ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ"

Transcript

1 ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ Στην Αθήνα σήμερα στις, 1 Ιουλίου 2015, ο Παρασκευάς Σαρρής ως νόμιμος εκπρόσωπος της Τουριστικής επιχείρησης ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΑΡΡΗΣ ΕΠΕ, που πραγματοποιεί μεταφορές προσώπων μέσω τουριστικών λεωφορείων, καλούμενος στο εξής "ο εργολάβος" και ο γονέας ή κηδεμόνας του οποίου το όνομα αναγράφεται στην επισυναπτόμενη απόδειξη είσπραξης κομίστρων, αποκαλούμενος στο εξής "ο αντισυμβαλλόμενος", συμφώνησαν, συνομολόγησαν και συναποδέχθηκαν τα ακόλουθα: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Ο εργολάβος αναλαμβάνει δια της παρούσης σύμβασης, στο εξής αποκαλούμενης "η σύμβαση", την υποχρέωση να παρέχει στον μαθητή ή τους μαθητές που ενδείκνυται ή ενδείκνυνται στην επισυναπτόμενη απόδειξη είσπραξης κομίστρων, αποκαλούμενο ή αποκαλούμενους στο εξής "ο μαθητής" ή "οι μαθητές", υπηρεσίες μεταφοράς από την περιοχή της κατοικία του(ς) που θα βρίσκεται στο λεκανοπέδιο Αττικής στις Σχολές και αντίστροφα όπως λεπτομερώς καθορίζεται κατωτέρω. ΔΙΑΡΚΕΙΑ Η σύμβαση θα ισχύει από την ημερομηνία υπογραφής από τα συμβαλλόμενα μέρη μέχρι της λήξης του σχολικού έτους, 17 Ιουνίου 2016, εκτός και αν παραταθεί η λήξει πρόωρα σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ-ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ Το προσωπικό Εκτός των οδηγών ο εργολάβος θα παράσχει για τα λεωφορεία κατάλληλους συνοδούς οι οποίοι θα επιβλέπουν τους μαθητές κατά την μεταφορά τους. Οι συνοδοί πρέπει να ομιλούν ικανοποιητικά την Αγγλική γλώσσα. Οι σχολές διατηρούν το δικαίωμα να απορρίψουν οποιοδήποτε άτομο το οποίο κατά την γνώμη τους, δεν έχει τα προσόντα να εργαστεί ως συνοδός ή οδηγός. ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ Οι οδηγοί και σύνοδοι του σχολικού λεωφορείου θα πρέπει να πληροφορήσουν τους μαθητές να μην διασχίζουν τον δρόμο μπροστά η πίσω από το σχολικό λεωφορείο μετά την αποβίβαση τους. θα πρέπει ο μαθητής να περιμένει πρώτα να αναχωρήσει το λεωφορείο ώστε να έχει καλύτερη ορατότητα και μετά να διασχίσει τον δρόμο, διότι υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος ατυχήματος από τα άλλα αυτοκίνητα που προσπερνούν με ταχύτητα το σταματημένο λεωφορείο. Nα ομιλούν ικανοποιητικά την Αγγλική γλώσσα. Να ομιλούν ευγενικά στους μαθητές. Θα πρέπει να φοράνε κονκάρδες με το όνομα τους.

2 Να έχουν ευπρεπή εμφάνιση και να συμπεριφέρονται ευγενικά σε παιδία και γονείς. Όλοι οι συνοδοί θα πρέπει να ντύνονται με τρόπο επαγγελματικό (μακρύ παντελόνι/φούστα, μπλούζα με μανίκια, και να φοράνε παπούτσια που καλύπτουν και προστατεύουν τα πόδια τους). Θα πρέπει να φροντίζουν για την συμπλήρωση καθημερινής φόρμας για τις παρουσίες των μαθητών στα λεωφορεία το πρωί και το μεσημέρι καθώς και συμπλήρωση καθημερινής αναφοράς με οποιοδήποτε περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του δρομολογίου. Θα παραδίδονται καθημερινά στον υπάλληλο του Τransportation Οffice o οποίος και θα χειρίζεται τα ανάλογα θέματα. Να βοηθούν τα παιδιά να ανεβαίνουν στο λεωφορείο και να τα συνοδεύουν ώσπου να καθίσουν στη θέση τους και όχι να ψάχνουν μόνα τους για να βρουν θέση. Να παρακολουθούν τους μαθητές ώστε να είναι ήσυχοι, να μην σηκώνονται από τη θέση τους, να μην βγάζουν πράγματα από την τσάντα τους, να μην ανοίγουν τα παράθυρα και γενικά να είναι ήρεμοι. Να φροντίζουν και να επιβάλουν την τάξη μέσα στο λεωφορείο και όχι να βάζουν τα παιδιά να προσέχουν τα υπόλοιπα. Να μιλάνε ευγενικά στους μαθητές και να μην χειροδικούν. Σε περίπτωση που οι μαθητές δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της συνοδού θα αναφέρεται στο γραφείο κίνησης (Τransportation Οffice). Οι συνοδοί του λεωφορείου θα συνοδεύουν τα παιδιά του προ-νήπιου και του νηπιαγωγείο από την καφετέρια στο λεωφορείο τους στις 15:40. Έπειτα οι συνοδοί θα πρέπει να βρίσκονται δίπλα στο λεωφορείο και να ελέγχουν τους μαθητές που μπαίνουν, και γενικά να παρακολουθούν μήπως κάποιο παιδί μπει σε λάθος σχολικό. Μετά τη συγκέντρωση της πλειονότητας των μαθητών, η συνοδός θα πρέπει να κάθεται στη μέση του λεωφορείου ώστε να μπορεί να παρακολουθεί καλύτερα τα παιδιά. Να βοηθάνε τους μαθητές όταν κατεβαίνουν από το λεωφορείο και να προσέχουν να μην ξεκινά ο οδηγός αν και ο τελευταίος μαθητής δεν έχει εξέλθει και απομακρυνθεί από αυτό. Όταν τελειώνει το δρομολόγιο (το πρωί η το μεσημέρι) να ελέγχουν μήπως κάποιο παιδί έχει ξεχαστεί η κοιμηθεί η ακόμα μήπως έχουν ξεχαστεί πράγματα παιδιών τα οποία πρέπει να παραδίδονται στο γραφείο κίνησης (Τransportation Οffice).

3 Να ελέγχουν εάν ο κηδεμόνας βρίσκεται στη στάση για να παραλάβει το παιδί το μεσημέρι. Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει η συνοδός να το κρατήσει μέχρι την ολοκλήρωση του δρομολογίου και στη συνέχεια να επικοινωνεί τηλεφωνικώς με τους γονείς. Αν δεν καταστεί εφικτή η επικοινωνία με τους γονείς, το παιδί θα επιστρέψει στο σχολείο και θα επιτηρείται από το προσωπικό ασφάλειας. Σε τέτοια περίπτωση, η συνοδός δεν θα συνοδεύει το παιδί στην επιστροφή του λεωφορείου. Να μην παρέχουν πληροφορίες για θέματα που δεν έχουν αρμοδιότητα, αλλά να παροτρύνουν τους γονείς να επικοινωνούν με το γραφείο κίνησης (Τransportation Οffice). Να μην καπνίζουν. Να συνεργάζονται αρμονικά με τους οδηγούς γιατί μόνο έτσι επιτυγχάνεται η ασφαλής μεταφορά των παιδιών. Να μην επιτρέπουν στους οδηγούς να επεμβαίνουν στα καθήκοντα τους, ιδιαίτερα σε ότι έχει σχέση με την τάξη και την πειθαρχία των μαθητών μέσα στα λεωφορεία. Να μην αλλάζουν τη διαδρομή και τις στάσεις των δρομολογίων χωρίς εντολή του γραφείου κίνησης (Τransportation Οffice). Να μην επιτρέπουν την επιβίβαση στο σχολικό λεωφορείο σε άλλο πρόσωπο εκτός από τους μαθητές που έχει ορισθεί να μεταφέρονται με αυτό. Για κάθε απορία η συμπληρωματική πληροφορία να απευθύνονται στο γραφείο κίνησης (Τransportation Οffice). ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ Κύριο μέλημα των οδηγών θα πρέπει να είναι η κόσμια και επαγγελματική συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια του δρομολογίου και όσο βρίσκονται μέσα στο χώρο-parking του σχολείου. Οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια του δρομολογίου θα διευθετείται από τη συνοδό και μόνο από εκείνη. Ο οδηγός είναι υποχρεωμένος να παραμείνει αμέτοχος. Να ομιλούν ευγενικά στους μαθητές. Θα πρέπει να φοράνε κονκάρδες με το όνομα τους. Το κάπνισμα απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά και οι οδηγοί που το παραβλέπουν θα αντιμετωπίζουν αυστηρά πρόστιμα.

4 Η αμφίεσή τους θα πρέπει να είναι ευπρεπής και προσεγμένη. Όλοι οι οδηγοί θα πρέπει να ντύνονται με τρόπο επαγγελματικό (μακρύ παντελόνι, πουκάμισο, και γραβάτα, και να φοράνε παπούτσια που καλύπτουν και προστατεύουν τα πόδια τους για ασφαλή οδήγηση). Αποφυγή της χρήσης κινητού τηλεφώνου παρά μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης και πάντοτε με τη χρήση του Bluetooth. Εντάσεις και εκνευρισμοί με άλλους οδηγούς στο δρόμο θα είναι απαγορευτικοί κατά τη διάρκεια του δρομολογίου. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν την ποινή της απόλυσης. Ρητή απαγόρευση προσπεράσεων και χρήση της κόρνας μέσα στο χώρο του σχολείου. Όλοι οι οδηγοί θα είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες των σχολικών φυλάκων καθώς εκείνοι είναι υπεύθυνοι για χωροταξικά και άλλα θέματα μέσα στο parking του σχολείου. Οι οδηγοί θα είναι υπεύθυνοι για την καλή κατάσταση των λεωφορείων τους τόσο από πλευράς καθαριότητας όσο και από λειτουργικής πλευράς ώστε όλα τα συστήματα να λειτουργούν άριστα. Το παραμικρό πρόβλημα θα πρέπει να αναφέρεται άμεσα στον υπεύθυνο του γραφείου ώστε να προγραμματίζεται η άμεση επιδιόρθωση του. Διαδρομές και αριθμός λεωφορείων Οι διαδρομές και τα σημεία επιβίβασης και αποβίβασης των μαθητών για το σχολικό έτος , θα προγραμματιστούν αφού ο αριθμός των συμβαλλομένων μαθητών και οι διευθύνσεις τους θα έχουν οριστικοποιηθεί (περίπου 2 εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς). Η διαμόρφωση των δρομολογίων είναι μια χρονοβόρος διαδικασία, καθώς η κάθε αλλαγή έχει επιπτώσεις στις στάσεις και την διάρκεια της υπόλοιπης διαδρομής. Ο γονέας που γνωρίζει ότι θα χρησιμοποιήσει την υπηρεσία του λεωφορείου, καλείται να ενημερώσει τον εργολάβο όσο δυνατόν νωρίτερα. Αλλαγές στα δρομολόγια που γίνονται σε συμφωνία των γονέων με τον εργολάβο θα πρέπει να παραδοθούν στο σχολείο εγγράφως και θα υπόκεινται στην έγκριση των σχολών. Παρεκκλίσεις από τις ως λόγω διαδρομές δεν επιτρέπονται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των σχολών. Ο εργολάβος διατηρεί το δικαίωμα να αλλάζει προσωρινά το πρόγραμμα και τις στάσεις των δρομολογίων εφόσον παραστεί ανάγκη (π.χ.: απεργίες, διαδηλώσεις, έργα σε δρόμους, δυσμενείς καιρικές συνθήκες κτλ) κατόπιν τηλεφωνικής ενημέρωσης από την συνοδό του λεωφορείου στον γονέα.

5 Για πρακτικούς λόγους, το λεωφορείο δεν μπορεί να εξυπηρετεί μαθητές με δρομολόγια από πόρτα σε πόρτα. Γενικά, οι στάσεις των λεωφορείων θα γίνονται σε κεντρικά σημεία και σε κυκλικούς κόμβους μέχρι δύο με τρία τετράγωνα από το σπίτι του μαθητή και σε σημεία που έχει την σήμανση του STOP η στις διαβάσεις πεζών. Αυτό θα καθορίζεται από τα ακόλουθα: α) συνολικό δρομολόγιο του σχολικού λεωφορείου και β) το πλάτος και την κατάσταση του δρόμου στην περιοχή κατοικίας του μαθητή. Αλλαγές Διεύθυνσης Σε περίπτωση αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας μετά την έναρξη της παρούσης συμβάσεως, θα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση του μαθητή με το ίδιο ή λεωφορείο άλλης διαδρομής. Προσωρινή αλλαγή λεωφορείου από μαθητές Μεταφορά μαθητών μέσω άλλου λεωφορείου για ειδικές περιπτώσεις επιτρέπεται μόνο με γραπτή προειδοποίηση από τον γονέα, (όχι τον μαθητή), προς τον εργολάβο, τουλάχιστον 24 ώρες πριν την αλλαγή και εάν υπάρχουν κενές θέσεις. Ο εργολάβος πρέπει να εγκρίνει προκαταβολικά την παροχή αυτής της εξυπηρέτησης. Επισκέπτες μαθητές Δεν επιτρέπονται μαθητές η οποίο δεν πληρώνουν για την χρήση του σχολικού λεωφορείου να επιβιβάζονται κάτα περίσταση σαν επισκέπτες. ΑΣΦΑΛΕΙΑ Οι γονείς θα πρέπει να βρίσκονται στην προκαθορισμένη στάση τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα από την ώρα επιβίβασης και αποβίβασης, ανάλογα με την κυκλοφορία την απόσταση και τις καιρικές συνθήκες. Σε περίπτωση σοβαρής καθυστέρησης του λεωφορείου, η συνοδός η το γραφείο κίνησης πρέπει να ειδοποιεί τον γονέα. Τα σχολικά λεωφορεία δεν θα είναι σε θέση να περιμένουν αν οι μαθητές δεν βρίσκονται στην στάση τους την ώρα που έχει καθοριστεί. Σε αυτή την περίπτωση είναι ευθύνη των γονέων και όχι του εργολάβου να φέρουν τον μαθητή στο σχολείο. Σε περίπτωση που το λεωφορείο αργήσει πολύ η δεν θα μπορέσει να φθάσει το πρωί στη προκαθορισμένη στάση, ο εργολάβος θα ειδοποιήσει και σε συνεννόηση με τον γονέα θα πρέπει να κάνει άλλες ρυθμίσεις για να προσέλθει ο μαθητής στο σχολείο. Αν χρησιμοποιηθεί ταξί, το κόστος θα επιστραφεί από τον εργολάβο. Σε περίπτωση που γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ο μαθητής δεν θα ταξιδέψει με το σχολικό λεωφορείο μία η περισσότερες ημέρες λόγω ασθένειας η άλλης αιτίας (συμμετοχή σε δραστηριότητες μετά το σχολείο), απαιτείται γραπτή ειδοποίηση από τον γονέα προς το γραφείο πειθαρχίας. Για ξαφνική ασθένεια του μαθητή, ο γονέας πρέπει να επικοινωνήσει με το γραφείο κίνησης στο εσω. 239 και με το γραφείο πειθαρχίας.

6 Όλοι οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να φοράνε τις ζώνες ασφαλείας κατά την διάρκεια όλης της διαδρομής. Η συνοδός του σχολικού λεωφορείου είναι υποχρεωμένη να αναθέσει μία θέση στον κάθε μαθητή. Οι μαθητές θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες που τους δίνει η συνοδός του λεωφορείου και το σχολείο. Κατά την διάρκεια του δρομολογίου, οι μαθητές θα πρέπει να παραμείνουν καθιστοί στις θέσεις τους μέχρι να φτάσουν στο προορισμό τους. Η χρήση συσκευών ήχου, παιχνιδομηχανών, κτλ., μέσα στο λεωφορείο θα γίνεται με ευθύνη των παιδιών, τα οποία θα πρέπει να είναι προσεκτικά με τα αντικείμενα αξίας που φέρουν μαζί τους. Εάν απολεσθεί οτιδήποτε στο λεωφορείο θα πρέπει να ενημερωθεί το συντομότερο δυνατόν ο εργολάβος για να αναζητηθεί. Οι συνοδοί στην αρχή και στο τέλος του δρομολογίου θα είναι υποχρεωμένες να ελέγχουν το λεωφορείο για τυχόν ξεχασμένα αντικείμενα. Ο καταμερισμός των θέσεων στα λεωφορεία θα γίνεται ως εξής: Πίσω μέρος λεωφορείου: Ηigh school students Μεσαίο μέρος λεωφορείου: Μiddle school students Μπροστά μέρος λεωφορείου: Εlementary school students Η συνοδός, αφού έχει μαζευτεί οι πλειοψηφία των μαθητών του δρομολογίου, θα κάθεται στη μέση του λεωφορείου για να ελέγχει καλύτερα τα παιδιά, εκτός και αν χρειάζεται να δώσει οδηγίες στον οδηγό για την πορεία του δρομολογίου. Αν χρειαστεί, οι συνοδοί διατηρούνε το δικαίωμα να αλλάξουνε την συγκεκριμένη θέση που έχουνε αναθέσει στον μαθητή και όλοι θα πρέπει να τηρούν της οδηγίες της συνοδού. Οι μαθητές δεν θα επιτρέπεται να αποβιβαστούν σε οποιοδήποτε άλλο σημείο από εκείνο που συμφωνήθηκε, εκτός αν υπάρχει έγγραφη ειδοποίηση από τον γονέα προς τον εργολάβο που να ενημερώνει για την σχετική αλλαγή. Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών (χιόνι, πλημμύρες, κλπ...) όπου το λεωφορείο δεν είναι σε θέση να εκτελέσει το δρομολόγιο, το σχολείο η/και ο εργολάβος θα ενημερώσει τον γονέα. Για λόγους ασφάλειας δεν επιτρέπεται γονείς και μαθητές να ομιλούν στον οδηγό του λεωφορείου προσωπικά η μέσω τηλεφώνου κατά την διάρκεια της διαδρομής. Εάν κατά την γνώμη ενός γονέα, ο οδηγός δεν ενήργησε σωστά σε κάποια περίπτωση, ένα γράμμα περιγράφοντας την κατάσταση πρέπει να σταλεί στην διεύθυνση του εργολάβου και του σχολείου. Οι γονείς θα πρέπει να κατευθύνουν πρώτα στον εργολάβο και μετά στην διοίκηση του σχολείου τυχόν ερωτήσεις που αφορούν τις ρυθμίσεις των δρομολογίων των σχολικών λεωφορείων. Με τη βοήθεια του εργολάβου, το

7 σχολείο θα προσπαθήσει να βοηθήσει στην αποτελεσματική λειτουργία των λεωφορείων και ασφαλή δρομολόγια. Προς το συμφέρον όλων των ενδιαφερομένων, το σχολείο έχει το δικαίωμα να αποσύρει ένα μαθητή από το λεωφορείο χωρίς επιστροφή χρημάτων σε οποιαδήποτε περίπτωση κατάχρησης του κανονισμού λειτουργίας του σχολικού λεωφορείου. Βανδαλισμοί: Οι γονείς είναι υπεύθυνοι για τυχόν ζημίες που προκαλούνται από τον μαθητή (πληρωμή για το κόστος ζημιών). Οι μαθητές θα αντιμετωπίσουν τις συνεπείς, σύμφωνα με τους κανόνες του Student Handbook. ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ Α. Σε περίπτωση βλάβης του σχολικού λεωφορείου για οποιοδήποτε λόγο, ο εργολάβος υποχρεούται να παράσχει μεταφορικό μέσο (λεωφορείο, ταξί, η ιδιωτικό αυτοκίνητο) τα οποία ανήκουν και χρησιμοποιούνται από την εταιρεία για να μεταφέρει με ασφάλεια τους μαθητές στο σχολείο. Πρέπει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί ιδιωτικό αυτοκίνητο ή ταξί για τη μεταφορά των μαθητών λόγω εκτάκτου περιστατικού, η συνοδός και ο οδηγός του λεωφορείου δεν είναι δυνατόν να συνοδεύσει όλους τους μαθητές. Όμως ο οδηγός του ταξί η του ιδιωτικού αυτοκινήτου θα πρέπει να είναι υπάλληλοι του εργολάβου. Β. Σε περίπτωση που κατά την ώρα του δρομολογίου συμβεί ατύχημα η χτυπήσει κάποιος μαθητής, ο οδηγός/συνοδός είναι υποχρεωμένοι να ειδοποιήσουνε αμέσως την εταιρία και τους γονείς. Γ. Εάν κατά την επιστροφή οι γονείς αμελήσουν να πάρουν τον μαθητή από τη στάση του σχολικού λεωφορείου, ο οδηγός θα συνεχίσει τη διαδρομή του μέχρι τον τελικό του προορισμό. Οι γονείς θα ειδοποιηθούν από τη συνοδό του λεωφορείου. Εάν οι γονείς και η συνοδός για οποιοδήποτε λόγο δεν κανονίσουν ένα νέο σημείο παραλαβής μέσα στο προκαθορισμένο δρομολόγιο του λεωφορείου, ο μαθητής θα μεταφερθεί πίσω στο σχολείο και θα μείνει υπό την επιτήρηση του προσωπικού ασφάλειας του σχολείου. Και πάλι, σε τέτοια περίπτωση, η συνοδός δεν θα συνοδεύει το παιδί στην επιστροφή του λεωφορείου. Δ. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής θα χρειαστεί να αλλάξει λεωφορείο λόγο έκτακτης ανάγκης, το γραφείο κίνησης θα πρέπει να ενημερωθεί το πρωί από τον γονέα (μέχρι τις 10:00 π.μ.), και η αλλαγή θα μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν επιβεβαίωσης από το γραφείο κίνησης ως εξής: Το γραφείο κίνησης θα τηλεφωνήσει στον αριθμό κινητού που έχει αναφέρει ο γονέας στο ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ γονέα και εργολάβου για επιβεβαίωση της αλλαγής.

8 ΚΟΜΙΣΤΡΑ Για τις υπηρεσίες που θα παρασχεθούν με αυτό το συμφωνητικό για το σχολικό έτος για τα καθημερινά τακτικά δρομολόγια που αναφέρονται στο παρόν συμφωνητικό θα ισχύσει η τιμή των: για την ζώνη Α (Χαλάνδρι, Αγ.Παρασκευή, Ν.Ψυχικό) για την ζώνη Β (Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Χολαργός, Βριλήσσια, Αθήνα Χίλτον) για την ζώνη Γ (Υπόλοιπες περιοχές) Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ 23%. Οι τιμές των υπηρεσιών λεωφορείων παρέμεινε η ίδια όπως και στην προηγούμενη σχολική χρονιά, ωστόσο τα ανωτέρω ποσά απεικονίζουν τις πρόσφατες αλλαγές στην νομοθεσία του ΦΠΑ. Το συνολικό αυτό ποσό είναι καταβλητέο από τον αντισυμβαλλόμενο στον εργολάβο σε δύο δόσεις, μία κατά την υπογραφή της σύμβασης και μία πριν την έναρξη του δευτέρου εξαμήνου του σχολικού έτους. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το λεωφορείο για μονή διαδρομή και το δηλώσει από την αρχή του σχολικού έτους, υποχρεούται να καταβάλλει για κόμιστρα το 65%, αλλιώς αν διακόψει απροειδοποίητα υποχρεούται να καταβάλλει όλα τα κόμιστρα. Σε περίπτωση καταγγελίας του παρόντος λόγω αποχώρησης του μαθητού από τις σχολές ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, δεν γίνεται επιστροφή κομίστρων. Σε περίπτωση μη καταβολής των κομίστρων από μέρους των γονέων, ο μεταφορέας δικαιούται να απαιτήσει δικαστικά την εξόφληση. Αρμόδια ορίζονται τα δικαστήρια της Αθήνας. ΓΛΩΣΣΑ Η γλώσσα σύνταξης αυτού του συμβολαίου είναι η ελληνική και θα υπερισχύσει έναντι κάθε μετάφρασης. Ο εργολάβος Ο αντισυμβαλλόμενος ONOMATEΠΩΝΥΜΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Τηλ.

9 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ -Οι κανόνες του Σχολικού Κώδικα Συμπεριφοράς Mαθητών καθώς και οι συνιστώμενες ενέργειες στο Student/Parent Handbook ισχύουν και στο σχολικό λεωφορείο. -Οι μαθητές οφείλουν να ακολουθούν τις οδηγίες της συνοδού του λεωφορείου Και των οδηγών γενικότερα. -Απαγορεύεται το φαγητό, το ποτό και το κάπνισμα. -Οι μαθητές οφείλουν να κάθονται στις καθορισμένες γι αυτούς θέσεις να φορούν τις ζώνες ασφαλείας και να παραμένουν πειθαρχημένοι καθ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. -Πρέπει να μιλούν ευπρεπώς καθ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. -Οι μαθητές οφείλουν να έχουν τα χέρια και το κεφάλι εντός του σχολικού λεωφορείου καθ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. -Απαγορεύονται τα όπλα/όπλα παιχνίδια ή εμπρηστικά υγρά. Οι μαθητές που αδυνατούν να τηρήσουν τους κανόνες θα αναφέρονται στο Transportation Office και στον αρμόδιο Σχολικό Διευθυντή. Παραβίαση των κανόνων και /ή του Κανονισμού Συμπεριφοράς του Μαθητή μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τοv αποκλεισμό του μαθητή από το σχολικό λεωφορείο για κάποιες ημέρες. Σοβαρές ή επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις των κανόνων μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα το μόνιμο αποκλεισμό του μαθητή από το σχολικό λεωφορείο. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ TRANSPORTATION OFFICE: ΤΗΛΕΦΩΝΟ: x239 Έχω διαβάσει και συμφωνώ με αυτό το συμφωνητικό λειτουργίας των σχολικών λεωφορείων. Μη συμμόρφωση μου θα έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό μου από το σχολικό λεωφορείο. Όνομα Μαθητή Υπογραφή Μαθητή Τάξη (παρακαλώ συμπληρώστε με κεφαλαία γράμματα) Όνομα Γονέα / Κηδεμόνα (παρακαλώ συμπληρώστε με κεφαλαία γράμματα) Υπογραφή Γονέα / Κηδεμόνα Διεύθυνση Κατοικίας Ημερομηνία Σταθερό Τηλέφωνο Κατοικίας /Εργασίας **απαιτείται Κινητό Τηλέφωνο **απαιτείται **Παρακαλώ να επιστρέψετε αυτό το συμφωνητικό στη συνοδό του λεωφορείου η στον εργολάβο. Οι μαθητές έχουν στη διάθεση τους μία εβδομάδα από την έναρξη του δρομολογίου για να το επιστρέψουν υπογεγραμμένο, έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το σχολικό λεωφορείο.

10 PRIVATE CONTRACT FOR STUDENT TRANSPORTATION BETWEEN PARENTS AND BUS CONTRACTOR In Athens, today July 1, 2015, Mr. Sarris Paraskevas who is the lawful representative of the Tourist Bus Service Company, Paraskevas Sarris EPE and who is referred to hereinafter as the "contractor" and the parent/guardian who pays the student bus transportation fee and whose name appears on the receipt of payment of transportation fees, referred to hereinafter as "the parent", agreed and accepted the following: SCOPE With the present agreement hereinafter called "the contract", the contractor undertakes the obligation to provide to the student or students indicated on the attached receipt of payment of transportation fees, hereinafter called "the student", transportation services from their home area which is located in the Attica basin to the Schools and conversely, as specified in detail below. DURATION This contract is valid from the date of its signing by the contracting parties until the end of the school year, 17 June 2016, or unless it is extended or is terminated earlier in accordance with its terms. PERSONNEL-BUSES-ROUTES-SAFETY The personnel of the contractor In addition to the drivers, the contractor will also provide appropriate monitors who will supervise the students during their transportation. The Bus monitors should be able to adequately speak the English Language. The schools reserve the right to reject any person who, in their opinion, does not have the qualifications to work as a monitor or driver. BUS MONITOR DUTIES AND RESPONSIBILITIES The bus driver and bus monitor should inform the students that they are not allowed to cross the street either in front or behind the school bus after disembarking. For better visibility, the student should first wait for the school bus to depart and then cross the street, as to prevent the risk of accidents due to oncoming cars travelling at high speed. Bus monitors must be able to adequately communicate with students and parents in English. They must speak politely to students. A presentable appearance is requested of them, as well as acting politely to both the students and the parents.

11 Bus monitors must dress in a professional manner (long pants/skirts, shirts with sleeves, and wear shoes that cover and protect their feet). Bus monitors must wear their name badge identifying who they are. The bus monitor will need to complete a daily report form (in the morning and in the afternoon) for student attendance (those designated to travel on the school bus), as well as indicating any incidents that might have occurred during the bus route. This form will be delivered daily to the Transportation Office responsible for such matters. Students should be helped to get on the bus and accompanied to their assigned seats. Bus monitors must ensure that all students are being quiet, and seated in their assigned seats, that they do not take things out of their school bags and do not open the windows. In general, they must make sure that all students are behaving well throughout the route. Bus monitors need to be able to maintain order on the bus. It is not acceptable to place students in charge of keeping order. Politeness is expected of all students. If they do not comply with the instructions given by the bus monitor, the student will be referred to the Transportation Office. The bus monitor will escort pre-kindergarten and kindergarten children from the cafeteria to their bus at 15:40. After this, they should stay next to the bus to monitor the students as they enter the bus, ensuring that students are not getting on the wrong bus. To better control the students, the bus monitor should be seated in the middle once the students have been seated in their assigned seats. Bus monitors should help students when they get off the bus and to ensure that the bus driver does not depart until the student has stepped down from the bus. It is imperative that upon the end of the bus route (morning and afternoon) the bus monitor checks that no students have been forgotten asleep and collects any belongings that have been forgotten. They should turn anything they find into the Transportation Office. Bus monitors must check that the student s guardian is at the designated stop to pick up the student in the afternoon. If not, the bus monitor must keep the student until the bus has completed its route and then communicate with the parents by phone. If it is not possible to communicate with the parents, the student will return to school and will be monitored by the

12 security personnel. In such cases, the bus monitor will not accompany the student back to the school. Any information or requests by parents should be addressed to the Transportation Office. Smoking is prohibited. Bus monitors must cooperate with the driver for the safe transportation of students, but not allow the driver to interfere with their duties, especially those related to the instruction and discipline of students in the bus. Bus monitors must not change the bus route and stops without prior approval from the Transportation Office. They should not allow others to board, except those designated to be transported with the school bus. For any questions or additional information, the bus monitor will need to contact the Transportation Office. BUS DRIVER OBLIGATIONS AND RESPONSIBILITIES Drivers should exhibit professional conduct. Any problems created during the bus route will be handled only by the bus monitor. The drivers are required to remain uninvolved. Smoking is prohibited and drivers who ignore this will face heavy fines. They must dress and look respectable. They must dress in a professional manner (long pants, shirt and tie, and wear shoes that cover and protect their feet for safe driving). They must wear their name badge identifying who they are. They must speak politely to students. They should avoid using mobile phones during the bus route. In case of an emergency, the driver should then use the Bluetooth device. Tension and frustration towards other drivers on the road is to be avoided during the bus route. Violators will face the penalty of dismissal. It is prohibited to use the horn and to overtake other cars within school grounds.

13 Drivers are required to obey the instructions given to them by the school guards, as they are responsible for the spatial planning and other issues in the school parking lot. They are responsible for the good condition of their buses, both in terms of cleanliness and from a functional point of view, to ensure that everything is working correctly. The slightest problem should be reported immediately to the bus company for immediate repair. Routes and number of buses The routes and the points of embarkation and disembarkation of the students for the school year , will be scheduled as the number of contracted students and their addresses have been finalized, (approximately 2 weeks after the school year begins). Establishing bus routes and times is a time-consuming procedure, since any change may affect the following bus stops and duration of the bus route. With this in mind, parents considering on using the bus service should therefore inform the contractor as early as possible. The contactor will try to provide the minimal travel time for the student. All bus routes must be approved by the School Administration. Changes made to bus routes by agreement of the parents and contractor must be delivered in writing to be approved by the school. Deviations from the school-approved routes/points will not be allowed without school permission. In case of strikes, demonstrations, road constructions, bad weather conditions etc., the contractor has the right to temporarily change the schedule and the bus stops. The parent will be contacted by the bus monitor who will inform them of any changes. For practical reasons, the bus service is not a door-to-door service. In general, the buses will collect and drop off all children at the closest possible point, within two or three street blocks, from the student s home. The bus stops will naturally be on main corners, roundabouts, STOP signs or near crosswalks considering the total bus route length and duration, and the width of the road. Changes in address In case of a change of student address after the start of the present contract, every effort will be made to accommodate the student either on the same bus route or another more convenient one. Temporary change of bus by students Change of student bus route for special occasions is allowed if the parent, (not the student), requests it from the contractor in writing only at least 24 hours before hand, and only if space on the new bus route is available. The contractor must inform the parents whether this alternative will be possible in advance.

14 Student Visitors Students who do not pay for the use of the school bus are not allowed to ride the bus as occasional visitors. Safety Guidelines Parents are to allow at least 10 minutes either side of the chosen pick up or drop off time, depending on traffic, distance, and weather conditions. In a serious bus delay, the bus monitor or contractor will inform the parent. Buses are unable to wait if students are not at their expected pick up point on time in the morning. In such cases, it is the responsibility of the parent (not the contractor) to bring the student to school. In the morning, should the bus not arrive within a reasonable time to pick up the student, then the contractor will notify and after communicating with the parent, make other arrangements to help the student get to school. If a taxi is used, the cost will be reimbursed by the contractor. In case you know in advance that a student will not be traveling on the school bus for one or more days due to illness or other reasons (participation in after school activities), a written notice (by the parent) is required informing the school building discipline coordinator. For sudden student illness, parents should contact the Transportation Office at ext. 239 and the school discipline coordinators for Middle and High school students, and the main office for the Elementary school students. All students are required to wear their seat belts during the duration of the bus ride. All students are required to sit in their assigned seats and follow the instructions given to them by the bus monitor and the school. The use of sound devices and electronic toys, etc., inside the bus will be the student s responsibility. The student will need to be extra careful with any valuables he/she brings on the bus. If an object has been lost on the bus, the student will need to inform the contractor as soon as possible. The bus monitors are responsible to check at the beginning and at the end of a bus route if any objects have been forgotten on the bus. The seat allocation on the bus is as follows: Back part of the bus: High School students Middle part of the bus: Middle School students Front part of the bus: Elementary School students After the majority of the students have been collected, the bus monitor sits in the middle of the bus to better control all students, unless she needs to provide instructions to the bus driver on the course of the bus route. Bus monitors reserve the right to change the student s specific seat assignment if needed, and all students must comply with these directions.

15 Students will not be allowed to disembark at any other travel point other than that agreed, unless a written notice (by the parent / guardian) is received informing the contractor of the change. In case of extreme weather condition (snow, flooding etc ), and the school bus will be unable to perform the route, the school and/or the contractor will inform the parent. Parents and students are not allowed to talk to the bus driver on any subject, either by telephone or in person, during the bus route. If a parent believes that the bus driver did not act properly in a specific situation, then a written report from the parent describing the circumstances should be handed to the appropriate person at the Transportation Office and the school. Any questions, concerns or inquiries involving bus arrangement should be directed first to the contractor. If no solution is found, then contact the school administration. With the help of the contractor, the school administration will try to provide efficient bus routes and safe bus services. In the interest of all concerned, the school reserves the right to withdraw a student from bus service without refund in the event of any abuse or failure to adhere to normal bus procedures and guidelines. Vandalism: Parents are responsible for any damages that are caused by the student (payment for cost of damage). Student will face consequences according to the Student Handbook. EMERGENCIES a. In case the bus should break down on its route, the bus company has the responsibility to provide another means of transportation (bus, taxi, or private car), which are owned and operated by the contractor to safely bring the students to school. Due to the emergency, it should be noted that in the event that a private car or taxi is brought to the site, the bus monitor and bus driver may not accompany all students. However, the taxi or private car driver must be employees of the contractor. b. In case of an accident or a student is hurt during the duration of the bus route, the bus driver/bus monitor is obliged to immediately notify the bus company and the student s parents. c. If during the return route parents neglect to pick up their child/children from the scheduled bus stop, the bus driver will continue the bus route until the final destination. Parents will be contacted by the bus monitor. If parents and the bus monitor do not arrange for whatever reason another pick up point within the predetermined bus route, the child/children will be brought back to the school to stay with the security guard. Again, in such an event, the bus monitor will not accompany the child during the return of the bus to school.

16 d. If a change to a student s bus route occurs due to an emergency, the transportation office should be notified by the parent in the morning (until 10:00 am). The requested change will be made only after the Transportation Office confirms the request by calling the cell phone number specified by the parent in the Private Contract Between the Parent and Bus Contractor to re-confirm the change. PRICES For the services that will be rendered in accordance with this contract for the school year prices will be: for Zone A (Halandri, Ag.Paraskevi, N.Psychico) for Zone B (Psychico, Filothei, Papagou, Holargos, Vrilissia, Athens- Hilton) for Zone C (All other areas) Prices include VAT 23%. Bus service prices remained the same as in the prior school year, however the above amounts reflect the recent changes in VAT law. This total amount will be paid by the parents to the contractor in two installments. The first upon the signing of the contract and one before the beginning of the second semester of the school year. In case of a student who wishes to use the bus one way, if this is declared at the beginning of the school year, the payment will be a 65% of the total transportation fees, otherwise the total fees should be paid. In case of termination of the contract due to departure of the student/s from the school, or for any other reason, NO REFUND is due. If the bus fees are not paid in full, the bus contractor will be able to pursue payment through legal channels, using the city of Athens legal courts. LANGUAGE This contract is drafted in the Greek language and will hold against any translation. Name of Student Student Signature Parent Name Parent Signature Tel. BUS CODE OF CONDUCT

17 The Student Code of Conduct policies and recommended actions in the student/parent handbook also apply to the bus. Students must follow the instructions of the bus monitors and drivers in general. No eating, drinking or smoking is allowed. Students must be seated in their assigned seats, wear their seat belts and be disciplined throughout the ride. Respectful language must be used at all times. Students must keep hands, head, arms inside the bus at all times. No weapons/toy weapons or incendiary devices are allowed at any time. Students who do not follow these rules will be referred to the Transportation Officer and the appropriate school Administrator. Infractions of the bus regulations and/or the Student Code of Conduct may result in the loss of bus service for a number of days. Serious or repeated violations of bus rules could result in permanent expulsion from the bus. Person in charge of Transportation Office: Telephone: x239 I have read and agreed to the bus rules and regulations. Failure to comply to any of the rules will result to my suspension from bus usage. Students Full Name Student Signature Grade (please print) Parent / Guardian Name (please print) Home Address Date Parent / Guardian Signature Telephone Home / Work **required Cell Phone **required **Please return this form to your bus monitor or the contractor. Students have one week from the day they started using the bus service to return this form signed, in order to continue riding the bus.

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ Στην Αθήνα σήμερα στις,, ο Παρασκευάς Σαρρής ως νόμιμος εκπρόσωπος της Τουριστικής επιχείρησης ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση λογισμικού και αναβάθμιση συσκευής Device software installation and software upgrade

Εγκατάσταση λογισμικού και αναβάθμιση συσκευής Device software installation and software upgrade Για να ελέγξετε το λογισμικό που έχει τώρα η συσκευή κάντε κλικ Menu > Options > Device > About Device Versions. Στο πιο κάτω παράδειγμα η συσκευή έχει έκδοση λογισμικού 6.0.0.546 με πλατφόρμα 6.6.0.207.

Διαβάστε περισσότερα

Section 1: Listening and responding. Presenter: Niki Farfara MGTAV VCE Seminar 7 August 2016

Section 1: Listening and responding. Presenter: Niki Farfara MGTAV VCE Seminar 7 August 2016 Section 1: Listening and responding Presenter: Niki Farfara MGTAV VCE Seminar 7 August 2016 Section 1: Listening and responding Section 1: Listening and Responding/ Aκουστική εξέταση Στο πρώτο μέρος της

Διαβάστε περισσότερα

SAINT CATHERINE S GREEK SCHOOL ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

SAINT CATHERINE S GREEK SCHOOL ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ SAINT CATHERINE S GREEK SCHOOL ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ WELCOME TO ST. CATHERINE S GREEK SCHOOL! WEEKDAY GREEK SCHOOL - REGISTRATION FORM SCHOOL YEAR 2016-2017 ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

JUNIOR FORENSICS Dear Parents,

JUNIOR FORENSICS Dear Parents, JUNIOR FORENSICS Dear Parents, We are very happy to introduce Junior Forensics! The Junior Forensics Team is for the students of 7 th and 8 th grades (Α και Β Γυμνασίου) and its goal is to introduce students

Διαβάστε περισσότερα

Newborn Upfront Payment & Newborn Supplement

Newborn Upfront Payment & Newborn Supplement GREEK Newborn Upfront Payment & Newborn Supplement Female 1: Το μωρό μου θα ρθει σύντομα, θα πρέπει να κανονίσω τα οικονομικά μου. Άκουσα ότι η κυβέρνηση δεν δίνει πλέον το Baby Bonus. Ξέρεις τίποτα γι

Διαβάστε περισσότερα

Πώς μπορεί κανείς να έχει έναν διερμηνέα κατά την επίσκεψή του στον Οικογενειακό του Γιατρό στο Ίσλινγκτον Getting an interpreter when you visit your

Πώς μπορεί κανείς να έχει έναν διερμηνέα κατά την επίσκεψή του στον Οικογενειακό του Γιατρό στο Ίσλινγκτον Getting an interpreter when you visit your Πώς μπορεί κανείς να έχει έναν διερμηνέα κατά την επίσκεψή του στον Οικογενειακό του Γιατρό στο Ίσλινγκτον Getting an interpreter when you visit your GP practice in Islington Σε όλα τα Ιατρεία Οικογενειακού

Διαβάστε περισσότερα

Advanced Subsidiary Unit 1: Understanding and Written Response

Advanced Subsidiary Unit 1: Understanding and Written Response Write your name here Surname Other names Edexcel GE entre Number andidate Number Greek dvanced Subsidiary Unit 1: Understanding and Written Response Thursday 16 May 2013 Morning Time: 2 hours 45 minutes

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης υλικού D U N S Registered

Οδηγίες χρήσης υλικού D U N S Registered Οδηγίες χρήσης υλικού D U N S Registered Οδηγίες ένταξης σήματος D U N S Registered στην ιστοσελίδα σας και χρήσης του στην ηλεκτρονική σας επικοινωνία Για οποιαδήποτε ερώτηση, σας παρακαλούμε επικοινωνήστε

Διαβάστε περισσότερα

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education www.xtremepapers.com UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education *6301456813* GREEK 0543/03 Paper 3 Speaking Role Play Card One 1 March 30

Διαβάστε περισσότερα

1. Αφετηρία από στάση χωρίς κριτή (self start όπου πινακίδα εκκίνησης) 5 λεπτά µετά την αφετηρία σας από το TC1B KALO LIVADI OUT

1. Αφετηρία από στάση χωρίς κριτή (self start όπου πινακίδα εκκίνησης) 5 λεπτά µετά την αφετηρία σας από το TC1B KALO LIVADI OUT Date: 21 October 2016 Time: 14:00 hrs Subject: BULLETIN No 3 Document No: 1.3 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

EE512: Error Control Coding

EE512: Error Control Coding EE512: Error Control Coding Solution for Assignment on Finite Fields February 16, 2007 1. (a) Addition and Multiplication tables for GF (5) and GF (7) are shown in Tables 1 and 2. + 0 1 2 3 4 0 0 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

CHAPTER 25 SOLVING EQUATIONS BY ITERATIVE METHODS

CHAPTER 25 SOLVING EQUATIONS BY ITERATIVE METHODS CHAPTER 5 SOLVING EQUATIONS BY ITERATIVE METHODS EXERCISE 104 Page 8 1. Find the positive root of the equation x + 3x 5 = 0, correct to 3 significant figures, using the method of bisection. Let f(x) =

Διαβάστε περισσότερα

Συντακτικές λειτουργίες

Συντακτικές λειτουργίες 2 Συντακτικές λειτουργίες (Syntactic functions) A. Πτώσεις και συντακτικές λειτουργίες (Cases and syntactic functions) The subject can be identified by asking ποιος (who) or τι (what) the sentence is about.

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Λογαριασμού Διαχείρισης Business Telephony Create a Management Account for Business Telephony

Δημιουργία Λογαριασμού Διαχείρισης Business Telephony Create a Management Account for Business Telephony Δημιουργία Λογαριασμού Διαχείρισης Business Telephony Create a Management Account for Business Telephony Ελληνικά Ι English 1/7 Δημιουργία Λογαριασμού Διαχείρισης Επιχειρηματικής Τηλεφωνίας μέσω της ιστοσελίδας

Διαβάστε περισσότερα

LESSON 14 (ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ) REF : 202/057/34-ADV. 18 February 2014

LESSON 14 (ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ) REF : 202/057/34-ADV. 18 February 2014 LESSON 14 (ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ) REF : 202/057/34-ADV 18 February 2014 Slowly/quietly Clear/clearly Clean Quickly/quick/fast Hurry (in a hurry) Driver Attention/caution/notice/care Dance Σιγά Καθαρά Καθαρός/η/ο

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων

Συστήματα Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Συστήματα Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων Φροντιστήριο 9: Transactions - part 1 Δημήτρης Πλεξουσάκης Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών Tutorial on Undo, Redo and Undo/Redo

Διαβάστε περισσότερα

CYTA Cloud Server Set Up Instructions

CYTA Cloud Server Set Up Instructions CYTA Cloud Server Set Up Instructions ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH Initial Set-up Cloud Server To proceed with the initial setup of your Cloud Server first login to the Cyta CloudMarketPlace on https://cloudmarketplace.cyta.com.cy

Διαβάστε περισσότερα

Right Rear Door. Let's now finish the door hinge saga with the right rear door

Right Rear Door. Let's now finish the door hinge saga with the right rear door Right Rear Door Let's now finish the door hinge saga with the right rear door You may have been already guessed my steps, so there is not much to describe in detail. Old upper one file:///c /Documents

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΙΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΩΡΟΙ ΚΛΕΙΔΙΑ ΑΝΑΘΕΣΘ ΑΓΩΝΑ ΓΑΦΕΙΟ ΑΓΩΝΩΝ ΟΓΑΝΩΤΙΚΘ ΕΡΙΤΟΡΘ. ζεκηλαρηο 1 ΡΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΡΟΝΔΙΑ (ISAF) ΕΛΛΘΝΙΚΘ ΟΜΟΣΡΟΝΔΙΑ (Ε.Ι.Ο.

ΕΡΙΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΩΡΟΙ ΚΛΕΙΔΙΑ ΑΝΑΘΕΣΘ ΑΓΩΝΑ ΓΑΦΕΙΟ ΑΓΩΝΩΝ ΟΓΑΝΩΤΙΚΘ ΕΡΙΤΟΡΘ. ζεκηλαρηο 1 ΡΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΡΟΝΔΙΑ (ISAF) ΕΛΛΘΝΙΚΘ ΟΜΟΣΡΟΝΔΙΑ (Ε.Ι.Ο. ΑΝΑΘΕΣΘ ΑΓΩΝΑ ΕΡΙΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΩΡΟΙ ΚΛΕΙΔΙΑ ΡΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΡΟΝΔΙΑ (ISAF) ΕΛΛΘΝΙΚΘ ΟΜΟΣΡΟΝΔΙΑ (Ε.Ι.Ο.) ΚΛΑΣΘ 6/6/2009 1 ΟΡΓΑΝΩΣΙΚΗ ΕΠΙΣΡΟΠΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΩΝΩΝ ΕΠΙΣΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ ΕΠΙΣΡΟΠΗ ΕΝΣΑΕΩΝ ΕΠΙΣΡΟΠΗ ΚΑΣΑΜΕΣΡΗΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 6/5/2006

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 6/5/2006 Οδηγίες: Να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις. Ολοι οι αριθμοί που αναφέρονται σε όλα τα ερωτήματα είναι μικρότεροι το 1000 εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στη διατύπωση του προβλήματος. Διάρκεια: 3,5 ώρες Καλή

Διαβάστε περισσότερα

Math 6 SL Probability Distributions Practice Test Mark Scheme

Math 6 SL Probability Distributions Practice Test Mark Scheme Math 6 SL Probability Distributions Practice Test Mark Scheme. (a) Note: Award A for vertical line to right of mean, A for shading to right of their vertical line. AA N (b) evidence of recognizing symmetry

Διαβάστε περισσότερα

Στεγαστική δήλωση: Σχετικά με τις στεγαστικές υπηρεσίες που λαμβάνετε (Residential statement: About the residential services you get)

Στεγαστική δήλωση: Σχετικά με τις στεγαστικές υπηρεσίες που λαμβάνετε (Residential statement: About the residential services you get) Νόμος περί Αναπηριών 2006 (Disability Act 2006) Στεγαστική δήλωση: Σχετικά με τις στεγαστικές υπηρεσίες που λαμβάνετε (Residential statement: About the residential services you get) Greek Νόμος περί Αναπηριών

Διαβάστε περισσότερα

Μηχανική Μάθηση Hypothesis Testing

Μηχανική Μάθηση Hypothesis Testing ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Μηχανική Μάθηση Hypothesis Testing Γιώργος Μπορμπουδάκης Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών Procedure 1. Form the null (H 0 ) and alternative (H 1 ) hypothesis 2. Consider

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 19/5/2007

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 19/5/2007 Οδηγίες: Να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις. Αν κάπου κάνετε κάποιες υποθέσεις να αναφερθούν στη σχετική ερώτηση. Όλα τα αρχεία που αναφέρονται στα προβλήματα βρίσκονται στον ίδιο φάκελο με το εκτελέσιμο

Διαβάστε περισσότερα

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *3148288373* GREEK 0543/04 Paper 4 Writing May/June 2016 1 hour Candidates answer on the Question

Διαβάστε περισσότερα

2 Composition. Invertible Mappings

2 Composition. Invertible Mappings Arkansas Tech University MATH 4033: Elementary Modern Algebra Dr. Marcel B. Finan Composition. Invertible Mappings In this section we discuss two procedures for creating new mappings from old ones, namely,

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Word 2007/2010 Basic Level

Microsoft Word 2007/2010 Basic Level Το Microsoft Word είναι το απαραίτητο εργαλείο κειμενογραφίας. Με την χρήση αυτού οι υποψήφιοι θα μπορούν να δημιουργούν τις επιστολές τους,να τις μορφοποιούν να προσθέτουν σε αυτές πίνακές και εικόνες

Διαβάστε περισσότερα

Bring Your Own Device (BYOD) Legal Challenges of the new Business Trend MINA ZOULOVITS LAWYER, PARNTER FILOTHEIDIS & PARTNERS LAW FIRM

Bring Your Own Device (BYOD) Legal Challenges of the new Business Trend MINA ZOULOVITS LAWYER, PARNTER FILOTHEIDIS & PARTNERS LAW FIRM Bring Your Own Device (BYOD) Legal Challenges of the new Business Trend MINA ZOULOVITS LAWYER, PARNTER FILOTHEIDIS & PARTNERS LAW FIRM minazoulovits@phrlaw.gr What is BYOD? Information Commissioner's Office

Διαβάστε περισσότερα

Door Hinge replacement (Rear Left Door)

Door Hinge replacement (Rear Left Door) Door Hinge replacement (Rear Left Door) We will continue the previous article by replacing the hinges of the rear left hand side door. I will use again the same procedure and means I employed during the

Διαβάστε περισσότερα

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *4358398658* GREEK 0543/04 Paper 4 Writing May/June 2015 1 hour Candidates answer on the Question

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ SOCIAL MEDIA ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ-ΜΑΡΙΝΑΣ ΔΑΦΝΗ

Η ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ SOCIAL MEDIA ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ-ΜΑΡΙΝΑΣ ΔΑΦΝΗ Η ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ SOCIAL MEDIA ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ-ΜΑΡΙΝΑΣ ΔΑΦΝΗ Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων

Διαβάστε περισσότερα

Paper Reference. Paper Reference(s) 1776/04 Edexcel GCSE Modern Greek Paper 4 Writing. Thursday 21 May 2009 Afternoon Time: 1 hour 15 minutes

Paper Reference. Paper Reference(s) 1776/04 Edexcel GCSE Modern Greek Paper 4 Writing. Thursday 21 May 2009 Afternoon Time: 1 hour 15 minutes Centre No. Candidate No. Paper Reference(s) 1776/04 Edexcel GCSE Modern Greek Paper 4 Writing Thursday 21 May 2009 Afternoon Time: 1 hour 15 minutes Materials required for examination Nil Paper Reference

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY 21 ος ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Δεύτερος Γύρος - 30 Μαρτίου 2011

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY 21 ος ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Δεύτερος Γύρος - 30 Μαρτίου 2011 Διάρκεια Διαγωνισμού: 3 ώρες Απαντήστε όλες τις ερωτήσεις Μέγιστο Βάρος (20 Μονάδες) Δίνεται ένα σύνολο από N σφαιρίδια τα οποία δεν έχουν όλα το ίδιο βάρος μεταξύ τους και ένα κουτί που αντέχει μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟΥ

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟΥ 1. Η διαφήμιση της Τράπεζας για τα "Διπλά Προνόμια από την American Express" ισχύει για συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν από κατόχους καρτών Sunmiles American Express, American

Διαβάστε περισσότερα

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education *2517291414* GREEK 0543/02 Paper 2 Reading and Directed Writing May/June 2013 1 hour 30 minutes

Διαβάστε περισσότερα

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education GREEK 0543/03 Paper 3 Speaking Role Play Card One For Examination from 2015 SPECIMEN ROLE PLAY Approx.

Διαβάστε περισσότερα

1999 MODERN GREEK 2 UNIT Z

1999 MODERN GREEK 2 UNIT Z STUDENT NUMBER CENTRE NUMBER HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION 1999 MODERN GREEK 2 UNIT Z (55 Marks) Time allowed Two hours (Plus 5 minutes reading time) DIRECTIONS TO CANDIDATES Write your Student

Διαβάστε περισσότερα

Passport number (or) διαβατηρίου (ή)

Passport number (or) διαβατηρίου (ή) APPLICATION FOR DEMATERIALIZED SECURITIES SYSTEM (S.A.T.) ACCOUNT WITH THE ATHENS EXCHANGE ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΛΩΝ ΤΙΤΛΩΝ (Σ.Α.Τ.) ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ Please type Latin Characters.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΡΙΣΟΚΚΑ Λευκωσία 2012 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

LESSON 6 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΞΙ) REF : 201/045/26-ADV. 10 December 2013

LESSON 6 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΞΙ) REF : 201/045/26-ADV. 10 December 2013 LESSON 6 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΞΙ) REF : 201/045/26-ADV 10 December 2013 I get up/i stand up I wash myself I shave myself I comb myself I dress myself Once (one time) Twice (two times) Three times Salary/wage/pay Alone/only

Διαβάστε περισσότερα

Homework 3 Solutions

Homework 3 Solutions Homework 3 Solutions Igor Yanovsky (Math 151A TA) Problem 1: Compute the absolute error and relative error in approximations of p by p. (Use calculator!) a) p π, p 22/7; b) p π, p 3.141. Solution: For

Διαβάστε περισσότερα

(C) 2010 Pearson Education, Inc. All rights reserved.

(C) 2010 Pearson Education, Inc. All rights reserved. Connectionless transmission with datagrams. Connection-oriented transmission is like the telephone system You dial and are given a connection to the telephone of fthe person with whom you wish to communicate.

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε γνήσιο αντίγραφο φέρει υπογραφή του συγγραφέα. / Each genuine copy is signed by the author.

Κάθε γνήσιο αντίγραφο φέρει υπογραφή του συγγραφέα. / Each genuine copy is signed by the author. Κάθε γνήσιο αντίγραφο φέρει υπογραφή του συγγραφέα. / Each genuine copy is signed by the author. 2012, Γεράσιμος Χρ. Σιάσος / Gerasimos Siasos, All rights reserved. Στοιχεία επικοινωνίας συγγραφέα / Author

Διαβάστε περισσότερα

Στο εστιατόριο «ToDokimasesPrinToBgaleisStonKosmo?» έξω από τους δακτυλίους του Κρόνου, οι παραγγελίες γίνονται ηλεκτρονικά.

Στο εστιατόριο «ToDokimasesPrinToBgaleisStonKosmo?» έξω από τους δακτυλίους του Κρόνου, οι παραγγελίες γίνονται ηλεκτρονικά. Διαστημικό εστιατόριο του (Μ)ΑστροΈκτορα Στο εστιατόριο «ToDokimasesPrinToBgaleisStonKosmo?» έξω από τους δακτυλίους του Κρόνου, οι παραγγελίες γίνονται ηλεκτρονικά. Μόλις μια παρέα πελατών κάτσει σε ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝ ΥΑΣΜΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ

ΕΡΕΥΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝ ΥΑΣΜΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ KAI ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 048, 04898 0489,

Διαβάστε περισσότερα

LESSON 28 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΚΟΣΙ ΟΚΤΩ) REF : 201/033/28. 2 December 2014

LESSON 28 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΚΟΣΙ ΟΚΤΩ) REF : 201/033/28. 2 December 2014 LESSON 28 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΚΟΣΙ ΟΚΤΩ) REF : 201/033/28 2 December 2014 Place/Seat Right (noun) I am right I am not right It matters It does not matter The same (singular) The same (Plural) Η θέση Το δίκιο Έχω

Διαβάστε περισσότερα

LESSON 12 (ΜΑΘΗΜΑ ΔΩΔΕΚΑ) REF : 202/055/32-ADV. 4 February 2014

LESSON 12 (ΜΑΘΗΜΑ ΔΩΔΕΚΑ) REF : 202/055/32-ADV. 4 February 2014 LESSON 12 (ΜΑΘΗΜΑ ΔΩΔΕΚΑ) REF : 202/055/32-ADV 4 February 2014 Somewhere κάπου (kapoo) Nowhere πουθενά (poothena) Elsewhere αλλού (aloo) Drawer το συρτάρι (sirtari) Page η σελίδα (selida) News τα νέα (nea)

Διαβάστε περισσότερα

INTERNATIONAL SAILING SCHOOLS ASSOCIATION - ISSA ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΑΘΗΤΗ/ APPLICATION FORM. Διεύθυνση / Address:... ...

INTERNATIONAL SAILING SCHOOLS ASSOCIATION - ISSA ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΑΘΗΤΗ/ APPLICATION FORM. Διεύθυνση / Address:... ... INTERNATIONAL SAILING SCHOOLS ASSOCIATION - ISSA ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΑΘΗΤΗ/ APPLICATION FORM Επώνυμο / Surname:... Όνομα / Name:.. Ημερομηνία Γέννησης / Date of birth: Διεύθυνση / Address:........... ΤΤ /

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες Συνδρομητή Subscriber s details. Οργανισμός - Organisation. Όνομα οργανισμού Name of organisation. Διεύθυνση - Address

Πληροφορίες Συνδρομητή Subscriber s details. Οργανισμός - Organisation. Όνομα οργανισμού Name of organisation. Διεύθυνση - Address Πληροφορίες Συνδρομητή Subscriber s details Οργανισμός - Organisation Όνομα οργανισμού of organisation Διεύθυνση - Address Ταχυδρομική θυρίδα P.O.Box Ταχυδρομικός τομέας Postal Code Οδός και αριθμός Street

Διαβάστε περισσότερα

INTERNATINAL SAILING SCHOOLS ASSOCIATION - ISSA ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΑΘΗΤΗ/ APPLICATION FORM

INTERNATINAL SAILING SCHOOLS ASSOCIATION - ISSA ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΑΘΗΤΗ/ APPLICATION FORM INTERNATINAL SAILING SCHOOLS ASSOCIATION - ISSA ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΑΘΗΤΗ/ APPLICATION FORM Επώνυμο / Surname:... Όνομα / Name:.. Ημερομηνία Γέννησης / Date of birth: Διεύθυνση / Address:........... ΤΤ /

Διαβάστε περισσότερα

*2354431106* GREEK 0543/02 Paper 2 Reading and Directed Writing May/June 2009

*2354431106* GREEK 0543/02 Paper 2 Reading and Directed Writing May/June 2009 UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education *2354431106* GREEK 0543/02 Paper 2 Reading and Directed Writing May/June 2009 1 hour 30 minutes

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2 Εργαλεία για την αναζήτηση εργασίας: Το Βιογραφικό Σημείωμα

Ενότητα 2 Εργαλεία για την αναζήτηση εργασίας: Το Βιογραφικό Σημείωμα CURRICULUM VITAE Ενότητα 2 Εργαλεία για την αναζήτηση εργασίας: Το Βιογραφικό Σημείωμα 1.What is it? Τι είναι αυτό 2.Chronological example of a CV Χρονολογικό Παράδειγμα Βιογραφικού 3.Steps to send your

Διαβάστε περισσότερα

Objectives-Στόχοι: -Helping your Child become a fantastic language learner «Βοηθώντας το παιδί σας να γίνει εξαιρετικό στην εκμάθηση γλωσσών» 6/2/2014

Objectives-Στόχοι: -Helping your Child become a fantastic language learner «Βοηθώντας το παιδί σας να γίνει εξαιρετικό στην εκμάθηση γλωσσών» 6/2/2014 -Helping your Child become a fantastic language learner «Βοηθώντας το παιδί σας να γίνει εξαιρετικό στην εκμάθηση γλωσσών» Dr Caroline Linse Queens University, Belfast, Northern Ireland Objectives-Στόχοι:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΛΟΓΙΑ - ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΟΡΟΛΟΓΙΑ - ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΟΡΟΛΟΓΙΑ - ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ Ενότητα 2: TIPS FOR A SUCCESFULL INTERVIEW Σταυρούλα Ταβουλτζίδου ΜΗΧ/ΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛ.&ΜΗΧ/ΚΩΝ ΑΝΤΙΡ.ΤΕ-ΜΗΧ/ΚΩΝ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΣΗΣ Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες

Διαβάστε περισσότερα

Business English. Ενότητα # 9: Financial Planning. Ευαγγελία Κουτσογιάννη Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Business English. Ενότητα # 9: Financial Planning. Ευαγγελία Κουτσογιάννη Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Business English Ενότητα # 9: Financial Planning Ευαγγελία Κουτσογιάννη Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΥΠΡΟΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΥΠΡΟΣ Τα πεδία που σημειώνονται με * είναι απαραίτητα Μέρος Α'- Προσωπικά Στοιχεία Επώνυμο: * Όνομα:* Surname:* Name:* Ημερομηνία Γεννήσεως:* Υπηκοότητα:*

Διαβάστε περισσότερα

14 Lesson 2: The Omega Verb - Present Tense

14 Lesson 2: The Omega Verb - Present Tense Lesson 2: The Omega Verb - Present Tense Day one I. Word Study and Grammar 1. Most Greek verbs end in in the first person singular. 2. The present tense is formed by adding endings to the present stem.

Διαβάστε περισσότερα

Test Data Management in Practice

Test Data Management in Practice Problems, Concepts, and the Swisscom Test Data Organizer Do you have issues with your legal and compliance department because test environments contain sensitive data outsourcing partners must not see?

Διαβάστε περισσότερα

ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΘΕΜΑ: «ιερεύνηση της σχέσης µεταξύ φωνηµικής επίγνωσης και ορθογραφικής δεξιότητας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας»

ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΘΕΜΑ: «ιερεύνηση της σχέσης µεταξύ φωνηµικής επίγνωσης και ορθογραφικής δεξιότητας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ «ΠΑΙ ΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ» ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ που εκπονήθηκε για τη

Διαβάστε περισσότερα

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education www.xtremepapers.com UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education GREEK 0543/03 Paper 3 Speaking Role Play Card One 1 March 30 April 2010

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek *P40074A0112* P40074A. Edexcel International GCSE. Thursday 31 May 2012 Morning Time: 3 hours. Instructions. Information.

Modern Greek *P40074A0112* P40074A. Edexcel International GCSE. Thursday 31 May 2012 Morning Time: 3 hours. Instructions. Information. Write your name here Surname Other names Edexcel International GCSE Centre Number Modern Greek Candidate Number Thursday 31 May 2012 Morning Time: 3 hours You do not need any other materials. Paper Reference

Διαβάστε περισσότερα

SOAP API. https://bulksmsn.gr. Table of Contents

SOAP API. https://bulksmsn.gr. Table of Contents SOAP API https://bulksmsn.gr Table of Contents Send SMS...2 Query SMS...3 Multiple Query SMS...4 Credits...5 Save Contact...5 Delete Contact...7 Delete Message...8 Email: sales@bulksmsn.gr, Τηλ: 211 850

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ THE VALUES OF LIFE Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ..THE RESPONSIBILITY ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ THE VALUES OF LIFE Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ..THE RESPONSIBILITY ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ THE VALUES OF LIFE Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ..THE RESPONSIBILITY ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ/ LESSONS ABOUT RESPONSIBILITY Μάθημα 1: Νιώθω υπερήφανος όταν.../ I feel proud when.

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ, Τελ Αβίβ, Ισραήλ Νοεμβρίου 2014

Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ, Τελ Αβίβ, Ισραήλ Νοεμβρίου 2014 Λευκωσία 14 Οκτωβρίου 2014 TO: Όλα τα μέλη του ΚΕΒΕ και Μέλη του Κύπρο-Ισραηλίτικου Επιχειρηματικού Συνδέσμου Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ, Τελ Αβίβ, Ισραήλ 25-27 Νοεμβρίου 2014 Το Κυπριακό Εμπορικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ PERMIT APPLICATION WITHIN PORT AREA 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ COMPANY DETAILS

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ PERMIT APPLICATION WITHIN PORT AREA 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ COMPANY DETAILS ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ COMPANY DETAILS Ονομα εταιρείας / Company name Περίοδος άδειας: Start End Τίτλος έργου / Project title Permit duration Αριθμός εγγραφής

Διαβάστε περισσότερα

«Χρήσεις γης, αξίες γης και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Δήμο Χαλκιδέων. Η μεταξύ τους σχέση και εξέλιξη.»

«Χρήσεις γης, αξίες γης και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Δήμο Χαλκιδέων. Η μεταξύ τους σχέση και εξέλιξη.» ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: «Χρήσεις γης, αξίες γης και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Δήμο Χαλκιδέων.

Διαβάστε περισσότερα

Εγγύηση καλής λειτουργίας

Εγγύηση καλής λειτουργίας Εγγύηση καλής λειτουργίας Τα Smartphone Bitmore συνοδεύονται από Εγγύηση Καλής Λειτουργίας Δύο (2) Ετών. Please read carefully the Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους όρους εγγύησης που συνοδεύουν το

Διαβάστε περισσότερα

E.O.U.D.A.T.K. CMAS GREECE

E.O.U.D.A.T.K. CMAS GREECE E.O.U.D.A.T.K. CMAS GREECE '80 - CMAS.,,. EOUDATK - CMAS GREECE........ 2118,3/101/07/10-8-2007.,,......., EOUDATK - CMAS GREECE. 1. 1.1 EOUDATK - CMAS GREECE......... (.... ) 1.2, EOUDATK - CMAS GREECE,

Διαβάστε περισσότερα

Code Breaker. TEACHER s NOTES

Code Breaker. TEACHER s NOTES TEACHER s NOTES Time: 50 minutes Learning Outcomes: To relate the genetic code to the assembly of proteins To summarize factors that lead to different types of mutations To distinguish among positive,

Διαβάστε περισσότερα

Οι αδελφοί Montgolfier: Ψηφιακή αφήγηση The Montgolfier Βrothers Digital Story (προτείνεται να διδαχθεί στο Unit 4, Lesson 3, Αγγλικά Στ Δημοτικού)

Οι αδελφοί Montgolfier: Ψηφιακή αφήγηση The Montgolfier Βrothers Digital Story (προτείνεται να διδαχθεί στο Unit 4, Lesson 3, Αγγλικά Στ Δημοτικού) Οι αδελφοί Montgolfier: Ψηφιακή αφήγηση The Montgolfier Βrothers Digital Story (προτείνεται να διδαχθεί στο Unit 4, Lesson 3, Αγγλικά Στ Δημοτικού) Προσδοκώμενα αποτελέσματα Περιεχόμενο Ενδεικτικές δραστηριότητες

Διαβάστε περισσότερα

Potential Dividers. 46 minutes. 46 marks. Page 1 of 11

Potential Dividers. 46 minutes. 46 marks. Page 1 of 11 Potential Dividers 46 minutes 46 marks Page 1 of 11 Q1. In the circuit shown in the figure below, the battery, of negligible internal resistance, has an emf of 30 V. The pd across the lamp is 6.0 V and

Διαβάστε περισσότερα

ιερεύνηση της Επίδρασης των ΟΑ «Αθήνα 2004» στην Εικόνα της Αθήνας & της Ελλάδας ως Τουριστικών Προορισµών ρ. Ευάγγελος Χρήστου

ιερεύνηση της Επίδρασης των ΟΑ «Αθήνα 2004» στην Εικόνα της Αθήνας & της Ελλάδας ως Τουριστικών Προορισµών ρ. Ευάγγελος Χρήστου ιερεύνηση της Επίδρασης των ΟΑ «Αθήνα 2004» στην Εικόνα της Αθήνας & της Ελλάδας ως Τουριστικών Προορισµών ρ. Ευάγγελος Χρήστου Εισαγωγή Ρόλος της εικόνας και της φήµης των τουριστικών προορισµών, σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Ενότητα 2: A Business Letter Το περιεχόμενο του μαθήματος διατίθεται με άδεια Creative Commons

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΗ ΙΣΧΥ ΣΕ Φ/Β ΠΑΡΚΟ 80KWp

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΗ ΙΣΧΥ ΣΕ Φ/Β ΠΑΡΚΟ 80KWp ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΗ ΙΣΧΥ

Διαβάστε περισσότερα

- S P E C I A L R E P O R T - EMPLOYMENT. -January 2012- Source: Cyprus Statistical Service

- S P E C I A L R E P O R T - EMPLOYMENT. -January 2012- Source: Cyprus Statistical Service - S P E C I A L R E P O R T - UN EMPLOYMENT -January 2012- Source: Cyprus Statistical Service This Special Report is brought to you by the Student Career Advisory department of Executive Connections. www.executiveconnections.eu

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ USE INSTRUCTIONS

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ USE INSTRUCTIONS ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ USE INSTRUCTIONS ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΛΗΣΗΣ /CORDED PHONE WITH CALLER ID ΜΟΝΤΕΛΟ/MODEL: TM09-448 DC48V Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες χρήσης πριν την χρήση της συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

AKTINOΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΟΣ/RADIOLOGIST DOCTOR

AKTINOΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΟΣ/RADIOLOGIST DOCTOR AKTINOΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΟΣ/RADIOLOGIST DOCTOR Περιγραφή: AKTINOΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΟΣ/ RADIOLOGIST DOCTOR MRI KAI T SCAN 64, ΤΗΕ EMPLOYER OFFERS 13TH SALARY ENGLISH LANGUAGE, Please include the national vacancy reference

Διαβάστε περισσότερα

Terabyte Technology Ltd

Terabyte Technology Ltd Terabyte Technology Ltd is a Web and Graphic design company in Limassol with dedicated staff who will endeavour to deliver the highest quality of work in our field. We offer a range of services such as

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Πολιτικών και Δομικών Έργων

Τμήμα Πολιτικών και Δομικών Έργων Τμήμα Πολιτικών και Δομικών Έργων Πτυχιακή Εργασία: Τοπογραφικό διάγραμμα σε ηλεκτρονική μορφή κεντρικού λιμένα Κέρκυρας και κτιρίου νέου επιβατικού σταθμού σε τρισδιάστατη μορφή και σχεδίαση με AutoCAD

Διαβάστε περισσότερα

2007 Classical Greek. Intermediate 2 Translation. Finalised Marking Instructions

2007 Classical Greek. Intermediate 2 Translation. Finalised Marking Instructions 2007 Classical Greek Intermediate 2 Translation Finalised Marking Instructions Scottish Qualifications Authority 2007 The information in this publication may be reproduced to support SQA qualifications

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 11/3/2006

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 11/3/2006 ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 11/3/26 Οδηγίες: Να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις. Ολοι οι αριθμοί που αναφέρονται σε όλα τα ερωτήματα μικρότεροι το 1 εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στη διατύπωση

Διαβάστε περισσότερα

2.21 here εδώ 2.22 talk μιλάω 2.23 town πόλη 2.24 have fun διασκεδάζω 2.25 dinosaur δεινόσαυρος 2.26 be quiet κάνω ησυχία

2.21 here εδώ 2.22 talk μιλάω 2.23 town πόλη 2.24 have fun διασκεδάζω 2.25 dinosaur δεινόσαυρος 2.26 be quiet κάνω ησυχία In town Στην πόλη pages 34 and 35 Lesson 1.1 bike ποδήλατο. bus λεωφορείο.3 car αυτοκίνητο.4 motorbike μηχανή.5 plane αεροπλάνο.6 taxi ταξί.7 train τρένο.8 these αυτά.9 those εκείνα pages 36 and 37 Lesson.10

Διαβάστε περισσότερα

Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια

Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια Diabetic retinopathy Η εικόνα αυτή δείχνει ένα παράδειγμα του πώς μπορεί η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια να επηρεάσει την όραση. Τι είναι η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια;

Διαβάστε περισσότερα

Αίτηση για Εκχώρηση Άδειας Χρήσης Δικτυακού Ονόματος με κατάληξη.cy

Αίτηση για Εκχώρηση Άδειας Χρήσης Δικτυακού Ονόματος με κατάληξη.cy ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ Για Επίσημη Χρήση A/A. Αίτηση για Εκχώρηση Άδειας Χρήσης Δικτυακού Ονόματος με κατάληξη.cy A1. Στοιχεία Καταχωρουμένου Όνομα Προσώπου: Αρ. Ταυτότητας: Διεύθυνση: Αρ. Τηλεφώνου: Αρ. Φαξ: Ηλεκτρονική

Διαβάστε περισσότερα

Final Test Grammar. Term C'

Final Test Grammar. Term C' Final Test Grammar Term C' Book: Starting Steps 1 & Extra and Friends Vocabulary and Grammar Practice Class: Junior AB Name: /43 Date: E xercise 1 L ook at the example and do the same. ( Κξίηα ηξ παοάδειγμα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΠΛΟΙΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ που υποβλήθηκε στο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Σ. ΛΑΠΠΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ - ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΗ

Η ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ - ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Διπλωματική εργασία στο μάθημα «ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ»

Διαβάστε περισσότερα

Exercises 10. Find a fundamental matrix of the given system of equations. Also find the fundamental matrix Φ(t) satisfying Φ(0) = I. 1.

Exercises 10. Find a fundamental matrix of the given system of equations. Also find the fundamental matrix Φ(t) satisfying Φ(0) = I. 1. Exercises 0 More exercises are available in Elementary Differential Equations. If you have a problem to solve any of them, feel free to come to office hour. Problem Find a fundamental matrix of the given

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες Υπευνθύμισης για τη Λήψη Φαρμάκων

Κάρτες Υπευνθύμισης για τη Λήψη Φαρμάκων Royal District Nursing Service (RDNS) Κάρτες Υπευνθύμισης για τη Λήψη Φαρμάκων Greek translation ERC130846 Σημειώσεις / Notes RDNS Medication Reminder Cards (Greek translation) Home and Community Care

Διαβάστε περισσότερα

Κάνοντας ευκολότερη τη δήλωση εισοδήματος από εργασία

Κάνοντας ευκολότερη τη δήλωση εισοδήματος από εργασία GREEK Κάνοντας ευκολότερη τη δήλωση εισοδήματος από εργασία Βελτιώνουμε τον τρόπο που δηλώνετε το εισόδημά σας από εργασία και τις μεταβολές της κατάστασής σας. Οι επιλογές μας αυτοεξυπηρέτησης παρέχουν

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΕ εγκρίνει νέο πρόγραµµα για ασφαλέστερη χρήση του Ίντερνετ και διαθέτει 55 εκατ. ευρώ ώστε να καταστεί ασφαλές για τα παιδιά

Η ΕΕ εγκρίνει νέο πρόγραµµα για ασφαλέστερη χρήση του Ίντερνετ και διαθέτει 55 εκατ. ευρώ ώστε να καταστεί ασφαλές για τα παιδιά IP/8/899 Βρυξέλλες, 9 εκεµβρίου 8 Η ΕΕ εγκρίνει νέο πρόγραµµα για ασφαλέστερη χρήση του Ίντερνετ και διαθέτει εκατ. ευρώ ώστε να καταστεί ασφαλές για τα παιδιά Από την η Ιανουαρίου 9 η ΕΕ θα διαθέτει ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΔΠΗΣΖΜΗΟ ΠΑΣΡΩΝ ΣΜΖΜΑ ΖΛΔΚΣΡΟΛΟΓΩΝ ΜΖΥΑΝΗΚΩΝ ΚΑΗ ΣΔΥΝΟΛΟΓΗΑ ΤΠΟΛΟΓΗΣΩΝ ΣΟΜΔΑ ΤΣΖΜΑΣΩΝ ΖΛΔΚΣΡΗΚΖ ΔΝΔΡΓΔΗΑ

ΠΑΝΔΠΗΣΖΜΗΟ ΠΑΣΡΩΝ ΣΜΖΜΑ ΖΛΔΚΣΡΟΛΟΓΩΝ ΜΖΥΑΝΗΚΩΝ ΚΑΗ ΣΔΥΝΟΛΟΓΗΑ ΤΠΟΛΟΓΗΣΩΝ ΣΟΜΔΑ ΤΣΖΜΑΣΩΝ ΖΛΔΚΣΡΗΚΖ ΔΝΔΡΓΔΗΑ ΠΑΝΔΠΗΣΖΜΗΟ ΠΑΣΡΩΝ ΣΜΖΜΑ ΖΛΔΚΣΡΟΛΟΓΩΝ ΜΖΥΑΝΗΚΩΝ ΚΑΗ ΣΔΥΝΟΛΟΓΗΑ ΤΠΟΛΟΓΗΣΩΝ ΣΟΜΔΑ ΤΣΖΜΑΣΩΝ ΖΛΔΚΣΡΗΚΖ ΔΝΔΡΓΔΗΑ Γηπισκαηηθή Δξγαζία ηνπ Φνηηεηή ηνπ ηκήκαηνο Ζιεθηξνιόγσλ Μεραληθώλ θαη Σερλνινγίαο Ζιεθηξνληθώλ

Διαβάστε περισσότερα

Areas and Lengths in Polar Coordinates

Areas and Lengths in Polar Coordinates Kiryl Tsishchanka Areas and Lengths in Polar Coordinates In this section we develop the formula for the area of a region whose boundary is given by a polar equation. We need to use the formula for the

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. Kill) 16 Ν. 3(ΙΙΙ)/97 Αρ. 3117,

E.E. Παρ. Kill) 16 Ν. 3(ΙΙΙ)/97 Αρ. 3117, E.E. Παρ. Kill) 16 Ν. 3(ΙΙΙ)/97 Αρ. 3117, 24.1.97 Ο περί της Σύμβασης Ίδρυσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δορυφορικών Τηλεπικοινωνιών (Κυρωτικός Τροποποιήσεων) Νόμος του 1997 εκδίδεται με δημοσίευση στην

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Πειραιώς Τμήμα Πληροφορικής Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πληροφορική»

Πανεπιστήμιο Πειραιώς Τμήμα Πληροφορικής Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πληροφορική» Πανεπιστήμιο Πειραιώς Τμήμα Πληροφορικής Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πληροφορική» Μεταπτυχιακή Διατριβή Τίτλος Διατριβής Επίκαιρα Θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ονοματεπώνυμο Φοιτητή Σταμάτιος

Διαβάστε περισσότερα

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education GREEK 0543/03 Paper 3 Speaking and Listening Role Play Booklet One For Examination from 2011

Διαβάστε περισσότερα

Chapter 2 * * * * * * * Introduction to Verbs * * * * * * *

Chapter 2 * * * * * * * Introduction to Verbs * * * * * * * Chapter 2 * * * * * * * Introduction to Verbs * * * * * * * In the first chapter, we practiced the skill of reading Greek words. Now we want to try to understand some parts of what we read. There are a

Διαβάστε περισσότερα