Οδηγός χρήσης. Πρόκειται για Οδηγός χρήσης που έχει εγκατασταθεί στην τηλεόραση.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οδηγός χρήσης. Πρόκειται για Οδηγός χρήσης που έχει εγκατασταθεί στην τηλεόραση."

Transcript

1 Οδηγός χρήσης Πρόκειται για Οδηγός χρήσης που έχει εγκατασταθεί στην τηλεόραση. Το περιεχόμενο του οδηγού υπόκειται σε αλλαγές χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, για τη βελτίωση της ποιότητας.

2 Για προβολή πληροφοριών του προγράμματος Πατήστε το κουμπί INFO. Εμφάνιση πληροφοριών για το τρέχον πρόγραμμα ή/και την τρέχουσα ώρα κ.λπ.

3 Για ορισμό αγαπημένων προγραμμάτων SETTINGS ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Ταξ/ση προγρ. 1 Επιλέξτε το κανάλι που θέλετε. 2 Πατήστε το κουμπί FAV για να επιλέξετε Αγαπημένη ομάδα και, στη συνέχεια, πατήστε OK. Μπορείτε να δείτε τα αγαπημένα σας κανάλια πατώντας το κουμπί LIST στο τηλεχειριστήριο. Για χρήση των Αγαπημένων Πατήστε το κουμπί FAV. Μπορείτε να δείτε μόνο τα κανάλια που έχετε ορίσει ως αγαπημένα.

4 Πατήστε το κουμπί GUIDE. [Μόνο σε ψηφιακή λειτουργία] Λήψη στοιχείων για τα προγράμματα και τον τηλεοπτικό χρόνο. Έλεγχος χρόνου μετάδοσης του επιθυμητού προγράμματος και προγραμματισμός προβολής.

5 Αυτόματη ρύθμιση προγράμματος SETTINGS ΡΥΘΜΙΣΗ Αυτόματος συντονισμός Συντονίζει αυτόματα τα προγράμματα. 1 Επιλέξτε τη χώρα όπου χρησιμοποιείται η τηλεόραση. Οι ρυθμίσεις προγραμμάτων αλλάζουν ανάλογα με τη χώρα που επιλέγετε. 2 Ξεκινήστε την επιλογή Αυτόματος συντονισμός. 3 Επιλέξτε την πηγή εισόδου. 4 Ρυθμίστε τον αυτόματο συντονισμό ακολουθώντας τις οδηγίες της οθόνης. Αν η πηγή εισόδου δεν έχει συνδεθεί σωστά, η εγγραφή προγράμματος ενδέχεται να μην λειτουργεί. Η επιλογή Αυτόματος συντονισμός ρυθμίζει μόνο τα προγράμματα που μεταδίδονται τη συγκεκριμένη στιγμή. Αν είναι ενεργοποιημένο το Σύστημα κλειδώμ., θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που ζητά κωδικό πρόσβασης.

6 Επιλογή "Ρυθμ. καλωδιακής ψηφ. TV" Όταν τα προγράμματα ανιχνεύονται μέσω της επιλογής "ΠΛΗΡΗΣ", ο αυτόματος συντονισμός μπορεί να διαρκέσει πολλή ώρα. Οι παρακάτω τιμές είναι απαραίτητες για τη γρήγορη και σωστή αναζήτηση όλων των διαθέσιμων προγραμμάτων. Οι τιμές που χρησιμοποιούνται συνήθως δίνονται ως "προεπιλογή". Συχνότητα: Εισαγωγή μιας συχνότητας που καθορίζεται από το χρήστη. Ρυθμός μετάδοσης συμβόλων: Εισαγωγή ενός ρυθμού μετάδοσης συμβόλων που καθορίζεται από το χρήστη (Ρυθμός μετάδοσης συμβόλων: η ταχύτητα με την οποία μια συσκευή, π.χ. ένα μόντεμ, στέλνει σύμβολα σε ένα κανάλι). Διαμόρφωση: Εισαγωγή μιας διαμόρφωσης που καθορίζεται από το χρήστη. (Διαμόρφωση: Η φόρτωση σημάτων ήχου ή εικόνας στον πάροχο). Αναγν. Δικτ.: Μοναδικό αναγνωριστικό που εκχωρείται σε κάθε χρήστη. Συχνότητα έναρξης: Εισαγωγή ενός εύρους συχνοτήτων έναρξης, το οποίο καθορίζεται από το χρήστη. Συχνότητα λήξης: Εισαγωγή ενός εύρους συχνοτήτων λήξης, το οποίο καθορίζεται από το χρήστη.

7 Ρύθμιση καλωδιακής ψηφιακής τηλεόρασης (DTV) SETTINGS ΡΥΘΜΙΣΗ Ρυθμ. καλωδιακής ψηφ. TV [Μόνο στη λειτουργία "Καλωδιακό"] Όταν η επιλογή Αυτόμ. ενημέρωση καναλιών έχει οριστεί σε Ενεργοποίηση, μπορείτε να ενημερώσετε τις πληροφορίες όλων των προγραμμάτων με δυνατότητα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος που παρακολουθείτε τη δεδομένη στιγμή. Όταν η επιλογή Αυτόμ. ενημέρωση καναλιών έχει οριστεί σε Απενεργοποίηση, μπορείτε να ενημερώσετε μόνο τις πληροφορίες για το πρόγραμμα που παρακολουθείτε τη δεδομένη στιγμή. Το εύρος που μπορεί να επιλέξει ένας χρήστης από το μενού "Παροχέας υπηρεσιών" διαφέρει ανάλογα με τον αριθμό παροχέων υπηρεσιών που υποστηρίζονται από κάθε χώρα. Αν ο αριθμός των υποστηριζόμενων παροχέων υπηρεσιών για κάθε χώρα είναι 1, η αντίστοιχη λειτουργία γίνεται ανενεργή. Δεν μπορείτε να επιλέξετε τη Ρυθμ. καλωδιακής ψηφ. TV, όταν ο παροχέας υπηρεσιών έχει ρυθμιστεί σε "Ziggo".

8 Χρήση της επιλογής "Μη αυτ. Συντ/μός" SETTINGS ΡΥΘΜΙΣΗ Μη αυτ. Συντ/μός Ρυθμίζει τα προγράμματα με μη αυτόματο τρόπο και αποθηκεύει τα αποτελέσματα. Για τις ψηφιακές μεταδόσεις, μπορούν να ελεγχθούν η ισχύς και η ποιότητα του σήματος. Για τις αναλογικές μεταδόσεις, μπορείτε να ρυθμίσετε ονόματα σταθμών και να εκτελέσετε συντονισμό ακριβείας. Συνήθως, ο συντονισμός ακριβείας είναι απαραίτητος μόνο όταν η λήψη είναι κακήεπεξεργασία προγραμμάτων. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τη συχνότητα(khz) και το bandwidth(εύρος ζώνης).

9 Επεξεργασία προγραμμάτων SETTINGS ΡΥΘΜΙΣΗ Ταξ/ση προγρ. Επεξεργάζεται τα αποθηκευμένα προγράμματα. Προσθέστε στα αγαπημένα, μπλοκάρετε/ξεμπλοκάρετε ή παραλείψτε το επιλεγμένο πρόγραμμα, κ.λπ.

10 SETTINGS ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Λειτ. Προγρ. [Ανάλογα με το μοντέλο] Η λειτουργία αυτή σας επιτρέπει να παρακολουθείτε ένα συντονισμένο πρόγραμμα στη λειτουργία Κεραία, Καλωδιακό, Δορυφορική, ή CAM (Μονάδα περιορισμένης πρόσβασης). Μπορείτε να παρακολουθήσετε προγράμματα μόνο στην επιλεγμένη λειτουργία. Το μενού CAM είναι διαθέσιμο μόνο όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία CAM. Το όνομα του μενού ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο CAM.

11 Πατήστε το κουμπί TEXT. [ανάλογα με τη χώρα] Η υπηρεσία teletext είναι μια δωρεάν λειτουργία που παρέχεται από τηλεοπτικούς σταθμούς που παρέχουν γραπτές πληροφορίες σχετικά με τηλεοπτικά προγράμματα, ειδήσεις και προγνώσεις καιρού. Ο αποκωδικοποιητής teletext αυτής της τηλεόρασης υποστηρίζει τα συστήματα SIMPLE, TOP και FASTEXT. Έγχρωμο κουμπί: Για επιλογή προηγούμενης ή επόμενης σελίδας. Αριθμητικό κουμπί: Για καταχώριση του επιθυμητού αριθμού σελίδας ꔵ : Για επιλογή προηγούμενης ή επόμενης σελίδας.

12 Ειδική λειτουργία teletext Πατήστε το κουμπί T. OPT. Επιλέξτε το μενού Επιλ. Κειμ. ꔻ Περιεχ. : Επιλογή κάθε σελίδας περιεχομένων. ꔾ Ώρα : Κατά την προβολή ενός τηλεοπτικού προγράμματος, επιλέξτε αυτό το μενού για προβολή της ώρας στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. ꕀ Αναμονή : Παύση της αυτόματης αλλαγής των σελίδων που προκύπτει σε περίπτωση που κάποια σελίδα teletext αποτελείται από 2 ή περισσότερες υποσελίδες.

13 ꔽ Εμφάνιση : Επιλέξτε αυτό το μενού για προβολή συγκαλυμμένων πληροφοριών, όπως οι λύσεις σε αινίγματα και γρίφους. ꔼ Ενημέρωση : Προβολή της τηλεοπτικής εικόνας στην οθόνη κατά την αναμονή εμφάνισης της νέας σελίδας teletext. Γλώσσα [Σε ψηφιακή μορφή μόνο] : Ορισμός γλώσσας της υπηρεσίας teletext.

14 Πατήστε το κουμπί TEXT. [Μόνο για το ΗΒ/Ιρλανδία] Η τηλεόραση παρέχει πρόσβαση στο ψηφιακό teletext που διαθέτει καλύτερο κείμενο, γραφικά κ.λπ. συγκριτικά με το παλαιότερο αναλογικό teletext. Πρόσβαση στο συγκεκριμένο ψηφιακό teletext παρέχεται από ειδικές υπηρεσίες ψηφιακού teletext και από συγκεκριμένες υπηρεσίες οι οποίες μεταδίδουν ψηφιακό teletext.

15 Το teletext εντός της ψηφιακής υπηρεσίας 1 Πατήστε το αριθμητικό κουμπί ή το κουμπί ꔵ για να επιλέξετε μια συγκεκριμένη υπηρεσία η οποία μεταδίδει το ψηφιακό teletext. 2 Ακολουθήστε τις οδηγίες στο ψηφιακό teletext και μεταβείτε στο επόμενο βήμα πατώντας τα κουμπιά TEXT, OK, Πλοήγηση, Κόκκινο, Πράσινο, Κίτρινο, Μπλε ή ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ κ.λπ. 3 Πατήστε το αριθμητικό κουμπί ή το κουμπί ꔵ για να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική υπηρεσία ψηφιακού teletext.

16 Το teletext σε ψηφιακή υπηρεσία 1 Πατήστε το αριθμητικό κουμπί ή το κουμπί ꔵ για να επιλέξετε μια συγκεκριμένη υπηρεσία η οποία μεταδίδει το ψηφιακό teletext. 2 Πατήστε το κουμπί TEXT ή το έγχρωμο κουμπί για να μεταβείτε στο teletext. 3 Ακολουθήστε τις οδηγίες στο ψηφιακό teletext και μεταβείτε στο επόμενο βήμα πατώντας τα κουμπιά OK, Πλοήγηση, Κόκκινο, Πράσινο, Κίτρινο, Μπλε ή ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ και ούτω καθεξής. 4 Πατήστε το κουμπί TEXT ή το έγχρωμο κουμπί για να απενεργοποιήσετε το ψηφιακό teletext και να μεταβείτε στην τηλεοπτική προβολή.

17 SETTINGS ΕΠΙΛΟΓΗ Data Service [Μόνο για την Ιρλανδία] Με αυτήν τη λειτουργία οι χρήστες μπορούν να επιλέγουν MHEG (ψηφιακό teletext) ή teletext, σε περίπτωση που υπάρχουν ταυτόχρονα και οι δύο λειτουργίες. Εάν υπάρχει μόνο μία, ενεργοποιείται είτε η MHEG είτε η teletext, ανεξάρτητα από την επιλογή που ορίζετε εσείς.

18 SETTINGS ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Πληροφορίες CI Αυτή η λειτουργία επιτρέπει την παρακολούθηση ορισμένων κρυπτογραφημένων υπηρεσιών (συνδρομητικές υπηρεσίες). Εάν καταργήσετε τη μονάδα CI, δεν θα μπορείτε να παρακολουθείτε συνδρομητικές υπηρεσίες. Οι λειτουργίες CI (Common Interface) ενδέχεται να μην είναι εφικτές ανάλογα με τις συνθήκες μετάδοσης που ισχύουν στη χώρα. Όταν η μονάδα τοποθετείται στην υποδοχή CI, μπορείτε να ανοίξετε το μενού της μονάδας. Για να προμηθευτείτε τη μονάδα και μια έξυπνη κάρτα, επικοινωνήστε με τον προμηθευτή σας.

19 Όταν η τηλεόραση ενεργοποιείται μετά την τοποθέτηση της μονάδας CI, ενδέχεται να μην υπάρχει καμία έξοδος ήχου. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην ασυμβατότητα με τη μονάδα CI και την έξυπνη κάρτα. Κατά τη χρήση μιας μονάδας CAM (Conditional Access Module), βεβαιωθείτε ότι πληροί όλες τις απαιτήσεις είτε της μονάδας DVB-CI είτε της CI plus. Η μη φυσιολογική λειτουργία της μονάδας CAM (Conditional Access Module) ενδέχεται να οδηγήσει σε κακή ποιότητα εικόνας. [Ανάλογα με το μοντέλο] Αν η τηλεόραση δεν υποστηρίζει εικόνα και ήχο κατά τη σύνδεση CI+ CAM, επικοινωνήστε με τον πάροχο επίγειων/ καλωδιακών/δορυφορικών υπηρεσιών.

20 SETTINGS ΕΙΚΟΝΑ Αναλογία Οθόνης Επιλέγει την αναλογία οθόνης. 16:9: Αλλαγή μεγέθους των εικόνων για προσαρμογή στο πλάτος της οθόνης. Μόνο σκαναρ.: Εμφάνιση εικόνων βίντεο στο αρχικό μέγεθος χωρίς περικοπή τμημάτων στα άκρα της εικόνας. Η δυνατότητα Μόνο σκαναρ. είναι διαθέσιμη στις λειτουργίες DTV, Component, HDMI και DVI (πάνω από 720p). Αρχική: Όταν η τηλεόραση λαμβάνει σήμα ευρείας οθόνης, μεταβαίνει αυτόματα σε προβολή με τη μορφή της μεταδιδόμενης εικόνας.

21 Πλήρες πλάτος: Όταν η τηλεόραση λαμβάνει σήμα ευρείας οθόνης, σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την εικόνα οριζόντια ή κάθετα, σε γραμμική αναλογία, ώστε να καλύπτει ολόκληρη την οθόνη. Σε πλήρη οθόνη υποστηρίζονται οι αναλογίες βίντεο 4:3 και 14:9, μέσω της εισόδου DTV, χωρίς παραμόρφωση του βίντεο. Στη λειτουργία Αναλογικό/DTV/AV/Scart είναι διαθέσιμη η επιλογή Πλήρες πλάτος. 4:3: Αλλαγή μεγέθους των εικόνων σύμφωνα με το προηγούμενο πρότυπο 4:3. 14:9: Δυνατότητα προβολής εικόνων ή τηλεοπτικών προγραμμάτων σε αναλογία 14:9. Η οθόνη με αναλογία 14:9 προβάλλεται με τον ίδιο τρόπο όπως και η 4:3, αλλά έχει μετακινηθεί προς τα επάνω και προς τα κάτω. Ζουμ: Αλλαγή του μεγέθους των εικόνων ώστε να προσαρμόζονται στο πλάτος της οθόνης. Το πάνω και το κάτω άκρο της εικόνας ενδέχεται να αποκοπούν.

22 Cinema Zoom: Επιλέξτε το Cinema Zoom, όταν θέλετε να μεγεθύνετε την εικόνα στη σωστή αναλογία. Κατά την παρακολούθηση σε εξωτερική συσκευή, οι εξής περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν τη λεγόμενη διατήρηση ίχνους: - Βίντεο με στατική λεζάντα (όπως, ένα όνομα δικτύου) - Λειτουργία αναλογίας οθόνης 4 : 3 για εκτεταμένη περίοδο Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις λειτουργίες. Οι διαθέσιμες προκαθορισμένες λειτουργίες εικόνας διαφέρουν, ανάλογα με το σήμα εισόδου. Για την είσοδο HDMI-PC ή RGB-PC είναι διαθέσιμες μόνο οι αναλογίες οθόνης 4:3 και 16:9. (Μόνο στα μοντέλα που υποστηρίζουν σύνδεση με υπολογιστή)

23 [Ανάλογα με το μοντέλο] Πατήστε το κουμπί AV MODE. Ορισμός της καλύτερης ρύθμισης ΕΙΚΟΝΑΣ / ΗΧΟΥ βελτιστοποιημένης για διαφορετικές λειτουργίες AV. Απενεργ/νο: Λειτουργία με τιμές που ορίζονται στο μενού ΕΙΚΟΝΑ / ΗΧΟΣ. Σινεμά: Βελτιστοποίηση ρυθμίσεων εικόνας και ήχου για ταινίες. Παιχνίδι: Βελτιστοποίηση ρυθμίσεων εικόνας και ήχου για παιχνίδια.

24 Για προσαρμογή της εικόνας με τον Επαναφ. εικόνας SETTINGS ΕΙΚΟΝΑ Οδηγός Εικόνας II Βαθμονόμηση και προσαρμογή για βέλτιστη ποιότητα εικόνας με χρήση του τηλεχειριστήριου και του Οδηγού Εικόνας χωρίς ακριβές συσκευές μοτίβων ή βοήθεια από κάποιον ειδικό. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να έχετε τη βέλτιστη ποιότητα εικόνας.

25 Για επιλογή Λειτουργίας Εικόνας SETTINGS ΕΙΚΟΝΑ Λειτουργία Εικόνας Επιλογή λειτουργίας εικόνας βελτιστοποιημένης για το περιβάλλον ή το πρόγραμμα προβολής. Eco: Η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας αλλάζει τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης, ώστε να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας. ꕋ Expert: Μενού για τη ρύθμιση ποιότητας της εικόνας που επιτρέπει στους ειδικούς και τους λάτρεις της να απολαμβάνουν την καλύτερη δυνατή τηλεοπτική προβολή. Πρόκειται για το μενού ρύθμισης που δημιουργήθηκε για τους επαγγελματίες επεξεργασίας εικόνας με πιστοποίηση ISF. (Το λογότυπο ISF μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο σε τηλεοράσεις που διαθέτουν την πιστοποίηση ISF.) ISFccc: Imaging Science Foundation Certified Calibration Control

26 Ανάλογα με το σήμα εισόδου, οι διαθέσιμες λειτουργίες εικόνας ενδέχεται να διαφέρουν. ꕋ Expert αυτή η λειτουργία προορίζεται για τους επαγγελματίες επεξεργασίας εικόνας με σκοπό τον έλεγχο και τη βελτίωση μιας συγκεκριμένης εικόνας. Σε συνηθισμένες εικόνες, τα αποτελέσματα ενδέχεται να μην είναι θεαματικά

27 Για τη βελτίωση της λειτουργίας εικόνας SETTINGS ΕΙΚΟΝΑ Λειτουργία Εικόνας Φωτισμός / Αντίθεση / Φωτεινότητα / Οξύτητα / Χρώμα / Απόχρωση / Θερ. χρώμ. Επιλέξτε την επιθυμητή Λειτουργία Εικόνας. Φωτισμός: Ρύθμιση φωτεινότητας της προβαλλόμενης εικόνας μεταβάλλοντας τη φωτεινότητα της οθόνης LCD. Ανάλογα με το σήμα εισόδου ή τις άλλες ρυθμίσεις εικόνας, το σύνολο των λεπτομερών στοιχείων για τη ρύθμιση ενδέχεται να διαφέρει.

28 Για ορισμό προηγμένου ελέγχου SETTINGS ΕΙΚΟΝΑ Λειτουργία Εικόνας Προηγμένος έλεγχος / Διαχειρ. Ειδικού Βαθμονόμηση της οθόνης για κάθε λειτουργία εικόνας ή προσαρμογή των ρυθμίσεων της εικόνας για μια ειδική οθόνη. Επιλέξτε την επιθυμητή Λειτουργία Εικόνας. Δυναμική αντίθεση: Ρύθμιση αντίθεσης σε βέλτιστο επίπεδο σύμφωνα με τη φωτεινότητα της εικόνας. Δυναμικό χρώμα: Ρύθμιση χρωμάτων ώστε η εικόνα να εμφανίζεται με πιο ουδέτερα χρώματα.

29 Χρώμα εμφάνισης: Διαχωρισμός φάσματος του χρώματος εμφάνισης για εφαρμογή του χρώματος του δέρματος σύμφωνα με τις επιλογές του χρήστη. Χρώμα ουρανού : Το χρώμα του ουρανού μπορεί να ρυθμιστεί ξεχωριστά. Χρώμα γρασιδιού : Το φάσμα των αποχρώσεων γρασιδιού (λιβάδια, λόφοι, κ.λπ.) μπορεί να ρυθμιστεί ξεχωριστά. Gamma: Ορισμός της καμπύλης διαβάθμισης ανάλογα με την έξοδο του σήματος της εικόνας σε σχέση με το σήμα εισόδου.

30 Χρωματική κλίμακα: Επιλογή εύρους χρωμάτων που μπορεί να εμφανιστεί. Βελτίωση εικόνας: Καθαρότερη, ευκρινέστερη αλλά και πιο φυσική προβολή των περιγραμμάτων του βίντεο. Μοτίβο Ειδικού: Μοτίβα που χρησιμοποιούνται για ρυθμίσεις επαγγελματικού επιπέδου Φίλτρο χρώματος: Φιλτράρισμα συγκεκριμένου χρωματικού φάσματος σε χρώματα RGB για την ακριβή βελτίωση του χρωματικού κορεσμού και της απόχρωσης.

31 Θερ. χρώμ.: Ρύθμιση τόνου της οθόνης συνολικά ανάλογα με τις ανάγκες. Σε λειτουργία Expert, μπορεί να οριστεί λεπτομερής βελτίωση μέσω της μεθόδου Gamma κ.λπ. Σύστημα διαχείρισης χρωμάτων: Πρόκειται για το σύστημα που χρησιμοποιούν οι ειδικοί κατά τη ρύθμιση των χρωμάτων με κάποιο δοκιμαστικό μοτίβο. Διατίθεται επιλογή από έξι χρωματικές περιοχές (Κόκκινο / Πράσινο / Μπλε / Γαλάζιο / Ματζέντα / Κίτρινο) χωρίς να επηρεάζονται τα άλλα χρώματα. Σε συνηθισμένες εικόνες, οι ρυθμίσεις ενδέχεται να μην έχουν θεαματικές χρωματικές αλλαγές. Ανάλογα με το σήμα εισόδου ή άλλες ρυθμίσεις εικόνας, το εύρος των λεπτομερών στοιχείων για τη ρύθμιση ενδέχεται να διαφέρει.

32 Για ορισμό πρόσθετων επιλογών εικόνας SETTINGS ΕΙΚΟΝΑ Λειτουργία Εικόνας Επιλογή εικόνας Ρυθμίζει λεπτομερείς παραμέτρους των εικόνων. Μείωση θορύβου: Μείωση θορύβου στην εικόνα. Μείωση θορύβου MPEG: Εξάλειψη θορύβου που δημιουργείται στη διάρκεια των σημάτων της ψηφιακής εικόνας. Στάθμη μαύρου: Ρύθμιση φωτεινότητας και αντίθεσης της οθόνης για να ταιριάζει στη στάθμη του μαύρου της εικόνας εισόδου χρησιμοποιώντας τη σκουρότητα (στάθμη μαύρου) της οθόνης.

33 Real Cinema: Διατήρηση της οθόνης στη βέλτιστη κατάσταση. Ρύθμιση φωτεινότητας ανάλογα με την κίνηση : [Ανάλογα με το μοντέλο] Η ρύθμιση της φωτεινότητας σύμφωνα με την κίνηση της εικόνας στην οθόνη εξοικονομεί ενέργεια. Ανάλογα με το σήμα εισόδου ή άλλες ρυθμίσεις εικόνας, το εύρος των λεπτομερών στοιχείων για τη ρύθμιση ενδέχεται να διαφέρει.

34 Για επαναφορά των ρυθμίσεων εικόνας SETTINGS ΕΙΚΟΝΑ Λειτουργία Εικόνας Επαναφ. εικόνας Επαναφορά των ρυθμίσεις της εικόνας τις οποίες προσαρμόζει ο χρήστης. Η επαναφορά αφορά κάθε λειτουργία εικόνας. Επιλέξτε τη λειτουργία εικόνας, τις ρυθμίσεις της οποίας θέλετε να επαναφέρετε.

35 SETTINGS ΕΙΚΟΝΑ Εξοικονόμηση Ενέργειας Εξοικονομεί ηλεκτρική ενέργεια προσαρμόζοντας τη φωτεινότητα της οθόνης. Απενεργ/νο : Απενεργοποιεί την Εξοικονόμηση Ενέργειας. Ελάχιστη/Μέσο/Μέγιστη : Ενεργοποιεί την προκαθορισμένη ρύθμιση Εξοικονόμησης Ενέργειας. Κλείσιμο Οθόνης : Η οθόνη κλείνει και ακούγεται μόνο ο ήχος. Πατήστε οποιοδήποτε κουμπί στο τηλεχειριστήριο (εκτός από το κουμπί λειτουργίας) για να ενεργοποιήσετε ξανά την οθόνη.

36 [Ανάλογα με το μοντέλο] SETTINGS ΕΙΚΟΝΑ LED τοπ. μείωσης φωτειν. Κάνει φωτεινότερες τις φωτεινές περιοχές και σκουραίνει τις σκούρες περιοχές της εικόνας για μέγιστη αντίθεση και ελάχιστο θάμπωμα, ενώ παράλληλα μειώνει την κατανάλωση ισχύος.

37 Για χρήση της Λειτουργίας Ήχου SETTINGS ΗΧΟΣ Λειτουργία Ήχου Ρυθμίζει τον ήχο της τηλεόρασης σε βέλτιστο επίπεδο ανάλογα με την επιλεγμένη λειτουργία ήχου. Στάνταρ : Κατάλληλη για όλους τους τύπους βίντεο Μουσική / Σινεμά / Αθλητισμός / Παιχνίδι : Ενισχύει τον ήχο ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε είδους. Για να προσαρμόσετε τη λειτουργία ρύθμισης χρήστη SETTINGS ΗΧΟΣ Λειτουργία Ήχου Ρύθμιση χρήστη Ρυθμίζει την ένταση στο επίπεδο που επιθυμεί ο χρήστης μέσω της επιλογής Ισοστάθμιση χρήστη. Επαναφορά: Επαναφέρει τις επιλογές για τη φωνή που έχει τροποποιήσει ο χρήστης.

38 Για χρήση των ηχείων TV SETTINGS ΗΧΟΣ Έξοδος ήχου Ηχεία TV Η έξοδος ήχου γίνεται μέσω των ηχείων TV.

39 Για χρήση εξωτερικού ηχείου SETTINGS ΗΧΟΣ Έξοδος ήχου Εξωτερικό ηχείο (optical) [Διατίθεται μόνο σε μοντέλα με οπτική θύρα.] Η έξοδος ήχου γίνεται μέσω του ηχείου που είναι συνδεδεμένο στην οπτική θύρα. Το SimpLink υποστηρίζεται.

40 Για χρήση της ψηφιακής εξόδου ήχου SETTINGS ΗΧΟΣ Έξοδος ήχου Εξωτερικό ηχείο (optical) Ψηφιακή έξοδος ήχου [Ανάλογα με το μοντέλο] Ρυθμίζει την ψηφιακή έξοδο ήχου. Στοιχείο Είσοδος ήχου Ψηφιακή έξοδος ήχου Αυτόματο MPEG Dolby Digital Dolby Digital Plus HE-AAC PCM Dolby Digital Dolby Digital Dolby Digital PCM Όλα PCM

41 Για σύνδεση και χρήση της συσκευής ήχου LG SETTINGS ΗΧΟΣ Έξοδος ήχου Συγχρονισμός ήχου LG (οπτικό καλώδιο) [Διατίθεται μόνο σε μοντέλα με οπτική θύρα.] Συνδέστε τη συσκευή ήχου LG με το λογότυπο ψηφιακής εξόδου ήχου. στην οπτική θύρα Η συσκευή ήχου LG σας επιτρέπει να απολαμβάνετε εύκολα πλούσιο, δυναμικό ήχο.

42 Για χρήση των ακουστικών SETTINGS ΗΧΟΣ Έξοδος ήχου Ακουστικά [Διατίθεται μόνο σε μοντέλα με θύρα ακουστικών] Η έξοδος ήχου γίνεται μέσω των ακουστικών που είναι συνδεδεμένα στη θύρα ακουστικών. Αν συνδέσετε ακουστικά την ώρα που η τηλεόραση είναι σε λειτουργία, αναγνωρίζονται αυτόματα τόσο τα ακουστικά όσο και ο ήχος που εκπέμπουν.

43 Για χρήση του ήχου εικονικού Surround SETTINGS ΗΧΟΣ Εικονικό Surround Αυτή η αποκλειστική τεχνολογία επεξεργασίας ήχου της LG επιτρέπει την αναπαραγωγή ήχου όμοιου με τον ήχο surround 5.1 καναλιών που παράγεται από δύο ηχεία. Εάν για τη λειτουργία Λειτουργία καθαρής φωνής II έχετε επιλέξει Ενεργ/ νο, η επιλογή Εικονικό Surround θα είναι απενεργοποιημένη. Για ρύθμιση της λειτουργίας Clear Voice ll SETTINGS ΗΧΟΣ Λειτουργία καθαρής φωνής II Ενίσχυση της καθαρότητας του ήχου από την τηλεόραση.

44 Για ορισμό Αυτόματης έντασης SETTINGS ΗΧΟΣ Αυτόμ. ένταση Ορισμός επιλογής Αυτόμ. ένταση στη ρύθμιση Ενεργ/νο. Οι μεταβολές στην ένταση του ήχου που παρουσιάζονται σε διάφορα κανάλια προσαρμόζονται αυτόματα με σκοπό την άνετη παρακολούθηση της τηλεόρασης κατά την εναλλαγή των καναλιών. Για συγχρονισμό ήχου και εικόνας SETTINGS ΗΧΟΣ Ρύθμιση AV Sync. Συγχρονίζει απευθείας την εικόνα και τον ήχο όταν υπάρχει απόκλιση ανάμεσά τους. Αν για το Ρύθμιση AV Sync. επιλέξετε Ενεργ/νο, μπορείτε να προσαρμόσετε την έξοδο ήχου (ηχεία TV ή SPDIF) στην εικόνα που εμφανίζεται στην οθόνη.

45 Για τη ρύθμιση της ισορροπίας του ήχου SETTINGS ΗΧΟΣ Ισορροπία Ρύθμιση ισορροπίας ήχου αριστερά/δεξιά. Για χρήση της λειτουργίας Sound Optimizer SETTINGS ΗΧΟΣ Sound Optimizer Ενισχύει τον ήχο για προσαρμοσμένη εγκατάσταση τηλεόρασης. [Ανάλογα με το μοντέλο] Κανονικό : Γενική λειτουργία ήχου. Τύπος τοποθέτησης σε τοίχο : Ενισχύει τον ήχο για τηλεοράσεις τοποθετημένες σε τοίχο. Τύπος βάσης : Ενισχύει τον ήχο για τηλεοράσεις τοποθετημένες σε βάση.

46 Ρύθμιση ήχου DTV SETTINGS ΗΧΟΣ Ρύθμιση ήχου DTV Όταν ένα σήμα εισόδου αποτελείται από διαφορετικά σήματα ήχου, αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να επιλέξετε τον τύπο ήχου που θέλετε. Αν έχετε επιλέξει AΥΤΟΜΑΤΑ, η σειρά αναζήτησης είναι HE-AAC Dolby Digital+ Dolby Digital MPEG και ο ήχος παράγεται στην πρώτη μορφή ήχου που υποστηρίζεται. Αποκλειστικά για την Ιταλία/Λετονία/Λιθουανία, η σειρά αναζήτησης είναι HE-AAC Dolby Digital+ MPEG Dolby Digital. Αν η επιλεγμένη μορφή ήχου δεν υποστηρίζεται, χρησιμοποιείται κάποια άλλη μορφή ήχου.

47 Για επιλογή της εξωτερικής εισόδου Πατήστε το κουμπί INPUT. Επιλέγει την εξωτερική είσοδο. Επεξεργασία ονόματος συσκευής: Μπορείτε να επεξεργαστείτε το όνομα της εξωτερικής συσκευής που είναι συνδεδεμένη σε μια εξωτερική θύρα εισόδου.

48 Για χρήση της λειτουργίας SIMPLINK Η SIMPLINK είναι μια λειτουργία που σας επιτρέπει να ελέγχετε και να διαχειρίζεστε με εύκολο τρόπο διάφορες συσκευές πολυμέσων, με χρήση μόνο του τηλεχειριστηρίου της τηλεόρασης μέσω του μενού SIMPLINK. 1 Συνδέστε το τερματικό HDMI IN της τηλεόρασης και το τερματικό εξόδου HDMI της συσκευής SIMPLINK χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο HDMI. [Ανάλογα με το μοντέλο] Στις μονάδες οικιακού κινηματογράφου που διαθέτουν λειτουργία SIMPLINK, συνδέστε τα τερματικά HDMI όπως περιγράφεται παραπάνω και χρησιμοποιήστε οπτικό καλώδιο για να συνδέσετε την Οπτική ψηφιακή έξοδο ήχου της τηλεόρασης με την Οπτική ψηφιακή είσοδο ήχου της συσκευής SIMPLINK. 2 Επιλέξτε INPUT SimpLink. Εμφανίζεται το παράθυρο μενού SIMPLINK. 3 Στο παράθυρο Ρύθμιση SIMPLINK, επιλέξτε Ενεργ/νο της λειτουργίας SIMPLINK. 4 Στο παράθυρο μενού SIMPLINK, επιλέξτε τη συσκευή που θέλετε να ελέγξετε.

49 Η λειτουργία αυτή είναι συμβατή μόνο με συσκευές με το λογότυπο SIMPLINK. Βεβαιωθείτε ότι η εξωτερική συσκευή διαθέτει το λογότυπο SIMPLINK. Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία SIMPLINK, πρέπει να χρησιμοποιήσετε καλώδιο HDMIR υψηλής ταχύτητας (στο οποίο έχει προστεθεί η λειτουργία CEC (Consumer Electronics Control)). Τα καλώδια HDMIR υψηλής ταχύτητας έχουν τον ακροδέκτη αρ. 13 συνδεδεμένο για ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των συσκευών. Εάν επιλέξετε άλλη είσοδο, η συσκευή SIMPLINK θα σταματήσει. Εάν χρησιμοποιείται και κάποια άλλη συσκευή τρίτου κατασκευαστή με τη λειτουργία HDMI-CEC, η συσκευή SIMPLINK μπορεί να μην λειτουργεί κανονικά. [Ανάλογα με το μοντέλο] Εάν επιλέξετε ή πραγματοποιήσετε αναπαραγωγή πολυμέσων από τη συσκευή μέσω μιας λειτουργίας οικιακού κινηματογράφου, τα Ηχεία HT συνδέονται αυτόματα. Φροντίστε να κάνετε τη σύνδεση με οπτικό καλώδιο (πωλείται ξεχωριστά) για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία των Ηχεία ΗΤ.

50 Περιγραφή της λειτουργίας SIMPLINK Άμεση αναπαραγωγή : Ξεκινά άμεσα την αναπαραγωγή από τη συσκευή πολυμέσων στην τηλεόραση. Επιλογή συσκευής πολυμέσων : Επιλέγει άμεσα την επιθυμητή συσκευή μέσω του μενού SIMPLINK για άμεσο έλεγχο από την οθόνη της τηλεόρασης. Αναπαραγωγή δίσκου : Διαχειρίζεται τη συσκευή πολυμέσων με το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης. Απενεργοποίηση όλων των συσκευών : Όταν απενεργοποιείτε την τηλεόραση, απενεργοποιούνται και όλες οι συνδεδεμένες συσκευές. Ενεργοποίηση συγχρονισμού : Όταν ο εξοπλισμός με τη λειτουργία SIMPLINK που είναι συνδεδεμένος στον ακροδέκτη HDMI ξεκινά την αναπαραγωγή, η τηλεόραση ενεργοποιείται αυτόματα. Ηχεία : [Ανάλογα με το μοντέλο] Επιλέξτε είτε τα ηχεία της μονάδας οικιακού κινηματογράφου είτε τα ηχεία της τηλεόρασης.

51 Για χρήση του χρονοδιακόπτη ύπνου SETTINGS ΩΡΑ Χρονοδιακόπτης Ύπνου Απενεργοποιεί την τηλεόραση μετά από προκαθορισμένο αριθμό λεπτών. Για να ακυρώσετε το Χρονοδιακόπτης Ύπνου, επιλέξτε Απενεργοποίηση.

52 Για ρύθμιση της τρέχουσας ώρας SETTINGS ΩΡΑ Ρολόι Ελέγχει ή αλλάζει την ώρα ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση. Αυτόματα : Συγχρονίζει το ρολόι της τηλεόρασης με τις πληροφορίες ψηφιακής ώρας που εκπέμπονται από τον τηλεοπτικό σταθμό. Μη αυτόματα : Μη αυτόματη ρύθμιση της ώρας και της ημερομηνίας εάν η αυτόματη ρύθμιση δεν αντιστοιχεί στην τρέχουσα ώρα.

53 Για ρύθμιση της τηλεόρασης να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται αυτόματα SETTINGS ΩΡΑ Ώρα ενεργ. / Ώρα σβησίματος Ρυθμίζει την ώρα ενεργοποίησης/απενεργοποίησης. Επιλέξτε Απενεργοποίηση από την Επανάληψη για να διακόψετε τη λειτουργία Ώρα ενεργ. / Ώρα σβησίματος. Για χρήση της λειτουργίας Ώρα ενεργ. / Ώρα σβησίματος, ρυθμίστε σωστά την τρέχουσα ώρα. Ακόμη κι όταν η λειτουργία Ώρα ενεργ. είναι ενεργοποιημένη, η τηλεόραση σβήνει αυτόματα σε 120 λεπτά όταν δεν πατηθεί κανένα κουμπί σε αυτό το διάστημα.

54 Για ρύθμιση αυτόματης αναμονής SETTINGS ΩΡΑ Αυτόματη αναμονή [Ανάλογα με το μοντέλο] Εάν δεν πατήσετε κανένα κουμπί στην τηλεόραση ή το τηλεχειριστήριο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, η τηλεόραση μεταβαίνει αυτόματα σε κατάσταση αναμονής. Αυτή η λειτουργία δεν χρησιμοποιείται στη λειτουργία Επίδειξης καταστήματος ή κατά την ενημέρωση του λογισμικού.

55 Για ορισμό κωδικού πρόσβασης SETTINGS ΚΛΕΙΔΩΜΑ Ορ. κωδ. πρόσβ. Ορισμός ή αλλαγή κωδικού πρόσβασης της τηλεόρασης. Ο αρχικός κωδικός πρόσβασης έχει οριστεί στο Όταν ως χώρα επιλέγεται η Γαλλία, ο κωδικός πρόσβασης δεν είναι 0000 αλλά Όταν ως χώρα επιλέγεται η Γαλλία, ο κωδικός πρόσβασης δεν μπορεί να οριστεί σε 0000.

56 Για κλείδωμα του συστήματος SETTINGS ΚΛΕΙΔΩΜΑ Σύστημα κλειδώμ. Κλείδωμα επιλεγμένου καναλιού ή εξωτερικής εισόδου. Αρχικά ορίστε την επιλογή Σύστημα κλειδώμ. στη ρύθμιση Ενεργ/νο. Φραγή Προγρ/τος. : Μπλοκάρει προγράμματα με περιεχόμενο ακατάλληλο για παιδιά. Η επιλογή των προγραμμάτων είναι εφικτή, αλλά η οθόνη είναι κενή και ο ήχος απενεργοποιημένος. Για να παρακολουθήσετε ένα κλειδωμένο πρόγραμμα, καταχωρίστε τον κωδικό πρόσβασης.

57 Γονική Καθοδήγηση : Αυτή η λειτουργία εκτελείται σύμφωνα με πληροφορίες που αντλούνται από τον τηλεοπτικό φορέα. Επομένως, εάν το σήμα διαθέτει εσφαλμένες πληροφορίες, αυτή η λειτουργία δεν εκτελείται. Αποτροπή παρακολούθησης τηλεοπτικών προγραμμάτων για ενήλικες από παιδιά σύμφωνα με τη ρύθμιση ορίων κατηγοριοποίησης. Καταχωρίστε τον κωδικό πρόσβασης για να παρακολουθήσετε το μπλοκαρισμένο πρόγραμμα. Οι κατηγοριοποιήσεις διαφέρουν ανά χώρα. Φραγή εισόδου : Φραγή των πηγών εισόδου.

58 Για χρήση Κλείδ. πλήκτρων SETTINGS ΚΛΕΙΔΩΜΑ Κλείδ. πλήκτρων Κλείδωμα κουμπιών ελέγχου στην τηλεόραση. Η λειτουργία κλειδώματος πλήκτρων παραμένει αμετάβλητη ακόμα και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή κατά την αφαίρεση του καλωδίου τροφοδοσίας από την πρίζα. Η λειτουργία κλειδώματος πλήκτρων μπορεί να ενεργοποιηθεί από το τηλεχειριστήριο και όχι από το κουμπί της τηλεόρασης. Εάν ορίσετε ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ, η τηλεόραση μπορεί να ενεργοποιηθεί από την τροφοδοσία της τηλεόρασης, τα κουμπιά καναλιών και το κουμπί TV / εισόδου καθώς και το τηλεχειριστήριο όταν η τηλεόραση είναι σε λειτουργία αναμονής.

59 SETTINGS ΕΠΙΛΟΓΗ Γλώσσα(Language) Μπορείτε να επιλέξετε τη γλώσσα του μενού που εμφανίζεται στη οθόνη καθώς και τον ψηφιακό ήχο εκπομπής. Γλώσσα μενού (Language) : Επιλέγει τη γλώσσα για το κείμενο που εμφανίζεται στην οθόνη. Γλώσσα ήχου [Μόνο στην ψηφιακή λειτουργία] : Επιλέγει την επιθυμητή γλώσσα για την παρακολούθηση ψηφιακών προγραμμάτων που περιλαμβάνουν φωνή σε πολλές γλώσσες. Γλώσσα Υπότιτλων [Μόνο στην ψηφιακή λειτουργία] : Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία υποτίτλων, όταν μεταδίδονται δύο ή περισσότερες γλώσσες υπότιτλων. Εάν τα δεδομένα υποτίτλων δεν μεταδίδονται σε μια επιλεγμένη γλώσσα, θα εμφανίζονται υπότιτλοι στην προεπιλεγμένη γλώσσα.

60 Γλώσσα κειμένου [Μόνο στην ψηφιακή λειτουργία] : Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Γλώσσα κειμένου όταν εκπέμπονται δύο ή περισσότερες γλώσσες κειμένου. Εάν δεν εκπέμπονται δεδομένα teletext σε μια επιλεγμένη γλώσσα, τα δεδομένα θα εμφανίζονται στην προεπιλεγμένη γλώσσα κειμένου. Αν επιλέξετε λάθος χώρα, το teletext μπορεί να μην εμφανίζεται σωστά στην οθόνη, ενώ ενδέχεται να παρουσιαστούν προβλήματα στη λειτουργία του.

61 SETTINGS ΕΠΙΛΟΓΗ Χώρα [Ανάλογα με τη χώρα] Ρυθμίζει τη χώρα που χρησιμοποιείται στην τηλεόραση. Οι ρυθμίσεις τηλεόρασης αλλάζουν ανάλογα με το περιβάλλον μετάδοσης της επιλεγμένης χώρας. Εάν αλλάξει η ρύθμιση της χώρας, ενδεχομένως να εμφανιστεί η οθόνη πληροφοριών Αυτόμ. προγρ/μός. Σε χώρες όπου δεν ισχύει κάποιος κανονισμός ψηφιακής εκπομπής, ορισμένες λειτουργίες DTV ενδέχεται να μην λειτουργούν, ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες ψηφιακής εκπομπής. Αν για τη ρύθμιση χώρας επιλέξετε "--", τα ευρωπαϊκά ψηφιακά προγράμματα κανονικής επίγειας μετάδοσης θα είναι διαθέσιμα, αλλά ορισμένες λειτουργίες DTV ενδέχεται να μην λειτουργούν σωστά.

62 SETTINGS ΕΠΙΛΟΓΗ Βοήθεια σε άτομα με ειδικές ανάγκες Παρέχεται λειτουργία ακουστικών σχολίων ή υποτίτλων για χρήστες με περιορισμένη ακοή ή εξασθενημένη όραση. Περιορ. ακοή : Αυτή η λειτουργία προορίζεται για χρήστες με περιορισμένη ακοή. Κατά την ενεργοποίησή της, προβάλλονται υπότιτλοι από προεπιλογή. Περιγραφή ήχου : Αυτή η λειτουργία προορίζεται για τυφλούς χρήστες και παρέχει ηχητικές επεξηγήσεις περιγράφοντας την τρέχουσα κατάσταση στο τηλεοπτικό πρόγραμμα πέρα από τον βασικό ήχο. Όταν η λειτουργία Περιγραφή ήχου έχει οριστεί σε Ενεργ/νο, παρέχεται βασικός ήχος και ηχητική περιγραφή μόνο για τα προγράμματα που ενσωματώνουν αυτήν τη λειτουργία.

63 Για ρύθμιση του Δείκτη Τροφοδοσίας SETTINGS ΕΠΙΛΟΓΗ Ένδειξη Αναμονής Ενεργοποιεί/απενεργοποιεί την ένδειξη αναμονής στην πρόσοψη της τηλεόρασης.

64 Για να ορίσετε την Επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων SETTINGS ΕΠΙΛΟΓΗ Επ/φορά εργ.ρυθ. Όλες οι αποθηκευμένες πληροφορίες διαγράφονται και επαναφέρονται οι ρυθμίσεις της τηλεόρασης. Η τηλεόραση απενεργοποιείται στη συνέχεια ενεργοποιείται ξανά και γίνεται επαναφορά όλων των ρυθμίσεων. Όταν είναι ενεργοποιημένο το Σύστημα κλειδώμ., εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο που ζητά τον κωδικό πρόσβασης. Μην απενεργοποιείτε τη συσκευή κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

65 Για αλλαγή της λειτουργίας της τηλεόρασης SETTINGS ΕΠΙΛΟΓΗ Ρύθμιση κατάστασης Επιλέγει Οικιακή χρήση ή Demo κατ. Όταν χρησιμοποιείται στο σπίτι, επιλέξτε Οικιακή χρήση. Η κατάσταση Demo κατ. είναι για επίδειξη στο κατάστημα.

66 Αναπαράγει περιεχόμενο αποθηκευμένο σε μια συσκευή USB (εξωτερικό σκληρό δίσκο, USB memory stick) απευθείας στην τηλεόραση, εύκολα και βολικά. Για σύνδεση μιας συσκευής USB Συνδέστε τη συσκευή αποθήκευσης USB στο τερματικό USB IN της τηλεόρασης. Η συνδεδεμένη συσκευή αποθήκευσης USB μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα. Για να καταργήσετε τη συσκευή USB Q.MENU Συσκευή USB Επιλέξτε τη συσκευή αποθήκευσης USB που θέλετε να καταργήσετε. Όταν δείτε ένα μήνυμα ότι η συσκευή USB έχει καταργηθεί, αποσυνδέστε τη συσκευή από την τηλεόραση. Αφού επιλεγεί για κατάργηση μια συσκευή USB, δεν μπορεί πλέον να γίνει ανάγνωση δεδομένων από αυτή. Αποσυνδέστε τη συσκευή αποθήκευσης USB και συνδέστε τη ξανά.

67 Χρήση συσκευής αποθήκευσης USB - προειδοποίηση Εάν η συσκευή αποθήκευσης USB διαθέτει ενσωματωμένο πρόγραμμα αυτόματης αναγνώρισης ή χρησιμοποιεί το δικό της πρόγραμμα οδήγησης, ενδέχεται να μη λειτουργήσει. Ορισμένες συσκευές αποθήκευσης USB μπορεί να μη λειτουργήσουν ή να λειτουργήσουν εσφαλμένα. Χρησιμοποιείτε μόνο συσκευές αποθήκευσης USB μορφοποιημένες με το σύστημα αρχείων FAT32 ή NTFS των Windows. 'Όσον αφορά τις συσκευές εξωτερικού σκληρού δίσκου USB, συνιστάται να χρησιμοποιείτε συσκευές με ονομαστική τάση μικρότερη των 5 V και ονομαστική ένταση ρεύματος μικρότερη των 500 ma.

68 Συνιστάται να χρησιμοποιείτε USB memory stick χωρητικότητας 32 GB ή μικρότερης και εξωτερικούς σκληρούς δίσκους USB χωρητικότητας 1 TB ή μικρότερης. Εάν κάποια συσκευή εξωτερικού σκληρού δίσκου USB με λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας δεν λειτουργεί σωστά, απενεργοποιήστε και επανενεργοποιήστε την. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής εξωτερικού σκληρού δίσκου USB. Τα δεδομένα στη συσκευή αποθήκευσης USB μπορεί να υποστούν ζημιά, γι' αυτό φροντίζετε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών αρχείων σε άλλες συσκευές. Η διατήρηση των δεδομένων αποτελεί ευθύνη του χρήστη και ο κατασκευαστής δεν είναι υπεύθυνος για τυχόν απώλεια των δεδομένων.

69 Για χρήση των "Μέσων" SETTINGS ΜΕΣΑ Όλα τα Μέσα / Λίστα ταινιών / Λίστ. φωτογρ. / Λίστα μουσικής Επιλέγει ένα αρχείο από τη λίστα. Εμφανίζει το αρχείο που επιλέγετε. Ορίζει ρυθμίσεις σχετικές με την αναπαραγωγή, ενεργοποιώντας την επιλογή στη διάρκεια της αναπαραγωγής δίσκου.

70 Για ρύθμιση των "Μέσων" SETTINGS ΕΠΙΛΟΓΗ DivX(R) VOD Καταχώρηση : Ελέγχει τον κωδικό καταχώρησης DivX για αναπαραγωγή προστατευμένων βίντεο DivX. Πραγματοποιήστε την καταχώρηση στη διεύθυνση Χρησιμοποιήστε τον κωδικό καταχώρησης για να νοικιάσετε ή να αγοράσετε ταινίες στη διεύθυνση vod. Δεν είναι δυνατή η αναπαραγωγή νοικιασμένων/αγορασμένων αρχείων DivX, αν χρησιμοποιείται ο κωδικός καταχώρησης DivX άλλης συσκευής. Χρησιμοποιήστε τον κωδικό καταχώρησης DivX που έχει εκχωρηθεί στη συγκεκριμένη συσκευή. Τα αρχεία που δεν έχουν μετατραπεί σύμφωνα με το πρότυπο κωδικοποίησης DivX ενδέχεται να μην αναπαράγονται ή ο ήχος ενδέχεται να μην ακούγεται κανονικά. Kατάργηση καταχώρησης : Καταργεί την καταχώρηση DivX.

71 Υποστηριζόμενοι τύποι αρχείων από τα "Μέσα" Μέγιστος ρυθμός μεταφοράς δεδομένων: 20 Mbps (megabit ανά δευτερόλεπτο) Υποστηριζόμενες μορφές εξωτερικών υποτίτλων: *.smi, *.srt, *.sub (MicroDVD, SubViewer 1,0/2,0), *.ass, *.ssa, *.txt (TMPlayer), *.psb (PowerDivX) Υποστηριζόμενες μορφές εσωτερικών υποτίτλων: XSUB (υποστήριξη εσωτερικών υποτίτλων που έχουν δημιουργηθεί σε DivX6)

72 Διαθέσιμοι τύποι αρχείων βίντεο Μέγιστη: 1920 x (only Motion JPEG [Βίντεο] Προηγμένο προφίλ VC-1, Απλό προφίλ και βασικό προφίλ VC-1, MP43 [Ήχος] WMA Standard.3gp,.3gp2 [Βίντεο] H.264/AVC, MPEG-4 Part2 [Ήχος] AAC, AMR(NB/WB).divx,.avi [Βίντεο] DivX3.11, DivX4, DivX5, DivX6, XViD, H.264/AVC, Motion JPEG [Ήχος] MPEG-1 Layer I, II, Dolby Digital, MPEG-1 Layer III (MP3), *DTS.mp4,.m4v,.mov [Βίντεο] H.264/AVC, MPEG-4 Part 2, XViD [Ήχος] AAC, MPEG-1 Layer III (MP3)

73 .mkv [Βίντεο] H.264/AVC, XViD, MPEG-4 Part2 [Ήχος] HE-AAC, Dolby Digital, MPEG-1 Layer III (MP3), *DTS.ts,.trp,.tp,.mts,.m2ts.vob [Βίντεο] H.264/AVC, MPEG-2 [Ήχος] MPEG-1 Layer I, II, MPEG-1 Layer III (MP3), Dolby Digital, Dolby Digital Plus, AAC [Βίντεο] MPEG-1, MPEG-2 [Ήχος] Dolby Digital, MPEG-1 Layer I, II, DVD-LPCM.mpg,.mpeg,.mpe [Βίντεο] MPEG-1 [Ήχος] MPEG-1 Layer I, II *DTS : ανάλογα με το μοντέλο

74 Διαθέσιμοι τύποι αρχείων μουσικής Τύπος αρχείου: mp3 [Ρυθμός bit] 32 Kbps Kbps [Συχνότητα δειγματοληψίας] 16 khz - 48 khz [Υποστήριξη] MPEG1, MPEG2, Layer2, Layer3 Τύπος αρχείου: AAC [Ρυθμός μετάδοσης bit] Ελεύθερη μορφή [Συχνότητα δειγματοληψίας] 8kHz ~ 48kHz [Υποστήριξη] ADIF, ADTS Τύπος αρχείου: M4A [Ρυθμός μετάδοσης bit] Ελεύθερη μορφή [Συχνότητα δειγματοληψίας] 8kHz ~ 48kHz [Υποστήριξη] MPEG-4

75 Τύπος αρχείου: OGG [Ρυθμός μετάδοσης bit] Ελεύθερη μορφή [Συχνότητα δειγματοληψίας] ~ 48kHz [Υποστήριξη] Vorvis Τύπος αρχείου: WMA [Ρυθμός μετάδοσης bit] 128 Kbps ~ 320 Kbps [Συχνότητα δειγματοληψίας] 8kHz ~ 48kHz [Υποστήριξη] WMA7, 8, 9 Standard Τύπος αρχείου : WMA 10 Pro [Ρυθμός μετάδοσης bit] ~ 768 kbps [Κανάλι / Συχνότητα δειγματοληψίας] - M0 : Έως 2 / 48 khz - M1 : Έως 5,1 / 48 khz - M2 : Έως 5,1 / 96 khz [Υποστήριξη] WMA 10 Pro

76 Διαθέσιμοι τύποι αρχείων φωτογραφίας Κατηγορία: 2D(jpeg, jpg, jpe) [Διαθέσιμος τύπος αρχείου] SOF0: βασική, SOF1: εκτεταμένη διαδοχική, SOF2: προοδευτική [Μέγεθος φωτογραφίας] Ελάχιστο: 64 x 64 Μέγιστο: Κανονικός τύπος: (Π) x 8640 (Υ) Προοδευτικός τύπος: 1920 (Π) x 1440 (Υ)

77 Κατηγορία : BMP [Μέγεθος φωτογραφίας] Ελάχιστο : 64x64 Μέγιστο : 9600x6400 Κατηγορία : PNG [Διαθέσιμος τύπος αρχείου] Πεπλεγμένο, Μη-πεπλεγμένο [Μέγεθος φωτογραφίας] Ελάχιστο : 64x64 Μέγιστο : Πεπλεγμένη : 1200x800 Μη-πεπλεγμένη : 9600x6400 Για την εμφάνιση των αρχείων BMP και PNG ίσως απαιτείται περισσότερος χρόνος από τα αρχεία JPEG.

78 Στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αναπαραγωγή βίντεο Ορισμένοι υπότιτλοι που έχουν δημιουργηθεί από χρήστες ενδέχεται να μην λειτουργούν σωστά. Το αρχείο βίντεο και το αρχείο με τους υπότιτλους πρέπει να βρίσκονται στον ίδιο φάκελο. Προκειμένου να εμφανίζονται σωστά οι υπότιτλοι, το αρχείο βίντεο και το αρχείο με τους υπότιτλους πρέπει να έχουν το ίδιο όνομα. Δεν υποστηρίζονται ροές που περιέχουν GMC (Global Motion Compensation) ή Qpel (Quarterpel Motion Estimation). Υποστηρίζεται μόνο το προφίλ H.264/AVC με επίπεδο κωδικοποίησης 4.1 ή κατώτερο. Δεν υποστηρίζεται η αναπαραγωγή αρχείων που ξεπερνούν τα 50 GB (gigabyte). Το όριο μεγέθους των αρχείων εξαρτάται από το περιβάλλον κωδικοποίησης. Το DTS υποστηρίζεται μόνο για την αναπαραγωγή αρχείων βίντεο USB και HDMI [ανάλογα με το μοντέλο]. Η υποστήριξη DTS ενδέχεται να διαφέρει ανά χώρα και μοντέλο. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο Σύντομο οδηγό που παρέχεται μαζί με το προϊόν.

79 SETTINGS Υποστήριξη πελατών Αναβάθμιση λογισμικού Χρήση της Αναβάθμισης λογισμικού για έλεγχο και λήψη της τελευταίας έκδοσης. Εάν δεν γίνει αναβάθμιση, ορισμένες λειτουργίες ενδεχομένως να μην έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε μη αυτόματα για διαθέσιμες ενημερώσεις. Αναβάθμιση λογισμικού: Επιλέξτε Ενεργοποίηση. Αν υπάρχει ενημέρωση, εμφανίζεται μια ειδοποίηση για να την πραγματοποιήσετε. Λειτουργία αυτόματων ενημερώσεων : Αν υπάρχει ενημέρωση, ξεκινάει αυτόματα, χωρίς να ρωτηθείτε. Έλεγχος έκδοσης ενημέρωσης: Ελέγχει ποια είναι η έκδοση της νεότερης εγκατεστημένης ενημέρωσης. Όταν είναι διαθέσιμη μια νέα ενημέρωση, η διαδικασία λήψης μπορεί να πραγματοποιηθεί μη αυτόματα. [Ανάλογα με το μοντέλο]

80 Μόλις ξεκινήσει η ενημέρωση, εμφανίζεται για λίγο το παράθυρο προόδου και, στη συνέχεια, εξαφανίζεται. Η λήψη της τελευταίας έκδοσης μπορεί να γίνει μέσω του εκπεμπόμενου ψηφιακού σήματος ή μέσω σύνδεσης με το internet. [Ανάλογα με το μοντέλο] Η αλλαγή του προγράμματος κατά τη διάρκεια λήψης λογισμικού μέσω της εκπομπής ψηφιακού σήματος διακόπτει τη διαδικασία λήψης. Με την επιστροφή στο αρχικό πρόγραμμα συνεχίζεται και η λήψη. Εάν το λογισμικό δεν αναβαθμιστεί, ορισμένες λειτουργίες ενδεχομένως να μην έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. [Το παρακάτω ισχύει μόνο για τα μοντέλα στη Φινλανδία, στη Σουηδία, στη Δανία και στη Νορβηγία.] Αν η αναβάθμιση λογισμικού εκτελείται μέσω του σήματος μετάδοσης, θα σας ζητηθεί να συνεχίσετε την αναβάθμιση ανεξάρτητα από το αν η Λειτουργία αυτόματων ενημερώσεων είναι ενεργοποιημένη ή όχι.

81 Εάν προκύψουν τα ακόλουθα συμπτώματα, εκτελέστε τους ελέγχους και τις ρυθμίσεις που περιγράφονται παρακάτω. Ενδέχεται να μην υπάρχει βλάβη. Προβλήματα λειτουργίας ꕢꕢ Δεν είναι δυνατή η παρακολούθηση συγκεκριμένων καναλιών. Ρυθμίστε τη θέση ή τον προσανατολισμό της κεραίας. Αποθηκεύστε τα κανάλια που θέλετε να βλέπετε χρησιμοποιώντας τον Αυτόμ. προγρ/μό ή την Ταξ/ση προγρ. ꕢ ꕢ Υπάρχει καθυστέρηση από τη στιγμή που θα ανοίξει η τηλεόραση μέχρι την πλήρη εμφάνιση της εικόνας. Αυτό είναι φυσιολογικό. Οποιαδήποτε καθυστέρηση οφείλεται σε μια διαδικασία διαγραφής της εικόνας, η οποία καθαρίζει την εικόνα από το θόρυβο που μπορεί να προκύψει όταν ενεργοποιείται αρχικά η τηλεόραση.

82 Προβλήματα εικόνας SETTINGS Υποστήριξη πελατών Δοκιμή εικόνας Εκτελέστε πρώτα μια δοκιμή εικόνας για να επιβεβαιώσετε ότι η έξοδος σήματος εικόνας είναι φυσιολογική. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα με τη δοκιμαστική εικόνα, ελέγξτε τις συνδεδεμένες εξωτερικές συσκευές και το εκπεμπόμενο σήμα. ꕢ ꕢ Εικόνες από το προηγούμενο κανάλι ή από άλλα κανάλια εμφανίζονται ταυτόχρονα με το τρέχον κανάλι ή εμφανίζονται ενοχλητικές γραμμές στην οθόνη. Ρυθμίστε τον προσανατολισμό της κεραίας προς τον αναμεταδότη της τηλεόρασης ή ανατρέξτε στο εγχειρίδιο για οδηγίες σχετικά με τη σύνδεση της κεραίας.

83 ꕢꕢ Στην οθόνη εμφανίζονται στιγμιαία δονούμενες οριζόντιες/κάθετες γραμμές και δικτυωτά μοτίβα. Αυτό μπορεί να προκαλείται από ισχυρές ηλεκτρονικές παρεμβολές. Σε αυτή την περίπτωση, απενεργοποιήστε τυχόν κινητά τηλέφωνα, πιστολάκια μαλλιών ή ηλεκτρικά τρυπάνια. ꕢ ꕢ Η εικόνα παγώνει στην οθόνη ή η οθόνη δεν λειτουργεί σωστά κατά τη διάρκεια μετάδοσης ψηφιακών προγραμμάτων. Αυτό μπορεί να συμβεί σε περίπτωση ασθενούς σήματος ή ασταθούς λήψης. Ρυθμίστε τον προσανατολισμό της κεραίας και τις καλωδιακές συνδέσεις. Εάν η ισχύς σήματος ή η ποιότητα είναι χαμηλή κατά τον Μη αυτ. Συντ/ μό, απευθυνθείτε στον τηλεοπτικό σταθμό ή στα διοικητικά γραφεία του τηλεοπτικού καναλιού.

84 ꕢꕢ Η μετάδοση ψηφιακών προγραμμάτων δεν είναι διαθέσιμη ακόμα κι όταν το καλώδιο είναι συνδεδεμένο. Απευθυνθείτε στον πάροχο υπηρεσιών καλωδιακής τηλεόρασης που σας παρέχει τη συνδρομή ή/και το σήμα. (Ανάλογα με τη συνδρομή σας, ενδέχεται να μην υποστηρίζεται η μετάδοση ψηφιακών προγραμμάτων.) ꕢꕢ Η οθόνη είναι ανενεργή ή δεν δείχνει καθαρή εικόνα όταν συνδεθεί σε κάποια πηγή HDMIR. Ελέγξτε τις προδιαγραφές του καλωδίου HDMIR. Εάν το καλώδιο HDMIR που χρησιμοποιείτε δεν είναι αυθεντικό, οι εικόνες μπορεί να εμφανίζονται ή να σβήνουν ξαφνικά ή να μην εμφανίζονται σωστά. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα καλώδια έχουν συνδεθεί σωστά. Όταν οι συνδέσεις δεν είναι ασφαλείς, οι εικόνες μπορεί να μην εμφανίζονται σωστά. ꕢ ꕢ Δεν λειτουργεί με συσκευή αποθήκευσης USB. Επιβεβαιώστε ότι η συσκευή και το καλώδιο USB είναι έκδοσης 2.0 ή νεότερης.

85 Προβλήματα ήχου SETTINGS Υποστήριξη πελατών Δοκιμή ήχου Εκτελέστε πρώτα μια δοκιμή ήχου για να επιβεβαιώσετε ότι η έξοδος σήματος ήχου είναι κανονική. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα με το δοκιμαστικό ήχο, ελέγξτε τις συνδεδεμένες εξωτερικές συσκευές και το εκπεμπόμενο σήμα. ꕢ ꕢ Στην οθόνη εμφανίζεται εικόνα αλλά δεν ακούγεται ήχος. Ελέγξτε άλλα τηλεοπτικά κανάλια. [Ανάλογα με το μοντέλο] Βεβαιωθείτε ότι τα ηχεία της τηλεόρασης είναι Ενεργοποιημένα.

86 ꕢꕢ Κατά τη μετάδοση αναλογικών προγραμμάτων, ο στερεοφωνικός ήχος δεν είναι καθαρός ή ο ήχος ακούγεται μόνο από το ένα ηχείο. Σε μια περιοχή με κακή λήψη (περιοχές με ασθενή ή ασταθή σήματα) ή εάν ο Πολλαπλός ήχος δεν είναι σταθερός, επιλέξτε Mono στο Πολλαπλός ήχος. Ρυθμίστε την Ισορροπία χρησιμοποιώντας το κουμπί Πλοήγησης. ꕢ ꕢ Ο ήχος της τηλεόρασης δεν συγχρονίζεται με την εικόνα ή ο ήχος διακόπτεται περιστασιακά. Εάν το πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο σε ένα συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι, μπορεί να οφείλεται σε προβλήματα του εκπεμπόμενου σήματος από το συγκεκριμένο σταθμό. Απευθυνθείτε στον τηλεοπτικό σταθμό ή στον πάροχο υπηρεσιών καλωδιακής τηλεόρασης.

87 ꕢꕢ Η ένταση του ήχου μεταβάλλεται όταν αλλάζω κανάλι. Η ένταση του ήχου μπορεί να ποικίλλει από κανάλι σε κανάλι. Ρυθμίστε την Αυτόμ. ένταση στην επιλογή Ενεργοποίηση. ꕢ ꕢ Σε συγκεκριμένα προγράμματα, δεν ακούγεται καθόλου ήχος ή ακούγεται μόνο η μουσική υπόκρουση (στην περίπτωση προγράμματος που δημιουργήθηκε για ξενόγλωσσους τηλεθεατές). Στο μενού Γλώσσα, ορίστε στην επιλογή Γλώσσα Γλώσσα ήχου τη γλώσσα που επιθυμείτε. Ακόμα και αν αλλάξετε τη γλώσσα στην επιλογή Πολλαπλός ήχος, μπορείτε να επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις μόλις απενεργοποιήσετε την τηλεόραση ή αλλάξετε το πρόγραμμα.

88 ꕢ ꕢ Δεν ακούγεται ήχος όταν η συσκευή συνδεθεί σε μια πηγή HDMIR / USB. Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο HDMIR είναι υψηλής ταχύτητας. Ελέγξτε αν η συσκευή και το καλώδιο USB είναι έκδοσης 2.0 ή νεότερης. Χρησιμοποιείτε μόνο κανονικά αρχεία μουσικής (*mp3).

89 Πρόβλημα σύνδεσης με υπολογιστή (Μόνο στα μοντέλα που υποστηρίζουν σύνδεση με υπολογιστή) ꕢꕢ Στην οθόνη δεν εμφανίζεται εικόνα μετά τη σύνδεση με τον υπολογιστή. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής και η τηλεόραση έχουν συνδεθεί σωστά. Ελέγξτε αν η ανάλυση έχει ρυθμιστεί σωστά για την είσοδο σήματος από υπολογιστή. Για να χρησιμοποιήσετε την τηλεόραση ως δευτερεύουσα οθόνη, ελέγξτε αν ο συνδεδεμένος επιτραπέζιος ή φορητός υπολογιστής υποστηρίζει τη χρήση δύο οθονών. ꕢ ꕢ Δεν ακούγεται ήχος μετά τη σύνδεση του υπολογιστή με το καλώδιο HDMI. Απευθυνθείτε στον κατασκευαστή της κάρτας γραφικών για να επιβεβαιώσετε ότι υποστηρίζει έξοδο φωνής μέσω HDMI. (Οι κάρτες γραφικών με έξοδο DVI απαιτούν σύνδεση ενός ξεχωριστού καλωδίου για τον ήχο.)

90 ꕢ ꕢ Όταν η συσκευή συνδεθεί με τον υπολογιστή, η εικόνα στην οθόνη εμφανίζεται κομμένη ή μετακινείται προς τη μία πλευρά. Ρυθμίστε την ανάλυση ώστε να υποστηρίζεται το σήμα εισόδου από τον υπολογιστή. (Εάν αυτό δεν φέρει αποτέλεσμα, κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή.)

91 Προβλήματα κατά την αναπαραγωγή ταινιών από τα Μέσα ꕢꕢ Δεν μπορώ να δω τα αρχεία στη Λίστα ταινιών. Ελέγξτε αν είναι δυνατή η ανάγνωση από τον υπολογιστή του αρχείου που υπάρχει στη συσκευή αποθήκευσης USB. Ελέγξτε αν υποστηρίζεται η κατάληξη του αρχείου. ꕢꕢ Το αρχείο δεν είναι έγκυρο. Εμφανίζεται το παραπάνω μήνυμα σφάλματος. Ο ήχος, η εικόνα ή οι υπότιτλοι δεν είναι κανονικά. Βεβαιωθείτε ότι η αναπαραγωγή του αρχείου γίνεται κανονικά μέσω της εφαρμογής αναπαραγωγής βίντεο στον υπολογιστή. (Ελέγξτε μήπως τα αρχεία έχουν καταστραφεί.) Ελέγξτε αν το μενού "Μέσα" μπορεί να υποστηρίξει το επιλεγμένο αρχείο. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής αιτήματος σέρβις της συσκευής, ανατρέξτε στο παρακάτω μενού. SETTINGS Υποστήριξη πελατών Πληρ. προϊόντ./υπηρ.

92 Product certified before February 15, 2013 Продукт, сертифицированный до 15 февраля 2013 г. Product certified after February 15, 2013 Продукт, сертифицированный после 15 февраля 2013 г.

93 ПІІ ЛГ Електронікс Україна, Україна, 01004, м. Київ, вул. Басейна, 4 (літера А), тел.: +38 (044) , факс: +38 (044) Обмеження України на наявність небезпечних речовин Устаткування відповідає вимогам технічного регламенту щодо обмеженного використання небезпечних речовин в електричному і електронному обладнанні. Ukraine Restriction of Hazardous Substances The equipment complies with requirements of the Technical Regulation, in terms of restrictions for the use of certain dangerous substances in electrical and electronic equipment.

94 EU Conformity Notice LG Electronics hereby declares that this product is in compliance with the following Directives. EMC Directive 2004/108/EC LOW VOLTAGE Directive 2006/95/EC European representative: LG Electronics Inc. Krijgsman 1, 1186 DM Amstelveen, The Netherlands

95 Information for recycling (take-back offer) This product may contain parts which could be hazardous to the environment. It is important that this product be recycled after use. LGE handles all waste products through an environmentally acceptable recycling method. There are several take-back and recycling systems currently in operation worldwide. Many parts will be reused and recycled, while harmful substances and heavy metals are treated by an environmentally friendly method. If you want to find out more information about our recycling program, please contact your local LG vendor or a corporate representative of LG. and Information of Regional Take back Schemes can be found at :

96 Disposal of waste batteries (applicable in the European Union and other European countries with separate collection systems) This symbol on the battery or on the packaging indicates that the battery provided with this product shall not be treated as household waste. By ensuring these batteries are disposed of correctly, you will help Pb prevent potentially negative consequences for the environment and human health which could otherwise be caused by inappropriate waste handling of the battery. The recycling of the materials will help to conserve natural resources. In case of products that for safety, performance or data integrity reasons require a permanent connection with an incorporated battery, this battery should be replaced by qualified service staff only. To ensure that the battery will be treated properly, hand over the product at end-of-life to the applicable collection point for the recycling of electrical and electronic equipment. For all other batteries, please view the section on how to remove the battery from the product safely. Hand the battery over to the applicable collection point for the recycling of

97 waste batteries. For more detailed information about recycling of this product or battery, please contact your local authority, your household waste disposal service or the shop where you purchased the product. Energy Saving Energy efficiency cuts energy consumption and thus saves money by reducing electricity bills. The following indications allow to reduce power consumption when the television is not being watched: turning the television off at its mains supply, or un-plugging it, will cut energy use to zero for all televisions, and is recommended when the television is not being used for a long time, e.g. when on holiday, putting the television into standby mode, will reduce energy consumption, but will still draw some power, reducing the brightness of the screen will reduce energy use.

Συνοπτική Παρουσίαση. Ελλάδα

Συνοπτική Παρουσίαση. Ελλάδα Ελλάδα Συνοπτική Παρουσίαση Η θρησκευτική ελευθερία προστατεύεται από το Σύνταγμα και άλλους νόμους και πολιτικές, με κάποιους περιορισμούς. Γενικώς, η κυβέρνηση σεβάστηκε εμπράκτως τη θρησκευτική ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθέτηση Δημάρχου Γ. Πατούλη. για τεχνικό πρόγραμμα 2010

Τοποθέτηση Δημάρχου Γ. Πατούλη. για τεχνικό πρόγραμμα 2010 Τοποθέτηση Δημάρχου Γ. Πατούλη για τεχνικό πρόγραμμα 2010 Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι Η διοίκηση του Δήμου φέρνει σήμερα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου για

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικό 6/2012 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, του Δήμου Λήμνου, της 4ης Μαΐου 2012.

Πρακτικό 6/2012 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, του Δήμου Λήμνου, της 4ης Μαΐου 2012. Πρακτικό 6/2012 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, του Δήμου Λήμνου, της 4ης Μαΐου 2012. Στη Μύρινα, σήμερα στις 4 του μήνα Μαΐου του έτους 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 στο Δημοτικό Κατάστημα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Προοίμιο Ο κώδικας δεοντολογίας του ΕΣΠΕΜ σκοπό έχει να κρατήσει υψηλά το κύρος του επαγγέλματος του μουσικοθεραπευτή στην Ελλάδα, να διαφυλάξει τους θεραπευόμενους από τυχόν μη δεοντολογικές

Διαβάστε περισσότερα

1. Εισαγωγή. 2. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

1. Εισαγωγή. 2. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής Ενημερωτικό Σημείωμα για το Προσχέδιο Νόμου «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου οικονομικών» 25/1/2011 1. Εισαγωγή Το νέο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ»

ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ» ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 Γενικά...3 2 Θέματα Απασχόλησης...3 3 Σύγκρουση συμφερόντων...4

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Σημειώσεις με θέμα «Πιστωτικοί Τίτλοι» Πιστωτικοί τίτλοι καλούνται τα έγγραφα εκείνα με τα οποία αποδεικνύεται τόσο η ύπαρξη της

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΠΟΡΟΦΥΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΠΟΡΟΦΥΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε.Ι ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΠΟΡΟΦΥΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ X. ΚΩΝΣΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

11. Προϋπολογισμός 11.1. Προϋπολογισμός και αποδοτικότητα δημοσίων υπηρεσιών: υφιστάμενη κατάσταση

11. Προϋπολογισμός 11.1. Προϋπολογισμός και αποδοτικότητα δημοσίων υπηρεσιών: υφιστάμενη κατάσταση 11. Προϋπολογισμός 11.1. Προϋπολογισμός και αποδοτικότητα δημοσίων υπηρεσιών: υφιστάμενη κατάσταση Το σύστημα σχεδιασμού και εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, αποτελεί μία βασική παράμετρο προώθησης

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗΣ

Η ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗΣ Εκπαιδευτήρια Δούκα Δημοτικό Ιούνιος 2013 Η ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗΣ Επιμέλεια : Γ. Τσούκας ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ 1. Εννοιολογική Οριοθέτηση 8. Κριτική θεώρηση Σύνοψη Διαθεματικότητα Διεπιστημονικότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 Α. α) η απάντηση βρίσκεται στη σχολικό βιβλίο: Εισαγωγή των «Ποιημάτων για την Ποίηση», σελίδες

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο Πέμπτο Εθνοπολιτισμική Ζωή και Εμπειρίες Ελληνικότητας των Ελληνοαυστραλών Εφήβων

Κεφάλαιο Πέμπτο Εθνοπολιτισμική Ζωή και Εμπειρίες Ελληνικότητας των Ελληνοαυστραλών Εφήβων Κεφάλαιο Πέμπτο Εθνοπολιτισμική Ζωή και Εμπειρίες Ελληνικότητας των Ελληνοαυστραλών Εφήβων Στο πλαίσιο του παρόντος κεφαλαίου εξετάζονται οι κοινές ενδοοικογενειακές δραστηριότητες και η γλωσσική αλληλεπίδραση

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Σπουδών για το "Νέο Σχολείο"

Πρόγραμμα Σπουδών για το Νέο Σχολείο 2013 Πρόγραμμα Σπουδών για το "Νέο Σχολείο" πεδίο: Πολιτισμός - Αισθητική Παιδεία για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση (αρχική πρόταση β') υπεύθυνος πεδίου: Μένης Θεοδωρίδης ΚΕΝΤΡΟ 0 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΈΓΓΡΑΦΟ Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. ΟΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΈΓΓΡΑΦΟ Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. ΟΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΘΗΝΑ 15-01-2014 ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2270 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΈΓΓΡΑΦΟ Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. ΟΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ Για τα εισοδήματα του 2013, τη φορολογία και τα πρόστιμα του 2014, ισχύουν τα εξής: Καταργείται το

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ελλείψεις στο φορολογικό νομοσχέδιο. Σοβαρές ελλείψεις στη νέα μορφή του φορολογικού νομοσχεδίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ελλείψεις στο φορολογικό νομοσχέδιο. Σοβαρές ελλείψεις στη νέα μορφή του φορολογικού νομοσχεδίου Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης Γραφείο Τύπου Θεσσαλονίκη, 12 Απριλίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ελλείψεις στο φορολογικό νομοσχέδιο Σοβαρές ελλείψεις στη νέα μορφή του φορολογικού νομοσχεδίου διαπιστώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ''ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ'' ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΛΑΟΥΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ Ιωάννινα, Ιούνιος 2014 1 Οι βασικές στοχεύσεις και προτεραιότητες

Διαβάστε περισσότερα

Σοφία Γιουρούκου, Ψυχολόγος Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια

Σοφία Γιουρούκου, Ψυχολόγος Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια Σοφία Γιουρούκου, Ψυχολόγος Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια Η αντίδραση στο άγχος είναι μία φυσιολογική, ζωτική αντίδραση στην απειλή. Το άγχος είναι ένα συναίσθημα δυσθυμίας που προέρχεται από την υποκειμενική

Διαβάστε περισσότερα

Ασυντήρητες και επικίνδυνες οικοδομές

Ασυντήρητες και επικίνδυνες οικοδομές Ασυντήρητες και επικίνδυνες οικοδομές Στα τελευταία πέντε χρόνια έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά πτώσης τμημάτων οικοδομών, κυρίως μπαλκονιών από πολυώροφες οικοδομές και είναι πραγματικά θαύμα το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ (ΦΛΩΡΙΝΑ) ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ (ΦΛΩΡΙΝΑ) ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ (ΦΛΩΡΙΝΑ) ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ «ΕΝΝΟΙΕΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΙΙ ΚΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥΣ» ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΜΕΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια στις εργασίες κοπής μετάλλων

Ασφάλεια στις εργασίες κοπής μετάλλων Μάθημα 2.1 Ασφάλεια στις εργασίες κοπής μετάλλων 1.1 Εργασίες κοπής με χρήση φλόγας 1.1.1 Φιάλες αερίων Τα μέτρα ασφάλειας, συνδέονται με τη φύση του κάθε αερίου. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι γενικοί κανόνες

Διαβάστε περισσότερα

Δρ.ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ

Δρ.ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ Δρ.ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ Σκοπος μαθηματος: -ορισμος υγιεινης -αρχες υγιεινης -σκοποι υγιεινης -αποτελεσματα υγιεινης. Ορισμος της Υγιεινης: Υγιεινη είναι η επιστημη που ερευνα και μελετα τα Υγειολογικα

Διαβάστε περισσότερα

ενεργοί πολίτες για τη Μήλο οι θέσεις μας Υποψηφιότητα Αντώνη Καβαλιέρου δημοτικές εκλογές 2010 www.gia-tin-milo.net

ενεργοί πολίτες για τη Μήλο οι θέσεις μας Υποψηφιότητα Αντώνη Καβαλιέρου δημοτικές εκλογές 2010 www.gia-tin-milo.net δημοτικές εκλογές 2010 ενεργοί πολίτες για τη Μήλο οι θέσεις μας Υποψηφιότητα Αντώνη Καβαλιέρου www.gia-tin-milo.net ενεργοί πολίτες για τη Μήλο www.gia-tin-milo.net info@gia-tin-milo.net akavalieros@gia-tin-milo.net

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΠΑΙΔΕΙΑ. Α Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος

ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΠΑΙΔΕΙΑ. Α Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος 1 ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΠΑΙΔΕΙΑ Α Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 Ο ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 11.1 Από τον αντιπραγματισμό στην οικονομία του χρήματος 11.1 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΑΓΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 : ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Σύμφωνα με τα όσα αναλυτικά έχουν περιγραφεί στα προηγούμενα κεφάλαια της παρούσας μελέτης η κατασκευή του τμήματος «Βρύσες Ατσιπόπουλο», του Βόρειου Οδικού

Διαβάστε περισσότερα

Το συνέδριο σας πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τον τόπο, την οικονομία της χώρας, την κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας.

Το συνέδριο σας πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τον τόπο, την οικονομία της χώρας, την κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της Κ.Ε.Δ.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 Αγαπητοί Φίλοι, Θέλω εκ μέρους των

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΟΜΑΔΑΣ PROJECT ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ: ΟΜΑΔΑ PROJECT ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΟΜΑΔΑΣ PROJECT ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ: ΟΜΑΔΑ PROJECT ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ: ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΟΜΑΔΑΣ PROJECT ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ: ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΡΟΥΓΓΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΕ10 ΠΕ06 ΟΜΑΔΑ PROJECT ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ: ΓΚΑΝΑ ΔΑΦΝΗ, ΔΟΣΚΟΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΚΑΛΙΑΤΣΟΥ ΙΩΑΝΝΑ,

Διαβάστε περισσότερα

Παιδαγωγική ή Εκπαίδευση ΙΙ

Παιδαγωγική ή Εκπαίδευση ΙΙ Παιδαγωγική ή Εκπαίδευση ΙΙ Ενότητα 8: Ζαχαρούλα Σμυρναίου Σχολή: Φιλοσοφική Τμήμα: Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας Κατάθλιψη Κατάθλιψη «Η κατάθλιψη είναι σαν ένα πένθος για κάτι αγαπημένο που έχει

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικοί Κανονισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Εσωτερικοί Κανονισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Εσωτερικοί Κανονισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Καταστατικές Πρόνοιες και Εσωτερικοί Κανονισμοί που αφορούν τη Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Σχολικών Εφορειών, τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Η ελληνική κοινωνία απέναντι στην οικονομική κρίση

Η ελληνική κοινωνία απέναντι στην οικονομική κρίση Η ελληνική κοινωνία απέναντι στην οικονομική κρίση 1 ο Κύμα: 07-09 Σεπτεμβρίου 2009 VPRC ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Με την εικόνα που έχετε σήμερα για τη χώρα σε γενικές γραμμές πιστεύετε ότι τα πράγματα πηγαίνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ ΔΙΔΑΓΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ ΔΙΔΑΓΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ Σελίδα 5 από 9 ΔΙΔΑΓΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Α. Α. Από το κείμενο που σας δίνεται να μεταφράσετε το απόσπασμα: «περὶ δὲ τῶν κοινῶν εἰς τοιούτους ἀγῶνας καθεστηκότας». Σε ό,τι αφορά όμως το

Διαβάστε περισσότερα

Τα Αναβολικά. Τα αναβολικά χωρίζονται στα φυσικά και στα συνθετικά.

Τα Αναβολικά. Τα αναβολικά χωρίζονται στα φυσικά και στα συνθετικά. Τμήμα:Α 3 Ημερομηνία:12.01.2015 Ονοματεπώνυμο:Αντιγόνη Τ. Εργασία Βιολογίας Θέμα:Αναβολικά Τα Αναβολικά Περιλαμβάνουν όλες τις ουσίες που μοιάζουν χημικά με την ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη και εμφανίζουν

Διαβάστε περισσότερα

Έργο :ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ Η/Μ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ. Τιμαριθμική 2010Δ 1 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Έργο :ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ Η/Μ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ. Τιμαριθμική 2010Δ 1 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Τιμαριθμική 2010Δ Δήμος : ΒΟΛΟΥ Έργο :ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ Η/Μ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ 1 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1.1 Αντικείμενο του παρόντος Τιμολογίου είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΟΥ ΓΙΑΤΙ - ΠΩΣ - ΠΟΤΕ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΟΥ ΓΙΑΤΙ - ΠΩΣ - ΠΟΤΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΟΥ ΓΙΑΤΙ - ΠΩΣ - ΠΟΤΕ Μετά το τηγάνι.το λάδι γίνεται τοξικό για τη θάλασσα το έδαφος τον υδροφόρο ορίζοντα για όλους μας!!! Tο χρησιµοποιηµένο λάδι ΕΝ το πετάµε στην αποχέτευση γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Ενώνουμε δυνάμεις. Δείγματα Γραφής. Δυναμικά μπροστά ΑΝΔΡΕΑΣ Ζ. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ. Βουλευτής

Ενώνουμε δυνάμεις. Δείγματα Γραφής. Δυναμικά μπροστά ΑΝΔΡΕΑΣ Ζ. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ. Βουλευτής Ενώνουμε δυνάμεις Δείγματα Γραφής Δυναμικά μπροστά ΑΝΔΡΕΑΣ Ζ. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ Βουλευτής Συναγωνιστή συναγωνίστρια, Οι βουλευτικές εκλογές στις 22 Μαίου είναι σημαντικές για τον κάθε πολίτη, σημαντικές για την

Διαβάστε περισσότερα

«Φιλολογικό» Φροντιστήριο Επαναληπτικό διαγώνισμα στη Νεοελληνική Γλώσσα. Ενδεικτικές απαντήσεις. Περιθωριοποίηση μαθητών από μαθητές!

«Φιλολογικό» Φροντιστήριο Επαναληπτικό διαγώνισμα στη Νεοελληνική Γλώσσα. Ενδεικτικές απαντήσεις. Περιθωριοποίηση μαθητών από μαθητές! «Φιλολογικό» Φροντιστήριο Επαναληπτικό διαγώνισμα στη Νεοελληνική Γλώσσα Ενδεικτικές απαντήσεις Περιθωριοποίηση μαθητών από μαθητές! Α. Να συντάξετε την περίληψη του κειμένου που σας δίνεται (λέξεις 100-120).

Διαβάστε περισσότερα

Αυτός που δεν μπορεί να δει τα μικρά πράγματα είναι τυφλός και για τα μεγαλύτερα. (Κομφούκιος, 551-479 πχ)

Αυτός που δεν μπορεί να δει τα μικρά πράγματα είναι τυφλός και για τα μεγαλύτερα. (Κομφούκιος, 551-479 πχ) Αυτός που δεν μπορεί να δει τα μικρά πράγματα είναι τυφλός και για τα μεγαλύτερα (Κομφούκιος, 551-479 πχ) ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ Στο παιχνίδι αυτό, κάθε παίκτης έχει το ρόλο ενός Κινέζου πρίκγιπα, προσπαθώντας

Διαβάστε περισσότερα

Οι ιοί και οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος στα παιδιά

Οι ιοί και οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος στα παιδιά Οι ιοί και οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος στα παιδιά Θεοφάνης Τσιλιγιάννης Οι ιογενείς λοιμώξεις αποτελούν τη συχνότερη αιτία από την οποία αρρωσταίνουν τα παιδιά και ο άνθρωπος γενικά.

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»

«ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» 1 ο ΕΠΑ.Λ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: «ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2008-2009 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ»- ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΧΕΛΙΔΟΝΑΣ

«ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ»- ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΧΕΛΙΔΟΝΑΣ Αγαπητοί μας αναγνώστες, Σας καλωσορίζουμε στην εφημερίδα μας, «Τα Χελιδονίσματα» με ένα γλυκό χαμόγελο. Θελήσαμε να πλουτίσουμε την εφημερίδα μας με πολλά θέματα, αφιερώματα και δραστηριότητες που πιστεύουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ» ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ» ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ» ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 1. ΟΡΙΣΜΟΙ Αξία καινούργιου: Είναι το ποσό που απαιτείται για την ανακατασκευή του κτιρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 183 «για την αναθεώρηση της (αναθεωρηµένης) σύµβασης για την προστασία της µητρότητας,»

ΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 183 «για την αναθεώρηση της (αναθεωρηµένης) σύµβασης για την προστασία της µητρότητας,» ΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 183 «για την αναθεώρηση της (αναθεωρηµένης) σύµβασης για την προστασία της µητρότητας,» Η γενική Συνδιάσκεψη της ιεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, που συγκλήθηκε στη Γενεύη από το ιοικητικό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Τιμαριθμική 2012Α 1 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1.1 Αντικείμενο του παρόντος Τιμολογίου είναι ο καθορισμός των τιμών μονάδος με τις οποίες θα εκτελεσθεί το έργο, όπως προδιαγράφεται στα λοιπά τεύχη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΟΜΗΣΗΣ ΕΡΓΟ: ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΙΧΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓ.ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ. Η ολοκληρωμένη προσέγγιση θα εφαρμοστεί με τα παρακάτω Εργαλεία

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ. Η ολοκληρωμένη προσέγγιση θα εφαρμοστεί με τα παρακάτω Εργαλεία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η κρίση υπερχρέωσης και οι πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής ανέδειξαν τις διαρθρωτικές αδυναμίες της περιφερειακής οικονομίας και προκάλεσαν επιπτώσεις σε σχέση με την οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΑΙΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΑΙΟΥ Επιθ. Κοιγ. Ερευνών, 103, Γ' 2000, 170-174 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΑΙΟΥ από τον Θεόδωρο Π. Οικονόμου Ζήσης Παπαδημητρίου, 2000, Ο ευρωπαϊκός ρατσισμός. Εισαγωγή στο φυλετικό μίσος: Ιστορική, κοινωνιολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. Ενότητα 7: Σχέση δικαίου-ηθικής-πολιτικής. Παρούσης Μιχαήλ. Τμήμα Φιλοσοφίας

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. Ενότητα 7: Σχέση δικαίου-ηθικής-πολιτικής. Παρούσης Μιχαήλ. Τμήμα Φιλοσοφίας ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Ενότητα 7: Σχέση δικαίου-ηθικής-πολιτικής Παρούσης Μιχαήλ Τμήμα Φιλοσοφίας Σκοποί ενότητας 1. Οι σχέσεις ηθικής-δικαίου-πολιτικής 2. Το δίκαιο ως ένα σύνολο πρακτικών 1. Δίκαιο στον

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΑΠΟ ΑΓ.ΕΛΕΝΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΙΜΟΥ. ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Τιμαριθμική 2012Α

ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΑΠΟ ΑΓ.ΕΛΕΝΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΙΜΟΥ. ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Τιμαριθμική 2012Α ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΔ & Μ.Ε Αριθμός Μελέτης : 3 Δήμος : ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ Εργο : ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΑΠΟ ΑΓ.ΕΛΕΝΗ ΕΩΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διασυνοριακά νερά και διαχειριστικά σχέδια λεκανών

Διασυνοριακά νερά και διαχειριστικά σχέδια λεκανών Διασυνοριακά νερά και διαχειριστικά σχέδια λεκανών Ζαλίδης Γεώργιος, Καθηγητής Χρόνης Ιωάννης, Υποψήφιος Διδάκτωρ Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Εδαφολογίας Γεωπονική Σχολή Οδηγία Πλαίσιο: σκοπός και κρίσιμοι

Διαβάστε περισσότερα

ΧΟΤΕΛΑΪΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΕΙΔΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Α.Ε. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΛΗΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 29-04-2014

ΧΟΤΕΛΑΪΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΕΙΔΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Α.Ε. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΛΗΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 29-04-2014 ΧΟΤΕΛΑΪΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΕΙΔΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Α.Ε. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΛΗΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 29-04-2014 Στη Νέα Φιλαδέλφεια, σήμερα στις 29 Απριλίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00, στα γραφεία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ατομικό ιστορικό νηπίου

Ατομικό ιστορικό νηπίου σημαντικές πληροφορίες στοιχεία επικοινωνίας Ατομικό ιστορικό νηπίου στοιχεία της προσωπικότητας του παιδιού Βοηθείστε μας να γνωρίσουμε καλύτερα το παιδί σας Όνομα Παιδιού: Συμπληρώστε με προσοχή και

Διαβάστε περισσότερα

Απομόνωση χλωροφύλλης

Απομόνωση χλωροφύλλης Απομόνωση χλωροφύλλης Φυτικά κύτταρα Χλωροπλάστης Α Γυμνασίου Κεφάλαιο 2 Ενότητα 2.1 Σελ. 39-40 Γ Γυμνασίου Κεφάλαιο 2 Ενότητα 2.2 Σελ. 43-44 1 Εισαγωγή Οι αυτότροφοι οργανισμοί όπως τα φυτά, παράγουν

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικός εκφοβισµός και γονείς

Σχολικός εκφοβισµός και γονείς Σχολικός εκφοβισµός και γονείς Ο σχολικός εκφοβισμός έρχεται στην επικαιρότητα συνήθως κατόπιν εορτής. ΌΌταν ένα από τα χιλιάδες περιστατικά καταλήγει στα ΜΜΕ γιατί έχει τραγική έκβαση. Κι όμως, η ψυχολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΡΓΟ ΕΠΕΑΕΚ: «ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΥΠΟΕΡΓΟ «ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ» ΔΡΑΣΗ 6: ΚΕΝΤΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσεως και Εγκατάστασης Ηλεκτρικών Εστιών

Οδηγίες Χρήσεως και Εγκατάστασης Ηλεκτρικών Εστιών Οδηγίες Χρήσεως και Εγκατάστασης Ηλεκτρικών Εστιών Περιεχόµενα Οδηγίες για τον χρήστη 2 Εγκατάσταση 2 Χρήση 2 Συντήρηση 3 Οδηγίες για την εγκατάσταση 7 Εγκατάσταση 7 Τοποθέτηση 7 Σύνδεση µε την τάση 7

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 1. Εισαγωγή Βασικός σκοπός του μαθήματος είναι η καλλιέργεια ιστορικής σκέψης και η διαμόρφωση ιστορικής συνείδησης. Με τη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας,

Διαβάστε περισσότερα

1 Επιμέλεια: Γράβαλος Βασίλειος, Χρυσανθάκης Ιωάννης

1 Επιμέλεια: Γράβαλος Βασίλειος, Χρυσανθάκης Ιωάννης ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/νση Μελετών & Εφαρμογών Η Δ/νση Μελετών & Εφαρμογών παραδίδει το 14 ο στατιστικό τεύχος του έτους 2012, που εκπόνησε το. Η διάρθρωσή του γίνεται

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Μαθήματος Ενότητα: Διαχείριση Σχολικής Τάξης

Τίτλος Μαθήματος Ενότητα: Διαχείριση Σχολικής Τάξης Τίτλος Μαθήματος Ενότητα: Διαχείριση Σχολικής Τάξης Ζαχαρούλα Σμυρναίου Σχολή Φιλοσοφίας Τμήμα Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Σελίδα 2 1. Κατάθλιψη... 4 2. Τύποι κατάθλιψης... 5 2.1 Λανθάνουσα Κατάθλιψη...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Αγγελική Περιστέρη Α 2

ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Αγγελική Περιστέρη Α 2 ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Αγγελική Περιστέρη Α 2 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Ιρλανδία: Τη νύκτα της παραμονής των Χριστουγέννων όλα τα παράθυρα των σπιτιών που βλέπουν προς το δρόμο, φωτίζονται από ένα αναμμένο κερί, το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ, ΜΙΑ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ, ΜΙΑ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ, ΜΙΑ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε στην χώρα μας αισθητή άνοδος του βιοτικού επιπέδου και της κοινωνικής ευμάρειας. Παράλληλα όμως αυξήθηκαν τα προβλήματα

Διαβάστε περισσότερα

Από το ξεκίνημά του ο ΤΙΤΑΝ εκφράζει

Από το ξεκίνημά του ο ΤΙΤΑΝ εκφράζει Ένας Τιτανικός θεσμός επιβράβευσης επιτυχιών νέων ανθρώπων Από το ξεκίνημά του ο ΤΙΤΑΝ εκφράζει έμπρακτα και πολύπλευρα το ενδιαφέρον του για τους νέους ανθρώπους, ιδιαίτερα δε για τα παιδιά, κάθε ηλικίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Του Αλέκου Χαραλαμπόπουλου Η ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και γενικότερα η ιδιοκτησία, η καταστρατήγηση των συνθηκών της αγοράς από τα ολιγοπώλια και τα ολιγοψώνια, η

Διαβάστε περισσότερα

Η Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Κύπρο έχει οργανωθεί σε τομείς που υπόκεινται στις ακόλουθες ρυθμίσεις:

Η Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Κύπρο έχει οργανωθεί σε τομείς που υπόκεινται στις ακόλουθες ρυθμίσεις: ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Η ΡΑΕΚ θέτει και δημοσιεύει την παρούσα πρόταση ως προς τις αρχές και τη Μεθοδολογία που

Διαβάστε περισσότερα

ιδάσκοντας Ιστορία στο Γυμνάσιο

ιδάσκοντας Ιστορία στο Γυμνάσιο ιδάσκοντας Ιστορία στο Γυμνάσιο Προτάσεις για την αξιοποίηση του διδακτικού υλικού Έφη Αβδελά Φωτεινή Ασημακοπούλου Τριαντάφυλλος Πετρίδης Θεοδώρα Ρόμπου Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων 2005-2007

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Τ.Ε.Ι.Κ.) ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ (ΣΤΕΓ) ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (Φ.Π.) ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Τ.Ε.Ι.Κ.) ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ (ΣΤΕΓ) ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (Φ.Π.) ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Τ.Ε.Ι.Κ.) ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ (ΣΤΕΓ) ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (Φ.Π.) ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Συγκριτική αξιολόγηση μεθόδων συλλογής ελαιοκάρπου και

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη διδακτική πρόταση Χρωματίζοντας ένα σκίτσο

Πρώτη διδακτική πρόταση Χρωματίζοντας ένα σκίτσο Κατανόηση προφορικού λόγου Επίπεδο Α (αρχάριο) Πρώτη διδακτική πρόταση Χρωματίζοντας ένα σκίτσο Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα-στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Υλικό: Ενσωμάτωση δεξιοτήτων: 1-2 διδακτικές

Διαβάστε περισσότερα

03-00: Βιομάζα για παραγωγή ενέργειας Γενικά ζητήματα εφοδιαστικών αλυσίδων

03-00: Βιομάζα για παραγωγή ενέργειας Γενικά ζητήματα εφοδιαστικών αλυσίδων Κεφάλαιο 03-00 σελ. 1 03-00: Βιομάζα για παραγωγή ενέργειας Γενικά ζητήματα εφοδιαστικών αλυσίδων Μια από τις κύριες διαφορές μεταξύ της βιομάζας και των ορυκτών καυσίμων είναι ότι η βιομάζα παραμένει

Διαβάστε περισσότερα

...ακολουθώντας τη ροή... ένα ημερολόγιο εμψύχωσης

...ακολουθώντας τη ροή... ένα ημερολόγιο εμψύχωσης ...ακολουθώντας τη ροή... ένα ημερολόγιο εμψύχωσης Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 Αγαπητό μου ημερολόγιο Δυσκολεύομαι να προσαρμοστώ, από χθες που έχουμε έρθει στη κατασκήνωση ασχολούμαστε με τη γνωριμία με

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Α.Π.Ε)

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Α.Π.Ε) ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Α.Π.Ε) Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε) θεωρούνται ανεξάντλητες. Στην κατηγορία αυτή, ανήκουν ο ήλιος, ο άνεμος, τα ποτάμια, οι οργανικές ύλες όπως το ξύλο και τα απορρίμματα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦ. 1 Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΚΕΦ. 1 Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ (Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ :) ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΙΔΑΚΤΕΑ) ΚΕΦ. 1 Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 1.1 Εισαγωγή στη Λογιστική/Στ όχοι της επιχείρησης Να

Διαβάστε περισσότερα

Προδημοσιεύτηκαν τα τέσσερις πρώτα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ που αφορούν

Προδημοσιεύτηκαν τα τέσσερις πρώτα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ που αφορούν Προδημοσιεύτηκαν τα τέσσερις πρώτα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ που αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελευθέρους επαγγελματίες. Τονίζεται ότι τα προγράμματα είναι σε προδημοσίευση. Με τη δημοσίευση της

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση Προγράμματος Αλφαβητισμού στο Γυμνάσιο Τρίτο Έτος Αξιολόγησης

Αξιολόγηση Προγράμματος Αλφαβητισμού στο Γυμνάσιο Τρίτο Έτος Αξιολόγησης Αξιολόγηση Προγράμματος Αλφαβητισμού στο Γυμνάσιο Τρίτο Έτος Αξιολόγησης (Ιούνιος 2011) 1. Ταυτότητα της Έρευνας Το πρόγραμμα Αλφαβητισμός, που λειτουργεί κάτω από την εποπτεία της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστηριακή εξάσκηση στις διαταραχές της κίνησης και της οπτικής αντίληψης. Διδάσκων :Α.Β.Καραπέτσας

Εργαστηριακή εξάσκηση στις διαταραχές της κίνησης και της οπτικής αντίληψης. Διδάσκων :Α.Β.Καραπέτσας Εργαστηριακή εξάσκηση στις διαταραχές της κίνησης και της οπτικής αντίληψης Διδάσκων :Α.Β.Καραπέτσας Περιεχόμενο μαθήματος Διαταραχές κίνησης Διαταραχές οπτικο-χωρικές Διαταραχές οπτικο-κινητικές Δυσπραξία

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2001L0083 EL 30.12.2008 006.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΟΔΗΓΙΑ 2001/83/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 6ης Νοεμβρίου 2001

Διαβάστε περισσότερα

Αρωματικά φυτά της Ελλάδας

Αρωματικά φυτά της Ελλάδας Αρωματικά φυτά της Ελλάδας 1. ΣΤΟΧΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Να ενημερωθούμε περί των αρωματικών φυτών της Ελλάδας. Να μάθουμε για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Να μάθουμε τις τοποθεσίες που βρίσκονται. Να μάθουμε

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του 2001L0083 EL 16.11.2012 011.001 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΟΔΗΓΙΑ 2001/83/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ

ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ Η πρόσφατη οικονομική κρίση έχει δείξει ότι οι χώρες οι οποίες δεν έχουν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, επηρεάστηκαν περισσότερο. Παράλληλα,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Υπό την Υψηλή Προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΠΛΑΤΑΝΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Κυρίες και κύριοι, καλώς ήλθατε στις Αποικίες! Για την ακρίβεια, την Αποικία. Μπορεί, βέβαια να πάρει τελικά το όνομά σας. Πως θα σας φαινόταν μια πόλη με το όνομά σας; Η αποικία,

Διαβάστε περισσότερα

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σ όσους, ατομικά ή συλλογικά επανακτούν αυτά που νόμιμα μας κλέβουν οι εξουσιαστές.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σ όσους, ατομικά ή συλλογικά επανακτούν αυτά που νόμιμα μας κλέβουν οι εξουσιαστές. Εγώ καταληστεύω καθημερινά τον πολίτη αυτής της χώρας. Εγώ τον φέρνω κάθε τέλος του μήνα σε απόγνωση, όταν συνειδητοποιεί ότι δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Εγώ τον αναγκάζω

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 13 Α' ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1897 ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 13 Α' ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1897 ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 13 Α' ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1897 ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ Του Βασίλη Γούναρη 19 1. Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΟΥ 1897 21 η ηττα και η συνθηκολογηση οι συνεπειες της ηττας εξελιξεις και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΗ: ΣΤ Δημοτικού ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ

ΤΑΞΗ: ΣΤ Δημοτικού ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΑΞΗ: ΣΤ Δημοτικού ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ Στάδιο 1- Επιθυμητά Αποτελέσματα Στόχοι μαθήματος Οι μαθητές θα είναι ικανοί: 1. Nα περιγράφουν όλα τα δυνατά αποτελέσματα (δειγματικός χώρος) σε απλά πειράματα τύχης δύο

Διαβάστε περισσότερα

«Συλλογή, μεταφορά και διαχείριση επικίνδυνων στερεών αποβλήτων της Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ»

«Συλλογή, μεταφορά και διαχείριση επικίνδυνων στερεών αποβλήτων της Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ» Διακήρυξη για την: «Συλλογή, μεταφορά και διαχείριση επικίνδυνων στερεών αποβλήτων της Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ» Διακήρυξη Νο: Ε140038 Η Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ («Εταιρία») προκηρύσσει μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ. «Γενικές προδιαγραφές τοπικού συμφώνου μεταποιητικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α μεταποίηση»

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ. «Γενικές προδιαγραφές τοπικού συμφώνου μεταποιητικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α μεταποίηση» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ «Γενικές προδιαγραφές τοπικού συμφώνου μεταποιητικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α μεταποίηση» 0 0 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 1 : ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 1 : ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΡΑΜΑΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. Κωνσταντινουπόλεως 8 66100 Δράμα ΕΡΓΟ: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ «ΣΠΙΤΙΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ» ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 1 : ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Νομοθετικές πράξεις) ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Νομοθετικές πράξεις) ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 9.10.2015 L 264/1 I (Νομοθετικές πράξεις) ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2015/1814 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 6ης Οκτωβρίου 2015 σχετικά με τη θέσπιση και τη λειτουργία αποθεματικού για

Διαβάστε περισσότερα

αρχαιολόγος- μουσειολόγος- ξεναγός, ΜΑ

αρχαιολόγος- μουσειολόγος- ξεναγός, ΜΑ Νατάσα Μιχαηλίδου αρχαιολόγος- μουσειολόγος- ξεναγός, ΜΑ 6976 478073, 25410 91973 facebook: mikroi.arxaiologoi.thrakis «Παραμυθο- ξενάγηση στα αρχαία Άβδηρα» σελίδα 0 από 19 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά...

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ολυμπία Καμινιώτη

Διαβάστε περισσότερα

Μέθοδοι διαχωρισμού των συστατικών ενός ετερογενούς μείγματος

Μέθοδοι διαχωρισμού των συστατικών ενός ετερογενούς μείγματος 1 Μέθοδοι διαχωρισμού των συστατικών ενός ετερογενούς μείγματος 1 ) Ετερογενές μείγμα δύο στερεών: * Με διαλογή με το χέρι π.χ μείγμα από φακές και φασόλια * Με διαλογή με μαγνήτη π.χ μείγμα από ρινίσματα

Διαβάστε περισσότερα

Βασικά σημεία διάλεξης

Βασικά σημεία διάλεξης Διάλεξη 3 η Βασικές έννοιες και κατηγορίες κόστους Μέρος Β Δρ. Δημήτρης Μπάλιος_ 2 _Βασικές έννοιες και κατηγορίες κόστους Βασικά σημεία διάλεξης Σταθερό, μεταβλητό και μικτό κόστος. Άμεσο και έμμεσο κόστος.

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης

Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης Έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης 1 ΤΥΠΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ97 ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 30/10/2012 4/1/2013 ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΤΕΛΑ FTX50KMV1B FTX60KMV1B FTX71KMV1B Δυνατότητες Αυξημένη άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας ΑΝΕΤΗ ΡΟΗ ΑΕΡΑ Η κατεύθυνση της ροής αέρα ορίζεται προς

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: Α.Ι.Τ. 1/2009

Αρ. Φακ.: Α.Ι.Τ. 1/2009 Αρ. Φακ.: Α.Ι.Τ. 1/2009 Τοποθέτηση της Αρχής Ισότητας μετά από αίτημα ως προς την υποχρέωση των εργοδοτών για εύλογες προσαρμογές για τα άτομα με ειδικές ανάγκες τα οποία εργοδοτούν 1. Το 2007 είχα διερευνήσει

Διαβάστε περισσότερα

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Πυρήνας Αντάρτικου Πόλης

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Πυρήνας Αντάρτικου Πόλης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Πυρήνας Αντάρτικου Πόλης ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Προς τον αναρχικό χώρο i) Το κάλεσμα Κάθε κάλεσμα δράσης, όπως ο «Μαύρος Δεκέμβρης», είναι μία απόπειρα συντονισμού των δυνάμεων μας. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

Οι 21 όροι του Λένιν

Οι 21 όροι του Λένιν Οι 21 όροι του Λένιν 1. Όλη η προπαγάνδα και η αναταραχή, πρέπει να φέρουν έναν πραγματικά κομμουνιστικό χαρακτήρα και σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις αποφάσεις της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Όλα τα όργανα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΗΘΙΚΗ. Ενότητα 10: Φιλοσοφική Συμβουλευτική. Παρούσης Μιχαήλ. Τμήμα Φιλοσοφίας

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΗΘΙΚΗ. Ενότητα 10: Φιλοσοφική Συμβουλευτική. Παρούσης Μιχαήλ. Τμήμα Φιλοσοφίας ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΗΘΙΚΗ Ενότητα 10: Φιλοσοφική Συμβουλευτική Παρούσης Μιχαήλ Τμήμα Φιλοσοφίας 1 Σκοπός ενότητας Θα εξετάσουμε πώς θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε βιοτικές καταστάσεις μέσα από τον κλάδο της

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΟΡΓΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Α. ΟΡΓΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Α. ΟΡΓΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Με την υπαγωγή του τομέα και της πολιτικής για την Έρευνα και την Τεχνολογία στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (ΥΠΔΒΜΘ), το Υπουργείο ανέλαβε

Διαβάστε περισσότερα

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο 1 Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ για τις ανάγκες των μαθημάτων: ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΉ και ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ (Διδακτικός Σχεδιασμός) ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟ ΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΠΟΥ ΑΣΤΗΣ: ΦΟΥΣΚΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα