ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ"

Transcript

1 * ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ Ι. Ι ΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ - Ε ΡΑ - ΣΚΟΠΟΣ Αρθρο 1. 1α. Ιδρύεται µη κερδοσκοπικό σωµατείο µε την επωνυµία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ [ Σ.Ε.Α.], µε έδρα την Αθήνα, στη δε αγγλική γλώσσα η επωνυµία αυτού είναι AMATEUR ASTRONOMY ASSOCIATION. Η ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία του συλλόγου διέπονται από το παρακάτω Καταστατικό και από τις διατάξεις των ισχυόντων ειδικών Νόµων και του Αστικού Κώδικα. Άρθρο 2. Σκοπός του Σ.Ε.Α. είναι η συστηµατική µελέτη και προαγωγή της παρατηρησιακής ερασιτεχνικής αστρονοµίας στην Ελλάδα καθώς και η συµβολή στην κατανόηση και προσέγγιση από το κοινωνικό σύνολο των αστρονοµικών φαινοµένων, στα πλαίσια που ευρύτερα υπαγορεύονται από την επιστήµη της Αστρονοµίας. Ειδικότερα ο Σύλλογος σκοπούς έχει: 2α. Την ανάπτυξη και διάδοση στην Ελλάδα της παρατηρησιακής ερασιτεχνικής αστρονοµίας και των µεθόδων λειτουργίας αυτής, εντός των προαναφεροµένων πλαισίων. 2β. Το συντονισµό και την πραγµατοποίηση αστρονοµικών παρατηρήσεων και τη συνακόλουθη αρχειοθέτηση, αξιολόγηση και ανάλυση αυτών µε δυνατότητα δηµοσίευσής τους. 2γ. Τη διάθεση των εξαγώγιµων παρατηρήσεων και συντασσόµενων µελετών σε αστρονόµους, εκπαιδευτικούς και φοιτητές/µαθητές. Αρθρο 3. Μέσα. 3α. Για την εκπλήρωση των σκοπών του Σ.Ε.Α. χρησιµοποιείται κάθε πρόσφορο νόµιµο µέσο όπως ενδεικτικά : - Η οργάνωση παντός είδους µορφωτικών δραστηριοτήτων που άπτονται της παρατηρησιακής ερασιτεχνικής αστρονοµίας και θεµάτων συναφών µε την επιστήµη της Αστρονοµίας, συνέδρια, διαλέξεις, σεµινάρια, προβολές ταινιών καθώς και η συµµετοχή του Σ.Ε.Α. σε ανάλογες εκδηλώσεις.

2 2 - Η έκδοση παντός είδους εντύπων όπως βιβλία, περιοδικά, ενηµερωτικά φυλλάδια και κάθε άλλο δηµοσίευµα καθώς και η ενίσχυση ανάλογων εντύπων που συµβάλλουν στην ανάπτυξη και ενηµέρωση επί θεµάτων σχετικών µε το σκοπό του Σ.Ε.Α. - Η συγκρότηση οµάδων εργασίας, εισηγητικών επιτροπών µελετών και γενικότερα η προαγωγή της συνεργασίας των µελών του. - Η συνεργασία του µε άλλους εθνικούς, ξένους ή διεθνείς φορείς που ασχολούνται µε την ερασιτεχνική αστρονοµία και την επιστήµη της Αστρονοµίας γενικότερα και η συµµετοχή του σε αυτούς. - Η εξασφάλιση µέσων για τη διεξαγωγή προγραµµάτων αστρονοµικού περιεχοµένου. ΙΙ. ΜΕΛΗ. Αρθρο 4. Μέλη του Σ.Ε.Α. γίνονται φυσικά ή νοµικά πρόσωπα που η εν γένει δραστηριότητα και συµπεριφορά τους, επαγγελµατική και ευρύτερα κοινωνική (επιστηµονική, ερευνητική, συγγραφική κ.λ.π.), συνάδει και συµβάλλει στο σκοπό του, διακρίνονται δε σε Τακτικά Μέλη, Συνεργαζόµενα Μέλη και Επίτιµα Μέλη. Αρθρο 5. 5α. Ως Τακτικό Μέλος του Σ.Ε.Α. µπορεί να εγγραφεί φυσικό ή νοµικό πρόσωπο που συµµερίζεται το σκοπό του και αποδεδειγµένα κατά την κρίση του ιοικητικού Συµβουλίου (.Σ.) δραστηριοποιείται συστηµατικά στο χώρο της παρατηρησιακής αστρονοµίας ή σε δραστηριότητες µε παρεµφερή στόχο και µπορεί να συµβάλλει στο σκοπό του Σ.Ε.Α. 5β. Ως Συνεργαζόµενο Μέλος µπορεί να εγγραφεί φυσικό ή νοµικό πρόσωπο που ενδιαφέρεται για την πρόοδο της ερασιτεχνικής αστρονοµίας και τη συµβολή στην προαγωγή του σκοπού του Σ.Ε.Α., αλλά δεν πληρεί τις προϋποθέσεις εισόδου τους στο Σ.Ε.Α. ως τακτικό µέλος. Τα συνεργαζόµενα µέλη δεν έχουν δικαίωµα εκλογής και ψήφου. 5γ. Ως Επίτιµο Μέλος µπορεί να εγγραφεί φυσικό ή νοµικό πρόσωπο που αποδεδειγµένα έχει προσφέρει σηµαντικό έργο στην ερασιτεχνική αστρονοµία ή ακόµη και στην ίδια την επιστήµη της Αστρονοµίας, σε εθνικό ή και διεθνές επίπεδο, όπως και κάθε άλλη προσωπικότητα που µέσω της συγκεκριµένης δραστηριότητάς του έχει διακριθεί διεθνώς για την αφοσίωση και συµβολή του στο σκοπό του Σ.Ε.Α., ή ακόµη και την επιστήµη της Αστρονοµίας. Τα Επίτιµα µέλη δεν έχουν δικαίωµα εκλογής και ψήφου.

3 3 Άρθρο 6. Εγγραφή Μελών. 6α. Για την εγγραφή Τακτικού ή Συνεργαζόµενου µέλους, ο ενδιαφερόµενος πρέπει να συµπληρώσει µία αίτηση µέλους σε ειδικό δελτίο του συλλόγου, όπου και δηλώνονται τα στοιχεία και τα ενδιαφέροντα-δραστηριότητες αυτού. 6β. Ειδικότερα για την εγγραφή Τακτικού µέλους, επιπλέον της αίτησης, ο ενδιαφερόµενος πρέπει να αποδείξει τη δραστηριότητά του στην αστρονοµική παρατήρηση - ή άλλο παρεµφερές αντικείµενο που άπτεται της ερασιτεχνικής αστρονοµίας- και να προταθεί από ένα Τακτικό µέλος του συλλόγου, το οποίο και συνυπογράφει τη σχετική αίτηση µέλους. Εαν του ζητηθεί από το ιοικητικό Συµβούλιο (.Σ.), ο προτείνοντας υποχρεούται να αιτιολογήσει εγγράφως την πρότασή του. 6γ. Μετά το πέρας δύο (2) χρόνων από την πρώτη εγγραφή το Συνεργαζόµενο Μέλος δικαιούται να κάνει αίτηση για Τακτικό µέλος επισυνάπτοντας ενυπόγραφη συστατική επιστολή από Συντονιστή του Σ.Ε.Α. Αρθρο 7. Τρόπος έγκρισης υποψηφίων και είσοδος νέων µελών. 7α. Το.Σ. εξετάζει µία φορά το χρόνο τις αιτήσεις των Τακτικών ή Συνεργαζόµενων µελών και αποφασίζει την έγκριση ή απόρριψή τους µε απόλυτη πλειοψηφία. Η απόφαση κοινοποιείται από το.σ. προς τους υποψηφίους και εαν αυτή είναι θετική, του αποστέλλονται συγχρόνως τα έγγραφα που αναφέρονται αµέσως παρακάτω στην παρ. 7β. Εαν η απόφαση του.σ. είναι αρνητική, ο ενδιαφερόµενος µπορεί να υποβάλλει νέα αίτηση προς το.σ., η οποία εξετάζεται από αυτό µε τις υποψηφιότητες της νέας ετήσιας περιόδου. Εαν και πάλι υπάρξει απόρριψη της νέας αίτησης από το.σ., ο ενδιαφερόµενος µπορεί να προσφύγει στη Γεν. Συνέλευση η οποία και αποφασίζει τελεσίδικα και αµετάκλητα. 7β. Ο Γραµµατέας του Σ.Ε.Α. ειδοποιεί εγγράφως τα υποψήφια µέλη για τη θετική απόφαση εισόδου τους στο Σύλλογο, αποστέλλοντας παράλληλα το Καταστατικό, το δελτίο Εγγραφής και το έντυπο Ετήσιας Συνδροµής σ αυτό. 7γ. Τα νέα µέλη επικυρώνουν την εγγραφή τους καταβάλλοντας εντός δύο [2] µηνών το ποσό εγγραφής και την ετήσια συνδροµή στα γραφεία του συλλόγου, οπότε και εγγράφονται στα µητρώα µελών. Αρθρο 8. Η απόφαση για την εγγραφή και η ανακήρυξη των Επίτιµων Μελών γίνεται από τη Γ.Σ. µετά από οµόφωνη πρόταση του.σ. Αρθρο 9. Τα Τακτικά και Συνεργαζόµενα µέλη καταβάλλουν : ι) το εφάπαξ δικαίωµα εγγραφής, ιι] την ετήσια συνδροµή και ιιι] τις οριζόµενες εκάστοτε από τη Γ.Σ. έκτακτες εισφορές για την ευόδωση των σκοπών του Σ.Ε.Α.

4 4 Αρθρο 10. Ενα µέλος διαγράφεται από τα µητρώα του Σ.Ε.Α.: ι. Αυτοµάτως µε το θάνατό του. ιι. Ύστερα από έγγραφη αίτησή του. ιιι. Λόγω µη εκπλήρωσης των οικονοµικών υποχρεώσεών του επί έξι [6] µήνες και πλέον. Το µέλος ενηµερώνεται σχετικά πριν τη διαγραφή και του δίνεται προθεσµία έξι [6] µηνών προκειµένου να τακτοποιήσει τις ταµειακές του εκκρεµότητες. Μετά τη λήξη της προθεσµίας, η διαγραφή αποφασίζεται και εγκρίνεται από το.σ. και ανακοινώνεται στην επόµενη Γ.Σ. ιv. Εαν η συµπεριφορά του αντίκειται ή παραβλάπτει τους σκοπούς του Σ.Ε.Α. Στην περίπτωση αυτή η διαγραφή γίνεται µετά από τεκµηριωµένη πρόταση του.σ. και έγκριση της Γ.Σ. σύµφωνα µε το άρθρο 23 παρ.ε. Αρθρο 11. Ταµειακώς τακτοποιηµένα µέλη. Ως τέτοια θεωρούνται όσα έχουν καταβάλλει την ετήσια συνδροµή τους. Τα ταµειακώς τακτοποιηµένα Τακτικά µέλη έχουν το δικαίωµα ψήφου και εκλογής στα διοικητικά όργανα, υπό την αίρεση του άρθρου 34. Ολα τα µέλη έχουν δικαίωµα να συµµετέχουν στις συζητήσεις κατά τις Γ.Σ. του συλλόγου. ΙΙΙ. ΤΟΜΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Αρθρο α. Η δηµιουργία Τοµέων Εργασίας ανά παρατηρησιακό αντικείµενο, αποτελεί το βασικό λειτουργικό όργανο συντονισµού, συλλογής, αρχειοθέτησης και ανάλυσης των αστρονοµικών παρατηρήσεων και εκπόνησης σχετικών µελετών Ο κάθε Τοµέας Εργασίας λειτουργεί υπό την ευθύνη του Συντονιστή ο οποίος µπορεί να ρυθµίζει τη διεκπεραίωση των µελετών ανάλογα µε τις ανάγκες που επιβάλλει το εκάστοτε αντικείµενο, σεβόµενος πάντοτε τις ελάχιστες ενδεικτικές υποχρεώσεις που ορίζονται από το άρθρο 14 του παρόντος. 12β. Ο Συντονιστής µπορεί να ορίζει έναν αριθµό Συνεργατών που κατά τη γνώµη του και αναλόγως µε τις προκύπτουσες ανάγκες του Τοµέα εξυπηρετούν τις εργασίες του κάθε Τοµέα (π.χ. αρχειοθέτηση, ανάλυση παρατηρήσεων κλπ.). Οι Συνεργάτες πρέπει να είναι πάντοτε Τακτικά Μέλη του Σ.Ε.Α. Αρθρο 13. Η δηµιουργία Τοµέων Εργασίας γίνεται µετά από αίτηση του ενδιαφερόµενου Συντονιστή προς το.σ. το οποίο και αποφασίζει κατά πλειοψηφία, κατόπιν ψηφοφορίας µε ανάταση του χεριού. Για την έγκριση ενός προτεινόµενου Τοµέα Εργασίας προαπαιτούµενα είναι τα εξής κριτήρια και προϋποθέσεις: 1. Το αντικείµενο µελέτης του υπό πρόταση Τοµέα να είναι αστρονοµικής φύσεως και γνωστικής µεθοδολογίας. 2. Ο υποψήφιος Συντονιστής οφείλει να έχει συστηµατική δραστηριότητα στο αντικείµενο για το οποίο επιθυµεί να αναλάβει τη λειτουργία Τοµέα και να

5 5 προσφέρει στο Σ.Ε.Α. αντικειµενικά στοιχεία γι αυτό, όπως π.χ. καταχωρηµένες παρατηρήσεις, συµµετοχές σε διεθνείς οργανισµούς, κριτικές της συµµετοχής του από ιθύνοντα πρόσωπα κλπ. Σε κάθε περίπτωση απαραίτητη είναι η προσκόµιση µαζί µε την αίτηση και βιογραφικού σηµειώµατος του ενδιαφερόµενου στο οποίο πρέπει να περιέχονται στοιχεία και πληροφορίες που αφορούν τη δραστηριότητά του στο χώρο της αστρονοµίας και παρατήρησης. 3. Ο ενδιαφερόµενος Συντονιστής να είναι Τακτικό και ταµειακώς τακτοποιηµένο Μέλος του Σ.Ε.Α. Άρθρο 14. Οι στοιχειώδεις υποχρεώσεις του Συντονιστή είναι : ι. Η πρόταση, οργάνωση και εκπόνηση παρατηρησιακών σχεδίων. ιι. Η συλλογή, αρχειοθέτηση και ανάλυση των παρατηρήσεων. ιιι. Μία τουλάχιστον ετήσια αναφορά πεπραγµένων ή µελέτη στο γνωστικό αντικείµενο του αντίστοιχου Τοµέα Εργασίας. Αρθρο α. Κάθε νέο.σ. στη δεύτερη τακτική συνεδρίασή του από την εκλογή του, επαναξιολογεί το έργο των Συντονιστών όλων των Τοµέων και αποφασίζει µε φανερή ψηφοφορία τη συνέχιση της θητείας τους ή την αντικατάστασή τους. 15β. Κάθε ταµειακά τακτοποιηµένο Τακτικό µέλος, έχει δικαίωµα να θέσει υποψηφιότητα για την ανάληψη κάποιου Τοµέα σε αντικατάσταση του ήδη διορισθέντος Συντονιστή, προσκοµίζοντας τα απαιτούµενα από το άρθρο 132 στοιχεία που υποστηρίζουν αυτή. Η υποψηφιότητα πρέπει να τεθεί υπόψη του.σ από το ενδιαφερόµενο µέλος, τουλάχιστον δύο εβδοµάδες πριν τη δεύτερη τακτική συνεδρίασή του.σ. (βλ. παρ. 15α). 15γ. Για την απόφαση αντικατάστασης του Συντονιστή, απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων ( 2/3) των µελών του.σ. Αρθρο α. Σε περίπτωση ύπαρξης απόφασης αντικατάστασης χωρίς άλλη υποψηφιότητα, ο Γραµµατέας του.σ. θα πρέπει να ειδοποιήσει τα Τακτικά Μέλη του Σ.Ε.Α. για την κενή θέση Συντονιστή και να ζητήσει υποψηφιότητες σύµφωνα και µε το άρθρο 15β. 16β. Εαν µετά την παύση οποιουδήποτε Συντονιστή δεν υπάρχει διαθέσιµο µέλος το οποίο να συγκεντρώνει τα απαραίτητα προσόντα για την ανάληψη του κενού Τοµέα, τότε το.σ. αναγκαστικά αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας του. 16γ. Εαν ο διορισθείς Συντονιστής δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του από το άρθρο 14, το.σ. µπορεί ν αποφασίσει ακόµη και µε έκτακτη σύγκλησή του, την αντικατάστασή του µε την απαιτούµενη πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των µελών του.

6 6 ΙV. Ε ΡΑ - ΠΟΡΟΙ. Άρθρο 17. Έδρα του Συλλόγου και Παραρτήµατα. -Η απόφαση για την ακριβή διεύθυνση όπου και θα στεγάζονται τα γραφεία του Σ.Ε.Α. θα ληφθεί στην πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου, µετά την έγκριση και εγγραφή του σωµατείου στα αρµόδια βιβλία σωµατείων. -Για την ευόδωση του σκοπού του, ο Σ.Ε.Α. µπορεί να ιδρύει παραρτήµατα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Άρθρο 18. Οι πόροι του Συλλόγου είναι : α. Η εφάπαξ καταβολή του δικαιώµατος εγγραφής των Τακτικών και Συνεργαζόµενων µελών του. β. Η ετήσια συνδροµή των άνω µελών. γ. Τυχόν σποραδικές έκτακτες εισφορές που ορίζει η Γ.Σ. για την επιτυχία του σκοπού του Σ.Ε.Α. δ. Τα έσοδα από τυχόν δραστηριότητες του συλλόγου όπως εκδόσεις, εκθέσεις, εκδηλώσεις κ.α. ε. Προαιρετικές ή νόµιµες ενδεχόµενες χορηγίες, επιδοτήσεις, δωρεές, κληροδοτήµατα ή άλλες εισφορές κλπ. µελών και οποιουδήποτε άλλου προσώπου, φυσικού ή νοµικού, όπως και εκείνες ιδιωτικών ή δηµόσιων φορέων, Ελληνικών ή διεθνών, αφού προηγουµένως όλες τύχουν της έγκρισης του.σ. - Ο Σ.Ε.Α. µπορεί να διαθέτει τα κονδύλια σε επιµέρους σκοπούς του όπως ενδεικτικά στους Τοµείς Εργασίας [άρθρα 12-16]. V. ΟΡΓΑΝΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Αρθρο α. Η Γενική Συνέλευση [Γ.Σ.] είναι το ανώτατο όργανο του Συλλόγου και αποφασίζει για κάθε θέµα που δεν έχει ανατεθεί από το Νόµο ή το παρόν καταστατικό σε άλλα όργανα. Αποφασίζει και για οποιοδήποτε άλλο ζήτηµα υπαγόµενο κανονικά στην αρµοδιότητα άλλου οργάνου, που θα υπαχθεί στην κρίση της µετά από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του αριθµού των µελών του εν λόγω οργάνου, οπότε και φέρει αυτή την ευθύνη. Η Γ.Σ ασκεί τον έλεγχο και την εποπτεία στα άλλα όργανα του Συλλόγου. 19β. Οι Γενικές Συνελεύσεις είναι τακτικές ή έκτακτες. 19γ. Κάθε χρόνο συγκαλείται από τον Πρόεδρο του.σ. η ετήσια τακτική Γ.Σ. κατά το δεύτερο 15πενθήµερο του Μαρτίου. 19δ. Οι προσκλήσεις για τη Γ.Σ. γίνονται από τον Πρόεδρο και υπογράφονται από το Γραµµατέα, που τις αποστέλλει στα µέλη είκοσι (20) ηµέρες τουλάχιστον πριν από την ορισθείσα ηµέρα της Γ.Σ. Η πρόκληση αναγράφει τον τόπο και

7 7 χρόνο διεξαγωγής της Συνέλευσης καθώς και τα θέµατα που πρόκειται να συζητηθούν σ αυτήν. 19ε. Έκτακτες Γ.Σ. συγκαλούνται από τον Πρόεδρο σε περίπτωση ανάγκης ή εφόσον ζητηθεί από την πλειοψηφία των µελών του.σ. ή το 20% τουλάχιστον των ταµειακά τακτοποιηµένων Τακτικών Μελών, τα οποία µε αίτησή τους εκθέτουν τους λόγους για τους οποίους απαιτείται η σύγκληση της έκτακτης Γ.Σ. Στην περίπτωση αυτή ο Πρόεδρος συγκαλεί την έκτακτη Γ.Σ. µέσα σε είκοσι (20) ηµέρες από την ηµέρα υποβολής της αίτησης, συµπεριλαµβάνοντας στην ηµερήσια διάταξη ως πρώτο το θέµα που έχει ζητηθεί. Άρθρο α. Η Γ.Σ. έχει απαρτία όταν παρευρίσκονται το 40% τουλάχιστον των Τακτικών Μελών του Σ.Ε.Α. 20β. Αν δεν επιτευχθεί απαρτία σε µία Γ.Σ., τότε επαναλαµβάνεται µε ίδια θέµατα σε διάστηµα 30 ηµερών, οπότε έχει απαρτία µε όποιο αριθµό µελών είναι παρόντα. 20γ. Κατά τις τακτικές Γ.Σ. αρχαιρεσιών και µόνο, συνυπολογίζονται στον καθορισµό της απαρτίας τα αποσταλέντα (ταχυδροµικώς) ψηφοδέλτια. Άρθρο 21. Εκτός από τα θέµατα που ορίζουν ο Νόµος και το παρόν Καταστατικό, η Γ.Σ. είναι αρµόδια και για τα -ενδεικτικώς και µόνο αναφερόµενα- εξής θέµατα: α. την έγκριση ή απόρριψη του απολογισµού δράσης και διαχείρισης του.σ. που υποβάλλεται σε αυτή καθώς και την έγκριση των ετήσιων ισολογισµών. β. την κρίση περί απαλλαγής ή όχι του.σ. από κάθε ευθύνη. γ. την τροποποίηση του Καταστατικού και ερµηνεία αυτού. δ. την εκλογή των µελών του.σ., την έκπτωση αυτών από το αξίωµά τους και την εξέταση παραπόνων εναντίον τους. ε. τη διαγραφή µελών του Σ.Ε.Α. στ. την ερµηνεία προηγούµενων αποφάσεών του. ζ. την αγορά ακινήτων και την εκποίηση της κινητής ή ακίνητης περιουσίας του Σ.Ε.Α. η. την αύξηση ή µείωση των οικονοµικών υποχρεώσεων των µελών. θ. την τελική απόφαση αναφορικά µε τις αιτήσεις εγγραφής υποψηφίων µελών όταν η απόφαση του.σ. είναι αρνητική. ι. τη διάλυση του Σ.Ε.Α. και την απόφαση σχετικά µε τη µεταβίβαση της περιουσίας του σε περίπτωση διάλυσης. Αρθρο 22. Η Γ.Σ. µπορεί να ανακηρύξει ύστερα από οµόφωνη πρόταση του.σ. και σύµφωνη γνώµη του προτεινόµενου, "Επίτιµο Πρόεδρο" του Σ.Ε.Α., ο οποίος πρέπει σε κάθε περίπτωση να τυγχάνει φυσικό πρόσωπο µε ιδιαίτερα επιστηµονικά και διοικητικά προσόντα. Ο Επίτιµος Πρόεδρος συµβουλεύει και βοηθά το έργο του.σ. σε ιδιαιτέρως σοβαρά θέµατα και µετέχει στις Γ.Σ. ή σε οποιαδήποτε συζήτηση του συλλόγου χωρίς δικαίωµα ψήφου.

8 8 Αρθρο α. Κατά τις Γ.Σ. συζητούνται τα θέµατα που αναγράφονται στην ηµερήσια διάταξη. 23β. Οι αποφάσεις των Γ.Σ. λαµβάνονται µε απόλυτη πλειοψηφία των παρευρισκοµένων µελών. Η ψηφοφορία είναι φανερή, µε ανάταση της χειρός, σε περίπτωση δε αµφισβήτησης του αποτελέσµατος διενεργείται καταµέτρηση. Για ιδιαίτερα σοβαρά θέµατα δύναται ο Πρόεδρος να ζητήσει ονοµαστική ψηφοφορία. 23γ. Για την τροποποίηση του Καταστατικού ή τη διάλυση του Σ.Ε.Α., απαιτείται κατ εξαίρεση η παρουσία του ενός δευτέρου (1/2) τουλάχιστον των ταµειακά τακτοποιηµένων Τακτικών µελών και πλειοψηφία των τριών τετάρτων (3/4) αυτών. 23δ. Προ ηµερησίας διατάξεως θέµατα, µπορούν να τεθούν προς συζήτηση κατά τη διάρκεια των Γ.Σ., εφόσον αυτό ζητηθεί από το ένα δεύτερο (1/2) τουλάχιστον των παρόντων µελών, τα οποία πρέπει να είναι περισσότερα από το 1/3 των Τακτικών µελών. 23ε. Για την έκπτωση µελών του.σ. από το αξίωµά τους ή τη διαγραφή µελών, απαιτείται κατ εξαίρεση η παρουσία του ενός δευτέρου (1/2) τουλάχιστον των ταµειακά τακτοποιηµένων Τακτικών µελών και πλειοψηφία δύο τρίτων (2/3) αυτών. 23στ. Αποφάσεις της Γ.Σ. που λαµβάνονται κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 21 ή του παρόντος άρθρου, είναι άκυρες. - ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Άρθρο 24. Το ιοικητικό Συµβούλιο αποτελεί το όργανο διοίκησης του Συλλόγου, µεριµνά για την πραγµατοποίηση των σκοπών του, κανονίζει την κατεύθυνση των εργασιών του για την ασφαλέστερη επίτευξη αυτών και έχει την οικονοµική διαχείριση του Σ.Ε.Α. Για τους ανωτέρω σκοπούς µπορεί να αναθέτει αρµοδιότητες σε συµβούλους ή επιτροπές, ή να διορίζει το αναγκαίο υπαλληλικό προσωπικό [καθορίζοντας συγχρόνως το ύψος των αποδοχών του), προβαίνει σε µισθώσεις ή εκµισθώσεις ακινήτων για τις ανάγκες του Σ.Ε.Α. και αναλαµβάνει την υλοποίηση των αποφάσεων της Γ.Σ. Αρθρο α. Το.Σ. αποτελείται από επτά (7) µέλη : τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, το Γραµµατέα, τον Ταµία, τον Έφορο ηµοσίων Σχέσεων-Υπεύθυνο Εκδόσεων και δύο (2) Συµβούλους. 25β. Κάθε µέλος του.σ. µπορεί να έχει µόνο ένα από τα ανωτέρω αξιώµατα. 25γ. Η θητεία των µελών του.σ. είναι διετής.

9 9 Αρθρο 26. Μέλος του.σ. εκπίπτει αυτοδικαίως της ιδιότητάς του εαν: - στερηθεί ενός από τα απαιτούµενα προσόντα εκλογής σύµφωνα µε το άρθ απουσιάσει αδικαιολόγητα από τουλάχιστον τρεις συνεχόµενες συνεδριάσεις του.σ. Η έκπτωση γίνεται µε απόφαση της Γ.Σ. µετά από αιτιολογηµένη πρόταση του.σ. Αρθρο α. Σε περίπτωση θανάτου, παραίτησης, χρόνιου κωλύµατος, αποχώρησης ή έκπτωσης µέλους του.σ., το.σ., µε τη φροντίδα του Προέδρου ή του Αντιπροέδρου, καλεί τα κατά σειρά επιτυχίας, σύµφωνα µε τις αρχαιρεσίες αναπληρωµατικά µέλη, να καταλάβουν τις κενές θέσεις. 27β. Σε περίπτωση αποχώρησης περισσότερου από το 50% του.σ., διενεργούνται αρχαιρεσίες εντός δύο µηνών µε τη φροντίδα των εναποµείναντων µελών του.σ. 27γ. Σε περίπτωση παραίτησης ολόκληρου του.σ. διενεργούνται αρχαιρεσίες εντός δύο µηνών, µε τη φροντίδα τριµελούς επιτροπής που απαρτίζεται από τα αναπληρωµατικά µέλη του.σ., κατά σειρά επιτυχίας στις τελευταίες αρχαιρεσίες. Σε περίπτωση κωλύµατος των αναπληρωµατικών µελών οι θέσεις καταλαµβάνονται από τα παλαιότερα Τακτικά µέλη του Σ.Ε.Α. που συµφωνούν γι αυτό. 27δ. Η θητεία των µελών του.σ. που ορίζονται ή εκλέγονται σύµφωνα µε τις παραγράφους 27α-β-γ του παρόντος άρθρου, διαρκεί µέχρι το Μάρτιο του επόµενου έτους, οπότε διενεργούνται αρχαιρεσίες σύµφωνα µε τα άρθρα 34 έως 43 του Καταστατικού. Άρθρο 28. Πρόεδρος. 28α. Ο Πρόεδρος συγκαλεί και διευθύνει τις τακτικές και έκτακτες συνεδριάσεις του.σ. και της Γ.Σ., καταρτίζει την ηµερήσια διάταξη και θέτει τα ζητήµατα σε ψηφοφορία. Αντιπροσωπεύει το Σ.Ε.Α. έναντι κάθε αρχής, υπογράφει κάθε έγγραφο που έχει σχέση µε το σύλλογο και γενικά φροντίζει για την εκπλήρωση των σκοπών του και το συντονισµό της δράσης του. 28β. Εποπτεύει την εφαρµογή των αποφάσεων των Γ.Σ. και του.σ. 28γ. Υποχρεούται να θέσει ένα θέµα στην ηµερήσια διάταξη, αν αυτό ζητηθεί από την πλειοψηφία των µελών του.σ. ή από το 20% τουλάχιστον των ταµειακά τακτοποιηµένων Τακτικών και Έκτακτων µελών του Σ.Ε.Α. 28δ. Σε περίπτωση κωλύµατος ή απουσία του, τον Πρόεδρο αναπληρώνει ο Αντιπρόεδρος, σε περίπτωση δε κωλύµατος και του τελευταίου µπορεί να τον αναπληρώσει το αρχαιότερο µέλος του.σ. Σε περίπτωση κωλύµατος και του τελευταίου, η συνεδρίαση του.σ. αναβάλλεται και αναπρογραµµατίζεται εντός 30 ηµερών µε επιµέλεια του Προέδρου.

10 10 Αρθρο 29. Γραµµατέας. 29α. Ο Γραµµατέας ενηµερώνει τα µέλη του.σ. για τα θέµατα της ηµερήσιας διάταξης και τηρεί τα πρακτικά των συνεδριάσεων του.σ. και των Γ.Σ. τα οποία υποχρεούνται να υπογράφουν τα παρόντα µέλη του.σ. 29β. Εποπτεύει την τήρηση του Μητρώου µελών του Σ.Ε.Α και εν γένει τα βιβλία του συλλόγου, διευθύνει το Γραφείο του και φυλάσσει τα αρχεία και τη Σφραγίδα του Σ.Ε.Α. 29γ. Είναι υπεύθυνος για την έγκαιρη ειδοποίηση των µελών, όποτε αυτό χρειάζεται, όπως σε περίπτωση σύγκλησης της Γ.Σ., εκπλήρωσης ταµειακών υποχρεώσεων κλπ. 29δ. Τηρεί το πρωτόκολλο των εισερχοµένων και εξερχόµενων εγγράφων και ενηµερώνει σχετικά τον Πρόεδρο και τον Έφορο ηµ. Σχέσεων-Υπ. Εκδόσεων. 29ε. ιεκπεραιώνει την αλληλογραφία του Σ.Ε.Α., εκδίδοντας αποδείξεις παραλαβής εγγράφων εφόσον ζητηθεί. Άρθρο 30. Ταµίας. 30α. Ο Ταµίας έχει την ευθύνη του Ταµείου και της εν γένει καλής διαχείρισης της περιουσίας του συλλόγου. Για το σκοπό αυτό είναι υπεύθυνος για τη σωστή τήρηση του βιβλίου Περιουσίας του, την είσπραξη των χρεών προς το Σ.Ε.Α. και την εξόφληση των οφειλών του µε διπλότυπες αποδείξεις. 30β. Ο Ταµίας είναι υπεύθυνος για την τήρηση του βιβλίου Ταµείου που φέρει τη σφραγίδα του Σ.Ε.Α. και την υπογραφή του Προέδρου. 30γ. Συντάσσει τον ισολογισµό και το γενικό προϋπολογισµό της επόµενης περιόδου και τους υποβάλλει στη Γ.Σ. για ενηµέρωση ή έγκριση. 30δ. Καταθέτει στην τράπεζα όλες τις εισπράξεις, κρατώντας για τις τρέχουσες δαπάνες του συλλόγου το ποσό που κάθε φορά ορίζεται από το.σ. Άρθρο 31. Έφορος ηµοσίων Σχέσεων-Υπεύθυνος Εκδόσεων. 31α. Ο Έφορος ηµοσίων Σχέσεων-Υπεύθυνος Εκδόσεων φροντίζει για την καλή οργάνωση των εκδηλώσεων του Σ.Ε.Α., τις δηµόσιες σχέσεις αυτού και επιπλέον είναι επιφορτισµένος µε το έργο της οργάνωσης, επιµέλειας και διαδικασίας έκδοσης παντός εντύπου του συλλόγου σύµφωνα και µε το άρθρο β. Επιµελείται και την ιστοσελίδα του συλλόγου στο διαδίκτυο, αναλαµβάνοντας την κατασκευή της είτε ο ίδιος είτε σε συνεργασία είτε µε ανάθεση του έργου σε άλλο Τακτικό µέλος του Σ.Ε.Α. 31γ. Η επιστηµονική επιµέλεια και έγκριση των κειµένων δε γίνεται απαραίτητα από τον Έφ. ηµ.σχ.- Υπ. Εκδόσεων, αλλά µπορεί να γίνεται και σε συνεργασία µε άλλα µέλη του.σ. που έχουν επιστηµονική κατάρτιση. Άρθρο α. Το.Σ. συνεδριάζει τακτικά ανά τρίµηνο, έκτακτα δε όταν υπάρχει ανάγκη. Συγκαλείται από τον Πρόεδρο -δυνατόν να συγκληθεί και από 3 µέλη- µε κοινοποίηση τουλάχιστον πριν από 20 ηµέρες και µε αναφορά του χώρου, χρόνου και θέµατος.

11 11 32β. Ο Πρόεδρος είναι υποχρεωµένος να συγκαλέσει το.σ. σε έκτακτη συνε δρίαση εφόσον αυτό ζητηθεί από την πλειοψηφία των µελών του.σ. ή το 20% των ταµειακά τακτοποιηµένων Τακτικών µελών του Σ.Ε.Α., τα οποία µε αίτησή τους εκθέτουν τους λόγους για τους οποίους ζητείται η έκτακτη σύγκληση του.σ. 32γ. Το.Σ. βρίσκεται σε απαρτία και συνεδριάζει έγκυρα όταν παρευρίσκεται η πλειοψηφία των µελών του. 32δ. Οι αποφάσεις του.σ. λαµβάνονται µε απόλυτη πλειοψηφία των παρευρισκοµένων µελών. Η ψήφος όλων των µελών είναι ισότιµη. 32ε. Οι αποφάσεις του.σ. αναγράφονται στο βιβλίο Πρακτικών του συλλόγου και υπογράφονται από τον Πρόεδρο και όλα τα παρευρισκόµενα στην αντίστοιχη συνεδρίαση µέλη του.σ. Εαν κάποιο µέλος του.σ. δε συµφωνεί µε τη διατύπωση των πρακτικών, γίνεται έγγραφη αναφορά της άποψής του. - ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Άρθρο α. Η Ελεγκτική Επιτροπή [Ε.Ε.] αποτελείται από 3 Τακτικά µέλη και 2 αναπληρωµατικά. Εκλέγεται στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Μαρτίου για διετή θητεία µε καθήκον την άσκηση διαχειριστικού ελέγχου του.σ. και υποβολή σχετικής έκθεσης στην επόµενη τακτική Γ.Σ. ή σε έκτακτη Γ.Σ., αν αυτή το κρίνει απαραίτητο ή αν τούτο ζητηθεί από την Τακτική Γ.Σ. 33β. Τα µέλη της Ε.Ε. δε µπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για το.σ. ή για την Εφορευτική Επιτροπή. VI. ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ. Άρθρο α. Ως µέλη του.σ. και της Ελεγκτικής Επιτροπής µπορούν να εκλεγούν Έλληνες πολίτες που είναι ταµειακά τακτοποιηµένα Τακτικά µέλη του συλλόγου. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαµένουν µόνιµα στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της προβλεπόµενης θητείας τους και να έχουν πλήρη ικανότητα δικαιοπραξίας. 34β. Πρόεδρος του.σ. δε µπορεί να παραµείνει το ίδιο πρόσωπο για δύο συνεχείς θητείες, µ εξαίρεση την περίπτωση του άρθρου 43β. Άρθρο α. Μέχρι τη 10η Ιανουαρίου του έτους εκλογών, το.σ. µε ευθύνη του Προέδρου, ενηµερώνει όλα τα Τακτικά µέλη οτι πρόκειται να διεξαχθούν εκλογές και ζητά την υποβολή υποψηφιοτήτων. 35β. Το.Σ. αποστέλλει στα µη ταµειακά τακτοποιηµένα µέλη ειδοποίηση για την εξόφληση των ταµειακών τους υποχρεώσεων.

12 12 Άρθρο α. Κάθε ταµειακά τακτοποιηµένο µέλος δύναται µέχρι το τέλος Ιανουαρίου του έτους εκλογών να θέσει εγγράφως υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου ή νέου µέλους του.σ. ή της Ε.Ε. 36β. Την ευθύνη για την αποδεδειγµένα έγκαιρη λήψη από το.σ. των υποψηφιοτήτων εντός της προθεσµίας, φέρει αποκλειστικά ο ενδιαφερόµενος. Άρθρο α. Το.Σ. αφού επιβεβαιώσει το αίτηµα και το δικαίωµα υποψηφιότητας των ενδιαφεροµένων, συντάσσει δύο (2) ψηφοδέλτια µε όλα τα ονόµατα των υποψηφίων. Τα ψηφοδέλτια αυτά είναι ένα για τα υποψήφια µέλη του.σ. και ένα για υποψήφια µέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής. Υπάρχει δυνατότητα τα ψηφοδέλτια να περιλαµβάνουν, εκτός των ονοµάτων των υποψηφίων, και µία συνοπτική περιγραφή των δραστηριοτήτων κάθε υποψήφιου (σηµείωµα δραστηριότητας). Το σηµείωµα δραστηριότητας συντάσσεται από τους ίδιους τους υποψήφιους. 37β. Τα ψηφοδέλτια µαζί µε τα σηµειώµατα δραστηριότητας και έναν αδιαφανή φάκελο µε τη σφραγίδα του Σ.Ε.Α., αποστέλλονται σε όλα τα Τακτικά Μέλη µέχρι τα µέσα Φεβρουαρίου του ίδιου έτους, µαζί µε σηµείωµα για την ακριβή ηµεροµηνία της Γ.Σ. κατά την οποία θα διεξαχθούν οι εκλογές. Άρθρο α. Οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου.σ. διεξάγονται ανά διετία (έτος εκλογών), κατά τη διάρκεια τακτικής Γ.Σ. κατά το µήνα Μάρτιο, από τριµελή Εφορευτική Επιτροπή (ΕΦ.ΕΠ.), η οποία ορίζεται από το.σ. µετά από κλήρωση µεταξύ των ταµειακά τακτοποιηµένων Τακτικών µελών, εφόσον αυτά δεν είναι µέλη του.σ. και δεν είναι υποψήφιοι για οποιαδήποτε θέση. 38β. Μεταξύ των θεµάτων της ηµερήσιας διάταξης της άνω Γ.Σ. περιλαµβάνονται υποχρεωτικά τα εξής : - Ισολογισµός και Απολογισµός του.σ. για τα πεπραγµένα και την οικονοµική διαχείριση του Σ.Ε.Α. κατά τη διάρκεια της θητείας του. - Έκθεση της Ε.Ε. για την οικονοµική διαχείριση του Σ.Ε.Α. - Έγκριση ή προβολή αντιρρήσεων για τον ισολογισµό και προϋπολογισµό της επόµενης θητείας του.σ. 38γ. Η διεξαγωγή των αρχαιρεσιών γίνεται µε µυστική ψηφοφορία των ταµειακά τακτοποιηµένων Τακτικών µελών του συλλόγου. - Ο αριθµός των σταυρών προτίµησης στα ψηφοδέλτια για το.σ. και την Ε.Ε., θα καθορισθεί κατά τη σύνταξη των ψηφοδελτίων µε τις υποψηφιότητες στην πρώτη τακτική Γ.Σ. για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών. - Ψηφοδέλτια που φέρουν οποιαδήποτε άλλη προσθήκη ή σηµείωση πλην των σταυρών προτίµησης θεωρούνται άκυρα και δε λαµβάνονται υπόψη. Άρθρο α. Τα Τακτικά µέλη µπορούν να ψηφίζουν αυτοπροσώπως ή µε επιστολή. Όσοι επιθυµούν να ψηφίσουν µε επιστολή, κλείνουν τα ψηφοδέλτια στον αδιαφανή φάκελο (άρθρο 37παρ.β), χωρίς να γράψουν ή να σηµειώσουν τίποτα πάνω σε αυτόν. Το φάκελο αυτό τοποθετούν µέσα σε άλλο φάκελο, µαζί µε

13 13 υπογεγραµµένο φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου τους, και εφόσον δεν είναι ταµειακά τακτοποιηµένοι, τη συνδροµή τους. 39β. Στον εξωτερικό φάκελο σηµειώνουν την ένδειξη "Για την Εφορευτική Επιτροπή" και τον αποστέλλουν προς το Γραµµατέα του Σ.Ε.Α. Η ευθύνη για την έγκαιρη λήψη των ψηφοδελτίων στα γραφεία του συλλόγου, τουλάχιστον µία ηµέρα πριν την ηµέρα των αρχαιρεσιών, βαρύνει τον αποστολέα. Οι φάκελοι µε την ένδειξη "Για την ΕΦ.ΕΠ." αποσφραγίζονται µόνο από την ΕΦ.ΕΠ. 39γ. Εννοείται πως τα µέλη των οποίων τα ψηφοδέλτια µε τα απαραίτητα δικαιολογητικά έχουν παραληφθεί από την ΕΦ.ΕΠ., δεν έχουν δικαίωµα να ψηφίσουν αυτοπροσώπως. Άρθρο 40. Οι αρχαιρεσίες διεξάγονται µε τη µέριµνα και ευθύνη της ΕΦ.ΕΠ. η οποία και υποχρεούται να προβεί στις κάτωθι απαιτούµενες διαδικασίες: - Προετοιµάζει την κάλπη, σφραγίζοντας και τοποθετώντας την σε κατάλληλο σηµείο. - Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, παραλαµβάνει από το Γραµµατέα του Σ.Ε.Α. τις καταστάσεις των Τακτικών µελών µε τις απαραίτητες σηµειώσεις περί ταµειακής τακτοποίησής τους ή όχι. - Παραλαµβάνει από το Γραµµατέα τους φακέλους µε την ένδειξη "Για την ΕΦ.ΕΠ." που έχουν φθάσει εγκαίρως στα γραφεία του συλλόγου. - Αποσφραγίζει τους άνω φακέλους και ελέγχει το δικαίωµα ψήφου του αποστολέα. Αν το Τακτικό µέλος φαίνεται στον κατάλογο "ως µη ταµειακά τακτοποιηµένο" αλλά έχει αποστείλει το οφειλόµενο ποσό [µετρητοίς ή µε επιταγή], η ΕΦ.ΕΠ. παραδίδει το ποσό ή την επιταγή στον Ταµία του Σ.Ε.Α. ο οποίος εκδίδει απόδειξη και πλέον το µέλος θεωρείται "ταµειακώς εντάξει". Μετά τον έλεγχο και εφόσον δεν υπάρχει πλέον θέµα οικονοµικής οφειλής προς το σύλλογο, η ΕΦ.ΕΠ. προσθέτει στην κάλπη τον αδιαφανή φάκελο των Μελών που έχουν δικαίωµα ψήφου, διαγράφει το ονοµατεπώνυµό τους από τις καταστάσεις και ενηµερώνει το Γραµµατέα για τη συµµετοχή του µέλους στις αρχαιρεσίες. Άρθρο α. Η ψηφοφορία αρχίζει έξι ώρες πριν τη δύση και τελειώνει µε τη δύση του Ήλιου. Κάθε ψηφοφόρος προσέρχεται στην ΕΦ.ΕΠ. όπου εξακριβώνονται τα στοιχεία του και το δικαίωµα της ψήφου του. Στη συνέχεια ρίχνει τον αδιαφανή φάκελο µε τα ψηφοδέλτια στην ψηφοδόχο και η ΕΦ.ΕΠ. διαγράφει το ονοµατεπώνυµό του από τις καταστάσεις. 41β. Τα αναφερόµενα ως "µη ταµειακά τακτοποιηµένα" µέλη, µπορούν να εξοφλήσουν επί τόπου τις οφειλές τους και ψηφίζουν επιδεικνύοντας την απόδειξη που έχει εκδώσει ο Ταµίας. 41γ. Εαν κατά τη λήξη της ψηφοφορίας υπάρχουν ακόµη µέλη που περιµένουν να ψηφίσουν, η ΕΦ.ΕΠ. µπορεί να παρατείνει το χρόνο λήξης της ψηφοφορίας µέχρι να ψηφίσουν και αυτά.

14 14 Άρθρο α. Μετά τη λήξη της ψηφοφορίας η ΕΦ.ΕΠ. αποσφραγίζει και καταµετρά τα έγκυρα ψηφοδέλτια και ανακοινώνει τα αποτελέσµατα. Τα µέλη του.σ. καθώς και τα µέλη της Ε.Ε. εκλέγονται κατά σειρά αριθµού ψήφου που έλαβαν. Πρόεδρος του.σ. ορίζεται αυτός που συγκέντρωσε τις περισσότερες έγκυρες ψήφους. 42β. Σε περίπτωση ισοψηφίας µεταξύ υποψηφίων, διεξάγεται κλήρωση. Άρθρο α. Μέσα σε χρονικό διάστηµα 20 ηµερών από τις αρχαιρεσίες και µε πρωτοβουλία του νεοεκλεχθέντος Προέδρου, τα µέλη του.σ. καλούνται σε συνάντηση όπου και ορίζουν τον Αντιπρόεδρο, Γραµµατέα, Ταµία και Έφορο ηµοσίων Σχέσεων-Υπεύθυνο Εκδόσεων του νέου.σ. 43β. Ειδικότερα για τη θέση του Προέδρου ορίζεται οτι : Εαν κατά το άνω χρονικό διάστηµα των 20 ηµερών από τις αρχαιρεσίες και µέχρι την έναρξη της συζήτησης µεταξύ των µελών του νέου.σ., ο νεοεκλεχθείς Πρόεδρος εκφράσει αδυναµία ή αρνηθεί την ανάληψη των καθηκόντων του για οποιοδήποτε λόγο, τη θέση του θα καταλαµβάνει το µέλος του.σ. που έχει συγκεντρώσει τις αµέσως µετά από αυτόν περισσότερες έγκυρες ψήφους. Εαν και αυτός δηλώσει αδυναµία ή άρνηση ανάληψης των καθηκόντων του ως Προέδρου, τότε τα µέλη του.σ. αποφασίζουν κατά πλειοψηφία και µε ανάταση της χειρός ποίο από τα εκλεχθέντα µέλη θα αναλάβει τη θέση του Προέδρου του νέου.σ. και στη συνέχεια ορίζονται οι θέσεις που αναλαµβάνουν οι υπόλοιποι. Εαν δεν επιτευχθεί τέτοια συµφωνία και κάλυψη των απαιτούµενων αξιωµάτων, τα διαφωνούντα µέλη υποχρεούνται να δηλώσουν παραίτηση, οπότε και υποχρεωτικά θα εφαρµόζονται οι διατάξεις του άρθρου γ. Ο Γραµµατέας του νέου.σ. ενηµερώνει όλα τα µέλη του Σ.Ε.Α. για τα αποτελέσµατα των αρχαιρεσιών και τη νέα σύνθεση του.σ. VII. ΒΙΒΛΙΑ - ΣΦΡΑΓΙ Α - ΕΚ ΟΣΕΙΣ. Άρθρο 44. Για την άρτια λειτουργία και τη νόµιµη διαχείριση των οικονοµικών του Συλλόγου τηρούνται τα παρακάτω βιβλία που αριθµούνται και θεωρούνται, πριν τη χρησιµοποίησή τους, από την εποπτεύουσα Αρχή: - Βιβλία Μητρώου Μελών, στο οποίο αναγράφονται µε αριθµητική σειρά το ονοµατεπώνυµο του µέλους, ο αριθµός της αστ. ταυτότητάς του, η ιθαγένεια, οι τίτλοι σπουδών, οι χρονολογίες εγγραφής και διαγραφής του µέλους καθώς και η ταµειακή ενηµέρωσή του. - Βιβλίο Πρακτικών των συνεδριάσεων του.σ. και της Γ.Σ. - Βιβλίο Ταµείου στο οποίο καταχωρούνται µε χρονολογική σειρά όλες οι εισπράξεις και πληρωµές. - Βιβλίο Περιουσίας στο οποίο καταγράφονται όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του Συλλόγου.

15 15 Άρθρο 45. Η σφραγίδα του Σ.Ε.Α. αποτελείται από τις λέξεις Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονοµίας στην άνω περιφέρειά της ενώ εσωτερικά και στο κέντρο της υπάρχει λογότυπο που παριστάνει το σύµπλεγµα/σµήνος αστέρων γνωστό µε το όνοµα "Πλειάδες", στο δε κάτω µέρος της σφραγίδας αναφέρεται το έτος ίδρυσης του συλλόγου, δηλαδή Για τις ανάγκες επαφής του σωµατείου µε αντίστοιχους συλλόγους, οργανώσεις κλ.π. του εξωτερικού, η σφραγίδα του Σ.Ε.Α θα είναι η ίδια, δηλ. µε το ίδιο ως άνω λογότυπο στο κέντρο και έτος ίδρυσης 2003 στο κάτω µέρος αυτής και µε µόνη διαφορά ότι η επωνυµία στην άνω περιφέρεια θα αναγράφεται στην αγγλική, δηλαδή µε τις λέξεις Amateur Astronomy Association. Άρθρο Το.Σ. του Συλλόγου µπορεί να αποφασίζει την έκδοση [ή διακοπή έκδοσης] ενός ή περισσότερων εντύπων, περιοδικών ή βιβλίων ή την έκδοση των Πρακτικών των Συνεδρίων που οργανώνονται υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Α., πάντοτε υπό την εποπτεία και µε επιµέλεια του Έφορα ηµοσίων Σχέσεων-Υπεύθυνου Εκδόσεων. - Το.Σ. επιµελείται την έκδοση ετήσιου, τουλάχιστον, εντύπου µε τίτλο "ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΙΑΚΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ", το οποίο και αποστέλλεται δωρεάν στα µέλη του Συλλόγου Άρθρο 47. ωρητές - Ευεργέτες. Ο Σ.Ε.Α. αναγνωρίζει δωρητές και ευεργέτες εκείνους που προσφέρουν στο Σύλλογο χρηµατική ή άλλου είδους δωρεά. Το ελάχιστο ποσό αποδεκτής δωρεάς για µια τέτοια αναγνώριση, καθορίζεται κάθε φορά από το.σ. και εγκρίνεται από τη Γ.Σ. η οποία και ανακηρύσσει κάποιον µε την ανάλογη ιδιότητα. Άρθρο 48. Το παρόν Καταστατικό που αποτελείται από σαράντα οκτώ (48) µε το παρόν άρθρα, αναγνώσθηκε και εγκρίθηκε κατ αρθρο και στο σύνολό του και υπογράφεται όπως παρακάτω, τίθεται δε σε ισχύ µόλις εγκριθεί από το αρµόδιο ικαστήριο και δηµοσιευθεί στο εκεί τηρούµενο δηµόσιο βιβλίο Σωµατείων. *

Ι. Ι ΡΥΣΗ, ΤΙΤΛΟΣ, Ε ΡΑ, ΣΚΟΠΟΣ

Ι. Ι ΡΥΣΗ, ΤΙΤΛΟΣ, Ε ΡΑ, ΣΚΟΠΟΣ Ι. Ι ΡΥΣΗ, ΤΙΤΛΟΣ, Ε ΡΑ, ΣΚΟΠΟΣ Άρθρο 1. α) Ιδρύεται επιστηµονικός, µη κερδοσκοπικός σύλλογος µε τίτλο "Ελληνική Αστρονο- µική Εταιρεία () µε έδρα την Αθήνα, Εργαστήριο Αστρονοµίας, Πανεπιστήµιο Αθηνών,

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ. Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα. Άρθρο 2 Σκοπός

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ. Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα. Άρθρο 2 Σκοπός Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα Ιδρύεται σωµατείο, σύµφωνα µε τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα, µε την επωνυµία «ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ» και έδρα την Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΤΙΤΛΟΣ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ-ΜΕΣΑ. ΑΡΘΡΟ 1 ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΑΡΘΡΟ 1 ο - ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «Παιδαγωγική Εταιρεία Κύπρου» με έδρα τη Λευκωσία ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ: Άρθρο 1 Ιδρύεται Σωματείο των Κυπρίων Λογοτεχνών με την επωνυμία EΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ και με έδρα τη Λευκωσία. ΣΚΟΠΟΙ: Άρθρο 2 α) Η οργανωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρθρο 1 Επωνυμία Εδρα Ιδρύεται Σωματείο σύμφωνα με τα άρθρα 78 επ. του Αστικού Κώδικα υπό την επωνυμία ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα Άρθρο 1 ο 1.- Ιδρύεται σύλλογος από άτομα που ανήκουν στην Πολυτεχνειακή Κοινότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α 1 of 6 18/2/2013 3:27 µµ Καταστατικό ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Άρθρο 1 ο Ιδρύεται επαγγελµατικό σωµατείο µε την επωνυµία: "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Άρθρο 1ο ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη Σωµατείο από φίλους των εικαστικών και πλαστικών τεχνών, µε την επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ" (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ" (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY) ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΏΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Άρθρο 1 Ονομασία, έδρα, νομική υπόσταση, στόχος της Εταιρίας 1) Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙKΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΑΤΕ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΑΤΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΑΤΕ Άρθρο 1: ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ Τα Περιφερειακά Γραφεία του ΣΑΤΕ ιδρύονται, συγχωνεύονται και καταργούνται σύµφωνα µε τις παραγράφους 1.1, 1.2 και 4.2 του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ. Άρθρο 1

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ. Άρθρο 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (Μετά τις τροποποιήσεις, οι οποίες απεφασίσθησαν από την τακτική Γ.Σ. της 26-2-1999) ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ Άρθρο 1 Ιδρύεται σωματείο με: την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 1. Ιδρύεται σωματείο υπό την επωνυμίαν ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Β.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. ΑΡΘΡΟ 2

ΑΡΘΡΟ 1. Ιδρύεται σωματείο υπό την επωνυμίαν ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Β.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. ΑΡΘΡΟ 2 Με το από 2384/11-10-1951 καταστατικό, το οποίο καταχωρήθηκε νόμιμα στο βιβλίο Αναγνωρισμένων Σωματείων του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με αριθμό 2782/12-11-1951 και τροποποιήθηκε σύμφωνα με το Ν.Δ 795/1971

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Αυτές είναι οι προτάσεις για την αλλαγή του καταστατικού προς τη Καταστατική Γενική Συνέλευση στα πλαίσια του αλλαγής και του εκσυγχρονισμού των κανονισμών λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΩΡΗΤΩΝ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΩΡΗΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΩΡΗΤΩΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ Έγκριση σύστασης του κοινωφελούς ιδρύµατος µε την επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990) Επωνυμία, Έδρα, Σφραγίδα και Σκοπός του Σωματείου Παράγραφος 1 Ιδρύεται επιστημονικό

Διαβάστε περισσότερα

Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 19-11-1983 Α Ρ Θ Ρ Ο 1ο Ιδρύεται Επιστηµονικό Σωµατείο (Επιστηµονική Εταιρεία) µε την ονοµασία και τον τίτλο ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (όπως διαµορφώνεται µετά τις τροποποιήσεις που εγκρίθηκαν από την Τακτική Γενική Συνέλευση της 18-4-2010) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ι ΡΥΣΗ - Ε ΡΑ - ΣΚΟΠΟΣ 'Αρθρο 1 ο Ιδρύεται, µε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 1 Επωνυµία - έδρα Ιδρύεται επιστηµονικό σωµατείο µε την επωνυµία «Ελληνική Αρχειακή Εταιρεία» (η «Εταιρεία»), αποδιδόµενη στα γαλλικά ως Association des Archivistes

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ) Επωνυμία - Έδρα Σκοπός Άρθρο 1 ο Ίδρυση Ιδρύεται Επιστημονικός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Άρθρο 1 Όνομα και έδρα 1. Η Κοινότητα ονομάζεται 2. Έδρα της είναι 3. Η Κοινότητα είναι καταχωρημένη στο Ειρηνοδικείο σαν αναγνωρισμένο σωματείο (e.v.) 4. Ο χώρος δραστηριότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 2. Σκοποί Σκοποί του συλλόγου είναι :

ΑΡΘΡΟ 2. Σκοποί Σκοποί του συλλόγου είναι : ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΘΡΟ 1. Σύσταση Ιδρύεται Σύλλογος με την επωνυμία: Σύλλογος για την δημιουργία Διεθνούς Αριστοτελικού Κέντρου (ΔΑΚ) μη κερδοσκοπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης. Άρθρο 1ο

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης. Άρθρο 1ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης Άρθρο 1ο Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία «Ελληνική Λέσχη Φίλων των Δίσκων Discus Club of Greece», με έδρα την πόλη των Αθηνών. Η Λέσχη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου KΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΚΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Α. ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Σ.Α..Α.Σ. Π.Ε.Α.

ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Σ.Α..Α.Σ. Π.Ε.Α. ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΣΑ ΑΣ ΤΜ. ΑΤΤΙΚΗΣ 04.07.2011 ΘΕΜΑ: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Σ.Α..Α.Σ. Π.Ε.Α. Ι ΡΥΣΗ Άρθρο 1 1.1. Ιδρύεται στην Αθήνα από τους αρχιτέκτονες διπλωµατούχους ανωτάτων σχολών

Διαβάστε περισσότερα

γ. Οργανώνει συνέδρια, διαλέξεις κλπ. εκδηλώσεις για επιστημονικά θέματα, τα οποία έχουν σχέση με τις βιο-ιατρικές επιστήμες.

γ. Οργανώνει συνέδρια, διαλέξεις κλπ. εκδηλώσεις για επιστημονικά θέματα, τα οποία έχουν σχέση με τις βιο-ιατρικές επιστήμες. Όνομα, Έδρα και Σφραγίδα της Εταιρείας Άρθρο 1 Η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1835 και αναγνωρίσθηκε ως Σωματείο στις 17 Ιανουαρίου 1924, με την επωνυμία τότε «Η εν Αθήναις Ιατρική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΚΛΕ) ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (I.F.S.W.)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΚΛΕ) ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (I.F.S.W.) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΚΛΕ) ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ (I.F.S.W.) ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ============================================================

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Άρθρο 1

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Άρθρο 1 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Άρθρο 1 Ιδρύεται Σύλλογος με την ονομασία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 3 Ο Σύλλογος θα επιδιώξει την πραγµατοποίηση των παραπάνω σκοπών µε κάθε νόµιµο µέσο.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Άρθρο 3 Ο Σύλλογος θα επιδιώξει την πραγµατοποίηση των παραπάνω σκοπών µε κάθε νόµιµο µέσο. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 α. Ο «Σύλλογος ιδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας» µετονοµάζεται σε «Ενιαίος Σύλλογος ιδασκόντων Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας» µε έδρα τον Βόλο. β. Η σφραγίδα του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΙΔΡΥΣΗ- ΕΔΡΑ- ΣΚΟΠΟΙ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται Επιστημονικό σωματείο με όνομα «ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» [συντομογραφικά ΚΥ.Μ.Ε.]. Η έδρα

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Άρθρο 3 ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 1. Η ανάπτυξη τακτικής και στενής συνεργασίας με γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, σωματεία, επαγγελματικούς συλλόγους και τοπική αυτοδιοίκηση. 2. Η ενημέρωση

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό. Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

Καταστατικό. Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Καταστατικό Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ίδρυση -Έδρα Επωνυμία Σκοποί και Στόχοι - Μέσα Άρθρο 1 Ιδρύεται σύλλογος με Έδρα τη Λάρισα και την

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΣΛΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1. ΤΙΤΛΟΣ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ελληνικού Σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ Άρθρο 1 - Αντικείμενο του Κανονισμού Ο κανονισμός αυτός ρυθμίζει τη λειτουργία της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε.Ε.) της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου (Π.Ε.Δ.Η.). Άρθρο 2 - Σύνθεση Εκτελεστικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Θ.) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Θ.) ΛΑΡΙΣΑ 2011 Κανονισμός λειτουργίας της Εκτελεστικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Του σωµατείου µε την επωνυµία ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ Άρθρο 1 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ίδρυση Επωνυµία Έδρα Σκοπός Ιδρύεται επιστηµονικό επαγγελµατικό σωµατείο µε την επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι ΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι ΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ι ΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών Αρθρο 1 ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΦΡΑΓΙ Α Ε ΡΑ Ιδρύεται Σύλλογος µε την

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό Τροποποιημένο στις

Καταστατικό Τροποποιημένο στις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Τροποποιημένο στις 26-11-2017 Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ. 4. Η συνδρομή για τα τακτικά μέλη είναι υποχρεωτική και ορίστηκε σε 15 ευρώ το χρόνο.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ. 4. Η συνδρομή για τα τακτικά μέλη είναι υποχρεωτική και ορίστηκε σε 15 ευρώ το χρόνο. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ 1. Ιδρύεται σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την ονομασία Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού, για την προαγωγή της ποδηλασίας και την αγάπη του ανθρώπου προς το ποδήλατο με έδρα τη Λεμεσό.

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες για τη Συγκρότηση των Σωμάτων Διοίκησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου I. ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Κανόνες για τη Συγκρότηση των Σωμάτων Διοίκησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου I. ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Κανόνες για τη Συγκρότηση των Σωμάτων Διοίκησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ I. ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 1. Κανόνες για την Εκλογή Εκπροσώπων στο

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού.

Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού. Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού. Στο Πανεπιστήµιο της Γρανάδας της Ισπανίας, σήµερα,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. 18/4/26-6-2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ι: Συγκρότηση και λειτουργία του Δ.Σ. Άρθρο 1: Συγκρότηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία , 1065 Λευκωσία.

ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία , 1065 Λευκωσία. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 Άρθρο 2 Άρθρο 3 Άρθρο 4 ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Το όνομα του Συλλόγου είναι: «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ» ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία 201-202, 1065 Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ Κεφάλαιο Α Άρθρο 1 - Ίδρυση Ιδρύεται Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με επωνυμία Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ»

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων με έδρα

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου»

Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου» Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου» Άρθρο 1 : Ίδρυση, έδρα, Επωνυμία Ιδρύεται Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1. Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία Παγκύπριος Σύνδεσμος Χημικών Μηχανικών (Cyprus Chemical Engineers

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (πρώην ΑΣΟΕΕ)» ΑΡΘΡΟ 1. Ι ΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ...1 ΑΡΘΡΟ 2. Ε ΡΑ...1 ΑΡΘΡΟ 3. ΣΚΟΠΟΙ - ΜΕΣΑ...2 ΑΡΘΡΟ 4. ΜΕΛΗ...4 ΑΡΘΡΟ 5. ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ. Άρθρο 1. Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ. Άρθρο 1. Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ Άρθρο 1 Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός α. Το Κολλέγιο Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo 1. ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Επαρχίας Αμμοχώστου «BegaFigo» (Ι.Ο.Ε.Α) 2. ΕΜΒΛΗΜΑ-ΣΦΡΑΓΙΔΑ-ΧΡΩΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ (Σ.Ε.Ρ.) (Ειδικών επί των αντανακλαστικών των άνω και κάτω άκρων του σώματος)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ (Σ.Ε.Ρ.) (Ειδικών επί των αντανακλαστικών των άνω και κάτω άκρων του σώματος) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ (Σ.Ε.Ρ.) (Ειδικών επί των αντανακλαστικών των άνω και κάτω άκρων του σώματος) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΑΡΘΡΟ 1 Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙ ΕΙΑ»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙ ΕΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙ ΕΙΑ» ΑΡΘΡΟ 1 : Ιδρυτική πράξη 1) Ιδρύεται σωµατείο µε την επωνυµία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙ ΕΙΑ» µε έδρα την Αθήνα. 2)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ» Α. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ» Α. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ» Α. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ Άρθρο 1 ο (Επωνυμία-Έδρα) Συστήνεται επιστημονική εταιρεία με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

επιχειρηµατική έδρα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ή εκπρόσωποι αυτών µε υπεύθυνη δήλωση.

επιχειρηµατική έδρα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ή εκπρόσωποι αυτών µε υπεύθυνη δήλωση. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Σωµατείου ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ µε τίτλο «Ένωση Αγροτουρισµού Θεσσαλίας» ΑΡΘΡΟ 1. Ι ΡΥΣΗ-ΕΠΩΝΥΜΙΑ-Ε ΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ 1.Ιδρύεται στις 19 Μαρτίου 2015, Σωµατείο µε την επωνυµία «ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστηµονικού Συλλόγου µε την επωνυµία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστηµονικού Συλλόγου µε την επωνυµία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστηµονικού Συλλόγου µε την επωνυµία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Επωνυµία - Έδρα Σκοπός Άρθρο 1 ο Ιδρύεται Επιστηµονικός

Διαβάστε περισσότερα

(για τη διευκόλυνσή σας, το παρακάτω σχέδιο πρακτικού αρχαιρεσιών υπάρχει σε ηλεκτρονική µορφή στο www.odye.gr) ΕΥΤΕΡΟ ΣΧΕ ΙΟ

(για τη διευκόλυνσή σας, το παρακάτω σχέδιο πρακτικού αρχαιρεσιών υπάρχει σε ηλεκτρονική µορφή στο www.odye.gr) ΕΥΤΕΡΟ ΣΧΕ ΙΟ (για τη διευκόλυνσή σας, το παρακάτω σχέδιο πρακτικού αρχαιρεσιών υπάρχει σε ηλεκτρονική µορφή ΕΥΤΕΡΟ ΣΧΕ ΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.. ΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟ ΕΛΤΙΟ [το οποίο ο κάθε Σύλλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (IOAPA) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (IOAPA) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (IOAPA) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 1ο ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Συνιστάται σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Μετεχόντων σε Συνόδους της Διεθνούς Ολυμπιακής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΚΟΖΑΝΙΤΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ α.σ.

ΕΝΩΣΗ ΚΟΖΑΝΙΤΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ α.σ. ΕΝΩΣΗ ΚΟΖΑΝΙΤΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ α.σ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1. Ονοµασία, έδρα, οικονοµικό έτος 1.1 Η Εταιρία φέρει την ονοµασία «ΕΝΩΣΗ ΚΟΖΑΝΙΤΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Άρθρο 1 ο ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ Ιδρύεται σωματείο μη κερδοσκοπικό με την επωνυμία «ΦΙΛΟΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΦΙΛ.ΜΟ.Π.» με έδρα την πόλη των Σερρών. Άρθρο 2 ο ΣΚΟΠΟΣ Σκοποί

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό Του σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα με την επωνυμία SOS ΑΓΑΠΗ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Καταστατικό Του σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα με την επωνυμία SOS ΑΓΑΠΗ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Καταστατικό Του σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα με την επωνυμία SOS ΑΓΑΠΗ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Τίτλος 1- Ίδρυση, ονομασια, έδρα και σκοπός του σωματείου Κεφάλαιο Ι- Ίδρυση, ονομασία και έδρα Άρθρο 1 : Ιδρύεται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ. Mετάφραση από τη γερμανική γλώσσα ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ. ΑΡΘΡΟ 1 ΑΡΘΡΟ 2 ΑΡΘΡΟ 3 ΟΝΟΜΑ, ΕΔΡΑ, ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ α) Η Κοινότητα ονομάζεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Καταστατικό

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Καταστατικό ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Καταστατικό ΠΡΟΟΙΜΙΟ Η Επιτροπή συνεστήθη από το 6ο και το 7ο Διεθνές Συνέδριο Βυζαντινών Σπουδών που συνήλθαν στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες τον Ιούλιο-Αύγουστο του 1948.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. επωνυμία «ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΑΣΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» ΑΡΘΡΟ 1 ο Επωνυμία - Έδρα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. επωνυμία «ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΑΣΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» ΑΡΘΡΟ 1 ο Επωνυμία - Έδρα ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ «ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΑΣΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» ΑΡΘΡΟ 1 ο Επωνυμία - Έδρα Α. Ιδρύεται στη Σαλαμίνα, σήμερα στις 10 Ιουνίου 2002, σωματείο με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡ ΑΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Άρθρο 1 Ιδρύεται σωµατείο µε την επωνυµία «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡ ΑΙΑΣ» µε έδρα την Πτολεµαΐδα. Άρθρο 2 Σκοπός του σωµατείου είναι η προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Σωματείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και επωνυμία " ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ( Π.Ε.Β.Ε. ) "

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Σωματείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και επωνυμία  ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ( Π.Ε.Β.Ε. ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και επωνυμία " ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ( Π.Ε.Β.Ε. ) " ΑΡΘΡΟ 1 Επωνυμία - Έδρα Επωνυμία: " Παιδιατρική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος ( Π.Ε.Β.Ε. ) ",

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ Άρθρο 1: Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη Σύλλογος με την επωνυμία Σύλλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓ1ΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ Ε.Μ.Ε. (εγκρίθηκε στην έκτακτη Γ.Σ. της Ε.Μ.Ε. την )

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓ1ΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ Ε.Μ.Ε. (εγκρίθηκε στην έκτακτη Γ.Σ. της Ε.Μ.Ε. την ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΕΥΘ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ) 34 ΑΘΗΝΑ 106 79 ΤΗΛ. 2103616532, 2103617781 Ι. Ι ΡΥΣΗ-Ε ΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓ1ΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ Ε.Μ.Ε. (εγκρίθηκε στην έκτακτη Γ.Σ.

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ και ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ Σάββατο 23 Μαΐου 2015 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ και ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ Σάββατο 23 Μαΐου 2015 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ και ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ Σάββατο 23 Μαΐου 2015 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΡΘΡΟ 1 Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα Ιδρύεται Σωματείο, με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ.

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Αθήνα 2-3 -90 Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Άρθρο 1 Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Άρθρο 1. Επωνυμία, Έδρα, Σφραγίδα και Σκοπός του Σωματείου

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Άρθρο 1. Επωνυμία, Έδρα, Σφραγίδα και Σκοπός του Σωματείου ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Άρθρο 1 Επωνυμία, Έδρα, Σφραγίδα και Σκοπός του Σωματείου Ιδρύεται επιστημονικό Σωματείο με τον τίτλο «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛ.ΕΤ.ΤΥ.ΠΕ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ι ΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ε ΡΑ - ΣΦΡΑΓΙ Α. Άρθρο 1ο

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛ.ΕΤ.ΤΥ.ΠΕ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ι ΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ε ΡΑ - ΣΦΡΑΓΙ Α. Άρθρο 1ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛ.ΕΤ.ΤΥ.ΠΕ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ι ΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ε ΡΑ - ΣΦΡΑΓΙ Α Άρθρο 1ο α) Ιδρύεται στο Ίλιον Αττικής επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό. στην ελληνική γλώσσα «Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης» (ΕΚΖ) κι ακολούθως στη γαλλική γλώσσα «Communauté Grecque de Zurich» (CGZ)

Καταστατικό. στην ελληνική γλώσσα «Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης» (ΕΚΖ) κι ακολούθως στη γαλλική γλώσσα «Communauté Grecque de Zurich» (CGZ) Καταστατικό Άρθρο 1 (Ονομασία) Υπό την ονομασία: στην ελληνική γλώσσα «Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης» (ΕΚΖ) στη γερμανική γλώσσα «Griechische Gemeinde Zürich» (GGZ) κι ακολούθως στη γαλλική γλώσσα «Communauté

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ( όπως τροποποιήθηκε και συµπληρώθηκε µετά την Ειδική Καταστατική Συνέλευση της 28ης )

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ( όπως τροποποιήθηκε και συµπληρώθηκε µετά την Ειδική Καταστατική Συνέλευση της 28ης ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ( όπως τροποποιήθηκε και συµπληρώθηκε µετά την Ειδική Καταστατική Συνέλευση της 28ης-4-1998) Του Σωµατείου «Σύλλογος Ελλήνων Πολεοδόµων και Χωροτακτών» Ι. ΕΠΩΝΥΜΙΑ - Ε ΡΑ - ΣΚΟΠΟΙ Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Νοµοθεσία Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ. Ν.1566/85 Αρ. 53

Νοµοθεσία Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ. Ν.1566/85 Αρ. 53 Νοµοθεσία Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ Ν.1566/85 Αρ. 53 (Διατάξεις του άρθρου 53 Ν.1566/85, όπως αντικαταστάθηκε µε το άρθρο 2 1 β του Ν.2621 /1998) Ν.2621 23.6.98 (Φ.Ε.Κ. 136/Α ) Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Εταιρείας Μελετών Ιστορίας & Πολιτισµού Ν. Ηµαθίας (Ε.Μ.Ι.Π.Η.)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Εταιρείας Μελετών Ιστορίας & Πολιτισµού Ν. Ηµαθίας (Ε.Μ.Ι.Π.Η.) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Εταιρείας Μελετών Ιστορίας & Πολιτισµού Ν. Ηµαθίας (Ε.Μ.Ι.Π.Η.) Καταστατικό Εταιρείας Μελετών Ιστορίας & Πολιτισμού Ν. Ημαθίας (Ε.Μ.Ι.Π.Η.) Άρθρον 1ο Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «Εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Του Σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΚΑΝΑΡΙΝΙΩΝ». Άρθρο 1. (Ίδρυση-Επωνυμία-Έδρα-Σκοπός)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Του Σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΚΑΝΑΡΙΝΙΩΝ». Άρθρο 1. (Ίδρυση-Επωνυμία-Έδρα-Σκοπός) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΚΑΝΑΡΙΝΙΩΝ». Άρθρο 1 (Ίδρυση-Επωνυμία-Έδρα-Σκοπός) Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΥ ΠΣΦ-ΝΠΔΔ ΣΚΟΠΟΣ -ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. Άρθρο 1

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΥ ΠΣΦ-ΝΠΔΔ ΣΚΟΠΟΣ -ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. Άρθρο 1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΥ ΠΣΦ-ΝΠΔΔ ΣΚΟΠΟΣ -ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Άρθρο 1 Τα επιστημονικά τμήματα λειτουργούν υπό την αιγίδα του ΠΣΦ-ΝΠΔΔ, και έχουν σαν κύριο αντικείμενο την μελέτη θεμάτων σχετικών

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης

Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης Άρθρο 1 Όργανα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Όργανα διοίκησης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του

Διαβάστε περισσότερα

Section of the American Society of Civil Engineers

Section of the American Society of Civil Engineers Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Αρθρο 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ Το σωµατείο φέρει την επωνυµία «Ελληνικό Τµήµα της Αµερικανικής Ενωσης Πολιτικών Μηχανικών» και

Διαβάστε περισσότερα

1.3.7 Η συµβολή στην προβολή της Ελληνικής επιστήµης και του Ελληνικού πολιτισµού.

1.3.7 Η συµβολή στην προβολή της Ελληνικής επιστήµης και του Ελληνικού πολιτισµού. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΕΤΟΣ Ι ΡΥΣΕΩΣ 1975 Ε ΡΑ ΖΥΡΙΧΗ 1.3.7 Η συµβολή στην προβολή της Ελληνικής επιστήµης και του Ελληνικού πολιτισµού. 1.3.8 Η διοργάνωση διαλέξεων και συζητήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός κανονισμός για το Σύλλογο Φίλων Αεροπορίας «Απογείωση»

Εσωτερικός κανονισμός για το Σύλλογο Φίλων Αεροπορίας «Απογείωση» Εσωτερικός κανονισμός για το Σύλλογο Φίλων Αεροπορίας «Απογείωση» 1. Γενικά. Ο Εσωτερικός Κανονισμός του Συλλόγου Φίλων Αεροπορίας «Απογείωση» συμπληρώνει τις διατάξεις του καταστατικού με σκοπό την καλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α σελ. 02 Επωνυμία Έδρα Σκοποί Μέσα σελ. 02

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α σελ. 02 Επωνυμία Έδρα Σκοποί Μέσα σελ. 02 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α σελ. 02 Επωνυμία Έδρα Σκοποί Μέσα σελ. 02 Άρθρο 1 σελ. 02 Άρθρο 2 Σκοποί του Συλλόγου σελ. 02 Άρθρο 3 σελ. 02 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β σελ. 03 Άρθρο 4 Πόροι σελ. 03 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ σελ. 03 ΜΕΛΗ σελ. 03 Α. Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ- ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ- ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Της Ένωσης Συλλόγων που ιδρύθηκε και εδρεύει στο Δήμο Παπάγου - Χολαργού Αττικής με την επωνυμία: «ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ»

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 2 Συνέλευση των Αντιπροσώπων

Άρθρο 2 Συνέλευση των Αντιπροσώπων ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΑ ΠΣΕ Όπως είναι ήδη γνωστό, με τις διατάξεις των άρθρων 72 έως 88 του Νόμου 4461/2017 συστήθηκε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου υπό την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών» (ΠΣΕ-ΝΠΔΔ).

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ I C O M O S

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ I C O M O S Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ I C O M O S Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α 1998 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α 1. Ιδρυση - Επωνυμία - Εδρα 1 2. Λειτουργία - Σφραγίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Εµείς οι κάτοικοι της Ειδοµένης συµφωνήσαµε να ιδρυθεί. σύλλογος µε το όνοµα «Μορφωτικός σύλλογος Ειδοµένης» µε έδρα την

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Εµείς οι κάτοικοι της Ειδοµένης συµφωνήσαµε να ιδρυθεί. σύλλογος µε το όνοµα «Μορφωτικός σύλλογος Ειδοµένης» µε έδρα την ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙ ΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Εµείς οι κάτοικοι της Ειδοµένης συµφωνήσαµε να ιδρυθεί σύλλογος µε το όνοµα «Μορφωτικός σύλλογος Ειδοµένης» µε έδρα την Ειδοµένη και µε τους εξής σκοπούς: α) Να

Διαβάστε περισσότερα

KATAΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ

KATAΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ KATAΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ Αρθρο 1 ο : ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Α.- Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε..) Ιδρύεται Ένωση ασολόγων µε το όνοµα «Παγκύπρια Ένωση ασολόγων» µε έδρα τη Λευκωσία.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε..) Ιδρύεται Ένωση ασολόγων µε το όνοµα «Παγκύπρια Ένωση ασολόγων» µε έδρα τη Λευκωσία. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε..) Άρθρο 1 Όνοµα και έδρα Ιδρύεται Ένωση ασολόγων µε το όνοµα «Παγκύπρια Ένωση ασολόγων» µε έδρα τη Λευκωσία. Άρθρο 2 Σκοποί 1. Η προαγωγή των συµφερόντων των

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΘΡΟ 1: 1. Ιδρύεται πρωτοβάθµια συνδικαλιστική οργάνωση, µε την επωνυµία «Δηµοσιοϋπαλληλικός Σύλλογος Σπουδαστών Εθνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Σ Χ Ε Ι Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟY ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ, 2010 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Α.Ε. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΓΟΝΟΜΙΑΣ HELLENIC ERGONOMICS SOCIETY ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Ι ΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΡΓΟΝΟΜΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΓΟΝΟΜΙΑΣ HELLENIC ERGONOMICS SOCIETY ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Ι ΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΡΓΟΝΟΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΓΟΝΟΜΙΑΣ HELLENIC ERGONOMICS SOCIETY ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Ι ΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΡΓΟΝΟΜΙΑΣ Αθήνα, 1 η Ιουλίου 1988 Καταστατικό της Ελληνικής Εταιρείας Εργονοµίας Σελ.

Διαβάστε περισσότερα

αυτή έχει το δικαίωµα το Σ του συλλόγου να την κάνει δεκτή ή να την απορρίψει εφόσον κρίνει ότι εκείνος που ζητεί να γίνει µέλος δεν µπορεί να συντελέ

αυτή έχει το δικαίωµα το Σ του συλλόγου να την κάνει δεκτή ή να την απορρίψει εφόσον κρίνει ότι εκείνος που ζητεί να γίνει µέλος δεν µπορεί να συντελέ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ ΑΡΘΡΟ 1 Ιδρύεται σωµατείο µε την επωνυµία ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ που θα έχει έδρα την πόλη των Χανίων. ΑΡΘΡΟ 2 Σκοπός του συλλόγου είναι να συµβάλει µε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚEΙΟ. Άρθρο 1 ο

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚEΙΟ. Άρθρο 1 ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΜΟΥΣΤΑΚEΙΟ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται στην Λαμία Σύλλογος με επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 3 ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ»

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΩΝ (E.ΓΕΩ.) ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ - ΣΚΟΠΟΣ - ΜΕΣΑ ΠΟΡΟΙ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΩΝ (E.ΓΕΩ.) ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ - ΣΚΟΠΟΣ - ΜΕΣΑ ΠΟΡΟΙ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΩΝ (E.ΓΕΩ.) ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ - ΣΚΟΠΟΣ - ΜΕΣΑ ΠΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ Ιδρύεται Ένωση με την Επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΓΡΑΦΩΝ (E.ΓΕΩ.) ΕΛΛΑΔΑΣ, και με έδρα

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις τροποποίησης καταστατικού Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ίδρυση Έδρα Σκοπός. Ισχύον Άρθρο 3 Προτεινόμενο Άρθρο 3

Προτάσεις τροποποίησης καταστατικού Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ίδρυση Έδρα Σκοπός. Ισχύον Άρθρο 3 Προτεινόμενο Άρθρο 3 Προτάσεις τροποποίησης καταστατικού Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ίδρυση Έδρα Σκοπός Ισχύον Άρθρο 2 Σκοπός του Συνδέσμου Προτεινόμενο τροποποιημένο Άρθρο 2 Σκοπός του Συνδέσμου Σκοπός του Συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποιήσεις Καταστατικού του Συλλόγου Αποφοίτων ΔΕΤ

Τροποποιήσεις Καταστατικού του Συλλόγου Αποφοίτων ΔΕΤ ü ΑΡΘΡΟ 1 - Ι ΡΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος ιοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας». Το Σωματείο μπορεί επίσης να χρησιμοποιεί στα αγγλικά τον διακριτικό τίτλο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΝΙ ΑΣ ΝΑΞΟΥ Τίθεται σε ιαβούλευση µεταξύ των µελών του Συλλόγου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΝΙ ΑΣ ΝΑΞΟΥ Τίθεται σε ιαβούλευση µεταξύ των µελών του Συλλόγου ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΝΙ ΑΣ ΝΑΞΟΥ Τίθεται σε ιαβούλευση µεταξύ των µελών του Συλλόγου Άρθρο 1 Επωνυµία και Έδρα 1. Ιδρύεται και λειτουργεί Σωµατείο µε την Επωνυµία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΝΙ

Διαβάστε περισσότερα