ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ LTD (ΚΕΣΕΑ)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ LTD (ΚΕΣΕΑ)"

Transcript

1 ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ LTD (ΚΕΣΕΑ) ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ: Υλοποίηση εργαστηρίων: o «Επιτυχία μέσα από την αποτελεσματική διαχείριση έργων» - Social Space Academy σελ.2 o «Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού σε Περιόδους δύσκολων αλλαγών» - Social Space Academy σελ.3 o «Διαχείριση προσωπικού και εργατική νομοθεσία» - σελ.4 o «Αξιολόγηση απόδοσης προσωπικού» (Zencode Services Ltd) σελ.5 Οι υπηρεσίες μας σελ.6-7 Αγαπητοί Συνεργάτες, Το καλοκαιράκι σιγά σιγά αποχωρεί και μια καινούργια δημιουργική χρονιά αρχίζει. Το ΚΕΣΕΑ μαζί με τις ευχές του για Καλή αρχή, σας ενημερώνει γα τις δραστηριότητες και τα έργα υλοποίησης του, καθώς και για προγράμματα και σεμινάρια που ίσως σας ενδιαφέρουν. Πιστοί στην αποστολή μας, στοχεύουμε στην ανάπτυξη μέσα από την εκπαίδευση, μέσα από συμβουλευτική και καθοδήγηση στα τρέχοντα Ευρωπαϊκά προγράμματα και σχέδια, υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού και άλλα πολλά, έχοντας πάντα ως άξονα την επαγγελματική ανάπτυξη και ενίσχυση των δεξιοτήτων και γνώσεων των πελατών μας. Κύρια θέματα που μας απασχολούν σε αυτό το τεύχος: o Το ΚΕΣΕΑ, σε συνεργασία με την εταιρεία Social Space διοργανώνει στη Λευκωσία τα σεμινάρια: «Επιτυχία μέσα από την αποτελεσματική διαχείριση έργων» και «Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού σε περιόδους δύσκολων αλλαγών». o Στο ΚΕΣΕΑ σε συνεργασία με την εταιρεία Zencode Services διοργανώνει στην Πάφο το σεμινάριο: «Αξιολόγηση απόδοσης προσωπικού». o Έναρξη καινούργιας σειράς εργαστηρίων EUROPASS Δήλωσε τώρα συμμετοχής, φτιάξε το δικό σου βιογραφικό σημείωμα σε ευρωπαϊκά πρότυπα. o Το ΚΕΣΕΑ χορηγός σε θεατρική παράσταση. ΠΡΕΜΙΕΡΑ 17 Οκτωβρίου Επίκαιρα θέματα σελ.8-9 Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ΠΡΕΜΙΕΡΑ σελ Για πληροφορίες, συμμετοχές και ότι άλλο χρειαστείτε, είμαστε στη διάθεση σας. Καλή Αρχή! Η Ομάδα του ΚΕΣΕΑ

2 Σελίδα 2 ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ «Επιτυχία μέσα από την αποτελεσματική διαχείριση έργων» Περιγραφή του Προγράμματος Στη σύγχρονη αγορά, όλο και περισσότεροι οργανισμοί εκτελούν μικρά και μεγάλα έργα, σε συστηματική βάση. Οι εργαζόμενοι, καλούνται πέραν από τα συνήθη και καθημερινά καθήκοντα τους να αναλάβουν και την υλοποίηση έργων για τον οργανισμό τους: Η δρομολόγηση ενός νέου προϊόντος, η εφαρμογή ενός νέου πληροφοριακού συστήματος, μία διαφημιστική καμπάνια, μία εταιρική εκδήλωση, η ετοιμασία και υποβολή μίας προσφοράς, η δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου για τον πελάτη, έχουν το κοινό χαρακτηριστικό ότι έχουν συγκεκριμένη αρχή και τέλος, συνεπώς, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως έργα. Οι συμμετέχοντες μεταξύ άλλων θα αποκτήσουν γνώσεις και εργαλεία, έτσι ώστε αυτό που κάνουν να γίνεται ορθότερα και κυρίως πιο αποτελεσματικά, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα για τους ίδιους και για τους οργανισμούς τους. Στόχοι σεμιναρίου Το σεμινάριο θα αναλύσει τη βασική μεθοδολογία Διοίκησης Έργου, τις αρχές, τεχνικές και εργαλεία που βοηθούν αυτούς που υλοποιούν το έργο να το διαχειριστούν με επιτυχία. Πρόσθετα, θα εστιάσει στην ανάγκη ύπαρξης ισορροπίας μεταξύ γραφειοκρατίας, ανθρώπινου δυναμικού, διαδικασιών και εργαλείων, για να γίνει ομαλή η ενσωμάτωση της διαχείρισης έργου στις καθημερινές πρακτικές του οργανισμού. Η εκπαίδευση βοηθήσει τους συμμετέχοντες μεταξύ άλλων να: Κατανοήσουν τις βασικές αρχές που διέπουν την υλοποίηση ενός έργου. Διαχειρίζονται, ελέγχουν και διορθώνουν ένα έργο μικρού μεγέθους. Αναπτύξουν τεχνικές και μεθοδολογίες διαχείρισης έργου. Κατανοήσουν και να χρησιμοποιήσουν εργαλεία απαραίτητα για τη διαχείριση ενός έργου. Κατανοήσουν και να μπορούν να εντοπίσουν τους πιθανούς κινδύνους και εμπόδια που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια υλοποίησης ενός έργου. Αντιληφθούν τις απαραίτητες δεξιότητες ενός διαχειριστή έργων και να αναπτύξουν κάποιες από αυτές. Κατανοήσουν τις βασικές αρμοδιότητες του Διαχειριστή Έργων καθ όλη τη διάρκεια της ζωής ενός έργου (έναρξη, σχεδιασμό, εκτέλεση, παρακολούθηση και κλείσιμο) μέσα από την εφαρμογή τεχνικών και παραδειγμάτων. Στα πλαίσια του εργαστηρίου δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίζουν την μεθοδολογία του ΡΜΙ, του διεθνώς αναγνωρισμένου Ινστιτούτου Διαχείρισης Έργων που εδρεύει στην Αμερική και παρέχει ένα από τα πιο διαδεδομένα πρότυπα διαχείρισης έργων. Μέσα από αυτή τη μεθοδολογία, η ομάδα θα έρθει σε επαφή με τα εργαλεία και τις τεχνικές που στόχο έχουν να υποβοηθήσουν στην υλοποίηση ενός έργου, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας του. Για εγγραφή μέσω διαδικτύου συνδεθείτε στο:

3 Σελίδα 3 «Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού σε περιόδους δύσκολων αλλαγών» Περιγραφή Προγράμματος Το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον και η παρατεταμένη οικονομική ύφεση σε συνδυασμό με το αβέβαιο μέλλον, έχει οδηγήσει αρκετούς οργανισμούς σε δύσκολες και πολλές φορές επώδυνες αλλαγές, έτσι ώστε να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους ή να ενισχύσουν την αποδοτικότητα του προσωπικού τους. Καθημερινά παρακολουθούμε αναδιαρθρώσεις, συγχωνεύσεις, πλεονασμούς, αυτοματοποιήσεις και καταργήσεις ή μειώσεις ωφελημάτων κ.α. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η σωστή και αποτελεσματική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού των οργανισμών αποτελεί καθοριστικό παράγοντα επίτευξης των στόχων της αλλαγής. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες εργαλεία και τεχνικές για την αποτελεσματική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού κατά την διαδικασία της αλλαγής. Στόχοι Σεμιναρίου 1. Απόκτηση γνώσεων σε σχέση με τη διαχείριση της αλλαγής 2. Ανάπτυξη χρήσιμων ικανοτήτων και δεξιοτήτων διαχείρισης της αλλαγής 3. Διαμόρφωση μίας θετικής στάσης, που θα βοηθά στην επίτευξη των στόχων του οργανισμού με τις αλλαγές που εφαρμόζει. Με το τέλος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να: Γνωρίζουν τα βήματα-στάδια μια επιτυχημένης αλλαγής Γνωρίζουν τα βασικά μοντέλα της αλλαγής Εντοπίζουν και χειρίζονται αντιστάσεις και αντιδράσεις στην αλλαγή Επικοινωνούν αποτελεσματικά τα δύσκολα ή δυσάρεστα μηνύματα Αναπτύσσουν κουλτούρα αλλαγής στον οργανισμό τους Εφαρμόζουν πρακτικές ενίσχυσης της αφοσίωσης του προσωπικού Εξασκούν σωστά τον ηγετικό τους ρόλο κατά τη διάρκεια της αλλαγής Καθοδηγούν το προσωπικό τους και να το βοηθούν να χειριστεί την αλλαγή Συμμετέχοντες Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Διευθυντές, Διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού, Προϊσταμένους Τμημάτων και επιστημονικό προσωπικό οργανισμών σε θέσεις με αυξημένα καθήκοντα που έχουν ρόλο στη διαχείριση αλλαγών στον οργανισμό τους. Για εγγραφή μέσω διαδικτύου συνδεθείτε στο:

4 Σελίδα 4 «Διαχείριση προσωπικού και εργατική νομοθεσία» Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διαχείριση προσωπικού και εργατική νομοθεσία» επικεντρώνεται στις εξής ενότητες: Μισθωτή απασχόληση vs Αγορά υπηρεσιών Συνομολόγηση συμφωνίας εργοδότησης Σύμβαση καθορισμένης διαρκείας και μερική απασχόληση Άδειες προσωπικού ( ανάπαυσης, ασθενείας, γονική, μητρότητας) Βασικές αρχές ασφάλειας και υγείας για το γραφειακό προσωπικό Ίση μεταχείριση στην απασχόληση και περιπτώσεις έμμεσης διάκρισης Σεξουαλική παρενόχληση και ευθύνες Εργοδοτών και Στελεχών Πειθαρχική διαδικασία και κώδικας επαγγελματικής συμπεριφοράς Τερματισμός απασχόλησης Λόγοι και διαδικασία Μεθοδολογία: Το πρόγραμμα εστιάζεται σε αποφάσεις Δικαστηρίων ( Ανωτάτου, Εργατικών Διαφορών, Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ), Επιτρόπου Διοικήσεως και σε καλές επιχειρηματικές πρακτικές. Χώρος διεξαγωγής: Executive Training Room NETinfo Tower, Λεωφόρος Αγλαντζιάς 23, Λευκωσία Ημερομηνία: μέσα Οκτωβρίου (η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα) Διάρκεια προγράμματος: 8:45 πμ 16:00 μμ Εισηγητές: Ζαχαρίας Ιωάννου : MA HRM CIPD, Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού / Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Εμπειρογνώμονες σε θέματα Εργατικού Δικαίου και Ασφάλειας & Υγείας στην εργασία.

5 Σελίδα 5 «Αξιολόγηση Απόδοσης Προσωπικού» Περιγραφή Προγράμματος Η αξιολόγηση της απόδοσης του προσωπικού ενός οργανισμού, είναι μια ευρέως εφαρμοζόμενη τεχνική διοίκησης προσωπικού, που κύριο σκοπό έχει τη μέτρηση της απόδοσης, μέσω μιας συστηματικής εκτίμησης η οποία αναφέρεται στην εκτέλεση της εργασίας από τον εργαζόμενο, καθώς επίσης και στις δυνατότητες του για προοπτική και ανάπτυξη. Ένα σύστημα Αξιολόγησης και Απόδοσης του προσωπικού αποσκοπεί στην αποτελεσματική, αντικειμενική και συστηματική αξιολόγηση της απόδοσης μέσω της αξιολόγησης των ικανοτήτων που απαιτείται να επιδεικνύει το προσωπικό. Πρόσθετα, το σύστημα αξιολόγησης μπορεί να παρέχει αξιόλογο μέτρο και κριτήριο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για σκοπούς προαγωγής ή ανάληψης διαφορετικής θέσης από υπαλλήλους του οργανισμού. Λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν επέλθει διάφορες τροποποιήσεις στους οργανισμούς με αποτέλεσμα την αλλαγή των προτεραιοτήτων σε θέματα ανάπτυξης προσωπικού. Στελέχη έχουν επιφορτιστεί με πρόσθετα καθήκοντα και ευθύνες, χωρίς να έχουν τύχει της ανάλογης προετοιμασίας. Συνεπώς, θα πρέπει να αποκτήσουν τις γνώσεις και δεξιότητες διαχείρισης του προσωπικού τους. Το σεμινάριο αυτό θα εξοπλίσει τους συμμετέχοντες με τις απαραίτητες γνώσεις και τα κατάλληλα εργαλεία, για την εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης με απώτερο στόχο την ανάπτυξη του προσωπικού και τη βελτίωση της αποδοτικότητας του. Ημερομηνίες: 22 & 23 Οκτωβρίου 2015 Ώρες: 8:00 πμ 16:00 μμ. Τοποθεσία: Zencode Services Paphos Στόχοι Προγράμματος Οι συμμετέχοντες στα πλαίσια του εργαστηρίου θα είναι σε θέση να: Αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε το σύστημα αξιολόγησης να λειτουργήσει με αποτελεσματικότητα Υλοποιούν αντικειμενικές αξιολογήσεις και να παρέχουν ανατροφοδότηση με το σωστό τρόπο Αξιολογούν το προσωπικό τους με αποτελεσματικότητα Αποδίδουν αρνητική κριτική/ ανατροφοδότηση με εποικοδομητικό τρόπο Επεξηγούν στο προσωπικού τους τις απαραίτητες προσωπικές αλλαγές που θα πρέπει ο καθένας να κάνει, για να προσαρμοστεί στις νέες καταστάσεις Συμμετέχοντες Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε Διευθυντές, Προϊστάμενοι, Τμηματάρχες, εποπτικό προσωπικό και γενικά σε όσους αξιολογούν προσωπικό.

6 Σελίδα 6 ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ Προσωπικές Συναντήσεις «Europass» Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΣΕΑ) Ltd και η εταιρεία KPMG Ltd συνεχίζουν την υλοποίηση του έργου «Οργάνωση και Υλοποίηση Ενημερωτικών Συναντήσεων/Εργαστηρίων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Europass». Στα πλαίσια του έργου αυτού διοργανώνονται εργαστήρια για τη δημιουργία βιογραφικού τύπου Europass και παρέχεται ατομική συμβουλευτική βελτίωσης του βιογραφικού σημειώματος. Είσαι νέος/νέα και χρειάζεται καθοδήγηση για τη δημιουργία του Βιογραφικού σου; Έχεις αγανακτήσει να στέλνεις βιογραφικά και να μην έχεις θετική ανταπόκριση; Θα ήθελες το βιογραφικό σου να είναι πιο ελκυστικό, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες διεκδίκησης κάποιας θέσης εργασίας; Έχεις ήδη δημιουργήσει το Βιογραφικό σου και χρειάζεσαι συμβουλές βελτίωσης του; Χρειάζεσαι κατευθυντήριες γραμμές για το πώς θα παρουσιάσεις τον εαυτό σου και τα προσόντα σου στο βιογραφικό σου; Αν η απάντηση σε ένα από αυτά είναι ΝΑΙ τότε μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας είτε για να συμμετέχεις σε εργαστήρι είτε για την διευθέτηση συνάντησης με έμπειρους συμβούλους, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Η κοινοπραξία σε συνεργασία με το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων διοργανώνει: Εργαστήρια Europass: Βιογραφικό Σημείωμα Συνοδευτική Επιστολή και Συνέντευξη Εργασίας o Λεμεσό: Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 (10:00-13:45) / Αίθουσα Η/Υ Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (Κτίριο Θεμιστοκλέους) o *Λάρνακα: Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 (09:30-13:15) / Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Λάρνακα «Θρασύβουλος Θρασυβούλου» o *Πάφο: Σάββατο 03 Οκτωβρίου 2015 (10:00-13:45) / Αίθουσα Η/Υ Πολυκέντρο Νεολαίας Πάφου

7 Σελίδα 7 Επαγγελματικός Προσανατολισμός Το σχολεία άρχισαν, κι οι μαθητές προβληματίζονται εάν έκαναν σωστές επιλογές, ή τι επιλογές να κάνουν Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός αποτελεί μια προσωπική εμπειρία ενδοσκόπησης των ιδιαίτερων στοιχείων που κρύβει μέσα του ο κάθε νέος και νέα. Απευθύνεται σε μαθητές, υποψήφιους σπουδαστές αλλά και νέους πτυχιούχους που έχουν όραμα για μια καταξιωμένη επαγγελματική πορεία βάσει σύγχρονων επιστημονικών προσεγγίσεων αλλά και της τρέχουσας ανάγκης στον τομέα της αγοράς εργασίας. Οι σύμβουλοι μας με την επαρκή πανεπιστημιακή κατάρτιση και την πολύχρονη πείρα στη συμβουλευτική ανθρώπων από όλες τις κοινωνικές ομάδες, στοχεύουν στον εντοπισμό των επαγγελματικών κατευθύνσεων που ταιριάζουν στον συγκεκριμένο νέο, πολλαπλασιάζοντας με τον τρόπο αυτό τις δυνατότητες του για μια επιτυχημένη επαγγελματική αποκατάσταση. Τα προγράμματα του ΚΕΣΕΑ παρέχουν 3 ειδών υπηρεσίες: 1. Διάγνωση μέσω του ψυχομετρικού εργαλείου 2. Συμβουλευτική 3. Πληροφόρηση Μέσω των υπηρεσιών μας στοχεύουμε στη διερεύνηση των τεσσάρων βασικών στοιχείων του ατόμου που συμβάλλουν καθοριστικά στη σχέση του ανθρώπου με την επιλογή επαγγέλματος: i. Την προσωπικότητα του ατόμου (δηλαδή τί ταιριάζει στο άτομο) ii. Τα ενδιαφέροντα (τι θα του άρεσε να κάνει) iii. Τις ικανότητας και δεξιότητες του ατόμου (τι είδους εργασίες θα μπορούσε να εκτελέσει με εύκολα και αποτελεσματικά) iv. Τις αξίες του ατόμου (τι είναι σημαντικό να παίρνει από την εργασία) Αποφάσισα Θα γίνω make up artist! Παίρνω τον κουβά μου και έτοιμη..!

8 Σελίδα 8 ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η σεξουαλική παρενόχληση αποτελεί αδίκημα και απαγορεύεται ρητά σε όλα τα στάδια μιας εργασιακής σχέσης (πρόσληψη, ανέλιξη, κατάρτιση, όρους εργασίας κ.ο.κ) ακόμη και σε δραστηριότητες, οι οποίες αποτελούν αυτό που λέμε προέκταση του χώρου εργασίας όπως, για παράδειγμα τα υπηρεσιακά ταξίδια, τα χριστουγεννιάτικα πάρτι, τα σεμινάρια κ.α. Συνεπώς, ένας οργανισμός θα πρέπει να προστατεύει το εργασιακό περιβάλλον και τα στελέχη του, αλλά για να το κάνει αυτό θα πρέπει να γνωρίζει τι σημαίνει. Πως ορίζεται η σεξουαλική παρενόχληση Σύμφωνα με τους περί Ίσης Μεταχείρισης Ανδρών και Γυναικών στην Απασχόληση και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση εναρμονιστικούς Νόμους του 2002 έως 2009 «σεξουαλική παρενόχλησης» ενός ατόμου στον χώρο εργασίας σημαίνει την ανεπιθύμητη από τον αποδέκτη συμπεριφορά σεξουαλικής φύσεως, η οποία να εκφράζεται με λεκτικά, μη λεκτικά λόγια ή με πράξεις και να έχει ως σκοπό ή αποτέλεσμα την προσβολή της αξιοπρέπειας του ατόμου, ιδιαίτερα όταν του δημιουργεί ένα εκφοβιστικό, εχθρικό, ταπεινωτικό ή επιθετικό περιβάλλον κατά την απασχόληση. Ενδεχόμενοι τρόποι εκδήλωσης της σεξουαλικής παρενόχλησης Συμπεριφορά εκφραζόμενη με πράξεις, όπως : Ανεπιθύμητα ή/και προσβλητικά αγγίγματα ή φιλιά σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Αχρείαστη και υπερβολική οικειότητα, Παράβαση της ιδιωτικής ζωής, εντός ή/και εκτός εργασίας Συμπεριφορά, που μπορεί να θεωρηθεί ποινικό αδίκημα όπως, για παράδειγμα, κοινή επίθεση, άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας, άσεμνη επίθεση εναντίον άντρα κ.ο.κ Συμπεριφορά εκφραζόμενη με λόγια, όπως : Ανήθικα ή προσβλητικά σχόλια ή «αστεία», Ανεπιθύμητες προσκλήσεις για ραντεβού Διεισδυτικές ερωτήσεις αναφορικά με την προσωπική ζωή ή το σώμα και σεξουαλικά υπονοούμενα. Ενοχλητικό φλερτάρισμα Προσβολές ή πειράγματα σε σχέση με το φύλο ή/και το σεξουαλικό προσανατολισμό. Συμπεριφορά εκφραζόμενη μη λεκτικά, όπως : Επίμονα κοιτάγματα ή πρόστυχες χειρονομίες και νοήματα με τα μάτια, χέρια, γλώσσα, σφυρίγματα κ.α. Προβολή ή έκθεση εικόνων, φωτογραφιών, ταινιών κ.ο.κ. σεξουαλικού περιεχομένου. Να σημειωθεί ότι δεν συνιστούν οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης, οι αμοιβαίες και καλοδεχούμενες υγιείς σχέσεις, φιλίες και συνεργασίες που αναπτύσσονται μεταξύ συναδέλφων στον επαγγελματικό χώρο.

9 Σελίδα 9 Οι νομικές υποχρεώσεις των Εργοδοτών Οι Εργοδότες και οι εκπρόσωποι αυτών (Διευθυντές, Στελέχη) είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση των φαινομένων σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας, με τη λήψη προληπτικής και κατασταλτικής δράσης προς όφελος των προσώπων, που υποβάλλουν καταγγελία. Ως εκ τούτου, μόλις περιέλθει σε γνώση τους συγκεκριμένο κρούσμα σεξουαλικής παρενόχλησης εργαζομένου/ης τους οφείλουν να λάβουν κάθε κατάλληλο και αναγκαίο μέτρο για την παύση και τη μη επανάληψη της, καθώς και για την άρση των συνεπειών της. Σε αντίθετη περίπτωση, καθίστανται συνυπεύθυνοι εις ολόκληρο με το «δράστη» ( εκ προστήσεως ευθύνη). Σχετικό απόσπασμα παρατίθεται πιο κάτω από απόφαση του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών (η 1 η που εκδικάστηκε και κερδήθηκε από εργαζόμενη στην Κυπριακή Δημοκρατία) Μέτρα και καλές πρακτικές «Διαπιστώνουμε ότι ο Εργοδότης δεν έλαβε οποιαδήποτε μέτρα για την πρόληψη και αποτροπή σεξουαλικών παρενοχλήσεων παραβαίνοντας έτσι σημαντικές νομικές του υποχρεώσεις. Δεν έλαβε επίσης έγκαιρα τα αναγκαία και κατάλληλα μέτρα για την παύση της παρενόχλησης και άρσης των συνεπειών αυτής» Κρίνουμε ότι συνευθύνεται με το Δράστη και θα καταβάλει εξολοκλήρου τη δίκαιη και εύλογη αποζημίωση στο «θύμα» για τη ηθική ζημιά που υπέστη από την απαγορευμένη συμπεριφορά του δράστη» ΣΑ vs Κυπριακή Δημοκρατία και ΧΚ Για την εκπλήρωση της αυξημένης νομικής ευθύνης των Εργοδοτών όσο αφορά το ευαίσθητο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης προτείνονται οι ακόλουθες καλές πρακτικές, οι οποίες μπορούν να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν από τους εξειδικευμένους Συμβούλους Ισότητας του ΚΕΣΕΑ : I. Δημιουργία πολιτικής σεξουαλικής παρενόχλησης II. III. IV. Διαδικασία υποβολής καταγγελιών και παραπόνων Κώδικας αντιμετώπισης κρουσμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης Εκπαίδευση προσωπικού και κυρίως Διευθυντών ή / και Προϊσταμένων μέσω ειδικών εργαστηρίων σε θέματα διακρίσεων και ίσης μεταχείρισης φύλων. Ζαχαρίας Ιωάννου Σύμβουλος Ισότητας / Εκπαιδευτής Εργατικής Νομοθεσίας

10 Σελίδα 10 ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ Χορηγός στη θεατρική παράσταση: «Μήδεια Ο Σπαραγμός της Ανατολής Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του, το ΚΕΣΕΑ, προσφέρει στον πολιτισμό και θα είναι χορηγός στη θεατρική παράσταση «Μήδεια Ο Σπαραγμός της Ανατολής». Μια παράσταση που επιχειρεί να αναδείξει την ακραία σύγκρουση ανάμεσα στον κόσμο της Ανατολής και στον κόσμο της Δύσης, έτσι όπως με σοφή δεξιότητα, την καταγράφει ο Ευριπίδης στην ομώνυμη τραγωδία του. Ο ορθολογισμός τους Δυτικού κόσμου, που μέχρι και σήμερα χαρακτηρίζεται από πράξεις συμφέροντος και που ο έρωτας συνδυάζεται με το συμφέρον προσωποποιείται στον γοητευτικό Έλληνα Ιάσωνα. Η Ανατολή, από την άλλη, ενσαρκώνεται στο πρόσωπο της εξωτικής, βάρβαρης Μήδειας, της γυναίκας που τα αισθήματα και οι πράξεις της έχουνε ρίζες αρχέγονες, χθόνιες, απόλυτα ανορθολογικές και εντέλει καταστροφικές. «Δεν έχω λόγο να ζω» λέει η Μήδεια όταν παίρνει την απόφαση να πραγματοποιήσει το φρικτό έργο της «Γιατί δεν έχω πατρίδα, γιατί δεν έχω σπίτι γιατί δεν έχω οδό να ξεφύγω από την κακιά μου μοίρα» Και ακριβώς το ίδιο λένε και οι σύγχρονες παλαιστίνιες βομβίστριες αυτοκτονίας, που είτε ζώνονται οι ίδιες τα εκρηχτικά, είτε ζώνουν με αυτά τα παιδιά τους πραγματοποιώντας τις αυτοκαταστροφικές και θανατηφόρες ενέργειες τους. Στην παράσταση, ο λόγος της Μήδειας αντιπαρατίθεται με το λόγο των γυναικών αυτών έτσι όπως καταγράφεται στο βιβλίο της Αμερικανίδας δημοσιογράφου Μπάρμπαρα Βίκτορ με τίτλο «Ο στρατός των Ρόδων». Συντελεστές Σκηνοθεσία Δραματουργική επιμέλεια: Δέσποινα Γκάτζιου Ηθοποιοί: Σοφία Καλλή, Αιμίλιος Χειλάκης (σε βιντεοσκοπημένη παρουσία) Βίντεο: Δώρα Μασκλαβάνου Φωτισμός: Άγκελ Πέτκωφ

11 Σελίδα 11

12 Σελίδα Σελίδα 12 8 ΕΝΤΥΠΟ Κέντρο Συμβουλευτικής & Επαγγελματικής Ανάπτυξης Λτδ Διεύθυνση: Νήσου 11, 2540 Δάλι Τηλέφωνο: Φαξ: central@kesea.com.cy Ιστοσελίδα:

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ LTD (ΚΕΣΕΑ)

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ LTD (ΚΕΣΕΑ) ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ LTD (ΚΕΣΕΑ) ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ: Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα σελ.2 Υλοποίηση εργαστηρίων και ημερίδων: o «Επιτυχία μέσα από την αποτελεσματική διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση Γραφείου με τη χρήση της Τεχνολογίας

Οργάνωση Γραφείου με τη χρήση της Τεχνολογίας Οργάνωση Γραφείου με τη χρήση της Τεχνολογίας Ημερομηνίες: 30/1/2018 Λευκωσία 6/2/2018 Λεμεσός Σε συνεργασία με: ΚΕΒΕ Η οργάνωση γραφείου, αποτελεί στοιχείο κρίσιμης σημασίας για την κάθε επιχείρηση, αφού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ LTD (ΚΕΣΕΑ)

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ LTD (ΚΕΣΕΑ) ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ LTD (ΚΕΣΕΑ) Αγαπητοί Συνεργάτες, ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ: Ενημέρωση για Χρηματοδοτήσεις για επιχειρήσεις και άτομα - σελ.2-4 Υλοποίηση εργαστηρίων: o «Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠ ΤΥΞΗΣ ΛΤΔ (ΚΕΣΕΑ)

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠ ΤΥΞΗΣ ΛΤΔ (ΚΕΣΕΑ) ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠ ΤΥΞΗΣ ΛΤΔ (ΚΕΣΕΑ) Αγαπητοί Συνεργάτες, ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ: Συγχρηματοδοτού μενα Προγράμματα. Σχέδιο Ενίσχυσυης της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας. Σχέδιο Ενίσχυσης

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4078, 24/3/2006

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4078, 24/3/2006 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΟΜΟ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού σε περιόδους δύσκολων αλλαγών (Change Management)

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού σε περιόδους δύσκολων αλλαγών (Change Management) Θα Ανακοινωθεί Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού σε περιόδους δύσκολων αλλαγών (Change Management) Εγγραφές: 22.261.088 #SocialSpaceAcademy ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Το συνεχώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

Καλή Νέα Χρονιά!!! ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΤΔ (ΚΕΣΕΑ) Αγαπητοί Συνεργάτες,

Καλή Νέα Χρονιά!!! ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΤΔ (ΚΕΣΕΑ) Αγαπητοί Συνεργάτες, ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΤΔ (ΚΕΣΕΑ) ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ: Συγχρηματοδοτού μενα Προγράμματα Σχέδιο: Επιχειρηματικής Καινοτομίας Σχέδιο: Δημιουργική Ευρώπη Σχέδιο: «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΩ

Διαβάστε περισσότερα

02 Μαρτίου. Εργατική Νομοθεσία και Κοινωνικές Ασφαλίσεις: Νομικό πλαίσιο & πρακτική εφαρμογή στον επαγγελματικό χώρο. Εγγραφές:

02 Μαρτίου. Εργατική Νομοθεσία και Κοινωνικές Ασφαλίσεις: Νομικό πλαίσιο & πρακτική εφαρμογή στον επαγγελματικό χώρο. Εγγραφές: 02 Μαρτίου Εργατική Νομοθεσία και Κοινωνικές Ασφαλίσεις: Νομικό πλαίσιο & πρακτική εφαρμογή στον επαγγελματικό χώρο Εγγραφές: 22.261.088 #SocialSpaceAcademy ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Η ορθή και αποτελεσματική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ : «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ» ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ: «ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΓΗ» Συμβουλευτική Πληροφόρηση-Υποστήριξη

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ : «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ» ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ: «ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΓΗ» Συμβουλευτική Πληροφόρηση-Υποστήριξη ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ : «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ» ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ: «ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΓΗ» Συμβουλευτική Πληροφόρηση-Υποστήριξη Δράση 13 Εταίρος που υλοποιεί τη δράση Επιλογή των ωφελουμένων για

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση: «Παρενόχληση στην εργασία και διακρίσεις λόγω φύλου: οι επιπτώσεις στο εργασιακό περιβάλλον»

Εισήγηση: «Παρενόχληση στην εργασία και διακρίσεις λόγω φύλου: οι επιπτώσεις στο εργασιακό περιβάλλον» ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΠΕ «ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ» Αθήνα,, 22 Μαρτίου 2012 Εισήγηση: «Παρενόχληση στην εργασία και διακρίσεις λόγω φύλου: οι επιπτώσεις στο εργασιακό περιβάλλον» Σταματίνα Γιαννακούρου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ 0 ΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Περιεχόμενα Σελ. 1 Δήλωση Διοίκησης Σελ. 2 Βασικές Αρχές Λειτουργίας 1. Ανθρώπινα Δικαιώματα 2. Δίκαιες Συνθήκες Εργασίας 3. Σύγκρουση

Διαβάστε περισσότερα

Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Λευκωσία, Semeli Hotel, Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 Λεμεσό, Elias Beach Hotel, Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 Λάρνακα, Sun Hall Hotel, Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015 Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος του Γραφείου Επιτρόπου Διοικήσεως στην προώθηση της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών

Ο ρόλος του Γραφείου Επιτρόπου Διοικήσεως στην προώθηση της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών Ομιλία Επιτρόπου Διοικήσεως σε ημερίδα που διοργάνωσαν από κοινού η Επιτροπή Αιρετών Γυναικών της Ένωσης Δήμων Κύπρου και το Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως με θέμα την Ισότητα των δύο φύλων Τετάρτη 12/09/2012

Διαβάστε περισσότερα

[ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015] Επικοινωνία, Διαπολιτισμικότητα και Διαχείριση διαφορετικότητας στον Επαγγελματικό Χώρο

[ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015] Επικοινωνία, Διαπολιτισμικότητα και Διαχείριση διαφορετικότητας στον Επαγγελματικό Χώρο Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για Εργοδότες. Δράση C1[Αρ.5] [ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015] PROJECT NEWSLETTER n.1 Αν είστε Εργοδότης ή εν δυνάμει Εργοδότης Υπήκοου Τρίτης Χώρας, τότε αυτό το έργο σας ενδιαφέρει! Επικοινωνία,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. Ιανουάριος 2018

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. Ιανουάριος 2018 ΒΑΚΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. - Ε: Ζησίου 14-16, Αθήνα ΤΚ: 111 45 Τ.: 210 8327008/F.:2114114963, e-mail: info@vakon.gr/s:www.vakon.gr ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Ιανουάριος 2018 Εισαγωγή Ο Κώδικας Δεοντολογίας της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ

ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ 1 Η Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. (εφεξής η «Εταιρία»), από την ίδρυσή της, πιστεύει ακράδαντα ότι η επιτυχία της είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς κάθε μέλους της. Η Εταιρία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΖΕΝΙΟΥ ΒΑ European Studies - International Relations MBA 30 Μαρτίου 2016

ΕΛΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΖΕΝΙΟΥ ΒΑ European Studies - International Relations MBA 30 Μαρτίου 2016 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΚΑΣ GCDF BA M.Ed. ΕΛΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΖΕΝΙΟΥ ΒΑ European Studies - International Relations MBA 30 Μαρτίου 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σκοπός- Εισαγωγή στο θέμα Προσέγγιση Αγοράς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, υλοποιεί ως συντονιστής στο Σχέδιο «Αποστολή για την Κοινωνική Ένταξη και Απασχόληση Ευάλωτων Ομάδων» της Α.Σ. Δίκτυο Αλληλεγγύης,

Διαβάστε περισσότερα

φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Λαμίας έχει ως κύριο μέλημά του τη συνεργασία με τους σπουδαστές και τους αποφοίτους σχετικά με τη συνέχιση της σταδιοδρομίας τους μετά την αποφοίτησή τους. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού 400 Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού 400.01 Δύο ημέρες 16 ώρες Επιλογή Στελεχών: Ξεχωρίζοντας τους Καλύτερους Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν σχηματίσει ολοκληρωμένη αντίληψη όλων

Διαβάστε περισσότερα

INTERactive EDucation & Be YourSelf. Be IN Business. Πρόγραμμα διαχείρισης σταδιοδρομίας. και για όσους θέλουν να ε παναπροσδιορίσουν την καριέρα

INTERactive EDucation & Be YourSelf. Be IN Business. Πρόγραμμα διαχείρισης σταδιοδρομίας. και για όσους θέλουν να ε παναπροσδιορίσουν την καριέρα INTERactive EDucation & Be YourSelf Be IN Business Πρόγραμμα διαχείρισης σταδιοδρομίας για σπουδαστές και για όσους θέλουν να ε παναπροσδιορίσουν την καριέρα τους! Η INTERactive EDucation σε συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Μαθησιακά Αποτελέσματα Matrix Ελληνική Έκδοση

Μαθησιακά Αποτελέσματα Matrix Ελληνική Έκδοση , Matrix, Ελληνική έκδοση Matrix Ελληνική Έκδοση Συντάχθηκε από: LMETB Μεταφράστηκε από: CARDET , Matrix Εισαγωγικό Επίπεδο (για μαθητές ηλικίας 12 14 χρονών) Προσωπικό προφίλ ( ) (να θεωρηθούν από τη

Διαβάστε περισσότερα

Περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας και δικαιώματα των θυμάτων

Περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας και δικαιώματα των θυμάτων Η σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας, όπου τα άτομα περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους, είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο. Ως σεξουαλική παρενόχληση ορίζεται κάθε ανεπιθύμητη λεκτική, μη λεκτική

Διαβάστε περισσότερα

Workshop: Create an HR Manual

Workshop: Create an HR Manual Workshop: Create an HR Manual Περιγραφή εργαστηρίου: Το εγχειρίδιο προσωπικού αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία που πρέπει να διαθέτουν οι επιχειρήσεις οποιουδήποτε τομέα για την εκπαίδευση και

Διαβάστε περισσότερα

«Συµβουλευτική Σταδιοδροµίας»

«Συµβουλευτική Σταδιοδροµίας» Πανεπιστήµιο Μακεδονίας Γραφείο ιασύνδεσης Εκδήλωση «ιαδροµές Σταδιοδροµίας» «Συµβουλευτική Σταδιοδροµίας» Ναταλία Μουτοπούλου Σύµβουλος Σταδιοδροµίας Αίθουσα Συνεδρίων, 15/10/2015 Τι (επιπλέον) θα µάθουµε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙΝΩΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» (INOV) Ζ ΚΥΚΛΟΣ To Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Τίτλος θέσης Υπεύθυνος έρευνας Κωδικός αναφοράς EF-TA-18-04 Τύπος σύμβασης Έκτακτος υπάλληλος 2f ( 1 ) Ομάδα καθηκόντων/βαθμός AD 7 Διάρκεια αρχικής σύμβασης 5 έτη

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ Πίνακας περιεχομένων Άρθρο 1 Εισαγωγή... 3 Άρθρο 2 Πυλώνες υπεύθυνου εφοδιασμού... 3 2.1 Ανθρώπινα δικαιώματα στην εργασία... 3 2.2 Υγεία και ασφάλεια...

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΩ ΙΚΑ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΩ ΙΚΑ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΩ ΙΚΑ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Νοέµβριος 2012 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Προκειµένου να διασφαλιστεί η πλήρης συµµόρφωση µε τις απαιτήσεις του ρυθµιστικού και κανονιστικού πλαισίου καθώς και µε τα διεθνή αναγνωρισµένα

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα

Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Υπηρετούμε και βιώνουμε τις Αξίες: Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα Προς τον σκοπό αυτό, αυτοδεσμευόμαστε σε όλα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΦΟΥ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΦΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΦΟΥ ΜΟΝΟΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: 29 Σεπτεμβρίου, 2017 Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου διοργανώνει μονοήμερο σεμινάριο την Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Ανθρώπινα Δικαιώματα... 3 3. Υγεία και Ασφάλεια... 3 4. Ικανότητες, δεξιότητες και υποχρεώσεις εργαζομένων... 4 5. Αρχές Επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΔΡΑΣΗ: ΕΠΙΤΑΓΉ ΕΙΣΌΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΆ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΓΙΑ ΆΝΕΡΓΟΥΣ ΝΈΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ

ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΔΡΑΣΗ: ΕΠΙΤΑΓΉ ΕΙΣΌΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΆ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΓΙΑ ΆΝΕΡΓΟΥΣ ΝΈΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΔΡΑΣΗ: ΕΠΙΤΑΓΉ ΕΙΣΌΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΆ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΓΙΑ ΆΝΕΡΓΟΥΣ ΝΈΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ Σελίδα 1 Εισαγωγή Ο Κώδικας Δεοντολογίας απευθύνεται στους ωφελούμενους, τους παρόχους κατάρτισης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1 Παράρτημα 1 του Καταστατικού του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου Κώδικας Δεοντολογίας Με βάση το άρθρο 28 του Καταστατικού του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου η Γενική Συνέλευση

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Μιας Πετυχημένης Κουλτούρας Εξυπηρέτησης Πελατών

Δημιουργία Μιας Πετυχημένης Κουλτούρας Εξυπηρέτησης Πελατών Δημιουργία Μιας Πετυχημένης Κουλτούρας Εξυπηρέτησης Πελατών Όταν η κουλτούρα της επιχείρησης είναι ακατάλληλη «τρώει» την στρατηγική εξυπηρέτησης για πρόγευμα, μεσημεριανό και δείπνο! Peter Drucker Αναπτύξετε

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: Α.Κ.Ι. 72/2005

Αρ. Φακ.: Α.Κ.Ι. 72/2005 Αρ. Φακ.: Α.Κ.Ι. 72/2005 Έκθεση της Αρχής Ισότητας αναφορικά με την καταγγελία της κ. Σ. Ι. για διάκριση σε βάρος της λόγω φύλου κατά τη διαδικασία πλήρωσης μιας θέσης Κλητήρα στη Συνεργατική Πιστωτική

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 5-6/11/2018 Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο HILTON PARK Λευκωσία

Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 5-6/11/2018 Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο HILTON PARK Λευκωσία ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 5-6/11/2018 Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο HILTON PARK Λευκωσία Στόχος: Ο βασικός σκοπός του

Διαβάστε περισσότερα

«Μαζί για την γυναίκα» Κακοποίηση: Ισότητα και Ενεργή Κοινωνία

«Μαζί για την γυναίκα» Κακοποίηση: Ισότητα και Ενεργή Κοινωνία «Μαζί για την γυναίκα» Κακοποίηση: Ισότητα και Ενεργή Κοινωνία 1 Ο NEWSLETTER ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Νομού Ηρακλείου ξεκινά μια σειρά ενημερώσεων της κοινής γνώμης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Αρχή Ισότητας Κύπρου Ετήσια Έκθεση Γράφημα 1. H ροή των καταγγελιών ανά έτος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Αρχή Ισότητας Κύπρου Ετήσια Έκθεση Γράφημα 1. H ροή των καταγγελιών ανά έτος ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Από τη σύστασή της, τον Μάϊο του 2004, μέχρι και το τέλος του 2012, η Αρχή Ισότητας έλαβε συνολικά 867 καταγγελίες. Οι καταγγελίες που υποβλήθηκαν κατά το 2012 ανήλθαν στις 106, αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»

«ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΣΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» Λευκωσία, 24 Φεβρουαρίου 2014 Επιχειρηματίες Εργοδότες, Ενημερωθείτε σωστά για το Νόμο περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων που περιλαμβάνει τα δικαιώματα και υποχρεώσεις των ασφαλισμένων, τις πρόσφατες τροποποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

«ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΕΝΙΕΣ»

«ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΕΝΙΕΣ» «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΕΝΙΕΣ» ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΕΒΕ Ημερομηνία & Χώρος Διεξαγωγής: Λευκωσία 25/10 & 01/11/2017, Ξενοδοχείο HILTON Στόχος: Η Διοίκηση Ανθρώπινου

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας.

Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας. Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας. 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Ι. Δέσμευση της Διοίκησης. 1. Αρχές. 2. Βασικοί άξονες. ΙΙ. Αρχές επαγγελματικής συμπεριφοράς. 1. Σύγκρουση συμφερόντων. 2. Προστασία περιουσιακών στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

Performance Management for Development and Increase in Productivity

Performance Management for Development and Increase in Productivity Θα ανακοινωθεί Performance Management for Development and Increase in Productivity Εγγραφές: 22.261.088 #SocialSpaceAcademy ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Η αξιολόγηση της απόδοσης του προσωπικού ενός οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΆΡΘΡΟ 1 ΣΚΟΠΟΣ. (άρθρο 1 και άρθρο 12 της οδηγίας)

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΆΡΘΡΟ 1 ΣΚΟΠΟΣ. (άρθρο 1 και άρθρο 12 της οδηγίας) ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΟΔΗΓΙΑΣ 2010/41/ΕΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 7 Ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 Για την εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών που ασκούν αυτοτελή

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη με τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, Jukka Takala. Τι σημαίνει εκτίμηση κινδύνου;

Συνέντευξη με τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, Jukka Takala. Τι σημαίνει εκτίμηση κινδύνου; Συνέντευξη με τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, Jukka Takala Μπιλμπάο, 28 Απριλίου 2008 Τι σημαίνει εκτίμηση κινδύνου; Jukka Takala: Η εκτίμηση κινδύνου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Ικανοποίησης Σπουδαστή

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Ικανοποίησης Σπουδαστή ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Ικανοποίησης Σπουδαστή Από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Του ΤΕΙ Αθήνας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγαπητοί Σπουδαστές /Σπουδάστριες, Στα πλαίσια της Πρακτικής σας Άσκησης θα θέλαμε να σας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση Ευκαιριών Χρηματοδότησης για εταιρείες και ιδιώτες μέσω HORIZON 2020 και ERASMUS+

Αξιοποίηση Ευκαιριών Χρηματοδότησης για εταιρείες και ιδιώτες μέσω HORIZON 2020 και ERASMUS+ Αξιοποίηση Ευκαιριών Χρηματοδότησης για εταιρείες και ιδιώτες μέσω HORIZON 2020 και ERASMUS+ Ανάπτυξη και Διαχείριση Ανταγωνιστικών Προτάσεων για Ευρωπαϊκά Επιδοτούμενα Έργα Διοργάνωση: Τι περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 4-5/2/2019

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 4-5/2/2019 ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 4-5/2/2019 Ημερομηνίες Χώρος Διεξαγωγής: Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο 9/2-16/2 HILTON - 23/2 CYPRUS - 9/3-16/3

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Συναντήσεων Eurolife ERB Ασφαλιστική

Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Συναντήσεων Eurolife ERB Ασφαλιστική Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Συναντήσεων ERB Ασφαλιστική Τμήμα ς B Εξάμηνο 2018 Εισαγωγικό Σημείωμα Γενικού Διευθυντή Πωλήσεων & ς Αγαπητοί συνεργάτες, Ο Οδηγός που κρατάτε στα χέρια σας θα προσπαθήσει να σας

Διαβάστε περισσότερα

Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού

Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (ΑνΑΔ) είναι ημικρατικός οργανισμός και ξεκίνησε το έργο της το 1979. Διοικείται από 13μελές Διοικητικό Συμβούλιο. Πέντε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ «Γνωριμία με το Γραφείο Διασύνδεσης» Μπούρα Έφη Ψυχολόγος Στέλεχος του Γρ. Διασύνδεσης του Τ.Ε.Ι Λαμίας. Το γραφείο Διασύνδεσης Το Γραφείο Διασύνδεσης του Τ.Ε.Ι Λαμίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER Πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα ανθεί μόνο σε κοινωνίες όπου υπάρχει προστασία και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αναγνωρίζουμε ότι οι

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4203, 24/4/2009

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4203, 24/4/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΟΜΟ Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Επίσημη Κοινότητας με τίτλο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Εφαρμογές του Office 365 στην ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση» Ονοματεπώνυμο Σπουδαστή:

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Συναντήσεων Eurolife ERB Ασφαλιστική

Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Συναντήσεων Eurolife ERB Ασφαλιστική Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Συναντήσεων ERB Ασφαλιστική Τμήμα ς Α Εξάμηνο 2019 Εισαγωγικό Σημείωμα Γενικού Διευθυντή Πωλήσεων & ς Αγαπητοί συνεργάτες, Ο Οδηγός που κρατάτε στα χέρια σας θα προσπαθήσει να σας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Διοίκησης Γραφείου

Πρόγραμμα Διοίκησης Γραφείου Πρόγραμμα Διοίκησης Γραφείου Αναγνωρισμένο από το Ινστιτούτο Ηγεσίας & Διοίκησης, Αγγλίας PAGE 1 OF 6 Εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Ηγεσίας και Διοίκησης (Institute of Leadership and Management) Ηνωμένου

Διαβάστε περισσότερα

5 η Διδακτική Ενότητα Οι βασικές αρχές και η σημασία της Διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού στην περίπτωση των τουριστικών επιχειρήσεων

5 η Διδακτική Ενότητα Οι βασικές αρχές και η σημασία της Διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού στην περίπτωση των τουριστικών επιχειρήσεων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Πρόγραμμα επικαιροποίησης γνώσεων αποφοίτων ΑΕΙ στην οργάνωση, διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και στην προώθηση τουριστικών προορισμών 5 η Διδακτική Ενότητα Οι βασικές αρχές και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ Τ.Θ. 12720 2252 Λευκωσία Τηλ: 22402380, 22402361, 22402454, 22402312 Φαξ: 22480505 proairetika@cyearn.pi.ac.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ Τ.Θ. 12720 2252 Λευκωσία Τηλ: 22402380, 22402361, 22402454, 22402312 Φαξ: 22480505 proairetika@cyearn.pi.ac. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους κατά 15% στα πλαίσια του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

-σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για τη συγκεκριμένη θεματική κατάρτιση

-σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για τη συγκεκριμένη θεματική κατάρτιση ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Διασφάλιση της Ποιότητας στην Εκπαίδευση» Σας ενημερώνουμε τα παρακάτω: Το εκπαιδευτικό κέντρο ΜΕΛΕΤΗ Ελένη Θάνου, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο παιδείας, έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

1. Πρακτικές για κάθε Στάδιο της ιαδικασίας Εθελοντισµού 1.1 Προσέλκυση και Επιλογή Εθελοντών

1. Πρακτικές για κάθε Στάδιο της ιαδικασίας Εθελοντισµού 1.1 Προσέλκυση και Επιλογή Εθελοντών 1. Πρακτικές για κάθε Στάδιο της ιαδικασίας Εθελοντισµού 1.1 Προσέλκυση και Επιλογή Εθελοντών Το στάδιο αυτό ορίζεται ως η συγκέντρωση ενός ικανοποιητικού αριθµού κατάλληλων υποψήφιων εθελοντών για την

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ»

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ» ΕΠΙΤΑΓΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ Τ.Ε.Ι. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ» Βασικός στόχος του προγράμματος είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Σχέδιο Νόµου «Εφαρµογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης µεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε θέµατα εργασίας και απασχόλησης Εναρµόνιση της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το και Καταληκτικές Ημερομηνίες Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης -2013 απευθύνεται σε όλους τους τομείς και επίπεδα εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Πρυτάνεως του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

Χαιρετισμός Πρυτάνεως του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου Χαιρετισμός Πρυτάνεως του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου Σε εκδήλωση με θέμα «Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Κύπρο με Ιδιαίτερη Έμφαση στο ΤΕΠΑΚ Προβλήματα και Προοπτικές» 26 Σεπτεμβρίου 2013, Λεμεσός

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ» Β ΚΥΜΑ

«ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ» Β ΚΥΜΑ «ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ» Β ΚΥΜΑ Διεξαγωγή: CMR Cypronetwork και CIIM Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικών Ταυτότητα έρευνας Μέγεθος δείγματος: Ημερομηνία διεξαγωγής: Κάλυψη:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Εργαλείο Πιστοποίησης Επιχειρήσεων για την Εφαρμογή Καλών Πρακτικών για την Ισότητα των Φύλων στο Εργασιακό Περιβάλλον στα πλαίσια του Έργου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΦΙΛ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΦΙΛ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΦΙΛ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ (ΚΜΟΠ) The project Move on - Migration

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ Σεμινάριο εξειδικευμένων γνώσεων 25 Μαΐου 15 Ιουνίου 2015 Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) για την ένταξη των Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνίες Διεξαγωγής: /3/2019 Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο HILTON CYPRUS Λευκωσία

Ημερομηνίες Διεξαγωγής: /3/2019 Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο HILTON CYPRUS Λευκωσία ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΕΒΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ» Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 7-14-21/3/2019 Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο HILTON CYPRUS Λευκωσία Στόχος: Ο βασικός

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 2013-2014 Αγαπητοί συνάδελφοι, Στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Διαβάστε περισσότερα

Έγκυος; Λεχώνα; Νέα μητέρα;

Έγκυος; Λεχώνα; Νέα μητέρα; Έγκυος; Λεχώνα; Νέα μητέρα; Γνωρίζεις τα δικαιώματά σου; Αρχή Ισότητας Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Η Αρχή Ισότητας συστάθηκε το 2004 και λειτουργεί στο

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 6-7/11/2017 Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο HILTON PARK Λευκωσία

Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 6-7/11/2017 Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο HILTON PARK Λευκωσία ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 6-7/11/2017 Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο HILTON PARK Λευκωσία Στόχος: Ο βασικός σκοπός του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΠΕΔΙΟΥ (ΠΑΚΕΠΕ) ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΠΕΔΙΟΥ (ΠΑΚΕΠΕ) ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΠΕΔΙΟΥ (ΠΑΚΕΠΕ) ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Παγκύπριας έρευνας αναφορικά με τη θέση, το βαθμό συμμετοχής, τις ευκαιρίες ανέλιξης, την ισομισθία των γυναικών και τις συναφείς

Διαβάστε περισσότερα

LEADERSHIP AND TEAM BUILDING

LEADERSHIP AND TEAM BUILDING LEADERSHIP AND TEAM BUILDING Διήμερο Σεμινάριο Δημιουργίας, Ενδυνάμωσης και Ηγεσίας Ομάδας Ημερομηνία διεξαγωγής: 16-17 Ιουλίου 2009 Τόπος διεξαγωγής: Γραφεία ΙΜS ΕΛΛΑΣ, Σοφοκλή Βενιζέλου 26, Λυκόβρυση

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας εοντολογίας για Επαγγελματίες στην Υποστηριζόμενη Απασχόληση

Κώδικας εοντολογίας για Επαγγελματίες στην Υποστηριζόμενη Απασχόληση Κώδικας εοντολογίας για Επαγγελματίες στην Υποστηριζόμενη Απασχόληση Η Ευρωπαϊκή Ένωση για την Υποστηριζόμενη Απασχόληση (εφεξής ΥπΑπ) έχει αναπτύξει έναν Κώδικα Δεοντολογίας, που περιλαμβάνει την αρχές

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Frederick με τον Επιχειρηματικό Κόσμο (ΓΔμΕΚ)

Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Frederick με τον Επιχειρηματικό Κόσμο (ΓΔμΕΚ) Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Frederick με τον Επιχειρηματικό Κόσμο (ΓΔμΕΚ) Στοιχεία Επικοινωνίας: Γραφείο Διασύνδεσης με τον Επειχειρηματικό Κόσμο Πανεπιστήμιο Frederick Γ. Φρειδερίκου 7, Παλλουριώτισσα,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΤΙΤΛΟΣ) ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ / ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. Oκτώβριος WE-Qualify: Βελτίωση δεξιοτήτων και προσόντων των τεχνιτών για κατασκευή κτηρίων με αυξημένη ενεργειακή απόδοση

Ενημερωτικό Δελτίο. Oκτώβριος WE-Qualify: Βελτίωση δεξιοτήτων και προσόντων των τεχνιτών για κατασκευή κτηρίων με αυξημένη ενεργειακή απόδοση Ενημερωτικό Δελτίο Oκτώβριος 2016 WE-Qualify: Βελτίωση δεξιοτήτων και προσόντων των τεχνιτών για κατασκευή κτηρίων με αυξημένη ενεργειακή απόδοση Το Έργο WE-Qualify Το Έργο WE-Qualify «Improve Skills and

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Νίκης 33, 105 57, Αθήνα Τηλ.: 210 3314837, Fax: 210 3212785, E-mail: mail@ipem-doe.gr

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Νίκης 33, 105 57, Αθήνα Τηλ.: 210 3314837, Fax: 210 3212785, E-mail: mail@ipem-doe.gr Αθήνα, 24.03.2015 Αριθ. Πρωτ.:894 Πληροφορίες: Γ. Γιούρντας, Ν. Υφαντόπουλος Τηλ. 210 3314837 e-mail: mail@ipem-doe.gr Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Συμμετοχής στις Επιμορφωτικές Πρωτοβουλίες του ΙΠΕΜ/ΔΟΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, πρόκειται να υλοποιήσει δράσεις άτυπης/ανεπίσημης εκπαίδευσης σε προσφυγόπουλα που διαβιούν σε χώρους

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘ /12/ Εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών κατά την άσκηση αυτοτελούς επαγγελματικής δραστηριότητας

ΝΟΜΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘ /12/ Εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών κατά την άσκηση αυτοτελούς επαγγελματικής δραστηριότητας Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών κατά την άσκηση αυτοτελούς επαγγελματικής δραστηριότητας - Εναρμόνιση της νομοθεσίας με την Οδηγία 2010/41/ΕΕ του

Διαβάστε περισσότερα

Πνευµατικά ικαιώµατα

Πνευµατικά ικαιώµατα Πνευµατικά ικαιώµατα Το παρόν είναι πνευµατική ιδιοκτησία της ACTA Α.Ε. και προστατεύεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νοµοθεσία που αφορά τα πνευµατικά δικαιώµατα. Απαγορεύεται ρητώς η δηµιουργία αντιγράφου,

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση Ευκαιριών Χρηµατοδότησης για εταιρείες και ιδιώτες µέσω HORIZON 2020 και ERASMUS+

Αξιοποίηση Ευκαιριών Χρηµατοδότησης για εταιρείες και ιδιώτες µέσω HORIZON 2020 και ERASMUS+ Αξιοποίηση Ευκαιριών Χρηµατοδότησης για εταιρείες και ιδιώτες µέσω HORIZON 2020 και ERASMUS+ Ανάπτυξη και Διαχείριση Ανταγωνιστικών Προτάσεων για Ευρωπαϊκά Επιδοτούµενα Έργα Διοργάνωση: Τι περιλαµβάνει

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια

Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Πρωτοβουλία για την Εξωστρέφεια Το έργο «Ολοκληρωµένα προγράµµατα, πρωτοβουλίες και δικτυώσεις για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων εξωστρέφειας» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

NOMOΘEΣIA ΓIA THN IΣOTHTA TΩN ΦΥΛΩN

NOMOΘEΣIA ΓIA THN IΣOTHTA TΩN ΦΥΛΩN NOMOΘEΣIA ΓIA THN IΣOTHTA TΩN ΦΥΛΩN ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή Δεν είναι υπεύθυνη ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε κάποιο άτομο που ενεργεί εκ μέρους της Επιτροπής για την ενδεχόμενη χρήση των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ Διορισμός Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου δυνάμει του άρθρου 7 του περί της Σύστασης και Λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης

Διαβάστε περισσότερα

Management Υψηλών Ταχυτήτων Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019 Hilton Hotel, Λευκωσία

Management Υψηλών Ταχυτήτων Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019 Hilton Hotel, Λευκωσία Management Υψηλών Ταχυτήτων Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019 Hilton Hotel, Λευκωσία www.knowledgecy.com Ανάγκη Κατάρτισης Η διοίκηση εξακολουθεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία, όπως ήταν πάντα άλλωστε. Όποιος ηγείται

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3828, 31/3/2004 Ο ΠΕΡΙ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3828, 31/3/2004 Ο ΠΕΡΙ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Ο ΠΕΡΙ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με τις πράξεις της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο: (α) «Οδηγία 2000/78/ΕΚ του Συμβουλίου, της 27

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΔΥΟ (2) ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΔΥΟ (2) ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΔΥΟ (2) ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Γίνονται δεκτές αιτήσεις για την πλήρωση μίας (1) κενής θέσης Μηχανικού (Μηχανολογίας) και μίας κενής θέσης Μηχανικού (Ηλεκτρολογίας) στις Τεχνικές Υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Διασύνδεση 2013: Από τις σπουδές στο Επάγγελμα. Συμβουλές για μια επιτυχημένη συνέντευξη 27/05/2013. Κωνσταντίνα Καλοδούκα. Recruitment Consultant

Διασύνδεση 2013: Από τις σπουδές στο Επάγγελμα. Συμβουλές για μια επιτυχημένη συνέντευξη 27/05/2013. Κωνσταντίνα Καλοδούκα. Recruitment Consultant Διασύνδεση 2013: Από τις σπουδές στο Επάγγελμα. Συμβουλές για μια επιτυχημένη συνέντευξη 27/05/2013 Κωνσταντίνα Καλοδούκα Recruitment Consultant 1 ICAP GROUP H ICAP Group παρέχει υπηρεσίες που συμβάλλουν

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για την ως άνω θέση έκτακτου υπαλλήλου στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για την ως άνω θέση έκτακτου υπαλλήλου στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Πλήρωση κενής θέσης: Προϊστάμενος μονάδας τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών Μονάδα: Τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών Κωδικός: ECDC/AD/ 2017/ICT-HOU Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για την

Διαβάστε περισσότερα

«ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ»

«ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ» ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2011: ΥΕ/ΥΑ/ΕΤΕ/01.2012 Δράση [Αρ. 4] "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ" ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: «ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ» συγχρηματοδοτείται από

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4203, 24/4/2009

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4203, 24/4/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Επίσημη Εφημερίδα Ε.Ε.: L 204 της 26/07/2006, σελ. 23. Για σκοπούς εναρμόνισης

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη και Βελτίωση Προσωπικών Δεξιοτήτων. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ανάπτυξη και Βελτίωση Προσωπικών Δεξιοτήτων. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανάπτυξη και Βελτίωση Προσωπικών Δεξιοτήτων Σκοποί του προγράμματος 1. Γνωριμία με τα 5 έγγραφα του Europass Βιογραφικό Σημείωμα Europass Γλωσσικό Διαβατήριο Europass Κινητικότητα Europass Συμπλήρωμα Διπλώματος

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση της Αρχής Ισότητας μετά από καταγγελία για μη πρόσληψη εγκύου σε έκτακτη θέση Τεχνικού στο Γενικό Χημείο του Κράτους λόγω της εγκυμοσύνης της.

Έκθεση της Αρχής Ισότητας μετά από καταγγελία για μη πρόσληψη εγκύου σε έκτακτη θέση Τεχνικού στο Γενικό Χημείο του Κράτους λόγω της εγκυμοσύνης της. Αρ. Φακ.: Α.Κ.Ι. 21/2008 Έκθεση της Αρχής Ισότητας μετά από καταγγελία για μη πρόσληψη εγκύου σε έκτακτη θέση Τεχνικού στο Γενικό Χημείο του Κράτους λόγω της εγκυμοσύνης της. 1. Η κ Ε. Π., με επιστολή

Διαβάστε περισσότερα

Του κ. Κωνσταντίνου Γαγλία Γενικού Διευθυντή του BIC Αττικής

Του κ. Κωνσταντίνου Γαγλία Γενικού Διευθυντή του BIC Αττικής Του κ. Κωνσταντίνου Γαγλία Γενικού Διευθυντή του BIC Αττικής ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΩΝ CLUSTERS Με σκοπό τον εντοπισμό των βασικών παραγόντων επιτυχίας

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δρ. Τάσου Μενελάου με θέμα: Προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΣΕΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Ομιλία Δρ. Τάσου Μενελάου με θέμα: Προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΣΕΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Ομιλία Δρ. Τάσου Μενελάου με θέμα: Προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΣΕΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, αγαπητοί σπουδαστές, με ιδιαίτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΨΥΧΙΚΑ ΥΓΙΕΣ-ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ 7 ΒΗΜΑΤΩΝ

ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΨΥΧΙΚΑ ΥΓΙΕΣ-ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ 7 ΒΗΜΑΤΩΝ ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΨΥΧΙΚΑ ΥΓΙΕΣ-ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ 7 ΒΗΜΑΤΩΝ Το φυλλάδιο «Ένας οδηγός για την προαγωγή της ψυχικής υγείας στο χώρο εργασίας- πηγή βοήθειας για τους εργοδότες» απευθύνεται

Διαβάστε περισσότερα

Σε συνεργασία με το. Επικοινωνία: sgounar@aueb.gr Τηλ. 2108203712

Σε συνεργασία με το. Επικοινωνία: sgounar@aueb.gr Τηλ. 2108203712 Σε συνεργασία με το Επικοινωνία: sgounar@aueb.gr Τηλ. 2108203712 Δυο Λόγια για το Εργαστήριο Μάρκετινγκ To Εργαστήριο Μάρκετινγκ (ALARM) ανήκει στο Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα