Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης µε τα παρακάτω θέµατα:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης µε τα παρακάτω θέµατα:"

Transcript

1 ΠΕΡΙΛΗΨΗ Έγκριση κανονισµού λειτουργίας δικτύων αποχέτευσης ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της µε αριθµό 3/2004 συνεδρίασης του.σ. της ΕΥΑ Κοζάνης Απόφαση αριθµ. 40/2004 Στην Κοζάνη σήµερα 17/3/2004 ηµέρα Τετάρτη και ώρα µ.µ. συνήλθε σε συνεδρίαση στα Γραφεία της ΕΥΑΚ και στην αίθουσα Συσκέψεων, το ιοικητικό Συµβούλιο της ΕΥΑΚ, ύστερα από έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου της που δόθηκε στο καθένα µέλος χωριστά, µε αποδεικτικό επίδοσης, σύµφωνα µε τις διατάξεις του Ν. 1069/80 Αρ. 4 παρ. 2. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόµιµη απαρτία γιατί από τα εννέα (9) µέλη βρέθηκαν παρόντα τα πέντε (5) µέλη ήτοι: Παρόντες Απόντες Φλώρος Μ. Πρόεδρος Βλατής Ι. Μέλος Τουµπουλίδου Π. Αντ/δρος Γρηγοριάδης Χ.» Μπούρτσου Α. Μέλος Νικολάου Ν.» Μποµπόναρη Ν.» Νικολαίδης Κ.» Χριστοδούλου Αστ.» Οι οποίοι δεν προσήλθαν αν και κλήθηκαν νόµιµα Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης µε τα παρακάτω θέµατα: Εισηγούµενος το θέµα αυτό ο Γενικός ιευθυντής θέτει υπ όψη των µελών του.σ. ότι παρίσταται ανάγκη ψήφισης του Κανονισµού Λειτουργίας δικτύων αποχέτευσης πόλης Κοζάνης και ηµοτικών ιαµερισµάτων ήµου Κοζάνης που εισηγείται η Τεχνική Υπηρεσία και καλεί το Συµβούλιο να αποφασίσει σχετικά. Το.Σ. αφού άκουσε τα παραπάνω και έλαβε υπ όψη : 1)Τον ως άνω Κανονισµό Λειτουργίας δικτύων αποχέτευσης πόλης Κοζάνης και ηµοτικών ιαµερισµάτων ήµου Κοζάνης τον οποίο συζήτησε κατά άρθρο και στο σύνολό του, 2)Το γεγονός ότι µε την ψήφισή του καθορίζονται τα της λειτουργίας του δικτύου αποχετεύσεως,ο τρόπος λειτουργίας του και επιλύονται προβλήµατα λειτουργίας του ικτύου, 3)Τις διατάξεις του άρθρου 23 παρ. 1 και 2 του Ν. 1069/80 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, µετά από διαλογική συζήτηση Οµόφωνα Αποφασίζει Ψηφίζει τον παρακάτω Κανονισµό Λειτουργίας δικτύων αποχέτευσης πόλης Κοζάνης και ηµοτικών ιαµερισµάτων ήµου Κοζάνης κατά άρθρο και στο σύνολό του. Άρθρο 1 ο :Αντικείµενο του κανονισµού 1.1 Ο κανονισµός αυτός περιλαµβάνει τους όρους λειτουργίας του δικτύου υπονόµων των αποβλήτων οικιακής χρήσης, των βρόχινων, και των αποβλήτων από βιοµηχανίες, βιοτεχνίες, νοσοκοµεία, εργαστήρια, συνεργεία, στάβλους, σφαγεία ή άλλες βλαπτικές χρήσεις.

2 Άρθρο 2 ο : Βασικές έννοιες 2.1 Το δίκτυο αποχέτευσης αποτελούν παντορροικοί αγωγοί, αγωγοί ακαθάρτων και όµβριων, τα αντλιοστάσια, οι καταθλιπτικοί αγωγοί, και γενικά κάθε έργο, που έχει σκοπό τη συλλογή και µεταφορά των ακάθαρτων και όµβριων νερών µέχρι τους τελικούς αποδέκτες. 2.2 Παντορροικό σύστηµα, είναι το σύστηµα συλλογής και παροχέτευσης λυµάτων και όµβριων νερών µε κοινό αγωγό. 2.3 Χωριστικό σύστηµα, είναι το σύστηµα που αποτελείται από δύο ξεχωριστά δίκτυα υπονόµων, δηλαδή το δίκτυο ακαθάρτων που µεταφέρει τα λύµατα και τα απόβλητα και το δίκτυο όµβριων που µεταφέρει τα όµβρια νερά. 2.4 Ακάθαρτα νερά εννοούµε τα οικιακά λύµατα και τα βιοµηχανικά και τα βιοτεχνικά απόβλητα, τα λύµατα των νοσοκοµείων, εργαστηρίων και άλλων παρόµοιων δραστηριοτήτων. 2.5 Οικιακά λύµατα είναι οι επιβαρύνσεις ανθρώπινων απορριµµάτων όπως είναι τα υγρά της κουζίνας και του λουτρού και τα στερεά των αποχωρητηρίων (W.C.). 2.6 Βιοµηχανικά και βιοτεχνικά απόβλητα είναι τα ακάθαρτα, που προέρχονται από δραστηριότητες βιοτεχνιών και βιοµηχανιών, σε όλο τον κύκλο παραγωγής τους. 2.7 Όµβρια νερά θεωρούνται τα νερά της βροχής, τα νερά που προέρχονται από το λιώσιµο των χιονιών, τα νερά από τις στέγες, τους κήπους, το πλύσιµο των δρόµων και πλατειών και τα αγροτικά απόβλητα που προέρχονται από τους αγρούς κατά τις βροχοπτώσεις. 2.8 Νόµιµη σύνδεση ακινήτου είναι η σύνδεση µέσω φρεατίου καθαρισµού µε το δίκτυο αποχέτευσης, που έχει γίνει µετά από έγκριση της αρµόδιας υπηρεσίας της ΕΥΑΚ ή του δήµου στο παρελθόν. 2.9 Παράνοµη σύνδεση του ακινήτου είναι η σύνδεση σε δίκτυο αποχέτευσης, που έχει γίνει χωρίς την έγκριση της αρµόδιας υπηρεσίας της ΕΥΑΚ ή του ήµου στο παρελθόν. Άρθρο 3 ο : Υποχρεώσεις - ακίνητα δίκτυα που συνδέονται υποχρεωτικά µε τα 3.1 Οποίος θα συνδεθεί µε τα δίκτυα αποχέτευσης της.ε.υ.α.k. συµπληρώνει έντυπη δήλωση που παρέχεται από την επιχείρηση και συνυποβάλλει τα απαιτούµενα δικαιολογητικά. Με την δήλωση του αυτή αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους του κανονισµού αποχέτευσης και κάθε µελλοντική του τροποποίηση, τις διατάξεις του Νόµου καθώς και κάθε άλλο όρο που τυχόν θέσει στο µέλλον το ιοικητικό Συµβούλιο.

3 3.2 Σε κάθε δρόµο που υπάρχει και λειτουργεί δίκτυο αποχέτευσης είναι υποχρεωτική η σύνδεση όλων των παρόδιων ακίνητων µε τον αγωγό αυτό. 3.3 Η προς τα δίκτυα αποχέτευση είναι υποχρεωτική και για ακίνητα επί ιδιωτικών δρόµων, διόδων, στοών που συγκοινωνούν µε δρόµους στους οποίους υπάρχει υπόνοµος. 3.4 Εάν σε ένα δρόµο προβλέπεται η κατασκευή δύο κλάδων αγωγών (δευτερεύοντα δίκτυα) τότε τα παρόδια ακίνητα πρέπει να συνδέονται στον αγωγό που περνά από µπροστά τους και όχι απέναντι. 3.5 Στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η αποχέτευση κατά τις προηγούµενες παραγράφους, η διάθεση των λυµάτων του ακινήτου γίνεται προσωρινά στο έδαφος µε σύστηµα σηπτικού ή στεγανής δεξαµενής, ή όπως ειδικότερα ορίζουν για κάθε περιοχή οι σχετικές Πολεοδοµικές και Υγειονοµικές διατάξεις. 3.6 Τα νερά της βροχής, των αυλών και των στεγασµένων οικοδοµών συλλέγονται κατάλληλα και οδηγούνται σε δηµοτικό ή δηµόσιο αγωγό όµβριων ή ακαθάρτων ανάλογα αν υπάρχει χωριστικό ή παντορροικό δίκτυο ( άρθρα 18 και 26 παρ. 4.1 του κτιριοδοµικού κανονισµού) 3.7 Απαγορεύεται η ρίψη των ακαθάρτων νερών των ιδιόκτητών ανοικτών χώρων στο οδόστρωµα των δηµοτικών οδών. 3.8 Τα ισόγεια κτίσµατα (καταστήµατα κτλ) υποχρεούνται να αποχετεύουν τα νερά πλύσης του δαπέδου στο υπάρχον αποχετευτικό δίκτυο και όχι στο οδόστρωµα των δηµοτικών οδών. 3.9 Στις περιοχές της πόλης Κοζάνης ή σε οικισµούς που υπάρχει χωριστικό δίκτυο, οι κύριοι των ακινήτων είναι υποχρεωµένοι να διαχωρίσουν τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης των ακινήτων τους και να αποχετεύουν χωριστά τα ακάθαρτα και χωριστά τα βρόχινα. Σε αυτή την περίπτωση απαγορεύεται η αποχέτευση βρόχινων νερών στον αγωγό ακαθάρτων. Αν οι ιδιοκτήτες δεν διαχωρίσουν τα εσωτερικά τους δίκτυα η ΕΥΑΚ τους ορίζει προθεσµία για να κάνουν το διαχωρισµό και αν δεν συµµορφωθούν, διακόπτει πρώτα την παροχή νερού και στη συνέχεια τη σύνδεση ακαθάρτων Για την αποχέτευση υπογείων εδαφικών νερών στο δίκτυο ακαθάρτων απαιτείται ειδική άδεια του.σ. της ΕΥΑΚ που καθορίζει τους ειδικότερους όρους σύνδεσης. Οι εγκαταστάσεις πρέπει να είναι τέτοιες που να παρεµποδίζεται η εισροή των υπερυψωµένων υδάτων του υπονόµου στο υπέδαφος

4 Άρθρο 4 ο : Εξωτερικές ιακλαδώσεις - Εσωτερικό ίκτυο Αποχέτευσης Ακινήτων 4.1 Εξωτερική διακλάδωση ενός ακινήτου ονοµάζεται το τµήµα της εγκατάστασης αποχέτευσης ακάθαρτων νερών που περιλαµβάνει: α) τον αγωγό κατά πλάτος του εγκεκριµένου δρόµου, και β) τη σύνδεση του αγωγού αυτού µε τον κεντρικό αγωγό του δικτύου που διέρχεται µπροστά από το ακίνητο και κατά µήκος του δρόµου. 4.2 Η εξωτερική διακλάδωση από το δίκτυο αποχέτευσης µέχρι την οικοδοµική γραµµή, κατασκευάζεται από την Τ.Υ. της ΕΥΑΚ µε δαπάνες των ιδιοκτητών ακινήτων (αρθ. 15 Ν. 1069/80). 4.3 Το βάθος της εξωτερικής διακλάδωσης δεν επιτρέπεται να είναι µικρότερο από 1,2 µ. Αν το δίκτυο είναι αβαθές, επιτρέπεται η κατασκευή της εξωτερικής διακλάδωσης σε βάθος µικρότερο από 1,2 µ αλλά τότε θα πρέπει να εξασφαλίζεται η προστασία των σωλήνων από θραύση. Η εξωτερική διακλάδωση πρέπει να κατασκευάζεται κατά κανόνα κάτω από τους αγωγούς ύδρευσης. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε πρέπει να εξασφαλίζεται η πλήρης στεγανότητα των σωλήνων διακλάδωσης. 4.4 Κανείς εκτός από την.ε.υ.α.κ. δεν επιτρέπεται να εκτελέσει οποιαδήποτε εργασία στα έργα της αποχέτευσης, έξω από την ρυµοτοµική γραµµή, χωρίς γραπτή άδεια της.ε.υ.α.κ. 4.5 Οι επισκευές και η συντήρηση των εξωτερικών διακλαδώσεων καθώς και των αγωγών του δικτύου γίνονται από τη.ε.υ.α.κ. µε δικές της δαπάνες εκτός από την περίπτωση που οφείλονται σε κακή χρήση του δικτύου από τους ιδιοκτήτες, οπότε χρεώνεται σε βάρος τους η σχετική δαπάνη. 4.6 Το εσωτερικό δίκτυο των ακινήτων µέχρι την οικοδοµική γραµµή ( µαζί µε το φρεάτιο προσαρµογής) κατασκευάζεται µε φροντίδα και δαπάνη των ιδιοκτητών των ακινήτων, σύµφωνα µε τον ισχύοντα κάθε φορά Κανονισµό Εσωτερικών Υδραυλικών Εγκαταστάσεων. ιευκρινίζεται ότι : α) εν επιτρέπεται να υπάρχουν βόθροι, στεγανοί ή απορροφητικοί µεταξύ του εσωτερικού δικτύου και της εξωτερικής διακλάδωσης. β) Για τη σύνδεση ακινήτου µε το δίκτυο ακάθαρτων πρέπει να υπάρχει στο ακίνητο, ανάλογα µε την κρίση της υπηρεσίας, αυτόµατη βαλβίδα αντεπιστροφής. Η βαλβίδα αυτή τοποθετείται και συντηρείται µε φροντίδα, ευθύνη και δαπάνη του ιδιοκτήτη του ακινήτου και βρίσκεται σε κατάλληλη θέση µέσα στο φρεάτιο προσαρµογής, ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχος της από τα αρµόδια όργανα της.ε.υ.α.κ.. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου είναι ο µόνος υπεύθυνος για ζηµιές που µπορεί να γίνουν στο ακίνητο του ή σε τρίτους από έλλειψη ή κακή λειτουργία της βαλβίδας αντεπιστροφής. 4.7 Σε περίπτωση παράβασης των όρων των προηγούµενων παραγράφων 4.4 και 4.5 η.ε.υ.α.κ. εκτός από τις τυχόν άλλες αξιώσεις της µπορεί να προβεί σε διακοπή της παροχής νερού.

5 Άρθρο 5 ο : Αριθµός παροχών αποχέτευσης 5.1 Τα ακίνητα που έχουν πρόσοψη σε περισσότερους από ένα δρόµους στους οποίους υπάρχει και λειτουργεί αγωγός αποχέτευσης, θα συνδέονται µε αγωγό που εξυπηρετεί καλύτερα το ακίνητο κατά την κρίση της.ε.υ.α.κ. Αν υπάρχει αγωγός του δικτύου στον ένα από τους δύο δρόµους, το ακίνητο συνδέεται µε αυτόν εφόσον ο ιδιοκτήτης απαιτεί την άµεση σύνδεση του ακινήτου του. 5.2 Γενικά κάθε οικόπεδο αποχετεύεται από ΜΙΑ ΜΟΝΟ εξωτερική εγκατάσταση και κάθε εξωτερική εγκατάσταση αποχετεύει ΕΝΑ ΜΟΝΟ οικόπεδο. 5.3 Παρεκκλίσεις από τον παρακάτω κανόνα µπορούν να γίνουν στις εξής περιπτώσεις, µετά από την έγκριση της Τεχνικής Υπηρεσίας της.ε.υ.α.κ.: α) Όταν πρόκειται για πολύ µεγάλα κτίρια, στο αυτό, οικόπεδο που είναι λειτουργικά ανεξάρτητα και γενικά όταν είναι τεχνικά αδύνατη ή δυσχερής η αποχέτευση ενός οικοπέδου µε µια µόνο εξωτερική διακλάδωση. β) Για ανεξάρτητα κτίρια, που βρίσκονται στο ίδιο οικόπεδο, αλλά µε τρόπο που να επιτρέπουν τη διαίρεση του οικοπέδου σε ανεξάρτητες ιδιοκτησίες, που να πληρούν τους όρους του ΓΟΚ από άποψη αρτιότητας κ.τ.λ. και να υπάρχει δρόµος για το δίκτυο. γ) Για ακίνητα εξ αδιαιρέτου που κατά το χρόνο της σχετικής αίτησης έχουν διαιρεθεί ή τα κτίρια που βρίσκονται σε αυτά διαπιστώνεται ότι είναι λειτουργικά ανεξάρτητα. 5.4 Αν ένα οικόπεδο διαιρεθεί σε περισσότερα, άρτια και οικοδοµήσιµα κατά τον ΓΟΚ οικόπεδα, το καθένα πρέπει να αποκτήσει χωριστή εξωτερική διακλάδωση, ανεξάρτητα των παρακειµένων του, έστω και αν τα νέα οικόπεδα εξακολουθούν να ανήκουν στον ίδιο κύριο. 5.5 Αν σε τµήµα γενικού κτιρίου της κατηγορίας Α του άρθρου 10 γίνεται χρήση κτιρίου της κατηγορίας Β του αυτού άρθρου τότε για κάθε είδος αποχετευµένων πρέπει να υπάρχει χωριστό εσωτερικό δίκτυο και αν η ΕΥΑΚ κρίνει απαραίτητο, µπορεί να επιβάλλει την κατασκευή χωριστών εξωτερικών διακλαδώσεων. Άρθρο 6 ο : Αποχέτευση χαµηλών χώρων 6.1 Όταν τα εντός του ακινήτου στόµια υποδοχής των αποχετεύσεων ακαθάρτων και όµβριων βρίσκονται χαµηλότερα του ισογείου, η σύνδεση µε το δίκτυο επιτρέπεται µόνο µετά από ειδική άδεια της ΕΥΑΚ. 6.2 Η άδεια αυτή χορηγείται µόνο µετά από υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη του ακινήτου «ότι δεν θα έχει καµία απαίτηση για αποζηµίωση σε περίπτωση που προκληθούν ζηµιές στο ακίνητό του από πληµµύρες ή από

6 οποιαδήποτε άλλη αιτία, και ότι αυτός είναι υπεύθυνος για τις ζηµιές που θα προκληθούν από την παραπάνω αιτία σε τρίτους, καθώς και επίσης για την καταβολή των δαπανών που θα χρειασθούν για την αποκατάσταση των ζηµιών. 6.3 Όταν τα στόµια υποδοχής, του προηγούµενου άρθρου ευρίσκονται όχι µόνο χαµηλότερα του πεζοδροµίου αλλά και της στάθµης υπερύψωσης των υδάτων του υπονόµου, όπως αυτή καθορίζεται από την ΕΥΑΚ, απαιτείται εκτός από την ανωτέρω άδεια η εσωτερική εγκατάσταση της αποχέτευσης να είναι εφοδιασµένη µε αυτόµατη δικλείδα ασφαλείας και µε υδροφρακτική χειροκίνητη δικλείδα. Οι δικλείδες πρέπει να τοποθετούνται σε θέσεις ευχερώς επισκέψιµες και να συντηρούνται µε δαπάνη και ευθύνη του ιδιοκτήτη, ο οποίος είναι ο µόνος υπεύθυνος για την καλή λειτουργία τους, η δε ΕΥΑΚ διατηρεί το δικαίωµα να διακόπτει τη σύνδεση της αποχέτευσης εφόσον τούτο θεωρεί απαραίτητο. 6.4 Τα αποχωρητήρια πρέπει πάντοτε να εγκαθίστανται πάνω από τη στάθµη υπερύψωσης των υδάτων του υπονόµου. Σαν υψόµετρο αυτών λαµβάνεται η στάθµη του νερού στο σιφόνι της λεκάνης του αποχωρητηρίου. 6.5 Αν υπόγειοι ή άλλοι χώροι ενός ακινήτου βρίσκονται τόσο χαµηλά που να µην µπορούν να αποχετευτούν µε φυσική ροή στον αγωγό που περνάει στο δρόµο όπου έχει πρόσοψη το ακίνητο, τότε: α) Μπορεί να επιτραπεί ή αποχέτευση του ακίνητου µέσα από γειτονικό οικόπεδο κατά τους όρους του άρθρου 3.3 του παρόντος εφόσον έτσι εξασφαλίζεται φυσική ροή ή β) Προβλέπεται µηχανική ανύψωση των νερών που θα αποχετευτούν µε ευθύνη και δαπάνη του ιδιοκτήτη. Οι διαστάσεις της δεξαµενής από την οποία θα αντλούνται τα απόβλητα, είναι τέτοιες ώστε να πραγµατοποιείται άντληση σε χρονικά διαστήµατα τέτοια που να µην υπερβαίνουν τις τρεις (3) ώρες Άρθρο 7 ο : Σύσταση αποχετευµένων υγρών 7.1. Απαγορεύεται γενικά η αποχέτευση ή η µε άλλο τρόπο απόρριψη δια εγκαταστάσεων αποχέτευσης στο δίκτυο υπονόµων των εξής ουσιών: α) Ουσιών που προέρχονται από σηπτικούς ή απορροφητικούς βόθρους, αν δεν προηγηθεί κατάλληλη επεξεργασία τους έτσι που η ποιότητά τους να αντιστοιχεί στην ποιότητα των οικιακών λυµάτων, αν δεν χορηγηθεί άδεια της.ε.υ.α.κ.. β) Κάθε είδους υλικών που µπορούν να φράξουν τους αγωγούς, όπως απορρίµµατα µαγειριών, σκουπίδια, προϊόντα κατεδαφίσεων, άµµος, στάχτη, κουρέλια, κοπριά ζώων, απορρίµµατα σφαγείων, δύσκολα βιοαποσυνθέσιµες ουσίες (πλαστικά τεµάχια, γυαλιά κ.τ.λ.) έστω και µέσω σκουπιδοφάγων ή άλλων ανάλογων µέσων. γ) Εύφλεκτων ή εκρηκτικών ή άλλων ουσιών που µπορούν να κάνουν ζηµιές στο αποχετευτικό δίκτυο ή να δηµιουργήσουν κίνδυνο για τη ζωή του προσωπικού συντήρησης.

7 δ) Αερίων και ατµών. Η απευθείας σύνδεση αεραγωγών µε τους υπονόµους απαγορεύεται. ε) Ουσιών που παράγουν δηλητηριώδη αέρια ή ασφυξιογόνα ή ουσιών που µπορούν λόγω της περιεκτικότητάς τους σε οξέα αλκάλια, άλατα, πίσσα κ.τ.λ. να βλάψουν τα υλικά κατασκευής των αγωγών αποχέτευσης. στ) Υγρών που µπορεί να δυσκολέψουν τη λειτουργία των αγωγών, όπως αυτά που προκαλούν χηµικές κατακρηµνίσεις, κατακαθίσεις ή αποθέσεις στους αγωγούς καθώς και χρωµατισµένα νερά αποχέτευσης. ζ) Ουσιών που λόγω σύνθεσης ή ζύµωσης προκαλούν έντονες ή ενοχλητικές αναθυµιάσεις. η) Yγρών γενικά µε ουσίες που µπορεί να έχουν αρνητικές επιδράσεις στη λειτουργία των εγκαταστάσεων καθαρισµού λυµάτων κατά την κρίση της.ε.υ.α.κ.. Ο καθορισµός κατά περίπτωση των ανωτάτων ορίων των ουσιών που προβλέπονται στις περιπτώσεις η) και στ) γίνεται από τη.ε.υ.α.κ.. θ) Νερών αποχέτευσης σε τόσο µεγάλη ποσότητα ώστε να επηρεάζεται η οµαλή λειτουργία του δικτύου. Η θερµοκρασία των αποβλήτων πρέπει να είναι µικρότερη των 45 C. Υγρών που γενικά δεν πληρούν τους όρους και προδιαγραφές που ισχύουν κάθε φορά για την προστασία των αγωγών και των εγκαταστάσεων αποχέτευσης. εν πρέπει τα απόβλητα να περιέχουν κολλώδης ουσίες που διογκώνονται όταν έρχονται σε επαφή µε το νερό. εν πρέπει τα απόβλητα να περιέχουν στερεά ακατέργαστα που µπορεί να κρατήσει εσχάρα µε ανοίγµατα 1,5 εκ.. Το ph των αποβλήτων πρέπει να βρίσκεται µεταξύ των τιµών 6,5 και 9. εν πρέπει τα απόβλητα να έχουν φυσικοχηµικά και βιολογικά χαρακτηριστικά µε τιµές µεγαλύτερες από τις αναφερόµενες στο παράρτηµα Ι, εκτός αν η ηµερήσια παροχή είναι µικρότερη από 5 Μ 3 οπότε ύστερα από ειδική έγκριση µπορεί να επιτραπούν τιµές µέχρι το διπλάσιο. Οι τιµές του παραρτήµατος Ι ισχύουν για ηµερήσιες παροχές µέχρι 1000 Μ 3. Εάν η εκροή είναι µεγαλύτερη, τότε οι τιµές µειώνονται ανάλογα µε την παροχή αυτή, ώστε το µέγεθος ανά ηµέρα οποιασδήποτε ουσίας ρυπαίνει, να µην ξεπερνά την ποσότητα που αντιστοιχεί σε 1000 Μ 3 την ηµέρα. Ως τιµές σύγκρισης µε αυτές του παραρτήµατος Ι νοούνται οι µέσες τιµές που αντιστοιχούν σε τρία δείγµατα. Τα δείγµατα πρέπει να παίρνονται την ίδια

8 ηµέρα και η κάθε δειγµατοληψία να έχει διαφορά 1 ώρα από την προηγούµενη. 7.2 Η αποχέτευση µέσα στο δίκτυο υπονόµων των οικιακών αποβλήτων, επιτρέπεται µόνο εφόσον αυτά δεν περιέχουν ουσίες που µπορούν να βλάψουν τη λειτουργία των εγκαταστάσεων καθαρισµού λυµάτων, σύµφωνα µε τους κανόνες λειτουργίας της εγκατάστασης, είτε τις έχουν αποβάλλει µε µεθόδους προτεινόµενες από τον αιτούντα. Αν αργότερα προκύψει ότι τα εγκριθέντα µέτρα δεν επαρκούν, ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωµένος να προβεί στην εκτέλεση των αναγκαίων τροποποιήσεων ή συµπληρώσεων κατά την εντολή της.ε.υ.α.κ.. Σε περίπτωση άρνησης ή καθυστέρησης των επιβληθέντων τροποποιήσεων ή συµπληρώσεων, η.ε.υ.α.κ. µπορεί να διακόψει την σύνδεση και να επιβάλλει πρόστιµο, καθοριζόµενο από το.σ. Η.Ε.Υ.Α.Κ. µπορεί επίσης να διακόψει τη σύνδεση χωρίς να περιµένει την εκτέλεση των επιβληθέντων τροποποιήσεων εφόσον διαπιστούται ότι υπάρχει κίνδυνος καταστροφής του δικτύου ή γενικά προβληµατικής λειτουργίας των εγκαταστάσεων επεξεργασίας των λυµάτων κ.τ.λ. ή σοβαρός λόγος για τη ηµόσια Υγεία ή το περιβάλλον. 7.3 Η αποχέτευση µέσα στο δίκτυο υπονόµων των βιοµηχανικών αποβλήτων και ακαθάρτων νερών των διαφόρων βιοµηχανιών, εργοστασίων, εργαστηρίων, γκαράζ, κ.τ.λ. επιτρέπεται µόνο κατόπιν ειδικής άδειας της.ε.υ.α.κ. και εφόσον τα παραπάνω νερά είτε δεν έχουν τις αναφερόµενες στις παραπάνω παραγράφους ιδιότητες είτε τις έχουν αποβάλει µε µεθόδους προτεινόµενες από τον αιτούντα. 7.4 Προκειµένου για αποχέτευση βιοµηχανικών ή άλλων νερών, η.ε.υ.α.κ. µπορεί να ζητήσει πλην της κατά τα παραπάνω επεξεργασίας τους και πλήρη αποχρωµατισµό τους µε ειδικές εγκαταστάσεις εφαρµοζόµενης αναλόγως της προηγούµενης παραγράφου. 7.5 Τα καθαρά νερά των εργοστασίων, βιοµηχανιών βιοτεχνιών (νερά συµπύκνωσης, ψύξης ανυψωτικών µηχανηµάτων κτλ) επιτρέπεται να αποχετευτούν στο δίκτυο µετά από ειδική άδεια της.ε.υ.α.κ Απαγορεύεται η απευθείας αποχέτευση στο δίκτυο υπονόµων των ακαθάρτων υγρών στάβλων. Επιβάλλεται η προηγούµενη απαλλαγή τους από τις αδιάλυτες ουσίες κ.τ.λ. ώστε να συµµορφωθούν µε τα οριζόµενα στην παράγραφο 7.1 (µε βόθρους καθίζησης ή διατάξεις που εγκρίνονται από τη.ε.υ.α.κ.). 7.7 Στις περιπτώσεις που όσο και αν προβλεφθεί το αντίθετο εισέρχονται στο δίκτυο επικίνδυνες ή βλαβερές ουσίες όπως αυτές καθορίζονται στη παράγραφο 7.1 ο ιδιοκτήτης οφείλει να πάρει όλα τα µέτρα για την αποµάκρυνσή τους ειδοποιώντας άµεσα τη.ε.υ.α.κ.. Μέχρι την πλήρη ανάσχεση της εισροής των παραπάνω επικίνδυνων ή βλαβερών ουσιών στο δίκτυο η.ε.υ.α.κ. µπορεί να διακόψει τη σύνδεση.

9 7.8 Η.Ε.Υ.Α.Κ. µπορεί να µεταβάλει τα πρότυπα εκροής σε τιµές µεγαλύτερες ή µικρότερες ανάλογα µε την απόκριση των έργων που θα γίνουν στο συνδεόµενο ή την εγκατάσταση καθαρισµού ή την κατάσταση του αποδέκτη. 7.9 Εάν διαπιστωθεί ότι δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις µε τις οποίες έγινε η σύνδεση, επιβάλλεται πρόστιµο καθοριζόµενο από το.σ. της.ε.υ.α.κ. και ειδοποιείται ο ιδιοκτήτης να συµµορφωθεί µέσα σε τασσόµενη προθεσµία µετά την πάροδο της οποίας διακόπτεται η παροχή νερού του αποχετευµένου ακινήτου, φράσσεται η σύνδεση µε το δίκτυο αποχέτευσης και επιβάλλεται πρόστιµο, καθοριζόµενο από το.σ. της.ε.υ.α.κ.. Άρθρο 8 ο : Απαγόρευση χρησιµοποίησης υγρών 8.1 Απαγορεύεται η χρησιµοποίηση για οποιονδήποτε σκοπό υγρών από οπουδήποτε κι αν προέρχονται και ρέουν σε αγωγούς όµβριων ή ακαθάρτων χωρίς προηγούµενη άδεια της.ε.υ.α.κ. όταν βρίσκονται µέσα στα διοικητικά της όρια. Άρθρο 9 ο : Κατεδάφιση και αχρήστευση παλιών εγκαταστάσεων αποχέτευσης 9.1 Μετά τη σύνδεση του ακινήτου µε υπόνοµο οι ιδιοκτήτες οφείλουν µετά τη σχετική πιστοποίηση της εκτέλεσης των έργων που κρίθηκαν αναγκαία από τη.ε.υ.α.κ. να αχρηστεύσουν και να κατεδαφίσουν βόθρους σηπτικούς, ακαθάρτων και αποχωρητηρίων, παλιούς υπονόµους και γενικά κάθε παλιά εγκατάσταση που υπάρχει στο ακίνητο τους µε δική τους φροντίδα και δαπάνη και µέσα σε προθεσµία οριζόµενη από τη.ε.υ.α.κ. η οποία στη συνέχεια ελέγχει. Σε περίπτωση µη συµµόρφωσης η.ε.υ.α.κ. διακόπτει την παροχή νερού, την σύνδεση µε το δίκτυο αποχέτευσης και επιβάλλει πρόστιµο καθοριζόµενο από το.σ. της.ε.υ.α.κ Για να αχρηστευτούν τελείως οι βόθροι, άσχετα αν κατεδαφιστούν ή όχι πρέπει να αδειάσουν τελείως και το περιεχόµενό τους να αποµακρυνθεί µε δαπάνη του ιδιοκτήτη. Απαγορεύεται η απόρριψη του περιεχοµένου των βόθρων στο δίκτυο αποχέτευσης, επιβαλλόµενου προστίµου καθοριζόµενου από το.σ. της.ε.υ.α.κ.. Άρθρο 10 ο : Χορήγηση αδειών σύνδεσης 10.1 Πριν από κάθε ενέργεια προς λήψη της νόµιµης άδειας οικοδοµής, προκειµένου για ανέγερση νέων κτιρίων ή επέκταση υφισταµένων, οι ενδιαφερόµενοι οφείλουν να ζητήσουν από τη.ε.υ.α.κ. µε αίτησή τους πληροφορίες γύρω από το σύστηµα αποχέτευσης της περιοχής, καθώς και για το σηµείο συµβολής της στάθµης υπερύψωσης των νερών του υπονόµου, προκειµένου να ληφθούν υπόψη από το Μηχανικό που θα συντάξει την µελέτη ή την έκθεση.

10 Η ανωτέρω έγγραφη βεβαίωση της.ε.υ.α.κ. αποτελεί υποχρεωτικό δικαιολογητικό στοιχείο προς έγκριση της όλης µελέτης της οικοδοµής για την έκδοση της νόµιµης άδειας ανέγερσης, είτε πρόκειται για νέα οικοδοµή είτε για επέκταση, οριζοντίως ή κατακορύφως υφισταµένης. Για την χορήγηση από τη.ε.υ.α.κ. της άδειας σύνδεσης µε τα δίκτυα απαιτούνται: Α. Νέες υπό ανέγερση ή υπάρχουσες οικοδοµές των οποίων τα λύµατα δεν χρειάζονται καµία προεπεξεργασία πριν διοχετευτούν στο δίκτυο αποχέτευσης (κατοικίες, γραφεία, εκπαιδευτήρια κ.τ.λ.). -Μαζί µε τη χορήγηση της άδειας σύνδεσης πρέπει να υποβληθεί θεωρηµένη άδεια από την Πολεοδοµία -Τοπογραφικό διάγραµµα όπου εκτός των άλλων θα απεικονίζεται το οικοδοµικό τετράγωνο, η θέση του οικοπέδου και της οικοδοµής που θα συνδεθεί καθώς και η θέση του βόθρου που καταργείται. -Κάτοψη κατωτέρου ορόφου µε το φρεάτιο ελέγχου και τους οριζόντιους αποχετευτικούς αγωγούς. Τα παραπάνω σχέδια και διαγράµµατα πρέπει να φέρουν τις υπογραφές του Μηχανικού που τα συνέταξε και του ιδιοκτήτη, ο οποίος είναι υπεύθυνος απέναντι στη.ε.υ.α.κ. για ατελή ή εσφαλµένη εφαρµογή τους. -Πίνακα µε ονοµατεπώνυµα ιδιοκτητών και αριθµό υδροµέτρου καθενός ιδιοκτήτη. Η.Ε.Υ.Α.Κ. έχει το δικαίωµα να ζητήσει εκτός από τα παραπάνω κάθε άλλο στοιχείο και πληροφορία που θεωρεί αναγκαία κατά την κρίση της και να επιβάλλει την εκτέλεση κάθε µεταρρύθµισης ή συµπλήρωσης της υφιστάµενης εσωτερικής εγκατάστασης που θα κριθεί αναγκαία τη σύνδεσή της οικοδοµής µε το δίκτυο, κοινοποιούσα για το τελευταίο αυτό εντολή της στο αρµόδιο Πολεοδοµικό γραφείο Για την εκτέλεση εργασιών που έχουν υποδειχθεί, δίδεται από τη.ε.υ.α.κ. ορισµένη προθεσµία, η οποία µόλις περάσει άπρακτη καθώς επίσης και αν δεν υποβληθεί έγκαιρα αίτηση σύνδεσης εκτός της επιβολής προστίµου η.ε.υ.α.κ. έχει το δικαίωµα να προβεί σε διακοπή νερού του προς αποχέτευση ακινήτου. Προκειµένου για πολυκατοικίες όπου οι ενδιαφερόµενοι είναι πολλοί συνιδιοκτήτες, η ανωτέρω αίτηση σύνδεσης, υποβάλλεται από το διαχειριστή της πολυκατοικίας. Β. Για την χορήγηση από τη.ε.υ.α.κ. άδειας σύνδεσης σε κτίρια ή εγκαταστάσεις κάθε χρήσης των οποίων τα λύµατα πριν τη σύνδεση µε το δίκτυο αποχέτευσης χρήζουν κάποια προεπεξεργασία σύµφωνα µε το άρθρο 7 του διατάγµατος αυτού εκτός κατοικιών, γραφείων, καταστηµάτων, κ.λ.π. δηλαδή βιοτεχνίες, βιοµηχανίες, σταθµοί αυτοκινήτων, στάβλοι κτλ. (1) Νέα κτίρια υπό ανέγερση: Όσοι θέλουν να οικοδοµήσουν οφείλουν να υποβάλουν προς τη.ε.υ.α.κ. εκτός των αναφεροµένων στην παράγραφο Α του άρθρου αυτού, σε τρία

11 αντίτυπα και συµπληρωµατική µελέτη των κατά το άρθρο 7 αυτού του κανονισµού προβλεποµένων ως αναγκαίων εγκαταστάσεων προς επιτυχή και ασφαλή λειτουργία και χρήση ακαθάρτων. Μέσα στη µελέτη θα είναι γραµµένα τα ποσοστά, η θερµοκρασία και η χηµική σύνθεση των νερών που αποχετεύονται, οι ελάχιστοι, µέγιστοι και µέσοι δείκτες του ph, η ηµερήσια παροχή και οι διακυµάνσεις της, η περιεκτικότητα σε βαρέα µέταλλα, οι τοξικές ουσίες κ.τ.λ.. Η.Ε.Υ.Α.Κ. έχει το δικαίωµα να ζητήσει κάθε άλλη χρήσιµη πληροφορία και στοιχείο ή την εκτέλεση επιπλέον έργων και την λήψη και άλλων προστατευτικών της καλής λειτουργίας του δικτύου µέτρων. Η ανωτέρω συµπληρωµατική µελέτη των εγκαταστάσεων πρέπει να φέρει εκτός της υπογραφής των αρµοδίων κατά περίπτωση επιστηµόνων και την υπογραφή του ιδιοκτήτη, ο όποιος είναι υπεύθυνος, αν µετά από έλεγχο διαπιστωθεί ότι οι εγκαταστάσεις αυτές λειτουργούν κακώς. Μόνο µετά από έλεγχο για καλή εκτέλεση των ανωτέρω εσωτερικών εγκαταστάσεων και τήρηση των όρων αυτού του κανονισµού αποχέτευσης είναι δυνατή η σύνδεση µε το δίκτυο υπονόµων. Σε κάθε ακίνητο της κατηγορίας αυτής πρέπει να κατασκευαστεί κατάλληλο φρεάτιο δειγµατοληψίας αποβλήτων, σύµφωνα µε εγκεκριµένο σχέδιο και να τοποθετηθεί µετρητής παροχής τούτων αν αυτό ζητηθεί. Το φρεάτιο δειγµατοληψίας και ο µετρητής παροχής τοποθετούνται µετά τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων, σε θέση εύκολα επισκέψιµη. Β2. Υπάρχοντα κτίρια: Οι ιδιοκτήτες ή χρήστες των ακινήτων της κατηγορίας αυτής, µετά από ειδική πρόσκληση της.ε.υ.α.κ. και σε ειδική προθεσµία που τάσσεται από αυτή, υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση σύνδεσης συνοδευόµενη εκτός από τα απαιτούµενα για τα υφιστάµενα κτίρια της περίπτωσης Α. του παρόντος άρθρου και από βεβαίωση από αρµόδιο επιστήµονα για την ποιότητα των προς αποχέτευση αποβλήτων καθώς και από τις υφιστάµενες ειδικές εγκαταστάσεις και µέτρα που έχουν ληφθεί. Μη υφιστάµενων ειδικών εγκαταστάσεων, υποβάλλεται πλήρης των απαιτούµενων, ανάλογη της αναφερόµενης για τα κτίρια της περίπτωσης Β1 του παρόντος άρθρου. Εκτός της υπογραφής του συντάξαντος τεχνικού, πρέπει ακόµη να φέρει την υπογραφή του ιδιοκτήτη ο οποίος είναι υπεύθυνος αν πράγµατι διαπιστωθεί ότι οι εγκαταστάσεις για οποιονδήποτε λόγο λειτουργούν κακώς. Η.Ε.Υ.Α.Κ. µπορεί να ζητήσει και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο ή πληροφορία θεωρεί χρήσιµο ή την κατασκευή ή λήψη επιπλέον έργων των υφισταµένων που θεωρεί αναγκαία Μέσα στην παραπάνω πρόσκληση θα ορίζεται από τη.ε.υ.α.κ. ορισµένη προθεσµία για την κατασκευή των απαιτούµενων κατά τα ανωτέρω έργων προς σύνδεση του ακινήτου. Μόνο µετά από έλεγχο της καλής εκτέλεσης αυτών, ή την τήρηση των υποδείξεων της.ε.υ.α.κ. και των όρων του παρόντος κανονισµού είναι δυνατή η εκτέλεση της σύµβασης. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσµία για την υποβολή της αίτησης σύνδεσης ή την εκτέλεση των απαιτούµενων εργασιών η.ε.υ.α.k. δικαιούται να επιβάλλει πρόστιµο καθοριζόµενο από το.σ. και να διακόψει την υδροδότηση του ακινήτου.

12 10.2. Για τον χαρακτηρισµό ενός ακινήτου ως ανήκοντος στην κατηγορία Β µε τις συνεπαγόµενες υποχρεώσεις, αρκεί χρήση της κατηγορίας αυτής και σε τµήµα µόνο του ακινήτου, εκτός αν το τµήµα αυτό αποχετεύεται στο δίκτυο ακαθάρτων µε ξεχωριστή εγκατάσταση αποχέτευσης Ο ιδιοκτήτης ακινήτου που χαρακτηρίστηκε και συνδέθηκε ως ακίνητο έχων οικιακά λύµατα και το οποίο πρόκειται να γίνει χρήση του ως ακινήτου της κατηγορίας Β υποχρεούται πριν την έναρξη της νέας χρήσης να υποβάλλει την απαιτούµενη κατά την παράγραφο Β2 έκθεση ή µελέτη των απαιτούµενων ειδικών εγκαταστάσεων. Η.Ε.Υ.Α.Κ. µπορεί να ζητήσει οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία κρίνει απαραίτητη ή την εκτέλεση επιπλέον έργων ή λήψη επιπλέον µέτρων. Μόνο µετά από έλεγχο της καλής εκτέλεσης των εργασιών, της τήρησης των υποδείξεων της.ε.υ.α.κ. και των όρων του παρόντος κανονισµού είναι επιτρεπτή η έναρξη της νέας χρήσης Σε περίπτωση παράλειψης των απαιτούµενων κατά την προηγούµενη παράγραφο ενεργειών, καθώς και ψευδούς δήλωσης ως προς τη χρήση του ακινήτου, η.ε.υ.α.κ. µπορεί να επιβάλλει πρόστιµο καθοριζόµενο από το.σ., να διακόψει τη σύνδεση νερού του ακινήτου ή και τη σύνδεση αποχέτευσης, µέχρι την ολοκλήρωση των κατά τα ανωτέρω απαιτούµενων εργασιών Κατά την κρίση της τεχνικής υπηρεσίας της.ε.υ.α.κ. είναι δυνατή, σε κάθε περίπτωση η διενέργεια αυτοψίας από τα συνεργεία της Επιχείρησης προς εξακρίβωση της ορθότητας των υποβληθέντων στοιχείων και δικαιολογητικών. Άρνηση του ιδιοκτήτη να επιτρέψει τη διενέργεια της αυτοψίας, ακόµη και εντός των κάθε είδους ιδιοκτησιών, συνεπάγεται επιβολή προστίµου καθοριζόµενου από το.σ. και διακοπή της υδροδότησης του ακινήτου. Άρθρο 11 ο : απάνες και τέλη 11.1 Σύµφωνα µε τον Ν. 1069/80 οι βασικές δαπάνες και εισφορές για τη σύνδεση στο δίκτυο αποχέτευσης είναι οι παρακάτω: Το τέλος σύνδεσης µε το δίκτυο αποχέτευσης Το τέλος χρήσης υπονόµων Η δαπάνη µετατόπισης αγωγών διακλάδωσης αποχέτευσης 11.2.α. Οι ιδιοκτήτες που τα ακίνητά τους συνδέονται µε το δίκτυο αποχέτευσης υποχρεούνται στην καταβολή του τέλους σύνδεσης (αρθ. 10 παρ. 1γ Ν. 1069/80). Το τέλος σύνδεσης καθορίζεται µε απόφαση του.σ. της ΕΥΑΚ και υπολογίζεται µε χρήση της συνολικής επιφάνειας του κτίσµατος. Συνολική επιφάνεια ενός κτίσµατος ορίζουµε το άθροισµα των επιφανειών που συµµετέχουν στον υπολογισµό του συντελεστή δόµησης και επιφανειών χώρων που δεν συµµετέχουν στον υπολογισµό αυτό αλλά οι χώροι αυτοί λειτουργούν σαν χώροι κύριας χρήσης.

13 β. Σε περίπτωση προσθήκης σε νόµιµα συνδεδεµένο ακίνητο ή λειτουργίας βοηθητικού χώρου σαν χώρου κύριας χρήσης επιβάλλονται πάλι τέλη σύνδεσης µόνο για τους χώρους αυτούς Σε περίπτωση κατεδάφισης παλιού κτίσµατος και ανέγερσης νέου καταβάλλονται εξ αρχής τα τέλη σύνδεσης του νέου ακινήτου που αναφέρονται στο άρθρο 11.4 Η δαπάνη για κάθε επιβαλλόµενη από τον παρόντα κανονισµό τροποποίηση των εσωτερικών εγκαταστάσεων αποχέτευσης των ακινήτων και η ευθύνη για την εκτέλεση των σχετικών εργασιών βαρύνει τον ιδιοκτήτη. Στην παραπάνω περιλαµβάνεται και ο αερισµός του φρεατίου ελέγχου Τον ιδιοκτήτη βαρύνουν επίσης και οι δαπάνες ελέγχου των εσωτερικών εγκαταστάσεων αποχέτευσης και της σύστασης των αποχετευµένων υγρών, σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση των όρων του παρόντος κανονισµού. Οι δαπάνες καθορίζονται απολογιστικά µετά το τέλος του ελέγχου Το δικαίωµα σύνδεσης ακινήτου της κατηγορίας της παρ. 10.Β καθορίζεται µε ειδική ανά περίπτωση απόφαση του.σ. της.ε.υ.α.κ Η κατόπιν αίτησης των ενδιαφεροµένων µετατόπιση αγωγών και διακλαδώσεων αποχέτευσης γίνεται από τη ΕΥΑΚ και τα έξοδα βαρύνουν τους ενδιαφερόµενους Οι δαπάνες των 10.2 και 11.7 καταβάλλονται εφάπαξ πριν από την σύνδεση µε το δίκτυο αποχέτευσης, 11.9 Για την αποχέτευση κάθε διακεκριµένης κατά χρήση ιδιοκτησίας και την σύνδεση αυτής ή του όλου ακινήτου στο οποίο βρίσκεται, µε το δίκτυο αποχέτευσης ακάθαρτων, καταβάλλεται τέλος χρήσης υπονόµων που καθορίζεται µε απόφαση του.σ. της.ε.υ.α.κ.. Το τέλος χρήσης υπονόµων υπολογίζεται επί των m 3 νερού που χρεώνεται στους λογαριασµούς ύδρευσης. Είναι δυνατόν σε περιπτώσεις ακινήτων που χρησιµοποιούνται από βιοµηχανίες βιοτεχνίες, ξενοδοχεία, νοσοκοµεία, κ.τ.λ. ακίνητα καθοριζόµενα από το.σ. σε κατηγορίες αναλόγως του υδραυλικού και ρυπαντικού φορτίου, το τέλος χρήσης υπονόµου να καθορίζεται µε απόφαση του.σ. και να διαφέρει του τέλους χρήσης ακινήτων γενικής χρήσης (κατοικιών, καταστηµάτων κ.τ.λ.) Για τις περιπτώσεις ακινήτων, που δεν υδρεύονται από την.ε.υ.α.κ. και για κάθε άλλη περίπτωση που δεν προβλέπεται από τον παρόντα κανονισµό, το τέλος χρήσης του υπονόµου και ο τρόπος καταβολής του θα καθορίζονται µε απόφαση του.σ της.ε.υ.α.κ.. Άρθρο 12 ο :Αποχέτευση βοθρολυµάτων

14 12.1. Στις περιπτώσεις που κατά τον παρόντα κανονισµό επιτρέπεται η διατήρηση βόθρων και δεξαµενών αποθήκευσης προς αποµάκρυνση είναι δυνατή η µεταφορά του περιεχοµένου τους µε βυτιοφόρα και η απόρριψη τους σε υποδεικνυόµενο από την.ε.υ.α.κ. µέρος των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισµού των λυµάτων, µετά από έλεγχο της σύσταση τους Το τέλος απόρριψης βοθρολυµάτων, ο τρόπος υπολογισµού του και ο τρόπος καταβολής του ορίζεται από το.σ της.ε.υ.α.κ. Άρθρο 13 ο : Ειδικά θέµατα Το.Σ. της.ε.υ.α.κ., προκειµένου να αποφασίσει για ειδικά θέµατα που απαιτούν ειδικές γνώσεις, µπορεί να αναθέσει την µελέτη ή να ζητήσει γνωµοδότηση από ειδικούς επί του θέµατος ή σε επιτροπή που θα συγκροτήσει. Άρθρο 14 ο : Προσκλήσεις, Επιδόσεις, Υπεύθυνοι Ο εκάστοτε χρήστης του αποχετευµένου ακινήτου (π.χ µισθωτής), ευθύνεται έναντι της.ε.υ.α.κ., για κάθε παράβαση του παρόντα κανονισµού ή οφειλή προς την.ε.υ.α.κ λόγω της αποχέτευσης από κοινού και εις ολόκληρων µε τον ιδιοκτήτη Οποιαδήποτε οφειλή προς την.ε.υ.α.κ. (πρόστιµα, τέλη, δαπάνες κ.τ.λ) µπορούν να χρεωθούν στον λογαριασµό ύδρευσης του ακινήτου Σε περίπτωση πολυκατοικιών και γενικά κτιρίων µε διακεκριµένες κατά χρήση ιδιοκτησίες (καταστήµατα, διαµερίσµατα κ.λ.π.), εφόσον διαπιστωθεί ότι η τυχόν παράβαση των όρων του παρόντος κανονισµού αφορά διακεκριµένη ιδιοκτησία ή ότι ο χαρακτηρισµός ενός κτιρίου ως της κατηγορίας Β του παρόντα κανονισµού οφείλεται στην ειδική χρήση διακεκριµένης ιδιοκτησίας, είναι δυνατό, κατά την κρίση της.ε.υ.α.κ, η χρέωση των αναλογούντων προστίµων δαπανών της.ε.υ.α.κ. για λογαριασµό του ιδιοκτήτη κ.τ.λ. να γίνει στον λογαριασµό ύδρευσης αυτής να διακοπεί δε η υδροδότηση της, χωρίς όµως στην τελευταία περίπτωση να απαγορεύεται και η διακοπή της σύνδεσης της αποχέτευσης, ολοκλήρου του κτιρίου, αν αυτό κριθεί αναγκαίο από την.ε.υ.α.κ Οι επιδόσεις ατοµικών προσκλήσεων, ειδοποιήσεων και γενικά εγγράφων της.ε.υ.α.κ. προς τρίτους γίνονται από υπάλληλο της.ε.υ.α.κ. επί αποδείξει ή δικαστικό επιµελητή, ή ταχυδροµικά. Αρκεί δε προς ειδοποίηση πρόσκληση κ.τ.λ όλων, η επίδοση προς τον ιδιοκτήτη ή τον χρήστη του ακινήτου ή τον διαχειριστή ή έναν από τους συνιδιοκτήτες εν απαιτείται πρόσκληση ή ειδοποίηση προκείµενου να γίνει έλεγχος λειτουργίας της εγκατάστασης αποχέτευσης και γενικά έλεγχος τήρησης των όρων του παρόντα κανονισµού.

15 14.6. Η.Ε.Υ.Α.Κ., σύµφωνα παρόντα Κανονισµό, δεν φέρει καµία ευθύνη για τυχόν βλάβες από διακοπή της υδροδότησης ή αποχέτευσης ακινήτου, δεν απαιτείται δε προηγούµενη ειδοποίηση. Άρθρο 15 ο : Έλεγχος των εγκαταστάσεων Ο έλεγχος των εξωτερικών ιδιωτικών διακλαδώσεων, από το φρεάτιο έλεγχου µέχρι τον υπόνοµο της οδού ασκείται από τη.ε.υ.α.κ. µε αυτοψία ακόµη και εντός των κάθε είδους ιδιοκτησιών, εκτελούµενων εν ανάγκη των απαιτούµενων εκσκαφών κατεδαφίσεων δειγµατοληψιών κ.τ.λ. Άρνηση να επιτραπεί η είσοδος των συνεργείων της.ε.υ.α.κ. στο ακίνητο συνεπάγεται την επιβολή προστίµου καθοριζόµενου από το.σ. της.ε.υ.α.κ Για κάθε σύνδεση είναι υποχρεωτική η κατασκευή φρεατίων ελέγχου (επιθεωρήσεως) απ όπου διέρχονται οι αγωγοί των εσωτερικών εγκαταστάσεων, καθώς και η κατασκευή αεραγωγού φ 2, από το φρεάτιο επισκέψεων µέχρι 2,50 µ πάνω από το δώµα Απαγορεύεται κάθε επέµβαση τρίτου εκτός της.ε.υ.α.κ. στο δίκτυο υπονόµων και την εξωτερική ιδιωτική εγκατάσταση. Ζηµιές που προκαλούνται στο δίκτυο και την εξωτερική ιδιωτική εγκατάσταση, επιδιορθώνονται µόνο από τη.ε.υ.ακ. σε βάρος αυτού που τις προξένησε. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι Στερεά καθιζάνοντα σε 2 ώρες σε κώνο (mgr/lt) 15 Imhoff Συνολικά στερεά δια εξάτµισης (Ολικά (mgr/lt) 1500 διαλυµένα στερεά (εξάτµιση στους 105 C) Στερεά αιωρούµενα (mgr/lt) 500 BOD 5 (mgr/lt) 500 COD (mgr/lt) 1000 Αµµωνία ελεύθερη 1 ιόν αµµωνίου σαν (mgr/lt) 50 Ν Φωσφορικά άλατα ως - PO 3-4 (mgr/lt) 10 Φθοριούχα ως F - (mgr/lt) 10 Xλωριούχα ως CL - (mgr/lt) 1500 Θειούχα ως Η 2 S (mgr/lt) 2 2- Θειώδη ως SO 3 (mgr/lt) Θειικά ως SO 4 (mgr/lt) 1000 Κυανιούχα ως CN - (mgr/lt) 3 Αρσενικά ως AS (mgr/lt) 0,5 Βάριο ως Ba (mgr/lt) 20 Κάδµιο ως CD (mgr/lt) 0,1 Χρώµιο III ως Cr (mgr/lt) 2 Χρώµιο VI ως Cr (mgr/lt) 0,5 Σίδηρος ως Fe (mgr/lt) 4 Μαγγάνιο ως Mn (mgr/lt) 4

16 Υδράργυρος ως (mgr/lt) 0,01 Νικέλιο ως Ni (mgr/lt) 4 Μόλυβδος ως Pb (mgr/lt) 0,2 Χαλκός ως Cu (mgr/lt) 0,1 Άργυρος ως Ag (mgr/lt) 0,1 Σελήνιο ως Se (mgr/lt) 0,1 Ψευδάργυρος ως Zn (mgr/lt) 1 Σύνολο τοξικών ουσιών Σ(CV/LV)<3 Όπου LV µέγιστο επιτρεπόµενο όριο. Ως τοξικές θεωρούνται οι ουσίες As, Cd, Cr, HS, Ni, Pb, Cu, Se, Zn. (mgr/lt) 50 Λίπη και λάδια Ζωικά και φυτικά Ορυκτά λάδια εκχυλιζόµενα µε αιθέρα (υδρογονάνθρακες) (mgr/lt) 20 Φαινόλαι ως CH 3 OH (mgr/lt) 1 Αλδεύδαι ως CH 3 CHO (mgr/lt) 4 Μερκαπτάνες ως S (mgr/lt) 0,1 ιαλύτες οργανικοί αρωµατικοί (mgr/lt) 1 ιχλωριούχος άνθρακας, χλωροφόρµιο, τετραχλωριούχος άνθρακας, διχλωροαιθυλαίνιο, τρίχλωροαιθυλαίνιο (mgr/lt) 2 Ελεύθερο χλώριο (mgr/lt) 5 Οργανικές χλωριούχες ενώσεις (εντοµοκτόνα, διαλύτες, πλαστικοποιητές) (mgr/lt) 0,1 Ενώσεις επιφανειακής δράσης περιεχόµενες στα απορρυπαντικά ως M.B.A.S (mgr/lt) 10 Η παρούσα απόφαση πήρε 40/2004 Το παρόν πρακτικό συντάχθηκε και υπογράφεται ως εξής: Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ Η ΑΝΤΙΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΦΛΩΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ ΤΟΥΜΠΟΥΛΙ ΟΥ Π. ΜΠΟΥΡΤΣΟΥ Α. ΧΡΙΣΤΟ ΟΥΛΟΥ Α. ΜΠΟΜΠΟΝΑΡΗ Ν. Ακριβές απόσπασµα Κοζάνη 2008 Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΑΚ ΓΕΛΑ ΑΡΗΣ ΧΑΡΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΑΚ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΑΚ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΑΚ Αρθρο 1 ο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ 1. Ο κανονισμός αυτός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ Κουντουριώτη 1-Λαύριο Τ.Κ. 19500, Τηλ. 22920 22109, Fax 22920 22413, e-mail:deyatil@in.gr ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Άρθρο 1 Αντικείμενο του κανονισμού 1. Ο κανονισμός αυτός περιλαμβάνει τους όρους λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθμ. 7/2004 Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κ. Νευροκοπίου

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθμ. 7/2004 Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κ. Νευροκοπίου Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθμ. 7/2004 Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κ. Νευροκοπίου ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜ. 90/2004 ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Κανονισμός Λειτουργίας Υπηρεσίας Αποχέτευσης. Στο Κ. Νευροκόπι,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ της περιοχής Λαμίας, αρμοδιότητας Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαμίας (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ της περιοχής Λαμίας, αρμοδιότητας Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαμίας (Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ της περιοχής Λαμίας, αρμοδιότητας Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαμίας (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.) Α Ρ Θ Ρ Ο 1 ο Αντικείμενο του Κανονισμού Αντικείμενο του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΩΝ ΜΟΝΑΔΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΝΕΣΤΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΩΝ ΜΟΝΑΔΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΝΕΣΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΩΝ ΜΟΝΑΔΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΝΕΣΤΟΥ ΑΡΘΡΟ 1 Ο : Αντικείμενο του Κανονισμού Ο παρών κανονισμός ρυθμίζει τον τρόπο παράδοσης αστικών βοθρολυμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΗΜΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΗΜΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΗΜΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ Άρθρο 1ο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ - ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Α. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Ο κανονισµός αυτός περιλαµβάνει τους όρους λειτουργίας του δικτύου αποχετεύσεως της περιοχής αρµοδιότητας του

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Αποχέτευσης

Κανονισμός Αποχέτευσης Κανονισμός Αποχέτευσης ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Άρθρο 1 Αντικείμενο του Κανονισμού Αντικείμενο του Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ.Ε.Υ.Α.Θ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ.Ε.Υ.Α.Θ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ.Ε.Υ.Α.Θ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Α Α 45ΒΧΩΡΣ-Υ99 Άρθρο 1 Αντικείµενο του Κανονισµού Αντικείµενο του Κανονισµού αυτού είναι οι όροι και ο τρόπος λειτουργίας του δικτύου

Διαβάστε περισσότερα

2 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

2 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ 2 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Άρθρο 1 Αντικείμενο του Κανονισμού Ο κανονισμός αυτός περιλαμβάνει τους όρους λειτουργίας του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΗΜΟΥ ΑΝ ΡΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΗΜΟΥ ΑΝ ΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΗΜΟΥ ΑΝ ΡΟΥ 1 Άρθρο 1 Αντικείµενο του Κανονισµού 1. Αντικείµενο του Κανονισµού αυτού, είναι οι όροι και ο τρόπος λειτουργίας των δικτύων αποχέτευσης των ακαθάρτων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΩ ΑΡΘΡΟ 1 Ο ΟΡΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΡΘΡΟ 2 Ο ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΕΩΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 846 6 Μαΐου 2009

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 846 6 Μαΐου 2009 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 846 6 Μαΐου 2009 1 Άρθρο 1 Αντικείμενο του κανονισμού. 1. Ο κανονισμός αυτός αντικαθιστά τον εγκεκριμένο με το π.δ. 6/1986 κανονισμό,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Δ.Ε.Υ.Α.Ε. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΤΟΣ 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Ι) Α. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ - ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1.Άρθρο 1 º : Αντικείμενο του Κανονισμού. 2.Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της με αριθμό 5/2014 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της με αριθμό 5/2014 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της με αριθμό 5/2014 συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων ΑΔΑ: ΒΙΗΤΩΛΨ-Χ4Ρ Αριθμ. Απόφασης 72/2014 ΠΕΡΙ : Κανονισμός λειτουργίας και Καθορισμός Τελών, δικαιωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

1. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. 2. Γενικά

1. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. 2. Γενικά ΕΡΓΟ : Κατασκευή εξωτερικών διακλαδώσεων δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων Δ.Κ.Δροσιάς ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Προϋπ 500.000

Διαβάστε περισσότερα

ΠAPAPTHMA A ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΑΣ.Ε.Υ.Α.Χ. Π E Ρ I E X O M E N Α

ΠAPAPTHMA A ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΑΣ.Ε.Υ.Α.Χ. Π E Ρ I E X O M E N Α ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Υ ΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΑΣ.Ε.Υ.Α.Χ. Π E Ρ I E X O M E N Α Σελ. Άρθρο 1 ο : Αντικείµενο του κανονισµού 3 Άρθρο 2 ο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΞΗΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ:ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΕΥΑΜΒ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Δ/ΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΥΑΜΒ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΞΗΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ:ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΕΥΑΜΒ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Δ/ΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΥΑΜΒ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΞΗΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ:ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΕΥΑΜΒ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Δ/ΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΥΑΜΒ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΟ Σελίδα ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ - Δημοτικής Επιχείρησης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΛΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κωνσταντά 141 Τ.Κ. 382 21, ΒΟΛΟΣ Τηλ. 24210 75126 FAX: 24210 75135 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ από τα Πρακτικά της 4 ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ. ΠΡΟΣ: Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΑΡΟΧΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ. Εντός / εκτός ορίων οικισμού:

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ. ΠΡΟΣ: Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΑΡΟΧΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ. Εντός / εκτός ορίων οικισμού: Κ ρ α ν ί δ ι,.... -.... - 2017 Αρι θ μ. Π ρ ω τ :.......... 1. Τεχνική υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. 2. Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. 3. Τμήμα Καταναλωτών ΤΡΙΤΟΝ 4. Φ25Α ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Χαχαλή Ασημίνα Διοικητική υπάλληλο του Δήμου Διονύσου.

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Χαχαλή Ασημίνα Διοικητική υπάλληλο του Δήμου Διονύσου. EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Αριθ.Απόφασης 58/2012 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 19.12.2012 της..12/2012.. συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΔΑ: ΒΕΤ4ΟΡ0Χ-Ζ2Υ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ Δ.Ε.Υ.Α.Κ. 924/22.2.2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ Μεταξύ της Δ.Ε.Υ.Α. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και του ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ για την Πράξη «ΥΠΟΔΟΧΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ. αποχέτευσης των ακαθάρτων υδάτιι.iν μέσα dτα.διοικητικά όρια του Δήμου Διονύσου και οι

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ. αποχέτευσης των ακαθάρτων υδάτιι.iν μέσα dτα.διοικητικά όρια του Δήμου Διονύσου και οι \. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΠΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Άρθρο 1 Αντικείμενο του κανονισμού 1. Ο κανονισμός.αυτός περιλαμβάνει τους όρους λειτουργίας και συν:rήρήσης του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ.Ε.Υ.Α. ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ.Ε.Υ.Α. ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ.Ε.Υ.Α. ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ Ά Ρ Θ Ρ Ο 1 ο Αντικείµενο του Κανονισµού Σκοποί του παρόντος Κανονισµού είναι : Η προστασία του φυσικού και δοµηµένου περιβάλλοντος, της δηµόσιας υγείας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΕΥΑ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΕΥΑ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΕΥΑ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ Ιανουάριος 2015 1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ: ΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ ΑΡ. ΠΡΩΤ: Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ: ΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ ΑΡ. ΠΡΩΤ: Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ: 27-11-2015 ΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ ΑΡ. ΠΡΩΤ: 19743 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της υπ αριθµόν 29 ο /15-09-2015 συνεδριάσεως

Διαβάστε περισσότερα

Δ. Ε. Υ. Α. Ε Ρ Μ Ι Ο Ν Ι Δ Α Σ ταχ. δ/ση: τηλ.: e- mail: http://

Δ. Ε. Υ. Α. Ε Ρ Μ Ι Ο Ν Ι Δ Α Σ ταχ. δ/ση: τηλ.: e- mail: http:// Δ. Ε. Υ. Α. Ε Ρ Μ Ι Ο Ν Ι Δ Α Σ ταχ. δ/ση: τηλ.: e- mail: http:// Γιάν. Κρανιδιώτη, ΚΡΑΝΙΔΙ, 21300 27540 29099, fax.: 27540 29199 dkranid@otenet.gr, www.deyaer.wordpress.com Κ ρ α ν ί δ ι,.... -.... -

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ. Άρθρο 1 Αντικείμενο του Κανονισμού Ύδρευσης. Άρθρο 2 Γενικοί Όροι

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ. Άρθρο 1 Αντικείμενο του Κανονισμού Ύδρευσης. Άρθρο 2 Γενικοί Όροι ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Άρθρο 1 Αντικείμενο του Κανονισμού Ύδρευσης Αντικείμενο του Κανονισμού αυτού είναι οι όροι και ο τρόπος λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης στα διοικητικά όρια του Δήμου Δελφών. Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθμ.01/2014 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Εμ. Παππά. (Αριθμ.

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθμ.01/2014 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Εμ. Παππά. (Αριθμ. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθμ.01/2014 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Εμ. Παππά. (Αριθμ. Απόφασης 01/2014 ΘΕΜΑ: Κανονισμός λειτουργίας δικτύου αποχέτευσης Δήμου Εμμ. Παππά.

Διαβάστε περισσότερα

Σύµφωνα µε την απόφαση 198/2012 Σ ΕΥΑΧ & την απόφαση 541/2012 ηµοτικού Συµβουλίου Χερσονήσου

Σύµφωνα µε την απόφαση 198/2012 Σ ΕΥΑΧ & την απόφαση 541/2012 ηµοτικού Συµβουλίου Χερσονήσου ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΥΑ Χερσονήσου Σύµφωνα µε την απόφαση 198/2012 Σ ΕΥΑΧ & την απόφαση 541/2012 ηµοτικού Συµβουλίου Χερσονήσου ΜΑΛΙΑ, εκέµβρης 2012 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ της περιοχής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της αριθ. 2/2013 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της αριθ. 2/2013 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Ηµεροµηνία:29/5/2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ- ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Ταχ. /νση: Αχαρνών 464 & Αγ. Αναργύρων Νέα Χαλκηδόνα, ΤΚ 14343 Πληροφ. : Τηλ. : 210 25 89 917

Διαβάστε περισσότερα

Τα νέα θέµατα που προκύπτουν από την εγκύκλιο 13/11, τις οδηγίες και τα παραδείγµατα, είναι:

Τα νέα θέµατα που προκύπτουν από την εγκύκλιο 13/11, τις οδηγίες και τα παραδείγµατα, είναι: ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ µε βάση την Εγκ.13/11 Τα νέα θέµατα που προκύπτουν από την εγκύκλιο 13/11, τις οδηγίες και τα παραδείγµατα, είναι: Α. Από το κείµενο της Εγκ.13/11 1. (Α.Ι.1) Κάθε αυθαίρετη κατασκευή που εµπίπτει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 11.05.2011 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δελφών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Ι. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Ι. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ Αρ. Μελέτης: 2 / 2015 ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: Υπηρεσίες περιβαλλοντικής παρακολούθησης και ελέγχου του ανενεργού ΧΥΤΑ και του αποκαταστημένου ΧΔΑ Δήμου Σερρών έτους

Διαβάστε περισσότερα

(II) 1 ο : Αντικείµενο του Κανονισµού. Άρθρο. 2 ο : Σύστηµα Αποχέτευσης. Άρθρο. 3 ο : Βασικές έννοιες. Άρθρο

(II) 1 ο : Αντικείµενο του Κανονισµού. Άρθρο. 2 ο : Σύστηµα Αποχέτευσης. Άρθρο. 3 ο : Βασικές έννοιες. Άρθρο 1 Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ Μ Ο Σ Α Π Ο Χ Ε Τ Ε Υ Σ Η Σ ΤΗΣ ΕΥΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 2 (Ι) Άρθρο Άρθρο Άρθρο Άρθρο Άρθρο Άρθρο Άρθρο Άρθρο Άρθρο 1 ο : Αντικείµενο του Κανονισµού 2 ο : Σύστηµα Αποχέτευσης 3 ο : Βασικές έννοιες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Υ ΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Υ ΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Υ ΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Άρθρο 1 ο : Αντικείµενο του Κανονισµού Άρθρο 2 ο : Σύστηµα Αποχέτευσης Άρθρο 3 ο : Βασικές έννοιες Άρθρο 4 ο

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το Πρακτικό 6/2011 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το Πρακτικό 6/2011 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Αριθ. Αποφ 12/2011 Από το Πρακτικό 6/2011 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. ΘΕΜΑ: Κατάρτιση Σχεδίου Κανονισμού Ύδρευσης.

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 10/2011 Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 10/2011 Συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ /νση ιοικητικών Υπηρεσιών Τµήµα ιοικητικής Μέριµνας Γραφείο Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Νέα Φιλαδέλφεια 7/12/2011 Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. αν και προσκλήθηκαν νόµιµα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. αν και προσκλήθηκαν νόµιµα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙ ΑΣ ΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ - ΕΛΑΤΕΙΑΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθµ. 18/2014 συνεδρίασης του ηµοτικού Συµβουλίου Αµφίκλειας - Ελάτειας Αρ. Απόφασης : 202/2014 Π Ε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ. Λεοτσινίδης Μιχάλης Καθηγητής Υγιεινής

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ. Λεοτσινίδης Μιχάλης Καθηγητής Υγιεινής ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Λεοτσινίδης Μιχάλης Καθηγητής Υγιεινής ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Το σύστημα που απομακρύνει τα ακάθαρτα νερά από το περιβάλλον που ζει και εργάζεται ο άνθρωπος και τα διαθέτει τελικά, με τρόπο υγιεινό και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΨΞΟΡΥΛ-7ΔΜ (.Ε.Υ.Α.Σ.) ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Υ ΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΑΔΑ: ΒΙΨΞΟΡΥΛ-7ΔΜ (.Ε.Υ.Α.Σ.) ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Υ ΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗ (.Ε.Υ.Α.Σ.) ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Υ ΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό 1/2014 συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της.ε.υ.α.σ. Αριθµός Απόφασης: 1/2014 Σήµερα 17 του µηνός Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ: 58/03-01-2012 ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ:167/2011

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ: 58/03-01-2012 ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ:167/2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ: 58/03-01-2012 ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ:167/2011 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΘΕΜΑ: Έγκριση εκτέλεσης του έργου: «Υλικά συντήρησης και

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης µε τα παρακάτω θέµατα:

Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης µε τα παρακάτω θέµατα: ΠΕΡΙΛΗΨΗ Έγκριση κανονισµού λειτουργίας δικτύου Τηλέθέρµανσης. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της µε αριθµό 3/2003 συνεδρίασης του.σ της ΕΥΑ Κοζάνης Απόφαση αριθµ. 18/2003 Στην Κοζάνη σήµερα 13/03/2003 ηµέρα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ E/ONE ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Δ.Ε ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ E/ONE ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Δ.Ε ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ E/ONE ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Δ.Ε ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ Στοιχεία ενδιαφερόμενου: Δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης

Διαβάστε περισσότερα

FAX Λ. Μεσογείων Χαλάνδρι Αττική

FAX Λ. Μεσογείων Χαλάνδρι Αττική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τρίκαλα 30 / 11 / 2011 ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Αριθ. Πρωτ. 69947 ΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ : ΥΠ/ΡΙΞΗΣ ΗΜ. ΕΡΓΟΥ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ & ΗΜ. ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ E.ΠΟΙ.ΖΩ.

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Αριθμ. Απόφ. 192/2012 ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ μόνο υπηρεσίες αποχέτευσης

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Αριθμ. Απόφ. 192/2012 ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟΝΤΕΣ μόνο υπηρεσίες αποχέτευσης ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το υπ αριθμ. 18/20-12-2012 πρακτικό συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης Αριθμ. Απόφ. 192/2012 Θέμα:«Καταβολή δαπανών που έχουν σχέση με

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Ρ.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. Άρθρο 1 ο : Αντικείμενο κανονισμού Ο παρών κανονισμός αφορά γενικά τους όρους λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης ( ομβρίων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Αναφορών 30.5.2012 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Θέµα: Αναφορά 1164/2010, του Παναγιώτη Καραµπάτση, ελληνικής ιθαγένειας, εξ ονόµατος της «Ανεξάρτητης Πηλιορείτικης Οµάδας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Δ Η Μ Ο Σ Χ Α Λ Κ Η Σ ΤΜΗΜΑ: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ e-mail: info@dimoschalkis.gr ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΣ ΧΑΛΚΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

η μελέτη για την εκτέλεση του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις οδών Δήμου Τανάγρας». Στη συνέχεια η τεχνική υπηρεσία μας διαβίβασε την αριθμ.

η μελέτη για την εκτέλεση του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις οδών Δήμου Τανάγρας». Στη συνέχεια η τεχνική υπηρεσία μας διαβίβασε την αριθμ. ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 22343/26-11-2014 ΑΠΟΦΑΣΗ: 652 Από το πρακτικό 38 ης /2014 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τανάγρας. Περίληψη «Περί λήψης απόφασης για την έγκριση του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΕΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ. Βασικό τέλος= 275, άνω m2 = 1,00 /m 2. Βασικό τέλος= 290,00

ΚΟΙΝΕΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ. Βασικό τέλος= 275, άνω m2 = 1,00 /m 2. Βασικό τέλος= 290,00 ΚΟΙΝΕΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Τέλη σύνδεσης με δίκτυο ύδρευσης Βασικό τέλος= 275,00 0- άνω m2 = 1,00 /m 2 Τέλη σύνδεσης με δίκτυο αποχέτευσης Βασικό τέλος= 290,00

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης µε τα παρακάτω θέµατα:

Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης µε τα παρακάτω θέµατα: ΠΕΡΙΛΗΨΗ Έγκριση νέου Κανονισµού Ύδρευσης ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της µε αριθµό 7/2006 συνεδρίασης του.σ. της ΕΥΑ Κοζάνης Απόφαση αριθµ. 67/2006 Στην Κοζάνη σήµερα 31/3/2006 ηµέρα Παρασκευή και ώρα 19.00

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ. 7.380,00 ευρώ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ. 7.380,00 ευρώ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ: «Επισκευή αγωγού ομβρίων και κατασκευή νέου τμήματος αγωγού επί των οδών Κανελλοπούλου και Ηρώων Πολυτεχνείου». ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Φ.Π.Α. : Προϋπολογισμός (με Φ.Π.Α.)

Διαβάστε περισσότερα

Τελική Διαμόρφωση Νοέμβριος 2012 Πρότυπα κανονισμών

Τελική Διαμόρφωση Νοέμβριος 2012 Πρότυπα κανονισμών ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ Τελική Διαμόρφωση Νοέμβριος 2012 Πρότυπα κανονισμών Για την Τεχνική Υπηρεσία Κατσουπάκης Αναστάσιος Κουρουμπλής Νικόλαος Παπαγιάννης Αθανάσιος

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΝΟΜΟΣ 2002 (Αρ. ιάταγµα βάση το άρθρο 5(1)((ε)

Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΝΟΜΟΣ 2002 (Αρ. ιάταγµα βάση το άρθρο 5(1)((ε) Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 4000, 3.6.2005 2338 269/2005 Αριθµός 269 Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΝΟΜΟΣ 2002 (Αρ. ιάταγµα βάση το άρθρο 5(1)((ε) του 2002. Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΓΑΖΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΓΑΖΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΓΑΖΙΟΥ Αριθμ. αποφ.:43/2007 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΑΡΙΘΜOY 4/2007 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 07-02-2007 Σήμερα την 7 η του μηνός Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) ΤΜΗΜΑ Α ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ Φ.Α.Υ.: ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) ΤΜΗΜΑ Α ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ Φ.Α.Υ.: ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Σ.Κ.Υ. & Ε.Ε. Έργο: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝ ΕΣΕΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ Προϋπολογισµός: 413.069,00 (συµπεριλαµβανοµένου

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 4030/2011. ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ Μητρακάκη Αναστασία, διπλ. Πολιτικός Μηχανικός, MSc. ΤΕΕ/ΤΚΜ Νοέμβριος 2014

Ν. 4030/2011. ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ Μητρακάκη Αναστασία, διπλ. Πολιτικός Μηχανικός, MSc. ΤΕΕ/ΤΚΜ Νοέμβριος 2014 Ν. 4030/2011 ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ Μητρακάκη Αναστασία, διπλ. Πολιτικός Μηχανικός, MSc ΤΕΕ/ΤΚΜ Νοέμβριος 2014 Οργάνωση διαδικασιών για την παραγωγή έργου Συζήτηση με τον πελάτηιδιοκτήτη σχετική με την

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Σελίδα 1 από 6 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της με αριθμ 11/2015 συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ψαρών. ΘΕΜΑ: Καθορισμός των

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΚΑΙ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (Λύσεις και αντιμετώπιση της ρύπανσης από βαριά μέταλλα) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ σ.

ΒΑΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΚΑΙ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (Λύσεις και αντιμετώπιση της ρύπανσης από βαριά μέταλλα) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ σ. ΒΑΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΚΑΙ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (Λύσεις και αντιμετώπιση της ρύπανσης από βαριά μέταλλα) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ σ. 2 ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ.σ.3 Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΩΜΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΩΜΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Φόρουμ Επίκαιρων Θεμάτων Δημόσιας Υγείας «Χρώμιο και Περιβάλλον- Απειλή & Αντιμετώπιση» Αθήνα Μάρτιος 2013 ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 15/ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 15/ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 15/21-06-2017

Διαβάστε περισσότερα

Μέτρα και περιορισµοί για την προστασία των υπόγειων νερών από απορρίψεις ορισµένων επικίνδυνων ουσιών (ΦΕΚ 196/Β/6-4-88)

Μέτρα και περιορισµοί για την προστασία των υπόγειων νερών από απορρίψεις ορισµένων επικίνδυνων ουσιών (ΦΕΚ 196/Β/6-4-88) ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: 26857/553/88 Μέτρα και περιορισµοί για την προστασία των υπόγειων νερών από απορρίψεις ορισµένων επικίνδυνων ουσιών (ΦΕΚ 196/Β/6-4-88) ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 185/2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 185/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 185/2015 Απόσπασµα από τα πρακτικά της µε αριθµό 25/2015 συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής ήµου Αµυνταίου. Θέµα: Καθορισµός του

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης με τα παρακάτω θέματα:

Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης με τα παρακάτω θέματα: ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΩΠΕΝΟΡΥΑ-Υ18 ΠΕΡΙΛΗΨΗ Κοινωνικό τιμολόγιο έτους 2018. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της με αριθμό 1/2018 συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Κοζάνης Απόφαση αριθμ. 21/2018 Στην Κοζάνη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ. Άρθρο 1 Αντικείμενο του κανονισμού

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ. Άρθρο 1 Αντικείμενο του κανονισμού ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ Άρθρο 1 Αντικείμενο του κανονισμού Ο παρών κανονισμός περιέχει τους όρους και τις προϋποθέσεις υδροδότησης των καταναλωτών από το Δημοτικό δίκτυο ύδρευσης και καθορίζει

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός δικτύων αποχέτευσης

Υπολογισμός δικτύων αποχέτευσης Υπολογισμός δικτύων αποχέτευσης Π. Σιδηρόπουλος Εργαστήριο Υδρολογίας και Ανάλυσης Υδατικών Συστημάτων Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Π.Θ. E-mail: psidirop@uth.gr o O υπολογισμός των δικτύων γίνεται σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Γ.ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ' ΣΥΝ ΕΣΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΙΚΤΥΟ Υ ΡΕΥΣΗΣ. ιαδικασία και Όροι σύνδεσης µε το δίκτυο ύδρευσης

Γ.ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ' ΣΥΝ ΕΣΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΙΚΤΥΟ Υ ΡΕΥΣΗΣ. ιαδικασία και Όροι σύνδεσης µε το δίκτυο ύδρευσης 1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Υ ΡΕΥΣΗΣ ΕΥΑΚ 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Ι) Α.ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ - ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1.Άρθρο 1 º : Αντικείµενο του Κανονισµού 2.Άρθρο 2 º : i)γενικοί Όροι ii) Βασικές έννοιες Β.ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β' ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

1 ΚΑΝΟΝΙ Ο Λ Ι ΟΥ ΙΑ ΔΙΚ ΥΩΝΥΔ Υ Η

1 ΚΑΝΟΝΙ Ο Λ Ι ΟΥ ΙΑ ΔΙΚ ΥΩΝΥΔ Υ Η 1 ΚΑΝΟΝΙ Ο Λ Ι ΟΥ ΙΑ ΔΙΚ ΥΩΝΥΔ Υ Η [Πληκτρολογήστε κείμενο] ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Άρθρο 1 Αντικείμενο του Κανονισμού Αντικείμενο του Κανονισμού αυτού είναι οι όροι και ο τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

w w w. d e y a m e s s i n i s. g r ª π πã πƒ À ƒ À - Ã À ª π ª π À À Ã À

w w w. d e y a m e s s i n i s. g r ª π πã πƒ À ƒ À - Ã À ª π ª π À À Ã À w w w. d e y a m e s s i n i s. g r ª π πã πƒ À ƒ À - Ã À ª π ª π À À Ã À... η επιλογή είναι δική σου ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.ΜΕΣΣΗΝΗΣ Π Ε Ρ Ι Ε ΧΟ Μ Ε ΝΑ (Ι) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

1-2 0 m 0, 1 0 / m 3, 2 1-3 0 m 0, 4 6 / m 3, 3 1-6 0 m 0, 4 8 / m 3,

1-2 0 m 0, 1 0 / m 3, 2 1-3 0 m 0, 4 6 / m 3, 3 1-6 0 m 0, 4 8 / m 3, Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της µε αριθ. 4 Συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της ηµοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας. Αριθµός απόφασης 2 2 / 2 0 1 2 ΘΕΜΑ: Καθορισµός τιµολογίου, τελών

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Αριθ. απόφασης 152 Περίληψη Έγκριση αιτηµάτων οφειλετών για υπαγωγή τους σε ρύθµιση (µε δόσεις)

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Αριθ. απόφασης 152 Περίληψη Έγκριση αιτηµάτων οφειλετών για υπαγωγή τους σε ρύθµιση (µε δόσεις) Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το 14 ο πρακτικό της συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής ήµου Ξάνθης, της 25 ης Ιουλίου 2014 Αριθ. απόφασης 152 Περίληψη Έγκριση αιτηµάτων οφειλετών για υπαγωγή τους σε ρύθµιση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 31/2016 (Άρθρο 77 παρ.3 Ν.3852/2010)

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 31/2016 (Άρθρο 77 παρ.3 Ν.3852/2010) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Αρ.πρωτ.: ***/07.11.2016 Διεύθυνση: Φιλικής Εταιρείας 6 Τηλέφωνο: Τηλεομοιότυπο: Ηλεκτρ.Ταχυδ.: Ιστοσελίδα: 27200

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΥΑΡ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΣΤΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΥ:

ΔΕΥΑΡ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΣΤΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΥ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΥ: ΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΣΤΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµός απόφασης : 21 / 2016 Α Ν Α Ρ Τ Η Τ Ε Α Σ Τ Ο Ι Α Ι Κ Τ Υ Ο

Αριθµός απόφασης : 21 / 2016 Α Ν Α Ρ Τ Η Τ Ε Α Σ Τ Ο Ι Α Ι Κ Τ Υ Ο Ελληνική Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Από το µε αριθµό 4/2016 πρακτικό συνεδρίασης ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ -------------------- Αριθµός απόφασης : 21 / 2016 Α Ν Α Ρ Τ Η Τ Ε Α Σ Τ Ο Ι Α Ι Κ Τ Υ Ο Θέµα: 1

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ προ ΦΠΑ : ,06 ΦΠΑ : 7.741,94 ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ µε ΦΠΑ : ,00 Α.Μ. : 08/2017

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ προ ΦΠΑ : ,06 ΦΠΑ : 7.741,94 ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ µε ΦΠΑ : ,00 Α.Μ. : 08/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ ΕΡΓΟ: «KATAΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΙΑΚΛΑ ΩΣΕΩΝ ΣΕ ΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ» ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ προ ΦΠΑ : 32.258,06 ΦΠΑ : 7.741,94

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της µε αρ. 13 / 2011 (αρ.πρωτ. 44423/13.10.2011) Εγκυκλίου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της µε αρ. 13 / 2011 (αρ.πρωτ. 44423/13.10.2011) Εγκυκλίου ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της µε αρ. 13 / 2011 (αρ.πρωτ. 44423/13.10.2011) Εγκυκλίου Επεξηγηµατικό - ερµηνευτικό υπόµνηµα ανά κατηγορία του «ΦΥΛΛΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΙ ΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ»

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 23/2014 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 23/2014 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ /νση ιοικητικών Υπηρεσιών Τµήµα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του ήµου & ιοικητικής Μέριµνας Γραφείο Οικ. Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ Πολεοδομία Πολεοδομία είναι η επιστήμη που μελετά τα προβλήματα των πόλεων και προτείνει λύσεις για την αντιμετώπισή τους

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ Πολεοδομία Πολεοδομία είναι η επιστήμη που μελετά τα προβλήματα των πόλεων και προτείνει λύσεις για την αντιμετώπισή τους 1 ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ Πολεοδομία Πολεοδομία είναι η επιστήμη που μελετά τα προβλήματα των πόλεων και προτείνει λύσεις για την αντιμετώπισή τους ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Με την ίδρυση του Ελληνικού κράτους, από το 1828

Διαβάστε περισσότερα

Σύµφωνα µε την απόφαση 197/2012 Σ ΕΥΑΧ & την απόφαση 540/2012 ηµοτικού Συµβουλίου Χερσονήσου

Σύµφωνα µε την απόφαση 197/2012 Σ ΕΥΑΧ & την απόφαση 540/2012 ηµοτικού Συµβουλίου Χερσονήσου ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΚΤΥΟΥ Υ ΡΕΥΣΗΣ ΕΥΑ Χερσονήσου Σύµφωνα µε την απόφαση 197/2012 Σ ΕΥΑΧ & την απόφαση 540/2012 ηµοτικού Συµβουλίου Χερσονήσου ΜΑΛΙΑ, εκέµβρης 2012 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΚΤΥΟΥ Υ ΡΕΥΣΗΣ της περιοχής αρµοδιότητας

Διαβάστε περισσότερα

90711400-8. Σελίδα 2 από 5

90711400-8. Σελίδα 2 από 5 CPV κωδικοί «Υπηρεσίες λυμάτων, απορριμμάτων, καθαρισμού και περιβαλλοντικές υπηρεσίες» 90XXXXXX CODE EL 90000000-7 Υπηρεσίες λυμάτων, απορριμμάτων, καθαρισμού και περιβαλλοντικές υπηρεσίες 90400000-1

Διαβάστε περισσότερα

Δ. Ε. Υ. Α. Λ. Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λιβαδειάς ΘΕΣ/ΚΗΣ 4 ΛΙΒΑΔΕΙΑ 321 00

Δ. Ε. Υ. Α. Λ. Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λιβαδειάς ΘΕΣ/ΚΗΣ 4 ΛΙΒΑΔΕΙΑ 321 00 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Δ. Ε. Υ. Α. Λ. Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λιβαδειάς ΘΕΣ/ΚΗΣ 4 ΛΙΒΑΔΕΙΑ 321 00 3η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 2012 Α Π Ο Φ Α Σ Η 1 1 Π ε ρ ί λ η ψ η Αναπροσαρμογή τιμολογίων

Διαβάστε περισσότερα

2977/ ΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. ΑΠΟΦΑΣΗ: 23 Από το πρακτικό 3 ης /2011 συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Τανάγρας.

2977/ ΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. ΑΠΟΦΑΣΗ: 23 Από το πρακτικό 3 ης /2011 συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Τανάγρας. ΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 2977/15-2-2011 ΑΠΟΦΑΣΗ: 23 Από το πρακτικό 3 ης /2011 συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Τανάγρας. Περίληψη «Περί λήψης απόφασης για την έγκριση των τεχνικών

Διαβάστε περισσότερα

Ρύθµιση θεµάτων σχετικών µε τη λειτουργία των σταθερών εστιών καύσης για τη θέρµανση κτιρίων και νερού. (ΦΕΚ 369/Β/24-5-93)

Ρύθµιση θεµάτων σχετικών µε τη λειτουργία των σταθερών εστιών καύσης για τη θέρµανση κτιρίων και νερού. (ΦΕΚ 369/Β/24-5-93) ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: οικ. 10315/93 Ρύθµιση θεµάτων σχετικών µε τη λειτουργία των σταθερών εστιών καύσης για τη θέρµανση κτιρίων και νερού. (ΦΕΚ 369/Β/24-5-93) ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜΟΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 14/ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 14/ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 14/18-06-2018

Διαβάστε περισσότερα

Ρυθµίσεις για ηµιυπαίθριους και κλειστούς υπέργειους και υπόγειους χώρους που βρίσκονται εντός του εγκεκριµένου περιγράµµατος του όγκου του κτιρίου

Ρυθµίσεις για ηµιυπαίθριους και κλειστούς υπέργειους και υπόγειους χώρους που βρίσκονται εντός του εγκεκριµένου περιγράµµατος του όγκου του κτιρίου Ρυθµίσεις για ηµιυπαίθριους και κλειστούς υπέργειους και υπόγειους χώρους που βρίσκονται εντός του εγκεκριµένου περιγράµµατος του όγκου του κτιρίου ΥΠΕΧΩ Ε ΙΟΥΛΙΟΣ 2009 Ι. Γενικά Με την τροπολογία αυτή

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωµένες λύσεις διαχείρισης

Ολοκληρωµένες λύσεις διαχείρισης Ολοκληρωµένες λύσεις διαχείρισης λυµάτων µικρής & µεσαίας κλίµακας Προβλήµατα στα οποία δίνεται λύση Οι λύσεις που προτείνει η Agrologistics, έρχονται να δώσουν απάντηση σε πολλά προβλήµατα σχετικά µε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 1. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ. Άρθρο 1 ο

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 1. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ. Άρθρο 1 ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 1. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Άρθρο 1 ο 1.1. Η ΔΕΥΑΣ παρέχει νερό κατάλληλο για πόση σύμφωνα με τις ισχύουσες για την Ελλάδα προδιαγραφές. Η χρήση του νερού είναι μόνο για ύδρευση και όχι για άρδευση.

Διαβάστε περισσότερα

Τα πρακτικά της συνεδρίασης τηρήθηκαν από την υπάλληλο του ήµου Φιλοπούλου Στυλιανή.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης τηρήθηκαν από την υπάλληλο του ήµου Φιλοπούλου Στυλιανή. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καισαριανή: 20/1/2016 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ: 177 ΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ:ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Πληροφορίες: Γ.Χουδετσανάκη Ταχ. /νση: Βρυούλων 125

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΗΜ. ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΗΜ. ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Αριθ. οικ. 10315. Ρύθµιση θεµάτων σχετικών µε τη λειτουργία των σταθερών εστιών καύσης για τη θέρµανση κτιρίων και νερού. ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΗΜ. ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Υ ΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ.Ε.Υ.Α. ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ - ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ. Άρθρο 1 º Αντικείµενο του Κανονισµού

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Υ ΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ.Ε.Υ.Α. ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ - ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ. Άρθρο 1 º Αντικείµενο του Κανονισµού ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Υ ΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ.Ε.Υ.Α. ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ - ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Άρθρο 1 º Αντικείµενο του Κανονισµού Ο παρών κανονισµός αναφέρεται στη λειτουργία των εγκαταστάσεων Ύδρευσης της ηµοτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Αναφορών 31.10.2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Θέμα: Αναφορά 0770/2004, του Frantisek Brychta, τσεχικής ιθαγένειας, σχετικά με διαρροή υπονόμου στο Moravské Budějovice

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµός απόφασης : 253 / 2015 Α Ν Α Ρ Τ Η Τ Ε Α Σ Τ Ο Ι Α Ι Κ Τ Υ Ο

Αριθµός απόφασης : 253 / 2015 Α Ν Α Ρ Τ Η Τ Ε Α Σ Τ Ο Ι Α Ι Κ Τ Υ Ο Ελληνική Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Από το µε αριθµό 17/2015 πρακτικό συνεδρίασης ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ -------------------- Αριθµός απόφασης : 253 / 2015 Α Ν Α Ρ Τ Η Τ Ε Α Σ Τ Ο Ι Α Ι Κ Τ Υ Ο Θέµα:

Διαβάστε περισσότερα

Παράμετροι Θαλάσσια Περιοχή Ποταμός Αλιακμ. & λοιποί υδάτινοι αποδέκτες 1. PH σε στιγμιαία δειγ. 6,5-8,5 6-9

Παράμετροι Θαλάσσια Περιοχή Ποταμός Αλιακμ. & λοιποί υδάτινοι αποδέκτες 1. PH σε στιγμιαία δειγ. 6,5-8,5 6-9 ΑΠΟΦΑΣΗ: 5662/88 Τροποποίηση όρων διάθεσης λυμάτων και υγρών βιομηχανικών αποβλήτων σε φυσικούς αποδέκτες: α) Θαλάσσια περιοχή Νομού Πιερίας, β) Αλιάκμονα ποταμό και καθορισμός των ανωτάτων επιτρεπτών

Διαβάστε περισσότερα

Περιορισμοί και Υδραυλική Επίλυση Αγωγών Λυμάτων Ι

Περιορισμοί και Υδραυλική Επίλυση Αγωγών Λυμάτων Ι Περιορισμοί και Υδραυλική Επίλυση Αγωγών Λυμάτων Ι Π. Σιδηρόπουλος Εργαστήριο Υδρολογίας και Ανάλυσης Υδατικών Συστημάτων Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Π.Θ. E-mail: psidirop@uth.gr 1. Βάθος Τοποθέτησης Tο

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 15/2012 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 15/2012 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: Β41ΕΩΗΓ-6ΦΓ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ /νση ιοικητικών Υπηρεσιών Τµήµα ιοικητικής Μέριµνας Γραφείο Οικ. Επιτροπής Νέα Φιλαδέλφεια 9/7/2012

Διαβάστε περισσότερα

ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΛΕΞΗ

ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΛΕΞΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΛΕΞΗ Άρθρο 26 Εσωτερικές Υδραυλικές Εγκαταστάσεις. Οι εσωτερικές υδραυλικές εγκαταστάσεις του κτιρίου περιλαμβάνουν τις εγκαταστάσεις αποχέτευσης λυµάτων,

Διαβάστε περισσότερα

Συνολικός Προϋπολογισμός: Χρηματοδότηση Ευρωπαϊκής Ένωσης: Ελλάδα Ισπανία. Ιταλία

Συνολικός Προϋπολογισμός: Χρηματοδότηση Ευρωπαϊκής Ένωσης: Ελλάδα Ισπανία. Ιταλία 2009 2012 Συνολικός Προϋπολογισμός: 1.664.986 Χρηματοδότηση Ευρωπαϊκής Ένωσης: 802.936 Ελλάδα Ισπανία Ιταλία Η παρουσίαση Η κατάσταση στην Ελλάδα Τι κάνουν στην Ισπανία Τι κάνουν στην Ιταλία Τι θα μπορούσαμε

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το Πρακτικό 6/2011 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το Πρακτικό 6/2011 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Αριθ. Αποφ 13/2011 Από το Πρακτικό 6/2011 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. ΘΕΜΑ: Κατάρτιση Σχεδίου Κανονισμού Άρδευσης.

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 19/2014 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από το πρακτικό της αριθ. 19/2014 τακτικής Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής του ήµου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΦΙΛΑ ΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗ ΟΝΟΣ /νση ιοικητικών Υπηρεσιών Τµήµα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του ήµου & ιοικητικής Μέριµνας Γραφείο Οικ. Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα