Δείγματα ασκήσεων για πρακτική εξάσκηση στην εξέταση ECDL. Επεξεργασία Κειμένου MS WORD

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Δείγματα ασκήσεων για πρακτική εξάσκηση στην εξέταση ECDL. Επεξεργασία Κειμένου MS WORD"

Transcript

1 Δείγματα ασκήσεων για πρακτική εξάσκηση στην εξέταση ECDL Επεξεργασία Κειμένου MS WORD Περιφερειακό Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιά Σχολική Χρονιά

2 Πληκτρολογήστε το πιο κάτω κείμενο στο επεξεργαστή κειμένου MS. W ord έπαινος Ο πόθος για τον έπαινο αποκρύβεται πάντοτε περίτεχνα. Κυριαρχεί σ άλλον λιγότερο και σ άλλον περισσότερο και φλογίζει κάθε ανθρώπινη καρδιά. Τις περισσότερες προσπάθειες που κάνουν οι άνθρωποι τις κάνουν απ την αγάπη τους προς τον έπαινο. Ο έπαινος, καθώς το χρυσάφι και τα διαμάντια, οφείλει την αξία του στη σπανιότητα. Η καλύτερη αμοιβή είναι η αναγνώριση με έναν έπαινο. Τα παιδιά σε κάθε ηλικία επιζητούν, είτε μας το δείχνουν είτε όχι, την αποδοχή και την επιδοκιμασία των άλλων. Έχει πολύ μεγάλη σημασία για αυτά η γνώμη που έχουν για εκείνα οι γονείς και αργότερα οι δάσκαλοι και οι φίλοι τους. Ο έπαινος και η επιβράβευση είναι εξαιρετικά ευχάριστες εμπειρίες που προσφέρουν στο παιδί δυνατά συναισθήματα σιγουριάς, χαράς, ικανοποίησης, ευχαρίστησης και υγιούς υπερηφάνειας.. Αποθήκευσε το αρχείο με το όνομα Wtest1 στην επιφάνεια εργασίας σου (desktop) Κλείσε το αρχείο και τον επεξεργαστή κειμένου. Εκτέλεσε τις πιο κάτω ασκήσεις. Ασκήσεις Δείγμα ECDL MS WORD TEST 1 1) Να εντοπίσετε και ανοίξετε την εφαρμογή Εξεργασίας κειμένου (ms word) από την επιφάνεια εργασίας σας. Μην ανοίξετε οποιοδήποτε έγγραφο. 2) Ανοίξετε το αρχείο wtest1 που βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας (desktop). 3) Εφαρμόστε σε όλο το έγγραφο δεξιά στοίχιση ( right alignment). 4) Εφαρμόστε στην πρώτη γραμμή του εγγράφου μέγεθός γραμμάτων 16 στιγμές, διπλή υπογράμμιση, γραμματοσειρά times new roman και χρώμα γραμμάτων μπλε. 5) Στη 1 η παράγραφο μετά το τίτλο, του έγγραφο αλλάξτε το διάστημα μεταξύ των γραμμών (διάστιχο) σε 1,5 γραμμές. 6) Αλλάξτε τα περιθώρια της σελίδας του εγγράφου, κάνοντας το πάνω και κάτω περιθώριο σε 2,6 εκατοστά και το αριστερό και το δεξιό περιθώριο σε 2,4 εκατοστά 7) Δημιουργήστε περίγραμμα μονής, συνεχόμενης γραμμής (box border) και κίτρινή σκίαση (yellow shading) στην παράγραφο που αρχίζει με τη φράση Ο πόθος για τον έπαινο. 8) Εφαρμόστε περίγραμμα σελίδας μονή μπλε γραμμή πάχους 3 στιγμές. 9) Αποθήκευσε το αρχείο σου με το όνομα worttest1 στο φάκελο σου. 10) Εφαρμόστε τονισμένη κόκκινή γραφή στην 3 η παράγραφο μετά το τίτλο. 11) Στην 1 η παράγραφο να τοποθετήσετε προεξοχή πρώτης γραμμής στο 2 εκατοστά. 12) Αφού εντοπίσετε την λέξη «διαμάντια» να την αντικαταστήσετε με την λέξη «ρουμπίνια» σε όλο το κείμενο.

3 13) Εφαρμόστε το στυλ της λέξης πόθος σε strong που βρίσκεται στην 1 η παράγραφο μετά το τίτλο 14) Να αντιγράψετε την 1 η παράγραφο μετά το τίτλο στο τέλος του εγγράφου σας. 15) Μεταφέρετε την 1 η γραμμή, στο τέλος του εγγράφου σας. 16) Να πληκτρολογήσετε το τμήμα σας στο τέλος του εγγράφου. 17) Να μετατρέψετε τον αριθμό του τμήματος σας σε δείκτη. 18) Αφήστε μια κενή γραμμή κάτω από την τελευταία πρόταση του εγγράφου. 19) Εισάγετε μια εικόνα της αρεσκείας σας από τον υπολογιστή σας, να την μικρύνετε στο κέντρο της σελίδας. 20) Εισάγετε αρίθμηση σελίδας στο πάνω μέρος της σελίδας αριστερά. 21) Εισάγετε στην κεφαλίδα (heater) τη φράση wordtest3 και δώστε της πλάγια γραφή. 22) Στην κεφαλίδα (heater), εφαρμόστε και ένα κάτω περίγραμμα στη φράση με πάχος 1½ στιγμές. 23) Αλλάξτε τις λέξεις ανθρώπινη καρδιά σε κεφαλαία γράμματα που βρίσκεται στην1 η παράγραφο. 24) Αλλάξτε τον προσανατολισμό (orientation) του εγγράφου από κατακόρυφο (portrait) σε οριζόντιο (landscape). 25) Να εισάγετε μια νέα αυτόματη σελίδα (blank page) μετά το τέλος της 1 ης παραγράφου μετά το τίτλο. 26) Να εισάγετε το σύμβολο στο τέλος πρώτης γραμμής. 27) Να αλλάξετε το μέγεθος της σελίδας σε letter. 28) Προβάλετε το έγγραφο με μεγέθυνση (zoom) 127%. 29) Τροποποιήστε τις βασικές ρυθμίσεις της εφαρμογής ώστε να έχει ως προκαθορισμένο όνομα χρήστη (default user name) το όνομα σας. Εφαρμόστε την ρύθμιση. 30) Εισάγετε ένα πίνακα(table) με 4 στήλες(column) και 5 γραμμές(rows) στο τέλος του έγγραφου. 31) Διαγράψτε πρώτη γραμμή (row) του πίνακα. 32) Προσθέστε μια στήλη (column) στο πίνακα σας έτσι ώστε να είναι η τελευταία στήλη του πίνακα. 33) Μορφοποιήστε το περίγραμμα (border) του πίνακα, σε στυλ διπλής κόκκινης γραμμής 3 στιγμές (p.t.) σε όλα τα περιγράμματα (all border). 34) Αποθήκευσε τις αλλαγές του αρχείο σας. 35) Αποθήκευσε τα σαν εμπλουτισμένο αρχείο (Rich Text Format) (.rtf) με το όνομα ecdltest3 στο φάκελο σας. 36) Να εκτυπώσετε μονό την πρώτη παράγραφο στον επιλεγμένο εκτυπωτή. 37) Κλείστε το αρχείο σας και τερματίστε τον επεξεργαστή κειμένου σας.

4 Πληκτρολογήστε το πιο κάτω κείμενο στο επεξεργαστή κειμένου MS. W ord Μπογιές Μπογιές είναι χρωστικές ύλες ή χρωστικά μέσα π.χ. οι νερομπογιές, τα παστέλ, οι μαρκαδόροι που χρησιμοποιούμε, για να επιχρωματίσουμε ένα σχέδιο Μπλε Κόκκινο Άσπρο Μαύρο Αποθήκευσε το αρχείο με το όνομα Wtest2 στην επιφάνεια εργασίας σου (desktop) Κλείσε το αρχείο και τον επεξεργαστή κειμένου. Εκτέλεσε τις πιο κάτω ασκήσεις. Ασκήσεις Δείγμα ECDL MS WORD TEST2 1) Να εντοπίσετε και ανοίξετε την εφαρμογή Εξεργασίας κειμένου (ms word) από την επιφάνεια εργασίας σας. Μην ανοίξετε οποιοδήποτε έγγραφο. 2) Ανοίξετε το αρχείο wtest2 που βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας (desktop). 3) Εφαρμόστε σε όλο το έγγραφο αριστερή στοίχιση ( left alignment). 4) Εφαρμόστε στην πρώτη γραμμή του εγγράφου μέγεθός γραμμάτων 20 στιγμές, διπλή κόκκινη υπογράμμιση, γραμματοσειρά Calibri, πλάγια γραφή και χρώμα γραμμάτων μπλε. 5) Να εισάγετε το σύμβολο στο τέλος της πρώτης γραμμής. 6) Να αντιγράψετε την παράγραφο που ξεκινά Μπογιές είναι χρωστικές ύλες στο τέλος του εγγράφου σας δυο φορές. 7) Να εμφανίσετε τους μη εκτιπώσιμους χαρακτήρες του εγγράφου σας. 8) Στη παράγραφο που ξεκινά Μπογιές είναι χρωστικές ύλες του έγγραφο αλλάξτε το διάστημα μεταξύ των γραμμών (διάστιχο) σε 2 γραμμές. 9) Αλλάξτε το πάνω (top), το κάτω (bottom), το αριστερό (left) και το δεξιό (right) περιθώριο (margins) της σελίδας του εγγράφου σε 2,6 εκατοστά. 10) Εφαρμόστε περίγραμμα σελίδας διπλής μπλε γραμμή πάχους 3 στιγμές. 11) Στο τέλος του εγγράφου σας πληκτρολογήστε το όνομα και το τμήμα σας. 12) Να μετατρέψετε τον αριθμό του τμήματος σας σε εκθέτη. 13) Αποθήκευσε το αρχείο σου με το όνομα wordtest2 σου στο φάκελο σας. 14) Εφαρμόστε τονισμένη γαλάζια γραφή στην 3 η παράγραφο μετά το τίτλο. 15) Στην 2 η παράγραφο μετά το τίτλο να τοποθετήσετε εσοχή πρώτης γραμμής στο 2 εκατοστά.

5 16) Στην 1 η παράγραφο μετά το τίτλο να τοποθετήσετε προεξοχή πρώτης γραμμής στο 1 εκατοστά. 17) Να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο να βρείτε μια εικόνα σχετική με την τέχνη και να την τοποθετιέστε στο τέλος του εγγράφου σας. 18) Nα ρυθμίσετε την εικόνα ώστε να εμφανίζετε πίσω από το κείμενο (behind text) 19) Να εισάγετε το σύμβολο στο τέλος της πρώτης γραμμής. 20) Να αλλάξετε το μέγεθος της σελίδας σε Α3. 21) Να βάλετε αρίθμηση σελίδας στο κάτω μέρος της σελίδας δεξιά. 22) Αφού εντοπίσετε την λέξη «π.χ» να την αντικαταστήσετε με την λέξη «παράδειγμα» σε όλο το κείμενο. 23) Να εισάγετε μια νέα αυτόματη σελίδα (blank page) μετά το τέλος της 1 ης παραγράφου μετά το τίτλο 24) Εισάγετε στην κεφαλίδα (heater) τη φράση wordtest2 και δώστε της πλάγια γραφή. Εφαρμόστε και ένα κάτω περίγραμμα στη φράση με πάχος 1½ στιγμές. 25) Τροποποιήστε τις βασικές ρυθμίσεις της εφαρμογής ώστε να έχει ως προκαθορισμένο χώρο αποθήκευσης (default file location) την επιφάνεια εργασίας σας (desktop). Εφαρμόστε την ρύθμιση. 26) Εισάγετε στο υποσέλιδο(footer) και εισάγετέ την ημερομηνία και ώρα, με στοίχιση στα δεξιά. 27) Να εισάγετε ένα αυτόνομο σχήμα τύπου αστεράκι στο τέλος του εγγράφου σας. 28) Εφαρμόστε στο σχήμα τύπου αστεράκι, περιστροφή 100 μοιρών. 29) Εφαρμόστε αυτόματο συλλαβισμό (hyphenation) στο έγγραφο σας. 30) Εισάγετε ένα πίνακα(table) με 5 στήλες(column) και 7 γραμμές(row) στο τέλος του έγγραφου σας. 31) Προσθέστε μια γραμμή (row) στο πίνακα σας έτσι ώστε να είναι η πρώτη γραμμή του πίνακα. 32) Διαγράψτε τελευταία στήλη (column) του πίνακα στήλη. 33) Μορφοποιήστε το περίγραμμα (border) του πίνακα, σε στυλ διπλής κόκκινης γραμμής 3 στιγμές (p.t.) σε όλα τα περιγράμματα (all border). 34) Αποθήκευσε τις αλλαγές που έκανες στο αρχείο σου. 35) Αποθήκευσε τα σαν εμπλουτισμένο αρχείο (Rich Text Format) (.rtf) με το όνομα ecdltest2 στο φάκελο σας. 36) Αποθήκευσε τα σαν πρότυπο αρχείο (templates) με το όνομα ecdltest2 στο φάκελο σας. 37) Κλείστε το αρχείο σας και τερματίστε τον επεξεργαστή κειμένου σας.

