Οδηγός χρήσης Vodafone TV

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οδηγός χρήσης Vodafone TV"

Transcript

1 Οδηγός χρήσης Vodafone TV CISCO Vodafone Power to you Περιέχει το Vodafone video club

2

3 Περιεχόμενα Εξοπλισμός Vodafone TV Αποκωδικοποιητής Τηλεχειριστήριο Vodafone TV Live TV Οδηγός προγράμματος τηλεόρασης Αναζήτηση Vodafone video club Πρόσβαση στο Vodafone video club Τρόπος εμφάνισης Vodafone video club Οι Ταινίες μου Περιεχόμενα Επιλεγμένη Ταινία /Πρόγραμμα Αναζήτηση στο Vodafone video club Ο Λογαριασμός μου Extra Vodafone TV apps Ρυθμίσεις 31 Γενικές 32 Τηλεόραση 33 Γονικός έλεγχος Άλλες ρυθμίσεις Οδηγός επίλυσης προβλημάτων 40

4 04 Eισαγωγή Καλώς ήλθατε στο Vodafone TV! Καλώς ήλθατε στη μοναδική εμπειρία διασκέδασης του Vodafone TV αποκλειστικά από τη Vodafone. Απολαύστε ατελείωτες ώρες ψυχαγωγίας στο σπίτι με την πρωτοποριακή υπηρεσία τηλεόρασης Vodafone TV! 50 μοναδικά κανάλια για όλα τα γούστα. Όλες οι νέες κυκλοφορίες, οι μεγαλύτερες επιτυχίες του παγκόσμιου box office, μοναδικές τηλεοπτικές σειρές και τη μεγαλύτερη ποικιλία παιδικών ταινιών και σειρών, με το πάτημα ενός κουμπιού. Καινοτόμες, διαδραστικές εφαρμογές για μια ολοκληρωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας στο σπίτι. Όλα όσα θέλετε, όταν τα θέλετε, απλά και εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού! Ο Oδηγός χρήσης που κρατάτε στα χέρια σας, περιέχει οδηγίες για όλες τις βασικές λειτουργίες της υπηρεσίας και του εξοπλισμού Vodafone TV. Προτού ξεκινήσετε να διαβάζετε τον οδηγό, συμβουλευτείτε τον οδηγό συνδεσμολογίας που περιέχεται στο κουτί του εξοπλισμού σας, προκειμένου να συνδέσετε τον αποκωδικοποιητή σας με το Router και την τηλεόρασή σας. Κάτι χρήσιμο! Αναζητήστε την τελευταία έκδοση του Οδηγού χρήσης Vodafone TV στο

5 Eξοπλισμός Eξοπλισμός Vodafone TV 1.1 Αποκωδικοποιητής Ρυθμίστε τον διακόπτη στο πίσω μέρος του αποκωδικοποιητή στη θέση ΟΝ και ανοίξτε την τηλεόρασή σας. Πιέστε το κουμπί POWER στο τηλεχειριστήριο για να ενεργοποιήσετε τον αποκωδικοποιητή. Εφόσον η σύνδεση των καλωδίων είναι σωστή, η τηλεόραση θα εντοπίσει αυτόματα την είσοδο στην οποία είναι συνδεδεμένος ο αποκωδικοποιητής σας. Σε αντίθετη περίπτωση, επιλέξτε μόνοι σας τη σωστή είσοδο, χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σας. Kάτι χρήσιμο! Αν μόλις συνδέσατε και ενεργοποιήσατε τον αποκωδικοποιητή σας, περιμένετε περίπου 15 λεπτά μέχρι να ολοκληρωθούν αυτόματα οι βασικές ρυθμίσεις της υπηρεσίας. Μόλις ολοκληρωθούν όλες οι ρυθμίσεις, θα εμφανιστεί στην οθόνη της τηλεόρασής σας κάποιο από τα κανάλια του Vodafone TV. Αν δεν μπορείτε να δείτε εικόνα από κάποιο κανάλι, ανατρέξτε στον "Οδηγό επίλυσης προβλημάτων", στη σελίδα 40.

6 06 Εξοπλισμός 1.2 Tηλεχειριστήριο POWER: Eνεργοποίηση/απενεργοποίηση αποκωδικοποιητή Eνεργοποίηση/απενεργοποίηση της τηλεόρασης μέσω του τηλεχειριστηρίου Vodafone TV Έξοδος από μενού και επιστροφή στο Live TV Eίσοδος στο Live TV Άμεση πρόσβαση σε αρχεία φωτογραφιών και μουσικής του ηλεκτρονικού σας υπολογιστή Είσοδος στο Vodafone video club Είσοδος στο μενoύ διαδραστικών εφαρμογών και ρυθμίσεων Αλλαγή καναλιών Ρύθμιση έντασης ήχου Πλοήγηση στο μενού Επιβεβαίωση επιλογής και εισαγωγή σε μενού Εμφάνιση πληροφοριών σχετικά με κάποιο πρόγραμμα καναλιού

7 Εξοπλισμός 07 Εμφάνιση επιπλέον επιλογών Επιστροφή στην προηγούμενη επιλογή ή αναίρεση μίας ενέργειας Κατά την προβολή ταινίας, γυρίζετε 7 δευτερόλεπτα πίσω Κατά την προβολή ταινίας, πηγαίνετε 30 δευτερόλεπτα μπροστά Είσοδος στη σελίδα αναζήτησης για εύρεση προγραμμάτων, ταινιών ή σειρών στο Vodafone video club ή το πρόγραμμα καναλιών Είσοδος στον οδηγό προγράμματος Πλήκτρα λειτουργιών video Επιστροφή στο προηγούμενο κανάλι Αλλαγή καναλιών Σίγαση ήχου Κάτι χρήσιμο! Μπορείτε να συνδέσετε την τηλεόρασή σας με το τηλεχειριστήριο του Vodafone TV, ώστε να ελέγχετε και την τηλεόραση και τον αποκωδικοποιητή του Vodafone TV από το ίδιο τηλεχειριστήριο. Μάθετε πώς στην ενότητα Άλλες ρυθμίσεις, στη σελίδα 37.

8 08 Vodafone TV 2. Vodafone TV Το Vodafone TV σας προσφέρει μοναδικές δυνατότητες που αλλάζουν για πάντα τον τρόπο που βλέπετε τηλεόραση και διασκεδάζετε στο σπίτι σας. Πλοηγηθείτε στο μενού του Vodafone TV και ανακαλύψτε τις όλες! Η πλοήγηση στο Vodafone TV είναι πολύ απλή: Επιλέγοντας το κουμπί LIVE TV και χρησιμοποιώντας τα βελάκια, περιηγείστε στο μενού κάθε κατηγορίας. Η υπηρεσία προσφέρει 3 βασικές κατηγορίες: Live TV, Vodafone video club και Extra, για τις οποίες υπάρχουν και τα 3 αντίστοιχα κουμπιά στο τηλεχειριστήριο.

9 Live TV Live TV Επιλέγοντας Live TV, έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε το ζωντανό πρόγραμμα πάνω από 50 καναλιών. Κάτι χρήσιμο! Επειδή η υπηρεσία Vodafone TV διαρκώς εμπλουτίζεται με νέα κανάλια, δείτε την αναλυτική λίστα των διαθέσιμων καναλιών στο Oδηγός προγράμματος τηλεόρασης Τώρα, έχετε ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σας έναν πλήρως ενημερωμένο, ψηφιακό οδηγό προγράμματος. Ο ψηφιακός οδηγός σας παρέχει πληροφορίες προγράμματος για όλα τα κανάλια για τις επόμενες 14 ημέρες, ενώ ανανεώνεται αυτόματα με τυχόν αλλαγές. Για να δείτε τον οδηγό προγράμματος, πατήστε το κουμπί ΤV Guide στο τηλεχειριστήριο. Εναλλακτικά, πατήστε LIVE TV και κατόπιν Οδηγός Προγράμματος και περιηγηθείτε στο μενού. Μέσα στον Οδηγό Προγράμματος θα δείτε αριστερά τη λίστα με τα κανάλια και το πρόγραμμα του κάθε καναλιού για τις επόμενες 2 ώρες. Χρησιμοποιήστε τα βελάκια δεξιά /αριστερά για να δείτε τα προγράμματα που ακολουθούν. Με τα βελάκια πάνω/κάτω επιλέξτε κανάλια. Καθώς συνεχίζετε προς τα κάτω, η λίστα εμφανίζει περισσότερα κανάλια. Πατήστε τα πλήκτρα Ρ+/- για άμεση μετάβαση στην επόμενη ή την προηγούμενη σελίδα καναλιών.

10 10 Live TV Επιλέξτε ένα από τα προγράμματα που μεταδίδονται τώρα και πατήστε ΟΚ για να μεταφερθείτε αυτόματα στο αντίστοιχο κανάλι. Επιλέξτε κάποιο πρόγραμμα που πρόκειται να ξεκινήσει αργότερα για να δείτε περαιτέρω πληροφορίες για αυτό. Πληροφορίες για οποιοδήποτε πρόγραμμα (τρέχον ή μελλοντικό) μπορείτε επίσης να δείτε πατώντας το κουμπί INFO. Κάτι χρήσιμο! Πιέστε το κουμπί MORE για να δείτε επιπλέον επιλογές. Οι επιπλέον επιλογές αφορούν στην πλοήγηση του Οδηγού Προγράμματος για διαφορετικές ημέρες, καθώς και στη μετάβαση στον Οδηγό Προγράμματος της επόμενης εβδομάδας. Από το συγκεκριμένο μενού μπορείτε ακόμα να ρυθμίσετε τον τρόπο παρουσίασης του Οδηγού Προγράμματος. Μπορείτε να δείτε τα κανάλια και τα προγράμματα ανά ώρα (προεπιλεγμένη ρύθμιση) ή τα προγράμματα ανά κανάλι (όπως συνηθίζεται σε έντυπους οδηγούς). Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε τα κανάλια που θέλετε να βλέπετε στον Οδηγό Προγράμματος.

11 Live TV 11 Αλλαγή καναλιών Κάθε φορά που αλλάζετε κανάλι εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης σας η τρέχουσα ώρα, το όνομα και ο αριθμός του καναλιού, ο τίτλος του προγράμματος που παίζει, η ώρα μετάδοσής του, καθώς και ο χρόνος που απομένει μέχρι τη λήξη του. Αν γνωρίζετε τον αριθμό καναλιού που θέλετε να παρακολουθήσετε, απλά πληκτρολογήστε τον αριθμό του, πχ. 54 (History Channel) και θα μεταβείτε αμέσως στη θέση του καναλιού στον Ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος.

12 12 Live ΤV Για κάθε τρέχον πρόγραμμα σε κάθε κανάλι, εκτός από τον τίτλο και την ώρα μετάδοσης, μπορείτε να δείτε τον τίτλο της εκπομπής που ακολουθεί και ζωντανή εικόνα από το κανάλι αυτό. Στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχει μία χρωματισμένη μπάρα που δείχνει το ποσοστό του προγράμματος που έχει ήδη μεταδοθεί. Πατήστε ΟΚ για να συντονιστείτε στο τρέχον πρόγραμμα της επιλογής σας ή INFO για να δείτε επιπλέον πληροφορίες και επιλογές. Κάτι χρήσιμο! Ενώ παρακολουθείτε κάποιο κανάλι, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί MORE και να δείτε στο δεξί μέρος της οθόνης σας κάποιες επιπλέον επιλογές. Οι επιπλέον επιλογές αφορούν στη ρύθμιση της αναλογίας οθόνης, στο πρόγραμμα ήχου, στη γλώσσα του καναλιού και στην επιλογή της γλώσσας των υπότιτλων (εφόσον είναι διαθέσιμοι). Αν δεν εμφανιστεί καμία από τις παραπάνω επιλογές, τότε το κανάλι δεν παρέχει επιπλέον γλώσσες ή υπότιτλους.

13 Live TV 13 Πληροφορίες προγράμματος Ενώ παρακολουθείτε κάποιο κανάλι, πατήστε το κουμπί INFO για να δείτε πληροφορίες για το τρέχον πρόγραμμα. Εκτός από τον τίτλο, το κανάλι και την ώρα προβολής, μπορείτε να δείτε μία μικρή περιγραφή του προγράμματος, τους συντελεστές και το σήμα καταλληλότητας. Πατώντας το δεξί βελάκι, θα δείτε μία αναλυτική παρουσίαση των συντελεστών (ηθοποιοί, σκηνοθέτης κ.τ.λ.). Πατώντας πάνω στην επιλογή "Επαναλήψεις" μπορείτε να δείτε άλλες ώρες και ημέρες προβολής του ίδιου προγράμματος, για παράδειγμα, πότε παίζεται το επόμενο επεισόδιο της σειράς Criminal Minds του FOX Channel. Kάτι χρήσιμο! Στο σημείο της αναλυτικής παρουσίασης των συντελεστών ενός προγράμματος, επιλέξτε ένα όνομα που σας ενδιαφέρει και πατήστε ΟΚ. Αμέσως θα ξεκινήσει αυτόματη αναζήτηση του ονόματος σε όλα τα κανάλια και προγράμματα του Vodafone TV, καθώς και σε όλο το περιεχόμενο του Vodafone video club. Έτσι δεν θα ξαναχάσετε ποτέ σειρά ή ταινία στην οποία παίζει ο αγαπημένος σας ηθοποιός! Αγαπημένα Κανάλια Επιλέξτε Live TV από το τηλεχειριστήριό σας. Στη συνέχεια πατήστε Αγαπημένα και κατόπιν Επεξεργασία Αγαπημένων. Θα εμφανιστεί μία λίστα με όλα τα διαθέσιμα κανάλια της υπηρεσίας. Επιλέξτε κάνοντας τικ στο κουτάκι δίπλα από κάθε κανάλι που σας ενδιαφέρει για να ενταχθεί στα αγαπημένα σας κανάλια. Μην ξεχάσετε να πατήσετε Αποθήκευση πριν βγείτε από το μενού. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να δείτε το τηλεοπτικό πρόγραμμα μόνο των αγαπημένων σας καναλιών. Επιλέξτε Οδηγός Προγράμματος και μετά από το MORE επιλέξτε Αγαπημένες Λίστες.

14 14 Live TV 3.2 Αναζήτηση Το Vodafone TV διαθέτει υπηρεσία αναζήτησης, με την οποία μπορείτε να αναζητήσετε περιεχόμενο ή συντελεστές βάσει λέξεων-κλειδιά σε όλο το εύρος της υπηρεσίας, πχ. σε όλο το πρόγραμμα καναλιών και σε όλο το περιεχόμενο του Vodafone video club. Για να μεταβείτε στην Αναζήτηση πατήστε το κουμπί Αναζήτηση στο τηλεχειριστήριο ή εναλλακτικά, πηγαίνετε στο μενού Live TV και επιλέξτε Αναζήτηση. Χρησιμοποιήστε τα βελάκια για να περιηγηθείτε στο πληκτρολόγιο που εμφανίζεται στην οθόνη της τηλεόρασής σας. Επιλέξτε το γράμμα που θέλετε πατώντας ΟΚ και θα εμφανιστούν όλα τα προγράμματα και τα ονόματα που ξεκινούν από το γράμμα αυτό. Συνεχίστε να εισάγετε γράμματα για να σχηματίσετε την ακριβή λέξη που ψάχνετε και παράλληλα, η λίστα των αποτελεσμάτων δεξιά θα εμφανίσει όλους τους συνδυασμούς που περιέχουν τη λέξη που έχετε εισάγει. Για να διαγράψετε ένα γράμμα, επιλέξτε το πλήκτρο του πληκτρολογίου ή BACK από το τηλεχειριστήριό σας.

15 Live TV 15 Κάτι χρήσιμο! Για να αλλάξετε τη γλώσσα του πληκτρολογίου πατήστε "abc" ή "αβγ" αντίστοιχα. Τα αποτελέσματα της αναζήτησης που εμφανίζονται στο δεξί μέρος της οθόνης, περιλαμβάνουν ένα συνδυασμό από τίτλους περιεχομένου του Vodafone video club, τίτλους προγραμμάτων καναλιών από όλα τα κανάλια, καθώς και ηθοποιούς και συντελεστές. Αν ένα αποτέλεσμα έχει δίπλα στον τίτλο Vodafone video club, τότε σημαίνει ότι πρόκειται για περιεχόμενο που είναι διαθέσιμο με το πάτημα ενός κουμπιού μέσα από το Vodafone video club.

16 16 Live TV Αν ένα αποτέλεσμα έχει δίπλα στον τίτλο του Πακέτο, τότε αφορά Πακέτο ταινιών του Vodafone video club που προσφέρεται σε προνομιακή τιμή. Πατήστε ΟΚ και δείτε τις ταινίες του πακέτου, τη διάρκεια ισχύος του και το κόστος ενοικίασης. Αν ένα αποτέλεσμα έχει δίπλα από τον τίτλο του Live TV, τότε σημαίνει ότι αφορά πρόγραμμα καναλιού. Επιλέξτε το πατώντας OK για να ενημερωθείτε για το κανάλι στο οποίο εμφανίζεται, την ακριβή ημερομηνία και ώρα προβολής, την πλοκή και τους συντελεστές. Χρησιμοποιήστε τα βελάκια για να πλοηγηθείτε στα αποτελέσματα αναζήτησης ή τα κουμπιά P+/- που σας επιτρέπουν την άμεση μετάβαση στην επόμενη ή την προηγούμενη σελίδα αποτελεσμάτων. Τέλος, αν η λέξη που εισαγάγατε συνδέεται με κάποιον ηθοποιό, τότε στα αποτελέσματα θα εμφανιστούν μία σειρά ηθοποιών, δίπλα στους οποίους θα φέρουν τον τίτλο Ηθοποιοί. Αν επιλέξετε το όνομα του συντελεστή, θα εμφανιστούν μία σειρά από τίτλους ταινιών/σειρών όπου εμφανίζονται και είναι διαθέσιμοι είτε σε πρόγραμμα live καναλιού, είτε στο Vodafone video club. Για να ορίσετε τα κριτήρια αναζήτησης, επιλέξτε MORE από το πληκτρολόγιο και ενεργοποιήστε κάποιο από τα φίλτρα αναζήτησης. Οι επιλογές φίλτρου σας επιτρέπουν να περιορίσετε την αναζήτησή σας μόνο σε ταινίες και σειρές του Vodafone video club, προγράμματα καναλιών ή σε ονόματα συντελεστών ή σε όλα τα παραπάνω.

17 Vodafone video club Vodafone video club 4.1 Πρόσβαση στο Vodafone video club Με το Vodafone video club έχετε στη διάθεσή σας τη μεγαλύτερη ποικιλία ταινιών και προγραμμάτων προς ενοικίαση, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, με το πάτημα ενός κουμπιού! Επιλέξτε εσείς την ταινία, σειρά ή πρόγραμμα που θέλετε και δείτε το όποτε θέλετε. Για να επισκεφθείτε το Vodafone video club, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπί VIDEO CLUB του τηλεχειριστηρίου σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί LIVE TV και χρησιμοποιώντας τα βελάκια, να επιλέξετε το μενού video club. 4.2 Τρόπος εμφάνισης Vodafone video club Το Vodafone video club σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε εσείς τον τρόπο εμφάνισης του μενού, των κατηγοριών, των ταινιών και των προγραμμάτων που εμπεριέχονται σε κάθε κατηγορία.

18 18 Vodafone video club Επιλέξτε Εμφάνιση με εικόνες, αν επιθυμείτε εμφάνιση του περιεχομένου με εξώφυλλα των ταινιών ή Εμφάνιση σε λίστα, για να δείτε όλο το περιεχόμενο σε λίστα. Επιλέξτε Τρόπος Εμφάνισης και μορφοποιήστε το Vodafone video club ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. 4.3 Οι Ταινίες μου Στην Κατηγορία Οι Ταινίες μου Τρέχουσες Ενοικιάσεις μπορείτε να δείτε όλες τις ταινίες που έχετε ενοικιάσει και παραμένουν «ενεργές» για προβολή. Επιλέγοντας μία από αυτές για προβολή, δεν έχετε καμία επιπλέον χρέωση. Επιλέγοντας το εξώφυλλο της ταινίας και πατώντας ΟΚ πάνω σε αυτό, ενημερώνεστε για το έως πότε παραμένει «ενεργή» προς προβολή. Με τη λήξη της ενοικίασης μίας ταινίας, τότε αυτή αυτόματα αφαιρείται από τις Τρέχουσες Ενοικιάσεις.

19 Vodafone video club 19 Στην Κατηγορία Οι Ταινίες μου Αγαπημένες Ταινίες μπορείτε να δείτε όλες τις ταινίες /επεισόδια σειρών, κ.λπ. που έχετε προσθέσει στα αγαπημένα σας τους προηγούμενους μήνες και μπορείτε να επιλέξετε άμεσα την ενοικίαση ή και προβολή της. Η προσθήκη μίας ταινίας στις Αγαπημένες γίνεται από τη σελίδα της ταινίας (δείτε 4.5 Επιλεγμένη Ταινία / Πρόγραμμα). Στην Κατηγορία Οι Ταινίες μου Πρόσφατες Προβολές μπορείτε να δείτε όλο το περιεχόμενο, τόσο χρεώσιμο όσο και δωρεάν, που έχετε απολαύσει από το Vodafone video club μέσα στους προηγούμενους μήνες.

20 20 Vodafone video club 4.4 Περιεχόμενα Για να περιηγηθείτε στις κατηγορίες ταινιών του Vodafone video club χρησιμοποιήστε τα βελάκια. Επιλέξτε από το κεντρικό μενού τα Περιεχόμενα και χρησιμοποιήστε το δεξί βέλος για να εισέλθετε στις κατηγορίες. Χρησιμοποιήστε τα βελάκια για να πλοηγηθείτε στις κατηγορίες. Αν ανά πάσα στιγμή θέλετε να επιστρέψετε στην προηγούμενη οθόνη, επιλέξτε ΠΙΣΩ ή BACK από το τηλεχειριστήριό σας. Στην εμφάνιση με εικόνες, για οποιαδήποτε κατηγορία περιέχει περισσότερες από 6 ταινίες, σας δίνεται η δυνατότητα να δείτε όλο το περιεχόμενο απλώς πατώντας επάνω στην εικόνα "ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ".

21 Vodafone video club 21 Αν έχετε επιλέξει εμφάνιση με λίστα, χρησιμοποιήστε τα βελάκια για να προχωρήσετε στην επόμενη ταινία ή τα κουμπιά P+/- που σας επιτρέπουν την άμεση μετάβαση στην επόμενη ή στην προηγούμενη σελίδα της λίστας ταινιών.

22 22 Vodafone video club Όλες οι ταινίες και τα προγράμματα είναι ταξινομημένα σε κατηγορίες προς δική σας διευκόλυνση. Δείτε νέες κυκλοφορίες, ταινίες που μόλις ήρθαν στο Vodafone video club, το Top 20 με τις 20 πιο δημοφιλείς ενοικιάσεις των συνδρομητών της υπηρεσίας για την προηγούμενη εβδομάδα, τις προτάσεις της εβδομάδας, ταινίες σε προσφορά, και όλες τις ταινίες ανά είδος (δράσης, κωμικές, εποχής, επιστημονικής φαντασίας, θρίλερ κ.ά.) ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για απαιτητικούς συνδρομητές θα βρείτε ειδική κατηγορία με όλες τις ταινίες σε High Definition σε απαράμιλλη ποιότητα εικόνας, καθώς και όλες τις ταινίες 3D για να ζωντανέψεις όλους τους αγαπημένους σου ήρωες! 4.5 Επιλεγμένη Ταινία /Πρόγραμμα Επιλέξτε την ταινία, τηλεοπτική ή παιδική σειρά που θέλετε να δείτε πατώντας ΟΚ πάνω στο poster της.

23 Vodafone video club 23 Θα εμφανιστούν πληροφορίες με τον τίτλο, το έτος κυκλοφορίας, τη διάρκεια, το κόστος (αν υπάρχει) και τη διάρκεια ισχύος της προβολής, την πλοκή, τους συντελεστές, καθώς και την καταλληλότητα του επιλεγμένου video on demand προγράμματος. Σε όλες τις ταινίες έχετε τη δυνατότητα προβολής του υποτιτλισμένου στα ελληνικά trailer, χωρίς καμία απολύτως χρέωση. Επιλέξτε το δεύτερο κουμπί στο κάτω μέρος της οθόνης (trailer) για να το δείτε και πάρτε μία γεύση από την ταινία πριν την προβολή της. Επιλέξτε το αντίστοιχο κουμπί και προσθέστε μία ταινία ή τηλεοπτική/ παιδική σειρά στα αγαπημένα σας για να μην χρειαστεί την επόμενη φορά να την ψάξετε από την αρχή. Επιλέξτε την κατηγορία Ηθοποιοί & Συντελεστές για να δείτε την αναλυτική λίστα όλων των συμμετεχόντων στην ταινία και πατήστε πάνω στο όνομα οποιουδήποτε συντελεστή για να δείτε τις ταινίες στις οποίες έχεις συμμετάσχει και είναι διαθέσιμες στο Vodafone video club. Τα αποτελέσματα θα συμπεριλαμβάνουν περιεχόμενο στο οποίο ο συντελεστής έχει συμμετάσχει είτε ως ηθοποιός είτε ως σκηνοθέτης είτε ως σεναριογράφος κλπ. Επιλέξτε την κατηγορία Περισσότερες σαν αυτήν για να δείτε τις προτάσεις του Vodafone video club από την ίδια κατηγορία. Όλες οι προτεινόμενες ταινίες είναι αντίστοιχης θεματολογίας, για παράδειγμα Κωμωδίες. Επιλέξτε την κατηγορία Λεπτομέρειες για να δείτε την αναλυτική υπόθεση και να ενημερωθείτε επιπλέον για το αν το επιλεγμένο video on demand περιεχόμενο είναι μεταγλωττισμένο καθώς και για το μέχρι πότε θα είναι διαθέσιμο στο Vodafone video club. Κάτι χρήσιμο! Συμβουλευτείτε τη διαθεσιμότητα ενοικίασης για να ενημερωθείτε έως πότε θα είναι διαθέσιμη προς ενοικίαση η ταινία. Μη χάσετε ευκαιρία να τη δείτε!

24 24 Vodafone video club Για την ενοικίαση της ταινίας που θέλετε να δείτε, πατήστε το κουμπί Eνοικίαση στο κάτω μέρος της οθόνης. Θα εμφανιστεί μήνυμα επιβεβαίωσης με τον τίτλο και την τιμή της ταινίας. Αν συμφωνείτε επιλέξτε Ενοικίαση και η προβολή θα ξεκινήσει αμέσως ή Ακύρωση Ενοικίασης για να γυρίσετε πίσω στην ταινία χωρίς να τη νοικιάσετε. Κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας, πατήστε το κουμπί MORE για να επιλέξετε τη γλώσσα υπότιτλων και τη γλώσσα ήχου, στην περίπτωση που περισσότερες από μία είναι διαθέσιμες (για παράδειγμα, σε μεταγλωττισμένες ταινίες). Με τα πλήκτρα λειτουργιών video του τηλεχειριστηρίου, μπορείτε να προχωρήσετε μπροστά ή να γυρίσετε πίσω την ταινία, αλλά και να σταματήσετε ή να "παγώσετε" την προβολή της για να συνεχίσετε αργότερα από το ίδιο σημείο. Η ταινία θα είναι διαθέσιμη για άμεση προβολή στην κατηγορία οι Ταινίες μου Τρέχουσες ενοικιάσεις έως 48 ώρες από την ενοικίασή της, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση.

25 Vodafone video club Αναζήτηση στο Vodafone video club Επιλέγοντας Αναζήτηση από το μενού του Vodafone video club, μπορείτε να αναζητήσετε μία ταινία ή τηλεοπτική /παιδική σειρά που είναι διαθέσιμη στο Vodafone video club επιλέγοντας είτε τον τίτλο της, είτε το όνομα κάποιου συντελεστή. H αναζήτηση γίνεται σε όλους τους τίτλους που είναι διαθέσιμοι στο Vodafone video club και ειδικά για τις τηλεοπτικές/παιδικές σειρές γίνεται σε επίπεδο επεισοδίου. Αν παρ όλα αυτά πληκτρολογήσετε το όνομα μίας σειράς στην αναζήτηση, πχ. Criminal Minds, στα αποτελέσματα της Αναζήτησης θα εμφανιστούν οι κατηγορίες όλων των διαθέσιμων κύκλων της τηλεοπτικής σειράς, πχ. CRIMINAL MINDS (ΚΥΚΛΟΣ 10). Μια ταινία μπορεί να εμφανίζεται περισσότερες από μία φορές επειδή είναι διαθέσιμη τόσο σε Standard όσο και σε High Definition. Αν έχετε ρυθμίσει PIN κλειδώματος ακατάλληλου περιεχομένου και κάποιο από τα αποτελέσματα εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, τόσο ο τίτλος όσο και το πόστερ θα είναι κλειδωμένα, και θα σας ζητηθεί να εισάγετε το PIN σας για να το ξεκλειδώσετε. Αν θέλετε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την επιλογή PIN ανατρέξτε στην ενότητα "Ρυθμίσεις" στη σελίδα 31.

26 26 Vodafone video club 4.7 Ο Λογαριασμός μου Πατήστε το κουμπί LIVE TV στο τηλεχειριστήριό σας και κατόπιν το μενού Extra και μετά Εφαρμογές και επιλέξτε την εφαρμογή Ο Λογαριασμός μου για να ενημερωθείτε για τις ενοικιάσεις και τις προβολές σας. Ανατρέξτε στο Ιστορικό ενοικιάσεών σας και ενημερωθείτε για το περιεχόμενο που επιλέξατε να δείτε, το κόστος του καθώς και την ημερομηνία προβολής του. Επιπλέον, από την εφαρμογή Ο Λογαριασμός μου μπορείτε να διαχειριστείτε τις ενεργές συνδρομές καναλιών που έχετε. Ο κωδικός που εμφανίζεται δίπλα από την κάθε προβολή θα είναι και αυτός που θα εμφανίζεται στον λογαριασμό Vodafone που έχετε ήδη ή πρόκειται να λάβετε. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να κλειδώσετε την πρόσβαση στην περιοχή χρησιμοποιώντας τον κωδικό PIN ενοικίασης του Vodafone video club από την ενότητα "Γονικός Έλεγχος".

27 Εxtra Extra Για να επισκεφθείτε την κατηγορία Extra του Vodafone TV, πατήστε το κουμπί LIVE TV και κατόπιν Extra από το μενού και μετά Εφαρμογές.

28 28 Εxtra 5.1 Vodafone TV apps Σε αυτόν τον χώρο θα βρείτε διάφορες διαδραστικές εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από την τηλεόρασή σας. Ο Λογαριασμός μου Δείτε 4.7. Εγγραφή στο newsletter του Vodafone video club Επιλέξτε το εικονίδιο "Εγγραφή Newsletter" και εισάγετε το σας, για να λαμβάνετε κάθε μήνα τα νέα για τις νέες κυκλοφορίες του Vodafone video club, τη θεματική ενότητα του μήνα, προσφορές ταινιών, αλλά και τους μοναδικούς τακτικούς διαγωνισμούς του Vodafone video club.

29 Εxtra 29 Συνδρομητικά κανάλια Discovery Το Vodafone TV σας προσφέρει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε εύκολα και γρήγορα, με το πάτημα ενός κουμπιού, το κανάλι Discovery της επιλογής σας (Animal Planet, Discovery IDX, Discovery World, Discovery Science) ή το πακέτο που περιλαμβάνει και τα 4 κανάλια μαζί, για να απολαύσετε τη μεγαλύτερη ποικιλία ντοκιμαντέρ, καθώς και μοναδικές σειρές για την επιστήμη, την τεχνολογία και την ιστορία. Επιλέξτε ενοικίαση με το μήνα ή αυτόματη ανανέωση και το/τα κανάλι/α της επιλογής σας θα ενεργοποιούνται αυτόματα κάθε μήνα χωρίς να χρειάζεται να επιστρέφετε στην εφαρμογή. Στην κατηγορία Ο Λογαριασμός μου μπορείτε να διαχειριστείτε τις ενεργές Συνδρομές Καναλιών που έχετε, να δείτε έως πότε παραμένει ενεργή η συνδρομή σας και να επιλέξετε ή να καταργήσετε την αυτόματη ανανέωση.

30 30 Εxtra Τα Μηνύματά μου Διαβάστε τα μηνύματα που λαμβάνετε από το Vodafone video club και επωφεληθείτε από μοναδικές προσφορές μόνο για εσάς, διαγωνισμούς, ή δείτε premium videos που συνδέονται με μεγάλες νέες κυκλοφορίες, πχ. backstage videos κ.λπ. Δείτε τα μηνύματά σας σε χρονολογική σειρά, από το πιο πρόσφατο έως το παλαιότερο, πατήστε OK για να τα διαβάσετε ή το κόκκινο κουμπί για να τα διαγράψετε. Κάτι χρήσιμο! Για να ενημερωθείτε σχετικά με τα Vodafone TV apps επισκεφθείτε το

31 Εxtra Ρυθμίσεις Από το μενού Ρυθμίσεις μπορείτε να διαμορφώνετε ανά πάσα στιγμή τις βασικές ρυθμίσεις της υπηρεσίας Vodafone TV. Αλλάξτε γλώσσα στο μενού του Vodafone video club, επιλέξτε την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των υποτίτλων, επιλέξτε ανάμεσα σε Standard ή High Definition σύνδεση με την τηλεόρασή σας, διαμορφώστε τη λίστα των καναλιών που θέλετε να εμφανίζονται στον ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας κ.λπ. Στο μενού των ρυθμίσεων θα βρείτε τις εξής 3 υποκατηγορίες: Γενικές Τηλεόραση Γονικός Έλεγχος

32 32 Εxtra Γενικές Γλώσσα Αλλάξτε τη γλώσσα του μενού του Vodafone TV επιλέγοντας μεταξύ Ελληνικών ή Αγγλικών. Η γλώσσα που θα επιλέξετε θα χρησιμοποιείται στα μενού, τις οθόνες και τα μηνύματα της υπηρεσίας. Υπότιτλοι Επιλέξτε την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των υποτίτλων. Η αλλαγή θα εφαρμοστεί αυτόματα σε όλες τις προβολές που θα κάνετε μέσα από το Vodafone video club. My TV Από αυτό το μενού μπορείτε να επιλέξετε την αναπαραγωγή αρχείων εικόνας και ήχου που έχετε αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή. Αναλογία Οθόνης και υψηλή ανάλυση (HD) Από αυτή την επιλογή μπορείτε να ρυθμίσετε την αναλογία και την ανάλυση της οθόνης της τηλεόρασής σας. Για να δείτε το περιεχόμενο του Vodafone TV σε υψηλή ανάλυση (HD), θα πρέπει η σύνδεση του αποκωδικοποιητή με την τηλεόραση να γίνει με καλώδιο HDMI. Ψηφιακή έξοδος ήχου Σε περίπτωση που συνδέσετε τον αποκωδικοποιητή σας με κάποιο ενισχυτή ήχου, από το συγκεκριμένο μενού μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο της εξόδου ήχου που επιθυμείτε (stereo ή surround). Τεχνικές Πληροφορίες Εδώ μπορείτε να δείτε τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεση της υπηρεσίας Vodafone TV.

