγγελματων ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: Μαγειρικής Τραπεζοκομίας ΜΑΘΗΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΦΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Μερικά Σύνολα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΦΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Μερικά Σύνολα ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΦΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017-18 ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ 2018 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Πρακτική ΚΛΑΔΟΣ: Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επαγγελματων ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: Μαγειρικής Τραπεζοκομίας ΜΑΘΗΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΙΣΜΟΣ. Τομείς Επισιτισμού 1. Εμπορικός τομέας 2. Βιομηχανικός τομέας 3. Ιδρυματικός τομέας. 1. Εμπορικός τομέας

ΟΡΙΣΜΟΣ. Τομείς Επισιτισμού 1. Εμπορικός τομέας 2. Βιομηχανικός τομέας 3. Ιδρυματικός τομέας. 1. Εμπορικός τομέας Το Menu με τη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα έκανε την εμφάνισή του στις αρχές του 19ου αιώνα από φημισμένους μαγείρους σε βασιλικά ανάκτορα. Εκ τούτου τα μενού περιελάμβαναν μεγάλο αριθμό πιάτων και πλούσιες

Διαβάστε περισσότερα

Μου προκύπτει τις επόμενες ημέρες να κάνω επίσημο τραπέζι. Τι θα μου προτείνατε να ετοιμάσω; Πέστε μου μερικές ιδέες. Θέλω Ελληνική κουζίνα.

Μου προκύπτει τις επόμενες ημέρες να κάνω επίσημο τραπέζι. Τι θα μου προτείνατε να ετοιμάσω; Πέστε μου μερικές ιδέες. Θέλω Ελληνική κουζίνα. Προτάσεις για επίσημο τραπέζι Δημοσιεύθηκε από ΙΩΑΝΝΑ - 11/05/2010 14:19 Μου προκύπτει τις επόμενες ημέρες να κάνω επίσημο τραπέζι. Τι θα μου προτείνατε να ετοιμάσω; Πέστε μου μερικές ιδέες. Θέλω Ελληνική

Διαβάστε περισσότερα

Πιο συγκεκριμένα, επιτρεπόμενα προς πώληση είδη στα σχολικά κυλικεία είναι: - Φρέσκα φρούτα-λαχανικά ανάλογα µε την εποχή (π.χ.

Πιο συγκεκριμένα, επιτρεπόμενα προς πώληση είδη στα σχολικά κυλικεία είναι: - Φρέσκα φρούτα-λαχανικά ανάλογα µε την εποχή (π.χ. Σε ισχύ τίθεται η νέα υπουργική απόφαση, η οποία αφορά, μεταξύ άλλων, τον καθορισμό των ειδών που διατίθενται στα κυλικεία των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Διαβάστε περισσότερα

Α ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Α + Β ΕΞΑΜΗΝΟ)

Α ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Α + Β ΕΞΑΜΗΝΟ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΣ & ΙΕΚ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙV ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ Ι.Ε.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

Η τέχνη της μαγειρικής, απαθανατίζοντας τη γαστρονομική παράδοση της Κύπρου

Η τέχνη της μαγειρικής, απαθανατίζοντας τη γαστρονομική παράδοση της Κύπρου Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής στα πλαίσια του έργου του για την καταγραφή, διαφύλαξη και προώθηση του γαστρονομικού πολιτισμού της Κύπρου και με την ευκαιρία της εγγραφής της Μεσογειακής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2013-2014 ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΟΜΑΔΑ Α ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΑΤΕΛΑΤΖΕ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΣΑΛΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ ΟΡΙΣΜΟΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Ο όρος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ / ΦΥΛΛΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ / ΦΥΛΛΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ Αριθμός Τύπος ΠΠΥ Κουζίνα RDC-CFP-CMR-42000109-B Εστιατόριο Θαλασσινά και Ζυμαρικά Μεσογειακή Κουζίνα ΠΠΥ = Πιστοποιημένος Πάροχος Υπηρεσίας (Επιχείρηση) Διεύθυνση Ποσειδώνος 12, Μαρίνα, 24100 Καλαμάτα

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση των τοπικών πόρων στη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών: Η εμπειρία των επιχειρήσεων ACORDO - Corfu Specialty Foods και Ambelonas

Αξιοποίηση των τοπικών πόρων στη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών: Η εμπειρία των επιχειρήσεων ACORDO - Corfu Specialty Foods και Ambelonas Αξιοποίηση των τοπικών πόρων στη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών: Η εμπειρία των επιχειρήσεων ACORDO - Corfu Specialty Foods και Ambelonas Corfu ACORDO - Corfu Specialty Foods Artisan + natural

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλος Διαγωνισμός Tart - η τέχνη της τάρτας LE MONDE ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Μεγάλος Διαγωνισμός Tart - η τέχνη της τάρτας LE MONDE ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Μεγάλος Διαγωνισμός Tart - η τέχνη της τάρτας LE MONDE sponsored by KENWOOD ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Στη Αθήνα σήμερα 20 Φεβρουαρίου 2017, ανακοινώνεται ότι θα διεξαχθεί διαγωνισμός για την ανάδειξη της καλύτερης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας Κριτοβουλίδου 15-17 Ρέθυμνο Τ.Κ 74100 Τ. 28310 51401 F. 2831030401 symfono_gram@nar.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ καλλιέργειας ελαιώνα για ποιοτικό ελαιόλαδο

ΟΔΗΓΟΣ καλλιέργειας ελαιώνα για ποιοτικό ελαιόλαδο ΟΔΗΓΟΣ καλλιέργειας ελαιώνα για ποιοτικό ελαιόλαδο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Κεφάλαιο 1 ο Βελτίωσε τη θρεπτική αξία των γευμάτων σου Κεφάλαιο 2 ο 10 Τρόποι Μαγειρέματος Κεφάλαιο 3 ο Βάλε χρώμα στο πιάτο σου

Διαβάστε περισσότερα

Μαρινάτες. > Mαρινάτες / gourmet > Mαρινάτες / ethnic > Mαρινάτες / φούρνου > Mαρινάτες / σχάρας > Mαρινάτες / dry

Μαρινάτες. > Mαρινάτες / gourmet > Mαρινάτες / ethnic > Mαρινάτες / φούρνου > Mαρινάτες / σχάρας > Mαρινάτες / dry Μαρινάτες ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ. Ένα από τα σπουδαιότερα και παλαιότερα βοηθήματα της μαγειρικής τέχνης. Ένας πολύτιμος

Διαβάστε περισσότερα

Delicatessen. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια

Delicatessen. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια Delicatessen ΜΙΑ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΓΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ. ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ... ΤΕΧΝΗ. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια Η μαγειρική δεν είναι απλά η προετοιμασία

Διαβάστε περισσότερα

Delicatessen. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια

Delicatessen. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια Delicatessen ΜΙΑ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΓΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ. ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ... ΤΕΧΝΗ. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια Η μαγειρική δεν είναι απλά η προετοιμασία

Διαβάστε περισσότερα

Giffard West Cup 2017 Ελληνικός Προκριματικός

Giffard West Cup 2017 Ελληνικός Προκριματικός Giffard West Cup 2017 Ελληνικός Προκριματικός Τρόπος Συμμετοχής στο διαγωνισμό Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό οι υποψήφιοι θα πρέπει συμπληρώσουν ηλεκτρονικά έως τις 10/03/17 στην ιστοσελίδα www.tsaknakisbros.gr

Διαβάστε περισσότερα

Αναστασία Βερβέρη Δανάη Καρακούση Φιορελα Μπιτζέκου Βικτώρια Σιταρά Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ

Αναστασία Βερβέρη Δανάη Καρακούση Φιορελα Μπιτζέκου Βικτώρια Σιταρά Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ Αναστασία Βερβέρη Δανάη Καρακούση Φιορελα Μπιτζέκου Βικτώρια Σιταρά Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ Οι τυποποιημένες τροφές του Δυτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ- ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ -ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ- ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΤΗΛ. 2108707818, 2108707725 E-MAIL:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Όσον αφορά τις πρώτες ύλες και τα τελικά προϊόντα του Προγράμματος, θα πρέπει να τηρούνται αυστηροί όροι και προϋποθέσεις για ζητήματα υγιεινής, ασφάλειας και ποιότητας

Διαβάστε περισσότερα

Απλές συμβουλές για την αγορά τροφίμων τους καλοκαιρινούς μήνες

Απλές συμβουλές για την αγορά τροφίμων τους καλοκαιρινούς μήνες ΕΦΕΤ Διεύθυνση Διατροφικής Πολιτικής & Ερευνών Ιούνιος 2006 Απλές συμβουλές για την αγορά τροφίμων τους καλοκαιρινούς μήνες Απλές συμβουλές για την αγορά τροφίμων τους καλοκαιρινούς μήνες Εκδόθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 1 ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 1 ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ Ναυαρίνου 167 24100 Καλαμάτα email:info@schooloftourism.gr Τ. 697 5715229 Υποστηρικτής Χορηγός ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 1 ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ 1. Σκοπός του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ είναι: να αναδειχθεί

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τρόφιμα και μαγειρική

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τρόφιμα και μαγειρική Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τρόφιμα και μαγειρική Ενότητα: ιατροφή (2 φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Β1, Β2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: Για τον διδάσκοντα: 1 υπολογιστής

Διαβάστε περισσότερα

Callaloo Φυλλώδες λαχανικό που κατάγεται από τη Λατινική Αμερική, είναι θρεπτικό Ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους να το δοκιμάσει κανείς είναι

Callaloo Φυλλώδες λαχανικό που κατάγεται από τη Λατινική Αμερική, είναι θρεπτικό Ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους να το δοκιμάσει κανείς είναι ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΖΑΜΑΙΚΑ Jerk Chicken To jerk πάει μπροστά από κάθε τύπο κρέατος στη Τζαμάικα και είναι ο τρόπος που ουσιαστικά μαρινάρουνε το κρέας. Το κοτόπουλο, όμως, φαίνεται πως είναι το αγαπημένο

Διαβάστε περισσότερα

4 η στο πλαίσιο των...

4 η στο πλαίσιο των... ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σ 7-8-9 NOEMBΡIOY Αγαπητοί συνάδελφοι, Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της έκθεσης και των εκδηλώσεων ΜΕΑΤ DAYS, που θα πραγματοποιηθεί στις 7-8-9 Νοεμβρίου στο, (Διεθνές Αεροδρόμιο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΖΕΣΤΑ / ΚΡΥΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΑΛΑΤΕΣ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΖΕΣΤΑ / ΚΡΥΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΜΗ ΖΕΣΤΑ / ΚΡΥΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Ελιές Πράσινες/Μαύρες 1,88 1,50 Ταχίνι 1,88 1,50 Ταραμοσαλάτα 1,88 1,50 Γιαούρτι 2,00 1,60 Τζατζίκι 2,00 1,60 Τυροκαφτερή 3,13 2,50 Λουκάνικο Χωριάτικο 3,13 2,50

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΡΗΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΡΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΡΗΤΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΝΗΣΙΑ ΚΡΗΤΗ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΣΗ 1 Η... ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ... ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η κουζίνα της Μακεδονίας αντανακλά την πολιτισμική και γαστρονομική

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Γαλακτοκομικά Προϊόντα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Γαλακτοκομικά Προϊόντα ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Γαλακτοκομικά Προϊόντα Από 100% Ελληνικό αιγοπρόβειο, ξεχωρίζει για τη πλούσια γεύση της, το καθαρό λευκό της χρώμα και τα θρεπτικά συστατικά της. Χρησιμοποιείται ευρέως στην Ελληνική

Διαβάστε περισσότερα

Μενού Μεγάλης Εβδομάδας

Μενού Μεγάλης Εβδομάδας Μενού Μεγάλης Εβδομάδας Μ. Δευτέρα Κυρίως πιάτο : κοτόπουλο (φιλέτο μπούτι, χωρίς πέτσα και κόκαλο) με πατάτες στο φούρνο : αγγούρι και ντομάτα Τυρί : φέτα 497 θερμίδες 28,5 γρ. 39 γρ. 3 γρ. 23 γρ. 4,45

Διαβάστε περισσότερα

ΤΥΡΙΑ 7. ΦΕΤΑ 8. ΧΑΛΟΥΜΙ 9. ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ 10. ΠΛΑΤΩ ΤΥΡΙΩΝ 11. ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΤΥΡΙ 12. ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ

ΤΥΡΙΑ 7. ΦΕΤΑ 8. ΧΑΛΟΥΜΙ 9. ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ 10. ΠΛΑΤΩ ΤΥΡΙΩΝ 11. ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΤΥΡΙ 12. ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΨΩΜΙ ΣΑΛΑΤΕΣ 1. ΣΑΛΑΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ 2. ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ Μαρούλι, κοτόπουλο, κρουτόν, τριμμένο τυρί, σως 3. ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΧΑΡΑΣ Λαχανικά εποχής με βαλσάμικο, ελαιόλαδο 4. ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ Λαχανικά

Διαβάστε περισσότερα

Όροι συμμετοχής. απαραίτητες προϋποθέσεις (α) (β) CPS Paphos Branch δηλώσεις συμμετοχής Δικαίωμα Συμμετοχής Κριτική πνευματικά δικαιώματα

Όροι συμμετοχής. απαραίτητες προϋποθέσεις (α) (β) CPS Paphos Branch δηλώσεις συμμετοχής Δικαίωμα Συμμετοχής Κριτική πνευματικά δικαιώματα ς ώ ς ύ ά ά Τι είναι: Ο Φωτομαραθώνιος είναι μια δράση η οποία ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δουν την πόλη μέσα από μια νέα διάσταση. Τους ωθεί, μέσα από μια φωτογραφική πρόκληση να ανακαλύψουν νέες έννοιες

Διαβάστε περισσότερα

BARISTA MANUAL JACOBS ESPRESSO «GOLDEN BARISTA» PROFESSIONAL CUP

BARISTA MANUAL JACOBS ESPRESSO «GOLDEN BARISTA» PROFESSIONAL CUP BARISTA MANUAL JACOBS ESPRESSO «GOLDEN BARISTA» PROFESSIONAL CUP FINAL συμπληρωματικό Οι διαγωνιζόμενοι στον Τελικό θα πρέπει να σερβίρουν δύο ροφήματα σε κάθε μία από τις τρεις κατηγορίες ροφημάτων καφέ:

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τρόφιμα και μαγειρική

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τρόφιμα και μαγειρική Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τρόφιμα και μαγειρική Ενότητα: ιατροφή (2 φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Α1, Α2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: Για τον διδάσκοντα: 1 υπολογιστής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε ΣΤΟΧΟΙ:

ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε ΣΤΟΧΟΙ: ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ε ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συµπλήρωση αυτού του µαθήµατος ο µαθητής/τρια θα πρέπει να µπορεί να: 1. Περιγράφει τη µέθοδο παράθεσης µε το γαλλικό και µε τον οικογενειακό

Διαβάστε περισσότερα

Ντακάκια με ρακή, ντομάτα, ρόκα, παρθένο ελαιόλαδα και ξύγαλο. Ελιές από Κρητικά τυριά και πιπεριές Φλωρίνης με φιλέ αμυγδάλου

Ντακάκια με ρακή, ντομάτα, ρόκα, παρθένο ελαιόλαδα και ξύγαλο. Ελιές από Κρητικά τυριά και πιπεριές Φλωρίνης με φιλέ αμυγδάλου Mικρές Μπουκιές Ντακάκια με ρακή, ντομάτα, ρόκα, παρθένο ελαιόλαδα και ξύγαλο Ελιές από Κρητικά τυριά και πιπεριές Φλωρίνης με φιλέ αμυγδάλου 1,00 1,00 Απάκι με γραβιέρα Κρήτης και πιπεριά σουβλάκι 1,50

Διαβάστε περισσότερα

FOOD TRENDS. Γευστικές προτάσεις για τις γιορτές

FOOD TRENDS. Γευστικές προτάσεις για τις γιορτές FOOD TRENDS Γευστικές προτάσεις για τις γιορτές Editorial Ο µεζές έχει µια διαχρονική γευστική αξία στην κουλτούρα και τον πολιτισµό των Ελλήνων η οποία πηγάζει από την αρχαία Ελλάδα. Σε γιορτές και συµπόσια

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα: Τεχνολογία Μαγειρικής και Εστιατορικής Τέχνης

Μάθημα: Τεχνολογία Μαγειρικής και Εστιατορικής Τέχνης ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2007 Μάθημα: Τεχνολογία Μαγειρικής και Εστιατορικής Τέχνης Ημερομηνία και ώρα εξέτασης:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Πρόγραμμα Σίτισης

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Πρόγραμμα Σίτισης 13-17 Μαΐου 2013 Παστίτσιο Φιλέτο κοτόπουλο σχάρας με πουρέ πατάτας Χοιρινό με ματζουράνα και ρύζι πιλάφι Φακές Ντάκος κρητικός Μήλο Σαλάτα σίζαρς Σαλάτα μαρούλιαγγούρι με σως μπαλσάμικο Ταρτάκι φρούτων

Διαβάστε περισσότερα

Tel: +30 210 3245557,+30 210 3247719-20 Web: www.delichef.gr, E-Mail: info@delichef.gr

Tel: +30 210 3245557,+30 210 3247719-20 Web: www.delichef.gr, E-Mail: info@delichef.gr Σελίδα 1 από 5 ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ MENU 1 «Πανδαισία Χριστουγέννων» με πολύχρωμες πιπεριές, λιαστή τομάτα, ρόδι, flakes παρμεζάνας και vinegraite από μπαλσάμικο και μέλι Σαλάτα «Baby» με τρυφερά baby φύλλα ρόκας,

Διαβάστε περισσότερα