6 Πληκτρολογήστε το πιο κάτω κείμενο στο επεξεργαστή κειμένου MS. W ord Ο «αγώνας για το μέλλον» των επεξεργαστών στα κινητά Στο εσωτερικό των smartphones, μικροσκοπικοί επεξεργαστές με μεγάλες φιλοδοξίες φιλοδοξούν να αποτελέσουν το μέλλον. Αποθήκευσε το αρχείο με το όνομα Wtest3 στην επιφάνεια εργασίας σου (desktop) Κλείσε το αρχείο και τον επεξεργαστή κειμένου. Εκτέλεσε τις πιο κάτω ασκήσεις. Ασκήσεις Δείγμα ECDL MS WORD TEST3 1. Να εντοπίσετε και ανοίξετε την εφαρμογή Εξεργασίας κειμένου (ms word) από την επιφάνεια εργασίας σας. Μην ανοίξετε οποιοδήποτε έγγραφο. 2. Ανοίξετε το αρχείο wtest3 που βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας (desktop). 3. Εφαρμόστε σε όλο το έγγραφο κεντρική στοίχιση ( center alignment). 4. Εφαρμόστε στην πρώτη γραμμή του εγγράφου μέγεθός γραμμάτων 20 στιγμές, διπλή κόκκινη υπογράμμιση, γραμματοσειρά Calibri, πλάγια γραφή και χρώμα γραμμάτων μπλε. 5. Να εισάγετε το σύμβολο στο τέλος της πρώτης γραμμής. 6. Να αλλάξετε το μέγεθος της σελίδας σε Α5. 7. Να αλλάξετε το στυλ των λέξεων χρωστικά μέσα σε caption 8. Αλλάξτε τις λέξεις smartphones, κινητά σε κεφαλαία γράμματα. 9. Να αντιγράψετε την 1 η παράγραφο μετά το τίτλο στο τέλος του εγγράφου σας τρεις φορές. 10. Στη 1 η παράγραφο μετά το τίτλο αλλάξτε το διάστημα μεταξύ των γραμμών (διάστιχο) σε 1,5 γραμμές. 11. Αλλάξτε τα περιθώρια της σελίδας του εγγράφου, κάνοντας το πάνω και κάτω περιθώριο σε 2 εκατοστά και το αριστερό και το δεξιό περιθώριο σε 2,2 εκατοστά 12. Εφαρμόστε περίγραμμα σελίδας διπλής διακεκομμένη μπλε γραμμή πάχους 3 στιγμές. 13. Να εισάγετε μια νέα αυτόματη σελίδα (blank page) μετά το τέλος της 1 ης παραγράφου μετά το τίτλο. 14. Στο τέλος του εγγράφου σας πληκτρολογήστε το όνομα και το τμήμα σας. 15. Να αλλάξετε το μέγεθος της σελίδας σε Α Αποθήκευσε το αρχείο σου με το όνομα wordtest4 στο φάκελο σας. 17. Τοποθετήστε δεξιά και αριστερή εσοχή στo 1 εκατοστό στην 1 η παράγραφο μετά το τίτλο.

7 18. Εισάγετε στην κεφαλίδα (heater) τη φράση wordtest3 και δώστε της πλάγια γραφή. Εφαρμόστε και ένα κάτω περίγραμμα στη φράση με πάχος 1½ στιγμές. 19. Αλλάξτε τον προσανατολισμό (orientation) του εγγράφου από κατακόρυφο (portrait) σε οριζόντιο (landscape). 20. Εισάγετε στο υποσέλιδο(footer) και εισάγετέ του αρίθμηση σελίδας όπως το Page 1 of 4 και με στοίχιση στα δεξιά. 21. Κάντε ορθογραφικό έλεγχο (spelling check) στο κείμενο κάνοντας αλλαγές. Κυριά ονόματα και τοποθεσίες δεν περιλαμβάνονται στον έλεγχο της ορθογραφίας και μπορούν να αγνοηθούν. 22. Να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο να βρείτε μια εικόνα σχετική με κινητά τηλεφωνά και να την τοποθετιέστε στο τέλος του εγγράφου σας. 23. Να ρυθμίσετε την εικόνα ώστε το κείμενο να αναδιπλώνετε (Wrap text) γύρο από αυτή. 24. Να αλλάξετε το πλάτος της εικόνας σας σε 3 εκ. Και το μήκος της 2εκ. 25. Να εφαρμόσετε στην εικόνα σας περιστροφή 100 μοιρών. 26. Να εισάγετε περίγραμμα στην εικόνα σας κόκκινο πάχους 3 στιγμές. 27. Να εφαρμόσετε στην εικόνα σας φωτεινότητα 60%. 28. Τροποποιήστε τις βασικές ρυθμίσεις της εφαρμογής ώστε να έχει ως προκαθορισμένο όνομα χρήστη (default user name) το όνομα σας. Εφαρμόστε την ρύθμιση. 29. Αλλάξετε την προβολή εμφάνισης του εγγράφου σας σε κανονική προβολή οθόνης (normal view) / πρόχειρη προβολή (draft view). 30. Εφαρμόστε αυτόματο συλλαβισμό (hyphenation) στο έγγραφο σας. 31. Τροποποιήστε τις βασικές ρυθμίσεις της εφαρμογής ώστε να έχει ως προκαθορισμένο χώρο αποθήκευσης (default file location) την επιφάνεια εργασίας σας (desktop). Εφαρμόστε την ρύθμιση. 32. Προβάλετε το έγγραφο με μεγέθυνση (zoom) 127%. 33. Να εισάγετε ένα αυτόνομο σχήμα τύπου χαμογελαστό ανθρωπάκι στο τέλος του εγγράφου σας. 34. Εισάγετε ένα πίνακα(table) με 5 στήλες(column) και 7 γραμμές(rows) στο τέλος του έγγραφου σας. 35. Αποθήκευσε το αρχείο σας. 36. Κλείστε το αρχείο σας και τερματίστε τον επεξεργαστή κειμένου σας.

8 Πληκτρολογήστε το πιο κάτω κείμενο στο επεξεργαστή κειμένου MS. W ord Μπογιές Μπογιές είναι χρωστικές ύλες ή χρωστικά μέσα π.χ. Οι νερομπογιές, τα παστέλ, οι μαρκαδόροι που χρησιμοποιούμε, για να επιχρωματίσουμε ένα σχέδιο Μπλε Κόκκινο Άσπρο Μαύρο Αποθήκευσε το αρχείο με το όνομα Wtest4 στην επιφάνεια εργασίας σου (desktop) Κλείσε το αρχείο και τον επεξεργαστή κειμένου. Εκτέλεσε τις πιο κάτω ασκήσεις. Ασκήσεις Δείγμα ECDL MS WORD TEST4 1. Να εντοπίσετε και ανοίξετε την εφαρμογή Εξεργασίας κειμένου (ms word) από την επιφάνεια εργασίας σας. Μην ανοίξετε οποιοδήποτε έγγραφο. 2. Ανοίξετε το αρχείο wtest4 που βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας (desktop). 3. Εφαρμόστε σε όλο το έγγραφο κεντρική στοίχιση ( center alignment). 4. Να αλλάξετε το μέγεθος της σελίδας σε letter small. 5. Εισάγετε στο υποσέλιδο και εισάγετέ του αρίθμηση σελίδας όπως το Page 1 of 4 και με στοίχιση στα δεξιά. 6. Να εισάγετε μια νέα αυτόματη σελίδα μετά το τέλος της 1 ης παραγράφου. 7. Τοποθετήστε δεξιά και αριστερή εσοχή στo 1 εκατοστό στην 1 η παράγραφο. 8. Να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο να βρείτε μια εικόνα σχετική με την τέχνη και να την τοποθετιέστε στο τέλος του εγγράφου σας. 9. Αλλάξετε το πλάτος της εικόνας σας σε 2 εκ. Και το μήκος της 2 εκ. 10. Να εφαρμόσετε στην εικόνα σας περιστροφή 100 μοιρών. 11. Εισάγετε περίγραμμα στην εικόνα σας κόκκινο πάχους 2 στιγμές. 12. Μεταφέρετε την 1 η γραμμή, στο τέλος του εγγράφου σας. 13. Αντιγράψετε την πρώτη γραμμή, στο τέλος του εγγράφου σας τρεις φορές. 14. Εφαρμόστε στις 4 τελευταίες γραμμές του έγγραφου σας λίστα με βουλές τις αρεσκείας σας. 15. Εισάγετε μια νέα αυτόματη σελίδα μετά το τέλος της 1 ης παραγράφου. 16. Να εφαρμόσετε στην εικόνα σας φωτεινότητα 60%. 17. Εισάγετε αρίθμηση σελίδας στο πάνω μέρος της σελίδας αριστερά.

9 18. Αλλάξετε την προβολή εμφάνισης του εγγράφου σας σε κανονική προβολή οθόνης (normal view) / πρόχειρη προβολή (draft view). 19. Εφαρμόστε αυτόματο συλλαβισμό (hyphenation) στο έγγραφο σας. 20. Να εμφανίσετε τους μη εκτυπώσιμους χαρακτήρες στο αρχείο σας. 21. Τροποποιήστε τις βασικές ρυθμίσεις της εφαρμογής ώστε να έχει ως προκαθορισμένο χώρο αποθήκευσης (default file location) την επιφάνεια εργασίας σας (desktop). Εφαρμόστε την ρύθμιση 22. Να εισάγετε ένα αυτόνομο σχήμα τύπου τρίγωνο στο τέλος του εγγράφου σας. 23. Να εφαρμόσετε στο σχήμα τύπου αστεράκι, περιστροφή 70 μοιρών. 24. Εφαρμόστε σχήμα τύπου τρίγωνο, σκίαση κίτρινη και περίγραμμα μπλε. 25. Προβάλετε το έγγραφο με μεγέθυνση (zoom) 127%. 26. Να εξαφανίσετε τους μη εκτυπώσιμους χαρακτήρες στο αρχείο σας. 27. Κάντε ορθογραφικό έλεγχο (spelling check) στο κείμενο κάνοντας αλλαγές. Κύρια ονόματα και τοποθεσίες δεν περιλαμβάνονται στον έλεγχο της ορθογραφίας και μπορείτε να τα προσθέσετε. 28. Εισάγετε στην κεφαλίδα και εισάγετέ του όνομα του αρχείου σας και την ημερομηνία στο κέντρο. 29. Αποθήκευσε τα σαν εμπλουτισμένο αρχείο (Rich Text Format) (.rtf) με το όνομα ecdltest4 στο φάκελο σας. 30. Αποθήκευσε τα σαν πρότυπο αρχείο (templates) με το όνομα ecdltest4 στο φάκελο σας. 31. Εισάγετε ένα πίνακα(table) με 4 στήλες(column) και 5 γραμμές(rows) στο τέλος του έγγραφου σας. 32. Προσθέστε μια γραμμή (row) στο πίνακα σας έτσι ώστε να είναι η πρώτη γραμμή του πίνακα. 33. Μορφοποιήστε το περίγραμμα (border) του πίνακα, εξωτερικής γραμμής(outline border) σε στυλ διακεκομμένης μπλε γραμμής 1 στιγμές (p.t.) και εσωτερικής γραμμής (inside borders) σε στυλ συνεχόμενης κόκκινης γραμμής 1 στιγμές (p.t.) 34. Μορφοποιήστε το περίγραμμα (border) του πίνακα, σε στυλ διπλής κόκκινης γραμμής 3 στιγμές (p.t.) σε όλα τα περιγράμματα (all border) 35. Αποθήκευσε τις αλλαγές που έκανες στο αρχείο σου. 36. Κλείστε το αρχείο σας και τερματίστε τον επεξεργαστή κειμένου σας.

10 Πληκτρολογήστε το πιο κάτω κείμενο στο επεξεργαστή κειμέ νου MS. W ord Μπογιές Μπογιές είναι χρωστικές ύλες ή χρωστικά μέσα π.χ. οι νερομπογιές, τα παστέλ, οι μαρκαδόροι που χρησιμοποιούμε, για να επιχρωματίσουμε ένα σχέδιο Μπλε Κόκκινο Άσπρο Μαύρο Αποθήκευσε το αρχείο με το όνομα Wtest5 στην επιφάνεια εργασίας σου (desktop) Κλείσε το αρχείο και τον επεξεργαστή κειμένου. Εκτέλεσε τις πιο κάτω ασκήσεις. Δείγμα ECDL MS WORD TEST 5 Ασκήσεις 1. Να εντοπίσετε και ανοίξετε την εφαρμογή Εξεργασίας κειμένου (ms word) από την επιφάνεια εργασίας σας. Μην ανοίξετε οποιοδήποτε έγγραφο. 2. Να ανοίξετε από την επιφάνεια εργασίας σας (desktop) το αρχείο με το όνομα art. 3. Εφαρμόστε σε όλο το έγγραφο αριστερή στοίχιση (left align). 4. Εφαρμόστε στην πρώτη γραμμή του εγγράφου έντονη γραφή (bold). 5. Εφαρμόστε στην πρώτη γραμμή του εγγράφου εφέ γραμμάτων (text effect) της αρεσκείας σου. 6. Στη 1 η παράγραφο του εγγράφου αλλάξτε το διάστημα μεταξύ των γραμμών (διάστιχο) σε 1,5 γραμμές. 7. Αλλάξτε το πάνω (top) και το κάτω (bottom) περιθώριο (margins) της σελίδας του εγγράφου σε 2,6 εκατοστά. 8. Να εμφανίσετε τους μη εκτυπώσιμους χαρακτήρες στο αρχείο σας. 9. Να εισάγετε το σύμβολο στο τέλος πρώτης γραμμής. 10. Δημιουργήστε περίγραμμα μονής, συνεχόμενης γραμμής (box border) και κίτρινή σκίαση (yellow shading) στην παράγραφο που αρχίζει με τη φράση Μπογιές είναι χρωστικές.

11 11. Να αντιγράψετε την 1 η παράγραφο στο τέλος του εγγράφου σας. 12. Αλλάξτε τη λέξη νερομπογιές σε κεφαλαία γράμματα. 13. Αποθήκευσε το αρχείο σου με το όνομα wordtest5 σου στο φάκελο σας. 14. Εφαρμόστε τονισμένη γαλάζια γραφή στην τελευταία πρόταση του εγγράφου. 15. Τοποθετήστε δεξιά και αριστερή εσοχή στo 1 εκατοστό στην 1 η παράγραφο. 16. Να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο να βρείτε μια εικόνα σχετική με την τέχνη και να την τοποθετιέστε στο τέλος του εγγράφου σας. 17. Εισάγετε στη κεφαλίδα και εισάγετέ του όνομα του αρχείου σας στο κέντρο και την ημερομηνία. 18. Να αλλάξετε το μέγεθος της σελίδας σε Α Κάντε ορθογραφικό έλεγχο (spelling check) στο κείμενο κάνοντας αλλαγές. Κυριά ονόματα και τοποθεσίες δεν περιλαμβάνονται στον έλεγχο της ορθογραφίας και μπορούν να αγνοηθούν. 20. Εισάγετε στο υποσέλιδο και εισάγετέ του αρίθμηση σελίδας όπως το Page 1 of 4 και με στοίχιση στα δεξιά. 21. Να αλλάξετε το πλάτος της εικόνας σας σε 3 εκ. Και το μήκος της 2εκ. 22. Να εφαρμόσετε στην εικόνα σας περιστροφή 100 μοιρών. 23. Να εισάγετε περίγραμμα στην εικόνα σας κόκκινο πάχους 3 στιγμές. 24. Να εισάγετε ένα αυτόνομο σχήμα τύπου χαμογελαστό ανθρωπάκι στο τέλος του εγγράφου σας. 25. Να εισάγετε μια νέα αυτόματη σελίδα μετά το τέλος της 1 ης παραγράφου. 26. Να εφαρμόσετε στην εικόνα σας φωτεινότητα 60%. 27. Nα ρυθμίσετε την εικόνα ώστε να εμφανίζετε πίσω από το κείμενο (behind text). 28. Τροποποιήστε τις βασικές ρυθμίσεις της εφαρμογής ώστε να έχει ως προκαθορισμένο όνομα χρήστη (default user name) το όνομα σας. Εφαρμόστε την ρύθμιση. 29. Αλλάξτε τον προσανατολισμό (orientation) του εγγράφου από κατακόρυφο (portrait) σε οριζόντιο (landscape). 30. Αλλάξετε την προβολή εμφάνισης του εγγράφου σας σε κανονική προβολή οθόνης (normal view) / πρόχειρη προβολή (draft view). 31. Εφαρμόστε αυτόματο συλλαβισμό (hyphenation) στο έγγραφο σας. 32. Προβάλετε το έγγραφο με μεγέθυνση (zoom) 127%. 33. Βρες την λέξη μαρκαδόροι στο κείμενο σου και άλλαξε το χρώμα γραμμάτων της σε κόκκινο. 34. Αποθήκευσε τις αλλαγές που έκανες στο αρχείο σου. 35. Αποθήκευσε τα σαν εμπλουτισμένο αρχείο (Rich Text Format) (.rtf) με το όνομα ecdltest5 στο φάκελο σας. 36. Κλείστε το αρχείο σας και τερματίστε τον επεξεργαστή κειμένου σας.

12 Πληκτρολογήστε το πιο κάτω κείμενο στο επεξεργαστή κειμένου MS. W ord Νησιά Σποράδων Σκιάθος: Η Σκιάθος είναι το πιο κοσμικό νησί των Βόριων Σποράδων και το πιο ανεπτυγμένο τουριστικά. Ανήκει στο νομό Μαγνησίας και είναι το πρώτο νησί που συναντάμε ανατολικά του Πηλίου. Απέχει 41 ν. μ. από τον Βόλο και 44 ν. μ. από τον Άγιο Κωνσταντίνο. Σκόπελος: Η Σκόπελος είναι το δεύτερο σε μέγεθος νησί του συμπλέγματος. Βρίσκεται ανάμεσα στη Σκιάθο και την Αλόννησο και έχει έκταση 96 τ. χλμ. Είναι ένα εύφορο νησί που χαρακτηρίζεται από τη πυκνή βλάστηση. Εκτός από τις κατάφυτες δασικές εκτάσεις, τους απέραντους ελαιώνες και τα οπωροφόρα δέντρα, το νησί έχει και μακραίωνη παράδοση στην αμπελουργία. Το εξαιρετικό κρασί που παράγει είναι ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας. Σκύρος: Το πανέμορφο αυτό νησί βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν του Αιγαίου. Παρόλο που ανήκει στο σύμπλεγμα των βόρειων Σποράδων, διοικητικά υπάγεται στο νομό Ευβοίας. Βρίσκεται σε απόσταση 22 ν.μ. βορειοανατολικά από τη Κύμη Ευβοίας, με την οποία συνδέεται με τακτικά ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Αλόννησος: Είναι το δεύτερο σε μέγεθος νησί των Βόρειων Σποράδων. Βρίσκεται σε απόσταση δύο περίπου μιλίων ανατολικά της Σκοπέλου και απέχει 62 ν.μ. από το Βόλο. Αποθήκευσε το αρχείο με το όνομα wtest6 στην επιφάνεια εργασίας σου (desktop) Κλείσε το αρχείο και τον επεξεργαστή κειμένου. Εκτέλεσε τις πιο κάτω ασκήσεις. Ασκήσεις Δείγμα ECDL MS WORD TEST 6 1. Να εντοπίσετε και ανοίξετε την εφαρμογή Εξεργασίας κειμένου (ms word) από την επιφάνεια εργασίας σας. Μην ανοίξετε οποιοδήποτε έγγραφο. 2. Ανοίξετε το αρχείο wtest6 που βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας (desktop). 3. Εφαρμόστε σε όλο το έγγραφο πλήρη στοίχιση. 4. Εφαρμόστε στην πρώτη γραμμή του εγγράφου μέγεθός γραμμάτων 28 στιγμές Και κεντρική στοίχιση. 5. Στη 2 η παράγραφο του εγγράφου να προσθέσετε περίγραμμα χρώματος γαλάζιου με πάχος γραμμής 3 στιγμές και μπλε σκίαση. 6. Εφαρμόστε περίγραμμα σελίδας διπλή κόκκινη γραμμή πάχους 3 στιγμές. 7. Στη 3 η παράγραφο του έγγραφο αλλάξτε το διάστημα μεταξύ των γραμμών (διάστιχο) σε 1,5 γραμμές. 8. Αλλάξτε το αριστερό (left) και το δεξιό (right) περιθώριο (margins) της σελίδας του εγγράφου σε 2,6 εκατοστά. 9. Αποθήκευσε το αρχείο σου με το wordtest6 στο φάκελο σας. 10. Εφαρμόστε τονισμένη κόκκινή γραφή στην τελευταία πρόταση του εγγράφου 11. Στην 1 η παράγραφο να τοποθετήσετε προεξοχή πρώτης γραμμής στο 2 εκατοστά. 12. Στην 4 η παράγραφο να τοποθετήσετε εσοχή πρώτης γραμμής στο 2 εκατοστά. 13. Να αλλάξετε το στυλ το της λέξης Αλόννησος που βρίσκετε στην 4 η παράγραφο σε strong 14. Να μεταφέρετε την 1 η παράγραφο στο τέλος του εγγράφου σας.

13 15. Αλλάξτε τη λέξη Σκιάθος που βρίσκετε στην 1 η παράγραφο σε κεφαλαία γράμματα. 16. Να εισάγετε το σύμβολο στο τέλος πρώτης γραμμής. 17. Αφήστε μια κενή γραμμή κάτω από την τελευταία πρόταση του εγγράφου. 18. Προβάλετε το έγγραφο με μεγέθυνση (zoom) 127%. 19. Να εκτυπώσετε τις σελίδες 1 και 3, σε δυο αντίγραφα στον επιλεγμένο εκτυπωτή. 20. Να βάλετε αρίθμηση σελίδας στο πάνω μέρος της σελίδας αριστερά. 21. Αντικαταστήστε την λέξη Βόρειων σε όλο το έγγραφο σας με Το γράμμα Β. 22. Τοποθετήστε δεξιά και αριστερή εσοχή στo 1 εκατοστό στην 1 η παράγραφο. 23. Εφαρμόστε τονισμένη κίτρινη γραφή στην λέξη Σκύρος που βρίσκετε στην 2 η παράγραφο. 24. Αντιγράψετε την μορφοποίηση της λέξης Σκιάθος που βρίσκετε στην 1 η παράγραφο στις λέξης : Σκόπελος, Σκιάθος, Αλόννησος. 25. Αλλάξτε τον προσανατολισμό (orientation) του εγγράφου από οριζόντιο (landscape) σε κατακόρυφο (portrait). 26. Εισάγετε στη κεφαλίδα και εισάγετέ του όνομα του αρχείου σας και την ημερομηνία. 27. Να αλλάξετε το μέγεθος της σελίδας σε letter. 28. Εισάγετε στο υποσέλιδο και εισάγετέ του αρίθμηση σελίδας όπως το Page 1 of 4 και με στοίχιση στα δεξιά. 29. Να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο να βρείτε μια εικόνα σχετική με την Ελλάδα και να την τοποθετιέστε στο τέλος του εγγράφου σας. 30. Να ρυθμίσετε την εικόνα ώστε το κείμενο να αναδιπλώνετε (Wrap text) γύρο από αυτή. 31. Να εφαρμόσετε στην εικόνα σας περιστροφή 75 μοιρών. 32. Να εισάγετε μια αυτόματη σελίδα εξώφυλλο (cover page) με θέμα της αρεσκείας σου. 33. Αλλάξετε την προβολή εμφάνισης του εγγράφου σας σε προβολή ανάγνωσης πλήρους οθόνης (full screen reading). 34. Βρες όλες τις λέξεις νησιά στο κείμενο σου και άλλαξε το χρώμα γραμμάτων τους σε κόκκινο. 35. Τροποποιήστε τις βασικές ρυθμίσεις της εφαρμογής ώστε να έχει ως προκαθορισμένο χώρο αποθήκευσης (default file location) την επιφάνεια εργασίας σας (desktop). Εφαρμόστε την ρύθμιση. 36. Αποθήκευσε τα αρχείο σας ως απλού τύπου (text file ) με το όνομα wordtest6 στο φάκελο σας. 37. Κλείστε το αρχείο σας και τερματίστε τον επεξεργαστή κειμένου σας.

14 Πληκτρολογήστε το πιο κάτω κείμενο στο επεξεργαστή κειμένου MS. W ord Πρόγραμμα γυμναστηρίου ΩΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ TENNIS PING PONG YOGA TENNIS PING PONG YOGA PING PONG YOGA TENNIS KARATE SWIM TENNIS Παρακαλώ να είσαστε στην ώρα σας προσανατολισμό (orientation) του εγγράφου οριζόντιο (landscape) Αποθήκευσε το αρχείο με το όνομα wtest7 στην επιφάνεια εργασίας σου (desktop) Κλείσε το αρχείο και τον επεξεργαστή κειμένου. Δείγμα ECDL MS WORD TEST 7 πίνακες 1) Να εντοπίσετε και ανοίξετε την εφαρμογή Εξεργασίας κειμένου (ms word) από την επιφάνεια εργασίας σας. Μην ανοίξετε οποιοδήποτε έγγραφο. 2) Ανοίξετε το αρχείο wtest7 που βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας (desktop). 3) Εφαρμόστε στην πρώτη γραμμή του εγγράφου μέγεθός γραμμάτων 28 στιγμές Και κεντρική στοίχιση. 4) Επιλέξετε την πρώτη γραμμή (row) του πίνακα, και εφαρμόστε κεντρική στοίχιση (center alignment) και χρώμα γραμμάτων μπλε. 5) Μορφοποιήστε την πρώτη γραμμή του πίνακα ώστε να έχει σκίαση πράσινη. 6) Μορφοποιήστε την πρώτη στήλη του πίνακα ώστε να έχει σκίαση ροζ. 7) Εισάγετε ένα πίνακα(table) με 4 στήλες(column) και 5 γραμμές(rows) στο τέλος του έγγραφου σας. 8) Προσθέστε μια γραμμή (row) στο πίνακα σας έτσι ώστε να είναι η πρώτη γραμμή του πίνακα. 9) Προσθέστε μια στήλη (column) στο πίνακα σας έτσι ώστε να είναι η τελευταία στήλη του πίνακα. 10) Μορφοποιήστε το περίγραμμα (border) του πίνακα, σε στυλ διπλής κόκκινης γραμμής 3 στιγμές (p.t.) σε όλα τα περιγράμματα (all border). 11) Εφαρμόστε στο δεύτερο πίνακα σας στυλ light shading. 12) Εισάγετε ένα πίνακα(table) με 2 στήλες(column) και 3 γραμμές(rows) στο τέλος του έγγραφου σας. 13) Μορφοποιήστε το περίγραμμα (border) του πίνακα, εξωτερικής γραμμής(outline border) σε στυλ διακεκομμένης μπλε γραμμής 1 στιγμές (p.t.) και εσωτερικής γραμμής (inside borders) σε στυλ συνεχόμενης κόκκινης γραμμής 1 στιγμές (p.t.). 14) Να μετατρέψετε τον αριθμό 1 που βρίσκετε στην πρώτη γραμμή σε δείκτη. 15) Αποθήκευσε το αρχείο σου με το wordtest7 στο φάκελο σας. 16) Να εισάγετε το σύμβολο στο τέλος πρώτης γραμμής.

15 17) Εισάγετε στη κεφαλίδα και εισάγετέ του όνομα του αρχείου σας και την ημερομηνία. 18) Τροποποιήστε τις βασικές ρυθμίσεις της εφαρμογής ώστε να έχει ως προκαθορισμένο χώρο αποθήκευσης (default file location) την επιφάνεια εργασίας σας (desktop). Εφαρμόστε την ρύθμιση. 19) Εφαρμόστε αυτόματο συλλαβισμό (hyphenation) στο έγγραφο σας. 20) Να εμφανίσετε τους μη εκτυπώσιμους χαρακτήρες στο αρχείο σας. 21) Αλλάξτε τον προσανατολισμό (orientation) του εγγράφου από οριζόντιο (landscape) σε κατακόρυφο (portrait). 22) Να εισάγετε ένα αυτόνομο σχήμα τύπου κύκλος στο τέλος του εγγράφου σας. 23) Να αλλάξετε το χρώμα των γραμμών του σχήματος σε κίτρινο, πάχους 3 εκ και το χρώμα γεμίσματος του σε ανοικτό πράσινο. 24) Να πληκτρολογήσετε μέσα στο κύκλο την φράση edcl test 7. 25) Προβάλετε το έγγραφο με μεγέθυνση (zoom) 127%. 26) Αφού εντοπίσετε την λέξη «yoga» να την αντικαταστήσετε με την λέξη «Pilates» σε όλο το κείμενο. 27) Αλλάξετε το ύψος όλων των γραμμών σε 1 εκατ. και το πλάτος όλων των στηλών σε 3 εκατ. του 2 ου πίνακα. 28) Αλλάξετε πλάτος της πρώτης στήλης σε 3,5 εκατοστά και τις υπόλοιπες στήλες σε 2,4 εκατοστά του 1 ου πίνακα. 29) Εισάγετε ένα πίνακα(table) με 6 στήλες(column) και 2 γραμμές(rows) στο τέλος του έγγραφου σας. 30) Αποθήκευσε τις αλλαγές που έκανες στο αρχείο σου. 31) Να εκτυπώσετε τις σελίδες 1 και 2, στον επιλεγμένο εκτυπωτή. 32) Αποθήκευσε τα σαν εμπλουτισμένο αρχείο (Rich Text Format) (.rtf) με το όνομα ecdltest2 στο φάκελο σας. 33) Αποθήκευσε τα σαν πρότυπο αρχείο (templates) με το όνομα ecdltest2 στο φάκελο σας. 34) Κλείστε το αρχείο σας και τερματίστε τον επεξεργαστή κειμένου σας.

16 Πληκτρολογήστε το πιο κάτω κείμενο στο επεξεργαστή κειμένου MS. W ord Κώστας Βασιλειάδης 21 Μαρία Γεωργίου 17 Ανδρέας Νικολάου 14 προσανατολισμό (orientation) του εγγράφου οριζόντιο (landscape). Αποθήκευσε το αρχείο με το όνομα wtest8 στην επιφάνεια εργασίας σου (desktop) Κλείσε το αρχείο και τον επεξεργαστή κειμένου. Δείγμα ECDL MS WORD TEST 8 1. Να εντοπίσετε και ανοίξετε την εφαρμογή Εξεργασίας κειμένου (ms word) από την επιφάνεια εργασίας σας. Μην ανοίξετε οποιοδήποτε έγγραφο. 2. Ανοίξετε το αρχείο wtest8 που βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας (desktop). 3. Πληκτρολογήστε στα κελιά της 1 ης γραμμής του πίνακα τα πιο κάτω δεδομένα: Όνομα Επίθετο Ηλικία 4. Μετακινήστε τα δεδομένα που υπάρχουν στο έγγραφο έτσι ώστε ο πίνακάς σας να έχει την πιο κάτω μορφή: Όνομα Επίθετο Ηλικία Κώστας Βασιλειάδης 21 Μαρία Γεωργίου 17 Ανδρέας Νικολάου Τροποποιήστε τη λέξη Κώστας σε Κωνσταντίνος. 6. Αλλάξτε και την ηλικία του από 21 σε Δημιουργήστε ένα πίνακα με 5 στήλες και 5 γραμμές. 8. Πληκτρολογήστε τα πιο κάτω δεδομένα στον πίνακα: ΚΩΔΙΚΟΣ DVD ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΙΜΗ 1 SUPERMAN CHRISTOFER REEVE ΚΩΜΩΔΙΑ 2,5 3 AMERICAN PIE ΤΟΒΕΥ MAGUIRE ΔΡΑΣΗ 2 9. Εισάγετε τα πιο κάτω δεδομένα στην 3 η γραμμή του πίνακα: 2 PIRATES OF CARIBBEAN JONNY DEP ΚΩΜΩΔΙΑ 2,5 10. Διαγράψτε το περιεχόμενο του 4 ου κελιού της 2 ης γραμμής του πίνακα και πληκτρολογήστε τη λέξη ΔΡΑΣΗ.

17 11. Διορθώστε το όνομα του πρωταγωνιστή της ταινίας PIRATES OF CARIBBEAN σε JOHNNY DEPP. 12. Διαγράψτε το περιεχόμενο του 2 ου κελιού της 4 ης γραμμής του πίνακα και πληκτρολογήστε τη λέξη SPIDERMAN. 13. Αφήστε μια κενή γραμμή και δημιουργήστε τον ακόλουθο πίνακα στο τέλος του έγγραφου σας. Κατασκευαστής Μνήμη Σκληρός Δίσκος RAM HP 4 GB 500 GB TOSHIBA 6 GB 350 GB APPLE 4 GB 400 GB 14. Το ύψος όλων των γραμμών να το αλλάξετε σε 0,9 εκατοστά του 3 ου πίνακα σας. 15. Το πλάτος της πρώτης στήλης να το αλλάξετε σε 3,5 εκατοστά και τις υπόλοιπες στήλες σε 2,4 εκατοστά του 3 ου πίνακα σας. 16. Αλλάξτε τον προσανατολισμό (orientation) του εγγράφου από οριζόντιο (landscape) σε κατακόρυφο (portrait). 17. Να εισάγετε στο τέλος του έγγραφου ένα αυτόματο σχήμα επεξηγήσεων (cloud callouts). 18. Να αλλάξετε το χρώμα των γραμμών του σχήματος σε κίτρινο και το χρώμα γεμίσματος του σε ανοικτό πράσινο. 19. Να εκτυπώσετε τις σελίδες 1 και 2, με ρύθμιση 2 σελίδες ανά φύλλο, στον επιλεγμένο εκτυπωτή. 20. Να πληκτρολογήσετε μέσα στο σύννεφο την φράση edcl test Αποθήκευσε τις αλλαγές που έκανες στο αρχείο σου. 22. Αποθήκευσε τα σαν εμπλουτισμένο αρχείο (Rich Text Format) (.rtf) με το όνομα ecdltest2 στο φάκελο σας. 23. Αποθήκευσε τα σαν πρότυπο αρχείο (templates) με το όνομα ecdltest2 στο φάκελο σας. 24. Κλείστε το αρχείο σας και τερματίστε τον επεξεργαστή κειμένου σας.

18 Πληκτρολογήστε το πιο κάτω κείμενο στο επεξεργαστή κειμένου MS. W ord Πίνακας Α Η ορχήστρα του σχολείου μας Ονοματεπώνυμο Τμήμα Μουσικό όργανο Νικολάου Χρίστος Α5 Μπουζούκι Νεοφύτου Χαρά Α7 Κιθάρα Γεωργίου Μάριος Β2 Ντραμς Θεοδώρου Απόλλων Β4 Βιολί Χριστοδούλου Παναγιώτα Γ3 Βιολί Γρηγορίου Αναστασία Γ5 Φλάουτο Πίνακας Β Κατάσταση εξόδων τμήματος Α3 Περιγραφή Χαρτί για πινακίδες 12,60 Πινέζες 02,20 Εισφορά στο Μαθ. Συμβούλιο 10,00 Εισφορά στον Ερυθρό Σταυρό 15,00 Σύνολο Αποθήκευσε το αρχείο με το όνομα wtest9 στην επιφάνεια εργασίας σου (desktop) Κλείσε το αρχείο και τον επεξεργαστή κειμένου. Δείγμα ECDL MS WORD TEST 9 πίνακες 1. Να εντοπίσετε και ανοίξετε την εφαρμογή Εξεργασίας κειμένου (ms word) από την επιφάνεια εργασίας σας. Μην ανοίξετε οποιοδήποτε έγγραφο. 2. Ανοίξετε το αρχείο wtest8 που βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας (desktop). 3. Το ύψος όλων των γραμμών να το αλλάξετε σε 0,9 εκατοστά του Πίνακα Α. 4. Το πλάτος της πρώτης στήλης να το αλλάξετε σε 3,5 εκατοστά και τις υπόλοιπες στήλες σε 2,4 εκατοστά Πίνακα Α. 5. Διαιρέστε το κελί της 2 ης γραμμής σε δυο κελιά και πληκτρολογήστε στο 2 ο κελί της ίδιας γραμμής τη λέξη Κόστος του Πίνακα Β. 6. Αλλάξτε και την εμφάνιση του πίνακα εφαρμόζοντας του Αυτόματη Μορφοποίηση Πίνακα το Light List του Πίνακα Β. 7. Το ύψος όλων των γραμμών να το αλλάξετε σε 0,9 εκατοστά Πίνακα Β. 8. Το πλάτος της πρώτης στήλης να το αλλάξετε σε 3,5 εκατοστά και τις υπόλοιπες στήλες σε 2,4 εκατοστά Πίνακα Β. 9. Αλλάξτε τη γραμματοσειρά όλων των δεδομένων του Πίνακα Α σε Tahoma. 10. Συγχωνεύστε τα κελιά της 1 ης γραμμής του Πίνακα Α.

19 11. Αλλάξτε το μέγεθος των γραμμάτων της 1 ης γραμμής του Πίνακα Α σε 16 στιγμές. 12. Αλλάξτε το χρώμα των γραμμάτων της 1 ης γραμμής του Πίνακα Α σε πράσινο. 13. Διαγράψετε την 3 η γραμμή (row) του Πίνακα Α. 14. Στοιχίστε στο κέντρο την 1 η γραμμή του Πίνακα Α. 15. Αποθήκευσε το αρχείο σου με το wordtest8 στο φάκελο σας και κλείστε το. 16. Προσθέστε περίγραμμα στον Πίνακα Α: a. Είδος περιγράμματος: Grid b. Στυλ γραμμής: Διπλή γραμμή c. Χρώμα γραμμής: Μπλε d. Πάχος γραμμής: 1½ στιγμές 17. Δημιουργήστε ένα πίνακα με τα πιο κάτω στοιχεία: Τιμοκατάλογος καντίνας σχολείου Προϊόν Τιμή Νερό 18. Να δημιουργήσετε ένα τίτλο τύπου word art σε στυλ της αρεσκείας σας κάτω από τον πίνακα που να γράφει «καντίνα». 19. Να εισάγετε ένα αυτόματο σχήμα (auto shape) τύπου smile face (χαμογελαστό ανθρωπάκι). 20. Να αλλάξετε το χρώμα των γραμμών του σχήματος σε κίτρινο, πάχους 3 εκ και το χρώμα γεμίσματος του σε ανοικτό πράσινο. 21. Αποθήκευσε τις αλλαγές που έκανες στο αρχείο σου. 22. Αφού εντοπίσετε την λέξη «Βιολί» να την αντικαταστήσετε με την λέξη «βιολοντσέλο» σε όλο το κείμενο. 23. Χρησιμοποιήστε το μενού της βοηθείας να βρείτε πληροφορίες για την διαδικασία της προεπισκόπησης εκτύπωσης ( print preview). 24. Να εκτυπώσετε τις σελίδες 1 και 2, με ρύθμιση 2 σελίδες ανά φύλλο, στον επιλεγμένο εκτυπωτή. 25. Αποθήκευσε τα σαν πρότυπο αρχείο (templates) με το όνομα ecdltest2 στο φάκελο σας. 26. Κλείστε το αρχείο σας και τερματίστε τον επεξεργαστή κειμένου σας. 27. Μορφοποιήστε την πρώτη γραμμή του πίνακα ώστε να έχει σκίαση πράσινη. 28. Μορφοποιήστε την πρώτη στήλη του πίνακα ώστε να έχει σκίαση ροζ. 29. Εισάγετε ένα πίνακα(table) με 4 στήλες(column) και 5 γραμμές(rows) στο τέλος του έγγραφου. 30. Προσθέστε μια γραμμή (row) στο 4 ου πίνακα σας έτσι ώστε να είναι η πρώτη γραμμή του πίνακα. 31. Διαγράψετε την 3 η στήλη (column) του 4 ου πίνακα. Μορφοποιήστε το περίγραμμα (border) του 4 ου πίνακα, σε στυλ διπλής κόκκινης γραμμής 3 στιγμές (p.t.) σε όλα τα περιγράμματα (all border).

www.costaschatzinikolas.gr

www.costaschatzinikolas.gr ECDL CORE ΕΝΟΤΗΤΑ 3 Επεξεργασία Κειμένου Microsoft Word Επαναληπτικές Ερωτήσεις Εξετάσεων ECDL CORE ΕΝΟΤΗΤΑ 3 Επεξεργασία Κειμένου Microsoft Word Επαναληπτικές Ερωτήσεις Εξετάσεων Δημιουργία - Συγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (Σημειώσεις Word) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: ΒΑΡΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΟΖΟΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ MICROSOFT WORD (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

1. Ξεκινήστε το πρόγραµµα Επεξεργασίας Κειµένου. 2. Αλλάξτε την Προβολή σε ιάταξη εκτύπωσης. 3. Αλλάξτε το Ζουµ προβολής σε Πλάτος σελίδας

1. Ξεκινήστε το πρόγραµµα Επεξεργασίας Κειµένου. 2. Αλλάξτε την Προβολή σε ιάταξη εκτύπωσης. 3. Αλλάξτε το Ζουµ προβολής σε Πλάτος σελίδας 1. Ξεκινήστε το πρόγραµµα Επεξεργασίας Κειµένου 2. Αλλάξτε την Προβολή σε ιάταξη εκτύπωσης 3. Αλλάξτε το Ζουµ προβολής σε Πλάτος σελίδας 4. Εµφανίστε τη γραµµή εργαλείων Σχεδίαση 5. Πληκτρολογήστε το κείµενο

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου

Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου 11 Εργαλεία έκφρασης και δημιουργίας Επεξεργασία Κειμένου Α Γυμνασίου Πρακτικές οδηγίες για την Επεξεργασία Κειμένου Ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου μας προσφέρει τη δυνατότητα να: προσθέτουμε, να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. Κειμενογράφος WORD

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. Κειμενογράφος WORD ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Κειμενογράφος WORD ΣΚΟΠΟΣ Η ανάπτυξη δεξιοτήτων επεξεργασίας κειμένου ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Άνω περιθώριο (top margin) : 2.49cm Κάτω περιθώριο (bottom margin) :5.99cm Αριστερό περιθώριο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥ 2007

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥ 2007 1. ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΝΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥ 2007 2. ΓΡΑΜΜΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ Κάθε μενού έχει τις δικές της δυνατότητες, όπως για παράδειγμα μόλις πατήσετε το κουμπί κεντρική βγαίνουν τα εικονίδια των δυνατοτήτων που

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft WORD ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ECDL. Περιεχόμενα. Απόκτησε τώρα το δίπλωμα. για να θεωρείσαι Επαγγελματίας! 1 Χρήση της Εφαρμογής

Microsoft WORD ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ECDL. Περιεχόμενα. Απόκτησε τώρα το δίπλωμα. για να θεωρείσαι Επαγγελματίας! 1 Χρήση της Εφαρμογής Microsoft WORD Περιεχόμενα ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 1 Χρήση της Εφαρμογής 2 Δημιουργία Εγγράφων 3 Μορφοποίηση 4 Αντικείμενα 5 Συγχώνευση Αλληλογραφίας 6 Προετοιμασία Αποτελεσμάτων Εργασία με έγγραφα και αποθήκευση

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικές συμβουλές κατά την πληκτρολόγηση ., ; :! ( ) " " Άνοιγμα και αποθήκευση εγγράφου Αρχείο, Άνοιγμα. Αρχείο / Αποθήκευση

Πρακτικές συμβουλές κατά την πληκτρολόγηση ., ; :! ( )   Άνοιγμα και αποθήκευση εγγράφου Αρχείο, Άνοιγμα. Αρχείο / Αποθήκευση Επεξεργαστής κειμένου Word 2003 Πρακτικές συμβουλές κατά την πληκτρολόγηση Για να αλλάξουμε παράγραφο πατάμε Enter. Για να αφήσουμε μία κενή γραμμή, πατάμε μία φορά το Enter. Για να γράψουμε την επόμενη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ στην επεξεργασία κειμένου (Word)

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ στην επεξεργασία κειμένου (Word) 1. Πώς δημιουργούμε ένα νέο έγγραφο; 2. Πώς αποθηκεύουμε ένα έγγραφο στη δισκέτα μας; 3. Μπορείτε να περιγράψετε τη βασική οθόνη του Word;. 4. Τι ακριβώς κάνει το εργαλείο ζουμ; 5. Ποιους κανόνες ακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστηριακή Άσκηση 4 Μορφοποίηση Κειμένου μέσω του

Εργαστηριακή Άσκηση 4 Μορφοποίηση Κειμένου μέσω του Μορφοποίηση χαρακτήρων Όταν ανοίγουμε το Word η γραμματοσειρά που υπάρχει είναι προκαθορισμένη. Το πλαίσιο διαλόγου Γραμματοσειρά μας επιτρέπει να κάνουμε περισσότερες μορφοποιήσεις. Επιλέγουμε Μορφή Απόσταση

Διαβάστε περισσότερα

1. Ξεκινήστε το Microsoft Word και ανοίξτε το έγγραφο Αsia.doc από την επιφάνεια εργασίας.

1. Ξεκινήστε το Microsoft Word και ανοίξτε το έγγραφο Αsia.doc από την επιφάνεια εργασίας. Άσκηση 1 1. Ξεκινήστε το Microsoft Word και ανοίξτε το έγγραφο Αsia.doc από την επιφάνεια εργασίας. 2. Αλλάξτε την προβολή του εγγράφου σε Κανονική. 3. Επιλέξτε την κατάλληλη εντολή για κρύψετε τον οριζόντιο

Διαβάστε περισσότερα

Oι 3 πιο αγαπημένες μου ταινίες φαίνονται στον πίνακα που ακολουθεί:

Oι 3 πιο αγαπημένες μου ταινίες φαίνονται στον πίνακα που ακολουθεί: d Road to Perdition Αναμφισβήτητα μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες του φετινού χειμώνα, και για πολλούς λόγους. Πρώτον, ο βραβευμένος με Oscar για την σκηνοθεσία του στο American Beauty, Sam Mentes

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Επεξεργασία Κειμένου (Microsoft Word) Επεξεργασία κειμένου (Microsoft Word) 1. Βασικές Λειτουργίες και Περιβάλλον Εφαρμογής Επεξεργασίας Κειμένου. α. Χειρισμός εγγράφων.

Διαβάστε περισσότερα

1. Βασικές Λειτουργίες του MS- Word

1. Βασικές Λειτουργίες του MS- Word 1. Βασικές Λειτουργίες του MS- Word Το MS-Word, που είναι και αντικείμενο αυτών των σημειώσεων είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, που στις σελίδες του μπορεί να περιέχει εκτός από κείμενο, εικόνες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ WORD 2007. 2. Πώς αλλάζουμε το διάστιχο μίας παραγράφου; [Πηγαίνουμε στην παράγραφο και στην κεντρική καρτέλα πατάμε το εικονίδιο Διάστιχο]

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ WORD 2007. 2. Πώς αλλάζουμε το διάστιχο μίας παραγράφου; [Πηγαίνουμε στην παράγραφο και στην κεντρική καρτέλα πατάμε το εικονίδιο Διάστιχο] ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ WORD 2007 1. Πώς βάζουμε διπλή υπογράμμιση και χρώμα υπογράμμισης; [Επιλέγουμε το κείμενο και στην κεντρική καρτέλα πατάμε στο βελάκι δίπλα στο εικονίδιο της υπογράμμισης] 2. Πώς αλλάζουμε το

Διαβάστε περισσότερα

Tech village School. Κωδικός Πακέτου: Word Εκπαιδευτική Ενότητα: 2. Επεξεργασία Κειμένου

Tech village School. Κωδικός Πακέτου: Word Εκπαιδευτική Ενότητα: 2. Επεξεργασία Κειμένου Tech Village School Κωδικός Πακέτου: Word Εκπαιδευτική Ενότητα: 2. Επεξεργασία Κειμένου Αυτή η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να αποκτηθούν γνώσεις και δεξιότητες στην επεξεργασία κειμένου. Μετά το πέρας

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογίες και Εφαρμογές Πληροφορικής Ασκήσεις Εργαστηρίου Word / Excel

Τεχνολογίες και Εφαρμογές Πληροφορικής Ασκήσεις Εργαστηρίου Word / Excel Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τεχνολογίες και Εφαρμογές Πληροφορικής Ασκήσεις Εργαστηρίου Word / Excel Ανδρέας Βέγλης Ευαγγελία Αβραάμ Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. Α.Π.Θ. Θεσσαλονίκη, Οκτώβριος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ. 1) Προβολή Γραμμές εργαλείων Σχεδίαση. ΜΑΘΗΜΑ 5 ο : ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ. 1) Προβολή Γραμμές εργαλείων Σχεδίαση. ΜΑΘΗΜΑ 5 ο : ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1 ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ Για τη δημιουργία σχημάτων στο WORD χρησιμοποιείται η γραμμή εργαλείων της σχεδίασης. Τα βήματα που μπορεί να ακολουθήσετε για να εμφανίσετε τη γραμμή εργαλείων

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003

Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003 Εισαγωγή στο πρόγραμμα Microsoft word 2003 Έναρξη 1. Εκκίνηση του προγράμματος Για να ξεκινήσουμε το Word, πατάμε στο κουμπί Εναρξη και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Προγράμματα και Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργαστής Κειμένου: (Microsoft Word)

Επεξεργαστής Κειμένου: (Microsoft Word) Επεξεργαστής Κειμένου: (Microsoft Word) Στο περιβάλλον εργασίας του επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word εκτελούμε τις παρακάτω λειτουργίες: 1) Δημιουργία Νέου Εγγράφου: Η Δημιουργία ενός Νέου Εγγράφου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Επεξεργασία Κειμένου ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Διεύθυνση: Ασκληπιού 18 Τηλέφωνο: 215.5515254

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Επεξεργασία Κειμένου ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Διεύθυνση: Ασκληπιού 18 Τηλέφωνο: 215.5515254 ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Επεξεργασία Κειμένου ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ INTERMEDIATE Το Intermediate είναι εστιασμένο σε γνώσεις πληροφορικής και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία Κειμένου

Επεξεργασία Κειμένου Επεξεργασία Κειμένου Διάρκεια 45 λεπτά Να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις Total 32 Βαθμοί Το ακόλουθο είναι το τεστ για την Ενότητα 3, Επεξεργασία Κειμένου. Στο τεστ πρέπει να ετοιμάσετε μια εγκύκλιο δίνοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ

ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΤΕΙ Ηρακλείου Τμήμα Λογιστικής Πληροφορική I 5 η Εργαστηριακή άσκηση (WORD) ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ 5 ο : ΣΧΗΜΑΤΑ-ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ 1 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ Για τη δημιουργία σχημάτων στο WORD χρησιμοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία Κειμένου (Word Processing)

Επεξεργασία Κειμένου (Word Processing) Επεξεργασία Κειμένου (Word Processing) Σεπτέμβριος 2017 Έκδοση 6.0 PEOPLECERT Ελλάς A.E - Φορέας Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού Κοραή 3, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: 210 372 9100, Fax: 210 372 9101, e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...

Περιεχόμενα. Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων... Περιεχόμενα Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...9 Επιφάνεια εργασίας...12 Διαχείριση αρχείων...15 Ιοί Η/Υ...21 Διαχείριση εκτυπώσεων...22 Περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή...23 Επιφάνεια εργασίας...26

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.7: Αναδιάταξη κειμένου και αντικειμένων

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.7: Αναδιάταξη κειμένου και αντικειμένων Πρόγραμμα Πιστοποίησης Γνώσεων και Δεξιοτήτων ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.7: Αναδιάταξη κειμένου και αντικειμένων Αντώνης Χατζηνούσκας 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. Σκοπός του Μαθήματος Β. Θεωρία

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 3 Επεξεργασία Κειμένου

Ενότητα 3 Επεξεργασία Κειμένου Ενότητα 3 Επεξεργασία Κειμένου Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Έκδοση 4.0 Πνευματικά Δικαιώματα 2003 Ίδρυμα ECDL (ECDL Foundation www.ecdl.com) Όλα τα δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα. Κανένα μέρος αυτού του εγγράφου

Διαβάστε περισσότερα

CTEC-153: ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

CTEC-153: ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ 7 ΣΤΟΧΟΙ: 1. Προσανατολισμός Σελίδας Ενός Φύλλου Εργασίας 2. Τροποποίηση Περιθωρίων Φύλλου Εργασίας 3. Στοίχιση Δεδομένων Στο Κέντρο Της Σελίδας Οριζόντια Και Κάθετα 4. Αλλαγή Μεγέθους Χαρτιού 5.

Διαβάστε περισσότερα

ECDL Module 3 Επεξεργασία Κειµένου Εξεταστέα Ύλη, έκδοση 5.0 (Syllabus Version 5.0)

ECDL Module 3 Επεξεργασία Κειµένου Εξεταστέα Ύλη, έκδοση 5.0 (Syllabus Version 5.0) ECDL Module 3 Επεξεργασία Κειµένου Εξεταστέα Ύλη, έκδοση 5.0 (Syllabus Version 5.0) (Module 3 Word Processing) Συνολική ιάρκεια: Προτεινόµενο * Χρονοδιάγραµµα Εκπαίδευσης 14-20 (δεκατέσσερις έως είκοσι)

Διαβάστε περισσότερα

Προαπαιτούμενα - Συναπαιτούμενα -

Προαπαιτούμενα - Συναπαιτούμενα - Τίτλος Μαθήματος Κωδικός Μαθήματος Τύπος μαθήματος Επεξεργασία Κειμένου CΕΠΚ 101 Υποχρεωτικό Επίπεδο Έτος / Εξάμηνο φοίτησης Όνομα Διδάσκοντα 1 ο Έτος /1 ο Εξάμηνο Δρ. Σταύρος Σιαηλής ECTS 5 Διαλέξεις

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην Επιστήμη της Πληροφορικής Εργαστήριο. Microsoft Word Μέρος 2

Εισαγωγή στην Επιστήμη της Πληροφορικής Εργαστήριο. Microsoft Word Μέρος 2 Πανεπιστήμιο Κύπρου Τμήμα Πληροφορικής Εισαγωγή στην Επιστήμη της Πληροφορικής Εργαστήριο ΕΠΛ001 Εισαγωγή στην Επιστήμη της Πληροφορικής Εργαστήριο Microsoft Word Μέρος 2 Παναγιώτης Χατζηχριστοδούλου Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στο Word 2003...9. Βασικές μορφοποιήσεις κειμένων... 41. Κεφάλαιο 1. Κεφάλαιο 2

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στο Word 2003...9. Βασικές μορφοποιήσεις κειμένων... 41. Κεφάλαιο 1. Κεφάλαιο 2 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Word 2003...9 Η οθόνη του Word... 9 Δημιουργία νέου εγγράφου... 14 Προσθήκη και διαγραφή κειμένου... 17 Πρώτα επιλογή, μετά εργασία... 18 Εύρεση και αντικατάσταση κειμένου...

Διαβάστε περισσότερα

www.costaschatzinikolas.gr

www.costaschatzinikolas.gr ECDL CORE ΕΝΟΤΗΤΑ 6 Παρουσιάσεις Microsoft Powerpoint Επαναληπτικές Ερωτήσεις Εξετάσεων ECDL CORE ΕΝΟΤΗΤΑ 6 Παρουσιάσεις Microsoft Powerpoint Επαναληπτικές Ερωτήσεις Εξετάσεων Δημιουργία - Συγγραφή Costas

Διαβάστε περισσότερα

Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Έκδοση 5.0

Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Έκδοση 5.0 Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Έκδοση 5.0 Πνευματικά Δικαιώματα 2007 Ίδρυμα ECDL (ECDL Foundation www.ecdl.org) Όλα τα δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα. Κανένα μέρος αυτού του εγγράφου δεν μπορεί να αναπαραχθεί

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Word 2007 Ν. Παπαδόπουλος

Εισαγωγή στο Word 2007 Ν. Παπαδόπουλος Εισαγωγή στο Word 2007 Ν. Παπαδόπουλος Πληκτρολογώ το διπλανό κείµενο. Επειδή το κείµενο αποτελείται από δύο παραγράφους πατάω το Enter µόνο στο τέλος της κάθε παραγράφου και όχι σε κάθε γραµµή 1. δηµιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα. Παρουσιάσεις. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Ενότητα. Παρουσιάσεις. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ Ενότητα Παρουσιάσεις Κεφάλαιο 82. PowerPoint 2007 Απαντήσεις ερωτήσεων και ασκήσεων επανάληψης 1. Η εφαρμογή Microsoft PowerPoint είναι ειδικά κατασκευασμένη για την αποτελεσματική παρουσίαση δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word

Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word 1) Έναρξη 1.1) Εκκίνηση Για να ξεκινήσουμε το Word, πατάμε στο κουμπί Εναρξη και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Προγράμματα και Microsoft Word. Η εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

* Με τη επιλογή Αρχείο --> Δημιουργία ανοίγετε ένα νέο αρχείο με όνομα και μπορείτε να ξεκινήσετε μια ζωγραφιά.

* Με τη επιλογή Αρχείο --> Δημιουργία ανοίγετε ένα νέο αρχείο με όνομα και μπορείτε να ξεκινήσετε μια ζωγραφιά. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΝΟΤΗΤΑ 3: ΧΡΗΣΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: Ζωγραφική 1. Έναρξη εφαρμογής Ερώτηση 1 Συμπληρώστε τα κενά. Όλα τα εργαλεία σχεδίασης βρίσκονται μέσα στην. Όλα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.6: Εικόνες και Γραφικά

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.6: Εικόνες και Γραφικά Πρόγραμμα Πιστοποίησης Γνώσεων και Δεξιοτήτων ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.6: Εικόνες και Γραφικά Αντώνης Χατζηνούσκας 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. Σκοπός του Μαθήματος Β. Θεωρία 1. Εισαγωγή γραφικού

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής

Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Τμήμα Φυσικής - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς Εργασία-2: Σύνθεση αναφοράς Σύνθεση Αναφοράς http://eep.physics.auth.gr Τι περιέχει

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft POWERPOINT ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ECDL. Περιεχόμενα. Απόκτησε τώρα το δίπλωμα. για να θεωρείσαι Επαγγελματίας! 1 Χρήση της Εφαρμογής

Microsoft POWERPOINT ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ECDL. Περιεχόμενα. Απόκτησε τώρα το δίπλωμα. για να θεωρείσαι Επαγγελματίας! 1 Χρήση της Εφαρμογής Microsoft POWERPOINT Περιεχόμενα ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ 1 Χρήση της Εφαρμογής 2 Ανάπτυξη Μιας Παρουσίασης 3 Κείμενο 4 Γραφήματα 5 Γραφικά Αντικείμενα Εργασία με παρουσιάσεις και αποθήκευση σε διάφορες μορφές αρχείων.

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς

Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς 3.3.1.1 Αλλαγή της εμφάνισης κειμένου: μέγεθος γραμματοσειράς, είδος γραμματοσειράς Γραμματοσειρές Η λέξη γραμματοσειρά αναφέρεται στο στυλ που εμφανίζονται τα γράμματα. Παρακάτω ακολουθούν κάποια παραδείγματα,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος...9. Κεφάλαιο 1: Microsoft Word Κεφάλαιο 2: Microsoft Excel Κεφάλαιο 3: Microsoft Power Point...73

Πρόλογος...9. Κεφάλαιο 1: Microsoft Word Κεφάλαιο 2: Microsoft Excel Κεφάλαιο 3: Microsoft Power Point...73 Περιεχόμενα Πρόλογος...9 Κεφάλαιο 1: Microsoft Word...11 Κεφάλαιο 2: Microsoft Excel...45 Κεφάλαιο 3: Microsoft Power Point...73 Κεφάλαιο 4: Microsoft Access...103 Κεφάλαιο 5: Microsoft Outlook...133 Τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

Cascading Style Sheets (CSS)

Cascading Style Sheets (CSS) Cascading Style Sheets (CSS) Τα Cascading Style Sheets προσφέρουν έναν εύκολο τρόπο για να ορίσουμε τη μορφοποίηση που επιθυμούμε να έχουν οι σελίδες μία τοποθεσίας του Παγκόσμιου Ιστού που δημιουργούμε.

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Word. 1) Έναρξη

Microsoft Word. 1) Έναρξη Microsoft Word 1) Έναρξη 1.1) Εκκίνηση Για να ξεκινήσουμε το Word, πατάμε στο κουμπί Εναρξη και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Προγράμματα και Microsoft Word. Η εφαρμογή Word ξεκινά και εμφανίζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Key CERT: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Key CERT: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Key CERT: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Έκδοση 1.0 Σελίδα 1 από 6 ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Τα ακόλουθα αποτελούν την εξεταστέα ύλη για την ενότητα Επεξεργασία Κειµένου και θεωρούνται

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Περιεχόμενα...v

Περιεχόμενα. Περιεχόμενα...v Περιεχόμενα Περιεχόμενα...v Κεφάλαιο 1: Ρυθμίσεις γραμμών εργαλείων και μενού...1 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παραθύρων και προβολές...18 Κεφάλαιο 3: Εύρεση, αντικατάσταση, και μετάβαση σε συγκεκριμένο στοιχείο...35

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στο Word Βασικές μορφοποιήσεις κειμένων Κεφάλαιο 1. Κεφάλαιο 2

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στο Word Βασικές μορφοποιήσεις κειμένων Κεφάλαιο 1. Κεφάλαιο 2 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Word 2007...9 Η οθόνη του Word... 9 Δημιουργία νέου εγγράφου... 15 Προσθήκη και διαγραφή κειμένου... 18 Πρώτα επιλογή, μετά εργασία... 20 Εύρεση και αντικατάσταση κειμένου...

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 17 Εκτύπωση Φύλλων Εργασίας και Γραφικών Παραστάσεων

Ενότητα 17 Εκτύπωση Φύλλων Εργασίας και Γραφικών Παραστάσεων Ενότητα 17 Εκτύπωση Φύλλων Εργασίας και Γραφικών Παραστάσεων 17.1 Το παράθυρο Print Preview Θέλουμε να τυπώσουμε το φύλλο εργασίας μας. Πρέπει όμως να σιγουρευτούμε ότι οι σωστές γραμμές και στήλες θα

Διαβάστε περισσότερα

5o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ EXCEL. a) Δημιουργήστε ένα καινούριο βιβλίο του Excel και αποθηκεύστε το στην Επιφάνεια Εργασίας με το όνομα Εργασία5.

5o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ EXCEL. a) Δημιουργήστε ένα καινούριο βιβλίο του Excel και αποθηκεύστε το στην Επιφάνεια Εργασίας με το όνομα Εργασία5. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. Εισαγωγή 2. Χειρισμός φύλλων 5o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ EXCEL 3. Μορφοποίηση κειμένου κελιών 4. Χειρισμός κελιών 1. Εισαγωγή ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ a) Δημιουργήστε ένα καινούριο βιβλίο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ I. 3o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ I. 3o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ I 3o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD 1. Προσθήκη στηλών σε τμήμα εγγράφου 2. Εσοχή παραγράφου 3. Εισαγωγή Κεφαλίδας, Υποσέλιδου και Αριθμού Σελίδας 4. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτική Άσκηση Για να αντιγράψουμε τη μορφοποίηση μιας λέξης ποιο εργαλείο από τα παρακάτω χρησιμοποιούμε;

Πρακτική Άσκηση Για να αντιγράψουμε τη μορφοποίηση μιας λέξης ποιο εργαλείο από τα παρακάτω χρησιμοποιούμε; Πρακτική Άσκηση 2 ΑΣΠΑΙΤΕ Α Ημερομηνία :. Τμήμα : Ονοματεπώνυμο :. Για να αντιγράψουμε τη μορφοποίηση μιας λέξης ποιο εργαλείο από τα παρακάτω χρησιμοποιούμε; Ποιο από τα παρακάτω προγράμματα θα χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Word. Κεντρική οθόνη του Word

Εισαγωγή στο Word. Κεντρική οθόνη του Word Εισαγωγή στο Word Το Word είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η εύκολη και γρήγορη δημιουργία και επεξεργασία εγγράφων. Κεντρική οθόνη του Word Το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (Σημειώσεις Powerpoint) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: ΒΑΡΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΟΖΟΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ MICROSOFT POWERPOINT (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ)

Διαβάστε περισσότερα

PowerPoint Ένα εργαλείο παρουσίασης

PowerPoint Ένα εργαλείο παρουσίασης Εργασία 7η 2 Αρκετοί πιστεύουν πως η επιτυχία μιας παρουσίασης είναι δεδομένη εάν ο παρουσιαστής κατέχει το θέμα που πρόκειται να παρουσιάσει και είναι σε θέση να χειρίζεται ί ά άνετα έ ένα πρόγραμμα ό

Διαβάστε περισσότερα

CTEC-153: ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ

CTEC-153: ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΜΑΘΗΜΑ 5 ΣΤΟΧΟΙ: 1. Μορφοποίηση Αριθμών 2. Αλλαγή Μεγέθους Και Τύπου Γραμματοσειράς 3. Χρησιμοποίηση Πλάγιων, Έντονων, Υπογραμμισμένων Χαρακτήρων 4. Αλλαγή Χρώματος Γραμματοσειράς 5. Παράθυρο Διαλόγου

Διαβάστε περισσότερα

11. Επεξεργασία κειμένου με το OpenOffice 2.0

11. Επεξεργασία κειμένου με το OpenOffice 2.0 11. Επεξεργασία κειμένου με το OpenOffice 2.0 Τι μπορούμε να κάνουμε με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου Το κείμενο που πληκτρολογούμε, εμφανίζεται στην οθόνη και παραμένει στη μνήμη RAM μέχρι να το

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ WORD Κοκκόρη Αθηνά

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ WORD Κοκκόρη Αθηνά 1. Πληκτρολογήστε τα παρακάτω: Καλημέρα, Χαϊδάρι, καΐκι. Που θα πας αύριο; Πάρε μαζί σου: ένα μολύβι, μια γόμα, ένα στυλό. Η έκπτωση είναι 30%. Φοβερό!!! Τόνος: Πατάω το πλήκτρο Διαλυτικά: Πατάω shift

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: PowerPoint Κεφάλαιο 2: Εκκίνηση του PowerPoint... 13

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: PowerPoint Κεφάλαιο 2: Εκκίνηση του PowerPoint... 13 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: PowerPoint... 9 Κεφάλαιο 2: Εκκίνηση του PowerPoint... 13 Κεφάλαιο 3: Δημιουργία νέας παρουσίασης... 27 Κεφάλαιο 4: Μορφοποίηση κειμένου παρουσίασης...

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Office System Word 2007

Microsoft Office System Word 2007 Microsoft Office System Word 2007 Δ.Ι.Ε.Κ. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2016 ΕΞΑΜΗΝΟ Α ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΛΕΝΗ ΓΚΙΝΗ & ΤΙΤΙΚΑ-ΕΥΘΑΛΙΑ ΚΑΡΟΥΣΗ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Χρήση της

Διαβάστε περισσότερα

[συνέχεια του εγγράφου Word 2]

[συνέχεια του εγγράφου Word 2] [συνέχεια του εγγράφου Word 2] Συνεχίζουμε την πρακτική μας άσκηση πάνω στο έγγραφο που δημιουργήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα και το οποίο αποθηκεύσαμε στον φάκελο με το όνομά μας, με το όνομα: Word 2x.

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα. Επεξεργασία κειμένου. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Ενότητα. Επεξεργασία κειμένου. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ Ενότητα Επεξεργασία κειμένου Κεφάλαιο 28. Microsoft Word 2007 Ερωτήσεις και ασκήσεις επανάληψης Κεφαλαίου 28 1. Ξεκινήστε τον επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word. 2. Ποια είναι η χρησιμότητα μιας εφαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

Μορφοποίηση εικόνων. Εισαγωγή. Στόχος κεφαλαίου

Μορφοποίηση εικόνων. Εισαγωγή. Στόχος κεφαλαίου Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1: Προετοιμασία παρουσίασης...1 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση διαφανειών...18 Κεφάλαιο 3: Διαχείριση γραφικών...31 Κεφάλαιο 4: Επεξεργασία εικόνων με το Adobe Photoshop...56 Κεφάλαιο 5: Μορφοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα 1,2 ης εβδομάδας

Θέματα 1,2 ης εβδομάδας ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Θέματα 1,2 ης εβδομάδας Περιβάλλον εργασίας Word, Μορφοποίηση Γραμματοσειράς, Μορφοποίηση Παραγράφου Εξάσκηση σε βασικά κείμενα Τι είναι το MS-WORD Είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία ενός κενού πίνακα

Δημιουργία ενός κενού πίνακα 3.4.1.1 Δημιουργία ενός κενού πίνακα Ένας πίνακας αποτελείται από έναν αριθμό γραμμών και στηλών που δημιουργούν ένα πλέγμα. Σε αυτό το πλέγμα είναι πιθανή η ύπαρξη ή μη περιθωρίων. Κάθε κελί του πίνακα

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο του Μαθήματος: ΕΠΛ003. Ενότητα 3 Εισαγωγή στο Microsoft Word

Εργαστήριο του Μαθήματος: ΕΠΛ003. Ενότητα 3 Εισαγωγή στο Microsoft Word Εργαστήριο του Μαθήματος: ΕΠΛ003 Ενότητα 3 Εισαγωγή στο Microsoft Word 1 Πως αρχίζουμε το Microsoft Word Για να αρχίσουμε το Word, πρέπει να κάνουμε double click στο εικονίδιο του Word που βρίσκεται στον

Διαβάστε περισσότερα

a. Κάνουμε κλικ στο Δημιουργία Διαφάνειας c. Ξεκινούμε να γράφουμε την διαφάνεια a. Είναι η πρώτη διαφάνεια της σειράς

a. Κάνουμε κλικ στο Δημιουργία Διαφάνειας c. Ξεκινούμε να γράφουμε την διαφάνεια a. Είναι η πρώτη διαφάνεια της σειράς PowerPoint 1. Εισαγωγή διαφάνειας a. Κάνουμε κλικ στο Δημιουργία Διαφάνειας b. Επιλέγουμε το είδος της διαφάνειας που επιθυμούμε. Η πρώτη διαφάνεια συνήθως είναι η διαφάνεια τίτλου. c. Ξεκινούμε να γράφουμε

Διαβάστε περισσότερα

Κεφαλίδες και υποσέλιδα

Κεφαλίδες και υποσέλιδα Κεφαλίδες και υποσέλιδα Διασκεδάστε με τις επιλογές κεφαλίδων και υποσέλιδων δοκιμάζοντας τις ασκήσεις που ακολουθούν. Άσκηση 1: Εισαγωγή υποσέλιδων σε διαφάνειες Η παρουσίαση αποτελείται από πέντε διαφάνειες.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος... 7 ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Πρόλογος... 7 ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόλογος... 7 ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Α Δομή και λειτουργία προσωπικού υπολογιστή...11 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Β Δομή και χρήση λειτουργικών συστημάτων DOS, UNIX και λειτουργικού

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α.4.2.Μ1 Διαχείριση Εφαρμογών Επεξεργασίας Κειμένου

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α.4.2.Μ1 Διαχείριση Εφαρμογών Επεξεργασίας Κειμένου Α.4.2.Μ1 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α.4.2.Μ1 Διαχείριση Εφαρμογών Επεξεργασίας Κειμένου Τι θα μάθουμε σήμερα: Να ανοίγουμε και να κλείνουμε μια εφαρμογή επεξεργασίας κειμένου Να ανοίγουμε και να κλείνουμε ένα ή περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία κειμένου: Word 2003

Επεξεργασία κειμένου: Word 2003 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα...7 Κεφάλαιο 1: Ρυθμίσεις γραμμών εργαλείων και μενού...9 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση παραθύρων και προβολές...26 Κεφάλαιο 3: Εύρεση, αντικατάσταση, και μετάβαση σε συγκεκριμένο

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Word 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου

Microsoft Word 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Microsoft Word 2010 Πανεπιστήμιο Κύπρου Ιούλιος 2017 Copyright 2017 Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Δημιουργός: Λευτέρης Γ. Ζαχαρία Σ ε λ ί δ α 1 Πίνακας Περιεχομένων 1.

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο του Μαθήματος: ΕΠΛ001

Εργαστήριο του Μαθήματος: ΕΠΛ001 www.epl001lab.weebly.com Εργαστήριο του Μαθήματος: ΕΠΛ001 Ενότητα 3 Εισαγωγή στο Microsoft Word Πως αρχίζουμε το Microsoft Word Για να αρχίσουμε το Word, πρέπει να κάνουμε double click στο εικονίδιο του

Διαβάστε περισσότερα

Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Έκδοση 5.0

Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Έκδοση 5.0 Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Έκδοση 5.0 Πνευματικά Δικαιώματα 2007 Ίδρυμα ECDL (ECDL Foundation www.ecdl.org) Όλα τα δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα. Κανένα μέρος αυτού του εγγράφου δεν μπορεί να αναπαραχθεί

Διαβάστε περισσότερα

Α.Φ.Μ. ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΑΡ

Α.Φ.Μ. ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΑΡ A C C E S S ΑΣΚΗΣΗ 1 1. Δημιουργήστε μια κενή βάση δεδομένων με όνομα «ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ» και αποθηκεύστε την στο φάκελο «Τα έγγραφά μου». 2. Δημιουργήστε πίνακα με ένα πεδίο με όνομα «ΝΟΜΟΣ» το οποίο θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

2o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD

2o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 2o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WORD 1. Μορφοποίηση κειμένου 2. Κουκκίδες και αρίθμηση 3. Στυλ 4. Στοίχιση και περιγράμματα 5. Αναζήτηση και αντικατάσταση 6. Ορθογραφία 7. Εικόνες

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Οι πίνακες Οι πίνακες είναι ορθογώνια πλαίσια που χωρίζονται σε γραµµές και στήλες. Η τοµή µιας γραµµής µε µια στήλη προσδιορίζει ένα κελί. Τα στοιχεία, που παρουσιάζουµε,

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 5ο. Επεξεργαστής Κειμένου

Μάθημα 5ο. Επεξεργαστής Κειμένου Μάθημα 5ο Επεξεργαστής Κειμένου Σελίδα 60 από 106 Ένα πολύ χρήσιμο και αρκετά βασικό πρόγραμμα εγκατεστημένο στον υπολογιστή είναι ο επεξεργαστής κειμένου (LibreOffice Writer). Περιέχει όλα τα εργαλεία

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 3. Επεξεργασία κειμένου

Ενότητα 3. Επεξεργασία κειμένου Ενότητα 3 Επεξεργασία κειμένου Ενότητα 3: Επεξεργασία Κειμένου - Microsoft Word 2010 124 125 Επεξεργασία κειμένου Microsoft Word 2010 126 Κεφάλαιο 3.1: Εισαγωγή στο Word 2010 3.1.1 Εκκίνηση του Word 2010

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσιάσεις (Presentation)

Παρουσιάσεις (Presentation) Παρουσιάσεις (Presentation) Σεπτέμβριος 2017 Έκδοση 6.0 PEOPLECERT Ελλάς A.E - Φορέας Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού Κοραή 3, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: 210 372 9100, Fax: 210 372 9101, e-mail: info@peoplecert.org,

Διαβάστε περισσότερα

Shift+γράμμα. Πατάμε τον τόνο (δί[λα στο L) και μετά το φωνήεν. Πως βάζουμε διαλυτικά; Πατάμε το Shift+ τόνο και μετά το φωνήεν (ι ή υ)

Shift+γράμμα. Πατάμε τον τόνο (δί[λα στο L) και μετά το φωνήεν. Πως βάζουμε διαλυτικά; Πατάμε το Shift+ τόνο και μετά το φωνήεν (ι ή υ) Βασικές λειτουργίες του πληκτρολογίου Αλλαγή μεταξύ Αγγλικών και Ελληνικών Όταν γράφουμε σε πεζά (μικρά) και θέλουμε να γράψουμε ένα γράμμα κεφαλαίο Όταν γράφουμε συνέχεια Κεφαλαία Για να γράψουμε ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ POWER POINT

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ POWER POINT 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ POWER POINT To Power Point είναι ένα πολύ δυναμικό πρόγραμμα παρουσίασης γραφικών. Ο σκοπός είναι να βοηθήσει τους χρήστες των υπολογιστών να δημιουργούν εντυπωσιακά έγγραφα, επιστολές και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (Σημειώσεις Excel) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ: ΒΑΡΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΟΖΟΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ MICROSOFT EXCEL (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft EXCEL ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ECDL. Περιεχόμενα. Απόκτησε τώρα το δίπλωμα. για να θεωρείσαι Επαγγελματίας! 1 Χρήση της Εφαρμογής.

Microsoft EXCEL ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ECDL. Περιεχόμενα. Απόκτησε τώρα το δίπλωμα. για να θεωρείσαι Επαγγελματίας! 1 Χρήση της Εφαρμογής. Microsoft EXCEL Περιεχόμενα ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ 1 Χρήση της Εφαρμογής 2 Κελιά 3 Διαχείριση Φύλλων Εργασίας 4 Τύποι και Συναρτήσεις 5 Μορφοποίηση 6 Γραφήματα 7 Προετοιμασία Εκτυπώσεων Εργασία με υπολογιστικά

Διαβάστε περισσότερα

www.costaschatzinikolas.gr

www.costaschatzinikolas.gr ECDL CORE ΕΝΟΤΗΤΑ 5 Χρήση Βάσεων Δεδομένων Microsoft Access Επαναληπτικές Ερωτήσεις Εξετάσεων ECDL CORE ΕΝΟΤΗΤΑ 5 Χρήση Βάσεων Δεδομένων Microsoft Access Επαναληπτικές Ερωτήσεις Εξετάσεων Δημιουργία -

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: PowerPoint Κεφάλαιο 2: Εκκίνηση του PowerPoint... 13

Λίγα λόγια από το συγγραφέα Κεφάλαιο 1: PowerPoint Κεφάλαιο 2: Εκκίνηση του PowerPoint... 13 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 Κεφάλαιο 1: PowerPoint 2002... 9 Κεφάλαιο 2: Εκκίνηση του PowerPoint... 13 Κεφάλαιο 3: Δημιουργία νέας παρουσίασης... 27 Κεφάλαιο 4: Μορφοποίηση κειμένου παρουσίασης...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΗ WORD. 3. Στην ΚΕΦΑΛΙΔΑ της σελίδας εισάγετε το παρακάτω κείμενο: 5. Στην αρχή της σελίδας γράψτε το παρακάτω κείμενο:

ΑΣΚΗΣΗ WORD. 3. Στην ΚΕΦΑΛΙΔΑ της σελίδας εισάγετε το παρακάτω κείμενο: 5. Στην αρχή της σελίδας γράψτε το παρακάτω κείμενο: ΑΣΚΗΣΗ WORD 1. Ρυθμίστε τα περιθώρια της σελίδας ως εξής: Δεξιά 2,5 εκ., Αριστερά 2,5 εκ., Πάνω 3 εκ. και Κάτω 3 εκ. 2. Εισάγετε υδατογράφημα και χρώμα σελίδας όπως φαίνεται στο παρόν έγγραφο. 3. Στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) INTERMEDIATE Παρουσιάσεις (Microsoft PowerPoint) Παρουσιάσεις (Microsoft PowerPoint) 1. Βασικές Λειτουργίες & Περιβάλλον Εφαρμογής Παρουσιάσεων. α. Χειρισμός παρουσιάσεων. α1.

Διαβάστε περισσότερα

Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr

Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr MS-WORD Επιμέλεια: Κωλέτσου Ευτυχία email: efi.unipi@gmail.com Web: http://www.ekoletsou.gr Ξεκινώντας με το WORD Επιμέλεια: ΚΩΛΕΤΣΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ A ναμφισβήτητα, τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα προγράμματα στους

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα. Παρουσιάσεις. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Ενότητα. Παρουσιάσεις. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ Ενότητα Παρουσιάσεις Κεφάλαιο 82. PowerPoint 2007 Ερωτήσεις επανάληψης Κεφαλαίου 82 1. Ποια είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματα του προγράμματος Microsoft PowerPoint; 2. Τι είναι μια διαφάνεια; 3. Τι μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ TEXNOΛΟΓΙΚΟ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Σημειώσεις Εργαστηρίου για το Δρ. Ευάγγελος Φιλιππίδης ΣΕΡΡΕΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Publisher 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα. Επεξεργασία κειμένου. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Ενότητα. Επεξεργασία κειμένου. εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ Ενότητα Επεξεργασία κειμένου 28. Microsoft Word 2007 Απαντήσεις ερωτήσεων και ασκήσεων επανάληψης 1. Για να ξεκινήσουμε την εφαρμογή Microsoft Word, μπορούμε να πατήσουμε στο κουμπί έναρξη έπειτα στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ KeyCERT EXPERT: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. Έκδοση 2.0

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ KeyCERT EXPERT: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. Έκδοση 2.0 ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ KeyCERT EXPERT: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Έκδοση 2.0 MICROSOFT WORD EXPERT ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Το πρόγραμμα Microsoft Word Expert περιλαμβάνει εξαιρετικά χρήσιμες δυνατότητες,

Διαβάστε περισσότερα

1. Κλικ στην καρτέλα Insert 2. Tables 3. Κλικ Table 4. Σύρουμε το δείκτη του ποντικιού και επιλέγουμε τον επιθυμητό αριθμό γραμμών και στηλών

1. Κλικ στην καρτέλα Insert 2. Tables 3. Κλικ Table 4. Σύρουμε το δείκτη του ποντικιού και επιλέγουμε τον επιθυμητό αριθμό γραμμών και στηλών ΜΑΘΗΜΑ 4 ΣΤΟΧΟΙ: 1. Προσθήκη Πίνακα (Table) 2. Εισαγωγή Και Μετακίνηση Κειμένου Σε Πίνακα 3. Εισαγωγή Στηλών Και Γραμμών Σε Πίνακα 4. Διαγραφή Στηλών Και Γραμμών Σε Πίνακα 5. Αλλαγή Πλάτους Στηλών Και

Διαβάστε περισσότερα

Μενού Προβολή. Προβολές εγγράφου

Μενού Προβολή. Προβολές εγγράφου Μενού Προβολή Προβολές εγγράφου Το Word παρέχει πέντε διαφορετικού είδους προβολές στον χρήστη, οι οποίες και βρίσκονται στο μενού Προβολή (View). Εναλλακτικά μπορούμε να επιλέξουμε το είδος προβολής που

Διαβάστε περισσότερα

1 Επεξεργασία κειμένου

1 Επεξεργασία κειμένου Επεξεργασία Κειμένου 1 Επεξεργασία κειμένου 1.1 Γενικά Ο επεξεργαστής κειμένου είναι η πιο διαδεδομένη εφαρμογή στο χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σε όλους έχει παρουσιαστεί η ανάγκη να γράψουν ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ Στοίχιση Παραγράφων. 2. Εσοχές Παραγράφων ΣΤΟΧΟΙ:

ΜΑΘΗΜΑ Στοίχιση Παραγράφων. 2. Εσοχές Παραγράφων ΣΤΟΧΟΙ: ΜΑΘΗΜΑ 4 ΣΤΟΧΟΙ: 1. Στοίχιση Παραγράφων 2. Εσοχές Παραγράφων 3. Διάστημα Μεταξύ Γραμμών (Διάστιχο) 4. Απόσταση Μεταξύ Παραγράφων 5. Καθορισμός Στηλοθετών (Tabs) 6. Μετακίνηση Στηλοθετών 7. Διαγραφή Στηλοθετών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.9: Οργανόγραμμα

ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.9: Οργανόγραμμα Πρόγραμμα Πιστοποίησης Γνώσεων και Δεξιοτήτων ΕΝΟΤΗΤΑ 6: «Microsoft PowerPoint 2007» Κεφάλαιο 6.9: Οργανόγραμμα Αντώνης Χατζηνούσκας 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. Σκοπός του Μαθήματος Β. Θεωρία 1. Οργανόγραμμα 1. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα