ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ"

Transcript

1 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ IV. ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

2 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ IV. ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 2. ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ Το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο Ζωής και οι Συμπληρωματικές Ασφαλίσεις ισχύουν μόνο στην περίπτωση και έχει καταβληθεί το πρώτο ετήσιο ασφάλιστρο ή η πρώτη δόση του.πριν από την έναρξη της ισχύος του συμβολαίου η Εταιρεία δεν έχει ευθύνη απέναντι στο λήπτη της ασφάλισης ή στον ασφαλιζόμενο.

3 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ IV. ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 6. ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο Ζωής που παραμένει σε ισχύ για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να ξεπερνά τα τρία χρόνια χωρίς διακοπή ή τα δύο χρόνια αν η διάρκεια της ασφαλίσεως είναι δέκα ή λιγότερα χρόνια, αποκτά αξία εξαγοράς ή τη δυνατότητα να μετατραπεί σε ελεύθερο περαιτέρω καταβολής ασφαλίστρων.

4 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ IV. ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 6. ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ α. Εξαγορά : Στην περίπτωση αυτή και με τις παραπάνω προϋποθέσεις, καταβάλλεται στον λήπτη της ασφάλισης το καθοριζόμενο ποσό με βάση τις εγκεκριμένες μεθόδους. (π.χ πίνακας αξίας εξαγοράς και ελευθεροποίησης.) β. Συμβόλαια ελεύθερα περαιτέρω καταβολών : η ασφάλιση μετατρέπεται σε ασφάλιση ελαττωμένου κεφαλαίου της ίδιας κατηγορίας απαλλαγμένης κάθε περαιτέρω καταβολής.

5 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ IV. ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 7. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΙΣΧΥ Κάθε ασφάλιση που καταγγέλθηκε ή ελαττώθηκε μπορεί να επαναφερθεί σε ισχύ χωρίς ιατρική εξέταση για τους πρώτους έξι μήνες.

6 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ IV. ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 8. ΔΑΝΕΙΑ (ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ) ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ Η Εταιρεία παρέχει δάνεια στα ασφαλιστήρια που ισχύουν και μέχρι το 90% της αξίας εξαγοράς τους, με όρους που καθορίζονται τη στιγμή που παρέχεται το δάνειο.

7 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ IV. ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 9. ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΡΘΡΟ 10. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο συμμετέχει στα κέρδη που πραγματοποιεί η εταιρεία από την υπεραπόδοση των επενδύσεων του αναλογούντος Μαθηματικού αποθέματος. Δεν υπάρχει συμμετοχή για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια της Πρόσκαιρης Ασφάλισης Θανάτου.

8 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ IV. ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 11. ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Α. Εκχώρηση ή ενεχυρίαση του ασφαλιστηρίου, αλλαγή δικαιούχου γίνεται μόνο με την συναίνεση της Εταιρείας. Β. Πληρωμή ασφαλισμένου κεφαλαίου. Η πληρωμή των ποσών γίνεται από την εταιρεία μετά την υποβολή και τον έλεγχο των δικαιολογητικών εγγράφων που απαιτούνται.

9 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ IV. ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 11. ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Γ. Κατοικία : ο λήπτης της ασφάλισης υποχρεούται να γνωστοποιεί στην Εταιρεία κάθε αλλαγή της κατοικίας του. Δ. Παραγραφή : κάθε αξίωση που πηγάζει από την ασφαλιστική σύμβαση, παραγράφεται με την παρέλευση πέντε ετών (άρθρο 10 Ν2496/97

10 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ. ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ IV. ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 11. ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Ε. Χαρτόσημα και Φόροι: τα τέλη χαρτοσήμου βαρύνουν τον λήπτη της ασφάλισης ή τους δικαιούχους. Στ. Αρμοδιότητα Δικαστηρίων: ρητά συμφωνείτε ότι οποιαδήποτε διαφορά που προκύπτει από άμεσα ή έμμεσα από το παρόν ή από την εκτέλεσή του, υπόκειται αποκλειστικά στην αρμοδιότητα των δικαστηρίων της Αθήνας.

11 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ IV. ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 11. ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Ζ. Για κάθε θέμα που δε ρυθμίζεται από το ασφαλιστήριο θα εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν. 2496/97

12 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ IV. ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 12. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΛΗΠΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ- ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ Τον λήπτη της ασφάλισης βαρύνουν οι υποχρεώσεις που απορρέουν από την ασφαλιστική σύμβαση.

13 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ IV. ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ. ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: Ο λήπτης της ασφάλισης σε όλες τις ασφαλίσεις προσώπων, δικαιούται να υπαναχωρεί από την σύμβαση εντός 14 ημερών από την παράδοση του ασφαλιστηρίου αποστέλλοντας στην εταιρία συστημένη επιστολή. Η παραπάνω προθεσμία αναστέλλεται για όσο διάστημα ο λήπτης της ασφάλισης, έχει δικαίωμα εναντίωσης για μη παράδοση πληροφοριών ή ασφαλιστικών όρων.

14 Βασική Εκπαίδευση «Βασική Ασφάλιση»

15 ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ V. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Οι βασικές ασφαλίσεις αποτελούν τον «κορμό» ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου ζωής. Δεν μπορεί να εκδοθεί ένα ασφαλιστήριο χωρίς την ύπαρξη κάποιας βασικής ασφάλισης. Οι βασικές ασφαλίσεις καλύπτουν τις συνέπειες από τον θάνατο του ασφαλισμένου ή την δημιουργία κεφαλαίου κατά την επιβίωσή του, ή και τα δύο.

16 ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ V. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Πρόσκαιρες θανάτου Μικτές Ισόβιες Επιβίωσης

17 ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ V. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Πρόσκαιρες θανάτου Βασικός σκοπός αυτής της κατηγορίας είναι η εξασφάλιση της απρόσκοπτης ροής ενός σίγουρου εισοδήματος στην οικογένεια ή τα προσφιλή πρόσωπα σε περίπτωση που ένας άνθρωπος φύγει πρόωρα κι απρόσμενα από την ζωή.

18 ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ V. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Πρόσκαιρες θανάτου Κοινά χαρακτηριστικά. Σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου, μέσα στα όρια ισχύος του ασφαλιστηρίου η εταιρεία καταβάλλει στους δικαιούχους το ασφαλισμένο ποσό. Το κεφάλαιο επιλέγεται ελεύθερα από τον ασφαλισμένο χωρίς περιορισμούς, παρά μόνο σύμφωνα με την δική του οικονομική δυνατότητα πληρωμής ασφαλίστρων και τους κανόνες αποδοχής κινδύνου της Εταιρίας.

19 ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ V. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Πρόσκαιρες θανάτου Κοινά χαρακτηριστικά. Για αγορά κεφαλαίου από ένα ορισμένο ύψος ανάλογα με την ηλικία του ασφαλιζόμενου, απαιτούνται ιατρικές εξετάσεις.

20 ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ V. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Πρόσκαιρες θανάτου ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Η εταιρεία καταβάλλει κάθε μήνα ένα καθορισμένο ποσό, υπό την μορφή μηνιαίας σύνταξης, στους δικαιούχους του ασφαλισμένου, ευθύς μόλις συμβεί ο θάνατος του από οποιαδήποτε αιτία και σε οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια ισχύος της ασφάλισης.

21 ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ V. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Πρόσκαιρες θανάτου ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Το ποσό αυτό καταβάλλεται ευθύς μόλις συμβεί ο θάνατος και για όσο χρονικό διάστημα έχει απομείνει, από την στιγμή του θανάτου μέχρι την λήξη της ασφάλισης. Τα ασφάλιστρα παραμένουν σταθερά και καταβάλλονται καθόλη τη διάρκεια ισχύος της ασφάλισης ή μέχρι το θάνατο του ασφαλισμένου αν συμβεί νωρίτερα της λήξης της ασφάλισης.

22 ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ V. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Πρόσκαιρες θανάτου ΕΦΑΡΜΟΓΗ Το σχέδιο αυτό απευθύνεται κυρίως σε αυτούς που θέλουν να διατηρήσουν το βιοτικό επίπεδο που έχουν εξασφαλίσει στην οικογένειά τους εάν λείψουν πρόωρα από την ζωή, ή ακόμα και στην περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας. Βρίσκει επίσης εφαρμογή στις περιπτώσεις που ως συμβαλλόμενοι σε ένα ασφαλιστήριο, θέλουμε να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη συνέχιση του συμβολαίου.

23 ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ V. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Πρόσκαιρες θανάτου ΕΦΑΡΜΟΓΗ Ασφαλιζόμενο κεφάλαιο σε αυτή την περίπτωση είναι το ασφάλιστρο του άλλου ασφαλιστηρίου (παιδικό, συνταξιοδοτικό, unit linked κ.λ.π.) Η κάλυψη για Μ.Ο.Α. δίδεται με ασφάλιστρο 50% για του άνδρες και 80% για τις γυναίκες.

24 ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ V. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Μικτές: Σκοπός των μικτών ασφαλίσεων ζωής είναι η προστασία των προσφιλών προσώπων σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος αποβιώσει πρόωρα και παράλληλα η αποταμίευση για συγκέντρωση ενός ποσού με «ανώδυνο» οικονομικά τρόπο.

25 ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ V. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Μικτές: ΚΟΙΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Ο ασφαλισμένος επιλέγει ελεύθερα το κεφάλαιο ανάλογα με τις ανάγκες του και τις δυνατότητές του, αποταμίευσης. Έχουν συγκεκριμένη διάρκεια που επιλέγεται από τον ασφαλιζόμενο, σύμφωνα με τα σχέδιά του.

26 ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ V. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Μικτές: ΚΟΙΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Όλα τα σχέδια μικτής ασφάλισης προβλέπουν συμμετοχή στα κέρδη( μερίσματα). Τα μερίσματα καταβάλλονται είτε στην περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου είτε στην περίπτωση επιβιώσεώς του.

27 ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ V. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Μικτές: ΚΟΙΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Προβλέπεται δικαίωμα εξαγοράς, ελευθέρου και δανεισμού. Μετά από κάποιο ύψος κεφαλαίου και ανάλογα με την ηλικία του ασφαλισμένου χρειάζονται Ιατρικές εξετάσεις.

28 ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ V. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Ισόβιες: Κοινά χαρακτηριστικά Οι ισόβιες ασφαλίσεις καλύπτουν τις συνέπειες από τον θάνατο ενός ατόμου καθόλη τη διάρκεια της ζωής του. Δηλαδή, είναι ασφαλίσεις οι οποίες δεν έχουν διάρκεια και λήξη τους είναι ο θάνατος του ασφαλισμένου. Έχουν συμμετοχή στα κέρδη.

29 ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ V. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Επιβίωσης: Σκοπός: Να δημιουργήσουν ένα σημαντικό κεφάλαιο κατά την ηλικία αποχώρησης από την εργασία Να δημιουργήσουν κεφάλαια για σπουδές κι επαγγελματική αποκατάσταση. Να βοηθήσουν να ξεπεραστεί η έμφυτη αδυναμία της συστηματικής αποταμίευσης, για όποιον σκοπό επιθυμεί ο ασφαλισμένος.

30 ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ V. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Επιβίωσης: Κοινά χαρακτηριστικά Έχουν ορισμένη διάρκεια, ελεύθερα επιλεγόμενη από τον ασφαλισμένο σύμφωνα με τα μελλοντικά του σχέδια. Το ασφαλισμένο κεφάλαιο καταβάλλεται μόνο στη λήξη της ασφάλισης στον ασφαλισμένο εφόσον αυτός βρίσκεται στη ζωή. Τα ασφάλιστρα πληρώνονται καθ όλη τη διάρκεια της ασφάλισης ή μέχρι το θάνατο του ασφαλισμένου αν συμβεί νωρίτερα.

31 ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ V. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Επιβίωσης: Κοινά χαρακτηριστικά Προβλέπεται συμμετοχή στα κέρδη (μερίσματα) Τα μερίσματα καταβάλλονται στους δικαιούχους είτε σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου προ της λήξεως της ασφάλισης είτε στον ίδιο τον ασφαλισμένο σε περίπτωση επιβίωσής του. Προβλέπεται δικαίωμα εξαγοράς ελευθεροποίησης και δανεισμού.

32 ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ V. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Επιβίωσης: Κοινά χαρακτηριστικά Σε περίπτωση θανάτου επιστρέφονται στους δικαιούχους τα ασφάλιστρα που έχουν καταβληθεί ως την ημερομηνία του θανάτου. Δεν χρειάζονται Ιατρικές εξετάσεις για αυτού του είδους τις ασφαλίσεις.

33 ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ V. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Επιβίωσης: Σε περίπτωση απώλειας ζωής πριν την ημερομηνία έναρξης της συνταξιοδότησης, καταβάλλεται στους δικαιούχους το άθροισμα των καθαρών ασφαλίστρων που έχουν καταβληθεί, καθώς και το τυχόν Π.Υ.Μ.Α.

34 1. Ορισμοί ΣΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑΑ ΜΟΑ ΘΑΑ /ΙΦΕ Π.Α. ΔΙΑΓΝ ΑΠΑ ΠΟΑ.Α ΦΖ ΑΜΑ Ν.Ε. ΘΑ ΕΥ.Ν.Π. Α.Ε. M.O.A. HEALTH Προσαρτήματα (συμπληρωματικές ασφαλίσεις) ΠΟΑ ΙΦΕΞ Βασική Ασφάλιση ΒΑ

35 2. Ισόβιος Ασφάλιση Ισοβίων Πληρωμών

36 3. Το Τιμολόγιο ισόβιος ασφάλιση θανάτου με ισόβια πληρωμή των ασφαλίστρων με συμμετοχή ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1. Η εταιρία καταβάλλει το ασφάλισμα στους δικαιούχους, μόνον σε περίπτωση απώλειας ζωής του ασφαλιζομένου, οποτεδήποτε συμβεί και από οποιαδήποτε αιτία, κατά την διάρκεια της ισχύος του ασφαλιστηρίου συμβολαίου. 2. Τα ασφάλιστρα πληρώνονται ισοβίως, συνεπώς μέχρι τον θάνατο του ασφαλιζομένου. 3. Ο ασφαλισμένος συμμετέχει στην υπεραπόδοση που προέρχεται αποκλειστικά από την επένδυση των μαθηματικών αποθεμάτων του συμβολαίου του.

37 3. Το Τιμολόγιο ισόβιος ασφάλιση θανάτου με ισόβια πληρωμή των ασφαλίστρων με συμμετοχή ΕΦΑΡΜΟΓΗ Το σχέδιο αυτό βρίσκει εφαρμογή όπου κρίνεται αναγκαία η ισόβια κάλυψη του ασφαλισμένου για τις συνέπειες του θανάτου του, παράλληλα με την συγκέντρωση ενός ποσού με μοναδικό τρόπο, για τις μελλοντικές ανάγκες του ασφαλισμένου ή της οικογενείας του, που μπορεί να το έχει, εάν επιθυμεί, εξαγοράζοντας το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του, οποτεδήποτε αυτό κριθεί απαραίτητο.

38 3. Πρόσκαιρη Ασφάλιση Θανάτου Τιμολόγιο

39 2. Το Τιμολόγιο πρόσκαιρη ασφάλιση θανάτου χωρίς συμμετοχή ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1. Προβλέπεται η καταβολή του ασφαλίσματος στους δικαιούχους του ασφαλισμένου σε περίπτωση θανάτου του από οποιαδήποτε αιτία μόνον κατά την διάρκεια ισχύος της ασφάλισης και πριν την λήξη της. 2. Τα ασφάλιστρα πληρώνονται καθ όλη την διάρκεια ισχύος της ασφάλισης ή μέχρι τον θάνατο του ασφαλισμένου, αν συμβεί νωρίτερα από την λήξη της ασφάλισης. 3. Συνδυάζεται άριστα με όλα τα επενδυτικά σχέδια βασικών ασφαλίσεων.

40 2. Το Τιμολόγιο πρόσκαιρη ασφάλιση θανάτου χωρίς συμμετοχή ΕΦΑΡΜΟΓΗ Η ασφάλιση αυτή, βρίσκει εφαρμογή κυρίως σε περιπτώσεις δανεισμού και αυξημένων υποχρεώσεων των κληρονόμων του ασφαλισμένου και γενικά σε περιπτώσεις όπου η ανάγκη για οικονομική προστασία είναι ιδιαίτερα έντονη. Π.χ. Πατέρας που αγοράζει πρώτη κατοικία με δάνεια διάρκειας 20 ετών.

41 4.Μικτή ασφάλιση με συμμετοχή Τιμολόγιο

42 4. Το Τιμολόγιο Μικτή ασφαλιση με συμμετοχή ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Με το σχέδιο αυτό προβλέπεται: 1. Η καταβολή του ασφαλισμένου κεφαλαίου στους δικαιούχους του ασφαλισμένου, σε περίπτωση απώλειας ζωής του, από οποιαδήποτε αιτία, κατά τη διάρκεια της ισχύος του ασφαλιστηρίου συμβολαίου και πριν από την λήξη του. 2. Η καταβολή του ασφαλισμένου κεφαλαίου στον ίδιο τον ασφαλισμένο, εφόσον ζει στην λήξη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

43 4. Το Τιμολόγιο Μικτή ασφαλιση με συμμετοχή ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Τα ασφάλιστρα πληρώνονται καθόλη την διάρκεια ισχύος της ασφάλισης ή μέχρι τον θάνατο του ασφαλισμένου, αν συμβεί νωρίτερα της λήξης της ασφάλισης. Τα ασφάλιστρα παραμένουν σταθερά και ο ασφαλισμένος συμμετέχει στην υπεραπόδοση που προέρχεται από την επένδυση του μαθηματικού αποθέματος.

44 4. Το Τιμολόγιο ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Μικτή ασφαλιση με συμμετοχή Το σχέδιο αυτό συνδυάζει τόσο την προστασία όσο και την επένδυση. Για τον λόγο αυτό, βρίσκει εφαρμογή στις περιπτώσεις που υπάρχει η έντονη ανάγκη της προστασίας αλλά και η επιθυμία για συγκέντρωση ενός ποσού με ανώδυνο οικονομικά τρόπο.

45 4. Το Τιμολόγιο Μικτή ασφαλιση με συμμετοχή ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Τα ασφάλιστρα πληρώνονται καθόλη την διάρκεια ισχύος της ασφάλισης ή μέχρι τον θάνατο του ασφαλισμένου, αν συμβεί νωρίτερα της λήξης της ασφάλισης. Τα ασφάλιστρα παραμένουν σταθερά και ο ασφαλισμένος συμμετέχει στην υπεραπόδοση που προέρχεται από την επένδυση του μαθηματικού αποθέματος.

46 4.Ισόβια ασφαλιση συνταξιοδότησης με συμμετοχή Τιμολόγιο

47 5. Το Τιμολόγιο Ισόβια ασφαλιση συνταξιοδότησης με συμμετοχή ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Με το σχέδιο αυτό προβλέπεται: Το σχέδιο αυτό προβλέπει την καταβολή καθορισμένου μηνιαίου ποσού σύνταξης στον ασφαλισμένο, κατά την έναρξη της συνταξιοδότησης που θα καταβάλλεται ισοβίως. Προβλέπεται επίσης η δυνατότητα μετατροπής της σύνταξης σε εφ άπαξ ποσό και αναφέρεται στο ασφαλιστήριο

48 5. Το Τιμολόγιο Ισόβια ασφαλιση συνταξιοδότησης με συμμετοχή ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Σε περίπτωση απώλειας ζωής πριν την ημερομηνία έναρξης της συνταξιοδότησης,, καταβάλλεται στους δικαιούχους το άθροισμα των καθαρών ασφαλίστρων που έχουν καταβληθεί, καθώς και το τυχόν Π.Υ.Μ.Α. Τα ασφάλιστρα παραμένουν σταθερά και καταβάλλονται καθόλη την διάρκεια μεταξύ έναρξης της ασφάλισης και έναρξης της συνταξιοδότησης ή μέχρι του θανάτου του ασφαλισμένου, αν συμβεί νωρίτερα της έναρξης συνταξιοδότησης.

49 5. Το Τιμολόγιο Ισόβια ασφαλιση συνταξιοδότησης με συμμετοχή ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Το σχέδιο αυτό βρίσκει εφαρμογή στις περιπτώσεις όλων εκείνων που επιθυμούν να βελτιώσουν ή να δημιουργήσουν την σύνταξη τους, με εγγυημένο και προκαθορισμένο τρόπο, επιλέγοντας οι ίδιοι,τόσο το ύψος της σύνταξης,, όσο και την ηλικία έναρξης της συνταξιοδότησης. Βρίσκει επίσης εφαρμογή σε όλες εκείνες τις περιπτώσεις που θέλουμε να καλύψουμε ισόβια την νοσοκομειακή περίθαλψη των ασφαλισμένων.

50 5. Ασφαλιση μηνιαίου εισοδήματος προστασίας οικογένειας (χωρίς συμμετοχή) Τιμολόγιο

51 5. Το Τιμολόγιο Ασφαλιση μηνιαίου εισοδήματος προστασίας οικογένειας (χωρίς συμμετοχή) ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Η εταιρία καταβάλει κάθε μήνα ένα καθορισμένο ποσό, υπό την μορφή μηνιαίας σύνταξης, στους δικαιούχους του ασφαλισμένου, ευθύς μόλις συμβεί ο θάνατός του από οποιαδήποτε αιτία και σε οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια ισχύος της ασφάλισης.το ποσό αυτό καταβάλλεται ευθύς μόλις συμβεί ο θάνατος και για όσο χρονικό διάστημα έχει απομείνει, από την στιγμή του θανάτου μέχρι την λήξη της ασφάλισης. Τα ασφάλιστρα παραμένουν σταθερά και καταβάλλονται καθόλη τη διάρκεια ισχύος της ασφάλισης ή μέχρι του θανάτου του ασφαλισμένου αν συμβεί νωρίτερα της λήξης της ασφάλισης.

52 5. Το Τιμολόγιο Ασφαλιση μηνιαίου εισοδήματος προστασίας οικογένειας (χωρίς συμμετοχή) ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Το σχέδιο αυτό απευθύνεται κυρίως σε αυτούς που θέλουν να διατηρήσουν το βιοτικό επίπεδο που έχουν εξασφαλίσει στην οικογένεια τους εάν λείψουν πρόωρα από την ζωή, ή ακόμα και στην περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας.

53 ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ 5. Το Τιμολόγιο Ασφαλιση μηνιαίου εισοδήματος προστασίας οικογένειας (χωρίς συμμετοχή) Βρίσκει επίσης εφαρμογή στις περιπτώσεις που ως συμβαλλόμενοι σε ένα ασφαλιστήριο, θέλουμε να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη συνέχιση του συμβολαίου. Aσφαλιζόμενο κεφάλαιο σε αυτή την περίπτωση είναι το ασφάλιστρο του άλλου ασφαλιστηρίου (παιδικό, συνταξιοδοτικό, unit linked κ.λ.π. ) Η κάλυψη για Μ.Ο.Α. δίδεται με ασφάλιστρο 50% για τους άνδρες και 80% για τις γυναίκες.

54 Πρόσθετες Πληροφορίες ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ 1. Λόγο Τρόπου Πληρωμής : 6μήνες 2% επί του ασφαλίστρου & 3 μήνες 3% επί του ασφαλίστρου 2. Δικαίωμα Συμβολαίου ποικίλει ανάλογα με την το τιμολόγιο. 3. Χαρτόσημο : 2,4%

55 Βασική Εκπαίδευση «Βασική Ασφάλιση».

56 4.Προσαρτήματα ΣΑ ΘΑΑ ΘΑΑ /ΙΦΕ Φροντίδα υγείας ΑΜΑ ΝΕ ΘΑ megacare ΑΠΑ ΕΥΝΠ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΑ ΠΟΑ.Α ΑΕΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ ΠΑ ΦΖ MOA ΑΕΙ HEALTH Προσαρτήματα (συμπληρωματικές ασφαλίσεις) ΠΟΑ ΒΑ ΙΦΕΞ Βασική Ασφάλιση

57 1. Γενικά Οι συμπληρωματικές ασφαλίσεις, αποτελούν πάντοτε προσαρτήματα βασικών ασφαλίσεων του ασφαλισμένου. Έχουν σαν στόχο την κάλυψη του εισοδήματος (από ατύχημα ή ασθένεια) και την κάλυψη του ιδίου και των μελών της οικογενείας του στον κλάδο υγείας. Συμπερασματικά μπορούμε ν αναφέρουμε ότι οι συμπληρωματικές ασφαλίσεις καλύπτουν τον Κλάδο Ατυχημάτων και τον Κλάδο Υγείας.

58 2. Έννοιες / Ορισμοί Ατύχημα : Θεωρείται κάθε σωματική βλάβη που οφείλεται σε αιτία βίαιη, εξωτερική, τυχαία, ορατή, αιφνίδια και απόλυτα ανεξάρτητη από τη θέληση του ασφαλισμένου και επέρχεται κατά τη διάρκεια της ισχύος του ασφαλιστηρίου. Η σχετική ενημέρωση της Εταιρείας πρέπει να γίνεται το πολύ μέσα σε 180 ημέρες από την ημέρα του ατυχήματος.

59 2. Έννοιες / Ορισμοί Μόνιμη Ολική Ανικανότητα : Θεωρείται η κατάσταση στην οποία περιέρχεται ο ασφαλισμένος μετά από ασθένεια ή ατύχημα ή και τα δύο, ανεξάρτητα από τη θέληση του και αντικειμενικά διαπιστωμένα, από την οποία κατάσταση έχει χάσει ισόβια, κατά τρόπο ολοσχερή και οριστικό, την ικανότητα να εξασκεί την προηγούμενη εργασία του ή οποιαδήποτε άλλη, ανάλογη με τα προσόντα του και την κοινωνική του θέση.

60 2. Έννοιες / Ορισμοί Ασθένεια : Θεωρείται κάθε νόσος που εκδηλώνεται μετά πάροδο 30 τουλάχιστον ημερών από την ημέρα έκδοσης του ασφαλιστηρίου και που δεν προϋπάρχει της ασφάλισης. Εισόδημα : Θεωρείται αποκλειστικά και μόνο το αντάλλαγμα που παίρνει ο ασφαλισμένος υπό την μορφή μισθού ή ημερομισθίου, είτε με την μορφή κέρδους ή αμοιβής από το βιοποριστικό επάγγελμα που ασκεί, ανεξάρτητα αν είναι εμπορικό ή ελεύθερο.

61 2. Έννοιες / Ορισμοί Νοσηλευτικό Ίδρυμα : Θεωρείται κάθε Νοσοκομείο ή Κλινική που λειτουργεί νόμιμα και διαθέτει πλήρη εξοπλισμό και μόνιμο επιτελείο θεραπόντων ιατρών και διπλωματούχων νοσοκόμων. Αναρρωτήρια, εξωτερικά ιατρεία, αναπαυτήρια, γηροκομεία, ή ιδρύματα για τοξικομανείς, ή αλκοολικούς δεν θεωρούνται νοσηλευτικά ιδρύματα.

62 2. Έννοιες / Ορισμοί Τερματισμός : α) Κατά την αναφερόμενη ημερομηνία λήξης ή κατόπιν λύσης από τα συμβαλλόμενα μέρη με συστημένη επιστολή. β) Σε περίπτωση που δεν πληρώνονται κανονικά τα οφειλόμενα ασφάλιστρα. γ) Με την επέλευση της πλησιέστερης προς τα γενέθλια του 65ου έτους του ασφαλισμένου. δ) Με την επέλευση ατυχήματος που συνεπάγεται θάνατο ή μόνιμη ανικανότητα του ασφαλισμένου. ε) Όταν λήξει το βασικό ασφαλιστήριο Ζωής : ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΡΤΏΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ: 1. Λόγω συμπλήρωσης από τον ή την σύζυγό του 65ου έτους της ηλικίας. 2. Λόγω συμπλήρωσης από τον ή τα άγαμα παιδιά του 18ου έτους της ηλικίας ή παντρευτούν.

63 3. Εξαιρέσεις. ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΌΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ α) Κάθε προϋπάρχουσα της ενάρξεως της ασφαλίσεως ασθένεια ή σωματική βλάβη και επιπλοκές τους, εκτός εάν έχει δηλωθεί στην πρόταση ασφαλίσεως και η εταιρία έχει αποδεχτεί την κάλυψή της. β) Οδοντιατρική θεραπεία και χειρουργική, εκτός εάν είναι απαραίτητη λόγω ατυχήματος που συνέβη ενόσω το προσάρτημα είναι σε ισχύ. γ) Αισθητική και πλαστική χειρουργική, εκτός εάν είναι απαραίτητη λόγω ατυχήματος που συνέβη ενόσω το προσάρτημα είναι σε ισχύ. δ) Θεραπεία διανοητικών ασθενειών και νευρικών, νευροφυτικών και ψυχικών παθήσεων. ε) Ατυχήματα και ασθένειες που οφείλονται άμεσα ή έμμεσα σε ατομική/ πυρηνική ενέργεια.

64 3. Εξαιρέσεις. ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΌΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΑ Στ) Σωματικές βλάβες ή ασθένειες που αυτοπροκαλούνται ή οφείλονται άμεσα ή έμμεσα σε απόπειρα αυτοκτονίας, επίσης γεγονότα που θα συμβούν,οφείλονται ή εξαρτώνται σε χρόνιο αλκοολισμό, επήρεια μέθης,χρήση ή εξάρτηση ναρκωτικών ουσιών. Ζ) Θεραπεία και εξετάσεις που αφορούν το AIDS και κάθε ασθένεια ή κατάσταση που συνδέεται με αυτό. Η) Γενικές εξετάσεις check-up. Θ) Ατυχήματα οφειλόμενα σε συμμετοχή του ασφαλισμένου σε αγώνες ταχύτητας. Διευκρινίζεται ότι η περιστασιακή ενασχόληση σε αυτές τις δραστηριότητες καλύπτονται από τα προσαρτήματα.

65 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ IV. ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΡΘΡΟ 2. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΛΗΠΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ- ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΥ Ο λήπτης της ασφάλισης ή ο ασφαλισμένος υποχρεούται: γ. Να δίνει όλες τις αναγκαίες πληροφορίες που ζητάει η Εταιρεία. δ. Σε περίπτωση νοσηλείας στο εξωτερικό ο ασφαλισμένος οφείλει να μεταφράσει και να επικυρώσει τα αποδεικτικά έγγραφα νοσηλείας του στην ελληνική προξενική αρχή.

66 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΑΜΑ Ανεξάρτητη Μόνιμη Ολική Ανικανότητα από ατύχημα ή ασθένεια 1. Η Εταιρεία καταβάλλει το ασφαλισμένο κεφάλαιο του προσαρτήματος αυτού στον ασφαλισμένο, ευθύς μόλις εξακριβωθεί οριστικά η μόνιμη ολική ανικανότητα του, που προήλθε από ατύχημα ή ασθένεια κατά την διάρκεια ισχύος της ασφάλισης και μέχρι το 65ο έτος της ηλικίας του, στις παρακάτω περιπτώσεις.

67 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΑΜΑ Ανεξάρτητη Μόνιμη Ολική Ανικανότητα από ατύχημα ή ασθένεια Σε περίπτωση που η μόνιμη ολική ανικανότητα επέλθει με ένα από τους παρακάτω τρόπους Α. Ολική απώλεια των δύο χεριών από τον καρπό και πάνω. Β. Ολική απώλεια των δύο ποδιών από την ποδοκνημική και πάνω. Γ. Ταυτόχρονη απώλεια ενός ποδιού και ενός χεριού ως άνω. Δ. Ολική απώλεια της οράσεως και των δύο ματιών. Ε. Ολική παράλυση.. Το κεφάλαιο αποζημίωσης καταβάλλεται εφ άπαξ.

68 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΑΜΑ Ανεξάρτητη Μόνιμη Ολική Ανικανότητα από ατύχημα ή ασθένεια 2. Σε κάθε άλλη περίπτωση ΜΟΑ, η πληρωμή του ασφαλισμένου κεφαλαίου, γίνεται ως εξής : α δόση 30% του ασφαλισμένου κεφαλαίου με την αναγνώριση της ανικανότητας β δόση 30% στην πρώτη επέτειο της αναγνώρισης γ δόση 40% στην δεύτερη επέτειο της αναγνώρισης και εφόσον υφίσταται η ανικανότητα της αναγνώρισης.

69 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΑΜΑ Ανεξάρτητη Μόνιμη Ολική Ανικανότητα από ατύχημα ή ασθένεια ΓΕΝΙΚΑ Σαν συμπληρωματική ασφάλιση που συνδυάζεται με όλα τα τιμολόγια Βασικής Ασφάλισης, πρέπει να υπάρχει ιατρικό ιστορικό του ασφαλιζόμενου, ή ακόμη και ιατρικές εξετάσεις του ασφαλιζόμενου, αν χρειαστεί.

70 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΑΜΑ Ανεξάρτητη Μόνιμη Ολική Ανικανότητα από ατύχημα ή ασθένεια ΓΕΝΙΚΑ Ο ασφαλιζόμενος διασφαλίζει ένα σημαντικό κεφάλαιο το οποίο έχει ελεύθερα προσδιορίσει στο συμβόλαιό του, σε περίπτωση Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας του για εργασία, έτσι ώστε να μπορεί να διατηρήσει το βιοτικό επίπεδο της οικογένειάς του, όταν χάσει την παραγωγική του ικανότητα είτε από ατύχημα είτε από ασθένεια

71 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΑΜΑ Ανεξάρτητη Μόνιμη Ολική Ανικανότητα από ατύχημα ή ασθένεια ΓΕΝΙΚΑ Ειδικά για τους Ιατρούς Χειρουργούς, παρέχεται ειδικό πρόγραμμα Ανεξάρτητης Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας ( ΑΜΑ) που τους εξασφαλίζει σημαντικά ποσά σε περίπτωση ανικανότητας άσκησης της ειδικότητας τους, λόγω απώλειας ενός ή περισσοτέρων δακτύλων.

72 Τα Προσαρτήματα ΑΠΑ Απαλλαγή πληρωμής ασφαλίστρων σε περίπτωση ΜΟΑ από ατύχημα ή ασθένεια. 1. Η Εταιρεία εγγυάται την απαλλαγή του συμβαλλόμενου από την πληρωμή των ασφαλίστρων της Β.Α., σε περίπτωση που εξακριβωθεί οριστικά η ΜΟΑ του ασφαλισμένου, η οποία προήλθε είτε από ατύχημα, είτε από ασθένεια κατά την διάρκεια ισχύος της βασικής ασφάλισης και μέχρι την συμπλήρωση του 60ου έτους της ηλικίας του ασφαλισμένου. Με αυτόν τον τρόπο, ο ασφαλισμένος, συνεχίζει να καλύπτεται., μέχρι την λήξη της.. ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

73 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Τα Προσαρτήματα ΑΠΑ Απαλλαγή πληρωμής ασφαλίστρων σε περίπτωση ΜΟΑ από ατύχημα ή ασθένεια. ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 2. Σαν συμπληρωματική ασφάλιση, μπορεί να συνδυαστεί άριστα με το Προσάρτημα ΑΜΑ. 5% επί των ετησίων καθαρών ασφαλίστρων της Β.Α. Προκειμένου για χειρουργούς : 3% επί των ετήσιων καθαρών ασφαλίστρων της Β.Α., σαν επασφάλιστρο. 3% επί των ετησίων καθαρών ασφαλίστρων των συνταξιο-δοτικών προγραμμάτων.

74 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΠΑ Προσωπικό Ατύχημα Προσαρτάται σε όλες τις βασικές Ασφαλίσεις Ζωής. Το κεφάλαιο του Προσωπικού Ατυχήματος προεπιλέγεται ελεύθερα από τον ασφαλιζόμενο.

75 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΠΑ I. Παρέχει ολοκληρωμένη προστασία από ατύχημα διασφαλίζοντας την οικονομική ανεξαρτησία του ιδίου, της οικογένειας ή άλλων προσφιλών προσώπων, σύμφωνα με τον παρακάτω συνδυασμό παροχών: Α. Θάνατος του ασφαλιζόμενου από ατύχημα (Θ.Α.) : το κεφάλαιο καταβάλλεται στους δικαιούχους. Β. Μόνιμη Ολική Ανικανότητα από ατύχημα (Μ.Ο.Α.Α.):το κεφάλαιο καταβάλλεται στον ίδιο τον ασφαλισμένο.

76 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΠΑ Προσωπικό Ατύχημα Γ. Μόνιμη Μερική Ανικανότητα (Μ.Μ.Α.) : ποσοστό του κεφαλαίου καταβάλλεται στον ίδιο τον ασφαλισμένο, ανάλογα με την βλάβη που έχει υποστεί. Δ. Προσωρινή Ολική Ανικανότητα από ατύχημα (Π.Ο.Α.) : στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν μπορεί να εργαστεί εξαιτίας ατυχήματος καταβάλλεται στον ίδιο μηνιαία παροχή ( 5% του κεφαλαίου του Π.Α.) μέχρι και 24 μήνες κατ ατύχημα.

77 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΠΑ Προσωπικό Ατύχημα Ε. Προσωρινή Μερική Ανικανότητα από ατύχημα (Π.Μ.Α) : Αν ο ασφαλιζόμενος εξαιτίας ατυχήματος βρίσκεται σε μερική αδυναμία να ασκήσει το επάγγελμά του, τότε καταβάλλεται στον ίδιο μηνιαία παροχή ίση με το 2,5 % του κεφαλαίου του Π.Α. και μέχρι 2 ½ μήνες. Στ. Ιατροφαρμακευτικά έξοδα (Ι.Φ.Ε.) : Αν εξαιτίας του ατυχήματος ο ασφαλιζόμενος υποβληθεί σε έξοδα για την θεραπεία του, τότε καταβάλλονται στον ίδιο αυτές οι δαπάνες και μέχρι του ποσού 2% επί του κεφαλαίου του Π.Α για κάθε ατύχημα.

78 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΠΑ Προσωπικό Ατύχημα ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 2. Η ισχύς του προσαρτήματος, διακόπτεται ταυτόχρονα με την λήξη της Β.Α., ή το αργότερο με την συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας του ασφαλισμένου ή με την συμπλήρωση του 70ου έτους για τον θάνατο και την ανικανότητα.

79 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΠΑ Προσωπικό Ατύχημα ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΟΣ Η παροχή της κάλυψης 1,2 διπλασιάζεται όταν ο ασφαλισμένος βρίσκεται : ως επιβάτης δημοσίου μεταφορικού μέσου (εκτός αεροπορικών), μέσα σε ανελκυστήρες, ή σε θέατρα, ξενοδοχεία και δημόσια κτίρια, όπου το ατύχημα συμβεί λόγω πυρκαϊας και ο ασφαλισμένος βρίσκεται εκεί πριν την έναρξη αυτής,

80 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΠΑ Προσωπικό Ατύχημα Το προσάρτημα αυτό, εξασφαλίζει στους δικαιούχους του ασφαλισμένο, με πολύ χαμηλό ασφάλιστρο, ένα σημαντικό κεφάλαιο ( το οποίο έχει προεπιλεγεί ελεύθερα από τον ασφαλιζόμενο) σε περίπτωση θανάτου από ατύχημα. Σε περίπτωση Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας από ατύχημα το κεφάλαιο αυτό καταβάλλεται στον ίδιο τον ασφαλιζόμενο. Σε περίπτωση Μόνιμης Μερικής Ανικανότητας ο ασφαλιζόμενος παίρνει ποσοστό του παραπάνω κεφαλαίου, ανάλογα με τη ζημιά που έχει υποστεί.

81 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΠΑ Προσωπικό Ατύχημα Προσφέρει οικονομική ανεξαρτησία στον ασφαλισμένο ή και στην οικογένειά του σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος που είναι φυσικό να ανατρέπει την οικονομική ισορροπία τους.

82 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΘΑΑ+ΙΦΕ Συμπληρωματική Ασφάλιση Θανάτου - Μόνιμης Ανικανότητας & Ιατροφαρμακευτικών Εξόδων από Ατύχημα

83 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Συμπληρωματική Ασφάλιση Θανάτου - Μόνιμης Ανικανότητας & Ιατροφαρμακευτικών Εξόδων από Ατύχημα Προσαρτάται σε όλες τις Βασικές Ασφαλίσεις Ζωής.

84 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Συμπληρωματική Ασφάλιση Θανάτου - Μόνιμης Ανικανότητας & Ιατροφαρμακευτικών Εξόδων από Ατύχημα Το προσάρτημα αυτό δίνει στον δικαιούχο με πολύ χαμηλό ασφάλιστρο, ένα σημαντικό κεφάλαιο(το οποίο έχει προεπιλεγεί ελεύθερα από τον ασφαλισμένο) σε περίπτωση θανάτου από ατύχημα. Σε περίπτωση Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας από Ατύχημα το κεφάλαιο αυτό καταβάλλεται στον ίδιο τον ασφαλισμένο. Σε περίπτωση Μόνιμης Μερικής Ανικανότητας ο ασφαλισμένος παίρνει ποσοστό του παραπάνω κεφαλαίου, ανάλογα με την ζημιά που έχει υποστεί.

85 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Συμπληρωματική Ασφάλιση Θανάτου - Μόνιμης Ανικανότητας & Ιατροφαρμακευτικών Εξόδων από Ατύχημα Προσφέρει οικονομική ανεξαρτησία στον ασφαλισμένο/η και στην οικογένειά του σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος που είναι φυσικό να ανατρέπει την οικονομική ανεξαρτησία της.

86 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Συμπληρωματική Ασφάλιση Θανάτου - Μόνιμης Ανικανότητας & Ιατροφαρμακευτικών Εξόδων από Ατύχημα Προσφέρει επίσης και την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών εξόδων από ατύχημα, όπου για κάθε 3000 ευρώ κεφαλαίου αυτής της κάλυψης ο ασφαλισμένος καλύπτεται για 150 ευρώ Ι.Φ.Ε. κατά περίπτωση.

87 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΠΟΑ Πρόσκαιρη Ολική Ανικανότητα ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1. Η κάλυψη Π.Ο.Α. είναι η γνωστή κάλυψη του πλήρους Προσωπικού Ατυχήματος και παρέχεται κάτω από τους περιορισμούς του παρόντος και των όρων του σχετικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Τα ασφάλιστρα της ΠΟΑ ανά 300 ευρώ εισοδήματος, ορίζονται ανά κατηγορία επαγγέλματος και σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.

88 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΠΟΑ Πρόσκαιρη Ολική Ανικανότητα ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Προσαρτάται σε όλες τις Βασικές Ασφαλίσεις Ζωής Εξασφαλίζει στον ασφαλισμένο ένα σταθερό μηνιαίο ποσό ( κεφάλαιο ), σε περίπτωση Προσωρινής Ολικής Ανικανότητας για εργασία από ατύχημα, αντισταθμίζοντας έτσι την απώλεια εισοδήματός του.

89 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΠΟΑ Πρόσκαιρη Ολική Ανικανότητα ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Η καταβολή του σταθερού μηνιαίου ποσού μπορεί να αρχίσει σύμφωνα με την επιλογή του ασφαλιζόμενου, την 9η, την 16η ή την 31η ημέρα από την διαπίστωση της Προσωρινής Ολικής Ανικανότητάς του και εφόσον αυτή διαρκεί.

90 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΑΕΙ Απώλεια Εισοδήματος από Ασθένεια Το προσάρτημα αυτό καλύπτει την πρόσκαιρη ανικανότητα του ασφαλισμένου, την οφειλόμενη μόνο σε ασθένεια που θα εκδηλωθεί για πρώτη φορά μετά την έκδοση του παρόντος παραρτήματος. Στην περίπτωση αυτή η Εταιρεία υποχρεούται να καταβάλλει τη συμφωνηθείσα μηνιαία παροχή που θα αρχίζει από την 8 η ή 15 η ή 22 η ή 31 η ημέρα της ανικανότητας και για χρονική περίοδο μέχρι 12 μήνες, αν ο ασφαλισμένος βρίσκεται από ασθένεια στο σπίτι του.

91 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΑΕΙ Απώλεια Εισοδήματος από Ασθένεια ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Σε περίπτωση Νοσηλείας σε Νοσηλευτικό Ίδρυμα Δημόσιο ή Κλινική από ασθένεια, τουλάχιστον για (3) διανυκτερεύσεις, η υποχρέωση για καταβολή αρχίζει από την πρώτη ημέρα.

92 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΑΕΙ Απώλεια Εισοδήματος από Ασθένεια ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Συνδυάζεται με όλα τα τιμολόγια της βασικής ασφάλισης. Η ισχύς του προσαρτήματος αυτού διακόπτεται ταυτόχρονα με τη λήξη της βασικής ασφάλισης ζωής ή το αργότερο με τη συμπλήρωση του 65 ου έτους της ηλικίας του ασφαλισμένου ή της ηλικίας συνταξιοδότησης του, όποια από τις δύο ηλικίες προηγείται.

93 Το Προσάρτημα ΑΕΙ Απώλεια Εισοδήματος από Ασθένεια ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ Εξαιρούνται οι περιπτώσεις ανικανότητας που προέρχονται από: ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ α) Προϋπάρχουσες ασθένειες ή επιπλοκές τους. β) Εγκυμοσύνη, τοκετό (φυσιολογικό ή μη ), αποβολή απόξεση.

94 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΑΕΙ Απώλεια Εισοδήματος από Ασθένεια ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ γ) Οποιαδήποτε ανικανότητα που προκαλείται ή οφείλεται σε οποιαδήποτε μορφή, σωματικό ελάττωμα ή βακτηριολογική μόλυνση, εφόσον δεν οφείλεται σε ασθένεια.

95 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΦΖ ΚΑΛΥΨΗ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΖΩΗΣ» Η Εταιρεία καταβάλλει το ασφαλισμένο κεφάλαιο του προσαρτήματος αυτού στον ασφαλισμένο, σύμφωνα με τον παρακάτω τρόπο, ευθύς μόλις λάβει τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν ότι ο ασφαλισμένος έχει προσβληθεί από μία εκ των παρακάτω σοβαρών ασθενειών κατά τη διάρκεια ισχύος της ασφάλισης και μέχρι του 65 ου έτους της ηλικίας του. (α) ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ (ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ) (β) ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ (γ) ΚΑΡΚΙΝΟΣ (δ) ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑΣ ΑΡΤΗΡΙΑΣ (BY PASS) (ε) ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ

96 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΦΖ ΚΑΛΥΨΗ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΖΩΗΣ» (στ) ΠΑΡΑΛΥΣΗ / ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΑ (ζ) ΑΠΩΛΕΙΑ ΟΡΑΣΗΣ (η) ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΚΡΟΥ Αυτό το ποσό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον ασφαλισμένο για διάφορους λόγους, π.χ. αεροπορικά εισιτήρια για εξωτερικό, έξοδα συνοδών, έξοδα μεταφραστών, αντιμετώπιση πρόσθετων εξόδων οικογένειας κ.λ.π. δεν χρειάζονται αποδείξεις Κ.Φ.Σ. για την καταβολή των ποσών, παρά μόνο η διαπίστωση της ασθένειας.

97 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΦΖ ΚΑΛΥΨΗ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΖΩΗΣ» ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Η πληρωμή του ασφαλισμένου κεφαλαίου στον ασφαλισμένο γίνεται ως εξής: (α) 50% του κεφαλαίου την 15 η ημέρα επιβίωσης του από την ημερομηνία διαπίστωσης της ασθένειάς του. (β) το υπόλοιπο 50% του κεφαλαίου την 60η ημέρα επιβίωσης του από την ημερομηνία διαπίστωσης της ασθένειας του.

98 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΦΖ ΚΑΛΥΨΗ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΖΩΗΣ» ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (α) Ο ασφαλισμένος να ευρίσκεται στη ζωή κατά τις ημερομηνίες της καταβολής. (β) Η ασθένεια εκδηλώθηκε για πρώτη φορά τουλάχιστον τρεις (3) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της συμπληρωματικής κάλυψης ή της επαναφοράς της σε ισχύ. (γ) Ο ασφαλισμένος ειδοποίησε γραπτώς την εταιρεία μέσα σε διάστημα δεκαπέντε (15) ημερών από την ημερομηνία της αρχικής διάγνωσης της πάθησης.

99 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΦΖ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Η ημερομηνία διαπίστωσης της σοβαρής ασθένειας για την περίπτωση της ΕΓΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑΣ (BY PASS) είναι η ημερομηνία της σχετικής εγχείρησης, για την περίπτωση της ΝΕΦΡΙΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ είναι η ημερομηνία που αρχίζει η τακτική αιμοκάθαρση των νεφρών ή γίνεται η μεταμόσχευση του νεφρού, για δε όλες τις άλλες περιπτώσεις είναι η ημερομηνία της διάγνωσης της ασθένειας. Το ασφαλισμένο κεφάλαιο του προσαρτήματος αυτού μπορεί να είναι υποπολλαπλάσιο, ίσο ή το διπλάσιο του ασφαλισμένου κεφαλαίου της βασικής ασφαλίσεως ζωής με ανώτατο όριο το ποσό των δρχ ευρώ.

100 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΦΖ ΚΑΛΥΨΗ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΖΩΗΣ» ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ (α) Τα παραπάνω ασφάλιστρα δεν είναι σταθερά για όλη τη διάρκεια της ασφάλισης. Όπως ο ασφαλισμένος μεταβαίνει από τη μία ομάδα ηλικιών στην επόμενη, το ασφάλιστρο που καταβάλλεται αναπροσαρμόζεται σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα ασφαλίστρων. (β) Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα αναπροσαρμογής του παραπάνω πίνακα ασφαλίστρων, σε μεταγενέστερη επέτειο της συμπληρωματικής κάλυψης.

101 ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΛ.ΖΩΗΣ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΠΟΑ.Α Πρόσκαιρη Ολική Ανικανότητα από ατύχημα ή ασθένεια. Αντικείμενο της συμπληρωματικής αυτής ασφαλίσεως είναι η πρόσκαιρη ολική ανικανότητα του ασφαλισμένου προς εργασία και εφόσον οφείλεται αποκλειστικά σε ατύχημα ή ασθένεια και εκδηλώθηκε το πολύ σε δέκα ημέρες από το ατύχημα ή την ασθένεια. ΚΑΛΥΨΗ : Καλύπτονται τα ατυχήματα που θα συμβούν 15 ημέρες μετά την έναρξη του προσαρτήματος και ασθένειες που θα εμφανισθούν για πρώτη φορά μετά 30 ημέρες από την έναρξη του προσαρτήματος.

102 ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ Ευρεία Νοσοκομειακή Περίθαλψη

103 ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΕΥΝΠ Ευρεία Νοσοκομειακή Περίθαλψη από Ατύχημα ή Ασθένεια ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Εάν λόγω σωματικής βλάβης ή ασθένειας που καλύπτεται με το προσάρτημα αυτό, ο ασφαλισμένος (ή τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας του) εισαχθεί σε Νοσηλευτικό Ίδρυμα για νοσηλεία ως εσωτερικός ασθενής, η Εταιρεία θα καταβάλλει αποζημίωση ίση με το σύνολο των αναγνωρισμένων δαπανών, μείον το εκπιπτόμενο ποσό και μέχρι του ποσού που προβλέπεται από την αντίστοιχη κατηγορία που επιλέγει ο ασφαλισμένος.

104 ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΕΥΝΠ Ευρεία Νοσοκομειακή Περίθαλψη από Ατύχημα ή Ασθένεια Εάν το καλυπτόμενο πρόσωπο εισπράξει για την ίδια νοσηλεία αποζημίωση από οποιοδήποτε ταμείο τότε δεν ισχύει το εκπιπτόμενο ποσό και καταβάλλεται η διαφορά από την αποζημίωση που εισέπραξε, από την άλλη πηγή και του ποσού που δαπάνησε. Οι καλύψεις του προσαρτήματος αυτού αναφέρονται στο ΑΡΘΡΟ 1 των ΓΕΝΙΚΩΝ ΟΡΩΝ του. Η σε κάθε περίπτωση οφειλομένη από την εταιρία αποζημίωση, καταβάλλεται εφόσον τα πραγματοποιηθέντα έξοδα υπάρχουν σε επίσημες αποδείξεις του Κ.Φ.Σ.

105 ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΕΥΝΠ Ευρεία Νοσοκομειακή Περίθαλψη από Ατύχημα ή Ασθένεια ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δύο ή περισσότερες νοσηλείες αν δεν απέχουν μεταξύ τους περισσότερο από 90 ημέρες και οφείλονται στην αυτή αιτία ή συναφείς επιπλοκές, θεωρούνται σαν μία νοσηλεία. Τα μέλη της οικογένειας μπορούν να καλύπτονται με το ίδιο ή κατώτερο σχέδιο από αυτό που καλύπτεται ο ασφαλισμένος. Η ισχύς του προσαρτήματος διακόπτεται ταυτόχρονα με τη λήξη της βασικής ασφάλισης.

106 ΚΛ.ΖΩΗΣ - ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ VI. ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Το Προσάρτημα ΕΥΝΠ Ευρεία Νοσοκομειακή Περίθαλψη από Ατύχημα ή Ασθένεια Προϋποθέσεις παράτασης πέρα του 65 ου έτους : α. Ισχύς ασφάλισης ζωής. β. Ισχύς της συμπληρωματικής αυτής ασφάλισης για 10 τουλάχιστον χρόνια πριν την 65 επέτειο της γεννήσεως του ασφαλισμένου. γ. Επασφάλιστρο 30% για τα πρώτα 5 χρόνια και 50% για τα επόμενα (επί του αρχικού ασφαλίστρου). δ. Έγκριση από τμήμα αποδοχής της εταιρείας. Καλύπτονται μικροεπεμβάσεις εντός νοσηλευτικού ιδρύματος, που δεν χρήζουν νοσηλείας, μέχρι 150 ΕΥΡΩ ετησίως.

Ασφάλιστρο είναι το χρηματικό ποσό που δίνει κάθε χρόνο ο ασφαλισμένος, για να εξασφαλίσει την κάλυψη που του παρέχει το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του.

Ασφάλιστρο είναι το χρηματικό ποσό που δίνει κάθε χρόνο ο ασφαλισμένος, για να εξασφαλίσει την κάλυψη που του παρέχει το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του. Ασφάλιστρο Ασφάλιστρο είναι το χρηματικό ποσό που δίνει κάθε χρόνο ο ασφαλισμένος, για να εξασφαλίσει την κάλυψη που του παρέχει το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του. Το ποσό αυτό μπορεί να καταβάλλεται από τον

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ & ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ & ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ Παροχή Σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισμένου από οποιαδήποτε αιτία, οι δικαιούχοι δικαιούνται να εισπράξουν το ποσό που ορίζεται από το Συμβόλαιο για την κάλυψη αυτή (28 μηνιαίους μισθούς).

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες για υποβολή προσφοράς

Πληροφορίες για υποβολή προσφοράς Οµαδικές Ασφαλίσεις Πληροφορίες για υποβολή προσφοράς Α. Βασικά στοιχεία υποψηφίου πελάτη: Επωνυµία (επιχείρησης / συλλόγου / ένωσης κ.λ.π) ραστηριότητα επιχείρησης Ονοµατεπώνυµο & θέση αρµοδίου ιεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

Alpha Απαλλαγής Πληρωμής Ασφαλίστρου (Α.Π.Α.) Αποζημίωση για απώλεια ζωής από ατύχημα (Θ.Α.)

Alpha Απαλλαγής Πληρωμής Ασφαλίστρου (Α.Π.Α.) Αποζημίωση για απώλεια ζωής από ατύχημα (Θ.Α.) ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ Alpha Απαλλαγής Πληρωμής Ασφαλίστρου (Α.Π.Α.) Σε άτομα μέχρι την ηλικία των 64 ετών που αγοράζουν ασφαλιστικό σχέδιο ζωής. Κάλυψη σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας

Διαβάστε περισσότερα

αναφέρεται στη Σελίδα Ειδικών Στοιχείων του Ασφαλιστηρίου ή σε σχετική Πρόσθετη Πράξη.

αναφέρεται στη Σελίδα Ειδικών Στοιχείων του Ασφαλιστηρίου ή σε σχετική Πρόσθετη Πράξη. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ 1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ To Συμπληρωματικό αυτό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Βασικού Ασφαλιστηρίου στο οποίο είναι προσαρτημένο. Ισχύει

Διαβάστε περισσότερα

Παροχή Προστασίας Ασφαλίστρου

Παροχή Προστασίας Ασφαλίστρου ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Α ΣΦΑΛΙΣΤΡΟΥ 1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ Αυτό το Συμπληρωματικό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Βασικού Ασφαλιστηρίου, στο οποίο είναι προσαρτημένο και ισχύει μόνο στην

Διαβάστε περισσότερα

Μόνιμη Ολική Ανικανότητα. Αυτό το Συμπληρωματικό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Βασικού Ασφαλιστηρίου στο οποίο

Μόνιμη Ολική Ανικανότητα. Αυτό το Συμπληρωματικό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Βασικού Ασφαλιστηρίου στο οποίο ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ 1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ Αυτό το Συμπληρωματικό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Βασικού Ασφαλιστηρίου, στο οποίο είναι προσαρτημένο και ισχύει μόνο στην περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ Ρ23

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ Ρ23 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ Ρ23 ΑΡΘΡΟ 1ο : ΟΡΙΣΜΟΙ «ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ»:Το κεφάλαιο επιβίωσης και το κεφάλαιο θανάτου όπου: α. «Κεφάλαιο επιβίωσης» είναι το ποσό της μηνιαίας σύνταξης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛ. ΥΓΕΙΑΣ, ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΕΑ ΕΕΚΕ-ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ

ΚΛ. ΥΓΕΙΑΣ, ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΕΑ ΕΕΚΕ-ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΛ. ΥΓΕΙΑΣ, ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΕΑ ΕΕΚΕ-ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ Συνοπτική περιγραφή των καλύψεων του ΤΕΑ ΕΕΚΕ και του Ομαδικού Ασφαλιστηρίου. ΕΙΔΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ TEA-EEKE μέχρι 70 ετών ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΣΦ. Τα ημερήσια έξοδα για

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 24 Απριλίου 2019 «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»

Αθήνα, 24 Απριλίου 2019 «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΡΑΞΗ YΠ AΡΙΘ. 40803 ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΥΠ ΑΡΙΘ. 2002984 ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ : «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» (Α.Φ.Μ. 0999626549) Σύμφωνα με την από 03/04/2019

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενος για Ασφάλιση : ΣΤΡΑΪΤΟΥΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Ημερομηνία Γέννησης : 7/12/1979 Ηλικία : 33

Προτεινόμενος για Ασφάλιση : ΣΤΡΑΪΤΟΥΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Ημερομηνία Γέννησης : 7/12/1979 Ηλικία : 33 Κεντρικά Γραφεία: Λεωφ. Κηφισίας 119, 151 24, Μαρούσι, Αθήνα Τηλ: 210 87.87.000 e-mail: contact@metlifealico.gr www.metlifealico.gr Σπύρος Γεωργιάδης Ασφαλιστικός Σύμβουλος Γραφείο Πωλήσεων DSF 581 Δ.:

Διαβάστε περισσότερα

Απαλλαγή Πληρωμής Ασφαλίστρων λόγω Ανικανότητας

Απαλλαγή Πληρωμής Ασφαλίστρων λόγω Ανικανότητας ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ 1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ To Συμπληρωματικό αυτό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Βασικού Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου Σύνθετης Προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

Ομαδικές Ασφαλίσεις και σύγχρονη επιχείρηση

Ομαδικές Ασφαλίσεις και σύγχρονη επιχείρηση Ομαδικές Ασφαλίσεις και σύγχρονη επιχείρηση Παρουσίαση στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας 17/9/2018 Ηρακλής Δασκαλόπουλος Ομαδικές Ασφαλίσεις Ασφάλιση ομάδας ατόμων με ένα Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο Τα μέλη της ομάδας

Διαβάστε περισσότερα

MEDIcash: Η Φιλοσοφία του προγράμματος

MEDIcash: Η Φιλοσοφία του προγράμματος MEDIcash: Η Φιλοσοφία του προγράμματος 1. Προσφέρει οικονομική ενίσχυση έναντι του υψηλού κόστους νοσηλείας, σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος χρειαστεί να νοσηλευτεί ή να χειρουργηθεί 2. Αποτελεί συμπληρωματική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΛΑΤΗ Ονοματεπώνυμο Ασφαλιζόμενου: d ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ Ασφαλιστικό Γραφείο: Ονοματεπώνυμο Συνεργάτη: Τηλέφωνο Επικοινωνίας: Email: Ημερομηνία Έκδοσης: 20/01/2014 1 ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΨΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα «ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΩ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ» - Δημιουργία Εγγυημένου Κεφαλαίου Εφάπαξ Ασφαλίστρου (κωδ )

Πρόγραμμα «ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΩ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ» - Δημιουργία Εγγυημένου Κεφαλαίου Εφάπαξ Ασφαλίστρου (κωδ ) Πρόγραμμα «ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΩ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ» - Δημιουργία Εγγυημένου Κεφαλαίου Εφάπαξ Ασφαλίστρου (κωδ. 10442) Η Εταιρία αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλλει στον Ασφαλισμένο, εάν αυτός βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Ισοβιας συνταξης εφαπαξ ασφαλιστρου (κωδ ) Πρόγραμμα Easy Plan άμεση σύνταξη

Πρόγραμμα Ισοβιας συνταξης εφαπαξ ασφαλιστρου (κωδ ) Πρόγραμμα Easy Plan άμεση σύνταξη Πρόγραμμα Ισοβιας συνταξης εφαπαξ ασφαλιστρου (κωδ. 10547) Πρόγραμμα Easy Plan άμεση σύνταξη Πρόγραμμα εφάπαξ ασφαλίστρου με παροχή Ισόβιας Συνταξιοδότησης και με εγγυημένη 10ετή περίοδο συνταξιοδότησης.

Διαβάστε περισσότερα

Premium Νοσοκομειακό Α'-100% Economy (κωδ )

Premium Νοσοκομειακό Α'-100% Economy (κωδ ) Premium Νοσοκομειακό Α'-100% Economy (κωδ. 30228) Η εταιρία καλύπτει τα αναγνωρισμένα έξοδα Νοσοκομειακής Περίθαλψης, σε συμβεβλημένα ή μη συμβεβλημένα νοσοκομεία στην Ελλάδα 100%, στο εξωτερικό 80% και

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλιση Νοσοκομειακής Περίθαλψης από Ασθένεια ή Ατύχημα

Ασφάλιση Νοσοκομειακής Περίθαλψης από Ασθένεια ή Ατύχημα ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Ή ΑΤΥΧΗΜΑ 1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ Το Συμπληρωματικό αυτό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Ασφαλιστηρίου στο οποίο προσαρτάται και ισχύει

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί Όροι Ασφαλιστηρίου

Γενικοί Όροι Ασφαλιστηρίου ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ Η πλήρης Σύμβαση Ασφάλισης με την MetLife Α.Ε.Α.Ζ. αποτελείται από: Τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους του Ασφαλιστηρίου, Τη Σελίδα Ειδικών Στοιχείων,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΖΩΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΖΩΗΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΖΩΗΣ ΆΡΘΡΟ 1o: ΟΡΙΣΜΟΙ Στο κείμενο του Ασφαλιστηρίου και στα συνημμένα σ αυτό έγγραφα ονομάζονται: «ΕΤΑΙΡΙΑ» (Ασφαλιστής) : η Ανώνυμη Ελληνική Εταιρία Γενικών Ασφαλειών «Η ΕΘΝΙΚΗ»,

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιαία Αποζημίωση λόγω Ανικανότητας

Μηνιαία Αποζημίωση λόγω Ανικανότητας ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ 1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ Tο Συμπληρωματικό αυτό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Βασικού Ασφαλιστηρίου στο οποίο είναι προσαρτημένο και ισχύει μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί Όροι Ασφαλιστηρίου

Γενικοί Όροι Ασφαλιστηρίου ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ Η πλήρης Σύμβαση Ασφάλισης με την MetLife Α.Ε.Α.Ζ. αποτελείται από: Τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους του Ασφαλιστηρίου, Τη Σελίδα Ειδικών Στοιχείων,

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί Όροι Ασφαλιστηρίου

Γενικοί Όροι Ασφαλιστηρίου ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ Η πλήρης Σύμβαση Ασφάλισης με την MetLife Α.Ε.Α.Ζ. αποτελείται από: Τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους του Ασφαλιστηρίου, Τη Σελίδα Ειδικών Στοιχείων,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΕΥΡΕΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Ή ΑΤΥΧΗΜΑ Ή ΤΟΚΕΤΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΕΥΡΕΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Ή ΑΤΥΧΗΜΑ Ή ΤΟΚΕΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΕΥΡΕΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Ή ΑΤΥΧΗΜΑ Ή ΤΟΚΕΤΟ Ποιοι καλύπτονται Α. Όλοι οι υπάλληλοι της Τράπεζας από την πρώτη ημέρα που αναλαμβάνουν εργασία,

Διαβάστε περισσότερα

Για Εκπαιδευτική Χρήση. Απρίλιος 2006

Για Εκπαιδευτική Χρήση. Απρίλιος 2006 ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ή ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Θ! ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΖΩΗΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Μ αυτό το Παράρτημα, που αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

PENSION MASTER PLAN ΣΥΝΤΑΞΗ MΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ

PENSION MASTER PLAN ΣΥΝΤΑΞΗ MΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΒΑΣΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ PENSION MASTER PLAN ΣΥΝΤΑΞΗ MΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ Το παρόν Ασφαλιστήριο συνάπτεται σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία και όλα τα παρακάτω αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του: οι Γενικοί

Διαβάστε περισσότερα

Νοσοκομειακό Χειρουργικό Ολοκληρωμένο Φύλακας Άγγελος

Νοσοκομειακό Χειρουργικό Ολοκληρωμένο Φύλακας Άγγελος Νοσοκομειακό Χειρουργικό Ολοκληρωμένο Φύλακας Άγγελος MEDIcash: Η Φιλοσοφία του προγράμματος 1. Προσφέρει οικονομική ενίσχυση έναντι του υψηλού κόστους νοσηλείας, σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος χρειαστεί

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΗΣ (οικογενειακή προστασία)

ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΗΣ (οικογενειακή προστασία) ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΗΣ (οικογενειακή προστασία) Σε περίπτωση απώλειας ζωής του ασφαλισμένου από φυσιολογικά αίτια ή ατύχημα καταβάλλεται στους δικαιούχους το ποσό των: 10.000 (έως 40 ετών), 5.000 (41-50 ετών) και

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ ΆΡΘΡΟ 1ο: ΕΞΑΓΟΡΑ Το ασφαλιστήριο μπορεί να εξαγορασθεί : α. όταν πρόκειται για συμβόλαια διάρκειας πληρωμής ασφαλίστρων μέχρι και δέκα (10) χρόνων, μετά την πληρωμή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ MEGA BROKERS S.A. A. Παροχές Ασφαλιζόµενα Ποσά ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ 100,00.-

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ MEGA BROKERS S.A. A. Παροχές Ασφαλιζόµενα Ποσά ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ 100,00.- ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ MEGA BROKERS S.A. A. Παροχές Ασφαλιζόµενα Ποσά ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΕΥΡΩ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ 100,00.- Η κάλυψη του Άρθρου 2 του Προσαρτήµατος (Επέκταση

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρία: Η ανώνυμη ασφαλιστική εταιρία «METLIFE Α.Ε.Α.Ζ.», που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής (Λεωφ. Κηφισίας αρ. 119).

Εταιρία: Η ανώνυμη ασφαλιστική εταιρία «METLIFE Α.Ε.Α.Ζ.», που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής (Λεωφ. Κηφισίας αρ. 119). ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Η MetLife, που στο εξής θα καλείται η Εταιρία, ασφαλίζει με αυτό το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο, που στο εξής θα καλείται Ασφαλιστήριο, τον κυρίως Ασφαλισμένο που

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενος για Ασφάλιση : ΣΤΡΑΪΤΟΥΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Ημερομηνία Γέννησης : 7/12/1979 Ηλικία : 33

Προτεινόμενος για Ασφάλιση : ΣΤΡΑΪΤΟΥΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Ημερομηνία Γέννησης : 7/12/1979 Ηλικία : 33 Κεντρικά Γραφεία: Λεωφ. Κηφισίας 119, 151 24, Μαρούσι, Αθήνα Τηλ: 210 87.87.000 e-mail: contact@metlifealico.gr www.metlifealico.gr Σπύρος Γεωργιάδης Ασφαλιστικός Σύμβουλος Γραφείο Πωλήσεων DSF 581 Δ.:

Διαβάστε περισσότερα

Personal Freedom. Άμεση και Ουσιαστική κάλυψη για κάθε απρόοπτο. Επιλογή διαφορετικών προγραμμάτων ασφάλισης

Personal Freedom. Άμεση και Ουσιαστική κάλυψη για κάθε απρόοπτο. Επιλογή διαφορετικών προγραμμάτων ασφάλισης Personal Freedom Άμεση και Ουσιαστική κάλυψη για κάθε απρόοπτο Επιλογή διαφορετικών προγραμμάτων ασφάλισης Εξασφάλιση σταθερού και εγγυημένου μηνιαίου οικογενειακού εισοδήματος 2 Personal Freedom Προστασία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ KAI ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΥ 4.1 Κατά τη σύναψη της ασφάλισης 4.2 Κατά τη διάρκεια της ασφάλισης

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ KAI ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟΥ 4.1 Κατά τη σύναψη της ασφάλισης 4.2 Κατά τη διάρκεια της ασφάλισης ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 1 ΑΡΘΡΟ 2 ΑΡΘΡΟ 3 ΑΡΘΡΟ 4 ΑΡΘΡΟ 5 ΑΡΘΡΟ 6 ΑΡΘΡΟ 7 ΑΡΘΡΟ 8 ΑΡΘΡΟ 9 ΑΡΘΡΟ 10 ΟΡΙΣΜΟΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ 2.1 Δικαιώματα συμβαλλόμενου 2.2 Αλλαγή συμβαλλόμενου 2.3 Υποκατάστατος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΓΜΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ FX LINK 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

ΔΕΙΓΜΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ FX LINK 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ FX LINK 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ Η πλήρης Σύμβαση Ασφάλισης με την MetLife Alico A.E.A.Z. αποτελείται από: Τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους του Ασφαλιστηρίου, Τη Σελίδα Ειδικών

Διαβάστε περισσότερα

MetLife Οδηγούμε με σιγουριά στον δρόμο της ανάπτυξης

MetLife Οδηγούμε με σιγουριά στον δρόμο της ανάπτυξης MetLife Οδηγούμε με σιγουριά στον δρόμο της ανάπτυξης Γιατί να κάνω Αποταμιευτικό / Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα Αύξηση Ορίων Συνταξιοδότησης Μείωση Βασικών Συντάξεων Μείωση Επικουρικών Συντάξεων Αξιοπρεπείς

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕΛΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ 20/7/2017 GROUPAMA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Με σημαντική παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και πάνω από 85 χρόνια, με όνομα αναγνωρισμένο

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Ασφάλισης Υγείας

Μελέτη Ασφάλισης Υγείας Μελέτη Ασφάλισης Υγείας Στοιχεία Συνεργάτη Ονοματεπώνυμο: Ε.ΜΑΜΑΝΙΔΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε Κωδικός: 12039 Στοιχεία Πελάτη Ονοματεπώνυμο: ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΕΛΛΑΣ Πελάτης: Ηλικία: Φύλο: ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΕΛΛΑΣ 60 Άνδρας Generali Medical

Διαβάστε περισσότερα

Για τις αποζημιώσεις των συμβάντων που προκύπτουν έως την 31.12.2013 ισχύει το παλαιό καθεστώς.

Για τις αποζημιώσεις των συμβάντων που προκύπτουν έως την 31.12.2013 ισχύει το παλαιό καθεστώς. ALPHA BANK ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Αθήναι, 19 Δεκεμβρίου 2013 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 264 ΘΕΜΑ: ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση. Ομαδικό Συμβόλαιο πελατών

Παρουσίαση. Ομαδικό Συμβόλαιο πελατών Παρουσίαση Ομαδικό Συμβόλαιο πελατών ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΕΛΑΤΩΝ Ομαδικό Πελατών ΙNTERAMERICAN & INFOTRUST 3 εναλλακτικά σχέδια Υγείας ετησίως ανανεούμενα Σχέδιο 3 Σχέδιο 2 Σχέδιο 1 ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΕΛΑΤΩΝ - ΣΧΕΔΙΟ 1 Νοσοκομειακή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΟ 1 - Τι είναι το Ασφαλιστήριο συμβόλαιο; 1

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΟ 1 - Τι είναι το Ασφαλιστήριο συμβόλαιο; 1 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ {Εδώ περιγράφονται όλα όσα ισχύουν και πρέπει να έχετε υπόψη σας για την ισχύ του Ασφαλιστηρίου σας. Οι όροι αυτοί εφαρμόζονται μαζί με τους Ειδικούς Όρους των καλύψεων του Ασφαλιστηρίου σας}

Διαβάστε περισσότερα

Βασική Ασφάλιση 38,61 Νοσοκομειακή Περίθαλψη Απόλυτη Προστασία 1.662,25

Βασική Ασφάλιση 38,61 Νοσοκομειακή Περίθαλψη Απόλυτη Προστασία 1.662,25 ΚΑΛΥΨΗ ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ Βασική Ασφάλιση 38,61 Νοσοκομειακή Περίθαλψη Απόλυτη Προστασία 1.662,25 Εγγ. Εισφορά 0,29 Ετήσιο Κόστος 1.701,15 Μηνιαία 147,43 Πρώτη όση 154,77 Στα παραπάνω ασφάλιστρα συμπεριλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΡΑΞΗ 23912/2012 00009256 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.

ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΡΑΞΗ 23912/2012 00009256 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. Ελλάδος Κεντρικά Γραφεία Διεύθυνση Ομαδικών Ασφαλίσεων No Αρ. Συμβολαίου Συμβαλλόμενος ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΡΑΞΗ 23912/2012 00009256 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. Allianz (fij) Μ'αυτή την Πρόσθετη Πράξη, η

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί Όροι Ασφαλιστηρίου

Γενικοί Όροι Ασφαλιστηρίου ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ Η πλήρης Σύμβαση Ασφάλισης με την MetLife Α.Ε.Α.Ζ. αποτελείται από: Τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους του Ασφαλιστηρίου, Τη Σελίδα Ειδικών Στοιχείων,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΛΑΤΗ Ονοματεπώνυμο Ασφαλιζόμενου: ΠΕΛΑΤΙΔΟΥdΑΓΑΠΗΤΗ Ονοματεπώνυμο Αντισυμβαλλομένου: ΠΕΛΑΤΟΠΟΥΛΟΣdΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ Ασφαλιστικό Γραφείο: Ονοματεπώνυμο Συνεργάτη: Τηλέφωνο Επικοινωνίας:

Διαβάστε περισσότερα

Αντισυμβαλλόμενος : ΤΑΠΕΙΝΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ Hμ.Γέννησης : 22/ 4/1976 Ηλικία : 35 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΖΩΗΣ

Αντισυμβαλλόμενος : ΤΑΠΕΙΝΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ Hμ.Γέννησης : 22/ 4/1976 Ηλικία : 35 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΖΩΗΣ American Life Insurance Company Κεντρικά Γραφεία: Λεωφ. Κηφισίας 119, 151 24 Μαρούσι, Αθήνα Τηλ: 210 87.87.000 e-mail: contact@metlifealico.gr www.metlifealico.gr Η American Life Insurance Company είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MEGACARE 150

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MEGACARE 150 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MEGACARE 150 (κωδικός παροχής 481) Με το πρόγραμμα MEGACARE 150 καλύπτονται τα έξοδα για την ιατρική θεραπεία ή την χειρουργική επέμβαση σε νοσηλευτικό ίδρυμα από ατύχημα ή ασθένεια,

Διαβάστε περισσότερα

Συμπληρωματικές Παροχές

Συμπληρωματικές Παροχές Συμπληρωματικές Παροχές 27 Απαλλαγή Πληρωμής Ασφαλίστρου Λόγω Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας του Ασφαλισμένου από Ατύχημα ή Ασθένεια Άρθρο 1 Ορισμοί Ασθένεια Ατύχημα Μόνιμη Ολική Ανικανότητα Κάθε βλάβη της

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Ασφάλισης Υγείας

Μελέτη Ασφάλισης Υγείας Μελέτη Ασφάλισης Υγείας Στοιχεία Συνεργάτη Ονοματεπώνυμο: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΑΓΙΑΝΟΥ Κωδικός: 03332 Στοιχεία Πελάτη Ονοματεπώνυμο: ΡΟΔΑΝΘΗ ΓΑΤΣΟΥ Πελάτης: Ηλικία: Φύλο: ΡΟΔΑΝΘΗ ΓΑΤΣΟΥ 53 Γυναίκα Generali Medical

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλιση Προσωπικών Ατυχημάτων

Ασφάλιση Προσωπικών Ατυχημάτων ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ 1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ Το Συμπληρωματικό αυτό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Ασφαλιστηρίου στο οποίο προσαρτάται και ισχύει μόνο αν ο αριθμός του έχει

Διαβάστε περισσότερα

Για τους σκοπούς του Συμπληρωματικού αυτού Συμβολαίου ισχύουν οι παρακάτω ορισμοί:

Για τους σκοπούς του Συμπληρωματικού αυτού Συμβολαίου ισχύουν οι παρακάτω ορισμοί: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 2ης ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ Το παρόν Συμπληρωματικό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Συμπληρωματικού Ασφαλιστηρίου Νοσοκομειακής Περίθαλψης στο οποίο προσαρτάται και ισχύει εφόσον αναγράφεται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικης

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικης Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικης 1. Μπορούν οι εξαιρέσεις ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου αστικής ευθύνης αυτοκινήτων να αντιταχθούν κατά του ζημιωθέντος τρίτου; Ο νομοθέτης έχει θεσπίσει την υποχρεωτικότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΓΜΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ SMART PENSION 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

ΔΕΙΓΜΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ SMART PENSION 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ SMART PENSION 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ Η πλήρης Σύμβαση Ασφάλισης με την MetLife A.E.A.Z. αποτελείται από: Τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους του Ασφαλιστηρίου, Τη Σελίδα Ειδικών

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΚΥΡΙΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ. Ετήσιος καθαρός συντελεστής ασφαλίστρου 221,57. Ετήσια καθαρά ασφάλιστρα 221,74 0, ,26 255,00 Β.

Α. ΚΥΡΙΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ. Ετήσιος καθαρός συντελεστής ασφαλίστρου 221,57. Ετήσια καθαρά ασφάλιστρα 221,74 0, ,26 255,00 Β. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ GL/60000540 ΚΩ ΙΚΟΣ 0-8000 ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ Λ.Ε.Α..... ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΡΑΞΗ GL/6256/13 Το ανωτέρω Οµαδικό Ασφαλιστήριο Συµβόλαιο ανανεώνεται και τροποποιείται όπως ακολουθεί, µε την παρούσα Πρόσθετη

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Νοσοκομειακό Πρόγραμμα Υγείας

Νέο Νοσοκομειακό Πρόγραμμα Υγείας Department: Διεύθυνση Πωλήσεων Country: Ελλάδα Νέο Νοσοκομειακό Πρόγραμμα Υγείας Η Ασφάλιση Υγείας σε Επίπεδο Οικογένειας Υπάρχει οικογενειακός προϋπολογισμός. Οικονομίες κλίμακος. Ενιαίες παροχές. Ένα

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένο Νοσοκομειακό Πρόγραμμα Νοσοκομειακή & Εξωνοσοκομειακή Περίθαλψη

Ολοκληρωμένο Νοσοκομειακό Πρόγραμμα Νοσοκομειακή & Εξωνοσοκομειακή Περίθαλψη Ολοκληρωμένο Νοσοκομειακό Πρόγραμμα Νοσοκομειακή & Εξωνοσοκομειακή Περίθαλψη HOSPITAL PROTECTION // ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Hospital Protection Ολοκληρωμένο Νοσοκομειακό Πρόγραμμα Το πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλίσεις Ζωής & Υγείας

Ασφαλίσεις Ζωής & Υγείας Συνοπτικές οδηγίες Underwriting Ασφαλίσεις Ζωής & Υγείας Η σωστή και πλήρης συμπλήρωση της αίτησης ασφάλισης, καθώς και ο λεπτομερής έλεγχος της, πριν αυτή σταλεί στο Τμήμα Underwriting της Εταιρίας, αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Νοσοκομείο: Ιδιωτικό ή Δημόσιο νοσηλευτικό Ίδρυμα, κλινική ή θεραπευτήριο, το οποίο πληροί όλες τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Νοσοκομείο: Ιδιωτικό ή Δημόσιο νοσηλευτικό Ίδρυμα, κλινική ή θεραπευτήριο, το οποίο πληροί όλες τις ακόλουθες προϋποθέσεις: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ 1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ Το Συμπληρωματικό αυτό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Ασφαλιστηρίου στο οποίο προσαρτάται και ισχύει μόνο αν ο αριθμός του έχει αναφερθεί

Διαβάστε περισσότερα

Επισημαίνονται τα κυριότερα σημεία στα οποία θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή κατά την συμπλήρωση της αίτησης.

Επισημαίνονται τα κυριότερα σημεία στα οποία θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή κατά την συμπλήρωση της αίτησης. Τιμολόγιο Προγραμμάτων Ζωής Γενικές Οδηγίες Αίτηση Ασφάλισης Αίτηση Ασφάλισης Για την έκδοση του Ασφαλιστηρίου απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατάθεση, στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρείας, της αίτησης Ασφάλισης,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ : GL/60000540 ΚΩ ΙΚΟΣ : 0-8000

ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ : GL/60000540 ΚΩ ΙΚΟΣ : 0-8000 ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ : GL/60000540 ΚΩ ΙΚΟΣ : 0-8000 ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ : Λ.Ε.Α.. ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΡΑΞΗ GL/3146/02 Το ανωτέρω Οµαδικό Ασφαλιστήριο Συµβόλαιο ανανεώνεται και τροποποιείται όπως ακολουθεί, µε την παρούσα Πρόσθετη

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί Όροι Ασφαλιστηρίου

Γενικοί Όροι Ασφαλιστηρίου ENTYΠO 1600 Γενικοί Όροι Ασφαλιστηρίου ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ Η πλήρης Σύμβαση Ασφάλισης με την MetLife Alico Α.Ε.Α.Ζ. αποτελείται από: Τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους του

Διαβάστε περισσότερα

Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο Σ Υ Μ Β Ο Λ Α Ι Ο O Μ Α Δ Ι Κ Η Σ Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Η Σ

Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο Σ Υ Μ Β Ο Λ Α Ι Ο O Μ Α Δ Ι Κ Η Σ Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Η Σ Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο Σ Υ Μ Β Ο Λ Α Ι Ο O Μ Α Δ Ι Κ Η Σ Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Η Σ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ... : 3545/1 ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ... : ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Φ.Μ. 090296282

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος Υπηρεσιακή Νο 138

Εγκύκλιος Υπηρεσιακή Νο 138 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ & ΥΓΕΙΑΣ Εγκύκλιος Υπηρεσιακή Νο 138 ΘΕΜΑ : Safe Family, Safe Life Αθήνα, 20 εκεµβρίου 2007 Σε συνέχεια της Εγκυκλίου 132/23-10-2007 σας αποστέλλουµε προς ενηµέρωσής σας

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Δ/ΝΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Πρόσθετη Πράξη Αριθ. 19449 Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο Αριθ. 3545/1 Με την παρούσα Πρόσθετη Πράξη, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πιο πάνω Ασφαλιστηρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Αγαπητοί Ασφαλισμένοι Οι σελίδες που ακολουθούν περιέχουν περίληψη των όρων του συμβολαίου ομαδικής ασφάλισης που υπέγραψε o Σύλλογός σας με την ΕΘΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Οι Ασφαλίσεις Υγείας και Περίθαλψης του Ομίλου μας. Προστατεύουν Άριστα το Πολυτιμότερο Αγαθό της Ζωής μας

Οι Ασφαλίσεις Υγείας και Περίθαλψης του Ομίλου μας. Προστατεύουν Άριστα το Πολυτιμότερο Αγαθό της Ζωής μας Οι Ασφαλίσεις Υγείας και Περίθαλψης του Ομίλου μας Προστατεύουν Άριστα το Πολυτιμότερο Αγαθό της Ζωής μας Οι Ασφαλίσεις Υγείας και Περίθαλψης του Ομίλου μας MEDISYSTEM MEDIHOSPITAL Freedom Ιατρικές επισκέψεις

Διαβάστε περισσότερα

Επισημαίνονται τα κυριότερα σημεία στα οποία θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή κατά την συμπλήρωση της αίτησης.

Επισημαίνονται τα κυριότερα σημεία στα οποία θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή κατά την συμπλήρωση της αίτησης. Γενικές Οδηγίες Αίτηση Ασφάλισης Αίτηση Ασφάλισης Για την έκδοση του Ασφαλιστηρίου απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατάθεση, στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρείας, της αίτησης Ασφάλισης, που αποτελεί και αναπόσπαστο

Διαβάστε περισσότερα

Συμπληρωματικές Παροχές

Συμπληρωματικές Παροχές Συμπληρωματικές Παροχές 33 Προστασία Μελλοντικών Ασφαλίστρων λόγω Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας από Ατύχημα ή Ασθένεια Ασφαλισμένου Άρθρο 1 Ορισμοί Ασθένεια Ατύχημα Μόνιμη Ολική Ανικανότητα Κάθε βλάβη της

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ & ΥΓΕΙΑΣ Αριθ.Πρωτ : / Αθήνα, 30/9/2011

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ & ΥΓΕΙΑΣ Αριθ.Πρωτ : / Αθήνα, 30/9/2011 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ & ΥΓΕΙΑΣ Αριθ.Πρωτ : 122966/28-09-2011 Αθήνα, 30/9/2011 Προς Τις Περιφερειακές Υποδιευθύνσεις, τα Υποκαταστήματα, τους Περιφερειακούς Τομείς, τις Επιθεωρήσεις και τις

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Ασφάλισης Υγείας

Μελέτη Ασφάλισης Υγείας Μελέτη Ασφάλισης Υγείας Στοιχεία Συνεργάτη Ονοματεπώνυμο: ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ Κωδικός: 03626 Στοιχεία Πελάτη Ονοματεπώνυμο: Πελάτης: Ηλικία: Φύλο: 48 Άνδρας Generali Medical Safety ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί Όροι Ασφαλιστηρίου

Γενικοί Όροι Ασφαλιστηρίου ENTYΠO 1600 Γενικοί Όροι Ασφαλιστηρίου ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ Η πλήρης Σύμβαση Ασφάλισης με την MetLife Α.Ε.Α.Ζ. αποτελείται από: Τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους του Ασφαλιστηρίου,

Διαβάστε περισσότερα

Το Ασφαλιστικό σας Πρόγραµµα

Το Ασφαλιστικό σας Πρόγραµµα Το Ασφαλιστικό σας Πρόγραµµα Οµαδικό Πρόγραµµα Ασφάλι σης Ζωής & Υγείας - 8 - Πίνακας Παροχών ΣΧΕ ΙΟ 1 Ασφάλεια Ζωής 1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ - 5400 Σε περίπτωση θανάτου του ασφαλισµένου από οποιαδήποτε αιτία

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ/ΥΓΕΙΑΣ Νο 252

ΜΕΛΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ/ΥΓΕΙΑΣ Νο 252 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Λ. Μεσογείων 71 & Ήλιδος 36, 115 26 Αθήνα 210 7454000 ATLANTIKI@ATLANTIKI.GR ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΛΑΤΗ Ονοματεπώνυμο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ Προστασία οικογένειας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 1 ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Η μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων υγείας της αγοράς 6 Διαφορετικά 100% 3 Διαφορετικά προγράμματα Υγείας (Νοσοκομειακά) 2 Ισόβιας Διάρκειας 5 Επιλογές 4 Ετήσια 5 Κάλυψη σε Χειρουργούς

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Ασφάλισης Υγείας

Μελέτη Ασφάλισης Υγείας Μελέτη Ασφάλισης Υγείας Στοιχεία Συνεργάτη Ονοματεπώνυμο: ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωδικός: 06178 Στοιχεία Πελάτη Ονοματεπώνυμο: Πελάτης: Ηλικία: Φύλο: 60 Γυναίκα Generali Medical Safety ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ERASMUS

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ERASMUS ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ERASMUS ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ: ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΛΗΠΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ/ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ Ονοματεπώνυμο: Πατρώνυμο:, Ημ. Γέννησης: / / Αρ. Διαβατηρίου:, Εθνικότητα (συμπληρώνεται υποχρεωτικά): ΑΦΜ:, ΔΟΥ:,

Διαβάστε περισσότερα

Medical Safety. Το προσωπικό σας σύστημα υγείας!

Medical Safety. Το προσωπικό σας σύστημα υγείας! Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή Medical Safety Το προσωπικό σας σύστημα υγείας! - Έχετε φανταστεί ένα ολόκληρο μηχανισμό προηγμένων υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης σχεδιασμένο από εσάς και προσαρμοσμένο

Διαβάστε περισσότερα

3. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ( κωδ.καλ. 5101 )

3. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ( κωδ.καλ. 5101 ) Π Ι Ν Α Κ Α Σ Π Α Ρ Ο Χ Ω Ν 1. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ ( κωδ. καλ. LIFE ) ΕΠΙΠΕΔΟ Ι ΕΠΙΠΕΔΟ ΙΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΙΙΙ Σε περίπτωση θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, καταβάλλονται στους δικαιούχους του ασφαλιζομένου 10.000,00

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις / Απαντήσεις*

Ερωτήσεις / Απαντήσεις* Ερωτήσεις / Απαντήσεις* * Οι αναφερόµενες απαντήσεις είναι για κατανόηση των όρων του ασφαλιστηρίου και σε καµία περίπτωση δεν τους υποκαθιστούν Ερώτηση 1 Πως λειτουργεί το ανώτατο όριο της νοσοκομειακής

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Easy Plan άμεση σύνταξη

Πρόγραμμα Easy Plan άμεση σύνταξη Πρόγραμμα Easy Plan άμεση σύνταξη 7 ος 2017 Η σημερινή κατάσταση 2 Η ανάγκη μας για συμπληρωματική σύνταξη 3 Θα σας ενδιέφερε να μπορούσατε να μετατρέψετε σήμερα ένα μέρος από τις διαθέσιμες αποταμιεύσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΛΥΨΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΜΟΝΙΜΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΕΙ ΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 1 ΟΡΙΣΜΟΙ ΑΤΥΧΗΜΑ Κάθε τυχαίο γεγονός που οφείλεται σε αιφνίδια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΞΩΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ Η παρούσα κάλυψη διέπεται από τους Ορισμούς και Γενικούς Όρους του Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου και τους Ορισμούς και Ειδικούς Όρους Συμπληρωματικών Καλύψεων Ατυχήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ AΡΘΡΟ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ AΡΘΡΟ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ AΡΘΡΟ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ Η παρούσα ασφάλιση συνάπτεται σύμφωνα με: Την ισχύουσα Ασφαλιστική Νομοθεσία. Τους παρόντες Γενικούς Όρους Ασφάλισης Ζωής. Τους Ειδικούς Όρους

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Ασφάλισης Υγείας

Μελέτη Ασφάλισης Υγείας Μελέτη Ασφάλισης Υγείας Στοιχεία Συνεργάτη Ονοματεπώνυμο: ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΥ Κωδικός: 03272 Στοιχεία Πελάτη Ονοματεπώνυμο: ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΑΣ Πελάτης: Ηλικία: Φύλο: ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΑΣ 34 Generali Medical Family

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΠΑ 51. Νοσοκομείο: Ιδιωτικό ή Δημόσιο νοσηλευτικό Ίδρυμα, κλινική ή θεραπευτήριο, το οποίο πληροί όλες τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

ΕΝΤΥΠΟ ΠΑ 51. Νοσοκομείο: Ιδιωτικό ή Δημόσιο νοσηλευτικό Ίδρυμα, κλινική ή θεραπευτήριο, το οποίο πληροί όλες τις ακόλουθες προϋποθέσεις: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ LADYCARE ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ Το Συμπληρωματικό αυτό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου Σύνθετης Προστασίας στο οποίο προσαρτάται και ισχύει μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Νοσοκομειακό Πρόγραμμα Υγείας

Νοσοκομειακό Πρόγραμμα Υγείας Νοσοκομειακό Πρόγραμμα Υγείας Ευελιξία Συνθέστε το δικό σας Medical Safety Εστιάστε στα σημεία που θέτει ως προτεραιότητα ο υποψήφιος ασφαλισμένος. 2 3 Βασικά Κριτήρια Επιλογής 1. Ανώτατο Όριο Ετήσιων

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Έντυπο Πληροφοριών για Ασφαλίσεις Υγείας

Ενημερωτικό Έντυπο Πληροφοριών για Ασφαλίσεις Υγείας Ενημερωτικό Έντυπο Πληροφοριών για Ασφαλίσεις Υγείας Στο παρόν έντυπο παρέχουμε τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για το υπό σύναψη ασφαλιστήριο με την ΑΧΑ Ασφαλιστική Α.Ε. σύμφωνα με την ισχύουσα

Διαβάστε περισσότερα

3. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ( κωδ.καλ )

3. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ( κωδ.καλ ) Π Ι Ν Α Κ Α Σ Π Α Ρ Ο Χ Ω Ν 1. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ ( κωδ. καλ. LIFE ) ΕΠΙΠΕΔΟ Ι ΕΠΙΠΕΔΟ ΙΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΙΙΙ Σε περίπτωση θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, καταβάλλονται στους δικαιούχους του ασφαλιζομένου 10.000,00

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί Όροι Ασφαλιστηρίου

Γενικοί Όροι Ασφαλιστηρίου ENTYΠO 1600 Γενικοί Όροι Ασφαλιστηρίου ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ 1. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ Η πλήρης Σύμβαση Ασφάλισης με την MetLife Α.Ε.Α.Ζ. αποτελείται από: Τους Γενικούς και Ειδικούς Όρους του Ασφαλιστηρίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΕΙΣ. (iii) ln(0.5) = , (iv) e =

ΑΣΚΗΣΕΙΣ. (iii) ln(0.5) = , (iv) e = ΑΣΚΗΣΕΙΣ Να συµπληρωθεί ο παρακάτω πίνακας 47 48 49 50 5 l 348480 299692 d 43306 q 0.0 0.2 0.5 2 3 4 5 Η ένταση θνησιµότητας µ +t, 0 t, αλλάζει σε µ +t - c, όπου το c είναι θετικός σταθερός αριθµός. Να

Διαβάστε περισσότερα

Βασική Περίθαλψη για όλους με εκπιπτόμενο Όροι

Βασική Περίθαλψη για όλους με εκπιπτόμενο Όροι Βασική Περίθαλψη για όλους με εκπιπτόμενο Όροι ΚΩΔ. ΚΑΛ. 218/01/01/0708 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Με βάση τις παροχές και τα ασφάλιστρα που αναφέρονται στο Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο, η Εταιρία καλύπτει

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 4, 3 περίπτωση Δ, του Ν. 400/70

Άρθρο 4, 3 περίπτωση Δ, του Ν. 400/70 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΈΝΤΥΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΖΩΗΣ Άρθρο 4, 3 περίπτωση Δ, του Ν. 400/70 Περιεχόμενα Εισαγωγή 1 Επωνυμία- Σκοπός- Νομική Μορφή- Έδρα της Επιχείρησης 1 Περιγραφή Παρεχόμενων Καλύψεων Βασικής Κάλυψης

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 4, 3 περίπτωση Δ, του Ν. 400/70

Άρθρο 4, 3 περίπτωση Δ, του Ν. 400/70 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΈΝΤΥΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΖΩΗΣ Άρθρο 4, 3 περίπτωση Δ, του Ν. 400/70 Περιεχόμενα Εισαγωγή 2 Επωνυμία- Σκοπός- Νομική Μορφή- Έδρα της Επιχείρησης 2 Περιγραφή Παρεχόμενων Καλύψεων Βασικής Κάλυψης

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικά. Καλύψεις. Διευκρινίσεις. Ασφαλίσεις Προσώπων

Χαρακτηριστικά. Καλύψεις. Διευκρινίσεις. Ασφαλίσεις Προσώπων Ασφαλίσεις Προσώπων Το πρόγραμμα New ΥΓΕΙΑ Maximum είναι ένα νέο πρωτοποριακό πλήρες Νοσοκομειακό Πρόγραμμα. Στόχος του είναι να προσφέρει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την οικονομική στήριξη σε περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 1 ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Η μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων υγείας της αγοράς 6 Διαφορετικά 100% 3 Διαφορετικά προγράμματα Υγείας (Νοσοκομειακά) 2 Ισόβιας Διάρκειας 5 Επιλογές 4 Ετήσια 5 Κάλυψη σε Χειρουργούς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΙΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

ΠΡΟΤΙΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ Εγκύκλιος Υπηρεσιακή Ν Ο : 483 Αθήνα, 20 Μαϊου 2016 ΠΡΟΤΙΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Επισυνάπτονται οι νέοι πίνακες παροχών και ασφαλίστρων

Διαβάστε περισσότερα

2. ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ

2. ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ LADY CARE 1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ Η MetLife Alico που στο εξής θα καλείται η Εταιρία, ασφαλίζει με αυτό το Συμπληρωματικό Συμβόλαιο την Ασφαλισμένη που αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ. Θέμα : Ομαδικές Ασφαλίσεις

ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ. Θέμα : Ομαδικές Ασφαλίσεις ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ Θέμα : Ομαδικές Ασφαλίσεις Η SENATUS σε συνεργασία με την Groupama Φοίνιξ, στο πλαίσιο του πλάνου εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης των ομαδικών ασφαλίσεων ζωής

Διαβάστε περισσότερα

2. ΟΡΙΣΜΟΙ Στη Σύμβαση χρησιμοποιούνται για συντομία ορισμοί που έχουν τη παρακάτω έννοια:

2. ΟΡΙΣΜΟΙ Στη Σύμβαση χρησιμοποιούνται για συντομία ορισμοί που έχουν τη παρακάτω έννοια: ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΖΩΗΣ (Κωδ.3006) 1. ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Η παρούσα Σύμβαση έχει θεμελιωθεί και βασίζεται στην Αίτηση Ασφάλισης, στις γραπτές δηλώσεις του Συμβαλλομένου και Ασφαλισμένου, και διέπεται

Διαβάστε περισσότερα