Ασφάλιση στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ασφάλιση στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.)"

Transcript

1 Ασφάλιση στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) Για την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4387/2016 αναφορικά με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης παρακαλούμε όπως ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες ανάλογα με την περίπτωση που σας ενδιαφέρει. Εγκύκλιος 6/ «Ένταξη στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) των Μισθωτών του τ. Ε.Τ.Α.Α. Τομέας Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. Απασχολούμενοι σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα». Βήμα 1: Δημιουργία Ασφαλιστικών Οργανισμών Από το μενού «Εργαζόμενοι\ Πίνακες\ Ασφαλιστικοί Οργανισμοί» 1. Μισθωτοί με ταμείο τ.εταα-τσμεδε χωρίς Επαγγελματικό Κίνδυνο που εντάσσονται πλέον στον ΕΦΚΑ.

2 2. Μισθωτοί με ταμείο τ.εταα-τσμεδε με επαγγελματικό κίνδυνο που εντάσσονται πλέον στον ΕΦΚΑ. Βήμα 2: Ενημέρωση των στοιχείων των εργαζομένων Από το μενού «Εργαζόμενοι\ Κύριες Εργασίες\ Διαχείριση Εργαζομένων» στην υπο-οθόνη (tab) «Εργασιακά/Σελ.2» θα πρέπει πλέον να αντικαταστήσετε τις τιμές στα πεδία «Κ.Α.Δ.», «Κωδικός Ειδικότητας 1», «Πακέτο Κάλυψης 1» και να αφαιρέσετε την όποια τιμή από το πεδίο «Ειδικές Περιπτώσεις Ασφάλισης». 1. Μισθωτοί με ταμείο τ.εταα-τσμεδε χωρίς Επαγγελματικό Κίνδυνο που εντάσσονται πλέον στο ΕΦΚΑ.

3 2. Μισθωτοί με ταμείο τ.εταα-τσμεδε με επαγγελματικό κίνδυνο που εντάσσονται πλέον στο ΕΦΚΑ. Σημείωση: Μέχρι να ενημερωθεί ο νέος ΟΣΥΚ από τον ΕΦΚΑ δεν θα εμφανίζονται περιγραφές και ποσοστά δίπλα από τα πεδία ΚΑΔ, Κωδικός Ειδικότητας και Πακέτο Κάλυψης. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει πρόβλημα με την υποβολή της ΑΠΔ. Από το μενού «Εργαζόμενοι\ Κύριες Εργασίες\ Διαχείριση Εργαζομένων» στην υπο-οθόνη (tab) «Οικονομικά» στον πίνακα «Ασφαλιστικοί Οργανισμοί» θα πρέπει να καταχωρήσετε στο πεδίο «Ημ/νία Λήξης» την τιμή «31/12/16» σε όλα τα ταμεία ΤΣΜΕΔΕ και στο ΙΚΑ που ίσχυαν μέχρι το τέλος Με συνεχή «enter» ή εναλλακτικά με δεξί κλικ «Εισαγωγή» στη νέα γραμμή που δημιουργείται θα πρέπει να καταχωρήσετε το νέο ασφαλιστικό οργανισμό που έχετε δημιουργήσει είτε πληκτρολογώντας τον κωδικό του είτε κάνοντας αναζήτηση με το πλήκτρο «F9». Αφού επιλέξετε τον ασφαλιστικό οργανισμό συμπληρώνετε την στήλη «Αριθμ. Μητρ. Εργ/νου» με τον αριθμό μητρώου που είχατε συμπληρωμένο στην γραμμή του προηγ. ταμείου ΙΚΑ και την στήλη «Ημ/νία Έναρξης» με την τιμή «1/1/2017» και να αποθηκεύετε την εγγραφή με το πλήκτρο «F12». Για την σωστή απεικόνιση των εισφορών στην ΑΠΔ απαιτείται ο επαναϋπολογισμός της μισθοδοσίας του Ιανουαρίου μετά την εφαρμογή των παραπάνω οδηγιών. Προσοχή: Στους νέους μηχανικούς με τον επανυπολογισμό θα αλλάξει το ύψος των εισφορών και κατά συνέπεια ο φόρος, η εισφορά αλληλεγγύης και το πληρωτέο. Προτείνεται να κρατήσετε εκτυπώσεις πριν τον επανυπολογισμό ώστε να διαχειριστείτε τις αλλαγές στην επόμενη μισθοδοσία.

4 Εγκύκλιος 5/ «Ένταξη των μισθωτών του τ.ο.γ.α. στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ( Ε.Φ.Κ.Α.) κατ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4387/2016 Ακολουθείτε τα Βήματα 1 και 2 που περιγράφονται παραπάνω εφαρμόζοντας κατά περίπτωση (Μισθωτοί Ασφ/νοι στον τ.ογα με ισχύ από 1/1/17 ή Μισθωτοί Ασφ/νοι στον τ.ογα με ισχύ από 1/1/17 Μετακλητοί Πολίτες Τρ. Χωρών) τα ποσοστά και τα ΚΑΔ που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα Κ.Α.Δ. Κωδ. Ειδικότητας Κ.Π.Κ % Εργαζόμενου % Εργοδότη Σύνολο Μισθωτοί Ασφ/νοι στον τ.ογα με ισχύ από 1/1/17 Μισθωτοί Ασφ/νοι στον τ.ογα με ισχύ από 1/1/17 Μετακλητοί Πολίτες Τρ. Χωρών ,5 22,06 29, ,22 18,38 22,60 Εγκύκλιος 4/ «Ασφάλιση στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) - κατ εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4387/ Μελών Εταιριών ή Συνεταιρισμών και Μελών Διοικητικού Συμβουλίου Ανωνύμων Εταιριών ή Αγροτικών Συνεταιρισμών, για τις αμοιβές που λαμβάνουν, είτε στα πλαίσια εξαρτημένης εργασίας, είτε με την ιδιότητα του μέλους Δ.Σ.» 1 Η περίπτωση: Μέλη ΔΣ για τις αμοιβές που λαμβάνουν στα πλαίσια εξαρτημένης εργασίας Δείτε ενδεικτικό παράδειγμα διαχείρισης του εργαζομένου.

5 Για τους εργαζόμενους αυτούς υπολογίζετε μισθοδοσία με ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ οι οποίες εμφανίζονται στην ΑΠΔ με τον τύπο αποδοχών Η περίπτωση: Για τις αμοιβές που λαμβάνουν με την ιδιότητα του μέλους ΔΣ Σε περίπτωση που έχετε ΜΕΛΗ ΔΣ τα οποία πρέπει να εμφανιστούν στην ΑΠΔ με τον τύπο αποδοχών 94 θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που αναφέρονται παρακάτω. Περίπτωση 2.1 Ασφάλιση σε άτομα που είναι μόνο ΜΕΛΗ ΔΣ και δεν παρέχουν εξαρτημένη εργασία στην επιχείρηση. Από το μενού «Εργαζόμενοι\ Κύριες Εργασίες\ Διαχείριση Εργαζομένων» στην υπο-οθόνη (tab) «Εργασιακά», θα πρέπει στον πίνακα «Στοιχεία Απασχόλησης» να συμπληρώσετε το πεδίο «Κατηγ. Εργασς. Κατάστ.» με την τιμή «ΜΕΛΟΣ ΔΣ». Σε περίπτωση που το ΜΕΛΟΣ ΔΣ υπόκειται σε κράτηση Χαρτοσήμου και ΟΓΑ Χαρτοσήμου θα πρέπει να καταχωρήσετε στο πεδίο «Ειδικές Κατηγ. Εργαζ» την τιμή «ΜΕΛΟΣ Δ.Σ» διαφορετικά αφήνετε το πεδίο κενό. Για τις ανάγκες υπολογισμού του Φ.Μ.Υ στα αμιγώς ΜΕΛΗ ΔΣ στο πεδίο «Τρόπος Υπολογισμού Φ.Μ.Υ» έχουν προστεθεί νέες επιλογές ανάλογα με τις περιόδους που λαμβάνουν αμοιβή τα ΜΕΛΗ ΔΣ. Σε περίπτωση που έχετε διαφορετικό αριθμό περιόδων για τις οποίες δίνετε η αμοιβή στα ΜΕΛΗ ΔΣ μπορείτε με διπλό αριστερό κλικ ή με το πλήκτρο «F3» να δημιουργήσετε νέο Τρόπο Υπολογισμού Φ.Μ.Υ με τις περιόδους που επιθυμείτε έχοντας σαν πρότυπο έναν από τους τρόπους που έχει δημιουργήσει η εφαρμογή.

6 Στη συνέχεια στην υπο-οθόνη (tab) «Εργασιακά/Σελ2» καταχωρείτε στον πίνακα «Στοιχεία ΑΠΔ» στο πεδίο «Κ.Α.Δ.» την τιμή «0620», στο πεδίο «Κωδικός Ειδικότητας 1» την τιμή «000401» και στο πεδίο «Πακέτο Κάλυψης 1» την τιμή «0071». Έπειτα στην υπο-οθόνη (tab) «Οικονομικά» δεν πρέπει να καταχωρήσετε καμία τιμή στο πίνακα «Βασικός Μισθός». Στον πίνακα όμως «Ασφαλιστικοί Οργανισμοί» θα πρέπει με διπλό αριστερό κλικ στο πεδίο «Κωδικός» ή εναλλακτικά με το πλήκτρο «F3» να δημιουργήσετε ένα νέο Ασφαλιστικό Οργανισμό με ποσοστό εργαζόμενου

7 12,72% και ποσοστό Εργοδότη 21,38% όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα και να αποθηκεύσετε το νέο ταμείο με «F12». Κλείνοντας την οθόνη καταχώρησης νέου ασφαλιστικού οργανισμού επιστρέφετε στην υπο-οθόνη (tab) «Οικονομικά» του ΜΕΛΟΥΣ ΔΣ όπου καλείτε στο πεδίο «Κωδικός» το νέο ασφαλιστικό οργανισμό που έχετε δημιουργήσει είτε πληκτρολογώντας τον κωδικό του είτε κάνοντας αναζήτηση με το πλήκτρο «F9», στο πεδίο «Αριθμ. Μητρ. Εργ/νου» καταχωρείτε τον αριθμό μητρώου ασφαλισμένου και στο πεδίο «Ημ/νία Έναρξης» την τιμή «01/01/17». Τέλος αποθηκεύουμε τις αλλαγές στην Διαχείριση του Εργαζόμενου με το πλήκτρο «F12». Πριν υπολογίσετε μισθοδοσία για το ΜΕΛΟΣ ΔΣ και εφόσον επιθυμείτε να λαμβάνετε διάφορες εκτυπώσεις από την εφαρμογή με αναφορά στα ΜΕΛΗ ΔΣ, μπορείτε να υπολογίσετε την Μισθοδοσία τους σε ξεχωριστό είδος αποδοχών το οποίο θα πρέπει να δημιουργήσετε από το μενού «Μισθοδοσία\ Πίνακες\ Είδη Αποδοχών» όπως φαίνεται παρακάτω.

8 Έπειτα από το μενού «Μισθοδοσία\ Κύριες Εργασίες\ Στοιχεία Μισθοδοτικής Περιόδου» επιλέγετε «Είδος Αποδοχών» ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ή το νέο είδος που μπορεί να έχετε δημιουργήσει «ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΛΩΝ ΔΣ» και τον «Μήνα» που θέλετε να υπολογίσετε στο παράδειγμά μας ας υποθέσουμε ότι το ΜΕΛΟΣ ΔΣ λαμβάνει αμοιβή ανά τρίμηνο και όχι ανά μήνα. Στο πεδίο «Αναδρομικά» θα πρέπει να καταχωρήσετε την αμοιβή του ΜΕΛΟΥΣ ΔΣ του τριμήνου και με «enter» συμπληρώνετε στα πεδία «Από» και «Έως» με το διάστημα που αφορά η αμοιβή που δίνετε στο ΜΕΛΟΣ ΔΣ πχ 1/1/17 έως 31/3/17.

9 Προσοχή! Οι ημερομηνίες που θα δηλώσετε στο πεδίο αυτό είναι σημαντικές για τον σωστό υπολογισμό των εισφορών της αμοιβής του ΜΕΛΟΥΣ ΔΣ. Και επίσης καθορίζουν σε πόσες περιόδους θα επιμεριστούν τα ποσά της αμοιβής ΔΣ. Για το συγκεκριμένο παράδειγμα όταν αποθηκεύσετε την μισθοδοσία με το πλήκτρο «F12» και μεταβείτε στην υπο-οθόνη (tab) «Λοιπά» της «Διαχείρισης Εργαζομένου» από το μενού «Εργαζόμενοι\ Κύριες Εργασίες» θα παρατηρήσετε στο πίνακα «Κινήσεις Εργαζομένου» πως έχουν δημιουργηθεί αυτόματα 3 περίοδοι υπολογισμού. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος χωρίς ποσά και ο Μάρτιος με το συνολικό ποσό αμοιβής. Δεν θα πρέπει να διαγράψετε τις μηδενικές αυτές μισθοδοσίες. Η εμφάνιση της ΑΠΔ με μήνα Μάρτιο στην συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι η ακόλουθη. Από το μενού «Έντυπα-Βεβαιώσεις\ Έντυπα ΑΠΔ\ Εκτυπώσεις\ ΑΠΔ» συμπληρώνετε τα υποχρεωτικά πεδία και με το πλήκτρο «F8» εμφανίζετε την ΑΠΔ στην οθόνη σας.

10 Μπορείτε να παρατηρήσετε πως εμφανίζονται τα ορθά στοιχεία ΚΑΔ, Κωδικός Ειδικότητας, Κωδικός Πακέτου Κάλυψης, Τύπος Αποδοχών η τιμή 94 και δεν εμφανίζονται Ημέρες Ασφάλισης. Επίσης μπορείτε να δείτε πώς ενώ η συνολική αμοιβή του ΜΕΛΟΥΣ ΔΣ ξεπερνά το πλαφόν του ΙΚΑ 5860,80 το πρόγραμμα αναγνωρίζει ότι η αμοιβή αφορά 3 μήνες και όχι έναν οπότε εμφανίζει εισφορές στο συνολικό ποσό αμοιβής 6000,00*34,10%=2046,00 και όχι μόνο μέχρι του ποσού του πλαφόν δλδ 5860,80*34,10%=1998,53. Περίπτωση 2.2 Ασφάλιση σε άτομα που είναι ΜΕΛΗ ΔΣ και ταυτόχρονα παρέχουν εξαρτημένη εργασία στην επιχείρηση. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να έχετε 2 διαφορετικές καρτέλες για το ίδιο άτομο. Η 1 η καρτέλα θα αφορά την απασχόληση του με εξαρτημένη εργασία και θα είναι δημιουργημένη όπως περιγράφουμε στην Περίπτωση 1. Η 2 η καρτέλα θα αφορά την αμοιβή του σαν ΜΕΛΟΣ ΔΣ και θα πρέπει να είναι δημιουργημένη με τον τρόπο που περιγράφουμε στην Περίπτωση 2.1 με τις εξής διαφορές. Από το μενού «Εργαζόμενοι\ Κύριες Εργασίες\ Διαχείριση Εργαζομένων» στην υπο-οθόνη (tab) «Εργασιακά» θα πρέπει στο πεδίο «Τρόπος Υπολογισμού Φ.Μ.Υ.» να συνδέσουμε έναν τρόπο

11 υπολογισμού ΦΜΥ όπως ο Ετήσιος όπως φαίνεται παρακάτω (Οι περίοδοι μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις περιόδους που λαμβάνει αμοιβή το ΜΕΛΟΣ ΔΣ.) Στην υπο-οθόνη (tab) «Λοιπά» στο πεδίο «Σχέση με Εργαζόμενο» θα πρέπει να καταχωρήσετε τον κωδικό της 1 ης καρτέλας που αφορά την εξαρτημένη εργασία. Τέλος αποθηκεύετε με το πλήκτρο «F12». Προσοχή! Για τον υπολογισμό μισθοδοσίας της περίπτωσης 2.2 θα πρέπει υποχρεωτικά να έχετε δημιουργήσει 2 Ο είδος ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ όπως έχουμε αναφέρει παραπάνω από το μενού «Μισθοδοσία\ Πίνακες\ Είδη Αποδοχών». Επίσης για τον ορθό υπολογισμό των Εισφορών και του Φ.Μ.Υ. είναι σημαντικό να υπολογίζετε πρώτα την μισθοδοσία του κανονικού εργαζόμενου και έπειτα του ΜΕΛΟΥΣ ΔΣ. Ακολουθεί παράδειγμα μισθοδοσίας και αναλυτική απεικόνιση της ΑΠΔ.

12 Μισθοδοσία Κανονικού Εργαζόμενου Μισθοδοσία ΜΕΛΟΥΣ ΔΣ

13 Απεικόνιση ΑΠΔ Ιανουαρίου 2017 περίπτωσης 2.2

14 Προσοχή! Στην προκειμένη περίπτωση επειδή έχουμε αμοιβή στον Ιανουάριο ως εργαζόμενος 1500,00ευρώ και αμοιβή στον Ιανουάριο σαν ΜΕΛΟΣ ΔΣ 4500,00ευρώ παρατηρείτε ότι στην ΑΠΔ γίνεται έλεγχος για το πλαφόν του ΙΚΑ και ενώ η αμοιβή συνολικά στο μήνα είναι 1500, ,00=6000,00 στην ΑΠΔ έρχεται η εγγραφή του σαν εργαζόμενος 1500,00*41,06%=615,90 και η εγγραφή του σαν ΜΕΛΟΣ ΔΣ έρχεται με αποδοχές και εισφορές αντίστοιχα που έχουν σαν όριο τα 5860,80. Οπότε η εγγραφή του ΜΕΛΟΥΣ ΔΣ φέρνει αποδοχές 5860, ,00=4360,80 και πάνω σε αυτό το ποσό υπολογίζονται οι εισφορές του ΜΕΛΟΥΣ ΔΣ 4360,80*34,10%=1487,03.

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης Οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση των πεδίων που αφορούν ασφάλιση μελών ή/και διαχειριστών εταιρειών μορφής Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε. και Ι.Κ.Ε. σύμφωνα με την εγκύκλιο 21/2019 του ΕΦΚΑ 1 Ισχύει για την έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση των πεδίων και την καταχώρηση των ποσών του τζίρου που αφορούν την υποβολή του αρχείου ΑΚΑ-ΕΔΟΕΑΠ σύμφωνα με την

Οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση των πεδίων και την καταχώρηση των ποσών του τζίρου που αφορούν την υποβολή του αρχείου ΑΚΑ-ΕΔΟΕΑΠ σύμφωνα με την Οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση των πεδίων και την καταχώρηση των ποσών του τζίρου που αφορούν την υποβολή του αρχείου ΑΚΑ-ΕΔΟΕΑΠ σύμφωνα με την εγκύκλιο 22/2018 του ΕΦΚΑ και την εγκύκλιο 5/2018 του ΕΔΟΕΑΠ

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης Οδηγίες για την εφαρμογή τις εγκυκλίου 28/2019 του ΕΦΚΑ που αφορούν το πρόγραμμα καταβολής μειωμένης εργοδοτικής εισφοράς, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Ν.4583/2018 1 Ισχύει για την έκδοση 3.00.28 ή και μεταγενέστερη

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΟΧΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ) Data Communication A.E.

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΟΧΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ) Data Communication A.E. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΟΧΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ) ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΟΧΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ) Παρακάτω σας παραθέτουμε αναλυτικά παραδείγματα για την ορθή καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης Οδηγίες για την ορθή απεικόνιση σε ΜΕΛΗ ΔΣ και σε αμειβόμενους με Τίτλους Κτήσης των ποσών που προκύπτουν από χαρτόσημο και ΟΓΑ χαρτοσήμου 1 Ισχύει για την έκδοση 3.00.26 ή και μεταγενέστερη Περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για καταχώρηση, επεξεργασία και υποβολή βεβαιώσεων αποδοχών εργαζομένων για φορολογικό έτος 2014

Οδηγίες για καταχώρηση, επεξεργασία και υποβολή βεβαιώσεων αποδοχών εργαζομένων για φορολογικό έτος 2014 Οδηγίες για καταχώρηση, επεξεργασία και υποβολή βεβαιώσεων αποδοχών εργαζομένων για φορολογικό έτος 2014 Πριν την είσοδο σας στην εφαρμογή πατήστε το πλήκτρο «Live Update» ώστε να ενημερώσετε την εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Για την ορθή λειτουργία των υπολογισμών διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες

Για την ορθή λειτουργία των υπολογισμών διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες Μελίσσια, 23 Μαρτίου 2012 Οδηγίες για την αλλαγή των τιμών της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας με Αριθ. Πρωτ. 4601/304 / 12-3-2012 Μετά την

Διαβάστε περισσότερα

Επιλέγοντας προσωπικό μπορείτε να δείτε μία κατάσταση με τον προσωπικό σας.

Επιλέγοντας προσωπικό μπορείτε να δείτε μία κατάσταση με τον προσωπικό σας. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > PRISMA Win Μισθοδοσία > Προσωπικό (F3) Προσωπικό (F3) Προσωπικό (F3) Προσωπικό Επιλέγοντας προσωπικό μπορείτε να δείτε μία κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Εκτυπώσεις -> Ενσωματωμένες -> Νέες Μισθολογικές Εκτυπώσεις -> Νέα Μηνιαία Κατάσταση (3 γραμμές) Α3 (Οριζόντια) Α/Α 1037

Εκτυπώσεις -> Ενσωματωμένες -> Νέες Μισθολογικές Εκτυπώσεις -> Νέα Μηνιαία Κατάσταση (3 γραμμές) Α3 (Οριζόντια) Α/Α 1037 Εκτυπώσεις -> Ενσωματωμένες -> Νέες Μισθολογικές Εκτυπώσεις -> Νέα Μηνιαία Κατάσταση (3 γραμμές) Α3 (Οριζόντια) Α/Α 1037 Πρόκειται για εκτύπωση που απεικονίζει μία ή περισσότερες μισθοδοσίες μηνός, είτε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Z. ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ... 4

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Z. ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ... 4 10100104/09/13 a ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Z. ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ... 4 1. ΓΕΝΙΚΑ... 4 2. ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ... 5 3. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ... 6 4. ΕΝΤΥΠΑ... 8 5. ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ... 9 Τελευταία αναθεώρηση εγχειριδίου χρήσης: Σεπτέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση /01/2015. Νέα λειτουργικότητα - Βελτιώσεις

Έκδοση /01/2015. Νέα λειτουργικότητα - Βελτιώσεις Έκδοση 5.12.3.0 20/01/2015 Η έκδοση 5.12.3.0, περιλαμβάνει : Νέα λειτουργικότητα Ενσωμάτωση του ΤΑΠΙΤ στην αναλυτική περιοδική δήλωση του ΙΚΑ Έκδοση συμπληρωματικής δήλωσης ΙΚΑ για τις περιόδους από 12/2013

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την ορθή απεικόνιση των ποσών που προκύπτουν από Αποζημίωση Απόλυσης σε δόσεις για εργαζόμενους με εργασιακή κατάσταση «ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ» στο

Οδηγίες για την ορθή απεικόνιση των ποσών που προκύπτουν από Αποζημίωση Απόλυσης σε δόσεις για εργαζόμενους με εργασιακή κατάσταση «ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ» στο Οδηγίες για την ορθή απεικόνιση των ποσών που προκύπτουν από Αποζημίωση Απόλυσης σε δόσεις για εργαζόμενους με εργασιακή κατάσταση «ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ» στο έντυπο Μηνιαία Βεβαίωση Φόρων Μισθωτής Εργασίας Ισχύει

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες. για την απεικόνιση των Ασφαλιστικών Εισφορών υπέρ ΕΤΕΑ στην ΑΠΔ Ιουνίου 2016 σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΚΑ 22/

Οδηγίες. για την απεικόνιση των Ασφαλιστικών Εισφορών υπέρ ΕΤΕΑ στην ΑΠΔ Ιουνίου 2016 σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΚΑ 22/ Οδηγίες για την απεικόνιση των Ασφαλιστικών Εισφορών υπέρ ΕΤΕΑ στην ΑΠΔ Ιουνίου 2016 σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΚΑ 22/11.7.2016 Πριν την είσοδό σας στο πρόγραμμα πατήστε το πλήκτρο «Live Update» ώστε

Διαβάστε περισσότερα

Έλεγχος Αποτελεσμάτων Ανοιγμένης Υπολογισμένης Περιόδου

Έλεγχος Αποτελεσμάτων Ανοιγμένης Υπολογισμένης Περιόδου Έλεγχος Αποτελεσμάτων Ανοιγμένης Υπολογισμένης Περιόδου Στο παρόν τεύχος αναλύονται οι οδηγίες χρήσης της νέας διαδικασίας ελέγχου που έχει ενσωματωθεί στην εφαρμογή της Μισθοδοσίας. Περιεχόμενα Πρόλογος...

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Διαχείρισης Ελεύθερων Επαγγελματιών Εταιρίας. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Υποσύστημα Υπολογισμού και Υποβολής Αναλυτικής Κατάστασης Αποδοχών (ΑΚΑ) του ΕΔΟΕΑΠ

Νέο Υποσύστημα Υπολογισμού και Υποβολής Αναλυτικής Κατάστασης Αποδοχών (ΑΚΑ) του ΕΔΟΕΑΠ Νέο Υποσύστημα Υπολογισμού και Υποβολής Αναλυτικής Κατάστασης Αποδοχών (ΑΚΑ) του ΕΔΟΕΑΠ Περίληψη Στο παρόν τεύχος αναλύονται οι οδηγίες χρήσης του νέου υποσυστήματος που έχει ενσωματωθεί στις εφαρμογές

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ. Data Communication A.E.

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ. Data Communication A.E. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Στα πλαίσια αυτού του ειδικού θέματος, θα αναπτύξουμε τα δύο πιο συνήθη σενάρια που ενδεχομένως να χρειαστείτε, και τα οποία μπορείτε να πραγματοποιήσετε με το module «Προϋπολογισμός»

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικότερα σύμφωνα με τις παραπάνω κατηγορίες περιλαμβάνονται όσοι:

Ειδικότερα σύμφωνα με τις παραπάνω κατηγορίες περιλαμβάνονται όσοι: Ολόκληρη η εγκύκλιος για τα μπλοκάκια 1. Πεδίο εφαρμογής - Πρόσωπα που εντάσσονται Για τα πρόσωπα που έχουν ιδιότητα ή ασκούν δραστηριότητα βάσει της οποίας υπάγονταν ή θα υπάγονταν, στην ασφάλιση του

Διαβάστε περισσότερα

Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας δημιουργίας και παραμετροποίησης προσθετών αποδοχών.

Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας δημιουργίας και παραμετροποίησης προσθετών αποδοχών. Πρόσθετες αποδοχές Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας δημιουργίας και παραμετροποίησης προσθετών αποδοχών. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

Πριν την είσοδό σας στην εφαρμογή πατήστε το πλήκτρο «Live Update» ώστε να ενημερώσετε την εφαρμογή με την τελευταία έκδοση ( ).

Πριν την είσοδό σας στην εφαρμογή πατήστε το πλήκτρο «Live Update» ώστε να ενημερώσετε την εφαρμογή με την τελευταία έκδοση ( ). Οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση των πεδίων του μενού Βιβλίο Υπερωριών-Τροποποίηση Ωραρίου για τις ανάγκες της εγκυκλίου Εγκ. 40090/Δ1.14024/19.7.2018 του Υπ. Εργασίας ως προς το νέο έντυπο Ε8 «Αναγγελία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την επεξεργασία και απεικόνιση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΤΑΠΙΤ

Οδηγίες για την επεξεργασία και απεικόνιση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΤΑΠΙΤ Οδηγίες για την επεξεργασία και απεικόνιση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΤΑΠΙΤ Εγκύκλιος 63/28-11-2014 http://www.ika.gr/gr/infopages/memos/eg_63_2014.pdf ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Προτείνουμε πριν ξεκινήσετε την παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

Νέες δυνατότητες εφαρμογών PRISMA Win

Νέες δυνατότητες εφαρμογών PRISMA Win Νέες δυνατότητες εφαρμογών PRISMA Win Αριθμός Έκδοσης: 8.0.1.0001 Λογιστικές εφαρμογές Η Εξέλιξη των εφαρμογών PRISMA Win δε σταματά ποτέ! Παρακάτω μπορείτε να δείτε νέες δυνατότητες που προστέθηκαν στις

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός Αναδρομικών Αποδοχών

Υπολογισμός Αναδρομικών Αποδοχών Υπολογισμός Αναδρομικών Αποδοχών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης της εκκαθάρισης φόρου. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Data Communication A.E.

Data Communication A.E. Προϋπολογισμοί Στα πλαίσια αυτού του ειδικού θέματος, θα αναπτύξουμε τα δύο πιο συνήθη σενάρια που ενδεχομένως να χρειαστείτε και μπορείτε να τα υπολογίσετε με το module «Προϋπολογισμοί» του προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Διαχείρισης Ελεύθερων Επαγγελματιών Εταιρίας. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΣΜΕΔΕ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΣΜΕΔΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΣΜΕΔΕ Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ταμείου για τις εισφορές που ισχύουν από 1/7/2014, για τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών των μηχανικών με εξαρτημένη σχέση εργασίας (μισθωτοί

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός Δώρου Πάσχα

Υπολογισμός Δώρου Πάσχα Υπολογισμός Δώρου Πάσχα Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας υπολογισμού του Δώρου Πάσχα. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό Βιβλίο Τροποποίησης Ωραρίου Εργασίας και Υπερωριών

Ειδικό Βιβλίο Τροποποίησης Ωραρίου Εργασίας και Υπερωριών Ειδικό Βιβλίο Τροποποίησης Ωραρίου Εργασίας και Υπερωριών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας του Ειδικού Βιβλίου Τροποποίησης Ωραρίου Εργασίας και Υπερωριών.

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός και αποστολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης

Υπολογισμός και αποστολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης Υπολογισμός και αποστολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας υπολογισμού και αυτόματης υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός Δώρου Πάσχα

Υπολογισμός Δώρου Πάσχα Υπολογισμός Δώρου Πάσχα Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης και υπολογισμού του Δώρου Πάσχα. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Προϋπολογισμών και Σεναρίων Προβλέψεων

Διαχείριση Προϋπολογισμών και Σεναρίων Προβλέψεων Διαχείριση Προϋπολογισμών και Σεναρίων Προβλέψεων Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Προϋπολογισμών και Σεναρίων Προβλέψεων. Παρακάτω προτείνεται μια

Διαβάστε περισσότερα

Παρακολούθηση ΤΣΜΕΔΕ

Παρακολούθηση ΤΣΜΕΔΕ Παρακολούθηση ΤΣΜΕΔΕ Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Παρακολούθησης Μηχανικού με ΤΣΜΕΔΕ και Δημιουργίας Αρχείου ΤΣΜΕΔΕ. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική υποβολή εντύπου Ε9-Γνωστοποίηση Σύμβασης Μερικής ή και Εκ Περιτροπής εργασίας

Ηλεκτρονική υποβολή εντύπου Ε9-Γνωστοποίηση Σύμβασης Μερικής ή και Εκ Περιτροπής εργασίας Ηλεκτρονική υποβολή εντύπου Ε9-Γνωστοποίηση Σύμβασης Μερικής ή και Εκ Περιτροπής εργασίας Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τον χρήστη να κατανοήσει την ηλεκτρονική Υποβολή Εντύπων.

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Ασθένειας

Διαχείριση Ασθένειας Διαχείριση Ασθένειας Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης της ασθένειας. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός Αναδρομικών Αποδοχών

Υπολογισμός Αναδρομικών Αποδοχών Υπολογισμός Αναδρομικών Αποδοχών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Υπολογισμού Αναδρομικών. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή New Extra Μισθοδοσία. Διαχείριση Εργαζομένου Μερικής Απασχόλησης

Εφαρμογή New Extra Μισθοδοσία. Διαχείριση Εργαζομένου Μερικής Απασχόλησης Εφαρμογή New Extra Μισθοδοσία Διαχείριση Εργαζομένου Μερικής Απασχόλησης Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Δημιουργίας Εργαζομένου Μερικής Απασχόλησης.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί συνεργάτες, sales@ots.gr http://www.ots.gr O P E N T E C H N O L O G Y S E R V I C E S

Αγαπητοί συνεργάτες, sales@ots.gr http://www.ots.gr O P E N T E C H N O L O G Y S E R V I C E S Αγαπητοί συνεργάτες, Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α & Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Ε Σ Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Η Σ Σας ενημερώνουμε, ότι υπάρχει ήδη διαθέσιμη η νέα έκδοση 2.98.018 της εφαρμογής Μισθοδοσίας & Διαχείρισης Προσωπικού η

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση 5.12.1.0 15/09/2014. Νέα λειτουργικότητα - Βελτιώσεις

Έκδοση 5.12.1.0 15/09/2014. Νέα λειτουργικότητα - Βελτιώσεις Έκδοση 5.12.1.0 15/09/2014 Η έκδοση 5.12.1.0, περιλαμβάνει : Νέα λειτουργικότητα Βελτιώσεις Δήλωση εργοδότη για λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου ή έργου (Ε7) xml αρχείο Δήλωση εργοδότη για λήξη σύμβασης

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Εισαγωγή γνωματεύσεων διαβητικών υλικών στο internet (eδαπυ) 1. Εισάγουμε τον κωδικό χρήστη και το συνθηματικό για να εισέλθουμε στην εφαρμογή https://apps.ika.gr/econsummedsuppl/faces/login.xhtml.

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος ΕΦΚΑ 21/2019 (Ορθή επανάληψη) Ασφάλιση μελών ή/και δι

Εγκύκλιος ΕΦΚΑ 21/2019 (Ορθή επανάληψη) Ασφάλιση μελών ή/και δι Πίνακας περιεχομένων Εγκύκλιος ΕΦΚΑ 21/2019 (Ορθή επανάληψη) Ασφάλιση μελών ή/και διαχειριστών εταιρειών μορφής Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε. και Ι.Κ.Ε. Αθήνα, 22/04/2019 Αριθμ. Πρωτ.: Δ.ΑΣΦ.:256 /513503/2019 ΟΡΘΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Φ.Κ.Α. Ασφαλιστικές εισφορές παράλληλης απασχόλησης (άρθρο 36 Ν.4387/2016)

Ε.Φ.Κ.Α. Ασφαλιστικές εισφορές παράλληλης απασχόλησης (άρθρο 36 Ν.4387/2016) Ε.Φ.Κ.Α. Ασφαλιστικές εισφορές παράλληλης απασχόλησης (άρθρο 36 Ν.4387/2016) Σε συνέχεια της επίλυσης των εκκρεμών θεμάτων που αφορούν την ασφάλιση μέσω ΕΦΚΑ από 1/1/2017, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

Α.Π. : ΣΥΣΤΑΣΗ Ε.Φ.Κ.Α. ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ Ε.Φ.Κ.Α. ( Άρθρα 51 και 53 ν.4387/2016)

Α.Π. : ΣΥΣΤΑΣΗ Ε.Φ.Κ.Α. ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ Ε.Φ.Κ.Α. ( Άρθρα 51 και 53 ν.4387/2016) Αθήνα 14/2/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης Κ Ε Ν Τ Ρ Ι Κ Η Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Α ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ & ΕΛΕΓΧΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός Δώρου Πάσχα

Υπολογισμός Δώρου Πάσχα Υπολογισμός Δώρου Πάσχα ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ: Για την ορθή εξεύρεση των ημερών υπολογισμού του Δώρου Πάσχα προτείνεται από την επιστημονική ομάδα της Epsilon Net το Άνοιγμα Περιόδου ακόμη και για μήνες οι οποίοι

Διαβάστε περισσότερα

Πριν την είσοδό σας στην εφαρμογή πατήστε το πλήκτρο «Live Update» ώστε να ενημερώσετε την εφαρμογή με την τελευταία έκδοση ( ).

Πριν την είσοδό σας στην εφαρμογή πατήστε το πλήκτρο «Live Update» ώστε να ενημερώσετε την εφαρμογή με την τελευταία έκδοση ( ). Οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση των πεδίων που αφορούν την ΑΠΔ ΝΑΥΤΙΚΩΝ όπου σύμφωνα με την εγκύκλιο Αριθμ. Φ.80000/οικ.46214/1903/2017 υποχρεούνται να αποστέλλουν στο Site του ΝΑΤ όλα τα πρόσωπα που εκμεταλλεύονται

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγές ταμείων ΕΦΚΑ (Τ.Σ.Α.Υ., Ε.Τ.Α.Π. -Μ.Μ.Ε.)

Αλλαγές ταμείων ΕΦΚΑ (Τ.Σ.Α.Υ., Ε.Τ.Α.Π. -Μ.Μ.Ε.) Αλλαγές ταμείων ΕΦΚΑ (Τ.Σ.Α.Υ., Ε.Τ.Α.Π. -Μ.Μ.Ε.) 1) Προσθήκη νέων ταμείων α) Σύμφωνα με την εγκύκλιο Ε.Φ.Κ.Α. αρ. 18/2017 προστέθηκαν τα παρακάτω ταμεία με ισχύ από 01/01/2017: 285 - ΕΦΚΑ ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ 286

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Ελεύθερος επαγγελματίας που έχει ένα μίνι μάρκετ και μέχρι σήμερα έπαιρνε απαλλαγή λόγω πλήρους ασφάλισης

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης. Ασφάλεια Εφαρμογής Εναρμόνιση με τον κανονισμό GDRP. Data Communication A.E.

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης. Ασφάλεια Εφαρμογής Εναρμόνιση με τον κανονισμό GDRP. Data Communication A.E. Ασφάλεια Εφαρμογής Εναρμόνιση με τον κανονισμό GDRP Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) Η συμμόρφωση της εφαρμογής Premium HRM Μισθοδοσία της Data Communication με το GDPR Στις οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Εταιρίας.

Δημιουργία Εταιρίας. Δημιουργία Εταιρίας. Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας δημιουργίας εταιρίας Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Data Communication A.E. 1

Data Communication A.E. 1 Data Communication A.E. 1 ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Α. Αρχική παραμετροποίηση (εφόσον δεν έχει δηλωθεί κωδικός αμοιβών Επιχ. Δραστ. στον προμηθευτή). Για να ενημερωθούν

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη, Απρίλιος Ενιαίοι κανόνες υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αυτοαπασχολούμενων από 01/01/2017

Θεσσαλονίκη, Απρίλιος Ενιαίοι κανόνες υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αυτοαπασχολούμενων από 01/01/2017 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ Θεσσαλονίκη, Απρίλιος 2017 Ενιαίοι κανόνες υπολογισμού

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Κέντρων Κόστους

Διαχείριση Κέντρων Κόστους Διαχείριση Κέντρων Κόστους Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Κέντρων Κόστους. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ασφάλιση μελών ή/και διαχειριστών εταιρειών μορφής Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε. και Ι.Κ.Ε.

ΘΕΜΑ: Ασφάλιση μελών ή/και διαχειριστών εταιρειών μορφής Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε. και Ι.Κ.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΑ: ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την ένταξη στην ΑΠΔ των ασφαλιστικών εισφορών ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης)

Οδηγίες για την ένταξη στην ΑΠΔ των ασφαλιστικών εισφορών ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) Οδηγίες για την ένταξη στην ΑΠΔ των ασφαλιστικών εισφορών ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Για την εξασφάλιση των δεδομένων σας από πιθανά λάθη στις συνδέσεις των ταμείων, είναι απαραίτητο

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων

Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων ΙΝΕ - ΓΣΕΕ www.inegsee.gr info@inegsee.gr Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά 2. Εισαγωγή στις νέες ρυθμίσεις του Ν. 4387/2016 3. Υποχρέωση για παράλληλη

Διαβάστε περισσότερα

Εξαγωγή Αρχείου ΤΣΜΕΔΕ

Εξαγωγή Αρχείου ΤΣΜΕΔΕ Εξαγωγή Αρχείου ΤΣΜΕΔΕ Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Παρακολούθησης Μηχανικού με ΤΣΜΕΔΕ και Δημιουργίας Αρχείου ΤΣΜΕΔΕ. Παρακάτω προτείνεται μια

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin)

Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Εμπορική Διαχείριση > Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Μέσα από τη διαχείριση βάσης δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ.: 8. - 631 - * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. 8. Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2002 Αριθμ.Πρωτ.: Γ99/1/9

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ.: 8. - 631 - * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. 8. Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2002 Αριθμ.Πρωτ.: Γ99/1/9 - 631 - * ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ * Νο. 8 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟΔΩΝ Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2002 Αριθμ.Πρωτ.: Γ99/1/9 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗ- ΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗ- ΛΕΓΓΥΗΣ Εγκύκλιος Ε.Φ.Κ.Α. αρ. 4/2017 Ασφάλιση στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) - κατ εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4387/2016 -Μελών Εταιριών ή Συνεταιρισμών και Μελών Διοικητικού Συμβουλίου Ανωνύμων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την διαχείριση Κυοφορίας - Λοχείας και 6μηνης άδειας ΟΑΕΔ

Οδηγίες για την διαχείριση Κυοφορίας - Λοχείας και 6μηνης άδειας ΟΑΕΔ Οδηγίες για την διαχείριση Κυοφορίας - Λοχείας και 6μηνης άδειας ΟΑΕΔ Ισχύει για την έκδοση 3.00.30 ή και μεταγενέστερη Έχετε πλέον τη δυνατότητα να διαχειριστείτε μέσω της εφαρμογής εργαζόμενες οι οποίες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Διαχείρισης Web Portal ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ για τις Κατασκηνώσεις 2019 Διαδικασία Κράτησης θέσεως Κατασκήνωσης

Οδηγίες Διαχείρισης Web Portal ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ για τις Κατασκηνώσεις 2019 Διαδικασία Κράτησης θέσεως Κατασκήνωσης Οδηγίες Διαχείρισης ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ για τις Κατασκηνώσεις 2019 Διαδικασία Κράτησης θέσεως Κατασκήνωσης 1 Αγαπητοί Ασφαλισμένοι/Συνταξιούχοι, Σας παρουσιάζουμε αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο διαχείρισης των

Διαβάστε περισσότερα

Η είσοδος στην υπηρεσία Διαχείριση Συμβάσεων από τις οποίες προκύπτει υποχρέωση έκδοσης Δ.Π.Υ. (Παρ.9 Αρθρ.39 Ν.4387/2016) γίνεται με τους κωδικούς

Η είσοδος στην υπηρεσία Διαχείριση Συμβάσεων από τις οποίες προκύπτει υποχρέωση έκδοσης Δ.Π.Υ. (Παρ.9 Αρθρ.39 Ν.4387/2016) γίνεται με τους κωδικούς Η είσοδος στην υπηρεσία Διαχείριση Συμβάσεων από τις οποίες προκύπτει υποχρέωση έκδοσης Δ.Π.Υ. (Παρ.9 Αρθρ.39 Ν.4387/2016) γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης της ηλεκτρονικής υπηρεσίας υποβολής ΑΠΔ. Μετά

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιαζόμενη Απόδειξη Πληρωμής

Σχεδιαζόμενη Απόδειξη Πληρωμής Σχεδιαζόμενη Απόδειξη Πληρωμής Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Σχεδιαζόμενης Απόδειξης Πληρωμής. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 4387/2016

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 4387/2016 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΕΔΟΣ, πολιτικός μηχανικός, Πρόεδρος Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Τ Ι Κ Ο Σ Ν Ο Μ Ο Σ 4 3 8 7 / 2 0 1 6 Κ Ω Ν Σ Τ Α Ν Τ Ι Ν Ο Σ Μ Α Κ Ε Δ Ο Σ Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Ο Σ Μ Η Χ Α Ν Ι Κ Ο Σ Π

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Ταξιδιωτικών Πρακτορείων

Διαχείριση Ταξιδιωτικών Πρακτορείων Διαχείριση Ταξιδιωτικών Πρακτορείων ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Διαχείριση Ταξιδιωτικών Πρακτορείων (ΠΟΛ.1221/1995, ΠΟΛ.1071/2002, ΠΟΛ.2859/2000)... 4 1.1. Εισαγωγή Ταξιδιωτικού «Πακέτου»... 6 1.2. Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Πάγιου Ενεργητικού

Διαχείριση Πάγιου Ενεργητικού Διαχείριση Πάγιου Ενεργητικού Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης Παγίου Ενεργητικού. Η διαδικασία περιλαμβάνει αναλυτική παρουσίαση των εκτυπωτικών

Διαβάστε περισσότερα

Διαγραφή Επιλέγετε Διαγραφή για να διαγράψετε μία ήδη υπάρχουσα διαδικασία εισαγωγής ASCII

Διαγραφή Επιλέγετε Διαγραφή για να διαγράψετε μία ήδη υπάρχουσα διαδικασία εισαγωγής ASCII Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) > Αρχεία Αρχεία Εισαγωγή από αρχείο ASCII Με την εργασία αυτή έχετε την δυνατότητα να εισάγετε

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίηση. Premium HRM web ΕΡΓΑΝΗ. Data Communication A.E.

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίηση. Premium HRM web ΕΡΓΑΝΗ. Data Communication A.E. Premium HRM web ΕΡΓΑΝΗ Premium HRM web ΕΡΓΑΝΗ Είναι πλέον διαθέσιμη μια νέα πολύ σημαντική λειτουργία η οποία σας επιτρέπει από όπου κι αν βρίσκεστε με μια απλή σύνδεση στο Internet μέσω smartphone, tablet

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός Δώρου Χριστουγέννων

Υπολογισμός Δώρου Χριστουγέννων Υπολογισμός Δώρου Χριστουγέννων Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης για τον υπολογισμό του Δώρου Χριστουγέννων. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Ένταξη οφειλετών του Ο.Γ.Α. στο Μητρώο Οφειλετών Κ.Ε.Α.Ο.»

ΘΕΜΑ: «Ένταξη οφειλετών του Ο.Γ.Α. στο Μητρώο Οφειλετών Κ.Ε.Α.Ο.» ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Βαθμός Ασφαλείας Αθήνα, 8/4/2014 ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ Αρ. Πρωτ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Αδειών - Βιβλίο Αδειών - Μαζικές ενέργειες

Διαχείριση Αδειών - Βιβλίο Αδειών - Μαζικές ενέργειες Διαχείριση Αδειών - Βιβλίο Αδειών - Μαζικές ενέργειες Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Πλήρους Διαχείρισης Αδειών - Βιβλίο Αδειών - Μαζικές ενέργειες.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Οικοδοµοτεχνικών Έργων

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Οικοδοµοτεχνικών Έργων ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Οικοδοµοτεχνικών Έργων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ Α.Π.. ΟΙΚ/ΚΟΥ ΕΡΓΟΥ 3 Οδηγός Εισόδου στην Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. 5 ιαχείριση Ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

Πλήρης Διαχείριση Αδειών - Βιβλίο Αδειών - Μαζικές ενέργειες

Πλήρης Διαχείριση Αδειών - Βιβλίο Αδειών - Μαζικές ενέργειες Πλήρης Διαχείριση Αδειών - Βιβλίο Αδειών - Μαζικές ενέργειες Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Πλήρους Διαχείρισης Αδειών - Βιβλίο Αδειών - Μαζικές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ (1) ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΥΠΟΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΙΚΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΩΔΙΚΟΣ (2) ΟΝΟΜΑΣΙΑ (3) ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ (4) Δ/ΝΣΗ ΕΔΡΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ Τ.Κ. (7) ΠΟΛΗ (8) ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΟΥ (9) ΟΔΟΣ (5) ΑΡΙΘΜΟΣ (6) Α.Μ.Ε (10) Α.Μ.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Αριθμ. Πρωτ.

Αθήνα, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Αριθμ. Πρωτ. Αθήνα, 14.1.2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Έσοδα - Έξοδα Οδηγίες διαχείρισης αγοράς εμπορευμάτων ηλεκτρονικού εξοπλισμού βάση ΠΟΛ1150/2017 (Άρθρο 39α)

Έσοδα - Έξοδα Οδηγίες διαχείρισης αγοράς εμπορευμάτων ηλεκτρονικού εξοπλισμού βάση ΠΟΛ1150/2017 (Άρθρο 39α) Έσοδα - Έξοδα Οδηγίες διαχείρισης αγοράς εμπορευμάτων ηλεκτρονικού εξοπλισμού βάση ΠΟΛ1150/2017 (Άρθρο 39α) Data Communication A.E. 1 ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΒΑΣΗ ΠΟΛ.1150/2017 Άρθρο 39α Για να καλύψετε

Διαβάστε περισσότερα

Eπαναπρόσληψη με κοινή καρτέλα εργαζομένου

Eπαναπρόσληψη με κοινή καρτέλα εργαζομένου Eπαναπρόσληψη με κοινή καρτέλα εργαζομένου Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Επαναπρόσληψης σε κοινή καρτέλα εργαζομένου. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR. Οταν τελειώσει η φόρτωση του προγράμματος, (ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ) βλεπουμε την βασική

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός και Αυτόματη Αποστολής ΑΠΔ

Υπολογισμός και Αυτόματη Αποστολής ΑΠΔ Υπολογισμός και Αυτόματη Αποστολής ΑΠΔ Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Υπολογισμού και Αυτόματης Αποστολής ΑΠΔ. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς- Πώλησης και Μετασχηματισμοί

Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς- Πώλησης και Μετασχηματισμοί Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς- Πώλησης και Μετασχηματισμοί Περιεχόμενα Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς... 3 Καρτέλα Παραστατικού Αγοράς... 3 Καρτέλα Βασικό... 4 Καρτέλα Πρόσθετα Στοιχεία... 5 Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή Δεδομένων Περιόδων

Εισαγωγή Δεδομένων Περιόδων Εισαγωγή Δεδομένων Περιόδων Η παρακάτω διαδικασία περιγράφει τον τρόπο ενημέρωσης πεδίων περιόδων από αρχείο Excel. Διαδικασία Εισαγωγής Δεδομένων Περιόδων. (Ημέρες ασφάλισης, Ημέρες & Ώρες Εργασίας, Προσαυξήσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στην εφαρμογή

Είσοδος στην εφαρμογή Είσοδος στην εφαρμογή Για να πραγματοποιηθεί είσοδος στο σύστημα, ο/η ιατρός πρέπει να έχει πραγματοποιήσει αρχικά συναλλαγή με το σύστημα πιστοποίησης των στοιχείων του/της και να έχει παραλάβει μοναδικό

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ETEA

ΥΠΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ETEA ΥΠΟΒΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ETEA Σύμφωνα με το άρθρο 63, παρ.7 του ν.3996/2011 καλούνται όλοι οι εργοδότες, να αποστείλουν στο ΕΤΕΑ, σε ηλεκτρονική μορφή, το σύνολο της πληροφορίας σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Διαχείρισης Web Portal ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ για τις Κατασκηνώσεις Διαδικασία Κράτησης θέσεως Κατασκήνωσης

Οδηγίες Διαχείρισης Web Portal ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ για τις Κατασκηνώσεις Διαδικασία Κράτησης θέσεως Κατασκήνωσης Οδηγίες Διαχείρισης Web Portal ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ για τις Κατασκηνώσεις Διαδικασία Κράτησης θέσεως Κατασκήνωσης 1 Αγαπητοί Ασφαλισμένοι/Συνταξιούχοι, Σας παρουσιάζουμε αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός Δώρου Χριστουγέννων

Υπολογισμός Δώρου Χριστουγέννων Υπολογισμός Δώρου Χριστουγέννων Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Υπολογισμού Δώρου Χριστουγέννων. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Pylon Entry Πόροι Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πόρου... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση /02/2017 Νέα Λειτουργικότητα - Βελτιώσεις

Έκδοση /02/2017 Νέα Λειτουργικότητα - Βελτιώσεις Έκδοση 6.7.0.0 20/02/2017 Νέα Λειτουργικότητα - Βελτιώσεις Omega System Platform: 4.01.87.0450 Η έκδοση 6.7.0.0 περιλαμβάνει : Βασικό Κύκλωμα Έντυπο Ε4 Πίνακας Προσωπικού Δυναμολόγια Προγραμματισμός Εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική υποβολή εντύπου Ε9 Γνωστοποίηση Σύμβασης Μερικής ή και Εκ Περιτροπής Εργασίας

Ηλεκτρονική υποβολή εντύπου Ε9 Γνωστοποίηση Σύμβασης Μερικής ή και Εκ Περιτροπής Εργασίας Ηλεκτρονική υποβολή εντύπου Ε9 Γνωστοποίηση Σύμβασης Μερικής ή και Εκ Περιτροπής Εργασίας Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τον χρήστη να κατανοήσει την ηλεκτρονική Υποβολή Εντύπων.

Διαβάστε περισσότερα

Μηχανογραφημ ένη Μισθοδοσία

Μηχανογραφημ ένη Μισθοδοσία Πρόγραμμα Eξ Aποστάσεως Eκπαίδευσης (E learning) Μηχανογραφημ ένη Μισθοδοσία Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Απεικόνιση της ασφάλισης των Αμειβόμενων με Παραστατικά Παρεχόμενων Υπηρεσιών - Τίτλοι Κτήσης»

ΘΕΜΑ: «Απεικόνιση της ασφάλισης των Αμειβόμενων με Παραστατικά Παρεχόμενων Υπηρεσιών - Τίτλοι Κτήσης» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης Κ Ε Ν Τ Ρ Ι Κ Η Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Α ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Yποβολή Eντύπου Ε11 Γνωστοποίηση Στοιχείων Ετήσιας Κανονικής Άδειας

Ηλεκτρονική Yποβολή Eντύπου Ε11 Γνωστοποίηση Στοιχείων Ετήσιας Κανονικής Άδειας Ηλεκτρονική Yποβολή Eντύπου Ε11 Γνωστοποίηση Στοιχείων Ετήσιας Κανονικής Άδειας Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τον χρήστη να κατανοήσει την ηλεκτρονική Υποβολή Εντύπων. Παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

PRISMA Win Μισθοδοσία

PRISMA Win Μισθοδοσία Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Λογιστική Διαχείριση > Μισθοδοσία PRISMA Win Μισθοδοσία H εφαρμογή PRISMA Win Μισθοδοσία σχεδιασμένη στην αιχμή της τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Κοινών Επιχειρήσεων

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Κοινών Επιχειρήσεων ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Κοινών Επιχειρήσεων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ Α. Π.. ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 3 Οδηγός Εισόδου στην Ηλεκτρονική Υποβολή ΑΠ 5 ιαχείριση Ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

3. Για τους εργοδότες που καταβάλλουν εισφορές στο ΙΚΑ μόνο για φορείς ή κλάδους και λογαριασμούς οργανισμών κοινωνικής πολιτικής, η Α.Π.Δ.

3. Για τους εργοδότες που καταβάλλουν εισφορές στο ΙΚΑ μόνο για φορείς ή κλάδους και λογαριασμούς οργανισμών κοινωνικής πολιτικής, η Α.Π.Δ. ΘΕΜΑ: Εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 2972/2001 «Εκσυγχρονισμός της οργάνωσης και λειτουργίας του ΙΚΑ» και τις διατάξεις του άρθρου 37 του Κανονισμού Διαδικασιών Ασφάλισης για το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ., τις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Β. ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ... 1

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Β. ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ... 1 10100104/09/13 a ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Β. ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ... 1 1. ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 1 1.1. ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 1 2. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ... 2 2.1. Βήμα 1ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Άρθρου Γενικής Λογιστικής

Δημιουργία Άρθρου Γενικής Λογιστικής Δημιουργία Άρθρου Γενικής Λογιστικής Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Δημιουργίας Άρθρου Γενικής Λογιστικής. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση /04/2015. Νέα λειτουργικότητα - Βελτιώσεις

Έκδοση /04/2015. Νέα λειτουργικότητα - Βελτιώσεις Έκδοση 6.0.0.0 06/04/2015 Η έκδοση 6.0.0.0, περιλαμβάνει : Νέα λειτουργικότητα_βελτιώσεις Ωμέγα Αναβάθμιση Έκδοσης Ω Αναφορές Κύβων (Pivt Tables) Οικονομικό κύκλωμα Αρχείο Βεβαιώσεων Αποδοχών Μισθών &

Διαβάστε περισσότερα