ΓΝΩΜΗ της Ο.Κ.Ε. Διαχείριση, έλεγχος και εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την προγραμματική περίοδο » (Προσχέδιο Νόμου)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΓΝΩΜΗ της Ο.Κ.Ε. Διαχείριση, έλεγχος και εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την προγραμματική περίοδο » (Προσχέδιο Νόμου)"

Transcript

1 ΓΝΩΜΗ της Ο.Κ.Ε. Διαχείριση, έλεγχος και εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την προγραμματική περίοδο » (Προσχέδιο Νόμου) Αθήνα, 10 Μαΐου 2007

2

3 Διαδικασία Στις , ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας απέστειλε προς γνωμοδότηση στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Ο.Κ.Ε.) το Προσχέδιο Νόμου για τη «Διαχείριση, έλεγχο και εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την προγραμματική περίοδο ». Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ο.Κ.Ε. συνέστησε Επιτροπή Εργασίας αποτελούμενη από τους κ.κ. Χαράλαμπο Κεφάλα, Φωκίωνα Δεληγιάννη, Κώστα Παπαντωνίου, Κώστα Γκουτζαμάνη, Νικόλαο Λιόλιο και Δημήτρη Οικονομίδη. Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας ορίστηκε ο κ. Κ. Παπαντωνίου. Στις εργασίες της Επιτροπής Εργασίας μετείχαν ως εμπειρογνώμονες η Δρ. Βάλια Αρανίτου και οι κ.κ. Πέτρος Λινάρδος Ρυλμόν, Γεώργιος Ρωμανιάς και Αθανάσιος Πρίντσιπας. Από πλευράς Ο.Κ.Ε. μετείχαν οι επιστημονικοί συνεργάτες Δρ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου και Δρ. Αφροδίτη Μακρυγιάννη, η οποία είχε και τον επιστημονικό συντονισμό της Επιτροπής. Ερευνητική στήριξη παρείχε από πλευράς Ο.Κ.Ε. η υπεύθυνη αρχείου-βιβλιοθήκης κα Βαρβάρα Γεωργοπούλου. Διοικητική στήριξη παρείχε από πλευράς Ο.Κ.Ε. η κα Δήμητρα Λαμπροπούλου. Η Επιτροπή Εργασίας ολοκλήρωσε τις εργασίες της σε τέσσερις (4) συνεδριάσεις, ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή διαμόρφωσε την εισήγησή της προς την Ολομέλεια στη συνεδρίαση της 4/5/2007. Η Ολομέλεια της Ο.Κ.Ε., στην οποία εισηγητές ήταν οι κ.κ. Φ. Δεληγιάννης, Κ. Παπαντωνίου και Δ. Οικονομίδης, αφού ολοκλήρωσε τη συζήτηση για το θέμα στη συνεδρίαση της 10/5/2007, διατύπωσε την υπ αριθ. 177 Γνώμη της Ο.Κ.Ε.

4

5 ΜΑΪΟΣ 2007 ΟΚΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ Το Προσχέδιο Νόμου για τη «Διαχείριση, έλεγχο και εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την προγραμματική περίοδο » του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών περιλαμβάνει δύο μέρη. Το Μέρος Ι φέρει τον τίτλο «Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς-Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης» και το Μέρος ΙΙ «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης-Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης Αλιείας». ΜΕΡΟΣ Ι Το Μέρος Ι περιλαμβάνει 7 κεφάλαια καλύπτοντας τα άρθρα 1 έως και 27. Το Κεφάλαιο Α «Ορισμοί» περιλαμβάνει το άρθρο 1 το οποίο περιέχει τους ορισμούς των βασικών εννοιών του Προσχεδίου Νόμου. Το Κεφάλαιο Β «Διαχείριση» καλύπτει τα άρθρα 2 έως και 9. Το άρθρο 2 αναφέρει ότι η Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιφερειακής Πολιτικής και Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών αποτελεί την Εθνική Αρχή Συντονισμού, που συντονίζει τον προγραμματισμό και την εφαρμογή των επιχειρησιακών προγραμμάτων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ). Στο ίδιο άρθρο προσδιορίζονται αναλυτικά οι αρμοδιότητες αυτής της Αρχής. Στο άρθρο 3 περιγράφονται οι αρμοδιότητες της Διαχειριστικής Αρχής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων. Το άρθρο 4 ρυθμίζει το ρόλο των ενδιάμεσων φορέων διαχείρισης, που αναλαμβάνουν την άσκηση μέρους των αρμοδιοτήτων της διαχειριστικής αρχής επιχειρησιακού προγράμματος έναντι δικαιούχων που εκτελούν πράξεις για λογαριασμό και υπό την ευθύνη της διαχειριστικής αρχής. Το άρθρο 5 προβλέπει την έκδοση υπουργικής απόφασης για την αναδιάρθρωση ή συγχώνευση των ειδικών υπηρεσιών που συστάθηκαν δυνάμει του Ν. 2860/2000. Επίσης, προβλέπει τη δυνατότητα σύστασης, κατάργησης ή αναδιάρθρωσης ειδικών υπηρεσιών σχετιζόμενων με την εφαρμογή του ΕΣΠΑ. Στο ίδιο άρθρο προσδιορίζεται ο ρόλος στο ΕΣΠΑ των ειδικών υπηρεσιών που προβλέπονται στο Ν. 2860/2000 σε σχέση με τα επιχειρησιακά και τα περιφερειακά προγράμματα. Στο άρθρο 6 περιγράφονται οι διαδικασίες ένταξης των πράξεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα. Οι σχετικές διαδικασίες διαφοροποιούνται ανάλογα με το ποσό του προϋπολογισμού. Το άρθρο 7 αναφέρεται στις επαληθεύσεις που πραγματοποιεί η διαχειριστική αρχή προκειμένου να καλύψει τις ενδεικνυόμενες διοικητικές, οικονομικές, τεχνικές και φυσικές πτυχές των πράξεων, και περιγράφει το πλαίσιο εφαρμογής τους. Επίσης, στο ίδιο άρθρο προβλέπεται η δυνατότητα ακύρωσης μέρους του συνόλου της χρηματοδότησης σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση εθνικού ή κοινοτικού δικαίου. Στο άρθρο 8 περιγράφονται τα δεδομένα που καταχωρούνται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (Ο.Π.Σ.).

6 ΟΚΕ 6 ΜΑΪΟΣ 2007 Με το άρθρο 9 ανατίθεται ο συντονισμός του προγραμματισμού και της εφαρμογής των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, της συνδρομής μεταξύ των ταμείων και της εφαρμογής των αντίστοιχων πολιτικών στην Εθνική Αρχή Συντονισμού. Διαφορετικές ρυθμίσεις υπάρχουν για το συντονισμό των προγραμμάτων αλιείας, γεωργίας, περιβάλλοντος, υγείας και πρόνοιας. Το Κεφάλαιο Γ «Παρακολούθηση» καλύπτει τα άρθρα 10 και 11. Το άρθρο 10 αφορά στη διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Παρακολούθησης των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και προσδιορίζει την αποστολή της. Πρόεδρος είναι ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Η διάσκεψη υποστηρίζεται από τεχνική επιτροπή συμβουλευτικού χαρακτήρα. Το άρθρο 11 καθορίζει τη σύνθεση, τις αρμοδιότητες και τα θέματα λειτουργίας των Επιτροπών Παρακολούθησης των επί μέρους επιχειρησιακών προγραμμάτων. Το Κεφάλαιο Δ «Χρηματορροές» καλύπτει τα άρθρα 12 και 13. Στο άρθρο 12 προβλέπεται ως αρχή πιστοποίησης των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ η ειδική υπηρεσία πληρωμής του Κ.Π.Σ., των κοινοτικών πρωτοβουλιών και του Ταμείου Συνοχής που είχε συσταθεί με υπουργική απόφαση το Στο ίδιο άρθρο καθορίζονται οι αρμοδιότητες της αρχής, ενώ προβλέπεται η έκδοση υπουργικής απόφασης για τα θέματα οργάνωσης, λειτουργίας και σύνθεσης της αρχής. Το άρθρο 13 ορίζει ότι η κρατική και κοινοτική συμμετοχή στις πράξεις που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ αποτελούν δημόσιες επενδύσεις και μπορεί να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επίσης, επιβλέπει τη δυνατότητα συμμετοχής και της Βουλής των Ελλήνων στα σχετικά προγράμματα. Το Κεφάλαιο Ε «Έλεγχος» καλύπτει τα άρθρα 14 και 15. Το άρθρο 14 καθορίζει τη σύνθεση και τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΕΔΕΛ) των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και του ΕΤΑ. Το άρθρο 15 ορίζει τη σύσταση τριών Διευθύνσεων στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών-Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής (ΓΛΚ) για τις ανάγκες της εκτέλεσης των ελέγχων και τη λειτουργία της επιτροπής δημοσιονομικού ελέγχου. Η 1 η διεύθυνση αφορά τα προγράμματα και τα έργα που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΤΠΑ και το Ταμείο Συνοχής, η 2 η τα αντίστοιχα προγράμματα και έργα που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΚΤ, το ευρωπαϊκό ταμείο αλιείας, καθώς και προγράμματα που εντάσσονται στο στόχο Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία, και η 3 η διεύθυνση ασχολείται με το σχεδιασμό και την αξιολόγηση ελέγχων. Επίσης, το άρθρο 15 προβλέπει την έκδοση υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό της κατανομής των αρμοδιοτήτων των διευθύνσεων, καθώς και κάθε άλλο ζήτημα για την υλοποίηση του έργου τους. Το ίδιο άρθρο καθορίζει τη σύνθεση και λειτουργία των διευθύνσεων. Το Κεφάλαιο ΣΤ «Ειδικά θέματα» καλύπτει τα άρθρα 16 έως και 25. Στο άρθρο 16 γίνεται αναφορά στις κρατικές ενισχύσεις, στις υπουργικές αποφάσεις που τις καθορίζουν καθώς και στον ορισμό της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων ως ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης για δράσεις κρατικών ενισχύσεων του επενδυτικού νόμου.

7 ΜΑΪΟΣ ΟΚΕ Το άρθρο 17 προσδιορίζει τις διαδικασίες για τη στελέχωση των ειδικών υπηρεσιών με πρόσληψη ή απόσπαση προσωπικού ή και με μετακίνηση προσωπικού από οικείο υπουργείο ή οικεία περιφέρεια. Σε κάθε ειδική υπηρεσία προβλέπεται η σύσταση μιας θέσης προϊσταμένου, μιας θέσης αναπληρωτή προϊσταμένου, καθώς και θέσεις προϊσταμένων μονάδων. Επίσης, στο ίδιο άρθρο ρυθμίζονται άλλα θέματα διοίκησης και λειτουργίας του προσωπικού. Το άρθρο 18 αναφέρεται στις ενέργειες τεχνικής υποστήριξης και εφαρμογής καθορίζοντας το περιεχόμενό τους, καθώς και τις υπηρεσίες που μπορούν να τις υλοποιήσουν. Επίσης, προβλέπεται η έκδοση υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό των στοιχείων που περιλαμβάνονται στα σχετικά προγράμματα ενεργειών τεχνικής υποστήριξης και εφαρμογής. Στο άρθρο 19 γίνεται αναφορά στο δικαίωμα υποβολής προτάσεων από κάθε δικαιούχο, καθώς και στις σχετικές υποχρεώσεις του. Το άρθρο 20 καθορίζει τις αρμοδιότητες της Διαχειριστικής Αρχής Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης. Το άρθρο 21 αναθέτει στην Εθνική Αρχή Συντονισμού τη σχεδίαση ελληνικού προτύπου ή τεχνικής προδιαγραφής με τις αρχές και τις απαιτήσεις του συστήματος διοίκησης και διαχείρισης έργων του ΕΣΠΑ. Η διαχειριστική επάρκεια των δικαιούχων θα επιβεβαιώνεται σύμφωνα με αυτό το πρότυπο. Μέχρι την έναρξη εφαρμογής του συστήματος αυτού η διαχειριστική επάρκεια επιβεβαιώνεται από την οικεία διαχειριστική αρχή εφόσον οι φορείς εφαρμόζουν ή βρίσκονται στη διαδικασία εφαρμογής συστήματος ποιότητας. Στο άρθρο 22 προβλέπεται η σύσταση 9μελούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για την υποστήριξη της Εθνικής Αρχής Συντονισμού, της Διαχειριστικής Αρχής και των ενδιάμεσων φορέων. Το άρθρο 23 δίνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης πράξεων που αφορούν στην ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία ταμείων ή ταμείων χαρτοφυλακίου όπως ορίζονται στο άρθρο 44 του Κανονισμού. Με το άρθρο 24 γίνονται ορισμένες ρυθμίσεις που στόχο έχουν την επιτάχυνση της εκτέλεσης των συγχρηματοδοτούμενων πράξεων (π.χ. διαπίστωση μη συνδρομής λόγω αποκλεισμού, διαδικασία απαλλοτριώσεων κ.λπ.). Το άρθρο 25 περιλαμβάνει τις σχετικές μεταβατικές διατάξεις τροποποιώντας αντίστοιχες διατάξεις του Ν. 2860/2000. Το Κεφάλαιο Ζ «Ανώνυμες Εταιρείες» καλύπτει τα άρθρα 26 και 27. Στο άρθρο 26 προβλέπεται η δυνατότητα σύστασης ανώνυμης εταιρίας σε κάθε περιφέρεια, με τον τίτλο Αναπτυξιακός Οργανισμός Περιφέρειας. Στο άρθρο αυτό καθορίζονται οι σκοποί και οι αρμοδιότητες της εταιρίας, η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, οι πόροι, ο τρόπος στελέχωσής της κ.λπ. Στο άρθρο 27 συνιστάται ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.», η οποία δραστηριοποιείται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση». Στο ίδιο άρθρο καθορίζονται οι σκοποί, η διοίκηση, οι πόροι της εταιρίας κ.λπ. ΜΕΡΟΣ ΙΙ Το Μέρος ΙΙ αφορά στα Εθνικά Στρατηγικά Σχέδια Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλι-

8 ΟΚΕ 8 ΜΑΪΟΣ 2007 είας και περιλαμβάνει 5 κεφάλαια καλύπτοντας τα άρθρα 28 έως και 37. Το Κεφάλαιο Η «Ορισμοί» περιλαμβάνει το άρθρο 28 το οποίο περιέχει τους ορισμούς των βασικών εννοιών του 2 ου Μέρους του Προσχεδίου Νόμου. Το Κεφάλαιο Θ «Διαχείριση» καλύπτει τα άρθρα 29 έως και 32. Στο άρθρο 29 προσδιορίζονται οι αρχές και οι αντίστοιχες αρμοδιότητες των δύο επιχειρησιακών προγραμμάτων και συγκεκριμένα: α. Για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης: η Διαχειριστική Αρχή, ο Διαπιστευμένος Οργανισμός Πληρωμών και ο Οργανισμός Πιστοποίησης. β. Για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας: η Διαχειριστική Αρχή, η Αρχή Πιστοποίησης και ο υπεύθυνος Φορέας για την είσπραξη των πληρωμών από την Επιτροπή, καθώς και για τη διενέργεια πληρωμών στους δικαιούχους (ΟΠΕΚΕΠΕ). Το άρθρο 30 προσδιορίζει τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις ένταξης πράξεων παραπέμποντας στην έκδοση υπουργικής απόφασης. Το άρθρο 31 αναφέρει ότι η διαχειριστική αρχή του Ε.Π. Αλιείας διενεργεί επαληθεύσεις με στόχο την επιβεβαίωση της παράδοσης των συγχρηματοδοτούμενων προϊόντων και υπηρεσιών και της πραγματικής πραγματοποίησης των δαπανών. Στο άρθρο 32 γίνεται αναφορά στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη χρήση του σχετικά με την καταχώρηση δεδομένων που αφορούν και στα δύο προγράμματα Το Κεφάλαιο Ι «Παρακολούθηση» καλύπτει τα άρθρα 33 και 34 που προβλέπουν τη σύνθεση και τις αρμοδιότητες των Επιτροπών Παρακολούθησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας αντίστοιχα. Το Κεφάλαιο ΙΑ «Έλεγχος» καλύπτει τα άρθρα 35 και 36 που καθορίζουν τους ελέγχους στα δύο προγράμματα. Το Κεφάλαιο ΙΒ «Ειδικές διατάξεις» περιλαμβάνει το άρθρο 37 και αναφέρεται στην κάλυψη και χρηματοδότηση δαπανών των δύο προγραμμάτων, ενώ προβλέπει την έκδοση υπουργικής απόφασης για άλλες ειδικότερες ρυθμίσεις και όρους σχετικά με τα δύο αυτά προγράμματα.

9 ΜΑΪΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β ΓΕΝΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΚΕ Στις 28 Μαρτίου 2007, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) της Ελλάδας. Κατά το διάστημα της προετοιμασίας του αναδείχθηκαν νέοι στόχοι και επιδιώξεις όπως η σύνδεση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης με την επίτευξη των στόχων της Λισσαβόνας. Η οριστικοποίηση του περιεχομένου του ΕΣΠΑ και η δρομολόγηση της διαδικασίας έγκρισης των Τομεακών και Περιφερειακών Προγραμμάτων από την Ε.Ε. θα σηματοδοτήσει μία επίπονη προσπάθεια η οποία αποβλέπει στην έγκαιρη και εύρυθμη υλοποίηση των επενδύσεων που προβλέπονται σε αυτά. Στη νέα προγραμματική περίοδο, κύριο μέλημα όλων των εμπλεκόμενων θα πρέπει να αποτελέσει η αποφυγή αστοχιών που στο παρελθόν οδήγησαν σε καθυστερήσεις, δημοσιονομικές διορθώσεις και εκ των υστέρων προσαρμογές με βασική επιδίωξη τη μεγιστοποίηση της απορρόφησης και όχι τη μεγιστοποίηση του οφέλους σε όρους ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η θεσμοθέτηση των απαιτούμενων αλλαγών στις διοικητικές διαδικασίες υλοποίησης με στόχους τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, καθώς και την επιτάχυνση της εκτέλεσης των συγχρηματοδοτούμενων έργων. Η εκπλήρωση των στόχων αυτών επιδιώκεται με το πλαίσιο βασικών αρχών για τη διαχείριση των κοινοτικών και εθνικών πόρων το οποίο διαμορφώνεται με το Προσχέδιο Νόμου για τη «Διαχείριση, έλεγχο και εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την προγραμματική περίοδο » που δόθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για διαβούλευση στους κοινωνικούς εταίρους. Bασική επιδίωξη του Προσχεδίου Νόμου αποτελεί η μέριμνα για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, σε συνδυασμό, μάλιστα, με την πρόβλεψη της συνδυασμένης λειτουργίας του και με το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) και τις αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις από εθνικούς πόρους. Εξάλλου, η αναγκαιότητα διασφάλισης της μεγαλύτερης δυνατής αποτελεσματικότητας του ΕΣΠΑ προκύπτει και από τη σύνδεση του σχεδιασμού και της εφαρμογής του με τους στόχους του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων (Στρατηγική της Λισσαβόνας). Για να καταστούν εφικτοί οι προαναφερόμενοι στόχοι κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο η Ο.Κ.Ε. θεωρεί ότι οι προβλεπόμενες ρυθμίσεις του Προσχεδίου Νόμου θα πρέπει να επιτύχουν: Πρώτον, την εξουδετέρωση των αιτιών που προκάλεσαν δυσκαμψίες και εν γένει αδυναμίες στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των προγραμμάτων του Γ ΚΠΣ. Δεύτερον, την ενίσχυση των επιτυχών σχημάτων και διαδικασιών οι οποίες συνέβαλαν στην θετική προώθηση συγκεκριμένων πτυχών των προγραμμάτων του Γ ΚΠΣ. Τρίτον, την ανάδειξη νέων ιδεών, επιλογών και πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν θετικά, όχι απλώς στην απορρόφηση των αναπτυξιακών κονδυλίων, αλλά στην ορθο-

10 ΟΚΕ 10 ΜΑΪΟΣ 2007 λογικότερη αξιοποίησή τους στα πλαίσια του αναπτυξιακού σχεδιασμού της ελληνικής οικονομίας. Προσεγγίζοντας αναλυτικά στη συνέχεια το περιεχόμενο του Προσχεδίου, στο πλαίσιο της Γενικής Αξιολόγησης του διαπιστώνεται ότι οι βασικές ρυθμίσεις επιδιώκουν: - την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών, - τον περιορισμό του διοικητικού κόστους και της γραφειοκρατίας, - την επιτάχυνση των διαδικασιών διαχείρισης προγραμμάτων και εκτέλεσης συγχρηματοδοτούμενων έργων, - τη βελτίωση της διοικητικής αποτελεσματικότητας, - τον εκσυγχρονισμό των διοικητικών λειτουργιών των αρχών διαχείρισης. Η επίτευξη των στόχων αυτών επιδιώκεται κυρίως με: - την εφαρμογή συστήματος ηλεκτρονικής επικοινωνίας-διεκπεραίωσης και πιστοποίησης ηλεκτρονικών υπογραφών μεταξύ των Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης (Άρθρο 5, παρ. 12), - την πρόβλεψη για ανοικτές προκηρύξεις καθ όλη την προγραμματική περίοδο με ετήσια επικαιροποίηση των στοιχείων τους και με περιοδικές αξιολογήσεις των προτάσεων που υποβάλλονται (Άρθρο 6, παρ. 5), - την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών εγγραφής και χρηματοδότησης των έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), μετά τις αποφάσεις ένταξής τους σε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (άρθρο 13 παρ.2), - τη δημοσίευση, πέραν όλων των προκηρύξεων, και των αποφάσεων ένταξης πράξεων και των ανακλήσεων αυτών (Άρθρο 5, παρ. 11), - τον προσδιορισμό του χρόνου ολοκλήρωσης των διαδικασιών των επιθεωρήσεων αυτών για τη διαχειριστική αρχή σε 10 εργάσιμες ημέρες (Άρθρο 3, παρ. 2, περ. (ιδ), - την κατάργηση των διαδικασιών συντονισμού από το ΥΠΟΙΟ σε έργα προϋπολογισμού κάτω των 5 εκατ. Ευρώ (Άρθρο 6, παρ.2), - τη θέσπιση κατώτερου ορίου προϋπολογισμού στις υποβαλλόμενες προς ένταξη προτάσεις, στην ενθάρρυνση των φορέων για την ομαδοποίηση συναφών δράσεων και στην εισαγωγή νέων μέσων χρηματοδοτικής τεχνικής (Άρθρο 6, παρ. 6 και Άρθρο 23), - την κατάργηση του δικαιώματος βέτο του Προέδρου των Επιτροπών Παρακολούθησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (Άρθρο 11, παρ. 5), - την επιτάχυνση των διαδικασιών κήρυξης απαλλοτριώσεων ακινήτων που αφορούν συγχρηματοδοτούμενα έργα (Άρθρο 24, παρ. 5), - τη σύσταση ανώνυμων εταιριών (με την επωνυμία «Αναπτυξιακοί Οργανισμοί Περιφέρειας»), οι οποίοι υποστηρίζουν τα αρμόδια όργανα στη

11 ΜΑΪΟΣ ΟΚΕ λήψη αποφάσεων που συνδέονται με τον προγραμματισμό της περιφερειακής ανάπτυξης (Άρθρο 26), - τη θέσπιση κινήτρων (ετήσιο αποθεματικό επίδοσης) υπέρ των δικαιούχων, οι οποίοι ικανοποιούν τους ετήσιους στόχους των έργων τους, καθώς και στην επιβολή κυρώσεων στους δικαιούχους που αποκλίνουν από αυτούς (Άρθρο 13, παρ. 9 και Άρθρο 19, παρ. 6), - τη θέσπιση κανόνων επιβεβαίωσης της διαχειριστικής επάρκειας των δικαιούχων πριν από την ανάληψη της ευθύνης εκτέλεσης έργων (Άρθρο 21), - την εφαρμογή συστημάτων πιστοποίησης της λειτουργίας και αποτελεσματικότητας των Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης (Άρθρο 5, παρ. 8 και 10). Στη βάση των προαναφερόμενων στοχεύσεων, διαπιστώνεται ότι οι περισσότερες διατάξεις του κινούνται στη σωστή κατεύθυνση καθώς κρίνεται θετικά η θεσμοθέτηση των ανωτέρω, ενδεικτικά αναφερόμενων, νέων ιδεών και πρωτοβουλιών. Η επίτευξη αποτελεσματικής εφαρμογής τους όμως απαιτεί πέραν της νομοθετικής τους κατοχύρωσης και την θωράκισή τους μέσω της δημιουργίας των προϋποθέσεων εκείνων που θα εγγυηθούν την εφαρμογή τους στην πράξη. Παρόμοιες νέες ιδέες και πρωτοβουλίες ανιχνεύονται αρκετές στο Προσχέδιο, σε αρκετές όμως περιπτώσεις είναι εμφανής η απουσία ρυθμίσεων που να εγγυώνται ότι οι προβλέψεις αυτές θα εφαρμοσθούν πράγματι και δεν θα αποδειχθούν γράμμα κενό ουσιαστικού περιεχομένου κατά τη διαδικασία υλοποίησης του ΕΣΠΑ του ΠΑΑ και του Ε.Π. Αλιείας. Επίσης απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή λειτουργία των νέων δομών που προβλέπονται είναι η κατάλληλη στελέχωσή τους, και η αξιοποίηση της συνεισφοράς όσων από τις ήδη υφιστάμενες λειτούργησαν επιτυχώς κατά την προγραμματική περίοδο Επιπρόσθετα και με δεδομένη την εμπειρία από τις προηγούμενες προγραμματικές περιόδους η Ο.Κ.Ε. θεωρεί ότι θα πρέπει στις Υπουργικές Αποφάσεις οι οποίες προβλέπεται να εκδοθούν να διασφαλίζεται: 1. Η σαφής αποτύπωση και περιγραφή των αρμοδιοτήτων των φορέων διαχείρισης, ελέγχου και εφαρμογής των αναπτυξιακών παρεμβάσεων της νέας προγραμματικής περιόδου, με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση των επιχειρησιακών προγραμμάτων. Για την επίτευξη του στόχου αυτού απαιτείται σαφής διάκριση των αρμοδιοτήτων μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών και προσδιορισμός των μεταξύ τους σχέσεων. 2. Η ανάπτυξη ενός ενιαίου θεσμικού πλαισίου απόλυτα προσαρμοσμένου στις νέες κατευθυντήριες γραμμές για τις κρατικές ενισχύσεις ως προς τα ύψη και τις επιλέξιμες δράσεις με υπαγωγή σε αυτό του συνόλου των ιδιωτικών επενδύσεων ανεξάρτητα από την εποπτεύουσα αρχή. Αυτό αναμένεται να συνδράμει: - Στην έγκαιρη προετοιμασία των δράσεων (υπενθυμίζονται οι καθυστερήσεις έγκρισης ειδικών καθεστώτων ενίσχυσης που είχαν αναστείλει πολλές δράσεις της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου για μεγάλο χρονικό διάστημα).

12 ΟΚΕ 12 ΜΑΪΟΣ Στη σαφήνεια ως προς τα είδη των ενισχύσεων (σχετική με τα παραπάνω είναι και η ανάγκη διευκρίνισης του κατά πόσο τα ex ante φορολογικά κίνητρα αποτελούν σύννομη ενίσχυση εφόσον οι αποδέκτες και τα έργα είναι συμβατά με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές). - Στην αποφυγή της κατά κόρον επιστράτευσης του κανονισμού de minimis που περιορίζει τις δυνατότητες ενίσχυσης με την εφαρμογή του μόνον εκεί όπου δεν προσφέρεται καμμία άλλη δυνατότητα. - Στην αποφυγή κατακερματισμού των δράσεων, γεγονός που συνεπάγεται ξεχωριστούς μηχανισμούς υποστήριξης, δυσχεραίνει την παρακολούθηση και δημιουργεί ασάφειες στους επενδυτές και τις υπηρεσίες. - Στην άρση των επικαλύψεων μεταξύ των μηχανισμών ενίσχυσης. Σήμερα υπάρχουν πολλές, σε σημείο μάλιστα που να διερωτάται κανείς για το κατά πόσο το φαινόμενο είναι απόρροια ελλείμματος σε συντονισμό ή οφείλεται σε ανταγωνισμό μεταξύ των υπηρεσιών. Σε κάθε περίπτωση δημιουργείται σύγχυση στους επενδυτές και πρόβλημα στη διαχείριση. 3. Η έγκαιρη ολοκλήρωση της προετοιμασίας με στόχο την αποφυγή μιας νεκρής περιόδου μεγάλης διάρκειας που σε προηγούμενες περιπτώσεις συνοδεύτηκε από επενδυτική ανάπαυλα προκαλώντας και ανατροπές στον προγραμματισμό των επιχειρήσεων. 4. Η εγκατάσταση Ενιαίου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος παρακολούθησης των εντασσόμενων έργων, που θα περιλαμβάνει τον έλεγχο συμβατότητας κατά την υποβολή ή πριν την έναρξη υλοποίησης και θα επεκτείνεται στην αξιολόγηση, τους όρους ένταξης, τον ρυθμό υλοποίησης, τους ελέγχους, τις εκταμιεύσεις, τις διαδικασίες ολοκλήρωσης και πιστοποίησης έναρξης παραγωγικής λειτουργίας και την τήρηση των ενταξιακών όρων για όσο διάστημα προβλέπει η νομοθεσία. 5. Η ομαλή ροή για όλη της διάρκεια της περιόδου επενδυτικών προτάσεων σε συνεχή βάση και όχι ως επακόλουθο επιμέρους προκηρύξεων, που προκαλούν συνωστισμό και υπερβολικά πιεστικές ενταξιακές διαδικασίες. Καθοριστική στην περίπτωση αυτή ως προς την εποπτεία της προόδου των δράσεων και την τήρηση του προγραμματισμού, θα είναι η αποτελεσματική λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος της προηγούμενης παραγράφου. 6. Η χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας με ενδεχόμενη ενεργοποίηση των ΚΕΠ ως υπηρεσιών υποβοήθησης της ηλεκτρονικής υποβολής κατά τον σχεδιασμό διαδικασιών υποδοχής των επενδύσεων. Τέλος η Ο.Κ.Ε. έχει ήδη επισημάνει στο παρελθόν 1 και επαναλαμβάνει και τώρα ότι τόσο ο σχεδιασμός όσο και η διαχείριση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων θα έπρεπε να οδηγηθούν προς δύο νέες κατευθύνσεις: α) Την ανάπτυξη δομών επιστημονικής διερεύνησης, τεκμηρίωσης και αξιολόγησης των πολιτικών που υλοποιούνται μέσα από τα επιχειρησιακά προγράμματα. 1. Γνώμη υπ αριθμ. 153 «Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) Δ Κ.Π.Σ.» (Απρίλιος 2006).

13 ΜΑΪΟΣ ΟΚΕ Η ανάγκη υποστήριξης των αρχών άσκησης πολιτικών στο επίπεδο του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, από μια ανεξάρτητη επιστημονική δομή ικανή να προσφέρει εισροές συστηματικών και έγκυρων γνώσεων αναγνωρίζεται από την κυβέρνηση. Στο κείμενο του Προσχεδίου Νόμου περιλαμβάνεται διάταξη για τη δημιουργία μιας Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την υποστήριξη της εθνικής αρχής συντονισμού και της διαχειριστικής αρχής, αποτελούμενης από πρόσωπα τα οποία διαθέτουν αναγνωρισμένες γνώσεις και εμπειρία. Η Ο.Κ.Ε. θεωρεί σκόπιμο, στη θέση της προτεινόμενης Επιτροπής, να δημιουργηθεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών μιας αυτοτελής δομή επιστημονικής τεκμηρίωσης, μελέτης και αξιολόγησης, η οποία θα στελεχωθεί από το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό και θα προσφέρει σε μόνιμη βάση τις αναγκαίες γνώσεις, εκμεταλλευόμενη και την εμπειρία και την σωρευτική γνώση την οποία θα αποκτήσει διαχρονικά. Στη βάση της προαναφερόμενης θεώρησης προτείνεται η ανάπτυξη παρόμοιων αυτοτελών δομών επιστημονικής στήριξης σε όλα τα Επιχειρησιακά Προγράμματα, οι οποίες θα λειτουργήσουν και ως δομές υποστήριξης της λειτουργίας των Επιτροπών Παρακολούθησης. Η αυτοτελής επιστημονική δομή του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών θα υποστηρίζει τη σύνταξη της ετήσιας έκθεσης υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων, ενώ η αντίστοιχη δομή του Υπουργείου Ανάπτυξης θα υποστηρίζει τη σύνταξη της Ετήσιας Έκθεσης για την Ανταγωνιστικότητα. Αναφορικά τέλος με τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, είναι αναγκαία η δημιουργία τέτοιων δομών στο επίπεδο των 13 Περιφερειών, ώστε να είναι δυνατή η μεταφορά τεχνογνωσίας και η επιστημονική τεκμηρίωση τόσο κατά το στάδιο του σχεδιασμού, όσο και κατά το στάδιο της υλοποίησης και της αξιολόγησης των παρεμβάσεων. β) Την ανάπτυξη αποκεντρωτικών δομών σχεδιασμού και λήψης των αποφάσεων και των ευθυνών σε σχέση με την επεξεργασία, τη διαχείριση και την αξιολόγηση των περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων. Η Ο.Κ.Ε. έχει επισημάνει 2 ότι θα πρέπει να αποτελέσει στρατηγική προτεραιότητα η μεταφορά στο επίπεδο των κοινωνιών της περιφέρειας της ουσιαστικής ευθύνης για τις επιλογές, τους στόχους, αλλά και τη διαδικασία υλοποίησης των περιφερειακών πολιτικών. Η ολοκληρωμένη επομένως προσέγγιση της αποκέντρωσης και του περιφερειακού σχεδιασμού απαιτεί: α) να εκχωρηθούν στα Περιφερειακά Συμβούλια οι αρμοδιότητες του αναπτυξιακού σχεδιασμού, που θα καταλήγουν σε προγραμματικές συμφωνίες με τον Γραμματέα της Περιφέρειας, καθώς και οι αρμοδιότητες της παρακολούθησης και της αποτίμησης του σχεδιασμού και της υλοποίησης των περιφερειακών παρεμβάσεων, β) να υποστηρίζεται η δραστηριότητα αυτή του Περιφερειακού Συμβουλίου μέσα από την μεταφορά τεχνογνωσίας από την αυτοτελή επιστημονική δομή τεκμηρίωσης, μελέτης και αξιολόγησης της Περιφέρειας. Επίσης, σημειώνεται ότι προς αποφυγή παρερμηνειών θα πρέπει να τονισθεί ότι η μορφή του ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης, στις περιπτώσεις που αυτός δεν είναι δημό- 2. Γνώμη υπ αριθμ. 153 «Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) Δ Κ.Π.Σ.» (Απρίλιος 2006).

14 ΟΚΕ 14 ΜΑΪΟΣ 2007 σια υπηρεσία ή άλλο νομικό πρόσωπο δημόσιου τομέα είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία όπως προσδιορίζεται από το Π.Δ. 114/92 (ΦΕΚ Α50/ Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν την εφαρμογή Κοινοτικών Προγραμμάτων ή Μέτρων του ιδιωτικού τομέα) και όχι ιδιωτική εταιρεία κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με απόλυτη διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων των αποσπασμένων από τις δημόσιες υπηρεσίες εργαζομένων, στους ενδιάμεσους φορείς. Επίσης, οι διαδικασίες του διαγωνισμού θα πρέπει να διασφαλίζουν τη διαφάνεια και την αντικειμενικότητα σε μία τόσο κρίσιμη επιλογή. Τέλος, όπως αναφέρεται στο άρθρο 26 ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Περιφέρειας στελεχώνεται μόνο με αποσπάσεις από το Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα κατόπιν αιτήσεως των εργαζομένων. Η Ο.Κ.Ε. θεωρεί αναγκαίο η απόσπαση να γίνεται με αντικειμενικούς όρους και διαφάνεια. Για το σκοπό αυτό προτείνεται α) να απαιτείται σύμφωνη γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και β) να συμμετέχει εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Κεντρική Επιτροπή Αξιολόγησης.

15 ΜΑΪΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ ΚΑΤ ΑΡΘΡΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΚΕ Άρθρο 1 Ορισμοί Στο πρώτο άρθρο προσδιορίζονται εννοιολογικά οι βασικοί όροι του ΕΣΠΑ. Η Ο.Κ.Ε. θεωρεί ότι: α) Οι όροι «Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης-ΕΠΑ» και «Εθνικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα-ΕΑΠ», δημιουργούν σύγχυση. Κρίνεται ως ορθότερη η αντικατάσταση του όρου «Εθνικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα-ΕΑΠ» με τον όρο «Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα-ΕΑΠ», αφού αυτό περιορίζεται στα όρια της αναπτυξιακής στρατηγικής της Περιφέρειας η του Υπουργείου. β) Στον πίνακα των ορισμών θα πρέπει να περιληφθούν και οι ορισμοί «Εθνική Αρχή Συντονισμού», «Διαχειριστική Αρχή», «Ειδικές Υπηρεσίες», «Επιτροπές Παρακολούθησης», Αρχή Πιστοποίησης», κ.λπ. Άρθρο 2 Εθνική Αρχή Συντονισμού Με το άρθρο 2 του παρόντος Προσχεδίου Νόμου ορίζεται η Εθνική Αρχή Συντονισμού ως η υπεύθυνη αρχή για τον συντονισμό του προγραμματισμού και την εφαρμογή των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. Η Ο.Κ.Ε. επισημαίνοντας ότι η Εθνική Αρχή Συντονισμού αποτελεί αμιγώς υπηρεσιακή μονάδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που, όμως, αποκτά αρμοδιότητα και επί θεμάτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θέτει ζήτημα θεσμικής ορθότητας των προτεινομένων ρυθμίσεων. Σύμφωνα με τις απόψεις της Ο.Κ.Ε. απαιτεί μεγαλύτερη διερεύνηση ο συνδυασμός των προβλέψεων του εδαφ. ιγ της παρ. 1 του άρθρου 2 και των παρ. 1 και 2 του άρθρου 9 του Προσχεδίου Νόμου, τα οποία αφορούν ζητήματα συνεργασιών για τον συντονισμό του προγραμματισμού και της εφαρμογής του ΕΣΠΑ. Από το συνδυασμό των διατάξεων αυτών ανακύπτει σύγχυση ως προς την ταυτότητα του οργάνου του εξουσιοδοτουμένου, αλλά και επιφορτισμένου με το συντονισμό του προγραμματισμού και της εφαρμογής των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, του ΠΑΑ και του Ε.Π. Αλιείας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 9 του Προσχεδίου, ο συντονισμός ασκείται από κοινού «από την Εθνική Αρχή Συντονισμού και τις Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης του ΠΑΑ και του Ε.Π. Αλιείας». Αντιθέτως, κατά τη διάταξη του εδ. ιγ της παρ. 1 του άρθρου 2, ο συντονισμός διασφαλίζεται από την Εθνική Αρχή Συντονισμού χωρίς να συναποφασίζουν και οι Ειδικές Υπηρεσίες του ΠΑΑ και του Ε. Π. Αλιείας. Τέλος, προτείνεται να διευκρινισθεί το εδ. α της παρ. 1 του άρθρου 2 όσον αφορά την έννοια του κύριου συνομιλητή της χώρας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Άρθρα 4, 29 (παρ.4, παρ. 6 και παρ. 7) Ενδιάμεσοι Φορείς Διαχείρισης Η Ο.Κ.Ε. διαπιστώνει ποικιλία συναφών προβλέψεων για ενδιάμεσους φορείς διαχείρισης (άρθρο 4 για ΕΣΠΑ, άρθρο 29, παρ. 4 για ΕΣΣΑΑ και άρθρο 29, παρ. 6 και 7 για ΕΣΣΑΑΛ). Γεννάται, συνεπώς, η εύλογη απορία για τη σκοπιμότητα των αποκλινου-

16 ΟΚΕ 16 ΜΑΪΟΣ 2007 σών αυτών προσεγγίσεων. Επισημαίνεται, πάντως, ότι η τυχόν επίκληση του γράμματος των αντίστοιχων Κανονισμών, δεν φαίνεται επαρκής για να αιτιολογήσει τις αποκλίσεις αυτές. Ειδικότερα, σε σχέση με τις αποκλίσεις που παρατηρούνται στις προβλέψεις σύστασης ενδιάμεσου φορέα στο ΕΣΣΑΑ και στο ΕΣΣΑΑΛ επισημαίνεται, κατ αρχήν, ότι, στην πρόβλεψη της παρ. 4 του άρθρου 29 που αναφέρεται στη δυνατότητα ορισμού ενός η περισσότερων φορέων στα πλαίσια του ΠΑΑ, παραλείπεται η ρητή αναφορά, ότι πρόκειται για ενδιάμεσους φορείς, μολονότι αυτό προκύπτει εμμέσως, αφού οι οριζόμενοι αυτοί φορείς «αναλαμβάνουν την άσκηση μέρους των καθηκόντων της διαχειριστικής αρχής του ΠΑΑ κ.λπ.» (βλ και άρθρο 28, παρ. 9 περί ορισμού του ενδιάμεσου φορέα). Αντιθέτως, στην παρ. 6 του άρθρου 29 αναφέρεται ρητά η δυνατότητα ορισμού ενδιάμεσου φορέα στα πλαίσια του ΠΑΑΛ. Επίσης η παρ. 4 του άρθρου 29 αναφέρεται σε «άσκηση μέρους των καθηκόντων της διαχειριστικής αρχής», ενώ η παρ. 6 του ίδιου άρθρου αναφέρεται σε «άσκηση μέρους των αρμοδιοτήτων της διαχειριστικής αρχής». Είναι χρήσιμο να επισημανθεί ότι η ανάγκη ορισμού και λειτουργίας ενδιάμεσου φορέα, στο πλαίσιο του ΠΑΑ, είναι σαφώς επιτακτικότερη σε σχέση με την αντίστοιχη (και υπαρκτή, βεβαίως) ανάγκη λειτουργίας του, στα πλαίσια του ΠΑΑΛ. Η προτεραιότητα αυτή αποτελεί επακόλουθο της πολλαπλώς μεγαλύτερης οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής εμβέλειας του ΠΑΑ. Επισημαίνεται, σχετικώς, ότι, ο προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης του ΠΑΑ ξεπερνά τα 5 δις ευρώ, έναντι 274 εκ ευρώ του ΠΑΑΛ. Στη βάση των προαναφερόμενων η Ο.Κ.Ε. θεωρεί ότι θα μπορούσε να προσδοθεί από το νόμο η ονομασία του «ενδιάμεσου» στο φορέα που προβλέπει ο αντίστοιχος Κανονισμός για το ΠΑΑ, χωρίς η αναφορά της ονομασίας να αποτελεί παράβαση των ρυθμίσεών του Κανονισμού, αφού ο φορέας αυτός θα είναι απολύτως σύμφωνος με τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές που προβλέπει ο Κανονισμός. Τέλος, όπως αναφέρεται και στη Γενική Αξιολόγηση, προς αποφυγή παρερμηνειών θα πρέπει να διευκρινισθεί στο κείμενο του Προσχεδίου Νόμου, ότι η μορφή του ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης στις περιπτώσεις που αυτός δεν είναι δημόσια υπηρεσία, ή άλλο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, όπως προσδιορίζεται από το Π.Δ. 114/92 και όχι ιδιωτική εταιρεία κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με απόλυτη διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων των αποσπασμένων από τις δημόσιες υπηρεσίες εργαζομένων στους ενδιάμεσους φορείς. Άρθρο 5 Ειδικές Υπηρεσίες α) Ειδικές Υπηρεσίες ΠΕΠ Η Ο.Κ.Ε. θέλει να τονίσει την ανάγκη για αποτελεσματικό διαπεριφερειακό συντονισμό (σε επίπεδο διευρυμένης περιφέρειας), ώστε να αποφευχθούν επικαλύψεις αρμοδιοτήτων και φαινόμενα ανταγωνισμού μεταξύ των υπηρεσιών. β) Ειδικές Υπηρεσίες Τομεακών Προγραμμάτων Προτείνεται να διατηρηθούν μόνον όσες από τις Ειδικές Υπηρεσίες Τομεακών Προγραμμάτων θα εξακολουθήσουν να δραστηριοποιούνται ως διαχειριστικές αρχές με διευρυμένες αρμοδιότητες.

17 ΜΑΪΟΣ ΟΚΕ Οι υπόλοιπες, οι οποίες με βάση το προσχέδιο προτείνεται να λειτουργήσουν ως ενδιάμεσοι φορείς, θα πρέπει να καταργηθούν καθώς η λειτουργία τους συνεπάγεται απλώς πρόσθετη γραφειοκρατία και προβλήματα αποτελεσματικού συντονισμού με τις ενεργές διαχειριστικές αρχές. Στο πλαίσιο αυτό τα στελέχη τα προερχόμενα από τη ΜΟΔ θα πρέπει να κατανεμηθούν στις υπόλοιπες ενεργές υπηρεσίες τομεακών προγραμμάτων με βάση τις ανάγκες που θα προκύψουν σε αυτές λόγω διεύρυνσης του αντικειμένου τους. Οι αποσπασμένοι από τις Δημόσιες Υπηρεσίες κρίνεται σκόπιμο να επιστρέψουν στις Υπηρεσίες προέλευσής τους ή να μεταταγούν. γ) Έργα Περιβάλλοντος Σε ότι αφορά στα έργα περιβάλλοντος και με δεδομένη την όχι καλή εμπειρία από τους ρυθμούς υλοποίησης και την επάρκεια των τελικών δικαιούχων, η Ο.Κ.Ε. θεωρεί σκόπιμη τη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας η οποία λειτουργώντας στα πρότυπα της «ΕΓΝΑΤΙΑ» Α.Ε. θα αναλάβει για λογαριασμό των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την υλοποίηση των περιβαλλοντικών έργων που έχουν προγραμματισθεί. Άρθρο 10 Διάσκεψη των Προέδρων των Επιτροπών Παρακολούθησης των επιχειρησιακών προγραμμάτων Η «Διάσκεψη των Προέδρων» επιχειρεί να υποκαταστήσει την Γενική Διαχειριστική Αρχή που λειτουργούσε στο Γ ΚΠΣ, αλλά που δεν υπάρχει λόγος να λειτουργήσει στο ΕΣΠΑ-ΕΣΣΑΑ-ΕΣΣΑΑΛ. Παρά τη ρητή πρόβλεψη της παρ. 4 σύμφωνα με την οποία: «οι αποφάσεις της Διάσκεψης λαμβάνονται με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της», οι όποιες αποφάσεις της Διάσκεψης δεν φαίνεται να έχουν οποιαδήποτε δεσμευτική σημασία για την εφαρμογή του ΕΣΠΑ-ΕΣΣΑΑ-ΕΣΣΑΑΛ. Εξάλλου και η αποστολή του Οργάνου, δηλαδή «η παρακολούθηση της εκπλήρωσης των στόχων των Ταμείων και των Προγραμμάτων στο σύνολό τους», συναρτάται (αν δεν ταυτίζεται) με το έργο της «Αρχής Συντονισμού» (βλ. και πρόβλεψη παρ. 6 του άρθρου 10 του Προσχεδίου («Η Διάσκεψη υποστηρίζεται από την Αρχή Συντονισμού.. αρμόδια για την προετοιμασία της απαραίτητης τεκμηρίωσης για τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων καθώς και της ημερήσιας διάταξης και των πρακτικών των συνεδριάσεων»). Από τη συνεκτίμηση των προαναφερομένων η Ο.Κ.Ε. θεωρεί ότι η λειτουργία της Διάσκεψης των Προέδρων μάλλον ως γραφειοκρατική παρέμβαση μέλλει να αποδειχθεί και επομένως θέτει θέμα σκοπιμότητας της ύπαρξης της. Σε κάθε περίπτωση όμως, εφόσον αποφασισθεί να διατηρηθεί ο θεσμός, θεωρείται αναγκαίο να διαχωρισθεί το έργο του συντονισμού (να ανατεθεί αποκλειστικά στη Διάσκεψη των Προέδρων) από το έργο της παρακολούθησης της διαχείρισης (να ανατεθεί αποκλειστικά στην Αρχή Συντονισμού). Παρ. 2 Σύμφωνα με την Ο.Κ.Ε. η παρ. 2 παρέχει ευρύτατα όρια ορισμού μελών στη Διάσκεψη των Προέδρων, ώστε, τελικώς η Διάσκεψη να κινδυνεύει να καταστεί ένα πολυμελές και δυσκίνητο συλλογικό όργανο. Παρ. 4 Η Ο.Κ.Ε. θεωρεί ότι πρέπει να διευκρινισθεί αν απαιτείται για τη λήψη απόφασης

18 ΟΚΕ 18 ΜΑΪΟΣ 2007 η πλειοψηφία των παρόντων ή του συνόλου των, εχόντων δικαίωμα ψήφου, μελών. Άρθρο 13 Χρηματοδοτήσεις και πληρωμές από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Παρ. 9 σε συνδυασμό με παρ. 7 του άρθρου 19. Η διάταξη του άρθρου 13, παρ. 9, αναφέρεται σε δικαιούχους που ανταποκρίνονται στους ετήσιους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους, ενώ η διάταξη της παρ. 7 του άρθρου 19 αναφέρεται σε δικαιούχους που ικανοποιούν τους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους, χωρίς οποιονδήποτε περαιτέρω καθορισμό της έννοιας της «ανταπόκρισης» στους στόχους ή της «ικανοποίησης» των στόχων. Άρθρο 16 Εφαρμογή των κρατικών ενισχύσεων Για το άρθρο 16 ισχύουν οι παρατηρήσεις που αφορούν τις κρατικές ενισχύσεις και περιλαμβάνονται στο Κεφάλαιο της Γενικής Αξιολόγησης του Προσχεδίου. Άρθρο 21 Επιβεβαίωση Διαχειριστικής Επάρκειας Δικαιούχων Σύμφωνα με το άρθρο 21, το οποίο αναφέρεται στην επιβεβαίωση της διαχειριστικής επάρκειας των δικαιούχων, σχεδιάζεται με την ευθύνη της εθνικής αρχής συντονισμού ελληνικό πρότυπο επιβεβαίωσης της διαχειριστικής επάρκειας των δικαιούχων. Με δεδομένη την πρόβλεψη έναρξης ισχύος του προτύπου από (μετά την παρέλευση δηλαδή 2 ολόκληρων ετών από την έναρξη του ΕΣΠΑ) και με αναμενόμενη την πιθανή καθυστέρηση της έναρξης αυτής, διαπιστώνεται ήδη υπερβολική καθυστέρηση θέσπισης και ισχύος μιάς διαδικασίας ουσιαστικής σημασίας για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής εφαρμογής των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, του ΠΑΑ και του Ε.Π. Αλιείας. Κατά την άποψη της Ο.Κ.Ε. το πρότυπο αυτό έπρεπε να είχε ήδη θεσπισθεί και τεθεί σε εφαρμογή, με δεδομένη άλλωστε τη διαπιστωμένη από τις εμπειρίες του Γ ΚΠΣ αδυναμία πολλών δικαιούχων να ανταποκριθούν με επάρκεια στις απαιτήσεις των προγραμμάτων. Σε κάθε περίπτωση βέβαια η Ο.Κ.Ε. πιστεύει ότι η διαδικασία πιστοποίησης δεν θα πρέπει να έχει στατικό χαρακτήρα. Το σύστημα θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εξελίσσεται και να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, ενώ η επιβεβαίωση της διαχειριστικής επάρκειας θα πρέπει να ανανεώνεται σε τακτά διαστήματα για να μην ατονούν οι διαδικασίες. Ιδιαίτερη προσοχή τέλος θα πρέπει να δοθεί στο θέμα της ικανότητας του τελικού δικαιούχου σε θέματα οικονομικής παρακολούθησης και ο έλεγχος του φυσικού αντικειμένου θα πρέπει να μπορεί να εκχωρείται σε πιστοποιημένες εταιρίες ώστε να είναι αποτελεσματικότερος. Άρθρο 26 Αναπτυξιακός Οργανισμός Περιφέρειας Το άρθρο 26 προβλέπει τη σύσταση ανώνυμης εταιρείας στη έδρα κάθε Περιφέρειας με την επωνυμία Αναπτυξιακός Οργανισμός Περιφέρειας. Η Ο.Κ.Ε. θεωρεί ότι η σύσταση των Α.Ο.Π. Α.Ε. έχει ως βαθύτερο αίτιο τη διαπιστωθείσα και από την εμπειρία των

19 ΜΑΪΟΣ ΟΚΕ προηγούμενων ΚΠΣ (κυρίως του Γ ΚΠΣ) αδυναμία των δομών των Περιφερειών να απορροφήσουν, εγκαίρως και με αποτελεσματικότητα, τα αναπτυξιακά κονδύλια. Σε μία προσπάθεια επομένως διασφάλισης της απορρόφησης επιχειρείται η οργανωτική και λειτουργική ενίσχυση των Περιφερειών (βλ. παρ. 2), μέσω της παράκαμψης των δυσκαμψιών των γραφειοκρατικών δομών τους και της υποκατάστασής τους από ένα ευλύγιστο και αποτελεσματικό σχήμα. Στη βάση επομένως της επιδίωξης μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας και υψηλότερου οικονομικού οφέλους, κατά τη διαχείριση των αναπτυξιακών κονδυλίων, η πρωτοβουλία δημιουργίας των Α.Ο.Π. κρίνεται, κατ αρχήν, θετική. Η Ο.Κ.Ε. όμως οφείλει να επισημάνει ότι, όπως προκύπτει από την παρ. 4, οι ΑΟΠ αποτελούν ένα νομικό σχήμα το οποίο δημιουργείται εκ των άνω και στο οποίο υπάρχει μειωμένη αντιπροσώπευση των κοινωνικών εταίρων. Η αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου Οργανισμού εξαρτάται στενά από την δυναμική συμμετοχή όλων των κοινωνικών δυνάμεων γιατί μόνο με τον τρόπο αυτό είναι δυνατή η ενεργοποίηση και αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Περιφέρειας. Προτείνεται επομένως στο προβλεπόμενο Δ.Σ. του ΑΟΠ στο οποίο μετέχουν 2 εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της οικείας Περιφέρειας, να συμμετάσχουν και τρεις εκπρόσωποι από τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας (1 εκπρόσωπος από τον πρωτογενή, ένας εκπρόσωπος από το δευτερογενή και ένας εκπρόσωπος από τον τριτογενή τομέα Οικονομίας), καθώς και ένας εκπρόσωπος του εργατικού δυναμικού της Περιφέρειας. Επίσης, στο Προσχέδιο δεν προσδιορίζεται από ποιόν ορίζονται οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων. Θα πρέπει να συμπεριληφθεί ρητή πρόβλεψη, σύμφωνα με την οποία οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων θα ορίζονται από τις αντίστοιχες επαγγελματικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις που λειτουργούν στην Περιφέρεια. Η Ο.Κ.Ε. επίσης θεωρεί ότι επιβάλλεται η συμπλήρωση του άρθρου 26 ώστε να διασφαλίζεται η συνεκτίμηση και υλοποίηση, μέσω των ΑΟΠ, των προτάσεων και αποφάσεων των Περιφερειακών Συμβουλίων. Σημειώνεται ότι στο άρθρο 26, παρ.12, προβλέπεται η τελική έγκριση της πρότασης του ΑΟΠ από το περιφερειακό Συμβούλιο, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ο βαθμός των δυνατοτήτων του Περιφερειακού Συμβουλίου (π.χ. μπορεί να εγκρίνει η να απορρίψει στο σύνολό της την πρόταση του ΑΟΠ ή μπορεί να επιφέρει συγκεκριμένες αλλαγές μεταξύ των οποίων και αφαιρέσεις ή προσθήκες έργων). Υπενθυμίζεται, ότι, η σύνθεση των Περιφερειακών Συμβουλίων διασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική αντιπροσώπευση και ότι τα Συμβούλια αυτά θα εξακολουθήσουν, βέβαια, να λειτουργούν και συνεπώς οι αποφάσεις και προτάσεις τους θα πρέπει να μεταφέρονται στο Δ.Σ. των ΑΟΠ, ώστε να συνεκτιμώνται κατά τη διαδικασία αξιοποίησης των αναπτυξιακών κονδυλίων. Τέλος, σημειώνεται ότι ο Α.Ο.Π. στελεχώνεται μόνο με αποσπάσεις από το Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα κατόπιν αιτήσεως των εργαζομένων. Η Ο.Κ.Ε. θεωρεί αναγκαίο η απόσπαση να γίνεται με αντικειμενικούς όρους και διαφάνεια. Για το σκοπό αυτό προτείνεται α) να απαιτείται σύμφωνη γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και β) να συμμετέχει εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Κεντρική Επιτροπή Αξιολόγησης.

20 ΟΚΕ 20 ΜΑΪΟΣ 2007 ΜΕΡΟΣ ΙΙ: ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕ- ΔΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΛΙΕΙ- ΑΣ Άρθρο 29 Ορισμός Αρχών Ως φορέας υπεύθυνος για την είσπραξη των πληρωμών από την Επιτροπή και για τη διενέργεια πληρωμών στους δικαιούχους ορίζεται ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε Η λειτουργία του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε μέχρι σήμερα παρουσιάζει πολλές αδυναμίες με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις κατά την πληρωμή των επιδοτήσεων. Η Ο.Κ.Ε. θεωρεί επομένως ότι είναι άμεσης και ουσιαστικής προτεραιότητας η αναβάθμιση της λειτουργίας του Οργανισμού και η συνεχής αξιολόγηση του έργου του ώστε να επιτευχθούν τελικά οι επιδιωκόμενοι στόχοι. Άρθρο 34 Επιτροπή Παρακολούθησης του Ε.Π. Αλιείας Παρ. 3 Θα πρέπει να διευκρινισθεί αν απαιτείται για τη λήψη απόφασης η απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων η του συνόλου των εχόντων δικαίωμα ψήφου μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ο.Κ.Ε. Χρήστος Πολυζωγόπουλος

21 ΜΑΪΟΣ ΟΚΕ Στην Ολομέλεια της 10ης Μαϊου 2007 παρέστησαν τα κάτωθι Μέλη της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ Πολυζωγόπουλος Χρήστος ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ Στεφάνου Ιωάννης Εκπρόσωπος Σ.Ε.Β. Παπαντωνίου Κωνσταντίνος A.Δ.Ε.Δ.Υ. Α ΟΜΑΔΑ Β ΟΜΑΔΑ Γ ΟΜΑΔΑ Δεληγιάννης Φωκίων Εκπρόσωπος Σ.Ε.Β. Κυριαζής Χάρης Εκπρόσωπος Σ.Ε.Β. Τορτοπίδης Αντώνης Εκπρόσωπος Σ.Ε.Β. Αντζινάς Νικόλαος Εκπρόσωπος Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. Ντουντούμης Γεώργιος Εκπρόσωπος Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. σε αναπλήρωση του Ασημακόπουλου Δημητρίου Προέδρου Δ.Σ. Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. Λέντζος Δημήτριος Β Αντιπρόεδρος Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. Σκορίνης Νικόλαος Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. Ζούλοβιτς Μαργαρίτα Εκπρόσωπος Ε.Σ.Ε.Ε. Κεφάλας Χαράλαμπος Εκπρόσωπος Ε.Σ.Ε.Ε. Χαντζαρίδης Κωνσταντίνος Γενικός Γραμματέας Ε.Σ.Ε.Ε. Ψαρουδάκης Εμμανουήλ Μέλος Δ.Σ. Ε.Σ.Ε.Ε. σε αναπλήρωση του Αρμενάκη Δημητρίου Προέδρου Δ.Σ. Ε.Σ.Ε.Ε. Χασιώτης Νικόλαος Εκπρόσωπος Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Αλέπης Μιχάλης Μέλος Δ.Σ. Σ.Α.Τ.Ε. Βουλγαράκης Δημήτριος Γ.Σ.Ε.Ε. Γκουτζαμάνης Κωνσταντίνος Γ.Σ.Ε.Ε. Κολεβέντης Φώτης Γ.Σ.Ε.Ε. σε αναπλήρωση του Πουπάκη Κωνσταντίνου Γ.Σ.Ε.Ε. Κουτσιμπογιώργος Γεώργιος Γ.Σ.Ε.Ε. Λιονάκης Μανούσος Γ.Σ.Ε.Ε. Πεπόνης Εμμανουήλ Γ.Σ.Ε.Ε. Πολίτης Δημήτρης Γ.Σ.Ε.Ε. Πούπκος Ιωάννης Γ.Σ.Ε.Ε. σε αναπλήρωση του Παναγόπουλου Ιωάννη Προέδρου Γ.Σ.Ε.Ε. Τούσης Αθανάσιος Γ.Σ.Ε.Ε. Αποστολόπουλος Αναστάσιος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ηλιόπουλος Ηλίας Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Σπανού Δέσποινα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε αναπλήρωση του Βρεττάκου Ηλία Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Παπανίκος Γρηγόριος Αλεξανδράκης Νικόλαος Εκπρόσωπος ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ. Γαϊτανίδης Δημήτρης Εκπρόσωπος ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ. Καφύρας Χαράλαμπος Μέλος Γ.Σ. ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ. σε αναπλήρωση του Καραμίχα Τζανέτου Προέδρου Δ.Σ. ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ. Γωνιωτάκης Γεώργιος Πρόεδρος Δ.Σ. ΓΕ.Σ.Α.Σ.Ε. Σωτηρακόπουλος Βασίλειος Μέλος Δ.Σ. Π.Ι.Σ. Οικονομίδης Δημήτριος Εκπρόσωπος Ο.Ε.Ε. σε αναπλήρωση του Γιαννόπουλου Παρασκευά Προέδρου Ο.Ε.Ε. Τσεμπερλίδης Νικόλαος Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕ.Π.ΚΑ. Γαζή Γιώτα Μέλος Δ.Σ. Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. Σωτηρίου Ιωάννης Εκπρόσωπος Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.

22

23 ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ Ο.Κ.Ε. Για κάθε πληροφορία σχετικά με το έργο και τη λειτουργία της Ο.Κ.Ε. είναι στη διάθεσή σας το Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων της Επιτροπής, υπό τη διεύθυνση της Δρος Μάρθας Θεοδώρου. Τηλ.: , Fax: ,

24

Προσχέδιο νόμου για την διαχείριση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων

Προσχέδιο νόμου για την διαχείριση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. Διοικητικό Συμβούλιο 26.4.2007 Εξελίξεις στην προετοιμασία της 4 ης Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013 Προσχέδιο νόμου για την διαχείριση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων 2007-2013 ΒΑΣΑΡΔΑΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΘΗΝΑ 1-8-2007 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ν.3614/2007 ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2007-2013

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ν.3614/2007 ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2007-2013 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ν.3614/2007 ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2007-2013 Οι συγκεντρωτικές διαδικασίες εφαρμογής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ οδήγησαν

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΠΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ. 16/05/2013 Μ. Αντωνίου

Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ. 16/05/2013 Μ. Αντωνίου Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς ΕΣΠΑ Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΠΔΕ Νέα Προγραμματική Περίοδος 2014-2020 0 0 16/05/2013 Μ. Αντωνίου Ορισμός To Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013 αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΛΙΔΩΝ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ Γ' ΚΠΣ (problem 5)

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΛΙΔΩΝ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ Γ' ΚΠΣ (problem 5) ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΛΙΔΩΝ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ Γ' ΚΠΣ (problem 5) Μελετείστε τις παρακάνω πληροφορίες αναφορικά με την οργάνωση της διαχείρισης του Γ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 3 ης ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Π. ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 3 ης ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Π. ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 3 ης ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Π. ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ 2007-2013 24 Ιουνίου 2010 Σύγκλιση Επιτροπής Παρακολούθησης - Ηµερήσια ιάταξη Η Επιτροπή Παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

6 η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ H ΓΕΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

6 η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ H ΓΕΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Θεσσαλονίκη, 18.06.2010 Αριθμ. Πρωτ.: 4788 Πληρ.: Τηλ.: Fax: e-mail: Δεληδημήτρη Δήμητρα 2313 321750 2313 321701-2 ddelidimitri@mou.gr 6 η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΗ της Ο.Κ.Ε. «Θεσμικό πλαίσιο έρευνας και τεχνολογίας» (Σχέδιο Νόμου) Αθήνα, 27 Ιουλίου 2007

ΓΝΩΜΗ της Ο.Κ.Ε. «Θεσμικό πλαίσιο έρευνας και τεχνολογίας» (Σχέδιο Νόμου) Αθήνα, 27 Ιουλίου 2007 ΓΝΩΜΗ της Ο.Κ.Ε. «Θεσμικό πλαίσιο έρευνας και τεχνολογίας» (Σχέδιο Νόμου) Αθήνα, 27 Ιουλίου 2007 Διαδικασία Σ τις 18.07.2007, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας απέστειλε προς γνωμοδότηση στην Οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Ε. Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑ ΑΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 2007-2013 3 η ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Αρχαία Ολυµπία 03-06-2010 1 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 3 ης ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΦΕΚ : 1264/Β/2015 ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΑΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΠΕΡΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΠΕΡΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΠΕΡΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» 1 ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ 4.4.2012 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της υπαριθμ.12450/ευσ 1905/απόφασης ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΣΕΙΣ ΜΜΕ ΣΤΑ ΠΕΠ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΡΑΣΕΙΣ ΜΜΕ ΣΤΑ ΠΕΠ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΡΑΣΕΙΣ ΜΜΕ ΣΤΑ ΠΕΠ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Σε περιφερειακό επίπεδο, αποτελεί κρίσιµης σηµασίας ζήτηµα η στήριξη, µε τη µορφή της άµεσης κεφαλαιουχικής ενίσχυσης, των µικροµεσαίων επιχειρήσεων.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΜΕΑΚΩΝ ΕΠ ΤΟΥ ΕΚΤ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ Ταχ. Δ/νση : Μεναίχμου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4ΑΣΒΦ-ΔΛΜ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: 4ΑΣΒΦ-ΔΛΜ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΕΥΔ ΕΠΑΕ) Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

1. Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ

1. Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ 1 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΠ ΔΕΠΙΝ 2007-2013 ΚΕΡΚΥΡΑ 6 3-2008 1. Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης "Τεχνική Υποστήριξη Δήμου Σπάρτης" με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής" ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης Τεχνική Υποστήριξη Δήμου Σπάρτης με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΟΔ Α.Ε. ΜΟΔ Α.Ε. Ταχ. Δ/νση : ΛΟΥΙΖΗΣ ΡΙΑΝΚΟΥΡ 78Α ΑΘΗΝΑ Ταχ.Κώδικας : 115 27 Πληροφορίες : ΙΩΑΝΝΑ ΠΡΙΦΤΗ Τηλέφωνο : 210-7499209 2131310146 Fax : 2107488160 Email : efd@mou.gr ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Π. ΔΕΠΙΝ

Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Π. ΔΕΠΙΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ 2 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Π. ΔΕΠΙΝ 2007-2013. (ΛΟΥΤΡΑΚΙ 20/03/2009) Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Ημερομηνία: 13-4-2009 Α.Π.: 4181/ A2 / 172 Κωδικός Πρόσκλησης:11

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Ημερομηνία: 13-4-2009 Α.Π.: 4181/ A2 / 172 Κωδικός Πρόσκλησης:11 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΝΑΔΑ Α2 Ταχ. Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΜΕΑΚΩΝ ΕΠ ΤΟΥ ΕΚΤ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ Ταχ. Δ/νση : Μεναίχμου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4Α8ΦΧ-8ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΑΔΑ: 4Α8ΦΧ-8ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-1013"

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία ΔV_1: Ορισμός Ενδιάμεσου Φορέα

Διαδικασία ΔV_1: Ορισμός Ενδιάμεσου Φορέα Διαδικασία ΔV_1: Ορισμός Ενδιάμεσου Φορέα 1. Σκοπός Σκοπός της διαδικασίας είναι η επιλογή και ο ορισμός ικανού Ενδιάμεσου Φορέα (ΕΦ) για να ασκήσει αρμοδιότητες διαχείρισης μέρους Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγητής: Βασίλης Παπαβασιλείου, Γεν. Διευθυντής ΑΝΕΘ ΑΕ

Εισηγητής: Βασίλης Παπαβασιλείου, Γεν. Διευθυντής ΑΝΕΘ ΑΕ Εισηγητής: Βασίλης Παπαβασιλείου, Γεν. Διευθυντής ΑΝΕΘ ΑΕ Έδεσσα, 25-10-2014 I. Γενικές διαπιστώσεις από την εφαρμογή της προσέγγισης LEADER II. III. IV. Τοπική Ανάπτυξη με την Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

α/α ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Μπορεί μια περιοχή να περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό της Στρατηγικής δύο ή περισσότερων Αστικών Αρχών;

α/α ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Μπορεί μια περιοχή να περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό της Στρατηγικής δύο ή περισσότερων Αστικών Αρχών; 1 Στην περίπτωση στρατηγικής σε περιοχή της Περιφέρειας Αττικής η οποία παρουσιάζει ειδική αναπτυξιακή δυναμική, μπορεί ένας Δήμος να αποτελεί μόνος του την Αστική Αρχή; Μπορεί ένας Δήμος να αποτελεί Αστική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΟΥ

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΟΥ Έναρξη Ισχύος: 5/2009 Σελίδα 1 από 9 1. ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός της παρούσας διαδικασίας είναι η διερεύνηση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης του έργου και η εξασφάλιση της διαθεσιμότητας των απαιτούμενων πόρων για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΜΕΑΚΩΝ ΕΠ ΤΟΥ ΕΚΤ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ Ταχ. Δ/νση : Μεναίχμου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β: ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΟΠΣ Η βασική φιλοσοφία των διαδικασιών αλλά και οι σηµαντικότερες διαφοροποιήσεις σε σχέση µε την προηγούµενη περίοδο αποτυπώνονται στα συνηµµένα έντυπα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ Κωδικός: Δ.02.01 Αρ. Έκδοσης: 01 Έναρξη Ισχύος: 15/10 /2008 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ 1. ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός της παρούσας διαδικασίας είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δεκτή ομοφώνως έγινε απόψε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία αποτελεί την επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

Η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΣ

Η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΜΕΑΚΩΝ ΕΠ ΤΟΥ ΕΤΠΑ ΚΑΙ ΤΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΡΜΧ-ΗΧΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΙΡΜΧ-ΗΧΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-1013" Ταχ. Δ/νση : Μεναίχμου & Θεοφιλοπούλου 18 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Ενδιάµεση ιαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Αττικής ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Ηµεροµηνία 16-7-2012 Α.Π.: 2601 Ταχ. /νση: Λ. Συγγρού 98-100 Ταχ. Κώδικας: 11741

Διαβάστε περισσότερα

578/2018 ΦΕΚ 471/Β/

578/2018 ΦΕΚ 471/Β/ 1 578/2018 ΦΕΚ 471/Β/14-02-2018 Ορισμός της ΟΤΔ «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Α.Ε. ΟΤΑ» ως Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία» 2014-2020. Ανάθεση Καθηκόντων / Αρμοδιοτήτων για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Ως Π.Δ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. ΘΕΜΑ: «Οδηγίες κλεισίματος και ολοκλήρωσης των πράξεων στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας »

ΠΡΟΣ: Ως Π.Δ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. ΘΕΜΑ: «Οδηγίες κλεισίματος και ολοκλήρωσης των πράξεων στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας » ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Δ.Σ. Αρμόδια Δ/νση: Εσωτερικού Ελέγχου Τμήμα: Εποπτείας Φορέων & Πιστοποίησης Πληρ.: Γ. ΠΑΝΤΑ, Μ.ΜΕΛΑ Τηλ.: 210 8802662 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 31/10/2016 Αρ. Πρωτ:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 2 η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 Φλώρινα, 24 Οκτωβρίου 2016 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Σύγκλιση της Επιτροπής Παρακολούθησης -

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΜΕΑΚΩΝ ΕΠ ΤΟΥ ΕΚΤ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ Ταχ. Δ/νση : Μεναίχμου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Σ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΧΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Η εκπαιδευτική πολιτική του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3: «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής»

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3: «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής» Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» Μονάδα Α2 Ταχ. Δ/νση : Λέκκα 23-25 Ταχ. Κώδικας : 10562, Αθήνα Πληροφορίες: Ε. Μυριανθοπούλου Τηλέφωνο : 210 3722425 Fax : 210

Διαβάστε περισσότερα

Τρίπολη, Αριθ,.Πρωτ ΑΠΟΦΑΣΗ

Τρίπολη, Αριθ,.Πρωτ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΆ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΆ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΤΑΜΕΊΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Τρίπολη, 18-3-2015

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. 2082/2016, ΦΕΚ 3289/Β/

Αριθμ. 2082/2016, ΦΕΚ 3289/Β/ 1 Αριθμ. 2082/2016, ΦΕΚ 3289/Β/13.10.2016 2η Τροποποίηση της υπ αριθμ. 540/18-03-2015 (ΦΕΚ 666/21-04-2015) απόφασης Σύστασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιονίων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΦΙΧ-ΔΡΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΙΦΙΧ-ΔΡΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-1013" Ταχ. Δ/νση : Μεναίχμου & Θεοφιλοπούλου 18 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

Βασικά στοιχεία του Συστήματος Διαχείρισης & Ελέγχου για την προγραμματική περίοδο 2014-2020

Βασικά στοιχεία του Συστήματος Διαχείρισης & Ελέγχου για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 Βασικά στοιχεία του Συστήματος Διαχείρισης & Ελέγχου για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 Ειδική Υπηρεσία Θεσμικής Υποστήριξης / Εθνική Αρχή Συντονισμού Ιούνιος 2015 Περιεχόμενα παρουσίασης Α. Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

1η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

1η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης Ταχ.Δ/νση Ταχ. Κώδικας Πληροφορίες Τηλέφωνο Fax e-mail : Βουλής 5 : 10562 Αθήνα : Αναστάσιος Κιάμος : 210 3310013

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Έκδοσης 1 Υπεύθυνος: Υπεύθυνος ΣΔΕΠ Έναρξη Ισχύος: 09/01/2009 Σελίδα 1 από 7 ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΟΥ

Αρ. Έκδοσης 1 Υπεύθυνος: Υπεύθυνος ΣΔΕΠ Έναρξη Ισχύος: 09/01/2009 Σελίδα 1 από 7 ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΟΥ Έναρξη Ισχύος: 09/01/2009 Σελίδα 1 από 7 1. ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός της παρούσας διαδικασίας είναι η διερεύνηση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης του έργου και η εξασφάλιση της διαθεσιμότητας των απαιτούμενων πόρων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΠ 2000-2006 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2000 2006 NOΕΜΒΡΙΟΣ 2006 2 ΑΞΟΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 3 η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020 Λάρισα, 16 Νοεμβρίου 2017 Ενημέρωση για την πρόοδο υλοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Μαρούσι, ΑΠ.: 837/043 ΑΠΟΦΑΣΗ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Μαρούσι, ΑΠ.: 837/043 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Μαρούσι, 30-11-2017 ΑΠ.: 837/043 ΑΠΟΦΑΣΗ Έγκριση υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 με βάση την Πρόσκληση 073 της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Τομεακών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 4ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Ε.Π. «Στερεά Ελλάδα»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 4ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Ε.Π. «Στερεά Ελλάδα» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 4ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Ε.Π. «Στερεά Ελλάδα» 2014-2020 23 Νοεμβρίου 2018 Σύγκλιση Επιτροπής Παρακολούθησης - Ημερήσια

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΠΣ

ΡΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΠΣ ΡΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΠΣ Στο πλαίσιο των αναγκών βελτίωσης του συστήµατος διαχείρισης του ΚΠΣ, όπως περιγράφηκε ανωτέρω, αλλά και τις ολοένα αυξανόµενες απαιτήσεις επιτάχυνσης των παρεµβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ Ο.Κ.Ε. ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧ/Ν «ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ»

ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ Ο.Κ.Ε. ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧ/Ν «ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ Ο.Κ.Ε. ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧ/Ν «ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Ο.Κ.Ε.) αποφάσισε να γνωμοδοτήσει επί του ν/σ του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας,

Διαβάστε περισσότερα

4 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ

4 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ 4 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020 Αξιολόγηση της Πορείας Εφαρμογής του ΕΠ Αξιολόγηση της Λογικής της Παρέμβασης Τεκμηρίωση Μεταβολών/Προσαρμογών 2 ης Αναθεώρησης ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ E.Σ.Π.Α. 2014 2020

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ E.Σ.Π.Α. 2014 2020 ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ E.Σ.Π.Α. 2014 2020 ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ, Η ΜΕΛΕΤΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2020» ΤΟΥ ΠΑ.ΠΕΙ. Μέξης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Θέμα: Τροποποίηση της συγκρότησης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη»

ΑΠΟΦΑΣΗ. Θέμα: Τροποποίηση της συγκρότησης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Ταχ. Δ/νση: Δ. Μποφώρ 7 Ηράκλειο, 13-09 - 2016 71202 - Ηράκλειο Γραφείο Προϊσταμένης Τηλ.: 2813-404500 Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β49Η46ΨΧΨΤ-7ΟΦ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΟΔ Α.Ε. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΟΔ Α.Ε.

ΑΔΑ: Β49Η46ΨΧΨΤ-7ΟΦ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΟΔ Α.Ε. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΟΔ Α.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΟΔ Α.Ε. ΜΟΔ Α.Ε. Ταχ. Δ/νση : ΛΟΥΙΖΗΣ ΡΙΑΝΚΟΥΡ 78Α ΑΘΗΝΑ Ταχ.Κώδικας : 115 27 Πληροφορίες : ΙΩΑΝΝΑ ΠΡΙΦΤΗ Τηλέφωνο : 210-7499209 2131310146 Fax : 2107488160 Email : efd@mou.gr ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης "Τεχνική Βοήθεια του Δήμου Αντιπάρου" με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου" ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης Τεχνική Βοήθεια του Δήμου Αντιπάρου με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΟΔ Α.Ε. ΜΟΔ Α.Ε. Ταχ. Δ/νση : ΛΟΥΙΖΗΣ ΡΙΑΝΚΟΥΡ 78Α ΑΘΗΝΑ Ταχ.Κώδικας : 115 27 Πληροφορίες : ΙΩΑΝΝΑ ΠΡΙΦΤΗ Τηλέφωνο : 210-7499209 2131310146 Fax : 2107488160 Email : efd@mou.gr ΑΘΗΝΑ,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΨΡΧ-1ΝΜ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΙΨΡΧ-1ΝΜ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-1013" Ταχ. Δ/νση : Μεναίχμου & Θεοφιλοπούλου 18 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, στην

Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ & ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης "Συνεργατικά Δίκτυα Ανοιχτής Καινοτομίας (δ.τ. COINs)" με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αττική" ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης Συνεργατικά Δίκτυα Ανοιχτής Καινοτομίας (δ.τ. COINs) με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ Ταχ. Δ/νση : ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 7 ΑΘΗΝΑ Ταχ.Κώδικας : 10557 Πληροφορίες : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Τηλέφωνο : +30 210

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΡΔΟΡΙΝ-ΝΕ1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΙΡΔΟΡΙΝ-ΝΕ1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ Ταχ. Δ/νση : ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 7 ΑΘΗΝΑ Ταχ.Κώδικας : 10557 Πληροφορίες : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Τηλέφωνο : +30 210

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑ Α Ταχ. Δ/νση: Πληροφορίες: Τηλ.: Fax : E-mail: Παπαναστασίου & Βελή, 41222 Λάρισα Κ. Πούλιου 2413

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Περιφερειάρχης

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Περιφερειάρχης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ταχ. Δ/νση: Παπαναστασίου & Βελή, Πλατεία Ρήγα Φεραίου Λάρισα, 41222 Πληροφορίες: Ευθύμιος Κοντζικλίδης Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 2000 2006 Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 6 ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕΤΡΟ 4 ΜΕΛΕΤΕΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΨΕΛ-ΟΔΙ. Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΔΑ: ΒΙΨΕΛ-ΟΔΙ. Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 201 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ταχ. Δ/νση : Σταδίου 29 Ταχ. Κώδικας : 101 10

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Ημερομηνία : 16/11/2009 Α.Π. : 53992/ΕΥΣΣΑΑΠ/3980

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Ημερομηνία : 16/11/2009 Α.Π. : 53992/ΕΥΣΣΑΑΠ/3980 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Μαρούσι, 29-10-2018 ΑΡΙΘ. ΑΠ.: 870/21 ΑΠΟΦΑΣΗ Συγκρότηση Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού για τον Ανοικτό Διεθνή Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό επιλογής Αναδόχου για το έργο: «Επιχειρησιακό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΔΘΧ-ΔΡΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΕΔΘΧ-ΔΡΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-1013" Ταχ. Δ/νση : Μεναίχμου & Θεοφιλοπούλου 18 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Περιφερειάρχης

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Περιφερειάρχης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ταχ. Δ/νση: Παπαναστασίου & Βελή, Πλατεία Ρήγα Φεραίου Λάρισα, 41222 Πληροφορίες: Ευθύμιος Κοντζικλίδης Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 45ΨΨΦ-697 ΑΠΟΦΑΣΗ

ΑΔΑ: 45ΨΨΦ-697 ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΙ ΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΝΑ Α Α2 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Ηµεροµηνία:

Διαβάστε περισσότερα

Α Α: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 27 / 01 / 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθµ. Πρωτ.: 189 & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Α Α: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 27 / 01 / 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθµ. Πρωτ.: 189 & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α Α: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 27 / 01 / 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθµ. Πρωτ.: 189 & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ ΘΕΜΑ: «Σύσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ 3 ΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΕΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΗ 3 ΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΕΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Σελ. 1 ΠΡΟΤΑΣΗ 3 ΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΕΠ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Πρόταση Αναθεώρησης ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας Από τη αρχή του χρόνου έχει ξεκινήσει η προετοιμασία της τελικής αναθεώρησης του

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. 1312/2017, ΦΕΚ 1747/Β/

Αριθ. 1312/2017, ΦΕΚ 1747/Β/ 1 Αριθ. 1312/2017, ΦΕΚ 1747/Β/19.5.2017 5η τροποποίηση της υπ αριθ. 610/17-03-2015 κοινής υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 700/Β/24.04.2015) περί Συγκρότησης Επιτροπής Παρακολούθησης Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΚ3Χ-ΖΟΞ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΙΚ3Χ-ΖΟΞ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-1013" Ταχ. Δ/νση : Μεναίχμου & Θεοφιλοπούλου 18 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛ1ΤΧ-Υ21 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΛ1ΤΧ-Υ21 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-1013" Ταχ. Δ/νση : Μεναίχμου & Θεοφιλοπούλου 18 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΜΕΑΚΩΝ ΕΠ ΤΟΥ ΕΚΤ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ Ταχ. Δ/νση : Μεναίχμου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Σχετικά με την Υποστήριξη στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης (Ε.Σ.Σ.Α.) της περιόδου 2007-2013.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Σχετικά με την Υποστήριξη στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης (Ε.Σ.Σ.Α.) της περιόδου 2007-2013. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΩΝ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΩΝ Έναρξη Ισχύος: 5/2009 Σελίδα 1 από 11 1. ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός της παρούσας διαδικασίας είναι ο εντοπισμός τυχόν αποκλίσεων ή προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια υλοποίησης και μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-1013" Ταχ. Δ/νση : Μεναίχμου

Διαβάστε περισσότερα

Η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του ΕΤΠΑ και ΤΣ

Η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του ΕΤΠΑ και ΤΣ Αναρτητέα στο διαδίκτυο Μονάδα Α3 «Αξιολόγησης και Επιλογής Πράξεων Θ.Σ. 3, 6, 8, 10 και 11» Μεσογείων 56, ΤΚ 11527, Αθήνα ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 191-04.04.2018 Ημερομηνία: 23-03 2018 Αρ. Πρωτ: 1841/609/Α3 Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας & Αλιείας ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΜΕΑΚΩΝ ΕΠ ΤΟΥ ΕΚΤ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ Ταχ. Δ/νση : Μεναίχμου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ 2013

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ 2013 ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ 2013 Βασικές Νομοθετικές & Θεσμικές παρεμβάσεις (Οικονομική Διαχείριση) Θέμης Λιακόπουλος Σύμβουλος Επιχειρησιακής Ανάπτυξης OTS. Βασικές Νομοθετικές & Θεσμικές παρεμβάσεις (Οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΔΥΝΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΣΠΑ 2014-2020. 7 Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΔΥΝΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΣΠΑ 2014-2020. 7 Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΔΥΝΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΕΣΠΑ 2014-2020 7 Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015 Διαχειριστική ικανότητα δικαιούχων στη νέα προγραμματική

Διαβάστε περισσότερα

Η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του ΕΤΠΑ και ΤΣ

Η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του ΕΤΠΑ και ΤΣ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία Μονάδα Α3 «Αξιολόγησης και Επιλογής Πράξεων Θ.Σ. 3, 6,

Διαβάστε περισσότερα

μονάδων υπαγόμενων στις συσταθείσες Γενικές Διευθύνσεις Οικονομικών Υπηρεσιών

μονάδων υπαγόμενων στις συσταθείσες Γενικές Διευθύνσεις Οικονομικών Υπηρεσιών Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Αναπροσδιορισμός οικονομικών οργανικών μονάδων υπαγόμενων στις συσταθείσες Γενικές Διευθύνσεις Οικονομικών Υπηρεσιών. Αριθ. πρωτ.: 2/89424/ ΔΠΓΚ - 30/11/2012 - Αναπροσδιορισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Μαρούσι, 25-07-2013 ΑΡΙΘ.ΑΠ.: 698/33 ΑΠΟΦΑΣΗ Ορισμός Μελών της Επιτροπής Διενέργειας του Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού (Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού), για την επιλογή Αναδόχου

Διαβάστε περισσότερα

6014/16 ΕΚΜ/γπ/ΘΛ 1 DGG 2B

6014/16 ΕΚΜ/γπ/ΘΛ 1 DGG 2B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 12 Φεβρουαρίου 2016 (OR. en) 6014/16 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου με ημερομηνία: 12 Φεβρουαρίου 2016 Αποδέκτης: Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Προς τη Βουλή των Ελλήνων

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Προς τη Βουλή των Ελλήνων ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στο σχέδιο νόµου «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (ΕΣΠΑ) 2007 2013 ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» Προς τη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΙΓΟΝ-FAX. ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΤΑ Τ.Κ. 10180 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες:Α.Διαμαντοπούλου(2131364024)

ΕΠΕΙΓΟΝ-FAX. ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΤΑ Τ.Κ. 10180 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες:Α.Διαμαντοπούλου(2131364024) ΕΠΕΙΓΟΝ-FAX ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓ. & ΛΕΙΤ.ΟΤΑ Ταχ.Δ/νση: Σταδίου 27 Ταχ.Κώδικας: 101 83 Αθήνα TELEFAX: 210 3744383 ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛΓΒΧ-4ΛΖ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΛΓΒΧ-4ΛΖ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-1013" Ταχ. Δ/νση : Μεναίχμου & Θεοφιλοπούλου 18 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 4ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Ε.Π. «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 4ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Ε.Π. «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 4ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ Ε.Π. «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» 2014-2020 30 Νοεμβρίου 2018 Σύγκλιση Επιτροπής Παρακολούθησης - Ημερήσια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-1013" Ταχ. Δ/νση : Μεναίχμου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β42ΑΟΞ7Φ-ΣΣ1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: Β42ΑΟΞ7Φ-ΣΣ1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.) (πρώην

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛ9ΩΟΡΙΝ-ΠΜΠ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΛ9ΩΟΡΙΝ-ΠΜΠ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ Ταχ. Δ/νση : ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 7 ΑΘΗΝΑ Ταχ.Κώδικας : 10557 Πληροφορίες : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΖΑΦΕΡΗΣ Τηλέφωνο : +30 210 3253123

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4ΑΣΥΦ-Β8Ε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: 4ΑΣΥΦ-Β8Ε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΕΥΔ ΕΠΑΕ) Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

KYA 5.20860/5.15964 (ΦΕΚ 1656/Β/06-08-2015)

KYA 5.20860/5.15964 (ΦΕΚ 1656/Β/06-08-2015) KYA 5.20860/5.15964 (ΦΕΚ 1656/Β/06-08-2015) Τροποποίηση της υπ' αριθμ. 4.31879/3.1604 (ΦΕΚ 3172/τ.Β/ 06-11- 2014) κοινής υπουργικής απόφασης με θέμα: "Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛ0ΖΟΡΙΝ-ΠΧ5 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΛ0ΖΟΡΙΝ-ΠΧ5 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ Ταχ. Δ/νση : ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 7 ΑΘΗΝΑ Ταχ.Κώδικας : 10557 Πληροφορίες : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Τηλέφωνο : +30 210

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Α3 «Αξιολόγησης και Επιλογής Πράξεων Θ.Σ. 3, 6, 8, 10 και 11» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ A Π Ο Φ Α Σ Η

Μονάδα Α3 «Αξιολόγησης και Επιλογής Πράξεων Θ.Σ. 3, 6, 8, 10 και 11» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ A Π Ο Φ Α Σ Η Μονάδα Α3 «Αξιολόγησης και Επιλογής Πράξεων Θ.Σ. 3, 6, 8, 10 και 11» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 18 Ημερομηνία: 09-01-2018 Α.Π.: 79/4/Α3 A Π Ο Φ Α Σ Η ΘΕΜΑ: Συγκρότηση Επιτροπής Αξιολόγησης για

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 27/7/2016 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Α.Π.: Οικ: 80022/435 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Κάνιγγος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β49ΞΧ-Ζ94 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: Β49ΞΧ-Ζ94 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-1013"

Διαβάστε περισσότερα