33 Εxtra 33 Τηλεόραση Προσαρμογή λίστας καναλιών Ο Οδηγός Προγράμματος τηλεόρασης περιλαμβάνει όλα τα διαθέσιμα κανάλια της υπηρεσίας Vodafone TV. Από αυτό το μενού μπορείτε να αφαιρέσετε τα κανάλια που θέλετε να αφαιρεθούν από τον Οδηγό Προγράμματός σας, ώστε να εμφανίζονται μόνο αυτά που παρακολουθείτε. Μην ξεχάσετε να πατήσετε Αποθήκευση πριν φύγετε από τη σελίδα. Τρόπος εμφάνισης προγράμματος Επιλέξτε τον τρόπο με τον οποίο προτιμάτε να βλέπετε τον Οδηγό προγράμματος Ανά ώρα με την εμφάνιση του προγράμματος πολλών καναλιών ταυτόχρονα. Στην οθόνη σας θα βλέπετε το πρόγραμμα των καναλιών για 2 ώρες και με τα βέλη μπορείτε να κινηθείτε ώστε να δείτε το πρόγραμμα που ακολουθεί αργότερα. Ανά κανάλι με την εμφάνιση όλου του προγράμματος του καναλιού. Γονικός έλεγχος Η υπηρεσία Vodafone TV παρέχει τη δυνατότητα "κλειδώματος" προγραμμάτων που θεωρούνται ακατάλληλα για ορισμένες ηλικίες ή υπηρεσιών που μπορεί να είναι χρεώσιμες (π.χ. ενοικίαση ταινίας). Για τη ρύθμιση οποιουδήποτε Γονικού ελέγχου απαιτείται η χρήση τετραψήφιου κωδικού PIN. Στην υπηρεσία Vodafone TV ορίζεται ως αρχικό PIN ο αριθμός 0000 για όλες τις κατηγορίες Γονικού ελέγχου. Για τον καλύτερο έλεγχο της υπηρεσίας σας, σας συνιστούμε να αλλάξετε τους κωδικούς PIN μόλις εγκαταστήσετε για πρώτη φορά τον αποκωδικοποιητή σας. Για την είσοδο στο μενού Γονικός έλεγχος πατήστε το κουμπί LIVE TV και επιλέξτε EXTRA και μετά ρυθμίσεις. Πατώντας το δεξί βελάκι θα μεταφερθείτε στην κατηγορία Γονικός έλεγχος, στην οποία θα βρείτε 3 επιλογές:

34 34 Εxtra α) Κλείδωμα τηλεόρασης β) Κλείδωμα ενοικίασης περιεχομένου με χρέωση (ταινία /κανάλι) γ) Κλείδωμα ενότητας ακατάλληλου περιεχομένου Κάτι χρήσιμο! Για κάθε ενότητα του γονικού ελέγχου έχετε δυνατότητα να ορίσετε διαφορετικό κωδικό PIN. Ο κωδικός PIN που θα ορίσετε για το κλείδωμα ενοικίασης από video club, θα είναι σε ισχύ και για την ενότητα "Ο Λογαριασμός μου". α) Κλείδωμα τηλεόρασης Επιλέγοντας αυτή την κατηγορία για πρώτη φορά, θα σας ζητηθεί να ορίσετε τον προσωπικό σας κωδικό PIN. Αφού εισάγετε τον κωδικό PIN που επιθυμείτε και αυτός γίνει δεκτός, εμφανίζονται 3 επιπλέον επιλογές: - Κανάλια Στο κλείδωμα προγράμματος μπορείτε να επιλέξετε ποια κανάλια θέλετε να είναι διαθέσιμα μόνο με τη χρήση κωδικού PIN. Επιλέξτε Κανάλια και πατήστε Αλλαγή για να κάνετε τις ρυθμίσεις. Στην οθόνη εμφανίζεται μία λίστα όλων των διαθέσιμων καναλιών της υπηρεσίας Vodafone TV. Επιλέξτε το κανάλι που θέλετε να κλειδώσετε, πατήστε ΟΚ και το σχετικό εικονίδιο κλειδώματος θα εμφανιστεί δίπλα στο όνομα του καναλιού. Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία και επιλέξετε όλα τα κανάλια που θέλετε να κλειδώσετε, επιλέξτε Αποθήκευση για να αποθηκευτούν οι αλλαγές σας. Τα κανάλια αυτά θα εξακολουθήσουν να εμφανίζονται στον οδηγό προγράμματος, αλλά θα απαιτείται η εισαγωγή PIN για την παρακολούθησή τους.

35 Εxtra 35 - Καταλληλότητα Το Vodafone TV σας δίνει τη δυνατότητα να κλειδώσετε όλα τα προγράμματα (ανεξαρτήτως καναλιού), ανάλογα με τον βαθμό καταλληλότητάς τους. Για παράδειγμα, μπορείτε να κλειδώσετε προγράμματα με βαθμό καταλληλότητας "Κατάλληλο μόνο για ενήλικες". Για να ενεργοποιήσετε το κλείδωμα βάσει καταλληλότητας, επιλέξτε Καταλληλότητα και μετά Αλλαγή. Θα εμφανιστεί η λίστα των βαθμών καταλληλότητας για να ορίσετε την προτίμησή σας. - Αδιαβάθμητο περιεχόμενο Στο σημείο αυτό, σας δίνεται η δυνατότητα να κλειδώσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα δεν έχει σήμανση βαθμού καταλληλότητας. β) Κλείδωμα ενοικίασης χρεώσιμου περιεχομένου Με αυτή την επιλογή μπορείτε να ορίσετε ως απαραίτητη την εισαγωγή κωδικού PIN κάθε φορά που θέλετε να προχωρήσετε σε ενοικίαση χρεώσιμου περιεχομένου, πχ. ενοικίαση από το Vodafone video club ή ενοικίαση πακέτου καναλιών με τον μήνα. Επιλέξτε κλείδωμα ενοικίασης

36 36 Εxtra από video club, πατήστε Αποθήκευση και μετά OK. Πλέον, κάθε φορά που θέλετε να ενοικιάσετε μία ταινία, θα πρέπει να εισάγετε τον κωδικό PIN σας. Μπορείτε παρόλα αυτά, να συνεχίσετε να βλέπετε ελεύθερα όλα τα δωρεάν προγράμματα καθώς και τα trailer των ταινιών. γ) Κλείδωμα ενότητας ακατάλληλου περιεχομένου Με αυτή την επιλογή κλειδώνετε εξ ολοκλήρου την πρόσβαση στην περιοχή ενηλίκων. H επιλογή αυτή αποκλείει την ελεύθερη πρόσβαση στην περιοχή ενηλίκων και την αναζήτηση ταινιών χωρίς τη χρήση κωδικού PIN. Kάτι χρήσιμο! Αν ξεχάσετε κάποιον από τους κωδικούς PIN σας επικοινωνήστε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο

37 Άλλες ρυθμίσεις Άλλες ρυθμίσεις Σύνδεση τηλεόρασης με το τηλεχειριστήριο του Vodafone TV Για να συνδέσετε την τηλεόρασή σας με το τηλεχειριστήριο του Vodafone TV, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες: 1. Βρείτε τον κωδικό που αντιστοιχεί στην τηλεόρασή σας, ανατρέχοντας στον πίνακα της σελίδας 38. Οι κωδικοί αναγράφονται ανά μάρκα. Βεβαιωθείτε ότι η τηλεόρασή σας βρίσκεται σε λειτουργία (ΟΝ) και όχι σε κατάσταση αναμονής (STANDBY). 2. Πατήστε το κουμπί TV στο τηλεχειριστήριο του Vodafone TV. 3. Πιέστε ταυτόχρονα το ΟΚ και το κόκκινο κουμπί του τηλεχειριστηρίου και κρατήστε τα πατημένα για 3 δευτερόλεπτα μέχρι η κόκκινη λυχνία στο κουμπί TV να αναβοσβήσει 2 φορές. 4. Εισάγετε τον τετραψήφιο κωδικό που βρήκατε στον πίνακα. Η κόκκινη λυχνία στο κουμπί TV θα αναβοσβήσει 2 φορές. 5. Στρέψτε το τηλεχειριστήριο προς την τηλεόραση και πατήστε το κουμπί POWER του τηλεχειριστηρίου. Αν η τηλεόρασή σας μεταβεί σε κατάσταση αναμονής (STANDBY), τότε το τηλεχειριστήριο είναι έτοιμο να λειτουργήσει με την τηλεόρασή σας. 6. Ενεργοποιήστε ξανά την τηλεόρασή σας και δοκιμάστε όλες τις λειτουργίες του τηλεχειριστηρίου για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν κανονικά. Αν κάτι δεν λειτουργεί, επαναλάβετε τα βήματα 1 έως 5 χρησιμοποιώντας κάποιον άλλο κωδικό για τον κατασκευαστή της τηλεόρασής σας από την ίδια λίστα. 7. Αν εξακολουθεί να μη λειτουργεί η τηλεόρασή σας με το τηλεχειριστήριο του Vodafone TV, επαναλάβετε τα βήματα 1 έως 5 δοκιμάζοντας όλους τους κωδικούς που αντιστοιχούν στον κατασκευαστή.

38 38 Άλλες ρυθμίσεις Mάρκα τηλεόρασης Κωδικοί Grundig JVC LG NEC Panasonic Philips Samsung Sharp Sony Thomson Toshiba

39 Άλλες ρυθμίσεις 39 Αν κανένας από τους κωδικούς δεν λειτουργεί ή ο κατασκευαστής της τηλεόρασής σας δεν αναφέρεται στη λίστα, χρησιμοποιήστε τη μέθοδο αυτόματης αναζήτησης κωδικού, η οποία βρίσκει τον κωδικό της τηλεόρασής σας ψάχνοντας τη μνήμη του τηλεχειριστηρίου σας. 1. Ενεργοποιήστε την τηλεόρασή σας. 2. Πιέστε το κουμπί TV στο τηλεχειριστήριο του Vodafone TV. 3. Πιέστε ταυτόχρονα το ΟΚ και το κόκκινο κουμπί στο τηλεχειριστήριο και κρατήστε τα πατημένα για 3 δευτερόλεπτα έως ότου η κόκκινη λυχνία στο κουμπί TV να αναβοσβήσει 2 φορές. 4. Πατήστε Η κόκκινη λυχνία θα αναβοσβήσει πάλι 2 φορές. 5. Κατόπιν πατήστε το κουμπί POWER. 6. Στρέψτε το τηλεχειριστήριο προς την τηλεόρασή σας για να ξεκινήσει η αυτόματη αναζήτηση κωδικού. 7. Όταν η τηλεόρασή σας απενεργοποιηθεί σημαίνει ότι ο κωδικός εντοπίστηκε. Πατήστε το κουμπί ΟΚ για να αποθηκευτεί. 8. Πατήστε ξανά το κουμπί POWER για να ανοίξει η τηλεόραση και να βεβαιωθείτε ότι η διαδικασία ήταν επιτυχής.

40 40 Οδηγός επίλυσης προβλημάτων 7. Οδηγός επίλυσης προβλημάτων Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με την υπηρεσία Vodafone TV, συμβουλευτείτε τις παρακάτω οδηγίες. Η σύνδεση στο Internet δεν λειτουργεί Για τη λειτουργία της υπηρεσίας Vodafone TV, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η σωστή λειτουργία της υπηρεσίας Internet. Ανατρέξτε στον οδηγό σύνδεσης Vodafone Home double play για να επαναφέρετε σε λειτουργία τη σύνδεσή σας. Στη συνέχεια, επανεκκινήστε τον αποκωδικοποιητή σας, αποσυνδέοντας το καλώδιο από το ρεύμα και επανασυνδέοντάς το. Περιμένετε λίγα λεπτά για να επανέλθει η υπηρεσία. Όταν ο αποκωδικοποιητής είναι σωστά συνδεδεμένος με το Router, ανάβει πράσινη η λυχνία στο μπροστινό του μέρος. Ο αποκωδικοποιητής δεν λειτουργεί ή δεν ανταποκρίνεται στο τηλεχειριστήριο Αρχικά επιβεβαιώστε ότι ο διακόπτης στην πίσω πλευρά του αποκωδικοποιητή είναι στη θέση ON. Ο αποκωδικοποιητής της υπηρεσίας Vodafone TV διαθέτει μία κεντρική λυχνία στο μπροστινό μέρος που δείχνει πότε ο αποκωδικοποιητής είναι ενεργοποιημένος ή σε κατάσταση αναμονής (STANDBY). Όταν η λυχνία είναι πράσινη, είναι ενεργοποιημένος και όταν είναι κόκκινη είναι σε κατάσταση αναμονής (STAΝDBY). Για να επαναφέρετε τον αποκωδικοποιητή από την κατάσταση αναμονής (STAΝDBY), πατήστε το κουμπί POWER στο τηλεχειριστήριο. Μετά από λίγο ο αποκωδικοποιητής θα ενεργοποιηθεί και η λυχνία θα γίνει πράσινη. Σε περίπτωση που η λυχνία δεν ανάβει πράσινη επικοινωνήστε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο

41 Οδηγός επίλυσης προβλημάτων 41 Δεν βλέπω τίποτα στην οθόνη της τηλεόρασής μου Υπάρχουν διάφοροι έλεγχοι που θα πρέπει να γίνουν στην περίπτωση που δεν βλέπετε κάτι στην οθόνη της τηλεόρασής σας. Ξεκινήστε ελέγχοντας ότι η τηλεόραση, ο αποκωδικοποιητής και το Router είναι όλα ενεργοποιημένα. Ελέγξτε ότι η λυχνία στο μπροστινό μέρος του αποκωδικοποιητή είναι σταθερά πράσινη. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα καλώδια είναι σωστά συνδεδεμένα, ειδικά εκείνα που συνδέουν τον αποκωδικοποιητή με την τηλεόραση. Δοκιμάστε να πατήσετε το κουμπί Vodafone στο τηλεχειριστήριο και μετά το LIVE TV για να εμφανιστεί στην οθόνη σας το κύριο μενού της υπηρεσίας Vodafone TV. Τέλος, ελέγξτε ότι η τηλεόρασή σας είναι συντονισμένη στο σωστό AV κανάλι. Αν τα παραπάνω δεν λύσουν το πρόβλημα, επικοινωνήστε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο Η υπηρεσία Vodafone video club δεν λειτουργεί Ανατρέξτε στις σελίδες 17 έως 26 του οδηγού που κρατάτε στα χέρια σας για μία πλήρη παρουσίαση της υπηρεσίας Vodafone video club. Αν για οποιοδήποτε λόγο στην οθόνη σας εμφανίζεται μήνυμα λάθους, ελέγξτε τη σύνδεση του Internet όπως περιγράφεται παραπάνω (σελίδα 40). Αν το πρόβλημα εξακολουθήσει και το μήνυμα επαναληφθεί, σημειώστε το και επικοινωνήστε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο Δεν μπορώ να δω πληροφορίες για μελλοντικά προγράμματα στον οδηγό προγράμματος Σε κάποια κανάλια η πληροφορία για μελλοντικά προγράμματα είναι διαθέσιμη μόνο για τις επόμενες 7 ημέρες. Σε αυτήν την περίπτωση το πρόβλημα είναι λογικό και δεν οφείλεται σε σφάλμα της υπηρεσίας σας. Αν δεν μπορείτε να δείτε πληροφορίες προγράμματος για καμία ημέρα, ελέγξτε τη σύνδεση του Internet σας, όπως περιγράφεται στις οδηγίες "Η σύνδεση στο Internet δεν λειτουργεί" της σελίδας 40 και αν το πρόβλημα συνεχιστεί, σημειώστε το και επικοινωνήστε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο

42 42 Οδηγός επίλυσης προβλημάτων Η εικόνα της τηλεόρασης έχει συχνά σπασίματα Αυτό το πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί όταν η σύνδεση του αποκωδικοποιητή με το Router είναι προβληματική. Αν έχετε συνδέσει τον αποκωδικοποιητή με το Router με καλώδιο, ελέγξτε τη σύνδεση του Internet όπως περιγράφεται στις οδηγίες "Η σύνδεση στο Internet δεν λειτουργεί" της σελίδας 40. Αν το πρόβλημα συνεχιστεί, σημειώστε το και επικοινωνήστε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών καλώντας στο Δεν ακούγεται o ήχος στην υπηρεσία Vodafone TV Ελέγξτε ότι η ένταση του αποκωδικοποιητή ή της τηλεόρασής σας δεν είναι κλειστή ή χαμηλωμένη. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε συνδέσει ακουστικά στην τηλεόραση. Ελέγξτε ότι δεν έχουν αποσυνδεθεί ή χαλαρώσει τα καλώδια που συνδέουν τον αποκωδικοποιητή με την τηλεόραση. Το τηλεχειριστήριο δεν λειτουργεί Ελέγξτε αν έχουν εξαντληθεί οι μπαταρίες, πατώντας το κουμπί με το λογότυπο της Vodafone. Αν το κουμπί αναβοσβήσει με πράσινο χρώμα, τότε οι μπαταρίες δεν χρειάζονται ακόμα αλλαγή. Αν δεν αναβοσβήσει, τότε ελέγξτε ότι οι μπαταρίες έχουν τοποθετηθεί σωστά. Αν έχουν τοποθετηθεί σωστά αλλά εξακολουθεί να μη λειτουργεί το τηλεχειριστήριο, αλλάξτε τις μπαταρίες. Βεβαιωθείτε ότι το τηλεχειριστήριο είναι στραμμένο προς τον αποκωδικοποιητή και ότι δεν παρεμβάλλεται κάποιο αντικείμενο που να εμποδίζει τη μετάδοση του σήματος.

43 Kάτι χρήσιμο! Για επιπλέον πληροφορίες και βοήθεια συνδεθείτε στο ή επικοινωνήστε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο Αναζητήστε την τελευταία έκδοση του Οδηγού χρήσης της υπηρεσίας Vodafone TV στο Οι τίτλοι των ταινιών, το πρόγραμμα τηλεόρασης και τα τηλεοπτικά κανάλια που εμφανίζονται στον Οδηγό χρήσης της υπηρεσίας Vodafone TV που κρατάτε είναι ενδεικτικά και δεν αποτελούν απαραίτητα μέρος του παρεχόμενου υλικού. Απεικονίζονται μόνο για λόγους εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς.

44 Οκτώβριος 2015

Τοποθέτηση Δημάρχου Γ. Πατούλη. για τεχνικό πρόγραμμα 2010

Τοποθέτηση Δημάρχου Γ. Πατούλη. για τεχνικό πρόγραμμα 2010 Τοποθέτηση Δημάρχου Γ. Πατούλη για τεχνικό πρόγραμμα 2010 Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι Η διοίκηση του Δήμου φέρνει σήμερα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου για

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ''ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ'' ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΛΑΟΥΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σοφία Γιουρούκου, Ψυχολόγος Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια

Σοφία Γιουρούκου, Ψυχολόγος Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια Σοφία Γιουρούκου, Ψυχολόγος Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια Η αντίδραση στο άγχος είναι μία φυσιολογική, ζωτική αντίδραση στην απειλή. Το άγχος είναι ένα συναίσθημα δυσθυμίας που προέρχεται από την υποκειμενική

Διαβάστε περισσότερα

Ασυντήρητες και επικίνδυνες οικοδομές

Ασυντήρητες και επικίνδυνες οικοδομές Ασυντήρητες και επικίνδυνες οικοδομές Στα τελευταία πέντε χρόνια έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά πτώσης τμημάτων οικοδομών, κυρίως μπαλκονιών από πολυώροφες οικοδομές και είναι πραγματικά θαύμα το

Διαβάστε περισσότερα

Δρ.ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ

Δρ.ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ Δρ.ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ Σκοπος μαθηματος: -ορισμος υγιεινης -αρχες υγιεινης -σκοποι υγιεινης -αποτελεσματα υγιεινης. Ορισμος της Υγιεινης: Υγιεινη είναι η επιστημη που ερευνα και μελετα τα Υγειολογικα

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτική Παρουσίαση. Ελλάδα

Συνοπτική Παρουσίαση. Ελλάδα Ελλάδα Συνοπτική Παρουσίαση Η θρησκευτική ελευθερία προστατεύεται από το Σύνταγμα και άλλους νόμους και πολιτικές, με κάποιους περιορισμούς. Γενικώς, η κυβέρνηση σεβάστηκε εμπράκτως τη θρησκευτική ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Προοίμιο Ο κώδικας δεοντολογίας του ΕΣΠΕΜ σκοπό έχει να κρατήσει υψηλά το κύρος του επαγγέλματος του μουσικοθεραπευτή στην Ελλάδα, να διαφυλάξει τους θεραπευόμενους από τυχόν μη δεοντολογικές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΟΥ ΓΙΑΤΙ - ΠΩΣ - ΠΟΤΕ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΟΥ ΓΙΑΤΙ - ΠΩΣ - ΠΟΤΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΟΥ ΓΙΑΤΙ - ΠΩΣ - ΠΟΤΕ Μετά το τηγάνι.το λάδι γίνεται τοξικό για τη θάλασσα το έδαφος τον υδροφόρο ορίζοντα για όλους μας!!! Tο χρησιµοποιηµένο λάδι ΕΝ το πετάµε στην αποχέτευση γιατί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ Διπλωματική Εργασία Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Αυτός που δεν μπορεί να δει τα μικρά πράγματα είναι τυφλός και για τα μεγαλύτερα. (Κομφούκιος, 551-479 πχ)

Αυτός που δεν μπορεί να δει τα μικρά πράγματα είναι τυφλός και για τα μεγαλύτερα. (Κομφούκιος, 551-479 πχ) Αυτός που δεν μπορεί να δει τα μικρά πράγματα είναι τυφλός και για τα μεγαλύτερα (Κομφούκιος, 551-479 πχ) ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ Στο παιχνίδι αυτό, κάθε παίκτης έχει το ρόλο ενός Κινέζου πρίκγιπα, προσπαθώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Του Αλέκου Χαραλαμπόπουλου Η ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και γενικότερα η ιδιοκτησία, η καταστρατήγηση των συνθηκών της αγοράς από τα ολιγοπώλια και τα ολιγοψώνια, η

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΠΟΡΟΦΥΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΠΟΡΟΦΥΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε.Ι ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΠΟΡΟΦΥΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ X. ΚΩΝΣΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ, ΜΙΑ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ, ΜΙΑ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ, ΜΙΑ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε στην χώρα μας αισθητή άνοδος του βιοτικού επιπέδου και της κοινωνικής ευμάρειας. Παράλληλα όμως αυξήθηκαν τα προβλήματα

Διαβάστε περισσότερα

1. Εισαγωγή. 2. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

1. Εισαγωγή. 2. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής Ενημερωτικό Σημείωμα για το Προσχέδιο Νόμου «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου οικονομικών» 25/1/2011 1. Εισαγωγή Το νέο

Διαβάστε περισσότερα

Από το ξεκίνημά του ο ΤΙΤΑΝ εκφράζει

Από το ξεκίνημά του ο ΤΙΤΑΝ εκφράζει Ένας Τιτανικός θεσμός επιβράβευσης επιτυχιών νέων ανθρώπων Από το ξεκίνημά του ο ΤΙΤΑΝ εκφράζει έμπρακτα και πολύπλευρα το ενδιαφέρον του για τους νέους ανθρώπους, ιδιαίτερα δε για τα παιδιά, κάθε ηλικίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Αγγελική Περιστέρη Α 2

ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Αγγελική Περιστέρη Α 2 ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Αγγελική Περιστέρη Α 2 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Ιρλανδία: Τη νύκτα της παραμονής των Χριστουγέννων όλα τα παράθυρα των σπιτιών που βλέπουν προς το δρόμο, φωτίζονται από ένα αναμμένο κερί, το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Α.Π.Ε)

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Α.Π.Ε) ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Α.Π.Ε) Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε) θεωρούνται ανεξάντλητες. Στην κατηγορία αυτή, ανήκουν ο ήλιος, ο άνεμος, τα ποτάμια, οι οργανικές ύλες όπως το ξύλο και τα απορρίμματα

Διαβάστε περισσότερα

03-00: Βιομάζα για παραγωγή ενέργειας Γενικά ζητήματα εφοδιαστικών αλυσίδων

03-00: Βιομάζα για παραγωγή ενέργειας Γενικά ζητήματα εφοδιαστικών αλυσίδων Κεφάλαιο 03-00 σελ. 1 03-00: Βιομάζα για παραγωγή ενέργειας Γενικά ζητήματα εφοδιαστικών αλυσίδων Μια από τις κύριες διαφορές μεταξύ της βιομάζας και των ορυκτών καυσίμων είναι ότι η βιομάζα παραμένει

Διαβάστε περισσότερα

...ακολουθώντας τη ροή... ένα ημερολόγιο εμψύχωσης

...ακολουθώντας τη ροή... ένα ημερολόγιο εμψύχωσης ...ακολουθώντας τη ροή... ένα ημερολόγιο εμψύχωσης Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 Αγαπητό μου ημερολόγιο Δυσκολεύομαι να προσαρμοστώ, από χθες που έχουμε έρθει στη κατασκήνωση ασχολούμαστε με τη γνωριμία με

Διαβάστε περισσότερα

11. Προϋπολογισμός 11.1. Προϋπολογισμός και αποδοτικότητα δημοσίων υπηρεσιών: υφιστάμενη κατάσταση

11. Προϋπολογισμός 11.1. Προϋπολογισμός και αποδοτικότητα δημοσίων υπηρεσιών: υφιστάμενη κατάσταση 11. Προϋπολογισμός 11.1. Προϋπολογισμός και αποδοτικότητα δημοσίων υπηρεσιών: υφιστάμενη κατάσταση Το σύστημα σχεδιασμού και εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, αποτελεί μία βασική παράμετρο προώθησης

Διαβάστε περισσότερα

Προδημοσιεύτηκαν τα τέσσερις πρώτα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ που αφορούν

Προδημοσιεύτηκαν τα τέσσερις πρώτα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ που αφορούν Προδημοσιεύτηκαν τα τέσσερις πρώτα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ που αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελευθέρους επαγγελματίες. Τονίζεται ότι τα προγράμματα είναι σε προδημοσίευση. Με τη δημοσίευση της

Διαβάστε περισσότερα

Αρωματικά φυτά της Ελλάδας

Αρωματικά φυτά της Ελλάδας Αρωματικά φυτά της Ελλάδας 1. ΣΤΟΧΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Να ενημερωθούμε περί των αρωματικών φυτών της Ελλάδας. Να μάθουμε για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Να μάθουμε τις τοποθεσίες που βρίσκονται. Να μάθουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ»

ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ» ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 Γενικά...3 2 Θέματα Απασχόλησης...3 3 Σύγκρουση συμφερόντων...4

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ολυμπία Καμινιώτη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ. «Γενικές προδιαγραφές τοπικού συμφώνου μεταποιητικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α μεταποίηση»

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ. «Γενικές προδιαγραφές τοπικού συμφώνου μεταποιητικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α μεταποίηση» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ «Γενικές προδιαγραφές τοπικού συμφώνου μεταποιητικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α μεταποίηση» 0 0 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Σπουδών για το "Νέο Σχολείο"

Πρόγραμμα Σπουδών για το Νέο Σχολείο 2013 Πρόγραμμα Σπουδών για το "Νέο Σχολείο" πεδίο: Πολιτισμός - Αισθητική Παιδεία για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση (αρχική πρόταση β') υπεύθυνος πεδίου: Μένης Θεοδωρίδης ΚΕΝΤΡΟ 0 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟ ΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΠΟΥ ΑΣΤΗΣ: ΦΟΥΣΚΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΟΡΓΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Α. ΟΡΓΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Α. ΟΡΓΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Με την υπαγωγή του τομέα και της πολιτικής για την Έρευνα και την Τεχνολογία στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (ΥΠΔΒΜΘ), το Υπουργείο ανέλαβε

Διαβάστε περισσότερα

Οι 21 όροι του Λένιν

Οι 21 όροι του Λένιν Οι 21 όροι του Λένιν 1. Όλη η προπαγάνδα και η αναταραχή, πρέπει να φέρουν έναν πραγματικά κομμουνιστικό χαρακτήρα και σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις αποφάσεις της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Όλα τα όργανα

Διαβάστε περισσότερα

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Πυρήνας Αντάρτικου Πόλης

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Πυρήνας Αντάρτικου Πόλης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Πυρήνας Αντάρτικου Πόλης ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Προς τον αναρχικό χώρο i) Το κάλεσμα Κάθε κάλεσμα δράσης, όπως ο «Μαύρος Δεκέμβρης», είναι μία απόπειρα συντονισμού των δυνάμεων μας. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

Μέθοδοι διαχωρισμού των συστατικών ενός ετερογενούς μείγματος

Μέθοδοι διαχωρισμού των συστατικών ενός ετερογενούς μείγματος 1 Μέθοδοι διαχωρισμού των συστατικών ενός ετερογενούς μείγματος 1 ) Ετερογενές μείγμα δύο στερεών: * Με διαλογή με το χέρι π.χ μείγμα από φακές και φασόλια * Με διαλογή με μαγνήτη π.χ μείγμα από ρινίσματα

Διαβάστε περισσότερα

Όταν το μάθημα της πληροφορικής γίνεται ανθρωποκεντρικό μπορεί να αφορά και την εφηβεία.

Όταν το μάθημα της πληροφορικής γίνεται ανθρωποκεντρικό μπορεί να αφορά και την εφηβεία. Όταν το μάθημα της πληροφορικής γίνεται ανθρωποκεντρικό μπορεί να αφορά και την εφηβεία. Στόχος μας : να χρησιμοποιήσουμε τον υπολογιστή και το διαδίκτυο για να αντλήσουμε σωστές πληροφορίες, να τις επεξεργαστούμε

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικό εργαλείο. για την ταυτοποίηση πρώτου επιπέδου των θυμάτων παράνομης διακίνησης και εμπορίας. τη σεξουαλική εκμετάλλευση

Πρακτικό εργαλείο. για την ταυτοποίηση πρώτου επιπέδου των θυμάτων παράνομης διακίνησης και εμπορίας. τη σεξουαλική εκμετάλλευση Πρακτικό εργαλείο για την ταυτοποίηση πρώτου επιπέδου των θυμάτων παράνομης διακίνησης και εμπορίας με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση Ιούνιος 2013 Στα πλαίσια της επαγγελματικής σας ιδιότητας ενδέχεται

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ελλείψεις στο φορολογικό νομοσχέδιο. Σοβαρές ελλείψεις στη νέα μορφή του φορολογικού νομοσχεδίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ελλείψεις στο φορολογικό νομοσχέδιο. Σοβαρές ελλείψεις στη νέα μορφή του φορολογικού νομοσχεδίου Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης Γραφείο Τύπου Θεσσαλονίκη, 12 Απριλίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ελλείψεις στο φορολογικό νομοσχέδιο Σοβαρές ελλείψεις στη νέα μορφή του φορολογικού νομοσχεδίου διαπιστώνει

Διαβάστε περισσότερα

Η Ψυχοπαθολογία του Πολιτικού Του Φ.Μωρόγιαννη *

Η Ψυχοπαθολογία του Πολιτικού Του Φ.Μωρόγιαννη * Η Ψυχοπαθολογία του Πολιτικού Του Φ.Μωρόγιαννη * Ωριμάσαμε ως συντεταγμένη δημοκρατική κοινωνία με κοινοβουλευτικούς θεσμούς, περιφερειακή οργάνωση και τοπική αυτοδιοίκηση έως σήψης λίγο πριν την απόλαυση

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Παναγοπούλου: Δημιουργώντας κοινωνικό κεφάλαιο την εποχή της κρίσης

Κατερίνα Παναγοπούλου: Δημιουργώντας κοινωνικό κεφάλαιο την εποχή της κρίσης Κατερίνα Παναγοπούλου Πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, πρόεδρος του σωματείου γυναικών «Καλλιπάτειρα». Πρώτο βραβείο «Γυναίκα και Αθλητισμός» 2012 για την Ευρώπη. Δημιουργώντας κοινωνικό

Διαβάστε περισσότερα

Δαλιάνη Δήμητρα Λίζας Δημήτρης Μπακομήτρου Ελευθερία Ντουφεξιάδης Βαγγέλης

Δαλιάνη Δήμητρα Λίζας Δημήτρης Μπακομήτρου Ελευθερία Ντουφεξιάδης Βαγγέλης Δαλιάνη Δήμητρα Λίζας Δημήτρης Μπακομήτρου Ελευθερία Ντουφεξιάδης Βαγγέλης Αισθηματικές ταινίες Bιογραφικές ταινίες Βωβές ταινίες Δραματικές ταινίες Επιστημονικής φαντασίας Μικρού μήκους Πολιτικές Πολεμικές

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α ΕΝΤΥΠΟ ΥΛΙΚΟ 8 ης ΙΑΛΕΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Τις δύο τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα έγιναν σηµαντικές προσπάθειες για την ανάπτυξη του αγροτουρισµού, ως µοχλό για την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΈΓΓΡΑΦΟ Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. ΟΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΈΓΓΡΑΦΟ Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. ΟΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΘΗΝΑ 15-01-2014 ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2270 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΈΓΓΡΑΦΟ Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. ΟΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ Για τα εισοδήματα του 2013, τη φορολογία και τα πρόστιμα του 2014, ισχύουν τα εξής: Καταργείται το

Διαβάστε περισσότερα

ενεργοί πολίτες για τη Μήλο οι θέσεις μας Υποψηφιότητα Αντώνη Καβαλιέρου δημοτικές εκλογές 2010 www.gia-tin-milo.net

ενεργοί πολίτες για τη Μήλο οι θέσεις μας Υποψηφιότητα Αντώνη Καβαλιέρου δημοτικές εκλογές 2010 www.gia-tin-milo.net δημοτικές εκλογές 2010 ενεργοί πολίτες για τη Μήλο οι θέσεις μας Υποψηφιότητα Αντώνη Καβαλιέρου www.gia-tin-milo.net ενεργοί πολίτες για τη Μήλο www.gia-tin-milo.net info@gia-tin-milo.net akavalieros@gia-tin-milo.net

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποιούμε το χαλκό με γνώμονα τον άνθρωπο

Αξιοποιούμε το χαλκό με γνώμονα τον άνθρωπο Αξιοποιούμε το χαλκό με γνώμονα τον άνθρωπο ΥΔΡΟΡΡΟΕΣ ΤΙΤΑΝΙΟΥΧΟΥ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΥ Καινοτομία με ισχυρούς δεσμούς στην παράδοση Με το πλεονέκτημα της διαχρονικής αξίας του χαλκού και τη σιγουριά της μακροχρόνιας

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια στις εργασίες κοπής μετάλλων

Ασφάλεια στις εργασίες κοπής μετάλλων Μάθημα 2.1 Ασφάλεια στις εργασίες κοπής μετάλλων 1.1 Εργασίες κοπής με χρήση φλόγας 1.1.1 Φιάλες αερίων Τα μέτρα ασφάλειας, συνδέονται με τη φύση του κάθε αερίου. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι γενικοί κανόνες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ! ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ! ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1 Απόστολος Πιερρής ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ! ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ πόλιν δὲ μικρὰν καὶ ἄδοξον παραλαβὼν ἔνδοξον καὶ μεγάλην ἀπεργάσασθαι 14 Ιανουαρίου 2015 2 Η χώρα έχει ναυαγήσει.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΦΙΛΙΑ..!!! Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Η ΦΙΛΙΑ..!!!  Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ Η ΦΙΛΙΑ..!!! Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ Σε γενικές γραµµές φιλία είναι η εθελοντική αλληλεξάρτηση ανάµεσα σε δύο άτοµα, µε απώτερο σκοπό να ικανοποιηθούν συναισθηµατικοί στόχοι των εµπλεκοµένων, η οποία είναι πιθανό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΠΑΙΔΕΙΑ. Α Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος

ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΠΑΙΔΕΙΑ. Α Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος 1 ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΠΑΙΔΕΙΑ Α Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 Ο ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 11.1 Από τον αντιπραγματισμό στην οικονομία του χρήματος 11.1 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΑΓΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΙΙΙ Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας

ΧΙΙΙ Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας ΧΙΙΙ Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Στο Προτεινόμενο Σχέδιο Αξιολόγησης ο ρόλος της Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Ε.Ε.Υ) είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Οι αρμοδιότητες της Ε.Ε.Υ έχουν αναβαθμιστεί ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ Ιωάννινα, Ιούνιος 2014 1 Οι βασικές στοχεύσεις και προτεραιότητες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΤΗΤΩΝ Α ΤΑΞΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ 3

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΤΗΤΩΝ Α ΤΑΞΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΤΗΤΩΝ Α ΤΑΞΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 Σημειώνεται ότι για την ετοιμασία και εφαρμογή της ενότητας συνέδραμαν και οι συνάδελφοι Μαρία Ανθίμου και Χριστίνα Κκαΐλη (Δημοτικό Σχολείο Μενεού) ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΒΒΑΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ, ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΣΙΜΩΝ ΠΑΘΩΝ

ΑΒΒΑΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ, ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΣΙΜΩΝ ΠΑΘΩΝ ΑΒΒΑΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ, ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΣΙΜΩΝ ΠΑΘΩΝ Ο όσιος Κασσιανός, αποτελεί μία εν πολλοίς άγνωστη, αλλά σημαντική πατερική μορφή,

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικό 6/2012 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, του Δήμου Λήμνου, της 4ης Μαΐου 2012.

Πρακτικό 6/2012 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, του Δήμου Λήμνου, της 4ης Μαΐου 2012. Πρακτικό 6/2012 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, του Δήμου Λήμνου, της 4ης Μαΐου 2012. Στη Μύρινα, σήμερα στις 4 του μήνα Μαΐου του έτους 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 στο Δημοτικό Κατάστημα

Διαβάστε περισσότερα

Ο αθλητισμός εμπνέεται από την ειρήνη. Η ειρήνη εμπνέεται από τον αθλητισμό.

Ο αθλητισμός εμπνέεται από την ειρήνη. Η ειρήνη εμπνέεται από τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός εμπνέεται από την ειρήνη. Η ειρήνη εμπνέεται από τον αθλητισμό. Αγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί, Φανταστείτε την ειρήνη... Αυτή μπορεί να ήταν η σκέψη του βασιλιά Ίφιτου της Ήλιδας όταν

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΟΣΚΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΑΚΟΥ ΚΕΛΥΦΟΥΣ

ΗΛΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΟΣΚΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΑΚΟΥ ΚΕΛΥΦΟΥΣ ΗΛΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΟΣΚΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΑΚΟΥ ΚΕΛΥΦΟΥΣ ΗΛΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΗΛΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΚΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΟΙΓΜΑΤΩΝ ΗΛΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΚΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΟΙΓΜΑΤΩΝ ΗΛΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΚΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΟΙΓΜΑΤΩΝ ΗΛΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο με θέμα : Εθελοντισμός & Δικαιώματα Παιδιού

Σεμινάριο με θέμα : Εθελοντισμός & Δικαιώματα Παιδιού Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας Σεμινάριο με θέμα : Εθελοντισμός & Δικαιώματα Παιδιού «Καλές πρακτικές στην αποτελεσματική Διαχείριση του Εθελοντικού Δυναμικού» ΣΥΝήγορος Του Παιδιού 14-15 Ιουνίου 2012 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

Μαρία-Στεφανία-Γιάννης 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Ε2 Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. 2014-15

Μαρία-Στεφανία-Γιάννης 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Ε2 Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. 2014-15 Μαρία-Στεφανία-Γιάννης 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Ε2 Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. 2014-15 Με ποιους τρόπους έτρωγαν τα ψάρια τους; Τα ψάρια τους τα έτρωγαν εκζεστά (βραστά), οφτά (ψητά) ή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 : ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Σύμφωνα με τα όσα αναλυτικά έχουν περιγραφεί στα προηγούμενα κεφάλαια της παρούσας μελέτης η κατασκευή του τμήματος «Βρύσες Ατσιπόπουλο», του Βόρειου Οδικού

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση - παρέμβαση του Υπουργού Δ.Μ.&Η.Δ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση - παρέμβαση του Υπουργού Δ.Μ.&Η.Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 18 Ιουνίου 2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Διεύθυνση Λειτουργικής Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Έκδοση 1.0 Αύγουστος 2013 Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. 3.1 Εισαγωγή

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. 3.1 Εισαγωγή ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 3.1 Εισαγωγή Η Ελληνική Προεδρία πραγµατοποιείται σε µια κρίσιµη, για την Ευρωπαϊκή Ένωση, περίοδο. Μια Ένωση που προετοιµάζει την µεγαλύτερη διεύρυνση στην

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κεφάλαιο 1: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΕ 1.1. Ύψος του φιλέ Κεφάλαιο 2: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ 2.1. Παίκτης µε τεχνητό πόδι

Διαβάστε περισσότερα

Το ολοκαύτωμα της Κάσου

Το ολοκαύτωμα της Κάσου Το ολοκαύτωμα της Κάσου Το βρίκιον Άρης, 1881 Κολοβός Γεώργιος Ερευνητής Συγγραφέας Πτυχιούχος Διοίκησης Ναυτιλιακών και Μεταφορικών Επιχειρήσεων Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

«Πολιτική του συστήματος των πόλεων στο Βυζάντιο»

«Πολιτική του συστήματος των πόλεων στο Βυζάντιο» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ Πτυχιακή Εργασία «Πολιτική του συστήματος των πόλεων στο Βυζάντιο» Μπαστάκης Φώτης Μυτιλήνη 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ... 3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 1. Η ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ...

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Σημειώσεις με θέμα «Πιστωτικοί Τίτλοι» Πιστωτικοί τίτλοι καλούνται τα έγγραφα εκείνα με τα οποία αποδεικνύεται τόσο η ύπαρξη της

Διαβάστε περισσότερα

Φλωρεντία, 10 Δεκεμβρίου 1513 Προς τον: ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΒΕΤΤΟΡΙ, Πρέσβη της Φλωρεντίας στην Αγία Παπική Έδρα, Ρώμη. Εξοχώτατε Πρέσβη,

Φλωρεντία, 10 Δεκεμβρίου 1513 Προς τον: ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΒΕΤΤΟΡΙ, Πρέσβη της Φλωρεντίας στην Αγία Παπική Έδρα, Ρώμη. Εξοχώτατε Πρέσβη, (Ο Νικολό Μακιαβέλι, μέσα από μία επιστολή του, περιγράφει την ζωή του στο κτήμα του, στο οποίο είχε αποτραβηχτεί, μετά το 1513 που οι Μεδίκοι ανακατέλαβαν την εξουσία.) Φλωρεντία, 10 Δεκεμβρίου 1513 Προς

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικοί Κανονισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Εσωτερικοί Κανονισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Εσωτερικοί Κανονισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Καταστατικές Πρόνοιες και Εσωτερικοί Κανονισμοί που αφορούν τη Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Σχολικών Εφορειών, τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΧΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ: 12234

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΧΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ: 12234 12234 Ένας δηµόσιος χώρος αποτελεί ένα κύτταρο στο δοµηµένο ιστό της πόλης. Δεν πρέπει µόνο να είναι ευδιάκριτος αλλά και να εντάσσεται πλήρως. Οφείλει να ανασυντάσσει την εικόνα της πόλης η οποία είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ» ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ» ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ» ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 1. ΟΡΙΣΜΟΙ Αξία καινούργιου: Είναι το ποσό που απαιτείται για την ανακατασκευή του κτιρίου

Διαβάστε περισσότερα

Η ελληνική κοινωνία απέναντι στην οικονομική κρίση

Η ελληνική κοινωνία απέναντι στην οικονομική κρίση Η ελληνική κοινωνία απέναντι στην οικονομική κρίση 1 ο Κύμα: 07-09 Σεπτεμβρίου 2009 VPRC ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Με την εικόνα που έχετε σήμερα για τη χώρα σε γενικές γραμμές πιστεύετε ότι τα πράγματα πηγαίνουν

Διαβάστε περισσότερα

Οι ιοί και οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος στα παιδιά

Οι ιοί και οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος στα παιδιά Οι ιοί και οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος στα παιδιά Θεοφάνης Τσιλιγιάννης Οι ιογενείς λοιμώξεις αποτελούν τη συχνότερη αιτία από την οποία αρρωσταίνουν τα παιδιά και ο άνθρωπος γενικά.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΖΩΤΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ-ΣΟΦΙΑ ΠΛΑΚΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΣΑΡΑ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΖΩΤΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ-ΣΟΦΙΑ ΠΛΑΚΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΣΑΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΖΩΤΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ-ΣΟΦΙΑ ΠΛΑΚΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΣΑΡΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ Ιατρικές ιδιότητες Χρησιμοποιούσαν καθρέφτες για το μακιγιάζ και το χτένισμα Φύλαγαν τα εργαλεία τους σε κασετίνες ΜΑΤΙΑ : Χρησιμοποιούσαν

Διαβάστε περισσότερα

Το συνέδριο σας πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τον τόπο, την οικονομία της χώρας, την κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας.

Το συνέδριο σας πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τον τόπο, την οικονομία της χώρας, την κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της Κ.Ε.Δ.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 Αγαπητοί Φίλοι, Θέλω εκ μέρους των

Διαβάστε περισσότερα

Έργο :ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ Η/Μ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ. Τιμαριθμική 2010Δ 1 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Έργο :ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ Η/Μ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ. Τιμαριθμική 2010Δ 1 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Τιμαριθμική 2010Δ Δήμος : ΒΟΛΟΥ Έργο :ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ Η/Μ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ 1 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1.1 Αντικείμενο του παρόντος Τιμολογίου είναι

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Κοινωνικών Δεξιοτήτων Δεκεμβρίου

Πρόγραμμα Κοινωνικών Δεξιοτήτων Δεκεμβρίου Πρόγραμμα Κοινωνικών Δεξιοτήτων Δεκεμβρίου www.asteria.edu.gr info@asteria.edu.gr www.facebook.com/omades.asteria Αγίου Δημητρίου 177 Άγιος Δημήτριος τηλ.: 6979651231-6986795031 Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Διαβάστε περισσότερα

ΟΣΤΑ & ΣΚΕΛΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΟΣΤΑ & ΣΚΕΛΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΣΤΑ & ΣΚΕΛΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Τα οστά είναι μία στερεά μορφή του συνδετικού ιστού. Σχηματίζουν το μεγαλύτερο μέρος του σκελετού ( 205 οστά) και είναι ο κύριος στηρικτικός ιστός του σώματος. ΣΚΕΛΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΑΙΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΑΙΟΥ Επιθ. Κοιγ. Ερευνών, 103, Γ' 2000, 170-174 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΑΙΟΥ από τον Θεόδωρο Π. Οικονόμου Ζήσης Παπαδημητρίου, 2000, Ο ευρωπαϊκός ρατσισμός. Εισαγωγή στο φυλετικό μίσος: Ιστορική, κοινωνιολογική

Διαβάστε περισσότερα

Οι υψηλότερες βαθμολογίες πρόσβασης των μαθητών μας ανά μάθημα

Οι υψηλότερες βαθμολογίες πρόσβασης των μαθητών μας ανά μάθημα Οι υψηλότερες βαθμολογίες πρόσβασης των μαθητών μας ανά μάθημα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΕΧΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Ο μοναδικός μαθητής στο Ωραιόκαστρο που έγραψε 20 ΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 19,9 ΜΠΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 19,8

Διαβάστε περισσότερα

Τα Αναβολικά. Τα αναβολικά χωρίζονται στα φυσικά και στα συνθετικά.

Τα Αναβολικά. Τα αναβολικά χωρίζονται στα φυσικά και στα συνθετικά. Τμήμα:Α 3 Ημερομηνία:12.01.2015 Ονοματεπώνυμο:Αντιγόνη Τ. Εργασία Βιολογίας Θέμα:Αναβολικά Τα Αναβολικά Περιλαμβάνουν όλες τις ουσίες που μοιάζουν χημικά με την ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη και εμφανίζουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 7 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 7 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 7 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ 1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ 1.1 Για σύναψη Συμφωνίας Διασύνδεσης, ο Παροχέας θα πρέπει να αποστείλει στη Cyta επιστολή συνοδευόμενη από την

Διαβάστε περισσότερα

Το«Δέντρο της Ελευθερίας» μέσα από τη Χάρτα του Ρήγα Φεραίου και τα ιστορικά γεγονότα της εποχής του

Το«Δέντρο της Ελευθερίας» μέσα από τη Χάρτα του Ρήγα Φεραίου και τα ιστορικά γεγονότα της εποχής του Το«Δέντρο της Ελευθερίας» μέσα από τη Χάρτα του Ρήγα Φεραίου και τα ιστορικά γεγονότα της εποχής του ΟΡήγας,επονομαζόμενοςΦεραίοςήΒελεστινλής, υπήρξεπρόδρομοςτηςελληνικήςεπανάστασηςτου1821. Ένας από εκείνους

Διαβάστε περισσότερα

γραμματισμό των νηπίων

γραμματισμό των νηπίων Αξιοποίηση του ονόματος του παιδιού για το γραμματισμό των νηπίων Μέρος 3ο: Καθημερινή Ζωή της Τάξης Μαρία Θεοδωρακάκου Νηπιαγωγός, ΜΤΕΕΑ maria.theodorakakou@gmail.com Η παρουσίαση αναπτύχθηκε για την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Για πτυχιούχους του Τμήματος Μηχανολογίας Συντάκτες: Μέλη του τακτικού εκπαιδευτικού προσωπικού του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Σέρρες, 2007 Περιεχόμενα Αυτοαξιολόγηση...

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Οδηγός Οργάνωσης και Λειτουργίας ΕΚΔΟΣΗ 1.0

ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Οδηγός Οργάνωσης και Λειτουργίας ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Οδηγός Οργάνωσης και Λειτουργίας ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Οδηγός Οργάνωσης και Λειτουργίας Περιεχόμενα Εισαγωγή Σκοπός Απαιτούμενες Γνώσεις Μορφή της Εκπαίδευσης Σχολή

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗΣ

Η ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗΣ Εκπαιδευτήρια Δούκα Δημοτικό Ιούνιος 2013 Η ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗΣ Επιμέλεια : Γ. Τσούκας ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ 1. Εννοιολογική Οριοθέτηση 8. Κριτική θεώρηση Σύνοψη Διαθεματικότητα Διεπιστημονικότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 183 «για την αναθεώρηση της (αναθεωρηµένης) σύµβασης για την προστασία της µητρότητας,»

ΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 183 «για την αναθεώρηση της (αναθεωρηµένης) σύµβασης για την προστασία της µητρότητας,» ΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 183 «για την αναθεώρηση της (αναθεωρηµένης) σύµβασης για την προστασία της µητρότητας,» Η γενική Συνδιάσκεψη της ιεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, που συγκλήθηκε στη Γενεύη από το ιοικητικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΝΑΝΣΥ ΣΑΚΚΑ

ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΝΑΝΣΥ ΣΑΚΚΑ ΘΕΜΑ: ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΝΑΝΣΥ ΣΑΚΚΑ Ο σίδηρος παρά το γεγονός, ότι αποτελεί υλικό γνωστό ήδη από τους προϊστορικούς χρόνους, άρχισε να χρησιµοποιείται ευρέως και ουσιαστικά σε αρχιτεκτονικές

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΩΝ

ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΣΜΥΕ-ΔΥΠ) Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 40,11473 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.2108822303/2108064543 FAX 2106124492 EMAIL:info@smye.gr ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Φυσική Β' Γυμνασίου. Επιμέλεια: Ιωάννης Γιαμνιαδάκης

ΔΙΑΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Φυσική Β' Γυμνασίου. Επιμέλεια: Ιωάννης Γιαμνιαδάκης ΔΙΑΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Φυσική Β' Γυμνασίου Επιμέλεια: Ιωάννης Γιαμνιαδάκης Σύνδεση με προηγούμενο Μάθημα Στο κεφάλαιο Θερμότητα έχουμε μάθει: Τι είναι θερμότητα & θερμοκρασία μακροσκοπικά & μικροσκοπικά Μέτρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΥΡΙΟ-ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΚΟΥΡΙΟ-ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΟΥΡΙΟ-ΜΑΘΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ Β`2 Καθηγήτρια: Μαρία Πουλιάου Χατζημιχαήλ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γενική εισαγωγή...σελ.3 Ιστορική διαδρομή...σελ.4 Οικία Ευστόλιου...σελ.5 Θέατρο Κουρείου...σελ.6-7 Σεισμόπληκτη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΡΓΟ ΕΠΕΑΕΚ: «ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΥΠΟΕΡΓΟ «ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ» ΔΡΑΣΗ 6: ΚΕΝΤΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ενώνουμε δυνάμεις. Δείγματα Γραφής. Δυναμικά μπροστά ΑΝΔΡΕΑΣ Ζ. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ. Βουλευτής

Ενώνουμε δυνάμεις. Δείγματα Γραφής. Δυναμικά μπροστά ΑΝΔΡΕΑΣ Ζ. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ. Βουλευτής Ενώνουμε δυνάμεις Δείγματα Γραφής Δυναμικά μπροστά ΑΝΔΡΕΑΣ Ζ. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ Βουλευτής Συναγωνιστή συναγωνίστρια, Οι βουλευτικές εκλογές στις 22 Μαίου είναι σημαντικές για τον κάθε πολίτη, σημαντικές για την

Διαβάστε περισσότερα

Παιδαγωγική ή Εκπαίδευση ΙΙ

Παιδαγωγική ή Εκπαίδευση ΙΙ Παιδαγωγική ή Εκπαίδευση ΙΙ Ενότητα 8: Ζαχαρούλα Σμυρναίου Σχολή: Φιλοσοφική Τμήμα: Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας Κατάθλιψη Κατάθλιψη «Η κατάθλιψη είναι σαν ένα πένθος για κάτι αγαπημένο που έχει

Διαβάστε περισσότερα

Κος ΓΚΑΙΤΛΙΧ: Ευχαριστώ πολύ κυρία Πρόεδρε. Θα επιχειρήσω μέσα σε περίπου 10 με 15 λεπτά να συνοψίσω αυτά που συζητήθηκαν στο δικό μας workshop, το

Κος ΓΚΑΙΤΛΙΧ: Ευχαριστώ πολύ κυρία Πρόεδρε. Θα επιχειρήσω μέσα σε περίπου 10 με 15 λεπτά να συνοψίσω αυτά που συζητήθηκαν στο δικό μας workshop, το Κος ΓΚΑΙΤΛΙΧ: Ευχαριστώ πολύ κυρία Πρόεδρε. Θα επιχειρήσω μέσα σε περίπου 10 με 15 λεπτά να συνοψίσω αυτά που συζητήθηκαν στο δικό μας workshop, το οποίο κράτησε κι αυτό τρεις και πλέον ώρες, άρα είμαι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ. Η ολοκληρωμένη προσέγγιση θα εφαρμοστεί με τα παρακάτω Εργαλεία

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ. Η ολοκληρωμένη προσέγγιση θα εφαρμοστεί με τα παρακάτω Εργαλεία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η κρίση υπερχρέωσης και οι πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής ανέδειξαν τις διαρθρωτικές αδυναμίες της περιφερειακής οικονομίας και προκάλεσαν επιπτώσεις σε σχέση με την οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. Ενότητα 7: Σχέση δικαίου-ηθικής-πολιτικής. Παρούσης Μιχαήλ. Τμήμα Φιλοσοφίας

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. Ενότητα 7: Σχέση δικαίου-ηθικής-πολιτικής. Παρούσης Μιχαήλ. Τμήμα Φιλοσοφίας ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Ενότητα 7: Σχέση δικαίου-ηθικής-πολιτικής Παρούσης Μιχαήλ Τμήμα Φιλοσοφίας Σκοποί ενότητας 1. Οι σχέσεις ηθικής-δικαίου-πολιτικής 2. Το δίκαιο ως ένα σύνολο πρακτικών 1. Δίκαιο στον

Διαβάστε περισσότερα

KATATAΞH APΘPΩN. 6. Αρχές της προσφοράς και προμήθειας, ανθρώπινων ιστών και/ ή κυττάρων

KATATAΞH APΘPΩN. 6. Αρχές της προσφοράς και προμήθειας, ανθρώπινων ιστών και/ ή κυττάρων Ο ΠΕΡΙ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΔΩΡΕΑ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΛΕΓΧΟΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ) ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΙΣΤΩΝ, ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007 ---------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

Το ρολόι που κρατάς στα χέρια σου κρύβει ένα μυστικό: το μυστικό της κόκκινης ομάδας. Αν είσαι αρκετά τολμηρός, μπορείς κι εσύ να ενημερωθείς για τα

Το ρολόι που κρατάς στα χέρια σου κρύβει ένα μυστικό: το μυστικό της κόκκινης ομάδας. Αν είσαι αρκετά τολμηρός, μπορείς κι εσύ να ενημερωθείς για τα Το ρολόι που κρατάς στα χέρια σου κρύβει ένα μυστικό: το μυστικό της κόκκινης ομάδας. Αν είσαι αρκετά τολμηρός, μπορείς κι εσύ να ενημερωθείς για τα πρόσφατα κατορθώματά μας στο Νέστο και να μπεις στην

Διαβάστε περισσότερα

1.1 ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

1.1 ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΕΞΙΣΩΣΗ 1.1 ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Η εξίσωση με και 0 ή 0 λέγεται γραμμική εξίσωση. Οι μεταβλητές είναι οι άγνωστοι της εξίσωσης αυτής. Οι αριθμοί λέγονται συντελεστές των αγνώστων της εξίσωσης ενώ

Διαβάστε περισσότερα

Ατομικό ιστορικό νηπίου

Ατομικό ιστορικό νηπίου σημαντικές πληροφορίες στοιχεία επικοινωνίας Ατομικό ιστορικό νηπίου στοιχεία της προσωπικότητας του παιδιού Βοηθείστε μας να γνωρίσουμε καλύτερα το παιδί σας Όνομα Παιδιού: Συμπληρώστε με προσοχή και

Διαβάστε περισσότερα

Kεντρικός συντονισμός πολιτικών, μόνιμοι υφυπουργοί, μείωση ειδικών συμβούλων, κατάργηση αναπληρωτών.

Kεντρικός συντονισμός πολιτικών, μόνιμοι υφυπουργοί, μείωση ειδικών συμβούλων, κατάργηση αναπληρωτών. ΣΥΝΤΑΓΜΑ Αν η παρούσα Βουλή διαλυθεί χωρίς προηγουμένως να κινήσει την διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, θα έχουμε άλλη μια απόδειξη ότι το πολιτικό σύστημα δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014 Αριθ. Τεύχους: 200 Περιεχόμενα

Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014 Αριθ. Τεύχους: 200 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Σχετικά με την εφημερίδα ΔΗΜΟΣΙΟγραφικά... 2 Κατάργηση της υποβολής επικυρωμένων αντιγράφων... 3 Υπόμνηση της κατάργησης της υποχρέωσης υποβολής πρωτότυπων ή επικυρωμένων αντιγράφων εγγράφων...

Διαβάστε περισσότερα