Ντελάλης. Εκθέσεις. Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ντελάλης. Εκθέσεις. Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010. Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010"

Transcript

1 Ντελάλης Ακούσατεεεε ακούσατεεεε, όλοι μικροί μεγάλοι πως ήλθε ο βασιλιάς Καρνάβαλος στο Ληξούρι πάλι! Εφέτος θα είναι έρωτας με τόξα και με βέλη, ελάτε να τον ζήσετε και τίποτε μη σας μέλει. Ετοιμαστείτε ούλοι, νέοι, γριές κι ερωτευμένοι, τον Έρωτα να υποδεχτείτε ούλοι μασκαρεμένοι. Και συ Λενιώ απ το χωριό, κι εσύ κυρά Μαρία βάλετε απ ένα ντόμινο κι ελάτε στην πλατεία στου Ληξουριού το αιώνιο κι αθάνατο καρναβάλι που κάθε τρέλα περισσή ο καθένας βγάνει!. Ελάτε και ακούσετε που εφέτος θά ναι χάρμα, γιατί το καρναβάλι μας θα χει πολύ πράγμα, από άρματα, μάσκαρες και καρναβοβουρλισμένους, που ο έρωτας τους χτύπησε τσου διαολεμένους! Ελάτεεε να το ζήσετε τούτο το συφερτούρι γιατί το κέφι κι η χαρά γεννιούνται στο Ληξούρι! Σας κάνουμε την πρόσκληση φίλοι αγαπημένοι κι από άλλα μέρη του νησιού, μην νιώσετε ξεχασμένοι. παρί να έλθετε σε εμάς, στο όμορφο Ληξούρι που ξέρει πάντα να γλεντά με αιώνιο νταβαντούρι! Εκθέσεις Από 6/2/ /2/2010 θα εκτίθενται αποκριάτικες κατασκευές των παιδιών του εργαστηρίου «εικαστικής έκφρασης» στο ισόγειο του Δημοτικού Θεάτρου. Επίσης οι «Ψιχαλισμένοι Ληξουριώτες» επειδή συμπλήρωσαν 20 χρόνια παρουσίας στο «Ληξουριώτικο Καρναβάλι» και είναι το παλαιότερο γκρουπ θα πραγματοποιήσουν έκθεση στολών τους στο Δημοτικό Θέατρο κατά την διάρκεια των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Η Οργανωτική Καρναβαλική Επιτροπή εύχεται στους «Ψιχαλισμένους Ληξουριώτες» να τα χιλιάσουν και να συμμετέχουν πάντα με το ίδιο κέφι και μεράκι. Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοτικό Θέατρο, Ώρα: 21:00 Για προθέρμανση και για να μπούμε στο καρναβαλικό πνεύμα αφιέρωμα στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο με την ταινία «Μια τρελή - τρελή οικογένεια». Ένας γαμπρός, αποφασίζει με τη βοήθεια του ταλαιπωρημένου πεθερού του, να βάλει σε τάξη την κακομαθημένη οικογένεια της γυναίκας του. Κλασική κωμωδία από τις ωραιότερες του Ελληνικού Κινηματογράφου. Μοναδικές ερμηνείες από την Μαίρη Αρώνη, το ζευγάρι Καρέζη / Αλεξανδράκη και τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο. Μουσική: Μίμης Πλέσσας Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος Είσοδος : ελεύθερη Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010 Tρίτη Δημοτικό Θέατρο, Ώρα: 18:00 Ο Καραγκιοζοπαίκτης «Αλέξανδρος» θα δείξει με το πανί του και τσι φιγούρες του έναν Καραγκιόζη αλλιώτικο. «Ο Καραγκιόζης γιατρός με το στανιό». Μη λείψει κανείς. Θα μάθετε και θα γελάσετε με την ψυχή σας! Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας. Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοτικό Θέατρο, Ώρα: 20:00 Αφιέρωμα στο παλιό Ληξουριώτικο Καρναβάλι. Η πλούσια Αποκριάτικη παράδοσή μας συνεχίζεται και για να ζωντανέψει περισσότερο πρέπει οι μνήμες κάπου - κάπου να ξυπνούν. Γι αυτό ο εκπαιδευτικός Γεράσιμος Γαλανός επιμελήθηκε ένα power point με φωτογραφίες από παλιά καρναβάλια που θα αναδείξουν την λαογραφία της Ληξουριώτικης Αποκριάς ( ). Επίσης παλιοί Καρναβαλιστές θα έχουν την δυνατότητα να μας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές με δρώμενα και αφηγήσεις με αρκετό ενθουσιασμό ευθυμία και σκωπτική διάθεση.

2 Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010, (Τσικνοπέμπτη) Κεντρική Πλατεία, Ώρα: 18:00 Επίσημη έναρξη του «Ληξουριώτικου Καρναβαλιού 2010». Πολλοί χορευτές των Συλλόγων του νησιού μας και φιλοξενούμενων χορευτικών ομάδων θα ξεχυθούν στη Κεντρική Πλατεία της πόλης μας με χορούς και τραγούδια όπου θα κορυφωθεί ο χορός και το γλέντι για όλους μας. Οι τοπικοί άρχοντες και η Οργανωτική Καρναβαλική Επιτροπή θα κηρύξουν την έναρξη και έτσι για το καλό θ αστράψουν και πυροτεχνήματα! Ελάτε όλοι παλιοί και νέοι καρναβαλιστές, μεγάλοι και μικροί να χορέψετε και να χαρείτε σ αυτό το μεγάλο λαϊκό πανηγύρι! Αξίζει μια καλή αρχή για άφθονο κέφι τις επόμενες μέρες μέχρι και το τέλος. Και για να ξεσηκώσουμε λίγο και τους κατοίκους του Αργοστολιού το καράβι που κάνει τα δρομολόγια και μας συνδέει με την πρωτεύουσα του νησιού θα τους ξυπνήσει προσεγγίζοντας στο λιμάνι τους με τυμπανοκρουσίες και άλλα πολλά. Σας το κρατάμε για έκπληξη! Αποκριάτικος χορός, Ώρα: 21:00 Οι μαθητές της Γ τάξης του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου σας προσκαλούν στον Αποκριάτικο χορό τους στο κέντρο διασκέδασης «Απόλαυση» του Μουρελάτου στα Λέπεδα με ζωντανή μουσική, χορό, φαγητό. Είσοδος 5,00 τηλ Τσικνοπέμπτη στο Όαsis, ΩΡΑ 21:30 Στο παραλιακό εστιατόριο Oasis ο Σπύρος Θεοτοκάτος και ο Βαγγέλης Διακάτος με τις κιθάρες τους και τα μαντολίνα τους μας περιμένουνε για να τσικνίσουμε και να τραγουδήσουμε αξέχαστες μελωδίες. Είσοδος ελεύθερη. Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010 Αίθουσα Δημαρχείου, Ώρα: 17:00 έως 18:00 Το Παιχνίδι της Βιτρίνας. Όλα τα παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή θα συγκεντρωθούν και θα πάρουν οδηγίες για το «παιχνίδι της Βιτρίνας» Υπεύθυνοι: Σπύρος Σολωμός, Μιμίκα Πετράτου Kεντρική πλατεία, Ώρα: 18:00 Παιδικά παραδοσιακά παιχνίδια με τον Μάκη Γαλανό. (Αν ο καιρός δεν το επιτρέπει στην αίθουσα του Δημαρχείου). Bar L.A, Ώρα: 23:00 Πάρτι. Ντυθείτε ότι κάτσει και αριβάρετε να διασκεδάσουμε όσο πάει. Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοτικό Θέατρο, Ώρα: 19:00 Επανάληψη του πετυχημένου show «Ληξούρι έχεις ταλέντο»! Τα παιδιά που θα προκριθούν θα διαγωνιστούν ατομικά ή ομαδικά ενώπιον κριτικής επιτροπής, στο χορό στη μουσική και στο τραγούδι, με θέμα τον «Έρωτα». Συμμετέχει η σχολή χορού της «Ελισάβετ Λιβιεράτου» Αποκριάτικος χορός, Ώρα: 21:00 Εξοχικό κέντρο «Απόλαυση» Μουρελάτου στα Λέπεδα o Αποκριάτικος χορός της «Χωροπούλας». Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010, Ώρα: 15:00 Στο Ληξούρι και πάλι ζωντανό παιδικό καρναβάλι! Με προπομπό την Φιλαρμονική και τον Καρνάβαλο Έρωτα όλα τα παιδικά αποκριάτικα πληρώματα ξεκινώντας απ το Λιμεναρχείο θα παρελάσουν απ τον δρόμο της παραλίας σε ξέφρενους καρναβαλικούς ρυθμούς. Η παρέλαση θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία όπου το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου θα μας χορέψει καντρίλιες και το παραδοσιακό γαϊτανάκι. Στη συνέχεια όλα τα παιδιά θα μαζευτούν στο «Κλειστό Γυμναστήριο» για κέφι, χορό πολλά παιχνίδια με τους ρυθμούς του Dj Σπύρου Αδελίνη.

3 Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010 Δημοτικό Θέατρο, Ώρα: 21:00 Αποκριάτικο αφιέρωμα απ τους κανταδόρους της μικτής χορωδίας του Δήμου «Τζώρτζης Δελλαπόρτας». «Τραγούδια επιλεγμένα παλαιά και νεότερα τραγούδια του Έρωτα, του κρασιού, του γλεντιού και της Αποκριάς. Ένα πρόγραμμα υπό την καλλιτεχνική Δ/νση του Αρχιμουσικού Σπύρου Θεοτοκάτου γεμάτο από αξέχαστα νοσταλγικά τραγούδια που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει και που τραγουδήθηκαν απ τους παλιότερους στα σοκάκια και στις ταβέρνες του Ληξουρίου. Στο πιάνο ο Μάκης Γεωργόπουλος Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010 Παραμονή Αγίου Χαραλάμπους Το καρναβάλι διακόπτεται και το Ληξούρι γιορτάζει τον Πολιούχοτου Άγιο Χαράλαμπο. Bar In Side, Ώρα 23:00 Πάρτι με θέμα «Λευκή βραδιά» ετοιμάστηκε για όλους και σας υπόσχεται μεγάλο νταραβέρι. Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010 Ανήμερα Αγίου Χαραλάμπους Πέμπτη11 Φεβρουαρίου 2010 Αίθουσα Δημαρχείου «Αν το ψάξεις και το βρείς να το φέρεις μην αργείς»! Κρυμμένοι Θησαυροί: για μικρούς, Ώρα: 15:00, για μεγάλους, Ώρα: 17:00 Θα δοθούν οδηγίες και πληροφορίες για ν αρχίσει το ψάξιμο. Κουράγιο, υπομονή και καλή επιτυχία Υπεύθυνοι: Γεράσιμος Γαλανός, Μάγδα Κονταρίνη Δημοτικό Θέατρο, Ώρα: 19:00 Θεατρική - μουσικοχορευτική παράσταση απ τα παιδιά των εργαστηρίων «θεατρικής έκφρασης» Τα παιδιά των εργαστηρίων με θέμα τον Έρωτα και υπό την εκπαιδευτική καθοδήγηση της Θεατρολόγου Καλλιόπης Λιοσάτου θα δείξουν την δουλειά τους και θα καταπλήξουν. Θα εκφρασθούν θεατρικά και χορευτικά αξιοποιώντας παραμύθια όπως: Σταχτοπούτα, Χιονάτη, η ωραία και το Τέρας, Ραπουντζελ, η Ωραία Κοιμωμένη, ο Βάτραχος που έγινε Πρίγκιπας κ.λ.π. Δημοτικό Θέατρο, Ώρα: 21:00 Οι «High School» παρουσιάζουν το γνωστό σε όλους τηλεπαιχνίδι X Factor... με εκπλήξεις και απρόσμενες εξελίξεις...μην το χάσει κανείς! Terra Mare, Ώρα: 22:00 Το bar «Διόνυσος» οργανώνει πάρτι με τον Ζαραλίκο - Παπαγεωργίου Bar, In Side, Ώρα 23:00 Μικροί και μεγάλοι ετοιμαστείτε για πάρτι με θέμα «Αλλαγή φύλου» Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοτικό Θέατρο, Ώρα: 21:00 «Next Top Model» - Κολομπαίοι Το πασίγνωστο και ξακουστό Ληξούρι που η φήμη που έχει βγει έξω απ τα όρια του νησιού επέλεξε για να παρουσιάσει την πολύ πετυχημένη εκπομπή ο Ant1 με τη Βίκη Καγιά και επιτελείο διάσημων συντελεστών. Όλα τα υποψήφια πανέμορφα μοντέλα του τόπου μας θα διαγωνιστούν ενώπιον κριτικής επιτροπής και κοινού προκειμένου να φτάσουν στην κορυφή... Μην το χάσετε! Παραλιακό εστιατόριο «Οasis», Ώρα: 22:00 Το παραλιακό εστιατόριο «Οasis» περιμένει και σε ελεύθερη αμφίεση επιμένει. Ανοίξτε τα σεντούκια σας και ντυθείτε με τα ρούχα της αρεσκείας σας. Εμείς σας ετοιμάζουμε καλό, οικονομικό και δυναμωτικό φαγητό, για να λικνιστείτε με σκέρτσο και χάρη (σε μια Latin βραδιά) με τους ήχους της πρωτότυπης ζωντανής ορχήστρας μας. Είσοδος ελεύθερη.

4 Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010 Κεντρική Πλατεία, Ώρα Οι ομάδες των «Κρυμμένων Θησαυρών» στην κεντρική πλατεία θα μας παρασύρουν σε Αποκριάτικα παιχνίδια. Κεντρική Πλατεία, Ωρα 12:30 Τα χορευτικά τμήματα του πολιτιστικού συλλόγου «Χωροπούλα» θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς. Δημοτικό Θέατρο, Ώρα 17:00 θα παιχτεί η αποκριάτικη τόμπολα Ώρα: 20:00, Μεγάλη νυχτερινή παρέλαση Άρματα και Καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης με μουσικές, χρώματα, άφθονο κέφι και ερωτισμό ακολουθώντας τον Καρνάβαλο Έρωτα, ξεκινώντας από το Γυμνάσιο, περνώντας απ το Δημαρχείο, ανηφορίζοντας την κεντρική λεωφόρο για να βρεθούν στην παραλία που θα την διασχίσουν για να καταλήξουν στον χώρο της πλατείας. Και βέβαια χιλιάδες πυροτεχνήματα θα αστράψουν και θα συνοδέψουν τους καρναβαλιστές και όλους εμάς που συμμετέχουμε στο μεγάλο αυτό πανηγύρι. Και το γλέντι συνεχίζεται...! στην κεντρική πλατεία με τον Νίκο τον Μίχα... Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010, Ώρα: 15:00 Η μεγάλη Κεντρική Παρέλαση στην παραλία όπου συγκεντρώνεται κόσμος απ όλο το νησί αλλά και έξω απ αυτό. Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ημέρα των ερωτευμένων! Όλοι οι ερωτευμένοι, νέοι - γέροι και παιδιά με προπομπούς την φιλαρμονική, τον Καρνάβαλο Έρωτα και όλους του καρναβαλιστές θα γλεντίσουν, θα ξεφαντώσουν, θα χειροκροτήσουν τα αποκριάτικα πληρώματα που θα παρελάσουν και θα μεταδώσουν στιγμές έρωτα, αγάπης, σάτιρας, γέλιου, χαράς, κεφιού. Κάθε χρόνο οι καρναβαλιστές βάζουν τα δυνατά τους για να ζήσουν αυτό το τρελό ξεφάντωμα οι ίδιοι αλλά και όλοι μας. Το Ληξούρι και η Παλική αυτή την Κυριακή θα απαντήσουν θετικά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα γυρίσουν τον τροχό της τύχης προς το καλύτερο και όλα θα πάνε καλά. Ο Καρνάβαλος Έρωτας θα ρίξει τα βέλη του, θα ακουμπήσει τις καρδιές όλων και θα τις γεμίσει υγεία ευτυχία - χαρά. Και στην συνέχεια στην πλατεία άφθονο γλέντι με τραγούδια και μουσική από το Μάνο Πυροβολάκη Και βέβαια η μεγάλη κλήρωση της λαχειοφόρου της Ο.Κ.Ε.. Όσοι δεν κερδίσουν σ αυτή την κλήρωση θα κερδίσουν αλλού: στον ΕΡΩΤΑ, στην ΑΓΑΠΗ, θα κερδίσουν το μεγάλο στοίχημα με την ίδια τη ΖΩΗ. Τις Παρελάσεις παρουσιάζουν οι: Γεράσιμος Γαλανός - Μαργαρίτα Μουρελάτου. Στο εξοχικό κέντρο «Απόλαυση», Ώρα: 21:00 Ο χορός της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου. Διαλέξτε τους καβαλιέρους και τις ντάμες σας, φορέστε τα αποκριάτικα σας, πάρτε σερπαντίνες και κομφετί και ελάτε στον καθιερωμένο αποκριάτικο χορό στο εξοχικό κέντρο ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ στα Λέπεδα (τηλ ) Κοντά μας θα είναι η ορχήστρα του Μάκη Γεωργόπουλου και Διονύση Παγουλάτου. Στο τραγούδι η Ειρήνη Καμινάρη. Τιμή εισόδου 10 Ευρώ Καθαρή Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010 Ωρα 10:30 Κούλουμα στην Κεντρική Πλατεία με κουκιά, λαγάνες, χαλβά και καλό κρασί. Θα είναι κοντά μας χοπρευτικά τμήματα για παραδοσιακούς χορούς. Κούλουμα επίσης: Στην ταβέρνα του Στάθη στα Κηπούρια Στην ταβέρνα του Γάτσουλα στα Χαβδάτα. Στους Πετανούς κούλουμα διοργανώνουν το Τοπικό Συμβούλιο Αγίας Θέκλης, ο πολιτιστικός σύλλογος Αγίας Θέκλης και η ταβέρνα της Ερασμίας Πετράτου. Στα ΧΑΒΡΙΑΤΑ, στο πολιτιστικό κέντρο από τον πολιτιστικό σύλλογο Χαβριάτων και το Τοπικό Συμβούλιο. Πάρτε μαζί σας και χαρταετούς! Καλή Σαρακοστή!

5 Το «Ληξουριώτικο Καρναβάλι» πιστό στην μακροχρόνια ιστορία του έρχεται και φέτος να μας ξεσηκώσει και να μας σύρει στο άρμα της φαντασίας, του έρωτα, της σάτιρας, της δημιουργίας και της διασκέδασης. Η Οργανωτική Καρναβαλική Επιτροπή με προσπάθεια, σύνεση, μεράκι και με γνώμονα το αστείρευτο κέφι των Ληξουριωτών και Παλικισιάνων έκανε ένα πρόγραμμα για όλους προσαρμοσμένο σε παραδοσιακές και σύγχρονες απαιτήσεις με ανανεωτική διάθεση παρασύροντας όλους σε συναρπαστικές διαδρομές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς. Ευχόμαστε ο «Καρνάβαλος Έρωτας» να στοχεύσει στην καρναβαλική φλέβα μικρών και μεγάλων και να μας βάλει όλους στο ξέφρενο αυτό πανηγύρι μεταφέροντας μηνύματα χαράς, συλλογικότητας και συμμετοχής σ όλο το νησί και έξω απ αυτό. Ευελπιστώντας στη στήριξη αυτού του θεσμού και σύμφωνα με τις επιτυχημένες επιλογές των εκδηλώσεων που θα απαρτίζουν το πρόγραμμα της μεγάλης αυτής γιορτής πιστεύουμε ακράδαντα ότι και οι φετινές εκδηλώσεις της Αποκριάς θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία. Σας ευχαριστούμε! Καλό Καρναβάλι, αντάξιο στην ιστορία του θεσμού της πόλης του Ληξουριού και της Παλικής. Η Πρόεδρος Οργανωτικής Καρναβαλικής Επιτροπής Σοφία Μαροπούλου - Ζαφειράτου, Αντιδήμαρχος - Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.Π. Τα μέλη: 1. Μαρκέτος Δημήτριος Αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π. 2. Πυλαρινού Πετράτου Μαρία Δ/ντρια Δημ. Υπηρεσιών Μέλος του Δ/κού Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.Π. 3. Μοσχοπούλου Μαρία Προϊσ/νη Οικον. Υπηρεσίας Δ. Παλικής 4. Μοσχοπούλου Ντίνα Δημ. Υπάλληλος - Γραμματέας της ΔΗ.Κ.Ε.Π. 5. Βουτσινά Αγλαΐα Εκπρόσωπος Βιοτεχν. και Επαγ. Συλλόγου Καρναβαλικό Εργαστήρι Στο Ληξουριώτικο Καρναβάλι 2010» δίνουμε έμφαση στο παιδικό Καρναβάλι με την δημιουργία εργαστηρίων «εικαστικής και θεατρικής έκφρασης» για παιδιά. Στόχος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία στους μικρούς μας καρναβαλιστές να γνωρίσουν καινούρια πράγματα και να εθιστούν δημιουργικά μέσα από τις κατασκευές και την έκφραση. Τα εργαστήρια θα λειτουργούν τα Σάββατα και τις Κυριακές και τα αποτελέσματα και δείγματα της δουλειάς τους θα τα γνωρίσουμε μέσα από εκθέσεις και θεατρικά δρώμενα κατά την διάρκεια των καρναβαλικών εκδηλώσεων Υπεύθυνοι: Eικαστικό εργαστήρι: Γεράσιμος Γαλανός, εκπαιδευτικός Βάσω Βαλσάμου, εκπαιδευτικός Θεατρικό εργαστήρι: Καλλιόπη Λιοσάτου, Θεατρολόγος. 6. Γαλανός Γεράσιμος 11. Πετράτου Μιμίκα Εκπαιδευτικός - Υπεύθυνος πολιτιστικών Εκπρόσωπος του πολιτιστικού Συλλόγου Α/θμιας Εκπαίδευσης Αγίας Θέκλης 7. Κατσιβέλης Γεράσιμος 12. Σολωμός Σπύρος Δ/ντής Α Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου Συντ/χος υπάλληλος ΟΤΕ με ενεργό συμμετοχή 8. Μάγδα Κονταρίνη στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου Δημότισα Κατασκευαστική Επιτροπή: 9. Μεσσάρης Γεράσιμος 1. Βουτσινάς Κοσμάς Εκπρόσωπος πολιτιστικού Συλλόγου 2. Κουρούκλης Μάκης «Ανδρέας Λασκαράτος» 3. Παγώνης Παναγής 10. Μουρελάτου Ρίτα Εκπαιδευτικός Πετριτσείου Γυμνασίου Ληξουρίου

6 Στη διάρκεια της μεγάλης του διαδρομής το «Ληξουριώτικο Καρναβάλι» αποτελούσε και αποτελεί παράγοντα δημιουργικής έκφρασης και ανάπτυξης όλου του έμψυχου δυναμικού της πόλης του Ληξουριού και της Παλικής. Αγαπητοί συμπολίτες Σας καλούμε και φέτος σε μια δύσκολη συγκυρία να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις μας σ αυτό το μεγάλο πανηγύρι προκειμένου να καταδείξουμε ότι το «Ληξουριώτικο Καρναβάλι» είναι το μεγαλύτερο πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός του Δήμου μας και ότι κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο μέσα από συστηματικότερη οργάνωση και δουλειά. Σας περιμένουμε όλους για να ζήσετε αξέχαστες στιγμές απ το «Ληξουριώτικο Καρναβάλι 2010». Ευχαριστούμε Καλό καρναβάλι!! για τη συμμετοχή τους στο ξεφάντωμα και στην μεγάλη επιτυχία του καρναβαλιού τα Δημοτικά Διαμερίσματα και τους πολιτιστικούς μας Συλλόγους. Τα τοπικά συμβούλια και οι φιλόξενοι Νόπη κάτοικοι Θ. Αλεξανδροπούλου των χωριών που διοργανώνουν Χαριτάτου πάντα χορούς με μουσική και άφθονα εδέσματα. Άλλωστε τα Δήμαρχος χωριά μας Παλικής πάντα διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο σ αυτή την μεγάλη γιορτή με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο προβάλλοντας τα ήθη και έθιμα του τόπου μας. Επίσης τα καταστήματα, τα Bar και οι καφετέριες με το ζεστό και αποκριάτικα διακοσμημένο περιβάλλον τους, Το «Ληξουριώτικο την ξέφρενη ερωτική Καρναβάλι τους μουσική,» πιστό στην το χαμόγελο μακροχρόνια και άπειρο ιστορία κέφι του των έρχεται ανθρώπων και φέτος που να εργάζονται μας ξεσηκώσει στους χώρους και να μας τους. σύρει στο άρμα της φαντασίας, του έρωτα, της σάτιρας, Θερμές της δημιουργίας ευχαριστίες: και της διασκέδασης. Η Οργανωτική Καρναβαλική Σ όλους τους Επιτροπή χορηγούς με μας προσπάθεια, - Σ όλα τα σύνεση, Αποκριάτικα μεράκι πληρώματα και με γνώμονα (άρματα το - μασκαράτες) αστείρευτο κέφι των Ληξουριωτών και Παλικισιάνων Στο Αστυνομικό έκανε Τμήμα ένα πρόγραμμα Ληξουρίου για - Στην όλους Πυροσβεστική προσαρμοσμένο - Στο Μαντζαβινάτειο σε παραδοσιακές Νοσοκομείο και σύγχρονες απαιτήσεις με ανανεωτική διάθεση Σ όλους παρασύροντας τους συντελεστές όλους των σε παρελάσεων συναρπαστικές και όλων διαδρομές των Αποκριάτικων διασκέδασης εκδηλώσεων και ξεγνοιασιάς. Ευχόμαστε ο «Καρνάβαλος Έρωτας» να στοχεύσει στην καρναβαλική φλέβα μικρών και μεγάλων και να μας βάλει όλους Σ όλους όσους συμμετείχαν και γλέντησαν μαζί μας στο ξέφρενο αυτό πανηγύρι μεταφέροντας μηνύματα χαράς, συλλογικότητας και συμμετοχής σ όλο το νησί και έξω σ αυτήν την μεγάλη γιορτή τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε Καλή Σαρακοστή! απ αυτό. Ευελπιστώντας στη στήριξη αυτού του θεσμού Η Πρόεδρος και Οργανωτικής σύμφωνα με Καρναβαλικής τις επιτυχημένες Επιτροπής επιλογές των εκδηλώσεων που θα απαρτίζουν το πρόγραμμα της μεγάλης Σοφία αυτής Μαροπούλου γιορτής - Ζαφειράτου, πιστεύουμε Αντιδήμαρχος ακράδαντα - Πρόεδρος ότι και οι ΔΗ.Κ.Ε.Π. φετινές εκδηλώσεις της Αποκριάς θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία. Σας Χρήσιμα ευχαριστούμε! Τηλέφωνα Καλό Καρναβάλι, αντάξιο στην ιστορία του Ταβέρνες θεσμού και της Εστιατόρια πόλης του (συνέχεια) Ληξουριού και της Παλικής. Αστυνομικό τμήμα Ληξουρίου: Απόλαυση Λέπεδα Η Πρόεδρος Λιμενικός σταθμός Ο.Κ. Ε Ληξουρίου Τα Αυλή μέλη Ληξούρι Σοφία Πυροσβεστική: Μαροπούλου-Ζαφειράτου Bella Mafia Παραλία Ληξούρι Αντιδήμαρχος Ματζαβινάτειο - Πρόεδρος Νοσοκομείο ΔΗ.Κ.Ε.Π. Ληξουρίου: Γάτσουλας Χαβδάτα Mαροπούλου ΚΕΠ: Σοφία, Αντιδήμαρχος -Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π Γέφυρα Ληξούρι Μαρκέτος Σταθμός ΤΑΧΙ Δημήτριος, Ληξουρίου: Αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π Ζορμπάς Ληξούρι Πυλαρινού Γραφείο Τουρισμού Πετράτου Δήμου Μαρία, Παλικής: Δ/ντρια Δημ Υπηρεσιών Μέλος Λοτόςτου Δ/κού Συμβουλίου Ληξούρι της ΔΗ.Κ.Ε.Π Μοσχοπούλου Ολυμπιακή Αεροπορία: Μαρία, Προϊσ/νη Οικον Υπηρεσίας Δ. Παλικής Μαρία Ληξούρι Μοσχοπούλου Ντίνα, Δημ. Υπάλληλος - Γραμματέας της ΔΗ.Κ.Ε.Π. Maxim Παραλία Ληξούρι Τουριστικά γραφεία 6. Βουτσινά Αγλαΐα, Εκπρόσωπος Βιοτεχν. και Επαγγελμ. Συλλόγου Μουριά Βιλατώρια Carpe Diem Λεγατάτα Γαλανός Γεράσιμος, Εκπαιδευτικός- υπεύθυνος πολιτιστικών Α /θμιας Novita Εκπαίδευσης Παραλία Ληξούρι Δρακόπουλος Κ. Πλ. Αφών Αλιβιζάτων Κατσιβέλης Γεράσιμος, Δ/ντής Α Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου Όαση Παραλία Ληξούρι Περδίκης Travel Παραλία Ληξουρίου Μεσσάρης Γεράσιμος, Εκπρόσωπος πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΝΔΡΕΑΣ Πασαλής ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ» Μονοπολάτα Πόρτο Ληξούρι Παραλία Ληξουρίου Μουρελάτου Ρίτα, Εκπαιδευτικός Πετριτσείου Γυμνασίου Πετανοί Ληξουρίου Αγία Θέκλη Ξενοδοχεία Πετράτου Καταλύματα Μιμίκα, Εκπρόσωπος του πολιτιστικού Συλλόγου Ρίφι Αγίας Θέκλης Ρίφι Σολωμός Σπύρος, Συντ/χος υπάλληλος ΟΤΕ με ενεργό Στάθης συμμετοχή στα Κηπούρια πολιτιστικά δρώμενα του τόπου95740 Αραβαντινού Ζ. Ληξούρι Το Απάγκιο Ληξούρι Αραβαντινός Χ. Ληξούρι Το στέκι της Νίτσας Ληξούρι Bella Vista Ληξούρι ΕΚΘΕΣΕΙΣ Φράχτης Χαβδάτα Βίλα Φορεστάτα Κουβαλάτα Από 6/2/ /2/2010 θα εκτίθενται αποκριάτικες Φάρος κατασκευές των παιδιών Άγιος Δημήτριος του εργαστηρίου «εικαστικής Βολιντιέρα Χαβδάτα έκφρασης» στο ισόγειο του Δημοτικού Θεάτρου. Jereviens Γιαννικάκι Ελευθεράτου Στ. Ληξούρι Επίσης Λαζαράτος οι «Ψιχαλισμένοι Δ. Κουβαλάτα Ληξουριώτες» επειδή συμπλήρωσαν χρόνια παρουσίας στο «Ληξουριώτικο Καρναβάλι» και είναι το παλαιότερο γκρουπ θα πραγματοποιήσουν έκθεση Σουβλατζίδικα στολών τους στο Δημοτικό Θέατρο κατά την διάρκεια Μουρελάτου Λογγός Ποσειδών Ληξούρι Ταβέρνες και Εστιατόρια Άγγελος Άγιος Δημήτριος Ακρογιάλι Παραλία Ληξούρι Βουτσινάς Γ. Ληξούρι Γερασιμάτος Α. Κεντρική Γέφυρα Δερές Σ. Πεζόδρομος Π. Μπασιά Μαρκάτου Τ. Κεντρική Πλ. Ληξουρίου Στεφανάτος Γ. Στυλ. Τυπάλδου Έκδοση ΔΗ.Κ.Ε.Π. Δήμου Παλικής Επιμέλεια Έκδοσης - Κείμενα Σοφία Μαροπούλου - Οργανωτική Καρναβαλική Επιτροπή Καλλιτεχνική επιμέλεια - Σχεδίαση DTP Creative Solutions Σάντυ Χ. Λιβιεράτου

7

8 Στη διάρκεια της μεγάλης του διαδρομής το «Ληξουριώτικο Καρναβάλι» αποτελούσε και αποτελεί παράγοντα δημιουργικής έκφρασης και ανάπτυξης όλου του έμψυχου δυναμικού της πόλης του Ληξουριού και της Παλικής. Αγαπητοί συμπολίτες Σας καλούμε και φέτος σε μια δύσκολη συγκυρία να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις μας σ αυτό το μεγάλο πανηγύρι προκειμένου να καταδείξουμε ότι το «Ληξουριώτικο Καρναβάλι» είναι το μεγαλύτερο πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός του Δήμου μας και ότι κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο μέσα α π Σας περιμένουμε όλους για να ζήσετε αξέχαστες στιγμές απ το «Ληξουριώτικο Καρναβάλι 2010». Καλό καρναβάλι!! Νόπη Θ. Αλεξανδροπούλου Χαριτάτου Δήμαρχος Παλικής

ΗΜ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΟΥΡΟΣ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

ΗΜ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΟΥΡΟΣ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ Phoni_27:Layout 1 14/12/2012 9:10 ðì Page 1 Ταχ. Γραφείο Μεταµόρφωση Αριθµός Άδειας 154 PRESS POST X+7 PRESS P OST 017865 Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Αριθμός Φύλλου 27 Τρίμηνη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Αριθμ.Μελών κατά Νόμο - 11 -

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Αριθμ.Μελών κατά Νόμο - 11 - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Αριθμ.Μελών κατά Νόμο - 11 - ΠΡΑΚΤΙΚΟ 3 ο Στο Ρέθυμνο και στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου σήμερα την 11 η

Διαβάστε περισσότερα

Εκκλησία Παναγίας Χρυσοαιματούσης στη

Εκκλησία Παναγίας Χρυσοαιματούσης στη Εκκλησία Παναγίας Χρυσοαιματούσης στη Χλώρακα 1924 1928. Επειδή η εκκλησία της Παναγίας της Χρυσελεούσης ήταν μικρή και δεν εχωρούσε τον κόσμο κατά τις μεγάλες εορτές όπου όλοι οι πιστοί πήγαιναν να λειτουργηθούν,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΡΤ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ «ΠΟΙΑ ΕΡΤ ΘΕΛΟΥΜΕ»

Η ΕΡΤ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ «ΠΟΙΑ ΕΡΤ ΘΕΛΟΥΜΕ» Η ΕΡΤ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ «ΠΟΙΑ ΕΡΤ ΘΕΛΟΥΜΕ» ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ των ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ 2 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ των ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ Με τη συμπλήρωση σχεδόν 20 μηνών από την

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ Α/Α Αξίωμα 'Ονοματεπώνυμο Ένωση 1 Γραμματέας Γυναικών ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ 2

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΙΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΙΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑΣ 1 ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ - ΕΤΟΣ ΙΔ - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 175 ΤΙΜΗ, 0,015 ευρώ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΙΟΛΟΥ 20 & ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΩΝ, 41221, ΚΩΔ. ΥΠ. 1603, ΛΑΡΙΣΑ - δεκεμβριοσ 2011 ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ (13/12/1943)

Διαβάστε περισσότερα

(μαθητική εργασία στη Νεοελληνική Γλώσσα από το τμήμα Β3 του Γυμνασίου) zxcvbnmσγqwφertyuioσδφpγρaηsόρ. [σχολικό έτος 2013-2014]

(μαθητική εργασία στη Νεοελληνική Γλώσσα από το τμήμα Β3 του Γυμνασίου) zxcvbnmσγqwφertyuioσδφpγρaηsόρ. [σχολικό έτος 2013-2014] qwφιertyuiopasdfghjklzxερυυξnmηq σwωψerβνtyuςiopasdρfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnφγιmλι qπςπζαwωeτrtνyuτioρνμpκaλsdfghςj «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ,, Ο ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ» klzxcvλοπbnαmqwertyuiopasdfghjkl (μαθητική

Διαβάστε περισσότερα

Η Προσπάθεια του Ρόδερφορδ να Συμβιβαστεί με τον Χίτλερ

Η Προσπάθεια του Ρόδερφορδ να Συμβιβαστεί με τον Χίτλερ Η Προσπάθεια του Ρόδερφορδ να Συμβιβαστεί με τον Χίτλερ Του Κώλετ Μπρούκς Μια φωτογραφία στο βιβλίο της Εταιρίας Σκοπιά με τον τίτλο,«αληθινή Ειρήνη και Ασφάλεια-Πώς Μπορεί να βρεθεί;» απεικονίζει μερικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ - ΕΜΦΥΛΙΟΣ

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ - ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ - ΕΜΦΥΛΙΟΣ Στην περίοδο αυτή θα περιοριστώ να αναφέρω μόνον τις κρίσιμες ημερομηνίες στις οποίες συντελέστηκαν τα πλέον σπουδαία γεγονότα. 1. Η Συμφωνία της Πλάκας με την οποία τελείωσε ο

Διαβάστε περισσότερα

Μάρτιος- Απρίλιος 2009, Έτος 13ο - Τεύχος 72ο. Εκδίδεται από το Γρ α φ ε ί ο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου

Μάρτιος- Απρίλιος 2009, Έτος 13ο - Τεύχος 72ο. Εκδίδεται από το Γρ α φ ε ί ο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Μάρτιος- Απρίλιος 2009, Έτος 13ο - Τεύχος 72ο Εκδίδεται από το Γρ α φ ε ί ο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Περιεχόμενα 3 4 5 6 8 9 10 11 12 14 17 18 20 22 24 Πασχαλινό Μήνυμα Σεβασμιωτάτου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΟΝ 20 Ο ΑΙΩΝΑ

ΜΕΤΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΟΝ 20 Ο ΑΙΩΝΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΟΝ 20 Ο ΑΙΩΝΑ «οι μεταλλαγές των ιδεών για την κατοίκιση και την οργάνωση του χώρου της Αθήνας από τον 19 ο στον 20 ο αιώνα με αφορμή την Μικρασιατική Καταστροφή» σπουδάστρια:

Διαβάστε περισσότερα

Συντονίστρια προγράμματος: Τούλη Μαρία, νηπιαγωγός

Συντονίστρια προγράμματος: Τούλη Μαρία, νηπιαγωγός 1/Θ Νηπ/γείο Λαγόραχης Πιερίας Σχ. έτος: 2005-2006 Σχολικό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Ένα μικρό σποράκι...ενα ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ!!!» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Συντονίστρια προγράμματος: Τούλη Μαρία,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων, περικοπή πόρων, και δημιουργία Παρατηρητηρίου στον Δήμο μας».

ΘΕΜΑ: «Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων, περικοπή πόρων, και δημιουργία Παρατηρητηρίου στον Δήμο μας». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό 17/2012 ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ Συνεδρίασης ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Για το Άμπου Ντάμπι της Σαουδικής Αραβίας θα ξεκινήσουν

Για το Άμπου Ντάμπι της Σαουδικής Αραβίας θα ξεκινήσουν ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΤΟΣ 3o ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 147 ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΤΙΜΗ ΦΥΛΛΟΥ 1,00 ΕΥΡΩ Στον Παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής η ομάδα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου Για το Άμπου

Διαβάστε περισσότερα

Η προέλευση των Ολυμπιακών Αγώνων και Ιδεωδών

Η προέλευση των Ολυμπιακών Αγώνων και Ιδεωδών Η προέλευση των Ολυμπιακών Αγώνων και Ιδεωδών Χρήστος Κεχαγιάς Υπ. Διδάκτωρ Τμήματος Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών Ναυαρίνου 13 Α 106 80, Αθήνα christoskechagias@hotmail.com

Διαβάστε περισσότερα

Κ. ΘΕΟΤΟΚΗΣ, Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ

Κ. ΘΕΟΤΟΚΗΣ, Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ Κ. ΘΕΟΤΟΚΗΣ, Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ Κεφάλαιο Α Σαν καλή νοικοκυρά η σιόρα Επιστήμη η Τρινκούλαινα εσηκώθηκε πρωί πρωί από το κρεβάτι, εφόρεσε μόνο το μεσοφόρι της, έσιαξε λίγο τα μαλλιά της, άνοιξε την πόρτα

Διαβάστε περισσότερα

Τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη

Τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη Τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη Το πλήρες κείμενο: Μεταγραφή από το πρωτότυπο του Γιάννη Βλαχογιάννη, επεξεργασμένη από τον καθηγητή Γιάννη Καζάζη. Αδελφοί αναγνώστες! Επειδή έλαβα αυτείνη την αδυναμία

Διαβάστε περισσότερα

Τα παλαιά μονοπάτια και τα ιαματικά λουτρά του Αντιρρίου Γυμνάσιο Αντιρρίου

Τα παλαιά μονοπάτια και τα ιαματικά λουτρά του Αντιρρίου Γυμνάσιο Αντιρρίου ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΡ 2009 ΤΕΥΧΟΣ 03 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ σελ. 24 Συνέντευξη Παναγιώτης Γιαννάκης Ο κόσμος ανήκει στα παιδια μας και πρέπει να τον προστατέψουμε σελ. 6 Τα παλαιά μονοπάτια

Διαβάστε περισσότερα

Η Διοργανώτρια Πόλη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Η Διοργανώτρια Πόλη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες Η Διοργανώτρια Πόλη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες Γιάννης Πυργιώτης, Αρχιτέκτων Πολεοδόμος, Εντεταλμένος Σύμβουλος και επικεφαλής Τεχνικής Διοίκησης Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004. Επιστημονικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δρόμος. Νάσος Κτωρίδης Μ α ρ α θ ω ν ο δ ρ ό μ ο ς. Αγαπητοί απόφοιτοι δεν μπορώ να προχωρήσω αν δεν σας δώσω πρώτα αυτό που σας οφείλω.

Ο Δρόμος. Νάσος Κτωρίδης Μ α ρ α θ ω ν ο δ ρ ό μ ο ς. Αγαπητοί απόφοιτοι δεν μπορώ να προχωρήσω αν δεν σας δώσω πρώτα αυτό που σας οφείλω. Ομιλία της τελετής Αποφοίτησης των μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπυστημίου Κύπρου. 10 Φεβρουάριος 2012 Ο Δρόμος Νάσος Κτωρίδης Μ α ρ α θ ω ν ο δ ρ ό μ ο ς Αγαπητοί φίλοι, Η είδηση ήρθε σαν αστραπή. Ανακάλυψαν

Διαβάστε περισσότερα

Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές)

Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές) Ο Κώστας Κολυβάς (Μπερδεμπές), ο μπάρμπα Κώστας, γεννήθηκε το 1920 στον οικισμό Κολυβάτα Αλεξάνδρου. Ήταν το πρώτο από τα τρία παιδιά μιας φτωχής αγροτοκτηνοτροφικής οικογένειας. Έρχεται για πρώτη φορά

Διαβάστε περισσότερα

Μίχος Κάρης. Υστερόγραφα

Μίχος Κάρης. Υστερόγραφα Μίχος Κάρης Υστερόγραφα ΑΘΗΝΑ 2008 Μίχος Κάρης Υστερόγραφα 2008 Εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ Σχεδιασμός έκδοσης και εξωφύλλου: Βίβιαν Γιούρη Εκτύπωση: Μητρόπολις ΑΕ Βιβλιοδεσία: Ευ. Άνδροβικ Εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ Φωκιανού

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήρθατε στο Αρχείο Γεφυριών Ηπειρώτικων ( http://arhiogefirionipirotikon.blogspot.com ) Το Παραμύθι των Πετρογέφυρων

Καλώς ήρθατε στο Αρχείο Γεφυριών Ηπειρώτικων ( http://arhiogefirionipirotikon.blogspot.com ) Το Παραμύθι των Πετρογέφυρων Καλωσόρισμα - Το Παραμύθι των Πετρογέφυρων Καλώς ήρθατε στο Αρχείο Γεφυριών Ηπειρώτικων ( http://arhiogefirionipirotikon.blogspot.com ) για ένα ταξίδι στην Πίνδο διαβαίνοντας πέτρινα τοξωτά γεφύρια...

Διαβάστε περισσότερα

Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Η

Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Η ΓΚΟΜΠΕΝ/ΑΒΡΙΤΣ/ΡΟΚΕΡ κ.α. Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Η αποτυχία του κρατικού καπιταλισμού Μετάφραση Νίκος Β. Αλεξίου ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ Τίτλος: Η Ρωσική Επανάσταση Μετάφραση: Νίκος Β. Αλεξίου Στοιχειοθεσία: N.M.

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤOPIA TOY ΝΕΟΤΕΡΟΥ ΚΑΙ TOY ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΤΟΜΟΣ 10ος

ΙΣΤOPIA TOY ΝΕΟΤΕΡΟΥ ΚΑΙ TOY ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΤΟΜΟΣ 10ος ΙΣΤOPIA TOY ΝΕΟΤΕΡΟΥ ΚΑΙ TOY ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΜΟΣ 10ος ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Ιωάννης Κολιόπουλος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Σβολόπουλος Ακαδημαϊκός Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

Φτεριάς. Τριμηνιαίο περιοδικό των Απανταχού Μαραθοκαμπιτών. Αθήνα, Ιανουάριος - Μάρτιος 2015, τεύχος 63

Φτεριάς. Τριμηνιαίο περιοδικό των Απανταχού Μαραθοκαμπιτών. Αθήνα, Ιανουάριος - Μάρτιος 2015, τεύχος 63 ΚΕΜΠΑΘ 2717 ΚΩΔΙΚΟΣ : 015378 Σύλλογος των Απανταχού Μαραθοκαμπιτών Γ Σεπτεμβρίου 18, Αθήνα 104 32 Τριμηνιαίο περιοδικό των Απανταχού Μαραθοκαμπιτών Η Αγία Τριάδα με το καμπαναριό της. Αθήνα, Ιανουάριος

Διαβάστε περισσότερα

Δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη η επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - εφοπλιστών

Δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη η επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - εφοπλιστών ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟΜΑΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Π Ε Σ - Ν Α Τ Κολοκοτρώνη 99 (3 ος όροφος) - Πειραιάς ΤΚ: 185 35 Τηλ/Φαξ: 210 4137271 - email: pesnat.pesnat@gmail.com Χρόνος Ίδρυσης 1979 Α Φ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ Μηνιάτικη ηλεκτρονική έκδοση του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών Περίοδος Γ Τεύχος 53 εκέμβρης 2011 Ο Βάρναλης έχει γράψει κι άλλα διηγήματα «εις ύφος Παπαδιαμάντη», αλλά τούτο εδώ έχει το μοναδικό

Διαβάστε περισσότερα

στοριογραφικη έρευνα περί πόλιν Ναούσικ ο ωδείο μας στην Κύπρο -Οι νέες ποικιλίες ροδακινιάς - νεκταρινιάς Ι»'4

στοριογραφικη έρευνα περί πόλιν Ναούσικ ο ωδείο μας στην Κύπρο -Οι νέες ποικιλίες ροδακινιάς - νεκταρινιάς Ι»'4 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ στοριογραφικη Έτος 33ο - Απρίλιος Ιούνιος 2010 έρευνα περί ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 131 ΐε εν 1106-2118 πόλιν Ναούσικ ο ωδείο μας στην Κύπρο ^ 1 -Οι νέες ποικιλίες

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡΑΓΚΟΚΡΑΤΙΑ. της Χρυστάλλας Γιάγκου για λογαριασμός της ηλεκτρονικής πύλης Κυπρίων Έργα

ΦΡΑΓΚΟΚΡΑΤΙΑ. της Χρυστάλλας Γιάγκου για λογαριασμός της ηλεκτρονικής πύλης Κυπρίων Έργα ΦΡΑΓΚΟΚΡΑΤΙΑ της Χρυστάλλας Γιάγκου για λογαριασμός της ηλεκτρονικής πύλης Κυπρίων Έργα Εισαγωγή... 2 Ο θρύλος της Μελουζίνης... 2 Ιστορικά γεγονότα... 2 Κοινωνικά στρώματα... 3 Συνθήκες διαβίωσης... 4

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ

Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

«ΝΙΚΟΛ - ΑΝΝΑ ΜΑΝΙΑΤΗ»: Τα Μυθιστορήματά Της - Γράφει η Κλειώ Τσαλαπάτη

«ΝΙΚΟΛ - ΑΝΝΑ ΜΑΝΙΑΤΗ»: Τα Μυθιστορήματά Της - Γράφει η Κλειώ Τσαλαπάτη Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015 «ΝΙΚΟΛ - ΑΝΝΑ ΜΑΝΙΑΤΗ»: Τα Μυθιστορήματά Της - Γράφει η Κλειώ Τσαλαπάτη Με την ευκαιρία της επικείμενης επανέκδοσης του βιβλίου της Νικόλ Άννας Μανιάτη «Και Η Ελπίδα Γύρισε

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ Μαρτυρίες στην κόψη του ξυραφιού 1969-1974

Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ Μαρτυρίες στην κόψη του ξυραφιού 1969-1974 Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ Μαρτυρίες στην κόψη του ξυραφιού 1969-1974 Η Κύπρος στον καιρό μας υπήρξε η νιότη μας και η αλκή μας, η μεγάλη προσδοκία μας και η πικρή προδοσία μας. Συχωρέστε μου που κατ ανάγκην ομιλώ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙ ΟΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙ ΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡ ΕΙΑΣ ΝΑΟΥΣΑ Σ «ΑΝΑΣΤΑ ΣΙΟΣ ΜΙΧΑ ΗΛ Ο ΛΟΕΙΟΣ» ΕΤΟΣ

ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙ ΟΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙ ΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡ ΕΙΑΣ ΝΑΟΥΣΑ Σ «ΑΝΑΣΤΑ ΣΙΟΣ ΜΙΧΑ ΗΛ Ο ΛΟΕΙΟΣ» ΕΤΟΣ ΕΛΤΑ,Λ ΝΙΑΟΥΣΤΑ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ Ο ΛΟΕΙΟΣ» ΕΤΟΣ36ο ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 146 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ2014 ΙββΝ 1106-2118 Γ Μ 7 1βΓ&ΐ% 3 ρ ΐ Υ VI Μμ ΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΑΡΑΙΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

Ο ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ Ο ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Β ΤΑΞΗΣ 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΜΦΙΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣ. ΑΒΑΓΙΑΝΟΣ ΣΤΟΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1. Να γνωρίσουν οι μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 1 Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ Τιμούμε σήμερα και γιορτάζουμε μια επέτειο. Την επέτειο του Πολυτεχνείου, την 17η Νοέμβρη 1973. Η ημέρα αυτή που Θα Θυμίζει σ' όλους μας πως για τη λευτεριά χρειάζονται αγώνες.

Διαβάστε περισσότερα

-The Thorn Birds. Колин Маккалоу Поющие в терновнике Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας Μετάφραση: Βικτώρια Τράπαλη

-The Thorn Birds. Колин Маккалоу Поющие в терновнике Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας Μετάφραση: Βικτώρια Τράπαλη -The Thorn Birds Колин Маккалоу Поющие в терновнике Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας Μετάφραση: Βικτώρια Τράπαλη Адаптированный текст подготовила Федорова Елена. Смотрите еще материалы на http://real-greece.ru/proza/knigi.html

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τα Πέτρινα Γεφύρια της Λέσβου»

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τα Πέτρινα Γεφύρια της Λέσβου» Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τα Πέτρινα Γεφύρια της Λέσβου» Γενικό Λύκειο Γέρας Σχ. Έτος 2011-2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιεχόμενα..................................... 2 Ευχαριστίες...........................

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ

Βιογραφικό Σημείωμα ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ 1 Βιογραφικό Σημείωμα ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ Ο πατέρας του Ιωσήφ (Σήφης) Ρούσσου Κούνδουρος γεννήθηκε το 1885 στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης και σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο της Αθήνας. Η σύζυγός του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013-14 0 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή...4 Οι κτίστες - Δομικά υλικά - Χτίσιμο των γεφυριών - Λόγοι κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

Από τα σπορ στην καθημερινή ζωή. Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι.

Από τα σπορ στην καθημερινή ζωή. Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι. Εφαρμογή Προγραμμάτων που προωθούν την Ισότητα στην Κοινωνία - ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ Από τα σπορ στην καθημερινή ζωή. Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι. ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (Δ', Ε, ΣΤ' Δημοτικού) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Βάιος Φασούλας ΜΑΡΙΝΑ. Μυθιστόρημα

Βάιος Φασούλας ΜΑΡΙΝΑ. Μυθιστόρημα Βάιος Φασούλας ΜΑΡΙΝΑ Μυθιστόρημα ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΖΗΤΗ Θεσσαλονίκη 2009 www.ziti.gr Γερμανία. Φθινόπωρο του 2003. Δε φαίνεται σαν το περυσινό, που το πρόσωπό του άρχισε να το δείχνει προς το τέλος του Οκτώβρη

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΓΕΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΗΣ

Ο ΓΕΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΗΣ Ο ΓΕΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΗΣ Γεννήθηκε στο χωριό Αυγόρου της επαρχίας Αμμοχώστου, το 1906, από ευσεβείς γονείς, το Νικόλαο και τη Μαργαρίτα, το γένος Χατζηγιώργη. Διαβάζοντας, όταν ήταν μικρός, το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΣ ΛΟΓΙΟΙ (19ος -20ος αι.)

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΣ ΛΟΓΙΟΙ (19ος -20ος αι.) ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ & ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Παύλος Νιρβάνας. Το αγριολούλουδο

Παύλος Νιρβάνας. Το αγριολούλουδο Παύλος Νιρβάνας Το αγριολούλουδο μυθιστόρημα ένα ηλεκτρονικό βιβλίο από την Λέσχη του Βιβλίου το μεγαλύτερο ελληνικό διαδικτυακό φόρουμ για το διάβασμα. Πρώτη δημοσίευση: Εφημερίδα "Πατρίς" 1922-1923 Αυτή

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό του επιστημονικού σωματείου με την επωνυμία ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ. Άρθρο 1 ο Ίδρυση Επωνυμία Έδρα

Καταστατικό του επιστημονικού σωματείου με την επωνυμία ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ. Άρθρο 1 ο Ίδρυση Επωνυμία Έδρα Καταστατικό του επιστημονικού σωματείου με την επωνυμία ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Άρθρο 1 ο Ίδρυση Επωνυμία Έδρα α. Ιδρύεται στην Ελλάδα επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία «ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Eλευθέρια - Άννας Mοσχονίδου

Eλευθέρια - Άννας Mοσχονίδου Eλευθέρια - Άννας Mοσχονίδου Εκατό τα χρόνια που πέρασαν από τους Βαλκανικούς Πολέμους. Nικήτρια η Ελλάδα μας απάντηση ηχηρή στους ξένους. Αυτούς που την εθέλανε πάντα υποδουλωμένη. Στα γόνατα να σέρνεται,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΗΛΙΕ ΝΟΗΤΕ...

ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΗΛΙΕ ΝΟΗΤΕ... Στις 5 ΝΟεμβρίου η συνέχεια της δίκης για την Αγία Τριάδα. ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΗΛΙΕ ΝΟΗΤΕ... Διεκόπη για να προσκομίσει ο Μητροπολίτης στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι για τις παρεμβάσεις ευθύνεται... η μοναχή

Διαβάστε περισσότερα

Γονιδιακός ντετερμινισμός: κίνδυνος για την επιστήμη και την κοινωνία

Γονιδιακός ντετερμινισμός: κίνδυνος για την επιστήμη και την κοινωνία Γονιδιακός ντετερμινισμός: κίνδυνος για την επιστήμη και την κοινωνία Γεώργιος Θηραίος Διευθυντής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας στο ITE Κρήτης ΕΙΣΑΓΩΓΗ (ΠΑ ΟΛΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ)

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βέροια, 6/11/2015 ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Αριθμ. Πρωτ.: 47006 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Έχοντας λάβει

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά του Ελληνικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης (ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ.), 7o Πανελλήνιο Συνέδριο 10,11,12 Οκτωβρίου 2014

Πρακτικά του Ελληνικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης (ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ.), 7o Πανελλήνιο Συνέδριο 10,11,12 Οκτωβρίου 2014 Μαρίας Περατικού-Κοκαράκη Θεοδόσης Νικολάου ο εκπαιδευτικός, ο παιδαγωγός, ο ποιητής 1930 2004 Μακαριώτατε και Σεβαστό Ιερατείο Αξιότιμε Κύριε Καθηγητά και Πρόεδρε του Ελληνικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης

Διαβάστε περισσότερα

ΙΗΓΗΜΑ. Ιωάννη Γ. Θαλασσινού.

ΙΗΓΗΜΑ. Ιωάννη Γ. Θαλασσινού. ΙΗΓΗΜΑ «Άγγελέ μου πρόσεξε, μη χάσεις τα φτερά σου»! Ιωάννη Γ. Θαλασσινού. Κάποτε, λέει ένας μύθος, ήταν ένας άγγελος, που θέλησε να γνωρίσει τις χαρές και τις ηδονές, που ξελογιάζουν τους ανθρώπους. Ήταν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΙΟΣΗΣΑ: Η ΟΔΟ ΣΟΤ ΧΡΙΣΟΤ

ΑΓΙΟΣΗΣΑ: Η ΟΔΟ ΣΟΤ ΧΡΙΣΟΤ ΙΕΡΑ ΜΗΣΡΟΠΟΛΙ ΚΕΡΚΤΡΑ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΣΙΩΝ ΝΗΩΝ ΓΡΑΥΕΙΟ ΝΕΟΣΗΣΟ «Ἵνα καί αὐτοί ὦσιν ἡγιασμένοι τῇ ἀληθείᾳ» (Ιωάν. 17,19) ΑΓΙΟΣΗΣΑ: Η ΟΔΟ ΣΟΤ ΧΡΙΣΟΤ ΚΑΣΗΦΗΣΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΙΕΡΑΠΟΣΟΛΙΚΟΤ ΕΣΟΤ 2012-2013 ΚΕΡΚΤΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Επιστημών του ] Ανθρώπου *HJ. νθρωπολογίας

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Επιστημών του ] Ανθρώπου *HJ. νθρωπολογίας vm mi Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Επιστημών του ] Ανθρώπου *HJ νθρωπολογίας Πολυτεχνείο 73. Συγκρότηση και αντιθέσεις των μεταπολιτευτικών μνημονικών αφηγήσεων. Πτυχιακή εργασία Σεβαστίδου Όλγα Επόπτρια

Διαβάστε περισσότερα

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν Α Ρ Χ Α Ι Ο Λ Ο Γ Ω Ν

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν Α Ρ Χ Α Ι Ο Λ Ο Γ Ω Ν Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν Α Ρ Χ Α Ι Ο Λ Ο Γ Ω Ν Ερμού 134-136, 105 53 Αθήνα - τηλ.-fax: 210 32 52 214, 6937075765. www.sea.org.gr Αθήνα, 11/2/2015 Αρ. Πρωτ.: 97 Προς: τον κ. Νικόλαο Ξυδάκη, Αναπληρωτή

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Σεπτέμβριος, 2013 -Τεύχος 18

Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Σεπτέμβριος, 2013 -Τεύχος 18 Έκδοση Σωματείου Μηλιά Αμμοχώστου Σεπτέμβριος, 2013 -Τεύχος 18 Μηλιά 2013 Καρτερούμε αναπολώντας το παρελθόν προχωρούμε για το μέλλον! Παραθερισμός Μηλιωτών στον Πρωταρά από 18 έως 20 Οκτωβρίου 2013 Το

Διαβάστε περισσότερα

ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Σε σένα. Μούσα της Ευαισθησίας

ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Σε σένα. Μούσα της Ευαισθησίας ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Σε σένα Μούσα της Ευαισθησίας Και προχώρα κάνοντας τον «πηλό αμφορέα Πλάθοντάς τον και αναπλάθοντας Γιάννης Κουτσοχέρας Ποιητής 1. Τα μπουμπούκια ανθίζουν ανοιγοκλείνουν στο χρυσό ήλιο

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις Λογοτεχνίας

Απαντήσεις Λογοτεχνίας Απαντήσεις Λογοτεχνίας 1) Το είδος του ποιήματος Στον Κρητικό ο Σολωμός επιχειρεί να εφαρμόσει έναν συνδυασμό του δραματικού, αφηγηματικού και λυρικού τρόπου: το ποίημα παρουσιάζεται ως δραματικός μονόλογος

Διαβάστε περισσότερα

«Η κρίση «μολύνει» την ανεμελιά των παιδιών»

«Η κρίση «μολύνει» την ανεμελιά των παιδιών» «Η κρίση «μολύνει» την ανεμελιά των παιδιών» Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ιωάννα Μπουλντουμή, μιλά στην «Πρωινή» Συνέντευξη στην Κική Κολοβέρου Μόλις πριν τρείς μέρες, η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ιωάννα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ «ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΤΟΛΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ Μ - 08 ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΑΣΟΥΣ» ΣΠΟΥ ΑΣΤΕΣ: ΕΠΟΠΤΕΙΑ:

ΠΤΥΧΙΑΚΗ «ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΤΟΛΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ Μ - 08 ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΑΣΟΥΣ» ΣΠΟΥ ΑΣΤΕΣ: ΕΠΟΠΤΕΙΑ: ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ «ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΤΟΛΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ Μ - 08 ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΑΣΟΥΣ»

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδες του Γιώργου Ιωάννου

Σελίδες του Γιώργου Ιωάννου Σελίδες του Γιώργου Ιωάννου vμες στους προσφυγικούς συνοικισμούς vστου Κεμάλ το σπίτι Νεοελληνική Λογοτεχνία Γ' Λυκείου Θ. Κ. Γραμματολογικά στοιχεία Ο Γιώργος Ιωάννου γεννήθηκε το 1927 στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα

Γρεβενά Βράβευση αριστούχων μαθητών

Γρεβενά Βράβευση αριστούχων μαθητών ΚΩΔΙΚΟΣ 1906 Έτος 23ο Αριθ.φύλλου 6010 Τιμή Φυλλου 0.15 Τηλ.24620/28924 e-mail:tsaknaki@otenet.gr Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 Γρεβενά Βράβευση αριστούχων μαθητών Κυριάκος Ταταρίδης Ξεκινά η προσπάθεια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Π.Ι.Κ. (2011-2012) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Π.Ι.Κ. (2011-2012) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ -1- ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Π.Ι.Κ. (2011-2012) ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ < «Ημέρες του Εκπαιδευτικού», 23-24 Ιανουαρίου 2012 > Σχεδιασμός: Βασιλική Σελιώτη Φιλόλογος,

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός από τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Σωτηρούλα Μενοίκου

Χαιρετισμός από τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Σωτηρούλα Μενοίκου ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΛΟΥΚΑ ΚΟΛΟΣΣΙΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 1 ον Δεκέμβριος 2012 Φεβρουάριος 2013 Υπεύθυνη Ιδιοκτήτρια: Σωτηρούλα Μενοίκου, Διευθύντρια «Η πένα είναι πιο δυνατή από το ξίφος». Αγγλική παροιμία

Διαβάστε περισσότερα

Ξύπνησα το πρωί και το κεφάλι μου έλεγε να σπάσει. Τέρμα πια, δεν ξαναπίνω

Ξύπνησα το πρωί και το κεφάλι μου έλεγε να σπάσει. Τέρμα πια, δεν ξαναπίνω 69 μ ι α μ έ ρ α σ τ η ζ ω ή μ ι α ς O l y m p i a Ξύπνησα το πρωί και το κεφάλι μου έλεγε να σπάσει. Τέρμα πια, δεν ξαναπίνω ποτέ!! Πρέπει να ακούσω επιτέλους τους «ειδικούς» που λένε ότι οι γυναίκες

Διαβάστε περισσότερα

Τ Ρ Ι Μ Η Ν Ι Α Ι Ο Π Ε Ρ Ι Ο Ι Κ Ο Ο Ρ Γ Α Ν Ο «Ο Ι Υ Π Ε Ρ Μ Α Χ Ο Ι»

Τ Ρ Ι Μ Η Ν Ι Α Ι Ο Π Ε Ρ Ι Ο Ι Κ Ο Ο Ρ Γ Α Ν Ο «Ο Ι Υ Π Ε Ρ Μ Α Χ Ο Ι» Τ Ρ Ι Μ Η Ν Ι Α Ι Ο Π Ε Ρ Ι Ο Ι Κ Ο Ο Ρ Γ Α Ν Ο Τ Η Σ Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Α Σ Ε Ν Ω Σ Η Σ Π Ρ Ο Α Σ Π Ι Σ Τ Ω Ν Τ Η Σ Ε Θ Ν Ι Κ Η Σ Μ Ο Υ Σ Ι Κ Η Σ «Ο Ι Υ Π Ε Ρ Μ Α Χ Ο Ι» «Αείδω ξυνετοίσι, θύρας δ επίθεσθε

Διαβάστε περισσότερα

NΕΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ Του Αντώνη Καρανίκα

NΕΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ Του Αντώνη Καρανίκα ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΕΜΠΑ Κωδικός: 014683 Ασπροποτάμου Αγράφων 4188 Απεραντίων ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ Φραγκίστας ΧΡΥΣΩ Βίνιανης Φουρνά Κτημενίων Καρπενησίου ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Ποταμιάς Κλεισούρας 8 Ν. Ηράκλειο Τ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

Η Πρέβεζα στο διάβα.. Οι γυναίκες του 21

Η Πρέβεζα στο διάβα.. Οι γυναίκες του 21 Η Πρέβεζα στο διάβα.. Αντί αναφοράς σε θέμα που αφορά άμεσα στην Πρέβεζα, παρατίθεται επίκαιρο αφιέρωμα στις Γυναίκες του 21. Λ.Σ. Οι γυναίκες του 21 Γράφει ο κ. Λάζαρος Συνέσιος Τη νύχτα που παράδερνες

Διαβάστε περισσότερα

Προς Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κανδυλιωτών Του Νομού Αρκαδίας Κεραμεικού 23 Τ.Κ.10437 Α Θ Η Ν Α. Αγαπητοί συμπατριώτες από την Κανδήλα

Προς Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κανδυλιωτών Του Νομού Αρκαδίας Κεραμεικού 23 Τ.Κ.10437 Α Θ Η Ν Α. Αγαπητοί συμπατριώτες από την Κανδήλα Προς Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κανδυλιωτών Του Νομού Αρκαδίας Κεραμεικού 23 Τ.Κ.10437 Α Θ Η Ν Α Αγαπητοί συμπατριώτες από την Κανδήλα Πριν από αρκετό καιρό έλαβα από το συνάδελφο φιλόλογο και φίλο κ. Κωνσταντίνο

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Πρόεδρε, θα σας ρωτήσω ευθέως εάν πιστεύετε ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα του εμφυλίου.

Κύριε Πρόεδρε, θα σας ρωτήσω ευθέως εάν πιστεύετε ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα του εμφυλίου. Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας. Απόψε, καλεσμένος μας είναι ο Πρωθυπουργός ο κ. Αντώνης Σαμαράς, του οποίου καλεσμένοι είμαστε εμείς στο γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου. Καλησπέρα κ. Πρόεδρε.

Διαβάστε περισσότερα

6. Ρ. Μούζιλ, Ο νεαρός Τέρλες

6. Ρ. Μούζιλ, Ο νεαρός Τέρλες 35 6. Ρ. Μούζιλ, Ο νεαρός Τέρλες Τα πάντα γύρω του έμοιαζαν τώρα άδεια και βαρετά. Στο μεταξύ είχε μεγαλώσει κάτι άγνωστο και σκοτεινό ένιωθε να ξυπνάει μέσα του: ήταν η εφηβεία που άρχιζε. Και την κρίσιμη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ, ΚΥΚΛΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΜΑΓΙΟΒΟΤΑΝΑ. Πτυχιακή εργασία της Άλμας Τότσκα 25/04

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ, ΚΥΚΛΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΜΑΓΙΟΒΟΤΑΝΑ. Πτυχιακή εργασία της Άλμας Τότσκα 25/04 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ, ΚΥΚΛΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΜΑΓΙΟΒΟΤΑΝΑ Πτυχιακή εργασία της Άλμας Τότσκα 25/04 Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Άννα- Μαρία Ρεντζεπέρη, Λέκτορα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ''ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΑΝΙΑ 2013''

ΠΡΟΓΡΑΜΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ''ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΑΝΙΑ 2013'' Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013 Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα 21.00 ΠΡΟΓΡΑΜΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ''ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΑΝΙΑ 2013'' Εκδήλωση έναρξης θερινών εκδηλώσεων Συναυλία με το Μάνο Μαλαξιανάκη και

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΟΡΙΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΡΕΝΑ

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΟΡΙΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΡΕΝΑ Κεφάλαιο 1 πρώτη μου εντύπωση ήταν ότι τα μάτια του αγνώστου Η είχαν ένα ασυνήθιστα ανοιχτό γαλανό χρώμα. Αντάμωσαν τα δικά μου για μερικά κενά δευτερόλεπτα, ανέκφραστα, σαφώς τρομαγμένα. Με το ξάφνιασμα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΔΑΣΚΑΛΟΥ «Νεοελληνική Γλώσσα Α-Γ Γυμνασίου»

ΒΙΒΛΙΟ ΔΑΣΚΑΛΟΥ «Νεοελληνική Γλώσσα Α-Γ Γυμνασίου» ΥΠΕΠΘ / ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ» Γ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓO ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝO ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΤ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ «Ολοκληρωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΔΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων Τ.Ε.2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, Τ.Ε.4 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ, Τ.Ε.7 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ,

Διαβάστε περισσότερα

Κύρταμο, ή κρίταμο, ή κρίθαμνο. Το γνωρίζουμεν

Κύρταμο, ή κρίταμο, ή κρίθαμνο. Το γνωρίζουμεν Χλωρίδα της Χλώρακας Κύρταμο, ή κρίταμο, ή κρίθαμνο. Το γνωρίζουμεν αμέσως από το ασπροπράσινο χρώμα των φύλλων του που είναι λεία και σαρκώδη. Ανθίζει το καλοκαίρι. Τα άνθη του σχηματίζουν «σκιάδιο» και

Διαβάστε περισσότερα

Αστυνομική τέχνη. με όλες τις πηγές, ο Τζέισον Στρανκ

Αστυνομική τέχνη. με όλες τις πηγές, ο Τζέισον Στρανκ Κεφάλαιο 1 Αστυνομική τέχνη Σ ύμφωνα με όλες τις πηγές, ο Τζέισον Στρανκ ήταν ένας ασήμαντος τύπος, άχρωμος και άοσμος, γύρω στα τριάντα, σχεδόν αόρατος για τους γείτονές του ίσως και άφωνος επίσης, αφού

Διαβάστε περισσότερα

κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ Θέσεις της Πολιτικής Επιτροπής

κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ Θέσεις της Πολιτικής Επιτροπής 4 η Συνδιάσκεψη κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ Θέσεις της Πολιτικής Επιτροπής Αθήνα, 29-30 Μαρτίου Α. Απολογισμός από την 3 η συνδιάσκεψη Ο απολογισμός της δράσης μας είναι αξεχώριστος από τις πολιτικές εξελίξεις. Το

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. (Εγκρίθηκε στη 299/22-03-2012 Συνεδρίαση της Συγκλήτου)

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. (Εγκρίθηκε στη 299/22-03-2012 Συνεδρίαση της Συγκλήτου) ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (Εγκρίθηκε στη 299/22-03-2012 Συνεδρίαση της Συγκλήτου) ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2012 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΡΘΡΟ 1: Πεδίο Εφαρμογής 3 ΑΡΘΡΟ 2: Η Αξία της Ερευνητικής

Διαβάστε περισσότερα

Εφηµερίδα Ποντίκι, 16.2.2006 ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΨΗΦΟΣ: Από το όνειρο ως τη δικαίωση

Εφηµερίδα Ποντίκι, 16.2.2006 ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΨΗΦΟΣ: Από το όνειρο ως τη δικαίωση Εφηµερίδα Ποντίκι, 16.2.2006 ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΨΗΦΟΣ: Από το όνειρο ως τη δικαίωση Σε όλο τον 18ο αλλά και στον 19ο αιώνα η εικόνα που υπήρχε διεθνώς για τη γυναίκα ήταν αυτή της αιθέριας ευαίσθητης ύπαρξης, απόλυτα

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορική ανασκόπηση των βοτάνων

Ιστορική ανασκόπηση των βοτάνων Σχολικό έτος 2012-2013 Ιστορική ανασκόπηση των βοτάνων Τα βότανα αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του φυτικού βασιλείου, είναι το σημείο επαφής μας με τη μάνα γη, ένας κόμβος επικοινωνίας ανάμεσα σε δύο βασίλεια

Διαβάστε περισσότερα

ο απογραφέας απόσπασμα από το επερχόμενο

ο απογραφέας απόσπασμα από το επερχόμενο ο απογραφέας απόσπασμα από το επερχόμενο ΠΑΝΟΣ ΜΑΝΑΦΗΣ: Ο απογραφέας, απόσπασμα από το επερχόμενο εκδόσεις δήγμα Μαντινείας 48, Τ.Κ. 54644, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, τηλ. 6937 160705 και 6937 108881 Ιστοσελίδα: http://www.ekdoseis-digma.gr/

Διαβάστε περισσότερα

Αλλά να μια άσπρη γραμμή από σκόνη σημαδεύεται πάνω στο δημόσιο δρόμο στο έβγα της Παραβόλας προς τη Μαντάνισσα (Παντάνασσα). Ταυτόχρονα ήχος μοτέρ

Αλλά να μια άσπρη γραμμή από σκόνη σημαδεύεται πάνω στο δημόσιο δρόμο στο έβγα της Παραβόλας προς τη Μαντάνισσα (Παντάνασσα). Ταυτόχρονα ήχος μοτέρ Μάχη της Γουρίτσας Μια διήγηση του Νίκου Ε. Σκιαδά, από το βιβλίο του «Καπετάν Επαμεινώνδας» Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου το Αρχηγείο ΕΛΑΣ Τριχωνίδας βρίσκεται στον Αη- Βλάση. Εκεί πήρε στις επτά του

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΘΕΜΑ: Η συμβολή των αρχαίων Ελλήνων στην Τέχνη της Διοίκησης των Επιχειρήσεων. Σπουδαστές:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ, ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΗΜΑ. www. Όχι στα σκουπίδια. άλλων περιοχών στο ΧΥΤΑ της Λιβαδειάς είπε το Δ.Σ

ΔΙΑΒΗΜΑ. www. Όχι στα σκουπίδια. άλλων περιοχών στο ΧΥΤΑ της Λιβαδειάς είπε το Δ.Σ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη συμβάσεις για οδικά έργα στη Βοιωτία Οι συμβάσεις των δύο έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΤΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΕΠΤΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΠΤΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 30 Απριλίου 2014 Ως γνωστόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την αρμοδιότητα για τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα που αφορούν τον τόπο μας, ενώ η Ευρωβουλή

Διαβάστε περισσότερα

σκονάκι* τεύχος # 1 - Μάρτιος 2014

σκονάκι* τεύχος # 1 - Μάρτιος 2014 σκονάκι* τεύχος # 1 - Μάρτιος 2014 Αν διαβάζεις εδώ......μάλλον το σκονάκι μοιράστηκε ή βρέθηκε και στα δικά σου χέρια. Το έντυπο αυτό είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας να επικοινωνήσουμε με το μαθητόκοσμο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Το Πρόγραμμα «Σκαπανέας» «ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ» Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση ΑΘΗΝΑ 2012 Το σχέδιο στο εξώφυλλο είναι

Διαβάστε περισσότερα

Καταληκτική ηµεροµηνία για τη νοµιµοποίησή τους είναι η 20 Νοεµβρίου

Καταληκτική ηµεροµηνία για τη νοµιµοποίησή τους είναι η 20 Νοεµβρίου Κωδικός 2417 Ε ΡΑ: ΦΙΛΙΠΠΙΑ Α ΕΤΟΣ ΕΚ ΟΣΗΣ 1957 Ι ΡΥΤΗΣ: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΠΑΡΚΑΣ Ι ΙΟΚΤΗΤΗΣ-ΕΚ ΟΤΗΣ - ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ Κ. ΜΠΑΡΚΑΣ www.foniagroti.gr ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 Νοεµβρίου 2014 Αριθ. Φύλλου 2455 Αρχ. Σπυρίδωνος

Διαβάστε περισσότερα

Τ Ζ Ο Ν Α Θ Α Ν Λ Ε Θ Ε Μ

Τ Ζ Ο Ν Α Θ Α Ν Λ Ε Θ Ε Μ 1 Δύο δίκες Ή θα σταματήσεις να πηδάς μαύρους μπάτσους ή θα πάρεις πόδι από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Αυτό ήταν το τελεσίγραφο, η γελοία σύνοψη του μηνύματος που διαβιβάστηκε στη Ρόουζ Τσίμερ από την κλίκα

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ»

«ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ Σ.ΕΜΠΟ Ο.Λ.Π.» Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ Σ.ΕΜΠΟ Ο.Λ.Π.» Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007 «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ Σ.ΕΜΠΟ Ο.Λ.Π.» Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Α. ΣΤΑΘΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο διάλογος του Σωκράτη όταν συνάντησε τον Ιησού

Ο διάλογος του Σωκράτη όταν συνάντησε τον Ιησού Ο διάλογος του Σωκράτη όταν συνάντησε τον Ιησού -Σωκράτης: Καλημέρα, Ιησού, έχω ακούσει τόσα για την θαυμαστή διδασκαλία σου. Με τον δικό μου σεμνό τρόπο είμαι ένας φιλόσοφος εδώ στην Αθήνα. Μου είπαν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «Ρήγας Βελεστινλής» ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Τ.Ε.Φ.Α.Α ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΠΑΠΑΓΙΩΤΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «Ρήγας Βελεστινλής» ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Τ.Ε.Φ.Α.Α ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΠΑΠΑΓΙΩΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «Ρήγας Βελεστινλής» ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Τ.Ε.Φ.Α.Α ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΠΑΠΑΓΙΩΤΗ ΟΙ ΚΟΥΔΑΡΑΙΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΡΑΜΑΝΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Κοινωνικά

Διαβάστε περισσότερα

1. ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ... 13 2. ΠΡΩΙΝΑ ΜΕΙΔΙΑΣΜΑΤΑ... 19

1. ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ... 13 2. ΠΡΩΙΝΑ ΜΕΙΔΙΑΣΜΑΤΑ... 19 Περιεχόμενα 1. ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ... 13 2. ΠΡΩΙΝΑ ΜΕΙΔΙΑΣΜΑΤΑ... 19 3. ΤΟ «Γαλόπαιδο» 1... 27 4. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ... 37 5. Ο ΔΕΚΑΤΟΣ ΤΡΙΤΟΣ ΟΡΟΦΟΣ... 51 6. Η ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΖΕΙ, γεννιέται και πεθαίνει μέσα στην αφάνεια.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΖΕΙ, γεννιέται και πεθαίνει μέσα στην αφάνεια. ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ Ο Κάφκα δεν τελείωνε ποτέ τα μυθιστορήματά του, γιατί βασίζονταν στην ιδέα του απέραντου. Τα πράγματα αυτό είναι το νόημα των ιστοριών του δεν τελειώνουν. Το γράψιμο είναι ένας τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

Συζητώντας με τον ΕΡΜΗ Τόμος Β

Συζητώντας με τον ΕΡΜΗ Τόμος Β Συζητώντας με τον ΕΡΜΗ Τόμος Β Σειρά Ολιστικής Φιλοσουίας Άθως Όθωνος Ιατρος Ομοιοπαθητικης Ιατρικης 1 Σειρά Ολιστικής Φιλοσοφίας Συζητώντας με τον ΕΡΜΗ Τόμος Β Περί Δομής και Λειτουργίας του Ανθρώπου

Διαβάστε περισσότερα

Κύµα περικοπών στο ηµόσιο

Κύµα περικοπών στο ηµόσιο ΚΟΖΑΝΗ KΩΔIKOΣ 3609 "Διαφωνώ μαζί σου. Θ' αγωνιστώ όμως μέχρι θανάτου για να εκφράζεις ελεύθερα την άποψή σου." BOΛTAIPOΣ Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011 Αριθ. φύλλου 3940 Τιμή φύλ. : 0,15 Εκλογές στην ΠΕΔ

Διαβάστε περισσότερα