Ο φετινός παγκύπριος διαγωνισµός βασίζεται στις ακόλουθες πέντε θεµατικές ενότητες:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ο φετινός παγκύπριος διαγωνισµός βασίζεται στις ακόλουθες πέντε θεµατικές ενότητες:"

Transcript

1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Οκτωβρίου, 2013 ιευθυντές/ντριες Γυµνασίων και Λυκείων Μέσης Εκπαίδευσης, Θέµα: Προκήρυξη του 3 ου Παγκύπριου ιαγωνισµού Εικαστικών Τεχνών Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης Η ιεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και ο κλάδος του µαθήµατος των Εικαστικών Τεχνών και Φωτογραφίας σε συνεργασία µε το ΤΕΠΑΚ, το Πανεπιστήµιο Frederick, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήµιο Κύπρου, το Πανεπιστήµιο Λευκωσίας και την Αιγαία, Σχολή Καλών και Εφαρµοσµένων Τεχνών, προκηρύσσει τον 3 ο Παγκύπριο ιαγωνισµό Εικαστικών Τεχνών για µαθητές της Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, για τη σχολική χρονιά Η συλλογική δράση ανάµεσα στη δευτεροβάθµια και την τριτοβάθµια εκπαίδευση, συνεισφέρει στην ήδη επιτυχηµένη συνεργασία, ανάµεσα στην ακαδηµαϊκή κοινότητα και στους καθηγητές Τέχνης και Φωτογραφικής Τέχνης, µε έµφαση στις µαθησιακές ανταλλαγές και στις καινοτόµες παιδαγωγικές εφαρµογές. Ο φετινός παγκύπριος διαγωνισµός βασίζεται στις ακόλουθες πέντε θεµατικές ενότητες: 1. Όρια σε συνεργασία µε το Τεχνολογικό Πανεπιστήµιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) 2. Κύπρος Ξανά!/Re-Cyprus! σε συνεργασία µε το Πανεπιστήµιο Frederick 3. ARTιβισµός: αλλάζω τον κόσµο δηµιουργώντας σε συνεργασία µε το Πανεπιστήµιο Λευκωσίας 4. Αστικό Περιβάλλον σε συνεργασία µε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήµιο Κύπρου 5. Σύγχρονη Συνάντηση µε την παράδοση σε συνεργασία µε την Αιγαία Σχολή Καλών και Εφαρµοσµένων Τεχνών Η συµµετοχή του κάθε σχολείου στον 3 ον Παγκύπριο ιαγωνισµό Εικαστικών Τεχνών θεωρείται υποχρεωτική και για τις πέντε θεµατικές. Οι καθηγητές µπορούν να κατανέµουν τις πέντε θεµατικές ενότητες στα τµήµατα τους ή µεταξύ τους αν είναι περισσότεροι από ένας καθηγητής σε κάθε σχολείο.

2 Συνοπτική ανάλυση των πιο πάνω θεµατικών ενοτήτων: 1. Όρια Η τέχνη από την εποχή της κλασικής αναγέννησης έως τις µέρες µας έγινε αντικείµενο αυστηρής λογοκρισίας εκ µέρους του καθολικού δόγµατος, αλλά και εκ µέρους πολιτικών καθεστώτων. Οι εικαστικές Τέχνες, η φωτογραφία, ο κινηµατογράφος, η αφίσα προπαγάνδας και εν γένει το καλλιτεχνικό ντιζάιν µετέδιδαν σε κάθε ευκαιρία µηνύµατα βαθύτατης κοινωνικής κριτικής, τα οποία στόχευαν την αστική τάξη, την ευρύτερη κοινωνία και κυρίως την ιδεολογία που χαρακτήριζε τις κυρίαρχες πολιτικές και πολιτειακές δοµές του ισχύοντος καθεστώτος. Ο λεγόµενος µεταµοντερνισµός και η σύγχρονη εποχή κληρονόµησαν αυτό το πνεύµα της ανατροπής µε έναν τρόπο πολύ πιο ελεύθερο, χαλαρό αλλά και λιγότερο ενταγµένο και στρατευµένο σε µια συγκεκριµένη πολιτική ιδεολογία. Η σύγχρονη εποχή, όπως έχει αναφέρει ο γνωστός αµερικανός φιλόσοφος και θεωρητικός Arthur Danto είναι η εποχή του Anything goes (όλα είναι επιτρεπτά), πράγµα που φαίνεται επιφανειακά αληθές, ωστόσο όµως οι αγωγές εναντίον καλλιτεχνών και σχεδιαστών που χρησιµοποίησαν και χρησιµοποιούν τολµηρά ακτιβιστικά συνθήµατα, εικόνες ή εκφράσεις δεν είναι διόλου σπάνιες. Με βάση τα πιο πάνω καλούµε τους µαθητές να καθορίσουν, να ξεπεράσουν ή όχι τα όρια τους, δηµιουργώντας ένα καλλιτεχνικό έργο (ζωγραφική, γλυπτική, κατασκευή, βίντεο, performance, animation, χαρακτική, αφίσα κλπ), στο οποίο θα ασκούν τη δική τους κριτική και ερµηνεία, αγγίζοντας ή µη τα όρια σε θέµατα που αφορούν την οικονοµική κρίση, την ανεργία, το αδιέξοδο της σηµερινής νεολαίας, τον πόλεµο ή σε δικά τους άλλα θέµατα, τα οποία θεωρούν σηµαντικά και τους ενδιαφέρουν προσωπικά. Ιστοσελίδα: Σελίδα στο Facebook: 2. Κύπρος Ξανά!/Re-Cyprus! Μετά τα τελευταία γεγονότα µε τη νέα κατάσταση πραγµάτων που δηµιούργησε η οικονοµική κρίση έχει αποδειχτεί ότι δεν χαρακτηριζόµαστε από ανθρώπινη και κοινωνική αλληλεγγύη. Η χώρα µας χρειάζεται σοβαρή και εκ βάθους αναδιοργάνωση, µιας και δεν έχουµε επιτύχει να είµαστε ένα σύνολο ανθρώπων. Επιπρόσθετα ο κάθε ένας από εµάς είναι υπεύθυνος για αυτό τον τόπο, εποµένως είναι δική µας ευθύνη το µέλλον του. Ας αρχίσουµε, λοιπόν, να σκεφτόµαστε συλλογικά και ας ψάξουµε δηµιουργικούς τρόπους, παίρνοντας παραδείγµατα από την ιστορία και την παράδοσή µας. Εντοπίζεται το πρόβληµα της επικοινωνιακής διάστασης του πολιτισµού µας. Ποια η εικόνα του Κυπριακού Πολιτισµού προς τα έξω, πώς µας βλέπουν οι επισκέπτες και άλλοι λαοί γενικότερα, αλλά και µε ποιούς τρόπους επικοινωνούµε µεταξύ µας µέσω 'εικόνων', στοιχείων της ταυτότητάς µας; Τα στερεότυπα µε βάση τα οποία προβάλαµε µια αίσθηση συλλογικής και πολιτισµικής ταυτότητας, έχουν καταρρεύσει µαζί µε τις µέχρι τώρα ψευδαισθήσεις µας. Επιτακτική είναι η ανάγκη να παράγουµε συλλογικά µια νέα

3 συνείδηση για το ποιοι είµαστε και τι προτείνουµε. Να ασκήσουµε µια συνειδητή κριτική στις µέχρι τώρα 'εικόνες' της Κύπρου και κατ επέκταση να σκεφτούµε κριτικά πώς θα βλέπαµε και πώς θα προβάλλαµε τον κοινωνικό µας εαυτό στο άµεσο µέλλον. Το ζήτηµα της 'εικόνας', προφανώς, ξεφεύγει από µια επιφανειακή λογική και προσφέρει τη δυνατότητα για µια δυναµική, συλλογική επανεκκίνηση. Η γενική φιλοσοφία του συµµετοχικού προγράµµατος αποβλέπει στον επαναπροσδιορισµό της ταυτότητα µας, δηλαδή την εθνική, την κοινωνική, την πολιτική, την πολιτιστική ή την προσωπική µας ακόµα ταυτότητα, ως Κυπρίων. Σελίδα στο Facebook: 3. ARTιβισµός: αλλάζω τον κόσµο δηµιουργώντας Στις 9 Οκτωβρίου 2012 οι Ταλιµπάν πυροβόλησαν τη δεκαπεντάχρονη Μαλάλα Γιουσαφζάι από το Πακιστάν, που αγωνιζόταν για το δικαίωµά της ως γυναίκα στη µόρφωση και µάθηση. Ακόµα και σήµερα, σε κάποια µέρη του κόσµου κυριαρχεί η βία κατά των γυναικών, που αντιστέκονται στον εξτρεµισµό και αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώµατά τους. Η Μαλάλα κατάφερε να επιβιώσει από την επίθεση αυτή, αλλά λόγω των απειλών κατά της ζωής της αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα της και να βρει καταφύγιο στην Αγγλία, συνεχίζοντας τη µόρφωση της. Τα Ηνωµένα Έθνη, αναγνωρίζοντας τον αγώνα της, κήρυξαν τη 12η Ιουλίου «Ηµέρα της Μαλάλας». Η θεµατική επικεντρώνεται στην ιδέα του Αrtιβισµού που δίνει έµφαση στον ακτιβισµό (κοινωνική και πολιτική στάση που έχει στόχο την αλλαγή µέσω της δράσης) και στην καλλιτεχνική δηµιουργία. Μέσα από την εικαστική δηµιουργία και την καλλιτεχνική έκφραση µπορούµε να δηλώσουµε τη στάση µας απέναντι σε κοινωνικά προβλήµατα και αδικίες που βιώνουµε καθηµερινά. Σε µια εποχή έντονων αλλαγών που επηρεάζουν ριζικά τη ζωή των νέων σε όλο τον πλανήτη, οι µαθητές καλούνται να χρησιµοποιήσουν την τέχνη και τη δηµιουργία, για να εκφράσουν τη δική τους γνώµη για το τι θα ήθελαν ν αλλάξει, όχι µόνο στην Κύπρο αλλά και στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσµο. Επίσης, οι µαθητές καλούνται να εµπνευστούν από την ιστορία της Μαλάλας και να προσπαθήσουν µέσα από την εικαστική δηµιουργία να παρουσιάσουν εκείνους τους λόγους που θα τους έκαναν να υψώσουν τη φωνή τους και να αντισταθούν. Ιστοσελίδα: Σελίδα στο Facebook:

4 4. Αστικό Περιβάλλον «Μια πόλη- χίλιες όψεις: Το Αστικό περιβάλλον µέσα από κινούµενη εικόνα και/ή χειροποίητα βιβλία» Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς το περιβάλλον γύρω µας διαµορφώνεται από τον τρόπο σκέψης, την ιδεολογία και τη φιλοσοφία των ανθρώπων, ατοµικά είτε από τις προσπάθειες της οργανωµένης κοινωνίας ή του κράτους; Το αστικό τοπίο µιλάει έµπρακτα για το είδος των ανθρώπων που το κατοικούν. Η αποκωδικοποίηση και η ερµηνεία του όµως δεν είναι µια απλή υπόθεση. Πολλοί καλλιτέχνες έχουν ασχοληθεί µε την όψη του αστικού περιβάλλοντος και το τι αυτή σηµατοδοτεί. Εξάλλου, µια πόλη δεν λέει µόνο µια ιστορία, αλλά πολλές. Κάποιες πιο προφανείς, κάποιες πιο κρυφές.στον καθένα µας, εποµένως, λέει διαφορετικά πράγµατα. Οι µαθητές καλούνται να παρατηρήσουν και να αναλογιστούν το περιβάλλον τους και να το καταγράψουν εικαστικά. Ακόµα, να ερευνήσουν και να αναγνωρίσουν τις συνειδητές αποφάσεις του ανθρώπινου παράγοντα που µορφοποιούν το περιβάλλον αυτό. Να δουν την πόλη τους ή το χωριό τους µέσα από ένα συγκεκριµένο φάσµα, π.χ. µετά από µια πυρηνική καταστροφή ή όπως κανείς δεν το έχει δει ποτέ ή ως ξένοι που το πρωτοαντικρίζουν και όχι ως ντόπιοι. Το τελικό αποτέλεσµα µπορεί να παρουσιασθεί σε µορφή εικαστικού ηµερολογίου, σύντοµης ταινίας κινούµενων γραφικών ή ενός φιλµ µικρού µήκους µεταφέροντας τις πολύ διαφορετικές όψεις του περιβάλλοντος. Ιστοσελίδα: 5. Σύγχρονη Συνάντηση µε την παράδοση Στόχος αυτής της θεµατικής είναι η εκπαίδευση της νέας γενιάς και η προώθηση του Κυπριακού πλούτου, της παράδοσης, του Πολιτισµού του τόπου µας. Η πρόταση έχει διερευνητικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, µέσα σε θεωρητικά και πρακτικά πλαίσια σχεδιαστικών ή και εικαστικών εφαρµογών, όπως αυτά καταγράφηκαν στην Κυπριακή Λαϊκή Τέχνη, κουλτούρα και παράδοση. Ο τίτλος Σύγχρονη Συνάντηση µε την παράδοση έχει επιλεγεί, για να αναδείξει την αναγκαιότητα της παράδοσης, δοσµένης µέσα από µια πιο εξελιγµένη διαδικασία εφαρµογής. Μέσα από το παραδοσιακό ένδυµα, υπόδηµα, κόσµηµα και υφαντό καλούνται οι καθηγητές µαζί µε τους µαθητές τους να ερευνήσουν, να καταγράψουν και να παρουσιάσουν όλα εκείνα τα στοιχεία, τα οποία καθορίζονται ως στοιχεία ντιζάιν. Ιστοσελίδα:

5 Οδηγίες για τον 3 ο Παγκύπριο ιαγωνισµό Εικαστικών Τεχνών Ο 3 ος Παγκύπριος ιαγωνισµός Εικαστικών Τεχνών Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης εντάσσεται µέσα στο πλαίσιο των Στόχων της Σχολικής Χρονιάς , Γνωρίζω δεν Ξεχνώ διεκδικώ και Η καλλιέργεια της ενεργού Πολιτότητας µε έµφαση στη κοινωνική αλληλεγγύη. Ο διαγωνισµός θα αναδείξει για ακόµη µια φορά το ρόλο που διαδραµατίζουν οι εικαστικές τέχνες: α) στη γνωριµία των µαθητών µε το τόπο τους δηλαδή την Ιστορία, τις παραδόσεις, τους θρύλους, τους µύθους, τα ήθη και τα έθιµα ολόκληρης της Κύπρου και β) στη διαµόρφωση ενεργών, δηµοκρατικών, κρiτικά σκεπτόµενων και συνειδητοποιηµένων πολιτών, που γνοιάζονται για τα όσα συµβαίνουν γύρω τους και αναλαµβάνουν ενεργό δράση ενισχύοντας τις προσπάθειες όλων για σεβασµό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης. Επίσης, οι ραγδαίες οικονοµικές και κοινωνικές αλλαγές που συντελούνται σε παγκόσµια κλίµακα ενδυναµώνουν την ανάγκη των νέων για εµπλοκή στα κοινά, ανάπτυξη δηµοκρατικής συνείδησης και κριτικού τρόπου σκέψης µέσα από την εικαστική δηµιουργία. Καλούνται οι καθηγητές Τέχνης και Φωτογραφικής Τέχνης όπως ενθαρρύνουν τους µαθητές να συµµετάσχουν σε όλες τις θεµατικές του 3 ου Παγκύπριου ιαγωνισµού Εικαστικών Τεχνών. Μέσα από τις διαφορετικές θεµατικές του διαγωνισµού οι µαθητές καλούνται να εκφράσουν τους προβληµατισµούς, τις σκέψεις, και τις απόψεις τους καταγράφοντας λύσεις εφαρµογές και πειραµατισµούς. Επιπλέον, οι µαθητές πρέπει να ερµηνεύσουν, να αναλύσουν και να χειριστούν το θέµα ελεύθερα και δηµιουργικά µε χρήση οποιασδήποτε τεχνικής και υλικών. Οι συµµετέχοντες στο διαγωνισµό υποχρεούνται να αποστέλλουν µαζί µε το τελικό τους έργο, και το υλικό από την πορεία της εικαστικής τους δηµιουργίας (φωτογραφίες, κείµενα, προσχέδια µε πολλαπλές επιλογές ανάπτυξης ιδέας κτλ.). Η πορεία της δηµιουργικής διαδικασίας, θα πρέπει να συνοδεύεται µε επεξηγηµατικό κείµενο υποστήριξης του τελικού έργου (µέχρι 150 λέξεις), το οποίο θα αξιολογείται µε ποσοστό 40%, ενώ το τελικό έργο θα αξιολογείται µε ποσοστό 60%. Τρόπος ιεξαγωγής του ιαγωνισµού Στην πρώτη οµάδα θα κατατάσσονται οι µαθητές/τριες Γυµνασιακού κύκλου και στη δεύτερη οµάδα οι µαθητές/τριες Λυκειακού κύκλου. Οµάδα 1: Μαθητές των τάξεων Α, Β και Γ Γυµνασίου Οµάδα 2: Μαθητές των τάξεων Α, Β, και Γ Λυκείου Οι µαθητές/τριες θα δηµιουργούν τα έργα τους κατά τη διάρκεια του µαθήµατος των Εικαστικών Τεχνών και της Φωτογραφικής Τέχνης. Οι διδάσκοντες θα συζητήσουν και θα αναλύσουν τα θέµατα µε τους µαθητές τους, θα εισηγηθούν σχετικά βοηθήµατα για µελέτη και έρευνα, ενώ το σχολείο θα διευκολύνει τους

6 µαθητές µε την προµήθεια υλικών ή µε διευθετήσεις για χρήση της βιβλιοθήκης, της αίθουσας Τέχνης κτλ. Κατηγορίες συµµετοχής Τα έργα, ανάλογα µε τα υλικά και µέσα που επιλέγουν οι µαθητές, χωρίζονται σε εννέα (9) κατηγορίες: 1. Ζωγραφική (ανάµικτα υλικά)- Τρισδιάστατο αντικείµενο, (ατοµική εργασία) 2. Χαρακτική (ατοµική εργασία) 3. Οµαδικές εργασίες µέχρι πέντε (5) µαθητές 4. Οµαδικές εργασίες µνηµειακού χαρακτήρα άνω των πέντε (5) µαθητών 5. Εργασίες animation και νideo (ατοµική ή οµαδική εργασία) 6. Performance και εγκατάσταση (ατοµική ή οµαδική εργασία) 7. Αφίσα (ατοµική εργασία) 8. Φωτογραφία, µέγεθος Α4 µαυρόασπρη ή έγχρωµη (ατοµική εργασία) 9. Κατασκευή ενδυµασίας (ατοµική ή οµαδική εργασία) Ο αριθµός των έργων που θα επιλεγούν από κάθε σχολείο καθορίζεται σύµφωνα µε τον πίνακα που ακολουθεί. Τα έργα να αποσταλούν στα κατά τόπους Επαρχιακά Κέντρα, µέχρι την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014.

7 Οµαδικές εργασίες µνηµειακού χαρακτήρα Έχουν ως στόχο την εικαστική παρέµβαση και αισθητική αναβάθµιση του περιβάλλοντος χώρου, είτε αυτός είναι σχολικός, είτε ανήκει στην κοινότητα, δήµο, πόλη. Τα έργα µπορεί να είναι τρισδιάστατα, ανάγλυφα, ψηφιδωτά ή µε ανάµικτες τεχνικές και υλικά. Για σκοπούς αξιολόγησης της εργασίας των µαθητών πρέπει να αποσταλεί φωτογραφικό υλικό κολληµένο σε χαρτόνια ή να εκτυπωθεί σε foam board στο οποίο να απεικονίζεται η πορεία που ακολουθήθηκε για την κατασκευή του έργου. Μέσα στις φωτογραφίες καλό θα ήταν να συµπεριληφθεί και ο περιβάλλων χώρος, για καλύτερη παρουσίαση του έργου στην Κριτική Επιτροπή. Έργα Μεγάλων ιαστάσεων Σε περιπτώσεις έργων µεγάλων διαστάσεων, των οποίων η µεταφορά τους είναι δύσκολη, δεν θα αποστέλλονται τα ίδια τα έργα, αλλά θα αποστέλλεται φωτογραφικό υλικό κολληµένο σε χαρτόνι ή foam board, στο οποίο θα απεικονίζεται η διαδικασία της δηµιουργίας και το τελικό αποτέλεσµα. Οι καλύτερες συµµετοχές κάθε σχολείου µε βάση τον πιο πάνω πίνακα πρέπει να αποσταλούν στους πιο κάτω χώρους µέχρι την Παρασκευή, 28 Μαρτίου: Λευκωσία: Κέντρο Τέχνης Μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης Λεµεσό: Λανίτειο Λύκειο Α Λάρνακα: Λύκειο Αγίου Γεωργίου Πάφος: Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ Κριτήρια Αξιολόγησης α) Η πορεία της δηµιουργικής διαδικασίας µε ποσοστό 40% Έρευνα / µελέτη Φωτογραφίες, κείµενα Προσχέδια µε πολλαπλές επιλογές Ανάπτυξη προσχεδίου και ιδέας Υποστηρικτικό κείµενο τελικού έργου (µέχρι 150 λέξεις)

8 β) Το τελικό έργο µε ποσοστό 60% προσωπική έκφραση και επιλεγόµενη λύση στο εικαστικό πρόβληµα αξιοποίηση στο µεγαλύτερο δυνατό βαθµό των υλικών και µέσων αρχές σύνθεσης εναρµόνιση των καλλιτεχνικών / δοµικών στοιχείων στην παρουσίαση της ιδέας αισθητικό αποτέλεσµα Στοιχεία Μαθητών Για κάθε ατοµική ή οµαδική συµµετοχή πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν όλα τα ατοµικά στοιχεία του/των διαγωνιζοµένου/νων, συµπληρωµένα στα ειδικά έντυπα που επισυνάπτονται και τα οποία είναι απαραίτητα για τη µετέπειτα επικοινωνία µε τους µαθητές που θα βραβεύθουν. Έντυπα Συµµετοχής: Α και Β Το έντυπο Α για οµαδικές συµµετοχές και το έντυπο Β για ατοµικές συµµετοχές, αφού συµπληρωθούν από τους µαθητές, να τοποθετούνται σε κλειστό φάκελο στο πίσω µέρος του έργου. Στο φάκελο θα αναγράφεται για τα Γυµνάσια ο αριθµός 1, (ατοµικό ή οµαδικό) και για τα Λύκεια, οµάδα 2 (ατοµικό ή οµαδικό), το όνοµα της θεµατικής που έχουν επιλέξει και η κατηγορία, στην οποία εντάσσεται. Κριτικές Επιτροπές Οι Επαρχιακές Επιτροπές θα αποτελούνται από πέντε (5) καθηγητές Εικαστικών Τεχνών. Οι επαρχιακές κριτικές επιτροπές θα συνέλθουν, την Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014 και θα επιλέξουν για τις επαρχίες Αµµοχώστου - Λάρνακας και Πάφου µέχρι και 15 έργα και για τις επαρχίες Λεµεσού και Λευκωσίας µέχρι και 20 έργα, από κάθε κατηγορία. Μετά το στάδιο επιλογής, το κάθε σχολείο θα πρέπει να παραλάβει από τα Επαρχιακά Κέντρα, όσα έργα του δεν προκριθούν για την τελική φάση, εντός µιας εβδοµάδας, από την ηµέρα παράδοσης τους. Οι κατά τόπους επαρχιακές επιτροπές πρέπει να µεριµνήσουν, έτσι ώστε τα έργα που θα επιλεγούν, να αποσταλούν στο Κέντρο Τέχνης Μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης, το αργότερο µέχρι την Πέµπτη, 3 Απριλίου Η Κεντρική Κριτική Επιτροπή θα αποτελείται από τον ΕΜΕ Τέχνης, εκπροσώπους των Πανεπιστηµίων ΤΕΠΑΚ, Frederick, Πανεπιστήµιο Λευκωσίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήµιο Κύπρου, Αιγαία Σχολή Καλών και Εφαρµοσµένων Τεχνών, εκπροσώπους των Συνδέσµων Καθηγητών Τέχνης και εκπρόσωπο Καθηγητή Εικαστικών Τεχνών από κάθε επαρχία.

9 Η Κεντρική Κριτική Επιτροπή θα συνέλθει την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 στο Κέντρο Τέχνης Μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης, για να επιλέξει τα έργα που θα βραβευτούν. Βραβεύσεις και Έκθεση Έργων Τέχνης Η τελετή βράβευσης και παρουσίασης των βραβευθέντων έργων θα πραγµατοποιηθεί κατά τη διάρκεια του πενθήµερου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης στην Πύλη Αµµοχώστου, την Τρίτη, 13 Μαΐου Η έκθεσή θα παραµείνει ανοικτή µέχρι και το Σάββατο, 17 Μαΐου Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραµµα του Πολιτιστικού Φεστιβάλ, την τελετή βράβευσης, την επίδειξη µόδας, τα συνέδρια κτλ θα ανακοινωθούν στη συνέχεια. Οι µαθητές µπορούν να παραλάβουν τα έργα τους που θα παρουσιαστούν στην Πύλη Αµµοχώστου µετά την ολοκλήρωση της έκθεσης. α.α. Ε. Κάρνου Σάββας Αντωνίου Αν. ιευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης

10

11

12

5 Οκτωβρίου Θέμα: Διοργάνωση Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών

5 Οκτωβρίου Θέμα: Διοργάνωση Παγκύπριου Διαγωνισμού Εικαστικών Τεχνών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 4.17.22.14 Αρ. Τηλ.: 22 800813 Αρ. Φαξ: 22 800862 E-mail:ggavriel@moec.gov.cy Διευθυντές/ντριες Γυμνασίων και Λυκείων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: 58 ος Διαγωνισμός Σχολείων Ευρώπης (ΔΙ.Σ.ΕΥΡΩ) Διαγωνισμός Τέχνης

Θέμα: 58 ος Διαγωνισμός Σχολείων Ευρώπης (ΔΙ.Σ.ΕΥΡΩ) Διαγωνισμός Τέχνης ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 4.17.22.14 Αρ. Τηλ.: 22 800755/ 22 809558 Αρ. Φαξ: 22 305117 E-mail:ggavriel@moec.gov.cy 25 Νοεμβρίου 2010 Διευθυντές/ντριες Δημόσιων και

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 4.17.22.16 Αρ. Τηλ.: 22 809577/ 22 809558 Αρ. Φαξ: 22 428268 E-mail: epapademetriou@papd.mof.gov.cy ΤΜΗΜΑ ΔΙ.Σ.ΕΥΡΩ Διευθυντές/ντριες

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο καθηγητών Εικαστικών Τεχνών Φεβρουάριος 2014

Σεμινάριο καθηγητών Εικαστικών Τεχνών Φεβρουάριος 2014 Σεμινάριο καθηγητών Εικαστικών Τεχνών Φεβρουάριος 2014 Θέματα Σεμιναρίου Στόχοι Σχολικής Χρονιάς 2013-2014 Εικαστικές Δράσεις/ Σεμινάρια 3 ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών Εξετάσεις/Αναλυτικά:

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο Καθηγητών Εικαστικών Τεχνών Σεπτέμβριος 2013

Σεμινάριο Καθηγητών Εικαστικών Τεχνών Σεπτέμβριος 2013 Σεμινάριο Καθηγητών Εικαστικών Τεχνών Σεπτέμβριος 2013 Θέματα Σεμιναρίου Στόχοι Σχολικής Χρονιάς 2013-2014 Εικαστικές Δράσεις/ Σεμινάρια 3 ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών Εξετάσεις/Αναλυτικά:

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΑΞΙΔΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, από την κυριολεξία στη μεταφορά»

«ΤΑΞΙΔΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, από την κυριολεξία στη μεταφορά» ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.24.04.3/5 Αρ. Τηλ.:22800813 Αρ. Φαξ:22800862 E-mail: angeorgiou@schools.ac.cy Διευθυντές/ντριες Σχολείων Μέσης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.24.07.11 Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22800862 E-mail:circularsec@schools.ac.cy 23 Οκτωβρίου 2014 ιευθυντές/

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΧΟΡΟΥ 2007-08

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΧΟΡΟΥ 2007-08 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.24.08 Αρ. Τηλ.:22800764, 765 Αρ. Φαξ:22809582 E-mail:circularsec@schools.ac.cy 8 Νοεμβρίου 2007 Διευθυντές/ντριες

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: 7.3.15.7/2 Αρ. Τηλ.: 22800642 Αρ. Φαξ: 22800638 E-mail: chrychrysanthou@schools.ac.cy ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 4 Νοεµβρίου 2013 ιευθυντές/ ιευθύντριες Σχολείων Μέσης

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα Εικαστικών Τεχνών. Σχέδιο Ενότητας: Η δημοκρατία είναι μέσα στη καρδιά μας

Μάθημα Εικαστικών Τεχνών. Σχέδιο Ενότητας: Η δημοκρατία είναι μέσα στη καρδιά μας Μάθημα Εικαστικών Τεχνών Σχέδιο Ενότητας: Η δημοκρατία είναι μέσα στη καρδιά μας Θεματική Περιοχή: Β Παγκύπριος Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών Υ.Π.Π. Θέμα διαγωνισμού: «Σκέφτοµαι δηµοκρατικά, δηµιουργώ

Διαβάστε περισσότερα

Α. Δράσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Πάφος 2017»

Α. Δράσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Πάφος 2017» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ ΣΤΟΧΟΣ 3 ος : Η αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου του συνόλου των κατοίκων της Ευρώπης και η ανάδειξη των κοινών στοιχείων και της πολυμορφίας των ευρωπαϊκών πολιτισμών, μέσα από πολιτιστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.12.26.1.5/2 Αρ. Τηλ.:22800698 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy 19 Φεβρουαρίου 2016 ιευθυντές/ντριες ηµοτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΤΕΚΕ 2010 2011»

ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΤΕΚΕ 2010 2011» ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΤΕΚΕ 2010 2011» Γ Ε Ν Ι Κ Α Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α Πρόγραµµα ιαγωνισµός Κωδικός Πρόσκλησης : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτοµικής Κουλτούρας : Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

- `Εντιμη Εκπρόσωπη του Υπουργού Οικονομικών Κυρία Ρέα Γεωργίου Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας.

- `Εντιμη Εκπρόσωπη του Υπουργού Οικονομικών Κυρία Ρέα Γεωργίου Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας. 1 ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ 9ης ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 - Αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου κτίριο Αναστάσιος Γ Λεβέντης αίθουσα Β108 στην Πανεπιστημιούπολη - `Εντιμη Εκπρόσωπη

Διαβάστε περισσότερα

που θα δηλώσουν συµµετοχή για το απογευµατινό πρόγραµµα πληροί τις πιο κάτω προϋποθέσεις:

που θα δηλώσουν συµµετοχή για το απογευµατινό πρόγραµµα πληροί τις πιο κάτω προϋποθέσεις: ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Αρ.Φακ.: 7.11.15 Αρ.Τηλ.: 22809543 Αρ.Φαξ:22800802 E-mail:oloimero@paideia.org.cy 15 Μαΐου 2009 ιευθυντές/ ιευθύντριες

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία: 16 Μαρτίου 2012, ώρα 7.30 μ.μ.. 1

Ημερομηνία: 16 Μαρτίου 2012, ώρα 7.30 μ.μ.. 1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.24.07.6.2 Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy 5 Ιανουαρίου 2012 Διευθυντές/τριες

Διαβάστε περισσότερα

Αξιότιµε κύριε Διευθυντά,

Αξιότιµε κύριε Διευθυντά, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κόρινθος, 18/10/2016 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Αριθµ. Πρωτ: 738 ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΕ.Π.Α.Π. Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ Τηλ: 2741028048, 21236 E-mail: munlibco@otenet.gr

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: 56 ος Διαγωνισμός Σχολείων Ευρώπης (ΔΙ.Σ.ΕΥΡΩ) Ποικίλες Ομαδικές Εργασίες

Θέμα: 56 ος Διαγωνισμός Σχολείων Ευρώπης (ΔΙ.Σ.ΕΥΡΩ) Ποικίλες Ομαδικές Εργασίες ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙ.Σ.ΕΥΡΩ Αρ. Φακ.: 4.17.22.14 Αρ. Τηλ.: 22 800755/ 22 809558/99 092296 Αρ. Φαξ: 22 305117 E-mail: eas@moec.gov.cy/ epapademetriou@papd.mof.gov.cy Διευθυντές/ντριες Δημόσιων

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: 55 ος Διαγωνισμός Σχολείων Ευρώπης (ΔΙ.Σ.ΕΥΡΩ) Ποικίλες Ομαδικές Εργασίες

Θέμα: 55 ος Διαγωνισμός Σχολείων Ευρώπης (ΔΙ.Σ.ΕΥΡΩ) Ποικίλες Ομαδικές Εργασίες ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 4.17.22.14 Αρ. Τηλ.: 22 800755/ 22 809558 Αρ. Φαξ: 22 305117 E-mail: eas@moec.gov.cy ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙ.Σ.ΕΥΡΩ 7 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 10.04.7 Αρ. Τηλ.: 22 402303 Αρ. Φαξ: 22 480505 e-mail: info@cyearn.pi.ac.cy 14 Σεπτεµβρίου 2009 ιευθυντές/τριες

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Αρ. Φακ.: 7.24.07/3 Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy

Αρ. Αρ. Φακ.: 7.24.07/3 Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Αρ. Αρ. Φακ.: 7.24.07/3 Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy ιευθυντές/τριες 12 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα: Σχολείο 1. Σχολεία του κόσμου 2. Σχολική ζωή στο παρελθόν 3. Το σχολείο μου στο παρελθόν και σήμερα

Ενότητα: Σχολείο 1. Σχολεία του κόσμου 2. Σχολική ζωή στο παρελθόν 3. Το σχολείο μου στο παρελθόν και σήμερα Ενότητα: Σχολείο 1. Σχολεία του κόσμου 2. Σχολική ζωή στο παρελθόν 3. Το σχολείο μου στο παρελθόν και σήμερα Άντρη Σάββα Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Αλεθρικού Σχ. χρονιά: 2012-2013 Γενική περιγραφή Περιφερειακό

Διαβάστε περισσότερα

ιευθυντές/ ιευθύντριες Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης

ιευθυντές/ ιευθύντριες Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.15.01.15/5 Αρ. Τηλ.: 22800951 Αρ. Φαξ.: 22800639 E-mail: dme-viologia@schools.ac.cy 15 Σεπτεµβρίου 2016 ΕΠΕΙΓΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΥΠΗΣΗΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΥΠΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΥΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΥΠΗΣΗΣ Πρόσκληση συμμετοχής Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σύρου (Ο.Π.Α.Σ.)

Διαβάστε περισσότερα

Δομή και Περιεχόμενο

Δομή και Περιεχόμενο Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης Δομή και Περιεχόμενο Ομάδα Υποστήριξης Νέου Αναλυτικού Προγράμματος Εικαστικών Τεχνών Ιανουάριος 2013 Δομή ΝΑΠ Εικαστικών Τεχνών ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εμείς τα παιδιά θέλουμε να γνωρίζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας και όλου του κόσμου.

Εμείς τα παιδιά θέλουμε να γνωρίζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας και όλου του κόσμου. Εισαγωγή Το Παγκύπριο Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων δημιουργήθηκε το 1960. Πρωταρχικός του στόχος είναι η προσφορά και η στήριξη του παιδιού στην Κυπριακή κοινωνία. Το Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων, μέσα από τις εβδομαδιαίες

Διαβάστε περισσότερα

ιευθυντές/ντριες Γυµνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών

ιευθυντές/ντριες Γυµνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Πρόγραµµα Εισαγωγικής Επιµόρφωσης (Πρόγραµµα Επιµόρφωσης Νεοεισερχοµένων Εκπαιδευτικών) Το Έργο συγχρηµατοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο (ΕΚΤ) κατά 85% και

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΠΤΗ ΕΚΘΕΣΗ. 1. Ανάλογα με την Τάξη οι Μαθητές Εντάσσονται σε 4 Διαφορετικές Κατηγορίες:

ΓΡΑΠΤΗ ΕΚΘΕΣΗ. 1. Ανάλογα με την Τάξη οι Μαθητές Εντάσσονται σε 4 Διαφορετικές Κατηγορίες: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 4.17.22.14 Αρ. Τηλ.: 22 800755/ 22 809558/99 092296 Αρ. Φαξ: 22 305117 E-mail: eas@moec.gov.cy/ epapademetriou@papd.mof.gov.cy Διευθυντές/ντριες Δημόσιων και Ιδιωτικών

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το Σύντομη περιγραφή Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη ημοτική Πινακοθήκη Λεμεσού

Θέμα: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη ημοτική Πινακοθήκη Λεμεσού ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 7.01.001.09 Τηλ.: 25870280 Φαξ: 25305601 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού 12 Οκτωβρίου 2012 ιευθυντές / ιευθύντριες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΚΕ 2013 2014»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΚΕ 2013 2014» ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΚΕ 2013 2014» Γ Ε Ν Ι Κ Α Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α Πρόγραμμα Διαγωνισμός : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας : Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο για τα Μαθηματικά Φεβρουαρίου 2018 Κεντρικά Κτήρια Τράπεζας Κύπρου, Αγία Παρασκευή, Λευκωσία

Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο για τα Μαθηματικά Φεβρουαρίου 2018 Κεντρικά Κτήρια Τράπεζας Κύπρου, Αγία Παρασκευή, Λευκωσία Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο για τα Μαθηματικά 2018 9-10 Φεβρουαρίου 2018 Κεντρικά Κτήρια Τράπεζας Κύπρου, Αγία Παρασκευή, Λευκωσία Παρουσίαση Εργασίας Συνεδρίου για τα Μαθηματικά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ Γενικές πληροφορίες Οι «Δημιουργικές Συνεργασίες με Καλλιτέχνες» στοχεύουν στην επαφή και εξοικείωση των παιδιών με τους καλλιτέχνες της Κύπρου. Παράλληλα στοχεύουν

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: /9 Αρ. Τηλ.: /698 Αρ. Φαξ: Ιανουαρίου 2017

Αρ. Φακ.: /9 Αρ. Τηλ.: /698 Αρ. Φαξ: Ιανουαρίου 2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.12.26.1/9 Αρ. Τηλ.:22800630/698 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy 13 Ιανουαρίου 2017 Διευθυντές, Διευθύντριες Γυμνασίων

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: /9 Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Φεβρουαρίου 2019

Αρ. Φακ.: /9 Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Φεβρουαρίου 2019 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.12.26.1/9 Αρ. Τηλ.:22800698 Αρ. Φαξ:22800662 E-mail:mousikascholeia@schools.ac.cy 5 Φεβρουαρίου 2019 Διευθυντές, Διευθύντριες Γυμνασίων και εξατάξιων Σχολείων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΕΜΑ: «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ»

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΕΜΑ: «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ» ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΕΜΑ: «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ» Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από: το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Κύπρου, (ΑΕΙ-CineFest,2018)

Διαβάστε περισσότερα

Διευθυντές/ντριες Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Διευθυντές/ντριες Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 Λευκωσία Aρ. Φακ.: 7.1.05.26 Αρ. Tηλ.: 22402300 Aρ. Φαξ: 22480505 17 Ιανουαρίου 2014 Διευθυντές/ντριες Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Δήλωση ενδιαφέροντος για φοίτηση στα Μουσικά Γυμνάσια Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου

Θέμα: Δήλωση ενδιαφέροντος για φοίτηση στα Μουσικά Γυμνάσια Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.12.26.1.5/2 Αρ. Τηλ. : 22800698 Αρ. Φαξ : 22428268 E-mail : dde@moec.gov.cy 23 Ιανουαρίου 2018 Διευθυντές/ντριες Δημοτικών

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Δήλωση ενδιαφέροντος για φοίτηση στα Μουσικά Γυμνάσια Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου

Θέμα: Δήλωση ενδιαφέροντος για φοίτηση στα Μουσικά Γυμνάσια Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.12.26.1.5/2 Αρ. Τηλ.:22800698 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy Διευθυντές/ντριες Δημοτικών Σχολείων 16 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 1 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ 2016-2017 ΛΥΚΕΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ, Β.Δ.Α ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ 2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Λεμεσός, μία νέα εποχή

Λεμεσός, μία νέα εποχή ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Λεμεσός, μία νέα εποχή Δήμος Λεμεσού Φ.Ε.Κ. Τμήμα Λεμεσού Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου (ΦΕΚ) - τμήμα Λεμεσού προκηρύσσουν τον φωτογραφικό

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: 7.24.07/4 Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy. 30 Δεκεμβρίου 2010

Αρ. Φακ.: 7.24.07/4 Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy. 30 Δεκεμβρίου 2010 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.24.07/4 Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy Διευθυντές/τριες Σχολείων Μέσης

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: /9 Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Ιανουαρίου 2018

Αρ. Φακ.: /9 Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Ιανουαρίου 2018 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.12.26.1/9 Αρ. Τηλ.:22800698 Αρ. Φαξ:22800662 E-mail:mousikascholeia@schools.ac.cy 30 Ιανουαρίου 2018 Διευθυντές, Διευθύντριες Γυμνασίων και εξατάξιων Σχολείων Μέσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ. ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ 3 ου ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-2015

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ. ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ 3 ου ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-2015 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ 3 ου ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-2015 «ΙΑΧΡΟΝΙΚΑ Ι ΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Οι αγώνες

Διαβάστε περισσότερα

1. Η 17 η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Φεβρουαρίου 2010 στο χώρο της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων στη Μακεδονίτισσα.

1. Η 17 η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Φεβρουαρίου 2010 στο χώρο της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων στη Μακεδονίτισσα. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 7.1.17.1.7 Αρ. Τηλ.:22800642 Αρ. Φαξ:22800638 E-mail : circularsec@schools.ac.cy 10 Δεκεμβρίου 2009 Διευθυντές/ Διευθύντριες Δημόσιων και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ Κ.Ι.Ε. ΠΕΛΕΝΔΡΙΟΥ (4 Νοεμβρίου 2013) ΣΤΟΧΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ Κ.Ι.Ε. ΠΕΛΕΝΔΡΙΟΥ (4 Νοεμβρίου 2013) ΣΤΟΧΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ Κ.Ι.Ε. ΠΕΛΕΝΔΡΙΟΥ (4 Νοεμβρίου 2013) ΣΤΟΧΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2013-2014 Γνωρίζω εν Ξεχνώ ιεκδικώ Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μας μαθήτριες, Κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 10.04.7 Αρ. Τηλ.: 22 402303 Αρ. Φαξ: 22 480505 e-mail: info@cyearn.pi.ac.cy 22 Σεπτεμβρίου 2015 ιευθυντές/τριες

Διαβάστε περισσότερα

5/2/2014.

5/2/2014. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ. 7.2.25.9.9 ιευθυντές/ντριες Σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης 30 Ιανουαρίου 2014 ΥΠΟΒΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

Aρ. Φακ.: Π.Ι Αρ. Tηλ.: Aρ. Φαξ: Ιουνίου 2017

Aρ. Φακ.: Π.Ι Αρ. Tηλ.: Aρ. Φαξ: Ιουνίου 2017 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 Λευκωσία Aρ. Φακ.: Π.Ι. 7.7.06.16 Αρ. Tηλ.: 22402300 Aρ. Φαξ: 22480505 e-mail: info@cyearn.pi.ac.cy 16 Ιουνίου 2017

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΡΑ »

ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΡΑ » ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΡΑ 2011 2012» Γ Ε Ν Ι Κ Α Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α Πρόγραµµα : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτοµικής Κουλτούρας ιαγωνισµός : Μαθητές στην Έρευνα ΜΕΡΑ 2011-2012 Κωδικός Πρόσκλησης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΚΕ » : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας : Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση ΤΕΚΕ

ΤΕΚΕ » : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας : Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση ΤΕΚΕ Γ Ε Ν Ι Κ Α Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α Πρόγραμμα Διαγωνισμός : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας : Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση ΤΕΚΕ 2015-2016 Κωδικός Πρόσκλησης : ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ/ΤΕΚΕ/1015

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Π.Π : Σεπτεμβρίου Θέμα: Προκήρυξη των ΚΑ Παγκύπριων Σχολικών Αγώνων Θεάτρου εις Μνήμην Παναγιώτη Σέργη

Υ.Π.Π : Σεπτεμβρίου Θέμα: Προκήρυξη των ΚΑ Παγκύπριων Σχολικών Αγώνων Θεάτρου εις Μνήμην Παναγιώτη Σέργη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υ.Π.Π :7.24.09.1.6 28 Σεπτεμβρίου 2009 Διευθυντές/τριες Σχολείων Μέσης, Τεχνικής και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Θέμα: Προκήρυξη

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Τηλ. : 22800860, 22800896. E-mail : dme@moec.gov.cy

Αρ. Τηλ. : 22800860, 22800896. E-mail : dme@moec.gov.cy ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.7.19.33.2 Αρ. Τηλ. : 22800860, 22800896 Αρ. Φαξ : 22800862 E-mail : dme@moec.gov.cy 01 Σεπτεµβρίου 2014 ιευθυντές/

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Διαγωνισμός Διαλογικών Συζητήσεων στην Ελληνική Γλώσσα για μαθητές Β και Γ Λυκείου

Θέμα: Διαγωνισμός Διαλογικών Συζητήσεων στην Ελληνική Γλώσσα για μαθητές Β και Γ Λυκείου ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.24.10/5 Αρ. Τηλ.: 22800895/22806319/22800903 Αρ. Φαξ: 22800862 E-mail:circularsec@schools.ac.cy Διευθυντές/ντριες

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙ.Σ.ΕΥΡΩ Αρ. Φακ.: 4.17.22.16 Αρ. Τηλ.: 22 809577/ 22 809558 Αρ. Φαξ: 22 428268 E-mail: epapademetriou@papd.mof.gov.cy 4 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ε ΤΟ Ι Μ Α Σ Τ Η Κ Ε Α Π Ο Τ Η Ν Ε ΤΑ Ι Ρ Ε Ι Α R A I C O N S U LTA N T S Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Σ 2 0 1 5 Ταυτότητα Έρευνας Μέγεθος

Διαβάστε περισσότερα

Η εικαστική δράση που παρουσιάζεται στηρίζεται: φιλοσοφία των ΝΑΠ της Αγωγής Υγείας και των Εικαστικών Τεχνών ενεργητικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις

Η εικαστική δράση που παρουσιάζεται στηρίζεται: φιλοσοφία των ΝΑΠ της Αγωγής Υγείας και των Εικαστικών Τεχνών ενεργητικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις Η εικαστική δράση που παρουσιάζεται στηρίζεται: φιλοσοφία των ΝΑΠ της Αγωγής Υγείας και των Εικαστικών Τεχνών ενεργητικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις ενεργό συμμετοχή των μαθητών την έμφαση στις κοινωνικές

Διαβάστε περισσότερα

28/7/09)

28/7/09) ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Aρ. Φακ.: ΠΙ 7.7.06.13.2 Αρ. Tηλ.: 22402300 Aρ. Φαξ:: 22480505 e-mail: eisagogiki@cyearn.pi.ac.cy ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 Λευκωσία 18 Σεπτεµβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής για τα παιδιά της Δ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης στη

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής για τα παιδιά της Δ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης στη Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής για τα παιδιά της Δ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης στη Λευκωσία Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας Λευκωσίας 2012-2013

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 1434 ΛΕΥΚΩΣΙΑ. E-mail: ysea@moec.gov.cy

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 1434 ΛΕΥΚΩΣΙΑ. E-mail: ysea@moec.gov.cy ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 1434 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 5.13.01.3/6 Αρ. Τηλ.: 22800931 Αρ. Φαξ: 22305117 E-mail: ysea@moec.gov.cy 2 εκεµβρίου 2014 ιευθυντές / ιευθύντριες Σχολείων

Διαβάστε περισσότερα

1. Παρουσίες 2. Τραγούδι «Ο Πλάτανος» µουσική Γ. Κάρβελλος, στίχοι Κ. Καρνέρας 2

1. Παρουσίες 2. Τραγούδι «Ο Πλάτανος» µουσική Γ. Κάρβελλος, στίχοι Κ. Καρνέρας 2 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ Πάφος: Γυµνάσιο Αγ. Θεοδώρου 3/9/09 Λάρνακα: ιανέλλειο Γυµνάσιο 4/9/09 Λεµεσός: Λανίτειο Λύκειο Α 7/9/09 Λευκωσία: Παγκύπριο Γυµνάσιο 8/9/09 11:30 π.µ. 13:30π.µ. 1 1. Παρουσίες 2.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για Αειφόρο Ανάπτυξη «Οικολογικά Σχολεία»

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για Αειφόρο Ανάπτυξη «Οικολογικά Σχολεία» Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για Αειφόρο Ανάπτυξη «Οικολογικά Σχολεία» Δείκτες απόδοσης ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ/ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ/ΦΥΣΙΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ) CYMEPA (ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Visual arts, creativity and intercultural education based on local artistic repository. COMENIUS Regio

Visual arts, creativity and intercultural education based on local artistic repository. COMENIUS Regio Visual arts, creativity and intercultural education based on local artistic repository COMENIUS Regio Φλώρινα, 2013 COMENIUS Regio - Σκοπός Ενισχύουν την ευρωπαϊκή διάσταση της εκπαίδευσης μέσα από την

Διαβάστε περισσότερα

Yπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Yπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Yπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 4.17.22.16 Αρ. Τηλ.: 22 809577/ 22 809558 Αρ. Φαξ: 22 428268 E-mail: epapademetriou@papd.mof.gov.cy ΤΜΗΜΑ ΔΙ.Σ.ΕΥΡΩ 18 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ. Πρόγραµµα «ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ. Πρόγραµµα «ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ Πρόγραµµα «ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ» ράση: «ιαγωνισµός Τεχνολογία και Καινοτοµία στην Εκπαίδευση» 2007-2008 1. Το Ίδρυµα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ»

ΘΕΜΑ: «ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» Σελίδα 1 από 8 Το Έργο συγχρηµατοδοτείται από το Υπουργείο Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια των ράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταµείου (ΕΚΤ) ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Progress 2009 «Δημιουργικότητα και Καινοτομία ενάντια στις Διακρίσεις»

Θέμα: Progress 2009 «Δημιουργικότητα και Καινοτομία ενάντια στις Διακρίσεις» ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 4.2.02.5.5 Αρ. Τηλ.:22800630/631 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy 4 Δεκεμβρίου 2009 Διευθυντές/Διευθύντριες Γυμνασίων, Λυκείων

Διαβάστε περισσότερα

16 η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση

16 η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση 16 η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση Στα πλαίσια της 16 ης Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συμμετέχει με δικό του περίπτερο με θέμα: «Έτος Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης»

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 Στόχοι Σχολικής Χρονιάς 2016-2017 Βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων Καταπολέμηση της ρητορικής του μίσους Συνδέοντας Ηπείρους, Γεφυρώνοντας πολιτισμούς Σεμινάρια και εργαστήρια

Διαβάστε περισσότερα

Φωτογραφικός ιαγωνισµός. στις Κατασκευές στην Κύπρο;». ΟΡΟΙ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. 3. Εντοπισµός των κακών πρακτικών ως περιπτώσεις προς αποφυγή

Φωτογραφικός ιαγωνισµός. στις Κατασκευές στην Κύπρο;». ΟΡΟΙ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. 3. Εντοπισµός των κακών πρακτικών ως περιπτώσεις προς αποφυγή Επαρχιακό Τµήµα Λευκωσίας-Κερύνειας Φωτογραφικός ιαγωνισµός «Ασφάλεια στις Κατασκευές στην Κύπρο;» Ο Σύλλογος Πολιτικών ικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ) προκηρύσσει ιαγωνισµό Φωτογραφίας µε θέµα: «Ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα στις Εικαστικές Τέχνες

Ενότητα στις Εικαστικές Τέχνες Ενότητα στις Εικαστικές Τέχνες Θέμα/τίτλος: Η δική μου πολιτεία-διάσημα Κτίρια Βαθμίδα: 2 Τάξη: Ε 2 Διάρκεια: 7Χ80 λεπτά Περιγραφή Ενότητας Οι μαθητές/μαθήτριες ανακαλούν εμπειρίες, εκφράζουν συναισθήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΚΕ »

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΚΕ » ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΚΕ 2012 2013» Γ Ε Ν Ι Κ Α Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α Πρόγραμμα Διαγωνισμός : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας : Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΚΥ.Μ.Ε.) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ 2013-2014

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΚΥ.Μ.Ε.) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ 2013-2014 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Στασίνου 36, Γραφ. 102, Στρόβολος 2003, Λευκωσία Τ. 357-22378101 Φ: 357-22379122 cms@cms.org.cy www.cms.org.cy ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΚΥ.Μ.Ε.) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΟΜΟΥ ΣΕ ΑΝΩΜΑΛΟ Ε ΑΦΟΣ Λεµεσός (Lady s Mile/γήπεδο ΑΕΖ Ζακακίου), 14 Ιανουαρίου 2014

ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΟΜΟΥ ΣΕ ΑΝΩΜΑΛΟ Ε ΑΦΟΣ Λεµεσός (Lady s Mile/γήπεδο ΑΕΖ Ζακακίου), 14 Ιανουαρίου 2014 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.:1.8.07.4/2 Αρ. Τηλ.:22800764/765/798 Αρ. Φαξ:22809582 ιευθυντές/ντριες Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης ηµόσιας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2009-10 1 ο Σεμινάριο: Η διδακτική της Γλώσσας, της Λογοτεχνίας, των Μαθηματικών, των

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση ΤΕΚΕ »

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση ΤΕΚΕ » ΣΧΕΔΙΟ ΧΟΡΗΓΙΩΝ Προγράμματα «RESTART 2016-2020» για Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Καλλιέργεια Κουλτούρας ΕΤΑΚ» ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «Τεχνολογία και Καινοτομία

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Εικαστικός Διαγωνισμός για την προώθηση της Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση με τίτλο: «Συμφιλίωση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής»

Θέμα: Εικαστικός Διαγωνισμός για την προώθηση της Ισότητας των Φύλων στην Απασχόληση με τίτλο: «Συμφιλίωση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής» ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: Π.Ι. 5.2.05.4.1 Αρ. Τηλ.: 22402300 Αρ. Τηλ/τυπου: 22480505 e-mail: isotitafylou@cyearn.pi.ac.cy Διευθυντές/Διευθύντριες Δημόσιων και Ιδιωτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ και ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ 2012-2013

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ και ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ 2012-2013 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Στασίνου 36, Γραφ. 102, Στρόβολος 2003, Λευκωσία Τ. 357-22378101 Φ: 357-22379122 cms@cms.org.cy www.cms.org.cy ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ και ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ 2012-2013 ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: /2 Αρ. Τηλ.: /765/798 Αρ. Φαξ: Νοεμβρίου 2010 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΧΟΡΟΥ

Αρ. Φακ.: /2 Αρ. Τηλ.: /765/798 Αρ. Φαξ: Νοεμβρίου 2010 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΧΟΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 7.24.08/2 Αρ. Τηλ.:22800764/765/798 Αρ. Φαξ:22809582 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2 Νοεμβρίου 2010 Διευθυντές/ντριες Σχολείων Μέσης Γενικής

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΣΙΑΣ 2006: 10ος Πανελλήνιος Μαθητικός ιαγωνισµός µέσω Internet Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευµάτων

ΛΥΣΙΑΣ 2006: 10ος Πανελλήνιος Μαθητικός ιαγωνισµός µέσω Internet Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευµάτων ΛΥΣΙΑΣ 2006: 10ος Πανελλήνιος Μαθητικός ιαγωνισµός µέσω Internet Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευµάτων Ο Πανελλήνιος Μαθητικός ιαγωνισµός ΛΥΣΙΑΣ ανοίγει τις πύλες του για 10η

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Επαρχιακά Συνέδρια Ιστορίας και Γεωγραφίας

Θέμα: Επαρχιακά Συνέδρια Ιστορίας και Γεωγραφίας ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.7.03 Αρ. Τηλ. : 22800729 Αρ. Φαξ : 22800919 26 Μαρτίου 2010 Θέμα: Επαρχιακά Συνέδρια Ιστορίας και Γεωγραφίας

Διαβάστε περισσότερα

Βεβαίωση υνατότητας Συµµετοχής, σωστά συµπληρωµένη και µε πρόσφατη φωτογραφία, δεν δικαιούται συµµετοχής σε σχολικούς αγώνες.

Βεβαίωση υνατότητας Συµµετοχής, σωστά συµπληρωµένη και µε πρόσφατη φωτογραφία, δεν δικαιούται συµµετοχής σε σχολικούς αγώνες. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 1.8.07.6/2 Αρ. Τηλ.:22800764/765/798 Αρ. Φαξ:22809582 ιευθυντές/ντριες Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

1 Ος ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

1 Ος ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 1 Ος ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Τι εννοούμε με τον όρο «μαθησιακά αποτελέσματα»; ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ Ποια είναι τα αναμενόμενα οφέλη από την

Διαβάστε περισσότερα

Είναι µε µεγάλη χαρά που παρευρίσκοµαι στη. σηµερινή παρουσίαση των αποτελεσµάτων της. Έρευνας «Βουλευτικές Εκλογές 2006 Οι προτιµήσεις

Είναι µε µεγάλη χαρά που παρευρίσκοµαι στη. σηµερινή παρουσίαση των αποτελεσµάτων της. Έρευνας «Βουλευτικές Εκλογές 2006 Οι προτιµήσεις Υ...Τ. 18.3.09.35 Χαιρετισµός Υπουργού ικαιοσύνης και ηµοσίας Τάξεως Κ. Σοφοκλή Σοφοκλέους Στην παρουσίαση των Αποτελεσµάτων της Έρευνας µε θέµα: «Βουλευτικές Εκλογές 2006 Οι προτιµήσεις Φύλου των Κυπρίων

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

1 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Αθήνα, 1/9/2013 Πληροφορίες : Δ.Σ. Διεύθυνση : Ξενοφώντος 15Α T.K. : 105 57 Αθήνα Τηλέφωνο/Φάξ : 210.3229120 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : pess@pess.gr Δικτυακός τόπος : http://www.pess.gr Π Ε. Τ Π Ε Λ Ο Π

Διαβάστε περισσότερα

4 Ο ΦΥΛΛΟ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

4 Ο ΦΥΛΛΟ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ο ΥΣΣΕΑΣ 2005» 1 ο 6/ΘΕΣΙΟ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΑΛΛΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ 4 Η ΤΗΛΕ ΙΑΣΚΕΨΗ: 06.04.2005 4 Ο ΦΥΛΛΟ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ µέλη αδελφοποιηµένης οµάδας: Ράλλειος

Διαβάστε περισσότερα

Η ελληνική και η ευρωπαϊκή ταυτότητα

Η ελληνική και η ευρωπαϊκή ταυτότητα ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΕΝΔΟΦΡ/ΚΗΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ: (4) ΚΕΙΜΕΝΟ Η ελληνική

Διαβάστε περισσότερα

16η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση

16η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση 16η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση Στα πλαίσια της 16 ης Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συμμετέχει με δικό του περίπτερο με θέμα: «Έτος Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης» Το

Διαβάστε περισσότερα

Η 6η Δέσμη ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Η 6η Δέσμη ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Η 6η Δέσμη ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Η Δέσμη Καλών Τεχνών προσφέρεται ως επιλογή στους μαθητές της Β' και Γ' λυκείου. Για την 6η Δέσμη δεν υπάρχει στην Α' λυκείου αντίστοιχη ΟΜΠ (Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού), έτσι

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ»

ΘΕΜΑ: «ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» Σελίδα 1 από 6 Το Έργο συγχρηµατοδοτείται από το Υπουργείο Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια των ράσεων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταµείου (ΕΚΤ) ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Σ.Α. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Σ.Α. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας για τους αποφοίτους/τελειοφοίτους Κυπριακών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης (Μ.Ε.) Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 1434 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αρ. Φακ.: 5.13.01.3/4 Αρ. Τηλ.: 22800931 Αρ. Φαξ: 22305117

Διαβάστε περισσότερα

Πράξη «Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας-Άξονας Προτεραιότητας 2», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»

Πράξη «Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας-Άξονας Προτεραιότητας 2», Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» 4.1 Τίτλος 4ης Επιμέρους Δράσης: Αξιοποίηση του Stop Motion Animation (χειροποίητη κινούμενη εικόνα ) στην αναπαράσταση ιστορικών γεγονότων ΤΑΞΗ ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΑΞΗΣ : : Δ 39 ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Περιβαλλοντικός διαγωνισμός για τη λίμνη Κερκίνη»

ΘΕΜΑ: «Περιβαλλοντικός διαγωνισμός για τη λίμνη Κερκίνη» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦ/ΚΗ /ΝΣΗ Π. &. ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ 1 ο 12/Θ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ Ταχ. /νση : Γυµνασιάρχου Αθανασίου

Διαβάστε περισσότερα

5 Ιουνίου 2009

5 Ιουνίου 2009 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ YΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Αρ. Φακ.: 7.2.25/5 Αρ. Τηλ.: 2800626/763 Αρ. Φαξ: 22427562 E-mail: yp_exetaseon@moec.gov.cy

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΑΛΥΚΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΑΛΥΚΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΑΛΥΚΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Έφη Δαρείου Εκπαιδευτικός, Πολιτικός Μηχανικός, Μηχανικός Περιβάλλοντος, Ειδίκευση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ Ή ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ Ή ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Ελλάδας για τους αποφοίτους/τελειοφοίτους Κυπριακών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης (Μ.Ε.) Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΚΥ.Μ.Ε.) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΚΥ.Μ.Ε.) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Στασίνου 36, Γραφ. 102, Στρόβολος 2003, Λευκωσία Τ. 357-22378101 Φ: 357-22379122 cms@cms.org.cy www.cms.org.cy ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΚΥ.Μ.Ε.) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο project «Ματιές που ακούνε»

Σχέδιο project «Ματιές που ακούνε» Σχέδιο project «Ματιές που ακούνε» Ειδικό Νηπιαγωγείο & Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Βαρήκοων Πάτρας Συνολικός χρόνος: 4 μήνες Ηλικιακή Ομάδα: Διευθυντής σχολείου: 5-18 ετών Αγγελική Νικολοπούλου Συμμετέχοντες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Θέμα διδακτικού υλικού: Όνομα αξιολογητή: Ημερομηνία αξιολόγησης: Γενικές Οδηγίες Να αξιολογήσετε

Διαβάστε περισσότερα