Η Υπηρεσία του Ηλεκτρονικού Ταχυδροµείου ( )

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η Υπηρεσία του Ηλεκτρονικού Ταχυδροµείου (E-mail)"

Transcript

1 Η Υπηρεσία του Ηλεκτρονικού Ταχυδροµείου ( ) Η υπηρεσία του ηλεκτρονικού ταχυδροµείου ( ), είναι µια από τις περισσότερο δηµοφιλείς υπηρεσίες του ιαδικτύου (Internet). Μαζί µε την υπηρεσία του Παγκόσµιου Ιστού (World Wide Web - WWW) αποτελούν τις δύο περισσότερο χρησιµοποιούµενες σε καθηµερινή βάση υπηρεσίες του ιαδικτύου. Η υπηρεσία του ηλεκτρονικού ταχυδροµείου προσφέρει τη δυνατότητα ανταλλαγής µηνυµάτων µεταξύ των χρηστών µε τρόπο ανάλογο µε αυτό του παραδοσιακού ταχυδροµείου. Ο χρήστης γράφει στον υπολογιστή του το µήνυµα το οποίο επιθυµεί να στείλει σε κάποιον άλλο χρήστη, το τοποθετεί σε µια τοπική ηλεκτρονική θυρίδα (mailbox) και είναι σίγουρος ότι το µήνυµά του θα φθάσει στον προορισµό του αφού προηγουµένως συµπληρώσει την ηλεκτρονική διεύθυνση του παραλήπτη. Στη συνέχεια η ταχυδροµική υπηρεσία του δικτύου είναι υπεύθυνη για την µεταφορά του µηνύµατος στον προορισµό του. Όταν το µήνυµαφθάσει στον προορισµό του τοποθετείται στο αντίστοιχο mailbox. Όταν ο παραλήπτης ζητήσει την εισερχόµενη αλληλογραφία του, τότε θα λάβει και το µήνυµα που του εστάλη. Τα δεδοµένα του ηλεκτρονικού ταχυδροµείου αποστέλλονται από έναν client (λογισµικό που τρέχει στον υπολογιστή του χρήστη) προς το ηλεκτρονικό ταχυδροµικό κουτί του παραλήπτη, µε τη χρήση του πρωτοκόλλου SMTP (Simple Mail Transfer Protocol). Πρωτόκολλα όπως το POP3 και το IMAP4 χρησιµοποιούνται για τον έλεγχο και παραλαβή των δεδοµένων από το ηλεκτρονικό ταχυδροµικό κουτί στη πλευρά του παραλήπτη. Το ταχυδροµικό κουτί του παραλήπτη βρίσκεται σε κάποιον εξυπηρετητή (server), εποµένως δεν είναι απαραίτητη η συνεχή λειτουργία του υπολογιστή του παραλήπτη κατά την αποστολή του µηνύµατος. Ο αποδέκτης θα παραλάβει το µήνυµά του όταν ανοίξει τον υπολογιστή του και συνδεθεί µε τον ταχυδροµικό εξυπηρετητή. Οι διευθύνσεις του ηλεκτρονικού ταχυδροµείου των χρηστών του Τ.Ε.Ι, βασίζονται στις διευθύνσεις του ιαδικτύου και έχουν τη µορφή: test@teipat.gr, όπου test είναι το όνοµα του χρήστη και teipat.gr, το ιεραρχικό όνοµα της περιοχής του ιαδικτύου, δηλαδή ο τοµέας του δικτύου στο οποίο εντάσσεται ο χρήστης (στη συγκεκριµένη περίπτωση ο τοµέας δικτύου του Τ.Ε.Ι Πάτρας). Τα δύο µέρη της ηλεκτρονικής διεύθυνσης χωρίζονται µεταξύ τους µε τον (διαβάζεται at).

2 Το πρόγραµµα Outlook Express 5 Το πρόγραµµα Outlook Express, είναι ένας δηµοφιλής client, ο οποίος επιτρέπει τη σύνθεση, αποστολή και λήψη µηνυµάτων ηλεκτρονικού ταχυδροµείου. Το πρόγραµµα αυτό απαιτεί λειτουργικό σύστηµαόπωςwindows 95/98/2000 ή Windows Me. Ρύθµιση Την πρώτη φορά που εκκινείτε το πρόγραµµα Outlook Express θα ξεκινήσει ένας βοηθός εγκατάστασης (setup wizard), πουθασαςζητήσειναδηλώσετεόλαταστοιχεία ( address, mail server κλπ) που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του προγράµµατος. Στη πρώτη οθόνη που εµφανίζεται, κάνετε αριστερό κλικ στο πεδίο Set up a Mail account. Στην επόµενη οθόνη καλείστε να συµπληρώσετε το όνοµά σας. Στο πεδίο Display name γράφετε το ονοµατεπώνυµό σας.

3 Με το ποντίκι (mouse) κάνετε αριστερό κλικ στο Next (Επόµενο). Στην επόµενη οθόνη σας ζητείται η ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Αυτή αποτελείται από το username (όνοµα χρήστη) σας ακολουθούµενο από τον ειδικό (διαβάζεται at) και τη διεύθυνση του domain (τοµέα) στον οποίο ανήκετε.

4 Στη συνέχεια πρέπει να συµπληρώνετε το όνοµα του υπολογιστή που εξυπηρετεί το εισερχόµενο (Incoming Mail (POP3) Server) αλλά και το εξερχόµενο (Outgoing Mail (SMTP) Server) ταχυδροµείο (Για τους χρήστες του Τ.Ε.Ι και στις δύο περιπτώσεις συµπληρώνουµε στα αντίστοιχα πεδία: morias.teipat.gr, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που ακολουθεί). Κατόπιν κάνετε αριστερό κλίκ στο κουµπί Next. Στην επόµενη οθόνη συµπληρώνετε το user name (όνοµα χρήστη) και το password (κωδικός πρόσβασης) που έχετε στον mail server. Στο πεδίο Account Name συµπληρώνετε το user name. Είναι προτιµότερο να αφήσετε το πεδίο του password κενό, ιδίως εάν στον υπολογιστή σας έχουν πρόσβαση και άλλοι χρήστες και επίσης να απενεργοποιήσετε την επιλογή Remember password (Αποµνηµόνευση κωδικού πρόσβασης) εάν αυτή είναι ενεργοποιηµένη (απλώς κάνετε αριστερό κλικ στο αντίστοιχο πεδίο). Το πρόγραµµα θα σας ζητάει το password (κωδικός πρόσβασης) κάθε φορά που πρέπει να συνδεθεί µε τονpop3 server (δηλαδή µε τονmorias.teipat.gr) γιαναδιαβάσει ήναστείλειµηνύµατα. Έπειτα κάνετε κλίκ στην επιλογή Νext.

5 Επιλέγετε το κουµπί Next και στην επόµενη οθόνη κάνετε κλίκ στο κουµπί Finish. Η εγκατάσταση των στοιχείων σας έγινε µε επιτυχία και εποµένως είσαστε έτοιµοι να χρησιµοποιήσετε το πρόγραµµα Outlook Express, για την αποστολή και λήψη µηνυµάτων Ηλεκτρονικού Ταχυδροµείου.

6 Εκκίνηση του προγράµµατος Ξεκινώντας το πρόγραµµα Outlook Express από το µενού Start / Programs (Έναρξη / Προγράµµατα) των Windows, ή από το αντίστοιχο εικονίδιο στη εργαλείων των Windows, εµφανίζεταιτοκεντρικόπαράθυροτουπρογράµµατος (φωτογραφία που ακολουθεί). Το κεντρικό παράθυρο του Outlook Express περιέχει: τα µενού (στο πάνω µέρος), τη γραµµή εργαλείων(ακριβώς από κάτω), τον επιλογέα του φακέλου (folder) του υπολογιστή σας, του οποίου τα περιεχόµενα θέλετε να διαβάσετε, ένα παράθυρο χωρισµένο σε δύο οριζόντια µέρη. Στο πάνω µισό του παραθύρου εµφανίζονται τα περιεχόµενα (µηνύµατα) του επιλεγµένου φακέλου µε τον αποστολέα, το περιεχόµενο και την ηµεροµηνία παραλαβής τους. Στο κάτω µισό του παραθύρου εµφανίζεται το περιεχόµενο του συγκεκριµένου µηνύµατος που είναι επιλεγµένο. Οι φάκελοι (folders) που δηµιουργεί το Outlook Express στον δίσκο του υπολογιστή σας είναι οι παρακάτω:

7 Inbox (Εισερχόµενα) : Σε αυτό το φάκελο µεταφέρονται τα εισερχόµενα µηνύµατα κάθε φορά που το πρόγραµµα συνδέεται µε τονpop3 server. Outbox (Εξερχόµενα) : Σ αυτό το φάκελο γράφονται τα µηνύµατα προς αποστολή. Μπορείτε να γράψετε ένα µήνυµα off-line (ενώ δεν είσαστε συνδεδεµένοι µε τον server) και να το σώσετε σ αυτό το φάκελο. Την επόµενη φορά που θα συνδεθεί το πρόγραµµα µε τον POP3 server θα στείλει αυτόµατα όλα τα µηνύµατα που βρίσκονται στο Outbox και θα αντιγράψει τα καινούργια µηνύµατα που θα βρει στο server στο Inbox, τα οποία µπορείτε πλέον να διαβάσετε off-line, αφού θα βρίσκονται πλέον στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας (όπως αναφέρθηκε και στην αρχή αυτό είναι ένα από τα µεγαλύτερα πλεονεκτήµατα της υπηρεσίας του ηλεκτρονικού ταχυδροµείου). Sent Items (Απεσταλµένα) : Σ αυτό το φάκελο το πρόγραµµα κρατάει αντίγραφα των µηνυµάτων που έχουν σταλεί. Deleted Items ( ιαγραµµένα) : Σ αυτό το φάκελο γράφονται τα µηνύµατα που έχουν σβηστεί από τους άλλους τρεις φακέλους, µέχρι να τα σβήσει µόνιµα ο χρήστης. (Λειτουργεί όπως το Recycle Bin (Κάδος ανακύκλωσεις) των Windows. Ηγραµµή εργαλείων αποτελείται από τις κάτωθι επιλογές: New Mail (Νέο µήνυµα) : Ανοίγει ένα κενό παράθυρο σύνθεσης (δηµιουργίας) νέου µηνύµατος. Reply (Απάντηση) : Απάντηση στον αποστολέα ενός µηνύµατος. Reply All (Απάντηση όλων) : Απάντηση σε όλους τους παραλήπτες ενός µηνύµατος. Forward (Προώθηση) : Προώθηση ενός µηνύµατος σε άλλον χρήστη. Print (Εκτύπωση) : Εκτύπωση µηνύµατος. Delete ( ιαγραφή) : ιαγράφει το επιλεγµένο µήνυµα. Send and Receive (Αποστολή και λήψη) : Με την επιλογή αυτή το πρόγραµµα συνδέεται µε τον POP3 server, αποστέλλει τα νέα µηνύµατα, αντιγράφει τα εισερχόµενα µηνύµατα και µετά διακόπτει τη σύνδεση. Address Book (Βιβλίο διευθύνσεων) : Ανοίγει τον κατάλογο µε τις διευθύνσεις των προσώπων που έχετε δηµιουργήσει.

8 Find (Εύρεση) : Ανοίγει παράθυρο µέσα από το οποίο µπορείτε να αναζητήσετε µηνύµατα αποθηκευµένα στον υπολογιστή σας. Σύνθεση (δηµιουργία) νέου µηνύµατος Επιλέγοντας την επιλογή New Message (Νέο µήνυµα) στην γραµµή εργαλείων, ανοίγει ένα παράθυρο σύνθεσης (δηµιουργίας) νέου µηνύµατος. Στο πεδίο To (Προς) : συµπληρώνετε το όνοµα του παραλήπτη (π.χ. noc@teipat.gr), στο πεδίο Cc (Κοινοποίηση) :τα ονόµατα των παραληπτών για κοινοποίηση (εάν υπάρχουν) και στο πεδίο Subject (Θέµα) :τον τίτλο του µηνύµατος (εάν θέλετε δεν είναι υποχρεωτικό). Στο κάτω µισό του παραθύρου γράφετε το περιεχόµενο του µηνύµατος. Εάν έχετε επιλέξει Reply to Author ανοίγει το ίδιο παράθυρο µετοόνοµατου αποστολέα του αρχικού µηνύµατος στη θέση του παραλήπτη και το αρχικό µήνυµα συµπεριλαµβάνεται στο προς σύνθεση µήνυµα. Η επιλογή ReplytoAllέχει το ίδιο αποτέλεσµα µε την προηγούµενη µόνο που στο πεδίο Cc: περιλαµβάνονται και τα ονόµατα των προς κοινοποίηση αποδεκτών. Με την επιλογή Send (Αποστολή) το πρόγραµµα συνδέεται µε τοserver και αποστέλλει το µήνυµα.

9 Η διαχείριση των παραληπτών, η καταχώρησή τους σε adress books (βιβλία διευθύνσεων) και η δηµιουργία groups (οµάδων) γίνεται από την κεντρική οθόνη του προγράµµατος (επιλέγετε Open the Address Book ). Εµφανίζεται ένα πλαίσιο διαλόγου (παράθυρο που ακολουθεί), µέσα από το οποίο µπορείτε να προσθέσετε µια νέα εγγραφή: Με την επιλογή New Contact ανοίγει το παράθυρο:

10 Σ αυτό συµπληρώνετε το ονοµατεπώνυµο του παραλήπτη και την διεύθυνσή του καθώς επίσης (προαιρετικά) και στοιχεία σχετικά µε τη διεύθυνση κατοικίας του, το επάγγελµά του και κάποιες σηµειώσεις. Η διεύθυνση είναι απαραίτητη. Από τη στιγµή που θα προσθέσετε ένα όνοµα στη λίστα, µπορείτε να στείλετε µήνυµα στο αντίστοιχο πρόσωπο, απλά επιλέγοντας το όνοµα του από αυτή. Η επιλογή Open the Address Book στην κεντρική οθόνη του προγράµµατος ανοίγει τη λίστα µε όλα τα ονόµατα των παραληπτών που έχετε στον κατάλογο, µαζί µε τα προσωπικά τους στοιχεία. Απόαυτότοπαράθυρο µπορείτε επίσης να προσθέσετε νέα ονόµατα στον κατάλογο, όπως επίσης να τα βάλετε σε οµάδες µε την επιλογή New Group. Οµαδοποιώντας τα ονόµατα και δίνοντας ένα όνοµα σεκάποιαοµάδα, µπορείτε να στείλετε ένα µήνυµα σεόλατα µέλη της οµάδας, απλά επιλέγοντας το όνοµά τηςως παραλήπτη. Η επιλογή Insert (Εισαγωγή) και File Attachment (Συνηµµένο αρχείο) στο παράθυρο εγγραφής νέου µηνύµατος σας επιτρέπει να αποστείλετε αρχεία αυτούσια (π.χ. έγγραφα του Word κ.λ.π.) από τον προσωπικό σας υπολογιστή επισυνάπτοντάς τα στο µήνυµά σας, µε την προϋπόθεση ότι και ο παραλήπτης χρησιµοποιεί ένα ανάλογο πρόγραµµα.

11 Επιλέγοντας File Attachment ανοίγει ένα παράθυρο µε τα περιεχόµενα του δίσκου του υπολογιστή σας. Επιλέγετε το αρχείο που θέλετε να επισυνάψετε και πατάτε το πλήκτρο Attach. Το συνηµµένο αρχείο εµφανίζεται τότε σαν εικονίδιο στο κάτω µισό του παραθύρου σύνθεσης νέου µηνύµατος. Η επιλογή Sign σας επιτρέπει να εισάγετε την «υπογραφή» σας στο τέλος κάθε µηνύµατος, εφ όσον φυσικά έχετε ορίσει κάποια από το µενού Tools / Options / Signatures. Αποστολή και παραλαβή ταχυδροµείου Επιλέγοντας Send and Receive στοκεντρικόπαράθυροτουoutlook Express, το πρόγραµµα συνδέεται µε τον POP3 server, για να στείλει νέα µηνύµατα και να παραλάβει εισερχόµενα µηνύµατα, εφ όσον υπάρχουν. Εάν δεν έχετε ορίσει το password σας µέσα από τις επιλογές του προγράµµατος, κάθε φορά που επιχειρείτε σύνδεση µε τον server, θα ανοίγει ένα παράθυρο, στο οποίο συµπληρώνετε το password σας. ιαχείριση µηνυµάτων και φάκελοι Το Outlook Express δηµιουργεί στο δίσκο του υπολογιστή σας τους φακέλους (folders) Inbox, Outbox, Sent Items και Deleted Items. Οι φάκελοι αυτοί δε διαφέρουν από τους υπόλοιπους φακέλους στο σκληρό δίσκο σας και η διαχείρισή τους γίνεται µε τον ίδιο τρόπο, από το κεντρικό παράθυρο του Outlook Express. Επιλέγοντας ένα φάκελο, τα περιεχόµενά του (µηνύµατα) εµφανίζονται στο πάνω µισό του παραθύρου.

12 Επιλέγοντας ένα µήνυµα το περιεχόµενό του εµφανίζεται στο κάτω µισό του παραθύρου. Έτσι µπορείτε να διαβάσετε το µήνυµα, να το τυπώσετε, να το διαγράψετε είτε να αντιγράψετε ένα τµήµα του σε κάποιο δικό σας κείµενο µε τις διαδοχικές επιλογές Copy / Paste (Αντιγραφή / Επικόλληση). Αν το µήνυµα περιλαµβάνει συνηµµένα αρχεία (attachments), αυτά εµφανίζονται σαν εικονίδια στο κάτω µέρος του παραθύρου. Με δεξί κλικ πάνω τους µπορείτε να τα δείτε, να τα τυπώσετε ή να τα αποθηκεύσετε σε κάποιο άλλο σηµείο του δίσκου σας. Εισαγωγή νέου χρήστη (ταυτότητας) στο πρόγραµµα Outlook Express Σε περίπτωση που στον υπολογιστή µας έχουν πρόσβαση περισσότερα του ενός άτοµα, τα οποία θέλουν επίσης να χρησιµοποιήσουν το Outlook Express για το ηλεκτρονικό τους ταχυδροµείο, αυτό είναι αρκετά εύκολο εξαιτίας των υπηρεσιών που παρέχει το συγκεκριµένο πρόγραµµα, διασφαλίζοντας παράλληλα και την ασφάλια των µηνυµάτων, δηλαδή ότι ένας χρήστης δε θα είναι σε θέση να διαβάσει τα µηνύµατα του άλλου χρήστη. Αυτό είναι εφικτό µε την επιλογή του προγράµµατος Add new Identity (Προσθήκη νέας Ταυτότητας). Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο χρήστης είναι η εξής: Από τη στιγµή που έχουµε ανοίξει το πρόγραµµα Outlook Express, επιλέγουµε την επιλογή File / Identities / Add new Identity (Αρχείο / Ταυτότητες / Προσθήκη νέας Ταυτότητας), όπως φαίνεται και στην οθόνη που ακολουθεί.

13 Κάνοντας κλίκ στην επιλογή Add new Identity, θα εµφανισθεί ένα παράθυρο (οθόνη που ακολουθεί), στο οποίο θα πρέπει να δηλώσουµε τοονοµατεπώνυµο του νέου χρήστη του προγράµµατος που θέλουµε να εισάγουµε. Στο πεδίο Type your name πληκτρολογούµε τοονοµατεπώνυµο του νέου χρήστη. Όπως θα παρατηρήσετε η επιλογή Require password δεν είναι επιλεγµένη. Συνιστάται για καλύτερη ασφάλεια των δεδοµένων σας να επελέξετε την συγκεκριµένη επιλογή (κάνετε κλίκ στο λευκό πλαίσιο). Τότε θα σας εµφανισθεί η παρακάτω οθόνη: Στη συγκεκριµένη οθόνη στο πλαίσιο New password θα πρέπει να εισάγετε ένα κωδικό πρόσβασης τον οποίο θα γνωρίζετε µόνο εσείς και στο πλαίσιο Confirm New Password κάνετε επιβεβαίωση του κωδικού που δώσατε παραπάνω. Στη συνέχεια κάνετε κλίκ στο κουµπί OK. Τότε θα σας εµφανισθεί η αρχική οθόνη. Κάνετε πάλι κλίκ στο κουµπί ΟΚ. Θα εµφανισθεί στη συνέχεια το ακόλουθο εικονίδιο:

14 Η προσθήκη της νέας ταυτότητας έγινε µε επιτυχία, αλλά η πλήρης εισαγωγή της δεν έχει τελειώσει ακόµα. Θα πρέπει να συµπληρώσετε και τα υπόλοιπα στοιχεία (Setup Wizard αρχή συγκεκριµένου κεφαλαίου). Κάνουµε εποµένως κλίκ στο κουµπί Yes. Η οθόνη τώρα που θα σας εµφανισθεί είναι η παρακάτω: Στο σηµείο αυτό θα πρέπει πάλι να πληκτρολογήσετε το Ονοµατεπώνυµο του νέου χρήστη τον οποίο θέλετε να εισάγετε και έπειτα κάνετε κλίκ στο κουµπί Next. Για την συνέχεια στη συµπλήρωση των υπολοίπων στοιχείων απευθυνθείτε στην αρχή του συγκεκριµένου κεφαλαίου. Έτσι µε τον τρόπο αυτό µπορούµε ναεισάγουµε όσους νέους χρήστες επιθυµούµε στο πρόγραµµα Outlook Express. Τι πράττουµεόµως στην περίπτωση που θέλουµενα διαβάσουµε ήναστείλουµε ένα µήνυµα; Θα πρέπει καταρχήν να χρησιµοποιήσουµε το πρόγραµµα Outlook Express. Ανοίγοντας το συγκεκριµένο πρόγραµµαπηγαίνουµε στην επιλογή File / Switch Identity (οθόνη που ακολουθεί).

15 Κάνοντας κλίκ στη συγκεκριµένη επιλογή θα εµφανισθεί η παρακάτω οθόνη: Μαρκάρουµε το χρήστη τον οποίο θέλουµε ναχρησιµοποιήσουµε και στη συνέχεια στο πεδίο Password, πληκτρολογούµε τον κωδικό πρόσβασης τον οποίο έχουµε ορίσει για το συγκεκριµένο χρήστη. Έπειτα κάνουµε κλίκστοκουµπί OK. Η διαδικασία τώρα που πρέπει να ακολουθηθεί είναι γνωστή και αναφέρετε παραπάνω. ιαχείριση των Ταυτοτήτων των χρηστών µπορούµε να κάνουµε από την επιλογή File / Identities / Manage Identities.

16 ιαλέγοντας τη συγκεκριµένη επιλογή, εµφανίζετε το παρακάτω παράθυρο: Για την κάθε ταυτότητα την οποία επιλέγουµε µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε (αρκεί απλώς ένα κλίκ) τις επιλογές Remove και Properties. Με την επιλογή Remove αφαιρούµε τον επιλεγµένο χρήστη από τη δυνατότητα χρήσης του προγράµµατος στο

17 συγκεκριµένο υπολογιστή. Για να µη µπορεί ο οποιοσδήποτε να διαγράψει κάποιο χρήστη, µετά την ενεργοποίηση της επιλογής Remove, θα µας ζητηθεί και κωδικός του συγκεκριµένου χρήστη, που τον γνωρίζει µόνο ο ίδιος. Με την επιλογή Properties έχουµε τη δυνατότητα να αλλάξουµε το κωδικό πρόσβασης εάν το επιθυµούµε. Η επιλογή New µας δίνει τη δυνατότητα να εισάγουµε νέοχρήστη µε βάση τη διαδικασία που αναφέρθηκε παραπάνω.

E-MAIL ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ OUTLOOK EXPRESS ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ E-MAIL ΛΟΓΑΡΙΣΑΜΟΥ

E-MAIL ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ OUTLOOK EXPRESS ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ E-MAIL ΛΟΓΑΡΙΣΑΜΟΥ E-MAIL ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ OUTLOOK EXPRESS Στην παράγραφο αυτή, θα περιγράψουµε τη χρήση του προγράµµατος Outlook Express, που ενσωµατώνεται στις περισσότερες εκδόσεις των MS Windows. Για να εκτελέσουµε την

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία (E-Mail)

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία (E-Mail) Ηλεκτρονική Αλληλογραφία (E-Mail) Περιεχόμενα Τι είναι η ηλεκτρονική αλληλογραφία;...2 Πώς γίνεται η μεταφορά των μηνυμάτων;...2 Τι χρειάζομαι για να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία e-mail;...2 Το πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

1. Τρόποι πρόσβασης στο Email σας

1. Τρόποι πρόσβασης στο Email σας Στο παρακάτω παράδειγμα θα χρησιμοποιήσουμε το τυχαίο Email Account: test@uowm.gr με κωδικό πρόσβασης (Password) το: test123 1. Τρόποι πρόσβασης στο Email σας Α. Μέσω Web Mail Μπορείτε από οποιονδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

Το Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο (e-mail) είναι ένα σύστηµα που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να ανταλλάξει µηνύµατα αλλά και αρχεία µε κάποιον άλλο

Το Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο (e-mail) είναι ένα σύστηµα που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να ανταλλάξει µηνύµατα αλλά και αρχεία µε κάποιον άλλο Το Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο (e-mail) είναι ένα σύστηµα που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να ανταλλάξει µηνύµατα αλλά και αρχεία µε κάποιον άλλο χρήστη µέσω υπολογιστή άνετα γρήγορα και φτηνά. Για να

Διαβάστε περισσότερα

1. Τρόποι πρόσβασης στο Email σας

1. Τρόποι πρόσβασης στο Email σας Email Account: student: Αντικαθίσταται µε το username κάθε φοιτητή. department: Ανάλογα µε το τµήµα στο οποίο ανήκει κάθε φοιτητής αντικαθιστά την παραπάνω λέξη µε την αντίστοιχη του τµήµατός του. Π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ NETSCAPE COMMUNICATOR.

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ NETSCAPE COMMUNICATOR. EMAIL ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ NETSCAPE COMMUNICATOR. ηµιουργία νέου λογαριασµού. Για να χρησιµοποιήσετε το πρόγραµµα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Netscape πρέπει να δηµιουργήσετε έναν νέο λογαριασµό. Η δηµιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (E-MAIL)

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (E-MAIL) Ορφανίδου 67 & Κονδυλάκη, Πατήσια Tηλ. Κέντρο: 210-22.23.799 Fax: 210-21.39.576 Ε-mail: iservices@omac.gr Web Site: http://www.omac.gr ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ (E-MAIL) ΘΕΜΑ: ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΝΕΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης συστήματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ

Εγχειρίδιο χρήσης συστήματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ Εγχειρίδιο χρήσης συστήματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ Σελίδα 1 / 8 Πίνακας περιεχομένων 1. Γενικά...3 2. Ρυθμίσεις για προχωρημένους...3 α.

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση Λογαριασμού Αλληλογραφίας στο ελληνικό Outlook Express Περιεχόμενα

Εγκατάσταση Λογαριασμού Αλληλογραφίας στο ελληνικό Outlook Express Περιεχόμενα Εγκατάσταση Λογαριασμού Αλληλογραφίας στο ελληνικό Outlook Express Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή 2. Εγκατάσταση λογαριασμού 3. Οδηγίες χρήσης 4. Ανάγνωση ελληνικών 1. Εισαγωγή Σ αυτό το εγχειρίδιο αναγράφονται

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές Έννοιες Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου

Βασικές Έννοιες Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου Α5.2 Δίκτυα Υπολογιστών και Διαδίκτυο/Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο Α.5.2.Μ1-Μ2 Α5.2.1 Βασικές Έννοιες Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου Τι θα μάθουμε σήμερα: Να ορίζουμε τι είναι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ MICROSOFT OUTLOOK EXPRESS

ΟΔΗΓΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ MICROSOFT OUTLOOK EXPRESS ΟΔΗΓΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ MICROSOFT OUTLOOK EXPRESS Η εφαρμογή Microsoft Outlook Express είναι εργαλείο αποστολής λήψης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και διαχείρισης του ηλεκτρονικού γραμματοκιβωτίου σας. Το εργαλείο

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Ηλεκτρονικού Ταχυδροµείου µεαποµακρυσµένη σύνδεση

Χρήση του Ηλεκτρονικού Ταχυδροµείου µεαποµακρυσµένη σύνδεση Χρήση του Ηλεκτρονικού Ταχυδροµείου µεαποµακρυσµένη σύνδεση Η πιο κοινή µέθοδος για να διαβάσoυµε E-mail είναι η αποµακρυσµένη σύνδεση τερµατικού (telnet), κατά την οποία συνδέετε ο προσωπικός υπολογιστής

Διαβάστε περισσότερα

Βήμα 6. Ακολουθήστε αυτά που υποδεικνύουν τα σχήματα 6,7,8,9 και 10. σχήμα 6. σχήμα 7. σχήμα 8

Βήμα 6. Ακολουθήστε αυτά που υποδεικνύουν τα σχήματα 6,7,8,9 και 10. σχήμα 6. σχήμα 7. σχήμα 8 Βήμα 6. Ακολουθήστε αυτά που υποδεικνύουν τα σχήματα 6,7,8,9 και 10. σχήμα 6 σχήμα 7 σχήμα 8 σχήμα 9 σχήμα 10 Βήμα 7. Εάν κατά την διαδικασία της εγκατάστασης εντοπισθεί κάποιο άλλο πρόγραμμα ανάγνωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Πολυτεχνειούπολη Ακρωτηρίου, Χανιά, 73100 Τηλ.: 28210 37400 (κεντρικό), 28210 37766 (κτίριο ΜΗΠΕΡ), Fax: 28210 37571 e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΘΥΡΙ Α ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΘΥΡΙ Α ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ E-MAIL ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ WEB BROWSER (WEBMAIL) Στην παράγραφο αυτή, θα περιγράψουµε τη διαχείριση της αλληλογραφίας µε τη χρήση ενός διαφυλλιστή ιστού (web browser). εδοµένου ότι έχετε ήδη ένα

Διαβάστε περισσότερα

Αποστολή και λήψη e-mail μέσω SMARTER MAIL

Αποστολή και λήψη e-mail μέσω SMARTER MAIL 13/9/2012 Αποστολή και λήψη e-mail μέσω SMARTER MAIL NBW Internet Wizards Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 5, 10561 Αθήνα Τηλ.: 210 6148071, e-mail: info@nbw.gr, website: www.nbw.gr Αποστολή και λήψη e-mail

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility. (διαδικτυακή εφαρμογή)

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility. (διαδικτυακή εφαρμογή) ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility (διαδικτυακή εφαρμογή) Αύγουστος 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

Outlook Express-User Instructions.doc 1

Outlook Express-User Instructions.doc 1 Οδηγίες προς τους υπαλλήλους του ήµου Θεσσαλονίκης για την διαχείριση της ηλεκτρονικής τους αλληλογραφίας µε το Outlook Express (Ver 1.0 22-3-2011) (Για οποιοδήποτε πρόβληµα ή απορία επικοινωνήστε µε τον

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ( accounts)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ( accounts) ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ (email accounts) (v. 0.7 : 14/05/2015) Εισαγωγή Σας ευχαριστούμε που προτιμήσατε την Simple S&A Solutions για την παροχή υπηρεσιών Internet.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΟΥ (FAX) ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ WEBUTIL

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΟΥ (FAX) ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ WEBUTIL ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΟΥ (FAX) ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ WEBUTIL ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/97 11/01/2017 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία Πληροφορικών Συστημάτων Τομέας Διαχείρισης Συστημάτων και Εφαρμογών

Υπηρεσία Πληροφορικών Συστημάτων Τομέας Διαχείρισης Συστημάτων και Εφαρμογών Υπηρεσία Πληροφορικών Συστημάτων Τομέας Διαχείρισης Συστημάτων και Εφαρμογών Οδηγός σύνδεσης Windows Mobile με την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου Υπηρεσία Πληροφορικών Συστημάτων Τομέας Συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Ρυθµ θ ίσ ί ε σ ις ς e-mai a l i dsp s ei e ra r i a a.gr g

Ρυθµ θ ίσ ί ε σ ις ς e-mai a l i dsp s ei e ra r i a a.gr g Ρυθµίσεις e-mail dspeiraia.gr Οδηγός Ρυθμίσεων E-mail Όνομα χρήστη Κωδικός Διακομιστής Εισερχόμενης Αλληλογραφίας mail.dspeiraia.gr Διακομιστής Εξερχόμενης Αλληλογραφίας mailgate.wexgroup.com E-mail_Setup_dspeiraia_V1.2_WL.docx141007_02

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης και Χρήσης Ψηφιακών Πιστοποιητικών

Οδηγίες Εγκατάστασης και Χρήσης Ψηφιακών Πιστοποιητικών Οδηγίες Εγκατάστασης και Χρήσης Ψηφιακών Πιστοποιητικών 1. Εγκατάσταση Ψηφιακού Πιστοποιητικού Η εγκατάσταση του ψηφιακού πιστοποιητικού (που αφορά συγκεκριμένο λογαριασμό e-mail σας) πραγματοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ CISCO JABBER ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/76

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ CISCO JABBER ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/76 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ CISCO JABBER ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/76 31/07/2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 3 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες. ρύθµιση e-mail λογαριασµού στο Microsoft Outlook 2007

Οδηγίες. ρύθµιση e-mail λογαριασµού στο Microsoft Outlook 2007 Οδηγίες για ρύθµιση e-mail λογαριασµού στο Microsoft Outlook 2007 (Windows Vista) Για να δηµιουργήσετε έναν νέο λογαριασµό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) στο Microsoft Outlook 2007, αφού ανοίξετε

Διαβάστε περισσότερα

6.2 Υπηρεσίες Διαδικτύου

6.2 Υπηρεσίες Διαδικτύου 6.2 Υπηρεσίες Διαδικτύου 1 / 34 Όλες οι υπηρεσίες στο Διαδίκτυο, όπως και πολλές εφαρμογές λογισμικού, στηρίζονται στο μοντέλο Πελάτη Εξυπηρετητή. 2 / 34 Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο ο Εξυπηρετητής οργανώνει,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες ρυθμίσεων του Microsoft Outlook 2003 για χρήση IMAP με SSL

Οδηγίες ρυθμίσεων του Microsoft Outlook 2003 για χρήση IMAP με SSL Οδηγίες ρυθμίσεων του Microsoft Outlook 2003 για χρήση IMAP με SSL Ενότητα 1η: Δημιουργία ενός νέου λογαριασμού με χρήση του «Οδηγού εγκατάστασης Outlook 2003 Startup wizard». Την πρώτη φορά που θα εκκινήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Συγχρηµατοδοτούµενο από το ΥΠΕΠΘ και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Συγχρηµατοδοτούµενο από το ΥΠΕΠΘ και την Ευρωπαϊκή Ένωση Συγχρηµατοδοτούµενο από το ΥΠΕΠΘ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ΣΥΝ ΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΚΤΥΟ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ MODEM Το Κέντρο Λειτουργίας και ιαχείρισης ικτύου του Πανεπιστηµίου Αθηνών παρέχει τη δυνατότητα Dial-up σύνδεσης

Διαβάστε περισσότερα

Ρυθμίσεις για

Ρυθμίσεις για 1 Ρυθμίσεις για e-mail Cv11xxx@mail.ntua.gr Για τη δημιουργία λογαριασμού e-mail στο Outlook 2003, απαιτούνται οι παρακάτω ρυθμίσεις: Επιλέγουμε Tools και κατόπιν E-mail Accounts Κατόπιν επιλέγουμε τον

Διαβάστε περισσότερα

Lexicon Software Pachutzu

Lexicon Software Pachutzu Pachutzu Περιεχόμενα Ε Γ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Σ Η... 2 Κύρια Οθόνη εφαρμογής... 3 Τρόπος Αποστολής... 7 Fax... 8 Δίνοντας την δυνατότητα διαγραφής από την λίστα... 9 Απορριφθέντα... 10 Ε Γ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Σ Η Τοποθετήστε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες. ρύθµιση e-mail λογαριασµού στο Outlook Express. για. (Windows XP)

Οδηγίες. ρύθµιση e-mail λογαριασµού στο Outlook Express. για. (Windows XP) Οδηγίες για ρύθµιση e-mail λογαριασµού στο Outlook Express (Windows XP) Για να δηµιουργήσετε έναν νέο λογαριασµό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) στο Outlook Express, αφού ανοίξετε το πρόγραµµα, ακολουθήστε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. 1 Εισαγωγή: Λίγα λόγια για το βιβλίο Τι νέο υπάρχει στο Outlook Ξεκίνηµα Ευχαριστίες...

Περιεχόµενα. 1 Εισαγωγή: Λίγα λόγια για το βιβλίο Τι νέο υπάρχει στο Outlook Ξεκίνηµα Ευχαριστίες... Περιεχόµενα Ευχαριστίες... 11 1 Εισαγωγή: Λίγα λόγια για το βιβλίο... 13 Χωρίς τεχνικούς όρους!... 13 Σύντοµη παρουσίαση... 14 Μερικές συµβάσεις... 16 Μια τελευταία λέξη (µπορεί και δύο)... 16 2 Τι νέο

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο MICROSOFT OUTLOOK

Εγκατάσταση λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο MICROSOFT OUTLOOK 13/9/2012 Εγκατάσταση λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο MICROSOFT OUTLOOK NBW Internet Wizards Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 5, 10561 Αθήνα Τηλ.: 210 6148071, e-mail: info@nbw.gr, website: www.nbw.gr

Διαβάστε περισσότερα

Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης

Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης Γρήγορη αναφορά Αντιγραφή Δημιουργία αντιγράφων Γρήγορη δημιουργία αντιγράφου 3 Στον πίνακα ελέγχου του εκτυπωτή πατήστε το κουμπί αντίγραφο 4 Εάν τοποθετήσατε το έγγραφο στη γυάλινη επιφάνεια σάρωσης

Διαβάστε περισσότερα

http://web.thessaloniki.gr/webmail

http://web.thessaloniki.gr/webmail Οδηγίες προς τους υπαλλήλους του ήµου Θεσσαλονίκης για την διαχείριση της ηλεκτρονικής τους αλληλογραφίας µε το Webmail (Ver 1.0 21-3-2011) (Για οποιοδήποτε πρόβληµα ή απορία επικοινωνήστε µε τον Τάσο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ WEBMAIL ΚΥΠΕΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ WEBMAIL ΚΥΠΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ WEBMAIL ΚΥΠΕΣ Η υπηρεσία διαχείρισης αλληλογραφίας µέσω web (webmail) δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να διαχειριστούν την αλληλογραφία τους απ οποιοδήποτε σηµείο βρίσκονται εφόσον υπάρχει

Διαβάστε περισσότερα

OUTLOOK. Μας δίνει την δυνατότητα να στέλνουµε ή να λαµβάνουµε µηνύµατα και αρχεία χωρίς κατά ανάγκη να είµαστε συνδεδεµένοι στο ιαδίκτυο.

OUTLOOK. Μας δίνει την δυνατότητα να στέλνουµε ή να λαµβάνουµε µηνύµατα και αρχεία χωρίς κατά ανάγκη να είµαστε συνδεδεµένοι στο ιαδίκτυο. OUTLOOK Μας δίνει την δυνατότητα να στέλνουµε ή να λαµβάνουµε µηνύµατα και αρχεία χωρίς κατά ανάγκη να είµαστε συνδεδεµένοι στο ιαδίκτυο. Με το Outlook Express µπορούµε, επίσης: Να γράψουµε και να στείλουµε

Διαβάστε περισσότερα

Β ΕΙΔΙΚΗ ΦΑΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Β ΕΙΔΙΚΗ ΦΑΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Β ΕΙΔΙΚΗ ΦΑΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Υπεύθυνος Σπουδών & Έρευνας: Δ. Τσιμάρας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργείο Αυτοκινήτων

Συνεργείο Αυτοκινήτων Συνεργείο Αυτοκινήτων v2.102, Οκτώβριος 2015 Σύντοµες οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Το πρόγραµµα Συνεργείο Αυτοκινήτων έχει σκοπό τη διαχείριση και παρακολούθηση του πελατολογίου, των αυτοκινήτων και των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Webmail Outlook Express Ρυθµίσεις για την χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδροµείου

Webmail Outlook Express Ρυθµίσεις για την χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδροµείου Webmail Outlook Express Ρυθµίσεις για την χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδροµείου (Ver 1.1 21-3-2011) (Για οποιοδήποτε πρόβληµα ή απορία επικοινωνήστε µε τον Τάσο Βασιλόπουλο 2310-877-822) A. ιαχείριση ηλεκτρονικής

Διαβάστε περισσότερα

Αρχική σελίδα. Κατάσταση. Άµεση πρόσβαση

Αρχική σελίδα. Κατάσταση. Άµεση πρόσβαση Αρχική σελίδα Με την εισαγωγή σας στο λογισμικό ανταλλαγών (Cyclos), βρίσκεστε στην αρχική σελίδα, µέσω της οποίας μπορείτε να έχετε άµεση πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες και πληροφορίες για το λογαριασµό

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικά στοιχεία. Τι είναι το Internet; Ιστορία του Internet

Εισαγωγικά στοιχεία. Τι είναι το Internet; Ιστορία του Internet EΝΟΤΗΤΑ 4 Η : INTERNET Εισαγωγικά στοιχεία Τι είναι το Internet; Το Internet ( ιαδίκτυο) είναι ένα παγκόσµιο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι επικοινωνούν µεταξύ τους χρησιµοποιώντας ένα κοινό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ WEBMAIL ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ WEBMAIL ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ WEBMAIL ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. URL Διεύθυνση WebMail... 3 2. Εγκατάσταση Πιστοποιητικού Ασφάλειας... 3 2.1 Εγκατάσταση Πιστοποιητικού στον Internet Explorer... 3 2.2 Εγκατάσταση Πιστοποιητικού

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου Τμήμα Τηλεπληροφορικής & Διοίκησης

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου Τμήμα Τηλεπληροφορικής & Διοίκησης Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου Τμήμα Τηλεπληροφορικής & Διοίκησης Κατάλογος Περιεχομένων 1 ΑΣΎΜΜΕΤΡΗ ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΊΑ ΚΑΙ PGP...- 3-1.1 ΕΙΣΑΓΩΓΉ...- 3-1.2 ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ PGP;...- 4-1.3 ΤΟ PGP ΒΉΜΑ ΒΉΜΑ......-

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙ ΑΣ ΣΤΟ MICROSOFT WORD

ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙ ΑΣ ΣΤΟ MICROSOFT WORD ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙ ΑΣ ΣΤΟ MICROSOFT WORD Σε ορισµένες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα χρήσιµη η δηµιουργία ιστοσελίδων ενηµερωτικού περιεχοµένου οι οποίες στη συνέχεια µπορούν να δηµοσιευθούν σε κάποιο τόπο

Διαβάστε περισσότερα

Computing and Information Systems Service. ιαχείριση Αρχείων

Computing and Information Systems Service. ιαχείριση Αρχείων ιαχείριση Αρχείων Η διαχείριση αρχείων είναι πολύ σηµαντική για την οργάνωση των αρχείων σας σε φακέλους και την αποθήκευση των αρχείων που συσχετίζονται µεταξύ τους στον ίδιο φάκελο. Αν έχετε πολλά αρχεία,

Διαβάστε περισσότερα

2.9 Ηλεκτρονικά μηνύματα 2.9.5 Χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για διεκπεραίωση απλών εργασιών

2.9 Ηλεκτρονικά μηνύματα 2.9.5 Χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για διεκπεραίωση απλών εργασιών 2.9 Ηλεκτρονικά μηνύματα 2.9.5 Χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για διεκπεραίωση απλών εργασιών Προετοιμασία σημειώσεων: EdITC Curriculum Team Έκδοση: EdITC LTD, 2009 Πνευματική Ιδιοκτησία: EdITC Ltd

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεση στο δίκτυο του Πανεπιστηµίου µέσω modem (dial-up πρόσβαση) σελ. 1

Σύνδεση στο δίκτυο του Πανεπιστηµίου µέσω modem (dial-up πρόσβαση) σελ. 1 Σύνδεση στο δίκτυο του Πανεπιστηµίου µέσω modem (dial-up πρόσβαση) Περιεχόµενα Εισαγωγή...2 Ελάχιστος εξοπλισµός...2 ΜΕΡΟΣ Α : ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝ ΕΣΗΣ ΣΤΑ WINDOWS 98...3 1. ΕΛΕΓΧΟΣ MODEM...3 1.α. ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ...3

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ MOODLE

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ MOODLE ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ MOODLE Η διαδικασία μεταφοράς του υλικού ενός μαθήματος από την πλατφόρμα Blackboard Vista στην πλατφόρμα Moodle σε βήματα είναι η ακόλουθη:

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στην Υπηρεσία WebMail

Είσοδος στην Υπηρεσία WebMail Εφαρµογή - Υπηρεσία WebMail Είσοδος στην Υπηρεσία WebMail Η πρόσβαση στην υπηρεσία WebMail είναι δυνατή µέσω της κεντρικής σελίδας του Πανεπιστηµίου που βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.unipi.gr (Σχήµα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός ανάγνωσης αποστολής e-mail

Οδηγός ανάγνωσης αποστολής e-mail Οδηγός ανάγνωσης αποστολής e-mail «Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Web : www.e-base.gr E-mail : support@e-base.gr Facebook : Like Παρακάτω μπορείτε να μελετήσετε τον

Διαβάστε περισσότερα

χρήστες και υπηρεσίες

χρήστες και υπηρεσίες ιδακτικό υλικό µαθητή χρήστες και υπηρεσίες Από όσα αναφέρθηκαν, γίνεται αντιληπτό ότι όποιος έχει τον κατάλληλο εξοπλισµό και έχει εξασφαλίσει τον τρόπο σύνδεσής του µε το ιαδίκτυο, µπορεί να το χρησιµοποιήσει.

Διαβάστε περισσότερα

Αρχειοθέτηση ηλεκτρονικών μηνυμάτων με το. Outlook. Τομέας Συστημάτων Υπηρεσία Πληροφορικών Συστημάτων ΥΠΣ-ΕΔ087 10/03/ 2014.

Αρχειοθέτηση ηλεκτρονικών μηνυμάτων με το. Outlook. Τομέας Συστημάτων Υπηρεσία Πληροφορικών Συστημάτων ΥΠΣ-ΕΔ087 10/03/ 2014. Αρχειοθέτηση ηλεκτρονικών μηνυμάτων με το Outlook Τομέας Συστημάτων Υπηρεσία Πληροφορικών Συστημάτων ΥΠΣ-ΕΔ087 10/03/ 2014 Σελίδα 1 Πίνακας περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Αρχειοθέτηση ηλεκτρονικών μηνυμάτων...

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΙΡΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΕΙΡΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΣΕΙΡΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ EMAIL Οι παρακάτω οδηγίες αφορούν την εγκατάσταση email λογαριασµών σε επιχειρησιακό περιβάλλον για την ελληνική έκδοση Microsoft Office 2007. Ανοίξτε το πρόγραµµα

Διαβάστε περισσότερα

Ως Διαδίκτυο (Internet) ορίζεται το παγκόσμιο (διεθνές) δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών (international network).

Ως Διαδίκτυο (Internet) ορίζεται το παγκόσμιο (διεθνές) δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών (international network). ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Καλαμάτα, 2015 Το Διαδίκτυο Ως Διαδίκτυο (Internet) ορίζεται το παγκόσμιο (διεθνές) δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών (international network). Πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Αρχική Σελίδα Ψευδώνυμα (Alias) Είσοδος στο λογαριασμό Κωδικός πρόσβασης Έξοδος από το λογαριασμό... 10

Αρχική Σελίδα Ψευδώνυμα (Alias) Είσοδος στο λογαριασμό Κωδικός πρόσβασης Έξοδος από το λογαριασμό... 10 1 Περιεχόμενα Αρχική Σελίδα... 3 Ψευδώνυμα (Alias)... 5 Είσοδος στο λογαριασμό... 6 Κωδικός πρόσβασης... 8 Έξοδος από το λογαριασμό... 10 Διαχείριση Μηνυμάτων... 11 Δημιουργία - Αποστολή Μηνύματος... 18

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογίες Επικοινωνίες. Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο Λίστες Αλληλογραφίες Οµάδες Συζήτησης

Τεχνολογίες Επικοινωνίες. Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο Λίστες Αλληλογραφίες Οµάδες Συζήτησης Κεφάλαιο 11 ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο Λίστες Αλληλογραφίες Οµάδες Συζήτησης Τεχνολογίες Επικοινωνίες Πίνακας Περιεχοµένων Εισαγωγή...1

Διαβάστε περισσότερα

1. Το Διαδίκτυο Α. Βασικές έννοιες Internet Παγκόσμιος Ιστός www HTTP FTP URL Υπερκείμενο: ISP

1. Το Διαδίκτυο Α. Βασικές έννοιες Internet Παγκόσμιος Ιστός www HTTP FTP URL Υπερκείμενο: ISP 1. Το Διαδίκτυο Α. Βασικές έννοιες Internet: είναι ένα σύνολο από υπολογιστές και επί μέρους δίκτυα ανά τον κόσμο που είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους (κόμβοι και μέλη) ως επί το πλείστον μέσω τηλεφωνικών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός ανάγνωσης αποστολής

Οδηγός ανάγνωσης αποστολής Οδηγός ανάγνωσης αποστολής e-mail «Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Web : www.e-base.gr E-mail : support@e-base.gr Facebook : Like Παρακάτω μπορείτε να μελετήσετε τον

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Οδηγός Χρήσης Εργαστηρίων Η/Υ Προπτυχιακών Φοιτητών και Βασικές Υπηρεσίες που Παρέχονται από την Υπηρεσία Πληροφορικής & Επικοινωνιών Σάμου Υπηρεσία Πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Μάθημα: Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (ΜΚ0203) Μάθημα 1: Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού. Μάθημα: Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (ΜΚ0203) Μάθημα 1: Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Μάθημα: Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (ΜΚ0203) Διαδίκτυο (Internet) Μάθημα 1: Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Μαρίνα Παπαστεργίου, Επίκουρος Καθηγήτρια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ FRONT PAGE 3

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ FRONT PAGE 3 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ FRONT PAGE 3 Φόρµες Ένας τρόπος για να συλλέξετε πληροφορία από τους επισκέπτες του δικτυακού σας τόπου είναι οι φόρµες. Με τα εξειδικευµένα αυτά εργαλεία µπορείτε να κάνετε έρευνες ή τεστ,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: Εισαγωγή, Χρήσιμες Εφαρμογές

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: Εισαγωγή, Χρήσιμες Εφαρμογές ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: Εισαγωγή, Χρήσιμες Εφαρμογές Σκοπός του εργαστηρίου αυτού είναι η χρησιμοποίηση κάποιων εφαρμογών που θα μας φανούν πολύ χρήσιμες κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Εισαγωγής στον Προγραμματισμό.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες. για την υπηρεσία. Antispamming. (στα windows XP) Περιεχόµενα

Οδηγίες. για την υπηρεσία. Antispamming. (στα windows XP) Περιεχόµενα Οδηγίες για την υπηρεσία Antispamming (στα windows XP) Περιεχόµενα Ενεργοποίηση της υπηρεσίας (µέσω Internet Explorer)... σελ. 2 ηµιουργία φακέλου για spam στο Outlook Express... σελ. 5 ηµιουργία Κανόνα

Διαβάστε περισσότερα

ίκτυα - Internet Υπηρεσίες Internet O Παγκόσµιος Ιστός (World Wide Web) Ηλεκτρονική Αλληλογραφία (E-mail) Υπηρεσία FTP (File Transfer Protocol)

ίκτυα - Internet Υπηρεσίες Internet O Παγκόσµιος Ιστός (World Wide Web) Ηλεκτρονική Αλληλογραφία (E-mail) Υπηρεσία FTP (File Transfer Protocol) Ιόνιο Πανεπιστήµιο Τµήµα Αρχειονοµίας-Βιβλιοθηκονοµίας Κέρκυρα ίκτυα - Internet 2 Υπηρεσίες Internet O Παγκόσµιος Ιστός (World Wide Web) ΜηχανέςΑναζήτησηςστοWeb Ηλεκτρονική Αλληλογραφία (E-mail) Υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων

Υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων 7 Ιουνίου 2013 Υπηρεσία διαμοιρασμού αρχείων Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Πληροφορικής Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης v0.4 Πίνακας περιεχομένων Γενικά... 2 Διαθεσιμότητα... 2 Πρόσβαση... 2 Φυλλομετρητή ιστού...

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ OPEN ECLASS

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ OPEN ECLASS ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ OPEN ECLASS Η διαδικασία μεταφοράς του υλικού ενός μαθήματος από την πλατφόρμα Blackboard Vista στην πλατφόρμα Open eclass σε βήματα είναι

Διαβάστε περισσότερα

(Αντιγραφή) ή χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο για να καταχωρίσετε τους αριθμούς των αντιγράφων. Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης

(Αντιγραφή) ή χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο για να καταχωρίσετε τους αριθμούς των αντιγράφων. Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης Σύντομη αναφορά Αντιγραφή Δημιουργία αντιγράφων Γρήγορη δημιουργία αντιγράφου 3 Στον πίνακα ελέγχου του εκτυπωτή πατήστε το κουμπί αντίγραφο 4 Εάν τοποθετήσατε το έγγραφο στη γυάλινη επιφάνεια σάρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Εργαλεία. Επικοινωνίας & Συνεργασίας Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εργαλεία. Επικοινωνίας & Συνεργασίας Πανεπιστήμιο Κύπρου Εργαλεία Επικοινωνίας & Συνεργασίας Πανεπιστήμιο Κύπρου Ιούλιος 2017 Copyright 2017 Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Δημιουργός: Λευτέρης Γ. Ζαχαρία Σ ε λ ί δ α 1 Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

Λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mails)

Λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mails) Vodafone Business E-mail Λήψη ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mails) Οδηγός χρήσης Καλώς ορίσατε Μέσω των υπηρεσιών εταιρικού e-mail της Vodafone μπορείτε να διαμορφώσετε λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Διαβάστε περισσότερα

INTERNET BASIC Μάθημα 2

INTERNET BASIC Μάθημα 2 INTERNET BASIC Μάθημα 2 Δημιουργία e-mail, χρήση Outlook, Βασικές Γνώσεις Excel, Δημιουργία facebook λογαριασμού Εισηγητής: Παντελής Μπουδαλάκης Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Πλεονεκτήματα Μηδενικό κόστος Υψηλή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΛ : Εισαγωγή στην Επιστήμη της Πληροφορικής Σημειώσεις Εργαστηρίων (2009)

ΕΠΛ : Εισαγωγή στην Επιστήμη της Πληροφορικής Σημειώσεις Εργαστηρίων (2009) Κεφάλαιο 1: Windows ΕΠΛ 001-002: Εισαγωγή στην Επιστήμη της Πληροφορικής Σημειώσεις Εργαστηρίων (2009) Τα Windows είναι ένα λειτουργικό περιβάλλον, τo οποίo κάνει τη λειτουργία του ηλεκτρονικού υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα 1. Εγκατάσταση 2. Εισαγωγή 3. Σύνδεση 4. Ρυθµίσεις 2.1 Περιοχή εργασιών και πλοήγησης 2.2 Περιοχή απεικόνισης "Λεπτοµέρειες" 2.3 Περιοχή απεικόνισης "Στατιστικά" 4.1 Προφίλ 4.2 ίκτυο 4.2.1

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: 1 Εισαγωγή, Χρήσιμες Εφαρμογές

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: 1 Εισαγωγή, Χρήσιμες Εφαρμογές ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: 1 Εισαγωγή, Χρήσιμες Εφαρμογές Σκοπός του εργαστηρίου αυτού είναι η εξοικείωση με κάποιες εφαρμογές που θα μας φανούν πολύ χρήσιμες κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Εισαγωγής στον Προγραμματισμό.

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο διευθύνσεων των Windows

Το βιβλίο διευθύνσεων των Windows Το βιβλίο διευθύνσεων των Windows Αν στέλνουμε email συχνά σε κάποιους, τότε για να μην πληκτρολογούμε τις διευθύνσεις τους κάθε φορά, τις αποθηκεύουμε στο Βιβλίο Διευθύνσεων. Έτσι όταν θα θέλουμε να τους

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6 Gmail 8. Υαhoo! Mail 58. Δημιουργία λογαριασμού 58 Αλλαγή κωδικού 68 Επισύναψη αρχείων 69 Φίλτρα 71

Εισαγωγή 6 Gmail 8. Υαhoo! Mail 58. Δημιουργία λογαριασμού 58 Αλλαγή κωδικού 68 Επισύναψη αρχείων 69 Φίλτρα 71 περιεχόμενα Εισαγωγή 6 Gmail 8 Δημιουργία λογαριασμού 8 Δημιουργία επαφών 16 Αποστολή e-mail 24 Aπάντηση και προώθηση 30 Ρυθμίσεις Gmail 32 Ετικέτες 35 Φίλτρα e-mail 47 Πρόσβαση στο Gmail από Outlook 51

Διαβάστε περισσότερα

Special edition of the Technical Chamber of Greece on Video Conference Services on the Internet, 2000 INTERNET PHONE

Special edition of the Technical Chamber of Greece on Video Conference Services on the Internet, 2000 INTERNET PHONE INTERNET PHONE A.S. DRIGAS Applied Technologies Department NCSR DEMOKRITOS Ag. Paraskevi GREECE dr@imm.demokritos.gr http://imm.demokritos.gr Το Internet Phone θέτει καινούργια δεδοµένα για την επικοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER Η εφαρμογή LiveTripTraveller διατίθεται για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android. Στο υπο-ιστοσελίδα www.livetrips.com/sources μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση μέσω webdav. ΚΕ.Δ.Δ. Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου. 3. Στην συνέχεια πληκτρολογούμε το username και το password και πατάμε στο κουμπί Είσοδος.

Πρόσβαση μέσω webdav. ΚΕ.Δ.Δ. Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου. 3. Στην συνέχεια πληκτρολογούμε το username και το password και πατάμε στο κουμπί Είσοδος. Πρόσβαση μέσω webdav Πριν χρησιμοποιήσουμε το webdav θα πρέπει να κάνουμε login στο Pithos ώστε να αντιγράψουμε τα Credentials που απαιτούνται για την συνέχεια. Αυτό γίνεται ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακές Υπηρεσίες

Διαδικτυακές Υπηρεσίες Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Διαδικτυακές Υπηρεσίες CoMPUs, Webmail, Ftp, Telnet 2010 Περιεχόμενα Διαδικτυακές υπηρεσίες... 3 CoMPUs - Πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης... 3 Τι είναι

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Πληροφοριών στο Διαδίκτυο. Εργαστήριο 1

Διαχείριση Πληροφοριών στο Διαδίκτυο. Εργαστήριο 1 Διαχείριση Πληροφοριών στο Διαδίκτυο Εργαστήριο 1 Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών Διδάσκων Μαρδύρης Βασίλειος, Διπλ. Ηλ. Μηχανικός & Μηχ.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook 2003 9 Διευθέτηση και εκκίνηση του Outlook... 10 Το περιβάλλον του Outlook... 16 Οι προσωπικοί φάκελοι του Outlook... 20 Η Λίστα φακέλων... 21 Ο φάκελος Το Outlook

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΚYΠΡΟΥ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΚYΠΡΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΚYΠΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤO ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΤΠΚ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ VPN ΥΣΠΤ Η υπηρεσία πρόσβασης στο δίκτυο δεδομένων του ΤΠΚ μέσω εικονικού ιδιωτικού δικτύου

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Αντί προλόγου Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ το Προφίλ μου στο Facebook;...

Περιεχόμενα. Αντί προλόγου Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ το Προφίλ μου στο Facebook;... Περιεχόμενα Αντί προλόγου... 7 Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο... 13 Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ το Προφίλ μου στο Facebook;...15 Κεφάλαιο 2: Τι βλέπω στην οθόνη μου όταν ολοκληρώσω τη δημιουργία του Προφίλ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 33

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 33 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook 2007 9 Διευθέτηση και εκκίνηση του Outlook... 10 Το περιβάλλον του Outlook... 17 Οι προσωπικοί φάκελοι του Outlook... 22 Η Λίστα φακέλων... 23 Το Outlook Σήμερα...

Διαβάστε περισσότερα

4. Σηµειώσεις Οργάνωσης Χρόνου και επικοινωνίας

4. Σηµειώσεις Οργάνωσης Χρόνου και επικοινωνίας 4. Σηµειώσεις Οργάνωσης Χρόνου και επικοινωνίας Πηγή http://www.lib.uth.gr/lws/el/us/hlp/is/07_05_03_07/outlk.asp Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας Περιεχόµενα Εισαγωγή - Γενική

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση. Εγκατάσταση του Wamp

Εγκατάσταση. Εγκατάσταση του Wamp Εγκατάσταση Εγκατάσταση του Wamp Η εγκατάσταση χωρίζεται σε δύο µέρη. Πρώτα θα εγκαταστήσουµε το Wamp, ώστε να µετατρέψουµε τον υπολογιστή µας σε Web Server και µετά θα εγκαταστήσουµε το Joomla. Η εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης µαθηµάτων των φοιτητών/τριών του Π.Τ..Ε. Βήµα 1 ο ) Κάθε φοιτητής / τρια πρέπει να αποκτήσει λογαριασ

Οδηγίες για την υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης µαθηµάτων των φοιτητών/τριών του Π.Τ..Ε. Βήµα 1 ο ) Κάθε φοιτητής / τρια πρέπει να αποκτήσει λογαριασ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Οδηγίες απόκτησης και χρήσης ιδρυµατικού λογαριασµού: 1) Για να αποκτήσετε Ιδρυµατικό Λογαριασµό θα πρέπει να παραλάβετε από

Διαβάστε περισσότερα

Αν παρ όλα αυτά αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με το Κέντρο Δικτύου της ΑΣΠΑΙΤΕ Τηλ 210 2896709, 210 2896722, 210 2896721, noc@aspete.

Αν παρ όλα αυτά αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με το Κέντρο Δικτύου της ΑΣΠΑΙΤΕ Τηλ 210 2896709, 210 2896722, 210 2896721, noc@aspete. H υπηρεσία VPN προσφέρει τη δυνατότητα σε χρήστες της ΑΣΠΑΙΤΕ που συνδέονται στο Internet από άλλους φορείς (πχ ISP, άλλα ιδρύματα, κτλ) να αποκτούν ασφαλή πρόσβαση στο δίκτυο και στις υπηρεσίες της Σχολής.

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση Πληροφοριών στο ιαδίκτυο

ιαχείριση Πληροφοριών στο ιαδίκτυο ιαχείριση Πληροφοριών στο ιαδίκτυο Εργαστήριο (Φυλλάδιο 3) ΤΕΙ Καβάλας - Σχολή ιοίκησης & Οικονοµίας Τµήµα ιαχείρισης Πληροφοριών ιδάσκων: Μαρδύρης Βασίλειος, ιπλ. Ηλ. Μηχανικός & Μηχ. Υπολογιστών, MSc

Διαβάστε περισσότερα

Special edition of the Technical Chamber of Greece on Video Conference Services on the Internet, MICROSOFT CHAT v2.0

Special edition of the Technical Chamber of Greece on Video Conference Services on the Internet, MICROSOFT CHAT v2.0 MICROSOFT CHAT v2.0 A.S. DRIGAS Applied Technologies Department NCSR DEMOKRITOS Ag. Paraskevi GREECE dr@imm.demokritos.gr http://imm.demokritos.gr Το Microsoft Chat είναι το µόνο πρόγραµµα επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές Υπηρεσίες Διαδικτύου. Επικοινωνίες Δεδομένων Μάθημα 2 ο

Βασικές Υπηρεσίες Διαδικτύου. Επικοινωνίες Δεδομένων Μάθημα 2 ο Βασικές Υπηρεσίες Διαδικτύου Επικοινωνίες Δεδομένων Μάθημα 2 ο Μεταφορά αρχείων (File Transfer Protocol, FTP) user at host FTP user interface FTP client local file system file transfer FTP server remote

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολικής Μονάδας. Αλεξανδρίδης Αλέξανδρος Εκπαιδευτικός Π.Ε.02 Περίληψη

Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολικής Μονάδας. Αλεξανδρίδης Αλέξανδρος Εκπαιδευτικός Π.Ε.02 Περίληψη Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολικής Μονάδας Αλεξανδρίδης Αλέξανδρος Εκπαιδευτικός Π.Ε.02 sapiens@sch.gr Περίληψη Το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο είναι ένα αρχείο του προγράµµατος Microsoft Access 2007, το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

Μεταφορά Αρχείων µε χρήση της Υπηρεσίας FTP σελ. 1

Μεταφορά Αρχείων µε χρήση της Υπηρεσίας FTP σελ. 1 Μεταφορά Αρχείων µε χρήση της Υπηρεσίας FTP Περιεχόµενα Τι είναι η υπηρεσία FTP;...2 FTP από τη γραµµή εντολών των Windows...2 Το πρόγραµµα WS-FTP...4 Μεταφορά Αρχείων µε χρήση της Υπηρεσίας FTP σελ. 1

Διαβάστε περισσότερα

BlackBerry Internet Service. Οδηγός χρήστη

BlackBerry Internet Service. Οδηγός χρήστη BlackBerry Internet Service Οδηγός χρήστη Δημοσίευση: 2014-01-08 SWD-20140108171026083 Περιεχόμενα 1 Γρήγορα αποτελέσματα... 7 Πληροφορίες για τα σχέδια υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων της υπηρεσίας BlackBerry

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή...2 2. Αρχική σελίδα, Εισαγωγή & Περιβάλλον Συστήματος...3 2.1. Αρχική σελίδα εισαγωγής...3 2.2. Εισαγωγή στην Πλατφόρμα Τηλε-κατάρτισης...4

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝ ΕΣΗΣ DIAL-UP ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINDOWS XP

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝ ΕΣΗΣ DIAL-UP ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINDOWS XP ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝ ΕΣΗΣ DIAL-UP ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINDOWS XP ιαδικασία δικτύωσης PC µέσω modem Στις επόµενες παραγράφους περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσετε προκειµένου

Διαβάστε περισσότερα