ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝθΟ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝθΟ"

Transcript

1 τ. Ε. ι. π Ε Ι Ρ Α 1 Α ΤΜΗΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΘΕΜΑ: ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝθΟ Υπεύθυνος Καθηγητής: ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥ ΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Σπουδάστριες: ΚΑΠΙΩΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΙΑΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ - ΕΛΕΝΗ ΣΠΟΥΔΑΠΙΚΟ ΕΤΟΣ

2 1 ''ΖΑΚΥΝΘΟΣ'' Η Ζάκυνθος ανήκει στο Ιόνιο Πέλαγος.Είναι απο τα νησιά που ξεχωρίζουν τόσο για την αρχιτεκτονική τους, όσο και για τη φυσική τους ομορφιά. Γέννησε δυο μεγάλους ποιητές, τον Σολωμό και τον Κάλβο, αλλά και τον πεζογράφο μας Γρ.Ξενόπουλο. Το νησί θεωρείται από τα ομορφότερα της Ελλάδος,γιατί διαθέτει μια συγκεκριμένη αρχι:rεκτονική εμπνευσμένη απο την Ιταλική κουλτούρα. Χαρακτηριστικά της στοιχεία είναι η καμάρα και τα γύψινα κολωνάκια που διακοσμούν την Χώρα της και όχι μόνο, με τα παλαιότερα οικοδομήματά της αλλά και τα νεότερα.δυστυχώς η Ζάκυνθος το 1953 ισοπεδώθηκε ολοσχερώς απο φοβερούς σεισμούς που είχαν σαν αποτέλεσμα κλασικά κτίρια να καταστραφούν.για τον λόγο αυτό όταν κάποιος επισκεφτεί το νησί θα παρατηρήσει πολλά νεόκτιστα κτίρια που διατηρούν την αρχιτεκτονική των παλαιών. Επιπρόσθετα, η Ζάκυνθος είναι ευρέως γνωστή και στο εξωτερικό, καθώς διαθέτει το θαλάσσιο πάρκο Caretta- Caretta. Oι παραλίες της είναι συνήθως αμμώδεις και εύκολα προσβάσιμες, γεγονός που διευκολύνει τις χελώνες να γεννούν τα αυγά τους. Το "Φιόρο Του Λεβάντε" όπως συνήθως αποκαλείται το νησί τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί πολύ τουριστικά, γι αυτό κατασκευάζονται πολλές ξενοδοχειακές μονάδες, τόσο στην παραλία της, όσο και στο εσωτερικό της. Συγκεκριμένα, το οικόπεδο που επιλέξαμε για να οικοδομηθεί η ξενοδοχειακή μονάδα Γ' Τάξης ανήκει στην περιοχή Λαγανά νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, πολύ κοντά στη θάλασσα και 10χιλ. απο την Χώρα. Η Χώρα είναι χτισμένη στα ανατολικά παράλια του νησιού, απέναντι απο τις Πελοποννησιακές ακτές Παράλληλα,είναι ανεπτυγμένη η βιομηχανία της με εργοστάσια οινοποιίας, σαπωνοποιίας, ζαχαροπλαστικής, αρωματοποιίας καθώς και το,, εμποριο της.

3 2 Έχει πληθυσμό 9,767 κατοίκους και αποτελεί δήμο. Στην πόλη τα σπίτια είναι σε αμφιθεατρική διάταξη και απλώνονται, μεχριτον Λόφο. Οι μετακινήσεις των επισκεπτών πραγματοποιούνται με ευκολία, καθώς το οδικό δίκτυο θεωρείται επαρκές. Λεωφορεία, ταξί αλλά και παραδοσιακές άμαξες βοηθούν τους επισκέπτες, στις περιηγησεις τους. Ολοκληρώνοντας, οι όμορφες ακρογιαλιές,το μεσογειακό της κλίμα και οι οικοδομικές της αναλογίες, συνθέτουν ένα νησί ξεχωριστό.

4 3 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ Εμβαδόν οικοπέδου = 1651,80 μ 2 ΟΡΟΙ ΔΟΜΗΣΗΣ Απόφαση 362/ Τομέας 1 Ε = 1000,00 μ 2 Π = 15,ΟΟμ. Κάλυψη = 60 % Σ.Δ. = 0,80 Μέγιστο ύψος για τουριστικές εγκαταστάσεις 8,50 μ συν τη στέγη Διάσπαση όγκου και λοιπά κατά Γ.Ο.Κ. ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ Κάλυψη : 991,08 μ 2 Δόμηση : 1321,44 μ 2 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ Συνολική Κάλυψη : 7 44,57 μ 2 Συνολική Δόμηση : 1321,36 μ 2 ΔΉΛΩΣΗ Ν 651/77 και 1337 /83 Το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα σύμφωνα με τις κείμενες πολεοδομικές διατάξεις.

5 4 Η ξενοδοχειακή μονάδα Γ 'κατηγορίας είναι εντός σχεδίου πόλεως, ανήκει σε περιοχή της Ζακύνθου και σε απόσταση 200 μ από τη θάλασσα με εύκολη πρόσβαση προς αυτήν. Το ξενοδοχείο αποτελείται από υπόγειο,ισόγειο,έναν όροφο και στεγη. ' Στο υπόγειο επιφάνειας 718, 18 μ 2 βρίσκονται χώροι προς εξυπηρέτηση της μονάδας. Όπως,παρασκευαστήριο και συντήρηση τροφίμων, αποθήκες επίπλων,ποτών και μία γενική. Καθώς επίσης πλυντήριο-σιδερωτήριο, γενική λινοθήκη,γραφείο αποθηκαρίου. Διαθέτει ακόμα χώρο εγκατάστασης κλιματισμού και μηχανοστάσιο.για τη διευκόλυνση του προσωπικού υπάρχουν χώροι αποδυτηρίων - WC ανδρών και γυναικών ξεχωριστά. Γκαράζ και κοινόχρηστα WC εξυπηρετούν τις ανάγκες των ενοίκων. Το ισόγειο έχει εμβαδόν 660,68 μ 2 και οι ημιυπαίθριοι χώροι μαζί με τους εξώστες έχουν εμβαδόν 218,36 μ 2 Η πρόσβαση σ' αυτό γίνεται με ράμπα αναπήρων και κλίμακα.αποτελείται απο τον χώρο υποδοχής και την RECEPTION,όπως επίσης τραπεζαρία,μπαρ, σαλόνι,γραφείο διεύθυνσης και κοινόχρηστους χώρους υγιεινής για άτομα με ειδικές ανάγκες. Απο τα τριάντα έξι συνολικά υπνοδωμάτια του ξενοδοχείου,τα δεκαπέντε απο αυτά βρίσκονται στον ισόγειο χώρο. Σύμφωνα με τα ποσοστά του ξενοδοχειακού κανονισμού ( Φ.Ε.Κ.) διαχωρίζουμε τα υπνοδωμάτια σε μονόκλινα,δίκλινα, τρίκλινα και δωμάτια για Α.Μ.Κ.(Άτομα μειωμένης κινητικότητας).έτσι λοιπόν στο ισόγειο έχουμε ένα μονόκλινο, δέκα δίκλινα και τέσσερα δίκλινα ΑΜΚ. κάθε δωμάτιο έχει αποκλειστικό χώρο βεράντας.

6 5 ΟΑ' όροφος εμβαδού 660,68 μ 2 και εξωστών-ημιυπαίθριων χώρων 202,44 μ 2, επικοινωνεί με τους υπόλοιπους ορόφους με κεντρικό κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρα. Στο πίσω μέρος του βρίσκεται δεύτερη κλίμακα πυρασφάλειας η οποία επικοινωνεί με τους ακάλυπτους χώρους του ξενοδοχείου. Στον όροφο αυτό βρίσκεται ο χώρος καθαρισμού, λινοθήκη και είκοσι ένα υπνοδωμάτια, εκ των οποίων ένα μονόκλινο, δεκαεπτά δίκλινα και τρία τρίκλινα. Οι επιτρεπόμενες διαστάσεις όλων των χώρων του ξενοδοχείου που είναι σύμφωνες με τις προδιαγραφές ΦΕΚ αναφέρονται λεπτομερέστερα παρακάτω. Αρχιτεκτονική κτιρίου Η μορφολογία του κτιρίου έγινε σύμφωνα με το τοπικό αρχιτεκτονικό στοιχείο με τα εξής βασικά χαρακτηριστικά: Γύψινα κολωνάκια στα μπαλκόνια Κεραμοσκεπή Καμάρες Υλικά κατασκευή Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για τις όψεις του κτιρίου είναι ο τριπτός σοβάς χρώματος ώχρας,κορνιζόλια λευκού χρώματος τραβηχτά και εξωτερικά κουφώματα πράσινου ' χρωματος. Η κεραμοσκεπή θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά πρότυπα της Ζακύνθου από κεραμίδια ρωμαϊκού ' τυπου. Τα δωμάτια μεταξύ τους χωρίζονται με τοίχο Ο,20μ και στο διάκενο του μόνωση με πολυουραιθάνη. Για την μόνωση του ορόφου θα χρησιμοποιηθούν υλικά, όπως γαρμπιλομπετόν (για τη διέλευση σωλήνων), τσιμεντοκονία, και για τους υγρούς χώρους ένα τσιμεντοειδές στεγανωτικό υλικό. Για την αισθητική των δαπέδων θα χρησιμοποιηθούν μάρμαρα για τους κοινόχρηστους χώρους και αντιολισθητικά πλακίδια για τα υπνοδωμάτια και τα WC. Για την μόνωση δώματος απαιτούνται ασφαλτόπανο 3-4 χιλ., φύλλο πολυαιθυλενίου και θερμομόνωση πολυουραιθάνης

7 6 Φ.Ε.Κ Είσοδος -Υποδοχή Το ελάχιστο εμβαδόν είναι 30μ 2 ανεξάρτητα από τον αριθμό των κλινών. Περιλαμβάνεται η RECEPTION με ελάχιστο μήκος 2,00 μ,καθώς επίσης και το σαλόνι-μπαρ που έχει επιφάνεια Ο,60μ2 / κλίνη(μπαρ-προαιρετικό). Πλησίον της reception υπάρχει τηλεφωνικό κέντρο και ασανσέρ με συρόμενες πόρτες ανοίγματος min 1,10μ για εξυπηρέτηση των ΑΜΚ. Η ύπαρξη ανεμοχράχτη με ελάχιστη διάσταση 2,00*3,ΟΟμ υποχρεούται εφόσον ο χώρος κλιματίζεται ή επιβάλλεται από κλιματολογικές συνθήκες. Παρασκευαστήριο Ο χώρος αυτός με ελάχιστο εμβαδόν 12μ 2, επίπεδο με την αίθουσα που εξυπηρετεί. βρίσκεται στο ίδιο Μαγειρείο Απαιτείται η επικοινωνία του με το παρασκευαστήριο μέσω κλιμάκων ή με ανελκυστήρα τροφίμων. Βρίσκεται στην ίδια στάθμη με το χώρο που εξυπηρετεί. Τραπεζαρία Για την τραπεζαρία το απαιτούμενο εμβαδόν είναι Ο,40μ2 / κλίνη. Σκάλες -Ράμπα- Διάδρομοι Για στεγασμένες ή υπαίθριες σκάλες το ελάχιστο πλάτος είναι 1,20μ.Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν 15 συνεχόμενα ύψη(ρίχτια).το ρίχτυ πρέπει να είναι απο 13εκ - 17,5εκ.και το πάτημα να είναι περίπου 28-36εκ.Επίσης απαιτείται χειρολισθήρας ύψους 0,90-1,ΟΟμ σε βοηθητικές σκάλες υπηρεσίας.. Η ράμπα εξυπηρετεί τα άτομα μειωμένης κινητικότητας και πρέπει να έχει κλήση 6%.

8 7 Οι διάδρομοι κυκλοφορίας στους κύριους χώρους έχουν ελάχιστο πλάτος 1,20 μ. Βοηθητικοί χώροι Λινοθήκη με απαιτούμενη επιφάνεια ανα δεκαπέντε δωμάτια min 1,00 μ2. Αποθηκευτικοί χώροι καθαρισμού με ελάχιστο εμβαδόν ανα 30 δωμάτια 4,00 μ 2. Αποδυτήρια προσωπικού γυναικών και αντρών τουλάχιστον 2 συγκροτήματα, που περιλαμβάνουν ντουζ, WC και προθάλαμο με ελάχιστες διαστάσεις ντουζ : 1,ΟΟμ * 1,60μ και προθαλάμου: 2,10μ * 1,30μ Είσοδος υπηρεσίας σε βοηθητικούς χώρους για την εξυπηρέτηση του προσωπικού. WC πελατών αντρών και γυναικών ξεχωριστά διάσταqης 0,90 μ* 1,30μ και προθάλαμος με διάσταση 1,30 * 1,50μ. Parking Σύμφωνα με τις προδιαγραφές μέχρι 100 κλίνες χρειάζεται 1 θέση ανά κλίνες. Έχουμε 36 δωμάτια με 73 κλίνες επομένως χρειάζουμαστε το πολύ 3-4 θέσεις. Δυο θέσεις βρίσκονται στο υπόγειο και άλλες πέντε στον περιβάλλοντα χώρο,εκ των οποίων η μια προορίζεται για ΑΜΚ (κοντά στη ράμπα).το πλάτος κάθε θέσης είναι 2,50μ ενώ για ΑΜΚ είναι 3,50μ. Υπνοδωμάτια Το απαιτούμενο ποσοστό για τα μονόκλινα δωμάτια είναι, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΦΕΚ,7% του συνολικού ποσοστού των δωματίων.ενώ για τα δωμάτια ατόμων μειωμένης κινητικότητας είναι 10%.0 αριθμός των δίκλινων και τρίκλινων περιορίζεται στην επιλογή μας αρκεί τα δίκλινα,, να ειναι περισσοτερα.

9 8 Το ελάχιστο εμβαδόν για ένα μονόκλινο δωμάτιο είναι 8μ 2 για το δίκλινο 11μ 2,ενώ για το τρίκλινο δωμάτιο το ελάχιστο εμβαδόν είναι 15μ 2 Τα λουτρά με μπανιέρα έχουν ελάχιστο εμβαδόν 2,50μ 2 και ο προθάλαμος υπνοδωματίων ελάχιστη διάσταση 0,90 μ. Δεν είναι υποχρεωτική η ύπαρξη πόρτας μεταξύ προθαλάμου και υπνοδωματίου, ενώ για δωμάτια ΑΜΚ r απαγορευεται. Η ελάχιστη διάσταση των ερμαρίων είναιl,00 * Ο,60μ. Η σουίτα είναι συνδυασμός μονόκλινου που χρησιμοποιείται σαν σαλόνι. και ενός ή δυο υπνοδωματίων των προηγούμενων προδιαγραφών καi στη συγκεκριμένη κατηγορία ξενοδοχείου είναι προαιρετική,όπως και οι βεράντες των υπνοδωματίων. Επίπλωση υπνοδωματίων 1. μονόκλινο κρεβάτι : μονό 2, 00 * 1, 00 μ κομοδίνο: μήκος 1,ΟΟμ πλάτος : 0,35-0,45 τουαλέτα (έπιπλο) : μήκος 1,ΟΟμ πλάτος : 0,35-0,45 σκαμνί τουαλέτας καρέκλα ντουλάπα σκαμνί στο λουτρό καλάθι αχρήστων ~ [... ' ι~~-...

10 9 2. δίκλινο κρεβάτι (2) : μονά 2,00 * 1,00 μ ή ένα διπλό 2,00 * 1,40 μ κομοδίνο (1 ή 2) : μήκος 1,ΟΟμ πλάτος : 0,35-0,45 τουαλέτα (έπιπλο) (1) : μήκος 1,ΟΟμ πλάτος : 0,35-0,45 σκαμνί τουαλέτας ( 1) καρέκλα (2) ντουλάπα (1) πολυθρόνα (1) σκαμνί στο λουτρό (1) καλάθι αχρήστων στο λουτρό (1) 3. τρίκλινο κρεβάτι (3) : μονό 2,00 * 1,00 μ ή ένα μονό κ διπλό 2,00 * 1,40 μ κομοδίνο (2 ή 3): μήκος 1,ΟΟμ πλάτος : 0,35-0,45 τουαλέτα (έπιπλο) (1) : μήκος 1,ΟΟμ πλάτος : 0,35-0,45 σκαμνί τουαλέτας ( 1) καρέκλα (3) ντουλάπα (1) πολυθρόνα (1) σκαμνί στο λουτρό (1) καλάθι αχρήστων στο λουτρό (1)

11 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 43 7 Μαρτίου 2002 ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 43 Κατάταξη των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων σε κατηγορίες με σύστημα αστέρων και τεχνικές προδιαγραφές αυτών. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΜΗΝΙΚΗΣ ΔΗ ΜΟ ΚΡΑΤΙΑΣ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 2, των παραγράφων 1,2,3 και 5 του άρθρου 3 και των παρ. 4 και 5 του άρθρου 6 του Ν. 2160/93 (Α' 118) "Ρυθμίσεις για τον τουρισμό και άλλες διατάξεις". 2. Τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 5 του Π. Δ/τος 459/1993 (Α' 193) "Ανασύσταση του Υπουργείου Τουρισμού και καθορισμός των αρμοδιοτήτων του". 3. Τις διατάξεις της παρ. 2του Π. Δ/τος27/96 (Α' 19) "περί συγχωνεύσεως των Υπουργείων Τουρισμού - Βιομηχανίας - Ενέργειας και Τεχνολογίας και Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης", σε συνδυασμό με το Π.Δ. 365/97 ( Α' 241) "Διατήρηση Εποπτείας ΝΠΔ.Δ. από το Υπουργείο Ανάπτυξης". 4. Το Π.Δ. 313/ "Μεταφορά αρμοδιοτήτων από τον Ε. Ο.Τ. στο Υπουργείο Ανάπτυξη(; και στις Περιφέρειες, σύσταση υπηρεσιών και θέσεων προσωπικού στη Γενική Γραμματεία Τουρισμού και στις Περιφέρειες, μεταφορά πόρων και ρύθμιση των αναγκαίων λεπτομερειών" (Α '211) και το Π.Δ. 343/2001 ''Οργανισμός Διάρθρωσης Υπηρεσιών του ΕΟΤ" (Α'231). 5. Την με αριθμό 485/ Κοινή Απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Ανάπτ~ξης ~ε θέμα. "Ανάθεση αρμοδιοτήτων στους Υφυπουργους Αναπτυξης Αλέξανδρο Καλαφάτη, Χρήστο Θεοδώρου και Δημήτριο Γεωργακόπουλο" (8'1484).., 6. Τις διατάξεις του άρθρου 29Α του Ν.1558/85(Α,137) προστεθέντος δια του άρθρου 27 του Ν.2081/92, οπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 παρ.2α του Ν.2469/97 (Α'38). '. ' 7. Το γεγονός ότι από τις διαταξεις του ~αρο~ος δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικου προυπολογισμού.,,, s. Την ανάγκη εισαγωγής ενό5 νεου συm;~ματος καταταξης των κύριων ξενοδοχειακω~ καταλυματων.. (ξ~νοδοχείων), αναλόγου με εκείνο τu;ν άλλων ευρ~παικων ;συριστικών προορισμών, το οποιο να μην συνισταται μονον σε τεχνικές προδιαγραφές, αλλά και σε λειτουργικές προδιαγραφές και κριτήρια, ώστε να καθίσταται "αναγνωρίσιμη" από πλευράς καταναλωτή η προσφερόμενη ποιότητα, ό~ι μόνον των εγκ?ταστάσεων και χώρων, αλλά των παρεχομενων υπηρεσιων συνολικά. 9. Την υri' αριθ. 678/2001 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά από πρόταση του Υφυπουργού Ανάπτυξης, αποφασίζουμε: Άρθρο 1 Προδιαγραφές και κριτήρια κατάταξης - Ορισμοί - Διακρίσεις, 1. Τα κύρια ξενοδο~ειακ? καταλύματα (ξενοδοχεία) του αρθρου 2παρ. 1 περιπτ. Α του Ν. 2160/93 κατατάσσονται α~άλογα με :11 λειτο~ργική του μορφή, σε πέντε (5) το πο~ λυ ~ατηγο~ιες αστ~ρων, δηλ,αδή σε κατηγορία πέντε αc:rερ~ν (5 ),,τεσσαρων αστερων {4*), τριών αστέρων (3 ) δυο αστερων (2*),και ενός αστέρος {1*), βάσει συ σττ)ματος υποχρ,εωτικων rτ_ροδιαγραφών και βαθμολο γουμενων κριτηρ,ιων. Οι ως ανω λειτουργικές μορφές ορίζονται ως ακολουθως: Α. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥΤΥΠΟΥ: Είναι ξενοδ~χείο, που πεeιλάμβάνει κοινόχpηο:τους χώρους υποδοχης, παραμονης, εστίασης και αναψυχής πελατών, υπν~δωμάτια (τουλ~χιστον δέκα) απλά ή με ιδιαίτερα λουτρα και βοηθητικους χώρους. Τα ξ~νοδ~χεία κλα~σικού τύπου ιδρύονται, εφ' όσον η. σχε;ικη χρ~ση ~πιτρεπετ?ι α~ό τις κείμενες διατάξεις, ε~ος ~εδιου πο~ης, εντος πολεων ή οικισμών με εγκριμενο σχεδιο, εντος οριοθετημένων οικισμών Χ '. '_ δ, δ ' αλλ, ωρις σχε ~ο, εκτος σχε, ιου, α ~ντός ΖΟΕ ή εκτός σχεδίου. Δια-. τ?σσονται σε ενα κτιρι? η ~ερισσότερα κτίρια ή συγκροτημ~τα π?υ αποτελουν, ομως ενιαίο σύνολο έσα σε ενιαιο οικοπεδο. μ Τα ξενοδο~εία κλ~σσικού,τύπου κατατάσσονται σε πέντε ~ατηγο(f;ε)ς αστ:ερων: ~εντε αστέρων (5*), τεσσάρων ασ;ερων,,( τ~)ιων αστερων {3*), δύο αστέρων (2*), ενοι;: αστερος :. Στην κατηyορία ενός αστέρος (1 *) κατατα~σονται μο~ο ξενοδ?χεια προερχόμενα από μετατροπες υφισταμενων κτιριων και όχι ξενοδοχε', ανεγειρονται εξ υπ αρχης Εαν υφιστάμενο,,,,, ια τα οποια,, κτιριο μετατρα~ει σε(;:ν) ~δοχειο κλ?σσικού τύπου κατηγορίας ενός αστ~ρος κλ ε,ν μπορει ~~ επεκταθεί με προσθήκη δωματιων και ινων, μπορει ομως να υποστεί προσθήκες,

12 450 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ {ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) που αποβλέπουν στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών (προσθήκη λουτρών σε απλά δωμάτια, αύξηση κοινοχρήστων χώρων κ.λ.π.) 8. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΥΠΟΥ MOTEL Είναι ξενοδοχείο που περιλαμβάνει κοινόχρηστους χώρους υποδοχής, παραμονής, εστίασης και αναψυχής πελατών, υπνοδωμάτια (τουλάχιστον δέκα) με ιδιαίτερα λουτρά και βοηθητικούς χώρους. Τα ξενοδοχεία τύπου MOTEL ιδρύονται, εφ ' όσον η σχετική χρήση επιτρέπεται από τις κείμενες διατάξεις, εκτός σχεδίου αλλά εντός ΖΟΕ ή εκτός σχεδίου, εκτός οικισμών και γενικά εκτός κατοικημένων περιοχών ή στις παρυφές τέτοιων περιοχών, αλλά απαραιτήτως επί οδικών αρτηριών μεγάλης κυκλοφορίας, που ενώνουν μεγάλα αστικά ή τουριστικά κέντρα και εμφανίζουν σημαντική κίνηση αυτοκινήτων (εθνικό - επαρχιακό δίκτυο). Διατάσσονται σε ένα κτίριο ή περισσότερα κτίρια ή συγκροτήματα που αποτελούν, όμως, ενιαίο σύνολο μέσα σε ενιαίο οικόπεδο, και αποβλέπουν κατά κύριο λόγο στην εξυπηρέτηση όσων διακινούνται με αυτοκίνητο. Υποχρεωτικά διαθέτει εκτεταμένο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, δηλαδή μία θέση αυτοκινήτου ανά δωμάτιο, και επί πλέον χώρο για στάθμευση τουριστικών λεωφορείων. Επίσης μπορεί να διαθέτουν εκτεταμένο χώρο εστίασης και αναψυχής, που απευθύνεται και σε διερχόμενους πελάτες. Επιτρέπεται επίσης να διαθέτουν σταθμό βενζίνης. Τα ξενοδοχεία τύπου μοτέλ κατατάσσονται σε δύο (2) κατηγορίες:τεσσάρων αστέρων (4*) και τριών αστέρων (3*). Γ. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕ- ΡΙΣΜΑΤΩΝ: Είναι ξενοδοχείο που διαθέτει κοινόχρηστους χώρους υποδοχής και παραμονής πελατών, βοηθητικούς χώρους και περιλαμβάνει διαμερίσματα ενός, δύο ή περισσοτέρων κύριων χώρων με πλήρες λουτρό και μικρό μαγειρείο. Τα ξενοδοχεία τύπου Επιπλωμένων Διαμερισμάτων ιδρύονται, εφ' όσον η σχετική χρήση επιτρέπεται από τις κείμενες διατάξ~ις, σε ~εριοχές εντ~ς σχε~ίου πόλη~, (εντός πόλεων η οικισ~ων με _εγκρψενο σχε?ιο), εν;ος οριοθετημένων οικισμων χωρις σχεδιο, εκτος σχεδιου αλλά εντός ΖΟΕ ή εκτός σχεδίου. Διατάσσονται σε ένα κτίριο ή περισσότερα κτίρια ή συγκρότημα κτιρίων, που αποτελούν, όμως, ενιαίο σύνολο μέσα σε ενιαίο οικόπεδο. τα ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων καατόσσονται σε πέντε (5) κατηγορίες αστέρων: πέντε ~στέρων (5*),τεσσάρων αστέρων (4*),τριών αστέρων ( 3 *),δύο αστέρων (2*),ενό~ αστέρος (_1 *). Στην κα~γορία ενός αστέρος (1 *) κ~τατασσονται, μονο ξε~οδοχεια ε~ιλωμένων διαμερισματων προερχομενα απο μετατροπες π φισταμένων κτιρίων και όχι ξενοδοχεία τα οποία ανεγείυ ονται εξ υπ ' αρχής. Εάν υφιστάμενο κτίριο μετατραπεί ρ ξενοδοχείο τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων κατησε ' θ ' θ ' δ yορίας 1 * δεν μπ_ορει να ε~ε,κτα ει με προσ, ηκη ια~εριμ,, άτων και κλινων, μπορει ομως να υποστει προσθηκες, σ υ αποβλέπουν στη βελτιωση των παρεχομενων υπηρεπο,, λ ) ιών (αύξηση κοινοχρηστων χωρων κ.. π. σ Δ. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΩΜΕ ΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ (ΞΕ_Ν~ΔΟΧΕΙΟ Μ_ΙΚΤΟΥ ΤΥΠΟΥ) τ 0 ξενοδοχείο κλασσικου τυ~ου και _τυ~ου επιπλω.με- διαμερισμάτων (ξενοδοχειο μικτου τυπου) διαθετει νω, δ,,, κο ', ξ ' νόχpηστους χωρους υπο οχης, παραμονης, εστιασης και αναψυχής πελατων, καταστηματα για την ε ν ι υπηρετηση των πελατών, βοηθητικούς χώρους καθώς και χώρους διανυκτέρευσης σε δωμάτια με λουτρό ή διαμερίσματ α ενός, δύο ή περισσοτέρων κυρίων χώρων με πλήρες λουτρό και μικρό μαγειρείο. Κύριο χαρακτηριστικό της λειτουργικής αυτής μορφής ξενοδοχείου είναι το ελάχιστο μέγεθος, που δεν μπορεί να είναι μικρότερο των τριακοσίων (300) κλινών. Τα ξενοδοχεία μικτού τύπου ιδρύονται, εφ' όσον η σχετική χρήση επιτρέπεται από τις κείμενες διατάξεις, ε κτός σχεδίου πόλης αλλά εντός ΖΟΕ ή εκτός σχεδίου. Διατάσσονται υποχρεωτικά σε πολλά κτίρια ή συγκροτήματα κτιρίων, που αποτελούν, όμως ενιαίο σύνολο μέσα σε ενιαίο γήπεδο Τα ξενοδοχεία μικτού τύπου κατατάσσονται στις κατηγορίες πέντε αστέρων (5*) και τεσσάρων αστέρων (4*). 2.0\ προδιαγραφές του παρόντος διατάγματος διακρίνονται σε τεχνικές και λειτουργικές και είναι υποχρεωτικές, ενώ τα βαθμολογούμενα κριτήρια είναι προαιρετικά, αλλά συμμετέχουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του παρόντος διατάγματος, στην τελική κατάταξη των ξενοδοχείων. Οι τεχνικές προδιαγραφές, οι λειτουργικές προδιαγραφές και τα βαθμολογούμενα κριτήρια των ξενοδοχείων κλασσικού τύπου καθώς και των ξενοδοχείων τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων διαφέρουν ανάλογα με το κατά πόσον το προς κατάταξη ξενοδοχείο είναι "ξενοδοχείο πόλης" ή "ξενοδοχείο παραθερισμού" σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 5 του παρόντος. 3. Οι τεχνικές προδιαγραφές ορίζονται ανά λειτουργική μορφή (δηλαδή χωριστά για τα ξενοδοχεία κλασσικού τύπου, για τα ξενοδοχεία τύπου μοτέλ, για ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων και για τα ξενοδοχεία μικτού τύπου) και κατηγορία αστέρων και είναι υποχρεωτικές για τη λειτουργική μορφή και την κατηγορία αστέρων, στην οποία πρόκειται να καταταγεί το κατάλυμα, με εξαίρεση την περίπτωση της παραγράφου 2 του άρθρου 5 του παρόντος. 4. Οι λειτουργικές προδιαγραφές ορίζονται ανά λειτουργική μορφή και κατηγορία και είναι υποχρεωτικές για την λειτουργική μορφή και την κατηγορία, στην οποία πρόκειται να καταταγεί το κατάλυμα. 5. Τα βαθμολογούμενα κριτήρια ορίζονται ανά λειτουργική μορφή και κατηγορία και βαθμολογούνται με αριθμό μορίων οριζόμενο ανά κριτήριο, είναι δε υποχρεωτικό το προς κατάταξη κατάλυμα να πληροί τούλάχιστον τον συνολικό αριθμό μορίων, που συνιστά την κατά την παράγραφο 2 του άρθρου 4 του παρόντος "βάση" της κατηγορίας, στην οποία πρόκειται να καταταγεί. 6. Για την ανέγερση νέων και τον εκσυγχρονισμό ή την επέκταση υπαρχόντων κυρίων ξενοδοχειακών καταλυμάτων εφαρμόζονται οι διατάξεις της κοινής υπουργικής αποφάσεως 69269/5387/1990 (8'678), όπως εκάστοτε ισχύει. Ειδικά, για την ανέγερση ξενοδοχειακών καταλυμάτων εκτός σχεδίου πόλεως, εφαρμόζονται και οι διατάξεις του άρθρου 8του Π.Δ. της 6/ (Δ'538). Άρθρο 2 Υποχρεωτικές τεχνικές προδιαγραφές 1. Οι υποχρεωτικές τεχνικές προδιαγραφές αποτελούνται από: α. Μέγιστες επιτρεπόμενες δυναμικότητες ανά λειτουργική μορφή και κατηγορία. β. Προδιαγραφές καταλληλότητας οικοπέδου (1) για οι-

13 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) 451 κόπεδα εντός σχεδίου ή εντός οικισμού και (2) για οικόπεδα εκτός σχεδίου. γ. Κτιριοδομικές Προδιαγραφές ανά λειτουργική μορφή και κατηγορία. 2. Οι κατά την προηγούμενη παράγραφο τεχνικές προδιαγραφές ορίζονται σε αντίστοιχους πίνακες στο Παράρτημα Α του παρόντος Διατάγματος. Άρθρο 3 Υποχρεωτικές λειτουργικές προδιαγραφές Οι υποχρεωτικές λειτουργικές προδιαγραφές των ξενοδοχείων ορίζονται ανά λειτουργική μορφή και κατηγορία στο Παράρτημα Β του παρόντος Διατάγματος. Άρθρο4 Βαθμολογούμενα κριτήρια - Βάση μορίων ανά κατηγορία 1. Τα βαθμολογούμενα κριτήρια των ξενοδοχείων και τα αντιστοιχούντα σε καθένα εξ αυτών μόρια ορίζονται ανά λειτουργική μορφή και κατηγορία στο Παράρτημα Γ του παρόντος Διατάγματος. 2. Το προς κατάταξη ξενοδοχείο θα πρέπει από την εφαρμογή των βαθμολογούμενων κριτηρίων να συγκεντρώνει ένα ελάχιστο αριθμό μορίων, που αποτελεί τη "βάση" της κατηγορίας, στην οποία πρόκειται να καταταγεί. Η βάση ορίζεται ανά λειτουργική μορφή (Χωριστά για τα ξενοδοχεία πόλης και τα παραθεριστικά όπου αυτό απαιτείται) και ανά κατηγορία στο Παράρτημα Δ του παρόντος. 3. Η επιλογή των κριτηρίων, που εξασφαλίζουν την κάλυψη της βάσης, από το σύνολο των βαθμολογούμενων κριτηρίων ανήκει στον επιχειρηματία ξενοδόχο. 4. Οι δια του παρόντος οριζόμενες τιμές των μορίων των βαθμολογούμενων κριτηρίων καθώς και οι βάσεις ανά λειτουργική μορφή και κατηγορία είναι δυνατός να αυξομειώνονται σε ποσοστό όχι μεγαλύτερο του 10%, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης. Άρθρο 5 Τρόπος κατάταξης 1. Η κατάταξη ξενοδοχείου σε συγκεκριμένη λειτουργική μορφή και κατηγορία αστέρων πραγματοποιείται εφόσον: α) πληρούνται οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές της αντίστοιχης λειτουργικής μορφής και κατηγορίας των άρθρων 2 και 3 του παρόντος, σύμφωνα με τα αντίστοιχα Παραρτήματα, και β) το ξενοδοχείο συγκεντρώνει τον ελάχιστο αριθμό μορίων, που αποτελεί τη "βάση" της κατηγορίας αυτής προκειμένου για τη συγκεκριμένη λειτουργική μορφή, από τα βαθμολογούμενα κριτήρια του άρθρου 4 του παρόντος. Σε περίπτωση, που ξενοδοχείο πληροί μεν τις τεχνικές και τις λειτουργικές προδιαγραφές της κατηγορίας, στην οποία ζητείται η κατάταξη, αλλά δεν καλύπτει τη βάση των βαθμολογούμενων κριτηρίων της κατηγορίας αυτής, τότε κατατάσσεται στην κατηγορία, στην οποία αντιστοιχεί ο αριθμός μορίων, που συγκεντρώνει από τα βαθμολογούμενα κριτήρια. 2. Κατ' εξαίρεση, εάν υποβληθεί αίτηση για κατάταξη ξενοδοχείου σε κατηγορία, της οποίας δεν πληροί το σύνολο των τεχνικών προδιαγραφών κατά το εδάφιο α) της προηγούμενης παραγράφου, επιτρέπεται η κατάταξή του στην κατηγορία αυτή υπό τις ακόλουθες, σωρευτικά τηρούμενες, προϋποθέσεις : α. Να πληρούνται οι τεχνικές προδιαγραφές της κατηγορίας, στην οποία ζητείται η κατάταξη, σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους β. Να πληρούνται οι τεχνικές προδιαγραφές των υπνο δωματίων ή διαμερισμάτων της κατηγορίας, στην οποία ζητείται η κατάταξη, τουλάχιστον σε ποσοστό 50% της συνολικής δυναμικότητας του ξενοδοχείου. γ. Να πληρούνται οι λειτουργικές προδιαγραφές της κατηγορίας, στην οποία ζητείται η κατάταξη. δ. Να καλύπτεται η βάση των βαθμολογούμενων κριτηρίων της αμέσως ανώτερης κατηγορίας, από την κατηγορία, στην οποία ζητείται η κατάταξη. Εάν η κατάταξη ζητείται σε κατηγορία πέντε αστέρων (5*), ή προκειμένου για τα ξενοδοχεία τύπου μοτέλ σε κατηγορία τεσσάρων αστέρων (4*), δηλαδή στην ανώτερη προβλεπόμενη κατηγορία της συγκεκριμένης λειτουργικής μορφής, τότε πρέπει το προς κατάταξη ξενοδοχείο να καλύπτει τη βάση της κατηγορίας αυτής προσαυξημένη κατά 20%. 3. α) Προαγωγή ξενοδοχείου σε ανώτερη κατηγορία είναι δυνατή οποτεδήποτε, μόνον εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου, και πραγματοποιείται κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερόμενου επιχειρηματία. Επίσης, είναι δυνατή η υποβολή εκ μέρους του επιχειρηματία ξενοδόχου προσφυγής για την επανεξέταση της συνδρομής των νομίμων προδιαγραφών και κριτηρίων και τον επανέλεγχο της αντικειμενικότητας της κατάταξης. β) Οι προσφυγές κρίνονται από πενταμελή Επιτροπή που συστήνεται με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και αποτελείται από δύο (2) υπαλλήλους του Ε. Ο. Τ., ενός (1) εκπροσώπου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε. ), ενός (1) υπαλλήλου του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και ενός (1) υπαλλήλου της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού. γ) Οι προσφυγές υποβάλλονται στην ανωτέρω Επιτροπή εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης κατάταξης. δ) Η Επιτροπή αποφαίνεται επί των προσφυγών το αργότερο σε δύο μήνες από την υποβολή τους. 4. Ξενοδοχεία πόλης είναι τα ευρισκόμενα σε περιοχή εντός σχεδίου πόλης ή εντός ορίων οικισμού (που χαρακτηρίζεται ως "περιοχή 1") στους αντίστοιχους πίνακες των τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών και των βαθμολογούμενων κριτηρίων), ενώ ξενοδοχεία παραθερισμού είναι τα ευρισκόμενα σε περιοχή εκτός σχεδίου πόλης (που χαρακτηρίζεται ως "περιοχή 11" στους αντίστοιχους πίνακες). Επιτρέπεται ξενοδοχείο ευρισκόμενο εντός σχεδίου πόλης ή εντός ορίων οικισμού, να θεωρηθεί, μετά από αίτηση του επιχειρηματία - ξενοδόχου, ως παραθεριστικό και να καταταγεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τα κριτήρια των ξενοδοχείων παραθερισμού. Άρθρο 6 Διαδικασία κατάταξης και χορήγηση ειδικών σημάτων Η κατάταξη των ξενοδοχείων πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διαδικασίες, που προβλέπουν οι διατάξεις των παραγράφων 1, 2, 3 και 5 του άρθρου 3 του Ν. 2160/93. Η έκδοση και ανανέωση ειδικών σημάτων πραγματοποιείται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

14 452 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) Άρθρο 7 Μεταβατικές διατάξεις για τα υφιστάμενα ξενοδοχεία 1. Τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, που κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος λειτουργούν με ειδικό σήμα ΕΟΤ υποχρεούνται, με ποινή ανάκλησης του ειδικού σή ματος ΕΟΤ, όπως, μέχρι υποβάλουν αίτηση ανακατάταξης, προκειμένου να ανακαταταγούν σε κατηγορίες αστέρων και να λάβουν εις αντικατάσταση του ισχύοντος, νέο ειδικό σήμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος. Οι επιχειρηματίες οφείλουν να υποβάλουν, εφόσον τους ζητηθούν, τυχόν ελλείποντα από τον φάκελο του ξενοδοχείου τους δικαιολογητικά και στοιχεία. 2. Στην πρώτη εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος διατάγματος η ανακατάταξη των υφιστάμενων ξενοδοχείων με το σύστημα των αστέρων γίνεται με ευθύνη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. 3. Προς επίσπευση της διαδικασίας ανακατάταξης, ο Πρόεδρος ΕΟΤ είναι δυνατόν να συστήνει επιτροπές αρμοδίων καθ ' ύλη υπαλλήλων, διαφόρων ειδικοτήτων, του ΕΟΤ καθώς και υπαλλήλων που θα προταθούν από τον Γενικό Γραμματέα κάθε Περιφέρειας για Ξενοδοχεία που βρίσκονται στα διοικητικά της όρια ή και υπαλλήλων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), που ορίζονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, ή και να ανατεθεί το σύνολο του έργου της απαιτούμενης για την ανακατάταξη κατ' αρχήν διαπίστωσης της συνδρομής των προδιαγραφών και κριτηρίων του παρόντος σε εξωτερικούς συμβούλους, οι οποίοι επιλέγονται σύμφωνα με τις κατά νόμο διαδικασίες. Οι σύμβουλοι εξετάζουν και εισηγούνται την συνδρομή προδιαγραφών και κριτηρίων για λογαριασμό του ΕΟΤ και προτείνουν σ' αυτόν την ανακατάταξη του κάθε ξενοδοχείου σε συγκεκριμένη λειτουργική μορφή και κατηγορία. Ο ΕΟΤ διενεργεί ελέγχους για την διακρίβωση της αντικειμενικότητας της πρότασης των συμβούλων, είτε κατόπιν αιτήσεως επιχειρηματιών - ξενοδόχων, είτε αυτεπαγγέλτως. Ο Ε.Ο.Τ. μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάταξης αποστέλλει σε κάθε Περιφέρεια πλήρη φάκελο κάθε καταλύματος ώστε η αρμόδια Περιφέρεια να εκδόσει το ειδικό σήμα λειτουργίας. 4. 'Ολα τα ειδικά σήματα ΕΟΤ, τα οποία έχουν εκδοθεί επί τη βάσει του ισχύσαντος μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος συστήματος κατάταξης ξενοδοχείων σε τάξεις (ΑΑ έως και Ε ανάλογα με τη λειτουργική μορφή του ξενοδοχείου), παύουν αυτοδίκαια να ισχύουν την Μέχρι την ημερομηνία αυτή, όλα τα υφιστάμενα ξενοδοχεία θα πρέπει να διαθέτουν ειδικό σήμα ΕΟΤ. που να έχει εκδοθεί σύμφωνα με το σύστημα κατάταξης του παρόντος Διατάγματος. 5. Κατά την ανακατάταξη των υφισταμένων ξενοδοχείων γίνεται αυτοδίκαια αποδεκτό, ότι τα ξενοδοχεία διαθέτουν τις τεχνικές προδιαγραφές της κατ ηγορ ίας αστέρων, που αντιστοιχεί στην τάξη, στην οποία έχουν καταταγεί επί τη βάσει του ειδικού σήματός τους : δηλαδή ότι τα ξενοδοχεία Μ τάξης διαθέτουν τις τεχνικές προδιαγραφές των πέντε αστέρων (5*), τα ξενοδοχεία της Ατάξης τις τεχνικές προδιαγραφές των τεσσάρων αστέρων(4 *),τα ξενοδοχεία Β τάξης τις τεχνικές προδιαγραφές των τριών αστέρων (3*), τα ξενοδοχεία Γ τάξης τις τεχνικές προδιαγραφές των δύο αστέρων (2*) και τα ξενοδοχεία Δ και Ε τάξης τις τεχνικές προδιαγραφές του, ενός αστέρος (1*). Κατά συνέπεια, κατά την ανακατάταξη δεν ελέγχεται η συνδρομή των τεχνικών προδιαγραφών του παρόντος, αλλά μόνον η συνδρομή των λειτουργικών προδιαγραφών και των βαθμολογούμενων κριτηρίων, επί τη βάσει των οποίων πραγματοποιείται η τελική κατάταξη. Κατ' εφαρμογή της παραγράφου αυτής, είναι δυνατό ξενοδοχείο να μην καταταγεί τελικά σε κατηγορία αστέρων αντίστοιχη της τάξης, στην οποία είχε καταταγεί σύμφωνα με το ειδικό σήμα ΕΟΤ, εφόσον δεν πληρούνται οι λειτουργικές προδιαγραφές ή δεν καλύπτεται η βάση των βαθμολογούμενων κριτηρίων της αντίστοιχης κατηγορίας. 6. Στην περίπτωση που υφιστάμένο ξενοδοχείο τύπου μοτέλ ή κλασσικού τύπου και επιπλωμένων διαμερισμάτων (μικτού τύπου), δεν πληροί τις λειτουργικές προδιαγραφές ή/ και τη βάση των βαθμολογούμενων κριτηρίων της κατώτερης κατηγορίας της αντίστοιχης λειτουργικής μορφής, δηλαδή της κατηγορίας τριών αστέρων (3*) προκειμένου για τα ξενοδοχεία τύπου μοτέλ και της κατηγορίας τεσσάρων αστέρων ( 4 *) προκειμένου για τα ξενοδοχεία μικtού τύπου, επιτρέπεται να καταταγεί σε κατώτερη κατηγορία αστέρων, με αναλογική εφαρμογή των λειτουργικών προδιαγραφών και κριτηρίων, που ισχύουν για τις κατώτερες κατηγορίες ξενοδοχείων των άλλων λειτουργικών μορφών. Άρθρο 8 Τα τουριστικά καταλύματα εντός παραδοσιακών κτισμάτων του Π. Δ troς 33/79 (Α'10) "Περί τουριστικών καταλυμάτων εντός παραδοσιακών κτισμάτων" εξαιρούνται των διατάξεων του παρόντος Διατάγματος. Άρθρο 9 Προσαρτώνται και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του παρόντος Διατάγματος τα ακόλουθα τέσσερα Παραρτήματα.

15 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) 491 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ: Τεyνικές Προδιαγραφές Ξενοδοχείων Κλασσικού Τύπου ΥΠΌΜΝΗΜΑ (-yια όλους τους πίνακες) 1 ΠΕΡΙΟΧΉ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ll ΠΕΡΙΟΧΉ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΑΙ σημαίνει «υποχρεωτική εφαρμογή» ΠΡ σημαίνει «προαφετική εφαρμογή» ΟΧΙ σημαίνει «δεν επιτρέπεται» Α.Μ.Ε.Α. =Άτομα με ε1δucές ανά-γκες γενικά Α.Μ.Κ.= Άτομα μειωμένης κινητικότητας (άτομα σε αναπηρικό καρότσι ~cυρίως)

16 492 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ {ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ} v- 1 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 5* 4* J* 2*! * [ Η 1 rr ιr 1 Μέγιστη δυναμικότητα σε κλίνες Α. ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ. Α νεμοφράχτης εφ' όσον ο χώρος κλιματίζεται ή αν επιβάλλεται από τις κ:λιματολογικές συνθήκες ελαχίστη διάσταση 2.00χ3.ΟΟ μ. ή κυιcλοο] πόρτα διαμέτρου 2.00 μ.._ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ NAf ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ Σε περίπτωση κατασκευής 11..-υιcλικής πόρτας θα προβλέπεται και ανοιγόμεvη πόρτα τελικού πλάτους τουλ. 0,90 μ. ΝΑΙ ΝΑΙ. ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑ[ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ 2. Χώρος εισόδου - )<) υποδοχής (LOBBY)...--:::.. ελάχιστη διάσταση σε μέτρα: μέχρι 100 κλίνες ( ~ Ο1-300 κλίνες 3 Ο 1 και άνω κλίνες Η ελάχιστη διάσταση στο LOBBY δεν προσδιορίζει το εμβαδόν του χώρου, αλλά αφορά_ στην ελάχιστη απόσταση οπτικά, στο χώρο εισόδου του ξενοδοχείου, μεταξύ των δομικών στοιχείων που αποτελούν \οπnκά. εμπόδια 3. RECEPTION ελάχιστο μήκος (σε μέτρα) μέχρι 100 κλίνες l Ο κλίνες: 2,00+0,5μ./40κλίνες ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ v- < -..., '-- "" ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ 301 και άνω κλίνες:. 4,50μ.+ο,5μJΙΟΟ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ k"λίνεc ( max 1 Ou.)

17 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) 493 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 5* 4* 3* 2* 1* Ι\.Ιέγιστη δυναμικότητα σε r!ι Ι 11 1 ~.:λίνες Παρατι)ρηση για τον πάγκο της RECEPTION Για ένα τουλάχιστον μέτρο μ1)ι.:ους το ύψος του πάγκου θα είναι 0,80 μ. (βλ. σχ. 16) για μικρά παιδιά και άτομα μειωμένης κινητικότητας (ΑΜΚ) ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΠΡ 4. Χώρος αποθ1iκευσης αποσκευών κοvrά στι1 RECEPTION ελάχιστο εμβαδόν μέχρι 100 κλίνει, ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ κλίνες: 7,ΟΟμ 2 ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΠΡ ΠΡ ΠΡ 301 και άνω ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ 5. Θυρίδες φύλαξης τιμαλφών με άμεση εποπτεία από τη ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΠΡ RECEPTION για το 50% των δωιιατiαιν 6. Χρηματοκιβώτιο φύλαξης nμαλφών ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ~ ) ΝΑΙ ΝΑΙ πελατών 7. Τηλεφωνικό κέντρο ( Αυτόματο τηλεφωνικό κέντρο με δυνάτότητα απ' ευθείας κλήσης από τα δωμάτια, προς εσωτερικό ή εξωτερικό) ~:- ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ (@) ΝΑΙ ΝΑΙ μέχρι 100 κλίνες στον ίδιο χώρο με τη RECEPTION ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ :~-v ΝΑΙ ΝΑΙ α.πό 100 κλίνες και άνω σε ιδιαίτερο χώρο κοντά στη RECEPTION και σε ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ άμεση επικοινωνία με αυτή. 8. Τηλεφωνucός θάλαμος μέχρι 100 κλίνες 1 ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ τηλεφωνικός θάλα.μοc l ο 1 και άνω κλίνες ι ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ τηλεφωνυcός. θάλαμος ανά 100 κλ. Μέγιστος αριθμός τηλεφ. ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ θαλάu.ων πέvrε (5)

18 494 ΕΦΗΜΕΡ ΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒ Ε ΡΝΗ ΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) v Από την κατηγορία 3* και \/ j \ 'v ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ Κ ΛΑΣΣΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 5* 4* 3* "'* Μέγιστη δυναμικότητα σε Ι 11 Ι ΙΙ Ι [[ l JI κλίνες κάτω ο τηλεφωνικός θάλαμος μπορεί να ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ οχι ΝΑΙ ΝΑΙ llnai ΝΑΙ ~ αντιι..:ατασταθεί με πλαστικό κουβούκλιο. Ένας τουλάχιστον τηλεφωνικός θάλαμος, όπου προβλέπεται, θα έχει τιι:; διαστάσεις του σγ. 21 Μία τουλάχιστον τηλεφ. ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ συσκευή θα είναι σε ύψος ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ 0,90 μ.(για ΑΜΚ) 9. Γραφεία,.. ~..-.. μέχρι 100 κλίνες: ι _,/ """.. γραφείο εμβαδού σε μ 2 20,00 20,00 20,00 20,00 10,00 10,00 10,00 10,00 πάνω από 100 κλίνες: 2 γραφεία εμβαδού σε μ 2 30,00 30,00 30,00 30,00 20,00 20,0Q 20,00../ '... _., W.C. πελατών - Εγκαταστάσεις συγκροτηματων αποχωρητηρίων και καλλωπιστηρίων για τους "χώρους υποδοχής, ι 9 [/- ~ :...- χωρισμένους ανδρών- ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ' ΝΑΙ γυναικών με: ~ - Ελάχιστες διαστάσεις W.C.: Ο,90μ Χ l,30μ. Η= 2,20 μ. Ελάχιστες διαστάσεις προθαλάμου: Ι,30μΧ Ι,50μ. Η"" 2,20 μ. μέχρι 100 κλίνες [Ξι) 1 1 * ΝΑΙ ΝΑΙ ΠΡ ΝΑΙ ' Ι IOl-300 κλίνες /! : r-ςn :/ 1 ~,. / ' - 1--'"" ι).!,ι;.. ι,. 301 και άνω ~ίνες

19 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (Τ ΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ ) 495 Τα συγκροτήματα υγιεινής πελατών θα έχουν άμεση επικοινωνία με τον χώρο εισόδου-υποδοχi1ς (LOBBY) είτε στην ίδια στάθμη είτε με διαφορά ενός ορόφου το πολύ. Ν Α Ι Ν Α Ι ΝΑΙ ΝΑΙ Ν Α Ι Ν Α Ι 'ΝΑΙ ι Ν Α ι Ν Α Ι ΠΡΌΒΛΕΨΗ ΓΙΑ Α ΤΟΜΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ KlN ΗΤΙΚΟΤΗΤ ΑΣ 1 (ΑΜΚ) α. 1 W.C. κοινό ανδρών- Υυvαικών για ανάπηρους με τη χαρακτηριστική ένδειξη στην πόρτα. Θα βρίσκεται στη στάθμη της εισόδου β. 2 \V.C. χωριστά ανδρών-γυναικών για ανάπηρους με τη χαραι...-τηριστι.λ.-ή ένδειξη στην πόρτα. Θα βρίσκεται στη στάθμη της εισόδου. Οι ελάχιστες διαστάσεις των παραπάνω δίνονται στο σχ. 7. Το W.C. πρέπει να εξοπλιστεί με τουλ. 1 χεφολαβή στήριξης όπως φαίν'εταιστο σχ. 8. Τα ύψη τοποθέτησης των ειδών υγιεινής φαίνονται στο σχ Οι πόρτες των W.C. αν είναι κοινές στρεπτές θα ανοίγουν προς τα έξω, αν είναι συρόμενες θα σύρονται εξωτερικά. Επίσης βλ. σχ. 13, 19 ΝΑΙ Ν Α Ι ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ Ν Α Ι NAl ΝΑΙ Ν Α Ι ~ΆJ ΝΑ Ι ΝΑΙ -

20 496 ΕΦΗ ΜΕ Ρ ΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝ ΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ Π Ρ ΩΤΟ) ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 5* 4* 3* 2* 1 * Μέγιστη δυναμικότητα Ι 11 ι ΙΙ 1 ri 1 ΙΙ Ι σε κλίνεc: ()() 11. Βεστιάριο Με ελάχιστο εμβαδόν 7,00 μ 2 εφόσον το ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ Ν Α Ι ΝΑΙ ΝΑΙ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ξενοδοχείο είναι συνεχούς λειτουpγίας. 12. Χ ώ ρος Α'β οηθειών Προαιρετικός για όλες τις κατηγορίας Πρόκειται για χώρο κύριας χρήσης (με ελεύθερη θ έα κατά Γ.Ο.Κ.) εμβαδού τουλάχιστον Μ 2 εξοπλισμένου στοιχειωδώς για δυνατότητα παροχής Α' βοηθειών. ΠΡ ΠΡ. ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ Η ύπαρξη -ίου χώρου προϋποθέτει και τη δυνατότητα ύπαρξης ιατρού, είτε σε μόνιμη βάση είτε κατόπιν προσκλήσεως. Θεωρείται χρήσιμο σε απομακρυσμένα από μεγάλες πόλεις, ξενοδοχεία. Β. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ 12. Κύρια κλίμακα με πλατύσκαλο ή στρογγυλη με φανάρι τουλ. 0,60 μ. από τον χώρο εισόδου - υποδοχής (LOBBY) προς τους ορόφους με φυσικό. φωτισμό & αερισμό σύμφωνα με το ΓΟΚ. ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑ.Ι ΝΑΙ ΝΑΙ >

21 i ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) 497 j ΞΕΝΟΔΟΧΕlΑ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 5* 4* 3* 2* l* Μέγιστη δυ\ αμικότητα σε 1 1 ΙΙ Ι 1 ΙΙ ( !! Ι κλίνεc Ελάχιστο πλάτος, σε μέτρα. 1,40 1,40 1,30 ( "'~ 1,20 1,20 (Ισχύει για στεγασμένες ή υπαίθριες σκάλες) Τ ι::ί πλατύσκαλο κάθε ορόφου θα απομονώνεται από τους διαδρόμ9υς με πόρτες σύμφωνα με τις διατάξεις της πυροσβεστικής με αυτόματη επαναφορά. Στον όροφο που θα βρίσκονται τα εtδικά δωμάτια,(α.μ.κ.) τα φύλλα της πόρτας θα είναι ανοιγόμενα προς διαφορετική κατεύθυνση και θα επαναφέρονται με μηχανισμό με χρόνο καθυστέρησης 30''.. -- :::1''!~.Α- ~T()TYJ:T Δ ΓΙΑ ΤΙΣ~Σ α. Δεν επιτρεπεται ' να υπάρχουν περισσότερα από 15 συνεχόμενα ύψη ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ (ρίχτια) β. Το ύψος (ρίχτι) να είναι το λιγότερο 13 εκ. και το μεγαλύτερο εκ. γ. Το πάτημα. να είναι μεταξύ 28 και 36 εκ. (βλ. σχ. 1). δ. Απαιτείται πάντοτε χειρολισθήρας σε ύψος 0,90 ως 1,00 (βλ. σχ. 2). Η απόσταση του χεφολισθήρα από τον τοίχο ή άλλο εμπόδιο θα πρέπει να είναι τουλ. 5 εκ. Για πλάτος σκάλας μεγαλύτερο ή ίσο του 1,20 απαιτούνται χειρολισθήρες και στα δύο άκρα της σκάλας. ~ ΝΑΙ* για δυναμικότητα μέχρι 20 κλίνες η κλίμακα γίνεται δεκτή με σφηνοειδείς βαθμίδες εφ' όσον αυτό γίνει δεκ:τό και από το αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο στην αναθεώρηση της άδειας γw. την αλλαγή της χρήσης.

22 498,\ 7~ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) 13. Κλίμακα κινδύνου εφ' όσον υπάρχουν δωμάτια σε οριζόντια απόσταση (N~u πάνω από μ. ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ (Βλέπε και τις ισχύουσες σήμερα πυροσβεστικές διατάξεις).

23 ΕΦΗΜΕΡ ΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒ Ε ΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ ) 499 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 5* 4* 3* 2* 1 * Ι\ Ιέγιστη δυναμικότητα σε κλίνες 14. Ανελκυστήρ ε ς πελατών ΝΑΙ ΝΑ Ι Ι Ι. ΙΙ l 11 1 Ι π. ι r ι&t α. ανεεάοτnτα από τον αοιθμό των οpόφων r=--.._ β. σε κτίρια με περισσότερους από 2 ορόφους Ν~ (ΝΑΙ *) }Xj '= (Ισόγειο+ 1) γ. σε ι...-τίρια με περισσότερους από 3 ορόφους (Ι σόγε ιο+ 2) ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ ΓΙΑ Α ΤΟΜΑ ΜΕlΩΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤ ΑΣ (ΑΜΚ) -Θα έχο υν διπλές (εσωτερικ:ή-εξωτερικ:ή) αυτόματες συρόμενες πόρτες. Για να εξασφαλίζεται μεγαλύτερο από το σύνηθες χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα μένουν οι πόρτες ανο ιι...-τές θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερο πλ1\ι...-τρο χ.ειρισμού (μακράς διαρκείας) εσωτερ\.ι(ά και εξωτερ\.ι(ά του θαλάμου. - Οι ελάχιστες επιτρεπόμενες διαστάσεις του θαλάμου θα είναι 2,40 χ 1ι1 ο μ_ -Το πλατύσκαλο μπροστά σε θύρα ανελκυστήρα θα πρέπει να έχ.ει ελάχιστες διαστάσεις!,50 χ 1,50. -Ο θάλαμος θα πρέπει να εξοπλισθεί χειρολαβές στήριξης που θα σiηριχθούν σε ύψος ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ 90 ειc. και στις 3 πλευρές (βλ. σχ. 6). -Τα πλήκτρα χειρισμού εσωτερικά του θαλάμου θα βρίσκονται σε οριζόvrια απόσταση τουλάχιστον -50 ειc. από την πλευρά της θύρας. Τα. πλήκτρα χειρισμού εσωτερικά και εξωτερικά θα. πρέπει να βρίσκονται σε διάταξη οριζόvrια ή κατακόρυφη σε ύψος μεγαλύτερο από 0,90 μ:. και μικρότερο από 1,40 μ_ -Στα πλήκτρα χειρισμού θα πρέπει να αναγράφονται εσώγλυφοι οι αριθμοί των ορόφων. Θα ύπάρχει ηχητική αναγγελία των ορόφων Ο ανελκυστήρας θα έχει την ένδειξη ότι μπορεί να χpησιμοποιηθεi από άτομα με εώucές ανά-yκες. Για ξενοδοχεία μεγαλύτερα των 100 κλινών υπουοεωτικά θα mο6λέπονται 2 ανελκυστήοεc:. Για ξενοδοχεία άνω των 300 κλινών απαιτείται ένας επί πλέον ανελκυστήρας 12?0 κλίνες..- - Ο ένας τουλάχιστον ανελκ:υστηρας θα έχει τις ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ προδιαγραφές που αναφέρθηκαν παραπάνω. Οι υπόλοιποι θα είναι των 5 ατόμων. ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ 1 ΝΑΙ

24 500 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) -~ ΞΕΝΟΔΟΧ Ε ΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 5* 4* 3* 2* 1 * Ι 1 li Ι 1 ΙΙ 1 l 11 Ι 1 lf Ι Μέγιστη δυναμικότητα σε κλίvεc: ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ " ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ Να υπάρχει σε r\ όλους τους ανελκυστήρες ηχητική αναγγελία των ορόφων ΠΡΌΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤ ΑΣ (ΑΜΚ) - Να υπάρχουν ράμπες ανόδου από τη στάθμη του δρόμου μέχρι την α' στάση του ανελι...-υσtίiρα και μέχρι τους χώρους αναψυχής και εστίασης ι-.:αι γενικά χώρους συνάθροισης κοινού. Ράμπες α. Το ελάχιστο ελεύθερο πλάτος τους θα είναι 1,20 β. Απαιτείται πάντοτε χειρολι(:;θήρας και στις δύο πλευρές της ράμπας σε ύψος και διάταξη όπως στο σχήμα 3, 24, 25, 26, 27. γ. Γενικά η κλίση των ραμπών δεν επιτρέπεται ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ \ ) (9 να υπερβαίνει το 6%. Σε περίπτωση όμως που το ΝΑΙ Ν Α Ι ΝΑΙ ΝΑ Ι μψως της ράμπας δεν είναι μεγαλύτερο των 5 μ. τότε η κλίση μπορεί να φθάνει το 8%. Σε περίπτωση που η ράμπα έχει κλίση μεγαλύτερη του 6% (σε περίπτωση μετατροπής) επιβάλλεται να προβλέπονται πλατύσκαλα τουλάχιστον 1,40 κ:άθε 15 μ. μήκους ράμπας. Πλατύσκαλα επίσης πρέπει να προβλέπονται στις γωνίες αλλαγής κατεύθυνσης και μπροστά στις εισόδους - εξόδους, όπου στο ΜΙΝ ορθογώνιο του πλατύσκαλου 1,20 Χ 1,40 δεν θα πρέπει να συμπε ριλαμβάνεται το* τόξο ανοίγματος της θύρας. 15. Διάδpομοι κυκλοφορίας CJΎΟυς κύριους χώρους ελάχιστο πλάτος σε μ., 1 ( ιάχύει τόσο σε κλειστούς όσο και ημιυπαίθριους (\. χώρους) 1,40 1,40 1,30 1,20 -Πρέπει να φωτίζονται και να. αερiζονται :... " ' 1,20 φυσικά ή τεχνητά.

25 ΦΕΚ43 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) 501 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 5* 4* 3* 2* 1 * ~ Ιέγιστη δυναμικότητα σε Ι 1 ΙΙ Ι 1 ΙΙ 1 1 ΙΙ κλίνες Ί ΧΩΡΟ[ ΥΠΟΔΟΧΗΣ Ελάχιστο εμβαδόν lvjo.gj) ανεξάρτητα από τον 50,00 50,00 50,00 25,00 αριθμό των κλινών σε μ 2 Μέχρι 100 κλίνες: ;J ελάχιστο εμβαδόν σε μ 2 - κλειστού χώρου που 1,50/κλίvη 1,50/κλίνη 1,00/κλίνη 0,60/κλίνη περιλαμβάνει τις ακόλουθες χρήσεις: / -~ 16. Αναμονή*** ΝΑΙ ΝΑΙ. ΝΑΙ / ΝΑΙ ΝΑΙ 17. Σά.λόvι + BAR ΝΑΙ.ΝΑΙ ΝΑΙ \ ΝΑΙ ΠΡ 18. Χώρος τηλεόρασης ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ "-ΝΑ ΝΑΙ... 1Ο1-300 κλίνες: ελάχιστο 150,00 150,00 100, εμβαδόν σε μ 2 κλειστού χώρου που περιλαμβάνει 1,20 /κλίνη 1,50 /κλίνη 0,80 /κλίνη 0,60 /κλίνη τις ακόλουθες χp1ίσεις: πλέον των πλέον των πλέον των πλέον των Αναμονή*** ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ 17. Σαλόνι + BAR ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ 18. Χώρος τηλεόρασης ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ 19. Χώρος παιχνιδιού ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ (PLA Y-ROOM) 301 και άνω κλίνες: 390, ,00 260,00 ελάχιστο εμβαδόν σε μ κλειστού χώρου που 0,20 /κλίνη 0,20 Ι κλίνη 0,20/κλίνη περιλαμβάνει: πλέον των πλέον των πλέον των Αναμονή*** ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ Ι 7. Σαλόνι+ BAR 18. Χώρος τηλεόρασης ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ 19. Χώρος παιχνtδιού (PLAYROOM) Υ ποχpεωτική προσαύξηση των κλειστών χώρων με ημιυπαίθριους χώρους (κατά ΓΟΚ) κατά ΠΡ 15% ΠΡ 15% ΠΡ 15% ΠΡ 10% ποσοστό % επί του εμβαδού του κλειστού χώρου, όπως προκύπτει α.νάλσyα με τη δυναι.ιικότnτα.

26 502 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕΣ 5* 4* ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 3* 2* Ι* Μέγιστη δυναμικότητα σε Ι 1 rr Ι ιrr J ι π 1 ι π r κλίνες ι ι ι ΠΑΡ Α ΤΗΡΗΣΕ[Σ: 1. Ως αναμονή ***νοείται χώρος καθιστικού κοντά στη RECEPTION 2. Οι κυκλοφορίες δεν υπολογίζονται κατά τον υπολογισμό των χώρων υποδοχt)ς... J. Η ελάχιστη διάσταση στις ι..1jκλοφορίες υπολογίζεται σύμφωνα με την ελάχιστη διάσταση που ορίζεται για κάθε κατηγορία στην παράγραφο Β ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ (π.χ. κατηγορία 2* \,2Ομ) 4. Τα ελάχιστα εμβαδά των χώρων υποδοχής ισχύουν ανεξάρτητα από τον αριθμό των κλινών για κάθi κατηγορία 5. Οι χώροι υποδοχής μπορεί να είναι ενοποιημένοι ή χωρισμένοι ανάλογα με τη χρήση τους \..> ΠΑΡ Α ΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ BAR Ο πά'γκος του BAR αφαιρείται από το εμβαδόν όχι όμως και ο. χώρος που καταλαμβάνουν τα καθίσματα. Διαστάσεις π~yκου BAR: Βάθος 2,00 ~ζ μήκος 0,60 μι κάθισμα ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ NAl ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ελάχιστο συνολικό μήκος ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ πάγκου BAR σε μ. που κατανέμεται πιθανά σε περισσότερα από 1 BAR: α) μέ-χpι 100 κλίνες για το ι 0% της δυναμικότητας ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ κα.ι τουλάχιστον 2,00 μ. β) t ,00 μ. + το μήκος που ανnστοιχεί σrο 5%της δυναμικότητας πάνω από τις Ι 00 κλίνες. γ) 300 και άνω κλίνες 12,00 μ. ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ

27 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) 503 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 5* 4* 3* 2* 1* Μέγιστη δυναμικότητα σε 1 ι rr Ι 1 [J 1 1 ΙΙ Ι 1 ΤΙ 1 κλίvεc: 1 1 / ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: ι. Ως αναμονή ***νοείται χώρος καθιστικού κοντά στη RECEPTION.., Οι ιcυκλοφορίες δεν υπολογίζονται κατά τον υπολογισμό των χώρων υποδοχής... Η ελάχιστη διάσταση στις κυκλοφορίες υπολογίζεται σύμφωνα με την ελάχιστη διάσταση που.). ορίζεται για κάθε κατηγορία στην παράγραφο Β ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ (π.χ. κατηγορία 2* Ι,20μ) 4. Τα ελάχιστα εμβαδά των χώρων υποδοχής ισχύουν ανεξάρτητα από τον αριθμό των κλινών για κάθε κατηγορία 5. Οι χώροι υποδοχής μπορεί να είναι ενοποιημένοι ή χωρισμένοι ανάλογα με τη χρήση τους ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ BAR Ο πάγκος του BAR αφαιρείται από το ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ εμβαδόν όχι όμως και ο χώρος που καταλαμβάνουν τα καθίσματα. Διαστάσεις πάγκου BAR: Βάθος 2,00 μ., μi1κος 0,60 μ Ι κάθισμα ελάχιστο συνολικό μήκος ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ πάγκου BAR σε μ. που κατανέμεται πιθανά σε περισσότερα από 1 BAR: α) μέχρι 100 κλίνες για το 10% της δυναμικότητας ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ και τουλάχιστον 2,00 μ. β) ,00 μ.+;ο μήκος που αντιστοιχει στο 5% της δυναμικότητας πάναι από τις 100 κλίνες. γ) 300 και άνω κλίνες 12,00 μ. ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ

28 504 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 5* 4*. 3* 2* Ι* 1 ΙΙ Μέγιστη δυναμικότητα σε ιοο κλίνες Δ. ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ Πρόκειται για αίθουσα που προορίζεται για εκδηλώσεις όπως συνέδρια, διαλέξεις, συνεστιάσεις, χορούς, δεξιώσεις κ.λπ. Μπορεί ' να χρησιμοποιειται και από άτομα που δεν διαμένουν στο ξενοδοχείο. Πρέπει να βρίσκεται σε άμεση σχέση με το LOBBY ή να έχει δική της ανεξάρτητη είσοδο. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να έχει χωλλ εισόδου με ανεμοφράχτη, βεστιάριο και ιδιαίτερο συγκρότημα χώρων υγιεινής. Να υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησής της από μαγεφείο. Είναι ποοαιοεττκή γw. όλες τις ;άξεις-με ελάχιστο εμβαδόν 200,00 μ 2 ε~cτός από τα. ξενοδοχεία 5 *, ΝΑΙ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ Εκτός από την ως άνω αίθουσα, όπως αυτή προδιαγράφεται είναι δυνατόν να υπάρχουν ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ προα.φετικά, και άλλες μικρότερες αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, με ανάλογη γpήση_ Μπορούν να δημιουργούνται επίσης μικρές αίθουσες συσκέψεων 20.ooι.ι2-so.oou.z ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ 1

29 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) 505 ΠΑΡΑ ΤΗΡΗΣΕΙΣ: Προκειμένου αίθουσα πολλαπλών χρήσεων να χαραί\.τηρισθεί βαθμολογούμενο κριτι]ριο για όλες τις τάξεις θα πρέπει να έχει ελάχιστο εμβαδόν 50.00μ 2 (βλέπε κεφάλαιο Βαθμολογούμενα Κριτ-ι)ρια) Όλες οι αίθουσες πολλαπλών χρ1)σεων ή συσκέψεων θα πρέπει να δημιουργούνται σε θέσεις που \'α μην ενοχλούν τα υπνοδωμάτια. Σε πολυ<i>ροφα κτίρια δεν θα πρέπει να δ'ημιουργούνται σε ορόφου..; όπου υπάρχουν υπνοδωμάτια. Δεν θα πρέπει να κάνουν χρήση των ίδιων κλιμακοστασίων και ανελl\-υστήρων. Εφ όσον ι.:ατασκευάζονται εκ των υστέρων. θα πρέπει να τύχουν της έγκρισης της πυροσβεστικi1ς υπηρεσίας

30 506 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΎΚΟΣ ΠΡΩΤΟ) ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 5* 4* 3* 2* 1 * Μέγιστη δυναμικότητα σε [ π 1 Il 1 ΙΙ κλίνες Εφ' όσον προβλεφθεί αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, στην κατηγορία 1 *, που ο κλιματισμός δεν ΝΑΙ είναι υποχρεωτικός, η αίθουσα θα πρέπει να ~cλuιατίζεται. ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟl ΧΩΡΟl ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ Πέραν των υποχρεωτικών εμβαδών για τους χώρους υποδοχής, είναι δυνατόν να δημιουργηθούν (επιπλέον χώροι κύριας χρήσης εντός Σ.Δ.) Ι.Ειδική αίθουσα τηλεόρασης τουλάχιστον ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ 20.ΟΟμ. 2 2.Ειδική αίθουσα. χαρτιών ή επιτραπέζιων ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ήρ ΠΡ παιχνιδιών τουλάχιστον 20.00μ 2 3.Αίθουσα γuχ μπιλιάρδο, ελάχιστο εμβαδόν ( 5.50Χ7.ΟΟ) για ένα ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ τραπέζι, καθαρός χώρος, 1ωpίς υποστυλώματα -4. Επιπλέον BAR, αυτών που προδιαγράφονται σfην προηγούμενη παράγραφο. Στην ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ περίπτωση αυτή εφαρμόζεται η ισχύουσα υγειονο~.ιικfι διάταδl - '

31 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) Αναγνωστήριο - Βιβλιοθήκη ελάχιστο εμβαδόν μ 2 Πρόκειται για χώρο κύριας χρήσης, που προορίζεται για διάβασμα ή κάποια εργασία που απαιτεί ησυχία και ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ Πι> ΠΡ ΠΡ ΠΡ ΠΡ αυτοσυγκέντρωση. Επομένως η θέση του θα πρέπει να είναι τέτοια, που να εξασφαλίζει τις κατάλληλες συνθ1iκ:ες ι, (φωτισμός-αερισμός κατά 1< Γ.0.Κ.)

32 508 ΕΦΗ ΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ) ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 5* 4* 3* 2*!* ΤΕΧΝΙΚΕΣ 1. ΙΙ 1 11 Ι Ι ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Μι-γιστη δυναμικότητα σε ι-:λίνες Ε. ΧΩΡΟf ΕΣΤΙΑ~ΗΣ 20. Α ίθουσα πρωϊνού Ελάχιστο εμβαδόν ανεξάρτητα από τον αριθμό των κλινών σε, 40,00 μ- Ελάχιστο εμβαδόν σε μ 1 : μέγpι 100 κλίνε.: ΠΡ πp ΠΡ. 0,40 / 0,40/κλ ιcλίνn 40,00 1Ο1-300 κλίνες + 0,25 / ΠΡ. ΠΡ. ΠΡ ΠΡ. κλίνη πλέον των 100 ΠΡ και άνω κλίνες ΠΡ. ΠΡ. ΠΡ. ΠΡ. ΠΑΡΑ ΤΗΡΗΣΕΙΣ: Στα ξενοδοχεία που υπάρχει εστιατόριο, το πρωινό σερβίρεται στο χώρο του εστιατοοίου και επομένως δεν απίiιτείται υffi5χρεωτucα γω111rττή rι.ίθουσα πnωινου. [ ιu. vv νuμιr..vτητα μέχρι 100 κλίνες η αίθουσα πρωινού μπορεί να είναι τμήμα του χώρου σαλονιού-βαr (με α.ντιστδίχ'f11tpοσ~ση στο εμβμσν, ό~<bl.i.q.bar θα :χρησιμοπόϊiliα.ι r.ια!!ϊυ_παρασicεϋή του πρωινο'i)ταιτ;-θα Προβλέπεtαϊμικρός β?_!!~tκός χώ_eος πίσω από το BAR ελάχιστου εμβαδού 1 Ο,ΟΟμ 2 Αvαλσyα "jίε τητύση Και εφ' όσον το εμβcϊδον της αιθδυσαςπρωτνουείνr!ηιεγαλ-ύτερσ-από 20,00 μ 2 μπορεί να διατάσσεται σε ιδιαίτερο χώρο οπότε θα εξυπηρετείται με παρασκευαστήριο πρωινού τουλάχιστον 12,00 μ2. Από ι 00 κλίνες και πάνω υποχρεωτικά ο χώροςπρωινού θα είναι ιδιαίτερος χώρος. Εάν το ξενοδοχείο 3* ή 2* διαθέτει εστιατόριο(ή εστιατόριο απλών γευμάτων), δεν χρειάζεται να έχει και αίθουσα πρωινού.. Για τα ξενοδοχεία 5 * και 4 * είναι υποχρεωτική και η παροχ;ή πρωινού στα υπνοδωμάτια, εφόσον το ζητήσει ο πελάτης (ROOM SERVICE-). Αν προβλεφθεί αίθουσα πpωινού στις κατηγορίες που δεν είναι υποχρεωτική, αλλά προαιρετική (ΠΡ) ακολουθούνται οι προδιαγραφές 2*. -

Ι. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

Ι. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ 1. ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΛΦΑ Ι. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ Α. Διάρθρωση τμημάτων Τα τμήματα όλων των τάξεων δημιουργούνται με κύριο κριτήριο να είναι ομοιογενή από άποψη επιδόσεων των μαθητών. Δίνεται δηλαδή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΔΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥ. Οι διακρίσεις αυτές συνοδεύονται από αντίστοιχο διακριτικό για τη στολή, όπως αυτά

ΠΡΟΟΔΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥ. Οι διακρίσεις αυτές συνοδεύονται από αντίστοιχο διακριτικό για τη στολή, όπως αυτά ΠΡΟΟΔΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥ Το Πρόγραμμα της Ομάδος Προσκόπων προσφέρει στα παιδιά της ηλικίας αυτής κίνητρα και ευκαιρίες για ηθική, πνευματική, φυσική και κοινωνική ανάπτυξη διευρύνοντας τις ατομικές κλίσεις και

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Το μέλλον της ΔΕΗ Ομιλία του κ. Τάκη Αθανασόπουλου Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου ΔΕΗ Α.Ε. 6-11-2008

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Το μέλλον της ΔΕΗ Ομιλία του κ. Τάκη Αθανασόπουλου Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου ΔΕΗ Α.Ε. 6-11-2008 ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Το μέλλον της ΔΕΗ Ομιλία του κ. Τάκη Αθανασόπουλου Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου ΔΕΗ Α.Ε. 6-11-2008 Αγαπητοί εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Αγαπητοί συνάδελφοι, Θα ήθελα

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ Σ.ΕΜΠΟ Ο.Λ.Π.» Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ Σ.ΕΜΠΟ Ο.Λ.Π.» Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007 «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ Σ.ΕΜΠΟ Ο.Λ.Π.» Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Α. ΣΤΑΘΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

74 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ & ΠΡΟΕΔΡΩΝ Δ.Ε. ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη, 12-13 Δεκεμβρίου 2013

74 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ & ΠΡΟΕΔΡΩΝ Δ.Ε. ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη, 12-13 Δεκεμβρίου 2013 74 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ & ΠΡΟΕΔΡΩΝ Δ.Ε. ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη, 12-13 Δεκεμβρίου 2013 ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ 1. Θεσμικά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΕΜΠ-ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΕΜΠ-ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΜΠ-ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Α ΦΑΣΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΟΔΕΥΣΕΩΝ ΤΡΑΜ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΜΟΥΣΙΟΥ-ΜΥΛΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ κ. Π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΜΟΥΣΙΟΥ-ΜΥΛΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ κ. Π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΜΟΥΣΙΟΥ-ΜΥΛΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ κ. Π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Φλώρινα, 29-7-2011 Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Μελίτης, κ. Π. Αναστασιάδη, σε εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 23083 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1681 28 Ιουλίου 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Τροποποίηση της Φ.12.1/22913/Β3/22 2 2008 (Β 327) κοινής υπουργικής απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ (KATOKOPIA CULTURAL HERITAGE ASSOCIATION)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ (KATOKOPIA CULTURAL HERITAGE ASSOCIATION) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ (KATOKOPIA CULTURAL HERITAGE ASSOCIATION) Άρθρο 1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ Όνομα: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ Έδρα: ΛΕΥΚΩΣΙΑ Έτος Ίδρυσης: 2008

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013-14 0 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή...4 Οι κτίστες - Δομικά υλικά - Χτίσιμο των γεφυριών - Λόγοι κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΝΟΜΟΣ 1963/91 ΓΙΑ ΤΗΝ Ι ΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ (ΝΟΜΟΣ 1963/91 ΦΕΚ. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ

Ο ΝΟΜΟΣ 1963/91 ΓΙΑ ΤΗΝ Ι ΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ (ΝΟΜΟΣ 1963/91 ΦΕΚ. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ Ο ΝΟΜΟΣ 1963/91 ΓΙΑ ΤΗΝ Ι ΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ (ΝΟΜΟΣ 1963/91 ΦΕΚ. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ Α ΕΙΑΣ Ι ΡΥΣΕΩΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

FORUM ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ

FORUM ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ FORUM ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ Προς : Το Σώμα της Αντιπροσωπείας ΣΑΔΑΣ Συναδέλφισες, Συνάδελφοι Μπροστά στην επιχειρούμενη από τις μνημονιακές κυβερνήσεις ρευστοποίηση του επαγγέλματος του μηχανικού

Διαβάστε περισσότερα

1o ΓΕΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ Τάξη: Β Α Τετράμηνο

1o ΓΕΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ Τάξη: Β Α Τετράμηνο 1o ΓΕΛ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ Τάξη: Β Α Τετράμηνο ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «Εθελοντισμός, Δημιουργικότητα, Δράση» ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 1. Ζώης Γέρος 2. Καραπιπέρης Βασίλης 3. Μάριος Σύρρας 4. Ειρήνη Φρυγανά 5. Νταβανέλου

Διαβάστε περισσότερα

Η διαδικασία Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης (ΣΠΕ) στο Χωροταξικό Σχεδιασμό: εννοιολογικές αποσαφηνίσεις η εφαρμογή στα ΓΠΣ-ΣΧΟΟΑΠΣΧΟΟΑΠ Μουτσιάκης Ευθύμιος Περιβαλλοντολόγος, Δρ. Αρχ. Μηχανικών

Διαβάστε περισσότερα

Α.Σ. «ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙ.ΘΕΣΗ» ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α.Ε.

Α.Σ. «ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙ.ΘΕΣΗ» ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α.Ε. Η δημιουργία μιας επιχείρησης αποτελεί μια εναλλακτική λύση για την επαγγελματική αποκατάσταση. Δεν πρόκειται για μια απλή λύση, ωστόσο, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες της αγοράς εργασίας, δίνει τη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Το Πρόγραμμα «Σκαπανέας» «ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ» Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση ΑΘΗΝΑ 2012 Το σχέδιο στο εξώφυλλο είναι

Διαβάστε περισσότερα

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους φίλους που με στήριξαν στην προσπάθειά μου αυτή.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους φίλους που με στήριξαν στην προσπάθειά μου αυτή. ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η παρούσα Πτυχιακή Εργασία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών του τμήματος Κλωστοϋφαντουργίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ.) του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας Θεσσαλονίκη 26 / 2 / 2008 κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη Αρ. Πρωτ. 4775

ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας Θεσσαλονίκη 26 / 2 / 2008 κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη Αρ. Πρωτ. 4775 ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας Θεσσαλονίκη 26 / 2 / 2008 κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη Αρ. Πρωτ. 4775 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Με αφορμή τον διάλογο ανάμεσα στους φορείς της εκπαίδευσης και την πολιτεία για τα θέματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 25301 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1682 16 Μαΐου 2012 Αριθμ. Υ4α/οικ. 48335 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Κ.Υ. Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» ΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 25837 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2082 28 Σεπτεμβρίου 2009 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. οικ. 125494 Καθορισμός διαδικασιών και λεπτομερειών για την εφαρμογή του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 635 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 61 23 Ιουνίου 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Έκδοση του Επίσημου Δελτίου «Απόστολος Τίτος» της Εκκλησίας Κρήτης.... 1 Περί Ιερών

Διαβάστε περισσότερα

591 Κ.Ι\ ΘΕΜΑ: ΚΑΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ & ΠΕΡΙΒΑλλΟΝ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΜΗΜΑ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τ.Ε.Ι Πειραιά για την απόκτηση του πτυχίου.

591 Κ.Ι\ ΘΕΜΑ: ΚΑΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ & ΠΕΡΙΒΑλλΟΝ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΜΗΜΑ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τ.Ε.Ι Πειραιά για την απόκτηση του πτυχίου. Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ 591 Κ.Ι\ ΤΜΗΜΑ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑ ΤΕΥΘΥΝΣΗ ΒΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΕΥΓΕΝΙΣΜΟΣ ΘΕΜΑ: ΚΑΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ & ΠΕΡΙΒΑλλΟΝ Διπλωματική εργασία που υποβλήθηκε στο Τ.Ε.Ι Πειραιά για την απόκτηση του πτυχίου

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό του επιστημονικού σωματείου με την επωνυμία ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ. Άρθρο 1 ο Ίδρυση Επωνυμία Έδρα

Καταστατικό του επιστημονικού σωματείου με την επωνυμία ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ. Άρθρο 1 ο Ίδρυση Επωνυμία Έδρα Καταστατικό του επιστημονικού σωματείου με την επωνυμία ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Άρθρο 1 ο Ίδρυση Επωνυμία Έδρα α. Ιδρύεται στην Ελλάδα επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία «ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ. Ασφάλιση οχημάτων, μηχανημάτων έργου, φωτοβολταϊκών συστημάτων και του Δημαρχιακού Καταστήματος Δήμου Αλεξανδρούπολης για το έτος 2016

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ. Ασφάλιση οχημάτων, μηχανημάτων έργου, φωτοβολταϊκών συστημάτων και του Δημαρχιακού Καταστήματος Δήμου Αλεξανδρούπολης για το έτος 2016 Ασφάλιση οχημάτων, μηχανημάτων έργου, φωτοβολταϊκών συστημάτων και του Δημαρχιακού Καταστήματος Δήμου Αλεξανδρούπολης για το έτος 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Αρ. Πρωτ. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκινώντας τον απολογισμό της χρήσης του 2014 θα εξετάσουμε ορισμένα θεμελιώδη μεγέθη των Οικονομικών Καταστάσεων στα οποία παρατηρούνται τα εξής:

Ξεκινώντας τον απολογισμό της χρήσης του 2014 θα εξετάσουμε ορισμένα θεμελιώδη μεγέθη των Οικονομικών Καταστάσεων στα οποία παρατηρούνται τα εξής: ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της χρήσης από 1 Ιανουαρίου 2014 έως 31 Δεκεμβρίου 2014 (σύμφωνα με το Ν.3556/2007 και τις ισχύουσες διατάξεις της Ε.Κ.) Η Έκθεση που παρατίθεται αποσκοπεί

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΡΤ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ «ΠΟΙΑ ΕΡΤ ΘΕΛΟΥΜΕ»

Η ΕΡΤ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ «ΠΟΙΑ ΕΡΤ ΘΕΛΟΥΜΕ» Η ΕΡΤ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ «ΠΟΙΑ ΕΡΤ ΘΕΛΟΥΜΕ» ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ των ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ 2 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ των ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ Με τη συμπλήρωση σχεδόν 20 μηνών από την

Διαβάστε περισσότερα

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν Α Ρ Χ Α Ι Ο Λ Ο Γ Ω Ν

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν Α Ρ Χ Α Ι Ο Λ Ο Γ Ω Ν Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν Α Ρ Χ Α Ι Ο Λ Ο Γ Ω Ν Ερμού 134-136, 105 53 Αθήνα - τηλ.-fax: 210 32 52 214, 6937075765. www.sea.org.gr Αθήνα, 11/2/2015 Αρ. Πρωτ.: 97 Προς: τον κ. Νικόλαο Ξυδάκη, Αναπληρωτή

Διαβάστε περισσότερα

Σεισμοί και Σχολεία. ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ τεύχος 105-106

Σεισμοί και Σχολεία. ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ τεύχος 105-106 Σεισμοί και Σχολεία Κεχαγιάς Στέργιος, Διευθυντής του 3ου 6/θ Δ.Σ Ελευθερούπολης, μετεκπαιδευμένος στο πρόγραμμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών: Διαχείριση των Φυσικών Καταστροφών και των Τεχνολογικών

Διαβάστε περισσότερα

Ευαγγελινή Αθανασοπούλου Κωνσταντία Λαδοπούλου Στέλλα Χαριτάκη

Ευαγγελινή Αθανασοπούλου Κωνσταντία Λαδοπούλου Στέλλα Χαριτάκη Κώδικας Δεοντολογίας Κώδικας Δεοντολογίας της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος- Ένωσης Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων ΑΘΗΝΑ, 2009 Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Ε. ΕΝΩ.ΨΥ.ΠΕ Πρόεδρος: Δημήτριος Γεωργιάδης

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ Αρ.Πρωτ.: 298/12-1-2015

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ Αρ.Πρωτ.: 298/12-1-2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ Αρ.Πρωτ.: 298/12-1-2015 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθ. 22 ης /2014 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ορχομενού. Αριθ. Απόφασης 204/2014

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕΛΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ ΤΑ ΦΑΞ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 57.000,00 Αριθμ. Πρωτ.: 31631/24-09-2013

Διαβάστε περισσότερα

7. ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ. Μακέτα εργασίας 1/50.

7. ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ. Μακέτα εργασίας 1/50. Β. ΕΞ. /ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ/ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ Κα ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ Παρουσίαση σε πίνακες 50Χ70 την 22 και 24 Απριλίου 1.ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ: Τι συναισθήματα-ψυχική

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ

Βιογραφικό Σημείωμα ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ 1 Βιογραφικό Σημείωμα ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ Ο πατέρας του Ιωσήφ (Σήφης) Ρούσσου Κούνδουρος γεννήθηκε το 1885 στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης και σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο της Αθήνας. Η σύζυγός του

Διαβάστε περισσότερα

Οκόσμοςτωνζώων. Λάγιος Βασίλειος, Εκπαιδευτικός (Π.Ε.70)

Οκόσμοςτωνζώων. Λάγιος Βασίλειος, Εκπαιδευτικός (Π.Ε.70) Οκόσμοςτωνζώων., Εκπαιδευτικός (Π.Ε.70) Τα Αρθρόποδα Τα Αρθρόποδα είναι η μεγαλύτερη συνομοταξία ζώων στο ζωικό βασίλειο. Περίπου το 80% όλων των ειδών ζώων που ζουν σήμερα, είναι αρθρόποδα. Έχουν εξωσκελετό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βέροια, 6/11/2015 ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Αριθμ. Πρωτ.: 47006 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Έχοντας λάβει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΣΥΣΤΑΣΗ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΣΥΣΤΑΣΗ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ - ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟΥ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΣΥΣΤΑΣΗ - ΓΕΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Στον Πανούλη. Γιάννης

Στον Πανούλη. Γιάννης Στον Πανούλη Γιάννης Φίλη μαθήτρια, φίλε μαθητή, Στο βιβλίο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη μεθοδολογία αντιμετώπισης των θεμάτων που καλύπτουν την προς εξέταση ύλη. Αυτό επιτυγχάνεται με την επίλυση και τον

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΛΟΓΙΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ BIOL_G_GYMN_LAST.indd 1 11/1/2013 1:10:07 μμ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ Ευαγγελία Μαυρικάκη, Επίκ. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Μαριάννα Γκούβρα, Βιολόγος,

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 30142/26.06.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 30142/26.06.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 30142/26.06.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 23 η Τακτική Συνεδρίαση Οικονομική Επιτροπής ΔΗΜΟΣ Ι Λ Ι Ο Υ την 25.06.2015 Η Οικονομική Επιτροπή Ιλίου συνήλθε στο Δημαρχιακό

Διαβάστε περισσότερα

72(Ι)/2014 Ο ΠΕΡΙ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2014

72(Ι)/2014 Ο ΠΕΡΙ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2014 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4446, 13.6.2014 Ν. 72(Ι)/2014 72(Ι)/2014 Ο ΠΕΡΙ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2014 Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος.

Διαβάστε περισσότερα

Π. Δ. 350 / 1996 ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ. - Σ.Α.Υ.)

Π. Δ. 350 / 1996 ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ. - Σ.Α.Υ.) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ : ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ Γ.Ν.Ν ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ Γ.Ν.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ : ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ Γ.Ν.Ν ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ Γ.Ν.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Τ.Ε.Ι ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ : ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ : ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ Γ.Ν.Ν ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ Γ.Ν.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΑΔΟΥ ΤΟΥ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ Τ.Π.Ε.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΑΔΟΥ ΤΟΥ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ Τ.Π.Ε. 406 3 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΑΔΟΥ ΤΟΥ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ Τ.Π.Ε. Φερεντίνος Σπύρος Σχολ. Σύμβουλος Μαθηματικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 23479 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1872 3 Σεπτεμβρίου 2009 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Κύρωση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Πληρωμά των Πορθμείων Εσωτερικού έτους

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Αντιμετώπιση των μνημονιακών επιπτώσεων με έναν νέο, αριστερού χαρακτήρα, «προστατευτισμό» Αριστερή απάντηση στην κρίση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ -Αρθρο ΠΡΕΣΒΗ ( ΕΠΙ ΤΙΜΗ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΛΛΙΑ,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ -Αρθρο ΠΡΕΣΒΗ ( ΕΠΙ ΤΙΜΗ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΛΛΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ -Αρθρο ΠΡΕΣΒΗ ( ΕΠΙ ΤΙΜΗ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΛΛΙΑ, ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ ΠΡΩΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ( 1995-1999).ΠΡΩΗΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ME TO ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΟΡΙΖΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ 21 ο ΑΙΩΝΑ

ME TO ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΟΡΙΖΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ 21 ο ΑΙΩΝΑ ME TO ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΟΡΙΖΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ 21 ο ΑΙΩΝΑ Δημήτρης Ματθαίου Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Στην εκπαίδευση μιλάμε συχνά για το μέλλον. Ίσως γιατί

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟΥ ΟΙΝΟΦΙΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟΥ ΟΙΝΟΦΙΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟΥ ΟΙΝΟΦΙΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ-ΕΜΒΛΗΜΑ-ΕΔΡΑ Το σωματείο φέρει την επωνυμία ΟΜΙΛΟΣ ΟΙΝΟΦΙΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ, έχει έμβλημα ένα ποτήρι γευστολόγησης κρασιού, ένα τσαμπί σταφύλι και ένα φύλλο αμπελιού.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 11941 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 804 9 Ιουνίου 2010 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Ωρολόγια Προγράμματα Δημοτικών Σχολείων με ενι αίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Π Ρ Ο Ϋ Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Υ 2 0 1 2

ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Π Ρ Ο Ϋ Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Υ 2 0 1 2 ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Π Ρ Ο Ϋ Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Υ 2 0 1 2 Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Κ Υ Π Ρ Ο Υ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2012 Ο Προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου Κύπρου για το έτος 2012 είναι ισοσκελισμένος

Διαβάστε περισσότερα

Σπάνιο δώρο της φύσης. Ελιξίριο νεότητας και μακροζωίας.

Σπάνιο δώρο της φύσης. Ελιξίριο νεότητας και μακροζωίας. Σπάνιο δώρο της φύσης. Ελιξίριο νεότητας και μακροζωίας. Το μέλι είναι μία από τις πιο υγιεινές και θρεπτικές τροφές που μπορούμε να εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Το μέλι παράγεται σε μια σειρά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΕΕΤΑΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΕΕΤΑΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΕΕΤΑΑ Περιεχόμενα ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΕΣ...3 ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ...35 ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΕΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΘΕΜΑ: Η συμβολή των αρχαίων Ελλήνων στην Τέχνη της Διοίκησης των Επιχειρήσεων. Σπουδαστές:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 396

ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 396 1 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ- ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ Από το Πρακτικό της 9/12/2014 με αριθμ. 31 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου- Ερμούπολης ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 16109 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1026 22 Ιουνίου 2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Καθορισμός δικαιολογητικών και διαδικασίας για την χορήγηση αδειών ίδρυσης

Διαβάστε περισσότερα

Η εκτίμηση της συμβολής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην τουριστική ανάπτυξη.

Η εκτίμηση της συμβολής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην τουριστική ανάπτυξη. Η εκτίμηση της συμβολής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην τουριστική ανάπτυξη. Η περίπτωση του νομού Μεσσηνίας. ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘ: ΕΞΑΡΧΑΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Ευχαριστίες Στα πλαίσια εκπόνησης της εργασίας θα ήθελα να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ - ΑΙΤΙΑ - ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ - ΑΙΤΙΑ - ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ - ΑΙΤΙΑ - ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΜΩΡΑΪΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Μ Ε Λ Ε Τ Η Π Υ Ρ Ο Π Ρ Ο Σ Τ Α Σ Ι Α Σ

Μ Ε Λ Ε Τ Η Π Υ Ρ Ο Π Ρ Ο Σ Τ Α Σ Ι Α Σ AΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ: ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΤΙΤΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Μ Ε Λ Ε Τ Η Π Υ Ρ Ο Π Ρ Ο Σ Τ Α Σ Ι Α Σ Που συντάχθηκε, σύμφωνα με την αριθ. 8 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 725 τ. Β / 19-8-1997)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Από τον Ιανουάριο ξεκινάνε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης προγράμματα για παιδιά και γονείς. Με αυστηρά επιλεγμένα κριτήρια φιλοδοξούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Αρ. Φακ. 13.01.04 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Κανόνες Στήριξης Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 1) ΤΡΟΠΟΙ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Οι τρόποι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Για τους όρους αµοιβής και εργασίας του προσωπικού κουζίνας όπου υπηρετεί µε σχέση εργασίας Ιδιωτικού ικαίου στις Σχολές Τουριστικών Επαγγελµάτων όλης της χώρας.» (Πράξη Κατάθεσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΕΕ ΤΜΗΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 2014-2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΕΕ ΤΜΗΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 2014-2016 Αγαπητοί συνάδελφοι, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΕΕ ΤΜΗΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 2014-2016 Το ΤΕΕ είναι, ως γνωστόν, ο θεσμοθετημένος Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας. Σταδιακά όμως έχει εξελιχθεί, άτυπα και σε συνδικαλιστικό

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρα Προπονητικού Αθλητικού Τουρισμού

Κέντρα Προπονητικού Αθλητικού Τουρισμού Κέντρα Προπονητικού Αθλητικού Τουρισμού... Επένδυση Αναβάθμισης του Τουριστικού Προϊόντος. Οραματιζόμαστε Σχεδιάζουμε Υλοποιούμε Ένα νέο τουριστικό προϊόν για τη χώρα μας. Τα Κέντρα Προπονητικού Αθλητικού

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Τμήμα Φιλολογίας Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών

Διαβάστε περισσότερα

The electronic version of the book is created by http://www.enverhoxha.ru for http://www.enverhoxha.info

The electronic version of the book is created by http://www.enverhoxha.ru for http://www.enverhoxha.info The electronic version of the book is created by http://www.enverhoxha.ru for http://www.enverhoxha.info ΕΝΒΕΡ ΧΟΤΖΑ ΕΝΒΕΡ ΧΟΤΖΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 1958-1983 ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΦΕΚ τ. Β 378/09-03-2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικογεωλογικά χαρακτηριστικά των σχηματισμών του Ελλαδικού χώρου

Τεχνικογεωλογικά χαρακτηριστικά των σχηματισμών του Ελλαδικού χώρου ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 9 15780 ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΘΗΝΑ Τεχνικογεωλογικά χαρακτηριστικά των σχηματισμών του Ελλαδικού χώρου

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Β.ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε. Θεσσαλονίκη 17/12/2013

Ε.Β.ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε. Θεσσαλονίκη 17/12/2013 Ε.Β.ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε. Θεσσαλονίκη 17/12/2013 ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Αριθμ. Πρωτ.: 6163 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ αριθμ. ΣΟΧ 1/2013 Για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. Έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΥΝΟΜΟ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΥΝΟΜΟ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΥΝΟΜΟ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ Η διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της Εκπαίδευσης, η ανάδειξη της πυραμίδας της τεχνικής εκπαίδευσης και η διασφάλιση αντίστοιχων

Διαβάστε περισσότερα

Εκατοστή τριακοστή τρίτη ηλεκτρονική έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Εκατοστή τριακοστή τρίτη ηλεκτρονική έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εκατοστή τριακοστή τρίτη ηλεκτρονική έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΔΗΜΟΣΙΟγραφικά τεύχος 133 ανακοινώσεις Πίνακας περιεχομένων Παράταση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 03/04/2007 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 1835 ΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 03/04/2007 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 1835 ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 03/04/2007 ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.: 1835 ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟ ΟΤΙΚΟΥ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 12207 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 919 19 Μαΐου 2008 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 301764 Καθορισμός λεπτομερειών εφαρμογής του μέτρου της δωρεάν διανομής τυριού Φέτα

Διαβάστε περισσότερα

1.1 Εκπαίδευση και Παιδεία

1.1 Εκπαίδευση και Παιδεία Μέρος 1 o Μια εισαγωγή 1.1 Εκπαίδευση και Παιδεία Δύο είναι οι εκπαιδευτικοί μύθοι του φιλελευθερισμού,. η έννοια ότι η εκπαίδευση είναι μια ουδέτερη δραστηριότητα και ότι η εκπαίδευση είναι μια απολίτικη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 18 ης Μαΐου 2014». ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΘΕΜΑ: «Συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 18 ης Μαΐου 2014». ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟN - ΕΚΛΟΓΙΚO ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 12 Μαΐου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. πρωτ. : 19223 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΗΧ/ΣΗΣ & Η.Ε.Σ. ΠΡΟΣ Ταχ. Δ/νση : Ευαγγελιστρίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Θέμα: Μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Θέμα: Μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ Μαρούσι, 28-08 - 2009 Αριθ. Πρωτ. 2959 Α. Παπανδρέου 37 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Πληροφορίες : Α. Κόπτσης Θ. Νικολόπουλος Τηλέφωνο : 210.34.42.234 210.34.43.605 Fax : 210.34.42.241

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 37703 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2189 31 Δεκεμβρίου 2010 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 16598 Όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων εκμί σθωσης μοτοσικλετών

Διαβάστε περισσότερα

Μεταμόσχευση νεφρού. Τι είναι οι νεφροί;

Μεταμόσχευση νεφρού. Τι είναι οι νεφροί; Μεταμόσχευση νεφρού Τι είναι οι νεφροί; Οι νεφροί είναι τα όργανα του ανθρώπινου σώματος που φιλτράρουν το αίμα και το απαλλάσσουν από τοξίνες και ουσίες που το σώμα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει και τις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Α

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Α ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Α Αριθμός 4719 Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 663 Αριθμός 512 ΠΡΟΑΓΩΓΗ Ο κ. Νίκος Σ. Χριστοδούλου, ο οποίος είχε προαχθεί από την 1η Ιουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ο ΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 24ης Νοεµqρίου 1986 για την προσέγγιση των νοµοθετικών, κανονιστικών και διοικητικών διατάξεων των κρατών µελών σχετικά µε την προστασία των ζώων που χρησιµοποιούνται για πειραµατικούς

Διαβάστε περισσότερα

Από την καχυποψία στη συνύπαρξη. Ο ήµος Σερρών και το campus του ΤΕΙ Σερρών (1979-2009)

Από την καχυποψία στη συνύπαρξη. Ο ήµος Σερρών και το campus του ΤΕΙ Σερρών (1979-2009) Από την καχυποψία στη συνύπαρξη. Ο ήµος Σερρών και το campus του ΤΕΙ Σερρών (1979-2009) Λίλα Θεοδωρίδου, Γλυκερία Καριώτου, Ελευθέριος Παναγιωτόπουλος, Γεώργιος Καριώτης Μέλη ΕΠ- Τµήµα Γεωπληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (ΠΟΕΔ) ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2012-13

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (ΠΟΕΔ) ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2012-13 ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (ΠΟΕΔ) ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2012-13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 1 Προς όλα τα μέλη, Λευκωσία, 18 Σεπτεμβρίου, 2012 Αγαπητοί συνάδελφοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (Φ.Ε.Κ. 1789/12.11.2010 τεύχος B)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (Φ.Ε.Κ. 1789/12.11.2010 τεύχος B) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ 02/10/2015 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΡ.ΠΡΩΤ.:31830/2015 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ Δ/ΝΣΗ : Ποιότητα Ζωής, Καθαριότητας & Περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΣΟΤΙΚΟΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ

Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΣΟΤΙΚΟΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΣΟΤΙΚΟΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ: ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων, περικοπή πόρων, και δημιουργία Παρατηρητηρίου στον Δήμο μας».

ΘΕΜΑ: «Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων, περικοπή πόρων, και δημιουργία Παρατηρητηρίου στον Δήμο μας». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό 17/2012 ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ Συνεδρίασης ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ,

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 09-07-2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 505364 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Μελετών & Επενδύσεων ΤΜΗΜΑ : Ανάπτυξης Νέων Μορφών Τουρισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΗΡΗΣ. ΤΡΙΗΡΗΣ Σελίδα 1

ΤΡΙΗΡΗΣ. ΤΡΙΗΡΗΣ Σελίδα 1 ΤΡΙΗΡΗΣ ΤΡΙΗΡΗΣ Σελίδα 1 ΤΡΙΗΡΗΣ Σελίδα 2 ΟΜΑ Α ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΙΑΦΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΣΙΑΜΑΝΤΑ ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΣΠΥΡΙ ΟΥΛΑ ΣΙΑΜΑΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΣΙΑΦΑΚΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΙΝΤΟΡΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΙΣΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΟΥΚΟΥΒΕΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Η Διοργανώτρια Πόλη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Η Διοργανώτρια Πόλη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες Η Διοργανώτρια Πόλη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες Γιάννης Πυργιώτης, Αρχιτέκτων Πολεοδόμος, Εντεταλμένος Σύμβουλος και επικεφαλής Τεχνικής Διοίκησης Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004. Επιστημονικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΑΧΥΠΛΟΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ 1. Το ψαροντούφεκο στη περιοχή του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύεται: Α) Έξω απο το λιμάνι του Πειραιά. Β) Στις πλαζ του Πειραιά. Γ) Απο την Πειραϊκή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟÏΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟÏΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΛΒ' ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟÏΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ Εικ. 1. Πύργος Ραγίου. Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2006 ο Νομός Θεσπρωτίας υπαγόταν αρχαιολογικά στην Η ΕΠΚΑ. Έκτοτε, η νεοσύστατη ΛΒ ΕΠΚΑ, ως ανεξάρτητη

Διαβάστε περισσότερα

Τεύχος 24 / Φεβρουάριος 2014. Ηλεκτρονική Έκδοση ΕΡΓΑΤΙΚΗ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ. www.pim.

Τεύχος 24 / Φεβρουάριος 2014. Ηλεκτρονική Έκδοση ΕΡΓΑΤΙΚΗ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ. www.pim. Τεύχος 24 / Ηλεκτρονική Έκδοση ΕΡΓΑΤΙΚΗ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ Επιχειρησιακές Συμβάσεις www.pim.gr ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ άρθρα Το νέο βιβλίο τροποποίησης ωραρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1. Εισαγωγή...2. 2. Στόχος της µελέτης...2. 3. Η εξέλιξη των µελετών Γενικών Πολεοδοµικών Σχεδίων, από το ν. 1337/83 στον 2508/97...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1. Εισαγωγή...2. 2. Στόχος της µελέτης...2. 3. Η εξέλιξη των µελετών Γενικών Πολεοδοµικών Σχεδίων, από το ν. 1337/83 στον 2508/97... ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή...2 2. Στόχος της µελέτης...2 3. Η εξέλιξη των µελετών Γενικών Πολεοδοµικών Σχεδίων, από το ν. 1337/83 στον 2508/97....3 4.Η µελέτη Γ.Π.Σ. Σητείας...4 4.1 Σύντοµη Ανάλυση Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΣΗ: Παράµετροι Αποτελεσµατικότητας των ιαφόρων Εργαλείων ιαχείρισης της Ενεργού Γήρανσης ΤΙΤΛΟΣ:

ΡΑΣΗ: Παράµετροι Αποτελεσµατικότητας των ιαφόρων Εργαλείων ιαχείρισης της Ενεργού Γήρανσης ΤΙΤΛΟΣ: ΡΑΣΗ: ΤΙΤΛΟΣ: 3 Παράµετροι Αποτελεσµατικότητας των ιαφόρων Εργαλείων ιαχείρισης της Ενεργού Γήρανσης ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑ ΟΤΕΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: «Συνθετική έκθεση - µελέτη αναφορικά µε τις

Διαβάστε περισσότερα

Θέσεις ΤΕΕ για τα Δημόσια Έργα και τις υποδομές τους

Θέσεις ΤΕΕ για τα Δημόσια Έργα και τις υποδομές τους Θέσεις ΤΕΕ για τα Δημόσια Έργα και τις υποδομές τους Ο τομέας παραγωγής των δημοσίων έργων αποτελεί την ατμομηχανή εξόδου από την οικονομική κρίση στις περισσότερες χώρες. Η Ελλάδα, που προσπαθεί να αναβαθμίσει

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2007 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ ΜΕΡΟΣ Ι.- 1. Συνοπτικός τίτλος. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 2. Ερμηνεία. ΜΕΡΟΣ ΙΙ. - ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η οικονομική κρίση και ύφεση ανασχεθούν δεν θα αποφύγει να μετεξελιχθεί οι προοπτικές της ευρω- ζώνης αναιμικές η Ευρώπη Κινητήρια δύναμη

Η οικονομική κρίση και ύφεση ανασχεθούν δεν θα αποφύγει να μετεξελιχθεί οι προοπτικές της ευρω- ζώνης αναιμικές η Ευρώπη Κινητήρια δύναμη Σύνοψη συμπερασμάτων Η οικονομική κρίση και ύφεση σε συνδυασμό με τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τις ασκούμενες πολιτικές της εσωτερικής υποτίμησης, ιδιαίτερα, στον Νότο, θέτει τις ευρωπαϊκές ελίτ,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ Όλοι οι ζωντανοί οργανισµοί που υπάρχουν στη Γη αποτελούν κοµµάτια ενός τεράστιου αλληλεξαρτώµενου ψηφιδωτού. Η βιοποικιλότηταείναι η έκφραση αυτής της ποικιλίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Πρόλογος

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Πρόλογος ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόλογος 7 1ο ΜΕΡΟΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ Γνωρίζω τι σημαίνει... Μαθαίνω τα κύρια σημεία... Γενικά... Διαχείριση φυσικών πόρων... Ελέγχω τις γνώσεις μου...

Διαβάστε περισσότερα

Το σχεδιαστικό μέρος της αποτύπωσης παράγεται και υλοποιείται μέσω δύο ειδών σχεδίων:

Το σχεδιαστικό μέρος της αποτύπωσης παράγεται και υλοποιείται μέσω δύο ειδών σχεδίων: ΙΙ. Αποτυπώσεις Γενικά. Η αρχιτεκτονική αποτύπωση αποτελείται από ένα σύνολο διεργασιών που σκοπό έχουν να απεικονίσουν το αποτέλεσμα των μετρήσεων και του σχεδιασμού ενός υπαρκτού κτιρίου, τεκμηριώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. (Εγκρίθηκε στη 299/22-03-2012 Συνεδρίαση της Συγκλήτου)

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. (Εγκρίθηκε στη 299/22-03-2012 Συνεδρίαση της Συγκλήτου) ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (Εγκρίθηκε στη 299/22-03-2012 Συνεδρίαση της Συγκλήτου) ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2012 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΡΘΡΟ 1: Πεδίο Εφαρμογής 3 ΑΡΘΡΟ 2: Η Αξία της Ερευνητικής

Διαβάστε περισσότερα