28410/ και 2168/ επιστολές) σχετικά με το πρόβλημα που έχει

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "28410/ και 2168/ επιστολές) σχετικά με το πρόβλημα που έχει"

Transcript

1 Α. Απόψεις/προτάσεις της εταιρείας Forthnet AE επί της Δημόσιας Διαβούλευσης για την Τροποποίηση της Προσφοράς Αναφοράς Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο OTE 2017 ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ 1. Οι προτεινόμενες από τον ΟΤΕ τροποποιήσεις της Προσφοράς Αναφοράς ΟΤΕ για την Αδεσμοποίητη πρόσβαση στον Τοπικό Βρόχο και τις συναφείς ευκολίες (εφεξής «RUO»), όπως αυτές αποτυπώνονται στο κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης που διεξάγει η ΕΕΤΤ, επικεντρώνονται κυρίως σε θέματα που αφορούν στην παροχή υπηρεσιών Τοπικού Υποβρόχου και συναφών ευκολιών. Η ανάγκη αναθεώρησης ή/και εμπλουτισμού των προβλέψεων της ισχύουσας Προσφοράς Αναφοράς ΟΤΕ για την Αδεσμοποίητη πρόσβαση στον Τοπικό Βρόχο και τις συναφείς ευκολίες (εφεξής «RUO») προκειμένου να καταστεί δυνατή η υλοποίηση του vectoring και από άλλους παρόχους (πλην του ΟΤΕ) είναι απολύτως κατανοητή και δικαιολογημένη. Ωστόσο, η ΕΕΤΤ οφείλει, παράλληλα, να διασφαλίσει ότι οι όροι παροχής των υπηρεσιών τοπικού βρόχου από τις οποίες εξαρτώνται σήμερα πάνω από συνδρομητές για την εξυπηρέτηση των αναγκών επικοινωνίας μέσω σταθερής τηλεφωνίας και internet δεν θα επηρεαστούν/υποβαθμιστούν από το μαζικό roll out του vectoring. Ορισμένα από τα βασικότερα ζητήματα που χρήζουν της άμεσης παρέμβασης της ΕΕΤΤ παρατίθενται κατωτέρω. Για τα ζητήματα αυτά καλούμε την Αρχή να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, τροποποιώντας κατάλληλα το οικείο ρυθμιστικό πλαίσιο (RUO): A. Βασική Συμφωνία Επιπέδου Υπηρεσιών (SLA) για τις υπηρεσίες Τοπικού Βρόχου Σε συνέχεια της καταγγελίας των παρόχων κατά του ΟΤΕ σχετικά με τους χρόνους παράδοσης των υπηρεσιών ΤοΒ, αποδείχθηκε, από τα στοιχεία που κατέθεσαν τα μέρη, ότι το λιανικό άκρο ΟΤΕ απολαμβάνει προνομιακής μεταχείρισης. Ως αποτέλεσμα αυτών και μολονότι εκκρεμεί ακόμη η έκδοση της σχετικής απόφασης της ΕΕΤΤ, ο ΟΤΕ εξαναγκάστηκε, για να καλύψει το εμφανές προβάδισμα της λιανικής του, να βελτιώσει τους χρόνους παράδοσης για τον τοπικό βρόχο (ενεργό και ανενεργό).

2 Σήμερα οι πραγματικοί χρόνοι παράδοσης κυμαίνονται στις 3,5 εργάσιμες ημέρες για τον ενεργό τοπικό βρόχο και στις 7,5 εργάσιμες ημέρες για τον ανενεργό. Με βάση τα παραπάνω, οι χρόνοι παράδοσης του ΤοΒ θα πρέπει να αναθεωρηθούν ώστε να ανταποκρίνονται στους πραγματικούς χρόνους εντός των οποίων παραδίδει τις υπηρεσίες ΤοΒ σήμερα ο ΟΤΕ κυρίως όμως για να εξομοιωθούν με τους χρόνους ενεργοποίησης του λιανικού άκρου ΟΤΕ, για τους οποίους ο ΟΤΕ έχει παράσχει στοιχεία στην ΕΕΤΤ. Η τροποποίηση της Προσφοράς Αναφοράς είναι επιβεβλημένη προκειμένου να αρθεί, έστω και καθυστερημένα, η άνιση μεταχείριση υπέρ του λιανικού άκρου του ΟΤΕ και να περιοριστεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που παρανόμως απολαμβάνει έως σήμερα. Η ίδια λογική θα πρέπει να ακολουθηθεί και για τους χρόνους αποκατάστασης των βλαβών. B. Ρήτρες υπέρβασης χρόνου παράδοσης ΤοΒ και αποκατάστασης βλαβών ΤοΒ Λαμβάνοντας υπόψη το roll out ΟΤΕ για το vectoring, ο κίνδυνος να επηρεαστούν οι χρόνοι παράδοσης ή/και αποκατάστασης βλαβών των υπηρεσιών ΤοΒ είναι ορατός. Για το λόγο αυτό και προκειμένου οι υπηρεσίες ΤοΒ που λαμβάνουν αυτή τη στιγμή 2 και πλέον εκατομμύρια συνδρομητές να μην επηρεαστούν, καλούμε την ΕΕΤΤ να λάβει τα κατάλληλα αποτρεπτικά μέτρα προκειμένου να μην δοθεί η δυνατότητα στον ΟΤΕ να καθυστερεί την παροχή των προβλεπόμενων υπηρεσιών χωρίς ιδιαίτερο κόστος/κυρώσεις για τον ίδιο. Μέχρι σήμερα το ύψος των ρητρών που καλούνταν να καταβάλλει ο ΟΤΕ στους παρόχους για την υπέρβαση των χρόνων παράδοσης ΤοΒ και αποκατάστασης βλαβών δεν λειτούργησαν αποτρεπτικά. Αντιθέτως, όπου ο ΟΤΕ απειλήθηκε με υψηλό πρόστιμο (βλ. ρήτρα επιλεξιμότητας) φρόντισε άμεσα να βελτιώσει τις διαδικασίες του προκειμένου να πάψει να αποδίδει στους παρόχους σημαντικά ποσά λόγω υπέρβασης των προβλεπόμενων ορίων. Γ. Αλλαγές στις προγραμματισμένες ημερομηνίες κατασκευής ΤοΒ Η εταιρεία Forthnet έχει ενημερώσει την ΕΕΤΤ (υπ αριθμ. πρωτ. ΕΕΤΤ 28410/ και 2168/ επιστολές) σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις εκπρόθεσμες και επαναλαμβανόμενες ενημερώσεις ΟΤΕ για αλλαγές στις προγραμματισμένες ημερομηνίες κατασκευής ΤοΒ. Με βάση τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η Forthnet και έχει προωθήσει στην ΕΕΤΤ, σήμερα για το 26% των

3 αιτημάτων κατασκευής ΤοΒ ο ΟΤΕ μεταθέτει την ημερομηνία κατασκευής τουλάχιστον τρεις φορές και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ενημερώνοντας ετεροχρονισμένα τον πάροχο. Επειδή ο ΟΤΕ συνεχίζει επί σειρά μηνών, ανεμπόδιστος την παραβατική αυτή συμπεριφορά, η οποία προκαλεί σημαντική ταλαιπωρία των συνδρομητών της Forthnet και πλήττει σοβαρά τη φήμη της, θα πρέπει να υποχρεωθεί με κάθε πρόσφορο τρόπο να πάψει αυτή. Λαμβάνοντας υπόψη την αποτελεσματικότητα της επιβολής αυστηρών ρητρών για την ετεροχρονισμένη απόρριψη αιτήματος μετά την επιλεξιμότητα, προτείνουμε να επιβληθεί αποτρεπτικού χαρακτήρα ρήτρα (ενδεικτικά προτείνουμε 20 Ευρώ/παραβίαση) τόσο για την ετεροχρονισμένη ενημέρωση αλλαγής της προγραμματισμένης ημερομηνίας κατασκευής όσο και για την επαναλαμβανόμενη (πλέον της 1 φοράς) αλλαγή της ημερομηνίας κατασκευής. 2. Ενόψει της αναθεώρησης του Κανονισμού Γενικών Αδειών, θα πρέπει η επιβολή τυχόν υποχρεώσεων στους παρόχους αναφορικά με τους χρόνους ανταπόκρισης στα αιτήματα των συνδρομητών τους [βλ. αποκατάσταση βλάβης (καλωδιακής η μη), κατάργηση υπηρεσίας, πίστωση λογαριασμού λόγω βλάβης στην υπηρεσία κλπ] να συνοδεύεται απαραιτήτως από την επιβολή αντίστοιχων υποχρεώσεων στον ΟΤΕ, στο πλαίσιο παροχής των υπηρεσιών Τοπικού Βρόχου και Υποβρόχου. Σε διαφορετική περίπτωση, οι πάροχοι θα κληθούν να συμμορφωθούν με υποχρεώσεις που εκφεύγουν του απόλυτου ελέγχου τους. Έτσι, εφόσον τελικά υιοθετηθούν οι προτεινόμενες από την ΕΕΤΤ τροποποιήσεις στον Κανονισμό γενικών Αδειών, ο ΟΤΕ θα πρέπει να υποχρεωθεί να εγγυάται αντίστοιχα την ικανοποίηση των αιτημάτων των παρόχων και να απειλείται με αυστηρές ρήτρες σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του με αυτές. 3. Όπως έχουμε επανειλημμένα αναφέρει, ο όγκος των δεδομένων που περιλαμβάνονται σε κάθε τιμολόγιο του ΟΤΕ είναι τέτοιος που πολλές φορές δεν είναι δυνατόν ο έλεγχος των επιμέρους χρεώσεων να ολοκληρωθεί εντός της προθεσμίας πληρωμής του τιμολογίου. Επιπλέον, η προβλεπόμενη προθεσμία αποπληρωμής των τιμολογίων, δεδομένης και της παρούσας οικονομικής συγκυρίας, είναι εκτός των όρων συναλλαγών που ισχύουν σήμερα στην ελληνική αγορά.

4 Η ανάγκη αναθεώρησης των όρων πληρωμής καθίσταται σήμερα ακόμη πιο επιτακτική εάν ληφθεί υπόψη η πολυπλοκότητα των διαδικασιών που αδιαμφισβήτητα θα προκύψει με την ανάπτυξη της τεχνολογίας vectoring και από άλλους παρόχους, πλην του ΟΤΕ και η ανάγκη ανταλλαγής και διασταύρωσης πληροφοριών μεταξύ περισσότερων πλέον προσώπων. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να δίδεται επαρκής χρόνος σε όλους τους παρόχους (είτε αυτοί λαμβάνουν υπηρεσίες Υποβόχου είτε λαμβάνουν υπηρεσίες VULA) να ελέγχουν τις χρεώσεις στα τιμολόγια που λαμβάνουν. Υπό αυτό το πρίσμα, το πάγιο αίτημα της εταιρείας Forthnet για μεταβολή της προθεσμίας εξόφλησης των τιμολογίων ΟΤΕ από 45 ημέρες που είναι σήμερα σε 60 είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη για την ομαλή λειτουργία της αγοράς. Η πρόταση που έχει υποβάλλει η Forthnet σχετικά με το θέμα αυτό και την οποία επαναλαμβάνει στο παρόν, δεν διαταράσσει την οικονομική έκθεση του ΟΤΕ, όπως αποδεικνύεται κατωτέρω: Σύμφωνα με όσα προβλέπονται σήμερα στο ισχύον RUO, ο ΟΤΕ για να προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης/διακοπή των παρεχόμενων προς τον πάροχο υπηρεσιών και άρα να περιορίσει την επισφάλειά του, θα πρέπει να παρέλθει χρονικό διάστημα 130 ημερολογιακών ημερών περίπου. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο ΟΤΕ, έχοντας υπολογίσει την πιθανή έκθεσή του σε κίνδυνο, έχει κρίνει ότι με τις 130 ημερολογιακές ημέρες η οικονομική του έκθεση είναι ελεγχόμενη και ως εκ τούτου δεν αναλαμβάνει αυξημένο (μη λελογισμένο) ρίσκο. Λαμβάνοντας υπόψιν τα ανωτέρω, προτείνουμε η διαδικασία διακοπής των υπηρεσιών λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών να τροποποιηθεί ως εξής: Ο Τ.Π έχει προθεσμία (πίστωση) 60 ημερολογιακών ημερών για να εξοφλήσει εμπρόθεσμα το τιμολόγιο. Αν ο Τ.Π. δεν εξοφλήσει εμπρόθεσμα το τιμολόγιο, ο ΟΤΕ έχει δικαίωμα να στείλει έγγραφη όχληση στον Τ.Π., τάσσοντας προθεσμία 15 εργασίμων ημερών για συμμόρφωση του προς τις υποχρεώσεις του. Μετά την άπρακτη παρέλευση της ως άνω προθεσμίας ο ΟΤΕ δικαιούται : α) να αρνηθεί την παροχή οποιωνδήποτε επιπρόσθετων υπηρεσιών ΑΠΤΒ και Συνεγκατάστασης. β) να μην επιτρέπει στον Τ.Π. να καταθέτει αιτήματα στο Π.Σ. ΟΤΕ.

5 γ) ειδικά για την περίπτωση ληξιπρόθεσμης οφειλής, να προβεί στην κατάπτωση της εγγύησης, σύμφωνα και με τα ειδικά οριζόμενα στην Ενότητα «Πιστωτικές Διασφαλίσεις» μέχρι του ποσού της ανεξόφλητης οφειλής. Αν ο Τ.Π. εξακολουθεί να μην συμμορφώνεται και μετά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας των 15 εργασίμων ημερών, τότε ο ΟΤΕ αποστέλλει νέα έγγραφη όχληση 15 εργασίμων ημερών. Μετά την πάροδο των 15 εργασίμων αυτών ημερών τότε ο ΟΤΕ δικαιούται να διακόψει την δυνατότητα πρόσβαση του ΤΠ στο πληροφοριακό σύστημα στο οποίο υποβάλλουν τα αιτήματά τους οι Τ.Π. για παροχή υπηρεσιών ΤοΒ και Συνεγκατάστασης. Εφόσον ο ΤΠ δεν συμμορφωθεί και στη 2η έγγραφη όχληση του ΟΤΕ, τότε ο ΟΤΕ αποστέλλει τρίτη έγγραφη όχληση καλώντας τον Τ.Π. να συμμορφωθεί πλήρως προς όλες τις υποχρεώσεις του από τη μεταξύ τους Σύμβαση εντός 20 εργασίμων ημερών άλλως με το πέρας της προθεσμίας επέρχονται τα αποτελέσματα της καταγγελίας και η διακοπή των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επί των θεμάτων του Τοπικού Υποβρόχου-Απομακρυσμένης Συνεγκατάστασης στον ΤοΥΒ 1. Οι διαδικασίες που προδιαγράφονται στο προτεινόμενο κείμενο της διαβούλευσης για την παροχή υπηρεσιών ΤοΥΒ δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψη τις περιπτώσεις όπου ο πάροχος που λαμβάνει υπηρεσίες ΤοΥΒ είναι διαφορετικός από τον πάροχο που δίνει υπηρεσίες στον τελικό χρήστη. Λόγω της πολυπλοκότητας που δημιουργείται με την εισαγωγή της διαδικασίας ανάπτυξης της τεχνολογίας Vectoring, οι διαδικασίες ενεργοποίησης υπηρεσιών ΤοΥΒ, αποκατάστασης βλαβών ΤοΥΒ και ενημέρωσης των παρόχων μέσω του WCRM OTE θα πρέπει να αναθεωρηθούν ώστε να διασφαλίζουν, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ακρίβεια στην παρεχόμενη πληροφόρηση και διαφάνεια στην υλοποίηση των επιμέρους διαδικασιών ώστε η διαχείριση των αιτημάτων να γίνεται χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρία των τελικών χρηστών και αδικαιολόγητα βάρη (οικονομικά και διαχειριστικά) για τους παρόχους. 2. Οι προτεινόμενες από τον ΟΤΕ προσθήκες αναφορικά με τις διαδικασίες παροχής Απομακρυσμένης Συνεγκατάστασης στον Υποβρόχο, που εισάγονται στο πλαίσιο υλοποίηση του Vectoring, μολονότι στοχεύουν στον συντονισμό και τον έγκυρο

6 χρονοπρογραμματισμό των απαιτούμενων διαδικασιών για την διευκόλυνση της υλοποίησης των επιχειρηματικών πλάνων των παρόχων, υπό πραγματικές συνθήκες, δύνανται να οδηγήσουν σε περαιτέρω καθυστερήσεις και στην εφαρμογή αδιαφανών διαδικασιών. Οι βασικοί λόγοι είναι οι εξής: Ο OTE προδιαγράφει τις δυνατότητες που έχει για την διενέργεια αυτοψιών και επιβλέψεων, χωρίς να τις διαφοροποιεί με βάση συγκεκριμένα (πληθυσμιακά) κριτήρια. Αν εφαρμοστούν οριζόντιοι περιορισμοί ανά Νομό, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η πληθυσμιακή κατανομή και άρα η γεωγραφική κατανομή των ΤΚΜ τότε αναμένεται να προκληθούν σημαντικές καθυστερήσεις ειδικά στους Νομούς Αττικής & Θεσσαλονίκης, ενώ καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής για τους παρόχους ο σχεδιασμός, υπό αυτές τις συνθήκες, των επιχειρηματικών τους πλάνων και σχεδόν αδύνατη η υλοποίησή τους εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών που θα καθορίζονται στις σχετικές αποφάσεις ανάθεσης της ΕΕΤΤ. Σύμφωνα με τις διαδικασίες που περιγράφονται στο Παράρτημα 12 του προτεινόμενου RUO, για την παροχή απομακρυσμένης συνεγκατάστασης ο ΟΤΕ θα πρέπει να προβεί στην σύνταξη διαφόρων μελετών προκειμένου να απαντήσει στον πάροχο που επιθυμεί να υλοποιήσει απομακρυσμένη συνεγκατάσταση σε ΤΚΜ, το κόστος των οποίων καλείται να επωμιστεί ο αιτών πάροχος, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος τους. Η περιγραφόμενη διαδικασία προβλέπει ότι ο ΟΤΕ, πριν απαντήσει στον πάροχο για την εφικτότητα υλοποίησης του αιτήματός του θα πρέπει να συντάξει τις εξής μελέτες: 1) Μελέτη όδευσης του ΕΞΣΚ-ΤοΥΒ, 2) Μελέτη αυτοψίας, 3) Δυνατότητα παραχώρησης ζευγών ανά ΤΚΜ, μετά την ολοκλήρωση της οποίας ο ΟΤΕ μπορεί να καταλήξει ότι το αίτημα του παρόχου δεν δύναται να υλοποιηθεί. Τόσο οι λόγοι απόρριψης του αιτήματος του παρόχου όσο και το κόστος κάθε προβλεπόμενης μελέτης θα πρέπει να προσδιορίζονται ρητά στο RUO για λόγους διαφάνειας, ώστε να μην μπορεί ο ΟΤΕ να απορρίπτει ή να χρεώνει κατά το δοκούν. Ιδίως το κόστος της κάθε μελέτης, αλλά και η παροχή κάθε υπηρεσίας στο πλαίσιο του RUO, θα πρέπει να προκύπτει μετά από κοστολογικό έλεγχο του ΟΤΕ.

7 Ο πάροχος που επιθυμεί να υλοποιήσει απομακρυσμένη συνεγκατάσταση στον ΤοΥΒ προκειμένου να αναπτύξει NGA δίκτυο στις περιοχές που έχει αναλάβει βάσει της διαδικασίας ανάθεσης της ΕΕΤΤ, δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν η υπηρεσία συνεγκατάστασης είναι διαθέσιμη στα ΤΚΜ στα οποία έχει σχεδιάσει να αναπτύξει NGA υπηρεσίες (Vectoring). Και για να πληροφορηθεί την εφικτότητα υλοποίησης του αιτήματός του θα πρέπει να αναμένει την ολοκλήρωση διαφόρων μελετών από τον ΟΤΕ και να δαπανήσει χρηματικά ποσά, χωρίς να γνωρίζει μάλιστα το ύψος αυτών. Ακόμη και η εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών από τον πάροχο ορίζεται ότι θα πραγματοποιείται με την επίβλεψη τεχνικού του ΟΤΕ, χωρίς να διευκρινίζεται ο ρόλος του ή το εάν ο πάροχος θα καλείται να επωμιστεί το κόστος απασχόλησής του τεχνικού ΟΤΕ. Η ΕΕΤΤ θα πρέπει, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω να αναθεωρήσει τις σχετικές προβλέψεις της Προσφοράς Αναφοράς ΟΤΕ. Επί της διαδικασίας παράδοσης ΕΝΤΟΒ /ΑΝΤΟΒ: Κατά τη διαδικασία παράδοσης ΕΝΤοΒ, ο ΟΤΕ έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει το αίτημα στον αρχικό πάροχο, εφόσον διαπιστωθεί ότι μετά την κατασκευή οι μετρήσεις είναι εκτός ορίων (μέσω της μη αποδοχής του βρόχου). Επιπλέον, σε περίπτωση νέας κατάθεσης ίδιου αιτήματος για τον πελάτη, αυτό θα απορρίπτεται και ο ΟΤΕ απαλλάσσεται από την καταβολή ρητρών, ακόμα κι αν η απόρριψη γίνει μετά την επιλεξιμότητα. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα πρέπει να αναθεωρηθεί καθώς δεν λαμβάνει υπόψη την βούληση του συνδρομητή να μεταβεί σε άλλο πάροχο και επιπλέον δημιουργεί ανάγκες υλοποίησης νέων διαδικασιών στους παρόχους. Επίσης, υποχρεώνει τον πάροχο-δότη να διατηρεί διαθέσιμα όρια στο οποία λειτουργούσαν οι πελάτες του για άγνωστο χρονικό διάστημα, προκειμένου, εφόσον η διαδικασία με τον νέο πάροχο δεν καταλήξει στην υλοποίηση του αιτήματός του, τότε να μπορεί να επιστρέψει στο ίδιο όριο. Αυτό δημιουργεί μια σειρά προβλημάτων, αφού έμμεσα οι πάροχοι θα αναγκάζονται να

8 παραγγείλουν νέα όρια για την παραπάνω ανάγκη. Πέραν των προαναφερθέντων, δεν αιτιολογείται για ποιόν λόγο στην περίπτωση ΕΝΤοΒ η αλλαγή παρόχου δεν μπορεί να επιτευχθεί. Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις ΑΝΤοΒ, όπου ορίζεται πλέον πως ένα αίτημα μπορεί να επιστρέψει σε ενιαία λίστα αναμονής μετά την κατασκευή του, εφόσον διαπιστωθεί ότι οι μετρήσεις είναι εκτός ορίων. ΤΥΠΟΙ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ Οι τύποι μετάβασης οι οποίοι περιλαμβάνονται στον πίνακα που επισυνάπτεται στο κείμενο με τις προδιαγραφές της διαδικασίας παραγγελιοληψίας Τοπικού Υποβρόχου του ΟΤΕ και θα πρέπει να επιλέγονται, ανά περίπτωση, από τους παρόχους κατά την υποβολή αιτήσεων στο WCRM, ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στην διαχείριση των αιτημάτων και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ικανοποίηση των αιτημάτων των συνδρομητών. Θεωρούμε ότι γενικότερα η επιλογή του τύπου μετάβασης από τον πάροχο δημιουργεί σύγχυση, λόγω του πλήθους τους. Επισημαίνουμε, ότι ο τύπος μετάβασης επιλέγεται από τον πάροχο, με βάση τη δήλωση του συνδρομητή, για την υπηρεσία την οποία λαμβάνει τη στιγμή που αιτείται μετάβαση σε νέο πάροχο. Οι συνδρομητές ωστόσο δεν γνωρίζουν πάντα ούτε είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τα ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά της υπηρεσίας που λαμβάνουν. Προτείνουμε είτε η πληροφορία του τύπου μετάβασης (τεχνολογία/υπηρεσία) να καταχωρείται από τον ΟΤΕ, είτε να δημιουργηθεί ένα web tool το οποίο σε αναζήτηση με κριτήριο τον βρόχο θα μας δίνει τα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας του συνδρομητή τα οποία είναι απαραίτητα προκειμένου να καταχωρήσουμε τον σωστό τύπο μετάβασης. ΤΥΠΟΙ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ Σύμφωνα με τον πίνακα των προδιαγραφών τον οποίον λάβαμε από τον ΟΤΕ, οι τύποι αίτησης του βρόχου είναι ίδιοι με τους τύπους αίτησης του υποβρόχου. Π.χ. το είδος αίτησης PR4 είναι παροχή ενεργού τοπικού βρόχου με φορητότητα. Σύμφωνα με το νέο design του API, το PR4 θα είναι και για την αίτηση βρόχου και για την αίτηση υποβρόχου με αποτέλεσμα να μην καθίσταται σαφές εάν αιτούμαστε βρόχο ή υποβρόχο.

9 Η θέση μας είναι πως τα είδη αίτησης για τον υποβρόχο, θα πρέπει να είναι διακριτά. Πχ PR5, PR6 κτλ ή PRx1, PRx2, PRx3, PRx4 κτλ, προκειμένου να είναι ξεκάθαρο τι είδους αίτημα υποβάλουμε. ZERO ΤOUCH CONFIGURATION Σε συνέχεια σχετικής ενημέρωσης του ΟΤΕ, η παροχή της απαιτούμενης πληροφορίας για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας zero touch configuration, θα εμφανίζεται τόσο στο μενού «Λειτουργούντες Βρόχοι» του WCRM-LLU, όσο και στο μενού «Λειτουργούσες DSL» του WCRM-VDSL. Σήμερα η πληροφορία είναι διαθέσιμη μόνο για τους λειτουργούντες βρόχους, μετά την κατασκευή τους και έπειτα από τον έλεγχο και την αποδοχή τους. Προκειμένου να μπορέσουμε να προσφέρουμε πραγματική εμπειρία «zero touch provisioning» στους συνδρομητές μας, η πληροφορία αυτή θα πρέπει να είναι διαθέσιμη πριν την κατασκευή του βρόχου. Κατά συνέπεια η εν λόγω πληροφορία, προκειμένου να είναι αξιοποιήσιμη από την εταιρεία μας, θα πρέπει να δίδεται στην αναζήτηση των αιτήσεων αμέσως μετά την ενημέρωσή της επιλεξιμότητας για ΤοΒ/ΤοΥΒ. ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ Αντιστοίχηση KV με ΤοΒ/ΤοΥΒ Στο κείμενο με τις προδιαγραφές της διαδικασίας παραγγελιοληψίας Τοπικού Υποβρόχου ορίζεται ως υποχρεωτικό πεδίο στη φόρμα αίτησης ΤοΥΒ η επιλογή του κωδικού καμπίνας από λίστα όλων των KV του ΟΤΕ στο επιλεγμένο Α/Κ όπου ο πάροχος διαθέτει συνεγκατάσταση ΤοΥΒ. Θεωρούμε ότι η εν λόγω πληροφορία θα πρέπει να συμπληρώνεται από τον ΟΤΕ. Επιπλέον του ανωτέρω, όπως έχουμε ήδη ενημερώσει την ΕΕΤΤ, είναι πολύ σημαντικό για την εταιρεία μας, να γνωρίζει την αντιστοίχηση καφάο με ΤοΒ/ΤοΥΒ καθώς και τα υπερκείμενα αστικά κέντρα. Η εν λόγω πληροφορία είναι σημαντική για την διαδικασία της ενεργοποίησης, την έγκαιρη διάγνωση τυχόν προβλημάτων καθώς και την ταχύτερη διαχείριση των βλαβών των συνδρομητών. Διευθύνσεις κάλυψης των KVs

10 Τα αρχεία με τις διευθύνσεις κάλυψης ανά KV χρήσουν επικαιροποίησης. Επιπλέον, χρειάζεται να προστεθούν οι συντεταγμένες των διευθύνσεων κάλυψης των KVs. Πληροφορία DSLAM IDs και VLANs Θεωρούμε επίσης πολύ σημαντική την παροχή της πληροφορίας των DSLAM IDs και των αντίστοιχων VLANs, στο πλαίσιο παροχής της δυνατότητας καλύτερης διαχείρισης των τηλεφωνικών συνδέσεων των συνδρομητών μας τόσο κατά τη διαδικασία ενεργοποίησης όσο και κατά την επίλυση προβλημάτων. Σημειώνουμε ότι σήμερα η διαχείριση των εν λόγω στοιχείων δικτύου γίνεται αποκλειστικά από τον ΟΤΕ και ο πάροχος δεν έχει δυνατότητα να συνδυάσει τις δύο αυτές πληροφορίες. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΜΠΙΝΩΝ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΑΜΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΥΠΟΒΡΟΧΟΥ Οι πάροχοι θα πρέπει να γνωρίζουν εκ των προτέρων σε ποιες καμπίνες δεν είναι εφικτή η παροχή ΤοΥΒ. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει ο ΟΤΕ να γνωστοποιήσει στους παρόχους τους Τοπικούς Κατανεμητές Μικτονόμησης οι οποίοι χρειάζονται αναβάθμιση/αντικατάσταση για την παροχή απομακρυσμένης συνεγκατάστασης για την παροχή ΤοΥΒ, προκειμένου να γνωρίζουν τα σημεία στα οποία δεν μπορούν άμεσα να τοποθετήσουν τις καμπίνες τους. ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΜΠΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ (ΥΠΕΡΚΕΙΜΕΝΟ) Α/Κ Ο ΟΤΕ θα πρέπει να κοινοποιήσει στους παρόχους ένα αρχείο το οποίο θα περιέχει την πληροφορία της απόστασης κάθε καμπίνας από το Α/Κ. Ειδικά για την περίπτωση της μετάβασης σε τεχνολογία vectoring, οι πάροχοι χρειάζεται να γνωρίζουν τις καμπίνες οι οποίες βρίσκονται σε ακτίνα 550m από το Α/Κ και οι οποίες δεν μπορούν να περιληφθούν στα σχέδια ανάπτυξης της τεχνολογίας vectoring. ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΖΕΥΓΩΝ ΕΣΚΤ Σύμφωνα με την παράγραφο 12.4 του Παραρτήματος 12 του RUO 2015 o Ο Τ.Π. μπορεί να αιτείται από τον ΟΤΕ τη διάθεση επιπλέον ζευγών ΕΣΚΤ με βήμα διάθεσης πολλαπλάσιο των δέκα (10) ζευγών ΕΣΚΤ και μέχρι πενήντα (50) ζεύγη ΕΣΚΤ. Θεωρούμε

11 ότι θα ήταν πιο λειτουργικό να μπορούν οι πάροχοι να παραγγείλουν μεγαλύτερο αριθμό ζευγών δηλαδή >50 ζεύγη. ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΒ Θα πρέπει να αποσαφηνιστεί εάν ο αριθμός ΤοΥΒ θα είναι διακριτός σε σχέση με τον αριθμό ΤοΒ

12 ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ RUO: Α/Α Ενότητα RUO Παράγραφος Σχόλια Forthnet Προτάσεις-Σχόλια Για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην παράδοση της Διαδικασία Παροχής ΠΤοΥΒ Ο πάροχος κατά την υποβολή της αίτησης ΤοΥΒ συμπληρώνει όλα τα στοιχεία του αιτήματος εκτός από τον κωδικό του ΤΚΜ από τον οποίο εξυπηρετείται ο συνδρομητής. υπηρεσίας ΤοΥΒ και επαναδηλώσεις/απορρίψεις αιτημάτων, ο πάροχος θα πρέπει να γνωρίζει εκ των προτέρων από ποιόν ΤΚΜ εξυπηρετείται κάθε συνδρομητής Διαδικασία Παροχής ΠΤοΥΒ Ο ΟΤΕ απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής ρήτρας απόρριψης του ΤοΥΒ μετά την καταχώρηση του ςω επιλέξιμου για τον ανωτέρω λόγο απόρριψης του Δεν θα πρέπει ο ΟΤΕ να απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής ρήτρας εάν απορρίπτει μετά την επιλεξιμότητα το αίτημα αιτήματος ΤοΥΒ Διαδικασία Παροχής ΠΤοΥΒ Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο συνδρομητής εξυπηρετείται από διαφορετικό ΤΚΜ από αυτόν που είχε αρχικά εκτιμηθεί, ο ΟΤΕ ενημερώνει τον Πάροχο και επαναλαμβάνεται από Η διαδικασία που προτείνει ο ΟΤΕ δημιουργεί αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ικανοποίηση των αιτημάτων ΤοΥΒ. την αρχή η διαδικασία Διαδικασία Παροχής ΠΤοΥΒ Με την καταχώρηση της η αίτηση θα ελέγχεται αυτόματα από το ΠΣ ΟΤΕ και από την αρμόδια υπηρεσία του ΟΤΕ ως προς το επώνυμο ή την επωνυμία Δεν κατανοούμε τον λόγο για τον οποίο θα πρέπει το αίτημα να ελέγχεται και από την αρμόδια υπηρεσία του ΟΤΕ. Προτείνουμε τη και τον τηλεφωνικό αριθμό διαγραφή της σχετικής πρόβλεψης Αλλαγή ημερομηνίας Προβλέπεται η υποχρέωση του ΟΤΕ να ενημερώνει τον ΤΠ τουλάχιστον 2 εργάσιμες ημέρες πριν για την Δεδομένου ότι στο πλαίσιο υλοποίηση του vectoring ο πάροχος που ζητά την υπηρεσία

13 υλοποίησης προγραμματισμένη ημερομηνία κατασκευής ToΥΒ μπορεί να είναι διαφορετικός από τον πάροχο που θα παράσχει την αιτούμενη υπηρεσία στον τελικό καταναλωτή, η ενημέρωση αυτή για την ημερομηνία κατασκευής θα πρέπει να δίνεται νωρίτερα, προκειμένου να ενημερώνεται εγκαίρως και ο τελικός αποδέκτης της υπηρεσίας. Επίσης λαμβάνοντας υπόψη την συμπεριφορά του ΟΤΕ σε σχέση με την ενημέρωση κατασκευής, σύμφωνα με όσα προαναφέραμε θα πρέπει να προβλεφθεί η επιβολή αυστηρών ρητρών με αποτρεπτικό χαρακτήρα Διαδικασίες Παροχής ΠΤΟΥΒ Έχει διαγραφεί όλη η ενότητα αντί να αφαιρεθεί μόνο η περίπτωση ΜΤοΥΒ. Να προστεθεί ξανά διορθωμένη. η ενότητα Επιλεξιμότητα ΤΟΥΒ/Λόγοι Απόρριψης Έχει αφαιρεθεί από τον λόγο απόρριψης «λόγω μη ολοκληρωμένης αίτησης από άλλον ΤΠ» η ενημέρωσε σε ποιόν πάροχο εκκρεμεί αίτημα. Να προστεθεί ξανά η παράγραφος, κατ αντιστοιχία του ΤΟΒ. Δίνει την δυνατότητα στον ΟΤΕ για διακριτική μεταχείριση, δεδομένου Διαδικασία Παράδοσης- Παραλαβής ΤοΒ/ΤοΥΒ Έχει προστεθεί διαδικασία για τον ΑΝΤοΒ ώστε μετά την παράδοση του βρόχου και μετά την μη αποδοχή του, να μπαίνει σε ενιαία λίστα αναμονής. ότι δεν θα μπορούμε να παρακολουθούμε την σειρά των συνδρομητών μας στην ενιαία λίστα, αν σε κάθε περίπτωση κάποιος συνδρομητής άλλου παρόχου μεταβαίνει στην 1 η σειρά Διαδικασία Παράδοσης- Έχει προστεθεί διαδικασία για τον ΕΝΤοΒ ώστε κατά την διαδικασία μη αποδοχής του, να μικτονομείται ο Προτείνουμε να αποκαθίσταται η βλάβη και να μην επιστρέφει ο

14 Παραλαβής ΤοΒ/ΤοΥΒ Προβλέψεις βρόχος στον αρχικό πάροχο, εφόσον οι μετρήσεις του βρόχου είναι εκτός ορίων. Προβλέπεται ότι οι αιτήσεις μετάβασης ΤοΒ σε ΤοΥΒ εξυπηρετούνται με την ημερομηνία υποβολής εφόσον σε υπερβαίνουν το ημερήσιο ανώτατο όριο των 10 αιτημάτων ανά ΑΚ. βρόχος στον προηγούμενο πάροχο. το ημερήσιο ανώτατο όριο των 10 αιτημάτων ανά ΑΚ, για τις περιπτώσεις μετάβασης από ΤοΒ σε ΤοΥΒ, δεν είναι αποδεκτό και Θα πρέπει να διαγραφεί εντελώς η συγκεκριμένη πρόβλεψη. Δεδομένου ότι στο πλαίσιο υλοποίηση του vectoring ο πάροχος που λαμβάνει την υπηρεσία ToΥΒ μπορεί να είναι Διαδικασία άρσης βλάβης Προβλέπεται η περίπτωση μετάβασης συνεργείου του ΟΤΕ στο χώρου του τελικού χρήστη εντός του χρονικού παραθύρου τεσσάρων ωρών. διαφορετικός από τον πάροχο που παρέχει υπηρεσίες στον τελικό καταναλωτή, η ενημέρωση για την ανάγκη μετάβασης στο χώρο του πελάτη θα πρέπει να δίνεται νωρίτερα, προκειμένου να ενημερώνεται εγκαίρως και ο τελικός αποδέκτης της υπηρεσίας

15 Δεν λαμβάνεται υπόψη η περίπτωση όπου ο πάροχος που λαμβάνει από τον ΟΤΕ υπηρεσία ToYB δεν ταυτίζεται με τον πάροχο που παρέχει στον τελικό συνδρομητή την υπηρεσία. Ο συνδρομητής δεν έχει συμβατική σχέση με τον πάροχο που λαμβάνει την υπηρεσία ΤοΥΒ, καθιστώντας την διαδικασία συγκέντρωσης των διπλοτύπων ακόμη πιο δυσχερή. Για όλους του παραπάνω λόγους αλλά και για να εκλείψουν τα φαινόμενα (που δεν είναι και τόσο σπάνια) οι συνδρομητές να Αναγγελία βλάβης Ο τεχνικός του ΟΤΕ σε κάθε περίπτωση αφήνει στο οίκημα διπλότυπο αποδεικτικό επίσκεψης στο οποίο καταγράφεται η ακριβής ημέρα και ώρα επίσκεψης συνεργείου του ΟΤΕ. παραμένουν στο χώρο τους κατά το χρονικό διάστημα που έχει οριστεί από τον ΟΤΕ για επίσκεψη, να μην εμφανίζεται ο τεχνικός του ΟΤΕ και παρόλα αυτά το αίτημα να κλείνει με την ένδειξη κλειστό. Για όλους τους παραπάνω λόγους η ισχύουσα σήμερα διαδικασία θα πρέπει να αναθεωρηθεί. Η εταιρεία μας προτείνει το εξής: H μέρα και ώρα μετάβασης του τεχνικού του ΟΤΕ να αποδεικνύεται από timestamp που θα αποστέλλεται real time από το (WFM) Pad του τεχνικού το οποίο θα περιλαμβάνει και στίγμα στο οποίο βρίσκεται ο τεχνικός. Έτσι θα επιβεβαιώνεται και θα μπορεί δύσκολα να αμφισβητηθεί τόσο η μετάβαση του στο χώρο του συνδρομητή όσο και η μέρα και ώρα που πραγματοποιήθηκε η μετάβαση.

16 Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό για την διαδικασία αποκατάστασης των βλαβών ο πάροχος να γνωρίζει εγκαίρως την αναγκαιότητα μετάβασης στον συνδρομητή, προκειμένου να τον ενημερώνει κατάλληλα.

17 Αναγγελία βλάβης Σε περίπτωση που η απόσταση δεν είναι μεγάλη και η ποιότητα της παρεχόμενης ADSL υπηρεσίας είναι χαμηλή ο ΤΠ δηλώνει βλάβη με ένδειξη μικρή απόσταση με χαμηλό ADSL σήμα Θα πρέπει να προβλεφθεί αντίστοιχη διαδικασία για περιπτώσεις μικρής απόστασης από ΤΚΜ και χαμηλό σήμα. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει αντίστοιχη διαδικασία για τις VDSL υπηρεσίες. Δεν λαμβάνεται υπόψη η περίπτωση όπου ο πάροχος που λαμβάνει από τον ΟΤΕ υπηρεσία Αναγγελία βλάβης Ο Τ.Π. δύναται να μην αποδεχθεί την άρση της βλάβης και να υποβάλλει αίτημα για συνδυαστικό ραντεβού εντός 2ΕΗ από την άρση της βλάβης ToYB δεν ταυτίζεται με τον πάροχο που παρέχει στον τελικό συνδρομητή την υπηρεσία. Οι χρόνοι θα πρέπει να είναι τέτοιοι που να επιτρέπουν την έγκαιρη ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων. Δεν λαμβάνεται υπόψη η περίπτωση όπου ο πάροχος που λαμβάνει από τον ΟΤΕ υπηρεσία ToYB δεν ταυτίζεται με τον πάροχο Αναγγελία βλάβης Οι τεχνικοί των δύο πλευρών μεταβαίνουν στο χώρο που βρίσκεται το εσκαλίτ/χαλύβδινο που παρέχει στον τελικό συνδρομητή την υπηρεσία. Στην περίπτωση αυτή ο πάροχος που λαμβάνει την υπηρεσία ΤοΥΒ δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον συνδρομητή καθώς δεν είναι αυτός ο πάροχος της υπηρεσίας. Αναφέρεται «Για τη σύνδεσή του ο Τ.Π. Προτείνεται η τροποποίηση της Απομακρυσμένη συνεγκατάσταση μεμονωμένων αιτημάτων τοποθετεί σε κατάλληλο σημείο (σε απόσταση μέχρι τριάντα (30) μέτρα από τον Τοπικό Κατανεμητή Μικτονόμησης - ΤΚΜ), καμπίνα Τ.Π. όπου έχει εγκαταστήσει τον ενεργό του εξοπλισμό». παραγράφου όπως παρακάτω: Για τη σύνδεσή του ο Τ.Π. τοποθετεί σε κατάλληλο σημείο (σε απόσταση μέχρι τριάντα (30) μέτρα από τον Τοπικό Κατανεμητή Μικτονόμησης - ΤΚΜ, όπου είναι

18 Αν και αντιλαμβανόμαστε την τεχνική αναγκαιότητα εγγύτητας της καμπίνες ενεργού εξοπλισμού και ΤΚΜ, ενδέχεται σε κάποιες περιπτώσεις η εγκατάσταση καμπίνας στην ακτίνα των 30μ να μην είναι τεχνικά εφικτή. Θεωρούμε επίσης ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ο περιοριστικός ορισμός της απόστασης θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία διαφωνίας ή και καθυστέρησης. εφικτό), καμπίνα Τ.Π. όπου έχει εγκαταστήσει τον ενεργό του εξοπλισμό

19 Προτείνεται η τροποποίηση της Απομακρυσμένη Αναφέρεται: παραγράφου όπως παρακάτω: συνεγκατάσταση «Για τη διασύνδεσή του ο Τ.Π. θα «Για τη διασύνδεσή του ο Τ.Π. θα αιτημάτων στα τοποθετεί σε κατάλληλο σημείο (σε τοποθετεί σε κατάλληλο σημείο (σε πλαίσια του έργου απόσταση μέχρι τριάντα (30) μέτρα απόσταση μέχρι τριάντα (30) μέτρα ανάπτυξης δικτύου για την από τον Τοπικό Κατανεμητή Μικτονόμησης - ΤΚΜ), υπαίθρια από τον Τοπικό Κατανεμητή Μικτονόμησης ΤΚΜ, όπου είναι παροχή καμπίνα με κατανεμητή χαλκού, η εφικτό), υπαίθρια καμπίνα με Υπηρεσιών οποία θα φιλοξενεί τον ενεργό του κατανεμητή χαλκού, η οποία θα VDSL- εξοπλισμό.» φιλοξενεί τον ενεργό του VECTORING Αντίστοιχα με το σχόλιο #1 ανωτέρω εξοπλισμό.» Απομακρυσμένη συνεγκατάσταση αιτημάτων στα πλαίσια του έργου ανάπτυξης δικτύου για την παροχή Υπηρεσιών VDSL VECTORING Αναφέρεται: «Η ευθύνη και το κόστος για τη λειτουργία και την αποκατάσταση της όποιας βλάβης στο ΕΞΣΚ- ΤοΥΒ θα βαρύνει αποκλειστικά τον Τ.Π. Για την εκτέλεση προγραμματισμένων εργασιών (οι οποίες απαιτούν πρόσβαση στον ΤΚΜ ή στο φρεάτιο του ΤΚΜ) στο ΕΞΣΚ-ΤοΥΒ, θα πρέπει να έχει προηγηθεί έγγραφη ( ή ΦΑΞ) ενημέρωση του ΟΤΕ από τον Τ.Π. πέντε (5) ΕΗ πριν την έναρξη των εργασιών για τον ορισμό από κοινού ραντεβού» Θεωρούμε ότι ο χρόνος πρότερης ειδοποίησης 5 Ε.Η. στον ΟΤΕ είναι αδικαιολόγητα μεγάλος. Ειδικά στην περίπτωση που η προγραμματισμένη αφορά σε επέμβαση για επιδιόρθωση βλάβης μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια υπηρεσίας σε συνδρομητές του ΤΚΜ από 7 έως και Προτείνουμε τον ορισμό μίας 91) Ε.Η. πρότερης ειδοποίησης και την τροποποίηση της παραγράφου όπως παρακάτω: Η ευθύνη και το κόστος για τη λειτουργία και την αποκατάσταση της όποιας βλάβης στο ΕΞΣΚ- ΤοΥΒ θα βαρύνει αποκλειστικά τον Τ.Π. Για την εκτέλεση προγραμματισμένων εργασιών (οι οποίες απαιτούν πρόσβαση στον ΤΚΜ ή στο φρεάτιο του ΤΚΜ) στο ΕΞΣΚ-ΤοΥΒ, θα πρέπει να έχει προηγηθεί έγγραφη ( ή ΦΑΞ ή μέσω του πληροφοριακού συστήματος WholeSale CRM) ενημέρωση του ΟΤΕ από τον Τ.Π. μία (1) ΕΗ πριν την έναρξη των εργασιών για τον ορισμό από κοινού ραντεβού το οποίο ραντεβού δεν μπορεί να οριστεί σε διάστημα

20 10 Η.Η. μεγαλύτερο των δύο (2) Ε.Η. από την ειδοποίηση»

21 Αναφέρεται «Ο συνολικός ρυθμός μελετών όδευσης/αυτοψιών που εκτελεί ο ΟΤΕ στα όρια ενός γεωγραφικού νομού είναι μέχρι 100 ΤΚΜ ανά δέκα (10) ΕΗ για όλους τους Τ.Π. και λαμβάνεται υπόψη για την από κοινού συμφωνία του πλάνου Προτείνεται o συνολικός ρυθμός μελετών να παραμείνει ως έχει για τους Νομούς πλην Αττικής Θεσσαλονίκης Απομακρυσμένη συνεγκατάσταση αιτημάτων στα πλαίσια του έργου ανάπτυξης δικτύου για την παροχή Υπηρεσιών αυτοψιών/μελετών όδευσης». Επισημαίνουμε ότι δεν είναι πρακτικά ορθός και αποδοτικός ο ορισμός ίσου αριθμού μελετών για όλους τους Νομούς. Σημειώνουμε ότι από το σύνολο των TKM της επικράτειας, το 45% βρίσκεται Στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης (~36% & ~9% αντίστοιχα). Καθίσταται λοιπόν σαφές Λαμβάνοντας υπόψη την αναλογία ΤΜΚ στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, προτείνεται: Για το Νομό Αττικής ο εξαπλασιασμός των αυτοψιών στις 600 ΤΚΜ ανά 5 ΕΗ για όλους τους παρόχους με μέγιστο 2 Α/Κ ανά πάροχο. VDSL- VECTORING ότι ειδικά για τους εν λόγω Νομούς απαιτείται διαφοροποίηση της δυναμικότητας ώστε να καταστεί δυνατή η έγκαιρη υλοποίηση του έργου. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αν τρεις πάροχοι αποκτήσουν δικαίωμα Για το Νομό Θεσσαλονίκης ο τριπλασιασμός των αυτοψιών, στις 300 ΤΚΜ ανά 5 ΕΗ για όλους τους παρόχους με μέγιστο 1 Α/Κ ανά πάροχο ανάπτυξης vectoring σε ΤΚΜ της Αττικής έκαστος, τότε θα απαιτηθούν 9 μήνες μόνο για τη διεξαγωγή των αυτοψιών Απομακρυσμένη συνεγκατάσταση αιτημάτων στα πλαίσια του έργου ανάπτυξης δικτύου για την παροχή Υπηρεσιών VDSL- VECTORING Αναφέρεται «Με βάση τα οριζόμενα στη μελέτη όδευσης/αυτοψίας ο Τ.Π. κατασκευάζει το ΕΞΣΚ-ΤοΥΒ και την εισαγωγή του στον ΤΚΜ σύμφωνα με τα ανωτέρω. Ο Τ.Π. τουλάχιστον πέντε (5) ΕΗ πριν πλησιάσει στην εγγύτητα του ΤΚΜ (απόσταση ~10 m από αυτό) θα ενημερώνει εγγράφως (με ή ΦΑΞ) τον ΟΤΕ. Στην ενημέρωση θα καθορίζεται η ακριβής ημερομηνία που ο Τ.Π. θα βρίσκεται ~10 m πριν τον Προτείνουμε τη μείωση του απαιτούμενου χρόνου ενημέρωσης στις 2 Ε.Η. Προτείνουμε την αύξηση του ρυθμού επίβλεψης ΤΚΜ για τους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης όπως παρακάτω: Νομός Αττικής: μέγιστος αριθμός επιβλέψεων ανά ημέρα 40 ΤΚΜ με

22 ΤΚΜ σύμφωνα με όδευση που έχει μέγιστο 2 Α/Κ ανά πάροχο. συμφωνηθεί στην μελέτη Νομός όδευσης/αυτοψίας, ώστε ο ΟΤΕ να Θεσσαλονίκης: μέγιστος προγραμματίσει ανάλογα αριθμός επιβλέψεων ανά ημέρα 15 την παρουσία τεχνικού του για ΤΚΜ με μέγιστο 1 Α/Κ ανά πάροχο. την επίβλεψη της όδευσης του ΕΞΚΤ-ToYB στην εγγύτητα του ΤΚΜ και την εισαγωγή του καλωδίου σε αυτόν. Σε ημερήσια βάση, για κάθε γεωγραφικό νομό εξυπηρετείται μόνο ένα Α/Κ με μέγιστο αριθμό επιβλέψεων πέντε (5) ΤΚΜ, ο οποίος λαμβάνεται υπόψη για τον καθορισμό της ακριβούς ημερομηνίας πραγματοποίησης της επίβλεψης». Ο χρόνος πρότερης ενημέρωσης των 5 Ε.Η. θεωρείται μεγάλος για το συγκεκριμένο στάδιο της διαδικασίας. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι πάροχοι λαμβάνουν εγκρίσεις για τη διεξαγωγή εργασιών οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις έχουν πολύ στενά χρονοδιαγράμματα πραγματοποίησης. Κατ αντιστοιχία με το σχόλιο στην προηγούμενη παράγραφο (12.3.2) θεωρούμε ότι ο προτεινόμενος ρυθμός είναι ανεπαρκής για τους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης και θα λειτουργήσει ως τροχοπέδη στο έργο. Κατά την εκτέλεση εργασιών οι πάροχοι για να μπορέσουν να επιτύχουν τους χρόνους ανάπτυξης θα πρέπει να δραστηριοποιούνται σε παράλληλα μέτωπα εργασιών. Κατά συνέπεια θα πρέπει ο ΟΤΕ να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει ειδικά στους νομούς Αττικής & Θεσσαλονίκης την

23 παράλληλη εκτέλεση εργασιών σε αρκετά Α/Κ.

24 Αναφέρεται «Ο Τ.Π. κατασκευάζει την Απομακρυσμένη απαραίτητη υποδομή για την όδευση Προτείνεται η αλλαγή του κειμένου : συνεγκατάσταση δυο καλωδίων ΕΞΣΚ-ΤοΥΒ 100 από «Ο Τ.Π. κατασκευάζει την αιτημάτων στα πλαίσια του έργου ανάπτυξης δικτύου για την παροχή Υπηρεσιών VDSL- VECTORING την Καμπίνα του μέχρι τον ΤΚΜ. Στον ΤΚΜ τερματίζει το ένα (100 ζεύγη) ή και τα δύο καλώδια (200 ζεύγη) ανάλογα με την επιθυμία του Τ.Π.». Θεωρούμε ότι για λόγους τεχνικής ευελιξίας θα πρέπει να παρέχεται στον Τ.Π. πέραν της δυνατότητας όδευσης δύο καλωδίων ΕΞΣΚ-ΤοΥΒ 100 και η δυνατότητα όδευσης ενός καλωδίου απαραίτητη υποδομή για την όδευση δυο καλωδίων ΕΞΣΚ-ΤοΥΒ 100 ή ενός καλωδίου ΕΞΣΚ-ΤοΥΒ 200 από την Καμπίνα του μέχρι τον ΤΚΜ. Στον ΤΚΜ τερματίζει το ένα (100 ζεύγη) ή και τα δύο καλώδια (200 ζεύγη) ανάλογα με την επιθυμία του Τ.Π.». ΕΞΣΚ-ΤοΥΒ 200 Προτείνεται η τροποποίηση τν ορίων για Αττική και Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το σχόλιο στην Απομακρυσμένη παράγραφο ανωτέρω, δηλ συνεγκατάσταση στα πλαίσια του έργου ανάπτυξης δικτύου για παροχή Υπηρεσιών Στοιχείο 2 Πίνακα «Μέχρι 100 ΤΚΜ ανά 10ΕΗ ανά γεωγραφικό νομό για το σύνολο των Τ.Π.» Για το Νομό Αττικής ο εξαπλασιασμός των αυτοψιών στις 600 ΤΚΜ ανά 5 ΕΗ για όλους τους παρόχους με μέγιστο 2 Α/Κ ανά πάροχο. VDSL- Για το Νομό Θεσσαλονίκης ο VECTORING τριπλασιασμός των αυτοψιών, στις 300 ΤΚΜ ανά 5 ΕΗ για όλους τους παρόχους με μέγιστο 1 Α/Κ ανά πάροχο Απομακρυσμένη Προτείνουμε την αύξηση του συνεγκατάσταση στα πλαίσια του Στοιχεία 3 πίνακα: «Σε κάθε γεωγραφικό Νομό αποκλειστικά 1 Α/Κ ρυθμού επίβλεψης ΤΚΜ για τους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης έργου ανάπτυξης δικτύου για παροχή Υπηρεσιών VDSL- ανά ημέρα, με μέγιστο ημερήσιο αριθμό 5 ΤΚΜ του συγκεκριμένου Α/Κ.» Τροποποίηση σε αντιστοιχία με το σχόλιο 4 ανωτέρω. όπως παρακάτω: Νομός Αττικής: μέγιστος αριθμός επιβλέψεων ανά ημέρα 40 ΤΚΜ με μέγιστο 2 Α/Κ ανά πάροχο.

25 VECTORING Νομός Θεσσαλονίκης: μέγιστος αριθμός επιβλέψεων ανά ημέρα 15 ΤΚΜ με μέγιστο 1 Α/Κ ανά πάροχο Ειδικές Πληροφορίες Έχει αφαιρεθεί όλο το κεφάλαιο με τις ειδικές πληροφορίες που μας παρέχονται από τον ΟΤΕ Να προστεθεί ξανά.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 1. Ως προς το Παράρτημα 1, παρ. 1.9 «Μετρήσεις-δοκιμές» Για λόγους πληρότητας τα στοιχεία μετρήσεων που ορίζονται για την παράδοση του ΑΝΤοΒ, να ισχύσουν και

Διαβάστε περισσότερα

Για την εταιρεία Forthnet Α.Ε.,

Για την εταιρεία Forthnet Α.Ε., Προς: Ε.Ε.Τ.Τ. Ταχ. Δ/νση: Λεωφ. Κηφισίας 60, 15125 Μαρούσι, Αττική E-mail: vpu@eett.gr Φαξ: 2106105049 Θέμα: Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με την πρόταση του ΟΤΕ σχετικά με την τροποποίηση της Προσφοράς

Διαβάστε περισσότερα

Με το παρόν σας αποστέλλουμε και έντυπα τα σχόλια της εταιρίας μας στην εν λόγω δημόσια διαβούλευση της Επιτροπή σας.

Με το παρόν σας αποστέλλουμε και έντυπα τα σχόλια της εταιρίας μας στην εν λόγω δημόσια διαβούλευση της Επιτροπή σας. Αθήνα, 28/01/2008 Σελ.: 10 Προς: EETT Λ. Κηφισίας 60 151 25 Μαρούσι Αττική Θέμα: Απάντηση της Net One A.E στην Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με την τροποποίηση διατάξεων της Προσφοράς Αναφοράς του ΟΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΣΜΟΠΟΙΗΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΒΡΟΧΟ (ΑΠΤοΒ) Ιανουάριος 2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικότερα επί των επιμέρους διατάξεων της προτεινόμενης τροποποίησης: Παράγραφος Σχόλια FORTHnet Προτάσεις

Ειδικότερα επί των επιμέρους διατάξεων της προτεινόμενης τροποποίησης: Παράγραφος Σχόλια FORTHnet Προτάσεις Α. Απόψεις/προτάσεις της εταιρείας Forthnet AE επί της Δημόσιας Διαβούλευσης για την Τροποποίηση διατάξεων της Προσφοράς Αναφοράς ΟΤΕ για την Αδεσμοποίητη Πρόσβαση στον Τοπικό Βρόχο και τις συναφείς ευκολίες

Διαβάστε περισσότερα

Ποιότητα Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών & Προστασία Καταναλωτών

Ποιότητα Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών & Προστασία Καταναλωτών Ποιότητα Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών & Προστασία Καταναλωτών Παροχή Υπηρεσιών μέσω Α.Π.Τ.Β ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Διευθυντής Ρυθμιστικών Θεμάτων Θέματα Παροχή Υπηρεσιών μέσω Α.Π.Τ.Β. Συνεγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Σχόλια Vodafone. Τηλ +30 (210) Fax +30 (210) vodafone.gr. Τζαβέλλα 1-3, Χαλάνδρι Ελλάδα Legal & External Affairs

Σχόλια Vodafone. Τηλ +30 (210) Fax +30 (210) vodafone.gr. Τζαβέλλα 1-3, Χαλάνδρι Ελλάδα Legal & External Affairs «Δημόσια διαβούλευση αναφορικά με το σχέδιο κανονισμού υποβολής περιοδικών αναφορών παρόχων σχετικά με την πορεία υλοποίησης των δικτύων πρόσβασης NGA στο πλαίσιο της διαδικασίας εισαγωγής της τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Μαρούσι, ΑΡΙΘ. ΑΠ.: 428/38

ΑΠΟΦΑΣΗ. Μαρούσι, ΑΡΙΘ. ΑΠ.: 428/38 Μαρούσι, 29-3-2007 ΑΡΙΘ. ΑΠ.: 428/38 ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΤΕ ΓΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΔΕΣΜΟΠΟΙΗΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΒΡΟΧΟ Η Εθνική Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

Ημερ: Αρ. Πρωτ Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Λ. Κηφισίας Μαρούσι Αττική

Ημερ: Αρ. Πρωτ Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Λ. Κηφισίας Μαρούσι Αττική Προς: Ημερ:28-1-2008 Αρ. Πρωτ 080170173 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Λ. Κηφισίας 60 15125 Μαρούσι Αττική Κοινοποίηση: Θέμα: Απάντηση στην Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με την τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχοµένων. 1 Εισαγωγή Γενικά Σχόλια Σχόλια επί των συγκεκριµένων παραγράφων της ηµόσιας ιαβούλευσης...

Πίνακας Περιεχοµένων. 1 Εισαγωγή Γενικά Σχόλια Σχόλια επί των συγκεκριµένων παραγράφων της ηµόσιας ιαβούλευσης... Παρατηρήσεις της Vodafone-Πάναφον επί της ηµόσιας ιαβούλευσης της ΕΕΤΤ αναφορικά µε την πρόταση της εταιρείας «ΟΤΕ Α.Ε», για τροποποίηση της Προσφοράς Αναφοράς για την Αδεσµοποίητη Πρόσβαση στον Τοπικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων,

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Μαρούσι, 09 /07/2007 ΑΡ.ΑΠ. 443/028 ΑΠΟΦΑΣΗ Θέμα: Τροποποίηση Διόρθωση διατάξεων της με ΑΡ. 429/015/04-04- 2007 απόφασης της ΕΕΤΤ αναφορικά με την «Έγκριση της Προσφοράς Αναφοράς του ΟΤΕ για το 2007 για

Διαβάστε περισσότερα

Σωρού Μαρούσι, Αθήνα

Σωρού Μαρούσι, Αθήνα Εισαγωγή Το παρόν κείμενο αποτελεί την απάντηση της εταιρείας ON Telecoms A.E. στη Δημόσια Διαβούλευση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) αναφορικά με την υποβολή προτάσεων/παρατηρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

γ. την Οδηγία 2002/21/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Μαρούσι, ΑΠ: 818/6 ΑΠΟΦΑΣΗ

γ. την Οδηγία 2002/21/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Μαρούσι, ΑΠ: 818/6 ΑΠΟΦΑΣΗ Μαρούσι, 13-07-2017 ΑΠ: 818/6 ΑΠΟΦΑΣΗ ιαπίστωση της Συµµόρφωσης του προϊόντος VPU light του ΟΤΕ µε το χονδρικό προϊόν VLU όπως αυτό προδιαγράφεται στην Απόφαση της ΕΕΤΤ ΑΠ 808/002/27-4-2017 Η Εθνική Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 13981 3 Μαΐου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1495 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. ΑΠ 806/5 Τροποποίηση και κωδικοποίηση της εγκριθείσας με την ΑΠ ΕΕΤΤ 675/09/11 12

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι, Μάιος 2017, Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων, ΕΕΤΤ

Μαρούσι, Μάιος 2017, Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων, ΕΕΤΤ ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΟΤΕ Α.Ε» ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΕΣΜΟΠΟΙΗΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΒΡΟΧΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Broadband Remote Access Server)

Broadband Remote Access Server) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠ ΑΡΙΘ. ΣΥΜΒΑΣΗΣ Α ΕΣΜΟΠΟΙΗΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΒΡΟΧΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠ ΑΡΙΘ. ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΧΟΝ ΡΙΚΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ µεταξύ των εταιρειών ΟΤΕ Α.Ε. και Σήµερα στην Αθήνα την.. τα κάτωθι συµβαλλόµενα

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΣΜΟΠΟΙΗΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΒΡΟΧΟ

ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΣΜΟΠΟΙΗΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΒΡΟΧΟ ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΣΜΟΠΟΙΗΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΒΡΟΧΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ 1 Εισαγωγή Τι είναι η ΑΠΤΒ; 1.1 Η Αδεσμοποίητη Πρόσβαση στον Τοπικό Βρόχο (ΑΠΤΒ) είναι η δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Μαρούσι, ΑΡΙΘ. ΑΠ.: 427/046

ΑΠΟΦΑΣΗ. Μαρούσι, ΑΡΙΘ. ΑΠ.: 427/046 Μαρούσι, 22-3-2007 ΑΡΙΘ. ΑΠ.: 427/046 ΑΠΟΦΑΣΗ Τροποποίηση της Απόφασης της ΕΕΤΤ ΑΠ 420/33/2-2-2007 «Υποχρέωση ΟΤΕ για ικανοποίηση Αιτημάτων Μετάβασης από τις υπηρεσίες Χονδρικής Ευρυζωνικής Πρόσβασης στην

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), αφού έλαβε υπόψη:

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), αφού έλαβε υπόψη: Μαρούσι, 16-07-2018 ΑΠ 859/05 ΑΠΟΦΑΣΗ Απαντήσεις της ΕΕΤΤ στις παρατηρήσεις των συμμετεχόντων παρόχων επί της από 13/03/2018 διεξαχθείσας Εθνικής δημόσιας διαβούλευσης αναφορικά με την υποχρέωση υποβολής

Διαβάστε περισσότερα

Παρατηρήσεις επί των θεμάτων της Δημόσιας Διαβούλευσης

Παρατηρήσεις επί των θεμάτων της Δημόσιας Διαβούλευσης «ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΟΤΕ Α.Ε», ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΣΜΟΠΟΙΗΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΒΡΟΧΟ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μαρούσι, ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠ 806/5 ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥ ΡΟΜΕΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μαρούσι, ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠ 806/5 ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥ ΡΟΜΕΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Μαρούσι, 6-4-2017 ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠ 806/5 ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥ ΡΟΜΕΙΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Τροποποίηση και κωδικοποίηση της εγκριθείσας µε την ΑΠ ΕΕΤΤ 675/09/11 12 2012 Προσφοράς Αναφοράς πλήρους

Διαβάστε περισσότερα

1 Εισαγωγή Γενικά Σχόλια Ειδικά σχόλια επί της Χονδρικής παροχής τερματικών κυκλωμάτων & ζευκτικών τμημάτων μισθωμένων γραμμών.

1 Εισαγωγή Γενικά Σχόλια Ειδικά σχόλια επί της Χονδρικής παροχής τερματικών κυκλωμάτων & ζευκτικών τμημάτων μισθωμένων γραμμών. Παρατηρήσεις της Vodafone-Πάναφον στη Δημόσια Διαβούλευση της ΕΕΤΤ αναφορικά µε την Αναθεωρημένη Προσφορά Αναφοράς Μισθωμένων Γραμμών Χονδρικής του ΟΤΕ Μάρτιος 2007 VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠ ΕΕΤΤ 792/07/ (ΦΕΚ 4505/Β/ ) Η

ΑΠ ΕΕΤΤ 792/07/ (ΦΕΚ 4505/Β/ ) Η Μαρούσι, 23-07-2018 ΑΠ 860/05 ΑΠΟΦΑΣΗ Κοινοποίηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το BEREC και τις Εθνικές Ρυθμιστικές Αρχές (Ε.Ρ.Α.) άλλων Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης του σχεδίου Κανονισμού της ΕΕΤΤ

Διαβάστε περισσότερα

Ημερ: Αρ. Πρωτ.:1562 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Λ. Κηφισίας Μαρούσι Αττική

Ημερ: Αρ. Πρωτ.:1562 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Λ. Κηφισίας Μαρούσι Αττική Προς: Ημερ:28-1-2008 Αρ. Πρωτ.:1562 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Λ. Κηφισίας 60 15125 Μαρούσι Αττική Κοινοποίηση: Θέμα: Απάντηση στην Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με την τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. H Ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ):

ΑΠΟΦΑΣΗ. H Ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ): Μαρούσι, 14/7/2011 AΠ 612/013 ΑΠΟΦΑΣΗ «Τροποποίηση Διόρθωση διατάξεων της απόφασης της ΕΕΤΤ ΑΠ 573/015/22-7- 2010 αναφορικά με την «Έγκριση της Προσφοράς Αναφοράς ΟΤΕ 2010 για την Αδεσμοποίητη Πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

Κύριοι, Σας αποστέλλουμε τις θέσεις της εταιρείας μας επί της Δημόσιας Διαβούλευσης Σχεδίου Κανονισμού Πρόσβασης & Διασύνδεσης της ΕΕΤΤ.

Κύριοι, Σας αποστέλλουμε τις θέσεις της εταιρείας μας επί της Δημόσιας Διαβούλευσης Σχεδίου Κανονισμού Πρόσβασης & Διασύνδεσης της ΕΕΤΤ. Μαρούσι, 22/09/2008 Αρ. Πρωτ.: Ν 1623 Προς: ΕΕΤΤ Λ. Κηφισίας 60 151 25 Μαρούσι Κύριοι, Σας αποστέλλουμε τις θέσεις της εταιρείας μας επί της Δημόσιας Διαβούλευσης Σχεδίου Κανονισμού Πρόσβασης & Διασύνδεσης

Διαβάστε περισσότερα

1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ Δείκτες Αποδοτικότητας (Key Performance Indicators)

1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ Δείκτες Αποδοτικότητας (Key Performance Indicators) Α. Απόψεις/προτάσεις της εταιρείας Forthnet AE επί της Δημόσιας Διαβούλευσης για την Προσφορά Αναφοράς ΟΤΕ 2017 για την Χονδρική Τοπική Πρόσβαση, σε εφαρμογή της απόφασης της ΕΕΤΤ ΑΠ 792/07/22-12-2016

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Δημόσια διαβούλευση της ΡΑΕ για τον Κώδικα Προμήθειας Φυσικού Αερίου σε Επιλέγοντες πελάτες

Θέμα: Δημόσια διαβούλευση της ΡΑΕ για τον Κώδικα Προμήθειας Φυσικού Αερίου σε Επιλέγοντες πελάτες Αθήνα, 03 Νοεμβρίου 2017 Αριθμός Πρωτ.: 180004809 Προς: gasconsultation@rae.gr Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Πειραιώς 132, 11854 Αθήνα Θέμα: Δημόσια διαβούλευση της ΡΑΕ για τον Κώδικα Προμήθειας Φυσικού Αερίου

Διαβάστε περισσότερα

Με το παρόν σας αποστέλλουµε και έντυπα τα σχόλια της εταιρίας µας στην εν λόγω δηµόσια διαβούλευση της Επιτροπή σας.

Με το παρόν σας αποστέλλουµε και έντυπα τα σχόλια της εταιρίας µας στην εν λόγω δηµόσια διαβούλευση της Επιτροπή σας. Αθήνα, 30/05/2008 Σελ.: 10 Προς: EETT Λ. Κηφισίας 60 151 25 Μαρούσι Αττική Θέµα: Απάντηση της Net One A.E στην ηµόσια ιαβούλευση αναφορικά µε τον Κώδικα εοντολογίας για την Παροχή Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές παρατηρήσεις: Διαδικασία υποβολής προβλέψεων-απόδοσης ρητρών: Λαμβάνοντας υπόψη ότι σήμερα:

Γενικές παρατηρήσεις: Διαδικασία υποβολής προβλέψεων-απόδοσης ρητρών: Λαμβάνοντας υπόψη ότι σήμερα: Σχόλια της Forthnet επί του κειμένου δημόσιας διαβούλευσης για τον καθορισμό του τελικού σχεδίου μέτρων αναφορικά με τον καθορισμό των τεχνικών προδιαγραφών και των ελάχιστων χαρακτηριστικών του χονδρικού

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχομένων

Πίνακας Περιεχομένων Παρατηρήσεις της Vodafone-Πάναφον στη Δημόσια Διαβούλευση της ΕΕΤΤ αναφορικά µε τον Κώδικα Δεοντολογίας για την Παροχή Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στους Καταναλωτές ΜΑΪΟΣ 2008 VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις της ΕΕΤΤ στις παρατηρήσεις των συμμετεχόντων επί της εθνικής δημόσιας διαβούλευσης της ΕΕΤΤ για την τροποποίηση και κωδικοποίηση του

Απαντήσεις της ΕΕΤΤ στις παρατηρήσεις των συμμετεχόντων επί της εθνικής δημόσιας διαβούλευσης της ΕΕΤΤ για την τροποποίηση και κωδικοποίηση του Απαντήσεις της ΕΕΤΤ στις παρατηρήσεις των συμμετεχόντων επί της εθνικής δημόσιας διαβούλευσης της ΕΕΤΤ για την τροποποίηση και κωδικοποίηση του Κανονισμού Συνεγκατάστασης Ιούλιος 2018 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στις 30.03.2018,

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Δημόσια διαβούλευση της ΡΑΕ για την 1η αναθεώρηση του Κώδικα Διαχείρισης Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου.

Θέμα: Δημόσια διαβούλευση της ΡΑΕ για την 1η αναθεώρηση του Κώδικα Διαχείρισης Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου. Προς: ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Πειραιώς 132 11854 ΑΘΗΝΑ Θεσσαλονίκης, 25/10/2017 Θέμα: Δημόσια διαβούλευση της ΡΑΕ για την 1η αναθεώρηση του Κώδικα Διαχείρισης Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου. Αξιότιμε

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι, 12/03/2018 ΑΠ 844/02

Μαρούσι, 12/03/2018 ΑΠ 844/02 Μαρούσι, 12/03/2018 ΑΠ 844/02 ΑΠΟΦΑΣΗ Δημόσια διαβούλευση της ΕΕΤΤ αναφορικά με την υποχρέωση υποβολής περιοδικών αναφορών των παρόχων σχετικά με την πορεία υλοποίησης των δικτύων πρόσβασης NGA στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 2-2-2007 ΑΡΙΘ. ΑΠ.: 420/33 ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΤΕ ΓΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΟΝ ΡΙΚΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ Α ΕΣΜΟΠΟΙΗΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΒΡΟΧΟ / ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΦΟΡΗΤΟΤΗΤΑΣ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΦΟΡΗΤΟΤΗΤΑΣ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΦΟΡΗΤΟΤΗΤΑΣ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ Μαρούσι, Ιούλιος 2017 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Πρόλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ε Θ Ν Ι Κ Η Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ. Μαρούσι, Μάρτιος 2008

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ε Θ Ν Ι Κ Η Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ. Μαρούσι, Μάρτιος 2008 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ε Θ Ν Ι Κ Η Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕΤΤ ΑΠ. 366/48/8-12- 2005 «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ της WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες A.E.B.E.

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ της WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες A.E.B.E. ΣΧΟΛΙΑ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ της WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες A.E.B.E. επί της Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με: «τον Ορισμό, την Ανάλυση Αγοράς και τις Προτεινόμενες Κανονιστικές Υποχρεώσεις της Αγοράς Χονδρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 ΜΑΡΟΥΣΙ, ΑΘΗΝΑ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 ΜΑΡΟΥΣΙ, ΑΘΗΝΑ ΣΥΝΟΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕ ΙΟ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΙΚΤΥΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΙ ΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ, ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Μαρούσι, 22.02.2018 ΑΠ 842/17 ΑΠΟΦΑΣΗ «Ορισμός Τιμών για την εμπορική διάθεση Κεντρικής Σύνδεσης Ο.Κ.ΣΥ». υπηρεσιών Ολοκληρωμένης Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Έχοντας υπόψη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3: ΤΕΛΗ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3: ΤΕΛΗ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3: ΤΕΛΗ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2. ΤΕΛΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΣΗ... 3 2.1 ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΔΕΣΜΟΠΟΙΗΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΒΡΟΧΟ... 3 2.1.1 Πλήρως Αδεσμοποίητη

Διαβάστε περισσότερα

1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 2 ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ...3 3 ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΓΟΡΑΣ...4 4 ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΟΡΑΣ...5 5 ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ...7

1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 2 ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ...3 3 ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΓΟΡΑΣ...4 4 ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΟΡΑΣ...5 5 ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ...7 Παρατηρήσεις της Vodafone-Πάναφον στη Δημόσια Διαβούλευση της ΕΕΤΤ για τον Ορισμό, την Ανάλυση Αγοράς και τις Προτεινόμενες Κανονιστικές Υποχρεώσεις της Χονδρικής (Φυσικής) Πρόσβασης σε Υποδομή Δικτύου

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Ε.Ε.Τ.Τ. Ταχ. Δ/νση: Λεωφ. Κηφισίας 60, Μαρούσι, Αττική Φαξ:

Προς: Ε.Ε.Τ.Τ. Ταχ. Δ/νση: Λεωφ. Κηφισίας 60, Μαρούσι, Αττική   Φαξ: Προς: Ε.Ε.Τ.Τ. Ταχ. Δ/νση: Λεωφ. Κηφισίας 60, 15125 Μαρούσι, Αττική E-mail: rio@eett.gr Φαξ: 2106105049 Θέμα: Διεξαγωγή Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με την υποβληθείσα Προσφορά Αναφοράς Διασύνδεσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ... 1 1. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ... 4 2. ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ... 6 3. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΣΗ... 6 4. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3: ΤΕΛΗ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3: ΤΕΛΗ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3: ΤΕΛΗ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2. ΑΝΩΤΑΤΑ ΤΕΛΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΔΕΣΜΟΠΟΙΗΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΒΡΟΧΟ... 3 2.1 ΠΛΗΡΩΣ ΑΔΕΣΜΟΠΟΙΗΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΒΡΟΧΟ... 3 2.1.1. Τέλος Παροχής...

Διαβάστε περισσότερα

WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ

WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ Απάντηση στη Δημόσια Διαβούλευση της ΕΕΤΤ αναφορικά με το σχέδιο Προσφοράς Αναφοράς Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο & τις Σχετικές Υπηρεσίες Γενικά Σχόλια Αναφορικά

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με την Προταθείσα από τον ΟΤΕ Προσφορά Αναφοράς Διασύνδεσης. Παρατηρήσεις επί του προτεινόμενου Σχεδίου

Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με την Προταθείσα από τον ΟΤΕ Προσφορά Αναφοράς Διασύνδεσης. Παρατηρήσεις επί του προτεινόμενου Σχεδίου Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με την Προταθείσα από τον ΟΤΕ Προσφορά Αναφοράς Διασύνδεσης Παρατηρήσεις επί του προτεινόμενου Σχεδίου Με το παρόν, η Εταιρεία μας ON TELECOMS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Συνειδητή επιλογή Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας και αναγκαστική εκπροσώπηση

Συνειδητή επιλογή Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας και αναγκαστική εκπροσώπηση Συνειδητή επιλογή Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας και αναγκαστική εκπροσώπηση Αλλαγή Προμηθευτή! Με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε, απλά και ανέξοδα,

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι, Αύγουστος 2016 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ

Μαρούσι, Αύγουστος 2016 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με την πρόταση της ΕΕΤΤ για την εισαγωγή της τεχνολογίας VDSL vectoring στο δίκτυο πρόσβασης Μαρούσι, Αύγουστος 2016 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ της WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες A.E.B.E.

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ της WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες A.E.B.E. ΣΧΟΛΙΑ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ της WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες A.E.B.E. επί της Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με: «τον Ορισμό, την Ανάλυση Αγοράς και τις Προτεινόμενες Κανονιστικές Υποχρεώσεις της Χονδρικής (Φυσικής)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ της WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες A.E.B.E.

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ της WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες A.E.B.E. ΣΧΟΛΙΑ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ της WIND Ελλάς Τηλεπικοινωνίες A.E.B.E. επί της «Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με την τροποποίηση διατάξεων της Προσφοράς Αναφοράς του ΟΤΕ για την Αδεσμοποίητη Πρόσβαση στον Τοπικό

Διαβάστε περισσότερα

Παρατηρήσεις επί των θεμάτων της Δημόσιας Διαβούλευσης

Παρατηρήσεις επί των θεμάτων της Δημόσιας Διαβούλευσης «Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με (i) την τεχνική περιγραφή των υπηρεσιών χονδρικής VPU (Virtual Partially Unbundled), (ii) τη λειτουργική περιγραφή και τις διαδικασίες παροχής των υπηρεσιών χονδρικής

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Δημόσια διαβούλευση της ΡΑΕ για την 1η αναθεώρηση του Κώδικα Διαχείρισης Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου»

Θέμα: «Δημόσια διαβούλευση της ΡΑΕ για την 1η αναθεώρηση του Κώδικα Διαχείρισης Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου» Προς ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Πειραιώς 132, 11854, Αθήνα Αναμένεται μέσω e-mail στη διεύθυνση: gasconsultation@rae.gr Μαρούσι, 24 Οκτωβρίου 2017 Θέμα: «Δημόσια διαβούλευση της ΡΑΕ για την 1η αναθεώρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Μαρούσι, 12-03-2018 ΑΠ 844/01 ΑΠΟΦΑΣΗ Τροποποίηση του Παραρτήματος 2Β της ΑΠ ΕΕΤΤ 813/004/07.06.2017 (Απόφαση Β Ανάθεσης), αναφορικά με την κατάργηση δύο υπαίθριων καμπινών από το πλάνο υλοποίησης της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ... 1 1. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ... 4 2. ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ... 4 3. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΑΔΕΣΜΟΠΟΙΗΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΕΤΤ 792/07/ (ΦΕΚ 4505/Β/ ) Η

ΕΕΤΤ 792/07/ (ΦΕΚ 4505/Β/ ) Η Μαρούσι, 29-10-2018 ΑΠ 870/02 ΑΠΟΦΑΣΗ Κανονισμός υποβολής περιοδικών αναφορών των παρόχων σχετικά με την πορεία υλοποίησης των δικτύων πρόσβασης NGA στο πλαίσιο της διαδικασίας εισαγωγής της τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Σχόλια Vodafone. Τηλ +30 (210) Fax +30 (210) vodafone.gr. Τζαβέλλα 1-3, Χαλάνδρι Ελλάδα Legal & External Affairs

Σχόλια Vodafone. Τηλ +30 (210) Fax +30 (210) vodafone.gr. Τζαβέλλα 1-3, Χαλάνδρι Ελλάδα Legal & External Affairs «ηµόσια διαβούλευση αναφορικά µε την Προσφορά Αναφοράς ΟΤΕ 2017 για την Χονδρική Τοπική Πρόσβαση, σε εφαρμογή της απόφασης της ΕΕΤΤ ΑΠ 792/07/22-12-2016 (ΦΕΚ 4505/Β/30-12-2016)» Σχόλια Vodafone Registered

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4358 Κ.Δ.Π. 571/2005 Αρ. 4058,16.12.2005 Αριθμός 571 Οι περί

Διαβάστε περισσότερα

Γενική Παρατήρηση: A2. Οι δύο προτεινόμενες λύσεις για την μέτρηση της ηλεκτρικής ενέργειας στους χώρους

Γενική Παρατήρηση: A2. Οι δύο προτεινόμενες λύσεις για την μέτρηση της ηλεκτρικής ενέργειας στους χώρους Απόψεις/προτάσεις της εταιρείας Forthnet AE επί της Δημόσιας Διαβούλευσης με αντικείμενο Α) την εγκατάσταση «Συστήματος Μετρητών Ηλεκτρικής Ενέργειας και Αυτόματης Ανάγνωσης των Μετρητών» στους χώρους

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Μαρούσι, 22-2-2018 Α.Π. 842/15 ΑΠΟΦΑΣΗ Τροποποίηση του Παραρτήματος 1Β της ΑΠ ΕΕΤΤ 813/004/07.06.2017 (Απόφαση Β Ανάθεσης), ως προς την ημερομηνία υλοποίησης του δικτύου Νέας Γενιάς που προτίθεται να υλοποιήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 41497 10 Αυγούστου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 3313 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 855/001 Τροποποίηση της εγκριθείσης με την απόφαση της ΕΕΤΤ ΑΠ 766/020/15-6-2016

Διαβάστε περισσότερα

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Σελ. 1 από 13 Τζαβέλα 1-3, Χαλάνδρι

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Σελ. 1 από 13 Τζαβέλα 1-3, Χαλάνδρι Παρατηρήσεις της Vodafone - Πάναφον στη Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με την Προταθείσα «Προσφορά Αναφοράς ΟΤΕ 2006 Αδεσμοποίητη Πρόσβαση στον Τοπικό Βρόχο & Σχετικές Υπηρεσίες» ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2006 VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

Προς: EETT. Λ. Κηφισίας 60 151 25 Μαρούσι

Προς: EETT. Λ. Κηφισίας 60 151 25 Μαρούσι Αθήνα, 21/01/2008 Σελ.: 8 Προς: EETT Λ. Κηφισίας 60 151 25 Μαρούσι Αττική Θέµα: Απάντηση της Net One A.E στην ηµόσια ιαβούλευση αναφορικά µε τον Κανονισµό Συνεγκατάστασης Κύριοι, Με το παρόν σας αποστέλλουµε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΠΙΚΟΥ ΒΡΟΧΟΥ ΦΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Φυσική Συνεγκατάσταση Τέλος Ισχύει από

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΠΙΚΟΥ ΒΡΟΧΟΥ ΦΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Φυσική Συνεγκατάσταση Τέλος Ισχύει από ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΠΙΚΟΥ ΒΡΟΧΟΥ ΦΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Φυσική Συνεγκατάσταση Τέλος Ισχύει από Τέλος Εκπόνησης Τεχνικής Προµελέτης ΦΣ ανά Πάροχο 296,83 13/06/2014

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΦΟΡΕΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΦΟΡΕΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΦΟΡΕΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ Απρίλιος 2008 Α. Εισαγωγή Η εταιρεία µας χαιρετίζει τη διεξαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Μαρούσι, 22-2- 2018 Α.Π. 842/16 ΑΠΟΦΑΣΗ Τροποποίηση του Παραρτήματος 2Β της ΑΠ ΕΕΤΤ 813/004/07.06.2017 (Απόφαση Β Ανάθεσης), ως προς την ημερομηνία υλοποίησης του δικτύου Νέας Γενιάς που προτίθεται να

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Τελευταία ενημέρωση Μάιος 2018 H εταιρία PQH (εφεξής η Εταιρία) λαμβάνει σοβαρά υπόψη την προστασία της ιδιωτικότητας των συναλλασσόμενων μαζί της. Για το λόγο

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με τον Κώδικα Δεοντολογίας για την Παροχή Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στους Καταναλωτές

Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με τον Κώδικα Δεοντολογίας για την Παροχή Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στους Καταναλωτές Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με τον Κώδικα Δεοντολογίας για την Παροχή Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στους Καταναλωτές Παρατηρήσεις επί του προτεινόμενου Σχεδίου Ως γενική παρατήρηση, εκτιμούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 29-01-2009 Α.Π.: 508/094 ΑΠΟΦΑΣΗ Εκκίνηση διαδικασίας τροποποίησης των προσφορών αναφοράς που κατατέθηκαν από τις τρεις Παρόχους Δικτύου Κινητής (ΠΔΚ) και λοιπές ενέργειες στα πλαίσια της ΑΠ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Γενικές παρατηρήσεις: Εισαγωγικά θέλουμε να επαναλάβουμε την πάγια θέση μας ότι το πλαίσιο θα πρέπει να διασφαλίζει, σύμφωνα άλλωστε και με τα προβλεπόμενα στο

Διαβάστε περισσότερα

CPE CPE OTE CPE OTE CPE CPE CPE

CPE CPE OTE CPE OTE CPE CPE CPE IX. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΟΝ ΡΙΚΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΥΠΟΥ Γ Στα πλαίσια της παρούσας Προσφοράς Αναφοράς Χονδρικής Ευρυζωνικής Πρόσβασης (ΧΕΠ), δίνεται η δυνατότητα στον Τηλεπ. Πάροχο να λάβει ένα νέο τύπο πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι, Απρίλιος 2015. Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων, ΕΕΤΤ. Σελίδα 1 από 66

Μαρούσι, Απρίλιος 2015. Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων, ΕΕΤΤ. Σελίδα 1 από 66 ΙΕΞΑΓΩΓΗ ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΟΤΕ Α.Ε», ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΕΣΜΟΠΟΙΗΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΒΡΟΧΟ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 24)

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Γενική Ενημέρωση σχετικά με την Επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων (Data Privacy Notice)

Θέμα: Γενική Ενημέρωση σχετικά με την Επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων (Data Privacy Notice) Αγ. Ι. Ρέντης 18/05/2018 Θέμα: Γενική Ενημέρωση σχετικά με την Επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων (Data Privacy Notice) Η παρούσα ενημέρωση αφορά στην itrack Services Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης Αγαθών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 665/2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 665/2013 Πειραιώς 132, 11854 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 665/2013 Οδηγίες για τη βελτίωση και εκσυγχρονισμό του Προγράμματος «Εγγυημένες Υπηρεσίες»

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Μαρούσι, 30-04-2018 ΑΠ 849/04 ΑΠΟΦΑΣΗ Τροποποίηση του Παραρτήματος 1Β της ΑΠ ΕΕΤΤ 813/004/07.06.2017 (Απόφαση Β Ανάθεσης), αναφορικά με την αλλαγή τριμήνου ενεργοποίησης 59 υπαίθριων καμπινών από το πλάνο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 9 ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 9 ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 9 ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 1. ΟΡΙΣΜΟΙ... 2 2. ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ... 3 3. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ... 4 5. ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ... 6 6. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ...

Διαβάστε περισσότερα

Ημερ: Αρ. Πρωτ.:1661 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Λ. Κηφισίας , Μαρούσι Αττική

Ημερ: Αρ. Πρωτ.:1661 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Λ. Κηφισίας , Μαρούσι Αττική Προς: Ημερ: 21-01-2008 Αρ. Πρωτ.:1661 Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Λ. Κηφισίας 60 15125, Μαρούσι Αττική Κοινοποίηση: Θέμα: Απάντηση στη Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με τον κανονισμό

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι, ΑΠ:797/05 ΑΠΟΦΑΣΗ

Μαρούσι, ΑΠ:797/05 ΑΠΟΦΑΣΗ Μαρούσι, 02-02-2017 ΑΠ:797/05 ΑΠΟΦΑΣΗ Έγκριση εντύπου αίτησης αντιγράφου επικαιροποιηµένης πληροφορίας αναφορικά µε το δίκτυο πρόσβασης ΟΤΕ στο πλαίσιο της Α Φάσης Πρώτης Ανάθεσης του Παραρτήµατος 3 της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Μαρούσι, 16-04-2018 ΑΠ 847/01 ΑΠΟΦΑΣΗ Τροποποίηση του Παραρτήματος 2Β της ΑΠ ΕΕΤΤ 813/004/07.06.2017 (Απόφαση Β Ανάθεσης), ως προς την ημερομηνία υλοποίησης του δικτύου Νέας Γενιάς που προτίθεται να υλοποιήσει

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι, Α.Π. 845/3 ΑΠΟΦΑΣΗ

Μαρούσι, Α.Π. 845/3 ΑΠΟΦΑΣΗ Μαρούσι, 26-3- 2018 Α.Π. 845/3 ΑΠΟΦΑΣΗ Τροποποίηση του Παραρτήματος 2 της ΑΠ ΕΕΤΤ 828/12/28.09.2017 (Απόφαση Γ Ανάθεσης), αναφορικά με την κατάργηση εξήντα πέντε υπαίθριων καμπινών από το πλάνο υλοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΙΖΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΒΡΟΧΟ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΙΖΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΒΡΟΧΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΙΖΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΒΡΟΧΟ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ... 2.1. ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΙΑΙΡΕΤΩΝ...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 23-02-2018 ΑΡΙΘ.ΑΠ.: 27094/Φ.610 ΑΠΟΦΑΣΗ Τροποποίηση του Παραρτήματος 2Β της ΑΠ ΕΕΤΤ 813/004/07.06.2017 (Απόφαση Β Ανάθεσης), ως προς την τεχνολογία/αρχιτεκτονική του δικτύου Νέας Γενιάς που προτίθεται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 17-12- 2018 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 876/3 ΑΠΟΦΑΣΗ Τροποποίηση του Παραρτήματος 2 της ΑΠ ΕΕΤΤ 828/12/28.09.2017 (Απόφαση Γ Ανάθεσης), ως προς την ημερομηνία υλοποίησης του δικτύου Νέας Γενιάς που προτίθεται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Τροποποίηση του κανονισμού διαχείρισης και εκχώρησης των αριθμοδοτικών πόρων του εθνικού σχεδίου αριθμοδότησης, όπως ισχύει

ΑΠΟΦΑΣΗ. Τροποποίηση του κανονισμού διαχείρισης και εκχώρησης των αριθμοδοτικών πόρων του εθνικού σχεδίου αριθμοδότησης, όπως ισχύει Μαρούσι, 26/3/2018 ΑΠ 845/01 ΑΠΟΦΑΣΗ Τροποποίηση του κανονισμού διαχείρισης και εκχώρησης των αριθμοδοτικών πόρων του εθνικού σχεδίου αριθμοδότησης, όπως ισχύει H Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. Άρθρο 1 ο. Αντικείμενο της Σύμβασης

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. Άρθρο 1 ο. Αντικείμενο της Σύμβασης ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Άρθρο 1 ο Αντικείμενο της Σύμβασης 1. Αντικείμενο της σύμβασης είναι σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΑΔΜΗΕ ΑΕ η θαλάσσια μεταφορά των υλικών της που αναφέρονται στο Παράρτημα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΟΨΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΟΨΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΟΨΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ 1. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ Το παρόν έγγραφο περιλαμβάνει σύνοψη των απαντήσεων των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Μαρούσι, 20/4/2018 ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Τηλ.: Αριθ.: 17/

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Μαρούσι, 20/4/2018 ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Τηλ.: Αριθ.: 17/ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Μαρούσι, 20/4/2018 ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Τηλ.: 2106116802-3 Αριθ.: 17/ ΠΡΟΣ : ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ Λεωφ. Κηφισίας 60 151 25 Μαρούσι ΘΕΜΑ: «Δημόσια διαβούλευση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Μαρούσι, 30-11-2017 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 837/2 ΑΠΟΦΑΣΗ Θέμα: Τροποποίηση της Απόφασης της ΕΕΤΤ ΑΠ.696/115/11-7- 2013 «Τροποποίηση και Κωδικοποίηση σε ενιαίο κείμενο του Κανονισμού της Φορητότητας Αριθμών στην

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης. «Κώδικας Προµήθειας σε Πελάτες» Ο Υπουργός Ανάπτυξης

Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης. «Κώδικας Προµήθειας σε Πελάτες» Ο Υπουργός Ανάπτυξης Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης «Κώδικας Προµήθειας σε Πελάτες» Ο Υπουργός Ανάπτυξης Έχοντας υπόψη: α) τις διατάξεις του Ν. 1558/85 (ΦΕΚ Α 137) «Κυβέρνηση και Κυβερνητικά Όργανα» σε συνδυασµό µε τις διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 8 ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Η Συμφωνία Διασύνδεσης γίνεται σήμερα στη Λευκωσία την του μηνός, 2016 μεταξύ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 8 ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Η Συμφωνία Διασύνδεσης γίνεται σήμερα στη Λευκωσία την του μηνός, 2016 μεταξύ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 8 ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Η Συμφωνία Διασύνδεσης γίνεται σήμερα στη Λευκωσία την του μηνός, 2016 μεταξύ PRIMETEL PLC εταιρείας εγγεγραμμένης στην Κύπρο με αριθμό εγγραφής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2. ΤΕΛΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ... 3 3. ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ... 4 4. ΠΛΗΡΩΜΕΣ... 5 5. ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ... 7 6. ΑΛΛΑΓΗ ΤΙΜΩΝ...

Διαβάστε περισσότερα

Η Διαδικασία Εκχώρησης μη χρησιμοποιούμενης ΔΜΙ Παράδοσης με δημόσια προσφορά

Η Διαδικασία Εκχώρησης μη χρησιμοποιούμενης ΔΜΙ Παράδοσης με δημόσια προσφορά 1. Διαδικασία Εκχώρησης μη χρησιμοποιούμενης ΔΜΙ Παράδοσης με δημόσια προσφορά. Η Διαδικασία Εκχώρησης μη χρησιμοποιούμενης ΔΜΙ Παράδοσης με δημόσια προσφορά («Διαδικασία Εκχώρησης») πραγματοποιείται ως

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3: ΤΕΛΗ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3: ΤΕΛΗ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3: ΤΕΛΗ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 2. ΤΕΛΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΣΗ... 2 2.1 ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΔΕΣΜΟΠΟΙΗΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΒΡΟΧΟ... 2 2.1.1 Πλήρως Αδεσμοποίητη

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά, τα σχόλια μας παρουσιάζονται στους δύο πίνακες που ακολουθούν.

Αναλυτικά, τα σχόλια μας παρουσιάζονται στους δύο πίνακες που ακολουθούν. Αθήνα, 5/02/209 Αριθμός Πρωτ.: ΕΠΑ / 462 / 5.009 Προς : Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) Υπόψη : Προέδρου της ΡΑΕ, Δρ. Νικόλαου Γ. Μπουλαξή Θέμα : Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ για τον Κανονισμό Λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ Πράσινο Ταμείο Χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» για το έτος 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΟ : Προμήθεια δύο (2) οικολογικών βυθιζόμενων

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Φ Ο Ρ Α Α Ν Α Φ Ο Ρ Α Σ Ο Τ Ε 2 0 0 7

Π Ρ Ο Σ Φ Ο Ρ Α Α Ν Α Φ Ο Ρ Α Σ Ο Τ Ε 2 0 0 7 Π Ρ Ο Σ Φ Ο Ρ Α Α Ν Α Φ Ο Ρ Α Σ Ο Τ Ε 2 0 0 7 ΤΜΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ Ιανουάριος 2007 ΟΤΕ Α.Ε. - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΜΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2006 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΚΟΠΟΣ... 2 1. ΟΡΙΣΜΟΙ... 2 2. ΒΑΣΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Φ Ο Ρ Α A Ν Α Φ Ο Ρ Α Σ Ο Τ Ε Α Δ Ε Σ Μ Ο Π Ο Ι Η Τ Η Π Ρ Ο Σ Β Α Σ Η Σ Τ Ο Ν Τ Ο Π Ι Κ Ο Β Ρ Ο Χ Ο & Σ Χ Ε Τ Ι Κ Ε Σ ΥΠ Η Ρ Ε Σ Ι Ε Σ

Π Ρ Ο Σ Φ Ο Ρ Α A Ν Α Φ Ο Ρ Α Σ Ο Τ Ε Α Δ Ε Σ Μ Ο Π Ο Ι Η Τ Η Π Ρ Ο Σ Β Α Σ Η Σ Τ Ο Ν Τ Ο Π Ι Κ Ο Β Ρ Ο Χ Ο & Σ Χ Ε Τ Ι Κ Ε Σ ΥΠ Η Ρ Ε Σ Ι Ε Σ Π Ρ Ο Σ Φ Ο Ρ Α A Ν Α Φ Ο Ρ Α Σ Ο Τ Ε Α Δ Ε Σ Μ Ο Π Ο Ι Η Τ Η Π Ρ Ο Σ Β Α Σ Η Σ Τ Ο Ν Τ Ο Π Ι Κ Ο Β Ρ Ο Χ Ο & Σ Χ Ε Τ Ι Κ Ε Σ ΥΠ Η Ρ Ε Σ Ι Ε Σ 2015 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...9 1.1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2. ΤΕΛΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ... 3 3. ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ... 4 4. ΠΛΗΡΩΜΕΣ... 5 5. ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ... 7 6. ΑΛΛΑΓΗ ΤΙΜΩΝ...

Διαβάστε περισσότερα

Πρόβλεψη Πρότυπης Σύμβασης

Πρόβλεψη Πρότυπης Σύμβασης Σχόλια επί της Πρότυπης Σύμβασης A/A Άρθρο Τίτλος/ 1. 4 Τιμολόγηση και Πληρωμές Πρόβλεψη Πρότυπης Σύμβασης 3. Ο Χρήστης Μεταφοράς τιμολογείται σε μηνιαία βάση. Με την επιφύλαξη των οριζομένων στο άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Διεξαγωγή Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με την τροποποίηση της Προσφοράς Αναφοράς ΟΤΕ για την χονδρική κεντρική πρόσβαση»

ΘΕΜΑ: «Διεξαγωγή Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με την τροποποίηση της Προσφοράς Αναφοράς ΟΤΕ για την χονδρική κεντρική πρόσβαση» Από την εταιρεία: Forthnet AE Προέκταση οδού Μάνης, Κάντζα Παλλήνης ΠΡΟΣ: Ε.Ε.Τ.Τ. Λεωφ. Κηφισίας 60, 151 25 ΜΑΡΟΥΣΙ Email: rbo@eett.gr ΘΕΜΑ: «Διεξαγωγή Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με την τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα