Μπαρ με Ελληνικά Αποστάγματα και ποτά. Πηγή:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Μπαρ με Ελληνικά Αποστάγματα και ποτά. Πηγή: http://www.seaop.gr/el/drinks/"

Transcript

1 Μπαρ με Ελληνικά Αποστάγματα και ποτά Πηγή:

2 Φρούτα, καρποί, αρωματικά βότανα και σπόροι αποτέλεσαν τη βάση για την παραγωγή αποσταγμάτων όπως, το ούζο, το τσίπουρο, η μαστίχα, η τεντούρα, το κουμ-κουάτ, το κίτρο Νάξου και φυσικά το γνωστό ΜΕΤΑΧΑ, αλλά και ένα πλήθος άλλων ποτών, που συναντά κανείς ταξιδεύοντας στην Ελλάδα.

3

4 Το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε κυρίως χάρη στους μικρασιάτες πρόσφυγες αποσταγματοποιούς. Ιδιαίτερες πατρίδες του θεωρούνται η Λέσβος και η Χίος, αλλά μακρόχρονη παράδοση έχει και η Βόρεια Ελλάδα. Το ούζο είναι ένα αλκοολούχο ποτό με άνισο που παράγεται παραδοσιακά και αποκλειστικά στην Ελλάδα Για την παρασκευή του χρησιμοποιείται αλκοόλη γεωργικής προέλευσης (π.χ. από την απόσταξη σιτηρών, σταφίδας και κυρίως μελάσας) και αρωματικοί σπόροι (γλυκάνισο, αστεροειδής άνισος, μάραθος, μαστίχα Χίου κ.α.) Στο ούζο, παραδοσιακά, η παραλαβή των αρωματικών ουσιών γίνεται φυσικά, με συναπόσταξη των σπορών σε διάλυμα νερού και αλκοόλης. Γι αυτό και εντάσσεται στην κατηγορία των αποσταγμένων anis.

5 Παρασκευάζεται σε παραδοσιακούς χειροποίητους χάλκινους άμβυκες (καζάνια) Σύμφωνα με τη νομοθεσία ο αλκαλικός τίτλος πρέπει να είναι μεγαλύτερος του 37,5 % vol Διαχωρίζεται σε ούζο «από απόσταξη 100%» και στο «απλό» ούζο Οι παραγωγοί ούζου είναι περίπου 300 Το ούζο είναι απεριτίφ, δηλαδή πίνεται πριν από το φαγητό για να «ανοίξει» την όρεξη και συνοδεύεται με ψάρια και θαλασσινούς μεζέδες. Πηγή:

6

7 Η παραγωγή λέγεται ότι ξεκίνησε στο Άγιο Όρος το 14ο αιώνα και σταδιακά εξαπλώθηκε στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και την Κρήτη. Είναι το απόσταγμα των στεμφύλων της σταφυλής Η παραγωγή του ξεκινά από την επιλογή των ποικιλιών των σταφυλιών, συνεχίζεται με την προσεκτική ζύμωση των στεμφύλων τους (τις φλούδες που μένουν μετά το πάτημα των σταφυλιών και την εξαγωγή του μούστου για την παραγωγή κρασιού) και ολοκληρώνεται με την αργή απόσταξη τους (των ήδη ζυμωθέντων στεμφύλων). Κάποια αποστάγματα μπορούν να παλαιωθούν για χρόνια σε δρύινα βαρέλια

8 Σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, στον αποστακτήρα εκτός από τα στέμφυλα προστίθενται και αρωματικοί σπόροι η φυτά (γλυκάνισος, μάραθος, κρόκκος, φύλλα καρυδιάς κ.α ) Το τσίπουρο / η τσικουδιά αναγνωρίστηκαν σαν προστατευόμενες ονομασίες ποτών που παράγονται αποκλειστικά στην Ελλάδα Το τσίπουρο πίνεται ως ορεκτικό αλλά και ως χωνευτικό Συνδυάζει ιδανικά κρεατικές και θαλασσινές γεύσεις Πηγή:

9

10 Παρασκευάσθηκε για πρώτη φορά στον Πειραιά το 1888, από τον Σπύρο Μεταξά Απόσταγμα οίνου παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια για πολλά χρόνια, ανάλογα με τον τύπο ΜΕΤΑΧΑ που πρόκειται να παραχθεί. Στο διάστημα αυτό τα αποστάγματα αποκτούν την γεύση το άρωμα και το χρώμα τους από την επαφή με τα βαρέλια (καθώς και την επίδραση του οξυγόνου του αέρα). Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος ωρίμανσης, τα παλαιωμένα αποστάγματα αναμειγνύονται με μοσχάτο κρασί από τη Σάμο, τη Λήμνο και το Ρίο Πατρών, επεξεργασμένο μαλακό νερό και μια μυστική συνταγή από εκχυλίσματα βοτάνων. Στη συνέχεια επιστρέφουν για δεύτερη φορά στα δρύινα βαρέλια, όπου αφήνονται μέσα στα κελάρια για περαιτέρω παλαίωση και ωρίμανση. Έχει κερδίσει πληθώρα μεταλλίων, βραβείων και διακρίσεων σε όλο τον κόσμο. Σήμερα το ΜΕΤΑΧΑ εξάγεται σε περισσότερες από 50 χώρες και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 50 πιο δημοφιλή ποτά παγκοσμίως.

11

12 Το Λικέρ «Μαστίχα Χίου» παράγεται παραδοσιακά και αποκλειστικά στην Χίο και είναι προϊόν απόσταξης αυθεντικής μαστίχας. Απόσταζουν τη μαστίχα σε χάλκινους παραδοσιακούς άμβυκες, χωρητικότητας 1000 λίτρων και με το απόσταγμα φυσικής μαστίχας, δημιουργούν αυτό το εξαιρετικό λικέρ, που περικλείει στη γεύση του όλη την ιστορία του νησιού. Η τοπική παράδοση θέλει το λικέρ Μαστίχα να σερβίρεται συνοδευόμενο από επιδόρπιο, μετά από κάθε γεύμα ως χωνευτικό ή μαζί με τον καφέ. Πηγή: :

13

14 Για την προέλευση του ονόματος υπάρχουν πολλές υποθέσεις. Επικρατέστερη φαίνεται εκείνη που το θέλει να προέρχεται από το λατινικό tinctura και περιγράφει το έντονο χαρακτηριστικό της χρώμα. Οφείλει το άρωμα και το χρώμα του στα εκχυλίσματα μπαχαρικών που περιέχει, κυρίως κανέλλας, γαρύφαλλου και μοσχοκάρυδου. Παράγεται παραδοσιακά και αποκλειστικά στην Ελλάδα με την μέθοδο της διαβροχής ή της απόσταξης. Παράγεται με αρωμάτιση αιθυλικής αλκοόλης γεωργικής προέλευσης και με εκχύλιση των αρωματικών φυτών Έχει ελάχιστο αλκαλικό τίτλο 18%-20%(ένδειξη «Πατρών») Πηγή:

15

16 Η διαδικασία παραγωγής του κίτρου, αρχίζει με τη συγκομιδή των φύλλων. Τα φύλλα στην συνέχεια καθαρίζονται από τα ξερά και τα ακατάλληλα μέρη και τοποθετούνται με μίσχους και φλούδα καρπού, νερό κι οινόπνευμα σε παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες (καζάνια), για τουλάχιστον 12 ώρες. Στη συνέχεια γίνεται η απόσταξη και έχουμε το 100% απόσταγμα κίτρου. Ανάλογα με την ποιότητα του αποστάγματος που επιζητείται μπορεί να γίνει δεύτερη και τρίτη απόσταξη. Έτσι το άρωμα και η γεύση του «κίτρου» γίνεται πιο έντονη. Στη συνέχεια, το απόσταγμα αραιώνεται με νερό, προστίθεται ζάχαρη και τα φυτικά χρώματα για τη διάκριση των τύπων του κίτρου Νάξου.

17

18 Πήρε το όνομά του από το kam kwat που στα κινέζικα σημαίνει χρυσό πορτοκάλι Το κουμ κουάτ είναι ένα δέντρο που ανήκει στην κατηγορία των εσπεριδοειδών και δεν ξεπερνά τα 2,5 μέτρα ύψος και καλλιεργείται εκτεταμένα στην Κέρκυρα από το Είναι ένα ευχάριστο ηδύποτο που το άρωμα και γεύση που παραπέμπει σε εκείνο του πορτοκαλιού και της φράουλας

19 Επιλέξαμε να το ονομάσουμε Ba Raki διότι αυτό το όνομα έχει το πλεονέκτημα να παραπέμπει σε μπαρ με ελληνικά αποστάγματα και ταυτόχρονα είναι εύκολο όνομα και για τους ξένους επισκέπτες Βρίσκεται στην καρδιά του Μεταξουργείου για να υπάρχει εύκολη πρόσβαση (στάση μετρό) Στο Μεταξουργείο συγκεντρώνονται μερικά από τα πιο ιδιαίτερα μπαρ της πόλης και είναι πόλος έλξης της νεολαίας

20 Φωτογραφίες της παλιάς Αθήνας και αντίκες γεμίζουν πληθωρικά τον χώρο και στολίζουν τους εντυπωσιακούς πέτρινους τοίχους Πολύχρωμες κουρελούδες διακοσμούν τους χτιστούς καναπέδες Αυλή περικυκλωμένη με δέντρα, καρέκλες καφενείου, και χτιστά καναπεδάκια για το καλοκαίρι Γλαστράκια με τις ελιές πάνω στα τραπεζάκια Διαβάστε περισσότερα στο: και στο

21 Παραδοσιακές ξύλινες καρέκλες με κάθισμα από ψάθα σε διάφορα χρώματα Λίγες μεταλλικές καρέκλες σε διάφορες αποχρώσεις Παραδοσιακά τραπέζια καφενείου, ξύλινα για τον εσωτερικό χώρο και μεταλλικά στην αυλή Χτιστοί καναπέδες στην αυλή Μεταλλικά σκαμπό μπαρ αντικέ με κάθισμα από ύφασμα Μεταλλικά τραπέζια μπαρ Φωτογραφίες της παλιάς Αθήνας, αντίκες, παλιό ποδήλατο στην αυλή Περισσότερες πληροφορίες στο

22 Εργαλεία μπαρ, όπως shaker boston, στίφτη λεμονιού, αναδευτήρες, σουρωτήρι κοκτέιλ, μεζούρες ποτών, εργαλεία διακόσμησης, ανοιχτήρια, muddler κ.α. Ποτήρια ούζου, cocktail, old fashion, tumbler, σφηνοπότηρα, martini κ.α. Καραφάκια για το ούζο και το τσίπουρο Περισσότερες πληροφορίες:

23 Back Bar 2 barman, 1 barboy Front Bar 2 Σερβιτόροι, 1 Βοηθός 1 tableau 1 Υπεύθυνος

24 Greek nights: Παρασκευή και Σάββατο η μουσική είναι ζωντανή, με ακούσματα λαϊκά και ρεμπέτικα Happy days: Δευτέρα και Τρίτη τα ποτά «κατεβαίνουν» στην τιμή των 5 ευρώ και τα κοκτέιλ κοστίζουν 7 ευρώ Με κάθε καραφάκι ούζου ή τσίπουρου κερνάμε μια μικρή ποικιλία με ελληνικούς μεζέδες ( φέτα, γραβιέρα, ελιές και ντομάτα), ενώ το ποτό το συνοδεύουμε με ξηρούς καρπούς. Διαβάστε περισσότερα στο: Πηγή:

25 ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ 0,5 lt. 0,50 ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ 1 lt..2,00 ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ 250 ml..3,00 ΟΥΖΟ ΠΟΤΗΡΙ (ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ) 3,00 ΚΑΡΑΦΑΚΙ 200 ml ΧΥΜΑ..6,00 ΚΑΡΑΦΑΚΙ 200 ml (ΠΛΩΜΑΡΙ, ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΑΖΑΝΙΣΤΟ ΣΤΟΥΠΑΚΗ, ΜΙΝΙ) 7,00 ΤΣΙΠΟΥΡΟ-ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ (ΔΙΠΛΗΣ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ) ΠΟΤΗΡΙ....3,00 ΚΑΡΑΦΑΚΙ 200 ml ΧΥΜΑ.6,00 ΚΑΡΑΦΑΚΙ 200 ml ΤΣΙΛΙΛΗ, ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ).7,00 ΡΑΚΟΜΕΛΟ 100 ml..4,00 ΚΡΑΣΙ (ΛΕΥΚΟ/ΡΟΖΕ/ΚΟΚΚΙΝΟ) ΧΥΜΑ ΠΟΤΗΡΙ.3,00 ΚΑΝΑΤΑ 500 ml.6,00 ΜΠΥΡΕΣ (ΦΙΑΛΕΣ 330 ml) ΑΛΦΑ/ΦΙΧ/HEINEKEN 4,00 ΠΟΤΑ ΛΙΚΕΡ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ) ΜΕΤΑΧΑ 5* 6,00 ΜΕΤΑΧΑ 7*...7,00 ΜΕΤΑΧΑ RESERVE.. 8,00 ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ..7,00 ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΠΑΤΡΩΝ...7,00 ΚΙΤΡΟ ΝΑΞΟΥ..7,00 ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ ΚΕΡΚΥΡΑΣ..7,00 ΠΟΤΑ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ:... 7,00 ΠΟΤΑ PREMIUM JOHNNIE BLACK LABEL...8,00 JOHNNIE BLUE LABEL...28,00 DIMPLE...8,00 CHIVAS 8,00 CARDHU....9,00 SMIRNOFF BLACK...8,00 BELVEDERE..9,00 GREY GOOSE. 10,00 TANQUERAY TEN.. 9,50

26 ΕΛΛΗΝΙΚΑ COCKTAILS ΒΑΣΙΣΜΕΝΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ MEDITERRANEAN STREET...9,00 (ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ,APEROL,ΦΡΕΣΚΟ ΧΥΜΟ ΛΑΙΜ,ΑΛΑΤΙ&ΠΙΠΕΡΙ ) MINTAXA... 9,00 (METAXA,ΤΡΙΜΜΕΝΟΣ ΠΑΓΟΣ,ΣΙΡΟΠΙ ΖΑΧΑΡΗΣ,ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ) PANACEA... 9,00 (METAXA,ΦΡΕΣΚΟΣ ΧΥΜΟΣ ΑΝΑΝΑ,ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ,ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙ ) FORTUNELLA MARGARITA... 9,00 (TEQUILA,KUM-KUAT,ΦΡΕΣΚΟΣ ΧΥΜΟΣ ΛΑΙΜ ) PINK ELIXIR(THE GREEK DAIQUIRI)... 9,00 (TΣΙΠΟΥΡΟ ΜΕ ΡΟΔΙ,ΣΟΔΑ,ΛΕΥΚΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΛΑΙΜ ) OPHIOUSSA'S TEMPLE... 9,00 (ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ,ΒΟΤΚΑ,ΦΡΕΣΚΟΣ ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙ,CREME DE CASSIS ) MOJOUZO(THE GREEK MOJITO)... 9,00 (OYZO,ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΣΟΔΑ,ΛΑΙΜ,ΜΑΡΑΘΟΣ ) OCEANIOUS... 9,00 (GIN,ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ,ΦΡΕΣΚΟΣ ΧΥΜΟΣ ΛΑΙΜ,ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΥΜΑΔΑΣ,ΣΙΡΟΠΙ ΒΙΟΛΕΤΑΣ,ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ) PATHOS... 9,00 (ΤΕΝΤΟΥΡΑ, ΜΕΤΑΧΑ, MARTINI ROSSO, ΧΥΜΟΣ ΛΑΪΜ)

27 MEDITERRANEAN STREET Προσθέτουμε στο shaker: 50ml Μαστίχα Χίου 25ml Aperol 20ml φρέσκο χυμό lime Φύλλα βασιλικού Ροζ αλάτι και ροζ πιπέρι Αναδεύουμε στο shaker για περίπου 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αδειάζουμε το περιεχόμενο του σε ένα ποτήρι cocktail με τη βοήθεια ενός strainer. Τέλος γαρνίρουμε με μερικά φύλλα βασιλικού και λίγο ροζ πιπέρι.

28 PANACEA Προσθέτουμε στο shaker: 50ml Metaxa 5* 40ml φρέσκο χυμό Ανανά 2 teaspoons μαρμελάδα φράουλα 25ml φρέσκο χυμό λεμόνι Αναδεύουμε στο shaker για περίπου 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αδειάζουμε το περιεχόμενο του σε ένα ποτήρι hurricane με τη βοήθεια ενός strainer. Τέλος γαρνίρουμε με φύλλα ανανά και ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα φράουλα.

29 FORTUNELLA MARGARITA Προσθέτουμε στο shaker: 45ml Tequila 15ml Κουμ Κουάτ 30ml φρέσκο χυμό lime Κουνάμε τα 3 υγρά αυτά υλικά σε σέικερ με πάγο και σουρώνουμε σε ποτήρι μαργαρίτας, το χείλος του οποίου έχουμε περάσει με μία φέτα λάιμ και βουτήξει σε αλάτι.

30 MOJOUZO(THE GREEK MOJITO) Προσθέτουμε στο ποτήρι cocktail: 1/2 κομμένο lime 2 teaspoons ζάχαρη μαύρη 60ml Ούζο 30ml soda Φύλλα μάραθου Με την βοήθεια ενός muddler χτυπάμε τα κομμάτια lime και τη ζάχαρη που έχουμε προσθέσει στο ποτήρι μας έως ότου λιώσει η ζάχαρη και απελευθερώσει το lime τα αρώματα του. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα 60ml Ούζο και συμπληρώνουμε με τη Soda. Αναδεύουμε προσεκτικά με ένα barspoon. Τέλος γαρνίρουμε με μερικά φύλλα μάραθου.

31 PINK ELIXIR(THE GREEK DAIQUIRI) Προσθέτουμε στο ποτήρι cocktail: 1/2 κομμένο lime 2 teaspoons ζάχαρη 30ml τσίπουρο με ρόδι 30ml soda Με την βοήθεια ενός muddler χτυπάμε τα κομμάτια lime και τη ζάχαρη που έχουμε προσθέσει στο ποτήρι μας έως ότου λιώσει η ζάχαρη και απελευθερώσει το lime το άρωμα του. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα 30ml τσίπουρο με ρόδι και συμπληρώνουμε με τη soda. Τέλος γαρνίρουμε με λίγα κομμάτια ρόδι. (Για να αρωματίσουμε το τσίπουρο μας το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να προσθέσουμε σε μία γυάλινη φιάλη το καρύκευμα ή οτιδήποτε θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε-π.χ. ρόδι, γαρύφαλλο κ.α.- μαζί με το τσίπουρο και να το αφήσουμε εκεί για μία περίπου εβδομάδα.)

32 PATHOS Προσθέτουμε στο shaker: 10ml τεντούρα Castro 30ml Metaxa 10ml Martini Rosso 20ml φρέσκο χυμό lime Αναδεύουμε στο shaker ελαφρά για λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αδειάζουμε το περιεχόμενο του σε ένα ποτήρι cocktail με τη βοήθεια ενός strainer. Τέλος γαρνίρουμε με μία κανέλα και φλούδα από lime.

33 Tα VERMOUTHS είναι ενισχυμένοι οίνοι με αλκοόλ (15-18% vol), που έχουν αρωματιστεί υποχρεωτικά με αψέντι και διάφορα άλλα βότανα (ρίζες, φλοιούς, άνθη, σπόρους) και μπαχαρικά. Είδη VERMOUTHS: extra dry, (ξηρό), bianco (λευκό), γλυκό ή κόκκινο (ambre ή rosso), και το ροζέ (Rosé). α) Ο γλυκός τύπος ή Ιταλικός αναφέρεται συνήθως σε βερμούτ με κόκκινο χρώμα «rosso» και ελαφρώς πικρόγλυκη γεύση. Αυτά τα βερμούτ περιέχουν % αλκοόλη και % σάκχαρα και συνήθως δεν γίνονται από κόκκινο κρασί, αλλά οφείλουν το χρώμα τους στην προστιθέμενη καραμέλα, ενώ κατά κανόνα προστίθεται κατά την παραγωγή τους μεγαλύτερη ποσότητα αρωματικών συστατικών εν συγκρίσει με τα ξηρά. β) Ο ξηρός τύπος ή Γαλλικός αναφέρεται γενικά σε ένα χλωμό - ξηρό βερμούτ, με ελαφρύτερο σώμα και σαφώς πιο πικρό (με περισσότερο μοσχοκάρυδο ή και πικρή φλούδα πορτοκαλιού) από το γλυκό βερμούτ. Συνήθως περιέχουν περίπου 18 % αλκοόλη και περίπου 4 % σάκχαρα. Ο όρος Bianco αναφέρεται σε ένα είδος χλωμού (λευκού - κίτρινο), πιο γλυκού βερμούτ. Γνωστές ετικέτες VERMOUTHS είναι Cinzano, Martini, Carpano, Noilly Prat

34 Πολλά ξενοδοχεία έχουν εξοπλίσει τα δωμάτια με mini bar που περιέχουν εμφιαλωμένο νερό και ποικιλία από ποτά, αναψυκτικά και σνακς. Τα mini bar θα πρέπει να ελέγχονται για καταναλώσεις που έχουν γίνει και να αναπληρώνονται καθημερινά από τον αρμόδιο υπάλληλο. Θα πρέπει επίσης να ελέγχεται εάν η θερμοκρασία συντήρησης είναι η ενδεδειγμένη. Τέλος, περιοδικά θα πρέπει να ελέγχονται οι ημερομηνίες λήξης των προϊόντων που περιέχονται μέσα στο mini bar.

Είδη Μπύρας Κωνσταντίνος Λώνης

Είδη Μπύρας Κωνσταντίνος Λώνης ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η παρούσα εργασία µε τίτλο «Είδη Μπύρας» παρουσιάστηκε από τον Κωνσταντίνο Λώνη, τελειόφοιτο του τµήµατος Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών των ΤΕΙ Αθήνας στο µάθηµα Σεµινάριο Τελειοφοίτων. Περιλαµβάνει

Διαβάστε περισσότερα

Τα ελληνικά κρασιά χωρίζονται σε 4 κατηγορίες:

Τα ελληνικά κρασιά χωρίζονται σε 4 κατηγορίες: Tα Ελληνικά κρασιά Η Ελλάδα, πέραν του ότι είναι η γενέτειρα του ιονύσου, του θεού του κρασιού, είναι και η γενέτειρα του πρώτου οίνου Ο.Π.Α.Π. στην ιστορία. Αυτά ήταν τα κρασιά από τα νησιά της Χίου και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΨΗ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΣΥΝΟΨΗ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΝΟΨΗ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΡΑΣΙ Το κρασί μπορεί να κατηγοριοποιηθεί και να περιγραφεί ως: Κόκκινο, λευκό ή ροζέ Ξηρό, ημίξηρο, ημίγλυκο ή γλυκό Αδύνατο, μέτριο ή με γεμάτο σώμα Ενδυναμωμένο, Ενδυναμωμένο

Διαβάστε περισσότερα

real WINE EXTRA TEYXOΣ FRANCOIS FREReS Κυριάκος Κυνηγόπουλος

real WINE EXTRA TEYXOΣ FRANCOIS FREReS Κυριάκος Κυνηγόπουλος taste EXTRA TEYXOΣ real &style ΣΑΒΒΑΤΟ 24.12.2011 WINE ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ ΤΙ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ! ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟ ΟΙΝΙΚΟ ΤΑΙΡΙ ΤΟΥΣ FRANCOIS FREReS TO KAΛΥΤΕΡΟ ΒΑΡΕΛΟΠΟΙΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΏΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ ΞΕΥ Α. ΤΟΥ Χ. ΚΑΚΑΡΟΥΓΚΑ (Ma) www.touristikiekpaideysi.gr

ΣΗΜΕΙΏΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ ΞΕΥ Α. ΤΟΥ Χ. ΚΑΚΑΡΟΥΓΚΑ (Ma) www.touristikiekpaideysi.gr ΣΗΜΕΙΏΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ ΞΕΥ Α ΤΟΥ Χ. ΚΑΚΑΡΟΥΓΚΑ (Ma) www.touristikiekpaideysi.gr ΟΤΕΚ 2011-2012 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ Αίγυπτος : Είχε μακρότατη παράδοση οινοποιίας, με τις αρχές της να χάνονται πριν

Διαβάστε περισσότερα

ΤO ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ

ΤO ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤO ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ 2015 Κτήμα Μερκούρη Α.Ε. Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Οίνου & Λοιπών Αγροτικών Προϊόντων - 271 00 Κορακοχώρι Ηλείας - Τηλ. : 26210 41601 - Fax : 26210 41901 - e-mail

Διαβάστε περισσότερα

H GOURMET ΡΩΣΙΑ. ΜΕΖΕΔΕΣ Το ρωσικό τουρσί. ΠΟΤΑ Χυμός από μαύρο ψωμί. ΓΛΥΚΑ Δώδεκα γλυκές αμαρτίες

H GOURMET ΡΩΣΙΑ. ΜΕΖΕΔΕΣ Το ρωσικό τουρσί. ΠΟΤΑ Χυμός από μαύρο ψωμί. ΓΛΥΚΑ Δώδεκα γλυκές αμαρτίες H GOURMET ΡΩΣΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ 23-24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΜΕΖΕΔΕΣ Το ρωσικό τουρσί Πιο ρωσικός μεζές δεν γίνεται! Είναι κάτι που βρίσκεται σε όλα τα ρωσικά τραπέζια. Συνοδεύει τα περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Προϊόντα & Συνταγές Πρωινού στις Κυκλάδες

Προϊόντα & Συνταγές Πρωινού στις Κυκλάδες www.h2concept.gr ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Προϊόντα & Συνταγές Πρωινού στις Κυκλάδες Σταδίου 24, 105 64 ΑΘΗΝΑ, Τηλ: 213 2169900, Fax: 210 3225449, www.grhotels.gr www.greekbreakfast.gr Πηγή: Μελέτη AgroPOLE «Συμπληρωματική

Διαβάστε περισσότερα

Γεύση από Χριστούγεννα ΛΟΗ. Οι πίτες των Γιορτών Η Μαρία Λόη σερβίρει μοναδικές πίτες για το μεγαλύτερο τραπέζι του χρόνου

Γεύση από Χριστούγεννα ΛΟΗ. Οι πίτες των Γιορτών Η Μαρία Λόη σερβίρει μοναδικές πίτες για το μεγαλύτερο τραπέζι του χρόνου #12 15.12.12 ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ Ρεβεγιόν στο... τσιµπητό Νόστιµες µπουκιές για το γιορτινό µπουφέ από την Αρετή Μουλακάκη //30 Γαλοπούλα έτσι κι αλλιώς από τον Βασίλη Καλλίδη

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΠΕΡΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ-PROJECT Α ΛΥΚΕΙΟΥ - ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΠΕΡΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ-PROJECT Α ΛΥΚΕΙΟΥ - ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΠΕΡΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ-PROJECT Α ΛΥΚΕΙΟΥ - ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13 ΘΕΜΑ: ΟΣΠΡΙΑ: Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Δέσποινα Κρομμύδα

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννης Λουκάκος «Θέλω να στηρίζω την ελληνική παραγωγή» Ο γαστρονο-

Γιάννης Λουκάκος «Θέλω να στηρίζω την ελληνική παραγωγή» Ο γαστρονο- #08 28.07.12 ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ Ο θαυμαστός κόσμος των λαχανικών 10 συνταγές με λαχανικά από τη Μαρία Λόη Ουζομαγειρέματα Η Αρετή Μουλακάκη προτείνει πρωτότυπες συνταγές που

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Συμβουλές για κέηκ πετυχημένο: - Πρέπει το αλεύρι να είναι κοσκινισμένο - Να είναι ο φούρνος προθερμασμένος - Να μην ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου τουλάχιστον

Διαβάστε περισσότερα

1842 Josef Groll Pilsner Urquell Peroni Nastro Αzzurro ζυθοποιείο της Ρώμης Pilsen της Τσεχίας Pilsner Peroni Τσεχία pils Ιταλία lager

1842 Josef Groll Pilsner Urquell Peroni Nastro Αzzurro ζυθοποιείο της Ρώμης Pilsen της Τσεχίας Pilsner Peroni Τσεχία pils Ιταλία lager Πριν το 1842 όλες οι μπύρες ήταν σκουρόχρωμες και θολές, μέχρι που ο Josef Groll δημιούργησε την Pilsner Urquell. Είναι η πρώτη ξανθιά μπύρα παγκοσμίως, η οποία παράγεται στην πόλη Pilsen της Τσεχίας.

Διαβάστε περισσότερα

Η πηλιορείτισσα γιαγιά θυμάται... ΒΟΤΑΝΑ ΙΑ ΠΑΣΑΝ ΝΟΣΟΝ

Η πηλιορείτισσα γιαγιά θυμάται... ΒΟΤΑΝΑ ΙΑ ΠΑΣΑΝ ΝΟΣΟΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Η πηλιορείτισσα γιαγιά θυμάται... ΒΟΤΑΝΑ ΙΑ ΠΑΣΑΝ ΝΟΣΟΝ Calendula

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να επιλέξω το κατάλληλο άρωμα

Πώς να επιλέξω το κατάλληλο άρωμα Κατάλογος αρωμάτων Πώς να επιλέξω το κατάλληλο άρωμα Στην επιλογή του κατάλληλου αρώματος, τον πρώτο λόγο έχει η προσωπική σας γνώμη. Άλλωστε, κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές προτιμήσεις και διαφορετική

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ. Νόστιμα και λαδερά ΛΟΗ 25.05.13. Η διάσημη σεφ δημιουργεί με ελαιόλαδο & λαχανικά

ΟΛΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ. Νόστιμα και λαδερά ΛΟΗ 25.05.13. Η διάσημη σεφ δημιουργεί με ελαιόλαδο & λαχανικά #16 25.05.13 Τραπεζάκια έξω, λοιπόν 6 bar-restaurants όπου αξίζει να πας //36 Χρύσανθος Καραµολέγκος «Αγαπώ την παλιά ελληνική κουζίνα, το µουσακά, το αρνάκι γιουβέτσι» //10 Frozen yogurt Πού θα φάτε το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ Π Ρ Ω Ϊ Ν Ο ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ Π Ρ Ω Ϊ Ν Ο ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Π Ρ Ω Ϊ Ν Ο ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ξ.Ε.Ε. ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ 5 Β. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ Δ.Σ. Ξ.Ε.Ε. ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΤΤΑ 6 Γ. ΣΥΝΟΨΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός. Σύνταξης Εδεσματολογίου. για εστιατόρια ελληνικής κουζίνας & παραδοσιακές ταβέρνες

Οδηγός. Σύνταξης Εδεσματολογίου. για εστιατόρια ελληνικής κουζίνας & παραδοσιακές ταβέρνες Οδηγός Σύνταξης Εδεσματολογίου για εστιατόρια ελληνικής κουζίνας & παραδοσιακές ταβέρνες Μια μελέτη του Εκπαιδευτικού Ομίλου LΕ MΟNDE και των Εκδόσεων Les Livres du Tourisme Οδηγός Σύνταξης Εδεσματολογίου

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΓΟΡΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

Η ΑΓΟΡΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΑΓΟΡΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΚΙΔΗΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΧΑΤΖΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ:ΕΞΑΓΩΓΗ ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ MARKETING ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΊΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2013-2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΜΑΔΑ: «ΟΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» ΘΕΜΑ : ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ : ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πολύτιμα Πράσινα Εθνικά Προϊόντα Κρόκος-Κοζάνης, Ιπποφαές, Αλάδανο.

Πολύτιμα Πράσινα Εθνικά Προϊόντα Κρόκος-Κοζάνης, Ιπποφαές, Αλάδανο. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Σχολή Θετικών Επιστημών, Τμήμα Χημείας ΔιΧηΝΕΤ Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διδακτική της Χημείας και Νέες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ METROPOLITAN EXPO

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ METROPOLITAN EXPO ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ Chef s club # 24 ΙΟΥΛΙΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011 magazine forum a.e. βηλαρά 2 104 37 αθήνα τηλ.: 2105242100 7η ΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ 2012 4-7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ METROPOLITAN EXPO Η µεγαλύτερη και πληρέστερη

Διαβάστε περισσότερα

Καλλιέργειες. Εναλλακτικές ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

Καλλιέργειες. Εναλλακτικές ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ 11 23 Μαΐου 2013 Εναλλακτικές Καλλιέργειες τεύχος Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά Η καλλιέργεια και η χρήση της Αλόης στην Ελλάδα Η προέλευση της Αλόης Το Ιπποφαές Η Τρούφα και η καλλιέργειά

Διαβάστε περισσότερα

Τamta Reloaded ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 ΤΕΥΧΟΣ 31. FRANCHISE Γιατί να επενδύσω εν μέσω κρίσης. GAME OF THRONES Όταν το HBO μας καθήλωσε στον καναπέ

Τamta Reloaded ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 ΤΕΥΧΟΣ 31. FRANCHISE Γιατί να επενδύσω εν μέσω κρίσης. GAME OF THRONES Όταν το HBO μας καθήλωσε στον καναπέ 1 ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ Palmie bistro ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 ΤΕΥΧΟΣ 31 ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Τamta Reloaded GAME OF THRONES Όταν το HBO μας καθήλωσε στον καναπέ FRANCHISE Γιατί να επενδύσω εν μέσω κρίσης 2 3 EDITORIAL

Διαβάστε περισσότερα

«ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ»

«ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ» «ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ» PROJECT 1 ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 2012-13 Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΔΡΑΚΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ Χημικός ΧΡΩΜΑΤΑ «Τα χρώματα είναι πράξεις του φωτός» Goethe Τα χρώματα αποτελούν αναπόσπαστα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΝΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. Εκλεκτοί οίνοι επιλεγµένα µπαχαρικά και βότανα. Γεωργίου Ζωγράφου 58 210/7488012 what s up 6982341903

ΟΙΝΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. Εκλεκτοί οίνοι επιλεγµένα µπαχαρικά και βότανα. Γεωργίου Ζωγράφου 58 210/7488012 what s up 6982341903 ΟΙΝΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Εκλεκτοί οίνοι επιλεγµένα µπαχαρικά και βότανα Γεωργίου Ζωγράφου 58 210/7488012 what s up 6982341903 Delivery κάθε µέρα από τις 18:00 έως της 23:00 Και στο site www. oinologio.net

Διαβάστε περισσότερα

EΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

EΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ EΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Eυ Δια... Τροφήν EΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ Για το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis: Επιστημονική Υπεύθυνη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΕDLS Ελληνική Έκδοση

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΕDLS Ελληνική Έκδοση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΕDLS Ελληνική Έκδοση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ MEDITERRANEAN LIFE STYLE - MEDLS ΜΕΣΟΓΕΙΑΚOΣ ΤΡOΠΟΣ ΖΩHΣ 4 Το παρόν εγχειρίδιο αποτελεί παραδοτέο του έργου MedLS : Mediterranean Life Style (Μεσογειακός Τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΝΑ Π. ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗ ΓΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ

ΑΝΝΑ Π. ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗ ΓΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΑΝΝΑ Π. ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗ ΓΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ Μελέτη Πτητικών Συστατικών Ελληνικών Οίνων & Αποσταγμάτων Παραγωγή Βιολειτουργικών Οίνων με Βάση Φυτά του Γένους Sideritis

Διαβάστε περισσότερα